Vesthimmerlands Avis nr. 37 - 2023

Page 1

AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS

Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk

Aalestrup kan måske blive et nyt Støvring

Politiker: Nye arealer til erhverv i Aalestrup er på vej

AALESTRUP: Den positive udvikling i Aalestrup i de senere år blev omtalt ved borgermødet i rosenparkens pavillon forleden, og der kom en helt ny vinkel på, da medlem af byrådets økonomiudvalg, Kurt Friis Jørgensen (V), Ullits, tog ordet.

- Måske kan Aalestrup blive et nyt Støvring, sagde Kurt Friis med henvisning til den eksplosive udvikling der har været i og omkring Støvring efter Motorvej E45 blev anlagt.

Kurt Friis slog fast, at arbejdspladser er utrolig vigtige for udviklingen i en by. Og i Aalestrup er der i de senere år skabt rigtig mange private arbejdspladser.

Tidligere i mødet var det blevet påtalt af bl. a. ordstyreren, Karl W. Carlsen, at der er mangel på jord til erhvervsgrunde i Aalestrup, og at man frygter, at den erhvervsmæssige udvikling bliver stækket, hvis ikke kommunen får mere fart under fødderne end hidtil.

- Jeg er bekendt med, at Vesthimmerlands Kommune er igang med at planlægge et nyt erhvervs-

areal i Aalestrup. Der har også været talt meget om en kommende motorvejsforbindelse, som måske kommer til at gå forbi Aalestrup. Det vil give nye muligheder for byen, og derfor kan Aalestrup måske udviklingsmæssigt blive et nyt Støvring på sigt, sagde Kurt Friis.

Kurt Friis var een ud af syv kommunalpolitikere på mødet, og han lagde ikke skjul på, at man i byrådet kommer til at se på strukturen for bl. a. administrationsbygninger i Vesthimmerlands Kommune.

En anden politiker, Allan Ritter (K), Løgstør, oplyste at strukturdebatten i byrådet var politisk bestemt.

På et møde 8. juni 2022 var forslaget om at samle kommunens administration til debat, og det blev dengang besluttet at udarbejde flere scenarier, som byrådet efterfølgende skal tage stilling til, sagde Ritter.

Børnehavebørn

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d. Kristian Andersen Vestergade 24B 9620 Aalestrup

NYE BRILLER I SEPTEMBER

MED I PRISEN FÅR

DU SYNSPRØVE

ANTIREFLEX OG ET GODT BRILLESTEL

Med flerstyrkede brilleglas

DIN PRIS: 5.500,-

Eller med enkeltstyrkede glas

DIN PRIS: 1.600,-

Til mænd vælg mellem brillestel fra, Marius morell, I Spax, F22 Til kvinder vælg mellem brillestel fra I Spax, Imago, William Morris

Der er gratis service med i prisen, i hele brillens levetid.

Gælder for udvalgte stel og glas, styrker +/- 4,00=-2,00cyl. Add.3,50. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kun stel på lager.

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Jernbanegade 5 9610 Nørager

Nr. 37 · 117. årg. Onsdag 13. September 2023
i
såede
40 år
efterskole i Vesterbølle ”Kongen” talte ved høstefest i Aalestrup LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 3 - Læs mere side 15 - Læs mere side 4
Aalestrup
blomster
med
Dansk tandlæge
Kristian Katarina
Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook
Kurt Friis: - Måske kan Aalestrup blive et nyt Støvring.
AALESTRUP TØMMERHANDEL A/S Testrupvej 1 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 10 33 EFTERÅRSSALG TORSDAG DEN 14. SEPTEMBER KL. 16.00 - 20.00 BYDER VI PÅ PØLSER OG FADØL. HAR DU SET VORES BROCHURE MED MASSER AF GODE EFTERÅRSTILBUD?
Karl William Carlsen: - Aalestrup mangler jord til erhverv.

Det kommer aldrig til at ske, sagde Bisgaard

AALESTRUP: Et forslag om øget centralisering i Vesthimmerland, bl. a. med nedlæggelse af de kommunale administrationsbygninger i Aalestrup,

Farsø og Løgstør og udvidelse af rådhuset i Aars, fik en hård medfart på borgermødet i Den Jydske Rosenparks Pavillon forleden.

Omkring 150 deltog i mødet - de fleste fordi de er imod yderligere kom-

munal centralisering i Vesthimmerland med tab af arbejdspladser i de tre byer, og følgevirkninger heraf indenfor handel, foreningsliv og bosætning.

Tre initiativgrupper i henholdsvis Aalestrup, Farsø og Løgstør havde indbudt til borgermøde. Formålet var at bremse den centralisering der er lagt op til i komunalt regi. Det blev sagt meget tydeligt i Aalestrup: - Centraliseringen må stoppe her!

Syv byrådspolitikere deltog i mødet, og nogle af dem forklarede, at de er imod centralisering af den kommunale administration. Alligevel har de været med til at beslutte, at den kommunale administration skal komme med et centraliseringsforslag så flere funktioner samles på rådhuset i Aars.

En enkelt politiker meldte klart ud, og kom

næsten i “bad standing” på mødet. Det var Per Bisgaard (V), Aalestrup, der gav udtryk for, at han synes at initiativtagerne til mødet er meget hårde i deres kritik.

- Det kommer nemlig aldrig til at ske, at tre administrationsbygninger nedlægges, og at der i stedet bygges til rådhuset i Aars for 117 mio. kr. Der er foretaget en analyse af mulighederne, og der er udarbejdet forslag, men det er ikke det samme som at der er truffet en beslutning, sagde Per Bisgaard.

Han nævnte, at der i administrationsbygningen i Aalestrup arbejder 56 medarbejdere, 18 af dem bor i Vesthimmerland og under 10 i Aalestrup.

Leif Ørsnæs Christensen, medlem af initiativgruppen i Løgstør, sagde, at han er dybt uenig med Per Bisgaard om, at det aldrig kommer til at ske. Vi

- så udfyld venligst vores elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation

skriv en mail til reklamation@dnmh.dk

har sobert forsøgt at sige, at centraliseringen må stoppe her.

Budskabet er, at det ikke er den vej vi skal, og så er den ikke meget længere, fastslog Leif Ørsnæs Christensen og fik en stor klapsalve fra salen.

Forinden var der fra flere sider sagt, at initiativet til mødet ikke skulle betragtes som et angreb på Aars, som man anerkender er “hovedbyen” i Vesthimmerland.

Det fik da også Aalestrup-borgeren Eigild Andersen, til at slå fast, at det er udmærket med udvikling i Aars, men at kommunen så skal have sat gang i noget mere i Aalestrup, Farsø og Løgstør.

Det blev nævnt af JensJørn Nielsen, Glerup, at initiativgruppen måske “overreagerer” omkring de 56 kommunale arbejdspladser i Aalestrup.

- Jeg tror, at der “skydes over målet” og mener, at man i stedet skal forsøge at sætte noget andet i stedet, sagde han.

Der blev talt om etablering af “Borgerservice”

i Aalestrup, Farsø og Løgstør en dag om ugen, og måske andre kommunale funktioner, som kan gøre hverdagen nemmere for indbyggerne i de tre byer.

Leif Ørsnæs Christensen sagde, at hvis det kommer dertil, at en centralisering skal gennemføres, kan man reducere forholdsmæssigt på de kommunale medarbejdere i de tre byer.

250 arbejdspladser kan sammenlagt komme i spil i forbindelse med en flytning til rådhuset i Aars.

Borgerforslag

Der kom forskellige borgerforslag. Et af dem var

at udvikle Aalestrup, Farsø og Løgstør i stedet for at afvikle.

Fra Testrup, som også har mærket affolkning, stillede Annamaria Nielsen forslag om, at administrationsbygningen i Aalestrup bygges om, så den kan rumme små iværksættervirksomheder. Et andet borgerforslag var indretning af bygningen til lejligheder.

Både de lokale byrådsmedlemmer Rasmus Vetter (SF) og Jeppe Korreborg Pedersen (K) kommenterede indlæggene, og Per Bisgaard gav udtryk for, at når byrådet skal tage stilling til en sag, så er det vigtigt at få alle oplysninger på bordet. Der bliver færre kommunale medarbejdere hen ad vejen - det er nødvendighedens lov, sagde han.

Byrådspolitikeren Lars Rem (NB), Hvalpsund, lagde op til at debatten om øget centralisering af den kommunale administration i Vesthimmerland stoppes nu, men ville ikke afvise at centralisering bør tages op igen om 20-25 år. Rasmus Vetter opfordrede borgerne til at komme med gode råd, som han kan bruge politisk i den fremtidige centraliseringsdebat.

Initiativgruppen i Aalestrup med Karl William Carlsen, Rene S. Rold, Jens Kvorning og Poul Petersen i front var imidlertid bekymret for fremtiden.

- Vi skal virkelig tage det her alvorligt.

Det har stor betydning for vore butikker som er presset, og vi skal selv medvirke til at tage initiativer, så vi kan fremme udviklingen, sagde Rene S. Rold.

Side 2 13. September 2023
Jens Kvorning fra Initiativgruppen i Aalestrup argumenterede for at bevare kommunale arbejdspladser i Aalestrup. Pavillonen i rosenparken i Aalestrup var tæt pakket til borgermødet om centralisering. Af Thorkil Christensen
Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser LECA - FUNDA BLOKKE Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Nedlæggelse af tre administrationsbygninger til debat i Aalestrup:
Er din postkasse tom? Har du ikke modtaget Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00
eller
ET RIGTIGT GODT TILBUD KOPI-PAPIR En pakke (500 ark) 53,Borgergade 17 • 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 Priserne er inkl. moms En kasse (2500 ark) 250,Himmerlands Tryk A/S

Mødtes 65 år efter skoletiden i Aalestrup

Gruppen har dog mødtes med mellemrum i alle årene

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Er 65 år lang tid? Det spørgsmål stiller Johan Fruergaard fra Østerbølle. Ja, hvis man ser fremad, men ikke når man ser bagud.

Johan Fruergaard mødtes med sine tidligere skolekammerater for at fejre, at det i år er 65 år siden, de forlod Aalestrup Realskole.

- Vi forlod Aalestrup Realskole i 1958 efter at have bestået realeksamen og derefter er der mange, der glemmer hinanden, siger Johan Fruergaard. Men sådan gik det ikke med os. Vi har mødtes jævnligt, dem, der kunne komme. Blandt andet til alle jubilæerne 10, 20…..

Efter 50 år gik gruppen ned på at mødes hvert femte år.

- Efterhånden er vi jo kommet lidt op i alderen, og vi kan se år efter år, at der er flere, der ikke kan møde op,

65 års jubilarene: Fra venstre: Hugo Hansen, Birgit Jensen, Margit Krogh (Markussen), Kaja Adelsbøll (Bundgaard), Mogens Bork , Niels Carøe Nielsen, Lene Tilling(Dam), Ejgild Olesen, Kirsten Jeppesen (Sørensen), Grethe Hansen(Andersen), Anne Lise Østergaard (Thygesen), Ejner Ø. Eriksen, Inge Lise Franck (Plougmann), Poul S. Poulsen og Johan Fruergaard.

og derfor mødes vi nu hvert år, den anden lørdag i september.

I år var der en særlig lejlighed at mødes om - et 65

AGGERSBORG står til at blive udpeget til UNESCO Verdensarv

Det vil vi gerne fejre sammen med dig! 30. September 2023 på Aggersborg

Kl. 12.00-12.30: Velkomst og taler ved bl.a. borgmester, Per Bach Laursen

Kl. 12.45: Guidet rundvisning på borgen ved museumsinspektør, Simon Kjær Nielsen eller for børnene: Introduktion til gådejagt og Aggersborg app’en

Kl. 13.00: Premiere på StoryHunt ved Destination Himmerland - få den stærke historie om Aggersborg på din egen mobiltelefon

Kl. 13.00-16.00: Mød Vesthimmerlands Museums arkæologer, oplev hvordan de arbejder, se markeringen af ét af Aggersborgs 48 langhuse og hør om udgravningerne på Aggersborg og den viden, der er opnået undervejs

Besøg herregårdsladen på Aggersborggård, hør om den særlige konstruktion og smag på Vesthimmerland

Kl. 13.00-13.20: Hør museumsinspektør Sidsel Wåhlin fortælle om en helt særlig sten, som står lige uden for kirkens hovedindgang

Kl. 13.15: Kamp og krigskunst ved vikingegruppen Ihwar

års jubilæum og i lørdags mødtes de gamle skolekammerater til en hyggelig eftermiddag på Store Binderup Kro.

Børnehavebørn i Aalestrup såede vilde blomster

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Man kan godt glæde sig til foråret, når blomsterne igen myldrer op af jorden.

Onsdag formiddag var et stort antal børn fra Aalestrups to børnehaver, Aagades Børnehave og Børnehuset, inviteret til en aktiv dag i Den Jydske Rosenpark.

Rosenparkens gartner, Jette Jensen, havde fået den gode ide, at få børn til at stå for tilblivelse af et område

med vilde blomster. Der er sket mange ændringer i rosenparken siden Vesthimmerlands Kommune besluttede at skære ned på antallet af roser for at spare arbejdstimer.

Mange af de store rosenbede blev nedlagt og bl. a. området i plænen, hvor der var et væld af roser i flere etager, blev fjernet. Og det er her, at Jette Jensen og hendes medhjælper, Kirsten Vesterby, havde fået ideen til, at børnene kunne så frø,

som så forhåbentlig dukker op af jorden til foråret og gør det store område til en flot og farverig blomstereng.

Alle børnene blev forsynet med en pose med frø, som Jette Jensen og Kirsten Vesterby, havde samlet fra blomsterne i parken.

Børnene var ivrige efter at få sået frøene og glæder sig til at besøge rosenparken igen til foråret for at se, at deres frø er blevet til flotte blomster.

Kl. 13.30-13.50: Hør en af Danmarks fremmeste vikingetidsforskere, professor Søren Sindbæk, Aarhus Universitet, fortælle om de fem ringborge og deres betydning

Kl. 14.00: Fortælling og rundvisning i kirken ved museumsdirektør Broder Berg

Kl. 14.30: Fortælling på gårdspladsen ved Aggersborggård, hvor ejeren Regitse Johnsen sammen med museumsinspektør Simon Kjær Nielsen vil fortælle om herregården gennem tiden

Kl. 15.00: Mød museumsinspektør og forskningschef, Bjarne Henning Nielsen, og hør om danefæ og fundene på Aggersborg

Kl. 15.30: Guidet rundvisning på borgen ved historiker og formidlingsmedarbejder Niclas Klitgaard Poulsen

Kl. 16.00: Kamp og krigskunst ved vikingegruppen Ihwar

Kl. 16.30-17.45: Musik, mad og drikke i teltet

Kl. 17.45-19.00: Fakkeloptog på volden - kom og vær med til at markere borgen på denne helt særlige dag!

Kl. 19.30-21.00: Afrunding med musik og hygge i teltet

OPLEV OGSÅ

Vikingetidshåndværk (bl.a. bronzestøbning, træbearbejdning, smedning og plantefarvning)

Musik på pladsen

Demonstration af detektorbrug

Smag på historien Børneaktiviteter

Dagen arrangeres i samarbejde med Aggersund og Omegns Borgerforening, Aggersborggård m.fl.

13. September 2023 Side 3
Børnehavebørnene var klar til at så frø i rosenparken i Aalestrup.

Torsdag

Vesthimmerland bakker op om folkemøde for unge

Af Ture Damtoft

Pr s: 850 krr. for 10 gange

VESTHIMMERLAND:

For fjerde gang holder Vesthimmerland ”Folkemøde for Unge” med virksomheder, workshops og 1800 unge. Det sker torsdag, 21. september i Aars Lystanlæg.

Blandt de 60 virksomheder er nogle større end de fleste. En af dem er Treco A/S i Aalestrup.

Ligesom de andre deltagende virksomheder, vil Treco præsentere de unge for nogle af de muligheder, der findes i en virksomhed med manuelt og højt specialiseret arbejde.

Kontakt: Idræt uden alder Margre

Kultur og Fritid

kemødet, så alle elever udover at fordybe sig i workshops får muligheden for at komme ud at se mange flere virksomheder end tidligere, siger Erik Krogh Pedersen, UNGVesthimmerland.

Treco A/S i Aalestrup viser unge muligheder

Udover det fulde program, hvor de unge skal besøge fem workshops og se underholdning af blandt andre ANR-morgenkøterne, så er Vesthimmerlands Kommune værter for en ”Tour de Folkemøde”. En rundvisning til byrådet, folketingspolitikere og repræsentanter fra nabokommuner, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og andet, som på nærmeste hold kan lade sig inspirere af dagen, og hvordan Vesthimmerland skaber samhørighed mellem de unge og uddannelses- og erhvervslivet, og ikke mindst synligheden af karrieremuligheder.

Skal skabe bro

Folkemødet for Unge er en del af Vesthimmerlands

Kommunes indsats for de 45.000 ledige unge på landsplan og virksomhedernes mangel på arbejdskraft.

Det første folkemøde i Vesthimmerland blev holdt i 2017 og hvert andet år siden. Lystanlægget i Aars bliver centrum for virksomhedernes ønsker til ungdommen, og ungdommens drømme om fremtiden med scener, telte og workshops, som skal inspirere til en kommende uddannelses- og karrierevej.

Med stolthed

- Vigtigheden af folkemødet har aldrig været højere

for alle implicerede. Derfor er det med stolthed, at vi igen kan tilbyde dette flotte

Senioridræt - Beevæg dig for livet- Idræt om dagenmotion 60+

Seniioriddræt - Beevææg dig for liivet- Iddræt om daageenmotiioon n 60+ +

arrangement for de unge i Vesthimmerland. Vi ser meget frem til at udvide fol-

Gedsted: Gedsted Hallen

Onsdag kl 10 00-12 00

Gedsted: : Gedsted Ha len

Pris: 375 00 kr pr sæson

Onsdag k 1 10 00-12 00

Kontakt: Mariann Clausen 26372351

- Folkemødet for Unge forsøger at skabe bro mellem de unges drømme og de faktiske og fremtidige muligheder i uddannelsessystemet og erhvervslivet.

Folkemødet er et fantastisk billede på, hvordan man lokalt kan samle alle de kræfter, der aktivt kan bidrage til, at unge kan træffe nogle kvalificerede livsvalg.

Og så er Folkemødet for Unge fyldt med god energi, livsglade unge, spændende virksomheder og dygtige uddannelsesinstitutioner. Det kan kun blive godt, siger Morten Lund, direktør i Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune. Folkemøde for Unge begynder allerede klokken seks om morgenen, når “Morgenkøterne” på ANR sender live fra anlægget.

Knaberkonge til fest på Aaglimt

AALESTRUP: Bordene var fint dækket op og pyntet i efterårsfarver, da støtteforeningen ”Aaglimts Venner” havde inviteret til den årlige høstfest.

Som altid var mange mødt op til den hyggelige eftermiddag. Det var plejecentrets beboere, pårørende og dagcentrets brugere.

Festen begyndte med en lækker middag, dejlig gammeldags hjemmelavet mad, som kvinderne i køkkenet stod for.

Forinden havde plejecentrets leder, Bodil Kjær Nielsen, budt velkommen.

ske, var mange flere involveret i høstarbejdet, da der ikke var så meget maskineri dengang, så det krævede mange flere hænder. Alle på landet deltog i høstarbejdet. Høstfesten var derfor meget større.

- I dag er høsten overstået på få dage og med få hænder på grund af større maskiner.

- Der er stadig høstfest på landet, men der bliver også holdt høstfest/sensommerfest mange andre steder, f.eks. her på “Aaglimt”. Og mange af dem, der er med til festerne, har ikke deltaget i høstarbejdet.

Har du lyst til at være fysisk aktiiv i en social sammenhæng på er her nogle muligheder: Aars: Idrætscenter Østermarken

Pr s: 375,00 k kr r pr sæson

Kontakt: Mariaann Claausen 26372351

Har r d du u l lyst t tiil a at t være f fysiisk akktiiv i en soocciaal saammenhæng på er her n nooggle muliigheder:

kl 9 30-11 00

Pris: 100 kr pr mdr

Aars: Idrætscenter Østeermarrken Fredag k 9 30-11 00

Kontakt: Grethe Lomholt-Pouulsen 30294057

Pris: 100 kr pr m mdr

Aalestrup: Aalestrup Hallen

Onsdag kl 8 30-10 00

Pris: 250 kr pr sæson

Hvalpsund: Hvalpsund Hallen

Tirsdag kl 10 00-11 30

Hvalpsunnd: Hvalppsund Hallen Tirrsdag k kl l 10 00-11 30

Pris: 350,00 kr pr sæson

Kontakt: Fællesforeningen Bente T Poulsen 29906405

Pr s: 350 00 kr pr r sæson

Kontakt: F Fæællesforreningeen Beente T Pou sen 2 29906405

Løgstør: Lanternen

Tirsdag kl 10 00-11 30

Ind imellem retterne blev årets høsttale holdt, og som traditionen byder, var det den regerende Knaberkonge, som i år er Jørgen Østergaard, der indledte med at fortælle lidt om sin familie og baggrund.

- I kirkerne bar man afgrøderne ind i kirkerummet, hvilket man også gør nu, for at takke for en veloverstået høst. Her på “Aaglimt” har I også i dag, taget høsten med ind på bordene, som bordpynt, sagde Jørgen Østergaard.

Kontakt: Senioridræt v/ Ingelise Nielsen 28606327

ntaaktt: Grethe Lomholtt-Pou u sen 30294057 Aaleestrrup: : A Aalestrup Halllen Onsdag kl 8 30-10 00 Pris: 250 kr pr s sæson

Blære: Blære Multicenter

Fredag kl 10 00-12 00

Pris: 250,00 kr pr sæson

Kontakt: Inger Nielsen 20534030

sæson

Konntaaktt: Inger Nieelsseen 20534030

Farsø: Farsø Motionsklub

Tirsdag og torsdag kl 9 00-11 00

Pris: 109 kr pr mdr + fitness

Farsø: Faarrsø Motionsklub Tirrsdag og torsdag k 9 00-11 00

Kontakt: Dorthe Tejlgaard 30207161

Pris: 109 kr pr mdr + fiittnneess Konntaaktt: Dorrthe Tejlgaaard 30207161

Farsø: Dr r Ingrid hallerne

Torsdag kl 9 00-11 00

Farsø: Dr Ingr d halllerne

Pris: 350 kr pr sæson

Torsdaag kl 9 00-11 00

Kontakt: Sundhed t trivsel og læring Gert Hosbond 27152329

Pris: 350 kr pr r sæson

Rønbjerg: Feriecenter

Torsdag kl 9 00-11 00

Konntaaktt: Sunndhed, , t trivvsel l og læring Gert Hossbonnd 27152329 Rønbjerg: Feeriecenter

Pris: 850 kr for 10 gange

Kontakt: Idræt uden alder Margrete 5237 7450

Løgsstøør: Lanteernen Tirrsdag k kl l 10 00-11 30

Pris: 300,00 kr pr sæson

Kontakt: Lanternen 98671688

Pr s: 300,00 k kr r pr sæson

Kontakt: L Lanterneen 9 98671688

Skarp Salling: Bakkeskole Hallen

Torsdag kl 9 30-11 00

Skaarp Sall n ngg: Bakkesko e Hal en

Pris: 150 00 kr pr sæson

Torsdag kl 9 30-11 00

Kontakt: Stella Rossing 60920703

Pr s: 150,00 kr pr sæson

Kontakt: S Ste la R Ross n ng 60920703

Strandby: Strandby Hallen

Tirsdag kl 10 00-11 30

Strranddby: Strandby Hallen Tirrsdag k kl l 10 00-11 30

Pris: 150,00 kr for m medlemmer og 170,00 kr for ikke medlemmer

Kontakt: Henning Christensen 20821582

Pr s: 150 00 k kr r f for m medlemmer og 170 00 k kr r f foor ikke m medlemmer

Kontakt: Hennning Christensen 20821582

Aars: Aars Fitness

Man , ons , fre Kl 9 - 11

Pris: 1000,00 kr pr år

Kontakt: Steen Bartholomæussen 20290038

Eventuelle spørgsmål rettes mod konsulent for bevæg dig for livet senior

Anita Falk Nielsen

Kultur og Fritid

Aniq@vesthimmerland dk

Tlf 99668412 – Mobil 21361986

Jørgen Østergaard var barn på en gård i Klotrup, hvor han oplevede høsten som en god tid. Der blev kørt halm ind og holdt høstfest.

-Tidligere, før jeg kan hu-

Efter Knaberkongens høsttale blev middagen afsluttet, og musikeren Gert Degn spillede til sangene. Der blev også tid til en lille dans, før den hyggelige eftermiddag var slut.

Side 4 13. September 2023
kl. 9.00 11.00
Alle steder afsluttes der med kaffe sang og socialt samvær
Kon
Kon
ntaaktt: Senior dræt v/ I Ingelise Nielssen n 2 28606327 Blære: : Bllære Multiicenter Fredag k 10 00-12 00 Pris: 250,00 kr pr r
Torsda
Pris:
kr
for 10 gange Konntaaktt: Idræt uden alder r Marrgrete 5237 7450
ag kl 9 00-11 00
850
f
Aars: Aars F Fittness Man onns f fre Kl 9 - 11 Pr s: 1000,00 kr r pr å år Kontakt: S Steen Baarrtholomæussssen 20290038 Eventuelle s spøørgsmål rettes mod konsulent t f for bevæg dig for i ivet senior Aniitta Falk k Niellsen n Kulttuur og F Frrittid Aniiqq@vestthimmerllaannd dk k Tlf f 9 99966884112 – Mobiil l 213361986 6 Alle steder afsluttes der med kaffe sang og socialt samvær
Fredag
Torsdag 21. september er der for fjerde gang Folkemøde For Unge i Vesthimmerland. Af Hanne Monrad Knaberkongen, Jørgen Østergaard, holdt høsttalen. Høstfesten på Plejecenter Aaglimt samlede mange beboere og gæster.

KULTUR

Fra open-air stages i Kyiv til KulturDebathus Søttrup

D. 1. oktober kl. 19.00

STED: KulturDebathus Søttrup

Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 170 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Omve’n Hjemve

D. 4. oktober kl. 12.50 - 13.50

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Ung: 75 kr. Voksen: 150 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Booktalk & BIO: Kaptajnen og

Ann Barbara & Bastarden

D. 5. oktober kl. 19.00 - 22.00

STED: Aalestrup Bio

Aagade 1, 9630 Aalestrup

PRIS: 80 kr. + gebyr

ARR:

Forening Norden og BIO Aalestrup, tlf. 9864 1092

KULTURKALENDER

Oktober 2023

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Mit liv som

økologisk landmand

D. 2. oktober kl. 14.00

STED: Farsø Kirkes Sognegård

Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: 90 kr. inkl. kaffe og kage

ARR: Folkevirke Vesthimmerland, tlf. 9866 1680

Drab og retsarkæologi

D. 4. oktober kl. 19.00 - 21.00

STED: Vesthimmerlands Museum

Søndergade 44, 9600 Aars

PRIS: 100 kr., 60 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger

ARR: Vesthimmerlands Museum, tlf. 9862 3577

Johannes V. Jensen, journalist

D. 7. oktober kl. 14.00 - 16.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 100 kr., 80 kr. for medlemmer, inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

Beatles-koncerter

D. 3., 10. & 24. oktober

kl. 10.30 - 11.30

3/10: STED: Løgstør Bibliotek,

10/10: STED: Aalestrup Bibliotek

24/10: STED: Aars Bibliotek

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Bibliotekaren anbefaler

D. 5., 13. & 24. oktober

kl. 16.00 - 17.00

5/10: STED: Aalestrup Bibliotek

13/10: STED: Aars Bibliotek

24/10: STED: Farsø Bibliotek

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Slangetæmmer for en dag

D. 7. oktober kl. 11.00 - 12.30

STED: Løgstør Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Fredensgade 7, 9670 Løgstør

PRIS: Gratis

ARR: Løgstør Bibliotek, tlf. 9966 8500

Afvigernes ø

- Livø Anstaltens historie

D. 3. kl. 19.00 & d. 4. kl. 11.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: Gratis, men adgang til magasin og Vesthimmerlands Museum 100 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Lad håbet trække det længste strå

D. 5. oktober kl. 16.30

STED: KulturDebathus Søttrup

Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 75 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Repair-café

D. 11. oktober kl. 13.00 - 17.00

STED: Aalestrup Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

hverdagsreligion

D. 12. oktober kl. 19.00 - 21.00

STED: Ranum Efterskole

Seminarievej 23, 9681 Ranum

PRIS: 90 kr.

ARR: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, tlf. 5151 9428

Musikalske brydninger

V/Jan Mygind

D. 26. oktober kl. 19.00 - 21.00

STED: Ranum Efterskole

Seminarievej 23, 9681 Ranum

PRIS: 90 kr.

ARR: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, tlf. 5151 9428

Film for børn

- Postmand Per og Peter Pedal

D. 19. oktober kl. 10.00 - 10.30 & kl. 13.00 - 13.30

STED: Farsø Bibiotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Frederik IX’s Plads 3, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

Halloween - hjemsøgt spøgelseshus

D. 27. oktober kl. 17.00 - 20.00

STED: Aalestrup Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR: Aalestrup Bibliotek, tlf. 9966 8520

Se filmen - læs bogen

D. 20. oktober kl. 10.00 & kl. 14.00

STED: Farsø Bibiotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Frederik IX’s Plads 3, Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

På jagt efter Amerikas sjæl

D. 28. oktober kl. 14.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 100 kr., 80 kr. for medlemmer, inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen:

Peddersen og Findus

D. 22. oktober kl. 11.00 - 11.40

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Album IV - Elton John - Goodbye Yellow Brick Road

D. 28. oktober kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 225 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna Gyrup Dommerby I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515

13. September 2023 Side 5

Oplys rejsekoden ”VA” – så får du automatisk rabatprisen.

Sogneaften i Aalestrup om

gravsten og mystik

Menighedsrådet fortalte om kirkegårdsplan og forbedringer

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Ved Aalestrup Menighedsråds sogneaften forleden, blev der orienteret om rådets arbejde og visioner. Og det var der mange, der gerne ville høre om.

Wien – en stilsikker klassiker

roomz Vienna Prater

Skal I vælge én storbyferie i år, så bliver den ikke mere romantisk end i Wien. Smuk som en teaterkulisse og sanselig som en skærsommernat – og med alle sine pompøse, historiske og overraskende seværdigheder samlet inden for gåafstand. Det er storbyen for jer, der elsker klassisk dannelse og en stemning af i går – til gengæld er der ikke noget bedaget over jeres hotel: Det nye, stilsikre hotel roomz Vienna Prater fra 2018 lægger flotte og moderne rammer til jeres storbyeventyr med store, komfortable værelser og lækre kvalitetssenge. Her er det godt at slappe af efter en dag fuld af oplevelser – for eksempel, når I har spadseret ind til Wiens pragtfulde alstadt via broen over Donaukanalen (2,1 km).

Valgfri ankomst t.o.m. 18.12.2023 samt 2.1.-18.12.2024.

Wellness og vandreferie

Pris pr. pers. i dobbeltværelse

1.549,-

Pris uden rejsekode 1.699,Pristillæg t.o.m. 31.10.2023 samt 30.8.-31.10.2024: 700,1.11.-31.12.2023, 30.3.-29.8. og 1.11.-31.12.2024: 350,-

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• Værelse med aircondition

• Sen check-out kl. 12

Pris pr. pers. i dobbeltværelse

3.949,-

Pris uden rejsekode 4.249,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet inkl. bobler

• 5 x 3-retters middag/buffet inkl. øl, vin, vand ad libitum

• Velkomstbobler

• 1 x frokostsnack i baren

Fini-Resort Badenweiler HHHH i Sydtyskland

Slå fire fluer med ét smæk på en ferie, hvor I kan krydre vandreturene i Schwarzwalds bjergidyl med bådture på Rhinen, vinoplevelser i Alsace og velvære fra de varme kilder. Jeres hotel ligger smukt placeret i den gamle, romerske kurby Badenweiler med bjergene på den ene side og vinmarkerne til den anden.

Ankomst søndag 17.9.-17.12.2023 samt 7.1.-15.12.2024.

Kurafgift på EUR 3,20 pr. person fra 16 år pr. døgn.

Centralt i Skagen

Foldens Hotel HHH i Nordjylland

Foldens Hotel har været en del af Skagens historie siden 1899, og de gamle mure midt i byens hjerte er fyldt med romantik og nostalgi. Dengang som nu valfartede godtfolk til toppen af Danmark for at fornemme stemningen og lyset, som guldaldermalerne havde formidlet til verdensberømmelse, og i dag hører etablissementet til Skagens mest elskede mødesteder med eget musiksted.

Valgfri ank. t.o.m. 19.12.2023.

• 5 timers el-cykelleje

• 1 dags Museumspas

• Musikaften om torsdagen

• Fri adgang til VespianTherme

• Værelse med balkon

• 1 x KONUS Karte med gratis bus- og togkørsel i hele Schwarzwald-regionen

Pris pr. pers. i dbl. vær.

1.149,-

Pris uden rejsekode 1.299,Pristillæg t.o.m. 31.10.: 250,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

• 1 x 2-retters middag inkl. velkomstcocktail

• 1 x 3-retters middag

• Fri parkering

3 nætter fra 1.599,-

Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: VA

Formanden for Aalestrup Menighedsråd, AnneMarie Sørensen, fortalte om årets gang i kirken, om arrangementerne i kirken og Sognehuset, som danner ramme om mange aktiviteter, bl. a. Tirsdags Cafe, Skumringssang, sogneaftener med foredrag, ofte i samarbejde med andre foreninger, og meget mere.

Anne-Marie Sørensen sagde, at menighedsrådet får stor ros for de dejlige lokaler og atmosfæren i sognehuset.

– Dejligt at huset bliver brugt til så mange forskellige arrangementer, sagde Anne-Marie Sørensen. Anne-Marie Sørensen fortalte også om menighedsrådets sammensætning og om det gode samarbejde. Alle er meget aktive og altid klar til nye opgaver.

- Der er altid meget på programmet når vi mødes, men vi er næsten altid enige om de tiltag, der bliver fremlagt. Ofte har vi en god diskussion, men ender altid med at blive enige, sagde formanden.

Kirkegårdsplan

Lige nu arbejdes der på en ny kirkegårdsplan med nye områder. I kirken arbejder man bl. a. med at forbedre lyd og lys i korbuen. Også ny teknik til klokkeringning er med i rådets overvejelser, og ligeledes renovering af kirkegårdsmuren.

Kassereren, Hans Jørgen Taankvist, viste plancher med regnskabet for 2022. Det er et omfattende regnskab, som viser et mindre underskud.

Organist -og kulturmed-

arbejder Jette Moeslund fortalte om arrangementerne i årets løb, bl. a. ”Sang under bøgen”, som har haft mange deltagere, og strikkecafeen, som er for alle, der har lys. Det er rigtig hyggeligt, sagde hun.

Jette Moeslund fortalte også, at hun har fået et godt samarbejde med børnehaverne, som hun besøger, og synger med børnene. Et juniorkor med otte piger er netop startet.

- Vi håber der kommer flere til, sagde Jette Moeslund. Per Bisgaard fortalte om sit hverv som kontaktperson, der bl. a. indebærer samtaler med ansatte, og Flemming Markussen fortalte, om det at være kirkeværge.

Gravsten fortalte

Medlem af menighedsrådet, Martin Haubro Jensen, er meget historisk interesse-

ret og fortalte på mødet om nogle af de gamle gravsten, som hver især fortæller en historie om en familie som har levet i Aalestrup. Bl.

a. fortalte Martin Haubro Jensen om Mathias Kjeldsen fra Lille Restrup, købmand Christen Filtenborg, og købmand Søren Nielsen Rose (den ældre).

Martin Haubro Jensen kunne også fortælle om to uløste mysterier i kælderen under kirken.

Her findes et indmuret pengeskab, men ingen nøgle, og foran pengeskabet er en gravsten placeret med inskriptionen ”Ruth Abildgaard – 1945”. Historien fortæller, at det var en datter af købmand Christen Filtenborg, som døde kun få dage gammel. Men hvorfor gravstenen er placeret der sammen med et pengeskab vides ikke!

Side 6 13. September 2023
KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED
NYHED
NYHED
Børnerabat (ved 2 voksne) Maks. 1 barn 6-11 år fra kr. 1.399,-. 2 nætter fra 1.049,- 5 nætter fra 2.549,-
Let Svær Sudoku 1 - Easy 7 8 1 4 2 3 6 4 6 3 2 7 1 3 9 5 6 1 8 2 8 4 1 6 7 9 6 8 2 2 9 3 8 1 Sudoku 1 - Hard 8 2 7 4 5 9 4 7 5 3 2 5 4 7 6 3 7 3 1 6 4 5 SUDOKU
Medlem af menighedsrådet, Martin Haubro Jensen, fortalte historien bag nogle af de gamle gravsten på Aalestrup Kirkegård. Til højre formanden for menighedsrådet Anne-Marie Sørensen.

FR IT IDSFEST IVA L

EN UGE MED AKTIVITETER OG PRISUDDELING

Fritidsfestival afvikles igen i år i Vesthimmerlands Kommune i uge 39. Foreninger byder ind med arrangementer, så du kan prøve forskellige fritidsaktiviteter eller blive klogere på, hvad der er af fritidsmuligheder i Vesthimmerland! Fritidsfestival er også en fejring af de mange ildsjæle, der hver dag gør det muligt at have et rigt fritidsliv. Derfor er der også arrangementer henvendt frivillige, og Fritidsfestival sluttes af med hyldest af vores frivillige og Idrætsambassadører.

Her får du et indblik i nogle af de arrangementer, der allerede er oprettet. Bemærk - der kan være tilmeldingsfrist.

Følg samtidig med i den online kalender og se de arrangementer, der løbende oprettes: https://vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland/kulturkalender#MarkType=vesthimmerland-fritidsfestival

Vil du høre mere om Fritidsfestivalen, så kontakt Anita på telefon 2136 1986 eller på aniq@vesthimmerland.dk

FOREDRAG

MOTION

Foreningsaften m/oplæg, workshop og foredrag

Onsdag 20. september

kl. 17.00 - 20.30

Sted: Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø

Gratis

Arrangør: Kultur og Fritid

Lanternen 60+ Åbent hus

Mandag 25. september

kl. 10.00 - 11.30

Sted: Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør

Gratis

Arrangør: Kultur- og Idrætscenter

Lanternen

MOTION

Åben koraften

Mandag 25. september

kl. 19.00

Sted: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, Jyllandsgade 54, 9600 Aars.

Gratis

Arrangør: Arosia

MOTION

Hold: Yoga for mænd

Bevæg dig for livet 60+

Tirsdag 26. september

kl. 10.00 - 11.15 (10 uger frem)

Sted: Aalestrup Idrætscenter, Skolevænget 17, 9620 Aalestrup

PRIS: 300 kr. for 10 gange (÷ uge 42)

Arrangør: Senioridræt Aalestrup

Senioridræt Aalestrup

Bevæg dig for livet 60+

Onsdag 27. september

kl. 8.30 - 10.00 (10 uger frem)

Sted: Aalestrup Idrætscenter, Skolevænget 17, 9620 Aalestrup

PRIS: 250 kr. for 10 gange (÷ uge 42)

Arrangør: Senioridræt Aalestrup

FOREDRAG

Haveselskabet Vesthimmerland: Snapseaften

Onsdag 27. september

kl. 19.00 - 21.00

Sted: Vitskøl Kloster, Viborgvej 475, 9681 Ranum

PRIS: 135 kr. inkl. kaffe/the, brød og 2 snapse. Arr.: Haveselskabet Vesthimmerland

FOR BØRN

MOTION

Besøg DDS spejderne Mikro minier

Mandag 25. september

kl. 17.00

Sted: Spejdergården, Løgstørvej 57A, 9600 Aars

Gratis

Arrangør: DDS Aars

Åben træningsaften

Mandag 25. september

kl. 19.00 - 21.00

Sted: Strandby Hallen, Vestergade 10, Strandby, 9640 Farsø

Gratis

Arrangør: Strandby Volleyballklub

Åbent hus - strikke-café, bibliotek og brætspil

Tirsdag 26. september

kl. 13.30 - 17.00

Sted: Hvalpsund Kultur-og Bogcafé, Illerisørevej 10, Hvalpsund, 9640 Farsø

Gratis

Arrangør: Hvalpsund Kultur-og Bogcafé

Løgstør Vinterbadere:

Kom og prøv

Tirsdag 26. september

kl. 15.30 - 18.00

Sted: Kanalvejen 2, Kanalvejen 2, 9670 Løgstør Gratis

Arrangør: Løgstør Vinterbadere

FOREDRAG

Nikolaj Sonne - AI & ChatGPT

Mandag 25. september

kl. 19.00

Sted: Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars.

Gratis

Arrangør: Aars Bibliotek

Åben træning - volleyball

Tirsdag 26. september

kl. 18.00 - 21.00

Sted: Vesthimmerlandshallen, Jyllandsgade 52A , 9600 Aars

Gratis

Arr.: Vesthimmerlands Volleyballklub

MOTION

FOR BØRN

Yoga for kvinder

Bevæg dig for livet 60+

Onsdag 27. september

kl. 9.30 - 10.45 (10 uger frem)

Sted: Aalestrup Idrætscenter, Skolevænget 17, 9620 Aalestrup

PRIS: 300 kr. for 10 gange (÷ uge 42)

Arrangør: Senioridræt Aalestrup

Gåtur - Aars

Torsdag 28. september

kl. 9.00

Sted: Aars Busterminal, Himmerlandsgade 113, 9600 Aars

ved cykelskuret

Gratis

Arrangør: Gå Klubben Aars

Hygge dag på

Aars 4H gård

Onsdag 27. september

kl. 16.00 - 18.00

Sted: Aars 4H gård, Løgstørvej 10 B, 9600 Aars. Gratis

Arrangør: Aars 4H gård

Oplev Løgstør Natur og Ridecenter

Onsdag 27. september

kl. 17.00 - 19.00

Sted: Løgstør rideklub, Vester Ørbækvej 61, 9670 Løgstør

Gratis

OPLEVELSE MOTION

MOTION

Frivillig fredag

Fredag 29. september

kl. 15.00 - 19.00

Sted: Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør

Gratis

Arrangør: Frivilligrådet og Fritidsrådet

Løgstør Vinterbadere: Kom og prøv

Lørdag 30. september

kl. 9.00 - 12.00

Sted: Kanalvejen 2, Kanalvejen 2, 9670 Løgstør

Gratis

Arrangør: Løgstør Vinterbadere

FOR BØRN

Besøg DDS spejderne Juniorer

Onsdag 27. september

kl. 18.30 - 20.00

Sted: Spejdergården, Løgstørvej 57A, 9600 Aars

Gratis

Arrangør: DDS Aars

ANDET

Lørdag 30. september

kl. 10.00 - 16.00

Sted: Fiskegården, Aadiget 40, 9620 Aalestrup

Gratis

Arrangør: Ålestrup Lystfiskerforening

13. September 2023 Side 7
MOTION MOTION
GOSPEL
Arrangør: Løgstør rideklub ANDET ANDET
Åbent hus - Ålestrup Lystfiskerforening

Vores elskede mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Edith Fisker

* 3. november 1934

er stille sovet ind Møldrup, den 7. september 2023

Dåbens lys er tændt, når livet slukkes

Hans og Bente

Poul Erik og Mette

Børnebørn og oldebørn

Begravelsen finder sted fra Tostrup Kirke lørdag den 16. september kl. 13.00

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Christen Bakman Holmes (Holle)

bisættelse fra Aalestrup Kirke

Tak for blomster, varme tanker og ord, der var med til at gøre dagen til en smuk afsked.

På familiens vegne

Anny Holme

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 200.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres!

Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Aktive Kvinder fik guidet tur på Venø

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Foreningen Aktive Kvinder i Aalestrup er i gang efter sommerpau-

sen. Traditionen tro med en rask travetur på egnen og efterfølgende hygge med grillmad i Spejderhuset på Rolighedsvej. En tradition

er også at bestyrelsen i september, arrangerer en sensommerudflugt til et spændende sted. I år gik turen til Venø i Limfjorden.

Donerede 100.000 kr. til Hougårdens renovering

Renovering af gården i Vesterbølle er godt i gang

Af Hanne Monrad

VESTERBØLLE: Forleden kom filialdirektør Poul Pedersen, Aalestrup, til Vesterbølle for at aflevere en ”check”. Anledningen var, at Sparekassen Danmark,

Himmerlandsfonden, har doneret 100.000 kr. til renovering af Hougaarden.

Levende Landsbykultur fik i foråret 2022 “Hougaarden” foræret for én kr. af den tidligere ejer, Anna Nielsen, Vesterbølle mod at

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

sætte stuehuset i stand, og at ejendommen skulle forblive museum.

Der er søgt og bevilget 1.100.000 kr. fra fonde, og renoveringen af stuehuset er i fuld gang. Der er kommet ny tagkonstruktion,

- Selv Venø er lille, er det en spændende ø, fortæller formanden for Aktive Kvinder, Elin Simonsen.

Første stop på turen var en kaffepause på en rasteplads nær Skive. Derefter kørte bussen til den lille færge til Venø, hvor en lokal guide kom på bussen og bl. a. fortalte om både efterskole og lejrskole og sluttelig var deltagerne i landets mindste kirke.

Frokosten blev indtaget på Venø Kro, og selvfølgelig var det Venø-bøf, en lækker ret, hvor opskriften er gået i arv gennem generationer.

Tilbage på fastlandet kørte bussen til Dover Odde.

- Det er et hyggeligt lille samfund med smukke huse og en lille havn. Her nød vi det gode vejr og en fantastisk udsigt fra det 42 meter høje tårn. Der var heldigvis elevator, siger Elin Simonsen.

Eftermiddagskaffen blev nydt ved endnu en kirke, denne gang Danmarks største landsbykirke, nemlig Vestervig Kirke.

nye skorstene, nye vinduer og døre og ny el- og varmeinstallation. Med donationen er arbejdet med nye indvendige ydervægge og gulve blevet mulig.

- Besøgscenter Hougaarden åbner i forsommeren 2024 for publikum, fortæller Hanne Kudahl, Vesterbølle. Der vil blive faste åbningsdage og foreninger og grupper kan booke et besøg, hvor man kan bestille rundvisning og fortæring i form af kaffe/kage eller en let frokostanretning.

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring Træf os personligt, døgnet rundt

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS

TLF: 98

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

TLF: 98 63 13 24

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Ind senderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

WWW.HANSLANDRY.DK

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Kære Claus

på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

er 100% lokale

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Tusinde tillykke med de 75 år. Nyd livet, festen og kurset med kunchok og sindstræning. Kærlig hilsen EVA

Side 8 13. September 2023
Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares Torben Rask Hans Landry Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Ditte I. Dalgaard
Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk Det er altid én af os, du møder, og
vi
Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Poul Pedersen, Sparekassen Danmark i Aalestrup, kom med en donation på 100.000 kr. På billedet ses fra venstre: Anna Nielsen, Per Andersen, Poul Pedersen og Hanne Kudahl I det gode vejr blev der dækket op til kaffe i den dejlige natur, da medlemmer af Aktive Kvinder, med ægtefæller, tog turen til Venø.

KONTORET ER LUKKET

fra den 18. til den 22. september - begge dage incl. på grund af ferie.

Henvendelse kan ske på tlf. 98 64 12 55. Hilsen Hanne

BIKSEN HOLDER LUKKET

lørdag den 16.

Onsdag den 13. september

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 10.00 Aalestrup IC: Opstart på Idræt + 60

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Anden akt

Torsdag den 14. september

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 08.45 Aalestrup: ÆldreSagen på tur

kl. 09.00 Gedsted: ÆldreSagen på tur

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 16.30 Medborgerhuset, Gedsted: Fernisering

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Operation Napoleon

kl. 20.00 Alfa, Aars: Baco Feat

Fredag den 15. september

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 13.00.-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 13.00 Dr. Ingridhallerne, Farsø: Kick Off møde

kl. 15.00 Vesterbølle Efterskole: Reception

kl. 19.00 Østhallen: Fra Skjern til Varnæs

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Operation Napoleon

Lørdag den 16. september

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 10.00.-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 11.00 Aalestrup Bibliotek: Rotter på biblioteket.

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Operation Napoleon

Søndag den 17. september

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 13.00.-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Operation Napoleon

Mandag den 18. september

kl. 13.00.-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Operation Napoleon

Tirsdag den 19. september

kl. 10.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Operation Napoleon

kl. 19.00 Hvalpsund Bibliotek: Foredrag

Vestre Boulevard 7 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

DET SKER…

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 21. september kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars. Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/webtv

Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig. Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/vesthimmerlandskommune.

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet.

Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

Per Bach Laursen Borgmester

Kom tæt på rotterne på Aalestrup Bibliotek

Har du nogensinde kælet for en rotte?

Lørdag den 16. september kl. 11.00 kan du møde Noas søde og legesyge kælerotter på Aalestrup Bibliotek. Noa fortæller desuden lidt om de intelligente, legesyge og meget lærenemme dyr.

Hent gratis billetter på vhbib.dk

Kom og oplev fem Beatles-koncerter på de fire biblioteker

Rejs med Kulturskolens lærerband tilbage til Liverpool i 60’erne og genoplev repertoiret fra det legendariske band - The Beatles.

Første koncert foregår tirsdag den 19. september kl. 10.3011.30 på Aars Bibliotek.

Ingen tilmelding, du dukker blot op på biblioteket.

Foredrag live fra Aarhus Universitet: Red insekterne

Kom tæt på de nyeste opdagelser inden for naturvidenskaben med foredrag live fra Aarhus Universitet.

Tirsdag den 19. september kl. 19.00 kan du blive klogere på insekternes betydning, når der vises foredrag på Løgstør Bibliotek og på Hvalpsund Kultur- og Bogcafé.

Se mere på: www.vhbib.dk/arrangementer

Kulturarrangement for unge i Vesthimmerland

Torsdag den 21. september om eftermiddagen frem til kl. 18.30, afholder Vesthimmerlands Ungdomsskole et stort musikevent for unge fra 7. klasse til 18 år. Arrangementet foregår på plænen foran Hotspot (den gamle rådhusgrund i Aars) og er alkoholfrit. Der vil være høj musik.

Folkemøde for unge

Torsdag den 21. september i tidsrummet kl. 09.00 – 14.00 er der Folkemøde for unge i Vesthimmerland. Borgere omkring anlægget og Aars bymidte er informeret om mulig parkeringsgene.

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

den 17. september

s.e. Trinitatis

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00

Indlevering af annoncer:

Forretnings- og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00

Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00

Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S

Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

13. September 2023 Side 9 Kun
23
arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen
Søndag
15.
Aalestrup
Gedsted
Fjelsø
Vesterbølle
Hvam ingen Tostrup 10
Roum ingen Ulbjerg � � � � � � � � � � � � � � � ingen Låstrup 14 00 Lynderup � � � � � � � � � � � � � ingen Hersom 11 00 Klejtrup� � � � � � � � � � � � � � � ingen Vester Bjerregrav ingen Simested � � � � � � � � � � � � � ingen Testrup 19 30 Østerbølle � � � � � � � � � � � � ingen Skals 10 30 Hvornum � � � � � � � � � � � � � 11�00 Snæbum ingen Hvilsom � � � � � � � � � � � � � � 14�00 Rørbæk 09 00 Grynderup ingen Stenild 10 30 Kgs Tisted ingen Binderup ingen Durup 10 30 Ullits � � � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Svingelbjerg 10 30 Foulum � � � � � � � � � � � � � � � ingen Louns 09 00 Alstrup � � � � � � � � � � � � � � � ingen Strandby 10 30 Farsø � � � � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Aars 09 30 Gislum � � � � � � � � � � � � � � � ingen Vognsild 11 00 Havbro � � � � � � � � � � � � � � � ingen
10 00
11 00
ingen
09 30
30
MEDDELELSER
september
Connie Hvid & Svend Ejlskov Borgergade 15 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 21 20 • Biksen Aalestrup ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 | Fre. 9.30-18.00 | Lør. 9.00-12.30 Skyum POKALER 98 64 10 63 skyum-pokaler.dk
2023
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom Nørager Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev Sønderup Aars Farsø Hobro Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild Klejtrup Simested Fjelsø Hvam Snæbum Sundstrup Bjerregrav
Kontor Thorkil Christensen Peter Pedersen Grafiker Produktion Redaktør Hanne Monrad Salgskonsulent

Opret kommunalt solcelleselskab

Sagn og myter fra det gamle Norden med kvintetten Basco til koncert torsdag 14., september.

Musiksæson åbner i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND:

Sæsonens første koncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars finder sted 14. september. Det bliver et gensyn med folkemusikbandet Basco. Denne gang i selskab med sangerinden Jullie Hjetland.

Bandets gnistrende spil og Jullies fortryllende stemme fortolker sagn og myter fra det gamle Norden, så det damper af frygt og spænding, kærlighed og had, glæde og sorg. En håndfuld skandinaviske forfattere har givet gamle nordiske viser liv på ny, og de forløses med hvirvlende melodier, stemninger fra hurtige skotske reels, flyvende norske hallingdanse, danske polkaer og fortællinger fra de dybe svenske skove. Gennem den vilde strøm af inspiration glimter også alskens musik, som de fem musikere har oplevet, dyrket og elsket.

Den nordiske kvintet har modtaget flere priser inden-

for DMA Folk og optrådt på en række internationale festivaler: bl.a. Tønder Festival, Folk Baltica, Brosella Jazz & Folk og Førde Festival.

Basco består af den skotske multiinstrumentalist

Hal Parfitt Murray, de danske spillemænd, Andreas Tophøj og Anders Ringgaard, den virtuose svenske citternist Villads Hofmann og – i denne konstellation - den forunderlige dansk/ norske sangerinde Jullie Hjetland.

- Basco er moderne fortolkere af nordisk folkemusik med dyb indsigt i, og respekt for traditionerne.

Hvis man går og ærgrer sig over, at man ikke nåede med på den udsolgte Nordic Folk Festival på Livø denne sommer, så er det nu man skal afsted.

Basco gæstede sidst musikhuset i 2017, og jeg glæder mig til at opleve dem på scenen igen, siger musikhusleder Lisbeth Jagd.

Fredag 15. september kl. 21.30

The Proposal

Amerikansk romantisk komedie fra 2009

Canadieren Margaret står over for at blive udvist til sit hjemland fra USA, hvor hun bor og arbejder. For at få lov til at blive i USA erklærer hun, at hun er forlovet med sin hårdt prøvede assistent, Andrew. Margaret har været på nakken af Andrew i årevis.

Fredag 15. september kl. 23.50

i kontorer og pumper. Forbrug til computere, servere, køkkener m.m. er ikke en del af bygningens energiramme.

Klovn The Final

Dansk komedie fra 2020

Frank og Casper har planlagt en weekendtur til Island, hvor de skal genoplive deres dalende kreativitet. Men de ender med at må droppe turen på grund af en misforståelse i lufthavnen. I stedet for at tage hjem til deres familier beslutter de sig for at gemme sig sammen i Franks nabohus.

LÆSERBREVE

Byrådsmedlem Jane Bonnerup (SF), Gedsted, medlem af Teknik og Miljø, og Klimaudvalget i Vesthimmerlands Kommune, skriver om solceller: I mandags havde vi igen solcelleparken ved Mosbæk på som punkt i Teknik og Miljø.

Vindmølle- og solcelleprojektet i Svoldrup Kær var på dagsordenen på sidste møde.

Jeg er i arbejdet med de mange nye VE (Vedvarende Energi) ansøgninger blevet klogere på min indstilling til solcelleparker, og stemte derfor imod begge.

I SF er vi selvfølgelig som udgangspunkt helt klar på den grønne omstilling og klar på at alle bør bidrage, men udviklingen er gået fra, at det har været idealismen som den store kraft i arbejdet med vedvarende energi,

til at pengespekulation fylder en større og større del.

Når vi ser en stor andel af solcelleparker i ansøgningerne, hænger det bl.a. sammen med, at solceller både er billigere i tilslutning og puljen af VEmidler til lokalbefolkningen er mindre pr. kWh. end for vindmøller.

Set med vore øjne risikerer vi at miste en stor del af den herlighedsværdi, vi har i de smukke landskaber i kommunen, hvis vi ikke rydder op i ansøgningerne og stiller klare krav til rammer for opstilling af solceller.

Gode rammer for både naturen og det visuelle landskabsbillede.

Danmarks Naturfredningsforening opfordrede i et høringssvar kommunen til at være så konkret som muligt i lokalplanen, for at øge naturværdien og biodiversiteten mest muligt i projektarealer. Det bakker vi op om, og jeg stemte derfor nej til at lade projekterne gå videre.

Vi mener, det giver

Lørdag 16. september kl. 21.00

mest mening, at alle solcelleparker i kommunen, også de projekter vi allerede har sendt i høring, skal opsættes under disse rammer.

Jeg tror på, at vi kan vedtage klare rammer, der tager hånd om miljø, natur, lokalbefolkning og herlighed.

Vi har derudover i SF et budgetforslag til fremme af solceller på kommunale tage - ansøgning om økonomi til at oprette et kommunalt solcelleselskab, da vi ellers ikke har mulighed for at sætte solcellerne op i kommuneregi.

De fleste er enige om, at solceller hører hjemme på tagene, så nu må vi se at gå forrest.

Som det er nu, kan kommunen kun etablere solceller i forbindelse med nybyggeri eller gennemrenoveringer, og kun til dækning af bygningens ”energiramme”.

Energirammen er en teoretisk beregning af den energi, bygningen skal bruge på ventilation, varme, køling, belysning

Kommuner må derudover kun sætte solceller på eksisterende tage, hvis de opretter et selskab at administrere det under. Selskabet skal have en bestyrelse, der skal afregnes moms og skat, regnskabet skal påtegnes af en revisor, og der skal ansættes medarbejdere for at drive selskabet.

Økonomien må ikke regnes i kommunens eget økonomisystem, men skal investeres i et separat system, der kan håndtere selskabets økonomi.

SF foreslår derfor en kommunal investering i selskabsoprettelse. Forslaget skal ses som et grønt tiltag. Kommunale elproduktionsvirksomheder er omfattet af modregningsreglerne i elforsyningsloven, og i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.

Det kommunale solcelleselskab må derfor ikke tjene på at sælge elektriciteten til kommunen. Trods kravet om omkostningsneutralitet giver tiltaget, som en klimahandling, god mening.

Søndag 17. september kl. 22.05

Kriminalkommissær Barnaby

Engelsk krimiserie fra 2015

Kan en folkevise være inspirationen bag et mord? Det spørgsmål må Barnaby stille sig selv, da festivalarrangøren Toby Winning findes død under bizarre omstændigheder. Winning truede med at flytte Midsomers populære folkemusikfestival til en anden by.

Lørdag 16. september kl. 20.55

Malpractice (2:5)

Britisk dramaserie fra 2023

Lucinda Edwards er under hårdt pres. Undersøgelsen af, om hun er egnet som læge, fortsætter. Lucinda forsøger at komme nærmere sandheden om, hvorfor hendes patient døde. Samtidig må hun forsøge at ignorere sin stressende situation for at passe sit job på den travle skadestue.

Søndag 17. september kl. 22.25

Amr. / britisk action-thriller fra 1997

En britisk fregat forvilder sig ved en fejl ind i kinesisk farvand, og det får stemningen mellem de to lande på kogepunktet, hvilket får Storbritannien til at sætte deres bedste agent, James Bond, på sagen. Han opdager, at den vanvittige mediekonge Elliot Carver står bag.

Knight and Day

Amr. action-komedie fra 2010

Da June møder den mystiske mand Roy Miller om bord på et fly, tror hun, at hun har mødt sin drømmemand. Men det viser sig, at han er hemmelig agent og efter at have udført sin mission, nødlander han flyet på en mark. Herefter når June knap nok at trække vejret.

Side 10 13. September 2023

Fokus på decentralisering

Svend Erik Olesen, Tranevej 19, Farsø, skriver om centralistiske politikere i Vesthimmerlands Kommune:

LÆSERBREVE

“Vi sætter fokus på at forhindre en øget centralisering i Vesthimmerland, bl.a. gennem nedlæggelse af de tre byers administrationsbygninger, som det er foreslået på Økonomiudvalgets møde i juni”.

Sådan lød indbydelsen til borgermødet i Thitsalen i Farsø tirsdag, 5. september.

Selv om salen var fyldt op, kom der ikke så mange mennesker, som der burde. Vel at mærke, hvis indbyggerne i gamle Farsø kommune er imod øget centralisering. Den øgede centralisering i Vesthimmerlands Kommune (læs Aars) medfører for gamle Farsø kommune bl.a. faldende befolkningstal, faldende huspriser, færre skoler, mindre handel, faldende aktiviteter for børn og unge, færre muligheder for os alle.

Enten forstår folk ikke alvoren, eller også har de resigneret og tror ikke på demokratiets muligheder.

Ved mødet lagde indkalderne til borgermødet ud. Her var der desværre en af mødeindkalderne, der glemte emnet for mødet og i stedet fokuserede på, at kommunen burde lave besparelser blandt de ansatte.

Det kan der jo godt være nogen, der er enige i. Men det har ikke noget med centralisering eller decentralisering at gøre. Og så sad man der som deltager i borgermødet og følte sig som

gidsel i et helt andet spil for gennem deltagelse i mødet at blive taget til indtægt for noget, man nødvendigvis ikke er enig i.

Herefter var det publikums tur. Mange var forståeligt ret aggressive i tonen, men dem fik man hurtigt dæmpet ned, da man ikke mente, tonen var konstruktiv.

En fra publikum mente helt korrekt, at når først ideen om nedlæggelse af administrationsbygningerne var blevet udmeldt, var skaden sket. Økonomiudvalgsmødet fik også lokalaviserne til at fastslå, at beslutningen så var taget. Negativiteten omkring administrationsbygningerne breder sig hermed automatisk. Borgmesteren, som var blevet tilkaldt, undskyldte sig med, at alt er offentligt og, at man derfor ikke kunne tale om centraliseringen uden offentlighedens kendskab.

Men, det passer jo ikke. Politikere diskuterer mange ting, der ikke kommer frem i lyset. Og her har man helt sikkert clearet, at der var flertal for beslutningen, inden den blev offentliggjort. Den ide kunne hurtigt være skudt ned uden offentlighedens kendskab.

En anden mente, at de unge, der flytter fra kommunen til de store uddannelsesbyer og evt. senere får lyst til at vende tilbage til kommunen, flytter tilbage til den by, de voksede op i, hvis der stadig er noget at vende tilbage til og ikke til kommunen som sådan.

En tredje deltager mente, at de politikere, der er valgt i de geografiske områder, der bliver ladt i stikken og som går ind for decentralisering, må gøre sig mere bemærket. De må ganske

rigtigt udvise mere mod og om nødvendigt forlade deres partier. De må være klar til at modstå angrebene, hvor de nedsættende bliver kaldt sognerådspolitikere. De eneste, der ikke på den måde bliver gjort nar af, er de politikere, der kommer fra den by, der får det hele. Politikerne var ikke inviteret med til mødet, og det var fornuftigt. På den anden side måtte de jo gerne møde op, hvad nogle da også gjorde. Men pludselig blev borgmesteren, som var tilkaldt til interview af TV2, midtpunktet. Det var han måske selv uden skyld i, for han blev kraftigt inviteret til at deltage, da han viste sig i salen. Og herfra mistede mødet desværre sin berettigelse.

Borgmesteren gjorde alt for at nedtone problemerne og nedgøre borgernes berettigede frustrationer. Borgmesteren mente, at der var en heksejagt mod Aars. Men borgmesteren taler med to tunger. Han ved jo godt, at vi var ude efter de politikere, der har valgt centraliseringen som Guds gave til folket. I hvert fald til indbyggerne i Aars. Så i stedet for krampagtigt at skulle forsvare sig selv og hans beslutninger, kunne

Noget om skoledistrikter

Ole B. Sørensen, Tyttebærvej 7, Gedsted, skriver om bureaukratisering:

LÆSERBREVE

Dette læserbrev handler om skoledistrikter, men tillad mig at starte et helt andet sted nemlig i USA.

En særlig politisk disciplin udspiller sig i de amerikanske stater ca. hvert tiende år.

Fænomenet kaldes “gerrymandering”. Gerrymandering handler om at ændre valgdistrikterne. Det ses ofte, at de til enhver tid siddende magthavere bruger netop gerrymandering til at designe nye distrikter, for at

opnå en politisk fordel. En mindre flatterende betegnelse for dette fænomen er manipulation.

Hvad har dette med byrådets forslag til nye skoledistrikter at gøre? Kort og godt kan det siges, at udformningen af nye skoledistrikter afgør, hvilke skoler der på sigt får lov til at bestå.

I beslutningen om den fremtidige skolestruktur og lukningen af tre skoler, besluttede Byrådet samtidig, at fralægge sig et hvert politisk ansvar for fremtidige skolelukninger.

I stedet vedtog Byrådet en rigid exel-regnearksregel, og overlod det til embedsværket i fremtiden at kunne bestemme, om en skole skal bestå eller ej. Det kan virke som en

han som den store mand forsvare Aars. Men der er jo ingen, der har noget mod den almindelige indbygger i Aars. De fleste har familie og venner her. Hvoraf mange i øvrigt også mener, at den alt for bevidste centralisering er til skade for vores kommune, hvor indbyggertallet bliver ved med at falde. Der er naturligvis en indflydelsesrig kapitalstærk Aars-lobby, der kun tænker privatøkonomiske interesser og som succesfuldt får alt samlet i Aars, men dem er politikerne vel ikke i lommen på?

Borgmesteren betonede også – meget overraskende, når man ser på udviklingen i kommunen – at der ikke er nogen i byrådet, der er ude på at skade kommunen. Men så har vi jo et problem, når de alligevel gør det. Er det ok, hvis det kun skyldes dumhed. Centralisering kontra decentralisering er jo et overordnet bevidst valg, som alle burde kunne forholde sig til, uanset hvor højt visse byrådskolleger råber, eller hvor meget embedsværket og indflydelsesrige personer presser på.

Aftenen nåede sit lavpunkt, og kvalmen var svær at undgå, da borgmesteren og en anden byrådspolitiker blev enige om, at alle i byrådet var gode mennesker og havde det godt sammen. Bl.a. vedtog man altid budgettet i fællesskab.

Jeg mener, dette er en hån mod vælgerne. Politik er ikke for sjov. Det bestemmer retningen for borgernes liv. Tænk på alle de borgere, der bliver berørt af politikernes beslutninger. Familier med børn og børnene, familier med syge og de syge, familier med plejekrævende familiemedlemmer og de plejekrævende, familier der

Du trykker bare

økonomisk har det svært og i det hele taget vores muligheder i hverdagen.

Til slut en kommentar, der ikke umiddelbart vedrører decentraliseringsproblematikken. Borgmesterens deltagelse i mødet betød samtidigt, at nogle mødedeltagere forståeligt følte sig provokeret til at angribe kommunen for deres ulykkelige livssituation. Rørende historier. Men borgmesteren kunne rank meddele, at det ikke var hans bord, for kommunen har et statsbestemt anlægsbudget, hvorfra man ikke kan overføre penge til drift/ velfærd. Sådan forsvares nye anlæg sat op imod besparelser i velfærden altid fra de politikere, hvis ypperste mening med livet åbenbart er anlæg – gerne til trecifrede millionbeløb og ikke hjælp til ulykkelige

menneskeskæbner. Men man fortæller ikke, at anlæg bliver til drift, når de er færdige. Og her tages pengene altså fra velfærden. I modsat fald skulle skatteforhøjelser skaffe pengene. Tænker bl.a. på ”Hele Vesthimmerlands Svømmehal”, som uhyret bliver kaldt af de centralistiske politikere. Driftsudgifterne hertil vil tære endnu mere på velfærden. Udgifterne skal jo findes et sted. Desuden skal de enorme millionbeløb som lånes jo betales tilbage. Frækt nok, ovenikøbet med renter. Her påvirkes driften/ velfærden også, da afdrag og renter skal findes indenfor kommunens samlede budget. Så der er altså en sammenhæng, som politikerne bevidst undgår i deres fortælling. Jo mere unyttige og dyre anlæg – jo mindre velfærd.

tilsyneladende uskyldig beslutning. Men når Byrådet i deres udspil til nye skoledistrikter vælger at lægge de lukkede skoledistrikter ind under de store centrale skoler, signalerer man derved samtidig, at de tilbageværende mindre skoler ønsker man hverken at styrke eller bevare.

Det er således varm luft og tomme floskler, når Byrådet taler om vigtigheden af en decentral skolestruktur. Vedtages de nye skoledistrikter som foreslået, vil vi om føje år ikke længere have landsbyskoler i Vesthimmerland. Byrådet vil ved håndvasken konstatere at elevgrundlag ikke er tilstede - og det er derfor bureaukratiets pligt og ansvar at lukke skolen. Keine hexerie nur behändigkeit.

98 64 12 55 - så

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne med udformningen

Himmerlands Tryk A/S

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17

9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

13. September 2023 Side 11 INFO I Region Nordjylland er vi 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag arbejder sammen om et fælles mål, nemlig at vores patienter, borgere og kolleger er i gode hænder hos os. Det er noget, vi er stolte af. Hospitalernes hovednumre Aalborg Universitetshospital 97 66 00 00 Hobro 97 65 20 00 Farsø 97 65 30 00 Thisted 97 65 00 00 aalborguh.rn.dk Regionshospital Nordjylland Hjørring 97 64 00 00 Frederikshavn 97 64 00 10 rhnordjylland.rn.dk Psykiatrien 97 64 30 00 psykiatri.rn.dk Lægevagt og patientvejledere Lægevagt (uden for lægernes åbningstid) 70 15 03 00 Tandpinevagt (weekend og helligdage) 70 20 02 55 Patientvejledere (hverdage kl 9-12) 97 64 80 10 akut.rn.dk Region Nordjylland 97 64 80 00 rn.dk FRA REGION NORDJYLLAND
Svend Erik Olesen.
trykker vi resten

HVAM KIRKE

Høstgudstjeneste

Søndag d. 24. september kl. 10.30

Spisning i Sognehuset med tilmelding på tlf. 23 93 12 69 senest d. 18. september.

Alle er velkommen

MENIGHEDSRÅDET

SIMESTED KIRKE OG SOGNEHUS

Høstgudstjeneste

søndag 24. sep. kl. 17.00 er der Høstgudstjeneste i Simested kirke

Derefter går vi i sognehuset, hvor menighedsrådet inviterer til middag, leveret af Simested kro.

Husk tilmelding, hvis I vil have mad

Senest 15. september til Britta, tlf/sms: 3063 5477

mail: brittahamo@outlook.dk

eller til Lene, tlf/sms: 3025 9398

mail. gruhnlene@gmail.com

MENIGHEDSRÅDET

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Ib NIelseN, Farsø

Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

DANMARKSPREMIERE:

Operation Napoleon Tors. 14/9 - ons. 20/9 kl. 19.00

DANMARKSPREMIERE:

Dumb money Tors. 21/9 - ons. 27/9

Aagade 1 · Aalestrup

Tlf. 98 64 10 92

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

Du trykker bare 98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne med udformningen

Spændende krimi i

Bio Aalestrup

“Operation Napoleon” vises fra i morgen torsdag

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Islands svar på Jussi Adler-Olsen hedder Arnaldur Indriðason, hvis nerveflossende kriminalromaner med enorm international succes er udgivet i flere millioner eksemplarer.

Himmerlands Tryk A/S

Himmerlands Tryk A/S

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Retssager • Overdragelser • Boer

Familieret • Rekonstruktion • Inkasso

”Operation Napoleon” blev udgivet på dansk i 1999 og er nu omsat til film i en islandsk-tysk coproduktion. Filmen vises fra i morgen torsdag i Bio Aalestrup.

Her begynder historien tilbage i tiden, da et Nazifly i krigens sidste dage under stort hemmelighedskræmmeri letter fra Berlin med en hemmelig last. På sin rute styrter det ned på Islands største gletsjer, Vatnajökull, hvor det først dukker op mange år senere.

I Reykjavik modtager den unge advokat Kristín et forvirret opkald fra sin bror, der sammen med to venner har været en tur henover gletsjeren på snescooter.

Der følger også en mystisk video med, som viser ham tage selfies omkring et flyvrag, der halvt om halvt er gravet fri af sneen. Haleroret bærer et hagekors, indvendigt gemmer sig flere frosne lig.

først slår hen som en dårlig joke, pludselig kan vise sig begyndelsen til noget langt mere uhyrligt.

Noget utydelig skrift indikerer en “Operation Leon… Napoleon…” en konspiration med forgreninger fra Island til Amerika med rødder i NaziTyskland. En hemmelighed ombord, der kunne forandre historiens gang. Også andre har fået færd af det nedstyrtede fly, som under den smeltende is alligevel var på nippet til at blive opdaget. Nogen har ledt efter det endda meget længe, og hurtigt følger et spor af død den unge advokat, der må flygte over hals og hoved, snart selv eftersøgt for drab.

Advokat (H) Jan Poulsen

Advokat (H) Jan Poulsen

tlf. 98 64 18 11 • jpo@advokatjanpoulsen.dk

Opkaldet er blevet afbrudt, men Kristín når at høre nok til, at det hun

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk

Aalestrup

Efterhånden som brikkerne falder på plads, bliver det et spørgsmål om liv eller død.

Advokatkontor grundlagt I 1904 – beneficeret forsvarsadvokat

Aalestrup

ASKETRÆ FRA

DANSKE SKOVE

Nu er det tid til at fylde brændestakken op! Vi sælger askebrænde i big bags eller løs vægt. Lufttørret Asketræ er et super produkt til den krævende bruger, der ønsker træ med optimal brændværdi. Askebrændet er klar til brug i den kommende fyringssæson Levering og afhentning efter aftale.

Udlejes

Lejlighed udlejes i Aalestrup.

Vestergade 41c, 1.th.

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars

Tlf. 98 64 50 10

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

HIMMERLANDSBRÆNDE

Vesterhedenvej 45

- 9230 Svenstrup J

Dejlig, lys 3 vær. lejlighed i midtbyen, 80 m2 med hyggelig altan.

Husleje kr. 3.900 + varme - incl. a/c vand.

Flexibel mht. overtagelse.

Henv. tlf. 4082 8934

Ny bolig? Kig i Vesthimmerlands Avis

Side 12 13. September 2023
Ring: 54 55 56 50/40 61 57 77
Guldbæk
Den spændende film “Operation Napoleon” har Danmarkspremiere i morgen torsdag - også i Bio Aalestrup.

Vennepunktet i Gedsted klar med jubilæumssæson

En perlerække af gode tilbud i de kommende måneder

GEDSTED: Foreningen

Vennepunktet i Gedsted kan i næste uge byde velkommen til sin 35. sæson med kulturarrangementer på Gedsted Skole.

- Det imponerende jubilæum vil blive fejret med en perlerække af arrangementer sæsonen igennem, hvor der bliver budt på lidt af hvert, fortæller Erik Kragelund fra Vennepunktet.

Der lægges ud fredag i næste uge med en storslået koncert og “syng-sammenaften” med ”Den Unikke Trio”.

Senere følger en jubilæumsfest i oktober, og en teaterforestilling i november, som arrangeres i samarbejde med Vesthimmerlands

Teaterforening.

Efter den sædvanlige stemningsfulde julefest bliver der i januar en cabaret bygget over Emma Gads ”Takt og Tone”. Til februar arrangeres et foredrag om de Kellerske Anstalter på Livø og Sprogø. Det sker i samarbejde med Ældresagen. I Vesthimmerlands

Kommunes Kulturuge bydes på fællessang med komponisten Erik Sommer, der trådte sine barnesko i Gedsted. Sæsonen sluttes i april med et stort show om sangeren John Mogensen.

- Vi synes, at det er et flot program, der bliver indbudt til her i jubilæumssæsonen, siger Erik Kragelund.

Der er meget at glæde sig til, og arrangørerne kan faktisk melde om næsten udsolgt til flere af aftenerne.

Unik trio

- Men i første omgang kan tilhørerne glæde sig til fre-

DU ER INVITERE T TIL KICK-OFF-MØDE

Fredag den 15. september kl. 13.00 - 15.00, er du inviteret til Kick-off-arrangement i forbindelse med etablering af en IFS (Idræt for sindet) forening i Vesthimmerland. Det finder sted i Thit Salen i Dr. Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø.

Tilmelding til arrange mentet kan ske via:

aniq@vesthimmerland.dk

jaki@vesthimmerland.dk

sjak@vesthimmerland.dk

På vegne af arbejdsgruppen: Jan Kirchhoff, Mestringsvejleder

Stine M.K. Jakobsen, Netværkskoordinator

Anita F. Nielsen, Konsulent

dag i næste uge, når Den Unikke Trio optræder på Gedsted Skoles scene med et program præget af efterårets sange. Bag trioen gemmer sig kendte folk som Tine Lilholt (fløjte og harpe), Tina Siel (sang) og Knud-Erik Thrane (klaver).

Tine Lilholt kender var i mange år med i Lars Lilholt Band, hvor hun også mestrede fløjten og harpen. Hun har tidligere gæstet Vennepunktet i Gedsted sammen med Klaus Thrane, der i øvrigt er bror til Knud-Erik Thrane, som er en meget erfaren pianist og kapelmester, der har spillet med en lang række danske kunstnere.

Thrane vil akkompagnere Tina Siel, som i mange år

har glædet mange med sin sang og sit gode humør i hele landet og i Norge.

Den Unikke Trio har i omkring 20 år turneret landet rundt med deres koncerter og har været med til at sprede glæde og stemning. De synger og spiller mest sange, som vi har gemt i vores hjerter, men også sange, som de selv har lavet. De vil desuden krydre koncerten med en række kendte fællessange.

Det bliver en stor musikalsk oplevelse, og alle deltagere kan glæde sig til at tage en glad efterårsstemning med hjem.

- Vi håber, at mange vil deltage og som sædvanlig er der tilmelding til spisning og underholdning, slutter Erik Kragelund.

Hjælp til IT i Møldrup

MØLDRUP: Der bliver også i efteråret hjælp at hente til IT på biblioteket i Møldrup.

“Netværkstedet” kalder biblioteket og Mercantec ordningen, hvor elever fra Praktikcenter Viborg hjælper med opsætning, software og fejlfinding på bærbar pc’er, tablet og smartphone.

På Møldrup Bibliotek

begyndte samarbejdet i foråret 2023, og nu fortsætter samarbejdet efteråret med seks mandage, hvor alle kan få hjælp i lidt over tre timer. - Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde denne service på biblioteket, siger bibliotekar Heidi Kjølby Andersen.

Hvis man har behov for hjælp, møder man bare bare op. Praktikanterne

kan hjælpe med at oprette en mail, hente apps, få computeren opdateret, håndtere spamware, overføre billeder, face-time og meget mere.

Al support til egen pc, laptop, tablet eller smartphone er på eget ansvar.

Det er gratis at benytte sig af tilbuddet, og der er ingen tilmelding.

Program:

Kl. 13.00: Velkomst og en sang

Kl. 13.15: Lisbeth Crafack fra DAI

Kl. 13.40: Besøg af en etableret IFS forening

Kl. 14.00: Vision, mission og mål

Kl. 14.30: Aktivitet i hallen og servering af et let traktement

Kl. 15.00: Tak for i dag

OBS VESTHIMMERLANDS AVIS HAR FÅET NY HJEMMESIDE

Her kan du blive opdateret om seneste nyt fra Aalestrup og omegn hver uge

• Du kan kommentere på artikler og deltage i levende debatter

• Du kan dele lokale historier med dit netværk via sociale platforme

• Du kan tilgå vores e-avis og finde tidligere udgaver af avisen

• Du kan søge på indhold og artikler

• Du kan profilere dit firma eller forening med et online banner

• Du kan få optaget online annoncer med mærkedage såsom rund fødselsdag, sølvbryllup, åbent hus og lignende

Vi håber, at du vil tage godt imod Vesthimmerlands Avis’ nye hjemmeside. Vi er sikre på, at nyhedssiden sammen med den trykte avis vil styrke sammenhængskraften i Aalestrup og omegn.

vesthimmerlandsavis.dk

Go’ læselyst fra teamet bag Vesthimmerlands Avis!

13. September 2023 Din LOKALE leverandør af LANDBRUGSVARER GOD SERVICE SÅSÆD, GØDNING, PLANTEVÆRN, KORN OG RÅVARER KALVE-, KVÆG OG SVINEFODER, MINERALER, FYRINGSOLIE OG AGRODIESEL FAIRPRIS M. P. Stisensvej 17 Breum 7870 Roslev Telefon 97 57 60 88 www.sallinggrovvarer.dk
Den Unikke Trio med Tine Lilholt, Tina Siel og Knud-Erik Thrane indleder Vennepunktets jubilæumssæson i Gedsted.

Himmerlandsavisernes

loppemarked

SekS lokale aviSer for Samme priS!

73.621 eksemplarer

HIMMERL ANDS AVISERNE

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

SÆLGES:

Brænde, gran i 75 cm. stykker. 225 kr. pr. rummeter. Doublet recort transportør, 8 m. 1.500 kr. Swezero småballe læsser. 500 kr. Skjold kornvalser 1.500 kr.

Tlf: 50 42 80 96

KØBES:

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39/51 26 22 76

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

LOPPEMARKED

Vi opkøber og rydder dødsbo/ flyttebo! Vi giver højeste dagspris for jeres indbo. Vi opkøber dele af indbo, samt laver totaloprydning. Vi klarer alle praktiske opgaver, nedtagning af lamper, gardiner o.s.v. Vi efterlader boet pænt og nydeligt. Vi donerer til velgørende organisationer. Vi kommer helt uforpligtende og går boet igennem.

Tlf: 20 70 92 34

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Loppepigerne. Stort loppemarked lørdag den 16. og søndag den 17. september kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 4, Aalestrup. Kom og få en gratis stand udenfor!

Tlf: 24 93 68 07

Pejsebrænde sælges, fyrtræ savet og kløvet 25-30 cm. Kr. 450 kassemeter. Hakki Pilki save-kløveanlæg udlejes, for yderligere oplysninger ring.

Tlf:

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

SE HER!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Hvor stor må annoncen være?

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

INDLEVERING:

INDLEVERING:

AF ANNONCE, KAN SKE

PERSONLIGT, VIA POST ELLER

AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST

E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk

ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk

BETALING KONTANT ELLER

BETALING KONTANT ELLER

TLF. 70779

TLF. 47793

PRISER: SE EKSEMPLER:

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM

F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,-

XX XX XX XX

Side 14 13. September 2023
Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.
Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!
Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.
Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!
Tlf: 28
51 62 64
22 17 40 43
Tlf:
STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER.
til kyst AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD
en stærk løsning…
...fra kyst
-

I Vesterbølle er der blevet løftet i flok...

Vesterbølle Efterskole markerer 40 års jubilæum

Af Hanne Monrad

VESTERBØLLE: 11. september 1983 var der fest i Vesterbølle.

KFUM-organisationen markerede indvielsen af Vesterbølle Efterskole. Et hold elever på 45 unge fra det meste af landet var igang med undervisningen i de bygningen som tidligere havde været folkeskole. Nu er der gået 40 år og jubilæet skal fejres.

Festdagen i 1983 blev indledt med gudstjeneste i Vesterbølle Kirke, hvor daværende sognepræst Eigil Fuglsang prædikede.

275 gæster var mødt, da

skolebestyrelsens formand, Anna L. Fuglsang, bød vel-

MURERFIRMAET Martin Christensen ApS

Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup

Tlf. 28 19 81 77

Din lokale VVS ’ er

kommen og der blev talt af bl. a. daværende erhvervschef Knud Rasmussen, som fortalte om grundlaget for skolens tilblivelse og det arbejde der var gået forud. Den stiftende generalforsamling var blevet holdt 10 måneder forinden.

- Blot vi løfter i flok, har været temaet for skolens tilblivelse, sagde Anna L. Fuglsang og roste Knud Rasmussen for hans indsats – uden ham, havde vi ikke fået skolen oprettet.

Foreninger, institutioner og private var til indvielsen mødt op med gaver, f. eks. skænkede Aars Y´Mens Club et klaver, som blev

afleveret af klubbens daværende præsident, Jens Fisker, Aalestrup. Daværende borgmester i Aalestrup, Gustav Christensen, overrakte kommunens gave, et farve TV.

I løbet af eftermiddagen underholdt skolens elever, som var begyndt en måned før indvielsen.

Skolens første forstanderpar, Inger og Hans Jørgen Lysholm, blev præsenteret. Parret virkede i en årrække, og blev afløst af Jens Christian Meldgaard. I 2006 var forstanderen Kristian Dissing indtil 2012, hvor den nuværende forstander, Martin Diget Aamann tiltrådte.

Skolen blev etableret med 45 elever i 1983. På nuværende tidspunkt er der plads til 120 elever fordelt på 8., 9. og 10. klasse.

Kristent grundlag

- Skolen i Vesterbølle blev i 1983 oprettet af en ræk-

ke kristne børne- og ungdomsorganisationer, bl. a. KFUM Idræt, KFUM og KFUK Danmark.

De bygger alle på et folkekirkeligt værdigrundlag, som implementeres i hverdagen på efterskolen.

- Det betyder, at vi vægter værdier som ligeværd, tolerance og ansvarlighed

- værdier som er de bedste byggesten til et fantastisk fællesskab og ikke mindst efterskoleophold, lyder det fra skolen.

- Vi er en efterskole med plads til alle uanset ståsted og trosretning. Eleverne

bliver mødt ligeværdigt, ligesom vi forventer, at eleverne møder andre ligeværdigt.

I undervisningen, på vores rejser og i alt hvad vi gør, medvirker vores værdier til, at Vesterbølle er et rart sted at være, og eleven får rum til at finde sin unikke plads i fællesskabet, siger forstander Martin Diget Aamann.

De første 40 år bliver markeret ved en reception på skolen, fredag, 15. september, hvor alle med tilknytning efterskolen er blevet inviteret.

Quick- Guide

13. September 2023 Side 15
Foto fra indvielsen i 1983. Fra venstre skolebestyrelsens formand, Anna L. Fuglsang og forstanderparret Inger og Hans Jørgen Lysholm med datteren Mette. Vesterbølle Efterskole 2023.
JORD - BETON OG MURERARBEJDE - til din lokale fagmand
Elektriker: En lys idè/Bojsen El �������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service ����������������������������������������������������� 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG ��������������������������������������������������������������������� 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Murerfirma Martin Christensen 28 19 81 77 Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S �������������������������������������������������� 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri ����������������������������������������������������� 98 64 50 10 Industrivej 2b,
Tlf.: 9863
info@abpvvs.dk
www.abpvvs.dk
9640 Farsø
3022
|
Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper LØSNING TIL SODUKO Solution 1 9 7 8 1 4 2 5 3 6 2 3 5 6 7 9 1 4 8 1 6 4 8 3 5 2 7 9 8 1 3 7 2 6 9 5 4 5 4 6 9 1 3 8 2 7 7 9 2 5 8 4 6 1 3 3 8 1 2 6 7 4 9 5 6 5 7 4 9 1 3 8 2 4 2 9 3 5 8 7 6 1 Solution 2 2 6 8 4 9 1 7 5 3 9 1 3 5 7 6 4 8 2 4 7 5 3 8 2 9 1 6 7 3 4 2 1 8 6 9 5 1 2 9 6 5 4 8 3 7 8 5 6 9 3 7 2 4 1 6 8 1 7 4 5 3 2 9 3 4 2 1 6 9 5 7 8 5 9 7 8 2 3 1 6 4 Solution 3 8 6 4 3 7 5 9 2 1 2 1 9 4 6 8 5 3 7 5 7 3 2 1 9 4 6 8 9 3 5 6 8 4 7 1 2 4 8 6 7 2 1 3 5 9 7 2 1 5 9 3 8 4 6 6 5 2 8 4 7 1 9 3 3 9 7 1 5 2 6 8 4 1 4 8 9 3 6 2 7 5 Solution 4 9 3 1 6 4 5 8 2 7 6 2 5 8 7 3 4 1 9 8 7 4 2 1 9 3 5 6 2 1 6 7 9 8 5 3 4 5 4 7 3 2 6 1 9 8 3 9 8 1 5 4 6 7 2 1 6 3 9 8 7 2 4 5 7 5 2 4 6 1 9 8 3 4 8 9 5 3 2 7 6 1 Created by S Udoku -10Solution 1 9 8 6 1 3 2 7 5 4 1 3 5 4 9 7 8 6 2 4 7 2 6 8 5 9 1 3 2 9 7 5 1 8 4 3 6 8 1 4 7 6 3 2 9 5 6 5 3 9 2 4 1 8 7 5 2 9 8 7 6 3 4 1 3 4 1 2 5 9 6 7 8 7 6 8 3 4 1 5 2 9 Solution 2 3 7 2 1 9 8 4 5 6 1 5 6 4 3 7 9 2 8 4 9 8 5 2 6 1 7 3 8 4 9 3 7 5 2 6 1 2 6 7 9 1 4 3 8 5 5 3 1 8 6 2 7 4 9 9 8 4 7 5 1 6 3 2 6 1 5 2 4 3 8 9 7 7 2 3 6 8 9 5 1 4 Solution 3 2 3 7 1 8 4 6 5 9 4 9 8 6 5 7 2 3 1 5 1 6 2 3 9 4 8 7 7 4 2 5 9 6 8 1 3 3 8 9 7 4 1 5 2 6 6 5 1 8 2 3 7 9 4 9 2 4 3 7 5 1 6 8 8 6 3 4 1 2 9 7 5 1 7 5 9 6 8 3 4 2 Solution 4 7 4 5 1 9 3 8 2 6 8 9 1 2 6 7 3 5 4 3 2 6 4 5 8 7 9 1 2 6 3 7 1 5 9 4 8 9 5 7 8 2 4 6 1 3 4 1 8 9 3 6 2 7 5 5 8 4 6 7 9 1 3 2 1 3 9 5 8 2 4 6 7 6 7 2 3 4 1 5 8 9 Created by S Udoku -10Solution 1 9 7 8 1 4 2 5 3 6 2 3 5 6 7 9 1 4 8 1 6 4 8 3 5 2 7 9 8 1 3 7 2 6 9 5 4 5 4 6 9 1 3 8 2 7 7 9 2 5 8 4 6 1 3 3 8 1 2 6 7 4 9 5 6 5 7 4 9 1 3 8 2 4 2 9 3 5 8 7 6 1 Solution 3 8 6 4 3 7 5 9 2 1 2 1 9 4 6 8 5 3 7 5 7 3 2 1 9 4 6 8 9 3 5 6 8 4 7 1 2 4 8 6 7 2 1 3 5 9 7 2 1 5 9 3 8 4 6 6 5 2 8 4 7 1 9 3 3 9 7 1 5 2 6 8 4 1 4 8 9 3 6 2 7 5 -10Solution 1 9 8 6 1 3 2 7 5 4 1 3 5 4 9 7 8 6 2 4 7 2 6 8 5 9 1 3 2 9 7 5 1 8 4 3 6 8 1 4 7 6 3 2 9 5 6 5 3 9 2 4 1 8 7 5 2 9 8 7 6 3 4 1 3 4 1 2 5 9 6 7 8 7 6 8 3 4 1 5 2 9 Solution 3 2 3 7 1 8 4 6 5 9 4 9 8 6 5 7 2 3 1 5 1 6 2 3 9 4 8 7 7 4 2 5 9 6 8 1 3 3 8 9 7 4 1 5 2 6 6 5 1 8 2 3 7 9 4 9 2 4 3 7 5 1 6 8 8 6 3 4 1 2 9 7 5 1 7 5 9 6 8 3 4 2 -10Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55
Vesterbølle Efterskoles forstander siden 2012, Marin Diget Aamann.

Nyhed Villa med landlig beliggenhed

Gedsted

Glerupvej 147, Glerup Villa

Her får du det hele, for du kommer til at bo i landlige omgivelser i

Glerup mellem Aalestrup og Gedsted samt kort afstand fra Aars og Viborg via hovedvej A13. Dermed får du naturen som en del af hverdagen, mens det er nemt at handle og sende børnene i skolen. 164 Bolig m2

Kontant: 495.000

Ejerudgift pr. md.: 1.523

Udbetaling: 25.000

Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 3.187/2.466

Nyhed

Aalestrup

Vesterled 26

I Aalestrup har du nu mulighed for at overtage dette flot vedligeholdte etplanshus. Huset passer godt til dig og din familie med et lyst samlingspunkt, hvor køkken og stue er i et, samt et soveafsnit med tre værelser og et badeværelse.

Liebhaveri i funkisstil med god beliggenhed

Aalestrup

Rolighedsvej 32 Villa

Tæt på skøn natur og hverdagens behov i Aalestrup står denne spændende villa. Boligen er løbende renoveret og fremstår med tagpap og træ/alu-vinduer i stueplan fra cirka 2009. Huset fordeler sig over et stueplan i forskudte niveauer samt en kælder.

Kontant: 1.995.000

Aalestrup

Stue/Vær.: 1938/76 Byggeår: 2580000406 Sag:

Ny pris

3.205 Grund m2: 50 Udhus: D Energi

Mulighedsrig

Gl. Viborgvej 74, Hvam St Villa

I Hvam Stationsby ligger denne mulighedsrige murstensvilla med 222 etagemeter fordelt i tre etager. I stueplan er der to stuer, et køkkenalrum og et gæstetoilet, mens der på førstesalen er tre anseelige værelser. Kælderen på 85 m2 har fået trelagsvinduer installeret hele vejen rundt i 2017 og er yderst anvendelig. Bagtil har I en skøn, lukket baghave med en hævet terrasse. I bosætter jer i en hyggelig by med dagtilbud, fodboldbaner og offentlig transport til de nærliggende byer.

Aalestrup

Ejerudgift pr. md.: 1.724

Udbetaling: 100.000

Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 12.433/9.629

172 Bolig m2: 2/4 Stue/Vær.: 1976 Byggeår: 2580000299 Sag:

974 Grund m2: 84 Kælder: C Energi

Charmerende og velholdt ejendom i familievenlige Fjelsø

Søkrogen 6, Fjelsø Villa Charmerende ejendom i hyggelige Fjelsø. Den fine rødstensvilla har blandt andet et velholdt køkken med gulvvarme samt en spisestue og en dagligstue. Sidstnævnte har gulv fra 2023, og her er endvidere brændeovn og terrassedør. Boligen indeholder også to værelser, og der er bonusplads i et flot anneks, som er isoleret og har gulvvarme. Ude får du en dejlig baghave med en solrig terrasse. Huset ligger få hundrede meter fra byens idylliske sø. Fjelsø har friskole, dagtilbud og et godt foreningsliv.

Gedsted

Indflytningsklar villa  med udsigt i Gedsted

Bakkevej 10 Villa Med en rolig beliggenhed i Gedsted ligger denne rødstensvilla med 160 etagemeter, som fremstår fuldstændig indflytningsklar. Hjemmet er nemlig grundigt renoveret i 2021, hvor køkken, badeværelse samt alle vinduer er skiftet. Planløsningen byder på en stor stue, et pænt køkken, et værelse, et badeværelse og en anvendelig kælder. Gelsted er en dejlig by med et aktivt foreningsliv og et godt sammenhold. Byen byder på indkøb, lægehus, sportsfaciliteter, Gelsted Skole og dagtilbud.

Sæt

dit eget præg på rødstensvilla

med Limfjordsudsigt

Løgstør Tværvej 8 Villa På Tværvej 8 i Løgstør ligger denne fortrinlige rødstensvilla, som du nu har chancen for at overtage. Huset er velindrettet, beliggenheden er god med blandt andet en smuk udsigt fra førstesalen. Villaen er placeret centralt i byen, og således har du også fornøjelsen af korte afstande til alt, hvad du måtte få brug for, når hverdagen skal gå op i en højere enhed. Inden for en radius af bare lidt over en kilometer finder du skole, pasningstilbud og indkøb.

danbolig Himmerland

Ejendomsmæglere, MDE

Himmerlandsgade 102 · 9600 Aars  Tlf. 98 62 44 44 · CVR. 33159854  danbolig.dk · aars@danbolig.dk

danbolig Himmerland - Aars danbolig Himmerland - Aars

Side 16 13. September 2023
1/3
137 Bolig m2: 2/3 Stue/Vær.: 1935 Byggeår: 258V2200225 Sag: 709 Grund m2 85 Kælder: C Energi
murstensvilla i Hvam  Kontant: 295.000 Ejerudgift pr. md.: 1.103 Udbetaling: 25.000 Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 1.879/1.470
Villa
117 Bolig m2 1/3 Stue/Vær.: 1970 Byggeår: 2580000419 Sag: 705 Grund m2 D Energi 24 Garage: Kontant: 945.000 Ejerudgift pr. md.: 1.290 Udbetaling: 50.000 Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 5.941/4.600
hele
Aalestrup
Velholdt etplansvilla tæt
det
i
151 Bolig m2: 1/4 Stue/Vær.: 1947/76 Byggeår: 2580000348 Sag: 773 Grund m2: 45 Kælder: E Energi
Kontant: 648.000 Ejerudgift pr. md.: 1.647 Udbetaling: 35.000 Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 4.102/3.175
100 Bolig m2: 1/1 Stue/Vær.: 1956 Byggeår: 2580000338 Sag: 1.007 Grund m2 60 Kælder: D Energi
Kontant: 445.000 Ejerudgift pr. md.: 1.066 Udbetaling: 25.000 Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 2.859/2.212
120 Bolig m2: 1/2 Stue/Vær.: 1947 Byggeår: 2580000390 Sag: 716 Grund m2: 10 Kælder: F Energi
Kontant: 498.000 Ejerudgift pr. md.: 1.077 Udbetaling: 25.000 Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: 3.199/2.475