Page 1

2011/19

VII. évf.

N! E Y G N I SZABADIDÕS

2011.

ÉS

OKTÓBER

INFORMÁCIÓS MAGAZIN


22

PRO CÍMLAPSZTORI G R A M A J Á N L AT

Hírnök

A P ó l u s M o z i ajánlásával – A P ó l u s M o z i ajánlásával

KÉMKÖLYKÖK 4D: A VILÁG MINDEN IDEJE

Budapest, Szentmihályi út 131. PÓLUS CENTER (Az M3-astól 2 percre!) JEGYRENDELÉS: 06-1-999-6161 HÁROM TESTÕR

Francia-amerikai-angolnémet kalandfilm

Miután a francia király három legkiválóbb testõre, Athos, Porthos és Aramis felfedezik, hogy összeesküvés készül az uralkodó hatalmának megdöntésére, megismerkednek a becsvágyó ifjú hõssel, D'Artagnannal, és szárnyuk alá veszik. Négyen együtt aztán minden veszéllyel dacolva igyekeznek meghiúsítani az alantas cselszövést, amely nemcsak a koronát, hanem egész Európa jövõjét fenyegeti. Megjelenés:2011. október 13.

LOPOTT IDÕ

Amerikai sci-fi A nem túl távoli jövõben az idõ lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak. Az egymástól jól elválasztott világok egyikében a huszonötnek kinézõ, mindenre ráérõ gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon, a gettóban pedig kétségbeesett, kapkodó harc folyik a minden percért. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következõ pillanat számít. A múló idõt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintõ kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem szerez még idõt, annak megáll a szíve. Egy gettóbeli srác (Justin Timberlake) váratlanul rengeteg idõt kap egy ismeretlen idõmilliomostól, ezért gyilkossággal gyanúsítják, és õ kénytelen menekülni. Túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt (Amanda Seyfried), és magával cipeli. Az egyik percrõl a másikra élnek, de egymásba szeretnek: és ez felforgathatja a rendszer mûködését. Megjelenés: 2011. október 27.

Amerikai akció-vígjáték Marissa Cortez Wilsonnak látszólag mindene megvan, híres riporter férj, egy gyönyörû bébi és két okos mostohagyerek. Valójában Marissának igen nagy kihívást jelent, hogy Rebecca és Cecil pótmamájává váljon, hiszen a srácok nem igazán kedvelik õt. A férje, Wilbur pedig nem is sejti, hogy újdonsült neje egy visszavonult kém. Marissa világa fenekestül felfordul, amikor visszahívják régi állásába egy õrült gazfickó miatt, aki a világuralom megszerzésére tör. A fenyegetés közeledtével Rebeccát és Cecilt is bevonják az akcióba, így a gyerekek hamar rádöbbennek, hogy unalmas mostohájuk egykor szuperügynök volt, ezért a rivalizálásban nagymenõ kölykök kénytelenek félretenni piszkálódó énjüket, és inkább éles eszükre hagyatkoznak a bajban. Két veterán kémkölyök, Carmen és Juni Cortez, valamint néhány elképesztõ kütyü segítségével talán képesek lesznek megmenteni a világot és összehozni családjaikat. Megjelenés: 2011. október 27.

FERTÕZÉS

Amerikai akciófilm Az igazi veszély nem az égbõl jön, az igazi katasztrófát nem elképzelt képregénygonoszok ígérik – a baj itt él köztünk. Egy vírus mutálódik, kissé átalakul, és – hála a modern világnak – felfoghatatlan sebességgel terjed el az összes kontinensen. Egy családanya (Gwyneth Paltrow) távol-keleti üzleti útjáról hazaérve rosszul lesz. Elõtte egy házasságon kívüli viszony miatt valahol az USA-ban megszakította az útját. Õ az elsõ beteg: amerre járt, a megállíthatatlan fertõzés újabb gócai alakulnak ki. Elõbb csak a Távol-Keleten és az USA-ban, majd a világ egyre több pontján. A betegség gyorsan támad, és nincs ellene gyógyszer. Néhányan azonban nem adják fel a harcot: megpróbálnak gyorsabbnak lenni a láthatatlan ellenségnél, hogy akár saját életük kockáztatásával is mentsék azt, aki még menthetõ. Önfeláldozó orvosok küzdenek a vírussal, az üzleti érdekekkel, a lelkes amatõrökkel, az idõvel. Miközben õk is ki vannak szolgáltatva a betegségnek. Megjelenés: 2011. 2011. október 13.


Hírnök

3

G O N D O L A T O K

Ön fontos számunkra…

Sokkoló ügyfélszolgálat M

int azzal korábban is foglalkoztunk már, amanapság szinte elkerülhetetlen, hogy kapcsolatba kerüljünk az ügyfélszolgálatokkal, hiszen az önkormányzattól, a víz-, áram-, telefon, internet stb. intézésig elkerülhetetlen eme fantasztikus vívmány, amely személyesen és telefonon is rendelkezésünkre áll. Úgy hozta a sors, hogy az elmúlt hónapokban igencsak ügyfélszolgálat függõ lettem, mivel saját, céges, illetve családi ügyeket kellett intézni, különbözõ helyeken. Korábban már megosztottam olvasóinkkal egykét gyöngyszemet, de a csúcsot a UPC, összességében, mintegy hat órás ügyintézéslánca tartja, amelyrõl megtudhattam, hogy – szerencsétlenségemre – többek között két alkalommal, két különbözõ helyen, éppen tanulókat fogtam ki. Azért az sem volt apróság, amikor a mobil elõfizetés meghosszabbításánál telefonon azt a tájékoztatást kaptam, hogy csak személyesen intézhetem, s némi utazgatás és félórányi várakozás után ott azt mondják: ezt telefonon is elintézhettem volna. ár, ez csekélység ahhoz képest, hogy két évvel ezelõtt ugyanitt aléptem be a szolgáltatóhoz, s az internetes számlamegtekintés helyett véletlenül a részletes számlát jelölte meg az ügyintézõ, ami már havidíjas és az összes telefonra igen jelentõs összeg lett volna. Reklamáció, herce-hurca, de végül elintézõdött. Ezúttal pedig határozottan kértem, hogy az összes telefonról vegyék le az internetes szolgáltatást, amit az ügyintézõ nem tett meg, így a következõ számlán mintegy 16 ezres plusz jelentkezett. Reklamáltam, s közölték, menjek be és mondjam az ügyintézõ szemébe. Ezt viccesnek és megalázónak tartottam, ezért kértem, hogy elõször próbáljanak meg intézkedni, de – tanulva az elõzõ esetbõl – az ügyintézésnél nem voltam egyedül, tehát tanúm is van, de bosszantó, hogy nekem kell bizonygatnom. Most várom az eredményt… A telefonos ügyintézésnél legalább rögzítik, amit vissza tudnak hallgatni. propó telefonos ügyfélszolgálat. A fejlõdés egyik gyöngyszeame az automata telefonközpont, amely zseniális találmány, viszont a szolgáltatóknak ezt is sikerült olyan magas szintre emelni, hogy a legtöbb esetben az ember idegrohamot kap, amikor meghallja: Ön „minket hívott”, amennyiben …, akkor nyomjon 1es gombot, ha …, akkor 2-es gombot… és így tovább. A témával kapcsolatos írásunk lapunkban olvasható. Meggyesi Gyula

B

A

H O N L A P J A I N K : Hírnök infók, Hírek, Érdekességek, Programok, Települési információk, Cégjegyzék, Munka, Apróhirdetések stb.:

www.hirnok.hu CSALÁDOKNAK: www.csaladi.hirnok.hu ÉPÍTKEZÕKNEK, LAKÁSSZÉPÍTÕKNEK: www.otthon.hirnok.hu VÁLLALKOZÓKNAK: www.vallalkozo.hirnok.hu Újságíróknak, sajtósoknak: www.sajto.hirnok.hu

VII. évf. 19. szám; 2011. Október

MEGJELENIK: MINDEN HÓNAP 1. CSÜTÖRTÖKÉN (ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK) 3. CSÜTÖRTÖKÉN (CSALÁDI INFORMÁCIÓK)

www.hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ: Meggyesi Gyula Mobil: 06-20-9359-952

E-mail: hirnok@hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ-HELYETTES: Fejér Andrea 06-20-480-1751 info@hirnok.hu KÖZPONT ÉS LEVÉLCÍM: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. Telefon/fax: 06-28-540-160

E-mail: info@hirnok.hu; IRODA: 1142 Budapest, Ungvár utca 44.

HIRDETÉSFELVÉTEL: 06-20-480-1751; 06-28-540-160; 06-20-9359-952;

Kiadja a Alapítva: 1992

NYOMÁS: Premier nyomda Sokszorosításért felelõs: Hlinka Károly

TERJESZTÉS: Üzletek, ügyfélszolgálatok..., alternatív terjesztõink, partnereink A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK! A HIRDETÉSEK TARTALMÁÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÕSSÉGET! Az írások és hirdetések máshol történõ megjelenéséhez kiadónk hozzájárulása szükséges.

CÍMLAPUNKON:

Szekszárdi Szimonetta (Fotópályázatunkra érkezett)


4

AKTUÁLIS

Hírnök

Egészségre ártalmas telefonközpontok

– Jaaaa..., de melyik? Ez a hópehely, vagy a létra?

Sokkoló ügyintézések

Ügyfél: (Nagyfogyasztó) Számlát szeretnék egyeztetni. Ü.i.: Három számlájuk nincs kiegyenlítve. Ügyfél: Áttértünk költségmegtakarításra.

Bizton állíthatjuk, hogy manapság nincs olyan ember, akinek ne lett volna már kapcsolata valamilyen telefonos ügyfélszolgálattal. Zseniális találmány, hiszen nem kell utazni, csak tárcsázzuk a számot és – szerencsés esetben – elintézzük dolgunkat. Csakhogy ezt az egyszerû és nagyszerû ügyintézési formát sikerült a szolgáltatóknak – különösen a nagyoknak – olyan szintre emelni, amelyhez lassan külön oktatási ágat lehet kapcsolni, s pszichiátriai osztályt is nyithatnának a telefonközpontok általi ideg- és agykárosult ügyfeleknek.

Korunk egyik jelentõs vívmánya a telefonos ügyfélszolgálat, amely idõnként sokkolja az embereket. Az alapok jók, hiszen nem kell külön ember a kapcsoláshoz, viszont amikor már a sokadik szinten kell végighallgatni, hogy mihez hányas gombot kell nyomni, kezd idegesítõvé válni, amit általában fokoz, hogy a megfelelõ szintre érve jön a zene, esetenként, az „ön fontos számunkra”… duma és újra zene. Mindezt néha fûszerezi egy-egy félrenyomás, akciók és egyéb fárasztások végighallgatása, esetleg olyan információ, vagy szám hiánya, amely után összeomlik az a fáradságos és idegölõ munka, amit abba vetettünk, hogy elérjük a célt, s a sokadik szinten erõteljesen letesszük a telefont. Egy felmérés alapján kiderült például a hidegvérükrõl híres angolokról, hogy a lakosság több mint fele került már olyan helyzetbe, hogy az egyik szolgáltató telefonközpontja felbosszantotta. A megkérdezettek 64 százaléka szerint a mérgüket csak fokozta az az „idegesítõ” zene, amelynek célja éppen a telefonáló megnyugtatása lenne. Igen meglepõ eredmény született a dallamok hatásáról is. Mint kiderült, a pánsíp viszi a pálmát, vagyis azt tartják a legbosszantóbb várakoztató zené-

nek, amely után a klasszikus dallamok következnek, majd a természet hangjai. A többség ilyenkor leteszi a telefont. Ugyancsak felmérésben állapították meg, hogy a britek átlagosan 5 perc 58 másodpercet várnak a telefonközpontokra (sajnos, hazai adatokra nem bukkantunk). Az viszont tény, hogy a stressz miatt igen káros az egészségre! Mindezeket idõnként fokozza, hogy a telefonközpont sokszor csak „elõjáték” azokhoz a boszszantó félre-, illetve túlszámlázásokhoz, amelyeket vétenek a szolgáltatók. Gyakran az ügyfélszolgálati munkatársak sincsenek jól felkészülve – tisztelet a kivételnek –, ami további bosszúságokat eredményezhet. Azt is el kell ismerni, hogy azoknak sincs könnyû dolga, akik az ügyfelek hívásait fogadják. Nézzünk néhány gyöngyszemet az ügyintézések közül: – Miben segíthetek? – A csengõhangom állítsa hangosabbra! – Milyen típusú készüléke van? – Mocarella százhatvanas! – Jó napot, én egy Vidamaxot akarnák fõtõteni, de valami keresztet is kér, ami nincs rajta a kártyán, csak a sok szám... – A kettõs kereszt billentyût kell megnyomni, ami a telefonján van...

– Problémám van a készülékkel... – Milyen típusú készüléke van? – Hát Vodafone! – Értem, de a készülék típusára értettem, Motorola, Nokia...? – Mondtam már, hogy Vodafone! Ha nem az lenne, nem magukat hívtam volna! Ügyfélszolgálat: Kérem, vegyen elõ egy papírt és ceruzát, és akkor lediktálom Önnek... Ügyfél: Kisfiam, hozd ide... Nem, ne a tollat, a bácsi ceruzát mondott... – Valami gond van a telefonommal, nem tudok SMS-t küldeni, pedig fontos lenne... – Jelenleg karbantartás van a központban, ezért nem mûködik az SMS szolgáltatás. – Aha..., akkor nem tudna a nevemben elküldeni egy sürgõs SMS-t? Én itt vagyok az Árpád híd budai hídfõjénél, a barátnõm meg a túloldalon a pesti hídfõnél, és üzenni kéne neki, hogy jöjjön át, mert itt várom... – Sajnos én sem tudok üzenni, de miért nem próbálja meg felhívni? – Öööööö... ja jó... tényleg...! Köszönöm a segítséget! – Jónapot, a számlainformációmat szeretném lekérdezni. – A számlaegyenlegére gondol? Azt itt az ügyfélszolgálaton meg tudjuk Önnek mondani. – És annak mi a száma? – Az ügyfélszolgálatnak? 1270. De most is ezen hívott minket…


Hírnök

AKTUÁLIS

– Igen, de azért leírom... szóval tizenkettõõõõ-hetven... jó, köszönöm, akkor máris hívom õket, viszhall!

– És mi a probléma? – Megtaláltam az „a” betût, de hogyan tudom a karikát köré rajzolni? (@)

– Vettem maguknál egy mobiltelefont, de nem mûködik! – Ha megpróbálja felhívni a telefonját, mit hall? – Ez a szám nem kapcsolható. – És milyen hálózaton van éppen a telefon? – Hálózat? – Mit lát, mi van a telefon képernyõjére írva? – Semmit. – Semmit? – Semmit, teljesen üres. – Uram, bekapcsolta maga a telefonját? – Bekapcsolni?

– Elromlott a gép, nem mutat semmit! – Mit lát a képernyõn? – Abszolút semmit. – Nincs ott sem egy ikon, sem egy kurzor? – Nincs, egyedül vagyok az irodában.

– Vodafone ügyfélszolgálat, miben segíthetek? – Halló. Kovács Szilárddal szeretnék beszélni. – Vodafone dolgozó? – Nem vagyok Vodafone dolgozó, de ez magának miért fontos? – Nem maga, hanem a Kovács Szilárd nevû úr, akit keres, a Vodafone-nál dolgozik? – Igen, vele szeretnék beszélni. – Keresem... Nem... Nálunk nem dolgozik ilyen nevû kolléga. – Köszönöm, viszont hallásra. Számítógépes ügyfélszolgálat: – Az elsõ email-emet szeretném megírni.

– Gondom van a programjukkal. Egyszerûen nem mozdul. – Semmi baj, elõször csukjon be minden ablakot. ... csend a telefonból... aztán zajok... – Becsuktam mindet, az ajtó nyitva maradhat? – Éppen most jelentkezek be önökhöz, de nem minden világos. – Nem probléma, elintézzük. – Kérdezik annak a helynek az adatait, ahonnan telefonálok. Kérdezik a várost. – Írja be a város nevét! – Kérdezik a telefonszámot, ahonnan telefonálok. – Írja be a telefonszámot, ahonnan belép! – Kérdezik a postai irányítószámot. – Írja be a lakásának a postai irányítószámát! – Ne haragudjon, hogy enynyit problémázok, de nem értek annyira a számítástechnikához.

5

197-es tudakozó plusz: – Szeretnék ledoktorálni. Mit kell tennem? – Hát... ö... hol szeretne? – Nem tudom! Azért hívom magukat, hogy megmondja. De nincs egyetemi végzettségem, az nem baj, ugye? – Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni hogy hívták az Istent... – Kis türelmet... Jahve az Isten neve. – Nem értem, hogy? – Betûzöm: József Aladár Hedvig... – József Aladárnak hívták? – Nem! Betûzöm: József Aladár Hedvig... – Hedvig? Hát nõ volt? – Jó napot! Meg tudnák mondani az adó és TAJ számomat, mert otthon felejtettem a kártyáimat. – Jó napot, Kovácsné vagyok és egy MONGOLOID éttermet keresek Budapesten... – Jó napot! Egy számot keresek Kovács néven Kiskundorozsmán, de az utca neve nem jut az eszembe. Talán Szent István, vagy nem tudom... valamelyik király nevû utca... – A Kossuth utcában találtam egyet. – Há... azaz! Kossuth is király volt, nem?


6

KÖZLEKEDÜNK

TRAFFIPAX ELÕREJELZÉS

Hírnök

– 2011 OKTÓBER

A RENDÕRSÉG ÁLTAL TERVEZETT SEBESSÉGELLENÕRZÉSEK Gödöllõ: Okt. 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 18, 21, Iklad: Okt. 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 23, 25, 28, 29, 30, 19, 20, 21, Isaszeg: Okt. 6, 7, 21, 26, 27, Kartal: Okt. 23, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, Pécel: Okt. 6, 7, 21, 26, 27, 18, 19, 20, 21, Veresegyház: Okt. 5, 7, 9, 22, 23, 25, 26, 27, Aszód: Okt. – 28, 29, 30, Dány: Okt. 13, 19, Erdõkertes: Okt. 5, 6, 8, 9, 22, 24, 26, 27, 28, Zsámbok: Okt. 13, 19, 24, 30, 31, Bag: Okt. 16, 29, Váckisújfalu: Okt. 6, 7, 8, 23, 24, 25, 29, 31, Hévízgyörk: Okt. 16, 29, Szada: Okt. – GÖD Õrbottyán: Okt. – 2-es fõút: Okt. 5, 7, 9, 10, 13, 15, 17, 19, 21, 23, Galgamácsa: Okt. – 27, 28, Vácszentlászló: Okt. 5, 24, M2 autóút: Okt. – Kistarcsa: Okt. 12, 22, 31, Ady E. u.: Okt. 7, 13, 15, 21, 28, Mogyoród: Okt. 11, 20, 22, 31, Nemeskéri út: Okt. 10, Kerepes: Okt. 11, Béke út: Okt. – Nagytarcsa: Okt. 11, 12, 22, Hernád utca: Okt. 23, Csömör: Okt. 11, 12, 20, 31, DUNAKESZI Valkó: Okt. 5, 13, 19, 24, M2 autóút: Okt. – ENNYIBE KERÜL A GYORSHAJTÁS 2-es fõút: Okt. – Kossuth u.: Okt. 20, 31, Amennyiben valaki belefutott a sebesség-ellenõrzésRepülõtéri út: Okt. 5, 6, 25, be, az alábbi táblázaton kiszámolhatja, várhatóan menyPálya u.: Okt. 5, 6, 16, nyibe fog kerülni a gyorshajtás... Verseny u.: Okt. 12, Fóti út: Okt. 12, 20, 31, Széchenyi út: Okt. Zerkovicz út: Okt. – Ungvár utca: Okt. – Toldi út: Okt. –

?M

A rendõr leinti a száguldozó autóst. – Hová ilyen sietõsen? – Ne is kérdezze, biztos úr! Most lõttem le az anyósomat, itt a hullája a csomagtartóban. A csõre töltött pisztolyt még nem volt idõm eldobni, itt van a kesztyûtartóban. A rendõr döbbenten elõrántja a pisztolyát, s a sofõrre fogja, a másik kezével meg rádión sürgõs segítséget kér. Hamarosan megérkezik az erõsítés. – Mire fel ez a nagy riadó, õrmester? – Hadnagy úr, jelentem, ennek az egyénnek ott az anyósa lelõve a csomagtartóban, a pisztoly meg a kesztyûtartóban! Átvizsgálják a kocsit, se hulla, se pisztoly, semmi különöset nem találnak. Egyszer csak megszólal a sofõr: – Fogadjunk, hogy most még azt is rám akarja majd fogni, hogy kétszázzal száguldozok!

TOVÁBBI SEBESSÉGMÉRÕ HELYEK, BÜNTETÉSI TÉTELEK...

w w w. h i r n o k . h u


Hírnök

KÖZLEKEDÜNK

FÓT 2102-es út: Okt. 8, 14, 22, 24, 26, 29, 30, Móricz Zs. u.: Okt. 11, Szabó D. u.: Okt. 26, Vörösmarty tér: Okt. 18, Dózsa Gy. út: Okt. 18, Keleti M. utca: Okt. 14, 30, Mémeth K. út: Okt. MIVEL LAPZÁRTÁNKIG NEM ÉRKEZETT MEG A FÕVÁROSI VEZÉNYLÉS, ALÁBBIAKBAN CSAK FELSOROLÁSBAN ÖSSZESÍTJÜK A GYAKORI HELYEKET, AHOL ELLENÕRIZNI SZOKTÁK A SEBESSÉGET:

BUDAPEST XIV. kerület Erzsébet királyné útja: Okt. – Nagy Lajos király útja: Okt. – Füredi út: Okt. – Fogarasi út: Okt. – Egressy út: Okt. – M3 bevezetõ szakasz: Okt. – M3 kivezetõ szakasz: Okt. – Hungária körút: Okt. – Dózsa György út: Okt. – Mogyoródi út: Okt. – Stefánia út: Okt. – Szugló u.: Okt. – Cinkotai út: Okt. –

7

Cserei u.: Okt. – Szuglói Körvasút sor: Okt. – Gvadányi u.: Okt. – Kacsóh Pongrác út: Okt. –

BUDAPEST XV. kerület Péceli út: Okt. – M3 kivezetõ: Okt. – M3 bevezetõ: Okt. – Nyírpalota út: Okt. – Tóth István utca: Okt. – Szentmihályi út: Okt. – Rákos u.: Okt. – Kolozsvár u.: Okt. –

BUDAPEST XVI. kerület Szabadföld út: Okt. – Szlovák út: Okt. – Madách utca: Okt. – Veres Péter u.: Okt. – Rákospalotai Határ út: Okt. – Magtár u.: Okt. – János utca és József utca között: Okt. – Csömöri u.: Okt. – Timúr u.: Okt. – Mátyás király út: Okt. –

BUDAPEST XVII. kerület Péceli út: Okt. – Pest út: Okt. – Gyöngytyúk utca: Okt. – Ferihegy út: Okt. – Szent Imre herceg utca: Okt. – Zrínyi út : Okt. – Liget sor: Okt. – Csömöri u.: Okt. – Timúr u.: Okt. – Mátyás király út: Okt. – A dátum nélküli, illetve felsorolásban szereplõ települések/utcák is „kedvelt fotózó helyek”, de ebben a hónapban hivatalos vezénylésben nem szerepeltek (ami nem zárja ki, hogy fotóznak!) . Információ: ORFK (A rendõrség a változtatás jogát fenntartja!)


8

KÖZLEKEDÜNK

Hírnök

Kényszer-Teszteltük a sebességmérést

Éjjel is jól mûködik a traffipax!!! Lapunk hasábjain és weboldalunkon folyamatosan közvetítjük a traffipax információkat, illetve foglalkozunk a sebességellenõrzéssel, berendezésekkel stb. Ezúttal extrém tesztet hajtottunk végre, s leellenõriztük mennyire hatásos az éjszakai mérés, éberek-e a rendõrök éjfélkor, olvasható-e a rendszám sötétben stb. A tesztelésrõl a fotósok sem tudtak, igaz a fotósokról meg én nem tudtam…

Amióta jogosítványom van, jó párszázezer kilométert megtettem, s mi tagadás a sebességhatárokat nem könnyû betartani. Ez idáig büntetlenül megúsztam, ha cseppet gyorsabban hajtottam, aminek legfõbb oka, hogy mindig kiszúrtam a csõre töltött traffipaxos leselkedõket. Megszámlálhatatlan esetben sikerült idõben észrevenni a "kissé gyanúsan", útszélen álldogáló autót, "háromlábú rendõrt", a hídon kukkolót stb. Augusztus végén éjszaka keltem útra, amikor is ritka a forgalom és kevesebb a sebességmérés, de – mint arról már korábban is beszámoltunk –, bõségesen akad berendezés, amelyet az éjszaka sötétje sem tesz használhatatlanná. Éjfél után már a 8-as fõutat koptattam, nem sejtve, hogy arra felé ilyenkor is éberek a fotósok. A meglepetés néhány nappal késõbb ért, amikor kézbesítették a levelet, amelybõl kiderül, hogy 25-érõl 26-ára (csütörtökrõl péntekre) virradóan, éjfél után 7 perccel ébren voltak,

éberek voltak, ott voltak a 8-as fõút 4-35 kmsz.-nél (a térkép, illetve a GPS koordináták alapján az Öskü leágazás), s 70 helyett 93 km/óra sebességgel haladtam, ami 30 ezer forintomba kerül. Mindezt néhány napon belül, már 31-én szerdán kézbesítették. Ez legalább gyorsan mûködik kis hazánkban… Természetesen egybõl megnéztem a már több mint egy éve mûködõ TrafficPoint honlapon a felvételt. Hát, nem éppen mûvészi. Sötét, homályos és kivehetetlen, de a lényeg, a rendszám – sajnos – látszik és olvasható. Harmincezerért már jobb is lehetne – vagy ne fotóztak volna. Ez van. Ott voltam, én voltam és sikerült jól elbújniuk, így ki sem szúrtam. A bünti honlap jobb oldalán egy kis hõmérõ jelzi többek között mikor követtem el, illetve a befizetési határidõt, sõt mikor kerül végrehajtásra. Nos, utóbbit már nem tesztelem… A teljesség kedvéért utánanéztem, hogy a honlapunkon (www.hirnok.hu) közreadott, hi-

vatalos Traffipax vezénylésen szerepel-e sebességellenõrzés ütemezés oda, s mint kiderült, aznapra tényleg jelezték az "Ösküi elágazó 8-as fõút" helyet. Pont úgy jártam, mint sok olvasónk, akiktõl azt a visszajelzést kaptuk, hogy "utólag megnézték és tényleg oda volt írva a vezénylésen". Legközelebb inkább elõre tájékozódom én is… Összességben kényszertesztünk (amit ezúttal szívesen kihagytunk volna) eredménye: éjjel is dolgoznak és éberek a sebességmérõk, olyan fotó készül amelyen – ha más nem is – a rendszám olvasható – még az elhagyottnak tûnõ sötét országúton is –, 23 km/órás túllépés 30 ezer forintba kerül, 2-3 munkanapon belül küldik a büntetést, mûködik a TrfficPoint honlap, s a www.hirnok.hu oldalon közreadott sebességellenõrzési információk is helytállóak. Végül, még egy tanácsot is kaptam ismerõsömtõl, a bírság kifizetésének elkerülésére: mivel egy ideje már az üzembentartót vonják felelõsségre, ha nem vállalja át más, keresni kell egy olyan embert, akin tuti nem tudják behajtani (pl. nagyon távol, külföldön él). Nos, ezt végképp nem tesztelem, de érdekes információ… Meggyesi Gyula (Fotók: ORFK, 30 ezerért)


Hírnök

B E M U TAT J U K

9

Hasznos eszközök, ajándékok, akár nõknek is!

Mozgó szerszámbirodalom Különlegesnek nevezhetõ cégre bukkantunk, amely nem mindennapi kínálattal, illetve szolgáltatással lepi meg vásárlóit. Talán nem csak számomra meglepõ a nõknek kínált szerszámkészlet, vagy például a „szerszám evõeszköz”, amelyeket ugyancsak kivételes módon kínálnak, így a „mozgóboltban„ is megvásárolható, de webshopban válogathatunk a márkás termékekbõl. A Csorba Erikát, a Girlytools Kft. ügyvezetõjét faggattuk cégük tevékenységérõl. – Mintegy 6500 féle szerszámot, illetve eszközt értékesítünk, s termékeinket a barkácsolóktól a szakemberekig mindenkinek ajánljuk. Kínálatunkban megtalálhatóak kemping termékek, csiszoló-, elektromos kézi-, forgácsoló-, kerti- és mezõgazdasági szerszámok, forrasztás-, hegesztés-, mérés-, rögzítés-, szerviztechnika, kéziszerszámok, kötõelemek, munkavédelem, szerelõ- és kenõanyagok…, de igény esetén bármit beszerzünk vevõinknek. Kizárólag minõségi termékeket tartunk, amelyek évek múlva is ugyanúgy használhatók, mint újkorukban. Elsõ osztályúak, ár-minõség arányban az egyik legjobb a piacon. Cetaform termékeinkre 5 év teljes körû garanciát adunk. Anyavállalatunk egy szerszám importõr nagykereskedés, amely közel 20 éve van a piacon. Mind az anyavállalat, mind pedig a mozgóbolt teljes egészében magyar cég, magyar tulajdonosi háttérrel. Egyik tevékenységünk a mozgóbolt üzemeltetése, ahol minõségi szerszámokat kínálunk különféle rendezvényeken és vásárokon, illetve MINDEN SZOMBATON A VERESEGYHÁZI piacon, a postával szemben és SZERDÁN A RÁCKEVEI VÁSÁRON. Várjuk a megkereséseket olyan rendezvényekkel kapcsolatban, ahol szívesen látnának minket, illetve termékeinket. – A nõknek szóló kínálat is figyelemre méltó. Mi adta az ötletet?

– Bár sokan meglepõdnek, mégsem annyira extrém, hogy a nõk szerszámot ragadnak, de különleges ajánlatunk a „trendi kalapdoboz-

ban kizárólag nõknek összeállított szerszámkészlet”, de más „csajos eszközök” is találhatóak kínálatunkban. – Szintén különlegesség a szerszám-evõeszköz. Kiknek ajánlják? – Mivel minõségi szerszámokat, illetve eszközöket kínálunk, tökéletes ajándéknak bármely termékünk, sõt rendelkezünk összeállított szerszámkészletekkel is, vagy igény szerint válogatjuk az eszközöket. Exkluzív ajánlatunk a szerszám-evõeszköz készlet, amely például barkácsolóknak különleges meglepetés lehet. Sõt, akik ötezer forint felett vásárolnak automatikusan részt vesznek nyereményjátékunkon, amelynek fõdíja egy 30 ezer forint értékû ajándékcsomag. Termékeinkrõl és mozgóboltunkról további információkat találhatnak a www.qualitytoos.hu, vagy a www.minosegiszerszamok.hu oldalon, illetve „nõknek szóló” kínálatainkról bõvebben a www.girlytools.hu honlapon olvashatnak.


HÍREK

RÖVIDEN

Népszerû a nevetõ jóga Már több száz tagja van a vietnámi Nevetõ Jóga Klubnak. A tagság minden reggel összegyûlik Hanoi egy központi parkjában, és egy jógamester irányításával nevet – meg jógázik. A vidám – vagy legalábbis annak tûnõ társaság – hiszi, hogy a két dolog kombinációja boldogabbá, betegségekkel szemben ellenállóbbakká teszi õket, és enyhíti mindennapi feszültségüket. Egy-egy foglalkozás 45 perces. Nem csupán nevetnek, hanem járkálnak, tapsolnak, karjaikkal hadonásznak és persze igyekeznek olyan „pofát” vágni, hogy minél jobban megnevettessék társaikat. Mindeközben jógalégzõ-gyakorlatokat is végeznek. A nevetõ jóga 1995-ben indult világhódító útjára Indiából. Immár mintegy 60 országban legalább 6 ezer klubja van – adta hírül a The Daily Telegraph címû brit lap.

Sétálva töltõdik a mobiltelefon Az amerikai Wisconsin Egyetem gépészmérnöki karán fejlesztették ki az emberi mozgásenergia árammá alakításának technikáját. Az energia-átalakító lapocska lelke több ezer mikroszkopikus folyadékcsepp. Ezeket mozgatja meg az energiatermelõ – pl. a lapot cipõbe építve sétájával az ember –, és ezek mozgása alakul át árammá.

Aquaparkot épít egy magyar befektetõ Horvátországban A horvátországi Split közelében letették az alapkövét a régió elsõ aquaparkjának, amelyet mintegy 8,5 milliárd forintos beruházással a magyar Margaritum cég épít – közölte a horvát t-portal internetes lap. A portál szerint Zlatko Zevrnka, a dalmáciai autópálya mellett fekvõ Dugopolje önkormányzati vezetõje elmondta: a Splittõl mintegy 15 ki-

Hírnök

lométerre fekvõ településen épülõ 120 ezer négyzetméteres szórakoztató komplexum nemcsak Horvátországban, de a régióban is az elsõ lesz. A parkban hullámzó mesterséges folyót, számos csúszdát – amelyek legnagyobbika 30 méter magas –, továbbá szállodát és éttermeket építenek, majd a tervek szerint a második szakaszban egy akváriumot is kialakítanak. A vízi szórakoztató központ a nyári szezonban 120-150 dolgozót, szezonon kívül pedig mintegy 50 embert foglalkoztat. Egy-egy nyári napon átlagosan napi 5 ezer látogatóra számítanak. Az építkezés novemberben kezdõdik, addig befejezõdnek a régészeti munkálatok, amelyek során 4.500 éves õskori sírokat tártak fel. Nemes Antal Ferenc, a Margaritum igazgatója a 220 millió kuna (mintegy 8,5 milliárd forint) értékû beruházással kapcsolatban közölte: a jövõ év májusában nyíló aquapark Dalmácia turisztikai vonzerejét növeli majd.

Automata injekciós tû Önmagától visszahúzódik az új orvosi fecskendõ, amikor érzékeli, hogy elérte a vénát, így csökkenhet a félresikerült intravénás injekciózások száma – számolt be a nottinghami Trent Egyetem kutatóinak innovációjáról a The Daily Telegraph címû brit napilap online kiadása. Amin Al-Habaibeh kutatásvezetõ elmondta, hogy amikor a tû eléri a vénát, a megváltozott nyomás elmozdít egy membránt, amely azután egy aprócska rugó segítségével aktiválja a tû visszahúzását. Brit szakemberek becslése szerint a beadott intravénás injekciók harmadát nem sikerül elsõre megfelelõen beadni, amelynek gyakori oka, hogy az orvos, vagy a nõvér átszúrja a vénát anélkül, hogy észrevenné. Az új tû ezt küszöbölheti ki azáltal, hogy érzékelõjével észleli, amikor belép a vénába, és megakadályozza a tû továbbhaladását.10

TERÜLETI KÉPVISELÕKET ÉS VEZETÕKET KERESÜNK! A Hírnök Média lapkiadó nyomtatott és online megjelenéseinek, szolgáltatásainak és területeinek bõvítése által, helyi szerkesztõségeket, illetve képviseleteket hoz létre a szervezési feladatok ellátására, önálló gazdálkodással. Elvárás: értékesítõi, szervezõi gyakorlat, vezetõi rátermettség, önálló munkavégzés, ötletgazdagság, számlaképesség. A JELENTKEZÉSNEK, ILLETVE PÁLYÁZATNAK TARTALMAZNIA KELL: Önéletrajz; Tervezett munkavégzés helye; lefedni kívánt területek (kerület/település); értékesítési módszer(ek); egyéb tervek, ötletek. Jelentkezni lehet: hirnok@hirnok.hu Érdeklõdni a 06-20-9359-952-es telefonon További inormációk: www.hirnok.hu


Hírnök

HÍREK

RÖVIDEN

Hazánkban gyengébb minõséget és drágábban forgalmaznak a multik Budapest Fõváros Kormányhivatala szerint gyakran gyengébb minõségû, vagy rosszabb élvezeti értékû termékeket forgalmaznak a multinacionális cégek Magyarországon, mint Nyugat-Európában. Néhány vizsgált termék, köztük bébiételek és pelenkák esetében jelentõs minõségromlást is tapasztaltak. A vizsgálatot azt követõen indították, hogy a Szlovák Fogyasztók Szövetsége áprilisban elvégzett hasonló vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy az EU nyugati tagállamaihoz képest gyengébb minõségû, olcsóbb alapanyagokból készült termékeket forgalmaznak a legnagyobb világcégek az újonnan csatlakozott közép- kelet európai országokban. A hazai vizsgálatok során kiderült például, hogy a nálunk forgalmazott bébiételek cukortartalma a megadottól az esetek döntõ többségében eltér; egy kivétellel lényegesen alacsonyabb volt a jelzettnél. A gyümölcslevek és nektárok vizsgálatakor azt tapasztalták, hogy az itthon gyártottak általában savanykásabbak, keserûbb ízûek, mint a külföldiek. Jelentõs eltérést találtak az öblítõszerek esetében is; míg a külföldön gyártottak illata kifejezetten kellemes, addig a hazai, töményebb kiszerelésû termék kissé kellemetlen minõsítést kapott. A legnagyobb hiányosságokat a gyermekpelenkáknál találták; a külföldi piacról származó termékek nedvszívó-képessége 20 százalékkal jobb volt, mint az itthon gyártottaké. Az árakat vizsgálva kiderült, hogy néhány – rosszabb minõségû árucikk Magyarországon többe kerül, mint külföldön. Ezen termékek közé tartozik például a vizsgált bébiétel is. Az elvégzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a szlovák fogyasztóvédelem gyanúja – miszerint van különbség a Kelet- és Nyugat-Európának gyártott termékek között – megalapozottnak bizonyult.

Átadták az ökojátszóteret Szeptemberben az elsõ magyarországi ökojátszóteret adták át a Margitszigeten. A játszóteret környezetbarát anyagokból, környezetbarát módszerekkel építették. Az errõl szóló információs táblákon feltüntették az adott anyagok eredetét, történetét, lebomlási folyamatát, így a téren a felnõttek is sok újdonságot tanulhatnak. Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti területen kapott helyet. Forrás: MTI

11

Megújul a Facebook A szeptemberi F8 konferencián jelentõs változásokról számoltak be a mintegy 800 milliós felhasználói táborral rendelkezõ Facebook rajongóinak. Jelentõsen megváltozik többek között a profiloldalunk, ahol még inkább kiemelkedik profilképünk, s idõvonalakká válnak. A multimédiás tartalmak és a szöveg mellett, több kép és videó megosztására ösztönzik a felhasználókat. Lehetõség nyílik rá, hogy térképes bemutatóval a születési helyünktõl a nyaralási helyszíneinken át tartózkodási helyünkig megmutassunk mindent. A jövõben az üzenetírás (chat) mellett láthatjuk, hogy ismerõseink éppen mit csinálnak, kivel barátkoznak, milyen eseményt hoztak létre, mit lájkoltak be. Azért nem árt továbbra is szem elõtt tartani, hogy mindezek csak lehetõségek, érdemes megfontoltnak lenni, s csak „mértékkel” engedjünk, másokat a magánéletünkbe... Ezzel kapcsolatban – de nem a konferencián – reppent fel a hír is, amely szerint a kilépés után is „figyel minket” a Facebook. Egy ausztrál hekker érdekes felfedezést tett a Facebookot kiszolgáló cookiekal kapcsolatban. A férfi példákkal és kódokkal alátámasztva azt állítja blogjában, hogy kijelentkezés után is követi a felhasználói online tevékenységeit a Facebook.

Szigorú fellépés az autók között szórólapozók és kéregetõk ellen A rendõrség közlése szerint, szigorúan fognak fellépni a jármûvek között koldulók, szórólap osztogatók, szélvédõ-tisztogatók, újságárusok... ellen. „A jogellenes tevékenység és ezzel együtt a közlekedésbiztonsági veszélyforrások visszaszorítása és felszámolása érdekében a rendõrség az e tevékenységeket folytató személyekkel szemben határozottan kíván fellépni. Ennek keretében nemcsak a jogsértést elkövetõ személyek figyelmét hívják fel a jogsértõ cselekmény abbahagyására, hanem az e személyeket megbízó, szerzõdtetõ, közvetítõ vállalkozásokat is megkeresik, illetve tájékoztatják az ilyen tevékenységek szabálysértõ jellegérõl” – tudhattuk meg az ORFK tájékoztatásából.


12

P R O G R A M A J Á N L AT

Hírnök

November 10. Október 8.

HALÁSZ JUDIT: APA FIGYELJ RÁM RaM Colosseum - 1133 Budapest, Kárpát utca 23-25. Infó: 30/37-222-73

Október 15.

MAGNA CUM LAUDE A 38 HAJÓ, XI. kerület, Petõfi híd , budai hídfõ Infó: 30/37-222-73

Október 21.

BALÁZS FECÓ Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: 30/37-222-73

Október 29.

EDDA MÛVEK KONCERT Budapest, Népstadion Körcsarnok Infó: 30/37-222-73

Október 29.

SZENVEDÉLY - MIKLÓSA ERIKA MÁSKÉPP Budapest, Mûvészetek Palotája A világjáró mûvésznõ a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat fellépésére Infó: 30/37-222-73 Október 30.

RAMMSTEIN Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

November 10.

KONCZ ZSUZSA KONCERT Budapest, Pestszentimrei Sport Kastély Infó: 30/37-222-73

November 11.

SZEKERES ADRIEN KLASSZIKUS KÖNNYEDSÉG Budapest, Mûvészetek Palotája Szekeres Adrienn mostani koncertjén valami újat mutat közönségének, megõrizve és újragondolva mindazt a harmóniát, érzésvilágot, amely dalait, slágereit a listák élére és a hallgatók szívéig repítette. Infó: 30/37-222-73

November 11.

ZOLTÁN ERIKA 25 ÉVES JUBILEUMI NAGYKONCERT Syma Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

November 12.

QUIMBY 20 ÉVES JUBILEUMI KONCERT Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

HALLOWWEEN MUSICALPLUSZ

November 13

Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központ 1105 Bp., Szent László tér 7-14. Infó: 30/37-222-73

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

November 3.

EZ NEM UGYANAZ – MUSICALKONCERT Budapest, RaM Colosseum A 33 dal eddig nem hallott sorrendben látvány technikával, a pantomim eszközeivel vibráló koncertté alakul. Infó: 30/37-222-73

November 6.

VECA VILÁGA Budapest, Papp László Sportaréna Jövõ évi Londoni bemutatkozása elõtt az énekesnõ egy szuperprodukcióval készül. Infó: 30/37-222-73

Dohány utcai Zsinagóga, VII. ker Bp., Dohány utca 2. Koncz Zsuzsa - Tolcsvay László - Kulka János - Érdi Tamás Infó: 30/37-222-73

November 13

JOBB VELÜNK A VILÁG

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Hobo és bandája, Ismerõs Arcok, Misztrál Együttes, Nemadomfel Együttes és még sokan mások... Infó: 30/37-222-73

November 19.

DEPRESSZIÓ Club 202 (ex-Wigwam), 1116 Bp., Fehérvári út 202. Infó: 30/37-222-73ZENE, KONCERT, FESZTIVÁL

INFORMÁCIÓK, JEGYIRODÁK: AGENTURA ADVENTURE UTAZÁSI ÉS JEGYIRODÁK: 1046 Budapest, Lakkozó u. 20. fszt. Tel.: (1) 788-3901 Fax: (1) 788-3902 E-mail: info@agentura.hu Web: www.agentura.hu 1152 Budapest, Szentmihályi út 131. Pólus Center (új helyen!) Center Court 1. Információs pult Tel.: (1) 414-1066 Fax: (1) 414-1067 E-mail: polus@agentura.hu Web: www.agentura.hu BOK JEGYIRODA: 471-4321, 471-4244 BROADWAY JEGYIRODÁK: Szabad Tér XIII. Hollán Ernõ u. 10. Tel.: 340-48-83, 320-48-30; Rózsakert Bevásárlóközpont II. Gábor Áron u. 74-78. Tel: 391-59-24, 200-57-98; Online: www.broadwayjegyiroda.hu


Hírnök

P R O G R A M A J Á N L AT

13

November 19.

HALÁSZ JUDIT - APA, FIGYELJ RÁM

PROGRAMAJÁNLATOK

Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központ 1105 Bp., Szent László tér 7-14. Infó: +36-1-262-0379

FENMO - JINANI ACROBATA CSOPORT

November 22.

TOM JONES - PRAISE & BLAME TOUR Papp László Budapest Sportaréna Infó: 30/37-222-73

Október 1- 2012 Január 1. LÁTVÁNYOS ELÕADÁSA Fõvárosi Nagycirkusz Jegyek:30/37-222-73

Október 1-9.

November 23.

ÁLLATÜNNEP FESZTIVÁL

SADE KONCERT

Fõvárosi Állat- és Növénykert, 1146 Bp., Állatkerti krt. 6-12. A Fõvárosi Állat- és Növénykert idén is megrendezi hagyományos õszi fesztiválját, amelynek középpontjában az állatok megismerése és védelme áll. Játékos vetélkedõkkel, izgalmas állatbemutatókkal és látványetetésekkel várjuk az óvodai, iskolai csoportokat, családokat és minden érdeklõdõt. Nem maradhat el a mindig népszerû kézmûvesség és zenés gyermekelõadás sem. A szakemberek és tudományos érdeklõdésû látogatóik is találnak idén kedvükre valót a programok között. Infó: zoobudapest.com/allatunnep

Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

KONCERT ÉS PROGRAM ELÕZETES December 8.

RIHANNA KONCERT

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: Infó: 30/37-222-73

December 11.

HOOLIGANS 15 ÉVES JUBILEUMI

Október 1- November 15.

KONCERT

MÚZEUMOK ÕSZI FESZTIVÁLJA

Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

December 20.

BRÓDY JÁNOS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

December 27.

NEOTON FAMÍLIA SZTÁRJAI KONCERT

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: 30/37-222-73

December 28.

KFT UFÓSHOW KONCERT Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

December 28.

MAGNA CUM LAUDE LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

December 29.

CARAMEL SZUPERKONCERT

SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

Infó: muzeumokmindenkinek.hu

Október 6-9. BUDAVÁRI PÁLINKA- ÉS KOLBÁSZFESZTIVÁL Budai vár Savoyai terasz Itt aztán kolbászból lesz a kerítés is! A fesztiválon legkiválóbb hungarikumok fognak felsorakozni, hiszen jelen lesz megannyi pálinkafõzõ és kolbászkészítõ mester... Infó: palinkaeskolbasz.hu

Október 8.

STAND-UP - BÖDÕCS TIBOR ÖNÁLLÓ ESTJE Erzsébetligeti Színház 1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b Infó: 30/37-222-73KERÜLJ TE A CÍMLAPUNKRA!

A Hírnök FOTÓPÁLYÁZATA A Hírnök Média nyílt fotópályázatot hirdet CÍMLAPJAIHOZ. Amatõr, vagy profi képeket várunk, amelyek magazinjaink profiljához illenek!

December 29.

Családi magazinunkhoz 0-14 éves korig! Szabadidõs magazinunkhoz 14 éves kortól...! További részletek: www.hirnok.hu

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: Infó: 30/37-222-73

E-mail: info@hirnok.hu

ZORÁN - ARÉNA 2011


14

P R O G R A M A J Á N L AT

Hírnök

Október 9.

November 5.

EXPERIDANCE NAGYIDAI CIGÁNYOK

L'ART POUR L'ART - A HÁROM TESTÕR ÉS A JETI, VAGY ...

RaM Colosseum - 1133 Budapest, Kárpát utca 23-25. Infó: 30/37-222-73

Október 8-9.

PERCOSSA - A LÁZADÓ RITMUSOK ISMÉT DÜBÖRÖGNEK Budapest, Millenáris Négyen vannak a színpadon. Nincs mögöttük háttérzenekar, nem szól playback. Nem csinálnak semmi különöset: csak zajt. De azt olyan formában, ami egész egyszerûen magával ragad. Infó: podiuminternational.hu

Október 12.

EXPERIDANCE EZEREGYÉV 2011 RaM Colosseum - 1133 Budapest, Kárpát utca 23-25. Infó: 30/37-222-73

Október 13.

ELTON JOHN - TIM RICE AIDA - MUSICAL RaM Colosseum - 1133 Budapest, Kárpát utca 23-25. Infó: 30/37-222-73

Október 14.

BOR- ÉS ÍNYENCKRÉM KÓSTOLÓ

Symbol Budapest - 1036 Budapest, Bécsi út 56 Infó: 30/37-222-73

Október 16.

CSALÁDI EGÉSZSÉGNAP ÉS ZÖLD TURMIX FESZTIVÁL

Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központ 1105 Bp, Szent László tér 7-14 Infó: +36-1-262-0379

Október 21-22.

HONFOGLALÁS 2011

Magyar Lovas Színház - Komárom, Lovarda tér 4. Új magyar rockopera. Célunk, hogy a magyar fiataloknak megmutassuk, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt Európa szívében. Infó: 30/37-222-73

Október 21-23.

KÖLYÖKPARÁDÉ Hungexpo Igazi gyerekparadicsom lesz, de a szülõknek is bõven kínál hasznos és érdekes programot. A „Mi leszek, ha nagy leszek?” kérdésre segítenek választ adni a Kölyökparádén bemutatkozó szakmák képviselõi. Infó: hungexpo.hu/bnv

Október 29- November 1.

5. OLDTIMER SHOW SYMA rendezvényközpont (Bp. Dózsa Gy. út 1.) A kiállítás anyaga a 70-es évektõl visszafelé, egészen a XIX. századig visz vissza minket az idõben. Infó: oldtimershow.hu/

Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központ 1105 Bp, Szent László tér 7-14. Infó: +36-1-262-0379

November 9-11.

EGÉSZSÉG SZIGET

Hungexpo Budapesti Vásárközpont Infó: mmexpo.hu/mmexpo-kiallitas

November 13.

BUDAPEST FRIDGE Városligeti Mûjégpálya A négy napos havas rendezvényen idén is a világ legjobb snowboard és free ski bajnokai versenyeznek majd, a jégpályán pedig még a kevésbé profi sportolók is kipróbálhatják magukat. A verseny alatt és után koncertek és hajnalig tartó party pörgeti fel a téli estéket, többek között csak a Fridge kedvéért látogat hazánkba az Infected Mushroom, Steve Aoki, a Freestylers és Dub FX is. A sporton és zenén kívül persze hamisítatlan téli hangulat, forralt bor, pálinka, kiállítók és gyerekprogramok is várnak minden kicsit és nagyot. Infó: 30/37-222-73

November 15.

MICHAEL FLATLEY: LORD OF THE DANCE

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: 30/37-222-73

November 18-20.

ÍZEK ÉS BOROK - NEMZETEK KONYHÁI ÉS BORAI HÓ-SHOW SPA & WELLNESS EGÉSZSÉG, TURIZMUS ÉS ÉLETMÓD KIÁLLÍTÁS OFFROAD- ÉS SZABADIDÕ-AUTÓ KIÁLLÍTÁS Hungexpo Infó: hungexpo.hu

A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK!

A változtatás jogát a szervezõk, a nyomda ördögei pedig a hibák lehetõségeit tartják fenn. INDULÁS ELÕTT NEM ÁRT ÉRDEKLÕDNI!

APRÓHIRDETÉSEK TETÕFEDÕ-BÁDOGOS mester munkát vállal. Tel.: 2902-101, 06-30-966-0421 * MOGYORÓDON a Bocskai utcában 25% -os beépíthetõséggel, 942 nm telken, 50 nm-es HÁZ ELADÓ – tulajdonostól. A telek két utcára nyíló, diófákkal szõlõvel. Ára 13 millió Ft. Tel.: 06-1-363-5859


Hírnök

ÉSZBONTÓ

15

SZUDOKU – SZUDOKU – SZUDOKU

Feladat: Az üres négy– Tudja mi jár azért, ha hamisan tanúskodik? – kérdi zetekbe úgy kell beírnunk a bíró a tanútól. a hiányzó számokat, hogy – Persze, hogy tudom, egy vadonat új Mercedest ígéra négyzetrács mind a kitek érte! lenc sorában és mind a * kilenc oszlopában megtaSuperman meséli: – Te Batman, képzeld, ahogy repülök, meglátom a Macskanõt lálhatóak legyenek a számok 1-tõl 9-ig, de egyet- egy tetõn, amint széttárt lábakkal meztelenül fekszik egy matralen szám se ismétlõdjön. con, és kéjesen vonaglik. Annyira megkívántam, hogy odarepülA 3x3-as négyzetekben tem, s durr bele... – És nagyon meglepõdött a Macskanõ? minden szám szintén csak – Hát igen... de közel sem annyira, mint a Láthatatlan Ember... egyszer szerepelhet.


16

REKLÁM

Hírnök

2011 Október Hírnök Magazin  

Hírnök Magazin 2011 Október

Advertisement