Page 1

Lokalavisa Hitra•Frøya

1

Båt & sjøliv 2012

Båt og sjøliv BILAG TIL HITRA•FRØYA TIRSDAG 3. APRIL 2012

Kvestet av propell

10 gode råd til sjøs

Har fått has på Smuglarn

side 4 og 5

side 10 og 11

side 14 og 15


Lokalavisa Hitra•Frøya

2

Båt & sjøliv 2012

ÅRS GARANTI

BRUKS- OG LANDSTEDSBÅTER Å UÊ-iÛi˜Ãi˜`iÊ UÊ->}Ê>ÛÊ9>“>…>Ê"ÕÌLœ>À`Ãʜ}Ê>À“ˆ˜ÊiŽŽœœ``Ɏ>ÀÌ«œÌÌiÀ

TFS Marine holder til i samme lokale som Bikerstreet i Brøsetveien i Trondheim. Er du på jakt etter en utenbordsmotor så har vi alt fra nyheten Honda BF250 til Tohatsu MSF 2,5. Vi har også et stort utvalg av båter til alle bruksområder. I år har vi også inngått et samarbeid med Hitra Marine når det gjelder service av våre produkter.

7246 SANDSTAD For nærmere info, ring tlf. 917 14 234

ÜÜÜ°ŽÛiÀ˜œLœ>Ìð˜œ

Brøsetvn 164, Trondheim, Tlf. 73 94 97 70

Din lokale samarbeidspartner

Skippergata 11 - Trondheim PB 5425 Lade - Tlf: 73 92 44 00 argon@navy.no - www.argon.no

19100 - 201

elektronikk - navigasjon - kommunikasjon - installasjon salg - service - feilsøk - sikkerhet

SJØFORSIKRING >> vår spesialitet

Vi forsikrer kystflåten

Vår lange erfaring innen sjøforsikring gjør oss til et trygt valg som forsikringsselskap for båteierne.

Argon Elektro AS har salg og service på skips elektronikk og skips elektro. Ta kontakt med en profesjonell leverandør med over 50 års erfaring dersom du ønsker tilbud.

Se vårt skadeforebyggende program på

www.budoghustad.no Bud og Hustad Forsikring GX_XYba-*$%))*##—GX_XYT^f-*$%))*#$ Áe`Tcbfg3UhWbZ[hfgTW!ab—jjj!UhWbZ[hfgTW!ab www.navy.no

NAVY - NORGES LEDENDE KJEDE INNEN MARITIM ELEKTRONIKK

MIDT-NORGES LEDENDE SJØFORSIKRINGSSELSKAP


Lokalavisa Hitra•Frøya

3

Båt & sjøliv 2012

Da Martin August falt ut av båten, ble stygt skadet av propellen. Heldigvis brukte han redninsgvest.

Påkjørt av løpsk båt Bla om


Lokalavisa Hitra•Frøya

4

Båt & sjøliv 2012

Martin August bl kvestet av båtpr - Kjør aldri uten redningsvest og dødmannsknapp, advarer 12 år gamle Martin August Myrseth, snart ett år etter at han ble stygt skadet av en førerløs båt med roterende propell. Av Bjørg Støen

19. juni 2011: Søndagen er fin og solfylt. Martin August Myrseth fra Dyrøya drar som han gjør så ofte han har anledning til det, ut på sjøen. I den knall gule båten, en av markedes sikreste, har han hatt mange fine opplevelser, og ikke minst har han fisket mye krabbe. Via farens bedrift, Seashell, har han fått en spesialavtale om levering av strandkrabbe til en kokk i Oslo, og den unge fiskeren liker følelsen av å tjene egne penger. Teinene blir dratt, og satt igjen. Så kommer Martin August og den noe eldre kompisen på at de skal bytte båter. Martins båt har sete og ratt, mens kameraten, som har større påhengsmotor må sitte på baktofta og holde i styrekulten på motoren. Dette er både uvant og spennende for Martin August. De kjører ei stund, og alt er bare moro. Så skal

BÅTFØRER: Martin August Myrseth gleder seg til han får båten på sjøen igjen. Han har ikke fått skrekken etter hendelsen i juni i fjor.

yngstemann snu. Farten er trolig litt for stor, og i det han svinger krenger båten og han mister taket i styrekulten. - Jeg ble kasta mot rekka, mens båten kjørte like fort. Og da jeg prøvde å få tak i håndtaket, datt jeg ut av båten, forteller Martin August.

Overkjørt Heldigvis har han redningsvesten på, slik han alltid har når han er på sjøen. - Men båten jeg lånte hadde ikke dødmannsknapp, så den stoppet ikke da jeg falt ut. I stedet kjørte den like fort, og den kjørte i ring. Jeg prøvde å svømme unna da jeg så den komme mot meg, forteller unggutten. Han svømmer det han klarer, men det går ikke fort nok. Båten innhenter ham, og propellen eter seg inn på baksiden av rompa og låret hans. TAKKNEMLIGE: Helge og Anniken Myrseth er lykkelige over at det tross alt gikk så bra med sønnen Martin August.

- Heldigvis gjorde kameraten alt riktig når ulykken først var ute. Han kom seg bort til den løpske båten og fikk stoppet den. Så kjørte han bort til Martin August, som klarte å komme seg opp i båten, forteller pappa Helge Myrseth. Martin August har ingen smerter, men når han kjenner med hånda der hvor propellen traff, skjønner han at noe er veldig galt. Hvor ille det er, forstår han likevel ikke.

- Ikke en lyd, mamma! Guttene kjører inn til land. Martin August er mest opptatt av hva mamma Anniken vil si. Og han vil ikke at kompisen skal varsle foreldrene. På kaia står besteforeldrene. De har også tenkt seg ut på båttur. - Mor, du må komme. Jeg har skadet meg noe fryktelig, roper Martin August til bestemora. Hun blir forferdet da hun ser den stygge skaden, og finner noe og forbinde sårene med. Foreldrene får beskjed, og kommer ilende. - Ikke en lyd! sier Martin August, advarende til mora. Han orker ikke noen moralpreken nå, og snart er de på tur til legevakta, som straks vil sende ham på sykehuset. Ambulansen er også raskt på plass, setter drypp og gir ham morfin. Da har smertene kommet og gutten fryser noe forferdelig. Personalet på ambulansen pakket meg inn i en ny type varmepose. Det var deilig, sier Martin August


Lokalavisa Hitra•Frøya

le ropell Alvorlige skader Men sykebil vil ikke gå raskt nok, så helikopter blir rekvirert. Tøft, synes gutten, som først på sykehuset blir klar over hvor stygge skadene er. Han er oppkuttet fra ankelen og opp på rompa. Noen kutt er overfladiske, noen er svært dype. Kjøttrevler henger på den oppkappede shortsen. Et nevestort kjøttstykke mangler bak på låret. Likevel innser foreldrene at han har vært heldig. - Han unngikk hovedpulsåra og isjiasnerven. Det kunne gått så mye verre, sier de nøkternt. Anniken og Helge Myrseth er vant til travle dager, hvor de knapt rekker over alt de skulle ha gjort. Nå blir de sittende uvirksomme på sykehuset og synes tida går uendelig sakte. Det er mamma Anniken som er der mest. Pappa Helge må reise hjem til arbeidet og til datteren Ruth, som er tre år yngre enn broren.

Han har gått til opptrening hos fysioterapeut, og egentlig er det bare de store arrene som forteller om det som skjedde i juni i fjor. - Jeg har sagt at han må bruke arrene som sjekketriks når han blir eldre, erter pappa Helge. - Tenk deg hvordan haien så ut etter at jeg var ferdig med den, må du si, humrer han, mens sønnen ler. De ler mye i huset til Martin August. Men mamma Anniken innrømmer at hun gruer litt til båtsesongen. Ennå står den gule båten godt plassert ved huset i boligfeltet på Dyrøya, men til påske skal den ut. - Martin August fikk prøvd båtlivet litt sist høst, noen måneder etter ulykken. Han har også kjørt litt alene, sier pappa Helge. - Jeg syntes det var ubehagelig da jeg var med pappa, og båten krenget. Men jeg har slett ikke fått skrekken, og skal ut og fiske krabbe igjen, smiler ulykkesfuglen.

42 timer uten mat

Billig forsikring

I løpet av ei uke må gutten fra Dyrøya gjennom fem operasjoner. Flere ganger blir operasjonene utsatt fordi legene må ta seg av akutte skader på andre pasienter. For en gutt som ennå ikke har fylt tolv år blir det en prøvelse å faste hele døgnet. - Ofte måtte de operere meg om natta, etter at de hadde tatt akuttoperasjonene. En gang gikk det 42 timer fra jeg startet fasten, til jeg fikk mat igjen. Det var ikke noe særlig, og da ble jeg grinete, minnes Martin August, som ellers har bare godord om de ansatte på sykehuset. Sykehuspersonalet skryter av tålmodet hans. Humøret er godt, og han finner seg i at han må holde senga. - Jeg fikk opp bare når jeg måtte på do. Så jeg gikk ekstra ofte på do, ler gutten, som slett ikke er vant til å holde seg i ro. I 19 dager er han på sykehuset, med konstant antibiotikadrypp for å hindre infeksjoner. Deretter følger tre-fire uker i rullestol. Når skolen begynner i august har han ennå ikke fått kastet krykkene. - Det var kjedelig å ikke få sparke fotball, sier han.

I etterpåklokskapens lys har Anniken og Helge tenkt mye på at de skulle sagt til sønnen at han ikke skulle bytte båt med noen. Likevel klandrer de ingen for det som har skjedd. Og de vet at flere voksne også har tatt i bruk dødmannsknappen etter ulykken med Martin August. - Redningsvest, dødmannsknapp og mobiltelefon er viktig, oppsummerer Martin August, som fyller 13 år i september. - Båten til kompisen min har også fått dødmannsknopp. Det ble dyrt! sier han alvorlig, før hele fjeset sprekker i et stort smil. - Den kostet bare 48 kroner, og jeg er sikker på at den blir brukt!

Sjekketriks I ett år må Martin August bruke støttestrømper og en spesiell tights.

STYGGE SKADER: Arrene på baksiden av venstrebeinet forteller om en svært alvorlig skade. Heldigvis ser det ikke ut til at det blir varige mèn etter ulykken.

5

Båt & sjøliv 2012


Lokalavisa Hitra•Frøya

6

Båt & sjøliv 2012

FRØYA KOMMUNE

FRØY A – Øyr iket storh mot avet

www.froya.kommune.no

NYTT KULTURHUS: Det nye kulturhuset på Frøya er et spennende og stort prosjekt. Spennende er også arkitekturen som vil gi Frøya et signalbygg med byggesstart allerede i år.

SPENNENDE TIDER Med blant annet det nye kulturhuset på Sistranda og nytt næringsareal på Nordhammervika går Frøya spennende tider i møte. Det satses på kultur og næring. Forslag til visjon i strategisk næringsplan: “Best på verdiskaping sør for 71° Nord - videreutvikle eksisterende og utvikle nytt”. Ambisiøst og krevende, men våre bedrifter og arbeidsfolk har også tidligere vist at gründer-egenskaper og stå-på-vilje finnes i rikt monn. Fremfor alt er Frøya en sjømat-kommune. Bedrifter som SalMar, Aqualine, Frøya havbruksservice, Seashell, Lerøy Midnor, Marine Harvest, Frøy Sjøtransport, Eidsvaag, Ervik Laks og Ørret, Måsøval Fiskeoppdrett, Titran Canning, Ørnli, BEWi og ikke minst “Svanaug Elise” og enda mange flere har betydd mye for den positive utviklinga på Frøya de senere åra. Alle har på en eller annen måte tilknytning til ressursene havet gir.

SPENSTIG: Det nye kulturhuset.

Frøya kommune vil på best mulig måte tilrettelegge for at folk skal lykkes. Både det nye kulturhuset og nye arealer for næringsutvikling er ledd i dette. I tillegg ønsker vi i Frøya kommune at enda flere etablerer seg på Frøya. Her skal dere finne både arbeid, bolig, barnehageplass, skole, kultur og et godt utbygd handels- og servicetilbud. Næringslivet på Frøya har behov for kunnskap innen mange yrker. Bare innenfor havbruk har bedriftene behov for kunnskap om forskning, økonomi, salg, eksport, helse, logistikk, produksjon, ingeniørtjenester og mange flere områder. Vi ønsker velkommen til Frøya! Frøya Nye Næringsforening tlf. 72 44 69 85 www.froyanaering.no Frøya kommune tlf. 72 46 32 00 www.froya.kommune.no

NYE NÆRINGSAREALER: Nordhammervika.

PÅ FRØYA ER DET GODT Å BO OG FERIERE! s'ODEHANDELSTILBUD

Optim isme & livsgled e!

s3IKREOGL’NNSOMMEARBEIDSPLASSER s"LOMSTRENDEKULTUROGFESTIVALLIV s'ODEOPPVEKSTVILKÍR


Lokalavisa Hitra•Frøya

7

Båt & sjøliv 2012


Lokalavisa Hitra•Frøya

8

Båt & sjøliv 2012

Dolmøy båt vil utvide marked Anders og Wenche Hoff har stor suksess i Norge med sine båtmodeller. Nå sikter de mot Sverige. HF Lars Otto Eide

I de gamle lokalene til Ulvan båt på Sandstad, driver Dolmøy båt nå for fult med montering av sine båtslagere. - Vi har har doblet salget hvert år siden vi startet, og har som mål å øke med 20 prosent hvert år fremover, sier båtdesigner Anders Hoff, som tidligere monterte båtene ved Dolmøy gjestebrygge. Men etter at de flyttet til større lokaler på Sandstad har de kunnet øke produksjonen, og dermed salget. - Omsetningen har ikke minst økt på grunn av at Wenche, kona mi, har hjulpet med med salget. Jeg tror ikke det er mange kvinner i Norge som har solgt så mange båter som henne, sier Hoff. Sammen med Anders og Wenche,

jobber det to montører på fulltid med å sette sammen båtene sammen, etter at skrog og deler er kommet fra støperiet i Polen. - Vi støper i Polen på sommeren, når ingen andre støper. Da er vår erfaring at kvaliteten på skrogene blir bedre. Og fordi vi selger de fleste båtene i vintersesongen, har vi tid til å la skrogene herde i 3 -4 måneder før vi monterer båtene sammen. Det gjør at skrogene blir mye sterkere, sier Hoff. En annen grunn til suksessen er at Hoff tenker sikkerhet fremfor utseende. Vi mener å ha laget den sikreste båt for utleiemarkedet som fins på markedet i dag. Den har dobbelt skrog og innerliner, flytetanker styrbord, babord og framme, dobbel kjøl og framskip. Videre selger vi båtene med alt inklusivt i prisen slik at kundene slipper å kjøpe tilleggsutstyr i dagevis for å komme seg på sjøen. - Mange produserer båter for at de skal være fine å se på. Men jeg designer båter som skal være skreddersydd for bruken, og at de skal være sikre i vær og vind, sier Hoff. - Det ser veldig bra ut for året som kommer, og vi vinner stadig nye markeder. Vi har ikke hatt kapasitet til å produsere mer enn 8 båter i måneden, som stort sett går til Norge. Men når vi får flere støpeformer får vi muligheter til å eksportere. Målet er å være etablert i Sverige i 2013, sier Hoff. Men Hoff vil ikke ekspandere for fort. - Vi vil ikke vokse så fort at vi ikke kan levere den kvaliteten vi skal gjøre, sier Hoff. Og kvaliteten, designet og brukervennligheten blir lagt merke til. - Vi har allerede vært på båtmesse i Bergen, der vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på 2013 modellene, spesielt Dolmøy Combi og Fisker modellene. Stor oppmerksomhet fikk vi også med Dolmøy 180 Sport, som er en skjærgårdsjeep med stor styrekonsoll, toalett og stuerom. Den kommer til å bli en prisvinner. Det er tydelig at vi har gjort noen grep som er riktige, mener Hoff. På sikt ønsker Hoff å flytte hele produksjonen til Sandstad.

- Det blir billigere å flytte hele produksjonen til Hitra. Da slipper vi transportkostnadene. Og når det kommer havn på Jøstenøya vil det gjøre logistikken vår enda enklere. Det blir gull for oss, mener Hoff.


Lokalavisa Hitra•Frøya

l det Båtdesigner Anders Hoff har fått veldig gode tilbakemeldinger på 2013-modellene

9

Båt & sjøliv 2012


Lokalavisa Hitra•Frøya

10

Båt & sjøliv 2012

Tenk sikkerhet Vi utfordret den nystarta Vis sjøvett-gruppa på Frøya og Hitra til å illustrere ti gode råd i forkant av båtsesongen.

1

HF Trond Hammervik

Modeller: Tore Myrseth og Kai Rudi Hansen (fra Vis sjøvett-styret) og Julie Hammervik Hansen.

2

1) Ta med nødvendig utstyr. Holdt utstyret i orden, og sørg for at det er lett tilgjengelig.

3

2) Sjekk at motoren er i orden før du legger ut på tur. Husk reservekanne med drivstoff. Ha med åre/båtshake i småbåten

4

5

4 Bruk redningsvest/flytevest også på kaia

3) Bruk vest med riktig vektklasse

5) Redningsvest er ingen barnevakt. Hold tilsyn med ungene ombord og på kaia.


Lokalavisa Hitra•Frøya

6) Lad telefonen før du drar på sjøen. Meld fra hvor du drar og hvor lenge du blir borte. Husk viktige tlf-nødnummer og nummer til kystradioen (tlf 120)

11

Båt & sjøliv 2012

6

7 8) Lommelykt er nyttig å ha med seg på sjøen, og kan brukes til mye. F.eks som lanterne i mørket, og til å gi signal hvis man trenger hjelp.

8 7) Ha med sjøkart. Håndholdte GPS begynner nå å bli billige og bra.

9

10

9) Sitt i småbåten. En og en reiser hvis man er flere om bord.

10) Søk informasjon om trygghet på sjøen. Politi, redningselskapet og Vis sjøvett har brosjyrer.


Lokalavisa Hitra•Frøya

12

Båt & sjøliv 2012

Faxvaag Maritime

Øyrikets båtforha Vi har Nye modeller fra: ţ1JPOFSţ:BNBIB$SPTT ţ4UFBEZţ4NBSUMJOFS Yamaha Cross ţ:BNBSJO

Pioner

Smartliner

Pioner

Yamarin

Pioner

BÅTUTSTYR - FISKEREDSKAPER - SOUVERNIRER - GAVER - TAUVERK - KJETTING - LEKER - KJ


Lokalavisa Hitra•Frøya

andler Yamaha

13

Büt & sjøliv 2012

Kanskje midtnorges største permanente utstilling av büter PWFSC£UNPEFMMFSNFETN£UUPHTUPSU

Kampanjepriser

Norges mest solgte motor i 36 ĂĽr pĂĽ rad! pĂĽ Garmin kartplottere, radar og ekkolodd

Åpent hver dag hele püska med gode priser! Stort utvalg i bütutstyr og tilbehør i Faxvaag Maritime Vüre üpningstider i püska: Mandag - onsdag................09-19 SkjÌrtorsdag ...................... 12-18 Langfredag .......................... 12-18 Püskeaften ..........................09-18 1. püskedag.......................... 12-18 2. püskedag ......................... 12-18

,WFOW¤Sţ5MG .PCţXXXIJUSBDPN

JĂ˜KKENUTSTYR - JERNVARER - ISENKRAM - RĂ˜RDELER/VVS - BĂ…TER OG YAMAHA MOTORER


Lokalavisa Hitra•Frøya

14

Båt & sjøliv 2012

Endelig fått has på «Smuglarn» En skurk fra forbudstida har ankommet Nattseilerbua. HF Julie Reppe

- Det finnes bilder av gammelkongen, Haakon, som «stævler oppi» en sånn plattgatter, konstaterer Steinar Fillingsnes. Trebåtforeninga på Hopsjøen har endelig satt skrapa i en racerbåt som stammer fra så langt tilbake som 1925. Men om gammelkongens racer ligner utseendemessig, var det trolig noe helt annet enn royale formål denne luringen ble brukt til. - Slike lå veldig lavt i sjøen, samtidig som det var fart på dem. De var utstyrt med opptil 130 HK motor, og gikk i vel 30 knop, sier Roar Schei. - Slik kunne de enkelt unnslippe tollerne. Smugling var mye godt det

det gikk i på den tida, derfor har vi lagt på den navnet «Smuglarn», smiler Fillingsnes lurt.

Lyssky affærer Fillingsnes refererer til tidsperioden der enkelte nasjoner innførte forbud mot omsetning av alkohol, forbudstida. I Norge gjaldt forbudet fra rundt 1916-1927. - Men det var da ikke så mye smugling her i Trøndelag da, prøver Stein Barikmo seg. - Nåååh, da har du ikke lest boka, arresterer de andre i trebåtforeninga. - Det var båter uti her som kom utenriks, som kjørte over grensa og henta brennevin, og kjørte inn igjen, konstaterer Fillingsnes. - Men de vistes ikke på radaren, fleiper Barikmo mens medseilerne bryter ut i latter. Riktignok kom radaren noen år senere, men lyssky aktivitet, eller ei. Gammelbåtforeninga er såre fornøyd med endelig å ha begynt på restaureringa av den gamle raceren. Smuglarn

ADMINISTRASJONEN: Roar Schei og Steinar Fillingsnes styrer skuta fra bakrommet. - Vi fordeler arbeidet, og koker kaffen vi, fleiper de to.

har lenge vært et yndet prosjekt. Den har nemlig stått lagret på Hopsjø-fabrikken i 10 år.

Veien er målet - Jeg kikka på den før den ble til salgs, men da vi fikk nyss i at det var en annen kjøper interessert måtte vi slå til. Her har den stått til bevaring i ti år, men det er først nå vi har tid og ressurser til å ta den, sier Fillingsnes. Rundt ti mann opererer nå flittig med skrape, drill og pensel. Den 22 fot store plattgatteren skal gjennom en real overhaling. - Vi må frese ut av, og lime den inni. Noen av bordgangene er råtne, og må skiftes. Og så er det vindskjermen og rekka som krever skraping, pussing og olje, forteller Arvid Ottem i restaureringsgruppa. Han viser meg skroget som er så fint at det kan sammenlignes med dagens speedbåter. Lettbygd i forhold til datidens båter, og kravellbygd for mindre bølgemotstand. Raceren ble

SMUGLARN FÅR GJENNOMGÅ: Den gamle ban

kjøpt for 7000, men Nattseilerne anslår at prislappen på prosjektet vil bli mellom 100.000 og 200.000 kroner. - Men det er ikke nøye når den blir ferdig, for veien er målet. Vi liker jo det vi holder på med, og har tida til det. Det skal da bli fasong på den en

PLATTGATTA RACER: Den 22 fot store plattgatteren sett fra gattet. Racerbåten fra 1925 samler rundt ti personer til Nattseilerbua hver tirsdag.

«SMUGLARN»: Kravellbygd fo lavtliggende i sjøen. Denne rø sky affærer under forbudstida


Lokalavisa Hitra•Frøya

15

Båt & sjøliv 2012

nditten får plank av Terje Nesset. (Foto: Arvid Ottem)

dag, lover karene i verkstedbua.

Lokker med fart og motor Smuglarn har nå fått fast havn ved

or mindre bølgemotstand, og veren var som skapt for lysa.

Hopsjøen. Når den en dag står ferdig skal den brukes som skyssbåt i anledning stevner. Nattseilerne har nylig blitt et kystlag, og ligger nå under forbundet Kysten. Nå vil klubben trekke flere ungdommer, så kulturminnene kan bevares for framtida.

- Klubben må gå videre etter våre dager og, derfor er vi interesserte i å få med flere yngre. Racerbåten vil bli dugnadsprosjektet vårt framover, men vi har også planer om å restaurere gamle motorer. Vi må smette inn noen sånne prosjekt. Så fort man

UNG REKRUTT: Nattseilerne ønsker å trekke flere ungdom til bua. - Jeg har vokst opp med båter, og synes det er artig med segling, sier Johan Magnus Inderøy, en av trebåtforeningas nye tilskudd.

snakker om fart og motor, da er det større sjans for å få ungdommen med. Dette er noe annet enn å «ræk og sæggel» i 4-5 knop altså, bedyrer Fillingsnes og resten av Nattseilerne, som hver tirsdag samles i bua på Hopsjøfabrikken.

OVERHALING: Mye jobb i vente, men Arvid Ottem og Olav Hammer ser fram til å gi «Smuglarn» ny fasade. - Det blir da fasong en dag, men det er ikke nøye når den blir ferdig. Veien er målet, mener de joviale herrene.


Lokalavisa Hitra•Frøya

16

Båt & sjøliv 2012

Servicebrøgga Vårkampanje på Mercury motorer: Mercury 3.5hk

4-takt

6.990,Mercury 6hk

4-takt

9.990,Mercury 9,9 hk

16.500,Mercury 20hk 4-takt Manuell start

25.900,Mercury 30hk EFI 4-takt El.Start

42.000,-

4-taktt

SIHOLMEN, SISTRANDA TLF. 72 46 40 40 toril@servicebrygga.no

Bunkring på Siholmen Vi har både bensin og diesel

Vårpuss av båten Vi har slipp for opptrekk av båter inntil 30 fot, så du kan gjøre vårpussen hos oss. Pris kr 30 pr. fot. Vi har alt du trenger til vårpussen i butikken!

Kartplottere og ekkolodd Vi forhandler kvalitetsprodukter fra Garmin.

GPSMAP 720 med 7” touchskjerm Kampanjepris

9.990,-

Tid for nye fortøyninger? Gjennom vinterstormene har det røsket i anker og fortøyninger.

Det er nå du bør sjekke fortøyningene Aqualine er sertifisert fortøyningsleverandør. Fra vårt hovedlager på Frøya kan vi raskt levere prefabrikkerte systemer og komponenter. Aqualine har den nødvendige kunnskapen som gjør at du kan føle deg trygg. Vi prosjekterer og dokumenterer iht. NS9415.

Aqualine flytebrygger På tide å skifte ut den gamle trebrygga? Vi lager brygger etter mål og kan følgelig erstatte din gamle brygge med identiske mål. Solid isoporfylt plastrørsbrygge med lunt rillet tredekke. Vi leverer også tilpasset forankringer til din brygge av sertifiserte komponenter fra vårt lager på Frøya.

www.aqualine.no


Lokalavisa Hitra•Frøya

17

Båt & sjøliv 2012

REDNINGSUTSTYR | BÅTER | BÅTUTSTYR | FISKEUTSTYR | BÅTHENGERE | PÅHENGSMOTORER

Vannvittig utvalg! Kontrollutstyr og trimplan Ratt | Hydrauliske styringer | Mekaniske styringer | Styrekabler | Kontrollbokser | Kontrollkabler | Utstyr til kontrollkabel | Stoppkabler | Instrumenter | Givere/Overganger | Trimplan | Reservedeler

VVS og lenseutstyr Kran, vask og dusj | Vannpumper | Varmtvannsberedere | Vanntanker og givere | Toaletter og septikutstyr | Lensepumper manuell | Lensepumper 12/24/230V | Slanger | Slangeklemmer | Skjøtestykker | Skroggjennomføringer | Rørdeler messing | Rørdeler syrefast | Slangekoplinger messing | Slangekoplinger syrefast | Kuleventiler | Sjøvannsfiltre | Reservedeler

Elektrisk utstyr Lyskastere og dekkslys | Lykter og batterier | Lanterner | Lanterner på mast | Horn | Vindusviskere | Batterier 12/24V | Batteriutstyr 12/24V | Invertere og ladere | Bryterpanel | Brytere og kontakter | SuperSwitch brytere | Sikringer | Elektriske kabler | Kablingsutstyr | Terminaler | Belysning | Lyspærer | Reservedeler

BÅTER OG UTSTYR ALFO = ALT PÅ ETT STED!

Størst i øyr egionen på

FISKEUTST YR

Navigasjon, lyd og bilde Kartplotter/Ekkolodd | VHF og kommunikasjon | Kompass og kartutstyr | Båtsportkart | Stereo/radio og TV/DVD | Reservedeler

Ventilasjon og luker Luker og koøyer | Lukeløftere | Ventilasjon | Reservedeler

Beslag og skruer Låser og dørholdere | Hengsler | U-bolter og kalesjebeslag | Rekkeholdere og fester | NOA rekkefester m/utstyr | Dekksforskruvninger og tankluftere | Maskinskruer m/mutter - blister | Skruer - blister | Skiver og muttere - blister | Nagler og splinter - blister | Måkejager og fiskestangholdere | Reservedeler

Fortøyningsutstyr Fortøyningstau på spole | Ferdige fortøyningsliner | Dreggog ankerliner | Old-timer | Racing, Performance og Cruising | Moring og teinetau | Annet tau og tilbehør | Bøyer og blåser | Fendere og tilbehør | Fenderlist og tilbehør | Fortøyningsfjær og kiler | Blokker | Pullere og halegatter | Anker og dregger | Kauser, svivler og strekkfisk | Kjetting og wireklemmer | Kroker | Sjakler | Øyebolter og ringer | Åregafler og holdere | Årer | Båtshaker | Reservedeler

Små og st ore

MOTORER TAU OG fortøynin gsutstyr

Flagg og badetrapper Badetrapper | Flagg | Flaggstenger | Tall og bokstaver | Reservedeler

Bekledning Regntøy | Ytterjakker | Gensere/Fleece | T-skjorter/Polo | Bukser | Undertøy | Støvler | Diverse

Sikkerhetsutstyr Livbøyer | Redningsvester og tilbehør | Flytevester | Flyteklær | Sikkerhetsliner | Hengelåser | Låsewire og -kjetting | Motorlåser | Diverse sikkerhetsutstyr | Reservedeler

Motor- og tilhengerutstyr Vinsjer og tilhengerutstyr | Drivstoffutstyr | Filter | Bensinkoplinger og -slanger | Motorbraketter og -spylere | Akselsink | Skrogsink/Propellmuttere | Motorsink Mercury/Mercruiser | Motorsink OMC | Motorsink Volvo Penta | Motorsink Yamaha/Mariner | Motorsink Øvrige fabrikater | Isolasjon | Motorlabber | Lydpotter og tilbehør | Oljepumper og -skiftere | Olje og kjemikalier | Propeller aluminium komplett | Propeller aluminium for hub | Propeller stål for hub | Impellere | Belger | Reservedeler

Båtpleie Primer | Sparkling og sliping | Maling og emalje | Spraymaling | Bunnstoff | Båtpleie, vask og vedlikehold | Båtpleie Hempel | West System Epoxy | Lakk og olje til tre/ teak | Tynner | Malerverktøy | Fugemasse, lim og tape | Reservedeler

GPS/Ekko lodd/ Kartplotte re

BÅTER

Vannsport og fritid Våtdrakter | Vannski og wakeboard | Tuber og vannsportleker | Badeleker og pumper | Gummibåt-tilbehør | Stoler og bord | Nøkkelringer, termometere og klyper | Kikkerter | Servise | Glass, kopper og tilbehør | Grill, kjøl og varme | Trekk, tekstil og turutstyr | Reservedeler

Gaveartikler og teak Knagg, skilt og askebeger | Pyntegjenstander | Lamper | Instrumenter og værstasjoner | Teakartikler | Monteringsutstyr i teak | Reservedeler

Se flak.no under produkter for mer informasjon.

Båtpleie

www.alfo.no | www.alfo.no | www.alfo.no | www.alfo.no | www.alfo.no | www.alfo.no | www.alfo.no


Lokalavisa Hitra•Frøya

18

Båt & sjøliv 2012

Det er kjøpers marked Du får mye båt for pengene nå, mener ekspertene.

Det er kjøpers marked på både nye og brukte båter akkurat nå, og i nesten alle klasser er ekspertene enige om at man får mye båt for pengene, skriver Aftenposten. Ikke minst gjelder dette om du satser pengene på båter som er to, tre år gamle. Har du for eksempel 300.000 kroner å avse til båt, vil bruksområdet

ditt avgjøre om du bør kjøpe nytt eller brukt, anbefaler Frode Pedersen i Båtliv. _ Det avhenger av båttype, men skal du kjøpe en 18 fots skjærgårdsjeep ville jeg kjøpt ny. Skulle jeg kjøpe en med overnattingsmuligheter, ville jeg kjøpt brukt. Ganske enkelt fordi det er kjøpers marked, sier Pedersen til

avisa. Mens Terje Bjørnsen i Vi Menn Båt mener det er fullt mulig å gjøre gode kjøp både på helt nye båter og to-tre år gamle bruktbåter nå i vår. Eksperter mener båter har vært priset for høyt de siste årene, og at markedet nå viser mer reelle priser. Bruktbåtprisene har sunket rundt 30 prosent de siste tre årene.

Stemningslys

Stemningsskapende lys i farger blir stadig heftigere markedsført - og brukt. Denne utgaven, som er en LED Direct Mood Light, har dobbelt sett med LED-pærer og kan vise to farger; Hvitt lys når du skal finne noe og blått lys for skikkelig kveldsstemning. Flott lyskilde som er behagelig å se på. Kan brukes ute og inne. Mange bruker disse i targabøyle, i sittebrønn, hekkmontert osv.

Sportslig fra Kaasbøll For sesongen 2012 har Kaasbøll Boats på Kuøya utviklet en 7 og 8 meters bowrider under navnet Kaasbøll 700 sport. - Dette er en aluminiumsbåt med enorme sjøegenskaper. Et langt og slangt skrog med dyp v-bunn gir et høyt fartspotensiale selv i dårlig vær, forteller produsenten. Anbefalt motor vil være fra 150 - 250 hk som gir en fart fra 40 - 50 knop.

Husk flytevesten

Båt med strandlinje

Flytevest og redningsvest skal alltid være med. Blant nyhetene finner vi Regatta Action Explorer, som blir presentert som flytevesten for den aktive bruker som stiller store krav til detaljer og funksjonalitet.

Et alternativ er en flytejakke, for eksempel denne (til venstre) som har navnet Baltic Bergen. Varm flytejakke i vanntett stoff, fleeceforet krage, reflekser og fløyte og med D-ring for dødmannsknapp.

Det er fire grunner til at Båtmagasinet spår nyheten Bavaria Sport 31en fremtid som familiebåt i de nordiske farvann. - Den er liten, kun 31 fot, men kjempestor. Den har fire faste køyer, stort baderom med dusj, nesten to meter under dekk med masser av dagslys og kanskje fremfor er den greit priset. En godt utrustet båt, med en singel D6 330 hesters motor, vil koste rundt 1.5 millioner kroner. Og da får du en over fem meter lang strandlinje med på kjøpet, en gedigen badeplattform som sender båten et par divisjoner opp blant de mer luksuriøse, skriver magasinet.


Lokalavisa Hitra•Frøya

19

Büt & sjøliv 2012

Vask, reparasjon og impregnering av:    r   Fo   Ta a kontakt for pristilbud/avtale Se ogsĂĽ vĂĽre hjemmeside: www.skinnsaum.no

SPEND MORAETER! TIME ON W EVINRUDE E-TEC 25 – 300 HK

EVINRUDE – leverandør av enkelt büthold

7242 Knarrlagsund Tlf: 72 44 58 15 www.kaasboll-boats.no

BEST I TEST Hvis uhellet er ute er det godt ü vite at du har en forsikringspartner som stiller opp for deg. SpareBank 1 Skadeforsikring har de mest fornøyde kundene - büde før og etter en skade*. Nü für alle medlemmer i Redningsselskapet 15% pü bütforsikringen - med markedets beste skadeoppgjør.

Bank. Forsikring. Og deg.


20

Lokalavisa Hitra•Frøya

Båt & sjøliv 2012

Hitra - en attraktiv distriktskommune På landstoppen Hitra er kåret som en suksessrik distriktskommune. I følge en ny rapport fra Telemarkforsking er Hitra kommune best i landet blant 177 distriktskommuner samlet sett over kriteriene basisnæring, besøksnæring og bosetting. Mye av den positive utviklingen kommer bl.a. av vekst i havbruksnæringen og handels- og servicenæringer, samt innvandring fra EØS området.

Jøstenøya og Hitra Kysthavn Visjonene for området er mange – fra reiselivsvirksomhet til havbruksrelatert industri, med for eksempel bearbeiding og eksport av laks og annen sjømat til Europa og andre deler av verden. Det utredes nå muligheter for å sende en stor del av laksen fra øyregionen sjøveis via RoRo-skip til kontinentet. Det jobbes også med knutepunktløsninger for andre varer og gods, som kommer inn fra eller skal ut til den øvrige del av landet og verden.

Bedre kommunikasjoner Trøndelagskysten er en suksess for hele Norge. Gjennom havbruk, fiskeri, energi, reiseliv, industri og handel har hele regionen bevist at her klarer vi å skape verdier som gir grunnlag for et voksende og i aller høyeste grad livskraftig samfunn, midt mellom byene Trondheim og Kristiansund. Vår region må knyttes tettere sammen, og ikke minst korte avstanden til markedene. Derfor er de pågående og planlagte utbedringer og innkortinger av veiforbindelsene helt nødvendig. Det samme gjelder også reetablering av fergeforbindelsen til Nordmøre og bedre samferdselsløsninger med Fosen.

SIST S SIS ST R RA AND A ND N DA FRØY FRØ FR YA A

BR REK KSTAD T D

FILL FIL FILLAN

Eksport og bidrag til storsamfunnet

HITRA TR R

SNILLFJOR LLFJOR JORD

TR RON ONDHEIM ONDHEIM

Mye av overskuddet i handelbalansen med utlandet genereres på kysten. Hitra og Frøya, med ca. 9.000 innbyggere står for over 40% av eksportverdien i Sør-Trøndelag fylke. Vi er også allerede netto eksportør til landets kraftforsyning. Med utvidelsen av Hitra Vindpark vil dette mer enn dobles. Vår posisjon som stor leverandør av mat og energi til nasjonen og verden for øvrig blir dermed ytterligere forsterket.

SM MØL ØLA

M AURE

KRI K RIS ISTIANSUND TI

Hitra kommune www.hitra.kommune.no - Tlf. 72 44 17 00 - postmottak@hitra.kommune.no

KY KYRKSÆ K YRKS TE Y TER ER ERØRA RØRA

OR OR RKANGER GER

S RINDAL RIN

MELDAL


Lokalavisa Hitra•Frøya

21

Båt & sjøliv 2012

ØYREGIONENS STØRSTE BÅTHOTELL

Sikker og fleksibel håndtering av båtene med Travellift båtheis Maks vekt 35 tonn Stor fullisolert hall på 1700 m2 Stort utendørs lagringsområde Båtheis for trygg og enkel håndtering Bestill trygg Bestill trygg vinterlagring vinterlagring for allerede 2009/2010

I DAG! DAG!

Trygg vinterlagring fra høsten T V starter forhåndsbestillingen for vinteren nå. Vi Ta kontakt snarest for å sikre plass i båthotellet. V Vi utfører også service og reparasjoner på alle ty type båter.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud. T

(ITRABÍTHOTELL!3s+NARRLAGSUND Telefon: 72 44 27 86 / mobil: 950 74 710 (Knarlagsund Slip, Erling Ulvan

Vi forhandler i f o rB h a nÅ d lT er E R Ø I EVVN i forhandler Ø I EVN B Åd lT ER i f o r h a n e r Ø I E N B ÅØien T E530 R lT er E R Ø I EV iNf o r hBa nÅd125.000,Øien 530 i f o rB han lT er E 530 Ø I EVN ÅdØien R PAKKEPRIS 530 Ø I E N B ÅØien T E R KR 125.000,ØIEN 530

• 40 hk Honda • Vindskjerm • Stevnjern

m/ 40 hk Honda Pakkepris Bunnsmurt Vinskjerm Kun båt 54.900,Stevnjern

ØIEN 460-1

• 15 hk Tohatsu Øien 530 • Stevnjern Pakkepris Øien 530 54.900,-

Hjorten Kjøpesenter, Fillan Tlf. 72 44 33 33 Tlf. 71 54 49 00 / 916 • fi00 rmapost@smola.as Tlf. 30 71 699 54 49 VI FORHANDLER Båter fra Øien, Pioneer Terhi VI FORHANDLER Båter fra Øienogog Theri Motorer fra Honda og Tohatsu SALG SERVICE Motorer fra Honda og Tohatsu SALG - SERVICE- INNBYTTE - INNBYTTE


Lokalavisa Hitra•Frøya

22

Båt & sjøliv 2012

Kystguide Spisesteder/puber 1

TERNA PUB & LEIA RES.

15

-1ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÇÈÊää «œÃÌJÌiÀ˜>«ÕL°˜œÊUÊÜÜÜ°ÌiÀ˜>«ÕL°˜œ 2

SUPEN PØBB

16

"(96,ÊUÊ/\Ê{n£ÊääʙÇä ̜À‡ÃŽ>Jœ˜ˆ˜i°˜œÊUÊÜÜÜ°ÃÕ«i˜°˜œ 3

DEN MUNTRE MATROS 1-1 ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊnxÊÇÇÊ «œÃÌJ“>ÌÀœÃi˜°˜œÊUÊÜÜÜ°“>ÌÀœÃi˜°˜œ

4

SKÅRUNGEN VERTSHUS 1-1 ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÇÓÊä£ post@skaarungen.no www.skaarungen.no

5

GAUSTADBRYGGA //, ÊUÊ/\ʙxnʙ™ÊÇÈÈ www.gaustadbrygga.no kjersti@gaustadbrygga.no

6

18

19

20

NYE BRYGGEN UTESTED

21

--/, ÊUÊ/\ʙ£nÊxxÊÇÎÎÊÉÊÇÓÊ{{ÊÇnÊÓäÊ ÜÜܰȅœ“i˜°˜œÊUÊÜi˜LœÌJœ˜ˆ˜i°˜œ 9

BRITTS PIZZERIA FRØYAGRILLEN

22

12

23

HOTELL FRØYA --/, ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{ÈÊ{xÊää post@hotellfroya.no www.hotellfroya.no

24

CAFE SJØSTJERNA

25

14

DOLMØY GJESTEBRYGGE

"(9ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{ÈÊxÓÊää gjestebrygge@dolmoy.no www.dolmoy.no

SULA

ˆÌÀ>Ì՘ʘii˜Êx]Èʎ“ʏ>˜}ʜ}Ê 264 meter under havet mellom ˆÌÀ>ʜ}Êv>Ã̏>˜`iÌ°­Lœ“vÀˆÌÌ®

M

BOGØYVÆR

FJELLVÆR GJESTEGÅRD

PIKENE PÅ TORGET HITRA GRILL

6 KVERVA

CAFE SKJELLANDET

5

TORG PIZZERIAN

TITRAN

HITRA CAMPING & KRO

DOLMØY

- -/ ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÎÇÊÎä www.hitracamping.com

BØRØYSUND MARINA

15

 -/6ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Ê{ÈÊxä post@boroysund.no www.boroysund.no

CAFE KYSTHAVEN --/, ÊUÊ9-/6

1

2

 ÊUÊ/,/", / /\ÊÇÓÊ{{ÊäxÊää

--/, ÊUÊ-/ , - / , / /\ÊÇÓÊ{{ÊnÇÊÇä 13

TIL HITRA:

 ʇÊ",/ Ê(* - / ,

--/, ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ʙ{Ê{x 11

KNARREN BRYGGE

BRYGGA RESTAURANT

"-1 /ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊäÓÊxä

--/, ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ʙÈÊ£n 10

6 6,ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Ê{ÈÊää v>ÝÛ>>}J…ˆÌÀ>°Vœ“ÊUÊÜÜÜ°…ˆÌÀ>°Vœ“

©ÀÊi˜Ê˜ÞÊyœÌÌÊ Î™ÊvÀ>Ê ÈÊÛi`Ê iÌÌÊ­£xʎ“ÊéÀÊvœÀÊ/Àœ˜`…iˆ“®Ê til Orkanger, videre Rv. 714 }i˜˜œ“Ê-˜ˆvœÀ`Ê̈ÊˆÌÀ>É À©Þ>°Ê6iˆi˜ÊiÀÊΈÌiÌʈÌÀ>ʜ}Ê À©Þ>°

©ÀÊÌÛiÀÃʜÛiÀʈÌÀ>]ʎœ““iÀÊ ÌˆÊÀ©Þ>Ì՘˜ii˜ÊܓÊLiÊF«˜iÌʈʍ՘ˆÊÓäää°Ê/՘˜ii˜ÊiÀÊx]ÎÊ Ž“ʏ>˜}ʜ}Ê}FÀÊvÀ>Ê œ“©ÞÊ̈Ê >“>ÀۈŽ>Ê­À©Þ>®Ê­Lœ“vÀˆÌÌ®°

 ÊUÊ/\Ê{xÈÊÇÈÊ{ÇnÊ www.pikenepatorget.no

9,6ÊUÊ/\Ê{xÓÊxxÊÓÇÈ 8

LANDEVEIEN:

TIL FRØYA:

 6,(9ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Êä£ÊÎÓ mail@fjellvar.no www.fjellvar.no

HANSBRYGGA FRØYA VERTSHUS SKOGLY

DOLMSUNDET HOTELL

 ,,-1 ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÓÇÊää «œÃÌJŽ˜>ÀÀi˜°˜œÊUÊÜÜÜ°Ž˜>ÀÀi˜°˜œ

6 ,6ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÈ{ÊÎä 7

  -(ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊxäÊ™ä «œÃÌJ…œ«Ãœ°˜œÊUÊÜÜÜ°…œ«Ãœ°˜œ

/ˆÊˆÌÀ>ʜ}ÊÀ©Þ>ʎ>˜Ê`ÕÊ komme både landeveien og Í©Ûiˆi˜°

HOPSJØBRYGGA

  -(ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Êä{Ê{ä post@dolmsundet.no www.dolmsundet.no 17

Kommunikasjon

26

MELANDSJØ

MATHUSET NAZ PERWER   - ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{xÊÈxÊää nazperwe@online.no www.hemnskjel.com

18

KVENVÆR

2


Lo Lokalavisa Hitra•Frøya

23

Båt & sjøliv 2012

ARRANGEMENT A RRANGEMENT I Ø ØYREGIONEN YREGIONEN SE: SE: www.hitra-froya.no/kultur ww.hitr

Gjestehavner KILDE: www.gjestehavner.no

TIL FJELLVÆRØY:

REISETIDER:

ÀÕvœÀLˆ˜`iÃiÊvÀ>ʈÌÀ>Ê ­˜Ã˜iîÊ̈ÊiÛCÀ©Þʜ}Ê1Û©ÞÊ ­Ã>“L>˜`iÌÊiÀÊLœ“vÀˆÌÌ®°

Sandstad - Kristiansund: 1 time og 50 min. ->˜`ÃÌ>`ʇÊ/Àœ˜`…iˆ“\Ê 1 time og 40 min.

AVSTANDER FRA TRONDHEIM:

MAUSUND

Ê

TIL ØYREKKA:

ÀœŽÃÌ>`©À>Ê­-˜ˆvœÀ`®Ê ÊÊnxʎ“ ->˜`ÃÌ>`Ê­ˆÌÀ>®Ê Ê£Óxʎ“ ˆ>˜Ê­ˆÌÀ>®Ê ÊÊ£Înʎ“ -ˆÃÌÀ>˜`>Ê­À©Þ>®Ê ÊÊ£Çäʎ“

3

BØRØYSUND MARINA

4 SJØVEIEN: ÞÃÌiŽÃ«ÀiÃÃi˜Ê­ÕÀ̈}LFÌÊ /Àœ˜`…iˆ“ʇÊÀˆÃ̈>˜Ã՘`®°Ê ÈÊ>˜©«Ê«FÊ->˜`ÃÌ>`Ê­ˆÌÀ>®Ê hverdager. Rutetider se: Rutehefte eller kystekspressen.no

/À>wŽŽiÀiÃʓi`ʅÕÀ̈}LFÌi˜Ê “ÉÃÊÀ©Þv>ÀÌ°ÊÀ>Ê-ˆÃÌÀ>˜`>Ê ­-ˆ…œ“i˜®]Ê>˜©«iÀÊL°>°Ê>ÕÃ՘`]Ê œ}©ÞÛCÀ]Ê-Տ>ʜ}Ê©ÞiÀÊ i Froan. Det går også bilferge fra Nord`ÞÀ©ÞÊ«FÊÀ©Þ>ÊܓÊ>˜©«iÀÊ Mausund og Sula. œÀʘCÀ“iÀiʜ««Þ؈˜}\ œÃi˜ >“ÃœÃÊ-©]Ê/À°…iˆ“]Ê tlf. 73 89 07 00 www.fosennamsos.no eller www.kystekspressen.no

D

95

@

10 11 8 12 13 9

DEN MUNTRE MATROS

KONGENSVOLL MARINA

>ÕÃ՘`]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊnxÊÇÇ «œÃÌJ“>ÌÀœÃi˜°˜œÊUÊÜÜÜ°“>ÌÀœÃi˜°˜œ ÓäÊ«>ÃÃiÀÊÛi`ÊyÞÌiLÀÞ}}i *"--" \Ê ÈÎÊxÓ°£ÈÓÊUÊ äänÊΙ°nnÎ

œ˜}i˜Ãۜ]Ê-˜ˆvœÀ`ÊUÊ/\ʙÎ{Ê£ÎÊÎää ÓxÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊÎΰ£äÇÊUÊ ää™ÊÓ{°änÓ

D

DOLMØY GJESTEBRYGGE Ê

D

95

œ“©Þ]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{ÈÊxÓÊää }iÃÌiLÀÞ}}iJ`œ“œÞ°˜œÊUÊÜÜÜ°`œ“œÞ°˜œ xÊ«>ÃÃiÀÊÛi`ÊyÞÌiLÀÞ}}i *"--" \Ê ÈÎÊΙ°ÎÎnÊUÊ äänÊ{È°ÇÇÈ

95

@

SVELLINGEN MARINA

D

95

-Ûiˆ˜}i˜]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Ên£Ê£ä vÀœÞL>>ÌJœ˜ˆ˜i°˜œÊUÊ{Ê«>ÃÃiÀ *"--" \Ê ÈÎÊ{Ç°nÓxÊUÊ äänÊ{Ç°™{Ç

HEMNSKJEL FERIESENTER @

KNARRLAGSUND

14

i“˜ÃŽi]Ê-˜ˆvœÀ`ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{xÊÈxÊää ˜>â«iÀÜiJœ˜ˆ˜i°˜œÊUÊÜÜÜ°…i“˜ÃŽi°Vœ“ £xÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊÎä°äÓnÊUÊ ää™ÊäÇ°{ÈÎ

18

21 16

FJELLVÆR

DOLMSUNDET

19

FILLAN

STABBEN, TITRAN

D

HESTVIKA

25

/ˆÌÀ>˜]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ʙäÈÊ£ÇÊÈÎnÊUÊÓÊ«>ÃÃiÀ *"--" \Ê ÈÎÊΙ°™Ç™ÊUÊ äänÊ£n°ÈäÇ

SULA GJESTEHAVN

D SANDSTAD

HEMNSKJEL

95

@

-Տ>]ÊÀ©Þ>ÊUÊÈäʓiÌiÀÊ}iÃÌiLÀÞ}}i *"--" \Ê ÈÎÊxä°Çx£ÊUÊ äänÊÓÇ°Ènä

24 26

TERNA PUB SULA

95

95 SANDSTAD SMÅBÅTHAVN

D ->˜`ÃÌ>`]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÎÈÊÈnÊÉʙÓÈÊ{äÊ£Èn ‡>‡«i`iJœ˜ˆ˜i°˜œÊUÊ£äÊ«>ÃÃiÀÊ *"--" \Ê ÈÎÊΣ°{ÓäÊUÊ ää™ÊÈ°È£Ç

SISTRANDA SMÅBÅTHAVN

D

95

-ˆÃÌÀ>˜`>]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\Ê{£ÓÊäÎÊxnÈÊÉÊ{ÇÈÊn™Ê£™Ó £xÊ«>ÃÃiÀÊUÊÃÃv°LœÀ˜J}“>ˆ°Vœ“ *"--" \Ê ÈÎÊ{{°£nÈÊUÊ äänÊxä°Ó£™

SJØBLOMSTEN

D

95

>ÕÃ՘`]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊnxÊÇÈ £äÊ«>ÃÃiÀÊUÊÜÜÜ°“>ÕÃ՘`°˜œ *"--" \Ê ÈÎÊxÓ°£äxÊUÊ äänÊΙ°™Èä

KVENVÆR

D

95

@

Ûi˜ÛCÀ]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Ê{ÈÊää v>ÝÛ>>}J…ˆÌÀ>°Vœ“ÊUÊÜÜÜ°…ˆÌÀ>°Vœ“ ÎäÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊΣ°™ÇÎÊUÊ äänÊÓΰäÇx

HOPSJØBRYGGA i>˜`Í©]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊxäÊ™ä «œÃÌJ…œ«Ãœ°˜œÊUÊÜÜÜ°…œ«Ãœ°˜œÊUÊÎäÊ«>ÃÃiÀÊ *"--" \Ê ÈÎÊÎÇ°Ç£ÇÊUÊ äänÊ{ΰ£äx

23 20 22

LERVÅGEN GJESTEBRYGGE ˆ>˜]ʈÌÀ>ÊUÊ«œÃÌJiÀÛLv°Vœ“ÊUÊÜÜÜ°iÀÛLv°Vœ“ £ÓÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊÎx°xÈÇÊUÊ äänÊxn°ÇÓÈ

iÛCÀ]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Êä£ÊÎÓÊUʓ>ˆJviÛ>À°˜œÊ ÜÜÜ°viÛ>À°˜œÊUÊÓÊ«>ÃÃiÀ *"--" \Ê ää™Ê™°Ó{nÊUÊ ÈÎÊÎÇ°nnÓ

SISTRANDA

95

˜>ÀÀ>}Ã՘`]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÓÇÊää «œÃÌJŽ˜>ÀÀi˜°˜œÊUÊÜÜÜ°Ž˜>ÀÀi˜°˜œÊUÊÈäÊ«>ÃÃiÀ *"--" \Ê ÈÎÊΙ°ÇxÎÊUÊ ää™Êäx°äÈä

D

7

D

iÃÌۈŽ>]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{Ê{ÈÊxä «œÃÌJLœÀœÞÃ՘`°˜œÊUÊÜÜÜ°LœÀœÞÃ՘`°˜œ ÎäÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊÎ{°ÓääÊUÊ ää™Ê££°™ää

FJELLVÆR GJESTEGÅRD NESSET

KNARREN BRYGGE

@

-Տ>]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÇÈÊääÊUÊ«œÃÌJÌiÀ˜>«ÕL°˜œ ÈÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊxä°ÇÎäÊUÊ äänÊÓÇ°ÈÓÓ

KASTVIKA GJESTEHAVN @ œÌ˜ÛF}i˜]ʍiÛCÀ©Þ]ʈÌÀ>ÊUÊ/\ʙ{ÊnÎÊÓ£ÊxÎ iÀۈŽJiÃ>°˜œÊUÊÎÊ«>ÃÃiÀ *"--" \Ê ÈÎÊÎn°™ÇÈÊUÊ ää™ÊäÈ°n™È

SULA RORBUER

D

95

-Տ>]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ʙÎnÊÓxÊÓ£nÊÊ wÀ“>«œÃÌJÃՏ>ÀœÀLÕiÀ°˜œÊUÊÜÜÜ°ÃՏ>ÀœÀLÕiÀ°˜œ ÈÊ«>ÃÃiÀÊUÊ*"--" \Ê ÈÎÊxä°xÈäÊUÊ äänÊÓÇ°™Îä

HAMARVIK BÅTFORENING

D

95

>“>ÀۈŽ>]ÊÀ©Þ>ÊUÊ/\ÊÇÓÊ{{ÊÇ{Ê™È Ì…œÀiJ…>“>ÀۈŽL>>Ì°Vœ“ ÜÜÜ°…>“>ÀۈŽL>>Ì°Vœ“ÊUÊÓÊ«>ÃÃiÀ *"--" \Ê ÈÎÊ{£°Ç{™ÊUÊ äänÊ{n°™än


Lokalavisa Hitra•Frøya

24

Båt & Sjøliv 2012

Proff båtservice på Dolmøya - Hitra FASILITER s s s s s

-ARINAMEDLEDIGEBÍTPLASSER "UNKRINGBENSINDIESELFORBÍTBIL 3ALGSERVICEDELEROGUTSTYR (ONDAOG4OHATSUPÍHENGSMOTORER 3IKKERHETSUTSTYR

PROFF VINTERLAGRING s s s s

el in! s e i D bens og automat Kort

3!,'s3%26)#%s$%,%2

3TORHALLMEDVINTERLAGRINGTILBÍTER (ALLMEDTEMPERATUR OGFUKTIGHETSSTYRING +RAFTIGKRAN "ESTILLIGODTIDFORÍSIKREPLASS

$OLM’Ys4ELEFON

www.hma.as - post@hma.as

Båt & Sjøliv 2012  

Magasin fra lokalavisa HItra-Frøya

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you