Vesthimmerlands Avis nr. 28 - 2024

Page 1


revlingefesten

A13 ved

Af Ture Damtoft

HVAM: Omkring klokken syv mandag morgen skete der et alvorligt færdselsuheld på Hovedvej 13 mellem Aalestrup og Møldrup ved afkørselen til Hvam. En kvinde blev kvæstet ved uheldet.

Vejen var spærret i et

Hvam spærret

par timer, hvorefter politiet dirigerede trafikken indtil omkring klokken 13.30, da en lastbil var trukket fri af rabatten og vejen rengjort. At trække lastbil og anhænger fri gav udfordringer, fordi bugserlastbilen, der var sendt til stedet, skred på vejen flere gange, inden man fandt den rigtige

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

vinkel.

Vagtchef Mikkel Lousdal, Nordjyllands Politi, oplyste kort inden deadline på Vesthimmerlands Avis, at føreren af personbilen er en kvinde, der blev kørt til Aalborg Universitetshospital i ambulance med politieskorte. Hun blev indlagt i kritisk, men stabil tilstand.

Hovedvej 13 ved afkørselen til Hvam var spærret i to timer mandag morgen på grund af et færdselsuheld, hvor en kvindelig fører af en personbil blev kvæstet.

fra 15. juli til 27. juli - begge dage incl. Men vi er klar igen fra mandag den 29. juli

Ring for nærmere aftale - eller besøg butikken, hvor der er åbent: Mandag + Torsdag kl. 13.00 - 17.00 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Naturens

magi set

af fotograf i Hvilsom

Sommerudstilling klar i Galleri

Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Lørdag formiddag havde bestyrelsen i Galleri Aalestrup igen inviteret til fernisering.

Hver anden måned bliver galleriets udstilling fornyet. De faste udstillere rokerer, og der kommer nye ting på standene, og der er altid nye udstillere som er klar til at vise deres kunst i det hyggelige galleri på Torvet i Aalestrup.

Lørdag formiddag blev dørene åbnet og mange kikkede ind. Formanden for

galleriet, Ole Bundgaard, bød velkommen til galleristerne og gæsterne.

“Naturens Magi”

En af de nye udstillere er Sten Søndergaard, Hvilsom, som udstiller fotoserien “Naturens Magi”. Sten Søndergaard er uddannet journalist. Han har arbejdet med fotografi kunstnerisk og professionelt siden han som 14-årig købte sit første kamera. Motiverne til fotoserien

“Naturens Magi” har Sten Søndergaard hentet ude-

LECA - FUNDA BLOKKE

Fabrikspriser

Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget

Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup. eller budnets kundeservice på tlf. 99 12 83 31 mandag-torsdag kl. 8.00-14.00, fredag kl. 8.00-12.00

Bor du nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher.nu/reklamation eller reklamation@dnmh.dk eller kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fredag kl. 8.00-14.00, mandag kl. 9.00-12.00

lukkende i naturen, der efter hans opfattelse rummer skjult intelligent liv, usynlige lag og ikke mindst en gammel urkraft eller magi, som moderne mennesker for længst har mistet evnen til at føle og erkende. - Ideen om en grundlæggende, skabende kraft, der gennemsyrer naturen og som står bag de love, naturen følger, er ikke ny, fortæller Sten Søndergaard. Den

danske fysiker H.C. Ørsted, der i dag er mest kendt som elektromagnetismens fader, udgav i 1849-50 bogen “Ånden i Naturen” i to bind, hvor han beskriver netop naturens iboende kraft. Sten Søndergaards fotos er på sin vis en nutidig videreførelse af Ørsteds tankegang. Ligesom Ørsted dengang arbejdede med noget helt nyt, nemlig elektriciteten, bruger Sten Sønder-

Politiadvarsel mod sommerens tyveknægte

Vicepolitiinspektør opfordrer til indbrudssikring

POLITI: Selvom risikoen for at blive udsat for indbrud har været faldende set over en årrække, så har Nordjyllands Politi fortsat fokus på området – og opfordrer til, at man som borger beskytter sig.

For indbrud har nemlig en tendens til at komme i bølger, f.eks. via omrejsende kriminelle, der i kort tid

er aktive i et område, advarer vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Niels Kronborg.

- Det er, sagt på godt nordjysk, bare rigtig træls at komme tilbage fra en god ferie og så konstatere, at ens hjem har været udsat for et indbrud, sigervicepolitiinspektøren, der opfordrer til, at man giver sin bolig et

gaard moderne avanceret digital teknik til at anskueliggøre nye lag i motivet, og på den måde lade os ane naturkraften, eller som Sten Søndergaard foretrækker at kalde det: “Naturens Magi”.

- Alle billeder i fotoserien “Naturens Magi” sælges som unika, siger Sten Søndergaard. Hvert billede er en original, der kun er printet i ét enkelt eksemplar.

Når billedet bliver solgt, slettes den digitale fil, der er grundlaget for printet. Billedet kan derfor ikke genskabes, genprintes eller genoptrykkes. Hvert billede i fotoserien er personligt signeret af Sten Søndergaard. Den nye sommerudstilling kan ses i galleriet indtil september, hvor der igen er nye kunstnere, som er klar til at udstille i Aalestrup.

Vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Niels Kronborg, giver gode råd.

sidste tjek, inden man damper af på sin velfortjente sommerferie. De gode, lavpraktiske råd er at få huset til at se beboet ud. Man kan lade lys og radio tænde og slukke automatisk via tænd- ogsluk ure, og det er godt at låse sit skur og rydde haven for redskaber. Husk også at låse døre og vinduer og sørg for, at værdier ikke umiddelbart kan ses udefra.

- Og så er godt naboskab et solidt værn mod indbrud, kig efter naboen bolig, når de er på ferie – og aftal med dem, at de ser efter jeres,

når I tager afsted, opfordrer Niels Kronborg. Vicepolitiinspektør Niels Kronborg oplyser, at politiets patruljetjeneste er ekstra opmærksomme på indbrud hen over sommerferieperioden, når de patruljerer i det nordjyske, ligesom efterforskere er klar til at forfølge de spor, som indbrud eller observationer kaster af sig. - Jeg vil også gerne opfordre nordjyderne til, at de straks henvender sig til os på telefon 114, hvis man som borger ser noget, der “stikker ud” i ens lokalområde, siger Niels Kronborg.

Det gamle slagteri i Aalestrup rives ned i

Men enkelte historiske bygningselementer bevares

AALESTRUP: Med byrådets godkendelse af helhedsplanen for Aalestrup, kan det praktiske arbejde sættes i gang.

- Nedrivningen af bygningerne på slagterigrunden forventes påbegyndt i efteråret, siger planlægger Merete Bach Hansen, Vesthimmerlands Kommune.

Kommunen er i gang med at undersøge mulighederne for at bevare enkelte bygninger og bygningsdele.

Særligt fokus har pladsen ud mod Busgade med en pergola dannet af murværk, betongulv og dele af stålkonstruktionen i loftet i det tidligere kølehus.

Pergolaen skal sammen med jernbaneskinnerne, der stadig anes i asfalten ved Busgade, bidrage til historiefortællingen om det tidligere slagteri, og markere forbindelsen gennem området.

- Derudover kigger vi ind i mulighederne for at omdanne den tidligere staldbygning og aflæsningsrampe til urbant street mekka som nyt samlingspunkt for gadeidræt og street kultur – særligt for byens børn og unge, siger Merete Bach Hansen.

Områdefornyelsesprogrammet for Aalestrup har en budgetramme på 5.976.000 kr. Områdefornyelsen finansieres med kommunale og statslige midler, hvoraf den statslige refusion udgør 60 pct. af de refusionsberettigede udgifter i indsatserne.

Vesthimmerlands

Kommune bidrager med 2.390.400 kr. og der søges statslig refusion på 3.585.600 kr. hos Social- og Boligstyrelsen.

Hele det samlede projekt forventes gennemført i løbet af de kommende fem år.

Ingen forandringer i brugsen i Aalestrup

Uddeler Steen Timm glæder sig over den gode vækst

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: For kort tid siden meldte Coop ud omkring mange ændringer i organisationen. Det sker som led i en spareplan, hvor 54 butikker i hele landet lukkes eller sælges.

19 butikker lukkes, mens 35 butikker er solgt til Salling Group.

SuperBrugsen i Aalestrup berøres ikke af planerne, og vil fortsætte som hidtil.

- Det er supergodt at vi bliver i Aalestrup som SuperBrugsen, siger uddeler Steen Timm.

Han siger, at butikken

er i god vækst takket været indbyggerne i byen og oplandet omkring Aalestrup.

- Butikken har en god slagterafdeling med slagtermester Martin Borris i spidsen, som leveret et godt udvalg af færdige retter klar til ovn, og et godt udvalg af kød.

- Vi har fokus på, at vores personale gør en god indsats for at kunderne får en god oplevelse, når de kommer i butikken. Og den lokale butik i Aalestrup har en fin omsætning, lyder det fra uddeler Steen Timm. SuperBrugsen i Aalestrup har plus på omsætningen, og klarer sig godt i

forhold til både sidste år og dette års budget.

Nye planer

Der arbejdes med at have en mindre lagerbeholdning, så alle varer i grove træk, kan være ude i butikken. Særligt processerne omkring frugt/ grønt og pålæg arbejdes der med for at mindske spild, som stadig udgør et for højt beløb i driften.

- I forbindelse med optimeringen af Coops drift er der ekstra fokus på, at budgetter overholdes. Særligt personaleomkostninger skal der holdes øje med, og at der er den mest optimale sammensætning af personalegruppen, lyder det fra uddeleren.

Super Brugsen har planer om at oprette en scanselv-kasse til efteråret.

Butiksrådet har netop holdt møde og besluttet flere tiltag, f.eks. vil man gentage succesen fra sidste sommer, med en lørdag i august, hvor der er aktiviteter for hele familien.

Vinmand holder

SuperBrugsens tidligere mangeårige uddeler, Per B. Mortensen, som i en periode har fungeret som vinmand i butikken, fratræder sin stilling til august for at få mere fritid.

Uddeler Steen Timm glæder sig over, at der ikke skal
Slagteribygningerne ved Busgade i Aalestrup nedrives i løbet af efteråret. Enkelte elementer vil dog blive bevaret af historiske hensyn. (Arkivfoto)

Projektet for Aalestrup er nu godkendt og de fem indsatsområder sættes i gang i efteråret.

delse med kommunens ønske om at opkøbe arealerne.

Mennesker mødes

Formålet med en områdefornyelse er, at igangsætte udvikling og omdannelse af problemramte byer og boligområder for at gøre dem attraktive for bosætning og for at styrke grundlaget for private investeringer.

Områdefornyelse kan bruges til fysiske tiltag som eksempelvis: Indretning og forbedring af torve og pladser, trafikale foranstaltninger, klimatilpasning samt sociale og kulturelle indsatser.

Overordnet handler det om udvikling af alt det, der er mellem husene, og som er på offentligt ejet område.

Det er udvikling af det fælles, der hvor byliv og natur udspiller sig, og hvor mennesker møder hinanden.

AALESTRUP: Et områdefornyelsesprogram for Aalestrup bymidte, der blandt andet omfatter den tidligere slagterigrund og banearealet, blev fremlagt på det seneste byrådsmødet i Vesthimmerlands Kommune til endelig godkendelse.

Så nu kan man gå igang med at gennemføre planen i flere etaper i de kommende fem år.

Vesthimmerlands Kommune været i gang med udviklingen af Aalestrup gennem først ”Udviklingsplanen Aalestrup - en by i bevægelse” fra 2022 og

siden helhedsplanen, hvor slagterigrunden i midtbyen indgår.

Udviklingsplanen bygger på en grundig brugerinvolvering, med workshops og bylivskontor i Aalestrup.

- Det omfangsrige arbejde med at kortlægge ønsker hos byens borgere har været udgangspunktet for først helhedsplanen og nu områdefornyelsesprogrammet for Aalestrup, fortæller planlægger for projektet, Merete Bach Hansen.

De fokusområder som først blev grundigt beskrevet i udviklingsplanen, blev uddybet i helhedsplanen, indenfor det gældende projektområde.

Hvor udviklingsplanen fokuserede på Aalestrup som helhed, var helhedsplanen en uddybning af mulighedsrummet for udvikling af slagterigrunden i forbin-

10. april blev der holdt borgermøde og fælles workshop i Aalestrup. En række engagerede borgere mødte op til en snak omkring arbejdsbordene. Derudover var EFFEKT Arkitekter og Vesthimmerlands Kommune til stede.

- Foruden de gode input fra dagens arbejde har vi modtaget flere e-mails fra borgere, som ikke havde mulighed for at deltage på dagen, eller som efterfølgende havde mere at tilføje. Generelt er byens borgere rigtigt glade for Torvet. Torvet er ubetinget byens bedst fungerende byrum, et kulturelt samlingspunkt og stedet hvor man møder sin nabo, og tilfældigt kommer forbi arrangementer.

Bilfri by

Områdefornyelsen koncentrerer sig primært om udvikling af det gamle slagteriområde. Derfor talte vi meget om, hvor vigtigt det er, at knytte en forbindelse til det lokale liv på Torvet, uden at “punktere” det ek-

sisterende knudepunkt, og at skabe naturlige forbindelser fra det byliv, som fungerer i dag og til de nye, kommende byrum, siger Merete Bach Hansen. Fælles for grupperne var en bekymring for trafikken i byen. Flere foreslog en ”ombytning” af Busgade og Himmerlandsstien på stykket, der løber nord for slagteriområdet, for at få en bilfri by. Derudover var der mange gode ideer til aktiviteter i byen, om hvordan der kan arbejdes med mere tryghed i gadeforløb, og om hvordan Aalestrup kan udbygge sin forbindelse til friluftslivet og generelt det aktive hverdagsliv, hvor man naturligt møder sin nabo og får lyst til at opholde sig på vej fra A til B. - Der var flere fællesnævnere på kryds og tværs af grupperne. Workshoppen gav på fineste vis et overblik over både ønsker, bekymringer og drømme. Heldigvis var der flest drømme for byens udvikling og fremtid. Mødesteder, tryghed, gode forbindelser og aktiviteter er nøgleordene, der gik igen i diskussioner og på kort og post-its. Aalestrups borgere vil gerne mødes uformelt og kunne bevæge sig nemt på tværs af byen. Vi oplevede generelt et stort engagement og vilje hos de fremmødte. Der er bestemt meget at bygge videre på i udviklingen af Aalestrups bymidte. Der skal skabes tryghed på gaden i vores by med god belysning og forbindelser på tværs. Vi har på baggrund af workshoppen udvalgt fem indsatsområder, som vi mener favner tilbagemeldingerne bedst muligt, siger Merete Bach Hansen. De fem indsatsområder er slagteriet, ændring af Busgade, ny friluftspark, lommepark ved Vestergade og nyt liv til byparken.

Arkitekterne Katrine Lyn Andersen og Barbara le Maire Wandall fra Effekt sammen med planlægger Merete Bach Hansen fra borgermødet i april.

Simested,

Testrup og Østerbølle:

Organist ansat i tre kirkesogne

SIMESTED/TESTRUP/ ØSTERBØLLE: I de senere måneder har menighedsrådene ved kirkerne i Simested, Testrup og Østerbølle søgt efter en organist.

I mellemtiden har Karsten ”Korbuks” Hansen fra Støvring fungeret som vikar.

Nu er der en ny organist, Peter Stoffersen, på plads og han indtog orgelbænken i Simested Kirke til gudstjenesten i søndags.

Peter Stoffersen er 37 år og arbejder som farmaceut på Sygehus Apoteket i Aalborg.

Han har for nylig taget sin organisteksamen fra Vestervig Kirkemusikskole.

Ind imellem har han været vikar i forskellige kirker på egnen, bl. a. i Astrup og Ro strup. - Jeg søgte stillingen, da jeg fandt, at det ville være en spændende opgave, som passer mig fint, også tids mæssigt, så jeg stadig kan varetage mit job i Aalborg. Kirkegængerne i Sime sted var, efter gudstjenesten i søndags, inviteret på kaffe og brød i Sognehuset for at hilse på Peter Stoffersen. Der var rigtig mange mødt op til gudstjenesten, og samtidig var der barne dåb, så det blev en festlig start for den nye organist. Næste opgave, der ven ter Peter Stoffersen, er en aftengudstjeneste i Testrup Kirke på søndag.

I Ulbjerg er man glade for at arbejde frivilligt

Frivillige lægger også mange timer udenfor byen

Af Hanne Monrad

ULBJERG: Juni har været

en travl tid for de frivillige i Ulbjerg. - For de fleste kommer det

ikke som en overraskelse, at frivilligheden er kæmpestor i Ulbjerg, men særligt

i juni har områdets beboere bestemt ikke ligget på den lade side, fortæller Maria Frandsen.

Ikke nok med, at der både er afviklet to store lokale arrangementer, Mudderkidz og Kringlefest, så har flere frivillige også hjulpet udenbys til Skive Festival, og i den forløbne weekend som vagter til Hærvejsløbet i forbindelse med Snapstinget.

Samlet set har det altså givet mere end 1800 timers frivilligt arbejde, ifølge de frivilliges egne opgørelser.

Arbejdet er fordelt over tre dage til Skive Festival, Mudderkidz, Kringlefestugen og sluttelig som frivillige vagter til Hærvejsløbet i Viborg lørdag.

Dette er selvfølgelig udover de daglige frivillige bedrifter i områdets foreninger.

Jo- når der er brug for frivillige hjælpere, så træder Ulbjerg-borgerne til.

Kære Anja og Jens Jørn

Hjertellig tillykke med sølvbrylluppet på onsdag. Vi glæder os til at fejre jer. Kærlig hilsen jeres familier

Vores forældre Anja og Jens Jørn

Nielsen har sølvbryllup

Derfor vil vi gerne invitere til morgensang på Spanggaarden, onsdag den 17. juli kl. 7.30.

Hilsen Simon og Kristian

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”. Billede + 10 ord koster 200.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
Peter Stoffersen var på plads ved orgelet til gudstjenesten i Simested Kirke i søndags.
En gruppe frivillige i Ulbjerg på vej til arbejdet!

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Søndag den 14. juli

7.s.e. Trinitatis

Aalestrup 10 00

Gedsted 11 00

Fjelsø ingen

Vesterbølle

ingen

Hvam 10 30

Tostrup

ingen

Roum ingen

Ulbjerg

09�00

Låstrup ingen

Lynderup ingen

Hersom ingen

Klejtrup 09 30

Vester Bjerregrav 11 00

Simested ingen

Testrup 19 30

Østerbølle ingen

Skals 10 30

Årets studenter fra Vesthimmerlands Gymnasium

HF:

Sloth

3t Regitse Mogensen

3t Sainthami Ranganathan

3t Selma Brøner Kidmose

3t Signe Østergaard Laibjørn

3t Silas Zander Hedegaard

Hvornum ingen Snæbum ingen Hvilsom

1p Joachim Marinus Damgaard Nygaard Andersen

2p Camilla Dalsgaard

Christensen

10�15

Rørbæk ingen

Grynderup

ingen

Stenild 09 00

Kgs Tisted ingen

Binderup 10 30

Durup ingen Ullits ingen

Svingelbjerg ingen

Foulum 09 00

Louns ingen

Alstrup

ingen

Strandby 10 30

Farsø

10�30

Aars 09 30

Gislum ingen

Vognsild 11 00

Haubro ingen

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk

hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

2q Rebecca Janner-Lauritsen

2q Sofie Kaldahl Jensen

2p Catrine Ella Lykkegaard Lassen

2p Daniel Skjoldborg

Petersen

2p Emilie Sæderup Westergaard

2p Freja Skov Korgaard

2p Laura Ottsen Strauss

2p Laura Rokkedal Nielsen

2p Lea Utzen Daugaard

2p Line Vittrup Hansen

2p Mathias Christensen

2p Mette Wodstrup

2p Natasha Kolmorgen

Glerup

2p Nicklas Dahl Larsen

2p Nynne Baade Kirk

2q Caroline Lepp Rasmussen

2q Emma Rostved Nielsen

2q Isabella Thomsen

2q Joudi Resho

2q Kevin Colin Nørgaard

Petersen

2q Marie Johansen Stuhr

2q Noor Kalab

2q Oskar Stisen Nielsen

2q Peter Kjeldsen

2q Rasmus Frederiksen

2q Sophie Frederikke Plagmann

STX:

3k Amalie Filbert Andersen

3k Amalie Kragh Bertelsen

3k Andreas Hessner Larsen

3k Bayan Bay

3k Bertram Lawrence

3k Bianca-Maria Vieriu

3k Else Sigrid Sørensen

3k Emma Kongsbak Mathiasen

3k Hassan Raad Al-Djanaby

3k Jacob Brix Jensen

3k Josefine Holm Andersen

3k Julie Hygom Christensen

3k Julie Würtz Rybjerg

3k Kajsa Celine Kristensen

3k Karoline Bohl Rosengreen

3k Line Dam Ibsen

3k Magnus Bloch Toftemann Thomsen

3k Maria Engsig

3k Nicoline Gjøe Larsen

3k Therese Teglvig Pedersen

3k Zenia Kjeldahl Jensen

3s Alberte Tollestrup

Pedersen

3s Amalie Buus Iversen

3s Amalie Rold Hole

3s Anes Mehmedovic

3s Anne Frendrup Jakobsen

3s Camilla Bech

3s Caroline Mathilde Madsen

3s Cecilie Dybdal Baandrup

3s Cornel Anders

3s Elna Borrisholt

3s Frederik Hansen

3s Frederikke Djørup

Sørensen

3s Frederikke Nørtoft

Pedersen

3s Frida Ella Thorbøll Ørbæk

3s Helena Mortensen

3s Katrine Olesen

3s Katrine Sommer Pedersen

3s Laura Jespersen

3s Laura Havbro Lynnerup

3s Louis Therkel Abel

Gustav Olsen

3s Lykke Margrethe Ladekarl Andersen

3s Lærke Bang Aldberg

3s Magnus Kjær Jensen

3s Marianna Dissing

3s Mathilde Langdahl Kvist

3s Nastia Shevchenko

3s Sara Præsius Pilgaard

3s Sarah Buchholz Nielsen

Nielsen

3t Sine Bjerregaard

3t Sissel Marie Traberg

Bugge Malmkjær

3t Stephanie Korgaard Knudsen

3u Anders Skovhus Tøttrup

3u Ane Bang Gam-Jensen

3u Ane Johanne Wraae Ebbensgaard

3u Anna Thorup Degn

3u Caroline Lykke Larsen

3u Filippa Bredfort Berge

3u Ingeborg Christensen

3u Jacob Thomsen Sommer

3u Josefine Nygaard Christensen

3u Josefine Søndergaard Jørgensen

3u Karl Bloksgaard

3u Laura Skjoldmose Nielsen

3u Lykke Jensen

3u Magnus Borg Sørensen

3u Mathilde Dyhrmann Mathiasen

3u Oliver Liovic

3u Philip Gass Sibbesen

3u Sebastian Højgaard Jensen

3u Sille Kragelund Martinussen

3u Sofie Buus Jakobsen

3u Stine Myrup Pedersen

3u Stine Nielsen Vad

3y Anne Franzmann Springby

3y Anne Sofie Wøbbe Dalsgaard Christensen

Onsdag den 10. juli

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 11.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Grusomme mig 4

Torsdag den 11. juli

kl. 10.00-12.00 Rønbjerg Havn: Naturekspeditionen, Vild mad ved Limfjorden

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 11.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Grusomme mig 4

Fredag den 12. juli

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 11.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup. Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Grusomme mig 4

Lørdag den 13. juli

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

3s William Mortensen

3t Augusta Mørk Olesen

3t Emma Frederikke Elberg Kragelund

3t Emma Riis Vadsholt

3t Esajas Brønnum Hvorvarp

3t Frederik Sejr Dalsgaard

Pedersen

3t Frida Berg Andersen

3t Frida Marie Severinsen

Traberg

3t Jesper Gren Jespersen

3t Line Cecilie Jensen

3t Magnus Lundgren Christensen

3t Maria Bloch Steendahl

Nielsen

3t Marie-Luise Bogner

3y Basna Seif Eddin

3y Blessed Moo Chai

3y Ida-Marie Fuglsang Lund

3y Isabella Lykke Rasmussen

3y Josefine Dalsgaard Tolstrup

3y Laura Borg Andersen

3y Lavina Resho

3y Lisa Stougård Jensen

3y Maj Pedersen

3y Majuri Ananthan Thambipillai

3y Mathilde Fabricius Olsen

3y Sara Michelsen

3y Sara Marie Vinther Olesen

Vi tager ansvar for

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup. Åbent

kl. 10.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Grusomme mig 4

Søndag den 14. juli

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 10.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Grusomme mig 4

Mandag den 15. juli

kl. 11.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup. Åbent

Tirsdag den 16. juli

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 11.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

Onsdag den 17. juli

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 11.00-17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

3t Mikkel Emil Dybdal

Kynæb

3t Nicoline Vium Dyrman

3t Rasmus Laigaard Skals

3y Sascha Kjær Kold

3y Silke Carøe Klitgaard Petersen

3y Tessa Binderup-Nielsen

Åbningstider i sommerferien

Kontoret er åbent mandag, onsdag, torsdag, og fredag. Lukket tirsdage i uge 27-31

Telefon 98 64 12 55 er åben

kl. 8.00 - 14.00 alle hverdage

Kontor
Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker
Hanne Monrad Salgskonsulent

Klar til Revlingefest i Møldrup

Den første Revlingefest i Møldrup blev holdt i august 1972. Siden har byfesten været et festligt højdepunkt hver sommer, naturligvis med undtagelse af de to år med Corona.

Også i år har Revlingekomiteen lagt sig i selen og har med et stort arbejde, igen fået arrangeret en Revlingefest for byens borgere med et omfattende program, som gennemføres på traditionel vis, i uge 30 - fra søndag, 21. juli til og med lørdag, 27. juni.

Det bliver en uge med fart over feltet - med alt fra bankospil til sportskampe, børneaktiviteter, bilorienteringsløb, traktortræk, Mørkedaleløb og meget andet - og med plads til samvær og godt humør. Revlingefesten er for alle - for byens og egnens borgere, og dem som er flyttet fra Møldrup, men som kommer hjem for at være sammen med venner og familie. Revlingefesten er stedet hvor man mødes... God fornøjelse!

SØNDAG D. 21. JULI

MANDAG D. 22. JULI

TORSDAG D. 25. JULI

FREDAG D. 26. JULI

Revlingekomiteen inviterer til byfest

Revlingekomitéen byder igen i år velkommen til Revlingeugen for borgere i Møldrup og omegn.

I år er temaet OL, og dette vil naturligvis skinne igennem ugens forskellige arrangementer i OL-faklens lys.

Så 3-2-1- start lad budskabet løbe gennem byen og lad os samle alle Møldrups ”atleter”.

Traditionen tro vil Rev-

lingefesten blive skudt i gang med et stort Revlingebanko søndag i uge 29 og slutte af med Revlingebal lørdag i uge 30. Ugen vil bestå af traditionsbundne arrangementer såsom bilorienteringsløb, cykelløb, traktortræk og Mørkedaleløb. Grundet hal byggeri skal volleyball i år spilles på græs på festpladsen, ligesom fodbold bliver rykket

over på festpladsen. Vi håber på den måde at kunne samle alle revlingeugens ”atleter” på festpladsen.

I ægte OL stil er der naturligvis kommet nye discipliner som i kan konkurrerer i, heriblandt FIFA turnering mandag før åbentrække-& gade/familiefodbold. Ligeledes har Gymnastikforeningen sørget for nye træninger til ugens løb. Derudover vil Billard klub-

Skal du holde fest?

Få maden ud af huset

- eller hold festen hos os!

I Hersom Forsamlingshus laver vi mad fra det gode danske køkken, hjemmelavet af de bedste råvarer indkøbt hos vores faste leverandører.

Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten.

Vi tilbyder:

→ Selskabsmenuer

→ Anretninger

→ Selskabsbuffet

→ Tapas

→ Diverse

→ Special menuer

Udlejning af:

→ Pølsevogn

→ Slush-ice

→ Hancock fadøl

ben holde åbent hus i stationsbygningen onsdag,- så kig endelig forbi.

Et af sidste års nye tiltag var en kæmpe succes og derfor gentager vi selvfølgelig seniorfesten tirsdag, billetter kan købes ved købmanden Møldrup.

Der vil i år være mulighed for at sparer penge på billetten til afslutningsceremonien (revlingebal) ved køb før uge 30 ved købmanden i Møldrup.

grammet i avisen eller på vores sociale medier, hvor der vil være konkurrencer i løbet af ugen.

ligt at betale med 1000 kr. sedler i løbet af Revlinge ugen.

takke de øvrige komité

medlemmer, foreninger, sponsorer, virksomheder og frivillige, der bidrager med arbejdskraft, økonomisk støtte og materiel både før, under og efter Revlingefesten. Uden denne støtte ville det ikke være muligt at kunne afholde en byfest som den Revlingefesten er i dag.

Der skal lyde en særlig tak til de sponsorer, foreninger og personer der hjælper år efter år.

tilbage.

Til slut vil jeg ønske jer en god Revlingefest. Jeg glæder mig til at hilse på jer til ugens arrangementer og ikke mindst bag baren.

På vegne af Revlingekomiteen 2024, Frederik Tolstrup Albertsen, Formand

Vi ønsker alle en go’ Revlingefest!

Én af Skandinaviens førende producenter af kvalitetsmøbler, man har råd til

Søndag d. 21. juli

Kl 13:30

PROGRAM 2024

REVLINGEFESTEN I MØLDRUP

Fredag d. 26. juli

Bankospil i Møldrup Hallen

Mandag d. 22. juli

Kl. 13.30-16:00

Kl 14 00

Kl 15:00-16:00

Kl 17:00-22:00

Kl 00:00

Kl 9:00-10:00

Kl. 15:30

Kl. 17:00

Kl. 02:00

FIFA-turnering Festpladsen åbner

Cycling v Møldrup Hallen Åben række og gade/familie fodbold Festpladsen lukker

Tirsdag d. 23. juli

Kl. 9:00-10:00

Kl. 12:00

Kl 18:00

Kl 18:30

Kl 21:00

Kl 01: 00

Power by CD v. Møldrup Hallen

Seniorfest i Møldrup Hallen

Cykelløb Festpladsen åbner

Beerpongturnering Festpladsen lukker

Onsdag d. 24. juli

Kl 9:00-12:00

Kl 12:00

Kl 13:00

Kl 13:00

Kl. 17.30

Kl. 17.30-20:00

Kl. 00:00

Billard i Stationsbygningen

Petanqueturnering v Torvet

Krolfturnering

Kroketturnering

Volleyballturnering

Festpladsen åbner. Guldgravning Festpladsen lukker

Torsdag d. 25. juli

Kl. 16.30-18.30

Kl 16 30

Kl 18 30

Kl. 22:00

Kl. 01:00

Bil-O-Løb start på Torvet

Handelsstandsforeningen og

Revlingekomiteen serverer gratis

grillmad Ølvognen åbner på Torvet

Festpladsen åbner

One Man spiller i teltet

Festpladsen lukker

Søndag d. 21. juli

Puls og styrke v Møldrup Hallen

Festpladsen åbner

Traktortræk Festpladsen lukker

Lørdag d. 27. juli

Kl 8 30-9:00

Kl 9 30-11 00

Kl 9 30

Kl. 10:00

Kl 10:00

Kl 11:00

Kl 11 30

Kl. 15:00

Kl. 17.30

Kl 18:00

Kl 19:00

Kl. 01:00

Kl 02:00

Tilmelding til Mørkedaleløbet på

Torvet

Mørkedaleløbet

Handelsstandsforeningen serverer gratis kaffebord

Tombola og ølvognen på Torvet Hestevognskørsel m Birken

Motorcykler fra MC Bethesda Festpladsen åbner

Havetraktort ræk

Kokassebingo

Fjernstyrede biler m. Aalestrup RC Festpladsen lukker

Dørene åbner til Revlingebal Årets Revlingebal starter: Uddeling af årets borger, vinder af Bil-O-Løb, nittelodder mm Fællesspisning

Roulet og DJ spiller op til dans

Natmad v. Møldrup Hallen Revlingebal 2024 slutter

REVLINGEPOSTEN 2024

Revlingeposten profilerer Revlingefesten i Møldrup og udgives af Vesthimmerlands Avis i samarbejde med Revlingekomiteen.

Tekst: Frederik Tolstrup Albertsen og Hanne Monrad Foto: Revlingekomiteen/ Vesthimmerlands Avis Produktion og tryk: Vesthimmerlands Avis og OTM Oplag: 12.000 ekspl.

Revlingebanko med fine gevinster

REVLINGEFEST: Det første punkt på et omfattende ugelangt program til årets Revlingefest, er det store Revlingebanko, som man kan deltage i søndag, 21. juli i Møldruphallen. Arrangementet finder sted om eftermiddagen, så både børn og ældre kan være med, og der er virkelig noget at vinde, hvis man møder op. Allerede fra kl. 12.00

REVLINGE BANKO

REVLINGE BANKO

SØNDAG D. 21. JULI KL. 13.3 I MØLDRUP HALLEN

DØRENE ÅBNER KL. 12.00

SØNDAG D. 21. JULI KL. 14.00 I MØLDRUP HALLEN DØRENE ÅBNER KL. 12.30

SAMLET GEVINSTSUM CA. 22.000 KR.

BANKO

kan man møde op, for i god tid at finde de rigtige plader. Udover det traditionelle banko med pladespil om pengepræmier, er der også mange andre muligheder for gevinster. Der er Københavnerspil, Grønlænderspil, Solobingo og derudover det populære Kineserspil med flotte præmier, sponseret af lokale virksomheder. Der er en gevinstsum på ca. 22.000 kr. udover mange andre præmier, der er på spil. Arrangørerne lover, at der vil være salg af kage og drikkevarer og håber, at der bliver god tilslutning som sædvanligt til et godt gammeldags bankospil og ikke mindst en hyggelig eftermiddag for deltagerne. Det er Møldrup Tostrup Idrætsforening, der i samarbejde med Revlingekomiteen står for arrangementet.

Jensens Køreskole

KØBENHAVERSPIL:

PLADEPRIS: 10 KR.

PLADEPRIS: 10 KR

50 KR. PÅ RÆKKE

200 KR. PÅ PLADEN

Der spilles om følgende gevinster:

KØBENHAVERSPIL: 50 KR PÅ RÆKKE 200 KR PÅ PLADEN

Der spilles om følgende gevinster:

2x 1000 kr.

2x 1000 kr

6x 500 kr.

6x 500 kr

6x 400 kr

6x 400 kr.

6x 300 kr.

6x 300 kr

6x 200 kr

6x 200 kr.

50 kr. på rækken

KINESER I OG II

GRØNLÆNDERSPIL:

GRØNLÆNDERSPIL:

50 KR PÅ RÆKKEN

50 KR. PÅ RÆKKEN

1500 KR PÅ PLADEN (50 NR.)

1500 KR PÅ PLADEN (50 NR )

ELLER 200 KR

ELLER KR.

50 kr på rækken SOLOBINGO 3 CHANCER OG 21-SPIL

SOLOBINGO 3 CHANCER OG 21-SPIL

1X1000 kr.

1X1000 kr

HOVEDPRÆMIERNE ER SPONSORERET AF:

1X700 kr.

1X700 kr

HOVEDPRÆMIERNE ER SPONSORERET AF:

4X100 kr.

7X 1/2 kg. kaffe

4X100 kr 7X 1/2

7X2 fl. vin

7X1/2 fl. snaps

Traktortræk med de helt store maskiner

En begivenhed som gentages igen og igen

REVLINGEFEST: Møldrup Traktortræk har i mange år været et fast indslag ved Revlingefesten, og er en aktivitet som forbinder generationer og som giver fællesskab, kaldes en tradition.

-Vi kan derfor med stolthed igen i år byde dig, familien og vennerne med til Møldrup Traktortræk, fre-

dag den 26. juli, opfordrer Revlingekomiteen.

-Vi har inviteret både Specialtraktorer, Truck pullers, Super Standard og Landbrugsklassetraktorer til at prøve kræfter med ” Swot Niels” og hans Black Devil Slædeteam. Sidste år var publikumsantallet rekordhøjt med cirka 3.600 deltagere, og

derfor er trækket også et af de store trækplastre igen i år. Aftentrækket gennemføres med oplyst bane, når mørket falder på, og “Bambi” kommer med det store musikanlæg og giver den fuld gas, så alle kan høre, hvad der foregår. Efter trækket er der fest i teltet med DJ Bruno. Der

Møldrups egen tradition med Traktortræk er naturligvis også på programmet i år.

lægges op til en fantastisk aften, med Møldrups helt egen tradition, som ingen må gå glip af. Arrangementet finder sted på Nybovænget ved BMX banen.

Vi ønsker alle en god Revlingefest

UDLEJNING AF MINILÆSSER OG

Familieaktiviteter med havetraktortræk

TIPTRAILER

Er du træt af at læsse på og af med hånd?

Lej MA Bygs minilæsser og/eller tiptrailer, og slip for besværet.

Og skal det være endnu lettere, lej da tillige maskinføreren.

Priser for leje:

Minilæsser: 800,- pr. dag excl. moms (8 timer) plus forbrug

Tiptrailer: 500,- pr. dag excl. moms (8 timer)

Levering og afhentning af maskiner indenfor 20 kilometer fra Møldrup: 700,- excl. moms i tillæg til ovenfor angivne lejepriser.

Ved ønske om leje af maskiner, og eventuelt leje af fører, kontakt:

v/ Michael Andersen Skolegade 14

9632 Møldrup

Cvr. nr. 35 09 91 66

Tlf. 40 26 89 95

REVLINGEBAL REVLINGEBAL

Lørdag d. 27. juli

Dørene åbner kl 17 30 - Program fra kl 18 00

Gratis entré fra kl. 17.30 -19.00

Program: Velkomst - Præmieuddeling - Årets borger Fællesspisning - Musik og dans ved Roulet

Billetter kan købes hos Min Købmand i Møldrup fra uge 28 samt festpladsen i uge 30

Priser: 150 kr pr kuvert før uge 30 200 kr. pr kuvert i uge 30 +16 entré efter 21.00: 100 kr.

Stort program på Revlingsfestens sidste dag

REVLINGEFEST: Som sædvanlig holdes der bl. a. Mørkedaleløb og havetraktortræk ved Revlingefesten i Møldrup lørdag i uge 30. Festens sidste dag indledes med gratis kaffebord på torvet ved Jernbanegade, hvorefter Mørkedaleløbet starter.

Man kan også nå at købe lodder i tombolaen - og med lidt held, er der mulighed for at vinde nogle af de fine sponsorpræmier.

Desuden vil der blive mulighed for at sidde bag på en motorcykel, når MC Bethesda igen besøger Revlingefesten, eller få en tur i hestevogn. Det er som sædvanlig ”Birken” fra Skringstrup, der møder op med hestevogn.

Små maskiner

Havetraktortræk er blevet en fast og populær tradition ved Revlingefesten i Møldrup, så igen i år bliver der

mulighed for at fornemme duften af benzin og høre lyden af maskinernes brøl når havetraktortrækket starter kl. 11. på festplad sen. Det er ganske gratis at kigge på, og for deltagerne er der indvejning kl. 9.00. Et nyt tiltag i år er Ko kassebingo. Koen ankom mer kl. 11.30 og der er for inden mulighed for at købe lodder i baren.

Fjernstyrede biler I samarbejde med Aale strup RC, bliver der mulig hed for at afprøve forskel lige fjernstyrede biler på en bane.

Aalestrup RC er en klub med radiostyrede biler. Klubben startede i 2021 med et par store RC biler i skalaen 1:10, som kunne lånes af børn og unge... el ler barnlige sjæle, hvor man “basher” eller “tourer” mod hinanden på en min dre bane. Hvis man har sin egen fjernstyrede bil, er man velkommen til at medbringe den og ellers har klubben biler, der stilles til rådighed.

Havetraktortræk er blevet en populær tradition – og er igen på programmet ved Revlingefesten.

Anlæg og omlægning af græsplænen

Vi tager os af projektet fra start til slut

TAGBEHANDLING

• Tag • Belægning • Murværk

• Træværk • Ring og hør nærmere! 895,-

Vi udfører:

Op til 200 kvm. i grundplan

■ Havearbejde

Vi udfører:

■ Anlægsarbejde

■ Havearbejde

TAGBEHANDLING

• Tag • Belægning • Murværk

• Træværk • Ring og hør nærmere!

■ Anlægsarbejde

■ Fliserens

■ Fliserens

■ Algebehandling

Op til 200 kvm. i grundplan

■ Algebehandling

■ Stubfræsning

■ Stubfræsning

FLISERENS

Fliserens Vi

Vi renser belægninger/ fliser, så de næsten bliver som nye.

Elmevej 24 n 9632 Møldrup Tlf. 5190 3900 n lars@algevaek.dk

VI ØNSKER JER ALLE EN RIGTIG GOD

Power by CD, cycling - puls og styrke

Gymnastikforeningen sørger igen i år for forskellige gratis fysiske aktiviteter

REVLINGEFEST: Sidste år indledte Revlingekomiteen et samarbejde med Møldrup Gymnastikforening, om nye tiltag i forbindelse med Revlingefesten.

Det blev en stor succes og i år er der så kommet endnu flere aktiviteter populære sportsgrene på Revlingefestprogrammet, bl.a.:

Cycling

Der afvikles cykling med Møldrup Gymnastikforening mandag den 22. juli ved Møldrup Hallens parkeringsplads. Gymnastik-

foreningen stiller cykler til rådighed. Hvis vejret er dårligt, afvikles arrangementet indendørs.

“Cycling”, hvor man selv kan bestemme modstand og hastighed og dermed også intensiteten. Man træner konditionstræning og laver også enkelte styrkeøvelser på cyklen. Målet er sved på panden uanset niveau. En effektiv måde at få pulsen op på og dermed sat gang i forbrændingen.

Power by CD

Vil man styrke muskler i hele kroppen, danse, få pulsen op og slutte timen med balance og dejlige stræk af kroppen med tvist fra yoga så skal man prøve Power by CD, som er træning hvor der er fokus på styrketræning, primært ved brug af egen kropsvægt og håndvægte, hedder det fra gymnastikforeningen. - Timen består af følgende moduler: Warmup, Bodytoning, Dance/Cardio, Bodytoning

Balance/cool Down. Aktiviteten afholdes tirsdag formiddag.

Puls og styrke

Kom og prøv puls og styrke, som er på programmet fredag. Vi tager vægtene med ud og gir den gas med vægte, elastikker og egen kropsvægt i en time. Der er plads til alle og vi glæder os til at se nogle friske mænd og kvinder til en omgang træning.

Møldrup Gymnastikforening sørger for, at alle kan blive ”fit for fight” i Revlingeugen.

Det sker til Revlingefesten CCYKELLØB YKELLØB

Ruter fra 11-68 km pris fra 35-75 kroner Revlingefestens 23 JULI · KL.18.00 23 JULI · KL.18.00 så cykler vi!

PONG PONG BEER BEER

Mandag d. 22. juli kl. 15: Cycling

Tilmelding: via sms til 53631694

Tirsdag d. 23. juli kl. 9-10: Power by CD

Fredag d. 26. juli kl. 9-10: Puls og styrke

Alle events foregår ved Møldrup Hallen

Læs mere på begivenheden

Tirsdag kl. 21.00

Tilmelding til Katrine 2374248 Max 16 hold

Pris 50 kr pr. h ld

Dejligt kvarter Indflytningsklart rødstensvilla i ét plan fra 2008 med muret garage. Plæne, sydv. terrasse og orangeri. Skals ligger 10 km fra Viborg, og tæt på naturen.

Sagsnr. 96201111

Brutto/netto excl. ejerudgift 3.591/3.202 Bolig/kld. m2

Revlingefest gennem

Kontant 675.000 Ejerudgift pr. md. 1.220 Udbetaling 35.000 Brutto/netto excl.

Sagsnr. 96201172

52 år i Møldrup

Den første Revlingefest blev gennemført i 1972

REVLINGEFEST: Møldrup - ”hovedstaden” - stationsbyen mellem to sogne, opstod ud af stort set ingenting, fordi de omkringliggende byer ikke ville have jernbanen.

I Møldrup blev der bygget station og senere kro, og ved Første Verdenskrigs start kom ”Revlinge-feberen”, på grund af mangel på materiale til koste. Så fandt man ud af, at revling fra hedearealerne kunne anvendes. Kostene blev produceret på Jyllands før-

Vi har godt gang i salget, og vi har på det seneste solgt flere emner uden annoncering eller på få fremvisninger.

ste møbelsnedkeri i Møldrup, og dette gav byen en gevaldig opblomstring.

I 1971 besluttede man, at der skulle holdes en fest for byens borgere. Folkene i Møldrup by og sogn fik dermed noget at se frem til, og der blev arrangeret og holdt møder.

Skal vi også sælge din bolig?

Hold de ubudne gæster fra døren

- mange muligheder til vinduer og døre

KØKKEN OG FIN HAVE DIREKTE TIL BYENS STISYSTEM

I Møldrup finder du alt, du skal bruge, og med denne villa er der samtidig plads

hele familien både ude og inde. Skøn villa fra 1950, opført i forskudte plan. Fra haven ledes du direkte lige ud til byens stisystem mod både skole, hal og indkøb 100 m. væk.Et godt nærmiljø for børnefamilier!

Sagsnr. 96200987

SKALS VESTERLED 25A

dug hos Arne Christensen i Viborg. Nu skulle der være fest for byens borgere.

Kontakt Estate Aalestrup & Møldrup SOLGT

Du trykker bare 98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne med udformningen

VELHOLDT BYHUS MED SKØN

Datoen blev sat til 5. og 6. august 1972, og der skulle være bal lørdag aften med Poul Poulsens orkester fra Skive. Pigegarden fra Brovst skulle føre an i optoget lørdag eftermiddag, akkompagneret af Bjerringbro FDFs orkester. Tilladelserne fra politimesteren i Viborg var klar, og nu gjaldt det om, at få det hele på plads.

Dette hyggelige byhus står flot med en rød murstensfacade og med et rustrødt tag på toppen. . Bagved ejendommen ligger en hyggelig og lukket have med en stor fliseterrasse. Tilhørende udhus. Gedsted er et lille smørhul tæt på Limfjorden. Her har I alle dagligdagens fornødenheder, og samtidig er I omkranset af den skønneste

Himmerlands Tryk A/S

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Sagsnr. 96200979

Bolig/kld. m2 168/4 Stue/vær 2/4 Opført

BEDRE KØRENDE MED

Vi forhandler alle førende dækmærker - ring og få et godt tilbud til netop din bil

Kontakt os for et godt tilbud på tlf. 4040 0126

IMPORT AF DÆK

Vi impoterer dæk fra Tyskland, til konkurrencedygtige priser.

Lad os give dig et godt tilbud til din bil!

Lærerne Pilgaard Hansen og L. Rubech arrangerede orienteringsløb, og husmoderkredsens damer - Old girls - spillede fodbold. Kampen stod mellem Ulbjerg og Møldrup. Der var selvfølgelig skydetelt, og der blev indkøbt to geværer hertil.

Dejligt kvarter Indflytningsklart rødstensvilla i ét plan 2008 med muret garage. Plæne, sydv. terrasse og orangeri. Skals ligger 10 fra Viborg, og tæt på naturen.

Der var konkurrencer for børnene med ballongaveregn - som blev skænket af K. E. Mygind.

Det var helt sikkert en dejlig fest.

LUKKET HAVE

Hallen blev lejet for formedelst 1800 kr., der blev lånt stole og borde fra Sognesalen, og ved Fona i Viborg lånte man højttalere. Da der skulle være optog gennem byens gader både lørdag og søndag, var det nødvendigt, at både p-skilte og p-forbuds skilte var på plads.

495.000 825 25.000 2.020/1.789

Man forventede mange gæster, så der blev bestilt 120 lys, 20 pakker røde servietter og 20 ruller papirs-

Et par år senere, i 1974 blev der holdt en konkurrence, hvor man skulle komme med et navneforslag til sommerfesten. Lis Jensen, Troelstrup vandt, og sommerfesten fik navnet Revlingefesten. For at fejre navneændringen, pyntede man revyscenen med revlingeris, som blev høstet ude på marken - og dette er fortsat en tradition ved årets Revlingefest. (Kilde: Revlingefesten)

Estate Aalestrup & Møldrup

EJENDOMSMÆGLERE, MEL

Statsautoriserede ejendomsmæglere MEL v/Ole Mortensen

Vestergade 21, 9620 Aalestrup Telefon 9864 1570

E-mail 9620@estate.dk

Vestergade 21 Søndergade 1 9620 Aalestrup 9632 Møldrup

Søndergade 1, 9632 Møldrup Telefon 8669 1822

facebook.com/EstateAalestrupMoeldrup

Tlf. 98 64 15 70 Tlf. 86 69 18 22 9620@estate.dk 9632@estate.dk

Møldrup Tømrer & Snedkerforretning Aps

Tlf. 8669 1571

Martin tlf. 5121 9056

Erhvervsvej 6 . 9632 Møldrup

Mail: erhvervsvej6@gmail.com www.møldrup-tømrer-snedker.dk

Briller og kontaktlinser der passer til dig.

og petanque turneringer ved Revlingefesten igen

Tre populære sportsarrangementer for voksne

REVLINGEFEST: Grundet den store succes og tilslutning tidligere år, bliver der tradition tro, turneringer i kroket, krolf og petanque i Revlingeugen i Møldrup.

Turneringerne holdes onsdag, 24. juli, med krolf om formiddagen og kroket lige over middag ved Festpladsen.

Petanqueturneringen begynder kl. 12. ved Torvet ved Jernbanegade.

Turneringerne afvikles af Møldrup Kroketforening, Møldrup Krolf Klub og Blue Balls Petanque Klub Møldrup. Herudover deltager klubber fra flere nærliggende byer.

Gang i kuglerne

Så der bliver rigtig gang i kuglerne denne dag i Møldrup. Det gælder om at passe på flyvende kugler, hvis man befinder sig i nærheden af boldbanerne onsdag i uge 30.

Turneringerne afsluttes med præmieoverrækkelser.

Der er mulighed for at købe kaffe og kage i teltet. Der er senest tilmelding til turneringerne 10. juli. I programmet for Revlingeugen, står informationer for tilmelding.

Guld · Sølv · Ure · Isenkram · Legetøj

Bilorienteringsløb med sjove konkurrencer

REVLINGEFEST: I år bliver der igen arrangeret bilorienteringsløb i forbindelse med Revlingefesten i Møldrup.

Torsdag den 25. juli afholdes det traditionsrige bilorienteringsløb med for-

skellige ”døde” og ”levende poster rundt om i lokalområdet.

”Bil-o-løb” er en aktivitet som samler mange mennesker, både deltagere og tilskuere.

Bilorienteringsløbet

starter fra torvet ved Jernbanegade kl. 16.30. Herfra bliver de deltagende biler via et kort guidet rundt til forskellige poster, hvor konkurrencer og udfordringer venter.

Bilorienteringsløbet er traditionelt et arrangement, hvor mange aldersgrupper deltager, og sætter sig i bilerne med venner, veninder eller familie til en hyggelig aften rundt i lokalområdet. Handelsstandsforeningen og Revlingekomitéen serverer gratis grillmad på Torvet og med mulighed for at købe drikkevarer i ølvognen, som kan nydes på torvet, inden man drager afsted på bilorienteringsløbet.

Bilorienteringsløbet afsluttes i teltet på festpladsen, som er gjort klar til en festlig aften med livemusik af ”One Man”.

”One Man”, Carsten Müller, er klar til at indtage scenen på festpladsen kl. 22. Han spiller alt fra gamle til nye hits, som folk kan synge med på..

Hele familien kan s amles om at løse opgaver i bilorienteringsløbet.

der er præmier til de hurtigste løbere på hver af de tre ruter, og lodtrækningspræmier til alle deltagere. Alle børn, der gennemfører, får medalje.

Gratis kaffebord

Mørkedaleløbet er populært både hos børn og voksne.

- når det skal være lokalt!

Der kan vælges mellem tre ruter i egnens flotte natur

REVLINGEFEST: Der er mange traditioner forbundet med Revlingefesten i Møldrup, som løber af stablen i uge 30.

En af de ældste traditioner er Mørkedaleløbet, som i år bliver gennemført for 42. gang i træk.

Løbet blev afviklet første gang i 1981, og det er Møldrup Gymnastikforening og løbeklubben ”Team Møldrup” der står for aktiviteten.

Løbet finder sted lørdag, 27. juli og bliver i år med start fra Torvet ved Jernbanegade. Der plejer at være

god opbakning til løbet i Møldrup med deltagelse af løbere fra et stort område. Der kan ikke tilmeldes på forhånd, men først ved startstedet på Torvet. - Vi håber, at der også i år bliver god deltagelse, forlyder det fra arrangørerne, og vi håber naturligvis på godt vejr, som sætter stemningen i vejret.

Løberne kan i år vælge mellem tre ruter, 10 km, 6 km og 3 km. Den korte rute på 3 km er velegnet til såvel børn som voksne.

Præmie til hurtigste løber på hver af de tre ruter

(mand og kvinde) og der er lodtrækningspræmier blandt alle betalende løbere Sikkerhed i top På alle ruter vil der være en cykelstafet, som påser, at sikkerheden er i top og sikrer, at ingen bliver efterladt med skader.

Ruterne går naturligvis gennem Møldrups dejlige natur, hvis løberne ellers har tid til at nyde den! Undervejs vil der være mulighed for at fylde væskedepoterne op. Efter løbet er der gratis frugt og vand til alle deltagere.

Arrangørerne lover, at

Lørdag formiddag er de tidlige aktiviteter flyttet til Torvet, hvor der traditionen tro er gratis kaffebord, hestevognskørsel og de store motorcykler fra MC Bethesda møder også op i år. Det er et flot syn, når de store maskiner bliver linet op på en lang række.

Senere bliver der festet videre på festpladsen, og lørdag aften bliver der sat punktum for festen, med et stort Revlingebal i Møldruphallen.

Borgergade 17 · 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

ønsker en god Revlingefest

Det mener Lone, der er privatkunderådgiver i Aalestrup.

Derfor kan du altid mødes med hende, når det passer dig bedst. spard.dk

Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS

Toftegårdsvej 1, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 82 36

• Landbrugs- og industribyggeri

• Nybyggeri og omforandringer

• Staldbygninger m.m.

Mandag 8.30 - 16.00 Tirsdag 8.30 - 17.00

Onsdag 8.30 - 15.00

Torsdag 8.30 - 18.00

• Støbning og murerarbejde

• Kloak- og jordarbejde

• Oprensning af søer

Fredag 8.30 - 16.00 Lørdag LUKKET søndag LUKKET

Dorthe’s Hundesalon v/ Emina

Ll. Sankt Hans Gade 12A 8800 Viborg Tlf. 53 62 73 71

Seniorfest – et hyggeligt

tiltag for

REVLINGEFEST: Revlingefesten bygger på traditioner, og mange aktiviteter er på programmet hvert år. Men selvfølgelig ingen Revlingefest uden nyheder. En af nyhederne sidste år, var en fest for ældre.

-Vi gentager succesen i år med seniorfesten, forlyder det fra Revlingekomiteen.

Revlingekomiteen vil i samarbejde med ÆldreSagen, Møldrup Pensionistforening, ”Spiseklubben for enlige mænd” og

byens seniorer

”Grydeklar” invitere lokale seniorer til et hyggeligt middagsarrangement tirsdag, 23. juli i Møldrup Hallen.

Der bliver serveret mad fra Hersom Catering, bestående af to slags kød, salat og kartofler, samt dessert og kaffe. Der kan købes forskellige drikkevarer i baren.

Under arrangementet bliver der spillet hyggelig levende musik af Henning Pedersen. Og naturligvis er der mulighed for, at man kan komme med ud på

dansegulvet, såfremt man har lyst til det. - Vi er glade for, at man ,sidste år, tog så godt imod dette nye tilbud og vi håber på ligeså god tilslutning i år, med nogle hyggelige timer med god mad, musik og samvær, forlyder det fra Revlingekomiteen. Ved køb af billetter kan man enten skrive sig på det store fællesbord eller man kan oprette separate borde sammen med venner og naboer.

Sidste år kunne den nye aktivitet for seniorer samle over 100 til spisning og dans.

v/ Anette og Svend Bundgaard Tlf. 86 69 10 75

REVLINGEFEST: Mandag i Revlingeugen står i fodboldens tegn ved et aftenarrangement på Møldrup Stadion.

I stedet opfordres til, at de lokale trækker i fodboldstøvlerne eller nogle gode sko og deltager i mandagens fodboldarrangementet. Arrangementet består af to turneringer, henholdsvis ”Åben række” og gade/

familiefodbold. Alle kan være med, da et gade-/familiehold skal bestå af syv spillere på banen, hvor der skal være tre spillende børn under konfirmationsalderen og fire spillende voksne på banen pr. hold.

I år spilles der på festpladsen, hvor madteltet og baren vil være åben. Desuden sælger Lions Vølverne

lækre vafler.

Der er tilmelding med holdnavn og ønskede pulje senest lørdag den 20. juli. Kampprogrammet kan ses på Revlingefestens facebookside “Revlingefesten i Møldrup” fra 21. juli.

Der vil være præmier til første- og andenpladsen samt til det bedste udklædte hold i gade/familierækken.

og Snedker

Til fodbolddysten sidste år var det holdet fra Møllegade der vandt ” Bedst udklædte hold”

Kåring af Årets Borger er et af højdepunkterne

OL stemning ved ballet lørdag aften i hallen

REVLINGEFEST: Revlingeugen i Møldrup afsluttes med et hyggeligt Revlingebal og ægte Ol stemning.

Revlingeballet begynder kl. 18 i Møldrup Hallen, hvor alle borgere fra byen og oplandet er inviteret med til kåring af Årets Borger og der uddeles præmier til vinderne af ugens forskellige arrangementer samt nittelodder.

Forinden vil borgerforeningen finde Årets borger 2023 og modtager gerne forslag til nominering til denne fine titel.

Der er gratis entre, indtil fællesspisningen, som kræver tilmelding, begynder kl.

19.00 og billetterne kan købes hos Købmanden i Møldrup. Her kan man enten skrive sig på det store fællesbord eller oprette/skrive sig på forskellige separate borde.

Til fællesspisningen serveres helstegt pattegris med lækkert tilbehør.

Det lokale orkester ” Roulet” og DJ vil sikre en festlig stemning og spille op til dans.

”Roulet” er et af de ab-

solut mest benyttede dansebands i Danmark og et topprofessionelt orkester, som lever af musikken 100 procent.

Orkesteret har igennem mange år rejst landet tyndt for at underholde et blandet publikum og har spillet med samme musikere gennem mange år, hvilket betyder at arrangøren altid kan være sikker på at få en god oplevelse med et sammentømret band. ”Roulets” repertoire spænder bredt, fra musik tilbage fra 60-erne frem til i dag. Musikken

henvender sig til det yngre publikum, ældre publikum og alle der imellem.

”Roulet” består af: Erling Bech - Guitar, Vokal Heine Jensen - Keyboard, Vokal Svend Bech - Trommer, Vokal Heidi HøghVokal Jacob Alban - Bas, Vokal

Revlingekomitéen håber på endnu engang, at se byens borgere i alle aldre, til en fantastisk aften, hvor der vil være rig mulighed for at få rørt både lattermusklen og dansebenene.

- Vi håber at se byens borgere til en festlig aften og afrunding af Revlingeugen 2024, siger formanden for Revlingekomiteen, Frederik Albertsen.

Tlf. 86 69 11 00

Sidste år var Revlingeballets tema, Pirater – i år er det OL.
Det lokale orkester ” Roulet” vil sørge for musikken til årets Revlingebal.

Nørager er ved at blive en sundere landsby

Social aktivitet og mentale vitaminer for flere generationer

NØRAGER: Da Region

Nordjylland i efteråret kontaktede borgerforeningen i Nørager og spurgte om den vil have 250.000 kroner til at lave mere sundhed for, var det ikke svært at sige ja tak.

Nørager var udvalgt til at deltage i projektet “Sundhedslandsbyer”, og efter kort betænkningstid valgte Nørager-borgerne at tage handsken op og melde sig som deltagere i projektet.

Siden har der været holdt mange møder, og nu har den megen snak også ført til forskellige konkrete tiltag, der alle har det mål, at medvirke til at byens borgere får bedret deres sundhedstilstand, både fysisk og psykisk.

- Vi har talt meget om, at vi gerne vil have fat i nogle af dem, der ellers kan være svære at få fat i, når det for eksempel handler om at

dyrke motion eller komme afsted til sociale aktiviteter. Og så handler det for os meget om, at den mentale sundhed også er vigtig. Der er lavet flere undersøgelser, der viser, at ensomhed og isolation er farlig for ens sundhed. Så bare det at være socialt aktiv og mødes med andre er også meget vigtigt, siger en af ildsjælene i den lokale styregruppe, Helle Andersen. Hun peger særligt på en aktivitet i medborgerhuset som gamle og unge kan være sammen om.

- Social aktivitet gælder både gamle og unge. Vi oplever, at rigtig mange børn isolerer sig med deres telefon, uden at mødes fysisk med andre børn. Så en af de aktiviteter, jeg selv er meget glad for, er kreative aktiviteter for børn i Kig Ind, vores medborgerhus. I løbet af sommerferien mødes en flok børn, og laver forskellige kreative ting. De

skal bl. a. lære at strikke, og her træder nogle ældre til og hjælper børnene i gang. På den måde er der faktisk flere, som får glæde af aktiviteten, fortæller Helle Andersen.

Gågrupper

En anden aktivitet, der er kommet godt i gang, er gågrupper, hvor borgere mø-

des på en ganske uforpligtende måde og følges ad på en gåtur i naturen omkring Nørager.

Byens petanquebaner er også shinet op, der arbejdes med at udbygge besøgsvenne-ordningen, på at skabe flere aktiviteter for de børn, der ikke har lyst til at gå til traditionel sport, med at lave flere afmærkede stifor-

løb og så videre.

Mentale vitaminer

Noget af det, der også står klart efter mange møder er, at der er brug for en samlet oversigt over alle aktiviteter, der foregår i byen. Dette kræver så også, at alle kræfter i byen arbejder sammen – foreninger, frivillige, sundhedssektoren. Så alt i alt er der sat gang i meget, og mange flere aktiviteter er undervejs. Det er aktiviteter med et fælles mål at gøre borgerne i Nørager sundere.

- Jeg synes, det har været fantastisk spændende at

være med til at sætte de forskellige ting i gang, og noget af det, jeg personligt glæder mig rigtig meget til er, når vi 18. september får besøg af Karen Marie Lillelund med et foredrag i Sortebakkehallen, slutter Helle Andersen. Projekt Sundhedslandsbyer er støttet af Nordea Fonden, Landdistrikternes Fællesråd, Region Nordjylland, - Sjælland og Syddanmark, og er sat i verden for at bedre den generelle sundhedstilstand i landdistrikterne.

98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per

Petanquebanerne er blevet frisket op.

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord!

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Betaling:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købesafhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930érne til 1970èrne. Polstrede læne-og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Betaling vedlagt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin

Ting til salg: 9/7-12/7 kl. 10- 15. Kom og gør en god handel. Kjeldhøj 101, Ertebølle, 9640 Farsø. Bl.a. legetøj, brugsting, kreating og meget andet.

Annoncen sendes til:

aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Plantesalg: Anneksvej 43, Alstrup, 9640 Farsø. Den 10.-14. juli kl. 10-17. Liljer, solhatte, violfrøstjerner, hosta og mange andre stauder.

Tlf: 98 63 40 24

 Kontant  Check

annoncetekSt:

Tlf: 51 94 56 01

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

SÆLGES:

FLYTTESALG! Vaskemaskine, damecykel, otiumstol, diverse møbler og mange andre pæne ting sælges.

Tlf: 30 96 63 14

Loppemarked: Den 10.-14. juli kl. 10-17. Anneksvej 43, Alstrup, 9640 Farsø. Mange sjove ting, kom og gør en god handel. Har Mobilepay.

Tlf: 98 63 40 24

Telefon:

Jordbærplanter. Tidlig sort: Høst fra primo juni. Stort udbytte. Flotte og søde bær. Pris pr. plante: 10 kr. - 30 stk.: 250 kr. - 50 stk.: 400 kr. Bestil nu og afhent efter uge 31.

Tlf: 20 30 45 48

Afsenders navn og adresse:

Sælges: Solid reol, 3 fag. Velegnet til garage eller værksted. Mål: H: 2,12 m, L: 2,53 m, D: 0,73 m. Skal afhentes i Aalestrup. Pris kr. 500 kr.

Tlf: 29 63 15 97

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf:

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,-

Med Ældre Sagen til produktion af whisky

Af Hanne Monrad AALESTRUP/GEDSTED: Medlemmer af Ældre Sagen i Aalestrup og Gedsted har været på tur til Thy, hvor der ventede mange gode oplevelser.

Efter opsamling af deltagere i Aalestrup og Gedsted, kørte bussen over Aggersund, Gøttrup Rimme og Bygholm-dæmningen til Testcenter Østerild.

- Her mødte et impone-

rende syn os på pladsen ved besøgscentret, fortæller Anders Nielsen, der var med på turen. - Den nye elektriske mobilkran var ved at gøre klar til at løfte endnu et møllenav på plads, og de 110 meter lange møllevinger lå klar til snart at gøre turen til vejrs op i mere end 150 meters højde. Under den medbragte kaffe med smurte rundstykker fra købmanden i Ged-

Ny leder af musikhuset

Af Ture Damtoft

VESTHIMMERLAND:

Anne Rom Aaen er fra 1. august ny leder af Vesthimmerlands Musikhus i Aars.

Hun er ansat som konstitueret kunstnerisk leder i indtil videre fire måneder, og vil have fokus på at afvikle de allerede bookede arrangementer og til at booke til programmet for 2025.

Hun er uddannet musiker i klassisk slagtøj, bl. a. pauker, trommer og bækkener, og hun har for en del år siden dirigeret Kimbrergarden i Aars.

Hun beskriver sig selv som en enmands kulturel hær, og har produceret utallige kulturelle arrangementer, herunder i 10 år for Aalborg Symfoniorkester. Den korte periode i stillingen betyder, at hun ikke forventer de store nyskabelser. - Jeg kan måske komme med nogle pejlemærker, men den primære opgave er at afvikle det planlagte og booke til 2025. Det er en spændende opgave, og rammer lige ned i min faglighed. Jeg kommer til et hus fuld af muligheder, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Anne Rom Aaen.

sted gik snakken ivrigt for og imod, men ”vi skal jo bruge strømmen, og et sted skal den jo komme fra” gik igen i samtalerne.

Fra Østerild gik turen videre gennem sommerlandet til Nr. Vorupør og det ret nye Nationalparkcenter Thy, hvor deltagerne fik dejlige sandwich fra ”Rutteren” i Aalestrup.

- Efter en passende tid til at

se på de pædagogiske indretninger satte vi kurs mod dagens - for mange af oshøjdepunkt, et besøg hos Thy Whisky, siger Anders Nielsen.

Her fik deltagerne en interessant gennemgang af, hvordan en landbofamilie gennem nytænkning, målrettet arbejde og stort mod har udrettet det utænkelige: At bringe whisky på mar-

kedet, som er frembragt 100 pct. økologisk på egne jorder, gennem avlsarbejde med gamle kornsorter og gennem omfattende eksperimenter med blandinger og lagring på mange forskellige typer af fade i en helt nybygget lagerhal.

Gennemgangen kronedes med smagsprøver på både whisky og på oste, som er blevet til på den

mælk, som gårdens egne køer leverer til Thise Mejeri. Køerne fodres i øvrigt med restprodukter fra whiskyproduktionen.

Den videre rejse bragte deltagerne til Hotel Vilsund Strand, til kaffe med lagkage, inden hjemrejsen over Mors og Salling.

- Det var en dejlig oplevelsesmættet udflugt, slutter Anders Nielsen.

Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten • Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

Fra venstre: Kristian Dalgaard, Anne Rom Aaen og Per Nyborg.

Alvorligt uheld ved Aalestrup

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Omkring klokken syv mandag morgen skete der et alvorligt uheld på Hovedvej 13 mellem Aalestrup og Møldrup ved afkørslen til Hvam. Vejen var spærret i et par timer, hvorefter politiet

dirigerede trafikken indtil omkring klokken 13.30, da en lastbil var trukket fri af rabatten og vejen rengjort. At trække lastbil og anhænger fri gav udfordringer, fordi bugser-lastbilen, der var sendt til stedet, skred på vejen flere gange, inden redningsmandskabet

fandt den rigtige vinkel. Lastbilen, der kørte i sydgående retning, var kollideret med en personbil, hvorved et dæk punkterede, og chaufføren mistede kontrollen over den. Personbilen var ifølge chaufføren kommet over i den modsatte kørebane, og

Politiet dirigerede trafikken omkring ulykkesstedet, indtil lastbilen var trukket fri og var fjernet ud på eftermiddagen.

han både blinkede med lygterne og brugte hornet for at advare men uden held. Vagtchef Mikkel Lousdal, Nordjyllands Politi, oplyste kort inden deadline på Vesthimmerlands Avis, at føreren af personbilen er en kvinde, der blev kørt til Aalborg Universitetshospital i ambulance med politieskorte. Hun blev indlagt i kritisk, men stabil tilstand.

Fordækket sprang i forbindelse med kollisionen.

2 Amerikansk actionkomedie fra 2013. Den pensionerede CIA-agent Frank forsøger at vænne sig til det stille forstadsliv sammen med kæresten. Det er ikke let, men heldigvis bliver Frank snart hvirvlet ind i en ny, hæsblæsende mission. Et avanceret våben er forsvundet. Farlige kræfter tror, at Frank har noget med sagen at gøre.

The A-Team

Amr. actionkomedie fra 2010

Tidligere elitesoldat Oberst Hannibal danner sammen med tre tidligere kolleger gruppen The A-Team, som udfører hemmelige missioner for CIA. Otte år senere og efter over 80 vellykkede missioner bliver de sendt til Irak for at få fat i nogle klicheer, som irakiske oprører vil bruge til at trykke falske dollarsedler med.

Der skete omfattende skader på førerkabinen, og en chokeret chauffør kom ikke fysisk til skade.

20.30 Valhalla

Dansk spillefilm fra 2019. Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Mission: Impossible - Rogue Nation

Amr. action-thriller fra 2015

Superagenten Ethan Hunt og hans kolleger fra IMF-bureauet kommer under angreb fra Syndikatet - en hemmelig organisation af frafaldne agenter. IMF har lavet nogle operationer, som har været skyld i store ødelæggelser, vil regeringen nedlægge IMF og lægge den ind under CIA.

Vera: Brudte løfter

Engelsk krimiserie fra 2017.

En ung, lovende journaliststuderende styrter i døden fra toppen af en forladt bygning på universitetsområdet. Er det mord eller selvmord? Uden øjenvidner og oplagte spor må kriminalinspektør Vera Stanhope og hendes team grave dybt blandt venner og familie for at afsløre, hvem der kunne ønske ham død.

UEFA Euro 2024: Werge og EM-holdet

Fodbolddebat fra Islands Brygge

TV 2 Sportens fodboldredaktør Carsten Werge er klar med gode og anderledes fodbolddiskussioner direkte fra scenen på Islands Brygge i København. Her vil han - sammen med gæster med kærlighed og interesse for fodbolden - diskutere de spørgsmål og dilemmaer, som tv-seerne og publikum byder

AKTIVE FORENINGER i Aalestrup og omegn

AKTIVE FORENINGER BRINGES I VESTHIMMERLANDS AVIS MINDST 8 GANGE

Idrætsforeninger/klubber

AALESTRUP BADMINTON KLUB

- Formand: Dan Kristensen, Engparken 58, 9620 Aalestrup, tlf. 22 28 90 78, mail: engparken589620@yahoo.dk

- Kasserer: Linda Krogh, Engparken 58, 9620 Aalestrup

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

HIF 91 AALESTRUP

HANDICAP IDRÆTSFORENING

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Peter Poulsen, Skovtoften 19, Aalestrup tlf. 20 42 05 08

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

AALESTRUP MOTIONSCENTER

www.aalestrupmotionscenter.dk

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Jesper Herman tlf. 24 94 92 09, mail: herman1547@hotmail.com

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

GEDSTED FORENEDE IDRÆTSKLUBBER (GFI)

- Formand: Tina Kilschow, tlf. 30 28 42 94, mail: tinakilschow68@icloud.com

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 54/ 26 14 90 54

IDRÆTSFORENINGEN KVIK

- Formand: Niels Møller Holm, Grønningen 25, 9500 Hobro, mail: nmoellerh@gmail.com

- Kasserer: Jesper Dalum, Ferskenvej 14, 8920 Randers, tlf. 29 34 19 03

Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested

AALESTRUP RIDEKLUB

www.aalestruprideklub.dk

Mail: aalestruprideklub@hotmail.com

- Formand: Anna Laustsen, tlf. 40 24 61 79, mail: annalaustsen@hotmail.com

- Kasserer: Helle Sommer Pedersen, tlf. 51 71 79 27, mail: hellesommer@hotmail.com

AALESTRUP IDRÆTSFORENING

www.aalestrup-if.dk

- Formand: Kim Lyngsø, Engparken 24, 9620 Aalestrup, tlf: 27 13 30 83, mail: aalestrupif@gmail.com

- Kasserer: Trine Bak, Solbærvej 9, 9620 Aalestrup, tlf: 27 79 46 23, mail: regnskabaif@gmail.com

SENIORIDRÆT AALESTRUP

Facebook: Senioridræt Aalestrup

- Formand: Hans Jørgen Nielsen, Aaparken 42, 9620 Aalestrup, tlf. 21 43 42 62, mail: aaparken429620@get2net.dk

- Kasserer: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, 9620 Aalestrup tlf. 28606327, mail: franks@nielsen.mail.dk

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

Erhvervsklubber

ERHVERVSKLUBBEN AIF

- Formand: Hanne M.K. Christensen, tlf. 26 19 92 79

- Kasserer: Poul Pedersen, tlf. 96 57 55 91

TURISTFORENINGEN FOR

AALESTRUP OG OMEGN

- Kontakt: Lene Christensen, Engvangen 29, Aalestrup, tlf. 22 79 92 64

foreninger

AALESTRUP SENIORER

www.aalestrup-seniorer.dk

Facebook: Aalestrup Seniorer

Mail: info@aalestrup-seniorer.dk

- Formand: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, Aalestrup. tlf. 28 60 63 27, mail: franks@nielsen.mail.dk

- Kasserer: Lone Christiansen, Aaparken 20, 9620 Aalestrup tlf. 61 28 18 87

Mødested: Knabergården

ÆLDRE SAGEN

- Formand: Kristian B. Nielsen, Tolshøj 56, 9631 Gedsted, tlf. 23 30 86 07, mail: sogndalsgaard@email.dk

- Kasserer: Grete Høeg Pedersen, Korsholmvej 174, 9631 Gedsted, tlf: 98 64 53 86, mail: glplg1943@gmail.com

Mødested: Knabergården og Gedsted Medborgerhus

SINGLEKLUBBEN HIMMERLAND

Facebook: Singleklubben Himmerland

- Formand: Brian Baade Andersen, tlf. 22 93 23 55, mail: brianbaade@gmail.com

- Kasserer: Lissy Sørensen, tlf. 29 80 20 52, mail: lis58@godmail.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup

FORENINGEN NORDEN, AALESTRUP AFD.

- Formand: Kirsten Bollerup, Borgergade 27, Aalestrup. tlf. 60 61 49 78, mail; kirbollerup@gmail.com

- Kasserer Margit S. Nielsen, Holmgaardsvej 19, Aalestrup, tlf. 21 78 86 24, mail: margit.s.nielsen@mail.dk

NATTERAVNENE AALESTRUP

www.aalestrup.natteravnene.dk

- Formand: Rasmus Bruun Svendsen, tlf: 25 14 40 98, mail: rasmusbruun01@hotmail.com

- Kasserer: Dorte Loft Jørgensen

Mødested: Jydeværkstedet

JYDEVÆRKSTEDET

- Formand: Aase Sørensen, Lindevej 14, 9620 Aalestrup, tlf. 23 70 80 17, mail: aasemv@live.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup (Åbent tirsdage kl. 13.30 - 16.30)

AKTIVE KVINDER AALESTRUP

- Formand: Elin Simonsen, Kløvervangen 8, 9620 Aalestrup, tlf. 51 51 56 70, mail: elinsimonsen@mail.dk

- Kasserer: Lis Ginnerup, Hasselvej 8, 9620 Aalestrup, tlf. 27 64 14 86, mail: lginnerup@yahoo.dk

KRÆFTENS BEKÆMPELSE VESTHIMMERLANDS LOKALFORENING

- Formand: Lisbet Andersen Tlf. 53 76 84 80, mail: lisbetandersen@live.dkz

Teater

MEMBRANEN

- Formand: Poul Hjul Andersen, Boldrupvej 144, 9620 Aalestrup, tlf. 20 42 78 07, mail: poul.hjul.andersen@gmail.com

- Kasserer: Hanne Monrad, Agertoften 16, 9620 Aalestrup, tlf. 29 62 71 63 Mødested: Knaberscenen

- Formand: Kurt Jensen, tlf. 30 88 92 90 mail: kurtje@rodekors.dk

- Kasserer: Inge Lise Hemmingsen, tlf. 40 36 21 88 mail: inghem@rodekors.dk

2 nætter fra 1.149,-

4 nætter fra 2.299,-

SCAN KODENOG SE FLERE REJSETILBUD

Vandre- og cykelferie i Nordtyskland

Hotel Haus Hubertus i Schneverdingen på Lüneburger Heide Tag på opdagelse i naturen, hvor den er allersmukkest og mest tilgængelig: Det urgamle hedelandskab Lüneburger Heide ligger mindre end tre timers kørsel syd for den danske grænse, og her kan I følge en af Tysklands mest populære vandreruter, Heidschnuckenweg, og et væld af andre afmærkede cykel- og vandreruter. Derfor er det godt at indkvarteres på Hotel Haus Hubertus i udkanten af hedebyen Schneverdingen, for her bor I lige op til skoven og hedelandskabet, 500 meter fra blomsterparken Heidegarten, hvor I kan nærstudere den lokale flora – og ikke mindst direkte ved ruterne ind til de store seværdigheder på den bilfrie del af Lüneburger Heide.

En oase på Sydfyn

Pris pr. pers. i dbl. værelse

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

1.349,-

Pris uden rejsekode 1.499,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

• 1 x 2-retters middag

3 nætter Sommerferie:1.849,- 5 nætter 2.849,-

Hotel Faaborg Fjord Spa & Wellness ★★★

Her bor I på første parket til det sydfynske øhav og alle Fyns fristelser: Hotellet har privat strand, badebro og strandbar til de lune sommerdage samt ny flot wellnessafdeling til de dage, hvor vejret driller – og havudsigten kan nydes hele året fra restauranten og solterrassen. Hele året kan I låne en cykel gratis og tage på tur – besøg Faaborg, hvor vægterne stadig går aftenrunde, tag på vandring i Svanninge Bakker og måske en udflugt til Egeskov Slot (22 km).

• 1 x 3-retters middag

• Fast lavpris på spa-entre inkl. forfriskninger, badetøfler og badekåbe

• Vær. m. balkon/terrasse

• Rabat på greenfee

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-17 år ½ pris.

Valgfri ank. t.o.m. 1.11. samt man-fredag 4.11.-20.12. og 27.12.2024.

Aktiv sommer i Toscanas bjerge

3 nætter fra 1.349,- 7 nætter fra 3.149,-

Il Ciocco ★★★ nord for Barga i Toscana, Norditalien Tjek ind til den betagende udsigt over Toscanas bjerge på jeres italienske sommerferie i det solglødende landskab nord for Lucca (43 km). Her bor I højt hævet i 1.100 meters højde og med et fantastisk panorama over dalen, middelalderbyerne og vinmarkerne ned mod floden Serchio, der bruser med smeltevand fra de italienske alper.

Valgfri ank. 11.6.-27.9. samt tirsdag til fredag 1.10.-25.10. 2024.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.449,-

Pris uden rejsekode 2.749,Pristillæg t.o.m. 26.6. og 8.-26.9 : 400,27.6.-7.9.: 1.700,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 2 x 3-retters middag

• 1 fl. toskansk vin pr. værelse ved afrejse

• Værelse med aircondtion samt balkon med panoramaudsigt

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-4 år gratis.

2 børn 5-14 år ½ pris.

Turistskat EUR 1,50 pr. pers. fra 13 år/døgn.

Specialtilbud på kør selv-ferie arrangeret i samarbejde med:

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

Husk rejsekode VA

• 2 x 3-retters middag/buffet

Valgfri ankomst t.o.m. 31.12.2024.

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-3 år gratis.

2 børn 4-11 år ½ pris.

Ølbryggeri i Østrig

Hotel Bräurup ★★★★ i Mittersill, Salzburgerland

På Hotel Bräurup tager syvende generation af værtsfamilien Sassner imod jer, når I ankommer til Mittersill. Her er den gode historie en del af oplevelsen – bl.a. når I bliver inviteret på ølsmagning på hotellets eget lille bryggeri. Husets brygmester blev i 2011 kåret til verdens bedste øl-sommelier, og han står på skuldrene af en 300 år gammel tradition, der er lige så spændende at få fortalt om som at smage de forskellige øltyper.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

4.299,-

Pris uden rejsekode 4.599,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 4-retters middag

• Velkomstdrink

• 1 x ølsmagning

• Turistkortet Nationalpark Sommercard med 1 gratis adgang dagligt til valgfri attraktion (bjergbaner, greenfee, friluftsbade m.m.)

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

1 barn 3-5 år kr. 1.149,-.

2.299,- pr. barn. Turistskat EUR 2,- pr. pers. fra 14 år pr. døgn.

Vinferie i Sydtyskland

Hotel Der Löwen & Haus Goethe ★★★

7 nætter 3.699,-

Valgfri ankomst t.o.m. 27.10.2024.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.799,-

Pris uden rejsekode fra 3.099,Pristillæg t.o.m. 31.10.: 450,-

• 5 overnatninger

• 5 x champagnebrunch

• Velkomstdrink

• 1 x 4-retters middag

Midt mellem Schwarzwalds skovklædte bjerge og Frankrigs berømte vinrute gennem Alsace ligger ferieregionen Breisgau. Bo midt i historiens vingesus på et hotel, der i sig selv er en stor oplevelse på jeres vinferie.

På Hotel Der Löwen & Haus Goethe på Staufens rådhustorv har der været drevet hotel i 600 år.

Valgfri ankomst t.o.m. 18.12.2024.

• 1 x KONUS Karte til gratis bus- og togkørsel i hele Schwarzwald-regionen

• 1 x besøg hos brændevinsmuseum og 1 x besøg hos mikrobryggeri

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis.

1 barn 6-14 år ½ pris. Turistskat EUR 1,60 pr. person over 15 år pr. døgn.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.