Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 28 · 109. årg. Onsdag, den 8. juli 2015

Gartner Karen Steffensen nyder det flotte blomsterflor i Rosenparken.

Nu er roserne endelig sprunget ud i Aalestrup Blomsterne har været længe undervejs i Rosenparken Af Hanne Monrad AALESTRUP: Roserne har været længe undervejs i år, men nu står de så flotte, farverige og imponerende i Den Jydske Rosenpark. Da Parken åbnede for sæsonen midt i juni, var der

ikke mange blomster sprunget ud. I de senere år har der allerede ved åbningen i juni været et fantastisk blomsterflor til glæde for Aalestrup borgere og gæster udefra. Men på grund af det kolde og ustadige forår i år har de været længe undervejs.

BEDRE BRILLER

INDEN SOMMERFERIEN

Gartner Karen Steffensen nyder, at der nu er en flot park at vise frem og der er stor travlhed for hende og hendes medarbejdere.

Nye roser 2015 Gartner Karen Steffensen fortæller om de nye roser

SOMMER FERIE

Lukket fra den 21. juli den 10. aug til ust (b egge dage in

kl.)

som man kan finde i Rosenparken her i sommer: - Vi har valgt en ny rose fra det sortiment, som Sonja og Karsten fra Gadstrup planteskole præsenterede for os ved deres besøg i Rosenparken, 27. juli sidste år. ”Sweet Parole” er en sport af rosen Parole, som vi også har i parken. Den kommer fra forædleren Kordes i Tyskland. De fyldte blomster er sart rosa og har en skøn duft. Vi har plantet den i plænen på skråningen ned mod søen I et langt bed, længst nede mod søen har vi samlet en gruppe af store, dels gammeldags/historiske roser, men også store moderne buskroser. Bortset fra Alchymist er de plantet i efteråret 2014, så der vil gå et par år inden de fylder bedet ud. Vi har tilstræbt blomstrende roser hele sæsonen, men det vil være mest intenst i første del af sommeren. ”Reine des Violettes”, som er en remontantrose lanceret i 1860 i Frankrig. Den har tætfyldte purpurviolette blomster med stærk duft.

”Dronningen af Danmark” blev introduceret i 1826 i Tyskland og er formentlig opkaldt efter dronning Marie Sofie Frederikke, gift med Frederik den IV. Rosen har stærk duft og mørk rosa blomster. ”Maxima” var vidt udbredt i Europa i 1600-tallet, men er sandsynligvis meget ældre. Blomsterne er hvide til cremefarvede og den har en stærk duft. ”Alchymist” blev lanceret af forædleren Kordes i Tyskland i 1956, Blomster-

farven veksler mellem gult, rosa og orange. ”Marguerite Hilling” er en sport af Nevada og blev lanceret i Storbritannien i 1959. Blomsterne er mørkt karminrosa og blegner til lyst lillarosa. Det kan være svært at vælge sin favorit blandt så mange skønne blomster, men som gæst i parken kan man vælge den rose, som man synes har fortjent at blive årets rose og dermed være med i en konkurrence om gavekort til roser.

Jordbær pluk selv

Åben alle dage fra kl. 10.00 -18.00

Nyopgravede kartofler sælges Jordbær og kartofler sælges fra bod ved vejen

Hans Riis

Grandgaardsvej 44, Testrup Tlf.: 98 64 19 04 / 51 29 51 63

VI RYDDGOEDERTILBUODPPÅ!! MASSER AF HAVEMØBLER, KRUKKER OSV.

SOMMER ALLE IKKE NEDSATTE BRILLESTEL

½ pris

Forny dit look med kvalitetsbriller

Tom Ford, Fleye, Kuno Quist, Alain Mikli, Etnia Barcelona

BRILLESTEL fra

300,-

KOM OG GØR EN GOD HANDEL!

overflade GRATIS SPAR 1000,- på forte UV

Se alle nyhederne i butikken og sikrer optimalt skarpt syn og varig

Den bedste kvalitet der får dig til at se godt ud! Tilbud kan ikke kombineres, gælder ved køb af hel brille, fra den 3. juni til den 17. juli Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

ÅBNINGSTIDER: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

AALESTRUP TØMMERHANDEL A/S Lene

TESTRUPVEJ 1 . 9620 AALESTRUP . TLF. 98 64 10 33


Side 2

8. juli 2015

Igen i år fællesspisning og modeopvisning i Ulbjerg

Syv forninger fik penge med hjem fra besøget i Jutlander Bank: Fra venstre Vagn Kramer (Natteravnene), Søren Godsk (Aalestrup Lystfiskerforening), Peter Sørensen og Lulu Christensen (“De glade hunde”), Jens Andersen (Fjelsø Forsamlingshus), Søren Sørensen og Stephanie Sørensen (Østrup Naturrum), Ejner Brandt Jensen og Jens Damborg (Videoklubben), Orla Pedersen og Kirsten Jensen (Galleri Aalestrup)og den glade giver, souschef Helle Skriver, Jutlander Bank.

ULBJERG: Der bliver igen i år arrangeret hyggeaften for hele familien med fællesspisning og modeopvisning i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter, fredag, 4. september. Det er syvende gang den festlige aften med et godt varieret program bliver arrangeret. Efter den vellykkede aften sidste år, hvor ikke mindre end 230 personer deltog, er arrangørerne igen trukket i arbejdstøjet, og er i fuld gang med at planlægge arrangementet,

som er opstarten til efterårssæsonen 2015/2016 i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter. Arrangørerne som er gået sammen om at arrangere denne hyggeaften er: Ulbjerg Gymnastikforening, Ulbjerg Folkedanserforening, Ulbjerg Idrætsforening, Ulbjerg Lokalråd, Ulbjerg Kulturog Fritidscenter samt Kulturudvalget. Aftenen starter med fællesspisning og senere vil der blive modeopvisning

med lokale modeller. Der vil blive vist lækkert tøj til hele familien. På indgangsbilletterne bliver der udtrukket gevinster, som er skænket af de deltagende butikker. Aftenen sluttes af med kaffe og kage og hyggeligt samvær. - Vi glæder os til igen at arrangere en aften for hele familien og vil gerne opfordre til, at man allerede nu sætter kryds i kalenderen, siger Kirsten Johansen som er med i festudvalget.

Syv foreninger fik penge fra gavefonden Jutlander Bank gav 33.000 kr. til gode formål Af Hanne Monrad AALESTRUP: Jutlander Bank har atter været i spender-hjørnet. Torsdag eftermiddag var der repræsentanter fra syv foreninger, der var inviteret til at møde op i afdelingen i Aalestrup for at få en donation. Souschef Helle Skriver tog imod og fortalte, at der denne gang var så mange foreninger på grund af, at der ikke som vanlig har været uddeling hvert kvartal, men denne gang var der gået et halvt år siden, der havde været uddeling sidst. Foreningen ”De glade hunde” som træner brugshunde på Østerbølle Stadion fik 3.000 kr. til køb af stålskabe til udstyr i klubhuset. Aalestrup Lystfiskerforening har fået udskiftet deres varmeforsyning og er blevet tilknyttet Aalestrup Varme og det har været en dyr affære. Jutlander

Bank ville gerne støtte med 10.000 kr. til formålet. Natteravnene i Aalestrup har indkøbt nogle fritidsjakker som skal bruges af medlemmerne udenfor ”vagttiderne”, her bruger de stadig de let genkendelige gule jakker. Til jakkerne fik de 2.000 kr. fra Jutlander Banks gavefond. Aalestrup Videoklub havde søgt midler fra Gavefonden til nyt udstyr. Til det formål fik de 3.000 kr. De aktive medlemmer i Videoklubben er på flere projekter. Lige nu er de i gang med at lave film om de gamle sogne i den gamle Aalestrup kommune. En del er blevet lavet og nu er de i gang med at lave film om Aalestrup, Gedsted og Vesterbølle. Galleri Aalestrup får besøg af mange gæster og det tærer på møblerne, så nu har bestyrelsen bestemt, at det snart er tid at få indkøbt nogle nye borde og stole.

POLITIRapporten for Aalestrup

Harley på gale veje

AALESTRUP: En 23årig mand blev lørdag standset på sin Harley Davidson, da han kørte på Vestergade i Aalestrup. Politiet mistænkte manden for at være påvirket af spiritus. Det viste sig, at motorcyklen var uregistreret. De nummerplader der var monteret var stjålet. Det viste sig også, at manden ikke havde førerret til motorcykel.

Hærværk

AALESTRUP: Mellem torsdag og fredag er der begået hærværk mod en

skurvogn og nogle entreprenørmaskiner på Aaparken i Aalestrup. Alle vinduerne i skurvognen og på entreprenørmaskinerne er ødelagt.

De nuværende er ”arvet” fra Rosenparkens pavillon og må derfor siget at være godt aftjent. Galleriet fik et beløb på 3.000 kr. til hjælp til indkøbet. En del aktive mennesker i Østrup er i gang med et projekt ”Naturrum”, et område ved Østrups tidligere station får i disse år en større overhaling og der er allerede et flot område med legeplads og små haver m.m. og projektgruppen havde søgt om et beløb til opsætning af lys i området. Dertil fik de 10.000 kr. Fjelsø Forsamlingshus er inde i en god udvikling og med mange udlejninger skal der også af og til skiftes ud i inventaret. Bestyrelsen havde søgt om et beløb til et nyt køle/fryseskab. Det ville Jutlander Banks Gavefond sponsere 2.000 kr. til. I alt blev der denne eftermiddag uddelt 33.000 kr. til foreningerne.

Foreningen i Ulbjerg er klar med et nyt arrangement i september. (Arkivfoto)

Æselvenner træffes i Klejtrup KLEJTRUP: Foreningen ”Aktive Æselvenner” holder igen i år træf på Verdenskortet. Det sker på lørdag, 11. juli Så også i år er der mulighed for både børn og voksne at hilse på de søde æsler. Foreningen har sammen med Verdenskortet lavet et alsidigt program, så man både kan hygge sig i parken med æslerne og blive klogere på, hvordan hove og pels for eksempel skal passes. Dagen starter med optog gennem byen og begge byens friplejehjem, ”Kløvermarken” og ”Blåbærhaven”

får besøg af Æslerne og deres venner. I parken på Verdenskortet arrangeres bl.a. stoledans med æsler, hvor børnene kan være med og få lov til at trække et æsel. Der bliver opstillet en forhindringsbane, hvor børnene skal ha’ æslet med gennem forskellige discipliner og der bliver mulighed for en ridetur.

I teltet vil der være plancher med information om æsler og udstilling med udstyr til æsler. Her vil lærer og Asinoterapeut, Birgit Winther, også give interesserede et oplæg om Asinoperapi med æsler. Æselbiksens salgsbod vil være åben og der bliver auktion med sponserede gaver.

Har du ikke modtaget På lørdag er det igen muligt at få en tur i æselkærren i Klejtrup.

onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

Ferielukket uge 29+30

v/Heidi Bygvraa

Distribution på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

LUKKET 9-17 9-18 8-12

Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Mette

Pernille

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!


8. juli 2015

Side 3

Juni var en fest for kulturarven

På Brunkulsmuseet kan man opleve mange af de gamle maskiner og materiel fra tiden med brunkullene.

Udflugt til Søby Brunkulslejer blev drevet med dampmaskiner og stationære motorer. Senere kom der elektricitet til området, og elmotorer blev sat ind for at holde vandet væk. Der blev også anlagt et sidespor på jernbanen, fra Søbylund ind til lejerne, og der blev investeret voldsomt i kraner, transportører og tipvogne mv. Der opstod hurtigt en by omkring lejerne, mest bestående af hurtigt opførte interimistiske skure og barakker, udtjente rutebiler og jernbanevogne, og området fik tilnavnet Det Jyske Klondike, med udbredt hasardspil og sortbørshandel. Der arbejdede omkring 1.500 mand i lejerne. Da de var på det højeste, boede omkring 1.800 mennesker i området. Søby Brunkulslejer dækker et areal på et areal på 1650 hektar, og det anslås, at der er produceret omkring 50 mio. m? brunkul i perioden fra 1940 - 1970, hvor produktionen blev endeligt indstillet, og brunkulseventyret var slut. Området er nu delvist tilplantet og fremtræder som et særpræget, kuperet naturområde med mange småsøer, men der er fare for skred, og der er adgangsforbud i store dele af området.

MØLDRUP: Lokalhistorisk Arkiv for Møldrup og omegn tager på udflugt til Søby Brunkulslejer søndag, 2. august for medlemmer. Det er, som sædvanlig, en heldagstur med formiddagskaffe med rundstykker, frokost og eftermiddagskaffe med afgang fra stationspladsen i Møldrup. Søby Brunkulslejer er et nu nedlagt brunkulsleje beliggende ved Søby i Kølkær Sogn, cirka 10 km syd for Herning. Der blev allerede gravet brunkul flere steder i Jylland under 1. verdenskrig, men i 1939 begyndte der at komme gang i produktionen, i starten med håndkraft, skovle, spader, trillebør og hestevogn; kullene kørtes til Kølkær Station, men ind til besættelsen gik salget dårligt, men den vendte så op og ned på situationen. I 1940 steg produktionen i Danmark til 226.000 tons og i 1941 til 1.002.000 tons; til sammenligning blev der i 1935 produceret 7.000 tons. Der gik ikke lang tid, før håndredskaberne blev afløst af gravemaskiner og transportbånd. På grund af den høje grundvandstand på hederne var det nødvendigt med store pumpeanlæg, der

Forkæl dig selv!

Salon Unique

ST LI OG AUGU TILBUD I JU

I 1959 tilplantedes ca. 20 ha, det såkaldte Ørkenarboret, med træer, som man mente var egnede til at gro under ørkenlignende forhold. Lige nord for Søby ligger den 75 ha store Søby Sø, der ikke er en brunkulsgrav, men en naturlig hedesø. I Søby er der et lille museum i en af arbejderboligerne, og Herning Museum har en stor billedsamling om livet i brunkulsgravene og barakbyerne. - Helt sikkert en spændende tur, hvor der vil blive fortalt meget mere end her anført af den stedlige guide, der vil tage deltagerne med rundt på en tur i og omkring lejerne, udtaler Svend Jensen fra foreningen, som opfordrer til at man melder sig til i god tid. Det er Lokalhistorisk Arkivs kasserer Andreas Sunesen og Birger Frandsen der står for tilrettelæggelsen af turen.

VESTHIMMERLAND: For første gang nogensinde blev en hel måned sat af til at fejre kulturarven i Vesthimmerland - og sikke en måned! I tæt samarbejde med foreninger, museer og ildsjæle i kommunen blev der sat fokus på kulturarvens mangfoldighed og præsenteret et program, som gav masser af muligheder for anderledes og spændende oplevelser med kulturarven. Oplevelser som ikke var mulige uden en fantastisk velvilje og indsats fra alle de lokale kræfter rundt omkring i kommunen.

NYHEDER I SOLAFSKÆRMNING Besøg os og se de mange flotte designs

Tilbud fra restaurationen

Søndag - mandag - tirsdag - onsdag kl. 17.00 - 20.00 (Også til afhentning ud af huset)

Forret:

Kyllingespyd på salatbund, med dressing & flutes

NETOP NU

-20%

Hovedret:

Schnitzel à la wiener 200 g. m/ brasede kartofler, ærter & smørsovs

Stine

Åbent på nr. 35 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-19.00 LUKKET

3 retter

140,-

KUN UD AF HUSET

Schnitzel à la wiener 200 g.m/ brasede kartofler, ærter & smørsovs

KUN 99,-

Stjerneskud med 2 stegte fiskefilet, pyntet med rejer

KUN 50,-

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler

Spis hvad du kan for KUN 99,-

Helle

Mia

Salon 2000

Henrik

120,-

Islagkage eller kaffe/te med lidt sødt

Hver fredag fra kl. 17.00 - 20.00: (Lev. ikke ud af huset)

ÅBNINGSTIDER: TIRSDAG - FREDAG KL. 8.30-17.30 LØRDAG KL. 8.00-13.00 • NØRREGADE 22A • 9632 MØLDRUP

med Ferielukket fra og og med til /7 17 d. g da fre søndag d. 26/7

2 retter

Dessert:

BESTIL VENLIGST TID: TLF. 51 91 22 35

- Salonen for både

Hotel Simested Kro

Hver torsdag fra kl. 17.00 - 20.00:

Kun 100 kr.

98 64 26 26

“Jeg håber, kulturarvsmåneden er kommet for at blive” og ”det har været et fantastisk slaraffenland at kunne boltre sig i” er blot nogle af de positive tilbagemeldinger, som er kommet. Og spændvidden på arrangementsfladen har været stor. Fra den befæstede jernalderlandsby i Borremosen til tyskernes bunkeranlæg ved Aggersund, fra byvandring i Hvalpsund til folkedans i Blære, fra rundvisning på Vitskøl Kloster til mølledag på Kelddal Mølle, fra stammebådsregatta i Ertebølle til foredrag om Thit Jensen. For ikke at forglemme alle

Kulturarvsmåneden bød blandt andet på et foredrag om Thit Jensen.

Vask, føn og let makeup eller bryn og vipper

Vestergade 35 9620 Aalestrup

de andre spændende arrangementer, som måneden har budt på. - Det har været fantastisk at være med til de forskellige arrangementer og opleve det lokale engagement og den opbakning, som har fundet sted, udtaler kulturarvsvejleder Maria Clement Hagstrup fra Kulturarvstjenesten Vesthimmerland. - Både turister og lokale har deltaget i arrangementerne og brugt programfolderen som udgangspunkt for gode oplevelser, fortsætter hun. Vesthimmerland har så meget at byde på og stederne, fortællingerne og oplevelserne ligger lige uden for døren, så benyt sommeren til at gå på opdagelse i kommunen. Måske kulturarvsmåneden er tilbage næste år med fokus på endnu flere spændende oplevelser.

Vestergade 18 9620 Aalestrup

98 64 14 64

mænd og kvinder

GRØN N SALO xtension

Håre

Lysnings- og hårfarvning

Ferielukket uge 30 - 31 og 32

Oksefilet med kartofler, sovs og salater

Spis hvad du kan for KUN 99,-

• Ind - og ud• Rullegardiner vendig sol• Persienner afskærmning • Lamelgardiner

• Plisségardiner • Markiser • Screen

Noget for enhver smag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

Sanne

9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-12.30 9.00-17.30 9.00-19.00 LUKKET

FESTMAD UD AF HUSET Minimum 10 kuverter

VI ER EN DEL AF

Åben: Man.- tors. 9.30 - 17.30 • Fre. 9.30 - 18.00 • Lør. 9.30 - 12.30

KUN 205,-

Hønsesalat hjemmelavet på ananasring m/flutes eller Røget laks på salatbund m/ dressing & flutes

2 retter

110,-

m/ kaffe og natmad

Hovedret:

3 retter

fra 287,-

Krydderkam m/ grønsager, hvide kartolfer & sovs

130,-

Dessert:

Islagkage med chokoladeovertræk

Tilbudene gælder til den 31. juli 2015

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

FEST PÅ KROEN

med 3 retter

Forret:

Du får kompetent og personlig service samt GRATIS levering af dine varer.

Åbent på nr. 18

TILBUD

Fest til fast pris

fra 488,-

incl. drikkevarer i 7 timer

Boldrupvej 75, 9620 Aalestrup Telefon: 98 64 90 13 • www.simested-kro.dk


Side 4

8. juli 2015

KØR SELV-FERIE Som læser af Vesthimmerlands Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden ”VA V ” ved bestilling VA – så får du automatisk rabatprisen.

6 dage på 3-stjernet vinhus i Tyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

WeinBergHotel Nalbach HHH Vinbyen Reil har i mere end 1000 år ligget som en lille perle midt på verdens måske mest maleriske flodvej. Her, hvor Mosel virkelig begynder at slynge sig forbi borgruiner, middelalderidyller og stejle vinterrasser, har man rammen om en ferieoplevelse, der inkluderer højdepunkterne på en klassisk Moselferie: Bådturen og vinsmagningen. I bor på WeinBergHotel Nalbach, hvor familien Schütz foruden sin egen vingård også driver et hyggeligt hotel, der ligger få hundrede meter fra Mosels bred. Her får I en introduktion til områdets vintraditioner, som Weinhaus Nalbach selv har modtaget hæder for. Og så kan I selvfølgelig også glæde jer til at besøge et lokalt snapsebrænderi, hvor man kan se naturens råstoffer blive forvandlet til gyldne dråber. Desuden har I mulighed for at slænge jer hen i hotellets wellnessafdeling, hvor I kan tage en dukkert i swimmingpoolen med udsigt over vinmarkerne.

Pris uden rejsekode 2.799,-

2.499,-

På vinhus ved Mosel

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 4-retters middag • 1 bådtur på Mosel • 1 x vinsmagning • 1 besøg på snapsebrænderi • 20 % rabat på billetter til KD rutebåde på Mosel og Rhinen (t.o.m. september)

WeinBergHotel Nalbach

Ankomst Søndage frem til 25.10.2015.

Sommer i Tyrol

at

Pris uden rejsekode 3.299,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 4-retters middag/buffet • Udlån af mountainbike • Oplevelsespas • Fri entre til indendørs og Hotel Piz HHH udendørs swimmingpool I det sydvestlige Tyrol ligger den smukke dal Pitztal klemt inde mellem gigantiske bjergtinder. De troner på hver side af dalen i Weisswald på hele dens snørklede vej mod Tyrols højeste bjerg Wildspitze, • Værelse med balkon der rejser sig i 3.774 meters højde. Her bor I i naturens imponerende rammer, for hotellet ligger 1.700 meter over havets overflade lige ved siden af dalstationen for Rifflsee-kabelbanen.

Sommer i skærgården God

God

Boibrn ørnekrrab .

2.999,-

Ankomst: Lørdage frem til 22.8.2015. Kurafgift EUR 2,- pr. person over 15 år pr. døgn.

Pris pr. person i dobbeltværelse

6 dage på 4-stjernet SPA-hotel i Sverige

Boibrn ørnekrrab .

at

Pris pr. person i familieværelse

8 dage på 3-stjernet hotel i Østrig

Brug rejsekoden og se flere ophold på www.happ ydays.nu

Ronneby Brunn Hotell HHHH Tag turen over broen og oplev den svenske sommeridyl ved Blekinges smukke skærgårdskyst på sommerresort med masser af familievenlige aktiviteter: Hotellet er bl.a. jeres garanti for badeoplevelser med sit store udendørs, opvarmede vandland med laguner, vandrutsjebaner, strømkanal, børnebassin og meget, meget mere.

2.699,Pris uden rejsekode 2.999,-

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 3 x aftenbuffet • Fri adgang til udendørs, opvarmet vandland • Store familieværelser eller dobbeltværelser med balkon • All inclusive-armbånd til alle børn (op til 15 år) i uge 27-32. Ankomst: Valgfri frem til 11.8.2015. Tylstrup Kro

Stralsund og Rügen

4 nætter fra 1.649

,Arcona Hotel Baltic HHHH Hotellet ligger få skridt fra altstadt og havnefronten i hansestaden Stralsund. Det bringer jer lige ind i centrum af den tyske østersøkysts legendariske stemning, hvor det maritime miljø og den friske havluft går hånd i hånd med 800 års historie. Oplev f.eks. vendernes borg Kap Arkona eller den 117 meter høje Königsstuhl, der er en af Tysklands mest besøgte attraktioner.

at

Kroferie i Vendsyssel God

God

Boibrn ørnekrrab .

1.399,-

4 dage på historisk kro i Tylstrup

Pris uden rejsekode 1.549,Pris fra 1.10.: 1.349,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x 2-retters middag • Happy hour i baren hver dag kl. 17-18 • 25 % rabat på bowling • 10 % rabat på greenfee • Rabat på entre til vandland, Ozeaneum og Meeresmuseum Stralsund Ankomst: Valgfri i perioderne 6.8.21.12. og i perioden 26.-28.12.2015.

Boibrn ørnekrrab .

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.199,-

Brug rejsekoden og se flere ophold på www.happ ydays.nu

Tylstrup Kro HHH Kroen i den nordjyske stationsby Tylstrup har siden 1644 ligget som naturligt midt- og mødepunkt mellem det storslåede naturområde Store Vildmose i Vendsyssel og domkirkebyen Aalborgs liv og leben. Oplev for eksempel stranden i Blokhus (25 km), Fårup Sommerland (24 km) eller Oceanariet på Nordsømuseet i Hirtshals (49 km).

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Børnerabat ved 2 voksne.

Bestil nu på

at

Pris pr. person i dobbeltværelse

4 dage på hotel i Nordtyskland

Pris uden rejsekode 1.349,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 2-retters kromenu • 1 x 4-retters sommermenu • 10 % rabat på greenfee Ankomst: Valgfri frem til 18.8.2015.

Teknisk arrangør:

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonerne er åbne alle hverdage kl. 8-17.

Husk rejsekoden: VA


8. juli 2015

Side 5

Galleri Aalestrup har åbnet for en ny sommerudstilling Af Hanne Monrad

Et glimt fra kloaksepareringsarbejdet på Engvej i Aalestrup. Arbejdet udføres af VM Bygge og Anlæg.

Fortsat store kloakinvesteringer i Aalestrup- og Gedstedområdet VESTHIMMERLAND: De omfattende kloakeringsarbejder i den sydlige del af Vesthimmerlands Kommune fortsætter med uformindsket kraft. Det gælder ikke mindst i Aalestrup- og Gedstedområdet. Den stærkt forbedrede rensning af spildevandet fra Gedsted er således snart en realitet. Det bliver den, når Vesthimmerlands Vand i august åbner en nyanlagt 9,5 kilometer lang ledning fra det gamle rensningsanlæg i Gedsted til rensningsanlægget i Stistrup. - Vi mangler at færdiggøre to pumpestationer samt eltavler. Når det er sket, kan vi skrotte det gamle og nedslidte anlæg i Gedsted, oplyser direktør Jens Chr. Olesen, Vesthimmerlands Vand.

Investeringen i ledningen er cirka 8,5 millioner kroner, og entreprenør på arbejdet er Vils Entreprenørforretning. Spildevandsrensningen på Stistrup Rensningsanlæg er langt bedre end på anlægget i Gedsted. Hertil kommer, at etablering af det to-strengede kloaksystem i Gedsted skrider godt frem. Det betyder, at kun spildevandet ledes til rensningsanlægget, mens regnog overfladevandet via en særlig ledning føres til recipienten, Simested Å. - Vi forventer at blive færdige med Gedsteds vestlige bydel i år. Det drejer sig om Bakkevej, Skrænten, Skovvej, Porsevej, Lyngvej og Vibevej, siger Jens Chr. Olesen.

Opgaven udføres af HMN Entreprenøren, Løgstør. Renoveringen af kloakeringssystemet på Havrevænget og Kirkegårdsvej i Østerbølle skrider også godt frem. Dette arbejde ventes afsluttet i oktober. I Aalestrup er VM Bygge og Anlæg i fuld gang med etablere nyt regnvandsbassin med overrislingsareal. - Her regner vi med at blive færdige i september, siger Vesthimmerlands Vands direktør. Separeringsarbejdet i Aalestrup kører planmæssigt frem på Rolighedsvej, Kærvej, Smedevænget, Engvangen og Engvej. Jens Chr. Olesen forventer, at Vesthimmerlands Vands rolle fremover vil æn-

dre sig fra at være ren forsyningsvirksomhed til også at være en servicevirksomhed med klar kundefokus, hvor vandselskabet agerer proaktivt i forhold til kundeforventninger og udvikling af innovative løsninger. - Vesthimmerlands Vands infrastruktur og ydelser på spildevandsområdet skal understøtte Vesthimmerlands Kommunes fortsatte gunstige udvikling - både hvad angår arbejdspladser og bosætning, siger Jens Chr. Olesen. Efter nedlæggelsen af rensningsanlægget i Gedsted og udførelsen af klolakeringsprojekterne i Aalestrup er det planen, at også spildevandet fra Aalestrup på sigt skal ledes til rensning i Stistrup.

15 Onsdag den 8. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Minions” Torsdag den 9. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Minions” Husene på Vestergade 19, Aalestrup, er snart væk.

Nedrivning er godt i gang i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det forladte hus, Vestergade 19 i Aalestrup, samt et faldefærdigt hus bagved, har længe stået som en mindre køn plet i hovedgaden. Igennem lang tid har der været forhandlet og arbejdet på en plan for nedrivning. Problemet var, at de nærliggende huse kunne være i fare, når man startede med at rive husene ned. Men nu er man kommet så langt at det hele skulle være sikret og har blandt andet afstivet nabohusene, så der ikke skulle være problemer i det. Der vil dog stadig blive et fundament tilbage af sikkerhedsmæssige grunde.

Stille og roligt er man nu ved at få husene lagt ned og beredskabsingeniør Michael Holm Pedersen, Vesthimmerlands kommune er tilfreds med at man er nået så langt. - Det har været lidt af et sejt træk, siger han, men nu glæder vi os til at få det hele fjernet, så der igen kan blive en pæn helhed i by gaden. Michael Holm Pedersen kan fortælle, at der indtil videre vil blive etableret et pænt rekreativt område på pladsen til glæde for byens borgere. Senere vil det så blive besluttet om der igen skal bygges, om der skal være en grøn oase eller noget helt tredje - det vil fremtiden vise!

Fredag den 10. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Minions” Lørdag den 11. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Minions” Søndag den 12. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Minions”

AALESTRUP: I weekenden var der mange interesserede forbi det hyggelige galleri på Torvet i Aalestrup for at se de nye kunstnere, der denne gang havde fundet vej sammen med de mange trofaste udstillere. Hver gang der er en ny udstilling, bliver der” møbleret rundt”, så der hele tiden er nyt at se på. Da galleriet åbnede for sommerudstillingen var der fem nye kunstnere på plads. Rikke Pedersen, Ho-

bro, Inga Klitby Poulsen, Stenild, Malene Ilsøe Madsen, Løgstrup, alle tre med malerier. Jette Krogstrup, Aars, viser egne fremstillede smykker. En af de nye, Rikke Holm Pedersen, Gedsted, udstiller også malerier, men især hendes flotte malede sten vakte opsigt blandt gæsterne. Sommerudstillingen i Galleriet kan opleves frem til sidst i august, hvor der atter kommer nye navne til den i forvejen omfattende liste af udstillere.

Rikke Holm Pedersen - ny udstiller i Galleri Aalestrup.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D e T

s k e r …

Indkaldelse til Åstedsforretning I forbindelse med etablering af omfartsvej syd om Aars, er der behov for at erhverve et areal ved ekspropriation. Derfor indkaldes der til Åstedsforretning over areal, del af matr. nr. 2A Sjøstrup by, Aars. Arealfortegnelsen og ekspropriationsplanen ligger til gennemsyn hos: Teknik- og Miljøforvaltningen, Frederik IX’s Plads 1, 9640 Farsø. Åstedsforretningen afholdes på Aggersundvej 67, 9600 Aars, Onsdag den 19. August 2015 klokken 10.00 Her vil der være mulighed for at besigtige arealet.

m e D D e l e l s e r

Vesthimmerlands kommune har følgende ejendomme til salg:   • Himmerlandsgade 107, 9600 Aars, (parkeringspladser)   • Valmuevej 10, 9670 løgstør, (tidligere børnehave)   • limfjordsvej 4, 9670 løgstør, (tidligere børnehave)

Mandag den 13. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 18.00 Klubhuset Østerbølle: Kroketklubben 20 års jubilæum

Find yderligere oplysninger på kommunens hjemmeside: www.vesthimmerland.dk/koebbygning

Tirsdag den 14. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent

kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser

Onsdag den 15. juli kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Side 6

8. juli 2015

Navne/Bekendtgørelser

for venlig deltagelse og opmærksomhed ved

Torben Pedersens bisættelse fra Yding kirke. Tak for blomster og kranse. På familiens vegne Ellen Skamriis

Hjertelig tak

I anledning af økonomikonsulent Peder Kruse Adsersens død skriver Einer Larsen, Højtoften 31, Aalestrup, nedenstående mindeord. Atter har en grim og svær sygdom gjort indhug i vennekredsen, mit bekendtskab / venskab med Peder Adsersen går tilbage til 1975, hvor jeg sammen med min familie, flyttede fra København til Aalestrup og

for venlig deltagelse ved min kære mand

1000 tak

Peder Kruse Adsersens begravelse fra Aalestrup Kirke. Tak for blomster og dekorationer. En særlig tak til personalet på Aaglimt for god og kærlig pleje. På familiens vegne

for hilsener, gaver, flag og æresport i anledning af vores Guldbryllup. Vi havde en dejlig dag.

Ruth

Hilsen Irma og Børge

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved vor kære

her, for mig, mødte en opsigtvækkende mand, der ligesom jeg var på vej hjem fra dagens dont. Manden var opsigtsvækkende på den måde, at hans gang bestod af faste og tunge skridt, ligesom han gav indtryk af at være omgivet af en usynlig skal, ikke tilgængelig for andre indtryk end det at komme hjem. Det varede nu ikke så længe, før jeg blev klar over at skallen bare bestod af tal, og at der inde bag den

Vores kære onkel

Henry Lauritzens

William Dalsgaard Mortensen

Tak for blomster, pengegaver, hilsner og trøstende ord. Tak til familie, naboer og venner for den store hjælp, så vi fik en smuk og minderig dag.

Familien

begravelse.

Gitte, Rasmus og Celia

Til lykke

Sig TILLYKKE med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Begravelsen finder sted fra Gedsted Kirke torsdag den 9. juli kl. 13.30

Vores elskede far, svigerfar, farfar og morfar

Ejnar Dalsgaard Andersen * 27. september 1929 † 2. juli 2015 er stille sovet ind på Plejecenter Søndervang Elsket og savnet

Jan og Dorte Monica, Jacob Camilla

Jette og Ole Thomas

Bisættelsen finder sted fra Gedsted Kirke fredag den 10. juli kl. 13.00

Forkerte navne på rickshaw-cyklister AALESTRUP: Der havde ved en fejltagelse sneget sig nogle forkerte navne på personerne ind på billedet i sidste uge. De to beboere fra Plejecenter Aaglimt, der var med

rickshawen, er Villy E. Jensen og Birthe Bang Mortensen. Det er i øvrigt en beboer, Ida Sørensen, der havde lavet det flotte tæppe til cyklen til kolde køreture. Vi beklager fejlen!

Diamantbryllup

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

VED DØDSFALD

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Begravelse til fast pris kr. 10.500,- kr.

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Bedemand Hans Landry Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Med gravsten kr. 15.500,- kr.

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

Se på www.begravelsetilfastpris.dk

Bedemand og stenhugger

Jan & Stinne Hansen Vestergade 21, 9620 Aalestrup

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Birgitte Landry

Torben Rask

Torsdag, 16. juli 2015 kan Inga og Tage Gravesen, Birkevej 27A, fejre diamantbryllup.

Tlf. 30 32 62 01

Aars Begravelsesforretning VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

vær ikke mindst i Peder og Ruths sommerhus i Louns Bredning, men også gennem vort medlemskab i Lions Club her i Aalestrup, mange. mange timer har vi brugt sammen i forbindelse med de forskellige aktiviteter klubben har udført. Peder var i 1972 med til at oprette klubben og så længe kræfterne tillod kunne vi altid regne med Peders indsats. I de sidste år hvor Peders sygdom har været meget slem, må jeg indrømme, at jeg ikke har været den flittigste besøgsven, det har gjort for ondt, at se den sygdoms nedbrydelse at et menneske, heldigvis er Peder blevet godt og rigtig plejet på vort Plejehjem Åglimt og mange tak for det. Til Ruth og den øvrige familie med børn og børnebørn kommer nu er svær tid, men husk jeres venner er her og altid parat til at hjælpe Æret være dit minde Peder.

* 28. juni 1929 er stille sovet ind Gedsted, den 3. juli 2015

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

fandtes en person med både venlighed, retskaffenhed, imødekommenhed, men også med meget bestemte meninger, kort sagt, en ægte vestjyde. I årene derefter, har vi opbygget et venskab baseret på gensidige synspunkter og tolerance, vi har mange gange været uenige i disse synspunkter, hvilket ikke har betydet for venskabet, det er jo nemlig grundpillerne i et godt venskab og det har vi haft. Her kan jeg ikke lade være at fortælle om engang jeg manglede min bil, og skulle til et, for firmaet, vigtig møde, jeg tænkte, jeg spørge Peder om leje af hans bil, stor var min overraskelse, da min forespørgsel blev afslået meget bestemt med et stort nej, efter et øjeblik sagde Peder, du kan låne den, hvilket jeg gjorde, for mig siger det noget om Peder og vort venskab. Utallige er de gode sjove og morsomme timer vore familier har tilbragt i sam-

Hans Landry

Gravsten Spar 25%

FARVEKOPIER

Hjertelig tak

Mindeord

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

FARVEKOPIER

til dig.

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693


8. juli 2015

Side 7

Bekendtgørelser

Lola Jensen holder foredrag i Hvilsom

Helle og Mia Jørgensen sammen med salon Unique`s indehaver Birgitte Quorning.

Ny elev hos frisør i Møldrup Af Hanne Monrad MØLDRUP: Mia Jørgensen startede i januar som elev hos Salon Unique i Møldrup. Mia har netop afsluttet grundforløbet og er nu at finde på fuld tid i salonen. Mia Jørgensen er 24 år og i øvrigt datter af salonens daglige leder Helle Jørgensen. Mia har i mange år ivrigt fulgt med i moderens

arbejde, specielt da Helle havde egen salon i Møldrup og tidligt blev interessen vakt for faget. Der skulle dog gå nogle år med job andre steder før interessen igen blussede op og Mia var heldig at kunne blive elev i sin hjemby. Med Mias indtræden i frisørsalonen vil teamet også tilbyde andre former for pleje, udover det med håret. Salonen tilbyder også

styling og makeup. I de næste to måneder vil Helle og Mia tilbyde forkælelse til sig selv, hvor man kan komme i salonen og få en gang ”makeover” for billige penge. Mia har endnu ingen bud på, hvad uddannelsen skal føre med sig, men der er også god tid til den slags tanker, for der er endnu tre et halvt år tilbage af læretiden.

40 års jubilæum i LandboNord Regnskabsassistent Linda Kjærgaard, Skinderupvej 76, 9620 Aalestrup, kan 15. juli 2015 fejre 40 års jubilæum i Dansk Landbrugsrådgivning. Drømmen om at arbejde på kontor blev opfyldt for Linda Kjærgaard 15. juli 1975. Hun manglede en læreplads og ringede til Himmerlands Samvirkende Landboforeninger i Aars for at høre, om de ikke manglede en dygtig elev. Det gjorde de, og det er nu 40 år siden. Linda Kjærgaard er født og opvokset på en gård ved Sønderup, hvor familien både havde svin, kvæg og høns. Kendskabet til landbrug viste sig hurtigt at være en fordel i arbejdet med regnskaberne. De var nemlig ikke altid til at gennemskue, når de forskellige varegrupper skulle udspecificeres. Det var tiden før Google og computere, så regnskabsassistenterne skulle identificere posterne ud fra et enkelt navn. Det kunne nogle gange vise sig at være et større detektivarbejde, når kundernes private og erhvervsmæssige bilag skulle sorteres. Det var nu ikke kun

Linda Kjærgaard kan 15. juli fejre 40 års jubilæum i LandboNord.

regnskaberne, som i begyndelsen gav sved på panden. Linda Kjærgaard husker den sommer, hvor hun begyndte i Aars, som ekstraordinær varm. Det resulterede i, at landmændene fik tørkelån og de ansatte i landboforeningen på et tidspunkt fik varmefri. Gennem årene har Linda Kjærgaard afstemt tusindvis af regnskaber for kunder, og det er en stor tilfredsstillelse, når det hele stemmer og går op i en højere enhed. I begyndelsen af 90’erne kastede hun sig over sekretariats-

arbejdet, hvor hun arbejdede i 17 år. I de senere år er Linda Kjærgaard igen blevet tilknyttet regnskaber for småog mellemstore landbrug, men derudover udfører hun også lønservice for kunderne. Efter skiftet til LandboNord i 2013 har Linda Kjærgaard nu fået base i Brønderslev. Privat har Linda Kjærgaard to voksne børn og tre børnebørn. Hun bor stadig på landet med sin mand Frode, som driver et landbrug med kødkvæg og juletræer. Fritiden går med arbejde i haven, familien og en tur sydpå mindst en gang om året. Jubilæet bliver fejret internt i LandboNord til august.

Klinikken

holder ferielukket fra 10/ 7 til 31/ 7, begge dage incl.

Vestergade 24 B 9620 Aalestrup

HVAM/HVILSOM: Onsdag, 16. september kommer den kendte familievejleder Lola Jensen til Hvilsom forsamlingshus for at give råd til forældre og bedsteforældre om børn og unge. Det er Hvam Beboerforening, der står for arrangementet og anbefaler interesserede at tilmelde sig dette foredrag hurtigst muligt, da forsamlingshus hurtigt bliver fyldt op til dette populære foredrag, hvor Lola Jensen bl.a. fortæller om at forældre skal tro mere på sig selv igen. Tro på, at de godt ved, hvad der er bedst for deres børn, siger Lola Jensen, som bl.a. er kendt fra Go’ Morgen Danmark. Hun har netop udgivet bogen “Den store bog om skolebørn”, som hun har meget vigtigt budskab med: - Vi skal flytte samværet med vores børn fra hjernen til hjertet. For oppe i hjernen sidder den sidste nye teori, og så skal du herop først og finde svaret, når dit barn spørger dig om noget, og lige huske tilbage på, hvad var det nu, de sagde om det, inden du svarer. De fleste forældre i dag er også utrolig usikre omkring selvværd kontra selvtillid/ros og anerkendelse og ved ikke, hvad der er hvad. - Så når de får en tegning af deres barn, ved de ikke, hvad de skal sige, men leder efter det “rigtige” svar, der anerkender i stedet for at rose, og barnet forstår ingenting, men tænker: “Du kigger jo slet ikke på min tegning”. Resultatet er det, hun kalder “skumgummiforældre”: - For når børnene nu spiller en bold op ad deres forældre, er det som skumgummi - der kommer intet retur. Hvis et barn siger: - Jeg vil gerne have en banan, er svaret fra moderen: - Jeg hører godt, hvad du siger,

Du trykker bare

98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne

med udformningen

og anerkender, at du gerne vil have en banan, men vi skal snart have aftensmad, så derfor er det ikke en god ide at spise banan nu, selv om jeg anerkender, at du er sulten. Det er alt for mange ord til et barn. Giv dem små, korte beskeder - klart og præcist. Det er især mødrene, familievejlederen gerne vil have i tale med sin seneste bog. For selv om fædrene generelt er lidt “strengere” forældre, er det stadig mødrene, der sætter dagsordenen i hjemmet og de er ofte alt for beskyttende, hvilket skolerne mærker meget i dag. Her oplever man, at mange mødre mangler modet til at tage konfrontationer med barnet og holde ved et nej, når barnet for eksempel vil i skole

i udklædningstøj eller have 20 kubikcentimeter legetøj med i tasken. For de ting forstyrrer rigtig meget i skolen. - Mange børn møder uden almindelig grunddannelse. De skal have de grundlæggende værdier med hjemmefra og så øve sig fra barn til barn i skole og SFO. De skal kunne magte skuffelse, at kede sig, vente på tur, blive afbrudt og forstå, at når der i skolen siges: - Jeg skal lige høre, hvad Andreas siger, så venter man, siger den anerkendte familievejleder Lola Jensen. Lola Jensens fem råd til skolebørns-forældre: 1. Stol lidt mere på dig selv, vær autentisk og skift fokus fra hjerne til hjerte. 2. Hjælp børnene til nogle åndehuller og langsom tid, hvor de kan reflektere og kede sig lidt. I går ikke glip af en kommende Einstein på grund af manglende inspiration. 3. Husk, at en sag altid har to sider, og at dit barn også har en aktie i sagen. 4. Giv børnene nogle gode rytmer i forhold til sengetider og måltider og lær dem, at har man meldt sig til en aktivitet, så fortsætter man, og har man en pligt, er det en pligt. 5. Husk den daglige dialog med barnet. Det er en dannelsessamtale, hvor barnet kan reflektere over dagen, og spørg lidt mere, når svaret er: “Det kan jeg ikke huske”. Der vil blive serveret vand og frugt, som tilhørerne kan nyde, under foredraget som er sat til ca. 2 timer og arrangeret af Hvam Beboerforening.

FERIELUKNING

Pensionistlotto

Lola Jensen kommer til Hvilsom.

Klinikken har ferielukket fra mandag den 20. juli til fredag den 31. juli, begge dage inclusive. Klinisk Tandtekniker Anne Grethe Nielsen Tlf. 98 62 13 40

Juli trækning

Nr. 71 - 164 - 73 - 69 - 81 Aalestrup Pensionistforening Hvor mennesker mødes

Åbningstider i uge

29, 30, 31, 32, 33 og 34 kl. 8.00 til 14.00

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Vi ønsker alle en god sommer


Side 8

8. juli 2015

Bekendtgørelser

Guds­tjenester

FERIELUKKET Advokatkontoret i Aalestrup holder ferielukket fra den 3. til den 10. juli 2015, begge dage inklusiv.

Vognsild 11.00 Haubro ingen Rørbæk ingen Grynderup ingen Stenild 10.30 Tostrup ingen Roum 10.00 Kgs. Tisted 09.00 Binderup ingen Durup ingen Alstrup 09.00 Foulum 10.30 Farsø 10.30 Aars 10.00

Søndag den 12. juli 2015 Aalestrup 10.00 Gedsted 09.30 Fjelsø ingen Hvam 10.00 Simested 09.00 Testrup ingen Østerbølle ingen Vesterbølle ingen Skals 08.45 Hvornum ingen Snæbum ingen Hvilsom 10.15 Gislum ingen

ADVOKATFIRMAET JAN POULSEN Møderet for Højesteret Aagade 8, 9620 Aalestrup E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk

Brug annoncekronerne rigtigt - annoncér i

Hver uge på internettet

- den lokale avis!

Se priser og rabatter på www.vesthimmerlandsavis.dk

Klinikken holder ferielukket i uge 30. Åbner igen mandag den 27/7 kl. 8.00

tandpleje

centret ApS

Reduceret åbningstid I UGE 29 - 30 - 31 MANDAG - FREDAG KL. 13.00 - 17.30 LØRDAG KL. 9.00-12.00

Hessellund EL GEDSTED ApS

Aut. elektro-installatør Vesterbro 3-5 • 9631 Gedsted Tlf. 9864 5043 - 9864 5599 Brevpapir

Aalestrup Vejviser

SOMMERFEST i Te st ru p

Køb/salg

Torsdag den 16. juli kl. 19.00 Testrup March

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93

Nedbrydningsmat. m.v. sælges

www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

16 håndhuggede 6 x 7” tømmer a 8 mtr. 40 håndhuggede 4 x 4” tømmer a 4 mtr. 50 galv. stålplader til havehegn 120 x 235 40 m2 gamle gulvbrædder i fyr 2 stk. 30.000 ltr. tanke 1 stk. 100.000 ltr. tanke Nedbrydningsmat. 1 stk. 80.000 ltr. tanke m.v. Nedbrydningsmat. m.v. sælges sælges 2 stk. dobbelte industrihegnslåger 1 Reka Reka stokerfyr 22 KW 1 stokerfyr 22 KW 35 Bondehusvinduer med enkeltlagsglas 14 plastvinduer plastvinduer 0,59 B x 1,05 H 14 i forskellige mål 0,59 B x 1,05 H dobb. plastdør, 1811Bondehusvinduer m/ ithermo dobb. plastdør, buet buet itop top 2.15 BB xx elevatorer, 1,90 2 Cimbria 2.15 1,90 HH 65,5 og 8,5 mtr. Kraftig 6” snegl 0,95 B X 2,10 H 20 Terrassedøre Terrassedøre 0,95xBH1,40 X 2,10 H 1120 Velux vinduer foldedør 10,65B1,35 11 foldedør 10,65 BB xx 2,30 2,30HH 1 dobbelt kølerum 10 2stk. kridt tavler 5010 m stk. 25x50 fliser kridtcmtavler 1 naturgaskomfur m/4 blus 2,38 x 2,38 2 udv. dobbelt døre m/ thermo 1 naturgaskomfur m/4 blus 2 udv. dobbelt døre 2,40 x 2,10 2 redskabsskure redskabsskure 2 branddøre 1,08 x 2,08 1221.500 stk. BD30 m2 gulv- og parketbrædder 301.500 stk. BD Branddøre B 0,90 x H 2,10 mog gulv(fyr, eg bøg)og parketbrædder 200(fyr, stk.eg stålmandskabsskabe m/ 2 og 3 låger bøg)+ 1 6.000 liters 16.000ogliters tank 40 1garderobeskabe 1 16.000 liters + 1a 6.000 jerngitterspær 12I-jern m liters tank 2003 mtr. 10 og 12 cm 3 jerngitterspær a 12 m 10 4HEB-jern a 6 mtr.a 10 m jerngitterspær 3643HEB-jern a 3,05 amtr. jerngitterspær 104,80 m B x 4.50 H alu ledhejseporte 300 chaussesten, sorte4,80 og grå 3m/elhejs alu ledhejseporte B x 4.50 H 30 dobbelte plastdøre 1,10 B x 2,30 H m/elhejs 2 alu butiksdøre m. automat. opluk. 200 ståldøre 2Limtræsbjælker alu butiksdøre automat.str. opluk. 300 meter 4” rørim. forskellige 200 2” rørii træ Limtræsbjælker forskellige str. 50meter terrassedøre og plastik 2 1.500 m gulvog parketbrædder 50 terrassedøre i træ og plastik yderdøre (fyr25og bøg) 25 20 yderdøre branddøre a 10 m 4 jerngitterspær 20 500branddøre indvendige døre 5 yderdøre 500 indvendige 500 indvendige døre 1000 vinduer døre 1000 vinduer størrelser 1000 vinduer i forskellige 100 vinduespartier til udestuer 400 overskabe til køkken vinduespartier til udestuer Ovenlys kupler i porcelæn 15100 Udslagsvaske 400 køkkenelem. Ovenlys kupler og garderobesk. Lægter 10400 toiletter med3x5”, forhøjet sokkel Tømmer: 2x4”, 8x8” køkkenelem. og7x7”, garderobesk. 20Tømmer: toiletter med dobbeltskyl Udslagsvaske i 3x5”, rustfri og porcelæn 2x4”, 7x7”, 8x8” og håndvaske Lægter og forskallingsbrædder Udslagsvaske i rustfri og porcelæn 800 støbejernsvinduer 20 toiletter ogrørhåndvaske Lægter og forskallingsbrædder Store partier og jernbjælker 8 limtræsbuer ben á 19,80 mtr. 1000 støbejernsvinduer 20 toiletter og uden håndvaske

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Gedsted Bogtrykkeri

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Thorkil Christensen

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Peter Pedersen Grafiker

Morten Karlsen Grafiker

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Storestøbejernsvinduer partier rør og jernbjælker 1000 Åbenpartier alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Store rør og jernbjælker Se meget mere på:

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution

Åbenwww.is-brdr-nielsen.dk alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Se meget mere på:

www.is-brdr-nielsen.dk

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst. Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Trend

nedbrydning og skrotning samt ViTilbud borpå15 km nord for Viborg knusning af beton og jernbeton Tilbud på nedbrydning gives overalt i landet. - og Kunskrotning 36 kr. pr.samt ton knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Hyllebjerg

Sønderup

Aars

Stort Loppemarked

på Testrupvej 12, Aalestrup

LØRDAG OG SØNDAG DEN 11. OG 12. JULI KL. 10.00 - 16.00 OBS. FERIE - vi starter igen i uge 32

Vognsild

Mejlby

Nysum

Østrup

Ullits

Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvilsom

Hvam

Møldrup

Skals

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30 Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler. Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

Hersom

Viborg Lånum Daugbjerg

Vinkel

Blandede Advokatfirmaet

Jan Poulsen Møderet for højesteret Aagade 8 - 9620 Aalestrup

Tlf: 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

UDLEJNING Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Foulum

Finderup

Campingvogn

Hilsen

og få bragt de bedste lokale nyheder direkte til dig!

Klejtrup

Bjerregrav

Tilmelding til grillbuffet til Mie. Tlf. 41 17 71 60, senest den 14. juli.

Testrup Beboerforening

LIKE os på Facebook

Sundstrup

Bagagerumsmarked (10 kr. pr. stadeplads) Kl. 14.00 Kokassebingo Kl. 15.00 Kaffe og friskbagte vafler kan købes Kl. 19.00 Sommerfest

Loppepigerne

Hobro

Snæbum

Ulbjerg

Lørdag den 18. juli kl. 14.00-17.00

På gensyn til en hyggelig sommerfestuge!

Adria Optima 410, årg. 1992 med Isabella Ambassadoer fortelt. Pris 12.000,- kr. Tlf. 98 64 82 38 - 20 22 82 38

Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Fodbold på sportspladsen

Ledige stande udenfor tlf.: 52 17 71 72

Haverslev Farsø

Fredag den 17. juli kl. 19.00

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling


8. juli 2015

Side 9

Sport

U12 drengene vandt guld ved Ikast Cup.

Aalestrups lejr fyldte godt op.

289 sportsfolk fra Aalestrup var til Ikast Cup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Ikast cup 2015 er overstået og 289 deltagere fra Kvik/Aalestrup IF kan se tilbage på en pragtfuld weekend i

De store griller var i gang.

selskab med mange andre sportsfolk. Det var som sædvanligt en stor oplevelse for såvel børn, trænere og forældre. På det sportslige område blev det en blandet landhandel for de 12 deltagende hold. - Der blev givet og taget i de forskellige rækker, hvor vi mødte både nye stærke hold fra større klubber, men også gamle kendinge fra de forrige år, fortæller centerleder Søren Bruun Sørensen, der var med på holdet til Ikast. Der blev hevet en bronze medalje til U 10 drenge og U9 piger, sølv til U 10 piger og endelig guld til U 12 drengene. Men den største sejr faldt igen i vores fælles telt. Med næsten 300 deltagere i

72 telte og campingvogne, tog vi endnu engang stikket som den største deltagende klub, og er stadigt ubesejrede i kategorien sammenhold, klubånd og socialt samvær. Al spisning er sammen i fællesteltet på 9x12 meter, hvor 120 kan spise ad gangen. Det dygtige madhold, med Trine Lundahl i spidsen, havde handlet ind og pakket en 1400 kg køletrailer med forplejning til morgen middag og aftensmad til alle. Hvert hold har så ansvaret for et enkelt måltid. eksempelvis havde u 10 drengenes forældre ansvaret for at finde morgenmaden frem søndag morgen og lave kaffe, og U 9 pigerne skulle rydde op bagefter.

102 unge fodboldspillere fra BMK90 med i Limfjords Cup MØLDRUP: Med sponsorhjælp fra Den Jyske Sparekasse drog 102 ungdomsspillere fra BMK90 i sidste weekend afsted til Limfjordscup.

BMK består af spillere fra Hersom-Bjerregrav Idrætsforening og  Møldrup-Tostrup Idrætsforening og klubben var repræsenteret i rækkerne fra

U8 til U15. Sponsoratet var en kærkommen hjælp til mad, og da repræsentanten fra Den Jyske Sparekasse også gav hver deltager en drik-

Til festen lørdag aften var der medbragt seks store grill, hvor klubbens formand Thomas Svenningsen endnu engang står for grilningen af rigeligt med kamstege til de sultne

fodboldspillere og deres familier. Tilbehøret er en kæmpe salat buffet og kartoffelsalat. For at få økonomien til at hænge sammen med leje af telt og køletrailer hav-

de Ikast udvalget søgt og fået støtte fra Lions klub, AIF Erhvervsklub og Aalestrup IF støtteforening, HP Byg, Apoteket og SuperBrugsen havde også støttet turen.

Spiseteltet kunne rumme 120 personer.

kedunk, var de klar til en spændende weekend i fodboldens tegn. Med fodbolden og ikke mindst det sociale samvær som omdrejningspunkt blev det en uforglemmelig weekend for alle de unge i BMK90. Alle siger samstemmende, at det bliver en årlig begivenhed for de unge. Inga Kristiansen, Møldrup, og Poul Erik Jensen, Kragelund, ser på resultatetet af slaget udført af Karen Madsen, Aalestrup.

God opbakning til stort kroketstævne

Ikke færre end 102 ungdomsspillere fra BMB90 deltog i sidste weekend ifodboldstævnet Limfjordscup.

MØLDRUP: Lørdag 4. juli havde Møldrup Kroketklub sit årlige mixstævne med 92 deltagere fra Midtjylland. Som sædvanlig startede dagen med morgenkaffe og festlig flaghejsning, hvorefter puljerne gik i gang med dagens kampe. Stemningen var god, og humøret var højt trods det

varme vejr, der var udholdeligt takket være nogle lette skyer. Klokken 14.30 uddeltes præmier i form af snapseglas til puljevinderne og en flaske vin til toerne. Det gjaldt dog ikke en enkelt pulje, der først blev afsluttet klokken cirka kvart i fire, hvor de fleste var taget hjem.


Side 10

8. juli 2015

Bolig

Forlystelser

Søgetendens: Danskerne bekæmper høje hække Hækklipning var det mest søgte ord i juni måned

Poul Krebs giver lørdag, 24. oktober intimkoncert i Aars.

Spændende program i musikhuset Alfa Blandt andet en intimkoncert med Poul Krebs AARS: 2015 er 150 året for komponisten Carl Nielsens fødsel. Det fejres i Vesthimmerlands Musikhus Alfa ved, at der på samtlige koncerter i september spilles eller synges musik af den folkekære komponist. - Det er helt enestående, at en af vores største danske komponister, som både skrev store symfonier og kompleks kammermusik, samtidig er kendt af alle danskere for sange som “Jeg ved en lærkerede”, “Solen er så rød mor” og “Jens Vejmand”, siger musikhusleder Lisbeth Jagd. Og september måneds arrangementer spænder lige så bredt som komponisten. Først en festlig og populær Promenadekoncert med Prinsens Musikkorps med Jette Torp som solist lørdag, 12. september. Dernæst en koncert med kammerkoret Coro Misto i Vesthimmerlands Musikforening søndag, 20. september. Og endelig et spændende arrangement -

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Danmarkspremiere

Minions

Ons. d. 8/7 – lør. d. 11/7 Kl. 19.00 Søn. d. 12/7 kl. 15.00

13/7-5/8: LUKKET Danmarkspremiere

Comeback 6/8 kl. 19.00

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

en kombination af koncert og foredrag - med den anmelderroste Duo Askou// Andersen og museumsinspektør ved Carl Nielsen Museet, Ida-Marie Vorre, som arrangeres i samarbejde med Vesthimmerlands Museumsforening. Det foregår tirsdag, 22. september. Senere på året kan Alfa præsentere børneforestillingen Hemmelighedernes Planet. Vores dybeste hemmeligheder har brug for et sted at bo. De rejser derfor igennem utallige galakser til Hemmelighedernes Planet, hvor de bor indtil de er modne og klar til at blive fortalt. På planeten har to væsener universets mest ærefulde job - de er hemmelighedernes vogtere. Forestillingen benytter sig af det helt nye koncept Animotion, hvor live skuespil projiceres til animerede figurer på et lærred, som herved får liv og kan agere og tale med børnene blandt publikum. Historien henvender sig til børn i alderen 5-10 år og deres voksne. Hemmelighedernes Planet vises søndag, 11. oktober. Senere samme måned kan en af landets mest populære sangere opleves solo på scenen i Alfa. Det sker når Poul Krebs, lørdag, 24. oktober, giver intimkoncert med både nye og kendte numre. Et andet populært arrangement er Kristian Lil-

Fjelsø Forsamlingshus Udlejning

tlf. 51 72 86 61 www.fjelsoe-klotrup.dk

holts Land Live koncert, som kan opleves i musikhuset 20. november. Land er en rejse gennem årstidernes danske landskaber i musik, billedkunst, lyrik og levende billeder. Med baggrund i otte store ekspressive landskabsmalerier af billedkunstner Carsten Frank har Kristian Lilholt skabt otte originale sange og musikalske forløb, som ledsages visuelt af Kim Søgaards originale film over malerierne og musikken. Ud over koncerten med Coro Misto byder Vesthimmerlands Musikforening på en eftermiddag i selskab med den verdenskendte danske pianist Ulrich Stærk (25. oktober), samt koncert med den unge fremadstormende sopran Sofie Elkjær Jensen og pianisten Jacob Beck. Vesthimmerlands Teaterforening viser tre forestillinger i Alfa i efteråret. 8. oktober kommer Folketeatret med Carl Erik Soyas berømte skuespil, ’Parasitterne’, som er en skræmmende karikatur af småborgerlighed, misundelse og gemenhed. Torsdag, 5. november kan man opleve den reumertnominerede ungdomsforestilling ’Når det skærer i hjertet’ med Teater Kompas. Senere gæster Svalegange huset med komedien ’Afdelingen for mindre planter’, som byder på store mængder uprætentiøs filterkaffe, ostemadder og komik i øjenhøjde. Endelig kan vi i år glæde os til en julekoncert med det rytmiske kor Lyt fra Aarhus, til julekoncerter med Vesthimmerlands Kulturskole - og ikke mindst til de populære fællessangsarrangementer, som foregår den 1. lørdag i hver måned kl. 11.

BOLIG: I juni havde danskerne fokus på vedligeholdelsen af haven og huset, og det kunne ses på danskernes søgninger på Krak. Her hittede hækklipning, entreprise og nedrivning blandt andet, men også jordbær var at finde på listen. Et gammelt mundheld lyder, at hækken skal klippes, inden kalenderen viser 23. juni og dermed sankthansaften. Ifølge den nyeste søgestatistik fra Krak, er det et råd, som mange danskere haveejere navigerer efter, for ”hækklipning” var det mest trendende søgeord i juni måned. Dermed er der en god chance for, at de mange sankthansbål rundt omkring i landet bestod af afklippede, tørre grene fra hækken. På listen over de aktuelt mest populære søgeord finder man desuden ”en-

Øverst på listen over mest søgte ting på Krak i juni lå hækklipning. (Foto: Colourbox.dk)

treprise” og ”nedrivning”. Det tyder på, at danskerne vil renovere huset, eller måske endda rive ned og bygge helt nyt, hvilket bliver mere og mere almindeligt. - Vi ser generelt, at udsvingene i søgestatikken i høj grad afspejler sæson og ten-

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

Fin andelslejlighed sælges Beliggende Søndergade 8 e 1 Møldrup Tæt på købmand bager bank, busstation. Lejligheden ligger meget centralt ml Viborg Skive og Hobro Den indeholder stue-køkken-soveværelse og 2 værelser i alt 95 m2 Lille udestue og repos. samt et godt skur på ca 5 m2 Nye hvidevarer i 2013, lejligheden er malet og der er nye gulve overalt. Der er isat nye vinduer 2013 Andelsbeviset koster 115.000 Mdl. husleje 2700 som inkluderer husforsikringer-renovation og al udvendig vedligehold, billig varmeudgifter. Interesseret ???

Susanne Bygvraa 22 27 16 72

Sport

denser, hvilket denne måned også understreger med hækklipning og entreprise som de mest trendende søgninger. Flere og flere bruger internettet som en hurtig genvej til information om alt fra pris og tilbud til information om, hvor produktet eller ydelsen kan skaffes i nærheden af, hvor man bor,  siger Allan Jakobsen, der er administrerende direktør hos Eniro Danmark, der bl.a. står bag landets største lokale søgetjeneste, Krak. Oversigten viser også, at når kalenderen viser sommer, er der særligt én fødevare, som danskerne bare må have fat i - nemlig søde, danske jordbær.

Krak, top 10 trendende søgninger, juni 2015

1. Hækklipning 2. Entreprise 3. Bus 4. Skiltefirmaer 5. Kinesiologi 6. Aktivitetscenter 7. Smykkebutik 8. Jordbær 9. Nedrivning 10. Børnetøjsforretninger *Data er renset for søgninger på specifikke telefonnumre samt Kraks egne tjenester, f.eks. rutebeskrivelse, vejviser og krakkort.

UDLEJES I AALESTRUP

Frisørbehandlinger til hele familien permanent makeup, extensions og negle

Lejlighed, 50 m2. Nyt køkken og bad. Husleje 2.900 kr. + forbrug. Indskud 3 mdrs. leje.

Henvendelse på tlf. 25 50 99 30

Heidi

Dorte

Åbningstider er: Man.-tirs. og fre. 09.00 - 17.00 Onsdag-Lukket eller efter aftale

Tors. 09.00 - 19.00 Lør. 10.00 - 13.00 Online booking Tlf: 98 99 96 20

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup

Vivian

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!


8. juli 2015

Side 11

Nyuddannede fra Erhvervsskolerne

Fem klasser har netop afsluttet deres uddannelse

Samuel Frederiksen spiller solen ned på lystbådehavnen i Hvalpsund.

Fællessang i Hvalpsund Af Hanne Monrad Hvalpsund: En søndag aften sidste år blev der inviteret på fællessang i Hvalpsund. Igennem nogle år har Samuel Frederiksen, næsten hver aften, i sommerperioden spillet solen ned på lystbådehavnen og det samler gerne mange mennesker. Så hvorfor ikke prøve at samle disse mennesker til noget mere. Det blev så starten på fællessang som blev afviklet den første søndag i juli sidste år og som forventet var der mange der mødte op. Sådan en succes skal man jo ikke lade ligge, så den første søndag i juli, i søndags, kunne man igen opleve en aften med fællessang i Hvalpsund. Initiativtager til fællessangen er Grethe Østergaard, der bestyrer Hval-

psund kalenderen på byens hjemmeside. Samuel Frederiksen har været med på sidelinjen. Søndag var der udsigt til regn og der kom nogle tunge skyer ind over Hvalpsund, men arrangørerne vovede alligevel at fuldføre programmet og det begyndte da også først at regne, da publikum var på vej hjem igen. Lidt i klokken 20 vrimlede det med mennesker alle vegne fra og snart var der fyldt op med sangglade mennesker ved lystbådehavnen, hvor Grethe Østergaard bød velkommen og ledede aftenens sangprogram, mens spillegruppen ” Jættebanden” spillede til. Efter en time med de mange populære fællessange, begav publikum sig nogle meter nærmere til lystbådehavnen, hvor det er traditionen, at Samuel

Frederiksen spiller solen ned med stemningsfyldte melodier på sin cornet, for så at slutte af med ”Der er et yndigt land”. I aften, onsdag, samt de to næste onsdage er der arrangeret en lille ”gimmick”, fortæller Samuel Frederiksen. Tre ”cornettister”, Lars Refsgaard, Aalestrup, Hans Hjort, Skørping og Samuel Frederiksen, Hvalpsund, vil sammen spille solen ned på lystbådehavnen i Hvalpsund. Ovenikøbet vil de alle tre være iført deres flotte uniformer fra ”Flyvevåbnets Braas Band” i Aalborg, hvor de alle tre spiller med i orkestret. Sidste gang, Samuel Frederiksen, spiller solen ned i år, bliver lørdag, 15. august, hvor det traditionen tro, bliver fra færgen i havnen i Hvalpsund.

AARS: Erhvervsskolerne Aars har netop udklækket fem klasser. De nyuddannede elever er: 3A: Andreas Bach Møller, Christian Ole Haslev, Christine Moth Vestergaard, Daniel Monrad Mosbæk, Fatemeh Bak, Frederik Christian Winther, Frederik Riber Bruun, Ida Vith Johnsen, Jacob Skov Kristensen, Jens Greve Brix Mikkelsen, Johnas Knudsen, Lasse Kristoffersen, Marie Louise Hørby Salvesen, Min Oo Hathaw, Nadia Johannesen, Nicolai Harding Frederiksen, Nikolaj Damgård Christensen, Robert Haugaard Sørensen, Sarah Tougaard Møller Poulsen, Simone Christensen, Tinna Taasti Jensen. 3B: Annemette Leth Jensen, Christian Whitta Tølbøl, Ditte Krogh Møller Sørensen, Emil Harbo Falkenhard, Jakob Nøhr, Jesper Heisz Jensen, Kasper Kristian Jacobsen, Katrine Thillemann Anderson, Kea Schnedler Busk Nissen, Mads Engelhardt

Vigsø, Maiken Buus, Mathilde Jensen, Mikkel Nørgård Olsen, Mikki Nielsen, Niklas Bach Frederiksen, Nina Rueholm Grunø, Rita Sviland Andersen, Stine Spleth Sørensen. 3C: Alisa Cerimagic, Christian Selch, Dan Andersen, Elisa Overgaard Petersen, Helena Nørgård, Kristian Laurberg Jensen, Lasse Nymand Christensen, Mads Degn Thomasen, Maria Østergaard, Martin Norup Jensen, Martin Vesterskov Højslet, Mathias Ronge Mikkelsen, Matilde Sørensen, Monica Hørup Nielsen, Nanna Krogh Berntsen, Niclas Sigvardsen Nielsen, Nicolai Mølgaard Nielsen, Pernille Egebjerg Eriksen, Peter Frank Müller, Rikke Bach Hollen, Simon Lindberg Poulsen, Sisse Weinkouff Henningsen, Trine Thoft Pedersen. 3my: Anne Bisgård Jensen, Casper Sort Nielsen, Christian Bach Svendsen, Emma Blok-Husum, Jeppe Glerup-Poulsen, Kasper Eskerod Kristensen,

Kasper Jakobsen, Kasper Kristensen, Kristian Dahl Kruse, Kåre Holm Jensen, Martin Feldborg Notler, Martin Raunbak Faber Møller, Mathias Gren Pedersen, Mathias Riskjær Laursen, Mette Nygaard Christensen, Morten Andersen, Morten Meier Lassen, Nicolai NystrupEriksen, Nicolai Nørgaard Munk, Niklas Flarup Rasmussen, Palle Thillemann, Pernille Blad Krogh, Pernille Holm, Rikke Dalsager, Rikke Hjortshøj Jacobsen, Sebastian Andersen, Simon Godiksen, Simon Nanoq Callisen, Tanja Krogh Asbøl, William Abild Andersen. 3zt: Alexander Jensen, Allan Jacobsen, Andreas Højsleth, Bjarke Robert Støve Andersen, Chris Tindal Christensen, Kristian Søndergaard Nielsen, Mads Østrup Christoffersen, Martin Bieber Jensen, Mathias Josef Nielsen, Mikkel Milo Tromborg Nielsen, Nicolai Boier Dahl Pedersen, Rasmus Finderup Thomsen.

LIKE os på Facebook og få bragt de bedste lokale nyheder direkte til dig!

Mange mødte op til sommer-fællessang i Hvalpsund.

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3 Pr. måned kr. 350,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

JORDBÆR - SELVPLUK Plukkede bær på bestilling

Nyopgravede kartofler

Åben hverdage: 9-19 Lør/søn: 9-17 eller efter aftale

ØKOLOGISK

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

MARGIT & JENS CHR. SKOV Mosevænget 5 • Ll. Binderup • Mobil 24 21 61 77/23 44 65 57


Side 12

8. juli 2015

Aktive foreninger i vesthimmerlAnd

Erhvervsklubber Erhvervsklubben AIF Formand: Tom Berntsen Tlf. 98 64 10 33 Kasserer: Poul Pedersen Tlf. 98 64 15 00 Turistforeningen for Aalestrup og omegn Formand: Marianne Nielsen Engparken 66, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 34 38 Idrætsforeninger/klubber Aalestrup Badminton Klub Formand: Dan Kristensen Engparken 58, 9620 Aalestrup Tlf. 22 28 90 78 engparken589620@yahoo.dk Kasserer: Jens Kvorning Engparken 54, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 31 71 Mødested: Aalestrup Idrætscenter Aalestrup Gymnastikforening Formand: Mette Struntze Pilevej 69, 9620 Aalestrup Tlf: 43 33 54 57 Kasserer: Anne-Marie Sørensen Engparken 16, 9620 Aalestrup Tlf: 98 64 22 82 www.aalestrupgymnastikforening.dk Gedsted og Omegns Rideklub Formand: Anders Hessellund Tyttebærvej 21, 9631 Gedsted Kasserer: Torsten Fuglsang Skovvej 17, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 50 68 HIF 91 Aalestrup Handicap Idrætsforening Formand: Karen Kristensen Toftehaven 6, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 36 63 Kasserer: Inga Vad Nielsen Gl. Aalborgvej 132, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 54 ivn.on@mail.tele.dk

Idrætsforeningen Kvik Formand: Peter Andersen Boldrupvej 19, Simested 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 15 Kasserer: Jesper Dalum Ferskenvej 14, 8920 Randers Tlf. 29 34 19 03 Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested Aalestrup Rideklub Formand: Karina Carlsen Højlyngen 19, 9620 Aalestrup Tlf: 31 31 54 30 aalestruprideklub@hotmail.com Kasserer: Anna Laustsen Fredensvej 12, 9620 Aalestrup Tlf. 40 24 61 79 www.aalestruprideklub.dk Klubber Knaber Cyklisterne kausmed@email.dk Formand: Thomas Munk Larsen Boldrupvej 48, Simested, 9620 Aalestrup Tlf: 21 60 34 74 Kasserer: Rasmus Bisgaard Parkvænget 8, 9620 Aalestrup Find os på Facebook: Knabercyklisterne Mødested: Klubhuset, Østerbølle

Singleklubben Himmerland Formand: Kirsten Boel marieboel45@gmail.com Kasserer: Lene Laustsen Mødested: Jydeværkstedet Knabergården 4, 9620 Aalestrup www.singleklubben-himmerland.dk Lystfiskerforeninger Aalestrup Lystfiskerforening www.aalestrup-lystfisker.dk Formand: Søren Godsk Lærkestien 2, Birgittelyst, 8800 Viborg Tlf. 98 64 19 65 Mødested: Aadiget 40 s.godsk@mail.dk Teater Membranen Formand: Per Aagaard Højtoften 21, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 19 74 - 22 26 90 74 Kasserer: Lisa Bjørn Birkevej 18, 9620 Aalestrup Tlf. 61 72 98 64 Mødested: Knaberscenen

Foreningens navn: _________________________________________ E-mailadresse: ______________________________________________ Formand: _________________________________________________ _ ________________________________ Navn: ____________________________________________________ _ ________________________________________ Adresse: __________________________________________________ _ _________________________________________ By: ______________________________________________________ Tlf: ______________________________________________________ Kasserer: _________________________________________________ Navn: ____________________________________________________ _ _________________________________________ Adresse: __________________________________________________ _ ________________________________________________ By: ______________________________________________________ Tlf: ______________________________________________________ Evt. mødested: ____________________________________________ Hjemmeside: _____________________________________________

“Aktive foreninger” bringes i Vesthimmerlands Avis mindst 8 gange årligt Pris for et års optagelse: kr. 310.- + moms pr. forening


iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDERSide eller evt.13 til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

8. juli 2015 Beatles EP-plader (4 sange) evt. hel samling små grammofonplader. Skriv til: nordvest1@outlook.dk

Himmerlandsavisernes

loppemarked

bortgives:

Syv lokale aviSer for Samme priS!

Jord til får - gratis i Gistrup, ca. 16.000 kvm. indhegnet jord (græs) med fårehus og lille sø, kan lånes gratis. Kom med 6-12 får. Tlf: 23 34 98 09

89.121 eksemplarer

sælges:

HIMMERLANDS AVISERNE

2 kraftige pallegafler. Volvo 430. 2 furet plov ”Øverum” høj model, lang, muldplader. 2 høje sider til hestebox. 29 tands Kongskilde harve, så god som ny. Tlf: 86 69 60 89

...fra kyst til kyst

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

købes: Lopper modtages/købes. Brugte cykler og knallerter har også interesse. Loppehuset. Tlf: 60 65 15 97

Toppris gives! Dødsbo og indbo fra 1930’erne - 1970’erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Skrot, gammelt jern og hårde hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12

Familie loppemarked i uge 28, Anneksvej 43, Alstrup. Stole, borde, mahogniskab, køkkenskabe, trailer, tøj, kaffe-/spisestel, glas, pynteting, julepynt. Tlf: 30 58 61 10 Haveplanter i potter fra 10 kr. Eks. forskellige pæoner, liljer, hortencia, stauder, klematis, prydgræs,bunddækkepl., stenbedspl., juleroser og vandpl. Tlf: 41 17 45 55/98 62 14 15

Nyrenoveret grå Ferguson og nogle vogne til salg.

Tlf: 20 13 17 07

Stort loppemarked den kommende weekend, Testrupvej 12, Aalestrup. Tlf: 52 17 71 72

- en stærk løsning…

Tlf: 21 26 43 30/28 59 12 49

Hjørnebænk 135+175 bord. L 125 cm Kirsebærfarve opbevaringsrum under sæderne 1.000 kr. Serveringsvogn 3 hylder 200 kr.

Pillefyr 11 kg vat m. 150 kg vandbeholder. Bordvægt m. skydelodder 39 kg. Trailer 500 kg. Græstrimmer 1,50 m. bred. Ferguson 35, benzin ”guldfugl”. Frontlæsser ”Cift” med greb. Tlf: 86 69 60 89

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

Brænde. Gran kr. pr. m 200. Løv fra kr. pr. m 295. Kan evt. lev. mod mere betaling.

3 ha græs på roden, ved Farstrup. Tlf: 98 35 53 87

Tlf: 98 67 10 63

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Brænde grantræ, 20 m savet og kløvet, tørt, 35 cm langt. 5.500 kr. evt. leveret. Tlf: 98 55 00 27/26 23 98 95

Siljerøn, løvtræ omskårt, klar til afhentning. Ca. 35 cm, 8 m3. Kr. 3.500. Tlf: 30 90 20 02 Bord m. sort bordplade og stålben, 117x71 cm. 4 sorte højryggede læderstole m. stålben (nyt) 1.000 kr. PH-lampe 800 kr. Friture, aldrig brugt, 250 kr. Tlf: 61 76 53 10

Merklin Togbane. Ca. 23 m skinner, fire lokomotiver, tre små og et stort. Ca. 10 vogne i originale kasser plus ekstra vogne. Div. skiftespor, to strømforsyninger, lidt huse kr. 2.200. Stort loppemarked lørdag den 11. juli kl. 10-15, Risgårdevej 58, 9640 Farsø. Bl.a. møbler, hæklede ting, kort og meget mere. Tlf: 98 63 60 21 Stort loppemarked med flere stande og mange flotte ting og sager. Afholdes lørdag den 11. juli 2015 fra kl. 10 - 16, Hobrovej 117, Vilsted. Vinterdæk 195/50-R15, 2 år gamle, passer til Toyota, 1.000 kr. Bagviskermotor, ny, passer til Toyota, 400 kr. Tlf: 22 56 54 54

Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars SENEST fredag kl. kl. 9.00 9.00 senest fredag

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Hvor stor må annoncen være? Kontant ved indlevering Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første af annoncen, ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hvere-Mail: for et ord og skal derfor tælles med. eller Send via - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt annonce@himmerlandsgruppen.dk ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til

salg, end en annonce kan rumme, er du velkomog overfør Betalingen men til at indrykke flere annoncer, husk dog telvia Swipp efonnr. under hver annonce.

tlf. 24 61Hvad koster 42en loppeannonce? 73

priSer:

Se eKSeMpler:

50

kr.

for alminDelig loppeannonce meD op til 20 orD.

Tlf: 51 55 92 17

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

HIMMERLANDS AVISERNE

Betaling:

Mrk.: ”Loppemarked”

Sælges: Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

for loppeannonce om f. eks. loppemarkeD meD angivelse af tiD og steD.

Sælges: Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

150

kr.

for loppeannonce meD billeDe og op til 20 orD.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis. Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan GOd fOrNøjElSE! være ændrede Du kan annoncere meD alt brugt fra hjemmet, Dog ikke biler, motorcykler, indleveringsfrister i campingvogne og traktorer. annoncer herom henvises til avisens øvrige annonce-rubrikker. forbindelse med helligdagene året igennem.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Sælges: Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Det gode fund finder du i Vesthimmerlands Avis!

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende


Side 14

8. juli 2015

UGENS TV

8. - 14. juli 2015 The Life of David Gale DR1 fredag kl. 00.05 Amr. thrillerdrama fra 2003 med bl.a. Kevin Spacey og Kate Winslet På dødsgangen i et fængsel i Texas sidder David Gale. Fire dage før henrettelsen forsøger han at overbevise journalisten Bitsey om,

DR1 torsdag kl. 20.00: “Bonderøven”

Trixie

TV2 torsdag kl. 20.50: “Liebhaverne - sommerhuse”

DR1 lørdag kl. 00.55 Amr. komedie fra 2000 med bl.a. Emily Watson og Dermot Mulroney Trixie Zurbo er en kejtet, småsær outsider, der arbejder som sikkerhedsvagt, men havner i et vaskeægte mordmysterium, da hun

at han er uskyldig og offer for et komplot. Han er dømt for at have myrdet en kvinde, som var en kendt modstander af dødsstraf - ligesom han selv - i en stat kendt for lemfældig omgang med retfærdigheden.

tager et job på et casino. Egentlig skal Trixie bare fange lommetyve, men snart er hun indblandet i en sag om en skummel byggespekulant, en korrupt senator, en afdanket sangerinde - og et mord.

DR1 lørdag kl. 20.00: “Asterix og De Olympiske Lege” Asterix og Obelix tager til De Olympiske Lege med en hel masse trylledrik i bagagen.

Shanghai Knights DR1 fredag kl. 21.55: “Ditte & Louise” Ditte fotograferes til et interview af en gammel ven - som tænder helt vildt på hende.

TV2 fredag kl. 20.55 Amr. actionkomedie fra 2003 med bl.a. Jackie Chan og Owen Wilson Wang og O’Bannon endt i London, hvor de forsøger at finde den mand, der har myrdet Wangs far. Wangs søster Chon Lin er også på sporet af

morderen, og undervejs opdager hun at nogen er ude på at dræbe Englands royale familie. Da Roy møder hende, bliver han vild med hende, og nu må Wang både holde Roy fra sin søster, forpurre attentatet på den royale familie samt finde sin fars morder.

TV2 lørdag kl. 21.00: “Politiskolen 2 - deres første opgave” Det håbløse afgangshold skal hjælpe Lassard med at fange forbrydere

James Bond: Live and Let Die

TV2 fredag kl. 20.00: “Klipfiskerne” Gæsterne er Andrea Elisabeth Rudolph, Lisbeth Østergaard, Jacob Wilson og Tommy Kenter.

TV2 lørdag kl. 22.30 Amr./brit. action-thriller fra 1973 med bl.a. Roger Moore og Jane Seymour Da tre agenter bliver dræbt, får Bond til opgave at opklare mordene. Jagten på gerningsmændene fører ham til blandt andet USA

og Caribien, og her kommer han på sporet af en narkoring ledet af den ondsindede sorte diplomat Kananga alias Mr. Big. Han har en plan om at oversvømme USA med stoffer - og derved underlægge sig det meste af den vestlige verden.

KOM IND TIL JAN OG FÅ DEN BEDSTE HANDEL PÅ RADIO - TV - PARABOLER UGENS TV ONSDAG DR1 05.05 Søren Ryge præsenterer 05.35 Price inviterer 06.05 Fugle der ikke flyver 06.55 Formiddagsprogrammer 11.30 Antikkrejlerne 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Bergerac. 2 afsnit 16.55 Forsyte-sagaen 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Guld i Købstæderne - Varde 21.00 AftenTour 2015: 5 etape 21.30 TV Avisen med Vejret 22.00 Kommissæren og havet: Den du ikke ser 23.30 Kriminalassistent Cato Isaksen: Drømmefangeren 00.55 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Sommer i Systemet 09.30 Formiddagsprogrammer 11.25 Hairy Bikers 12.10 Jimmys liv i skoven 13.10 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Dage i haven 17.00 Asger og de langtidsledige 17.30 Sommer i Systemet 18.00 Spooks 18.50 Smack the Pony. 2 afsnit 19.40 Historien om brillen 20.00 Kode for mord 21.00 Arne Dahls A-gruppen 22.00 Sommer i Systemet 22.30 Deadline 23.00 Citizenfour 00.50 Bomberne i London 02.20 Deadline Nat

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.00 Nyhederne 14.10 Tour de France: 5. etape 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 5. etape 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 20.50 Fantastiske fund 21.35 Station 2 Patrulje 22.00 Nyhedsblok 22.40 Dansen. Dansk drama fra 2008 00.30 Venner. 2 afsnit 01.30 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.05 Søren Ryge præsenterer 05.35 Price inviterer 06.05 Dyrenes verden 06.55 Formiddagsprogrammer 11.30 Antikkrejlerne 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Bergerac. 2 afsnit 16.55 Forsyte-sagaen 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Bonderøven 20.30 Søren Ryge direkte 21.00 AftenTour 2015: 6 etape 21.30 TV Avisen med Vejret 22.00 Kriminalinspektør Banks 23.30 Ditte & Louise 23.55 OBS 00.00 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Sommer i Systemet 09.30 Formiddagsprogrammer 11.25 Hairy Bikers 12.10 Jimmys liv i skoven 13.05 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Dage i haven 17.00 Kina, knald eller fald 17.30 Sommer i Systemet 18.00 Spooks 18.50 Smack the Pony. 2 afsnit 19.40 Historien om kaffen 20.00 Monty Pythons bedste 21.00 Halløj på badehotellet 21.30 Da Sharon mødte Rob 21.55 Husker du... 22.00 Sommer i Systemet 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.00 Nyhederne 14.10 Tour de France: 6. etape 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 6. etape 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Kurs mod fjerne kyster. Rejsereportage 20.50 Liebhaverne - sommerhuse 21.25 Sportsquizzen 22.00 Nyhedsblok 22.40 En familie. Dansk drama fra 2009 00.35 Venner. 2 afsnit 01.30 Natfjernsyn

FREDAG DR1 05.05 Søren Ryge præsenterer 05.35 Price inviterer 06.05 Menneskets planet 06.55 Formiddagsprogrammer 11.30 Antikkrejlerne 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Bergerac. 2 afsnit 16.55 Forsyte-sagaen 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 Hvem var det nu vi var 21.00 TV Avisen med Vejret 21.25 AftenTour 2015: 7 etape 21.55 Ditte & Louise 22.25 The Adjustment Bureau. Amr. romantisk thriller 00.05 The Life of David Gale 02.10 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Sommer i Systemet 09.30 Formiddagsprogrammer 11.25 Hairy Bikers store kokkedyst 12.10 Jimmys liv i skoven 13.00 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Dage i haven 17.00 Kina, knald eller fald 17.30 Sommer i Systemet 18.00 Globe Trekker - Kina 19.00 80’erne tur/retur: 1989 19.30 90’erne tur/retur: 1990 20.00 Den nøgne sandhed 21.40 Vi ses hos Clement 22.30 Deadline 23.00 60 Minutes 23.45 Game Change. Amr. drama 01.40 Natfjernsyn

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.00 Nyhederne 14.10 Tour de France: 7. etape 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 7. etape 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Klipfiskerne 20.55 Shanghai Knights. Amr. actionkomedie fra 2003 22.50 Geo Heltboe - Kemo og comedy 00.25 Assassins - lejemordere. Amr. actionthriller fra 1995 02.40 Ninja Assassin 04.20 Natfjernsyn

DR1 søndag kl. 23.15: ”The Godfather”

Aalestrup Radio/TV Aps Vestergade 9, 9620 Aalestrup www.aalestrupradiotv.dk

LØRDAG DR1 05.00 Søren Ryge præsenterer 05.30 Det er jo skævt, Norge! 06.00 Kyst til kyst - Skagen 07.00 Formiddagsprogrammer 10.20 I farezonen 11.10 DR-Dokumentar: Elvis, shampoo og traktorer 12.10 DR1 Dokumentaren: Lykken på Fyn 12.50 Eftermiddagsprogrammer 15.35 Jeg hedder stadig Trinity 17.30 Hvem var det nu vi var 18.30 Nyhedsblok 18.55 AftenTour 2015: 8 etape 19.15 Nordamerika 20.00 Asterix og De Olympiske Lege. Fransk familiefilm 21.55 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie 23.25 Vera: Tavse stemmer 00.55 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Hairy Bikers store kokkedyst. 3 afsnit 11.20 Da Robbie Williams ramte Søborg 11.40 Sommer i Systemet. 4 afsnit 13.35 DR2 Tema: Fri mig for børn 16.10 The Godfather 19.00 90’erne tur retur: 1991 19.30 90’erne tur retur: 1992 20.00 Anne & Anders tilbage til rødderne: Vietnam 22.00 Gintberg på kanten - Nexø 22.30 Deadline 23.00 Casino Jack - superlobbyisten. Amr. komedie 00.45 Little Children 02.55 Natfjernsyn

TV2 06.00 Morgen-tv - for børn 08.00 Nyhederne 08.10 Formiddagsprogrammer 11.00 Nyhederne 11.15 Kurs mod fjerne kyster 12.00 Nyhederne 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 8. etape 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Rundt på gulvet 21.00 Politiskolen 2 - deres første opgave. Amr. komedie 22.30 James Bond: Live and Let Die 00.35 Magnolia. Amr. drama 03.40 Natfjernsyn

SØNDAG DR1 05.00 Søren Ryge præsenterer 05.30 Det er jo skævt, Norge! 06.00 Drømmeturen 07.00 Formiddagsprogrammer 10.30 Kyst til kyst 11.30 Dahlgårds Tivoli 12.00 Danmarks bedste bonderøv 12.40 Taggart: Fortidens skygger 13.50 Parade’s End 14.50 Ved du hvem du er? 15.40 The Descendants 17.30 Guld i Købstæderne - Varde 18.30 Nyhedsblok 19.00 Den Store Bagedyst 20.00 Dyrenes verden 21.00 TV Avisen 21.15 AftenTour 2015: 9 etape 21.45 En sag for Cloth II: Undercover. Eng. krimikomedie 23.15 The Godfather 02.05 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Hairy Bikers store kokkedyst. 2 afsnit 10.30 Under fire øjne 11.20 Som tiden er gået 12.15 Eftermiddagsprogrammer 15.45 DR2 Uden skærm 16.15 I følelsernes vold - Sorgen 16.55 Kom til det vilde vesten! 19.00 90’erne tur retur: 1993 19.30 90’erne tur retur: 1994 20.00 Supermarkedets hemmelighed 21.00 Nak & Æd 21.40 Den vilde monsun 22.30 Deadline 23.00 De ukuelige - Hviderusland 23.30 Politikerens mand 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Morgen-tv - for børn 08.00 Nyhederne 08.05 Formiddagsprogrammer 11.00 Nyhederne 11.10 Kurs mod fjerne kyster 12.00 Nyhederne 12.10 TV 2 på Tour 13.00 Tour de France: Studiet 14.55 Tour de France: 9. etape 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Hvem vil være millionær? 21.00 Klumpfisken. Dansk komedie-drama fra 2014 22.45 Obama møder David Attenborough 23.40 Broadchurch 00.30 Det hemmelige USA 01.20 Natfjernsyn

TV2 søndag kl. 21.00: ”Klumpfisken”

9697 0012

- Hvor handler du! 8. Vi-handler 14.lokalt! juli 2015

MANDAG DR1 05.05 Søren Ryge præsenterer 05.35 Price inviterer 06.05 Alliance i Amazonas 06.55 Formiddagsprogrammer 11.30 Antikkrejlerne 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Bergerac. 2 afsnit 16.55 Forsyte-sagaen 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Skattejægerne 20.30 Dyrk, høst, spis 21.00 So F***ing Special i USA 21.30 Nyhedsblok 22.05 Sommerhorisont 22.30 Unge Morse. Eng. krimi 00.00 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 To på rejse 09.30 Formiddagsprogrammer 11.25 Hairy Bikers 12.10 Jimmys liv i skoven 13.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Kina, knald eller fald 17.30 Diverse meddelelser 18.00 Spooks 18.50 Smack the Pony. 2 afsnit 19.40 Historien om konservesdåsen 20.00 DR2 Uden køn 20.30 Livet efter livet 21.00 Forført af en svindler 21.30 Fedt, Fup og Flæskesteg 22.00 Sommer i Systemet 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 TV 2 på Tour 13.30 Danmarks dejligste badehoteller. 6 afsnit 17.00 Nyhedsblok 17.20 Sportsquizzen. Quiz om sport med Claus Elming 17.50 Vejret 18.00 Nyhedsblok 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Lærkevej. Dansk dramakomedie 20.50 Broadchurch 21.45 Nyhedsblok 22.40 Generalens datter. Amr. thriller fra 1999 00.45 Venner. Amr. komedieserie. 2 afsnit 01.40 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.05 Søren Ryge præsenterer 05.35 Price inviterer 06.05 Den store edderkopkrabbesamling 06.55 Formiddagsprogrammer 11.30 Antikkrejlerne 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.55 Forsyte-sagaen 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Skat eller skrammel 20.45 Det Søde Sommerliv 21.00 AftenTour 2015: 10 etape 21.30 Nyhedsblok 22.00 Maria Wern. 2 afsnit 23.30 Kriminalassistent Cato Isaksen 00.55 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Sommer i Systemet 09.30 Formiddagsprogrammer 11.25 Hairy Bikers 12.10 Jimmy og den globale fødekæde 13.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Kina, knald eller fald 17.30 Sommer i Systemet 18.00 Spooks 18.50 Smack the Pony. 2 afsnit 19.40 Historien om campingvognen 20.00 Dokumania 21.30 Da Led Zeppelin ramte Søborg 22.00 Sommer i Systemet 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.35 TV 2 på Tour 13.30 Tour de France: Studiet 14.00 Nyhederne 14.10 Tour de France: 10. etape 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 10. etape 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.30 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Størst 20.50 Razzia - SKAT rykker ud 21.25 Vi elsker biler 22.00 Nyhedsblok 22.40 Kingpin - keglernes konge. Amr. komedie fra 1996 00.40 Venner. Amr. komedieserie. 2 afsnit 01.40 Natfjernsyn


8. juli 2015

Side 15 De otte spejdere og lederne brugte lørdag på at få slået telte og mastesejl op og få bygget spisebord og indgangsportal af rafter. Søndag kom endnu to spejdere og fem ledere til lejren og startede dagen med at deltage i aktiviteten ”Luksuslejr”, hvor spejderne med hjælp fra lederne skulle bygge anderledes ting af rafter på lejren.

Spejderne fra Skals valgte at bruge dagen på at bygge et svømmebassin af rafter og en vandrutsjebane af et stort rør. Svømmebassinet og vandrutsjebanen vakte stor glæde hos spejderne, der tog mange ture i rutsjebanen og nød det gode vejr med 25 grader. De andre deltagere på lejren var også forbi Skalslejren og kigge på det vilde

vandprojekt. En god sommerlejr byder ikke kun på godt vejr, og søndag aften kom der regnvejr, mens spejderne med glæde lavede mad over bål. Resten af ugen skal spejderne deltage i spejderaktiviteter rundt på spejdercentret og på en hike i området omkring Tirstrup.

Ingen god sommerlejr uden vandsjov. KFUM-Spejderne i Skals har på Spejdercentret Assenbækmølle bygget et svømmebassin af rafter og en vandrutsjebane af et stort rør.

Spejderne i Skals startede sommerlejr med vandsjov Vandrutsjebanen var et stort hit i sommervarmen SKALS: Lørdag drog otte forventningsfulde spejdere og fem ledere afsted mod

Spejdercentret Assenbækmølle, hvor KFUM-Spejderne i Skals den kommen-

de uge deltager i en fælles sommerlejr for Midtjyske Distrikt.

Spejderne fra Skals er mødt talstærkt op på sommerlejren for det midtjyske distrikt. Her skal spejderne ugen ud deltage i en række aktiviteter og naturligvis sove i telt og lave mad over bål.

Find din fagmand

AALESTRUP EL-SERVICE

b

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Arne Knudsen

20 14 61 01

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv Salg og reparation af hvidevarer

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

El-installationer i landbrugsbedrifter

TONNYS VVS A/S

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

MØLDRUP • SKALS Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af:

Tlf. 98 64 50 14

ApS

Varmepumpeprdningen

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup l Nybygning l Tilbygning

l Køkken

98 64 12 77

montering

l Renovering

NYT: Udlejning af 18 m lift

ApS Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen

Priv. 86 69 16 60

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

MØLDRUP VVS A/S

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Priv. 86 69 21 16

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

Find DIN fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 16

8. juli 2015

Der var 19 stk. ”lystfiskeryngel” på Sommerskolens evigt populære lystfiskerhold i Aalestrup.

En rigtig god start på børnenes sommerferie Af Hanne Monrad AALESTRUP: Vesthimmerlands Ungdomsskole giver børn og unge i kommunen mulighed for at kickstarte deres sommerferie med et hav af spændende aktiviteter. Sommerskolen bliver afviklet den første uge i børnenes skoleferie og i år var det 28. sommer i træk, den blev afholdt og den har bare vokset sig større og større med et hav af muligheder for at børnene kan få udfoldet deres viden eller kreativitet med mange spændende oplevelser som

man kan ønske sig. - Vi ved af erfaring, at mange unge mangler indhold til den lange sommer. Derfor er vi glade for endnu engang at kunne hjælpe til med at skabe et sundt og aktivt indhold for kommunens unge, fortæller ungdomsskoleleder Michael Borg. De unge har haft mulighed for at vælge mellem godt 30 aktiviteter. Alle aldersgrupper kunne deltage, men nogle aktiviteter krævede ledsagelse af forældre eller bedsteforældre. Som altid, var der nye spændende aktiviteter på programmet, såvel som

Aase Sørensen lærer børnene at male på glas.

gamle og kendte. I år var der følgende nye aktiviteter: Kreativt værksted i Aars,

Sigfred Christensen bruger gerne en uge på at lære børnene at snedkerere.

Trylleri, Indianere ved Limfjorden og Limfjorden under overfladen. I Aale-

deværkstedet var der gang i træ arbejdet . Planlægning og afvikling af sommerskolen er et stort administrativt projekt, hvor man samarbejder med mange forskellige partnere og mange frivillige bruger denne uge på at give børnene nogle gode og lærerige oplevelser og en lærdom, indenfor nogle spændende, til dels gamle, fag. Men alle hygger sig sammen og ugen flyver afsted, men det er en rigtig god start på en forhåbentlig lang og god sommerferie for børn og voksne.

Peddigrørfletning er et stort hit hvert åt

WEBSIDER & WEBSHOPS get CMS til ✔ Brugervenligt og danskspro redigering af indhold el med ✔ Responsive webside (kompatib let) tab og computer, mobil ✔ Unikt grafisk design ✔ Gode SEO muligheder

strup var der også nyheder på programmet f.eks. ”Mysteriejagt i Spejderskoven”. Mange af de tilbud der gives i Aalestrup er der noget der trækker de unge mennesker, f.eks. hos Orla Bertram, Aalestrup Lystfiskerforening, som kan meddele, at i år har der været et hold på 19 børn der gerne ville prøve fiskeriets glæder. Ugens største fisk, en flot regnbueørred på 2,5 kg blev fanget af Mark Riedel. Også i Knabergården var der hele ugen en livlig aktivitet. Her kunne man blandt andet lære at lave kurve af peddigrør og i Jy-

Grundlagt 1927 -stadig på vej

He

FR rreg r A ård kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

GRATIS SUPPORT

Simested Cementstøberi ApS

Få et tilbud hos dit LOKALE reklame- og webbureau på

20 30 65 43

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

Like os på FACEBOOK

Himmerlandsgade 150 • AARS • kontakt@boostingbusiness.dk • www.boostingbusiness.dk

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 28 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 28 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk