__MAIN_TEXT__

Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 38 · 109. årg. Onsdag, den 16. september 2015 middag. Efter middagen flere er på repertoiret, når ter spisningen vil der blive vil Knaberdronning Rosa “Tyrolerklang” tager ud holdt generalforsamling i Nørskov og Knaberprins og underholder med festlig Støtteforeningen ”Aaglimts Morten Olesen holde høst- tyrolersang. Tyrolerklang Venner”, imens vil tyrolertalen. Det er efterhånden en tager én med på en musi- orkesteret spille og synge gammel tradition, at den re- kalsk rejse, hvor man føres på plejehjemmets dementgerende Knaberkonge eller helt op til alpernes top med afsnit. Senere vil de vende - dronning bliver inviteret musik og sang. tilbage til den store sal, for til at holde talen til høstfeAftenen indledes med at fortsætte festen med det sten på Plejehjemmet. spisning og umiddelbart ef- smittende musik. Aftenen slutter med underholdning og det er Gert Degn, der spiller og synger. Han er populær på stedet som han har besøgt adskillige gange, hver gang med stor succes. Arrangørerne lover også, at der vil blive Torsdag den 17. september kl. 17.00 mulighed for en lille svingom til den smittende musik. OBS - Fejl i annoncen i uge 36: Allerede 1. oktober bliGeneralforsamling i støtteforeningen Aaglimts Venner ver der igen fest på plejefinder først sted til arrangementet den 1. oktober. hjemmet. Så bliver der arrangeret Tyroleraften. Programmet for Det er med duoen HenHøstfesten er således: riette og Anders Hald som kommer med et tyroler√ Velkomst og spisning band på fem personer og √ Høsttale ved Knaberdronning de lover ”Tyrolerklang som Rosa Nørskov og Knaberprins løfter dig til bjergets top Morten Olesen med musik og sang” Alle de gode, kendte Gert Degn √ Underholdning ved Gert Degn sange som “Edelweiss”, √ Kaffe “Das Kufsteiner lied”, “I sommersol ved Den Hvide Bestyrelsen Musik skal der til - Ovre i Ladelund ved Haverslev Hest” og mange, mange i det Venner” ikke tilbage for Århus, Oden skønne Himmerland, står ”Aaglimts

Høstfest på Aaglimt

Henriette og Anders Hald med tyrolerband lover ”Tyrolerklang som løfter dig til bjergets top med musik og sang” ved det kommende arrangement på Plejecenter Aaglimt i Aalestrup.

Fest og bægerklang på Aaglimt i Aalestrup Støtteforeningen står bag tyroleraften for de ældre Af Hanne Monrad AALESTRUP: Støtteforeningen ”Aaglimts Venner”

har to arrangementer på plakaten i den kommende tid. I morgen, torsdag, aften,

holdes den traditionsrige høstfest. Beboere, pårørende, personale og gæster kan hygge sig med en god

Gert Degn

de se og Aalborg – de har også dere s eget byorkester. Ganske vist kun på en mand. – Gert Degn hedder han. Profe ssionel festmusiker, der er på arbejde mindst 200 året og han gør det godt dage om .

ÅBENT HUS

Unik individuel tilpasset brilleglas

Enhver fest er sin egen – der er ingen genudsendelse r hos Gert Degn. Er ekspert i større markedsf ester by og havnefester med stort anlæg.

lørdag d. 19. september kl. 10.00-13.00 i

Kom og sæt skibe i vandet sammen med børnene, og hør samtidig om alt det andet vi også kan tilbyde dig og dine børn, bl.a.:

IS GRAT DE O EYEC

- Naturbørnehave - tæt på sø, bæk, natur-sti, skov og mark - 400 kvm bygning - 10.000 kvm indhegnet legeplads og skov - Samme pris som kommunal, herunder også mulighed for friplads og søskenderabat - Både kvindelig og mandlig personale - Bedre normering end gennemsnittet - Samarbejde med PPR

Eyecode er måling i 3D - fordi du ser verden sådan. Udmåling i 3D giver større præcision og du kan se forskellen.

Brugervenlige åbningstider: Mandag-torsdag kl. 6,15-16,45 Fredag kl. 6,15-16,00

Kig ind - og få en unik oplevelse.

Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

ÅBNINGSTIDER: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Lene

Vi glæder os til at se dig og dit barn i Naturbørnehaven Solstrålen Kirkebyvej 56, Hvam 9620 Aalestrup - Tlf. 35 12 10 23


Side 2

16. september 2015

Ikke ”Udkants Danmark” men ”Produktions” Danmark Af Hanne Monrad

Uddeler Ole Hansen, SuperBrugsen, Aalestrup, har indledt samarbejde med blomsterhandler Anette Andersen, ”Blomsterhuset”, Aalestrup.

Ole og Anette har indgået samarbejde Af Hanne Monrad AALESTRUP: SuperBrugsen slår et slag for lokale varer. I nogle år har SuperBrugsen i Aalestrup solgt forskellige produkter fra lokale producenter, blandt andet honning fra Bruno Jensen i Nibe og æbler fra

Brovejens Frugtplantage, Korsø. Nu har SuperBrugsen indgået en aftale med blomsterhandler Anette Andersen som har butikken ”Blomsterhuset” i Vestergade i Aalestrup. Anette vil fremover levere blomsterdekorationer til salg i den lokale SuperBrugsen.

- Jeg vil gerne være med til at gøre SuperBrugsen i Aalestrup kendt for de gode lokale varer, siger uddeler Ole Hansen og det er da bedre at samarbejde end at konkurrere i så forholdsvis lille by som Aalestrup. Et nyt tiltag som uddeler Ole Hansen også har sat i gang, er besøg af en fiskemand, hver lørdag formiddag. Fiskemanden som kommer fra Hirtshals, vil holde på SuperBrugsens pplads og lover friske fisk til weekenden.

Flygtningekontakt i Gedsted GEDSTED: Der har i nogle måneder boet en gruppe syriske flygtninge i Gedsted. For at få lidt mere gang i kontakten mellem dem og folk i Gedsted tog Beboerforeningen i sidste uge initiativ til at møde i medborgerhuset Torvet i Gedsted. Det blev et meget positivt møde, hvor der ud over

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

de syriske mænd mødte 10 borgere fra Gedsted og omegn op. Desuden var der en repræsentant fra kontaktgruppen i Aalestrup, som var inviteret til at fortælle om deres erfaringer. Der kom hurtigt gang i snakken hen over kaffekopperne, og det var tydeligt, at der fra alle sider var et stort ønske om almindelig kontakt og mulighed for at få snakket sammen. Det blev aftalt, at alle er velkomne til at møde op til en snak over en kop kaffe hver 14. dag på Torvet, ligesom syrerne gerne vil have besøg på Stadionvej. Det er tanken, at det kan fungere som en hel uformel mulighed for at mødes og lære hinanden at kende.

POLITIrapporten for Aalestrup

Værktøj stjålet

AALESTRUP: En betydeligt mængde værktøj er mellem fredag og søndag stjålet fra et lager på Toftegaardsvej i Aalestrup. Lageret tilhører et entreprenørfirma. Fra lageret er blandt andet stjålet en stamper og en højtryksrenser.

Færdselsuheld ved Gedsted

GEDSTED: Mandag kl. 18.22 skete et færdselsuheld i krydset Glerup-

vej Korsholmsvej nær Gedsted. En 84 årig lokal mand kørte i vestlig retning, hvor han kørte ind foran en anden lokal mand på 24 år, der kom i østlig retning. Der skete materiel skade, samtidig blev den ene person fastklemt, men ikke alvorligt.

Fryser tømt

ØSTRUP: Ved at knuse en rude er en tyv trængt ind til en fryser i en ejendom på Nørregade i Østrup. Fryseren er tømt for indhold.

På mødet var det tydeligt, at der er et stort gensidigt ønske om at være noget for hinanden, hvor de lokale for eksempel kunne byde ind med hjælp til at lære dansk, og hvordan man gebærder sig i det danske samfund, henvendelse til myndighederne og besøg i et dansk hjem, mens syrerne gerne vil give en hånd med og hjælpe, hvis nogen havde brug for det. Som den første konkrete ting efter mødet blev der ved hjælp af en bil, en trailer og et opslag på beboerforeningens facebookside fra velvillige bidragydere skaffet møbler, køkkengrej og andet nødvendigt udstyr til en af de syriske mænd, som i denne uge får sin kone og børn til Danmark.

AARS: Det er et af de emner som Søren Pape Poulsen, formand for Konservative Folkeparti, vil debattere når han mandag, 21. september vil komme på besøg i Aars. Det er den lokale konservative vælgerforening, der har arrangeret en aften med Søren Pape, for at høre nyt fra Christiansborg og det netop overståede folketingsvalg og en ny regering. Han vil fortælle om den aktuelle parlamentariske situation, om de politiske kamppladser og hvad der lige er i fokus lige nu. Men ikke mindst de udfordringer der er i det vestlige Danmark med at få skabt vækst og arbejdspladser - Vi snakker meget om udkantsdanmark, men vi burde tale om ”produktionsdanmark” for mange af vore industrivirksomheder og producenter ligger jo her. Det skal vi være bedre til at dyrke, for vi kan godt styrke væksten uden for København. Det kræver blot, at vi bruger de rette redskaber, siger Søren Pape Poulsen. Søren Pape Poulsen ved jo, hvad han snakker om, som tidligere borgmester i nabokommunen, Viborg, og opvokset i en mindre jysk by, Bjerringbro, har han et stort kendskab til området, såvel alle de gode ting vi har, men selvfølgelig også de mange udfordringer. - Selv om det er en konservativ leder, der gæster Aars, er alle velkomne til aftenen på Aars Hotel, siger formanden for Konservativ Vælgerforening i Vesthimmerland, Ernst Pinstrup Sørensen. Det er helt op til tilhørerne at bestemme hvad der skal debatteres, men lige nu er der mange udfordringer til politikerne på Christiansborg, uanset partifarve. Så det skal nok

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

Distribution på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Konservativ Folkepartis formand Søren Pape Poulsen taler om produktions-Danmark.

Borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerland, bliver aftenens ordstyrer.

blive en spændende aften. Søren Pape er en rigtig god foredragsholder, som har stor indsigt i de mange emner, der er aktuelle lige nu.

Borgmester Knud Kristensen vil være aftenens ordstyrer og foreningen er vært ved kaffe og kage i løbet af aftenen.

Nørager-møde om livets op- og nedture NØRAGER: Sæsonens første foredrag i Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager bliver med den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen. Hun kommer til Nørager mandag, 21. september. Rikke Nielsen er kendt som tidligere landsholdsspiller i håndbold samt spiller på Aalborg DH. Hun var en af stjernerne på landsholdet i slipstrømmen på ”guldpigerne”, men hendes karriere endte brat med en voldgiftssag mod hendes gamle klub, Aalborg DH. Samtidig var hun gravid og i gang med at planlægge bryllup. En knude på halsen viste sig at være kræft, og den lille pige, som hun fødte, har Downs Syndrom. I foredraget fortæller Rikke Nielsen om sin barske, men livsbekræftende

Den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen har udgivet en bog om sit liv. Nu taler hun i Kig Ind i Nørager.

historie - om det, der lignede livets største nedtur, der dog endte som et sandt mirakel. Arrangør af foredraget er Kig Ind sammen med Nørager Pensionistforening.

Gruppen ”The Irish Waterfall” kommer atter til Fjelsø.

Optimister i Fjelsø FJELSØ: Så er ”Optimisterne” på banen igen. For femte år i træk arrangeres der Irsk aften i Fjelsø først i oktober måned. Det er igen med de herlige gutter far gruppen ”The Irish Waterfalls”, kendt bl.a. fra Skagen Visefestival, hvor de har optrådt med stor succes. Det er også med stor succes, de optræder i Fjelsø, hvor der plejer at være fuldt hus til arrangementet i Forsamlingshuset. Folk hygger

sig og det håber arrangørerne også bliver tilfældet i år. ”Optimisterne” er i hvert fald optimistisk! ”Optimisterne” er en gruppe borgere i Fjelsø på ti familier, der arrangerer denne festaften, hvor overskuddet går til foreninger og klubber i Fjelsø. Aftenen starter med spisning og kaffe og derefter går det løs med den festlige musik i Fjelsø Forsamlingshus. I avisen i næste uge kan man se, hvor og hvordan tilmeldingen skal foregå.


16. september 2015

Side 3

Flittige frivillige på Boldrup Museum inviterer indenfor Ugen byder både på foredrag og honningdag

I Gedsted mødtes børn og ældre på plejecentret.

I Møldrup/Bjerregrav var der også sang på programmet.

Dagplejebørn sang sammen med de ældre Sangdag i Gedsted, Bjerregrav og Møldrup Af Hanne Monrad GEDSTED: Eva og Kirsten fra den private dagpleje i Gedsted, fejrede sangdag med flag og fællessang. Torsdag den 10. september sang omkring 40.000 børn overalt i Danmark sammen i vilden sky, da sangdagen ”Små synger sammen” løb af stablen. Det er ottende år i træk, at de små synger sammen, og i år har mere end 2.000 institutioner, kirker, kulturhuse og biblioteker fået tilsendt flotte Oline-flag og øvet sig i at synge sange under temaet “Venner”. Troldeskovens små in-

dianere valgte at besøge Gedsted ældrecenter ”Søndervang” for at synge sammen med beboerne. Det var en god oplevelse for børn og ældre. Så god, at det blev besluttet at børnene skal på besøg igen, når der i uge 41 er bevægelsesuge. Der skal de små og de ældre spille bold. ”Små synger sammen” startede i 2008 som en del af Sangens år. Her sang omkring 50.000 børn i hele landet. Men sang er mere end bare en god start på morgenen for de børn der skråler med. - Internationale undersøgelser viser, at sangen har en stor indflydelse på sprogdan-

nelse, fortæller dagplejer Kirsten Michaelsen, Gedsted. - Samtidig er sang og fællessang med til at styrke de sociale kompetencer hos børn, og endelig er sang og bevægelse godt for børns motorik. De private dagplejere fra Møldrup og Bjerregrav holdte syng sammen dag i legestuen. der var lavet sang og bevægelses sange på stadion i Bjerregrav for at markere ”Små Synger sammen” som blev fejret landet over på denne dag. En rigtig hyggelig dag for børn og voksne. og de flag vi havde fået tilsendt bragte smilet frem hos de små, fortæller dagplejerne Anne-Mette, Rikka, Heidi. og Annegrethe.

NØRAGER: Det lille Boldrup Museum syd for Nørager går nogle travle dage i møde; der bliver nemlig afholdt to offentlige arrangementer på museet i løbet af denne uge. Arrangementerne byder på vidt forskelligt indhold, og man kan således både komme til foredrag og til Honningens Dag. Torsdag aften inviterer museets meget aktive støtteforening, Boldrup Museumsforening, til fortælleaften. Foreningen har en meget stor medlemsskare - cirka 1000 medlemmer. Det høje medlemstal skyldes i høj grad det flotte årsskrift, ‘Folk Fortæller’, som foreningen udgiver hvert år. Årsskriftet indeholder hvert år forskellige beretninger fra områdets spændende historie, oftest fortalt af personer, der selv har oplevet det. Torsdag 17. september kan man således høre nogle af årets bidragsydere til årsskriftet uddybe deres fortællinger. Steen Mørcholdt Sørensen, Juelsminde, vil fortælle om bødkerfamilien i Nørager. Bent Mejlby Hansen, Rørbæk, fortæller om sin farfar Kristen Hansen. Niels Ole Ladefoged,

Boldrup Museums naturvejleder, Gert Rubæk, ses her med noget af den næring til både krop og sjæl, som museet byder på de kommende dage.

Nørager, om cykelhandler Bjørn og hans have, og endelig vil Else Christiansen, Nørager, fortælle om, hvordan det har været at være mor til en autistisk pige. Der vil selvfølgelig også være muligt at købe det nye, dugfriske årsskrift med hjem. Søndag er det søde sager, der er på programmet. Denne dag er det nemlig museets bilaug, der inviterer til Honningens Dag.

Museets entusiastiske biavlere har denne dag lavet en flot udstilling om stort set alt vedrørende bier og honning, og der har også i den seneste tid været stor travlhed med at få gjort klar til en masse søde lækkerier med honning. Udover at få lidt til den søde tand, kan man blandt andet også lave sine egne vokslys. Arrangementet starter midt på formiddagen og er gratis at deltage i.

Jeg er tilbage fra barsel! Heidi er tilbage i Askepot fra tirsdag den 22. september.

I DEN ANLEDNING GIVER VI

20% PÅ ALT I UGE 39 & 40 - ALT HÅRBEHANDLING - HÅRPRODUKTER MM.

Og yderligere udlover vi 3 sæt Rønsbøl hudpleje produkter, bestående af 5 produkter pr. sæt til en værdi af 1495 kr. På gensyn

Heidi Bygvraa

v/Heidi Bygvraa

Find os på

Facebook

Du får et Rønsbøl produkt med gratis hvis du køber et hårprodukt

Vestergade 11, Aalestrup

Heidi

Pernille

98 64 27 64


Side 4

16. september 2015

Kommunens skoler deltager i stort skoleudviklingsprogram VESTHIMMERLAND: Skolerne i Vesthimmerlands Kommune deltager i de kommende fire år i et stort skoleudviklingsprogram om læringsledelse. Læringsledelse I alt deltager 13 kommuner, 242 skoler, cirka 80.000 folkeskoleelever og cirka 10.000 fagprofessionelle. Målt på antallet af elever og medarbejdere udgør det en tiendedel af folkeskolen. Vesthimmerlands Kommune har valgt at deltage i dette program, fordi det understøtter arbejdet med folkeskolereformens tre nationale mål, der handler om, at folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social bag-

grund i forhold til faglige resultater, og tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis. Fra mandag 14. september til fredag 9. oktober 2015 skal alle elever, forældre, lærere, pædagoger og skolens ledelser udfylde spørgeskemaer, som indsamler data om elevernes læring og trivsel. Dataene skal blandt andet fortælle lærerne om alt fra klassens faglige niveau, klassens samlede opfattelse af deres aktivitetsniveau i timerne og strukturen af undervisningen, til hvordan eleverne trives. De indsamlede data vil også give skolens ledelser og lærere et indblik i, hvor-

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag 17. september 2015, kl. 16.00.

dan skolen klarer sig socialt og fagligt. Resultaterne kan inddeles i klasse, årgangsog på fagniveau og kan også klargøre, hvordan eksempelvis pigerne klarer sig i forhold til drengene. Programmet er støttet med 21 millioner kroner af A.P. Møller Fonden. Det er det hidtil største projekt, der har fået del i fondens milliard til folkeskolen, som fonden donerede i 2013. Det er Aalborg Universitet og Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK), der står bag projektet. For at skolen skal kunne bruge svarene fra undersøgelsen på en god måde, er det vigtigt, at så mange forældre som muligt tager sig tid til at svare. Koder til forældrene med adgang til spørgeskemaet udleveres pr. brev til eleverne. Spørgeskemasvarene indsamles tre gange i løbet af projektets fireårige periode. De første svar indsamles elektronisk i september i år og vil herefter blive indsamlet hvert andet år indtil 2019. På baggrund af dataindsamlingen udarbejdes institutionsprofiler for alle deltagende skoler om elevernes læring og trivsel. Disse data sammenholdes med resultater fra de nationale test og andre relevante data. Via skolens profiler kan skolens ledelse, lærere og pædagoger se profiler for den enkelte klasses eller årgangs lærings- og trivselsresultater.

Der er gode forhold i Naturbørnehaven Solstrålen i Hvam - ikke langt fra bæk, sø, sportsplads, gymnastiksal og offentlig legeplads.

Naturbørnehaven Solstrålen i Hvam åbner dørene for alle HVAM: Lørdag, 19. september bliver der mulighed for at se og høre om Naturbørnehaven Solstrålen i Hvam ved et åbent husarrangement. Naturbørnehaven åbnede som privat børnehave 1. marts 2012 og har plads til 50 børn, men man har valgt at satse på max. 35, for at stå inde for nogle af børnehavens værdier - trygge og familiære rammer og at der tages udgangspunkt i det enkelte barns styrker og kompetencer.

Mange små rum Der er endnu ledige pladser tilbage til at give de seks ansatte flere børn at arbejde med. Der er to kvindelige pædagoger og to mænd som er henholdsvis pædagog og medhjælper. Desuden en kontormus og en til rengøring.

Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

15

Strikkeworkshop med Lene Randorff Torsdag den 24. september kl. 19.00 på Aars Bibliotek. Lene tager udgangspunkt i sin strikkebog ’Grøn’ med klassisk, nordisk design. Medbring pinde nr. 3 og 4 samt garn, der passer til. Billetter a 75 kr. inkl. kompendium på himmerlandsbilletten.dk Se nærmere på: www.vhbib.dk

M E D D E L E L S E R

Offentligt udbud på betonvarer og belægningssten Vesthimmerlands Kommune udbyder i offentligt udbud rammeaftale på belægningssten, fortovsfliser, kantsten ol. Nærmere oplysninger på: www.vesthimmerland.dk/udbud

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Pædagogisk-administrativ konsulent Har du lyst til at være med til at gøre en forskel for børn og unge i Vesthimmerlands Kommune? I Vesthimmerlands Kommune har vi fokus på arbejdet med integration af IT i forhold til at understøtte læring i et 0 til 18 års perspektiv. Vi ønsker at prioritere vores tiltag og indsatser ud fra viden om, hvad der virker. Ansøgningsfrist: 22. september 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Onsdag den 16. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 15.00 Bio Aalestrup: Børnefilmklub kl. 16.30 Simested Sognehus: Sang før spisetid kl. 17.00 Konfirmandhuset, Aalestrup: Skumringssang kl. 17.00 Bio Aalestrup: Børnefilmklub kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid kl. 19.00 Hvilsom Kulturhus: Foredrag med Lola Jensen

Torsdag den 17. september kl. 9.30 Aalestrup IC: Start på seniordans kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 16.00 Rådhuset, Aars: Byrådsmøde kl. 17.00 Plejecenter Aaglimt: Høstfest kl. 18.00 Knabergården: Generalforsamling, VH Teaterforening Fredag den 18. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-15.00 Hestbækvej 54: Åben stald kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 18.00 Gedsted Skole: Vennepunktet kl. 19.00 Bio Aalestrup: Ricki and the Flash Lørdag den 19. september kl. 10.00 Nysumbanen: Rallycross kl. 10.00-13.00 Solstrålen, Hvam: Åbent Hus kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-13.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Ricki and the Flash Søndag den 20. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 17.00 Simested Kirke: Høstgudstjeneste kl. 19.00 Bio Aalestrup: Ricki and the Flash Mandag den 21. september kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Ricki and the Flash kl. 19.00 Aars Hotel: Mød Søren Pape Poulsen Tirsdag den 22. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00 Bio Aalestrup: Seniorbio kl. 19.00 Bio Aalestrup: Ricki and the Flash kl. 19.30 Alfa, Aars: Carl Nielsen 150 år Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

Selve huset er indrettet med mange små rum, så der er plads til fordybelse i leg, og til andre kreative ting. Der er også et musik-rum, som til dagligt bliver brugt til musik og sang. Når man kommer ind i Naturbørnehaven, bliver man mødt med en stor garderobe, hvor der også bliver lavet teater og lignende. Der er et nyt puderum, som også bruges til afslapning, hvor børnene en gang om ugen får besøg af en frivillig til at lave øvelser og afspænding med børnene. Taksterne kan der ikke siges noget om, da Naturbørnehaven følger de samme som angivet for Viborg kommune. Udearealet og legepladsen er helt fantastisk, da der både er legeplads med en cross-bane til løbecykler og egen skov med spisehytte og træer til at klatre og lege i. Desuden er der en stor bakke, legehuse, og motorikbane, som løbende bliver udvidet. Under den overdækkede terrasse kan børnene nyde mad og kreativ leg i ly for sol og småregn. Der er ikke langt til bæk, sø, sportsplads, skole med gymnastiksal, offentlig legeplads og Himmerlandsstien. Naturbørnehaven har et givtigt samarbejde med Hatten, der er et værksted for fysisk og psykisk handicappede - og derudover har

man et godt samarbejde med de andre private børnehaver i nærområdet. Der er hygge grupper, som møder op når der bliver kaldt til arbejdsdag og lignende, ligesom folk fra byen, møder op til de forskellige arrangementer i Naturbørnehaven. I børnehaven bliver der lagt vægt på at de voksne er synlige. Der er mange hænder, en god nærhed, alle bliver set og hørt hver dag, og der udøves en anerkendende tilgang til børnene. Med andre ord bliver børnene mødt på deres niveau.

Plads til udeliv Udelivet er også en vigtig del af børnehaven, der er ikke noget som hedder dårligt vejr, men kun dårlig påklædning. Fokus er på børns behov og på de forskelligheder som børnene har, på deres trivsel og sprog, almen viden og hele barnet. Der bliver gjort store bestræbelser på at have en bedre normering end de offentlige børnehaver, til glæde for det enkelte barn. Samtidig er der fastholdt brugervenlige åbningstider til gavn for både de tidligt mødende - og sent arbejdende forældre. Samarbejdet med forældrene er også noget som vægtes meget højt, og man bestræber sig på en daglig dialog med forældrene, når de bringer og henter børnene.

Sortebakkeelever på ryste-sammen ture NØRAGER: Når eleverne begynder i 7. klasse på Sortebakkeskolen, er klasserne sammensat af elever fra Haverslev, Ravnkilde og Nørager, på tværs af deres tidligere klasser. For at få de nye klasser til at fungere bedst muligt, sendes de tre klasser på hver sin hyttetur med en overnatning sammen med deres to klasselærere. I år gik turene til Rebild Efterskole, som lagde lokaler og køkken til. Alle klasser havde fået forældrekørsel frem og tilbage mellem Nørager og Rebild, og desuden havde flere forældre bagt kager som hygge-

indslag undervejs. Der blev gået lange ture i Rebild Bakker, arrangeret sjove sociale lege, hygget med bål og tilhørende skumfiduser, gennemført natløb, sunget sange - og ikke mindst havde alle elever mulighed for at klatre på efterskolens store klatrevæg, da lærer Harald Christensen er certificeret klatreinstruktør og stod for klatring tre aftener i træk. Der blev knyttet venskaber på kryds og tværs blandt eleverne, og lærere og elever kunne opleve hinanden på en helt anden måde end i almindelige skolesituationer.


16. september 2015

Side 5

Navne/Bekendtgørelser

Carl Nielsen hyldes i Gedsted GEDSTED: I anledning af, at komponisten Carl Nielsen i år kunne være blevet 150 år, bliver hans musik spillet overalt i landet og mange steder kan man opleve koncerter, der hylder den danske komponist. I Gedsted Kirke arrangerer menighedsrådet, onsdag, 23. september, en stemningsfyldt koncert med kendte og populære numre fra Carl Nielsens store repertoire. Duoen Hanne Askou og Frode Andersen som kommer fra Fyn spiller violin og accordion. ”Duo Askou//Andersen” har gennem de sidste fem år haft en omfattende koncertvirksomhed i musikforeninger og kirker over hele landet, og også i udlandet. Senest var de i marts 2015 på en turné i Estland og Letland i anledningen af 150-året for Carl Nielsens fødsel, og spille dansk musik. Begge musikere er solistuddannede og har et alsidigt virke i dansk musikliv. Repertoiret spænder vidt - fra middelalderdanse via barokken til romantiske folketoner, klassikere og helt nye værker. Alt er bearbejdet og tilpasset besætningen af musikerne

årene 2000-2003 var hun ansat i hhv. Sønderjyllands Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester. Frode Andersen, accordion, er født på Askøy i Norge i 1970. Han er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og afsluttede studierne i 1997 med debut fra Solistklassen i et program med værker udelukkende af nulevende komponister. Året efter debuterede han også i Norge, som en af Årets Debutanter under Rikskonserterne.

Tak

for venlig deltagelse ved

Hans Erik Jensen’s bisættelse.

Tak for blomster og bidrag til Kræftens Bekæmpelse, pynt i kirken og ved hjemmet, besøg og opringninger. Tak til det omsorgsfulde plejepersonale, der gjorde et stort og værdifuldt arbejde for Hans Erik og vores familie. Tak til bedemand og præst Tak til hver og én. Venlig hilsen Stinne og familie

Nygifte

Vor kære svoger og svigersøn

Per Bagger

er pludselig død ved en arbejdsulykke. 13. september 2015 Else og Lars Karen og Lejf

Hanne Askou og Frode Andersen spiller violin og accordion ved Gedsted Kirkes hyldest-arrangement for komponisten Carl Nielsen.

selv, med både inspiration fra den nordiske folkemusik såvel som barokkens spillestil, der er kendetegnet af en lidt friere tilgang til musikken. Idealet er at spille musik, der er enkel uden at blive simpel, følsom uden at blive unødigt sentimental, og underholdende uden at blive banal. Håbet er, at musikken hermed vil

komme til sin ret på en ny og ligefrem måde. Hanne Askou, violin, er født i Esbjerg i 1976 og aflagde Diplomeksamen på Det Fynske Musikkonservatorium i 1998. I årene forinden studerede hun ligeledes ved Sibelius Akademiet i Helsinki og fortsatte her med post graduate studier i 1999. I

Karina Everlyn Olsson og Henrik Dalum, Hvilsom, er viet på Hobro Rådhus. (Foto: Foto Larsen, Valsgård)

Nygifte

Vor kære mor, svigermor, mormor, søster og svigerinde

Anita Aagaard * 15. maj 1961 † 12. september 2015 er efter lang tids sygdom stille sovet ind i sit hjem omgivet af sine døtre Tag vores kærlighed med på din sidste rejse

Lone Ann og Benny Frederik Kirsten og Christian Bisættelsen finder sted fra Aalestrup Kirke fredag den 18. september kl. 13.00

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

Laila Fauerskov Haubro, datter af Jeanette og Hans Haubro, og Jørgen Duch, søn af Hanne og Peter Duch er viet i Aalestrup Kirke. Brudeparret ses med sønnerne Magnus og Viktor. (Foto: Mathias Vognsen)

Afdelingsdirektør Poul Pedersen omgivet af sine nye medarbejdere i Jutlander Bank i Aalestrup, Ida Korgaard, Vivi Byrialsen og Helle Skriver.

Ny direktør tog imod i banken Af Hanne Monrad AALESTRUP: Tidligere filialdirektør i Nordea, Aalestrup, Poul Pedersen, har skiftet sin arbejdsplads ud med en stilling som afdelingsdirektør i Jutlander Bank, også i Aalestrup. Poul Pedersen tiltrådte sin nye stilling 1. september og i torsdags, den 10. september, var han kommet så meget på plads i lokalerne i Vestergade, at han officielt kunne holde åbent hus og

byde sine nye kunder velkommen. Mange mødte op i banken for at ønske til lykke og

hele eftermiddagen havde personalet travlt med at sørge for lækkerier til de mange der kom forbi.

Hjertelig tillykke Frederikke. Vi håber du Kærlig hilsen din Mor & Far

VED DØDSFALD Begravelse til fast pris kr. 10.500,- kr. Med gravsten kr. 15.500,- kr.

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry

Tlf. 30 32 62 01 Se på www.begravelsetilfastpris.dk

Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

Bedemand og stenhugger

Jan & Stinne Hansen Vestergade 21, 9620 Aalestrup Gravsten Spar 25%

Birgitte Landry

Torben Rask

Hans Landry


Side 6

16. september 2015

Bekendtgørelser

Barsk økonomisk omgang for ældre i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: - Efter det velbesøgte borgermøde i Farsø, 1. september, faldt der rigtig mange brikker på plads omkring de økonomiske forhold for os ældre i Vesthimmerlands kommune, siger Ældrerådsformand Erik Stagsted. De tre rapporter om fremtidens ældreboliger, er barsk læsning. Det er rigtigt, som rapporterne fastslår, at vi i sammenligning med andre kommuner i regionen, har 50 plejepladser for meget, og omkring 100, såfremt vi sammenligner os med kommunerne på landsplan, siger Erik Stagsted, der også er næstformand i landsorganisationen Danske Ældreråd. Umiddelbart, kan det

Erik Stagsted.

være svært at forstå den stramme økonomi, som er fremherskende i disse år. Set i bakspejlet var det for mig måske ikke den bedste investering Vesthimmerlands kommune gjorde, da der blev bygget 10 plejeboliger, øremærket

Bevægelseslære/ Afspænding v/Ingrid Christensen starter tirsdag 22. september kl. 18.00 - 19.00 i Aalestrup Skoles gymnastiksal. Medl. Pris kr. 200,Ikke medl. 250,- for 10 gange

Tilmelding tlf. 98 64 12 68

Aktive Kvinder Aalestrup

Carl Nielsen-koncert i Gedsted Kirke 23. september kl. 19.30

til senhjerneskadet borgere, ved Plejecentret Højgaarden i Farsø. Disse pladser har ikke været anvendt optimalt, og har selvfølgelig belastet den i forvejen anstrengte økonomi. Vel vidende, at kommunen havde alt for mange plejeboliger, gav byrådet tilladelse til, at der i Hvalpsund forrige år, blev etableret et friplejehjem. Friplejehjem er etableret efter en ganske særlig lovgivning, der betyder, at Vesthimmerlands kommune er forpligtiget, til at betale optil 100.00 gode danske kroner pr. beboer pr. år, ud over det prisen villa have været på et kommunalt drevet plejehjem samt Røde kors hjemmet i Løgstør. Denne begyndende økonomiske belastning, ser ud til for indeværende år, at koste kommunen minimum 3,4 mio. kr, bare på området i Hvalpsund, siger Erik Stagsted. En udefrakommende faktor for næste år er, at ældretilskuddet til ældre fra Staten, fremover bliver udbetalt som en del af bloktilskuddet. Beregningen går nu ud fra det totale antal borgere i kommune, og ikke som før, antal ældre over 60 år. Denne omlægning betyder 1,3 mio kroner mindre i tilskud til ældre i 2016. En ærgerlig og bekymrende udvikling, siger Erik Stagsted.

Æbletoget er altid populært, når der er besøg i frugtplantagen i Korsø.

Æblefest i Korsø skudt i gang KORSØ: Æblehøsten er godt i gang og det markerer man på sædvanlig vis hos Finn Brix Mikkelsen, Brovejens Frugtplantage, Korsø ved Aalestrup , med afholdelse af “Æblets Dag” lørdag, 19. september. Med 15 forskellige sorter, der modnes på forskellige tidspunkter, kan forbrugerne nu nyde friske, danske æbler medforskellige smagsnuancer helt frem til bøgen atter springer ud. Årets allerførste æbler har dog været på markedet et stykke tid nu, mens de sene sorter kan nydes helt frem til maj. Rød Aroma, der er en nordisk favorit med ekstra kraft og syrlighed, kan fås fra sidst i september til sidst i oktober. Efterårsklassikeren, Ingrid Marie med den velkendte syrlig-søde smag kan typisk fås fra november til nytår.

kan drage hjem med helt friskpresset æblesaft, som de selv havde overværet produktionen af. Skulle man få lyst til en rundvisning på plantagen på æblets dag, ta’r man bare fat i Finn Brix Mikkelsen, der er helt klar og med på den værste. - Han er også parat til at svare på de spørgsmål, man måtte ha’ om frugttræerne, frugten på træerne, skade- og nyttedyr, optimalt plukketidspunkt, grundstammer, beskæringsprincipper og gødningsstrategi. I dagens løb bliver der også mulighed for at få en tur med traktorplukketog rundt i plantagen for “børn” i alle aldre. Der vil indtil 18. oktober være selvpluk af æbler og pærer kl. hver lørdag og søndag - desuden hver dag i skolernes efterårsferie, uge 42.

KOM TIL OFFENTLIGT MØDE

Duoen Askou/Andersen på violin og accordion kommer fra Fyn og giver en stemningsfuld koncert med kendte og elskede numre fra Carl Nielsens store repertoire i anledning af hans 150-års jubilæum.

med Konservative Folkepartis formand

SØREN PAPE POULSEN

MANDAG DEN 21. SEPTEMBER KL. 19.00 PÅ AARS HOTEL

GRATIS ENTRE

Gedsted Menighedsråd

Hvilke muligheder har vi her i produktions-Danmark?

Alle er velkomne Vesthimmerlands Konservative Vælgerforening

Torsdag den 1. oktober kl. 17.00-21.30

Kæmpe Ta’ hele familien med!

Tyrolerfest med spisning, underholdning og dans til tyrolermusik leveret af Henriette og Anders. Generalforsamling i støtteforeningen umiddelbart efter spisningen. (Gratis for beboere og dagcenterbrugere)

Arrangementet på frugtplantagen plejer at være et arrangement, der trækker mange folk af huse. Her giver plantageejer Finn Brix Mikkelsen massevis af smagsprøver på de forskellige modne æbler. Det vil også være muligt at prøvesmage andre af plantagens produkter - bl.a. den kendte og velsmagende lokale æblesaft, og så vil der selvfølgelig også være mulighed for pluk-selv samme dag. På falderebet er det lykkedes plantageejeren endnu engang af få Foreningen til Levendegørelse af Landsbykulturen i Vesthimmerland til at møde op på dagen for at vise, hvordan man tidligere lavede æblesaft; en aktivitet, der ved flere lejligheder har haft stor bevågenhed... måske specielt fordi mange besøgende efterfølgende

Arrangør:

Pris

i ”Loppehuset” i Aars Industrivej 75B, Aars Følg skiltene - -Følg skiltene

150,-

Tilmelding senest den 24. september til Oasen, Aaglimt, tlf. 99 66 97 60 - Alle er velkomne Hilsen Støtteforeningen Aaglimts Venner

LOPPE MARKED

www.aars.lions.dk

UtS.T G U A . p e 7 s 1 . 9 G 1 A G D A R RD LØLØ .000 KKLL.. 10..000-154.0

”Historien om en sang” opføres på Knaberscenen i Aalestrup i morgen, torsdag.

Generalforsamling i teaterforeningen AALESTRUP: I morgen, torsdag, 17. september starter Vesthimmerlands Teaterforening sin anden sæson med generalforsamling og en fin lille teaterforestilling. Generalforsamlingen foregår denen gang i Aalestrup, i Knabergårdens kantine, mens forestillingen “Historien om en sang” spiller på Knaberscenen. Odsherred Teater står bag forestillingen, som er lavet på baggrund af almindelige menneskers sandfærdige historier. I foråret 2012 besøgte skuespiller og dramatiker Mei Oulund en række ældre

borgere i Odsherred med det formål at få deres livshistorier. Langt de fleste mente ikke, de havde noget særligt at berette, men når de først kom i gang, var det som at åbne en tidslomme, hvor dramatiske anekdoter og rørende øjebliksbilleder fra de sidste 80 år udfolder en række unikke liv. De enkelte historier bindes sammen af kendte melodier i ny fortolkning, og der venter tilskuerne en dejlig forestilling, der kalder på både vemod og latter. Generalforsamlingen er for teaterforeningens medlemmer, mens forestillingen er åben for alle.


lTine Lilhot åbner

16. september 2015

Side 7

Bekendtgørelser Sov Godt !

Nyt - Nyt - Nyt i Aalestrup

Guds­tjenester

Fordrag for ældre over 65 år Hvad er den gode søvn? Hvad kan man selv gøre for at sove bedre? Hvad er søvnapnø, og hvordan behandles det?

Jeg starter danseskole op i standard/latin tirsdag den 6. oktober 2015 på Hotel Hvide Kro. For børn - fra 3 -8 år kl. 19.00 For unge/voksne kl. 20.00 Jeg håber på et godt fremmøde. Al henvendelse kan ske på: Tlf. 51 18 52 39

Søndag.27septmbrkl.093-16.0iKgInd,Nørage

ved Ellinor Wolf Dansk Søvnapnøforening

Hilsen Flemse`s Dans - Flemming L. Hald

Mandag d. 5. oktober kl. 14 - 15:30 Lyserød Søndag Lyserød Kantinen, Knabergaarden i Aalestrup Lyserød Søndag Søndag Gratis - Ældrerådgiverne inviterer Tilmelding senest 1. oktober på: Messe i Kig-Ind i Nørager 9966 8200 5158 3847 2224 4081

Søndag d.27.sept mber kl.09.30-16.0 i Kg Ind,Nørager S

Søndag.27septmbrkl.093-16.0iKgInd,Nørage

Søndag d. 27. september kl. 09.30-16.0 i Kig Ind, Nørager Søndag d. 27. september kl. 09.30-16.0 i Kig Ind, Nørager

Fokus på sundhed, velvære, stil og mode

Sundhedscenter Helle Yde Thomsen Bente Justesen

Søndag d. 27. september kl. 09.30-16.00 i Kig Ind, Nørager

Søndag d. 27.september september kl. kl. 09.30-16.00 Ind, Nørager Søndag d. 27. 09.30-16.00i Kigi Kig Ind, Nørager

Yderligere information:

Ellen Kristensen, Nørager

(Se annoncen i næste uge)

OVERSKUD D

Tine Lillholt åbnET

Tine Lillholt åbner er GÅ R me ssen T me Iho dd L Tin me e ssen Lill me lt åbner stem gsfu ld stemnin nin gsfu ld me sse n mu sikR med BRYST mu Esik ste mnN ingEsfuld musik

STØT

Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...

225 stande 5 SSuundsthaendd,e ddeeltltaaggeerr ve n ssttildhoegd, mvelvlvæærree,, 25il osgt mooddee

Blandede

Køb din billet inden d. 22/9 Købfådinbåde billetentré indenog d.en22/9 og og få både entré ogKød........... en menu fra Johnnys menu fra Johnnys Kød...........

100,100,Køb din billet inden d. 22/9 Entré på selve dagen kr. 35,Entré op på 35,og få både entré Børn tilselve 10ogdagen årengratiskr. adgang BørnJohnnys op til 10Kød........... år gratis adgang menu fra

100,Vesthimmer-

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93

ande Sundhed, deltager ve stil og m lvære, ode

www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

OVERS OVERSKUDDET KUDD ET

Entré på selve dagen kr. 35,Børn op til lands 10 år gratisA adgang vis

- når det skal være lokalt!

Rørbæk ingen Grynderup 09.30 Stenild ingen Tostrup 19.30 Roum ingen Kgs. Tisted ingen Binderup 10.30 Høstgudstjeneste Durup ingen Svingelbjerg 09.00 Foulum 10.30 Høstgudstjeneste Ullits ingen Farsø 10.30 Høstgudstjeneste, Farsøkoret Aars 10.00

Søndag den 20. september Aalestrup 11.00 Gedsted 09.30 Fjelsø ingen Hvam 10.30 Høstgudstjeneste Simested 17.00 Høstgudtjeneste Testrup ingen Østerbølle ingen Vesterbølle 11.00 Skals 10.00 Hvornum ingen Snæbum 09.00 Hvilsom ingen Gislum ingen Vognsild 11.00 Haubro ingen

BRYST BRYSTERNE ERNE OVERS KUDD

Tine Lilholt åbner mes n med stemni gsfuld musik

Tilmeld dig vores facebookside TilmeldSøndag dig –vores facebookside Lyserød Støt Brysterne i Kig Ind,

Lyserød – Støt Brysterne i Kig Ind, for mereSøndag information for mere information

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

ET

Tilmeld dig vores facebookside

ADVOKATFIRMAET

Lyserød Søndag – Støt Brysterne i Kig Ind, for mere information

Lyserød SøndagL Køb/salg

Tine Lilholt åbner mes n med stemni gsfuld musik

Gedsted Bogtrykkeri

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

ERNE

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Kontor

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

BRYST

UDLEJNING

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

JAN POULSEN

Møderet for højesteret

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Thorkil Christensen

Peter Pedersen Grafiker

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Boligadvokat

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

ÆBLER & PÆRER - samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom) · www.brovejensfrugt.dk HVER LØRDAG-SØNDAG kl.10.00-16.00

fra 19. september til 18. oktober - samt HVER DAG i skolernes efterårsferie, UGE 42

SELVPLUK i ÆBLER & PÆRER

LØRDAG d. 19. sept. kl. 10.00-16.00 - byder vi:

Velkommen til ÆBLETs DAG med masser af smagsprøver fra den nye æblehøst - samt vores kendte, velsmagende æblesaft. Vi får igen i år besøg af Foreningen til Levendegørelse af Landsbykulturen i Vesthimmerland, der vil vise, hvordan man pressede æbler i »gamle dage«. - Og skulle du få lyst til en rundvisning, spørger du bare Finn ... han er klar og med på den værste! Du kan selvfølgelig også bare ta’ med æbletoget rundt! PÅ GENSYN på LØRDAG!

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

ÅRETS ÆBLEHØST ER I FULD GANG og vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

Morten Karlsen Grafiker

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst. Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Trend

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Hyllebjerg

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk

Sønderup

Aars

Haverslev Farsø

Vognsild

Gedsted

Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler.

Nysum Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

Mejlby

Østrup

Ullits

Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30

St. Binderup Gislum

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvilsom

Hvam

Hobro

Snæbum

Ulbjerg Møldrup

Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

Sundstrup Skals

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Klejtrup

Bjerregrav Hersom

Foulum Viborg Lånum Daugbjerg

Finderup

Vinkel

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling


Side 8

16. september 2015

SupergodeTilbud Kalvecuvette

Nakkefilet Ca. 2 kg

Ta’ 2 stk. og få den billgste

Pr. stk.

79,-

GRATIS Halv hamburgerryg

Aalestrup platte

1 stk.

Pr. stk.

89,-

49,-

Smag før du køber

Borgo Reale eller Barbera D’Asti

Rosso Fuoco

3 flasker

6 flasker

99,Løg

199,Kartofler

1 kg

5,-

4 kg

15,-

Vindruer Pr. bakke

15,-

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


16. september 2015

Side 9

SupergodeTilbud Havarti ost

Faxe eller pepsi sodavand

Pr. stk.

Pr. stk.

39,-

8

95 + pant

Schwarzbrot

Ota solgryn

Pr. stk.

Pr. stk.

2

12

95

95

Vebbestrup islagkage

Merrild kaffe

Pr. stk.

3 poser

55,-

99,-

Lørdagsfisk NYHED!

Fiskemanden kommer på SuperBrugsens p-plads HVER LØRDAG FRA 10.00 - 14.00 med et stort udvalg af dagsfriske fisk fra Hirtshals.

HUSK

Hver fredag & lørdag

Bland selv slik

Pr. 100 g

5

95

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


Side 10

16. september 2015

Efterårets dag på Hessel - husflid, dyr og markarbejde

Bolig AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

Stillinger/Uddannelse

Yngre medhjælper søges snarest til forefaldende arbejde på minkfarm med 2500 tæver.

Jacob Spanggaard, Bjerregrav Tlf. 20 78 54 14

FARVEKOPIER

MEDHJÆLP SØGES

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

FARVEKOPIER

til dig.

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693

BLÆKSPRUTTE Hjælp til butik og kontor søges

Hessellund EL GEDSTED ApS

Aut. elektro-installatør

Vesterbro 3-5 • 9631 Gedsted Tlf. 98 64 50 43 - 98 64 55 99

HVALPSUND: I september er det nu blevet en tradition på Museet Herregården Hessel, at afholde ”Efterårets dag - husflid, dyr og markarbejde”, en stor aktivitetsdag, en rigtig familiedag søndag, 20. september. Her kan man bl.a. opleve, hvordan man brugte dyret i gamle dage og til hvad, Fårekonsulent Jens Chr. Skov fortæller om fodring af får og lam. Der vil være udstillet en del forskellige fåreracer.. Både den professionelle fåreklipning og klipning af får for børn vil ske løbende. Der vises hvordan, der arbejdes med ulden, kartning, spinding og strikning. Her bliver også arbejdet med hundehår. En af de mange aktiviteter er husflid. Der er arbejdende stande med salg og udstilling. Der vil være masse af aktiviteter rundt på hele

På Hessel kan man opleve hvordan dyrene blev brugt i de gamle dage.

Hessel, både ude og inde. Dagen skal synliggøre glæden ved håndens arbejde og vise kreativiteten inden for de forskellige husflidsteknikker. Ved de forskellige arbejdende stande har man mulighed for både at kigge på, lade sig inspirere, selv prøve de forskellige ting. Der vil være, strik, nålebinding, vævning, knipling,

hundeuld, bogbinding, pileflet, birkebark, halmarbejde, sivfletning, hør og meget mere. Museets vævelaug væver på de gamle skaftevæve i vævestuen og i stuehuset. Trædrejerlauget arbejder i karetmagerværkstedet, her kan man prøve at dreje noget. Børnene kan lave reb hos rebslageren Ligeledes

er der mulighed for at arbejde sammen med smedelauget i den gamle smedje. I det gamle køkken står køkkenpigelauget og deler smagsprøver ud, der vil ligeledes være smagsprøver hos øllauget i bryggerset og snapselauget i folkestuen. Udover arbejdende stande er der også salgsboder med mange forskellige spændende ting, både noget til den søde tand, forskellige madvarer og beklædning. På markerne rundt om Hessel vil der være livlig aktivitet når Veterangruppen Vesthimmerland møder op med de gamle traktorer og pløjer, harver og sår. Efterårsarbejde omfatter desuden udkørsel og spredning af møg, ligeledes med gamle maskiner. Herefter kommer plovene unge og lidt ældre pløjere, såvel nybegyndere som professionelle. I samme forbindelse bliver der også arrangeret ”konkurrencepløjning”. Efter plovene kommer harverne for at tilberede et godt så bed til såmaskinerne, som skal så den rug, der skal vokse og blive grundlaget for næste års høst.

Brandøvelse på Aalestrup Realskole AALESTRUP: For at alle elever og lærere er bekendte med, hvordan man forholder sig ved brand, afholder vi i begyndelsen af skoleåret en evakueringsøvelse, fortæller skoleleder Steen Thomsen. Eleverne er på forhånd orienteret om, hvordan de skal forholde sig, hvis der opstår brand på skolen. Resultatet af årets evalueringsøvelse var virkelig fornem. Ingen kendte til tidspunktet, men alle klasser var inden for tre minut-

ter på deres pladser på sportspladsen. Som opfølgning på evakueringsøvelsen har klasserne i den sidste uge været gennem en times øvelse i at bekæmpe brand. Her har de alle skulle slukke ild med brandtæppe og brandslukker. Senere på året følger et kursus i førstehjælp, da vi i forbindelse med skole sidste skoleår modtog en hjertestarter fra Trygfonden, forpligtigede os til hvert år at gennemfører  kursus for personale og elever.

Jytte Bording og Arne Aarup dansede for i swingdance.

- kompetencer til en fremtid med succes

HGS

sept 28. t r a St

emb

Der var sus i skørterne i Ulbjerg

er

- fra studentereksamen til job på kun 10 uger!

HGS er en kort merkantil grunduddannelse for dig, der har en gymnasial uddannelse (stx, htx eller hf), og som ønsker en karriere inden for kontor, handel eller butik. Grundforløbet varer 10 uger, hvor du får SU. Du kan vælge at give din HGS en international dimension, hvor 4 af de 10 uger foregår i Glasgow, hvor der undervises på engelsk. EU’s Leonardo-program yder økonomisk støtte til dette. Det betyder, at du selv kun skal betale 5.500 kr. Du kan også vælge at tage alle 10 uger i Aars. 2 års lønnet praktikperiode Efter grundforløbet kan du indgå uddannelsesaftale med en virksomhed. Det giver dig adgang til en praktisk uddannelse inden for detail (butik), handel eller kontor. Du får løn under praktikdelen, som varer 2 år.

Eleverne er i trygge hænder,skolens pedel, Anders Liltorp er også stationsleder ved Aalestrup Brandvæsen.

ULBJERG: Mandag aften i sidste uge havde Ulbjerg besøg af Jytte Bording og Arne Aarup, som er instruktører i ”Kom og Dans Danmark”. De ca. 20 deltagere blev undervist i dansen Swing og

Sundhed/velvære Frisørbehandlinger til hele familien permanent makeup, extensions og negle

Klinik for fodterapi Kirsebærvænget 15 9620 Aalestrup

Heidi

Dorte

Ring NU og tilmeld dig! Ring til Morten Rene Pedersen, tlf. 61554075. Vi starter den 28. september.

Åbningstider er:

Østre Boulevard 10 Tlf. 9698 1000 aars@erhvervsskolerne.dk 9600 Aars Fax 9698 1080 erhvervsskolerne.dk

Man.-tirs. og fre. 09.00 - 17.00 Onsdag-Lukket eller efter aftale

Tors. 09.00 - 19.00 Lør. 10.00 - 13.00 Online booking Tlf: 98 99 96 20

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup

Vivian

Statsaut. fodterapeut

Bodil Wetke

98 64 92 40

fik lært grundtrinene samt variationer til dansen. Det gav sved på panden og trætte ben, men så kunne man nyde den medbragte kaffe efter dansen, samt hygge for danserne og instruktørerne. Formanden for Ulbjerg og Omegns Folkedanserforening Anette D. Christensen som står bag arrangementet oplyser, at der er plads til flere dansere som har lyst til at lære at danse Swing. Dansen er udviklet af nordmanden Johan Fasting, med fokus på god kropsholdning, for damerne vil der være mulighed for at få sus i skørterne, mens mændene får lov til at være rigtige mænd, der danses de næste to mandage i Ulbjerg Kultur og Fritidscenter inden folkedansen tager over den sidste mandag i september.

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55


16. september 2015

Side 11

Forlystelser

Meryl Streep kan opleves i filmen ”Ricki and the Flash” som vises i Bio Aalestrup fra fredag, 18. september.

Bio Aalestrup viser Meryl Streep-film FORLYSTELSER: Musikeren og sangeren Ricki opgav for mere end tyve år siden sin mand og sine børn for at forfølge sin drøm om at blive rockstjerne. Drømmen lever stadig, men nåede ikke de højder, hun havde forestillet sig. Da Ricki kontaktes af sin eksmand på grund af datterens nervesammenbrud, vælger hun modvilligt at tage tilbage til den familie, hun tog afsked med. For måske kan det for Ricki også være en mulighed for at klinke skårene og forklare, hvorfor hun foretog de valg, hun traf i sin tid. Meryl Streep, som ses i rollen som Ricki, der synger rock/roll, så gulvet gynger. Jonathan Demme (Ondskabens Øjne, The Manchurian Candidate, Philadelphia) har instrueret.

Udover Meryl Streep medvirker Rick Springfield, Kevin Kline, Mamie Gummer, Ben Platt m.fl. Diablo Cody (Juno, Young Adult) har skrevet manuskriptet.

Fjelsø Forsamlingshus

Tirs. d. 22/9 kl. 13.00

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Ricki and the Flash

Fre. d. 18/9 – ons. d. 23/9 kl. 19.00

Sommeren’92 Kaffe og brød efter filmen Tilmelding nødvendig på hjemmesiden eller tlf. 50 49 15 99 DANMARKSPREMIERER

Klovn forever

Udlejning

tlf. 51 72 86 61 www.fjelsoe-klotrup.dk

Tors. d. 24/9 kl. 19.00

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

Handicappris uddeles igen VESTHIMMERLAND: Der er heldigvis så mange gode og livsbekræftende projekter for handicappede i Vesthimmerlands Kommune, at handicapprisen nu skal uddeles for syvende gang. Prisen gives til en person, forening, virksomhed eller organisation, der har gjort noget særligt for handicappede i Vesthimmerland, og der har gennem årene ikke manglet gode og spændende indstillinger til prisen. Sidste år blev prisen givet til to. Laust Torp Jensen fra Vestermarkskolen, der siden 1973 har arbejdet med børn og unge med handicap og har udgivet flere bøger, fik prisen for med den begrundelse, at ”Laust er en ildsjæl for de handicappede børn og unge … han giver børnene en skolegang, som har et rigt indhold på kærlighed, glæde og læring på børnenes vilkår”. Prisen var på 5.000 kr. og en platte. Aars Ridefysioterapi fik prisen som virksomhed. Der kommer over 100 ryttere i alle aldre hos Bettina Karlsen og Søren Frederiksen på deres rideskole på Tolstrup Byvej ved Aars. De modtages altid med et smil og et tilbud om kaffe i rytterstuen, og, som der stod i indstillingen til prisen ”Uanset handicap, så kan man se og høre alle blive godt modtaget, og alle får også noget med derfra. De har også nogen fantastiske medhjælpere ansat … ros for den måde og lyst de ligger i at arbejde med handicappede.” Aars Ridefysioterapi modtog 20.000 kr., der straks blev brugt på en ny hest til brugerne og et maleri af Ruth Berg med hestemotiv til at forskønne rytterstuen. Prisen er igen i år på 25.000 og uddeles på den Internationale Handicapdag.

Foredrag og koncert i Aars om Carl Nielsen 150-året for komponistens fødselsdag fejres AARS: 150-året for komponisten Carl Nielsens fødsels fejres med foredrag og koncert i Vesthimmerland Musikhus Alfa i Aars. Arrangementet afvikles tirsdag, 22. september og bliver en vekslen mellem koncertindslag ved Duo Askou Andersen og foredrag ved museumsinspektør Ida-Marie Vorre fra Carl Nielsen Museet i Odense. Det bliver dermed en forunderlig blanding - til både den mentale og den musikalske sjæl. Carl Nielsens sange, som ”Solen er så rød, Mor”, ”Jeg ved en lærkerede ” og ”Jens Vejmand” er den dag i dag folkeeje og samlingspunkt for de fleste danskere. Men side om side med de elskede melodier skrev komponisten også komplicerede og radikale symfoniske værker, operaer og kammermusik.

Museumsinspektør Ida-Marie Vorre giver publikum et indblik i Carl Nielsens liv.

Duo Askou/Andersen vil sammen med museumsinspektør Ida-Marie Vorre fra Carl Nielsen Museet i Odense, give publikum et indblik i Carl Nielsens liv, historie og - ikke mindst hans musik.

Duo Askou/Andersen består af violinisten Hanne Askou og accordeonisten Frode Andersen, der begge er solistuddannede klassiske musikere, med et alsidigt virke i dansk musikliv. Ida-Marie Vorre er cand. mag. i musik med musikhistorisk specialisering fra Aalborg Universitet. Efter endt uddannelse blev hun i 2006 ansat som museumsinspektør ved Odense Bys Museer med fagligt ansvar for Carl Nielsen området, der dækker Carl Nielsen Museet i Odense og Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Lyndelse. Koncertforedraget arrangeres af Vesthimmerlands Museumsforening og musikhuset ALFA i samarbejde med Vesthimmerlands Folkeuniversitet.

”Sommeren ’92” vises i seniorbio på tirsdag, 22. september.

Bio Aalestrup viser film for alle aldre Af Hanne Monrad AALESTRUP: I denne uge er Bio Aalestrup startet på børnefilmklubben som i løbet af efteråret og vinteren vil vise seks film for de mindre skolebørn. I næste uge er der ”Babybio” på programmet. Det er den nye film ”Klovn” der vises

for unge mødre med spædbørn. Børnene er med i barnevognen som står i foyeren og der vil være en ”babysitter” der vil overvåge de små og give besked til mødrene, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt. Også i næste uge, tirsdag, 22. september, er det atter blevet sæson for ”Se-

niorbio”. Den første film i efteråret er den danske film ”Sommeren ’92”, en film om Richard Møller Nielsens vej til EM mesterskabet i fodbold som blev afviklet i Sverige i 1992. Bio Aalestrup regner med at køre seniorbiograf tre gange i efteråret og tre gange først i det nye år. Koordinator for seniorbiografen, Ove Løvendal, oplyser, at der også i år vil blive serveret kaffe og kage efter forestillingerne, så derfor skal man tilmelde sig på forhånd.

WEBSIDER & WEBSHOPS CARL NIELSEN 150 ÅR

get CMS til ✔ Brugervenligt og danskspro redigering af indhold el med ✔ Responsive webside (kompatib let) tab og computer, mobil

GRATIS SUPPORT

Tirsdag 22. september 2015 kl. 19.30

✔ Unikt grafisk design ✔ Gode SEO muligheder

Koncertforedrag med IDA-MARIE VORRE fra Carl Nielsen Museet i Odense og den anmelderroste DUO ASKOU//ANDERSEN.

Få et tilbud hos dit LOKALE reklame- og webbureau på

Billetpris: Kr. 150 / Kr. 100. Billetsalg på www.himmerlandsbilletten.dk, på de himmerlandske biblioteker samt i ALFA

20 30 65 43

Like os på FACEBOOK

Læs mere på www.vmalfa.dk KULTURPARTNER:

Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars

Himmerlandsgade 150 • AARS • kontakt@boostingbusiness.dk • www.boostingbusiness.dk


Side 12

16. september 2015

Det lykkedes at samle næsten alle deltagerne til et fællesfoto ved Aalestrup Bibliotek.

80 cyklende bibliotekarer vakte opsigt i Aalestrup International begejstring over oplevelser i Vesthimmerland Af Hanne Monrad AALESTRUP: Tirsdag, 8. september var veje og cykelstier i Vesthimmerland selvlysende af neon gule veste, da den cyklende bibliotekskonference ”Cycling for Libraries” lagde turen forbi. Det var et flot syn da den store ”kortege” ankom til Aalestrup ad Himmerlandsstien.

De 80 bibliotekarer fra 20 forskellige lande startede deres 650 km lange tur i Norge, fortsatte til Sverige og sluttede i Danmark. Selvom man skulle tro, at de mange kilometer efterhånden havde sat sit præg på bentøj og energiniveau, var det langt fra tilfældet. Anført af bibliotekschef Bo Jacobsen, Løgstør, trillede de mange biblioteka-

rer ind i Vesthimmerland, og det foregik med højlydte ringklokker, brølende kampråb og smil hele vejen rundt. Første stop på turen var Lyngsoe Systems i Aars, der bød på frokost og en præsentation af deres forskellige teknologiske biblioteksløsninger. Efter besøget på Lyngsoe Systems trillede karavanen til Aars Biblio-

Få en gratis låneberegning

NU KAN DU FORFØLGE DIN DRØM OM LIVET PÅ “LANDET” VI HJÆLPER MED FINANSIERINGEN

tek, som i dagens anledning havde rullet den røde løber ud og dekoreret den med bøger. Inde på biblioteket stod personalet klar med en lille forfriskning og oplæg om tre af bibliotekets udviklingsprojekter, der alle er støttet af Kulturstyrelsen. Således blev bibliotekarerne introduceret til bibliotekets nye samarbejde med lokale skoler om at sætte digital dannelse på skoleskemaet i PopUpEksperimentariet, ligesom de hørte om en ny organisationsstruktur, der har givet nye udfoldelsesmuligheder for personalet og flere tilbud til borgerne. Desuden hørte de om, hvordan Aars Bibliotek er ved at blive nyindrettet ud fra devicen kvalitet på budget. De udenlandske bibliotekarer udtrykte stor begejstring over Vesthimmerlands Biblioteker. - Jeg er virkelig imponeret over, hvor mange ting de får til at ske, og jeg blev meget inspireret af deres mange nytænkende og kreative tiltag, de tilbyder borgerne, udtalte en canadisk bibliotekar, inden hun skyndte sig over til en medarbejder for at sikre erfaringsudveksling. En bibliotekar fra

Aftenen i Aalestrup blev ”krydret” med folkedans.

Estland var meget betaget af konceptet om det åbne bibliotek, hvor borgerne får lov at bruge biblioteket, når der ikke er personale til stede. - Jeg er overbevist om, at netop besøget på Vesthimmerlands Biblioteker vil være et af de mange biblioteksbesøg på turen, som de internationale kollegaer vil huske, fordi vi har så meget at byde på. Sådan et besøg giver mange gode kontakter og ny inspiration. Jeg er blandt andet blevet inviteret til Litauen for at fortælle om danske biblioteker” udtaler bibliotekschef Bo Jacobsen. Efter besøget på Aars Bibliotek gik turen til Aalestrup Bibliotek. Det var et flot syn da den store ”kortege” ankom til Aalestrup ad Himmerlandsstien. Her tog personalet imod med en ballonport og ternede flag, der symboliserede mållinje for dagens etape.

Her havde karavanen mulighed for at besøge Danmarks Cykelmuseum, og efter et bad på Aalestrup Realskole, blev der serveret en festmiddag leveret af Simested kro, menuen var stegt flæsk og persillesovs på Knabergården. I øvrigt havde cyklisterne deres egne kokke med på turen som sørgede for måltiderne. Oplevelsen af dansk kultur stoppede dog ikke her. Vesthimmerlands Kulturskole spillede nemlig op til traditionel dansk folkedans, hvor bibliotekarerne blev instrueret i de forskellige trin. Et indslag der vakte begejstring, smil og sved på panden. Efter en underholdende aften, overnattede bibliotekarerne på biblioteket i Aalestrup, blandt deres yndlingsforfattere, og efter en gang morgenmad og allerede inden klokken var 8.00, fortsatte turen mod Viborg og Randers for at slutte i Aarhus.

Så lancerer vi BoligkøbLokal I Den Jyske Sparekasse støtter vi udviklingen af landdistrikterne, så de små samfund ikke går helt i stå. Vores nye lån gør det muligt for dig at udleve din drøm om livet på ”landet”. Vi mener det, når vi siger, vi er lokale. Kom ind og hør mere om BoligkøbLokal...

www.djs.dk

De 80 cyklister blev modtaget med en ballonport ved ankomsten til Knabergården.


16. september 2015

Side 13 Labradorhvalpe Labrador retriver hvalpe sælges med stam/ sundhedsbøger. Forældre avlsgodkendt i DKK og DjR. DNA testet, HD og AD 1. kl. til jagt og familie m.m. Far fra England, Dansk Working Test mester og Dansk Field Trial Champ. Salgsklare 2. sept. 15. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56

Himmerlandsavisernes

loppemarked Syv lokale aviSer for Samme priS! 89.121 eksemplarer

Sælges: 19 stk. nye B6 tagplader. Rødbrune, 1000,- (Aars) Tlf: 40 41 32 07

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde - grantræ i 1 mtr. stykker. Skovet efterår 2014. 180 kr. pr. m. Tlf: 61 76 06 98 Campingvogn, vinteropbevaring tilbydes. 10 hk Skjold slaglemølle 950 kr. Hydraulikstation 950 kr. Tlf: 29 87 15 26

...fra kyst til kyst

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 Mønter fra Kimbrerfesten Tlf: 86 35 27 51 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97 Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12 Campingvogne opstaldes for vinterhalvåret kr. 750. Blærevej 114. Tlf: 51 16 25 30/30 69 67 43

Gammelt jern og skrotbiler købes/afhentes, op til kr. 2300,- alt efter stand. Tlf: 40 28 61 89

sÆlges:

Grøntsager sælges fra marken: Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak, porrer, syltegræskar, persille, rodpersille og løg. Grandgaardsvej 44, 9620 Aalestrup. Tlf: 51 29 51 63 Hækplanter: Liguster ”Liga” store sunde planter med godt rodnet. Bestil allerede nu! Tlf: 23 39 16 05

Bekæmp myrerne med effektivt naturprodukt, ufarlig for husdyr, drøjt og billigt. 1 ltr. tørstof kr. 150, er rigelig til en sæson. Tlf: 23 92 11 97 Brother DCP-315W printer, kopierer, scanner sælges for 200 kr. Helt i orden. Afhentes i Hadsund. Tlf: 50 25 55 47 Brugt plæneklipper. sælges B.S. motor. Nyrenoveret, Pris 300,-. Jeg kan måske købe din gamle klipper. Træffes efter kl. 15.30. Tlf: 30 31 98 94

HIMMERLANDS AVISERNE

Tlf: 51 52 96 11 Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag og søndag d. 19. og 20. september kl. 10.00-16.00. Ledige stande udenfor. Loppepigerne. Tlf: 52 17 71 72

Indendørs loppemarked 19.20. september kl. 10-17. Lyngby Gl. Skole, Lyngbyvej 14, 9520 Skørping. Møbler, glas, nips, tøj osv. Gratis kaffe og kage. Tlf: 23 23 61 43 Kartofler saml selv. Lørdag og søndag. pr. kg 2.00 kr., Frugtvejen 70, Aalestrup Tlf: 20 89 51 08 Stiga Villa 9F 85 cm skær Frontmonteret. Velholdt, 6.600 kr. Tlf: 61 67 28 23

Sælges: Drivhus / pavillon. Luksus drivhus/pavillon, bestående at to hvide Juliana Diamant, som er bygget sammen til et, i alt 15 m2. God kvalitet med 4 mm hærdet sikkerhedsglas. Sokkel m.m. medfølger. Eneste af sin art i Danmark. Pris, excl. nedtagning og transport kr. 10.000. Henvendelse kun efter kl. 18.00 Tlf: 30 68 26 50

4 stålfælge ”Bridgestone” vinterdæk 205-55-R16, Volvo hjulkapsler 500,-, 1 stk ”Tom-Tom” navigation 300-, 1 stk ”Baby Bjørn” bæresele - ikke brugt nypris 850- nu 500,-, 1 solid tipvogn til havetraktor 500,- . Mobil. Tlf: 23 45 65 18 Brænde - Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Opbevaring af campingvogn. Tlf: 42 65 61 11

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars

SENEST fredag kl. kl. 9.00 9.00 senest fredag

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

SE HER!

Kontant ved indlevering af annoncen, eller Send via e-Mail:

Sælges: 45 knallert Model Zip, kørt 8.400 km. Pæn og velholdt. Pris 3.500 kr. Tlf: 23 28 36 78

annonce@ himmerlandsgruppen.dk

Flytte/loppemarked på Pilehaven 9 I Farstrup, 9240 Nibe. Lørdag den 19. september kl. 10.00-16.00.

og overfør Betalingen via Swipp

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Herrejakke Baby-rejseseng (300 kr.), herrejakke (300 kr.) small, damejakke (200 kr.) str. 40 som ny. Tlf: 23 62 83 29

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Dansk-svensk gårdhundehvalp sælges. Hanhund med chip, vaccineret og ormekur. Født 10. juni. Ved Farsø. Tlf: 81 61 88 74

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

købes:

Nyt loppemarked Teltet er fyldt Keramik, porcelæn, værktøj Emhætte, indbygningsovn m. m. Lørdag og søndag kl.10.0016.00 Vaarvej 33, Farstrup.

Betaling:

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskVelholdt Varde iner, herunder også traktorer. brændeovn. (Disse ting henYdelse 3,5 kw. avisens Fungerer perfekt. vises til henholdsvis EJENDOMSSIDER, Pris 1.500 kr. (Aars). MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du41 kan32 IKKE07 Tlf: 40 indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken LOPPEMARKED BEKENDTGØRELSER. AALESTRUP

Hvor BJERGEGAARDSVEJ stor må annoncen være? 2 AnnoncenMIDTERSTE må HØJST fylde 20HAL ord. Det første Åben hver ord f.eks. »SÆLGES« og weekend til slut »tlf. nummer« LØR/SØN 10-16 regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. Hør for ledig stand: 30461190 - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkombortgives: men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. (hun) samt Kælne rødstribede

sorte/hvide (han) kattekillinger Hvad væk. koster en loppeannonce? gives KUN kr. 50.00 pr. annonce for 29 hver32 indrykning. Tlf: 52 40

Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

tlf. 24 61 42 73

priSer:

Se eKSeMpler:

50

kr.

for almindelig loppeannonce med op til 20 ord.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

for loppe­ annonce om f. eks. loppe­ marked med angivelse af tid og sted.

Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

150

kr.

for loppe­ annonce med billede og op til 20 ord.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Hvor blivermotorcykler, annoncen indrykket? du kan annoncere med alt brugt fra hjemmet, dog ikke biler, Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 AarsAvis. Farsø Avis. campingvogne og traktorer. annoncer herom henvises til avisens øvrigeekspl.): annonce­rubrikker. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.


Side 14

16. september 2015

UGENS TV

16. - 22. september 2015 De hurtige og de døde DR1 fredag kl. 21.25 Amr. western fra 1995 med bl.a. Sharon Stone og Gene Hackman En ung kvinde rider ind i en støvet flække et sted i det vilde vesten, bevæbnet med en seksløber og et flammende had til byens enevældige

DR1 torsdag kl. 20.00: “Gintberg på Kanten”

hersker, den brutale Herod. Hvert år afholder Herod en duel-turnering, der tiltrækker revolvermænd fra nær og fjern. Den unge kvinde melder sig også til turneringen, men kan hun hamle op med Herod - manden med byens hurtigste seksløber?

Min søsters børn i Afrika

TV2 torsdag kl. 22.45: “Søvnløs”

DR1 lørdag kl. 20.00 Dansk familiefilm fra 2013 med bl.a. Peter Mygind og Mille Dinesen Børnene vinder en rejse til Afrika, men da forældrene ikke har ferie, må Onkel træde til. I Afrika bor de ved siden af et dyrehospital, hvor

de skal hjælpe dyrene. Idyllen bliver dog hurtigt brudt, da Fru Flinth også viser sig at være rejst til Afrika for at få fred for naboens børn. Men da hun bliver bortført, må Onkel og børnene på en hæsblæsende jagt over den afrikanske savanne.

DR1 lørdag kl. 22.45: “Wallander: Hændelse i efteråret” Wallander flytter ind i et hus på landet, hvor hans hund finder et nedgravet lig.

Seven DR1 fredag kl. 20.00: “Versus” Glæd dig til boldjonglering i verdensklasse og til at se Hjalte og Tjelle ro om kap.

TV2 fredag kl. 23.15 Amr. thriller fra 1995 med bl.a. Brad Pitt og Morgan Freeman Politikommissær Somerset og hans unge afløser Mills må opspore en seriemorder, der myrder et menneske for hver af de syv

dødssynder. De er i et kapløb med tiden, for i løbet af syv dage vil han myrde en person hver dag. Det går dog op for de to betjente, at morderen er ekstremt intelligent og udspekuleret og at de selv indgår som en ufrivillig del af hans diabolske plan.

TV2 lørdag kl. 20.00: “Voice Junior” Wafande, Joey Moe og Oh Land skal have samlet de sidste sangere til deres teams.

Fool’s Gold

UGENS TV

TV2 fredag kl. 20.00: “Vild med dans” For første gang må et af de 12 par forlade konkurrencen. ONSDAG DR1 05.15 Vagn hos kiwierne 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Taggart: Hemmeligheder 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Den store bagedyst 21.00 Børnenes hemmelige verden 21.30 Nyhedsblok 22.30 Jack Driscoll - den druknende mand 00.00 OBS 00.05 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Madmagasinet 11.25 På farten i Indien 11.50 Alletiders Aserbajdsjan 12.45 Smag på Miami 13.25 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 Verdens største telt 19.15 Smag på Skotland 20.00 Sindssyg i gerningsøjeblikket 21.00 Den fjerde mand 22.00 Jeppesen på afveje 22.30 Deadline 23.00 Trafficker 00.00 DR2 Undersøger 00.30 Syrien: Assad-familiens fald 01.25 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem. Dansk livsstilsprogram 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.20 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Hvem sagde vuf? 20.50 Dit mit vores hjem 21.35 Vild med dans - trin for trin 22.00 Nyhedsblok 22.45 De brændte børn. 2 afsnit 00.20 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.20 Cold Case. 2 afsnit 02.55 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.15 Vagn hos kiwierne 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Gintberg på Kanten 20.30 Et glimt af Danmark 21.00 Kontant 21.30 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.10 Broen 01.10 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Penge 11.25 På farten i Indien 11.50 Verdens mest ekstreme jernbane 12.40 Smag på Skotland 13.25 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 Den ultimative sportsvogn 19.15 Smag på Madagaskar 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.25 Halløj på badehotellet. 2 afsnit 22.30 Deadline 23.00 Krig og prostitution 00.00 Debatten 01.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem. Dansk livsstilsprogram 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.20 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Hvem gør min datter fortræd? 21.05 Station 2 22.00 Nyhedsblok 22.45 Søvnløs. 2 afsnit 00.20 Søvnløs i sengeafdelingen 00.50 Grænsepatruljen 01.20 Cold Case. 2 afsnit 03.00 Venner. 2 afsnit 04.00 Nyhederne og Vejret

UGENS TV

TV2 lørdag kl. 21.15 Amr. romantisk komedie fra 2008 med bl.a. Matthew McConaughey og Kate Hudson Da surferen Ben kommer på sporet af en spansk skat fra 1715, overtaler han milliardæren Nigel Honeycutt til at stille sin luksusyacht til

FREDAG DR1 05.15 Vagn hos kiwierne 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Bergerac. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 Versus 21.00 TV Avisen med Vejret 21.25 De hurtige og de døde. Amr. western fra 1995 23.10 Harry Brown. Eng. thriller 00.45 Strictly Ballroom - De forbudte trin 02.20 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Bag Borgen 11.25 På farten i Indien 11.50 Hairy Bikers i Argentina. 2 afsnit 12.50 Ekstrem verden 13.35 Med speederen i bund 14.20 Eftermiddagsprogrammer 16.00 AnneMad i Spanien 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 Rytteriet. 2 afsnit 19.15 Husker du 00’erne 20.00 Call Girl. Svensk thriller 22.30 Deadline 23.00 JERSILD minus SPIN 23.45 60 Minutes 00.30 Begærets lov 02.10 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem. Dansk livsstilsprogram 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.20 Mere hus for pengene 15.15 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Vild med dans 21.30 Vild med dans - trin for trin, live 21.50 Vild med dans - afgørelsen 22.10 Frikendt. Norsk dramaserie 23.15 Seven. Amr. thriller fra 1995 01.20 Cold Case. 2 afsnit 02.55 Assassins - lejemordere 05.05 Grænsepatruljen

rådighed for en skattejagt, og da Bens ekskone Tess arbejder for Nigel, skal Ben pludselig samarbejde med hende. Ben skylder mange penge, blandt andet til gangsteren Bigg Bunny, der ikke skyer nogen midler for at sikre sig skatten helt for sig selv.

LØRDAG DR1 05.10 Vagn hos kiwierne 05.40 Rejsen langs Norges kyst 06.20 Kyst til kyst 07.20 Formiddagsprogrammer 10.40 De uheldige helte. 2 afsnit 12.20 Halifax 13.55 Kongerigets Kager 14.25 Sporløs 15.10 Guld i Købstæderne 16.10 All Night Long 17.30 Versus 18.30 Nyhedsblok 19.05 Bjerggorillaer 20.00 Min søsters børn i Afrika. Dansk familiefilm fra 2013 21.15 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie 22.45 Wallander: Hændelse i efteråret 00.15 Cat People 02.05 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Tidens tegn 09.55 Syrien: Assad-familiens fald 10.45 Ekstrem verden 11.30 Farligt job 12.20 Lisa goes to Hollywood 12.50 På udebane 13.35 DR2 Undersøger 14.05 Hairy Bikers i Argentina. 2 afsnit 15.05 DR2 Tema: Luder eller Lommepenge? 17.25 Skrædderen fra Panama 19.10 Tidsmaskinen 20.00 DR2 Tema: Lækker på landet 22.30 Deadline 23.00 Debatten 00.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Børne-TV 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Hvem vil være millionær? 13.00 Vild med dans 14.20 Vild med dans - afgørelsen 14.45 Hvem sagde vuf? 15.35 Voice Junior 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen: Team Esbjerg - Viborg (k), direkte 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen: Team Esbjerg - Viborg (k), direkte 19.00 Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Voice Junior 21.15 Fool’s Gold. Amr. romantisk komedie fra 2008 23.10 The Sentinel 01.00 Natfjernsyn

16. - 22. september 2015 DR1 søndag kl. 20.00: ”Vold bag tremmer”

SØNDAG DR1

TV2 søndag kl. 21.00: ”That’s My Boy”

MANDAG DR1

05.10 Vagn i Japan 05.40 De forladte dyreunger. 2 afsnit 07.15 Formiddagsprogrammer 10.05 Dronningeofret 11.05 De uheldige helte. 2 afsnit 12.45 En ny begyndelse 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.35 Champions League håndbold: Skjern HåndboldHCM Baia Mare (m) 18.30 Nyhedsblok 19.00 OBS 19.05 Tæt på pingvinerne 20.00 Vold bag tremmer 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Dirty Harry renser ud 23.45 Mord i familien 00.30 Halifax 02.05 Natfjernsyn

DR2

05.15 Vagn i Japan 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Bergerac: Tre under par 16.05 Taggart: Jagten på en morder 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Sporløs 20.45 Spild af dine penge 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kommissær George Gently 00.00 Natfjernsyn

DR2

07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 Morgen 09.00 Under fire øjne 09.50 Med speederen i bund 10.35 Når vildmarken kalder 11.20 Afrikas kongedømmer Etiopien 12.20 Eftermiddagsprogrammer 15.50 Danske iværksættereventyr 16.20 Broen ved Remagen 18.10 Den hvide dronning 19.10 Tidsmaskinen 20.00 Mad-detektiven 20.50 Rytteriet. 2 afsnit 21.40 Vi ses hos Clement 22.30 Deadline 23.00 Jeppesen på afveje 23.30 JERSILD minus SPIN 00.15 Natfjernsyn

TV2

07.00 DR2 Morgen 11.00 Kontant 11.25 På farten i Indien 11.50 Verdens største telt 12.45 Smag på Madagaskar 13.25 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.25 Megakonstruktioner 19.15 Smag på New Jersey 20.00 Tvillingens forbandelse 20.30 På ø-eventyr med Anne & Anders 21.30 Den rigeste procent 22.30 Deadline 23.00 Vi ses hos Clement 23.50 Krig og prostitution 00.45 Doneret til videnskaben 01.40 Natfjernsyn

TV2

06.00 Børne-TV 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Opgøret med Scientology. 3 afsnit 14.30 Søvnløs. 2 afsnit 16.05 Søvnløs i sengeafdelingen 16.35 Hjemme i Danmark 17.25 Sæt pris på dit hjem 18.00 Nyhedsblok 18.25 Andreas´ rumrejse tur/retur 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Toppen af poppen 21.00 That’s My Boy. Amr. komedie fra 2012 22.55 Frikendt. Norsk dramaserie 23.50 Hvem gør min datter fortræd? 00.55 Station 2 01.45 Natfjernsyn

06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 3 x Beliggenhed 13.30 Årets dejligste have 14.15 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Norskov 20.50 Til den store guldmedalje 21.25 For ung til min krop 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.20 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Cold Case. 2 afsnit 02.45 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.15 Vagn i Japan 05.45 Forandring på vej 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.45 Løvens hule 21.30 TV Avisen med Madmagasinet og Sporten 22.30 Camilla Läckbergs Stenhuggeren 23.30 Mord med dr. Blake 00.25 Kystvagten 01.10 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Horisont 11.25 Fra køkkenbord til marked 11.50 Den ultimative sportsvogn 12.45 Smag på New Jersey 13.25 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske Vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.25 Megakonstruktioner 19.15 Smag på Budapest 20.00 Med speederen i bund 20.45 Husker du 00’erne 21.30 Danske iværksættereventyr 22.00 DR2 Undersøger 22.30 Deadline 23.00 Krybskytternes milliardindustri 23.55 Detektor 00.25 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 3 x Beliggenhed 13.30 Årets dejligste have 14.20 Mere hus for pengene 15.15 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.15 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Hjemme i Danmark 20.50 Loppe Deluxe 21.25 Station 2 Politirapporten 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.20 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Cold Case. 2 afsnit 02.45 Natfjernsyn

16. - 22. september 2015


16. september 2015

Side 15

Styrker formidling af job i Vesthimmerland Fagforeningen 3F Midtfjord udøver nu en større indsats for at få flere af egnens ledige ud i job VESTHIMMERLAND: Fagforeningen 3F Midtfjord styrker nu indsatsen for at få ledige i job. - Selv om ledighedstallet i vort område er nede på 193 (5,3 procent) og dermed er det laveste blandt 3F afdelingerne i Nordjylland, er det vigtigt at gøre en indsats for vore ledige medlemmer, siger formand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord. 3F Midtfjords faglige afdeling og A-kasse kender mange af de lediges kvalifikationer, og via afdelingens styrkelse af jobformidlingen er der gode muligheder for at opfylde virksomhedernes behov. - Vor jobformidling er effektiv, og en del virksomheder henvender sig og får kontakt til nye medarbejdere, oplyser A-kasseleder Brian Bertelsen, 3F Midt-

fjord. Derfor opfordrer vi egnens virksomheder til at henvende sig, når de mangler medarbejdere. Via vor jobdatabase kan 3F Midtfjord matche medarbejdere til virksomhedernes behov. Jobformidlingen via fagforeningen har traditionelt stået stærkt inden for bl.a. byggeriet. Nu er ordningen imidlertid udbredt til hele 3F-området. Gennem indsatsen for at matche de ledige med virksomhedernes krav får 3F Midtfjord et godt billede af, hvilke kvalifikationer, der er brug for. - Vi kan så hjælpe de ledige med at finde uddannelsestilbud, hvad enten det drejer sig om truckcertifikat, stilladskurser eller andet, understreger Brian Bertelsen. På den måde skabes jobordninger til gavn for

A-kasseleder Brian Bertelsen, Gedsted, og formand Lene Haugbølle, Aars, fra 3F Midtfjord drøfter afdelingens jobfordeling i Vesthimmerland og Han Herred.

de ledige og for virksomhederne. Som led i beskæftigelsesreformen inddrages 3F Midtfjord det første halve år af ledighedsperioden mere aktivt i de ledige medlemmers beskæftigelsesmæssige afklaring sammen med det offentlige Jobcenter. Fagforeningsformand Lene Haugbølle opfordrer virksomhederne til at kontakte 3F Midtfjords jobformidling. - Med vores gode jobdatabase og vort kendskab til medlemmernes kvalifikationer kan vi lynhurtigt få fat i de af vore ledige, som matcher de stillede krav til et bestemt job. Vi har gode erfaringer fra formidling af cirka 100 job det sidste års tid, slutter Lene Haugbølle, 3F Midtfjord.

Find din fagmand

AALESTRUP EL-SERVICE

b

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Arne Knudsen

20 14 61 01

ApS

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

Service og salg af hårde hvidevarer

TONNYS VVS A/S

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

MØLDRUP • SKALS

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

98 64 12 77

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af:

Tlf. 98 64 50 14

Varmepumpeprdningen

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

l Nybygning l Tilbygning

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv Salg og reparation af hvidevarer

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

l Køkken

montering l Renovering

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

NYT: Udlejning af 18 m lift

ApS Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen

Priv. 86 69 16 60

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

MØLDRUP VVS A/S

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Priv. 86 69 21 16

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Find DIN fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Mester Jacob 22 75 70 40 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 16

16. september 2015

Tænk før I lukker Søndervang! Ansvarlige politikere søges i Vesthimmerland Per Lauge Nielsen, der er formand for skolebestyrelsen på Østermarkskolen, skriver på vegne af skolebestyrelserne på Østermarkskolen, Aars Skole, Farsø Skole, Aalestrup Skole og Løgstør Skole følgende åbne brev til byrådet i Vesthimmerlands Kommune:

Læserbreve Kære byråd! Vi repræsenterer næsten 2/3 af folkeskoleeleverne i Vesthimmerlands Kommune. Vi er meget bekymrede for konsekvenserne, hvis byrådet vælger salamimetoden og sparer 15 procent på skolerne. Vi har et ansvar som skolebestyrelse, vi gerne vil leve op til. Vi kan ikke forsvare den kvalitet vores skoler kan levere, hvis der skæres mere ind til benet. Vi kan ikke på forsvarlig vis overholde hverken loven, skolernes egne målsætninger eller kommunens retningslinjer på området. Besparelserne vil nemlig ikke bare betyde, at vi skal skære ind til benet, det betyder, vi skal skære et af de ben over, vi står på. Helt konkret vil det betyde, at man skal vælge at skære noget væk. De lovmæssige krav kan vi ikke fjerne. Derfor kan det være,

at inklusionsindsatsen helt skal sløjfes. Skolens undervisningsmaterialer vil ikke blive fornyet. De småture, der stadig eksisterer for enkelte klasser, vil blive helt sparet væk. Det kan være vikartimer ved sygdom der ryger, så vi skal undervise klasserne fælles - altså slå klasser med 27 elever sammen med andre 27 elever under én lærer. Vi kan heller ikke garantere den nødvendige faglige kvalitet, da muligheden for at benytte undervisningsassistenter i stedet for uddannet personale bliver en realitet. Noget der på vores skoler vil blive en daglig foreteelse. Det kan være ledelsestid, der forsvinder, en ledelsestid der i forvejen er helt håbløs i forhold til de udfordringer, skolereformen har givet - og i parentes bemærket er ufattelig skæv i forhold ledelsestiden på kommunens øvrige skoler. Uanset hvad vi vælger, vil det betyde, at vores skoler ikke længere underviser eleverne, men i praksis bare er en udvidet pasningsordning for 2/3 af kommunens børn. Konsekvensen vil blive, at det igen kommer til at gå ud over de svageste og de bedste elever, dem vi i forvejen ikke kan hjælpe nok med vores store klassekvotient. Det mener vi faktisk ikke, vi kan tillade os. Det

sker nemlig samtidig med kommunens unge med sine 77 procent, ligger næsten 20 procent under statens mål om at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Disse konsekvenser vil ikke bare ramme de få. Det bliver alle elever fra 0. - 9. klasse, der vil blive ramt af disse besparelser, altså også de elever der kommer ind til de større skoler, når de begynder i 7. klasse. Vi efterlyser derfor ansvarlige politikere i byrådet, der vil arbejde seriøst for at folkeskolen i Vesthimmerlands Kommune udvikler sig til en god og attraktiv skole for alle elever. Kommunen har selv nedsat et arbejde i foråret med 45 fagpersoner - i hvert fald i teorien for at skabe en bedre skole. Nu virker det mere som en syltekrukke. Det er i hvert fald endt med forslag, som de selvsamme politikere ligeså godt kunne have taget hånd om for et år siden. De forslag, der nu er på bordet, er efter vores opfattelse ikke nok til at skabe en bedre folkeskole i Vesthimmerland, så allerede nu ved vi, at vi skal igennem den samme rumle én gang til i næste valgperiode - med den utryghed det fører med sig for forældre, børn og ansatte. Vi vil gerne leve op til vores ansvar - spørgsmålet er: Vil I?

Grethe og Charles Buchwardt, Anne Grethe og Niels Frederiksen samt Lis og Per Trip skriver på vegne af mange pårørende til beboerne på Plejecenter Søndervang i Gedsted:

Læserbreve Når vi som pårørende kommer ind ad døren, oplever vi med det samme den gode atmosfære, man får en følelse af fællesskab og nærvær, som er helt speciel for dette lille hjem. Som pårørende kender vi beboerne og deltager i det gode samvær,der er i den store fællesstue. Her er der en aktiv hverdag for beboerne med gymnastik, forskellige spil, der laves lys, strik-

orangeri. Derudover en virkelig god beliggenhed midt i byen, så gamle naboer og venner let kan kigge indenfor. Alt dette må ikke blive smidt væk. Vi mener, at det er uværdigt at flytte gamle mennesker fra det sted , hvor man har boet hele livet. Kan det være rigtigt, at man ikke kan blive i nærmiljøet i ens alderdom? Når man bliver gammel og kommer i den situation, at man skal på plejehjem, så oplever vi som pårørende, at man ikke har brug for mere specialpleje end man allerede har i dag. Det der er væsentligt, er kærlig omsorg og tryghed. Vi appellerer til politikerne om at tænke sig om en ekstra gang, inden man lukker sådan et godt sted.

De mindste børn i Ulbjerg havde fokus på musespor ULBJERG: Den private dagpleje i Ulbjerg Dagplejen Fjordglimt havde i sidste uge fokus på mus - og havde i bogstaveligt forstand masser af mus på bordet! Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening havde i uge 37 inviteret alle skoler, børnehaver og andre dagtilbud på spændende oplevelser og læring i naturen med udgangspunkt i dette års tema ”Naturen hvor du bor”. Denne invitation havde

KVALITETSMØBLER FRA MOGENS HANSEN HAR SIDEN 1961 VÆRET KENDT FOR DE STOLTE TRADITIONER FOR KVALITETSHÅNDVÆRK OG GODE RÅMATERIALER - PRÆSENTERET I UDSØGT OG KLASSISK DESIGN!

- Kampagnetilbud i september og oktober F.eks. Flot og let lænestol, hvis

design udspringer af en tidligere Mogens Hansen klassiker tilbage fra 1961

Normal pris kr. 13.156.-

Kampagnepris kr. 9.999.Eller...

Sofa, som er tænkt for at forene klassisk og tidløst design med den stigende efterspørgsel efter en dybere og komfortabel sofa til tidens stuer, der afspejler en mere uformel livsform.

kr. 12.999.3 pers. Normal pris kr. 22.650.- Kampagnepris kr. 15.999.-

den private dagpleje i Ulbjerg Dagplejen Fjordglimt taget imod, og den private dagplejer Christina Ambrosius havde sammen med børnene valgt at lære lidt mere om det lille hurtige dyr - musen. - Jeg er uddannet pædagog med Natur/Friluft som linjefag, så jeg ved hvor vigtigt det er for børn at komme ud i naturen og få skønne naturoplevelser - og her i dagplejen er vi også ude dagligt, da det giver sunde og ikke mindst glade børn, fortæller Christina Ambrosius, børnene i dagplejen og jeg får masser af oplevelser i naturen, og vi forundres over mange små ting i det daglige, når vi er på tur, men selvom jeg selv har masser af idéer til naturoplevelser med børnene, så er det jo dejligt at få lidt nyt inspiration fra Friluftsrådet. Hver dag i sidste uge hav-

Grundlagt 1927 -stadig på vej

VI ER EN VIDEL ERAF EN DEL AF

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk Åben: Man.- tors. 9.30 - 17.30 • Fre. 9.30 - 18.00 • Lør. 9.30 - 12.30

En af de små poder på sporet af en mus.

de dagplejebørnene masser med mus at gøre; de var bl.a. på muse-safari i skoven flere gange, hvor de fandt masser af tegn på, at der lever mange mus i den skov, de færdes i. De fandt muse-huller i skovbunden og mange fint afgnavede grankogler, som musen rigtig godt kan lide. - Sammen er børnene og jeg blevet enige om, at musene i skoven holder mange musefester med alle de afgnavede grankogler, vi fandt, siger dagplejer Christina Ambrosius og tilføjer: Vi snakkede også meget om, hvad musene ellers spiser - og de er slet ikke så kræsne - de kan bl.a. også lide hindbær og brombær, som også findes i skoven. Dagplejebørnene kan også rigtig godt lide hindbær og brombær, men de bliver røde om munden når de spiser bær - og så kom vi til at snakke om, om musen også bliver rød om munden, når den spiser bær? Dette spørgsmål har vi dog ikke kunnet finde svar på endnu!! Børnene var også meget produktive i ugens løb og fik lavet forskellige udgaver af mus, de sang også masser af muse-sange og de ved efterhånden en hel del om det lille hurtige dyr. I den kommende tid skal dagplejebørnene smage på mange af naturens fristelser, for naturen bugner lige nu med masser af skønne bær og frugter.

H

2 pers. Normal pris kr. 18.116.- Kampagnepris

Møblerne er monteret med ”Crisscross” - en særlig vævning i 89% uld og 11% polyamid. Det giver tekstilet en dybde, som næsten skaber en tredimensionel effekt og efterlader et indtryk af tekstil vævet i flere lag.

kes tæpper, ses fjernsyn og meget mere. Der er duften af nybagt brød og ofte en varm leverpostej til frokost. Og man er begyndt at glæde sig til duften af nylavet mad, når hjemmet fra 1.oktober skal til at lave maden selv. Her er der nærvær og altid personale til stede, og vi ser at personalet er gode til at få beboernes funktionsniveau op, så de deltager aktivt i hverdagslivet, de hjælper til i køkkenet, dækker borde og henter blomster i haven, så der altid er friske blomster på bordene. Alt sammen noget der er med til at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære, samt med til at give de gamle indhold i hverdagen. Søndervang har en kælen kat, sansehave, hønsegård, fuglevoliere og et dejligt

FRerreg r A ård kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 38 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 38 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement