Vesthimmerlands Avis nr. 14 - 2024

Page 1

Nr. 14 · 118. årg. Onsdag 3. April 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk CANNONDALE MTB OG ALU GRAVEL UDVALGTE OP TIL 50% SPAR 20% PÅ ALLE CYKLER Testrupvej 8 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 15 44 · www.fribikeshop.dk Tilbuddene gælder den 6. - 7. april 2024 så længe lager haves - og kan ikke kombineres med andre rabatordninger. ÅBENT HUS LØRDAG DEN 6. APRIL KL. 09.00 - 15.30 SØNDAG DEN 7. APRIL KL. 10.00 - 14.00 ÅBENT HUS KOM TIL ÅBENT HUS MED VILDE TILBUD HOS FRI BIKESHOP AALESTRUP LØRDAG DEN 6. & SØNDAG DEN 7. APRIL - VI SES! KUN 10 STK. KUN 3 STK. KUN 3 STK. KUN 4 STK. KUN 3 STK. KUN 1 STK. KUN 6 STK. KUN 1 STK. KUN 3 STK. KUN 5 STK. SPAR40% SPAR40% SPAR 3.800,SPAR 2.400,- SPAR 1.800,SPAR 8.000,- SPAR 7.500,SPAR 5.000,SPAR 6.000,SPAR 2.000,SPAR 3.700,- SPAR 3.000,SPAR 3.000,UDVALGTE GRAVEL CYKLER FRA 5.999,BATAVUS ALTURA POWER PLUS FØR: 25.999,- NU 19.999,CANNONDALE CAAD OPTIMO FØR: 11.999,- NU: 6.999,KILDEMOES BIKERZ 24” FØR: 6.299,- NU: 3.899,SCOTT ACTIVE E-RIDE FØR: 21.999,- NU: 13.999,SCOTT CONTESSA ACTIVE 40 FØR: 6.999,- NU: 3.999,KILDEMOES NYHAVN FØR: 7.799,- NU: 4.299,PRINCIPIA EVOKE A2.9 FØR: 4.999,- NU: 3.199,RIDLEY IGNITE FØR: 9.999,- NU: 6.999,SCOTT SUB ACTIVE E-RIDE FØR: 23.499,- NU: 15.999,EVERTON BEAT HERRE FØR 4.799,- NU: 2.799,COMPANION MX 3.0 FØR: 10.799,- NU: 6.999,-

Vesthimmerlands Kulturråd:

Tale, sang og beretning på årsmøde i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Vesthimmerlands Kulturråd kan se tilbage på et år med mange kulturelle aktiviteter, sagde formanden, Gitte Thillemann, ved årsmødet forleden i Galleri Aalestrup. Forinden var der et indlæg ved sognepræst Troels Laursen, Ullits. Emnet var ”Hverdagskultur”. Troels

Laursens budskab var, at kulturen skal bredes ud til så mange som muligt, og at vi skal huske den i hverdagen. Så meget apropos læste han Dan Turèlls digt ”Mest af alt holder jeg af hverdagen.”

- Kulturen møder vi alle steder, så vi skal gribe alle de

muligheder der er. Hvis ikke vi bruger kulturen, så dør den. Intet er for småt og intet er for stort, sagde Troels Laursen.

På “kulturrejsen” kom han omkring alt fra barndommens minder til store kulturelle oplevelser gennem mange år.

Beretning

Ved årsmødet var Ejner Larsen, Aars, ordstyrer, og formanden Gitte Thillemann, Farsø, aflagde beretning. - Hvad har vi gjort os bemærket med i årets løb? Hjemmesiden er revideret og har fået nyt look, og er blevet mere brugervenlig. Vi har deltaget i en Nytårskur,

som forvaltningen hvert år holder for kulturelle foreninger og institutioner. Her udveksles ideer og tanker for det kommende år.

Det er Kulturrådet, der i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, står for uddeling af Kulturprisen. De seneste år er den blevet uddelt i forbindelse med Kulturugen. I 2023 var det ”Hessels Venner” der blev tildelt prisen.

Gitte Thillemann oplyste også, at rådet havde støttet mange arrangementer i forbindelse med Kulturugen.

Et arrangement i Dr. Ingridhallerne i Farsø – International Dag – havde også kulturrådets bevågenhed. Medlemmer af kulturrådet havde lavet en stand med guldgravning, som børnene

kunne deltage i, og samtidig kunne de voksne høre om rådets muligheder for at støtte arrangementer.

- Vi fik en god ”snak” med mange i løbet af eftermiddagen. Det er vigtigt, at vi kommer ud og fortæller hvem vi er, og hvad vi kan bruges til, sagde Gitte Thillemann.

Der blev orienteret om, hvad der er givet støtte til i løbet af året. Vesthimmerlands Kulturråd kan hjælpe på forskellige måder. For eksempel med et konkret beløb til et arrangement, enten hele det ansøgte beløb eller en del af det. Rådet kan også hjælpe med en underskudsdækning.

Gitte Thillemann sluttede med at takke de øvrige medlemmer i kulturrådet

for deres gode humør og altid positive tanker!

Underskud

Kassereren Bo Jacobsen, Løgstør, fremlagde regnskabet, som viser et underskud på 68.348 kr.

- I det forløbne år har vi set en øget aktivitet, og derfor er der kommet flere ansøgninger, flere aktiviteter og stor spændvidde i aktivitetsudbuddene. De penge vi får tildelt skal ud og arbejde i kulturlivet. Derfor har vi støttet mange i 2023. Fremadrettet vil vi gerne stille vores kompetencer til rådighed, ikke blot som “pengetank”, men også med sparring om idéer og tanker, om nye og gerne anderledes aktiviteter, der vil kunne glæde borgere i alle aldre, sagde Bo Jacobsen.

På valg var Ejner Larsen, Poul Hjul Andersen, Mette Jørgensen og Iben Marie Kromann. Alle blev genvalgt. De øvrige rådsmedlemmer er Poul Spanggaard, Søren Christian Trier, Gitte Thillemann, Bo Jacobsen samt Erik Stagsted, der er kommunens repræsentant. På et efterfølgende møde blev Gitte Thillemann genvalgt som formand, Søren Trier, næstformand og Bo Jacobsen, kasserer. Det store kor ”Himmerlyd” mødte op i Galleri Aalestrup og gav en smagsprøve på deres sangkunnen. Det store kor stod lidt klemt i lokalet, men kunne synge flot alligevel. Koret sang om foråret og det bragte en god stemning ind i lokalet.

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget avisen torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup.

Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher. nu/reklamation

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fre. kl. 8.00-14.00 eller man. kl. 9.00-12.00

145.000 kroner blev sendt til Røde Kors

Lone Chodavarapu afløses af Kurt Jensen som afdelingens

AARS-AALESTRUP:

Røde Kors afdelingen, der dækker både Aars og Aalestrup, kunne i 2023 sende

P LITI rapporten for Aalestrup

Stjålet traktorsæde i Thorup

THORUP: Tre tyve i en BMW1 serie stjal fredag aften ved 23 tiden et sæde fra en Veltra traktor.

Et af de sæder med armlæn, joystick og en masse elektronik og til en værdi på omkring 50.000 kroner.

Det skete ved Thorup Maskinhandel, der havde overvågning på pladsen, men desværre var nummerpladen ikke synlig

Uden forrude i Aalestrup

AALESTRUP: Ejerne af en campingvogn på Grøndalsvej i Aalestrup fik sig en overraskelse lidt før påske.

I løbet af natten var forruden på deres ikke indregistrerede Welt Bummler campingvogn blev listet forsigtigt ud.

Ruden har en værdi af 2500 kroner, men at kunne holde varmen kan der ikke sætte pris på.

145.000 kr.til Dansk Røde Kors.

Pengene bliver brugt til sundhedsklinikker, fængselstjenesten i Danmark, Ukraine og til hjælpearbejde efter jordskælv i Tyrkiet.

Det fortalte formanden, Lone Chodavarapu i sin beretning på generalforsamlingen, der samlede 50 medlemmer.

Hun kunne orientere om endnu et travlt år i foreningen. Røde Kors-butikken har omsat for ca. 700.000 kr., hvoraf 60.000 kr. er kommet fra nørklernes arbejdet.

Foreningen har 37 besøgsvenner i Aalestrup og 31 i Aars. 220 deltog i årets løb Røde Kors’ førstehjælpskurser i de to byer.

I Aalestrup uddelte Røde Kors julehjælp sammen med Carpe Diem, Nordea Fonden gav 20.000 kr. til formålet. I Aars og Aalestrup blev der uddelt

formand

105 gavekort på hver 800 kroner fra Røde Kors.

Blandt øvrige aktiviteter var der i Aalestrup i årets løb stolegymnastik, biograftur og sommerfest på Åglimt.

I Aars har der været sommermarked på Solvang og sensommertur til Rebild.

Beretningen var Lone Chodavarapus sidste som formand, idet hun har valgt at stoppe på posten. I stedet blev Kurt Jensen valgt til formand, mens Olau Holtvind blev genvalgt til bestyrelsen.

Efter generalforsamlingen fortalte Karen Birgitte Sneskov, formand i Røde Kors, Løgstør, om en tur med Røde Kors til Nepal.

Efter foredraget var der overrækkelse af nåle og blomster til jubilarer. Rigmor Jensen og Grethe Frederiksen fik 30 års nåle og desuden gaver.

Side 2 3. April 2024
Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser LECA - FUNDA BLOKKE
salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Følg os på Facebook
Kulturrådet medlemmer 2024: Fra venstre Ejner Larsen, Søren Trier, Poul Hjul Andersen, Gitte Thillemann, Bo Jacobsen, Mette Drejer Jørgensen og Poul Spangaard. Iben Marie Kromann og Erik Stagsted var ikke tilstede.
Direkte
Sangerne i ”Himmelyd” satte stemningen i vejret med dejlige forårssange.

Største publikum til musical i Aalestrup

Aldrig er så mange mødt op til en forestilling på Knaberscenen

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: De seneste to uger har Musik- og Teaterforeningen Membranen opført musicalen ” Lige der hvor hjertet slår” – seks forestillinger i alt.

Da den sidste forestilling var leveret og tæppet gik lørdag eftermiddag, var det da også med blandede følelser, at hele holdet, skuespillere, orkester, lys og lydfolk og hjælpere kunne se tilbage på endnu en succes. Det er altid svært at indse, at det nu er slut for denne gang, måtte alle erkende.

- Det har været et rigtig godt forløb, siger instruktøren Lisa Bjørn. Det er så dygtigt et hold, som bare

har knoklet i tre måneder for at gøre det hele så godt som muligt. Det er dejligt, at se der kommer nye talenter med. Det lover godt for fremtiden.

- De seneste år har vi opført musicals skrevet af nogle af ”vore egne”. Først var det Ejner Noe, der skrev teksten til ”Hvis dit liv går helt i fisk”, senere var det Marianne Damtoft, Frederikke Nielsen, Mette Møller, Trine Nielsen og Sidsel Strøm Andersen, der i fællesskab skrev stykket ”Baggårdssymfoni”, og denne gang var det Janne Worm med hjælp fra Sidsel Strøm Andersen, der stod for manuskriptet til den festlige musical.

- Det er også dejligt, at publikum synes om det vi laver og støtter op om vores forestillinger, siger Lisa Bjørn. Det giver så meget lyst til at arbejde med tingene og udnytte, at vi har så godt et sted, Knaberscenen!

Forfatteren Janne Worm udtrykker glæde over den gode modtagelse, både fra Membranens bestyrelse, de medvirkende og ikke mindst fra publikum:

- Det var spændende at se, om alle de tanker og ord, jeg har gået med inde i hovedet i nogle år, kunne omsættes til en musical med dejlige Grand Prix melodier. Det synes jeg lykkedes og det er bare så dejligt, siger Janne Worm.

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B

9620 Aalestrup

Nye læger fundet til praksis i Nørager

NØRAGER: Region Nordjylland modtog et ekstraordinært kort ophørsvarsel på en måned fra praktiserende læge Peter Aaquist og ejeren af Lægehuset i Nørager med virkning pr. 1. april i år.

Ejerne af Sundhedshuset gjorde en stor indsats for at finde en ny læge, men trods en del interesse og samtaler med forskellige læger måtte de for to uger siden overlade det til Region Nordjyl-

land at finde nye læger, da Peter Aaquist overlod sit ydernummer til regionen.

Regionen iværksatte en hurtig annoncering af kapaciteten med tilhørende patienter, ligesom der blev tilført og annonceret en såkaldt 0-kapacitet - en lægepraksis uden tilhørende patienter - til lægedækningsområde Nørager.

Det er nu lykkedes at finde to læger, og det er Jens Majgaard og Negar Pour-

bordbari, som fra 1. april overtager og driver kapaciteterne, hvilket sikrer lægedækningen for de patienter, der er tilknyttet Lægehuset i Nørager.

De to læger bliver kompagnoner i en praksis, som de vil drive i Sundhedshuset i Nørager.

Klinikken havde pr. 5. marts 1.710 patienter, som nu igen kan komme til en lokal læge.

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen Jernbanegade 5

9610

TILBUD

Med

3. April 2024 Side 3
Der er nu fundet nye læger til klinikken i Sundhedshuset i Nørager, der overtager praksissen 1. april.
Kristian Katarina Dansk tandlæge
Testrupvej 2D · 9620 Aalestrup Tlf. 9864 2300 ÅBNINGSTIDER: Tirs - fre: 10.00 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Lene *GÆLDER VED KØB AF VARILUX BRILLEGLAS Nye flerstyrkede brilleglas der er tilpasset dig, ikke omvendt!
Nørager
Eyecode teknologi opnår du det bedst mulige syn der giver dig, større synskomfort og skarpere syn
Få et sæt gratis solbrilleglas med din styrke med i købet. To for én Køb et par briller og få et ekstra sæt glas* med i købet Kan ikke kombineres med andre tilbud.
Alle medvirkende og hælpere i forestillingen ”Lige der hvor hjertet slår” på Knaberscenen.

AALESTRUP: Palmesøndag var der koncert i Aalestrup Kirke. Samtidig var det den årlige koncert, som normalt indleder Knaberfest-ugen.

Aalestrup Menighedsråd syntes at det ville være en festlig måde at tage afsked med kirkens organist og kulturmedarbejder Jette Heshe Moeslund.

Rækken af Knaberregenter, som tog imod kirkegæsterne var ikke så lang i år, men et tappert hold stod ved kirkedøren ved gæster-

12.

2.

nes ankomst. Indenfor var der varmt og hyggeligt, og bænkene var næsten fyldt op.

Aalestrup Kirkes voksenkor og børnekor deltog. Jette Moeslund er leder af de to kor, og hun havde en travl time, hvor hun både skulle dirigere, spille til de to kor, og til fællessalmer skulle hun hurtigt op til orglet for at spille her.

Efter gudstjenesten, som sognepræst Niels Peter Sørensen stod for, og korenes dejlige sangstemmer tonede ud, var alle inviteret i Sognehuset for at tage afsked

med den afholdte organist. Det var der mange, der gerne ville, så der måtte hurtigt stilles flere borde op.

Menighedsrådet havde sørget for et lækkert bord med små ”hapsere” og drikkevarer til gæsterne.

Flere ville gerne sige et par ord. Først var det formanden for menighedsrådet, Anne-Marie Sørensen, senere sognepræst Niels Peter Sørensen, menighedsrådsmedlem Per Bisgaard og Jettes Moeslunds gode ven, Jannick, der ville sige tak og ønske hende held og lykke som kulturmedarbejder i Nr. Tranders. Sluttelig tog Jette Moeslund ordet for at sige tak for seks gode år i Aalestrup.

- Jeg var spændt og nervøs, men heldigvis var min allerførste arbejdsopgave om morgenen 1. februar, at mødes med et hold dejlige babyer, Lisbet Primdahl og babyernes mødre! Det var da den mest vidunderlige måde at begynde på, sagde Jette Moeslund. - Så kom søndagens gudstjeneste, og her vil jeg sige jer alle tak, fordi I har bakket mig op. Tak, fordi I har båret over med mig, tak, fordi I er kommet med søde og rosende kommentarer, når jeg har spillet utraditionelle præludier. - Det at spille med pedaler har altså forårsaget en ombygning i min hjerne –pyha….det har krævet blod sved og tårer!!! Ja, jeg begyndte og hvad skete der så – Niels Peter – knap var jeg kommet i gang før du forlod mig!!! Altså – du drog helt til Afghanistan i seks måneder! Så skulle man jo bare lige være ”alene hjemme”……

Jette Moeslund takkede for et godt samarbejde med alle medarbejdere, menighedsrådet og korene, og sluttede med: - Jeg har nydt arbejdet som organist og kirke- og kulturmedarbejder i Aalestrup. Det har været udfordrende, spændende og arbejdsomt, men altid forbundet med glæde. Tak til alle jer i menigheden, fordi I har taget så godt imod mig. Tak for samtaler, gode bemærkninger og samarbejde, sagde Jette Moeslund.

Side 4 3. April 2024
Knaberregenter på række med nestoren Hardy Christensen (1977) til venstre og den nuværende konge, Jørgen Østergaard, til højre. Aalestrup Kirkes to kor deltog i kirkekoncerten.
Håndværk & Fritidsinteresser Inspiration & Kreativ Hobby ENTRE KR. 45 GRATISBørnu/12år 2024 MESSEVEJ 1 • 9600 AARS • WWW.MCVH.DK 6.-7. april kl. 10-16 Salgsudstilling med over 100 udstillere ForårsKreativ Hobby ALFA Vesthimmerlands Musikhus - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50 KULTURPARTNER:
Medarbejdere tog afsked med Jette Moeslund. Fra venstre sognepræst Niels Peter Sørensen, formanden for Aalestrup Menighedsråd, Anne-Marie Sørensen, graver Toni Kramer Jespersen, kirkesanger Vagn Laursen, Jette Moeslund og kontaktperson i menighedsrådet, Per Bisgaard.
maj 2024 kl. 19.30 Christian Houmann Bassist med rødder i Vesthimmerland. Med sin kvartet spiller Houmann dansende grooves, smukke melodier og powernumre fra udgivelsen Favorite Work of Art. 24. maj 2024 kl. 20.00 Alberte Winding Duo Lyse nætter og nye stjerner. En intimkoncert med Alberte Winding Duo med højdepunkter fra et langt og poetisk virke.
apr. 2024 kl. 20.00 VÍÍK Det norske kraftcentrum, Elisabeth Vik, har markeret sig som et af de mest besættende og medrivende navne på den nordiske folkemusikscene.
apr. 2024 kl. 20.00 Mette Juul - CELESTE Jazzsanger, sangskriver og guitarist Mette Juul fortolker tidløse amerikanske klassikere samt egne sange fra sin seneste udgivelse. Se hele vores program på www.vmalfa.dk Kirkekoncert og organist-afsked
19.

Aalestrup er blevet gjort klar til foråret

Mange mødte op da gader og torve i byen skulle rengøres

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Kalenderen meldte om forår og vejret viste sig da også fra den pæneste side, dog med en lidt kold vind og et par små dryp fra oven, da et hold frivillige forleden mødte op på Store Torv i Aalestrup. Anledningen var årets rengøringsdag.

Omkring 25 frivillige ville gerne hjælpe med at gøre byen forårsklar. Det var “De Grønne Seniorer” og andre af byens borgere, som ville bruge en lørdag formiddag i en god sags tjeneste.

Aalestrup Handel & Erhverv har overtaget aktiviteten efter den tidligere borgerforening, og det er Aalestrup Handel & Erhverv, der sammen med de ”Grønne” står for aktiviteten.

Efter morgenkaffe i Galleri Aalestrup, med en ”lille skarp”, som Trine fra My Way mødte op med, blev alle orienteret om, hvilke ruter der skulle besøges, og hvor der skulle samles affald. Deltagerne blev udstyret med sække, handsker og gribetænger, og var derefter klar til at gå til angreb på affaldet i gaderne.

I dagene forinden havde Aalestrup Naturefterskoles elever samlet affald, blandt andet langs omfartsvejen, og på dele af Himmerlandsstien. Arrangørerne havde også fået melding om, at andre skoler og institutioner gerne ville give en hånd med på skoledagene.

- Det er dejligt, at så mange møder op år efter år og deltager i rengøringsdagen, sagde Aalestrup Handel & Erhvervs formand, Karl W. Carlsen. Det er en

hyggelig dag, som bliver afsluttet i Galleri Aalestrup, denne gang med en god varm pizza og “en lille en” til halsen.

Aalestrup Handel & Erhverv rettede en tak for hjælpen til alle der mødte op, og til de som sørgede for noget at spise og drikke til de aktive, før og efter de travle timer med rengøring af byen.

Alle synes, at det er vigtigt, at stå sammen om at holde byen ren.

- Vi må indse, at det er de ældre borgere, der er flittigst til at møde. Men vi håber, at der i de kommende år, også vil være børnefamilier, der vil deltage i rengøringsdagen. Det er godt, at børnene lærer, at være med til at holde byen ren. Det var en super dag, siger Karl W. Carlsen.

Formanden opfordrer

Ordblinde-tilbud i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND:

HF & VUC Nord åbner som noget nyt ordblindecaféer i Vesthimmerland. Det sker med fokus på at gøre hverdagen lettere for folk med ordblindhed.

Deltagerne får råd og vejledning om værktøjer designet til at gøre hverdagen lettere for folk med læse- og skrivevanskeligheder.

Til ordblinde-caféerne kan deltagerne få hjælp og vejledning, og samtidig sørger HF & VUC Nord for at holde dem opdateret om IT-hjælpemidler, der kan gøre hverdagen som ordblind lettere.

Ordblinde-caféerne er åbne for alle, og tilbuddet er gratis og uforpligtende. Ud over at få praktisk hjælp og vejledning, kan besøgende blive testet for ordblindhed og få rådgivning om, hvor dan de bedst håndterer de res hverdag som ordblind.

Ved at tilbyde rådgivning i hjælpemidler og professio nel vejledning håber HF & VUC Nord at gøre en posi tiv forskel for personer med ordblindhed.

kan få råd og vejledning og et større kendskab til de muligheder, der er for hjælpemidler, som kan lette hverdagen, siger underviser

Kate Gram. Man kan besøge ordblinde-caféen hver mandag hos VUC, Jyllandsgade 50 i Aars.

Er stort hold var mødt op til rengøringsdagen i Aalestrup - her ses holdet der mødte tidligt op.

da også alle, såvel firmaer, butikker og private, til at samle affald på deres eget område, så byen kan tage sig så pænt ud som muligt.

Som en lille fin historie, fortalte Poul Knudsen fra “De Grønne”, at de på deres vej i udkanten af byen, var blevet kontaktet af en

Tak til Per Aagaard

AALESTRUP: Ved AN Energi A.m.b.a.s generalforsamling på Hotel Simested Kro blev Poul Pedersen og Søren Hestbæk genvalgt til bestyrelsen.

ældre mand, som stoppede sin bil, for at takke for deres gode indsats for byen og gav dem 500 kr.- Det var da en fin gestus!

- Ordblindhed skal ikke være en hæmsko i hver dagen. Derfor har vi lavet ordblinde-caféer, så folk med læse- og stavebesvær

Vesthimmerlands

Avis

- når det skal være lokalt!

Per Aagaard udtrådte af bestyrelsen efter i to omgange at have været valgt i sammenlagt 26 år. Per Aagaard har solgt sit hus på Højtoften i Aalestrup og er flyttet fra byen.

get til varmeværkets bestyrelse og blev derefter valgt på generalforsamlingen.

Søren Hestbæk overrakte Per Aagaard en kurv og takkede for en lang og engageret indsats.

I første omgang var Per Aagaard af den daværende Aalestrup Kommune udpe-

Søren Worm, Aalestrup, blev valgt som nyt medlem af bestyrelsen.

3. April 2024 Side 5
& FRITID B O L I G B L SØNDAG: Mød klovnen Njetski KÆMPE CAMPING OGOUTDOOR OMRÅDE GRATIS ADGANG 13. - 14. April Å b e n t : 1 0 - 1 6 Indretning - Mode - CAMPING - outdoor mad håndværk - biler - hus - have specialiteter fritid - Prøvekørsel af elbiler
Ukrainsk folkemusik og congolesisk trommeslagning Over 60 udstillere Se mere på www.MCVH.dk eller facebook “Bolig Bil og Fritid” Messevej 1 9600 Aars Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks. 6 fl. Black Tower hvidvin 288.Den Gamle Fabrik Ribsgele 380 gr. Tilbuddene gælder fra torsdag d. 4. april til søndag d. 7. april Gode tilbud fra Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj 1495 Pr. pose PRIS 1500 Pr. pose PRIS Gestus Pebermix 400 gr. Libresse Flere varianter Kelloggs Extra Barista Müsli 400 gr. 1000 Pr. glas PRIS 1000 Pr. pakke kunGælderBarista Extra
LØRDAG:

Vores kære mor, svigermor mormor, farmor og oldemor

Karla Rosenberg Pødenphandt

* 2. marts 1938 er stille sovet ind

Gedsted, den 24. marts 2024

Familien

Tak for hilsner, blomster og kranse Højtideligheden har fundet sted

Vores kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Alfred Pedersen

* 16. december 1930 er stille sovet ind

Aalestrup, den 21. marts 2024

Benny og Birgit

Irene og Hans

Troels og Raksha

Børnebørn og oldebørn

Højtideligheden har fundet sted

Vores kære

Erna Østergaard Nielsen (Møller)

* 19. april 1939

er stille sovet ind Aalestrup, den 24. marts 2024

Poul, Lis og Henrik

Katrine og Mads

Magnus og Silke

Andreas og Sara

Begravelsen finder sted fra Aalestrup Kirke torsdag den 4. april kl. 11.00

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

Torben

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

Nyudlært fik sølvmedalje

AALESTRUP: Patrick Halkjær, Aalestrup, har bestået uddannelsen som tømrer og har aflagt svendeprøve. Patrick Halkjær bestod

APRIL trækning

Plejecenter Søndervangs Støtteforening

kr. 200,- nr. 218

kr. 150,- nr. 203 kr. 100,- nr. 338 kr. 75,- nr. 85

svendeprøven med sølvmedalje, og blev kåret som klassens bedste kammerat.

Han er udlært i firmaet Torben Halkjær’s Tømrerog Snedkerforretning i Aalestrup og fortsætter samme sted, men nu som uddannet tømrer.

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

En glad nybagt tømrersvend, Patrick Halkjær, og en stolt mester og far, Torben Halkjær.

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved vores kære Knud Rasmussens begravelse den 22. marts

Mange tak for de flotte blomster og kranse og for donationer til Kræftens Bekæmpelse. Tusind tak til det palliative team i Farsø for kærlig pleje og omsorg.

På vegne af Kirsten, Thor, Thorbjørn og vores familier

Vore kære søster

Kirstine Marie Jensen Vorre

* 24. maj 1926 † 24. marts 2024 er stille sovet ind Jenny og Jens

Begravelsen finder sted fra Tostrup Kirke fredag den 5. april kl. 11.00

Tirsdagscafé

Tirsdag den 9. april kl. 9.30 i Sognehuset i Aalestrup

Edith Jacobsgaard - om at rejse ud i verden og møde nye mennesker. Kaffe og rundstykke: 25 kr.

Alle er velkomne!

Aalestrup Menighedsråd

Foredrag

Vesthimmerlands Lokalforening for Kræftens Bekæmpelse afholder foredrag om senfølger efter kræft ved læge Mogens Munk Nielsen

torsdag den 11. april 2024 kl. 17.00 i Sognegården ved kirken i Aalestrup. Alle er velkommen.

Gedsted Varmeværk A.m.b.a.

Indkalder hermed til Generalforsamling

23. april 2024 kl. 19.00 i Gedsted Hallen Dagsorden ifølge vedtægter:

1. Valg af dirigent

2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse

4. Budget opgjort efter varmeforsyningslovens prisbestemmelser for indeværende driftsår fremlægges til orientering

5. Fremlæggelse af investeringsplan for kommende år

6. Forslag fra bestyrelsen

7. Indkomne forslag fra andelshavere

8. Valg af bestyrelsesmedlemmer

På valg er:

Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Jane Kristensen deltager med et kort oplæg om arbejdet som pårørendevejleder og fortæller hvem, der kan få gavn af dette nye tiltag. Tilmelding nødvendigt på tlf. nr. 20645128. Der serveres en let anretning.

Palle Gamborg

Vagn Roed

Thomas Nordahl

9. Valg af suppleanter til bestyrelsen

10. Valg af revisor

11. Eventuelt

I. Dalgaard Trine Rybjerg

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Med venlig hilsen Lokalforeningen i samarbejde med Aalestrup

Side 6 3. April 2024
Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
13 24 døgnet
Møller Ditte
rundt
rundt Ditte I.
Ditte I. Dalgaard
Nørrevold 2 B • 9631 Gedsted Tlf. 98 64 56 22 • gv@info.dk • www.gedstedvarme.dk

Ledige stillinger

Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på

https://www.vesthimmerland.dk/ ledige-stillinger

Dagplejer i Farsø

Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv – Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn, kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe.

Send en ansøgning allerede i dag – vi glæder os til at høre fra dig.

Ansøgningsfrist: 22. april 2024

Vesthimmerlands Kommune

Vestre Boulevard 7 9600 Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

FORÅRSFEST

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”. Billede + 10 ord koster 200,- som betales forud på annoncekontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Onsdag den 3. april

kl. 18.30 Aalestrup IC: Badmintonklubben, Generalforsamling

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Past Lives

Torsdag den 4. april

kl. 9.00 P-pladsen v/Hvide Kro: Aalestrup Seniorer på tur.

kl. 19.00 Fjelsø Kirke: Sangaften

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2

kl. 19.00 Bjerregrav: Generalforsamling, Bjerregrav Vandværk.

kl. 19.30 Sognehuset, Hvam: Sogneaften

Fredag den 5. april

kl. 13.00-16.00

Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 18.00 Gedsted Skole: Vennepunktet

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2

Lørdag den 6. april

kl. 10.00-14.00

Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Kreativ Hobby

kl. 11.00 Alfa, Aars: Fællessang

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2

Søndag den 7. april

kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Kreativ Hobby kl. 13.00-16.00

Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2

Mandag den 8. april

kl. 13.00-16.00

Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2 kl. 19.00 Testrupvej: Venstre, virksomhedsbesøg

Tirsdag den 9. april

kl. 09.30 Sognehuset, Aalestrup: Tirsdagscafé kl. 19.00 Knabergården: Livestreamet foredrag kl. 19.00 Hvam Kirke. Fodslaw

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2

Onsdag den 10. april

kl. 17.45 Bjerregrav Skole: Ladies Night kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jagtsæson 2 kl. 20.00 Hvilsom Forsamlingshus: Generalforsamling

Torsdag den 11. april

kl. 17.00 Sognehuset, Aalestrup: Foredrag, Kræftens Bekæmpelse

kl. 19.00

Spejderhuset, Aalestrup: Generalforsamling Hjerteliv

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Birthday Girl

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Farsø 10 30

Aars � � � � � � � � � � � � � � � � � � 09�30

Gislum ingen

Vognsild � � � � � � � � � � � � � � ingen

Haubro 11 00

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Produktion Redaktør

Kontor

Hanne

Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer:

Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Udgivelsesområde:

3. April 2024 Side 7
den 7.april 2024 1.s.e.påske Aalestrup 10 00 Gedsted ingen Fjelsø 11 00 Vesterbølle ingen Hvam ingen Tostrup 10 30 Roum � � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Ulbjerg 09 30 Låstrup � � � � � � � � � � � � � � � ingen Lynderup ingen Hersom ingen Klejtrup ingen Vester Bjerregrav 11 00 Simested ingen Testrup 09 30 Østerbølle ingen Skals 09 30 Hvornum 10 15 Snæbum ingen Hvilsom ingen Rørbæk 09 00 Grynderup ingen Stenild � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Kgs Tisted 10 30 Binderup� � � � � � � � � � � � � � ingen Durup ingen Ullits ingen Svingelbjerg ingen Foulum 10 30 Louns 09 00 Alstrup ingen Strandby � � � � � � � � � � � � � � 10�30
Søndag
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom Nørager Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev Sønderup Aars Farsø Hobro Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild
Simested Fjelsø Hvam Snæbum Sundstrup Bjerregrav
Klejtrup
Monrad Salgskonsulent
24

Spændende foredrag om Arktisk Kommando

Poul

Primdahl mødtes i Aalestrup med venner og skolekammerater

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Aalestrup

Menighedsråd og Foreningen Norden i Aalestrup har gennemført en foredragsaften i Sognehuset med bysbarnet Poul Primdahl, som det spændende midtpunkt. Poul Primdahl er på arbejde i Danmark i øjeblikket, og kunne ind imellem mødes med Aalestrup-borgere, hvor han kunne fortælle om sit interessante arbejde. Det havde han glædet sig meget til.

Poul Primdahl er Brigadegeneral og næstkommanderende i Arktisk Kommando, og leverede en levende ”briefing” om kommandoens roller og ansvar i Nordatlanten.

Tilhørerne fik en fornem indføring i den geopolitiske virkelighed, der hersker omkring Grønland og

Færøerne, med mørke skyer fra Rusland, som trækker op over Polhavet, men også om en virkelighed, hvor der stadig kan samarbejdes om ”Search and Rescue”, SAR, som redningsvæsenet hedder i den sammenhæng.

- Vi hørte om de trængsler, der kan være med at materiellet nedslides hurtigere under arktiske forhold, at fly, skibe og helikoptere kræver kostbar vedligeholdelse for hele tiden at kunne være til rådighed, at den seneste tids politiske fokus på forsvaret også er med til at afse ressourcer til en styrkelse af de kapaciteter, som Arktisk Kommando har pligt til at opretholde. Der er også meget at glæde sig over i kommandoen, siger Anders Nielsen, Foreningen Norden.

En ny og mere moden politisk bevidsthed er med til at skabe et lokalt engagement med fokus på værdien af liv og sikkerhed. Dette engagement kan i de kommende år blive det vækstmedie, som en ny grøn-

landsk uddannelse i arktisk beredskab kan vokse frem i.

Poul Primdahl glæder sig også til, at det aktuelle fokus på Arktis kan forbedre den aktuelle materielsituation, så Arktisk Kommando på betryggende vis, kan

Eng til afgræsning søges

omkring

lykkes de livreddende indsatser. I Grønland foregår jagt, fangst og fiskeri ofte fra mindre fartøjer og fra f.eks. snescootere.

Når det går galt er det ofte snarrådighed, offervilje og en ufattelig fysisk styrke, som bringer havaristerne hjem i live – og en stærk og velkoordineret indsats fra myndighederne. Arktisk Kommando har en meget synlig rolle på Færøerne, og i måske endnu højere grad i Grønland, hvor man til daglig løser opgaver med nær tilknytning til befolkningen, f. eks. redning, isbrydning, miljøværn og meget mere.

Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...

SUDOKU

udføre sine talrige opgaver med flyovervågning, fiskeriinspektion, Sirius slædepatruljen i Nordøstgrønland, bemanding af fjerne udposter som f. eks. Mestersvig og Station Nord med mere. Brigadegeneralen kunne også med nogen stolthed og glæde fortælle om, at mange indsatser drejer sig om at redde liv.

De mange fremmødte glædede sig over et spændende, relevant og top professionelt foredrag. Aalestrup glæder sig over at erfare, hvorledes et bysbarn er med til at gøre en forskel i verden! På den helt store klinge!

Her lykkes det i langt overvejende grad at redde mennesker i yderste nød. I nitten ud af tyve tilfælde

Gamle skolekammerater, lærere, naboer og venner flokkedes om Poul Primdahl i pausen og efter foredraget.

En tå-krummende film i Bio Aalestrup

Den morsomme komedie ”Jagtsæson” har nu fået en to’er

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Trioen Eva, Marlene og Bella er tilbage i en morsom og tå-krummende to’er, hvor bryllupsklokkerne får frit spil.

I de bærende roller ses igen Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther som veninderne Eva, Bella og Marlene.

Filmen er skrevet af komediemakkerparret Lars Mering & Claudia Boderke, der også stod bag den første, succesfulde film.

Eva har mistet sit job,

og det kører ikke rigtigt for hende. Til gengæld er Marlene blevet forfremmet, og Bella skal giftes med Evas eksmand – hvilket kun gør det hele meget værre.

Men så øjner Eva muligheden for endelig at få sig et nyt job ved at arrangere Bellas polterabend. Det bliver på ingen måde den polterabend-weekend, som Bella havde drømt om, og den ender bogstavelig talt i bål og brand. Eva må nu kæmpe for at holde sammen på både karriere, kærlighed og venskab i medgang og modgang.

“Jagtsæson 2 - i medgang og modgang” er en varm, skør og pinlig dansk komedie, der kommer ind under huden på sine sjove, skrøbelige og langt ude karakterer.

Publikum kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder gennemlever alt fra veninde-misundelse, hjertesorger, midtvejskriser og utilstrækkelighed. I rollerne ses, udover Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther - bl. a. Lars Ranthe, Martin Greis-Rosenthal, Rasmus Botoft og Bertil Smith.

Side 8 3. April 2024
Filmen “Jagtsæson 2 - i medgang og modgang” vises i Bio Aalestrup fra i morgen, torsdag. EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø
Let Svær
3 - Easy 6 8 7 6 2 8 1 5 9 2 1 4 7 5 7 9 2 5 8 1 8 7 1 4 6 5 1 7 5 4 3 2 Sudoku 4 - Easy 7 4 5 8 9 9 8 2 7 1 6 6 9 8 1 7 9 5 2 6 4 1 4 1 3 8 8 6 9 8 4 1 2 Sudoku 3 - Hard 9 7 4 3 8 8 6 4 2 5 7 3 4 6 6 7 1 1 3 8 2 7 5 Sudoku 4 - Hard 9 2 8 4 3 3 8 6 5 8 8 4 2 7 5 6 9 5 8 7 3 3 4 -3-
Sudoku
Aalestrup,
sted og Hvam. Tlf. 20 12 57 64 Vesthimmerlands Avis 98 62 12 55
Sime -
Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk Jagtsæson 2 Tors. 4/4 - ons. 10/4 kl. 19.00 DANMARKSPREMIERE Birthday girl Tors. 11/4 - tors. 17/4 Mange var mødt op i Sognehuset i Aalestrup for at høre brigadegeneral Poul Primdahl fortælle om sit arbejde i Arktisk Kommando.

Start på ny sæson for Møldrup Borgerlaug

Der er indkøbt 35 nye flagstænger til opsætning i byen

MØLDRUP: Møldrup Borgerlaug har holdt opstartsmøde for sæsonen 2024. Her konstaterede oldermand Lauritz Laustsen, at borgerlauget fylder 10 år.

Igennem det årti har borgerlauget formået at gøre en stor indsats for Møldrup by, der i dag fremstår pæn og velholdt. Det er noget, der bemærkes, når besøgende kommer til byen, sagde Lauritz Laustsen.

Han har været oldermand gennem alle 10 år og blev genvalgt med store klapsalver. Derefter blev der orienteret om de opgaver, der ligger foran borgerlauget i den kommende sæson.

Flagvognen skal renoveres, og der er indkøbt 35 nye flagstænger til byen. Der arbejdes med tilladelse til at opstille to shelters ved området omkring bålpladsen og madpakkehuset, og på grund af tiltagende større opgaver skal der en

ny græstraktor til. Borgerlauget har modtaget penge til forskellige projekter, bl. a. 6000 kr. til sommerblomster.

Herefter blev den kommende sommers arbejde rundt om i byen omtalt, og de forskellige arbejdsopgaver blev fordelt. De ugentlige opgaver består bl. a. i, at borgerlauget rengør Himmerlandsstien igennem Møldrup, og passer flere af byens grønne områder, madpakkehuset og grillpladsen. Sidste års store arbejde med at sætte forårsløg rundt om i byen har fået forårets farveflor frem overalt. Inden længe skal blomsterkummerne plantes til, så der kan gro farverige sommerblomster til glæde for byens borgere.

Borgerlauget har nu så mange arbejdsopgaver, at der er brug for at mødes to gange om måneden til arbejdsdag.

Små vandværker søger til Aalestrup

AALESTRUP: På Aalestrup Vands generalforsamling oplyste formanden, Søren Hestbæk, at et par af nabolagets mindre vandværker har henvendt sig for at få tilbud på overtagelse af driften. Der har også været forespørgsel om Aalestrup Vand A.m.b.a. kan stå for regnskaberne for et par af værkerne i området. - Henvendelserne skyldes, at mindre vandværker har svært ved at “følge med” og leve op til de skærpede

krav, der stilles til kvalitetssikring og dokumentation, sagde Søren Hestbæk, som forventer at Aalestrup Vand i de kommende år vil modtage flere af denne slags forespørgsler.

Aalestrup Vand servicerer allerede vandværkerne i Hvam, Simested og Nørager, og er derfor godt kendt med forholdene.

Generalforsamlingen blev holdt på Hotel Simested Kro.

Nu er det igen blevet tid til issalg i Simested

“Simested Gårdsalg” har stor succes med issalget

SIMESTED: Ritva Westerholm og Per Larsen har i nogle år drevet ”Simested Gårdsalg”. Sidste år udvidede de med et ishus, og det blev en stor succes, så i år kan man igen besøge det hyggelige sted i udkanten af Simested.

Her kunne man fra Skærtorsdag og frem til midten af september nyde en gammeldags isvaffel med hjemmelavet guf og flødebolle. Isen kommer fra den unge ismager Joachim Kastberg i Herning. Det er lækker gourmet is, hvor der bliver kælet ekstra meget for råvarerne for at få den helt rigtige smag frem. I år har “Simested Gårdsalg” tre nyheder, som skal prøves af i løbet af sommeren. Det er børneis, cheesecakeis og stikkelsbærsorbet.

Desuden kører “Simested Ishus” ud til fester og andre arrangementer med

- Så Møldrup Borgerlaug har nok at se til i år. Vi glæder os altid til arbejdet og hyggen sammen med de øvrige medlemmer af lauget, siger Lauritz Laustsen.

is-traileren. Der er 12 varianter is med, og isene pyntes op med guf og flødeboller. Sidste år var der bud efter traileren mange steder, og det ser ud til at den igen i 2024 skal trille afsted til mange glade mennesker i sommerlandet omkring Simested.

- Men det er jo ikke kun is vi satser på i Simested, fortæller Ritva Westerholm. Kartoflerne ude på marken har fået en dyne på, så der gerne skulle blive nye kartofler, senest til Fars dag. Jordbærrene plejer også at

være røde og salgsklare til samme tid. Der bliver mange søde sorter sommeren igennem, siger Per Larsen. - Gårdens egne bær bliver lavet til marmelade og gele. Det har været et hit i de seneste par år. Vi regner også med, at der bliver rigeligt med bær i år igen, fortsætter han.

Hvis vejret arter sig, er der ved ishuset indrettet et hyggeligt område med borde og bænke, og hvis vejret skulle drille er der også mulighed for at sidde i ly i orangeriet.

3. April 2024 Side 9
Medlemmerne af Møldrup Borgerlaug er klar til 10. sæson i indsatsen for at gøre byen attraktiv for borgere og besøgende.
Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15 - Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri Arne Albertsen og Martin Nielsen Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15 Salg og reparation af hvidevarer El-installationer i bolig, landbrug og erhverv Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00 Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale! BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP TLF. 20 10 11 94 NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom eller ring og få et godt tilbud! - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El �������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service ����������������������������������������������������� 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S �������������������������������������������������� 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10
Det lille ishus i Simested åbnede dørene Skærtorsdag.

Himmerlandsavisernes loppemarked

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab.

FEM

til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERL ANDS AVISERNE

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Ring til Thomas/Maria .

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord!

• FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

- en stærk løsning…

Betaling:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ????

KØBES:

og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars

Hvor bliver annoncen indrykket?

SE HER!

senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

 Kontant  Check

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

annoncetekSt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin

Tlf: 51 94 56 01

SÆLGES:

1 shropshire får med 2 lam ved siden sælges. Skal hentes I Møldrup.

Tlf: 20 78 54 14

Telefon:

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Afsenders navn og adresse:

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen sendes til:

Hvornår skal annoncen indleveres?

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

TLF.

Side 10 3. April 2024
KØBES:
PRISER: SE EKSEMPLER: 50
. FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.
Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED
kr
Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX Flot velourstue.
LOKALE
AVIS • FARSØ AVIS
AVISER FOR SAMME PRIS! AARS
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
70779
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
47793
TLF.

Livestreaming–foredrag en succes i Aalestrup

Foreningen Norden har holdt lokal generalforsamling

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Generalforsamlingen i Foreningen Norden i Aalestrup blev gennemført kort tid efter at foreningens aktive sekretær, Knud Rasmusen, var afgået ved døden, hvilket naturligvis skyggede for stemningen på aftenen.

- Foreningen Norden i Aalestrup har mistet sin sekretær og en tilsyneladende utrættelig dynamo for den Nordiske sag, og formanden Kirsten Bollerup, har mistet sin elskede ven og livsledsager, siger bestyrel-

sesmedlem Sys Monrad. Generalforsamlingen blev gennemført af den øvrige bestyrelse, og en lille skare fremmødte. Jørgen Fruergaard var dirigent og i formandens fravær aflagde Margit Nielsen beretning om foreningens virke i 2023.

- Udover sædvanlig mødeog planlægningsaktivitet kan vi fra året fremhæve det fine samarbejde med Ældre Sagen i Aalestrup og Gedsted samt Aalestrup Sogns Menighedsråd om sangaftenen med titlen ”Fra Grundtvig til Kim Larsen”.

Samarbejde med biblioteket og biografen i Aalestrup om en aften med oplæg om Ida Jessens bog ”Kaptajnen og Ann Barbara” samt filmen ”Bastarden”, blev omtalt.

En af foreningens skattede traditioner er den fællesnordiske begivenhed ”Skumringsaften” i samarbejde med Aalestrup Bibliotek. I november 2023 var temaet ”Jul i Norden”, hvor vi hørte lidt af Ingvild H. Rishøis roman ”Stargate”. Krydret med ost og rødvin præsenterede vore skattede troubadourer Ejnar Noe og

del af aftenen i 2023. (Arkivfoto).

Lars Refsgaard et smukt afstemt program med sang og musik til aftenens tema.

En aktivitet, som Foreningen Norden i Aalestrup gennem mange år har engageret sig i, er rejser med et kulturelt og gerne nordisk sigte.

- Bl. a. havde vi set frem til at kunne rejse til en stribe Hansestæder langs Østersøkysten, men de tidligere års Corona-krise har ændret på vores vaner og ønsker, så det ikke kunne lade sig gøre i 2023.

Derimod havde foreningen succes med live-transmission af ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab”, sagde Margit Nielsen.

Aarhus Universitet og Carlsbergfondet indbyder foreninger og grupper til at streame udbudte foredrag for grupper i forsamlingshuse, biblioteker og biografer i hele riget. Det er efter nogle års tilløb lykkedes for Foreningen Norden i Aalestrup at få lokale, teknik og bemanding stablet på benene. Der er hidtil udbudt 12 årlige foredrag, som har tiltrukket gennemsnitligt 20 til 28 tilhørere på Knabergården. Til bl. a. denne aktivitet har Sparekassen Danmark, Fonden Himmerland, sponsoreret et lydanlæg, som også Ældresagen og Seniorerne har stor glæde af.

Bestyrelsen genvalgt

Generalforsamlingen genvalgte bestyrelsen, bestående af Kirsten Bollerup, Anders Nielsen, Margit Nielsen og Sys Monrad. Bestyrelsen fortsætter indtil videre med kun fire medlemmer efter Knuds Rasmussens død.

Samarbejde med Møldrup, Skals, Ulbjerg, Gedsted og Hvalpsund:

AN Energi ser ind i fremtid med Power-to-X i Ll. Torup

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: - Et af de nye, spændende tiltag vi kigger på lige nu, er i samarbejde med fem andre fjernvarmeværker. Vi undersøger mulighederne for at aftage overskudsvarme fra et Power-to-X anlæg i Ll. Torup.

Det oplyste formanden for AN Energi A.m.b.a, Søren Hestbæk, Aalestrup, ved generalforsamlingen, da han kom ind på fremtiden for selskabet, der opererer i Aalestrup, Simested, Nørager, Hvam og Rørbæk.

- Sammen med varmeværkerne i Møldrup, Skals, Ulbjerg, Gedsted og Hvalpsund vurderer vi på muligheden for etablere et samarbejde om at aftage varme fra konverteringen af strøm

til brint på Energinets anlæg i Ll. Torup.

Det er et meget spændende projekt, der udover Energinet har deltagelse af EuroWind i Hobro, og det hollandske selskab Corre Energy.

Processen går kort fortalt ud på, at i stedet for, at EuroWind standser en række vindmøllerparker når det blæser, og der er overskud af strøm, så i stedet bruge strømmen til at lave brint og trykluft, som kan lagres i kavernerne i Ll. Torup. Derfra kan energien konverteres tilbage til strøm, når der igen er brug for strøm på el-nettet, sagde Søren Hestbæk.

Sogneaften i Hvam med psykiatripræst

Af Hanne Monrad

HVAM: Menighedsrådene i Tostrup, Roum og Hvam holder sogneaften i morgen, torsdag, 4. april.

Aftenens gæst er Lotte Martin, psykiatripræst i Viborg, som tager deltagerne med i sit arbejde bag de aflåste døre.

Lotte Martin er desuden

sognepræst i Houlkær Kirke.

Ved sogneaftenen i Hvam vil Lotte Martin fortælle om sit arbejde bag de aflåste døre. Her møder hun syge, forbrydere, forpinte og forhutlede mennesker. Hun ved at for dem er troen, håbet og stilheden meget sårbar – og hun ved at de ord der kan bryde stilheden, betyder alt.

Aalestrup Vand frygter ikke forurening fra jord

Vandindvindingsområde ligger udenfor jorddepotet

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Aalestrup

Hele denne konvertering har et overskudsprodukt i form af varme, vurderet til ca. 300.000 MWh om året i det projekt, der arbejdes med lige nu. Det kan senere blive til mere. Den nævnte mængde varme svarer stort set til årsforbruget hos de seks værker – og er i udgangspunktet forventet gratis. I

Ll. Torup.

Vi vurderer derfor lige nu på muligheder og løsninger så vi kan koble de seks varmeværker sammen i et transmissionsnetværk og aftage overskudsvarme fra Power-to-X anlægget.

Målet er, at få nogle synergier ud af de forskellige produktionsanlæg ved de forskellige værker.

Projektselskabet forventer, at være klar til at sætte projektet i gang omkring sommeren næste år, og at være produktionsklar primo 2029.

- Men der er et stykke vej endnu, og der er mange sten, der skal vendes, både projektmæssigt, i forhold til jura og ikke mindst økonomien, inden der er nogen, der tør trykke på ja-knappen. Men spændende er det, sagde Søren Hestbæk.

Vand A.m.b.a. har stor fokus på det vand, der pumpes op fra undergrunden og sendes ud til værkets 1562 forbrugere. Derfor er man også opmærksom på, om der kan ske forurening af grundvandet fra jorddyngerne fra Nordic Waste i Ølst ved Randers som nu opmagasineres på Jordhotellet i den nordlige del af Aalestrup.

- Der har siden jul været meget fokus på om jordmængderne kan forurene vores grundvand. Der er to forhold som gør os rimelig trygge i denne forbindelse. For det første ligger vand-

værkets indvindingsområde for boringerne ved Vandværksvej ikke under jorddepotet, og for det andet har vi et godt og tillidsfuldt samarbejde med Vesthimmrlands Kommune og Region Nordjylland, som er tilsynsmyndighed for vores indvindinger, sagde vandværkets formand, Søren Hestbæk, Aalestrup, ved generalforsamlingen på Hotel Simested Kro. Søren Hestbæk understregede, at vandværket selvfølgelig er opmærksom på forholdene omkring jordhotellet, og at man forsøger at holde sig løbende opdateret om alle risikoområder i byen, der kan forurene grundvandet.

3. April 2024 Side 11 LØSNING TIL SODUKO Solution 1 8 1 5 9 2 7 3 6 4 7 6 4 3 8 5 1 2 9 3 9 2 6 4 1 7 8 5 4 5 7 1 6 8 9 3 2 9 3 6 4 7 2 5 1 8 2 8 1 5 9 3 4 7 6 6 7 9 8 3 4 2 5 1 5 2 8 7 1 9 6 4 3 1 4 3 2 5 6 8 9 7 Solution 2 5 2 6 3 7 9 4 1 8 3 1 9 6 8 4 5 2 7 8 7 4 5 1 2 3 9 6 2 4 1 9 3 8 7 6 5 9 3 8 7 5 6 2 4 1 6 5 7 2 4 1 9 8 3 1 8 5 4 9 3 6 7 2 4 6 3 8 2 7 1 5 9 7 9 2 1 6 5 8 3 4 Solution 3 5 3 4 1 6 9 2 7 8 9 8 1 7 4 2 6 5 3 2 6 7 3 5 8 9 1 4 7 5 6 8 9 3 1 4 2 8 1 3 4 2 7 5 9 6 4 9 2 5 1 6 8 3 7 6 4 9 2 3 5 7 8 1 3 2 8 9 7 1 4 6 5 1 7 5 6 8 4 3 2 9 Solution 4 7 1 4 2 5 6 8 3 9 9 8 2 7 1 3 6 5 4 5 6 3 8 4 9 7 1 2 4 2 8 1 3 7 5 9 6 1 5 9 4 6 2 3 8 7 3 7 6 5 9 8 2 4 1 2 4 1 3 7 5 9 6 8 8 9 5 6 2 1 4 7 3 6 3 7 9 8 4 1 2 5 Solution 1 8 9 1 6 7 4 5 3 2 6 2 7 8 5 3 9 1 4 4 5 3 2 1 9 6 8 7 1 8 5 9 2 7 3 4 6 7 6 4 3 8 1 2 9 5 2 3 9 4 6 5 8 7 1 5 1 8 7 9 2 4 6 3 9 4 2 1 3 6 7 5 8 3 7 6 5 4 8 1 2 9 Solution 2 2 5 1 4 9 8 7 6 3 9 7 8 6 1 3 2 4 5 4 6 3 5 2 7 9 1 8 6 2 9 1 7 5 8 3 4 3 8 7 2 4 6 5 9 1 5 1 4 3 8 9 6 7 2 8 4 2 9 6 1 3 5 7 1 9 5 7 3 2 4 8 6 7 3 6 8 5 4 1 2 9 Solution 3 Solution 4 Solution 1 8 1 5 9 2 7 3 6 4 7 6 4 3 8 5 1 2 9 3 9 2 6 4 1 7 8 5 4 5 7 1 6 8 9 3 2 9 3 6 4 7 2 5 1 8 2 8 1 5 9 3 4 7 6 6 7 9 8 3 4 2 5 1 5 2 8 7 1 9 6 4 3 1 4 3 2 5 6 8 9 7 Solution 2 5 2 6 3 7 9 4 1 8 3 1 9 6 8 4 5 2 7 8 7 4 5 1 2 3 9 6 2 4 1 9 3 8 7 6 5 9 3 8 7 5 6 2 4 1 6 5 7 2 4 1 9 8 3 1 8 5 4 9 3 6 7 2 4 6 3 8 2 7 1 5 9 7 9 2 1 6 5 8 3 4 Solution 3 5 3 4 1 6 9 2 7 8 9 8 1 7 4 2 6 5 3 2 6 7 3 5 8 9 1 4 7 5 6 8 9 3 1 4 2 8 1 3 4 2 7 5 9 6 4 9 2 5 1 6 8 3 7 6 4 9 2 3 5 7 8 1 3 2 8 9 7 1 4 6 5 1 7 5 6 8 4 3 2 9 Solution 4 7 1 4 2 5 6 8 3 9 9 8 2 7 1 3 6 5 4 5 6 3 8 4 9 7 1 2 4 2 8 1 3 7 5 9 6 1 5 9 4 6 2 3 8 7 3 7 6 5 9 8 2 4 1 2 4 1 3 7 5 9 6 8 8 9 5 6 2 1 4 7 3 6 3 7 9 8 4 1 2 5 Created by S Udoku -10Solution 1 8 9 1 6 7 4 5 3 2 6 2 7 8 5 3 9 1 4 4 5 3 2 1 9 6 8 7 1 8 5 9 2 7 3 4 6 7 6 4 3 8 1 2 9 5 2 3 9 4 6 5 8 7 1 5 1 8 7 9 2 4 6 3 9 4 2 1 3 6 7 5 8 3 7 6 5 4 8 1 2 9 Solution 2 2 5 1 4 9 8 7 6 3 9 7 8 6 1 3 2 4 5 4 6 3 5 2 7 9 1 8 6 2 9 1 7 5 8 3 4 3 8 7 2 4 6 5 9 1 5 1 4 3 8 9 6 7 2 8 4 2 9 6 1 3 5 7 1 9 5 7 3 2 4 8 6 7 3 6 8 5 4 1 2 9 Solution 3 8 6 9 7 4 5 1 2 3 5 7 4 1 3 2 8 6 9 1 2 3 9 8 6 5 7 4 2 4 1 6 5 7 9 3 8 9 8 5 2 1 3 7 4 6 6 3 7 4 9 8 2 1 5 4 1 2 5 6 9 3 8 7 7 5 8 3 2 4 6 9 1 3 9 6 8 7 1 4 5 2 Solution 4 1 9 2 8 6 7 4 3 5 7 5 4 2 9 3 6 8 1 6 8 3 1 4 5 9 2 7 4 7 6 3 8 2 5 1 9 8 3 5 4 1 9 2 7 6 2 1 9 5 7 6 3 4 8 3 2 7 9 5 8 1 6 4 5 4 8 6 2 1 7 9 3 9 6 1 7 3 4 8 5 2
En af Foreningen Nordens gode traditioner er ”Skumringsaften”. Her ses Lars Refsgaard og Ejner Noe, som sørgede for den musikalske Lotte Martin fortæller om sit arbejde til sogneaften i Hvam. Søren Hestbæk: - Måske overskudsvarme fra Power-to-X i Ll. Torup. (Arkivfoto)

Aaglimts Venner havde et travlt år

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: 45 deltog i årsmøde i støtteforeningen “Aaglimts Venner” i Aalestrup.

- Vi havde et par gode timer, siger Rosa Nørskov, Aalestrup, som aflagde beretning.

2023 var et dejligt og indholdsrigt år med mange arrangementer, som Aaglimts Venner med glæde og stor fornøjelse har arrangeret for beboere og dagcenterbrugere. Der har været aftenbanko ca. hver måned. Der er en god tradition, hvor Lions Club kommer en eftermiddag og holder jule banko med fine gaver.

Det er noget der bliver set hen til.

- I løbet af året har der været underholdning af Jette og Heine, Anja Maindal, De glade Musikanter fra Ulbjerg, Gert Degn, Henning Vad, Flemming Gammelholm og et kor på 20 personer, som Verner Mikkelsens datter havde arrangeret.

Støtteforeningen tager beboerne med på udflugt to gange om året. Forårsturen i april gik til Dania ved Mariager, hvor vi spiste på restaurant Orkideen. På løvfaldsturen i oktober blev maden indtaget på Simested Kro, sagde Rosa Nørskov.

- Vi har julehygge på hver afdeling til stor glæde for både beboere og os. Vi klipper, klistrer og fletter, og gør os fortjent til æbleskiver og gløgg. Det er rigtig hyggeligt. Vi glæder os altid til julemarkedet, hvor der sælges fine ting som beboerne har lavet og dekorationer som vi har fremstillet. Der er tombola med fine gevinster skænket af de handlende i Farsø, Aars, Simested, Fjelsø, og Aalestrup - det er vi meget taknemlig for, sagde Rosa Nørskov. Aaglimts Venner har også den store fornøjelse, at give beboerne en buket til deres fødselsdag.

- Men alt det vi arrangerer,

kan ikke lade sig gøre uden midler udefra. Vi har omkring 65 medlemmer som betaler kontingent og vil gerne have flere, sagde Rosa Nørskov.

Eftermiddagen sluttede med underholdning af Benny Henriksen, som sammen med sine døtre kalder sig ”De glade amatører fra Ulbjerg”.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Rosa Nørskov som formand, Rita Jensen, næstformand, Kirstine Iversen, sekretær, Erna Høgh, Jytte Bertelsen og Kirsten Nielsen. Bodil K. Nielsen og Anni Nielsen er personalerepræsentanter.

AN Energi er nød til at se på

varmealternativer

Bark og savsmuld, som bl. a. er værkets brændsel, står til udfasning

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Selv om kedelanlægget hos AN Energi i Aalestrup kører upåklageligt og i 2023 uden de store omkostninger til uforudsete reparationer, så mødes det af flere og flere krav, bl. a. til røggasser. Og det er medvirkende til, at selskabets ledelse bliver nødt til at se på alternativer.

Sådan sagde formanden for AN Energis bestyrelse, Søren Hestbæk, Aalestrup, ved generalforsamlingen, der blev holdt på Hotel Simested Kro.

- Vores brændsel både er og kommer i fokus. Vi henviser til, at netop vores brændsel primært er affaldsrodukter fra savværker og skovdrift og derfor ikke skal sidestilles med flis og træpiller der produceres alene til afbrænding, sagde Søren Hestbæk.

AN Energi har dog også solenergi som en god og stabil løsning - sidste år med en produktionsandel på 10.700 MWh, eller knap 20 procent. Men udfordringen med solen er, at den skinner mest om sommeren, hvorimod det store behov for varme er om vinteren.

og i industriområderne på Skrænten og Grynderupvej i Nørager.

Det fakturerede forbrug endte på knap 44.700 MWh i 2023, eller ca. ni pct. højere end i 2022. Der blev udpumpet totalt 56.300 MWh, fordelt på 33.400 MWh fra værket ved Rolighedsvej, 11.300 MWh fra Nørager, 2000 MWh fra Simested og 5.600 MWh fra Hvam. Hertil kommer 4000 MWh til slagteriet i Aalestrup. Ledningstabet var på samme niveau som i 2022, omkring 21 pct. I regnskabsåret blev der også produceret godt 230 MWh el på motorerne i Nørager og 200 MWh i Hvam. Det er en reduktion af elproduktionen på ca. 30 pct. sammenlignet med året tidligere.

Til den samlede energiproduktion, blev der anvendt 55.800 kubikmeter bark og biobrændsel i barkkedlen, og 11.600 kubikmeter smuld og flis i smuldkedlen. På gaskedlerne og gasmotorerne i Hvam og Nørager blev der anvendt 118.800 kubikmeter naturgas, eller ca. 25 pct. mindre end året før.

Uændret pris

Vandforbrug steg med 40

procent

i Aalestrup

Det nye slagteri tager godt fra - og har betalt for ny vandledning

AALESTRUP: Aalestrup Vand A.m.b.a. oplevede i 2023 en markant stigning i den mængde vand som blev pumpet ud til forbrugerne. Tidligere blev der pumpet mellem 220.000 og 230.000 kubikmeter vand ud om året, men i 2023 steg mængden til godt 320.000 kubikmeter. Det svarer til en stigning på omkring 40 procent.

Formanden for vandværkets bestyrelse, Søren Hestbæk, Aalestrup, havde en god forklaring, da han aflagde beretning ved generalforsamlingen, som blev holdt på Hotel Simested Kro.

- I efteråret 2022 koblede vi en ny storforbruger på vandværket: Det nye og udvidede slagteri som flyttede fra et sted i byen til et andet. Slagteriets forbrug er

dog ikke årsag til hele forøgelsen, men virksomheden tager sin del, og det er på ingen måde negativt, fastslog Søren Hestbæk.

Formanden sagde, at den øgede mængde vand får indflydelse på andre ting. To boringer ved Vandværksvej er blevet renoveret, og der er monteret større pumper. Desuden er der udført nye installationer til begge boringer over jorden, så de er blevet nemmere at komme til når der skal udføres service og lignende. - Større pumper betyder, at vi nu har tilstrækkelig kapacitet til at kunne pumpe masser af vand ud til vore forbrugere, sagde Søren Hestbæk, som også nævnte, at både vandværket og slagteriet er glade for, at man i fællesskab valgte at anlægge en selvstændig forsyningsledning og et udpumpningsanlæg direkte

fra vandværksbygningen på Vandværksvej og op til slagteriet - en omkostning som i øvrigt blev betalt af slagteriet.

Forøgelsen af vandmængden har medført at filterkapaciteten ikke er tilstrækkelig, og værket kan risikere, at vandet ikke filtreres godt nok. Derfor er man lige nu igang med at få monteret nye filtre som primært skal rense det vand der pumpes op fra undergrunden for Arsen. Aalestrup Vand har tidligere kunne blande vandet fra fire boringer, så man på den måde var langt borte fra grænseværdierne, men med det øgede forbrug kom vandværket for tæt på grænsen.

Det blev nævnt, at renovering af ledningsnettet i gaderne er droslet meget ned sammenlignet med for nogle år siden. Men der er

heller ikke mange rør tilbage i gaderne i Aalestrup, som ikke er udskiftet. Engparken mangler dog stadig, selv om vandværket sidste år fik skiftet rør i en del af boligområdets sydlige ende.

Af de 323.000 kubikmeter vand, der blev udpumpet i 2023 blev de 317.400 kubikmeter faktureret til forbrugerne. Det er godt 58.000 kubikmeter mere end i 2022. Der var et vandspild på 1,7 procent, hvilket er lidt højere end tidliere, men stadig meget flot.

Lidt højere pris

Afregningsprisen for vand steg i 2023 med en krone til tre kroner pr. kubikmeter. Målerlejen forblev uændret, men den faste afgift steg fra 600 kroner til 750 kroner, hovedsagelig på grund af højere elpriser. For en gennemsnitsforbruger blev vandregningen i 2023 godt 300 kroner højere end året tidligere.

I 2023 blev der tilsluttet 12 nye forbrugere. De fordeler sig med to på Rolighedsvej, en på Langmosen og ni i Vestergade. Ved årets slutning var der tilsluttet 1593 vandmålere fordelt på 1562 forbrugere.

- En udvidelse af solfangeranlægget, sammen med øget lagerkapacitet, kan dog være en fremtidig mulighed, fastslog Søren Hestbæk.

Barkanlægget ved Elmegårdsvej i Aalestrup har 15 år på bagen, og smuldanlægget er ca. 30 år gammelt. Begge anlæg er løbende blevet renoveret og opgraderet, og vurderes til at kunne producere i endnu 10 til 15 år. I 2023 blev der udskiftet varmerør i den sydlige del af Engparken i Aalestrup, ligesom der er renoveret og udskiftet rør fra varmecentralen i Nørager og ud til Sortebakkeskolen, hallen og den nye børnehave. Der blev også etableret nyt fjernvarmenet på Torsvang

Søren Hestbæk oplyste, at der blev udsendt ekstraopkrævninger på knap en million kr. i forhold til det budgetterede forbrug. 1077 forbrugere fik penge tilbage, mens 1141 modtog en ekstraopkrævning. For 2024 regnes med samme acontopriser som året før - 357 kr. pr. MWh, og 16,50 kr. pr. kvadratmeter plus 580 kr. i fast afgift. Nye forbrugere i Rørbækområdet skal dog betale 50 kr. mere pr. MWh. I årets løb blev 51 nye forbrugere tilsluttet, fordelt med 13 i Aalestrup, en i Simested, to i Hvam og 35 i Nørager. Et hus i Hvam er afkoblet. Ved udgangen af 2023 havde AN Energi således 2.230 forbrugere med 2.234 målere.

Side 12 3. April 2024
”Aaglimts Venner” sørger for at Lions Club Aalestrup kommer på besøg og spiller Julebanko med beboerne.
AN Energi A.m.b.a. i Aalestrup skal finde varme-alternativer. (Arkivfoto).
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.