Vesthimmerlands Avis nr. 21 - 2023

Page 1

AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG

Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk

Nielsen til Vesthimmerlands Avis.

Samtidig gør hun opmærksom på, at de to skoler der ikke indstilles til lukning, Gedsted og Vestrup skoler, er de to med det største børnetal blandt de udpegede skoler.

Gedsted og Vestrup skoler kan fortsætte

Ranum, Ullits og V. Hornum skoler indstilles til lukning

Af Torsten Hansen

VESTHIMMERLAND:

Der var lagt op til en lukning af fem skoler i Vesthimmerland. Men sådan gik det ikke, da Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune holdt ekstraordinært møde om bl. a. skolelukninger i fredags.

Her vedtog et flertal i ud-

valget at stemme for lukning af tre skoler.

Flertallet består af Inger Nielsen, Jeppe Korreborg Pedersen, Signe Nøhr, David Rathkjen, Benny Hansen og Jens Chr. Pedersen. De stemte for lukning af Ranum Skole, Ullits Skole og Vester Hornum Skole fra 1. august 2024. Eleverne forventes flyttet til Løgstør Skole, Farsø Skole og Hornum Skole.

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Vestergade 24B

9620 Aalestrup

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen

Jernbanegade 5 9610 Nørager

Dermed ser det ud til, at Gedsted Skole og Vestrup Skole er reddet. Det er dog byrådet der endeligt afgør skolernes skæbne på et møde torsdag, 15. juni.

- En af vores begrundelser for beslutningen er, at vi gerne vil give mulighed for, at man kan vælge mellem en stor og en lille skole, siger formanden for Børneog Familieudvalget, Inger

- Men et enigt udvalg besluttede at føre til referat, at fra skoleåret 2024-2025 vil skoler automatisk blive indstillet til lukning, hvis elevtallet 5. september er under 75 elever to på hinanden følgende skoleår. Det har vi gjort for ikke at skulle stå i en sådan debat igen. Det giver så meget uro - både for elever, forældre, lokalsamfund og personale når lukning er til debat. Derfor synes vi, at det

er en bedre måde at gøre det på. Nu ved lokalsamfundene, hvad de har at gå efter, siger Inger Nielsen.

Hun er naturligvis klar over, at skolerne ikke bare

kan skaffe elever der ikke er der.

- Men vi kan se, at indskrivningsprocenten ikke er 100 procent i alle områder, konstaterer Inger Nielsen.

Retssager

Overdragelser • Boer

Familieret • Rekonstruktion • Inkasso

Advokat (H) Jan Poulsen

Advokat (H) Jan Poulsen

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk

tlf. 98 64 18 11 • jpo@advokatjanpoulsen.dk

Aalestrup

Aalestrup

Advokatkontor grundlagt I 1904 – beneficeret forsvarsadvokat

FAST PRIS HVER MÅNED

Med Fast Pris kan du få briller fra alle hylder. Du bestemmer selv, om den månedlige ydelse skal være 199,- / 299,- / eller 499,- kr. pr. mdr. Ingen oprettelsesgebyr, rente eller andre skjulte udgifter. Med Fast Pris betaler du kun den faktiske pris for din brille. ÅOP = 0%.

Nr. 21 · 117. årg. Onsdag 24. Maj 2023
· SKALS
Beliggende: Testrupvej 4, 9620 Aalestrup Tlf.: 7211 9620 Åbningstider: Man-Tors: 8.30-16.00 Fredag: 8.30-15.30 Lør-Søn: Efter aftale Din lokale ejendomsmægler i Aalestrup og omegn!
Kristian Katarina Dansk tandlæge
Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook
Meget tyder på at Gedsted Skole og Vestrup Skole er reddet fra lukning. (Arkivfoto)

En stemningsfuld og flot koncert i Aalestrup Kirke

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Helt som det plejer! Knaberfestens første arrangement var koncert med Aalestrup Kirkes kor.

Det er blevet en god tradition, at Knaberfesten bliver krydret med en forårskoncert i Aalestrup Kirke.

Aalestrup Menighedsråd har gennem de seneste år tilbudt en koncert, som indledning til den travle festuge.

Søndag aften blev dette års koncert holdt, og igen

var det Aalestrup Kirkekor, der udfyldte aftenen i kirken. Udenfor var det den dejligste sommeraften, og det var med til at sætte den gode stemning i vejret.

For nogle år siden indledtes en ny tradition i forbindelse med kirkekoncerten. Knaberkonger- og dronninger blev opfordret til at møde op i fuld ”ornat” og være med til at festliggøre aftenen i kirken.

Og den opfordring var der også i år mange, der tog imod. Så publikum blev udenfor kirken mødt

Lægger op til mere musik

blandt roserne i Aalestrup

Arrangementet udvides til to dage i parken

AALESTRUP: ”Sammen kan vi meget mere”. Sådan lyder temaet for det musikalske arrangement, som Musikforeningen Membranen og bestyrelsen i Den jyske Rosenpark agter at gennemføre første weekend i september. Dermed lægges op til endnu mere musik blandt roserne i parken. Det er ikke en ny ide med musikalsk underholdning blandt roserne i parken. Allerede i 2021 og 2022 havde man stor succes med endagsarrangementer med lokale amatørmusikere og sangere.

af en hel stribe Knaberregenter med det nuværende Knaberpar, Henning Als og Sille Kragelund Martinussen, i spidsen.

Bænket på sæderne indenfor, i en næsten fyldt kirke, bød formanden for Aalestrup Menighedsråd, Anne-Marie Sørensen og organist og korleder, Jette Moeslund, velkommen til koncerten.

Programmet blev indledt med, at koret smukt sang ”Samisk Kyrie2” og en fællessang ”Danmark nu blunder den lyse nat”. Derefter tog koret igen over og sang smukke danske viser og sange, bl. a. Albertes ”Nu kommer fuglene igen”.

Sangene vekslede mellem fællessang og korsang, og koret sluttede med ”Edelweiss” fra filmen ”A Sound of Music”. Aftenens sidste sang var igen en fællessang - og i trit med vejret - ”Du danske sommer, jeg elsker dig”.

Anne-Marie Sørensen sluttede en dejlig aften af med at takke for det store fremmøde og ønskede alle en god Knaberfest i den kommende uge.

P LITI rapporten for Aalestrup

Havetraktorer stjålet i Aalestrup og Hverrestrup

AALESTRUP: Mellem onsdag og fredag var der indbrud på Kirkegården på Aagade i Aalestrup.

En eller flere tyve brød et vindue op til skuret, åbnede porten og stjal kirkens havetraktor efter at have afmonteret en rive.

HVERRESTRUP: Et par dage senere blev der også stjålet en havetraktor i fra en lade på Gl. Aalborgvej ved Hverrestrup. Det skete i tidsrummet fra midnat til kl. 16 søndag.

Ladeporten var brudt op, og der var spor af den stjålet Huaquarna traktor hen over en græsmark.

Med udgangspunkt i tidligere års succes har man i år besluttet at udvide arrangementet, så der både vil være musik lørdag og søndag. Der er nedsat en initiativgruppe bestående af Vagn Laursen og Poul Hjul Andersen fra Musikforeningen Membranen og Per Bisgaard fra Den jyske Rosenparks bestyrelse, som sammen med ægteparret Mette Dam og Brian Svendsen skal skitsere de

rammer, som festen skal holdes indenfor.

- Der er allerede mange ideer på borde. Initiativgruppen vil gerne udvide antallet af optrædende ved f. eks. at invitere byens forskellige kor og måske nogle af egnens kor. Det ligger også i planlægningen, at man gerne vil sikre en høj kvalitet i sceneforhold og lyd, så det bliver sikkert nødvendigt at gå ud på lejemarkedet for at skaffe godt udstyr, siger Per Bisgaard.

Fællessang på plænen Publikum får lige som de to første år mulighed for at synge med, når der arrangeres fællessang på plænen, og der bliver mulighed for at forsyne sig med mad og drikkevarer.

Det er besluttet, at man ikke vil opkræve entre, så alle kan frit deltage uden betaling. Det betyder så til gengæld, at foreningerne bag arrangementet skal finde penge til at betale udgifterne med i fonde og ved sponsorater. De to første

fonde har allerede meldt sig. Det er Kulturpuljen i Region Nordjylland og Hornfonden i Aalestrup, som hver har bevilget 25.000 kr. Initiativgruppen håber, at der kan findes et tilsvarende beløb i andre fonde.

- Der er tale om et stort arbejde, hvor mange frivillige skal hjælpe for at få tingene til at hænge sammen. Alle frivillige medvirker uden at få honorar - dog har initiativgruppen besluttet, at de for deres indsats skal belønnes med mad og drikkevarer uden betaling, siger Per Bisgaard.

En af de nye ideer som skal prøves af er, at der lørdag aften bliver spisning med efterfølgende dans i pavillonen og på terrasserne. Med levende musik.

Har man lyst til at deltage på scenen, er man velkommen til at kontakte initiativgruppen, som så vil tage stilling til, hvor mange der kan blive plads til, når det endelige program skal sammensættes.

Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation

eller skriv en mail til reklamation@dnmh.dk

Side 2 24. Maj 2023
din postkasse tom?
Er
Har du ikke modtaget
Brian Svendsen, Mette Dam, Vagn Laursen og Poul Hjul Andersen udgør initiativgruppen sammen med Per Bisgaard. En række af Knaberregenter modtog publikum udenfor kirken.
Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser LECA - FUNDA BLOKKE Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!
Aalestrup Kirkekor under ledelse af organist Jette Moeslund.

Kræmmere kommer til marked i Aalestrup

Lørdag er der konkurrence i kæphestespring

AALESTRUP: Knaberfestens Kræmmermarked har fået status, som et af de ældste og mest velbesøgte indslag ved den årlige Knaberfest i Aalestrup. Sådan har det været i næsten 50 år, og markedet er stadig meget eftertragtet og velbesøgt. Desværre er der

nedgang i antallet af kræmmere, der tager rundt til de mindre steder. - I de senere år har vi kunnet se en afmatning i kræmmerfolket, siger Morten Nielsen, der er koordinator for aktiviteten. Sidste år var der også færre end tidligere og antallet i år er, på nuværende tidspunkt, heller ikke det samme som tidligere.

- Mange af de kræmmere, der er kommet til Aalestrup gennem mange år er begyndt at lægge op, og der er ikke så mange nye der tager rundt på denne måde. Mange steder dukker der lokale loppe- og kræmmermarkeder op, og det er blevet en stor konkurrent til vores kræmmermarked i Aalestrup. I de senere år er der

kommet mange nye regler og restriktioner, og det gør det heller ikke nemmere for kræmmerne, siger Morten Nielsen.

Hestemarked

Tidligere var der også hestemarked i forbindelse med kræmmermarkedet, og det var et festligt syn når heste og andre dyr indtog pladsen.

Een af dem, der var fast deltager på hestemarkedet i mange år, var nu afdøde Jens Svendsen, ”Låsby Svendsen”. Han mødte op og nærmest ”holdt hof”, når han og andre handelsfolk mødtes til et godt gammeldags marked, hvor han solgte heste, tæpper, dyner eller noget helt andet.

Kræmmermarkedet har stadig noget specielt over sig. Stemningen på pladsen er helt i top og alle hygger sig mellem boderne og ser på det store vareudbud, og lader sig friste af gode tilbud.

Kræmmermarkedet åbner lørdag morgen og fortsætter søndag, så der er god tid til et besøg i de farverige boder på pladsen, hvor man kan erhverve sig gode ting til billige penge.

Lørdag kommer der også heste på pladsen.

Aalestrup Rideklub tilbyder ponyridning for børn, og som et nyt indslag bliver der en konkurrence i “Kæphestespring”. Hvad det lige går ud på, må man vente til lørdag for at få mere at vide om!

Nye spilletrøjer til Klejtrup-hold

Af Hanne Monrad

KLEJTRUP: Klejtrup

Boldklubs herreseniorhold i serie 5 har fået nyt spilletøj af klubbens hovedsponsor Sparekassen Danmark.

- Forud for sæsonstarten havde klubbens herreseniorhold mistet en del spillere, og der var ingen træner, fortæller Niels Hedelund, Klejtrup Boldklub.

Klubbens bestyrelse var nervøse for, om der overhovedet kunne stilles hold,

så der blev igangsat nogle tiltag fra klubbens side for at få holdet genrejst, og det har heldigvis båret frugt. Der blev fundet en træner internt i klubben, og der har i foråret været flot fremmøde til træning. Det er også blevet til mange sejre.

- Indenfor nogle få år forventes der at komme flere seniorspillere fra ungdomsrækkerne, så fremtiden ser igen lysere ud for klubbens herreseniorafdeling, lyder det fra Niels Hedelund.

Danmarkspremiere: EKSKLUSIVT

24. Maj 2023 Side 3
Af Hanne Monrad Selv om der er nedgang i antallet af kræmmere til Knaberfesten, er det stadig en populær aktivitet. (Arkivfoto)
Hele uge 21 fejrer vi de nye, flotte
med
tilbud. Kig ud til St. Ajstrup
hårde hvidevarer.
Herreseniorerne i Klejtrup har fået nye spilletrøjer.
køkkenmodeller
gode
og oplev en helt fantastisk udstilling af køkkener, badeværelser og
KAN KUN
Brugsvej 7, 9240 Nibe st-ajstrup.dk tlf. 98 35 53 11 4000 m2 boliginspiration Køkken, bad og hårde hvidevarer i alle prisklasser. Mandag-fredag: 9.00-17.00 Lørdag-søndag: Lukket - eller efter anden aftale.
OPLEVES I ST. AJSTRUP

Krocketklub gennemfører

stævne ved Knaberfesten

Krocketspillere fra Himmerland til Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Den sidste aktivitet i Knaberfestugen i Aalestrup er den årlige dyst på krocketbanen.

Mandag, 29. maj er alle krocketspillere i Himmerland inviteret til Aalestrup. Aalestrup Krocketklub, som står for arrangementet har valgt igen at indbyde til

et mixstævne i forbindelse med Knaberfesten.

- For år tilbage blev stævnet holdt om aftenen, men de fleste vil helst spille om dagen, og forhåbentlig kan vi afvikle spillet i dejligt solskinsvejr. Det gør det hele lidt sjovere, siger Kirsten Pedersen fra krocketklubben. Krocketstævnet bliver afviklet på træningsbanerne ved Aalestrup Idrætscenter og der spillet tre kampe med skiftende makker.

Når man er ude i den friske luft og dyrker sport, er det også godt med lidt lækkert at spise. Det vil Joan Jensen i Aalestrup Idrætscenters Cafeteria stå for, og det er her stævnet afsluttes midt på eftermiddagen med efter middagskaffe og præmieoverrækkelse.

Lokale brandmænd

vil give opvisning

AALESTRUP: I forbindelse med Knaberfesten i Aalestrup, bliver der søndag, 28. maj opvisning ved det lokale brandvæsen.

Byen har altid været kendt for sit vakse korps af frivillige brandmænd, og det er dem, som i anledning af Knaberfesten, vil give en prøve på, hvad de kan med slanger, vand og brandbiler, hvis uheldet er ude.

Brandmændene i Aalestrup er yderst aktive og deltager gerne i byens arrangementer, f.eks. når der er rengøringsdag, så møder de op med den store vandvogn og spuler gader, torve og pladser.

Til Knaberfesten er brandmændene også med i det store optog, hvor de som regel er bagtrop. Det er en sikkerhedsforanstalt-

Loppemarked for børn ved Knaberfesten

AALESTRUP: I mange år har der været et stort kræmmermarked i forbindelse med Knaberfesten i Aalestrup.

For et par år siden, mente man i Knaberkomiteen, at der også burde være et

ning, såfremt de undervejs skulle blive kaldt op og der er brug for dem andre steder. Det skete for nogle år siden, da der blev kaldt til brand, midt under optoget! Mange børnehaver og skoler kommer på besøg på brandstationen, hvor de får vist køretøjer og demonstreret udstyr af de flinke brandfolk i Aalestrup.

kræmmermarked/ loppemarked for børn.

Det var en opgave som Rosa Nørskov påtog sig. Rosa Nørskov er med i Knaberkomiteen og har mange opgaver, men alligevel arrangerede hun denne aktivitet for børn. Det har været en succes, og mange

børn er mødt op med nogle af deres brugte ting, som de mener gerne må få nye ejere.

Børne-loppemarkedet holdes på den asfalterede plads ved Aalestrup Idrætscenter.

Det sker lørdag, 27. maj.

For at deltage, skal man bestille et bord hos Rosa Nørskov. Det er gratis at få en stand, hvor man kan sælge sine effekter, brugt legetøj, børnetøj og lignende. Børneloppemarkedet holdes om formiddagen. I øvrigt sideløbende med det store kræmmermarked med effekter som måske interesserer de voksne.

Side 4 24. Maj 2023
Af Hanne Monrad Nu er det igen muligt at få ryddet op i gemmerne og møde til loppemarked for børn til Knaberfesten. Krocketspillere fra hele Himmerland mødes igen til stævne i Aalestrup. Det sker mandag, 29. maj. Brandmændenes opvisning samler mange mennesker. (Arkivfoto)
Mere end 30 spændende og anderledes arrangementer i juni Find programhæftet på bibliotekerne eller på www.vesthimmerlandsmuseum.dk Din LOKALE leverandør af LANDBRUGSVARER GOD SERVICE SÅSÆD, GØDNING, PLANTEVÆRN, KORN OG RÅVARER KALVE-, KVÆG OG SVINEFODER, MINERALER, FYRINGSOLIE OG AGRODIESEL FAIRPRIS M. P. Stisensvej 17 Breum 7870 Roslev Telefon 97 57 60 88 www.sallinggrovvarer.dk

21. maj- 29. maj

Program:

ONSDAG DEN 24. MAJ

14.00 Byvandring - Knaberscenen

16.45 Knaberscenen

- BMX Freestyle Team

17.15 Uddeling af gavekort

17.30 Knaberscenen- BMX Freestyle Team

17.30 Grillmad på torvet

18.20 - 21.00 Underholdning med Jette og Heine

18.30 Knaberløb med start fra

Galleri Aalestrup, Vestergade

19.15 Sambaoptog

TORSDAG DEN 25. MAJ

18.00 - 21.30 Tivoli åbner

18.00 - 21.30 Ølvognen på pladsen

FREDAG DEN 26. MAJ

14.00 Tivoli åbner

15.00 Ølvognen på pladsen

18.30 - 02.00 Grisefest i teltet på pladsen

18.30 - 19.30 Happy Hour i teltet

Beers for Tears

10.00 - 14.00 Børneloppemarked

10.00 Cykelløb

10.00 - 20.00 Bistroen åben

11.00 - 12.00 Ponyridning for børn

12.00 Tivoli åbner

13.00 Damefrokost i festteltet

13.00 Kæphestespring - Aalestrup Rideklub

14.00 - 17.00 Underholdning fra scenen: Darko Popic

17.15- 19.15 Underholdning på scenen:

”Hard to handle” m. Finn Vilsbæk og venner

SØNDAG DEN 28. MAJ

07.00 - 08.00 Festteltet: Kaffe og rundstykker til kræmmere

09.00 - 15.00 Aalestrup Classic Bil og MC Klub + biler fra VW, Aalestrup.

10.00 - 16.00 Kræmmermarked

10.00 Ølvognen åbner

11.00 - 16.00 Bistroen åben

12.00 Tivoli åbner

12.30 Optog med Skivegarden

- Tema: Melodi Grand Prix

14.00 Opvisning v/ det lokale brandvæsen

15.00 Kåring af de tre bedste vogne i optoget

Musik: Diskotek Night Hawk m. Klaus Høgh

23.00 - 02.00 Pølsevognen på pladsen

LØRDAG DEN 27. MAJ

07.00 - 08.00 Festteltet: Kaffe og rundstykker til kræmmere

08.00 - 18.00 Kræmmermarked

08.30 - 10.00 Gratis kaffe og rundstykker til alle.

(Sponsor: Sparekassen Danmark)

Støt op om

Knaberfesten

Overskuddet

Tombolaens nittegevinster udtrækkes

16.00 Kåring af nyt Knaberpar. Konferencier: Per Bisgaard

18.30 - 02.00 Knaberbal m. middag og musik med ”Beers for Tears”

MANDAG DEN 29. MAJ

10.00 Kroket v/ Aalestrup Idrætscenter

Prøv lykken i

knaberfestens tombola

HOVEDGEVINSTER:

• LEGO® VOLKSWAGEN T2 AUTOCAMPER fra Volkswagen Aalestrup

• PIZZAOVN fra XL-BYG Aalestrup

• ACTIFRY fra Biksen Aalestrup

TOMBOLAVOGNEN:

24. Maj 2023 Side 5
Der må ikke medbringes drikkevarer på festpladsen Scan koden og få progammet på din telefon
går til ungdomsarbejdet i Aalestrup og omegn
Se mere på facebook 2023 knaberfest
Store Torv
25. - lørdag 27. - og søndag 28. maj på Festpladsen
Onsdag 24. maj på
/ Knaberscenen Torsdag

Sogneudflugten går bl.a. til Bruunshåb Papfabrik.

Pastoratets kirker indbyder til udflugt

HVAM/TOSTRUP/

ROUM: De tre menighedsråd i Hvam, Tostrup og Roum arrangerer, søndag, 11. juni bustur til Viborg.

Dagen indledes dog med en gudstjeneste i Roum Kirke.

Dagen byder på sejltur på søerne med skibet Margrethe 1. Ombord er en guide, som vil fortælle om byen.

Derefter er der middag

ÅBEN

Ny bog om Gedsted

Kirke og dens præster

Kirkens, præstegårdens og præsternes historie

Af Hanne Monrad

GEDSTED: Asger Staugaard Nielsen, sognepræst i Gedsted har skrevet en bog om Gedsted Kirke og præsterne, der har virket ved kirken siden 1510. Asger Staugaard Nielsen blev ordineret i Viborg Domkirke i 2012 og blev derefter indsat som sognepræst i Gedsted og Fjelsø kirker.

på Golfhotellet og når den er nydt, er der besøg på Bruunshåb Papfabrik.

Det er en gammel bygning med maskiner, der stadig er i fuld sving. På stedet er der denne dag ”Åbne atelier døre”.

Bussen kører tilbage til bymidten, hvor kaffen er klar. Der afsluttes med en guidet gåtur i det gamle Viborg. Ved aftenstid kører bussen tilbage til udgangspunktet, Roum Kirke.

TELEFON

til Psykiatriledelsen

Tirsdag den 30. maj

kl. 9.00-11.00

Har du noget, du gerne vil tale med Psykiatriledelsen om?

Ring til direktør Jan Mainz på telefon

29 17 64 80

Da Corona for tre år siden lukkede for mange arrangementer fik Asger Staugaard Nielsen en del tid til overs, og den blev blandt andet brugt til at rydde op i skabe og gemmer i præstegården i Gedsted.

- Der kom en del til syne, som var interessant, fortæller Asger Staugaard Nielsen, bl. a. tegninger, gamle dokumenter og lignende. Breve og papirer om kirken og præstegårdens restaureringer, som var blevet arkiveret og havde fået lov til at ligge i mange år. Dokumenter, der var små brikker i et kolossalt puslespil, der nu er blevet til kirkens, præstegårdens og præsternes historie i Gedsted gennem århundrede.

Fundene var meget interessante, syntes Asger Staugard Nielsen, som blev interesseret i at finde ud af mere historie omkring kirken og de præster, der havde været i embedet før ham.

Tidligere sognepræst i Gedsted, Flemming Kloster, lavede i 2000 et lille hæfte med beskrivelse af kirken, præster og præstegården med tegninger af Niels Heebøll. Det var et fint arbejde, som også har givet inspiration til Asger Staugaard Nielsen.

Tog orlov

Tiden gik og arbejdet greb om sig, så i 2022 søgte Asger Staugaard Nielsen om

tre måneders studieorlov, som præster har lov til i embedet.

De tre måneder gik med at finde mere materiale og han kontaktede Gedsted

Lokalhistorisk Forening og mange andre, for at få hjælp til at finde mere materiale om emnet.

Det blev også til mange ture fra Gedsted til Lands-

arkivet i Viborg, hvor Asger Staugaard Nielsen brugte mange timer. Mange blev kontaktet og interviewet, blandt andre Johannes Iversen, som er søn af tidligere præst Vagn Iversen, som var knyttet til Gedsted Kirke i 34 år.

- Også Trine Øland og Hanne Kudahl fra Lokalhistorisk Forening i Gedsted, og Eva Krabbe fra Aalestrup Lokalhistoriske Arkiv, har været en stor hjælp, siger sognepræsten, som også har haft kontakt til de tidligere præster, som lever endnu.

Økonomi på plads

Arbejdet gik så godt, masser af materiale og billeder var på plads og Asger Staugaard Nielsen skulle derefter finde økonomi til at få det hele nedfældet i en bog. Det skulle være en rigtig flot bog i et godt format, til byens borgere og andre, der kunne have lyst til at læse om kirken. Den næste opgave var så at søge fonde for at få økonomien på plads.

- Og det gik egentligt rigtig godt, siger Asger Staugaard Nielsen. Mange var meget positivt indstillet på at donere et beløb til at udgive denne kulturelle arv i Gedsted, og det er jeg meget taknemmelig for. Mange af fondsmidlerne kom til Lokalhistorisk Forening, som er medudgiver af bogen.

Asger Staugaard Nielsen præsenterer bogen, lørdag, 3. juni i præstegården.

Forlænger i Møldrup

MØLDRUP: Møldrup Tostrup Idrætsforening har forlænget sine sponsoraftaler med hovedsponsorerne for de næste tre år.

Der er tale om XL Byg, Vestjysk Bank og Min Købmand, som har sagt ja til at fortsætte samarbejdet.

- Vi og vores sponsorer er rigtig glade for sponsorkonceptet, som blev startet for efterhånden mange år siden. Vi gik sammen med nogle lokale erhvervsfolk, som kom med gode input

og forslag til, hvordan de syntes vi kunne oprette et sponsorudvalg og lave vores nye koncept. Konceptets udgangspunkt var at få stabile sponsorindtægter til glæde for medlemmerne, som nok har områdets billigste kontingent. Men ikke mindst for ikke at skulle “gå tiggergang” hos erhvervslivet i tide og utide. Vi vil gerne takke alle vores sponsorer gennem årene, og er nu ved at planlægge et sponsorvirksomhedsbesøg hos Møldrup Kartoffel Eksport ApS, siger Tom Jensen, Møldrup Tostrup IFs sponsorudvalg.

Side 6 24. Maj 2023
Sognepræst Asger Staugaard Nielsen har skrevet og illustreret en bog om Gedsted Kirke i samarbejde med Lokalhistorisk Forening. Prædikestolen i Gedsted Kirke er fra 1920. Præstegården, som den kunne have set ud i ca.1700, illustreret af Benny Henriksen.
Let Svær
11 - Easy 85921 4 63 274 8 376 94783 8514 36 9457 741 Sudoku 11 - Hard 185 674 876 49 58 32 3 189 1736 SUDOKU Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...
Sudoku

Blandede følelser i Gedsted

Af Ture Damtoft

GEDSTED: Gedsted Skole overlever også denne gang, men det er med lidt blandede følelser, fordi skoler fremadrettet skal lukkes, hvis elevtallet falder til under 75 to skoleår i træk.

Det siger formanden for skolebestyrelsen, Henrik Hesche, der hellere så langt større fokus på trivsel og muligheder for udvikling og ikke afvikling.

- Godt nok har vi aldrig været under 78-79 elever, men det (kravet om 75 elever, red.) er noget, vi skal have lov at diskutere. Det handler om, at det faglige niveau er i orden, og om eleverne trives, siger Henrik Hesche, hvis yngste barn fortsat går på skolen og den ældste gik der indtil for to år siden.

- Det er gået rigtig fint. Det er jo en lille familie, hvor alle kender alle, hvor man tager sig af hinanden og

hvor de store passer på de små. På det faglige kan vi jo se på lærernes vurderinger af de enkelte elever, at de ligger pænt, og der er også faglig sparring med Aalestrup Realskole for at gøre overgangen så blid som mulig, siger Henrik Hesche. Han anerkender uden tøven, at det faglige og det økonomiske går lidt hånd i hånd, men færre skoler betyder ifølge ham også færre tilflyttere.

Bestyrelse for Ullits skole giver ikke op

Af Ture Damtoft

ULLITS: Om skolen i Ullits skal lukkes er fortsat et åbent spørgsmål, mener formanden for skolebestyrelsen, Martin RieksPedersen.

- Vi arbejder alt, hvad vi kan, for at beholde vores skole. Jeg er frustreret og ærgerlig over, at man kun kigger på økonomi og ikke så meget på trivsel. Jeg synes ikke, man tilgodeser børnene i det her men tænker på at samle så mange

som muligt på lidt plads, siger Martin Rieks-Pedersen.

Det børnetal på mindst 75 elever, som Børne- og Familieudvalget stiller som fremadrettet krav for at holde en skole åben, ligger skolen i Ullits lidt under med 71 elever i indeværende skoleår og 74 elever skrevet op til skoleåret 2023-2024.

- Vi ligger da ret tæt på kravet om de 75 elever, og når man under en trussel om skolelukning hæver elevtallet på seks måneder,

siger det en del. Vi har da forståelse for, at man ønsker skoler med flere elever, og så må vi arbejde på det, siger Martin RieksPedersen.

Under debatten om skolelukninger har der været inviteret til borgermøder på bl.a. Gedsted Skole, hvor Ullits Skole også var på dagsordenen.

Møderne roser formanden som sobre og ordentlige, men dialogen og samtalen kunne have været bedre.

- Det skal jo kunne løbe rundt, men man kigger for lidt på, hvor man kan få indtægter. Jeg tænker tilflytning til kommunen, så man kan få øgede indtægter snarere end formindskede udgifter. For spareøvelserne på skolerne vil helt sikkert få indflydelse på tilflytningen. For de lokalsamfund, som ikke har en skole, vil heller ikke tiltrække børnefamilier, som er dem, der kommer med

pengene i det lange løb. Jeg siger ikke, at enhver skole skal overleve for enhver pris. Det er det faglige element, der skal bestemme det, og bliver det svært at bevare et godt læringsmiljø, så kan man ikke argumentere for at bevare skolen. Men der er ingen, som på noget tidspunkt har sået tvivl om det faglige niveau på de skoler, der stod til lukning. Heller ikke på Ullits Skole, som vi har haft et godt samarbejde med, og som vi er utroligt kede af er indstillet til lukning, siger Henrik Hesche.

Første gang, vi får noget at vide om, hvad politikerne synes, det er nu. hvor man tager flytningen fra Ullits til Farsø. Nu kunne jeg godt tænke mig at høre, hvad politikerne mener. Hvis det bare handler om at skulle have flere elever, så kunne de have meldt ud fra begyndelsen, at det var den eneste faktor, de så på, siger Martin RieksPedersen.

Han peger på mange andre faktorer som god undervisning, glade børn, god forældreopbakning og et stort geografisk område, som bliver dækket af Ullits Skole.

- Dialogen gik meget en vej. Jeg kunne ønske mig, der havde været mere samtale med politikerne.

- I den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet ligger Ullits rigtig

højt, jeg tror, det er top 10 eller tæt på at alle skoler i Danmark. Kommunen har gavn af at have mindre skoler, hvor eleven er mere i fokus, og det er nemmere at blive set, siger Martin Rieks-Pedersen.

Ifølge tal fra undervisningsministeriet er antallet af børn, der trives i Folkeskolen, på landsplan faldet fra 93 pct. i 2015/16 til 89,8 pct. i 2021/22. Kun 58,6 pct. af eleverne i den seneste måling mener de får støtte og inspiration.

På Ullits Skole og Børnehuset Fjorden er trivslen i samme tidsrum steget fra 83,6 pct. til 100 pct. de seneste to år, og 100 pct. svarer, de får støtte og inspiration.

DINE DRØMME ER VORES PASSION... MIDTBUS JYLLAND

Cirkusrevyen - med overnatning i København

Vælg mellem 13.-14. juli eller 3.-4. august

Lige så genial som altid. Revyholdet består af Niels Olsen, Merete Mærkedahl, Niels Ellegaard, Mads Knarreborg og Bodil Jørgensen. Tid på egen hånd inden aftenbuffet og revyen. Vi besøger et par seværdigheder på hjemturen. Overnatning på Glostrup Park Hotel.

OBS: Betalingen kan deles i to med 595 kr. v/tilmelding

Ledige pladser - kun kr. 2.749,Enkeltværelsestillæg kr. 295,-

Oplev Østrig med Midtbus Jylland

Lørdag 9. - lørdag 16. september

Grib chancen for at opleve Østrig sammen med glade mennesker. Vi vil give dig en super oplevelse med sikkerheden i top.

Der er sørget for alt, du skal bare finde et sæde, læne dig tilbage og opleve det hele.

Læs meget mere om denne tur på vores hjemmeside www.midtbusjylland.dk.

Ledige pladser - kun kr. 6.995,-

Enkeltværelsestillæg kr. 200,Betalingen for turen kan deles op i 3 rater.

OBS: Betalingen kan deles i to med 500 kr. v/tilmelding

Klar til at grine? Så kom med til Rottefælden, også kendt som Svendborg Sommerrevy. Årets revyhold består af Tommy Kenter, Jan Schou, Rikke Buch Bendtsen, Christine Astrid, Mikkel Schrøder, kapelmester Jens Krøyer, musikere Ole Caspersen og Guy Moscoso samt kostumier Lasse Spangenberg. Turen byder også på hygge i De Japanske Haveri Broby og en rundvisning på Danmarks Forsorgsmuseum, Nordens bedst bevarede fattiggård. Overnatning på Hotel Svendborg.

Ledige pladser - kun kr. 1.995,Enkeltværelsestillæg kr. 200,-

Sort Sol - Stæreballet over Tøndermarsken

21.-22. september

Hvert år holder millioner af stære rast i Tøndermarsken på deres forårs-/efterårstræk mellem Frankrig og Svalbard. Før de går til ro for natten, tegner flokkene fascinerende mønstre på himlen, kaldet Sort Sol. Besøg hos Højer Pølser og grænsehandel med overnatning på Landhaus Smaga i den tyske grænseby Süderlügum Svendborg. Vi skal bl.a. opleve Schackenborg på hjemturen.

OBS: Betalingen kan deles i

med 500 kr. v/tilmelding

Ledige pladser - kun kr. 1.995,Enkeltværelsestillæg kr. 200,-

24. Maj 2023 Side 7
Formand for skolebestyrelsen på Gedsted Skole, Henrik Hesche.
Læs mere på https://webshop.midtbusjylland.dk/ eller ring allerede i dag på tlf. 30 65 68 25 Midtbus Jylland A/S, Herredsvejen 106, Bjerregrav, 9632 Møldrup – Telefon 21 31 21 31 Rejsegaranti nr. 2256
Rottefælden - med overnatning i Svendborg 5.- 6. juli
to
Formand for skolebestyrelsen på Ullits Skole, Martin Rieks-Pedersen, giver ikke op i arbejdetfor at redde skolen fra lukning.

Vor kære søster, svigerinde, moster og faster Kirsten Pedersen

✝ 30. januar 1941 *21. maj 2023 er stille sovet ind.

Tak for alt!

Søskende med familier

Vor omsorgsfulde mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Kirsten Jensen Pedersen

* 30. januar 1941 † 21. maj 2023

har fået fred

Du vil altid være i vores hjerter

Bent og Jette

Finn

Anne-Mette og Ole

Børnebørn og oldebørn

Bisættelsen finder sted lørdag den 27. maj kl. 11.00 fra Tostrup Kirke

Regent nummer 54 skal

kåres ved Knaberfesten

Afsløringen finder sted på festpladsen på søndag

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: På søndag, 28. maj, udløses spændingen om, hvem der skal være Knaberpar 2023 i Aalestrup.

Udnævnelsen sker på scenen på festpladsen ved Aalestrup Idrætscenter, som et af de sidste programpunkter i det omfattende program, der hvert år udgør en hel uge med aktiviteter og festligheder.

Kåringen af et Knaberpar er først og fremmest tænkt som en hæder til personer, der har gjort en ekstra indsats for byen med frivilligt arbejde. Men det er også en hård tjans at være regent i et helt år.

Vores kære mor, svigermor, mormor og oldemor

Kirstine Poulsen

* 11. maj 1928

er stille sovet ind

Gedsted, den 18. maj 2023

Tak for det du gav os

Else og Vagner

Ingrid og Jens

Børnebørn og oldebørn

Bisættelsen finder sted fra Gedsted Kirke tirsdag den 30. maj kl. 11.00

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 150.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Den første Knaberfest fandt sted i 1967 og derfor er det i år Knaberfest nummer 55, der afvikles. Dog var det først i 1968, den første Knaberkonge blev udråbt, og nogle år senere fik ”Kongen” så en Knaberpige ved sin side. i 2004 blev det indført, i ligestillingens navn, at der også kunne vælges en Knaberdronning, som så skulle have en Knaberprins - eller pige ved sin side.

Første Knaberdronning blev Lisa Bjørn og siden er der syv kvinder, der har båret titlen. Det er da også altid spændende at se, om det

Guldbryllup

nu er en regent af hun eller hankøn. Der er ingen regler om at det skiftevis skal være en konge eller en dronning, men udvalget finder frem til en person, som de mener, har fortjent hæderen, uanset køn.

Sædvanen tro er det parrets fornemmeste opgave at få en 100 kr. seddel til at yngle. Den gamle 100 kr. seddel, der går i arv til den nye regent, er den oprindelige fra 1968, den bliver passet godt på og tages kun frem af pengeboksen denne

Disse to unge mennesker, Hanne og Anders Jensen, har Guldbryllup, fredag, 2. juni 2023. Alle er velkomne til morgensang kl. 9.00 på Trekronervej 86, Aalestrup. Stort tillykke Børn, svigerbørn og børnebørn

TLF: 98 24

TLF: 98 63 13 24

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

TLF: 98 64 18 69

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

indenfor idræt og spejderbevægelse.

Igennem året påtager Knaberparret sig forskellige opgaver som de får betaling for, og det er altid spændende at høre, hvor meget der er kommet i kassen, når konferencier Per Bisgaard røber beløbet foran publikum.

Knaberparret 2022, Henning Als og Sille Kragelund Martinussen, har haft et travlt år med mange aktiviteter. Mange steder har man mødt den populære pølsevogn, som er et af de “redskaber”som Knaberregenten råder over. Der er stor efterspørgsel på pølser, ikke mindst når parret sælger de berømte Knaberpølser.

Det hele kulminerer i denne uge, hvor Knaberfesten bliver afviklet. Knaberparret er vært for festen og skal være her og der og allevegne.

ene gang om året, når den skal overdrages til den nyudnævnte Knaberkonge eller -dronning.

Penge til ungdommen Sammen med hæderen er det også et travlt år, som den nye regent går i møde. Det er Knaberparrets opgave at samle penge sammen til fordel for Knaberfonden, som efter festen hvert år uddeler et beløb til ungdomsforeninger og klubber med henblik på at skabe et godt arbejde for de unge, specielt

- Selvom det er et år med travlhed og mange aktiviteter, er det også et år med mange gode oplevelser som man med glæde ser tilbage på, siger Henning Als og Sille Kragelund Martinussen. Det har været et spændende år med mange udfordringer, men vi har mødt utrolig meget opmærksomhed og mange dejlige mennesker, alle de gange vi har været ude på ”job”.

Alle Knaberkonger, -dronninger, -prinser og -piger gennem årene, kan ses på væggen i Aalestrup Idrætscenter. Her er det store persongalleri hængt op i årstalsorden.

RECEPTION & BOGUDGIVELSE

Sognepræst Asger Nielsen og

Lokalhistorisk Forening i Gedsted markerer udgivelsen af en ny bog om kirken, præster og præstegården i Gedsted.

LØRDAG 3. JUNI KL. 15.00

I PRÆSTEGÅRDEN

- Vi serverer en forfriskning.

Bogen kan købes fra denne dag

- Kun 100 kr.

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Alle er meget velkommen

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring Træf os personligt, døgnet rundt

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41

Tlf. 70 20 41 41

Ditte I. Dalgaard

Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes

retur

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Vesthimmerlands Avis

frankeret svarkuvert.

Billeder

kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

- hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

Side 8 24. Maj 2023
billedet - vedlægges - opbevares på avisens
Torben RaskHans LandryBirgitte LandryClaus LandryKarsten Svendsen HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS
Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk
Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg På søndag “afgår” Knaberparret, Henning Als og Sille Kragelind Martinussen. Hvem bliver nyt Knaberpar 2023?

Friluftsgudstjeneste og Guidet tur

Gudstjeneste 2. Pinsedag d. 29. maj kl. 14.00 på Borup Hede

Kl. 13.00 er der en guidet tur på heden, for de der har lyst.

Sognepræst Hannah Kortnum Mogensen står for gudstjenesten.

Menighedsrådene serverer kaffe efter gudstjenesten. (I tilfælde af regnvejr flyttes gudstjenesten til Ulbjerg Kirke).

Menighedsrådende

Hvam · Tostrup · Roum · Ulbjerg

Lynderup · Låstrup Sogne

Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne med udformningen

Sogneudflugt

Søndag d. 11. juni kl. 9.00

Gudstjeneste i Roum Kirke Bustur til Viborg Middag, kaffe, guide m.m..

Tilmelding senest 1.juni til Birthe 30 22 52 33 Pris 100 kr.

MENIGHEDSRÅDENE I TOSTRUP, ROUM OG HVAM

Friluftsgudstjeneste

SIMESTED

2. Pinsedag, 29. maj kl. 11.00 byder menighedsrådet på gudstjeneste, pølser, øl og vand i nævnte rækkefølge ved søen på Frøvej, Henning får således lige en dag mere som knaberkonge, kom og sig farvel og tak. Denne gudstjeneste er for hele pastoratet.

Vi regner med stor tilstrømning, da der samtidig afsløres 4 nye alterbilleder af de 4 kristne højtider, lavet af konfirmanderne under ledelse af kunstmaler

Susanne Hjorth, Østerbølle, bistået af præst Line Børding og Kirsten Frandsen.

Kom og se, om der gemmer sig en vordende kunstner her.

Medbring evt. egen stol. Ved dårligt vejr går vi i kirken

MENIGHEDSRÅDET

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Koncert med HIMMERLYD

Onsdag d. 7. juni kl. 19.00 i Rosenparken, Aalestrup

Koncert med det rytmiske kor "Himmerlyd".

Koret vil synge sange inden for det rytmiske univers - fra gospel og klassikere til nyere sange.

Koret ledes af Johanna Spanggaard Poulsen og pianist Eva Bækgaard Pedersen

Efter koncerten serveres kaffe og kage.

Alle er velkommen til en hyggelig aften i musikkens tegn!

Entré + kaffe/kage: 75 kr.

HIMMERLANDS KUNSTMUSEUM

har hermed fornøjelsen at invitere til åbning af udstillingen

TÆNK PÅ ALT HVAD DU HAR KÆRT

at male er at håbe Agnete Brinch

Fredag d. 2. juni kl. 13.00-15.00

Agnete Brinch har siden 2015 arbejdet med et større kunstprojekt; KVINDER DER FORANDRER VERDEN. Projektet udvides med denne udstilling, som den seneste i en lang række udstillinger.

Udstillingen består af portrætter af historiske og nulevende kvinder i den lille sal, og portrætabstraktioner med unavngivne personer i den store sal. Margrethe Vestager m.fl. er blandt de portrætterede. Endelig vil der i den store sal være store æg, der symboliserer frugtbarhed og håb. Ved ferniseringen vil der være afsløring af to nye portrætter af Bente Scavenius og Mia Wagner.

Åbningstale ved Bente Scavenius

Artist talk ved Agnete Brinch

Der serveres et glas vin m.m. Udstillingen varer indtil d. 27. august 2023. Med venlig hilsen

Himmerlands Kunstmuseum Søndergade 44 . 9600 Aars

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

den 28. maj

11 00

ingen

24. Maj 2023 Side 9
Søndag
Pinsedag Aalestrup � � � � � � � � � � � � 10�00 Gedsted
Fjelsø
30 Vesterbølle � � � � � � � � � � � 11�00 Hvam 09 00 Tostrup
Roum � � � � � � � � � � � � � � � � 10�30 Ulbjerg
Låstrup
Lynderup � � � � � � � � � � � � ingen Hersom ingen Klejtrup 09 30 Vester Bjerregrav � � � � � � 11�00 Simested ingen Testrup
Østerbølle
Skals 10 30 Hvornum 09 00 Snæbum ingen Hvilsom 10 15 Rørbæk 10 30 Grynderup 09 00 Stenild � � � � � � � � � � � � � � ingen Kgs Tisted
Binderup ingen Durup � � � � � � � � � � � � � � � ingen Ullits 10 30 Svingelbjerg ingen Foulum � � � � � � � � � � � � � � 09�00 Louns ingen Alstrup 10 30 Strandby � � � � � � � � � � � � � ingen Farsø 10 30 Aars 09 30 Havbro � � � � � � � � � � � � � � � 9�30 Mandag den 29. maj 2. pinsedag Aalestrup � � � � � � � � � � � � � 11�00 Gedsted (1) Fjelsø (1) Vesterbølle � � � � � � � � � � � � � (1) Hvam (2) Tostrup (2) Roum � � � � � � � � � � � � � � � � � � (2) Ulbjerg (2) Låstrup (2) Lynderup (2) Hersom ingen Klejtrup ingen Vester Bjerregrav ingen Simested 11
friluftsgudstjeneste Testrup � � � � � � � � � � � � � � ingen Østerbølle ingen Skals ingen Hvornum ingen Snæbum 10 15 Hvilsom ingen Rørbæk ingen Grynderup ingen Stenild 10 30 Kgs Tisted ingen Binderup� � � � � � � � � � � � � ingen Durup 10 30 Ullits (1) Svingelbjerg � � � � � � � � � � � � � (1) Foulum (1) Louns (1) Alstrup � � � � � � � � � � � � � � � � � (1) Strandby (1) Farsø ingen Aars � � � � � � � � � � � � � � � � � ingen 1� Friluftsgudstjeneste Vitskøl Kloster kl 11 00 2� Friluftsgudstjeneste Borup Hede kl 14 00
11 00
09
ingen
11 00
09 30
14 00
00
Himmerlands Tryk A/S Himmerlands Tryk A/S
Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Jazztrio-koncert i Gedsted Kirke

Af Hanne Monrad

GEDSTED: Onsdag, 31. maj kan man opleve festlige toner i Gedsted Kirke når jazz-trioen Balthazars

Karaffel, kommer på besøg. Og aftenen byder på swingende og festlig musik med guitar, trommer og orgel.

Balthazars Karaffel består af Morten Haugshøj guitar, Søren Bech Hammond B3 orgel og Andreas Skamby på trommer.

Det er en ny trio på den danske jazzscene, og dens geografiske afsæt er Aarhus- området. Med en kombination af guitar, Hammond B3 orgel og trommer følger musikerne nøje opskriften for den vanlige instrumentering i en såkaldt orgeljazz trio, som er et bassistløst foretagende, hvor basrollen i stedet varetages af organisten på det nederste klaviatur eller med fødderne hen over baspedalerne.

Det overordnede musikalske udtryk kan karakteriseres som melodisk, ”bluesy”, dynamisk varieret, og ofte med en på samme tid cool og energisk swingende rytmisk fremdrift.

I den henseende viderefører Balthazars Karaffel den amerikanske orgel-

jazzstil, som i form af trioer og kvartetter havde sin storhedstid i 1950erne og 1960erne, med organisten Jimmy Smith som en af de allermest fremtrædende i Balthazars Karaffel.

Historien stopper dog ikke her, for mere eksperimenterende og skæve musikalske elementer høres også hos Balthazars Karaffel, både i deres egne arrangementer af allerede eksisterende og afholdte melodier fra det store standard jazzrepertoire, men også, og måske især, i forbindelse med de originale

kompositioner, på debutalbummet ”Clockwise” fra 2021.

- I vores bestræbelser på også fremadrettet at komponere eget materiale til trioen, forsøger vi at være åbne over for indtryk og inspiration fra alle tænkelige musikalske kilder, og vi låner muligvis også et strejf af magi fra den animerede videnskabsmand “Professor Balthazar”, som jo er hovedpersonen i en afholdt 1970er TV-serie for børn. Heri ligger måske en delvis forklaring på vores navn, fortæller trioen.

HER LÆSES DIN LOKALE UGEAVIS

Vi udkommer bl.a. i:

Aalestrup • Gedsted

Ulbjerg • Hvilsom

Hvalpsund • Klejtrup

Nørager • Skals

Møldrup • Vognsild

Ullits • Alstrup

Lovns • Vesterbølle

- Som det også gælder for mange andre nutidige musikere, har vi i Balthazars Karaffel den opfattelse af jazzen, at den ikke længere hovedsageligt defineres ud fra repertoiret i The Great American Songbook, men at den i højere grad handler om en interaktiv og improvisationsmæssig tilgang til fortolkning af alle mulige forskellige musikalske stilarter, melodier, harmonier, rytmer, og altså ikke mindst drejer sig om sammenspil på stedet, med ”store ører”, siger medlemmerne af trioen.

Østerbølle • Østrup

Gislum • St. Binderup

Testrup • Klotrup

Fjelsø • Gl. Hvam

Hvam • Sundstrup

Nørre Rind • Låstrup

Lynderup • Hvolris

Skringstrup • Bjerregrav

Hersom • Roum

Hvornum • Snæbum

Hannerup • Stenild

Simested • Torup

Gl. Nørager

Kgs. Tisted • Mejlby

OPLAG: 11.525 ekspl. hver uge

Romantisk film i Bio Aalestrup

AALESTRUP: Den kommende premiere i Bio Aalestrup byder på en amerikansk romance film.

Hvordan finder man kærligheden i dagens verden? For dokumentarskaberen Zoe (Lily James) har dating nemlig kun ført til dårlige jokes og sjove anek-

doter til stor fortrydelse for sin bedrevidende mor (Emma Thompson).

I jagten på nye metoder for at finde kærligheden introducerer Kazim (Shazad Latif) - Zoes gode ven og nabo - hende for ”tvangs”ægteskabet efter hans forældres gode eksempel.

Mens Zoe filmer hans håbefulde rejse fra London til Lahore, hvor han skal gifte sig med en pakistansk brud udvalgt af forældrene, begynder hun at spekulere over, om der er noget at lære af en anden tilgang til at finde den store kærlighed? Hovedrollerne i filmen spilles af Lily James, Emma Thompson, Taj Atwal og Shazad Latif. Shekhar Kapur har instrueret. Filmens vises fra torsdag, 25. maj.

What’s Love Got to Do with It?

Borgergade 17

9620 Aalestrup

24. Maj 2023 Side 11
Den romantiske film om Zoe med bl. a. Lily James vises i Bio Aalestrup fra i morgen, torsdag. Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk
19.00 BIO AALESTRUP Fællesskabet på vejen 2. pinsedag, 29/5 kl. 14.00 Asfalt Tors. 1/6 - ons. 7/6
Tors. 25/5 - ons. 31/5 kl.
Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55
”Balthazars Karaffel” kan opleves i Gedsted Kirke onsdag, 31. maj.
Tlf. 98 64 12 55 www.vesthimmerlandsavis.dk

dergarden, hvor den yngste er otte år, i front.

Mange havde taget opstilling for at se det store optog med de mange flotte biler, som kørte til Østhallen, hvor festen skulle holdes.

Også her var der mange mennesker og ”seniordirektør” Morten Bach havde travlt med at dirigere alle de store lastbiler på plads.

Omkring 200 havde tilmeldt sig spisningen, og efter Magnus og Morten Bach havde budt velkommen og Oddergarden havde spillet, kunne festen tage sin begyndelse.

VESTHIMMERLAND:

garde i Simested

Stor fest med optog og

Vognmandsfirma markerede fire milepæle

Af Hanne Monrad

SIMESTED: Solen skinnede fra en skyfri himmel og flagene var hejst i Simested, torsdag, 18. maj, Kr. Himmelfartsdag.

Det var et af byens firmaer, Simested Vognmandsforretning I/S, der denne dag fejrede flere gode ting.

Indehaver Morten Bach fejrede sin 65 års fødselsdag, og sønnen Magnus sin 40 års fødselsdag. Samtidig markerede firmaet fusionen med Farsø Vognmandsforretning og ikke mindst blev også ”generationsskiftet” markeret. Magnus Bach har overtaget halvdelen af sin fars forretning.

Derfor var der budt til fest i Simested.

Dagen indledtes med, at firmaets store vognpark

Under frokosten var der lovet forskellige indslag.

Borgmester Per Bach Laursen var mødt op og holdt en flot tale for Simested Vognmandsforretning, der er en af kommunens store virksomheder.

Et andet indslag var Røverkvartetten fra Rold, som med en selvkomponeret sang om nogle skøre mennesker i Simested, som nu skulle til at “renovere” i Rebild.

Kvartetten fik også gang i gæsterne med fællessang og dans. Morten Bach synger i koret Himmerlyd, men koret havde ikke mulighed for at medvirke denne dag, så fruen, Birthe, har fået sit eget kor, ”Dækstøj”, med alle firmaets chauffører. Et morsomt indslag, hvor super trækbasunist Karl førte an.

- Det var en meget mindeværdig dag. Dejligt at se så mange lokale borgere som stod på fortovet, hele vejen op igennem byen. Og dejligt med så stor opbakning til dagen, som vi sent vil glemme, siger vognmand Morten Bach.

Siden 2015 har Vesthimmerlands Museum været primus motor for en særlig Vesthimmerlands-event, nemlig fejringen af kulturarven i vores kommune. Under overskriften ”Kulturarvsmåned Vesthimmerland” går forskellige aktører hvert år sammen om at gennemføre guidede ture, foredrag og arrangementer med mad, musik og særlige oplevelser. Det har gennem årene været et enestående tiltag, der har formået at tiltrække gæster fra nær og fjern. Interessen for et fælles løft af historieformidlingen samt lysten til at bidrage har været kernen af konceptet, og helt fra begyndelsen har Kulturarvsmåneden været et low-budget projekt med støtte fra kommunen til trykning af programhæfte og markedsføring.

Korreborg taler

Månedens fejring af kulturarven indledes på Kimbrertorvet i Aars torsdag, 1. juni, hvor Jeppe Korreborg Pedersen, Aalestrup, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, giver startskuddet efterfulgt af billedfortællingen ”Fra lerhytte til herregårdslade - vores historiske bygninger” ved museumsdirektør Broder Berg, Vesthimmerlands Museum. Emnet er be-

stemt ikke tilfældigt valgt, for den nye overdækning på Kimbrertorvet udgør rammen for hele fortællingen om historisk arkitektur.

Udstilling i Aalestrup

Programmet for Kulturarvsmåneden 2023 er nu klar, og i år venter der deltagerne en spændende blanding af rundvisninger, både indendørs og udendørs, foredrag, events, udstillinger og åbent hus arrangementer. Kom eksempelvis med til Livø og bliv klogere på ”afvigernes ø”, tag med på rundvisning på Vitskøl Kloster og Aggersborg, oplev åbne arkæologiske udgravninger, historiske, kunstneriske kvindeportrætter af Agnete Brinch Christensen, byvandringer i Hornum, Næsborg og Aars, fotoudstilling på arkivet i Aalestrup, bliv klogere på, hvad knogler egentlig kan fortælle os om levet liv, når ”knogledamen fortæller” og oplev ”hedens herligheder”, når der inviteres til på egen hånd at gå på opdagelse i De Himmerlandske Heders spændende natur- og kulturhistorie. Og meget, meget mere. Det er niende år i træk, at kulturarven fejres og igen med et program, som netop skildrer den alsidighed, der altid har været intentionen med fejringen.

Side 12 24. Maj 2023
Birthe Bach har fået sit eget kor ”Dækstøj”, med alle firmaets chauffører. kørte i kortege fra adressen på Eveldrupvej - med Od- Morten og Magnus Bach inviterede til fest i Østhallen. 18 flotte lastbiler kørte i kortege gennem Simested, med Oddergarden i spidsen.
Kulturarvsmåned i Vesthimmerland Juni er igen kulturarvsmåned i Vesthimmerland. Der er en bred vifte af arrangementer. ET RIGTIGT GODTTILBUD KOPI PAPIR En pakke (500 ark) 53,Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 Priserne er inkl. moms En kasse (2500 ark) 250,Himmerlands Tryk A/S LIKE OS PÅ FACEBOOK

Nye vandrestier i Ulbjerg og omegn

Naturen i området er gjort mere tilgængelig for alle

ULBJERG: Foråret er her, sommeren nærmer sig og noget af det bedste er at kunne komme ud og nyde naturen.

Det synes befolkningen i Ulbjerg også. Her er der flere naturstier, som de vil have flere til at benytte.

I 2016 blev der lavet et stort arbejde af Ulbjerg Lo-

kalråd, Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter og mange frivillige, med at skilte et helt net af afmærkede vandreruter på markveje og stier rundt i landskabet omkring Ulbjerg.

Ruterne giver både beboere og gæster i Ulbjerg mulighed for komme ud og nyde den smukke natur,

uden at komme på afveje. I løbet af forsommeren vil der blive afmærket en ny rute i de smukke lyngbakker, og i nærheden bliver der etableret en lille parkeringsplads, med tilhørende rasteplads med borde/ bænkesæt og toiletadgang i sommerhalvåret. Fjordklyngens driftsgruppe vil

stå for tilsyn og pasning af både sti og rasteplads.

Der er i vinterens løb blevet fældet mange træer i bakkerne på Skråhede, som har givet helt nye udsigter til fjorden, når man færdes i området.

Træerne er vokset op de seneste 20-30 år, og var de ikke blevet fældet ville de have fået lyngen og de andre hedeplanter til helt at forsvinde fra området. En del af Skråheden vil fremadrettet blive afgræsset, men ikke der hvor stien kommer til at gå.

I forbindelse med det nye statslige vådområdeprojekt i Gørup Enge, bliver der også arbejdet med muligheder for adgang til området. Her bliver etableret en lille p-plads i løbet af sommeren, hvorfra der bliver adgang til engene til fods ad markveje.

De ”gamle” ruter omkring Ulbjerg er tænkt sammen med de nye forbindelser.

Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter vil være det naturlige udgangspunkt for de fleste af ruterne, men det vil også være muligt at starte på turene på flere andre mindre p-pladser.

Det er Ulbjerg Lokalråd, Fjordklyngen og Viborg Kommune der i forbindelse med områdefornyelsen i hele Fjordklyngeområdet har set på nye muligheder og gentænkt formidlingen af de gamle ruter.

Forårskoncert på

Aalestrup Skole

AALESTRUP: Der er blevet øvet, sunget, danset og spillet både på skolen og derhjemme, og tirsdag, 16. maj var det så endelig tid til Kulturskolen Vesthimmerlands forårskoncert.

Forårskoncertens program var en bred pallette inden for det praktisk/musiske udtryk - lige fra elever på soloinstrumenter, til SFOen Dansetrunter, minimusik hold og Aalestrup Skoles Børnekor.

- Samarbejdet med Kulturskolen er utroligt værdifuldt for os som skole. Vi oplever helt klart de positive sideeffekter ved at børn får musikundervisning i fritiden. Det skaber et særligt fællesskab, og børnene bliver bedre til at holde fokus, siger viceskoleleder Brian Svenden.

I år er det fem undervisere fra kulturskolen, der varetager fritidsundervisning på Aalestrup Skole.

Kingsman: The Secret Service

Britisk actionkomedie fra 2014

Den unge Eggsy bliver headhuntet af den tophemmelige agent Harry Hart. Eggsy bliver udsat for et træningsprogram, der skal vise, om han er den bedste agentspire. Imens lægger tech-geniet Valentine skumle planer, der skal udrydde det meste af menneskeheden.

Kriminalkommissær Barnaby

Engelsk krimiserie fra 2011

En momskontrollant er på jagt efter et ulovligt brænderi, da han forsvinder. Senere findes han død i et ciderfad under venskabsfestival for to nabolandsbyer. Barnaby og Jones går på jagt efter morderen i et lille samfund, der er præget af bizarre traditioner.

Sherlock: Sherlock Holmes’ død

Engelsk krimi fra 2011

Bank of England, Tower of London, Pentonville-fængslet. Sherlock Holmes’ dødsfjende James Moriarty bliver anholdt efter en række spektakulære indbrud. Men Sherlock ved, at det kun er begyndelsen. Moriartys endelige mål er at ødelægge den berømte detektiv. Men hvordan?

Stormester

Dansk underholdningsprogram

Hvem kan bygge det højeste tårn af gulerødder og skrive en rigtig historie? Se med, når stormester Lasse Rimmer og hans evige assistent Mark Le Fêvre endnu en gang udfordrer Linda P, Simon Talbot, Jonas Mogensen, Sofie Jo Kaufmanas og Tobias Rahim i kreativ opgaveløsning.

Runaway Bride

Amerikansk romantisk komedie fra 1999

Da journalisten Ike hører om kvinden Maggie, der altid flygter fra alteret i sidste øjeblik, skriver han en historie om hende. Det bliver hun sur over, og får ham fyret. Da Maggie snart skal giftes igen, tager Ike af sted, fordi han er sikker på, at hun vil få kolde fødder ved altret.

Hvor kragerne vender

Dansk komediedrama fra 2021

Laura har lagt afstand til sin familie på landet og er flyttet til København for at leve et kunstnerisk bohemeliv. Men da hendes bror skal giftes, bliver hun tvunget tilbage, for at deltage i brylluppet. Her opdager hun, at brorens kommende kone er hendes barndomsfjende Catrine

24. Maj 2023 Side 13
Naturen i området ved Ulbjerg skal gøres mere tilgængeligt med nye vandreruter og ny skiltning til bl.a. Ulbjerg Klint.
Dicte og Villads spillede sammen med Mikkel. Marianne og Aniek spillede til forårskoncerten på Aalestrup Skole. Fredag 26. maj kl. 21.30 Lørdag 27. maj kl. 21.50 Søndag 28. maj kl. 21.20 Fredag 26. maj kl. 20.00 Lørdag 27. maj kl. 21.55 Søndag 28. maj kl. 21.00

- en stærk løsning…

KØBES:

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf:

ANNONCE!

Vi opkøber og rydder dødsbo/ flyttebo! Vi giver højeste dagspris for jeres indbo. Vi opkøber dele af indbo, samt laver totaloprydning. Vi klarer alle praktiske opgaver, nedtagning af lamper, gardiner o.s.v. Vi efterlader boet pænt og nydeligt. Vi donerer til velgørende organisationer. Vi kommer helt uforpligtende og går boet igennem. Tlf:

SÆLGES:

Loppepigerne. Stort loppemarked lørdag den 27. og søndag den 28. maj kl. 10.00 - 16.00. Bjergegaarsvej 4, Aalestrup. Kom og få en gratis stand udenfor!

Tlf: 24 93 68 07

Blomster- og loppemarked 27.-29. maj kl. 10-18. Blomster: Liljer, hosta, dagliljer, solhatte og forskellige stauder. Loppemarked: Mange ting til rimelige priser. Har MobilePay.

Tlf: 98 63 40 24 Labradorhvalpe. 4 hanner og 3 tæver. Er chippet, vaccineret og har fået ormekur. Salgsklare 15.5.2023. Pr. stk. 9.000 kr. Ring efter kl. 15.00.

Tlf:

LOPPEMARKED

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Betaling vedlagt:

 Kontant

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vihar åben igen i butik og loppemarked, 600 m2 fyldt med ting og sager. Kom og kig. Lørdag- søndag, kl. 11.00-15.00. Blærevej 63, Blære

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Hvor stor må annoncen være?

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Hvor stor må annoncen være?

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Annoncen sendes til:

Hvor bliver annoncen indrykket?

Mrk.: ”Loppemarked”

Annoncen indrykkes i 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

PRISER: SE EKSEMPLER:

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr.

Tlf: XX XX XX XX

150 kr .

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,-

Tlf: XX XX XX XX

40 54 18 39
20 70 92 34
52 38 70 75
FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE
MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. Himmerlandsavisernes loppemarked
OM F. EKS. LOPPE­
SekS lokale aviSer for Samme priS!
...fra kyst til kyst AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD
73.621 eksemplarer HIMMERLANDS AVISERNE
Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.
ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis. Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres. Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering! INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Side 14 24. Maj 2023 INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER
47793 Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00
TLF.

Fra besøget ved Fussingø Sø.

Aalestrup Seniorer på tur ud i det blå

AALESTRUP: 52 medlemmer af Aalestrup Seniorer har været på tur “ud i det blå”.

Efter en køretur gennem det smukke grønne landskab var første stop Fussingø Sø. Her var der lejlighed til at gå en lille tur i området, og efter en lille ”opstrammer” gik turen videre til Hvidsten Kro.

- Her blev vi mødt af Hans Nejsum, som ville guide os gennem kroens historie, fortæller formanden for Aalestrup Seniorer, Ingelise Nielsen. I den nye festsal var der dækket op på smukt pyntede borde, og her fortalte Hans Nejsum levende, humoristisk og inspirerende om kroens historie, herunder om familien Fiil. Et par

sandfærdige ”røverhistorier” fik vi også med. Efterfølgende fik vi serveret kroens berømte æggekage, og det var noget, der faldt i smag. Det var nu tid til at gå på opdagelse i museet, der er tilknyttet kroen, inden turen fortsatte til Randers, hvor deltagerne skulle besøge Håndværkermuseet. Her blev man præsente-

Himmerlands Tryk A/S

ret for, hvordan håndværk foregik i gamle dage, og i værkstederne var der forhenværende arbejdere, der entusiastisk fortalte om netop deres fag.

Efter en lille gåtur gennem Randers sluttede dagen på “Cafe Jens Otto” med kaffe og belgiske vafler med is, og så var alle klar til hjemturen efter en dejlig dag.

24. Maj 2023 Side 15 Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten • Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen Himmerlands Tryk Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk
MURERFIRMAET Martin Christensen ApS Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup Tlf. 28 19 81 77 JORD - BETON OG MURERARBEJDE - til din lokale fagmand Quick- Guide Beton/Cement: Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03 Elektriker: En lys idè/Bojsen El ������������������������������� 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27/40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Murerfirma Martin Christensen 28 19 81 77 Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr� ���������������������������������� 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri ����������������������������������������������������� 98 64 50 10 Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk Din lokale VVS ’ er Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper LØSNING TIL SODUKO 972431685 691542837 458367219 327189564 Solution 10 432968517 586271934 917453268 278619453 693745182 145832679 729586341 364197825 851324796 Solution 11 638597421 451286973 279413568 317629845 924758136 865134297 583972614 196345782 742861359 Solution 12 964125783 137689452 528374619 389567124 652841937 471932568 796258341 815493276 243716895 Created by S Udoku -12Solution 9 281674395 469315287 357289614 635892471 748156932 192437856 974563128 516928743 823741569 Solution 10 254617983 673829541 918543762 762485319 385961274 149372856 896254137 521736498 437198625 Solution 11 162487935 358926741 974153826 287695314 493271658 615348297 529864173 736512489 841739562 Solution 12 514789236 389642751 276531849 753168492 498257163 621493578 847916325 165324987 932875614 Created by S Udoku -12Solution 9 289714356 164253798 735896142 816925473 543678921 972431685 691542837 458367219 327189564 Solution 11 638597421 451286973 279413568 317629845 924758136 865134297 583972614 196345782 742861359 -12Solution 9 281674395 469315287 357289614 635892471 748156932 192437856 974563128 516928743 823741569 Solution 11 162487935 358926741 974153826 287695314 493271658 615348297 529864173 736512489 841739562 -12-
Dagen sluttede med kaffe på “Cafe Jens Otto” i Randers.
STORFORMAT PRINT A2 eller 50x70 cm. 1 stk. 120 kr. 2 stk. 180 kr. + moms. A1 eller 70x100 cm. 1 stk. 150 kr. 2 stk. 240 kr. + moms. Borgergade 17 · 9620 Aalestrup 98 64 12 55 · post@himmerlandstryk.dk

Oplys rejsekoden ”VA” – så får du automatisk rabatprisen.

Toscanas smørhul

Hotel Cappelli HHH i Montecatini Terme, Italien

Oplev den ægte italienske charme i den lille by Montecatini Terme med base på det yndige, ældre Hotel Cappelli med et familiært personale. Higer jeres gastronomiske sanser efter flere oplevelser, end I får i hotellets restaurant og bar, kan I nyde godt af hotellets centrale placering i den italienske ferieby: Faktisk kan I på 5 minutter til fods nå både butikker, pizzaria og restauranter samt byens stolthed – den famøse kurpark Parco delle Terme med termiske kilder og kurbade. Så efter en svømmetur i hotellets egen pool, kan I besøge et af kurbadene: De termiske kilder skal efter sigende lindre og kurere forskellige lidelser. Valgfri ankomst t.o.m. 25.10.2023.

Hinterglemm i Østrig

NYHED 3 nætter fra 1.799,- 5 nætter fra 3.049,-

Dorfhotel Glücksschmiede HHHH i Salzburgerland

I Hinterglemm byder familien Wolf velkommen til det 4-stjernede boutiquehotel – oprindeligt en smedje –indrettet i en moderne og smuk stil med mange faciliteter, der passer til hele familien. Her i alpeidyllen kan I nyde hotellets to restauranter, velassorterede vinkælder og fortovsbetjening.

Valgfri ankomst 11.6.-24.9.2023.

Turistskat EUR 2,- pr. person (fra 15 år) pr. døgn.

Miniferie i Mols Bjerge

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.699,-

Pris uden rejsekode 2.999,-

• 7 overnatninger

• 7 x morgenbuffet

• 7 x 3-retters middag fra valgmenu

• Værelse med aircondition

• 1 vinsmagning

• 1 balsamicosmagning

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis.

2 børn 6-14 år ½ pris.

Turistskat EUR 1,- pr. person over 10 år pr. døgn.

Pris pr. pers. i dobbeltværelse

4.149,-

Pris uden rejsekode 4.449,Pristillæg 5.7.-26.8.: 300,-

• 7 overnatninger

• 7 x morgenbuffet

• 7 x eftermiddagssnack

• 3 x 3-retters middag/buffet

• Turistkort med fri transport med flere svævebaner og vandrebus i SaalbachHinterglemm samt fri entré til Käpt’n Hooks badeland, minigolf og tennis

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-9 år ½ pris.

2 børn 10-14 år 25 % rabat. Maks. 2 opred. pr. vær.

Pris pr. pers. i Molbo-suite

1.699,-

Pris uden rejsekode 1.849,-

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• 3 x 2-retters middag/buffet

• Fri kaffe, te og kakao (hentes i receptionen)

En festlig søndag skal

slutte årets Knaberfest

Kongebal med det populære band “Bears for Tears”

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Søndag, 28. maj gennemføres det populære Knaberfestoptog i Aalestrups gader med Knaberkonger -dronninger, knaberpiger og prinser, der kører på gamle cykler fra Danmarks Cykelmuseum.. Også i år går Skive Garden i spidsen med festligt musik.

Skive Garden blev etableret i 1964 under navnet “Corps Tattoo” med undertitlen Skive Pigegarde.

Det hele begyndte som en såkaldt “børnehjælpsgarde”, men der var stor interesse og et ønske om at oprette en permanent pigegarde. Denne ide blev ført ud i livet i kraft af danselærer Preben Lykke og Frida Christensen.

Der er gennem årene sket en del forandringer med garden. Tidligere var der en twellersgruppe på 8 til 10 medlemmer, et officerskorps på ligeledes 8 til 10 piger og 4 til 6 politiofficerer. I dag tæller garden ca. 40 medlemmer, hvoraf de 30 er i uniform.

I de senere år har Kna-

berkomiteen udtænkt et tema for optoget. I år er det ”Melodi Grand Prix” og der er jo meget forskelligt at tage af, så det bliver sikkert et farverigt og underholdende optog, der søndag starter ved Plejecenter Aaglimt lige efter middag og går gennem byen til Aalestrup Idrætscenter.

Nabobyer dømmer

Traditionen har i mange år været, at det er Gedehyrderne fra Gedsted og Kringlevrideren fra Ulbjerg, der er de hårde, men retfærdige dommere, der udvælger de tre vindere af årets optog.

Eftermiddagen byder på kåring af et nyt Knaberpar. Det er altid spændende når konferencier Per Bisgaard trækker det lidt ud med at røbe navnene på det kommende Knaberpar.

Når alle formaliteter er overstået og det nye regentpar er blevet lykønsket fra alle sider, er man klar til det store Kongebal i teltet på festpladsen.

Som traditionen byder, går Knaberregenterne gennem de seneste 10 år, med

det nykårede Knaberpar i spidsen, i samlet trop ind i teltet. Her er der dækket op til fest, og alle gæster tager imod nye og tidligere regenter.

Aftenens musikalske underholdning er i år lagt i hænderne på orkesteret ”Beers for Tears” som for første gang er med til Knaberfesten i Aalestrup.

”Beers for Tears” er en Nordjysk folk– præget musikgruppe, sammensat af musikere der har optrådt i andre konstellationer som Håndslaw, Atlantis mm. “Beers for Tears” spiller overalt i landet. Bandtes kan bl. a. opleves på Skagen Visefestival.

”Beers for Tears” er et orkester der gi’r den “en spand kul” når de optræder, både omkring underholdning og musik.

Og dagen derpå, tidligt mandag morgen, må Knaberkomiteen og de frivillige igen møde op. Efter nogle timers oprydning og rengøring skal pladsen stå klar til andre aktiviteter. Og det sidste programpunkt, krocketstævne, skal afvikles

Hotel Fuglsøcentret på Djursland

Flot feriecenter midt i Mols Bjerge med udsigt over nationalparken. På turen langs de mange afmærkede ruter og Fuglsø Strand (1 km) oplever I Danmarks smukkeste natur, og på feriecentret skal I desuden nyde godt af det gode køkken samt en bunke faciliteter for hele familien.

På en udflugt venter Djurs Sommerland (34 km), Ree Park Safari (22 km) og Aarhus centrum (47 km).

• Fri adgang til sportshaller, badmintonbaner, boldbaner, naturgolf m.m.

2 børn 6-14 år ½ pris.

Valgfri ank. 1.6.-20.10. samt torsdage 26.10.-7.12.2023.

Side 16 24. Maj 2023
Bandet “Beers for Tears” sørger for den rette musikalske stemning til Knaberballet i teltet søndag aften.
Opholdet inkluderer kun slutrengøring. Børnerabat (v. 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis.
Skivegarden kommer også i år til at gå i spidsen for det store Knaberoptog.
nætter 1.399,- 2 nætter 1.149,-
3
5
Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.
2 nætter 849,-
nætter 1.999,-
Rejsekode: VA
KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED