__MAIN_TEXT__

Page 1

Nr. 7 · 115. årgang

Onsdag 17. februar 2021

AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk

Tag en kold dukkert og tjen en 10’er til en fest for fællesskabet i Klejtrup.

Det varme og gode fællesskab i Klejtrup Tag en kold dukkert - så der kan blive fest i Klejtrup KLEJTRUP: Der er mange måder at støtte hinanden på. I Klejtrup har

borgerne fundet på en lidt speciel måde. - Frem til lørdag 20. fe-

bruar har vi lavet en lille konkurrence. Find badetøjet frem og tag en duk-

kert - i en sø, havet eller fjorden. Tag et billede eller en lille video af, at du er i vandet, og brug det som dokumentation for din bedrift, siger Mette Nielsen, Klejtrup. For hvert dyp som bliver dokumenteret gives der 10 kroner fra flere forskellige sponsorer. Pengene skal gå til at støtte ”det varme og gode” fællesskab i Klejtrup. - Så derfor er der grund til at finde badetøjet frem, og være med til at samle ind til en ”Coronafest i vores by”. Når det er muligt i forhold til forsamlingsforbud/restriktionerne, så holder vi en fest for alle, som vil være med. Børn, unge, voksne og ældre. Trækker det ”for længe ud” i forhold til, at vi kan mødes, så laver vi noget, hvor ”vi spiser sammen - hver for sig” - med fokus på fællesskab gennem streaming, videoer osv., siger Mette Nielsen.

Klejtrup kom forleden på Danmarkskortet på grund af byens samlede indsats i Danmarks Indsamlingen. - Derfor synes jeg, at det kunne være godt med en ”ny” konkurrence, som har et godt formål, og hvor vores fællesskab er i fokus og styrkes. Deltagelsen for den enkelte er gratis, samtidig med at vi samler ind til festen i byen, så alle som har mod på det og helbred til det kan være med. Konkurrencen er både ”Corona-mulig” med lidt omtanke, og så gavner den fællesskabet i byen, fordi vi samler ind til en fest, hvor alle er velkomne. I øvrigt er jeg sikker på, at vi er den by med flest vinterbadere i Danmark set i forhold til byens størrelse, forklarer Mette Nielsen. - Det er en super god ide, og selvfølgelig bakker vi op. Vi fik ingen byfest sidste år. Så når vi igen kan

mødes, holder vi en ordentlig fest med aktiviteter for alle aldersgrupper. Trækker forsamlingsforbud og restriktioner ud, så finder vi på en alternativ måde at holde fest. For vi trænger til at mødes igen, på den ene eller anden måde, siger Michael Mikkelsen, formand for Byfesten i Klejtrup.

Mette Nielsen: - Ta’ en dukkert, en video eller et foto.

Hold fast Vesthimmerland! Det er vigtigt, at vi fortsat står sammen for at mindske smitten. Bebrejd ikke dig selv eller andre for at blive smittet med ny coronavirus.

Se så få mennesker som muligt Hold afstand Bliv testet Vi fortsætter den ansvarlige indsats og vil løbende holde jer alle opdateret på vores Facebookside og på vores hjemmeside www.vesthimmerland.dk/coronavirus

Pyt med vejret Bare du ser godt ud Solbriller – også med styrke KOM OG SE DE NYE SMARTE SOLBRILLER Alle nyhederne er klar til dig i butikken.

Nyheder fra Röhm kun og Guess

998.-

698.-

Butikken er ferielukket fredag og lørdag i uge 8.

Inden du bestiller tid til synsprøve hos os, er det vigtigt at være opmærksom på følgende: • Har du symptomer på COVID-19 beder vi dig om at vente med at bestille tid til du har været symptomfri i mere end 48 timer. • Har du været i nærkontakt med personer som er konstateret smittet med Corona, beder vi dig vente med at bestille tid indtil faren for smitte er udløbet. • Vi har håndsprit til rådighed. Det er vigtigt at du spritter dine hænder af ved ankomst. • Det er endvidere vigtigt at du bære mundbind når du bevæger dig rundt i butikken. • Det frarådes at have ledsagere med, for at minimere risiko for smittespredning. • Vi bruger visir under synstesten og vi bærer mundbind. • Vi følger alle hygiejneråd i klinikken, så vi passer godt på hinanden.

Vestergade 15 · 9620 Aalestrup

Tlf. 9864 2300 ÅBNINGSTIDER:

Tirs - fre: 10.00 - 17.30 | Lør: 9.30 - 12.30

Lene


Side 2

17. februar 2021

Lokal vinduesproducent ansætter medarbejdere

Lavsæson aflyst - 25 til 30 nye medarbejdere er ansat

Mette Dam synger ”Bedste Venner” sammen med skolekoret.

Bedste venner - sunget af Aalestrup Skoles kor Koret har fået lavet en video, hvor de medvirker Af Hanne Monrad AALESTRUP: Coronasituationen sætter sine spor alle steder i vores hverdag og børnekoret på Aalestrup Skole er heller ikke gået fri. Hvad gør man i denne tid, hvis man er en glad korleder, der har lyst til at synge og spille sammen med en masse sangglade børn? På Aalestrup Skole valgte de to korledere, Mette Dam og Brian Svendsen, at lave et lille børnekorsprojekt. Fællessang - hver for sig.

Aalestrup Skoles Børnekor er opstået i samarbejde med Kulturskolen Vesthimmerland. Det betyder at børnekoret kan blive et gratis tilbud til skolens elever i 1. - 3. klasse. Børnekoret har tidligere optrådt ved forskellige lejligheder i byen - blandt andet ved julemessen og på byens plejehjem. Men lige nu er koret lukket ned og fællessangen er for en stund sat på pause. I stedet blev projektet med fællessang hver for sig

P LITIrapporten for Aalestrup 18 standset af politiet ved Aalestrup VESTHIMMERLAND: Mandag i sidste uge foretog Nordjyllands Politi flere færdselsaktioner. På hovedvejen ved Aalestrup blev 13 bilister standset på grund af for høj hastighed. De kørte alle mere end 30 procent over det tilladte, og fik derfor et klip i kørekortet. På Testrupvej blev fem bilister stoppet. De kørte alle samtidig med at de talte i håndholdt telefon.

Uheld ved Nørager NØRAGER: Betydelig materiel skade men ikke personskader. Det er politiets opgørelse af et uheld i krydset Nysum Byvej og Tradsvejen i Ravnkilde øst for Nørager, der skete fredag 12. februar kl. 21.35. Det var en 21-årig mand fra Nørager, der kom kørende i vestlig retning ad Nysum Byvej og med fron-

ten af sin VW Polo ramte venstre side af en Audi A6, der blev ført i sydlig retning ad Tradsvejen af en 24-årig mand fra Hobro. Den 24-årige overser sin ubetingede vigepligt og forårsagede dermed uheldet. Der blev sendt en ambulance til stedet, men udover lettere skader slap begge bilister med skrækken.

sat i gang, men vores superseje børnekor tog udfordringen op - og det er der kommet en lille video ud af. Korbørnene fik en video, hvor korleder Mette Dam synger for og opgaven var så, at optage sig selv, samtidig med at man sang sammen med Mette Dam. - Alle der har prøvet at synge med hovedtelefoner på, ved at det er en svær opgave, men korbørnene på Aalestrup Skole tog udfordringen op og resultatet blev faktisk helt godt, siger viceskole- og korleder Brian Svendsen. Sangen som børnene sang sammen med Mette Dam, var Anders Boysens “Bedste venner”. Resultatet blev rigtig godt og har man lyst til at høre det færdige resultat, kan det findes på Aalestrup Skoles facebookside.

VESTHIMMERLAND: Mens Corona-krisen har udfordret mange brancher i løbet af det seneste år, så buldrer byggeriet fortsat derudaf. Det mærker man i høj grad hos den lokale vinduesproducent Outline A/S i Farsø, som har usædvanlig travlt. Derfor ansætter virksomheden nu – på et helt uhørt tidspunkt – 25 til 30 nye medarbejdere til produktionen og runder således et historisk stort medarbejdertal. Sådan lyder udmeldingen fra den nordjyske vinduesproducent Outline Vinduer i Farsø, der lige nu mærker en usædvanlig stor efterspørgsel på vinduer og døre. Derfor er vinduesproducenten godt i gang med en rekrutteringsproces, hvor virksomheden ansætter flere nye medarbejdere til produktionen. - Normalt skruer vi ned for bemandingen hen over vintermånederne, men i år er der vendt op og ned på alting. Vi mærker en usædvanlig stor efterspørgsel, og faktisk har vores ordrebeholdning aldrig været større, end den er lige nu. Derfor bliver vi i år nødt til at gøre det helt modsatte og ansætte en masse nye medarbejdere for at kunne følge med, forklarer Outline Vinduers administrerende direktør, Jens Sørensen.

- Det kombineret med de udbetalte indefrosne feriepenge har vist sig at være den helt rigtige cocktail, når man kigger på en branche som vores. Og selvom der ikke er meget positivt at sige om Corona epidemien, så kan vi ikke komme udenom, at vores situation lige nu er en positiv afledt sideeffekt af den.

Hurtig levering Direktør Jens Sørensen: Vi har en usædvanlig stor efterspørgsel.

Outline har indtil videre ansat de første 20 nye medarbejdere af i alt 25-30, og det betyder, at virksomheden nu har 315 ansatte, hvilket er det højeste antal nogensinde. - Det er helt utroligt at stå her og kigge tilbage på et år, der på mange måder har været helt forfærdeligt, og så samtidig nu runde det højeste medarbejdertal i virksomheden nogensinde. Her ligger en stor del af forklaringen naturligvis i Corona epidemien, som både har begrænset danskernes forbrug, når det gælder rejser, fester, restaurantbesøg og lignende og samtidig har sat gang i renoveringsprojekterne derhjemme, fortæller Jens Sørensen og fortsætter:

Det er hovedsageligt aften- og nattevagt, Outline ansætter medarbejdere til, da det er her, vinduesproducenten har de største muligheder for at skrue op for kapaciteten. De nye medarbejdere skal således ikke alene bidrage til at følge med den enormt store efterspørgsel, men også fortsat at kunne tilbyde de hurtige leveringskoncepter til virksomhedens kunder: - Vi har solgt rigtig godt hen over efteråret og vinteren, og også meget mere end vi overhovedet havde forventet. Det har derfor også udfordret vores hurtig- og lynleveringskoncepter, hvor vi lover produktion og levering af specialproducerede vinduer og døre på helt ned til fire arbejdsdage. Den øgede kapacitet og den øgede medarbejderstab skal bidrage til, at vi igen kan få leveringstiderne ned på det meget lave niveau, forklarer Jens Sørensen.

Nørager spritbilist NØRAGER: En 25-årig mand fra Nørager blev søndag 14. februar stoppet af politiet på Viborgvej ved Ll. Binderup. Han blev anholdt og medtaget til blodprøve.

Der er brug for flere hænder hos Outline Vinduer A/S i Farsø.

Har du ikke modtaget Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00 - så kontakt vores budomdeling

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

på tlf. 99 35 34 34 fra fredag kl. 7.00 - 15.00 Mandag til torsdag kl. 7.00 - 16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk


17. februar 2021

Side 3

Connie Hvid har travlt med at tage imod ordrer som bliver udleveret ved døren efter aftale.

Kunderne støtter op om Biksen i Aalestrup Connie Hvid håber, at alt snart bliver som før Af Hanne Monrad AALESTRUP: For et år siden så alt godt og normalt ud for forretningen ”Biksen” i Borgergade i Aalestrup. Julen og travlheden med at sælge julegaver i stort antal, og efterfølgende gavebytning efter jul var vel overstået. Det samme var den årlige status, og indehaverne Connie Hvid og Svend Ejlskov tog på den traditionelle ferie, mens ”pigerne” sørgede for det hele på hjemmefronten. Alt var godt og trygt! Men så kom Coronaen! Fra den ene dag til den anden blev alt helt anderledes. Danmark blev lukket ned. Restriktionerne omkring detailhandelen var en svær opgave at løse, og de mange udmeldinger, i de kommende måneder, blev en udfordring for Biksens ledelse og for personalet. Men alt blev klaret på bedste vis, og kunderne viste da også stor forståelse for de regler, man måtte følge, når der skulle handles ind. - Vi gik fra at kunne gøre det, vi gerne ville, til at vi følte os ”buret inde”, siger Connie Hvid. Samtidig med, at der blev udfordringer i butikken, blev den store gaderenovering indledt i Borgergade, så det gav yderligere udfordringer med hensyn til adgang til butikken.

- Men heldigvis havde vi mulighed for at lave parkering i gården hos naboen og det blev vores kunder hurtigt vænnet til, så det forløb på en god måde alligevel. De nye restriktioner gav os nye opgaver, med længere arbejdstider, da vi hver dag skulle gøre ekstra godt rent, spritte af, osv. – men det gjorde vi gerne, så vi og vore kunder kunne være trygge ved at færdes i butikken. Mod efteråret så det igen lidt lysere ud for forretningerne, og de flot indpakkede julegaver blev langet over disken i lange baner, men så kom den helt store udfordring med total nedlukning, som skulle træde i kraft efter jul, siger Connie Hvid. - Det var noget af en melding, siger Connie Hvid. Der stod vi og vidste ikke meget om, hvornår vi igen kunne åbne butikken for vore kunder. Vi måtte sende personalet hjem, så jeg var alene tilbage. Vi fandt så ud af, at det var muligt at holde ”åbent” på den måde, at kunderne kunne bestille varer pr. telefon eller mail og derefter afhente ved døren. Desværre kunne vi ikke bytte julegaver på grund af restriktionerne, men vi har forlænget fristen med at bytte til 31. marts. Vores kunder har taget godt imod vores tilbud om at handle ”ved døren” og der er nok at se til, siger

Connie Hvid. Det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden og ikke mindst, at vore kunder er så loyale og trofaste og støtter butikken i denne tid. Det er vi meget taknemlige for, siger Connie Hvid. Connie Hvid og Svend Ejlskov håber, at der snart vil blive givet grønt lys for at detailbutikkerne må åbne igen. - Det er en unfair konkurrence, at der er nogle store butikker, der sælger de samme varer som os, der godt må holde åbent. Vi glæder os til, at der bliver normale tilstande igen og selvom der også til den tid, måske vil være restriktioner med hensyn til kundeantal og afstand, så er vi klar til at sørge for, at det hele kører efter reglerne. Vi glæder os til at vore ”piger” kommer tilbage og vi ved, at de også længes efter at vende tilbage, efter en lang ufrivillig ”ferie”, siger indehaverne. I første omgang var der lukket ned til 7. februar, men det blev ændret og forlænget til 28. februar. Selv om Connie Hvid og Svend Ejlskov har haft en udfordrende tid med en stor reduktion i indtjeningen, er de optimister med hensyn til fremtiden. - Nu har vi fået en fin og nyrenoveret gade, og vi ser frem til at kunne byde vore kunder tilbage i Biksen inden længe, forhåbentlig 1. marts, siger de.

ET RIGTIGT GODT TILBUD

KOPI PAPIR Himmerlands Tryk / 40,En kasse (2500 ark) 180,En pakke (500 ark)

Priserne er inkl. moms

A

S

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55

Vaccinationerne er i gang Hold fast i de gode råd og hav tålmodighed. Lidt endnu. sst.dk/covid-vaccination


Side 4

Beboerne har siddet inde i varmen og kigget på de kulturrelle indslag fra PixlArt.

Masser af kultur på Hvalpsund Friplejehjem Plejehjemmet har fået en udendørs musikhave HVALPSUND: Mandag aften i sidste uge - udenfor i mørket - kunne man ved nærmere øjesyn se næsten alle beboere og personale sidde med næserne tæt på vinduerne. Og det var ikke kun for at se det idylliske

dalende snevejr. Friplejehjemmet Hesselvang havde besøg af kunstgruppen PixlArt, som er på turné rundt på 30 plejehjem med deres flotte mobile udstilling “Længe Leve”. Udstillingen handler om Hendes

Majestæt Dronning Margrethes liv fra fødsel til nu. Hele forestillingen er lavet under hensyn til alle Covid-restriktioner og foregår udendørs, hvor der rejses en stor skærm på ca. 5 gange 3 meter.

Din annonce Din annonce Din annonce Din

Godt tilbud på

NET-ANNONCER Vi tilbyder en annonce på Vesthimmerlands Avis’ hjemmeside til en meget favorabel pris:

Pr. uge kun

80 kr. + moms

Din annonce vil få et link til din hjemmeside. Du skal binde dig for mindst 6 uger med samme annonce.

Med venlig hilsen Hanne Monrad - Salgskonsulent

Tlf. 98 64 12 55 · hg@vesthimmerlandsavis.dk

En kraftig projektor viser Dronningens liv i billeder, mens en højttaler spiller musik til. Billederne var inddelt i grupper: Dronningen som barn, ung, tronskiftet, jobbet, familien, kærligheden osv. og gav anledning til meget snak og erindringer. Med til forestillingen følger også et stort og meget flot udført katalog med mange af billederne, historierne bag billederne og et langt interview med Bodil Cath, hofreporteren, som har været bindeleddet mellem kongehuset og PixlArt. Mange beboere modtog med glæde den fine bog. Forestillingen “Længe Leve” er dog ikke det eneste kulturelle der sker for beboerne på Hesselvang i denne tid. “Danmarks største musikprojekt af sin art sker lige nu på Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund”. Sådan lyder det på Percussion Play Danmarks hjemmeside, som er firmaet der forleden leverede og monterede de mange instrumenter i Friplejehjemmets nye musikhave. “Jeg ved en Lærkerede....” har i flere år været en populær forårssang på Hesselvang. Men er nu også navnet på et stort musikhaveprojekt som Hesselvangs Venner står i spidsen for på Friplejehjemmet Hesselvang. Venneforeningen har ansøgt Sundhedsstyrelsens aflastningspulje for demente om midler til en udendørs musikhave. Sundhedsstyrelsen beviljede 354.885 kr. til etablering af haven, indkøb af musikinstrumenter, samt undervisning af personale og frivillige i brug af instrumenterne i samspil med beboerne. Musikhaven er ikke den første af sin slags, men bliver ifølge Percussion Play landets største musikhave tilknyttet et plejehjem. Beboerne har taget godt imod de nye instrumenter. Allerede dagen efter monteringen af de mange instrumenter bredte der sig en dejlig

klang i haven, hvor flere af beboerne trodsede kulden for at komme ud og spille lidt på de nye udendørs musikinstrumenter. På gåtur rundt i den øvrige have er ligeledes opsat enkelte instrumenter. En af dem BellLyren har fået sin plads ved heste og gedefolden og er blevet til glæde for både dyr og mennesker. Hver gang der slåes an på den smukke lyre, kommer heste og geder frem til en snak. Bestyrelsen for Friplejehjemmet har ligeledes valgt at omlægge hele området omkring den eksisterende pavillon til et hyggeligt café miljø, så nu ventes der bare på forår og varme, så de mange nybyggede blomsterkummer kan tilplantes, og de dejlige toner fra bl.a. klokkespil, marimba og xylofoner kan nydes. Haven er opbygget så der både er instrumenter der virker beroligende, med deres meditative toner, mens andre stimulerer sanserne og pirrer nysgerrigheden. På tur rundt i haven vil man udover det at spille på eller lytte til instrumenterne opleve samvær, frisk

17. februar 2021

luft, naturens dufte, lyde og skønhed. Alle sanser inddrages. På den måde får musik og bevægelse en helt ny mening. Med musik kan man udtrykke sig spontant igennem lyden, man kan skabe et fællesskab, hvor alle kan være med uanset forudsætninger. Har man f.eks. ikke længere sit verbale sprog, kan man stadig udtrykke sig gennem musik og toner. - Ofte oplever vi, at musikken sætter gang i samtaler om erindringer og følelser; om ungdommens høstballer på den lokale kro osv. Alt sammen stemninger der giver den demente en god fornemmelse i kroppen. Med aktiviteter og ophold i musikhaven vil vi gerne understøtte disse gode stunder, understreger Dorthe Bredtoft, aktivitetsmedarbejder på Hesselvang. Efter yderligere genåbning af samfundet vil haven blive åben for lokalområdet og forhåbentligt være endnu et tiltag der skaber liv i haven. Lige nu har beboerne dog haven for sig selv.

Friplejehjemmet Hesselvang har fået en udendørs musikhave.

Opkøb Opkøb af af dødsbo, dødsbo, gamle gamle retromøbler retromøbler og og dansk dansk design design

Der findes rigtig mange opkøbere af Der findes mange af dødsboer på rigtig markedet, og opkøbere det kan være dødsboer på markedet, være svært at vælge. For migogerdet detkan vigtigt, svært at vælge. For mig og er det vigtigt, at du får en god oplevelse, at alt foregår at du får enpågod og at alt foregår en oplevelse, ordentlig måde. en ordentlig måde. Jeg lever i på denne branche og ved, hvad jeg lever denne ved, de hvad jeg harJeg med at igøre. Dubranche er derforogsikret absolut har med at gøre. Duunder er derfor de absolut bedste vilkår helesikret forløbet. bedste vilkår under hele forløbet.

- Alle former for møbler i teaktræ og palisander har stor interesse Alle former for møbler i teaktræ og palisander stor interesse -- Køb og tømning af dødsboer og flyttebo i hele har Jylland Køb ogmøbler, tømning af dødsboer og flyttebo hele Jylland- 1970’erne -- Retro brugskunst og porcelæn frai 1950’erne - Retro møbler, brugskunst og porcelæn fra 1950’erne - 1970’erne

GIVES! TO RISS GIVES! PPRI TOPP

Se meget mere på facebook Se meget mere på facebook og www.retrohjem.dk og www.retrohjem.dk Butikkens åbningstider Butikkens åbningstider Torsdage 13:00 – 17:30 Torsdage10:00 13:00––14:00 17:30 Lørdage Lørdage 10:00 – 14:00 Telefon og mail er altid åben! Telefon og mail er altid åben!

RetroHjem RetroHjem Marsk Stigsvej 6. 8800 Viborg Marsk Stigsvej 8800 Tlf. 27 206.46 97 Viborg Tlf. 27 20 46 97 mail@retrohjem.dk mail@retrohjem.dk


17. februar 2021

Side 5


Side 6

17. februar 2021

Aalestrup-par vandt en romantisk middag

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Aldrig før har så mange deltaget i konkurrencen Jens Møller

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

DetAARS er altid BEGRAVELSESFORRETNING én af os, du møder, og vi er 100% lokale

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”. Billede + 10 ord koster 150.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Vesthimmerlands Avis havde i samarbejde med SuperBrugsen, Blomsterhuset, Guldbageren og Superkiosken, udskrevet en konkurrence i anledning af Valentinsdag søndag, 14. februar. Der blev indsendt rigtig mange konkurrencekuponer. Der har aldrig været så mange, som denne gang, der gerne ville vinde en middag med vin, kage og en buket blomster. Kuponerne blev indsendt af avisens læsere i hele udgivelsesområdet, og enkelte endda også fra en større radius. Konkurrencen i anledning af Valentinsdag er blevet en tradition. Mange har gennem årene vundet en romantisk middag. Tidligere har vinderen kunne invitere

Mai og Rasmus Lauritzen modtog den dejlige gevinst, i anledning af Valentinsdag, ved hoveddøren.

Åbent for besøg på ældrecentre i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Der er igen åbent for besøg i alle de kommuner, som Vesthimmerlands Avis dækker helt eller delvist.

Det vil sige Vesthimmerland, Rebild og Viborg Kommuner. Styrelsen for Patientsikkerhed har med baggrund

Vor kære

Bent Als Byrialsen * 29. marts 1936 er stille sovet ind Aalestrup, den 10. februar 2021

i de lave smittetal åbnet for besøg igen. Mandag lå smittetallene (incidensraten) i Rebild Kommune, hvor Nørager ligger, på 10 med tre smittede; i Viborg Kommune med Skals, Møldrup og Klejtrup plejecentre lå den på 14,5 med 14 smittede. I Vesthimmerlands Kommune med Aalestrup, Gedsted og Hvalpsund plejecentre var tallene 79,2 i incidensrate med 29 smit-

sin kone, kæreste eller veninde enten på Hotel Hvide Kro eller Hotel Simested Kro. Men meget var i år helt anderledes. For det første er de to hoteller ikke åbne i øjeblikket, og i denne Coronatid ville det heller ikke være muligt et andet sted. Så i år blev det en ”Valentines middag” i eget hjem, hvor vinderen kunne overraske med lækkerier til en romantisk aften med alt betalt. Tidligere har oplægget til konkurrencen være en opfordring til mændene, til at byde konen eller kæresten på en middag, men i ligestillingens navn, var der i år også åbnet for, at det feminine køn kunne deltage og overraske sin partner. Alle de indsendte kuponer blev blandet i en stor kasse og efter fristen fredag middag, blev vinderen udtrukket. Og det skulle vise sig, at den udtrukne kupon var fra Aalestrup. Den heldige vinder blev Rasmus Lauritzen, som kunne overraske fruen, Mai, med en invitation til en dejlig aften i romantikkens navn. tede, altså langt over det niveau på 20 smittede pr. 100.000 som Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) tidligere har defineret som en bekymringsgrænse. Styrelsen oplyser til Vesthimmerlands Avis, at der også er lagt vægt på, at over 80 pct. af beboere og personale er blevet vaccineret, og dermed skulle ophævelsen af restriktionerne være forsvarlige.

Vores kære mor, svigermor, bedste og oldemor

Erna Madsen * 7. marts 1933

Familien

er stille sovet ind på Hobro Friplejehjem

Begravelsen har fundet sted Hjertelig tak for deltagelse

Aalestrup, 10. februar 2021 Tak for alt På familiens vegne

Finn og Gert

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Vor kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

Bisættelsen finder sted fra Aalestrup Kirke, onsdag den 17. februar 2021 kl. 13.00.

Edith Overgaard VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

* 20. december 1928 er stille sovet ind Aaglimt, den 12. februar 2021

Lisbeth og Jens Lars og Yvonne Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Gedsted Kirke fredag den 19. februar kl. 13.30 for inviterede

Himmerlands Tryk A/S Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk


17. februar 2021

Side 7

Peberspray er igen forbudt AALESTRUP: Nu kan man aflevere sin peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner. Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra 1. februar 2021 rulles ordningen tilbage og som borger kan man frem til 31. marts aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi. Det betyder, at det fra 1. februar 2021 igen bliver ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse. Men i en overgangsperiode på to måneder - fra den 1. februar til den 31. marts 2021 - kan man som borger uden konsekvenser aflevere sin peberspray hos politiet. I samme periode er det derfor også lovligt at transportere peberspray med henblik på at aflevere den på et af politiets afleveringssteder.

Og i Nordjyllands Politikreds kan man i perioden aflevere sin peberspray i politikredsens borgerekspeditioner, der ligger i Aalborg, Hobro, Frederikshavn og Hjørring, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Skals. - Vores medarbejdere sidder i åbningstiden klar til at tage imod din peberspray. Vi opfordrer borgerne til at indlevere dem, så de kan blive bortskaffet og destrueret i henhold til retningslinjerne, siger Henrik Skals. Vicepolitiinspektøren tilføjer, at hvis helt særlige omstændigheder umuliggør indlevering mellem 1. februar og 31. marts 2021, så kan man stadig indlevere sin peberspray efter periodens udløb. Det kan f.eks. være ved alvorlig sygdom eller et længerevarende ophold uden for Danmark - pebersprayen skal indleveres snarest muligt efter, at omstændighederne ikke er til stede længere.

KONKURRENCE

Valentine middag for 2 Vinderen af: • Valentine Menu fra SuperBrugsen • 2 flasker vin fra Superkiosken • Valentinekage fra Guldbageren • Valentine buket fra Blomsterhuset blev

Rasmus Lauritzen, Vestergade 87, Aalestrup

Vi siger tak for de mange indsendte kuponer og tillykke til vinderen.

VIBORG: Dagene kan godt blive rigtig lange, hvis man sidder isoleret på et plejehjem uden at kunne få besøg af sine pårørende. Det er derfor glædeligt, at vi igen kan give grønt lys for pårørende, siger Annette Arp Andersen, Viborg Kommune efter meddelelsen om, at besøgsrestriktionerne på pleje- og omsorgscentre i Viborg Kommune ophæves. Styrelsen for Patientsikkerhed har 9. februar 2021 ophævet påbuddet om midlertidige besøgsrestriktioner på plejecentre i Viborg Kommune. Hermed er der ikke længere begrænsning på, hvor mange forskellige personer, der må komme på besøg i beboerens bolig. Ved ophævelsen af påbuddet er der lagt vægt på, at der ikke er nye beboere eller medarbejdere på plejecentrene, der er syge med Covid-19. I den seneste uge er der kun konstateret 10,3 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere, og det er dermed vurderet, at der ikke er tendens til samfundssmitte. Siden 8. december har der været påbud om mid-

lertidige restriktioner mod besøgendes adgang til plejecentrene. Påbuddet betød, at beboerne kun kunne udpege tre pårørende, der måtte komme på besøg. Heraf måtte de to komme på besøg i boligen på samme tid.

Der tages forbehold med hensyn til tidspunkterne for gudstjenesterne. Se nærmere på kirkenes hjemmesider.

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

(begge dage incl.)

Jan Poulsen Advokat (H) Aagade 8 9620 Aalestrup

Produktion

Redaktør

Peter Pedersen Grafiker

Thorkil Christensen

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Hanne Monrad Salgskonsulent

Lisa Bonde Sudergaard Kontorassistent

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 8.00 - 14.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution

✔ Hjemme-

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

service

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE

Markedsvej 6,Markedsvej 9600 Aars |6,www.servido.dk |www.servido.dk 99 98 97 40 9600 Aars

Trend

99 98 97 40 Vesthimmerlands Avis hver uge: Her udkommer Hyllebjerg

Sønderup

Aars

Haverslev Farsø

FERIELUKKET Advokatkontoret holder ferielukket fra den 22. til den 26. februar 2021

Snæbum ingen Hvilsom 14.00 Rørbæk ingen Grynderup ingen Stenild ingen Kgs. Tisted ingen Binderup ingen Durup 10.30 Ullits 10.30 Svingelbjerg 09.00 Foulum ingen Strandby 09.00 Alstrup 10.30 Louns ingen Farsø 10.30 Aars 09.30

hg@vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

På forsvarlig måde Besøg på både indendørs og udendørs arealer vil naturligvis fortsat ske under hensyntagen til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god hygiejne, afstand og hensigtsmæssig adfærd. Inden et besøg skal den pårørende derfor stadig kontakte plejecenteret for at få nærmere vejledning om afstandskrav, hygiejne og anvendelse af værnemidler.

Søndag den 21. februar Aalestrup 11.00 Gedsted 09.30 Fjelsø ingen Vesterbølle ingen Hvam ingen Tostrup ingen Roum 09.00 Ulbjerg ingen Låstrup 11.00 Lynderup ingen Vester Bjerregrav 11.00 Hersom ingen Klejtrup ingen Simested ingen Testrup 09.30 Østerbølle 11.00 Skals 09.30 Hvornum ingen

Borgergade 17, 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 www.vesthimmerlandsavis.dk

Plejehjemsbesøg igen:

Restriktioner er ophævet i Viborg

GUDSTJENESTER

Vognsild

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) (H) Jan Poulsen Advokat

tlf. 98 64 18 11 •tlf. jpo@advokatjanpoulsen.dk 98 64 18 11 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup omfang. Åbent i sædvanligt

Mejlby

Østrup

Ullits Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Nysum Stenstrup

Vesterbølle Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvilsom

Hvam

Snæbum

Ulbjerg Møldrup Sundstrup Skals

Klejtrup

Bjerregrav Hersom

Foulum

Hobro


Side 8

17. februar 2021

KØR SELV-FERIE

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”VA” – så får du automatisk rabatprisen.

COVID-19

Vi tager forbehold for evt. restriktioner, der kan påvirke faciliteter og ydelser på hotellerne!

Vintersol og hvid sne er en udfordring for øjnene.Så husk solbriller.

Den Gamle Grænsekro Den Gamle Grænsekro HHH i Christiansfeld Her får I stemning, god dansk mad og stærke traditioner for alle pengene på en af de mest autentiske kroferieoplevelser i landet. I bor midt i Sønderjyllands sjæl – det var lige uden for disse vinduer, Kong Chr. X steg på sin hvide hest og red ind i sønderjydernes hjerter ved Genforeningen i 1920 – og atmosfæren emmer stadig af nostalgi og charme i den gamle kros stuer og værelser. Grænsekroen ligger lige nord for den historiske honningkageby Christiansfeld (3 km), der i juli 2015 blev kronet som en af Danmarks mest unikke seværdigheder. Oplev også Koldinghus Slot (13 km), Skamlingsbanken (10 km), Jellingestenene (56 km) og den smukke Ribe Domkirke (53 km).

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.199,Pris uden rejsekode 1.349,-

• • • •

2 overnatninger 2 x morgenbuffet 1 x 2-retters kromenu 1 x eftermiddagskaffe med hjemmebagte småkager • Fri Wi-Fi Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 1 barn 4-14 år ½ pris.

3 nætter 1.549,-

Valgfri ankomst frem til 21.12.2021.

Ved Mosels bred

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.049,-

Pris uden rejsekode 2.349,Pristillæg 22.8.-8.10.: 150,-

Hotel Zum Guten Onkel i Bruttig-Fankel, Sydtyskland Her skal I bo i det gamle færgeleje Bruttig, hvor Mosel snirkler sig gennem vinterrasser og borgruiner. Hotellet har over 100 års værtskab bag sig og er et oplagt udgangspunkt for en perlerække af oplevelser: Start f.eks. med en tur til nabobyen Beilstein (3 km), der går for at være Mosels smukkeste by, eller til områdets populære hovedby, Cochem (7 km). Ankomst søndage 2.5.-17.10.2021.

Slotsferie med golf

• • • • •

5 overnatninger 5 x morgenbuffet 5 x aftenmenu/buffet 1 fl. vin pr. vær. ved afrejse 20 % rabat på rutebåde på Mosel og Rhinen

Ankomst søndag til onsdag t.o.m. 19.12.2021.

Bestil nu på

et fast punkt på pakkelisten til sol- eller skiferien i børnenes vinterferie. For ingen har lyst til at misse mod den skarpe sol i Alperne eller sydpå. I år står der nok ”staycation” i de fleste Aalestrup-borgeres feriekalender, men ifølge Lene Korsgaard Hansen er der stadig god grund til at finde solbrillerne frem. Februars lave sol virker måske svag og ufarlig, men det snyder! Særligt når vi har sne, fordi den kridhvide sne reflekterer hele 85 pct. af solstrålerne. Selv i vintermånederne kan solens UV-stråler give udfordringer, og i værste fald langsigtede skader på synet, og derfor er det

FodterapiAalestrup v/ Yvonne Overgaard

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-11 år ½ pris. Yvonne

Pris pr. pers. i dbl./enk. værelse

1.549,Pristillæg 1.5.-30.6.: 250,og 1.7.-30.9.: 300,-

Suite mod tillæg 250,-

SUNDHED: Vinterferien står for døren, og mange Aalestrup-borgere glæder sig formentlig til at springe i de varme støvler og bruge feriedagene ude i det flotte vintervejr. Måske endda på kælkebakken, hvis sneen bliver liggende! I så fald kan man med fordel tage et par solbriller med på turen, lyder rådet fra Lene Korsgaard Hansen fra Aalestrup Optik. Vintersolen er nemlig stærk, og samtidig reflekterer den hvide sne hele 85% af dens stråler. Aalestrup Optik har åbent og hjælper gerne med gode solbrilleråd og -vejledning. Normalt er solbrillerne

Professionelle behandlere af fødder i Aalestrup

Pris uden rejsekode 1.699,-

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf i Nordtyskland Schloss Krugsdorf ligger i den lille landsby Krugsdorf i Mecklenburg-Vorpommern tæt ved grænsen til Polen. Slottets historie går 500 år tilbage i tiden, og dengang blev her opført en ridderborg, som senere blev til et adeligt slot. I dag er slottet blevet renoveret fra yderst til inderst til glæde for gæster med forkærlighed for romantik og stemning.

Tag solbriller med på kælkebakken

Malene

Solveig

Dorte

Bodil

• Overenskomst med regionen, så der gives tilskud ved diabetes, svær leddegigt, svær psoriasisgigt og nedgroede negle • Mulighed for tilskud via helbredstillæg fra Sygeforsikringen “danmark” • Vi tilbyder også hjemmebehandling • Handicapvenlig indgang og klinik

Telefon: 2068

7141 · Vestergade 22 · Aalestrup

• 3 overnatninger • 3 morgenbuffet • 3 x 3-retters middag på slotsrestauranten La Grue • Fri greenfee uden tidsbestilling til slottets golfbane inkl. ankomst- og afrejsedag

2 nætter fra 1.099,4 nætter fra 2.049,-

Rejsekode: VA

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

I den skarpe sol Når vinteren som nu er gavmild med solstrålerne, vil mange brillebrugere ifølge Lene Korsgaard Hansen have stor glæde af et par solbriller med styrke. - Den mest åbenlyse fordel er, at man kan se skarpt med solbrillerne på, uden at skulle skifte mellem sine almindelige solbriller og brillerne. Det er for eksempel også rart at kunne sætte sig bag rattet og se skarpt uden at blive generet af at få lav sol i øjnene. Derudover beskytter solbriller også øjnene og den sarte hud omkring dem mod UVstrålerne, forklarer Lene Korsgaard Hansen. Selvom bybilledet i Aalestrup stadig er meget præget af Corona-nedlukninger, er der fortsat enkelte butikker, der kan holde åbent, heriblandt optikere. - Modsat hvad mange tror, holder vi åbent og er klar til at tage imod i butikken. Så kom endelig forbi, lyder invitationen fra Lene Korsgaard Hansen, der har masser af flotte solbriller på hylderne og byder på kyndig vejledning og udmåling af både almindelige briller og solbriller. - Sikkerheden har vi naturligvis helt styr på. Vi følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer og bruger maske eller visir. Vi rengør desuden alt udstyr og inventar hver gang det har været i brug, så du trygt kan besøge butikken, slutter hun.

Lejlighed til leje i Farsø

BLIV MEDLEM

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-14 år ½ pris.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

vigtigt også at beskytte sine øjne i de kolde måneder, siger hun. - Det gælder i øvrigt for hele familien. Børns øjne er meget sensitive og har brug for god beskyttelse mod farlige UVstråler. Jo, tidligere et barn begynder at bruge solbriller, jo bedre er chancerne for at undgå diverse komplikationer senere i livet, siger Lene Korsgaard Hansen, som anbefaler, at man altid tager solbrillerne med ud i vintervejret - også når det er gråvejr.

AARS BOLIGFORENING

Find os på Facebook

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 10 -15 Torsdag 10 -16 Fredag 10 -12 ●

Meget rummelig 3 vær. 76 kvm. Leje pr. md. 4700 kr. + forbrug 3 md. depositum

Tlf. 28 26 70 04 / 41 18 68 98


17. februar 2021

Side 9

Mette Bertel ved bordet flankeret af Anders Norup til venstre og Anders Skinnerup.

Arbejdstidsaftale for lærerne i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Himmerlands Lærerkreds, Skolelederforeningens afdeling Vesthimmerland og

Vesthimmerlands Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere

på kommunens folkeskoler, specialskoler og Ung Vesthimmerland. I efteråret 2020 indgik Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation en landsdækkende arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere. Efterfølgende har der lokalt i Vesthimmerlands Kommune været forhandlinger mellem Himmerlands Lærerkreds, Skolelederforeningens afdeling Vesthimmerland og Vesthimmerlands Kommune. Disse forhandlinger er netop afsluttet med indgåelse af en lokal arbejdstidsaftale, som sætter rammerne for lærernes og børnehaveklasseledernes undervisning, forberedelse og øvrige opgaver i Vesthimmerlands Kommune fra 1. august i år. - Jeg er glad for, at de lokale parter er nået til enighed om en lokal arbejdstidsaftale. Det er helt i tråd med den gode samarbejdsånd, vi har i Vesthimmerlands Kommune, og jeg glæder mig til, at Børne- og Familieudvalget får aftalen præsenteret på vores møde den 2. marts, siger formand for Børne- og Familieudvalget, Inger Nielsen. - Vi er glade for at arbejdstidsaftalen sætter de overordnede rammer, som derefter skal udmøn-

tes lokalt mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og medarbejdere på de lokale skoler, siger formanden for den lokale skolelederforening, Anders Skinnerup. - Jeg er glad for, at vi har lavet en aftale i Vesthimmerland, der sikrer lærerne nogle gode arbejdsforhold. Lærerne er blandt andet sikret tid til forberedelse, og i den lokale skoleplan vil forventningsafstemningen om opgaveløsning være med til at give læreren et godt overblik over de mange forskellige opgaver, vi har i løbet af et skoleår, siger Mette Bertel, næstformand i Himmerlands Lærerkreds. Den lokale arbejdstidsaftale bliver i den kommende tid præsenteret på alle kommunens skoler, hvorefter arbejdet med næste skoleårs planlægning for alvor begynder. - Det har været et godt forhandlingsforløb, der har sat en overordnet ramme for vores skolevæsen samtidig med et stort lokalt råderum. I efteråret vil de tre parter besøge alle skoler og samle op på, hvordan det er gået med at implementere aftalen. Det glæder jeg mig til, slutter Anders Norup, skole- og dagtilbudschef i Vesthimmerlands Kommune.

Viborg Kommune hjælper smittede Af Ture Damtoft VIBORG: I Viborg Kommune, hvor beboerne på plejecentrene i Møldrup, Skals og Klejtrup igen må få besøg af flere af gangen, hjælpes de, som er smittet med Corona-virus, med at klare isolationen. Et hold på 23 medarbejdere i kommunen har fået et lynkursus i, hvordan der skal smitteopspores, og hvilke gode råd, man kan give til borgerne. Ikke mindst for at dulme eventuelle bekymringer, som souschef for social, sundheds- & omsorgsafdelingen, Rie Andersen, fortæller. - Nogle ved præcist, hvordan de er blevet smittet, for andre er det psykisk hårdt, ikke mindst fordi mange slet ikke har haft symptomer, så de er bekymrede for, om de har smittet andre og undrer sig over, hvordan de selv er blevet smittet. De er også bekymrede over, hvornår det er sikkert at gå ud af selvisolationen, og der råder vi dem til at tage en dialog med deres egen læge, så de er helt sikre, siger Rie Andersen. Når borgerne, hvoraf 10 i øjeblikket er smittede, går

i isolation, skal den vare minimum syv dage og minimum to dage efter man er symptom fri og ikke længere hoster, har hovedpine eller feber. Viborg Kommune spørger ind til de nærmeste omkring den smittede, om de er blevet testede og om det praktiske fungerer. - Vi har kun fået positive reaktioner. De er glade for opkaldet og for at få gode råd eller blive bekræftet i, at de gør det rigtige. En mand havde lidt dårlig samvittighed over at sidde ude i baghuset, mens konen skulle passe dagligdagen for deres to små børn. De får hjælp af venner og familie, som kommer med madvarer og stiller dem udenfor døren. Det virker lidt underligt for dem. Vi opfordrer dem også til at få frisk luft, og de må jo gerne lige stå på en verande eller altan eller åbne vinduet. Det er vigtigt, man ikke smuldrer fuldstændig hen i en stol, siger Rie Andersen. Kommunen foretager opkaldene til de smittede, som Styrelsen for Patientsikkerhed ikke kan kontakte, men der er også anden hjælp end gode råd.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG 19/2

Kl. 21.30 Captain Philips Amerikansk autentisk drama fra 2013 I 2009 bliver et containerskib kapret af pirater ud for Somalias kyst. Skibets kaptajn, Richard Phillips, forsøger på bedste vis at beskytte sin besætning. Det sender ham på kollisionskurs med piraternes leder, Muse. Phillips tages som gidsel af piraterne, der er ude efter millioner af dollars i løsesum.

FREDAG 19/2

Kl. 22.25 Kærligheden flytter ind Amerikansk romantisk komedie fra 2017 Da Alice bliver separeret fra sin mand, flytter hun ind i sin fars hus med sine to døtre. På en bytur møder hun den charmerende Harry og hans to venner. De tre unge mænd er håbefulde filmskabere uden en øre på lommen, og Alice lader dem flytte ind til sig i hendes hus.

LØRDAG 20/2

Kl. 21.30 Kriminalkommissær Barnaby Engelsk krimiserie fra 2011 En ung kvinde forsvinder efter at have sluttet sig til en kult. Pigens familie er bekymret, så Jones går undercover som ny kult-rekrut for at finde ud af, hvad der er blevet af hende. Samtidig begynder Barnaby at grave i en gammel sag om et ægtepar, der omkom i en eksplosion på en båd.

LØRDAG 20/2

Kl. 20.00 Stormester Kan man bage Taj Mahal? - Sæsonpremiere Stormester Lasse Rimmer og assistent Mark Le Fevre er klar med Danmarks mest løsningsorienterede program, hvor fem krøllede hjerner bliver udfordret med nye kringlede opgaver. Vi følger hovederne på Anders Breinholt, Annika Aakjær, Mahamed Habane, Neel Rønholt og Jakob Thrane.

SØNDAG 21/2

Kl. 20.00 Atlantic Crossing Norsk dramaserie fra 2020 Kronprinsesse Märthas rejse over Atlanterhavet bliver dramatisk. Fremme i USA inviteres hun til at flytte ind i Det Hvide Hus, hvor præsident Roosevelt overdænger hende med opmærksomhed. Men da tyskerne indleder et massivt bombardement af London, begynder hun at frygte for Olavs liv.

SØNDAG 21/2

Kl. 21.05 The Circle Amerikansk thriller-drama fra 2017 Da Mae bliver ansat på ”The Circle”, verdens største sociale medie, ser hun det som sit livs mulighed. ”The Circle” linker brugernes personlige e-mails, sociale medier, bankoplysninger og indkøb sammen, og giver brugerne en online identitet, der er fuldstændig transparent.


Side 10

ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Dødsbo, flytterester købes og ryddes hurtigt og nemt. Kontant afregning. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930´erne til 1970´erne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

73.621 eksemplarer

Gammelt jern og metal købes. Mindre mængder afhentes, større mængder købes. Afhenter også minkbure. Tlf: 40 28 61 89

HIMMERLANDS AVISERNE

SÆLGES: 2 boxmadrasser. Dream Zone plus B 10 med meder af bøg. Kun lidt brugt. 500 kr. pr. stk. Tlf: 24 85 14 52

...fra kyst til kyst

Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer, du spø`r. Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Døds- og flyttebo købes og ryddes. Hurtigt og effektivt. Alle møbler i teaktræ og palisander købes. Tlf: 26 22 67 75 Gammelt jern og metal afhentes gratis. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf: 40 54 18 39

Gasgruekedel - ikke støbejern. Tlf: 30 35 70 13 Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930 - 1970´erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

OBS! VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT VI HAR FÅET NY MAILADRESSE...

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

17. februar 2021

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE AF SKE PERSONLIGT, POST PERSONLIGT, VIA VIA POST ELLER E-MAIL: ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING ELLER BETALING KONTANT ELLER

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister Hvilke effekter kan IKKE annonceres? i Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af:forbindelse Ejendomme, sommerhuse,med grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henåret vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. igennem. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne Hvor storbringes må annoncen være? her i Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« førstkommende regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt efter ud, tællernummer det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telindlevering! efonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621Hvorhusstande! bliver annoncen indrykket?

70779 TLF. 47793

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland

Annoncen sendes til: 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. (totaloplag

Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. VestAars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands senestfredag fredag kl. 9.00 senest kl.Avis, 9.00 Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad,

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Kongerslev. Nibe Avis.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  ByttesVæropmærksom Gives væk på,

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Telefon:

at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Stort loppemarked med Loppe-annoncerne gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. bringes her i Alle fredage og lørdage 10-16 GOD FORNØJELSE! LOPPEMARKED Tlf: XX XX XX XX førstkommende nummer efter DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. indlevering!

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Afsenders navn og adresse:

ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


17. februar 2021

Ambulanceberedskab - ja, tak Per Bisgaard, byråds- og regionsrådsmedlem (V), Parkvænget 8, Aalestrup, har skrevet et indlæg om det kommende ambulanceberedskab.

Det bliver ikke Falck, som fremover skal køre ambulancetjeneste i Nordjylland. Aftalen med Falck udløber i 2022, og derefter er det Region Nordjylland og det private firma PreMed, der vil stå med ansvaret for ambulancekørslen. Det var ikke det scenarie, jeg havde øverst på ønskelisten. Falck har i årtier betjent borgerne, og tilfredsheden med deres

ydelser har generelt været meget tilfredsstillende. Efter en udbudsrunde løb PreMed og Region Nordjylland med kontrakten, primært fordi deres samlede tilbud vil mindske ambulancedriften i det nordjyske med 26 mio. kr. Formanden for ”Akut- og Praksisudvalget”, Mogens Ove Madsen(S) har været meget skarp i sine første udmeldinger om resultatet af udbuddet. ”De 26 mio. kr. vi sparer, vil jeg gerne bruge på at fylde huller ud med flere ambulancer - i bl. a. Aalestrup”. Jeg er, naturligvis, på dette område meget enig med Mogens Ove Madsen. Siden ambulanceberedskabet i Aalestrup blev nedlagt i 2004 har ambulancerne

været savnet, og ikke blot i byen Aalestrup, men i særdeleshed også i landsbyerne i den sydlige del af gl. Aalestrup Kommune (Simested, Hvam, Fjelsø og Gedsted), flere byer i

TONNYS VVS A/S

Gulve Gardiner •

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Garn Brugskunst

MØLDRUP • AARHUS • VIBORG

Kontor og værksted:

Frands Trangbæk • • • • • •

Ærtesten Nødder Stabilgrus Støbemix Sand Muldjord

Kan afhentes på pladsen eller leveres med grab Husk: Vi henter haveaffald med grab Vognmand Frands Trangbæk • Gl. Viborgvej 90 • 9620 Aalestrup Tlf: 98 64 82 88 • Mobil: 40 63 83 88 • E-Mail: frands@frands-trangbaek.dk

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne

med udformningen

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Martin Christensen ApS Tlf. 28 19 81 77

VE-certificeret

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik

Mere end 30 års erfaring

Mail: info@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

JORD - BETON OG MURERARBEJDE

Din lokale VVS’er

Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper

:

Træpiller Briketter Bark Flis Spagnum til haven Grå og sort granit

- så trykker vi resten

MURERFIRMAET

NU

• • • • • •

98 64 12 55

Himmerlands Try Himmerlands Tryk A/S

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af:

Du trykker bare

Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48

E LIG

Per Bisgaard.

den nordlige del af gl. Møldrup Kommune (Møldrup, Tostrup og Ulbjerg) og de åbne landdistriktsområder. Et nyt ambulanceberedskab beliggende i Aalestrup vil med sikkerhed højne trygheden og sikkerheden for hurtigere hjælp i den sydlige del af regionen og over i Region Midtjylland. De gennemsnitlige responstider i Aalestrup/ Gedsted-området har i flere år ligget blandt de højeste i regionen og af flere omgange har de sågar overskredet det aftalte måltal. Ulykkeligvis har det også i få tilfælde haft meget alvorlige konsekvenser, hvor den lange responstid har givet alvorlige skader for patienterne. Den gule lægehelikopter

Side 11

har været en flittig gæst i området efter oprettelsen for år tilbage, og opgørelser viser, at Aalestrup ligger i top med brug af helikopteren. Den er i visse situationer, i sin flyvning fra Skive, oftere hurtigere fremme end ambulancerne, og er klar til at yde hjælp. Helikopteren har været et stort serviceløft på det præhospitale område, men den er af gode grunde også betydelig dyrere i drift end de konventionelle ambulancer. Jeg glæder mig til at følge ”Akut- og praksisudvalgets” arbejde her de næste måneder, hvor man skal planlægge og gerne løfte serviceniveauet på det præhospitale område - argumenterne og dokumentationen for et genopført ambulanceberedskab i Aalestrup er utvivlsomt tilstede.

Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars

Tlf. 98 64 50 10

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Hus og Have: Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88 KJ Gulve og Gardiner 98 63 11 27/20 12 84 48

Murer/Entreprenører: Murerfirmaet Martin Christensen 28 19 81 77 Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36

Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10

VVS: Tonnys VVS A/S 86 69 18 38 Arne Bach Pedersen VVS 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S 86 69 20 99


Side 12

17. februar 2021

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 7 - 2021  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 7 - 2021  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement