Vesthimmerlands Avis nr. 16 - 2024

Page 1

Møldrup får måske et nyt stort statsfængsel

To områder i kommunen er i spil - Møldrup er det ene Af Thorkil Christensen

MØLDRUP: Møldrup bliver måske hjemsted for et nyt stort statsfængsel, der skal stå færdig til brug i 2030.

Fredag i sidste uge blev det vedtaget at bygge fængslet, men allerede i begyndelsen af året oplyste Kriminalforsorgen, efter at have undersøgt forskellige placeringsmuligheder, at fængslet skulle bygges i Viborg Kommune. To områder er nu i spil - ved Møldrup på et areal mellem Skivevej og Hobrovej, eller ved Firehuse mellem Frederiks og Karup.

Det er nu op til Viborg

Møldrup

Byråd at finde den endelige placering. Det sker 24. april. Derefter skal projektet ud i offentlig høring, og først efter endnu et byrådsmøde i slutningen af juni

kan man gå igang med den nærmere planlægning af byggeriet.

Fængslet skal have plads til 400 indsatte. Hertil kommer en personalemæssig

Lige nu får du et gratis sæt solbrilleglas med, når du køber en brille med Varilux brilleglas

bemanding med et tilsvarende antal ansatte. Byggeprojektet kræver et areal på 350.000 kvadratmeter, og der skal rejses et pigtrådshegn og en seks meter høj betonmur omkring fængslet.

Det er justitsminister Peter Hummelgaard (A) partierne bag en flere årig aftale om Kriminalforsorgens økonomi, der forleden blev enige om at bygge fængslet.

Oprindelig var det planen, at fængslet først skulle være færdig i 2032, men omstændigheder med pladsmangel har gjort, at planerne nu fremrykkes til 2030.

Nr. 16 · 118. årg. Onsdag 17. April 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk Små hunde får eget område i Aalestrup Diamantbrudepar i Ulbjerg Borgermøde om Aalestrup bymidte LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 2 - Læs mere side 6 - Læs mere side 5 38 12 42 21 21 32 32 16 16 77 90 87 66 7 7 28 28 13 48 48 24 13 9 72 80 80 80 22 36 11 4 56 56 44 44 60 Knaber b a n k o - ÅRETS STORE GEVINST-BEGIVENHED … i Aalestrup Idrætscenter FREDAG 26. APRIL KL. 18.30 Dørene åbnes kl. 17.30 gratis kaffe og brød i pausen Sponsor: SuperBrugsen & Byens Bager Kinesisk lotteri Københavnerspil Grønlænderspil Hovedgevinster: • Gavekort på 3.000,sponseret af Aalestrup Handel & Erhverv • Batterridreven boremaskine sponseret af Aalestrup Elektro - samt utrolig mange dejlige gevinster for tusindvis af kroner 2024 Superspillet- MED FLOTTE GEVINSTER! Telefon 9864 2300 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook
April vejr er solbrille vejr
Kommende statsfængsel bliver måske placeret ved Møldrup.

Nyt område til små hunde i Aalestrup

Lokal borger tog initiativ til indhegning i hundeskoven

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Hundeskoven i Aalestrup på ca. tre hektar i den nordvestlige del af byskoven, også er kendt som ”Nannas Skov”, har fået et specielt område til luftning af små hunde.

Hundeskoven har gennem årene været et velbesøgt fristed for hunde – og deres ejere.

Men der manglede én ting, syntes Svend Hansen, nabo til hundeskoven, og som sammen med sin hustru, Monica, har færdedes meget i området med deres hunde.

Ofte har der været udfordringer med store og små hundes møde, og mange ejere af mindre hunde har været utrygge ved at færdes i skoven.

- Det er vores indtryk, at der findes en del ejere af små hunde, som aldrig kommer i hundeskoven, fordi deres hunde ikke trives sammen med de større hunde, siger Svend Hansen.

På initiativ af Monica og Svend Hansen har Vesthimmerlands Kommune nu godkendt, at der indhegnes en mindre del af hundesko-

ven i Aalestrup forbeholdt små hunde.

- Vi har så valgt at have en grænse på max. 10 kg og hvalpe op til fire måneder, siger Svend Hansen. Projektet gik i gang og Monica Hansen stod søgte midler hjem til indhegningen.

Knaberfest i Aalestrup

slås i gang med banko

Der skal igen trækkes hovedgevinster på ”kineserne”

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Som det har været fast tradition i mange år, indledes Knaberfesten i Aalestrup med et stort gavespil. Det sker på næste fredag, 26. april.

Så hvis man har lyst til en spændende og hyggelig aften med masser af gevinster, er det en god ide at møde op til spillet i Aalestrup Idrætscenter.

Knaberfestens bankospil samler altid mange deltagere, der gerne vil have del i præmierne, som for en stor dels vedkommende er sponseret af virksomheder og butikker i Aalestrup og omegn.

En af de gode traditioner er også, at Knaberparret er til stede.

I år er Knaberkongen Jørgen Østergaard og Knaberpigen, Jasmin Vinther aftenens værter, og de møder op for at byde velkommen og for at udtrække hovedgevinsten som afslutning på aftenen.

Mange gevinster

Udover spillet med pladerne, er der andre spil, som hører til en rigtig bankoaften. Det er Grønlænderspil, Københavnerspil, Superspillet og det populære Kineserbanko.

Hovedgevinsterne bliver trukket på ”kineserne”, som sælges både før og i pausen.

I pausen serveres kaffe og brød som sponseret af Superbrugsen og Guldbageren i Aalestrup.

Overskuddet fra bankospillet går til Knaberfesten,

og dermed til foreningslivet i Aalestrup, fortrinsvis indenfor spejder- og ungdomsidræt.

Knaberfesten finder sted fra 13. til 21. maj. Det første arrangement er dog allerede afviklet, nemlig den årlige Knaber-kirkekoncert. Det var i forbindelse med at kirkens kulturmedarbejder og organist, Jette Moeslund, fik ny stilling fra 1. april. Derfor valgte menighedsrådet at slå koncerten sammen med afskedsarrangementet.

Simested Cementstøberi

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget

avisen torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup. Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher. nu/reklamation

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fre. kl. 8.00-14.00 eller man. kl. 9.00-12.00

- Brugere af andre hundeskove ville nok ønske det samme, hvis kommunen skulle betale, så den vej blev fravalgt. Udgifter til materialer løb op i knap 3000 kr. og Himmerlandskød A/S svarede positivt, da de blev spurgt om et tilsagn. En lille halv snes af skovens daglige brugere blev trommet sammen, fortæller Svend Hansen. Det er jo i sig selv en berigelse at kunne gøre en positiv forskel for andre. Efter et par dages arbejde var hegn og låge sat op. Et bord-bænkesæt blev flyttet ind og vegetation ryddet til en sti rundt i det ca. 2500 kvadratmeter store område som udgør under 10 procent af den samlede hundeskov.

Nem tilgængelig

Ikke alle ejere af små hunde er mobile, og lågen er derfor gjort mere betjeningsvenlig end de øvrige låger med selv-luk.

- Vi ser gerne, at den nye afdeling bliver vel besøgt af lokale, men vi håber, at også borgere i oplandet og omegnsbyerne vil benytte den nye ”småhundeskov” i Aalestrup, siger Monica og Svend Hansen.

Udover Monika og Svend Hansen, er det Heine Nørris, Morten Skov Andersen, Malik og Frede Pedersen, Peter og Dorthe Christiansen, som har bidraget med opsætning af stolper, montering af hegn, fremstilling og opsætning af låge og rydning af stier.

Arrangørerne lover, at også i år vil bordene bugne af gevinster, som i løbet af aftenen skal finde deres ejermænd.

Der er to hovedgevinster. Den ene er en flot kurv med gavekort for 3000 kr., som kan bruges i byens butikker og hos firmaer, der er medlem af Aalestrup Handel & Erhverv. Den anden er en elektrisk boremaskine sponseret af Aalestrup Elektro.

En el-ladcykel til de små ben

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Børnehuset i Aalestrup har længe

ønsket sig en ladcykel til de små børn i vuggestuen. Når børnene skal ud i naturen, på en lidt længere tur, er det

ikke altid de små ben rækker til den lange vej.

Derfor blev Lions Club Aalestrup og Sparekassen Danmark kontaktet af lederen af Børnehuset, Gitte Vetter, om ønsket.

Begge meldte positivt tilbage og forleden kunne man samles og bese den flotte cykel, som endda kører på el, til stor glæde for ”chaufføren”.

- Vi er rigtig glade for den flotte donation. Vi ved, at denne cykel vil glæde både børn og voksne i mange år, siger Gitte Vetter. Børnene Iben og Caroline og bagerst Reisa og Marie, har taget plads i cyklen. Chaufføren er Line, der er pædagog i vuggestuen, sammen med Rene Sørensen Rold fra Sparekassen

Danmark og Henning Als fra Lions Club Aalestrup.

Side 2 17. April 2024
Svend og Monica Hansen ved indgangen til den nye skov for små hunde. Bemærk den underfundige tekst på stenen som Svend Hansen er forfatter til: "Hundestrup Aaleskov".
30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser
Eveldrupvej
til
private Havefliser Belægningssten Følg os på Facebook
LECA - FUNDA BLOKKE Direkte salg
erhverv og
Knaberparret Jørgen Østergaard og Jasmin Vinther er værter ved årets Knaberbanko i Aalestrup Idrætscenter.

14 timer med en kuffert på skødet?

Det er fortid med den nye Tiguan og Passat

Oplev større bagagerum, øget rummelighed og forbedret komfort med den nyeste teknologi og innovativt design. Besøg din nærmeste Volkswagen-forhandler og oplev hvordan alt er nyt, på nær navnet.

Besøg din Volkswagen forhandler

Passat Variant Elegance. 1,5 eTSI Mild hybrid, 150 hk. Forbrug v. bl. kørsel: 18,2 km/l. CO 2-udslip 124g/km. CO2-ejerafgift: kr. 640/halvår. A+ . Tiguan Elegance. 1,5 eTSI Mild hybrid, 150 hk. Forbrug v. bl. kørsel: 16,1 km/l. CO2-udslip 142 g/km CO2-ejerafgift: kr. 680/halvår. A . Bilen er vist med 19” letmetalfælg Catania.

Volkswagen Aalestrup

17. April 2024 Side 3
37, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 11 www.vw-aalestrup.dk
Borgergade

Efterskoleelever samlede affald

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Igennem de seneste par uger har man rundt på veje, gader og stier kunnet observere unge i gule veste. Der er mange, som har været rundt for at samle affald i naturen - sko-

ler, børnehaver, dagplejebørn og mange andre der har gjort et fint arbejde med at gøre naturen forårsklar. Torsdag i sidste uge kulminerede det hele på den officielle affaldsindsamlingsdag i hele landet, arrangeret af Danmarks Na-

turfredningsforening. I Aalestrup var ”De Grønne” igen på plads for at være med til at samle affald, og denne gang fik de hjælp af elever fra ANE - Aalestrup Naturefterskole, som selvfølgelig gerne er med til at holde naturen ren.

Vester Bjerregrav Kirke Hersom Kirke

Konfirmationer

i Bjerregrav og Hersom fredag, 26. april

Vester Bjerregrav Kirke kl. 9.30: Elliot Emil Vestfal Pedersen, Sebastian Buhl Christensen, Marcus Nicolajsen, Anton Berg Pedersen, Pelle Kjeldahl Knudsen, Noah Nørgaard Mouritsen, Laurits Visbech Bendix og Theo Lionel Krogh Christiansen.

Hersom Kirke kl. 11.30: Tobias Thorsager Brøndum, Mathilde Rysz Høgh, Villads Oddershede Korsgaard Kristiansen, Senia Tøttrup Wölck, Merle Bogner Moesgaard, Sara Elisabeth Sander Axelsen, Maja Turner Jensen, Carla Yding Hahn Elgaard, Emilie Brorson og Ella Uhrenholt Christensen.

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B

9620 Aalestrup

Gik fra pensionister til seniorer i Nørager

NØRAGER: Der bredte sig en god kraftig duft i lokalet, da Nørager Pensionistforening holdt den traditionelle afslutning på forårets aktiviteter.

Ostemanden fra Vindblæs havde sørget for et rigtigt fint og stort ostebord med masser af smagsprøver til de omkring 60 personer, og det blev nydt i fulde drag.

Månetrioen sørgede for den musikalske underholdning, og spontant opstod en idé om at samle sammen til en gave i anledning af lægeskiftet i byen.

Dels som velkomst til de to nye læger og dels som en tak for mere end 40 års lægegerning til Peter Aaquist.

En del af deltagerne meldte sig til foreningens bustur

til Skagen i næste måned, så der er tegn på, at bussen bliver fyldt.

Samtidig blev der afviklet en ekstraordinær generalforsamling, hvor en navneændring til Nørager Seniorer blev vedtaget med fuld opbakning. Et nyt navn, som man lige skal vænne sig til, men måske lyder seniorer lidt bedre end pensionister.

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Jernbanegade 5

9610 Nørager

Renere og smukkere omgivelser i Ulbjerg

24 lokale borgere samlede affald langs vejene

ULBJERG: Lørdag, 13. april gjorde et antal lokale borgere en fælles indsats for at gøre Ulbjerg lidt renere og pænere.

Årets affaldsindsamling var traditionen tro arrangeret af Ulbjerg Lokalråd i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Revas.

Ikke mindre end 24 deltagere, fra nogle få år og til en del år gamle, var klar til at samle affald langs vejene, og begav sig afsted i det smukke forårsvejr udstyret med sække og gribetænger. - Det er fantastisk at se så

mange engagere sig i at gøre en forskel. Heldigvis kan vi konstatere, at mængden af affald ikke er så stor som tidligere år, men behovet er der tydeligvis stadig. Der blev stadig samlet en imponerende mængde affald sammen, faktisk nok til at fylde en hel trailer. Den store opbakning til arrangementet, der vidner om stærk fællesskabsånd og engagement i lokalsamfundet, siger formand for Ulbjerg Lokalråd, Jesper Steenfeldt Laursen.

Det gode vejr var med til at skabe optimale betin-

gelser for indsamlingsarbejdet, og efter dagens arbejde nød deltagerne grillpølser samt øl og vand, som blev serveret i samarbejde med Ulbjerg Idrætsforening. - Det er en fornøjelse når vi får en ”Thumbs Up” og et ekstra smil fra bilisterne siger Erna Kjeldgaard, der er trofast deltager i affaldsindsamlingen i Ulbjerg. Snakken om dagens oplevelser gik lystigt, og var et tydeligt bevis på, at indsamlingen i Ulbjerg også styrkede fællesskabet og skabte bevidsthed om vigtigheden af at passe på omgivelserne.

Side 4 17. April 2024
Nørager Seniorer er det nye foreningsnavn for det nu tidligere nørager Pensionister. Det blev vedtaget i weekenden, og den ekstraordinære generalforsamling blev sluttet med et lækkert ostebord. De fleste samledes til et fællesfoto efter at have samlet affald ind og gjort Ulbjerg lidt pænere. Kristian Katarina Dansk tandlæge Lærer Jakob Kjær Madsen og elever fra Aalestrup Naturefterskole hjalp Finn Kristoffersen og Poul Knudsen fra "De Grønne" med at samle affald på vejene omkring Aalestrup.

Borgermøde om Aalestrups bymidte

Deltagerne havde mange gode ideer til nye tiltag på mødet i det tidligere rådhus

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Det store område fra det tidligere slagteri ved Busgaden i Aalestrup står lige nu som et ”spøgelsesområde” i den centrale del af byen. Men det skal der gøres noget ved.

Vesthimmerlands Kommune havde i sidste uge inviteret en række lokale personer til at deltage i en workshop om emnet.

Projektet ”Aalestrup – en by i bevægelse” blev startet i 2022 og dengang var der mange, der syntes det var spændende, hvad der skulle ske med slagterigrunden og de omliggende grønne områder, og mange kom med gode ideer.

Nu er man så langt med projektet, at der skal arbejdes mere konkret med de planer, der er ved at tage form, med Indsatsområde 1, som er ”En levende by-

midte”.

- Områdefornyelsen kommer i forlængelse af byudviklingsplanen “Aalestrup

– En by i bevægelse”, som blev vedtaget af byrådet i efteråret 2022. I planen blev der kigget overordnet på udviklingsmulighederne i hele byen – og hvordan byens uforløste potentialer kan løses gennem en række mindre og større projekter for forskellige indsatsområder, siger Merete Bach Hansen, som er planlægger i Vesthimmerlands Kommune.

- Byudviklingsplanen er blevet til i tæt samarbejde med byens borgere, som har bidraget med input og ideer til byens udvikling enten via spørgeskema, bylivskontoret eller gennem foreninger m. fl.

- Tanken med byudviklingsplanen, indsatsområderne og alle projektideerne er, at de kan være oplæg til budgetprioriteringer for byrå-

det, ligesom de kan være oplæg til tilskudsansøgninger ved diverse fonde, og som et idékatalog til at indgå i dialog med ejendomsudviklere.

I indsatsområde 1 ”En levende bymidte” er der fokus på at skabe en bymidte med forskellige boligformer, samling af funktioner, attraktive byrum, gadeforløb og fælles aktiviteter – som alle er med til at skabe mere byliv og sammenhængskraft. Samtidig er der også fokus på at trække den grønne struktur ind i bymidten, så byen bliver forbundet med naturen nord og syd for byen.

Bymidten

Udviklingsplanen blev senest taget i anvendelse i efteråret 2023, hvor Vesthimmerlands Kommune hyrede arkitektfirmaet Effekt til at tage teten videre og udarbejde en helhedsplan for netop dette område.

I forbindelse med byrådets budgetaftale sidste år blev der afsat områdefornyelsesmidler på fire mio. kr. til Aalestrup Bymidte og slagterigrunden. Siden er Aalestrup yderligere tildelt 1.976 mio. kr. til områdefornyelse. Så det samlede budget nu er 5.976 mio. kr.

Det betyder, at der skal udarbejdes et program med

Arkitekterne Katrine Lyn Andersen og Barbara le Maire Wandall fra Effekt og planlægger Merete Bach Hansen stod for oplægget til mødet.

Jazzsanger til Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND:

Anmelderne havde de store roser fremme, da jazzsangeren, sangskriveren og guitaristen Mette Juul udgav albummet Celeste, som var hendes sjette udgivelse i eget navn.

Mette Juul blev kaldt den bedste jazzsanger i Europa.

Nu følges op med med en koncertrække, hvor hun sammen med den svenske guitarist Andreas Hourdakis og den danske bassist og cellist Jesper Thorn fortolker sangene fra Celeste.

Publikum kan glæde sig til personlige fortolkninger af tidløse amerikanske klassikere og originale sange fra Mette Juuls egen hånd ved en koncer på fredag, 19. april i Vesthimmerlands Musikhus i Aars.

Celeste betyder himmelsk eller at være tæt på himlen. Et sted, hvor lytteren inviteres til at drømme

sig væk fra tidens intense verden og ind i et håbefuldt sfærisk lydunivers, hvor virkelighedens mørke undertoner af og til klinger med. I et kammermusikalsk rum med nye instrumenteringer med guitar, sang, melodika, cello og celeste (klokkeklaver, red.) undersøger Mette Juul ny grund med et minimalistisk lydunivers, som fremmer teksternes betydning med god plads mellem instrumenterne og dermed lytteren.

Mette Juul har høstet stor ros for sin uforlignelige vokal og inderlige for-

tolkninger. Hendes karriere tog fart i 2015 i forbindelse med hendes tredje album

“There is a song”, hvor hun fasttømrede sit musikalske ståsted, hvor hun med ægte og ren autoritet formår at sammensmelte den nordiske melankolske klang med den dynamiske amerikanske jazzarv.

- Vi har tidligere haft besøg af Mette Juul i musikhuset. Hun formår at fange tilhørerne med sine mange vokale nuancer og sin leg med ord. Så vi glæder os til et gensyn, siger musikhusleder Lisbeth Jagd.

prioriterede indsatser for områdefornyelsen i bymidten. Det er det arbejde, der nu er igangsat med en workshop med borgere, der er tæt på området og ønsker en god plan for arbejdet med at videreudvikle byen for børn og voksne.

Workshop

Planlægger Merete Bach

Hansen indledte mødet med at præsentere arkitekterne, Katrine Lyn Andersen og Barbara le Maire Wandall

fra Effekt, som kom med oplæg til dagens udfordring. Gruppearbejdet på workshoppen tog udgangspunkt i den helhedsplan for disponering af arealerne på den tidligere slagterigrund og banearealet som Effekt Arkitekter lavede i samarbejde med kommunen i efteråret 2023. - Der var et behov for et mere detaljeret overblik over, hvordan arealerne kunne indrettes i forbindelse med den videre planlægning og områdefornyelse samt

den fremtidige dialog med potentielle investorer og bygherrer. Helhedsplanen står på skuldrene af ideerne fra byudviklingsplanens indsatsområde omkring bymidten, siger Merete Bach Hansen og konkluderer: - Vi fik et meget positivt indtryk af workshoppen. De fremmødte borgere deltog meget engageret og aktivt. Vi har fået rigtig mange input og ideer, som vi nu skal samle op på og arbejde ind i forslag til indsatsområder i områdefornyelsen.

Områdefornyelsesprogrammet skal behandles af økonomiudvalg og byråd i juni.

17. April 2024 Side 5
Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks. 3 ltr. vin i box, Paddy’s Creek 79.Tilbuddene gælder fra torsdag d. 18. april til søndag d. 21. april Gode tilbud fra Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj Oste Havarti ca. 400 gr. Hvid ost i dåse 800 gr. Guld ost min. 800 gr. Klovborg m/kommen min. 850 gr. PRIS 2000 Frit valg PRIS 2995 Frit valg PRIS Heinz ketchup, 1,35 kg Beauvais ketchup, 1,25 kg Asparges Vitakraft Kanin- og hamsterfoder 2995 Frit valg PRIS
Der kom mange gode forslag på bordet fra deltagerne i workshoppen.
Mette Juul kan opleves til koncert i Vesthimmerlands Musikhus ALFA på fredag.

Vores kære mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Signe Marie Jensen

* 4. februar 1925 er stille sovet ind Gedsted, den 10. april 2024

Gunnar og Bodil

Birthe og Roland Børnebørn og oldebørn

Begravelsen finder sted fra Aalestrup Kirke fredag den 19. april kl. 13.00

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Diamantbryllup

Benny Henriksen til Danmark, hvor de bosatte sig i Hjørring. Laila Henriksen er født og opvokset i Malm i Trøndelag, og er uddannet gartner, mens Benny Henriksen er bankmand og oprindelig er fra Frederikshavn. I 1971 flyttede parret til Ulbjerg hvor de stadig er bor.

ULBJERG: Laila og Benny Henriksen, Villavej 4, Ulbjerg, kan fejre diamantbryllup torsdag, 25. april. Parret mødte hinanden i vinteren 1963 på Røros Højfjelshotel i Trøndelag i Norge.  Laila arbejdede på hotellet hvor Benny spillede. Det blev til mange dejlige ture på ski, og var “kærlighed ved første tone”. Vinteren efter blev parret gift i Røros Kirke. - Da vi kom ud af kirken, havde hele personalet dannet espalier med køkkenredskaber, mens direktøren med frue passede hotellet, fortæller Benny Henriksen. Samme år rejste Laila og

Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk 13 24 døgnet rundt

Laila og Benny Henriksen, Ulbjerg, kan fejre diamantbryllup torsdag, 25. april.

Ditte I. Dalgaard os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk rundt

Laila og Benny Henriksen har to børn, Connie, som bor i Ulbjerg og Bjørn som er bosat i København. Da børnene flyttede hjemmefra, og der blev lidt stille i hjemmet, fik Laila Henriksen stor glæde af at være dagplejemor. Næsten hver sommer går turen til hendes familie i hjembygden i Norge.

Tak til alle sponsorer ved Lions Møldrup Vølvernes Ladies Night i Bjerregrav

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 200,- som betales forud på annoncekontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

American Pizza og Grillbar, Aalestrup - Andelskassen, Hobro - Anton Balle, Skringstrup - BB Designmind, Hørup - Behandlingscenter Tjele - Bente og Jens Erik Rasmussen, Bavsø - Biksen, Aalestrup - BM Autoteknik, MøldrupBrorson Byg, Bjerregrav - Butik by Brorson, Rødding - Butik Granly, Hverrestrup - Butik Skovlyst Frandsen, Klejtrup - Complete Solution, Hobro - Dagli’ Brugsen, Klejtrup - Den rullende Kok, Bjerregrav - Det lille Træhus, HobroDi Thai Take Away, Aalestrup - Din Frisør, Hobro - Din Tømrer, Klejtrup - Dyrlægerne i Skals - Eli’s Tømrerbiks, Klejtrup - El-Kontakten, Nr. Rind - En lys Idé, Tostrup - Estate Mægleren, Møldrup - Fri Bikeshop, Aalestrup - Frisør Højgaard, Hvam - Frisør Line M, Møldrup - FS Auto, Fristrup - FS Automobiler, Bjerregrav - Galleri Langelund, Hvilsom - Galleri Aalestrup - Go’ On, Sundstrup - Guldsmed Norup, Viborg - Hannes Fodklinik, KlejtrupHans Olav Frederiksen, Nørdam - Haugaards Blomster, Møldrup - Hersom Bjerregrav Idrætsforening og Borgerforening - Hjarbæk Golf - Hot’n Tot, Klejtrup - Hr. og Fru Potteskår, Gedsted - HS Møbelpolster, Hvam - Hvam Cafeteria - Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning - Hvolris Jernalderlandsby - Høgh og Færch, Møldrup - Hårgalleriet, Bjerregrav - Jensens Køreskole, Møldrup - JF Montage, Møldrup - Jo-Ella, Viborg - Jysk, Viborg - Keramik v/ Erna Christensen, Bjerregrav - Kidana, Hersom - Klejtrup Auto-KlejtrupEl/Lillegården-Klejtrupkranio-sakral-og kropsterapi-KlejtrupPizza-KlejtrupTømrer-ogSnedkerforretning - Klinik for Fodterapi, Skals - Klinik Sannis Fodterapi, Møldrup - Kristian Hansen ApS, Aalestrup - Kunst i Klejtrup - LM Lagerhotel, Møldrup - Luksuspoter, Møldrup -LøvelHelseogFodklinik-Maler rmaetv/MichaelNavnto , Møldrup - Matas, Aalestrup - Min Købmand, Bjerregrav - Min Købmand, Møldrup - Min Købmand, Ulbjerg - Munch og Pedersen, Hørup - Møldrup AutoserviceMøldrup Dyreklinik - Møldrup Hallens Cafeteria - Møldrup Pizzaria - Møldrup VVS - NCO Byg, Aars - Normal, Holstebrovej, Viborg - OK Benzin, Møldrup - Peters Bygningsservice, Holmegård - Photo by Kolind, Klejtrup - PS Montage, Møldrup - Risgården, Låstrup - Rockabilly Brewm, Løvelbro - Rostrup Hedegård Vin & Vildt - Salon Bellis, Bjerregrav - Salon In, Skals - Salon Tryllespejlet, Skals - Sannes Briks, Skårup - Selectro, Møldrup - Skals Installationsforretning - Skals Murerforretning og Entrepenørforretning - Skals Regnskabsservice - Smeden v. Brian Vestergaard, Hvornum - SN Kornteknik, Tostrup - Sparekassen Danmark, Hobro - Stepta, Viborg - Stjernemassage, Møldrup - Tandlægerne i Møldrup - TA-Stål, Klejtrup - Tonny’s VVS, Møldrup - Top-Line, Møldrup - Torbens Ejendomsservice, Bigum - Treco, Aalestrup - Tusindfryden, Aalestrup

- Tømrer & Snedker forretning v/ Martin Sørensen - Tømreren Tindal, Hvornum - Tømrer rmaet Ivan Dalsgaard, Møldrup-UgelrisBryghus,Skringstrup-UlbjergFodboldgolf-VasehusRideskole,Lindum-Verdenskortet,Klejtrup - Vestjysk Bank, Viborg - Vognmand Frands Frangbæk, Hvam-XL-Byg,Møldrup-Zig-Zaxen,Møldrup-Ældresagen, Møldrup - Aalestrup Bio

Støt vore sponsorer

- de støtter os

Folkedans har i mange år fyldt meget hos parret. Laila Henriksen danser og Benny spiller violin til dansene. Laila Henriksen syede parrets folkedragter. En nordtrønder bunad til sig selv og en vendsysseldragt til ægtefællen.

Gennem alle årene har Laila Henriksen bevaret sin egnsdialekt og slår med det samme om når telefonen ringer fra Norge.

Benny Henriksen spiller stadig på sin harmonika, ofte sammen med Kirsten og Connie, hvor de glæder beboerne på plejehjemmene. Han er også aktiv som tegner og maler. Akvarel er Benny Henriksens foretrukne og leverer en gang om måneden “Kender du talemåden?” til Vesthimmerlands Avis.

Der skal nok blive gang i teltet torsdag, 25. april, når parret holder diamantbryllupsfest.

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Kirstine Marie Jensen Vorres begravelse

Tak for alle blomsterhilsner

En speciel tak til præst Dorthe Rosendal En stor tak til Hjemmeplejen, Møldrup Jenny og Jens

Diamantbryllup

Laila og Benny Henriksen kan torsdag den 25. april fejre diamantbryllup.

Kom og vær med til at vække dem på Villavej 4, Ulbjerg, kl. 9.00.

Vi byder på morgenkaffe.

Hilsen Connie og Bjørn m. familier.

HVAM KIRKE Gospel koret

Mandag d. 22. april kl. 19.30

Kom og vær med til en uforglemmelig gospelkoncert med koret Happy Voices. Oplev både de helt store gospelbrag og stille numre, som giver stof til reflektion og fordybelse.

Koncerten er gratis og der er ingen tilmelding.

Hvam menighedsråd

Side 6 17. April 2024
Til lykke
Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55
Møldrup Vølverne
Lions

SIMESTED SOGNEHUS

Torsdag 25. april kl. 19.00

Vi starter ikke i sognehuset på dette tidspunkt, men på P-pladsen, da vi skal på en lille travetur omkring Simested, arrangeret af graver Niels-Ole Rask.

Vi slutter i sognehuset, hvor menighedsrådet trakterer på kaffe med tilbehør.

Gratis.

SIMESTED MENIGHEDSRÅD

Orienteringsmøde

OMKRING MENIGHEDSRÅDSVALG I ROUM SOGN

Tirsdag d. 14. maj kl. 19.30 i Roum forsamlingshus

Niels Ole Andersen vil fortælle om kirkeklokken og livet i sognet dengang.

Kom og hør om kirkens liv før og nu. Roum Menighedsråd

Onsdag den 17. april

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Birthday Girl

Torsdag den 18. april

kl. 17.30 P. Pladsen Hotel Hvide Kro: Aktive Kvinder tur

24

kl. 18.00 Aalestrup Naturefteskole: Generalforsamling, Erhvervsklubben

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

Fredag den 19. april

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 18.00 Oasen, Møldrup: Familieaften

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

kl. 20.00 Alfa, Aars: Mette Jul – Celeste

Lørdag den 20. april

kl. 10.00-14.00 Aalestrup Realskole: Årsmøde, SuperBrugsen

kl. 13.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

Søndag den 21. april

kl. 14.30 Aalestrup Sognehus: Koncert

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

Mandag den 22. april

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

kl. 19.30 Vesterbølle Efterskole: Lene Beier

kl. 19.30 Hvam Kirke: Gospel koncert

Tirsdag den 23. april

Kl. 19.00 Gedstedhallen:

Generalforsamling, Gedsted Varme

kl. 19.00 Gundestrupgård: Venstre, Debataften

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

Onsdag den 24. april

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

Torsdag den 25. april

kl. 16.00 Rådhuset Aars:Byrådsmøde

kl. 18.00 Rosenparken: ÆldreSagen Spis sammen

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Hammarskjôld

kl. 19.00 Simested Sognehus: Travetur

GUDS TJENESTER

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 25. april kl. 16.00 på Rådhuset i Aars

Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars.

Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på

www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/webtv

Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig.

Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/ vesthimmerlandskommune

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet.

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk

hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup

Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

PER BACH LAURSEN BORGMESTER

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser Kontor

Ullits

Hvalpsund

Vognsild

Vesterbølle

Gedsted

Ulbjerg

Sundstrup

Haverslev

Østrup

Nørager Aalestrup

Klotrup

Hvilsom

Fjelsø Hvam Snæbum

Bjerregrav

Klejtrup

Reparationscafé på Knabergården

I verdensmålsugen kan du få hjælp til at fikse de hullede bukser, den gamle lampe eller cykelslangen med sammen med de frivillige i reparationscaféen.

22. - 24. april kl. 13.00 – 17.00 i Jydeværkstedets lokaler på Knabergården.

Makerspace:

Lav dine egne klistermærker

Kom og leg i Makerspace Vesthimmerland på Aars Bibliotek.

Den 23. april kl. 13.00 – 17.00 får du en grundig introduktion til Scan’n’cut-maskinen og mulighed for at lave flotte og personlige klistermærker. Medbring gerne egne billeder. Gratis adgang – billet ikke nødvendig.

Guidet gåtur med hjerteforeningen fra

Kom med på 5 km. guidet gåtur i et tempo, hvor alle kan være med. Undervejs fortæller guiderne om verdensmål og om hjerteforeningens tilbud og der er tid til en snak.

Vi mødes ved Farsø Bibliotek

torsdag den 25. april kl. 10.00.

Gratis – ingen tilmelding.

Se mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk/arrangementer

Vesthimmerlands Kommune

Vestre Boulevard 7

9600 Aars

www.vesthimmerland.dk

17. April 2024 Side 7
Stenstrup Hyllebjerg
St. Binderup Nysum Trend
Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby
Sønderup Aars
Farsø Hobro
Simested
Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker Produktion Redaktør Hanne Monrad Salgskonsulent Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt Udgivelsesområde:
forbehold
tidspunkter. Se
hjemmesider. Søndag den 21.april 2024 3.s.e.påske Aalestrup 10 00 Gedsted 09 30 Fjelsø ingen Vesterbølle 11 00 Hvam ingen Tostrup 10 30 Roum � � � � � � � � � � � � � � � � ingen Ulbjerg 09 00 Låstrup � � � � � � � � � � � � � � � ingen Lynderup ingen Hersom ingen Klejtrup 09 00 Vester Bjerregrav ingen Simested 19 00 Testrup ingen Østerbølle ingen Skals 10 30 Hvornum ingen Snæbum 10 15 Hvilsom ingen Rørbæk ingen Grynderup ingen Stenild � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Kgs Tisted ingen Binderup� � � � � � � � � � � � � � ingen Durup 10 30 Ullits 09 00 Svingelbjerg ingen Foulum ingen Louns 10 30 Alstrup ingen Strandby � � � � � � � � � � � � � � ingen Farsø 09 00 Aars � � � � � � � � � � � � � � � � � � 09�30 Gislum 11 00 Vognsild � � � � � � � � � � � � � � ingen Haubro ingen
Der tages
mht.
mere på kirkernes
| Tlf.: 9966 7000

Om Siriuspatruljen

i foredrag i Klejtrup

KLEJTRUP: Klejtrup Aftenhøjskole holder foredraget “To år med Slædepatruljen Sirius” med Rasmus Mannerup onsdag, 24. april på Klejtrup Musikefterskole. Her kan man høre om et krævende optagelsesforløb til Slædepatruljen Sirius og blive klogere på patruljens arbejde i verdens største nationalpark i Nordøstgrønland.

Rasmus Mannerup fortæller om optagelsesforlø-

bet, og hvad der kræves før man står i Grønland.

Herefter følger et lille historisk rids af slædepatruljens historie og oprindelse, hvorefter foredragsholderen gennem egne videoklip og billeder, fortæller om de 26 måneder, han var tjenestegørende i patruljen. Hovedvægten i foredraget er naturligvis lagt på de 12 måneders slæderejse og mødet med isbjørne og moskusokser i et unikt land-

skab med udfordringer i forhold til vejr, vind og hunde.

Rasmus Mannerup Jørgensen er født og opvokset i Randers. Efter studentereksamen begyndte han i forsvaret i 2002.

Herefter fulgte seks år i flyvevåbenet på Flyvestation Karup som befalingsmand, inden han i 2008 besluttede sig for at indfri sin store drøm om to års tjeneste ved Slædepatruljen Sirius.

Demensuge 19 i Vesthimmerland

Demensuge 19 i Vesthimmerland byder på en masse forskellige arrangementer, som har fokus på kultur og fritid, så både personer med demens og deres pårørende får en pause fra sygdommen. Samtidig skal vi i fællesskab udbrede kendskabet til demens og demenssymbolet.

Besøg på Nutidsmuseet i Aars - Gratis

Kom på Nutidsmuseet i Aars, som åbner dørene til et arrangement for borgere med demens og pårørende. Her kommer du tilbage i tiden, og oplever ting fra danskernes dagligdag, som den så ud for 20, 30 eller 100 år siden. Der serveres kaffe og kage.

Vandgymnastik i Rønbjerg - Gratis

Du kan også komme med til vandgymnastik i varmtvandsbassinet i Rønbjergfor borgere med demens og pårørende. Tag gerne din ægtefælle, nabo eller ven med. Træning i vand har mange fordele, idet opdriften kan hjælpe med at gøre bevægelserne lettere, så belastningen på led og knogler nedsættes betydeligt.

Man skal ikke kunne svømme for at deltage. Der serveres kaffe og kage.

Se hele programmet for ugen på: www.vesthimmerland.dk/demensuge19

Spændende historisk drama i Bio Aalestrup

Film om FNs legendariske generalsekretær

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Filmen “Hammarskjöld” er et politisk drama om den verdensberømte svenske diplomat Dag Hammarskjöld. Filmen vises snart i Bio Aalestrup. Mikael Persbrandt, der bl. a. er kendt fra den Oscarvindende danske film “Hævnen”, kan ses i rollen som Dag Hammarskjöld. Handlingen udspiller sig i 1961, under den kolde krig, hvor Hammarskjöld var FNs generalsekretær. Arbejdet kræver alt af ham. Hammarskjöld lever et ensomt liv, hvor han må undertrykke sin seksualitet. Han bruger aftenerne på at skrive poesi og drømme om sit liv efter FN, men “den kolde krig” raser afsted for fuld kraft, og som en sidste mission påtager Hammarskjöld sig opgaven at formidle fred i Congo.

Hammarskjöld har kun et år tilbage af sin stilling, hvor hans vigtigste opgave har været at afkolonisere Afrika. Efterfølgende skal han flytte til sit hus på Österlen og nyde den længe ventede frihed.

Samtidig raser den kolde krig for fuld kraft, og brændpunktet er Congo.

Dag Hammarskjöld påtager sig opgaven at formidle fred og enhed i landet.

I et desperat forsøg på at forhandle en våbenhvile i Congo, går han ombord på et fly. En umulig opgave, ifølge mange. En selvmordsmission, ifølge andre.

Mystisk død Dag Hammerskjölds død er stadig omgivet af mystisk. Han døde i et flystyrt i det daværende Nordrhodesia (nu Zambia) i september 1961. I 2017 viste en ny undersøgelse fra FN, at flyet muligvis blev skudt ned.

Dag Hammarskjöld var født i Sverige i 1905 og var svensk diplomat og FNs generalsekretær fra april 1953 til sin død.

Hammarskjöld var uddannet nationaløkonom. I 1949-1953 var han medlem af Tage Erlanders regering, de to første år som kabinetssekretær (viceudenrigsminister) og derefter som udenrigshandelsminister.

Han modtog posthumt Nobels fredspris i 1961.

Hammerskjöld var meget upopulær blandt de tidligere koloniejere, fordi han kæmpede for de afrikanske landes frihed.

Filmen “Hammarskjöld” er instrueret af danske Per Fly, og har Mikael Persbrandt i titelrollen.

På rollelisten er, udover Mikael Persbrandt, Francis Chouler, Richard Brake, Sara Soulié, Hakeem KaeKazim, Cian Barry og Thure Lindhardt.

Side 8 17. April 2024 Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk DANMARKSPREMIERE Hammerskjöld Tors. 18/4 - tors. 1/5 kl. 19.00 Har du brug for hjælp... HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit Markedsvej 6, 9600 Aars | www.servido.dk | 99 98 97 40 www.servido.dk99 Markedsvej 6, 9600 Aars HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE ✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold ✔Hjemmeservice Frit valg Privat - Erhverv EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres
Mikael Persbrandt i hovedrollen som Dag Hammerskjöld i filmen som vises i Bio Aalestrup. Rasmus Mannerup fortæller om Siriuspatruljen i Klejtrup.

Borgerne i Aalestrup vil også have tryghed

Henrik Jensen, Pilevej

3a, Aalestrup, har skrevet et indlæg til Vesthimmerlands Avis angående opbevaring og rensning af forurenet jord i Aalestrup:

LÆSERBREVE

Mange af jer har sikkert undret sig over, hvorfor der ikke sker mere. Det har vi også, men må konstatere, at det ikke er borgmesteren eller byrådets holdning at borgerne skal have indflydelse.

Der blev indsamlet mere end 400 underskrifter, som blev afleveret, men på udvalgsmødet blev det fremlagt, at der kun er indsamlet 180. Allerede her misinformeres der om borgernes holdning.

Jeg undrer mig over, hvad der ligger til grund for ikke at skabe tryghed hos borgerne og iværksætte en prøvetagning. Det kan vel ikke være så problematisk med mindre man har noget at skjule.

Hvordan kan man få

politikerne til at indse at borgerne også vil have tryghed?

Der køres stadig jord til i store mængder på trods af vores modstand.

Jeg har set lidt på miljøkrav og regler for jordhotel kontra deponi, og når man nu ved at jorden ikke bliver fjernet eller renset igen kan man ikke give det status af jordhotel, men derimod deponi, og så er det helt andre regler der gælder.

Jeg tænker at indklage det for EU, idet der jo ikke sker overholdelse af disse regler, men vil i første omgang spørge regionen og miljøministeriet, hvordan de forholder sig til det. Her kommer der jo nok ikke svar ret hurtigt, hvilket er uheldigt i forhold til at undgå en miljøforurening.

Jeg vil dog give borgmesteren en sidste chance for at redegøre for holdningen til ikke at lytte til borgerne og iværksætte en prøvetagning?

Derfor vil jeg afvente et svar indtil 1. juni, hvor der gerne må komme et svar i avisen her.

Flere læger lokalt i Vesthimmerland

Byrådsmedlem Lars Rem (udenfor partierne), Sundvej 44, Hvalpsund vil have flere alment praktiserende læger i Vesthimmerland:

LÆSERBREVE

I gamle dage, for 25-30 år siden, var skadestuen i Farsø specialister i at behandle sælbid.

Ligesom skadestuen i Grenaa var specialister i hugormebid.

Hanne, min kone, har været med til begge dele, som nyuddannet reservelæge i Grenå og som 1. reservelæge i Farsø. Grenå er lukket, og skadestuen i Farsø står til at lukke, jeg ved ikke om der tegner sig et mønster?

Jeg ved ikke hvor mange, der i dag bliver bidt af sæler eller hugorme, men der er mange, der kommer til skade på anden vis i dag. Lukningen af Farsø skadestuen, sker med den begrundelse at, de fleste af de få skader de behandler kunne være klaret i almen praksis. Større og mere alvorlige skader og ulykker behandles bedst ved at patienten ses af en specialist med det samme, hvilket gøres bedst ved at transportere patienterne til Aalborg sygehus uden stop undervejs.

Det giver god mening, min kone vil hjemsøge mig hvis jeg mente noget andet, og hun var specialist på området.

Det giver også mening, hvis regionen ikke mener, det kan betale sig at opretholde beredskab for at tilse forholdsvis få patienter i Farsø. Især hvis det giver mulighed for at bemande flere operationsstuer i Farsø, det giver en større produktion og dermed flere ansatte på Farsø sygehus.

Skal vi bevare trygheden i området, ved at mindre skader behandles af vores praktiserende læger, skal de dog være der.

Jeg så et interview med Pia Buus Pinstrup (næstformand for udvalget Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nord, red.), der udtalte, at var der læger der ville nedsætte sig, var regionen klar med ydernumre - citat efter hukommelsen. Det lyder godt, men i Ranum har den gamle pensionerede læge, endog med tilsagn fra to studerende der vil kunne videreføre praksis, fået afslag på ydernummer med den begrundelse, at der er ledige ydernumre i Løgstør.

Det kunne betyde alverden for sammenholdet og fremtiden i en by som Ranum, at der er en almen praksis. Specielt taget i betragtning at man på rekord-

tid fik samlet underskrifter på tilsagn om at benytte den lokale læge, hvis man kunne få en løsning på det. En by hvor borgerforening og efterskole kæmper sammen om at skabe et fungerende samfund.

Det vil også for kommunen være et plus i bestræbelserne for tilflytning frem for fraflytning. Det hjælper så ikke beboerne i Ranum området med at få løst små skader i almen praksis, frem for på skadestuen, når ventetiden i almen praksis er så lang, at sår og skader havde helet af sig selv når der er tid!

Det gør sig så også gældende i hele det nordvestlige hjørne af kommunen.

Derfor vil jeg opfordre regionen til at gøre det nemmere at nedsætte sig som praktiserende læge, det er dog et liberalt erhverv! Det vil øge trygheden for os alle. Så vil jeg til gengæld undlade at klage over at skadestuen lukker og se frem til, at der bliver ansat flere på Farsø sygehus.

HUSK EFTERSYN

Have/park maskiner (alle mærker)

Husqvarna og Gardena Robotter Prisoverslag på rep/service

Vi er 4 mand klar til at hjælpe samt løse problemer

Nye have-park maskiner på lager – kom ind og se hvad vi har på lager og få et godt tilbud. Salg af reservedele, olie filtre, knive mm til

17. April 2024 Side 9
Farmas gør klar til foråret!
FARSØ | FABRIKSVEJ 1 | 9640 FARSØ facebook.dk/farmasdk Ring til Bjarne (Farsø) www.farmas.dk bjarne@farmas.dk 98 63 17 66 / 21 41 36 83 Tilbud gælder så længe lager haves og til og med d. 30. april 2024. Alle priser er inkl. moms. Der tages forbehold for udsolgte varer, svigtende leverance, tryk, pris og billedfejl. Gardena Minimo 400 m2 incl kabel ”gør det selv” opsætning PRIS KUN 5.399,Husqvarna plæneklipper LC142i142isS Incl. batteri og lader med bioklip og opsamler (incl. bioprop) 4.699,-
alle mærker
Husqvarna plæneklipper LC247S benzin med
bioklip og opsamler med fremdrift
(incl.
bioprop)
214C med 94 cm klippebord 26.900,-
120Mk2 benzin med 14» sværd. Incl . 3 ltr. Alkylat benzin 1.599,-
Husqvarna Rider
Motorsav
Plæneklipper LB146 benzin
T300Rh 28 cm bred med Honda motor 4.299,-
Husqvarna Fræser
Jordhotellet:
LØSNING TIL SODUKO Solution 5 3 5 4 7 6 1 2 9 8 9 1 8 5 3 2 4 6 7 2 6 7 9 8 4 3 1 5 6 9 2 1 4 7 5 8 3 5 7 3 2 9 8 6 4 1 4 8 1 6 5 3 9 7 2 8 2 5 4 1 9 7 3 6 7 3 9 8 2 6 1 5 4 1 4 6 3 7 5 8 2 9 Solution 6 4 1 8 5 2 3 9 6 7 2 6 3 9 7 1 5 8 4 5 9 7 6 8 4 3 2 1 9 2 5 1 3 8 7 4 6 7 3 6 4 9 2 1 5 8 8 4 1 7 6 5 2 9 3 1 5 2 8 4 7 6 3 9 3 8 9 2 1 6 4 7 5 6 7 4 3 5 9 8 1 2 Solution 7 3 7 8 6 1 9 2 5 4 2 6 1 4 5 7 3 8 9 4 5 9 8 3 2 6 1 7 8 4 5 7 6 1 9 2 3 6 3 2 5 9 4 1 7 8 1 9 7 2 8 3 5 4 6 9 8 4 1 2 6 7 3 5 7 1 6 3 4 5 8 9 2 5 2 3 9 7 8 4 6 1 Solution 8 4 5 3 7 2 1 6 8 9 7 2 9 6 5 8 3 1 4 8 1 6 3 9 4 7 2 5 5 6 8 1 4 2 9 3 7 3 9 1 8 7 5 2 4 6 2 7 4 9 3 6 8 5 1 9 3 5 2 1 7 4 6 8 6 4 2 5 8 9 1 7 3 1 8 7 4 6 3 5 9 2 Created by S Udoku -11Solution 5 3 7 6 8 5 9 4 2 1 1 5 2 4 7 3 9 8 6 8 4 9 1 6 2 3 5 7 5 6 3 7 9 8 2 1 4 2 8 4 5 1 6 7 9 3 9 1 7 2 3 4 5 6 8 6 9 5 3 8 7 1 4 2 7 2 1 6 4 5 8 3 9 4 3 8 9 2 1 6 7 5 Solution 6 4 3 8 2 1 5 9 7 6 7 1 2 6 3 9 8 4 5 9 5 6 8 7 4 2 1 3 2 7 1 5 6 8 3 9 4 8 9 3 1 4 2 5 6 7 5 6 4 3 9 7 1 2 8 1 8 7 4 2 3 6 5 9 6 4 5 9 8 1 7 3 2 3 2 9 7 5 6 4 8 1 Solution 7 6 8 2 9 3 4 5 7 1 1 3 7 5 8 6 2 9 4 9 5 4 1 7 2 3 8 6 3 2 1 7 4 9 8 6 5 7 4 8 3 6 5 1 2 9 5 9 6 2 1 8 7 4 3 2 1 3 6 9 7 4 5 8 4 6 5 8 2 3 9 1 7 8 7 9 4 5 1 6 3 2 Solution 8 1 7 6 9 5 3 2 4 8 4 8 3 1 7 2 9 5 6 2 9 5 4 6 8 1 3 7 3 2 9 8 4 7 6 1 5 8 6 1 2 9 5 3 7 4 7 5 4 6 3 1 8 2 9 9 3 2 5 8 4 7 6 1 6 4 7 3 1 9 5 8 2 5 1 8 7 2 6 4 9 3 Created by S Udoku -11Solution 5 3 5 4 7 6 1 2 9 8 9 1 8 5 3 2 4 6 7 2 6 7 9 8 4 3 1 5 6 9 2 1 4 7 5 8 3 5 7 3 2 9 8 6 4 1 4 8 1 6 5 3 9 7 2 8 2 5 4 1 9 7 3 6 7 3 9 8 2 6 1 5 4 1 4 6 3 7 5 8 2 9 Solution 6 4 1 8 5 2 3 9 6 7 2 6 3 9 7 1 5 8 4 5 9 7 6 8 4 3 2 1 9 2 5 1 3 8 7 4 6 7 3 6 4 9 2 1 5 8 8 4 1 7 6 5 2 9 3 1 5 2 8 4 7 6 3 9 3 8 9 2 1 6 4 7 5 6 7 4 3 5 9 8 1 2 Solution 7 3 7 8 6 1 9 2 5 4 2 6 1 4 5 7 3 8 9 4 5 9 8 3 2 6 1 7 8 4 5 7 6 1 9 2 3 6 3 2 5 9 4 1 7 8 1 9 7 2 8 3 5 4 6 9 8 4 1 2 6 7 3 5 7 1 6 3 4 5 8 9 2 5 2 3 9 7 8 4 6 1 Solution 8 4 5 3 7 2 1 6 8 9 7 2 9 6 5 8 3 1 4 8 1 6 3 9 4 7 2 5 5 6 8 1 4 2 9 3 7 3 9 1 8 7 5 2 4 6 2 7 4 9 3 6 8 5 1 9 3 5 2 1 7 4 6 8 6 4 2 5 8 9 1 7 3 1 8 7 4 6 3 5 9 2 Created by S Udoku -11Solution 5 3 7 6 8 5 9 4 2 1 1 5 2 4 7 3 9 8 6 8 4 9 1 6 2 3 5 7 5 6 3 7 9 8 2 1 4 2 8 4 5 1 6 7 9 3 9 1 7 2 3 4 5 6 8 6 9 5 3 8 7 1 4 2 7 2 1 6 4 5 8 3 9 4 3 8 9 2 1 6 7 5 Solution 6 4 3 8 2 1 5 9 7 6 7 1 2 6 3 9 8 4 5 9 5 6 8 7 4 2 1 3 2 7 1 5 6 8 3 9 4 8 9 3 1 4 2 5 6 7 5 6 4 3 9 7 1 2 8 1 8 7 4 2 3 6 5 9 6 4 5 9 8 1 7 3 2 3 2 9 7 5 6 4 8 1 Solution 7 6 8 2 9 3 4 5 7 1 1 3 7 5 8 6 2 9 4 9 5 4 1 7 2 3 8 6 3 2 1 7 4 9 8 6 5 7 4 8 3 6 5 1 2 9 5 9 6 2 1 8 7 4 3 2 1 3 6 9 7 4 5 8 4 6 5 8 2 3 9 1 7 8 7 9 4 5 1 6 3 2 Solution 8 1 7 6 9 5 3 2 4 8 4 8 3 1 7 2 9 5 6 2 9 5 4 6 8 1 3 7 3 2 9 8 4 7 6 1 5 8 6 1 2 9 5 3 7 4 7 5 4 6 3 1 8 2 9 9 3 2 5 8 4 7 6 1 6 4 7 3 1 9 5 8 2 5 1 8 7 2 6 4 9 3 Created by S Udoku -11Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...
Lars Rem.

Himmerlandsavisernes loppemarked til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERL ANDS AVISERNE

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES«

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked”

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Betaling vedlagt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01

 Kontant  Check

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

annoncetekSt:

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord!

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Køb og tilbud/vurdering af indbo / dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

SÆLGES:

10 kbm brænde klar til brug sælges samlet eller delt. skal afhentes i Møldrup.

Telefon:

Tlf: 20 78 54 14

Træ hegnspæle. 15 kr. pr. stk.

Tlf: 61 74 34 12

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan

være ændrede

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Loppe-annoncerne

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse: Betaling:

Overskudsplanter fra haven. Mange forskellige. Fra gratis til 25 kr. Enkelte 75 kr. Jytte Jensen Evaslundvej 136, Aalestrup.

Tlf: 30 30 19 41

Flyttesalg/lopper. Hele ugen kl. 15-19. Sofagruppe + bord. Store palmer. Havemøbler/stole. Weber grills, nye. Afsyrede møbler. Antik klædeskab, toiletmøbel/ marmor. Viborgvej 25, Strandby.

Tlf: 93 87 81 14

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen sendes til:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Side 10 17. April 2024
KØBES:
SE HER!
til slut
Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke
husk dog
og
»tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord.
flere annoncer,
telefonnr. under hver annonce.
SÆLGES:
LOPPEMARKED Shropshire får sælges. 3 får med lam sælges. Tlf: 20 78 54 14 PRISER: SE EKSEMPLER: 50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD. Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER.
AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS - en
HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS!
stærk løsning…
indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-
for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis. GOD FORNØJELSE! KØBES: INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 47793 Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Vesthimmerland lader Sverige tage skraldet

150 tons mad- og drikkekartoner er sendt til genanvendelse

VESTHIMMERLAND:

I løbet af indkøringsåret 2023 blev der sendt 150 tons mad- og drikkekartoner (MDK) fra Vesthimmerland til genanvendelse. Det er ud af estimeret potentiale på 216 tons/år. Det vil sige knap 70 pct. af den mængde, som vi kan forvente muligt i Vesthimmerlands kommune. Det er et resultat der overskred både vores egne og branchens forventninger, siger Vesthimmerlands Forsynings direktør, Morten Aaby Nielsen.

At borgerne i Vesthimmerland i løbet af det første år har taget så positivt imod den nye affaldstype og har overhalet prognoserne, hviler i høj grad på tre faktorer.

Først og fremmest har der været tale om en fantastisk opbakning fra borgerne, som efter Morten Aaby Nielsens udsagn viser en imponerende vilje til at bidrage til miljøet. Derudover har en klar og tydelig kommunikation fra alle medarbejdere hos Vesthimmerlands Forsyning været

Sådan håndterer man mad- og drikkekartoner

VESTHIMMERLAND:

Når det kommer til affaldssortering, er det vigtigt at vide, hvordan man håndterer mad- og drikkekartoner korrekt. En mad- og drikkekarton er lavet af en blanding af karton og enten plastfolie eller alufolie, som forhindrer væske i at trænge igennem. Eksempler på mad- og drikkekartoner er de kartoner, der har indeholdt mælk, fløde, A38, juice samt bønner, flåede tomater og kikærter.

Når man smider madog drikkekartoner ud, skal man sørge for at de er tomme. Ideelt set så tomme, at man kan holde dem over hovedet uden at noget drypper. Man må gerne folde kartonerne, når de er tømt, og hvis der er et plastik skruelåg, må det gerne skrues på igen.

Mad- og drikkekartoner, skal lægges løst ned i af-

afgørende. Og endelig har en differentieret tilgang til affaldshåndtering spillet en væsentlig rolle.

- Ved at indsamle affaldstyperne hver for sig, sikrer vi, at genanvendelsesprocessen er så effektiv som mulig, siger Morten Aaby Nielsen. Sorteringen foregår i høj grad direkte fra forbrugerne, når det bliver afleveret på genbrugspladsen, og de gør det godt.

- Vi oplever faktisk ikke problemer hverken i forhold til sortering og renhed, siger Morten Aaby.

Efter indsamling sender Vesthimmerlands Forsyning alle mad- og drikkekartoner til et modtageanlæg i Danmark, hvorfra de afsættes til oparbejdning i Sverige. På fabrikken i Sverige gennemgår de en avanceret proces, hvor kartonfibre adskilles fra plast- og aluminiumsfolier. De genanvendelige kartonfibre anvendes til fremstilling af nye kartoner og papemballager, mens plast- og aluminiumsfolierne energiudnyttes på fabrikken. Kartonfibrene fra mad- og drikkekartoner er af høj kvalitet og kan genanvendes mange gange. - Den indsamlede mængde afsætter vi pt. til Marius

Pedersen, som sender det til genanvendelse i Sverige eller Tyskland. Der findes ikke behandlingsanlæg i Danmark. Vi kender ikke det nøjagtige tal på genanvendelsen for vores afsatte MDK, men rapporter fra RUC og Miljøstyrelsen angiver, at disse anlæg pt. har en genanvendelse på ca. 50 pct. af det modtagne. Det forventes hævet frem mod 2030, hvor også plastindholdet i MDK forventes genanvendt, oplyser Morten Aaby.

faldsbeholderen. Man kan godt samle dem i poser inde i køkkenet, men skal huske at hælde dem ud af posen, når de smider ud i affaldsbeholderen.

Beregninger viser, at en kommune som Vesthimmerland, vil kunne indsamle 144 ton mad- og drikkekartoner om året, hvor potentialet teoretisk set ligger på 216 ton. Potentialet repræsenterer den maksimale mængde, man kan indsamle, hvis alle borgere afleverer alle deres tomme mad- og drikkekartoner til genanvendelse.

Mad- og drikkekartoner fra Vesthimmerland afsættes til Sverige. Her kommer de ind i en avanceret maskine, der adskiller kartonfibre fra plast- og aluminiumsfolierne. Kartonfibrene anvendes herefter til fremstilling af nye kartoner og papemballager.

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

17. April 2024 Side 11 Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15 - Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri Arne Albertsen og Martin Nielsen Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15 Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale! BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP TLF. 20 10 11 94 NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom eller ring og få et godt tilbud! - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10
trykker bare 98 64 12 55
så trykker vi resten
Ring og tag en uforpligtende
Vi
Du
-
snak med os •
hjælper gerne med udformningen
Let Svær Sudoku 5 - Easy 3 5 6 1 8 9 6 7 9 4 3 1 2 4 3 2 9 6 8 6 5 2 8 9 6 3 9 6 1 5 4 3 5 2 Sudoku 6 - Easy 1 8 3 1 5 4 5 9 8 4 2 9 5 1 6 7 4 9 2 5 8 4 7 6 2 9 3 7 6 1 6 7 5 6 Created by S Udoku -4Sudoku 5 - Hard 3 4 2 5 7 6 2 5 1 8 5 6 3 4 5 5 8 7 8 9 4 9 6 Sudoku 6 - Hard 4 8 1 9 6 1 2 9 7 5 1 2 6 4 2 8 1 4 6 5 8 1 4 Created by -4SUDOKU UGE 16-2024
Morten Aaby Nielsen: - Resultatet overstiger vores forventninger. Vesthimmerlands Forsyning sender 150 tons mad- og drikkekartoner til genanvendelse i Sverige.

KULTUR KULTURKALENDER

Børneteater - Lyt til træerne

D. 20. april kl. 14.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 25 kr. + gebyr

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Verdensmålsuge:

Gåtur med Hjerteforeningen

D. 25. april kl. 10.00

STED: Farsø Bibiotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Frederik IX’s Plads 3, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

Insekter på gaflen

D. 27. april kl. 11.00 - 13.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 50 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

TENNIS

D. 13. maj kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 200 kr., medlem 150 kr.

Ung (u. 25 år) 75 kr.

ARR: Vesthimmerlands Teaterforening, tlf. 2149 3424

Alberte Winding

D. 24. maj kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 295 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Vesselil - Folkemusik med twist

D. 20. april kl. 14.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 100 kr., 80 kr. for medlemmer.

Inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

Verdensmålsuge:

Klimaklar familie - fællesspisning

D. 25. april kl. 16.30 - 19.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 20 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

New Zealand rundt

D. 2. maj kl. 16.00 - 17.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Bogsalg

D. 13. - d. 20. maj

kl. 10.00 - 22.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Kvinder i den offentlige debat

D. 25. maj kl. 9.30

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 150 kr., 120 kr. for medlemmer

inkl. forplejning

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

April, maj 2024

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Verdensmålsuge:

Reparationscaféer

D. 22. - 26. april kl. 13.00 - 17.00

STED: Aalestrup Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR: Aalestrup Bibliotek, tlf. 9966 8520

Børns Vilkår v/ Psykoterapeut

Marianne Rose Dupont

d. 25. april kl. 16.30

STED: KulturDebathus Søttrup Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 30 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Christian Houmann

D. 2. maj kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 110 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

“I musikalsk rejse gennem livet”

D. 15. maj kl. 19.30

STED: Aars Kirke

Kirkeplads 1, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Kirke, tlf. 9862 4247

I afvigernes fodsporekspedition til Livøanstalten

D. 25. maj kl. 10.30

STED: Rønbjerg Havn

Livøvej 145, 9681 Ranum

PRIS: 399 kr. inkl. færge, guidet tur og frokost

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen:

Forskningens Døgn 2024

D. 23. - 26. april

kl. 10.00 - 21.00

STED: KulturDebathus Søttrup

Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 40 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Koncert med Mads Hansens

Kapel, 5 mands orkester

D. 25. april kl. 19.00

STED: KulturDebathus Søttrup Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 100 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Fællessang

D. 4. maj kl. 11.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: ALFA og initiativtagerne, Grethe Stæhr, Elise Børresen og Lene Weiss, tlf. 9698 0050

Nordens Lys - i ord og toner

D. 22. maj kl. 19.00

STED: Farsø Kirkes Sognegård

Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: 200 kr. inkl. let anretning, kaffe og kage

ARR: Foreningen Norden Farsø / Løgstør, tlf. 9863 1927

Arosia 50 års

Jubilæumskoncert

D. 25. maj kl. 15.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 75 kr. inkl. forfriskning

ARR: Arosia, tlf. 9862 3633

Side 12 17. April 2024
Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna
I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515
Gyrup Dommerby
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.