Vesthimmerlands Avis nr. 9 - 2024

Page 1

Aalestrup Videoklub bliver måske lukket

Videoklubben fra 2007

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: For år tilbage var der en del aktive mennesker i Aalestrup, der stod for en lokalafdeling af Radio Viborg.

Da lokalradioafdelingen blev nedlagt, var nogle af personerne bag blevet “bidt” af medieverdenen, og da lokalet i Knabergården stod ledigt, blev Aalestrup Videoklub dannet. Det var i 2007. Nu er videoklubbens overlevelse i fare, og der indkaldes til årsmødefor at afklare om klubben skal lukke eller fortsætte.

I 2007 fik videoklubben god hjælp fra TV MidtVest, blandt andet af Claus Klock, som arrangerede kurser og udlånte udstyr, så medlemmerne kunne komme gang. Senere har klubben fået eget udstyr,

blandt andet takket være økonomisk hjælp fra forskellige fonde.

I årene siden har man set de aktive medlemmer når der skete noget i Aalestrup og omegn.

Videoklubben har udover at filme aktiviteter i Aalestrup og omegn påtaget sig opgaver med produktion af film for privatpersoner og firmaer.

Langt over 50 film

I de senere år er der også produceret film om Aalestrup og de nærliggende landsbyer, f.eks. Østerbølle, Fjelsø–Klotrup, Testrup, Vesterbølle, Hvam, Simested og Hvilsom.

Meningen var, at der skulle laves film om alle sogne i den tidligere Aalestrup kommune. Det er en omfattende produktion

som omhandler kommunen historisk, erhvervsmæssigt og kulturelt. Der er lavet langt over 50 film. Udover sognefilmene er der optaget en række film fra lokale begivenheder, som er overdraget til Lokalhistorisk Arkiv. - Vi synes det hele efter-

hånden er blevet dækket ind, så der er ikke så mange opgaver længere, siger formanden for videoklubben, Kristian Kristensen.

Begrundelsen for at de aktive i klubben ”truer” med nedlæggelse er, at de fleste er oppe i årene.

- Vi har desværre kun et par stykker i gruppen, som ikke er over 80 år. Desværre har vi ikke formået at få nogle yngre med ind i arbejdet, siger formanden.

Det er et stort arbejde at indsamle materialer og redigere filmene, men alle medlemmer har i de 17 år gjort en stor indsats for at holde alt i orden, og hele den gamle Aalestrup kommune er blevet dækket ind med film.

- Vi har jo godt udstyr, så det er ærgerligt, hvis ikke der er nogle til at tage over,

siger Kristian Kristensen. I klubben håber man på, at der med dette opråb, kan

vækkes interesse hos nogle for at fortsætte det arbejde, der begyndte i 2007.

LÆS INDE I AVISEN:

Brandårsag

ikke fundet i Gedsted Fjelsø Friskole får EU-penge til at rejse for

- Læs mere side 9

- Læs mere side 17

Nr. 9 · 118. årg. Onsdag 28. Februar 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk Kom Aalestrup tænder lys for fællesskabet. Med overskriften ”Skyggeleg og magiske hænder” samles vi for at markere Vesthimmerlands kulturuge. PROGRAM: 09:30 Vi mødes Aalestrup Idrætscenter Skyggeinstallationer, skyggespil, fortælling og ildshow 10:00 Vi går i fælles optog igennem byen og ud til plejecenter Aaglimt 10:45 Vi mødes på parkeringspladsen foran Aaglimt Vi har kaffe på kanden Fællessang Vi tænder lys for fællesskabet INVITATION Kulturfællesskaber på tværs Arrangementet er støttet af Vesthimmerlands Kulturråd
indkalder til ekstraordinært årsmøde for at få klarhed om fremtiden
Kristian Kristensen.

Aalestrup Optik lancerer nyt bæredygtigt koncept

Brugte

briller fra borgerne kan blive til borde og bøjler

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Nu kan borgerne i Aalestrup være med til at forhindre ressourcespild og bidrage til et nyt upcyclingskoncept, når de

besøger Aalestrup Optik. Ved at indlevere udtjente briller i butikken, kan de give materialerne nyt liv. Brillerne genfødes nemlig som bøjler, borde, spejle og andet stilfuldt butiksinven-

LECA - FUNDA BLOKKE

Direkte salg til erhverv og private

tar.

Det nye initiativ, som Aalestrup Optik er en del af, hedder Bellinger House Circle. Målet er at forlænge levetiden for brugte briller via cirkulært forbrug, og dermed spare planeten for unødigt Co2-spild.

ansvaret for bæredygtighed over på virksomhederne. Det ansvar vil Aalestrup Optik gerne påtage sig, og håber samtidig, at projektet vil inspirere kunderne til at deltage aktivt i skabelsen af en renere verden.

- De cirka seks millioner gamle brillestel, vi danskere har liggende, hober sig op i skuffer eller ender på forbrændingen. Glas, plastik, metal – hele molevitten! Det er et kæmpe spild. Med det nye initiativ kan kunderne komme ind i vores butik og opleve deres kasserede briller i en helt ny form. Ressourcerne kan bruges igen og igen, og det mest fantastiske er, at materialet kan smeltes om helt op til otte-ni gange uden at miste sine egenskaber, forklarer Lene Korsgaard Hansen.

i butikken, så cirklen bliver fuldendt.

Fabrikspriser

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi lever af at sælge briller og linser, men vi vil gerne være med til at sikre, at de aflagte briller ikke ender som en spildt ressource. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at råvarerne kan få nyt liv, når brillerne er udtjente, så vi forlænger brilleproduktets livscyklus, siger Lene Korsgaard Hansen, Aalestrup Optik.

- En brille sidder i gennemsnit tre til fire år på brugerens næse. Hvis den f.eks. lever videre i to år som henholdsvis bord, spejl eller andre produkter op til otte gange, får brillens materiale minimum 20 års levetid i stedet for at lande på lossepladsen.

Fra skrald til skat

Den bæredygtige cyklus begynder, når kunderne indleverer deres brugte briller i butikken.

ler i en genbrugsboks her i butikken og går igen. Vi håber, borgerne i Aalestrup vil hjælpe os, så vi sammen kan passe endnu bedre på jordens ressourcer. Hver brille tæller, understreger optikeren.

Udover gamle briller

Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B

9620 Aalestrup

NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen Jernbanegade 5 9610 Nørager

Kræver samarbejde Undersøgelser viser, at 78 pct. af befolkningen lægger

- Vi tager imod alle slags briller, også solbriller, læsebriller og nytårsbriller. Man lægger bare sine bril-

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget avisen torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup. Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher.nu/reklamation Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fredag kl. 8.00-14.00 eller mandag kl. 9.00-12.00

lægger Aalestrup Optik spildprodukter fra butikken i genbrugsboksen –f.eks. kontaktlinsepakker og demo-linser, dvs. plastikglas fra stel, der udstilles i butikken. Alt videregives til Bellinger House Circle, hvor brillerne bliver adskilt, og materialerne sorteret og genbrugt i skabelsen af nye produkter som for eksempel bakker, bøjler, spejle, standere og displays. De produkter kan Aalestrup Optik købe tilbage og bruge

Alt fra sortering af materialer til skabelsen af det nye butiksinventar foregår i samarbejde med Bellinger House Circles leverandør, der tager et socialøkonomisk ansvar ved at hjælpe socialt udsatte i Danmark tilbage på arbejdsmarkedet.

Hvad med Afrika?

Aalestrup Optik indsamler stadig briller til Afrika og tredjeverdenslande. Alle indleverede briller, der egner sig til at blive genbrugt af andre, bliver som de plejer sendt videre til Syn for Sagen, som er en frivillig organisation, der flere gange om året rejser ud i tredjelandene og hjælper svagtseende til et bedre syn.

P LITI rapporten for Aalestrup

Indbrud i Hvalpsund

HVALPSUND: Søndag i tidsrummet 16.45 til 19 blev der begået indbrud i et hus på Solitudevej i Hvalpsund. Et kældervindue var

blevet knust, og der havde været færden i huset. Politiet har sikret spor, der var ikke overblik over, hvad der var blevet stjålet.

Indbrud i Boldrup

BOLDRUP: I tidsrummet fra lørdag, 17 februar, til søndag, 25 februar, blev der begået indbrud i en ejendom på Ørnbjergvej ved Boldrup. Der var blevet knust et vindue ind til til stuen, og

tyven eller tyvene havde været i stuen og køkkenet. Der blev stjålet et ikke nærmere oplyst kontant beløb.

Politiet sikrede DNA fra gerningsstedet.

Side 2 28. Februar 2024
Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 •
Havefliser Belægningssten
Følg os på Facebook Optiker Lene Korsgaard Hansen: - Vi skal sammen passe på jordens ressourcer. Eksempel på bord, der er blevet fremstilet af brugte briller. Kristian Katarina Dansk tandlæge

Hvalpsund med egen øl

Af Ture Damtoft

HVALPSUND: Der er kommet en speciel special øl på hylderne i Brugsen i Hvalpsund.

En IPA - Indian Pale Ale - fra Hadsund Bryghus, og med navn og en etiket med motiv fra Hvalpsund.

Øllen er en af seks forskellige fra bryghuset, hvor de fire har navne efter byer i Vesthimmerland, med Hvalpsund, Aalestrup, Aars og Farsø og dertil Kimbrer og Himmerland.

De seks øl er en IPA, Märzen, brown ale, Vienna lager, pale ale og nøddebrun ale, og sælges i Coop butikkerne i Hvalpsund, Aalestrup og Aars og i centerkiosken i Farsø.

Der er i første omgang kun brygget omkring 1000 af de forskellige øl fra mikrobryggeriet

- Vi brygger 500 liter pr. gang, altså et meget lille bryg, men heldigvis går salget ret godt. Det betyder, at vi må brygge flere gange om ugen, for at følge med. Derfor er det også altid frisk øl vi leverer. Det kan forhåbentligt også smages.

Vi brygger øl med det fokus, at det skal smage af noget, og man skal kunne mærke det gode håndværk fra et mikrobryggeri. Vi håber mange vil smage vores

øl, og hvem ved, måske kan der holdes små ølsmagninger. Så kan man jo invitere dem, man kender fra nabobyen, og kan man ikke blive enige om, hvilken by der er

bedst at bo i, kan man måske blive enige om hvilken, der er bedst på flaske, siger brygmester Mikkel Krog Andersen.

*

VI STÅR SAMMEN... 4 byer

Handelsstandsforeningerne i Aalestrup, Løgstør, Aars og Farsø er gået sammen om at lave et fælles gavekort, der kan bruges i alle fire byer. Vi tror på, at vi står endnu stærkere, når kommunens borgere og gæster kan bruge et gavekort endnu flere steder. Gavekortet kan leveres i en flot gaveæske, så det er klar til modtageren. Gavekortet kan købes fysisk på udvalgte steder i de fire byer, eller der kan bestilles et gavekortsbevis online.

Gavekortet er støttet af Vesthimmerlands Kommune og muliggjort af støtte fra Spar Nord, Sparekassen Danmark og Jyske Bank.

Et gavekort er altid en velkommen gave!

DetidligereAalestrupgavekortkanindløsesindtil31.december2024.

I Aalestrup kan du købe Vesthimmerlands gavekort hos XL BYG, Testrupvej 1

GAVEKORTET KAN BRUGES HOS FØLGENDE MEDLEMMER:

• Biksen

• XL Byg

• Super Brugsen

• Punkt GTG

• Superkiosken

• Hr og fru Potteskår

• Matas

• Tusindfryden

• Salon Hot`n Tot

• Byens Bager

• 3 S Biler

• Salon Askepot

• Boll Biler

• Fri bike shop

• Salon D Lux

• VW Aalestrup

• Fodterapi Aalestrup

• My Way

• Aalestrup Apotek

• Aalestrup Fysioterapi

28. Februar 2024 Side 3
* Som rapporteret Essilor R&D-simuleringer – 2022 – beregning baseret på brilleglasmålinger vægtet efter hvor stor betydning hvert kriterium har for brugere af progressive brilleglas (kvantitativ forbrugerundersøgelse – Ipsos – Q1 2022 – BR/FR/IT/UK/US – n =4000 progressive brilleglasbrugere). ** Forbrugerundersøgelse Eurosyn 2022 Frankrig. © Essilor International – Juli 2023 –Essilor® og Varilux® XR Series™ er varemærker tilhørende Essilor International. Stel: Persol®; Oliver Peoples® Det bedste Varilux® progressive brilleglas nogensinde.* Fungerer ved hjælp af kunstig intelligens, og giver øjeblikkelig skarphed selv under bevægelse.** Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook
Uddeler Peter Uttrup med Hvalpsund IPA øllen i Brugsen i Hvalpsund.

Kunsten udfolder sig i Galleri Aalestrup

Holder fernisering og malerskole i kulturugen

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Galleri Aalestrup deltager i Kulturugen AHA i Vesthimmerland i den kommende uge.

To af galleriets tilknyttede kunstnere tilbyder, at man kan komme indenfor i galleriet og forsøge sig ud i malerkunsten.

Det er Kirsten Jensen og Poul Spanggaard der foreslår, at man finder sin indre kunstner frem og møder op i galleriet, tirsdag, 5. marts. Arrangementet bliver en del af Vesthimmerlands Kulturuge.

De to kunstnere vil komme med gode ideer og fif til, hvordan et maleri bliver til.

Men allerede på lørdag bliver kulturugen slået i gang i galleriet med fernisering på en ny forårsudstilling.

Galleriet byder på mange flotte stande. Som tidligere er der et bredt udsnit

En af de nye kunstnere i Galleri Aalestrup, Alice Karup Kops, udstiller bl.a. malerier.

KULTUR

Se i mørket

D. 20. januar - d. 7. april

Onsdag, lørdag og søndag kl. 10-15

STED: Himmerlands Kunstmuseum

Søndergade 44, 9600 Aars

PRIS: 60 kr. (gratis lørdag)

ARR: Himmerlands Kunstmuseum, tlf. 9862 3577

Børneteater

- Prinsessen på ærten

D. 3. marts kl. 10.30 & 13.00

STED: Dronning Ingrid Hallerne Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

af forskellige kunstarter. Malerkunsten fylder mest sammen med keramik, der også er flot præsenteret i galleriet. Desuden er der stande med strik, glaskunst, smykker og meget andet. Nye kunstnere

Til denne udstilling er der også nye kunstnere, blandt andre Alice Karup Kops fra Lystrup. Alice Karup

Kops er uddannet på Aarhus Kunstakademi og har i flere år arbejdet seriøst med kunst. Hun har i tidens løb bevæget sig indenfor flere forskellige genre - keramik, bronzestøbning og maleri. Maleriet er dog det der har fanget hendes interesse mest, og det medie hun foretrækker, at udtrykke sig med og fordybe sig i. - Vi glæder os til at præsen-

tere den nye udstilling. Det er altid dejligt, når vi kan byde foråret velkommen med ”gamle” og ”nye” kunstnere, siger formanden for galleriet, Ole Bundgaard. Ole Bundgaard håber, at mange vil lægge vejen omkring Store Torv i Aalestrup på lørdag til ferniseringen, hvor der som sædvanlig vil være kaffe og kage til gæsterne.

KULTURKALENDER Marts 2024

vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Ta’ mig som jeg er

- En musikforestilling om Grethe Ingmann

D. 1. marts kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Entré

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Dronning Ingrid Løbet 2024

D. 3. marts kl. 9.00 - 15.00

STED: Dronning Ingrid Hallerne

Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø

PRIS: 20 - 100 kr.

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Fællessang

D. 2. marts kl. 11.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR.: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050, og initiativtagerne Grethe Stæhr, Elise Børresen og Lene Weiss

Kongelig kagedyst

D. 3. marts kl. 9.30 - 15.00

STED: Dronning Ingrid Hallerne

Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Side by Side - Vesthimmerlands Musikforening

D. 3. marts kl. 16.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Voksen 150 kr., Ung 75 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Side 4 28. Februar 2024
Læs mere på:
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen: Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna Gyrup Dommerby I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515
Se Kulturugens arrangementer i uge 10 på aha-kultur.dk
Galleri Aalestrup er klar med ny udstilling i kulturugen.

KULTUR

Anes Kald

D. 4. marts kl. 14.00

STED: Farsø Kirkes Sognegård

Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: 90 kr. inkl. kaffe og kage, betales ved indgangen

ARR: Folkevirke Vesthimmerland, tlf. 2325 2817

Fællessang med Erik Sommer

D. 7. marts kl. 18.00 - 22.00

STED: Vennepunktet

Søndergade 27, 9631 Gedsted

PRIS: 125 kr. inkl. spisning og kaffe

ARR: Vennepunktet, tlf. 2147 3718

Rumrejse og badges med rumraketter

D. 10. marts kl. 10.00 - 15.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Nanny Glerup fortæller & folkemusikkoncert

D. 14. marts kl. 16.30

STED: KulturDebathus Søttrup Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 80 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Hverdagskultur - kunstoplevelser en almindelig onsdag

D. 20. marts kl. 19.00

STED: Galleri Aalestrup

Vestergade 5, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Kulturråd tlf. 2329 5951

KULTURKALENDER

Marts 2024

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Foredrag om Vermeer og barokmusik

D. 5. marts kl. 19.00 - 20.30

STED: Himmerlands Kunstmuseum

Søndergade 44, 9600 Aars

PRIS: 50 kr. (gratis for medlemmer af Himmerlands Kunstmuseum)

ARR: Himmerlands Kunstmuseum, tlf. 9862 3577

Kunst langs sløjfeparken

D. 8. marts kl. 15.00

STED: Blære Skole

Skolevænget 3, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Blære Skole, tlf. 9966 8880

Kulturugens Afslutningsfest

D. 10. marts kl. 10.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Indra

D. 14. marts kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Entré

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Grace James - Wildfire Tour 2024

D. 23. marts kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Entré

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Når du strammer garnet

D. 6. marts kl. 19.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 120 kr., 100 kr. for medlemmer - inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

100 år i Musikkens tjeneste

D. 8. marts kl. 19.00

STED: Aalestrup Skole

Vestergade 95, 9620 Aalestrup

PRIS: Voksne 150 kr. Børn gratis

ARR: Musik- og teaterforeningen Membranen, tlf. 2962 7163

Reparationscafé

D. 13. marts kl. 13.00 - 17.00

STED: Jydeværkstedet Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Frokost ved Forårsjævndøgn

D. 17. marts kl. 13.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 150 kr., 120 kr. for medlemmer

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

Fra talerstol til prædikestol

D. 25. marts kl. 19.00 - 21.00

STED: Hvalpsund Kultur- og Bogcafé Illerisørevej 10, Hvalpsund, 9640 Farsø

PRIS: 75 kr.

ARR: Hvalpsund Kultur- og Bogcafé, tlf. 2426 6228

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen: Malene Bonderup Wennerlin

Fernisering & fortælling ved Kunstfotograf Ib Hansen

D. 7. marts kl. 16.30 - 18.00

STED: KulturDebathus Søttrup Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Arkæologiens døtre - Kvinder, køn og magt i Danmarks Oldtid D

STED: Vesthimmerlands Museum

Søndergade 44, 9600 Aars

PRIS: 100 kr., 60 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger

ARR:

Fremtidigt samarbejde i Norden

D. 18. marts kl. 19.30

STED: Farsø Kirkes Sognegård

Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Foreningen Norden Farsø / Løgstør, tlf. 9863 1927

Påskejagt

D. 25. marts - d. 1. april kl. 7.00 - 22.00

STED: Vesthimmerlands Biblioteker i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars

PRIS: Gratis

ARR.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

28. Februar 2024 Side 5
I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708
I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515
- Stinna Gyrup Dommerby

Naturefterskolen byder alle indenfor i Aalestrup

Skolen vil gerne informere byens og omegnens beboere

AALESTRUP: Når Kulturugen i Vesthimmerland afvikles i næste uge er der mange, der byder ind med forskellige aktiviteter.

Et af de nye tiltag er en invitation fra Aalestrup Naturefterefterskole ved Borgergade i Aalestrup. Skolens ledelse inviterer alle, der har lyst til at komme og se nærmere på, hvad der foregår på den populære skole i udkanten af byen.

Tirsdag, 5. marts står le-

delse, elever og lærere klar til at modtage gæsterne. De viser rundt på skolen og der bliver mulighed for at prøve de forskellige aktiviteter, som skolen byder på. Senere gives en orientering om skolen.

- Vi har længe haft planer om, at vi gerne vil åbne for en rundvisning og informere byens og omegnens beboere om skolen. Vi vil gerne gøre lidt mere for at åbne skolen for lokalsamfundet. Vi ligger i udkanten af byen, og mange møder vores elever,

når de handler eller går ture i byen, siger forstander Jannie Dallgaard Borup. Forstanderen siger, at man ser det som meget vigtigt, at skolen har et godt samarbejde med byen og oplandet, og håber at et åbent hus arrangement kan give et indblik i, hvem elever, lærere og andet personale er, og hvad der arbejdes med.

- Det kan måske endda afføde nye fremtidige samarbejder, hvor vi kan stille faciliteter til rådighed, eller bidrage på anden måde til

KULTURUGE 2024 - MUSIKALSK FOREDRAG

”100 år i musikkens tjeneste”

med Jørgen de Mylius og Peter Christensen Fredag den 8. marts kl. 19.00 på Aalestrup Skole.

To timers spændende foredrag med musik og billeder fra deres karrierer - efterfulgt af 1 times god musik, med mulighed for en lille svingom.

Billetpris 150 kr. Mulighed for køb af drikkevarer.

Billetter sælges hos: Biksen, Aalestrup - Vinoble AarsHessellund El, Gedsted eller scan koden.

Forstander Jannie Dallgaard Borup: - Vi vil gerne involveres i lokalsamfundet.

lokale arrangementer og tiltag, siger Jannie Dallgaard Borup.

Musik for alle

Forstander og skolens lærere har også meldt sig som samarbejdspartnere, når aktiviteten ”Musik for Alle” arrangeret igen i Rosenparken til september.

- Vi har helt sikkert noget at byde ind med, og på det tidspunkt har vi et nyt hold elever, som vi vil inddrage i det lokale arrangement, slutter Jannie Dallgaard Borup.

Aalestrup Naturefterskole, er en efterskole for unge i 9. og 10. klasse. Skolen blev etableret i 1997 af en gruppe lokale initiativtagere.

Skolen har seks linjefag: hestesport, jagt, lystfiskeri, golf, friluftsliv og ”gro selv”.

Aalestrup Naturefterskole er meget populær og de 115 pladser, som skolen tilbyder bliver altid hurtigt booket op.

Ros til palliativ afdeling på sygehuset i Farsø

Jacob G. Knudsen, Dragsdalvej 37B, Løgstør, er glad for at det palliative afsnit på sygehuset i Farsø består:

situation.

På vegne af en meget syg og nu afdød kammerat og hans familie, bliver jeg nødt til at skrive et indlæg til avisen og rose Farsø sygehus.

Min ven PK var indlagt på palliativ afdeling i ca. seks uger indtil sin alt for tidlige død i februar.

Jeg besøgte ham flere gange om ugen og oplevede, hvordan det fantastiske personale tog vare på ham. Personalet oplevede jeg som dybt engagerede og 100 pct. professionelle. De gjorde det i mine øjne muligt for PK at opleve den sidste tid både værdigt og udholdeligt.

Personalet havde altid overskud til at bruge et eller to minutter på mig som besøgende, og jeg ved, at for de pårørende havde personalet altid tid til at svare på de mange svære spørgsmål, der opstår i den svære

Hvis PK havde været på et palliativt afsnit i Aalborg UH, ved jeg med sikkerhed, at jeg ikke ville have haft mulighed for at besøge ham flere gange om ugen og opdatere ham med de sidste nyheder og historier fra lokalområdet. Der er simpelthen for langt at køre. Når man nu kan klare det inden for ca. 20 minutter med 20 kilometer hver vej, har man mulighed for at få en hel dag til at fungere.

Stor var min glæde, da nyheden om at palliativt afsnit i Farsø ikke skulle spares væk. Vi var mange, der blev meget glade for den beslutning.

Selvom smørrebrødet til PK var sparet væk, kunne jeg tage hjemmebagt rugbrød og en leverpostej fra superslagteren i Løgstør med, og personalet havde skam et køleskab, hvor han kunne have sin leverpostej og få glæde af den, når det passede ham.

Dyb respekt og endnu engang en meget stor tak til personalet på palliativt afsnit i Farsø. Ingen nævnt ingen glemt.

Sundsvæsenet i Region

Nordjylland til debat

Karl Lausten, Mejsevej 8, Aars, skriver om sygehuset i Farsø:

På mandag sætter Venstre og Konservative i Vesthimmerland de regionale toppolitikere stævne ved et åbent møde i Farsø.

Mødet har været planlagt i mange måneder, så vi vidste ikke, at det ville falde lige ned i debatten om tilpasning af funktionerne på Farsø Sygehus.

Selv om det naturligvis vil være relevant at diskutere

funktionerne på Farsø Sygehus, er mødet planlagt som en bredere og mere overordnet debat om det nordjyske sundhedsvæsen. Region Nordjylland har begrænsede midler til rådighed, og de skal naturligvis udnyttes bedst muligt. Der er skalopgaver, som man ikke kan gøre noget ved andet end at betale. Og så er der områder, hvor man har mulighed for at prioritere indsatsen, hvor ubehageligt den opgave end måtte være. Regionen kan ikke udskrive nye skatter for at øge sine indtægter.

På mødet vil Pia Buus Pinstrup og Mads Duedahl

Om skadeklinikken

Formanden for Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune, Søren Byrjalsen, Ullits, skriver om Skadeklinikken i Farsø:

Vesthimmerland har en stor andel af ældre medborgere.

– de to øverste politikere i regionsrådet – først gøre rede for de rammer og udfordringer, regionen har. Derefter vil de hver komme med deres eget bud på løsninger. Så er der lagt op til debat, hvor alle kan være med og give udtryk for deres egne synspunkter eller udfordre politikerne på deres løsninger og holdninger.

Selv om mødet arrangeres af de 2 partier, er det åbent for alle interesserede uanset partifarve. Partierne har valgt at betale af egne midler, så det bliver gratis at deltage. Man skal dog selv betale for kaffe mv.

skaber utryghed.

Regionens planer om nedlukning af Skadeklinikken på Farsø Sygehus rammer hårdt i den vesthimmerlandske del af Region Nords område.

Ved en evt. nedlukning af skadeklinikken får mange ældre såvel som unge hermed en meget lang køretur til vagtlæge i Aalborg, samt med formentlig lang ventetid på Aalborg Sygehus.

Ved implementeringen af den nye ældrelov med fokus på ”Borger før systemet” svigter Regionen mange af disse ældre borgere, og det

Idet køreafstanden mellem Aalborg og Farsø er nøjagtig den samme hvilken vej man kører, opstår der en anden løsning.

En nærliggende mulighed for en fremadrettet bedre udnyttelse af bemandingen på Skadeklinikken i Farsø kan være at visitere flere patienter til Farsø i stedet for Aalborg. Dette vil formentlig aflaste nogle af de til tider lange ventelister som patienterne oplever på Sygehuset i Aalborg.

Side 6 28. Februar 2024
LÆSERBREVE LÆSERBREVE
LÆSERBREVE
Aalestrup Naturefterskole inviterer til infoaften i Kulturugen.
Arrangementet er støttet af SparNord - Sparekassen Danmark og Hornfonden

Trods en svær start:

Ønske i Gedsted om at Kulturfabrikken skal leve

Af Thorkil Christensen

GEDSTED: Selv om bestyrelsen flere gange har løbet “panden mod en mur”, så var der stor opbakning på generalforsamlingen til at fortsætte arbejdet omkring Kulturfabrikken i Gedsted.

Der er mange muligheder med Kulturfabrikken, der har til huse i de oprindelige bygninger i Carl Petersens Gade, opført i 1936 til Getama eller Gedsted Tang- og Madrasfabrik. Det er et historisk sted med gode rammer til mange formål, og der har allerede været holdt kunstudstillinger og workshops, som har fået mange udefra til at lægge vejen omkring Gedsted.

- Vi har holdt mange bestyrelsesmøder med det ene formål at arbejde for Kulturfabrikkens fremtid og om at må anvende bygningerne til alt det som vi gerne vil, sagde formanden, pedel Peter Stenild, da han aflagde beretning på generalforsamlingen.

Som en del af forskellige forbedringer har foreningen installeret tre varmepumper i bygningerne, og brugsaftalen med Vesthim-

merlands Kommune, der er ejer ejendommen, blev forlænget frem til 1. oktober i år.

Men den fremtidige anvendelse skal afklares - skal de historiske bygninger beuges til udstillingshus, arbejdende værksteder, designhøjskole? Byrådspolitikere har udtrykt sig meget positivt omkring fremtidsplanerne, men bestyrelsen har desværre mødt modstand i teknisk forvaltning. - Første gang vi rigtig mærkede det var omkring udstillingen “Ålegræs og Tang til Kunst” sammen med blomserdesigeren Johnny Haugaard. Det var svært at opnå en lejligheds-

tilladelse i de dage vi skulle bruge. Sagsbehandleren var velvillig, så det lykkedes. Men vi skal betale for sagsbehandlerens tidsforbrug, hvilket blev til en ikke uvæsentlig udgift, sagde Peter Stenild.

Måtte flytte ud

Gedsted og Vesthimmerlands Kunstforeninger har holdt sommerudstillinger. Her opgav man at benytte Kulturfabrikken, fordi en brugstilladelse til benyttelse af hele den gamle fabriksbygning aldrig ville blive gokendt. Udstillingen blev i stedet holdt i Medborgerhuset i Gedsted, men i mindre omfang end oprindelig tænkt.

En tilladelse til at holde “Skaberglæde for børn” blev ikke godkendt hos kommunen, men foreningen fik en regning for sagsbehandling af den manglende godkendelse og arrangementet måtte aflyses.

Hvis bygningen skal godkendes til foreningens brug kræver det besøg af en certificeret brandrådgiver. Det koster omkring 65.000 kr. Hertil kommer etable-

ring af udvendige trapper, brandsektionsadskillelse og flugtveje til yderligere mellem 370.000 og 390.000 kr. og det er mere end foreningen umiddelbart kan fremskaffe. Usikkerheden om fremtiden medførte i øvrigt at bestyrelsen ikke fandt det forsvarligt at opkræve kontingent i 2023.

I stedet har bestyrelsen overvejet at søge forskellige fonde om midler til opgradering af ejendommen. Bestyrelsen har forhørt sig hos RealDania By & Byg om der er interesse for at købe ejendommen, sætte den i stand og derefter udleje bygningerne til foreningen. Der har været en god

dialog, og der ventes nu på et svar.

På generalforsamlingen skulle der tages stilling til en række spørgsmål under punktet “Indkomne forslag”. Der var forslag om at indrette arbejdende værksteder for lokale på egnen, men også om en særlig afdeling til reparation af møbler. Det var alle positive for, ligesom der blev svaret ja til en ide om at medvirke til oprettelse af en højskole for møbelkunst. Generalforsamlingsdeltagerne svarede også ja til at leje bygningen af RealDania By & Byg, hvis dette bliver muligt, men man ønsker at kende lejens størrelse.

Der blev svaret klar og tydeligt nej til et forslag om at opgive hele kulurfabriksprojektet, og til at lade kommunen fjerne de historiske bygninger.

Og endelig, hvis man må opgive at anvende bygningerne, blev der spurgt om foreningen Kulturfabrikken så skal fortsætte. Det spørgsmål bliver dog ikke aktuelt - for det blev foreslået at genoptage kontingentbetalingen.

Regnskabet blev fremlagt af Lene Bjørk. Kontingentet blev fastsat uændret med opkrævning i år, og til bestyrelsen genvalgtes Cüneyt Pala og Lene Bjørk.

28. Februar 2024 Side 7 Farmas gør klar til foråret! Nye have-park maskiner på lager – kom ind og se hvad vi har på lager og få et godt tilbud. Benzin Motorsav 120MK2 Inkl. 3 ltr. 2T alkylatbenzin og 1 ltr. kædeolie TILBUD 1.599,Klar til brug Benzin Motorsav 135MK2 TILBUD Alkylatbenzin 5 ltr. 2T eller 4T 149,Savoverall Classic 849,Savbukser Classic TILBUD 799,Sikkerhedshjelm 600,Motorsav 450e mk2 Vejl. pris 5.099,TILBUD 4.399,Byt-til-nyt pris 3.399,(vi får din gamle sav i til denne pris) Salg af reservedele, olie filtre, knive mm til alle mærker HUSK EFTERSYN Have/park maskiner (alle mærker) Husqvarna og Gardena Robotter Prisoverslag på rep/service Vi er 4 mand klar til at hjælpe samt løse problemer FARSØ | VIBORG | HERNING | BRØNDERSLEV facebook.dk/farmasdk Ring l Bjarne (Farsø) I www.farmas.dk bjarne@farmas.dk 98 63 17 66 / 21 41 36 83 Tilbud gælder så længe lager haves og til og med d. 31. marts 2024. Alle priser er inkl. moms. Der tages forbehold for udsolgte varer, svigtende leverance, tryk, pris og billedfejl.
Kulturfabrikken i Gedsted - i de oprindelige bygninger fra 1936 opført til Gedsted Tang- og Madrasfabrik. Peter Stenild: - Vi har mødt en del modstand.

“Børn i Sorg” har fået løvernes opbakning

VESTHIMMERLAND:

Den frivillige forening Børn i Sorg for Vesthimmerland og Jammerbugt Kommune tager hånd om børn og unge i alderen 10 til 17 år, som har mistet en forældre eller søskende.

Børnene og de unge hjælper hinanden i samarbejde med terapeuter, og samles fra kommunerne til møder i Aars, Løgstør og Fjerritslev.

Børn og Unge i Sorg består af to gratis tilbud - samtalegruppen og cafétilbuddet.

Samtalegruppen varetages af en psykolog ansat i Center for Psykologi & Pædagogik (CPP) ved Vesthimmerlands Kommune.

Cafetilbuddet varetages af frivillige fra støttegruppen Børn i sorg – Sorggrupperne Aars.

Begge blev i weekenden bakket op af Lions Club Løgstør med en donation på 10.000 kr. - Sorg er et tabuiseret område og for de børn og unge, som mister en forældre eller søskende, er der store udfordringer. Vort mål er at give de ramte et fundament til at stå imod med. Det ved, at de mødes med jævnaldrende og få snakket om den sorg, der har ramt dem. Det kan være betydningsfuldt, at børn og unge får oplevelsen af, at andre er i samme situation som dem. En snak har stor betydning for, at de kommer videre i livet, siger næstformand Karen M. G. Pedersen, Sorggruppen. Samtalegruppen mødes hver 14. dag, hvor de spiser sammen og taler om de ting, de har på hjerte. Det er både i forhold til deres sorg og det, der i øvrigt fylder i deres hverdag. Forløbet omfatter desuden kontakt og besøg hos familien og skolen, inden de begynder i sorggruppen.

Gruppen er på en årlig weekendtur, en fælles tur til gravsteder, en forældreaften og en årlig gensynsdag for tidligere medlemmer af gruppen.

- Vi får ingen offentlig støtte til arbejdet med sorggruppen. Vi er afhængige af støtte for at kunne tilbyde det vigtige arbejde. Det er derfor med stor taknemmelighed, vi modtager donationen fra Lions Club Løgstør, siger

næstformand Karen M. G. Pedersen, Sorggruppen. - Støtten til Sorggruppen skal ses som et skulderklap til de frivillige, der driver aktiviteten. Samtidig en opbakning omkring det betydningsfulde arbejde, der

laves for børn og unge, som har mistet en forældre eller søskende. Her kan børn og unge få en fantastisk hjælp, som vil være til gavn for dem resten af livet, siger præsident Leif Thorup, Lions Club Løgstør.

Side 8 28. Februar 2024 v* Miele kommer til St. Ajstrup med lækkerier i køkkenet og masser af gode tilbud Oplev nyheden NORDIC CUBIC fra JKE og de nye farverige løsninger. Gratis indretningsforslag af køkken, bad og garderober. Gå på opdagelse i 4000 m2 boliginspiration KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN ST. AJSTRUP st-ajstrup.dk · kontakt@st-ajstrup.dk Mandag-fredag 9:00-17:00 MASSER AF INSPIRATION OG GODE TILBUD SØNDAG D. 3. MARTS KL. 10-15 Miele vaskemaskine - WCD670 WCS TDos&8kg - Energieffektivitetsklasse: A - Præcis og automatisk vaskemiddelsdosering med TwinDos® Pris 7.995,-
Vesthimmerland:
ET RIGTIGT GODT TILBUD KOPI-PAPIR
pakke (500 ark)
Borgergade 17 • 9620 Aalestrup • Tlf. 98
Priserne er inkl. moms En kasse (2500 ark) 250,Himmerlands Tryk A/S
En
53,-
64 12 55
Leif Thorup, præsident for Lions Club Løgstør, overrakte donationen til næstformanden, Karen M. G. Pedersen, Sorggruppen.

Brandårsag er endnu ikke fundet i Gedsted

GEDSTED: Politiets brandeksperter har endnu ikke meldt officelt ud om årsagen til den store brand, der opstod natten til fredag, 9. februar på virksomheden Getama A/S i Gedsted.

Rapporten skulle være

Brevpapir

Kuverter

kommet fredag, 23. februar, men er blevet udskudt til begyndelsen af denne uge. Ifølge uofficielle udtalelser skulle der ikke være tale om noget mistænkeligt, men det officielle resultat forelå ikke inden redaktio-

nens slutning. Det er trods mange forsøg ikke lykkedes at få en kommentar fra direktør Jesper Temp om genopbygning og videreførelse af fabrikken.

Visitkort Borgergade 17 . 9620 Aalestrup · post@himmerlandstryk.dk · Tlf. 98 64 12 55

INVITATION

Vesterbro

Kom til foreningsaften hos Sparekassen Danmark

Onsdag den 13. marts kl. 18.00-20.00

Sted: Vestergade 28 i Aalestrup

I Sparekassen Danmark brænder vi for foreningslivet. Derfor vil vi gerne præsentere vores tilbud til foreningskunder til et aftenmøde i afdelingen. Her vil vi blandt andet fortælle om muligheden for at søge støtte gennem Sparekassen Danmark Fondene og om sparekassens foreningsservice, herunder platformen Unioo, som sparekassen stiller gratis til rådighed for foreningskunder. Unioo er en platform til bestyrelsesarbejde, der kan lette dagligdagen for foreningen. Her kan man holde styr på medlemmer, billetsalg, kontingenter, møder, filer og opgaver.

Program

• Vi serverer en let anretning og drikkevarer

• Velkomst v/afdelingsdirektør Poul Pedersen

• Sparekassen og Sparekassen Danmark Fondene v/afdelingsdirektør Poul Pedersen

• Foreningsservice og Unioo v/Morten Bak, Foreningsservice

• Spørgsmål og afrunding

• Tak for i dag.

Tilmelding

Du tilmelder dig via https://sparekassendanmark.nemtilmeld.dk/570/ senest den 8. marts.

Vi glæder os til at se jer!

Aalestrup afdeling

Vestergade 28, 9620 Aalestrup

T 9757 5590

28. Februar 2024 Side 9
Du kan tilmelde dig ved at scanne denne QR-kode.
2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord 20 ds. GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Pålægschokolade Galle & Jessen 216 gr. Følg vores Facebook side for flere gode tilbud - F. eks Mørbrad af gris m/mango og peberfrugt, ca. 540 gr. 88.Marabou chokolade 200 gr. Flere var. ell. 1 ps. Twist 4 kg Kartofler Danske Cookies og kiks 110 gr. Flere var. 2000 Pr. stk. PRIS 2000 Pr. pakke PRIS 2000 Pr. pk. PRIS Tilbuddene gælder fra torsdag d. 29. til søndag d. 3. marts Gode tilbud fra Min Købmand Gedsted 3måneder Michael Min Købmand 2000 Pr. pose PRIS Indlevering af rensetøj
Getama A/S nedbrændte natten til fredag 9. februar, men brandårsagen er endnu ikke officielt meldt ud af politiets teknikere.

Vores kære mor, svigermor farmor, mormor og oldemor

Elin Gunhild Sørensen * 29. september 1944 er stille sovet ind

Aalestrup, den 21. februar 2024

Et kærligt hjerte holdt op med at slå to flittige hænder fandt ro Ole, Søren, Else og Bent Svigerbørn, børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Testrup Kirke torsdag den 29. februar kl. 11.00

AARS BEGRAVELSESFORRETNING

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Oda Madsens

begravelse fra Ulbjerg Kirke Tak for blomster og kranse

Flemming, Henrik, Erik og Ivan med familie

Generalforsamling

Fjelsø Vandværk A.M.B.A. afholder generalforsamling

TORSDAG DEN 14. MARTS KL. 19.30 i Fjelsø forsamlingshus. Dagsorden i henhold til vedtægterne.

rundt

13 24 døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Bestyrelsen

Ekstraordinært årsmøde

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Jubilæum

40 år

30. januar

Hanne Østergaard

afholdes tirsdag den 5. marts 2024 kl. 10.00 i Videoklubbens lokaler på Knabergården.

Dagsorden:

Afvikling/lukning af Aalestrup Videoklub.

Ditte I. Dalgaard

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Social- og sunhedshjælper

25 år

Bestyrelsen

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 200.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres!

Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

1. marts

Kirsten Holst Sørensen

Sagsbehandler

- vi ønsker hjertelig tillykke

Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

Du trykker bare

98 64 12 55 - så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne med udformningen

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

EFFEKTIV DØDSBOBEHANDLING - SPECIALISEREDE RÅDGIVERE

Har du mistet en af dine kære, så står vi klar til at hjælpe dig med alt lige fra boets udlevering til indlevering af afsluttende boopgørelse.

Kig ind til os og få en uforpligtende snak om jeres muligheder i forbindelse med skifte og beskatning af dødsboet.

Der er mange fremmede forhold ved et dødsboskifte, som vi forklarer dig om. Undgå at miste det store skattefradrag ved at vælge uskiftet bo.

Kontakt Merete Mølgaard, tlf. 9624 2460.

Vi udarbejder også gerne testamenter, ægtepagter og fremtidsfuldmagter efter personlig rådgivning.

Lørdag den 2. marts kl. 10.00-14.00 Fernisering på marts og april udstillingerne kl. 10.00 Rundvisning med udstillerne. kl. 10.30 Kaffe og brød. Kom og se de mange flotte stande. Se mere på www.galleri-aalestrup.dk

Kulturuge 2024

Tirsdag den 5. marts kl. 10.00-16.00 Kunstner for en dag

Find din indre kunstner frem sammen med Poul Spanggaard og Kirsten Jensen. De vil komme med ideer og gode fif til hvordan et maleri bliver til – så kom frisk og fold dig ud på lærredet.

Der er mulighed for køb af lærreder. Gratis kaffe og kage.

Alle er velkommen

Side 10 28. Februar 2024
KIRKEGADE 1, 9600 AARS

GENERALFORSAMLING

GEDSTED VANDVÆRK

I GEDSTED HALLEN, TORSDAG DEN 21. MARTS 2024 KL. 19.00

Dagsorden:

1. Valg af dirigent.

2. Bestyrelsens beretning.

3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse.

4. Budget for det kommende år forelægges til godkendelse.

5. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen. På valg er: Jes Liltorp, Niels Sørensen, Niels Christian Jensen og Ove Buchwardt.

6. Valg af revisor.

7. Behandling af indkomne forslag.

8. Eventuelt.

Arrangementer i forbindelse med Kulturugen: Se særskilt annonce

Onsdag den 28. februar

kl. 17.00 Søndervang Gedsted: Generalforsamling

kl. 19.00 Klubhuset, Hvam: Kvik I/F generalfors.

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

kl. 19.30 Lokalhist. Arkiv, Møldrup: Generalforsamling

Torsdag den 29. februar

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Fredag den 1. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Kl. 19.30 Alfa, Aars: Trine Pallesen

Lørdag den 2. marts

kl. 10.00-16.00 Messecenter Aars: Outlet Messe

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Fernisering

kl. 11.00 Alfa, Aars: Fællessang

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Søndag den 3. marts

kl. 10.00-16.00 Messecenter Aars: Outlet Messe

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 15.00 Bio Aalestrup: Rom

kl. 16.00 Alfa, Aars: Side by Side

Mandag den 4. marts

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Tirsdag den 5. marts

kl. 10.00-16.00 Galleri Aalestrup: Kunstner for en dag

kl. 10.00 Knabergården: Videoklubben, ekstraord. Årsmøde kl. 13.00 Bio Aalestrup: Seniorbio

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

kl. 19.00 Aalestrup Naturefterskole: Åbent Hus

Onsdag den 6. marts

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Kom med på guidet gåtur fra Aalestrup Bibliotek

Mandag den 4. marts kl. 12.00

Kom med på guidet gåtur i et tempo, hvor alle kan være med. Ruten er 3,8 km på naturskønne stier. Undervejs fortæller guiden om bibliotekets tilbud og der er tid til en snak. Gratis – ingen tilmelding.

Højtlæsning i Netværkscaféen i Farsø

Kig forbi til hyggelig højtlæsning for voksne, og læn dig tilbage i stolen, når bibliotekar Iben Jakobsen læser op fra en udvalgt bog. Torsdag den 7. marts kl. 13.00 - 13.45 i Netværkscaféen i Farsø, Lassensvej 8 Gratis – ingen tilmelding.

Se mere om arrangementerne på: vhbib.dk/arrangementer

Gratis musik og lokale for unge i Hotspot

I Hotspot, Aars – hele kommunens hotte ungemiljø for 13 – 21 årige, kan du hver mandag i skoleugerne kl. 15.00 – 18.00 møde musiklærer Aske, som hjælper dig med gode fif og tricks.

Der bliver mulighed for at man kan bruge musiklokalet som øvelokale.

Mød op, lær og vær med. Lad musikken spille.

Ledige stillinger

Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på

https://www.vesthimmerland.dk/ ledige-stillinger

Færgenavigatørpraktikant - Færgen Mary

Hvalpsund-Sundsøre Færgeri søger en færgenavigatørpraktikant, som har lyst til at gennemgå uddannelse på Marstal Navigationsskole og være i praktik på færgen Mary.

Ansøgningsfrist: 11. marts 2024

Vesthimmerlands Kommune

Vestre Boulevard 7 9600 Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Søndag den 3. marts 2024

3. søndag i fasten

Aalestrup 11 00

Gedsted 09 30

Fjelsø ingen

Vesterbølle ingen

Hvam

Tostrup ingen

Testrup ingen

19 00

10 30 Hvornum ingen Snæbum 10 15 Hvilsom ingen

Rørbæk

Grynderup ingen Stenild � � � � � � � � � � � � � � � ingen

Kgs Tisted 09 00

11�00

Ulbjerg ingen Låstrup

Lynderup ingen

Hersom

ikke oplyst

Klejtrup ikke oplyst

Vester Bjerregrav ikke oplyst Simested ingen

Binderup� � � � � � � � � � � � � � ingen

Durup ingen

Ullits ingen

Svingelbjerg ingen

Foulum 10 30

Louns ingen

Alstrup 09 00

Strandby 10 30

Farsø 09 00

Aars � � � � � � � � � � � � � � � � � � 09�30

Gislum 11 00

Vognsild � � � � � � � � � � � � � � ingen

Haubro ingen

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Produktion Redaktør

Kontor

Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer:

Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Hanne Monrad Salgskonsulent Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Udgivelsesområde:

Vognsild

Sundstrup

Fjelsø Hvam

Bjerregrav

Snæbum

Klejtrup

28. Februar 2024 Side 11
� � � � � � � � � � � � � � � �
09�00
� � � � � � � � � � � � � � � �
Roum
ingen
� � � � � � � � � � � � � � �
� � � � � � � � � �
Østerbølle
Skals
� � � � � � � � � � � � � � �
10�30
24
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom Nørager Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev Sønderup Aars Farsø Hobro Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted
Hvalpsund Østrup
Ulbjerg
Simested
Vesthimmerlands Avis 98 64 12 55

Country-dronning gæster Nørager

NØRAGER: Danmarks ukronede countrydronning, Tamra Rosanes, besøger “Kig Ind” i Nørager med en koncert fredag, 15. marts.

Tamra Rosanes har siden

1970’erne underholdt på den danske countryscene med et repertoire, der byder på klassikere krydret med egne værker.

Gennem en lang karriere

har Tamra Rosanes skabt sig et indblik i alle countrymusikkens aspekter, og har indspillet sange med Kim Larsen, Lis Sørensen og Sanne Salomonsen. Med amerikanske rødder og Nashville-inspiration er Tamra Rosanes garant for den rigtige stemning.

Hun har et indgående kendskab til historierne og traditionerne, der gemmer sig bag den varierede amerikanske sangskat.

Publikum præsenteres for religiøse sange, sange om krig og kærlighed, mountain music, railroad sange, arbejdssange, spiritualitet, blues, protestsangene fra 60’erne og nyere musik.

I 2023 kunne Tamra Rosanes fejre sit 50 års jubilæum som udøvende kunstner. Det bragte hende rundt i hele landet, hvor publikum oplevede koncerter med de allerstørste hits fra hendes lange og flotte karriere, og i Nørager kan publikum opleve det samme.

Dokumentarfilm for seniorer i Aalestrup

“Før stormen” vises i Seniorbio tirsdag, 5. marts

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Tirsdag, 5. marts er der igen Seniorbio i biografen i Aalestrup. Denne gang vises en dokumentarfilm fra udkants-

danmark - “Før stormen”. De 27 beboere på Mandø i står på første parket til klimaforandringerne med storme og stigende vandniveauer.

Men trods den skræmmende virkelighed, holder de fast i deres identitet som øboere, som de har gjort i generationer.

inspicerer Gregers og hans trofaste hund de forældede diger, der beskytter hans elskede ø.

Beboerne på Mandø er vant til voldsomt vejr og oversvømmelser. Klimaforandringerne har kun gjort tingene værre.

Men Mandøs sidste landmand, Gregers, hvis familie har boet på øen i otte generationer, nægter at give op for et liv på fastlandet, og håber i stedet på at finde en kone, der kan drive gården sammen med ham.

Da en storm nærmer sig,

Imens puster Mie lysene ud på sin 100-års fødselsdagskage, Ellen og Ingeborg klager over den månesyge, som de lider af, ornitologen Niels bekymrer sig om de sjældne fugle, der ikke længere kommer til øen, og turistguiden Preben underholder øens sommergæster. Trods klimatruslen holder de sidste øboere stædigt fast i deres lille del af verden. Portrættet af dette mikrokosmos ledsages af en mesterligt udformet billedside af det karakteristiske landskab, skiftende himmelstrøg og hav, der dagligt ændrer sig med vinden og tidevandet.

Sangaften i Klejtrup

KLEJTRUP: Mandag, 11.marts, holder Klejtrup Aftenhøjskole sangaften og efter kaffepausen er der generalforsamling.

Sangdelens overskrift er “Ønskesangaften”, og aftenhøjskolens medlemmer

har haft mulighed for at ønske sange, som betyder noget for dem.

Der vil blive sunget nyere og ældre sange fra den seneste udgave af Højskolesangbogen, og Helle Ditlevsen spiller til på sin harmonika.

Side 12 28. Februar 2024
SPAR OP TIL 50% Lørdag den 2. marts kl. 10.00-12.30 Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK Markvænget 36, Aars udsalg udsalg udsalg
Tamra Rosanes giver koncert i Nørager.
Tilmelding senest den 16. marts på tlf. 22 74 00 26. Betaling ved tilmelding – MobilePay 16 07 96 Madsen udlejning ApS Præstevejen 210 ▪ 9631 Gedsted Tlf. 22 74 00 26 – 50 71 57 88 lørdag den 23. marts 2024 kl. 13.00 Musik & Buffet m/ vildt Fra kl. 15.00 -19.00 Underholdning med Henrik Bolding 3 slags kød 2 slags kartofler Salatbar Kun kr. 199,Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk Bio er lukket fra Fre. 8/3 til søn. 24/3 på grund af musical Rom Tors. 29/2 - tors. 7/3 kl. 19.00 Søndage kun kl. 15.00 Seniorbio Før stormen Tirs. 5/3 kl. 13.00 Kaffe og brød efter filmen. Bestilling nødvendig på www.bio-aalestrup.dk eller tlf. 21 43 42 62 Vesthimmerlands Avis 98 62 12 55
Filmen ”Før stormen” vises i Bio Aalestrup på tirsdag.

Nyt botilbud

åbner i Østrup

Af Ture Damtoft

ØSTRUP: Det tidligere plejehjem Grønhøj i Østrup bliver fra 1. april et privat botilbud for udsatte med brug for ekstra støtte.

Firmaet Hyldgaard & Larsen forventer at oprette 10 pladser i Østrup og har i forvejen et botilbud i Aalestrup med 20 beboere.

- Målgruppen er ret bred. Det er et tilbud for voksne, der har brug for pædagogisk støtte, og det kan der være mange grunde til. Det kan være mennesker med psykiske lidelser eller folk, der på anden vis har brug for hjælp i dagligdagen, siger partner og administrerende direktør i Hyldgaard & Larsen, Eva Hyldgaard.

Firmaet driver fire botilbud for udsatte borgere og oplever en stigende efterspørgsel.

- Vi har ualmindelig stor efterspørgsel, det er jo også årsagen til, at vi åbner en ny afdeling, men det betyder ikke, at alle 10 pladser er besat i april. Vores beboere har brug for meget individuelle løsninger, og det er vi gode til. Vi stræber ikke efter at være de største, men derimod de bedste, siger Eva Hyldgaard, der sammen med sin partner i firmaet har mere end 30 års erfaring på det specialiserede voksenområde.

Borgerne i Østrup vil sandsynligvis ikke få meget

kontakt med beboerne, men botilbuddet vil kommunikere så meget som muligt med lokalsamfundet.

- Når vi kommer til et nyt lokalområde, har vi i vore andre huse inviteret til et åbent hus arrangement, inden beboerne flytter ind, så de lokale borgere har mulighed for at møde personalet og stille spørgsmål. Det vil vi også gøre i Østrup i begyndelsen af april. Vi synes, at det er rart at møde folk og hilse på. Udefra kan vores verden virke lidt lukket, og det er fordi, vores borgere i stor udstrækning har brug for fred og ro. Derfor holder vi åbent hus, inden de flytter ind, så man kan lære os at kende, og vi vil deltage så aktivt som muligt i det lokale liv, siger Eva Hyldgaard.

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Ib NIelseN, Farsø

Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

SUDOKU

ØKONOMIMEDARBEJDER

ER DU VORES NYE KOLLEGA?

Da vores bogholder ønsker at gå på pension, søger vi en faguddannet og erfaren økonomimedarbejder.

Vores nye kollega får ansvar for regnskabs- og lønopgaver samt sekretariatsfunktioner og har dokumenteret erfaring med budgetansvar og økonomistyring af større projekter.

Stillingen er på 32 timer om ugen med tiltrædelse d. 1. maj eller snarest derefter. Ansøgning med relevante bilag sendes til mail@vmus.dk. Ansøgningsfrist er søndag d. 17. marts.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte museumsdirektør Broder Berg på tlf. 21 37 83 23.

28. Februar 2024 Side 13 Let Svær Sudoku 11 - Easy 3 9 2 8 7 4 9 6 7 1 4 8 2 5 3 3 5 5 6 3 2 1 2 5 9 6 8 6 5 6 5 4 3 7 Sudoku 12 - Easy 8 6 8 1 3 9 7 6 2 2 1 7 5 8 9 1 1 2 7 8 6 2 4 3 9 Created by S Udoku -7Sudoku 11 - Hard 7 4 6 2 8 5 1 9 7 2 9 1 3 8 7 4 6 7 9 5 4 1 Sudoku 12 - Hard 8 7 5 3 9 8 4 9 3 5 9 4 1 2 2 6 5 9 1 7 4 6 2 Created by S Udoku -7-
Det tidligere plejehjem Grønhøj i Østrup bliver omdannet til et privat botilbud Eva Hyldgaard.
Søndergade 44 · 9600 Aars Tlf. 98 62 35 77 · mail@vmus.dk www.vesthimmerlandsmuseum.dk

AKTIVE FORENINGER i Aalestrup og omegn

AKTIVE FORENINGER BRINGES I VESTHIMMERLANDS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT

Idrætsforeninger/klubber

AALESTRUP BADMINTON KLUB

- Formand: Dan Kristensen, Engparken 58, 9620 Aalestrup, tlf. 22 28 90 78, mail: engparken589620@yahoo.dk

- Kasserer: Linda Krogh, Engparken 58, 9620 Aalestrup

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

HIF 91 AALESTRUP HANDICAP IDRÆTSFORENING

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Peter Poulsen, Skovtoften 19, Aalestrup tlf. 20 42 05 08

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

AALESTRUP MOTIONSCENTER

www.aalestrupmotionscenter.dk

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Jesper Herman tlf. 24 94 92 09, mail: herman1547@hotmail.com

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

GEDSTED FORENEDE IDRÆTSKLUBBER (GFI)

- Formand: Tina Kilschow, tlf. 30 28 42 94, mail: tinakilschow68@icloud.com

- Kasserer: Lisa Laursen, tlf. 53 56 28 29, mail: lisalaursen@hotmail.com

IDRÆTSFORENINGEN KVIK

- Formand: Niels Møller Holm, Grønningen 25, 9500 Hobro, mail: nmoellerh@gmail.com

- Kasserer: Jesper Dalum, Ferskenvej 14, 8920 Randers, tlf. 29 34 19 03

Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested

AALESTRUP RIDEKLUB

www.aalestruprideklub.dk

Mail: aalestruprideklub@hotmail.com

- Formand: Anna Laustsen, tlf. 40 24 61 79, mail: annalaustsen@hotmail.com

- Kasserer: Helle Sommer Pedersen, tlf. 51 71 79 27, mail: hellesommer@hotmail.com

AALESTRUP IDRÆTSFORENING

www.aalestrup-if.dk

- Formand: Kim Lyngsø, Engparken 24, 9620 Aalestrup, tlf: 27 13 30 83, mail: aalestrupif@gmail.com

- Kasserer: Trine Bak, Solbærvej 9, 9620 Aalestrup, tlf: 27 79 46 23, mail: regnskabaif@gmail.com

SENIORIDRÆT AALESTRUP

Facebook: Senioridræt Aalestrup

- Formand: Hans Jørgen Nielsen, Aaparken 42, 9620 Aalestrup, tlf. 21 43 42 62, mail: aaparken429620@get2net.dk

- Kasserer: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, 9620 Aalestrup tlf. 28606327, mail: franks@nielsen.mail.dk

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

Erhvervsklubber

ERHVERVSKLUBBEN AIF

- Formand: Hanne M.K. Christensen, tlf. 26 19 92 79

- Kasserer: Poul Pedersen, tlf. 96 57 55 91

TURISTFORENINGEN FOR AALESTRUP OG OMEGN

- Kontakt: Lene Christensen, Engvangen 29, Aalestrup, tlf. 22 79 92 64

foreninger

AALESTRUP SENIORER

www.aalestrup-seniorer.dk

Facebook: Aalestrup Seniorer

Mail: info@aalestrup-seniorer.dk

- Formand: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, Aalestrup. tlf. 28 60 63 27, mail: franks@nielsen.mail.dk

- Kasserer: Lone Christiansen, Aaparken 20, 9620 Aalestrup tlf. 61 28 18 87

Mødested: Knabergården

ÆLDRE SAGEN

- Formand: Verner Markussen, Højtoften 49, 9620 Aalestrup, tlf: 21 63 45 82, mail: verner.markussen0@gmail.com

- Kasserer: Grete Høeg Pedersen, Korsholmvej 174, 9631 Gedsted, tlf: 98 64 53 86, mail: glplg1943@gmail.com

Mødested: Knabergården og Gedsted Medborgerhus

SINGLEKLUBBEN HIMMERLAND

Facebook: Singleklubben Himmerland

- Formand: Brian Baade Andersen, tlf. 22 93 23 55, mail: brianbaade@gmail.com

- Kasserer: Lissy Sørensen, tlf. 29 80 20 52, mail: lis58@godmail.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup

FORENINGEN NORDEN, AALESTRUP AFD.

- Formand: Kirsten Bollerup, Borgergade 27, Aalestrup. tlf. 60 61 49 78, mail; kirbollerup@gmail.com

- Kasserer Margit S. Nielsen, Holmgaardsvej 19, Aalestrup, tlf. 21 78 86 24, mail: margit.s.nielsen@mail.dk

NATTERAVNENE AALESTRUP

www.aalestrup.natteravnene.dk

- Formand: Rasmus Bruun Svendsen, tlf: 25 14 40 98, mail: rasmusbruun01@hotmail.com

- Kasserer: Dorte Loft Jørgensen

Mødested: Jydeværkstedet

JYDEVÆRKSTEDET

- Formand: Aase Sørensen, Lindevej 14, 9620 Aalestrup, tlf. 23 70 80 17, mail: aasemv@live.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup (Åbent tirsdage kl. 13.30 - 16.30)

AKTIVE KVINDER AALESTRUP

- Formand: Elin Simonsen, Kløvervangen 8, 9620 Aalestrup, tlf. 51 51 56 70, mail: elinsimonsen@mail.dk

- Kasserer: Lis Ginnerup, Hasselvej 8, 9620 Aalestrup, tlf. 27 64 14 86, mail: lginnerup@yahoo.dk

Teater

MEMBRANEN

- Formand: Poul Hjul Andersen, Boldrupvej 144, 9620 Aalestrup, tlf. 20 42 78 07, mail: poul.hjul.andersen@gmail.com

- Kasserer: Hanne Monrad, Agertoften 16, 9620 Aalestrup, tlf. 29 62 71 63

Side 14 28. Februar 2024
Pris for et års optagelse: kr. 350 + moms pr. forening. Kontakt os på tlf. 98 64 12 55 eller mail: hg@vesthimmerlandsavis.dk
Mødested: Knaberscenen humanitære foreninger RØDE KORS AARS / AALESTRUP - Formand: Lone Chodavarapu, tlf. 42 73 44 65 - Kasserer: Inge Lise Hemmingsen, tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ............................................. 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: .................................................... 30 54 65 50 Vågetjeneste: ..................................................................... 23 45 50 13 Nørklere: ............................................................................... 51 15 85 55 Familienetværk: ............................................................... 20 78 78 54 Førstehjælp: ...................................................................... 20 78 78 54 Røde Kors Butik: .................................... 21 29 49 32 /61 67 81 69

Forening i Nørager skal have nyt navn

NØRAGER: Formanden for Nørager Pensionistforening, Finn Christensen, orienterede om årets gang ved generalforsamlingen og oplyste, at der i de fleste tilfælde har været pæn tilslutning til arrangementerne.

Bestyrelsen fremsatte et forslag til ændring af foreningens navn til ”Nørager Seniorer”. Dermed ville man navnemæssigt ligne de

øvrige foreninger i Aalborgkredsen. Forslaget blev vedtaget, men det kan ikke træde endeligt i kraft, før det har været forelagt på en ekstraordinær generalforsamling, som finder sted i april. Foreningens regnskab blev fremlagt. På grund af stigende priser foreslog bestyrelsen, at kontingentet fra og med i år skulle være 120 kroner pr. person. Det blev

vedtaget.

Valgene blev hurtig overstået, idet der var genvalg til alle poster.

Ved det efterfølgende kaffebord orienterede Døstrup Turist om forskellige ture i løbet af året. Første tur går til Skagen i begyndelsen af maj.

Eftermiddagen sluttede med optræden af Rikke Bruhn Grøn fra Skørping.

Foraret o VI FEJRER

Nu bliver dagene længere og lyset vinder frem og hermed lysten til at komme i gang med at friske op i garderoben - i huset og forny såvel ude som inde.

I UGE 12 - ONSDAG DEN 20. MARTS

SÆTTER VI FOKUS PÅ FORÅRET 2024

Benyt chancen til at profilere din forretning eller virksomhed - det er en annonce værd!

Har du en historie eller pressemeddelelse, du gerne vil have bragt sammen med din annonce så kontakt os. Du er velkommen til at reservere din annonce allerede nu på tlf. 98 64 12 55/ 41 78 68 81 eller på mail: hg@vesthimmerlandsavis.dk

Har du brug for inspiration eller hjælp til at sammensætte din annonce, er du meget velkommen til at kontakte mig, så vil vi komme med et oplæg eller en baggrund, som du evt. kan bruge. Vi vil gerne have materiale til din annonce senest mandag den 11. marts 2024.

Med venlig hilsen

Vesterbølle Kirke

udsat for indbrud

Af Ture Damtoft

VESTERBØLLE: En masse skade for et meget lille udbytte er konklusionen efter et indbrud i kirken og sognehuset i Vesterbølle. En dør til sognehuset blev brudt op og en dørkarm blev skadet i den forbindelse.

I kirken har tyvene fjernet det jerngitter, som er foran den inderste dør til selve kirken. Gitteret er simpelthen blevet løftet at hængslerne.

Derefter er den 400 år gamle dør åbnet ved at bryde et beslag op, så tyven eller tyvene kunne få adgang til selv kirken.

Det eneste, der er blevet stjålet, er nogle sodavand og et indkøbsnet, som tyven formentlig havde flaskerne med sodavand, men andre øl og sodavand, som stod

på samme hylde, er ikke blevet rørt.

Udbyttet har højst en værdi af 100 kroner, men beslaget på kirkedøren og

dør og dørkarm i sognehuset skal repareres eller skiftes og det medfører formentlig en regning på nogle tusinde kroner.

foran døren i våbenhuset ind til selve kirken var løftet af hængslerne. Foto: Kirsten Nielsen.

1. mar. 2024 kl. 19.30

Ta’ mig som jeg er Reumertnomineret forestilling, hvor Trine Pallesen og Mathias Groves seksmandsorkester tegner et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann.

14. mar. 2024 kl. 20.00

Indra

Oplev den grammyvindende sangerinde, Indra RiosMoore, når hun præsenterer sit seneste album, Freedom Road. Et blend af jazz, soul og gospel.

23. mar. 2024 kl. 20.00

Grace James

Den nye danske countrypop duo og deres band besøger ALFA med en visuel biografkoncert med musik fra deres nye EP, Wildfire.

12. apr. 2024 kl. 20.00

VÍÍK

Det norske kraftcentrum, Elisabeth Vik, har markeret sig som et af de mest besættende og medrivende navne på den nordiske folkemusikscene.

Se hele vores program på www.vmalfa.dk

28. Februar 2024 Side 15
Jerngitteret
ALFA Vesthimmerlands Musikhus - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50 KULTURPARTNER:
Rikke Bruhn Grøn underholdte efter generalforsamlingen i Nørager Pensionistforening.
Salgskonsulent Hanne Monrad

Hjerneuge i Nørager

NØRAGER: Hvert år er der national Hjerneuge i Danmark.

I år vil Hjerneskadeforeningen Himmerland sætte fokus på Hjerneugen og holder derfor et arrangement i Nørager tirsdag, 12. marts.

Formålet er at øge opmærksomheden på hjernen, og ikke mindst på de hjerner som er blevet syge eller skadede.

- Alle mennesker har en hjerne, som de skal passe godt på. Hjernen er nemlig vores vigtigste organ. Den kan jo ikke bare skiftes ud, hvis der sker noget med den, siger Birthe Sørensen, Hjerneskadeforeningen Himmerland.

I Danmark er der mindst 400.000 mennesker med en sygdom, en skade eller en anden lidelse eller funktionsnedsættelse i hjernen.

- Vi har brug for, at der forskes i hjernen, så vi på bed-

ste vis kan behandle og træne de hjerner, som har taget skade. Vi har brug for at folk ved, hvordan de bedst passer på deres hjerne. Og ikke mindst er der brug for at folk kender til hjernesygdomme og hjerneskader. Jo mere befolkningen som helhed kender følgerne efter en skade på hjernen, jo bedre vilkår kan vi skabe for de mennesker, som bliver ramt. Derfor er det vigtigt, at vi har en hjerneuge, og at så mange som muligt engagerer sig i at sætte fokus på hjernen i uge 11, siger Birthe Sørensen.

Til arrangementet i Nørager er alle inviteret til både at få nogle hyggelige timer, men nok så vigtigt at få information om hjerneskader, og hvordan det påvirker de ramte og pårørende.

“Liv der reddes – skal også leves” er foreningens vision.

- Og det er drivkraften i alt

hvad vi gør. Vi har ordene i baghovedet, når vi arbejder politisk for at forbedre vilkår og muligheder for hjerneskaderamte familier. Når vi samarbejder med sundhedsprofessionelle, når vi formidler viden om livet med en hjerneskade, og når vi rådgiver, inviterer til arrangementer og skaber netværk af ligesindede.

I Hjerneskadeforeningen møder vi dagligt ramte og pårørende som kæmper en urimeligt hård kamp for i det mindste at få den hjælp som de lovmæssigt er berettiget til. På grund af den kamp virker udsigten til et liv der faktisk kan leves, temmelig dårlig for mange hjerneskaderamte familier. Men så længe disse familier skal kæmpe for at få et værdigt liv – socialt, sundhedsmæssigt og økonomisk – lige så længe kæmper vi ved deres side, siger Birthe Sørensen.

INVITATION

Tirsdag den 5. marts vil vi gerne invitere alle interesserede indenfor på Aalestrup Naturefterskole

Selvom vi ligger i udkanten af byen, så vil vi gerne vise alle interesserede i lokalområdet, hvad vi er for en skole.

Skolen er åben for besøgende i tidsrummet 19.00-21.00, hvor det vil være muligt at se skolen og prøve forskellige aktiviteter.

Kl. 19.15 vil det være muligt at høre lidt om skolen v. skolens ledelse.

Så går du og er nysgerrig på hvem vi er, så kom endelig forbi til en hyggelig og uformel aften.

Hilsen forstander Jannie Dallgaard Borup

Dr. Ingrid Hallerne 04. marts kl. 19:00 Nyt Aalborg Universitetshospital Sundhedsvæsenet i Nordjylland

Du kan være med i debatten! Alle er velkomne.

Gratis entré

Kaffe, vand, brød købes på stedet

Vesterbølle:

Succes med døgn-camp

for nye efterskoleelever

Elever bliver bekræftet eller afkræftet i deres valg

Af Ture Damtoft

VESTERBØLLE: På Vesterbølle Efterskole har fremtidige elever mulighed for at opleve efterskolelivet på nært hold.

En gang om året inviterer skolen indenfor til efterskole-camp i et døgn med aktiviteter, fuld gas og højt humør. Næste camp er i en

Messecenter

weekend kort efter påske.

Efterskole-campen er et vigtigt element både for at tiltrække nysgerrige og forhåbentlig kommende elever, men også for at fastholde dem, som allerede er tilmeldt. Det er en meget effektiv måde at afprøve efterskolelivet på.

- Selv de mere lavpraktiske ting som at blive indlogeret

på et værelse og være social med mange forskellige mennesker giver en oplevelse, som slægter meget på livet på efterskolen, også selvom det kun er et døgn. På campen er der selvfølgelig skruet godt op for programmet, og det er tilrettelagt, så det bliver en sjov og spændende oplevelse for deltagerne. Sådan kan efterskolelivet også være i perioder, når vi eksempelvis har musical, linjefagsdage, LAN-events, rejser, praktik, fagdage og alt det andet som hører med, siger forstander Martin Diget Aaman.

På campen får eleverne mulighed for at snuse lidt til forskellige aktiviteter og fag sammen med andre jævnaldrende. Instruktørerne er tidligere elever, som selv har stor erfaring.

Forstanderen er ikke i tvivl om, at døgnet både får elever til at vælge Vesterbølle, og er med til at gøre de allerede tilmeldte elever klar til og sikre på deres valg af efterskole.

Side 16 28. Februar 2024
Vesterbølle Efterskole har stor succes med at holde efterskolecamp for måske kommende elever, der bliver mest bekræftet og engang imellem afkræftet i deres valg. Regionsrådsformand Mads Duedahl Regionsr. 1. næstformand Pia Buus Pinstrup
- Jeg har ikke præcise tal på, hvad det generer af tilmeldinger og frafald, men det er uden tvivl en effektiv måde at hjælpe deltagerne på i beslutningsprocessen. Dem, som allerede er tilmeldt og nysgerrige på, hvad der venter forude, får ro og tryghed i beslutningen, og endnu større forventningsglæde. Det forekommer også, at oplevelsen på efterskolecampen afklarer, at det med efterskole alligevel ikke er drømmen, og selvom vi selvfølgelig helst ser en masse positive tilkendegivelser og tilmeldinger, har det stor værdi, at de bliver afklaret, og at vi ikke får et afbud lige inden starten på et skoleår, eller eleven stopper lige efter start, siger Martin Diget Aamann. Vesthimmerland Messevej 1 - 9600 Aars G R A T I S A D G A N G KOM OG KØB 24OUTLET MESSER ÅBENT 10-16 2-3 marts 10-16

Fjelsø Friskole får nu EU-penge til at rejse for

Friskolen fejrer ny akkreditering gennem Erasmus+ - det giver bedre rejsemuligheder for eleverne Af Hanne Monrad

FJELSØ: Fjelsø Friskole er blevet akkrediteret gennem EU-programmet Erasmus+. Det betyder at skolen er sikret økonomiske midler til rejseaktiviteter i de næste fire år.

- Det er et utroligt nåleøje vi er sluppet igennem, idet kun fem institutioner denne gang opnåede akkreditering, oplyser skoleleder Dennis Oht, Fjelsø Friskole.

Det er vi naturligvis rigtig glade og stolte over, siger Dennis Oth og fortæller:

- På Fjelsø Friskole arbejder vi med den internationale strategi “Fjelsø VIL” (Verdensborgerskab og Interkulturel Læring). I en verden der i stigende grad globaliseres, stilles krav til kommende generationer, om både at være i stand til at kunne selektere i mængden af input, og at dygtiggøre sig i sprog og kulturel viden uden for Danmarks grænser.

- Ud fra devisen “Verden kommer ikke til Fjelsø, så Fjelsø må hellere komme ud i verden” opstod ønsket om et større interkulturelt udsyn på Fjelsø Friskole. Det er i mødet med andre

kulturer, at vi bedst lærer og forstår andre. Det er et mål, at få mulighed for at tage vores elever med ud i verden, men det kræver ret store økonomiske midler, siger Dennis Oth.

Store oplevelser

Og økonomiske støtte er nu kommet til skolen. De kommende fire år er Fjelsø

Hitman’s Wife’s Bodyguard Amerikansk actionkomedie fra 2021

Bodyguarden Bryce og lejemorderen Kincaid er tilbage på en ny livsfarlig mission. Bryce bliver hyret af Kincaids lunefulde kone, svindleren Sonia, til at beskytte ægteparret. Mens Bryce er ved at blive drevet til vanvid af Kincaid og Sonia, bliver trioen hvirvlet ind i en gal mands planer.

X Factor

Andet liveshow

Glæd dig til store hits og nostalgiske fortolkninger, når det går løs i andet liveshow. Temaet er 1980’erne, og dommerne er dykket dybt i årtiet for at finde de helt rigtige sange til de tilbageværende otte livedeltagere. Vært: Maria Fantino. Dommerne: Oh Land, Simon Kvamm, Thomas Blachman.

Friskole blevet akkrediteret gennem Erasmus+, som er EUs program for uddannelse, ungdom og idræt.

- Det betyder kort sagt, at vi i de næste fire år, er garanteret penge til rejseaktiviteter. Vi bygger det op over de kommende år, hvor vi begynder at arbejde med udskolingen. Gradvist får vi det derefter implementeret til alle skolens elever,

siger Dennis Oht. Det er især udskolingslærer, Christian NabeNielsen, der sammen med udskolingsklasserne, har arbejdet med udviklingen af planen for samarbejdsprojekter rundt i Europa i de kommende år.

- Det er nogle fantastiske oplevelser eleverne har foran sig. Og derfor har det været vigtigt at inddrage

dem i processen helt fra start. De har været med til at ønske projekter og destinationer, hvilket giver dem ejerskab, og forhåbentlig mærker de, at det er deres projekter, siger Næste år er planen, at eleverne i 7. til 9. klasse enten skal til Spanien eller Italien. Sammen med Christian Nabe-Nielsen er eleverne ved at skabe kontakt til skoler, der ligeledes

Den store juniorbagedyst

OL i juniorbagning

Den store juniorbagedyst 2024 er skudt i gang, og otte nye juniorbagere er klar til at bage til den store guldmedalje for at imponere dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo med kreative ideer og knivskarpe snit. Deltagerne har forberedt personlige medaljer hjemmefra.

Fasandræberne

Dansk krimithriller fra 2014

Da vicekriminalkommissær Carl Mørck finder et gammelt nødopkald fra en pige ved navn Kimmie, genåbner han sagen om et dobbeltmord på et tvillingepar, der fandt sted 20 år tidligere. Dengang pegede politiets efterforskning på, at sagen havde forbindelser til en gruppe elever.

Udskolingselever på Fjelsø Friskole glæder sig til store rejseoplevelser.Til højre lærer Christian Nabe-Nielsen.

arbejder med udvekslingsprogrammet Erasmus+.

- Denne form for udvekslingsprojekter kommer til at sørge for, at Verden rent faktisk også kommer til Fjelsø. Det er meget sandsynligt, at de skoler vi kommer til at udveksle med, får mulighed for at besøge os. Det er i hvert fald målet, siger Christian NabeNielsen.

Til maj får friskolen besøg af den skole i Frankrig som Fjelsø-eleverne besøgte i efteråret.

Det var en del af projektet, og nu glæder elever og lærere sig til at kunne deltage i endnu flere rejseaktiviteter i de kommende år.

- Vi har faktisk fem åbne pladser til vores udskoling, der ikke er fyldt ud, så det er altid tilladt at komme og besøge skolen og høre nærmere om hvem vi er og hvad bl. a. dette projekt kan gøre for de unge, hvis man gør sig tanker om skolevalg, slutter Dennis Oht med et glimt i øjet.

World on Fire II

Britisk dramaserie fra 2023

Harrys enhed er under belejring i hulerne uden for Tobruk. De lider under den ubarmhjertige hede og de konstante flybombardementer. I Manchester konfronteres Kasia igen med krigens grusomheder. Og i Frankrig opstår der romantiske følelser mellem Henriette og David.

Jack Reacher: Never Go Back

Amr. actionthriller fra 2016

Den tidligere militærmand Jack Reacher opdager, at flere folk fra hans gamle afdeling er blevet myrdet, og at hans afløser, Major Susan Turner, er blevet fængslet under anklage for spionage. Samtidig bliver han selv falskt anklaget for et mord, der fandt sted for 16 år siden.

28. Februar 2024 Side 17
Fredag 1. marts kl. 21.30 Lørdag 2. marts kl. 20.00 Søndag 3. marts kl. 20.00 Fredag 1. marts kl. 20.00 Lørdag 2. marts kl. 21.55 Søndag 3. marts kl. 22.05

KØBES:

DØDSBO OG RESTBO KØBES ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin

Tlf: 51 94 56 01

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930´erne til 1970´erne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

SÆLGES:

Brænde sælges. Godt grantræ sælges i meter stykker.

Tlf: 20 78 54 14

Loppepigerne. Stort loppemarked lørdag den 2. og søndag den 3. marts kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 4, Aalestrup. Mange nye ting.

Tlf: 24 93 68 07

AEG Induktionswok - Fusionwok. Næsten som ny - kun prøvet én gang. Nypris godt 2.000 kr. Nu 650 kr. Eva Royal 1234DF overlocker: 500 kr.

Tlf: 20 40 80 39

LOPPEMARKED

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

SE

Hvor bliver annoncen indrykket?

HER!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Loppe-annoncerne

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning.

Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Betaling

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

TLF. 70779

TLF.

Side 18 28. Februar 2024
KØBES:
PRISER: SE EKSEMPLER: 50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD. Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED SEKS LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS! 73.621 EKSEMPLARER AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD - en stærk løsning… Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande! Annoncen sendes til:
”Loppemarked”
Mrk.:
vedlagt:
Kontant
ANNONCETEKST:
SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
47793

Lions Club Aalestrup på besøg hos Leoka

Direktør Leif Skov Kristensen fortalte om fabrikken der er underleverandør til andre firmaer

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: En af Aalestrups store virksomheder er fabrikken Leoka A/S i Borgergade. Her har Lions Club Aalestrup netop været på besøg.

Virksomheden blev etableret i 1985 og har siden vokset sig til en organisation med omkring 12 dygtige medarbejdere.

Det var en trio med Leif Skov Kristensen, Ove Haubro og Karl Christensen der stiftede virksomheden, først på Vandværksvej i Aalestrup og fra 1989 i Borgergade, da der blev behov for større lokaler. Her blev der allerede året efter udvidet med en stor produktionshal.

Leoka A/S, med direktør Leif Skov Kristensen i spidsen, er en meget succesrig underleverandør med kontakt til mange virksomheder i ind- og udland.

I sidste uge var Leif Skov Kristensen på besøg hos Lions Club i Aalestrup, hvor han fortalte om de forskellige produktioner, som virksomheden er involveret

i på fabrikken i Borgergade. - Leoka er specialist inden for tråd- og rørbearbejdning, som hovedsageligt henvender sig til møbel- og inventarindustrien. Vores speciale er fremstilling af svejste konstruktioner, som efterfølgende slibes, poleres, forkromes eller lakeres, fortalte Leif Skov Kristensen. Mange af de store møbeldesignere får fremstillet dele, f.eks. understel til kendte møbler på fabrikken i Aalestrup.

Leif Kristensen viste et udvalg af de flotte møbler som fabrikken leverer dele til. En af de største leverancer er de kendte stole 40/4, som man kan se mange steder. - Fabrikken har også stor fokus på miljø, også arbejdsmiljøet for vores medarbejdere, både deres fysiske og mentale velbefindende, som er en naturlig del af vores miljøcertificering, sagde Leif Kristensen. Aftenen sluttede med et besøg på fabrikken i Borgergade, hvor medlemmerne kunne senogle af de produkter, som Leoka lige nu er i gang med at fremstille. Direktør Leif

Aalestrup tabte begge lokalopgør

AALESTRUP: Køreturen var kort for spillerne fra Aalestrup IF, da både damer og herrer i weekenden begge skulle spille lokalopgør mod Aars HK i Idrætscenter Østermarken i Aars.

Damerne ligger sidst i rækken og trues af nedrykning, mens Aars HK ligger solidt midt i rækken. Alligevel var det Aars, der havde revanche til gode, da Aalestrup IF for tre uger siden ganske overraskende sejrede med 21-20 i en kamp i Santander Cup..

Hjemmeholdet lagde ud i voldsomt tempo med føringer på 4-0, 7-2 og ved pausen 16-7.

Det faktum, at kampen reelt allerede var afgjort betød, at 2. halvleg blev en lidt rodet affære med for mange tekniske fejl og ukoncentrerede afslutninger. Hjemmeholdet havde dog helt styr på kampen og sejren, der blev på 25-14, kom aldrig i fare.

I herrekampen var hjemmeholdet ligeledes i favo-

rittens rolle. Sidst de to hold mødtes vandt Aars lokalopgøret så sikkert som 34-19. Men i tabellen er afstanden mellem de to hold dog knap så stor som på damesiden, da Aars inden opgøret lå lige over midten med 19 points, mens Aalestrup var tre pladser længere nede i tabellen på en ottende plads med 11 points.

Til kampen var hjemmeholdets målmand Jacob Nitholl klar efter sin skade, og den stærke streg- og forsvarsspiller Nicolai Schreiner var hjemvendt efter ferie, mens der var tvivl om holdets spilstyrer Jeppe Rask, der var sengeliggende med halsbetændelse og forventeligt ikke var klar til mange minutter på banen. På papiret burde hjemmeholdet være naboklubben overlegen ud fra holdopstillingen, hvor hjemmeholdet siden første opgør jo er blevet forstærket af Thomas ”Lange” Steffensen.

28. Februar 2024 Side 19 MURERFIRMAET Martin Christensen ApS Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup Tlf. 28 19 81 77 JORD - BETON OG MURERARBEJDE Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk Din lokale VVS ’ er Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper - til din lokale fagmand Quick- Guide Elektriker: En lys idè/Bojsen El �������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service ����������������������������������������������������� 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG ��������������������������������������������������������������������� 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Murerfirma Martin Christensen 28 19 81 77 Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S �������������������������������������������������� 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri ����������������������������������������������������� 98 64 50 10 SODUKO Solution 10 9 8 2 4 1 6 3 7 5 4 7 5 3 2 8 9 1 6 3 1 6 9 7 5 8 4 2 6 3 9 5 4 2 7 8 1 5 4 1 8 3 7 6 2 9 7 2 8 1 6 9 5 3 4 1 9 4 7 5 3 2 6 8 8 6 3 2 9 4 1 5 7 2 5 7 6 8 1 4 9 3 Solution 12 1 7 8 5 4 6 2 9 3 4 9 5 7 2 3 6 8 1 2 3 6 1 9 8 7 4 5 7 8 9 6 3 4 5 1 2 6 2 4 9 5 1 8 3 7 5 1 3 8 7 2 9 6 4 9 4 7 3 8 5 1 2 6 3 5 1 2 6 9 4 7 8 8 6 2 4 1 7 3 5 9 Solution 10 3 2 6 7 5 4 9 8 1 5 8 9 6 1 2 7 4 3 4 1 7 3 8 9 5 6 2 8 3 2 4 7 6 1 9 5 6 9 1 8 3 5 4 2 7 7 5 4 9 2 1 8 3 6 1 6 8 5 4 3 2 7 9 2 4 3 1 9 7 6 5 8 9 7 5 2 6 8 3 1 4 Solution 12 Solution 9 1 2 8 4 3 7 6 5 9 6 9 3 5 8 1 2 7 4 7 5 4 6 9 2 1 3 8 2 7 1 8 4 5 3 9 6 3 4 9 7 1 6 8 2 5 5 8 6 3 2 9 7 4 1 8 1 5 2 7 4 9 6 3 9 6 7 1 5 3 4 8 2 4 3 2 9 6 8 5 1 7 Solution 10 9 8 2 4 1 6 3 7 5 4 7 5 3 2 8 9 1 6 3 1 6 9 7 5 8 4 2 6 3 9 5 4 2 7 8 1 5 4 1 8 3 7 6 2 9 7 2 8 1 6 9 5 3 4 1 9 4 7 5 3 2 6 8 8 6 3 2 9 4 1 5 7 2 5 7 6 8 1 4 9 3 Solution 11 7 6 1 3 2 5 4 9 8 9 2 8 7 4 1 3 5 6 3 4 5 9 6 8 7 2 1 4 8 2 1 9 6 5 3 7 1 9 3 5 7 4 6 8 2 5 7 6 8 3 2 9 1 4 2 1 7 4 5 9 8 6 3 8 3 9 6 1 7 2 4 5 6 5 4 2 8 3 1 7 9 Solution 12 1 7 8 5 4 6 2 9 3 4 9 5 7 2 3 6 8 1 2 3 6 1 9 8 7 4 5 7 8 9 6 3 4 5 1 2 6 2 4 9 5 1 8 3 7 5 1 3 8 7 2 9 6 4 9 4 7 3 8 5 1 2 6 3 5 1 2 6 9 4 7 8 8 6 2 4 1 7 3 5 9 Created by S Udoku -12Solution 9 1 3 6 2 9 7 8 4 5 8 9 2 1 5 4 6 3 7 4 7 5 6 8 3 2 9 1 3 5 4 7 6 9 1 8 2 9 1 7 8 2 5 3 6 4 6 2 8 4 3 1 5 7 9 5 6 3 9 7 2 4 1 8 7 8 1 5 4 6 9 2 3 2 4 9 3 1 8 7 5 6 Solution 10 3 2 6 7 5 4 9 8 1 5 8 9 6 1 2 7 4 3 4 1 7 3 8 9 5 6 2 8 3 2 4 7 6 1 9 5 6 9 1 8 3 5 4 2 7 7 5 4 9 2 1 8 3 6 1 6 8 5 4 3 2 7 9 2 4 3 1 9 7 6 5 8 9 7 5 2 6 8 3 1 4 Solution 11 7 3 9 4 6 5 1 2 8 8 5 2 1 7 9 4 6 3 1 4 6 2 3 8 9 7 5 4 6 5 7 2 3 8 1 9 9 8 7 6 5 1 2 3 4 2 1 3 8 9 4 6 5 7 6 9 1 3 8 7 5 4 2 3 2 8 5 4 6 7 9 1 5 7 4 9 1 2 3 8 6 Solution 12 2 6 1 8 3 7 4 5 9 7 3 9 5 4 2 8 6 1 8 4 5 9 6 1 2 3 7 5 9 6 2 7 3 1 8 4 1 7 3 4 9 8 5 2 6 4 8 2 6 1 5 9 7 3 9 2 4 3 8 6 7 1 5 3 1 8 7 5 4 6 9 2 6 5 7 1 2 9 3 4 8
Skov Kristensen viste rundt og fortalte om de forskellige elementer som Leoka A/S i Aalestrup producerer.

Oplys

7 nætter 4.249,-

En skøn sommer i Toscana

Hotel Villa Delle Rose HHHH i Pescia, Norditalien Toscana er stedet, hvor kunsten og skønheden blev født – et solbelyst landskab, som altid overrasker, med bløde bakker, der omgiver de små byer, og hvor livet foregår dejligt afslappet. Vandet risler fra floden, luften er klar og fuld af fuglesang, udsigterne er bedårende, og jeres feriedestination Pescia, også kendt som ”Blomsterbyen”, er et perfekt udgangspunkt for oplevelser i det toskanske landskab: I bor mellem Pisa (44 km), Firenze (64 km) og Middelhavets strande ved Versiliakysten – også kaldet Toscanas Riviera – besøg f.eks. badeparadiset Viareggio (47 km), og tilbring en lang, doven dag på stranden med sand mellem tæerne, sol i ansigtet og et forfriskende dyp i havet. Og efter dagens ferieeventyr venter jeres helt egen oase: Hotel Villa Delle Rose.

På Lüneburger Heide

NYHED

Ringhotel Sellhorn HHHH i Hanstedt, Nordtyskland Den tidligere landsbykro her midt på heden har mere end 150 års traditioner at trække på, når der inviteres til hygge, afslapning og god mad med en af de bedste beliggenheder på berømte Lüneburger Heide. I dag er det sjette generation af krofamilien, der byder velkommen til deres 4-stjernede hotel, og de hyggelige gamle stuer er blevet opgraderet med moderne wellnessafdeling og indendørs swimmingpool. I den lune gårdhave kan I nyde både morgenmad og aftenmenuer, når vejret er til det.

Hinterglemm i Østrig

Book tidligt-rabat

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.249,-

Pris uden rejsekode 3.549,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 3-retters middag

• 1 flaske vin på værelset

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-14 år ½ pris.

Valgfri ankomst 1.4.-27.10.2024.

Pris pr. person i dobbeltværelse

2.049,-

Pris uden rejsekode 2.199,-

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• 1 x 4-retters middag efter køkkenchefens valg

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis.

1 barn 6-16 år kr. 1.149,-.

Valgfri ankomst t.o.m. 3.8. samt 20.9.-18.12.2024.

Pris pr. pers. i dobbeltværelse

Vi udkommer bl.a. i:

Aalestrup • Gedsted • Ulbjerg • Hvilsom

Hvalpsund • Klejtrup • Nørager • Skals

Møldrup • Vognsild • Ullits • Alstrup Lovns

Vesterbølle • Østerbølle • Østrup

Gislum • St. Binderup • Testrup • Klotrup

Fjelsø • Gl. Hvam • Hvam • Sundstrup

Nørre Rind • Låstrup • Lynderup • Hvolris

Skringstrup • Bjerregrav • Hersom • Roum

Hvornum • Snæbum • Hannerup • Stenild

Simested • Torup • Gl. Nørager

Kgs. Tisted • Mejlby

OPLAG: 11.525 ekspl. hver uge

3 nætter fra 1.799,- 7 nætter fra 4.149,-

Dorfhotel Glücksschmiede HHHH i Salzburgerland I Hinterglemm byder familien Wolf velkommen til det 4-stjernede boutiquehotel – oprindeligt en smedje –indrettet i en moderne og smuk stil med mange faciliteter, der passer til hele familien. Her i alpeidyllen kan I nyde hotellets to restauranter, velassorterede vinkælder og fortovsbetjening.

Valgfri ankomst 11.6.-26.9.2023.

Turistskat EUR 2,- pr. person (fra 15 år) pr. døgn.

3.049,-

Pris uden rejsekode 3.349,Pristillæg 5.7.-26.8.: 250,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x eftermiddagssnack

• 2 x 3-retters middag/buffet

• Turistkort inkl. fri transport med flere svævebaner og vandrebus i SaalbachHinterglemm samt fri entré til Käpt’n Hooks badeland, minigolf og tennis

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-2 år gratis. 2 børn 3-9 år ½ pris. 2 børn 10-14 år 25 % rabat. Maks. 2 opred. pr. vær.

Side 20 28. Februar 2024
Pristillæg 26.3.-3.7. og 20.10.-19.11.: 50,4.7.-5.8. og 20.9.-19.10.: 200,-
NYHED
Prisen stiger med op til 450,-/pers. pr. 1.4.2024
Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: VA
KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED Borgergade 17 · 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk
rejsekoden ”VA”
så får du automatisk rabatprisen.
læses
Her
din lokale avis
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.