Vesthimmerlands Avis nr. 20 - 2024

Page 1

Aalestrup:

Flot årsregnskab fra fonden bag lægehus

Bestyrelsen vil undersøge mulighed for udvidelse

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Bestyrelsen for fonden Aalestrup Lægeog Sundhedshus kunne forleden, med stor glæde godkende årsregnskabet for 2023.

- Lokalerne på Testrupvej er udlejede, og der er god gang i alle lejemål, fortæller formanden for fonden, Per Bisgaard.

Lægehuset har besat alle tre ydernumre, og der er nu flere borgere tilknyttet klinikken end nogensinde tidligere. Flere end 10 ansatte har deres daglige arbejde i lægehuset.

- De øvrige indlejere, Aalestrup Fysioterapi, Tandlægecentret og Aalestrup Optik, er også meget tilfredse med deres nye placering i bybilledet og udtrykker stor tilfredshed med deres omsætning.

Per Bisgaard blev genvalgt som formand for fonden, Aalestrup Læge- og Sundhedshus.

På årsregnskabsmødet blev der diskuteret fremtidige udviklingsmuligheder for området, og bestyrelsen vil bl. a. rette henvendelse til Vesthimmerlands Kommune for at diskutere en udvidelse af lægehuset med lokaler til sårklinik, jorde-

moderkonsultation og andre formål.

Bestyrelsen fortsætter uændret med Per Bisgaard som formand for fonden, Pia Knudsen, kasserer, Charlotte Weirsøe, Tom Berntsen og Carsten Maltesen.

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

Regent nr. 55 kåres ved Knaberfesten

Aalestrup-slagteri ønsker at vækste på slagteantallet

Borgmester efterlyser flere penge til Vesthimmerland

Nr. 20 · 118. årg. Onsdag 15. Maj 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk
LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 3 - Læs mere side 16 - Læs mere side 13
Dansk tandlæge AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK v/ Tandlæge ph.d. Kristian Andersen Vestergade 24B 9620 Aalestrup v/ Tandlæge ph.d. Kristian Andersen Jernbanegade 5 9610 Nørager Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook Nye briller til fest? Når du køber Varilux brilleglas, får du gratis solbrilleglas med Kom ind og hør hvordan Vi ønsker alle en god pinse
Kristian Katarina

Hele Himmerland til krocket

i Aalestrup

Lokal krocketklub arrangerer stævne ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Den sidste aktivitet i Knaberfestugen i Aalestrup er den årlige dyst på krocketbanen.

Mandag, 20. maj er alle krocketspillere i Himmerland inviteret til Aalestrup. Aalestrup Krocketklub, som står for arrangementet har valgt igen at indbyde til et mixstævne i forbindelse med Knaberfesten.

I år er der på nuværende tidspunkt tilmeldt 40 spillere til stævnet.

- For år tilbage blev stævnet holdt om aftenen, men de fleste vil helst spille om dagen, og forhåbentlig kan

vi afvikle spillet i et dejligt solskinsvejr. Det gør det hele lidt sjovere, siger Kirsten Pedersen, Aalestrup Krocketklub.

Krocketstævnet bliver afviklet på træningsbanerne ved Aalestrup Idrætscenter, og der spilles tre kampe med skiftende makker.

Når man er ude i den friske luft og dyrker sport, er det også godt med lidt lækkert at spise. Det vil Joan Jensen i Aalestrup Idrætscenters Cafeteria stå for, og det er her stævnet afsluttes midt på eftermiddagen med eftermiddagskaffe og præmieoverrækkelse.

for Knaberfesten.

Konfirmation i Simested

Lørdag, 11. maj, i strålende solskin, blev to unge, Lea Burkarl Nørlem Bertelsen og Esmèe Josè Groen konfirmeret af sognepræst Line Karmann Børding.

Mødre i Aalestrup fejret med blomster

AALESTRUP: I anledning af Mors Dag i søndags havde Vesthimmerlands Avis, i samarbejde med to lokale blomsterhandlere, Tusindfryden i Aalestrup og Hr. og fru Potteskår i Aalestrup, udskrevet en konkurrence, hvor læserne kunne sende forslag til avisen, om at man gerne ville overraske sin mor med en buket i dagens anledning. Det var der mange der ville, og efter lodtrækning

mellem alle de mange gode forslag, blev der fundet to mødre, som hver især havde fortjent en buket.

Vibeke Primdahl Lauritsen, Langmosen, Aalestrup, fik overrakt en buket sponseret af Allan Bunè og Marianne Larsen fra Hr. og fru Potteskår i Aalestrup. Vibeke Primdahl Lauritsen var indstillet til buketten af sine børn, Mike og Xenia, med denne begrundelse: ”Hun passer så godt på os og opfylder vores ønsker

Konfirmationer i Aalestrup Kirke

Torsdag, 9. maj - Kristi Himmelfartsdag – var der tre konfirmationer i Aalestrup Kirke. Rammerne var helt perfekte med nyudsprungne bøgetræer, ligesom flagene var hejst i hele byen til ære for de mange konfirmander.

og sørger altid for, at vores familie har det godt!”

Og det var da en stor glæde for dem at forære deres mor en flot buket, som hun blev rigtig glad for.

Den anden buket var sponseret af Anja Sørensen fra Tusindfryden i Aalestrup, og det var Bjørk Rokkedal, der gerne ville glæde sin mor, Lone Rokkedahl, Rolighedsvej i Aalestrup, med en flot buket på Mors Dag, så efter Langmosen gik blomsterturen videre til

Rolighedsvej i Aalestrup. Bjørks begrundelse for, at det netop var hendes mor, der havde fortjent en blomst til Mors Dag, var:

”Min mor gør rigtig mange ting for os. Hun tager altid med på rideskolen, selvom hun er bange for heste! Hun laver altid mad til os, og hun er i bund og grund bare den ”Bedste Mor”. Buketten og de søde ord glædede Lone Rokkedahl, som fik en uventet hilsen i anledning af Mors Dag.

Kl. 9 var det sognepræst i Simested-Testrup og Østerbølle, Line Karmann Børding, der stod for at konfirmere et hold på 16 unge mennesker.

LECA - FUNDA BLOKKE

Kl. 11 var det sognepræst Niels Peter Sørensen, Aalestrup, der konfirmerede sit konfirmandhold holdet.

Side 2 15. Maj 2024 Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk
Fabrikspriser
Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Følg os på Facebook
Bjørk,(t.h), havde sørget for en flot buket til sin mor, Lone Rokkeldahl, fra Tusindfryden, i anledning af Mors Dag. Til venstre lillesøster Vilde. Mike og Xenia glædede sig til at overraske deres mor med en flot buket sponseret af Hr og fru Potteskår. Igen i år er det krocket, der sætter punktum En enkelt konfirmand, Astrid Kramer Holst, blev konfirmeret af sognepræst Niels Peter Sørensen kl. 13.

Regent nr. 55 bliver i år

kåres ved Knaberfesten

Afsløringen finder sted på festpladsen i Aalestrup søndag

AALESTRUP: På søndag, 19. maj udløses spændingen om, hvem der bliver det nye Knaberpar 2024 i Aalestrup.

Udnævnelsen sker på scenen på festpladsen ved Aalestrup Idrætscenter, og er et af de sidste indslag i det omfattende program, der hvert år fylder en hel uge med aktiviteter og festligheder.

Kåringen af et Knaberpar er først og fremmest tænkt som en hæder til personer, der har gjort en ekstra indsats for byen med frivilligt arbejde. Men det er også en hård tjans at være Knaberregent i et helt år.

Den første Knaberfest fandt sted i 1967 og derfor er det i år Knaberfest nummer 56, der afvikles. Dog var det først i 1968, at den første Knaberkonge blev udråbt, og nogle år senere fik ”Kongen” så en Knaberpige ved sin side.

i 2004 blev det i ligestillingens navn indført, at der også kunne vælges en Knaberdronning, som så skulle have en Knaberprins - eller pige ved sin side.

Første Knaberdronning blev Lisa Bjørn og siden har syv kvinder båret titlen. Det er da også altid

spændende at se, om det nu er en regent af hun- eller hankøn. Der er ingen regler om at det skiftevis skal være en konge eller en dronning, men udvalget finder frem til en person, som de mener har fortjent hæderen, uanset køn.

Gammel seddel

Sædvanen tro er det parrets fornemmeste opgave at få en 100 kr. seddel til at yngle. Den gamle 100 kr. seddel, der går i arv til den nye regent, er den oprindelige fra 1968. Den bliver der passet godt på. Seddelen tages kun ud af pengeboksen denne ene gang om året, når den symbolsk skal overdrages til den nyudnævnte Knaberkonge eller -dronning.

Sammen med hæderen bliver det også et travlt år, som den nye regent går i møde. Det er Knaberparrets opgave at samle penge til fordel for Knaberfonden, som efter festen hvert år uddeler et beløb til ungdomsforeninger og klubber med henblik på at skabe et godt arbejde for de unge, specielt indenfor idræt og spejderbevægelse.

Gennem året påtager Knaberparret sig forskellige opgaver som de får betaling

Morten Messerschmidt talte om EU-ulemper

Dansk Folkeparti holdt møde i “Kig Ind” i Nørager

NØRAGER: Det var et tankevækkende arrangement med folketingsmedlem Morten Messerschmidt som foredragsholder, der blev holdt i medborgerhuset “Kig Ind” i Nørager forleden.

Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti, talte om EUulemper, og leverede et dybdegående foredrag om de ulemper, som han ser ved Danmarks medlemskab af EU. Arrangementet havde tiltrukket en bred vifte af engagerede deltagere fra fjern og nær, og der var stor spørgelyst og interesse for emnet.

- Alt i alt var arrangementet en kæmpe succes. Deltagernes interesse og engagement understreger vigtigheden af at fortsætte debatten om Danmarks rolle i EU, siger Stefan Larsen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti Vesthimmerland, og retter en tak til Morten Messerschmidt for at give deltagerne et fantastisk

for, og det er altid spændende at høre, hvor meget der er kommet i kassen, når konferencier Per Bisgaard røber beløbet foran publikum. Knaberparret 2023, Jørgen Østergaard og Jasmin Vinther, har haft et travlt år med mange aktiviteter. Mange steder har man mødt den populære pølsevogn, som er et af de “redskaber” som Knaberregenten råder over. Der er stor efterspørgsel på pølser, ikke mindst når parret sælger de berømte Knaberpølser. Det hele kulminerer i

denne uge, hvor Knaberfesten bliver afviklet. Knaberparret er vært for festen og skal være her og der og alle vegne.

- Selvom det er et år med travlhed og mange aktiviteter, er det også et år med mange gode oplevelser som man med glæde ser tilbage på. Det har været et spændende år med mange udfordringer, og vi har mødt utrolig stor opmærksomhed og mange dejlige mennesker, alle de gange vi har været ude på ”job”, siger Jørgen Østergaard og Jasmin

Vinther.

En af parrets målsætninger ved tiltrædelsen var at gøre mere opmærksom på de frivillige, der altid er klar til at yde en indsats.

Derfor indbød parret alle frivillige til en fest i Aalestrup Idrætscenter. Mange

mødte op og støttede det gode initiativ. Alle Knaberkonger, -dronninger, -prinser og -piger gennem årene, kan i øvrigt ses på væggen i Aalestrup Idrætscenter. Her hænger det store persongalleri i årstalsorden.

Program:

ONSDAG DEN 15. MAJ

15.00 Byvandring Knabergårdens kantine

15.30 - 21.00 Ølvognen åben på torvet

17.00 v/Knaberscenen - Viborg Trial Klub

17.30 v/Knaberscenen - Viborg Trial Klub

17.30 Grillmad på torvet

18.00 Uddeling af gavekort

18.20 - 21.00 Underholdning med Jette og Heine

18.30 Knaberløb med start fra Galleri Aalestrup, Vestergade

19.15 Sambaoptog

FREDAG DEN 17. MAJ

10.30 -11.30 Tivoli for børnehaverne

15.00 - 21.00 Ølvognen på pladsen

16.00 Tivoli åbner

18.00 Fodboldkamp på stadion: Serie 1 herrer Aalestrup IF- Aars IK

18.30 - 19.30 Happy Hour i teltet

18.30 - 02.00 Grisefest i teltet på pladsen Musik: Diskotek Night Hawk m. Klaus Høgh

LØRDAG DEN 18. MAJ

08.00 - 18.00 Bagagerumsmarked for børn og voksne

08.00 - 10.00 Gratis kaffe og rundstykker til alle. (Sponsor: Sparekassen Danmark)

10.00 Cykelløb

10.00 - 20.00 Bistroen åben

11.00 - 12.00 Ponyridning for børn på pladsen

11.00 - 21.00 Ølvognen åben på pladsen

12.00 Tivoli åbner

13.00 Damefrokost i festteltet

13.00 Kæphesteridning med forhindringsbane på pladsen

14.00 - 17.00 Underholdning på scenen: Darko Popic

17.15- 19.15 Underholdning på scenen: Hawkey & Hoe

SØNDAG DEN 19. MAJ

09.00 - 15.00 Aalestrup Classic Bil & MC Klub + biler fra Volkswagen, Aalestrup

11.00 - 16.00 Bistroen åben

11.00 – 18.00 Ølvognen åben.

12.00 Tivoli åbner

12.30 Optog med Hobrogarden Tema: Regenter gennem 1000 år

14.00 Opvisning v/det lokale brandvæsen

14.45 Opvisning med RC Aalestrup

15.00 Kåring af de tre bedste vogne i optoget Tombolaens nittegevinster udtrækkes

16.00 Kåring af nyt Knaberpar. Konferencier: Per Bisgaard

18.30 - 02.00 Knaberbal m. middag og musik med ”Morten Bech Band”

MANDAG DEN 20. MAJ

09.00 Oprydning – alle er velkommen til at deltage 10.00 Kroket v/ Aalestrup Idrætscenter

indblik i EU og i hans virke som folketingsmedlem på Christiansborg. Det var Dansk Folkepartis tre lokalforeninger i henholdsvis Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerlands kommuner, med Stefan Larsen som initiativtager, der stod for planlægning og gennemførelse af arrangementet.

koden og

HOVEDGEVINSTER:

15. Maj 2024 Side 3
Støt op om Knaberfesten Der må ikke medbringes drikkevarer på festpladsen Scan
få progammet på din telefon
Se mere på facebook
maj- 20.
På søndag skal der findes afløsere for det nuværende Knaberpar, Jørgen Østergaard og Jasmin Vinther.
Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Aalestrup og omegn
2024 knaberfest 13.
maj
Prøv lykken i knaberfestens tombola
fra Bixen • HØJTRYKSRENSER fra XL-Byg TOMBOLAVOGNEN: Onsdag 15. maj på Store Torv / Knaberscenen Lørdag 18. og søndag 19. maj på Festpladsen
• MOUNTAINBIKE fra Fri Bike Shop • RØREMASKINE
Hovedgevinster på 1. præmielodder som trækkes søndag kl. 15.00
MortenBandBech Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, fortalte om EU-ulemper i Nørager.

Flot flagalle i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: I mange år har Lions Club, Aalestrup, stået for at vedligeholde og opsætte guirlander i byens gader ved juletid, og det gør medlemmerne så godt, at det bliver bemærket mange steder.

I år fik ”løverne” så endnu en opgave, nemlig at renovere byens flagalle, som

hver gang, der er festligheder i byen, pynter op gennem hele den indre by. For ca. 14 dage siden samledes medlemmerne for at rengøre og male flagstængerne, skifte knopper og ikke mindst sætte nye flag på stængerne, så de kunne stå flotte til konfirmationen 9. maj.

I denne uge bliver der brug for flagstængerne

igen, når hele byen samles til Knaberfest, i et forhåbentligt dejligt solskinvej, for så vil de nye flag vaje rigtig flotte til glæde for alle i Aalestrup.

Det er Aalestrup Handel & Erhverv, der varetager aktiviteten, og det er Aalestrup Rideklub, der har opgaven med at opsætte og nedtage flagene til de festlige lejligheder.

Veteranfolket mødes til

træf ved Knaberfesten

KNABERFEST: : Den lokale forening for ejere af veterankøretøjer, Aalestrup Classic Bil- og MC Klub, holder deres årlige veterantræf i forbindelse med Knaberfesten.

Det er Pinsedag, søndag, 19. maj veteranfolket sætter hinanden stævne på pladsen bag Aalestrup Idrætscenter.

vej, men pladsen blev hurtigt for trang, og træffet blev flyttet ud på pladsen ved virksomheden Leoka A/S i Borgergade. Knaberfesten kunne godt bruge noget mere til programmet om søndagen, og Aalestrup Classic havde behov for mere plads til træffet, så i 2022 blev det flyttet ud til festpladsen ved hallen.

bil og kl. 14 kåres vinderne. Hvad ”bedst” dækker over, er op til den enkelte dommer. Det kan være den flotteste, mest originale, sjoveste eller hvad dommerne nu syntes er bedst i hver kategori.

Veterantræffet er for alle køretøjer, lige fra knallerter og til lastbiler, de skal blot være mindst 25 år gamle.

Det er tredje gang Aalestrup Classic Bil- & MC Klub holder træf i forbindelse med Knaberfesten.

Klubben startede med at holde Aalestrup ClassicTræf helt tilbage i 2006.

De første år var det ved klubhuset på Vandværks-

- Det er en win-win kan man sige. Der er måske lidt tamt om søndagen til Knaberfesten, og vi kan levere en masse at kigge på det meste af dagen. Vi får som klub mere plads og flere tilskuere, fortæller foreningens formand Henrik Bygholm.

Et uvildigt dommerpanel, bestående af mænd, kvinder, unge og lidt ældre, udpeger den “bedste” knallert, motorcykel, bil og last-

Træffet er gratis for både udstillere og tilskuere og er det man kalder et åbent træf. Det vil sige, at udstillerne ikke behøver at være medlem af Aalestrup Classic for at deltage.

- Vi håber at vejret er med os. Der plejer at komme omkring 150 veterankøretøjer, men vejret er naturligvis altafgørende sådan en dag, siger Henrik Bygholm som venter mange besøgende tilskuere, der vil se køretøjer fra den gang der var krom i lange baner, og rigtige “herremotorer” i køretøjerne.

Side 4 15. Maj 2024 Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord 20 ds. GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks. 22 stk. Bubble Gum is 98 00 Tilbuddene gælder fra torsdag d. 16. maj til søndag d. 19. maj Gode tilbud fra Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj frugt Karen Volf småkager Frit valg 1200 Frit valg PRIS Snacks, Pretzel eller Crackers Nordthy 150 gr. 1200 Pr. pakke PRIS Kraft Dressing 235 ml. Flere var. 1200 Frit valg PRIS 1200 Frit valg PRIS
illustrerer? Det rigtige svar kan ses bagerst i avisen.
Kunstneren Benny Henriksen, Ulbjerg, har illustreret forskellige talemåder med sine akvareller. Kender du talemåden som ovenstående For tredje år i træk holder Aalestrup Classic Bil & MC Club veterrantræf i forbindelse med Knaberfesten. (Arkivfoto) Et flot syn gennem bygaden i Aalestrup med nyrenoverede flag.

En festlig søndag vil slutte årets Knaberfest

Til Kongebal med det populære “Morten

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Søndag, 19. maj gennemføres det populære Knaberfestoptog i Aalestrups gader med Knaberkonger -dronninger, knaberpiger og prinser, der kører på gamle cykler udlånt af Danmarks Cykelmuseum.

I år er det igen Hobro Garden, der går i spidsen for optoget. Sidste år var det planlagt, at det skulle være Skivegarden, som så mange gange tidligere, men få dage inden optoget skulle afvikles, meldte garden fra. Så gode råd var dyre, men heldigvis havde Hobro Garden et ”hul i kalenderen”, så det blev hurtigt arrangeret, at de mødte op. Det gjorde Hobro Garden så flot, at den igen er blevet kontaktet for at sørge for den musikalske front i optoget.

Hobro Garden er en selvstændig garde, der samarbejder med Mariagerfjord Kulturskole. Orkesteret tager ud til byfester, receptioner, jubilæer, kirkekoncerter og mange andre arrangementer. Medlem-

merne er aldersmæssigt fra syv til 22 år.

Ruten på optoget i Aalestrup er fra Plejecenter Aaglimt ad Hvamvej, Aagade, Torvet, Vestergade og Skolevænget med afslutning på pladsen ved Aalestrup Idrætscenter.

Royalt tema

I de senere år har Knaberkomiteen udtænkt et tema for optoget.

I år er det ”Regenter gennem 1000 år” og der er jo mange at tage af, så det bliver sikkert et farverigt og underholdende optog, der søndag udgår fra Plejecenter Aaglimt lige efter middag og gennem byen til Aalestrup Idrætscenter. Traditionen har i mange år været, at det er Gedehyrderne fra Gedsted og Kringlevrideren fra Ulbjerg, der er de hårde, men retfærdige dommere, som udvælger de tre vindere af årets optog.

Eftermiddagen byder på kåring af et nyt Knaberpar. Det er altid spændende når konferencier Per Bisgaard trækker det lidt ud med at røbe navnene på det kom-

Bech Band”

mende Knaberpar.

Når alle formaliteter er overstået og det nye regentpar er blevet lykønsket fra alle sider, er man klar til det store Knaberbal i teltet på festpladsen.

Fest i teltet

Som traditionen byder, går Knaberregenterne gennem de seneste 10 år, med det nykårede Knaberpar i spidsen, i samlet trop ind i teltet. Her er der dækket op til fest, og alle gæster tager imod nye og tidligere regenter.

Aftenens musikalske underholdning er i år lagt i hænderne på orkesteret ”Morten Bech Band” som for første gang er med til Knaberfesten i Aalestrup.

Morten Bech har i mere end 25 år underholdt et utal af gæster og spillet semiprofessionelt i det meste af landet til alle former for fester i flere konstellationer. Han har derfor meget erfaring og professionalisme med i rygsækken,og det kan tydeligt høres og ses, når han optræder. Til Knaberfesten i Aalestrup medbringer han Bjarke, som er bandets guitarist, og som flydende spil-

KULTUR

Nordens Lys - i ord og toner

D. 22. maj kl. 19.00

STED: Farsø Kirkes Sognegård

Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: 200 kr. inkl. let anretning, kaffe og kage

ARR: Foreningen Norden Farsø / Løgstør, tlf. 2263 3600 eller 4037 3077

Sommerbogen - læs og

vind lækre præmier

D. 14. juni - d. 24. august

kl. 7.00 - 22.00

STED: Vesthimmerlands Biblioteker i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars

PRIS: Gratis

Arr.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

ler de fleste strengeinstrumenter.

Sangerinden Louise er tredje part af trioen. Louise har sunget i flere sammenhænge gennem årene, i forskellige bands og i musicals. Hun har vundet sangkonkurrencer og bl. a. optrådt sammen med Nephew til

livekoncert. Der er lagt op til en flot fest med nyt regentpar, tidligere regenter, hjælpere og alle der har lyst til en aften med god musik, stemning og god mad, som i år bliver leveret fra spisestedet ”Den gamle Foderstof” i Gedsted”.

KULTURKALENDER

Maj - juli 2024

Danmarks Cykelmuseum

i Aalestrup afholder

50 års jubilæum

D. 1. juni kl. 12.30 - 16.30

STED: Danmarks Cykelmuseum

Borgergade 10, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR: Danmarks Cykelmuseum, tlf. 9864 1960

Sommerbio

- Se filmen - læs bogen

D. 28. juni kl. 14.00

STED: Farsø Bibiotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Frederik IX’s Plads 3, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

Og dagen derpå, tidligt mandag morgen, må Knaberkomiteen og de frivillige igen møde op. Efter nogle timers oprydning og rengøring skal pladsen stå klar til andre aktiviteter. Og det sidste programpunkt, krocketstævne, skal afvikles på stadion.

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Jordbundet - foredrag og fællesspisning

D. 4. juni kl. 18.00 - 21.00

STED: Gundestrupgård

Gl. Roldvej 14, 9600 Aars

PRIS: 50 + gebyr

Gratis for medlemmer af Landbo Ungdom

Arr.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Kreasjov i sommerferien

D. 1. juli - d. 10. august kl. 10.00

STED: Vesthimmerlands Biblioteker i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars

PRIS: Gratis

Arr.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Vandreforedrag på Lerkenfeld Ådalsstien fra Gl. Ullits

D. 6. juni kl. 17.00

STED: Bålhytten ved start af indkørslen Ullitshøjvej 107, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Museum, tlf. 9863 6788

Nordic Folk Festival 2024

D. 5. - d. 7. juli kl. 15.00

STED: Livø Skippervej, 9681 Ranum PRIS: 499 kr. ARR: Nordic Folk Festival, tlf. 9698 0050

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen: Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna Gyrup Dommerby I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515

15. Maj 2024 Side 5
Igen i år vil Hobro Garden gå i front for det store optog med Knaberregenter, flotte pyntede vogne og meget mere.

I EN GRILLKLASSE FOR SIG.

PIZZASTEN

Ø38 cm eller 40×30 cm

ROTISSERIKURV

ROTISSERIKURV

GRILLHANDSKESÆT

I bomuld med silikonegrip, som giver et super greb. Str. L/XL.

VI SERVERER PØLSER OG FADØL TIL ALLE VORE KUNDER

I rustfri stål. Perfekt til kartofler, grøntsager og andet tilbehør. Let at bruge og installere på ethvert rotisseri. Tåler maskinopvask.

I rustfri stål. Perfekt til kartofler, grøntsager og andet tilbehør. Let at bruge og installere på ethvert rotisseri. Tåler maskinopvask.

BRADEPANDE

BRADEPANDE

Bradepande i aluminium med 2-lags nonstick belægning. Varmeresistent op til 260°C. 40×25×7 cm.

Bradepande i aluminium med 2-lags nonstick belægning. Varmeresistent op til 260°C. 40×25×7 cm.

ROTISSERI STEGEKURV

Med justerbart spyd i rustfri stål. Kurven er universel og passer til de fleste grill. Stegekurven kan anvendes til kyllinger, stege og lign.

Med justerbart spyd i rustfri stål. Kurven er universel og passer til de fleste grill. Stegekurven kan anvendes til kyllinger, stege og lign.

GRILLPLADE VENDBAR MED NONSTICK

STEG/SPARERIBS HOLDER Vendbar, i rustfri stål. 32×20×7,5 cm.

GASGRILL S-425 CASUAL

GASGRILL S-425 CASUAL

• Grillareal 68×43,8 cm

• Grillareal 68×43,8 cm

• 4 rustfrie brændere

• 4 rustfrie brændere

• 1 sidebrænder

• 1 sidebrænder

• Grillrist i emaljeret støbejern og brødhylde

• Udtagelig fedtopsamlingsbakke

• Skab med plads til 5 kg gasflaske

2-lags overflade med non-stick belægning. Varmeresistent op til 260°C. 49,5×27,3× 2 cm.

STEGETERMOMETER

MED FOLDBART SPYD

Stegetermometer med LCD-display og automatisk sluk. Måler -50 til 200 grader. Inkl. batteri.

GRILLPLADE VENDBAR MED NONSTICK 2-lags overflade med non-stick belægning. Varmeresistent op til 260°C. 49,5×27,3× 2 cm. Inkl. batteri.

GASGRILL B-635 ADVANCE

GASGRILL B-635 ADVANCE

• Grillareal 76×44 cm

• Grillareal 76×44 cm

• 6 rustfrie brændere

• 6 rustfrie brændere

• 1 bagbrænder (rotisseribrænder) og Roast zone

• 1 bagbrænder (rotisseribrænder) og Roast zone

• GGS-støbejernsrist

• GGS-støbejernsrist og emaljeret brødhylde

i knapper.

indirekte grillning. Inkl. regulator til gasdåse. Multi bord: 899,PIZZASTEN

GASGRILL HANDY

HANDY Grillareal

Grillareal 47×36 cm. I støbt aluminium med varmebestandig lakering. Ben og håndtag i kraftig varmefast plast. 2 rustfri brændere og 2-delt emaljeret støbejernsrist. Til både direkte og indirekte grillning. Inkl. regulator til gasdåse. Multi bord: 899,-

Side 6 15. Maj 2024
emaljeret støbejern
brødhylde
Grillrist i
og
fedtopsamlingsbakke
Udtagelig
med plads til 5 kg gasflaske Gas 2 brændere KUN I XL-BYG
• Skab
4 brændere Gas 68×43,8 cm KUN I XL-BYG 6 brændere Gas 76×44 cm Køb i dag og få et gratis rotisseri med en værdi op til kr. GÆLDER KUN ADVANCE B-635 OG CASUAL S-425 499,299,149,VALG 199, 10 KG EKSKL. FLASKE 1.399,149, FRIT VALG TILBUDDENE GÆLDER KUN PÅ DEMO DAGEN DEMO dag d. / kl. MASSER AF FLOTTE OG FRISKE BLOMSTER OG PLANTER I EN GRILLKLASSE FOR SIG.
47×36
støbt aluminium med varmebestandig lakering. Ben og håndtag i kraftig varmefast plast. 2 rustfri brændere og 2-delt emaljeret støbejernsrist. Til både direkte og
Ø38 cm eller 40×30 cm
GASGRILL
cm. I
Gas 47×36 cm 2 brændere KUN I XL-BYG
KUN I XL-BYG 4 brændere Gas 68×43,8 cm KUN I XL-BYG 6 brændere Gas 76×44 cm Køb i dag og få et gratis rotisseri med en værdi op til kr. GÆLDER KUN ADVANCE B-635 OG CASUAL S-425 499,299,149,FRIT VALG 399,199,10 KG EKSKL. FLASKE 2.999,- 4.199,- 1.399,149,FRIT VALG 149,59,TILBUDDENE GÆLDER KUN PÅ DEMO DAGEN 69,DEMO dag d. / kl. Torsdag den 23. maj kl. 16.00 - 20.00 SMAGSPRØVER FRA GRILLGRILL-GRILLEN LÆKKER PIZZA LAVET I MORSØ PIZZAOVN af vore lokale pizzaguruer Gitte og Rasmus Vetter AFTEN UDsalg torsdag den 23. maj kl. 16.00-20.00
og emaljeret brødhylde • Skab med plads til 5 kg gasflaske • LED-lys
15. Maj 2024 Side 7 VI REGNER EN PRIS OG GIVER 20% RABAT PLASTMO TERMOTAG KOM IND OG MØD LASSE FRA JOTUN og få gode råd om træbeskyttelse... DRYGOLIN POWER CLEAN TRÆBESKYTTELSE GORI 606 HELDÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE 6 liter, vandbaseret kan tones i alle farver 2,7 LITER 749,9 LITER 1199,9 LITER 1499,- DRYGOLIN NORDIC EXTREME Dør og vindue SIMI HAVEBORD med fibercementplade INCL. 4 STK. NAPOLI STOLE HKS TRÆSKO N80 Str. 37 - 47 TRÆSKO Str. 36 - 39 MICMEC RULLESÆT KUN 129,- 149,DRYGOLIN OPTIMAL TRÆBESKYTTELSE KUN 129,JAKARTA LANTERNE KUN 29,KUN 349,ENGEL EXTREME VEST Sort eller grøn EXTREME QUILTJAKKE Sort eller grøn KUN 599,KUN 499,FRASORTEREDE ARBEJDSBUKSER SNICKERS ARBEJDSBUKS Model 6803 KUN 100,KUN 375,KUN 599,Toscana havebord med 6 sorte Napoli stole KUN 1800,KUN 1500,Begrænset antal

OG MØD FREDERIK FRA RYOBI og få et rigtigt godt tilbud med hjem... OLT 1832 GRÆSTRIMMER + RY 18 HT 50A-120 HÆKKEKLIPPER

RY 18HT 50A-120 PLÆNEKLIPPER SAMLET PRIS KUN

1 STK. PR. KUNDE GARDENA SLANGEBOX

799,Med batteri og lader

3 ruller 20,-

Side 8 15. Maj 2024 Tilbuddene
GARDINER PÅ MÅL ALT KAN BESTILLES PÅ MÅL VI MÅLER GERNE OP OG MONTERER OGSÅ ÷30% WEBER ELGRILL Normalpris 4499,ZAPP GRILBRIKETTER 9 kg KLARE AFFALDSSÆKE GASDÅSER PANDE TIL BÅLPLADS SNOBRØDSPINDE KUN 2999,KUN 2 STK. KUN 199,KUN 59,2 STK. 59,PR. POSE 59,3 STK. 100,GARDENLIFE BÅLSTED
gælder torsdag til lørdag i uge 21. Forbehold for trykfejl.
KOM
999,Begrænset antal KUN 3299, KUN
STÅL REOL 180 x 90 x 40 cm. KUN 999,Begrænset antal KUN
KUN 139,-

6 eller 8 mm. Palle á 832 kg. Gælder så længe lager haves

15. Maj 2024 Side 9 SWISSPEARL PLANK CP180 sort 18x360 8 METER Med vippebeslag 2095,10 METER Med vippebeslag 2895,GERMANN
TRÆPILLER
2295,PR. PALLE VED KØB AF 5 PALLER FRIT LEV. (MAX. 40 KM) 2395,PR. PALLE VED KØB AF 3 PALLER FRIT LEV. (MAX. 40 KM) KOM OG SE VORES UDSTILLING OG FÅ 25% RABAT WIMEX HAVEHEGN TIMBERMAN FLAGSTANG KUN 59,så længe lager haves 10 METER STANDARD 2295,8 METER STANDARD 1695,NOVEGO vinylgulv 269,pr. m2 ALBERTA Specialpris 249,pr. m2 Trykimprægneret træ til gode priser - også lange længder 16x100 mm hegnsbrædder Ned til pr. m. 4,95 19x100 mm brædder pr. m. 7,95 25x100 mm brædder pr. m. 9,95 25x150 mm brædder pr. m. 16,95 25x200 mm brædder pr. m. 15,95 47x100 mm regler pr. m. 16,95 47x150 mm regler pr. m. 26,95 47x200 mm regler pr. m. 39,95 38x57 mm lægter Ned til pr. m. 9,95 38x75 mm lægter pr. m. 16,95 25x125 mm stern pr. m. 15,95 25x150 mm stern pr. m. 19,95 32x125 mm terrasse pr. m. 14,95 32x125 mm varmebeh. pr. m. 34,95 75x75 mm stolper pr. m. 22,95 Og mange andre dimensioner - kom ind og kik Længder op til 540 cm AALESTRUP TØMMERHANDEL A/S Testrupvej 1 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 10 33

13 24 døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Jens Møller Ditte I. Dalgaard

Min kære mand

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Møller

Kristian Johannes Kristensen (Besserkris)

* 12. juni 1939 er pludseligt taget fra os Aalestrup, den 10. maj 2024 På familiens vegne

Lokalbrag ved Knaberfesten

Hanne Monrad

rivalerne fra Aars Idrætsklub.

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Ditte I. Dalgaard os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk rundt

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Søndag den 19. maj

Pinsedag

Aalestrup 10 00

Gedsted 09 30

Fjelsø ingen

Vesterbølle 11 00

Hvam 10 30

Tostrup 09 00

Roum ingen

Ulbjerg

11�00

Låstrup 09 30

Lynderup

ingen

Hersom ingen

Klejtrup�

09�30

Vester Bjerregrav 11 00

Simested ingen

Testrup ingen

Østerbølle 09 30

Skals 10 30

Hvornum 09 00

Snæbum 10 15

Hvilsom ingen

Rørbæk ingen

Grynderup ingen

Stenild

09�00

Kgs Tisted ingen

Binderup�

ingen

Durup 10 30

Ullits

09�00

Svingelbjerg 10 30

Foulum ingen

Louns 09 00

Alstrup ingen

Strandby 10 30

Farsø 10 30

Aars 09 30

Gislum ingen

Vognsild

ingen

Haubro 11 00

Mandag den 20. maj

Anden Pinsedag

Aalestrup (1)

Gedsted (1)

Fjelsø (1)

Vesterbølle (1)

Hvam (2)

Tostrup (2)

Roum (2)

Ulbjerg (2)

Låstrup (2)

Lynderup (2)

Hersom 11 00

Klejtrup ingen

Vester Bjerregrav ingen

Simested

(3)

Testrup (3)

Østerbølle

(3)

Skals 09 30

Hvornum

ingen

Snæbum ingen

Hvilsom 10 15

Rørbæk 14 00

Grynderup ingen

Stenild ingen

Kgs Tisted ingen

Binderup 10 30

Durup ingen

Ullits

(1)

Svingelbjerg (1)

Foulum

(1)

Louns (1)

Alstrup

(1)

Strandby (1)

Farsø

(1)

Aars (1)

Gislum ingen

Vognsild ingen

Havbro ingen

1 kl 11 00

Friluftsgudstjeneste på

Vitskøl Kloster

2� kl� 14�00

Friluftsgudstjeneste på Borup

Hede

3 kl 11 00

Friluftsgudstjeneste ved Testrup gl Skole

Sonja

Bisættelsen finder sted fra Simested Kirke lørdag den 18. maj kl. 11.00

Friluftsgudstjeneste i pinsen på Vitskøl Kloster

2. pinsedag, mandag den 20. maj kl. 11.00 afholdes der pinsegudstjeneste i det fri, i den gamle kirkeruin på Vitskøl Kloster, Viborgvej 475, 9681 Ranum. Jacob Vium Dyrman, kandidat til EU for venstre, prædiker. Der er mulighed for at medbringe mad til frokost i det fri efter gudstjeneste.

Kom og nyd pinsens fællesskab og sommerens komme i en stor fælles gudstjeneste for alle 38 kirker i Vesthimmerlands Provsti. Vel mødt Vesthimmerlands provsti

AALESTRUP: Tidligere har der ofte været fodboldkamp på Aalestrup Stadion i forbindelse med Knaberfesten.

I de senere år er det ikke lykkedes at få kampprogrammet til at gå op med datoen for afvikling af kampe i Knaberfestugen.

Men i år er det lykkedes at få en kamp på Aalestrup Stadion fredag, 17. maj – lige umiddelbart inden den populære Grisefest i det store telt på pladsen.

Og det er ikke en hvilken som helst fodboldkamp, men en lokaldyst, for på fredag skal Kvik/ Aalestrup IF møde ærke-

STAFET FOR LIVET VESTHIMMERLAND

JUNI 2024 I AARS LYSTANLÆG

Et døgn med fællesskab, motion og aktiviteter for alle

Til Stafet For Livet fejrer vi livet og står sammen mod kræften. Vi mindes dem, der tabte kampen og støtter dem, der kæmper.

Deltag i Stafet For Livet Vesthimmerland Ønsker du at gå i stafetten koster det kr. 150,- pr. voksen og 75,- pr. barn under 18 år, som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Opret dit eget hold på hjemmesiden, eller tilmeld dig vores ”Åbent hold”.

Gratis entre, i anlægget, kom og oplev: Musik på scenen, mange aktiviteter for børn og børnestafet, stemningsfuld lysceremoni, tombola og nat-banko med flotte præmier, køb af mad og drikke mv.

Følg Stafet For Livet Vesthimmerland på:

Læs mere og deltag på: www.stafetforlivet.dk/vesthimmerland

Så det bliver et rigtigt lokalbrag, der nok skal samle mange tilskuere på Aalestrup Stadion.

De to hold spiller i Serie 1, og på nuværende tidspunkt ligger Aars Idrætsklub med træner Kristian Skriver på en femte plads og Kvik/ Aalestrup IF, med træner Kim Christensen på en syvende plads i pulje 7.

Har du ikke modtaget avisen torsdag kl. 19.00 - så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup.

Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher.nu/reklamation

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fredag kl. 8.00-14.00 eller mandag kl. 9.00-12.00

Side 10 15. Maj 2024
din postkasse
Er
tom?
Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
� � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � � � � � � �
11.00
Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55
Af
1.-2.
medie-grafik.dk
Denne annonce er sponseret af: SCAN KODEN OG SE PROGRAM

ÅBEN HAVE

Søn. 19. maj kl. 10-17

Søn. 26. maj kl. 10-17

Ai Xin Haven

Fragtrupvej 47, 9640 Farsø

Entré kr. 50 - også MobilePay

Vesthimmerlands

Avis

- når det skal være lokalt!

Friluftsgudstjeneste

Gudstjeneste 2. Pinsedag d. 20. maj kl. 14.00 på Borup Hede

Sognepræst Hannah Kortnum Mogensen samt Hvam spillemændene står for gudstjenesten.

Menighedsrådene serverer kaffe efter gudstjenesten. (I tilfælde af regnvejr flyttes gudstjenesten til Ulbjerg Kirke).

Menighedsrådende

Hvam · Tostrup · Roum · Ulbjerg Lynderup · Låstrup Sogne

Ekstraordinær Livø-tur: I afvigernes fodspor

Lørdag den 25. maj kan du komme tæt på Livøanstaltens barske historie.

Vi sejler til Livø, oplever guidet tur v. Maria Clement Hagstrup og nyder Livø-buffeten inspireret af de gamle madjournaler. Køb billet á 399 kr. på www.vhbib.dk senest lørdag den 18. maj.

Se mere om arrangementerne på www.vhbib. dk/arrangementer

Ledige stillinger

Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland. dk/ledige-stillinger

Dagplejer i Ranum by Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv – Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn, kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe. Send en ansøgning allerede i dag – vi glæder os til at høre fra dig.

Ansøgningsfrist: 24. maj 2024

ÆNDREDE INDLEVERINGSFRISTER

i forbindelse med pinse

Uge 21: Avisen udkommer onsdag den 22. maj

• Samannoncering/ korrektur: Onsdag den 15. maj

• Lopper: Onsdag den 15. maj kl. 14.00

• Rubrikannoncer: Torsdag den 16. maj kl. 10.00

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

AFSKEDSRECEPTION

24. maj kl. 15.00 -17.00 i ALFA Vesthimmerlands Musikhus

ALFAs musikhusleder igennem mere end 10 år, Lisbeth Jagd, har søgt nye udfordringer og fratræder sin stilling med udgangen af maj måned.

ALFAs bestyrelse inviterer hermed musikhusets samarbejdspartnere, brugere og frivillige til en uformel afskedsreception i musikhuset.

Midtjylland A/S

Vesthimmerlands Avis - 11.525

Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

Vi tager ansvar for indholdet og er

Onsdag den 15. maj

kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 16.30 Østerbølle: Klubhuset: Orienteringsmøde kl. 18.00 Sognehuset, Simested: Borgerforeningens generalfors. kl. 19.00 Bio Aalestrup: The Garfield Movie kl. 19.30 Gedsted Kirke: Forårskoncert

Torsdag den 16. maj kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 19.00 Konfirmandsst. Gedsted: Informationsmøde

Fredag den 17. maj

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

Lørdag den 18. maj

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

Søndag den 19. maj kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

Mandag den 20. maj

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

Tirsdag den 21. maj kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

Onsdag den 22. maj

kl. 10.00 -17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 19.00 Farsø Sognegård: Nordens Lys kl. 19.00 Farsø Sygehus: Møde og generalforsamling

Knaberfesten fra den 15. til den 20. maj

Se særskilt program i Knaberposten

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 200,- som betales forud på annoncekontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst: Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges

15. Maj 2024 Side 11
frankeret svarkuvert. - Billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret. Til
www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50
Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000
Lånum Daugbjerg Finderup Vinkel Lee Lille Torup Terp Hjorthede Øster Velling Vester Velling Foulum Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom Nørager Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev Sønderup Aars Farsø Hobro Viborg Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild Klejtrup Simested Fjelsø Hvam Snæbum Sundstrup Bjerregrav Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk:
Offsettrykkeriet
Oplag:
Distribution:
Kontor Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker Produktion Redaktør Hanne Monrad Salgskonsulent tilmeldt
24

2 nætter Sommerferie:1.349,- 5 nætter 2.849,-

En oase på Sydfyn

Hotel Faaborg Fjord Spa & Wellness HHH Her bor I på første parket til det sydfynske øhav og alle Fyns fristelser: Hotel Faaborg Fjord kan blive årets bedste ferieoplevelse på et weekendophold eller en sommerferie med sol og strand i Danmarks dejligste hjørne. I bor lige ned til vandet, hvor hotellets egen badebro byder sig til på lune sommerdage, og den smukke havudsigt kan også nydes fra hotellets restaurant, hvor I skal begynde og slutte dagen over et godt måltid. Er I til luksuriøse spa-oplevelser, kan I benytte jeres gæsterabat og booke selvforkælelse i hotellets flotte, nye wellnesscenter med alt fra lækre saunaer til spabade. Besøg også Egeskov slot (22 km). Valgfri ank. t.o.m. 31.10. samt man-torsdag 4.11.-19.12.2024.

Det bedste af Öland

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.849,-

Pris uden rejsekode 1.999,-

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• 3 x 2-retters middag

• Fast lavpris på spa-entre inkl. forfriskninger, badetøfler og lån af badekåbe

• Værelse med balkon/terrasse

• Rabat på greenfee

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-17 år ½ pris.

Pris pr. pers. i Comfortværelse fra

Duft af forår på

Boldrup Museum

BOLDRUP: Det kan normalt skabe rynkede bryn og utilfredshed, når der bliver spredt møg på markerne, men da luften omkring Boldrup Museum lørdag blev fyldt med duften fra museets dyremøg, var der kun glade og smilende ansigter at se.

Denne dag havde museets museumsforening nemlig inviteret til pløjeog sådag på det lille husmandssted, og knap 200 personer mødte op.

1.799,-

Pris uden rejsekode 1.949,Pristillæg på visse datoer: 350,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

3 nætter fra 2.499,-

Ekerum Resort Öland HHHH i Sverige I et smukt ölandsk landskab med havets glitrende vand som kulisse, og blot 10 minutter fra Borgholms slot, ligger Ekerum Resort Öland: Her kan I lade skuldrene sænke sig, fylde lungerne med den rene luft og lade jer blive omfavnet af solens og vindens ø. Her skal I tilbringe et par luksuriøse feriedage med en magisk udsigt over Kalmarsund, afslapning i spaafdelingen og måske et slag golf på en af Sveriges bedste golfbaner.

Valgfri ankomst t.o.m. 5.7. samt 4.8.-13.12.2024.

Sommer i Salzburgerland

Hotel Alte Post Bad Hofgastein HHHH i Østrig Gasteinerdalen i de østrigske alper kan fremvise en perlerække af celebre kurbyer, som i 1800-tallet skød op omkring en række helsebringende termiske kilder. Midt i dalen, omkranset af høje bjergtinder, ligger Bad Hofgastein, som har dalens største kurbadeland med indendørs og udendørs bassiner fyldt med vand fra byens kilder.

Ankomst søndage 19.5.-27.10.2024.

• 1 x 3-retters middag efter køkkenchefens valg

• 1 x fl. vand og chips på værelset ved ankomst

• Comfortværelse med møbleret balkon eller udeplads

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-7 år DKK 799,-.

2 børn 8-11 år DKK 1.249,-. Maks. 2 ekstraopredninger.

Pris pr. pers. i komfortvær. fra 3.699,-

Pris uden rejsekode 3.999,Pristillæg 16.-29.6. og 1.-28.9.: 300,30.6.-6.7. og 25.-31.8.: 650,7.7.-24.8.: 1.400,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 4-retters valgmenu inkl. salatbuffet

• 4 guidede vandreture

• Badekåbe/tøfler på værelset

• Turistkortet Gastein Card

Børnerabat (ved 2 voksne)

2 børn 0-5 år gratis.

2 børn 6-11 år ½ pris.

2 børn 12-14 år 25 % rabat. Maks. 2 ekstraopredninger. Turistskat EUR 2,40 pr. person over 15 år pr. døgn.

Fra tidlig morgen kunne dagens gæster se medlemmer af Motor- og Traktorklubben Jylland arbejde på marken med deres flotte gamle traktorer, og i løbet af dagen lykkedes det de flittige traktorfolk at få tilsået alle museets marker. Udover at kigge på traktorer kunne gæsterne få en køretur i en af foreningen Hestefolket Himmerlands

hestevogne, og børnene kunne lave deres egne små papirurtepotter med blomsterfrø, som efterfølgende kunne tages med hjem og plantes i haven. Museet er lige nu fyldt med forskellige dyrebørn – nyklækkede kyllinger, gæslinger, kaninunger, gedekid og lam. De mange små væsner var populære hos børnene, og hele dagen blev der plukket mælkebøtter, som blev fordelt mellem de dunede og uldne dyr.

- Vi har haft en rigtig god dag. Trods lidt støvregn indimellem har familierne hygget sig, og vi har fået en masse søde tilkendegivelser, fortæller en af arrangørerne, Anne Sofie Kongstad, Boldrup Museumsforening.

kærlighed Tors. 23/5 - ons. d. 5/6

Aagade 1 · Aalestrup

Tlf. 98 64 10 92

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk 16/5 - 22/5

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø

Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Side 12 15. Maj 2024 Fra den tidlige
dagens
og
Let Svær Sudoku 9 - Easy 1 8 6 3 2 2 7 9 5 1 7 5 1 2 6 8 5 9 7 5 7 3 1 9 8 1 9 4 3 2 4 6 5 9 Sudoku 10 - Easy 3 6 1 7 8 5 2 7 1 4 9 8 7 1 2 8 4 5 3 8 9 1 1 5 4 7 8 3 1 9 5 4 8 6 -6Sudoku 9 - Hard 1 4 3 9 7 1 4 5 4 8 2 4 5 3 9 3 7 8 2 8 2 6 1 Sudoku 10 - Hard 9 5 7 4 6 3 2 1 8 2 3 6 4 6 5 2 3 6 7 8 7 3 1 Created by -6SUDOKU
morgenstund kunne
gæster se medlemmer af Motor-
Traktorklubben Jylland arbejde på marken med deres flotte gamle traktorer.
NYHED
Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: VA Oplys rejsekoden ”VA” – så får du automatisk rabatprisen. KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED SCAN KODEN OG SE FLERE REJSETILBUD
7 nætter fra 4.799,-
LUKKET
DANMARKSPREMIERE Fuld af

Vesthimmerland har et ønske om flere statspenge

Kommunen har fået svar fra finansministeren på bekymringsbrev

VESTHIMMERLAND:

De kommunale opgaver bliver flere, udgifterne stiger, og der kommer ikke flere penge.

Stort set sådan kan situationen for Vesthimmerland, og landets andre 97 kommuner, opsummeres efter en række beslutninger på Christiansborg på f. eks. sundhedsområdet, hvor kommunerne får et større ansvar for borgerne og dermed øgede udgifter, men uden en beslutning om at dække de udgifter med statslige midler.

Tidligere på året sendte byrådet i Vesthimmerlands Kommune et bekymringsbrev til finansministeren om de stigende udgifter til både sundhed og velfærd, og den deraf pressede økonomi i kommunen.

Alene på specialområdet for børn og unge er udgifterne vokset med 26 mio. kroner på få år.

Svar fra minister

Nu er der så kommet svar fra finansminister Nicolai Wammen, som udtrykker forståelse for

udfordringerne på det specialiserede socialområde og kommunale korttidsafsnit på sundhedsområdet.

- Vi er naturligvis opmærksomme på, at de stigende udgifter til det specialiserede socialområde vil indebære konsekvenser for

de øvrige kommunale velfærdsområder, hvis udgiftsvæksten fortsætter. Vi er også meget opmærksomme på, at det ikke var nogen nem opgave at få budgetterne for 2024 til at falde på plads, og at der var mange balancer og vanskelige be-

En af aktiviteterne på åbningsdagen dagen er kædekassetræk, hvor det gælder om at lægge kæden i kassen ved frem- og tilbagekørsel på korteste tid.

Traktorsæson

igen i Ulbjerg

ULBJERG: Lørdag, 18 maj indledes den ny sæson på Ulbjerg Traktormuseum. Årets tema handler om John Deere og Lanz, de to mærker der blev til et i 1960erne.

I forbindelse med sæsonåbningen forventer museet, at der kommer nogen udefra og deltager, og der vil blive præsentation af tematraktorerne og deres historie.

Der arrangeres desuden kædekassekørsel, klodsløft/ flytning og bakning med

fire-hjulet vogn. Dagen afsluttes med traktorringridning, som efterhånden er blevet en tradition på museet. Op til åbningen har folkene bag museet flyttet lidt rundt på tingene for at skabe fornyelse i udstillingen, og nye ting er kommet til.

Museet rummer en samling på omkring 65 traktorer fra 1939 og til 1970. For nogle år siden blev den øvre aldersgrænse for traktorerne ændret til 1970.

slutninger, skriver ministeren, og lover dermed ikke flere penge.

Vesthimmerlands Kommune og borgmester Per Bach Laursen er på vegne af byrådet glade for, at regeringen anerkender og adresserer disse udfordringer.

- Initiativerne til at støtte den borgernære velfærd i kommunerne gennem tilførte midler, og et realløft af den kommunale serviceramme, er af afgørende betydning for Vesthimmerland i bestræbelserne på at sikre en fortsat rimelig velfærdsservice til borgerne, siger Per Bach Laursen.

På sundhedsområdet er det især de udgifter der følger med, når borgerne går fra det regionale niveau til det kommunale. Her anerkender Finansministeren også udfordringerne.

- Endelig skal vi sørge for, at der følger finansiering med, når opgaver flyttes ud fra sygehusene og skal løses i kommunerne. Vi har f. eks. allerede afsat ekstra midler til de kommunale akutfunktioner, som bl. a. tager

sig af borgere med fortsat behov for pleje efter en sygehusudskrivelse. Midlerne skal naturligvis følge opgaverne, skriver Nicolai Wammen.

Vesthimmerlands Kommune ser frem til forhandlingerne om en økonomiaf-

tale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen, og håber på et konstruktivt samarbejde, hvor der tages højde for de udfordringer, som kommunerne står overfor på velfærdsområdet.

Svaret på Benny Henriksens akvarel:

“At gå som varmt brød” At blive solgt meget hurtigt, og i stor mængde eller antal

Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

15. Maj 2024 Side 13
Finansminister Nicolaj Wammen anerkender, men lover intet. (Foto: Morten Fauerby) Borgmester Per Bach Laursen: - Realløft af serviceramme har afgørende betydning.
Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15 - Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri Arne Albertsen og Martin Nielsen Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15 Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale! BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP TLF. 20 10 11 94 NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom eller ring og få et godt tilbud! - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El �������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service ����������������������������������������������������� 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr� ���������������������������������� 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S �������������������������������������������������� 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri ����������������������������������������������������� 98 64 50 10

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord!

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Betaling:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ????

KØBES:

og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

år.

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis. GOD FORNØJELSE!

Annoncen sendes til:

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars

Hvor bliver annoncen indrykket?

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01

Betaling vedlagt:

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købesafhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Hvornår skal annoncen indleveres?

 Kontant  Check

HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

annoncetekSt:

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

Sælges

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

Telefon:

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Købes

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Byttes  Gives væk

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse:

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

Kontant

ANNONCETEKST:

Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr.

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked

Side 14 15. Maj 2024
KØBES: SE
Ældre knallert købes, alt har interesse, gerne defekt eller stået stille i mange
Tlf: 20 75 80 74
Tlf:
28 51 62 64
PRISER: SE EKSEMPLER:
XX XX XX XX
Tlf:
Tlf: XX XX XX XX
Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,-
med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS! AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS -
Himmerlandsavisernes loppemarked til 89.121 husstande 20 ord for
HIMMERL
en stærk løsning…
50 kr.
ANDS AVISERNE
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 47793

Trygheden og tilliden er fortsat høj i Nordjylland

NORDJYLLAND: Rigtig mange nordjyder, næsten ni ud af 10, føler sig trygge, og næsten lige så mange har en udstrakt grad af tillid til, at politiet træder hjælpende til, hvis der opstår en situation, som kræver ordensmagtens indgriben.

Det viser Justitsministeriets årlige tryghedsmåling – og det er klart, at sådanne data vækker tilfredshed hos Nordjyllands Politis øverste chef, politidirektør Anne Marie Roum Svendsen.

For det første er tryghed politiets klare kerneydelse.

- Tryghed står anført i politiloven som det absolut første, at vi skal levere til borgerne. Så når data viser, at langt de fleste nordjyder føler sig trygge, så bliver jeg glad, indleder politidirektøren, -og jeg bliver også lidt stolt: Stolt af alle vores dygtige medarbejdere, der hver eneste dag leverer en utrættelig indsats for nordjydernes tryghed og sikkerhed.

For det andet så kan Nordjyllands Politi også konstatere, at nordjyderne har tillid til, at patruljerne kommer, hvis borgerne får brug for hjælp.

- Det er jeg også meget tilfreds med. For tillid til myndigheder er en afgørende søjle i det danske samfund. Og nordjyderne har en udstrakt grad af tillid til, at vi

er der for dem, siger Anne Marie Roum Svendsen. Helt konkret er de nordjyske tal, at hele 89 procent af nordjyderne angiver, at de grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag, mens 87 procent af nordjyderne angiver, at der har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Årets tryghedsmåling lægger sig dermed med op af de tidligere års tilsvarende undersøgelser, der – med nogle mindre udsving – generelt har vist en gennemgående høj grad af nordjysk tryghed og tillid.

Få forskelle

Årets tal dækker dog over, medgiver politidirektøren, visse kommunale forskelle. Politikredsen dækker i alt ni nordjyske kommuner. Og trygheden er lidt mindre i Aalborg og Mariagerfjord med ”kun” 87 procent, mens den er højst på Læsø med 96 procent og Jammerbugt med 94 procent.

- Trygheden er stadig generelt meget høj, når vi kigger på de enkelte kommuner i politikredsen, pointerer politidirektøren, -men det er klart, at de udsving, der er, er en vigtig reminder til os om, at tryghed ikke kommer af sig selv: Vi skal, konstant, arbejde for det. At trygheden ligger på

Beck: Inferno

Svensk krimi fra 2023.

Intet er, som det burde være i Beck-gruppen. Josef er blevet suspenderet. Fredén er blevet øverste chef for sikkerhedspolitiet. Han kontakter Josef og tilbyder sin hjælp. Men intet er gratis, og Fredén vil have Josef til at gøre ham en tjeneste først.

Unfinished Business

Amr. komedie fra 2015

Iværksætteren Dan Trunkman rejser til Europa med sine to ansatte Timothy og Mike for at lukke en vigtig aftale, der kan redde hans konkurstruede virksomhed. Undervejs opdager Dan dog, at et konkurrerende firma er ved at score kontrakten. Han må nu sørge for at charmere sine nye klienter.

87 procent i Aalborg kommune, altså lavest blandt de nordjyske kommuner, overrasker ikke politiledelsen.

Det må vi nok erkende er naturligt i en storby, hvor der er flere momenter til stede, som kan give anledning til utryghed, iger Anne Marie Roum Svendsen, og hun nævner som aktuelle eksempler, at der har været et stigende konfliktniveau blandt kriminelle grupperinger samt et forståeligt fokus på tryghed i nattelivet for byens unge borgere. Præventive tiltag

Noget som politiet allerede har adresseret på flere niveauer: efterforsknings-

mæssigt, ved konsekvent strafforfølgning samt forskellige præventive tiltag. Men dét skal politiet –sammen med dens mange samarbejdspartnere, især de nordjyske kommuner –fortsat have fokus på.

Helhedsindsatser nødvendige

Som eksempler på indsatser nu og i fremtiden fremhæver politidirektøren – på det politioperative niveau – flere kontroller i trafikken eller øget patruljetryk på udsatte steder, ligesom det kan være i form af mere præventivt prægede aktiviteter, især sammen med politiets vigtige kommunale

Ternet Ninja

Dansk animationsfilm fra 2018. Aske får en ternet ninja-dukke af sin Onkel Stewart i fødselsdagsgave. Ternet Ninja viser sig at være besat af en rapkæftet japansk ånd, der udfordrer Aske med, hvad han kan og ikke kan. Sammen hvirvles Aske og Ternet Ninja ind i en farlig mission, der kommer til at sætte deres venskab på prøve.

The Second Best Exotic Marigold Hotel Amr./engelsk komediedrama fra 2015

Pensionatet i Indien for aldrende livsnydere er en succes, og ejerne Muriel og Sonny drømmer om at udvide konceptet til en hel hotelkæde. De har øje på en grund, men det er stressende for Sonny at arbejde med det, da han samtidig står overfor at skulle giftes med Sunaina.

samarbejdspartnere, blandt andet i regi af SSP, hvor der i forvejen er opbygget et solidt samarbejde igennem mange år.

-Og så kommer vi naturligvis til at fastholde vores massive tryk på de kriminelle grupperinger, så vi hurtigt kan få grebet ind over for deres kriminalitet og strafforfølge dem – og i det hele taget sætte ind over for deres utryghedsskabende adfærd, fastslår politidirektør Anne Marie Roum Svendsen.

Hun betoner dog, at det er helhedsindsatser og det seje træk, der skaber de langvarige og blivende resultater. Til gavn for alle nordjyder.

Den svære it-kriminalitet

Politidirektøren fremhæver, at man i de kommende år også kommer til også at flytte det faglige fokus over mod især de forskellige former for it-kriminalitet, der

vokser frem samt den økonomiske kriminalitet. -Kriminaliteten flytter sig i disse år væk fra de traditionelle kriminalitetsformer, som vi får mindre af, eksempelvis indbrud, og i retning over mod mere kompleks itkriminalitet, hvor gerningspersonen måske befinder sig langt væk, siger Anne Marie Roum Svendsen, -og den udviklingstendens tager vi som moderne politi alvorligt, så vi også kan håndtere den udvikling i dag, i morgen – og til næste år. Slutteligt minder politidirektøren om, at vores følelser af tryghed også hænger sammen med nogle begivenheder på både nationalt og internationalt niveau – det vil sige, at der altid vil være nogle omstændigheder, der kan flytte på tryghedsfølelsen, som en politikreds’ konkrete indsatser ikke ville kunne påvirke.

Fire bryllupper og en begravelse Britisk romantisk komedie fra 1994. Charles er vittig og charmerende. Vennerne omkring ham bliver gift på stribe, men Charles har aldrig turdet binde sig. Han prøver også at holde stand, da han til et bryllup møder den smukke Carrie. Faktisk går der en begravelse og tre bryllupper, før Charles bliver sikker på, hvem han vil dele sit liv med.

15. Maj 2024 Side 15 Fredag 17. maj kl. 21.30 Lørdag 18. maj kl. 20.00 Søndag 19. maj kl. 21.15 Fredag 17. maj kl. 20.00 Lørdag 18. maj kl. 21.55 Søndag 19. maj kl.20.50
James Bond: No Time to Die Amr./engelsk action-thriller fra 2021 Agent 007 har trukket sig tilbage og lever det stille liv på Jamaica. Men freden slutter brat, da han bliver opsøgt af CIA-agenten Felix Leiter, der beder om hjælp. Missionen drejer sig om at redde en kidnappet forsker, men viser sig snart at trække tråde til den modbydelige skurk Safin.
LØSNING TIL SODUKO Solution 9 7 3 9 2 4 1 8 5 6 4 5 1 8 6 3 7 2 9 6 8 2 7 9 5 4 1 3 9 7 5 1 2 6 3 4 8 8 1 3 5 7 4 9 6 2 2 4 6 9 3 8 1 7 5 5 6 7 3 1 9 2 8 4 1 9 8 4 5 2 6 3 7 3 2 4 6 8 7 5 9 1 Solution 10 8 3 6 5 9 7 1 4 2 4 9 1 6 2 3 7 5 8 5 2 7 1 4 8 6 9 3 3 8 2 7 1 4 5 6 9 1 7 9 2 6 5 3 8 4 6 4 5 3 8 9 2 7 1 2 1 8 9 5 6 4 3 7 7 6 4 8 3 1 9 2 5 9 5 3 4 7 2 8 1 6 Solution 11 2 7 5 6 9 4 3 8 1 3 9 1 8 7 5 2 4 6 6 8 4 3 2 1 9 5 7 8 2 9 7 4 6 1 3 5 1 4 6 5 8 3 7 2 9 7 5 3 9 1 2 8 6 4 4 1 7 2 5 8 6 9 3 9 6 8 4 3 7 5 1 2 5 3 2 1 6 9 4 7 8 Solution 12 2 1 3 4 7 6 8 5 9 5 4 6 8 9 1 2 3 7 8 9 7 2 3 5 6 4 1 3 2 4 9 1 7 5 8 6 1 7 8 5 6 4 9 2 3 9 6 5 3 8 2 1 7 4 7 5 2 1 4 9 3 6 8 6 8 1 7 5 3 4 9 2 4 3 9 6 2 8 7 1 5 Created by S Udoku -12Solution 9 9 6 2 8 3 1 4 7 5 8 4 5 6 7 2 3 9 1 7 1 3 4 5 9 8 2 6 3 9 1 2 4 7 5 6 8 2 5 8 3 9 6 1 4 7 6 7 4 5 1 8 2 3 9 5 2 9 1 6 3 7 8 4 1 3 6 7 8 4 9 5 2 4 8 7 9 2 5 6 1 3 Solution 10 9 3 7 5 2 1 6 8 4 1 8 2 7 4 6 5 9 3 4 5 6 9 8 3 7 2 1 7 1 5 8 9 2 4 3 6 3 4 8 1 6 7 9 5 2 2 6 9 4 3 5 1 7 8 6 7 3 2 1 9 8 4 5 5 2 4 6 7 8 3 1 9 8 9 1 3 5 4 2 6 7 Solution 11 9 3 4 7 1 6 5 2 8 8 5 2 9 3 4 1 7 6 1 7 6 5 8 2 9 4 3 5 4 3 8 7 1 6 9 2 7 2 8 6 9 5 3 1 4 6 9 1 4 2 3 7 8 5 2 6 5 1 4 7 8 3 9 4 1 9 3 6 8 2 5 7 3 8 7 2 5 9 4 6 1 Solution 12 7 5 3 8 2 6 1 4 9 9 6 2 7 1 4 8 5 3 1 8 4 9 5 3 6 7 2 2 4 7 6 8 1 9 3 5 6 3 8 4 9 5 7 2 1 5 9 1 2 3 7 4 8 6 3 2 6 1 7 8 5 9 4 8 1 9 5 4 2 3 6 7 4 7 5 3 6 9 2 1 8 Created by S Udoku -12Solution 9 7 3 9 2 4 1 8 5 6 4 5 1 8 6 3 7 2 9 6 8 2 7 9 5 4 1 3 9 7 5 1 2 6 3 4 8 8 1 3 5 7 4 9 6 2 2 4 6 9 3 8 1 7 5 5 6 7 3 1 9 2 8 4 1 9 8 4 5 2 6 3 7 3 2 4 6 8 7 5 9 1 Solution 10 8 3 6 5 9 7 1 4 2 4 9 1 6 2 3 7 5 8 5 2 7 1 4 8 6 9 3 3 8 2 7 1 4 5 6 9 1 7 9 2 6 5 3 8 4 6 4 5 3 8 9 2 7 1 2 1 8 9 5 6 4 3 7 7 6 4 8 3 1 9 2 5 9 5 3 4 7 2 8 1 6 Solution 11 2 7 5 6 9 4 3 8 1 3 9 1 8 7 5 2 4 6 6 8 4 3 2 1 9 5 7 8 2 9 7 4 6 1 3 5 1 4 6 5 8 3 7 2 9 7 5 3 9 1 2 8 6 4 4 1 7 2 5 8 6 9 3 9 6 8 4 3 7 5 1 2 5 3 2 1 6 9 4 7 8 Solution 12 2 1 3 4 7 6 8 5 9 5 4 6 8 9 1 2 3 7 8 9 7 2 3 5 6 4 1 3 2 4 9 1 7 5 8 6 1 7 8 5 6 4 9 2 3 9 6 5 3 8 2 1 7 4 7 5 2 1 4 9 3 6 8 6 8 1 7 5 3 4 9 2 4 3 9 6 2 8 7 1 5 Created by S Udoku -12Solution 9 9 6 2 8 3 1 4 7 5 8 4 5 6 7 2 3 9 1 7 1 3 4 5 9 8 2 6 3 9 1 2 4 7 5 6 8 2 5 8 3 9 6 1 4 7 6 7 4 5 1 8 2 3 9 5 2 9 1 6 3 7 8 4 1 3 6 7 8 4 9 5 2 4 8 7 9 2 5 6 1 3 Solution 10 9 3 7 5 2 1 6 8 4 1 8 2 7 4 6 5 9 3 4 5 6 9 8 3 7 2 1 7 1 5 8 9 2 4 3 6 3 4 8 1 6 7 9 5 2 2 6 9 4 3 5 1 7 8 6 7 3 2 1 9 8 4 5 5 2 4 6 7 8 3 1 9 8 9 1 3 5 4 2 6 7 Solution 11 9 3 4 7 1 6 5 2 8 8 5 2 9 3 4 1 7 6 1 7 6 5 8 2 9 4 3 5 4 3 8 7 1 6 9 2 7 2 8 6 9 5 3 1 4 6 9 1 4 2 3 7 8 5 2 6 5 1 4 7 8 3 9 4 1 9 3 6 8 2 5 7 3 8 7 2 5 9 4 6 1 Solution 12 7 5 3 8 2 6 1 4 9 9 6 2 7 1 4 8 5 3 1 8 4 9 5 3 6 7 2 2 4 7 6 8 1 9 3 5 6 3 8 4 9 5 7 2 1 5 9 1 2 3 7 4 8 6 3 2 6 1 7 8 5 9 4 8 1 9 5 4 2 3 6 7 4 7 5 3 6 9 2 1 8 Created by S Udoku -12-
Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen: - Vi skal konstant arbejde for borgernes tryghed.

Aalestrup-slagteri vil vækste mere

Himmerlandskød A/S søger efter flere leverandører

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Halvandet

år er der gået siden, siden Himmerlandskød begyndte produktionen i Europas mest moderne og nyeste slagteri ved Nordre Ringvej i Aalestrup.

Det er direktør Lars Andersen, som fortæller, at virksomheden har det mest moderne og nyeste anlæg i Europa.

Han siger det nærmest som en sidebemærkning på turen ned langs en del af produktionslinjen - fra kreaturerne får taget huden af, til de er halveret og inspiceret, inden de bliver parteret.

Takket være specialiseringen er produktionen så effektiv, at hvert kreatur i løbet af en halv time hænger i kølerummet klar til videre forarbejdning dagen efter.

Forskellen fra Lars Andersens læretid kunne næsten ikke være større. Det er stadig kreaturer, og der arbejdes stadig med opskæring, men dengang i 1975 da han begyndte i lære på Bjerringbro Andelsslagteri, var han med i hele processen, fra dyret blev aflivet, til der lå mørbrader, culottestege og alle de andre udskæringer.

- Det var nok mere spændende end i dag, men for at være effektive og konkurrencedygtige skal vi være specialiserede. Vi havde lidt børnesygdomme med ITsystemerne, da vi startede produktionen i september 2022. Det var bare træls, men vi er kommet over det nu. Vi blev lovet 80 dyr i timen, og er på 76-78 pr. time, så vi er tæt på, siger Lars Andersen.

Op på 160.000 dyr

I begyndelsen af produktionslinjen skal de afhudede dyr føres videre via fem hjul, det krævede en del justering

og softwareopdatering, før tempo og koordination sad i skabet.

Der bliver også optimeret på de små detaljer.

I et andet led, hvor huden bliver trukket af dyret, fandt de ud af, at der kunne spares en lille smule tid ved at indsætte to ringe mere i en af de to kæder, som holder huden fast, inden den bliver taget væk.

- Før skulle medarbejderen bukke sig ned og løsne kæden. Det slipper han for nu, og det giver et bedre arbejdsmiljø, fortæller Lars Andersen.

Der er ca. 240 ansatte.

150 i Aalestrup og 90 i Farsø afdelingen, hvor der er opskæring.

Hver dag slagtes lidt under 640 dyr på 270 kilo i gennemsnit. Det bliver til 900 tons om ugen og indtil videre omkring 140.000 dyr

om året.

Og Lars Andersen vil gerne højere op.

- Vi har plads til at øge med

20.000 dyr, så vi kommer op på 160.000 om året, og op på en 40 timers arbejdsuge. Derfor søger vi efter nye

leverandører hele tiden. Vi får dyr fra hele landet, men vil gerne have så mange lokale leverandører som muligt. Vi er det eneste slagteri, som kun har danske dyr, og det vil vi gøre alt for at holde fast i, så længe der er dyr nok til at fylde slagteriets kapacitet, siger Lars Andersen.

Næste generation på plads

I 1975 var der 52 kreaturslagterier, i 2024 er Himmerlandskød A/S et af kun to kreaturslagterier tilbage i Danmark, efter to andre gik konkurs og lukkede i 2023.

I 2023 øgede slagteriet produktionen med 16,6 procent i forhold til et lille fald på landsplan.

Væksten skulle gerne fortsætte, og søgningen efter nye leverandører giver

også resultat.

- Vi har lige fået en ny leverandør, og jeg tænker, vi er konkurrencedygtige. Vi afregner hver fredag, har ingen binding for leverandørerne, har en god pris, og så kerer vi os om det danske. Vi har en smal organisation og sætter en dyd i arbejdsomhed, nøjsomhed og ordentlighed. Det er et koncept, som har vist sig at være velanset, og som jeg tror på stiller os godt til fremtiden, siger Lars Andersen, der dog ser en mørk sky på himlen.

- Det er CO2-afgiften, hvis den kommer på de danske og ikke de udenlandske produkter. Så kan det virkeligt blive en udfordring, siger Lars Andersen. Fremtiden ligger som altid hos næste generation. Generationsskiftet til børnene Christoffer og Louise er afsluttet, og Lars Andersen sidder tilbage med tre procent af aktierne i virksomheden, og økonomidirektør Louise Godsk er ligeledes medejer. Selv købte han de første aktier i Hjalmar Nielsen slagteriet i 1983 og resten i 2000. Gennem årene var der fusioner mellem fire slagterier, inden Himmerlandskød med den markante Cimbrertyr på mørkegrøn baggrund i logoet så dagens lys. - Jeg bliver da vildt glad ved, at mine børn vil føre det videre. Himmerlandskød er jo mit tredje barn, og jeg har nok brugt mere tid her end hjemme hos familien. Vi er her hver morgen klokken fem, så vi kan følge med i det hele, og jeg har en idé om, at det giver en effekt hos medarbejderne. Der er ikke nogen, som kommer for sent, og de er i høj grad med til at opretholde vores værdier om arbejdsomhed og ordentlighed, siger Lars Andersen.

Side 16 15. Maj 2024
Direktør Lars Andersen foran slagteriet i Aalestrup, der er det nyeste og mest moderne i Europa. Christoffer Andersen til venstre har sammen med søsteren Louise Andersen overtaget aktiemajoriteten i Himerlandskød fra Lars Andersen. Hver dag kører der 640 kreaturer gennem produktionslinjen. Dyrene bliver inspiceret af flere omgange, inden de skæres op og sendes ud til forbrugerne.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.