Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 8 · 109. årg. Onsdag, den 18. februar 2015

Store og små til fastelavnsfest på Store Torv i Aalestrup.

Fastelavn i Aalestrup med massevis af tønder Farvestrålende tønder og mange børn på Store Torv Af Hanne Monrad AALESTRUP: Torvet i Aalestrup var søndag eftermiddag fyldt op med farvestrålende tønder og ikke mindst farvestrålende børn og voksne, mange i fantasifyldte forklædninger. Det var et samarbejde mellem Aalestrup Menighedsråd, KFUM Spejderne og Aalestrup Handel & Erhverv der førte til den store fastelavnsfest. Tidligere år har spejderne haft tøndeslagning ved Spejderhuset på Rolighedsvej og Aalestrup Handel & Erhverv har inviteret

Lækre og farvestrålende boller hører til fastelavn.

til tøndeslagning på Hotel Hvide Kro. I år havde man så be-

RI AAOLESCTRKUP

stemt at slå det hele sammen til en kæmpefastelavnsfest på Store Torv.

Ligesom det er tradition hos spejderne, startede man også søndag med en kort gudstjeneste i Aalestrup Kirke, hvor mange mødte op festligt udklædt, og som sædvanlig var spejderne mødt op med faner. Sognepræst Asger Staugaard Nielsen, Gedsted, forrettede gudstjenesten inden man i samlet trop gik til torvet, hvor otte tønder stod klar til at blive slået ned. Der var livlig aktivitet, nogle tønder måtte lade livet, tidligere end andre, men til sidst kunne Marianne Damgaard Nielsen fra spejderne kåre de respektive kattekonger og- dronninger. Præmie for den bedste udklædning gik til Ida Kristensen, som var udklædt som lystfisker. Efter det store arbejde med tønderne var der kaffe, kakaomælk og lækre fastelavnsboller til alle.

Så skal den tønde ned!

Noget for enhver smag • Hos BoligPunkt i Aalestrup finder du møbler, tæpper og vinyl af høj kvalitet til ethvert hjem. Vi tilbyder også alt inden for solafskærmning. • Du får kompetent og personlig service samt GRATIS levering af alle dine varer.

FREDAG, 17. APRIL I AALESTRUP IDRÆTSCENTER

NETOP NU

-20% Arrangør:

DM CONSULT & EVENT

• Gardiner • Gardinstænger • Liftgardiner • Mørklægning • Ind- og udvendig solafskærmning

• Panelgardiner • Rullegardiner • Persienner • Lamelgardiner • Plisségardiner • Markiser

Se nyhederne i butikken eller ring efter Gardinbussen Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk


Side 2

18. februar 2015

Opbakning til landbruget

Fastelavn Klejtrup: Spejderne i Klejtrup havde sørget for hele fem fastelavnstønder, så der blev kåret adskillige kattekonger og -dronninger.

Fastelavnsfest i Klejtrup KLEJTRUP: Traditionen tro stod spejderne i Klejtrup i søndags bag den årlige fastelavnsfest for hele byen. 79 børn og 90 voksne mødte frem i Klejtruphallen. Der var festlige udklædninger som brandmænd, robotter, smølfer og en enkelt ko. Og naturligvis ingen fastelavn uden en håndfuld prinsesser og cowboys. Da alle fem tønder var slået itu, var der saft, kaffe og en fastelavnsbolle til alle. Imens mor og far købte lodder til det amerikanske lotteri, hyggede børnene sig med en slikpose. Dagens kattekonger blev: Frederikke Juelsga-

Normalt er det katten efter musen, og måske netop derfor benyttede Mickey Mouse fastelavnsfesten i Klejtruphallen til at give katten en ordentlig en over nakken.

ard, Jonas Præstberg Mortensen, Gry Juelsgaard, Lærke og Emil Larsen. Dagens kattedronnin-

ger: Rasmus Johansen, Jeppe Kragh Sørensen, Nanna Sørensen, Elias Poulsen og Silas Ravn Sørensen.

Foredrag i Testrup om demens TESTRUP: Testrup Menighedsråd holder tirsdag, 24. februar foredrag om demens i Testrup gl. Skole. Dorte Mørup Tagmose, Esbjerg, holder foredrag med titlen ”Hvor er du Mor?” Hun er til daglig sanger og turnerer rundt i landets musikhuse og optræder med kirkekoncerter. Ved siden af musikken, har hun de seneste par år holdt foredrag om demens. ”Hvor er du, Mor?” var

Dorte Mørup Tagmose.

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

POLITIRapporten for Aalestrup

det spørgsmål, Dorte Mørup Tagmose stillede sig selv mange gange, da hendes mor var blevet ramt af demens og på mange måder ikke længere var hendes mor. Med foredraget fortælles om en sygdom, som fyldte alle døgnets timer. Hun håber, at hun som pårørende og som bruger af ”systemet” på sidelinjen, kan give sine erfaringer videre og sætte yderligere fokus på demens.

FARSØ: - Mit arrangement på mandag i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø skal ses som opbakning til dansk landbrug, siger folketingskandidat Per Bisgaard, Aalestrup der glæder sig over, at der er tilmeldt flere end 100 til det kombinerede møde med foredrag og spisning. Det er lykkedes den himmerlandske folketingskandidat at få fat i en række kompetente indlægsholdere, som hver især repræsenterer grene af landbruget. Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer vil give en generel status på erhvervets situation, mens de to kvindelige kommunikationsdirektører Astrid Gade Nielsen, Arla Foods og Anne Villemoes, Danish Crown vil fortælle om de to store fødevareproducenters betydning for dansk eksport. - Dansk Landbrug er inde i den alvorligste krise erhvervet har haft i årtier, og hvis ikke der sker forbedringer for indtjeningen, så vil flere bedrifter gå konkurs indenfor en kort årrække, siger Per Bisgaard. Mange er af den opfattelse, at det udelukkende er Rusland, der er problemet, men det er rammevilkårene, som har medført den alvorlige krise. Hvis Danmark havde samme regler og vilkår, som vores nabolande, så kunne erhvervet øge indtjeningen med fem - seks mia. kr. om året - og det ville gøre en kæmpe forskel. Aftenen afsluttes med et indlæg af Per Bisgaard, som vil fortælle om sin folketingskreds, Himmerland (Rebild- og Vesthimmerlands Kommune), hvor landbruget er det næststørste erhverv målt på ansatte i primærsektoren og følgeerhvervene. Thise Mejeris salgsdirektør fortæller om virksomhedens historie og betydningen for området. På sponsorlisten ses Gedsted Mejeri, Himmerlands Kød, Det Lille Slagteri og Superbrugsen i Farsø.

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

Dieseltyveri NØRAGER: Mellem lørdag og søndag er der stjålet cirka 400 liter diesel fra et værkstedsrum på en ejendom på Skrænten i Nørager.

Distribution på telefon 99 35 34 34 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Naturdyst for hele familien i Jenle VESTHIMMERLAND: Søndag, februar 22. februar inviterer naturvejlederne til naturarrangement på naturbasen i Jenle Plantage. Denne dag lyder startskuddet til årets første naturdyst. Som noget nyt vil naturvejleder Lars Wachmann fra Naturstyrelsen og Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune udbyde en familie naturkonkurrence. Denne søndag kan hver familie bygge et fuglehus, som skal hænges op i træerne på naturbasen. Familierne får udlevet træ, skruer og en fuglekassegenerator. Kasserne skal helst bygges uden revner og sprækker, for træk bryder fuglene sig ikke om. Fuglekasserne får familiernes navne på og

det fuglehus, der først flytter fugle inde i, den familie vinder hængekøjer til alle deltagere i familien. - Vi håber at rigtig mange vil møde op og bygge huse til naturbasen. Vi får også brug for mange efterfølgende besøgende på naturbasen, som kan hjælpe med at holde øje med, hvilken fuglekasse der flytter fugle ind i. Det regner vi selvfølgelig med, at de deltagende familier også har en interesse i at holde øje med, siger naturvejleder Karin Winther. Naturdysten fortsætter i hele 2015 med naturkonkurrencer i forbindelse med udvalgte arrangementer. Næste konkurrence bliver til arrangementet ved Vilsted Sø i april.

23. februar holder naturvejleder Karsten ”Kortbuks” Hansen foredraget ”Originalerne i mit liv” i Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager.

Karsten Kortbuks er gæst i Kig Ind NØRAGER: Mandag 23. februar får Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager besøg af den fra TV kendte naturvejleder Karsten Hansen. Karsten Hansen vil fortælle om ”Originalerne i mit liv”. Det bliver et strejftog gennem en bondesøns opvækst på et sydsjællandsk boelsted. Vi skal møde Cykel Holger, Jørgen Knudsen, frk. Sørensen, Smede Peter, Lille Poul og en del andre af dem, som ikke passede i faconen.

Han skrev disse historier som et opgør med vor tids politik, der vil have alle unge til at rette ind og tage en uddannelse. Ved at tænke tilbage i sit eget liv fandt Karsten Hansen en mængde af skæve mennesker, som aldrig ville have taget en uddannelse. Det har vist sig, at disse historier er så almene, at tilhørerne gang på gang henvender sig til Karsten og siger til ham: ”Det var min barndom, du fortalte om”. Som arrangør står Kig Ind og Pensionistforeningen.

KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Heidi

Pernille


18. februar 2015

Side 3

Leonard Cohen på Dohn’sk på Aalestrup Bibiliotek

Kloakeringsarbejdet fortsætter for fuld kraft i 2015. Her et glimt fra en af tidligere etaper, Rolighedsvej i Aalestrup.

Vesthimmerlands Vand fortsætter investeringer i syd Regn- og overfladevand bliver separeret fra spildevand i 2015 VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Vand A/S fortsætter i 2015 kloakeringsarbejdet i den sydlige del af Vesthimmerlands Kommune med uformindsket kraft. Kloaksepareringen i Østerbølle blev indledt i 2014 og færdiggøres i år med udførelse af nye kloakledninger i den sydlige del af byen, hovedsaglig beliggende i mindre grusveje. I forbindelse med arbejdet retablerer Vesthimmerlands Vand A/S de berørte vejstrækninger. Fremover vil spildevandet blive pumpet til rensning på Aalestrup Renseanlæg, mens regnvandet via et nyt forsinkelsesbassin udledes til Lilleåen. Arbejdet udføres af HMN Entreprenøren A/S, Løgstør.

Den igangværende kloakseparering i Gedsted fortsætter i den vestlige bydel (Bakkevej, Skrænten, Skovvej, Porsevej, Lyngvej, Vibevej og Skovbakken). Ved licitationen på de næste to års arbejde gav HMN Entreprenøren A/S, Løgstør, laveste bud. I Aalestrup fortsætter kloakprojektet med anlæg af regnvandsbassin/overrislingsareal i naturområdet mellem Rolighedsvej og Simested Å. Ved licitationen gav SM Entreprenørfirma A/S, Salling, billigste tilbud. Endvidere udfører vandselskabet kloakseparering på Rolighedsvej, Kærvej, Smedevænget, Engvangen og Engvej. Licitationen på dette arbejde i Aalestrup blev vundet af Vesthim-

merlands Bygge & Anlæg Aps, Løgstør. Endelig færdiggøres kloakledningen fra Gedsted til Stistrup i år med udførelse af strækningen fra Gl. Ullits til Stistrup. Fra 2016 vil spildevandet fra Gedsted blive pumpet til Stistrup Renseanlæg, mens regnvandet via ”Svanesøen” ved Vesterbro I Gedsted udledes til Lerkenfeld Å. Vils Entreprenørforretning A/S udfører dette arbejde. Formålet med millioninvesteringen er at forsyne den sydlige del af Vesthimmerlands Kommune (den tidligere Aalestrup Kommune) med et tidssvarende spildevandssystem, hvor regn- og overfladevand er separeret fra spildevandet.

AALESTRUP: Musikeren Anders Dohn har gennem de seneste ti år markeret sig som Danmarks flittigste fortolker og oversætter af den canadiske poet og sangskriver Leonard Cohens værker. Med mere end hundrede koncerter bag sig og et nyt album i bagagen besøger Anders Dohn Vesthimmerlands Biblioteker med sit kendskab og sin kærlighed til Leonard Cohens sange. Leonard Cohen er kendt for sine indsigtsfulde og livsanskuende tekster, og måske derfor fungerer Leonard Cohens sange allerbedst på mindre og mere intime spillesteder, hvor poesien er i højsædet. Derfor spiller Anders Dohn også sine gendigtninger i duoformat sammen med sin musikalske makker siden drengeårene, Carl-Johan Rosenberg. Anders Dohn på guitar og Carl-Johan Rosenberg på kontrabas spiller et udvalg af Leonard Cohens sange oversat til dansk, og sammen med anekdoter fra Leonard Cohens lange karriere inviterer de til en musikalsk rejse ind i Leonard Cohens univers.

Anders Dohn og hans musikalske makker, Carl-Johan Rosenberg, vil 25. februar fortolke Leonard Cohen-klassikere og fortælle om den canadiske legende på Aalestrup Bibliotek.

En stemningsmættet koncert med en blanding af magi, poesi og anekdoter, der alt sammen udspringer af Leonard Cohens liv, kunst og utallige koncerter. Koncerten finder sted på Aalestrup Bibliotek onsdag 25. februar og er et led i optakten til den store nordjyske litteraturfestival Ordkraft.

SPAR 1000,-

pr. par på flerstyrke Varilux glas*

STORE BESPARELSER udvalgte brillestel

kun 398,-

Nike børnebrille

ALLE PREGO SOLBRILLER

med antirefleksbehandlede glas

Kun 1998,-**

SPAR 50%

* Kun ved køb af komplet brille ** Styrke + - 4,0 = 2,0 cyl. Udsalgsstel ingen reservedelsgaranti

Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

Åbningstider: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Lene


Side 4

18. februar 2015

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER…

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 26. februar 2015 kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden. Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid. Knud Kristensen Borgmester

Mange børn og voksne var mødt op til en festlig oplevelse med Mek Peks ”Åh Abe Show”.

Mek Pek på besøg i Aalestrup Af Hanne Monrad

Årsmøde i Vesthimmerlands Kommunes Frivilligråd Torsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 i ”Firkløveren”, Vester Hornum. Læs nærmere på www.vesthimmerland.dk/aarsmøde2015.

Leonard Cohen på Dohn’sk Anders Dohn og Carl-Johan Rosenberg spiller og synger sange af Leonard Cohen oversat til dansk af Anders Dohn krydret med anekdoter fra Cohens lange karriere. Onsdag den 25. februar kl. 19.00 på Aalestrup Bibliotek. Billetter a 50 kr. på himmerlandsbilletten.dk. Se mere på: www.vhbib.dk.

MEDDELELSER

Ny forpagter af restaurant Kulgaarden på Løgstør Havn

AALESTRUP: Selvom det var bidende koldt lørdag formiddag, mødte et stort antal børn og voksne op på Store Torv i Aalestrup, for at se og høre entertaineren Mek Pek med sit sjove ”Åh Abe Show”. Arrangementer var et led i den store aktivitet ”Gang i Danmark” hvor karavanen for fjerde gang besøgte Aalestrup. Aalestrup Handel & Erhverv står for arrangementet og havde i forbindelse med koncerten på Store Torv, inviteret til kaffe og rundstykker i Galleri Aalestrup. Det var der mange, der tog imod og der var flere gange fyldt godt op i det

Mek Pek lavede sjov med børnene.

lille galleri. Præcis klokken 10 rullede varevognen med den mobile scene ind på

Forpagtningsafgift kr. 105.000/år + forbrug (el, vand og varme).

Torvet og slog siderne op og en veloplagte Mek Pek startede med sine underfundige

og muntre sange og han fandt hurtig sammen med børnene, som syntes han var god og sjov. Den halve time gik alt for hurtigt, syntes børnene, som til trods for det kolde vejr havde haft en god oplevelse sammen med den muntre fyr. Det næste ”Gang i Danmark Show” der kommer til Aalestrup, bliver lørdag, 28. marts, hvor sangerinden Louise Dubiel er solist. Louise Dubiel er kendt fra flere talentkonkurrencer i TV og MGP. Senere kan Aalestrups borgere glæde sig til underholdning med blandt andre ”Fede Finn & Funnyboys”, Torben Lendager og Richard Ragnvald.

15

Hvis du er interesseret, skriv et par linjer om hvad du kan tilbyde vores gæster på havnen. Vi skal have dit tilbud på mail cag@vesthimmerland.dk senest onsdag den 25. februar 2015. Nærmere oplysninger hos: Carsten Agesen eller Hanne Christoffersen, E-mail: cag@vesthimmerland.dk, telefon: 99 66 73 78 eller 99 66 73 59.

Onsdag den 18. februar kl. 10.00-17.00 Messecenter. Aars: Jubi Land kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey”

Ledige taxibevillinger i Aalestrup området

Torsdag den 19. februar kl. 13.00 Aalestrup Bibliotek: Spil for alle kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey”

Vesthimmerlands Kommune opslår 2 ledige taxibevillinger i Aalestrup området. Ansøgningsfrist 20. februar 2015 kl. 11:00. Se hele annoncen på www.vesthimmerland.dk/taxibevilling.

Fredag den 20. februar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey”

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser

Lørdag den 21. februar kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Hobbymesse kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey”

Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser. Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Nattevagt til plejecenter Østermarken En stilling som fast SSA-nattevagt 30 timer om ugen er ledig pr. 1. april 2015 eller tidligere, hvis dette er muligt. Ansøgningsfrist: 25. februar 2015.

Naturdysten - Gratis familiekonkurrence Søndag den 22. februar kl. 14.00-16.00. Sted: Naturbasen i Jenle Plantage, Kelddalvej 49, Aars. Inviter hele familien med i skoven og deltag i kon­ kurrencen Naturdysten. Denne søndag kan hver familie bygge et fuglehus, som skal hænges op i træerne på naturbasen. Den familie hvis fuglehus der først flytter fugle ind i, vinder hængekøjer til alle deltagere i familien. Arrangør: Naturvejlederne Lars Wachmann Natursty­ relsen og Karin Winther Vesthimmerlands Kommune.

SSA-vikariat til plejecenter Østermarken Social- og sundhedsassistent til plejecenter Østermarken. Et vikariat fra 1. marts 2015 til 31. juli 2015 på 30 timer ugentlig med en blanding af dag og aften er ledigt. Ansættelse pr. 1. marts eller snarest herefter. Ansøgningsfrist: 25. februar 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Søndag den 22. februar kl. 10.00-16.00 Messecenter, Aars: Hobbymesse kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 14.00-16.00 Jenle Plantage: Naturdysten kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey” Mandag den 23. februar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey” kl. 19.00 Ulbjerg Forsamlingshus: Generalforsamling kl. 19.00 Simested Kro: Dialogmøde, Aalestrup/Nørager Varme Tirsdag den 24. februar kl. 14.00 Knabergården: Aalestrup Pensionistforening, generalforsamling kl. 19.00 Simested Kro: Simested Vandværk, generalforsamling kl. 19.00 Fjelsø Forsamlingshus: Fjelsø/Klotrup Beboerf. generalforsamling kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Fifty Shades of Grey” kl. 19.00 “Jydeværkstedet” : Natteravnene, generalforsamling kl. 19.30 Simested Sognehus: Konfirmand Aktion kl. 19.30 Testrup Gl. Skole: Foredrag om demens kl. 20.00 Alfa, Aars: Alfa`s Venner: generalforsamling Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen


18. februar 2015

Side 5

KÆRE KUNDE! Husk: En god nat starter en god dag! • Opus by Lama er dansk produceret og forhandles kun hos Møbelkæden! • Opus by Lama er til dig som ønsker meget madras for pengene - uden at gå på kompromis med kvaliteten! • Opus by Lama er opdelt i 3 prisgrupper med hver sin farve - netop for at forenkle dit valg

OPUS Classic

Str. 180x200

2 stk.

9.998,-

Trådløs fjernbetjening

Brugsuddeler Ole Hansen har fordelt penge til tre lokale foreninger i Aalestrup og Hvam.

SuperBrugsen uddelte penge til gode formål Foreninger har fået tilskud fra butikken i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: SuperBrugsen i Aalestrup har gennem godt halvandet år kørt med et projekt med uddeling af donationer til lokale foreninger. Flere foreninger har allerede nydt godt af at få et beløb fra den lokale butik, hvor det er kunderne der bestemmer størrelsen på donationen. SuperBrugsen sætter hvert kvartal 5000 kr. på højkant og kunderne i butikken får så en mønt, de kan placere i standeren, alt efter hvilket forening eller projekt, de helst vil give en støtte. I sidste uge havde brugsuddeler Ole Hansen igen inviteret tre lokale foreningers repræsentanter til at møde op for at få et synligt bevis på beløbet, der var blevet dem tildelt ifølge SuperBrugsen kunder. Det var denne gang Børnehuset i Aalestrup, der havde fået de fleste mønter i deres stander og det udløste en beløb på 5.300 kr. Også en anden gruppe

OPUS de Luxe

Str. 180x200

2 stk.

Trådløs fjernbetjening

14.998,-

• Valgfri topmadras latex eller anatomi • Tre valgfrie farver • To hårdheder, medium eller fast • Sensity i topmadreassen • Motorbund med 28 eller 42 stk lameller

Sofus, Falcks mascot og brugsuddeler Ole Hansen delte godter ud til de fremmødte børn.

børn, nemlig legegruppen ”Rosenknoppen” fik 3.300 til afholdelse af Dagplejedagen. Til Hvam Spillemændene var der et beløb på 1.400 kr. som skulle gå til deres jubilæum der blev holdt sidst på året i 2014.

Håndværkerfradraget er genindført i Aalestrup Torben Halkjær tilbyder håndværkerfradrag, for arbejde udført i de kolde måneder. Hvis Lars Løkke ikke udbetaler fradraget, så sender jeg en check når året er omme.

Ring til Torben på

• Vaskbar top v/60 gr. • Latex topmadras • 5-zonet pocket madras fast eller ekstra fast • Motorbund med 28 stk. lameller og kraftig motor • Smart sort strik

20 86 05 18

TORBEN HALKJÆR’S

En stor gruppe modtagere var mødt op til uddeling af pengene og da de fleste var børn, havde brugsuddeler Ole Hansen arrangeret at Falcks mascot, Sofus, mødte op og delte godter ud til børnene.

OPUS Elegance Trådløs fjernbetjening

Opus Elegance elevation tilbydes også med slide back funktion

• Topmadras med Sensity behandling • Flex pocket fjeder system • Tre valgfrie farver • Motorbund med 42 lameller og ekstra kraftig motor • Ekstra høj ramme • Opus Elegance elevation tilbydes også med slide back funktion

2 stk.

Str. 180x210

24.998,Flex pocket fjeder system Tre valgfrie farver

UGE 8 + 9

GRATIeSder

ben eller m

TIPS OG FAKTA

En elevationsseng består af en løs vendbar madras samt topmadras. Herunder en el bund med justerbare lameller. Du skal vælge en elevationsseng, hvis du ofte læser eller ser TV i sengen. Her kan du selv indstille hoved - og fodgærde i den position du ønsker. Har du problemer med kredsløbet kan du med fordel hæve fodenden!

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

TØMRER OG SNEDKERFORRETNING ApS

- en bette go’ forretning

Torben Halkjær

Dalgaardsvej 6 • 9620 Aalestrup • 20 86 05 18 t.halkjaer@mail.dk • www.t-halkjaer.dk

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk


Side 6

18. februar 2015

Navne/Bekendtgørelser Fratrædelsesreception Efter 38 års ansættelse ved Aars Kommunes Tekniske Forvaltning og efterfølgende 5 år som direktør for Vesthimmerlands Vand A/S afslutter Bent Skovkær Hansen sin karriere og fratræder pr. 28. februar 2015 sin stilling. I den anledning afholder vi reception på Aars Hotel, Himmerlandsgade 111, 9600 Aars Fredag, den 27. februar 2015, kl. 11.00-14.00 for forretningsforbindelser, samarbejdspartnere, bestyrelsesmedlemmer, nuværende og tidligere kollegaer. Med venlig hilsen Kirsten Moesgaard Formand

Knud Kristensen Borgmester

Højskoleaften i Vesterbølle med Karen Thisted og Huxi Bach VESTERBØLLE: En gang årligt slår Vesterbølle Efterskole dørene op til Højskoleaften, og skolen har tradition for også at have store navne på plakaten. Sidste år kunne efterskolen melde udsolgt til den populære hjerneforsker Peter Lund Madsen, som med sin finurlige formidlingsevne leverede et fantastisk underholdende og spændende foredrag. I år er det Karen Thi-

sted og Huxi Bach, der tirsdag 17. marts gæster Vesterbølle Efterskole. De er begge kendt fra TV, radio og meget andet. De var et populært makkerpar som radioværter på programmet ”Den løse kanon” og indtager nu også landet som foredragsholdere. På tværs af en generationskløft spidder de to selvudråbte samfundskommentatorer, Huxi Bach og Karen Thisted dagens Danmark.

Hjertelig tak for den store deltagelse ved min kære hustru

Margit Luther Kalstrups død og begravelse Tak for de mange smukke blomster og kranse

Søren Kalstrup

Kære Jette Ole Birch Hansen * 14. november 1931

Kærlig hilsen fra os alle

† 14. februar 2015

Marianne og Poul Thomas og Lisbeth Sabine og Stephen Ida, Søren og Sofie Bisættelsen finder sted fra Gedsted Kirke lørdag den 21. februar kl. 13.00

Kære Gamle Rold Stort tillykke med de 70 Hilsen Børn, svigerbørn

Til lykke Sig tillykke med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Vor kære bror og svoger

Ove Risgaard * 1. november 1946 er stille sovet ind Hvam, den 14. februar 2015

På familiens vegne Niels Jørgen og Ellen Inger og Harry Begravelsen finder sted fra Hvam Kirke fredag den 20. februar kl. 13.00

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41 Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

De blander stand up, anekdoter fra to turbulente liv og skarp politisk analyse med et glimt i øjet. Det bliver en aften, hvor intet er helligt - heller ikke dem selv. Alle får ren besked, når det umage par tager dagens Danmark under kærlig behandling. Publikum invite-

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Tirsdag 17. marts kan man i forbindelse med Vesterbølle Efterskoles højskoleaften opleve de to underholdende journalister Karen Thisted og Huxi Bach, der ikke går af vejen for at sige deres ærlige mening om stort set alt.

Foredrag i Hvam om Kirkens Korshær HVAM: Torsdag, 26. februar vil Jens Anders Brogaard fortælle om sit arbejde i Kirkens Korshær under overskriften “Udsat for at være indsat”. Arrangementet foregår i Sognehuset i Hvam. Jens Anders Brogaard er født og opvokset på landet på Fyn under trygge ramme, og mødte første gang mennesker på kanten af livet, da han startede en uddannelse til politimand i København. Han har siden været selvstændig erhvervsdrivende, men savnede kontakten med de “skæve eksistenser” og blev i 1996 leder af Kirkens Korshærs arbejde i Silkeborg. Senere skiftede han til det nuværende job som besøgsmedarbejder i Kirkens Korshærs Arresthustjeneste, hvor han besøger varetægtsfængslede i Midt og Nordjylland. Han har erfaret, at

VED DØDSFALD Begravelse til fast pris kr. 10.500,- kr. Med gravsten kr. 15.500,- kr.

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Bedemand og stenhugger

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Jens Anders Brogaard fortæller om sit arbejde i Korshæren ved mødet i sognehuset i Hvam.

der er en potentiel kriminel i os alle, og de der sidder fængslet, ligner os mere, end vi normalt forestiller os, og det gælder både etniske danske og andre med oprindelse fra andre lande. Arrangørerne lover et spændende foredrag, som vil blive understøttet med billeder og tekst på projektor.

Al opmærksomhed ved min fødselsdag frabedes venligst. Kai Pedersen

Tlf. 30 32 62 01 Se på www.begravelsetilfastpris.dk

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

res også til at byde ind - på eget ansvar selvfølgelig! Det bliver en aften med grin, gråd og eftertænksomhed. Billetsalget er skudt i gang, og forstander Martin Diget Aamann lægger ikke skjul på, at han igen håber på fuldt hus. - Højskoleaftenerne er spændende, sjove og hyggelige arrangementer, og forventningerne er store, når de to populære foredragsholdere indtager Vesterbølle, siger han.

Jan & Stinne Hansen Vestergade 21, 9620 Aalestrup Gravsten Spar 25%

I anledning af min fød fødselsdag vil det glæde os at se familie, naboer og venner på Kimbrerkroen til brunch den 1. marts 2015 fra kl. 10.00 til 14.00 Hilsen Poul Kristoffersen, Højtoften


18. februar 2015

Side 7

Bekendtgørelser Cabaret Alfa er ved at tage form

Tjener Katja Møller Madsen overrakte blomster til Inger Marie Villadsen som var inviteret på Hotel Hvide Kro af ægtefællen Erling Due Rasmussen, Hvam.

Par i Hvam vandt middag for to på kroen i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Vesthimmerlands Avis havde i samarbejde med Hotel Hvide Kro og blomsterforretningen ”Tusindfryden” i Aalestrup, udskrevet en lynkonkurrence i forbindelse med ”Valentins Dag ” i lørdags. Der var mange, der gerne ville inviteret sin kone, kæreste eller veninde på en romantisk middag. Rigtig mange havde indsendt en kupon til avisen, og torsdag

eftermiddag kunne værten på Hotel Hvide Kro, Hans Ettrup, trække vinderkuponen blandt de mange indsendte. Den heldige vinder blev Erling Due Rasmussen, Hvam, som havde inviteret sin frue, Inger Marie Villadsen, og parret fik da også en god og hyggelig oplevelse med en lækker Valentinemenu med vine til, som Hotel Hvide Kro havde sponseret. Udover den lækre tre

retters menu med vine, fik Inger Marie Villadsen overrakt en smuk buket blomster, som Tusindfryden havde sponseret. Det var Katja Møller Madsen, tjener på Hotel Hvide Kro, der overrakte buketten til det heldige par fra Hvam.

AARS: Der bliver øvet, syet kostumer, lavet kulisser - danset, sunget, spillet - alt sammen under kærlig instruktion af skuespiller Ole Jakobsen, kapelmester Martin Jørgensen og danseinstruktør Mie Hejlskov. Allerede nu tegner det til at blive en flot og morsom cabaret, som publikum kan glæde sig til. Der er i år kommet mange flotte tekster, og bemandingen både på og bag scenen er i top. Tre dygtige syersker tryller med kostumerne, og det sammen gør de sceneansvarlige for ikke at tale om de dygtige skuespilleer, dansere og musikere. Cabaret Alfa har premiere torsdag, 12. marts i Vesthimmerlands Musikhus Alfa, og den spiller fredag, 13. samt torsdag, 19. og fredag, 20. marts. De to fredage er det desuden muligt at købe spisebilletter.

Sang før spisetid

ONSDAG 25. FEB. KL. 16.30 Denne gang er det kirkens graver Niels-Ole Rask, der bestemmer sangene.

Menighedsrådet

Invitation til møde angående sammenlægning af Aalestrup Varme og Nørager Varmeværk

Der afholdes generalforsamling på Knabergården torsdag d. 12. marts kl. 17:00 med dagsorden i h. t. vedtægterne Forslag skal være formanden i hænde senest 14 dage før.

Der afholdes dialogmøde for de nuværende varmeforbrugere i Aalestrup og Nørager på Simested Kro mandag den 23. februar 2015 kl 19.00 På mødet informeres kort om planerne for sammenlægning af de to værker og baggrunden herfor. Herefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål til projektet.

Tilmelding på tlf. 98 64 28 25 eller 98 64 88 20 senest d. 8. marts.

Med venlig hilsen bestyrelserne i Aalestrup Varme og Nørager Varmeværk

et mere ... Traktorer • RC ler • Fly og meg bi st La • se hu Dukke ri rua b e .f

Messecenter V est him

and erl m

GENERALFORSAMLING/ GRUPPEMØDE HOS KFUM-SPEJDERNE I AALESTRUP

af: g og saiolg Udstillin rama • Tog • RC Truck • D 21. 22

Efter generalforsamlingen er Ældre Sagen vært ved en ret stegt flæsk og persillesovs. Amerikansk lotteri

Tirsdag 3. marts kl. 19.00 Afholdes ordinær generalforsamling/gruppemøde i Spejderhuset på Rolighedsvej. Alle forældre samt medlemmer over 15 er velkomne. Dagsorden i henhold til korpsets vedtægter, se www.spejdernet.dk eller www.olestorp.dk, På grupperådets vegne—Henrik Klausen

b il

er

- fy

be - t r a k to r - to g - s k i

-r

c

21.-22. februar kl. 10.00-16.00 i Messecenter Vesthimmerland

Arrangør: TS Event og Messecenter Vesthimmerland

www.mcvh.dk

Hvam Beboerforening afholder generalforsamling 2. MARTS 2015 KL 19.00 i Hvam Kultur og forsamlingshus. Dagsorden iflg vedtægterne Valg til Landsbyrådet. BESTYRELSEN

GENERALFORSAMLING PÅ Danmarks

Cykelmuseum Noord e n s e ne ste mu s e um om ccyy kl e n s u dv i klin N ngg

Mandag den 9. marts 2015 kl. 19.00 Dagorden iflg. vedtægter Alle er velkommen Bestyrelsen

GENERALFORSAMLING Venstre i Aalestrup afholder generalforsamling

ONSDAG, 25. FEBRUAR 2015 KL 19.00

I TESTRUP GL. SKOLE, GRANDGAARDSVEJ 10, TESTRUP Dagsorden ifølge vedtægterne. Der vil være indlæg ved byrådsmedlem og folketingskandidat Per Bisgaard og regionsrådsmedlem Lone Sondrup, Hobro vil fortælle om sit arbejde i regionsrådet. Bestyrelsen

Simested sognehus

Kom og hør, hvilke sange, han har valgt, kom og hør, hvad han fortæller. Midtvejs skyller vi halsen

Krovært Hans Ettrup trak vinderkuponen i Vesthimmerlands Avis’ Valentin-konkurrence.

GENERALFORSAMLING

Hvor er du, mor?

FOREDRAG OM DEMENS V. DORTE M. TAGMOSE Tirsdag d. 24. februar 2015 kl. 19.30, Testrup Gl. Skole Kom og hør Dorte fortælle, hvordan hun blev en del af den svære sygdom demens. Hvordan den fyldte alle døgnets timer... Både hendes mor og far er døde - og led begge af demens. Dorte vil gerne som pårørende, være med til at sætte fokus på sygdommen - og gerne give nogle af sine erfaringer videre... Fri adgang for alle - kaffe kr. 30,Testrup Menighedsråd

Årsmøder i Kulturrådet Årsmøder i de lokale Kulturråd Onsdag den 4. marts 2015

Løgstør: Løgstør Bibliotek, kl. 19.00 Farsø: Marinaen i Hvalpsund, kl. 20.00 Aalestrup: Knabergården, kl. 19.00 Aars: Aars Bibliotek, kl. 19.30. Dagsorden iflg. vedtægter.

Årsmøde

Torsdag den 26. marts 2015 kl. 17.00 i Løgstør Bio Dagsorden iflg. vedtægter. Efter generalforsamlingen og spisning er der mulighed for at overvære premieren på “Skammerens Datter”. Vesthimmerlands Kulturråd yder støtte til kulturelle arrangementer. Typisk i størrelsesordenen 2.500 - 10.000 kr. Støtte gives til foredrag, koncerter, teaterforestillinger o. lign. Ansøgninger modtages løbende henover året. Hør mere på årsmøderne - eller se mere på www.vesthimmerlands-kulturraad.dk


Side 8

18. februar 2015

Bekendtgørelser

Valentine

Guds­tjenester Stenild ingen Tostrup 09.00 Roum 10.30 Kgs. Tisted ingen Binderup ingen Durup 09.00 Skals 08.45 Ullits 09.00, kaffe Alstrup 10.30 Farsø 10.30 Aars 10.00

Søndag den 22. februar 2015 Aalestrup 10.00 Hvam 10.00 Gedsted 11.00 Fjelsø ingen Simested ingen Testrup ingen Østerbølle 09.00 Vesterbølle 09.45 Hvornum 14.00 Snæbum ingen Hvilsom 10.15 Gislum ingen Vognsild ingen Haubro ingen Rørbæk 10.30 Grynderup ingen

Generalforsamling

Romantisk

Fjelsø Vandværk I/S afholder generalforsamling

TORSDAG DEN 5. MARTS 2015 KL. 19.30 i Fjelsø forsamlingshus.

middag for 2

Dagsorden i henhold til vedtægterne.

Vinderen er:

Bestyrelsen

 ERLING DUE RASMUSSEN 

Blandede

Trekronervej 56, Hvam

Lørdag den 21. februar 2015 Vognsild 11.00, lørdagshøjmesse

Bilen laster 1300 kg og rummer 4 europaller Distributionskørsel og mindre flytninger.

Kontakt Bjarne på

Skumringssang

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

ONSDAG DEN 25. FEBRUAR KL. 16.30 - 17.30 I KONFIRMANDHUSET

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

TLF. 50 48 20 31 for yderligere oplysning

Lars Refsgaard vælger og kommenterer sangene. Mød frem til en uformel og hyggelig times tid med god stemning, kaffe på kanden og et spændende udvalg af sange fra Højskolesangbogen

Gedsted Bogtrykkeri

FARVEKOPIER

Lejligheds-/fast kørsel søges

Onsdag den 25. februar 2015 Gedsted 17.00, aftengudstj.

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

FARVEKOPIER

til dig.

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30 Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler. Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

UDLEJNING

Alle er velkomne Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Aalestrup Menighedsråd

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Konfirmand Aktion 2015 Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19.30

får vi i Simested Sognehus besøg af en Global Fortæller fra Cameroun, som ledsages af en dansk tolk. Thorkil Christensen

Konfirmand Aktion har vægt på Tro på Trods! Igennem Konfirmand Aktion møder vi unge hvis hverdag er en overlevelse i sig selv - men hvor de tror på trods ... På trods af fattigdom tror de på en bedre fremtid På trods af borgerkrig og regimets brutalitet tror de på friheden På trods af et liv, hvor intet kommer af sig selv, tror de på Guds godhed

Peter Pedersen Grafiker

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Aktionsdelen Konfirmand Aktion støtter hvert år et indsamlingsprojekt. I år samler de ind til unge i Cameroun, så de unge kan skabe bedre vilkår for sig selv og andre. Derfor håber vi, at konfirmander og mange andre vil gå i aktion. Det kan ske ved at købe det merchandise (20 kr. stk.), de Globale Fortællere sælger.

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst. Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Trend

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Sønderup

Line Karmann Børding og Simested Menighesråd

Haverslev Farsø

Vognsild

Mejlby

Stenstrup

Vesterbølle Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

ADVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Køb/salg Stort Loppemarked

Møldrup

på Testrupvej 12, Aalestrup

Klejtrup

Bjerregrav Hersom

LØRDAG OG SØNDAG DEN 21. OG 22. FEBRUAR KL. 10.00 - 16.00

Foulum Viborg

Loppepigerne

Lånum Daugbjerg

Vinkel

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Hobro

Snæbum

Sundstrup

Finderup

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

Hvilsom

Hvam

Ulbjerg

Skals

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Nysum

Østrup

Ullits Hvalpsund

St. Binderup Gislum

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Vi håber at se mange i Sognehuset d. 24. februar 2015

Hyllebjerg

Aars

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling

Vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

ÆBLER & PÆRER - samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom) Nu kan du også handle med os HVER TORSDAG kl. 9.45-10.15 på P-pladsen ved Plejehjemmet Toftegården i Møldrup


18. februar 2015

Side 9

AALESTRUP

SuperGode tilbud VESTHIMMERLANDS BEDSTE SLAGTERTEAM HAR MERE END 50 ÅRS ERFARING INDEN FOR DERES FAG Det er din garanti for at SuperBrugsen altid har smagfyldt og mørt kvalitetskød

Slagtermester Jan - byens eneste slagter

Kød købes i SuperBrugsen Aalestrup Svinekam

Danske ferske svinemørbrad

4-5 KG.

1 PK. M/ 5 STK.

139,-

100,-

Frosne leverpostej

Stjernkaster

10x250 g.

Eller

Ørreddrøm

10 STK.

FRIT VALG

50,-

25,Tete a tete 9 cm

PR. STK.

5,-

SUPER SKARPE PRISER PÅ FRUGT OG GRØNT Porrer

Iceberg salat

1 BDT.

7

95

“Smag forskellen”

FRIT VALG

5

Super Brugsen Aalestrup Vestergade 32, Aalestrup

Appelsiner 1,5 KG.

12

95

95

ÅBNINGSTIDER: ALLE DAGE KL. 8 - 20

TILBUDENE GÆLDER T.O.M. LØRDAG - FORBEHOLDT FOR TRYKFEJL OG UDSOLGTE VARER


Side 10

18. februar 2015

Sport

Gymnasieeliten i volley dyster om DM i Aars

FJELSØ: 18 spillere var mødt op til træningsstart lørdag, 7. februar. Vejret viste sig for sin pæne side, ingen sne eller

frost, som set ofte før i februar. Sessionen indledtes med en times fodbold, en rolig start. Efterfølgende blev sup-

pen indtaget i Fjelsø Fodbold Forenings klubhus. Suppen var sponsoreret af Superkiosken i Aalestrup ved Karl William Carlsen. I sæsonen

Stor optimisme ved Fjelsø FFs generalforsamling FJELSØ: Umiddelbart efter starten på sæsontræning og suppespisning, lørdag, 7. februar, var det tid til at få afviklet årets generalforsamling i Fjelsø Fodbold Forening. Formanden, Anders Petersen, aflagde beretning og sagde blandt andet: - Året 2014 i Fjelsø FF rent sportsligt var et super år. Året sluttede med oprykning for førsteholdet til serie 3. Året igennem har førsteholdet vist god fodbold og stor kampgejst. Træningen har været super med god intensitet, mange spillere til træning, hvilket har medført fin form ved spillerene. Både trænere og spillere har nydt godt af trænin-

gen/ sammenholdet. Serie 6 har været påvirket af for få spillere i korte perioder, men har spillet kampene, blandt andet på den nye måde 9x9.   Som sædvanligt er der afholdt dilletant med Fjelsø FF som vært. Som noget nyt, kun én aften mod tidligere to (fredag og lørdag). Aftenen forløb glimrende med gode aktører på scenen, som vanligt og med musik til den efterfølgende dans. Eneste malurt i bægeret var den lidt manglende tilslutning. Der er derfor truffet den beslutning at dilletant i Fjelsø FF regi holder en pause på ubestemt tid.  I forsommeren holdt klubben en arbejdsdag. 10

spillere samt bestyrelsen var til stede. Der blev malet udhæng og vinduer på klubhuset, ryddet op i skuret. Der blev ret og ryddeligt på stedet. Bestyrelsen rettede en tak for spillerne for hjælpen. Den årlige sportsdag forløb som vanligt. 10 hold stillede op til gadefodbold. Omkring 70 deltog i cykelløbet om aftenen. Grisen var sponsoreret af Palle Eriksen, Sofiesminde, og blev grillet af Henrik Møller. Det blev en god aften som altid. December bød traditionen tro på juletræsindsamling. Dette år i samarbejde med Fjelsø Friskole. Indsamlingen forløb over tre weekender. Samarbejdet

2015 stiller Fjelsø FF med hold i serie 3 og serie 6. Trænere er fortsat Karl Anders Pedersen og Peter Madsen. forløb glimrende, hvilket kan blive aktuelt fremover. Det må den kommende jul vise, sagde Anders Petersen. Økonomien i Fjelsø FF for året 2014 blev til et lille underskud på 704 kr. Der er i årets løb investeret i nye lamper til lysanlægget, hvilket er medvirkende til det beskedne underskud. Men de nye lampers mindre strømforbrug vil mærkes de følgende år. Bestyrelsen er tilfreds med regnskabet, når der tages de investeringer i mente, der er lavet i året 2014.  Efter generalforsamlingen kom bestyrelsen i Fjelsø FF til at se således ud: Formand: Tommy Staun, næstformand: Mathias Kristensen, sekretær: Søren Møller,  kasser: Henrik Staun, arbejdsudvalg: Toke Christensen og Simon Staun samt ungdomsudvalg: Ole Mogensen og Tommy Staun.

Team Vesthimmerlands talenter står på spring HÅNDBOLD: Når denne håndboldsæson er slut, er der en række store talenter fra Team Vesthimmerlands to U18 hold, der rykker op som seniorer. Team Vesthimmerland er efter nogle magre år i forhold til at skabe førsteholdsspillere af egen avl nu kommet så langt med talentudviklingen, at flere af de nye seniorer forventes at gå direkte ind førsteholdene. Klubben glæder sig naturligvis over, at det talentarbejde, som de to moderklubber Aars HK og Farsø HK i de senere år har lavet, begynder at bære frugt, og så der fremover vil være flere lokale spillere på førsteholdene. Der er i denne sæson flere store talenter end tidligere, der har udviklet sig rigtig meget som U18 spillere i 1. divisionsrækkerne og vil være klar til at prøve kræfter med de etablerede

divisionsspillere i Team Vesthimmerland. De unge talenter skal op og spille divisionshåndbold på seniorplan, som jo er en del hårdere rent fysisk, men klubben tror på, at dette kuld af talentfulde unge U18 spillere vil kunne bide sig fast i løbet af de næste par sæsoner. Det kræver naturligvis

en tilvænning for de unge spillere, der blandt andet skal have bygget endnu mere fysik på i træningslokalerne. Allerede i denne sæson er der nogle af disse U18 talenter, der træner med førsteholdene på seniorplan. Et par U18 drenge har allerede haft deres debut på 1. divisionsholdet, da det

mødte Aalborg HK i en pokalkamp, og ligeledes er der et par af U18 pigerne, der har været med i kampe for 2. division damer. Team Vesthimmerland håber nu bare, at klubben formår at holde på de unge mennesker, når de videregående uddannelser melder deres ankomst.

Det er hos drengene: Falkonergården, Næstved, Slagelse, Vordingborg, Rødkilde, Sct. Knud, Herning og Thisted, mens følgende pigehold - udover vores det lokale gymnasiehold - deltager: Falkonergården, Køge, Næstved, Vordingborg, Sct. Knud, Marselisborg, Vestjysk og Thisted. Vesthimmerlands Gymnasium & Hf får i øvrigt uvurderlig hjælp fra den lokale volleyklub, der stiller med kompetente dommere til arrangementet. Der er gratis adgang til arrangementet, hvorfor alle interesserede er velkomne som publikum.

Både drengene og pigerne fra Vesthimmerlands Gymnasium og HF er med, når Idrætscenter Østermarken 24. og 25 februar danner rammen om årets gymnasiemesterskaber i volleyball.

Sundhed/velvære FOR KROP & SJÆL

Sæsonopstart i Fjelsø Fodbold Forening

FYSIOTERAPI

18 spillere mødte op til træning ved søsonstarten i Fjelsø Fodbold Forening.

VOLLEYBALL: Tirsdag 24. februar og onsdag 25. februar kommer den danske ungdomselite til Aars, hvor Vesthimmerlands Gymnasium & Hf er arrangør af årets DM i gymnasievolley. Kampene spilles i Idrætscenter Østermarken tirsdag aften og onsdag formiddag, hvor det hele afsluttes med finalerne lidt over middag. Foruden deltagende drenge- og pigehold fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf deltager der andre kvalificerede drengeog pigehold fra hele landet, som skal dyste om den eftertragtede titel.

Rosenmetoden Kranio Sakral Terapi Akupunktur 2000 SuperSole såler Fysioterapi

Klinik for fodterapi Kirsebærvænget 15 9620 Aalestrup Statsaut. fodterapeut

Bodil Wetke

98 64 92 40

Tilskud fra Danmark

Fysioterapeut Lisbeth Grud-Leth

Blærevej 31 . 9600 Aars Tlf. 98 62 28 62 Mobil. 26 80 82 59 Se mere på: www.lisbethgrud.dk

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Frisørbehandlinger til hele familien, permanent makeup og extensions Mine åbningstider er: •Man.-tirs.ogfre. 9.00-17.00 •Ons.-Lukketeller efteraftale •Tors.9.00-19.00 •Lør.10.00-13.00 Team Vesthimmerlands talentfulde U18 pigehold består af set fra venstre: Signe Husum, Frederikke Eriksen, Sofie Zinck, Nanna Zinck, Malene Lex, Ditte Krogh, Mille Brix og Julie Pedersen. På billedet mangler Katrine Frandsen.

Online booking eller tlf. 98 99 96 20

Ven lig hilsen

Dorte

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup


18. februar 2015

Side 11

Bolig

Forlystelser

Kobberorange bliver årets farve i 2015

Eril Clausen og Bodil Jørgensen kan ses i filmen ”Mennesker blive spist” som vises i Bio Aalestrup fra torsdag, 26. februar.

Ny film af Erik Clausen vises i Bio Aalestrup FORLYSTELSER: Herluf (Erik Clausen) er en pligtopfyldende mand, far og mekaniker, der i mange år har været ganske lykkeligt gift med Ingelise (Bodil Jørgensen). Deres ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og på det seneste har Ingelise sågar indledt en affære med en kollega. Ingelise er i fuld gang med at arrangere deres datter, Gittes (Lærke Winther), tredje bryllup, men det kunne Herluf nu godt undvære, for det er ham og Ingelise, der må punge ud. En dag melder Herluf en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter

Fjelsø Forsamlingshus Udlejning

tlf. 51 72 86 61 www.fjelsoe-klotrup.dk

kører galt, sender Mester (Leif Sylvester) ham hjem på en tænker. Herluf bliver chokeret, han er begyndt at glemme ting. Og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de sav-

ner ham - og tager deres liv og relationer op til revision. Erik Clausen har skrevet manuskriptet, instruerer og spiller over for Bodil Jørgensen i det hjertevarme, humoristiske og aktuelle ægteskabsdrama, Mennesker bliver spist.

Hotel Simested Kro VINTERTILBUD Festmad ud af huset - min. 10 kuverter FORRET: Hjemmelavet hønsesalat på ananasring m/ flutes eller tunmousse m/ rejer på salatbund, dressing og flutes

HOVEDRET: Svinekam stegt som vildt m/ asier, tyttebær, waldorfsalat, hvide og brune kartofler og vildtsauce

DESSERT: Islagkage m/ chocoladeovertræk

2 retter kr. 110,(normalpris 138,-)

I restaurationen

3 retter kr. 130,(normalpris 160,-)

(Ikke torsdag / fredag)

FORRET: Hjemmelavet hønsesalat på ananasring m/ flutes eller røget laks på salatbund m/ dressing og flutes

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Fifty shades of Grey

HOVEDRET: Wienerschnitzel - 200 g, m/ brasede kartofler, ærter og smørsovs eller herregårdsbøf m/ pommes frites, ærter og bearnaisesauce DESSERT: Islagkage eller kaffe/te med lidt sødt

2 retter kr. 120,-

Restaurationsmenuerne kan også leveres ud af huset

Ons. 18/2 - tirs. 24/2

kl. 19.00

Min søsters børn og guldgraverne

3 retter kr. 140,-

Fest på kroen

m/ 3 retter fra 205,m/ kaffe og natmad 287,-

BOLIG: Tidens trend og farvetendenser peger på, at kobberorange kommer til at præge dette års boligindretning. Kobber hører til jordfarverne, som bringer os tættere på naturen og danner rammen om en hyggelig og varm boligindretning, oplyser Susanne Eriksen, XL Byg i Aalestrup. Boligindretningen præges i disse år generelt af, at naturen bringes ind i hjemmet. Vi dekorerer med grene i store krukker og laver sofaborde af træ, som er skyllet op på stranden. Valget af farver til møbler og vægge kommer nu også til at afspejle denne tendens, som er inspireret af roen i naturens elementer, jord, vand og luft. Dette års farve paletter byder således på varme orange nuancer. De bløde, rødbrune toner samt metalliske farver indtager boligen, og specielt bliver orange kobber et af årets helt store hits. De metalliske farver symboliserer naturens hemmelige skatte. Kombineret med mørke træsorter, naturfarvede stoffer og tilbehør, som krukker og lamper i forskellige metaller, giver kobberorange nuancer på vægge og møbler hjemmet et spændende og æstetisk udtryk. Også de blå og mere vandige farvetoner kommer på banen i år. Man kan eksempelvis anvende en lys blålig tone til møblerne og kombinere dette med kobberorange toner på vægge-

1.500 KVM. LAGER UDLEJES Bakkegaardsvej 2, Aalestrup: Regulært lager forsynet med en port med rampehøjde og en port i jordniveau udlejes. Overtagelse pr. 01.03.2015 er muligt. Månedlig husleje udgør kr. 19.500 + moms og forbrug. Henvendelse: tlf. 2422 3504 eller frank.kristensen.privat@gmail.com

Du trykker bare

98 64 12 55

- så trykker vi resten

• Ring og tag en uforpligtende snak med os

• Vi hjælper gerne

med udformningen

Ons. 18/2 - søn. 22/2

kl. 15.00

Danmarkspremiere

Mennesker bliver spist Tors. 26/2

Tilbudene gælder til 31. marts

kl. 19.00 Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

Boldrupvej 75, 9620 Aalestrup Telefon: 98 64 90 13 • www.simested-kro.dk

ne. På den måde opstår der kontraster, som fremhæver de enkelte elementer i boligindretningen.

Gratis farveprøver Nogle byggecentre udleverer gratis farveprøver. Lige nu kan man f.eks. hos

boligen, før man investerer i en hel spand maling. Kædens faguddannede medarbejdere står også klar til at rådgive og vejlede i valg af malingtyper samt tilbehør, så du kommer godt fra start med netop dit maleprojekt.

Kobber hører til jordfarverne, som bringer os tættere på naturen og danner rammen om en hyggelig og varm boligindretning

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

XL-BYG, Testrupvej 1, Aalestrup, få tregratis farveprøver i forskellige nuancer med hjem, så man kan sikre, at farven passer til

Stillinger/Uddannelse

Medhjælper i køkkenet søges På Vesterbølle Efterskole har vi travlt i køkkenet og kunne godt bruge en ekstra hånd i nogle timer om ugen. Det drejer sig om en fast ugentlig vagt på ca. tre timer, 6 – 8 weekender om året samt ved sygdom, større arrangementer osv. Du skal have erfaring med storkøkken og madlavning til mange og skal som minimum have en basis fødevarehygiejneuddannelse. I køkkenet arbejdes der tæt sammen i højt tempo og i højt humør. Det er vigtigt for os, at du bibringer til det gode arbejdsmiljø og kan tage fra. Jobbet kræver venlighed, omgængelighed og lun humor. Send din ansøgning så vi har den senest mandag den 2. marts 2015 kl. 22.00. Ansøgninger sendes til ve@v-e.dk. Ansættelsessamtaler finder sted i op til to uger efter ansøgningsfristen. Læs hele jobbeskrivelsen på www.v-e.dk. Yderligere oplysninger Kontakt forstander Martin Diget Aamann eller køkkenleder Connie Christensen på telefon 98 64 53 80.

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk


Side 12

18. februar 2015

Endnu en vellykket fastelavnsfest i Østrup ØSTRUP: Der var dømt hyggestemning, da cirka 35 børn med forældre og bedsteforældre var mødt op til fastelavnsfest lørdag eftermiddag i Østrup Medborgerhus. Det var Borgerforeningen som stod for arrangementet, og der var fuld gang i salget af lækre fastelavnsboller og kager, som frivillige havde doneret. Børnene var mødt op i masser af fantasifulde udklædninger, og flere forældre havde lagt et stort arbejde i dragterne. Der var masser af helteskikkelser, prinsesser, farlige uhyrer og robotter. Prisen for bedste udklædning gik til søsken-

deparret Trine og Martin Andersen, som var klædt ud som henholdsvis cowboy og en mand på en tømmerflåde. Børnene var blevet delt op i to aldersgrupper, og der blev slået godt til tønderne. Det blev Malou Asbøl, som fik slået bunden ud af de ældstes tønde og kunne kåres som kattekonge, og Alberte Sæderup klarede resten og blev kattedronning. For de yngre blev Jeppe Værum kattekonge og Noah Jacobsen blev dronning. Da kåringen var overstået, blev der delt slik ud til alle børnene.

Fastelavnsfest i Fjelsø Forsamlingshus FJELSØ: Omkring 80 børn og voksne var mødt op for at slå katten af tønden ved fastelavnsfesten, arrangeret af Fjelsø FDF. På billedet ses Kattekonger- og dronninger: Benjamin (løve), Markus (Superman), Søren (kattekonge), Simon (livvagt), Kristian (oliesheik), Camilla (popkorn), Signe (kattedronning), Malte (cowboy), Tobias (pirat Jake).

Natteravnene i Aalestrup er glade for sponsorater Holder generalforsamling i Jydeværkstedet Af Hanne Monrad

Malou Asbøl blev kattedronning blandt de ældste børn.

AALESTRUP: Natteravnene i Aalestrup afholder den årlige generalforsamling på tirsdag den 24. februar, hvor bestyrelsen vil aflægge beretning og for-

tælle om årets store og små begivenheder. Formanden, Vagn Kramer vil også gerne påpege betydningen af de mange firmaer og foreninger, der støtter arbejdet. - Sponsoraterne er meget vigtige for os, siger Vagn Kramer, de er medvirkende til på forskellig vis at hjælpe os med at være til stede, hvor de unge færdes rundt i Aalestrup og at vi kan være der, hvis de skulle få brug for os og til at skabe tryghed i nattelivet. Vi håber, at vi fortsat kan være med til at gøre Aale-

strup til et trygt sted for vore unge og vi kan derfor også bruge flere til at hjælpe. Vi opfordrer derfor alle, der har lyst, til at møde op til vor generalforsamling på tirsdag i Jydeværkstedet, for at høre mere om vores aktivitet. Specielt under Knaberfesten har vi travlt og det ville være dejligt, hvis der er flere der vil give en hånd med, slutter Vagn Kramer. De aktive Natteravne er selv meget hjælpsomme til mange andre ting, blandt

Vagn Kramer: - Aalestrup skal være et trygt sted for de unge.

andet gør de et stort arbejde i forbindelse med Knaberfesten, hvor de blandt andet er med på oprydningsholdet og til næste Knaberfest vil de stå for Tombolavognen.

BOX-RUM

LÅNEBEVIS INGE-MARIE GATTEN

10 m2 - 30 m3 Pr. måned kr. 350,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

Bliv klar til at handle, når du finder ønskeboligen Et lånebevis fra Nordea er en god start på vejen til en ny bolig

Med et lånebevis ved du, hvor meget du har råd til at købe for, du får et overblik din økonomi, og hvad der bliver tilovers til mad, tøj, rejser, biografture mm når du har købt ny bolig Aftal et møde med os på nordea.dk/lånebevis eller på telefon 70 33 11 30, så regner vi sammen på din økonomi

Gør det muligt

MØBEL& TÆPPERENS Nu også med online booking! www.imgatten.dk

Nu igen ÅBENT for tilgang

Tandbehandling Med hjertet på rette sted!

- se mere på www.lindbergservice.dk

Lindberg Service Tlf. 26 79 66 35

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Himmerlandsgade 68, 1. sal • 9600 Aars • tlf. 98 62 29 90 tandlaege@imgatten.dk • www.imgatten.dk Aalestrup Vestergade 12 70 33 33 33 nordea.dk

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!


18. februar 2015

Side 13

Generalforsamling i Lokalhistorisk Arkiv I Møldrup MØLDRUP: Onsdag, 11. februar holdt Lokalhistorisk Arkiv for Møldrup og Omegn den årlige generalforsamling med fremmøde af 30 medlemmer. Efter valget af Birger Frandsen til dirigent og godkendelse af indkaldelse kunne formanden, Gert Nielsen fortælle, at arkivet gennem 2014 igen havde været ret aktive, bl.a. fortalte han at man havde forsøgt sig med aftenåbning de tre første måneder af året, uden stor interesse, så det er stoppet igen. Derudover var der i april arrangeret cykeltur på ca. 20 km til Spanggård, Borup Hede, Låstrup, Ndr. Skringstrup og Ugelris, en tur på ca. fire timer med rimelig deltagelse, som vil blive forsøgt igen i 2015.

Gert Nielsen fortalte om arkivåret 2014 i Møldrup

Den årlige udflugt gik til Hvidsten Kro, Mariager kirke og Sem museum med en næsten fyldt bus. Alle fik sig en god og interessant oplevelse. I år er man i gang med at tilrettelægge en tur til bl.a. Nr. Søby brunkulslejer. Endvidere kunne Gert Nielsen fortælle, at fotograf Niels Chr. Troels i samarbejde med arkivet havde fotograferet hele Møldrup by. Det har givet en rigtig fin billedsamling, men også politiet havde kontakt til ham, da flere af beboerne i byen troede at han måske kunne være en kriminel. Arkivet deltog også i forbindelse med 70-året for flystyrt i Låstrup, der begyndte i kirken, med kransenedlæggelse ved graven og fakkeltog til mindestenen ved nedstyrtningsstedet, syv fakler for de syv omkomne, og med afslutning i Værestedet. Man havde også deltaget i 100-året for kvindernes valgret i januar, hvor der var arrangeret fællesspisning i kulturcentret i Møldrup. Det er en af arkivets bestyrelsesmedlemmer, Grethe Thougaard, som står for udstillingen på gallerigangen uden for arkivet, hvor der gennem året er mange forskellige gode og spændende udstillinger af lokale kunstnere. Til sidst takkede Gert

Nielsen de mange frivillige og bestyrelse for opbakningen og samarbejde gennem året. Regnskabet, som kasserer Andreas Sunesen fremlagde, udviste et lille underskud, som de fremmødte kunne godkende. Loppemarked top 4-f

18/08/04

LAG er klar til at modtage ansøgninger VESTHIMMERLAND: LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland fik for halvanden måned siden besked fra minister Carsten Hansen fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter (MBBL) om, at de er officielt godkendt som LAG og at LAG’ens nye strategiplan er godkendt af såvel kommuner, region og ministerium. Igennem den sidste tid er der lagt sidste hånd på det nye ansøgningsmateriale, og vi er nu klar til at modtage og behandle ansøgninger i regi af det nye program, siger koordinator Peter Bach Frederiksen. Det første møde i LAG Jammerbugt-Vesthimmerland, hvor der tages stilling til ansøgninger, holdes mandag, 16. marts.

Sidste frist for indsendelse af ansøgninger er 1. marts. I forbindelse med den nye godkendelse arbejdes der også på at lave en ny hjemmeside for LAG Jammerbugt-Vesthimmerland. Adressen er dog den sammen som tidligere. Den nye LAG-bestyrelse består af: Formand Asger Andersen, Vegger, næstformand Inger Dueholm, Ingstrup, Anders Bloksgaard, Løgstør, Helle Bak Andreasen, Brovst, Jan Dyregaard, Vestrup, Bent Mygind Klessen, Aabybro, Hanne Pedersen, Skivum, Frank Andersen, Brovst, Hans Støttrup Jensen, Ranum, Trine Henriksen, Gøttrup, og Peter Sørensen, Vestervig.

8:35

Side 1

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Købes: Antkviteter, teak, palisander og designmøbler. Flytterester til totalrydning af dødsboer. Alt har interesse. Kontant aftegning. Byttekøbmand Gedsted. Tlf: 28 14 55 96

Tlf: 21 84 61 92 Købes: TOPPRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1950’erne 1980’erne købes. Teak, palisander og dansk design har stor interesse. Tlf: 27 20 46 97 Sælges: 12 stk. teak-stole, polstrede i ryg og sæde. Rimelig stand. Giv et bud. Tlf: 98 64 20 50

Købes: Jagt lejes af human jæ- Sælges: Birkebrænde, tørt, fint ger, 58 år, evt. jagtselskab. Max kløvet, velegnet til pejs eller 30 km fra Støvring. brændeovn. Loppemarked Tlf: kupon Side 1 42 92 31 724-f 02 0018/08/04 8:23 Tlf: 21 77

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Sælges: Dansk/svensk gårdhunde, begge køn, 8 uger. Har fået ormekur. Bedst efter kl. 14.00. Tlf: 98 37 51 65

Sælges: Tørt brænde: Bøg, ask og eg, 4 rm, 1.500 kr. MF 31, rød, i original stand, 9.000 kr. TEXAS 7,5 hk fejemaskine PROFF, 100 cm kost, 4.000 kr.

Sælges: Glasfiberjolle, synkefri, 270 cm lang. Kr. 1150. Tlf: 98 66 16 02/42 96 85 32

Tlf: 22 20 38 24

Sælges: Hø sælges i Minibig, ca. 260 kr. pr. stk. Af god kvalitet Tlf: 20 71 21 36 Sælges: Papillon hvalpe 3 tæver, 1 han, søger kærlige hjem. Chippet, vaccineret og dyrlægekontroleret. Ring om mere info. Tlf: 40 55 83 14 Sælges: Sofagruppe, sofa med to lænestole, to fodskamler, mikrofiberstof, flot og velholdt. Pris 3000 kr. Tlf: 25 56 64 56

Sælges: Køkken 500 kr., køleskab 100 kr., komfur 200 kr., foldedør 200 kr. Tlf: 23 98 73 09/40 23 08 03 Sælges: Pavillon 3x3 m, aldrig brugt, nypris 1600 kr., nu 900 kr. Luftrenser, 300 kr. Nye hvidvinsglas, 12 stk. og rødvinsglas, 6 stk., 75 kr. Står i originale kasser Tlf: 40 60 73 99 Sælges: Prima vårbyghalm fra 2014 i små bundter (8 kg), pr. stk. 6.50 kr. Tlf: 22 17 40 43 Sælges: Tilbud på prima vårbyghalm i små bundter 8 kg. Velegnet til heste, får, geder, kr. 6,50 pr. stk. Flot kakkelovn kr. 1.000,-. Rustfrit arbejdsbord kr. 1.500,-. Tlf: 22 17 40 43 Sælges: Velholdt 3/4 seng/madras, 500 kr.

Købes: Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12

Købes: Samler søger bajonetter og sabler

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

små øer i det nordlige Island havde mange gode oplevelser i de små sogne med en kirke nogle af stederne, hvor der var under 10 sognebørn. En spændende fortælling rundt på øerne med billeder til understøttelse af det hele.

Sælges: Tørt løvtræ, i meterstykker og wraphø Tlf: 23 98 79 42

Købes: Gasgruekedel Tlf: 30 35 70 13

Annoncen må fylde op til 20 ord!

sen og suppleanten Svend Høgh blev alle genvalgt. Efter afslutning og kaffe var det præst Kirsten Felter fra Vesterbølle, der med et videoshow ,fortalte om sin tid som præst på Færøerne fra marts til august 2012, hvor hun som vikar for tre

Sælges: Stort loppemarked den kommende weekend, Testrupvej 12, Aalestrup Tlf: 52 17 71 72

AARS AVIS AARS AVIS FARSØ AVIS FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Købes: Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 22 40 65 56

Kirsten Felter fortalte om sin tid som præst på Færøerne for deltagerne i Lokalhistorisk arkivs generalforsamling. Det var en tid blandt folk og fæ og får.

Ved valgene til bestyrelsen blev Mona Sloth og Svend Jensen genvalgt, mens Birger Frandsen ikke ønskede at genopstille, hvorfor Lautits Laustsen nyvalgtes. Suppleanterne Poul Andersen og Ole S. Jensen, revisor Bent Niel-

Tlf: 98 54 14 34

Købes: Får med eller uden lam. Lam, væddere, alle slags. Efter kl. 16.00. Tlf: 23 83 27 36 Sælges: Brænde, fyr og gran, 40 cm stykker, ca. 40 m3. Pris 150 kr. pr. m3. Er i Vesterbølle Tlf: 20 83 46 64

Sælges: Dådyr - hø, minibig, kornvogn, stupharve, gl. rulle, pengeskab, fuglebur. Tlf: 26 13 97 18 Sælges: Flyttesalg: 1½ år gl. vaskemaskine, 7 kg, Gorenje, tørretumbler, 2 år køleskab, Scan Cool, teaktræshavemøbler, krukker, 2 læder lænestole m. høj ryg. Tlf: 61 77 37 51

3-1-1 stue bestående af sofa og høj og lav stol med god siddekomfort, fremstillet af møbelsnedker Chr. Rasmussen A/S, Randers ca. 1962. Grønt originalt velour betræk (let solfalmet), men møblerne er velholdte og uden fejl i træ og polstring. Kr. 1.500,-. Tlf. 29 63 15 97

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Østhimmerlands Folkeblad, SENEST fredag kl. 9.00 senest fredag kl. 9.00 Refsnæsvej 8, 9293 Kongerslev Mrk.: »Loppemarked« Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑ Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Side 14

18. februar 2015

UGENS TV

18. - 24. februar 2015

UGE 8 - 2015

Dangerous Minds

DR1 fredag kl. 23.15 Amr. drama fra 1995 med bl.a. Michelle Pfeiffer og George Dzundza Den tidligere marinesoldat LouAnne Johnson kommer på sit livs hårdeste opgave, da hun bliver sat til at undervise specialklassen, DR1 torsdag kl. 22.30: “Hercule Poirot: Ebbe og flod”

TV2 torsdag kl. 20.00: “Ekstra Bladet - uden for citat”

hvor skolens værste rødder er samlet. Heldigvis får hun brug for andet end kampsportteknik i klasseværelset, for det er ikke blot hendes opgave at banke lidt lærdom ind i elevernes hoveder. Hun må også genskabe deres lyst og vilje til at lære.

Wallander: Ildspor DR1 lørdag kl. 22.35 Amr. komedie fra 2005 med bl.a. Kenneth Branagh og Sarah Smart En teenagepige vandrer alene rundt på en mark. Kommissær Kurt Wallander bliver tilkaldt, men da han når frem, overhælder pigen

sig selv med benzin og sætter ild til. Pigen brænder op for øjnene af den chokerede politimand, der sætter alt ind på at finde ud hvorfor. Wallander får ikke mindre at se til, da en tidligere justitsminister findes myrdet og skalperet.

DR1 lørdag kl. 20.00: “Cirkusrevyen 2014” Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard kan opleves i Cirkusrevyen.

Kandidaten DR1 fredag kl. 00.45: “Whitechapel: Giftmorderen” Makkerparret Chandler og Miles undersøger en bizar og makaber mordsag.

TV2 fredag kl. 20.00 Dansk thriller fra 2008 med bl.a. Nikolaj Lie Kaas og Laura Christensen Forsvarsadvokaten Jonas har altid holdt sig på den rigtige side af loven. Men da han får afslag på et drømmejob, tager han på en hef-

tig bytur, hvor han ender på et hotelværelse med en ung pige. Næste morgen vågner Jonas op til sit livs mareridt. Den unge pige ligger brutalt myrdet på gulvet og alle spor peger på Jonas. Han beslutter at finde frem til de rigtige gerningsmænd.

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Danmark har talent” Feltet af talenter bliver skarpere og skarpere, og nu gælder det den første semifinale.

Hereafter

TV2 fredag kl. 21.45: ”James Bond: Goldfinger” Den hemmelige agent James Bond må stoppe den skruppelløse spekulant Auric Goldfinger.

TV2 lørdag kl. 21.55 Amr. drama fra 2010 med bl.a. Matt Damon og Cécilie de France Da den franske journalist Marie Lelay er på ferie i Indonesien, rammer en tsunami feriestedet, og kun ved et utroligt held overlever

hun. I forbindelse med den ubehagelige oplevelse har hun en vision, men bagefter synes ingen at forstå, hvad hun har oplevet. I USA er fabriksarbejderen George i stand til at se ind i livet efter døden, men holder lav profil med sine evner.

TORSDAG DR1

05.00 Livet i en zoo. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprog. 11.15 Antikkrejlerne 12.00 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprog. 15.45 Mord med miss Fisher 16.40 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Bonderøven 20.30 Godsejerne 21.00 De unge fiskere 21.30 Nyhedsblok 22.30 Arne Dahls A-gruppen: Misterioso 00.00 OBS 00.05 Vegas 00.45 Natfjernsyn

05.00 Livet i en zoo. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprog. 11.30 Antikkrejlerne 12.15 Under Hammeren 12.40 Eftermiddagsprog. 15.05 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 17.00 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Skattejægerne 20.30 Timm og gryderne 21.00 Kontant 21.30 Nyhedsblok 22.30 Hercule Poirot: Ebbe og flod 00.05 Vegas 00.45 Natfjernsyn

DR2 06.15 60 Minutes 07.00 DR2 Morgen 11.00 Ekstrem verden - Ross Kemp i DR Congo 11.45 Hairy Bikers 12.25 AnneMad 12.55 Eftermiddagsprog. 16.20 Nak & Æd 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Kampen om indvandringen 19.30 Den sorte snog 20.00 DR2 NU 20.30 Blok på bistand 21.00 Blå øjne 22.00 Det politiske menneske 22.30 Deadline 23.00 Dokumania 00.25 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem 13.30 Klar, parat, sælg 14.25 CPH Lufthavnen 15.00 Grænsepatruljen 15.30 Razzia 16.05 Hvem vil være millionær? Dansk quizshow 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Danmarks bedste amatørkokke 20.50 Danmarks dejligste slotshoteller 21.25 Vores virkelig store familie 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.05 Natfjernsyn

DR2 06.35 Cuba, basketball og bedrag 07.00 DR2 Morgen 11.00 Cities On Speed - Shanghai 12.00 Hairy Bikers 12.45 Eftermiddagsprog. 16.20 Nak & Æd 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Kampen om indvandringen 19.30 Den sorte snog. Eng. komedieserie 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.30 Astrid Lindgren - alles mor 22.30 Deadline 23.00 Dokumania 00.40 Forbudt kærlighed: Brødre og søstre 01.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Fantastiske fund 13.25 Klar, parat, sælg 14.20 CPH Lufthavnen 14.50 Alarm 112 - Skadestuen 15.05 Grænsepatruljen 15.35 Razzia 16.10 Hvem vil være millionær? Dansk quizshow 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Ekstra Bladet - uden for citat 21.05 Station 2: Teenagere bag tremmer 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.00 Natfjernsyn

FREDAG DR1 05.00 Livet i en zoo 05.20 De store bjørne 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprog. 11.15 Antikkrejlerne med kendisser 12.15 Eftermiddagsprog. 15.10 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 17.00 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Bonderøven 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 X Factor 21.00 Nyhedsblok 21.25 X Factor Afgørelsen 21.50 One for the Money. Amr. komedie fra 2012 23.15 Dangerous Minds 00.45 Natfjernsyn

DR2 06.35 Gazas ejendomsboom 07.00 DR2 Morgen 11.00 Anthony Bourdain - Stopover i Singapore 11.40 Hairy Bikers 12.25 AnneMad 12.55 Nak & Æd 13.35 Eftermiddagsprog. 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Historien om BH’en 19.15 Husker du... 20.00 Doubt. Amr. drama 21.40 Tidsmaskinen 22.30 Deadline 23.00 JERSILD minus SPIN 23.45 60 Minutes 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Fantastiske fund 13.20 Klar, parat, sælg 14.20 CPH Lufthavnen 14.45 Alarm 112 - Skadestuen 15.05 Grænsepatruljen 15.35 Razzia 16.05 Hvem vil være millionær? Dansk quizshow 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Kandidaten. Dansk thriller fra 2008 21.45 James Bond: Goldfinger 23.40 Moneyball. Amr. drama med Brad Pitt 01.55 A Home at the End of the World 04.00 Nyhederne og Vejret

TV2 søndag kl. 21.00: ”Slumdog Millionaire”

9697 0012 18. - 24. februar 2015

KOM IND TIL JAN OG FÅ DEN BEDSTE HANDEL PÅ RADIOTV - TV - PARABOLER UGENS ONSDAG DR1

DR1 søndag kl. 20.00: ”Mord uden grænser ”

Aalestrup Radio/TV Aps Vestergade 9, 9620 Aalestrup www.aalestrupradiotv.dk

LØRDAG DR1 05.05 Livet i en zoo 05.30 Monsen på vildspor 06.30 Piger støber kugler 07.15 Formiddagsprog. 10.35 I farezonen 11.25 OBS 11.35 3.z - Gensyn med vennerne 12.35 Rigtige mænd 13.05 Eftermiddagsprog. 15.50 Columbo: Ord som dræber 17.00 X Factor 18.00 X Factor Afgørelsen 18.30 Nyhedsblok 19.05 Dyrebørnenes første tid 20.00 Cirkusrevyen 2014 21.00 Kriminalkommissær Barnaby: Mord ved 13. hul. Eng. krimiserie 22.35 Wallander: Ildspor 00.05 Dear Claudia 01.35 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 08.30 DR2 NU 09.00 Tidens tegn 09.55 Hairy Bikers. 3 afsnit 12.20 Exit Afghanistan 13.00 Ekstrem verden - Ross Kemp i DR Congo 13.45 Anthony Bourdain - Stopover i Singapore 14.25 Hugh i Norge 15.15 DR2 Tema: Specielle evner 17.35 Tusind tønder land. Amr. drama fra 1997 19.15 Husker du ... 20.00 DR2 Tema: Istidens giganter 22.30 Deadline 23.00 Debatten 00.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Morgen-tv - for børn 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.05 Danmarks bedste amatørkokke. 3 afsnit 14.25 Kurs mod fjerne kyster 15.15 Mit Danmark. 2 afsnit 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Danmark har talent 21.05 Best of Bremen Allstars 21.30 Danmark har talent - afgørelsen 21.55 Hereafter. Amr. drama 00.05 The Master. Amr. drama 02.20 Flipped 04.00 Nyhederne og Vejret

SØNDAG DR1 05.05 Livet i en zoo 05.30 Monsen på vildspor 06.30 Formiddagsprog. 11.25 Godsejerne 11.55 P. S. Krøyer - Sikken fest 12.55 Eftermiddagsprog. 15.05 Souvenir d’Italie - på eventyr i Italien 16.40 HåndboldSøndag: KIF Kolding København - Allingsäs HK (m) 18.30 Nyhedsblok 19.00 Den frosne planet 19.50 Bag om den frosne planet 20.00 Mord uden grænser. The Team 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Maria Lang: Morderen lyver. Sv. krimi 23.35 Natfjernsyn

DR2 07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 Morgen 08.30 Hairy Bikers. 2 afsnit 10.20 Dokumania 12.00 DR2 NU 12.30 JERSILD minus SPIN 13.15 Eftermiddagsprog. 16.25 Nak & Æd 17.10 Victory - fangelejrens helte. Krigsfilm 19.00 Arvingerne. Dansk dramaserie 20.00 Astrid Lindgren - alles mor 21.00 Quizzen med Signe Molde 21.30 Næste Uges TV 22.00 Michael Jeppesen møder... 22.30 Deadline 23.00 Krasnik og ytringsfriheden 23.35 Natfjernsyn

TV2 06.00 Morgen-tv - for børn 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Badehotellet. Dansk tv-serie 13.00 And the Oscar Goes To ... Amr. dokumentar 14.40 Titanic 18.00 Nyhederne og Sporten 18.12 Regionale nyheder 18.20 Dit Vintervejr 18.25 Go’ appetit 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem vil være millionær? Dansk quizshow 21.00 Slumdog Millionaire. Amr./ engelsk romantisk drama 22.55 Oscar 2015: Og de nominerede er..., direkte 00.00 Nyhederne 00.05 Natfjernsyn

Vi handler lokalt! - Hvor handler du!

MANDAG DR1 04.55 De store bjørne. 2 afsnit 05.55 De store katte 06.25 Formiddagsprog. 11.10 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Godsejerne 12.35 Eftermiddagsprog. 15.10 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Kender Du Typen? 20.45 7-9-13 21.30 Nyhedsblok 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.00 Vegas 00.40 Luther - strømer på kanten 01.30 Natfjernsyn

DR2 06.10 Ekstrem verden - Ross Kemp i DR Congo 07.00 DR2 Morgen 11.00 60 Minutes 11.45 To på rejse 12.15 Hairy Bikers 13.00 Eftermiddagsprog. 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Kampen om indvandringen 19.30 Den sorte snog 20.00 Vi ses hos Clement 20.45 Nak & Æd 21.30 Virkelighedens Arvinger 22.00 Nærkontakt 22.30 Deadline 23.00 Dokumania 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Fantastiske fund 13.25 Klar, parat, sælg 14.20 CPH Lufthavnen 14.50 Alarm 112 - Skadestuen 15.35 Razzia 16.05 Hvem vil være millionær? Dansk quizshow 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Badehotellet. Dansk dramaserie 20.50 Sæt pris på dit hjem 21.25 Liebhaverne 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.05 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.05 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 04.50 De store bjørne. 2 afsnit 05.55 De store katte 06.20 Formiddagsprog. 11.10 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Under Hammeren 12.35 Eftermiddagsprog. 15.10 Mord med miss Fisher. 2 afsnit 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag på Sjælland 20.45 Helt på plads 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet 22.20 Sporten 22.30 Johan Falk 00.00 Natfjernsyn

DR2 06.15 Anthony Bourdain - Stopover i Singapore 07.00 DR2 Morgen 11.00 Gadebørn i Kenya 11.30 Tiger tutors 12.00 Hairy Bikers 12.45 AnneMad 13.15 Eftermiddagsprog. 16.00 AnneMad 16.30 Frilandshaven 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Kampen om indvandringen 19.30 Den sorte snog 20.00 JERSILD minus SPIN 20.45 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Putins skjulte formue 23.50 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Fantastiske fund 13.20 Klar, parat, sælg 14.20 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.35 Razzia 16.05 Hvem vil være millionær? Dansk quizshow 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Kurs mod fjerne kyster 20.50 Holder Danmark i live 21.40 CPH Lufthavnen. Reportageserie 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.00 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.00 Cold Case 01.50 Natfjernsyn


18. februar 2015

Side 15

Festlig musikeftermiddag på biblioteket i Aalestrup AALESTRUP: 40 børn og voksne, og dermed fuldt hus, var mødt op til en festlig eftermiddag på Aalestrup Bibliotek, torsdag i sidste uge. Biblioteket havde fået besøg af Karina Øgendahl som blev et populært bekendtskab. Børne levede rigtig med i musikken og sangene og hoppede, klappede og trampede med på Karinas sange. Der var

Karina Øgendahl var populær da hun underholdt børnene på Aalestrup Bibliotek.

liv og glade dage, men Karina sluttede af med en ”sove-sang”, hvor gemytterne faldt lidt til ro igen. - En rigtigt god oplevelse for alle, fortæller Elin Danielsen fra Aalestrup Bibliotek og så sluttede man af med at spise frikadeller, pastasalat og gulerodssalat i Knabergårdens kantine til sidst, før forældrene kunne trille hjem med trætte og

mætte børn! Også i denne uge er der arrangementer på bibliotekerne for børn i anledning af vinterferien. Hele ugen er der glasmaling på alle kommunens biblioteker og i går tirsdag blev der fejret ”Pandekagedag”. I morgen torsdag eftermiddag er der på Aalestrup Bibliotek, mulighed for at spille spil for alle aldre.

Find din fagmand

AALESTRUP EL-SERVICE

b

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Salg og reparation af hvidevarer

20 14 61 01

Service og salg af hårde hvidevarer

Arne Knudsen

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

TOFTEVEJ 3 . 9620 AALESTRUP SØNDERGADE 8 . 9640 FARSØ www.colorama-farsoe

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

ApS

Tlf. 98 64 50 14 ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Brug for... Ude & inde maling Solafskærmning TOFTEVEJ 3 . 9620 AALESTRUP . 98 64 10 05 Gardiner 8 . 9640 FARSØ . 98 63 11 27 SØNDERGADE Tæpperwww.colorama-farsoe.dk Vinyler

Ring til Karen eller Kristian Ring efter tæppeFaguddannede montører og gardinbussen! Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 og få fradrag på arbejdslønnen

Rin og

m/ våd

Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

98 64 12 77

TONNYS VVS A/S

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

Find DIN fagmand

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Borgergade 17 · 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 50 10

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

- i Vesthimmerlands Avis!

MØLDRUP • SKALS Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af: Varmepumpeprdningen

l Nybygning l Tilbygning l Udlejning

13m lift

af

l Køkken

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

montering

l Renovering

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas ApS

Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen Priv. 86 69 21 16

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Priv. 86 69 16 60

Find DIN fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

Hus og Have:

Colorama 98 63 11 27 / 20 12 84 48

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 16

18. februar 2015

Musik indgår som en naturlig del af undervisningen for de uledsagede unge på skolen i Simested. Undervisningen foregår ofte på dansk. Til højre musiklærer Carsten Tovborg.

Uret på Simested Skole er i gang igen.

Så er der igen liv på skolen i Simested Af Hanne Monrad

SIMESTED: Midt i december rykkede en gruppe nye elever ind på Simested Skole og der blev atter liv som tidligere i bygningerne. Forinden havde skolen været midlertidig hjemsted for omkring 100 syriske flygtninge, som skulle videre, når deres asylsager var blevet behandlet.

10. klassecenter Vesthimmerland driver skole i Simested for uledsagede unge fra seks forskellige nationer Eleverne som nu fylder lokalerne i Simested skole bor til daglig på Feriecenter Himmerlandsstien i Østrup, som er blevet indrettet til beboelse for ca. 65 uledsagede unge drenge/ mænd i alderen 14 - 18 år. Her har de fået nogle rigtig

gode forhold og for øjeblikket er der 52 unge mænd på asylcentret. Til daglig bliver de unge mennesker hentet om morgenen for at blive kørt til skolen i Simested. Her får de undervisning i alle de almindelige sko-

lefag, men der er meget andet for de unge at lære, blandt andet skal de selv være med til at lave mad, indrette udenoms arealerne på skolen og mange andre ting, som man skal lære for at blive en del af det danske samfund.

Underviser på dansk

Naturbørnehaven Solstrålen fejrer sin års fødselsdag

3

Undervisningen foregår ofte på dansk, for at de kan lære sproget hurtigt at kende. Eleverne i Simested er fra seks forskellige nationer, så det kan være lidt af en udfordring at tale alle sprogene, dog forstår de fleste engelsk. Et af de mere populære fag er musik, det kan jo binde alle nationer sammen. Eleverne følger den danske lov om undervisning og er nær tilknyttet 10. klasse Center Vesthimmerland. - Vi er blevet rigtig godt modtaget i Simested, fortæller Henriette Qvist, som er øverste leder af skolen som er en del af 10. klasse Center Vesthimmerland, hvor Henriette Qvist også er leder.

I starten inviterede vi lokalbefolkningen til åbent hus, hvor de kunne møde de unge mennesker. Én af de ting der var vigtigt for borgerne i Simested, var at uret på skolen blev sat i gang, som et tegn på, at nu var der igen liv på skolen. Som daglig leder på skolen i Simested er Steen Virenfelt og desuden er der fem lærere. Tilknyttet til skolen er også en sundhedsplejerske og en sygeplejerske, der har kontor i nabohuset, der tidligere rummede kontor og børnehave.

Videbegærlige elever - Eleverne er søde og nemme og meget videbegærlige, fortæller Henriette Qvist og de vil så gerne lære dansk og også om det danske samfund. F.eks. var halvdelen af eleverne, onsdag i sidste uge, på skraldeskolen hos Renovest i Løgstør og efter de kom tilbage til skolen skulle de på en ”skraldejagt” rundt på skolen.

Vi prøver også at komme udenfor skolen, hvor eleverne kan møde andre unge, f.eks. har vi været på Klejtrup Efterskole og været til skuespil som blev opført af 10. kl. eleverne, og vi planlægger nogle virksomhedsbesøg. I øjeblikket er håndværkere i gang med at renoverer køkkenet på skolen. Når det er færdigt, er det meningen at eleverne også skal have hjemkundskab. - Det ser de frem til, siger Henriette Qvist. I øjeblikket får vi mad udefra og det er ganske glimrende, men eleverne kommer jo fra en anden kultur, så de har nogle ønsker om andre retter, som vi naturligvis gerne vil imødekomme. Knaberkonge Poul Knudsen, Aalestrup har tidligere i en årrække været pedel på Simested Skole, og nu er han på ny blevet tilknyttet stedet. Han er en populær hjælper med småting, når det er tiltrængt, og eleverne er naturligvis også blevet fortalt om Knaberfesten og om hvorfor han blev valgt som konge og hvad det indebærer.

Mandag den 2. marts kl. 14.00 - 16.30 med åbent hus for alle, hvor vi serverer boller og kakao, og så kommer der en overraskelse for både store og små.

Vi ses i Hvam Kirkebyvej 56, Hvam 9620 Aalestrup Tlf. 35 12 10 23 www.naturboernehavensolstraalen.dk

Skolens tidligere pedel Poul Knudsen, Aalestrup, har fået comeback i jobbet og har bl.a. fortalt eleverne om sin titel ”Knaberkonge”. Til højre ses skoleleder Henriette Qvist fra 10. klassecentret.

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 8 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 8 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk