Page 1

2013/3

IX. évf.

N! E Y G N I

2013.

MÁRCIUS

INFORMÁCIÓS MAGAZIN


22

PRO CÍMLAPSZTORI G R A M A J Á N L AT

Hírnök

A P ó l u s M o z i ajánlásával – A P ó l u s M o z i ajánlásával

AZ ÓRIÁSÖLÕ Amerikai kalandfilm Egyszer régen óriások uralták a Földet, ám lejárt az idejük, eltûntek, és elfelejtették õket. Ám a nagy Arthur király korában egy erõs és ravasz parasztlegény (Nicholas Hoult) véletlenül megnyitja azt a kaput, amely mögé az óriások népét elzárták. Õk persze azonnal elözönlik az emberek földjét, és be akarják pótolni a sok száz évnyi mulasztást: pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. Jack nem habozhat: olyan háborúba kell indulnia, amihez hasonlót sem látott az emberiség. A királyáért (Ian McShane), a népért és egy bátor hercegnõ (Eleanor Tomlinson) szerelméért ölt kardot, hogy néhány bátor katona (Ewan McGregor) oldalán összemérje erejét azokkal a különös lényekkel, akikrõl addig azt hitte, csak a legendákban léteznek, hogy végül maga is legendává váljon. Megjelenés: 2013. március 28.

DÕL A MONÉ

Amerikai krimi Lord Lionel Shabandar (Alan Rickman) impresszionista gyûjteményének kurátora, Harry Deane (Colin Firth) egy ravasz tervet eszel ki: elhiteti kapzsi fõnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt. Habár ez a Monet a tehetséges hamisító barátjának keze munkája. Harry beszervezi a csinos texasi rodeo királynõt, PJ-t (Cameron Diaz), aki szép kis summa ellenében igyekszik meggyõzni a Lordot, hogy nagyapja a II. világháborúban egy német galériából menekítette ki a festményt, és azóta, 60 éve ott lóg a lakókocsijuk falán. Már a Texasból Londonba vezetõ út is félreértésekkel, és bonyodalmakkal van kikövezve: PJ-t lekapcsolják a reptéren, mert nincs útlevele..de ez még csak a kezdet. Egy német eredetiségvizsgáló is feltûnik a színen, aki az egész akciót veszélybe sodorhatja.

Megjelenés: 2013. március 14.

KÉPSZAKADÁS

Amerikai vígjáték A „Másnaposok” íróinak új vígjátéka egy nagy döntés elõtt álló 21 éves srácról. A fõiskolás Jeff Chang mindig azt tette, ami a kötelessége volt, amit elvártak tõle. Ám amikor megjelenik a két legjobb barátja, hogy elvigyék megünnepelni a 21. születésnapját, Jeff úgy dönt, hogy ezen az éjszakán megtesz mindent, amit eddig nem tehetett, még akkor is, ha másnap reggel felvételije lesz az orvosi egyetemre. Egy fergeteges vígjáték három barátról, egy éjszakáról, hibákról, megaláztatásról, na és egy elég rosszul sikerült beavatási szertartásról.

ÓZ, A HATALMAS Amerikai fantasztikus kalandfilm Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bûvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-bõl az izgalmas Óz birodalmába, úgy tûnik, megütötte a fõnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val (Mila Kunis), Evanora-val (Rachel Weisz) és Glinda-val (Michelle Williams), hiszen õk hárman nem egészen biztosak abban, hogy õ lenne a várva várt nagy varázsló.

Megjelenés: 2013. március 14.

www.polusmozi.hu TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

Megjelenés: 2013. március 7. - 3D-ben is!

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

3

G O N D O L A T O K

Hirdetni kell, de milyen áron?

Pofátlan reklámdömping i tagadás, sokszor az agyunkra megy a renageteg reklám. A televízióban a legjobb résznél robban be a hirdetés, postaládánkba folyamatosan tömik bele a hirdetésekkel teli papírokat… Nem számítva a modern technika vívmányát, az internetet, amely végképp dömpingje a kéretlen küldeményeknek. Nem is lenne ezzel gond, ha mértékkel történne, hiszen a televíziók, rádiók, újságok csak akkor tudnak fennmaradni, fejlõdni, ha van hirdetésük. A reklámok által lesz bevétele a hirdetõ cégeknek, amelyek így újabb reklámot is tudnak finanszírozni. Sõt, lapunk is a reklámok által jut el olvasóinkhoz ingyenesen. A reklám információ is, hiszen abból tudjuk meg, hol vehetünk meg termékeket, hova érdemes menni, hol kerül valami kevesebbe… Fontos és hasznos! Sok esetben viszont a mérték és a minõség határai hiányoznak. evés dolog tud kiakasztani, hiszen megszoktam, hogy e-mail üzeaneteimbõl napi szinten „derül ki”, hogy örököltem, vagy egy jelentõsebb összeg üti a markom, ha…, belém szeretett egy ismeretlen, hihetetlen mennyiségben ajánlják a leghatásosabb viagra és egyéb szereket (mindezt tört, mondhatni igen összekevert magyarsággal). Természetesen, sok olyan is érkezik, amit megnézek, sõt hasznosítok is. A napokban viszont olyan levelet kaptam, ami enyhén szólva felháborított. Az bosszantó üzenet a következõ: Sajnálattal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy ifj. Szamosi Pál 2013. 02. 12.-én autóbalesetben elhunyt. A temetésérõl a késõbbiekben tájékoztatjuk a rokonokat, ismerõsöket. A mély gyász pillanataiban is kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztessek mindenkit: bárkivel elõfordulhat hasonló tragédia, amely pedig megelõzhetõ lenne. Szeretett férjem munka után, álmosan indult haza, és elaludt vezetés közben. Hihetetlen, de néhány héttel ezelõtt megéreztem a bajt: az alábbi oldalt találtam az interneten, és kértem õt, hogy vegyünk egy ilyen készüléket, amely pont az elalvásos baleseteket elõzi meg, nem hagyja elaludni a sofõrt, de õ sokallta az árát. („Segítségképpen” közlik a honlapcímet is.) Istenem, ha akkor hallgat rám, még mindig élne... Együttérzéseteket megköszönve, üdvözlettel Erika. em könnyû szavakat találni erre, hiszen természetesen a hír kacsa, acsak egy reklám. Viszont az elsõ szavak olvasásakor összeszorul az ember szíve, azután töri a fejét, ki az illetõ, honnan ismerhette, meg, hogy szegény... Végül rájövünk, hogy gonosz, pofátlan, morbid… reklámot kaptunk. Annyi bizonyos, engem csak arról gyõzött meg, hogy ne vásároljak olyantól, aki képes önmagát ilyen reklámmal „futtatni”. Meggyesi Gyula

M

K

N

IX. évf. 3. szám; 2013. Március

MEGJELENIK: MINDEN HÓNAP ELSÕ SZERDÁJÁN

www.hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ: Meggyesi Gyula Mobil: 06-20-9359-952

E-mail: hirnok@hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ-HELYETTES: Fejér Andrea 06-20-480-1751 info@hirnok.hu KÖZPONT ÉS LEVÉLCÍM: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. Telefon/fax: 06-28-540-160

E-mail: info@hirnok.hu; IRODA: 1142 Budapest, Ungvár utca 44.

HIRDETÉSFELVÉTEL: 06-20-480-1751; 06-28-540-160; 06-20-9359-952;

Kiadja a Alapítva: 1992

NYOMÁS: Premier nyomda Sokszorosításért felelõs: Hlinka Károly

TERJESZTÉS: Helyi vállalkozások, üzletek, ügyfélszolgálatok..., alternatív terjesztõink, partnereink

A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK! A HIRDETÉSEK TARTALMÁÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÕSSÉGET! Az írások és hirdetések máshol történõ megjelenéséhez kiadónk hozzájárulása szükséges.

LEGYÉL A MUNKATÁRSUNK, PARTNERÜNK!!! A Hírnök Média nyomtatott és online megjelenéseihez TERÜLETI KÉPVISELÕKET, FRANCHISE PARTNEREKET, AMATÕR ÉS PROFI ÚJSÁGÍRÓKAT, SZERVEZÕKET, ÉRTÉKESÍTÕKET KERESÜNK! Részletek: www.hirnok.hu/allasajanlataink TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


4

ÉRDEKESSÉGEK

Hírnök

Támasz és folyamatos védelem

Mûhold buktatta le „Okosbot” idõseknek a félrelépõt Nem mindennapi eszközt fejlesztett ki idõ-

seknek a Fujitsu cég Japánban. Olyan sétapálcát alkottak, amely folyamatosan figyeli, ha kell, segíti tulajdonosát. A mûholdas kalauzzal, GPSszel pulzusszámlálóval, hõmérõvel is felszerelt bot vész esetén automatikusan kér segítséget. Az "okosbot" nem csak támasza gazdájának, de például, amennyiben úgy érzékeli, hogy gazdája elesett, magától küld "riadó" e-mailt az elõre beprogramozott címre, vagy címekre. A bot jeladója révén a hozzátartozó mindig ellenõrizni tudja, hogy éppen merre jár az idõs ember. A pulzusérzékelõ azért fontos, mert szabálytalan szívverés esetén a bot automatikusan kapcsolatba lép a mentõkkel.

Leelõzte a gyorskonyha a hagyományos éttermeket A gyorséttermek megfosztották trónjától a hagyományos vendéglõket Franciaországban, a tradicionális konyhaértékek legerõsebb védõbástyájában: 2012 az elsõ év, amelyben az éttermi piac több mint felét – 54 százalékát – a „gyorsak” szerezték meg. A változás igen jelentõs tavalyelõtthöz képest, mivel akkor még csak 40 százalékos volt a gyorséttermek piaci aránya az országban - áll a Gira Conseil élelmiszeripari tanácsadó cég kimutatásában. Szakértõk a gyors hódítást részben azzal magyarázzák, hogy a gyorséttermek sok újdonságot vezettek be étekkínálatukban, ma már nemcsak hamburgerekkel és szendvicsekkel szolgálnak, hanem számos mással is, beleértve a salátákat. További oka a térnyerésnek az, hogy a franciák egyre kevesebb idõt áldoznak étkezésre. Míg 1975-ben átlagosan 1 óra húsz percet szántak egy éttermi evésre, ma csupán félórát töltenek vele, sõt egy másik felmérés szerint mindössze 22 percet – adta hírül a The Daily Telegraph címû brit lap.

A technika fejlõdésével egyre nehezebb titokban tartani a félrelépéseket, hiszen a csodamasinák megmutatják, bemérik, követik, fotózzák… a rossz útra tévedõket is. Ez lett a veszte egy orosz férfinek is, mivel felesége véletlenül fedezte fel férje fotóját. A Google térképeihez hasonlóan mûködõ, Jandex nevû orosz térképszolgáltató kevésbé tapintatos, s nem foglalkozik a személyiségi jogokkal, hiszen míg a Google elhomályosítja az arcokat, ilyennel nem foglalkozik a szolgáltató, s akit lencsevégre kap, az felkerül a nettérképre. Igaz, az orosz férfi megmentéséhez sem járult volna hozzá a homályosítás, mivel a felvételen háttal áll, viszont egy jellegzetes folt a ruhája ujján, annál árulkodóbb volt. Ráadásul az asszony nem is kémkedni akart, csak egy címet keresett, amelynél éppen olyan fotó szerepelt, amelyen férje csókolózik – és nem párjával. Annyit még megtudhattunk, hogy az asszony nem esett férjének, hanem megkérte, hogy keresse ki a címet. Arról viszont már nem szól a híradás, milyen büntetést kapott hûtlen férj. Egy férfi váratlanul bejelenti a menyasszonyának, hogy felbontja az eljegyzésüket, mert egy másik nõt fog feleségül venni. A lány megdöbbenve kérdezi: – Miért? Talán Õ szebb, mint én vagyok? – Dehogy, drágám! – Talán jobb az ágyban, mint én? – Nálad senki sem lehet jobb! – Vagy talán jobban fõz nálam? – Dehogy! – Akkor mit tud, amit én nem? – Gyerektartást a nyakamba varrni.

„HA NEM MEGY AZ ÜZLET, HIRDETNI KELL...” Hírnök HIRDETÉSFELVÉTEL: info@hirnok.hu 06-20-480-1751 TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

ÉRDEKESSÉGEK

5

Szomszédja lakására költött

A világ legjobb buszmegállója

Tévedésbõl szemközti szomszédja szerkezetkész lakására költött 7 millió forintnyi jüant egy férfi Kínában, mert még nem volt kint az ajtókon a számozás. Tévedése csak akkor derült ki, amikor megjelent a valódi tulajdonos, és kérdõre vonta a férfit, hogy mit keres a lakásában. Ezek után következett a szerzõdések ellenõrzése, és kiderült, hogy valóban a késõbb érkezõé a tökéletesen elkészült lakás: még 2011-ben vette, ám eddig nem foglalkozott vele. Jószomszédi viszony nemigen fog kialakulni a két férfi között, mert a késõbb jövõ nem hajlandó a cserére, ami nem csoda, mivel igen igényes belsõépítészeti munkát végeztetett el a túl korán érkezõ. A pórul járt férfi megpróbálta az ingatlanközvetítõt hibáztatni. Azt állítja, hogy neki azt a lakást mutatták meg kétszer is, amelyre rengeteget költött. Az ingatlanügynök nõ viszont tagadja, hogy rossz lakást mutogatott volna – adta hírül a brit Metro újság.

A világ legjobb buszmegállójával rukkolt elõ új kampányához egy amerikai telekommunikációs cég. Azok a szerencsések, akik a megállóban elhelyezett plakát felhívását követve ellátogattak egy weboldalra, különleges meglepetésben részesültek: volt akiért sportkocsi, másért kutyaszán vagy lovas kocsi érkezett. A Qualcomm egy Los Angeles-i buszmegálló szélfogófalának oldalára különbözõ plakátokat ragasztott, amelyen egyrészt magát hirdette, másrészt egy-egy egyszerû kérdést tett fel a várakozóknak: Siet?, Unatkozik?, Szerelmes?, Már mindent látott?. Aki mobilján keresztül a megadott weboldalon igennel válaszolt, az igencsak meghökkent. A sietõ fiatalembernek egy méregdrága luxuskocsi állt meg, vezetõje ajtót nyitott és beinvitálta az elképedt buszra várót. Az unatkozók szórakoztatására busznyi cirkuszi zsonglõr és bohóc érkezett. Azért, aki úgy gondolta, már nem érheti meglepetés, kutyaszán jött, persze görgõs megoldású. Ha nem jön se sportkocsi, se kutyaszán, se cirkuszbusz, akkor a ló is megteszi: szerelmeseknek szerenáddal és fiákerrel szolgált a cég. A Qualcomm számítása bejött, mert „a világ legjobb buszmegállójáról” készült videóját egy hét alatt már csaknem 2 millióan nézték meg a világhálón – adta hírül a brit Metro újság.

A tanító néni kérdezi a diákot: – Mi a hajlékony ellentéte? – Hajléktalan. * Idegenvezetés: és ha a hölgyek egy pillanatra abbahagynák a csevegést, hallani lehetne a Niagara vízesés fülsiketítõ robaját!

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

A bolond le-fel sétál és egy cipõt húz a fûzõjénél fogva. Meglátja az orvos és megkérdi: – Miért húzza azt a cipõt? Mire a bolond odanyújtja a dokinak a fûzõt és mérgesen mondja: – Nesze, itt van, próbáld meg tolni…

V Á L L A L K O Z Ó K Ö Z P O N T: www.vallalkozokozpont.hu


6

KÖZLEKEDÉS

TRAFFIPAX ELÕREJELZÉS

Hírnök

– 2013 MÁRCIUS

A RENDÕRSÉG ÁLTAL TERVEZETT SEBESSÉGELLENÕRZÉSEK 3103. sz. út 19. km. szelv.: Márius 16, 28, 30, Gödöllõ (3 sz. fõút): Márius 7, 14, 16, 28, 3104. sz. út 4. km. szelvény: Márius 26, 29, Gödöllõ, Dózsa Gy. út: Márius 7, 14, 26, Gödöllõ, Hunyadi J. utca: Márius 8, 18, 25, 29, 3. sz. fõút 25. km. szelvény: Márius 12, 19, 24, 3. sz. fõút 40. km. szelvény: Márius 9, 21, Isaszeg: Márius 23, 3. sz. fõút 39. km. szelvény: Márius 8, 18, 25, Isaszeg, Rákóczi utca: Márius 6, 11, 13, 20, Veresegyház: Márius 18, 20, 21, 22, 25, 27, 29, 30, M3 jobb 33 620 msz.: Minden nap 9-12-ig Erdõkertes: Márius 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, Valkó; Szada; Aszód; Csömör, Nagytarcsa; Galgamácsa; Vácszentlászló. 23, 24, 25, 26, 28, 31, Õrbottyán: Márius 6, 10, GÖD Csomád: Márius 14, 2-es fõút: Márius 13, 15, 21, 31, Nagymaros: Márius 15, 18, M2 autóút: Márius 10, 15, 17, 24, Szõdliget: Márius 25, 29, Ady E. u.: Márius 7, 13, 21, 26, Váckisújfalu: Márius 15, 16, 17, 19, 20, 23, 24, Nemeskéri út: Márius 7, 19, 26, 26, 27, 30, 31, Béke út; Kálmán u.; Oázis lakópark. Vác: Márius 11, 19, 22, 26, 30, DUNAKESZI Iklad: Márius 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, M2 autóút: Márius 6, 8, 11, 27, Kartal: Márius 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 2-es fõút: Márius 16, 22, 28, 29, Kistarcsa (3 sz. fõút): Márius 10, 17, 22, 31, Kossuth u.: Márius 18, 20, Kerepes (3 sz. fõút): Márius 10, 17, 22, 31, Pálya u.: Márius 6, 8, 9, 12, 16, 23, Mogyoród (Gödöllõi út): Márius 12, 19, 24, Kagyló u.: Márius 9, Dány, Pesti út: Márius 9, 15, Diófa u.: Márius 12, 3102. sz. út 9. km. sz.: Márius 6, 11, 13, 20, 23, Repülõtéri út: Márius 23, 3102. sz. út 26. km. szelvény: Márius 15, Fóti út, Kertész u., Verseny u.; Széchenyi út; 3103. sz. út 9. km. szelv.: Márius 6, 13, 20, 27, Zerkovicz út; Ungvár utca; Toldi út. Nagydarab kamionos betér a fogaFÓT dóba. Látja, hogy egy vézna ürge ül a 2102-es út: Márius 11, 14, 25, 30, sarokban, elõtte egy pohár sör. Oda- Keleti M. utca: Márius 14, 25, 30, megy, felkapja a poharat, és kiissza. Móricz Zs. u.; Szabó D. u.; Mémeth K. út; VöAz ürge sírva fakad. A kamionos megsajnálja: rösmarty tér- Dózsa Gy. út, 2102-es út. – Ugyan már csak vicceltem, kérek helyette Három rendõr az utcát járva beszélget: másikat. Miért sír? – Hallottátok, hogy szeptemberben 40 – Már hogyne sírnék, amikor ma semmi fok lesz? – szólal meg az elsõ. nem jön össze. Reggel nem csörgött az – Én azt hallottam, hogy havazni fog – mondórám, elaludtam, ezért elkéstem a munkaja a második. helyrõl. A fõnököm észrevette, azonnal kirú– A fenébe is! – hördül fel a harmadik – Ki gott. Indulnék haza, nincs meg az autóm, elfog 40 fokban havat hányni? lopták. Hazamentem taxival, hát a legjobb * barátomat az ágyban találom a feleségemSzõke nõ: – Pincér, mennyibe kerül a sör? mel. Erre lejövök ide a csehóba, kérek egy Pincér: – A pohár 220, a korsó 330. sört, belerakok egy csomó patkánymérget. Szõke nõ: – Aha, értem. És a sör? Erre maga jön és kiissza.. * Asszony összetört autóval jön haza. A férje * megdöbbenve kérdezi: A rendõr megállít egy piros lámpán áthajtó – Mi történt? hölgyvezetõt. Nézegeti a papírjait: – Nekem jött egy biciklis! – Mi a foglalkozása? – Na jó, de hányszor? – Tanítónõ. * A rendõr arcán üdvözült mosoly jelenik meg. „Az a legszebb a kopaszságban, hogy az em– Végre! Most pedig leírja ötszázszor, hogy ber hallja a hópelyheket.” „nem hajtok át a piroson”! TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

KÖZLEKEDÉS

BUDAPEST IV. kerület Árpád út: Márius 6, 10, 14, 23, 31, Nádor u: Márius 6, 10, 14, 18, Templom u: Márius 6, 14, 18, 27, Váci út, Megyeri út, Homoktövis utca, Csíksomlyó utca, Pozsonyi u., Baross utca, Berlini u., Külsõ-Szilágyi út, Tél utca, Pozsonyi út, Óceánárok utca, Erdõsor utca; Fóti út; Munkásotthon utca, Külsõ Váci út, Szondi utca.

7

M3 bevezetõ: Márius 7, 8, 16, 17, 19, 23, 27, Késmárk u.: Márius 7, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 29, 30, 31, Pázmány Péter u.: Márius 6, 9, 10, 13, 16, 17, 23, 24, 27, 29, 30, 31, Közvágóhíd tér: Márius 8, 11, 14, 18, 20, 21, 22, 26, 28, Szántóföld u., Tóth István utca; M3 bevezetõ; Kolozsvár u.

BUDAPEST XIV. kerület

BUDAPEST XVI. kerület

Fogarasi út: Márius 11, 16, 24, 25, M3 bevezetõ szakasz: Márius 13, 22, 26, Hungária körút: Márius 27, Thököly út: Márius 8, 11, 16, Stefánia út: Márius 8, 19, 24, 31, Telepes u.: Márius 22, Kacsóh Pongrác út: Márius 12, 18, 22, 30, Dózsa György út: Márius 11, 19, 20, 26, 27, Mogyoródi út: Márius 22, 23, 26, 28, 30, Ajtósi Dürer sor: Márius 8, 9, 11, 19, 20, 28, Csömöri út: Márius 11, 19, 21, 30, Egressy út: Márius 19, 24, 27, 28, Vezér út: Márius 20, M3 kivezetõ szakasz, Ajtósi Dürer sor, Szugló u.; Cinkotai út; Cserei u.; Gvadányi u.; Szuglói Körvasút sor; Erzsébet királyné útja; Nagy Lajos király útja, Õv u., Füredi u.

Szabadföld út: Márius 12, 31, Szlovák út: Márius 31, Egyenes u.: Márius 12, 31, Rákóczi út: Márius 24, 28, 31, Csömöri u.; Szlovák út; Madách utca; Veres Péter u.; Rákospalotai Határ út; Magtár u.; János utca és József utca között; Timúr u.; Mátyás király út. * A dátum nélküli, illetve csak felsorolásban szereplõ települések/utcák is „kedvelt fotózó helyek”, de ebben a hónapban, hivatalos vezénylésben nem szerepeltek (ami nem zárja ki, hogy fotóznak!) Részletes és további aktuális sebességmérések, egyéb településeken is: www.hirnok.hu Információ: ORFK (A rendõrség a változtatás jogát fenntartja!)

BUDAPEST XV. kerület Régi Fóti u.: Márius 6, 11, 13, 14, 18, 21, 25, 26, Szentmihályi út: Márius 7, 12, 20, 23, 27, Rákos u.: Márius 15, 19, 21, 25, Széchenyi utca: Márius 6, 8, 12, 15, 19, 22, 25, 27, Nyírpalota út: Márius 7, 23, 30, Károlyi u.: Márius 7, 11, 14, 18, 26, Arany J. u.: Márius 8, 12, 19, 20, 22, 28, Szerencs u.: Márius 7, 13, 15, 28, 29, M3 kivezetõ: Márius 7, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 26, 30, 31, Száguldó sportkocsi fékez egy gyalogos mellet: – Mondja, kérem, hogyan jutok el a temetõbe? – Ezzel a tempóval hamarosan odajut... * „Élj úgy, mindennap, mintha az volna az utolsó az életedben. Aztán egyszer csak igazad lesz.” * – Az én anyósom olyan, mint egy jó pohár sör! – Miért? – Jéghideg, és mikor elém kerül, habzik a szája. TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


8

OTTHON

Befújható hõszigetelés az otthon melegéért A szigetelés fontos része az építkezésnek, felújításnak, hiszen a jelentõs energia megtakarításhoz vezethet. A befújható üveggyapot szigeteléssel akár 20%-ot is spórolhat a fûtés számláiból. Endzsel Ernõ-t arról faggatKötõanyagot és egészségre kátuk, milyen elõnyei vannak a be- ros összetevõket nem tartalmaz, fújható üveggyapot hõszigetelés természetes alapanyagokból kétechnológiának. szül. Nincs benne rágcsáló irtó A Knauf Insulation a magyar veszélyes szer, anyaga szervetlen, piacra, a kifejezetten e célra ké- nem táplálék az állatok számára. szülõ, fehér színû Supafil üvegVíztaszító, hidrofobizált, nem gyapot anyagokat ajánlja. szívja magába a nedvességet, páOlyan épületek hõszigetelésé- rát, de páraáteresztõ képességgel re nyújt jó megoldást, ahol a ha- rendelkezik. Nem éghetõ és fokogyományos rendszerû termékek- zottan nyeli el a környezeti zajokel nem, vagy csak nehézkesen kat. Egyszerûen alkalmazható a lehetne a munkálatokat elvégez- nehezen megközelíthetõ területeni. Gyakorlatilag bárhol használ- ken is. Bontásmentes, gyors tiszta ható, bármilyen üreg kiszigetelé- munkával dolgozható be, így kesére. A befújásos technológia vesebb a munkadíj, hiszen akár 1 gyors, hatékony kivitelezést tesz nap alatt elkészülhet az ingatlan lehetõvé, és résmentesen hõszi- utólagos tetõtér szigetelése. getelt felületet eredményez. A befújásos technológiával töb-

Hírnök

bek között a födém résmentesen szigetelhetõ, ami biztosítja a felfelé áramló meleg megtartását, így rendkívül költséghatékonyan és kiváló minõségben végezhetõ a hõszigetelés, valamint az eddig megközelíthetetlen födémrések is hõhídmentesen szigetelhetõek. Kis terhelést jelent a tetõszerkezetre (20 cm vastagságban csak 2,45 kg/m2). A régi üveg-, kõzetgyapot, vagy egyéb szigetelés gyenge pontjainak orvoslására is alkalmas, például a tetõtéri ablakok szigetelési hiányosságainak kiküszöbölésére.

További részletekért látogasson el honlapjainkra: www.ebis.hu, www.befujhatoszigeteles.hu vagy keressen minket: Telefon: 36-70-772-82-01, 36-70-227-11-31 E-mail: info@ebis.hu

Két villanyszerelõ ácsorog az állványon. Rászólnak egy arra járó öregaszszonyra: – Nénike, legyen szíves, adja már fel azt a piros drótot! A mamóka odaadja. – Köszönjük! Látod Józsi, mondtam én, hogy nulla, te meg jössz itt a hülyeségeddel, hogy fázis! * – Kisfiam, én nem értem ezeket a mai zenéket! – De nagymama, ez a porszívó!

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

OTTHON

9

Vásárlásnál fizetendõ illetékek

Ingatlanpiaci jogszabályváltozások Fontos jogszabályváltozások léptek életbe idén az ingatlan beruházásokkal kapcsolatban.

2013. 01.01. hatállyal változott az 1990. évi XCIII. tv., közismertebb nevén az illetéktörvény. A változásnak van pozitív és negatív eredménye is: – A visszterhes vagyonátruházással történõ tulajdonszerzés (ti. lakásvásárlás) illetéke egységesen 4%-ra emelkedett az ügyletértékre, vagyis a vételárra vetítve. Ezzel megszûnt a használt lakásvásárlásoknál a 4 millió forintos vásárlási értékig számolt kedvezményes, 2%-os illeték. Így pl. egy 10 millió forintos beruházás esetén a többlet illeték januártól 80 ezer forint, vagyis összesen 400 ezer forint illetéket kell fizetni. – Nem változott az új lakás vásárlások után fizetendõ kedvezményes illeték mértéke: a 30 millió forintot meg nem haladó vásárlás esetén a vételár elsõ 15 millió forintja kedvezményes, azaz nulla százalék illeték fizetendõ, míg a további vételárrészt már a 4%-os illetékfizetési kötelezettség terheli. – Nem változott a lízingelt ingatlanok esetén a lízingbe adói illeték mértéke sem: továbbra is a vételár 2%-a fizetendõ. A lízingbe vevõ illetéke a használt lakás vásárlás illeték mértékével megegyezõ, 4% fizetendõ a vételár alapján. – Pozitív változásként jelentkezik a 35 év alatti, elsõ lakáshoz jutó fiatalokat érintõ illetékváltozás: amennyiben a vásárolt használt lakás vételára nem éri el a 15 millió forintot, úgy a fizetendõ illeték a vételár 2%-a. A fentebb említett 10 millió forintos ügyletértéket feltételezõ példánál maradva a fizetendõ illeték 200.000.- forint lesz. Többször felmerülõ kérdésre szeretnénk válaszolni: ha a magánszemély vevõ lakástulajdonát a vásárlást megelõzõ vagy azt követõ egy éven belül eladja, az illeték alapja az eladott és a vásárolt lakástulajdon – terhekkel nem csökkentett –

forgalmi értékének a különbözete. Azonos eladási és vételár esetén a fizetendõ illeték alapja nulla forint, illetékfizetési kötelezettség nem keletkezik. Alacsonyabb vételárú ingatlanba költözve az illetékalap negatív, illetéket itt sem kell fizetni. Összefoglalva: – használt lakás illetéke: a vételár 4%-a – új lakás illetéke: 15 millióig illetékmentes, efölött a vételár 4%-a – 35 év alatti, elsõ lakásukat megszerzõ fiatalok: 15 millió forintos vételárig: 2% Az új kamattámogatott hitelek bevezetésével, illetve a támogatás szabályainak változásával bonyolulttá vált a hitelfelvétel, ezért, valamint az igénylés egyéb feltételeivel kapcsolatban várjuk megkeresését. A fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói mellett a civil lakosságot is bank független, teljes körû, ingyenes tanácsadással és ingyenes ügyintézéssel segítjük. Mi hitelünk Pénzügyi Tanácsadó 06-20-59-58-544 www.mihitelunk.hu

Az ügyeletes tiszt felveszi a jegyzõkönyvet, s közben kérdezgeti a bejelentõt: – El tudná mondani, milyen volt a támadója? – Dõlt belõle az alkoholszag. – Mégis, valami pontosabbat nem tud mondani? – Azt hiszem, körtepálinka volt... TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

O TTHON S Z É P Í T É S : www.otthon.hirnok.hu


10

SZÉPSÉG, EGÉSZSÉG

Fejfájás és migrén Elõzõ számunkban dr. Simonffy Márta fõorvos asszonnyal beszélgettünk a neurológus szerepérõl a gyógyításban. Mint azt megtudhattuk, a neurológus feladata a központi és környéki idegrendszer vizsgálata, zavarainak kórismézése és betegségeinek gyógyítása. Többek között fejfájással, gerincpanaszokkal, szédüléssel, zsibbadással, különbözõ fájdalmakkal (végtagok égõ, zsibbadó fájdalma), remegéssel és más mozgászavarokkal keresik fel. Az izmok gyengülése, bénulása, a járás, a beszéd zavarai is erre a szakterületre tartoznak. Gyakran az alvászavarok, a szellemi hanyatlás, memóriazavar, sõt olykor a depresszió

és szorongásos tünetek hátterében is szervi idegrendszeri zavarok állnak. Ezúttal a fejfájás tüneteirõl faggattuk a fõorvos asszonyt. A migrén rohamokban jelentkezik, zavarja a fény, a hangok, a szagok, hányinger-hányásig fokozódhat, de maximum 48 óráig tarthat. Gyakran köthetõ külsõ hatásokhoz (fronthatások), hormonális változásokhoz, stresszhelyzetekhez. A másik formája a migrénnek, amikor a rohamot valamilyen bevezetõ tünet elõzi meg, ami általában látászavarok színes fényes pontok, cikk-cakk szétesése a képeknek, beszûkült látómezõ, vagy végtag zsibbadások. Nem tévesztendõ össze a halmozott fejfájással, amikor napokon át rendszeresen jelentkezik, a beteg úgy éli meg mintha folyamatosan fájna a feje. Az

Hírnök

úgynevezett Tensiós fejfájás izom tónus változással összefüggõen jelentkezik, amelynek hátterében általában gerincmeszesedési folyamatok állnak. A lokalizáció szerinti fejfájások a jellege szerint is elkülöníthetõk, például görcsös, feszítõ, nyomó villámszerû, hasító. – Mire ajánlják az RTMS terápiát? – A kezelés alkalmas bármilyen agy, vagy gerincvelõ sérülésre, legyen ez baleset, stroke, Parkinson Kór, Sclerosis Multiplex, vagy szülési károsodás, illetve kisgyermekek oxigén hiányos állapota. A rendelésre beutaló nem kell, de telefonos idõpontfoglalás szükséges.

Dr. Simonffy Márta 1161 Bp., Hõsök tere 7. Bejelentkezés: 06-30-8-777-592 (hétvégén is)

http://simonffy.extralink.hu

Két barátnõ cseveg: – Imádom a természetet – mondja az egyik. A másik ránéz, és epésen megjegyzi: – Azok után, amit mûvelt veled?

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

E G É S Z S É G H Í R N Ö K : www.egeszseg.hirnok.hu


Hírnök

CSALÁD,

GYERMEK

11

Julcsi Csoda-Manoda Családi napközikkel foglalkozó sorozatunkban ezúttal a Julcsi Csoda-Manodát mutatjuk be. Kõkútiné Bischoff Júlianna vezetõt arról kérdeztük, hogyan jött az ötlet, illetve mivel kényeztetik a csemetéket. – Kismamaként nem találtam olyan helyet, ahol gyermekeimmel játszhattam volna és kiderült, hogy ugyanígy van ezzel sok más anyuka is. Elhatároztam, hogy csinálok egy jó kis helyet a gyerekeknek és szüleiknek! 2009 óta mûködünk, elõször mint gyermekfelügyelet, majd mint családi napközi. Számunkra legfontosabb a szeretetteljes, családias légkör kialakítása, ahol a gyerekek valóban jól érzik magukat és szüleik nyugodt szívvel hagyhatják itt õket. Városi zajtól mentes, csendes, nyugodt helyen fekvõ családi házban, tágas, barátságos, jól felszerelt helyiségekben zajlanak a mindennapjaink. Parkosított udvarunkon csúszda, hinta, homokozó, óri-

TO V Á B B I

ás trambulin és még sok izgalom várja a csemetéket. Délelõttönként foglalkozásaink vannak: rajzolunk, gyurmázunk, énekelünk, ismerkedünk a környezetünkkel, tornázunk, sétálunk... mindig az adott évszakhoz igazodva. Kézmûves foglalkozásaink által fejlesztjük a gyermekek kézügyességét is. Célunk, hogy minden gyerek személyes igényeinek megfelelõ ellátásban, fejlesztésben, nevelésben részesüljön, megismerjék a társas együttélés szabályait. Van egy napirendünk, amelyhez próbálunk igazodni, de mindig a gyerekek igényeihez mérten! Már igénybe vehetõ nálunk az önkormányzati támogatás is. Ez jelentõs segítség a szülõknek, amely által a kereslet is megnõtt az általunk nyújtott szolgáltatásokra. Jelenleg 3 családi napközit mûködtetünk, amelybõl 2 bölcsõdés, 1 pe-

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

dig óvodás korú gyermekekkel foglalkozik. A kiscsoportos foglalkozások lehetõvé teszik az egyéni igények, és fejlesztések lehetõségét is. Rengeteg móka és kacagás mellett, játszva fejlõdnek a ránk bízott csemeték. Mindannyian a legjobb tudásunk szerint, egyénre szabottan foglalkozunk a kicsikkel! A teljes ellátás mellet, akár fél napra, vagy csak pár órára is hozhatják hozzánk a gyerekeket, de szülinapi zsúrok szervezését, lebonyolítását is vállaljuk.

Kistarcsa, Ifjúság tér 1. Tel.: 06-20-332-7852 julcsi-manoda.mindenkilapja.hu

bischoffjulcsi@gmail.com julcsimanoda@gmail.com

E G É S Z S É G H Í R N Ö K : www.egeszseg.hirnok.hu


12

P R O G R A M A J Á N L AT

Hírnök

Április 6.

ZENE, KONCERT, FESZTIVÁL

VAYA CON DIOS Papp László Budapest Sportaréna Infó: (1) 414-1066)

Március 16.

NEOTON SWING SHOW

Április 6.

Syma Sport- és Rendezvényközpont Infó: (1) 414-1066)

7. COCA-COLA TESTÉBRESZTÕ AEROBIK NAP

Március 17.

SYMA Sport- és Rendezvényközpont Infó: (1) 414-1066)

ALMA EGYÜTTES

Április 14.

Pólus Mozi és Filmszinház 1152 Bp., Szentmihályi út 131. Pólus Center Infó: (20) 553 2234

ZORÁN Mûvészetek Palotájat Infó: (1) 402 0063)

Március 22.

NEMZETKÖZI AUTÓ, MOTOR ÉS TUNING SHOW Budapest - Hungexpo Infó: amts.hu

Április 20.

JÉGKORONG VILÁGBAJNOKSÁG Papp László Budapest Sportaréna Infó: (1) 402 0063)

Május 8.

EROS RAMAZOTTI

Március 25.

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: (1) 414-1066)

MICK HUCKNALL Papp László Budapest Sportaréna Infó: (1) 414-1066)

Május 11.

FITBALANCE EGÉSZSÉG ÉS FITNESS FESZTIVÁL

Március 28.

YANNI Papp László Budapest Sportaréna Yanni kortárs szimfonikus zenéje milliók kedvence lett, amely a koncertjein élõben még jobban magával ragadja a rajongókat. Infó: (1) 414-1066)

INDUL A BAKTERHÁZ

Május 16 - 19.

Pólus Mozi és Filmszinház 1152 Bp., Szentmihályi út 131. Pólus Center Infó: (20) 553 2234

PANNÓNIA FESZTIVÁL Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ Infó: (1) 414-1066)

Március 31.

ORSZÁGOS TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ ÉS KIRAKODÓVÁSÁR Április 4.

TANKCSAPDA Budapest - A38 Hajó

Május 18.

DEÁK BILL GYULA Pecsa Music Garden, Bp, XIV. kerület, Zichy M. út 14. Infó: (1) 414-1066)

Március 29.

Papp László Budapest Sportaréna Infó: (1) 414-1066)

Papp László Budapest Sportaréna Infó: (1) 414-1066)

Május 21.

DEPECHE MODE Puskás Ferenc Stadion Infó: (1) 414-1066)

A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK! A változtatás jogát a szervezõk, a nyomda ördögei pedig a hibák lehetõségeit tartják fenn.

INDULÁS ELÕTT NEM ÁRT ÉRDEKLÕDNI!

AGENTURA ADVENTURE UTAZÁSI ÉS JEGYIRODÁK: 1046 Budapest, Lakkozó u. 20. fszt. Tel.: (1) 788-3901 Fax: (1) 788-3902 E-mail: info@agentura.hu Web: www.agentura.hu 1152 Budapest, Szentmihályi út 131. Pólus Center (új helyen!) Center Court 1. Információs pult Tel.: (1) 414-1066 Fax: (1) 414-1067 E-mail: polus@agentura.hu Web: www.agentura.hu TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

C S A L Á D I H Í R N Ö K : www.csaladi.hirnok.hu


Hírnök

13

O K TAT Á S

Szakképzés és továbbképzés Sramkóné Kis Magdolna vezetõt arra kértük, mutassa be oktatási intézményüket. A Plánet Oktatásszervezõ és Termékelõállító Kft-t 1999-ben alapítottuk. A 100 %-ban magyar tulajdonban lévõ cégben munkatársaimmal együtt, több tíz éves oktatási múlttal, a szakképzésben és felnõttképzésben eltöltött eredményes évek tapasztalataira építve, azt a célt tûztük ki, hogy Budapesten és környékén élõ munkavállalókat – az élethosszig tartó tanulás eszméjének jegyében – a munkaerõpiacon jól használható piacképes szaktudás és szakképesítés megszerzésében támogassuk. Fõ tevékenységi területeink: szakképzés és továbbképzés egyéni jelentkezõk, vállalatok és intézmények számára, illetve vizsgaközpont mûködtetése. Akkreditált felnõttképzési intézményként spe-

cializált területünk a kereskedelmi és a vendéglátó ipari szakképesítések megszerzésére irányuló OKJ-s képzések szervezése, oktatása, vizsgáztatása. A fenti szakterületek képzési igényét igyekszünk kielégíteni az alapfokútól, az emeltszintûig. Kínálatunkban a bolti eladó, bolti pénztáros, kereskedõ boltvezetõ és bolti hentes tanfolyamok mellett a szakács, cukrász, pincér szakma elsajátításra van elsõsorban lehetõség, amelyek gyakorlati elsajátításához jól felszerelt oktató kabinetek, tanmûhelyek állnak rendelkezésre. Részleteket honlapunkon (www.tanfolyamok-kepzesek.hu) és a lenti hirdetésünkben talál. Központunk Budapesten, a Bosnyák téren, jól megközelíthetõ helyen található, de igény esetén az ország bármely pontján szervezünk tanfolyamokat. Fontosnak tartjuk, hogy a fõvárosi

Egy férfinek amputálni kell az egyik lábát. Mûtét után bemegy hozzá az orvos, és azt mondja: – Van magának egy jó, és egy rossz hírem. Melyiket mondjam elõször? – A rosszat. – Az a rossz hír, hogy tévedésbõl a jó lábát vágtuk le. – Na és mi a jó hír? – Gyógyul a rossz. * Két barát beszélget: – Hallottad? A Kovács anyósa belesett a kanálisba. – Szegény asszony! – De idõben érkezett segítség, és kihúzták. – Szegény Kovács!

„HA NEM MEGY AZ ÜZLET, HIRDETNI KELL...” Hírnök HIRDETÉSFELVÉTEL: info@hirnok.hu 06-20-480-1751 TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

agglomerációban élõk helyben szerezhessenek elhelyezkedésükhöz szükséges szakképesítéseket, így csoportos megrendelés esetén cégünk az idõpontokat és helyszíneket a megrendelõi igényekhez is tudja igazítani. Tanárainkat a szakterületek legjobb képviselõibõl választottuk ki, különös hangsúlyt helyezve a szakmai tapasztalatra és elkötelezettségre. A gyakorlati ismeretek elsajátításában a térség gazdálkodó szervezeteinél van lehetõség. A gyakorlati képzõhelyek minden tekintetben megfelelnek a jogszabályi és technikai követelményeknek, biztosítva a legmodernebb technológiák és módszerek megismerését. Munkánk során az eredményes vizsgára történõ felkészítés mellett a gyakorlatban hasznosítható ismeretek, készségek elsajátíttatása iránti igény vezérel bennünket.

PLÁNET Oktatásszervezõ- és Termékelõállító Kft. 1147 Budapest, Telepes utca 22. Telefon: 06-1-222-5391, 06-20-223-8865 E-mail: planetkft@gmail.com www.tanfolyamok-kepzesek.hu OKJ-s szakmai tanfolyamok folyamatosan, a kereskedelem és a vendéglátás területén! Bolti eladó képzések: 38 000 Ft. + vizsgadíj Bolti pénztáros: 38 000 Ft. + vizsgadíj Szakács, cukrász: 198 000 Ft. + vizsgadíj Pincér: 99 000 Ft. + vizsgadíj Kereskedõ, boltvezetõ: 39 000 Ft. + vizsgadíj Bolti hentes: 85 000 Ft. + vizsgadíj Akkreditált idegen nyelvi és számítástechnikai képzések egyedi igényekhez és tudásszinthez alkalmazkodva! Ingyenes, elõzetes tudásszint felmérés és elhelyezkedési tanácsadás! Magánszemélyeknek kamatmentes részletfizetés! A képzési díjak tartalmazzák a speciálisan kifejlesztett tankönyvek költségeit is! Az aktuális árakról a fenti elérhetõségeken bõvebb tájékoztatást adunk! Nyilvántartási szám: 01-0130-04; Akkreditációs lajstromszám: AL-0999

C S A L Á D I H Í R N Ö K : www.csaladi.hirnok.hu


14

SZOLGÁLTATÁSOK - CÉGJEGYZÉK

APRÓHIRDETÉS Mogyoródon 35 nm-es ház, magánszemélytõl kiadó. Csendes, zöldövezeti környék, a kert 1200 nm-es. Szigetelése dryvit. Rezsiköltsége igen alacsony. Fedett kocsibeálló és pince van. Egy nagyobb szoba (középen boltívvel), és egy fél szoba. Minimum bérlési idõ: 12 hónap. Bérlés: 50 ezer Ft/hó. Idõsebb, kistestû kutyus, vagy cica hozható. Tel.: 06-20-480-1751

DUNAKESZI Természetgyógyászat: Naturaqi Bt. 2120 Dunakeszi, Szabadka u. 17. – 06-27-816-806; 06-70-6551482; info@naturaqi.hu, www.naturaqi.hu

MOGYORÓD Építõanyag kereskedés: Kurfis Tüzép Mogyoród, Gödöllõi út 240. – 06-28-440320; 06-30-9485-401 Mûszaki ellenõrzés, Project management, Banki szakértõi tevékenység: GAVERAN KFT.

2146 Mogyoród, Szentjakab park 23. - 06-20-322-8063, 0630-403-9923 – office@gaveran.hu; www.gaveran.hu 3 Manó Vegyesbolt: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. 0628-540-160 Lapkiadás, reklám: Hírnök Média Lapkiadó - Mogyoród, Nagyhomoki út 10. – 06-20480-1751

GÖDÖLLÕ Nebuló Papírbolt, Bélyegzõ, szórólap, névjegykártya: Gödöllõ, Petõfi tér 10. – 06-28545-085 Természetes gyógymód Berényi Sándor természet gyógyász, minden probléma kezelhetõ! Tel.: 06-70-571-5157

VERESEGYHÁZ Ácsmunka, Tetõ-, elõtetõ építés, Gipszkartonozás, Lambériázás: Kriczki Gyula ácsmester Veresegyház - 06-70-219-0571 minoseg@kriczki-haus.hu www.kriczki-haus.hu

A vándor leül a fa tövébe. Felnéz a fán lévõ madárra, majd a mezõn kikötött tehénre. Felnéz az égre és azt mondja: – Uram, nem jól rendezted el ezt a világot. Míg a madárnak ott van az egész ég, addig a tehénnek csak a karó jut. Kis idõ múlva a madár lecsinálja. Újból felnéz és azt mondja: – Uram, csak jól rendezted el ezt a világot...

Hírnök

Tüzifa eladó 23 e. Ft/m3-tõl, ugyanitt utánfutó bérelhetõ, fakivágást is vállalunk. 06-70458-3965

ÕRBOTTYÁN Ácsmunka, Tetõfedés, Gipszkartonozás, Tetõtéri hõszigetelés, Tetõsík ablak beépítés Könyvesi és Társa Kft. Õrbottyán, 06-20-373-7041; www.konyvesi.hu.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK Kisgépi földmunkát, fuvarozást vállalok (darus billents) kedvezõ áron. Tel.: 06-30-741-9923; 0620-482-2565 Tetõfedõ-bádogos mester munkát vállal: 2902-101, 06-30-966-0421 Parkettás vállal mindennemû padló és parketta lerakást, csiszolást, lakkozást, javítást, felújítást, recsegés megszüntetését. Budapesten és Pest megyében egyaránt. Tel.: 06-70505-1177

WEBÁRUHÁZ LED: SZALAGOK , LÁMPÁK , reflektorok, fénycsövek, bútor és mennyezeti lámpák, spotok. Tel.: 06-70-323-3992 www.ledmix.hu

CÉGJEGYZÉK, SZOLGÁLTATÁSOK A Hírnök Média sokak által hiányolt szolgáltatást vállalt fel. Kiadónk összegyûjti lapjaink megjelenési helyeinek és a környezõ települések vállalkozásait, alapítványait, civil szervezeteit stb., illetve tevékenységeit, amelyet INGYENESEN helyezünk el honlapunkon! Hasonlóképpen összegyûjtjük és – kedvezményes áron – közreadjuk magazinjainkban is minden hónapban a cégek, illetve tevékenységek jegyzékét, amely jelentõs segítség olvasóinknak, hogy megtalálják a számukTO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

ra éppen aktuális szolgáltatást, vállalkozást. Annak érdekében, hogy a lehetõ legtöbb vállalkozásból válogathassanak olvasóink, tovább bõvítjük a kínálatot, ezért most jelentõs kedvezményt biztosítunk azoknak, akik szeretnének megjelenni cégjegyzékünkben! Amennyiben ön is szeretné szolgáltatását, vállalkozását megjelentetni honlapunkon, vagy magazinjainkban, jelezze munkatársunknak: info@hirnok.hu (tárgy: cégjegyzék), vagy érdeklõdjön a 06-20-480-1751-es telefonszámon.

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

ÉSZBONTÓ

15

SZUDOKU – SZUDOKU – SZUDOKU

Feladat: Az üres négyzetekbe úgy kell beírnunk a hiányzó számokat, hogy a négyzetrács mind a kilenc sorában és mind a kilenc oszlopában megtalálhatóak legyenek a számok 1tõl 9-ig, de egyetlen szám se ismétlõdjön. A 3x3-as négyzetekben minden szám szintén csak egyszer szerepelhet. A feleség éppen csalja a férjét, amikor meghallják, hogy csikorog a zárban a kulcs. A feleség kétségbeesetten felkiált: – Te jó ég, a férjem! Gyorsan, ugorj ki az ablakon! – De ez a 13. emelet!? – Miért, babonás vagy? * A dülöngélõ részeg nekimegy egy asszonynak, aki hatalmas pofont lekever neki. – Már haza is értem? – csodálkozik a részeg.

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


16

OTTHON

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

Hírnök

O TTHON S Z É P Í T É S : www.otthon.hirnok.hu

2013 Március - Hírnök Magazin  

Hírek, érdekességek, gazdaság, közlekedés, traffipax, programajánlat, moziműsor, építkezés, energiatakarékosság, otthon, Család, gyerek, egé...

Advertisement