Page 1

2012/10

VIII. évf.

N! E Y G N I

2012.

OKTÓBER

INFORMÁCIÓS MAGAZIN


22

PRO CÍMLAPSZTORI G R A M A J Á N L AT

Hírnök

A P ó l u s M o z i ajánlásával – A P ó l u s M o z i ajánlásával

ASTERIX & OBELIX: ISTEN ÓVJA BRITANNIÁT Francia-spanyol-olasz-magyar vígjáték

www.polusmozi.hu

007 - SKYFALL Színes, angol-amerikai akciófilm M-et sötét múltja kísérti, Bondnak pedig bizonyítania kell felé tanúsított hûségét. Az MI6 titkosszolgálat bajban van, 007-nek fel kell kutatnia és el kell pusztítania a fenyegetõ veszélyt – bármi áron.

Megjelenés: 2012. október 26.

MAGIC BOYS

Magyar-angol-kanadai vígjáték Két szegedi srác, Dávid és Zoli, már régóta jó barátok. Ám egy görbére sikeredett éjszaka másnapján sikerül magukat kirúgatni a Pezsgõgyárból. Véletlenül szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, amit a gyár új tulajdonosa, a londoni Jack Varga követ el. Úgy döntenek, meglépnek az országból és chippendale táncosoknak állnak az igazi Magic Boys helyett Londonban. Ám a helyzet jelentõsen tovább bonyolódik, amikor az újdonsült fõnökükrõl kiderül, hogy gyémántcsempész és az õket üldözõ Jack Vargának erre a zsákmányra fáj a foga. Természetesen, mintha ez még nem lenne elég, Terrence újdonsült barátnõje, túlságosan is gyönyörû ahhoz, hogy ellen lehessen neki állni. Ráadásul, mint minden nõ, õ is akar valamit.

Megjelenés: 2012. október 18.

Krisztus elõtt 50ben járunk. Julius Caesar hódításokra szomjazik. Úgy dönt, hogy dicsõséges légióinak élén megszállja az eleddig megismert világ végén álló szigetet, ezt a rejtélyes országot, amit Britanniának neveznek: azaz Angliát. Gyors és totális gyõzelmet arat. Vagyis, majdnem. Egy kis britanniai falu képes ellenállni a császárnak, de gyengülnek az erõik. Kordélia királynõ, Britannia uralkodója úgy dönt, hogy elküldi leghûségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy Galliában keressen segítséget, egy másik kis faluban, amely a rómaiak elleni makacs ellenállásáról híres. A szóban forgó gall faluban Asterix és Obelix már eléggé elfoglalt. Vezetõjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét Kishippixet, egy fiatal srácot, aki csak púp a hátukon. Kishippix nemrég érkezett Lutéciából, és az a feladatuk, hogy férfit faragjanak belõle és még egyáltalán nem állnak nyerésre. Amikor Angoltapax megérkezik, hogy a segítségüket kérje, a falu úgy dönt, hogy átadnak neki egy hordó varázsitalt, amit Asterix és Obelix kísér el. Valamint Kishippix, mivel ez az út tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy befejezzék a fiú nevelését. Sajnos semmi nem úgy történik, mint várták.

Megjelenés: 2012. október 18.

LORAX – 3D

Amerikai animációs film A Lorax Dr. Seuss klasszikus meséjének animációs adaptációja, amelyben egy fiú keresi azt az egyetlen dolgot, amivel belophatja magát álmai hölgyének szívébe. Ehhez azonban meg kell fejtenie a Lorax történetét. A Lorax egy zsémbes, mégis elbûvölõ lény, aki azért harcol, hogy megvédje világát.

Megjelenés: 2012. október 18. TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

3

G O N D O L A T O K

Domonyvölgyi gyilkosság

VIII. évf. 10. szám; 2012. Október

Sokkoló és tanulságos zeptember végén az egész országot sokkolta aa domonyvölgyi gyilkosság néven elhíresült tragédia. Bár lapunkban általában kerüljük a szomorú témákat, illetve a máshol is megjelent híreket, úgy érzem, ezúttal mégis elkerülhetetlen, hogy errõl is megosszam gondolataimat olvasóinkkal. Többszörösen döbbenetes, sokkoló, tanulságos... Alapvetõen, az eddig csak a krimikbõl ismert módszer: sorozatrabló, akibõl brutális gyilkos válik. Azután a tény, amit eddig kevesen vettek komolyan: bárkibõl lehet áldozat. Végül az újabb megdöbbenés sorozat: egy normális kinézetû, rendezett családi környezetben élõ, alig tizennyolc éves fiatal a gyilkos, aki kegyetlenül, huszonegynéhány késszúrással végzett a 32 éves gödöllõi nõvel. z eset milliónyi kérdést és elgondolkodtató részletet vet fel, aígy például azt, hogy az autó miatt támadott, amit el akart adni, hogy pénzhez jusson, a feltehetõen amúgy is jó sorban élõ fiatal. De mi vezethetett az elborult elmére jellemzõ tetthez? Egy héttel korábban már késsel megszúrt egy 62 éves nõt Hatvan külterületén, akinek autóját elrabolta. A gyilkosság elõtt pedig már Gödöllõn egy másik nõhöz is beszállt, akit késsel próbált kényszeríteni, hogy Aszód felé hajtson. Az asszony ellenállt, így kiszállt a kocsiból és elmenekült. Annyi esze volt, hogy lakhelyétõl jó messze ment rabolni, viszont kevésbé logikus, hogy a rabolt autókat otthona közelében hagyta. Az sem vall ép elmére, hogy az egyik autót közösségi oldalon kezdte el hirdetni. Nem szabad elfelejteni a tanulságot sem, mert az eset óta, már bizonyosan sokan zárják gépkocsijuk ajtajait, pedig régóta népszerû a „nyitott lehetõségek” kihasználása. Az elmúlt években számtalan hír szólt például arról, hogy a pirosnál álló gépkocsi ajtaját kinyitották és az ülésen lévõ táskát elvitték, de rengeteg változata van az ilyen lopásnak. Egy ideig bizonyosan nehezebb dolguk lesz ezeknek a tolvajoknak. lismerésre méltó, hogy a rendõrség alig 72 óra alatt elfogta a gyilakost, viszont elgondolkodtató, miért nem vették komolyan a korábbi kísérletek bejelentését. Kíváncsi lennék, mit érezhetett az a nõ, akivel korábban próbálkozott, s hogyan reagált, amikor megtudta, hogy akit elzavart egy brutális gyilkos? Végül, elgondolkodtató, hogy a szülõk, akik közalkalmazottak – az apa volt rendõr –, mennyiben hibásak, észrevették-e, észrevehették-e egyáltalán, hogy problémák vannak? Mert bizonyosan voltak „elõjelek”. Minden hír arról szól, hogy a család rendezett, normális körülmények között élt, s a híradásokból is az derült ki, hogy még a szomszédok, ismerõsök is megdöbbentek. Nem vették észre, vagy már nem tudták kezelni a helyzetet? Akárhogy is, az biztos, ez minden normális szülõ rémálma… Meggyesi Gyula

S

A

E

MEGJELENIK: MINDEN HÓNAP ELSÕ CSÜTÖRTÖKÉN

www.hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ: Meggyesi Gyula Mobil: 06-20-9359-952

E-mail: hirnok@hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ-HELYETTES: Fejér Andrea 06-20-480-1751 info@hirnok.hu KÖZPONT ÉS LEVÉLCÍM: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. Telefon/fax: 06-28-540-160

E-mail: info@hirnok.hu; IRODA: 1142 Budapest, Ungvár utca 44.

HIRDETÉSFELVÉTEL: 06-20-480-1751; 06-28-540-160; 06-20-9359-952;

Kiadja a Alapítva: 1992

NYOMÁS: Premier nyomda Sokszorosításért felelõs: Hlinka Károly

TERJESZTÉS: Üzletek, ügyfélszolgálatok..., alternatív terjesztõink, partnereink

A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK! A HIRDETÉSEK TARTALMÁÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÕSSÉGET! Az írások és hirdetések máshol történõ megjelenéséhez kiadónk hozzájárulása szükséges.

TOVÁBBI HÍREK, INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK...

www.hirnok.hu TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


4

ÉRDEKESSÉGEK

Hírnök

A sikertelenség titkai...

Meglepõ válaszok állásinterjún A HR-esek kifogyhatatlanok azokból a megdöbbentõ, vicces történetekbõl, amik az állásinterjún történnek velük.

Az állást keresõk sokszor panaszkodnak, hogy idétlen és felesleges kérdésekkel traktálják õket az állásinterjún, de a másik oldal szempontjából is érdekes ezt megközelíteni. A themostwanted blog a resumark.com alapján összegyûjtött néhány olyan meghökkentõ választ egyszerû kérdésekre, amikre a legfelkészültebb szakemberek sem számíthattak. A lap szerint egyik jelölt sem szerezte meg a megpályázott állást. Miért szeretne a mi cégünknek dolgozni?

– A házastársam is ide felvételizik, ezért én is itt akarok dolgozni. – Kizárólag a juttatások miatt. – Jól nézne ki az önéletrajzomban. Tudna valamit bõvebben mondani a tapasztalatairól? – Még bénább vagyok a számítógépekhez, mint az, az önéletrajzomból kiderül. – Két hete volt arra, hogy az önéletrajzomat olvasgassa, most meg a tapasztalataimról kérdez. Jellemzõ a HResekre... – Ez olyan személyes információ, amit nem szívesen osztanék meg önökkel.

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK HONLAP HÁLÓZATUNKON!

Néhány érdekes cím a folyamatosan frissülõ tartalmakból: wwww.hirnok.hu Divatos hobbik, és a velük járó költségek; Kell nekem a fogyókúra? Tegezem, vagy magázom? www.csaladi.hirnok.hu A nõi lélek rejtelmei; Alfa hím; Nõ az egyedül élõk száma a világon www.egeszseg.hirnok.hu A dió javítja a spermák minõségét; Álmatlanság az együttalvás miatt? Drogfüggõség ellen immunrendszer-erõsítés; www.otthon.hirnok.hu Új építési törvény, a lánctartozások csökkentése; Amit a lakás bérbeadásáról tudni kell

Miért kellene alkalmaznunk Önt? – Mert, ha nem alkalmaznak, az azt bizonyítja, hogy a cégvezetés inkompetens. – Ha felvesznek, a karomra tetováltatom a cég logóját! – Nagy kincs lennék a programszervezõk számára, mert imádok bulizni. – Van valamilyen kérdése az állással kapcsolatban? – Mi van akkor, ha reggel úgy kelek fel, hogy nincs kedvem dolgozni? – Hány nõ dolgozik itt? – Amikor ellenõrzi a jelentkezõk múltját, a letartóztatásokat is megnézni? – Az összes kolléga olyan csinos, mint maga? Forrás: jobline.hu

A férj borotválkozás közben morog magában: – A fenébe! Ezzel a borotvával még a nyakamat sem tudom elvágni! – Drágám. Beadjam a nagykést?

LAPOZZ és HON-LAPOZZ VELÜNK!!!

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

5

KÖZLEKEDÉS

Érdemes megadni SMS számunkat, elérhetõségünket

Megúszható a kerékbilincs Kevesen tudják, hogy 2010 január 1-tõl jogszabály teszi lehetõvé, hogy megússzuk a kerékbilincs, illetve elszállítás költségét, amennyiben autónk adatainál szerepel SMS számunk is.

A közbiztonság és a közrend védelmében, illetve fenntartásában közremûködõ szervezetekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2009. évi LXXXIV. törvény alapján, 2010. január 1-tõl, a jármûtulajdonos (üzemben tartó) kérésére a jármûnyilvántartásba bejegyzésre kerül mobilszáma, illetve a rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetõsége, telefonszáma, vagy elektronikus levélcíme. Bár a törvény lassan két éve hatályos, mégis kevesen adják meg SMS számukat. Miért is érdemes ezzel a számmal kiegészíteni adatainkat? Mert az elérhetõség megadásával, a „jogalap megteremtésével biztosítottá válik, hogy a közterületen szabálytalanul elhelyezett gépjármû közterületrõl történõ elszállítása esetén a jármû-

tulajdonos (üzemben tartó) rövid úton értesíthetõ legyen”. Tehát, amennyiben a tulajdonos megadta elérhetõségét, az intézkedést foganatosító közterületfelügyelõnek a felügyeleten keresztül egy alkalommal meg kell kísérelni az üzemben tartó értesítését az intézkedés megkezdésérõl. Amennyiben tulajdonos válaszában jelzi, hogy 15 percen belül a helyszínre érkezik, és a jármûvet eltávolítja, akkor az intézkedést fel kell függeszteni. Ha tényleg megérkezik 15 percen belül, akkor csökkentett költséget sem kell megfizetnie. Ha a jármû használója 15 percen túl érkezik a helyszínre, az eljárás során csökkentett költség abban az esetben számítható fel, ha a közterületfelügyelõ rendelkezésére a jármû rögzítését, vagy elszállítását végzõ személy a helyszínre érkezett, és a jármû rögzítésének, vagy elszállításának elõkészületét megkezdte. Természetesen a bírság nem úszható meg, csak a bilincselés, vagy elszállítás költsége. Az SMS számot megadhatjuk, amikor adatainkban változás történik, vagyis például az átírásnál ingyenesen, de utólagosan is van lehetõség adataink bõvítésére, amiért 2 300 Ft-os szolgáltatási díjat kell fizetni (kevesebb, mint a 15 ezres büntetés). (eggy)

A rendõr és a pap egyszerre érnek a motelba, ahol szobát szeretnének kivenni. A portás sajnálkozva mondja, hogy csak egy kétágyas szobája van. – Nem baj kivesszük! – feleli a rendõr –, de engem fél 6-kor keltsen fel, mert dolgom van, a pap aludhat nyugodtan tovább. Felmennek a szobába és hajnalig iszogatnak rendesen. Reggel jön a portás és felkelti a rendõrt, aki – mivel csak pár órát aludt –, zavarodottan öltözni kezd, de véletlenül a pap ruháját veszi magára. Rohan lefelé a lépcsõn, egy nagy tükörben meglátja magát és így szól: – Mondtam ennek a hülye portásnak, hogy ne a papot keltse föl! TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


6

KÖZLEKEDÉS

TRAFFIPAX ELÕREJELZÉS

Hírnök

– 2012 OKTÓBER

A RENDÕRSÉG ÁLTAL TERVEZETT SEBESSÉGELLENÕRZÉSEK MIVEL LAPZÁRTÁNKIG NEM ÉRKEZETT MEG A FÕÕrbottyán: Október 13, VÁROSI VEZÉNYLÉS, ALÁBBIAKBAN CSAK FELSOROCsomád: Október 18, Iklad: Október 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, LÁSBAN ÖSSZESÍTJÜK A GYAKORI HELYEKET, AHOL Kartal: Október 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, ELLENÕRIZNI SZOKTÁK A SEBESSÉGET: BUDAPEST IV. kerület Erdõkertes: Október 14, 15, 16, 17,18, 19, 21, Árpád út, Pozsonyi út, Tél utca, Váci út, Külsõ 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31, Váckisújfalu: Október 14, 15, 16, 17, 19, 20, Váci út, Szondi utca, Külsõ-Szilágyi út, Homok23, 24, 26, 27, 31, tövis utca, Óceánárok utca, Csíksomlyó utca, Veresegyház: Október 14, 18, 20, 21, 22, 25, Megyeri út, Pozsonyi utca, Erdõsor utca, Nádor 27, 28, 29, 30, utca, Baross utca, Fóti út, Munkásotthon utca. Vácszentlászló; Kerepes; Kistarcsa; Nagytarcsa; BUDAPEST XIV. kerület Mogyoród; Csömör; Dány; Gödöllõ; Isaszeg; Erzsébet királyné útja, Nagy Lajos király útja, Pécel; Valkó; Galgamácsa; Aszód; Szada Füredi út, Fogarasi út, Egressy út, M3 bevezetõ GÖD szakasz, M3 kivezetõ szakasz, Hungária körút, 2-es fõút: Október 13, 15, 17, 21, 25, 30, Dózsa György út, Mogyoródi út, Stefánia út, M2 autóút: Október 17, Szugló u., Cinkotai út, Cserei u., Szuglói KörAdy E. u.: Október 7, 10, 13, 21, 25, vasút sor, Gvadányi u., Kacsóh Pongrác út. Nemeskéri út: Október 7, 10, 31, Béke út; Kálmán u.; Oázis lakópark BUDAPEST XV. kerület Péceli út, M3 kivezetõ:, M3 bevezetõ, NyírpaDUNAKESZI lota út, Tóth István utca, Szentmihályi út, Rákos M2 autóút: Október 6, 9, 24, 27, 2-es fõút: Október 9, 15, 16, 19, 20, 22, 27, 28, u., Kolozsvár u. Kossuth u.: Október 4, 8, 20, 28, 29, 31, BUDAPEST XVI. kerület Repülõtéri út: Október 23, Szabadföld út, Szlovák út, Madách utca, Veres Pálya u.: Október 6, 8, 12, 16, 19, 23, 29, Péter u., Rákospalotai Határ út, Magtár u., JáFóti út: Október 4, 12, 18, 22, nos utca és József utca között, Csömöri u., Zerkovicz út: Október 18 Timúr u., Mátyás király út. Széchenyi út: Október 18 24, BUDAPEST XVII. kerület Ungvár utca; Toldi út; Verseny u. Péceli út, Pest út, Gyöngytyúk utca, Ferihegy út, FÓT Szent Imre herceg utca, Zrínyi út, Liget sor. 2102-es út: Október 5, 11, 14, 30, Keleti M. utca: Október 5, 11, 25, 30, A dátum nélküli, illetve csak felsorolásban szeVörösmarty u.: Október 11, replõ települések/utcák is „kedvelt fotózó heMóricz Zs. u.; Szabó D. u.; Mémeth K. út; tér- lyek”, de ebben a hónapban, hivatalos vezényDózsa Gy. út, lésben nem szerepeltek (ami nem zárja ki, hogy fotóznak!) Aktuális sebességmérések, 2012. 10. 01-31. 0-24 órában: egyéb településeken is: www.hirnok.hu M0 jobb pálya 42+610 méterszelvény Információ: ORFK (A rendõrség a változtatás jogát fenntartja!)

A rendõr vonatjegyet vásárol: – Egy retúr jegyet kérek. – Hová? – kérdezi a pénztáros. – Na mégis, mit gondol? Ide vissza! * Áll a rendõr a szülészeten a vajúdó felesége ágyánál, látja mennyire szenved az asszony, erre mondja neki: – Drágám, ha ennyire fáj, akkor inkább hagyjuk az egészet! TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

7

KÖZLEKEDÉS

MENNYIBE KERÜLNEK A SZABÁLYSÉRTÉSEK Szabálysértés fajtája Helyszíni bírság Elõzésre vonatkozó szabályok megsértése 15 000 Ft. Elsõbbségre vonatkozó szabályok megsértése 20 000 Ft. Vezetés átengedése olyan személynek, aki nem rendelkezik jármûvezetésre jogosító okmánnyal 25 000 Ft. Az engedélyhez kötött jármû vezetõje nem rendelkezik jármûvezetésre jogosító okmánnyal 25 000 Ft. Ha a mûszaki érvényesség 3-6 hónap között járt le 15 000 Ft. Ha a mûszaki érvényesség 6-12 hónap között járt le 20 000 Ft. Ha a mûszaki érvényesség 12 hónapnál régebben járt le 25 000 Ft. Megkülönböztetõ fényjelzést, vagy hangjelzést adó készülék gépjármûre történõ jogosulatlan felszerelése 20 000 Ft. A megkülönböztetõ fényjelzést, vagy a hangjelzést adó készülék közterületen lévõ gépjármûben engedély nélküli birtoklása 15 000 Ft. Ittas vezetés fél ezrelék alatt 15 000 Ft. Ittas vezetés 0,5-0,8 ezrelék 20 000 Ft. Ittas vezetés nagyobb, mint 0,8 ezrelék 25 000 Ft. Vezetés átengedése ittas személynek 25 000 Ft. Szmogriadó elrendelése esetén, vagy annak megelõzése érdekében bevezetett forgalomkorlátozás, vagy intézkedés megsértése 15 000 Ft.

GYORSHAJTÁSI 50 km/óra sebességig 15 km/ó felett 25 km/óráig 30 000 Ft. 25 km/ó felett 35 km/óráig 45 000 Ft. 35 km/ó felett 45 km/óráig 60 000 Ft. 45 km/ó felett 55 km/óráig 90 000 Ft. 55 km/ó felett 65 km/óráig 130 000 Ft. 65 km/ó felett 75 km/óráig 200 000 Ft. 75 km/ó felett 300 000 Ft. 50 km/óra felett 100 km/óra sebességig 15 km/ó felett 30 km/óráig 30 000 Ft. 30 km/ó felett 45 km/óráig 45 000 Ft. 45 km/ó felett 60 km/óráig 60 000 Ft. 60 km/ó felett 75 km/óráig 90 000 Ft. 75 km/ó felett 90 km/óráig 130 000 Ft. 90 km/ó felett 105 km/óráig 200 000 Ft. 105 km/ó felett 300 000 Ft. 100 km/óra sebesség felett 20 km/ó felett 35 km/óráig 30 000 Ft. 35 km/ó felett 50 km/óráig 45 000 Ft. 50 km/ó felett 65 km/óráig 60 000 Ft. 65 km/ó felett 80 km/óráig 90 000 Ft. 80 km/ó felett 95 km/óráig 130 000 Ft. 95 km/ó felett 110 km/óráig 200 000 Ft. 100 km/ó felett 300 000 Ft. INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

50 000 Ft. 50 000 Ft. 30 000 Ft. 40 000 Ft. 50 000 Ft. 40 000 Ft. 30 000 Ft. 30 000 Ft. 40 000 Ft. 50 000 Ft. 50 000 Ft. 30 000 Ft.

AUTÓPÁLYA PÓTDÍJAK

BÜNTETÉSI TÉTELEK

TO V Á B B I

Utólag fizetve 30 000 Ft. 40 000 Ft.

Motorkerékpár és személygépkocsi (maximum 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegû gépjármû, vontatmánnyal is) 30 napon belül fizetve 14 875 Ft. 30 napon túl fizetve 59 500 Ft. Két rendõr beszélget: – Te hogy védekezel az AIDS ellen? – Gumival. – Mindig? – Mindig. – És nem kellemetlen? – De, eléggé. Úgyhogy, ha pisilni, vagy szexelni megyek, akkor leveszem. * Az autószerelõnek panaszkodik a tulajdonos: – Ha kanyarodom, mindenféle furcsa koppanás hallatszik a kocsi hátuljából. A szerelõ megy egy próbakört, és tényleg hallja a furcsa hangot. Ha balra kanyarodik, akkor a jobb oldalról, ha jobbra kanyarodik, a bal oldalról. Felnyitja a csomagtartót, majd visszaviszi az autót a tulajnak: – Szerintem meg fog szûnni a kopogás, ha kiveszi a csomagtartóból a tekegolyót.

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


8

CSALÁD - GYERMEK

Hírnök

Már a terhességtõl érdemes együtt lenni a gyerekkel

Az apa szerepe a nevelésben Az elmúlt évtizedekben a férfi, illetve az apa szerepe jelentõsen megváltozott. A feladatvállalás általában megoszlik, ami már a terhesség alatt elkezdõdik.

Manapság már természetes, ha az apa elkíséri a kismamát ultrahangos vizsgálatokra, részt vesz a szülés-felkészítõn és ott van a szülés, születés pillanatában. Otthon pedig fürdet, altat, mesét olvas, esetleg etet, óvodába viszi a gyermeket stb. Fontos viszont, hogy ez ne erõltetve, hosszas viták eredményeképpen, kötelezõ feladatként, vagy a ,,mai divat” miatt legyen így, hanem egy közös megegyezés eredményeképpen. Az apaság során automatikusan a saját apánk képét, viselkedéstét vesszük alapul, azonban nem szabad elfelejteni, hogy sohasem fog megegyezni, még akkor sem, ha törekszünk rá. Természetesen bizonyos szokások, viselkedésformák a neveltetés során belénk ivódtak, de mindenki a saját hibáiból tanulva

tapasztalja meg, milyen apának lenni, és mit jelent maga az apaság. Statisztikai adatok szerint az apa tölti a legkevesebb idõt a gyerekekkel. Ezért fontos, hogy azok a pillanatok, amelyekben az apák gyerekeikkel foglakoznak intenzívek legyenek és emlékezetesek. Sok apa miközben gyermekével játszik, sok más dolgot is csinál: telefonál, e-mail-t ír, nézi a tévét... Nem csak a jóérzés elve diktálja, hogy amikor gyermekeinkkel foglalkozunk, ne csináljunk mást, de az együttlétet is beárnyékolhatja. Gondoljunk csak bele, milyen érzés, ha például fõnökünk mással foglalkozik, amikor számunkra fontos dologról beszélünk. A fiúk és a lányok nevelése egyformán nehéz, de eltérõ módon. Velük született személyiségük alakítja az életüket, amelybe környezetük – beleértve szüleiket –, szintén szerepet játszik. A fiúk inkább fegyelmezetlenek és hamarabb szükség lehet a büntetésre. Általánosságban elmondható, hogy féktelenebbek, a kockázat örömet okoz nekik – mondják a szakértõk. A lányoknak születésüktõl fogva nyugodtabb, vagyis más a természetük. Amíg például a legtöbb lány megosztja az érzéseit és elmeséli az események részleteit, a fiúk nem látják be, ennek fontosságát. Kérdezgetni kell õket: „És akkor mi történt?” Az egészséges önértékelés kialakulása minden gyerek fejlõdésének szempontjából fontos. Mi a különbség az intenzív osztály és az üzenetrögzítõ között? Az intenzíven a hosszú sípszó elõtt lehet beszélni. * „Ha egy nõnek rossz napja van... hidd el, neked is az lesz.” * – Lépjen csak fel erre a mérlegre! Látja? Maga túlsúlyos! – közli az orvos a betegével. – Dehogy is, csak húsz centivel alacsonyabb vagyok!

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

O TTHON S Z É P Í T É S : www.otthon.hirnok.hu


Hírnök

SZÉPSÉG - EGÉSZSÉG

9

Lelki folyamatok is befolyásolják evési szokásainkat

Pszichológusok az evészavarok ellen Önéheztetés és falásrohamok – a két jellemzõ evészavar között egyre több újdonság fordul elõ, színesítve e különös pszichiátriai tünetegyüttes palettáját.

Nem véletlen, hogy manapság mind többen foglalkoznak az evészavarokhoz kapcsolódó panaszokkal, és szinte gomba módra szaporodnak a magukat gasztropszichológusnak nevezõ „szakértõk.” A divatos elnevezés valójában a fantázia szüleménye – mondta Babusa Bernadett pszichológus az MTI-nek. Hivatalosan nincs ilyen képzés, így ilyen szakma sem. Viszont vannak olyan pszichológusok, akik a különféle evészavarokkal foglalkoznak. Hogy mit, mennyit és mikor eszünk, az sok körülménytõl függ, és kétségtelen, hogy lelki folyamatok is befolyásolják. Amikor a pszichológusok úgynevezett pszichológiai éhségrõl beszélnek, olyan hiányzó ingerekre gondolnak, amelyeket az evészavarral küszködõ az ízekkel, az étel mennyiségével igyekszik pótolni. A pszichológiai éhségnek legtöbbször összetett, mély okai vannak: kapcsolathiány, csökkent önbizalom, sikertelenség, testképzavar, cselekvéshiány. Az evészavarnak egyik szélsõséges megnyilvánulása az ortorexia, amikor az élelmiszereket oly módon válogatjuk meg, hogy csak abszolút egészséges, vagy annak tartott, annak vélt táplálék jusson a szervezetbe. De beszélhetünk a testzsírfóbiáról, amikor valaki túl zsírosnak találja magát, és mindent elkövet teste „szálkásításáért”. A purgáló zavar fõ ismertetõjele pedig a falásrohamok nélküli öntisztító, például a drasztikus önhánytatás. Érdemes megemlíteni a falászavart, amely fennállhat egész napon át, de elõfordul, hogy az éjszakai evésre korlátozódik. Mára már olyan mértékben terjedt el, hogy a hírek szerint 2013-

tól pszichiátriai betegségnek nyilvánítják hivatalosan is. Az éjszakai evést legtöbben stresszoldásként alkalmazzák. Új jelenség a stresszorexia, amely a dolgozó anyák táplálkozási zavara. „Meghalni sincs idõm, nemhogy enni!” A stresszorexia a motivált, intelligens nõk betegsége. Ezek az anyák megpróbálnak szexisen kinézni, divatosnak, karcsúnak, vonzónak maradni, ugyanakkor arra törekednek, hogy a maximumot nyújtsák a munkahelyen és otthon is. Egyesek azért hagyják ki az étkezéseket, mert túl elfoglaltak, és nem jut idejük az evésre, míg mások olyannyira agyonhajszoltak, stresszesek és kimerültek, hogy nincs étvágyuk. A szervezet pontosan tudja, hogy mire van szükségünk, de a testi, pszichológiai és társadalmi tényezõk ezt az ösztönös tudást gyakran felülírják és eltorzítják. Az evészavarok súlyos pszichoszomatikus zavarok, kezelésük komplex terápiás tervet igényel. Ma már elfogadott ténynek számít, hogy a pszichoterápiák alkalmazása nélkülözhetetlen az evészavarok kezelésében.

– Koporsós temetést kérsz, vagy inkább hamvasszunk? – Lepjetek meg! * „Minden férfinak szüksége van egy feleségre, mert van olyan csomó dolog, amiért egész egyszerûen nem lehet a kormányt hibáztatni.” TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

O TTHON S Z É P Í T É S : www.otthon.hirnok.hu


10

P R O G R A M A J Á N L AT

Hírnök

December 15.

ZENE, KONCERT, FESZTIVÁL

ÁKOS - 2084 LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Október 7-ig

ÁLLATSZERETET FESZTIVÁL Fõvárosi Állat- és Növénykert Pelikánetetés, „fóka móka”, óriáskígyó simogatás, majomparádé, gorilla bemutató, elefántiskola és sok más egyéb érdekesség. A Nagyszikla belsejében õstengeri bemutató, érdekes elõadások, 3D vetítések és az "„Állatok akcióban” állatbemutató várja a látogatókat. (Infó: zoobudapest.com)

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

December 26.

SZEKERES ADRIEN Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

December 27.

CSERHÁTI ZSUZSA EMLÉKKONCERT

Október 14.

RICHARD CLAYDERMAN

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

December 28.

Október 16-17.

EDDA MÛVEK KONCERT

QUIMBY KONCERT

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

December 28.

Vígszínház (Infó: 06-1-414-1066)

IRIGY HÓNALJMIRIGY SZÜLETÉSNAPI KONCERT

Október 20.

EZ AZ A NAP! Papp László Budapest Sportaréna A közel hétórás program nagyszerû magyar csapatokkal indul. (Infó: 06-1-414-1066)

Syma Sport- és Rendezvényközpont - A Csarnok (Infó: 06-1-414-1066)

Október 20-23.

CHARLIE 65. - CSAK A ZENE VAN

OLDTIMERSHOW 2012

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

SYMA Rendezvényközpont Kiegészítõ program: Military Fesztivál. A világháború idején használt harci jármûveket, hadi eszközök, katonák öltözet... (Infó: oldtimershow.hu)

November 9-11.

HORGÁSZSHOW SYMA Rendezvényközpont Hazai és külföldi sztárok, olimpikonok, színészek, több, mint 100 horgász márka és több százezer forint értékû nyeremény. (Infó: horgaszshow.hu)

December 29.

December 29.

CSÍK ZENEKAR ÓÉVBÚCSÚZTATÓ KONCERT SYMA Rendezvényközpont Vendég: Presser Gábor, HOBO (Infó: csikband.hu)

December 30.

DEMJÉN FERENC Papp László Budapest Sportaréna

2013 Február 15.

LGT KONCERT

November 21. Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: (1) 414-1066) Karácsony János, Presser Gábor, Solti János, Somló Tamás

December 7.

A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK!

CARAMEL

A változtatás jogát a szervezõk, a nyomda ördögei pedig a hibák lehetõségeit tartják fenn.

LIONEL RICHIE

Papp László Budapest Sportaréna (Infó: 06-1-414-1066)

INDULÁS ELÕTT NEM ÁRT ÉRDEKLÕDNI!

AGENTURA ADVENTURE UTAZÁSI ÉS JEGYIRODÁK: 1046 Budapest, Lakkozó u. 20. fszt. Tel.: (1) 788-3901 Fax: (1) 788-3902 E-mail: info@agentura.hu Web: www.agentura.hu 1152 Budapest, Szentmihályi út 131. Pólus Center (új helyen!) Center Court 1. Információs pult Tel.: (1) 414-1066 Fax: (1) 414-1067 E-mail: polus@agentura.hu Web: www.agentura.hu TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

E G É S Z S É G H Í R N Ö K : www. e g e s z s e g . h i r n o k . h u


Hírnök

P R O G R A M A J Á N L AT

11

A hely, ahol minden nap nyár van! Kikapcsolódás Közép-Európa legnagyobb fedett vízi élményparkjában Szeretnéd, ha egész évben nyár lenne? Ha soha nem érne véget a vakáció? Akkor nincs más dolgod, mint belépni az Aquaworld lélegzetelállító, kalandokkal teli világába! Európa egyik legnagyobb vízi jon ki családjával az élmények élményparkja rengeteg csúszdá- birodalmában. Mi a gyerekek gaval, élménymedencékkel, játszó- rantált szórakozása mellett a szüházzal és ingyenes animációs lõkre is gondolunk. Míg a felnõtprogramokkal várja egész évben tek végre a jól megérdemelt pia pihenni és szórakozni vágyókat! henésüket tölthetik az élménymedencében és a szauna világKIEMELT PROGRAMOK: ban, addig a kicsik a Bongo Kids Október 13. MAGYAR FÜRDÕKULTÚRA NAPJA Interaktív elõadásokkal, szauna szeánszokkal és gyermek programokkal várjuk vendégeinket. Ismerkedjen meg a magyar fürdõkultúra hagyományaival és csobbanjon nálunk! Október 20- november 4. Club játszóházában is mulathatTÖLTSD AZ ÕSZI SZÜNETET nak. Az õszi szünetben vidám AZ AQUAWORLDBEN! A Vízibirodalomban a nyár animációs programokkal és vízi soha nem ér véget! Kapcsolód- aerobikkal várjuk vendégeinket. „A sláger az a zene, ami a füleden megy be és a könyöködön jön ki.”

* Nagydarab kamionos betér a fogadóba. Látja,hogy egy vézna ürge ül a sarokban, elõtte egy pohár sör. Odamegy,felkapja a poharat, és kiissza. Az ürge sírva fakad. A kamionos megsajnálja:

TO V Á B B I

– Ugyan már, csak vicceltem, kérek helyette másikat. Miért sír? – Már hogyne sírnék, amikor ma semmi nem jön össze. Reggel nem csörgött az órám, elaludtam, ezért elkéstem a munkahelyrõl. A fõnököm észrevette, abban a pillanatban kirúgott. Indulnék haza, nincs meg az autóm, ellopták. Hazamentem taxival, hát a legjobb

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

Október 27. MOON LIGHT WELLNESS ÉS SZAUNA EST Tokyo Spa - Onsen fürdõest Egy igazán különleges éjszakai fürdõzés, relaxációs hangulatban. Szombat este 22 02 óra között autentikus zenével, vízi mozival, különleges italokkal és exkluzív éjszakai szauna szeánszokkal várjuk a pihenni és relaxálni vágyó vendégeinket. Vonuljon el néhány órára a világ elõl! Fedezd fel velünk az Élmények Birodalmát!

Aquaworld Budapest 1044 Budapest, Íves út 16. Tel.: 06 1 2313 760 www.aqua-world.hu aquaworld@aqua-world.hu

barátomat az ágyban találom a feleségemmel. Erre lejövök ide a csehóba, kérek egy sört, belerakok egy csomó arzént. Erre maga jön és kiissza. * A repülõn a légikisasszony megkérdi a harmadosztályon utazó utast: – Uram, kér vacsorát? – Mibõl lehet választani? – Igen, vagy nem!

E G É S Z S É G H Í R N Ö K : www. e g e s z s e g . h i r n o k . h u


12

OTTHON

Hírnök

Alacsonyabb lehet a villanyszámla stabilizálással?

„Áramcsökkentõ készülék” Lapunk hasábjain folyamatosan foglalkozunk a rezsiköltségek csökkentésének lehetõségével. Sokfajta módja van a villanyszámla tizedelésének, amely minden esetben befektetést igényel.

Nálunk a top-on jelenleg az a megoldás van, amely korábbi számunkban szerepelt, a napenergia hasznosításról, amikor is a fölösleges áramot eladhatjuk – vagyis nekünk fizet az áramszolgáltató. Mivel nem mindenhol áll rendelkezésre komolyabb összeg, a lépcsõzetes takarékosság havi pár ezer forintos költséggel is elérhetõ, az izzók cseréjével. Ennek jelentõségét a laikusok is könnyen megérthetik, hiszen egy 100 Wattos égõ kicserélése – a példa egyszerûsége miatt - mondjuk energiatakarékos, 10 Wattot fogyasztó izzóra, egyértelmûen a 10 százaléknyi fizetnivalót eredményezi. Nem számítva azt a tényt, hogy a modern izzók élettartalma sokkal hosszabb – a gyártók 3-5 év garanciát is vállalnak. Gondoljunk csak bele, milyen gyakran cserélgetjük a hagyományos izzót… A közelmúltban feltûnt az úgynevezett „áram-

csökkentõ készülék”, amely interneten és üzletekben is megvásárolható. A tájékoztatások szerint, az ingadozó feszültség stabilizálása által 10-30 százalékos fogyasztáscsökkentést érhetünk el. Ilyenkor jön a megszokott és természetes kérdés, érdemes-e használni, illetve mennyi idõ alatt térül meg? Szakemberek szerint, a feszültség ingadozás valós tény, amelynek kiküszöbölése, alapvetõen a készülékek élettartalmát is növelheti. Hatékonyságát viszont nehéz meghatározni. A modernebb eszközöknél, így például a televíziónál, DVD-lejátszónál, számítógépeknél, házi mozinál, ezt a technológiát már beépítették. Hatásos lehet viszont az úgynevezett induktív fogyasztóknál, így a forgó motorral rendelkezõ háztartási gépeknél: mosógép, mosogatógép, hûtõszekrény, fagyasztó, porszívó, robotgép, ventilátor, klímaberendezés… A video-megosztó portálokon közzétett filmeken, mûszeres bemutatóval illusztrálják hatékonyságát, amely igen meggyõzõ. Összességében, valószínûleg hatékony, de túlzott számlacsökkenésre ne számítsunk.

Építkezésen az egyik munkás üres talicskával szaladgál fel-alá. Egy darabig figyeli a fõnök, de megunja és rákérdez: – Maga miért rohangál azzal az üres talicskával? – Jaj, fõnök úr, akkora itt a hajtás, hogy nincs idõm megpakolni. * „Olyan nincs, hogy valami nem jó sörnyitónak.”

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

13

OTTHON

A jövõ nyílászárói Õsszel a szabadból lakásunkba, házunkba kényszerülünk. Ekkor szembesülünk elõször azzal, hogy ablakaink, ajtóink már nem zárnak jól és bent is hideg van. Ilyenkor érdemes szakemberrel megvizsgáltatni nyílászáróinkat, ugyanis a tél beköszöntével újra indul a fûtési szezon, aminek apropóján ismét mélyen a zsebünkbe kell nyúlni a magas fûtésszámlák miatt. Ezen okok gyanánt hívjuk fel figyelmüket, újonnan nyílt nyílászáró bemutató teremre. Több mint 10 éve nyílászárók forgalmazásával és kivitelezésével foglalkozó cég nyitja meg bemutató- és tanácsadói irodáját Szentendrén. A sok éves tapasztalatnak és kiváló szakembereknek köszönhetõen cégünk a prémium kategóriás Deceuninck cégcsoport termékeit forgalmazza, amelyek kizárólag kiváló minõségû anyagokból és 100% PVC-bõl készülnek. Itt min-

TO V Á B B I

denki megtalálja igényeinek megfelelõ nyílászáróit kiváló ár-érték arányban, az 5 kamrás 71 mm beépítési mélységû, INOUTIC Arcade profilrendszertõl a 76 mm beépítési mélységû, 6 kamrás INOUTIC Prestige nyílászárókon át a 84 mm beépítési mélységû, 6 kamrás INOUTIC Eforte profilrendszerig, amely már olyan kiemelkedõ (Uw=074W/m2K) egész ablakra vonatkozó hõátadási értékkel rendelkezik, amely még a legszigorúbb passzív házakra vonatkozó szabvány értékeit is túlteljesíti. Nyílászáróinkat a Maco MultiMatic alapbiztonsági, mechanikus résszellõzõvel ellátott vasalattal szereljük, amelyeket kérhetnek a legmagasabb biztonsági fokozatokat elérõ vasalatokkal is. Továbbá foglalkozunk még a nyílászárókhoz kapcsolódó és minden igényt kielégítõ árnyékoló rendszerekkel, amelyek között

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

megtalálják redõnyök, reluxák, roletták, zsaluziák és napellenzõk széles palettáját. Ezen termékeket kézi és motoros meghajtással, vagy akár intelligens házakhoz automatikus mûködtetéssel is rendelhetik. Látogasson el hozzánk és nézze meg a jövõ nyílászáróit! Nyitási akciónk kereteiben minden termékünkre 55 % kedvezményt adunk, amely Pest megye egész területére vonatkozik. AJÁNLATOT KÉRHET: Szentendre Dunakanyar Krt. 44. sz. alatt (Pismányi Abc mögött); az info@szaboablak.hu címen, vagy a www.szaboablak.hu oldalunkon; Telefonon: 06-20-263-2654 és mi megyünk önhöz!

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


14

ÉSZBONTÓ

Hírnök

SZUDOKU – SZUDOKU – SZUDOKU – SZUDOKU

Feladat: Az üres négyzetekbe úgy kell beírnunk a hiányzó számokat, hogy a négyzetrács mind a kilenc sorában és mind a kilenc oszlopában megtalálhatóak legyenek a számok 1-tõl 9-ig, de egyetlen szám se ismétlõdjön. A 3x3-as négyzetekben minden szám szintén csak egyszer szerepelhet.

Öt szabály, amit nem árt észben tartani: 1. A pénz nem boldogít, de kényelmesebb egy Audiban sírni, mint egy biciklin; 2. Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét... 3. Segíts a bajba jutottakon és emlékezni fognak rád, amikor megint bajba kerülnek. 4. Sok ember csak azért él még mindig, mert törvénybe ütközõ lelõni õket. 5. Az alkohol nem megoldás, de a tej sem az! * Fõnök a beosztottjához: – Kovács, ezen a héten már ötödször késett a munkából! Tudja mit jelent ez? – Akkor már biztos péntek van... * „A lustaság netovábbja, ha valaki azt álmodja, hogy nem csinál semmit.”

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


Hírnök

SZOLGÁLTATÁSOK - CÉGJEGYZÉK

15

DUNAKESZI

MOGYORÓD

GÖDÖLLÕ

Kulcsmásoló, zárszaküzlet (Kulcspont). Helyszíni zárszerelés, ajtónyitás, hevederzár szerelés, élezés. Ingyenes felmérés, tanácsadás. Dunakeszi, Fõ út 121. Tel.: 06-30375-9511

Építõanyag kereskedés: Kurfis Tüzép Mogyoród, Gödöllõi út 240. – 06-28-440-320; 06-309485-401

Nebuló Papírbolt, Bélyegzõ, szórólap, névjegykártya: Gödöllõ, Petõfi tér 10. – 06-28545-085

Te r m é s z e t g y ó g y á s z a t : Naturaqi Bt. 2120 Dunakeszi, Szabadka u. 17. – 06-27-816806; 06-70-655-1482; info@naturaqi.hu, www.naturaqi.hu Foto Hal - Új és használt számítógépek, laptopok garanciával. Számítógép, laptop, monitor, nyomtató szerviz. Patronok, tonerek töltése garanciával. Igazolványkép, fényképnyomtatás azonnal! 2120 Dunakeszi, Fõ út 118. Tel.: 06-27351-429, www.fotohal.hu

Mûszaki ellenõrzés, Project management, Banki szakértõi tevékenység: GAVERAN KFT. 2146 Mogyoród, Szentjakab park 23. - 06-20-322-8063, 0630-403-9923 – office@gaveran.hu; www.gaveran.hu 3 Manó Vegyesbolt: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. – 06-28-540-160 Lapkiadás, reklám: Hírnök Média Lapkiadó - Mogyoród, Nagyhomoki út 10. – 06-20-480-1751 Ügyvéd: Jankovicsné Dr. Kozma Julianna: 06-30-950-1530

VERESEGYHÁZ Ácsmunka, Tetõ-, elõtetõ építés, Gipszkartonozás, Lambériázás: Kriczki Gyula ácsmester Veresegyház - 06-70-2190571 minoseg@kriczkihaus.hu www.kriczki-haus.hu

ERDÕKERTES Játékos képességfejlesztés óvodásoknak és kisiskolásoknak. Ingyenes szolgáltatások. Erdõkertes, Fenyves u. 6. Tel.: 06-30-5403-739 www.mosolysuli.hupont.hu

KISTARCSA FÓT Családi házak teljes körû építése, felújítása, referenciával. 06-70-411-28-99; sogliakft@gmail.com, www.soglia.ewk.hu

Kapuautomatizálás, Kaputelefonok, Elektromos zárak, Beléptetõk, Video megfigyelõk, Villanyszerelés. Telepítés, javítás, karbantartás. Kistarcsa, Jókai u. 1. – 06-30-856-7464 info@serike.hu; www.serike.hu

Cégjegyzék, szolgáltatások A Hírnök Média sokak által hiányolt szolgáltatást vállalt fel. Kiadónk összegyûjti lapjaink megjelenési helyeinek és a környezõ települések vállalkozásait, alapítványait, civil szervezeteit stb., illetve tevékenységeit, amelyet INGYENESEN helyezünk el honlapunkon! Hasonlóképpen összegyûjtjük és – kedvezményes áron – közreadjuk magazinjainkban is minden hónapban a cégek, illetve tevékenységek jegyzékét, amely jelentõs segítség olvasóinknak, hogy megtalálják a számukra éppen aktuális szolgáltatást, vállalkozást. Annak érdekében, hogy a lehetõ legtöbb vállalkozásból válogathassanak olvasóink, tovább bõvítjük a kínálatot, ezért most kiemelkedõen jelentõs kedvezményt biztosítunk azoknak, akik szeretnének megjelenni cégjegyzékünkben! Amennyiben ön is szeretné szolgáltatását, vállalkozását megjelentetni honlapunkon, vagy magazinjainkban, jelezze munkatársunknak: info@hirnok.hu (tárgy: cégjegyzék), vagy érdeklõdjön a 06-20480-1751-es telefonszámon. TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

ÕRBOTTYÁN Ácsmunka, Tetõfedés, Gipszkartonozás, Tetõtéri hõszigetelés, Tetõsík ablak beépítés Könyvesi és Társa Kft. Õrbottyán, 06-20-373-7041; www.konyvesi.hu.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK Tetõfedõ-bádogos mester munkát vállal: 2902-101, 06-30-966-0421 Parkettás vállal mindennemû padló és parketta lerakást, csiszolást, lakkozást, javítást, felújítást, recsegés megszüntetését. Budapesten és Pest megyében egyaránt. Tel.: 06-70- 505-1177

APRÓHIRDETÉS Magas keresettel munkatársakat keresek, nem ügynöki munkára. Fix+jutalék. Tel.: 0630-302-95-20.

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u


16

REKLÁM

TO V Á B B I

INFORMÁCIÓK A TÉMÁBAN:

Hírnök

H Í R N Ö K M A G A Z I N : www. h i r n o k . h u

2012 Október - Hírnök Magazin  

Hírek, érdekességek, gazdaság, közlekedés, traffipax, programajánlat, moziműsor, építkezés, energiatakarékosság, otthon, Család, gyerek, egé...