Page 1

2011/23

VII. évf.

N! E Y G N I SZABADIDÕS

2011.

ÉS

DECEMBER

INFORMÁCIÓS MAGAZIN


22

PRO CÍMLAPSZTORI G R A M A J Á N L AT

Hírnök

A P ó l u s M o z i ajánlásával – A P ó l u s M o z i ajánlásával

MISSION: IMPOSSIBLE FANTOM PROTOKOLL

M O Z I

Budapest, Szentmihályi út 131. PÓLUS CENTER (Az M3-astól 2 percre!)

CSIZMÁS, A KANDÚR Jóval azelõtt, hogy találkozott volna Shrekkel, a legendás Csizmás Kandúr hõsies utazásra vállalkozik: összefog az észkombájn Tojás Tóbiással és a dörzsölt Puha Praclival, hogy ellopják a híres aranytojást tojó ludat. Ez aztán a kilenc életre szóló kaland! Megjelenés: 2011. 12. 01.

Ez nem csak egy újabb küldetés. Az Impossible Mission Force-ot leállítják, amikor felmerül a gyanú, hogy közük van egy globális terrorista összeesküvéshez. Beindul a Fantom Protokoll, és Ethan Huntnak és új csapatának be kell épülnie, hogy tisztára mossák a szervezet nevét. Nincs segítség, nincsenek összekötõk, fû alatt kell akcióba lépniük. Ennél durvább és ennél intenzívebb küldetést még senki sem látott. A rendezõ Brad Bird és a producer J.J. Abrams elkészítette a téli ünnepi szezon akciódús mozis eseményét MISSION IMPOSSIBLE: FANTOM PROTOKOLL címmel. A világszerte kétmilliárd dollárt kaszáló sorozat újabb epizódjának fõszerepeit Tom Cruise, Jeremy Renner, Paula Patton és Simon Pegg alakítják. Megjelenés: 2011. 12. 15.

TÁNCOLÓ TALPAK 2.

ALVIN ÉS A MÓKUSOK 3.

Alvin, Simon és Theodore valamint új barátaik, a három mókuslány világ körüli útra indul. A luxus óceánjáró, amin nekivágnak, nem számíthat békés útra: a mókusok számára a fedélzet egyetlen hatalmas ringatózó játszótér. Ám a hajó zátonyra fut, a mókusok pedig egy elhagyott szigeten vetõdnek partra. Miközben régi barátjuk és impresszáriójuk kétségbeesetten szervezi a mentõexpedíciót, õk örömünneppé változtatják a túlélési gyakorlatot: mindehhez elég nekik néhány vad ötlet meg sok dal és tánc. De lehet, hogy ez sem elég, hisz a sziget tartogat számukra néhány meglepetést: például saját Robinsonját, aki sok mindenben hasonlít az újonnan partra vetõdöttekre… Az élõ és digitálisan mozgatott figurák újabb mókás kalandjait a Shrek a vége, fuss el véle rendezõje vette filmre! Megjelenés: 2011. 12. 15.

A legtöbb pingvin szebben dalol bármelyik csalogánynál, ám akadt köztük egy fura madár. Ha Topi énekel, megfagy körülötte a levegõ, de õ már rég nem is erõlteti az ilyesmit: hiszen fantasztikus sztepptáncos lett belõle. Csakhogy a fiókák ritkán totyognak atyáik útján, az övé meg egyenesen koreofóbiás, vagyis semmiképpen sem hajlandó ritmusra lépkedni, és mindenféle táncot utál. Viszont neki is van egy nagy, mindent betöltõ vágya: szeretne megtanulni repülni. Erik mégis rájön, hogy van miért felnézni az apjára. Amikor váratlan és ijesztõ események rengetik meg az otthonos jégtáblákat, Topi az, aki egyetlen seregbe szervez minden pingvint, és a környék összes lakóját – a hatalmas elefántfókától az egészen kicsi rákocskákig – a szövetségesükké teszi, sõt, végül az élére is áll a bátor és dalos kedvû társaságnak. Megjelenés: 2011. 11. 24.


Hírnök

3

G O N D O L A T O K

Ismét eltelt egy év...

VII. évf. 23. szám; 2011. December

Ünnepek varázsa A

december hónap érkezését „megint eltelt egy év” felkiáltással, sóhajjal, bánattal, esetleg örömmel nyugtázzuk. Utóbbi általában a fiataloknál van – egy bizonyos korig. Hihetetlenül nehéz évet tudhatunk ismét magunk mögött. A december talán az év legvegyesebb és legszebb hónapja. Vegyes, hiszen akad benne bõségesen jó és rossz. Hideg van, csúszósak az utak, készülni kell az ünnepekre, s végigkísér, hogy hamarosan egy évvel öregebbek leszünk. Igaz, utóbbi miatt kétszer is szoktunk bosszankodni, hiszen általában a születésnapunkon ugyanezen búslakodunk. arácsonykor lelassul az élet és elkerülhetetlen az ünnepi hangulat, hiszen lépten-nyomon díszes fényfüzérek gondoskodnak arról, hogy ne feledkezzünk meg róla. Az üzletek csalogatnak, bár szûkösebb a keret az ajándékokra. Ha csak karácsonyban hasonlítom össze az elmúlt éveket, érdekes grafikont látok magam elõtt. Szüleink, nagyszüleink történeteibõl sokak számára hihetetlen szegénységrõl hallottunk, ami idõvel egyre jobb és csillogóbb lett, s elértük azt az idõt, amikor hatalmas költekezéssel, akár kölcsönökbõl tették sokan a karácsonyt különlegessé, elfelejtve, hogy ez az ünnep nem errõl szól. Jött a válság és a képzeletbeli görbe hatalmasat zuhant. Átértelmezõdött ez az ünnepet, s napjainkra görcsös vásárlási kényszerré vált, ami a jelenlegi válságos idõszakban még roszszabb. Talán eljön az az idõ, amikor ismét a család és az együttlét kerül elõtérbe, s nyugodtan vásárolhatunk… …görcsök nélkül. zóval, a decembernek is sok szépsége van, hiszen ez az a hónap, amikor a világ díszbe öltözik, ünnepi kivilágítások övezik utunkat, idõnként ragyogó fehér a táj, elõkerülhetnek a téli sporteszközök… … és az év vége újabb indok, hogy bulizhassunk. Az évforduló újabb változással is kecsegtet, s hiába nincs túlzott jelentõsége a naptári eseménynek, mégis reménysugár, hogy talán jobb lesz. Ezeket a reménysugarakat nem szabad elaltatni, mert a nehéz idõkben a hit a legfontosabb, s ha valaki csak abban hisz, hogy jobb lesz, az is elegendõ. Kétségtelen, hogy az elmúlt év is nagyon nehéz volt, de lassan magunk mögött hagyjuk és tényleg érdemes bizakodni. Mi tagadás, én is várom az új évet és reménykedek, hogy január elsõ napjától jobb lesz…

K

S

Meggyesi Gyula

Szeretetben gazdag, BÉKÉS KARÁCSONYT és Válságmentes, CHF gyengülésben sûrû, áremelés kerülõ, Áfa csökkentõ… BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!! Hírnök Média Csapata

MEGJELENIK: MINDEN HÓNAP 1. CSÜTÖRTÖKÉN (ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK) 3. CSÜTÖRTÖKÉN (CSALÁDI INFORMÁCIÓK)

www.hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ: Meggyesi Gyula Mobil: 06-20-9359-952

E-mail: hirnok@hirnok.hu FÕSZERKESZTÕ-HELYETTES: Fejér Andrea 06-20-480-1751 info@hirnok.hu KÖZPONT ÉS LEVÉLCÍM: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. Telefon/fax: 06-28-540-160

E-mail: info@hirnok.hu; IRODA: 1142 Budapest, Ungvár utca 44.

HIRDETÉSFELVÉTEL: 06-20-480-1751; 06-28-540-160; 06-20-9359-952;

Kiadja a Alapítva: 1992

NYOMÁS: Premier nyomda Sokszorosításért felelõs: Hlinka Károly

TERJESZTÉS: Üzletek, ügyfélszolgálatok..., alternatív terjesztõink, partnereink A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK! A HIRDETÉSEK TARTALMÁÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÕSSÉGET! Az írások és hirdetések máshol történõ megjelenéséhez kiadónk hozzájárulása szükséges.


4

HÍREK

RÖVIDEN

Hányszor gondolunk szexre, evésre, alvásra? A férfiak gondolatainak megfigyelését érdekes eredmények koronázták – adta hírül az MTI. Mint kiderült, nem minden 7 másodpercenként gondolnak a szerelmeskedésre. Amerikai kutatók megállapították, hogy mindössze naponta 19-szer jut egy férfi eszébe átlagosan a szex, nem pedig 7 másodpercenként egyszer, azaz összesen mintegy 8 ezerszer. Ez utóbbi volt az eddig uralkodó adat, amelyet az Ohiói Egyetem kutatócsapatának úgy tûnik, sikerült a minap megcáfolnia. 18-25 év közötti férfiból 120-at, nõbõl pedig 160-at verbuváltak, hogy gondolataikat „leltároztassák”. A 280 embert véletlenszerûen 3 csoportra osztották. A legnépesebb, 160 fõsnek azt kellett pontosan feljegyeznie, hogy hányszor jutott eszébe a szex, 60 alanynak az evés, a fennmaradó 60nak meg az alvás gondolati önfigyelése maradt. A kapott eredmény szerint a nõk naponta átlagosan csak 11-szer gondolnak testi szerelemre. A férfiakat az étkek csaknem annyira foglalkoztatják, mint a szex: napi 18-szor gondolnak evésre. Az alvás 11-szer fordul meg fejükben. Nõkben az evés gondolata 15-ször, az alvásé 8,5-szer merül fel. Mindkét nem esetében igen nagy a „szóródás”: a férfiaknál a szexet tekintve 1 és 388 közötti a napi rágondolás. Nõknél szintén 1 volt a minimum, de csak 140 a maximum.

Változások, szigorítások Több módosítás lép életbe a jövõben: január 1-tõl nem épülhetnek háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok, s a meglévõ kereskedelmi egységeket sem lehet ennél nagyob területre bõvíteni. Változnak a nyugdíjemelés szabályai is. Átalakulnak az elítéltek gyógyszerellátásának szabályai, így A kórházban jön az orvos. Azt mondja a betegnek, aki a hasára panaszkodik: – Jó hírem van, asszonyom! – Nem vagyok asszony! – tiltakozik a nõ. – Akkor talán mégsem olyan jó hír... * A szobafestõ elõször viszi magával a tanoncát gyakorlatra. – Elõször fesd le az ablakokat – hangzik az utasítás. Másfél óra múlva jön a tanonc: – Kész vagyok! A kereteket is befessem?

Hírnök

megszûnik a jelenlegi, térítésmentesség. Központi számlára kerülnek a jövõben a bírságbevételek, és az államháztartási törvény kiegészül azzal a szabállyal, hogy a kiszabott bírság és a késedelmi pótlék köztartozásnak minõsül, amit adók módjára kell behajtani. A foglalkoztatást helyettesítõ támogatás ezentúl nem az öregségi nyugdíj legkisebb összegével, hanem annak 80 százalékával egyezik majd meg. Újdonság, hogy a következõ évtõl nemcsak önkormányzati, hanem az állami bérlakások építésekor sem kell földvédelmi járulékot fizetni. Az úthasználatért fizetendõ pótdíj az eddigi egy helyett két év alatt évül el, de a pótdíj után kamat nem követelhetõ. (MTI)

BKV-tarifák: nem változik a díjszabás Bár az áfa két százalékkal emelkedik, és infláció is várható, mégsem változnak a viteldíjak, így a vonaljegy továbbra is 320 forintba, a felnõtt bérlet pedig 9.800 forintba kerül majd, de új termékeket is bevezet a BKV. Január elsejétõl csoportos napijegyet is lehet vásárolni, amelyet 2-5 ember használhat együttes utazásra a vásárló által megszabott idõponttól 24 órán át a BKV teljes vonalhálózatán, illetve a HÉV-en Budapest közigazgatási határáig. Az új jegy ára 3.100 forint. Bõvítik a kisgyermekes bérlet felhasználóinak körét, így azt jövõ évtõl a gyeden lévõ, vagy terhességi-gyermekágyi segélyben részesülõ budapesti lakosok is igénybe vehetik. Bevezetik a közlekedési társszolgáltatók jegyéhez kapcsolódó kombijegyet is, amely iránt külföldi vasúttársaságok már érdeklõdtek. A bérletek érvényességi ideje is változik, az eddigi éjféli idõpont éjjel 2 órára tolódik. A HÉV-bérlettel utazóknak az éjszakai órákban a Szentendre felé közlekedõ 943-as, és a Gödöllõ felé közlekedõ 992-es járatokon is érvényes lesz a bérletük, nem kell külön vonaljegyet vásárolniuk. A Budapest bérletek januártól nem a Budapest közigazgatási határán túli elsõ megállóig, hanem az utolsó fõvárosi megállóhelyig érvényesek. Változik a pótdíjazás is, amely 33 százalékkal emelkedik, így a 30 napon belüli befi-

A HÍREKET BÕVEBBEN ELOLVASHATJA, ILLETVE TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEKET TALÁLHAT HONLAPUNKON:

www.hirnok.hu


Hírnök

HÍREK

RÖVIDEN

zetés díja 12 ezer helyett 16 ezer forint lesz, 30 napon túli rendezés esetén 24 ezer forintról 32 ezer forintra nõ, helyszíni rendezés esetén pedig 6 ezer helyett 8 ezer forint lesz. Az utólagos bérletbemutatás díja nem változik. (MTI)

Spray mutatja a rákos sejteket Egy különleges spray segítségével a jövõben könnyebben fel lehet ismerni a rákos sejteket. A permet kijuttatását követõen zöldesen világítani kezdenek az érintett sejtek, így a sebészek meg tudják állapítani, hogy a mûtött területen maradt-e még rákos szövet vagy áttét. Korábban már kimutatták más festékanyagokkal, hogy a megjelölt daganatokat könnyebb eltávolítani. Az új módszer elõnye, hogy egyszerû alkalmazni és gyors eredményt ad. Egyetlen hátránya, hogy azokra a tumorokra korlátozódik, amelyekben magas a GGT aktivitás. (MTI)

Ingyenes tesztáruház Magyarországon nyílt Európa elsõ ingyenes tesztáruháza: a Sample Central 500 négyzetméteres üzlete Budapest belvárosában, a Gozsdu udvarban nyílt. A társaság közleménye szerint a fogyasztók a véleményükkel „fizetnek”, ezzel a gyártókat, termékfejlesztõket segítik abban, hogy piacképes és a fogyasztói igényeket kielégítõ termékeket tudjanak forgalmazni. A valódi vásárlói környezetet megjelenítõ tesztáruházban élelmiszerek, kozmetikai és háztartási cikkek, a legmodernebb technológiát felhasználó elektronika, valamint szolgáltatások is elérhetõek lesznek. Regisztrációs díj fejében (1490 Ft) a fogyasztók a kéthetente megújuló kínálatból egyszerre 5 terméket vihetnek haza. A tesztelés után egy rövid, online kitölthetõ kérdõív segítségével kell véleményt nyilvánítaniuk, pénz helyett ezzel fizetnek a termékekért. www.samplecentral.hu

Hitelt ígérõ emelt-díjas számok Sok fogyasztói panasz érkezett a hitelrõl tájékoztató szolgáltatásokkal kapcsolatban a FoA rendõr életbiztosítást akar kötni, a biztosítási ügynök felveszi az adatokat: – Történt már magával valamilyen baleset? – Nem, semmilyen. – feleli a rendõr. – Biztos? – Egyszer megharapott egy kutya. – És ezt maga nem tekinti balesetnek? – Nem, szándékosan csinálta.

5

gyasztóvédõk Magyarországi Egyesületéez. Néhá-

nyan a nehéz helyzetbe került adósok kétségbeesett kiútkeresését próbálják kihasználni, hogy bevételt szerezhessenek. A panaszosok elmondása szerint hitelhez szerettek volna jutni és online oldalakon, illetve újsághirdetésben olvasott reklámok alapján hívtak fel hitellehetõséget ajánló telefonszámot. Hosszas telefonálás után végül kölcsön nélkül csupán a bosszúság maradt az igen magas telefonszámla miatt. A hitellehetõséget ajánló vállalkozás ugyanis információs telefonszámként egy igen magas percdíjjal mûködõ call center számot adott meg, amelyet felhívva a vonal másik végén igen készséges hölgy hosszas tájékoztatást adott anélkül, hogy érdemben hitelhez jutás valódi lehetõségérõl lett volna szó. A szolgáltatás, amiért fizetünk nem hitelnyújtás, hanem csupán egy sokszor semmit mondó tájékoztatás. Mielõtt egy hirdetésben megjelölt telefonszámot felhívna – például meglévõ deviza alapú hiteléken végtörlesztése reményében –, gondosan olvassa el a hirdetés apróbetûs részét is, mert lehet, hogy a megjelölt telefonszám emelt-díjas és percenként több száz forintot is ki kell majd fizetni egy egyszerû tájékoztatásért is. Fogyasztóvédõk Magyarországi Egyesülete www.fome.hu


6

KÖZLEKEDÜNK

TRAFFIPAX ELÕREJELZÉS

Hírnök

– 2011 DECEMBER

A RENDÕRSÉG ÁLTAL TERVEZETT SEBESSÉGELLENÕRZÉSEK Gödöllõ: Dec. 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 18, 23, Repülõtéri út: Dec. 18, 25, 28, 29, 30, 31, Pálya u.: Dec. 16, 29, Isaszeg: Dec. 7, 21, 26, 27, Verseny u.: Dec. 12, Pécel: Dec. 7, 21, 26, 27, Fóti út: Dec. 12, Valkó: Dec. 13, 19, Széchenyi út: Dec. 8, 24, 30, Szada: Dec. – Zerkovicz út: Dec. 9, 22, 27, Veresegyház: Dec. 11, 13, 14, 15, 18, 20, 20, Ungvár utca: Dec. 21, 22, 24, Toldi út: Dec. 10, 15, 23, 26, Erdõkertes: Dec. 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, Oázis lakópark: Dec. 11, 17, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, FÓT Õrbottyán: Dec. – 2102-es út: Dec. 14, Galgamácsa: Dec. – Móricz Zs. u.: Dec. – Váckisújfalu: Dec. 7, 8, 9, 10, 12, 13, 16, 17, Szabó D. u.: Dec. – 19, 20, 23, Vörösmarty tér- Dózsa Gy. út, 2102-es út, Vácszentlászló: Dec. – Keleti M. utca: Dec. 25, Iklad: Dec. 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, Mémeth K. út: Dec. – Kartal: Dec. 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, Aszód: Dec. – 2011.12.01.-2011.12.31. 00.00-24.00 órában: Kerepes: Dec. 11, M0 bal pálya 17+700 méterszelvény Kistarcsa: Dec. 12, 22, M0 jobb pálya 42+610 méterszelvény Nagytarcsa: Dec. 11, 12, 22, Mogyoród: Dec. 20, 22, Csömör: Dec. 20, BUDAPEST IV. kerület Dány: Dec. 13, 19, Árpád út: Dec. 11, 13, 15, 20, 21, 23, 30, GÖD Pozsonyi út: Dec. 13, 20, 22, 2-es fõút: Dec. 13, 19, 21, 28, Váci út: Dec. 8, 14, 15, 21, 22, M2 autóút: Dec. – Óceánárok utca: Dec. 8, Ady E. u.: Dec. 13, Csíksomlyó utca: Dec. 7, 12, 14, 19, 21, Nemeskéri út: Dec. – Megyeri út: Dec. 7, 12, 14, 15, 19, 20, 21, Béke út: Dec. – Pozsonyi utca: Dec. 8, Erdõsor utca; Nádor utca; Baross utca; Fóti DUNAKESZI út; Munkásotthon utca, Tél utca, Külsõ Váci M2 autóút: Dec. – út, Szondi utca, Külsõ-Szilágyi út, Homoktövis 2-es fõút: Dec. 7, utca Kossuth u.: Dec. 20,

BUDAPEST XIV. kerület Nagy Lajos király útja: Dec. 9, Fogarasi út: Dec. 19, 20, M3 bevezetõ szakasz: Dec. 14, 20, M3 kivezetõ szakasz: Dec. 7, Hungária körút: Dec. 10, 17, 18, Mogyoródi út: Dec. 22 Stefánia út: Dec. 9, 20, 29, Szuglói Körvasút sor: Dec. 14, Kacsóh Pongrác út: Dec. 9, 20, 28, Erzsébet királyné útja; Füredi út; Egressy út; Dózsa György út; Szugló u.; Cinkotai út; Cserei u.; Gvadányi u.

TOVÁBBI SEBESSÉGMÉRÕ HELYEK, BÜNTETÉSI TÉTELEK...

w w w. h i r n o k . h u


Hírnök

KÖZLEKEDÜNK

BUDAPEST XV. kerület M3 kivezetõ: Dec. 10, 15, 29, M3 bevezetõ: Dec. 17, 28, 29, Nyírpalota út: Dec. 15, Tóth István utca: Dec. 10, 17, Szentmihályi út: Dec. 29, Rákos u.: Dec. 14, 28, 29, Késmárk u.: Dec. 28, Kolozsvár u.; Péceli út –

BUDAPEST XVI. kerület Szabadföld út: Dec. 10, Csömöri u.: Dec. 19, Szlovák út; Madách utca; Veres Péter u.; Rákospalotai Határ út; Magtár u.; János utca és József utca között; Timúr u.; Mátyás király út

BUDAPEST XVII. kerület Pesti út: Dec. 11, Péceli út; Gyöngytyúk utca; Ferihegy út; Szent Imre herceg utca; Zrínyi út; Liget sor; Csömöri u.; Timúr u.; Mátyás király út A dátum nélküli, illetve felsorolásban szereplõ települések/utcák is „kedvelt fotózó helyek”, de ebben a hónapban hivatalos vezénylésben nem szerepeltek (ami nem zárja ki, hogy fotóznak!) . Információ: ORFK (A rendõrség a változtatás jogát fenntartja!)

MENNYIBE KERÜL A GYORSHAJTÁS? Amennyiben valaki belefutott a sebesség-ellenõrzésbe, az alábbi táblázaton kiszámolhatja, várhatóan menynyibe fog kerülni a gyorshajtás...

7

Megszûnik a 4 napos matrica?!

Változások az autópályadíj rendszerben December elején még csak találgatás szinten lehet tudni az autópálya, illetve útdíjak változásáról, pedig a módosítások januártól várhatóak. A legtöbbet emlegetett hír – amely már biztosnak tûnik –, hogy megszûnik a 4 napos matrica, viszont még mindig nem tudni mi lesz helyette. Információink szerint, az elkövetkezendõ években jelentõs átalakulás várható a díjfizetés rendszerében, de errõl még kevesebbet lehet tudni. Lapunkban megjelent írásaink, s az általunk megkérdezett képviselõk állítása szerint, várhatóan a kilométer alapú fizetés lesz a hazai rendszer alapja. Vagyis, csak annyit kell fizetni, amennyit használjuk az autópályát. Errõl már sokat írtunk, hiszen a Gödöllõi régióban nagyon sok embert érintene, fõként az ingázókat. Már csak az a kérdés, mikor lesz konkrét döntés a sokakat érintõ ügyben. M. Gy.


8

Hírnök

O K TAT Á S

Tananyag, nemzetközi együttmûködéssel

Elindul a biokertészek képzése Napjainkban egyre inkább elõtérbe kerül a biozöldség, amely helyenként csak divatosnak számít, pedig az egészséges táplálkozás pillére. Ennek ellenére, nincs hazánkban ilyen irányú szakképzés – legalábbis eddig nem volt.

Pedig a növénytermesztés eme formája eltérõ a hagyományostól, mindamellett keresett is. A hazánkban érvényben lévõ felsõfokú szakképzések kínálatából sajnálatos módon hiányzik az ökológiai zöldségés gyümölcstermesztõk, azaz biokertészek képzése. Ezt a hiányt hivatott orvosolni az idén októberben induló Leonardo da Vinci innováció-transzfer projekt, amelynek egyik fontos várható eredménye az „Ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztõ felsõfokú szakképzés” kidolgozott tanmenete, akkreditációra kész szinten. A projekt rövid elnevezése ECOVOC, amely a képzés angol elnevezésébõl – Vocational Training in Organic Vegetable and Fruit Production – származik. A két évig tartó európai uniós projekt során a közép- illet-

ve felsõfokú szakképzésben nagy tapasztalattal rendelkezõ külföldi partnerintézmények átadják saját tananyagaikat, valamint módszertani tapasztalataikat a hazai intézményeknek, amely eredményeképpen magyar nyelvû képzési tanmenet és hozzárendelt tananyag születik. A leendõ képzés erõteljesen gyakorlatorientált, a gyakorlati képzés aránya 60%, az elméleti képzésé 40%. A kidolgozott tananyag mellett, a projekt eredménye lesz a partnerekkel közösen megírandó, önálló gazdálkodás beindítását segítõ kézikönyv (Gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához), amely gyakorlati segítséget nyújt nemcsak a pályakezdõknek, de a gyakorló gazdálkodóknak is, nem utolsósorban a felsõfokú szakképzés oktatóinak. Az önálló gazdálkodás

Az elsõ nemzetközi projekttalálkozó résztvevõi

beindításához szükséges gyakorlati tudnivalók gyûjteménye nemcsak Magyarországon hiánypótló, de a projekt partnerországaiban is, ezért a kézikönyv 5 nyelven lesz elérhetõ (magyar, angol, francia, holland, katalán). Az ECOVOC projekt várható eredményei között szerepel még a kidolgozott felsõfokú szakképzés tanmenetéhez társított „Pedagógia módszertanok gyûjteménye”, amely a partnerintézmények által kidolgozott és sikeresen alkalmazott pedagógiai technikák és jó gyakorlatok kollekciója. A tervezett képzés gyakorlati részét jól mûködõ biogazdaságok bevonásával teszik színvonalassá. Ennek biztosítása érdekében a projekt azt a célt tûzte ki maga elé, hogy létrehoz egy biozöldség- és gyümölcstermesztõ gyakorlati hely- adatbázist, amelyben nem csak magyar gazdálkodók, de a partnerországok témában érintett biogazdálkodói is szerepelnek. A kiépítendõ há-


Hírnök lózat a HOPPNET nevet kapta (Organic Horticulture Practical Placement Network). Az eddigi tapasztalatok alapján megállapítható, hogy egy viszonylag új, de nagyon ígéretes képzési formáról van szó, amely gyakorlatorientált képzést nyújt az érettségivel rendelkezõknek. A kétéves képzést követõen a megszerzett tudás és tapasztalat birtokában a végzett hallgató munkát vállalhat, saját vállalkozást indíthat, vagy tovább léphet felsõfokú alapképzésbe. A különbséget a felsõfokú tanulmányokkal szemben az adja, hogy – bár az alapszakokhoz hasonlóan ez a képzési forma is érettségire épül – felsõfokú oklevelet nem ad. A szakképzésben résztvevõ azonban nem esik el a támogatott diplomához való jogától, hiszen a felsõfokú szakképzést

O K TAT Á S

Biozöldségek a SZIE Babatvölgyi Tanüzemébõl

követõen erre továbbra is lehetõsége van, azzal az elõnnyel, hogy egyes moduljainak kreditjei a felsõfokú képzésbe (BSc, MSc) is áttranszferálhatóak lesznek.

Régimódi apuka dicsekszik a társaságban: – Az én lányomnak kétmillió forint a hozománya. Mire valaki megjegyzi: – Az nem hozomány, hanem kártérítés. * „Mai akciónk: Egyet beszólsz, kettõt kapsz!” * A rendõr kér egy pizzát. – Négyfelé, vagy nyolcfelé vágjam? – kérdi a pizzás. – Azt hiszem, elég lesz négyre, nyolc szeletet már biztos nem tudnék megenni.

ÜZLETI REGGELIK

December 9-én kerül újra sor a Gödöllõi Kistérségi Foglalkoztatási Paktum égisze alatt szervezett Üzleti reggelire. Ez alkalommal a 2012. évi adóügyi változásokról kaphatnak tájékoztatást a résztvevõk. Helyszín: Solier Kávézó, Gödöllõ, Dózsa György út 13. A rendezvényen a RÉSZVÉTEL INGYENES. Részletek és jelentkezés: www.godollopaktum.gak.hu

9 A projekt keretében kidolgozásra kerülõ „ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztõ felsõfokú szakképzés”-re bárki jelentkezhet majd, aki érettségivel rendelkezik. A projekt résztvevõi, partnerei: GAK Nonprofit Közhasznú Kft; (Projektmenedzsmentért felelõs intézmény); Szent István Egyetem, Mezõgazdaság- és Környezettudományi Kar, KTI; INEOPOLE Midi-Pyrénées – Oktatási- és Kutatási Központ, Franciaország; Centro de Capaticatio Agraria de Manresa – Képzési Központ, Spanyolország; Biodynamic Agricultural College (Emerson College) Anglia; Warmonderhof (Groenhorst College), Hollandia. További információk: Honlap: www.ecovoc.eu E-mail: ecovoc@gak.hu


10

P R O G R A M A J Á N L AT

Hírnök

December 23.

ZENE, KONCERT, FESZTIVÁL December 8.

RIHANNA KONCERT Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: 30/37-222-73

December 10.

MESTER ÉS TANÍTVÁNYA Gödöllõi Királyi Kastély Baranyai László és Bogányi Gergely ünnepi zongora hangversenye a Lovardában Infó: +36-28-410-124

December 11.

HOOLIGANS 15 ÉVES JUBILEUMI KONCERT Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

December 11.

BRÓDY JÁNOS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT SYMA Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73

December 12.

BRÓDY JÁNOS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT SYMA Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73

December 17.

GRANDMASTER FLASH KONCERT Symbol Budapest, 1036 Bécsi út 56 Infó: 30/37-222-73

December 20.

DELHUSA GJON Budapest Congress and World Trade Center Szimfonikus karácsonyi koncert Infó: 30/37-222-73

December 20.

BRÓDY JÁNOS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS SÁMÁNUTAZÁS A 38 HAJÓ Csillaglovaglás - lemezbemutató karácsonyi nagykoncert különleges vendégekkel, Fanfara Komplexa Infó: 30/37-222-73

December 26.

SYMA KARÁCSONYI SZUPERKONCERT Syma Sport- és Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73

December 27.

NEOTON FAMÍLIA SZTÁRJAI KONCERT

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: 30/37-222-73

December 28.

KFT UFÓSHOW KONCERT Budapest, Papp László Sportaréna Infó: 30/37-222-73

December 28.

MAGNA CUM LAUDE LEMEZBEMUTATÓ KONCERT SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

December 29.

CARAMEL SZUPERKONCERT

SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Bp., Dózsa György út 1. Infó: 30/37-222-73

December 29.

ZORÁN – ARÉNA 2011

Papp László Budapest Sportaréna, XIV. Stefánia út 2. Infó: 30/37-222-73

December 29.

MALEK ANDREA: LEGRAND EST Orfeum Club - 1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49. Infó: 30/37-222-73

December 29.

FRIDERIKA - ÜNNEPI KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ Infó: 30/37-222-73

December 30.

DEMJÉN 65 KONCERT Papp László Budapest Sportaréna Infó: 30/37-222-73

December 30.

ELECTRO - DANCE MEGAPARTY

Papp László Budapest Sportaréna Infó: 30/37-222-73

SYMA Sport- és Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73December 21.

X-FAKTOR KONCERT


Hírnök

P R O G R A M A J Á N L AT

December 30. ZENE-BOR - A 100 TAGÚ

CIGÁNYZENEKAR GÁLAKONCERTJE

Budapest Kongresszusi Központ Infó: 30/37-222-73

December 15.

SWING KARÁCSONY – MAJSAI GÁBOR ESTJE

Szikra Cool Tour House - 1066 Bp, Teréz krt. 62. Infó: 30/37-222-73

December 31.

Február 4.

FENYÕ MIKLÓS KONCERT

TEREM SUPERMOTOR ÉS CROSS

SYMA Sport- és Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73

Január 1.

MÁGA ZOLTÁN ÚJÉVI KONCERT

Papp László Budapest Sportaréna Infó: 30/37-222-73

Január 6.

THOMAS ANDERS AND MODERN TALKING BAND Syma Sport- és Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73

VERSENY

Syma Sport- és Rendezvényközpont Infó: 30/37-222-73

Február 26-ig.

JÉGTERASZ

Westend City Center Milleniumi Tetõkert Csússz a csúcson! Korizás a város felett! Közel 2000 m2 jég, 2 jégbár, minden pénteken és szombaton jégdisco és feledhetetlen hangulat. Infó: jegterasz.hu/

KONCERT ÉS PROGRAM ELÕZETES

PROGRAMAJÁNLATOK

Február 4.

Október 1- 2012 Január 1.

MÁTÉ PÉTER 65. SZÜLETÉSNAPI EMLÉKKONCERT

FENMO - JINANI ACROBATA CSOPORT LÁTVÁNYOS ELÕADÁSA Fõvárosi Nagycirkusz Jegyek:30/37-222-73

11

Budapest Congress and World Trade Center Infó: 30/37-222-73

Február 15.

CHRIS REA KONCERT

KERÜLJ TE A CÍMLAPUNKRA!

A Hírnök FOTÓPÁLYÁZATA A Hírnök Média nyílt fotópályázatot hirdet CÍMLAPJAIHOZ. Amatõr, vagy profi képeket várunk, amelyek magazinjaink profiljához illenek! Családi magazinunkhoz 0-14 éves korig! Szabadidõs magazinunkhoz 14 éves kortól...! További részletek: www.hirnok.hu

E-mail: info@hirnok.hu

Papp László Budapest Sportaréna Infó: 30/37-222-73

Február 15.

YAMATO – GAMUSHARA Budapest Kongresszusi Központ Infó: 30/37-222-73

Február 18.

BIKINI KONCERT Papp László Budapest Sportaréna Infó: 30/37-222-73

A PROGRAMOK, INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK!

A változtatás jogát a szervezõk, a nyomda ördögei pedig a hibák lehetõségeit tartják fenn. INDULÁS ELÕTT NEM ÁRT ÉRDEKLÕDNI!

INFORMÁCIÓK, JEGYIRODÁK: AGENTURA ADVENTURE UTAZÁSI ÉS JEGYIRODÁK: 1046 Budapest, Lakkozó u. 20. fszt. Tel.: (1) 788-3901 Fax: (1) 788-3902 E-mail: info@agentura.hu Web: www.agentura.hu 1152 Budapest, Szentmihályi út 131. Pólus Center (új helyen!) Center Court 1. Információs pult Tel.: (1) 414-1066 Fax: (1) 414-1067 E-mail: polus@agentura.hu Web: www.agentura.hu BOK JEGYIRODA: 471-4321, 471-4244 BROADWAY JEGYIRODÁK: Szabad Tér XIII. Hollán Ernõ u. 10. Tel.: 340-48-83, 320-48-30; Rózsakert Bevásárlóközpont II. Gábor Áron u. 74-78. Tel: 391-59-24, 200-57-98; Online: www.broadwayjegyiroda.hu


12

P R O G R A M A J Á N L AT

Váci programok Ünnepeljünk együtt!

Hírnök


Hírnök

P R O G R A M A J Á N L AT

Szépül Vác belvárosa

13

A Neoton Família sztárjai

Ünnepeljünk együtt!

Minek ez a cirkusz?!

Hamarosan birtokba vehetik megújult városközpontjukat a váciak. Sétálhatunk a macskaköves utcákon, beülhetünk barátainkkal valamelyik hangulatos kávéházba, sõt már az autók elõl sem kell féltenünk gyermekeinket. Mindezek elõtt azonban még sok minden vár ránk. Többek közt egy rendezvény: december 17-én, szombaton, egész napos ingyenes programkavalkád várja városunk fõterén az érdeklõdõket, ahol – a szervezõk reményei szerint – mindenki jól érzi majd magát. Karácsony közeledtével a fõtéri programsorozat ünnepi díszben és hangulatban, neves fellépõkkel, kreatív kuckóval, vásári forgataggal, koncertekkel és tánccal várja vendégeit. A látogatók a nap során közelrõl is megismerkedhetnek a Vác Fõutca – Fõtér Program II/1. Ütemével, vagyis a belváros megszépülését szolgáló projekttel. Megtudhatják többek között, hogy miként folytatódik a beruházás; számos új és érdekes információval gazdagodhatnak. Persze az is fontos, hogy legyen idõnk észrevenni, hogy Advent és a várakozás minden pillanata szépet és megújulást hozhat.

Minek ez a cirkusz? – kérdezik a Neoton Família jól ismert zenészei, akik úgy érezték, december végén egy olyan oldalukat mutatják meg közönségüknek, amilyennek még nem látták és hallották õket. Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs János, valamint Heatlie Dávid, Lukács Andrea és Lukács László egy olyan forgatagot teremtenek a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a színpadon artisták, bohócok, légtornászok teszik a látványt még színesebbé, sõt a díszletek is ezt a fajta cirkuszi hangulatot varázsolják majd a helyszínre. A koncert egyfajta idõutazás is lesz, hiszen a Neoton Família történetének egy-egy állomása régi felvételeken, fényképeken is megelevenedik majd a kivetítõkön. A jól ismert slágerek közül többet áthangszerelve, eddig még nem hallott formában hall majd a közönség, valamint egy szimfonikus zenekar is helyet kap a színpadon.

Váci Városimázs Kft.

December 27. kedd Papp László Budapest Sportaréna

SZUDOKU – SZUDOKU – SZUDOKU

Feladat: Az üres négyzetekbe úgy kell beírnunk a hiányzó számokat, hogy a négyzetrács mind a kilenc sorában és mind a kilenc oszlopában megtalálhatóak legyenek a számok 1-tõl 9-ig, de egyetlen szám se ismétlõdjön. A 3x3-as négyzetekben minden szám szintén csak egyszer szerepelhet.


14

SZOLGÁLTATÁSOK - CÉGJEGYZÉK

DUNAKESZI Természetgyógyászat: Naturaqi Bt. 2120 Dunakeszi, Szabadka u. 17. – 06-27-816-806; 06-70-6551482; info@naturaqi.hu, www.naturaqi.hu Baby Bocsok Bölcsõdéje: 2120 Dunakeszi Munkácsy M. u. 18/a – 06 27 631 911, 06-70-5462826; info@babybocsok.hu, www.babybocsok.hu Kandalló: 2120. Dunakeszi Kisfaludy u 28. – 06-30- 430-9633 Szaniter technika, víz gáz fûtés szerelési anyagok, ipari technológia: Mart Építõipari Kereskedelmi Kft. 2120 Dunakeszi, Székesdûlõ-Házgyár 0126/2 hrsz. – 06-27-542-200; info@mart.hu; www.mart.hu Mûanyagok hegesztése, ragasztása, Után gyártott alkatrészek, Lökhárító szerelés: Plasticar 2001 Bt, Dunakeszi, Fóti út 37, – 06-70-213-7366; www.plasticar2001bt.5mp.eu Árnika Gyógyszertár: Dunakeszi, Kis u. 13. – 06-27-540-505 Ágnes Gyógyszertár: Dunakeszi, Fóti út 77. – 06-27-543-115; www.agnes-gyogyszertar.hu

FÓT Otthoni egészségügyi szolgáltatások (vérvétel, egészségszûrés, szakápolás Fóton, Dunakeszin és Mogyoródon): 06-70-774-8620; info@pezsomedical.hu, www.pezsomedical.hu,

Autóbontás, roncs autó átvétele: 2151 Fót Munkácsy u 10. – 06-27- 358-247, 06-30-26645-51; info@fotibonto.hu, www.fotibonto.hu Családi házak teljes körû építése, felújítása, referenciával. 06-70-411-28-99; sogliakft@gmail.com, www.soglia.ewk.hu Tolnai könyvelõiroda: Fót, Szent Benedek Park 26 I. em 2. www.tolnai-konyveloiroda.hu. 06-27-360-866; 06-30-297-6782

MOGYORÓD Cserépkályhák, kandallók, kemencék tervezése, építése, átrakása, javítása: 2146 Mogyoród Gödöllõi út 39. – 06-28-440892; 06-20-340-1856, 06-20-4636258, info@morvaikalyha.hu, www.morvaikalyha.hu Mûszaki ellenõrzés, Project management, Banki szakértõi tevékenység: GAVERAN KFT. 2146 Mogyoród, Szentjakab park 23. - 06-20-322-8063, 06-30403-9923 – office@gaveran.hu; www.gaveran.hu Állatorvos: Mogyoród, Gödöllõi út 162. – 06-20-9457-816 Sóder, homok termõföld: Mogyoród, Napraforgó u. – 06-30680-4208 Kutya, cica kozmetika: Mogyoród, Gödöllõi út 162. – 0630-4435-637 Vagyonvédelem, riasztórendszerek, távfelügyelet: Verena ‘03 Kft. Mogyoród, Zrínyi, u. 2. – 06-

Hírnök

20-772-1012/13, www.verena.hu Földszobrászat, Fû- és sövénynyírás, fûkaszálás, tereprendezés, bozótírtas, favágás: 06-20581-6762 Gokartpálya: Hungarokart Mogyoród, Ipar u. 1. – 06-302474-600 Építõanyag kereskedés: Kurfis Tüzép Mogyoród, Gödöllõi út 240. – 06-30-9485-401 Villanyszerelés, gipszkarton falak, dobozok, design szekrények építése Zso Master Építõipari Kft. 06-20-204-2592 Ügyvéd: Jankocsiné Dr. Kozma Julianna: 06-30-950-1530 Vegyesbolt: 2146 Mogyoród, Nagyhomoki út 10. – 06-28540-160 Lapkiadás, reklám: Hírnök Média Mogyoród, Nagyhomoki út 10. – 06-20-480-1751 Brill ásványvíz házhozszállítás: egész nap, hétvégén is. 06-70369-5968

KEREPES Hõszigetelés, Szobafestés kedvezõ áron: 06-20-343-2605

CSÖMÖR Angol nyelvû sportóvoda: 2141 Csömör, Petõfi Sándor u. 29. – 06-28-445-034 Gyermek úszásoktatás: Delfin uszoda 2141 Csömör, Petõfi Sándor utca 29. Telefonszám: 06-28-445-034

TERÜLETI- SZERKESZTÕKET, KÉPVISELÕKET, VEZETÕKET KERESÜNK! A Hírnök Média lapkiadó nyomtatott és online megjelenéseinek, szolgáltatásainak és területeinek bõvítése által, HELYI SZERKESZTÕSÉGEKET, ILLETVE KÉPVISELETEKET HOZ LÉTRE! Mintegy 20 éves múlttal, sikeres(!), bevezetett kiadványokkal és weblapokkal, illetve nyomdai és honlap-készítõi kapacitással rendelkezõ cégünk, területi képviseleteket indít, önálló gazdálkodással. Feladatok, lehetõségek: aktuális információk gyûjtése, kapcsolattartás, szervezõi hálózat kiépítése, cégképviselet (területtõl, tudástól, képzettségtõl, lehetõségektõl stb. függõen biztosítunk lehetõséget a munkavégzésre!) Részéletek: www.hirnok.hu, Érdeklõdni: hirnok@hirnok.hu, vagy 06-20-9359-952


Hírnök

SZOLGÁLTATÁS - CÉGJEGYZÉK

GÖDÖLLÕ

B U D A P E S T I V.

Nebuló Papírbolt, Bélyegzõ, szórólap, névjegykártya: Gödöllõ, Petõfi tér 10. – 06-28-545-085

Kiskavicsok magánóvoda és fejlesztõház: 1046 Budapest, Vécsey utca 120. – 06-20-9177228; 06-20-5765-051 www.kiskavicsok.hu

Angol és német nyelvoktatás: Top-Tan Oktatási Bt. Gödöllõ, Szõlõ u. 16. – 06-30-224-7563 Sziluett Plasztika LézerCentrum - Tûztoronyház: Gödöllõ, Kossuth Lajos u. 13. I/16; 0630-335-0022, www.sziluettplasztika.hu/ Ökotakarítás: Green and Pure Kft. www.okotakaritas.hu; 36 30 650 7970 Mosható pelenkák, babahordozó, bio-kozmetikum, öko-mosó és tisztítószer: www.bambio.hu webáruház

VERESEGYHÁZ Televízió, Videó, hifi szerviz: AD-ER Bt. 2112 Veresegyház Fõ út 157/A - 06-30-445-6431, 06-30-931-8338; szabo.adorjan@t-online.hu, www.tv-hifiszerviz.hu Minõségi szerszámok árusítása: Veresegyházi Piac, minden szombaton (mozgóbolt) Fogorvosi magánrendelõ: Good Dent Veresegyház, Csonkás, Hétvezér u. 9. 06-28-389935; 06-30-211-6866 Hangvár Alapítványi Óvoda Veresegyház – 06-30-500-7791 www.hangvar-ovoda.hu Mézeskalács magánóvoda: Veresegyház, Bárdos Lajos u. 33. 06-30-428-1286

ÕRBOTTYÁN Ácsmunka, Tetõfedés, Gipszkartonozás, Tetõtéri hõszigetelés, Tetõsík ablak beépítés Könyvesi és Társa Kft. Õrbottyán, 06-20-373-7041; www.konyvesi.hu.

Babaúszás: Budapest IV. kerület Íves út 16. 06-30-428-6229 www.babausztato.hu

B U D A P E S T X V. Fogászati ellátás, fogbeültetés, szájsebészet, panoráma röntgen, fogfehérítés, fogékszer, fogpótlások: Fogcentrum Bp., XV, Fõ u. 4-6. – 06-20-429-6994 Klimatizált családi fogászat: XV. Szilaspark u. 10. (pólus Center mellett) 06-1-417-1984

BUDAPEST XVI. Tánciskola: Trendy Dance XVI. Thököly út 12. – 06-70774-0024; www.trendydanceiskola.gportal.hu Vitaldent fogorvosi rendelõ implantáció, fogtömés, szájsebészet, foghúzás, fehérítés, ékszer, gyermekfogászat, fogsza-

15

bályozás: 1165 Bp., Nógrádverõce u. 47/3. Hétvégi fogászati ügyelet: 9-16 óráig – 06-30-4184700 www.vitaldentbudapest.hu info@vitaldentbudapest.hu

BUDAPEST XVII. Kisteherautó bérbeadás, belföldi fuvarozás, áruterítés, költöztetés, lomtalanítás – 06-20200-2002 www.samyro.hu

EGYÉB TERÜLETEK Tetõfedõ-bádogos mester munkát vállal: 2902-101, 06-30-966-0421 Olcsó autók adás-vétele: 0630-3333-472

APRÓHIRDETÉSEK Takarítónõi, bejárónõi munkát keres megbízható, munkájára igényes, leinformálható hölgy, tapasztalattal, referenciával: 06-30-6133-833 Meditációs tanfolyam, stresszoldó, önismereti technika, Reiki gyógyítás. Tel.: 06-70-546-8373, balazsmeditacio.bloglap.hu, balazsmeditacio@gmail.com

Cégjegyzék, szolgáltatások

Új rovat a Hírnökben! A Hírnök Média sokak által hiányolt szolgáltatást vállalt fel. Kiadónk összegyûjti lapjaink megjelenési helyeinek és a környezõ települések vállalkozásait, alapítványait, civil szervezeteit stb., illetve tevékenységeit, amelyet INGYENESEN helyezünk el honlapunkon! Hasonlóképpen összegyûjtjük és közreadjuk magazinjainkban is minden hónapban a cégek, illetve tevékenységek jegyzékét, amely reményeink szerint, jelentõs segítség lesz olvasóinknak, hogy megtalálják a számukra éppen aktuális szolgáltatást, vállalkozást. Annak érdekében, hogy a lehetõ legtöbb vállalkozásból válogathassanak olvasóink, tovább bõvítjük a kínálatot, ezért december 31-ig kiemelkedõen jelentõs kedvezményt biztosítunk azoknak, akik szeretnének megjelenni cégjegyzékünkben! Amennyiben ön is szeretné szolgáltatását, vállalkozását megjelentetni honlapunkon, vagy magazinjainkban, jelezze munkatársunknak: hirnok@hirnok.hu (tárgy: cégjegyzék), vagy a 0620-480-1751-es telefonszámon.


16

REKLÁM

Hírnök

2011 December Hírnök Magazin  

Ünnepek varázsa; Hányszor gondolunk szexre, evésre, alvásra? Változások, szigorítások; BKV-tarifák: nem változik a díjszabás; Spray mutatja...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you