Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 10 · 109. årg. Onsdag, den 4. marts 2015

Fængslende foredrag på Borremose Erhvervsefterskole Lørdag 7. marts er der for 12. gang Aalestrup Open i fluebinding i Aalestrup Lystfiskerforenings lokaler på Aadiget i Aalestrup.

Fluebindertræf i Aalestrup AALESTRUP: Lørdag, 7. marts går det igen løs i Aalestrup Lystfiskerforenings lokaler på Aadiget i Aalestrup. Fluebindere fra hele landet vil for 12. gang mødes for at konkurrere om de flotte præmier og æren til dem, der kan binde den flotteste flue i en af de otte klasser. Bestyrelsen har igen i år fået mange flotte præmier fra de trofaste sponsorer, så der er virkelig noget at kæmpe om. Foreningen håber på stor

deltagelse og har hidkaldt de skrappe dommere Laurits Flowbinder, Michael Jensen og Orla BertramNielsen. Alle fluebindere er velkomne, og prisen for at deltage er beskeden. For hver klasse man deltager i, får man en flot flueæske. Der er præmier til nummer et, to og tre i hver klasse, og herudover bliver der trukket lod om en uges ophold i en af foreningens hytter blandt de deltagende fluer.

Som noget nyt er der i år en juniorklasse, hvor man kan deltage, hvis man er 14 år eller yngre. Selv om man ikke deltager i fluebinderkonkurrencen, er der alligevel en mulighed for at gå hjem med en flot præmie, for der vil i løbet af eftermiddagen blive solgt amerikansk lotteri. Det bliver garanteret en hyggelig dag, så hvis man bare har lyst til at kikke på, hilse på fiskevenner og måske lære nye at kende, er man også meget velkommen.

Bestil konfirmationssalmebogen i Biksen Mulighed for navne og ikon gravering

About love

kors

Kirke

Tro, Håb

HVID - SORT - RØD - BLÅ pr. stk.

329.-

Skyum POKALER 98 64 10 63 skyum-pokaler.dk

BESTIL ALLEREDE

BORREMOSE: Mandag 9. marts får Borremose Erhvervsefterskole besøg fra Søndre Omme åbne fængsel, hvor Liz Vig, der er fængselsbetjent, og en indsat kommer for at fortælle om fængslet, og hvordan livet er i et åbent fængsel. Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem skolens bestyrelse og menighedsrådet i Kgs. Tisted, hvilket betyder, at der mandag aften er foredrag for den lokale befolkning, skolens bagland og andre interesserede. Mandag eftermiddag er det eleverne, som får deres foredrag i forbindelse med den normale fællessamling. - Vi håber meget, at vi gennem dette arrangement, kan være med til at lave en fortælling om et liv, som vi normalt ikke møder, men

kun hører om. Samtidig vil vi få et godt indblik i, hvorfor man bruger betegnelsen ”et åbent fængsel” - et sted hvor man i pricippet kan være indsat fra 30 dage til 14 år, siger lærer og menighedsrådsmedlem Marianne Jæger.

Inde i avisen Rockkoncert i Aalestrup - Læs side.............

3

KØB ØKOLOGISK NATURGØDNING

- du støtter vores humanitære arbejde Vi sælger gødningen fra p-pladsen hos FAKTA i Aalestrup

TORSDAG DEN 5. MARTS KL. 9.30 - 12.30 Du kan også købe via sms på tlf. 40 35 64 30 Kan evt. leveres indenfor tidl. kommunegrænse.

LIONS CLUB AALESTRUP

80 kr. pr. sæk á 10 kg

Modeshow hos Hans & Hendes Søndag den 15. marts kl.10.00 Hvor vi viser det nye forårstøj Efter modeshowet er der mulighed for selv at prøve tøjet og gøre en god handel, idet vi giver 20% rabat på alle ikke nedsatte varer. * Der vil Desuden blive udtrukket kommer Lea og gevinster og der viser og fortæller vil blive serveret om magnetlidt til ganen smykkerne Herretøj · Dametøj

Dansenode

Billetter købes Connie Hvid & Svend Ejlskov Borgergade 15 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 21 20 • www.biksen-aalestrup.dk

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 | Fre. 9.30-18.00 | Lør. 9.00-12.30

Begrænset antal pladser.

Jernbanegade 6 · 9620 Aalestrup Tlf.: 98 64 17 97

* Dog undtaget Zefina og magnetsmykker

Følg os på Facebook: www.facebook.com/hansoghendes


Side 2

4. marts 2015

Venstrefolk i Testrup hørte om nyt sygehus

KØR-SELV-LÆSERREJSER MED

Som læser af Vesthimmerlands Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden VA ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Børnerabat

1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

8 dages ferie på 3-stjernet hotel i Italien

Det søde liv i Toscana Hotel La Speranza HHH Toscana regnes for at være et af smukkeste landskaber i hele Italien. Mange drømmer om en ferieoplevelse blandt cypresserne i området, der også er kendt for sin køkkenkunst og de fine vine fra Chianti-distriktet. Og en ferie her er en oplagt måde at udforske de mange specialiteter og muligheder på. Begynd dagen ved morgenbuffeten på jeres charmerende hotel, som ligger i centrum af kurbyen Casciana Terme i Pisaprovinsen. Herefter kan jeres opdagelsesrejse på de snirklede veje i middelalderbyerne tage fart. En oplagt udflugtsmulighed er det skæve tårn i Pisa (42 km). Siden kan I køre videre mod den hyggelige by Lucca (68 km), hvor I kan finde ind til den toscanske stemning på en gåtur rundt i de gamle kvarter.

5 overnatninger 1.899,-

Pris pr. person i dobbeltværelse

2.599,Pris uden rejsekode 2.899,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 1 x typisk toscansk middag • 6 x 3-retters middag/buffet • 1 flaske lokal vin • 1 x rundvisning og prøvesmagning hos Tenute di Badia

Ankomst: Valgfri i perioden 1.4.-25.10.2015.

Quality Hotel Dan

4 dage på 3-stjernet hotel i Kastrup

Oplev København

God

at

Boibrn ørnekrrab .

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.149, Pris uden rejsekode 1.299,-

2 overnatninger

799,Quality Hotel Dan HHH Med metroen er I på Kongens Nytorv på under et kvarter og har alle centrums seværdigheder og muligheder foran jer. Hvis solen skinner, kan I smutte en tur i Nyhavn, hvor I kan nyde et glas velskænket fadøl eller tage på havnerundfart og se byen fra vandsiden. Oplev f.eks. Den Blå Planet (1 km).

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • Shuttlebus til og fra Kastrup Lufthavn Ankomst: Valgfri frem til 24.3. og i perioden 7.4.-19.6.2015.

4 dage på hotel i Mecklenburg-Vorpommern

Pris pr. person i dobbeltværelse

999,-

Herregård i Nordtyskland Gut Gremmelin

Pris uden rejsekode 1.149,Rejs inden 1.4. og spar: 350,-

2 overnatninger 1.099,Bad Bertrich 4 ovParkhotel ernatninger 1.599 ,-

Gut Gremmelin Den smukke herregård fra 1800-tallet blev i 1998 indrettet som hotel, der forener den historiske stemning med moderne bekvemmeligheder og design. Turene på cykel eller med stave kan næsten ikke finde smukkere rammer end her midt i højlandet kaldet Mecklenburgische Schweiz syd for Rostock (46 km).

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 3 x middagsret • Badekåbe og en flaske vand på værelset • 1 x entre til Schloss Güstrow Ankomst Valgfri frem til 28.9.2015.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

VA

Åbent hverdage kl. 8-17.

Venstre i Aalestrup har holdt generalforsamling Af Hanne Monrad TESTRUP: Venstre i Aalestrup har holdt sin årlige generalforsamling i Testrup gl, Skole. Bestyrelsen havde inviteret en gæst til at holde et indlæg for forsamlingen. Det var regionsrådsmedlem Lone Sondrup, Hobro. Hun fortalte engageret og levende om arbejdet i Rådet og de forskellige underudvalg, hun sidder i. Hun fortalte bl.a., at hun blev lidt overrasket over arbejdsmængden i et Råd som mange mener, er overflødigt. Lone Sondrup fortalte, at hun selv tidligere havde stillet spørgsmål ved regionernes relevans, men nu er hun overbevidst om de udfyldte en vigtig funktion. Beslutninger på det store, vigtige sundhedsområde kan træffes lokalt. Samtidig er det en vigtig demokratisk øvelse, at beslutningstagerne en forholdsvis tæt på borgerne. Tilhørerne fik også god indsigt i processen bag det nye supersygehus og mange fakta om det. Lone Sondrup svarede beredvillig på spørgsmål, så mange fik væsentlig større indsigt i arbejdsområderne i Region Nordjylland. Selve generalforsamlingen forløb stille og ganske udramatisk. Dirigent Martin Pinholt førte medlemmerne sikkert gennem de faste punkter: beretning , regnskab, kontingentfastsættelse og valg til bestyrelsen. Formanden Poul Hjul Andersen omtalte i sin beretning et turbelent år på landsplan. - Vi kan ikke klage over manglende medietid. Noget positivt - meget var negativt. Venstre blev udsat for megen negativ omtale i forår og sommer - og noget af det var berettiget, mente formanden. - Godt hjulpet af en som sædvanlig sensationssulten presse og en regering der brugte det til at flytte focus væk fra sig selv. Hele spørgsmålet om Lars Løkke Rasmussens lederegenskaber,

Lone Sondrup fortalte engageret om arbejdet i regionsrådet.

Per Bisgaard fortalte om sine opgaver som folketingskandidat.

fra GGGI, over underbukser og til det berømte hovedbestyrelsesmøde i Odense har efterladt sig spor og sår. Lige fra Folketingsgruppen, ned gennem diverse bestyrelser og hos almindelige medlemmer. Der har været meget kritiske røster fremme om den organisatoriske ledelse og der har været direkte udmeldelser af partiet. Også hos os.

en valgkamp: det skal vindes mellem valgene som følge af gode beslutninger og forhåbentlig resultater. Vi skal gerne have Per Bisgaard valgt denne gang. Det er vigtigt med en Himmerlænding på Borgen - én der kender både erhvervslivet og kulturlivet i Himmerland. Kender kommunal administration udefra og indefra. Vi er klar til valgkamp, har klistret plakater. Der bliver sikkert et tema for valget: Nogen vil nok ”trække udlændingekortet” - men jeg håber at det kun bliver et sekundært emne. Focus bør være på arbejdspladser, konkurrenceevne, vækst. Der er måske flere stemmer i at være udlænding-kritisk, men hellere undvære nogle få stemmer og så beholde anstændigheden. Efter min mening må vi ikke komme længere over på DFs hjemmebane. Meningsmålinger viser entydig et magtskifte og vi får de udlånte nøgler tilbage. Laurbærrene og kravlet højere op i træet og ud på tyndere og tyndere grene, så har vore konkurenter gennemgået en stor del af de omlægninger som vi mangler - og godt ved skal til. Formanden sluttede sin beretning med at konstatere: - Fra mine meget unge år husker jeg et valgslogan som lød som en trafik kampagne: Se til Venstre før De krydser. Med håb om at mange danskere vil kombinere politik og sikker trafikadfærd og se til Venstre , ser vi frem mod en udfordrende fremtid. Genvalgt til bestyrelsen blev Frede Hansen, Hvalpsund og Niels Jørgen Kristensen, Østerbølle. Hans Riis, Testrup, ønskede ikke genvalg og valgt i stedet blev Jens Møller, Fjelsø. Udover de allerede nævnte, består bestyrelsen af Svend Holst, Thorup, Søren Nielsen, Glerup og Poul Andersen, Testrup, der blev genvalgt som formand. Efter kaffe og lagkage fortalte Per Bisgaard om sine opgaver som folketingskandidat.

På virksomhedsbesøg Venstre i Aalestrup inviterede sine medlemmer til virksomhedsbesøg, blandt andet hos Fjelsø Stål i Aalestrup. - Interessant at høre om de store processer bag de flotte facader på nye bygninger. Fjelsø Stål er et eksempel på noget af det, der skal være meget mere af: private produktionsarbejdspladser, gerne med eksport. Det giver reel vækst. Og skatte indtægter i statskassen. Venstre har, som altid, private arbejdspladser som et hovedindsatsområde. (Offentlige jobs flytter bare pengene fra den ene side af pengekassen til den anden!) Poul Hjul Andersen fortsatte sin beretning med at se lidt ud i den nærmeste fremtid: - 2015 er valgår. Helle kan ikke udskyde det ret meget længere - og valgkampen har jo også været i gang længe. Som politisk interesseret synes jeg at valgkampe er spændende - men et folketingsvalg vindes ikke i

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

Distribution på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk


4. marts 2015

Side 3

skal reklamere for eventen, afsløret. Arrangementet fandt sted på Bakkegaardsvej tæt ved rundkørslen ved Testrupvej, hvor den store reklame nu er blevet opstillet, så der er ikke nogen, der kommer til Aalestrup fra nord af Testrupvej, der er i tvivl om, at der snart sker noget stort i Aalestrup. Forsangeren Claus Has-

sing var mødt op for at give et par smagsprøver på koncerten, kunstneren der havde malet det store billboard, Heidi Christensen, initiativtagerne samt andre interesserede, der ville overvære afsløringen af den flotte reklame var til stede for at være med til det noget utraditionelle tiltag for at promovere et nyt arrangement.

POLITIRapporten for Aalestrup

Skidt udbytte af indbrud i Superkiosken Forleden blev et stort billboard ved rundkørslen Testrupvej/Nordre Ringvej i Aalestrup afsløret. Arrangørerne af rockkoncerten er Dannie Metz, Claus Hassing og Hans Ettrup.

Vært og kok i Aalestrup står bag rock koncert Af Hanne Monrad AALESTRUP: Værten, Hans Ettrup og kokken

Dannie Metz fra Hotel Hvide Kro har barslet med et nyt tiltag i Aalestrup. De to er initiativtagere

Forsanger Claus Hassing signerer det store billboard til rockkoncerten i Aalestrup fredag, 17. april.

til en rockkoncert i Aalestrup Idrætscenter fredag, 17. april. Dannie Metz, der har et eventfirma har en god bekendt, Claus Hassing, fra Aalborg, som netop nu er ude med ”Bryan Adams Tribute” koncerter som har haft store succeser rundt omkring. - Vi håber, at det vil blive en succes med en rockkoncert i Aalestrup, siger Hans Ettrup - så stor så det forhåbentlig kan blive en tilbagevendende begivenhed. Vi har jo set, at der kan samles en stor gruppe, når det er et godt arrangement i byen, så det der startede som en

drøm endte med at blive en realitet. - Vi vil gerne sætte noget nyt i gang i Aalestrup, og vi tror, at en god koncert ”Bryan Adams Tribute” med Claus Hassing som forsanger og med populære Bryan Adams numre kan være med til at give Aalestrupborgere og helst mange andre en god oplevelse og måske kan blive til en tradition. Sammen med billetterne til koncerten kan man også købe en gang spisning, hvor maden naturligvis bliver leveret fra Hotel Hvide Kro. Onsdag i sidste uge, blev et stort billboard, som

AALESTRUP: Superkiosken på Vestergade i Aalestrup havde natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge besøg af tyveknægte. Via en baggård skaffede tyvene sig adgang til et lager, men de slap ikke derfra med de store værdier. Politiet havde ikke umiddelbart klarhed over, hvad der var blevet stjålet, men det tydede på, at der kun var tale om nogle bundter store plasticposer og nogle tomme plasticflasker.

Vesthimmerlands Avis - gemmes og læses hele ugen...

Få mere synskomfort for pengene

Køkken- og Hvidevarebrugsen set fra oven

ION INVITAT tur til - kom en

ark« m n a d s g n i r d r o f d »U e - indrømmet... ke er verdens navl dt, at St. Ajstrup ik

Okay... Vi ved jo go

s søndag d. 8. mart en b å er ld o h i v Men 0 fra kl. 10.00-15.0 oplevelse! og få Miele ovne - kom Demonstration af

St. Ajstrup

en god

ing d forretn Bundsoli dle med! at han

v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe

Tlf. 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk

Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

Følg os på

Facebook

Du bliver overrasket over forskellen

Lige nu giver vi dig en bedre kvalitet end du betaler for. Ryk fx fra vores næstbedste til vores bedste glas uden at betale ekstra Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

Åbningstider: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Lene


Side 4

4. marts 2015

har haft på landsplan og i de bestemmende forsamlinger. Lørdag var ca. halvdelen af medlemmerne, som i jubilæumsåret er på 83, samlet til en festlig frokost i Rosenparken pavillon. Formanden gennem mange år, Jytte Olesen, bød velkommen og fortalte en kort orientering om foreningens start og aktiviteter gennem årene. Ind imellem de lækre retter, var der fællessange og musikalsk underholdning med ” Månetrioen” som var de eneste mænd, Der var stor interesse for at se de mange scrapbøger fra foreningens gennem 80 år. Næstsidst th. der havde fået adgang til formanden for Aktive Kvinder i Aalestrup, Jytte Olesen. damefrokosten. Trioen spillede de gode gamle Fra starten i 1935 og sange og havde blandt antil i dag har mange af de det et ”udstyrsnummer” kvindelige borgere i Aale- med sangen ”Klaus Jørstrup nydt godt af at være gen” som gjorde stor lykke med i en forening, der ud- blandt deltagerne. Bestyrelsen havde i anover at være et godt socialt Af Hanne Monrad upåagtet hen. Det mente mødested også har haft ledning af jubilæet funbestyrelsen i Aktive Kvin- meget indflydelse i såvel det de gamle scrapbøger AALESTRUP: Et 80 års der, at det var der en god lokalsamfundet som den og protokoller frem som jubilæum skal ikke gå grund til at fejre. nu nedlagte landsforening, mange medlemmer syntes

Festligt jubilæum hos Aktive Kvinder

Månetrioen med Tage Asp, Vagn Laursen og Niels Andersen fik latteren til at runge med deres festlige version af ”Klaus Jørgen”.

var interessante at bladre i og det kom der en god snak ud af. Kan du huske..? Ja, mange minder om mange gode timer i foreningen blev genopfrisket. Aktive Kvinders næste arrangement er et besøg hos forretningen ”Style

4you” i Aars. Her vil deltagerne få et indblik i den nye forårsmode og det er et par af foreningens bestyrelsesmedlemmer, der vil optræde som ”mannequiner” for en aften. Arrangementet finder sted mandag, 16. marts.

Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

l Velkommen ti Friplejehjemmet Hesselvang Arbejdet med det nye attraktive Friplejehjem Hesselvang i Hvalpsund er nu kommet så langt, at vi kan vise de flotte rammer frem på åbningsdagen den 25. april 2015 fra kl. 13.00 - 16.00. Nærmere program vil komme i lokalaviserne. Vi kan byde de første beboere velkommen den 4. maj 2015. Vi vil med dette åbningsarrangement give dig et indtryk af det nybyggede friplejehjem I Hvalpsund på den meget naturskønne Lounshalvø. Friplejehjemmet er beliggende på Hesselvej tæt ved byens centrum. Vi er et selvstændigt plejehjem med egen bestyrelse og kort beslutningsvej, hvor beboernes behov og ønsker sammen med de ansattes faglighed, kreativitet og engagement vil skabe hverdagen. Vi ønsker at være et hjem, hvor der er rart at bo, gæste og arbejde, og hvor pårørende føler sig velkomne og har lyst til at være en del af hverdagen, og hvor det kan mærkes, at livet leves.

Vores mål er et plejehjem i særklasse På friplejehjemmet bliver der plads til 24 beboere i handicapvenlige lejligheder med udgang til egne terrasser.

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Heidi

Pernille

FARVEKOPIER

KLIP FOR HELE FAMILIEN

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

FARVEKOPIER

til dig.

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693

Spændende outdoormesse

Jagt & Fiskeri Lørdag den 7. marts 2015

kl. 9.00 - 16.30

Hjemmets indretning De lyse og indbydende lejligheder, der er på henholdsvis 47, 54 og 60 kvadratmeter, er indrettet med mindre køkken, stue, soveværelse og stort badeværelse med egen vaskemaskine og tørretumbler. Derudover er der hyggelige fællesarealer, hvorfra der er panoramaudsigt over den nærliggende Louns sø. Vi har delt huset i 2 enheder således, at 12 beboere kan spise sammen og evt. deltage i dagens gøremål efter evne og interesse. Maden på friplejehjemmet bliver lavet på stedet, da vi mener, at det er vigtigt at kunne tilbyde et hjem, hvor der er fokus på kvalitet, faglighed og etik. Uanset hvor i landet du bor, kan du vælge at bo på friplejehjemmet Hesselvang. Den eneste betingelse er, at din hjemkommune har visiteret dig til plejebolig. Ægtepar kan også bo på Friplejehjemmet, når bare én af parterne er visiteret. Husk! Det er samme pris, hvad enten man bor på et friplejehjem eller på et kommunalt plejehjem. Du kan ved hjemkommunen søge boligydelse, varmetilskud og kommunegaranteret lån til indskud. Indskud udbetales ved fraflytning, hvis der ikke er misligholdelse.

ENTRE

KR. 60,Giver også adgang til Agro Nord Kødkvæg

Ønsker du yderlige oplysninger kan du kontakte friplejehjemmets leder Pia Nielsen på 23627720 eller på mail: pni@diakon.dk Du vil også kunne få vores folder om Hesselvang tilsendt, så du kan sidde i eget hjem og læse om os. Kunne du tænke dig at høre mere om friplejehjemmet hjemme hos dig selv, kommer vi gerne på besøg og fortæller dig om dine muligheder for at komme på Hesselvang. På vores hjemmeside: www.friplejehjem-hesselvang.dk kan du hente oplysninger om vores værdigrundlag samt følge hele udviklingen om opbygningen af dette spændende projekt. Har du eller dine pårørende interesse for at besøge hjemmet eller høre mere, vil vi gerne kontaktes. Forhør dig hos os, inden du bestemmer dig for et plejehjem. Vi er et godt alternativ

7. marts 2015

Jagt

Fiskeri Messecenter Vesthimmerland

Messecenter Vesthimmerland • Messevej 1 • 9600 Aars tlf. 98 62 48 00 • www.mcvh.dk


4. marts 2015

Side 5

AIFs støtteforening har skiftet formand Af Hanne Monrad

Aalestrup Gymnastikforening markerer afslutningen på sin 70. sæson med en stor gymnastilopvisning søndag, 15. marts. Holdet fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole vil deltage.

Aalestrup Gymnastikforening er klar til forårsopvisningen AALESTRUP: Gymnaster i alle aldre mødes til forårets opvisning søndag den 15. marts for at vise lidt af det, de har øvet sæsonen igennem. I år deltager syv af foreningens egne hold og et gæstehold fra Himmerlandscenterets Idrætsefterskole (HCI). Opvisningen markerer afslutningen på den 70. sæson i Aalestrup Gymnastikforening, så der fejres et flot jubilæum søndag, 15. marts. 150 gymnaster fra gymnastikforeningen kommer på gulvet i løbet af eftermiddagen., og de glæder sig til at vise deres kunnen med mange forskellige indslag spændende fra ”da mormor var ung” - til helt moderne rytmer. De mange gymnaster der gennem vinteren har trænet er fordelt på : Forældre/ barn under ledelse af Britta Rokkedal. Anette Hyldgaard har sammen med Katrine Haugaard og Freya Frandsen været leder af Puslingeholdet som er børn mellem fire og seks år. Krudtuglerne går i 0. - 2.

kl, og trænes af Rikke Haugaard Sørensen og Ida Hjul Andersen med hjælp af Katrine Haugaard. Zumba for børn, er for de syv -12 årige. Instruktør er Emil Blok Olesen - med god hjælp af Marianne Hermann. Rytmeholdet (3. - 7. klasse), instruktør er Rikke Haugaard Sørensen og endelig dameholdet under ledelse af Ingrid Christensen. Holdet er sammensat til lejligheden af deltagere fra flere forskellige dame-hold. Motionsherreholdet har altid været fuldt besat, og det er ingen undtagelse i år. Ole Christiansen leder sine mænd, som i år har taget et meget aktuelt tema med til opvisningen. Som gæstehold har Aalestrup Gymnastikforening i år engageret sig med et hold fra Himmerlandscenterets Idrætsefterskole, som kommer med deres bud på en spændende opvisning, og på holdet er der lokale ansigter. I opvisningen deltager små børn, der stråler af glæde ved at bevæge sig, unge mennesker, der viser

15 Onsdag 4. marts kl. 10.00 Aalestrup Bibliotek: Sprogcafe kl. 15.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 17.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 18.30 Konfirmandhuset: Kulturrådet: Årsmøde kl. 19.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 19.30 Konfirmandhuset: Foredrag Torsdag den 5. marts kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mennesker bliver spist” kl. 19.30 Fjelsø Forsamlingshus: Fjelsø Vandværk: Generalforsamling Fredag den 6. marts kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mennesker bliver spist” Lørdag den 7. marts kl. 9.00 Messecenter, Aars: Outdoormesse kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Fernisering kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mennesker bliver spist” Søndag den 8. marts kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Mennesker bliver spist” Mandag den 9. marts kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Danmarks Cykelmuseum: Generalforsamling kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mennesker bliver spist” Tirsdag den 10. marts kl. 9.30 Konfirmandhuset: Tirsdagscafe kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mennesker bliver spist” Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

flotte færdigheder, og motionister, der holder formen ved lige. Arrangørerne fra gymnastikforeningen håber, at rigtig mange vil komme i Aalestrup Idrætscenter, 15. marts og være med til at skabe en festlig opvisningseftermiddag.

AALESTRUP: Aalestrup IF`s Støtteforening har holdt generalforsamling. Formanden Ove Kristensen indledte med at byde velkommen til de fremmødte. Som dirigent blev valgt Poul Monrad. I sin beretning fortalte Ove Kristensen om de mange aktiviteter, støtteforeningen har deltaget i, i det forløbne år. Han kunne berette om et meget travlt år. Der sker nye ting hvert år, men der bliver også fravalgt noget som ikke har været den store succes ud fra en økonomisk betragtning, da det er støtteforeningens formål at skaffe penge til AIF. I 2014 har foreningen blandt andet hjulpet til ved Nytårskoncerten,

Knaberfesten, Julemessen, arrangement med Lars Larsen samt afholdt vinsmagning, KFUM Forbundsmesterskaber i håndbold for seniorer og ynglinge og ligeledes afholdt AIF Cup i håndbold for ungdomsspillere. Alt blev afviklet på fornemmeste vis med stor hjælp fra mange medlemmer og frivillige og med en pænt overskud til AIF. Ove Kristensen beklagede samtidig, at skønt det var let at finde folk til at hjælpe ved arrangementer, så var det en anden sag at finde nogle, der ville påtage sig arbejdet i bestyrelsen. Han meddelte samtidig, at han havde besluttet at trække sig som formand, men ville fortsætte i bestyrelsen og dermed være med til at

hjælpe den nye formand godt i gang. Kassereren Anne Mette Müller fremlagde det reviderede regnskab som viste et overskud på godt 152.000 som er blevet overdraget til Aalestrup Idrætsforening. To af bestyrelsesmedlemmerne, John Pedersen og Dorte Kristoffersen, ønskede ikke genvalg. I stedet blev Søren Bruun og Anne Mette Müller valgt. Anne Mette har hidtil været kasserer udenfor bestyrelsen, men er nu valgt ind i bestyrelsen. Der var genvalg til Jørgen Østergaard, Birthe Pedersen og Birgit Stad. Efterfølgende konstituerede bestyrelsen sig med Jørgen Østergaard som ny formand, Birthe Pedersen som næstformand og Anne Mette Müller fortsætter som kasserer. Udover de nævnte består bestyrelsen af Vagn Christensen, Kjeld Larsen og Majbritt Kristensen.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Socialpsykiatriske boenheder og fælleshus i Aars Der gennemføres fordebat på kommuneplantillæg og lokalplan ved Dyrskuevej og Markedsvej. Indsend bemærkninger senest 25. marts 2015. Der afholdes offentligt møde den 11. marts med tilmelding senest 6. marts. Læs mere på: www.vesthimmerland.dk/fordebat

M E D D E L E L S E R

Miljøgodkendelse • •

Thorupvej 31, 9670 Løgstør (Nyttiggørelse af slagger og flyveaske) Thorupvej 37, 9670 Løgstør (Nyttiggørelse af slagger og flyveaske)

Afgørelserne kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Revurdering af husdyrbrug Sprogcafe - babytegn Onsdag den 4. marts kl. 10.00 på Aalestrup bibliotek. Hvordan bruger man Babytegn. Alle forældre til småbørn i alderen 0-2 år er hjertelig velkommen. Arrangementet er gratis og afholdes af en tale-hørekonsulent fra PPR.

Bogfavoritter på Løgstør Bibliotek mandag den 9. marts kl. 15.00 - 16.00 Vil du dele din læseoplevelse med andre? Eller mangler du idéer til læsning? Vi inviterer til en uformel bogsnak, hvor du kan fortælle om din yndlingsbog eller lytte til andre læseres boganbefalinger. Gratis adgang, tilmelding ikke nødvendig.

Optrevlingen af Aars-gruppen

Haugårdsvej 150, 9670 Løgstør

Gislumvej 96, 9600 Aars

Afgørelserne kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Ændring og udvidelse af husdyrbrug • Hornumvej 142, 9640 Farsø Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Høring af plan for udvidelse af husdyrbrug

Foredrag ved Thorkild Nielsen, der har undersøgt den egentlige historie bag optrevlingen af modstandsgruppen, der blev henrettet i Ryvangen i 1944. Tirsdag den 10. marts kl. 19.00 på Aars Bibliotek. Billetter á 25 kr. på himmerlandsbilletten.dk.

• Krøldrupvej 7-8-9, 9670 Løgstør Ansøgning med bilag kan ses på www.vesthimmerland.dk/ afgoerelser

Se mere om arrangementerne på www.vhbib.dk

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser

M E D D E L E L S E R

Udbud på biler Annonceret udbud jf. Tilbudsloven på indkøb af biler til Vesthimmerlands Kommune. Udbudsmaterialet kan hentes på www.vesthimmerland.dk/udbud

Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger

Vil du gerne have hjælp til at tackle kroniske smerter eller angst og/eller depression så kontakt Sundhedscenter Vesthimmerland snarest muligt og få mere information på telefon 99 66 82 00 eller ved at sende en mail til sundhedscenter@vesthimmerland.dk

Social- og sundhedshjælper til plejecenter Østermarken Social- og sundhedshjælperstilling til plejecenter Østermarken. En stilling med blandede vagter fortrinsvis dag, 30 timer om uge er ledig pr. 1. maj 2015 eller tidligere, hvis dette er muligt. Ansøgningsfrist: 13. marts 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Side 6

4. marts 2015

Navne/Bekendtgørelser

Strikker til Afrika Af Hanne Monrad AALESTRUP: Hver uge samles en gruppe damer i Missionshuset i Aalestrup. Her går strikkepindene lystigt, for det er strikkede ting, der skal sendes til Afrika, hvor de vil gøre gavn og nytte. Igennem mange år har gruppen under ”Mother Teresa Hjælpearbejde” fremstillet fine ting som er blevet sendt ud i verden som led i

”Fru Jensen”

projektet ”Mission Afrikas Hjælpearbejde” til glæde for børn og voksne. Gruppen med Anna Møller som leder, har gennem flere år haft samarbejde med Mette Kristensen fra Skrødstrup Efterskole. Mette Kristensen er oprindelig fra Testrup og besøger gerne Aalestrup flere gange om året, hvor hun i forskellige sammenhænge har fortalt om sine rejser til Afrika. Mette Tager de strikkede ting med til Afrika Og det er en god ting, siger Anna Møller, så er vi sikre på at tøjet kommer

der, hvor der er størst behov. Og vi får megen respons og billeder tilbage så vi kan se, at tøjet bliver brugt. Udover de flittige damer i Missionshuset, er er også nogle damer på Plejecenter Aaglimt, der strikker firkanter som så bliver syet sammen til nogle gode varme tæpper. Torsdag i sidste uge var der igen arrangeret en udstilling i Aalestrup Missionshus af de mange strikkede ting som efterfølgende skulle sendes til Mette Kristensen, inden hun igen drager til Afrika med kufferten fyldt med trøjer og tæpper fra Aalestrup. Mogens Kristensen og Annette Sørensen i ølkælderen i Gedsted. Fredag, 13. marts fotæller Mogens Kristensen om belgisk øl i kulturforeningen Vennepunktet.

Der skal smages på øl i Vennepunktet Du ønskes hjertelig til lykke med fødsels­ dagen på torsdag. Fra hele familien

Anna Møller viser de fine tæpper som skal til Afrika.

Til lykke

Sig TILLYKKE med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

GEDSTED: Næste arrangement i kulturforeningen Vennepunktet i Gedsted bliver en debut. Det bliver første gang, man skal prøve

Vores kære moster

Edith Als er stille sovet ind 97 år gammel Haversdal Ældrecenter, den 27. februar 2015 På familiens vegne

Inga Maigaard Bisættelsen finder sted fra Fjelsø Kirke fredag den 6. marts kl. 13.00

ølsmagning til en Vennepunktsaften - og det bliver med noget af det bedste øl i verden, nemlig fra Belgien. Det sker fredag i næste uge, 13. marts, når Mogens Kristensen slår ølteltet op for en stor præsentation med eksempler på de øl, som han forhandler i sit nye firma ”Trappist” i Gedsted. Mogens Kristensen har i et halvt årstid arbejdet med at få sit firma godt i gang, og har oparbejdet en stor ekspertise omkring belgisk øl. Sammen med Anette Sørensen står han for den daglige drift i parrets kælder på Skovvej i Gedsted. Trappist øl er et beskyttet varemærke for øl, der bliver brygget på 10 klostre

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Tak

for opmærksomheden ved vort diamantbryllup. Venlig hilsen Grethe og Niels Schmidt

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69

VED DØDSFALD Nibe Begravelsesforretning

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Løgstør Begravelsesforretning Aars Begravelsesforretning Herman Olesens Eftf. Hans Landry Løgstør Begravelsesforretning Tlf.Bedemand 70 20 41 41 • Døgnvagt

v/Bedemand Hans Landry . Nedergaards Eftf.

Nibe Begravelsesforretnin Al

BegravelseTlf. 70 20 41 41 • Døgnvagt til fastTorvet prisv/Bedemand Hans Landry . Nedergaards . www.hanslandry.dk 4 . 9240 Nibe kr. 10.500,- kr. Tlf. 70 20 41 41 • Døgnvagt

Tlf. Herman 70 20 41Olesens 41 Eftf. www.hanslandry.dk

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Himmerlandsgade . Aars Tlf. 70 20 412641 • Døgnvagt

Birgitte Landry Torben Nielsen Hans Landry Birgitte Landry Torben Rask Hans Landry www.hanslandry.dk Birgitte Landry Torben Nielsen

i verden, hvoraf de seks ligger i Belgien. Men belgisk øl er mere end trappist øl, ja, der bliver faktisk brygget mere end 1000 slags øl i Belgien. - Men vi skal dog ikke smage dem alle på næste fredag, siger Erik Kragelund fra Vennepunktet. En anden pudsig detalje som Mogens Kristensen vil fortælle om, er at de bedste bryggerier altid laver deres egne glas, som passer præcis til den øl, de brygger. Det bliver en aften med gode historier og information om belgisk øl - måske kommer der også et par hemmeligheder? Deltagerne skal smage på en del af øllene, og så bliver der serveret noget godt at spise, som passer til de belgiske øl. Arrangørerne har vendt op og ned på det normale program, idet man indleder med ølsmagning, og så spiser bagefter. Det er i øvrigt Gedsted Skoles 5. klasse-elever og deres forældre, der denne aften står i køkkenet. Det sker som led i samarbejdet med Gedsted Skole, så aftenen har også til formål at skaffe eleverne et tilskud til et lejrskoleophold på Bornholm senere på året. Så der er rigtig mange gode grunde til at møde op og få en rigtig spændende aften i Vennepunktet.

Birgitte Landry Torben Nielsen

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!

Hans Landry

Se på www.begravelsetilfastpris.dk

35 års erfaring - Døgnvagt

Bedemand og stenhugger

ordnes overalt.

Begravelser Ulla Aftaler træffes også ligbrænding

I NIBE I LØGSTØR I STØVRING I SVENSTRUP

I NIBE I LØGSTØR I STØVRING I SVENSTRUP www.hanslandry.dk

Al opmærksomhed I I guldbryllup frabedes venligst. LØGSTØR STØVRING

VestergadeBEGRAVELSESFORRETNING 21, 9620 Aalestrup

BEGRAVELSESFORRETNING AARS

gerne i hjemmet. ordnes over

Det er vigtigt, at du ved Aftaler træff dødsfald får præcis den gerne i hjemm hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og Det er vigtigt, omhyggelig.dødsfald får pr hjælp og rådgiv brug for - d i anledning af vort har omhyggelig. LØGSTØR STØVRING SVENSTRUP

Jan & Stinne AARS IHansen NIBE I AARS

Hans Landry

Torvet 4 . 9240 Nibe . www.hanslandry.d i anledning af min Begravelser og fødselsdag frabedes. Torben Nielsen Hans Landry ligbrænding

Med gravsten kr. 15.500,-Birgitte kr. Landry

Tlf. 30 32 62 01 Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

opmærksomhed

BEGRAVELSESFORRETNING

AARS

I NIBE I

I

I SVENS

GravstenBEGRAVELSESFORRETNI Gert og Maren Spar 25% Nielsen


4. marts 2015

Side 7

Bekendtgørelser

”Løbetid” i Aalestrup igen Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Motionsløberne i Aalestrup er klar med nye tiltag og vil gerne bidrage til, at så mange som muligt kommer i gang med at motionere. Starten går søndag, 15. marts, hvor klubben får besøg af Lars Vels fra Viborg. Lars Vels har løbet og været træner i mange år. Han vil fortælle om motivation, og om at sætte sig mål, så man kommer i bedre form. Lars Vels vil hjælpe med træningsøvelser og give gode ideer til hvordan man bliver en bedre løber. - Igen i år vil klubben tilbyde et ”walk & run” hold. Det er for nye eller tidligere løbere, unge og ældre, alle kan være med, udtaler Torben Halkjær fra Motionsløbene i Aalestrup.

Torben Halkjær: - Vi håber på flere nye løbere i klubben.

Lars Vels kommer til opstarten i løbeklubben.

- Der vil også blive fokus på fordelene ved at løbe i en klub, hvor man kan hjælpe hinanden med at holde motivationen oppe, samt opmuntre hinanden til, at deltage løb og dermed få gode sociale løbeoplevelser. Man kan udveksle erfaringer

med forebyggelse af skader, herunder om man løber i de rigtige sko (tilpasset ens løbestil og behov). - Vi håber på flere nye løbere i klubben. Der er rigtig mange der løber for sig selv, og det er jo også fint, men vi kan kun opfordre til at

Lions Club sælger havegødning Af Hanne Monrad AALESTRUP: Som et nyt tiltag er Lions Club i Aalestrup begyndt at sælge økologisk naturgødning. Det er som et led i at indsamle penge til det humanitære arbejde som Lions klubberne er kendte for. - Og det går fint i takt med,

at vi gerne vil være med på den økologiske bølge, siger Hans - Werner Gruhn, der er tovholder for aktiviteten. Første gang Lions klubben promoverede aktiviteten var på sidste års julemesse. - Men det var nok ikke lige på det tidspunkt, de fleste tænkte på havegødning, udtaler Hans - Werner

Vennepunktet FREDAG D. 13. MARTS PÅ GEDSTED SKOLE

Kl. 18.00: Ølsmagning ved Mogens Kristensen, Trappist.dk Kl. 19.30: Fællesspisning Tilmelding til fællesspisning senest onsdag d. 11. marts til: Tlf./SMS 29678909 Margit Horn Tlf./SMS 23345818 Erik Kragelund inge.kragelund@skolekom.dk Mad og kaffe 50 kr. Børn halv pris. / Entré 50 kr. Husk tallerken, bestik, glas og kop.

Gruhn, vi solgte ikke overvældende mange sække. Men nu mener foreningen, at der skal slås et nyt slag, nu er det snart tid til at gøde haven og i morgen, torsdag, vil medlemmer af Lions Club Aalestrup stå foran Fakta på Nørre-

komme og prøve fællesskabet i en klub. Klubben har flere aktiviteter på tapetet. Sidst i marts er der planlagt en weekendhyggetur til Thorup Strand med fokus på socialt samvær, motion i skov og ved strand. Der er også planlagt en aften med en DGI konsulent, der vil fortælle om løb og motion. Ligeledes vil klubben tilbyde løberne en aften med ”Runners Corner ”fra Viborg, der vil også komme på besøg, med gode tilbud på sportstøj. Torben Halkjær fortæller, at der i år er et nyt tiltag i løbeklubben, nemlig at man vil tilbyde børnepasning onsdag aften, så løbere med børn kan få passet deres børn, mens mor og/ eller far løber en tur.

led i Aalestrup og sælge, forhåbentligt rigtig mange sække gødning. Næste lørdag vil klubben så slå lejr ved SuperBrugsen i Aalestrup. Og som alt overskud ved aktiviteter vil det også ved salget af naturgødning være en kærkommen indtægt til det humantære arbejde i Lions Club på lokal plan.

Tirsdagscafé Tirsdag den 10. marts kl. 9. 30 i Aalestrup Konfirmandhus

Ena Poulsen, tidl. Simested fortæller om ”6 år blandt Rumæniens fattigste” Kaffe og rundstykker á kr. 25,Alle er velkomne Aalestrup Menighedsråd

Karen Thisted & Huxi Bach

På Vesterbølle Efterskole Tirsdag den 17. marts kl. 19.30

Stand up, anekdoter fra to turbulente liv og skarp politisk analyse blandes med et glimt i øjet, når det umage par spidder dagens Danmark. Intet er helligt - folketing, kongehus, udkantsdanmark, tidens TV programmer og andre får ren besked. Publikum inviteres også til at byde ind - på eget ansvar selvfølgelig. Kom til en aften med grin, gråd og eftertænksomhed. Billetpris 125 kr. inkl. kaffe og kage.

Bestil billet på www.v-e.dk eller tlf. 98645380

Biavlerkursus

for begyndere, utrolig spændende hobby. Teoretisk undervisning 6 lektioner, praktik ca. 10 lektioner. Kursusafgift 350 kr. inkl. medlemskab af lokalforeningen. Medlemmer af Danmarks Biavlerforening kan deltage gratis i kurset. Betaling erlægges 1. kursusaften (mobilpay haves). Start mandag d. 9. marts kl. 19.00 i Klublokalet, Hovedgaden 39, Vester Hornum, 9640 Farsø Tilmelding på tlf. 23 34 77 96 eller secretaer@vesthimbiavl.dk Vesthimmerlands Biavlerforening (læs mere på vores hjemmeside) www.vesthimbiavl.dk

Vesterbølle Efterskole • Sognevejen 300 • Vesterbølle • 9631 Gedsted

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!

Generalforsamling I MEDBORGERHUSET ”TORVET”

TORSDAG DEN 19. MARTS 2015 KL. 19.00

Venstreaften tirsdag den 17. marts 2015 på Kimbrerkroen i Aars

Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Vesthimmerland indbyder til

ÅBENT BESTYRELSESMØDE

Kl. 18.30:

LOF i Vesthimmerland

Ordinært årsmøde Dagsorden ifølge vedtægterne. Kl. 19.30:

Venstre i Vesthimmerland

Ordinær generalforsamling Dagsorden ifølge vedtægterne. Efter generalforsamlingen er der spørgetid til Venstres politikere i byrådet og til folketingskandidaten. Alle Venstres medlemmer er meget velkomne. Ønsker du at blive medlem af Venstre, kontakt Albert V. Andersen, tlf. 24 61 46 41 eller mail: veggerby4@gmail.com. Med venlig hilsen LOF og Venstre i Vesthimmerlands Kommune vesthimmerland.lof.dk venstreivesthimmerland.dk

Mandag den 16. marts kl. 18.00 - 19.30 i Aktivitetscenteret, Bymidten Aars Alle FRIVILLLIGE & MEDLEMMER i KB inviteres til ÅBENT BESTYRELSESMØDE Mød op og deltag i planlægningen af aktiviteterne i det kommende år. Områdekonsulent Lone Olsen Aalborg deltager Samme sted

ORDINÆR GENERALFORSAMLIG I Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Vesthimmerland Kommune Mandag den 16 marts kl. 19.30 Dagsorden ifølge lovene: Formand for Sundhedsudvalget Palle Jensen kommer med nyt fra kommunen Familieterapeut Lis Nielsen taler om sine erfaringer fra Teenagegruppen Løgstør gennem 13 år. ALLE ER VELKOMNE

Dagsorden: Valg af dirigent 1. Bestyrelsens Beretning 2. Fremlæggelse af regnskab 3. Behandling af indkomne forslag 4. Valg af 2 stemmetællere 5. Valg af bestyrelsesmedlemmer & suppleant 6. Valg af revisor & revisorsuppleant. (bilagskontrollant) 7. Eventuelt Alle brugere af ”TORVET” indbydes til generalforsamlingen. Der serveres snitter og kaffe. Forslag til dagsordenspunkt 3., skal være formanden i hænde skriftlig, senest 7 dage før generalforsamlingen; Det vil sige torsdag den 12 marts 2015 På valg for 2. år er; Mona Hansen, Karla Pödenphandt & Emil Bernhardt Øvrige bestyrelse er; Sonja Jensen, Per Ibsen & Søren P. Johansen På bestyrelsens vegne Fmd. Emil Bernhard Nørregade 10, 9631 Gedsted


Side 8

4. marts 2015

Bekendtgørelser Marts trækning

Guds­tjenester

Marts trækning Nr. 99 - 58 - 172 - 161 - 25 Aalestrup Pensionistforening

Plejecenter Søndervangs Støtteforening kr. 200,- nr. 143 kr. 150,- nr. 39 kr. 100,- nr. 384 kr. 75,- nr. 107

Vognsild 11.00 Haubro ingen Rørbæk 09.00 Grynderup ingen Stenild 10.30 Tostrup ingen Roum 10.00 Kgs. Tisted ingen Binderup 10.30, kaffe Durup 09.00 Alstrup 09.00 Ullits 10.30 Farsø 10.30 Aars 10.00

Søndag den 8. marts 2015 Aalestrup 09.00 Hvam 10.00 Gedsted 11.00 Fjelsø 09.30 Simested ingen Testrup 11.00 Østerbølle 09.30 Vesterbølle ingen Skals 10.00 Hvornum ingen Snæbum ingen Hvilsom 11.30 Gislum ingen

PENSIONISTLOTTO

Hvor mennesker mødes

AKTIVE KVINDER

Pigeaften hos ”Style4you” i Aars MANDAG DEN 16. MARTS

Afgang fra P. pladsen bag Hotel Hvide Kro kl. 18.30 (samkørsel) Vi ser og prøver forårets mode. Denne aften gives der 20% rabat på ikke nedsatte varer. Pris: kr. 50.- (medlemmer) • kr. 75,- (ikke medlemmer)

Ændrede indleveringsfrister i forbindelse med påsken

Tilmelding til Jytte, tlf. 40 61 01 12, mail: j.olesen@hotmail.dk eller Solvejg, tlf. 98 64 14 25, mail: solvejg.oestergaard@privat.dk - senest den 12. marts

Bestyrelsen

Uge 14

Vesthimmerlands Avis udkommer mandag den 30. april 2015 Samannoncering/lopper: Mandag den 23. marts kl. 12.00 Korrekturannoncer: Mandag den 23. marts kl. 12.00 Rubrikannoncer: Onsdag den 25. marts kl. 12.00 Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Vesthimmerlands Avis udkommer onsdag den 8. april 2015

Gedsted Bogtrykkeri

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

LØRDAG DEN 7. MARTS KL. 10.00 33 flotte stande - 12 nye kunstnere Vi serverer en kop kaffe m. brød På gensyn Åbningstider: Mandag – fredag og søndag kl. 13.00 – 16.00 Lørdag kl. 10.00-14.00

Uge 15

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Fernisering – ny udstilling

Samannoncering/lopper: Fredag den 27. marts kl. 12.00 Korrekturannoncer: Mandag den 30. marts kl. 12.00 Rubrikannoncer: Tirsdag den 31. marts kl. 12.00

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Blandede EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Thorkil Christensen

Peter Pedersen Grafiker

ADVOKATFIRMAET

Morten Karlsen Grafiker

JAN POULSEN

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00

Køb/salg

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk

Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Trend

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Hyllebjerg

Sønderup

Aars

Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30

Haverslev Farsø

Vognsild

Mejlby

Nysum

Østrup

Ullits

Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Hvilsom

Hvam

Hobro

Snæbum

Ulbjerg

Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler.

Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

Klotrup Fjelsø

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!

Stort Loppemarked

- advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

UDLEJNING

på Testrupvej 12, Aalestrup

LØRDAG OG SØNDAG DEN 7. OG 8. MARTS KL. 10.00 - 16.00 Loppepigerne

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Møldrup Sundstrup Skals

Vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

Klejtrup

Bjerregrav

ÆBLER & PÆRER

Hersom

- samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

Foulum

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom)

Viborg

Nu kan du også handle med os HVER TORSDAG kl. 9.45-10.15 på P-pladsen ved Plejehjemmet Toftegården i Møldrup

Lånum Daugbjerg

Finderup

Vinkel

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling

Vesthimmerlands Avis bringer gerne omtale af mærkedage Telefon 98 64 12 55


4. marts 2015

Side 9

SuperGode tilbud Kalvegrydesteg

Roastbeef

50,-

Skinketern

2 kg.

Pr. ½ kg.

75,-

25,-

40,Ca. 1200 g.

eller

Skåret af kalveklump

Pr. ½ kg.

Grillkam

Skinkeschnitzler

4 stk. Ribbenssteg 4 stk. Fiskefilletter 4 stk. Frikadeller FRIT VALG

Fastelavnsboller Begrænset mængde 3.00 stk.

4 stk.

20,-

10,-

Mammen Guldost

Royal Pilsner eller Classic

BKI Extra

Mindst 1700 g.

24 x 33 cl.

400 g.

Pr. stk.

79,-

Pr. kasse

Pr. stk.

55,Eksl. pant

18,Max 4 ks. pr. kunde

Max 10 ps. pr. kunde

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


Side 10

4. marts 2015

Sport

Aalestrup 2. division har udsolgt HÅNDBOLD Herrer 2. div. Viborg HK - Aalestrup IF 27-25 (14-12) Søndag eftermiddag lagde de lokale helte vejen forbi Viborg HK i en kamp, hvor taberen ville kunne mærke afgrundens hæslige ånde for alvor. Aalestrups vej denne søndag endte trist med et lyntogssmask i ansigtet i form af et nederlag på 27-25 efter 14-12 ved pauseteen. Aalestrup startede imidlertid fremragende ud og havde sluppet tøjlerne, og som vilde heste kastede de grus i maskineriet for hjemmeholdet. Casper Olsen vred med opfindsomt angrebsspil Viborg-forsvaret fra hinanden. Aalestrup sørgede for at spille bredt og formåede således at udfordre Viborg i begge ender af banen. Mikkel Sørensen og Mogens Boe fik punkteret Viborgforsvaret, navnlig da Dan Christensen formåede at suge Viborgs forsvarsspillere til sig som honning. Det betød, at Aalestrup efter 15 minutter var i front med 8-5. Viborg kom dog efterhånden i gang, og deres angrebsspil brød stille Aalestrups forsvarsmur ned, som især skyldtes deres spillende træner Mads Møller, som med præcise hugorm-bid sårede Aalestrup-forsvaret. Den giftige Mads Møller holdt stort set alene mand Viborg inde i kampen. Fra starten af 2. halvleg mandsopdækkede Aalestrup Mads Møller, som bidrog til at splintre Viborg-angrebet i tusind stykker. Aalestrup fik hurtigt kontakt, og efter 40 min af kampen var holdet igen i front. Frem til 10. minutter før tid skiftedes holdene til at føre med 1 mål. Desværre blev Aalestrup til sidst ramt af en 2. minutters udvisning til Jannik Christensen for at slå i gulvet i ærgrelse over en misbrugt chance. En af kampens taksatorer vurderede det til at være usportslig optræden. Det affødte

Mikkel Sørensen - scorede ni mål.

en del frustrationer, og da Viborg i angrebet efter scorede kampens sidste mål, missede Aalestrup igen chancen for point. Mikkel Sørensen var dagens spiller med ni dommedagshug, ligesom hans hvæs overfor Viborgs angribere voldte dem problemer. Det var uden tvivl Mikkel Sørensens bedste kamp denne sæson, hvor man generelt må sige, at holdet netop har savnet at se hans styrke. Efter kampen talte avisens sportsreporter, Brian Saugberg, med træner Sune Sørensen om, at holdet nu er sunket ned i nedrykningsmudret til halsen, at man nu naturligt må gispe efter vejret. Sune Sørensen forklarede, at holdet stadig kæmper for den lille chance, der er, men at det er hammer ærgerligt, at de ligger, som de gør. Som Sune Sørensen udtalte endvidere, at havde man bare kunne holde sammen på det hold, som de startede sæson ud med, var holdet ikke kommet i nedrykningsfare. Hedder det 3 division, tager holdet det med, og så bygger de op igen. Det er Sune Sørensens klare opfattelse, at hver enkelt spiller har lært rigtig meget ved at spille i 2 division. Holdet har stadig den indbyrdes forståelse, at ryger man ned, bliver det med skoene på, og ingen skal kunne klan-

AALESTRUP

IDRÆTSCENTER Der afholdes ordinær generalforsamling i den selvejende institution Aalestrup Idrætscenter MANDAG DEN 23. MARTS 2015 KL. 19.30 I IDRÆTSCENTRETS CAFETERIA Dagsorden iflg. vedtægter Regnskabet kan afhentes i centret en uge før generalforsamlingen. På bestyrelsens vegne Mette Lillethorup

dre dem på indstillingen. Sune Sørensen glædede sig over igen i dag, at der blev fightet og kæmpet i begge ender af banen, så det kan holdet bestemt tage med sig til resten af sæsonen. Dertil kommer, at holdet i denne kamp desuden spillede god håndbold. Sune Sørensen sagde videre, at når holdet kun havde tre udskiftere med, var det svært at holde dampen oppe i en hel kamp. Der hersker næppe tvivl om for sportsreporter Brian Saugberg, at havde klubben nået til enighed med Jesper Olesen før sæsonen, holdt på Peter Krogh samtidig med at have motiveret Kim Worsøe til at blive, så havde byen Aalestrup haft et hold i toppen af 2. division. En tegning som mange håbede på for et år siden. Der er naturligvis mange nuancer i denne fortælling og nem at gøre sig kløgtig set i bagklogskabens ulideligt klare lys. Bag scoringerne stod i dag: Mikkel Sørensen 9, Jannik Christensen 5, Mogens Boe 4, Rasmus Rold 4, Casper Olsen 3, Rasmus Bak og Dan Christensen med hvert 1 mål.

25 friske spillere mødte op, da Klejtrup Boldklubs herreseniorspillere sidste lørdag tog hul på træningen frem mod den kommende sæson.

Udendørssæsonen blev sparket i gang Klejtrup KLEJTRUP: Forrige lørdag startede udendørssæsonen i Klejtrup Boldklub. Den nye seniortræner Klaus Jakobsen fra Randers kunne glæde sig over et rigtig godt fremmøde, da 25 spillere - der iblandt et par nye ansigter - var mødt frem. Disse spillere skal i den kommende sæson møde deres modstandere i serie fire og fem. Nu  ligger der en hård opstart forude med mange

Aalestrup IF har aftalt samarbejde med Hobro Af Hanne Monrad AALESTRUP: Kvik/Aalestrup If har netop indledt et samarbejde med Hobro IK. Denne aftale giver klubben i Aalestrup en masse goder og fordele. Mange dele af aftalen er endnu ikke kommet på plads, men indtil videre er der aftalt at Kvik/AIF kan indstille spillere på U 10 – til U 15 år til træninger i Hobro. Disse ungdomsspillere vil også to gange om året blive inviteret til en førsteholdskamp på DS Arena i Hobro, hvor de den ene gang vil få den ære, at løbe på banen sammen med spillerne. Aftalen lyder også på at AIF og Hobro IK er samarbejdspartnere omkring talentsiden og Aalestrup klubben vil have et

logo som sådan på HIK`s hjemmeside. Aalestrupforeningen er også blevet tildelt fire sæsonkort til Hobro IK`s 1. holds kampe som bliver fordelt til ungdomshold - og seniorspillere efter ”Først til Mølle” princippet. Yderligere har man i Hobro IK og Mariagerfjord Kommune besluttet, at børn under 15 år kan komme gratis til ALKA Superliga fodbold på DS Arena i Hobro her i foråret, fortæller formand for AIF, Thomas Svenningsen, som glæder sig over aftalen, der også giver trænere mange fordele. Efter behov eller ønske tilbyder Hobro IK at sende trænere til Aalestrup og afholde inspirations og tematræning.

AALESTRUP IDRÆTSFORENING Afholder ordinær generalforsamling ONSDAG DEN 25. MARTS 2014 KL. 18.00 I Aalestrup Idrætscenter Dagsorden i flg. vedtægterne, som kan ses på foreningens hjemmeside. Forsalg der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være tilgået Else Marie Mortensen senest 8 dage før generalforsamlingen. Bestyrelsen vil være vært for gullasch og karrysuppe Bestyrelsen

timer på træningsbanen, så spillerne er i form til turneringsstarten først i april. Begge hold  deltager i en træningsturnering. På herresiden stiller klub-

ben desuden med to oldboyshold. Kvindeholdet, som  sidste år klarede sig rigtig godt, starter op på et senere tidspunkt.

Bolig DEJLIGT HUS I HVAM

Totalrenoveret hus på 124 m² med 3 soverum. Super flot have + carport. Husleje 4.800 kr. + forbrug. Ledig efter aftale.

HMS Boligudlejning Tlf. 98 55 52 00

I Aalestrupområdet bor du godt! Læs...

Vesthimmerlands Avis

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Sundhed/velvære Frisørbehandlinger til hele familien, permanent makeup og extensions Mine åbningstider er: •Man.-tirs.ogfre. 9.00-17.00 •Ons.-Lukketeller efteraftale •Tors.9.00-19.00 •Lør.10.00-13.00

Online booking eller tlf. 98 99 96 20

Ven lig hilsen

Dorte

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup


4. marts 2015

Side 11

Forlystelser

Filmen ”9. april” har premiere i Bio Aalestrup FORLYSTELSER: ”9. april” handler om de fire timer en tidlig morgenstund den 9. april 1940, hvor danske soldater blev udkommanderet i kamp mod de tyske invasionstropper, der væltede ind over grænsen for at besætte landet. Den unge og pligtopfyldende sekondløjtnant Sand (Pilou Asbæk) er næstkommanderende for en sønderjysk cykeldeling, der er udstationeret ved den dansk-tyske grænse. Sand er en dedikeret officer, som adlyder ordre uden tøven. Det samme forventer han af sine mænd, som er parate til at følge ham blindt. Filmen starter, 8. april, hvor situationen er spændt. I flere dage har krigsrygterne svirret i takt med, at der har været troppebevægelser syd for den dansk-tyske grænse. Alligevel modtager militærledelsen i Sønderjylland ordre om ikke at foretage sig noget, for at undgå at fremprovokere en reaktion fra tyskerne. På kasernen er alt i højeste beredskab. Soldaterne har fået udleveret skarp ammunition, nødrationer og identifikationsmærker. Mens Sand og de øvrige officerer sidder oppe og våger, er mandskabet sendt ind for at hvile sig i de-

res senge. Officererne ved, at de står over for en svær kamp, men for at holde kampmodet oppe, har de skånet de menige soldater fra realiteterne til sidste øjeblik. Klokken 4.15 overskrider de tyske tropper grænsen, og Sands kompagni får ordre om at udgøre den forreste forsvarslinje mod fjendens invasion. Sammen med motordelinger skal de holde fjenden stangen, til forstærkninger kan nå frem fra de øvrige kaserner. På cykel bevæger Sands deling sig ud i den gryende morgen uden viden om, hvilken militær overmagt der venter på dem derude. Fra deres skjul betragter de, hvordan de fjendtlige tropper nærmer sig, skarpt bevæbnet og med panserkøretøjer. Nu starter en ulige kamp. Kompagniets første træfning med fjenden bliver kortvarig. Sands tropper overrumples af en talstærk tysk division og må flygte i alle retninger. Sammen med sin deling lykkes det Sand at undslippe men kun for at erfare, at de står uden øverstkommanderende og derfor må de alene bevæge sig gennem det krigshærgede landskab for at finde tilbage til kampen. Efterhånden som kampe-

ne tager til indser både Sand og hans delinger, at deres liv afhænger af Sands beslutninger og hans mod. Men hvor langt tør han gå? Skal han følge ordre og ofre soldaternes liv i en heltemodig, men nyttesløs indsats eller redde dem alle ved en ydmygende overgivelse? Premieren på 9. APRIL falder sammen med 75-året for de tyske troppers invasion den 9. april 1940. Filmen bygger på en fiktiv fortælling om fiktive karakterer, fiktive samtaler og et fiktivt hændelsesforløb. Til inspiration for filmens fiktive fortælling har instruktør Roni Ezra og Tobias Lindholm samtalet og interviewet nogle af de få overlevende soldater, der var med til at kæmpe den morgen i 1940. Blandt dem er den tidligere korporal Frode Jensen fra Hårby ved Skanderborg, der ledte en kanongruppe ved Hokkerup i Sønderjylland: - Vi blev vækket ved firetiden, fordi der var aktiviteter ved grænsen. Vi drønede derfor afsted på motorcykler og lagde os i skjul, så vi var parate til at møde tyskerne med modstand, fortalte han for nylig til medierne i forbindelse med sin 100 års fødselsdag. Frode beordrede sine soldater til at lade deres geværer allerede på køreturen ned til grænsen, og det var en klog beslutning. Hans deling kom nemlig i kamp, og det kostede liv på begge sider.

Fjelsø Forsamlingshus Udlejning

tlf. 51 72 86 61 Filmen ”9. april” har premiere i Bio Aalestrup tordag, 12. marts.

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Mennesker bliver spist EN FILM AF ERIK CLAUSEN

ERIK CLAUSEN

BODIL JØRGENSEN

MENNESKER BLIVER SPIST

Tors. 5/3 - lør. 7/3 Man. 9/3 - ons. 11/3

www.fjelsoe-klotrup.dk

Giv jer selv en fornøjelig aften i Cabaret ALFA Se mere på www.cabaretalfa.dk SPILLETIDER: 12.-13. marts 2015 kl. 20.00

- spisebilletter til 13.3. kl. 18.30 kan købes

19.-20. marts 2015 kl. 20.00

- spisebilletter til 20.3. kl. 18.30 kan købes

Entre: kr. 135,00 - spisebilletter kr. 150,00 (købes senest onsdagene før forestillingen)

kl. 19.00

Søn. 8/3 kl. 15.00

Danmarkspremiere

9. april

Tors. 12/3 kl. 19.00

Seniorbio

Tirs. 17/3 kl. 13.00

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

VESTHIMMERLANDS MUSIKHUS

9698 0050 - www.vmalfa.dk Billetsalg www.himmerlandsbilletten.dk - eller De Vesthimmerlandske biblioteker - eller Vesthimmerlands Musikhus ALFA

De private dagplejere i Bjerregrav og Møldrup har holdt fastelavnsfest.

Bedsteforældredag og fastelavnsfest MØLDRUP: De private dagplejere i henholdsvis Bjerregrav og Møldrup, Heidi Juhl Høgh, Rikka Thoft Fuglsang, Anne Grethe Vindstrup og AnneMette Dahl Nielsen har holdt fastelavnsfest for deres dagplejebørn i legestuen, kombineret med bedsteforældredag. - Vi syntes, at det er en rigtig god kombination, som vi prøvede for første gang sidste år, at afholde bedsteforældredag samme dag som fastelavnsfest, fortæller Anne- Mette Dahl Nielsen. Dette viste sig heldigvis også at være en rigtig stor succes igen i år, idet der var 48 fremmødte, der var tilmeldt 54, men idet der var sygdom blandt børnene, gav det lidt afbud af de respektive bedsteforældre til de syge børn. Dagen startede med at bedsteforældrene var inviteret til formiddagsmad kl.

8.30, som bestod af fastelavnsboller og frugt. Frugten var til alles begejstring anrettet og serveret som fire pindsvin, hvilket vist gjorde, at børnene var ekstra sulten, p.g.a. pindsvineanretningen. Derefter sang vi og lavede fakter til sange, som vi havde indøvet ekstra meget på til dagens arrangement.

Børnene optrådte Børnene var vilde med at optræde for bedsteforældrene, hvilket de også gjorde rigtig flot og bedsteforældrene nød i den grad deres optræden. Derefter skulle de fine udklædte dagplejebørn slå katten af tønden¸ det gik også rigtig fint, trods det, at vi måtte igennem mange omgange, før der blev slået hul på tønden, og tønden indeholdt da også en lille godbid, i form af en ostehaps og rosiner, samt balloner. Derefter var der

fri leg og hygge med bedsteforældrene, indtil vi kl. 11 serverede lasagne med diverse grøntsager og flutes til alle. Efter endt middagsmad, sluttede arrangementet, og vi kunne putte nogle meget trætte børn. Dagplejerne er så glade for at have så skønne faciliteter og dejlige omgivelser til at afholde deres heldagslegestue i hver fredag. - Det er de perfekte rammer og det mærkede vi bestemt også denne her gang, da vi skulle afholde dette super skønne og festlige fastelavnsfest-/bedsteforældrearrangement. Bedsteforældrene var alle så behjælpelige og børnene og vi dagplejere nød virkelig deres flotte store fremmøde og dejlige besøg, som vi alle i lang tid havde set rigtig meget frem til. Vi er rigtig glade for, at bedsteforældrene nød denne dag sammen med deres børnebørn, så da arrangementet var slut, tilkendegav de da også, at de helt bestemt var klar igen næste år, og det er vi helt bestemt også, slutter Anne-Mette Dahl Nielsen.

Podedag på Boldrup Museum De besøgende kan lære at lave sit eget æbletræ NØRAGER: Selvforsyning er lige nu et meget populært begreb - maden skal laves fra bunden, man skal bruge friske råvarer, som man helst selv har dræbt eller dyrket. Så derfor er det helt i tråd med tidens ånd, når man lørdag, 7. marts kan lave sine egne frugttræer på Boldrup Museum. Denne dag bliver der nemlig ligesom sidste år holdt et podekursus på museet med den kendte naturformidler og æbleentusiast Karsten Hansen, bedre kendt som Karsten Kortbuks eller Naturkarsten. Karsten Hansen kommer med grundstammer, masser podekviste af forskellige sorter, voks og hvad man ellers skal bruge for at lave sit eget æbletræ og vil selvfølgelig også give deltagerne en grundig vejledning i, hvad man skal gøre. Skulle der være nogle, der har podekviste fra et helt specielt æbletræ, som de gerne vil have lavet en efterkommer af, må man

Karsten ”Kortbuks” Hansen vil igen i år være vært, når Boldrup Museum 7. marts inviterer til podedag.

også gerne medbringe disse. - Det er faktisk ikke så svært at pode sit eget træ. Der er mange myter om podning, men min erfaring er, at alle kan finde ud af at lave nogle gode og levedygtige æbletræer, siger en fortrøstningsfuld Karsten Hansen. Podekurset blev som

sagt også afholdt sidste år, og her valgte over 70 personer at få denne mulighed for at lave deres eget personlige frugttræer. - Det var lige rigeligt, men vi tager chancen igen i år og laver kurset uden tilmelding, fortæller Karsten Hansen.


Side 12

4. marts 2015

Stillinger/Uddannelse

Bækkebo, Haverslev søger kontorassistent/sekretær 15 timer pr. uge. - Se stillingsbeskrivelse på www.bækkebo.dk

Erfaren operatør til CNC-revolverstansere søges Til vore 2 Amada CNC revolverstansere søges erfaren operatør, som kan arbejde selvstændigt. Vi søger en medarbejder på fuld tid, som er fleksibel og har mulighed for at indgå i en vagtordning, da dele af vores produktion kører på ubemandet aften og natskift. For den rette person, kan der senere blive mulighed for programmering af begge CNC-stansere, samt andre planlægnings og programmeringsmæssige opgaver Vi sætter pris på en person med initiativ, gå på mod og godt humør.

De medvirkende stående bagerst fra venstre Karsten Nielsen, Elsebeth Risgaard, Jens Provst, Margit Wenning, Bjarne Sørensen og Mette Jensen. Siddende fra venstre Casper Bondrup, Peter Faber, Heidi Strøm og Jeanette Christensen.

Dilettant forestilling i Hvam HVAM: Gennem de sidste mange år har et hold dygtige dilettanter opført skuespil på de skrå brædder i Hvam Kultur- og Forsamlingshus. Og også i år vil de give de fremmødte en sjov oplevelse. Fredag, 13. og lørdag, 14. marts opfører de lyst-

spillet ”En pind til min ligkiste”, der skal forestille at være henlagt til Danmark på landet omkring 1950, hvor parret Ole og Lis sidder hårdt i det. Så hårdt, at de trods arbejde fra morgen til aften ikke kan skimte nogen lysning i horisonten. Da Oles mæl-

Har dette vakt din interesse, så kontakt Kurt Sørensen Tlf.: 23 46 50 44 Email.: post@camro.dk

Samme kvalitet for patienterne

Senest d. 11 marts

Konstitueret hospitalsdirektør for Aalborg Universitetshospital, Kim Mikkelsen, reagerer på et læserbrev af Berit Byg bragt i sidste uge i Vesthimmerlands Avis:

Arbejdsdreng/ kleinsmede-lærling søges Vi søger en arbejdsdreng på fuld tid med henblik på fremtidig læreplads. Vi har i forvejen to kleinsmede-lærlinge ansat Vi sætter pris på en person der er praktisk anlagt, med initiativ, gå på mod og godt humør. Har dette vakt din interesse, så kontakt Kasper Ottesen Tlf.: 41 82 97 44 Email..: ko@camro1.dk

Børnene i legestuegruppen Bonderosen var festligt udklædt, da de for nylig slog katten af tønden.

Bonderosebørn slog katten af tønden

AALESTRUP: Børnene i legestuegruppen Bonderosen holdt en tradition i hævd, da børnene for nylig slog katten af tønden.

Børnene var festligt udklædt, og både børn og pædagoger havde en dejlig dag med hygge og tøndeslagning.

Senest d. 11 marts. CAMRO beskæftiger i dag 10-12 personer, med serie-produktion af artikler til skadedyrsbekæmpelse, lagerinventar, underleverandørarbejde samt landbrugs og smedeprodukter.

Aaaarh... Er det ikke lidt synd for katten?

Skrænten 11 • 9610 Nørager Tlf. +45 23 46 50 44 www.camro.dk

Nyt job?

Kig i Vesthimmerlands Avis

kehest styrter, synes alt tabt, men i nødens stund viser vennen, den lokale bedemand, sig ikke sen til at hjælpe - mod passend betaling, og renter, og renters rente, naturligvis, samt omkostninger m.m. Og Ole er nødt til at tage imod hjælpen og sidder i saksen.

Udover problemerne med hest m.m. har deres datter Mette og hendes forlovede Lars, ide om at ville giftes og have deres egen gård, men det er også her uden de bedste udsigter. Men så er at det, at kendte onkler fra Amerika har det med at dukke op på de mest overras-kende og belejlige tidspunkter. Sådan også her. Den ene onkel, Johannes, er hjemme til Rebildfest og han kan sætte tingene på plads, men ikke uden dramatik. Der er lune og god folkekomedie i forestillingen, hvor bedemanden må begrave sin nysgerrighed og sin egen døde hest, og alt ender som altid efter ca. 100 minutters latter hos publikum på bedste vis. I stykket medvirker, Jens Provst, Mette Jensen, Casper Bondrup, Jeanette Christensen, Elsebeth Risgaard, Bjarne Sørensen, Peter Faber, Heidi Strøm, Karsten Nielsen og Margit Wenning. Eva Kjærsgaard er sufflør, Conny Thomsen praktisk hjælper og Søren S. Sørensen er lydmand.

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

MØBEL& TÆPPERENS - se mere på www.lindbergservice.dk

Lindberg Service Tlf. 26 79 66 35

Læserbreve Allerførst vil jeg understrege, at der ikke er truffet endelige beslutninger om de forskellige tiltag, som Berit Byg omtaler i sit læserbrev. Hospitalsledelsen er i proces med Direktionen i Regionen omkring elementerne i forslagene. Aalborg Universitetshospital skal fortsat kunne tilbyde patienterne – både i Farsø og på alle hospitalets øvrige matrikler - en sikker og tryg behandling, hvor der er fokus på kvalitet, sammenhængende patientforløb og effektiv drift i rette balance med lokal service og nærhed. I Farsø er det gjort ved at foretage en række udbygninger af aktiviteten. Som Berit Byg selv skriver, er ortopædkirurgien er blevet udbygget, der er etableret et diagnostisk center, og derudover er der etableret behandling af dybe blodpropper (DVT-behandling). Samtidig er hospitalet underlagt nogle aktuelle driftsmæssige vilkår. Derfor har det været naturligt at se på set-uppet

på det laboratoriemæssige område. Det forslag omkring laboratoriefunktionen, Berit Byg omtaler i læserbrevet, vil ikke ændre på kvaliteten for patienterne – hverken i forhold til analyser eller svartider.  Der er adskillige daglige transporter til Aalborg, hvor blodprøverne vil kunne medtages, analysen vil kunne foretages i Aalborg inden for de fastlagte svartider, og et svar vil kunne ses elektronisk – også i Farsø, inden for en halv time, når det handler om de prøver, der har livsvigtig status. Hvilket er hurtigere, end tilfældet er i dag. De vilkår, Aalborg Universitetshospital er underlagt og fremtidens patientkrav, gør det nødvendigt at have vilje til at omstille sig og tænke anderledes i forhold til, hvordan opgaverne løses i dag.  Hospitalsledelsen lægger stor vægt på, at denne forandringsproces sker i en løbende og konstruktiv dialog med alle ledere og medarbejdere på alle Aalborg Universitetshospitals matrikler.   Det sker blandt andet ved at inddrage samarbejdsudvalgene (MEDsystemet), der har deltagelse af såvel ledere som medarbejdere. Således også i Farsø.


4. marts 2015

Side 13

Ny udstilling med 32 udstillere i Aalestrup Galleri Aalestrup er klar med forårsudstilling

glaskunst som Jane Hollen, Løgstør udstiller sammen med sine flotte malerier. Som sædvanligt vil bestyrelsen i Galleriet servere kaffe og brød, når dørene AALESTRUP: Tømrermester Kim B. Jørgensen, der driver sin virksomhed fra Bjergegaardsvej 4, Aalestrup, kører stolt rundt for øjeblikket. Sagen er den, at han netop har fået leveret en ny bliver slået op til forårsudstor teleskoplæsser, også kaldet en ”Manitou” til firmaet. “Manitou” betyder den der kan håndstillingen på lørdag. Udstiltere alting og det tror vi på, når vi hører og ser de mange finesser der er på den store maskine. lingen kan man se indtil Tidligere havde han en tilsvarende, der dog ”kun” kunne række 13 meter med den nye, er der maj, hvor der igen vil være mulighed for at kunne række hele 18 meter og det er en stor fordel i vort arbejde, mener Kim B. Loppemarked 4-f 18/08/04 8:35 som Side Jørgensen, på 1billedet har taget plads i førersædet på den nye store maskine. en ny udstillingtop at opleve.

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Foråret er netop blevet indledt og det giver startskuddet til at åbne for forårsudstillingen hos Galleri Aalestrup. Til udstillingen som har fernisering på lørdag, 7. marts er der 33 udstillere, der hver især præsenterer deres kunst på flotteste vis i de dejlige lokaler på Torvet i Aalestrup. Udover de mange faste udstillere er der denne gang 12 nye kunstnere der har fundet vej til det populære galleri. Efterhånden kommer udstillere fra hele landet, men denne gang er der også et nyt navn fra Aalestrup, Birgit Bønlykke, der udstiller sine malerier. Rækken er kunstnere

En mand og hans store maskiner

Inge Schmidt, Vojens, har kaffeposekunst med til Aalestrup.

som udstiller, er de fleste med malerier, men denne gang kan man også se kunst af kaffeposer som Inge Schmidt fra Vojens, er mester for, cementstøbning og

Købes: Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 22 40 65 56

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Købes: TOPPRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og dansk design har stor interesse. Tlf: 27 20 46 97 Sælges: 2 stk. Comfort springmadrasser, fremtræder som nye, 70 x 200 cm, pris 1200 kr. Tlf: 98 67 66 34/31 90 18 63

Sælges: 2 velholdte lyse kurvestole m/høj ryg og armlæn, samlet kr. 400. 1 Samsonite kuffert, kr. 300. Stor lærredskuffert, kr. 200. Tlf: 98 51 28 51 Sælges: AEG og Zanussi vaskemaskiner. Evt. levering. Tlf: 42 52 19 63

12 nye kunstnere har fundet vej til Galleri Aalestrup, som har fernisering på forårsudstillingen på lørdag, 7. marts. F.eks. Jane Hollen med sine dejlige malerier.

FORÅRSFEST for efterlønsmodtagere og pensionister Messecenter Vesthimmerland i Aars Tirsdag den 5. maj 2015 kl. 13.00-17.00 Dørene åbnes kl. 12.00

Program: 13.00 Velkomst v/formand for Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune Erik Stagsted. 13.10 Status på ældreområdet i Vesthimmerland v/borgmester Knud Kristensen. 13.30 Foredrag v/Nis Boesdal. 14.30 Kaffe med snitter og lagkage. Underholdning v/Vesthimmerlands Harmoniorkester. 15.30 Underholdning og dans v/Kisser & Søren med musik v/Petmics. 17.00 Afslutning v/formand for Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune Erik Stagsted. Billetter kan købes fra den 3. marts og indtil den 19. april 2015 hos: Finn Michelsen, Blære .................98 66 60 41 & 23 32 88 52 Betty Østergaard, Løgstør ..........98 67 11 49 & 23 37 98 99 Niels Erik Jensen, Haubro ...........98 66 42 22 & 52 24 42 22 Leif Thomsen, Aars ......................98 62 44 11 & 30 70 44 96 Per Drejer, Aars ............................98 62 38 17 & 21 65 52 43 Lis Bach, Løgstør ..........................30 22 70 05 Villiam Sloth, Fjelsø .....................40 25 71 22 Emil Bernhard, Gedsted ..............98 64 51 78 Birthe Lapirtis, Overlade .............24 83 41 45 Margit Krogh, Farsø ....................98 63 24 06 H.J. Lau Jeppesen, Aars ...............20 70 57 62 Pris 125 kr. Pris inkl. bus 175 kr. Der arrangeres bustransport til Aars, såfremt der viser sig behov derfor.

Efterløns- og pensionistklubberne og Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune

AARS AVIS AARS AVIS FARSØ AVIS FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Sælges: Effekter fra dødsbo sælges. 7. og 8. marts kl. 10-17. Indbo, møbler, porcelæn, gamle ting m.m. Skørpingvej 54, Siem, 9575 Terndrup. Tlf: 60 66 85 97 Sælges: Hækplanter, Liguster ”Liga”. 2 års. Sunde og fine planter, godt rodnet, højde op til 120 cm. Tlf: 23 39 16 05

LOPPEMARKED Loppemarked kupon 4-f

18/08/04

8:23

Side 1

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen må fylde op til 20 ord!

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Sælges: Loppemarked på Bjergegaardsvej 2, hal E, 9620 Aalestrup, hver lørdag og søndag Tlf: 30 46 11 90/29 64 66 80 Sælges: Loppemarked i laden på Hverrestruplund. Hver lørdag og søndag. Eveldrupvej 41, Hverrestrup, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler. Tlf: 21 56 02 11 Sælges: Prima hø og byghalm i små baller. 2 komplette hjul 12,5-20, 12 lag lærred med nav. Jydeland truck med benzinmotor. Tlf: 30 33 91 20 Sælges: Stort loppemarked den kommende weekend, Testrupvej 12, Aalestrup Tlf: 52 17 71 72 Sælges: Tøj til store piger. Str. 52-56. Bluser, jakker, kjoler, sæt, selskabstøj. Godske, Lady G. 50- 100 kr. Nyt/brugt. Tlf: 98 38 41 64 Købes: Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12 Købes: Antikviteter, teak, palisander og designmøbler. Flytterester til totalrydning af Dødsboer. Alt har interesse. Kontant afregning. Byttekøbmand Gedsted Tlf: 25 53 55 96

Sælges: Hø sælges i Minibig, ca. 260 kr. pr. stk. Af god kvalitet. Tlf: 20 71 21 36

Sælges: Brænde, fyr og gran, 40 cm stykker, ca. 40 m3. Pris 150 kr. pr. m3. Er i Vesterbølle Tlf: 20 83 46 64

Sælges: Labradorhvalp, gul han, 5 mdr. HD og DD, 1. kl. DNA test, stam-/sundhedsbog. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56

Sælges: Stor frimærkesamling (Blandt andet Tyskland), harmonika, violin, minikøleskab til bil. Tlf: 30 60 79 99

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Østhimmerlands Folkeblad, SENEST fredag kl. 9.00 senest fredag kl. 9.00 Refsnæsvej 8, 9293 Kongerslev Mrk.: »Loppemarked«

Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Gives væk


Side 14

4. marts 2015

UGENS TV

4. - 10. marts 2015 Kærester

DR1 fredag kl. 21.50 Amr. romantisk komedie fra 2005 med bl.a. Uma Thurman og Meryl Streep Som så mange andre newyorkere har 37-årige Rafi været i terapi i årevis. Da hun kaster sig ud i et forhold til en ung kunstner, lytter DR1 torsdag kl. 20.30: “Timm og gryderne ”

hendes psykolog Lisa tålmodigt til de saftige betroelser. Trods aldersforskellen bifalder Lisa i høj grad Rafis forhold til den unge mand. Indtil den dag det går op for hende, at det er hendes egen søn, David, der er Rafis elsker.

To Die For

TV2 torsdag kl. 20.00: “Fældet af stress”

DR1 lørdag kl. 02.00 Amr. komediedrama fra 1995 med bl.a. Nicole Kidman og Matt Dillon Suzanne drømmer om at blive tv-stjerne. Talent har hun intet af, men til gengæld har hun udseendet med sig. Hun charmerer sig til et job

som vejrpige på den lokale tv-station og gifter sig med den flotte Larry. Larry viser sig desværre at være lidt af en dødbider, og da han tilmed lufter tanken om at få børn, indser Suzanne, at han står i vejen for hendes karrieredrømme.

DR1 lørdag kl. 20.00: “Ørkenens Sønner - En sang fra de varme lande” Et show der tilfredsstiller alle - også dem der VIL forarges.

Oldboys DR1 fredag kl. 20.00: “X Factor” Der er seks store sangtalenter tilbage og i aften står de endnu en gang på livescenen.

TV2 fredag kl. 20.00 Dansk komediedrama fra 2009 med bl.a. Kristian Halken og Robert Hansen Træmanden Vagn spiller oldboys-fodbold, og på vej i bus til en kamp i Sverige, bliver han glemt af resten af holdet på en tankstation.

Her bliver han samlet op af den kriminelle rod John, der er ude i nogle alvorlige pengeproblemer. Sammen forsøger de at indhente bussen med Vagns fodboldhold og undervejs samler de den skønne Jeanne op.

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Danmark har talent” Jagten på det største talent er gået ind i den afgørende fase, for nu gælder det finalen.

The Joneses

TV2 fredag kl. 21.45: ”James Bond: The Spy Who Loved Me” En galning vil lægge verden øde og skabe sit eget samfund under havets overflade.

TV2 lørdag kl. 21.50 Amr. Amr. komedie-drama fra 2009 med bl.a. David Duchovny og Demi Moore Steve og Kate Jones er et tilsyneladende perfekt ægtepar, som flytter ind i et overklassekvarter sammen med deres to smukke børn. Den

succesfulde familie har et pænere hjem, flottere ting og smartere tøj end alle andre i kvarteret, og inden længe vil alle have det, som Jonesfamilien har. Men ingen er forberedt på den mørke sandhed, der gemmer sig bag den alt for perfekte familie.

KOM IND TIL JAN OG FÅ DEN BEDSTE HANDEL PÅ RADIO - TV - PARABOLER UGENS TV ONSDAG DR1 05.20 Ud i naturen. 2 afsnit 06.20 Bruce Perrys arktiske eventyr 07.15 Formiddagsprogrammer 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.20 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 17.05 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Bonderøven 20.30 Godsejerne 21.00 Marta & Guldsaksen 21.30 Nyhedsblok 22.30 Arne Dahls A-gruppen: Ondt blod 00.00 OBS 00.05 Natfjernsyn

DR2 05.30 60 Minutes 07.00 DR2 Morgen 11.00 Ekstrem verden 11.45 Hairy Bikers 12.30 AnneMad 13.00 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Sager der nager 19.30 Den sorte snog 20.00 DR2 NU 20.30 Michael Jeppesen møder... 21.00 Blå øjne 22.00 Det politiske menneske 22.30 Deadline 23.00 Kina - et korrupt land 23.50 Terroristen fra Larvik 00.50 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Fantastiske fund 13.20 Klar, parat, sælg 14.20 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.05 Grænsepatruljen 15.35 Razzia 16.05 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Fældet af stress 20.50 Danmarks dejligste slotshoteller 21.25 Bli’r du plukket? 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.00 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.00 Cold Case 01.50 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.20 Ud i naturen. 2 afsnit 06.20 Bruce Perrys arktiske eventyr 07.15 Formiddagsprogrammer 12.05 Under Hammeren 12.35 Eftermiddagsprogrammer 15.05 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Skattejægerne 20.30 Timm og gryderne 21.00 Kontant 21.30 Nyhedsblok 22.30 Hercule Poirot: Katten i dueslaget 00.05 Mord uden grænser 01.05 Natfjernsyn

DR2 06.35 Læge i Syrien 07.00 DR2 Morgen 11.00 Hugh i Danmark 11.50 Hairy Bikers 12.35 Kanon Føde 13.05 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Sager der nager 19.30 Den sorte snog 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.30 DR2 Undersøger 22.00 Jan og Daniel på Borgen 22.30 Deadline 23.00 Tøj der er værd at dø for! 00.00 Kina - et korrupt land 00.55 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Størst 13.25 Klar, parat, sælg 14.20 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.10 Grænsepatruljen 15.40 Razzia 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Fældet af stress 20.50 Station 2 : Teenagere bag tremmer 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.00 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.00 Cold Case 01.50 Castle 02.40 Natfjernsyn

FREDAG DR1 05.20 Ud i naturen. 2 afsnit 06.20 Bruce Perrys arktiske eventyr 07.15 Formiddagsprogrammer 12.10 Under Hammeren 12.40 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Bonderøven 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 X Factor 21.00 Nyhedsblok 21.25 X Factor Afgørelsen 21.50 Kærester 23.30 Du skyder, jeg smiler 01.15 To Die For 03.00 Unge Montalbano: Den tredje hemmelighed

DR2 06.35 Kvindelig bilist i Bangladesh 07.00 DR2 Morgen 11.00 Anthony Bourdain - Stopover i Montreal 11.50 Hairy Bikers 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Historien om plastik 19.20 Husker du... 20.00 The Debt - Hævnens omveje. Amr. thriller fra 2010 21.50 Store danskere 22.30 Deadline 23.00 JERSILD minus SPIN 23.45 60 Minutes 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Størst 13.30 Klar, parat, sælg 14.25 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.10 Grænsepatruljen 15.35 Razzia 16.10 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Oldboys. Dansk komediedrama fra 2009 21.45 James Bond: The Spy Who Loved Me. Amr. / brit. action-thriller fra 1977 23.50 The Sum of all Fears. Amr. action-thriller fra 2002 02.00 Natfjernsyn

DR1 søndag kl. 22.10: ”Indiens døtre”

Aalestrup Radio/TV Aps Vestergade 9, 9620 Aalestrup www.aalestrupradiotv.dk

LØRDAG DR1 05.10 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 05.40 Glomfjeldets hemmeligheder 06.30 Piger støber kugler 07.15 Formiddagsprogrammer 10.30 I farezonen 11.25 Heavy Agger 12.25 Eftermiddagsprogrammer 15.20 Helt på spanden i Beverly Hills. Amr. komedie 17.00 X Factor 18.00 X Factor Afgørelsen 18.30 Nyhedsblok 19.05 Dyrebørnenes første tid 20.00 Ørkenens Sønner - En sang fra de varme lande 21.00 Kriminalkommissær Barnaby: Bristen 22.35 Wallander: Det næste skridt 00.05 Natfjernsyn

DR2 07.30 DR2 NU 08.00 DR2 Morgen 09.00 Tidens tegn 09.50 Hairy Bikers. Madserie fra BBC fra 2011. 3 afsnit 12.05 Exit Afghanistan 12.35 Ekstrem verden 13.15 Anthony Bourdain - Stopover i Montreal 13.55 DR2 Tema: Kæledyr 16.25 Kanonbåden San Pablo. Amr. adventure-drama 19.15 Husker du ... 20.00 DR2 kommer - tema 22.30 Deadline 23.00 Debatten 00.00 Ta’ mig. Norsk komedie 01.10 Putins skjulte formue 02.05 Deadline Nat

TV2 06.00 MorgenTV - for børn 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.05 Hvem vil være millionær? 13.00 Eftermiddagsprogrammer 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 Sportscenter 20.00 Danmark har talent 21.05 Best of Bremen Allstars 21.25 Danmark har talent - afgørelsen. 21.50 The Joneses. Amr. komedie-drama fra 2009 23.25 Donnie Brasco 01.30 A Single Man 03.10 Natfjernsyn

SØNDAG DR1 05.05 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 05.35 Den ekstreme leg 06.30 Piger støber kugler 07.15 Formiddagsprogrammer 11.25 OBS 11.30 Godsejerne 12.00 Taggart: Vindere og tabere 14.05 Kender Du Typen? 14.50 Norma Rae. Amr. drama 16.40 HåndboldSøndag: Viborg HK - Larvik (k), direkte 18.30 Nyhedsblok 19.00 Den frosne planet 19.50 Bag om den frosne planet 20.00 Mord uden grænser 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Indiens døtre 23.10 Et forventet mord 00.00 Natfjernsyn

DR2 07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 Morgen 09.00 Hairy Bikers. 2 afsnit 10.30 Tøj der er værd at dø for! 11.30 JERSILD minus SPIN 12.15 Nærkontakt 12.45 Detektor 13.15 Eftermiddagsprogrammer 16.40 Broen over floden Kwai 19.15 Husker du ... 20.00 Hugh i Norge 21.00 Quizzen med Signe Molde 21.30 Næste Uges TV 22.00 Michael Jeppesen møder... 22.30 Deadline 23.00 Hvor er Flight MH370? 23.55 Dronningeofret 00.55 60 Minutes 01.40 Deadline Nat

TV2 06.00 MorgenTV - for børn 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.05 Danmark har talent 13.15 Eftermiddagsprogrammer 16.35 Pengerådgiverne 17.05 Badehotellet 18.00 Nyhedsblok 18.20 Dit forårsvejr 18.25 Go’ appetit 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem vil være millionær? 21.00 Klassefesten. Dansk komedie fra 2011 22.35 Stadig forsvundet - mysteriet om MH 370 23.40 Station 2 : Teenagere bag tremmer 00.40 Fortitude. 2 afsnit 03.10 Natfjernsyn

TV2 søndag kl. 21.00: ”Klassefesten”

9697 0012

Vi handler lokalt! - Hvor handler du! 4. - 10. marts 2015

MANDAG DR1 05.20 Ud i naturen. 2 afsnit 06.20 Bruce Perrys arktiske eventyr 07.15 Formiddagsprogrammer 11.05 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Godsejerne 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.25 Fader Brown. 2 afsnit 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Kender Du Typen? 20.45 7-9-13 21.30 Nyhedsblok 22.30 Kriminalinspektør Banks: Det som vil overleve 00.00 Vegas 00.40 Natfjernsyn

DR2 06.15 Ekstrem verden 07.00 DR2 Morgen 11.00 60 Minutes 11.45 To på rejse 12.15 Hairy Bikers 13.00 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Sager der nager 19.30 Den sorte snog 20.00 Vi ses hos Clement 20.45 Nak & Æd 21.30 Virkelighedens Arvinger 22.00 Nærkontakt 22.30 Deadline 23.00 Voldtægt som krigsvåben 00.00 Vi ses hos Clement 00.45 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Størst 13.30 Razzia 14.10 Cykling: Paris-Nice, 1. etape, direkte 16.05 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Badehotellet. Dansk tv-serie 20.50 Sæt pris på dit hjem 21.25 Liebhaverne 22.00 Nyhedsblok 22.40 Fortitude 23.35 Natholdet 00.10 Top 20 Funniest 01.00 Grænsepatruljen. 2 afsnit 02.00 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.25 Ud i naturen. 2 afsnit 06.25 Superdyrlægen 07.15 Formiddagsprogrammer 11.05 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.25 Fader Brown. 2 afsnit 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.45 Helt på plads - Avedøre 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet 22.20 Sporten 22.30 Johan Falk: Møde med mafiaen 00.05 Natfjernsyn

DR2 06.20 Anthony Bourdain - Stopover i Montreal 07.00 DR2 Morgen 11.00 I Yemen henretter man børn 11.25 Retten til skønhed i Brasilien 11.50 Hairy Bikers 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Sager der nager 19.30 Den sorte snog 20.00 JERSILD minus SPIN 20.45 Dokumania 22.15 Sort arbejde 22.30 Deadline 23.00 Indiens døtre 00.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Størst 13.35 Razzia 14.10 Cykling: Paris-Nice, 2. etape, direkte 16.05 Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Kurs mod fjerne kyster 20.50 Razzia 21.25 Søvnløs i sengeafdelingen 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.00 Cold Case 01.50 Natfjernsyn


4. marts 2015

Side 15

Musikhuset i Aars har sal som bare skal bruges Norma Andersen, Gedsted, er trådt tilbage Af Thorkil Christensen AARS: - Det går bedre, lød det fra formanden for støtteforeningen Vesthimmerlands Musikhus’ Venner, Ejner Larsen, Aars, da han ved generalforsamlingen fortalte, at foreningens formål bl. a. er at skabe interesse omkring huset, så det bliver brugt så meget som muligt af personer fra hele kommunen. Ejner Larsen nævnte, at der er masser af liv i huset hver dag, bl. a. takket være flere kor som øver hver uge, Vesthimmerlands Teaterforening, Cabaret Alfa, Vesthimmerlands

Norma Andersen.

Kulturskole, Vesthimmerlands Musikforening og en

selvbestaltet gruppe, der arrangerer fællessang en gang om måneden. Støtteforeningens kunstudvalg har i årets løb arrangeret udstillinger i huset med billeder af Peer Poulsen, Grafisk Værksted i Hjørring, Ninni Lodahl Gjessing og Hanne Støvring. - Billederne liver op i musikhuset og vi hører, at mange er tilpas med at de hænger på væggene, sagde Ejner Larsen som også omtalte maleriet i salen, udført af kunstneren Peter Max-Jacobsen - et billede som støtteforeningen har skænket.

Formanden gav udtryk for, at Vesthimmerlands Musikhus er til stor gavn for hele kommunen og viderebragte ros fra brugerne til personale og frivillige hjælpere. Mange hjælper til, og Vesthimmerlands Musikhus’ Venner vil gerne have endnu flere frivillige i sving. Støtteforeningen har 105 personlige medlemmer og enkelte firmamedlemskaber. Opgaven fremadrettet er fortsat at assistere ved praktiske gøremål og at arrangere kunstudstillinger i huset. - Vores økonomi rækker ikke til at lave arrangementer, men hvis nogen har en ide til, hvordan vi kan skaffe flere penge til musikhuset, så er vi meget lydhøre, sagde Ejner Larsen. Regnskabet blev gennemgået af kassereren, Per Nørgaard, Vognsild. Der var indtægter på 22.215

kr., men regnskabet sluttede med et underskud på 36.724 kr. Foreningen har dog stadig en kassebeholdning på 17.945 kr. Til bestyrelsen nyvalgtes N. C. Møller, Aars, i stedet for Norma Andersen, Gedsted, der ønskede sig fritaget efter at have været med siden foreningen blev stiftet. Norma Andersen fik en tak for sit store engagement - og for alle de kager, som hun har bagt til møderne gennem årene. Peer Poulsen, Aars, og Ejner Larsen, Aars, blev genvalgt. Kontingentet blev fastsat uændret til 100 kr. for personlige medlemmer og 500 kr. for firmaer. I forlængelse af generalforsamlingen orienterede musikhuschef Lisbeth Jagd om sit første år i Alfa. - Det har været spændende, for det er et hus med meget liv, sagde hun og nævnte koncerter, kunst, under-

holdning m.m. som er medvirkende til, at mange kigger indenfor og bliver en del af brugerfladen. Men rammerne er skabt til et større publikum. Det tager lidt tid at få ønsket her om opfyldt, men vi ser nye ansigter til hvert arrangement, og vi arbejder meget med at synliggøre huset og de aktiviteter der foregår her. Vi har en helt unik koncertsal, som bare skal bruges, fastslog Lisbeth Jagd. Musikhuschefen efterlyser koncertideer fra brugerne. Huset har et programudvalg, som er interesseret i samarbejde med grupper og foreninger, og nye ideer er i støbeskeen. Musikhusets økonomi er stram, men 2014 sluttede med et lille plus på regnskabet. Lisbeth Jagd takkede de frivillige for den hjælp de yder i forbindelse med arrangementerne i Vesthimmetrlands Musikhus.

Find din fagmand

AALESTRUP EL-SERVICE

b

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Salg og reparation af hvidevarer Arne Knudsen

20 14 61 01

El-installationer i landbrugsbedrifter

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

TONNYS VVS A/S Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester MØLDRUP • SKALS Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Tlf. 86 69 18 38

ApS

Vi er medlem af: Varmepumpeprdningen

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

98 64 12 77

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

Find DIN fagmand

l Tilbygning

l Køkken

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76 l Nybygning

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

montering

l Renovering

NYT: Udlejning af 18 m lift

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

ApS

Tlf. 98 64 50 14 ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Tryksager:

Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen Priv. 86 69 21 16

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

Priv. 86 69 16 60

Find DIN fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 16

4. marts 2015

ÅBNINGSTID

ER:

ASSENS OG AALESTRUP

Vestergade 34, 9620 Ålestrup Industrivej 6, Assens, 9550 Mariager

Torsdag ........ . 10-17 Fredag .......... . 10-18 Lørdag .......... . 10-17 Søndag ........ .. 10-17

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 10 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 10 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk