Vesthimmerlands Avis nr. 24 - 2024

Page 1

Cykelsponsorløb for alle i Gedsted

Læs mere side 5...

TRYGHED OG KVALITET ER ALTAFGØRENDE FOR OS

Sygdomme der kan påvirkes, hvis du har tandsygdomme eller betændelse i tandkød: Gigt, hjerte-kar, diabetes og cancer. Få vores proffessionelle vurdering i et trygt miljø - der er til at forstå.

• Udvidede åbningstider - kl. 07.00 - 18.00

• Nem adgang for gangbesværede

• Ældrevenlig tandlæge, der er til at forstå

Ring til os på 98 55 12 58 eller send en mail til info@noeragertandklinik.com

AALESTRUP TANDKLINIK NØRAGER TANDKLINIK

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen Vestergade 24B 9620 Aalestrup

v/ Tandlæge ph.d.

Kristian Andersen Jernbanegade 5 9610 Nørager

Himmerlands Tryk

Borgergade 17

Nr. 24 · 118. årg. Onsdag 12. Juni 2024 AALESTRUP · GEDSTED · MØLDRUP · KLEJTRUP · HVILSOM · HVAM · SIMESTED · NØRAGER · HVALPSUND · ULBJERG · SKALS Borgergade 17
9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk · www.vesthimmerlandsavis.dk Gedsted får en helt ny bydel Klejtrup fejrede genbrugsbutik Grill og musik på Store Torv i Aalestrup LÆS INDE I AVISEN: - Læs mere side 8 - Læs mere side 9
·
Kristian Katarina Dansk tandlæge
SMIL, DER ER Testrupvej 2D 9620 Aalestrup Telefon 9864 2300 Åbningstider: Man: Lukket Tirs - fre: 10 - 17.30 Lør: 9.30 - 12.30 Følg os på facebook Spar 50% på alle brillestel Gælder stel på lager, ved samtidig køb af glas. Gælder ikke tilbudsserie og kan ikke kombineres med 2. sæt glas gratis.
A/S
9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

i Vesthimmerlands Kommune landede på 51,58 procent.

Valget

til

Europa-Parlamentet:

Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk

Er din postkasse tom?

Har du ikke modtaget

Vesthimmerlands Avis torsdag kl. 19.00

- så udfyld venligst vores elektroniske formular til Budnet.dk, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrup.

Du er også velkommen til at kontakte budnets kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i tidsrummet mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00

Hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området, så konkakt Nordjyske Distribution ligeher.nu/reklamation.

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til kundeservice på tlf. 99 35 34 50 fredag kl. 8.00-14.00 eller mandag kl. 9.00-12.00

Lave stemmeprocenter i hele Vesthimmerland

Af Ture Damtoft

VESTHIMMERLAND:

Resultaterne af søndagens EU-valg i Vesthimmerland ligner ikke overraskende de landsdækkende resultater. Det gælder både i valgdetagelse og fordeling af stemmerne i forhold til frem- eller tilbagegang.

Af de 14 valgsteder havde Aalestrup den næstlaveste stemmeafgivelse med 47,81 pct. afgivne stemmer, kun slået af Ranum med 47,63 pct.

På de øvrige valgsteder i Vesthimmerlands Avis dækningsområde var stemmeprocenten 51,57 i Gedsted, 55,62 i Hvalpsund og 53,13 i Nørager i Rebild Kommune, der også er en del af Himmerlandskredsen.

Højdespringeren i Vesthimmerland var SkivumGiver med 58,12 pct. og altså en lille brøkdel fra landsgennemsnittet på 58,2 pct.

Der blev afgivet 13.768 stemmer af 26.694 stemmeberettigede, hvilket giver en endelig stemmeprocent på 51,58 pct.

- Der er en kæmpe opgave i at gøre EU-politik nærværende for borgerne i hverdagen. Det skal vi tage på os. Al den indflydelse, Europa parlementet har i vores hverdagsliv, skal vi gøre mere synligt. Der kan være en del proteststemmer, hvis man er imod EU. Hvis du ligger DF og Danmarksdemokraterne sammen, har de aldrig haft så mange stemmer, men min

pointe er, at jeg tror, det er vigtigt, at partierne, der er for samarbejde, løser tingene sammen. Og der skal meget mere folkeoplysning til om, hvad EU kan, og hvad konsekvensen er, hvis ikke vi har et fællesskab, siger gruppeformand Asger Andersen (S).

Flot valg til lokal

Den eneste lokale kandidat fik et flot valg. Jakob Vium Dyrman fra Aars fik næstflest stemmer i Himmerlandskredsen og slog sit partis spidskandidat, men det var ikke nok til at blive valgt.

Efter finoptælling af fire kredse i skrivende stund ligger han som nummer tre af partiets kandidater.

Til trods for at stå som nummer 11 for Venstre på stemmelisten fik han 2106 stemmer mod Morten Løkkegaards 1977, og de personlige stemmetal blev kun overgået af Danmarks-

demokraternes Kristian Storm.

- Jeg er imponeret over, at Jakob Dyrman har opnået så kæmpe et resultat. Det må man tage hatten af for. Både for hans indsats og for alle de frivillige som har hjulpet i valgkampen, siger Karl Lausten, formand for Venstre Vesthimmerland.

Samme tendenser

Partiernes stemmetal i Himmerlandskredsen afspejler ikke helt de landsdækkende resultater.

Venstre er for eksempel fortsat det største parti med 23,5 pct. af stemmerne, næsten 10 pct. flere end på landsplan.

Socialdemokratiet er stadig lidt større end SF med 14,6 pct. af stemmerne mod SFs 11,4 pct., og

Danmarksdemokraterne er næsten tre gange så store i Himmerlandskredsen med 18,6 pct. af stemmerne end på landsplan med 7,39 pct.

Tendenserne er dog de samme med fremgang for SF og LA og tilbagegang for S og V.

For Socialdemokratiet er resultatet den laveste vælgeropbakning nogensinde til et EU valg og laveste siden partiets tidlige år og valget i 1898. Det er ingen overdrivelse at kalde resultatet historisk. - Resultatet skal vi tage alvorligt, men jeg er også sikker på, at det med at drage direkte paralleller fra EU valg til kommunal- eller folketingsvalg, det skal man ikke. Selvfølgelig er der tendenser, men lige nu har vi den største investering i nyere tid i aftalen med KL (Kommunernes Landsforening fik tilført tre milliarder kroner fra staten i ny aftale, red.), og vi skal selvfølgelig formidle de resultater, vi laver. I Vesthimmerlands Kommune er der mest fokus, når man er økonomisk trængt, det har jeg selv prøvet i Sundhedsudvalget, hvor vi har lavet tiltag, som har fået meget bevågenhed og ikke altid for det positive. Alle de tiltag, vi har lavet i strukturindsatsen, har gjort, at vi nu kommer ud med et resultat, hvor vi holder budgettet. Man kan som politiker få et hak i tuden undervejs, men retningen kan godt være den rigtige, siger Asger Andersen.

Samarbejde belønnet Venstre er gået voldsomt tilbage i Vesthimmerland siden EU valget 2019, men

Side 2 12. Juni 2024
Valgstederne var ikke overrendt, og deltagelsen
Fabrikspriser
LECA - FUNDA BLOKKE
Følg os på Facebook
Asger Andersen.

fik 28,3 procent af stemmerne.

- Isoleret i Vesthimmerlands

Kommune kan jeg vel kun være tilfreds omstændighederne taget i betragtning. Når man ser, hvor meget Venstre er gået tilbage på landsplan, klarer vi det flot i Vesthimerland. Vi har jo en byrådsgruppe, som gør det rigtig godt og har et godt samarbejde med resten af byrådet, og det skal vi bevare, så vi også kan levere nogle resultater, og det håber vi så bliver belønnet, når vi kommer til kommunalvalget i 2025, siger Karl Lausten.

Valgets store vinder på landsplan var SF, der fik flest stemmer af alle partier.

I Vesthimmerland blev det trods fremgang kun til 9,5 pct. af stemmerne.

- Under alle omstændigheder har vi gjort det godt, og vi ved godt, at det er Vesntre og Konservative, som er de store partier i Vesthimmerlands Kommune, og at Inger Støjberg ville tage

mange stammer. Vi er jo det grønne parti, og det kan man jo få hug for i en debat, der handler meget om landbrug og CO2 afgift. Jeg er selvfølgelig stolt på partiets vegne og synes, vores kandidater og især Kira har gjort det godt, og nu er det jo vitgtigt for os i EU, at den grønne dagsorden kommer på bordet, for kun med fælles hjælp mellem alle lande kan vi gøre kloden mere klimavenlig, siger byrådsmedlem Jane Bonnerup om resultatet for SF. Karl Lausten.

Valget i Aalestrup blev indledt med vers

AALESTRUP: Poul Hjul Andersen, Thorup, var valgstyreformand på valgstedet i Aalestrup Idrætscenter. Han er god til at trylle med ord, og derfor blev det på vers, at valghandlingen blev slået igang søndag morgen:

- Det er sommer, der ku’ være sol, men det er søndag.

For mange er det opskriften på en god dag, du skal måske vælge mellem cykel og sofa. og is kan man nok klare to af. En dag til opladning og refleksion det er jo en god gammel tradition. Men i dag er vi alle også inviteret til valg, og for os holdes festen her i denne hal. Og festen er værd at deltage i, det er essensen af vort demokrati. For de mange kandidater er dagen lidt mere speciel:

”Skal jeg blive herhjemme eller et smut til Bruxelles?

Får jeg stemmer nok, så det bliver mig der bli`r valgt?” det ved vi, når den sidste stemme er talt. Inden da skal vi alle ha` udført vores job,

vi skal sørge for, ar stemmeurnerne bli`r fyldt op.

Vi kan alle konstatere, at urnerne er tomme, de låses af og nøglerne gemmes i en lomme. og til tonerne af denne klokkes klang vil jeg hermed erklære, at valget er i gang.

Poul Hjul Andersen skulle som valgstyreformand åbne valghandlingen i Aalestrup

12. Juni 2024 Side 3
fordelte stemmerne sig i Vesthimmerlands Kommune. Vesterbro 2 • GEDSTED • 22 82 12 34 ALT TIL FEST: Lagkage, kagemand, kransekage, frugtstænger, vin, øl på bestilling Har du brug for gavekurve eller blomster? Så kom trygt til os! Følg os og se flere tilbud! Min købmand gedsted Afsend og afhent pakker fra DAO, BRING og PostNord 20 ds. GEDSTED ÅBENT ALLE DAGE KL. 7.30-19.00 Følg vores Facebook side for flere gode sommerpriser - F. eks. Launis rejer i lage 1550/800 gr. 88 00 Gode priser hos Min Købmand Gedsted Michael Min Købmand Indlevering af rensetøj AH Dressing Flere varianter. Min. 825 gr. Ispinde Classic, karamel eller mandel Pk. med 4 stk. Priser gælder fra torsdag d. 13. juni til søndag d. 16. juni Asier First Price 700/420 gr. 2000 FRIT VALG PRIS Côtes du Rhône 3 liter 2995 FRIT VALG PRIS 11800 Pr. stk. PRIS 200 Pr. glas PRIS Jane Bonnerup.
Sådan
Idrætscenter - og det skete på vers.

Lions Club i Aalestrup

er ved at slutte sæsonen

Jens Møller, Fjelsø, overtager rollen som præsident

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: - Det har været et travlt forår, siger præsidenten for Lions Club Aalestrup, Henning Als, Simested, som efter sommerferien bliver afløst af Jens Møller, Fjelsø.

I det forløbne år har der væ-

ret gang i udtynding af æbler hos Frugtvejens Æbleplantage. ”Løverne” påtog sig også opgaven med at renovere byens flagstænger, så de stod flotte og skinnende til konfirmationsdagen i maj. Og inden længe går man i gang med at efterse og re-

parere guirlanderne, så de er klar til november. Udover de månedlige møder har medlemmerne været på besøg hos Vesthimmerlands Biogas i Farsø, hvor daglig leder Ditlev Høgh viste rundt og forklarede om processerne i anlægget som sammen med seks an-

Når du som privat eller i din virksomhed vil lave energiforbedringer, så er det oftest forbundet med en større investering.

Vi ønsker at give dig den rigtige vejledning, så du får mest mulig ud af din investering. Vi har et bredt produktkendskab og et showroom, så du fysisk kan se og røre bl.a. forskellige varmepumper.

Ladestander

Oplad din elbil og få refusion af elafgiften*

11 kW ABB ladestander i ekstraordinær robust kvalitet.

Pris 9.900 kr. inkl. standardmontage. Tilbud gælder t.o.m. august 2024.

*Med denne ladestander fra ABB kan du selv eje en ladestander og samtidig få refusion på din elafgift. Ring og hør nærmere

dre biogasanlæg ejes af en dansk investorgruppe. Der er investeret ca. 400 mio. kr. i anlægget og der er 20 medarbejdere.

En tur til Nutidsmuseet i Aars samlede mange medlemmer, og til denne aften var ægtefæller inviteret med. Der var stor interesse for museets mange effekter og mange minder dukkede op, når de så ting og sager, der måske var gået lidt i glemmebogen.

Lions Club har i foråret haft en kampagne, hvor man søgte efter nye medlemmer. Flere har været inviteret til et informationsmøde, hvor medlemmer af bestyrelsen har fortalt, hvad det indebærer at være med i en Lions Club. Flere har vist stor interesse og inviteres til de kommende møder, inden de giver endeligt tilsagn og kan blive optaget i klubben. På besøget på Nutidsmuseet i Aars var der i øvrigt en ceremoniel optagelse af et nyt medlem, Carsten Müller, som har deltaget i flere af Lions Clubs møder.

Som afslutning på sæsonen er medlemmerne inviteret til at besøge Elvis Presley museet ”Memphis Mansion” i Randers.

Carsten Müller,Aalestrup, er blevet optaget som nyt medlem i Lions Club. Anne Mette Muller fik blomster. Til venstre præsident Henning Als.

Ny erhvervskonsulent

VESTHIMMERLAND: Erhverv Væksthimmerland har ansat Flemming Jensen som ny erhvervskonsulent. Han er tidligere iværksætter og kommer fra en stilling som erhvervskonsulent hos Vækst Jammerbugt. Flemming Jensen er 57 år og har en baggrund som håndværker og tidligere iværksætter som medejer i en handelsvirksomhed.

Hans fokusområder vil være iværksætteri, digitalisering samt udvikling af

etablerede virksomheder. - Hans store erfaring med at understøtte virksomheder med opstart, drift og udvikling vil komme de lokale virksomheder til gavn. Flemming har også erfaring med samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder, hvor han blandt andet er en del af UCNs Innovations & Entreprenørskabs samarbejde, skriver Erhverv Væksthimmerland om den nye erhvervskonsulent.

Vil du spare på energien? Gode sommerpriser og lagersalg

Gennemtestet i Norden

4,9 kW solcellepakke til eternittag med hybrid solcelleinverter.

Pris eksempel 46.900 kr. inkl. Solceller Lad solen klare din næste elregning.

moms og montage

Luft/vand varmepumper

Fujitsu waterstage

Med Fujitsu får du uovertruffen pålidelighed og lang levetid.

Dobbeltvirkende varmeveksler A+++

Priser fra 72.000 kr. inkl. montage.

Ring for et uforpligtende tilbud

Luft/luft varmepumper

Stille varme der virker

Fujitsu Prestige

Højeste energiklasse, optimeret lydkomfort og kompakt prisvindende design. SCOP 5.3!!

5 års totalgaranti uden forpligtende serviceaftale!

Pris 14.000 kr. inkl. standard montage.

Side 4 12. Juni 2024
Hessellund El, Vesterbro 5, 9630 Gedsted www.hessellundel.dk • hessellund-el@mail.dk • 98 64 55 99
Flemming Jensen er ny erhvervskonsulent i Erhverv Væksthimmerland.
LAGERSALG 3 stk. på lager Tilbud gælder så længe lager haves

Grill og musik på

Torvet i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: På fredag har Aalestrup Handel & Erhverv i samarbejde med bestyrelsen i Galleri Aalestrup arrangeret en aften med Grill og Musik på Store Torv.

Galleriet har tidligere haft stor succes med en grillaften, hvor alle kunne møde op med deres egne madvarer, hvor der stod folk og grill klar til at færdiggøre et lækkert måltid.

På fredag er der igen mulighed for alle at møde op med det man kunne tænke sig at spise og der er plads til alle. Galleriet har netop erhvervet to nye grill, så der burde være mulighed for at udstyret er i orden. Hvis man ikke selv har lyst til at tage sin egen mad med, så er der også mulighed

for at købe pølser til at grille og galleriet tilbyder også kaffe og kage.

Udover det kulinariske, vil der også være musik og underholdning ved de to spillemænd, Borup & Jensen. De to kalder sig også ”De syngende murere”, som hentyder til deres daglige beskæftigelse. De er opvokset i Vester Hornum og har tidligere spillet på Torvet og til Knaberfesten i Aalestrup, så der er lagt op til en aften med god mad og stemning.

- Vi håber selvfølgelig på godt vejr, siger formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen og håber, at der er mange, der vil tage venner, naboer og familien med til en hyggeaften på torvet midt i Aalestrup.

Cykelsponsorløb for alle i Gedsted

Af Hanne Monrad

GEDSTED: Som et nyt tiltag i forbindelse med Gedeskægsfesten i Gedsted blev der arrangeret cykelsponsorløb med deltagere i alle aldre.

Gedeskægskomiteen fik ideen til at arrangere cykelsponsorløb for både børn og voksne, og henvendte sig til Gedsted Skoles leder, Anne Mette Rasmussen, som også syntes det var en rigtig god ide. Den frivillige forældreforening på skolen fik opgaven, og sendte information ud til forældrene

til alle elever på skolen og LBO i Gedsted.

Mange vendte tilbage, og da starten gik i anlægget ved Gedstedhallen torsdag eftermiddag, var det en broget flok, der stod klar med cykler, og cyklister med et nummer på maven eller ryggen, i alle størrelser.

Cykelrytterne skulle hver især skaffe en eller flere sponsorer, som skulle betale et fast beløb eller et beløb pr. omgang.

Turen varede én time og var på en halv kilometerruten gik gennem anlægget og festteltet.

Der var præmie til den der kørte flest runder i de fire klasser, som rytterne var inddelt i.

fra arrangementet går til skolens lejrskoleture.

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

12. Juni 2024 Side 5 eller Carlsberg Max. 4 kasser PR. POSE 69.Libero Bleer Comfort eller Up&Go 26 - 58 stk. PR. PAKKE 20.Brændende Kærlighed Kalanchoe Flere farver Delikatesse - Blomsterafdeling - Tips & Lotto - Håndkøbsudsalg - Brød fra Skals Bageri Hovedgaden 25 | 8832 Skals | 86 69 43 22 SPAR Skals Åbent alle dage 8-20 Annoncen gælder fra torsdag d. 13. til og med søndag d. 16. juni Følg os på Facebook: SPAR
25.Kelloggs Morgenmad Flere varianter 205 - 500 gram PR. PAKKE PR. STK. 79.Gøl Pølser Megakøb Flere varianter 1,1 - 1,26 kg. PR. POSE 10.Cocio ChokoladeMælk Flere varianter 60 cl. PR. FLASKE PR. PAKKE 16.Cheasy Skyr Flere varianter 1 liter Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer 20.Lotus Comfort Toiletpapir 8 ruller 39.Peter Larsen Kaffe Rød Bl. 72 500 gram PR. STK.
Skals
Overskuddet En af de mindste på cykel! Alle er klar til at cykle penge ind til Gedsted Skoles lejrskoleture. På fredag er der grill og musik - og "De syngende murere" på Torvet i Aalestrup.

Kvikløbet i Hvam har nu eksisteret i 20 år

Arrangører håber at flere børn vil deltage - og prøve noget nyt

Af Hanne Monrad

HVAM: Det er 20 år siden Kvikløbet i Hvam blev afviklet første gang. Det er en tradition, at løbet arrangeres i Sportsugen på stadion i Hvam.

- Dengang havde vi ikke alt det IT, som vi har i dag, fortæller løbsleder Lone Johansen. Det var med stadionur

og papir og kuglepen, men heller ikke med det antal løbere som vi er nået op på i gennem mange år. Løb har været meget populært, og antallet af deltagere har bare har udviklet sig opad gennem årene. Selvom Hvam er en lille landsby, har Idrætsforeningen Kvik haft stor succes

med Kvikløbet. Der har været stor deltagelse hvert år, med omkring hundrede løbere hver gang, og det passer fint til omgivelserne.

- Vi har næsten altid været heldige med vejret, og der summer af hygge på stadion fra start til slut, siger Lone Johansen.

Historien imellem dem,

som har deltaget i løbet er, at man næsten altid er sikker på at få noget med hjem, fordi der er så mange lokale erhvervsdrivende, der støtter med flotte præmier.

- Hvis man ikke har været heldig at vinde noget, så plejer folk at sige: - Jamen det er bare så hyggeligt at komme til Hvam og deltage i jeres løb, siger Lone Johansen. Der er ændret lidt i år i forhold til starttidspunkt og priser, hvor arrangørerne håber på, at kunne lokke

flere forældre af sted med deres poder. Flere har nemlig nævnt, at de ikke deltager, da det går ud over børnenes sengetid, så det er der ændret på i år.

- Derudover har vi sænket priserne både for børn og voksne, da vi vil prøve at få familien ud at gå/løbe sammen, og her synes vi, at vi har den perfekte familierute på tre km, siger Lone Johansen. Hun har et ønske om at få flere børn til at deltage og håber, at de får lyst til at

komme ud og røre sig sammen med mange andre.

- Fordi det er 20 år siden, vi startede Kvikløbet, syntes vi, at vi ville prøve noget nyt. Der er spurtpræmier i opløbsstrækningen. Her kan man vinde en lille gevinst ved eventuelt at slå en kolbøtte/ vejrmølle over målstregen eller gå baglæns i mål, og selvfølgelig spurt! Vi håber at løbere og gående er friske på en lille udfordring, så vi kan lave lidt sjov i opløbet til målområdet, slutter Lone Johansen.

Fristrup Blomster HOLDER RESTSALG

TORSDAG DEN 13/6 - FREDAG DEN 14/6 OG LØRDAG DEN 15/6

Lørdag den 15. juni er sidste åbningsdag i denne omgang.

Vi takker hermed for alle jeres handler. I ønskes alle en god sommer – håber vi MÅSKE ses igen i foråret 2025

Side 6 12. Juni 2024
Kvikløbet er et populært indslag i sportsugen i Hvam.
Fristrup Blomster Oksenhøj 2 98 54 62 72 Fristrup
ÅBNINGSTIDER Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 9.00 - 12.00 Søndag lukket
PÅ ALLE SOMMERBLOMSTER SAMT STORE FLOTTE SUKKULENTER

AKTIVE FORENINGER i Aalestrup og omegn

AKTIVE

Idrætsforeninger/klubber

AALESTRUP BADMINTON KLUB

- Formand: Dan Kristensen, Engparken 58, 9620 Aalestrup, tlf. 22 28 90 78, mail: engparken589620@yahoo.dk

- Kasserer: Linda Krogh, Engparken 58, 9620 Aalestrup

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

HIF 91 AALESTRUP

HANDICAP IDRÆTSFORENING

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Peter Poulsen, Skovtoften 19, Aalestrup tlf. 20 42 05 08

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

AALESTRUP MOTIONSCENTER

www.aalestrupmotionscenter.dk

Mail: aalborgvej132@gmail.com

- Formand: Jesper Herman tlf. 24 94 92 09, mail: herman1547@hotmail.com

- Kasserer: Inga Vad Nielsen, Lindevej 4, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 90 54/26 14 90 54

GEDSTED FORENEDE IDRÆTSKLUBBER (GFI)

- Formand: Tina Kilschow, tlf. 30 28 42 94, mail: tinakilschow68@icloud.com

- Kasserer: Lisa Laursen, tlf. 53 56 28 29, mail: lisalaursen@hotmail.com

IDRÆTSFORENINGEN KVIK

- Formand: Niels Møller Holm, Grønningen 25, 9500 Hobro, mail: nmoellerh@gmail.com

- Kasserer: Jesper Dalum, Ferskenvej 14, 8920 Randers, tlf. 29 34 19 03

Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested

AALESTRUP RIDEKLUB

www.aalestruprideklub.dk

Mail: aalestruprideklub@hotmail.com

- Formand: Anna Laustsen, tlf. 40 24 61 79, mail: annalaustsen@hotmail.com

- Kasserer: Helle Sommer Pedersen, tlf. 51 71 79 27, mail: hellesommer@hotmail.com

AALESTRUP IDRÆTSFORENING

www.aalestrup-if.dk

- Formand: Kim Lyngsø, Engparken 24, 9620 Aalestrup, tlf: 27 13 30 83, mail: aalestrupif@gmail.com

- Kasserer: Trine Bak, Solbærvej 9, 9620 Aalestrup, tlf: 27 79 46 23, mail: regnskabaif@gmail.com

SENIORIDRÆT AALESTRUP

Facebook: Senioridræt Aalestrup

- Formand: Hans Jørgen Nielsen, Aaparken 42, 9620 Aalestrup, tlf. 21 43 42 62, mail: aaparken429620@get2net.dk

- Kasserer: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, 9620 Aalestrup tlf. 28606327, mail: franks@nielsen.mail.dk

Mødested: Aalestrup Idrætscenter

Erhvervsklubber

ERHVERVSKLUBBEN AIF

- Formand: Hanne M.K. Christensen, tlf. 26 19 92 79

- Kasserer: Poul Pedersen, tlf. 96 57 55 91

TURISTFORENINGEN FOR AALESTRUP OG OMEGN

- Kontakt: Lene Christensen, Engvangen 29, Aalestrup, tlf. 22 79 92 64

foreninger

AALESTRUP SENIORER

www.aalestrup-seniorer.dk

Facebook: Aalestrup Seniorer

Mail: info@aalestrup-seniorer.dk

- Formand: Ingelise Nielsen, Højtoften 17, Aalestrup. tlf. 28 60 63 27, mail: franks@nielsen.mail.dk

- Kasserer: Lone Christiansen, Aaparken 20, 9620 Aalestrup tlf. 61 28 18 87

Mødested: Knabergården

ÆLDRE SAGEN

- Formand: Kristian B. Nielsen, Tolshøj 56, 9631 Gedsted, tlf. 23 30 86 07, mail: sogndalsgaard@email.dk

- Kasserer: Grete Høeg Pedersen, Korsholmvej 174, 9631 Gedsted, tlf: 98 64 53 86, mail: glplg1943@gmail.com

Mødested: Knabergården og Gedsted Medborgerhus

SINGLEKLUBBEN HIMMERLAND

Facebook: Singleklubben Himmerland

- Formand: Brian Baade Andersen, tlf. 22 93 23 55, mail: brianbaade@gmail.com

- Kasserer: Lissy Sørensen, tlf. 29 80 20 52, mail: lis58@godmail.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup

FORENINGEN NORDEN, AALESTRUP AFD.

- Formand: Kirsten Bollerup, Borgergade 27, Aalestrup. tlf. 60 61 49 78, mail; kirbollerup@gmail.com

- Kasserer Margit S. Nielsen, Holmgaardsvej 19, Aalestrup, tlf. 21 78 86 24, mail: margit.s.nielsen@mail.dk

NATTERAVNENE AALESTRUP

www.aalestrup.natteravnene.dk

- Formand: Rasmus Bruun Svendsen, tlf: 25 14 40 98, mail: rasmusbruun01@hotmail.com

- Kasserer: Dorte Loft Jørgensen

Mødested: Jydeværkstedet

JYDEVÆRKSTEDET

- Formand: Aase Sørensen, Lindevej 14, 9620 Aalestrup, tlf. 23 70 80 17, mail: aasemv@live.dk

Mødested: Jydeværkstedet, Knabergården 4, 9620 Aalestrup (Åbent tirsdage kl. 13.30 - 16.30)

AKTIVE KVINDER AALESTRUP

- Formand: Elin Simonsen, Kløvervangen 8, 9620 Aalestrup, tlf. 51 51 56 70, mail: elinsimonsen@mail.dk

- Kasserer: Lis Ginnerup, Hasselvej 8, 9620 Aalestrup, tlf. 27 64 14 86, mail: lginnerup@yahoo.dk

Teater

MEMBRANEN

- Formand: Poul Hjul Andersen, Boldrupvej 144, 9620 Aalestrup, tlf. 20 42 78 07, mail: poul.hjul.andersen@gmail.com

- Kasserer: Hanne Monrad, Agertoften 16, 9620 Aalestrup, tlf. 29 62 71 63

Mødested: Knaberscenen

RØDE KORS AARS / AALESTRUP

- Formand: Lone Chodavarapu, tlf. 42 73 44 65

- Kasserer: Inge Lise Hemmingsen, tlf. 40 36 21 88

Besøgstjeneste

12. Juni 2024 Side 7
Pris for et års optagelse: kr. 350 + moms pr. forening. Kontakt os på tlf. 98 64 12 55 eller mail: hg@vesthimmerlandsavis.dk
humanitære foreninger
Aalestrup: ............................................. 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: .................................................... 30 54 65 50 Vågetjeneste: ..................................................................... 23 45 50 13 Nørklere: ............................................................................... 51 15 85 55 Familienetværk: ............................................................... 20 78 78 54 Førstehjælp: ...................................................................... 20 78 78 54 Røde Kors Butik: .................................... 21 29 49 32 /61 67 81 69
ÅRLIGT
FORENINGER BRINGES I VESTHIMMERLANDS AVIS MINDST 8 GANGE

Legendarisk action film i Bio Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Actionfil-

men “Bad Boys: Ride or Die” er den fjerde film i rækken om de hårdkogte politimænd Mike Lowrey og Marcus Burnett, spillet af henholdsvis Will Smith og Martin Lawrence. Filmen vises nu i Bio Aalestrup.

Will Smith er tilbage i rollen som den rappe og hårdtslående betjent Mike Lowrey i “Bad Boys 4: Ride or Die”. Hans CV vidner om en alsidig herre, der spænder over det dramatisk intense til det eksplosivt kække. Han mestrer begge dele.

“Bad Boys: Ride or Die” følger igen den umage po-

litiduo Mike Lowrey og Marcus Burnett i en blanding af action og komedie. Denne gang kommer de to betjente igen på kanten med loven, da de bliver indblandet i en korruptionssag.

Udover Will Smith og Martin Lawrence, der er tilbage som “Miami’s finest”, finder man også navne som Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez og DJ Khaled på rollelisten.

Også Jacob Scipio, der spillede Will Smiths søn i “Bad Boys for Life”, er med i denne film. Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på

Fra børnehave – til en helt ny bydel i Gedsted

Der er nye planer om opførelse af attraktive boliger

Af Hanne Monrad

GEDSTED: Den driftige tidligere tømrermester, Niels Christian Jensen, Gedsted, har mange jern i ilden og brænder for at udvikle sin by.

Via ”Ejendomsselskabet Gedsted 2020 ApS” har Niels Chistian Jensen købt den tidligere børnehavegrund ved Søndergade i Gedsted af Vesthimmerlands Kommune.

Han har købt de eksisterende bygninger med et jordtilliggende på 7.000 kvadratmeter. Bygningerne stod tomme i over tre år.

- Vores plan er at omdanne grunden til en ny bydel/ villakvarter med fem lejemål samt udstykning af fire parcelhusgrunde, siger Niels Chr. Jensen.

- Vi har fået tilladelse til nedrivning, og for nylig kunne vi gå i gang med at nedtage nogle af bygningsdelene. Senere var et nedrivningsfirma klar til at tage sig af resten. Det sker for at mindske CO2-aftrykket, hvilket der er stor fokus på, når man river bygninger ned. Alt beton blev knust på stedet og deponeret på grunden, da det kan bruges som fyld i den nye vej og vendeplads.

- Jorden fra den store kælkebakke vil vi gerne udnytte til en lav støjvold/skel mod marken, som bliver beplantet med lavt bunddække, så den smukke natur ud over markerne bevares.

Men før skovlen kan sættes i jorden mangler, at Vesthimmerlands Kommune får lavet en ny lokalplan for området. Det betyder,

at arealet går fra at være et erhvervsområde til privat bebyggelse.

- Vi har netop haft møde med kommunen og er blevet lovet, at en lokalplan er klar senest april 2025. Derefter kan vi så søge om byggetilladelse og komme i gang, siger Niels Chr. Jensen – som håber at være i gang næste sommer.

– Vi er klar til at sætte byggeriet af lejligheder og salg af parcelhusgrunde i gang, så snart vi har tilladelser og alle papirer er i orden, siger han.

Niels Chr. Jensen håber at kunne opføre attraktive udlejningsboliger, som

også på sigt kan tiltrække nogle af de medarbejdere, der forhåbentlig kommer i gang når møbelfabrikken Getama A/S er genopført. Getamas direktør har oplyst, at fabrikken bliver genopført i Gedsted og vil stå klar i sommeren 2025. Det kunne også være gode lejligheder til ældre borgere som ønsker en lejlighed “ved jorden”.

- At bygge i Gedsted betyder også noget godt for det lille samfund generelt, både for vuggestuen, børnehaven, skolen og ikke mindst den lokale købmand, som er kommet godt fra start, slutter Niels Chr. Jensen.

Side 8 12. Juni 2024 EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres Let Svær Sudoku 1 - Easy 6 8 5 1 9 6 7 8 4 1 3 5 4 1 6 7 6 2 3 9 7 7 1 8 6 2 4 1 9 5 6 3 8 2 Sudoku 1 - Hard 3 5 8 1 1 1 4 7 9 6 4 4 3 8 6 5 3 9 9 2 5 7 5 SUDOKU
bio-aalestrup.dk
Bad Boys 4 Tors. 13/6 - ons. 19/6 kl. 19.00 One Life Tors. 20/6 - ons. 3/7 Den fjerde film i serien ”Bad Boys - Ride or Die” vises i Bio Aalestrup fra i morgen, torsdag. Den tidligere Gedsted Børnehave, der nu er blevet revet ned. Skitse over det kommende byggeri.

Af Hanne Monrad KLEJTRUP: I 20 år har Kirkens Korshær haft genbrugsbutik i Klejtrup.

Og det blev fejret i den forløbne uge, hvor alt i butikken var nedsat til halv pris. Det gav trængsel ved kasseapparatet, hvor ugens salg indbragte godt 12.000

kr. Et beløb langt over det normale, fortæller Ragna Kolind.

Det var 16 interesserede frivillige, som startede butikken op i 2004 i den gamle møbelfabrik/- forretning i Klejtrup.

Det var store lokaler, der dog trængte til en kærlig hånd. Men med søm og

hammer og en spand maling kommer man langt, og hurtigt fik de en flot forretning stablet på benene.

Senere er forretning udvidet med endnu et par lokaler, således at der nu er forskellige afdelinger i butikken: Dame- og herretøj, børnetøj, isenkram, legesager, bøger, møbler, elektro-

nik m.m.

Butikken er blevet en fast del af Klejtrups bybillede, og tiltrækker kunder både fra lokalområdet og fra fjernere dele af Jylland. Der er omkring 20-25 frivillige, som på skift passer butikken – nogle henter ting og sager hos givere, andre ordner det indbragte i butikken.

Omsætningen ligger rimelig stabilt på omkring 280.000 kr. om året, hvilket er flot for en genbrugsbutik i et landområde.

Selve fødselsdagen blev fejret fredag, 7. juni, hvor der var kaffe og fødselsdagskage til alle kunder. Og kunderne kvitterede med

at gøre indkøb for et større beløb, end det er vanligt for en fredag.

Der blev også tid til at takke fem frivillige, som kunne fejre 20 års jubilæum i butikken.

Hækken skal klippes og snart skal græsset igen have en kærlig hånd. Det hele bliver meget lettere med kvalitetsmaskiner fra Husqvarna. Kig ud og se vores store udvalg på Fanøvej 7 i Viborg.

STIHL HSA 50

Batterihækkeklipper som sæt med batteri og lader. Til klipning af mellemstore hække.

12. Juni 2024 Side 9 SE HER! GRATIS HENTE & BRINGE SERVICE
DIN, PLÆNEKLIPPER
HAVETRAKTOR. VI
GRATIS INDENFOR EN RADIUS AF 10 KM
7. BOOK
DAG
BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER
Fredag
GOD SERVICE
den får du hos os!
Lynggaard Fanøvej 7
Viborg info@sogl.dk
BESØG OS PÅ SOGL.DK 9.399 KR. SPAR 500 KR. AUTOMOWER Pas godt på din robotplæneklipper med en garage. 1.499 KR. HUSQVARNA AUTOMOWER® 305 Ideel til mindre, komplekse haver på op til 600 m2 og skråninger med en hældning på 40%. OPSÆTNING FRA 1.750 KR. Alle tilbuddene gælder til den 1/7-2024, hvis ikke andet er nævnt. Alle priser er inkl. moms. Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Velegnet til mellemstore områder på op til 1000 m² og skråninger med en hældning på 40%. 10.999 KR. SPAR 2.000 KR. OPSÆTNING FRA 1.750 KR. HUSQVARNA R214C Hydrostatisk fremdrift, 94 cm Combi-klippedæk. Bio-Clip bagudkast.
manøvrevenlig. 23.999 KR. SPAR 10.000 KR. BENZIN 995 KR. SPAR 100 KR.
batteri. Sværdlængde 50 cm. BATTERI
FÅ SERVICERET
ELLER
HENTER
FRA FANØVEJ
TID I
PÅ TLF. 8662 9200
Mandag-torsdag kl. 7.15-17.00
kl. 7.15-16.00 Lørdag kl. 9.00-12.00
-
Sørensen og
| 8800
Tlf. 8662 9200
Meget
STIHL HSA 45 Let og lydsvag hækkeklipper med integreret 18V
1.995 KR. SPAR 200 KR. BATTERI
DET
PÅ DIN HAVE?
GROR DERUDE - HAR DU... STYR
20 år med genbrug i Klejtrup blev fejret
De fem frivillige, som kunne fejre 20 års jubilæum sammen med butikken. Fra venstre Ketty Nielsen, Lissy Nielsen, Else Marie Sørensen, Hanne Grydgaard og Birte Hedelund. Til højre står butikkens leder Inger Pugholm. 1: Genbrugsbutikken på Viborgvej i Klejtrup

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

13 24

Lukning

Advokatkontoret

i Aalestrup

grundlagt i året 1904, lukker fredag den 21. juni 2024 kl. 16.00. Jan Poulsen Advokat

Al opmærksomhed frabedes. Gunni Kærsgaard Laursen

Vesthimmerlands Avis

- når det skal være lokalt!

rundt

døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69 Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars Tlf. 98 64 50 10

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Birthe Gindrup Sørensens bisættelse fra Testrup Kirke Tak for blomster og kranse

På familiens vegne

Peter, Dorte og Hanne

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Ditte I. Dalgaard os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS

Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”.

Billede + 10 ord koster 200.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via MobilePay på nr. 47793 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

Annoncen kan IKKE indtelefoneres!

Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00

Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Kristian Johansen

* 21. marts 1941 er stille sovet ind Gedsted, den 10. juni 2024

Elsket og savnet

På familiens vegne Doris

Begravelsen finder sted fra Gedsted Kirke lørdag den 15. juni kl. 13.00

Preben Møller

* 28. juni 1948 er stille sovet ind Gedsted, den 7. juni 2024 Familien

Bisættelsen finder sted fra Gedsted Kirke fredag den 14. juni kl. 11.00

I stedet for evt. blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse, reg. 3001 konto 0001155 mrk. Preben Møller

Vores elskede far, svigerfar, farfar, morfar og oldefar Knud Uldahl Christoffersen

* 17. december 1932 har endelig fået fred

† Klejtrup, 9. juni 2024 Elsket og savnet

På familiens vegne Niels Peter, Ellen, Ingelise og Else

Bisættelsen finder sted fra Klejtrup Kirke fredag den 14. juni kl. 11.00

Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...

Onsdag den 12. juni

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 14.00- 18.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: The Fall Guy

kl. 19.00 Gedsted Kirke: Kirkevandring

Torsdag den 13. juni

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 14.00- 18.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Fredag den 14. juni

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 14.00- 18.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 17.00- 20.00 Torvet Aalestrup: Grill og Musik

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Lørdag den 15. juni

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 10.00- 17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Søndag den 16. juni

kl. 10.00- 17.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 13.00 Udsigten2, Løgstør: De vilde blomsters dag

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Mandag den 17. juni

kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent

kl. 14.00- 18.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Tirsdag den 18. juni

kl. 14.00- 18.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Onsdag den 19. juni

kl. 07.45 Klejtrup: Hvam-Hvilsom

Pensionistforening Udflugt

kl. 08.00 Hvilsom: Hvam-Hvilsom

Pensionistforening Udflugt

kl. 08.15 Hvam: Hvam-Hvilsom

Pensionistforening Udflugt

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum : Åbent

kl. 14.00- 18.00 Aalestrup Friluftsbad: Åbent

kl. 18.30 Hvam Stadion: Kvikløbet

kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bad Boys 4

Side 10 12. Juni 2024
Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg
24

Læs og vind flotte præmier med Sommerbogen på biblioteket

Der indbydes hermed til indvielse af Ådals - og klimaprojektet

Kig forbi dit bibliotek og deltag i Sommerbogen, Danmarks største og sjoveste læsekonkurrence for de 6 - 15-årige fra 14. juni - 24. august kl. 7.00 - 22.00. Læs, udfyld udfordringsarket og vær med i lodtrækningen om hovedpræmien - tøm en boghandel på 5 minutter!

ved Herredsbækken i Aars den 17. juni kl. 16.00

Se mere på: www.vhbib.dk/arrangementer

Projektet – et vandløbs -og klimaprojekt - har det formål igennem virkemidlet restaurering af hele ådale, at gennemføre en helhedsorienteret indsats, som tilgodeser hensyn til natur og miljø, sikre målopfyldelse i Herredsbækken, klimatilpasning og fremtidssikret landbrugsdrift blandt andet gennem ekstensivering og jordfordeling.

Program for indvielsen:

Kl. 16−17.30 Besigtigelse og information undervejs om projektet

Mødested v. Gislumvej (se vedlagte kort)

Kl. 17.30 Offi ciel indvielse ved taler af Borgmester Per Bach Laursen, formand for Teknik og Miljø Allan Ritter og Direktør for Vesthimmerlands Forsyning Morten Aaby

Kl. ca. 18 En lille forfriskning og lidt spiseligt

Kl. ca. 19 Forventet afslutning

NB! Husk det er et naturprojekt – så medbring praktisk overtøj og gummistøvler

Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 20. juni kl. 16.00 på Rådhuset i Aars

Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars.

Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/webtv. Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig.

Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/ vesthimmerlandskommune

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet.

Regler for spørgetid kan også ses på www. vesthimmerland.dk/spoergetid

PER BACH LAURSEN BORGMESTER

De Vilde Blomsters Dag 16. juni kl. 13.00 - 15.00

Udsigten 2, 9670 Løgstør

Traditionen tro afholder Vesthimmerlands Kommune arrangement på De Vilde blomsters Dag, hvor vi kan få lejlighed til at vise noget af kommunens mest unikke natur frem.

I år går turen til Løgstør, hvor vi skal se på de vilde blomster, som vokser langs kanalstien.

Turledere: Biolog Susan Hangstrup og naturvejleder Karin Winther

Læs og vind flotte præmier med Sommerbogen på biblioteket

Kig forbi dit bibliotek og deltag i Sommerbogen, Danmarks største og sjoveste læsekonkurrence for de 6 - 15-årige fra 14. juni - 24. august kl. 7.00 - 22.00. Læs, udfyld udfordringsarket og vær med i lodtrækningen om hovedpræmien - tøm en boghandel på 5 minutter!

Se mere på: www.vhbib.dk/arrangementer

GUDS TJENESTER

Der tages forbehold mht. tidspunkter. Se mere på kirkernes hjemmesider.

Søndag den 16. juni 3.s.e. Trinitatis

Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

11 00

09 30

11 00

Borgergade 17, 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 12 55 · www.vesthimmerlandsavis.dk hg@vesthimmerlandsavis.dk / annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

og korrekturannoncer ........... senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer .............................................. senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer ................................................ senest fredag kl. 9.00

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525

Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Medlem af Provinsens Distriktsblade og Danske Lokalaviser

Udgivelsesområde:

Vi

12. Juni 2024 Side 11 Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten • Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen Himmerlands Tryk A/S Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk
Aalestrup
Gedsted
Fjelsø
Vesterbølle
Hvam � � � � � � � � � � � � � � � � ingen Tostrup
Roum � � � � � � � � � � � � � � � � ingen Ulbjerg 11 00 Låstrup � � � � � � � � � � � � � � � 09�30 Lynderup ingen Hersom
Klejtrup
00 Vester Bjerregrav
Simested ingen Testrup 09 30 Østerbølle ingen Skals 10 30 Hvornum ingen Snæbum ingen Hvilsom � � � � � � � � � � � � � � 10�15 Rørbæk ingen Grynderup � � � � � � � � � � � � ingen Stenild ingen Kgs� Tisted � � � � � � � � � � � � ingen Binderup 10 30 Durup ingen Ullits 10 30 Svingelbjerg ingen Foulum 09 00 Louns 10 30 Alstrup ingen Strandby 09 00 Farsø � � � � � � � � � � � � � � � � � 16�00 Aars 09 30 Gislum � � � � � � � � � � � � � � � ingen Vognsild ingen Haubro � � � � � � � � � � � � � � 09�00* *Friluftsgudstjeneste
ingen
ingen
ingen
09
ingen
Stenstrup Hyllebjerg St. Binderup Nysum Trend Hvilsom Nørager Aalestrup Gislum Møldrup Skals Hersom Mejlby Haverslev Sønderup Aars Farsø Hobro Ullits Vesterbølle Klotrup Gedsted Ulbjerg Hvalpsund Østrup Vognsild Klejtrup Simested Fjelsø Hvam Snæbum Sundstrup Bjerregrav Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 9.00-12.00
Forretnings-
Indlevering af annoncer:
Kontor Thorkil Christensen Anette Drachmann Grafiker Produktion Redaktør Hanne Monrad Salgskonsulent tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Region Nordjylland står til historisk stort økonomisk løft

NORDJYLLAND: Regering og regioner har aftalt en økonomiaftale for 2025.

Aftalen medfører at Region Nordjylland får et historisk stort økonomisk løft og hjælp til at dække udgifter til stigende medicinpriser.

- Vi har indgået en ualmindelig god aftale, som samlet set næste år løfter sundhedsområdet med lige under to mia. kr. i forhold i 2024. Det er et historisk

Det er endnu for tidligt at sige, hvad økonomiaftalen for 2025 i alle detaljer kommer til at betyde for Region Nordjylland. Men formanden for Region Nordjylland og næstformand i Danske Regioner, Mads Duedahl (V), er overordnet meget tilfreds efter forhandlingerne.

stort løft, siger Mads Duedahl.

Medicinudgifter

Udover Region Nordjyllands andel af det store løft, er der med aftalen også ca. 60 mio. kr. til primært at afbøde konsekvenserne af medicinudgifternes himmelflugt i Region Nordjylland.

- Økonomiaftalen gælder 2025, men den har også penge med til 2024, som giver os mulighed for at afbøde nogle af konsekvenserne af de stigende medicinudgifter. Det er godt og nødvendigt, siger regionsrådsformanden.

Kunstneren Benny Henriksen, Ulbjerg, har illustreret forskellige talemåder med sine akvareller.

Kender du talemåden som ovenstående illustrerer?

Det rigtige svar kan ses bagerst i avisen.

KULTUR

Sommerbogen - læs og vind lækre præmier

D. 14. juni - d. 24. august kl. 7.00 - 22.00

STED: Vesthimmerlands Biblioteker i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars

PRIS: Gratis

Arr.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Nordic Folk Festival 2024

D. 5. - d. 7. juli kl. 15.00

STED: Livø

Skippervej, 9681 Ranum

PRIS: 499 kr.

ARR: Nordic Folk Festival, tlf. 9698 0050

Set med Nordjyske briller er det også interessant, at der med økonomiaftalen kommer en ulighedspulje på 100 mio. kr. Pengene skal gå til de regioner, som har færrest læger i forhold til befolkningens størrelse. Region Nordjylland forventer at få lidt under halvdelen af ulighedspuljens 100 mio. kr.

Modernisering

Det er allerede aftalt, at regionernes anlægsramme næste år stiger med 400 mio. kr. til 3,75 mia. kr. Desuden vil regeringen

Formændene for regionerne i Midtjylland og Nordjylland, Anders Kühnau og Mads Duedahl, foran Finansministeriet.

senere i år præsentere en sundhedsfond.

- Fonden bliver en stor hjælp i forhold til at imødegå det store behov for modernisering og vedligehold,

KULTURKALENDER

Juni - august 2024

Åben Golfmatch - Spar Nord Match

D. 23. juni kl. 9.30

STED: Løgstør Golfklub

Ravnstrupgården, Viborgvej 130, 9670 Løgstør

PRIS: 125 kr. + Greenfee

ARR: Løgstør Golfklub, tlf. 9867 9200

Oscar Ployarts Quartet

- Jazz i Laden 6.0

D. 18. juli kl. 19.30

STED: Hvanstrup

som vi har på hospitalerne, siger Mads Duedahl. Sundhedsfonden skal også dække udgifter til teknologi og digitalisering.

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Sommerbio - Se filmen - læs bogen

D. 28. juni kl. 14.00

STED: Farsø Bibiotek, Vesthimmerlands Biblioteker Frederik IX’s Plads 3, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

Groes Café og Bageri Golf Match

D. 3. august kl. 8.00

STED: Løgstør Golfklub Ravnstrupgården, Viborgvej 130, 9670 Løgstør

PRIS: 125 kr. + Greenfee

ARR: Løgstør Golfklub, tlf. 9867 9200

Hornumvej 95, 9640 Farsø PRIS: 150 kr. – billetbestilling nødvendig ARR: Sorte Ko, tlf. 2021 3001 Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen:

Kreasjov i sommerferien

D. 1. juli - d. 10. august i den betjente åbningstid

STED: Vesthimmerlands Biblioteker i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars

PRIS: Gratis

Arr.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510

Limfjorden som litterært landskab

D. 31. august kl. 14.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 100 kr., 80 kr for medlemmer

Inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

Side 12 12. Juni 2024
Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna Gyrup Dommerby I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515

Grundlovsfest i Gislum med aktiviteter og tale

Asger Andersen satte fokus på sammenhold i sin Grundlovstale

GISLUM: Grundlovsfesten i Gislum blev ramme om en festlig dag med rigtig fin tilslutning, selv om vejret ikke viste sig fra den bedste side.

Kirkens personale havde heldigvis været forudseende ved at opstille et par telte i præstegårdshaven, så man kunne søge ly, når der kom en byge.

Børnene hyggede sig med børnedyrskuet, hoppeborge, pandekagebagning og tilberedning af popkorn over bål.

Som tidligere år var der en festligt kåring og præmieoverrækkelse, som ikke blev mindre morsom af, at dommernes notater var visket ud i regnen.  En del af præmien var en fuglekasse, som børnene straks gik i gang med at samle. Hele eftermiddagen gik snakken lystigt ved bordene, og folk forsynede sig ved et stort kagebord, inden de hen under aften skulle til pølsevognen eller til grillen, som midt i en stor byge måtte flyttes ind i vognpor-

Anders kiggede til sine bier - og tog en bid af hindbærsnitten.

ten.

Årets taler, byrådsmedlem og formand for socialudvalget i Vesthimmerlands

Kommune, Asger Andersen, Vegger, fik heldigvis

lov til at rykke ind i teltet, for knap var han gået på talerstolen, før han måtte holde inde på grund af regnens trommen på teltdugen. Men det slog ikke den veloplagte

taler ud af fatningen. Asger Andersen satte fokus på det danske demokrati og det danske særkende - at demokrati er at udøve indflydelse og træffe valg, og at

vi selv skal bidrage med det vi kan, og i sammenholdets ånd tage vare på hinanden, også når man bliver ældre. Det var en tale der gav stof til eftertanke.

12. Juni 2024 Side 13 Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten Himmerlands Tryk A/S Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15 - Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri Arne Albertsen og Martin Nielsen Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15 SUDOKU Solution 1 4 1 2 7 3 6 5 8 9 8 5 3 4 9 1 2 6 7 9 6 7 2 8 5 4 1 3 5 4 1 6 2 7 9 3 8 6 2 8 3 4 9 7 5 1 7 3 9 5 1 8 6 2 4 1 8 4 9 6 2 3 7 5 2 9 5 8 7 3 1 4 6 3 7 6 1 5 4 8 9 2 Solution 2 2 9 5 8 1 7 6 3 4 3 6 8 9 4 5 2 7 1 7 4 1 3 2 6 5 8 9 8 5 9 2 7 3 4 1 6 6 7 4 5 8 1 9 2 3 1 2 3 6 9 4 8 5 7 5 1 7 4 6 8 3 9 2 9 3 6 1 5 2 7 4 8 4 8 2 7 3 9 1 6 5 Solution 1 Solution 2 2 9 5 8 7 3 1 4 6 3 7 6 1 5 4 8 9 2 Solution 2 2 9 5 8 1 7 6 3 4 3 6 8 9 4 5 2 7 1 7 4 1 3 2 6 5 8 9 8 5 9 2 7 3 4 1 6 6 7 4 5 8 1 9 2 3 1 2 3 6 9 4 8 5 7 5 1 7 4 6 8 3 9 2 9 3 6 1 5 2 7 4 8 4 8 2 7 3 9 1 6 5 Solution 3 6 2 8 5 4 3 9 1 7 5 1 4 9 7 6 2 8 3 9 7 3 8 1 2 6 4 5 7 8 6 3 2 4 5 9 1 3 4 5 6 9 1 8 7 2 2 9 1 7 5 8 3 6 4 4 6 9 1 3 5 7 2 8 Solution 4 1 8 6 5 7 9 3 2 4 5 7 2 3 8 4 1 9 6 3 9 4 1 6 2 5 7 8 4 6 5 9 2 8 7 1 3 7 3 8 4 1 5 2 6 9 2 1 9 7 3 6 4 8 5 8 4 1 2 9 3 6 5 7 Solution 1 3 2 5 8 1 4 6 9 7 7 6 8 9 2 5 3 1 4 1 4 9 6 7 3 8 5 2 8 5 6 1 4 2 9 7 3 2 9 3 5 6 7 4 8 1 4 7 1 3 9 8 5 2 6 5 8 2 4 3 1 7 6 9 6 1 4 7 8 9 2 3 5 9 3 7 2 5 6 1 4 8 Solution 2 4 5 6 8 9 7 1 2 3 1 8 2 3 6 4 7 5 9 7 3 9 1 5 2 6 4 8 3 6 7 5 8 1 4 9 2 2 4 8 9 7 6 5 3 1 5 9 1 2 4 3 8 6 7 9 7 5 4 2 8 3 1 6 6 2 3 7 1 5 9 8 4 8 1 4 6 3 9 2 7 5
Service & salg af hårde hvidevarer 98 55 74 11 Nikolaj Lauersen Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Garn Brugskunst Gulve • Gardiner Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale! BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP TLF. 20 10 11 94 NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom eller ring og få et godt tilbud! - til din lokale fagmand Elektriker: En lys idè/Bojsen El 98 64 13 00 / 40 59 80 80 Aalestrup El-Service 20 14 61 01 Hus og Have: KJ Gulve og gardiner 98 63 11 27 / 40 59 80 80 Punkt GTG 20 10 11 94 Frands Trangbæk ����������������������������������� 98 64 82 88 / 40 63 83 88 Murer/ Entreprenører: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS �������������������� 98 64 82 36 Tømrer/Snedker: Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr 98 54 84 15 VVS: Arne Bach Pedersen VVS ���������������������������������������������� 98 63 30 22 Møldrup VVS A/S ����������������������������������������������������������� 86 69 20 99 Tryksager: Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55 Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10
Der var stort kagebord i teltet i præstegårdshaven som gav ly for regnbygerne. Asger Andersen: - Demokrati er bl. a. at udøve indflydelse og træffe valg.

HIMMERL ANDS AVISERNE

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Tlf: 20 70 92 34

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00

Tlf: 40 19 92 59

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde

op til 20 ord!

e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Betaling:

KØBES:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Betaling vedlagt:

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

 Kontant  Check

HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Mrk.: ”Loppemarked”

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

annoncetekSt:

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin

Tlf: 51 94 56 01

SÆLGES:

Tagbøjler til Peugeot 207- 250 kr.

Tlf: 29 27 58 45

Savet og kløvet fyrretræ sælges. Ca. 28 cm, 650 kr. pr. kassemeter. Save og kløveanlæg udlejes (P.T.O. drift)

Telefon:

Tlf: 22 17 40 43

Hardy marksprøjte, 800 liter, 12 mtr. bom, PTO følger med. kr. 3.000.

Tlf: 50 95 01 03

LOPPEMARKED

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse:

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest fredag kl. 9.00

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:  Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting

Side 14 12. Juni 2024
KØBES: SE
PRISER: SE EKSEMPLER:
Tlf: XX XX XX XX
Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,-
retro.
og
Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS! AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS -
Himmerlandsavisernes loppemarked
husstande
og sager. Alt fra nips til møbler, design,
Alle fredage
lørdage 10-16
en stærk løsning…
til 89.121
20 ord for 50 kr.
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: annonce@vesthimmerlandsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 47793

Politiets efterforskning:

Borgerne kan have en med manglende “brik”

Politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, skriver om overvågningskameraer, der kan være en vigtig brik i efterforskningen:

Det kan være dig, der sidder med den manglende brik i efterforskningen. Har du registreret dit overvågningskamera i POLCAM?

I disse dage kan du på politiets YouTube-kanal og andre sociale medier se en række videoer, der stammer fra overvågningskameraer. Videoerne har alle sammen været afgørende beviser i sager om alvorlig kriminalitet. Vi viser videoerne for at få flere til at tilmelde sig i politiets register. Det vil jeg gerne bakke op om, så her får du tre rigtig vigtige grunde til bruge fem til ti minutter på at få dit overvågningskamera tilmeldt.

Men først skal jeg måske forklare lidt om politi-

ets kamera-register, POLCAM.

Det er snart tre år siden, reglerne om registrering af overvågningskameraer trådte i kraft. POLCAM er et register, vi bruger i alle politikredse. Registret gør det både let - og endnu vigtigere - hurtigt for os at få overblik over, hvor der er placeret overvågningskameraer.

Når du registrerer dit kamera, giver du ikke automatisk politiet adgang til eller mulighed for at kigge med. Men politiet kan let og hurtigt se, hvor der er opsat kameraer, og hvem politiet skal kontakte for at få udleveret optagelser. For erhvervsdrivende, foreninger og offentlige myndigheder er det lovpligtigt at tilmelde overvågningskameraer til POLCAM, hvis man har et kamera, som overvåger områder, der bruges til almindelig færdsel.

Siden reglerne trådte i kraft, er det også blevet muligt for private at registrere i POLCAM. Når jeg synes, det er så vigtigt, så handler det blandt andet om (grund nr. 1) hastighed i efterforskningen. Det kan være afgørende, at en efterforskning hurtigt får overblik over, hvor der er adgang til relevant billedmateriale fra et overvågningskamera. Billedmateriale kan være med til hurtigt at klarlægge et hændelsesforløb i de vigtige indledende timer af en efterforskning. I sager om alvorlig kriminalitet som fx voldtægt, drabsforsøg og drab gælder det ofte om at

A

Good Year

Amerikansk romantisk komedie fra 2006. Den succesrige bankmand Max Skinner arver sin onkels sydfranske vingård, hvor han plejede at holde sommerferie som barn. Max øjner en god fortjeneste, hvis han kan sælge vingården, men mødet med to smukke kvinder truer med at vende op og ned på den kyniske finansmands planer.

UEFA Euro 2024: Tyskland-Skotland Gruppespil

Så lyder fløjten til åbningskampen til EM. Og sensationen lurer allerede. For Tyskland har længe befundet sig i en fodboldmæssig krise, og ’Die Mannschaft’ virker også langt fra fordums styrke, da de under forberedelserne har tabt til blandt andet Tyrkiet og Østrig. Skotterne derimod strutter af selvtillid.

samle så mange oplysninger så hurtigt som muligt for at finde en gerningsmand. Foto- og videomateriale kan også være vigtigt i indbrudssager, sager om vold i nattelivet, sager om falske bankbude eller sager, hvor videoovervågning er afgørende for at identificere en flugtbilist. Fælles for alle efterforskninger (grund nr. 2) er, at foto- og video er meget præcist. Samtidig kan fotoog videomateriale også give anklagemyndigheden (og det er grund nr. 3) meget stærke kort på hånden, når efterforskningen er afsluttet, og det handler om at få fremlagt beviser i retten for at retsforfølge en gerningsmand.

Man ved aldrig, om kameraet, der dækker indkørslen eller baghaven derhjemme, en dag kommer til at dokumentere en gerningsmands færden og dermed udgøre den manglende brik i efterforskernes puslespil.

Min opfordring er i hvert fald klar: Registrer dit kamera i POLCAM. Og det er der mindst tre gode grunde til:

1. Det giver hastighed i efterforskningen og øger mulighederne for opklaring.

En særlig samtale: Kasper Hjulmand Når landsholdstræner Kasper Hjulmand sættes i den varme stol blandt en stor gruppe reportere fra TV Glad, opstår en helt særlig samtale med dybe, sjove og ikke mindst fodboldskarpe spørgsmål.

tv-serie - år 1 - (5:6)

lille badehotel gør klar til hr. Andersens begravelse,

det er ikke alle gæsterne, der synes, det er foreneligt med at holde ferie. For Molly er det en stor mundfuld at stå med hele ansvaret for hotellet. Kan hun styre både gæster og piger, og kan hun få lov at overtage næringsretten efter sin mand?

2. Det kan være vigtigt og præcist bevismateriale.

3. Det kan være et stærkt bevis, der kan fremlægges i retten. Du hjælper altså po-

litiet og anklagemyndigheden med at opklare alvorlig kriminalitet, og så er det lovpligtigt for erhvervsdrivende og foreninger.

Downton Abbey (7) Engelsk dramaserie fra 2010. Lady Grantham opdager, at hun er gravid. Mary tænkerover, hvad det betyder for hende. Matthew Crawley har friet, men hvis Lady Grantham får en dreng, vil Matthew ikke længere være arving til Downton Abbey. Samtidig finder Mary ud af, hvem der har spredt nyheden om hendes affære med Pamuk.

12. Juni 2024 Side 15 Fredag 14. juni kl. 21.30 Lørdag 15. juni kl. 20.00 Fredag 14. juni kl. 20.50 Lørdag 15. juni kl. 20.00 Søndag 16. juni kl. 20.50
Badehotellet
Dansk
Det
men
Blackbird Amr. drama fra 2019 En familie på tre generationer samles en weekend for at tilbringe en sidste stund sammen med deres dødeligt syge mor Lily. Men da døtrene, Jennifer og Anna ankommer, begynder gamle stridigheder at dukke op til overfladen. En amerikansk genindspilning af Bille Augusts ’Stille hjerte’.
Søndag 16. juni kl. 15.55
Svaret på Benny Henriksens akvarel: “Nød lærer nøgen kvinde at spinde”
Priserne er inkl. moms En pakke A4 (500 ark) 60,En kasse A4 (2500 ark) 280 ogsåKanfås i A3 ET RIGTIG GODT TILBUD... KOPI-PAPIR til private og erhverv Himmerlands Tryk Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55
Politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen. (Foto: Midt- og Vestjyllands Politi).

DER ER MANGE GODE GRUNDE

TIL AT LÆSE OG ANNONCERE I DIN LOKALE UGEAVIS LÆSE ANNONCERE

De lokale ugeaviser leverer hver uge artikler om stort og småt fra dit lokalområde. Erhvervslivets udvikling, de lokale foreningers aktiviteter, kulturelle arrangementer og byrådets politiske slagsmål er alt sammen noget , der påvirker vores liv og nærdemokrati. Vi kender lokalområdet og fortæller de historier, der ikke er plads til i de store medier. Og så leveres avisen direkte i din postkasse og på nettet. Vores journalistik er kort sagt med til at binde lokalsamfundet sammen – og det mener vi i al beskedenhed er en vigtig opgave.

Men sandheden er, at vi kun kan blive ved med at udkomme, hvis lokalmiljøet bliver ved med at støtte op om avisen. Ugeaviserne finansieres af de annoncer, der er i avisen, og uden annoncerne kan vi ganske enkelt ikke udkomme. Så når erhvervsdrivende annoncerer i avisen, er de med til at styrke nærmiljøet gennem den fortsatte produktion af lokaljournalistik.

Derfor opfordrer vi også vores læsere til at handle lokalt!

De seneste år er annoncemarkedet blevet udfordret, i takt med at flere virksomheder flytter annonceringen online til Facebook og Google. Samtidig er priserne på avispapir og distribution steget. Det kan lyde som en klagesang, men det er nu engang sådan, det forholder sig. Derfor har vi dedikeret denne side til at give lidt information om ugeavisen med forhåbningen om, at det vil inspirere endnu flere til at annoncere i avisen – for det er der faktisk mange gode grunde til. Tak fordi du læser med!

Thorkil

Vesthimmerlands

• Vesthimmerlands Avis har et ugentligt læsertal på 15.000 Med en annonce i avisen kan du derfor ramme en bred lokal målgruppe. Ugeaviserne er på landsplan ugentligt i kontakt med 2.492.000 læsere over 12 år. Hvis du vil bredere ud, kan der annonceres på tværs af landets 170 ugeaviser.

• Undersøgelser viser, at annoncer i printede aviser opfattes mere positivt end annoncer i andre typer medier. Annoncerne er med andre ord en del af læseoplevelsen.

• Vores avispapir er FSC-certificeret, og lever hermed op til verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift. Det betyder, at du kan annoncere i avisen og samtidigt støtte både naturens og menneskers vilkår i verdens skovområder.

• Vi er anmeldt Pressenævnet. Det betyder, vi tager ansvar for vores indhold og at vores journalistik skal være i overensstemmelse med god presseskik.

Side 16 12. Juni 2024
Kære læser VIDSTE DU, AT: Index
Dentsu Denmark FSC® - Forest Stewardship Council
Danmark/Gallup

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.