Vesthimmerlands Avis nr. 8 - 2024

Page 1

Nr. 8 · 118. årg.

Onsdag

21. Februar 2024

AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk

2.b i Aalestrup fik dronninge-hilsen Afleverede tegninger og hilsen på kongefamiliens port i Trend Af Hanne Monrad AALESTRUP: På en udeskoledag i januar arbejdede eleverne i 2.b på Aalestrup Skole med tronskiftet.

- De så bl. a. klip fra dokumentarer på TV omhandlende dronningen og kronprinsen, fortæller pædagog Tanja Kjeldahl Jensen. Børnene var meget op-

taget af, at dronningen er interesseret i arkæologi og at hun har været i Ertebølle for at kigge efter fossiler som eleverne i 2.b selv tidligere har været i forbindelse

med ude-skole. Dagen stod også på arbejde med opgaver omkring tronskiftet. Der blev lavet de flotteste kroner - og til slut fine tegninger og hilsner til kongefamilien, som klasselærer Katja Badstue Lund-Petersen afleverede i en pose på lågen ved kongefamiliens sommerbolig i Trend. Forleden kom der så brev til 2.b. Uden på kuverten stod der “Amalienborg”. Det var et takkekort fra dronningen. Hun var blevet meget glad for alle de fine tegninger som eleverne i 2.b havde lavet. På kortet står der: ”Kære alle dejlige elever i 2.b på Aalestrup Skole. Eleverne i 2.b på Aalestrup Skole sendte en hilsen til Dronning Margrethe og har fået et brev med tak.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe har bedt mig takke jer alle sammen for jeres flotte tegninger og søde hilsner, som det glædede Majestæten at modtage i anledning af abdikationen. Med venlig hilsen Hof-

dame Annette de Scheel” Børnene blev meget begejstrede. De syntes, at det var enormt spændende, at de havde modtaget et takkekort fra Amalienborg det er jo noget helt særligt.

LÆS INDE I AVISEN: Aalestrup-aften med de Mylius og DJ-Peter - Læs mere sid e 2

Ny musical sættes op i Aalestrup - Læs mere sid e 2

KULTURUGE 2024 - MUSIKALSK FOREDRAG

  

”100 år i musikkens tjeneste” med Jørgen de Mylius og Peter Christensen Fredag den 8. marts kl. 19.00 på Aalestrup Skole. To timers spændende foredrag med musik og billeder fra deres karrierer - efterfulgt af 1 times god musik, med mulighed for en lille svingom.

Billetpris 150 kr. Mulighed for køb af drikkevarer. Billetter sælges hos: Biksen, Aalestrup - Vinoble Aars Hessellund El, Gedsted eller scan koden.

Arrangementet er støttet af SparNord - Sparekassen Danmark og Hornfonden


Side 2

21. Februar 2024

Aalestrup-aften med de Mylius og lokal DJ

Snart ”Take Off” på en ny musical i Aalestrup Der er premiere onsdag, 13. marts på Knaberscenen

Kulturugen byder på musikalsk foredrag i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Nu kan man glæde sig til et foredrag, som har fået titlen “100 År i Musikkens Tjeneste” med Jørgen de Mylius og den lokale DJ Peter Christensen, som mange på egnen har oplevet til fester, hvor han har optrådt med Diskotek Venus. Både Jørgen de Mylius og Peter Christensen har

oplevet rigtig meget gennem musikken. Det fortæller de om i foredraget. Jørgen de Mylius og Peter Christensens interesse for musik kommer fra radioen. Jørgen de Mylius lyttede meget til Radio Luxembourg og Radio Merkur. Peter Christensen lyttede også meget til Radio Luxembourg og til radioprogrammer med Jørgen de Mylius.

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Følg os på

Facebook

Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

våben • udstyr • beklædning • fiskeri

Jagt & Udeliv jyllands største

outdoormesse

med 90 udstillere fra hele landet, der sælger alt fra jagtudstyr til fiskegrej og trofæer til atv´er

Af Hanne Monrad

To festlige og musikalske herrer, Peter Christensen og Jørgen de Mylius fortæller og spiller musik i Aalestrup, fredag, 8. marts.

Fest i Aalborg Zoo Begge er musikgale helt ind til benet. Da de mødtes til en fest i Aalborg Zoo tilbage i 2009, havde de straks en masse at tale om… og de snakker stadig! Det blev starten på både venskab og samarbejde. Da Eldorado CD Boksene skulle produceres, var det naturligt at inddrage Peter Christensen og trække på hans ekspertise og passion for den gode musik, som skulle udgives på Eldorado Boksene. For eksempel er det Peter Christensen, som har renset og digitaliseret sin egen gamle singleplade SoLe-La med Debbie Cameron til brug på Eldorado Boks 7. Desuden optræder de jævnligt sammen som DJ’s ved fester og events rundt om i landet. De har i de senere år trukket fuldt hus ved Folkemødet på Bornholm og “varmet op” for Smokie.

DR og Radio Viborg Jørgen de Mylius og Peter Christensen har deres rødder solidt plantet i radiouniverset. Mylius hos det statslige DR med start i 1963 – Peter Christensen hos den kommercielle Ra-

dio Viborg med sin første udsendelse i 1985. Der var langt fra Radio Viborgs studie på Vesterbrogade 9 i Viborg og til Radiohuset på Rosenørns Allé i København. Men én ting havde Peter Christensen og Jørgen de Mylius tilfælles allerede dengang: Musikken! Musik– og Teaterforeningen Membranen har fået en aftale i stand med de to musikalske herrer, som på Aalestrup Skole fredag, 8. marts fortæller om deres liv med musik. Som afslutning på aftenen kan man nyde de gode gamle evergreens, og der bliver mulighed for en dans til de gode melodier. Man kan glæde sig til foredraget. Udover fortællingen om deres over “100 år i musikkens tjeneste”, kommer der også historiske genhør. I forbindelse med tilrettelæggelsen af foredraget dukkede Peter Christensens debutudsendelse på Radio Viborg i 1985 pludselig op. Der er også klip fra et kassettebånd optaget på Simested Kro 2. januar 1987. Diverse klip med Jørgen de Mylius er naturligvis også en del af foredraget, herunder klip fra hans første “Top 20”- udsendelse i 1963.

Er din postkasse tom? Har du ikke modtaget Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00

24.-25. feb. 2024 kl.10 -16 entré kr. 70,- Børn u. 12 år gratis

MCVH DK

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

Messevej 1 • 9600 Aars • www.mcvh.dk

Trofæopmåling begge dage ved Nordisk Safari Klub

AALESTRUP: Musik– og Teaterforeningen Membranen i Aalestrup byder på endnu en musical skrevet af lokale. ”Lige dér hvor hjertet slår” får premiere på Knaberscenen onsdag, 13. marts. For fire år siden skrev Ejner Noe, Aalestrup, en fantastisk historie til en farvestrålende musical over de mest populære danske sange og melodier fra sidst i 60erne og først i 70erne. Det blev en stor succes, og Musik- og Teaterforeningen Membranen var allerede året efter klar med en ny musical. Denne gang var det fem af Membranens dygtige aktører, Sidsel Strøm Andersen, Mette Møller, Trine Nielsen, Marianne Damtoft Nielsen og Frederikke Nielsen, som i deres travle hverdag formåede, at skrive et fantastisk stykke over sange af Shu-Bi-Dua og ovenikøbet spillede de selv med. Det blev også en kæmpesucces med udsolgte forestillinger. - Publikum i Aalestrup holder meget af de opsætninger, hvor der er fest og farver og god musik, siger formanden for Membranen, Poul Hjul Andersen. Derfor er det en glæde, at vi igen kan præsentere et flot stykke, skrevet af Janne Worm, som også har været aktiv på scenen i såvel revy som teateropførelser på Knabersenen gennem mange år. Janne Worm har skrevet manuskriptet til en dejlig varm og festlig musical over de gode gamle Grand Prix sange. -”Lige dér hvor hjertet slår” er som navnet hentyder, lavet på danske melodi Grand Prix-sange. Idéen opstod for mange år siden, men det var først for et par år siden, at der kom rigtig gang i hand-

ling og replikker, fortæller Janne Worm. - Faktisk sad jeg godt og grundigt fast i skriveriet for et års tid siden, og derfor søgte jeg hjælp hos nogle af dem, der havde skrevet “Baggårdssymfoni”. Det resulterede i mange nye idéer, og Sidsel Strøm tilbød at hjælpe med replik-skriveriet, hvilket har været en stor hjælp.

I en lufthavn - Stykket foregår i en lufthavn, med tilhørende rejsebureau, hvor kunder, rejsende og ansatte kommer omkring både drama og romantik i skøn humoristisk forening med danske melodi Grand Prix hits. Instruktør er også denne gang Lisa Bjørn, som har en række succesfyldte forestillinger bag sig. - Det er første gang vi omdanner Knaberscenen til en lufthavn med fortravlede folk, rejsende, bagage, gode folk, sikkerhedsfolk og smuglere, der fylder scenen, siger Lisa Bjørn. 16 skuespillere og et stort orkester sørger for at sang og musik er i top og holdet glæder sig til at byde publikum velkommen i ”Drømmerejser Airport”. - Netop musikken betyder naturligvis en del i musicalen. Musikken bliver leveret af et femmands orkester med trommer, bas, guitar med mere og med en ny orkesterleder i år. - Desuden er skuespillerne også meget dygtige sangere, så derfor har vi ikke tøvet med at gå i gang med det nye stykke, som indeholder de elskede gode sange, som skal afleveres til publikum på flotteste vis, siger Lisa Bjørn. Lisa Bjørn er sammen med sit hold godt i gang med at øve inden forestillingen får Danmarkspremiere onsdag, 13. marts.

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup. Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher.nu/reklamation. Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fre. kl. 8.00-14.00 eller man. kl. 9.00-12.00 Janne Worm har skrevet en ny musical, og Lisa Bjørn er igen instruktør.


21. Februar 2024

Valentine-lækkerier til et par i Aalestrup

Side 3

Aldrig før har så mange deltaget i avisens konkurrence Af Hanne Monrad

Galleri Aalestrups bestyrelse efter genralforsamlingen. Fra venstre formanden Ole Bundgaard, Per Carlsen, Mona Helsing, Eva Dahlsen, Anette Spanggaard, Jens Helsing, Lone Vammen og Nina Sode.

Mange besøgende i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Ved Galleri Aalestrups generalforsamling orienterede formanden for bestyrelsen, Ole Bundgaard, om de aktiviteter, der har været i løbet af 2023. Han omtalte bl. a. en aften i galleriet, hvor Svend Jensen fortalte om sit liv. Det blev en stor succes, hvor der var rift om pladserne. – Sådanne aftener vil vi gerne have flere af, sagde formanden. En ny aktivitet er en grillaften på St. Torv, hvor man

selv kan medbringe mad og hygge sig sammen med andre. Det er en aktivitet, som Galleri Aalestrup gerne vil gentage til sommer. Mange arrangementer er gennemført i samarbejde med Aalestrup Handel & Erhverv, blandt andet det årlige ”Mont Martre”, hvor galleriet og de tilknyttende kunstnere har en arbejdende stand og viser deres kunnen indenfor deres respektive felt. Der har også været mange besøgende i galleriet i løbet af året, og salget har

været fint, sagde Ole Bundgaard.

Overskud Kassereren Nina Sode fortalte om årets gang økonomisk. Der blev et lille overskud på den primære drift på godt 10.000 kr. Ester Skøt og Kirsten Jensen var på valg, men ønskede ikke at fortsætte. I stedet blev Eva Dahlsen og Mona Helsing valgt. Jens Helsing fik posten som suppleant. Nina Sode ønskede at blive fritaget fra kassererhvervet og blev i stedet valgt som revisor. Under eventuelt blev det foreslået, at bestyrelsen skulle kontakte kunstforeninger med en invitation til at besøge Galleri Aalestrup.

Snaps og ost på museum BOLDRUP: Kryddersnaps og ost er for mange en rigtig god kombination, og tirsdag, 27. februar er de to lækkerier på menuen, når Boldrup Museums snapselaug holder snapse- og osteaften på museet. Nogle af museets lokale snapseentusiaster vil præsentere kryddersnapse, og der bliver mulighed for at smage på de forskellige varianter. Man vil også kunne hente tips til forskellige snapseurter, trækketider, lagring, fortynding, og hvad man ellers har brug for at vide, hvis man kaster sig ud i at lave sine egne kryddersnapse. - Vi ved fra tidligere lignende

arrangementer, at der kommer en del entusiaster, som allerede har erfaring med at lave kryddersnaps, og som mest af alt kommer for at mødes med ligesindede og måske få nogle gode fif til fremtidig produktion. Selv om folk ikke ligefrem drikker sig berusede, kan man godt mærke, at stemningen stiger i løbet af aftenen, siger en af arrangørerne, Chirna Borup, Boldrup Museumsforening, der anbefaler, at man på forhånd får aftalt, hvem der skal køre bilen hjem. Til at akkompagnere de mange forskellige snapse, har museumsforeningen lavet et ostebord, hvor man kan smage forskellige oste

på nybagt brød fra Nørager Bageri.

AALESTRUP: Vesthimmerlands Avis havde i samarbejde med SuperBrugsen, Byens Bager og blomsterforretningen Tusindfryden, udskrevet en konkurrence i anledning af Valentinsdag, onsdag, 14. februar. Der blev udfyldt og indsendt rigtig mange konkurrencekuponer. Der har aldrig været så mange, som denne gang, der gerne ville vinde en flaske champagne, kage og en buket blomster. Kuponerne blev indsendt af avisens læsere i hele udgivelsesområdet, og enkelte endda fra en større radius. Konkurrencen i anledning af Valentinsdag er blevet en tradition. Mange har gennem årene vundet en romantisk middag, hvor vinderen kunne invitere sin hustru, mand, kæreste eller veninde med. Det har dog ikke været muligt i de seneste par år. Men derfor skal avisens læsere ikke snydes for at kunne vinde en god oplevelse i anledning af Valentines Dag. Så i år blev det igen ”Valentines hygge ” i eget hjem, hvor vinderen kunne overraske med lækkerier til en romantisk aften med alt betalt.

Pia Riis kunne overraske sin mand, Torben, med kage, champagne og en flot buket blomster.

Tidligere har oplægget til konkurrencen være en opfordring til mændene, om at byde konen eller kæresten på en middag, men i ligestillingens navn, var der sidste år, og igen i år, åbnet for, at det feminine køn kunne deltage og overraske sin partner. Alle de indsendte kuponer blev blandet i en stor kasse og efter fristen tirsdag

middag, blev vinderen udtrukket. Og det skulle vise sig, at den udtrukne kupon var fra Dalvangen i Aalestrup. Den heldige vinder blev Pia Riis, som kunne overraske husbonden, Torben, da han vendte hjem fra arbejde, med en invitation til en dejlig aften i romantikkens navn.

Testrupvej 2D 9620 Aalestrup

Boldrup Museums naturvejleder, Gert Rubæk, ses her med et par eksempler på nogle af de mange snapse, man kan smage på til Boldrup Museumsforenings snapseaften.

Telefon 9864 2300

Åbningstider:

Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook


Side 4

21. Februar 2024

Tidligere formand for Vesthimmerlands Kunstforening, Margit Halskov, holdt åbningstalen.

Poul Spanggaard havde gang i penslen på sin store stand.

Skatmester Anette Jensen overrakte donation til formand for KFUMs Soldatermission, Hobro afd., Birthe Mikkelsen (t.v.)

Nordjyllands største kunstmesse:

Galleri Aalestrup var godt repræsenteret Af Hanne Monrad VESTHIMMERLAND: Allerede da dørene blev åbnet fredag eftermiddag strømmede kunstinteresserede til messecentret i Aars. Siden 2006 har Kimbrernes Y´s Mens Club, Aars, arrangeret ”Tidens Kunst” og i alle årene har der været stor interesse for at udstille. Kunstnere kommer fra hele landet, men også mange lokale finder vej til mes-

sen. I år var der 85 kunstnere. Ved ferniseringen fredag holdt klubbens præsident, Erik Madsen, velkomsttalen. Der er også tradition for en åbningstale som i år var lagt i hænderne på Margit Halskov, Hornum, tidligere formand for Vesthimmerlands Kunstforening. - I mere end 20 år har jeg som medlem af Vesthimmerlands Kunstforenings bestyrelse beskæftiget mig

med kunst og kunstnere. Det har været bestyrelsens opgave at sammensætte bl. a. to udstillinger hvert år - en påskeudstilling i Vitskøl Klosterkirke og en efterårsudstilling på Vesthimmerlands Museum. Desuden har bestyrelsen hvert år arrangeret kunstture, enten her i landet eller udlandet, for kunstforeningens medlemmer. - Så der har været rig lejlighed til at diskutere, hvad

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå. • Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00 • Nem adgang for gangbesværede • Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

98 55 12 58

Dansk tandlæge

Ring til os på eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

NØRAGER TANDKLINIK

AALESTRUP TANDKLINIK v/ Tandlæge ph.d. Kristian Andersen Vestergade 24B 9620 Aalestrup

Kristian

3 9 2 8 7 4 9 6 7 1 4 8 2 5 3 3 5 5 6 3 2 1 2 5 9 6 8 6 5 6 5 4 3 7 Let

Katarina

Sudoku 11 - Hard

Sudoku 11 - Easy

7 1 9

5

Eva Dahlsen, fra Galleri Aalestrup var med på messen med sine malerier.

Kunst” for åben. Jeg håber I vil nyde udstillingen med al dens mangfoldighed, sluttede Margit Halskov.

Støtter med overskud Der var også uddeling af donationer til humanitære formål. Overskuddet fra “Tidens Kunst” 2023 blev uddelt til tre organisationer, der udfører velgørende arbejde. Anette Jensen, kasserer i Kimbrernes Y`s mens Club, Aars, fortalte om de tre organisationer der i år var blevet valgt. Det er KFUMs Soldatermission, der er ved at opføre et soldaterhjem i Skrydstrup, primært til ukrainske piloter og teknikere, der skal lære at flyve F16 fly.

Og en donation til ”Skyggebørn”, der støtter, både regionalt og på landsplan, børn og deres familier ved livstruende sygdom og død. Som den tredje modtog ”Børn og Unge i Sorg” i Vesthimmerlands Kommune en donaton. ”Tidens Kunst” kunne opleves hele weekenden og der var et myldrer af interesserede, der ville se de mange forskellige kunstarter som den alsidige messe kunne byde på. Mange kunstnere tilknyttet Galleri Aalestrup var med – og Poul Spanggaard, Aalestrup, havde som sædvanlig en af de største stande med et stort udvalg med den produktive kunstners malerier.

Fogedsager:

v/ Tandlæge ph.d. Kristian Andersen Jernbanegade 5 9610 Nørager

S U D O KU

der er god kunst - og hvad vi skal med kunsten. Når det handler om de store kunstnere, kan vi jo læse os til, hvem der er gode - og hvorfor de er gode. Det kan vi lære af, men opgaven for bestyrelsen i Vesthimmerlands Kunstforening var uden facitliste. De helt store landskendte kunstnere var uden for vores muligheder - det var med de knap så kendte kunstnere, vi skulle sammensætte vores udstillinger. Det var interessant og det lykkedes os hver gang at få sammensat en udstilling, der var seværdig og tankevækkende. - Kunst behøver jo ikke at vurderes ud fra om man ønsker at have det hængende på væggen hjemme i stuen - det kan være smukt - eller grimt - lyst eller mørkt, kunst som kunstneren ville det. Og møder du bare et kunstværk på en kunstudstilling, som får dig til at tænke på noget, du ikke havde tænkt på før - så er det en vellykket udstilling. - Til kunstnere, der måske ikke oplever publikums begejstring, kan det være værd at hæfte sig ved den kendsgerning, at den kunst der holder, bliver aldrig, eller sjældent forstået af sin samtid. - Det er mig en fornøjelse at erklære udstillingen “Tidens

4 6

5

2 3 8

4

1

Svær

2 8 9 7 1 7 4 6 7 9

Politiet er på vej ud til skyldnere

HIMMERLAND: Politiet i Himmerland vil snart banke på døren hos borgere, som har et udestående med fogedretten. I Frederikshavn har politiet allerede anholdt 17 skyldnere og indsatsen fortsætter. Politiet vil i den nærmeste fremtid banke på hos en lang række skyldnere, som har en ubetalt gæld, som de på trods af talrige anmodninger ikke har fået afviklet. Det oplyser fg. politikommissær Lars Bengtsen Rosenvinge fra politiet i Himmerland. Han opfordrer kraftigt de borgere som måtte have et udestående

med fogedretten om at rette henvendelse til denne, så gælden kan blive betalt eller der kan findes en ordning. - Hvis ikke man ønsker at blive hentet i sit hjem, på sin arbejdsplads, eller hvor man ellers måtte opholde sig på det tidspunkt vores patruljer afhenter, så vil jeg opfordre til, at man selv som borger tager kontakt til fogedretten og får ordnet sit eventuelle mellemværende, siger Lars Bengtsen Rosenvinge. Politikommissæren oplyser ikke nøjagtigt, hvilke dage patruljerne sætter målrettet ind for at hente skyldnere til fogedretten,

Fung. politikommisær Lars Bengtsen Rosenvinge, Himmerlands Politi.

ligesom det også er uvist hvilket tidspunkt på døgnet, der opereres. - Jeg kan fortælle, at vi gerne sætter flere dage af, hvis det bliver nødvendigt, og at indsatsen ikke kun gælder for skyldnere i Himmerland., siger politikommissæren. Hvis man som borger har et uafklaret økonomisk mellemværende med fogedretten, skal man henvende sig personligt.


20. januar til 7. april, onsdag-lørdag-søndag kl. 10-15 12 kunstnere fortolker mørket og det lys, vi finder i det. Himmerlands Kunstmuseum, Søndergade 44 Pris: 60 kr (gratis lørdag)

Se i mørket

Kl. 18.00 Koncert med spisning og efterfulgt af dans. T OLGVestergade Strandby 10, UDSHallen, Strandby Pris: 375 kr.

Ib Grønbech Solo

Kl. 16.00-18.00 Grejbanken er et samlingssted, hvor ti foreninger er gået sammen om en fælles grejbank. Lige efter Kulturugens Åbningsfest inviterer de frivillige ildsjæle ind til en snak og en rundvisning for alle, der interesserer sig for Løgstørs sprudlende kulturliv! Grejbanken Løgstør, Limfjordsvej 52

Åbent Hus i Grejbanken Løgstør

Kl. 13.00-15.45 Åbningen af Kulturugen 2024 afholdes hos Scandibyg med en dag fuld af kulturelle indslag - lige fra fællessang, foredrag ved vejrvært Peter Tanev, kunstudstilling med Løgstørs børnehaver og selvfølgelig mulighed for rundvisning i Scandibygs haller. Scandi Byg, Tolstrupvej 31, Løgstør Pris: Fri entré. Husk tilmelding.

Åbningsarrangement hos Scandi Byg m. foredrag af Peter Tanev

Kl. 16.00 Side by Side er et 4 - stemmigt blandet kor med 25 til 35 medlemmer med et ungt spændende og varieret repertoire. ALFA, Jyllandsgade 54 Pris: Voksen 150 kr. / Ung 75 kr.

Side by Side

Kl. 10.30 og 13.00 Tag hele familien med til en forrygende forestilling om det klassiske folkeeventyr. Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27 Farsø Pris: Fri entré. Husk at bestille billet.

Børneteater - Prinsessen på ærten

Kl. 10.00 Vær med, når vi sammen snører kondiskoene og får pulsen op til årets største kulturfest. 1 km, 5 km, 10 km, halv- og helmarathon. Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27 Farsø Pris: 20-100 kr. Husk tilmelding.

Dronning Ingrid Løbet 2024

Kl. 10.00 - 15.00 Kom til årets største kulturfest med guld og glimmer i generøse mængder. Dagen byder på et væld af aktiviteter for alle aldre. Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27 Farsø

Kultur & Kongelige

Kl. 09.30 Kan du se dit hindbærsnit til at vinde den kongelige kagedyst? Så tøv ikke med at tilmelde dig. Dommerpanelet består af selveste Rosa Kildahl fra Bagedysten og lokale bagermestre. Husk tilmelding. Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27 Farsø

Kl. 11.00 Hold en pause fra stress og jag og kom og syng med i ALFA Vesthimmerlands Musikhus - nyd en kop kaffe i hyggelig café-stemning. ALFA, Jyllandsgade 54

Kongelig kagedyst

SØN. 3. MARTS

Fællessang

LØR. 2. MARTS

Kl. 09.30 Alle institutioner har lavet en lysinstallation, og der vil være indslag fra scenen. Efterfulgt af boller og kage på til plejecenter Aaglimt. Aalestruphallen, Skolevænget 17

Skyggeleg og magiske hænder

Kl. 08.30 Gedsted Skole kommer forbi og afholder morgensang for alle - både ansatte og borgere i Aalestrup Administrationsbygningen i Aalestrup, Aagade 25

Kom til morgensang på forvaltningen!

TORS. 7. MARTS

Naturen er vild Kl. 17.00 Vi er vilde med vild natur på Himmerlands Ungdomsskole, og derfor har vi inviteret Morten D.D. Hansen til at holde sit foredrag ”Vilde haver og vilde byer” på Himmerlands Ungdomsskole. Himmerlands Ungdomsskole, Elevvej 10 Pris: 200 kr.

Kl. 08.10 Mød op til morgensang hos købmanden i Gedsted og syng med de ansatte og børn og voksne fra Gedsted Skole og LBO. Min Købmand, Vesterbro 2

Når du strammer garnet

Kl. 14.00 - 18.00 I anledning af Vesthimmerlands kulturuge holder Ranum Asylcenter åbent hus, og der vil være mulighed for at få en rundvisning og høre mere om livet som asylansøger. Asylcenter Ranum, Ludvig Müllers Have 1

Åbent hus på Asylcenter Ranum

Kl. 08.15 Gedsted Skole har emneuge med temaet Kulturens Vingeslag, så mon ikke vi skal synge om noget, der har vinger. Den gamle Foderstof, Østergade 25

Morgensang i Den gamle Foderstof

ONS. 6. MARTS

Kl. 19.00 Foredrag med journalist og forfatter Camilla Stockmann. Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, Søndergade 48 Pris: 100 kr for medlemmer, 120 kr for andre. Inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

Morgensang for alle hos Min Købmand i Gedsted

TIRS. 5. MARTS

4. og 5. marts 2024, 14.00-16.30 Vi bruger, hvad vi kan finde i skoven og laver noget sjovt. Det er uden tilmelding , men børnene skal kunne færdes på egen hånd. Getamaskoven, Skovvej

Gedsted kunstforening inviterer til kunst i naturen i Getamaskoven for børn

Kl. 14.00 Anne-Mette Sohn Jensen fortæller om sin nye bog: ”Anes Kald”. Farsø Kirkes Sognegård, Søvej 3 Pris: 90 kr. inkl. kaffe og kage, betales ved indgangen.

Anes Kald

Kl. 12.00 Få frisk luft og oplev natur og fællesskab i dit lokalområde Aalestrup Bibliotek

Guidet gåtur fra Aalestrup Bibliotek

MAN. 4. MARTS

KULTURUGEN 2024

UGE 10 - 2. - 10. MARTS 2024

Foredrag om Vermeer og barokmusik Kl. 19.00-20.30 Maia Dollerup holder foredrag om Johannes Vermeer. Cecilie Wennerlin og Tine Lilholt spiller barokmusik fra Vermeers tid. Himmerlands Kunstmuseum, Søndergade 44 Pris: 50 kr (gratis for medlemmer af Himmerlands Kunstmuseum)

KLIP HER

KLIP HER

Kl. 18.30 - 20.30 Den erfarne efterforsker og tidligere drabschef ved Københavns Politi, tager dig med bag GT politiafspærringerne UDSOL og giver et unikt indblik i det arbejde, han og kollegerne har udført på gerningssteder og i jagten på forbryderne. Rådhuset i Aars Pris: 50 kr.

Foredrag med drabschef Jens Møller Jensen

Kl. 18.00 - 22.00 Erik Sommer kommer endnu engang til Vennepunktet og står for en aften med fællessang og fortælling. Vennepunktet, Søndergade 27 Pris: 125 kr incl. spisning og kaffe

Fællessang med Erik Sommer

Kl. 17.00 - 18.00 Kom og vær med, når vi én gang om måneden mødes til hyggeligt samvær og gennemsynger salmerne til den kommende måneds gudstjenester. Løgstør Kirkes Sognehus, Blindebomsgade 19

Salmesangerlaug i Løgstør Sognehus

Kl. 16.30 - 18.00 Ib fortæller om sine billeder og interesse for naturen og kulturen omkring sig. KulturDebathus Søttrup, Jernbanegade 36

Fernisering & fortælling ved Kunstfotograf Ib Hansen

Kl. 13.00 - 15.00 Limfjordsskolen inviterer jer indenfor på skolens linjer. Limfjordsskolen, Løgstør, Granlyvej 11-13

Åbne værksteder - kaffe - fællessang på Limfjordsskolen

Kl. 13.00 - 13.45 Glæd dig til et lille åndehul i hverdagen, hvor du kan nyde den stemningsfulde højtlæsning. Netværkscaféen i Farsø, Lassensvej 8

Højtlæsning i Netværkscaféen

Kl. 15.00 - 17.00 Denne orgelkoncert kommer til at stå i salmemelodiernes tegn. Løgstør Kirke, Rådhusgade 25B

Salme- og ønskekoncert i Løgstør

Deltag i overrækkelsen af Kulturprisen 2024 og fejr vinderen og vedkommendes flotte bidrag til kulturlivet i Vesthimmerland. ALFA, Jyllandsgade 54

Overrækkelse af Kulturprisen 2024

Kl. 11.00 - 11.50 Alle børn, og nogle voksne, kender Ramasjangs upassende onkel, der har gjort ballade og fart over feltet til sin mission i livet. Han kan både trylle, synge og danse - og det er lige det han vil gøre. ALFA, Jyllandsgade 54 Pris: Fri entré. Husk at bestille billet.

Onkel Rejes Skide Skøre Show

4 gange mellem 10.00 - 15.30 Tag med på en magisk rejse i rummet og lav badges med stjerner, planeter, astronauter og rumraketter. Højtlæsningen varer rundt regnet et kvarter og bliver afholdt fire gange i løbet af dagen. ALFA, Jyllandsgade 54

Rumrejse og badges med rumraketter

Kl. 10.00 - 15.30 Vi afslutter Kulturugen 2024 med en dag, der hylder kulturlivet i Vesthimmerland. Vi tager hele musikhuset i brug til en dag med show, fællessang, højtlæsning for børn, kreative værksteder og meget mere. Her vil være arrangementer for alle aldersgrupper arrangeret af lokale kulturaktører. ALFA, Jyllandsgade 54

SØN. 10. MARTS

Kulturugens Afslutningsfest

KULTURUGENAHA.DK FACEBOOK.COM/VESTHIMMERLANDSKOMMUNE

Kl. 19.00 Musikforeningen MEMBRANEN inviterer til 2 timers spændende foredrag med musik og videoklip fra deres karriere - efterfulgt af 1 timers svingom. Aalestrup Skole, Vestergade 95 Pris: 150 kr.

100 år i musikkens tjeneste. Mød Jørgen de Mylius og Peter Christensen på Aalestrup Skole.

Kl. 19.00 På kvindernes internationale kampdag inviterer vi til en tankevækkende tids- og opdagelsesrejse gennem århundreders dansk arkæologi og udfordrer traditionelle opfattelser af kvinder og køn. Vesthimmerlands Museum, Søndergade 44 Pris: 100 kr., 60 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger.

ARKÆOLOGIENS DØTRE - Kvinder, køn, magt og identiteter i Danmarks Oldtid

Kl. 15.00 Fernisering af Kunst langs sløjfestien. Et projekt der er lavet af eleverne fra Blære friskole og Børnehus i samarbejde med kunstneren Anne Kathrine Trads og Anna Kristjana Johannsdottir. Blære Skole, Skolevænget 3

Kunst langs sløjfeparken

Kl. 07.50 Sang gør glad - få en god start på dagen med morgensang sammen med eleverne fra Gedsted Skole. Gedsted Skole, Søndergade 27

Morgensang på Gedsted Skole

FRE. 8. MARTS

Kl. 19.00 Vi tør godt garantere, at du vil opleve sjove pinligheder og få trænet dine lattermuskler godt og grundigt, når komikerne Henrik Danielsen, Henriette Thuesen og Søren Brunsgaard Ladefoged gæster biblioteket. Aars Bibliotek, Søndergade 24 Pris: Fri entré. Husk at bestille billet.

Standup

KLIP HER

21. Februar 2024

Side 5


Side 6

21. Februar 2024

Regionen vil lukke skadeklinik i Farsø Der er for få brugere til at skadestuen kan holdes igang VESTHIMMERLAND: Skadeklinikken på Farsø Sygehus står overfor lukning. Frem til 5. marts er der høringsproces omkring lukningen, der er vedtaget af forretningsudvalget i Region Nordjylland, fordi

antallet af patienter fortsat er så lavt, at de ansatte på klinikken ikke har tilstrækkeligt mange opgaver. Skadeklinikken i Vesthimmerland modtager patienter med begrænsede typer af småskader. I ni af 10 tilfælde drejer det sig om

forstuvede led og smårifter. Klinikken har åbent alle dage året rundt og betjener cirka 3.200 besøgende, hvilket svarer til cirka ni patienter om dagen, og primært mellem kl. 12 og 15. Antallet af patienter er så lavt, at regionen nu vil

lukke klinikken. Siden skadeklinikken blev åbnet har der fra lokale politikere og støtteforeningen for hospitalet været konstant kritik af mangelen på henvisninger fra læger og vagtlæger til klinikken. Den kritik lader Region

Nordjylland til at finde berettiget, eftersom følgende sætning står i høringsskriftet omkring lukningen: - “Der ses en udfordring i at sikre tydelighed hos almen praksis og Lægevagten i forhold til, hvilke typer af patienter der kan ses i Ska-

Skadeklinik i Farsø bruges af alt for få Medlem af sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune og af sundhedsudvalget i Region Nordjylland Per Bisgaard (V), Parkvænget 8, Aalestrup, skriver:

LÆSERBREVE Driftsoptimering og bedre ressourceudnyttelse er nødvendig for at få økonomien til at hænge sammen.

Region Nordjyllands økonomiske situation er udfordret. Et overforbrug på sundhedsområdet på mere end 300 mio. kr. har gjort det nødvendigt med en strategisk tilpasning. Budget 2024, og med stor sandsynlighed også budget 2025, vil have fokus på langsigtet driftsoptimering og god ressourceudnyttelse. I dette læserbrev vil jeg kun orientere om forslaget

Vores elskede far, farfar, morfar og svigerfar

Bent Wulf Petersen

[ 11. 3. 1958

] 17. 2. 2024 er sovet stille ind På familiens vegne Danny, Tulle Dorthe, Louise, Theo, Neel og Tristan I stedet for blomstergaver, ønskes en donation til Kræftens Bekæmpelse Dette kan gøres på følgende boxnummer: 1255WW Nærmere info om bisættelse følger

Vores kære mand, far, svigerfar og bedstefar

Ole Thorleif Simonsen * 5. juli 1947 er stille sovet ind Aalestrup, den 18. februar 2024

Elin Dorte og Peter Jette og OP Signe og Marie Laurids og Gustav Bisættelsen finder sted fra Aalestrup Kirke torsdag den 22. februar kl. 14.00 I stedet for evt. blomster kan man betænke Thorleifs minde.

4 3 24

Tlf. 98 9864 6418 186969 net TLF: Åbent hele døgnet Åbent hele døgnet dt rundt

alle dage - året rundt alle dage - året rundt

Jens Møller Ditte I. Dalgaard

til lukning af Farsø skadeklinik på Farsø sygehus (afd. af AUH). En lokal skadeklinik i Farsø er absolut et gode for de borgere, der bor i en radius på 20 til 30 km fra klinikken, men som det ser ud i øjeblikket, så bliver klinikken kun besøgt af godt 3000 borgere om året - og det er få, meget få, i forhold til den økonomi, der skal afsættes for at drive klinikken - ca. 2 mio. kr. En driftsoptimering og bedre ressourceudnyttelse er påkrævet. I gennemsnit er det 8 til 9 borgere, som møder frem dagligt for at få klaret småskader som smårifter og forstuvninger. I tidsrummet fra 08.00 til 15.00 er skadeklinikken bemandet med to sygeplejersker, som er ansat 32 timer om ugen, samt af det ortopædkirurgiske forvagtslag fra Aalborg.

Fra 15.00 til 22.00 er det udelukkende medicinstuderende som varetager funktionen, som får lægefaglig sparring fra en ortopædkirurgisk speciallæge på en anden matrikel f.eks. Aalborg el. Thisted. I weekenden bemandes klinikken af konsulenter, hvilket vil sige læger, der arbejder uden for normal arbejdstid eller som vikarer. Ved en lukning vil det fremover primært være akutmodtagelsen i Aalborg, som skal tage imod borgere fra Vesthimmerland, og forventningen er, at kun en lille andel af patienterne vil søge mod Aalborg, mens den største andel vil benytte egen læge samme dag (hvis muligt) eller vente til næste dag, hvis ikke der sker bedring inden for 24 til 48 timer. Alvorlige skader/sygdom vil naturligvis fortsat blive

Lukning af skadeklinik giver længere ventetider eningen til Vesthimmerlands sygehus i Farsø er en rigtig dårlig ide. For borgerne i Vesthimmerland betyder skadeklinikken tryghed og nærhed i sundhedsvæsenet, og det vil LÆSERBREVE være en betydelig serviceforringelse, hvis spareplanerne Region Nordjylland skal bliver udført som foreslået. spare penge, og der er nu I spareforslaget fremgår fremlagt en sygehusplan, det, at der dagligt kun er ni hvoraf det fremgår, at ska- patienter i gennemsnit på AARS BEGRAVELSESFORRETNING deklinikken i Farsø foreslås skadeklinikken i Farsø. Det er jo ikke voldsomt lukket. Det synes vi i Støttefor- mange, men hvis disse ni Formanden for Støtteforeningen til Vesthimmerlands Sygehus i Farsø, Lars Andresen, Hvalpsund, advarer om længere ventetider:

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Det er altid én af os, du møder, og vi er lokale Ditte I. Dalgaard 100% Trine Rybjerg Trine Rybjerg

er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale erDitte Ditte I.Det Dalgaard I. Dalgaard TrineTrine Rybjerg Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

henvist til akutmodtagelsen i Aalborg. I Venstres regionsrådsgruppe er vi af den opfattelse, at når vi ikke kan det hele, så må vi tage stilling til, hvad der er vigtigst - om vi kan gøre noget anderledes, eller som i det konkrete tilfælde at skære noget fra. Ved en lukning af skadeklinikken i Farsø og evt. Hobro, vil borgerne i Region Nordjylland fremover kunne benytte akutmodtagelserne i Hjørring, Aalborg og Thisted. Ved lukningen af skadeklinikken i Farsø bliver der ledige lokaler, men det er forventningen - såvel fagligt som politisk - at disse kan bruges til en dagkirurgisk enhed, primært inden for ortopædkirurgisk håndkirurgi, hvilket der vurderes at være behov for. Der er generelt en klar forventning om, at der

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

patienter fremover skal til skadestuen i Ålborg, vil det jo betyde en forøget ventetid oveni den ventetid, der i forvejen er meget lang i Ålborg. Hvis skadeklinikken i Farsø lukkes, vil det derfor betyde en serviceforingelse og længere ventetider for alle borgere i hele Region Nordjylland, der skal en tur forbi skadestuen i Ålborg. Borgerne i Vesthimmerland vil samtidig få meget langt til skadestuen i Aalborg. I den sydlige del af kommunen vil man få helt op til 75 km og en transporttid på en time. Det er altså rigtig langt og længe at køre med et barn på bagsædet, der har slået sin hånd eller ben, og man som forældre skal have sit barn tilset på en skadestue. Det synes vi i støtteforeningen ikke er rimeligt. Støtteforeningen har i mange år kæmpet for skadeklinikken i Farsø. I de to år klinikken har

deklinikken. Særligt i vagttid ses en udfordring i forhold til at visitere patienter, hvis vagtlægen ikke er vant til at henvise til Skadeklinikken”. Patienterne i Vesthimmerland skal i stedet håndteres i akutmodtagelsen i Aalborg, og regionen vurderer, at kun en lille andel af patienterne vil søge mod Aalborg, da der er tale om begrænsede skader.

fremadrettet vil ske en betydelig øgning i den planlagte ortopædkirurgiske aktivitet på Farsø sygehus. En forventet besparelse ved en evt. lukning foreslår Venstre, at vi anvender til at styrke akutmodtagelsen i Aalborg, således at ventetiden kan forkortes. En målsætning som Venstre i øvrigt allerede har påpeget de senere år. Nedenfor er der en oversigt, på kommunebasis, over brugen af skadeklinikken i Farsø i 2022: Morsø ��������������������������������3 Thisted ������������������������������9 Brønderslev ����������������������15 Frederikshavn ��������������������6 Vesthimmerland ���������� 2227 Læsø ����������������������������������1 Rebild ����������������������������313 Mariagerfjord ����������������292 Jammerbugt ��������������������61 Aalborg ��������������������������591 Hjørring ��������������������������11 Total ���������������������������� 3532 eksisteret, efter lægevagten blev fjernet, har der været store udfordringer med at få lægevagten til at visitere til skadeklinikken. Det har taget meget lang tid at bringe informationen frem til lægevagterne, der flere gange har insisteret på at klinikken rent faktisk ikke eksisterede. Det har helt sikkert haft en negativ betydning for besøgstallene på skadeklinikken. I støtteforeningen anerkender vi at regionsrådspolitikerne i Region Nordjylland står overfor meget vanskelige beslutninger, for at få de økonomiske ender til at nå sammen i de kommende år. Vores håb er at der stadig er fokus på tryghed og nærhed for borgerne i regionen. En lukning af skadeklinikken i Farsø er ikke en løsning der øger trygheden i “yderkanterne” af regionen. Hvis planerne alligevel bliver ført ud i livet, skal det være vores opfordring til regionsrådet, at besparelserne bruges til at nedbringe de meget lange ventetider på skadestuen i Aalborg. Det vil trods alt, være et plaster på såret både for borgerne i Vesthimmerland, og i resten af Region Nordjylland.


21. Februar 2024

Side 7

GENERALFORSAMLING

AALESTRUP IDRÆTSFORENING

Danmarks

Cykelmuseum Nordens eneste museum om cyklens udvikling

OBS: Afholdes i Galleri Aalestrup Mandag den 11. marts 2024 kl. 19.00 Dagorden iflg. vedtægter Alle er velkommen

Bestyrelsen

SIMESTED SOGNEHUS

Filmaften

Afholder ordinær generalforsamling

TORSDAG DEN 14. MARTS 2024 KL. 19.00 I AALESTRUP IDRÆTSCENTER Dagsorden i flg. vedtægterne, som kan ses på foreningens hjemmeside. Forslag der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være tilgået foreningen på sekretaer.aif@gmail.com senest 8 dage før generalforsamlingen. BESTYRELSEN

Tirsdag den 27. februar kl. 19.30 Vi viser den danske spillefilm

GUDS TJENESTER Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Søndag den 25. februar 2024 2. søndag i fasten Aalestrup � � � � � � � � � � � � � 10�00 Gedsted � � � � � � � � � � � � � �ingen Fjelsø � � � � � � � � � � � � � � � � 11�00 Vesterbølle � � � � � � � � � � � 09�30 Hvam � � � � � � � � � � � � � � � �ingen Tostrup � � � � � � � � � � � � � � �ingen Roum � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Ulbjerg � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Låstrup � � � � � � � � � � � � � � �ingen Lynderup � � � � � � � � � � � � �ingen Hersom � � � � � � � � � � � � � � � 11�00 Klejtrup� � � � � � � � � � � � � � �ingen Vester Bjerregrav � � � � � �ingen Simested � � � � � � � � � � � � � 11�00

Testrup � � � � � � � � � � � � � � � 09�30 Østerbølle � � � � � � � � � � � �ingen Skals � � � � � � � � � � � � � � � � � 19�00 Hvornum � � � � � � � � � � � � �ingen Snæbum � � � � � � � � � � � � � �ingen Hvilsom � � � � � � � � � � � � � � 10�15 Rørbæk � � � � � � � � � � � � � � �ingen Grynderup � � � � � � � � � � � � 10�30 Stenild � � � � � � � � � � � � � � �ingen Kgs� Tisted � � � � � � � � � � � �ingen Binderup� � � � � � � � � � � � � � 10�30 Durup � � � � � � � � � � � � � � � �ingen Ullits � � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Svingelbjerg � � � � � � � � � � �ingen Foulum � � � � � � � � � � � � � � �ingen Louns � � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Alstrup � � � � � � � � � � � � � � �ingen Strandby � � � � � � � � � � � � � �ingen Farsø � � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Aars � � � � � � � � � � � � � � � � � � 09�30 Gislum � � � � � � � � � � � � � � �ingen Vognsild � � � � � � � � � � � � � �ingen Haubro � � � � � � � � � � � � � � � 11�00

”Den store stilhed”

Filmen handler om en kvinde, der skal til at afgive klosterløftet, da det verdslige liv kommer på tværs. Blandt de medvirkende er Karen Lise Mynster. Kaffe efter filmen. Gratis adgang.

23

Onsdag den 21. februar kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Jubiland kl. 15.00 Bio Aalestrup: Miniheltene Torsdag den 22. februar kl. 16.00 Naturbasen, Uhrehøj: Ugletur kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom Fredag den 23. februar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom

Lørdag den 24. februar kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Outdoormesse kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom Søndag den 25. februar kl. 10.00 Vilsted Sø: Ørnens Dag kl. 10.00 Vilsted Sø: Karin i Krattet kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Outdoormesse kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom Mandag den 26. februar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 K imbrerkroen, Aars: Generalf. Hjerteforeningen kl. 19.00 Kimbrerkroen, Aars: Generalf. Røde Kors kl. 19.00 F jelsø Forsamlingshus: Fjelsø- Klotrup beboerforening – generalfors. kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom Tirsdag den 27. februar kl. 19.00 Knabergården: Livestreamet foredrag kl. 19.00 H vam Kultur-og Forsamligshus: Generalf. Hvam Vandværk kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom kl. 19.30 Simested Sognehus: Filmaften kl. 19.30 Møldrup Hallen: Generalf. Møldrup Vandværk Onsdag den 28. februar kl. 17.00 Søndervang Gedsted: Generalforsamling kl. 19.00 Klubhuset, Hvam: Kvik I/F generalfors. kl. 19.00 Bio Aalestrup: Rom kl. 19.30 L okalhist. Arkiv, Møldrup: Generalforsamling

Aalestrup - Gedsted

Årsmøde 2024

NY DATO: Torsdag d. 14. marts kl. 18.00 Medborgerhuset i Gedsted Der afholdes årsmøde med dagsorden i. h. t. vedtægterne Forslag skal være formanden i hænde senest 14 dage før. Efter årsmødet er Ældre Sagen vært ved en bid mad. Tilmelding til spisning senest 7. marts til Egon Laustsen. Gerne sms 51 54 84 46 Husk medlemskort

Borgergade 17, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Produktion

Redaktør

Hanne Monrad Salgskonsulent

Anette Drachmann Grafiker

Thorkil Christensen

KONKURRENCE

Valentine Vinderen af:

• Champagne fra SuperBrugsen • Valentinekage fra Byens Bager • Valentine buket fra Tusindfryden blev

Pia Riis

Dalvangen 15, Aalestrup Vi siger tak for de mange indsendte kuponer og tillykke til vinderen.

Annonce-ekspedition: ................. Mandag - fredag kl. 9.00 - 12.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: .......................................... Himmerlands Tryk A/S Tryk: ................................................. Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: .............................................. Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: .................................................. Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Trend

Hyllebjerg

Farsø

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Haverslev

Vognsild

St. Binderup Gislum

Mejlby

Østrup

Ullits Hvalpsund

Sønderup

Aars

Udgivelsesområde:

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Nysum Stenstrup

Vesterbølle Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvam

Hvilsom Snæbum

Ulbjerg Møldrup Sundstrup Skals

Bjerregrav Hersom

Klejtrup

Hobro


Side 8

21. Februar 2024 Vesthimmerland ligger højest i Region Nordjylland med en stigning på to pct. i antallet af ledige.

Ny holdstart for Små Skridt - Til en sundere hverdag Kunne du tænke dig at få redskaber til en sundere livsstil så tilbyder Sundhedscenter Vesthimmerland holdet Små Skridt. Hver tirsdag kl. 10.30 - 12.00. Første gang tirsdag den 2. april. Mødested: Blære Multicenter i Aars. For nærmere info kontakt Rikke Vammen på mobil 23 84 83 59.

Foredrag live fra Aarhus Universitet: Den perfekte vejrudsigt Kom tæt på de nye opdagelser inden for naturvidenskaben. Tirsdag den 27. februar kl. 19.00 kan du blive klogere på vejret og meteorologernes arbejde med vejrudsigten, når der vises foredrag på Løgstør Bibliotek, Knabergaarden og på Hvalpsund Kultur- og Bogcafé.

Makerspace: Introduktion til plakatprinter Tirsdag den 27. februar kl. 13.00 - 17.00. Kom og leg i Makerspace Vesthimmerland på Aars Bibliotek. Du får en grundig introduktion til plakatprinteren, så du nemt kan gå i gang med at printe billeder og plakater i store størrelser. Gratis adgang – billet ikke nødvendig.

Flere var ledige i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Antallet af fuldtidsledige i Vesthimmerlands Kommune steg fra 2,3 pct. i november 2022 til 2,8 pct. i november 2023. Tallene blev fremlagt på beskæftigelsesudvalgets seneste møde, og udviklingen følger en tendens i Region Nordjylland, hvor antallet af ledige er steget med 0,4 pct. i samme periode. - Det er lavere, end vi regnede med. Der er firmaer, som ikke har så meget at

lave i øjeblikket, og vi har også sæsonarbejdere, som forklarer, hvorfor ledigheden er steget lidt, siger Rasmus Vetter (SF), formand for beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune. Eneste undtagelser i regionen er Aalborg og Læsø, hvor ledighedsprocenten er faldet med henholdsvis 0,7 og 2,9 pct. I alle andre kommuner er der færre i beskæftigelse. Vesthimmerlands Kom-

mune havde den største stigning med 2,0 pct. flere ledige, mens nabokommunen Rebild havde et fald på 0,3 pct. - Jeg tror forklaringen er det med byggeri. Der er man udfordret. Tager vi hele Nordjylland og hele Danmark, er jeg overrasket over, at ledigheden ikke er større, for der måtte jo komme en nedgang. Det er ikke mange år siden, man sagde, vi aldrig ville komme ned på de tal, men vi vil selvfølgelig gerne have vækst i vores virksomheder og skal arbejde på at få ledigheden længere ned. Det er noget, vi taler med virksomhederne om og arbejder på, siger Rasmus Vetter. Der var 4811 borgere på offentlig ydelse i Vesthimmerland i november 2023, 1899 på førtidspension og 633 på sygedagpenge.

Meld dig til kagedyst med Rosa fra Bagedysten Vil du være med i en kreativ og kongelig kagekonkurrence til årets største kulturfest søndag den 3. marts i Farsø? og har du lyst til at få din kage bedømt af Rosa fra Bagedysten? Tilmeld dig på www.vhbib.dk senest onsdag den 28. februar. For både børn og voksne. Se mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk/arrangementer

Generalforsamling Foreningen for Erhverv Væksthimmerland Alle medlemmer indbydes til generalforsamling

Ugletur i Uhrehøje Plantage Torsdag den 22. februar kl. 16.00 - 19.00 Naturbasen i Uhrehøje Plantage, Farsøvej 95A. Ugletur i Uhrehøje Plantage med Naturvejleder Karin Winther og Nature Rangerne. Tag lommelugten med. Turen er på ca. 5 km og afsluttes med varm kakao på naturbasen.

Ørnens Dag ved Vilsted Sø - Fugletur/begyndertur/børn og unge Kom og oplev de storslåede vingesus på Ørnens Dag ved Vilsted Sø. Søndag den 25. februar kl. 10.00 – 13.00 P-Pladsen P2 Vilsted Sø, Vester Søvej 24 9681 Ranum. DOF Nordjylland, Ørneklubben, Vesthimmerlands Kommune

Karin i Krattet – havørne ved Vilsted Sø i februar Søndag den 25. februar kl. 10.00 – 13.00 Vilsted havn ved Vilsted Sø, Hobrovej 9670 Løgstør. Karin i Krattet nu også med “podcast-live-vandring” Denne søndag, hvor det er ”Ørnens Dag” tager vi på en ca. 12 km rundtur omkring søen, hvor havørnen yngler. Find flere informationer på Naturekspeditionen.dk

Tirsdag den 12. marts 2024, kl. 16.00 på Hvalpsund Færgekro Sundvej 87, Hvalpsund, 9640 Farsø Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne regnskabsår, samt beretning om bestyrelsens overordnede planer for foreningens fremtidige aktiviteter v. Henrik Christensen. 3. Forelæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse. 4. Forelæggelse af budget for det kommende år. 5. Indkomne forslag. 6. Fastsættelse af medlemsbidragets størrelse. 7. Præsentation af udpegede medlemmer til bestyrelsen og valg: Lige år: Fire bestyrelsesmedlemmer Ulige år: Fire bestyrelsesmedlemmer 8. Valg af revisor. 9. Eventuelt. Indkomne forslag sendes til erhvervschef Anna Oosterhof, ao@væksthimmerland.dk senest den 2. marts 2024. Tilmelding til generalforsamling senest den 11. marts 2024 https://vaeksthimmerland.nemtilmeld.dk/11/

Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000


21. Februar 2024

Side 9

Hvalpsund inspirerer til udstilling i musikhuset i Aars

Af Ture Damtoft HVALPSUND: Fantasien blev fanget i mange tegninger i Tom Billes barndomshjem i Hvalpsund, men det kunstneriske gled i baggrunden under uddannelsen til først datamatiker i Skive og siden familielivet med kone og to børn i Stoholm, hvor familien har boet i snart 15 år. Interessen for tegning,

kunst og grafik var der dog hele tiden. Der blev også tegnet nye motiver af absurde, karikerede og bizarre personer og situationer. Altid med en stor dosis humor, og en undertone af samfundskritik og de temaer, vi helst ikke vil tale om eller beskue. Et eksempel er værket “Klubben” fra 2022 af fire gamle mennesker, der fremstår i deres næsten helt nøg-

ne forfaldne pragt. - Det er om forfald og fristelser og de sider af folk, man ikke rigtig snakker om. Jeg har nok gerne ville male nogle gamle mennesker og vise et liv levet og måske nogle fortrydelser. Der er noget helt klart grafisk i det med stregerne bag personerne for at fange øjet, men det er svært at forklare om, hvorfor det lige er det motiv, eller hvorfor det lige er det symbol, jeg bruger, fortæller Tom Bille. Maleriet er en del af Tom Billes udstilling i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, hvor man de næste to måneder selv kan opleve kunstværkerne. Der er fernisering torsdag, 29. februar.

Blev til malerier Nogle er en videreudvikling af de tegninger, Tom Bille i 2016 besluttede sig for at lave som malerier. - Jeg ønskede at omsætte nogle af mine hundredevis af tegnede skitser til malerier. Det er nu gået op for mig, at det ikke kun er mig, som har interesse i de lidt skøre, absurde temaer, som jeg beskæftiger mig med i mine billeder. Derfor er jeg begyndt at sælge af dem, selvom det gør ondt at sige farvel til dem, siger Tom

Tom Bille ved udstilling i Aalborg.

Solution 9

1 6 7 2 3 5 8 9 4

Solution 9

2 9 5 7 4 8 1 6 3

8 3 4 1 9 6 5 7 2

4 5 6 8 7 3 2 1 9

3 8 9 4 1 2 7 5 6

Filmen har Danmarkspremiere i Bio Aalestrup, torsdag pen” (2022) til “Riget Exodus” (2022). I rollen som Bodil Jørgensens mand Kristoffer ses Kristian Halken, der har en lang karriere bag sig fra både film, TV, teater og revy. Han har bl.a. medvirket i serier som “Rejseholdet” (2000-2004) og “Badehotellet” (2013-2023), i filmene “Dirch” (2001) og senest feel-good dramaet “Miss Viborg” (2022). Den svenske skuespiller Rolf Lassgård, der spiller Bodil Jørgensens gamle flamme Johannes, er en af Skandinaviens største skuespillernavne. Han er bl. a. kendt for sin ikoniske hovedrolle i filmen “En mand der hedder Ove” (2015).

5 7 3 9 2 4 6 8 1

9 4 8 6 5 1 3 2 7

1 3 69 28 92 74 81 46 53 7 5 1 2 8 4 3 7 6 5 9 8 9 24 Solution 17 55 11 43 62 38 79 1 6 6 9 3 5 8 1 2 7 4 4 7 53 61 86 39 27 95 18 4 2 7 5 4 6 9 2 1 3 8 7 6 1 3 2 5 4 9 8 3 5 46 73 69 95 14 82 27 8 1 2 7 1 8 4 5 3 9 6 9 2 8 7 4 1 3 5 6 9 1 75 84 21 58 33 67 46 2 9 3 4 9 7 1 6 8 2 5 3 nu4 er5udstillet 9 6 i8Vesthimmer7 2 1 Værket med titlen Klubben af Tom Bille fra Hvalpsund er et af 14, der 6 2 87 42 38 11 56 79 95 3 4 5 8 6 3 2 9 7 4 1 lands Musikhus Alfa. 4 8 2 1 9 6 5 3 7 5 6 31 99 74 27 45 13 82 6 8 8 1 5 2 7 4 9 6 3 1 9 3 5 7 4 6 8 2 kommet Bille. 7 i8Aars. 18 56 43 er 62 99 24 31 5 7 9 6 7i stand 1 5 3ved4 hjælp 8 2 op 5 7 6 8 Det 3 2 jeg 9 1natur4 Inspirationen kommer af 4 formanden glad, 2 4 9 78 glæder 51 64 9 3 3 2 9 6 for 8 5 Alfas 1 7 ligvis 2 35 17og86jeg 2 1 7 4 5 9 8 6 3 Solution 9 Solution 10 siger Larsen. Nu mig til ferniseringen, fra mange sider, og Tom Venner, Ejnar 8 3 Bille. 9 6 1 7 2 4 5 malerier så kommet Bille nævner især Dalis sur- er mine Tom 1 3 6 2 9 7 8 4 5 3 2 6 7 5 4 9 8 1 6 5 4 2 8 3 1 7 9 realisme, Kviums grafiske 8 9 2 Solution 1 5 11 4 6 3 7 5 Solution 8 9 11 6 1 2 7 4 3 Solution 12 arbejde og Goyas 4 7 5 6 8 3 2 9 1 4 1 7 3 8 9 5 6 2 LØSNING TILmørke. SODUKO 7 3 91 47 68 55 14 26 82 9 3 7 6 1 3 2 5 4 9 8 Han har udstillet nogle 3 5 4 7 6 9 1 8 2 8 3 2 4 7 6 1 9 5 8 5 24 19 75 97 42 63 36 8 1 9 2 8 7 4 1 3 5 6 få steder, bl. a. på en kurate9 1 7 8 2 5 3 6 4 6 9 1 8 3 5 4 2 7 1 4 62 23 36 81 99 78 57 4 5 3 4 5 9 6 8 7 2 1 ret udstilling i Struer i 2023, 6 2 8 4 3 1 5 7 9 7 5 4 9 2 1 8 3 6 men det er første gang, han 4 6 57 78 29 36 83 14 95 1 2 4 8 2 1 9 6 5 3 7 5 6 3 9 7 2 4 1 8 1 6 8 5 4 3 2 7 9 udstiller i Vesthimmerland, 9 8 76 62 54 19 25 31 48 3 -121 9 3 5 7 4 6 8 2 7 7 8 1 5 4 6 9 2 3 2 4 3 1 9 7 6 5 8 hvor både forældrene og en 2 1 35 81 93 48 67 52 79 6 4 5 7 6 8 3 2 9 1 4 søster bor. 2 4 9 3 1 8 7 5 6 9 7 5 2 6 8 3 1 4 6 9 19 34 87 73 58 45 21 2 6 2 1 7 4 5 9 8 6 3 - De bor i Aars, og det er 3 2 83 55 41 62 76 99 14 7 8 8 3 9 6 1 7 2 4 5 ad den vej, udstillingen er 5 7 48 96 12 24 31 87 63 5 9 6 5 4 2 8 3 1 7 9

Bodil Jørgensen i sit livs rolle i “Rom” langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder, og må konfrontere fortidens spøgelser. Filmholdet har sikret sig folkekære Bodil Jørgensen i den kvindelige hovedrolle som Gerda. Hun er kendt og elsket for et hav af forskellige roller på TV, film og de skrå brædder. Fra “Rytteriet” (2010) til “All Inclusive” (2014). Fra “Hvidstengrup-

6 2 1 3 8 7 9 4 5

Solution 9 Solution 10

Solution 11

AALESTRUP: Den nye danske film ”Rom” er en både morsom, livsbekræftende og rørende kærlighedsfortælling om at gå på opdagelse i sig selv og hinanden igen. Filmen har Danmarkspremiere i Bio Aalestrup i morgen torsdag. I de bærende roller ses Bodil Jørgensen, Kristian Halken og Rolf Lassgård. Filmen er instrueret af Niclas Bendixen, der ligeledes har skrevet manuskriptet sammen med Kristian Halken og Christian Torpe. Handlingen i” Rom” med Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken), der er taget på forlænget weekendtur til Rom for at fejre bryllupsdag og et

7 1 2 5 6 9 4 3 8

Derudover har Rolf Lassgård medvirket i Susanne Biers film “Efter brylluppet” (2006) og TV 2-serien “Efterforskningen” (2020).

7 8 1 4 9 2 6 3 5

3 5 4 6 8 1 9 2 7

9 2 6 5 7 3 1 8 4

4 1 2 7 6 8 3 5 9

6 7 3 2 5 9 8 4 1

5 9 8 3 1 4 7 6 2

Solution 12

1 4 9 8 2 6 5 7 3

2 6 7 1 3 5 4 9 8

8 3 5 9 4 7 2 1 6

-12-

2 7 8 5 1 4 9 3 6

6 3 4 9 7 8 2 1 5

1 9 5 6 3 2 4 8 7

8 5 9 2 4 6 3 7 1

3 7 4 5 9 4 2 8 6 1 6 1 2 3 7 7 3 1 8 4 9 Created 8 5by S2Udoku 6 -121 5 9 7 3 8 6 7 1 5 5 4 6 9 2 2 9 3 4 8

Genopslag - Organist

En stilling som organist ved Simested Kirke, Testrup og Østerbølle Kirker er ledig pr. 1. april 2024. Stillingen er på 13 timer pr. uge. Se det fulde opslag på www.jobnet.dk -12-

Created by S Udoku

FarsøKoret søger ny leder Farsø Menighedsråd søger ny korleder til FarsøKoret pr. 1. august 2024 eller efter aftale. Anslået timetal 3-4 ugentlig. Ansøgningsfrist onsdag den 28. februar 2024. Der henvises til jobannoncen på Jobnet.dk

Du trykker bare DANMARKSPREMIERE:

Rom

Tors. 22/2 - tors. 7/3 kl. 19.00 Søndage kun kl. 15.00 Aagade 1 · Aalestrup

Tlf. 98 64 10 92 Filmen "Rom" med Bodil Jørgensen, Kristian Halken og Rolf Lassgaard har Danmarkspremiere i

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen A S

Himmerlands Tryk / Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk


Side 10

KØBES:

HIMMERLANDSAVISERNES

SEKS LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

73.621 EKSEMPLARER

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01 Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes Ring til Thomas/Maria. Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76 Oldsager, stenredskaber, f.eks. flintøkser, stenøkser med hul til skaft, dolke, knive, mejsler, segl og pilespidser. Tlf: 22 58 48 48

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES:

Dødsbo og restbo købes. Alt har interesse. Tlf: 20 70 92 34

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

LOPPEMARKED

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning Tlf: 40 19 92 59 Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt: Tlf: 28 51 62 64

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

21. Februar 2024

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE AF SKE PERSONLIGT, POST PERSONLIGT, VIA VIA POST ELLER E-MAIL: ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING ELLER BETALING KONTANT ELLER

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister Hvilke effekter kan IKKE annonceres? i Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af:forbindelse Ejendomme, sommerhuse,med grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henåret vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. igennem. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne Hvor storbringes må annoncen være? her i Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« førstkommende regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt efter ud, tællernummer det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telindlevering! efonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

70779 TLF. 47793

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50 kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

Hvornår Annoncen sendes til: skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag Aars Avis, Himmerlandsgade 150, Aars Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, Aalestrup kl. 9.00 ugen9620 før9600 indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer senest fredag kl. 9.00 senest fredag kl. 9.00 til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

Mrk.: ”Loppemarked”

Vær opmærksom på,  Kontant at der kan være ændrede ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttesindleveringsfrister  Gives væk i forbindelse med helligdagene året igennem.

Betaling vedlagt:

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100 kr.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


21. Februar 2024

Hvad er det man ikke vil have frem i lyset? Henrik Jensen, Pilevej 3 A, Aalestrup, stiller flere spørgsmål til borgmester Per Bach Laursen om jordhotellet i Aalestrup:

LÆSERBREVE Definition på jordopbevaring: Oplagring af uforurenet og lettere forurenet jord i et midlertidigt mellemdepot (arbejdsdepot) i en kortere periode op til maksimalt seks uger er dog generelt tilladt udenfor osd-områder og indvindingsoplande for boringer til alment vandforsyningsanlæg, dog gælder det, at jorden skal oplagres på samme matrikel eller indenfor offentligt vejareal, hvor jorden er opgravet. Basistilstandsrapport skal udarbejdes: Ved udarbejdelse

af basistilstandsrapporten, kan der tages udgangspunkt i oplysninger fra eksempelvis en eventuel kortlægning efter jordforureningsloven på vidensniveau 1 eller 2. Når det skal vurderes om eksisterende oplysninger kan bruges, vil der blive lagt vægt på om oplysningerne er tilstrækkelige nye, om eventuelle prøver er taget de rigtige steder, og om der er yderligere kilder til forureningen. Indsamling af oplysninger om nuværende og tidligere brug af virksomhedens areal – samt gennemførelse af jord- og grundvandsmålinger – vil svare til fremgangsmåden ved kortlægning efter jordforureningsloven på vidensniveau 1 og 2. Det er ikke forudsat at en eventuel forurening skal endelig afgrænses i forbindelse med at der laves basistilstandsrap-

port. Det ledes til spørgsmål til kommunens borgmester og teknisk forvaltning. Hvorfor tager man ikke prøver af den jord som kommer til, ligesom det foreskrives i den miljøgodkendelse der er givet for jordhotellet? Hvad er årsagen til, at man ikke ønsker at sikre, at forureningsgraden ikke er for høj? Hvorfor blev der først senere målt for PFOS og PFAS, når man i Randers vidste at en del jord kommer fra det forurenede område i Korsør, og hvorfor reagerer Vesthimmerlands Kommune ikke på de meldinger og iværksætter ekstra prøvetagning? Hvad er det, man ikke vil have frem i lyset, så borgerne i Aalestrup kan føle sig sikre?

Aalestrup-borger:

Jeg er skuffet over ikke at kunne få svar

Poul Erik Jensen, Aaparken 31, Aalestrup, er skuffet over ikke at kunne få svar angående jordforureningssagen i Aalestrup, og har nu skrevet et åbent brev til Vesthimmerlands Kommune ved borgmester Per Bach Laursen:

LÆSERBREVE Jeg skriver for at udtrykke min skuffelse over manglen på svar på mine tidligere læserbreve, som blev offentliggjort i Vesthimmerlands Avis den 24. januar 2024 og den 31. januar 2024. Det undrer mig, at borg-

mesteren vælger at ignorere bekymringer vedrørende Himmerlands Jordhotel. En bekymring, som ikke kun er min egen, men som jeg ved deles af mange i Aalestrup. Specielt er det tankevækkende, at Vesthimmerlands Kommune ikke er interesseret i at tage uvildige jordprøver, som de ansvarligt har gjort i Silkeborg Kommune, for at forsikre os om, at jorden ikke er så forurenet, som vi går og frygter. Jeg håber, I vil tage vores lokalsamfund alvorligt, og at der tages hånd om disse bekymringer på en ansvarlig og gennemsigtig måde.

ÅBEN TELEFON til Psykiatriledelsen

Nej tak i Møldrup til vandcentralisering Bestyrelsen for Møldrup Vandværk og byrådsmedlem Lone Kastberg (V), Møldrup, er imod et koordinationsforum for vandværker i Viborg Kommune:

LÆSERBREVE Det er masser af vand i Viborg Kommune - nok mere end godt er for tiden. Der er også rundt omkring i kommunen en del snak om vand, ikke blot det vand der skaber problemer på marker og haver, men vores drikkevand og dets fremtid, - ikke mindst i bestyrelserne, der venter på, hvilken retning et vandsamarbejde tager. Pilen peger lige nu på at centralisere måden som kommunernes vandværker overordnet skal indrettes og styres. Men er det en god ide? - ja, det er som øjnene ser på det. Og for os i Venstre er dette her en vigtig sag, som Lars og Kurt i Klima & Miljø har været ganske tydelige i. Tager vi udspring i eget vandværk i Møldrup, der har fulgt med og lever op til kravene der løbende er blevet stillet, både for grundvandssikring, forurening og vandkvalitet - og investeret mange

NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING?

Elektriker:

Besøg vort showroom

- til din lokale fagmand

En lys idè/Bojsen El �������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service ����������������������������������������������������� 20 14 61 01

Hus og Have: KJ Gulve og gardiner ����������������������������� 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG ��������������������������������������������������������������������� 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88

Murer/ Entreprenører: Murerfirma Martin Christensen ������������������������������������ 28 19 81 77 Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36

Tømrer/Snedker: VVS:

Har du noget, du gerne vil tale med Psykiatriledelsen om? Ring til direktør Jan Mainz på telefon

29 17 64 80

sidde og styre de små værker, forvaltningen skal rådgive og være et støttende organ. Når der er en reaktion fra flere vandværker, om at de ikke føler sig hørt og “noget er sneget ind ad bagdøren” så skal man tage det med i regnestykket. Desuden kan man undres over, at Danske Vandværker ikke er inddraget. Der kommer sjældent noget godt ud af tvang og styring. Derfor er vi ikke tilhængere af et koordinationsforum, der vil komme til at sidde med. Ansvar og styring skal være lokalt - gerne med omkringliggende værker. Det vil give gennemsigtighed og skabe værdi og medejerskab i lokalområdet, som i sin tilgang, er sit ansvar bevidst. Ingen ønsker det skal ende ud i det gale vand-vid, men der er behov for ordentlighed, synlighed og lyttende øre, som har været en mangelvare på seneste møde, der i sin form og afvikling var formålsløst. Derfor mener vi, at det skal have en tur igen i form af en høring. Sagen er på nuværende for vigtig til at dette ikke sker. Lad nu borgerne blive hørt og taget alvorlige. Det vil der helt klart komme noget konstruktivt ud af, og gerne ende ud i at blive “det glade vandvid”.

Quick Quic k-Guide

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr� ���������������������������������� 98 54 84 15

Tirsdag den 27. februar kl. 10.00-12.00

penge i at være opdateret for at leve op til gældende regler og rammer. Vi er ikke ude i at vil slippe uden om, men vi er i vores lokalområde optaget af, hvordan et fremtidigt samarbejde etableres. Netop samarbejde er ikke ukendt for os, og vi er i løbende dialog med de omkringliggende værker. Derfor mener vi den rette vej at gå, er at sørge for at give denne vigtige sag grundig opmærksomhed, for at tage endelig beslutning om den fremtidige retning, ved at samle vandværkerne til fælles dialog. Det er i denne aktuelle sag netop dem, der står med dilemmaet. Det giver ingen mening at centralisere dette område, for derved at få det styret fra centralt hold med et sigte på flere udgifter, mindre indflydelse og topstyring. Vi er helt klar tilhængere af decentralisering, fordi medejerskab og forankring netop findes lokalt. Derfor skal beslutninger også ske lokalt. Kontrol og lovgivning skal følges, men det lader sig også gøre når der er lokale kræfter der vedstår sig retten til “at bestemme i eget hus”. Man skal huske på, at politik skal laves til gavn for borgerne og erhvervet, ikke fordi man forvaltningsmæssigt skal

Side 11

Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99

Tryksager: Himmerlands Tryk A/S �������������������������������������������������� 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri ����������������������������������������������������� 98 64 50 10

eller ring og få et godt tilbud! Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale!

TLF. 20 10 11 94

BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP

Du trykker bare

98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen A S

Himmerlands Tryk / Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen

Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15


Side 12

Gratis bus til unge i Vesthimmerland

Enigt byråd giver lige muligheder for skolebørn Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Fra årsskiftet indførte byrådet gratis busruter for alle børn under 16 år på de lokale ruter i Vesthimmerland. Det initiativ besluttede byrådet forleden at udvide fra august 2024, så det gælder både de lokale og de regionale busruter indenfor

kommunegrænsen. Det kræver en yderligere investering på 300.000 kr. så den samlede regning for gratis busser i 2024 lander på lige under en million kroner. Beslutningen, der kommer på baggrund af en indstilling fra et enigt børne- og familieudvalg som beskrevet i Vesthimmerlands Avis i sidste uge,

betyder, at alle børn under 16 år i kommunen vil have adgang til gratis buskørsel på samtlige ruter indenfor kommunegrænsen fra og med august 2024. Vesthimmerlands Kommune er den eneste større kommune med det tilbud, som ellers kun tilbydes på Læsø. Årsagen er, at mange elever i Folkeskolen ikke går

Fra 1. august kan alle børn og unge til og med 15 år køre gratis i bus i hele Vesthimmerland. Til den tid er sneen på jorden forhåbentlig smeltet.

21. Februar 2024

på en skole i deres skoledistrikt, og derfor i mange tilfælde må bruge regionale ruter. En ændring som skal sikre øget tilgængelighed og mobilitet for børnene, hvilket kan gøre det lettere for dem at deltage i skoleaktiviteter og fritidsaktiviteter. Indtil august 2024 er de lokale ruter fortsat gratis.

Også bedst for NT På byrådsmødet var der adskillige kommentarer til forslaget på tværs af partier, og alle var positivt stemte. - Vi har fået en del henvendelser, som vi har lyttet til. De lokale ruter kører ikke overalt i Vesthimmerland, og dermed har nogle børn ikke kunne komme rundt i hele kommunen. Derfor udvider vi nu de 17 lokale ruter med otte regionale ruter, så alle børn under 16 år kan køre på alle ruter i kommunen. Det er en stor serviceudvidelse, og i det forløb vil jeg gerne sende en stor cadeau til vores forvaltning og Nordjyllands Trafikselskab, som har været samarbejdsvillige i processen, siger formanden for børne- og familieudvalget, Inger Nielsen (V). Det ekstra tilbud er også velkomment hos Nordjyllands Trafikselskab (NT), fortæller bestyrelsesmedlem Niels Krebs, der også sidder i byrådet i Vesthimmerlands Kommune.

Inger Nielsen.

- Jeg har talt Vesthimmerlands sag med de gratis lokalruter. At det bliver noget andet nu er helt fint, for det var, hvad bestyrelsen i NT syntes var bedst, og nu er det blevet lige for alle, siger Niels Krebs (K). På sigt bliver der muligvis foretaget en optælling af antallet af børn og unge, som benytter sig at tilbudet. Det blev foreslået, men ikke besluttet på byrådsmødet. Tilbuddet om gratis busser gælder i køreplanernes tidsrum, uanset om børnene rejser alene, sammen med familie og venner, eller

om de skal på tur med skolen eller fritidsordningen. Fra 1. august er det på følgende ruter: 50, 52, 57, 67, 68, 100, 110, 111, 112, 113, 520, 521, 522, 523, 530, 531, 540, 541, 542, 543, 544, 551, 552, 950X og 951X. For de ruter, der også kører udenfor Vesthimmerlands Kommune, gælder tilbuddet kun indenfor kommunens egne grænser. Der skal købes billet til eller benyttes skolekort/Rejsekort på den del af rejsen, der ikke er i Vesthimmerlands Kommune.

ER DINE HAVEMASKINER...

KLAR TIL FORÅRET?

Det er nu, du skal i skuret og tjekke maskinerne - måske de gamle trænger til et servicetjek eller der skal købes en ny kvalitetsmaskine fra Husqvarna. Kig ud på Fanøvej 7 i Viborg - vi ses! 1.399 KR.

BENZIN

Alle tilbuddene gælder til den 1/3-2024, hvis ikke andet er nævnt. Alle priser er inkl. moms. Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

SPAR 200 KR.

SPAR 1.300 KR.

SPAR 120 KR.

SPAR 2.000 KR.

HUSQVARNA 120 MARK II Brugervenlig, all-round motorsav udviklet til lettere skæreopgaver.

3.699 KR.

549 KR.

5.999 KR.

BENZIN

HUSQVARNA 545FR Fleksibel buskrydder der leveres komplet med trimmerhoved, græsklinge og savklinge.

799 KR.

170 KR.

SPAR 180 KR.

170 KR.

SE HER!

FÅ SERVICERET DIN ROBOT

VI LAVER SERVICE PÅ GARDENA, STIHL OG HUSQVARNA. BOOK TID PÅ TLF. 8662 9200

HUSQVARNA 445E Kraftig allround motorsav med 38 cm sværdlængde og en 45 ccm motor. Let at starte.

HUSQVARNA BENZIN ELL. KÆDEOLIE 5 liter 2-takts benzin eller kædeolie. Anbefales til alle Husqvarna 2-takts motorer.

Sørensen og Lynggaard

GOD SERVICE

Fanøvej 7 | 8800 Viborg info@sogl.dk Tlf. 8662 9200

BESØG OS PÅ SOGL.DK

HUSQVARNA FUNCTIONAL komfortabel og ergonomisk skovhjelm med ansigtsværn og høreværn.

- den får du hos os!

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER Mandag-torsdag kl. 7.15-17.00 Fredag kl. 7.15-16.00 Lørdag kl. 9.00-12.00

t Kig ud og se de store udvalg af yr sikkerhedsudst OVERALL CLASSIC 20A BESKYTTELSESBUKS I polyester-/bomuldsdrejl. Klasse 1:20m/s


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.