__MAIN_TEXT__

Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 37 · 110. årg. Onsdag, den 14. september 2016

Mange i alle aldre var mødt op til indvielsen af den nye cykelpark i Aalestrup. Her klipper formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Niels Krebs Hansen, den røde snor.

Festlig indvielse af ny cykelpark i Aalestrup Parken er nyeste tiltag i områdefornyelsen i byen Af Hanne Monrad AALESTRUP:Lørdag formiddag var flagene hejst i

hele byen og vejret viste sig fra den pæneste side og allerede midt formiddag strømmede folk til pladsen, hvor

den nye cykelpark skulle indvies. Aalestrup Handel & Erhverv havde lokket de mor-

genfriske til gratis kaffe og rundstykker og i det fine vejr blev det nydt ved bordene i det fri. Kort tid efter kom den mobile scene ind på plænen og ud dukkede den sprælske Mek Pek, der skulle underholde børn og voksne en halv times tid med hans ”Åh Abe” show. Alle morede sig over Mek Peks underfundige og vrøvlende snak og kendte sange. Et ekstra nummer blev det da også til, inden han pakkede sig selv og bilen ned for at køre videre til Viborg, hvor den næste koncert skulle finde sted.

Officiel indvielse I mellemtiden var Niels Krebs Hansen, formand for Teknik og Miljø i Vesthimmerlands Kommune, dukket op. Det var nemlig ham, der skulle forestå den officielle indvielse af byens nye cykelpark. Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, købmand Karl W. Carlsen, kunne byde velkommen til de mange fremmødte. Niels Krebs Hansen ind-

ledet sin tale med at konstatere, at de unge havde ventet længe på dagen, hvor de endelig kunne tage banen i brug. Nogle har spurgt utålmodig om, hvornår den var færdig, men selv om der stadig er småting der mangler, er den nu klar, og han er ikke i tvivl om, at den vil blive brugt meget i fremtiden. - Cykelparken er blot et af de seneste tiltag i områdefornyelsen i Aalestrup, sagde Niels Krebs Hansen. Gennemførelsen af projekterne i områdefornyelsen, som blev indledt for knap fire år siden, er nu ved at være tilendebragt. Derfor er denne begivenhed også en markering af alle de øvrige projekter i områdefornyelsen. Områdefornyelsen kom i stand efter en initiativgruppe fra byen, henvendte sig til kommunen. Initiativgruppen havde gjort sig tanker om anvendelse af den forladte erhvervsgrund, der tidligere husede en asfaltvirksomhed, i daglig tale kaldet ”Colasgrunden”.

Inde i avisen Knaberfesten gav 123.000 kr. i år - Læs side..............

Togshelters blev indviet i Østrup - Læs side...........

12

Fortsættes side 2 ...

FÅ HJEMMELAVET MAD LEVERET DIREKTE TIL DØREN ÅBENT HUS hos TONNYS VVS A/S Erhvervsvej 2 Møldrup

Er du ung, ældre, en familie eller alene. Er du frisk, eller har du brug for hjælp. Uanset din situation så leverer vi lækre, hjemmelavede middagsretter direkte til din hoveddør. Alt du skal gøre, er at varme maden, og så er det spisetid.

PRØV VORES MAD - HELT GRATIS! Som et unikt tilbud, har du mulighed for at få 4 hjemmelavede middagsretter, helt gratis, til de første 100 kunder, der tilmelder sig. Du vælger ud fra vores menukort med 14 retter og bestemmer selv, om du vil fortsætte efterfølgende. Oplys rabatkoden “Fiskefilet” for at benytte tilbuddet.

RING NU FOR AT SIKRE DIG TILBUDDET! 70 70 26 46 detdanskemadhus.dk

FÅ 4 RETTER EFTER EGET VALG - HELT GRATIS!

2


Side 2

14. september 2016

Fornyelse i Aalestrup for 10,4 mio. kroner Fortsat fra forsiden Ideen som initiativgruppen kom med, var at forsøge at etablere et butikscenter på grunden for at samle og styrke detailhandelsgrundlaget i byen. Dette ville uvilkårligt betyde en yderligere funktionsudtømning i hovedgaden, hvor der på daværende tidspunkt allerede stod flere tomme butikslokaler. Der har i forløbet, været holdt mange borgermøder og flere borgergrupper har arbejdet med og budt ind

på de forskellige projekter. Vi vil gerne sige tak til de Aalestrup-borgere, der har bidraget til projekternes tilblivelse, sagde Niels Krebs Hansen.

Mange projekter Det samlede budget for områdefornyelsen er på 6,4 mio. kr. - hertil kommer 4 mio. kr. til bygningsfornyelse of friarealforbedring. Projekterne i områdefornyelsen er, udover cykelparken, bl.a. hundeskov, lysregulering på Testrupvej, overdækning af Torvet, renovering af areal bag den

gamle biograf, renovering af grunden Vestergade 19, sensorstyret lys på Himmerlandsstien og mange flere projekter. I 2017 vil der blive etableret et opholdsareal på banearealet. Niels Krebs Hansen erklærede cykelparken for åben. - Vi håber, at der sammen med de øvrige byfornyelsesprojekter er skabt gode forbedringer og aktiviteter i byen til glæde for borgerne og gæster, sluttede han. Endelig kunne den røde snor klippes, men inden de mange ivrigt ventende børn

på deres cykler og skateboard kunne slå sig løs på banen, var der en opvisning

med fjernstyrede biler, som man også kan bruge banen til, og med nogle dygtige

unge fra Aars som på deres BMX-cykler, viste, hvad man kan bruge banerne til.

Aalestrup Idrætsforening stod for grillmaden ved indvielsen af byfornyelsesprojekterne i Aalestrup. Her er Thomas Svenningsen i gang ved grillen.

Knaberfesten i Aalestrup gav igen et pænt overskud Der bliver i år 123.000 kr. til klubbernes arbejde blev resultatet i år. 123.000 kroner er der til udlodning og som kan gøre god gavn i de trængte klubber. - Det er dejligt at der igen er et fint overskud, siger Thomas Svenningsen, formand for Knaberkomiteen, men det er også vigtigt, at Aalestrupborgerne og gæsterne udefra har haft en god fest - og det har vi en fornemmelse af, at de også havde i år.

Af Hanne Monrad

Et hold BMX-cyklister gav en opvisning på den nye cykelbane.

Mek Pek med sit ”Åh Abe” show åbnede indvielsesfesten i Aalestrup.

POLITIrapporten for Aalestrup

Værktøj for 150.000 kroner stjålet AALESTRUP: Ubudne gæster forsynede sig mandag morgen med en lang række dyre sager fra en aflåst container på en byggeplads på Toftegårdsvej i Aalestrup. Tyvene fik adgang til containeren ved at bryde låsen op med en boltsaks, hvorefter de stjal elværktøj, håndværktøj, måleinstrumenter og arbejdstøj til en samlet værdi af hele 150.000 kroner.

Derudover fik de opbrudt en teleskoplæsser, som de også fik startet og flyttet, men det lykkedes dem ikke at få den med sig. En række af det stjålne værktøj og arbejdstøj bærer firmanavnet ArconSunmark, og skulle man få udstyr med dette logo tilbudt i den kommende tid, skal man nok tænke sig om en ekstra gang, inden man køber det.

AALESTRUP: Komiteen for Knaberfesten i Aalestrup har været samlet til regnskabsmøde. Det var en aften, der var set frem til med spænding, om der er overskud og hvor meget der bliver til udlodning til ungdomsarbejdet i Aalestrup og omegn. Det økonomiske resultat har i årenes løb været meget varierende. Omsætningen kan være særdeles fin, men ofte er der uforudsete udgifter, der kan ændre meget på en god omsætning Særligt spændende var det i år, fordi overskuddet sidste år var meget lille, så de ansøgende klubber fik ikke så meget hver især. Knaberfestens kasserer, Lars Jensen, var mødt op til mødet og han kunne med glæde konstatere, at overskuddet fra Knaberfesten i år, var særdeles tilfredsstillende.

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

Thomas Svenningsen: - Dejligt, at der igen blev et pænt overskud.

Omsætningen på de forskellige aktiviteter havde givet et godt overskud, dog havde man til søndagens kongebal nok regnet med en del flere gæster, end det var tilfældet, så lige det arrangement var der underskud på. Grisefesten som finder sted fredag aften, har de senere år haft mange i teltet til lækkert mad og festlig musik og det er noget der ”spytter i kassen”, når regnskabet bliver gjort op. Men alt i alt var der en pæn omsætning, også i kraft af et godt vejr, som er med til at få flere gæster og så bliver der selvfølgelig også solgt flere læskende drikke. Knaberkomiteen glæder sig over, at Knaberfesten blev afviklet med succes og det pæne overskud som

på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

På mødet takkede formanden komiteen og rettede også en tak til de frivillige hjælpere for en god indsats, for alle er med til at skabe en god fest og et godt overskud. Det er dejligt, at så mange vil træde til med en frivillig indsats, også de år, hvor der måske ikke bliver så meget til klubberne. Om kort tid samles Knaberfondens bestyrelse for at fordele pengene , efter ansøgning fra de forskellige klubber og foreninger. På mødet blev der også luftet tanker og ideer til næste års fest, som vil blive lidt anderledes, idet der ikke i 2017 bliver Knaberfest i pinsen, men ugen før. Hjallerup Marked bliver altid afviklet den første weekend i juni og det bliver således i pinsen, næste år, siger Thomas Svenningsen, så derfor bliver Knaberfesten flyttet i 2017.

Klip for hele familien Åbningstider:

Distribution

En god indsats

Mandag................... LUKKET Tirsdag til torsdag......... 9-17 Fredag.......................... 9-18 Lørdag.......................... 8-12

online booking:

www.askepot-aalestrup.dk Ferielukket uge 29 og 30

Askepot

v/ Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup Heidi

Pernille

98 64 27 64


14. september 2016

Side 3

© Essilor International – August 2015 – Varilux®, Eyezen™, Eyezen™ Focus and Light Scan™ are trademarks of Essilor International. Frames: LAFONT. Concept: HEREZIE.

NYE VANER KRÆVER NYE GLAS Fantastisk aflastning til alle anstrengte øjene September tilbud:

1998,-

for to brilleglas med Prevencia

”De syv glade amatører”, fra venstre. Søren Peter Nielsen-Grøn, Hanna Lona Nielsen-Grøn, Kirsten Johansen, Connie Rennemo og Benny Henriksen. Bagest; Jane Thorup Kjærsgaard og Mette Søndergaard.

”De glade amatører” spiller på Aaglimt Af Hanne Monrad AALESTRUP: Støtteforeningen ”Aaglimts Venner” arrangerer ofte underholdning og andre aktiviteter for beboerne på Plejecenteret. Ofte er det med muntert musik som altid falder i god jord hos de ældre. I morgen, torsdag, er der igen musik og hygge

på Plejecenter Aaglimt i Aalestrup. Denne gang er det ”De glade amatører” fra Ulbjerg der vil stå for underholdningen. Gruppen består af syv personer, to mænd og fem kvinder, De fortæller selv, at de er syv friske spillefolk, som underholder med musik, syng - med - melodier og fællessang.

- Vi spiller i mange stilarter, men mest fra det gode gamle og kendte repertoire. Vi spiller harmonika, guitar, banjo, violin, bas og tværfløjte og så synger vi af hjertens lyst - så der er noget for enhver smag. Så der erlagt op til en særdeles munter eftermiddag på Plejecenteret i morgen.

NY ESSILOR EYEZEN™ GLAS: UDVIKLET TIL DIT DIGITALE LIV Vestergade 15 9620 Aalestrup

ÅBNINGSTIDER: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

9864 2300

Lene

fodens dag

[ K LINIK FOR FODTERA PI ]

TORSDAG DEN 15. SEPTEMBER På fodens dag sættes der ekstra fokus på dine fødder og danskernes fodsundhed over hele landet

Jeg har her i Aalestrup valgt at starte med de små, En gruppe børn fra Aagades Børnehave kommer i min klinik, for at se hvad en fodterapeut laver, for at lære lidt om fødderne og for at have et par sjove timer med fødderne i fokus.

Deltagerne nød at tilberede lækkert mad lavet af produkter samlet i naturen.

Primi-Deluxe bliver det nye sort i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Det tror jeg, i hvert fald, efter præmieren på konceptet i weekenden, fortæller naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune. Vinderne af facebookkonkurrencen fik en luksusnaturoplevelse i de flotteste rammer på naturbasen i Uhrehøje. Deltagerne indsamlede og smagte på ingredienser fra naturen, som også blev brugt til lækker mad. Efter middagen var der levende musik under den mest fantastiske stjerne

himmel og endelig overnatning i luksus hængekøjer. Næste morgen vækkede fuglene deltagerne og nybagte boller, æg og bacontoast samt brunsviger tilberedt over bål og trangia medvirkede til, at det blev den dejligste morgen. - Det bliver ikke sidste gang vi tilbyder Primi Deluxe arrangement med både kok, levende musik og naturvejleder. Men det er også meningen, at man selv kan tage på tur og forberede og afvikle sin egen Primi-Deluxe tur når det passer ind i kalender-

ne, fortæller Karin Winther. I den kommende weekend kunne en sådan tur f.eks. kobles sammen med svampeturen i Jenle Plantage, hvor naturvejleder Karin Winther og hendes kollega Lars Wachmann fra naturstyrelsen er guider. Inden svampeturen kunne man evt. havde været på wellnessophold i Gatten, overnattet på naturbasen og været på nattur efter ”nattens Øjne”. En PrimiDeluxe weekend med blandede oplevelser ud over det sædvanlige.

KL. 14.00 - 18.00 er du meget velkommen til en kop kaffe, samtidig kan du få et gratis fodtjek, en vejledning og snak om netop dine fødder, samt hvad du selv kan gøre for at få sunde og glade fødder hele livet!

KLINIK FOR

FODTERAPI

v/ Statsautoriseret fodterapeut Yvonne Overgaard

Jernbanegade 1, 9620 Aalestrup Mail: yvonne@fodterapiaalestrup.dk • www.fodterapiaalestrup.dk Tidsbestilling tlf. 20 68 71 41 • Fleksible åbningstider • også aften og weekend


Side 4

14. september 2016

Gammelt toiletmøbel er nu tilbage i Simested

Eleverne på Gedsted Skole spidsede ører, da de i torsdags fik læst højt fra Alfons Åberg-bøgerne.

Læsedag på Gedsted Skole GEDSTED: Gedsted Skole markerede i torsdags FN’s internationale læsedag med fællestimer fra morgenstunden. Lærerne valgte at tage de dejlige historier om Alfons Åberg som omdrejningspunkt for dagen, som startede med, at læsevejleder Marianne Saarup fortalte lidt om FN og om læsedagen - som blev til på baggrund af et af FNs

VI GÅR

fokuspunkter: analfabetisme. Herefter fortale skolebibliotekar Anette Kold Christensen lidt om forfatter og tegner Gunilla Bergström. Herefter var eleverne rundt på skolen, hvor de hørte Alfons Åberg fortællinger oplæst af skolens lærere. Det var rigtig hyggeligt. De gode historier, hvor nogle af de ældste nu har 40 år på bagen, er stadigvæk

aktuelle og tager udgangspunkt i små hverdagsepisoder, som både små og store elever kan spejle sig i - lige fra sengetider, hjælpe til hjemme, komme ud af døren om morgenen og så videre. Imellem de to oplæsningsrunder, var der et lille Alfons-løb rundt på legepladsen. Formiddagen blev afsluttet med fremvisning af en af de små Alfons Åberg-film.

SIMESTED: John Frandsen, formand for Simested Menighedsråd, fortæller en sjov historie om et flot toiletmøbel som er kommet tilbage til Simested Kirke: Der var engang en dyrlæge i Hvilsom, der hed Søren Elung Jensen. Han var fætter til skuespilleren af samme navn. I starten af 80erne startede han sammen med sin kone, Else Marie, en antikvitetsforretning i Løkken. Da han afhændede dyrlægepraksissen, flyttede de til Løkken, hvor de i en årrække boede i det hus, hvor de havde forretningen, senere flyttede de til Skive, men drev stadigvæk butikken. Ad snoede veje blev menighedsrådet bekendt med, at der i forretningen var et toiletmøbel, der havde stået i Simested kirke. Det var intakt og udstyret med de ting, der skulle være. Det stod dengang naturligt nok bag altret, så præsten kunne være i enrum. Det er nok blevet fjernet, da der kom en lille håndvask i kirke. Præsteboligen kom også tættere på, og på et tidspunkt kom der toilet på kirkegården. I hvert fald skulle det ikke bruges mere, og graveren skulle bare skaffe det væk. Det endte så hos

Toiletmøblet i lukket tilstand.

Der er plads til potte og kande i møblet.

dyrlægen i Hvilsom og senere i Løkken. Et rygte går på, at graveren havde haft dyrlægen til at kikke på en hest og som betaling fik dyrlægen møblet, som jo alligevel skulle væk. Vi ved ikke om det passer, men det er da i hvert fald en sjov historie. Da vi fandt ud af det, skrev vi til Søren, at hvis det passede, ville vi gerne købe det, og vi kunne afse ca. 1000 kr. til formålet. Søren ringede og sagde, at det hele tiden havde været hans mening, at det engang skulle tilbage til Si-

mested, men ikke før han om et par år ville lukke forretningen. Det viste sig så, at et møbel som dette normalt koster 6-7000 kr., men vi skulle få det til en rimelig pris. Desværre døde Søren pludselig i sommeren 2016, og det hele kunne være løbet ud i sandet, men Else Marie, der jo også var med i forretningen, havde gemt mailen, og hun ringede og sagde, at hvis vi stadig var interesserede, kunne vi få møblet for 1000 kr. Det var pænt gjort, og her er det så.

IKKE KOLD PÅ OVERTØJ

STORT UDVALG - kom ind og se det i butikken

KØB NU &V IND EN FRYS ER..! TI L KOM T 15/9 TE S HØRE inviterer

me Merryti Jeans før 700.-

00.KUN 4 ri - gælde ge! u denne

Vi ses hos

Tilbuddet gælder KUN i uge 37

m Audiu tis høretest ra g l i t alle

Hvordan passer du på din hørelse? Audium hjælper dig med at passe på din hørelse:

torsdag d. 15. september, kl. 9.00-16.00 Hotel Hvide Kro, Jernbanegade 7, 9620 Aalestrup Her giver vi dig gratis høretest, råd og vejledning. Du får også rig mulighed for at spørge ind til de problematikker, der kan opstå, hvis du er hørehæmmet eller pårørende. Vi byder på kaffe og kage. Velkommen!

KRISTENSEN

Bredgade 30-9610 Nørager - Tlf. 98 55 10 87

7070 2328

Telefon www.audium.dk Himmerlandsgade 87, 9600 Aars


14. september 2016

Side 5


Side 6

14. september 2016

KØR SELV-FERIE

Som læser af Vesthimmerlands Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”VA” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Gruppen ”The Irish Waterfall” har succes i Fjelsø, hvor de optræder for sjette gang.

Kurbyen i Bad Doberan halbersbacher. prinzenpalais bad doberan HHHH Storhertugernes gamle sommerresidens, kurbyen Bad Doberan ved den tyske østersøkyst er et møde med en verden af i går. Her byggede Franz den første det ene pragtpalæ efter det andet, da byen blev udgangspunkt for den allerførste af de legendariske, tyske badesteder: Heiligendamm. Palæet blev opført i Bad Doberans elegante bymidte i 1812 og blev i 2008 indrettet som hotel med al den originale charme og klassiske stilfuldhed, man kan ønske sig. Her boede Mecklenburgs prinser i sin tid og lod sig fragte med smalsporsbanen ud til de brusende bølger. Valgfri ankomst frem til 20.12.2016 og 2.1.- 29.5.2017.

Også 2 og 4 nætter!

Den jyske vestkyst

Optimisterne i Fjelsø Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.349,Pris uden rejsekode 1.499,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag • 1 x 3-retters middag • 1 x 4-retters middag Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

FJELSØ: Så er ”Optimisterne ”på banen igen. For sjette år i træk arrangeres der Irsk Aften i Fjelsø Forsamlingshus først i oktober måned. I år er det fredag, 7. oktober. Det er igen med den herlige gruppe ”The Waterfalls”, kendt fra blandt andet Skagen Festival og BIndslev Harmonikatræf. hvor de, blandt 50 andre grupper i år, fik tildelt ”Bindslev Harmo-

nikatræf Pris”, på grund af deres evne til at underholde publikum så der hele tiden er super god stemning og fyldt dansegulv. Alle steder, har de har optrådt med stor succes. Det er også med stor succes, de optræder i Fjelsø, hvor der plejer at være fuldt hus til arrangementet. Og det regner vi da også med, at det bliver tilfældet i år, forlyder det fra ”Optimisterne”. ”Optimisterne” er en gruppe borgere

i Fjelsø, 10 aktive familier, der arrangerer denne festlige aften, hvor overskuddet går til foreninger og klubber i Fjelsø og Klotrup området. Aftenen starter med spisning. kaffe og fadøl og derefter går det løs med den festlige smittende musik i Fjelsø Forsamlingshus. I Vesthimmerlands Avis i næste uge, vil man kunne se, hvor og hvordan tilmeldingen skal foregå.

Kurafgift maks. EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.149,Pris uden rejsekode 1.299,-

3 nætter 1.449,-

Hotel Nørre Vosborg HHH I landskabet bag Nissum Fjord, der skærmer fastlandet fra Vesterhavets buldrende kræfter, hersker en dvælende ro, som danner ramme om et lille område på det danske landkort, der virker så uberørt og rent. Grunden hertil findes dog også i den lille perle Nørre Vosborg – en ægte dansk herregårdsidyl med alt, der hører sig til.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x eftermiddagskaffe med kage • 1 x 3-retters middag Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

Ankomst mandag-fredag frem til 16.12.2016. Mandag til fredag 6.1.-23.6.2017.

Weekend i Sverige

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.399,Pris uden rejsekode 1.549,-

Også 2 og 5 nætter!

Hotell Fars Hatt HHH Mærk historiens vingesus her i Sveriges smukke skærgård, hvor bølgerne har slebet de majestætiske granitklipper bomuldsbløde. I bor i Bohusläns mest sydlige by, Kungälv, på det traditionsrige Hotell Fars Hatt, der gennem mere end 300 år har været et afholdt mødested for rejsende. Beliggenheden ved foden af den mægtige Bohus fæstning og direkte ud til Nordre Älvs naturharmoni.

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 3-retters middag • 1 time i udendørs boblebad • Fri parkering Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 1 barn 4-14 år ½ pris.

Ankomst fredag frem til 18.11.2016 samt 5.1.-9.6. og 17.8.-17.11.2017.

Bestil nu på

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: VA Teknisk arrangør:

Ulvene står på spring for at komme i gang med alt det sjove.

Der er mønstring hos spejderne i Vestrup VESTRUP: KFUM-spejderne i Vestrup har en stor søgning af gæve knægte og seje piger, især fra området omkring Østrup, Vestrup og Vognsild. De fleste kender hinanden fra skolen, og når der kommer nye til, bliver de hurtigt en del af det unikke fællesskab, som kendetegner KFUM-spejderne i Vestrup. Der har netop været mønstring i Vestrup. Helt nye Bævere, de mere erfarne Ulve og de fuldbefarne Spejdere rendte rundt ved spejderhuset. Der blev kaldt til samling for at få en kort information, før de igen blev sluppet løs på denne første spejderaften, hvor der er masser af krudt, der bare venter på at blive skudt af. Men før det egentlige spejderarbejde gik i gang, skulle ungerne rykkes op i graderne. Det foregår ved, at Bævere, der skal være Ulve og

Ulve, der skal være Spejdere, skal forsøge at bryde ud af en cirkel dannet af deres gruppe. Herfra skal de trænge ind i Ulvenes cirkel. Der laves mange krumspring for at komme ind i cirklen; oppefra og nedefra trænges der ind i kredsen. Heldigvis er det kun den fysiske indtrængen, der er svær, for alle modtages med åbne arme på deres nye hold. Mens forældrene får information om spejderarbejdet, går (læs: løber) spejderne over på Vestrup Skoles store grønne område, hvor der er masser af mulighed for udfoldelse. Samarbejdet med skolen er unikt og vidner om et stort sammenhold i lokalområdet. Nogle af de informationer, forældrene skal have, drejer sig om de forskellige gruppeevents, hvor det første allerede er midt i september. Her skal de store spejdere overnatte udenfor ved

spejderhuset, og de øvrige støder til med deres familie om lørdagen, hvor der er aktiviteter hele dagen. Aktiviteterne sættes i gang og ledes af de meget dedikerede ledere, der er gode til at spotte børnenes styrker og hjælpe de steder, hvor der kan være lidt begyndervanskeligheder. Med mønstringen på plads er endnu et spejderår med skrabede knæ og gode oplevelser i et godt kammeratskab begyndt - og der venter spejderne mange sjove, seje og spændende udfordringer. Det er skønt for forældre og ledere at se, hvordan mange børn vokser ved at blive givet et ansvar, og de mærker glæden og styrken ved et fællesskab, hvor det at hjælpe andre og stå sammen er en nødvendighed for et godt samarbejde - det er en fantastisk lære for resten af livet.


14. september 2016

Side 7

Guldbryllup

ÆldreSagen og Aalestrup Seniorer fik storslåede oplevelser på turen til Syd Tyrol.

36 ældre fra Aalestrup var på tur til Sydtyrol AALESTRUP: Ældre Sagen og Aalestrup Seniorer har i år været på en fælles udlandstur til Syd Tyrol. 36 var med på turen, son varede i ni dage. Tidligt fredag morgen startede turen fra Aalestrup rutebilstation, med overnatning i Gøttingen. Lørdag aften var deltagerne fremme ved hotellet i Leifers, efter man havde passeret Brennerpasset. Dagen efter gik turen til Dollomitterne, hvor man kørte i bjerge med rigtige hårnålesving.

Det var utrolig flot, og en storslået oplevelse, ikke mindst da vi kom helt til top. Der var nemlig det de i bjergene kalder Kejservejr - dvs. ikke en sky på himlen, fortæller formand for Aalestrup Seniorer, Kristine Iversen. Der blev også kørt med de små bjergtog, hvorefter vi tog svævebanen ned med panoramaudsigt ud over bjergene - igen en fantastisk oplevelse. Bolzano blev også besøgt, hvor museet med stenaldermanden Øtzi lig-

Hjertelig tak for de varme hilsner, smukke blomster og pengegaver ved vor elskede mand, far, svigerfar og morfar

ger, han blev fundet i en gletscher oppe i bjergene på grænsen mellem Østrig og Italien. Dagen efter gik turen ud til Jordpyramiderne, som skal ses for at forstå hvad navnet indebærer. På vejen hjem overnattede man igen i Gøttingen, så det var en flok trætte men glade deltagere der kom hjem lørdag aften.

Grete og Niels Peter Jensen, Alleen 5, Nørager, kan lørdag, 17. september fejre 50 års bryllupsdag. Efter giftermålet i 1966 rejste de til Afrika som ulandsfrivillige. I 1973 vendte de tilbage til Danmark og bosatte sig ved Nørager. I første omgang drev de et landbrug på Ømark, og senere flyttede de ”til byen”, hvor Alleen 5 blev udgangspunkt for aktiviteterne. Grete Jensen var tilknyttet børnehaveklasserne i Nørager og Haverslev, hvor der gennem årene var mange børn, der fik et kærligt ”skub” ind i skoleårene. Niels Peter Jensen var i mange år medarbejder i Murerfirmaet Tandrup, og ud over almindeligt murerarbejde var der særligt interessante opgaver med vedligeholdelse og renovering af 13 kirker i området - et arbejde, der var meget specielt og til megen glæde. Boldrup Museum var Niels Peter Jensens store interesse gennem mange år, og Grete Jensen var også med, når der f.eks. var fåredag. Grete Jensen udfolder de kreative evner til glæde for mange andre, og Niels Peter Jensen glæder omgangskredsen med mange lune og humørfyldte bemærkninger. Grete og Niels Peter Jensen er et vellidt og velset par i vennekredsen.

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

Nygifte

Nygifte

Viet i Sebber Kloster Kirke: Sanne Thrige Virenfeldt, Aars, datter af Bente og Søren Virenfeldt, Farsø, og Kasper Winter Holmgaard, Aars, søn af Birgith og Carsten Holmgaard, Ranum. (Foto: Søren Friis, Aars)

Viet i Gl.Ullits Kirke: Kathrine Kragh Jørgensen, Ullits, datter af Dorthe og Tommy Jørgensen, Nørager, og Jacob Cæsar Jensen, Ullits, søn af Charlotte og Tage Jensen, Fjelsø. Foto: Foto-Lab Aars.

Indbydelse

Da vi fylder 145 år - holder vi en fest i Fjelsø Forsamlingshus for familie, naboer og venner.

LØRDAG DEN 5. NOVEMBER KL. 12.00 Af hensyn til maden ønskes tilmelding på tlf. 22 34 45 93 eller 98 64 71 25, senest d. 25. oktober. Hilsen Tove og Kai Poulsen Fjelsø

Til lykke

SIG TIL LYKKE MED VESTHIMMERLANDS AVIS Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten ”TIL LYKKE”. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som indbetales forud på annonce-kontoret eller via Swipp på tlf. 41 28 68 80 (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen kan IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Annoncetekst:

Ernst Aarup Christensens død og bisættelse Tak for den overvældende deltagelse i kirken og ved den efterfølgende mindesammenkomst. En stor tak til præst Asger Staugaard Nielsen for den fine tale og Marianne Klausen for den smukke sang.

Trine Pia, Nicolai og Viktor, Tina og Emma

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Birgitte Landry

Torben Rask

Hans Landry

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

(Udstilling på adressen)

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Se mere om vores lave priser på

www.begravelsetilfastpris.dk

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Din lokale bedemand · Exam. bedemand Jens Møller

AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Tlf. 30 32 62 01

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.


Side 8

14. september 2016

Gådansk tur for alle

LØRDAG DEN 17. SEPTEMBER KL. 13.30 Mød op på pladsen foran Aalestrup Bibliotek. Herfra går turen ad Himmerlandsstien - om Ll. Restrup, senere mod Aaparken, hvor der kl. ca. 15.30 er kaffe og kage i haven hos Lis og Per Trip, Aaparken 35. Vi er i forvejen en flok nye og ”gamle” borgere fra Aalestrup, der gerne vil have flere med på gåturen. På vegne af ”Frivilliggruppe Aalestrup” Birthe Wolf Medina

GENERALFORSAMLING i Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk TORSDAG DEN 29. SEPTEMBER KL. 19.00 I HVAM KULTUROG FORSAMLINGSHUS. Dagsorden iflg. lovene Bestyrelsen

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

VESTHIMMERLAND: SF Rebild og SF Vesthimmerland har opstillet Theresa Berg Andersen som ny folketingskandidat i Himmerlandskredsen. Politisk er Theresa Berg Andersen et kendt ansigt

Babysalmesang i Aalestrup Kirke

Boldrup Folkedansere Ny sæson starter onsdag den 21.9. kl. 19.30 i Kig-Ind i Nørager

Ny folketingskandidat for SF i Himmerlandskredsen

Vi starter torsdag den 22. september kl. 10.00

Medbring skiftesko og husk kaffe God motion for alle danselystne

Forældre med børn i alderen 2 - 8 mdr. kan tilmelde sig hos: Lisbet Primdahl, tlf. 98 64 14 54 - mail: primdahl@outlook.dk eller Susanne Holmen, tlf. 23 48 23 39, - mail: susorganist@gmail.com Vi glæder os til at synge og spille sammen med jer. Lisbet Primdahl og Susanne Holmen

Bevægelseslære/ Afspænding v/Ingrid Christensen starter Tirsdag den 4. oktober (bemærk ændret dato) kl. 18.00 - 19.00 i Aalestrup Skoles gymnastiksal. Medl. Pris kr. 200,Ikke medl. 250,- for 10 gange

Tilmelding tlf. 98 64 12 68

Aktive Kvinder Aalestrup

Græssåning · Belægning · Græsklipning · Muldvarpebekæmpelse

NYT NYT NYT

Bekæmpelse af muldvarper og mosegrise, ved landbrug, industrier og private med Mauki GV200 (udstødning/ røgudvikling). Ingen brug af kemi og derfor ingen afstandshensyn til staldbygninger og beboelser.

ANLÆG OG VEDLIGEHOLD

2016

Knaberfesten 2016, bedes sende ansøgning om dette til:

Gl. Viborgvej 72 - 9620 Aalestrup

Tlf. 40 68 83 22 Græssåning · Belægning · Græsklipning · Muldvarpebekæmpelse

Vennepunktet

Mandag den 19. september på Gedsted Skole

Betingelserne for at kunne opnå andel i overskuddet er, at Bemærk: Revideret regnskab skal medsendes.

Med venlig hilsen Knaberkonge Morten Nielsen

Kl. 18.00: Fællesspisning Kl. 19.30: Syng en sang - Quiz engang Tilmelding til fællesspisning senest fredag d. 16. september Tlf./SMS 28764641 Hanne Højen Tlf./SMS 41435015 Lisbeth Arent inge.kragelund@skolekom.dk

FODENS DAG TORSDAG DEN 15. SEPTEMBER

Mad og kaffe 50 kr. Børn halv pris. Entré 50 kr. Husk tallerken, bestik, glas og kop

• Kig ind og få et gratis fodtjek og gode råd og vejledning til den daglige fodpleje.

Alle er velkomne

I anledning af fodens dag er der åben klinik torsdag den 15. september fra kl. 12.00 - 17.00

• Der er kaffe/the/saftevand og kage, og balloner og slikkepinde til børnene I dagens anledning er der 10 % rabat på alle cremer og lak

Kæmpe

KLINIK FOR FODTERAPI V/DORTE NIELSEN VESTERGADE 51 – 9620 AALESTRUP TLF: 53 29 40 05

Ta’ hele familien med!





www.dortesfodtrapi.dk -dortesfodterapi@outlook.dk

Theresa Berg Andersen er ny folketingskandidat for SF i Vesthimmerland.

formand for SF Vesthimmerland. Theresa Berg Andersen er 36 år, uddannet pædagog, og har i flere år været leder af en børnehave i Løgstør. I dag er hun leder af misbrugscenteret i Vesthimmerland.

Seks personer klar til valg i Simested Af Hanne Monrad

Uddeling af overskud fra Knaberfesten 2016

Stort udvalg i: Cremer Lak Sko Strømper Aflastninger Indlæg

i kredsen, idet hun i dag sidder i byrådet i Vesthimmerland, hvor især de nære velfærdsområder har hendes fokus. - Vi har i dag en regering der hverken lytter til borgerne eller ser dem. Jeg synes der er ved at udvikle sig et skævt Danmark, hvor dem der har, får endnu mere, og hvor de der har behov for en hjælpende hånd intet får, siger Theresa Berg Andersen. - Den udvikling vil jeg gerne være med til at vende, forklarer Theresa Berg Andersen, som begrundelse for hvorfor hun vælger at stille op til Folketinget. I baglandet er der stor glæde og tilfredshed med Theresa Berg Andersens kandidatur. - Det er dejligt at kunne stille en lokal kandidat op, og i Theresa har vi en engageret ildsjæl med det røde hjerte på rette sted, udtaler Karen Clausager,

SIMESTED: De fleste menighedsråd havde i aftes, tirsdag, orienteringsmøde og mange steder, blev der også lavet en opstillingsliste til det kommende valg til menighedsrådene, som finder sted, tirsdag, 8. november. I Simested havde Menighedsrådet allerede i sidste uge, indkaldt til mødet. Der var i alt 14 fremmødte, men desværre kom der ikke nye kandidater den aften, men der er tid endnu for fristen til aflevering af listen er frem til 27. september. I Simested er der dog kun en enkelt nuværende, der ikke genopstiller, det er Helle Jensen. Helle Jensen har valgt at stoppe på grund af, at hendes arbejdstider ikke passer ret godt til, at hun kan deltage i møderne og arrangementerne.

Nuværende formand for menighedsrådet i Simested, John Frandsen er klar til endnu en periode.

De øvrige nuværende, der genopstiller, er den nuværende formand, John Frandsen, Ella Jensen, Britta Mortensen, Lene Gruhn og Henrikke Bønlykke, samt Maj-Britt Larsen, nuværende suppleant.

LOPPE BANKO MARKED

I TESTRUP GL. SKOLE

Arrangør: Åbningstider:

Mandag………..09.00 – 17.00 Tirsdag …………09.00 – 17.00 Onsdag……….. Udebehandling Torsdag……….. 12.00-20.00 Fredag…………. Lukket

Handicap venlig klinik

www.aars.lions.dk

i ”Loppehuset” i Aars

TIRSDAG D. 20. SEPTEMBER KL. 19.00

Industrivej 72B, Aars Følg skiltene - -Følg skiltene

Pladepris 10 kr pr. stk. Kaffe og kage kan købes

UST RDRADGAG171.7A. UsGept. LØLØ .000 KKLL.. 10.00-144.3

omne! Husk Høstfesten d. 24. september - Alle er velk TESTRUP BEBOERFORENING


14. september 2016

Side 9

SKUMRINGS Rose Prisen 2016 SANG Aalestrup Lokale Kulturråd indkalder

Onsdag den 21. september kl. 17.00 i konfirmandhuset

Kirsten og Anne-Marie Vejs vælger og kommenterer sangene. Mød frem til en uformel og hyggelig times tid med god stemning, kaffe på kanden og et spændende udvalg af sange fra Højskolesangbogen.

Alle er velkomne

Aalestrup Menighedsråd

SENIORER

Forslag med begrundelse for indstillingen fremsendes senest den 10. oktober til:

EFTERFØDSELSHOLD ved Mette

Mail: dpaagaard@msn.com

Seniordans

16

Vi starter seniordans i Aalestrup Idrætscenter Torsdag den 15. september fra kl. 9.30 - 11.30 Første gang er der gratis kaffe og brød.

Bowling

Vi starter i Aars Fredag den 16. september.

Er der spørgsmål, ring til Else og Bent Vistisen på tlf. 24 24 95 54

Oktoberfest og generalforsamling TIRSDAG DEN 4. OKTOBER KL. 17.00 PÅ PLEJECENTER AAGLIMT • 2 retters menu, drikkevarer, kaffe og småkager. • Super god underholdning med Gert Degn, hvor alle kan få en svingom. • Alt dette for kun 175 kr. Alle er velkommen Gratis for beboere og dagcenterbrugere. Tilmelding til Oasen, Aaglimt, tlf. 99 66 97 60 senest d. 22. september. Arrangeret af Støtteforeningen ”Aaglimts Venner”

Åbent hus

på Næsbyhus produktionsskole den 15. september 2016 kl. 14 – 19 Alle interesserede indbydes herved til åbent hus på Næsbyhus Produktionsskole. Der vil være - rundvisning på værkstederne Træ, auto, køkken, metal - orientering om vores tilbud Er produktionsskole noget for dig? - kaffe til alle der har lyst - Aftensmad (skinkesteg - gratis) Vi ses på Næsbyvej nr. 99, 9681 Ranum Med venlig hilsen Personalet på Næsbyhus Produktionsskole

NY TRÆNINGSSAL

Rose-prisen 2016. Prisen gives til en person eller en gruppe af personer, der har ydet en

AALESTRUP

Hvor mennesker mødes

NYE HOLD

Onsdag den 14. september kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 - 17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Kærlighed og andre katastrofer

Torsdag den 15. september kl. 9.00 - 16.00 Hotel Hvide Kro: Høretest kl. 9.30 Aalestrup IC: Start på seniordans kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 - 17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 12.00- 17.00 Klinik for Fodterapi, Vestergade: Fodens Dag kl. 13.30 Plejecenter Aaglimt: Musik & Hygge kl. 14.00 - 19.00 Næsbyhus Produktionsskole: Åbent Hus kl. 14.00 - 18.00 Yvonnes Fodklinik: Fodens Dag kl. 19.00 J.V.Jensens museum; Farsø: VH Teaterforening, generalforsamling kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bridget Jones Baby, Danmarkspremiere Fredag den 16. september kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 - 17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 13.00 - 16.00 Galleri Aalestrup: Åbent Kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bridget Jones Baby Lørdag den 17. september kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 - 17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00 - 14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.00 - 16.00 Brovejen, Korsø: Æblets Dag kl. 13.30 Aalestrup Bibliotek: Start på gådansk tur kl. 18.30 Østhallen, Simested: Sensommerfest kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bridget Jones Baby Søndag den 18. september kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 - 17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 13.00 - 16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 13.00 - 16.00 Jenle Plantage: Svampetur kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bridget Jones Baby Mandag den 19. september kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00 - 16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 18.00 Gedsted Skole: Venenpunktet kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bridget Jones Baby Tirsdag den 20. september kl. 9.30 P. pladsen v/ Hotel Hvide Kro: Ældre Sagen på tur kl. 10.00 - 19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 - 17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 Gedsted: Håndarbejderkursus kl. 19.00 Bio Aalestrup: Bridget Jones Baby kl. 19.00 Testrup gl. skole: Banko

Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

Til dig der har født (min. 8 uger siden). Kom i form i trygge rammer. Grundig vejledning i bækkenbunden. Din baby inddrages så vidt mulig i træningen. Ring og hør nærmere eller få mere info om holdet på vores facebook side.

GLA:D - GODT LIV MED ARTROSE ved Johanna/Mette Målrettet træning til dig med hofte og knæ artrose. Ring og hør nærmere eller få mere info om holdet på vores facebook side.

RYGHOLD Målrettet træning i trygge rammer til alle former for ryglidelser. Der arbejdes med både styrke og stabilitet for muskulaturen der støtter ryggen. Mandage: 17.00 - 18.00 ved Johanna Tirsdage: 17.00 - 18.00 ved Marianne Onsdage: 17.00 - 18.00 ved Mette

ÆLDRETRÆNING ved Annika Træningen er til både friske/raske ældre der gerne vil holde sig i gang, men også til ældre med en sygdom som fx. Parkinson, gigt mm., eller hvis du skal have hjælp til at komme i gang efter længere tids sygdom eller sygehusindlæggelse. Mandage: 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.00 Tirsdage: 13.00 - 14.00 Fredage: 10.30 - 12.00

MTT - MEDICINSK TRÆNINGS TERAPI ved Annika Træningen er individuelt målrettet til dig med kroniske smerter eller sygdomme. Træningen kan give symptom lindring og hjælpe til en bedre og mere tålelig hverdag. Tirsdage: 14.30 - 15.30 Torsdage: 13.00 - 14.00 Fredage: 13.00 - 14.00

SKLEROSE HOLD Holdet er målrettet til patienter med sklerose. Der opleves en god stemning af sammenhold idet man møder andre i samme situation. Træningen giver plads til forskellighed med individuelle løsninger. Der er fokus på balancetræning, koordinerings- og stabilitetsøvelser. Desuden arbejdes der med kondition og styrke. Mandage: 9.30 - 10.30 ved Marianne Torsdage: 10.00 - 11.00 ved Tom

Jernbanegade 2A · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 22 27

www.aalestrupfys.dk


Side 10

14. september 2016

Guds­tjenester

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Aalestrup 19.00 Gedsted 11.00 Fjelsø 09.30 Hvam 10.00 Simested 19.00 Testrup ingen Østerbølle ingen Vesterbølle ingen Skals 10.00 Hvornum 11.00 Snæbum ingen Hvilsom ingen Rørbæk ingen Grynderup 09.30 Høstgudstjeneste Stenild ingen Kgs. Tisted ingen

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Kirkens Korshær

Ordinært byrådsmøde

Genbrugsbutik Nørager

Torsdag den 22. september 2016 kl. 16.00 på Rådhuset i Aars. Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90

Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

Stålplader til tag og væg

Knud Kristensen Borgmester

Naturens spisekammer - Svampetur i Jenle Plantage 18. september kl. 13.00-16.00 Naturbasen i Jenle plantage ved Aars. Drej ned af markvej overfor Kelddalvej 68. I Jenle Plantage er der gode muligheder for at finde mange forskellige svampe. Vi går på svampejagt, og ser på særlige kendetegn for de spiselige svampe, og hører om mange af de andre svampe der findes i plantagen. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og Naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune.

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Produktion

Kom til Haverslev og gør en god handel Håndværkervej 2-4, Haverslev, 9610 Nørager

Tlf.: 98 33 54 00 mail: tilbud@karlmolin.com

www.naturekspeditionen.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Vi har for tiden et stort parti stålplader bl. farver fra 25,95 kr. m² ensfarvede fra 29,95 kr. m²  Vi har alt i tilbehør. Ved køb over 5000 kr. frit lev.

Redaktør

Bag om præsidentvalget i USA Lektor Niels Bjerre-Poulsen fortæller om den politiske kultur ved præsidentvalget. Foredraget afholdes af Vesthimmerlands Biblioteker i samarbejde med Folkeuniversitetet. Torsdag den 22. september kl. 19.00 i festsalen på Ranum Efterskole. Billetter à 90 kr. på himmerlandsbilletten.dk. Se mere på: www.vhbib.dk

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso

Annonce-ekspedition: Mandag - fredag kl. 8.00 - 14.00

M E D D E L E L S E R

Advokat (H) Jan Poulsen

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00

Offentligt udbud af kontrakt på serverdrift til Vesthimmerlands Kommune

Hanne Monrad Salgskonsulent

Peter Pedersen Grafiker

Lisa Bonde Sudergaard Kontorassistent

Alle priser er ekskl. moms.

Binderup ingen Durup 10.30 Høstgudstjeneste Ulbjerg ingen Lynderup 10.00 Høstgudstjeneste Låstrup 14.00 Høstgudstjeneste Ullits 09.00 Våbenhus kaffe Strandby ingen Svingelbjerg ingen Louns ingen Foulum 10.30 Høstgudstjeneste Alstrup ingen Farsø 10.30 Høst/frokost/ Farsøkoret Aars 10.00

Søndag den 18. september

Thorkil Christensen

Yderligere information findes på www.vesthimmerland.dk/udbud

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Himmerlands Tryk A/S

Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

ÅRETS ÆBLEHØST ER I FULD GANG

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Trend

Hyllebjerg

og vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

ÆBLER & PÆRER

Sønderup

Aars

Haverslev Farsø

Vognsild

Mejlby

- samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

Nysum

Østrup

Ullits

Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvam

Hobro

Snæbum

Ulbjerg Møldrup Sundstrup Skals

VELKOMMEN til ÆBLETs DAG

Hersom

med masser af smagsprøver fra den nye æblehøst - samt vores kendte, velsmagende æblesaft. • Vi får igen i år besøg af Foreningen til Levendegørelse af Landsbykulturen i Vesthimmerland, der vil vise, hvordan man pressede æbler i »gamle dage«. - Og skulle du få lyst til en rundvisning, spørger du bare Finn ... han er klar og med på den værste! Du kan selvfølgelig også bare ta’ med æbletoget rundt!

Foulum

PÅ GENSYN LØRDAG D. 17.!

Viborg

... OG TA’ ENDELIG BØRNENE MED - DET BLI’R EN RIGTIG FESTLIG OG FORNØJELIG DAG!

Lånum Daugbjerg

Finderup

SELVPLUK i ÆBLER & PÆRER

Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler.

LØRDAG d. 17. sept. kl. 10.00-16.00 - byder vi:

Klejtrup

Bjerregrav

HVER LØRDAG-SØNDAG kl.10.00-16.00

Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom) · www.brovejensfrugt.dk fra 17. sept. til 16. okt. samt HVER DAG i skolernes efterårsferie, UGE 42

Hvilsom

Vinkel

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk

Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55


14. september 2016

Side 11

Byens supermarked Aalestrup

med egen slagterafdeling

Handler man for 300 kr. torsdag, fredag, lørdag, søndag kan man få

15% RABAT på et køb mandag, tirsdag, onsdag ugen efter! Hent en kupon i SuperBrugsen (Kuponen kan ikke gemmes og indløses senere)

HEL SVINEKAM

FROKOSTPLATTE

4,5 - 5 KG.

PR. STK.

125-,

40-,

1/2 HAMBURGERRYG

2 KG.

75-,

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalestrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 93

Der tages forbehold for trykfejl. Der tages forbehold for udsolgte situationer


Side 12

14. september 2016 og toiletpapir. Vi vil meget gerne have lidt lys i naturanlægget, men den hænger i vandskorpen med myndighedsbevillinger. Desuden vil vi meget gerne bygge en god toiletbygning til alle dem, der bruger vores dejlige område. Det er endnu en proces, hvor vi har et godt stykke vej foran os med tilladelser, fondsansøgninger, kloakeringsregler m.m. Indtil videre må man tage til takke med vores lille retirade og så håber vi, at vi kan få kradset penge sammen til at byde vores gæster en mere præsentabel og hygiejnisk toiletbygning, forklarer Marianne Plougmann West.

Kommunen til kamp for sundere lunger VESTHIMMERLAND: I Danmark regner man med, at 320.000 danskere lider af den alvorlige lungesygdom KOL. Kun ca. halvdelen ved det selv. Hvis flere skal identificeres og hjælpes, skal flere reagere på symptomerne på KOL og få et lungetjek hos deres læge. Vesthimmerlands Kommune sætter derfor som en del af en landsdækkende kampagne fokus på sygdommen. Kampagnen ”Pust liv i din hverdag” laves i samarbejde med både Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen i de to næster uger.

Lokale tiltag I Vesthimmerlands Kommune vil borgerne blandt andet kunne møde kampagnen hos deres praktiserende læge, i sundhedscentret samt på plejecentrene. Ydermere planlægger Lungeforeningens lokalafdeling Himmerland at være til stede forskellige steder i kommunen ved pop-up arrangementer. Sidst men ikke mindst tilbyder en lille gruppe bestående af lungesygeplejersker fra ambulatoriet på Farsø Sygehus Trine Straaby Frisgaard og Pia Fintholm, rehabiliterende sygeplejerske Karen Marie Winther fra Sundhedscentret og kommunal KOL-sygeplejerske

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Louise Gorell Mackenhauer besøg i forskellige virksomheder i kommunen. - Vores kommune deltager i kampagnen fordi der bør gøres en ekstra indsats for at få udbredt kendskabet til symptomerne på KOL. Det afgørende er, at få mennesker med symptomer til at søge læge i tide, så man kan få den rette behandling og viden. KOL er en frygtelig sygdom, og der er så mange, der går rundt med denne sygdom uopdaget, det må vi sammen gøre noget ved, siger Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune. Udfordringen med KOL er, at symptomerne tidligt i forløbet kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem eller bortforklare dem med for eksempel dårlig form. Mange reagerer derfor ikke på symptomerne. Men oplever man lungesymptomer i en periode på to måneder eller mere, er det vigtigt, at man får et lungetjek. Især hvis man er ryger eller tidligere ryger eller har arbejdet i et erhverv med meget støv, damp eller røg. Symptomerne på KOL er: Hoste, Pibende/hvæsende vejrtrækning eller mere forpustet end jævnaldrende ved aktivitet. KOL er en forkortelse for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. Det er en sygdom, hvor luftvejene forsnævres, og lungevævet bliver nedbrudt efterhånden, som sygdommen forværres. Både mænd og kvinder rammes af KOL. KOL er den fjerdehyppigste dødsårsag i Danmark, og 16 mennesker dør på grund af KOL hver dag. KOL kan ikke helbredes, når man først har sygdommen.

De nye shelters i Østrup er udformet som vogne i et tog.

Togshelters blev indviet i Østrups baneskov

Med tiden skal der også opsættes toiletter og lys ØSTRUP: Vesthimmerlands Kommune havde valgt Østrup som et af de steder, der skulle være med til at sættes fokus på egnen, da arrangementet ”Derfor Nordjylland” blev afviklet i weekenden. I Østrup bød byen velkommen til indvielse af deres nye togshelters. - Det har været en fin tur ikke altid på første klasse, men med en fantastisk fin udsigt og gode rejsekammerater. Derfor havde vi hejst flaget og rullet den røde løber ud, siger Marianne Plougmann West, Østrup. - Vi ville gerne have nogle shelters, som jo er skudt op som paddehatte i det ganske danske land. Men det skulle ikke ”bare” være et shelter, for vi syntes ikke det var

så brugbart til det formål, vi havde i sinde; nemlig at favne alle aldersgrupper, fra dagplejebørn, skolebørn, spejdere, cyklister, borgere i Østrup, pensionistforeninger m.m. Samtidig ville vi gerne, at det skulle afspejle, at Østrup er en gammel stationsby. Derfor har vi med Batjuma, det vil sige Jacob Lykke og hans far Jørn Lykkes kyndige hjælp, nu muligheden for at byde velkommen til togshelteret i Østrup, sagde Marianne Plougmann West under arrangementet. Nummeret på lokomotivet er ikke bare et hvilket som helst nummer. DSB 694 F har kørt på ruten Aarhus - Aalborg og lokomotivet er inspireret af dette tog bygget i 1920, altså for knapt 100 år siden.

- Vi har været utroligt tilfredse med samarbejdet med Jacob. Han tog handsken op, som vi måtte smide fra os, da vi tabte en stor sum penge på grund af en konkurs i det firma, der oprindeligt skulle levere toget - samme firma, som har lavet Tarzanbanen. Jacob har været en fantastisk partner og har med sin akkuratesse skabt lige præcist det, som vi havde drømt om, fastslår Marianne Plougmann West. Indretningen i togvognen er lavet således, at der er borde og bænke. De kan hæves, så man kan sove på gulvet og dermed bruge dem til overnatning. - Hvis man ønsker at holde rast her og måske overnatte, kan vi opfordre til at medbringe lommelygte, vand

Pænt område I Østrup ville de gerne gøre det lidt pænt i naturanlægget, ligesom man gør rent før man får gæster i sit private hjem. Flere fra Østrup gav en stor hjælpende hånd med, og de havde besøg af en halv snes fra Børnecenter Østrup. De fik vist, hvad der var ukrudt, og hvordan det skulle bekæmpes med de bare næver, og der blev virkelig gået til den med stor ildhu. Både skolen, dagplejerne, børnehaven og spejderne bruger Østrup Naturanlæg meget, ligesom det benyttes af cyklister og mange, der bare lige kommer forbi. Haven afspejler nogle af de oplevelsesværdier, vi så gerne vil have i naturen: Fredfyldt - trygt - folkeligt - kulturhistorisk - rumligt - vildt artsrigt - åbent. - Vi ville også gerne skabe en udendørs gymnastiksal, og med baggrund i den idé blev Tarzanbanen indviet i efteråret 2013, desuden kom der borde og bænke til, leveret og opsat af Verner Nielsen, siger Marianne Plougmann West.

Frisørbehandlinger til hele familien permanent makeup, extensions og negle

Heidi

Dorte

Åbningstider er: Man.-tirs. og fre. 09.00 - 17.00 Onsdag-Lukket eller efter aftale

Vivian

Tors. 09.00 - 19.00 Lør. 10.00 - 13.00 Online booking Tlf: 98 99 96 20

Afdelingsdirektør i Spar Nord, Klaus H. Frederiksen var selv mødt op i Aalestrup Idrætscenter for af aflevere en donation på 15.000 til kasserer i Aalestrup Gymnastikforening, Tina Olsen. Børnene glæder sig til at prøve de nye redskaber.

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup

Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten A

Himmerlands Tryk /S Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

Gymnastikforeningen har fået nye redskaber Af Hanne Monrad AALESTRUP: Bestyrelsen i Aalestrup Gymnastikforening har ønsket sig nogle nye redskaber, specielt til deres børnehold. Sådan nogle

redskaber er meget dyre så foreningen havde ikke selv mulighed for at finansiere dem, men heldigvis er der nogle fonde, der gerne giver en hjælpende hånd. Så nu er de flotte redska-

ber købt og er i disse dage ved at blive taget i brug. Gymnastikforeningen starter i denne sæson med et nyt hold for børn i 3.-5. kl. Holdet skal lave spring og rytmegymnastik og det

er det hold som kan have meget gavn af de nye redskaber, som bl.a. er ”Airtrack”, springbaner og nedfaldsmåtter. Instruktør på dette hold er Jette Versluis. Aalestrup Gymnastikforening har fået sponsorater til redskaberne fra Nordea Fonden på 10.000 kr., Jutlander Fonden, 8.000 kr., Danske Bank Fonden, 8.000 kr. og Spar Nord Fonden. 15.000 kr.


14. september 2016

Side 13

Opfindelse stopper for rotter i toilettet

Biografen i Aalestrup viser film for alle.

Film for både børn og seniorer i Bio Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Bio Aalestrup viser film for alle aldre og lige nu er det aktuelt med filmklubben og seniorbiografen starter også igen, tirsdag, 27. september. Filmklubben er for børn i et stort område. Programmerne bliver delt ud til skoler på egnen. Mange børn tager imod tilbuddet om at se film i biografen. I september vises filmen ”Ice Age, den vildeste rejse” og i oktober er det ”Angry Birds” der er på programmet. Også de lidt ældre er ble-

vet inviteret i biografen for at se film. Man starter med den danske film ”Kærlighed og andre katastrofer” med blandt andre Lisbet Dahl, Ellens Hillingsø og Lars Rantje. Filmen handler om Rosa, som er en succesrig psykolog og forfatter. Hun har to børn med sin mand Frederik, der driver et mekanikerværksted for ædle sportsvogne. Men noget er galt midt i den tilsyneladende idyl. Frederik har nemlig en hemmelig elskerinde, der er blevet gravid med hans barn. Da hun opsøger byens bedste psy-

kolog - Rosa - for at komme til klarhed over, hvad hun skal gøre, kæntrer Rosas og Frederiks ellers så trygge verden. På tragikomisk vis tvinges de nu begge til at se på sig selv, hinanden og deres handlinger for at kunne besvare spørgsmålet: Har vi overhovedet en fremtid sammen? Bio Aalestrup regner med at køre Seniorbiograf hver måned til og med marts måned. Koordinator Hans Henrik Jepsen oplyser, at der naturligvis også i denne sæson er kaffe og kage efter hver forestilling i Seniorbiografen.

Fjelsø Hotel Simested Kro Forsamlingshus Udlejning

tlf. 51 72 86 61 www.fjelsoe-klotrup.dk

FEST PÅ KROENKro Hotel Simested FEST PÅ KROEN

Danmarkspremiere

Bridget Jones’ baby

3 RETTER KUN 205,m/ kaffe og natmad

FRA 287,3 RETTER

FESTMAD

FEST TIL FAST PRIS FRA 488,-

incl. drikkevarer i 7 timer FEST TIL

2 retter

UD AF HUSET 138,-

Min. 10 kuverter – Mange muligheder!

Tors. 15/9 - ons. 21/9 kl. 19.00 Tors. 22/9 - søn. 25/9 kl. 21.00

Danmarkspremiere

TILBUD

SENIORBIO

Kærlighed og andre katastrofer Tirs. 27/9 kl. 13.00

Aagade 1 · Aalestrup Tlf. 98 64 10 92 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

paration og desinficering af hjemmet løbe op i over 50 000 kroner. Men der er håb for både private og firmaer som ønsker at sikre deres toiletter mod den uønskede indtrængen. En ny dansk opfindelse - Ratstop 100 - ser ud til at kunne revolutionere kampen mod rotterne. Ratstop 100 er udviklet af det danske familiefirma Cantt, der ejes af familien Christensen/ Lawaetz, som har mange års erfaring med rottebekæmpelse, kloakarbejde og udvikling af produkter til industrien. Medejer Tonny Christensen har arbejdet som både rottefænger og kloakmester siden 1976, og har i sit virke ofte stødt på

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

www.aarsbo.dk

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

HUS TIL LEJE I GEDSTED Nyrenoveret hus. 90 m , nyt køkken og bad. Stue + 2 vær. + stort disp. kælder.

AARSBO

✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold

2

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

Pr. mdr. 3.700.- + forbrug Indskud 2 mdrs- leje

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Tlf. 40 27 80 55

NYT HUS SÆLGES Toftehaven - Aalestrup

3 retter

160,-

• Krydderkam med nye kartofler, grønsager og pikant sovs • Islagkage med chokoladeovertræk

2 retter

NYOPFØRT HUS PÅ 102 M2 - 4 VÆRELSER MED CARPORT OG REDSKABSRUM

Vedligeholdelsesfrie materialer. Centralt beliggende på Toftehaven

120,-

Pris 1.195.000 kr. incl. grund og tilslutninger. Bygherre: Tømrer- og snedkerfirmaet Esben Villumsen, medlem af Dansk Byggeri

Swinger

22/9 - 28/9 kl. 19.00

BOLIG: En undersøgelse viser at antallet af anmeldelser om rotter er steget markant landet over og vil toppe i 2018. Men med en ny dansk opfindelse kan man sikre sig mod rotters indtrængen gennem faldstamme og toilet. Løsningen er testet og godkendt af Teknologisk Institut. Udover at de fleste nok kan blive enige om at de ubudne gæster er klamme, er der både økonomiske og helbredsmæssige årsager til at komme pelsdyrene til livs. Rotterne er dækket af kloakvand og både deres urin og ekskrementer er smittefarlige, i nogle tilfælde endda dødelige. Rotteurin indeholder mikroorganismer, der kan trænge direkte igennem menneskers hud og smitte med bakterier af arten Leptospira, der kan forårsage sygdommen leptospirose, også kaldet Weils sygdom, som er dødelig i 5-15 pct. af tilfældene. Derudover kan det blive en dyr fornøjelse at have besøg af de små (eller i nogle tilfælde store!) skadedyr. Alt efter omfanget af skaderne kan en oprydning, re-

frustrerede danskere som eftersøgte en løsning på rotteproblemet. Tonny Christensen oplevede, at selvom der allerede var rottestopløsninger på markedet, så var de ikke universelt anvendelige. Faldstammer har varierende størrelse og han har oplevet at der ikke fandtes rottestopløsninger der kunne monteres alle steder, og som samtidig var vedligeholdelsesfri. Derfor udviklede han og familien Ratstop 100, som er dansk designet og dansk produceret i bestandige materialer. - Vi valgte at fokusere på at lave en praktisk løsning som samtidig var produceret i de bedste materialer. Derudover gik vi fra starten af efter at opnå en VAgodkendelse som er meget svær at få, men som garanterer produktets effektivitet og kvalitet, fortæller Tonny Christensen.

tilbudene gælder til 30. september

Obs:

Det er fOrsat muligt at kOmme til krOen - følg skilte meD

Hus til leje: Pr. md. 6.600,00 + forbrug

”simesteD krO”

ø, 9

BOLDRUPVEJ 75 | 9620 AALESTRUP TLF. 98 64 90 13 | WWW.SIMESTED-KRO.DK

ls 8, Fje evej 3 s o Dalm 4 7222 04 Tlf. 4

trup

ales 620 A

GRUNDE TIL SALG

kun 250.000 kr. incl. moms og kloaktilslutninger


Side 14

14. september 2016

En skoledag i læsningens tegn Fjelsø Friskole brugte en hel skoledag på at læse bøger

JORD- OG STØBEMAND SØGES SNAREST!

ORGANIST

En stilling som organist ved Simested, Testrup og Østerbølle Kirker er ledig pr. 1. november 2016. Stillingen er på 13 timer pr. uge. Stillingen omfatter spil i forbindelse med gudstjenester og kirkelige handlinger. Ansættelse sker ved Simested Sogns Menighedsråd. Se det fulde opslag på www.jobnet.dk eller kirkens hjemmeside.

Dygtige håndværkere søges til alsidigt arbejde

Vi søger henholdsvis en dygtig murer og tømrer med erfaring med alsidigt byggearbejde indenfor butik, kontor og erhverv til tiltrædelse snarest muligt. Arbejdsområdet er Vesthimmerland og Aarhus. Løn efter kvalifikationer. Henvendelse skal se pr. e-mail senest den 26. september 2016 på mk@bark-man.dk, gerne vedlagt relevant beskrivelse, samt CV.

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

FJELSØ: På Fjelsø Friskole var der i torsdags 8. september fokus på læsning hele dagen. Skemaet var ophævet for en dag og stod helt og aldeles i læsningens tegn. FN arbejder blandt andet for, at alle børn skal lære at læse og har hvert år 8. september sat fokus på dette. Det er vigtigt, at alle børn lærer at læse, og at de får den hjælp, de har brug for. Det er vejen frem mod viden og uddannelse. I den verden vi lever i nu, er der brug for at man kan læse. Ellers er man ”hægtet af ”. - Vi har her på skolen tre læsevejledere, som har et tæt samarbejde med kommunens læsekonsulent. Vi har fordelt vores læsevejledere sådan, at der er en i hver af de tre grupper, som vi underviser i. Det styrker fagligheden og gør, at det ikke kun er i dansk, vi læser, men at vi faktisk har fokus på læsning i alle vores fag, fortæller skoleleder Pierre Rass. Dagen blev markeret med læsning af forskellig art. Dagens samling var flyttet til om morgenen, og der blev synget en sang, hvorefter en lærer læste højt i Agent Sigurd og Kaptajn Nullermand. Det var en sjov start på dagen. Herefter gik alle eleverne ned i hallen, der i dagens anledning var lavet om til et bibliotek, sammen med deres samlingsmakker og fandt en bog. Alle blev udstyret med et

Eleverne på Fjelsø Friskole havde fokus på læsning 8. september, men der var også tid til en lille puster, hvor de sendte en masse balloner til vejrs. På ballonerne skrev elevernes deres navn, samt hvor mange sider, de havde læst i løbet af dagen.

læseark, hvorpå de skulle notere antallet af læste sider. Makkerparrene puttede sig i hjørner og kroge, hvor de sad og læste højt for hinanden. Det var helt sikkert en positiv oplevelse for alle. Efter pausen var der individuel læsning, hvor man læste med sig selv. Skolens nye nulteklasseselever fik dog læst spændende bøger højt af deres lærer. Der var helt stille på skolen, og det eneste man hørte, var lærerne, der gik lidt rastløse omkring. Det er fantastisk at opleve eleverne fordybe sig og opleve at læsning ikke blot er en sur pligt, men faktisk kan være ret underholdende. Klokken 11.15 mødtes alle til samling igen, hvor alle fik en ballon udleveret. Her skulle de skrive deres

Medarbejder til Kunde Center Vil du være en del af vinduesindustriens stærkeste salgsteam? Er du ambitiøs og brænder for kundeservice og rådgivning? Søger du nye udfordringer i en dynamisk virksomhed med fokus på udvikling? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

Om Outline Vinduer Outline Vinduer er en af Danmarks førende producenter af energioptimerede vinduer og døre i træ og træ/alu til alle typer boliger. Alle produkter baserer sig på kvalitetshåndværk, som er designet, udviklet og fremstillet i Danmark. Vinduer og døre skræddersyes efter kundens ønsker og behov og leveres med markedets hurtigste leveringstid på ned til syv dage. Outlines produkter sælges gennem trælaster og byggemarkeder over hele landet til både professionelle og private kunder. Vores målsætning er, at Outline Vinduer skal være trælastens foretrukne leverandør og samarbejdspartner. Outline Vinduer er et dansk vinduesbrand med produktion, udvikling og ledelse i Farsø. Outline Vinduer beskæftiger ca. 250 medarbejdere og er en del af Inwido-koncernen, Europas største udbyder af vindues- og dørløsninger samt tilbehør. Inwido har ca. 3.400 ansatte og opererer i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Litauen, Irland, Polen, UK og Østrig. I 2015 havde Inwido en omsætning på godt 4,2 mia. DKK.

Dine kommende udfordringer Hos Outline Vinduer producerer og sælger vi ordrespecifikke vinduer og døre. Vores kunder er byggemarkeder og trælaster i Danmark. Vi er kendt for vores hurtige behandling af tilbud og ordrer, og vores ambition er at være de bedste på markedet. Dine opgaver vil primært være telefonisk servicering, rådgivning og vejledning af vores kunder om vores produkter. Du skal brænde for god kundekontakt og for at skabe stærke kunderelationer. Som en del af jobbet vil du også skulle varetage tilbuds- og ordrebehandling. Du bliver en del af et stærkt team med gode kollegaer og en stærk holdånd i en dynamisk organisation med fokus på udvikling. Du får en spændende stilling med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Du kan tilbyde os Du kan være handelsassistent, teknisk designer eller lign. Du har erfaring fra et salgskontor eller en trælasthandel, og det er en fordel, at du har kendskab til vinduesbranchen. Du må have teknisk flair og være en habil IT-bruger. Som person er du målrettet, systematisk og udadvendt. Det er vigtigt, at du er en holdspiller, og at du er bevidst om og påtager dig ansvar i teamet. Vi lægger stor vægt på, at du har et godt humør og et positivt livssyn. Endelig skal du være i besiddelse af overblik og punktlighed samt en vis fleksibilitet, da spidsbelastninger forekommer. Vi lægger desuden vægt på, at du bor i en fornuftig afstand fra Farsø. Ansættelse Ansættelse hurtigst muligt eller senest 1. november 2016. Vil du vide mere? Kan du kontakte leder af Kunde Center, Marianne Nathan, på tlf. 96 97 97 04. Du kan også finde mere information om os på www.outline.dk

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

Er du interesseret? Så send din ansøgning hurtigst muligt og senest mandag den 19. september til HR-konsulent Helle Hvass Kristensen på Helle.Kristensen@inwido.dk. Ansøgninger gennemgås løbende.

navn og antal læste sider på. Herefter gik vi alle udenfor og sendte ballonerne til vejrs. Det var et flot syn, da de mange balloner fløj til vejrs og stak af sted med dagens læseresultater. Med denne happening sluttede dagen for de mindste, men eleverne fra anden til sjette klasse fortsatte dagen lidt længere. Da det er vigtigt, at alle oplever, at læsning kan være givende og sjovt, så præsenterede lærerne eleverne for læseteater. Det er en sjov og anderledes måde at læse på. Læseteatrene bød på historier om Klaskepot, Hærge Hans og Grimme Grete og Den lille møghætte og Pulven. Det var til stor morskab for eleverne at opleve, at læsningen virkelig kunne være sjov. Lærerne gav eleverne mulighed for at vælge, om de ville lave et flot bogmærke, eller om de ville prøve sig med læseteateret. Der blev produceret de flotteste bogmærker, som vil pynte læsebogen fremover. - Det har været en rigtig

god dag, som vil være startskuddet til øget fokus på skoleårets læsning her hos os. Der vil i løbet af året komme flere events, hvor vi har fokus på læsningen. Blandt andet vil eleverne i næste uge blive præsenteret for skolens bogorm, fortæller skolens læsevejledere. Vi kan ikke sige nok, hvor vigtigt det er, at alle børn og voksne læser, og vi opfordrer vores forældre til at hygge med deres børn om en bog. Børnene elsker det, og vi voksne kan såmænd også have gavn af en stille stund i en meget travl hverdag, siger Pierre Rass. Fjelsø Friskole har et godt samarbejde med Aalestrup Bibliotek. Alle skolens elever fra tredje klasse og op har et lånerkort, så de selv kan gå på biblioteket og låne bøger. Derudover bruger skolen e-reolen og Superbog meget. - Så selvom man ikke lige har tiden til at komme på biblioteket, så går man blot på nettet og finder en spændende bog, fortæller læsevejlederne.

En gåtur for at lære andre at kende Birthe Wolf Medina, Lucernevangen 11, Aalestrup, har på vegne af ”Frivilliggruppe Aalestrup” sendt et indlæg til Vesthimmerlands Avis:

Læserbreve Som mange ved, men dog nok ikke har mærket meget til, har Aalestrup i de seneste par år modtaget flygtninge fra Syrien og Eritrea. Vi mødes på gaden, i forretningerne, men får måske ikke hilst, for vi ved ikke helt, hvem de er. Det kan en gåtur råde bod på, for den er et nemt og uforpligtende sted at starte for dem, der gerne vil række hånden ud til vores nye medborgere.

En gåtur er et forum, hvor mennesker kan mødes på tværs af alder, køn, nationalitet, religion og sprog. En gåtur sætter gang i snakken, og giver anledning til, at vores nye medborgere får trænet og udvidet deres danskfærdigheder. Vi danskere kan få udvidet vores kendskab til mennesker fra andre lande, samt få svar på mange af de spørgsmål, vi måtte have lyst til at stille. En gåtur kan fjerne den betænkning, nogle naturligvis kan have, når der flytter fremmede til vores by. En gåtur er en fantastisk måde at lære andre mennesker at kende på. Så mød op og vær med på lørdag til ”Gådansk tur”.

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55


14. september 2016

Side 15

”Frivillig fredag” holdes i Nørager NØRAGER: Når Rebil Kommune 30. september holder ”Frivillig fredag”, finder det sted i Kig Ind i Nørager. Borgmester Leon Sebbelin byder gæsterne velkommen. Derefter fortæller Søren Christensen fra det tidligere Rørbæk Center historien om Kig Ind. Produktionskøkkenet sørger for lækre hapsere, og musikerparret Tine Lilholt og Klaus Thrane runder dagen af med musikalsk underholdning. Ved arrangementet kan gæsterne møde nogle af de frivillige grupper, der holder til i Kig Ind. Med den årlige Frivillig Fredag ønsker kommunen

at anerkende det store arbejde, som ydes på kulturog fritidsområdet og på det sociale område. Alle frivillige er inviteret. Frivillige fællesskaber er ikke kun fællesskaber for frivillige, men også fællesskaber, som man helt frivilligt deltager i. Frivillige fællesskaber kan, uanset om de drejer sig om kultur, sport, musik, hobby eller bare hygge, være med til at give livet indhold. I frivillige fællesskaber kan man både være noget for andre og gøre noget for sig selv. Derfor lyder opfordringen, at man på netop denne dag inviterer flere med ind i fællesskabet.

En af foredragsholderne, Bodil Thy, ses her sammen med børnehaveklassebørn på et besøg på netop Boldrup Museum. Hun besøgte ofte museet med sine mange klasser.

Folk fortæller på Boldrup Museum BOLDRUP: Torsdag aften kan man på Boldrup Museum høre nogle af bidragyderne til museets årsskrift ”Folk Fortæller” uddybe nogle af deres spændende historier ”live”. Når Boldrup Museumsforening kan bryste sig af at have cirka 1000 medlemmer, så skal en af de vigtigste årsager til dette

høje medlemstal helt sikkert findes i det forhold, at foreningen hvert år udgiver det meget populære årsskrift. I årsskriftet fortæller forskellige personer egnens historie, som de selv har oplevet den. De seneste år er det blevet en tradition, at nogle af bidragyderne kommer på museet og fortæller deres

historie ”live” i forbindelse med, at årsskriftet bliver sendt på gaden. I år kan man således opleve Bodil Thy, Hobro, fortælle om sine 40 år som børnehaveklasseleder på Sortebakkeskolen. Mary Mikkelsen, Nørager, vil fortælle om livet som kontrolassistent i Stenild, Erik Lykkegaard Pedersen om

sin barndom i Store Binderup. Endelig vil Vita Randrup Bakker fortælle om sin barndom på Boldrupgaard. Der er gratis entré til foredragsaftenen. Det vil selvfølgelig også være muligt at købe det nye eksemplar af årsskriftet. Tine Lilholt og Klaus Thrane står 30. september for den musikalske underholdning til Frivillig Fredag i Kig Ind i Nørager.

Ny sæson i Boldrup for folkedanserne

Musikken er lagt i hænderne på Edith Pedersen og Erling Bisgaard.

NØRAGER: Efteråret er kommet, og det er tid til indendørs aktiviteter. Boldrup Folkedansere starter efterårssæsonen onsdag, 21. september i Kig-Ind i Nørager. Danselederen er Dorte Mølgaard, og musikken er lagt i hænderne på Edith Pedersen og Erling Bisga-

ard. Alle tre har været med i en lang årrække. Medlemmerne glæder sig til sæsonstarten, og de håber at kunne tage imod nye folk, som gerne vil prøve folkedansen. I instruktionen tages der hensyn til begyndere, så man kan rolig møde op uden ”det store kendskab” til folkedans.

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Ældre Sagens livsmods- og Vidste du at ... sorggrupper fortsætter i Møldrup T RYK SAGER Vi er leveringsdygtige i alle former for

MØLDRUP: Ældre Sagen i Møldrup startede i januar 2016 som noget nyt en livsmodsgruppe og en sorggruppe. Begge grupper mødtes i et forløb, der løb frem til omkring april. - Ensomhed er et emne, der er meget oppe i tiden, og det er noget Ældre Sagen i den grad har taget til sig over hele landet. Derfor starter foreningen nu igen to grupper op, siger Elsebeth Hansen, formand for Ældre Sagen i Møldrup. Ældresagen tilbyder livsmodsgruppen og sorggruppen til voksne, der har mistet en livsledsager eller en nærtstående eller som

føler sig ensomme, alene og triste. - Vi ved, at det er godt at være sammen med andre, når man er blevet alene. Samvær med ligestillede kan give fornyet livsglæde og lysten til at starte et nyt kapitel. Kort sagt at komme videre i livet - når man er klar til det. Så, føler du, at ensomheden og stilheden er overvældende, så har du i vores livsmodsog sorggruppe mulighed for samvær med ligestillede, at tale med andre om det forandrede liv, om sorgen, ensomheden og mulighederne for at skabe nye relationer. Der er tavshedspligt i grupperne, så du kan sige, hvad

du tænker og føler, fortsætter Elsebeth Hansen. I Ældre Sagen Møldrups livsmods- og sorggrupper deltager både mænd og kvinder. Grupperne mødes på faste datoer, der indledes eller afsluttes med fælles kaffe og te. Livsmodsgruppen mødes syv torsdage fra 22. september, og sorggruppen mødes syv tirsdage fra 27. september. Grupperne ledes af NLP psykoterapeut og coach Birgit Dalsgaard i samarbejde med Ældre Sagen Det er gratis at deltage i begge grupper, og det kræver ikke medlemskab af Ældre Sagen at være med i

en livsmods- og sorggruppe. - Vi håber, at livsmodsgruppen eller sorggruppen kan være en mulighed for at tale med andre, der kender disse følelser, og at man her kan tale om det forandrede liv og få mulighed for at skabe nye relationer. Der skal så lidt til for at bringe glæde ind i tilværelsen, siger Elsebeth Hansen. Nærmere oplysninger kan fås hos Ældre Sagen ved Elsebeth Hansen. Der er udarbejdet en lille brochure om grupperne. Brochuren ligger tilgængelig flere steder i den gamle Møldrup Kommune. Den kan også fremsendes pr. mail.

lige fra farvestrålende brochurer til daglige tryksager

Brevpapir Kuverter Visitkort Invitationer Takkekort

Medlemskort Gavekort Skilte Forandringsbøger Bestillingsbøger

Returbøger Reklamationsbøger Tilgodebøger Udvalgsbøger brochurer

Ring til os - send en mail - eller kom ind og få en uforpligtende snak om netop din tryksag.

Borgergade 17 . 9620 Aalestrup · post@himmerlandstryk.dk · Tlf. 98 64 12 55

Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars · gb@gedstedbogtrykkeri.dk · Tlf. 98 64 50 10


Side 16

14. september 2016

Her læses din

lokale avis Vi udkommer bl.a. i: Aalestrup, Gedsted, Ulbjerg, Hvilsom, Hvalpsund, Klejtrup, Nørager, Skals, Møldrup, Vognsild, Ullits, Alstrup, Lovns, Vesterbølle, Østerbølle, Østrup, Gislum, St. Binderup, Testrup, Klotrup, Fjelsø, Gl. Hvam, Hvam, Sundstrup, Nørre Rind, Låstrup, Lynderup, Hvolris, Skringstrup, Bjerregrav, Hersom, Roum, Hvornum, Snæbum, Hannerup, Stenild, Simested, Torup, Gl. Nørager, Kgs. Tisted, Mejlby

OPLAG: 11.525 ekspl. hver uge

Poul Smedgaard Andersen underholder til det første arrangement i Vennepunktet i Gedsted.

Vennepunktet i Gedsted åbner med sang og musik Den nye sæson skydes festligt i gang i Gedsted GEDSTED: På mandag kan man komme i godt humør, når Vennepunktet i Gedsted starter den nye sæson med en festlig musikalsk aften. - Det sker, når Poul Smedegaard Andersen kommer på besøg med sin store musikalske pakke med sange og sangskrivere, som vi alle kender og elsker, fortæller Erik Kragelund fra Vennepunktet. Han kan alle sine klassikere med PH, Otto Brandenburg, Liva Weel, Benny Andersen osv, ja, såmænd også Grundtvig er på programmet. Vi kommer rundt i mange genrer, og Poul Smedegaard er en god for-

tæller, både når der skal fortælles om personerne og deres sange. Poul Smedegaard er uddannet i musik og musikhistorie, han har undervist på en række højskoler, han er tidligere musiker (pianist og sanger) i forskellige orkestre og lige nu er han kirkesanger i Brabrand. Han sørger for, at folk skal føler sig løftede og i godt humør, når de går fra hans musikalske foredrag. Man må gerne få oplevelsen af, at musikken og fortællingerne har givet nogle nye og spændende oplevelser, som vi ikke har følt før. Han kalder selv sit foredrag for ”Historiske sol-

stråler - syng en sang - quiz engang” Det lover også, at der både bliver mulighed for at lytte, at synge med og at gætte med på en fornøjelig måde. Med denne festmenu åbner Vennepunktet en ny sæson, og årets program lover godt. Det lever fint op til det varierede og høje niveau, som man plejer at byde på, når der kaldes sammen på Gedsted Skole. Alle kan være med - man kan komme alene eller sammen med dine gode venner og naboer. Aftenen starter som sædvanligt med fælles spisning, som man skal huske at melde sig til.

Temaaften i Møldrup om kræft samlede 40

Borgergade 17 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 . Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk

MØLDRUP: Det var et alvorligt emne, Lions Møldrup Vølverne havde på programmet forleden ”En levende fortælling om kræft”. Det var måske emnets alvor sammen med det flotte sensommervejr, der bevirkede et mindre fremmøde, end Lions pigerne havde håbet, men det bliver alligevel til et pænt overskud af arrangementet, som Vølverne kan give videre til DBO - Dansk Brystopereredes Organisation. For de ca. 40 mennesker - hvoraf kun et par enkelte var mænd - blev aftenen en meget berigende og givtig aften. De tre indlægsholdere gav tilhørerne en rigtig god aften - Eva Kieldsen, Nr. Rind, som hudløs ærlig og gribende fortalte om sit eget kræftforløb, psykoterapeut Lene Munk fra

Eva Kieldsen, Nr. Rind, fortalte på en gribende og rørende måde - men med både humor og alvor - om sit eget kræftforløb ved Vølvernes ”kræft-aften” i Møldrup.

Munk Schandorff i Viborg som fortalte om sygdom og død, livet og muligheden,

humoren og tragedien, og endelig afdelingsleder Laila Walther fra Kræftens Bekæmpelses Rådgivningscenter, som fortalte om den rådgivning, som patienter og pårørende kan få hos dem. - Sygdom og død er jo stadig et tabubelagt emne, og det kan være svært for mange at tackle. Vi havde håbet på, at især flere mænd var mødt op, siger Ragna Kolind fra Vølverne, men netop dem kan det ofte være svært at få fat i - måske fordi emnet er så følelsesbetonet og rammer dybt i en. Tilhørerne gav udtryk for stor tilfredshed med aftenens indlæg, og mange gik derfra med en fantastisk oplevelse rigere. Og samtidig kan DBO få en økonomisk donation fra Vølverne, som kan komme de brystkræftopererede kvinder til gavn.


14. september 2016

Side 17

Himmerlandsavisernes

loppemarked Syv lokale aviSer for Samme priS!

Dødsbo købes. Total oprydning og rengøring. Evt. male og småreparationer, så dødsbo er salgs-/nøgleklar. Tlf: 70 23 00 02

Sorte labrador hvalpe, 6 stk., med stamtavle. Er salgsklare den 22. september 2016. Tlf: 40 34 20 02

Dødsbo/flyttebo købes og ryddes. Totalrydning efter aftale. Møbler renoveres. Tlf: 26 22 67 75

Hækplanter: Liguster ”Liga”, fine sunde planter med godt rodnet. Bestil allerede nu. Plantetid 1. oktober. Tlf: 23 39 16 05

89.121 eksemplarer

SÆLGES:

HIMMERLANDS AVISERNE

Glasfiberjolle. Auto-maskintrailer Brenderup med papirer, god til skovbrug, evt. bytte med elspil, elscooter, havetraktor. Tlf: 51 34 23 49 Velholdt herrecykel sælges. Kildemoes, 7 indvendige gear. 500 kr. Tlf: 21 26 95 36

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97 Gammel knallert eller 30 scooter købes uanset om den kan køre eller ej. Tlf: 20 75 80 74

Gammelt jern og skrotbiler købes/afhentes, pris alt efter mængde. Tlf: 40 28 61 89

Kom og byd – alt skal væk fra tidligere auto og elforretning. Bl.a. lagereoler og hylder. Meget håndværktøj (stjernenøgle), vinkelsliber, stiksav, Nt Texas fejemaskine m/elstart. Betonbor 20 mm (nye). Elradiatorer, antik hængelampe, PH lampe + div. andre lamper. 1 stk. ny solarium i æske (giv bud). Rundt egetræsbord m. 4 ens stole. Vægreol i moseeg. 6 stk. ens spisestole, lyst træ. 1 stk. gummibåd m 2,5 hk motor, 1 stk partytelt, hvid m. vinduer 3 x 6 m. Træffes efter aftale el. lørdag 17/9 kl. 10.00-15.00 på Tank F24, indgang fra Messecenters P-Plads. Tlf: 20 73 84 55/40 52 19 25

Tlf: 30 35 70 13

Brænde, gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. lev. mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34

Braun juicer presser ny 350 kr. Alko løvstøvsuger, lidt brugt, 200 kr. Græstrimmer, Black og Decker, 18 volts batteri, 300 kr. Tlf: 98 62 36 48

Gasgruekedel.

HIMMERLANDS AVISERNE

Jord sælges. Mellem 9-10 hektar. Beliggende mellem Gudumlund og Gudumholm. Tlf: 22 37 57 02 Garagesalg: Vestergaardsvej 8, 9293 Kongerslev. 17. og 18. september kl. 10-17. Springvand, lille pladebukker, smal plastikvindue, tøj, sko, nyt/ gammelt. Tlf: 51 89 61 50 Gamle effekter, vægte, ure, porcelæn, glas osv. Kresten Hvilsom, Hobrovej 96B, Støvring Tlf: 98 37 29 53 Rødbeder, gulerødder og kartofler sælges. Grandgårdsvej 44, Aalestrup Tlf: 51 29 51 63 Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag d. 17. og søndag d. 18 . september kl. 10.00-16.00. Ledige stande udenfor. Loppepigerne Tlf: 52 17 71 72 Ludbehandlet fyrtræsloft, ca. 28 m2, 700 kr. Vasketøjs zinkbalje 300 kr. Tlf: 23 36 45 89

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars

SENEST kl. 9.00 9.00 senest fredag fredag kl.

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

annonce@himmerlandsgruppen.dk OG OVERFØR BETALINGEN VIA SWIPP

TLF. 24 61 42 73

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

SE HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

100

kr.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Meget velFlot velourstue. Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan holdt. Pris 3.500,annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede Tlf: XX XX XX XX personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

FOR LOPPEANNONCE OM Hvilke effekter kan IKKE annonceres? F. EKS. Du kan LOPPEIKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, MARKED MED campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henANGIVELSE AF vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. TID OG STED. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« hver for et med ord og skal derfor tælles med. Stort regnes loppemarked - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt gamle ting og sager. Alt fra ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til nips til salg, møbler, retro. end design, en annonce kan rumme, er du velkommen og til at indrykke flere annoncer, husk dog telAlle fredage lørdage 10-16 efonnr. under hver annonce.

Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

KONTANT VED INDLEVERING AF ANNONCEN, ELLER SEND VIA E-MAIL:

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

BETALING:

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE-RUBRIKKER.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.


Side 18

14. september 2016

En katastrofe at nedlægge plejehjem Grethe Spanggaard Buchwardt, Birgit Lysemose Frederiksen, Gerda Nielsen, Jens Kristensen, Charles Buchwardt, Preben Michalsen og Sonja Steg, alle Gedsted, har sendt et indlæg til Vesthimmerlands Avis:

Læserbreve

En stor gruppe børn havde en dejlig dag, da rideklubben Birken holdt mini lejr.

Ridelejr for de mindste i Rideklubben Birken SKRINGSTRUP: Søndag, 28. august deltog 44 glade børn i alderen fra fire til 12 år i mini-ridelejr på Rideklubben Birken ved Skals. Hele dagen blev brugt på en masse forskellige aktiviteter - lige fra undervisning om hesten, strigle og sadle op, dressurundervisning, kørsel med hest, hestevognstur og leg i ridehallen. Deltagerne blev ved dagens start inddelt i otte for-

skellige hold, som på skift prøvede de forskellige aktiviteter. - På Rideklubben Birken vægtes kammeratskabet blandt børn og unge højt, så det var en fornøjelse at se, hvordan børnene i løbet af dagen lærte hinanden at kende og hvor gode de var til at hjælpe hinanden, fortæller Jane Rasmussen fra ”Birken”. Dagen sluttede af med,

at alle elevhestene blev sluppet løs i ridehallen - det er altid til stor underholdning for både børn og voksne. Efter aftensmaden, som selvfølgelig bestod af de berømte Birken-burgere, fik alle børn overrakt et diplom af rideklubbens daglige leder, Jens Høgh. Det var en succes sidste år og det var det også i år, forlyder det fra rideklubben i Skringstrup.

Til Vesthimmerlands kommunalbestyrelse! Nedlæggelse af de små plejehjem i de mindre byer er en katastrofe. Vi er en gruppe der har vores gang på ”Søndervang”. Vi tror I er kloge nok, til at lytte til os. Søndervang er et godt sted, for ældre der ikke kan klare sig i eget hjem. Her kommer mange fra by og opland, lige ind omkring og siger hej, til dem de kender, det er måske skolekammerater, gamle naboer, børn og børnebørn på vej til eller fra arbejde. Søndervang er et trygt sted, den dag man får brug for pleje og omsorg, er det godt, at komme til et sted, man kender fra besøg, hvor man er kendt af personalet, her ved man, at der er et venligt og omsorgfuldt personale, der tager imod en, med et smil. Det vil ikke være rart at komme, F.eks. 12 km

væk hjemmefra, på den anden side af åen, ude på en mark, hvor man kun kan komme til i bil, Så er det da slut med, at naboer og venner Lige kommer ind omkring. Eller måske kommer et helt andet sted hen i kommunen. Os fra landet vægter IKKE større byer. Vi har valgt jer til at varetage vores interesser, så må i handle efter det, eller det er måske allerede bestemt, at om fire år når der kommer flere ældre, skal der bygges et stort og flot ældrecenter, men husk at sådan et sted skal have sjæl, Og det opnås ikke med nye og prangende bygninger af beton og glas, bare fordi det ligger i Aars. Er der ikke noget med at arbejdspladser skal flyttes ud? Som regeringen gør, er det ikke bedre at bevare arbejdspladser der er der? Skal de mindre byer i kommunen bombes tilbage til, dengang de gamle blev passet af børn og børnebørn, eller skal vi til at tænke på at oprette en form for oldekolde, med nogle plejepladser. Der bor flere i eget hjem, som ønsker en plads på Søndervang, men ikke kan få det, fordi de ikke er bevilget 22 timers hjemmehjælp. Det er jo det rene vanvid. Man kan

godt have behov for en plads, selv om man ikke har, en eneste time hjemmehjælp. Angst tæller jo ikke, det må være forfærdeligt, at ligge i sin seng med dynen over hovedet, og være bange for at lægge sig til at sove. For et menneske der måske lige har mistet sin ægtefælle, og skal bo alene efter måske 50 år, det er ubærligt. Gedsted er et sted med mange foreninger, nu hvor byen får 3 mill. til byfornyelse, ja det er da godt nok, men hvad kan fremtiden blive for Gedsted? De gamle er tvangs flyttet, skolen er lukket, mange børnefamilier er flyttet, måske til Viborg, nåe nej de har jo stadig et hus i Gedsted, som ikke kan sælges. Brugsen er lukket. Er det fremtiden for de små byer i udkanten af Vesthimmerlands kommune? Det er op til jer i byrådet, om vi skal udsultes, jer der er valgt i Aars, i har jo flertal. Så i kan skalte og valte med os i de små byer, som det passer jer. Kan i virkelig få jer til det. MEN i må ikke glemme, at dem der bor på ældrecentre i dag, er født i 1920 - 1930 - og nogle 1940erne. Mange af dem har levet i små kår og klaret sig ved at spare, de har da været med til at bygge det samfund op vi har i dag. Skal der virkeligt smides rundt med os de sidste år?

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.40: Mr. & Mrs. Smith Amerikansk actionkomedie fra 2005 Mr. og mrs. Smith er et tilsyneladende helt almindeligt ægtepar, der lever et tilsyneladende helt almindeligt forstadsliv. Men i virkeligheden er John og Jane Smith dødeligt effektive lejemordere, der tilmed er ansat af hver sin organisation. Hr. og fru Smith kender ikke noget til hinandens dobbeltliv.

Kl. 21.00: Unge Morse Engelsk krimi fra 2016 En berygtet gangsterfamilie havner i politiets søgelys, da tøjfabrikanten Clissold bliver dræbt. Men kriminalbetjent Morse er ikke sikker på, at sagen er helt så simpel. Den unge politimands eget liv bliver også kompliceret, da han lader sig overtale til at gøre sin gamle studievejleder en tjeneste.

Kl. 22.25: Komplottet i Kreml Engelsk thriller fra 2005 Historikeren Kelso er i Moskva til en konference, da han kontaktes af en tidligere officer fra Stalins sikkerhedstjeneste. Manden hævder, at han ved, hvor diktatorens efterladte papirer er gemt. Da Kelso går historien efter i sømmene, udvikler det sig til en dødsensfarlig jagt.

Kl. 22.20: Bridget Jones’ dagbog Britisk romantisk komedie fra 2001 Bridget mangler i den grad en kæreste. Problemet er, at tingene ikke ligefrem bliver lettere at håndtere, når små og store problemer - såsom at skære ned på cigaretterne, smide nogle overflødige pund og finde den store kærlighed - bliver krydret med desperationen efter at gøre noget her og nu.

Kl. 23.25: Spider-Man 3 Amerikansk actionfilm fra 2007 Karrieren kører på skinner for Peter Parker, han har fundet sammen med Mary Jane, og byens indbyggere elsker hans alter ego - Spider-Man. Men da en parasit fra det ydre rum inficerer Spider-Man, så han selv bliver ond, må Spider-Man kæmpe mod både en hær af skurke og sit eget destruktive jeg.

Kl. 21.00: Jobs Amerikansk drama fra 2013 I 1971 går den idérige Steve Jobs sammen med sin ven, Steve Wozniak, om at lave et firma, der skal lave hjemmecomputere. I en garage udvikler de deres første personlige computer. Jobs ser de kommercielle muligheder i den revolutionerende maskine, og finder investorer, så den kan masseproduceres.


14. september 2016

Side 19

Grønne spirer i Møldrup har gennemført naturuge

Møldrups kommunale dagplejere holdt i sidste uge naturuge, hvor både børn og voksne fik rigeligt med frisk luft og gode oplevelser i naturen.

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

MØLDRUP: Da alle kommunale dagplejere i Møldrup er grønne spirer, fandt de det naturligt at tilmelde sig naturugen under Danmarks Naturfredningsforening og Frilufts Rådet. Naturugen løb af stablen i sidste uge, og Møldrupdagplejerne kaldte ugen ”Alt godt fra naturen fra jord til bord.” Dagplejerne havde lavet et program for fire dage, som man kunne deltage i alt efter, hvad man mente, var

bedst for ens børnegruppe. Emnet mandag var strand. I løbet af sommeren havde børnene samlet ting fra stranden sammen med deres forældre, som blev brugt denne dag. Hvert barn lavede en lille kasse med disse ting, som de kunne få med hjem. Emnet onsdag var natur og kroppen. Her blev givet eksempler på, hvad man kan bruge kroppen til i samspil med naturen. Der var mange sanser i brug denne dag.

AARS MOTORSERVICE

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22

Salg og reparation af hvidevarer

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

Torsdag var temaet kartofler. Børnene var med i hele den proces med at grave kartofler op, vaske, skrælle og tilberede dem på forskellig vis, for til sidst at spise dem. Fredag var temaet æbler. Her var børn og pædagoger ude at samle og plukke æbler, smage på æblerne sure/søde, der blev kogt æblegrød, som børnene spiste med velbehag. Alt i alt var det en dejlig naturuge helt nede i børnehøjde, hvor alle havde mulighed for at deltage.

UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

Tonnys VVs A/s

7.30-17.00 9.00-12.00

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

møldrup • viborg • randers Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

l Nybygning

Tlf. 86 69 18 38

l Tilbygning

Vi er medlem af:

l Køkken montering

Tlf. 98 64 50 14

l Renovering

NYT: Udlejning af 18 m lift

Varmepumpeprdningen

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik

Find DIN fagmand

Mail: info@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

Murer- og byggefirMaet DalsgaarD a s p

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Landbrugsbyggeri Jord/beton Nybyggeri Reparationer Kloak Totalentrepriser

v/

KB Tømrer og Snedker ApS J Kim B. Jørgensen

AALESTRUP EL-SERVICE

b

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

M.B.D.

l

Arne Knudsen

Flemming Dalsgaard

20 14 61 01

El-installationer i bolig og industri

Toftegaardsvej 11 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 93 91 . Mobil 23 41 17 91

ApS V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

98 64 12 77

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Papirulds isolering - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Find DIN fagmand

Arne tlf. 20 44 84 15, Martin tlf. 20 45 84 15

- i Vesthimmerlands Avis

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

Arne Albertsen og Martin Nielsen

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

Materieludlejning:

SB Materieludlejning ApS 20 45 49 26

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 KBJ Tømrer og Snedker 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 20

14. september 2016

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 37 - 2016  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 37 - 2016  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement