Vesthimmerlands Avis nr. 10 - 2024

Page 1

To

rigtig store øl til alle i Aalestrup

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Stemningen var igen i top til Bierfest i Aalestrup lørdag aften, hvor de 600 gæster fik drukket 1200 liter øl og altså allesammen fik et par at de helt store “fad-biers” hver.

Det er fjerde gang Idrætsforeningen Kvik/Aalestrup holder bierfest i samarbejde med Aalestrup Idrætscenter, og Lars Bisgaard fra festudvalget var meget tilfreds.

- Det var en supergod fest. Der er altid god stemning og folk er tilpasse. Publikum er lige fra ung til gammel, og alle har en fest. Det kører bare, og der var ikke noget, vi kan pege fingre af, siger Lars Bisgaard.

Centerleder Sune Sørensen vil gerne pege fingre, og han peger på et godt samarbejde og især på de 10 frivillige fra Kvik/Aalestrups U14 hold, der var med til at rydde op.

- Det er jo fjerde gang, og vi er blevet klogere på, hvad vi lige skal gøre, der virker, så det bliver så nemt som muligt. Drengene fra ungdomsholdet gjorde det supergodt, så vi hurtigt fik fejet udenfor og ryddet op i hallen, så den kunne være klar igen, siger Sune Sørensen.

Overskuddet fra Bierfesten i Aalestrup går til klubkassen i Kvik/Aalestrup.

Hvor stort det bliver, er der ikke overblik over endnu.

- Det giver et godt overskud, som bliver brugt til det videre arbejde i klubben. Det kan være alt fra bolde og net til vedligehold af baner og

en fodboldlejr for holdene, siger Lars Bisgaard, der lover bierfest igen i 2025.

Datoen bliver 1. marts, og alle syv i festudvalget er

klar til igen at arrangere fest.

- Næste år håber vi på helt udsolgt. Der er jo plads til 700, så vi håber de 600 i år fortæller andre, hvor god en

”100 år i musikkens tjeneste”

med

To

for

Billetpris 150 kr.

Mulighed for køb af drikkevarer.

Billetter sælges hos: Biksen, Aalestrup - Vinoble AarsHessellund El, Gedsted eller scan koden.

fest vi havde, så vi får solgt de sidste 100 billetter i 2025, siger Lars Bisgaard.

Nr. 10 · 118. årg. Onsdag 6. Marts 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk Venstre-minister på banen i Møldrup 700 unge går i optog i Aalestrup Nye kunstnere i Galleri Aalestrup LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 8 - Læs mere side 3 - Læs mere side 4
De 600 til Bierfest i Aalestrup havde lørdag aften præcist det - en fest. Foto: Lars Bisgaard.
Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook Forår - og fut på farverene Med Etnia Barcelona brillestel til kr. 2298,og enkelt styrke glas fra kr. 1100,eller flerstyrke glas fra kr. 4500,- så er du godt på vej til foråret...
Jørgen
Mylius og Peter Christensen
den 8. marts kl. 19.00 på Aalestrup Skole
de
Fredag
timers spændende foredrag med musik og billeder
karrierer
efterfulgt
1
musik,
fra deres
-
af
times god
med mulighed
en lille svingom.
2024 MUSIKALSK FOREDRAG Arrangementet er støttet af SparNord - Sparekassen Danmark og Hornfonden
KULTURUGE

30 år med motionscenter i idrætshallen i Aalestrup

Instruktør og bestyrelsesmedlem Rosa Nørskov har været med i centeret i alle årene

AALESTRUP: I begyndelsen af 1994 startede en gruppe aktive mennesker en motionsforening i Aalestrup Idrætscenter, eller Aalestrup Hallen, som den hed dengang.

I de 30 år der er gået siden starten har mange dyrket motion i centeret - først i kælderen i hallen indtil alle maskiner blev flyttet ovenpå til nye og større lokaler.

Idrætscentret blev udvidet i 2012 og dermed blev der nogle store flotte lokaler til et topmoderne motionscenter.

Den aktive bestyrelse gjorde et stort arbejde for at få indrettet lokalerne med de mest nye og avancerede maskiner som tilgodeser alle behov, og hvor der er mulighed for at dyrke motion på mange måder.

Der er 39 maskiner fordelt i tre rum. Hele familien kan være med, da der også er tænkt på børnene med

motionsaktiviteter.

Igennem årene er der også blevet lavet holdtræning, bl. a. spinning og fitnessboksning.

Et af de seneste tiltag er livstilsholdet ”Pust”, som er holdtræning for udsatte personer, der trænger til lettere motion - og der er rift om pladserne på holdet, hvor der også er et stort socialt sammenhold.

Alle instruktører er veluddannede indenfor DGI.

Med i alle 30 år

Kort tid efter motionscentret var blevet etableret i hallen, kom Rosa Nørskov i Aalestrup med. I første omgang som instruktør, hvor hun blev oplært i maskinerne af sønnen Jan Nørskov. Senere kom hun i bestyrelsen, hvor hun i øvrigt stadig befinder sig og gør et stort arbejde.

I begyndelsen var Rosa Nørskov instruktør for et hold damer, som motionerede hver onsdag aften, og

2. Rosa Nørskov kan fejre 30 års jubilæum som instruktør i Aalestrup Motionscenter.

da nogle af damerne udtrykte et ønske om en anden form for gymnastik tog Rosa Nørskov også det op, selv om hun i begyndelsen ikke mente, at det var noget hun kunne klare. Men tanken tiltalte hende og hun lånte bøger og bånd med Charlotte Bircow, og så gik hun ellers i gang derhjemme med at øve, og snart efter var hun klar til at instruere, også i denne form

for gymnastik.

Men der var også mænd, der var blevet interesseret, så Rosa Nørskov gik i gang med at arrangere et mandagshold med begge køn i den nye hal i Idrætscenteret. Det er nødvendigt med god plads, for der er stor interesse for dette hold, og når deltagerne møder op er der op til 50 til 60 motionister, som efterfølgende kan gøre brug af maskinerne i motionscentret, hvis der er energi tilbage.

- Det har været 30 gode år i Aalestrup Motionscenter. Jeg har nydt det rigtig me-

get og gør det stadigvæk – det er altid en stor fornøjelse at møde op til godt humør, smil og glade brugere, siger Rosa Nørskov. Rosa Nørskov har igennem årene deltaget i mange kurser for hele tiden at holde sig opdateret, bl. a. med hensyntagen til forskellige fysiske problemer. Også et kursus i vandgymnastik er det blevet til. Rosa Nørskov har hver uge et hold til vandgymnastik i Farsø Svømmehal. Det har hun ledet siden 2002, hvor hun deltog i et kursus på Nørgaards Højskole i Bjer-

Sangprojekt for de små i Vesthimmerland

”Sangkraft Vesthimmerland” har fået doneret 80.000 kr. af Rotary

Af Hanne Monrad

VESTHIMMERLAND:

At man skal synge med

børn kan ingen være uenige i. Alligevel oplever mange, at det er svært og måske endda lidt pinligt at synge,

Eveldrupvej

Har du ikke modtaget avisen torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup. Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher. nu/reklamation

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fre. kl. 8.00-14.00 eller man. kl. 9.00-12.00

når andre hører det. Sangkraft Vesthimmerland har netop fået en donation fra Rotary på 80.000 kr. til at uddanne pædagogerne hos de yngste børn i de kommunale vuggestuer i at bruge sangen som en naturlig del af dagen i vuggestuen.

Forløbet faciliteres af “Sangens Hus” og i denne uge mødtes pædagoger og ledere fra syv institutioner til den første workshop med sangkonsulent Julie Kold Vilstrup for at blive introduceret til uddannelsesforløbet.

- Sangglad mini-uddannel-

P LITI rapporten for Aalestrup

Ild i lastbil i Østrup

ØSTRUP: Ved midnat natten til onsdag i sidste uge udbrød der brand i en lastbil parkeret på Valkyrievej i Østrup.

Førerhuset brændte ud, og politiet har en formodning om, at branden opstod i et oliefyr. Ingen personer kom til skade ved branden.

Indbrud i Østerbølle

ØSTERBØLLE: I perioden mellem torsdag og søndag var der indbrud i

en ville på Evaslundvej i Østerbølle. En terrassedør var brudt op, og huset var gennemrodet.

Der blev stjålet et enkelt pas.

Indbrud ved Vognsild

VOGNSILD: I perioden fra lørdag formiddag til klokken samme dag blev der begået indbrud på en landejendom på Lerkenfeldvej ved Vognsild. Et vindue var blevet brudt op og ejendommen gennemrodet. Der blev stjålet et ikke nærmere oplyst kontantbeløb.

sen tager udgangspunkt i en styrket læreplan, som institutionerne i forvejen arbejder med – og således bliver uddannelsen også et værdifuldt værktøj i det pædagogiske arbejde, som allerede foregår i vuggestuerne, siger projektleder for Sangkraft Vesthimmerland, Mette Dam og fortsætter:

- Vi ved, at sang er den direkte vej til at vise omsorg,

ringbro.

Still going strong Selvom man er 77 år, for længst er blevet oldemor og ikke mindst har været plaget af alvorlig sygdom i den senere tid, er det ingen hindring for at være aktiv, mener Rosa Nørskov, som også har mange andre jern i ilden. Bl. a. er hun en meget aktiv formand for “Aaglimts Venner” og hun er med i Knaberkomiteen. Rosa Nørskov blev belønnet for sin store indsats ved at blive kåret som Knaberdronning i 2015.

samhørighed og nærvær mellem barnet og den voksne, så at alle voksne synger med alle børn i vuggestuen er rigtig vigtigt.

I løbet af Sangglad miniuddannelsen får alle vuggestuer besøg af sangkonsulent Julie Kold Vilstrup, der observerer og giver vejledning til pædagogerne. Efter sommerferien kommer de sidste institutioner med i Sangglad miniuddannelsen, således at alle vuggestuer i løbet af 2024 bliver certificeret som sangglad mini-institution.

Side 2 6. Marts 2024
Aalestrup Motionscenter råder over de mest moderne maskiner.
Formanden for "Sangkraft Vesthimmerland" Mette Dam, mener det er vigtigt at synge med de helt små i institutionerne.
Simested Cementstøberi
- FUNDA BLOKKE
salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Følg os på Facebook
tom?
30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser LECA
Direkte
Er din postkasse

700 børn og unge i optog gennem Aalestrup

Fællesskab i Aalestrup om arrangementer - torsdag er temaet lys/skygge og magiske hænder

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: I denne uge afvikles den kommunale kulturuge i Vesthimmerland for syvende gang. Kulturugen spænder bredt og er tænkt som en hyldest til kulturen i al sin mangfoldighed.

I Aalestrup er ikke mindre end 17 institutioner og foreninger gået sammen i set uformelle netværk ”Kulturfællesskaber på tværs”.

Netværket opstod i forbindelse med planlægning af kulturugen i 2022. Det stod hurtigt klart, at værdien af at mødes slet ikke kunne rummes i en enkelt uge om året.

Vesthimmerlands Avis har tidligere fortalt om ar-

rangementer som ”Motionsdag 0 – 100 år”, ”Min læseven er 100 år” og ”Små synger sammen”. Disse arrangementer er opstået i ”Kulturfællesskaber på tværs”.

- Det at sætte sig sammen om et bord, giver kendskab til hinanden og der opstår en helt fantastisk synergi, siger viceskoleleder Brian Svendsen, Aalestrup, som også nævner, at gode idéer kommer frem, gribes og udvikles. Nogle bliver realiseret, andre får lov til at hvile lidt. Også i år har netværket været i arbejdstøjet i forbindelse med kulturugen.

I løbet af ugen bliver der mange besøg på tværs af institutionerne.

Børnehuset Aalestrup og Aagades Børnehave besøger Plejecenter Aaglimt og laver lyslygter.

4. klasse laver et læsebesøg i børnehaven.

Netværkscaféen arrangerer gåtur i samarbejde med biblioteket og rigtig mange besøger det nyeste medlem i kulturfællesskabet Aalestrup Naturefterskole.

Magiske hænder

I morgen, torsdag, afvikles et stort fælles arrangement. Her deltager 700 børn og unge sammen med deres pædagoger og lærere. Temaet er lys/skygge og magiske hænder.

Arrangementet begynder i Aalestrup Idrætscen-

Motion for hjernen i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: I Vesthimmerlands Kommune var der tre skoler der havde meldt sig til den årlige skakdag.

En af dem var Aalestrup Skole som i torsdags afviklede dagen. Skakdagen er en ”tænksom pendant” til den mere kendte Skolernes

Motionsdag.

Aalestrup Skole har i løbet af året haft et eftermiddagstilbud for alle skolens elever. Her mødes eleverne på tværs af klasser og årgange for at øve sig på at spille skak.

Skolens SFO-leder, Mona Elmgren Petersen, er skolens skakmester og står for undervisningen.

- Selvom det er hyggeligt at gå til skak, så har brætspillet også en lang række positive sideeffekter. Det jeg ser er, at eleverne danner nye sociale relationer og får ro til at for-

dybe sig i spillet, siger Mona Elmgren Petersen. Alle elever deltog i sko-

lens skakdag og der blev udkæmpet flere “drabelige” slag på slagmarken.

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B 9620 Aalestrup

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen Jernbanegade 5 9610 Nørager

ter, hvor alle børn og unge bidrager med en lysudstilling. Fra scenen bliver der læst historie, vist skyggespil, og så kommer der en vaskeægte ild-jonglør forbi.

Når programmet i hallen er afviklet, går de ældste børn i samlet optog gennem byen og ud til Plejecenter Aaglimt.

Her venter en velfortjent bolle og lidt kakao. Sammen med beboerne på Aaglimt bliver der sunget fællessange og tændt lys for fællesskabet.

- Vi håber at rigtig mange

har mulighed for at kigge forbi – jeg oplever at der er et helt fantastisk fællesskab i Aalestrup By. Der er mange ildsjæle, både på de forskellige institutioner, men også frivillige kræfter, der hver dag gør en forskel og det vil vi gerne have rigtig mange til at opleve, slutter koordinator Brian Svendsen.

Viceskoleleder Brian Svendsen har mange jern i ilden - og i denne uge er der rigtig mange arrangementer at holde styr på i Aalestrup.

6. Marts 2024 Side 3
Kristian Katarina Dansk tandlæge
Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord 20 ds. GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 LU kiks ell. Dan Cake Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks 450 gr. Spareribs 38.Appelsiner 1,5 kg i net Ama margarine 500 ml. fl ydende ell. 500 gr. fast Farmers White ost Produceret af mælk fra køer 800 gr. Tilbuddene gælder fra torsdag d. 7. til søndag d. 10. marts Gode tilbud fra Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj 1000 Pr. stk. PRIS 1500 Pr. net PRIS 1500 FRIT VALG PRIS 4995 Pr. stk. PRIS
Let Svær Sudoku 13 - Easy 5 1 6 1 8 2 4 3 2 5 9 8 6 7 3 1 5 2 1 6 4 9 3 9 Created by S Udoku -8Sudoku 13 - Hard 2 9 7 8 1 2 9 6 3 6 1 6 4 7 5 4 6 5 8 9 7 5 1 Created by -8-
SUDOKU UGE 10-2024 Aalestrup Skole afviklede i torsdags den årlige skakdag for eleverne.

Ny lokal kunstner udstiller i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Vejret gav et strejf af forår, da Galleri Aalestrup åbnede sin forårsudstilling lørdag formiddag.

Indenfor var der varmt og dejligt og mange, såvel udstillere som gæster, var mødt frem til denne hyggelige formiddag med fernisering og møde med nye kunstnere,

som havde fundet vej til det hyggelige galleri på Torvet i Aalestrup.

Formanden Ole Bundgaard kunne denne gang byde velkommen til tre nye udstillere, som udover den lokale kunstner, Lina Poulsen, Aalestrup, var Alice Karup Kops, Lystrup og Bente M. Korsgaard, Aars. Alle tre udstiller malerier.

FEJRER

Kunstneren og gæsterne blev, som traditionen byder, når der er ny udstilling, budt på kaffe– og kagebord og en god snak om kunst i mange variationer.

Travl weekend

Udover ferniseringen i Aalestrup havde galleriets tilknyttede kunstnere en meget travl weekend. Denne

lørdag måtte udstillere og gæster undvære den allestedsnærværende multikunstner Poul Spanggaard. Han havde en stand på Outletmessen i Aars, som har har deltaget på i mange år. Og umiddelbart efter ferniseringen i Galleri Aalestrup, drog mange af de faste kunstnere til Dr. Ingridhallerne i Farsø, hvor der søn-

dag var et stort arrangement i forbindelse med Kulturugen. Galleriet i Aalestrup og Gedsted Kunstforening var inviteret til at lave en udstilling denne søndag. Eventen i Farsø havde som tema “Kultur & Kongelige” - så det var en søndag for royallister, som udover mange temaudstillinger, bl. a. fra Jagthytten i Trend,

Foraret o VI

Nu bliver dagene længere og lyset vinder frem og hermed lysten til at komme i gang med at friske op i garderoben - i huset og forny såvel ude som inde.

I UGE 12 - ONSDAG DEN 20. MARTS SÆTTER VI FOKUS PÅ FORÅRET 2024

Benyt chancen til at profilere din forretning eller virksomhed - det er en annonce værd!

Har du en historie eller pressemeddelelse, du gerne vil have bragt sammen med din annonce så kontakt os. Du er velkommen til at reservere din annonce allerede nu på tlf. 98 64 12 55/ 41 78 68 81 eller på mail: hg@vesthimmerlandsavis.dk

Har du brug for inspiration eller hjælp til at sammensætte din annonce, er du meget velkommen til at kontakte mig, så vil vi komme med et oplæg eller en baggrund, som du evt. kan bruge. Vi vil gerne have materiale til din annonce senest mandag den 11. marts 2024.

Med venlig hilsen

også omfattede en kagekonkurrence for børn, hvor Rosa Kildahl skulle udvælge de bedste kager. Vesthimmerlands Biblioteker havde sørget for børneteater, og indrettet en stor hal med aktiviteter for aktive og kreative børn.

7 nætter 4.249,-

En skøn sommer i Toscana

Hotel Villa Delle Rose HHHH i Pescia, Norditalien Toscana er stedet, hvor kunsten og skønheden blev født – et solbelyst landskab, som altid overrasker, med bløde bakker, der omgiver de små byer, og hvor livet foregår dejligt afslappet. Vandet risler fra floden, luften er klar og fuld af fuglesang, udsigterne er bedårende, og jeres feriedestination Pescia, også kendt som ”Blomsterbyen”, er et perfekt udgangspunkt for oplevelser i det toskanske landskab: I bor mellem Pisa (44 km), Firenze (64 km) og Middelhavets strande ved Versiliakysten – også kaldet Toscanas Riviera – besøg f.eks. badeparadiset Viareggio (47 km), og tilbring en lang, doven dag på stranden med sand mellem tæerne, sol i ansigtet og et forfriskende dyp i havet. Og efter dagens ferieeventyr venter jeres helt egen oase: Hotel Villa Delle Rose.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.249,-

Pris uden rejsekode 3.549,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 3-retters middag

• 1 flaske vin på værelset

Side 4 6. Marts 2024
Salgskonsulent Hanne Monrad
NYHED
Valgfri ankomst 1.4.-27.10.2024.
Book
barn 0-2 år gratis. 2 børn 3-14 år ½ pris. Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: VA Oplys rejsekoden ”VA” – så får du automatisk rabatprisen. KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED
tidligt-rabat Prisen stiger med op til 450,-/pers. pr. 1.4.2024 Børnerabat (ved 2 voksne) 1
Lina Poulsen, Aalestrup, udstiller sine malerier i Galleri Aalestrup. Bibliotekar Elin Danielsen fra Aalestrup Bibliotek nød søndagen som dronning.

Mere fortælling om Thit Jensen i Aalestrup-cafe

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Tirsdagscafeen i Aalestrup Sognehus byder på endnu en fortælling om forfatteren Thit Jensens sociale engagement.

Sidste år besøgte Anna Marie Andersen Tirsdagscafeen med fortælling og billeder af Thit Jensens barndom, opvækst og kamp for at få en uddannelse – og hendes skarpe tunge, men der kunne fortælles meget mere om Thits sociale engagement.

- Derfor har vi igen inviteret Anna Marie Andersen til at fortsætte fortællingen om Thit Jensen, og denne gang mere i dybden om, hvad der drev hende, og hvilken be-

tydning hendes kampe fik, siger formanden for Aalestrup Menighedsråd, AnneMarie Sørensen.

Maria Kirstine Dorothea, bedre kendt under kaldenavnet Thit, blev ligesom sin storebror Johannes V. Jensen en af det 20. århundredes store kulturpersonligheder.

Hun blev kendt for sine historiske romaner, bl.a. Stygge Krumpen og Valdemar Atterdag, og ikke mindst for sin revolutionerende kamp for frivilligt moderskab.

Men hvem var hun egentlig, og hvad drev hende?

Anna Marie Andersen er lokal og har gået på Aalestrup Realskole. Hun er til-

MARTS trækning

Plejecenter Søndervangs Støtteforening

kr. 200,- nr. 234

kr. 150,- nr. 270

kr. 100,- nr. 357 kr. 75,- nr. 165

Ulbjerg Vandværk

Generalforsamling

Tirsdag

den 26. marts 2024

kl. 19.00 i Ulbjerg Forsamlingshus

Dagsorden iflg. vedtægterne

Hilsen Bestyrelsen

Du trykker bare 98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne med udformningen

Himmerlands

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

knyttet Johannes V. og Thit Jensen Museet i Farsø som guide og foredragsholder. Menighedsrådets formand håber, at der igen er mange der møder op for at høre mere om en af vores lokale store kvinders betydning. Højskolesangbogen og kaffekanden er klar på tirsdag, 12. marts, og alle kan deltage – også mænd.

Anna Marie Andersen fortæller mere om Thit Jensen i Tirsdagscafeen i Aalestrup Sognehus.

Musikforeningen Klinten

afholder ordinær generalforsamling

ONSDAG DEN 20. MARTS 2024 KL. 19.30 i Ulbjerg Kultur - og Fritidscenters mødelokale Dagsorden ifølge vedtægter.

Vesthimmerlands Avis

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

MANDAG DEN 25. MARTS 2024

I GALLERI AALESTRUP

Vi indleder med spisning kl. 18.00

Generalforsamlingen starter kl. 19.00

Dagsorden:

1. Valg af dirigent

2. Formanden aflægger fyldestgørende beretning for det forløbne år

3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab, indeholdende driftsregnskab samt budget

4. Fastsættelse af kontingent for det kommende år

5. Valg af medlemmer til bestyrelsen samt to suppleanter. På valg er På valg er: Ole Stisen og Lene Christensen

6. Indkomne forslag og spørgsmål

Tryk A/S

7. Eventuelt

Revideret regnskab for 2023 kan afhentes hos kassereren Gitte Stisen, Byens bager. Evt. forslag eller spørgsmål skal være formanden i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen. Tilmelding af hensyn til maden er nødvendig til superkiosken@godmail.dk eller tlf.: 20 65 67 67 senest den 20. marts.

Aalestrup Handel & Erhverv Bestyrelsen

Dagsorden:

Indkaldelse til generalforsamling i Aalestrup Vand a.m.b.a. og Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a.

Onsdag den 20. marts 2024 kl. 19.30 på Hotel Simested Kro

1. Valg af dirigent. Valget foretages af andelshaverne i Aalestrup Vand a.m.b.a. og Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a. i forening.

2.Beretning for det forløbne regnskabsår for Aalestrup Vand a.m.b.a.

3.Det reviderede årsregnskab for Aalestrup Vand a.m.b.a. fremlægges til godkendelse.

4.Fremlæggelse af budget for Aalestrup Vand a.m.b.a. for indeværende driftsår til orientering.

5.Forslag fra bestyrelsen i Aalestrup Vand a.m.b.a.

6.Indkomne forslag fra andelshaverne i Aalestrup Vand a.m.b.a.

7.Beretning for det forløbne regnskabsår for Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a.

8.Det reviderede regnskab for Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a. fremlægges til godkendelse.

9.Fremlæggelse af budget for Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a. for indeværende driftsår til orientering.

10.Forslag fra bestyrelsen i Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a.

11.Indkomne forslag fra andelshavere i Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a.

12.Valg af bestyrelsesmedlemmer til Aalestrup Vand a.m.b.a. og AalestrupNørager Energi a.m.b.a. i forening.

13.Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen for Aalestrup Vand a.m.b.a. og Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a. i forening.

14.Valg af registreret eller statsautoriseret revisor for Aalestrup Vand a.m.b.a. og Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a. i forening.

15.Eventuelt.

Forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal være bestyrelsen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

En fuldmagtsblanket kan fås ved henvendelse på selskabernes kontor.

Det reviderede årsregnskab for Aalestrup Vand a.m.b.a. og Aalestrup-Nørager Energi a.m.b.a. vil være fremlagt til gennemsyn på selskabernes kontor senest 8 dage før generalforsamlingen, ligesom det vil fremgå af hjemmesiden www.an-energi.dk.

6. Marts 2024 Side 5
98 62 12 55 Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...
ET RIGTIGT GODT TILBUD KOPI-PAPIR En pakke (500 ark) 53,Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 Priserne er inkl. moms En kasse (2500 ark) 250,Himmerlands Tryk A/S

Dødsfald

Tidligere borgmester i Viborg Kommune, folketingsmedlem Søren Pape Poulsen, Viborg, er død 52 år.

Søren Pape Poulsen blev født i København, men voksede op i Vejerslev ved Thorsø. Han blev uddannet som speditør fra Grundfos i Bjerringbro i 1992, og begyndte derefter på en læreruddannelse ved Ribe Statsseminarium.

I 2007 blev Søren Pape Poulsen ansat som afdelingsleder ved Viborg Ungdomsskole og var samtdig lærervikar i Bjerringbro.

Han meldte sig ind i Konservativ Ungdom i 1987 og stillede op til kommunalbestyrelsen i den daværende Bjerringbro Kommune i 2001 og blev valgt.

I 2005 blev han genvalgt og kom i 2007 med i Viborg Kommune, hvor han var borgmester fra 2010 til 2014, da han på opfordring overtog posten som politisk leder af Det Konservative Folkeparti.

Søren Pape Poulsen

I 2016 blev Søren Pape Poulsen udpeget til justitsminister og havde denne post til 2019, da han blev afløst af Mette Frederiksen. Efter gode meningsmålinger i 2022 meddelte Søren Pape Poulsen, at han var klar som Det konservative Folkepartis statsministerkandidat.

Søren Pape Poulsen var en meget afholdt politiker.

I tiden som borgmester i Viborg havde han også blik for hvad der skete i den nordlige del af kommunen.

Bl. a. var Søren Pape Poulsen med til at bane vejen for institionen Hjertebo i Hvam ved Aalestrup.

Min elskede mand, kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Tom Rasmussen

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Elin Gunhild Sørensens begravelse fra Testrup Kirke Tak for blomster og kranse Mange tak til personalet på “Kornblomsten” for god og kærlig pleje. Tak til Ditte for god vejledning og Line for den smukke tale i kirken. Ole, Søren, Else og Bent

Ulbjerg Kraftvarme A.m.b.a Ordinær generalforsamling

Ulbjerg Kraftvarme A.m.b.a. indbyder til ordinær generalforsamling mandag den 25. marts kl. 19.00 i Ulbjerg Forsamlingshus Dagsorden for generalforsamlingen er i følge vedtægterne.

Bestyrelsen

Min elskede hustru vores kære mor, svigermor, mormor og farmor

Hanne Jensen

* 22. oktober 1943 er pludselig gået bort

Møllegården, den 2. marts 2024

Arne

Rico, Lene, Berit og Jannie Svigerbørn og børnebørn

Bisættelsen finder sted fra Simested Kirke lørdag den 9. marts kl. 11.00

AALESTRUP IDRÆTSCENTER

Der afholdes ordinær generalforsamling i den selvejende institution Aalestrup Idrætscenter

Spændende foredrag

”Vi beskytter Kongeriget i Arktis - en briefing om Arktisk Kommandos opgaver i Grønland og på Færøerne”

Torsdag den 21. marts kl. 19.00 i Aalestrup Sognehus

Brigadegeneral og vicechef for Arktisk Kommando Poul Primdahl fortæller om Arktisk Kommandos opgaver til lands, til vands og i luften.

Poul Primdahl er helt tæt på, hvad der rører sig i Arktis. Éntre: 50 kr. inkl. kaffe og brød.

Arrangører: Aalestrup Menighedsråd og Foreningen Norden

* 8 februar 1940 er stille sovet ind Aalestrup, den 20. februar 2024

På familiens vegne

Susanne

Bisættelsen finder sted fra Aalestrup Kirke lørdag den 9 marts kl. 11 00

TIRSDAG DEN 19. MARTS 2024 KL. 19.00 I IDRÆTSCENTRETS MØDELOKALE

Dagsorden iflg. vedtægter. Regnskabet kan afhentes i centret en uge før generalforsamlingen. På bestyrelsens vegne

Jesper Vinter

Arrangementer i forbindelse med Kulturugen: Se særskilt annonce

Onsdag den 6. marts

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Torsdag den 7. marts

rundt

13 24 døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

kl. 9.30 AIC: Skyggeleg og magiske hænder kl. 17.00 Kimbrerparken 60: Generalfors. Idræt i Sindet

kl. 18.00 Gedsted Skole: Vennepunktet

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Ditte I. Dalgaard

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Generalforsamling

Fredag den 8. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.30 Aalestrup Skole: 100 år i musikkens tjeneste

Lørdag den 9. marts

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Onsdag 20. marts 2024 kl. 19.00 i »Firkløveren«, Hovedgaden 83, Vester Hornum

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent

Søndag den 10. marts

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

9600

www.hanslandry.dk

1. Dagsorden iflg. vedtægterne.

2. Indkomne forslag bedes indsendt senest 8 dage før til mail: lisbetandersen@live.dk

ALLE ER VELKOMMEN.

Lokalforeningen er vært ved en kop kaffe. I forbindelse med generalforsamlingen holder pårørendevejleder Jane Kristensen et oplæg og fortæller om de forskellige tilbud til pårørende i Vesthimmerlands Kommune. Lokalforeningen har arbejdet for, at få den mulighed til alle, som vi er meget glade for er lykkedes.

Bedste hilsner

Bestyrelsen

i Vesthimmerlands lokalforening

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

Mandag den 11. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Galleri Aalestrup: Generalf. Cykelmuseet

Tirsdag den 12. marts

kl. 09.30 Aalestrup Sognehus: Tirsdagscafe

kl. 14.00 Knabergården: Aalestrup Seniorer: Underholdning

kl. 16.00 Hvalpsund Færgekro: Generalf. Erhverv Væksthimmerland

kl. 19.00 Knabergården: Livestreamet foredrag

kl. 19.30 Simested Sognehus: Aften om Jens Rosendal

Onsdag den 13. marts

kl. 18.00 Vestergade 28: Infoaften

kl. 19.30 Knaberscenen: Musical, premiere

Side 6 6. Marts 2024
Himmerlandsgade 26 •
Aars •
24
VESTHIMMERLANDS AVIS Telefon 98 64 12 55

ÅRSMØDE

i Lokalhistorisk Arkiv, Aalestrup

Torsdag den 21. marts 2024, kl. 19.30 i Knabergårdens Kantine Dagsorden iflg. vedtægterne.

Efter mødet er der underholdning ved Kristian Byrialsen Nielsen, Vesterbølle, som vil fortælle om Landsbykulturen i Vesterbølle, samt tilknytningen til Lerkenfeld.

Éntre: medlemmer gratis adgang

Ikke medlemmer 50 kr. Husk brød og kop (Vi giver kaffen)

Alle er velkomne

Arkivudvalget

Tirsdagscafé

Tirsdag den 12. marts kl. 9.30 i Sognehuset i Aalestrup Anna Marie Andersen fortæller om Thit Jensens sociale engagement.

Kaffe og rundstykke: 25 kr.

Skumringssang

Onsdag den 20. marts

kl. 16.30 - 17.30

ved Birthe og Eigild Andersen Gratis.

OBS: Forkert dato i kirkebladet

Alle er velkomne!

Aalestrup Menighedsråd

SIMESTED SOGNEHUS

Tirsdag 12. marts kl. 19.30

Digter og højskolelærer Jens Rosendal døde 30. december, 91 år gammel.

Det er ham med ”Du kom med alt, hvad der var dig” Vi kigger nærmere på nogle af hans mange digte, læser teksterne, synger sangene, hvoraf mange handler om naturen ved Vadehavet.

Sangene får et ekstra pift, da Karsten Kortbuks spiller til.

Kom og vær med, vi ser, hvad der sker. Kaffe.

SIMESTED MENIGHEDSRÅD

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 14. marts kl. 16.00 på Rådhuset i Aars

Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars.

Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/ dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/webtv. Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig.

Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/ vesthimmerlandskommune.

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet.

Regler for spørgetid kan også ses på www. vesthimmerland.dk/spoergetid

PER BACH LAURSEN BORGMESTER

Makerspace

Introduktion til sublimationsprinter Kom og leg i Makerspace Vesthimmerland på Aars Bibliotek.

Tirsdag den 12. marts kl. 13.00 – 17.00 får du en grundig introduktion til sublimationsprinteren, så du nemt kan gå i gang med at lave tryk på muleposer, t-shirts og andre tekstiler.

Gratis adgang – billet ikke nødvendig.

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Testrup ingen

Tisted ingen

ingen

Durup 10 30

Ullits 09 00

Svingelbjerg ingen

Foulum ingen

Louns

10�30

Alstrup ingen

Strandby

ingen

Farsø 10 30

Aars 09 30

Gislum ingen

Vognsild ingen

Haubro 09 30

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup

Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Produktion Redaktør

Kontor

Hanne Monrad Salgskonsulent

Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer:

Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

Klejtrup

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

6. Marts 2024 Side 7
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom
Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev
Aars Farsø Hobro Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild
Nørager
Sønderup
Simested Fjelsø Hvam
Bjerregrav
Snæbum Sundstrup
med
kr. 150 Læs mere og køb billet på v-e.dk
d. 22. april 2024 kl. 19.30
du en kop kaffe
version
Vesterbølle Efterskole • Sognevejen 300 • 9631 Gedsted Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000
Foredrag
Billetpris
LENE BEIER Mandag
Gi’r
-
2.0
Søndag den 10. marts
Midfaste Aalestrup 10
Gedsted ingen Fjelsø � � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Vesterbølle 11 00 Hvam � � � � � � � � � � � � � � � � ingen Tostrup ingen Roum � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Ulbjerg 09 00 Låstrup ingen Lynderup ingen Hersom ikke
Vester Bjerregrav ikke oplyst Simested � � � � � � � � � � � � �
2024
00
oplyst Klejtrup ikke oplyst
09�30
Østerbølle
Skals
Hvornum
Snæbum � � � � � � � � � � � � � � ingen Hvilsom
Rørbæk � � � � � � � � � � � � � � �
Kgs
Binderup
ingen
09 30
ingen
ingen
ingen Grynderup 09 00 Stenild ingen
� � � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � � � � � �

Collager vises i Nørager

NØRAGER: Kultur- og

Medborgerhuset Kig Ind i Nørager præsenterer en ny kunstudstilling med Jette Marie Klein fra Hobro.

Hun har gennem 30 år arbejdet som efterskolelærer, og i de seneste år har hun brugt fritiden på at lave papirklip og collage

billeder.

Med udgangspunkt i genanvendelse af gamle ugeblade, bøger, farveprøver, avispapir og plakater inspireres Jette Marie Klein af farver og former, når hun skærer og klipper sine billeder.

Hun arbejder bl. a. med gennemsigtighed og skyggeeffekt i formen, rummet mellem de geometriske former, det bløde kontra det hårde.

I collage-billederne kan et motiv, en farve eller en struktur i papiret være inspirationen. Med udklip fra ugeblade, gamle bøger m.m. sammensætter Jette Marie Klein motiverne og skaber et nyt billede, en ny historie. Senest er hun igang med at arbejde med collager, hvor hun broderer på billedet.

Udstillingen kan ses frem til 6. maj.

Marie Bjerre og Michael Nøhr ved generalforsamlingen i Venstrevlgerforeningen for Møldrup og Omegn..

Venstre-minister

var på banen i Møldrup

To nye blev valgt til Venstre-forenings bestyrelse

MØLDRUP: Venstrevælgerforeningen for Møldrup og Omegn har netop holdt generalforsamling med deltagelse af omkring 20 personer.

De kunne høre den genvalgte formand, Michael Nøhr, fortælle om et turbulent år for Venstre på landsplan, men om et godt og stærkt år for det lokale Venstre med gode resultater.

og Klaus Krøgh, Møldrup, der har siddet med i bestyrelsen i henholdsvis 12 og 8 år, blev skiftet ud med to nye bestyrelsesmedlemmer. Det er Steffen Knudsen, Møldrup, og Heidi Kristensen, Møldrup. Bettina Bjørn Olsen, Hvam, blev foreningens nye næstformand.

Nedbrydningsmat. m.v. sælges

1 Reka stokerfyr 22 KW

14 plastvinduer 0,59 B x 1,05 H

Det blev også til to udskiftninger i bestyrelsen, idet to rutinerede herrer, Steen Pedersen, Klejtrup,

1 dobb. plastdør, buet i top

2.15 B x 1,90 H

20 Terrassedøre 0,95 B X 2,10 H

1 foldedør 10,65 B x 2,30 H

10 stk. kridt tavler

1 naturgaskomfur m/4 blus

2 redskabsskure

1.500 m2 gulv- og parketbrædder (fyr, eg og bøg)

Fra nedbrydning sælges

Limtræ bjælker

1 16.000 liters + 1 6.000 liters tank

4 stk.9,5 m +1,2 = 10,10 m med pilhøjde

3 jerngitterspær a 12 m

12 cm tyk 44 cm midt og 35 cm siden og

12 stk. 9 cm tyk

4 jerngitterspær a 10 m

Tag plader ca. 300 stK .brune og ca. 300 stk. i grå

Branddøre klima bd. 30-35 db.iso. 0,90 m b x 2,10 m h

Natur Kampesten store ca. 500 ton

3 alu ledhejseporte 4,80 B x 4.50 H m/elhejs

Granit sort basalt ca. 27 m 35 og 40 cm dybe og af ca. 1.20 m lange. (NB) kan leveres over hele landet

Alle fremmødte fik også glæden af at høre to oplægsholdere. Den ene var Venstres lokale regionsmedlem, Ib Bjerregaard, som svarede på mange spørgsmål fra

tilhørene og gav et indblik i, hvordan det går i regionen. Aftenens anden taler var dog digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre, som leverede et godt indlæg om den nye digitaliseringsstrategi, og om hvordan der er kommet fokus på den mistrivsel, der er blandt unge på grund af den øgede digitalisering og brugen af mobiltelefoner. - Alt i alt, var det en god generalforsamling, siger formand Michael Nøhr.

2 alu butiksdøre m. automat. opluk. Limtræsbjælker i forskellige str.

Trægitterspær 28 stk. 9,85-10,40 2,47-2,87 300 stk. bd. 30 branddøre

Vinduer i plast 7 stk. b: 2,63 m x h: 2,12 m

50 terrassedøre i træ og plastik

Bademøbel skabe

25 yderdøre

Håndsmedet gelænder til 2 trapper

20 branddøre

Kloakrør fra 100 mm - tagnedløbsbrønde

Stort parti H.E.B og I-jernbjælker

500 indvendige døre

Jernplader og vinkeljern

1000 vinduer

Støbejerns staldvinduer - også runde

500 vinduer og vinduespartier

Skruekompressor

100 vinduespartier til udestuer Ovenlys kupler

Indvendig træfoldedør h: 2,30 m med skinne b: 3,5 m, dørene fylder 30

400 køkkenelem. og garderobesk.

Tømmer: 2x4”, 3x5”, 7x7”, 8x8” Udslagsvaske i rustfri og porcelæn Lægter og forskallingsbrædder

20 toiletter og håndvaske

1000 støbejernsvinduer Store partier rør og jernbjælker Åben alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Se meget mere på: www.is-brdr-nielsen.dk

Tilbud på nedbrydning og skrotning samt knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

Åbent alle hverdage kl. 7-17.00 Lørdag kl. 9-14.00 Tilbud på nedbrydning og skrotning samt knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

Side 8 6. Marts 2024
Collager af Jette Marie Klein udstiller i Kig Ind i Nørager frem til 6. maj.
cm foldet sammen 500 ind/udvendige døre 1 stk. 30.000 tank 2 små rustfri tanke Kan leveres over hele landet Gå ind på vores hjemmeside og se mere - www.is-brdr-nielsen.dk Har du brug for hjælp... HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit Markedsvej 6, 9600 Aars | www.servido.dk | 99 98 97 40 www.servido.dk99 Markedsvej 6, 9600 Aars HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE ✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold ✔Hjemmeservice Frit valg Privat - Erhverv EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres    VESTHIMMERLANDS AVIS Telefon 98 64 12 55

Øver på dilettant-farce i Hvam

Amatørerne er i gang med prøver til årets forestilling

Af Hanne Monrad

HVAM: I denne tid er de lokale amatørskuespillere i Hvam i gang med prøvene til årets dilettantforestilling, som opføres i Hvam Kultur- og Forsamlingshus 15. og 16 marts.

I år er det farcen af Erik Hansen ”Alzheimer, adel og alkohol” der er på programmet.

Amatørskuespillerne er Jens Provst, Jeanette Kri-

stensen, Bjarne Sørensen, Torben Hansen, Hanne Rishøj, Mette Jensen, Linda Larsen, Karsten Nielsen, Elsebeth Risgaard og Stine Frandsen med Sanne Laursen som instruktør, Heidi Strøm som medhjælper og Søren Smed Sørensen som lydmand. De opfører den ustyrlige farce i tre akter, der fortæller om en dødeligt såret forbryder, som flygter ind på Lygtekroen med

udbyttet fra røveriet af en pengetransport. Da han dør, finder stamgæsterne pengene, og deres uforpligtende samvær ændres markant, da de tvinges til at blive enige om, hvad de skal gøre med de mange penge. De skrøbelige forbindelser sættes under pres.

Det bliver ikke bedre, da “Sofus Betjent” blander sig, og den afdøde røvers familie samtidig leder efter

pengene.

Først efter et utal af forviklinger, fire dødsfald og to bryllupper, går det til sidst op for alle, hvad der er væsentligt i tilværelsen. Stykket er fyldt med vanvittige situationer, hvor vores sande natur sættes i skarp kontrast til samfundets moral og etiske regler. Humoren er grov, uhøjtidelig og fræk.

Vesthimmerlands Biblioteker:

Tvang gavner ikke læselysten hos børnene

VESTHIMMERLAND:

Lysten til at læse daler hos mange danske børn. Resultaterne ser heller ikke for kønne ud, når evnen til at læse bliver målt.

En ny kampagne, som Vesthimmerlands Biblioteker i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør tager del i, skal tage børnenes stemmer omkring den pressede læsekultur seriøst og lade børnenes perspektiver blive en del af samtalen.

Kampagnen med navnet

“Breaking: Læsetvang er lort” kører hele marts. På biblioteket kan børnene følge klistermærker på gulvet og gå på opdagelse i en udstilling med sjove og spændende børnebøger.

I udstillingen finder børnene et “brandvarm anbefaling”-klistermærke, som de kan putte på deres yndlingsbog, så man kan finde frem til deres yndlingsbøger.

Samtidig opfordrer kampagnen på humoristisk vis til at tage en samtale i familierne, om

House of Gucci Amerikansk drama fra 2021.

I 1972 gifter den ukendte Patrizia Reggiani sig med Maurizio Gucci - arving til det italienske modeimperium. Snart begynder Patrizias utøjlede ærgerrighed at bringe uorden i den velstående familie. Det sætter gang i en uhæmmet spiral af svigt, dekadence, hævn - og mord.

CODA

Amr. Oscar-vindende drama fra 2021 - dansk tv-premiere Teenageren Rudy er den eneste i sin familie, der kan høre. Hun bruger sine dage på sin skolegang og på at hjælpe sin døve familie med deres fiskeriforretning, som er truet økonomisk. Hun har en passion for musik og et stort sangtalent, og drømmer om et andet liv, hvor hun dyrker musikken.

Vigil - Fjenden fra oven (2:6)

Britisk thrillerserie fra 2023.

Amy og Kirsten undslipper med nød og næppe den mystiske geværmand. Nye beviser tyder på, at den dødbringende drone blev styret fra Wudyan - Golfstaten, som Storbritannien håber at eksportere dronerne til. Amy sætter kurs mod Wudyans Al-Shawka-militærbase i jagten på svar.

The Father

Britisk Oscar-vindende drama fra 2020 - tv-premiere Anthony har Alzheimers, og det skaber udfordringer for hans omsorgsfulde datter Anne. Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som mulig for ham ved at lade ham blive i sine vante omgivelser, men han skræmmer alle hjemmeplejerne væk, og som hans greb om virkeligheden smuldrer, må Anne træffe et valg.

hvordan det enkelte barn oplever læsning.

Udgangspunktet for kampagnen med det bramfrie navn er en undersøgelse, hvor en række biblioteker har spurgt over 130 børn mellem 10 og 13 år, hvad der har indflydelse på deres lyst og engagement til at læse. Børnene peger i høj grad på, at tvang pålagt fra deres voksne har en negativ indflydelse på deres læseglæde.

Forældres funktion som rollemodeller er et af de punkter, børnene peger på. Der er nemlig mange børn, som er i tvivl om, om deres forældre overhovedet selv læser bøger, og som efterspørger, at læsning i højere grad bliver en fælles aktivitet i familien.

Kampagnen er en del af projektet ”Det starter med børnene”, der har fået støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker. Projektet har deltagelse af 44 af landets biblioteker og eReolen GO.

Sherwood (1:6)

Britisk krimiserie fra 2022.

I en lille tidligere mineby slikker man stadig sårene efter den store minestrejke for 30 år siden. Men der bliver rippet op i fortiden, da der sker et chokerende mord. Den lokale kriminalinspektør Ian St Clair får til opgave at efterforske sagen, der truer med at få gammelt nag til at bryde ud i lys lue.

Badehotellet

Dansk tv-serie fra 2024 - år 10 (2:9)

Madsen kommer tilbage med Seerup, fast besluttet på at holde på den rige dansk-amerikaner længe nok til at lande en aftale. Helene går i gang med sin brevkasse, mens den unge skuespillerinde Kitty Hansen flytter ind for at øve teater med Weyse. Og så sætter et dødsfald gang i drømme hos Edith.

6. Marts 2024 Side 9
Fredag 8. marts kl. 21.30 Lørdag 10. marts kl. 21.30 Søndag 10. marts kl. 22.05 Fredag 8. marts kl. 21.55 Lørdag 9. marts kl. 21.55 Søndag 10. marts kl. 20.00 De medvirkende i årets dilettantforestilling i Hvam: Fra venstre Bjarne Sørensen, Torben Hansen, Mette Jensen, Karsten Nielsen, Jens Provst, Sanne Laursen, Linda Larsen, Heidi Strøm, Hanne Rishøj, Stine Frandsen og Jeanette Kristensen med lydmand Søren Smed Sørensen bagved.

Himmerlandsavisernes

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS!

til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr. HIMMERL ANDS AVISERNE

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930’erne til 1970’erne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin

...fra kyst til kyst

AARS

annoncen må fylde op til 20 ord!

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

- en stærk løsning…

Betaling:

LOPPEMARKED

 Kontant  Check

Tlf: 51 94 56 01

annoncetekSt:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

SE HER!

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

KØBES:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ????

og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

DØDSBO OG RESTBO KØBES

ALT HAR INTERESSE

Tlf: 20 70 92 34

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

TLF. 47793

TLF. 70779

Side 10 6. Marts 2024
PRISER: SE EKSEMPLER: 50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD. Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES
LOPPEMARKED
AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS
loppemarked
KØBES:
INDLEVERING: AF ANNONCE,
PERSONLIGT,
loppeannoncer@aarsavis.dk
KAN SKE
VIA POST ELLER E-MAIL:
BETALING KONTANT ELLER
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT,
ELLER
BETALING
VIA POST
E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk
KONTANT ELLER

Aggersborg:

Verdensarv med stor respekt for landskabet

VESTHIMMERLAND:

Jublen var stor i september 2023, da de fem danske ringborge, Aggersborg, Fyrkat, Nonnebakken, Trelleborg og Borgring blev optaget på Unescos verdensarvsliste. Mange års arbejde fra både museerne og kommunernes side kulminerende, og med blåstemplingen fulgte samtidig en forpligtelse til at beskytte, bevare, forske og udbrede kendskabet til stedet.

For Aggersborgs vedkommende er det Vesthimmerlands Museum, som er fagligheden bag, og museets arkæologer og historikere har i mange år arbejdet med at grave i stedets lange historie og ikke mindst formidle resultaterne af forskningen. Stærk formidling er altid funderet i tidskrævende forskning, selvom ”rugbrødsarbejdet” bag sjældent får stor opmærksomhed.

Ringborgene er udnævnt til verdensarv som en serienominering, hvilket vil sige, at der også er en forpligtelse til at samarbejde på tværs af borgene. Derfor indgår museets medarbejdere også i mange forskellige netværk, hvor der i fællesskab udvikles formidlingstiltag og ikke mindst søges forskningsmidler med fokus på særligt interessante fælles undersøgelser, som kan tilvejebringe ny viden.

Ingen penge med

Mange tror, at der med udnævnelsen til verdensarv følger en stor pulje penge, som kan anvendes til bl.a. nye formidlingstiltag, men sådan fungerer det desværre ikke. Der skal stadig rejses midler via de store nationale fonde, og det arbejde har man på museet naturligvis indledt.

Det er vigtigt at forstå, at der både er et kort og et langt perspektiv, når det drejer sig om formidlingen af vikingetidens Aggersborg. Der står ikke et nyt, imponerende ”formidlings-

“At

center” klar til at modtage de mange besøgende sommeren 2024, men til gengæld er idéen at etablere en mindre ”velkomsthytte”, hvor der kan købes is, kaffe samt billetter til omvisninger ved museets fagpersonale.

Der vil være aktiviteter hen over sommeren – også særligt målrettet børn - og der vil blive skabt et nyt og hyggeligt besøgsområde med træterrasse og bordbænkesæt, mens det nuværende udstillingshus får et løft.

På længere sigt er tanken, at der skal etableres et egentligt ”visitorcenter”, hvor al den nye viden, der de seneste år er opnået om både borgen og Vesthimmerlands historie som et sandt magtcentrum i vikingetiden, skal formidles. Dertil kommer, at det, som UNESCO anser for helt unikt for Aggersborgs vedkommende, er det imponerende landskab og den fortælling, der ligger her i forhold til borgens placering med et vidstrakt udsyn over Limfjorden – datidens trafikale livsnerve. Besøgende skal derfor heller ikke fremadrettet forvente at opleve en genopført borg eller dele af den – ej heller tilføjelser i form af huse eller lignende.

Det er ganske enkelt ikke en mulighed grundet fredninger, men heller ikke et ønske fra hverken museet eller Unescos side. Til gengæld vil det give mening at lade folk opleve netop dette landskab og dets mange fortællinger i form af stier rundt på området, hvor der undervejs formidles netop den lange historie, der også indbefatter sammenhængen mellem borg, kirke og herregården Aggersborggård.

En forsigtig markering - med trædesten - af nogle af borgens 48 huse er også på tegnebrættet, men alt med respekt for landskabet. Dertil kommer, at Vesthimmerlands Kommune har

indledt en områdefornyelse i Aggersund, som også har betydning for den fremtidige udvikling af Aggersborg.

Der er altså gang i forskellige processer, selvom mange måske vil opleve, at stedet endnu ikke har fået ”Une-

sco swung”. Sagen er blot, at det ikke sker fra den ene dag til den anden, men at stærke samarbejder både

lokalt og nationalt, nok skal bane vejen for et markant løft af Harald Blåtands største ringborg.

6. Marts 2024 Side 11 SODUKO Solution 13 7 5 6 2 3 4 8 9 1 9 4 3 8 7 1 6 2 5 1 8 2 5 6 9 7 3 4 8 3 1 9 2 6 5 4 7 5 9 4 1 8 7 3 6 2 6 2 7 3 4 5 1 8 9 3 7 8 4 5 2 9 1 6 4 6 9 7 1 8 2 5 3 2 1 5 6 9 3 4 7 8 Solution 13 Solution 13 7 5 6 2 3 4 8 9 1 9 4 3 8 7 1 6 2 5 1 8 2 5 6 9 7 3 4 8 3 1 9 2 6 5 4 7 5 9 4 1 8 7 3 6 2 6 2 7 3 4 5 1 8 9 3 7 8 4 5 2 9 1 6 4 6 9 7 1 8 2 5 3 2 1 5 6 9 3 4 7 8 Solution 13 6 2 3 5 8 1 4 9 7 8 9 1 2 7 4 3 6 5 5 4 7 3 9 6 2 8 1 3 8 6 1 5 7 9 4 2 9 1 5 4 6 2 7 3 8 4 7 2 9 3 8 1 5 6 7 3 4 6 1 5 8 2 9 1 6 9 8 2 3 5 7 4 2 5 8 7 4 9 6 1 3
på Benny Henriksens akvarel:
Svaret
gå i ring”
rundt og komme tilbage til sit udgangspunkt; for eksempel fordi man ikke kan finde
vej.
Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15 - Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri Arne Albertsen og Martin Nielsen Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15 Salg og reparation af hvidevarer El-installationer i bolig, landbrug og erhverv Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00 Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale! BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP TLF. 20 10 11 94 NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom eller ring og få et godt tilbud! - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El �������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service ����������������������������������������������������� 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr� ���������������������������������� 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S �������������������������������������������������� 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri ����������������������������������������������������� 98 64 50 10
Verdensarv forpligter og skaber forventninger, og på Vesthimmerlands Museum, der er fagligheden bag Aggersborg, arbejdes der med både korte og lange perspektiver for formidlingen af den største af Harald Blåtands ringborge. Foto: Vesthimmerlands Museum.

Svar på kritik fra Aalestrup-borger

Borgmester Per Bach Laursen (V) Vesthimmerlands Kommune, svarer i åbent brev på spørgsmål om jordhotellet i Aalestrup:

LÆSERBREVE

Poul Erik Jensen, Aaparken 31, Aalestrup, har efterlyst et par svar fra mig angående Himmerland Jordhotel i Aalestrup.

Vi har oplyst utallige gange om det tilkørte jord og processen dag for dag – det gælder Borgermødet i Aalestrup, Vesthimmerland.dk og alle lokale, regionale og landsdækkende medier. Det er vigtigt for mig som borgmester at være åben for dialog, og derfor vil jeg selvfølgelig også gerne svare på de ønskede spørgsmål her i Vesthimmerlands Avis, også selvom tidsfristen nærmer sig udløb.

Først og fremmest har Himmerlands Jordhotel miljøgodkendelse til at nyttiggøre jord som overskrider grænseværdierne for ”lettere forurenet” jord med 50-100 pct. og her er der teknisk set ikke tale om deponering på Jordhotellet. Der er tale om jorden kan bruges ved indbygning i pladsen, støjvolde og hvor der ellers er efterspørgsel på den.

Vesthimmerlands Kommune betragter de nye prøver som Randers Kommune udtager som uvildige. Randers Kommune udtager nye jordprøver, da de ikke er sikre på, at de kan regne med de prøver, som blev taget, da jorden kom ind til Nordic Waste. Antallet af de nye jordprøver føl-

ger reglerne i jordflytningsbekendtgørelsen – 1 pr 120 tons. Det er helt almindelig praksis og efter reglerne, at jordflytteren (i dette tilfælde Randers Kommune) hyrer det firma som tager jordprøverne. Personligt forstår jeg godt ønsket om endnu flere prøver – taget af Vesthimmerlands Kommune – men det er der ikke fagligt belæg for. Samtidig er det værd at understrege, at Himmerland Jordhotel er ejet af en privat virksomhed, hvilket også skal respekteres i denne sag. Vi har dog givet ekstra påbud for at sikre størst mulig tryghed. Med andre ord, vi tager bekymringerne alvorlige og har fornyeligt fået udtaget prøver af spildevandet fra overfladevandet inde på Himmerlands Jordhotel og her viste analyserne, at der ikke er konstateret overskridelser af grænseværdierne.

Jeg vil også gerne slå fast, at vi bestemt ikke er passive. Vores fagfollk og os som politikere holder nøje øje med, at alle vilkår i

den eksisterende miljøgodkendelse overholdes. Der er plads til ca. 100.000 tons jord mere inden for den gældende miljøgodkendelse ud over det, der allerede er modtaget.

De seneste fem uger er der desuden ikke kommet nyt jord fra Randers til Aalestrup, hvilket vi også oplyser ugentligt. Vesthimmerland kommune offentliggør allerede prøverne på kommunens hjemmeside. Her er også miljøgodkendelser, spildevandsprøver, påbud og andre analyser om Himmerland Jordhotel offentliggjort. Så alle borgere efter min opfattelse kan føle sig oplyst og dermed en bestyrket tryghed.

Det ændrer ikke på, at Vesthimmerlands Kommune fortsat vil have fuldt fokus på jordhotellet i Aalestrup og især, hvis tilførslerne af jord fra Nordic Waste i Randers genoptages.

Jeg håber at svarene her har givet de efterspurgte informationer – det samme gælder det gode og konstruktive borgermøde i Aalestrup Idrætscenter.

Vesthimmerland er andet end havnemiljøer

Byrådsmedlem Henrik Dalgaard (C), Nordre Borremosevej 10, Aars, skriver om midler til landsbyerne

LÆSERBREVE

Byrådet står ved en skillevej, og balancen i Vesthimmerland mangler.

Hvis økonomiudvalget, og senere byrådet, følger indstillingen til fordeling af områdemidler og landsbypuljemidler her i marts, bliver det et definitivt dødsstød for vores mindre landsbyer i mange år ud i fremtiden.

Under normale omstændigheder har Vesthimmerlands Kommune ca. fem millioner kroner om året til at lave områdefornyelse/ forskønnelse for i vores byer under 4000 indbyggere. Her betaler staten de 60 procent af indsatsen.

Vi har over de sidste seks år målrettet ca. 100 mio. til dette område, da vi er lykkedes med af få uforbrugte midler fra andre kommuner. Bare de sidste to år har vi fået 40 mio. Over 50 mio. af de 100 mio. ønsker man skal gå til Løgstør og Aggersund alene.

Jeg bakker fuld op om de beslutninger, vi har lavet, med styrkelse af maritime miljøer i Hvalpsund, Rønbjerg og Løgstør. Det er for

mig de havnebyer, vi skal prioritere. Der hvor hele skævvridningen kommer ind i billedet er, at vi her i december og januar har fundet over 20 mio. mere, som ønskes skal gå til områdefornyelse i Aggersund.

Der skal med sikkerhed ske noget i Aggersund, da vi nu har fået Aggersborg på Verdensarvslisten, og jeg har også været med til at bevilge syv mio. til infrastruktur og derudover tre mio. til Aggersund by. Der hvor min kæde hopper af er, at der nu ønskes en yderligere plan for 35 mio. mere i Aggersund og igangsætning af endnu et maritimt miljø i Vesthimmerland. Jeg mener ikke, at der på nogen måde kan skabes bosætning og besøgende for dette, og ønsker besøgende på Aggersborg denne oplevelse kan de nok køre de fem km til Løgstør.

Vi har bevilget og igangsat for 100 mio. i Løgstør på havnen, og der ligger stadig ønsker og vedligehold i vores havnebyer for 120 mio. Så en lang historie kort: De ekstra penge, økonomiudvalget skal indstille til fordeling, skal ikke gå til endnu et kyst- og havneprojekt.

De 12 mio. som der ikke definitiv er sat navn på, ønsker jeg skal gå til de næste byer på listen, hvor vi ikke har været med områdefornyelsesmidler, andet end

med småbeløb til en shelters eller en trampesti.

Så på byrådsmødet vil jeg stille et ændringsforslag om, at byerne V. Hornum, Vegger, Overlade og Havbro får tre mio. hver. Får landsbyerne ikke penge nu, vil de penge vi har til rådighed i de næste mange år, gå udelukkende til Aggersund.

Jeg har på ingen måde noget imod Aggersund, men der er ingen balance i Vesthimmerland, hvis Aggersund skal have flere penge, end alle andre landsbyer tilsammen har fået over de sidste 10 år.

Jeg mener vi som byråd er forpligtet til at have øje for sammenhængskraften i kommunen, og at fordelingen af midlerne nogenlunde afspejler byernes størrelse, og ikke falder på halen for et projekt der kommer to måneder efter budgetforhandlingerne. Ingen har nogensinde hverken set eller hørt om det før, hverken byrådsmedlemmer eller folk i Aggersund.

Vi lukker plejehjemspladser, vi lukker skoler, tilpasser haller, lukker foreningshuse og kigger på administrationsbygninger og museumsstruktur med den ene hånd, og så med den anden hånd ønsker nogen pludselig en havnepromenade i Aggersund til 40 mio. kr. Det giver ingen mening.

Svært at stole på en politiker

Palle Christensen, Porsevej 6, Gedsted, undrer sig over manglende reaktion hos Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Per Bach Laursen, efter en borgerhenvendelse:

LÆSERBREVE

Efter stormen 22. februar opdagede jeg dagen efter,

fredag eftermiddag, at der var blæst to tagplader i stykker på fabrikken.

Da der ikke er telefon til kommunen efter endt arbejdstid ringede jeg til vores borgmester og fortalte ham om det. Han sagde, at jeg havde ringet rigtig og at han nok skulle tage sig af det og få lukket hullet.

Torsdag eftermiddag

blev jeg ringet op af en beboer her i Gedsted, der orienterede om, at der stadig ikke var sket noget. Fik ringet til Teknisk Forvaltning. De havde ikke hørt noget om det, men ville sende en tømrer ud for at kikke på det og få lukket hullet.

Det beviser bare, at det er svært at stole på en politiker.

Side 12 6. Marts 2024
Kunstneren Benny Henriksen, Ulbjerg, har illustreret forskellige talemåder med sine akvareller. Kender du talemåden som ovenstående illustrerer? Det rigtige svar kan ses andetsteds i avisen.
STOR FORMAT PRINT A2 eller 50x70 cm. 1 stk. 120 kr. 2 stk. 180 kr. + moms. A1 eller 70x100 cm. 1 stk. 150 kr. 2 stk. 240 kr. + moms. Borgergade 17 · 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 · post@himmerlandstryk.dk Himmerlands Tryk A/S
Borgmeste Per Bach Laursen.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.