Vesthimmerlands Avis nr. 11 - 2024

Page 1

Kulturpris tildelt Aalestrup-kvinde

AALESTRUP: Det er en tradition, at Vesthimmerlands Kommunes Kulturpris uddeles i Kulturugen. I år gik prisen til en aktiv kvinde i Aalestrup, Ingelise Nielsen, der er formand for Aalestrup Seniorer og tovholder i “Motion for Ældre”.

Prisen blev uddelt søndag ved afslutningen på Kulturugen i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, og der blev talt af formanden for Vesthimmerlands Kulturråd, Gitte Thillemann Larsen, Farsø, som bl. a. sagde, at årets prismodtaer er aktiv og initiativrig, på en måde så det smitter af på andre. Og det er ligegyldigt om det er i forbindelse

med en bustur, en sangaften eller motion, for prismodtageren trækker i arbejdstøjet og sætter aktiviteten i værk.

Ingelise Nielsen fik prisen overrakt foran et stort publikum. Prisen består af en bronzeskulptur, et di-

plom og blomster - og så fulgte der et stort til lykke.

Instruktør Lisa Bjørn står klar med 16 amatørskuespillere og et 5 mands orkester til at give alle en stor oplevelse. se www.bio-aalestrup.dk

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

HAR DU HUSKET... at købe billet til årest store musical på Knaberscenen?

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B

9620 Aalestrup

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen Jernbanegade 5 9610 Nørager

Nr. 11 · 118. årg. Onsdag 13. Marts 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk Sommer samlede fuldt hus i Gedsted Bogcafé i Møldrup giver inspiration Tidligere Aalestrup dreng vender hjem LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 12 - Læs mere side 9 - Læs mere side 2 - Læs mere side 4
Kristian Katarina Dansk tandlæge
Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook Forår - og fut på farverne Med Etnia Barcelona brillestel til kr. 2298,og enkelt styrke glas fra kr. 1100,eller flerstyrke glas fra kr. 4500,- så er du godt på vej til foråret...
Ingelise Nielsen fik overrakt Kulturprisen af formanden for Vesthimmerlands Kulturråd Gitte Thillemann Larsen, Farsø.

Kulturprisen blev tildelt Ingelise Nielsen, Aalestrup

Kulturugen i Vesthimmerland sluttede med maner

VESTHIMMERLAND:

Søndag kulminerede Kulturugen AHA! i Vesthimmerland med et stort program i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

Dagen blev indledt med kulturoplevelser for børn bl. a. med en magisk rejse i rummet, og et festligt skørt show med tv-værten Onkel Reje.

Senere var der fællessang og vin. Mette Dam og Brian Svendsen fra Sangkraft

Vesthimmerland sang gamle danske viser, som alle kunne synge med på. Ind imellem var der vinsmagning. Mads Ilsøe, Aars, der importerer italiensk vin, fortalte om vinen, og der blev plads til et par klassiske operasange, fremført på flotteste vis af Mads Ilsøe og lederen af musikhuset, Lisbeth Jagd.

Kulturprisen

Det er en tradition, at kommunens kulturpris uddeles i Kulturugen.

LECA - FUNDA BLOKKE

Følg os på Facebook

Formanden for Vesthimmerlands Kulturråd, Gitte Thillemann Larsen sagde:

- Kultur, på latin Cultura, er et bredt begreb, der både rummer betydning af at passe og pleje, men også bearbejde og udsmykke.

Hvordan hænger det nu sammen med, at der skal uddeles en kulturpris?

der er lokalt forankret og kender og bibeholder lokale traditioner, som ikke låser sig fast af disse, men tør udfordre traditioner, så der bliver plads til nytænkning og andre måder at gøre tingene på. Aalestrup Seniorer og Motion for Ældre nyder gavn af dette års prismodtager, sagde Gitte Thillemann, som derefter løftede sløret for, at dette års prismodtager er Ingelise Nielsen, Aalestrup.

Fabrikspriser

Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup

Simested Cementstøberi

Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk

Ændrede deadlines i forbindelse med Påsken

Uge 13: Avisen udkommer mandag/tirsdag

Samannoncering/ korrekturannoncer: Onsdag, 20. marts

Rubrikannoncer: Torsdag, 21. marts kl. 9.00

Loppeannoncer: Onsdag, 20. marts

Uge 14: Avisen udkommer normalt

Samannoncering/ korrekturannoncer: Mandag, 25. marts.

Rubrikannoncer: Tirsdag, 26. marts kl. 9.00

Loppeannoncer: Mandag 25. marts

- Dette års modtager er en aktiv person, der netop passer, plejer og tager hånd om sine medmennesker. En aktiv person, der formår at sætte ting i gang, så andre får oplevelser, indhold i hverdagen og kommer til at indgå i sociale relationer.

- Årets prismodtager er aktiv og initiativrig, hvilket smitter af på mennesker omkring personen. Det er ligegyldigt om det er en bustur, en sangaften eller motion, for prismodtageren trækker i arbejdstøjet og sætter aktiviteten i værk.

- Der er tale om en person,

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget avisen torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup.

Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske

Distribution ligeher.nu/reklamation Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fredag kl. 8.00-14.00 eller mandag kl. 9.00-12.00

Indstillingen for at det skulle være Ingelise Nielsen var begrundet med: ”Ingelise står i spidsen for mange gode arrangementer – fortrinsvis for ældre. Det er ofte med foredrag og musik. Og Ingelise møder ofte op med kaffe og brød til deltagerne, og tager et kæmpestort slæb i foreningsarbejdet som formand. - Du er en ildsjæl og idè-skaber, der også har hjertet med i foreningsarbejde og i omgangen med dine medmennesker. Det er på sin plads at sige, at du formår at pleje, men også bearbejde de mennesker du omgås. Du og dit engagement fortjener dette års kulturpris. Tillykke! Ingelise Nielsen fik derefter overrakt en flot bronzeskulptur, diplom og blomster. Ugens højdepunkter Efter prisuddelingen omtalte næstformanden i Kultur og Fritidsudvalget, Jane Bonnerup, Gedsted, nogle

af højdepunkterne i Kulturugen.

- Ugen begyndte med åbning med deltagelse af 250 gæster på Scandi Byg i Løgstør. Det var en stor succes, hvor den landskendte vejrvært Peter Tanev fortalte om ekstremt vejr, global opvarmning og klima, og hvor Sangkraft Vesthimmerland fik skabt energi i den store produktionshal.

Allerede dagen efter var

P LITI rapporten for Aalestrup Brand i fyrrum

VOGNSILD: Søndag aften kl. 20.40 udbrød der brand i et fyrrum i en kælder på Smedevej i Vognsild. Årsagen var gløder i noget aske, der antændte nogle tomme plasticsække. Det gav en del røg, men begrænset materiel skade, oplyser Lokalpolitiet Himmerland.

Bilist stak af ULLITS: Torsdag eftermiddag fik en politipatrul-

je øje på en sort Audi A4 i omegnen af Farsø, hvor betjentene gerne ville tale med føreren.

Men ønsket var ikke gengældt, bilisten stak af og forsvandt efter en kort eftersætning.

Patruljen blev dog i området, og kort efter fandt de bilen efterladt på Viborgvej nord for Gl. Ullits.

Et opkald til ejeren gjorde ikke megen nytte: Den registrerede ejer var en kvinde i Horsens, der fortalte, at hun havde solgt bilen to dage tidligere.

det “Kultur og Kongelige” i Farsø med kunstudstillinger, en stor udstilling om jagtejendommen i Trend, og et løb, der samlede mange deltagere.

- Hele ugen var der mange aktiviteter rundt om i hele kommunen.

Kulturugen er skabt til at se kultur bredt, men også til at skubbe oplevelser ud alle steder i vores kommune.

- For mig føles det i høj grad som livsbekræftende, og det giver en følelse af sammenhængskraft med sådan en uge, hvor der foregår så mange store og små arrangementer, mange steder. Det har været en uge rig på oplevelser, fra inspirerende foredrag til kunstneriske udstillinger og aktiviteter, der har involveret hele vores samfund, fra de mindste børn til vores ældre borgere. - Tak til alle jer, der har været en del af Kulturugen 2024. Det tegner allerede godt for Kulturugen 2025. Kultur er i høj grad noget, man laver sammen med andre. Med ideen om at kombinere kultur og erhvervsliv har vi skabt noget rigtig godt. Tak for en dejlig uge, sagde Jane Bonnerup. Det hele blev afsluttet med kransekage og bobler, og en lille koncert i foyeren med tre unge herrer med bandet - ” 2-3-4”.

Side 2 13. Marts 2024
Lisbeth Jagd og Mads Ilsøe krydrede vinforedraget med imponerende sang. Formanden for Aalestrup Seniorer, Ingelise Nielsen, blev tildelt dette år Kulturpris af Gitte Thillemann Larsen, som er formand for Kulturrådet i Vesthimmerland. Bandet "2 -3 -4" afsluttede Kulturugen med en lille koncert i musikhuset.

Cliff Richard sendte hilsen til Aalestrup

Kulturugen markeret med et musikalsk foredrag

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: “I musikkens tjeneste gennem 100 år”. Denne lidt kryptiske titel var emnet da TV- og radiovært Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen, gav et musikalsk foredrag på Aalestrup Skole.

Per Bisgaard, Aalestrup, havde fået ideen til denne aften i selskab med de to meget musikalske venner, og i samarbejde med Musik- og Teaterforeningen Membranen. Arrangementet blev en del af Kulturugen.

70 publikummer var mødt op til denne aftende fleste var 50+ - med historier og musik, som man kunne huske fra dengang, der var populærmusik i radioen.

Og tilbage til titlen – så skulle den forstås således, at Jørgen de Mylius har haft 60 år jubilæum og DJ Peter Christensen 40 års jubilæum med musikken i højsædet.

Jørgen de Mylius eller ”Mylle” som han populært blev kaldt, fortalte om sin

start som 17-årig i Danmarks Radio. Det var 29. januar 1963. Radioprogrammerne var “Top 20”, “Efter Skoletid”, musik for de unge der blev skabt i det første halvandet år af Mylius’ karriere. “Top 20” blev en kæmpe succes og havde over en million lyttere. Programmet blev flyttet til en bedre sendetid søndag eftermiddag. Jørgen de Mylius færdiggjorde sin uddannelse som journalist i 1968.

Jørgen de Mylius er nok mest kendt for sit arbejde i forbindelse med det danske og det internationale Melodi Grand Prix. Han har været vært for Dansk Melodi Grand Prix 11 gange, og kommentator på det internationale Eurovision Song Contest 24 gange.

Jørgen de Mylius har desuden skrevet tekster – hovedsagelig fordanskninger af hits fra Norge og Sverige – til dansktop-kunstnere som Kandis, Dorthe Kollo, Lis & Per, Tommy Seebach og Bamses Venner. Jørgen de Mylius har efter eget udsagn skrevet mere end 400

sangtekster.

Både Jørgen de Mylius og Peter Christensen er musikgale helt ind “til benet” og det var ikke kedeligt med de mange historier og anekdoter, som de kunne fortælle. Foredraget var en ping-pong mellem de to herrer.

Peter Christensen fortalte om sin start på Radio Viborg, hvor han bl. a. lavede natradio og sideløbende passede sit arbejde som elektriker om dagen. Hurtigt blev han kendt for sin musik og diskotek Venus, som fik navn efter Peter Christensen havde hørt et album med gruppen Boney M. Boney M udsendte omkring 1980 albummet ”Nightflight To Venus”.

Gammelt klip

Peter Christensen kunne f.eks fortælle om sine gode aftener på Hotel Simested Kro. Han havde i øvrigt, i forbindelse med tilrettelæggelsen af foredraget, fundet et klip af sin debutudsendelse på Radio Viborg fra 1985. Der var også klip fra et kassettebånd optaget

på Simested Kro 2. januar 1987.

Jørgen de Mylius og Peter Christensen mødte hinanden i 2009 og fandt ud af, at de havde musik som en fælles passion. Det blev starten på både et stort venskab og samarbejde.

Da Eldorado CD Boksene skulle produceres, var det naturligt, at inddrage

DJ Peter Christensen og trække på hans ekspertise og passion for den gode musik. For eksempel er det

DJ Peter Christensen, som har renset og digitaliseret sin egen gamle singleplade So-Le-La med Debbie Cameron til brug på Eldorado Boks 7.

Peter Christensen havde til denne aften en overra-

skelse til Jørgen de Mylius i anledning af jubilæet. Han havde kontaktet “Mylles” gode ven Cliff Richard, som sendte en videohilsen med et tillykke med jubilæet.

Efter godt to timers snak og musik blev aftenen afsluttet med en times dans med Peter Christensen som discjockey.

Alle

Når du vil gøre det rigtigt første gang, skal du vælge Husqvarna. Som opfindere af robotplæneklippere ved de, hvad der skal til også til din have. Kig ud på Fanøvej 7 og se vores store udvalg.

9.399 KR.

HUSQVARNA

18.499 KR.

AUTOMOWER®

Sørensen og Lynggaard

Fanøvej 7 | 8800 Viborg

info@sogl.dk

Tlf. 8662 9200

10.999 KR.

GOD SERVICE

- den får du hos os!

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag-torsdag kl. 7.15-17.00

Fredag kl. 7.15-16.00

Lørdag kl. 9.00-12.00

13. Marts 2024 Side 3
BESØG OS PÅ SOGL.DK
tilbuddene gælder til den 1/4-2024, hvis ikke andet er nævnt. Alle priser er inkl. moms. Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.
SPAR 500 KR.
HUSQVARNA AUTOMOWER® 310 Ideel til mindre, komplekse haver på op til 1.000 m2 og skråninger med en hældning på 40%.
SPAR 2.000 KR.
415X Klipper effektivt komplekse græsplæner på op til 1500 m². Med indbygget GPS
SPAR 1.100 KR.
til græsplæner på op til 3.200 m². Mulighed for kabelfri løsning
KR. SPAR 2.700 KR. FÅ SERVICERET DIN ROBOT VI LAVER SERVICE PÅ GARDENA, STIHL OG HUSQVARNA. BOOK TID PÅ TLF. 8662 9200 SE HER!
AUTOMOWER® 430X NERA Med undgåelse af genstande
25.499
AUTOMOWER®
Ideel til mindre, komplekse haver på op til 600 m2 og skråninger
40%. OPSÆTNING FRA 1.750 KR.
305
med en hældning på
EN ROBOTPLÆNEKLIPPER DEN PERFEKTE PLÆNE OPSÆTNING FRA 2.250 KR. OPSÆTNING FRA 1.750 KR. OPSÆTNING FRA 2.750 KR.
214C Brugervenlig traktor med sideudkast og hydrostatisk gearkasse. 97 cm klippebredde. 23.999 KR. SPAR 10.000 KR. 10.499 KR. SPAR 1.500 KR.
TR348 En let, kompakt og brugervenlig fræser med fantastisk manøvredygtighed. 15 cm arbejdsdybde. BENZIN
BESTIL
HUSQVARNA
HUSQVARNA
Sir Cliff Richard tonede pludselig frem på skærmen til foredrag i Aalestrup. Peter Chistensen havde arrangeret overraskelsen til Jørgen de Mylius.

Foredrag i Aalestrup om Arktisk Kommando

Den tidligere Aalestrup-dreng Poul Primdahl fortæller om sit job

AALESTRUP: 21. marts kan man opleve et interessant foredrag med Poul Primdahl, der voksede op i Aalestrup.

“Vi beskytter Kongeriget i Arktis – en briefing om Arktisk Kommandos opgaver i Grønland og på Færøerne” er emnet på foredraget, som finder sted i Sognegården i Aalestrup. Aalestrup Menighedsråd og Foreningen Norden i Aalestrup indbyder til en aften, hvor tilhørerne bliver informeret om og bliver klogere på forholdene i det arktiske område.

- Vi så heldige, at brigadegeneral og vicechef for Arktisk Kommando, Poul Primdahl, har sagt ja til at tage turen fra Grønland til Aalestrup for at fortælle os om Arktisk Komman-

Sognehuset, Aalestrup, om sit job i Arktisk Kommando.

dos opgaver i og omkring Grønland og Færøerne, siger formanden for Foreningen Norden, Kirsten Bollerup.

Poul Primdahl er født

Velkommen til Ulbjerg Cafeteria

Vi er klar igen til en ny sæson og åbner Fredag den 15. marts kl. 12.00

PÅSKETILBUD

STORT STJERNESKUD

m. 3 stegte fisk på ristet franskbrød, salat, rejer, asparges, caviar, m.m

KUN 99 KR.

2 STK. FLÆSKESTEGSBURGER

m. salat, rødkål, agurkesalat

KUN 80 KR.

Gælder fra 15. marts til 2. april

HUSK DAGENS RET - hver dag fra kl. 17.00 KUN 80 KR.

ÅBNINGSTIDER:

Man. - tors. kl. 16.00 - 20.00

Fre. - søn. + helligdage kl. 12.00 - 20.00

Køkkenet lukker 30 min før.

Vi ses!

Venlig hilsen Kurt & Sam

Ulbjerg Cafeteria

Tlf. 86 62 72 11 facebook.com/ulbjergcafeteria

Vesthimmerlands Avis

og voksede op i Aalestrup. Han har sin mor i byen samt familie og venner i nærheden.

Poul Primdahl er linjeofficer og har været udstationeret til NATO-tjeneste i Belgien, Bruxelles og Virginia/USA, og nu Grønland.

- Poul Primdahls CV er omfattende, og har har lovet at fortælle lidt mere om sig selv som indledning til en aften, hvor vi glæder os til og ser frem til at få problematikkerne omkring det store Arktisområde belyst af en topkvalificeret person, siger Kirsten Bollerup. Ansatte i Arktisk Kommando kommer fra Flyvevåbnet, Hæren, Søværnet, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen samt civile og har et meget stort område at forsvare. Det strækker sig fra Færøerne i øst til Canada i vest.

- Vi kan se frem til en oplysende og spændende aften med belysning af problemerne og vanskelighederne omkring det store arktiske område, slutter Kirsten Bollerup.

Vesthimmerlands Kulturråd:

En aften med kultur og hygge i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Vesthimmerlands Kulturråd holder årsmøde onsdag, 20. marts i Aalestrup, nærmere betegnet i Galleriet på Store Torv. Her kan deltagerne dels opleve galleriets man-

ge kunstværker, men også være med til kulturrådets årsmøde.

Inden selve årsmødet bliver der mulighed for at møde præsten og kulturkenderen Troels Laursen, Ullits, der vil sætte fokus på “Kunst i hverdagen”.

Kunst er andet en flødeskum på hverdagen. Kunst er selve rugbrødet, der nærer os. Kunst giver os ord og kræfter til at finde ud af, hvem vi selv er, siger Troels Laursen.

Oplægget bliver en lystvandring om kunstoplevelser en almindelig onsdag, og der vises nogle billeder undervejs.

Årsmødet

Efter Troels Laursens oplæg er der årsmøde med årsberetning, regnskab, valg og det, der hører et årsmøde til.

Og så er kulturrådet vært ved et let traktement, idet Poul Spanggaard har tryllet i køkkenet.

Aftenen rundes af med et sangindslag af koret Himmerlyd, et rytmisk kor med base i Aalestrup.

Det bliver en aften med hygge, underholdning og eftertænksomhed, og alle er inviteret.

Alle borgere i Vesthimmerlands Kommune er som udgangspunkt medlemmer af Kulturrådet, der hvert år holder årsmøde, hvor der skal vælges fire medlemmer til en bestyrelse på i alt ni.

Valgperioden er to-årig, så der er hvert år fire medlemmer på valg. Det niende medlem er politisk udpeget af byrådets Kultur- og Fritidsudvalg.

Vesthimmerlands Kulturråd støtter kulturen bredt i hele kommunen, hvad enten det er en koncert, et teaterstykke, standup komik eller et gøglershow for børn. Kulturrådet råder over en årlig kommunal bevilling på ca. 125.000 kr. og kan støtte med et tilskud eller en underskudsgaranti på op til 10.000 kr.

Poul Primdahl fortæller i
Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Grå Peter Larsen kaffe 400 gr Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks 6 fl. In Me, Zinfandel (i kasse) 298.Santa Maria Taco, dip mv. 15-250 gr. Salatmix 65-250 gr. Vitakraft 3 stk. hund, 200 gr. 12 poser kat á 85 gr. Tilbuddene gælder fra torsdag d. 14. til søndag d. 17. marts Gode tilbud fra Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj 2495 Pr. pose PRIS 1000 Frit valg PRIS 1000 Frit valg PRIS 10000 FRIT VALG PRIS Side 4 13. Marts 2024
Aalestrup-koret ”Himmerlyd” medvirker ved Kulturrådets årsmøde i Galleri Aalestrup.
- gemmes og læses hele ugen...

KULTUR

Se i mørket

D. 20. januar - d. 7. april

Onsdag, lørdag og søndag kl. 10-15

STED: Himmerlands Kunstmuseum

Søndergade 44, 9600 Aars

PRIS: 60 kr. (gratis lørdag)

ARR: Himmerlands Kunstmuseum, tlf. 9862 3577

John Mogensen show

D. 5. april kl. 18.00 - 22.00

STED: Vennepunktet

Søndergade 27, 9631 Gedsted

PRIS: 125 kr. inkl. spisning og kaffe

ARR: Vennepunktet, tlf. 2147 3718

Hobro IK

D. 11. april kl. 16.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 25 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Børneteater - Lyt til træerne

D. 20. april kl. 14.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 25 kr. + gebyr

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Fællessang

D. 4. maj kl. 11.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: ALFA og initiativtagerne, Grethe Stæhr, Elise Børresen og Lene Weiss, tlf. 9698 0050

KULTURKALENDER

April, maj 2024

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Påskejagt

D. 25. marts - d. 1. april kl. 7.00 - 22.00

STED: Vesthimmerlands Biblioteker i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars

PRIS: Gratis

ARR.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Fællessang

D. 6. april kl. 11.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: ALFA og initiativtagerne, Grethe Stæhr, Elise Børresen og Lene Weiss, tlf. 9698 0050

Víík

D. 12. april kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 170 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Insekter på gaflen

D. 27. april kl. 11.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 50 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

TENNIS

D. 13. maj kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 200 kr., medlem 150 kr. Ung (u. 25 år) 75 kr.

ARR: Vesthimmerlands Teaterforening, tlf. 2149 3424

Michael Kviums groteske univers

D. 3. april kl. 19.00 - 21.00

STED: Ranum Efterskole

Seminarievej 23, 9681 Ranum

PRIS: 90 kr.

ARR: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, tlf. 5151 9428

Damer der fik nok

- Foredrag med Sara Alfort

D. 6. april kl. 14.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9600 Farsø

PRIS: 120 kr., 100 kr. for medlemmer. Inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

At lære at dø

D. 16. april kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 200 kr. Børn/Unge: 75 kr.

ARR: Vesthimmerlands Teaterforening, tlf. 2149 3424

New Zealand rundt

D. 2. maj kl. 16.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Bogsalg

D. 13. - d. 20. maj kl. 10.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Søndergade 24, 9600 Aars

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Næsbydale Vingård

D. 4. april kl. 16.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Guidet rundvisning på Aalborg Kloster

D. 11. april kl. 17.00 - 19.00

STED: Fælleskørsel fra Ranum Seminarium

Seminarievej 23, 9681 Ranum

PRIS: 150 kr. inkl. sandwich og vin/vand

ARR: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, tlf. 5151 9428

Mette Juul - Celeste

D. 19. april kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 170 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Christian Houmann

D. 2. maj kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 110 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

“I musikalsk rejse gennem livet”

D. 15. maj kl. 19.30

STED: Aars Kirke

Kirkeplads 1, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Kirke, tlf. 9862 4247

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen: Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna Gyrup Dommerby I Mail: sdom@vesthimmerland.dk

13. Marts 2024 Side 5
I
Tlf: 9966 8515

AKTIVE KVINDER FOREDRAG

MANDAG DEN 25. MARTS KL. 19.30

I KNABERGÅRDENS KANTINE

Tidligere kromutter på Borbjerg Mølle Kro, Esther Jensen fortæller over emnet “ Enke på Harley”

Pris: medlemmer 100 kr. / ikke medlemmer 150 kr. Tilmelding senest den 20. marts til Elin på tlf/sms: 51 51 56 70 eller mail: elinsimonsen@mail.dk.

BESTYRELSEN

Min kære mand, far, svigerfar og bedstefar

Egon Jensen

* 28 maj 1948 † 6 marts 2024 er stille sovet ind efter længere tids sygdom

Lis

Henrik og Lili

Mia og Thomas Mikkel

Bisættelsen finder sted fra Tostrup Kirke lørdag den 16 marts kl. 13 00

Vores kære far og bedstefar Min kære søn

Vores kære bror og svoger

Jørgen Smed Sørensen

* 29. januar 1957 er stille sovet ind Grynderup, den 8. marts 2024

På familiens vegne

Heino, Simon og Janni

Elisabeth

Bisættelsen finder sted fra Aalestrup Kirke fredag den 15. marts kl. 13.00

Bjerregrav Vandværk afholder ekstraordinær generalforsamling ved Den Rullende Koks Cafeteria, Hovedvejen 1, Møldrup, torsdag den 4. april kl. 19.00.

Bestyrelsen

Generalforsamling i Aalestrup Badmintonklub

Onsdag den 3. april 2024 kl. 18.30 i Aalestrup Idrætscenter. Dagsorden iflg. vedtægter. På bestyrelsens vegne

Dan Kristensen

Sangaften

i Gedsted Præstegård onsdag 20. marts kl. 19.30 med Per Bisgaard

Per kommer og fortæller om sit liv i politik og skole og vælger sangene, vi skal synge.

GEDSTED MENIGHEDSRÅD

GENERALFORSAMLING

AIF’s Støtteforening afholder ordinær generalforsamling Mandag den 25. marts 2024 kl. 17.00 i Aalestrup Idrætscenter’s mødelokale. Dagsorden iflg. vedtægterne.

Det bemærkes at evt. forslag skal sendes skriftligt til formanden på aifstotteforening@gmail.com - senest 8 dage før generalforsamlingen BESTYRELSEN

Al opmærksomhed

i anledning af vores diamantbryllup frabedes. Dagen fejres som familiefest.

Signe og Knud Petersen Hvilsom

Vesthimmerlands

Avis - når det skal være lokalt!

LØRDAG DEN 16. MARTS 10-16

SØNDAG DEN 17. MARTS 10-15

200 stande er fyldt op med flotte antikviteter, masser af godt genbrug, helt unikke loppefund og mange kræmmer varer Entre 40.- Børn under 12 år er gratis ifølge en voksen Vi ses i Gigantium, Willy Brandsvej 31, 9220 Aalborg

Stadeplads kan bestilles på 27 28 17 08 eller jharrangementer.dk

Østerbølle Beboerforening

GENERALFORSAMLINGER

Lørdag den 23. marts kl. 19.00 afholder Østerbølle Vandværk og Østerbølle Beboerforening generalforsamlinger i Klubhuset på Fladhøjvej 4.

Der er fællesspisning kl. 19,00 hvor ”de finere mænd” gør maden klar. Herefter generalforsamlinger. Der er tilmelding til spisning til Johan på tlf. 28 56 91 75 senest den mandag den 18. marts. (gerne SMS)

NB. For at være valgbar og have stemmeret skal kontingent for 2023 være betalt. Er du i tvivl, kontakt Johan.

Se Beboerforeningens facebook-side.

13 24 døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

rundt

Åbent hele døgnet

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

alle dage - året rundt Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

rettelse: Lørdag den 23. marts

Forårsrengøring i Aalestrup

Lørdag den 23. marts kl. 9.00 - 13.00

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Kl. 9.00 Vi mødes på Store Torv/Galleri Aalestrup og får kaffe og rundstykker. Her udleveres sække, handsker og papirsopsamlere.

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Ditte I. Dalgaard

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale

AARS BEGRAVELSESFORRETNING

www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

Kl. 13.00 Vi mødes igen på Torvet og får lidt at spise og drikke som tak for indsatsen.

Koordinator for dagen er Karl W. Carlsen, der kan kontaktes på tlf. 20 65 67 67

Tag familie, venner og arbejdskammerater med til en hyggelig dag, hvor vi gør Aalestrup klar til foråret!

OBS: ingen tilmelding - så mød bare op! Den grønne gruppe og Aalestrup Handel & Erhverv

Side 6 13. Marts 2024
KRÆMMER OG LOPPEMARKED I GIGANTIUM
NORDJYLLANDS STØRSTE KOM OG GØR ÅRETS HANDEL
Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
Dato er ændret i forhold til kirkebladet 2024 Musikgudstjeneste, der veksler mellem ord - kor og fællessang! Aalestrup Kirkekor medvirker. Palmesøndag d. 24. marts kl. 16.00 Vi afslutter i Sognehuset med et glas vin og tager afsked med organist Jette Heshe Moeslund. Alle er meget velkomne aalestrup kirke KNABER GUDSTJENESTE
Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Gymnastik opvisning i Østhallen Simested

Lørdag den 16. marts

kl. 10.00

7 hold med i alt 120 børn er på gulvet. Mulighed for køb af kaffe og kage. IF Kvik

ANNONCE:

GYMNASTIKOPVISNING I ULBJERG

GYMNASTIKOPVISNING I ULBJERG

KULTUR- OG FRITIDSCENTER

KULTUR- OG FRITIDSCENTER

Søndag d. 17. marts 2024 kl. 13.00-17.00

Søndag d. 17. marts 2024 kl. 13.00-17.00

inviterer alle til OPLÆG

OM HVERDAGSKULTUR

ved Troels Laursen OG ÅRSMØDE

onsdag den 20. marts kl. 19.00 i Galleri Aalestrup, Store Torv, Vestergade 5 i Aalestrup

Oplægget bliver en lystvandring om kunstoplevelser en almindelig onsdag, og der vises nogle billeder undervejs.

GUDS TJENESTER

inviterer alle til

KULTURDEBAT OG ÅRSMØDE

Testrup ingen

Østerbølle 09 00

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider. Søndag den 17. marts 2024 Mariæ

Skals 10 30

Tirsdag den 11. april 2023 kl. 19.00

Hvornum 10 15

Snæbum � � � � � � � � � � � � � � ingen

Administrationsbygningen i Farsø, Frederik IV’s Plads 1, 9640 Farsø (Kantinen)

Hvilsom ingen

Rørbæk � � � � � � � � � � � � � � � 09�00

Grynderup ingen

Mød teaterdirektør for Limfjordsteateret og bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Gitta Malling: ”Hvis ikke vi investerer i kunsten, bliver vi fattigere som samfund”.

Stenild 10 30

Kgs Tisted ingen

Binderup 10 30

Durup ingen

Ullits ingen

Entré: 40 kr. inkl. Ulbjergs længste kagebord.

Entré: 40 kr. inkl. Ulbjergs længste kagebord.

Børn u. 12 år er gratis. Medbrng service og evt. kaffe.

Børn u. 12 år er gratis. Medbring service og evt. kaffe.

Onsdag den 13. marts

kl. 18.00 Vestergade 28: Infoaften

kl. 19.30 Knaberscenen: Musical, premiere

Torsdag den 14. marts

kl. 16.00 Rådhuset, Aars: Byrådsmøde

kl. 18.30 Torvet, Gedsted: Årsmøde – Ældre Sagen

kl. 19.00 AIC, Aalestrup: Generalf. Aalestrup IF kl. 19.30 Knaberscenen: Musical

kl. 19.30 Fjelsø Forsamlingshus: Generalf. Fjelsø Vandværk

kl. 20.00 Alfa, Aars: Indra

Fredag den 15. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.30 Knaberscenen: Musical

Lørdag den 16. marts

kl. 10.00 Østhallen, Simested: Gymnastikopvisning

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 10.00-16.00 Gigantium: Kræmmermarked

Søndag den 17. marts

kl. 10.00-15.00 Gigantium: Kræmmermarked

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 13.00 Ulbjerg: Gymnastikopvisning

Mandag den 18. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

Tirsdag den 19. marts

kl. 19.00 Aalestrup IC: Generalforsamling

kl. 19.00 Knabergården: Livestreamet foredrag

Onsdag den 20. marts

kl. 16.30 Aalestrup Sognehus: Skumringssang

kl. 19.00 Galleri Aalestrup: Årsmøde, VH Kulturråd

kl. 19.00 Firkløveren, V. Hornum: Kræftens Bekæmpelse, Generalf.

kl.19.30 Simested Kro: AN Energi: Generalforsamling

kl. 19.30 Gedsted Præstegård: Sangaften

kl. 19.30 Ulbjerg Kulturhus: Musikf. Klinten: Generalforsamling

Torsdag den 21. marts

kl. 13.00 Himmerlandskød, Ndr. Ringvej: Ældre Sagen

kl. 19.00 Aalestrup Sognehus: Foredrag om Arktis kl. 19.00 Gedstedhallen: Generalf. Gedsted Vandværk

kl. 19.30 Knaberscenen: Musical

kl. 19.30 Knabergården: Lokalhistorisk Arkiv. Generalforsamling

Derefter ÅRSMØDE med dagsorden i flg. vedtægterne.

Kulturrådet er vært ved et let traktement. Koret Himmerlyd afslutter aftenen. Deltagelse i årsmødet er gratis og alle er velkomne.

Vesthimmerlands Kulturråd yder støtte til kulturelle arrangementer. Typisk i størrelsesordenen 2.500 - 10.000 kr. Støtte gives til foredrag, koncerter, teaterforestillinger o. lign. Ansøgninger modtages løbende henover året. Hør mere på årsmødet - eller se mere på www.vesthimmerlands-kulturraad.dk

FORÅRSFEST

for efterlønsmodtagere og pensionister Lanternen, Lanternevej 1, Løgstør

Torsdag 2. maj 2024 kl. 13.00 til 17.00

Dørene åbnes kl. 12.00

Program:

13.00: Velkomst v/Formand for Ældrerådet, Søren Byrjalsen.

13.10: Ældres forhold i kommunen v/borgmester Per Bach Laursen.

13.30: Underholdning ved Klaus & Servants.

14.10: Kaffe med snitter og lagkage.

15.15: Underholdning ved Klaus & Servants.

15.45: Underholdning og dans til musik af Klaus & Servants.

16.50: Afslutning v/Formand for Ældrerådet, Søren Byrjalsen.

Billetter kan købes ved de anførte kontaktpersoner:

Blære og Omegns Seniorer: Minna Drejer tlf. 4029 6197

Farsø og Omegn: Margit Krogh tlf. 2046 4374

Fjelsø Seniorer: Kirsten Bach tlf. 2292 7012

Villiam Sloth: Fjelsø tlf. 4025 7122

Hvalpsund Pensionistforening: Rete Kyø tlf. 2163 5152

Hornum Ulstrup Seniorer: Bent Mathiesen tlf. 4045 7316

Løgstør Efterlønsklub: Viggo Andreasen tlf. 2263 8543

Preben Jensen: Løgstør tlf. 3042 2807

Overlade Pensionistforening: Edgar Jensen tlf. 2142 6540

Vilsted/Vindblæs Seniorer: Kirsten Haldrup tlf. 2449 9545

Aalestrup Seniorer: Ingelise Nielsen tlf. 2860 6327

Aars Seniorer: Per Drejer tlf. 2165 5243

Aktivitetscentret Aars: Hans Jørgen Lau tlf. 2070 5762

Senest den 20. april. Efter først til mølle-princippet. Billetpris 150,00 kr.

Efterløns- pensionistklubberne og Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune

Derefter ÅRSMØDE Dagsorden i flg. vedtægterne

Svingelbjerg 10 30

Foulum ingen

� � � � � � � � � � � � ingen

Kulturrådet er vært ved kaffe og brød Fællessang og præsentation af Sangkraft Vesthimmerland

Louns � � � � � � � � � � � � � � � � ingen

Alstrup 09 00

Strandby � � � � � � � � � � � � � � ingen

Farsø 09 00

Aars 09 30

Alle er velkomne og deltagelse er gratis

Gislum ingen

Vognsild 11 00

Haubro ingen

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Kontor

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer:

Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

Nørager

Klejtrup

13. Marts 2024 Side 7
Bebudelses dag Aalestrup 10 00 Gedsted 09 30 Fjelsø � � � � � � � � � � � � � � � � 11�00 Vesterbølle ingen Hvam � � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Tostrup 10 30 Roum � � � � � � � � � � � � � � � � ingen Ulbjerg 11 00 Låstrup ingen Lynderup ingen Hersom ingen Klejtrup 09 00 Vester Bjerregrav ingen Simested �
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom
Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev Sønderup Aars Farsø Hobro
Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild
Ullits
Simested Fjelsø Hvam Snæbum Sundstrup Bjerregrav
Thorkil Christensen Anette Drachmann
Grafiker
Produktion Redaktør
Hanne Monrad Salgskonsulent
Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt
24

Se filmen - læs bogen

Fredag den 15. marts kl. 10.00 og kl. 14.00 på Farsø Bibliotek Oplev den storslåede og rørende film Den sorte hingst.

Bibliotekaren fortæller først om bogen bag filmen, og biblioteket byder på en kop kaffe og lidt mundgodt.

Gratis billetter kan hentes på biblioteket eller vhbib.dk fra mandagen før.

Musik for de 3-5-årige på biblioteket

Deltag i musikalsk samvær med dit barn eller barnebarn i alderen 3-5 år – vi skal synge, spille og danse.

Man tilmelder sig fire lørdage hhv. kl. 9.30 på Løgstør Bibliotek eller kl. 11.00 på Aars Bibliotek med start lørdag den 16. marts. Tilmelding nødvendig.

Foredrag live fra Aarhus Universitet: Atombomben

Kom tæt på de nye opdagelser inden for naturvidenskaben.

Tirsdag den 19. marts kl. 19.00 kan du høre om atombomben og dens tilblivelse, når der streames foredrag på Løgstør Bibliotek, Knabergaarden og Hvalpsund Kultur- og Bogcafé.

Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Se mere på: www.vhbib.dk/arrangementer

Dialogmøde om ladeinfrastruktur

Er I en forening eller lignende og har I et ønske om placering af en ladestander på en offentlig parkeringsplads samt lyst til at bidrage økonomisk i ladeinfrastrukturen i Vesthimmerlands kommune, så kom og hør nærmere.

Torsdag den 21. marts kl. 17.00 - 18.00 på Gundestrupgaard, Gammel Roldvej 14, 9600 Aars

Se mere på: www.vesthimmerland.dk/dialogladestander

Kontrol af dit drikkevand

Vesthimmerlands Kommune anbefaler, at ejendomme med egen brønd eller boring får kontrolleret kvaliteten af deres drikkevand minimum hvert 5 år.

Du kan læse mere på: www.vesthimmerland. dk/broende-og-boringer

Aalestrup og Gedsted: Kulturugen gik over al forventning

Af Hanne Monrad

AALESTRUP/GEDSTED: Vesthimmerland er fyldt med kulturoplevelser hele året, men i uge 10 fejres kulturen og fællesskabet i kommunen.

Den oprindelige tanke med kulturugen var, at flytte kulturen ud til lokaliteter, hvor den kan opleves i nye sammenhænge og i nye

fællesskaber.

Og nu er Vesthimmerlands Kulturuge afviklet for syvende gang.

- I Aalestrup har byens institutioner taget kulturugen til sig, og har fundet sammen i det uformelle kulturnetværk ”Kulturfællesskaber på tværs”, siger viceskoleinspektør Brian Svendsen.

Netværket har betydet,

SUDOKU

7000

at byens institutioner mødes på kryds og tværs i en grad, som er ret unik. Den overordnede ramme for netværket er kulturfællesskaber.

Mandag blev der lagt ud med fællessang på forvaltningen. Det var Gedsted Skole der kom forbi og sørgede for at ugen blev skudt godt i gang.

Mandag var Aalestrup

Skole på besøg i Aagades Børnehave for at læse historier. Aalestrup Skoles 1. klasser var på besøg i Aalestrup Kirke, og 5. klasserne var på besøg på Naturefterskolen.

Magiske hænder

Resten af ugen fortsatte med besøg på kryds og tværs, og hele ugen kulminerede i et stort fællesarrangement torsdag under overskriften ”Skyggeleg og magiske hænder”.

Her samledes alle byens børn og unge i Aalestrup Idrætscenter, hvor der var lysudstilling, højtlæsning, skyggeteater og ildshow.

Efter arrangementet gik de 700 børn og unge i fælles optog gennem byen til Plejecenter Aaglimt, hvor der ventede en velfortjent lun bolle og kakao.

Sangkraft Vesthimmerland havde forberedt fællessang foran plejecenteret, og der blev tændt lys for fællesskabet.

Kultur i Gedsted

Gedsted har også tradition for at holde mange arrangementer i Kulturugen. Ikke mindst Gedsted Skole er meget aktiv med at komme rundt til lokale butikker og firmaer for at indlede dagen med morgensang.

Gedsted Kunstforening havde inviteret elever fra Gedsted Skole med ud i naturen, hvor træerne blev pyntet med kunst.

Materialerne var ting som børnene sammen med voksne fandt i skoven.

Der blev lavet kunst af børn, kunstnere og forældre i Getama-skoven.

- Alle børnene havde nogle hyggelige timer og fik en oplevelse af, at det er sjovt at opholde sig i skoven og opdage, hvad man kan få ud af et par pinde, fortæller Kirsten Maichaelsen.

”Vennepunktet” markerede også den kulturelle uge med en aften, hvor Erik Sommer igen kom på besøg i byen og underholdt 150 personer med fortællinger og musik på Gedsted Skole.

Musikalsk foredrag

Musik- og Teaterforeningen Membranen i Aalestrup bød også ind med et arrangement fredag aften, hvor Jørgen de Mylius og Peter Christensen var på besøg på Aalestrup Skole. Her fortalte de hver især og sammen om deres lange karriere indenfor musikken.

- Nu er kulturugen slut for i år – byens børn, unge og voksne har oplevet kultur på tværs og ikke mindst fællesskab. De gode oplevelser stopper heldigvis ikke her, for det uformelle netværk fortsætter, og der er allerede nye spændende tiltag i støbeskeen.

Side 8 13. Marts 2024 Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966
Let Svær Sudoku 1 - Easy 8 1 9 2 1 2 9 3 2 4 1 5 7 6 3 2 6 2 9 3 4 6 7 8 3 4 1 2 5 6 9 Sudoku 1 - Hard 8 9 1 4 5 3 7 8 7 4 6 7 3 5 2 6 8 9 4 6 3 6 1
Mette Dam fra Sangkraft Vesthimmerland stod for fællessang udenfor Plejecenter Aaglimt i Aalestrup. Gedsted- børn havde pyntet træerne i Getama-skoven med kunst.

Sogneindsamling i Aalestrup-området

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Også i år deltog Aalestrup i Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling.

Søndag var indsamlere med røde net og indsamlingsbøsser rundt i byen.

- Det gik fint – også i år blev vi taget meget godt imod alle steder.

Der var koldt og snevejr, men det giver varme at trave hen ad fortove og op og ned ad trapper, siger indsamlingsleder Anne-Marie Sørensen.

Efter indsamlerne havde gået rundt i byen, mødtes alle i Sparekassen Danmark, som åbnede døren for indsamlingen, og som

bød på kaffe og boller. - Med kolde fingre, røde næser, og vindblæste frisurer var vi spændte på at høre resultatet. I alt blev der indsamlet ca. 13.000 kr., fordelt på kontanter og mobilepay. Det beløb er med til at gøre stor gavn for mennesker i nød.

Vi nåede desværre ikke at besøge alle, men er taknemlig for dem der gav et bidrag, og der er fortsat mulighed for at give bidrag via vores digitale indsamling, siger Anne-Marie Sørensen.

I hele landet blev der samlet 11,5 millioner ind som hjælp til mennesker ramt af krige, konflikter og klimakatastrofer.

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 200,- som betales forud på annoncekontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes):

VIGTIGT!

Ønskes

Tlf.

Bogcafé i Møldrup giver inspiration

MØLDRUP: Foråret er på vej, og inden længe kan man sidde i solen på terrassen, altanen eller i parken og hygge sig med en god bog og få en spændende læseoplevelse.

Møldrup Bibliotek inviterer derfor til at hente inspiration til forårets læ-

seoplevelser, når hele fire bibliotekarer, heriblandt de to lokale Heidi Kjølby Andersen og Anni Mortensen, anbefaler gode bøger. Det sker mandag, 18. marts.

Bibliotekarerne vil komme med hver deres bud på, hvad en spændende bog kan være i det spi-

rende forår med det meget vekslende vejr.

- Bibliotekets Bogcafé er et pusterum fyldt med inspiration og gode tips, og er for dem, der holder af gode bøger, levende formidling og ønsker at få ny inspiration til læsningen, siger bibliotekar Heidi

Kjølby Andersen. Der vil også blive informeret om resten af årets arrangementer på biblioteket, der er vært for the og kaffe.

Arrangementet holdes i samarbejde med Kunstog Skulpturgruppen under Møldrup Borgerforening.

Traktorfolket fra Ulbjerg skal på tur

ULBJERG: Ulbjerg Traktormuseums medlemmer kan komme på et interessant besøg tirsdag, 26. marts. Medlemmerne får mulighed for at se en unik samling af traktorer, hovedsagelig af mærkerne Fordson eller Ford, i Vroue ved Skive.

Samlingen findes hos Jens Lyby Damgaard og er oparbejdet gennem mange år senere med assistance fra Ole Lauridsen Sjørup Group, som har opkøb og eksport af gamle landbrugstraktorer som speciale. Museet åbner for sæsonen 18. maj. Det bliver bl. a.

med en temaudstilling om John Deere og Lanz, der i 1956 blev til een og samme familie. Amerikanske John Deere købte Lanz-fabrikken i Mannheim i Tyskland og fik dermed bedre adgang til det europæiske marked. Samtidig blev nye traktormodeller udviklet,

og farven blev skiftet til den karakteristiske John Deeregrønne som anvendes i dag. Inden museet åbner bliver der klargøringsdag. Det er lørdag, 4. maj. Traktormuseet holder i øvrigt generalforsamling onsdag, 20. marts.

(kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og

samt evt. telefonnummer:

i 4 uger efter indrykning,

- Billeder opbevares på

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

13. Marts 2024 Side 9 Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten Himmerlands Tryk A/S Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk
Skal udfyldes
adresse
billedet retur
vedlægges
avisens
hvorefter de bliver destrueret. Til lykke Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Garn Brugskunst Gulve • Gardiner Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk Din lokale VVS ’ er Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper Gert Jensen SIMESTED EL-SERVICE 98 54 81 15 Service og salg af hårde hvidevarer A p S - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø
-
frankeret svarkuvert.
kontor
98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50
Per Nielsen, 30 60 66
Aut. kloakmester
81
Privatkunderådgiver Ida Korgaard, Sparekassen i Danmark, og indsamlingsleder Anne-Marie Sørensen.

Himmerlandsavisernes loppemarked

DØDSBO OG RESTBO KØBES

ALT HAR INTERESSE

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

SÆLGES:

Tlf: 20 70 92 34

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

LOPPEPIGERNE. Stort loppemarked lørdag den 16. og søndag den 17. marts kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 4, Aalestrup. Mange nye ting.

Tlf: 24 93 68 07

FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS!

til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERL ANDS AVISERNE

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas/Maria.

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Betaling vedlagt:

Mrk.: ”Loppemarked”

Tlf: 28 51 62 64

 Kontant  Check

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930’erne til 1970’erne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

...fra kyst til kyst

AARS

annoncen må fylde op til 20 ord!

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

- en stærk løsning…

Betaling:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

LOPPEMARKED

annoncetekSt:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Tlf: 20 70 92 34

SE HER!

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr.

Tlf: XX XX XX XX

150 kr . FOR

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Side 10 13. Marts 2024
KØBES:
PRISER: SE
50
FOR
EKSEMPLER:
kr .
ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.
MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.
kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES
LOPPEANNONCE
100
LOPPEMARKED
AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD
AVIS •
NIBE
VESTHIMMERLANDS AVIS
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 47793

Stort kræmmerog loppemarked

HIMMERLAND: Det er en glad arrangør Jakob Hansen fra firmaet JH Arrangementer der fortæller, at der i weekenden 16.-17. marts igen holdes kræmmer- og loppemarked i Gigantium i Aalborg. Det siges at være Nordjyllands største.

- Interessen fra kræmmernes side har været meget stor for at deltage i år, fortæller Jakob Hansen, som derfor kan garantere et helt udsolgt “Gigantium” fyldt med antikviteter, unikke loppefund og masser af kræmmervarer.

Jakob Hansen forventer mange besøgende i weekenden. På grund af inflationen søger flere mod genbrugsbutikker og loppe-

markeder, fordi der er mulighed for, at finde billige,

Arrangørerne forventer også i år mange besøgende til Kræmmermarkedet i Gigantium.

spændende, trendy ting til fornuftige priser, slutter Jakob Hansen.

Underskrifter om jordhotellet

Henrik Jensen, Pilevej 3A, Aalestrup, har på vegne af en arbejdsgruppe sendt et indlæg om underskriftindsamling mod Jordhotellets modtagelse af forurenet jord fra Nordic Waste i Ølst:

LÆSERBREVE

Alle borgere i Aalestrup opfordres til at møde op

Amerikansk

2017.

MI6’s topagent, den hårdtslående Lorraine Broughton, sendes på mission til Berlin. Året er 1989, kort før Murens fald. Nogen har lavet en mikrofil, der kan afsløre samtlige vestlige agenter i Berlin. Mikrofilen må findes, men det er svært at vide, hvem man kan stole på i den paranoide krudttønde af en storby.

Amr. drama fra 2000

Den fortravlede Chuck Noland holder juleaften med sin kæreste, Kelly, da han pludselig bliver kaldt på arbejde. Chuck forsikrer hende om, at han snart kommer hjem igen, men det gør han ikke, for det fly, han er med, styrter i havet. Chuck er den eneste overlevende og strander på en øde ø.

En folkefjende

Poul Erik Jensen, Aaparken 31, Aalestrup har skrevet et indlæg om den manglende prøveudtagning af forurenet jord i Aalestrup:

Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune har i et indlæg i Vesthimmerlands Avis 6. marts afvist kritik fra en Aalestrup-borger over, at kommunen ikke har sikret prøveudtagning af de partier af forurenet jord, der aktuelt fragtes til Aalestrup by fra Ølst ved Randers.

gæster fik tyfus og andre lidelser. Den lokale læge indhentede i hemmelighed vandprøver, som han lod analysere på universitet i Oslo. Det viste sig, at vandet var bakteriebefængt og byen var truet på sit eksistensgrundlag. I stedt for at tage resultaterne til efterretning, blev alle resultaterne bestridt, og lægen blev nærmest fordrevet fra byen. Det kom til tumultariske gener under et borgermøde, og personen - ikke sagenkom i fokus.

kulstofforbindelser og tungmetaller. Der er hidtil ikke noget, der tyder på, at Randers Kommune har ageret korrekt med hensyn til jordprøver. Det er et kommunalt ansvar for Vesthimmerlands Kommune at drage omsorg for, at det, der skal oplagres i Aalestrup, løbende sikres gennem udtagelse af relevante prøver.

i dag, onsdag kl. 16 på Torvet, og give deres opbakning til, at Vesthimmerlands Kommune får taget disse uvildige prøver fra Jordhotellet.

Lad os vise, at vi mener det alvorligt og står sammen!

Vi forventer nu handling og ikke en gang sludder for en sladder, så borgmesteren tror, at han har fået dysset sagen ned.

Det er beskæmmende læsning, og det var også beskæmmende at deltage i det borgermøde, som flere borgere fra Aalestrup havde foranlediget indkaldt, således, at Kommunen kunne redegøre for, hvad der var i gang med hensyn til tilførslen af forurenet jord til byen.

Det var ikke kommunen, der ønskede at oplyse borgerne, der tværtimod havde indtryk af, at det skulle der ikke oplyses noget om,

Ibsens værk, “En Folkefjende”, henlagde handlingen til en lille kystby i det sydlige Norge, der havde baseret sin næringsliv og sine håb til fremtiden på et kurbad, der skulle aktivere indkomster til byen. Nogle

20.45 Mysteriet på Bornholm (5:8)

7 år

Silje og Charly må tage svævebanen ud over Opalsøen for at undslippe Djarnis og ender i det kolde vand. Tania og Niels finder nye spor i Djarnis bil, og han truer dem. De fortæller Bodil det hele, og det går op for dem, at de har

Stormester - en chance til Taberne er tilbage! - sæsonpremiere Hvor lang tid kan det tage fem tidligere tabere at putte en perle i et glas, og hvem kan lave den bedste kærlighedserklæring til stormester Lasse Rimmer? De fem tidligere tabere vil gøre deres bedste for at genvinde deres ære, men kun én kan gå derfra med hævet pande.

I vores sag har borgere i byen reageret “omvendt”, og man kan derfor diskutere, hvem det er, der kan sammenlignes med Ibsens “folkefjende”.

Borgerne i byen kan følge med i, hvorledes udviklingen sker i Randers. Den ene dag opdager man, at rottegift trænger ud i Alling Å, den næste, at overfladevandet er fyldt med PFAS, den næste dag hører man om

Prøvernes resultat skal offentliggøres til befolkningen, så denne ved, hvad prøverne viser. Det er ikke nok med kemiske formler. Det, der er fagligt belæg for med hensyn til prøveudtagning, ved vi rent faktisk ikke, da der ikke er udtaget relevante. fra den største prøver, og da der dagligt fremkommer oplysninger om nye, skadelige stoffer jordforureningsskandale, vi har haft i nyere tid.

Tilbage er spørgsmålet om den rigtige “folkefjende” er den eller de borgere, der ønsker udtaget prøver, eller de politikere, der stadigt holder fast i, at dette ikke er nødvendigt.

Sherwood (2:6)

Britisk krimiserie fra 2022. Jagten på morderen fortsætter. Forholdet mellem beboerne i det lille samfund bliver ikke mindre anspændt, da morderen angriber lokaltoget med bue og pil. Samtidig ankommer Kevin Salisbury fra London politi for at bidrage til efterforskningen. Han arbejdede også på egnen under den store minestrejke.

Journal 64

Dansk krimi fra 2018

Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i ældre lejlighed i København. Bag en falsk mur i lejligheden finder de en mumificeret familie siddende omkring spisebordet. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at undersøge sagen.

13. Marts 2024 Side 11
LÆSERBREVE
Fredag 15. marts kl. 21.30 Lørdag 16. marts kl. 20.45 Søndag 17. marts kl. 22.05 Fredag 15. marts kl. 23.40 Lørdag 16. marts kl. 20.00 Søndag 17. marts kl. 21.00 mistænkt den forkerte. Atomic Blonde actionthriller fra Cast Away
LØSNING TIL SODUKO Solution 1 8 1 5 9 2 7 3 6 4 7 6 4 3 8 5 1 2 9 3 9 2 6 4 1 7 8 5 4 5 7 1 6 8 9 3 2 9 3 6 4 7 2 5 1 8 2 8 1 5 9 3 4 7 6 6 7 9 8 3 4 2 5 1 5 2 8 7 1 9 6 4 3 1 4 3 2 5 6 8 9 7 Solution 2 5 2 6 3 7 9 4 1 8 3 1 9 6 8 4 5 2 7 8 7 4 5 1 2 3 9 6 2 4 1 9 3 8 7 6 5 9 3 8 7 5 6 2 4 1 6 5 7 2 4 1 9 8 3 1 8 5 4 9 3 6 7 2 4 6 3 8 2 7 1 5 9 7 9 2 1 6 5 8 3 4 Solution 3 5 3 4 1 6 9 2 7 8 9 8 1 7 4 2 6 5 3 2 6 7 3 5 8 9 1 4 7 5 6 8 9 3 1 4 2 8 1 3 4 2 7 5 9 6 4 9 2 5 1 6 8 3 7 6 4 9 2 3 5 7 8 1 3 2 8 9 7 1 4 6 5 1 7 5 6 8 4 3 2 9 Solution 4 7 1 4 2 5 6 8 3 9 9 8 2 7 1 3 6 5 4 5 6 3 8 4 9 7 1 2 4 2 8 1 3 7 5 9 6 1 5 9 4 6 2 3 8 7 3 7 6 5 9 8 2 4 1 2 4 1 3 7 5 9 6 8 8 9 5 6 2 1 4 7 3 6 3 7 9 8 4 1 2 5 Created by S Udoku -10Solution 1 8 9 1 6 7 4 5 3 2 6 2 7 8 5 3 9 1 4 4 5 3 2 1 9 6 8 7 1 8 5 9 2 7 3 4 6 7 6 4 3 8 1 2 9 5 2 3 9 4 6 5 8 7 1 5 1 8 7 9 2 4 6 3 9 4 2 1 3 6 7 5 8 3 7 6 5 4 8 1 2 9 Solution 2 2 5 1 4 9 8 7 6 3 9 7 8 6 1 3 2 4 5 4 6 3 5 2 7 9 1 8 6 2 9 1 7 5 8 3 4 3 8 7 2 4 6 5 9 1 5 1 4 3 8 9 6 7 2 8 4 2 9 6 1 3 5 7 1 9 5 7 3 2 4 8 6 7 3 6 8 5 4 1 2 9 Solution 3 8 6 9 7 4 5 1 2 3 5 7 4 1 3 2 8 6 9 1 2 3 9 8 6 5 7 4 2 4 1 6 5 7 9 3 8 9 8 5 2 1 3 7 4 6 6 3 7 4 9 8 2 1 5 4 1 2 5 6 9 3 8 7 7 5 8 3 2 4 6 9 1 3 9 6 8 7 1 4 5 2 Solution 4 1 9 2 8 6 7 4 3 5 7 5 4 2 9 3 6 8 1 6 8 3 1 4 5 9 2 7 4 7 6 3 8 2 5 1 9 8 3 5 4 1 9 2 7 6 2 1 9 5 7 6 3 4 8 3 2 7 9 5 8 1 6 4 5 4 8 6 2 1 7 9 3 9 6 1 7 3 4 8 5 2 Created by S Udoku -10Solution 1 8 1 5 9 2 7 3 6 4 7 6 4 3 8 5 1 2 9 3 9 2 6 4 1 7 8 5 4 5 7 1 6 8 9 3 2 9 3 6 4 7 2 5 1 8 2 8 1 5 9 3 4 7 6 6 7 9 8 3 4 2 5 1 5 2 8 7 1 9 6 4 3 1 4 3 2 5 6 8 9 7 Solution 3 5 3 4 1 6 9 2 7 8 9 8 1 7 4 2 6 5 3 2 6 7 3 5 8 9 1 4 7 5 6 8 9 3 1 4 2 8 1 3 4 2 7 5 9 6 4 9 2 5 1 6 8 3 7 6 4 9 2 3 5 7 8 1 3 2 8 9 7 1 4 6 5 1 7 5 6 8 4 3 2 9 -10Solution 1 8 9 1 6 7 4 5 3 2 6 2 7 8 5 3 9 1 4 4 5 3 2 1 9 6 8 7 1 8 5 9 2 7 3 4 6 7 6 4 3 8 1 2 9 5 2 3 9 4 6 5 8 7 1 5 1 8 7 9 2 4 6 3 9 4 2 1 3 6 7 5 8 3 7 6 5 4 8 1 2 9 Solution 3 8 6 9 7 4 5 1 2 3 5 7 4 1 3 2 8 6 9 1 2 3 9 8 6 5 7 4 2 4 1 6 5 7 9 3 8 9 8 5 2 1 3 7 4 6 6 3 7 4 9 8 2 1 5 4 1 2 5 6 9 3 8 7 7 5 8 3 2 4 6 9 1 3 9 6 8 7 1 4 5 2 -10-

Ulbjerg-forening afholder gymnastikopvisning

To gæstehold deltager, og der afsluttes med Ulbjergs længste kagebord

Af Hanne Monrad

ULBJERG: Søndag, 17. marts byder Ulbjerg Gymnastikforening på en forrygende eftermiddag med gymnastikopvisning i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter. Det glæder formanden Christina Ambrosius, at sæsonen er forløbet rigtig godt med bl. a. to nye hold for voksne – og mange glade børn og voksne, der gerne vil gymnastikken i Ulbjerg. Ved opvisningen viser de, hvad de har øvet på i sæsonen.

- Vi har i denne sæson mærket en betydelig fremgang på vores børnehold, og det er dejligt at flere børn og unge har lyst til bevægelse og gymnastik, siger Christina Ambrosius og tilføjer: Vi har i denne sæson udbudt 15 forskellige hold, og der har været god tilslutning til nærmest alle hold, så det er

super dejligt.

I den forløbne weekend har foreningens juniorhold deltaget i DGI Midtjyllands Junior/Voksen stævne i Bjerringbro, hvor de dygtige gymnaster indtog gulvet så flot, og om søndagen var Springfiduserne til Børnestævnet, ligeledes i Bjerringbro, for at give tilskuerne en flot opvisning. De to holde repræsenterede Ulbjerg Gymnastikforening rigtig flot. Når Ulbjerg Gymnastikforening på søndag slår dørene op til gymnastikopvisning i de vante rammer i Ulbjerg, bliver det med seks af foreningens egne hold på gulvet og mange glade børn og unge, der glæder sig til at vise resultatet af vinterens anstrengelser.

Gymnasterne er fordelt på Tumlerumlerne, Hoppelopperne, Krudtuglerne,

Springfiduserne, Juniorholdet – både rytme og spring og så Rytmegymnastik – for voksne.

- Der bliver helt sikkert noget at se frem til, når vores gymnaster indtager gulvet

Erik Sommer samlede fuldt hus i Gedsted

Tidligere Gedsted-dreng besøgte igen “Vennepunktet”

GEDSTED: Komponisten og musikeren Erik Sommer er en populær mand i Gedsted. Torsdag aften samlede han 150 publikummer i hallen på Gedsted Skole.

- Vi havde denne gang mange på venteliste. Desværre var der ikke plads til flere i salen, siger arrangør Erik Kragelund.

Aftenen blev indledt med fællesspisning. Et madhold sørgede for en lækker menu.

Erik Kragelund bød derefter velkommen til aftenens underholder, Erik Sommer.

- Det er blevet en tradition, at Erik Sommer kommer til Gedsted hver femte år, og det passer med at vi fejrer jubilæum. I denne sæson fejrer vi “Vennepunktet”s 35 års jubilæum og det falder godt i tråd med, at der er Kulturuge i Vesthim-

merland, sagde Erik Kragelund.

Erik Sommer føler sig hjemme i Gedsted – selvfølgelig i kraft af, at han er født og voksede op i byen, og har mange minder fra en god barndom, med faderen som arbejdede på Getama. Det fortæller han gerne om, det rummer meget - sammen med den nyeste Højskolesangbog fra 2020, som også fyldte meget i Erik Sommers fortælling.

Men den kan han også være stolt af, for komponisten, der nu bor i Lemvig, har 11 melodier med i bogen - det er fire flere end i den forrige sangbog.

I to timer fortalte Erik Sommer om sange, livet og meget andet.

”Sange til tiden”

Der er sange til hele livet, til hver tid, - og til hver årstid, sagde Erik Sommer som

f.eks. glæder sig til ”Den lille Anemone” – så ved han at det er forår.

- Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro. I sangene samles vi om det alt sammen, sagde han.

Erik Sommer fortalte om de sange som blev sunget, alle kendte og elskede sange, som hver har en historie. Jeg elskede morgensang i skolen, det var der jeg lærte sangene og salmerne. Vi skal huske at lære fra os. Der er mange ting man ikke ved, før man får det at vide, sagde han.

Den populære højskolemand og komponist har oplevet rigtig meget i sit liv, og har haft mange gode oplevelser. Én af de større var, da hans salme ”Du som har tændt millioner af stjerner” med tekst af biskop Johannes Johansen, og skrevet til FDFs landslejr i 1981, blev sunget ved Prins Henriks bisættelse. Salmen havde Prins Henrik selv udvalgt inden sin død.

Den populære salme blev aftenens sidste fællessang, inden Erik Sommer sluttede for at vende hjem til Lemvig.

siger formanden og oplyser, at der ligesom sidste år også er inviteret to gæstehold. De to gæstehold er VGF Rytmedamer og så DGI Midtjylland VGF Juniorhold, hvor seks af forenin-

gens egne gymnaster er med. Begge hold vil give en forrygende opvisning, som et flot punktum på en forhåbentlig dejlig gymnastikdag. Ulbjerg Gymnastikforening håber at mange vil

lægge vejen forbi Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter søndag, 17. marts og være med til at afslutte sæsonen på allerbedste vis. Som sædvanlig afsluttes dagen med Ulbjergs længste kagebord.

Opvisning i Simested

SIMESTED: På lørdag, 16. marts holder Idrætsforeningen Kvik sin årlige gymnastikopvisning i Østhallen i Simested.

- Det er altid en festdag, for det er her, vi mødes og viser hinanden, hvad vi har arbejdet med hele vinteren, fortæller instruktør Karin Holt Jensen.

I det daglige er gymnasterne fordelt på to matrikler, med gymnastik i Hvam gl. skole og i Hvilsom Friskole. Begge steder er der forældre/børnehold og hold

for børnehavebørn. Desuden et hold for de yngste skolebørn fra 0 til 2/3.kl. i Hvilsom.

Til opvisningen på lørdag er der også besøg af to hold fra Aalestrup. Det er et puslingehold, 4 til 5 år og et hold Tumbler Kidz med børn fra 0. til 2. kl.

Gymnastikforeningen i Aalestrup holder ikke selv opvisning i år, så de to hold får lov til at vise deres formåen i Simested.

Det betyder, at der i den grad er lagt op til stor børnefest i Østhallen, hvor der indledes med fælles ind-

march.

- Vi skal have syv hold på gulvet med i alt ca. 120 børn i alderen fra to til ni år. Dertil skal lægges alle de gæster vi venter på tilskuerrækkerne. Bl. a. mange søskende, siger Karin Holt Jensen.

Derfor inviteres alle børn til at være med på redskaberne efter selve opvisningen. Redskaberne sættes frem til fri afbenyttelse og så bliver der mulughed for fri leg i en halv time.

Mens børnene leger kan de, som ikke ønsker at hoppe med købe kaffe og kage, lover arrangørerne.

Nyt skilt er på vej i Aalestrup

AALESTRUP: I et par uger stod et stort vejskilt ved Testrupvej lige udenfor Aalestrup skråt op efter en påkørsel, da der senest var glat føre. Så kom stormen, og skilteter lagde sig på jorden. Torsdag blev skiltet så endelig fjernet, og et nyt er bestilt. Der går lidt tid, inden det kommer op, for der skal støbes ny sokkel, men om en uge eller to kan bilisterne igen finde vej til Aalestrup, Hvalpsund og Hobro.

Side 12 13. Marts 2024 Snart kommer der nyt vejskilt på Testrupvej.
To gange Erik - Sommer og Kragelund nyder kaffen i pausen i Gedsted.
120 børn skal på gulvet til opvisningen i Simested i år (Arkivfoto) På søndag er der igen gymnastikopvisning i Ulbjerg. (Arkivfoto)
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.