__MAIN_TEXT__

Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 40 · 109. årg. Onsdag, den 30. september 2015

Nimbusklub flytter ind hos Aalestrup Classic Nimbusklubben flytter efter 25 år fra busgarage i Aars til et nyt fællesskab på Vandværksvej i Aalestrup AALESTRUP: Efter godt 25 år med klublokale i en nedlagt busgarage på adressen Gravensgade 7 i Aars flytter Himmerlands Nimbusklub nu til en ny adresse på Vandværksvej 4a i Aalestrup. Himmerlands Nimbusklub har indledt et samarbejde med Aalestrup Classic Bil & MC Klub og deler nu klublokaler med veteranerne fra Aalestrup. De to formænd, Ejner Noe fra Himmerlands Nimbusklub og Henrik Bygholm fra Aalestrup Classic Bil & MC Klub, ser begge en fordel i det kommende samarbejde. - Der er ikke tale om en fusion eller anden sammenlægning af klubberne, men begge klubber kan se fordele i, at vi nu får fælles klublokaler, og at vi fremover kan drage fordel af de fælles muligheder der er i det, siger Ejner Noe og fortsætter:

- Vi har et par gange lånt Classic-lokalerne til juleafslutning og generalforsamling, og der fik vi den ide, at det kunne være godt at flytte i nye og moderne klublokaler. Vores henvendelse til Henrik Bygholm blev positivt modtaget, og nu er det så en realitet fra 1. oktober. Vi glæder os til at komme i gang med klubaftenerne i de nye lokaler. Formanden for Aalestrup Classic Bil & MC Klub, Henrik Bygholm, er også meget positiv over for de nye kolleger i klubhuset. - Jeg kan kun se fordele i, at vi nu kommer tættere på hinanden i klubberne. Vi er jo ikke konkurrenter, men kollegaer. Vi har i forvejen et dejligt klubhus, der kan rumme alt lige fra små hyggelige klubaftner, til foredrag og større spisearrangementer, så det er bare skønt at endnu flere kan benytte sig af de muligheder vi har for et godt

Henrik Bygholm (t.v.), formand for Aalestrup Classic Bil & MC Klub, glæder sig over, at Himmerlands Nimbusklub, ved formand Ejnar Noe, flytter ind i lokalerne i Aalestrup.

klubliv i huset, siger Henrik Bygholm. Himmerlands Nimbusklub har første klubaften i Aalestrup onsdag, 21. oktober, og dagen markeres med et åben hus-arrangement, hvor andre venskabsklubber og interesserede kan komme forbi og se de nye lokaler som Himmerlands Nimbusklub nu har til huse i. Privatpersoner med interesse for Nimbus er også velkommen til at kigge forbi arrangementet 21. oktober. Himmerlands Nimbusklub er vært ved kaffe og kage i dagens anledning. I dag er Nimbusklubben forbeholdt ejere af Nimbusmotorcykler, men Ejnar Noe ser gerne at Himmerlands Nimbusklub fremover også åbnes for ejere af andre gamle motorcykler. Fremover holder Himmerlands Nimbusklub klubaften den tredje onsdag i hver måned hen over vinteren.

15 ÅRS FØDSELSDAG BRILLESTEL IKKE

NEDSATTE BRILLESTEL

½ PRIS

15,pr. stk.

NYHEDER

ETNIA BARCELONA PRO DESIGN BLACKFIN FLEYE

SMID DIN BON I KASSEN

og deltag i konkurrencen om et romantisk luksusophold for 2 personer på Nr. Vosborg til en værdi af ca. 2000 kr. Nyeste Varilux premium flerstyrkeglas sikrer dig 90% bredere synsfelt, skarphed i hele glasset. Unik synsoplevelse og hurtig tilvænning. Tilbuddet gælder fra d. 1.-24. oktober. Ved samtidig køb af brilleglas, kan ikke kombineres med andre tilbud. SE. konto kan benyttes.

Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

ÅBNINGSTIDER: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Lene


Side 2

30. september 2015

KØR-SELV-LÆSERREJSER MED

Som læser af Vesthimmerlands Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden VA ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

VIND JULEMARKEDSOPHOLD

& chokoladejulekalendere! Deltag i lodtrækningen på HA PPYDAYS.NU Venstres vælgerforeninger i Møldrup og Skals har besøgt BM Autoteknik i Møldrup som blandt andet producerer udstyr til synshaller.

Venstre i Møldrup og Skals på lokalt virksomhedsbesøg Børnerabat

Aquamaris Strandresidenz Rügen

1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-14 år ½ pris.

4 dages på 4-stjernet hotel på Rügen

Tysklands smukkeste ferieø Aquamaris Strandresidenz Rügen HHHH Rügen er ikke bare Tysklands største ø; det er også Tysklands smukkeste. Tæt ved den danske grænse, Østersøens sandstrande, de karakteristiske hvide klinter og de idylliske fiskerlandsbyer ligger jeres 4-stjernede superiorhotel med direkte adgang til alt det, der gør Rügen til den perfekte feriedestination. Her finder I alt, hvad I har brug for; wellnesscenter med indendørs swimmingpool, piratskib og legeland for børnene, tapasbar, steakhouse og kun 200 meter til den pragtfulde strand. Det er desuden oplagt at lægge vejen forbi hansestæderne Stralsund (64 km) eller Rostock (136 km).

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.249,-

Pris uden rejsekode 1.399,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x stor temabuffet • 1 velkomstdrink • 10 % rabat på wellnessbehandlinger

Ankomst Valgfri i perioderne 1.10.-18.12.2015 og 29.1.-25.5.2016.

Brug rejsekode www.happydays.nn på flere opholdsmuli u og se gheder.

Kurafgift EUR 1,20 pr. person pr. døgn.

3 dage på 3-stjernet hotel i Kastrup

Oplev København

Pris pr. person i dobbeltværelse

849,-

Pris uden rejsekode 999,-

3 overnatninger

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • Shuttlebus til og fra Kastrup Lufthavn

1.2

99,Quality Hotel Dan HHH Med metroen er I på Kongens Nytorv på under et kvarter og har alle centrums seværdigheder og muligheder foran jer. Hvis solen skinner, kan I smutte en tur i Nyhavn, hvor I kan nyde et glas velskænket fadøl eller tage på havnerundfart og se byen fra vandsiden. Oplev f.eks. Den Blå Planet (1 km).

Ankomst: Valgfri frem til 31.12.2015 og i perioden 1.1.-20.6.2016. Opholdet inkluderer kun slutrengøring.

4 dage på 4-stjernet hotel i Midttyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.249,-

Slotsferie i Harzen Schlosshotel Blankenburg

God

at

Boibrn ørnekrrab .

Schlosshotel Blankenburg HHHH Allerede når man drejer fra autobahnen og kører ind over den gamle grænse, der tidligere delte Harzen i øst og vest, fornemmer man, at man kører ind i en anden verden. Vejen går langs gamle egetræsalléer og gennem middelalderbyer, og på ensomme klippehylder troner ridderborgene over bjerglandskabet.

5 nætter inkl. 2 x 4-retters middag/buffet 2.0 49,-

Ankomst Søndag til fredag frem til 16.12.2015 samt i perioden 6.1.-25.8.2016. Kurafgift EUR 2,- pr. person over 14 år pr. døgn.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Pris uden rejsekode 1.399,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 4-retters middag/buffet • 10 % rabat på billet til det historiske damplokomotiv

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

VA

Åbent hverdage kl. 8-17.

MØLDRUP: Venstres vælgerforeninger i Møldrup og Skals har været på virksomhedsbesøg hos firmaet BM Autoteknik i Møldrup. Aftenen indledtes med, at Mogens Nørlem, direktør for BM Autoteknik, bød velkommen til de fremmødte, hvorefter der var rundvisning, hvor også fabrikschef Mads Pilgaard kom med interessante input. Efter en halv time blev der gjort holdt i en af hallerne, hvor Møldrup og Skals Venstrevælgerfor-

ening var vært ved grillede pølser, kartoffelsalat og en øl. Bagefter fortsatte rundvisningen på fabrikken. En grundig og spændende fortælling om deres produkt, lige fra jernet leveres, til det færdige produkt. En virksomhed, hvor også softwareudvikling har højeste prioritet. Turen rundt i virksomheden sluttede oppe på første sal i frokoststuen, hvor der var en kop kaffe til de omkring 30 fremmødte. Her fortalte den lokale venstremand i folketinget, Kristian

Solhaven genopstår VESTHIMMERLAND: Efter en meget lang retssag der endte med total frikendelse til leder og medarbejderne på institutionen Solhaven i Farsø, er der nu samlet kræfter til at komme videre. Det sker i samarbejde med Himmerlands Rådgivnings Center og de oprindelige stiftere af Solhaven. En stor del af de tidligere ansatte på Solhaven, har ligeledes et klart ønske om at videreføre de resultater, der blev skabt på Solhaven. Nu vil der blive arbejdet for at skabe et nyt kraftcenter, hvor den viden der er opbygget i Himmerlands Rådgivnings Center og i Solhaven gennem mere end 25 år, skal danne grundlag for at tilbyde kommuner en bred

vifte af anbringelser samt kursus og konsulentbistand. Den nye organisation får navnet “Tværs”. Udover kursus- og konsulentvirksomhed vil man tilbyde anbringelse af unge mellen 14 og 18, tilbud til voksne domsanbragte, botilbud til voksne og et bo-selv-tilbud med støtte i egen bolig. “Tværs” kan således med stor erfaring, tilbyde en meget bred vifte af anbringelser til unge og voksne som kommunerne ellers har svært ved at finde egnede anbringelsessteder til. Der mangler dog endnu en endelig tilladelse fra Tilsyn Nord, inden “Solhaven på Tværs”er helt klar. Dette forventes dog at være på plads inden årets udgang.

POLITIrapporten for Aalestrup

Dieseltyv blev skræmt på flugt

AALESTRUP: Lørdag aften klokken 20.38 forsøgte en mand i Aalestrup at tanke diesel på den billigst tænkelige måde. Han var godt i gang med at forsyne sig med brændstof fra en lastbil, der holdt parkeret på Testrupvej, da en borger råbte ham an og derved jog ham på flugt. Dieseltyven beskrives som værende en mand på

cirka 25 år, 180 centimeter høj og spinkel af bygning.

Fuld lastbilchauffør

GUNDERUP: Politiet standsede mandag formiddag kl. 9.55 en litauisk lastbil med sættevogn. Det viste sig, at føreren var beruset. Hans promille blev målt til over to. Lastbilen blev stoppet på Løgstørvej ved Gunderup. Chaufføren er en 61 årig litauisk mand.

Pihl Lorentzen, om nyt fra Christiansborg. Derefter kom områdets lokale Venstre-politikere i Viborg Byråd, Anders Korsbæk Jensen og Michael Nøhr på banen. De gav et oplæg i kommunal regi, og til sidst var der en livlig debat om politik på tinget og lokalt. Alt i alt et rigtigt godt engagement, hvor alle fik et godt indblik i en af egnens fleksible og innovative virksomheder, der dannede ramme om et godt Venstrearrangement. “Solhaven på Tværs” får til huse på Gunderupvej, i lokaler der før har været anvendt af Himmerlands Rådgivnings Center som botilbud for voksne. Den nye organisation “Tværs” er flyttet til nye lokaler på Svoldrupvej med sin administration. Jørgen Toft Kristensen forlader stillingen som forstander på Himmerlands Rådgivnings Center. “Tværs” har derfor ansat ny ledelse med psykolog Asgar Toft Kristensen som forstander. Søren Virenfeldt og Jørgen Toft Kristensen er fortsat tilknyttet “Tværs” som konsulenter. Ændringen markeres i øvrigt med en reception 8. oktober hvor den nye ledelse, de forskellige tilbud og de nye lokaler præsenteres for samarbejdspartnere og lokale interesserede.

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt

Distribution på telefon 99 35 34 34 fra torsdag 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamatio @nordjyske.dk


30. september 2015

Side 3

Håndværkere i Aalestrup ønsker ren besked om udbud Føler sig forbigået når kommunale opgaver sendes i udbud Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Flere håndværkere og andre erhvervsdrivende i Aalestrup-området føler sig forbigået når Vesthimmerlands Kommune sender arbejdsopgaver i udbud. Flere har derfor udtrykt undren over, at det ofte er håndværkere fra andre dele af kommunen der udfører arbejde i Aalestrup og nogle siger, at de aldrig bliver spurgt, og derfor ikke får lejlighed til at afgive tilbud. Men nu ønsker håndvær-

kerne ren besked om de kommunale udbud. De er gået til Erhvervsklubben AIF med et ønske om at få situationen belyst, og klubben tager nu “tyren ved hornene”. - Vi holder et møde, hvor vi lader de kommunale chefer fortælle om bl. a. den gældende udbudspolitik, siger Erhvervsklubben AIFs formand, tømmerhandler Tom Berntsen, Aalestrup. Med byrådsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup, som tovholder er der lagt op til et spændende program for

mødet, som holdes på Hotel Hvide Kro i Aalestrup mandag, 19. oktober. Man slår til lyd for, at Aalestrup er en del af Vesthimmerlands Kommune, men ud over at stille spørgsmål om udbud bliver der sat fokus på den lokale vækst. Der bliver derfor indlæg ved direktør Niels Mogensen, Fjelsø, Staal A/S og direktør Per Therkildsen, Treco A/S, som er to af de lokale virksomheder der virkelig har gang i hjulene. Desuden bliver der et indlæg ved filialdirektør

Vesthimmerland bliver malet lyserød på lørdag Arrangementer sætter fokus på brystkræftsagen VESTHIMMERLAND: - Kom og vær med når de handlende og forretningerne overalt i Vesthimmerland Kommune holder “Lyserød Lørdag” og sætter fokus på brystkræftsagen 3. oktober. Sådan siger Lina Glerup, Aars, der er næstformand i Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Vesthimmerland. Når der sættes fokus på brystkræft er det fordi sygdommen er den kræftsygdom, der rammer flest kvinder i Danmark. En ud af ni kvinder rammes af sygdommen, siger Lina Glerup. Otte ud af 10 kvinder er i live fem år efter, at de har fået konstateret brystkræft. Chancen for at overleve sygdommen i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år, men der er årligt omkring 1100 kvinder, som dør af brystkræft. Derfor er der stadig meget at kæmpe for. Aars by sætter fokus

på brystkræft ved at pynte Himmerlandsgade op i lyserødt på lørdag. I andre handelsbyer er forretninger, virksomheder og foreninger samt frivillige i gang med forskellige arrangementer. I Løgstør indbyder gymnastikforeningen til crossdance til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Der har været holdt dameaften på Hotel Farsø og der er solgt smykker i forretninger i hele

kommunen. Alt sammen til fordel for Kræftens Bekæmpelses arbejde. - Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Vesthimmerland Kommune er meget taknemmelig for det engagement, vi har mødti forretningerne, handelsstandsforeningen og hos mange virksomheder og private, der støtter op om “Lyserød Lørdag” i vores kommune. Og så håber vi, at borgerne vil gøre det samme

Poul Pedersen, Jutlander Bank om hvilken rolle det lokale pengeinstitut spiller for væksten i et område. Udbudspolitikken omkring kommunale bygningsog entreprenøropgaver bliver behandlet af teknisk direktør i Vesthimmerlands Kommune, Ole Helk. Der bliver også indlæg af kommunens udviklingschef, Anna Oosterhof og turistchef Rasmus Jerver, Visit Vesthimmerland, samt af direktør Dan Skovgaard, Himmerlands Udviklingsråd. - møde op og deltage i begivenhederne og støtte sagen, siger Lina Glerup. “Lyserød Lørdag” er en af aktiviteterne under Kræftens Bekæmpelses “Støt Brysterne-kampagne”, der finder sted i oktober . Siden 2008 har “Lyserød Lørdag” fungeret som en lokal aktivitet, der oplyser om og indsamler penge til brystkræftsagen. Det handler kort sagt om at engagere lokale foreninger, virksomheder og borgere alt sammen pakket ind i lyserødt. I 2014 blev der holdt “Lyserød Lørdag” i 160 byer - og der blev indsamlet 4,1 mio. kr. De indsamlede midler går til forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Da en gruppe FDF’ere fra Fjelsø i weekenden var på spejdertur til Sletten ved Ry, deltog de i Sille og Sigurd til OL, hvor de blandt andet skulle vælte dåser - med et egern.

FDF’ere fra Fjelsø deltog i stor spejderlejr FJELSØ: 280 FDFere i alderen 10-15 år fra Midtjylland, Himmerland, Djursland, Thy, Mors og Salling, var på lejr på Sletten ved Ry, den sidste weekend i september. Lørdag besøgte en række FDF’ere i alderen fem-otte år lejren, og blandt gæsterne var en gruppe spejdere fra Fjelsø FDF, som fik en god dag med mange spændende oplevelser. Temaet var Sille og Sigurd til OL, og børnene skulle gennem forskellige

OL dicipliner, nogle med et lille tvist for eksempel, hvor mange der kunne være inde i et telt eller skiskydning med træski under fødderne og en vandpistol i hænderne. Så der var sjov for enhver. Der var 230 børn tilmeldt til dette arrangement, så alt i alt var der 750 blå FDF skjorter på Sletten denne weekend, når man tæller deltagere, ledere og instruktører sammen. Lejren blev sluttet af med en frilufts gudstjeneste under en dejlig blå himmel.

KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Heidi

Pernille

BILLIGE FLISER Restpartier i fliser. Mange forskellige dimensioner og typer.

Åben søndag Søndag den 4. oktober kl. 10-15 I St. Ajstrup finder I alt det, som I drømmer om. I vort store udstillingslokale kan I mærke og se de mange muligheder på tætteste hold. Vi har alle de kendte mærker i hvidevarer samt ca. 50 forskellige køkken-, bad- og garderobemodeller i alle prisgrupper fra JKE Design med diverse tilslutninger, som er med til at fuldende oplevelsen.

Sælges i hele u billigt ge 40

ation Demonstr ne af AEG ov en kom og få velse! e l p o s g a sm

forretning Bundsolid le med! at hand

St. Ajstrup v/Nibe

www.st-ajstrup.dk

Simested Cementstøberi ApS

www.simested-cement.dk

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe · Tlf. 98 35 53 11

182

Eveldrupvej 30. Simested. 9620 Aalestrup. Tlf. 98 64 90 63. E-mail: sc@simested-cement.dk. Fax: 98 64 91 45

KONTROLLEREDE

BETONVARER

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!


Side 4

30. september 2015

Efterår i Landbruget frem mod 2015-udgaven af Kimbrerskuet, og Henning Kusk, der er næstformand i udvalget, lover, at alt er klappet og klar, når dørene bliver slået op fredag. - Vi er så klar! Vi har haft stort fokus på at fastholde antallet af tilmeldte dyr, og det er endda lykkedes os at skabe en ganske pæn stigning i antallet af kreaturer, så tidens tilstand taget i betragtning er vi ret stolte, og nu glæder vi os bare til at komme i gang, siger Henning Kusk, som også glæder sig over, at de mange standpladser i Messecenter Vesthimmerland også er blevet revet Det er lykkedes for arrangørerne af Kimbrerskuet i Aars at få antallet af tilmeldte kreaturer til at gå op i forhold til de seneste år. Især væk. malkekøerne vil være godt repræsenteret. Desuden lader dette års Kimbrerskue til at få ekstra mange unge besøgende. - Lidt flere skoleklasser end normalt har taget imod tilbuddet om at komme om fredagen, så det tyder på, at det har spredt sig fra skole til skole, at man får en god oplevelse på Kimbrerskuet, og det er vi Af Lars Lindberg af stablen i Messecenter Efter nogle år, hvor det antallet af malkekøer er selvfølgelig meget tilfredse Vesthimmerland, og intet er gået lidt trægt med an- gået op i år. med. Vi vil gerne vise dySiden dyrskueudvalget rene og vores erhverv frem LANDBRUG: Fredag tyder på, at tiden er ved at tallet af tilmeldte dyr, har og lørdag løber det tra- løbe fra Danmarks enste arrangørerne i år oplevet i december evaluerede for de unge mennesker, siet mindre boom, og især sidste års skue, har det set ger Henning Kusk. ditionsrige Kimbrerskue indendørs dyrskue.

Stort Kimbrerskue ser ud til at love godt for fremtiden Arrangører glæder sig over pæn fremgang i antallet af tilmeldte dyr

Sidste år placerede Dyrskueudvalget den populære Forbrugeraften om lørdagen, men det blev en engangsforestilling, og temaaftenen, der især er rettet mod “byboer”, som kan blive klogere på dansk landbrug, har atter holdt flyttedag, så den i år er tilbage i vante rammer fredag aften. - Vi prøvede noget nyt sidste år, men da vi gennemgik de mange evalueringsskemaer, som udstillerne afleverede efter sidste år skue, kunne vi konstatere, at det ikke fik en positiv respons, så det tog vi selvfølgelig til efterretning og kom udstillerne i møde, siger Henning Kusk. Dørene bliver slået op til dette års Kimbrerskue fredag morgen, og indtil lørdag eftermiddag vil der være massevis af køer, heste, får, høns og kaniner at se i Messecenter Vesthimmerland, hvor der naturligvis også vil være en stor maskinudstilling, adskillige spændende stande og udstilling af 4H-børnenes hånd- og bagværk.

Fint besøg til Kimbrerskuet Hele tre mand holder åbningstale ved skuet i Aars LANDBRUG: Næstformanden i Videncenter Landbrug Kvæg og Videnscenter Landbrug Planteproduktion, Christian Lund, vil sammen med Ulrik Lund, der er formand for Kimbrerskuet og Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, stå for den officielle åbningstale på Kimbrerskuet. Ledelsen bag Kimbrerskuet er meget glad for, at den i år kan præsentere en gæstetaler i forbindelse

Christian Lund, der blandt andet er næstformand i Videncenter Landbrug Kvæg, taler ved Kimbrerskuets åbning.

KØRSEL MED KREATURER OG SØER Vi kører HVER UGE til: 3 Aalestrup Eksportslagteri

med åbningen af årets skue. Og gæstetaleren er en af dansk landbrugs sværvægtere. Christian Lund har udover sine 250 malkekøer og 450 ha. landbrugsjord - samtidig overskud til at varetage tunge poster indenfor dansk landbrug. Udover at være næstformand for Videnscenter for Landbrug Kvæg og Videncenter for Landbrug Planteproduktion, har Christian Lund plads i Primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, og er formand for Sønderjysk Landboforening. Christian Lund vil fredag, 2. oktober være til stedet på Kimbrerskuet, hvor han vil være at finde i Messecenter Vesthimmerlands Hal 2. Tæt ved standene for de to arrangerende foreninger. De arrangerende foreninger er Agri Nord på stand 222 og NF Plus på stand 204.

3 Danish Crown 3 Hadsund slagteri Vognmand

Erik Olesen THORUP

Mobil: Erik 40 27 42 23 / Lars 23 23 10 59 Andreas 51 26 29 52

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!


30. september 2015

Side 5

Efterår i Landbruget

Et lovforslag om gødningsforbud sløjfes til gavn for dyr og landmænd Det glæder Landbrug & Fødevarer, at regeringen ruller forbud tilbage LANDBRUG: Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har netop sendt et lovforslag i høring, der foreslår en tilbagerulning af gødningsforbud på §3 arealer. Forbuddet mod at gødske og sprøjte på arealer, der er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens §3, skulle være trådt i kraft i 2017.

Gødskning og sprøjtning har i mange år været lovligt på arealer, hvor det indgik i den hidtidige drift, og derfor ville et forbud være en markant stramning af reglerne. Lovforslaget sikrer, at op mod 45.000 hektar græsarealer forsat vil blive plejet med høslæt og afgræsning til gavn for blandt andet fugle og kreaturer.

- Det er glædeligt at se, at ministeren følger op på blå bloks løfter og nu tilbageruller bestemmelserne om et forbud. L&F har fra første færd arbejdet mod forbuddet, fordi det ikke giver mening. Det ville betyde store tab for landmanden og negativ effekt på pleje af naturarealerne, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

I følge beregninger fra SEGES ville forbuddet berøre 45.000 landmænd, betyde et driftstab på 67,5 mio. kr. og en nedgang i jordværdien på 1,8 mia. kr. Forbuddet var ikke rettet målrettet mod værdifuld natur, men ville i høj grad ramme kulturenge med en lille naturværdi, der blandt andet indgår i produktion af grovfoder. Sam-

tidig ville det betyde, at en række arealer ikke længere ville være attraktive at afgræsse. Det ville i sidste ende betyde en forringelse af naturværdierne. - Gødningsforbuddet var et urimeligt indgreb i landmandens råderet over arealerne. Samtidig giver det langt mere natur- og biodiversitet for pengene, hvis ressourcerne bruges målrettet på at sikre de mange tusinde hektar beskyttet natur, som aldrig er blevet gødsket eller pløjet og som i dag er ved at gro til på grund af manglende naturpleje, siger Lone Andersen. Tilbagerulning af lovforslaget betyder ikke, at

2015

SE PROGRAM PÅ

kimbrerskuet.dk Nu også på facebook

KIMBRER SKUET Fredag d. 2. oktober kl. 9.30-22.00 Lørdag d. 3. oktober kl. 9.00-16.30

Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at regeringen holder ord og nu gør klar til at sløjfe planlagt forbud mod gødning på blandt andet kulturenge.

naturværdien på arealerne forringes. Der bliver heller ikke færre naturarealer af den grund. § 3 beskyttelsen af kulturenge betyder, at der ikke må ske tilstandsændringer på arealerne. Den trådte i kraft i 1992 og fortsætter uændret. - Landbruget spiller en central rolle i beskyttelsen af natur og udvikling af naturværdier, og L&F bakker op om en målretning af indsatsen. Nu ser vi frem til, at ministeren fremlægger sin varslede naturpakke, som skal sætte fokus på naturpleje og øge landmandens incitament for at gøre en indsats for naturen, siger Lone Andersen.

S M A G

P Å

En sund sjæl i et sundt legeme

Tag hele familien med til dyrskue i Aars

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

L A N D B R U G E T

Simested Vognmandsforretning Plastafdelingen Vi modtager og afhenter sort og hvid landbrugsfolie, wrapfolie i alle farver, og ellers alle former for plastfolie fra byggeri og butikker, ligeledes rengjorte big bags. Det hele bliver genbrugt! Svend Dahl varetager denne del af virksomheden Vi modtager og afhenter også pap og papir Vi har investeret i en ny maskine til neddeling af hård plast og aluminium dåser. Vi kan modtage plastdunke i hård plast fra landmænd og institutioner

Lad os få en affaldssnak

Kontakt for nærmere oplysninger eller en uforpligtende samtale 6 m2

8 m2

Husk også at vi også tilbyder leje/salg af containere - specielt til landbrug og virksomheder Type L

10 m2

v/Morten Bach Mejerivej 2, Simested • 9620 Aalestrup • tlf. 40 73 92 54


Side 6

30. september 2015

Festlig danseaften i vente Af Hanne Monrad

18. september blev der kørt sponsorcykelløb til fordel for Hvilsom Friskole og Fribørnehave, og de friske børn og voksne kørte ikke færre end 1046 runder på ruten gennem byen. Tilsammen kørte deltagerne godt 20.000 kroner ind.

Der var penge i pedalerne i Hvilsom HVILSOM: Børn, unge og voksne mødtes fredag 18. september til cykelsponsorløb i Hvilsom. Formålet var at indsamle penge til at forny legepladserne ved Hvilsom Friskole og Fribørnehave. Sponsorløbet blev en flot debut for Støtteforeningen Hvilsom Friskole og Fribørnehave, som stod bag arrangementet. Deltagerne havde alle på forskellig vis relation til børnehaven eller friskolen.

De yngste med støttehjul og de ældste med sølvstænk i frisuren. Alle deltagerne fik en medalje om halsen som tak for indsatsen, men der blev også uddelt præmie til den flottest pyntede cykelhjelm samt den deltager, som kunne cykle flest omgange. Sensommervinden gav sus i håret til publikum, omgangstællere, frivillige på ruten rundt i Hvilsom by og ikke mindst de deltagende cyklister, som havde

samlet sponsoraftaler forud for aftenens koncentrerede cykling. Ruten skulle gennemføres flest mulige gange på én time. Rekorden blev 24 runder, hvilket blev præmieret med en pokal. Cyklisterne havde “gode ben” og nåede tilsammen at cykle 1046 runder. Den efterfølgende optælling af omgange og udregning af sponsorernes gavmilde beløb resulterede i et indsamlingsbeløb på godt 20.000 kroner. Aftenen blev sluttet af med fællesspisning for knap 150 tilmeldte i Hvilsom Kulturhus.

Reception på TVÆRS! Torsdag d. 8. oktober kl. 14.00 på Svoldrupvej 35 i Farsø til helstegt pattegris og en kop kaffe Himmerlands Rådgivnings Center skifter navn til tværs. Derfor vil vi gerne se tidligere, nuværende og kommende samarbejdspartnere, medarbejdere, beboere og interesserede fra lokalområdet til reception i vore nye lokaler på Svoldrupvej 35 i Farsø. I den forbindelse vil vi fortælle om vort samarbejde med initiativtagerne til Solhaven og vort arbejde med opstart af Solhaven på tværs. Et samarbejde, som er opstået, for at bibeholde og udvikle den erfaring med socialpædagogisk arbejde, der er oparbejdet gennem mere end 25 år. På dagen præsenterer vi den nye organisation, herunder etableringen af Solhaven på tværs. Vi tager afsked med tidligere forstander Jørgen ”Jøsse” Toft og siger velkommen den nye forstander. Den daglige ledelse og bestyrelse præsenterer sig selv og hvordan Søren Virenfeldt og Jørgen ”Jøsse” Toft fortsat er tilknyttet organisationen. Der bliver mulighed for at møde folk fra de enkelte dele af organisationen og høre om vore ideer og tilbud. Vi byder selvfølgelig på lidt at spise og drikke. Vi håber at se alle interesserede. På vegne af Bestyrelsen Formand Søren Virenfeldt tilbyder: • Kursus og konsulentvirksomhed. - Anbringelse af unge mellem 14 og 18 år, §66. • Solhaven på • Himmerlandsskolen på - Tilbud til voksne, også domsanbragte, §107. • Botilbud på - Tilbud til voksne i §107 og §108, herunder domsanbragte. - Støtte i egen bolig, §85. • Bo-selv på

AALESTRUP: Teater- og Musikforeningen Membranen i Aalestrup er sædvanligvis arrangør af teater og musik aktiviteter. Men denne gang vil foreningen prøve noget nyt i Aalestrup. Det er blevet meget populært at danse og derfor vil Membranen gerne invitere byens borgere til en festlig danseaften. Det foregår i Rosenparkens pavillon, fredag, 9. oktober, hvor man starter med middag og derefter skal danseskoene gøres klar. Tre en halv times forrygende dansemusik bliver leveret af ”Primetime” som er en duo bestående af Jens Aage Jørgensen, Viborg og Per Bejder. Jens Aage Jørgensen har spillet i Hurricane, Starline, og ikke mindst, Montana Band. En forrygende guitarist, som i Montana Band, har spillet backing for bl.a. Johnny Logan. Per Bejder har som trommeslager, også spillet i Hurricane, Starline, og 60’er bandet, The Young Ones. Per besidder en utrolig stor stemme, og synger Bamse, Barry White, og ikke mindst Tom Jones, så man kikker efter en ekstra gang. Man skal ikke lade sig narre af at

”Primetime” med Jens Aage Jørgensen og Per Bejder spiller op til dans i Rosenparkens pavillon fredag, 9. oktober.

det ”kun” er en duo, da det er to musikere, som kan deres kram, og lyder helt som de store bands, med fokus på flot og behagelig lyd. Primetime gir den gas til dansen, med det sidste nye, det gode gamle, og alt det midt imellem. Musik genren spænder som sagt bredt, og måden numrene bliver spillet på, er præget af at de to har deres rødder i bands, hvor

man spiller, som det lyder på ”pladen”. Med udgangspunkt i deres lange karriere, formår de at passe numre ind som kræver stor musikalitet, og som samtidig tilgodeser publikums brede ønsker. Primetime er på rekordtid blevet en af Jyllands mest efterspurgte duoer. Så der er noget at glæde sig til når der bliver spillet op til dans i Rosenparken 9. oktober.

Soyas “Parasitterne” skal opføres i musikhuset i Aars VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Teaterforening er ved at gøre klar til at vise en klassiker. Det er forfatteren Carl Erik Soyas udødelige drama “Parasitterne”, som i Folketeatrets store opsætning spilles torsdag, 8. oktober på scenen i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars. Selvom stykket er fra 1929, så er temaet uopslideligt og stadig relevant i nutiden med skurkestreger i alle størrelser. Flere vil formodentlig kunne huske Gunnar Lauring fra TVopsætningen i 1958, men nutidens udgave, hvor hovedrollen som Gruesen spilles af Hans Holtegaard får endnu flottere anmeldelser: ”Hans Holtegaard er fantastisk i rollen som Gruesen. Som født til rollen. Intet mindre. Lutter rund og sveden gemytlighed med den kyniske grådighed stikkende frem bag det vennesæle hykleri, så snart der er udsigt til penge. ” (Citat fra Jyllandspostens anmeldelse 7. marts 2014). Hans Holtegaard er endvidere indstil-

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3 Pr. måned kr. 350,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

Hans Holtegaard som Gruesen og Susanne Heinrich som hustruen i Soyas drama “Parasitterne” der opføres i Vesthimmerlands Teaterforenings regi i Aars torsdag, 8. oktober.

let til en Reumert for netop denne rolle. De øvrige karakterer spilles også fremragende. Hustruen af Susanne Heinrich som en enfoldig og fortabt lille kvinde, Miss Olsson fra Amerika spilles glimrende og overbevisende af Hanne Laursen. Sidsel Siem Kock som Gruesens hårdkogte datter og Thomas Jacok Clausen som den charmerende unge evighedsstudent. De otte medvirkende gør denne forestilling til et sandt mesterværk. - Publikum kan glæde sig til

at gispe af grin undervejs, fordi komedien er så rå i sin komik og så velspillet, men den er også et tankevækkende stykke drama, som konfronterer os med den indre svinehund, siger formanden for Vesthimmerlands Teaterforening, Karen Margrethe Eriksen. Karen Margrethe Eriksen siger, at instruktøren Mogens Pedersen fortjener al mulig ros for sin nye opsætning, ligesom scenografien er raffineret. Jazzede udgaver af et par gamle danske viser skaber fine overgange mellem scenerne.


30. september 2015

Side 7

Familievejleder Lola Jensen, kendt fra TVs Go’Morgen Danmark, talte engageret ved Hvam Beboerforenings møde i Hvilsom.

Til foredrag i Hvilsom med Lola Jensen fra TV HVILSOM: Hvam Beboerforening har været arrangør af et foredrag med Lola Jensen, familievejleder gennem mere end 30 år og kendt fra bl. a. TVs Go’Morgen Danmark. Publikum var forældre og bedsteforældre, og Lola Jensen formåede at ramme hele spektret med sin hjertevarme humor, hvor dagligdagens konflikter og udfor-

dringer blev sat på spidsen. Hun gav gode råd til håndtering af samme, “serveret” med humor og en ”nedepå-jorden tilgang”, som alle kunne forstå. Lola Jensen forsøger bl.a. at skære ned på forældres velmenende, men til tider overanerkendende kommunikation med børn. - Der bruges alt for mange ord, så børnene taber kon-

centrationen, inden man er færdig med at levere det egentlige budskab (nej, du må ikke få slik til aftensmad), sagde hun. Endvidere opfordrede Lola Jensen til, at man står ved det man siger, så børn lærer at forstå og acceptere grænser. Hun har flere gange oplevet forældre, der truer med ”hvis ikke du stopper, så kører vi hjem”

Lav din egen æblemost på Boldrup Museum NØRAGER: De seneste år er det blevet en fast tradition på Boldrup Museum, at man en lørdag i efteråret kan komme på museet med sine egne æbler og lave sin egen most. Lørdag, 3. oktober er det igen tid til at holde denne tradition i hævd. Boldrup Museumsforening inviterer nemlig denne dag til Æbleog ciderdag på museet. - Vi har i år valgt at tage ciderfremstilling med på programmet. Jeg har fundet ud af, at man sagtens selv kan lave en lækker cider, og når

vi alligevel har gang i æblerne, så var det oplagt at dele denne oplevelse med gæsterne, fortæller Bjarne Hansen, formand for museumsforeningen. Udover at se hvordan man kan lave sin egen cider, kan man som sædvanlig bruge museets mosterigrejer til at lave sin egen æblemost, hvilket plejer at være en meget populær aktivitet. De foregående år har gæsternes anstrengelser således flere gange resulteret i mere end 200 liter most. - Jeg ved godt, at man kan

gå ud og købe æblemost for få kroner, men der er altså noget helt specielt ved selv at have lavet det - det smager bare bedre, og så er det fascinerende, at man kan smage forskel på de forskel-

- men uden handling bag ordene. Det lagrer selv små børn i deres hukommelse, så de næste gang blot skriger højere, længere og med flere hælspark end tidligere. Både forældre og bedsteforældre skal huske på, at der er stor forskel på drenge og piger. Hvor piger fra de er i børnehavealderen kan håndtere komplekse lege med mange oplysninger og handlinger på én gang, er drenge (og mænd) mere impulsstyrede og kan kun håndtere to til tre oplysninger af gangen, og de gør gerne én opgave færdig, inden de modtager ordre om en ny. Nutidens familieliv er ifølge Lola Jensen mere præget af fravalg end tilvalg. Mange familier har brug for at slappe af og fokusere mere på familien end på alle de arrangementer og tilbud, de bliver bombarderet med og har svært ved at prioritere iblandt. Hun afsluttede med en påmindelse om, at de eksempler hun kom med, er yderst generaliserende og sat på spidsen, hvorfor man skal huske at gradbøje lidt. Det var en inspirerende og morsom aften, som alt for hurtig var overstået. lige moster afhængigt af hvilke æbler, de er fremstillet af, fortæller Bjarne Hansen. Man skal selv medbringe noget til at have den friske most i. Den hjemmelavede most er selvfølgelig uden konserveringsstoffer og har derfor en begrænset holdbarhed, men har man den i plastdunke, kan man fryse disse ned og dermed gemme mosten til senere brug.

15 Onsdag den 30. september kl. 19.00 Bio Aalestrup: Klovn forever

Fredag den 2. oktober kl. 18.30 Fjelsø Forsamlingshus: Irsk aften kl. 19.00 Bio Aalestrup: Praktikanten kl. 21.00 Bio Aalestrup: Klovn forever Lørdag den 3. oktober kl. 11.00 Ulbjerg Traktormuseum: Pløje- aktivitetsdag kl. 13.00 Testrup: Pilgrimsdag kl. 15.00 Bio Aalestrup: Praktikanten kl. 19.00 Bio Aalestrup: Klovn forever Søndag den 4. oktober kl. 10.00 Nysumbanen: Folkerace kl. 13.00 Fjelsø Friskole: Stort Gavespil kl. 15.00 Bio Aalestrup: Praktikanten kl. 19.00 Bio Aalestrup: Klovn forever

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

D e T

s k e r …

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 16.00 på rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk Spørgsmål sendes skriftlig til: Vesthimmerlands Kommune, Postboks 67, 9600 Aars, eller e-mail: borgmesterkontor@vesthimmerland.dk Knud Kristensen Borgmester

kreativ fredag på Aars Bibliotek Grafiske malerier Kom og lær hvordan helt almindelige hverdagsting kan få et fedt, overraskende grafisk udtryk ved hjælp af forskellige male- og farveteknikker. Især for voksne. Fredag den 9. okt. kl. 15.00-17.00. Billetter á 30 kr. inkl. materialer på himmerlandsbilletten.dk

Bøger, bøger, bøger

Torsdag den 1. oktober kl. 17.00 Plejecenter Aaglimt: Tyrolerfest kl. 19.00 Bio Aalestrup: Praktikanten kl. 21.00 Bio Aalestrup: Klovn forever

Lørdag kan man på Boldrup Museum lave sin egen æblemost eller cider af sine egne æbler - hvis ikke bukken snupper dem.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

Mandag den 5. oktober Kl. 14.00 Knabergården: Foredrag kl. 19.00 Bio Aalestrup: Praktikanten Tirsdag den 6. oktober kl. 19.00 Hotel Hvide Kro: Start på danseskole kl. 19.00 Bio Aalestrup: Praktikanten Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

Susanna, Lisbeth og Preben fra Vesthimmerlands Biblioteker giver idéer til efterårets og vinterens læsning. • Mandag den 5. okt. kl. 19.00 på Aalestrup Bibliotek • Tirsdag den 6. okt. kl. 19.00 på Løgstør Bibliotek. Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk Se mere på www.vhbib.dk

m e D D e l e l s e r

Frivillige i Dansk Flygtningehjælp søger flere hænder i Vesthimmerlands kommune Har du tid og lyst til at være med til at hjælpe flygtninge med hverdagens udfordringer i Vesthimmerlands Kommune - så kontakt en af personerne på listen herunder og meld dig til. Aalestrup: Gedsted: Aars/Hornum: Farsø/V.Hornum: Løgstør/Ranum:

Birthe Wolf Medina tlf. 23 60 79 05 Niels Hebøll tlf. 50 51 11 84 Lisbet og Søren Collstrup tlf. 51 39 34 61 Margrete Rechendorff tlf. 52 37 74 50 Anni Tange tlf. 22 73 54 30

Du kan også møde Frivillige i Dansk Flygtningehjælp på deres stand på Frivilligmarkedet den 4. oktober i Dronning Ingrid Hallerne.

Høring i forbindelse med revurdering af miljøgodkendelse på husdyrbrug • sallingvej 70, 9670 løgstør Fuld annonce samt bilag kan ses på www.vesthimmerland.dk/ afgoerelser

kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

j O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger lærer, Ullits skole En af vores dygtige lærere går på pension. Derfor Ullits Skole 1.11.2015 en lærer med ansættelsesgrad på 0,8 indtil videre for skoleåret 2015/16. (Kan suppleres med vikartimer). Vi er en skole med 112 elever fordelt fra 0. - 6. klasse samt en tilhørende LBO. Nøgleord for arbejdet på Ullits Skole er samarbejde, tillid og omsorg, engagement og respekt, åbenhed, loyalitet og ansvar. Vi søger en lærer, der i særlig grad er interesseret i matematik, natur og teknik samt tysk. Ansøgningsfrist: 6. oktober 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Side 8

30. september 2015

Navne/Bekendtgørelser Tirsdagscafé Tirsdag den 6. oktober kl. 9. 30 i Aalestrup Konfirmandhus

Lena Pape fortæller: ”Skovens moder” Kaffe og rundstykker á kr. 25,Alle er velkomne Aalestrup Menighedsråd

2014

Kom til

FRIVILLIGMARKED 2015 Frivilligmarked Vesthimmerland Søndag d. 4. oktober kl. 10-15

i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø Husk tilmelding til Frivilligmarked 2014 d. 1. september Oplev foreninger frasenest hele Vesthimmerland Frivilligmarked 2014 afholdes lørdag d. 27. september vise deres mangfoldighed af kl.aktiviteter 10.00 - 15.00 Dr. Ingrid Hallerne i Farsø for ibørn, voksne og seniorer.

det er gRAtis at deltage!

GRATIS ADGANG FORpåALLE og tilmelding 2015 2014 Læs mere om markedet http://frivilligmarked.vesthimmerland.dk

Frivilligmarked Vesthimmerland

Husk tilmelding

til Frivilligmarked 2014 senest d. 1. september

Hjertelig tak

Frivilligmarked 2014 afholdes lørdag d. 27. september kl. 10.00 - 15.00 i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø

det er gRAtis at deltage! til alle, derLæs viste opmærksomhed min fødselsdag. mere om markedet og på tilmelding på

Lene Korsgaard Hansen - har drevet forretning med optik i Aalestrup gennem 15 år.

15 gode år med optik i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: 5. oktober 2000 var en festlig dag i Aalestrup. Tre nye forretninger slog dørene op denne dag og det var jo ikke ”hverdagskost”, heller ikke for 15 år siden.

http://frivilligmarked.vesthimmerland.dk Venlig hilsen

Jens Møller

Den ene forretning var ”Aalestrup Ure og Optik” og det er den eneste, af de tre, der er tilbage i byen og som nu kan fejre et flot 15 års jubilæum. Indehaver af forretningen Lene Korsgaard Hansen havde været på udkig

✝ Vor gode ven

Jonas Kronborg Kjærgaard Kristiansen må vi alt alt for tidlig sige farvel til

Tak

Sig tillykke med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«.

for venlig deltagelse ved

Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk.

På familiens vegne Jens, Niels, Bøgh, Søren og Axel

Herluf Hansens begravelse.

Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

VED DØDSFALD Begravelse til fast pris kr. 10.500,- kr. Med gravsten kr. 15.500,- kr.

Tlf. 30 32 62 01 Se på www.begravelsetilfastpris.dk

Bedemand og stenhugger

Jan & Stinne Hansen Vestergade 21, 9620 Aalestrup Gravsten Spar 25%

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Birgitte Landry

Torben Rask

Hans Landry

fået en stor erfaring, var det spændende at få foden under egen disk og Aalestrup var et godt valg for mig. Jeg lægger megen vægt på, at jeg kender mine kunder og kan yde en god og personlig service til hver enkelt. Selvom tiden i Aalestrup har været positiv, har der dog også været mange udfordringer for Lene Korsgaard Hansen. Igennem en periode var hun udsat for mange indbrud og flere voldsomme røverier som afstedkom, at hun valgte at skille smykker og ure ud fra sortimentet, så hun nu kun har briller og kontaktlinser samt et lille udvalg af gaveartikler. Derfor har butikken også skiftet navn til ”Aalestrup Optik”. - Jeg er glad for at gå på arbejde hver dag og jeg ser også en fremtid for en forretning som ”Aalestrup Optik” i Aalestrup og ser frem til endnu mange år som optiker i vor hyggelige by, siger Lene Korsgaard Hansen.

Frokost og legedag for de små i Hvam HVAM: Hvam Kultur- og Forsamlingshus inviterer alle børn fra tre år og opefter til en gratis frokost søndag, 4. oktober, hvor der vil blive taget hånd om dem, både med at lege og spise. Forældrene kan aflevere børnene i kulturhuset om formiddagen og der vil så være legeaktiviteter og skattejagt på programmet, hvorfor det vil være godt om børnene medbringer noget praktisk tøj.

Vennerne

Til lykke

efter et egnet sted til en butik som hun ville etablere. Lene Korsgaard Hansen er uddannet optiker og bosat i Mariager. Uddannelsen foregik i Lemvig og skoleuddannelsen i Randers. Senere blev hun ansat som optiker forskellige steder, indtil et stort ønske om at blive selvstændig trængte sig på. Det var en tilfældighed, at det blev Aalestrup valget faldt på. Lene Korsgaard Hansen havde kontaktet en lokal ejendomsmægler som fortalte ivrigt om byen og omegnen. Der var mange forretninger og det var en driftig by, som Lene Korsgaard Hansen så et stort potentiale i. - Det var jo spændende, hvordan det ville gå, om jeg havde set rigtigt og om der var en fremtid med butik i Aalestrup, siger Lene Korsgaard Hansen. Tiden er gået hurtigt og det har været en positiv oplevelse. Der er efterhånden blevet opbygget en stor og dejlig kundekreds. Efter jeg tidligere havde været ansat i forskellige forretninger igennem syv år og havde

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Man regner med, at det hele slutter ved 14-tiden, hvor forældrene kan afhente børnene igen. Der vil desuden være kaffe og kage mod et lille vederlag, og skulle der være nogle som endnu ikke har set ejendommen, er der også mulighed for en rundvisning. Solvejg Sørensen og Birger Garsdal Jørgensen er initiativtagere til dagen. Det er også dem, som tager imod tilmelding.

Nye tider i Galleri 14 FARSØ: Nu er det blevet muligt at gå i Galleri 14 i Farsø når de daglige indkøb er overstået. Fra 1. oktober har galleriet åbent fem dage om ugen - og med fast vagtpersonale. Desuden er der nye udstillere - Berit Thrane Dirdal, Næsbydale, der arbejder i glas og keramik, Grethe Stabel, Fanø, som spreder glæde og godt humør med farverne på sine lærreder og som har udstillet i både USA og Norge. Senere i oktober kommer Ole Mejlvang Hedeager, der er international prisbelønnet tegner og illustrator for bl.a. Ugebladet Hjemmet. Han har specialiseret sig i fotorealistisk pastelkunst og maleri. Galleri 14 er i fire etager, alle dejlige lyse rum med forskellige kunstarter.


30. september 2015

Side 9

Bekendtgørelser

AALESTRUP

GENERALFORSAMLING i Jydeværkstedet

tirsdag den 20. oktober kl. 13.30 i Jydeværkstedets lokaler. Gratis kaffebord Dagsorden iflg. lovene Styringsgruppen

FERIELUKNING

Vi holder ferielukket fra mandag den 12. oktober til fredag den 16. oktober, begge dage inclusive. Klinisk Tandtekniker Anne Grethe Nielsen Tlf. 98 62 13 40

Nye åbningstider i

Galleri 14

tirsdag-onsdag-torsdag fredag-lørdag alle dage 13-16

Kig ind

Hvor mennesker mødes

PENSIONISTFORENING

TIRSDAG DEN 6. OKTOBER KL. 14.00 kommer

Hvam Spillemændene og underholder

i Knabergården. Kom og få en hyggelig eftermiddag. Pris 40 kr. for kaffe og underholdning

vedr. kloakering og fjernvarme i Simested

Nye tider i Galleri14.

Aars/Aalestrup kredsen afholder soldatervennefest i Aars Missionshus

onsdag, den 7. oktober 2015 kl. 19.30

Tale v/sogne- og feltpræst Henrik Busk Rasmussen, som også fortæller om arbejdet indenfor soldatermissionen. Efter kaffen vil kredsen afholde en kort generalforsamling. Der vil endvidere blive afholdt lotteri, hvortil gevinster modtages med tak. Alle er hjertelig velkomne

Vejgudstjeneste

Reduceret åbningstid

SØNDAG DEN 4. OKTOBER KL. 19.30

Oktober måned MANDAG - FREDAG KL. 13.00 - 17.30 LØRDAG KL. 9.00-12.00

i Vesterbølle kirke

er gudstjenesten forberedt og holdes af beboere på Sognevejen.

Pressemeddelelse: INFORMATIONSMØDE

SoldatervennefeSt

Tema: At være menneske i en mørk tid. Kom med til en stemningsfuld og anderledes gudstjeneste. Der er kaffe i kirken efter gudstjenesten. Vesterbølle menighedsråd

Vesthimmerlands Vand A/S og bliver AN Energi Nu detindbyder muligt at gå i Galleri14 når de daglige indkøb husejere og beboere til informationsmøde om kommende Vi skal nemlig have nye åbningstider i Galleri14 i Farsø. kloakfornyelse og etablering af fjernvarmenet i Simested.

er overstået.

Hessellund EL GEDSTED ApS

Aut. elektro-installatør Vesterbro 3-5 • 9631 Gedsted Tlf. 9864 5043 - 9864 5599

Fra d. 1. oktober er der åbent i galleriet 5 dage om ugen. Hver dag får sin faste vagt og således

Spaghettigudstjeneste

Informationsmødet afholdesstarter onsdagSonja den 7.Feldt oktober om tirsdagen, Laila Eskedal har onsdag. Dorit Buus forsætter med torsdagen. 2015 klokken 19.30 Om på Simested Kro. af Handicaprådets fredagen vil det være Inger Buus og Gitte Rohde slutter af med lørdag. Og MarianneUddeling Hansen vil

imellem Tilmelding ikkeind nødvendig.

i Fjelsø Kirke

være der om lørdagen. D. 8. OKTOBER KL. 17.00 Alle dage er der åbent fra 13 tilTORSDAG 16. Som tidligere kan der åbnes på andre tidspunkterserverer efter aftale. Efter gudstjenesten FDF spaghetti og

Sov Godt ! Nye udstillere

kødsovs i Fjelsø forsamlingshus.

både børn og voksne er meget velkomne. Fordrag for ældre over 65med år de nye tider vil Alle Sammen vi præsentere nye udstillere. Menighedsrådet og Fjelsø FDF Hvad er den gode søvn? Hvad kan man selv gøre for at sove bedre? Hvad er søvnapnø, og hvordan behandles det?

diabetes

ved Ellinor Wolf Dansk Søvnapnøforening

foreningen Foredrag

Kom og hør Linda Winding Mandag d. 5. oktober kl. 14 - 15:30 Kantinen, Knabergaarden i Aalestrup Gratis - Ældrerådgiverne inviterer Tilmelding senest 1. oktober på: 9966 8200 5158 3847 2224 4081

Sundhedscenter Helle Yde Thomsen Bente Justesen

Et humoristisk foredrag om de psykiske aspekter ved at leve med en kronisk sygdom

Handicappris 2015

Kender du en person, forening, virksomhed eller organisation der har gjort noget særligt for handicappede i Vesthimmerland? Så send din indstilling inden 9/10 til : Handicaprådet, Sundhedsforvaltningen Frederik IX´s plads 1, Postboks 60 9640 Farsø

torsdag d. 8. oktober kl. 19.00 -21.30 Aktivitetscentret, Bymidten 15, 9600 Aars

Arrangementet er gratis. Foreningen er vært ved kaffe og brød. Tilmelding nødvendig til Bendt 2071 7339 eller Lise 2092 1455.

www.vesthimmerland.dk /politik/raad-og-naevn/handicapraadet/

Diabetesforeningen Vesthimmerlands Kommune

INFLUENZAVACCINATION AALESTRUP LÆGEHUS

Er det svært at læse?

- Læs og skriv med pc, tablet eller mobil Så nærmer tiden sig for vinterens influenzavaccination. Afholder den 4. oktober pløje-og aktivitetsdag for Kroniske syge, førtidspensionister, gravide i 2. og 3. veterantraktorer og hestepløjning med deltagere Har du svært ved at læse? Så er vores café måske lige noget for dig! trimester, overvægtige med BMI > 40, samt alle vore Himmerlands køre- og rideforening ved museet Rakubrændt keramik af Berit Thranefra Dirdal, Næsbydale Løgstørvej 66, medfølgende program: patienter over 65 år kan blive gratis vaccineret: • Her får du bl.a. hjælp til at anvende IT til læsning og skrivning. Blandt de nye kunstnere er Berit Thrane Dirdal fra Næsbydale, men oprindelig kommer fra Norge. Hun vældig • Du får er også info omkendt ordblindeundervisning og ordblindetest. Tirsdag d. 13. oktober eller Torsdag d. 15. oktober 10.00 Pløjning med heste traktorpløjere og udstiller mange steder både i Norge og i Danmark. Detog erkursus glas og for keramik der har hendes interesse. Nogle gange • Ingen tilmelding – barei mød op! og 11.00 Pløjning med veterantraktorer (konkurrence kombination, også som rakubrændt. Det er det følelsesmæssige udtryk i krukkerne-og figurerne• derDet fascinerer hende. ganske GRATIS! Tirsdag d. 20. oktober eller Torsdag d. 22. oktober flækning) i tidsrummet kl. 13.00 - 15.00En anden kunstner er Grethe Stabel 11.30 uden for hun konkurrence fraTraktorpløjning Fanø. Det er i farverne slår sig løs på sine lærrederHvor og giver glæde og humør og hvornår? 13.00afPløjekonkurrence med videre. Grethe Stabel har fornøjelsen at få sine malerier vistveterantraktorer både i USA og Norge udover herhjemme i Danmark. Vestre Boulevard 9 Aars – den første torsdag i måneden 16.30-18.00 Husk sygesikringsbevis. Tidsbestilling ikke nødvendig 15.45 Præmieuddeling

Amerikavej 5A Senereperiode i oktober kommer Ole Mejlvang Hedeager,ogder er international prisbelønnet forHobro bl.a.– den første tirsdag i måneden 16.30-18.00 17.00 Afslutning lukning af museet for sæson 2015tegner og illustrator Patienter under 65 år kan i samme vaccineres Tempovej 4 Hadsund – den første onsdag i måneden 16.30-18.00 Ugebladet Hjemmet. Han har specialiseret sig i fotorealistisk pastelkunst og malerier. for 200 kr. er kan et Galleri dejlige lyse rum med forskellige Evt.sammen oplysninger: Hans Nielsen på tlf. 8669 4721kunstarter. (aften). Ældre, der ikke kan komme i Galleri14 Lægehuset vacci-i 4 etager, alle Opstart? En oplevelse at gå på opdagelse i. www.galleri14.dk Der vil være mulighed for køb af forfriskninger m.m. neres gratis i hjemmet i samme tidsrum. Oktober, 2015 Kig ind Kig ned40 kr. Kig Op Entre Vaccination mod lungebetændelse foretages efter Børn og deltagere i konkurrencerne gratis. behov, prisen for dette er 280 kr Se også www.ulbjergtraktormuseum.dk Vil du vide mere?

Venlig hilsen

Bestyrelsen

Lægehuset Aalestrup Aagade 25A • 9620 Aalestrup Tlf. nr: 98 64 15 55

Annoncesponsor:

LH

æsecenter

immerland

Kontakt: Anne Louise Ebbensgaard 24837587 aeb@adm.vucnordjylland.dk


Side 10

30. september 2015

Bekendtgørelser

Guds­tjenester

SIMESTED SOGNEHUS

Sang før spisetid

Rørbæk ingen Grynderup ingen Stenild 09.00 Tostrup 10.00 Roum 14.00, høstgudstj. Kgs. Tisted 10.30, kaffe Binderup ingen Durup ingen Foulum 09.00 Louns 10.30 Farsø 10.30 Aars 10.00

Søndag den 4. oktober 2015 Aalestrup 10.00 Gedsted 09.30 Fjelsø ingen Hvam 10.00 Simested 11.00 Testrup ingen Østerbølle ingen Vesterbølle 19.30, vejgudstj. Skals 20.00, koncert Hvornum 09.00 Snæbum ingen Hvilsom ingen Gislum 11.00 Vognsild 09.30 Haubro ingen

Onsdag 7. oktober kl. 16.30 - ca. 17.30 Lene Gruhn, Hverrestrup Kom og hør, hvad hun synes, vi skal synge. Kom og hør, hvad hun fortæller. Midtvejs skyller vi halsen.

Islam og kristendom

I nutidens mediebillede hører vi hører meget om Islam, både fra verden omkring os og fra Danmark. Men hvad er egentlig forskellen på Islam og Kristendom? Sognepræst Morten Rydal kommer og fortæller om ligheder og forskelle mellem de to største religioner i verden.

KONFIRMANDSTUEN I GEDSTED 7. OKT. KL. 19.30

Blandede

Mission Afrikas Hjælpearbejde mødes i Missionshuset onsdag d. 7. okt. kl. 14.

Vesthimmerlands Avis bringer gerne omtale af mærkedage Telefon 98 64 12 55

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

UDLEJNING

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

FOREDRAG I GEDSTED:

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso

Gedsted Bogtrykkeri

Advokat (H) Jan Poulsen

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010 Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Thorkil Christensen

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Peter Pedersen Grafiker

Køb/salg

Morten Karlsen Grafiker

Vinduer, vinduespartier, døre, fejlmål. Affaldstræ til fyret.

SælgeS billigt!

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution

tlf. 25 52 49 41

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst. Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Hyllebjerg

Sønderup Haverslev

Vognsild

Stenstrup

Vesterbølle Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Møldrup Sundstrup Skals

MOSTDAG d. 3. OKT. kl. 10-16

Klejtrup

Bjerregrav Hersom

Du kan komme med dine egne æbler, eller du kan plukke dem hos os! - KIG IND!

Foulum Viborg Lånum Daugbjerg

Finderup

Vinkel

Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30

SELVPLUK i ÆBLER & PÆRER

Hobro

Snæbum

Ulbjerg

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom) · www.brovejensfrugt.dk fra 19. september til 18. oktober - samt HVER DAG i skolernes efterårsferie, UGE 42

Hvilsom

Hvam

ÆBLER & PÆRER

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk

HVER LØRDAG-SØNDAG kl.10.00-16.00

Klotrup Fjelsø

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 • post@himmerlandstryk.dk

- samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

Nysum

Østrup

Ullits Hvalpsund

Mejlby

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen

ÅRETS ÆBLEHØST ER I FULD GANG og vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge:

St. Binderup Gislum

- så trykker vi resten

Stk. kr. 125 • 5 Stk. kr. 500

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Farsø

98 64 12 55

Brugte stilladstraller til bænke, haveborde m.m.

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00

Aars

Du trykker bare

SælgeS

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00

Trend

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling

Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler. Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55


30. september 2015

Side 11

SupergodeTilbud Fuglefrø

Cheasy skyr

Solsikke / vildtfuglefrø

1000 g

Pr. stk.

Pr. stk.

89,-

19,-

Carlsberg/Tuborg 30 stk.

Kalve koteletter eller kalve ribeye

Pr. kasse

4 stk.

99

89,-

95 + pant

Stort Frugtmarked

FRIT VALG

Okse culotte

10 stk.

÷50%

15,-

Fratrækkes ved kassen

Lørdagsfisk NYHED!

Fiskemanden kommer på SuperBrugsens p-plads HVER LØRDAG FRA 10.00 - 14.00 med et stort udvalg af dagsfriske fisk fra Hirtshals.

HUSK

Hver fredag & lørdag

Bland selv slik

Pr. 100 g

5

95

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


Side 12

30. september 2015

Sport

Aalestrups håndboldherrer kom fra start med fart God anden halvleg sikrede sejr i sæsonpremieren

Vinderne af 9620-matchen på golfbanen i Hjarbæk: Kristian Kjærgaard, Dorthe Müller, Tom Berntsen, Jens Ove Rold (Hole in one), Egon Rokkedahl, Torsten Gruhn, Steen Rold og Tage Christensen.

Jens Ove Rold lavede “Hole in one” i årets 9620-match 41 golfspillere fra lokalområdet banen i Hjarbæk AALESTRUP: På et af de lange par tre huller på golfbanen i Hjarbæk lykkedes det i søndags Jens Ove Rold fra Aalestrup at lave “Hole in one”. Jens Ove Rold var i match med 41 andre golfspillere, som alle har bopæl i 9620-området og det satte naturligvis det flotte resultat i relief. Den årlige match fandt i øvrigt sted i et pragtfuldt efterårsvejr med mange fine resultater. Holdkonkurrencen blev

vundet af Steen Rold, Tage Christensen, Torben Gruhn og Tom Berntsen. Individuelt vandt følgende: A-rækken: Kristian Kjærgaard, 39 point - Jens Ove Rold, 33 point. B-rækken: Egon Rokkedahl, 35 point - Carsten Rold, 34 point. C-rækken: Torsten Gruhn, 35 point - Jette Mose, 31 point. D-rækken: Dorthe Kvorning, 31 point - Tage Chri-

stensen, 28 point. Nærmest flaget var: Per Pedersen, 225 cm, Andreas Kvorning, 180 cm, Kent Søndergaard, 422 cm og Jens Ove Rolds “Hole in one”. Længste drive blev vundet af Lars Hassing og Jytte Kjærgaard. Der var også præmie til korteste drive. De mange præmier var sponseret af lokale erhvervsdrivende. Matchen gentages næste år på tredje søndag i september.

VINTERPROGRAM

2015/2016

GYMNASTIK

HVAM SKOLE:

OBS: Tumlinge og Krummerne starter først i uge 39 Tumlinge, Forældre/barn gymnastik (0-3 år) - Leder: Lena�������������������������������������� Mandage fra kl� 16�45 - 17�30 Har din mor og/eller far ikke “tid” kan du tage en af dine bedsteforældre med i stedet for. Det forventes at alle er aktive og møder omklædt A

Krummerne (4-6 år) - Leder: Lena�����������������������������������������������������������������������������Tirsdage fra kl� 16�45 - 17�30 Let opvarmning til noget af tidens musik og springindlæring og leg på skumredskaber.

Seje Tøser - 4 kl� og opefter - Leder: Lena & Henning Als ������������������������������������������ Onsdage fra kl� 16�30 - 18�00 NYT NYT holdet er flyttet til Østhallen så vores airtrack bliver en fast del af træningen. Bliv mere kropsbevist og pas på den. Styrke, rytme og spring på en sjov og lærig måde.

Henvendelser vedrørende hold på Hvam Skole til Lena Amstrup: mobil nr. 40 89 83 22

SIMESTED ØSTHALLEN:

I Simested, den nye tilbygning til Østhallen og Spring i hallen

HÅNDBOLD: Spillet var som nat og dag, da Aalestrups 3. divisionsherrer torsdag indledte håndboldsæsonen i egen hule mod Søndermarkens IK. De lokale helte smadrede en sejr igennem på 33-29 efter at have været bagud med 15-19 ved halvtid. Første halvleg var rent godnat, og hallens gulv må have rødmet under hjemmeholdets gråtriste indsats. Værterne kom elendigt fra start med et 6-0-forsvar, som var totalt på glatis og en målmand med bly i handskerne, hvorfor Søndermarken nærmest scorede efter behag. Gang på gang skete der misforståelser, og i en periode virkede spillerne på vej til at smide håndkædet i ringen. I angrebet spillede Aalestrup alt for langsomt og uden tempo eller flow i spillet. Som Sune Sørensen bekendtgjorde for avisens sportsskribent, Brian Saugberg, efter sejren, så det ud som om, at spillerne fuldstændigt havde glemt det koncept, som træneren havde indprentet sine spillere før kampstart. Sune Sørensen så første halvleg som meget rodet med enkeltmandspræstationer. Efter 20 minutter var holdet bagud med 1610, og folket på lægterne havde så småt myrer bagi og begyndte at frygte for, hvordan dette stormvejr fra Søndermarken IK’s side ville ende. En indskiftning af Mikkel Sørensen og en mandsopdækning af gæsternes spillende træner, Steen Sinding, viste sig at være et gyldent skaktræk. Selvom anden halvleg startede med

Du trykker bare - så trykker vi resten

Motionsdamer hos Ingrid ������������������������������������������������������������������������������������������Torsdage fra kl� 19�00 - 20�30

• Ring og tag en

Henvendelser vedrørende hold I Østhallen, Simested til Lena: 40 89 83 22

HVILSOM SKOLE: Krudtugler - Børenhavebørn - Leder: Pernille Justesen & Pernille Schou Pedersen ����� Mandage fra kl� 15�45 - 16�45 Fart over feltet - 0�, 1�, 2� og 3� klasse - Leder: Aaltje Hingsstman����������������������������� Onsdage fra kl� 15�30 - 16�30

blev Sune Sørensen spurgt ind til sæsonens målsætninger. Først og fremmest skal han have spillet holdet bedre sammen, men samtidig har Sune Sørensen en opfattelse af, at holdet indeholder meget potentiale. Som tingene tegner sig lige nu, håber han på en placering i midten af rækken. Afhængigt at hvorledes optimeringen af holdet forløber, har Sune Sørensen imidlertid håbet om at komme til at ligge i den bedste halvdel af rækken. Målscorere i kampen mod Søndermarkens IK: Mogens Boe 8; Jannik Christensen 8; Mikkel Sørensen 7; Jonas sommer 3; Dan Christensen 3; Rasmus Rold 2; Morten Olesen 1; Rasmus bak 1.

Stillinger/Uddannelse

Bolig AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

98 64 12 55

Seje Tøser - 4 kl� og opefter - Leder: Lena & Henning Als ������������������������������������������ Onsdage fra kl� 16�30 - 18�00 NYT NYT holdet er flyttet fra Hvam Skole så vores airtrack bliver en fast del af træningen Bliv mere kropsbevidst og pas på den. Styrke, rytme og spring på en sjov og lærerig måde.

en øget føring til Søndermarken IK til 20-15, hev og sled Aalestrups forsvar - efter Sune Sørensens servering af pausens løvefoder - sig tilbage i opgøret. Kontraspillet flød, angrebsspillet sprudlede, og efter 50 minutters spil kom Aalestrup for første gang foran i kampen med 24-23. I resten af kampen havde værterne overtaget. Da avisens kampreporter spurgte ind til, hvad træner Sune Sørensen kunne tage med sig fra kampen, var svaret, at hans spillere viste mandsmod ved at rejse sig fra asken i anden halvleg. Trods at være skudt i sænk af Søndermarken IK formåede hans spillere at bevare roen og ikke give op i en næsten umulig situation. Til slut

uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne

Sundhed/velvære Frisørbehandlinger til hele familien permanent makeup, extensions og negle

med udformningen

Idræt for sjov ���������������������������������������������������������������������������������������������������������� Mandage fra kl� 12�30 - 13�15 Lukket hold

Motionshold, hård - Leder: Karin Holt Jensen & Mogens Samuelsen ��������������������������� Onsdage fra kl� 19�30 - 20�30 Henvendelser vedrørende hold på Hvilsom Skole til Aaltje Hingstman: 20 44 33 59 Hovedsponsor:

Heidi

Dorte

Motionshold, blød - Leder: Karin Holt Jensen������������������������������������������������������������� Onsdage fra kl� 18�30 - 19�30

Åbningstider er:

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Man.-tirs. og fre. 09.00 - 17.00 Onsdag-Lukket eller efter aftale

Tors. 09.00 - 19.00 Lør. 10.00 - 13.00 Online booking Tlf: 98 99 96 20

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup

Vivian


30. september 2015

Side 13

Forlystelser

“Hemmelighedernes Planet” spilles i Aars

Musikhuset gennemfører forestillingen 11. oktober FORLYSTELSER: Forestil dig, at du sidder og ser din yndlingstegnefilm - og at figurerne pludselig taler direkte til dig. Fra det øjeblik er du med i handlingen. Du er med til at overvinde udfordringer, du støtter op når det er svært, og du deler glæden med de andre, når skærene bliver klaret. “Hemmelighedernes Planet” er verdens første interaktive animationsfilm for børn, og den kan ople-

ves i efterårsferien i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars. Hvad ingen ved er, at alle vores dybeste hemmeligheder har brug for et sted at bo. De rejser derfor igennem utallige galakser til Hemmelighedernes Planet, hvor de bor indtil de er modne og klar til at blive fortalt. På planeten har to væsener universets mest ærefulde job - de er hemmelighedernes vogtere. Alt har

i århundreder åndet fred og idyl, men under overfladen truer en ond hemmelighed. Det er nu op til børnene at hjælpe vogterne med at redde de dyrebare hemmeligheder og sikre planetens fremtid. Instruktør og forfatter er Amalie Næsby. - Hemmelighedernes Planet er historien om, at det aldrig er for sent at fortælle det, som gør ondt i maven - nogle gange har man bare

Robert De Niro og Anne Hathaway kan ses i filmen “Praktikanten”, som vises i Bio Aalestrup fra i morgen torsdag.

Bio Aalestrup viser ”Praktikanten” FORLYSTELSER: Robert De Niro spiller den 70-årige enkemand, Ben Whittaker, der er gået på pension. Han

synes dog, at livet som pensionist er blevet lidt trivielt. I forsøget på at få lidt luft under vingerne bliver

han seniorpraktikant hos et ungt smart online modefirma. Det styres af den benhårde og stressede chef Jules Ostin, der ved, hvad hun vil og på ingen måde mener, at hun har brug for hjælp. På trods af dette og deres forskelligheder, er det

brug for lidt hjælp. Og det er her børnene kommer ind i billedet. Jeg håber, at forestillingen vil påvirke dem, så de, efter at have været på Hemmelighedernes Planet, vil kigge ud på stjernerne inden de skal sove og få lidt mere ro i maven, fordi de ved, at et sted derude er der nogen, som hjælper dem næste gang en hemmelighed bliver så stor at den ikke længere kan være indeni, siger Amalie Næsby. Det danske selskab Rokoko har opfundet det prisvindende koncept Animotion. Animotion er en live biografoplevelse - en levende tegnefilm, hvor publikum tager aktiv del i begivenhederne og interagerer med både fortællingen og de animerede figurer.

Bag hver figur står en levende skuespiller. Teknikken ”opfanger” skuespillernes bevægelser og overfører dem live til animerede karakterer i et billedunivers, som vises live foran publikum. Samtidig filmes publikum og deres billede og lyd projiceres foran skuespillerne. Dermed kan publikum interagere med de animerede karakterer i real tid - og det er her den nye spændende oplevelse opstår. “Hemmelighedernes Planet” spilles i Vesthimmerlands Musikhus Alfa søndag, 11. oktober. Forestillingens primære målgruppe er børn i alderen 5-10 år, men den kan ses af hele familien, oplyser musikhusleder Lisbeth Jagd.

måske lige netop Bens venskab, hun alligevel står og mangler. Hovedrollerne spilles af Anne Hathaway (Interstellar, Les Miserables), Robert De Niro (Silver Linings Playbook), Adam DeVine (Pitch Perfect 2) og Rene Russo (Nightcrawler, Thor). Filmen er skrevet og instrueret af den Oscar-nominerede og prisbelønnede filmskaber Nancy Meyers, der bl.a. står bag succeser, som Det’ indviklet, Når du mindst venter det og What Women Want. Nancy Meyers’ film har altid haft et både humoristisk, men også skarpt og til tider bittert, dog altid oprigtigt syn på romantiske forhold, fra forelskelse via ægteskab til skilsmisse og det, der nogle gange følger efter. Men fælles for alle filmene er, at der har været et dybt venskab mellem karaktererne, og netop sådan et forhold er det helt centrale i Praktikanten. - Det er som oftest kærlig-

hed mellem to mennesker, der er det centrale i mine film, siger Meyers, - men der findes andre typer forhold end romantiske. Så da jeg fik idéen om en ældre mand, der bliver praktikant i et internetbaseret modefirma, var jeg godt klar over, at det ikke ville blive en traditionel kærlighedshistorie, men en beretning om samhørighed og venskab mellem to mennesker, der under normale omstændigheder aldrig ville have mødt hinanden…

Søndag d. 4. okt. kl. 10.00 Middelalderdage på Vitskøl Kloster

Fjelsø Forsamlingshus Udlejning

tlf. 51 72 86 61 www.fjelsoe-klotrup.dk

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Klovn Forever

• Ons. 30/9 kl. 19.00 • Tors. 1/10 & fre. 2/10 kl. 21.00 • Lør. 3/10 & søn. 4/10 kl. 19.00

Danmarkspremiere

Praktikanten

• Tors. 1/10 & fre. 2/10 kl. 19.00 • Lør. 3/10 & søn. 4/10 kl. 15.00 • Man. 5/10 - ons. 7/10 kl. 19.00 Vises i Seniorbio 20/10

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

HEMMELIGHEDERNES PLANET Søndag 11. oktober 2015 kl. 14.00

e c a r e k l o F S e m e r e p å w w w. m n j . d k

Første weekend i efterårsferien

Lørdag d. 10. oktober fra 10.00-17.00 Søndag d. 11. oktober fra 10.00-16.00 Pris: 60 kr.

TE

M

A: A

ag t

Gratis entré for børn under sværdhøjde.

m del og Konge

Arrangementet er støttet af: Karen & Niels Møller Christensens Fond

Følg os på Facebook & www.vitskolmiddelalderdage.dk

PÅ NYSUMBANEN

VERDENS FØRSTE LEVENDE TEGNEFILM Forestil dig, at du sidder og ser din yndlingstegnefilm – og at figurerne pludselig taler direkte til dig. Fra det øjeblik er du med i handlingen. Ved hjælp af den banebrydende ’animotion’-teknik har det danske firma Rokoko skabt en interaktiv live animationsfilm, hvor publikum er medskabende og påvirker historiens gang. Forestillingen henvender sig til børn i alderen 5-10 år og deres familie. Læs mere på www.vmalfa.dk. Billetpris: Børn u. 15 år Kr. 50 / Voksne Kr. 100. Billetsalg på www.HimmerlandsBilletten.dk, på de himmerlandske biblioteker samt i ALFA (man & tor kl. 14-16.30). KULTURPARTNER: Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50


Side 14

30. september 2015

Julefrokost Julefrokost 2015 Lørdag den 28. november 2015 kl. 19.00 - 02.00

Vores store flotte julebuffet Incl. Øl, sodavand & vin

Musik leveres af:

under maden (kl. 19.00 - 21.00)

PRIS I ALT

kun 349,-

”Borup & Jensen” spiller til julefrokosten på Hotel Hvide Kro.

Nu skal vi til at tænke på årets julefrokost

Bordbestilling er nødvendigt!

Julefrokost ud af huset: Vil De hellere holde julefrokosten hjemme, kan vi også levere maden hertil. Hos os kan De selv sammensætte Deres julefrokost som De ønsker! Rekvirer vor brochure med de mange valgmuligheder. Eller se mere på: www.simested-kro.dk Fri levering indenfor 20 km. ved køb for min. kr. 1500

Nytårsmenu: Kan allerede nu bestilles - se hjemmeside.

Spisestederne i Aalestrup og Simested er forberedt Af Hanne Monrad

Hotel Simested Kro

Telefon: 98 64 90 13 • www.simested-kro.dk • Boldrupvej 75, 9620 Aalestrup

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!

AALESTRUP: Selv om vi kun lige har sluppet taget i sommeren, skal vi allerede til at overveje hvor den årlige julefrokost skal holdes. På Aalestrupegnen er der mange muligheder for at opleve den gode traditionelle julefrokost med firmaet, med kolleger, med venner, eller bare med den nærmeste familie. Der er mange traditioner forbundet med julefrokosten, men for de fleste er det sikkert: Det skal være en god traditionel julefrokost med de

Hotel Simested Kro har engageret ”The Hitfingers”.

kendte retter på menuen. Efterfølgende skal der være mulighed for en lille sving-

om helst til gode musikalske og kendte toner. På Hotel Hvide Kro i Aalestrup, har restauratør Hans Ettrup valgt at musikken skal leveres af en duo; ”Borup & Jensen”. Niels Borup og Arne Jensen kommer begge fra Vester Hornum og har tidligere med succes optrådt til arrangementer på Hotel Hvide Kro. De har gennem tiden spillet i forskellige danseband, bl.a. ”Decibel” som spillede i firserne. De spiller gerne lettere musik og ”Country & Folk” . Arne spiler guitar og Niels spiller keyboard. Hotel Hvide Kro gennemfører julefrokostarrangementer to lørdage, nemlig 21. og 28. november. På Hotel Simested Kro holdes julefrokost, lørdag, 28. november. Her har værtsparret Lis og John Hansen valgt trioen ”The Hitfingers” som de lover vil sætte stemningen i vejret efter den gode mad. ”The Hitfingers” er med Niels Bylund, Ove Nygaard og Villy Madsen som har fundet sammen igen og træder op som Hitfingers. Efter nogle års samarbejde med orkesteret Klaus & Servants, er de tre musikalske fyre tilbage på den danske musikscene, hvor de startede med succes i 90’erne. Og de er tilbage i absolut topform, bliver der lovet fra pålidelig kilde.


30. september 2015

Side 15

Testrup vil sætte fokus på pilgrimsvandring Ulla Kobberup, Viborg, fortæller om Pilgrimsvandring i Testrup.

TESTRUP: Hvad forbinder man i dagens Danmark med ordet ”Pilgrimsvandring”? Måske forbinder man det med kristendom, fromhed, pause fra stress, frihed, eventyr, egoisme, udvikling, gerningsretfærdighed, frelsthed eller noget helt andet?

Lørdag, 3. oktober har Testrup Menighedsråd valgt at sætte fokus på fænomenet ”pilgrimsvandring”. Menighedsrådet har inviteret formanden for Viborg Pilgrimscentrum, Ulla Kobberup, til at komme og fortælle om sine 14 år med vandring og bedt hende, om

at dele sine oplevelser med deltagerne. Det er ikke første gang, Ulla Kobberup besøger Testrup . I juni var hun i Testrup i forbindelse med en vandring fra Testrup kirke til Aars Kirke. Og sidste år i maj holdt hun tale i forbindelse med indvielsen af hær-

vejen, der fandt sted efter festgudstjenesten i Testrup Kirke. Pilgrimsdagen i Testrup, den 3. oktober, indledes med at Erna Dalgaard, tidligere ejer af Testrupgaard, nu bosiddende i Aalestrup, vil fortælle om stedets historie og efterfølgende vil

deltagerne blive vist rundt mellem stedets ruiner og tur på sporet ved Testrupgaard. Foredraget med Ulla Kobberup finder sted i Testrup Gl. skole, hvor menighedsrådet også er vært ved kaffe.

Skolens bestyrelsesformand, Martin Bojer Harregaard (t.h.) byder nogle af gæsterne velkommen.

Vesterbølle Efterskole holdt søndag åbent hus til Efterskolernes Dag, og rigtig mange unge og deres forældre besøgte den populære efterskole.

Efterskolernes Dag var stor succes i Vesterbølle Mange besøgte skolerne i Vesterbølle og Aalestrup VESTERBØLLE: På Vesterbølle Efterskole oplevede man søndag - ganske som sædvanlig - et stort ryk ind til Efterskolernes Dag. Efterskolen er inde i en massiv positiv udvikling og har de seneste år oplevet stor fremgang. Man har således fra dette skoleår valgt at udvide elevoptaget med otte ekstra pladser og lander på 88 elever. Populariteten afspejler sig også i antallet af besøgende på Efterskolernes Dag, hvor skolen sætter alle tænkelige ressourcer ind på at give de besøgende en god og informativ oplevelse. Det gælder hele linjen alle ansatte, nuværende elever og ikke mindst mange tidligere elever gjorde en

stor indsats for at præsentere skolen og alt det, den står for. Ligeledes var både bestyrelse og elevforening til stede. Alle besøgende blev tilbudt en rundvisning, og nuværende eller tidligere elever fortalte om valgfag, rejser, hverdagen og hvordan det er at være elev på skolen. Således var dagen også en dag, hvor aktivitetsniveauet var skruet helt op. Alle skolens faciliteter og valgfag som parkour, volleyball, drama, musik, e-sport, ridning og meget andet blev præsenteret. Derefter var der mulighed for samtale med en lærer, som fortalte om undervisningen og de mere formelle ting omkring efterskoleopholdet.

- Det er svært at sætte en finger på, hvad det er, der fænger hos de unge. Jeg tror, at det er kombination af mange ting - det vi ofte bliver valgt til på, er den stemning, man mærker her, når man træder ind ad døren, elevkulturen og ikke mindst fællesskabet her på skolen, siger forstander Martin Diget Aamann. Efterskolen ved af erfaring, at der ville være meget tryk på og havde derfor forlænget åbningstiden til klokken 20, hvor arrangementet for de fleste efterskoler ellers blot kører til klokken 17. På den måde blev der givet mulighed for at få et grundigt indblik i, hvad Vesterbølle er for en efterskole - og der var tid til

Efter rundvisning og orientering blev gæsterne budt på kaffe og kage.

at besøge flere efterskoler på dagen. Midt på dagen var der et så stort pres på efterskolen, at folk stod i kø til rundvisninger og samtaler. Problemet blev dog hurtigt løst med endnu flere rundvisere, og forstanderen glæder sig kun over det positive problem. - Dagen har været god og travl, og med en stor fælles indsats er dagen forløbet tilfredsstillende med mange besøg og mange tilmeldinger, siger Martin Diget Aamann. Det var således en ganske glad forstander, der lukkede og slukkede for arrangementet hen ad aftenen.

Også i Aalestrup Aalestrup Naturefterskole havde ligeledes åben på Efterskolernes Dag. Her var der bl. a. arrangeret kørsel i hestevogn mellem skolen og gården på den anden side af Borgergade, hvor der er opstaldning, rideundervisning, studie m.m.

”I ser brandgodt ud” - kan man få en bedre velkomst?

Vesterbølle Efterskole har også en kreativ linje. Her bliver nogle af arbejderne beundret.


Side 16

30. september 2015

SF en del af budgetforliget i Vesthimmerlands Kommune Niels Heebøll, Gedsted, byrådsmedlem og gruppeformand for SF i Vesthimmerland, skriver om partiets rolle i forbindelse med budgetforhandlingerne i kommunen:

Læserbreve SF i Vesthimmerland har netop sammen med alle byrådets øvrige partier indgået et budgetforlig. Ikke alt er SF-politik og der er indgået kompromisser undervejs, men aftalen indeholder en række elementer, som SF finder tilfredsstillende. For SF har det betydet noget, at der ikke laves skattenedsættelser med yderligere besparelser til følge, at besparelserne på familiestuerne nedsættes fra ca. 50 pct. til 25 pct., at der gives midler til for-

midling og skoletjeneste på både Limfjordsmuseet og Vesthimmerlands Museum, at det er besluttet, at en ny børnehave i Aars skal være til omkring 120 børn og ikke flere hundrede, som det har været på tale, at den nye børnehave ikke er bundet op på Aars Vest-projektet, men at der nu skal foretages en vurdering af, hvor den mest hensigtsmæssigt skal placeres, at der nu efter lang tids tilløb afsættes midler til at gøre noget ved børnehaven i Hornum, og endelig at et SF-forslag om en tre-årig forsøgsordning med adgang til gratis psykologhjælp for unge sættes i værk. SF havde gerne set, at skolediskussionen kunne blive en del af budgetaftalen. Det kunne der ikke skabes flertal for , og i respekt for at høringsfasen ikke er til ende, kunne hele børne- og skoleområdet

selvfølgelig ikke afklares endeligt før til november. Det er nu aftalt, at der skal findes 12 mio. kr. på børne- og skoleområdet, og derudover kan der ske omprioriteringer for ca. fem mio. kr. Hvordan det skal ske er stadig til forhandling. For SF hænger tingene imidlertid stadig så meget sammen, at en forudsætning for, at vi vil indgå i de videre forhandlinger på skoleområdet har været en budgetaftale, som vi kunne tilslutte os. Den del er med det indgåede forlig på plads. Om det var ønsket om en bred forligskreds inden de besværlige skoleforhandlinger skal være usagt, men SF kan konstatere en langt større lydhørhed end forventet set i forhold til sidste års snævre aftale mellem V og K.

Overflødig omfartsvej Frode G. Hansen, Brovejen 50, Korsø, Aalestrup, skriver:

Læserbreve I fordums tid var der store vælgermøder i forsamlingshuse og på kroer. Ved det forgangne folketingsvalg, var der ikke så meget at diskutere, det meste bliver jo bestemt nede i EU; det emne man hørte oftest - nok mest fra de københavnske politikere - var dyrevelfærd. Jeg mener nu nok den er helt i top, men København ligger jo langt fra virkeligheden, så politikerne er nok lovlig undskyldt. De eneste tidspunkter dyrevelfærden bliver trådt under fode, er når Ida Aukens ulve tyranniserer de fredelige får. Fåreflok-

ken jages fra vid og sans og enkelte flænses af de blodtørstige ulve. Hvordan bliver det så ikke når fru Aukens store ønske går i opfyldelse og der opstår ”kobler”. Jeg håber jægerne bruger deres fornuft og nedlægger dem. Et andet emne man hørte meget, meget lidt om, er menneskevelfærd. Så vidt jeg ved kræves et tørt leje til husdyr, men hvad med alle de hjemløse i de store byer, der tilbringer alle årets 365 dage i det fri? Antallet af hjemløse vil stige i takt med at presset om mere og mere uddannelse bliver lagt på de unge. Selvfølgelig vil flere og flere synke ved siden af, men dem har myndighederne også et ansvar over for. De hjemløse burde kunne få et dagligt måltid varm mad og et lunt sted at sove om natten. Politikerne har lyst til at

bygge ”Babelstårne” for at de for alt i verden kan få deres navne husket, f.eks det megastore sygehus i Aalborg. Når det så er færdig har regionen nok ikke penge til at drive det. Og hvad med den overflødige omfartsvej ved Aars, der absolut skulle anlægges nu på trods af en slunken pengekasse. Holder anlægsbudgettet ikke, hvilket er tvivlsomt, kan der jo altid lukkes nogle velfungerende plejehjem og eventuelt også fyres nogle ”varme hænder”. Man må gang på gang spørge om hvorfor det altid er de gamle og svage det skal gå ud over. Vi er her jo nu engang, og der er ingen, der kan bortforklare ”fakta”, man kan næsten fristes til at tro, at de gæve “byrødder” lader samvittigheden blive hjemme når der skal lægges budget.

Vesterbølle Kirke.

Vejgudstjeneste i Vesterbølle VESTERBØLLE: Nej, det drejer sig ikke om en gudstjeneste på vejen… men derimod om, at husstandene på Sognevejen står for planlægningen af gudstjenesten denne søndag. Sognepræst Thomas Felter fortæller, at alle vejens beboere havde fået en indbydelse til planlægningsmøde, og der kom heldigvis nogle engage-

✔ Unikt grafisk design ✔ Gode SEO muligheder

tjenesten normalt forløber, men det er jo altid godt med fornyelse og afprøvning af andre ideer. For det er i bund og grund menighedens egen kirke og menighedens egen gudstjeneste. Så kom og deltag i gudstjenesten på søndag - og overvej om ikke du skulle være med i planlægningen næste gang det er din vej, der står for den - for det kommer til at gå på skift”.

Efterårsstorme:

Pas på vind i haven BOLIG: Nye modetrends i danskernes villahaver rummer nye risici for stormskader, med mindre man som boligejer har taget sine forholdsregler. En klassisk dansk sommer er blevet til efterår med regn og blæst. Hvis det går, som det plejer, kan vi også forvente en storm eller to henover efteråret - med deraf følgende risiko for skader på boligen. De danske boligejere kender dog efterhånden de forholdsregler, der skal tages i barskt vejr, som for eksempel at pakke havetrampolinen sammen eller at spænde den godt fast. Vi er også blevet bedre til at fælde gamle træer og fastgøre løse tagsten, inden

WEBSIDER & WEBSHOPS get CMS til ✔ Brugervenligt og danskspro redigering af indhold el med ✔ Responsive webside (kompatib let) tab computer, mobil og

rede mennesker, der gerne ville være med. ”Og det er lige netop meningen med vejgudstjenester: at give beboerne på bestemte veje i sognet medbestemmelse over gudstjenesten. Hvad skal siges og synges? Skal der være flere levende lys? Skal der være stilhed? Noget godt musik...? Måske er mange tilfredse nok med hvordan guds-

stormen kommer. De senere år har forsikringsselskaberne imidlertid oplevet, at en ny havetrend kan skabe særlige problemer, når blæsten for alvor rammer de danske villakvarterer: - Siden wellness-trenden rykkede fra badeværelset og køkkenet ud i haven, har rigtig mange danskere etableret flotte havelounges og lækre udendørskøkkener efter sydeuropæisk forbillede – ofte med en stor gasgrill, anretningsborde, terrassevarmere, badekar, krukker og elegante møbler. Alt sammen lækkert og dejligt om sommeren, men også en særlig udfordring, når det danske vejr spiller med musklerne, og vinden begynder at flytte rundt på det hele, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i forsikringsselskabet Alka. Det er vigtigt, at alle løse genstande i haven, også større ting som loungemøbler og grilludstyr, flyttes ind i et skur eller en lukket ga-

rage, når der varsles storm eller hård blæst. Forsikringen dækker som regel skader som følge af storm, men ikke løse genstande, der er ødelagt af en flyvetur i stormen. - De nye livsstilstrends giver nye udfordringer i et mere ekstremt vejrlig - og det kan altså anrette væsentlig skade, hvis en loungesofa eller en parasol i teaktræ bliver taget af et kraftigt vindstød og sendt direkte mod husets panoramavinduer, slutter Lise Agerley.

Fem gode råd før stormen

- Sæt havekrukker, havestole og andet som kan blive taget af stormen indendørs. - Fjern eller fastgør løse genstande i haven, som fx trampolinen. - Fæld gamle træer og fjern grene. - Fastgør løse tagsten. - Luk alle vinduer og døre.

GRATIS SUPPORT

Få et tilbud hos dit LOKALE reklame- og webbureau på

20 30 65 43

LIKE os på Facebook Like os på FACEBOOK

Himmerlandsgade 150 • AARS • kontakt@boostingbusiness.dk • www.boostingbusiness.dk

og få bragt de bedste lokale nyheder direkte til dig!


HER!

30. september 2015 Brugt plæneklipper. sælges B.S. motor. Pris 300,-. Jeg kan måske rep. din gamle maskine. Træffes efter kl. 15.30 Tlf: 30 31 98 94

Himmerlandsavisernes

loppemarked 89.121 eksemplarer

Ekspantionsbeholder ok. 250 kr. 2 høje sider til hesteboks 1500 kr. Bordvægt flad m. skydelodder 39 kg 1500 kr. Ferguson 35, pæn 7.800 kr. Bagdæk til Ferguson 10/28 400 kr. Tlf: 86 69 60 89

HIMMERLANDS AVISERNE

Grøntsager sælges fra marken: Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak, porrer, syltegræskar, persille, rodpersille, løg, rødkål og pyntegræskar. Grandgaardsvej 44, 9620 Aalestrup. Tlf: 51 29 51 63

Syv lokale aviSer for Samme priS!

Haveplanter i potter klar til efterårsplantning, f.eks.bunddækkepl., stensbedpl., stauder, forskellige slags pæoner, hortensia, liljer, rhododendron, prydgræs, geranium fra kr. 10Tlf: 98 62 14 15/41 17 45 55

...fra kyst til kyst

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Købes: Gammelt jern og skrotbiler købes/afhentes, op til kr. 2300,- alt efter stand.

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 Samler søger bajonetter og sabler (militære) og dragonhjelme Tlf: 21 84 61 92 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Tlf: 40 28 61 89

SÆLGES:

2 stk. antikke trædesymaskiner ”Singer” 450 kr./stk. 1 udstillingsskab med 4 hylder - 5 skråt op i front 50+50+200 cm, solidt, lys eg 1200 kr. Børneskrivebord 300 kr. Tlf: 86 69 60 89 B&O anlæg m/højttaler Beocenter 2300 Beolab 2000 Afhentningspris: 3500kr. Tlf: 51 25 72 46 Gammel hestejumbe fra ca. 1898, fremstår i rimelig stand. Pris-ide kr. 1.200.- Evt. bytte med andet. Tlf: 23 92 11 97

HIMMERLANDS AVISERNE

Playstation 2, 250,- kr. Sølvgrå damecykel, 7 gear, 1996, Everton Citybike model Uptown, 700,- kr, Originale tagbøjler Opel Insignia, 4-dørs., 500,- kr. Originale tagbøjler, Opel Vectra C, 5-dørs. 500,- kr. 1 stk. Recaro-sæde, 450,- kr. (bedst efter kl. 16) Tlf: 20 40 80 39 Røverkøb: helt ny og ubrugt 4-personers sofa (Bolia) sælges for 4.500 kr. Oprindelig købspris 25.000 kr Tlf: 40 79 37 26 Sct. Bernhards hvalpe, ægte, sælges 2.000 kr. Tlf: 25 66 85 73

Træ sælges, 100 kr. pr. rm. 1500 L lagertank 1.500 kr. Orlan brændefyr 25 KW 1.000 kr Tlf: 41 49 09 43

- en stærk løsning… 1 bagdæk til Ford 550 16,9-1428 - med godt mønster, evt. billigt nyt. Tlf: 86 69 60 89

Tlf: 86 69 60 89

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag og søndag d. 3. og 4. oktober kl. 10.0016.00. Ledige stande udenfor. Loppepigerne Tlf: 52 17 71 72

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

KØBES:

Kongskilde harve, 29 tands, meget fin, 4.500 kr. Plov Øverum, 2 furet m.tallerkener og skrælder, lange muldplader, høj model, ikke slidt 2.500kr. Frontlæsser ”Cift” med greb, 1.500 kr.

Havestole, 6 stk. antracitgrå stel, grå/brun nonwood sæde og ryg, 5-pos., samlet 1.200,- kr. (bedst efter kl. 16) Tlf: 20 40 80 39

Hækplanter, Hækplanter: Liguster ”Liga” store sunde planter med godt rodnet. Tlf: 23 39 16 05 Højseng 300,-. Træningsvægt 1.300,-. Kompressor, stor 1.300,-. Damecykler 700,-. Kontorbord 500,-. Sovesofa 100,-. Skænk 500,-. Mobiltelefon Nokia 250,-. Tlf: 30 66 60 99

Vølund el-strygerulle Brugt, fungerer upåklageligt Højde:95 cm Bredde: 88 cm Dybde:39 cm Pris: 900 kr. Tlf: 20 93 28 56 Campingvogne opstaldes for vinterhalvåret kr. 750,-. Blærevej 114. Tlf: 51 16 25 30/30 69 67 43 Vinterdæk 4 stk. Kleber 205/5516, pris 1500 kr. Herrecykel, damecykel, cykeltrailer, trædrejebænk, Sofabord lys bøg. 4 stk. Michelin 195/65-15, pris 900 kr. Tlf: 23 41 90 86 ”Flytte sammen ” loppemarked Lørdag/søndag 3.-4. oktober kl.10.00 - kl.16.00 Møbler, lamper, pynteting osv. Vokslevvej 30 Tlf: 21 22 03 66

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup SENEST senest fredag fredag kl. 9.00 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

BETALING:

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. DerLTH kan Husqvarna plænetraktor annonceres køb, salg, bytte ogAutomatic »gives væk« af 13012,5medHK Hydro næstenkr. alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede 3600 personer og virksomheder kan61 IKKE67 bruge Tlf: 28lop23

annonce@ himmerlandsgruppen.dk

Brænde Brænde -w løvtræ og grantræ, sælges i meterstykker eller savet og flækket, evt. levering. Flis sælges. Tlf: 31 38 25 92/40 88 71 40

Brænde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28loppemarkedet 59 12 49/21 26til?43 30 Hvad KAN bruges

pemarkedet, men henvises til avisens øvrige

spalter. Jagtriffel, model Parker Hale. Kaliber 3006. Pris 1.500 kr. Hvilke effekter kan IKKE Tlf:annonceres? 22 18 37 63 Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncer-

Pæn 2-sommerhuse, og 3- personers ing af: brugt Ejendomme, grunde, biler, rustfarvet lædersofa. Nypris campingvogne, motorcykler og landbrugsmask16.000 kr., sælges for(Disse 1800 iner, herunder også traktorer. tingkr. henTlf:EJENDOMSSIDER, 61 15 35 99 vises til henholdsvis avisens

MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt.

Røverkøb! Helt ny og ubrugt til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE 4-personers sofa (Bolia) sælges indrykke annoncer med angivelse af dato og for 4.500 kr. Oprindelig købspris klokkeslæt.krDisse annoncer henvises til rubrikken 25.000 BEKENDTGØRELSER. Tlf: 40 79 37 26

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

LOPPEMARKED

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året W igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

KONTANT VED INDLEVERING AF ANNONCEN, ELLER SEND VIA E-MAIL:

OG OVERFØR BETALINGEN VIA SWIPP

TLF. 24 61 42 73

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

Side 17

Telefon:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, Flot velourstue. Meget velat der kan holdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX GOd fOrNøjElSE! være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, helligdagene året CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. igennem.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne


Side 18

30. september 2015

UGENS TV

30. september - 6. oktober 2015 Enemy of the State DR1 fredag kl. 21.25 Amr. actionthriller fra 1998 med bl.a. Will Smith og Gene Hackman Da Robert møder en gammel bekendt, går hans liv i spåner. Vennen myrdes, men har givet Robert en videooptagelse af et mord,

DR1 torsdag kl. 20.30: “Forbandede fulde forældre”

begået af NSA, som ønsker ubegrænsede beføjelser til at udspionere alle. NSA sætter en hær af agenter ind mod Robert, som gang på gang undslipper på et hængende hår. Men hvor længe kan én mand klare sig mod verdens eneste supermagt?

Wallander: Inden frosten

TV2 torsdag kl. 21.40: “Station 2 Efterlyst”

DR1 lørdag kl. 23.00 Eng.-svensk krimi fra 2012 med bl.a. Kenneth Branagh og Lindsay Duncan En flok brændende svaner bliver startskuddet på en ny sag for Wallander. Snart knyttes et mord til sagen, tilsyneladende begået af en

religiøs fanatiker. Samtidig opsøges Wallander af sin datter Lindas veninde Anna. Da Anna forsvinder, frygter Linda, at hun er blevet offer for en forbrydelse. Forsøget på at finde hende bringer far og datter tættere på hinanden, end de længe har været.

DR1 lørdag kl. 20.00: “Kronprinsparrets Priser 2015” Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter når Kronprinsparrets Priser skal uddeles.

The Island DR1 fredag kl. 23.30: “Intruders” De to børn Juan og Mia hjemsøges hver nat af et ansigtsløst, skræmmende væsen.

TV2 fredag kl. 23.10 Amr. sci-fi-thriller fra 2005 med bl.a. Ewan McGregor og Scarlett Johansson I en nær fremtid er der sket så omfattende klimaændringer, at alle mennesker bor indendørs i et kontrolleret bymiljø. Den unge mand

Lincoln Six-Echo håber, som alle andre, at blive udvalgt til at komme til ”Øen”, et paradisisk sted der ikke er forurenet. Men da han ved et tilfælde opdager, at forklaringen på, hvorfor alle må leve indendørs ikke er rigtig, sætter han sig for at stikke af.

TV2 lørdag kl. 20.00: “Voice Junior” Der er en plads i kvartfinalen på spil for de unge talenter.

Han er bare ikke vild med dig

UGENS TV

TV2 fredag kl. 20.00: “Vild med dans” Der er nu ti par tilbage i ’Vild med dans’, og der skal danses fire forskellige danse. ONSDAG DR1 05.25 Vagn i Indien 05.55 Forandring på vej 06.25 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Bergerac 16.10 Taggart 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Den store bagedyst 21.00 Børnenes hemmelige verden 21.30 Nyhedsblok 22.30 Jack Driscoll - den mystiske ildebrand. Irsk krimidrama 00.10 Kystvagten 00.50 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Madmagasinet 11.25 Fra køkkenbord til marked 11.55 USA indefra 12.35 Smag på Los Angeles 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.00 AnneMad i New York 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 USA indefra 19.15 Smag på Colombia 20.00 Imperiets sensommer 21.30 Pelsaktivisten 22.30 Deadline 23.15 Børn bag tremmer 00.00 DR2 Undersøger 00.30 So ein Ding 01.00 Højt spin. 2 afsnit 02.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 3 x Beliggenhed 13.25 Årets dejligste have 14.20 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Savnet 20.50 Dit mit vores hjem 21.35 Vild med dans - trin for trin 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.20 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Cold Case. 2 afsnit 02.40 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.25 Vagn i Indien 05.55 Forandring på vej 06.25 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Gintberg på Kanten 20.30 Forbandede fulde forældre 21.00 Kontant 21.30 Nyhedsblok 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.10 OBS 00.15 Kystvagten 00.55 De heldige helte 01.45 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Penge 11.25 Fra køkkenbord til marked 11.55 USA indefra 12.35 Smag på Colombia 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 USA indefra 19.15 Smag på Libyen 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.30 Quizzen med Signe Molde 22.00 Hva’ sker der danskere 22.15 Banken 22.30 Deadline 23.00 Ingen panik - befolkningseksplosionen er aflyst! 00.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 3 x Beliggenhed 13.30 Dit mit vores hjem 14.20 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Team Tvilling - Danmarks sejeste jernmænd 20.50 Station 2 21.40 Station 2 Efterlyst 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.20 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Natfjernsyn

UGENS TV

TV2 lørdag kl. 21.10 Amr. romantisk komedie fra 2009 med bl.a. Jennifer Aniston og Affleck I den amerikanske storby Baltimore leder en række kvinder og mænd i tyverne og trediverne efter den eneste ene. Gigi tror hele tiden,

FREDAG DR1 05.30 Vagn i Indien 06.00 Forandring på vej 06.30 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Bergerac. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 Versus 21.00 TV Avisen med Vejret 21.25 Enemy of the State. Amr. action-thriller fra 1998 23.30 Intruders. Amr. gyser 01.05 The Big Town. Amr. drama 02.50 Jack Driscoll - den druknende mand 04.25 Mord i centrum

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Bag Borgen 11.25 Fra køkkenbord til marked 12.00 Hairy Bikers i Marokko. 2 afsnit 13.00 Ekstrem verden 13.45 Med speederen i bund 14.30 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 Rytteriet. 2 afsnit 19.15 Husker du... 2002 20.00 En sand løgn 21.50 Verdens brændpunkter: Washington 1979 22.30 Deadline 23.00 JERSILD minus SPIN 23.45 60 Minutes 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 3 x Beliggenhed 13.30 Dit mit vores hjem 14.20 Mere hus for pengene 15.15 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.15 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Vild med dans 21.30 Vild med dans - trin for trin, live 21.50 Vild med dans - afgørelsen 22.20 Frikendt. Norsk dramaserie 23.10 The Island. Amr. sci-fithriller fra 2005 01.30 Cold Case. 2 afsnit 03.10 Natfjernsyn

at de mænd hun møder er mr. Right, men den søde, men kyniske Alex, fortæller hende nogle sandheder om hvordan mænd og kvinder tænker. Janine og Ben har et solidt ægteskab - lige indtil Ben møder Anna i køen i supermarkedet.

30. september - 6. oktober 2015

LØRDAG DR1 05.20 Midt i naturen - Costa Rica 06.20 Kyst til kyst 07.20 Spækhuggere 08.20 Formiddagsprogrammer 10.05 De uheldige helte. 2 afsnit 11.45 The Big Town. Amr. drama 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.15 Min søsters børn alene hjemme. Dansk familiefilm 17.30 Versus 18.30 Nyhedsblok 19.05 Ulve-ekspeditionen 20.00 Kronprinsparrets Priser 2015 21.30 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie 23.00 Wallander: Inden frosten 00.30 Stegte grønne tomater. Amr. drama fra 1991 02.35 De 39 trin. Eng. thriller 04.00 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Tidens tegn 09.55 Ekstrem verden 10.40 Farligt job 11.30 Lisa goes to Hollywood 12.00 På udebane 12.50 Verdens brændpunkter 13.30 Hairy Bikers i Marokko. 2 afsnit 14.30 DR2 Tema: Snak & Æd 17.05 Brubaker - en bombe under systemet. Amr. drama 19.10 Tidsmaskinen 20.00 DR2 Tema: Verdens vildeste vejr 22.30 Deadline 23.00 Quizzen med Signe Molde 23.30 Debatten 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Børne-TV 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Hvem vil være millionær? 13.00 Vild med dans 14.20 Vild med dans - afgørelsen 14.50 Hvem sagde vuf? 15.35 Voice Junior 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen, direkte 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen, direkte 19.00 Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Voice Junior 21.10 Han er bare ikke vild med dig. Amr. romantisk komedie fra 2009 23.20 Zulu Comedy Galla 2015 01.40 Instinct. Amr. thriller 03.45 Biernes hemmelige liv

DR1 søndag kl. 20.00: ”Broen”

SØNDAG DR1 05.25 Verdens ældste hundeinternat. 2 afsnit 06.10 Midt i naturen 07.10 Ud i naturen 07.40 Formiddagsprogrammer 10.55 De uheldige helte. 2 afsnit 12.35 Øst for solen 13.35 Eftermiddagsprogrammer 16.55 HåndboldSøndag: Montpellier HB-KIF Kolding København (m) 18.30 Nyhedsblok 19.00 Naturens hemmelige liv 20.00 Broen 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Dirty Harry vender tilbage 00.05 Mord i familien. 2 afsnit 01.40 Luther - strømer på kanten. 2 afsnit 03.25 Natfjernsyn

DR2 07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 Morgen 09.00 Under fire øjne 09.50 Med speederen i bund 10.35 Afrikas kongedømmer 11.25 Kampen om indvandringen 11.55 Hughs kamp for kyllingen 12.45 Eftermiddagsprogrammer 16.20 Shalako. Eng. western 18.10 Den hvide dronning 19.10 Tidsmaskinen 20.00 Rytteriet. 2 afsnit 20.45 Hva’ sker der danskere 21.00 Nak & Æd 21.40 Vi ses hos Clement 22.30 Deadline 23.00 Næste uges TV 23.30 JERSILD minus SPIN 00.15 Natfjernsyn

TV2 06.00 Børne-TV 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.20 Størst. 7 afsnit 18.00 Nyhederne og Sporten 18.12 Regionale nyheder 18.20 Dit efterårsvejr 18.25 For ung til min krop 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Toppen af poppen 21.00 Kapring af metro 1 2 3. Amr. actionfilm fra 2009 22.45 Norskov. Dansk dramaserie 23.35 Frikendt. Norsk dramaserie 00.30 Station 2 01.20 Station 2 Politirapporten 01.50 Helvede tur/retur - Cuba 02.40 Det sejeste sjak - Great Lake Warriors 03.30 Natfjernsyn

TV2 søndag kl. 21.00: ”Kapring af metro 1 2 3”

MANDAG DR1 05.10 Vagn på floden 05.50 Forandring på vej 06.20 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Bergerac 16.10 Taggart 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Sporløs - Special 20.45 Spild af dine penge 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kommissær George Gently. Krimi 00.00 Broen 01.00 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Kontant 11.30 Fra køkkenbord til marked 11.55 USA indefra 12.40 Smag på Libyen 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Danske vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 USA indefra 19.15 Smag på Canada 20.00 Født til filmen - Stines korte liv 20.45 Uffes alternativ 21.30 Den rigeste procent 22.00 So ein Ding 22.30 Deadline 23.00 Vi ses hos Clement 23.50 Quizzen med Signe Molde 00.15 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 3 x Beliggenhed 13.30 Dit mit vores hjem 14.20 Mere hus for pengene 15.15 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Norskov. Dansk dramaserie 20.50 Til den store guldmedalje 21.25 Langt ude på prærien 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.20 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Cold Case. 2 afsnit 02.45 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.10 Vagn på floden 05.50 Forandring på vej 06.20 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.20 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.45 Løvens hule 21.30 TV Avisen med Madmagasinet og Sporten 22.30 Camilla Läckbergs I betragterens øje 00.00 Kystvagten 00.45 De heldige helte 01.35 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 09.00 DR2 Live: Folketingets åbning 14.00 Horisont 14.25 USA indefra 15.10 Når mænd er værst. 2 afsnit 16.00 Madfabrikken - Supersized 16.30 Danske Vidundere 17.00 DR2 Dagen 18.30 USA indefra 19.15 Smag på Marokko 19.55 Livet i lerhytten 20.45 Husker du... 2003 21.30 Danske iværksættereventyr 22.00 DR2 Undersøger 22.30 Deadline 23.00 Den russiske ambassadør 23.45 Detektor 00.15 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.00 Folketingets åbning 14.00 3 x Beliggenhed 14.50 Dit mit vores hjem 15.35 Grænsepatruljen 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Størst 20.50 Razzia 21.25 Station 2 Politirapporten 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.20 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Cold Case. 2 afsnit 02.45 Natholdet 03.20 Natfjernsyn

30. september - 6. oktober 2015


30. september 2015

Side 19

Fødselsdags-konkurrence i Aalestrup Optik

Der var trængsel ved indgangen til Stenild Forsamlingshus da loppemarkedet åbnede. Der blev solgt for knap 25.000 kr.

Trængsel i Stenild ved loppemarked STENILD: Loppemarkedet i Stenild blev igen i år et tilløbsstykke. Kort efter at dørene blev åbnet lørdag formiddag, var der flere end 200 besøgende i Stenild forsamlingshus og markedet var rigtig flot besøgt hele dagen. Især møb-

ler og legetøj solgte godt. Folk kom langvejs fra for at gøre en god handel. Der var gæster fra Gjøl i nord til Grenå i syd. - Dagens omsætning blev på knap 25.000 kr. fortæller Kim Jensen, som var loppemarkedets tovholder.

Det er allerede nu bestemt at der bliver loppemarked i Stenild igen næste år. Da loppemarkedet var slut, kom organisationen “Glæd børnene”, der har lager i Mejlby, og hentede alt overskydende legetøj, puslespil og spil. Organisationen foranlediger, at legetøjet bringer glæde hos både danske og udenlandske børn. Stenild Foredrags- og Aktivitetsforening stod bag arrangementet.

AALESTRUP: Lene Korsgaard Hansen vil gerne fejre at hun nu har haft butik i Aalestrup i 15 år. Det gør hun med en masse gode tilbud og en konkurrence, hvor en heldig kunde kan vinde et Herregårdsophold for to personer. Alle der i oktober handler hos ”Aalestrup Optik” skal skrive sit navn på købs bonnen, som bliver lagt i en kasse og når måneden er gået, bliver der udtrukket en heldig vinder. Gevinsten er et ophold Nørre Vosborg Herregård. for to personer på det dejlige ”Nørre Vosborg Her- godt kendt af TV seere, regård” som ligger i Vemb, Tv Midt Vest har sendt vest for Holstebro. mange udsendelser, hvor Det er et kulturelt sam- de for nogle år siden fulgte lingssted med hotel og re- den store ombygning, der staurant med gastronomi- var på stedet og som nu ske lækkerier. har gjort herregården til ”Nørre Vosborg” er et meget flot og historisk

sted som mange besøger. Der bliver afholdt mange kulturelle aktiviteter i de flotte rammer, så vinderne kan se frem til en gevinst, hvor der står forkælelse på programmet.

Find din fagmand

AALESTRUP EL-SERVICE

b

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Arne Knudsen

20 14 61 01

El-installationer i landbrugsbedrifter

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

Tlf. 98 64 50 14

l Køkken

MØLDRUP • SKALS Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup Vi er medlem af: Varmepumpeprdningen

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

l Tilbygning

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Tlf. 86 69 18 38

Salg og reparation af hvidevarer

l Nybygning

TONNYS VVS A/S

ApS

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

montering

l Renovering

NYT: Udlejning af 18 m lift

ApS Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen

Priv. 86 69 16 60

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

MØLDRUP VVS A/S

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Priv. 86 69 21 16

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

98 64 12 77

Find DIN fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 20

30. september 2015

86

86

+ 7

1

1

( c%

+ 7

( c%

cEHQWKXVO¡UGDJGNO $DOHVWUXS$JHUWRIWHQ

‡ %HOLJJHQGHW WSnLQGN¡E ‡ )UHPWU GHULQGIO\WQLQJVNODU .RQWDQWSULVNU8GEHWDOLQJNU %UWQWHNVHMHUXGJ (MHUXGJLIWNU 9LOOD(QHUJL

  '

‡ 6WRUKM¡UQHJUXQGSnPPHGJRGHSDUNH ULQJVPXOLJKHGHU ‡ 'REEHOWJDUDJHPHGHOEHWMHQWSRUW 6DJVQXPPHU %ROLJN OGHUP

  

*UXQGP 5XP %\JJHnU

cEHQWKXVO¡UGDJGNO $DOHVWUXS9DQGY UNVYHM

‡ &HQWUDOWEHOLJJHQGHYLOODL$DOHVWUXS ‡ 9LOODHQHURSI¡UWL

‡ /¡EHQGHUHQRYHUHWRJPRGHUQLVHUHW ‡ 'HMOLJRJOXNNHWKDYHDQO J

.RQWDQWSULVNU 8GEHWDOLQJNU %UWQWHNVHMHUXGJ (MHUXGJLIWNU 9LOOD(QHUJL

  &

6DJVQXPPHU%ROLJN OGHUP

  

*UXQGP 5XP %\JJHnURPE\JJHW

6

+8 7

(1

c%

cEHQWKXVO¡UGDJGNO $DOHVWUXS'DOYDQJHQ

‡ %HOLJJHQGHLE¡UQHYHQOLJWNYDUWHU ‡ 5XPPHOLJWKXVPHGJRGSODGV .RQWDQWSULVNU8GEHWDOLQJNU %UWQWHNVHMHUXGJ (MHUXGJLIWNU 9LOOD(QHUJL

  '

9HGOLJHKROGWSODQVYLOOD *HGVWHG/DQJDJHUYHM

‡ (WSODQVYLOODPHGJRGN OGHU ‡ /¡EHQGHUHQRYHUHWRJYHGOLJHKROGW .RQWDQWSULVNU 8GEHWDOLQJNU %UWQWHNVHMHUXGJ (MHUXGJLIWNU 9LOOD(QHUJL

5DVPXV0RHVJDDUG

‡ 1\HUHVRSI¡UWRJPHJHWYHOKROGW ‡ ,GHHOIDPLOLHYLOODHOOHUWLOSDUHWVRPYLOKDYHJRG SODGV 6DJVQXPPHU 

‡ +\JJHOLJWRJXJHQHUWEHOLJJHQGHODQGHMHQGRP ‡ 9HOKROGWRJGHOYLVPRGHUQLVHUHW

‡ +\JJHOLJJUXVEHODJWJnUGVSODGV ‡ ,IRUELQGHOVHPHGVWXHKXVILQGHVPXGKXV

.RQWDQWSULVNU

6DJVQXPPHU

%ROLJP *UXQGP 5XP %\JJHnU

8GEHWDOLQJNU %UWQWHNVHMHUXGJ (MHUXGJLIWNU 1HGODJWODQGEUXJ(QHUJL

  

  '

7ULQH0XQN-DNREVHQ

6DJVQXPPHU

7DQMD.URJK)XFKV

  )

‡ 2SI¡UWLPHQO¡EHQGHYHGOLJHKROGW ‡ %HOLJJHQGHW WYHGVNROHRJLQGN¡E 

%ROLJN OGHUP *UXQGP 5XP %\JJHnU

%ROLJP *UXQGP 5XP %\JJHnU

  

9HOKROGWYLOODEHOLJJHQGHW WSnVNROHRJLQGN¡E *HGVWHG9HVWHUEUR

‡ 'HUHUUHJLVWUHUHWPEROLJLVWXHSODQ ‡ *UXQGHQXGJ¡UP 

9HOEHOLJJHQGHK\JJHOLJODQGHMHQGRP *HGVWHG3U VWHYHMHQ

  

.RQWDQWSULVNU 8GEHWDOLQJNU %UWQWHNVHMHUXGJ (MHUXGJLIWNU 9LOOD(QHUJL

‡ 6N¡QJnUGKDYHWHUUDVVHPHGQ\HIOLVHUIUD ‡ 0XOLJKHGIRUWLON¡EDIQDERJUXQG

  '

6DJVQXPPHU%ROLJP *UXQGP 5XP %\JJHnURPE\JJHW

  

-DQLH2WWH6DPXHOVHQ

5HDO0 JOHUQH5DVPXV0RHVJDDUG$S6(MHQGRPVP JOHUFDQGMXU (QJYHMā)DUV¡āā#PDLOUHDOGN

cEQLQJVWLGHU 0DQ)UHNO/¡UNO

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 40 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 40 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement