Vesthimmerlands Avis nr. 12 - 2024

Page 1

Byrådet giver fem millioner mere til fornyelse af Aalestrup

Efter Himmerlandskød flyttede udenfor centrum og lukkede og slukkede i de gamle bygninger i Aalestrup, har der været et

ønske om at omdanne hele området og få mere liv i midtbyen.

Et byfornyelsesprojekt med at skabe grønne områ-

der, få flere boliger og skabe mere liv for ung og gammel og dem imellem har været undervejs siden 2022, og budgettet blev i sidste uge

mere end fordoblet, da Byrådet afsatte næsten fem millioner kroner mere til Aalestrup. Læs mere side 4

Nr. 12 · 118. årg. Onsdag 20. Marts 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk Ny Aalestrup musical en stor succes Aalestrup protester afleveret Gode dagtilbud i Vesthimmerland LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 5 - Læs mere side 2 - Læs mere side 15 Området omkring det nu nedlagte slagteri trænger til udvikling - nu er puljen til byfornyelse mere end fordoblet. INSEKTNET - mange muligheder KOM OG KIG VÆR KLAR TIL SÆSONEN! MARKISER SCREEN - kom og se og få et godt tilbud! w ÅBNINGSTIDER: Mandag + Torsdag: kl. 13.00 - 17.00 Lørdag kl. 9.30 - 12.30 - ELLER RING FOR NÆRMERE AFTALE TLF. 20 10 11 94 BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP KOM IND OG FÅ ET GODT TILBUD OUTDOOR SCREENS TILBUD PÅ INDVENDIG SOLAFSKÆRMNING HOLD UBUDNE GÆSTER FRA DØREN 20% RABAT Gælder til lørdag 27. april 2024 Plissèer Rullegardiner Persienner Lameller Duoroller Twister FORÅRSTILBUD hos Himmerlands gulv-, tæppe- og gardinbutik OBS: Lukket i påskedagene Dog åbent Påskelørdag 9.30 - 12.30 HVORFOR OUTDOOR SCREENS SOM SOLAFSKÆRMNING? Med Outdoor Screens sikrer du, at dit hjem holder en behagelig temperatur selv på årets varmeste dage. Du får optimal filtrering af både lys og varme og forhindrer blænding i TV og computerskærme. Du kan stadig kigge ud ad vinduerne, men ingen kan se ind. Gratis opmåling - gratis montering

Forurenet jord i Aalestrup:

Borgmesteren modtog lister med underskrifter

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: 250 lokale borgere deltog i et borgermøde i Aalestrup Idrætscenter, arrangeret af Aalestrup Handel & Erhverv og en gruppe af borgere, sidst i januar. Anledningen var bekymring på grund af den forurenede jord fra Nordic Waste i Ølst ved Randers, som pludselig var havnet på Jordhotellet i Aalestrup.

Selv om der dengang blev givet en god orientering var der mange, som ikke helt stolede på, at tingene var, som der blev sagt på mødet.

Siden er sagen blevet diskuteret og skrevet om. Mange efterlyser en bedre undersøgelse af forholdene og ikke mindst, hvor forurenet jorden, der kom til Aalestrup, er.

Efter mødet blev der nedsat en gruppe af borgere, Jan Poulsen, Poul Erik Jensen. Martin Haubro Jensen, Karl W. Carlsen og Henrik Jensen, som ville grave et spadestik dybere i sagen, og fik igangsat en

underskriftindsamling.

Gruppen og mange borgere ønsker en bedre analyse – og helst foretaget på Jordhotellet i Aalestrup, så man er sikker på, at det bliver gjort så grundig som muligt.

Onsdag eftermiddag var borgmester Per Bach Laursen inviteret til at møde op i Galleri Aalestrup for at få overdraget listen med underskrifter. Mange var mødt op for at støtte arbejdsgruppen.

Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen, bød velkommen til de fremmødte og til borgmesteren.

- Det var et tilfælde, at Poul Erik Jensen og borgerne i Aalestrup fik oplyst, at stærkt forurenet jord fra Ølst blev kørt til jordhotellet i Aalestrup og i løbet af få dage blev der arrangeret et borgermøde.

Der er på jordhotellet givet tilladelse til opbevaring af 170.000 tons let forurenet jord. Der ligger 50.000 tons inddæmmet jord fra

LECA - FUNDA BLOKKE

en tidligere ejer, og der må således køres 120.000 tons fra Ølst til Aalestrup. Der er på nuværende tidspunkt ankommet 20.000 tons til jordhotellet.

Grunden til at vi vil have lavet prøver af jorden, er de oplysninger, der kommer fra chauffører og ansatte i Randers om, hvad jorden i Ølst bl. a. indeholder.

De ansatte i Randers kan fortælle, at vaskeanlægget i Ølst i længere perioder har været ude af drift og dermed ikke har renset jorden.

Det er også foruroligende, at borgmesteren i et læserbrev skriver, at jordhotellet har tilladelse til at overskride grænseværdierne på let forurenet jord med 50 til 100 pct.

mange prøver der kræves, så er det små beløb, for at berolige borgerne i Aalestrup, sluttede Karl W. Carlsen.

400 underskrifter

Simested Cementstøberi

Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk

Ændrede deadlines i forbindelse med

Påsken

Uge 13: Avisen udkommer mandag/tirsdag

Samannoncering/ korrekturannoncer: Onsdag, 20. marts

Rubrikannoncer: Torsdag, 21. marts kl. 9.00

Loppeannoncer: Onsdag, 20. marts

Uge 14: Avisen udkommer normalt

Samannoncering/ korrekturannoncer: Mandag, 25. marts.

Rubrikannoncer: Tirsdag, 26. marts kl. 9.00

Loppeannoncer: Mandag 25. marts

Det er stærkt forurenet jord fra bl. a. Norge og Belgien. Jord med nedgravede mink, rottegift, Pfas og mange andre spændende ting.

Det er på baggrund af dette, at borgerne vil have lavet en lokal prøve af jorden. Der blev på borgermøde oplyst, at en prøve vil koste 1.000 kr. Uanset hvor

P LITI rapporten for Aalestrup

Tyve på turné ved Hvilsom

HVILSOM: To indbrud og et tredje forsøg omkring Hvilsom, der alle kan være foregået natten mellem torsdag og fredag, har muligvis samme gerningsmænd, mener lokalpolitiet i Himmerland.

Den første anmeldelse lød på indbrud i et værksted på Søhalevej mellem torsdag eftermiddag og lørdag. Et vindue er blevet brudt op, værkstedet rodet igennem og en større mængde værktøj stjålet. Det drejer sig blandt andet om en rundsav, to betonslibere, boremaskiner med mere - alt af mærket Makita.

Anmeldelse nummer to kom fra Hannerupvej. Natten mellem torsdag og fredag havde ukendte gerningsmænd forsøgt at bryde et vindue op, men det var ikke lykkedes.

Ikke langt derfra, nem-

lig på Hvilsom Hedevej, kom den tredje anmeldelse. Kl. 02.58 natten til fredag var en beboer vågnet og havde hørt larm fra et udhus. Han så to gerningsmænd flygte, men nåede ikke at få noget signalement. Også her gik tyvene efter Makita værktøj foruden blandt andet gasflasker.

Påvirket men uden kørekort

TESTRUP: En 27-årig mand fra Arden blev fredag ved 19-tiden stoppet af en politipatrulje på Højslev Møllevej mellem Testrup og St. Binderup.

Betjentene mistænkte ham for at være påvirket af enten spiritus eller narko - eller måske begge dele. Desuden har han ikke kørekort.

Han blev fragtet til sygehuset i Farsø for at få taget en blodprøve og derpå løsladt.

Poul Erik Jensen overrakte lister med 400 underskrifter, men de skal tælles som mange flere, idet der kun er én fra hver husstand, der tæller med. - Vi håber, at byrådet vil iværksætte prøvetagning af jorden der bliver kørt til jordhotellet og også af det der ligger der i forvejen, sagde Poul Erik Jensen. I er valgte politikere og skal dermed varetage vælgerens ønsker.

Vi har nu afleveret 400 underskrifter om dette. Det er underskrifter der udtrykker utryghed om den jord, der er placeret på jordhotellet fra Nordic Waste.

Vi håber, at en hel bys opbakning vil gøre et stort indtryk, sagde Poul Erik Jensen.

Industrigrunde

Borgmester Per Bach Laursen lovede at tage sagen op

i Teknik & Miljø udvalget. - Jeg kan selvfølgelig ikke love noget på stående fod, men det vil blive diskuteret, om det her kan gøres bedre, lovede borgmesteren og sagde, at det da gør indtryk, at så mange har tilkendegivet, at de ikke helt stoler på, hvad prøverne fra Randers viser.

Han tilkendegav, at det ikke var beløbet til de ekstra prøver der har været en hindring, men man lyttede til de vejledninger man modtog fra eksperter og embedsværket.

Arbejdsgruppen og borgerne i Aalestrup kan nu bare vente på, at der sker noget i sagen, og at der snart foreligger noget nyt, som kan berolige folk. Det næste vil så måske være et projekt, hvor man vil arbejde for at få jordhotellet flyttet, så området i stedet kan blive udlagt til industrigrunde, som der er mangel på i byen.

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget

Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup. Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher.nu/reklamation.

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fre. kl. 8.00-14.00 eller man. kl. 9.00-12.00

Side 2 20. Marts 2024
Borgmester Per Bach Laursen og abejdsgruppen i Aalestrup med Jan Poulsen, Poul Erik Jensen, Karl W. Carlsen og Martin Haubro Jensen. Henrik Jensen havde ikke mulighed for at deltage i mødet.
Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup
Fabrikspriser
Følg os på Facebook
Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten

Knabergudstjeneste:

Ordet, koret og fællessang

Aalestrup Kirkes to kor deltager – alle tidligere regenter er inviteret

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Knaberfesten begynder tidligt i år. Allerede på søndag finder det første arrangement sted. Det er den årlige koncert i Aalestrup Kirke, som normalt er den første aktivitet i Knaberfestugen.

- Men i år vil vi gerne afholde den hyggelige koncert i for-

bindelse med afskeden med vor mangeårige organist og kultur medarbejder Jette Moeslund, siger formand for Aalestrup Menighedsråd, Anne-Marie Sørensen. Så gudstjeneste og Knaberkoncert bliver forenet i Knabergudstjeneste på søndag - Palmesøndag.

- Vi har en årelang tradition med kirkekoncert i forbin-

delse med Knaberfesten, og i år rykker den sammen med gudstjenesten, hvor sognepræst Niels Peter Sørensen læser tekster og holder en kort prædiken. Aalestrup Skole-Kirke børnekor og Aalestrup Kirkes voksenkor øver på både forårssange og salmer, og selvfølgelig bliver der også fællessang.

- Oprindeligt var vores Kna-

berkoncert planlagt til søndag, 12. maj, men da vores organist og korleder har søgt nye udfordringer, rykkes koncerten frem til Palmesøndag. På denne måde bliver der både gudstjeneste, korkoncert, fællesskab og tid til samvær og afsked med organist, fortæller menighedsrådsformand og medlem af Knaberkomiteen

Anne-Marie Sørensen, som håber, at mange vil deltage i eftermiddagen.

Det er også en tradition, at nuværende og tidligere Knaberregenter deltager i Knaberkoncerten og også denne gang vil der være en række tidligere Knaberkonger, der vil modtage kirkegængerne når de ankommer.

Afsked med organist

Efter gudstjenesten vil der blive taget afsked med organist og kirke-kulturmedhjælper gennem seks år, Jette Heshe Moeslund, som

har fået en ny stilling som kirke-kulturmedhjælper ved Nørre Tranders Kirke. I Aalestrup har Jette Heshe Moeslund haft kontakt med en stor del af Aalestrups indbyggere, både ved kirkelige handlinger, aktiviteter i kirke og sognehus og i samarbejde med foreninger og skoler. Alle, som har mødt hende, er blevet smittet af hendes gode humør, så derfor vil menighedsrådet byde på et glas vin ved en lille festlig afslutning i Sognehuset for alle efter Knabergudstjenesten.

Kost kan øge alles velvær

HVALPSUND: Mere utraditionelle fødevarer er på menuen onsdag aften 20. marts, hvor en større gruppe kursister fra det meste af Vesthimmerland mødes til inspirationsaften i Borgerhuset i Hvalpsund. Her vil diætist Mette Pilegaard fra Diætist Klinikken Himmerland fortælle om en af tidens nye populære kostformer; Anti-inflammatorisk kost. Det er en kostform som er blevet et hit for mange heriblandt alle med muskel-, led- og gigtsmerter, idet kostens

specielle sammensætning kan være medvirkende til øget personligt velvære og færre smerter, led-og muskelgener.

Aftenen indledes med fællesspisning, hvor der bliver rig mulighed for at smage ny og anderledes mad. Den Anti-inflammatoriske kost er nemlig rig på bælgfrugter; Kikærter, linser, tørrede bønner samt sunde fedtstoffer, grøntsager, nødder og bær.

Der bydes på en ”Grøn Buffet”, hvor menuen er udviklet og smagstestet af diætist Mette Pilegaard.

Der er tradition for at Knaberkonger - og dronninger deltager i Knabergudstjenesten.

Det bedste Varilux® progressive brilleglas nogensinde.*

Bjerregrav Skoles Minihal

Onsdag d. 10. april 2024 kl. 17.45 - 22.00

Præsentation af Kazuri-smykker lavet af kenyanske perler

Modeshow v/ Jo - Ella, Viborg

Salg af smykker, tøj og håndlavede tasker fra Madagaskar Lækker mad - Lotteri - kaffe/the og kage

Fungerer ved hjælp af kunstig intelligens og giver øjeblikkelig skarphed selv under bevægelse.**

* Som rapporteret i Essilor R&D-simuleringer - 2022 - beregning baseret på brilleglasmålinger vægtet efter hvor stor betydning hvert kriterium har for brugere af progressive brilleglas (kvantitativ forbrugerundersøgelse - Ipsos - Q1 2022 - BR/FR/IT/UK/US - n =4000 progressive brilleglasbrugere). ** Forbrugerundersøgelse Eurosyn 2022 Frankrig. © Essilor International - Juli 2023 - Essilor® og Varilux® XR Series™ er varemærker tilhørende Essilor International. Stel: Persol®; Oliver Peoples®

BILLETPRIS: 250 kr.

Købes via MobilePay 546142

Eller bestilles på tlf. 22 59 37 04

Skal der reserveres pladser, købes billetterne samlet

Reservation sker i købers navn

Dørene åbnes kl. 17.15

20. Marts 2024 Side 3
Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook OBS! Vi har lukket påskelørdag, d. 30. marts.
Lions Møldrup Vølverne

Fornyelse af Aalestrup fik fem millioner ekstra

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Slagteri-

grunden skal transformeres til grønt område med boliger, der skal laves et street mekka med gadeidræt og

streetkultur og en bypark skal have mere vild natur. Det er kun tre af de mange punkter for byfornyelsen

Oprydningssalg

og Loppemarked

Hornum VVS Teknik har haft base på Evaholmvej 12. Hornum i 35 År. Tiden går og der er med tiden blevet mindre behov for så store lokaler, derfor indskrænker vi til en mindre del på samme adresse og lokalerne skal bruges til en anden branche.

35 år sætter sine spor, når der skal flyttes til noget mindre, der kommer mange ting frem, som der gerne vil have nye ejere.

Der kan nævnes: foderkrybber, vandkopper, træskafter, cirkulationspumper, 1200 ltr. olietank, 1000 ltr. palletanke, Dexta traktor diesel, Fransgaard 4 led. smuldreharve, to furet plov, 2 rk. kartoffellægger, plænetraktor, flere div. kasser (kom og byd på indholdet) div. rør, portskinner, profilrør, HEB bjælke nr. 12 x 6 mtr. Præisoleret Løgstør Rør, præisoleret pex rør, røgrør, aftræksrør BAXI, div. hegnsklokker, hegnspæle, diesel generator 220 volt, nye sisterne, CTC væghængt oliekedel ny/som reservedel, søjleboremaskine, båndpudser, m.v.

Stort loppemarked fra private hjem: møbler og forskellige nibsting, børneudstyr til legeplads, speedbåd med trailer, redningsflåde 4 pers. til båd, GPS med søkort, div. søkort i papirform, redningsveste, vaskemaskine, opvaskemaskine som reservedel, drømmesenge, haveborde, div. stole, sofa, senge, m.v.

Det hele foregår d. 23. og 24. marts kl. 10.00 til 15.30 på adressen Evaholmvej 12, Hornum

Kl. 10.30 vil der være en kort gennemgang af udbuddet.

Hornum VVS Teknik og Himmerlands Lækage- og Rørsporing forsætter som hidtil.

NB: Der parkeres foran værkstedet og indgang bag værkstedet.

af Aalestrup, og i sidste uge blev budgettet mere end fordoblet fra fire millioner til 8,976 mio. kr., fordi en række kommuners statsstøtte ikke kan realiseres i projekter i tide, og derfor videregår støtten til Vesthimmerlands Kommune. Der skal udarbejdes et områdefornyelsesprogram for Aalestrup Bymidte, der bl.a. omfatter den tidligere slagterigrund og banearealet med prioritering af byfornyelsesindsatser i området.

- De mange millioner kroner har relation til især slagteri grunden. Det er primært boliger, der tænkes på

her. Jeg håber vi både kan få privatbyggede boliger og almennyttige boliger og så ikke mindst få lavet nogle pæne grønne områder, som binder området sammen med både Vestergade og Hundeskoven, siger byrådsmedlem Per Bisgaard.

Projektet tager udgangspunkt i byudviklingsplanen “En by i bevægelse” fra 2022, der sammen med en ny helhedsplan skal skitsere en sammenhængende fremtid på tværs af bymidten, så programmet over tid kan tage form som slagteriområdet udvikler sig. Arkitekthuset Effekt Arkitekter har udarbejdet planerne, og efter godkendelsen i Byrådet i torsdags bliver det nu sendt i høring i administrationen og det lokale udviklingsråd.

Herefter drøfter og tilretter projektgruppe og

Det omfattende byfornyelsesprojekt i Aalestrup begynder tidligst til efteråret.

styregruppe områdefornyelsesprogrammet inden fremlæggelse til endelig vedtagelse i udvalg og Byråd senest i juni måned 2024.

Globen til centrum

Tidsfristen er vigtig her, eftersom de ekstra millioner skal være budgetterede i konkrete projekter senest i juni måned.

Med den øgede financiering håber Per Bisgaard på, at Globen kan rykkes fra Dalgaardsvej og ind til centrum.

- Den tidligere Fakta bygning kunne jo fint tænkes ind i byfornyelsen. Den skal evt. købes, men der kunne være mange fine ting. F.eks. at flytte Globen dertil. Lokalerne på Dalgaardsvej er noget gammelt udslidt bras, som er flere årtier gammelt, og ved at placere Globen centralt i byen vil det få et naturligt flow for de borgere, som benytter den. Det kunne blive en social virksomhed, hvis Globen og Café Ruth bliver samlet, og det kan blive til et samlingssted for alle borgere i byen, hvor man kan komme ind og få en sandwich og en kop kaffe og en snak, siger Per Bisgaard.

Når projektet er endeligt vedtaget i juni venter der en proces med udarbejdelse og vedtagelse af lokalplaner, inden der kan stikkes en spade i jorden, hvilket tidligst vil ske i efteråret og formentlig først i 2025.

Side 4 20. Marts 2024
har illustreret forskellige talemåder med sine akvareller.
ovenstående illustrerer? Det rigtige svar kan ses bagerst i avisen.
Kunstneren Benny Henriksen, Ulbjerg,
Kender du talemåden som
HORNUM VVS TEKNIK APS v/ Hans Frederiksen, Evaholmvej 12, Hornum 9600 Aars - Tlf. 98 66 13 00 - Biltlf. 20 46 13 01

Musical i Aalestrup blev en stor succes

Publikum begejstret over skuespillerne, musikken og sangene i ”Lige der hvor hjertet slår”

AALESTRUP: Man kunne jo godt kalde det en Danmarkspremiere, da den nye musical “Lige der hvor hjertet slår” kunne opleves for første gang, onsdag i sidste uge, på Knaberscenen i Aalestrup.

Musicalen, som Musik– og Teaterforeningen Membranen i år tilbyder publikum i Aalestrup og forhåbentlig en stor omegn, fik en helt forrygende succes.

Onsdag aften var der premiere på den nye musical, som en af de faste aktører i Membranens forestillinger, Janne Worm, med hjælp fra Sidsel Strøm, har skrevet specielt til Membranen, og der var godt gang i billetsalget, for at sikre sig adgang til de seks forestillinger, tre i sidste uge og tre i denne uge, torsdag, fredag og lørdag.

Det er igen en udfordrende opgave Membranen har taget på sig. Men i kraft af gode aktører og sangere, er forestillingen blevet en helt forrygende god oplevelse.

For tre år siden var det også en gruppe fra egne rækker, Marianne Damtoft, Mette Møller, Frederikke Nielsen, Sidsel Strøm Andersen og Trine Nielsen, der havde skrevet en musicalen ”Baggårdssymfoni”, som også blev en stor succes med udsolgte forestillinger.

16 amatørskuespiller

Det er Lisa Bjørn, der endnu engang har påtaget sig opgaven at instruere den store flok, 16 personer, på scenen. Kapelmester Orla Andersen har samlet et fremragende fem mands orkester til lejligheden.

Lige fra tæppet gik og åbenbarede den flotte scene, som scenemester Hans Sørensen har brugt rigtig mange timer på, at få helt rigtig, så publikum ser en afgangshal i en lufthavn, var der fart over feltet med en spændende handling,

krydret med en række kendte Grand Prix sange.

Handlingen foregår i lufthavnen, hvor man møder en række spændende typer i roller som personale og rejsende.

Publikum kan glæde sig over de dygtige skuespillere og sangere i deres roller, der endnu engang er pragtfuldt sammensat af instruktør

Lisa Bjørn.

Hele holdet på scenen var ”castet” meget fint, og alle gjorde det fantastisk godt. Ikke mindst deres gode sangstemmer kom til sin ret i de populære Grand Prix-sange, som Janne Worm har bygget musicalen op over. Det er svært at fremhæve nogle frem for andre, for alle var fantastiske i deres roller.

Mange af skuespillerne

er gamle kendinge, som har medvirket i andre af Membranens opsætninger, men også denne gang var der nye ansigter, som bestod ”eksamen”, og som helt sikkert bliver en del af det store faste hold som Membranen er så heldige at ”råde over”. Et væld af gode sange, som man så godt kender, akkompagneret af et imponerende velspillende or-

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer.

Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B

9620 Aalestrup

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Jernbanegade 5

9610

kester, blev leveret flot, og stemningen i salen var ved alle forestillinger høj og munter.

Det hele blev rundet af med sangen ”Lige der hvor hjertet slår” - med hele holdet - til afsked med et begejstret publikum.

På premiereaftenen var der blomster og ros til instruktør Lisa Bjørn og til forfatteren Janne Worm.

Lars Refsgaard fik også en tak og blomster for sit arbejde med at sammensætte den musikalske del af forestillingen.

Endnu en stor succes med en musical fra ”Membranholdet”, som spiller tre forestillinger i denne uge med lørdag eftermiddag, som sidste spilledag.

Vi er klar igen til en ny sæson og åbner Fredag den 15. marts kl. 12.00

PÅSKETILBUD

STORT STJERNESKUD

m. 3 stegte fisk på ristet franskbrød, salat, rejer, asparges, caviar, m.m KUN 99 KR.

2 STK. FLÆSKESTEGSBURGER m. salat, rødkål, agurkesalat KUN 80 KR.

Gælder fra 15. marts til 2. april

HUSK DAGENS RET - hver dag fra kl. 17.00 KUN 80 KR.

ÅBNINGSTIDER:

Man. - tors. kl. 16.00 - 20.00

Fre. - søn. + helligdage kl. 12.00 - 20.00

Køkkenet lukker 30 min før.

Vi ses!

Venlig hilsen

Kurt & Sam

Ulbjerg Cafeteria

20. Marts 2024 Side 5
1. Musicalen fortæller om livet i en travl lufthavn. 2. Angelique og Keld er ikke helt enige om, hvor tingene skal ske.
Velkommen til Ulbjerg Cafeteria
...Og så er der lige den med rejehoppet!
Tlf. 86 62 72 11 facebook.com/ulbjergcafeteria
Kristian Katarina Dansk tandlæge
Nørager

Nørager skal blive til en sundere by

Af Ture Damtoft

NØRAGER: Nak & Ædoplevelser på Boldrup Museum, duatlon med elcykel og gåtur for pensionister, og familieidræt i Sortebakkehallerne er bare tre af alle de forslag, borgerne i Nørager skal diskutere på et stort fællesmøde torsdag, 21. marts.

Byen er blevet udvalgt til at være med i et stort landdistriktsudviklingsprojekt om “Sundhedslandsbyer”, der er et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd, Region Nordjylland og Nordea Fonden.

I pilotprojektet får Nørager 250.000 kr. til skabe aktiviteter og forskellige sundhedsprojektet i byen.

- Det er et projekt, der kører over halvandet år, og så er det meningen, at for-

eningerne i byen skal gøre sig mere attraktive og få flere med til arrangementer og aktiviteter, fortæller Birgit Jensen, der har siddet med i arbejdsgruppen op til fællesmødet. Foreninger har allerede forberedt en lang række forslag, og opgaven på fællesmødet er at informere borgerne og måske vælge forslage ud og diskutere, hvordan de praktisk kan lade sig gøre.

De skal være sundhedsfremmende tiltag i Nørager. Det er sundhed i bred forstand – både mental og fysisk sundhed. Det kan handle om kost, motion, socialt samvær, alternative aktiviteter, fællesskab osv.

- Det handler om, at vores borgere skal være mere aktive. At gøre udbyttet bedre for de borgere, som allerede laver noget og at få fat i dem, som ikke rig-

tig dyrker idræt. Det er så nyt endnu, men vi håber jo på, der kan komme lidt mere liv i de forskellige foreninger, og alle får mulighed for at blive lidt mere aktive i hverdagen, siger Birgit Jensen.

Inden fællesmødet i Sortebakkehallernes cafeteria er der fællesspisning, og Birgit Jensen opfordrer alle til at komme og få et godt sundt måltid og høre nærmere om projektet, der kører i det kommende års tid.

- Har man lyst til at være med til at lave spændende sundhedsprojekter for en selv, en forening og alle andre i byen, også for dem der måske har det svært, så kom de gode ideer og vær med til at sparke livskraft ind i fællesskabet, foreningslivet, institutioner og alle dine medborgere i byen, siger Birgit Jensen.

Tidligere kromutter fortæller i Aktive Kvinder

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: På mandag får foreningen Aktive Kvinder besøg af spændende dame som vil fortælle om sin tilværelse. Emnet på foredraget er ” Enke på Harly”.

Esther Jensen er tidligere kromutter på Borbjerg Mølle Kro v/Holstebro. I maj 2018 solgte hun kroen efter

at have drevet stedet i 31 år.

Esther Jensen, blev for 14 år siden enke og hun syntes i en alder af 55 år at være for ung til at sætte sig hen som enkefrue Jensen og søgte derfor nye udfordringer i livet.

Hun besluttede sig til at tage kørekort til motorcykel og har gennem de sidste 13 år kørt 225.000 km på

motorcykel i 52 lande på 6 kontinenter, herudover i 11 stater i USA.

Hun vil vise billeder og fortælle om disse ture samt om sit arbejde med SOS børnebyerne. Flere af turene er også gået til besøg i SOS børnebyer rundt i verden.

Foredraget bliver holdt i Knabergårdens kantine.

Side 6 20. Marts 2024 Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55 A Flügger farver Farsø Vestervang 18 • 9640 Farsø • Tlf. 98 63 25 35 Tilbuddet gælder uge 13 og 14. Gælder IKKE Flügger Wall Paint serien og kan IKKE kombineres med andre tilbud Flügger farvers påskerabattil kunderne på ALT Flügger maling - ude og inde 30% P S Claus Jensen G3 Malerfirmaa g3malerfirma@gmail.com 23 44 03 48 g3malerfirma.dk ALGEBEHANDLING Rens af fliser og træterrasser G3 Algerens 22 77 03 48 Åbningstider i påsken: Man. 25/3 -tirs. 26/3 og ons. 27/3 kl. 10-17 Lør. 30/3 kl. 9.-12. Uge 14: Man.-fre. kl. 13-17 Lør. 9.12 Husk søndage og helligdagene lukket Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord 20 ds. GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Arla Protein kakaomælk 1 ltr. Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks 3 ltr. vin Paddy’s Creek 79.eller 1,5 kg Klementiner Twist 145 gr. Tilbuddene gælder fra torsdag d. 21. til søndag d. 24. marts Gode
Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj 1500 Pr. stk. PRIS 1000 Pr. pose PRIS 8800 FRIT VALG PRIS Marineret nakkefilet Vælg mellem Peber/ramsløg Karry eller Texas. Ca. 1 kg pr. bakke 1500 Frit valg PRIS
tilbud fra
Den tidligere kromutter Esther Jensen kører nu verden rundt på sin Harley.

Hornum Skoles tilbud bliver landsdækkende

Eleverne bliver undervist med reduceret fagpakke

Af Hanne Monrad

VESTHIMMERLAND: -

Står det til undervisningsminister Mattias Tesfaye, skal skoletilbuddet EUD 8&9 være et tilbud i alle kommuner.

- I Vesthimmerlands Kommune har EUD 8&9 været et tilbud i de seneste fire år, fortæller Henrik Bygholm, som er pædagog i EUD 8&9. Det er et undervisningstilbud for 8. og 9. klasses elever, som gerne vil lære gennem hænderne. Eleverne bliver undervist i en reduceret fagpakke (dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi) på Hornum Skole tre dage om ugen.

To dage om ugen foregår undervisningen på HEG - Erhvervsskolen i Aars, hvor eleverne blive bekendt med diverse erhvervsrettede uddannelser, f.eks. smed, mekaniker, ernæring m.m. Undervisningen, både på Hornum Skole og på erhvervsskolen er et målrettet sigte mod at opnå elevernes interesse for erhvervslivet, samt optagelse på erhvervsskolen eller lignende efter 9.

klasse.

EUD er et skoletilbud inden for normalområdet.

Eleverne har ud over den to-dages brobygning på HEG, også seks ugers erhvervspraktik. De er fordelt på tre uger i efteråret og tre i foråret.

Her får eleverne mulighed for at afprøve forskellige erhverv.

De elever der begynder i 8. klasse får mulighed for hele fire erhvervspraktikperioder.

Den sidste praktik i 9. klasse er den vigtigste for eleverne. Her har de mulighed for at vise hvad de vil og kan. Praktik af tre ugers varighed, giver eleverne en reel mulighed for lære virksomheden at kende og omvendt. Det har kastet flere lærepladser af sig gennem de seneste tre år.

I øjeblikket er 26 elever i gang med tre ugers praktik på forskellige virksomheder i området.

Permanent projekt

EUD 8&9 blev startet op i 2020. Der var oprindelig tre kommuner med i forsøget. Vesthimmerland var

med fra start. I det kommende skoleår er yderligere syv kommuner med.

Med de gode erfaringer fra bl. a. Hornum Skole ønsker undervisningsministeren nu ordningen udbredt som et tilbud til alle kommuner i Danmark.

I 2020 gav undervisningsministeriet mulighed for et tre-årigt EUD forsøg.

Elevgruppen skulle være elever, som på forskellig vis var udfordret af den ordinære folkeskole, og med det mål for øje, at rette kursen mod en erhvervsuddannelse. Elevgruppen var ofte børn som havde udfordringer ved det faglige, var skoletrætte, og havde koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder m.m.

- De gode erfaringer fra EUD 8&9 begyndte at blive interessant for andre kommuner og skoler rundt om i landet. De gode erfaringer fra EUD 8&9 på Hornum Skole, gjorde at skolen blev inviteret til at præsentere EUD 8&9 på en konference i Odense i december sidste år. Det var Undervisningsministeriet der gennemførte konferencen med fagper-

OFFENTLIG HØRING AF FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2024

Regionsrådets Forslag til Råstofplan 2024 sendes i offentlig høring i 8 uger fra den 21. marts - 23. maj 2024

Råstofplanen indeholder områder og udstikker retningslinjer for indvinding af råstoffer i Nordjylland i de kommende år.

Regionsrådet inviterer borgere, virksomheder og myndigheder til at deltage i høringen.

Forslag til Råstofplan 2024, det tilhørende forslag til miljørapport samt Region Nordjyllands behandling af indkomne forslag til nye graveområder og øvrige bemærkninger, kan læses på www.raastofplan2024.rn.dk

Bemærkninger og kommentarer til planforslaget kan indsendes elektronisk enten via hjemmesiden eller via e-mail til raastoffer@rn.dk

Informationsmøder

Der er planlagt tre informationsmøder i forbindelse med høringen af forslaget til Råstofplan 2024. Læs mere herom på www.raastofplan2024.rn.dk

soner fra hele landet, siger Henrik Bygholm. Forsøgsperioden er nu overstået og evalueret af ministeriet, som har valgt at forlænge tilbuddet. Hor-

num Skoles EUD 8/9 har været i gang i fire år, og lokalpolitikerne i Vesthimmerland er tilfredse med resultaterne for denne elevgruppe og bakker op om-

kring tilbuddet.

Eleverne har bestået 9. klasses eksamen, og langt hovedparten er kommet i uddannelse eller job.

På grund af helligdagene kan der være ændring i tømning af din beholder til REST- & MADAFFALD

NORMAL BY: ÆNDRES TIL LAND: ÆNDRES TIL

Torsdag den 28 marts

Mandag den 1 april

Tirsdag den 2 april

Onsdag den 3 april

Torsdag den 4 april

Onsdag den 27 marts

Tirsdag den 2 april

Onsdag den 3 april

Torsdag den 4 april

Fredag den 5 april

Tirsdag den 26 marts

Tirsdag den 2 april

Onsdag den 3 april

Torsdag den 4 april

Fredag den 5 april

20. Marts 2024 Side 7 3 2 4 1 5 7 6 3 2 6 2 9 3 4 6 7 8 3 4 1 2 5 6 9 Sudoku 2 - Easy 2 6 7 9 3 4 5 8 7 6 2 9 8 7 6 5 9 3 8 2 4 1 6 9 3 6 7 4 8 2 7 1 6 4 3 7 8 7 4 6 7 3 5 2 6 8 9 4 6 3 6 1 Sudoku 2 - Hard 9 6 7 4 3 1 5 8 3 4 6 1 4 8 1 3 7 9 7 2 6 8 Created by SUDOKU
Skoletilbuddet EUD 8&9 er blevet en succes i Vesthimmerland.
God påske til alle!
98 68 32 00 info@vhforsyning dk Følg os på Facebook

En varm og hjertelig tak

for venlig deltagelse ved

Hanne Jensens

bisættelse fra Simested Kirke.

Tak for de mange smukke blomster og varme hilsner.

På familiens vegne

Arne

Rico, Lene, Berit og Jannie

Min mor, vores mormor, farmor, oldemor og tipoldemor

Martha Hald Jensen

* 7. maj 1921 er stille sovet ind

Hvam, den 12. marts 2024

På familiens vegne

Aase Høgh

Begravelsen har fundet sted

Tak for venlig deltagelse, hilsner, blomster og kranse

Min kære elskede Knud

Vores kære far, svigerfar, farfar og oldefar

Knud Jørgen Rasmussen

* 4. september 1938 er stille sovet ind

Aalestrup, den 14. marts 2024

Kirsten med familie

Thorbjørn og Marianne

Thor og Gitte

Børnebørn og oldebørn

Begravelsen finder sted fra Aalestrup Kirke fredag den 22. marts kl. 13.00

Flere lys i vinduerne i Aalestrup

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Såsnart byggetilladelserne er på plads går en omfattende renovering af de tidligere plejeboliger og bofællesskaber i Aalestrup igang.

Vesthimmerlands Kommune godkendte i sidste uge at stille garanti for lånene, som Aars Boligforening, der står for renoveringen og efterfølgende udlejningen,

skal optage for at omdanne bygningerne til lejligheder.

I alt vil der blive skabt 11 boliger, heraf de 10 i Aalestrup og en enkelt i Gedsted.

På Lucernevangen, Borgergade og Kirkevej i Aalestrup vil 14 tidligere plejeboliger og tre tidligere fælleslokaler blive omdannet til i alt 10 boliger.

I samme ombæring bliver der også renoveret på

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

John Overgaard Andersens bisættelse fra Aalestrup Kirke Tak til Valmuen på Plejecenter Aaglimt for god og kærlig pleje

På familiens vegne

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved Egon Jensens bisættelse fra Tostrup Kirke Tak for blomster og kranse

På familiens vegne

Lis

Har du

appetit på kirken og livet om kirken?

- så er dette foredrag måske noget for dig!

Otto Jørgensens Vej, hvor der bliver otte boliger.

- De får den helt store tur og bliver alle som helt nye lejligheder. Der kommer nyt tag, gulv, loft, badeværelse og køkken. Alt er nyt bortset fra væggene og spærrene, siger direktør i Aars Boligforening, Brian Larsen om projektet.

- Det har været en lang proces, som begyndte for fem år siden. Der var lavet planer om at lave mindre renoveringer af boligerne, men vi ville hellere lave dem totalrenoverede, og det gik Landsbyggefonden med til i 2023. Processen siden har været at få det godkendt i kommunen og få det i udbud, og håndværkene står klar til at gå i gang, såsnart vi har byggetilladelsen. Vi begynder med de tidligere plejeboliger og bofællesskaber, så går vi videre til Gedsted og slutter på Otto

Jørgensens Vej, siger Brian Larsen.

Lejlighederne bliver fra 52 kvm. og op til 104 kvm., det bliver fra to til fire værelses lejligheder, og huslejen bliver på 803 kr. pr. kvm. om året.

Det svarer til en månedlig husleje for de mindste lejligheder på 3480 kroner pr. måned, og Brian Larsen forventer ikke udfordringer med at få dem lejet ud. - Vi går jo igang med at leje dem ud, inden de er klar, og det går generelt rigtig godt. Det er meget begrænset med ledige boliger lige nu, og med den blandede boligsammensætning, kan vi imødekomme flest mulige lejeres behov. Vi glæder os selvfølgelig til at komme igang, vi skal jo helst ikke have boliger uden lys i vinduerne og slet ikke i centrum af Aalestrup, siger Brian Larsen.

Mindre årgang på

Vesthimmerlands

Gymnasium

VESTHIMMERLAND:

Antallet af ansøgere fra Folkeskolen til Vesthimmerlands Gymnasium er faldet med 12 på STX linjen og to på HF linjen.

I alt har 76 søgt ind på STX og 38 på HF.

Tallene kommer fra Region Nordjylland, og af de i alt 14 gymnasier i Nordjylland er det cirka halvdelen, der har nedgang i ansøgertallet.

Hvilsom

Vandværk

afholder

13 24 døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

rettelse:

Ditte I. Dalgaard

Lørdag den 23. marts

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Foredrag om kirke, sogn og menighed med Elisabeth Dons Christensen tidligere biskop over Ribe Stift tirsdag den 2. april kl. 19.00 på Stationen i Møldrup Arrangementet er gratis med kaffe og kage. Vel mødt - Tostrup sogns Menighedsråd

Forårsrengøring

i Aalestrup

Lørdag den 23. marts kl. 9.00 - 13.00

generalforsamling

ONSDAG 10. APRIL

2024 KL. 20.00 i Hvilsom kultur- og forsamlingshus.

Dagsorden ifølge vedtægterne

Hilsen bestyrelsen

Fordelt på alle gymnasier, er der en lille fremgang på 11 ansøgere af de i alt 2125, der har valgt STX. På Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars har 93 søgt ind på HHX linjen og 29 på HTX linjen. Det er henholdsvis en fremgang på 27 ansøgere og en tilbagegang på syv ansøgere.

I alt har 4626 unge søgt ind på gymnasiale uddannelser i Nordjylland.

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

Kl. 9.00 Vi mødes på Store Torv/Galleri Aalestrup og får kaffe og rundstykker. Her udleveres sække, handsker og papirsopsamlere.

Kl. 13.00 Vi mødes igen på Torvet og får lidt at spise og drikke som tak for indsatsen.

Koordinator for dagen er Karl W. Carlsen, der kan kontaktes på tlf. 20 65 67 67

Tag familie, venner og arbejdskammerater med til en hyggelig dag, hvor vi gør Aalestrup klar til foråret!

OBS: ingen tilmelding - så mød bare op! Den grønne gruppe og Aalestrup Handel & Erhverv

Side 8 20. Marts 2024 Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk
Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen

Dette smukke par kan lørdag d. 23. marts

fejre guldbryllup

Vi glæder os til at fejre jer.

De varmeste hilsener

Mette, Gitte og Svend med familier NB: Morgensang frabedes

Bjerregrav Vandværk afholder ekstraordinær generalforsamling

ved Den Rullende Koks Cafeteria, Hovedvejen 1, Bjerregrav, torsdag den 4. april kl. 19.00.

Dagsorden: Vedtægtsændring Bestyrelsen

Bæverarrangement i Skivum Krat

Søndag den 24. marts kl. 10.00 - 12.00 Østerkrat 11, 9240 Nibe

Naturvandring, på private arealer, langs Sønderup å i Østerkrat, hvor bæverne er aktive. Turen indledes med kort informations møde, hvor man kan møde lodsejeren, vildtkonsulenten og naturvejlederen.

Arrangør: Vildkonsulent Ivar Høst, Naturstyrelsen, Naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune i samarbejde med lodsejer Jens Jørgen Kristiansen m.fl. i Østerkrat.

Tag på påskejagt på biblioteket og vind flotte præmier

Tag på påskejagt og vind en forårspræmie! Der er også en lille dusør til alle, der deltager i bibliotekets betjente åbningstid.

Det sker på bibliotekerne i Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup mandag den 25. marts kl. 7.00 – 22.00.

Gratis adgang – bare mød op.

Makerspace:

Introduktion til laserskærer Kom og leg i Makerspace Vesthimmerland på Aars Bibliotek.

Tirsdag den 26. marts får du en grundig introduktion til laserskæreren, så du nemt kan gå i gang med at skære flotte figurer i finér, mdf, pap og meget andet.

Gratis adgang – billet ikke nødvendig.

Ser mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk/arrangementer

SIMESTED SOGNEHUS

Palmesøndag 24. marts kl. 14.00 er der gudstjeneste, hvor blæserorkestret ”PUST” medvirker Bagefter er der kaffe i sognehuset, hvor vi også får fornøjelsen af ”PUST”, der, som under tidligere besøg, vil divertere os med muntre toner.

En festlig indledning til påskeugen Gratis

SIMESTED MENIGHEDSRÅD

Onsdag den 20. marts

kl. 16.30 Aalestrup Sognehus: Skumringssang kl. 19.00 Galleri Aalestrup: Årsmøde, VH Kulturråd kl. 19.00 Firkløveren, V. Hornum: Kræftens Bekæmpelse, Generalforsamling

kl. 19.30 Simested Kro: AN Energi: Generalforsamling

kl. 19.30 Gedsted Præstegård: Sangaften

kl. 19.30 Ulbjerg Kulturhus: Musikf. Klinten: Generalforsamling

Torsdag den 21. marts

kl. 13.00 Himmerlandskød; Ndr. Ringvej: Ældre Sagen

kl. 19.00 Aalestrup Sognehus: Foredrag om Arktis

kl. 19.00 Gedstedhallen:

Generalf. Gedsted Vandværk

kl. 19.30 Knaberscenen: Musical

kl. 19.30 Knabergården: Lokalhistorisk Arkiv. Generalforsamling

Fredag den 22. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.30 Knaberscenen: Musical

Lørdag den 23. marts

kl. 09.00 Torvet, Aalestrup. Rengøringsdag

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 15.00 Knaberscenen: Musical

kl. 19.00 Klublokalet, Østerbølle: Generalforsamlinger

kl. 20.00 Alfa, Aars: Grace James

Søndag den 24. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 14.00 Simested Kirke: Musikalsk gudstjeneste

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Past Lives

kl. 16.00 Aalestrup Kirke: Kirkekoncert

Mandag den 25. marts

kl. 17.00 Aalestrup IC: AIF støttefor. Generalforsamling.

kl. 18.00 Galleri Aalestrup: Handel & Erhverv, Generalforsamling.

kl. 19.00

kl. 19.00

Ulbjerg Forsamlingshus: Ulbjerg Kraftvarmeværk. Generalforsamling.

Hvalpsund Bogcafe: Pernille Vigsø Bagge

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Past Lives

kl. 19.30 Knabergården: Foredrag, Aktive Kvinder

Tirsdag den 26. marts

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Past Lives

kl. 19.00

Ulbjerg Forsamlingshus: Ulbjerg Vandværk: Generalforsamling.

Onsdag den 27. marts

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Past Lives

Torsdag den 28. marts

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Kong Fu Panda

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Past Lives

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Søndag den 24. marts 2024 Palmesøndag

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Produktion Redaktør

Kontor

Hanne Monrad Salgskonsulent

Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer:

Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Nørager

Klejtrup

20. Marts 2024 Side 9
Vesthimmerlands Kommune
Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000
Vestre
Aalestrup 16 00 Kirkekoncert Gedsted 11 00 Fjelsø � � � � � � � � � � � � � � � � ingen Vesterbølle 09 30 Hvam � � � � � � � � � � � � � � � � 11�00 Tostrup 09 00 Roum � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Ulbjerg 09 30 Låstrup ingen Lynderup ingen Hersom ingen Klejtrup 11 00 Vester Bjerregrav 09 30 Simested � � � � � � � � � � � � � 14�00 Testrup ingen Østerbølle ingen Skals 10 30 Hvornum ingen Snæbum � � � � � � � � � � � � � � ingen Hvilsom 10 15 Rørbæk � � � � � � � � � � � � � � � ingen Grynderup 10 30 Stenild ingen Kgs Tisted 09 00 Binderup ingen Durup ingen Ullits ingen Svingelbjerg ingen Foulum 10 30 Louns � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Alstrup ingen Strandby � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Farsø 10 30 Aars 09 30 Gislum ingen Vognsild ingen Haubro 14 00 24
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom
Aalestrup Gislum
Skals Hersom Mejlby Haverslev
Aars Farsø Hobro Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild
Møldrup
Sønderup
Simested Fjelsø Hvam
Bjerregrav
Snæbum Sundstrup

”Past Lives” betragtes som en af de stærkeste film om kærlighed, der nogensinde er lavet.

”Kung Fu Panda 4” vises som eftermiddagsforestilling i Bio Aalestrup

Romantisk drama og familiefilm i biografen

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Efter et par uger med musical på Knabercenen i Aalestrup er der igen mulighed for en biograftur.

Bio Aalestrup blænder op for to film i næste uge.

Filmen ‘Past Lives’ er et romantisk drama om den første kærlighed. I hovedrollerne ses Greta Lee, Teo Yoo og John Magaro.

De to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung bliver splittet fra hinanden, da Noras fami-

lie emigrerer fra Sydkorea til Canada. Næsten tyve år senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge.

Nora (Greta Lee) er blevet gift med forfatteren Arthur (John Magaro), men mødet med Hae Sung (Teo Yoo) får dem til at tænke over de valg, der har formet deres liv og ikke mindst skæbnens magt. Past Lives, instrueret af stortalentet Celine Song, betragtes som en af de stærkeste film om kærlighed, der nogensinde er lavet.

”Past Lives” er en stærk fortælling om de mest genkendelige menneskelige følelser og de aller inderste drømme.

Filmen blev nomineret til en Oscar for bedste manus, og blev et kæmpe gennembrud for den debuterende instruktør Celine Song.

Eftermiddagsfilm for børn

Filmen Kung Fu Panda 4 er med dansk tale.

Familiefilmen ”Kung Fu Panda 4” byder på endnu et action fyldt eventyr med

den populære panda, Po.

For første gang i et årti er verdens mest usandsynlige kung-fu-mester tilbage og klar til at sparke mås i DreamWorks Animations næste kapitel i den elskede action-komedie filmserie, ”Kung Fu Panda 4”.

Efter tre frygtløse eventyr, hvor skurke i verdensklasse blev besejret med uovertruffet mod og vanvittige kampsportfærdigheder, opfordrer skæbnen Dragekrigeren Po til at ... tage en slapper. Han er skal nemlig være den næste, spirituelle

leder af Fredens Dal.

Det er bare lige det problem, at Po ved lige så meget om åndeligt lederskab, som han gør om stenalderkost, og han skal også nå at finde og træne en ny Dragekriger, før han kan indtage den ophøjede position.

Og hvad værre er, har en ny, nederdrægtig forbryder, Kamæleonen, meldt sig på banen. Det lille firben har den særlige evne at kunne skifte form til hvilken som helst skabning. Kamæleon vil have fingrene i Pos Visdomsstav, som ville give

Biografkoncert i Alfa med Grace James

Af Hanne Monrad

VESTHIMMERLAND:

Den nye danske duo Grace James skriver håndspillede, henførende sange og dyrker den gode melodi og velaf-

stemte vokalharmonier. De udgav i november 2023 deres EP, ”Wildfire”, og nu følges den op af en landsdækkende bandturné, med deres helt eget visuelle liveformat.

Lørdag, 23. marts kan de opleves i Vesthimmer-

lands Musikhus i Aars, fortæller lederen Lisbeth Jagd.

Grace James består af Jimmy Guldbæk og Stine Flyvholm, som i fællesskab skriver, spiller og synger deres sange, tydeligt inspireret af en gylden periode i musikhistorien. Musikalsk

befinder de sig inden for countrypoppens verden, men trækker også på folk og rock. Referencerne tæller bl.a. Crosby, Stills, Nash & Young samt Fleetwood Mac, men også Mumford and Sons, The Luminiers og såmænd også danske The Rumour Said Fire. Jimmy og Stine danner par, og musikken er skrevet ud fra deres perspektiver på kærlighedsforholdet til hinanden. De har fundet sammen senere i livet og lever i en sammenbragt familie.

Teksterne handler derfor om at skabe et liv sammen, at dele en passion, om gode dage og dårlige dage, samt vigtigst af alt - om at turde at elske igen. Wildfire-projektet er opstået gennem glæden til livemusik og dermed skabt med livescenen for øje.

Resultatet er en visuel oplevelse, en biograf-koncert, hvor stemningerne og historierne i musikken får en ekstra dimension ved at blive understøttet af video og fotos – et projekt som

hende magten til at hidkalde alle de mesterskurke, som Po har besejret og sendt til ånderiget.

Nu er gode råd dyre og Po får brug for al den hjælp, han kan få og den finder han (måske?) i form af ræven Zhen, en listig men også irriterende tyv, hvis færdigheder viser sig at være uvurderlige. I deres bestræbelser på at beskytte Fredens Dal mod Kamæleons kløer, bliver denne umage duo nødt til at arbejde sammen og Po lærer, at helte kan findes de mest uventede steder.

duo’en løbende har skabt igennem 2023.

Dette giver publikum en hel særlig chance for at komme tættere på sangene, musikerne og sangskriverne bag.

- Publikum kan forvente to sangskrivere, som er villige til at tage sit publikum med på en rejse der går ind under overfladen, og dykker ned i emner som både er meget private, men samtidig også letgenkendelige for alle, som har elsket og mistet lover, Lisbeth Jagd.

Side 10 20. Marts 2024
i
Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk Kung Fu Panda 4 Tors. 28/3 - man. 1/4 kl. 15.00 Past lives Søn. 24/3 kl. 15.00 Man. 25/3 - ons. 3/4 kl. 19.00 ET RIGTIGT GODT TILBUD KOPI-PAPIR En pakke (500 ark) 53,Borgergade 17 · 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 Priserne er inkl. moms En kasse (2500 ark) 250,Himmerlands Tryk A/S
Jimmy Guldbæk og Stine Flyvholm - tilsammen ”Grace James” lægger vejen forbi Musikhuset Alfa Aars på lørdag.

Bjerregrav er i år ramme om Ladies Night

Temaet til april er smukke smykker og tasker fra Afrika

MØLDRUP/

BJERREGRAV: Foråret nærmer sig, og det betyder samtidig, at Lions Møldrup Vølvernes årlige Ladies Night skal løbe af stablen, i år bliver det den 10. aprildenne gang i minihallen ved Bjerregrav Skole.

Temaet i år i smykker og tasker fra Afrika.

I år er det Guldsmed Norup i Viborg, der kommer og præsenterer KAZURIsmykker. Dels vil en konsulent fra firmaet Kazuri fortælle om smykkernes tilblivelse. Det er kenyanske kvinder, der laver de flotte

og farverige perler, og som så sættes sammen til smykker her i Danmark.

Taskerne derimod er lavet helt og aldeles i Madagaskar – også via et projekt for kvinder.

Disse tasker vil også kunne købes til Ladies Night, hvor deltagerne også får mulighed for at købe nogle af de fantastiske smykker med hjem. Der vil være en stand til hvert af ovenstående.

Aftenen byder ellers som vanligt på lækker mad og hyggeligt samvær med familiemedlemmer og veninder, Også i år vil der være modeopvisning – denne

gang med Jo-Ella fra Viborg (som i mellemtiden nu har flyttet sin forretning til Sparkær).

Vølvernes mange, mange sponsorer gør det muligt at afholde det sædvanlige store amerikanske lotteri, hvor der – hvis man køber en håndfuld lodder - næsten er større chance for at vinde noget end at undgå det.

-Vi glæder os utrolig meget til at slå dørene op for egnens kvinder, siger Annette Sømod fra Vølverne, for det bliver en rigtig kvindeaften med tasker og smykker.-

- Og så glæder vi os til at få penge i kassen til vores humanitære hjælp – også her

i lokalsamfundet, hvor vi f.eks. i det forgangne år har støttet børn og unge både direkte og indirekte via støtte til idrætten, spejderne, kampen mod misbrug og meget mere. Det er også blevet til hjælp til konkrete ting på vore plejehjem, og til sommer skal vi igen have et ungt mennesker på sejltur med skonnerten Marilyn Anne, give hjælp til fodboldskole m.m.

-Billetsalget går strygende, men der er stadig billetter at få.- Så skynd jer at få købt – der kan reserveres pladser med billetkøb. I støtter en god sag, og I får en hyggelig aften.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Ib NIelseN, Farsø

Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

20. Marts 2024 Side 11 ÅBEN TELEFON til Psykiatriledelsen Mandag den 25. marts kl. 10.00-12.00 Har du noget, du gerne vil tale med Psykiatriledelsen om? Ring til direktør Jan Mainz på telefon 29 17 64 80 *Tilbuddet gælder online booking hele marts og april måned og bilen skal behandles senest den 30. juni. Det fejer vi med et godt tilbud hele marts og april måned. Spar momsen og book tid på www.modrust.dk Far sø PavaCenter A/S Fragtrupvej 22 9640 Farsø 98633600 SPAR På alle behandlinger* momsen SODUKO Solution 2 5 2 6 3 7 9 4 1 8 3 1 9 6 8 4 5 2 7 8 7 4 5 1 2 3 9 6 2 4 1 9 3 8 7 6 5 9 3 8 7 5 6 2 4 1 6 5 7 2 4 1 9 8 3 1 8 5 4 9 3 6 7 2 4 6 3 8 2 7 1 5 9 7 9 2 1 6 5 8 3 4 Solution 2 Solution 1 8 1 5 9 2 7 3 6 4 7 6 4 3 8 5 1 2 9 3 9 2 6 4 1 7 8 5 4 5 7 1 6 8 9 3 2 9 3 6 4 7 2 5 1 8 2 8 1 5 9 3 4 7 6 6 7 9 8 3 4 2 5 1 5 2 8 7 1 9 6 4 3 1 4 3 2 5 6 8 9 7 Solution 2 5 2 6 3 7 9 4 1 8 3 1 9 6 8 4 5 2 7 8 7 4 5 1 2 3 9 6 2 4 1 9 3 8 7 6 5 9 3 8 7 5 6 2 4 1 6 5 7 2 4 1 9 8 3 1 8 5 4 9 3 6 7 2 4 6 3 8 2 7 1 5 9 7 9 2 1 6 5 8 3 4 Solution 3 5 3 4 1 6 9 2 7 8 9 8 1 7 4 2 6 5 3 2 6 7 3 5 8 9 1 4 7 5 6 8 9 3 1 4 2 8 1 3 4 2 7 5 9 6 4 9 2 5 1 6 8 3 7 6 4 9 2 3 5 7 8 1 Solution 4 7 1 4 2 5 6 8 3 9 9 8 2 7 1 3 6 5 4 5 6 3 8 4 9 7 1 2 4 2 8 1 3 7 5 9 6 1 5 9 4 6 2 3 8 7 3 7 6 5 9 8 2 4 1 2 4 1 3 7 5 9 6 8 Solution 1 8 9 1 6 7 4 5 3 2 6 2 7 8 5 3 9 1 4 4 5 3 2 1 9 6 8 7 1 8 5 9 2 7 3 4 6 7 6 4 3 8 1 2 9 5 2 3 9 4 6 5 8 7 1 5 1 8 7 9 2 4 6 3 9 4 2 1 3 6 7 5 8 3 7 6 5 4 8 1 2 9 Solution 2 2 5 1 4 9 8 7 6 3 9 7 8 6 1 3 2 4 5 4 6 3 5 2 7 9 1 8 6 2 9 1 7 5 8 3 4 3 8 7 2 4 6 5 9 1 5 1 4 3 8 9 6 7 2 8 4 2 9 6 1 3 5 7 1 9 5 7 3 2 4 8 6 7 3 6 8 5 4 1 2 9
Temaet i år er smykker og tasker fra Afrika. Der er fest når Vølverne inviterer til den årlige "Ladies Night".

Himmerlandsavisernes loppemarked

LOPPEMARKED

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39/51 26 22 76

FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS!

til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERL ANDS AVISERNE

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

SÆLGES:

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde

AARS

op til 20 ord!

• VESTHIMMERLANDS AVIS

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

- en stærk løsning…

Betaling:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ????

KØBES:

og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34 Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Brugt køkken sælges billigt. Nedtages i påsken. Ring og hør nærmere. Klavs.

Betaling vedlagt:

Tlf: 40 11 62 30

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

SE HER!

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked”

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

 Kontant  Check

Godt brænde i meter stykker og 6 rmt træ klar til brug sælges. Skal hentes i Møldrup.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

annoncetekSt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin

Telefon:

Tlf: 51 94 56 01

Tlf: 20 78 54 14 PRISER: SE EKSEMPLER:

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse:

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen sendes til:

Hvornår skal annoncen indleveres?

50

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!
Side 12 20. Marts 2024
KØBES:
. FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD. Flot gl. sofa, pænt
træk
cm.
cm.
Tlf: XX
Flot velourstue. Meget vel-
Tlf:
XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES
kr
grønt be-
og mahognitræ. L; 190
Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24
Pris:1.000 kr.
XX XX XX
holdt. Pris 3.500,-
XX
AVIS
AVIS
AVIS
• FARSØ
• FOLKEBLADET REBILD NIBE
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
70779
TLF.
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
47793
TLF.

Forårsrengøring i gaderne i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: På lørdag er der igen ”rengøringsdag” i Aalestrup.

Det er en tradition, der har været praktiseret de seneste 14 år, og nu er Aalestrup Handel & Erhverv igen klar til at gøre noget aktivt for, at byen kan komme i sit pæneste forårslook.

“De grønne seniorer”, der frivilligt hjælper med at holde byen pæn og ren hver uge, er tovholdere på dagen sammen med formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen.

Det var Borgerforeningen 9620, der søsatte aktiviteten med, at alle borgere i Aalestrup skulle være fælles om at få gjort byen forårsklar.

Siden er borgerforeningen blevet nedlagt, men aktiviteten fortsætter i år – på lørdag den 23. marts.

Når rengøringen er gjort, kan Aalestrup tage sig ud fra sin bedste side til påske.

Skoler, institutioner, foreninger, beboerforeninger, virksomheder og borgere i byen opfordres igen til at

deltage. Men mange har allerede været ude med affaldssækkene, bl.a. eleverne fra Aalestrup Naturefterskole har taget en stort område, og såvel skoler som børneinstitutioner plejer også at være aktive i ugen op til rengøringsdagen.

-Det håber vi også de vil i år, siger formand for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen.

Torve og pladser spulet

Der er naturligvis mulighed for at planlægge rengøring af “sit eget område” i hverdagene omkring rengøringsdagen.

På lørdag starter man med rundstykker i Galleri Aalestrup på torvet. Derefter er der nogle timers arbejde, og til slut fællesspisning - også i galleriet.

Arrangørerne håber på, at mange vil møde op og være med til at gøre en forskel, når byen skal gøres forårsklar. Man skal blot møde op på torvet. Der får man udleveret sække og information om, hvilket om-

Stor forandring i Møldrup arkiv

MØLDRUP: Der blev gjort status over flytningen til nye lokaler på generalforsamlingen for Lokalhistorisk Arkiv for Møldrup og Omegn.

Efter mere end 20 år med lokaler på Toftegården fik arkivet i sensommeren en opsigelse, og efter noget tid endte det med, at kommunen anviste lokaler i Møldrup Kulturcenter i den tidligere Sognesalen.

Omkring 40 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen, og kunne i formandens beretning høre om året med store forandringer for arkivet.

- Det hele endte med at blive rigtig godt. Vi har nu et arkiv med gode adgangsforhold og god plads til at arbejde med de indleverede arkivalier, så alt kan blive ordentligt registreret og opbevaret, siger formanden Steen Sømod.

Torsdag den 22. juni 2023 var der åbent hus, hvor arkivets nye lokaler blev vist frem for medlemmer og alle andre interesserede. Det blev en god eftermiddag, hvor omkring et halvt hundrede mennesker i dagens løb mødte op for at se de nye omgivelser, og få en snak med arkivets frivillige.

råde man skal rydde op. - Vi håber, at mange vil tage del i oprydningen og møde op med familie, venner og naboer, siger koordinatorerne.

De tidligere år har deltagerne hygget sig sammen, samtidig med at man gør en

I årets løb var foreningen igen på udflugt. Det har undertiden været svært at finde relevante emner og få tilslutning nok, men denne gang var der et oplagt mål for turen, da koldkrigsbunkeren Regan Vest ved Rold Skov blev åbnet for offentligheden. De 40 billetter der var til rådighed var udsolgt på kort tid.

Hvert år lægges der mange kræfter i at få lavet foreningens årsskrift.

Årgang 2023 er indtil nu trykt i et par hundrede eksemplarer, der er delt ud til medlemmerne og derudover solgt i løs vægt. Årsskriftet kan stadig købes ved henvendelse til arkivet.

Formanden sluttede sin beretning med at takke alle dem der i årets løb har hjulpet med stort og småt på arkivet.

- Der er brug for alle indsatser, der er ikke noget der er ubetydeligt, siger Steen Sømod.

Foreningens bestyrelse består af Henriette Egelund Kristensen og Niels Ole Andersen fra Roum, Thorkild Thomsen fra Bjerregrav, og Mona Sloth Jensen, Svend Erik Nielsen, Jørgen Østergaard og Steen Sømod fra Møldrup.

god indsats for byen.

I dagene op til lørdag vil de grønne seniorer rydde op ved indfaldsvejene, så man kan koncentrere sig om midtbyen på lørdag.

Falck er naturligvis også med i år. De kommer med deres store vandvogn og

spuler torve og pladser. Også beboerne fra Aalestrup Tilbuddene er med igen i år, de sørger blandt andet for, at skiltene i byen bliver rengjorte. Arrangørerne opfordrer også de handlende og virksomheder til at rydde op og gøre

rent udenfor deres respektive parceller, så borgere, gæster og kunder kan få et godt indtryk af, at det er en by, hvor der er rent og ordentlig, ikke mindst fordi den flotte nyetablerede gade og torvet tager sig flot ud og glæder byens borgere.

20. Marts 2024 Side 13 Service & salg af hårde hvidevarer 98 55 74 11 Nikolaj Lauersen Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15 - Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri Arne Albertsen og Martin Nielsen Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15 Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale! BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP TLF. 20 10 11 94 NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom eller ring og få et godt tilbud! - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10
Mange hjælper til når byens skal gøres forårsklar ,bl.a. beboerne fra Aalestrup Tilbuddene og "De Grønne Seniorer".

Oplys rejsekoden ”VA” – så får du automatisk rabatprisen.

NYHED

7 nætter 4.249,-

En skøn sommer i Toscana

Hotel Villa Delle Rose HHHH i Pescia, Norditalien Toscana er stedet, hvor kunsten og skønheden blev født – et solbelyst landskab, som altid overrasker, med bløde bakker, der omgiver de små byer, og hvor livet foregår dejligt afslappet. Vandet risler fra floden, luften er klar og fuld af fuglesang, udsigterne er bedårende, og jeres feriedestination Pescia, også kendt som ”Blomsterbyen”, er et perfekt udgangspunkt for oplevelser i det toskanske landskab: I bor mellem Pisa (44 km), Firenze (64 km) og Middelhavets strande ved Versiliakysten – også kaldet Toscanas Riviera – besøg f.eks. badeparadiset Viareggio (47 km), og tilbring en lang, doven dag på stranden med sand mellem tæerne, sol i ansigtet og et forfriskende dyp i havet. Og efter dagens ferieeventyr venter jeres helt egen oase: Hotel Villa Delle Rose.

På Lüneburger Heide

NYHED

Ringhotel Sellhorn HHHH i Hanstedt, Nordtyskland Den tidligere landsbykro her midt på heden har mere end 150 års traditioner at trække på, når der inviteres til hygge, afslapning og god mad med en af de bedste beliggenheder på berømte Lüneburger Heide. I dag er det sjette generation af krofamilien, der byder velkommen til deres 4-stjernede hotel, og de hyggelige gamle stuer er blevet opgraderet med moderne wellnessafdeling og indendørs swimmingpool. I den lune gårdhave kan I nyde både morgenmad og aftenmenuer, når vejret er til det.

Hinterglemm i Østrig

Book

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.249,-

Pris uden rejsekode 3.549,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 3-retters middag

• 1 flaske vin på værelset

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-14 år ½ pris.

Valgfri ankomst 1.4.-27.10.2024.

Pris pr. person i dobbeltværelse

2.049,-

Pris uden rejsekode 2.199,Pristillæg 26.3.-3.7. og 20.10.-19.11.: 50,4.7.-5.8. og

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• 1 x 4-retters middag efter køkkenchefens valg

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-16 år kr. 1.149,-.

Valgfri ankomst t.o.m. 3.8. samt 20.9.-18.12.2024.

Pris pr. pers. i dobbeltværelse

Foredrag i Møldrup med Elisabeth Dons Christensen

Af Hanne Monrad

MØLDRUP: Det er den tidligere biskop for Ribe Stift, Elisabeth Dons Christensen, der vil fortælle om kirke, sogn og menighed, når hun møder op på Stationen i Møldrup, 2. april.

Tostrup sogns Menighedsråd arrangerer aftenen i forbindelse med det kommende menighedsrådsvalg.

Det kan blive en rigtig spændende aften, når Elisabeth Dons Christensen folder sig ud med sin viden om emnet og kommer ind

på det værdifulde samspil der er og kan være mellem kirke og menighed. Det kan være når kirken er et samlende punkt for tilflyttere eller et sted for sognebørnene til eftertænksomhed og en stille stund.

Elisabeth Dons Christensen er cand.theol. og hun har foruden sin præstegerning skrevet flere bøger bl.a. bogen: Det sårbare samliv: En bog om voksen kærlighed. Endvidere er hun en yndet fortæller og besøger som sådan det ganske land.

Den nu pensionerede biskop har rødder i det østjyske nærmere betegner Vester Ørum, hvor hun er vokset op på en gård. Da hun har familie her på egnen og ofte kommer på besøg, har hun også et vist lokalt kendskab.

- Vi håber at mange vil komme til dette inspirerende foredrag. Og i pausen vil der blive anledning til en snak over kaffe og brød, lover Kirsten Eisenhardt fra menighedsrådet.

I Testrup dør man tidligt

TESTRUP: De 179 borgere i Testrup Sogn har 79 pct. risiko for at dø, inden de fylder 75 år.

Det viser resultaterne af et forskningsprojekt på Aarhus Universitet, der har kortlagt dødeligheden sogn for sogn i årene 2017 til 2021.

så høj i Testrup Sogn, der ligger øverst i Vesthimmerlands Kommune.

Opgørelsen kan ses på DR, hvor man på et interaktivt kort kan se opgørelsen for alle sogne i Vesthimmerland og resten af Danmark.

Aalestrup Sogn har 13 pct. større risiko for at dø inden 75 år i forhold til landsgennemsnittet.

3 nætter fra 1.799,- 7 nætter fra 4.149,-

3.049,-

Pris uden rejsekode 3.349,Pristillæg 5.7.-26.8.: 250,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x eftermiddagssnack

• 2 x 3-retters middag/buffet

Dorfhotel Glücksschmiede HHHH i Salzburgerland I Hinterglemm byder familien Wolf velkommen til det 4-stjernede boutiquehotel – oprindeligt en smedje –indrettet i en moderne og smuk stil med mange faciliteter, der passer til hele familien. Her i alpeidyllen kan I nyde hotellets to restauranter, velassorterede vinkælder og fortovsbetjening.

Valgfri ankomst 11.6.-26.9.2023.

Turistskat EUR 2,- pr. person (fra 15 år) pr. døgn.

• Turistkort inkl. fri transport med flere svævebaner og vandrebus i SaalbachHinterglemm samt fri entré til Käpt’n Hooks badeland, minigolf og tennis

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-9 år ½ pris.

2 børn 10-14 år 25 % rabat. Maks. 2 opred. pr. vær.

Rejsekode:

Gennemsnitligt dør 35 pct. af befolkningen, inden de fylder 75 år, og dermed er dødeligheden før den alder altså mere end dobbelt

Med kun 179 indbyggere er der en stor grad af statistisk usikkerhed for Testrup Sogn.

Lidt mere sikkert bliver det, at de 2896 indbyggere i

Forskerne har valgt at bruge et skæringspunkt på 75 år som målestok for at dø for tidligt. Både for kvinder og mænd vil det være tidligt at dø under den alder, da middellevetiden for mænd er næsten 80 år, mens den for kvinder er over 83 år.

Side 14 20. Marts 2024
20.9.-19.10.: 200,-
tidligt-rabat Prisen stiger med op til 450,-/pers. pr. 1.4.2024
Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.
VA
KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED
Tostrup Sogns Menighedsråd inviterer til foredrag med tidligere biskop Elisabeth Dons Christensen 2. april.
Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten • Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen Himmerlands Tryk A/S Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

Dagtilbud under lup i Vesthimmerland

Eksternt tilsyn viser at kvaliteten er markant højere end landsgennemsnittet

Af Ture Damtoft

VESTHIMMERLAND:

Der er ingen dagtilbud i Vesthimmerlands Kommune med utilstrækkelig kvalitet.

Det viser en ny ekstern undersøgelse af kvaliteten i både de kommunale og private dagtilbud.

Her ligger Vesthimmerland betydeligt over de landsdækkende målinger med otte procent defineret som fremragende kvalitet, 59 pct. som god kvalitet og 33 pct. som tilstrækkelig kvalitet.

Landsdækkende var kun 13 procent god kvalitet og 38 procent utilstrækkelig kvalitet.

- Vi kan være stolte over, at vi tør at have eksterne tilsyn med vores dagstilbud. Vi har jo fået oparbejdet et rigtig godt tilbud til børnene fra 0 til 6 år. Da vi startede vores udviklingsplan på dagtilbudsområdet i 2018, fik vi nogle kommentarer på fra medarbejderne, at vi ikke skulle lave flere retningslinjer for dagtilbuddene. Men i dag siger de, at det er rart, der er blevet sat en retning for dem til at skabe kvalitet i dagtilbuddene, og jeg er glad for medarbejdernes arbejde og engagement

med det, siger formand for børne- og familieudvalget Inger Nielsen (V). Hendes kommentar bliver bakket op af formanden for bestyrelsen i Lille Madsens Hus i Aars.

- Jeg kan kun bekræfte det. Det gør ikke noget, folk kigger på vores kvalitet, og jeg ved, personalegruppen sætter en ære i, at der kommer andre øjne på det, som bekræfter, vi har en god kvalitet. Man kan måske blive lidt selvfed i hverdagen, og så er det godt, at få at vide, hvordan kvaliteten er, og hvad man kan gøre endnu bedre, siger Carsten Vistisen Thomsen.

I undersøgelsen scores der højest på relationer, hvilket hænger godt sammen med en indsats på områder omkring samspil i dagplejen gennem de seneste år.

SFO’erne er før første gang og frivilligt med i undersøgelsen og blev alle placeret indenfor tilstrækkelig kvalitet.

Et varieret læringsmiljø, et højt pædagogisk niveau og gode fysiske rammer er nogle af grundene til, at daginstitutionerne i Vesthimmerland klarer sig godt i ny måling af kvaliteten. Arkivfoto.

Wrath of Man

Britisk actionthriller fra 2021.

Et sikkerhedsfirma hyrer en ny ansat, Patrick Hill. Han har en skjult fortid og er på jagt efter manden, der myrdede hans søn. Og da en gruppe tidligere militærfolk begynder at planlægge et kup mod sikkerhedsfirmaets depot, bliver det optakten til et blodigt væbnet opgør.

After the Wedding

Amr. drama fra 2019

Den idealistiske Isabel arbejder på et børnehjem i Calcutta. Theresa er en multimillionær, som lever sammen med sin flotte kunstnermand og deres to tvillingedrenge i New York. Da Isabel står til at modtage en stor donation til børnehjemmet, rejser hun til New York for at møde velgøreren - Theresa.

I daginstitutionerne har der været gennemført en kvalitetsundersøgelse i 2021 og 2023, og her er der sket en markant fremgang på alle målte kriterier. To af dem er demokrati

og deltagelse, som der allerede i den unge alder lægges vægt på. De to punkter står for den største fremgang, og dagtilbuddene har gjort en stor indsats for at give børnene endnu mere rele-

vant indflydelse på deres hverdagsliv i vuggestuerne og børnehaverne og komme godt videre.

- Det gør det nemmere for børnene at komme videre i skole, ved at de har haft den

læring i deres dagtilbud. Det er jo personalets fornemmeste opgave at sende dem videre til næste trin i livet fra vuggesture til børnehave og til skolen, siger Inger Nielsen.

Vigil - Fjenden fra oven (4:6)

Britisk thrillerserie fra 2023.

Amy og Eliza er blevet taget som gidsler af den wudyanske dissidentgruppe Jabhat Al’huriya. De overvejer at forsøge at flygte, selv om det er med livet som indsats. Samtidig bruger dissidenternes mand på Al-Shawka-basen Elizas adgangskort til at få adgang til basens våbenkammer.

Greenland

Amr. action-thriller fra 2020

Kaos bryder ud verden over, da nyheden kommer frem, om at Jorden er på vej til at blive ramt af kometer fra rummet. Ingeniøren John Garrity bliver af regeringen bedt om at møde op på en militærbase med sin kone, Allison, og deres syvårige søn, Nathan. Undervejs dertil mister han kontakten med dem.

Tulipanfeber

Britisk drama fra 2017.

I 1600-tallets Amsterdam bliver Sophia tvangsgift med den rige Cornelis Sandvoort. Snart indleder hun en affære med den unge maler Jan, der er blevet hyret til at portrættere hende. I håb om at slippe ud af Sandvoorts greb sætter de elskende alt på højkant og kaster sig over det hektiske marked for tulipanløg.

Badehotellet

Dansk tv-serie fra 2024 - år 10 (4:9)

Heldagsregn og så netop i dag, hvor Madsen venter Seerup og hans fornemme amerikanske hustru. Fru Frigh og fru Madsen hjælper igen fru Weyse med brevkassen for fortabte kvinder, men pludselig er det de tre damers egne ægteskaber, der bliver emnet. Og så flytter en gæst fra fortiden ind.

20. Marts 2024 Side 15
Fredag 22. marts kl. 21.30 Lørdag 23. marts kl. 21.15 Søndag 24. marts kl. 21.55 Fredag 15. marts kl. 23.40 Lørdag 16. marts kl. 20.00 Søndag 17. marts kl. 21.00

AKTIVE FORENINGER i Aalestrup og omegn

AKTIVE FORENINGER BRINGES I VESTHIMMERLANDS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT

Idrætsforeninger/klubber

AALESTRUP BADMINTON KLUB

- Formand: Dan Kristensen, Engparken 58, 9620 Aalestrup, tlf. 22 28 90 78, mail: engparken589620@yahoo.dk

- Kasserer: Linda Krogh, Engparken 58, 9620 Aalestrup

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

HIF 91 AALESTRUP HANDICAP IDRÆTSFORENING

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Peter Poulsen, Skovtoften 19, Aalestrup tlf. 20 42 05 08

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

AALESTRUP MOTIONSCENTER

www.aalestrupmotionscenter.dk

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Jesper Herman tlf. 24 94 92 09, mail: herman1547@hotmail.com

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

GEDSTED FORENEDE IDRÆTSKLUBBER (GFI)

- Formand: Tina Kilschow, tlf. 30 28 42 94, mail: tinakilschow68@icloud.com

- Kasserer: Lisa Laursen, tlf. 53 56 28 29, mail: lisalaursen@hotmail.com

IDRÆTSFORENINGEN KVIK

- Formand: Niels Møller Holm, Grønningen 25, 9500 Hobro, mail: nmoellerh@gmail.com

- Kasserer: Jesper Dalum, Ferskenvej 14, 8920 Randers, tlf. 29 34 19 03

Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested

AALESTRUP RIDEKLUB

www.aalestruprideklub.dk

Mail: aalestruprideklub@hotmail.com

- Formand: Anna Laustsen, tlf. 40 24 61 79, mail: annalaustsen@hotmail.com

- Kasserer: Helle Sommer Pedersen, tlf. 51 71 79 27, mail: hellesommer@hotmail.com

AALESTRUP IDRÆTSFORENING

www.aalestrup-if.dk

- Formand: Kim Lyngsø, Engparken 24, 9620 Aalestrup, tlf: 27 13 30 83, mail: aalestrupif@gmail.com

- Kasserer: Trine Bak, Solbærvej 9, 9620 Aalestrup, tlf: 27 79 46 23, mail: regnskabaif@gmail.com

SENIORIDRÆT AALESTRUP

Facebook: Senioridræt Aalestrup

- Formand: Hans Jørgen Nielsen, Aaparken 42, 9620 Aalestrup, tlf. 21 43 42 62, mail: aaparken429620@get2net.dk

- Kasserer: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, 9620 Aalestrup tlf. 28606327, mail: franks@nielsen.mail.dk

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

Erhvervsklubber

ERHVERVSKLUBBEN AIF

- Formand: Hanne M.K. Christensen, tlf. 26 19 92 79

- Kasserer: Poul Pedersen, tlf. 96 57 55 91

TURISTFORENINGEN FOR AALESTRUP OG OMEGN

- Kontakt: Lene Christensen, Engvangen 29, Aalestrup, tlf. 22 79 92 64

foreninger

AALESTRUP SENIORER

www.aalestrup-seniorer.dk

Facebook: Aalestrup Seniorer

Mail: info@aalestrup-seniorer.dk

- Formand: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, Aalestrup. tlf. 28 60 63 27, mail: franks@nielsen.mail.dk

- Kasserer: Lone Christiansen, Aaparken 20, 9620 Aalestrup tlf. 61 28 18 87

Mødested: Knabergården

ÆLDRE SAGEN

- Formand: Verner Markussen, Højtoften 49, 9620 Aalestrup, tlf: 21 63 45 82, mail: verner.markussen0@gmail.com

- Kasserer: Grete Høeg Pedersen, Korsholmvej 174, 9631 Gedsted, tlf: 98 64 53 86, mail: glplg1943@gmail.com

Mødested: Knabergården og Gedsted Medborgerhus

SINGLEKLUBBEN HIMMERLAND

Facebook: Singleklubben Himmerland

- Formand: Brian Baade Andersen, tlf. 22 93 23 55, mail: brianbaade@gmail.com

- Kasserer: Lissy Sørensen, tlf. 29 80 20 52, mail: lis58@godmail.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup

FORENINGEN NORDEN, AALESTRUP AFD.

- Formand: Kirsten Bollerup, Borgergade 27, Aalestrup. tlf. 60 61 49 78, mail; kirbollerup@gmail.com

- Kasserer Margit S. Nielsen, Holmgaardsvej 19, Aalestrup, tlf. 21 78 86 24, mail: margit.s.nielsen@mail.dk

NATTERAVNENE AALESTRUP

www.aalestrup.natteravnene.dk

- Formand: Rasmus Bruun Svendsen, tlf: 25 14 40 98, mail: rasmusbruun01@hotmail.com

- Kasserer: Dorte Loft Jørgensen

Mødested: Jydeværkstedet

JYDEVÆRKSTEDET

- Formand: Aase Sørensen, Lindevej 14, 9620 Aalestrup, tlf. 23 70 80 17, mail: aasemv@live.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup (Åbent tirsdage kl. 13.30 - 16.30)

AKTIVE KVINDER AALESTRUP

- Formand: Elin Simonsen, Kløvervangen 8, 9620 Aalestrup, tlf. 51 51 56 70, mail: elinsimonsen@mail.dk

- Kasserer: Lis Ginnerup, Hasselvej 8, 9620 Aalestrup, tlf. 27 64 14 86, mail: lginnerup@yahoo.dk

Teater

MEMBRANEN

- Formand: Poul Hjul Andersen, Boldrupvej 144, 9620 Aalestrup, tlf. 20 42 78 07, mail: poul.hjul.andersen@gmail.com

- Kasserer: Hanne Monrad, Agertoften 16, 9620 Aalestrup, tlf. 29 62 71 63

Side 16 20. Marts 2024
Pris for et års optagelse: kr. 350 + moms pr. forening. Kontakt os på tlf. 98 64 12 55 eller mail: hg@vesthimmerlandsavis.dk
Mødested: Knaberscenen humanitære foreninger RØDE KORS AARS / AALESTRUP - Formand: Lone Chodavarapu, tlf. 42 73 44 65 - Kasserer: Inge Lise Hemmingsen, tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ............................................. 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: .................................................... 30 54 65 50 Vågetjeneste: ..................................................................... 23 45 50 13 Nørklere: ............................................................................... 51 15 85 55 Familienetværk: ............................................................... 20 78 78 54 Førstehjælp: ...................................................................... 20 78 78 54 Røde Kors Butik: .................................... 21 29 49 32 /61 67 81 69
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.