Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 2 · 114. årg. Onsdag, den 8. januar 2020

De morgenfriske seniorer var igen på pletten nytårsmorgen. Fra venstre Henning Hougesen, Jørgen Kristensen, Gert Krogh, Jytte Berthelsen, Dot og Poul Erik Dam. Forrest Poul Knudsen. Verner Larsen var også med - som fotograf.

Grønne seniorer var på pletten i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Hvis man bevægede sig rundt i byen,

nytårsdag, onsdag, midt på dagen, undrede man sig over, at der ikke var meget synlige beviser på, at det havde væ-

ret nytårsaften i Aalestrup. Kun et par postkasser havde måttet lade livet. Men der var en simpel

forklaring på, at hele byen så så fin ud... De Grønne havde været der! Holdet ”De grønne Seniorer” med Poul Knudsen i spidsen var som sædvanligt stået tidligt op, onsdag morgen, for at gøre byen klar og ryddelig inden de fleste af byens borgere havde fået øjne. Gruppen meddeler at nytårsaften havde forløbet nogenlunde fredeligt i byen. Dog var der i år meget mere affald, der fyldte op i gaderne og på torvene end der plejer at være, så det var et stort arbejde at få det hele samlet sammen. Til gengæld var der ikke sket noget synligt hærværk, kun et par postkasser var det gået ud over. Det var og er en flot indsats af gruppen, som roses meget af borgerne i Aalestrup, der gerne stiller op når der trænger til at blive ryddet op og gjort rent i byen, også selvom det er tidligt nytårsmorgen. En stor tak til dem!

LÆS INDE I AVISEN: Brandmand i Aalestrup blev hædret - Læs side������

2

”Hr. Weyse” gæster Aalestrup - Læs side������

3 Bedsteforældre samlet i Gedsted Hallen - Læs side������

3

UDSALG Vinterfest

2020

Gør et kup

i Østhallen, simested Lørdag den 1. februar kl.18.30 - 02.00 Det bli’r et brag af en fest ET EKSTRA SÆT GLAS

GRATIS

*

KOM IND OG FÅ ET GODT TILBUD

eller

½ PRIS

PÅ BRILLESTEL*

* Gælder til 31. januar 2020 * Når du køber gode Varilux glas * Ved køb af en hel brille

- sæt kryds i kalenderen

BØRNE BRILLER

• Lækker buffet fra Hotel Simested Kro • NON-STOP musik med Blue Hawaii og Peter Christensen med Diskotek Venus

Før op til 1.498.-

NU 998.M. GLAS*

Billetsalg og bordbestilling fra 8. januar - Biksen, Aalestrup - Hotel Simested Kro Sidste frist 25. januar

* Børnebriller - Styrke op til +/- 6,00 = - 2,0 cyl. * Tilbuddene kan ikke kombineres

Køb et par briller og få et ekstra sæt glas* med til sol-, læseeller skærmbriller. eller få dit nye brillestel til HALV PRIS!

Entré kr. 250,00

* Tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter. De billigste glas er gratis.

- efter kl. 21.00 kr. 100,00

Vestergade 15 · 9620 Aalestrup

Tlf. 9864 2300 ÅBNINGSTIDER:

Tirs - fre: 10.00 - 17.30 | Lør: 9.30 - 12.30

Discotheque VENUS

Lene

Bustransport kr. 50,00 pr. tur Ring tlf. 21 45 85 21

Arrangør: De samvirkende foreninger


Side 2

8. januar 2020

INFO

FRA REGION NORDJYLLAND

GØR EN FORSKEL – i den hvide verden

Brandstationsleder Anders Liltorp orienterede om årets gang hos brandmændene i Aalestrup.

Til nytårsparole i Aalestrup

DEN HVIDE VERDEN - en aktiv uddannelsesmesse

Aktive og tidligere brandmænd var samlet på Falck-stationen

14. januar 2020 kl. 15.00 - 17.30 i Medicinerhuset, Aalborg Universitetshospital, Syd

Af Hanne Monrad

Hospitalernes hovednumre Aalborg Universitetshospital Hobro Farsø Thisted

97 66 00 00 97 65 20 00 97 65 30 00 97 65 00 00 www.aalborguh.rn.dk

Regionshospital Nordjylland Hjørring 97 64 00 00 Frederikshavn 97 64 00 10 www.rhnordjylland.rn.dk Psykiatrien

97 64 30 00 www.psykiatri.rn.dk

Lægevagt og patientvejledere

Lægevagt (uden for lægernes åbningstid) Tandpinevagt (weekend og helligdage) Patientvejledere (hverdage kl 9-12)

Region Nordjylland

70 15 03 00 70 20 02 55 97 64 80 10 www.akut.rn.dk 97 64 80 00 www.rn.dk

Har du ikke modtaget avisen onsdag inden kl. 21.00 - så kontakt vores budomdeling

på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00 - 16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

AALESTRUP: Traditionen tro var nuværende og tidligere brandmænd, som er tilknyttet Falck-stationen i Aalestrup, samlet til nytårsparole på stationen i Vestergade. Tidligere har traditionen været, at parolen blev gennemført på den sidste dag i året, det var dog ændret i år til dagen forinden, mandag, 30. december. Brandstationsleder Anders Liltorp bød velkommen til de fremmødte brandmænd, den nye områdeleder Bjarne Sørensen og med en særlig velkomst til veteranerne, som er trofaste til at møde op og stadig være en del af fællesskabet og få et par hyggelige timer med kollegialt samvær, hvor der bliver fortalt om årets gang og selvfølgelig bliver der også udvekslet gamle minder, sjove og mindre sjove episoder og historier bliver genopfrisket. Om det forgangne år kunne Anders Liltorp berette: - Vi har i år haft et usædvanligt stille år, med få udrykninger, 32 er det blevet til, mod 55 sidste år. Den våde sommer, har sikkert spillet lidt ind, men vi var også næsten 3 mdr. inde i det nye år, før vi fik den første alarm. Vi har haft en blanding af både store og mandskabskrævende gårdbrande, færdselsuheld med fastklemte, bygningsbrande, forurenings uheld og ABA’er (Automatiske Brand Alarmer) Uanset, hvad og hvornår I bliver kaldt, er I altid klar til at udføre en professionel indsats. I slipper det I er i gang med hjemme, på arbejdet eller måske hos venner og familie, for at hjælpe andre i nød. Det er en meget vigtig og uselvisk samfundsopgave, I påtager Jer og jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en stor tak til jer for jeres indsats og tid, samt

Frank Jensen blev hædret af Anders Liltorp for 10 år som brandmand på stationen i Aalestrup.

tak til jeres familier og jeres arbejdsgivere, for at låne Jer. Uden deres accept, ville der ikke være et brandvæsen i Aalestrup og det ville jo være katastrofalt. I år er der igen en lille julegave fra Falck til jer og det er dejligt, den var desværre sparet væk sidste år, men det er en god måde at give jer et skulderklap for Jeres store indsats.

Nye grænser Slukningsområderne bliver ændret i Nordjylland i starten af det nye år, nærmeste brandvæsen skal køre, når der kommer en alarm og det er en god beslutning til glæde for borgerne. For stationen her, betyder det at vores slukningsområde nok bliver lidt større, jeg har ikke set de endelige grænser endnu, men regner med at de snart kommer ud. I Falck har der været en del ændringer i årets løb. Der er stadig stor fokus på forbrug af timer, for mange mødt og omkostninger generelt, vi skal være rentable og optimere, hvor vi kan. Situationen er heldigvis vendt og Falck er igen herre i eget hus nu, efter et par hårde år. Vi har blandt andet, desværre, måtte vi sige farvel til vores områdeleder, gennem mange år, Tommy D Sørensen, der blev opsagt ifm.

en omstrukturering. Det er altid vemodigt at sige farvel til nogen og personligt har jeg haft et rigtigt godt samarbejde med Tommy, han er nu gået på efterløn og jeg håber han får et godt otium. Vi har i stedet fået en gammel kending tilbage som områdeleder, Bjarne Jørgensen fra Randers, ham kender I alle og det er dejligt at vi ikke skal starte med en hel ny mand, som ikke kender stationen. Bjarne kunne heldigvis være med i dag, så I kan hilse på ham og jeg vil gerne byde dig velkommen, Bjarne, jeg ser meget frem til vores fremtidige samarbejde. På mandskabssiden er der ikke sket det store, Dennis Pedersen, er flyttet ind til Aalestrup, fra Hvam, så han nu kan overholde responstiden på de fem min og indgå fuldt ud i beredskabet, det er vi rigtig glade for. Men ellers er vi fuldt bemandet og alle er fuldt uddannede. Vi har i år også fået nye kompetencer, da vi alle er blevet uddannet i masseskader, dvs. personskader ifm. større hændelser eks. terror eller store ulykker.

10 års jubilæum Frank Jensen blev hædret for 10 år som brandmand

og Anders Lilorp sagde i sin tale, bl.a.: - Så er der gået 10 år i Falck og jeg er glad for at kunne stå her i dag og ønske dig tillykke og sige tak for din indsats. Du er ikke en af dem, der råber højest her, men du sætter alligevel dit præg på stationen, på en positiv måde er du altid klar til at hjælpe, uanset om det er til en alarm, hjælpe med en vagt eller til en vedligeholdsdag. Når man ser på statistikken over udkald hen over året, ligger du altid i top, som en af dem med flest fremmøder. Du har heller aldrig misset en brandøvelse. Når vi har vedligehold, kommer din tekniske snilde, os jo også til gode, når en motor skal trimmes eller der skal skrues i noget. Du er meget vellidt her, jeg har aldrig hørt et negativt ord om dig, dine kolleger, ved hvor de har dig og de valgte dig jo også som Årets Brandmand for et par år siden, en velfortjent hæder for din altid bundsolide indsats. Du er også valgt som AMR her og varetager dermed også dine kollegers sikkerhed og trivsel. Til sådan et jubilæum, er det jo også sjovt at finde en bommert eller episode frem, hvor du har dummet dig, det kan jeg bare ikke. Det er ikke fordi, du ikke laver noget, men du præsterer bare fejlfrit hver gang og det er superflot. Jeg håber vi får glæde af dig mange år fremover og ser frem til vores samarbejde. Frank Jensen fik overrakt blomster, diplom og medalje for 10 års tro tjeneste. Anders Liltorp sluttede sin tale med at sige tak til alle for en god indsats i 2019 og ønskede alle et godt nytår. Allerede 20. januar skal brandmændene i aktion, da der denne dag er årets første brandøvelse.


8. januar 2020

Side 3

Prinsens Musikkorps og Jens Jacob Tychsen til Aalestrup Nytårskoncerten bliver i år afviklet for 14. gang i idrætscenteret Af Hanne Monrad AALESTRUP: Billetsalget er godt i gang til den traditionsrige Nytårskoncert, som bliver holdt i Aalestrup Idrætscenter, torsdag, 23. januar. Siden 2007 har de fire initiativtagere, Søren Bruun Sørensen, Dirk van Bolhuis, Lars Refsgaard og Per Bisgaard sørget for en festlig aften i selskab med Prinsens Musikkorps, som hører hjemme i Skive. De senere år har det været i samarbejde med Musik - og Teaterforeningen Membranen. Alle 14 gange, koncerten er blevet afholdt har det hvert år været med en fremtrædende solist eller flere solister, som alle er blevet håndplukket og fundet velegnede til at være i spidsen for det velspillende store orkester sammen med dirigenten, som i flere år har været Renè Bjerregaard Nielsen. I år er det med Jens Jacob Tychsen ”hr. Weyse fra Badehotellet”. Jens Jacob Tychsen blev uddannet på skuespillerskolen ved Århus Teater tilbage i 1998 og strøg herefter i raketfart til København, hvor han blev en fast del af Det Kongelige Teater gennem 8 sæsoner. Herefter gik han freelance og har siden spillet med i et utal af teaterforestillinger i alle genre på de københavnske teatre. Som noget af det sidste på scenen kunne man opleve ham som far til 7 i skikkelse af Kaptajn Von Trapp i klassikeren ”The Sound Of Music ” på Det Ny Teater. Jens Jacobs TV-debut var som seriemorderen “In-

Årets solist er Jens Jacob Tychsen, som alle kender som ”Hr. Weyse” i ”Badehotellet”.

dianeren” i ”Rejseholdet” i 2002 og herefter fulgte flere spændende opgaver i blandt andet “Forbrydelsen 2”, “Sommer” og “Borgen”. Det store folkelige gennembrud kom i 2013 da Jens Jacob Tychsen sprang ud som den kvindebesatte og flamboyante kongelige skuespiller Edward Weyse i TV2’s populære familieserie “Badehotellet.” Her viser han for alvor evner ud i komikken og det musiske. Men Jens Jacob Tychsen har også medvirket i en lang række af andre produktioner. Både på teatre, i TV-serier, og indtaling af tegnefilm, speakes til reklamer, tv udsendelser og dokumentarfilm. Jens Jacob er en af Danmarks mest brugte stemmer inden for tegnefilm, og er manden bag stemmer som: Svampebob Firkant, Mumiefar, Snurre Snup, Kermit, Joe Dalton, Jolly Jumper, Gargamel, Ken i Barbie, Rocket Racoon,

Disney’s Herkules og mange, mange flere.

Populær dirigent René Bjerregaard Nielsen er født 1976. I 2004 uddannet trompetist samt musikpædagog fra Det Kongelig Danske Musikkonservatorium i København. Modtog sideløbende konservatoriestudierne direktionsundervisning ved docent Frans Rasmussen. Ved konkurrence i december 2003 vandt René stillingen som Musikdirigent for Slesvigske Musikkorps der er et af Forsvarets tre tilbageværende professionelle musikkorps. Herved blev han den yngste fastansatte Musikdirigent til dato. Han dirigerede orkestret i Fredericia Teaters anmelderroste opsætninger af Aladdin-the Musical og Den Lille Havfrue-the Musical på Operaen i København. Forestillingerne er blevet set af mere end 200.000 publikummer. René har været ansat som

fast Musikdirigent ved Slesvigske Musikkorps, Prinsens Musikkorps og udover dette, har han engagementer ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps, Marinens Musikkorps- Karlskrona, Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester samt deltaget ved dirigentkurser i USA, England og Baltikum. Desuden er René Bjerregaard udnævnt til chefdirigent for Det Danske Ungdoms Harmoni- Orkester, der består af talentfulde unge musikere fra hele Danmark. René fik i 2018 tildelt Prins Henriks Mindemedalje. - Vi håber naturligvis, at publikum igen i år vil møde talstærkt op til Nytårskoncerten i Aalestrup, siger Lars Refsgaard. Der bliver lovet en aften med et flot, varieret program med masser af komik, sang og parodier. De fleste kender sikkert Jens Jacob Tychsen fra Badehotellet, men hans talent rummer meget mere og Renè Bjerregaard Nielsen har vi jo oplevet som en festlig dirigent gennem flere år.

Naturligvis kom julemanden på besøg med gaver til juletræshyggen i Gedsted.

Bedsteforældredag i Gedsted Hallen GEDSTED: Gennem en længere periode har børn og pædagoger fra Gedsted Børnehus` vuggestue, mødtes med de private dagplejere i Gedsted, i hallen om fredagen, til motorikleg. - Fredagen før jul, inviterede vi alle bedsteforældre med i hallen til juletræs-

hygge, fortæller Børnehusets leder Pia Johansen. - Vi dansede om juletræet, fik besøg af julemanden, der sørme havde gaver med til alle børn. Derefter var der æbleskiver og kaffe i cafeteriaet. En dejlig afslutning og den bedste start på juleferie, som man kunne ønske sig.

Invitation Informationsmøde om opstart af "Motion 60+" i AIF Er du i aldersgruppen 60+ og kunne du godt tænke dig at dyrke mere Idræt, så er informationsmødet om "Motion 60+" lige noget for dig! Til mødet vil du høre mere om hvorfor det er nødvendigt at holde sig aktiv hele livet, og om hvad "Motion 60+" er. Vi vil gerne tilbyde et motionstilbud for alle - uanset alder og fysisk formåen. Et tilbud som er sjovt, givende og favner fællesskabet.

Solisten til Nytårskoncerten i 2019 var Niels Olsen som ses til venstre sammen med dirigenten Renè Bjerregaard Nielsen, Lars Refsgaard, Dirk van Bolhuis, Per Bisgaard og Søren Bruun Sørensen.

Tid & Sted: Onsdag den 15. januar 2020 kl. 9.30-11.30 i Aalestrup Idrætscenter. Mødet er helt uforpligtende og gratis. De efterfølgende tre onsdage vil det være muligt at prøve de forskellige motionsformer - helt gratis. Har du spørgsmål? Søren Bruun 98 64 19 33 Mail: soren@aalestrup-ic.dk Eva Dalby 21361986 Mail: edal@vesthimmerland.dk


Side 4

8. januar 2020

Møde i Aalestrup om ældrepolitik i kommunen Af Hanne Monrad

Tilbud om motion for seniorer er populært i Vesthimmerland.

Tilbud om idræt til seniorer i Aalestrup Kommunen har succes med motion for ældre Af Hanne Monrad AALESTRUP: I kølvandet på Seniorkonferencen i Aalestrup, som blev holdt 19. oktober 2019, hvor der blev diskuteret forskellige initiativer i henhold til nye senioraktiviteter i Aalestrup og omegn, bliver der nu etableret et nyt motionstiltag i Aalestrup Idrætscenter. Motionstilbuddet retter sig mod 60+ borgere, og alle interesserede inviteres derfor til et informationsmøde 15. januar i Aalestrup Idrætscenter.

Uforpligtende Mødet er ganske uforpligtende og gratis at deltage i. På mødet bliver borgerne klogere på, hvorfor det er vigtigt at holde sig aktiv hele livet, og hvilke muligheder konceptet Idræt om dagen Motion 60+ kan tilbyde. De efterfølgende tre onsdage vil det være muligt at prøve forskellige motionsformer, som tilpasses de deltagende. Alle har således mulighed for at være med - også selvom, at man ikke før har dyrket motion eller ikke længere er i form. De forskellige aktiviteter kan være floorball, boccia, curling, smarttræning, bowls, badminton, cirkeltræning, yoga, gå- og cykelture. Der er et hav af muligheder.

Det er ikke første gang konceptet etableres i kommunen, og det kører blandt andet med stor succes i Blære, Løgstør og Farsø. Tiltaget er et led i DIF og DGI´s vision Bevæg dig for livet, hvor Vesthimmerlands Kommune har en lokal Bevæg dig for livet - Senior projektleder. - Vi har i 2019 etableret Motion 60+/Idræt om dagen i Farsø, og her dyrker ca. 75-80 60+ borgere sammen motion én gang om ugen. Tilbuddet er populært fordi det favner bredt, og alle kan være med på deres eget niveau”, siger projektleder Eva Winther Dalby. Det nye tilbud etableres specielt i samarbejde med DGI Nordjylland. Her er Motion 60+ en afprøvet indsats og bygger på en stærk tradition om, at alle får mulighed for at dyrke idræt, styrke sundheden og livskvalitet som senior. - Tænker man, at det måske er lidt sent at komme i gang med at motionere, så er der flere argumenter for at komme i gang end at lade være, udtaler DGI senior konsulent Birthe Bach. - Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, der selv i små doser virker på sundheden, og det er helt uden bivirkninger. Virkningen er betragtelig, selv

LECA - FUNDA BLOKKE Fa bri ksp ris er Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

hvis man starter i en sen alder. Informationsmødet og de efterfølgende tre aktivitetsgange er gratis. Hvis man er interesseret i at høre mere, gælder det bare om at møde op til det uforpligtende informationsmøde, få en kop kaffe, og give ideer og ønsker til kende. Konceptet er målrettet alle seniorer, der har tid og lyst til at dyrke motion i dagtimerne. Der startes typisk med en fælles opvarmning, hvorefter deltagerne fordeler sig ud på forskellige aktiviteter. Man går således ikke fast til en bestemt aktivitet, som fx gymnastik eller floorball, men har mulighed for at deltage i det man har lyst til og mulighed for den pågældende dag. Aktiviteterne tilpasses deltagerne, så alle kan være med uanset fysisk formåen. Fællesskabet og det sociale samvær vægtes højt og derfor afsluttes, der typisk, med en kop kaffe og evt. fællessang.

AALESTRUP: ÆldreSagen i Vesthimmerlands Kommune inviterer, torsdag den 16. januar, til et møde med formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Palle Jensen. Emnet vil være, hvad sundhedsreformen vil betyde for den ældre borger og den generelle status på servicen på ældreområdet i kommunen - både i hjemmeplejen og på plejecentre. Også de nye tiltag i budget 2020, samt status for planerne omkring de nye sundheds- og lægehuse, bosætningsudvikling og

Ældre Sagen Aalestrup har startet ny tradition Af Hanne Monrad

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

AALESTRUP: Selvom vejret var gråt og kedeligt, var mange mødt op på Torvet i Aalestrup, søndag eftermiddag. Anledning var en invitation fra Ældre Sagen i Aalestrup og Gedsted om en travetur her i det nye år. Omkring 100 personer, de fleste var i den lidt ældre årgang, men også yngre og familier med børn og barnevogne sluttede op om arrangementet. - Tilslutningen var helt overvældende, siger formanden for ÆldreSagen i Aalestrup/ Gedsted, Verner Markussen, mange flere end vi havde turdet håbe på. Deltagerne blev delt op i tre hold med hver sin rute på 3,5 - 5,4 og syv kilometer - og så gik det derudaf i hastigt tempo. Alle hold skulle forcere den nye bro over Simested Å og på den

og få bragt de bedste lokale nyheder direkte til dig!

anlægsinvesteringer, samt nødvendigheden af en ny

Deltagerne blev delt i tre hold, men alle skulle nyde naturen ved den nye bro i ådalen.

Bevæg dig for livet

LIKE os på Facebook

Formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Palle Jensen, vil orientere om kommunens ældrepolitik på møde i Aalestrup, 16. januar.

udligningsreform kommunerne imellem, vil Palle Jensen komme omkring. Tina Hosbond, som er ældrepolitisk konsulent for ÆldreSagen vil deltage i mødet Palle Jensen, bosat i Vester Hornum, blev valgt til byrådet i Farsø Kommune i 1993 og har været valgt siden, enten i Farsø- eller Vesthimmerlands Kommune - altså i alt 26 år. Han har i de sidste to perioder været formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune. ÆldreSagen og Palle Jensen håber på, at mange vil møde op og deltage i debatten i Sognehuset på næste torsdag.

Poul Spanggaard fik hjælp af hustruen Anette til at lave den store gryde suppe.

anden side ventede der en belønning med en kop varm kaffe eller chokolade og lidt godter til børnene. Tilbage på Torvet igen ventede der, ovenpå strabadserne, en skål varm suppe, som Poul Spanggaard havde lavet og selvom der var flere deltagere end

forventet, var der rigeligt til alle. - Med sådan en succes, bliver vi nok nødt til at gentage det til næste år, siger Verner Markussen. Det gør vi også med glæde. Det må gerne blive en tradition med en ”nytårsmarch” i Aalestrup.


8. januar 2020

Side 5

Aalestrup Ribeye

Husets sandwich

2 stk.

50,-

200 g pr. stk.

Svinekotelet/kylling på grøntsagsbund

Landgangsbrød

Pr. stk.

Pr. stk.

25,-

30,-

Fiskeplatte

Skinkemarked

fra Delikatessen

- Schnitzler - Tern - Strimler

Frit valg

Pr. stk.

600 g

65,-

69,-

39,-

Thise økologisk skyr

Fersk dansk kyllingebryst

1000 g

400 g

Fredag

Luksus croissant Med reje-/hønsesalat

Pr. stk.

1 pakke

Frit valg

19,-

25,-

30,Frit valg

1000 g

Dybfrost. 500 g

5,Schwarzbrød

Aqua D’or klar

Iceberg

100 cl.

500 g

ÅBENT ALLE DAGE 7.00 - 20.45 SUPERBRUGSEN AALESTRUP Uddeler Per

Souschef Natasja

Slagter Martin

Vestergade 32 • 9620 Aalestrup • 96 97 07 97 • Slagter 96 97 07 93

Tilbudene gælder fra onsdag til lørdag hvis ikke andet er nævnt. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte situationer.

Coop havregryn

Coop kartofler


Side 6

8. januar 2020

2020 AALESTRUP IDRÆTSCENTER TORSDAG, 23. JANUAR KL. 19.30

Jens Jacob

Hr. Weyse fra “Badehotellet”

Tychsen

Prinsens

MUSIKKORPS

HOVEDSPONSORER:

fjelsø ENTREPRISE A/S

glas • alu • stål fjelsø ENTREPRISESPONSORER: A/S

Billetpris:

glas • alu • stål • Blomsterhuset • Carsten Maltesen • Himmerlands Serviceudlejning • Hotel Simested Kro • Jutlander Bank • KBJ Tømrer og Snedker ApS • Fodterapi Aalestrup

250,-

Billetter købes hos Superkiosken, Vestergade 20, Aalestrup eller Himmerlandsbilletten.dk

DØRE ÅBNES KL. 18.30

Volkswagen Aalestrup • Fodteraput /Bodil Wetke • Nordea • Punkt - Gulve, Tæpper og Gardiner v/Allan Larsen • SuperBrugsen Aalestrup • Superkiosken • Tandplejecenteret Jernbanegade • Torben Halkjær ApS • Aalestrup Apotek

• Himmerlandskød • Aalestrup Elektro ApS • 18:21 Aalestrup Taxi • XL Byg Aalestrup Tømmerhandel og Byggemarked A/S • Aalestrup IF’s Støtteforening • ABL Revision

Prisen for billetten er kun 100,hvis du samtidig tegner et års medlemskab af Musik- og Teaterforeningen Membranen (100,-) (Kun i Superkiosken)

Støttet af: Aalestrup Kulturråd Erhvervsklubben Aalestrup Handel & Erhverv

Arrangør: Musik- og Teaterforeningen Membranen www.membranen.dk


8. januar 2020

Side 7

Mindeord Irene Marie Tougaard Aarup, Plejecenter Aaglimt, Aalestrup, døde julemorgen 2019, 96 år. Irene blev født i 1923 i Durup i Salling som næstyngste i en søskendeflok på seks. Familien flyttede i 1933 til Østerbølle. Hendes far var uddannet snedker og fik arbejde på mejeriet med at lave smørdritler. Hendes mor var uddannet syerske og fik hurtigt en stor kundekreds på egnen, og der var ofte brug for et par ekstra hænder i systuen. Så Irene voksede op med håndarbejde som en del af hverdagen. Efter konfirmationen skulle Irene i gang med at dygtiggøre sig som husmor. Hun havde flere pladser på egnen, og blev kendt for sin dygtighed og udholdenhed. Allerede som 18-årig fik hun job som husbestyrerinde på en gård i St. Binderup. Her mødte hun den 10 år ældre Peder Aarup. Han syntes lige hun skulle en tur på højskole i Børkop, før de giftede sig i efteråret 1942. En ny tilværelse begyndte nu som husmor og medhjælpende hustru på et landbrug. Irene blev en erfaren landhusmor, var med i arbejdet i mark og i stald og havde ansvaret for husholdningen. 5 børn kom til, de første 4 i hurtig rækkefølge og så en efternøler. Efterhånden som børnene kom fra hånden fik hun tid til hobbies. Der blev tid til at være lejrtante på santalmissionens sommerlejre. Så var der haven og blomsterne. Da gården blev solgt, købte Irene og Peder

et lille nyt hus i Hvam. En eventyrhave voksede frem på den bare mark. Indendøre kom de kreative hænder rigtig i gang. Batik, smyrnasyning og porcelænsmaling. Mange flotte ting blev det til. Samtidig voksede antallet af børnebørn til 15, og det var bare lykken at kunne være sammen med dem. Irene blev enke i 1997, og flyttede i en lejlighed i Aalestrup i det gamle posthus. Her boede hun godt og trygt. Efter et langt liv uden sygdom kom Irene på hospitalet. En stomioperation blev årsag til, at hun måtte sige farvel til sin lejlighed og flytte på plejehjem. Hun faldt hurtig til og nød personalets omsorg og snak. Oldebørnene har for længst meldt deres ankomst. Flokken er på 32, og det har altid været noget helt særligt for dem, når oldemor Irenes årlige julegave lå under juletræet. En invitation til ”oldemortur”. Tanken om at være sammen alle sammen på årets oldemortur har være lykken for alle. Gennem et langt liv har Irene givet os alle en uvurderlig perlekrans af minder. 2. januar tog vi afsked med Irene, hvor hun blev stedt til hvile på kirkegården i Aalestrup ved sin mand gennem mere end 50 år. Hun vil være savnet af os alle.

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats i Aalestrup ”Årets Brandmand” 2019, Simon Jensen, blev tildelt et diplom Af Hanne Monrad AALESTRUP: Kort før nytår var der traditionen tro nytårssamling på Falck stationen i Aalestrup. Det er den dag, hvor såvel nuværende som tidligere brandmænd, ser frem til et par hyggelige timer, hvor brandstationslederen giver en information om aktiviteterne i det forgangne år og ikke mindst skal der ved arrangementet kåres en kollega, som skal hædres som ”Årets Brandmand”. Det er kollegerne i ”Brandøksen”, som er en klub for aktive brandmænd på stationen, der indstiller og vælger den person, de mener fortjener en hæder for en særlig god og uselvisk indsats gennem året. Denne gang tilfaldt den hæderfulde titel Simon Jensen. Formand for ”Brandøksen”, Per Thornvig, overrakte plaketten med alle de tidligere modtagers navne, til Simon Jensen samt et

Marie og Erland Ingrid og Anders Anne-Grethe og Preben Tove og Max Solveig og Per børnebørn og oldebørn

HVAM VANDVÆRK

Generalforsamling Torsdag den 30. januar 2020 kl. 19.00 i Hvam Kultur - og Forsamlingshus. Dagsorden iflg. vedtægter

Bestyrelsen

Simon Jensen blev hædret som ”Årets Brandmand” hos Falck i Aalestrup.

diplom til minde om æren. Plaketten er kun til låns dette ene år, så til næste år

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

går den videre til den næste modtager. Kollegerne havde ind-

stillet Simon Jensen med følgende motivation, som Per Thornvig læste op: - Du har et flot fremmøde og er altid hurtig fremme, især i fritiden, for du jo er flyttet tæt på Stationen. I 2019 er du den brandmand, der i henhold til vagtskemaet har taget flest vagter. Når der er vedligehold på Stationen, er du altid villig til at give en hånd med, og en fast opgave for dig er at skrifte sommer-/ vinterdæk på brandbilen. Du er god til at melde ind på opgaver, uanset opgavens art og omfang. Er der biler involveret, har du jo også særlig ekspertise, vi alle har gavn af. Men ikke noget med at løbe med hænderne fulde, når der er mørkt, og man ikke kan se, hvad der er foran én. Husk sikkerheden er vigtig, ellers får man skrammer på næsen. Knaberfestens optog med Falck, her møder du også altid trofast op. - Vi ser frem til endnu et år med dig som brandkollega, sluttede Per Thornvig.

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”. Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 64 18 69

Aalestrup, Møldrup og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Billede + 10 ord koster 150.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Tryghed, tillid og 40 års erfaring Træf os personligt, døgnet rundt

Min elskede mand, vores kære far, svigerfar, morfar og oldefar dyrlæge

Tlf. 70 20 41 41

Robert Madsbøll Elkjær

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

* 19. december 1928 † 29. december 2019 er stille sovet ind i hjemmet

Esther Marianne, Kirsten, Helle og Peter Børnebørn og oldebørn Bisættelsen har fundet sted Hjertelig tak for venlig deltagelse og de mange smukke blomster

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.


Side 8

8. januar 2020

En ”kontant” aften i Vennepunktet i Gedsted GEDSTED: Med denne overskrift hentydes til, at Vennepunktet i Gedsted indleder det nye år med en aften, hvor Dennis Kragelund, der i en lang periode var redaktør for DRs populære program ”Kontant” kommer og fortæller om den svære balance, det er at lave programmet. ”Kontant” er programmet, der uge efter uge afslører snyd, fup eller smarte forretningsgange, der udelukkende har til formål af narre penge fra ganske almindelige danskere som dig og mig. Derfor kalder man i DR internt programmet for ”Forbrugernes vagthund”. Der er desværre i det danske samfund ganske mange mennesker, for hvem det udelukkende drejer sig om at snyde andre, og ofte

Den tidligere Gedsted-dreng Dennis Kragelund fortæller i Vennepunktet om TV-udsendelsen ”Kontant”.

står man magtesløse overfor dem. Derfor er det godt, at vi f.eks. har et program som ”Kontant”, der kan hjælpe os med at afsløre snyderiet og ofte få det standset.

Offentlig adgang kl. 17.00 Lillevangen spiller til fordel for Barnets Blå Hus i Aars Koncerten er gratis - men du kan støtte ved at købe t-shirts

Dennis fortæller også om den vanskelige juridiske balance de står overfor, når de laver programmet. Journalisterne skal jo være 110 procent sikre i de forhold, som programmet afdækker, for man kan være ganske sikker på, at dem der er blevet afsløret efterfølgende pudser en eller flere advokater på DR for at få erstatning eller lignende. Men DR har så også et hold jurister, der inden udsendelsen kommer på skærmen har sørget for, at der er hold i påstandene. Udsendelserne har jo også i mange tilfælde ført til, at politiet eller politikerne efterfølgende har grebet ind for at få stoppet ulovligheder. Dennis vil i løbet af aftenen komme med eksempler på disse forhold og vise klip fra nogle af udsendelserne. Som redaktør har han siddet midt i brændpunktet for alle disse problemstillinger. Det bliver spændende at høre indefra, hvorledes der arbejdes med disse afsløringer, og hvordan man kommer på sporet af dem. Dennis Kragelund er født og opvokset i Gedsted og har tidligere arbejdet som journalist på TV MidtVest og TV Østjylland. Nu er han redaktør på Danmarks Radio i Aarhus.

Mange hjalp til med hænder og maskiner, da julebelysningen i Aalestrup skulle tages ned.

Julen er taget ned i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Lørdag eftermiddag sluttede julen i Aalestrup. Medlemmer fra ”Lions Club” var mødt op i det fine, men kolde vejr for nu var det tid til at tage det meget synlige tegn på jul i Aalestrup- den flotte julebelysning i gaderne ned. Såvel juletræet på Torvet, som de mange guirlander og træer med lys, har lyst op og pyntet siden medio november, i forbindelse med Julemessen i Aalestrup, hvor der er tradition for, at det hele bliver tændt. Medlemmerne af Lions Club, der står for vedligeholdelse, opsætning og nedtagning af julebelysningen, var mødt talstærkt op for at

Tirsdagscafé

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

Tirsdag den 14. januar kl. 9. 30 i Sognehuset

Svend Brøndum, Haubro, fortæller om ”Sjov og alvor på dialekt”. Kaffe og rundstykker kr. 25,Alle er velkomne Aalestrup Menighedsråd

få det hele fjernet og lagt på lager et lille års tid. Der var stor aktivitet i et par timer, hvor de store maskiner, som bliver stillet gratis til rådighed af de to tømrer - og snedkermestre, Erik Nielsen i Østerbølle og Kim Borg Jørgensen i Aalestrup, fyldte godt op i gaderne.

Stor hjælpsomhed - Der er stor hjælpsomhed fra de lokale firmaer, siger Erland Pedersen fra Lions Club, Det er med til, at vi kan få det hele taget ned hurtigt og effektivt, så vi ikke generer trafikken i gaderne for meget. Juleudsmykningen i Aalestrup bliver stadig betegnet som Himmerlands flotteste, selv om andre prøver at gøre mere opmærksom på sig selv med skæve og

omvendte træer med mere. Men guirlanderne i Aalestrup og lysene i de små træer er et flot syn, når vintermørket sænker sig. Der har været noget kritik af, at lysene i Aalestrup bliver tændt for sent, mest i december måned, hvor det blev tidligt mørkt, har gaderne sidst på eftermiddagen været meget mørke, indtil der blev trykket på knappen og lyset igen strålede ud over byen. Tidligere har det ofte været en udfordring med vintervejr, når guirlander skulle tages ned, men i år kunne mandskabet nyde det gode vintervejr med sol, dog med en lidt bidende vind, men alle tog det med godt humør og som altid blev arbejdet afsluttet med en kop varm kaffe i Galleri Aalestrup.

SIMESTED SOGNEHUS

Sang før spisetid

Onsdag 15. januar kl. 16.30 Vi starter året med Hans og Gudrun Bugge, Hobro, tidligere Hvilsom. De havde økologisk landbrug, og Gudrun var lærer i Simested. Hvad fortæller de, hvad skal vi synge? Midtvejs skyller vi halsen. Menighedsrådet

M E D D E L E L S E R

Byrådsmøder 2020 Byrådet i Vesthimmerlands Kommune holder ordinært møde på følgende torsdage i 2020: • • • • • •

den den den den den den

30. 27. 26. 30. 28. 25.

januar februar marts april maj juni

• • • • • •

den den den den den den

27. august 17. september 8. oktober 29. oktober 26. november 17. december

Møderne afholdes kl. 16.00 i Byrådssalen på Rådhuset i Aars. På Byrådets vegne Per Bach Laursen Borgmester

Møde med Palle Jensen, formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune. TORSDAG D. 16. JANUAR KL. 14.00 SOGNEHUSET, KIRKEVEJ 14, AALESTRUP Sundhedsreformens betydning for den ældre borger. Ældre politisk konsulent Ældre Sagen Tina Hosbond deltager. Arrangementet er gratis og alle er velkommen. Indlagt kaffepause ÆLDRE SAGEN I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Fernisering – ny udstilling LØRDAG DEN 11. JANUAR KL. 10.00 - 14.00 Mange flotte stande - nye kunstnere Vi serverer en kop kaffe m. brød På gensyn Åbningstider: Mandag, fredag og søndag kl. 13.00 - 16.00 Lørdag kl. 10.00 - 14.00


8. januar 2020

Side 9

ÅBENT HUS Generalforsamling i Hjerteforeningen, Vesthimmerland TID: Mandag d. 20. januar 2020 kl. 19.00 STED: Kimbrer Kroen, Markedsvej 8, Aars Dagsorden i følge vedtægterne Efter kaffen er der foredrag af Hjerteforeningens direktør Anne Kaltoft

Reception Da G3 Malerfirma ApS / Claus Jensen pr. 1. januar 2020 har overtaget virksomheden Per Hougaard A/S afholdes der fælles reception på Vestervang 18, Farsø

fredag den 10. januar kl. 14.00 Det vil i den forbindelse glæde Per Hougaard og Claus Jensen at se kunder, samarbejdspartnere, venner og familie.

INVITATION

til debatmøder om Nordjyllands udvikling

Tirsdag 14. januar kl. 19.00 Hør om de mange muligheder på det almene gymnasium; stx og hf. Mød vores elever og lærere, snak med studievejlederne og mærk den gode stemning. Læs mere på vhim-gym.dk LIKE os på Facebook og få bragt de bedste lokale nyheder direkte til dig!

INVITATION TIL

Afskedsreception

Regionsrådet inviterer borgere, virksomheder og samarbejdspartnere til debat om Regional Udviklingsstrategi 2020-2023, som er i offentlig høring indtil den 31. januar 2020. Der afholdes tre spændende debatmøder, hvor strategien præsenteres og debatteres: • Tirsdag den 14. januar kl. 17.00-19.00, Messecenter Vesthimmerland, Messevej 1, 9600 Aars • Onsdag den 15. januar kl. 17.00-19.00, Vrå Højskole, Højskolevej 1, 9760 Vrå • Mandag den 27. januar kl. 17.00-19.00, Kultursalen, Tingstrupvej 17, 7700 Thisted Læs mere om høringen og tilmeld dig debatmøderne på rus.rn.dk

Efter mange år takker Myrna og Peter Poulsen af hos Hvalpsund Net A/S. Derfor vil det glæde os, at se kunder, samarbejdspartnere, leverandører og venner af huset til reception. Fredag d. 24 januar 2020 kl. 13-15 hos Hvalpsund Færgekro Sundvej 87, 9640 Farsø.

Af hensyn til mad, vil vi meget gerne bede om besked omkring deltagelse på enten mail: cw@hvalpsund.com eller tlf.: 61 30 92 36 – senest fredag d. 17 januar.

Venlig hilsen Hvalpsund Net A/S

- a part of MØRENOT


Side 10

8. januar 2020

GUDSTJENESTER Vennepunktet

Søndag den 12. januar Aalestrup 11.00 Gedsted 11.00 Fjelsø 09.30 Vesterbølle ingen Hvam ingen Tostrup ingen Roum 10.30 Ulbjerg 09.00 Låstrup ingen Lynderup ingen Vester Bjerregrav ingen Hersom ingen Klejtrup 09.00 Simested ingen Testrup 09.30 Østerbølle ingen Skals 10.30 Hvornum ingen Snæbum 10.15 Hvilsom ingen

Rørbæk 11.00 Grynderup ingen Stenild 09.30 Kgs. Tisted ingen Binderup ingen Durup 10.30 Kirkekaffe Ullits 10.30 Svingelbjerg ingen Foulum ingen Strandby ingen Louns 10.30 Alstrup ingen Farsø 10.30 Aars 09.30

Fredag den 17. januar på Gedsted Skole Kl. 18.00: Fællesspisning Kl. 19.30: ”Forbrugernes vagthund”. Dennis Kragelund fortæller om TV-programmet Kontant Tilmelding til fællesspisning senest onsdag den 15. januar Tlf./SMS 29 67 89 09 Margit Horn Tlf/SMS 23 34 58 18 Erik Kragelund kragelund.9631@gmail.com

Entré 50 kr.

Mad og kaffe 50 kr. Børn halv pris. Desværre ikke muligt at betale med MobilePay Husk tallerken, bestik, glas og kop

Alle er velkomne - Dog max. 150 deltagere

Har du diabetes eller hjerte/kar-sygdom? Vil du gerne leve bedre med sygdommen, men uden at det kommer til at fylde for meget?

Hjertemotion vinter/forår 2020 i Aars og Løgstør Hjertemotionsholdene i Aars starter onsdag den 15. januar 2020 Aars Fysioterapi, Messevej 2, tlf. 98621962 Der er enkelte ledige pladser på eftermiddagsholdene For yderligere info: Helen Schøning, Hjerteforeningen, tlf. 21404891 Hjertemotionsholdene i Løgstør starter torsdag den 16. januar 2020 Løgstør Fysioterapi, Blekingegade 17, tlf. 98674200 Der er få enkelte ledige pladser på holdene For yderligere info: Ingeborg Wetche, Hjerteforeningen, tlf. 40373248

Sundhedscenteret tilbyder et kursus i uformel tone, men med høj faglighed og godt humør. Borgergade 17, 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 www.vesthimmerlandsavis.dk

27. januar begynder et nyt hold som ligger udenfor normal arbejdstid.

hg@vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

For mere information ring: 99 66 82 00 eller se mere på: sundhedscenter.vesthimmerland.dk (søg på ”diabetes” eller ”hjertekursus”)

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Produktion

Redaktør

Onsdag den 8. januar

20

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Star Wars

Torsdag den 9. januar kl. 9.30 - 11.30 Aalestrup IC: Start på seniordans kl. 17.00 Alfa, Aars: Koncert m. Lillevang kl. 19.00 Bio Aalestrup: De forbandede år. Danmarkspre-

Hanne Monrad Salgskonsulent

Peter Pedersen Grafiker

Lisa Bonde Sudergaard Kontorassistent

Hundetræning

Thorkil Christensen

Vi starter igen kursus for alle hunde fra 3 mdr.

tirsdag 14. januar kl. 19.00

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 8.00 - 14.00

med info-aften uden hund for tilmeldte kursister i klubhuset, Plantagevej 8, Aars Medbring kvittering for forsikring og vaccination. Få en glad og lydig hund - til glæde for familien og omgivelserne. Kurset varer ca. 4 mdr. / kr. 1.020,Træningsdag: Sommer: Mandag eller torsdag. Vinter: Lørdag. Begrænset antal.

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Tilmelding: www.dch-vesthimmerland.dk (9. januar). Evt. spørgsmål: Mie Pedersen, tlf. 60 68 82 19 kl. 15.00-18.00

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

DcH - Danmarks civile Hundeførerforening Trend

Plantagevej 8, 9600 Aars . www.dch-vesthimmerland.dk

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Hyllebjerg

Sønderup

Aars

Vognsild

Mejlby

Østrup

Ullits Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Gedsted

Aalestrup Simested

Snæbum

Ulbjerg Møldrup Sundstrup Skals

Klejtrup

Bjerregrav Hersom

Foulum

kl. 19.30 Dr. Ingrid Hallerne, Farsø: Nytårskoncert

Lørdag den 11. januar kl. 10.00 - 14.00 Galleri Aalestrup: Fernisering kl. 19.00 Bio Aalestrup: De forbandede år

Søndag den 12. januar kl. 11.00 Aalestrup Motionscenter: Åbent Hus kl. 13.00 - 16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 15.00 Bio Aalestrup: De forbandede år

Mandag den 13. januar kl. 13.00 - 16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: De forbandede år

Tirsdag den 14. januar kl. 9.30 Sognehuset, Aalestrup: Tirsdagscafe

Onsdag den 15. januar kl. 9.30 A  alestrup IC: Informationsmøde om

Nørager

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Hvilsom

Hvam

kl. 19.00 Bio Aalestrup: De forbandede år

kl. 19.00 Vesthimmerlands Gymnasium: Åbent Hus

Nysum

Klotrup Fjelsø

kl. 13.00 - 16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: De forbandede år

Stenstrup

Vesterbølle

Fredag den 10. januar

kl. 17.00 Messecenter, Aars: Debatmøde

Haverslev Farsø

miere

Hobro

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

”Motion 60+” kl. 16.30 Simested Sognehus: Sang før spisetid kl. 19.00 Messecenter, Aars: Foredrag m. Chris MacDonald kl. 19.00 Bio Aalestrup: De forbandede år

Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen


8. januar 2020

Side 11

Gert Degn underholdt på Aaglimt i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Den næst sidste dag i det gamle år blev

der holdt hyggeeftermiddag på Plejecenter Aaglimt for beboere, dagcenterbrugere og personale. Omkring 70

Gert Degn er en populær mand, når der skal spilles musik på Aaglimt.

var der samlet i den store spisesal på plejehjemmet. Som sædvanlig var det støtteforeningen ”Aaglimts Venner”, der stod for arrangementet, som startede med sild og smørrebrød og senere blev der sat lækre kager på bordene. Som mange gange tidligere havde støtteforeningen engageret Gert Degn til at stå for den musikalske del af festen. - Det er altid en stor fornøjelse for alle, når Gert Degn kommer for at underholde os med sang og spil, siger Rosa Nørskov, som er formand for ”Aaglimts Venner”.

Filmen ”De forbandede år” har Danmarkspremiere i Bio Aalestrup i morgen, torsdag.

Jesper Christensen og Bodil Jørgensen i ny dansk drama Af Hanne Monrad

Marie Bundgaard modtager den flotte nytårskurv fra formanden for handelsstandsforeningen i Møldrup, H.P. Andreasen.

230 nisser i Møldrup MØLDRUP: Anden ef for længst spist og de hellige tre konger været på besøg, men vi skal lige have julen afsluttet i Møldrup. Byens julevinduer havde i alt 230 nisser, og kort før nytår men efter avisens deadline til uge et blev Marie og Ole Bundgaard kåret som vindere af konkurrencen om at gætte det rigtige antal.

De var to nisser fra det rigtige antal, som ingen havde gættet. Heller ikke nogen af den gruppe Møldrup borgere, som inden udtrækningen gik en tur for at tælle nisser, gættede det helt rigtige antal på de 230 nisser. Kunst- og Skulpturgruppen sender en stor tak til alle de medvirkende.

Vinduerne har været meget forskellige og flot pyntede, og for nogle familier er det blevet en tradition at besøge alle julevinduerne i forbindelse med julefrokosten 1. juledag og deltage i konkurrencen. De flotte vinduer har været et lys i decembermørket og bliver det nok igen til næste jul.

FORLYSTELSER: Anders Refn har brugt hele 20 år på at researche, skrive manuskript og forberede hans mest ambitiøse film nogensinde: De forbandede år. Anders Refn er kendt for sit samarbejde med Lars von Trier på film som Breaking the Waves og Nymphomaniac. Desuden er han far til den anerkendte danske instruktør Nicolas Winding Refn. Det danske drama følger familien Skov under de hårde besættelsesår i årene 1940-43, hvor de tvinges til at forholde sig til en række dilemmaer og svære valg, der opstår under krigens nådesløse greb. Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og han og hustruen Eva Skov lever det gode overklasseliv på Strandvejen nord for København med fem børn. Da nazisterne besætter Danmark i april 1940 tvinges

Karl dog modstræbende ud i et kontroversielt samarbejde med tyskerne i et desperat forsøg på at beskytte sin familie. Da tyskerne gør deres ankomst. ender han i et moralsk dilemma: Samarbejde eller modstand? Gennem denne families øjne gennemleves Anden Verdenskrig med de dilemmaer, udfordringer og konflikter, som opstår under krigen. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien. ”De forbandede år” er en film i topklasse. Med troværdige kostumer og flotte kulisser bliver vi henført til en tid, der både føles som

en evighed siden og en verden af i går. ”De forbandede år” byder desuden på en rolleliste bestående af yderst seværdige danske skuespillere. I hovedrollen ses Jesper Christensen og hans kone spilles af altid forrygende Bodil Jørgensen, mens ægteparrets fem børn går vidt forskellige veje. Det er klarest illustreret af deres to ældste drenge, Aksel og Michael, som henholdsvis kaster sig ud i modstandskampen og trækker i tysk uniform. Mads Reuther, der er kendt for adskillige kortfilm på Ekko Shortlist, får sit store gennembrud som rebelske Aksel, der lader de danske faner vejre. Filmen er i Biografklub Danmark og skal nok blive set af et stort publikum. Filmen ”De forbandede år vises også i Seniorbio, tirsdag, 21. januar.

Nytårskoncert I Dronning Ingrid Hallerne, Farsø Fredag den 10. januar 2020 kl. 19.30 (Dørene åbnes kl. 19.00) Konferencier: Søren Dahl Aalborg Symfoniorkester Dirigent: Frederik Burstedt

Til leje Aalestrup Lejlighed, 4 værelser, 104 kvm. 1 sal. Carport, cykelskur og fælles have. I kælder, depotrum, plads til egen vaskemaskine og tørrerum. Ledig 1/2 Leje/md. Kr 4.200.excl. forbrug Dep. 10.000.-

Henv. 40 68 48 10

Solister: Elise Caluwaerts Peter Lodahl

BLIV MEDLEM

DANMARKSPREMIERE:

De forbandede år

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

Ny bolig?

Kig i Vesthimmerlands Avis

Tors. 9/1 - ons. 22/1 kl. 19.00 Søndage kun kl. 15.00 Vises i Seniorbio tirs. 21/1 kl. 13.00 Aagade 1 · Aalestrup

Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

Arrangør: Farsø Kulturråd med støtte fra: Den Jyske Sparekasse, Fonden for Sparekassen Farsø, Aalborg Symfoniorkesters sponsorklub - Musikaktionærerne. Versalift, Farsø og Unoform, Farsø. Billetter kan købes følgende steder: (Gerne kontant betaling af hensyn til salgsstederne) FARSØ: Centerkiosken Den Jyske Sparekasse V. HORNUM: Min Købmand

HVALPSUND: Dagli’ Brugsen OVERLADE: Dagli’ Brugsen

AARS: Aktivitetscentret Aars, Bymidten LØGSTØR: Kontur

Forsalg: Kr. 250,Børn under 12 år: Gratis Ved indgangen: Kr. 275,-


Side 12

8. januar 2020

Aalestrups herrer fortsætter godt spil HÅNDBOLD: Herrer 3. div. Nordthy IF - Aalestrup IF 24-27 (12-13) Af cheftræner Jesper Olesen Vi spillede en god forsvarskamp i 52-53 minutter hvor forsvar/keeper stod rigtig godt sammen. Det resulterede i at Aalestrup kun lukkede 19 mål ind i de første 53 minutter herefter blev det dog noget ”indianerbold” til sidst.

Nikolaj Mortersen blev topscorer med syv mål i kampen mod Nordthy IF.

Fodterapi

Nordthy spillede lige nøjagtig som forventet, nemlig lige til stregen og tit noget over - men det vidste vi man ville blive udsat for... og det gør kun vores indsats endnu bedre. Fællesnævneren var, at det var mere vilje - fight og god indstilling ved begge hold end flot spil, hvor Aalestrup efter en meget lige første halvleg hvor holdene fulgtes pænt ad kan gå til pause med en føring på 1213 I 2. halvleg spiller vi rigtigt kontrolleret angrebsspil og står fortsat rigtigt godt i vores forsvar / keeper, og vi bringer os rimelig hurtigt foran med en 4-5 stykker, indtil det som før omtalt til sidst blev for meget indianerbold og mange udvisninger til begge hold. Men en helt fortjent sejr og en rigtig god holdindsats og arbejdssejr - nu venter Hjallerup hjemme i den næste kamp, hvor vi vil opfordre til at vi fylder hallen til den vigtige topkamp. Målscorerne: Nicolaj Mortensen 7, Mikkel Høgh 5, Jannik Christensen 4, Søren Mortensen 4, Simon Antonsen 3, Christoffer Sørensen 2, Rasmus Jalk 1 og Jesper Olesen 1.

Mange børn og forældre deltog i juleafslutningen i Aalestrup Idrætscenter.

Gang i gymnastikken i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Kort før jul var der juleafslutning i Aalestrup Idrætscenter for de tre mindste hold i Aalestrup Gymnastikforening. Puslinge (4-5 årige) Tumbler Kidz (0-2 klasse) - og Spring og Spas (3-6 klasse.) Der var mødt 120 børn op med forældre, så sammen med instruktører og hjælpeinstruktører var det et stort antal, der var forsamlet til et par hyggelige timer. Efter fælles opvarmning med bevægelse og sangleg, var der opstillet forskellige ”springstationer” rundt i

Det er altid spændende med gymnastik i de mange redskaber.

salen. Stemningen var høj og de ivrige, glade børn drønende rundt og fik sved på

panden - med julemusik ud af højttalerne. Gymnastikken i denne

sæson går rigtig godt, fortæller Annette Hyldgaard fra gymnastikforeningen. Der er nærmest fuldt hus på alle hold. Ole Christiansens herrehold er helt oppe på 28 mænd i deres bedste alder og Ingrid Christensens to damehold har rigtig god fremgang. De to springhold har næsten 50 børn på hvert hold. (0.-2.klasse + 3-6 klasse) Puslinge er fyldt op med 25 børn- 4-5 årige og Forældre/barn er blevet til to hold på grund af et stort antal børn og forældre. Så det er helt fantastisk.

Aalestrup v/ Yvonne Overgaard

Tlf. 2068 7141

Bodil

Yvonne

Vestergade 22 9620 Aalestrup

• Overenskomst med regionen så tilskud ved diabetes, svær leddegigt, psoriasisgigt samt nedgroede negle • Mulighed for tilskud via helbredstillæg samt Sygeforsikringen “danmark”.

Du trykker bare

98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen A S

Himmerlands Tryk / Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

Der blev uddelt præmier til de dygtige ryttere, da Aalestrup Rideklub holdt juleafslutning.

Hestefolk havde ikke fri i julen AALESTRUP: Trods juleferie, jul, nytår og andet godt her i december, så har Aalestrup Rideklubs ryttere ikke bare hygget hjemme i familiens skød. Midt i december gennemførte Aalestrup Rideklub den årlige juleafslutning og klubmesterskab. Juleafslutningen gik ud på at alle ryttere, store som

små, rutinerede som urutinerede kunne komme og ride et dressurprogram (med eller uden hjælp), og alle fik en rosette og en lille snack til hesten, som var sponsoreret af Hestegrovvaren i Aalestrup. Årets klubmestre blev Maria Phillipsen Vestergaard på ”Nitoulouse” (hest) og Emma Rostved Niel-

sen på ”Pintados Jay-Z” (pony). Ud over juleafslutningen har nogle af klubbens ryttere også været ude til de få stævner der er i helligdagene. Maria Phillipsen Vestergaard og ”Nitoulouse” var til C stævne hos Hornum Ulstrup Rideklub d. 28 december hvor de fik en flot fejlfri

tur i LC spring. Malene Bach og ”Falcon” var også til start i Hornum Ulstrup og tog en sejr med hjem i LB*spring. Malene og ”Falcon” har desuden været til start hos Tørring Rideklub først i januar, hvor de fik en andenplads i LB*-spring og en tredjeplads i LB**spring.


8. januar 2020

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning Tlf: 40 19 92 59

loppemarked

Bedste pris gives! Dødsbo og restbo købes. Vi kommer med kort varsel, vi løser opgaver hurtigt og afregner inden rydning. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

SekS lokale aviSer for Samme priS! 73.621 eksemplarer

Lille kornvalse til fornuftig pris Tlf: 20 67 20 21

HIMMERLANDS AVISERNE

SÆLGES: Billig stokerbrændsel med god brændværdi. Ring for mere info Tlf: 40 41 40 55 Gammelt jern og metal afhentes gratis. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf: 40 54 18 39

...fra kyst til kyst

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Ford Super Major - Alt mekanisk udskiftet. Gode dæk. Godkendt forhus. Klar til syn. Tlf: 29 71 77 63

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Labrador Retriver F1 hvalpe sælges, Arion og Alfrida efter højt præmierede aner. Hofte A, Albuer O, DNA testet og fri for øjensygdomme, 5 mdr., søger udfordringer. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56

- en stærk løsning… KØBES: Indbo, dødsbo købes. Primært møbler fra 1930-1970’erne. Send gerne billeder af møblerne på tlf. 20 71 40 51. Hurtigt svar og pris gives. Tlf: 20 71 40 51 Træk og løftespil 12 W. Palleløfter med spyd til trepunktophæng. Gammel stakløfter. Ældre havetraktor evt. ATV. Tlf: 51 34 23 49

TOP PRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1930-70’erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. RING FØRST TIL OS! Tlf: 27 20 46 97

Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer du spø'r. Vinduer og døre efter mål i aluplast. Ring til Steen Tlf: 20 70 92 34

Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

SE HER!

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Side 13

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med året Hvilkehelligdagene effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerigennem. ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskLoppe-annoncerne iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens her EJENDOMSSIDER, bringes i MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. førstkommende til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og nummer efter klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. indlevering! Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? Biler, motorcykler, campingvogne og KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. traktorer henvises til betales avisens Annoncen KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i øvrige annoncepladser frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland Indryk en loppemarkedsannonce (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vest- og kom ud til 73.621 husstande! himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Avis, til: Aalestrup. Annoncen sendes

Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Hvornår skal annoncen indleveres? SENEST kl. 9.00 senest fredag fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der Mrk.: ”Loppemarked” modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Betaling vedlagt:

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

 Kontant

Vær opmærksom på, ANNONCETEKST: at der kan  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Side 14

8. januar 2020

Konservative i Vesthimmerland har to nye spidskandidater VESTHIMMERLAND: Vi har kørt en proces gennem det sidste halve år, for at sikre vi fortsat har et stærkt hold i næste periode. At vi snart kan præsentere nye stærke kandidater på vores opstillingsliste er vi stolte over, men at vi har mindst to stærke personligheder, der er klar til at løfte arven efter Knud Kristensen, er et luksus problem, siger formanden for Konservativ Vælgerforening i Vesthimmerland, Ilse Skadhauge. Signe Nøhr fra Hornum og Per Nyborg fra Aars er klar til opgaven. Samtidig vil gruppeformand Henrik Dalgaard fortsætte ved roret. Vi har altid haft den tese, at ingen kan gøre det

Per Nyborg - ny spidskandidat.

Signe Nøhr Nielsen - ny spidskandidat.

alene, men vi kan som hold. Derfor har det også været vigtig for både bestyrelse og kandidaterne, at Henrik Dalgaard fortsætter. Både Signe og Per er kendt fra

byrådsgruppen i dag. Signe er i gang med sin anden periode, mens Per blev valgt til byrådet for to år siden. - De har begge det der skal til for at kunne stå i spidsen

for Vesthimmerland, og er begge typer, der arbejder for det brede samarbejde. Om vi går benhårdt efter borgmesterposten, må tiden vise, men vi vil med sikkerhed ind at have endnu større indflydelse på kommunens udvikling, end vi har i dag. Og et endnu stærkere samarbejde med det borgerlige Vesthimmerland er en klar målsætning, og det er også vores gruppeformands oplevelse, at det er der vi på vej hen. Det skylder vi også vælgerne. - Alle kan jo selvfølgelig stille op som spidskandidat på generalforsamlingen, men nu har vi gjort vores forarbejde, og resten er nu op til medlemmerne, slutter Ilse Skadhauge.

ET RIGTIGT GODT TILBUD

KOPI PAPIR Himmerlands Tryk / 40,En kasse (2500 ark) 180,En pakke (500 ark)

Priserne er inkl. moms

A

S

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55

Klejtrup Aftenhøjskole starter det nye år men en munter aften med foredrag og sang.

Klejtrup-foredrag om høns og haner KLEJTRUP: Onsdag, 22. januar holder Klejtrup Aftenhøjskole det første arrangement i 2020. Det foregår på Klejtrup Musikefterskole. Foredragets titel er ”Hønsesnak & Hanegal en aften med fællessang og fortælling om menneskets fantastiske og fortravlede liv - set igennem en hønsegård”. ”Hønsesnak og Hanegal” er den aldeles uvidenskabelige, men vist ikke helt usande fortælling om de mange ligheder, der er imellem et menneskeliv og et hønseliv - fra vugge til grav og fra æg til suppehøne. Historien, som er bygget op

omkring Anni Gamborgs mange farverige og humoristiske hønsemalerier, er både en hyldest til og en undren over menneskets fantastiske og fortravlede liv. Aftenens mange hønseinspirerede fællessange akkompagneres af Else Marie Drost på klaver, og det hele kittes sammen af det danske sprogs bemærkelsesværdigt store udbud af hønseudtryk. Else Marie Drost er cand.mag. i musik og dansk og bor i Svingelbjerg. Anni Gamborg er journalist, billedkunstner og tidligere Ullits-borger. Begge nyder, når mange møder op og synger med hver sit næb!

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FreDAg

lørDAg

søNDAg

Kl. 21.25 De tre musketerer Amerikansk actionthriller fra 2011. D’Artagnan ankommer til Paris i håb om at blive optaget i kongens musketergarde. Hans entusiasme giver musketer-trioen Athos, Porthos og Aramis ny kampgejst, og sammen drager den eventyrlystne kvartet ud på en farlig mission for at redde ikke bare den franske trone, men hele Europa.

Kl. 21.00 Kriminalkommissær Barnaby XV Engelsk krimiserie fra 2012. ”Den hovedløse rytter”. Bentham DeQuetteville styrter i døden, da han ser en hovedløs rytter fra taget af familiens herregård. Og han bliver ikke det sidste medlem af den adelige familie, der omkommer efter et møde med den gådefulde rytter. Hvilke hemmeligheder gemmer familien på? Og hvem er den hovedløse rytter?

Kl. 21.40 22. juli - Dagen der ændrede Norge Norsk dramaserie fra 2020. (1:6) De tager imod de sårede. De trøster de efterladte. De forsøger at forstå. Terroren rammer Norge i 2011. Bag serien ligger der flere års research og samtaler med folk, der var på job under og efter terrorhandlingerne i det norske regeringskvarter og på øen Utøya. Ikke baseret på virkelige personer.

Kl. 22.40 The A-Team Amr. actionkomedie fra 2010 The A-Team, som udfører tophemmelige og livsfarlige missioner for den amerikanske efterretningstjeneste CIA, bliver sendt til Irak for at få fat i nogle klicheer, som irakiske oprører vil bruge til at trykke falske dollarsedler med. Missionen går galt, og gruppen ender i et grumt irakisk fængsel.

Kl. 21.25 Anders Matthesen - Anden 25 Show fra Royal Arena Find rysler og festhat frem, og drop forhåbningerne om at få noget som helst med hjem … ud over champagne på tøjet, konfetti i håret og ondt i kæber og mavemuskler. Med ’Anden 25’ cementerer Anders Matthesen sin position som Danmarks største komiker i et show med store armbevægelser.

Kl. 20.00 Jo færre jo bedre Dansk quizshow Det bliver i familien i dagens quiz, når et søskendepar, et sæt svigerinder og en svigerfar og svigersøn kæmper om den helt store gevinst. De skal bare finde de mindst oplagte svar på spørgsmål om citater fra tv-serier, Beatles og fodbold samt danske ord på fire bogstaver, der starter med Li.


8. januar 2020

Side 15

Hvor er den nære sundhed? Byrådsmedlem for Vesthimmerlands Listen, Kirsten Moesgaard, Engvej 2, Farsø, efterlyser det nære sundhedsvæsen:

LÆSERBREV Nu er vi kommet til det punkt, hvor lighed i sundhed skal indføres også for borgerne i Himmerland. Jeg mangler, at regionsrådsformand Ulla Astmann havde haft det som et vigtigt punkt i sit nytårsindlæg. Der mangler en klar tilkendegivelse om, at 2020 er det år, hvor alle akut indlagte borgere i Himmerland skal indlægges i fællesakutmodtagelsen i Aalborg. Sundhedsstyrelsen har mig bekendt ikke ændret på, at akut syge skal indlægges i en fælles akutmodtagelse, hvor specialerne er til stede. Der tales med patos om ”det nære sundhedsvæsen”.

Kirsten Moesgaard.

Men, spørger jeg: ”Hvor bliver det af ?” Vi har i Vesthimmerland ingen lægevagt. Praktiserende læger er krumtappen i det nære sundhedsvæsen. Det er regionen, der har pligten til at sørge for, at der er dækning i hele regionen, og at ydernumrene er besatte. Det er et område, hvor regionen i en årrække har svigtet.

SIMESTED EL-SERVICE Service og salg af hårde hvidevarer

NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom

VESTHIMMERLAND: Borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune, lagde januar sidste år kimen til en ny tradition, han ville samle alle de tidligere borgmestre i Vesthimmerland til en nytårskur. Det blev en succes.

Torsdag, 2. januar skete det igen. Per Bach Laursen var vært og indbød de tidligere borgmestre i Vesthimmerland og de fire sammensatte kommuner; Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup til nytårskur på rådhuset i Aars.

Ved 2020-udgaven deltog Knud Kristensen (Aars/Vesthimmerland), Jens Lauritzen (Løgstør/ Vesthimmerland), Jette Thomsen (Farsø), Per Bach Laursen (Vesthimmerland), Per Nørgaard (Aars), Christian Mejdahl (Løgstør),

Per Bisgaard (Aalestrup) og Martin Glerup (Aars). Fra Aalestrup måtte Gustav Christensen desværre melde afbud, mens dagens nytårskur blev indledt med ét minuts stilhed for H.O.A. Kjeldsen, der afgik ved døden i 2019.

Martin Christensen ApS

Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup

Tlf. 28 19 81 77

JORD - BETON OG MURERARBEJDE

Find DIN fagmand - i Vesthimmerlands Avis

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

eller ring og få et godt tilbud! Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale!

Borgmestre samlet på rådhuset i Aars

MURERFIRMAET

A p S

98 54 81 15 Gert Jensen

Den nuværende og de tidligere borgmestre i Vesthimmerland til nytårskur på rådhuset i Aars. Fra venstre Knud Kristensen (Aars/ Vesthimmerland), Jens Lauritzen (Løgstør/Vesthimmerland), Jette Thomsen (Farsø), Per Bach Laursen (Vesthimmerland), Per Nørgaard (Aars), Christian Mejdahl (Løgstør), Per Bisgaard (Aalestrup) og Martin Glerup (Aars).

TLF. 20 10 11 94

Quick-Guide Quick-Guide - til din lokale fagmand

BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP

Elektriker:

Frands Trangbæk E

LIG

:

NU

• • • • • •

Træpiller Briketter Bark Flis Spagnum til haven Grå og sort granit

• • • • • •

Ærtesten Nødder Stabilgrus Støbemix Sand Muldjord

Kan afhentes på pladsen eller leveres med grab Husk: Vi henter haveaffald med grab Vognmand Frands Trangbæk • Gl. Viborgvej 90 • 9620 Aalestrup Tlf: 98 64 82 88 • Mobil: 40 63 83 88 • E-Mail: frands@frands-trangbaek.dk

Simested El-Service 98 54 81 15

Hus og Have: Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Punkt 20 10 11 94

Murer/Entreprenører: Murerfirmaet Martin Christensen 28 19 81 77 Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36

Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10

VVS: Møldrup VVS A/S 86 69 20 99


Side 16

8. januar 2020

Du kan også blive en tilfreds kunde. Vi har fået god rådgivning igennem hele forløbet og har følt os i særdeles gode hænder.”

Vi har oplevet stor troværdighed, god rådgivning, høj service og tillid hele vejen igennem.”

danbolig var skarp, og i løbet af 14 dage var min bolig solgt.”

Vi oplevede meget effektivitet, professionel mæglerrådgivning og tryghed.”

Vi har været rigtig glade for vores samarbejde med danbolig i Aars.”

De holder alle aftaler og holder deres ord, hvilket har givet os et godt og trygt salg.”

Vi fik en god, seriøs og faglig rådgivning. Vi har oplevet effektivitet og tryghed.”

Find ud af hvad din bolig er værd med danbolig Himmerland. Kontakt danbolig Himmerland på tlf. 9862 4444 eller mail: aars@danbolig.dk og få en gratis og uforpligtende salgsvurdering. danbolig.dk

Alt fra gode råd til en ærlig og reel kommunikation, som vi kunne forholde os til.”

danbolig Vesthimmerland Himmerlandsgade 102 9600 Aars Tlf. 98 62 44 44

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr 2- 2020  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr 2- 2020  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement