__MAIN_TEXT__

Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 17 · 109. årg. Onsdag, den 22. april 2015

130 børn fra andre skoler og børnehaver var mødt op for at se den flotte musical i Fjelsø.

“Den lange rejse” - i Fjelsø Af Hanne Monrad FJELSØ: Eleverne på Fjelsø Friskole har haft travlt i den senere tid, et større projekt var blevet sat i søen. Alle elever og lærere har arbejdet med en musical med titlen ”Den lange rejse”. Forberedelserne har stået på i to uger. Det er Vilsted Friskole, som har lavet musicalen med inspi-

ration fra fortællingen om ”Troldmanden fra Oz”. Det var en stor fordel at stykket var skrevet med mange forskellige roller, så mange elever som muligt kunne få en rolle. - Der var mange forskellige roller og alle, som havde lyst til at komme på scenen fandt vi roller til, fortæller Vibeke Ettrup fra Friskolen. Vi havde alt fra mus,

bier og løver til heks, stråmand og dværge. Eleverne i 0.-7. klasse har været fordelt på skuespillerhold, kostumehold, scenografihold og lyd- og lyshold. Og eleverne i 8.-9. klasse har ud over almindelig undervisning stået for praktiske ting, som stoleopsætning og fremstilling af popcorn til forestillingen.

- årets store gevinst - begivenhed …

KNABER BANKOSPIL

i Aalestrup Idrætscenter Fredag den 24. april kl. 19.30 Dørene åbnes kl. 18.00

GRATIS Kaffe og Brød i pausen Sponsor: SuperBrugsen og GuldBageren

HOVEDGEVINSTER:

Kinesisk lotteri Københavnerspil Grønlænderspil OVERRASKELSE til alle fra Guldbageren ved udgangen

Børnene har gået meget op i processen og været meget engageret, fortæller Vibeke Ettrup, og stemningen har været god og fuld af spænding og højt humør. Samtidig med at børnene var godt optaget og meget travl med at få det hele til at fungere på den korte tid, var der også hjælp at hente hos forældrene som arbejdede med sceneopsætning, kostumer og meget andet. Torsdag var det hele så klart og de nervøse ”skuespillere” var klar til at vise at de havde lært rollerne. Allerede klokken 10 løb den første forestilling så over scenen. Her var det andre skoler, blandt andet elever fra Vilsted Friskole var mødt op, sammen med børnehaver og dagplejere. Der var fyldt godt i salen. 130 havde taget mod invitationen. Om aftenen var det så bedsteforælde, forældre og søskende der var inviteret til en festlig forestilling og her var der over 200 som overværede den fine præstation fra eleverne på Fjelsø Friskole.

Et spændende stykke med kreative kostumer blev opført af eleverne.

FÅ EN GOD START PÅ FORÅRET Tromling og gødning af græsplænen til 300 kr. op til 200 kvm. Græsslåning 150 kr. pr. gang op til 200 kvm. Rensning og maling af tage. Havepasning - Mosfjerning. ALGEFJERNING

Ring og få et uforpligtet tilbud PÅ FLISER OG TAGE M.M. 28 74 31 57 ved Simon Staun KR. 500,40 18 19 78 ved Benny Staun OP TIL 120 KVM.

OPLEV KOMFORT I SÆRKLASSE Italiensk design i topklasse og håndlavet titanium

Helt tynde brilleglas der passer til lette brillestel Kun i april SPAR

1000,- pr. sæt

(enkelt eller flerstyrke efter dit valg)

BRILLESTEL UNDER ½ PRIS

Special pris Etina Barcelona

00,Gavekort på kr.&30 Erhverv

Kun 1000,- pr. stk.

til Aalestrup Handel

+ Batteridreven boremaskine

Spar 1198,-

fra Aalestrup Elektro

- samt utrolig mange dejlige gevinster for tusindvis af kroner RYGEPAUSE

15 0 2

ULTRALETTE STEL OG HELT TYNDE GLAS Tilbuddene kan ikke kombineres og gælder hele april ved køb af hel brille - Rex. glas.


Side 2

22. april 2015

Knaberfest indledes med stort gavespil Af Hanne Monrad AALESTRUP: Som traditionen har været gennem rigtig mange år, indledes den årlige Knaberfest med et stort gavespil på fredag, 24. april. Så hvis man har lyst til en spænende og hyggelig aften med en masse gode gevinster er det en god ide at møde op til spillet. Knaberfestens bankospil samler altid en masse mennesker, der gerne vil have del i de mange præmier, der for en stor dels vedkommende er sponseret af forretninger og virksomheder i Aalestrup og omegn. En af de gode traditioner er også at Knaberparret vil være til stede, i år er det Knaberkonge Poul Knudsen og Knaberprins Lasse Kristoffersen, der vil møde op for at byde velkommen og til at trække hovedgevinsterne.

Dorthe Lauritzen var den heldige vinder af hovedgevinsten til sidste års Knaberbanko. Daværende Knaberkonge Preben Pedersen overrækker gevinsten til Dorthe. (Arkivfoto)

Arrangørerne lover, at også i år vil bordene bugne af gaver, der i aftenens løb skal finde deres ejermænd. Der er også i år to hovedgevinster. Den ene er en flot kurv med fine ting og dertil gavekort for 3.000 kr. til byens firmaer.

Den anden er en flot boremaskine som er blevet sponseret af Aalestrup Elektro. Udover spillet med plader er der naturligvis alle de andre spil, der hører sig til en rigtig bankoaften, grønlænderspil, københavnerspil,

Svend Aage Porskrog og Kristian Sørensen - her iført Møldrup Kroketklub nyanskaffede klubjakker.

Møldrup Kroketklub har holdt generalforsamling MØLDRUP: Møldrup Kroketklub har netop holdt generalforsamling. Formanden, Ingo Bundgaard, orienterede om kroketåret 2014, der stort set var forløbet som 2013 med

træning mandag og torsdag eftermiddag samt mandag aften for folk på arbejdsmarkedet. Klubben har deltaget flittigt i mix- og onsdagsstævner i Midtjyske kroketklubber.

POLITIRapporten for Aalestrup

Ubudne gæster to gange AALESTRUP: Hos Aalestrup Tømmerhandel, Testrupvej, Aalestrup havde man ubudne gæster to gange i sidste uge. Natten til torsdag skaffede nogle personer sig adgang til pladsen ved at bryde gennem et trådhegn. Der blev stjålet flere sæt havemøbler. Natten efter var det galt igen, denne gang blev der

knust en rude i facaden ud mod Himmerlandsstien, men denne gang ser det ikke ud til at der er stjålet noget fra butikken.

Klubbens eget mixstævne havde 116 tilmeldte og Revlingekroket 40 detagere - nøjagtig som året før - og begge stævner afvikledes til alles tilfredshed. Det sociale har som altid

superspil og ikke mindst det populære kineserspil. Hovedgevinsterne bliver trukket på ”Kineserne” som sælges før spillet og igen i pausen. I pausen vil der også som sædvanligt blive serveret kaffe og brød som er sponseret af Guldbageren og SuperBrugsen. Desuden lover Guldbageren en overraskelse til alle, så hvis man ikke lige er heldig at vinde en gevinst er man sikker på at få en gave fra bageren med sig hjem. Overskuddet fra bankospillet går naturligvis ligesom alt andet overskud fra Knaberfesten til foreningslivet i Aalestrup, fortrinsvis indenfor spejderarbejdet og ungdomsidræt. Knaberfesten finder sted som normalt i pinseugen, men allerede 7. maj kan man opleve Knaberrevyen på Knaberscenen i Aalestrup. spillet en stor rolle. I august havde klubben et hyggeligt grillparty, og sæsonen, der begyndte med suppespisning, sluttede med samling omkring en gang pølser. En vellykket nytårsfrokost havde tilslutning af alle medlemmer med ægtefæller/samlever. Næstformand, Kern Christensen, fortalte, at i M1 måtte Niels Ravn og han efter at være blevet midtjyllandsmestre, indkassere fire nederlag ved landsmesterskaberne i Skørping. I A2 blev Lilian Myrthue og Holger Madsen nummer fire ud af otte par, og i B2 blev Niels H. Nielsen og Jens Erik Overgaard nummer to ud af syv par. Kasserer, Holger Madsen, aflagde et regnskab, der havde haft en omsætning på 12.513 kroner og viste, at den daglige drift balancerede, men på grund af trøjetilskud sluttede regnskabet med et underskud på 3.016 kroner. Kontingentet blev uændret 100 kroner.

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

Distribution på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

De mindste kunne også være med.

Strandrensning i Sundstrup SUNDSTRUP: Ca. 40 børn og voksne mødtes søndag til morgenkaffe og rundstykker i Sundstrup. Men det var ikke bare hygge, der skulle også arbejdes. Også her var man klar til at gøre egnen ren og fri for affald. Men alle nød det dejlige vejr og den flotte natur.

- Der blev samlet meget affald i hele Sundstrup, langs Skivevejen, ned til havnen, mod Klinten og op over Trekroner, oplyser Tove Kjølhede Møller, Sundstrup. Da alle var færdig, blev der afsluttet med pølser, øl og vand.

De store vogne var med til at samle affaldet i Sundstrup.

KLINISK TANDTEKNIKER

Vesthimmerlands Avis

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

- når det skal være lokalt!

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Mette

Pernille


22. april 2015

Side 3

35 fra Aalestrup-klub er gæster hos Danfoss AIF Erhvervsklubs medlemmer besøger virksomheden Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Der venter medlemmerne af AIF Erhvervsklub i Aalestrup en stor oplevelse i den kommende weekend. Klubben har nemlig fået en særlig invitation fra en tidligere Aalestrup-dreng, koncerndirektør Kim Fausing, Danfoss A/S i Nordborg på Als, til at se fabrikken, høre om historien, og besøge den enestående Universe Science Park, som er etableret på initiativ af virksomheden. 50-årige Kim Fausing gik i skole i Aalestrup, hvor forældrene, der boede i Vestergade, havde en lille tekstilfabrik. Han blev uddannet som maskiningeniør i 1987. Efter at have varetaget direktørposter i

Koncerndirektør Kim Fausing har arrangeret besøg i Universe Science Park, skabt på initiativ af Danfoss A/S. Billedet er fra mødet i Aalestrup i 2013.

forskellige inden for blev Kim hentet til

datterselskaber Hilti-koncernen Fausing i 2003 Hilti AG’s ho-

vedkvarter i Lichtenstein som koncerndirektør. Men siden begyndelsen af 2007 har han været ansat i Dan-

foss som divisionsdirektør, og fra 2008 som koncerndirektør med ansvar for Danfoss A/S, der har 22.500 medarbejdere i hele verden.

gæsterestauranten inden et besøg i Universe Science Park, som bl. a. byder på en segway tur, oplevelser i “blå kube” og udfordringer i power laborfatoriet m.m. Efter en kaffepause bliver der lejlighed til at besøge Danfoss’ museum, og herefter går turen tilbage mod Aalestrup. - Når vi kører i bus til og fra Nordborg er det af miljøhensyn, for at understøtte sammenholdet i erhvervsklubben, og for at skabe netværk. At lære hinanden bedre at kende og få kendskab til hinandens virksomheder, er en del af formålet med Erhvervsklubben, men hovedformålet er at støtte den lokale idrætsforening økonomisk gennem medlemskabet, siger AIF Erhvervsklubs formand, tømmerhandler Tom Berntsen.

Gæstetaler i Aalestrup I 2013 var Kim Fausing gæstetaler ved AIF Erhvervsklubs møde på Hotel Hvide Kro i Aalestrup. Han holdt et blændende foredrag om virksomheden, verdensmarkederne og finanskrisen, men fortalte også om sin opvækst i byen og sin vej frem i verden med bl. a. Danfoss. Det var et særdeles spændende møde med den tidligere Aalestrup-dreng, og han inviterede dengang klubbens medlemmer til et besøg i Nordborg. På fredag kører en bus fra Aalestrup med 35 af AIF Erhvervsklubs 60 medlemmer mod Nordborg. Der er tale om et netværksmøde med fagligt indhold og hvor der er lagt op til gode oplevelser. Efter ankomsten til Nordborg vil Jan Petersen fra Danfoss’ besøgstjeneste være vært ved et middagsselskab.

Mads Clausen - Grundlægger af Danfoss-koncernen.

Lørdag bliver der velkomst på Danfoss-fabrikken med introduktion omkring virksomhedens markeder, produkter og anvendelsesområder. Der bliver lejlighed til at se en fabriksfilm om ekspansionsventiler inden en guidet tur i administrationsbygningen, bl. a. vil Aalestrup-delegationen se den imponerende virksomheds udsigtstårn og grundlægger Mads Clausens kontor. Der bliver et indlæg ved Kim Fausing og frokost i

til Festen Jukeboext DJ

TRANSPORTANLÆG OG BLANDEANLÆG

g · Indbyg t Pianist ge · Indbyg gen spilleliste e in d v a L ·

NyhLeEdJN!ING AF

Vi giver gerne tilbud på transportanlæg og blandeanlæg samt renovering og forandringer Vi udfører klippe - bukke - dreje og CNC fræser opgaver

NU UDice maskiner · Slusch øjtalere eh · Kraftig kr. 300,fra KUN

line Book Oken.dk på sirju ring! ellerRonald Lund 7070 2310

Se vores vintertilbud på www.snkorn.dk

kornteknik APS Aalestrup-delegationen skal bl. a. se Danfoss-grundlægger Mads Clausens kontor og besøge virksomhedens eget museum.

9632 MØLDRUP • TINGVEJ 62 TLF. 86 69 15 70 • www.snkorn.dk

Udvikling eller afvikling i Vesthimmerland?

- folkemøde om urbanisering

Mandag den 27. april 2015 kl. 19.30 Mødet holdes i Lanternen, Løgstør. Gratis adgang - ingen tilmelding. Panelet vil bl.a. berøre disse områder: - Hvordan mindsker vi fremadrettet fraflytningen fra yderområderne? - Hvad gør vi for at gøre det mere attraktivt at bosætte sig i yderområderne -mobildækning, børnepasning, etc? - Hvad gøres der for at bevare og skabe flere arbejdspladser? - Hvordan får udlændinge lempeligere godkendelseskrav til køb af fast ejendom i Danmark? - Hvordan kan vi øge efterspørgslen på ejendomme i udviklingsDanmark?

HUSK

Deltag i debatten. Mulighed for at stille spørgsmål.

I panelet si

dder

• Folketing smedle

m Orla Hav

• Borgmes ter K

(S)

nud Kristen

sen (K)

• Folketing smedle

m Karsten

• Folketing sm • Folketing sm

Lauritzen (V

edlem Pern ille Vigs

)

ø Bagge (SF

edlem Dan iel Rugholm

• Danmark på V

ippen v/Kim

Ruberg

)

(K)


Side 4

22. april 2015

Salon 2000

Vestergade 35 9620 Aalestrup

98 64 26 26

- Salonen for både

Vestergade 18 9620 Aalestrup

98 64 14 64

mænd og kvinder

GRØN N SALO xtension

Håre

Henrik

Stine

Åbent på nr. 35 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-19.00 LUKKET

Lysnings- og hårfarvning

Sanne

Åbent på nr. 18 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-12.30 9.00-17.30 9.00-19.00 LUKKET

Skal græsset være grønnere end naboens...! Omlægning eller nyetablering af græsplæne udføres med stennedlægningsfræser samt såsæt med rotorharve.

Ring for uforpligtende tilbud

Vesthimmerlands Avis

- leveres til samtlige husstande

Lev & Elsk med Den Jyske Operas Kor Tirsdag 5. maj 2015 kl. 19.30

Den Jyske Operas Kor præsenterer en scenisk operakoncert med berømte operakor og arier for både operaelskere og operajomfruer. Bliv forført af smuglerkvintetten fra Carmen, heksekoret fra Macbeth, nynnekoret fra Madame Butterfly, og hør uddrag fra Tryllefløjten, La traviata og Rigoletto m.m. Billetsalg: www.himmerlandsbilletten.dk. Fysisk billetsalg på de himmerlandske biblioteker samt i ALFA (man & tor kl. 14-16.30).

Briefing og fordeling af ruterne på Hvam Gl. Skole inden starten på affaldsindsamlingen.

Vellykket affaldsindsamling i fint vejr på Møldrup-egnen HVAM/MØLDRUP: Over et par hundrede mennesker på Møldrup-egnen brugte søndag formiddag på at indsamle affald, mange af dem klædt i gule sikkerhedsveste fra Viborg Kommunes affaldsselskab Revas For mange danskeres vedkommende stod den på oprydning i haven og på terrassen i den forgangne weekend. Ikke alle nøjedes dog med at gøre det pænt og ryddeligt hjemme hos sig selv. Søndag formiddag tog mere end et par hundrede mennesker på Møldrupegnen således en tørn med at få indsamlet affald, som andre havde efterladt i naturen eller på vejen eller fortovet. Bag arrangementet stod Møldrup Egnens Landsbyråd i samarbejde

- Det er hensynsløst og mangel på god opdragelse at smide affald i naturen, er Pernille Michaelsen og Maja Kristensen enige om.

med lokale foreninger m.v. i henholdsvis Møldrup, Nr. Rind, Ulbjerg, Sundstrup, Tostrup, Hvam og Fristrup.

Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller

Billetpris: Kr. 165 / Kr. 140 / Kr. 50 (stud.)

Læs mere på www.vmalfa.dk KULTURPARTNER: Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50

Dyrskuevej 9 · DK-9600 Aars · Tlf. +45 98 62 38 66 Aalborg | Aars | Aarhus | København r e d m a r k . d k

Blandt indsamlerne var Verner Olsen og Poul Erik Trinderup, der samlede skrald ind på en cirka to kilometer lang strækning på Skivevej, iklædt et par af de i alt 300 gule sikkerhedsveste, som Viborg Kommunes affaldsselskab Revas havde udlånt til arrangementet. - Det er utroligt, hvad folk bare smider ud ad bilvinduet, når de kommer kørende: Øldåser, slikpapir, papemballage, plastickrus, ja, selv en slidt sofapude og et stykke nylonreb er nogle af de ting, vi har fundet. For at sige det rent ud, så er det noget værre svineri, at folk opfører sig på den måde. Men når de ikke kan finde ud af at behandle vores omgivelser ordentligt, så må vi andre jo rydde op efter dem, fortæller de to indsamlere.

Mangel på god opdragelse Et par af de andre indsamlere, Pernille Michaelsen og Maja Kristensen, mødte vi på grusvejen mellem Tingvej og Skivevej, som mange bilister bruger som smutvej. - Vi har da fundet en del affald, især slikpapir, dåser og emballage fra fastfood, men foreløbig ser det nogenlunde hæderligt ud. Sidste år var det helt galt. Da fandt vi blandt andet en hel sæk, fyldt med affald, som no-

gen havde smidt ved vejen i stedet for at køre affaldet på genbrugsstationen. Det er ikke blot mangel på god opdragelse at smide affald i naturen, men også hensynsløst over for både mennesker og dyr. Det tager jo mange, mange år, inden affaldet er blevet nedbrudt, anfører Pernille Michaelsen og Maja Kristensen som en af begrundelserne for, at de atter i år har tilmeldt sig som indsamlere. Mennesker i alle aldre tog del i affaldsindsamlingen. Søren Madsen og Sofie Laursen fra Tostrup havde således gjort indsamlingen til en hyggelig familieaktivitet sammen med to et halvt år gamle Jacob og Christian på 10 måneder. Sidstnævnte i barnevogn, mens Jacob skiftevis trak og selv sad i familiens trækvogn. - Vi vil gerne have, at det ser ordentligt ud i og omkring vores landsby, og vi giver gerne et nap med, når der kaldes til affaldsindsamling. Samtidig er det jo dejligt at komme ud i den friske luft sådan en dejlig forårsdag. Så vi slår to fluer med ét smæk, fortæller Søren Madsen og Sofie Laursen.

Revas: Et godt initiativ Revas havde udlånt i alt 300 sikkerhedsveste og 65 gribetænger til indsamlingen, ligesom der ekstraordinært var åbent på genbrugsstationen i Møldrup, hvor det indsamlede affald blev afleveret. - Vi har alle et ansvar for, at affald bliver afleveret på de rette steder og ikke smidt i naturen eller på gader og veje. Desværre er det ikke alle, som tager dette ansvar lige alvorligt. Desto mere glædeligt er det, at så mange af Møldrup-egnens borgere, unge som ældre, har brugt søndag formiddag på at rydde op og fjerne affald, som andre har efterladt. Indsatsen har tydeligvis båret frugt, både i form af kønnere omgivelser og ved at mindske de miljøgener i naturen, som henkastet affald skaber for mennesker og dyr, siger affaldschef Poul Møller.


22. april 2015

FØR 200,-

ZIP-off buks

25,-

PRAKTISK DAME ELL. HERRE ZIP-OFF BUKS

Side 5

Str. S-4xl

Vindafvisende Vandafvisende YKK lynlås 4000 åndbar 3 lags membran Slidstærk

50,25,Str. S-3xl

FØR 500,-

Softshell FRIT VALG

Jeans STR. 36-60

K EMÆR

B

BEMÆ ÅBNING

A ALESTRDER I UP: Tirsdag

IDER I T S G N I Å BN E NS :

ASS

-17 ......... 10 . g a d s n O -17 ......... 10 . g a d s r o T -17 ......... 10 . . g a d e r F -16 ......... 10 Lørdag .. ... 10-16 . . . . . . . g a Sønd

STI

RK

ASSENS OG AALESTRUP

Vestergade 34, 9620 Aalestrup Industrivej 6, Assens, 9550 Mariager

........... 1 0-17 Onsdag . ......... 10 -17 Torsdag . ......... 10 -17 Fredag .. ......... 10 -18 Lørdag .. ......... 10 -16 1. Søndag i md. ... 10 -16


Side 6

22. april 2015

Skoleelever i Nørager er med i Smid Tøjet-aktion Sortebakkeskolen indsamler tøj til Røde Kors

Hans Poulsen og Jacob Jessen samlede affald i Østerbølle.

Frivillige i Østerbølle gjorde byen ren og pæn ØSTERBØLLE: Også i Østerbølle var en række aktive personer rundt, søndag formiddag, på veje og stier for at samle affald. Det er også her blevet en god tradition for børn og voksne at samles for at gøre klar til foråret.

I år var der omkring 20 personer der kunne afse et par timer og som havde lyst til at yde en indsats for at rense by og omegn for affald. Og det var nok af det, lyder det fra pålidelig kilde. Efter et par timer og

en god indsats samles deltagerne i klubhuset på Østerbølle Stadion for at få sulten stillet med grillede pølser og brød og lidt til at slukke tørsten efter en god indsats.

NØRAGER: Tøj er guld værd. Også det, som eleverne på Sortebakkeskolen i Nørager har liggende hjemme i skufferne, uanset om det er slidt eller har huller. Røde Kors forvandler nemlig genbrugstøj til penge, som bliver brugt til at hjælpe mennesker i nød ude i verden og herhjemme i Danmark. Derfor deltager skolen og flere end 30 andre skoler i Røde Kors og TV2’ store tøjindsamling Smid Tøjet, som miljøministeren også bakker op om. Det hele slutter med et tv-show lørdag, 9. maj. Der er meget tøj, som bare ligger hengemt og venter på at blive brugt. Danmark er blandt de lande i verden, der køber mest tøj - og ligger højest i Norden. Gennemsnitligt køber danskerne 16 kg tøj, svarende til 64 t-shirts. Tøjet er gennem-

snitligt beregnet til at blive brugt 200 gange, men smides ud efter 10 til 20 ganges brug. Under halvdelen af det tøj, der smides ud, genanvendes eller genbruges. Det vurderes, at der ligger 30.-50.000 tons (50.000.000 kg) udsmidningsklart tøj i danskernes klædeskabe. Og det vil Røde Kors gerne have fingrene i, så det kan blive til nødhjælp. - Det er oplagt, at skolerne spiller en rolle i tøjindsamlingen, mener Tina Donnerborg, chef for genbrug i Røde Kors. Tina Dopnnerborg siger, at det er vigtigt, at skoleelever lærer, hvad det vil sige at være et godt samfundsmenneske og er med til at gøre noget, som ikke kun er for deres egen skyld, men også for fællesskabet og samfundet. Det kan man ikke kun læse sig til. Den glæde skal opleves.

Pløje- og sådag på Boldrup Museum Lørdag står i traktorernes tegn

Affaldsposerne hobede sig op til bortkørsel efterhånden som de frivillige i Østerbølle fik samlet ind.

Medlem af Rebild Byråd

Din lokale Folketingskandidat

TRYGHED OG TILLID

!

Lise Bech

l din r

ti jælp

h

te u p om

c

i hverdagen

• I dit område hver uge •

NØRAGER: Før man kan høste, skal man så. Og det er lige netop såning, der er på programmet, når Boldrup Museum lørdag 25. april får besøg af medlemmer fra Motor- og Traktorklubben Jylland. Denne dag er der nemlig den årlige pløje- og sådag på museet. - Det er vist det, der på nudansk hedder en win-win situation, fortæller museets naturvejleder. Vi får pløjet og tilsået vores marker, vi giver museets gæster en sjov oplevelse, og traktorentusiasterne har en rigtig god dag, hvor de får lov til at demonstrere deres hobby for publikum, fortæller museets naturvejleder Gert Rubæk.

Såning: Det kræver koncentration, akkuratesse og samarbejde, når alle linjer skal være som trukket af en lineal.

Allerede fra morgenstunden begynder de første traktorer at rulle ind på museet, og når klokken bliver 10.00 er der masser af velholdte gamle maskiner, der er klar til at gå i gang med dagens arbejde.

- Børn er i større og større grad selv forbrugere, fordi det ikke længere kun er deres forældre, som køber tøj ind til dem. Derfor er det vigtigt, at de lærer at være bæredygtige forbrugere, og at det, de køber, kan genanvendes, når de ikke selv længere vil gå i det. Og selvfølgelig også, at det kan være smart at gå i genbrugstøj - både for pengepungen og miljøet, siger hun. For tre bæreposer med blandet tøj kan Røde Kors købe mad til et barn på flugt i en hel måned, mens otte stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors’ butikker, kan give midlertidigt husly til en hel familie på flugt. Udover skolens egen tøjindsamling kan tøj allerede nu afleveres i Røde Kors-butikker og i opstillede containere. Fra 1. til 9. maj kan det også afleveres i Coops butikker.

- Det er ret imponerende at se på. Der er virkelig tale om entusiaster ; hvis traktorfolkene forkæler deres koner lige så meget, som de forkæler de gamle traktorer, så må konerne være meget lykkeligt gift. Men jeg har nu en mistanke om, at det er traktorerne, der får mest opmærksomhed, fortæller Gert Rubæk med et glimt i øjet. Som ved en rigtig arbejdsdag på landet i gamle dage er maden et meget vigtig indslag. Så til frokost serveres dagens menu, som selvfølgelig er god, gedigen bondekost, nemlig forloren hare med kartofler og sovs. Bagefter serveres der ikke dessert, men efterret eller eftermad, som det hedder på landet, og det er selvfølgelig også en dansk klassiker, nemlig frugtgrød med fløde. Traditionen tro, når der holdes arrangement på museet, har arrangøren, Boldrup Museumsforening, også lavet kaffe og kage.

10 års jubilæum

service brugt

H

182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Winkompas Server/klient

I den anledning holder Justesen Tømrer & Snedker

!

Grundlagt 1927 -stadig på vej

FRerreg r A ård kr sst . 6 en 0,-

OatNioEn H IP epar ,1.599 fra kr. kiner .699,s a ,m 2.995 Nye fra 2 fra kr. ooks Noteb smaskiner rv Erhve oms excl. m

-det lille computerfirma

Simested Cementstøberi ApS

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

ÅBENT HUS

r

effektiv-pc.dk & 98 55 16 88

torsdag 30. april 2015 kl. 14.00-18.00 Det vil glæde os at se kunder og forretningsforbindelser på Hestbækvej 87. Der gives

10%

på alle vinduesordre (KPK og Outline) i hele uge 18. Ring 40 19 01 63

Justesen Tømrer & Snedker vil være vært med lidt godt til ganen fra ”Brandbilen Futte”. Per Justesen

ULLITS

JUSTESEN

A P S

Tømrer- & snedkerfirma


22. april 2015

Side 7

Radikale skeptiske overfor skolestrukturarbejdet

Indsamling både til fods og på cykel.

Affaldsindsamling i godt vejr i Gedsted GEDSTED: Søndag eftermiddag mødtes ca. 35 Gedstedborgere på Torvet med det fælles ønske, at få ryddet godt op i og omkring byen. Det var Danmarks Naturforening og Gedsted

Beboerforening der i samarbejde stod for arrangementet, ligesom de foregående år. Det gode vejr bekom indsamlerne godt - det var en behageligt at komme på

Affaldet sorteres.

Foreningerne har fået ny konsulent VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland har pr. 1. april ansat Anja Rasmussen som foreningskonsulent i kommunen. Formålet med den treårige projektansættelse er at styrke foreningslivet i kommunen, så de kan løfte nogle af de opgaver, de står overfor for eksempel hjælp til nye aktiviteter, medlemsnedgang, bedre anvendelse af faciliteter, samarbejde med skolerne og så videre. Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland håber på, at Anja Rasmussen kan hjælpe med at styrke og udvikle foreningerne, så foreningerne får overskud til at levere det de i forvejen er gode til; gode og alsidige fritidsaktiviteter for børn og voksne i kommunen. Måske kan Anja Rasmussen også være behjælpelig med at realisere nye projekter og drømme, som kan være med til at gøre lokalområderne endnu mere attraktive, og som i sidste ende måske kan række langt ud over kommunens grænser.

en god spadseretur og samtidig gøre en masse gavn ved at samle affald op langs vejene. De mange indsamlere blev fordelt på et passende antal ruter, så der blev ryddet op over det hele. - Humøret var højt selv om det var beskæmmende at se, hvor svinske mange af vores medmennesker kan være, udatler Erik Kragelund fra Gedsted. Der var masser af cigaretaffald, slikposer, plastaffald, fastfood emballage osv. osv.. Tydeligvis affald, der for det meste stammer fra usunde ting, og deraf kan man med nogen rimelighed konstatere, at det mest er usunde mennesker, der tankeløst smider affaldet i naturen. Man kan kun håbe, at nogle af disse tåbelige mennesker kan få lidt dårlig samvittighed sådan en dag, så de måske tænker sig bedre om en anden gang. Efter indsamlingen var Beboerforeningen vært ved et kaffebord, og i det gode vejr kunne indsamlerne sidde på det smukke torv og nyde solen og kaffen Og man ryddede naturligvis grundigt op efter sig!

VESTHIMMERLAND: Arbejdet med den nye skolestruktur i Vesthimmerlands Kommune blev drøftet indgående, da Radikale Venstres partiforening holdt generalforsamling. Formanden aflagde beretningen, som blev drøftet ikke mindst i forhold til arbejdet med den ny skolestruktur, som byrådet har igangsat. Generalforsamlingen udtrykte en generel skepsis overfor metode og fremgangsmåde i forhold til et krav om at finde en bestemt økonomisk besparelse. En drøftelse det radikale byrådsmedlem Ninni Lodahl erklærede sig enig i, idet hun mener, at det primært må handle om gode løsninger af høj faglig og pædagogisk kvalitet samt forståelse af skolens betydning også for det lille samfund. Efter adskillige år som formand for den radikale kommuneforening ønskede Thomas Madsen Nielsen at videregive formandsposten, og generalforsamlingen valgte således forstander på Farsø Efterskole Søren Dolmer til ny formand. Som nye bestyrelsesmedlemmer valgtes Gitte Lopdrup Jensen, Aars, der læser folkesundhedsvidenskab på Aalborg Universitet og Karsten Kjærgaard, økologisk landmand fra Livø. Efter selve generalforsamlingen redegjorde Himmerlandskredsens nye folketingskandidat Kjeld Lundager Jørgensen, Byr-

15 Onsdag den 22. april kl. 17.00 Aktivitetshuset, Aggersund: Generalforsamling LAG kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Samba” kl. 19.30 Testrup Kirke: Forårskoncert Torsdag den 23. april kl. 18.00 Tostrup Forsamlingshus: Koncert, Ann-Mette Elten kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Far from the Madding Crowd”, Danmarkspremiere kl. 19.00 Realskolen: SuperBrugsen, Årsmøde og foredrag kl. 19.30 Alfa, Aars: ”Dreamers Circus”

Anja Rasmussen er ansat som foreningskonsulent i Vesthimmerlands Kommune.

Der er ligeledes et ønske om, at foreningerne og skolernes samarbejde styrkes, så foreningerne kan bidrage med deres ekspertise i skolerne. Omvendt er samarbejdet med skolerne en oplagt mulighed for foreningerne til at erhverve nye medlemmer, for børn er lette at begejstre, hvis man selv brænder for sin aktivitet. DGI har erfaring med kommunearbejde fra Thisted Kommune, hvor et tilsvarende treårigt projektforløb er en succes allerede efter det første år.

Fredag den 24. april kl. 13.00 Renovest: Afskedsreception kl. 13.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Far from the Madding Crowd” kl. 19.00 Kimbrerkroen: Danseaften kl. 19.30 Aalestrup IC: Knaberbanko Lørdag den 25. april kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.30 Simested Sognehus; Københavnerpigerne kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Far from the Madding Crowd” Søndag den 26. april kl. 10.00 Vilsted Sø: ”Tour de Vilsted Sø” kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 14.00 Simested Kirke: Musikgudstjeneste kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Far from the Madding Crowd”

sted, for aktuelle landspolitiske problemstillinger og mulige valgtemaer, så som det at bryde negativ social arv og den grønne omstilling med et fremtidigt fossilfrit samfund med mere vind og ingen kul. Efter en spændende politisk debat uddelte bestyrelsen for tredje gang “Den radikale Pris” til en person, der har gjort en særlig indsats for borgerne i Vest-

himmerland. Prisen gik til Broder Berg, museumsleder på Vesthimmerlands Museum, der med forskellige projekter om formidling af kulturarv i høj grad har været med til at sætte vesthimmerlandsk identitet, historie og vane på dagsorden. Og netop vanen tro, var prisen et stykke kunsthåndværk, denne gang udført af den lokale keramiker Hanny Abel.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 30. april 2015 kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid Knud Kristensen Borgmester

Tour de Vilsted sø - Naturdysten

Søndag den 26. april kl. 10.00 - 12.00. Sted: Mødested: P-pladsen ved Vilsted Sø i Vilsted På en 11 km guidet cykeltur på stisystemet ved Vilsted Sø, fortælles om Nordjyllands største sø og naturgenopretningsprojekt. På turen afvikles der kl. ca. 10.30 på den nye bro, ”Naturdystkonkurrence”, hvor emnet er søens dyreliv. Det er ikke et krav, at man deltager i cykelturen, for at deltage i naturdysten. Medbring selv cykel. Arrangør Naturvejleder Lars Wachmann Naturstyrelsen og Karin Winther Vesthimmerlands Kommune.

M E D D E L E L S E R

Tilladelse til udbringning af svovlberiget gylle • Glerupvej 64, 9631 Gedsted Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Revurdering af husdyrbrug • Søttrupvej 35, 9670 Løgstør Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Udvidelse af husdyrbrug • Sønderladevej 31-33, 9670 Løgstør Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B

Mandag den 27. april kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Far from the Madding Crowd”

Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger

Tirsdag den 28. april kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Far from the Madding Crowd” kl. 19.30 Lanternen, Løgstør: Udvikling eller afvikling i Vesthimmerland

Pædagog i kernehuset LBO Kernehuset søger en pædagog 32-37 timer ugentlig pr. 1. juni 2015. Ansøgningsfrist: 29. april 2015.

Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Side 8

22. april 2015

Navne/Bekendtgørelser

Sølvbryllup I anledning af vores 25 års dag d. 28. april inviterer vi familie, naboer, venner, arbejdskolleger til brunch kl 10.00 på Hvorvarpvej 11 Æresport og ”hornmusik” frabedes. Anette og Bent Rasmussen

Kære Nikolaj

Opmærksomhed i anledning af vort diamantbryllup frabedes venligst. Stinne og Kristian Simonsen Gedsted

Guldbryllup

Tillykke med fødselsdagen Direktør Karl Jakob Bisgaard lykønsker Asbjørn Christensen og Peter Lytzen Bisgaard med eksamen.

Kærlig hilsen Moster og Jonas Bedstefar og Bedstemor

Kære Emil konfirmationen på søndag. Kærlig hilsen Mor

Hej Stort knus fra Bedstemor og Bedstefar

Til lykke

Sig TILLYKKE med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Den 24. april har Jytte og Hans Poulsen, Thorsgade 4A, Hvam guldbryllup Kom og hjælp med at vække dem kl. 8.00. Stort tillykke!

Hilsen Børn & børnebørn

Nyuddannede bygningsstruktører Af Hanne Monrad AALESTRUP: Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS, Toftegårdsvej, Aale-

Tak

Vi vil gerne takke alle for venlig deltagelse ved vor far

Vagn Vittrups bisættelse.

En særlig tak til personalet på Plejecenter Søndervang for god og kærlig pleje. Også en stor tak til bedemand Jens Møller for god hjælp og vejledning. På familiens vegne Henning, Elna, Tove, Kurt, Ejgil og Brian

Min elskede hustru, Vores kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Kirsten Bak * 25. januar 1931 er stille sovet ind Gedsted, den 16. april 2015 Tak for alt

Holger Ingolf, Anny, Peter, Bernhard og Mogens Svigerbørn, børnebørn og oldebørn

strup, kunne i fredags fejre to nyuddannede bygningsstruktører, Peter Lytzen Bisgaard, Gedsted og Asbjørn Christensen, Aalestrup. De to struktører var til svedeprøve på Mercantec i Viborg sidst i marts 2015.

VED DØDSFALD Begravelse til fast pris kr. 10.500,- kr. Med gravsten kr. 15.500,- kr.

Tlf. 30 32 62 01 Se på www.begravelsetilfastpris.dk

Bedemand og stenhugger

Jan & Stinne Hansen Vestergade 21, 9620 Aalestrup Gravsten Spar 25%

Begravelsen finder sted fra Gedsted Kirke fredag den 24. april kl. 13.00

Peter Lytzen Bisgaard blev antaget med sølvmedalje og Asbjørn Christensen blev antaget med bronzemedalje. Udover de to ungersvende, som blev fejret af ledere og medarbejdere i firmaet med lækre pølser fra Knaberkongens pølsevogn som i dagens anledning var blevet kørt ind i én af de store haller på Toftegaardsvej, kunne man også samme dag markere, at to af firmaets medarbejdere Bent Andersen og Bjarne Nedergaard havde været ansat hver især i 10 år. Entreprenørfirmaet Kristian Hansen Aps, der efter mange år i Møldrup, flyttede til den nuværende adresse i Aalestrup for få år siden. Firmaet drives og ejes i fællesskab af direktør Karl J. Bisgaard, Gedsted, maskinansvarlig Hans Nielsen og murermester Flemming Dalsgaard, begge bosat i Aalestrup. Firmaet har ca. 15 ansatte inden for jord og beton, samtidig er der et tæt samarbejde med Murer- og Byggefirmaet Dalsgaard med ca. fem ansatte inden for murerfaget. De største arbejdsopgaver ligger inden for industri og landbrug, med hal- og staldbyggeri, silo- og gylleanlæg.

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Vores elskede mor, svigermor, bedste og olde

Marie Møller Kristensen * 21. marts 1922 er stille sovet ind Aalestrup, den 17. april 2015 Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Sonja og Benny Linda og Kai Orla og Ingegerd Ove og Susanne Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Aalestrup Kirke onsdag den 22. april kl. 13.00

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

Vesthimmerlands Avis Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

- hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

Birgitte Landry

Torben Rask

Hans Landry


22. april 2015

Side 9

Bekendtgørelser

Aars Seniorer

Ændringer i afhentning af dagrenovation i Vesthimmerlands Kommune omkring bededag På grund af bededag sker der forskydninger i vores afhentning af dagrenovation i forhold til ”normale” uger. I stedet for afhentning i byområder fredag d. 1. maj (bededag) afhentes torsdag 30. april. Find vores åbningstider www.renovest.dk

Stengårdsvej 33 Oudrup 9670 Løgstør Tlf. 98 68 32 00 Fax 98 68 36 54 info@renovest.dk www.renovest.dk

Guds­tjenester

Danseaften på Kimbrer Kroen, Aars fredag den 24. april kl. 19.00 - 23.00. Kom og hør musikeren Svend Bisgaard spille nogle af sine kendte numre fra dansktoppen. NB: Opstart af krolf mandag den 4. maj kl.14.00 på den gl. fodboldbane Bestyrelsen

Søndag den 26. april 2015 Aalestrup 10.00 Hvam 19.30 Gedsted ingen Fjelsø 10.00, konfirmation Simested 14.00 Testrup ingen Østerbølle ingen Vesterbølle ingen Skals 10.00 Hvornum 10.45, konfirmation

Simested kirke og sognehus  Musik for alle pengene  Søndag 26. april er der gudstjeneste i Simested kl. 14.00. Her medvirker musikduoen Gitana & Kajetan med et klassisk program.

15 20

KNABERFESTENS OPTOG

Har du/I lyst til at deltage i Knaberfestens

STORE OPTOG Søndag den 24. maj.

Optoget starter fra Aaglimt kl. 12.30 NYT: I år er der tema: Brd. Grimms Eventyr! Sæt fantasien i sving og lav et indslag med dine venner, forening, forretning, firma, ”gaden” eller……..

STORE PRÆMIER TIL DE 3 SJOVESTE INDSLAG

Snæbum 09.30, konfirmation Hvilsom ingen Gislum ingen Vognsild 09.30 + kaffe Haubro 11.00 Rørbæk ingen Grynderup ingen Stenild 10.30 Tostrup 09.00 Roum 10.30 Kgs. Tisted ingen Binderup ingen Durup 10.00, konfirmation Svingelbjerg 09.00 Foulum 10.30 Farsø 10.00, konfirmation Aars 10.00

Lørdag den 25. april 2015 Vesterbølle 11.00, konfirmation Gislum 10.00, konf. Vestermarksskolen Aars 8.30, 10.00, 11.30 og 13.00, konfirmation

Bagefter bliver der smæk for skillingen, når de slår sig løs i sognehuset med bl.a. irsk folkemusik og ragtime af Scot Joplin. Det bliver festligt. Find violinpuls.com på nettet. Der er gratis adgang og kaffe - det er også gratis

Menighedsrådet

Simested sognehus

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk

Information og tilmelding (senest den 19. maj 2015)

Københavnerpigerne kommer igen

annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Lørdag d. 25. april kl. 10.30

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Lars T. Jensen Tlf.: 51 94 07 19 optoget@knaberfesten.dk Se mere på knaberfesten.dk eller Facebook

Alle borgere i Simested og omegn inviteres til et glædeligt gensyn, hvor pigerne vil fortælle om deres feltarbejde i Simested i november og om deres projekt. De svarer meget gerne på spørgsmål, og der serveres kaffe og brød. Kreativklubben, Østhallen, beboerforeningen og menighedsrådet er fælles om dette arrangement.

Ændrede indleveringsfrister

i forbindelse med St. Bededag, Kr. Himmelfartsdag, Pinse og Grundlovsdag

Kontor

Køb/salg

Gedsted Bogtrykkeri

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Thorkil Christensen

Peter Pedersen Grafiker

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Uge 19

Vesthimmerlands Avis udkommer onsdag den 6. maj 2015 Rundsendingsannoncer og lopper: Onsdag den 29. april kl. 12.00 Korrekturannoncer: Onsdag den 29. april kl. 12.00 Rubrikannoncer: Torsdag den 30. april 12.00

Uge 21

Vesthimmerlands Avis udkommer onsdag den 20. maj 2015 Rundsendingsannoncer og lopper: Onsdag den 13. maj kl. 12.00 Korrekturannoncer: Onsdag den 13. maj kl. 12.00 Rubrikannoncer: Fredag den 15. maj

Kirkens Korshær

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

Rundsendingsannoncer og lopper: Onsdag den 20. maj kl. 12.00 Korrekturannoncer: Onsdag den 20. maj kl. 12.00 Rubrikannoncer: Fredag den 22. maj kl. 12.00

Uge 24

Vesthimmerlands Avis udkommer onsdag den 10. juni 2015 Rundsendingsannoncer og lopper: Onsdag den 3. juni kl. 12.00 Korrekturannoncer: Onsdag den 3. juni kl. 12.00 Rubrikannoncer: Torsdag den 4. juni kl. 12.00

Morten Karlsen Grafiker

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00

Telefon 98 64 12 55

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution

Blandede

Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst. Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser

Uge 22

Vesthimmerlands Avis udkommer onsdag den 27. maj 2015

Vesthimmerlands Avis bringer gerne omtale af mærkedage

Trend

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge:

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!

Hyllebjerg

Advokatfirmaet

Sønderup

Aars

Jan Poulsen

Haverslev Farsø

Møderet for højesteret Aagade 8 - 9620 Aalestrup

Vognsild

Tlf: 98 64 18 11

Nysum Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

Mejlby

Østrup

Ullits

jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

St. Binderup Gislum

Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvilsom

Hvam

Hobro

Snæbum

Ulbjerg Møldrup

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Sundstrup

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Skals

Klejtrup

Bjerregrav Hersom

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Foulum

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Viborg Lånum Daugbjerg

Finderup

Vinkel

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling


Side 10

22. april 2015

Aktive foreninger i vesthimmerlAnd

Erhvervsklubber Erhvervsklubben AIF Formand: Tom Berntsen Tlf. 98 64 10 33 Kasserer: Poul Pedersen Tlf. 98 64 15 00 Turistforeningen for Aalestrup og omegn Formand: Marianne Nielsen Engparken 66, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 34 38 Idrætsforeninger/klubber Aalestrup Badminton Klub Formand: Dan Kristensen Engparken 58, 9620 Aalestrup Tlf. 22 28 90 78 engparken589620@yahoo.dk Kasserer: Jens Kvorning Engparken 54, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 31 71 Mødested: Aalestrup Idrætscenter Aalestrup Gymnastikforening Formand: Mette Struntze Pilevej 69, 9620 Aalestrup Tlf: 43 33 54 57 Kasserer: Anne-Marie Sørensen Engparken 16, 9620 Aalestrup Tlf: 98 64 22 82 www.aalestrupgymnastikforening.dk Gedsted og Omegns Rideklub Formand: Anders Hessellund Tyttebærvej 21, 9631 Gedsted Kasserer: Torsten Fuglsang Skovvej 17, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 50 68 HIF 91 Aalestrup Handicap Idrætsforening Formand: Karen Kristensen Toftehaven 6, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 36 63 Kasserer: Inga Vad Nielsen Gl. Aalborgvej 132, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 54 ivn.on@mail.tele.dk

Idrætsforeningen Kvik Formand: Peter Andersen Boldrupvej 19, Simested 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 15 Kasserer: Jesper Dalum Ferskenvej 14, 8920 Randers Tlf. 29 34 19 03 Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested Aalestrup Motionsforening Formand: Evald Munk Bøgevej 2 A, 9620 Aalestrup Tlf: 24 21 45 98 emunk@privat.dk Kasserer: Inga Vad Nielsen Gl. Aalborgvej 132, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 54 Mødested: Aalestrup Hallens hal 2 www.aalestrupmotionscenter.dk Aalestrup Rideklub Formand: Karina Carlsen Højlyngen 19, 9620 Aalestrup Tlf: 31 31 54 30 aalestruprideklub@hotmail.com Kasserer: Anna Laustsen Fredensvej 12, 9620 Aalestrup Tlf. 40 24 61 79 www.aalestruprideklub.dk Klubber Knaber Cyklisterne kausmed@email.dk Formand: Anders Bisgaard Smedevænget 2B, 9620 Aalestrup Tlf: 61 34 41 64 Kasserer: Rasmus Bisgaard Parkvænget 8, 9620 Aalestrup Mødested: Klubhuset, Østerbølle

Singleklubben Himmerland Formand: Kirsten Boel marieboel45@gmail.com Kasserer: Lene Laustsen Mødested: Jydeværkstedet Knabergården 4, 9620 Aalestrup www.singleklubben-himmerland.dk Lystfiskerforeninger Aalestrup Lystfiskerforening www.aalestrup-lystfisker.dk Formand: Søren Godsk Lærkestien 2, Birgittelyst, 8800 Viborg Tlf. 98 64 19 65 Mødested: Aadiget 40 s.godsk@mail.dk Teater Membranen Formand: Per Aagaard Højtoften 21, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 19 74 - 22 26 90 74 Kasserer: Lisa Bjørn Birkevej 18, 9620 Aalestrup Tlf. 61 72 98 64 Mødested: Knaberscenen

Foreningens navn: _________________________________________ E-mailadresse: _____________________________________________ Formand: _________________________________________________ Navn: ____________________________________________________ Adresse: __________________________________________________ By: ______________________________________________________ Tlf: ______________________________________________________ Kasserer: _________________________________________________ Navn: ____________________________________________________ Adresse: __________________________________________________ By: ______________________________________________________ Tlf: ______________________________________________________ Evt. mødested: ____________________________________________ Hjemmeside: _____________________________________________

“Aktive foreninger” bringes i Vesthimmerlands Avis mindst 8 gange årligt Pris for et års optagelse: kr. 310.- + moms pr. forening


22. april 2015

Side 11

STORT GRILLMARKED Pulled pork, mini pattegris, porchetta, kryddekam, grill bakke, marineret kalveroast m.m.

Frit valg 1,5-2 kg

100,Beauvais ketchup

Tuborg eller Carlsberg

1 kg.

30 flasker

20,-

95,-

Capri sonne

COOP Ispinde

Pr. pakke

Pr. pakke

20,-

10,-

Tabiso Rod eller hvidvin

3 liter

99,-

Pålækker pålæg Pr. pakke

9,-

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


Side 12

22. april 2015

Bolig

Sport U16 drenge DM-finale

AARS BOLIGFORENING

Aalborg Håndbold HEI/VRI 26-21 (9-9)

HÅNDBOLD Aalborg Håndbold Roskilde Håndbold 26-20 (11-10) Semifinalen var gende mellem Håndbold og Håndbold - og

et anligAalborg Roskilde Roskilde

Håndbold fulgte takket være deres målmand faktisk ret flot med - således var stillingen blot 17-16 til Aalborg med 13 minutter igen - men med en storspillende Frederik Skoda i spidsen vandt Aalborg de sidste minutter med 9-4 og

dermed semifinalen med 26-20 og var klar til DM finalen hvor HEI/VRI ventede. I semifinalen scorede den tidligere Aalestrup spiller Søren Mortensen 1 mål.

De tre fra Aalestrup - Mikkel, Søren og Christian.

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav to danske mestre HÅNDBOLD: Mikkel Høgh og Søren Mortensen blev Jysk og Dansk mester... med en Aalestrup træner ved roret. Stregspilleren Mikkel Høgh og bagspilleren Søren Mortensen skiftede før denne sæson til Aalborg Håndbold hvor de har været en del af det succesfulde U-16 liga hold som har vundet stort set alt hvad der er at vinde som U-16 … Mikkel og Søren er ”kun” første års U-16 hvilket klart gør deres præstation endnu større at de begge er faste spillere på Danmarks pt. bedste hold - det lidt sjove ved at to tidligere Aalestrup spillere gør sig på Danmarks bedste hold i U-16, er at en af trænerene faktisk også er en gammel Aalestrup

dreng - der er nemlig tale om Christian Müller, som har spillet i Aalestrup i sin ungdomstid - Christian er civilt uddannet cand. Oecon, og indenfor håndbolden har han gennemgået KFUM’s træner uddannelse og DHFs divisionstræner. Christian er ansat i Aalborg Håndbold som : Assistent Træner på U-16 , træner ved U-14 talent træning og Holdleder på Aalborg Håndbolds Liga Herrer hold.. Christian Müller er ved siden af hånboldarbejdet i Aalborg Håndbold, også medlem af Eliteudvalget i Kreds 1 samt Kredstræner i samme. således er Christians hverdag pænt præget af

håndboldsporten hvilket han bestemt ikke har fra fremmede - tværtimod så har han vel næsten fået det ind med modermælken gennem sine forældre, der altid har gjort og fortsat gør et kæmpe stort stykke arbejde for håndboldsporten på både klub, træner og dommersiden. Christian Müller udtaler sig om DM guldet og samarbejde : Det er en fantastisk følelse at stå med DM guldet efter en lang sæson, hvor mange ting er gået op i en højere enhed i hvert fald resultatmæssigt, da det kun er blevet til et enkelt nederlag. Så at stå som vinder efter at have været favorit er meget specielt, da jeg ved at ugerne op til DM har været hård for mange af

drengene, da de har stået med følelsen af, at weekenden kun kunne blive en skuffelse. Mikkel og Søren har jo efterhånden været med i Aalborg Håndbold og vores talenttræningen i nogle sæsoner. De er også de første to, der som U14 spillere fik lov til at træne med 1-2 gange om ugen sammen med vores U16 spillere, hvilket var i sidste sæson, hvor jeg stod i spidsen for det hold. Der er ingen tvivl om, at det har givet dem et forspring i forhold til de andre spillere i deres årgang, hvilket man også kan se med udtagelsen til DHFs talenttræningen, mens de også er de eneste to fra årgang 1999, der har været en fast del af vores hold i år. At det kan lade sig gøre, at de har kunne træne med som U14 viser, at vi har et rigtig godt samarbejde både med de 4 klubber der er holdfællesskabsklubber, men også med de samarbejdsklubber der ligger længere væk fra Aalborg, hvilket Aalestrup IF er et godt eksempel på. Vi kan heller ikke undvære det samarbejde, da det jo er arbejdet i disse klubber, som vi høster frugterne af lige nu, men som også gerne skulle komme tilbage til samarbejdsklubberne, hvis det ikke ender med liga status til vores spillere, når de bliver seniorer. Fremtiden er altid svær at spå om, men pt. er der ingen tvivl om, at de er fremme blandt de allerbedste. Det kræver dog hårdt arbejde at blive ved med at være i front, men håber og tror da, at de begge har forudsætningerne for at komme rigtig langt.

Sundhed/velvære FOR KROP & SJÆL

U16 drenge DM-semifinale

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

FYSIOTERAPI

U 16 drenge med guldet om halsen.

U16 drengene fra Aalborg Håndbold satte et massivt punktum efter en fantastisk sæson med blot et enkelt nederlag mod HF Mors ved at vinde DM-finalen over HEI/VRI. Med 26-21. Som så mange gange før i denne sæson var kampen tæt, men når man møder Aalborg skal man altid huske at en kamp vare 60 minutter, og at det er det sidste kvarter for modstanderen er det farligste - og dette gjorde sig også gældende her idet måltavlen med et kvarter igen viste 18-17 i Aalborgs favør, en stilling der i det ”Farlige kvarter” blev vekslet til slutresultatet 26-21 til Aalborg Håndbold der dermed kun kalde sig såvel Jysk mester som Danmarksmester i U-16 Drenge 2014-15. I finalen scorede Mikkel Høgh 1 mål.

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Rosenmetoden Kranio Sakral Terapi Akupunktur 2000 SuperSole såler Fysioterapi

Klinik for fodterapi Kirsebærvænget 15 9620 Aalestrup Statsaut. fodterapeut

Bodil Wetke

98 64 92 40

Tilskud fra Danmark

Fysioterapeut Lisbeth Grud-Leth

Blærevej 31 . 9600 Aars Tlf. 98 62 28 62 Mobil. 26 80 82 59 Se mere på: www.lisbethgrud.dk

Vesthimmerlands Avis

Den 9. april 2015 er der åbnet en ny Thaimassageklinik i Gedsted.

Krops- og oliemassage

- når det skal være lokalt!

Ring og bestil tid på:

91 82 65 65 Nørregade 6, 9631 Gedsted

KRA NIO-SAK RA L TE RAPI V/ GITTE BISGAARD Vesterled 24 B 9620 Aalestrup Tlf: 51 74 07 72 www.gittebisgaard.dk

Frisørbehandlinger til hele familien permanent makeup, extensions og negle

Heidi

Dorte

Åbningstider er: Man.-tirs. og fre. 09.00 - 17.00 Onsdag-Lukket eller efter aftale

Vivian

Tors. 09.00 - 19.00 Lør. 10.00 - 13.00 Online booking Tlf: 98 99 96 20

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup

Du trykker bare 98 64 12 55 - så trykker vi resten Borgergade 17 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk


22. april 2015

Side 13

KØR SELV-LÆSERREJSER MED

Forlystelser

Som læser af Aars Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen. Inklusiv børneklub og aktivitetsprogram

Best Western Hotel Sonnenhof

Thomas Vinterbergs ”Far from the Madding Crowd” har Danmarkspremiere torsdag, 23. april og vises i Bio Aalestrup.

Vinterbergs kærlighedsdrama på lærredet i Bio Aalestrup FORLYSTELSER: Filmen er baseret på Thomas Hardys engelske romanklassiker “Fjernt fra verdens vrimmel.” Det er historien om den selvstændige, smukke og egenrådige Bathsheba Everdene (Carey Mulligan), som tiltrækker tre meget forskellige mænd. Gabriel,

en fårefarmer der er fascineret af hendes indtagende og stærke person, Frank, en flot og hæmningsløs sergent og William Boldwood, en velstående og moden ungkarl. Hun er tiltrukket af dem alle tre, men må tage et skæbnesvangert valg. Denne tidsløse fortæl-

ling om Bathshebas svære valg og lidenskaber handler om menneskelige relationer og kærlighed, og berører hvordan mennesket ukueligt formår at overkomme modgang. Filmen er instrueret af Thomas Vinterberg og har Danmarkspremiere torsdag, 23. april.

6 dage på 4-stjernet hotel i Lam, Bayerischer Wald

Himmerige i Sydtyskland Best Western Hotel Sonnenhof HHHH Vil I helt væk fra hverdagen og forkæles ud over alle grænser, står det 4-stjernede superiorhotel Sonnenhof klar til at give jer en ferieoplevelse af de mere luksuriøse. Turen hertil kan gøres på 7-8 timer fra den danske grænse – og adressen er i al sin enkelhed: Himmelreich. Her får I værelser med balkon eller terrasse, og der udleveres badekåber til både børn og voksne. Og her skal I bare læne jer tilbage og nyde tilværelsen med udendørs og indendørs poolområde, pragtfuld wellnessafdeling, egen golfbane og en fabelagtig udsigt over de disede bjerge og bayerske skove – et panorama, der både kan beundres fra swimmingpoolen udenfor, der er opvarmet hele året, og over et glas bayersk øl på solterrassen. Ankomst: Søndage frem til 6.12.2015. Kurafgift maks. EUR 1,80 pr. person pr. døgn.

Børnerabat

1 barn 0-2 år gratis. 2 børn 3-15 år ½ pris.

Pris pr. person i dobbeltværelse

2.499,-

Pris uden rejsekode 2.799,Pristillæg i perioden 28.6.-6.8.: 150,-

• 5 overnatninger • 5 x champagnebrunch • 4 x 4-retters middag/buffet • 1 x gallamiddag • Fri adgang til tennis, badminton og minigolf • Værelse med balkon

3 dage på 3-stjernet hotel i Vänersborg, Sverige

Pris pr. person i dobbeltværelse

849,-

Miniferie ved Vänern

Pris uden rejsekode 999,-

Strand Hotell HHH Jeres hotel ligger lige midt i Vänersborg ved Vänern nord for Trollhättan med en fantastisk udsigt over Sveriges største indsø og den gamle havnekanal. Byen kaldes ofte Lille Paris efter bysbarnet og poeten Sjöberg. Trollhättan ligger bare 12,5 km fra hotellet, og her kan I se de tæmmede naturkræfter bryde løs.

SKALS: Skals Hallen og Skals Byfest har slået sig sammen i år, således at man i stedet for at holde henholdsvis en indvielsesfest for det flotte, nye halbyggeri, samt den ”sædvanlige” fest lørdag aften under byfesten, sammen afholder alletiders kæmpefest lørdag 22. august. Her fejrer man med manér, at Skals er blevet en hal rigere, samtidig med, at der som altid under byfestfesten, bliver mulighed for rigelige mængder god mad og drikke, og selvfølgelig

også god lejlighed til at få rørt dansebenene. I den forbindelse har arrangørerne gjort lavet et scoop, idet det er lykkedes at hyre det landskendte, men lokalt funderede band Roulet, som er kendt for at kunne spille stort set al salgs musik. Arrangørerne er helt sikre på, at Roulet vil være med til at trække ekstra mange deltagere til denne enestående fest under byfesten. I øvrigt markeres indvielsen af hal-byggeriet med et

Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...

særskilt åbent-hus arrangement lørdag, 13. juni, hvor alle er velkomne.

4 dage på 4-stjernet hotel i Nordtyskland

Verdensarven i Lübeck

Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Danmarkspremiere

Far from the Madding Crowd

Boibrn ørnekrrab .

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.499,-

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup

Ankomst Valgfri frem til 28.8.2015.

God

Skals Byfest har gjort et scoop

3 overnatninger 1.199,-

Pris uden rejsekode 1.649,-

2 overnatning

er 1.149,Hotel Hanseatischer Hof HHHH Lad det 4-stjernede hotel blive basen for en miniferie i hansestaden Lübeck. Her har I ramme for oplevelserne i den berømte, gamle middelalderby og blandt de øvrige seværdigheder ved den tyske østersøkyst. Ankomst: Valgfri frem til 13.8.2015.

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 3-retters candlelight dinner • Fri parkering i p-garage for en bil pr. værelse • 10 % rabat på wellness- behandlinger

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Tors. d. 23/4 - søn. d. 3/5 af Kl.Instrueret 19.00

Thomas Vinterberg SOUNDTRACK ON

RELEASED BY TWENTIETH CENTURY FOX. ©2015 TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPORATION. ALL RIGHTS RESERVED.

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

at

Det lokale band Roulet spiller ved årets byfest i Skals.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • Eftermiddagskaffe og -kage på hotellet • 1 x 2-retters middag på Restaurang Teatergränd eller Koppargrillen

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Åbent hverdage kl. 8-17.


Side 14

22. april 2015

Stillinger/Uddannelse

”Sir Juke” har skiftet ejer Landsdækkende udlejning fra 11 lokalafdelinger ERHVERV: Ronald Lund, har efter seks fantastiske år

med en forrygende udvikling, i januar 2015 overta-

get hele jukebox firmaet Sir Juke. Sir Juke har udvik-

Spar Nord Vesthimmerland søger erfaren erhvervsrådgiver

let sig fra at være en spæd idé på et stykke papir, til at være Danmarks største producent af jukeboxe med landsdækkende udlejning af jukeboxe fra 11 franchise afdelinger. - Det har været et super

spændende projekt, at udvikle software, jukebox og hele konceptet fra ingenting - så da muligheden for at overtage de sidste 50 procent af virksomheden opstod, var det en chance, jeg ikke var i tvivl om at

Statsborgerskabsprøve Sprogskolen på VUC i Hobro afholder Statsborgerskabsprøve tirsdag den 2. juni 2015 kl. 13.00

Læs mere på www.sparnord.dk/job

tage. Samtidig har det været utroligt tilfredsstillende, at se hvordan alle aldre har taget Sir Juke til sig. Jukeboxen har med sine helt unikke funktioner som DJ. og festsange spillet til alt fra børnedisko til Guldbryllup, samtidig er det altid dejligt at høre hvordan kunder og gæsterne har haft en fantastisk fest.” udtaler Ronald Lund. Sir Juke er med Ronald Lund i spidsen klar til at bringe de unikke jukeboxe ud til unge, voksne og ældre kunder. Med nye tiltag som introduceres i 2015 er der måske, efter henvendelse fra udlandet, mulighed for eksport til de andre nordiske lande - Jeg glæder mig meget til fremtiden, og til at lede Sir Juke mod en ny og spændende udvikling, siger Ronald.

Ønsker du at tilmelde dig prøven, så kontakt VUC i Hobro på telefon 99 300 700 eller personlig henvendelse hos administrationen på Amerikavej 5A, 9500 Hobro. Tilmeldingsfrist er tirsdag den 28. april 2015. Ved tilmelding eftersendes et girokort på prøvegebyr kr. 728,Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sprogskolelærer Rikke Quorning Poulsen pr. mail: rqp@vucnordjylland.dk

Nyt job? Kig i Vesthimmerlands Avis hver uge

Et godt job Hos Aalestrup Tommerhandel

VI søger:

En erfaren sælger, som har erfaring med salg til både slutbrugere og som kan sælge gennem vores net af håndværksmestre. Er DU også bekendt med byggemarkedsbranchen er det en fordel.

Opgaver:

Du er budgetansvarlig for afdelingen og kan være med til at udforme markedsføringsmateriale som skal understøtte salget. Du skal primært sælge køkken og bad samt relaterede produkter som fliser, klinker og trægulve, men skal være med overalt i virksomheden, hvor der er kunder.

Vi forventer: - at DU er brancheuddannet eller har stor erfaring - at DU på lige fod med de øvrige kollegaer tager del i Alle opgaver som måtte forekomme. Vi tilbyder:

Fast stilling i en virksomhed med stort udviklingspotentiale. Gode muligheder for at præge DIN arbejdsdag. Gode muligheder for at vedligeholde DINE kompetencer gennem XL- Bygs omfattende kursusprogram, samt en løn som modsvarer de ovenstående emner.

Skriftlig henvendelse til direktør Tom Berntsen, gerne på mail: tb@aath.dk, senest 7. maj 2015

AALESTRUP TØMMERHANDEL A/S TESTRUPVEJ 1 . 9620 AALESTRUP . TLF. 98 64 10 33

OBU FVU AVU HF

GSK

FAGFLEX OG VUC PAKKER FJERN ERHVERV

VUC i Hobro

Amerikavej 5A, 9500 Hobro Tlf. 99 300 700 www.vucnordjylland.dk

Nordjylland

Et af de hidtil største øjeblikke var da Dronning Margrethe og Prins Henrik hilste på Sir Juke.

Nyt job, hvorfor ikke? På Erhvervsskolerne Aars søger vi netop nu nye medarbejdere. Vi søger blandt andet spirende kontor- og it-supportelever, der er klar på at tage hul på fremtiden og erfarne branchefolk, der har lyst til at lære fra sig. Faglærer på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Har du erfaring som landbrugsmaskinmekaniker eller lign. og har du mod på at give din viden videre? Underviser i engelsk, tysk og kundeservice Er du uddannet lærer med gode sprog- og formidlingsevner, så er jobbet her lige noget for dig! Faglærer til Strøm og byggeri Vi søger en udlært elektriker, der kan begå sig i tømrerfaget, og som har lysten til at arbejde med unge mennesker! It-supportelev Er du interesseret i It, så garanterer vi en fed uddannelse med mange forskellige opgaver, da vi håndterer alt in-house. Administrativ kontorelev Vores nye kontorelev er nysgerrig, åben og selvstændig. Du får en bred kontoruddannelse med masser af ansvar. Er det dig?

Læs mere på Erhvervsskolerne.dk Østre Boulevard 10 9600 Aars

Tlf. 9698 1000 aars@erhvervsskolerne.dk Fax 9698 1080 erhvervsskolerne.dk


22. april 2015

Konfirmation 2015

Side 15

Hvad er konfirmation? Konfirmation betyder i kirkelig sammenhæng bekræftelse Det er en religiøs handling, som går ud på, at de unge ved overgangen til voksenalderen får bekræftet det løfte om tilhørsforhold til kristendommen, som fadderne aflagde på deres vegne, da de var små. Uden dåb altså ingen konfirmation. De unge bliver for det meste konfirmeret, når de er ca. 14 år. I Danmark blev konfirmationen indført af Christian d. 6. i 1736. Både kirken og kongen var på det tidspunkt stærkt påvirket af pietismen, en protestantisk fromhedsbevægelse, som lagde stor vægt på den personlige omvendelse og bekendelse, og som mente, at dette skulle være det centrale i konfirmationen. Grundtvig fremhævede i 1800-tallet at konfirmationen betød Guds bekræftelse af dåben. Indtil begyndelsen af 1900-tallet blev man ved konfirmationen overhørt i Luthers katekismus, og det gjaldt om ikke at dumpe, for det var pinligt og også dyrt, fordi præsten så skulle betales igen. Overhøringen slap man for i 1909 - da blev konfirmationen udelukkende en velsignelseshandling uden overhøring af den unge. De fleste bliver konfirmeret i folkekirken, men medlemmer af andre kristne tros-

Fjelsø Kirke.

Hvornum Kirke.

Lørdag, 25. april Gislum Kirke kl. 10.00

Ditte Myrup Hole, CarlEmil Damsgaard, Jakob Nielsen Rokkedahl, Jannik Eriksen Storgaard, Mathias Mark Lauritsen.

Vesterbølle Kirke kl. 11.00

Sanni Brandt Dyrvig Jensen, Christa Kilschow, Viktor Peter Ankjær Johansen

Søndag, 26. april Fjelsø Kirke kl. 10.00

Maja Andersen, Johanne Aarup Hestbæk, Marie Brændstrup Kragelund, Line Fuglsang Lyngsø, Emma Johanne Panduro, Natasja Beg Poulsen, Dennis Ivan Vittenkham Sørensen, Cecilie Katrine Vittenkham Sørensen

Snæbum Kirke kl. 9.30

Steffen Skovgaard Andersen, Emma Boje Haulrik Kristiansen, Simone Naur Moth, Emil Würtz Olsen.

Durup Kirke kl. 10.00

Amalie Elisa Steffensen, Emilie Godthaab Brændstrup, Mads Opal Lykkegaard, Julie Høgh Kristensen, Mathias Damgaard Knudsen, Christevie Kalonda Christevie, Mads Andersen, Mia Lykke Rowedder, Mikkel Sejer Kannegaard

Hvornum Kirke kl. 10.45

Mike Rabjerg Hosbond, Emma Julie Hvid Kristiansen, Emma Haagen Madsen, Lerke Ronja Madsen, Anna Juul Rasmussen, William Radford Taylor.

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

Sange

Borgerlig konfirmation Omkring 1915 satte man i arbejderbevægelsen gang i såkaldt borgerlig konfirmation for de unge, som ikke ønskede at blive religiøst konfirmeret. Det var en verdslig højtidelighed med tale af en politiker eller en anden prominent person, og med musik og underholdning. Siden 1970erne er arrangementerne videreført af børne-, ungdoms-, og familieorganisationen DuiLeg og Virke som afholder dem forskellige steder i landet under navnene borgerlig konfirmation, ungdomsfester og nonfirmation. Overgangen fra barn til ung fejres i dag ofte som en familiefest “nonfirmation” uden forudgående ceremo-

ni, men i de seneste år er en ny type borgerlig ikke-religiøs konfirmation opstået. Man bliver typisk konfirmeret i foråret i Danmark. Konfirmationerne ligger typisk mellem påskeferien og frem til sidst i maj måned. Påsken er også en kristen tradition, som der kan læses meget mere om på denne side om påsken og dens traditioner.

Humanistisk konfirmation Humanistisk konfirmation er et nyt alternativ til kirkens konfirmation eller “nonfirmation” i Danmark. I 2010 blev det første kursus og ceremoni gennemført i regi af Humanistisk Samfund. Humanistisk Samfund arbejder på at det den Humanistiske Konfirmation skal være et alternativ for alle interesse-

Kære konfirmander

Sig tak for opmærksomheden med en annonce i Vesthimmerlands Avis. Send et foto og max 20 ord og få det med i avisen for kr. 165,-.

til konfirmation, fødselsdage eller andre festlige anledninger! Kom og få din færdige sang kopieret - eller lad os hjælpe dig med at sætte den op! Eks. 50 stk. i sort/hvid 50 stk. i farve Renskrivning af sang

samfund kan blive konfirmeret der.

50 kr. 200 kr. 50 kr.

Himmerlands Tryk A/S Borgergade 17 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55

Udfyld nedenstående kupon så vi har den senest mandag kl. 11.00 Indrykningsdato: ____________________ Tekst: _______________________________

_____________________________________ _____________________________________ _____________________________________

Indsendt af: _________________________

_____________________________________ _____________________________________ _____________________________________

Send kuponen til: Vesthimmerlands Avis Borgergade 17 - 9620 Aalestrup e-mail: annonce@vesthimmerlandsavis.dk

Eksempel: Tak for opmærksomheden ved min konfirmation d. 17. april. De kærligste hilsner Sara


Side 16

22. april 2015

Babysalmesang starter igen Af Hanne Monrad

Deltagerne ved den dobbelte generalforsamling i Østerbølle nød den gode mad lavet af ”De finere mænd”.

Der blev igen holdt dobbelt generalforsamling i Østerbølle Af Hanne Monrad ØSTERBØLLE: Som der er tradition for i Østerbølle, at Østerbølle Vandværk og Østerbølle Beboerforening i fællesskab holder den årlige generalforsamling, blev også i år gennemført på den samme gode måde. De to generalforsamlinger fandt sted, lørdag, 28. marts og naturligvis indledte man aftenen med spisning, som var blevet frembragt af ”de finere mænd” som gennem vinterhalvåret mødes en gang om ugen for at udveksle kulinariske opskrifter, lave mad i fællesskab og ikke mindst nyde maden i det hyggelig samvær. Sådan har det været i mange år og mændene blev en anelse nervøse, da man ikke længere kunne bruge køkkenet i den gamle skole i

Østerbølle, da var gode råd dyre. Heldigvis viste det sig at beboerforeningen kunne få lov til at benytte klubhuset på Østerbølle Stadion. Nogle aktive personer gik i gang med at renovere og udbygge lokalerne, så de blev funktionelle til beboerforeningens aktiviteter. Formanden for Østerbølle Vandværk Jørgen Skov indledte den mere serøse afdeling af aftenen med at afholde sin beretning om det forgangne år. Det primære i beretningen var problemerne i forbindelse med nyetablering af kloaksystemet gennem byen, som også gjorde at Vandværket havde mulighed for at udskifte en del af ledningsnettet. Regnskabet blev gennemgået af Paw Axelsen. Der var genvalg til hele bestyrelsen, som består af

Jørgen Skov som formand, Erling Nielsen som kasserer og Paw Axelsen som menigt medlem. Herefter afholdt Beboerforeningen generalforsamling. Som noget nyt blev beretningen vist som en billedserie om året 2014 i Østerbølle sammensat af Johan Fruergaard og suppleret af bemærkninger fra formanden Jørgen Brunborg. Regnskabet blev gennemgået af Johan Fruergaard. Nyvalgt til bestyrelsen blev Hans Poulsen. Bestyrelsen består herefter af Jørgen Brunsborg som formand. Hans Poulsen som næstformand, Katja Weihrauch som sekretær, Aksel Havmose og Anette Karlsen. Kasserer uden for bestyrelsen Johan Fruergaard. Suppleanter er Anette Bjørk og Kristian Jensen.

Golfsæsonen er startet i Hjarbæk Fjord Golfklub LYNDERUP: Hjarbæk Golfklub, der ligger i et naturskønt område ved Lynderup og Hjarbæk Fjord, har medlemmer fra et stort område, blandt andre er der omkring 100 medlemmer fra Aalestrupegnen. For et par år siden var golfklubben ude i nogle vanskeligheder, men på grund af nogle meget aktive medlemmer er den nu tilbage med fuld skrue. Medlemmerne bakker godt op og mange gør en stor aktiv indsats. Mange forskellige konstellationer er der omkring klubben og blandt andet en yderst aktiv Seniorklub, der indledet sæsonen med 58 spillere, der gerne mødes en gang om ugen til en god match med golfkøllen og hyggeligt samvær i det dejlige område, som bliver holdt på flotteste vis. Til den officielle åbning, forrige søndag, var der mødt mere 100 medlemmer til sæsonåbning i

De to bedste fra hver række i Hjarbæk Fjord Golfklubs åbningsmatch: Fra venstre mod højre: Mogens Lauridsen, Egon Rokkedahl, Ole Kobberholm, Frits Kastbjerg, Rasmus Rasmussen og Øle Rømer.

Hjarbæk Fjord Golfklub, da klubben havde indbudt golfklubbens medlemmer til åbningsmatch. Det blev en eftermiddag, der grundet det kraftige blæsevejr ”krydret” med regnbyger, gav store udfordringer til de mange golfspillere, men på trods af vejret og udfordringerne med at holde den lille hvide golfbold på fairway og få

den i hul, så blev der rent faktisk opnået ganske pæne scores. Der var, på trods af vejrliget, stor tilfredshed med afvikling af matchen, der blev afsluttet med spisning og hyggeligt samvær. Der var flotte præmier, sponseret af Firmaet Kærsgaard fra Løgstrup, til de fem bedste spillere fra hver af de tre rækker A, B og C.

AALESTRUP: Formand for Aalestrup Menighedsråd, Lisbet Primdahl og organist Susanne Holmen har gennem flere år med stor succes i fællesskab arrangeret Babysalmesang i Aalestrup Kirke. Nu er parret klar til at starte en ny omgang med sang og leg for de allermindste og deres forældre. Første gang bliver torsdag, 30. april. Otte gange kan nybagte fædre eller mødre møde op og være med til godt en times aktiviteter, hvor sang og musik er i højsædet. - Vi synger og lytter og danser og vugger til klaver og rytmeinstrumenter, fortæller Lisbet Primdahl,

Nybagte forældre tilbydes musikalske oplevelser i kirken.

det stimulerer barnets musikalske og sansemotoriske udvikling og båndet mellem barnet og forældre styrkes gennem fælles oplevelser. Vi synger bl. a. en dejlig vuggesang af Bruno Rasmussen

med melodi af Hugo Jensen fra Testrup. Den siger mange af deltagerne også, at de bruger derhjemme. Børnene bliver helt stille, når vi synger den - og mødrene beder om den én gang til!

Aalestrups U 14 piger sikrede sig en plads i 2. div.

Samarbejde med talenttræning AALESTRUP: Om Aalestrup IF´s samarbejde med Aalborg Håndbold (Talenttræning) og dets betydning for specielt Aalestrup IF´s Årg. 99, fortæller Tom Sørensen fra Aalestrup IF: Aalestrup IF har i sæsonen 2013-14 deltaget i Aalborg Håndbolds Talenttræning med otte spillere fra deres årg. 99, der har her været tale om at drengenes daværende træner Simon Olsen, udtog de seks af dem til talenttræningen, som led i deres personlige udvikling, og det har klart båret frugt idet man til udtagelsen af det endelige Talenthold, som deltog i Aqua-Cup i Göteborg udover de forhånds udtagende Mikkel Høgh og Søren Mortensen, også havde Victor Oest og Christoffer Sørensen med, og var således her repræsenteret ved fire spillere fra Aalestrup IF´s U-14 årg. 99 1. div drengehold. Aqua-Cup 2014 blev i øvrigt vundet af Aalborg Håndbolds Talenthold. Aalestrup IF har gennem årene udviklet mange gode håndboldspillere hvor vi i nyere tid kan nikke genkendende til navne som Rene Antonsen og Peter Krogh, spillere der begge har formået at tage det sidste skridt op og spille i ligaen, man må endda i Rene Antonsens tilfælde sige at han med sit nylige skifte til Aalborg Håndbold har arbejdet sig helt op i toppen af dansk herre håndbold, men det viser bare klart at hvis man vil det nok, og hvis man som spiller satser på det samtidig med at klub-

ben støtter spilleren i det - ja så er det muligt selv når man kommer fra en lille klub der ikke nødvendigvis har tradition for top og elitehåndbold - dette så man også senest på ungdomssiden da Aalestrup IF´s U-14 1. Div. 2013-14 Med en trup på kun 10 spillere formåede at etablere et U-14 hold der kvalificerede sig til 1. division, en turnering hvor man var oppe mod traditionshold som: Randers DH, Viborg HK og HF Mors, alle sammen klubber med flere spillere, større muligheder og ikke mindst traditioner for at spille med blandt de bedste, men Aalestrup IF´s trup og ikke mindst deres træner Simon Olsen troede på projektet, man var dedikeret til opgaven - og de løste den med en flot 3 plads i 1. div dette ikke mindst fordi man fra trænerens side troede på den eksterne træning som et positivt og udviklende tiltag, fremfor at se den som frygt for at andre og større klubber skulle trække vores spillere til sig. Det at man gennem træneren Simon Olsen så eksternt træning som et positivt input, har helt klart også været medvirkende til at man for første gang i mands minde, fik udtaget 4 spillere til JHF´s Kreds 2´s hold: Søren Mortensen (Nu Aalborg Håndbold), Christoffer Sørensen (Nu Team Vesthimmerland), Nicolaj Sørensen (Nu Team Vesthimmerland), Mads Nygaard (Nu Team Vesthimmerland), og 2 spillere til JHF´s Kreds 1´s hold: Mikkel Høgh

(Nu Aalborg Håndbold) og Victor Oest (Nu Nøvling IF) - og at man så også for de utagede Aalestrup spillere på Kreds 2´s hold, for første gang i 15 år gik hen og vandt Kredsstævnet, og det endda med en Aalestrup spiller som topscore gør det bestemt ikke dårligere. Det er en udvikling der bør holdes fast i, der er allerede en masser af dejlige unge mennesker hver dag i et lækkert ny renoveret Aalestrup IC og flere er på vej. Aalestrup IF havde således i sæson 2014-15 blandt andet et U-18 pigehold der vandt deres A-Række og rykkede op i 2. division, et U-14 drengehold der sluttede som nr. 3 i A-Rækken og ikke mindst et U-14 pigehold der også vandt deres A-Række og efter oprykning sikrede sig en flot 2. plads i 2. division plus en kreds-Cup sejr. - I sport er det ikke nogen hemmelighed at det går op og det går ned, udtaler Tom Sørensen - men vigtigst af alt er, at vi bliver ved - Man skal ikke være bange for samarbejde internt eller med andre og større klubber - da der her kan være tale om en udvikling man som lille eller mindre klub ikke har kunnet skabe i eget regi. I jagten på plads til alle - skal man passe på ikke at tilsidesætte hverken rummeligheden eller ambitionerne - begge dele er mulig og vigtig - men det kræver sommetider samarbejde med dem man til tider frygter mest nemlig de andre.


Loppemarked top 4-f

22. april 2015

18/08/04

8:35

Side 1

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE 20 sække affald og dåser blev resultatet af affaldsindsamlingen i Vognsild og omegn.

20 sække med affald indsamlet i Vognsild VOGNSILD: Søndag brugte 14 gæve kvinder og mænd formiddagen på at samle affald op fra rabatter og grøfter omkring Vognsild. Udover dåser og cigaretpakker, blev der også opsamlet andre ting, lige fra hestesko til motorcykeldæk. Der blev indsamlet 16 sække med blandet affald og fire sække med dåser.

Alt affald blev afleveret på genbrugspladsen, og jernet blev afleveret i jerncontaineren i Østrup, med henblik på senere salg til fordel for Vestrup minihal. Efter affaldsindsamlingen var der en fofriskning og smørrebrød til deltagerne. Det blev indtaget udenfor klubhuset i det pragtfulde vejr, oplyuser Michael Jensen, Vognsild.

AARS AVIS AARS AVIS FARSØ AVIS FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Købes: Bajonetter og sabler, gerne samlinger Tlf: 21 84 61 92 Købes: Cykeltrailer til lille hund på 9 kg. Udhusdør m/karm. Tlf: 22 36 42 64 Købes: Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 22 40 65 56 Købes: Har du en lade/stald/ loft med gamle sager som trækasser, borde, metal lamper, havemøbler, mm. så kontakt mig - god pris gives! Tlf: 27 20 46 97

Købes: TOPPRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1930’erne 1970’erne købes. Polstret læne/ loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. RING FØRSTE TIL OS! Tlf: 27 20 46 97

Side 17 Sælges: Flotte gevir på plade. Kronhjort, dåhjort, råbuk. Jagtvogn 8 personer. Rugemaskine 600 æg. Brænde og træ til flis Tlf: 72 12 72 90

Sælges: Sort Vallak, 10 år, 165 cm., rolig, stabil, chippet, bordeaux pas. God allround hest. Kan ses/prøves (efter aftale) på Ålestrup Naturefterskole. Pris 24.500 kr.

Sælges: Golfsæt dame, samt golfvogn dame + herre.

Tlf: 40 17 99 19

Tlf: 20 68 18 27 Sælges: Hækplanter, Liguster ”Liga”. 2 års. Sunde og fine planter, godt rodnet, højde op til 120 cm. Tlf: 23 39 16 05 Sælges: Hø sælges i Minibig, ca. 260 kr. pr. stk. Af god kvalitet. Tlf: 20 71 21 36 Sælges: Keramisk kogeplade B:57,D:50,H:5cm, 500 kr. LED computerskærm, HP750, Printer, tastatur og mus, 2 stk. højt. 600 kr. Tlf: 50 46 18 11-64 63 10 11 Sælges: Nyrenoveret plæneklipper B.S. motor. Starter og kører godt. Træffes efter kl. 15.00 Tlf: 30 31 98 94

En glad lokal bilist om trafiksikkerhed Bjarne Sørensen, Smedevænget 8, Aalestrup, har sendt følgende indlæg til Vesthimmerlands Avis

Læserbreve Jeg kører ofte på Ndr. Ringvej i Aalestrup. Når jeg kører fra rundkørslen ved Testrupvej mod Gedsted glæder det mig, at der ved Himmerlands stien er lavet hastighedssænkning til 60 km.t. så der tages hensyn til gående, løbende og cyklende personer som bruger denne dejlige sti, der fører ud i det blå. Det glæder mig, at jeg ikke har så travlt som nogle trafikanter der kører på

denne strækning har. Jeg oplever tit at blive overhalet af trafikanter der kører op til måske 100 km.t. for lidt senere, at skulle bremse ned i krydset Fjelsøvej / Sognevejen for at svinge mod Fjelsø. Det glæder mig, at når jeg som bilist kører på Vestergade i Aalestrup og ser de dejlige cykelstier, der her er lavet for at skaffe børnene en sikker skolevej, det er bare super. Det er dog synd, at der ud for flere af sidevejene ikke er lavet opkørsler fra vejen til cykelstien, det gør at cyklisterne er nød til at færdes på kørebanen indtil næste sidevej, hvor der er en opkørsel fra vejen til cykelstien. Det glæder mig, at jeg er bilist.

Tlf: 40 18 78 19 Købes: Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12 Købes: Antikviteter, teak, palisander og designmøbler. Flytterester til totalrydning af Dødsboer. Alt har interesse. Kontant afregning. Byttekøbmand Gedsted Tlf: 25 53 55 96 Sælges: Christiania cykel 1 pony sulky + div. seletøjer Tlf: 96 36 43 09

Sælges: Originale Audi alufælge, 4 stk. med dæk 225-55-16, som nye, 1.600 kr.

Sælges: Haveplanter i potter fra 10 kr. Eks. forskellige pæoner, liljer, hortencia, stauder, klematis, prydgræs,bunddækkepl., stenbedspl., juleroser og vandpl.

Tlf: 51 81 52 35

Tlf: 41 17 45 55/98 62 14 15

Sælges: Ponyhoppe, 5 år, sort, 120 cm., Islænder/Shetlænder, rolig og omgængelig. Ikke ridevant, trailervant. Chippet og pas. Pris 2.500 kr. Tlf: 40 17 99 17

Sælges: Tilbygning til fortelt. Sorte gulvfliser. Pæn stort campingbord. Gasovn. Næsten nye læskærme.

Sælges: Radiator, næsten ny, H 65 cm, L 115 cm, kr. 450. Sovesofa, grå, så pæn som ny. Sidde 2 pers., liggemål B 145 , L 195 cm, kr. 300. Tlf: 40 21 55 48

Tlf: 30 69 67 43

LOPPEMARKED

Købes: Traktor 40-80 hk. Diesel veteranvarebil (lille) med åbent lad. Gødningsspreder Bøgballe B 700. Lille plov 1 f. 14 t. el. 2 f. 12 t. Veteranharve 2 m bred. Tlf: 42 43 32 05 Sælges: 4 stk. stålfælge m/sommerdæk 175/65/R14” 400 kr.og 4 stk.alufælge m/sommerdæk 195/65/R15” 500 kr. Tlf: 20 45 24 02

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

Sælges: Border terrier hvalpe,Lutras Jasmin driver med Købes: Skrot, gammelt jern og hals på alt hårvildt. Far: Kali hårde hvidevarer. Total opryd- Kama The Bishop, årets hanning hund 2014. Loppemarked Tlf: kupon 4-f 18/08/04 8:23 Tlf: Side 1 86 64 40 19 92 59 20 25 Affaldsindsamlerne i Vognsild hyggede sig med smørrebrød efter aktionen.

Købes: 12 pensionister ønsker at købe nogle gamle knallerter til os selv så vi har noget at rode med. Også defekte

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen må fylde op til 20 ord!

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Østhimmerlands Folkeblad, SENEST fredag kl. 9.00 senest fredag kl. 9.00 Refsnæsvej 8, 9293 Kongerslev Mrk.: »Loppemarked« Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑ Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Side 18

22. april 2015

UGENS TV

22. - 28. april 2015 Desperado

DR1 fredag kl. 23.20 Amerikansk actiondrama klassiker fra 1995 med bl.a. Antonio Banderas, Salma Hayek og Joaquim de Almeida. Lejemorderen og musikeren El Mariachi ankommer til en lille mexicansk DR1 torsdag kl. 20.00: “Danmarks skønneste sommerhus”

grænseby, der styres af den ondskabsfulde og nederdragtige narkobaronen Bucho. Det var Bucho, der skød hans elskede og satte en kugle igennem hans guitarhånd, og El Mariachi er fast besluttet på at få hævn, men vil det lykkes ham.

The Heart of Me

TV2 torsdag kl. 20.00: “På røven i Nakskov”

DR1 lørdag kl. 23.55 Engelsk romantisk drama fra 2002. Efter deres fars død inviterer den sofistikerede Madeleine sin søster Dinah til at bo i sit London-hjem. Richard og Madeleine forsøger at finde en passende

ægtemand til den flagrende Dinah, men da det lykkes, beder Richard i hemmelighed Dinah om at hæve forlovelsen. Dinah samtykker uden et ord. De ved begge hvorfor. Richard har giftet sig med Madeleine, men har forelsket sig i Dinah.

DR1 lørdag kl. 22.20: “Mordene i Brokenwood” Fire venner kører ud i vildmarken på en polterabend. Kun tre af dem vender hjem i live.

Austin Powers DR1 fredag kl. 01.00: “Soldier Blue” Kavaleristen Honus og den unge kvinde Cresta overlever som de eneste et indianerangreb.

TV2 fredag kl. 00.20 Amr. komedie fra 1999 Alt går fantastisk for den uimodståelige mesterspion Austin Powers, lige indtil destruktive Dr. Evil rejser tilbage til 60’erne og stjæler Austin Powers vidtberømte tiltrækningskraft! Sammen

med den supersexede agent Felicity Shagwell rejser Austin Powers nu også tilbage i tiden for at redde trådene ud. Imidlertid har Dr. Evil allieret sig med nogle af den frie verdens allermest formidable modstandere og iværksat en modbydelig plan.

TV2 lørdag kl. 22.30: “The Last Castle” General Irwing begik den fejl at afslå at adlyde en ordre, og er nu sat i et militærfængsel.

The Big Bounce

TV2 fredag kl. 21.00: ”Til Jackpot os skiller” Jack og Joy kender ikke hinanden, men vågner op i sengen sammen efter en vild nat i Las Vegas.

TV2 lørdag kl. 21.00 Amr. thriller-komedie fra 2004. Jack Ryan får job som oppasser for dommeren Walter Crewe på Hawaii, og gennem ham møder han den smukke Nancy, der har en plan, der kan gøre dem begge

rige. Hun er byggespekulanten Ray Ritchies elskerinde, og hun mener at de sammen kan franarre ham en stor sum penge. Jack er lidt i tvivl om, hvad han skal gøre, men han er forelsket i Nancy, og går i ledtog med hende. Snart er situationen helt ud af kontrol!

KOM IND TIL JAN OG FÅ DEN BEDSTE HANDEL PÅ RADIO - TV - PARABOLER UGENS TV ONSDAG DR1 05.45 Ud i naturen 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammer 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok 19.05 Aftenshowet med TV avisen 20.00 Spise med Price, egnsretter 20.30 Godsejerne 21.00 Ensom midt i livet 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Arne Dahls A-gruppen 23.55 OBS 00.00 Kniven på struben 00.40 Natfjernsyn

DR2 06.15 60 Minutes 07.00 DR2 Morgen 11.00 Madmagasinet 11.25 Horisont 11.50 Camilla Plum 12.20 Unge Rødder i Frilandshaven 12.50 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sådan er det bare 18.30 Spooks 19.25 Når mænd er værst 20.00 Borgen 21.00 En kvinde i skudlinjen 22.30 Deadline 23.00 På sporet af troikaen 23.50 Spillet om torsken 00.50 Drengen, hvis hud faldt af 01.40 Deadline Nat

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Eftermiddagsprogrammer 14.00 Razzia 14.35 Cykling: Fleche-Wallonne, direkte 17.00 Nyhedsblok 17.20 Go’ appetit 18.00 Nyhedsblok 18.25 Dit forårsvejr 18.30 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 Danskere på tvang 20.50 Landmand søger kærlighed 21.35 Station 2 Patrulje 22.00 Nyhedsblok 22.45 Krop umulig! 23.35 For altid ung 00.45 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.45 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.45 Ud i naturen: 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammer 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok 19.05 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Danmarks skønneste sommerhus 20:30 So F***ing Special - på ferie 21:00 Kontant 21.30 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Hercule Poirot 00.00 Natfjernsyn

DR2 06.35 DR2 Morgen 11.00 Penge 11.25 Madmagasinet 11.50 Camilla Plum 12.20 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sådan er det bare 18.30 Spooks 19.25 Når mænd er værst 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.30 DR2 Undersøger 22.00 Quizzen med Signe Molde 22.30 Deadline 23.00 Ruslands nynazistiske netværk 23.45 På sporet af troikaen 00.40 Debatten 01.40 Deadline Nat

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Store boligdrømme 13.15 Eftermiddagsprogrammer 14.45 BS og basserne 15.20 Hva’ bruden ikke ved 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok 17.20 Go’ appetit 17.50 Nyhedsblok 18.30 Dit forårsvejr 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 Nyhedsblok 20.00 På røven i Nakskov 20.50 Station 2 22.00 Nyhedsblok 22.45 Gerningsstedet 23.30 Adrenalin-jæger med livet i hænderne 00.25 Natfjernsyn

FREDAG DR1 05.45 Ud i naturen 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammer 11.05 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 OBS 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Hamish Macbeth. 2 afsnit 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Bonderøven 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 Hvem var det nu vi var 21.00 Nyhedsblok 21.25 Michael Clayton 23.20 Desperado. Amr. actiondrama fra 1995 01:00 Soldier Blue. Amr. western 02.50 Natfjernsyn

DR2 06.35 DR2 Morgen 11.00 Bag Borgen 11.25 Penge 11.50 Camilla Plum 12.20 Mord i Frilandshaven 12.50 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Solkomfur og Sommerkål i Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Globe Trekker - Mexico 19.10 Husker du ... 1996 20.00 White Oleander 21.45 Vi ses hos Clement 22.30 Deadline 23.00 JERSILD minus SPIN 23.35 60 Minutes 00.20 Sweet Sixteen. Britisk drama 02.05 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Store boligdrømme 13.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 14.10 Razzia - SKAT rykker ud 14.45 BS og basserne 15.20 Hva’ bruden ikke ved 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Klipfiskerne 21.00 Til Jackpot os skiller. Amr. romantisk komedie fra 2008. 22.40 The Lake House. Amr. romantisk drama fra 2006. 00.20 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Amr. komedie fra 1999 02.00 Natfjernsyn

DR1 søndag kl. 22.10: ”Mord og chokolade”

Aalestrup Radio/TV Aps Vestergade 9, 9620 Aalestrup www.aalestrupradiotv.dk

LØRDAG DR1 05.30 Ud i naturen 06.30 Team Bachstad i Indien 07.20 Naturens dyrebørn. 2 afsnit 09.00 Flodhestenes paradis 09.50 Det var i maj 10.40 Sådan er kærligheden 11.05 SpareXperimentet 11.50 Champions League semifinale: Brøndby-Frankfurt 14.00 Hjem. Norsk dramaserie 14.45 Taggart: Hjælpelinjen 15.55 Strictly Ballroom 17.30 Hvem var det nu vi var 18.30 Nyhedsblok 19.05 Tæt på delfinerne 20.00 Downton Abbey 20.50 Kriminalkommissær 22.20 Mordene i Brokenwood 23.55 The Heart of Me 01.25 Mord på hjernen 03.00 Water Rats. 3 afsnit

DR2 07.10 DR2 Morgen 09.00 Tidens tegn 09:55 Kinas nye konkubiner 10.20 Hairy Bikers. 3 afsnit 13.20 Anthony Bourdain - Stopover i Sao Paolo 14.05 Globe Trekker - USA 14.55 DR2 Tema: Ph.D. Cup 2015 - Det Danske Hjernemesterskab 17.15 Vore bedste år 19.10 Husker du ... 1997 20.00 DR2 Tema: Hele ugen alene 20.50 Lost in Translation 22.30 Deadline 23.00 Debatten 00.00 Psycho II. Amr. gyser 01.50 Natfjernsyn

TV2 06.00 Bernard. 2 afsnit 06.05 Mouk 06.20 Julius Jr. 06.45 Formiddagsprogrammer 13.05 Landmand søger kærlighed 13.50 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 14.35 Hjemme bedst 15.30 Familien Danmark 16.00 Danskere på tvang 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Rundt på gulvet. Dansk underholdning 21.00 The Big Bounce 22.30 The Last Castle. 00.45 Natfjernsyn

SØNDAG DR1 06.00 Team Bachstad i Sydamerika 06.30 Jamies Storbritannien 07.20 Den fantastiske dal. 2 afsnit 09.00 Formiddagsprogrammer 11.30 Luk mig ind - det er Bla chman 12.15 Ensom midt i livet 12.45 Guld på Godset 13.35 Downton Abbey 14.25 Taggart: En sand gyser 15.45 Puk og Herman går i land 16.45 Ni til fem 18.30 Nyhedsblok 19.00 På vinger over - Jorden 20.00 Dronning Margrethe 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Mord og chokolade 23.45 Natfjernsyn

DR2 07.30 DR2 Morgen 08.30 Det asiatiske gadekøkken 08.55 Hairy Bikers. 3 afsnit 10.55 Ruslands nynazistiske netværk 11:40 JERSILD minus SPIN 12.15 Eftermiddagsprogrammer 15.30 Free The Mind 16.30 Alternativ helbredelse 17.15 Forfølgeren 19.10 Husker du ... 1998 20.00 Jagten på det perfekte brød 21.00 Quizzen med Signe Molde 21.30 Næste Uges TV 22.00 Michael Jeppesen møder... 22.30 Deadline 23.00 En kvinde i skudlinjen 00.35 Langt fra Bruxelles 01.15 NAtfjernsyn

TV2 06.00 Bernard. 2 afsnit 06.05 Mouk 06.20 Julius Jr. 06.45 Formiddagsprogrammer 12.00 Nyhederne 12.05 Rita. Dansk dramaserie 12.55 Rundt på gulvet 14.00 Cykling: Liège-BastogneLiège, direkte 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhedsblok 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem vil være millionær? 21.00 Operation Argo 23.00 Fortitude 23.55 Klipfiskerne. Familiequiz med bid i 00.55 Station 2 Politirapporten 01.25 Natfjernsyn

TV2 søndag kl. 21.00: ”Operation Argo”

9697 0012

handlerapril lokalt! - Hvor handler du! 22. - Vi28. 2015

MANDAG DR1 05.45 Ud i naturen 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammer 11.05 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Godsejerne 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Hamish Macbeth. 2 afsnit 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Kender Du Typen? 20.45 Luk mig ind - det er Blachman 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kriminalinspektør Banks 00.00 Natfjernsyn

DR2 06.15 DR2 Morgen 11.00 Kontant 11.30 To på rejse 12.00 Camilla Plum 12.30 Solkomfur og Sommerkål i Frilandshaven 13.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sådan er det bare 18.30 Spooks 19.25 Når mænd er værst 20.00 Historier fra dødsgangen 20.45 Alternativ helbredelse 21.30 Forført af en svindler 22.00 En dansker redder verden 22.30 Deadline 23.00 Vi ses hos Clement 23.45 Dokumania 01.40 Deadline Nat

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Store boligdrømme. Dansk boligprogram 13.15 Grænsepatruljen. 2 afsnit 14.15 Razzia 14.45 BS og basserne 15.20 Hva’ bruden ikke ved 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Rita. Dansk dramaserie 20.50 Familien Danmark - helt privat 21.25 Sommerdrømmehuset 22.00 Nyhedsblok 22.45 Elementary 23.30 Fortitude 00.25 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.25 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.45 Ud i naturen 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammerr 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Hamish Macbeth 16.00 Sherlock Holmes 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.45 Made in Denmark 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet 22.20 Sporten 22.30 Mord i Skærgården 23.15 Mord med dr. Blake 00.15 Natfjernsyn

DR2 06.20 Anthony Bourdain - Stopover i Sao Paolo 07.00 DR2 Morgen 11.00 Horisont 11.25 Kontant 11.55 Sådan er det bare 12.30 Camilla Plum 13.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sådan er det bare 18.30 Spooks 19.25 Når mænd er værst 20.00 JERSILD minus SPIN 20.45 Dokumenia: Sort arbejde 22.30 Deadline 23.00 Krim konflikten ifølge Putin 01.15 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Store boligdrømme. Dansk boligprogram 13.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 14.10 Razzia 14.45 BS og basserne 15.20 Hva’ bruden ikke ved 16.05 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 20.50 Razzia 21.25 Station 2 Politirapporten 22.00 Nyhedsblok 22.45 Fangerne 23.15 Aspiranterne 23.50 Alarmcentralen 00.45 Natfjernsyn


22. april 2015

Side 19

Find din fagmand Frands Trangbæk E

LIG

• • • • • •

Træpiller Briketter Bark Flis Spagnum til haven Grå og sort granit

• • • • • •

Tlf: 98 64 82 88 • Mobil: 40 63 83 88 • E-Mail: frands@frands-trangbaek.dk

EL-SERVICE

BØRGE ANDERSEN ApS

Ærtesten Nødder Stabilgrus Støbemix Sand Muldjord

Kan afhentes på pladsen eller leveres med grab Husk: Vi henter haveaffald med grab

SIMESTED

Murermester

:

NU

Boldrupvej 174, Thorup Tlf. 98 55 15 65 Biltlf. 23 61 40 65

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv Salg og reparation af hvidevarer

A p S

98 54 81 15 Service og salg af hårde hvidevarer

Gert Jensen

MURERFIRMAET

Martin Christensen ApS

Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup

Tlf. 28 19 81 77

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

JORD - BETON OG MURERARBEJDE

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

Mie

Borgergade 17 · 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 50 10

Malermester Eveldrupvej 179,Testrup 9620 Aalestrup Mobil 41177160 Miemaler@live.dk

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

Find DIN fagmand

Salg af gas- oliekedler, olietanke, jordvarme, solvarme og solceller

TONNYS VVS A/S

Himmerlands Gas-Olie & VVS Teknik ApS

- i Vesthimmerlands Avis! Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Vi udfører alle former for gas- og oliefyrservice - også industri

Markvænget 24

Tlf. 98 62 41 90

MØLDRUP • SKALS

- Vi sparer dig for en del!

Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Du trykker bare

98 64 12 55

- så trykker vi resten

Vi er servicepartnere for

Tlf. 86 69 18 38

www.himmerlands-gas-olie.dk

Vi er medlem af: Varmepumpeprdningen

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Elektriker:

Simested El-Service 98 54 81 15 En lys idè/Bojsen El 98 64 13 00/40 59 80 80

Entreprenørfirma:

Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36

Gas/Oliefyrsservice:

Himmerlands Gas & Olieteknik 98 62 41 90

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen

Hus og Have:

Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88

Malermestre:

Mie Malermester 41 17 71 60

Murer/Entreprenører:

Murerfirmaet Martin Christensen 28 19 81 77 Murermester Børge Andersen ApS 98 55 15 65 Ejnar Nielsen A/S 86 69 17 04

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

VVS:

Møldrup VVS A/S 86 69 20 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 20

22. april 2015

Amer Brio-Mohamad og Jasin Al-Abrash tog sig bl.a. af bevægelsesparken.

Så er alle klar til at rykke ud.

Frivillige gjort rent i Aalestrup og omegn Af Hanne Monrad AALESTRUP: En række aktive folk i Aalestrup havde meldt sig klar til at yde en indsats, da aktivitetsgruppen indbød til rengøringsdag i byen i lørdags. Gruppen er et samarbejde mellem personer fra den tidligere Borgerforeningen, Seniorgruppen og Aalestrup Handel & Erhverv. Mange mødte op til starten tidligt på dagen,

hvor der var dækket op til morgenkaffe i Galleri Aalestrup.

Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen, bød vel-

Falck-mændene spulede torvene rene.

Chaufføruddannelse Chaufføruddannelse - inkl. stort kørekort - inkl. stort kørekort

CHAUFFØRUDDANNELSE INCL. STORT KØREKORT

kommen og takkede alle for at møde op. Pia Knudsen fra den nedlagte borgerforening, er primus motor for arrangementet og hun fortalte om de praktiske ting, der var på ruterne. Efterfølgende blev alle så udstyret med sække og handsker og man var klar til at gå ud i byen i dejligt forårs solskinsvejr og gå i gang med arbejdet. Som sædvanlig var der også en gruppe friske folk fra Falck, der var mødt op med vandvognen. De sørgede for at spule torve og pladser så som blev frisket op og fik renvaskede fliser.

Som en ekstra opgave i år var der også rengøring af det store sejl på Store Torv, som i dagens anledning var blevet sat op. Det store sejl som fungerer som overdækning på Torvet blev sat op sidste år. Det var en del af en pulje under byfornyelsen som blev brugt på dette projekt, som giver mange muligheder for arrangementer på Torvet i sommerperioden uden man skal skele så meget til vejrguderne. Efter nogle timers ihærdig indsats vendte rengøringsfolkene tilbage til Galleriet, hvor Poul Spang-

gaard havde gang i grillen og stegt flæskesteg som alle blev budt på som tak for en god indsats og der var tid til en evaluering på dagen. Alle deltagere pegede på, at der var meget affald rundt omkring på gader og veje og man kan kun opfordre folk til at rydde bedre op efter sig. Skolelever og andet frivillige havde tilkendegivet til arrangørerne, at de ville samle affald ind på andre dage og f.eks. elever fra Aalestrup Naturefterskole brugte nogle timer i søndags til at gøre den vestlige del af byen fin og forårsklar.

Hos GRØNS Transport Uddannelser på Løgstør Køreteknisk anlæg tilbyder vi nye hold hver 6. uge. Det betyder, at du i AMU-regi har Går du rundt og tænker det kunne praktisk med et Går du rundt og tænker på, atpå, detatkunne være være praktisk med et mulighed for at tage stort kørekort til lastbil, bus eller vogntog. stort kørekort til lastbil, bus eller vogntog SÅ SE LIGE HER! stort kørekort til lastbil, bus eller vogntog - SÅ SE LIGE HER! Kurserne til lastbil og bus indeholder foruden kørekortuddannelsen

Hos GRØNS Transport Uddannelser i Sæby og Løgstør, tilbyder Hosogså GRØNS Transport Uddannelser i Sæby og Løgstør, tilbyder viMedvi uddannelsen til det lovpligtige EU-kvalifikationsbevis. nye dagog aftenhold hver uge. Det betyder, at du i AMU-regi nye dag- og aftenhold hver uge. Det betyder, at du i AMU-regi også også andre ord,for duatfår en komplet har mulighed for at stort tage kørekort stortAMU-chaufføruddannelse! kørekort efter fyraften. Kurserne til har mulighed tage efter fyraften. Kurserne til ogindeholder bus indeholder foruden kørekortuddannelsen, også udlastbillastbil og bus foruden kørekortuddannelsen, også uddannelsen det lovpligtige EU-kvalifikationsbevis. Med andre dannelsen til dettillovpligtige EU-kvalifikationsbevis. Med andre ord ord en komplet chaufføruddannelse! en komplet chaufføruddannelse!

Kr.

Ring og hør nærmere.

3.300,-

AMU mål 47854 + AMU mål 40531

du selvstændig eller lønmodtager, og kunne du tænke Så er Så du er selvstændig eller lønmodtager, og kunne du tænke dig etdig et GRØNS Transport Uddannelser Løgstør TLF: 98 67at34 kørekort til de en ovennævnte af de ovennævnte kategorier, du velkommen til 95 at kørekort til en af kategorier, er du er velkommen til for nærmere information om kurserne samt tilmelding. ringe ringe os op os forop nærmere information om kurserne samt tilmelding.

Nyt hold den 11. maj Foruden AMU-chaufføruddannelserne, afholder vi også efterudIngen ventetid! Nye dagog aftenhold hver uge! Ingen ventetid! Nye dagog aftenhold hver uge! dannelseskurser for chauffører, samt flexkurser for taxa- og busGRØNS Transport Uddannelser 46 chauffører. Køreteknik eller energirigtig til98 virksomheder GRØNS Transport Uddannelser SæbySæbykørsel både 98 46 78 8878 88 GRØNS Transport Uddannelser Løgstør 98 67 GRØNS Transport Uddannelser Løgstør 98 67 34 9534 95 og ansatte. Uge:

Deltagerbetaling/egenbetaling fori Løgstør Deltagerbetaling/egenbetaling forog bus 19-24-25-26-27 EU-efteruddannelse i gods chaufføruddannelse inkl. kørekort: chaufføruddannelse inkl. kørekort:

Amu mål 47848 - 40065- 42903-40530

Uge: Uge:

25 EU-efteruddannelse gods i Hobro AMU mål 40900 LastbilLastbil kr. 3.540,AMU mål 40900 kr. 3.540,28 Flexkursus (BAB) modul 2+3 AMU mål 40531 Bus kr. 3.540,Kr. AMU mål 40531 Bus kr. 3.540,Amu mål 46941 - 46943 pr. dag AMU mål 45114 Vogntog kr. 2.360,AMU mål 45114 Vogntog kr. 2.360,-

122,-

Kjeldgaardsvej 9300 Sæby Kjeldgaardsvej 4, 9300 4, Sæby

Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen og Pia Knudsen orienterede om dagens forløb.

Afskedsreception for direktør Henning Christensen Afskedsreception for direktør Henning Christensen Vi vil gerne sige tak til vores direktør gennem de seneste 16 år.

Vi vil gerne sige vil tak det til vores direktør gennem de seneste 16 år. Derforpolitikere, vil det glæde os at Derfor glæde os at se samarbejdspartnere, se samarbejdspartnere, politikere, tidligere og nuværende kolleger til nogle hyggelige tidligere og nuværende kolleger timer. til nogle hyggelige timer

FREDAG DEN 24. APRIL 2015 FRA KL. 13-16 Fredag den 24. april 2015 fra kl. 13-16

i Renovests lokaler Stengårdsvej Løgstør i Renovests lokalerpå på Stengårdsvej 33,33, Løgstør.

Danmarksvej 51, 9670 Løgstør

Danmarksvej 51, 9670 Løgstør Danmarksvej 51, 9670 Løgstør – Tlf. 98 67 34 95

- nui også i Løgstør! Ny afdeling hosKøreuddannelsescenter Jysk Køreuddannelsescenter GRØNSGRØNS - nu også Løgstør! Ny afdeling hos Jysk

Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

NICE PRICE: SAMLET PRIS Brillestel Flerstyrkeglas Antireflex Synsprøve Gratis service

KUN:

2898,-

Lene

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 17 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 17 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement