Grilstad Foodservice vinter/vår 2024

Page 1

SESONGBROSJYRE VINTER &VÅR GRILSTAD FOODSERVICE UKE 8-26 2024

Nyheter:

SVINENAKKE SOUSVIDE

SVINEKNOKE DELT

BLI KJENT MED RUNA KVENDSETH

Side 11

Side 6

Side 4


ENDA ET NYTT ÅR ER KOMMET OG VI ER KLARE TIL Å SKAPE MATGLEDE GJENNOM HELE ÅRET!

2024 er allerede godt i gang. Vi gleder oss over en vellykket avslutning på 2023 og er spente på hvordan dette året vil bli. I denne utgaven får du mer informasjon om vinterens nyheter og fokusprodukter fra oss i Grilstad. Vi vet at mange er opptatt av rimelige løsninger med enkel tilberedning. Samtidig har vi alltid i bakhodet; det må smake godt! Husk at våre Distriktssjefer har lang og variert erfaring fra bransjen. Bruk dem aktivt i din hverdag. Enten det er input til nye menyer eller forslag på produkter med enkel tilberedning!

Vi ønsker alle et innholdsrikt og spennende 2024. SAMMEN SKAPER VI MATGLEDE!


STOLTE SKAPERE AV MATGLEDE - ET ANSVAR For å være stolte skapere av matglede, er det ikke bare kvaliteten på produktet som er viktig. Like viktig er det at vi med stolthet kan fremstille våre produkter med ansvar og omtanke for dyrenes velferd, miljøet rundt oss og forbrukerens helse. Vi har valgt å rette fokus på fem prioriterte områder som støtter opp om FNs bærekraftmål, som vi skal etterleve med stolthet - hver dag.

REN ENERGI FOR ALLE

GOD HELSE

ANSVARLIG FORBRUK OG PRODUKSJON

ANSTENDIG ARBEID OG ØKONOMISK VEKST

LIV PÅ LAND

VÅRE PRIORITERTE OMRÅDER Vi har delt inn våre prioriterte områder i fem grupper. Områdene støtter opp om flere av FNs bærekraftsmål. BÆREKRAFTIG RESSURSUTNYTTELSE MATTRYGGHET OG HELSE OMGIVELSER OG MILJØ DYREVELFERD OMTANKE FOR MENNESKER OG SAMFUNN


RUNA KVENDSETH

– EN DEL AV TEAM GRILSTAD Runa Kvendseth jobber til vanlig på Restaurant Söl i Stavanger og er vårt nyeste tilskudd til «TEAM Grilstad». Vi er stolte over å ha Runa på laget og gleder oss over å kunne støtte en av Norges flinkeste unge kokker. Runa har to gull fra Norgescup, et sølv fra NM i Kokkekunst, bronse med juniorlandslaget i VM 2018, og en bronse-og bærekraftspris fra Årets kokk 2021. Aller først, Runa. Hva bare «må» du ha på kjøkkenet? – På kjøkkenet er det et must for meg å ha tilgang på gode råvarer. Gode råvarer er noe av det absolutt viktigste man kan ha for å få et godt resultat.

Største ønske for fremtiden: – Mitt største ønske må nok være å kunne bli en enda større stemme innenfor yrket og bransjen vi jobber i. Å kunne være med å påvirke og inspirere, ikke minst bli inspirert er en stor drive for meg.

Hva er din «favoritt» råvare? – Min favoritt råvare varierer ut fra sesong, men akkurat nå vil jeg påstå at det er nok rotgrønnsaker, de er alltid best om høsten og det er så utrolig mye forskjellig man kan lage med det. Hvilken matsesong liker du best? – Det må nok være høsten og våren, utrolig vanskelig å velge!

Hva var spennende med å være kandidat til Årets kokk 2023? – Å ha rollen som kandidat til Årets kokk er et stort ansvar. Det er utrolig spennende og en reise hvor man lærer enormt mye om seg selv blant annet! Det mest spennende er nok vanskelig å sette fingeren på, men det å kunne få stå og teste alt man vil med gode råvarer og ikke minst folkene man møter er absolutt noe av det beste.


Hvilke ambisjoner har du for konkurransen og for fremtiden? – Selvfølgelig har man høye ambisjoner, det må man ha for å kunne være kandidat i en slik konkurranse. Akkurat hva fremtiden bringer blir det spennende å se, men den innholder nok flere konkurranser, det gjør den. Hva er dine tips til å gjøre en kantinebuffet litt mer spennende? – Mine tips for å gjøre en kantinebuffet mer spennende er mange, men om jeg skal dele et par, så vil det være å huske på at man spiser med øynene også. Få det til å se delikat og elegant ut. Smak til maten skikkelig og følg gjerne med på trender og bølger. Mange kokker er litt skeptiske til «ferdige løsninger» på for eksempel lapskaus, suppe eller saus. Hva er dine tips til å gjøre ferdige løsninger mer spennende? – Jeg ville kanskje ha brukt det som en base man kan bygge videre på. Det er ikke så mye av det jeg spiser selv, men at det er tidsbesparende for folk flest med en travel hverdag skal man ikke legge skjul på. Det kan hjelpe folk å ha et mer «bærekraftig kjøleskap» hjemme med tanke på at det er enkelt å tilsette rester i, noe som i seg selv kan være med på å gjøre variasjonen større og mer spennende ved bruk av disse produktene. Hvordan ser du råvaretrendene i det norske markedet om dagen (med tanke på mindre bruk av rødt kjøtt, veganbølgen, etc): – Jeg tenker at alt med måte! Det viktigste er å ha et balansert kosthold for min del. Veganer blir jeg definitivt ikke hvertfall.

Personlig sponsor til Runa Kvendseth Kandidat NM Kokkekunst og Bocuse d'or


6

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Svineknoke delt i 2 Velsmakende, spennende og økonomisk

SVINEKNOKE DELT I TO (5 KG FRYS) Vekt pr. stk: 550-720 g 1109 Internt varenummer

EPD nr.

!(u+3" 6238380


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Svineknoke – et velsmakende og spennende utgangspunkt med mange muligheter! GRYTEKOKT SVINEKNOKE MED SURKÅL, STEKTE POTETER OG SENNEP & ØLSJY •

Legg knokene i en bakk. Krydre godt med salt, pepper, karvefrø og laurbærblad. Tilsett gode aromater som gulrot, løk, hvitløk, selleri i biter. På 10 knoker, bruk 2 bokser med kraftig øl, uten for mye humle. Slå på vann så det dekker knokene, tilsett gjerne også litt grønnsakfond eller buljongterning. Dekk formene med lokk eller alufolie

Stekes i ovn, under lokk/folie i hele prosessen, på 150 grader i 3-5 timer til kjøttet begynner å slippe beinet. La knokene avkjøle seg i kraften.

Sil av kraften, slå den i en kjele og reduser den med ca 50 %, her må man smake seg til ønsket styrke.

Jevnes med maizenna, smakes til med grov sennep, salt og pepper.

Rut svoren på knokene og sett de i stekeovn på 200 grader til de er gjennomvarme. Slå ovnene på maks og stek de til svoren er sprø.

7


8

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Hampshireribbe uten ben og svor Hampshiresvin skiller seg fra andre svineraser på spesielt én ting: smaken! Kjøttet er mer smakfullt og marmoreringen og mørheten er i ypperste klasse. Velger du Hampshire, velger du premium kvalitet fra Norge. INDISKINSPIRERT RIBBE AV HAMPSHIREGRIS Gni inn ribben med kinesisk five spice, salt og grovmalt pepper. La den stå på kjøl minimum over natten, la den gjerne stå 2 døgn. Legg ribben i en bakk og dekk den med grønnsaksbuljong. Tilsett urter som forsterker smaken fra krydderne, (anis, kanel, koriander, nellik, laurbærblad, kumin og hel sort pepper). Dekk med folie/lokk og stek i ovn på 150 grader i 3-4 timer til ribben er mør. La den avkjøles i kraften. Sil av kraften og spar denne til saus. Ribben kan skjæres i fine porsjonesbiter, brunes i panne og ettervarmes i ovn på 160 grader til en kjernetemperatur på 70 grader.

CURRYSAUS 1.

Svi av currypulver eller en god currypaste. Slå på kraft fra ribben samt litt kokosmelk. Smakes til med salt og pepper og kanskje litt sukker/honning.

2.

Server med kokt ris, syltede grønnsaker, naanbrød og litt friske grønnsaker.


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

HAMPSHIRERIBBE U/BEN EPD nr. U/SVOR 10 KG Vekt pr. stk: ca. 5 kg 1111 Internt varenummer

!(u+3" 6258545

9


10

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Pulled Pork BBQ marinert

Så enkelt serverer du saftig pulled pork Pulled pork stammer opprinnelig fra sydstatene i USA og var langtidsgrillet svinekjøtt ved bruk av trekull. Gjerne brukte man 12-16 timer på denne prosessen. Vi har nå laget en ferdig marinert og sousvidekokt variant hvor de gode smakene holdes i produktet! Med vår amerikansk inspirerte BBQ marinade og langtidskokte produksjonsteknologi er vi stolte over å kunne presentere et mørt, saftig og spennende pulled pork alternativ! PULLED PORK BBQ MARINERT Vekt: 4 x 1,5 kg FRYST 1150 Internt varenummer

EPD nr.

!(u+3" 6367379

Produktet trenger bare oppvarming. Legges kort på grill eller i stekeovn – og rives enkelt fra hverandre. Skjyen tar du vare på og bruker som marinade. Aldri har det vært enklere å servere den ekte, smakfulle og saftige pulled pork-opplevelsen! Vi håper det smaker!


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Svinenakke sousvide

Svinenakken er mørkkokt og nøytralt krydret med salt og pepper. Kan gjerne etterbehandles i ovn eller stekepanne for å få en fin stekeskorpe, som både gir en herlig smak og et flott utseende.

SVINENAKKE SOUSVIDE EPD nr.

Vekt ca 2,1 kg KJØLT 1055 Internt varenummer

!(u+3" 6167290

Ett produkt – mange muligheter! Her kommer noen inspirasjonsforslag: • Grill skivene og pensle de med favoritt BBQ-saus! • Varm skiver, vend de i pesto og server med pasta og bakte rotgrønnsaker! • Helsteking for tranchering på buffet! • Skjær kjøttet i terning og bruk det i wok! Oppvarmingstips Produktet skjæres i skiver før oppvarming. Fine å legge på grill eller å steke i panne. For større tilstelninger kan skivene brunes i panne og gjennomvarmes stekeovn på 160 grader til en kjernetemp på 70 grader er oppnådd. Helstekt - legg nakken på ett godt smurt brett, gni inn med litt olje. Brunes på 220 grader, snu det av og til. Slå ned temperaturen til 160 grader og varm til en kjernetemp på 70 grader.

11


12

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

PRØV SESONGENS UTVALGTE FAVORITTER

KJØTTDEIG AV SVIN OG STORFE

SVINENAKKE SOUSVIDE

SVIN KJAKEBIFF SOUSVIDE

Ca. 3 kg fryst EDP: 15384996

Ca. 850 g EPD: 5747241

En perfekt basiskjøttdeig som passer til alt. Luftig og porøs konsistens. Enkel porsjonering.

Ca. 2,1 kg EDP: 6167290 En sikker vinner og stadig mer populær. Svinenakke blir spesielt saftig og mør ved sousvidebehandling. Klar til oppvarming. Vel bekomme!

BACON U/SV SKIVET STORPK CA 2,5 KG

FISKEGRATENG 3 x 2,5 KG

KARBONADE RUSTIKK 90 G

Enhet str: 2,5 kg kjølt EDP: 4290201

Ca. 7,5 kg EDP: 6161665

Produkt av norske råvarer. Må stekes og er egnet til alt som man bruker bacon til. Kjølevare.

Svinekjakene blir smakfulle og møre ved å bruke tid gjennom sousvide prosessen. Her har vi gjort jobben for deg! Serveres gjerne med en hjemmelaget potetmos. Kok gjerne inn kraften til en fyldig og kraftig saus!

Enhet str: 5,04 kg fryst EDP: 6155568 Grov rustikk karbonade av storfe og svin. Saftig og robust med ett hjemmelaget utseende. Passer like godt som påsmurt som på tallerken.


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Kjøttboller i tomatsaus 2 x 2 kg «Ferdige & rimelige løsninger» (spesielt til kantine/buffet) er etterspurt fra flere. Med vårt nye mulighetsrom kan vi tilby ulike løsninger som hjelper kokken på kjøkkenet! Ved bruk av svinekjøttboller, som fungerer meget godt i tomatisert saus kan vi tilby en smakfull ferdig løsning som egner seg utmerket til buffet, kantine, barnemeny, mm.

Tilberedning: Tines og varmes i kjele. Kan kokes/varmes direkte i posen. Tilsettes grønnsaker og krydder etter eget ønske. Allergener Ingen

Total holdbarhet 360 dager

KJØTTBOLLER I TOMATSAUS 2 x 2 KG Vekt: 4 kg - FRYS 1151 Internt varenummer EPD nr.

!(u+3" 6 3 6 74 5 2

13


14

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Lag lekre forretter med spekemat og ost! Ta kontakt med oss for mer inspirasjon


Sett spekeskinke på pizzamenyen denne vinteren!

TIND COPPASKINKE Mozzarella, rødløk, ruccola og fritert kapers

Tind spekemat egner seg godt på pizza fordi produktene setter et tydelig smaksavtrykk på pizzaen, uten at den trenger bistand fra andre ingredienser. Skinkene fra TIND har i tillegg lavt saltinnhold. Det gjør at du kan steke pizzaen med skinken på pizzaen, uten at sluttproduktet blir ramsalt. Tind produkter på pizza blir stadig mer populært og er noe flere og flere forbrukere etterspør.

GRILSTAD CHORIZO

TIND GODT MODNA SPEKESKINKE

Biff Cheddar, tomat, champignon og frisk timian

Mozzarella, basilikumolje og frisk basilikum

SETT TIND PÅ MENYEN – FÅ TIND-FORKLE! Kontakt din Grilstad-selger


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Produktene er godt egnet til gulveksponering

Kompis Spekesnacks fra Grilstad er en produktserie av krydret spekepølse. Produktserien består av mange forskjellige smaksvarianter og har produkter til alle mulige anledninger!

EN EVENTYRLIG VEKST! Grilstad Spekesnacks utvikling siste 3 år 40 000 40 000

36 470

35 000

Generelt sett er spekesnacks en voksende kategori, men som i stor grad drives av impulskjøp. Butikkene er derfor helt avhengig av å ha gode eksponeringer for å fange forbrukerens oppmerksomhet. Vi ser at de butikkene som setter av plass til Kompis Sjokkselgere har stor salgsøkning og samtidig skaper en lojal kundermasse!

VERDISALG I 1000

16

30 000

28 187

25 000 20 000

18 128

+ 29 %

15 000

+ 55 %

10 000 5 000 0 MAT 2YA

MAT YA

MAT TY

KILDE: Nielsen, siste 52 uker per uke 44 2023

Sjokkselger spekesnacks kan bestilles på varenr. 213865000


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

PERFEKT FOR DELING I SOSIALT SAMVÆR

SPEKESTICKS YOU AND SALAMI Den gode smaken av salami med et hint hvitløk og pepper.

SPEKESTICKS LIL' CHILI

Vekt: 60 g / FID: 10 EPD nr.

!)@d_"

Balansert smak av chili og lime – varm smak, ikke for sterk.

Vekt: 60 g / FID: 10 EPD nr.

FORTSATT EN

!)@dW"

Spekesnacks som kategori har virkelig fått vind i seilene og øker stadig i verdi og volum – og vi vet at den fortsatt har et stort potensiale! Til tross for økende antall kjøpere er det produkter som sjeldent står på handlelisten. Det er en impulsdrevet kategori som er avhengig av at produktene begeistrer kundene i butikk. Og det gjør virkelig Kompis!

17


18

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

FIRKANTET I FORMEN, RUND I SMAKEN

KNEKKEBRØDSALAMI Vekt: 14 x 100 g 6664 Internt varenummer

EPD nr.

!)=bt"

Verdens første Knekkebrødsalami inntok hyllene høsten 2023


NYTT ÅR – NYE MULIGHETER Flere og flere forbrukere fokuserer på helse og sunnhet. Mange ønsker å redusere inntaket av salt og fett - spesielt på starten av et nytt år. Likevel opplever mange at slike produkter ikke leverer like godt på smak. Det har vi i Grilstad gjort noe med, ved å lansere serien «Lev Litt Lettere».

Siden lanseringen har det norske folk virkelig tatt til seg våre salt- og fettreduserte produkter. Aller størst er Lev Litt Lettere Spekeskinke som er en mild og saftig spekeskinke med hele 50 % mindre fett enn gjennomsnittet i kategorien. Et veldig viktig produkt som fortjener ekstra oppmerksomhet i Q1.

45 000

31 000

20 2 43 20 2 43

96

33

68

1

34

0

96

+ 27 %

0

68 1 33

43 000 45 000 42 000 44 000 41 000 43 000 40 000 42 000 39 000 41 000 38 000 40 000 37 000 39 000 36 000 38 000 35 000 37 000 34 000 36 000 33 000 35 000 32 000 34 000 31 000 33 000 30 000 32 000

34

VERDISALG (x1000)

VERDISALG (x1000)

VERDIUTVIKLING NORGE TOTALT: 000 LEV LITT 44 LETTERE SPEKESKINKE SISTE TRE ÅR

MAT 2YA

MAT 2Y

MAT TY

30 000 MAT 2YA

MAT 2Y

MAT TY

KILDE: Nielsen, siste 52 uker per uke 44 2023


20

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

FENABOG

En smakfull og prisgunstig nyhet!

NYHETEN FENABOG SKAL SIKRE VEKST I SEGMENTET FENALÅR Vi lager god spekemat av mer enn bare skinka på grisen og låret på sauen. Nyheten Fenabog fra Stranda er laget av fårebog, også kalt sauens «framlår». Den er like smakfull som fenalår, men til en gunstigere pris. Nyheten åpner opp for å nå en bredere målgruppe.

FENABOG

Vekt: 80 g / FID: 12 EPD nr.

!)FzD"


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

SPEKEBOG

- Milde og tynne skiver

SPEKEBOG

Vekt: 80 g / FID: 12 EPD nr.

!)=,R" GOD SPEKEMAT LAGES AV MER ENN BARE SKINKEN PÅ GRISEN. Spekebog lager vi av grisens «framskinke» som heter svinebog. Resultatet er god norsk spekemat til en lavere pris fra Stranda.

21


22

FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

Kokt Skinke med Chili

GRILSTAD KOKT SKINKE MED CHILI! Kokt Skinke oppleves for mange som «kjedelig», «uinteressant» og «lite smaksrikt». Samtidig oppleves det som et magert og sunt produkt. Bruk av chili skaper nysgjerrighet og gjør produktet spennende, interessant og fristende. KILDE: Fra markedsundersøkelse, Perceptor april 2022

CHILI SKINKE Vekt: 0,5 kg 1149 Internt varenummer

EPD nr.

!)GW,"


FOODSERVICE VINTER/VÅR 2024

KVITEGGA 1717 ENDELIG EN SALAMI FRA TIND IGJEN!

Kvitegga er det høyeste fjellet i Sunnmørsalpene (1717 moh.). Toppen av Sunnmørsalpene – toppen av salami. Dette er et «hverdagslig» TIND-produkt som passer godt inn i TIND-familien. Tykkelsen på skivene er tynnere enn den tidligere versjonen av TIND Vellagra Salami og har samme diameter som Speka pølse med Fennikel. Produktet har en frisk smak og har fått gode tilbakemeldinger fra forbrukere i testpanelet.

KVITEGGA SALAMI

EDP nr.

Vekt: 8 x 250 g 1432 Internt varenummer

!$aM/"

23


SØR ROGALAND OG AGDER VEST

DIREKTØR FOODSERVICE

Johne Nordbø johne.nordbo@grilstad.no Tlf: +47 976 74 871

Tor-Arne Mellbye tor-arne.mellbye@grilstad.no

NORD ROGALAND OG VESTLAND

MARKETINGSJEF

Ståle Kallestein stale.kallestein@grilstad.no Tlf: +47 926 35 446

Sindre Tanum sindre.tanum@grilstad.no Tlf: +47 907 39 845

ØSTFOLD, AKERSHUS OG INNLAND

PRODUKTUTVIKLER

Geir Nango geir.nango@grilstad.no Tlf: +47 982 45 108

Rune Veslum rune.veslum@grilstad.no Tlf: +47 996 43 603

VESTFOLD, TELEMARK OG AGDER

MARKEDSKOORDINATOR

Runar Andreassen runar.andreassen@grilstad.no Tlf: +47 480 79 237

Tone Holthe tone.holthe@grilstad.no Tlf: +47 909 11 830

MIDT-NORGE OG NORD-NORGE

Jon Helge Dybvik jonhelge.dybvik@grilstad.no Tlf: +47 950 75 795

NORDRE VESTLAND OG SUNNMØRE

Rune Lødøen rune.lodoen@grilstad.no Tlf: +47 974 61 988

PØLSEMAKERMESTER

Øyvind Løining oyvind.loining@grilstad.no Tlf: +47 905 40 695

KAM

Terje Eskedal terje.eskedal@grilstad.no Tlf: +47 928 88 312

INNLANDET

KAM

Birgit Skotterud birgit.skotterud@grilstad.no Tlf: +47 902 62 650

Åge Iselvmo age.iselvmo@grilstad.no Tlf: +47 952 84 154

NASJONAL SALGSKOORDINATOR

NASJONAL SALGSKOORDINATOR

Nina Gutuen nina.gutuen@grilstad.no Tlf: 62 33 22 06

Mette Stubbom mettestubbom.johansen@grilstad.no Tlf: 62 33 20 42

SAMMEN SKAPER VI MATGLEDE!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.