Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 6 · 109. årg. Onsdag, den 4. februar 2015

Folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge fra SF fortalte om en foketingspolitikers hverdag inden skolevalget for eleverne på Aalestrup Realskole.

Borgerlig valgsejr ved skolevalg i Aalestrup Aalestrup Realskole gennemførte valghandling Af Hanne Monrad AALESTRUP: Torsdag i sidste uge var eleverne i

de ældste klasser på Aalestrup Realskole til valg og det blev en stor succes for blå blok i folketinget.

Der var tre uger til at forberede et folketingsvalg - det var, hvad eleverne fik på skoler rundt om i Dan-

mark. Alle 8. og 9. klasser på landets skoler har nu været igennem en proces, hvor de har forholdt sig til landets ni etablerede partier, som er opstillingsberettigede til det kommende folketingsvalg. Eleverne har arbejdet med 25 forskellige mærkesager, hvor opgaven har været at udvælge tre emner hver, og så lave et slogan til hver sag. De fire klasser på Realskolen har lavet plancher, små videoklip og ikke mindst en række debatter i klasserne, hvor man skulle argumentere for og imod de udvalgte mærkesager. Folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge fra SF, var inviteret til skolen for at fortælle om en folketingspolitikers hverdag, og det gav eleverne et fint indblik i hvorledes det danske demokrati virker.

Elever fik valgkort Selve projektet blev afsluttet med en valgsituation, hvor der var trykt valgkort og stemmesedler, og Vesthimmerlands Kommune havde opstillet valgbokse

og stemmeurner. Medlemmer af elevrådet havde fået opgaven at være valgtilforordnede, så det var en ”næsten” original valghandling, der blev udført.

Valgresultatet 99 elever havde stemmeret, og 89 benyttede sig af retten til at afgive stemme, hvoraf én var ugyldig og 10 stemte blankt. Partiet Venstre fik 40 procent af stemmerne, mens der blev 21 procent til DF, 12,5 procent til SF, 9 procent , til Konservative, 8 procent til Socialdemokraterne, 8 procent til Liberal Alliance og 1 procent til Enhedslisten. Sammenlignet med den øjeblikkelige situation, så ville den nuværende regering blive nødt til at træde tilbage, idet der kun vil være 22 procent til rød blok, mens den blå blok vil stå med 78 procent Der skal afholdes valg til folketinget senere på året, senest til september, når den nuværende fireårige periode udløber.

Inde i avisen Vesterbølle-elever hjem fra skitur - Læs side.........

16

Fjelsø fik ny skoleleder - Læs side.............

6

SPAR 1000,-

pr. par på flerstyrke Varilux glas*

STORE BESPARELSER udvalgte brillestel

kun 398,-

Nike børnebrille

ALLE PREGO SOLBRILLER

med antirefleksbehandlede glas

Kun 1998,-**

SPAR 50%

* Kun ved køb af komplet brille ** Styrke + - 4,0 = 2,0 cyl. Udsalgsstel ingen reservedelsgaranti

Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

Åbningstider: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Lene


Side 2

4. februar 2015

KØR-SELV-LÆSERREJSER MED

Som læser af Vesthimmerlands Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden VA ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Ulbjerg Skole og idrætshal e et vigtigt omdrejningspunkt for livet på Ulbjerg-egnen.

Børnerabat

1 barn 0-2 år gratis. 2 børn 3-14 år ½ pris.

8 dages ferie på 4-stjernet hotel i Østrig

Ankomst: Lørdage i perioden 16.5.-19.9.2015.

Pris pr. person i dobbeltværelse

3.149,Pris uden rejsekode 3.449,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x kaffe med kage • 7 x 4-retters middag • Fri entre til relaxavdelning med swimmingpool • Rabat på entre til Swarovski Kristallwelten

6 dage på 3-stjernet hotel i Tyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.549,-

Idylliske Mosel

Pris uden rejsekode 1.849,-

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 2 x 2-retters middag • 1 x vinsmagning • 1 flaske vin på værelset Wein- und Gästehaus Ames HHH Midt i glansbilledeidyllen, hvor Mosel bugter sig gennem et fantastisk landskab af stejle vinmarker, slotsruiner og små, maleriske landsbyer, ligger hotellet. Området har stolte vintraditioner, og det mærkes også her på det hyggelige, familieejede hotel, der hviler på en 150 år gammel vinkælder.

Ankomst Søndage i perioden 29.3.-18.10.2015.

Pris pr. person i dobbeltværelse

999,-

Dansk herregårdsidyl God

at

Boibrn ørnekrrab .

Pris uden rejsekode 1.149,-

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x eftermiddagskaffe med kage • 1 x 3-retters middag Hotel Nørre Vosborg HHH I landskabet bag Nissum Fjord, der skærmer fastlandet fra Vesterhavets buldrende kræfter, hersker en ro, som danner ramme om et lille område på det landkortet, der virker så uberørt og rent. Grunden hertil findes dog også i den lille perle Nørre Vosborg – en ægte dansk herregårdsidyl med alt, der hører sig til.

3 overnatninger 1 x 3-retters midd inkl. ag 1.299,-

Ankomst Mandag til fredag i perioden 6.4.-19.6. samt valgfrit 18.-29.5.2015.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

ULBERG: Arrangørerne af borgermødet i Ulbjerg torsdag, 28. januar havde en hård konkurrent, da der samme aften blev vist en vigtig håndboldkamp i tv, men alligevel mødte en pæn skare frem for at høre mere om de planer, som er ved at blive etableret af borgerne i Skals, Sundstrup, Låstrup, Skringstrup, Nr, Rind og Ulbjerg. Samlet bliver projektet kaldt Fjordklyngen. - Det var en god debat, fortæller en af initiativtagerne, Kurt Johansen fra Ulbjerg Lokalråd. Det er vigtig at vi sammen får drøftet, hvad vi vil med vores område. Én af ideerne med at invitere borgerne i Ulbjerg til

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

VA

Åbent hverdage kl. 8-17.

Kurt Johansen: - Vi vil udstikke rammerne for Ulbjergegnens udvikling.

mødet var at få fastslået Ulbjergs rolle i Fjordklyngen og få sat focus på de områder der skal styrkes og arbejdes på i den nærmeste fremtid.

KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

Gæsternes bedø mmelse 4.6 af 5

3 dage på 3-stjernet hotel i Vemb

Hotel Nørre Vosborg

Ulbjergs rolle i Fjordklyngen skulle slås fast Af Hanne Monrad

Familieferie i hjertet af Tyrol Alpen Glück Hotel Kirchberger Hof HHHH På det smagfuldt indrettede og familiedrevne alpehotel har I god mulighed for at nyde alt det, som Østrig har at byde på. Det gælder i særdeleshed den berømte gæstfrihed og seværdighederne i områdets naturpragt. På det nybyggede hotel findes alle bekvemmeligheder: Relaxafdeling med pool, en velrenommeret restaurant og bar med tilhørende lounge m.m. Her bor I midt i Tyrol i den charmerende alpeby Kirchberg, som ligger kun 10 minutter vest for Kitzbühel, der sprudler af liv hele året rundt. Her findes så mange sommeraktiviteter at vælge i mellem, at I ikke behøver at rejse langt for at få en stortartet ferie. 200 m fra hotellet ligger friluftsbadet i Kirchberg med masser af plads til leg. På hotellet findes der desuden også mulighed for at tage en dukkert i indendørspoolen.

Gruppe i Ulbjerg arbejder på en Fjordklynge-plan

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Heidi

Pernille

POLITIRapporten for Aalestrup

Tyveri fra garage

Kød fra fryser

GEDSTED: Fra en uaflåst garage til en ejendom på Korsholmvej i Gedsted er stjålet en plæneklipper og en buskrydder.

AALESTRUP: Diverse kødvarer er forsvundet fra en fryser på Elmevej i Aalestrup. Der er blandt andet stjålet okse- og svinekød. Tyveriet er sket mellem d. 24. og 31. januar.

Tablets og sparegris AALESTRUP: Lørdag cirka kl. 18.15 blev der begået indbrud på Møllegade i Aalestrup. Tyven er kommet ind via et køkkenvindue. Der er stjålet 2 iPad, en Samsung tablet, en Thinkpad skolecomputer og 100 kroner fra en sparegris.

Der blev nedsat et udvalg som skal arbejde videre med de mest væsentlige områder, som borgerne pegede på ved mødet. Dette udvalg skal arbejde på nogle temaer som så vil blive fremlagt på generalforsamlingen mandag, 23. februar. Kurt Johansen opfordrer alle, der har mulighed for det, til at møde op til generalforsamlingen. - Her vil vi lægge en slagplan på, hvordan vi kommer videre med projektet, siger Kurt Johansen, og det er væsentligt, at så mange som muligt bliver inddraget i processen og bliver medbestemmende. De områder der er udvalgt til at skulle fokuseres på er blandt andet: Bosætning, miljø/energi, turisme, erhvervsudvikling, naturen og kommunal service. På mødet blev det også bestemt, at man skulle drøfte det aktive foreningsliv i Ulbjerg og ”hvordan man tiltrækker nye borgere til Ulbjerg”. - Gruppen, der blev nedsat til torsdagens møde vil selvfølgelig komme med noget mere konkret til generalforsamlingen, siger Kurt Johansen, så vi håber at mange vil komme og deltage i debatten. Det er jo her vi vil udstikke rammerne for den videre udvikling i vor by og egn, siger han.

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt

Distribution på telefon 98 92 89 00 fra torsdag 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamatio @nordjyske.dk


g a d Lørdag, 14. februar s n i t n e l a V

4. februar 2015

Det heldige par som bliver udtrukket kan se frem til en hyggelig aften på Hotel Hvide Kro. (Arkivfoto)

Vind en romantisk Valentine-middag for to Af Hanne Monrad AALESTRUP: I denne mørke og kolde tid kan man glædes over alle de røde farver der er allevegne op til lørdag den 14. februar.

Denne dag fejrer man Valentines Dag. Dagen bliver efterhånden markeret i de fleste aldersklasser og grupper fra det midaldrende ægtepar, der går ud og spiser en god middag,

til teenagerpigen, der sender Valentine SMS èr og måske modtager en enkelt rose fra sin kæreste. Allerede i 1950érne forsøgte blomsterhandlerne i Danmark at indføre da-

Valentine opskrift: Romantisk panna cotta med hjertechips Valentins Dag holdes altid 14. februar, og det er efterhånden blevet en populær dag at fejre sammen med den og dem, man holder af. Den kan markeres med blomstergaver og røde roser, en romantisk middag for to eller måske en gaveæske med chokolade. Man kan også servere en hjemmelavet og velsmagende kærlig hilsen til kæresten, konen, manden, børnene eller den bedste veninde. For eksempel denne romantiske panna cotta med bagte marcipanhjerter.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Smelt husblassen i den friskbryggede kaffe. Tilsæt sukker og rør til det er opløst. Kom fløde i, rør rundt og fordel espressoen i 6-8 små glas.

Valentine

Vind en romantisk

middag for 2

Inviter din kone, kæreste eller veninde på en lækker middag på Hotel Hvide Kro LØRDAG DEN 14. FEBRUAR

I får: 

 • Velkomstdrink

• 3-retters menu m/ vine • 1 buket blomster fra ”Tusindfryden” Udfyld kuponen og aflever/ send den til: Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup - den skal være os i hænde senest torsdag den 12. februar kl. 14.00. Vi kontakter vinderen på telefon. Navn:_______________________________ Adresse:_____________________________ Tlf.:________________________________

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Valentine menu

Inviter din kone – kæreste – veninde ud på en lækker middag i anledning af Valentines Dag

Vi tilbyder en lækker menu

LØRDAG DEN 14. FEBRUAR KL. 17.00 – 20.30 Forret:

Valentine panna cotta 6-8 personer) 4 blade husblas 2 dl espresso eller stærk kaffe 75 g sukker 1 dl piskefløde 200 g Odense Mørk Chokolade 1 dl Marsala 1 1/2 dl piskefløde 100 g Odense Ren Rå Marcipan

gen, men det faldt ikke så heldigt ud, sidst i 1990érne slog den først folkeligt igennem. Og de senere år har det været en sød og varm idé med masser af røde farver, der lysner op i den mørke vintertid. Det, der startede med en enkelt rose og et sødt kort har udviklet sig til at gælde for alle gaver, der kan glæde konen, kæresten eller veninden. Også mange restauranter har tilbud på en romantisk middag for to og i år, hvor Valentins Dag falder på en lørdag, er der sikkert mange, der vil foretrække en tur i byen med lidt forkælelse. Hotel Hvide Kro i Aalestrup tilbyder naturligvis også en romantisk menu i dejlige hyggelige omgivelser. Hotel Hvide Kro og Vesthimmerlands Avis vil gerne være med til at fejre et par og udlodder en middag med vine på hotellet, hvis man er den heldige der bliver udtrukket. Udover en lækker middag, vil ”Tusindfryden” forære en flot buket blomster til et par der vil blive de heldige vindere af en aftens forkælelse på Hotel Hvide Kro.

Side 3

Lun røget lakserose på flødestuvet spinat pyntet med syltede havtorn og spirer.

Hovedret: Chateaubriand af oksemørbrad med baconsvøbt kartoffel spyd, gulerods timbale og bagte rodfrugter samt sauce chasseur. Dessert:

Den romantiske panna cotta med bagte marcipanhjerter er oplagt at servere for den du holder af på Valentis Dag.

Sæt glassene på køl til espressoen er stivnet. Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Bland med Marsala og lad det køle af, så det er lunt, ikke varmt. Fordel chokoladecremen i glassene med

espresso og sæt dem tilbage i køleskabet til cremen er stivnet. Rul marcipanen ud til ca. 3-4 mm tykkelse og udstik 6-8 hjerter. Bag dem sprøde ved 200° C i ca. 6 min. og afkøl. Pynt glassene med hjertechips og servér.

Flamberet hjemmelavede pandekager med hjemmelavet is. (flamberes i køkkenet) PRIS PR. PERSON

2 retter

199,-

3 retter

Nyd gen på e midda ro n ti n le a V vide K Hotel H nødvendigt. g in ll ti Bordbes

På gensyn

250,v/ Hans Ettrup Jernbanegade 7 · 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 33 · www.hotelhvidekro.dk


Side 4

4. februar 2015

Igen i år byder Messecenter Vesthimmerland i Aars på aktiviteter i Vinterferien. Jubi-Land er åbent tirsdag og onsdag, 17. og 18. februar.

Jubi-Land i vinterferien for børn og barnlige sjæle To dage i vinterferien med alle slags legeredskaber VESTHIMMERLAND: Børn og barnlige sjæle får bogstaveligt talt mulighed for at hoppe ind i vinterfe-

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

rien, når Messecenter Vesthimmerland åbner dørene til Nordjyllands største hoppe-legeland. Jubi-Land, der holdes i Messecenter Vesthimmerland tirsdag, 17. og onsdag, 18. februar - midt i skolernes vinterferie, byder på spændende oplevelser for alle børn og barnlige sjæle. - Jubi-Land er den perfekte ferieoplevelse for børn og deres forældre eller bedsteforældre, siger projektleder Inge Bjørn, Messecenter Vesthimmerland.

Når efterårskulden begynder at bide i kinderne, er de opvarmede haller i Messecenter Vesthimmerland det oplagte sted for alle omegnens barnlige sjæle. Der er bestemt ikke sparet på antallet af aktiviteter og

legeoplevelser, når arrangementet åbner tirsdag, 17. februar. - Der er hoppeborge, klatrebjerge, rutchebaner i lange baner. Hvis det ikke frister, kan børnene i stedet lege med Lego eller tegne, siger Inge Bjørn. Til de fartglade er der denne gang mulighed for kørsel med rigtige GoCarts i Himmerland Gocart-center som også er åbent i Hal 3. Hvis sulten og tørsten melder sig, er der selvfølgelig mulighed for at købe mad, drikke og slik.

I alle aldre Jubi-Land er en familieoplevelse, hvor der er spændende aktiviteter for små og store børn. Hvis lysten ikke er til hoppeborge, er der - for de lidt større børn - mulighed for at køre i mooncars, ride på rodeotyr eller spille elastikfodbold og meget mere. - For børn i alle aldre er der dækket op til nogle spændende timer. Børn, forældre og bedsteforældre er garanteret en oplevelse af den sjove slags, lover Inge Bjørn.

Salon 2000

Vestergade 35 9620 Aalestrup

98 64 26 26

- Salonen for både

Henrik

98 64 14 64

9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-19.00 LUKKET

Der er masser af muligheder for sjove lege i Jubi-Land.

mænd og kvinder

Stine

Åbent på nr. 35 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

Vestergade 18 9620 Aalestrup

Sanne

Åbent på nr. 18 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-12.30 9.00-17.30 9.00-19.00 LUKKET

MØBEL& TÆPPERENS - se mere på www.lindbergservice.dk

Lindberg Service

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!

Tlf. 26 79 66 35

”Aalestrupdreng” klar med ny bog AALESTRUP: Torben Svendsen, bosiddende i Hadsund, men med opvækst i Aalestrup er nu klar med sin tredje bogudgivelse. Efter udgivelse af rejsedagbogen ”Backpacking for begyndere” i 2007, og senest spændingsromanen ”Besøgelsestid” fra 2012, er han nu aktuel med sin nyeste roman ”Vanviddets pris”. - Jeg er rigtig glad for denne roman, som er resultat af et stort skrive- og researcharbejde. Jeg har taget udgangspunkt i et faktuelt set-up omkring ekstremisme og politisk motiveret vold i Europa anno 2015, fortæller han. ”Vanviddets pris” beskriver, hvordan et menneske kan blive drevet til ekstremisme og vold, men den handler samtidig om hverdagens fordomme og venskaber. - Jeg ser bogen henvende sig til en bred målgruppe af læsere. Alle med lyst til spænding kan være med her. Ud over temaet for bogen, som er højaktuelt, er det også vigtigt for mig at være præcis med så meget som muligt i forhold til miljøer og i det hele taget alt mine personer omgives af. Det er et grundelement i mine romaner. Bygninger, gader, flyafgange og så videre skal være korrekte, så vidt det er muligt, naturligvis under hensyntagen til den historie jeg skal fortælle, hvilket jeg er meget bevidst om i skriveprocessen. Så vidt det er muligt, besøger jeg desuden mange af de steder mine personer befinder sig i fortællingerne. Det gør det spændende for mig at beskrive efterfølgende, og det gør forhåbentlig også de billeder jeg skal

Torben Svendsen, som voksede op i Aalestrup, udgiver 2. marts sin tredje bog ”Vanviddets pris”.

beskrive for læserne mere realistiske, siger han. - ”Vanviddets pris” tager udgangspunkt i min hovedperson Alf Marcussens udstationering hos Interpol i Lyon. Frankrig er Ikke lige drømmestedet for den modne efterforsker med kraftig aversion mod alt fransk. Han får dog hurtigt andet at tænke på, da en nynazist igangsætter en række attentater flere steder i Europa. Alf Marcussen og hans franske kollega Marcel Laurent efterforsker attentaterne, og det står hurtigt klart, at de alle har et politisk motiv. Bagmanden, Martin Wenger, gør intet for at skjule sin identitet, men alligevel har han gang på gang held med at løbe om hjørner med politi og myndigheder. Og det er op til Marcussen og Laurent at stoppe ham, inden han slår til igen, en opgave der fører hovedpersonerne langt omkring i Europa, fortæller Torben Svendsen. ”Vanviddets pris” udkommer mandag, 2. marts 2015.

4 ud af 5 borgere vælger Den Kommunale Hjemmepleje Den Kommunale hjemmepleje tilbyder dig: • • • • • •

Faguddannet plejepersonale Tillid, troværdighed og værdighed i alle arbejdsopgaver Dygtige, stabile og glade medarbejdere Løbende efteruddannelse af vores medarbejdere sikrer dig den bedste hjælp 24 timers service Medarbejdere, der har lyst til at gøre en forskel

Hvad kan vi hjælpe med? Vi udfører de ydelser, som du er visiteret til, og som kommunen betaler. Vi tilbyder dig desuden, at du kan købe: • Ekstra rengøring/pleje • Stor/lille hovedrengøring • Wellness pakke – hår/make-up • Wellness pakke – manicure Ring og hør nærmere

Kontaktinfo Hjemme- og sygeplejen i Løgstør Hjemme- og sygeplejen i Aars Tlf.: 9966 8632 Tlf.: 9966 9305

Hjemme- og sygeplejen i Farsø Tlf.: 9966 9196

*Kun for borgere, som er visiteret til hjælp og i tilknytning til levering af andre visiterede ydelser.

Hjemme- og sygeplejen i Aalestrup Tlf.: 9966 9178

Ekstra re ngøring 1 tim Kun kr. 2 e 99,00 *


4. februar 2015

Side 5

1377 kaniner viser pels - og dyster i Nørager Fem foreninger går sammen om stor udstilling NØRAGER: Sortebakkehallen i Nørager vil den fredag, 13. til søndag, 15. februar danne ramme omkring Danmarks Kaninavlerforenings Landsudstilling 2015. Ikke mindre end 1377 kaniner er tilmeldt dette års landsudstilling fra hele landet - selv fra Bornholm kommer der dyr. Der bliver udstillet 126 varianter på 49 forskellige racer. Der vises kaniner i mange forskellige størrelser. Den mindste kanin Dværghare vejer kun godt et kilo og den største den Belgiske Kæmpe kan nemt veje seks til syv kilo. Den race hvor der er flest kaniner repræsenteret er Hermelin, her er der udstillet 244 stk.

ler at denne kanin er den bedste i sin race. For de fleste kaninavlere er landsudstillingen højdepunktet, her afgøres, om de mål, man har sat sig i avlen, er blevet opfyldt. Der vil på udstillingen være folk til stede, man kan spørge, hvis der dukker spørgsmål om kaniner op. Der er rundt omkring i udstillingshallerne stillet forskellige stande op, de forskellige specialklubber har hver en oplysningsstand. Der vil for eksempel være en stand der viser angoraprodukter og en hvor man kan få smagsprøver af retter fremstillet af kaninkød. Kaninkød er i øvrigt noget af det sundeste kød, man kan spise, intet andet kød er så magert.

Kaninhop 1377 kaniner deltager i Danmarks Kaninavlerforenings Landsudstilling i Nørager.

På landsudstillingen vises et fint stykke avlsar-

bejde med de udstillede dyr, et avlsarbejde som udstilleren har levet intenst med, og som for mange er en af de mange brikker, der giver hverdagen perspektiv og mening. Inden udstillingen fredag eftermiddag åbner for publikum, er en spændende konkurrence afgjort. Samtlige kaniner er bedømt, og de bedste kaniner er fundet. De belønnes med en racepokal, pokalen der fortæl-

Lørdag og søndag vil der være stor kaninhop-konkurrence i den ene hal. Lørdag hoppes der på lige bane og længde hop, rekorden i længde hop er tre meter. Vil denne rekord blive slået? Søndag står den på højde hop samt Eliminator. Til udstillingen er der knyttet ca. 70 frivillige hjælpere, der ud fra en omfattende arbejdsplan arbejder på at få hele arrangementet afviklet på den bedste måde - og til alles tilfredshed. Der forventes mange besøgende i løbet af week-

15 Onsdag den 4. februar kl. 15.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 17.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 18.00 Gedsted Skole: Vennepunktet og Ældresagen kl. 19.00 Bio Aalestrup: Filmklub

Julie og Jonas med dommeren, kok Heidi Nordentoft.

Aalestrup Realskole havde en suppedyst AALESTRUP: På Aalestrup Realskole har 18 unge mennesker i 8.-9. klasse valgt madlinjen. Madlinjen foregår to timer hver mandag og torsdag. På madlinjen lærer man ikke kun en masse ting omkring mad, man laver nemlig også mad. Alt mulig forskelligt mad. Den seneste tid har det stået på suppedyst om torsdagen. Det foregår sådan, at man skal finde fire opskrifter på nettet, i en kogebog eller måske har man selv en god opskrift oppe i hovedet. Når opskrifterne er fundet, er det første, man skal gøre at få skrevet en indkøbsseddel. Derefter laver man to supper den ene torsdag, og de to andre supper den næste torsdag. Supperne bliver bedømt af de andre

grupper, så man kan få lidt respons til at hjælpe en med at vælge, hvilke suppe man vil have med i finalen. Ugen efter er det så den store finaledag. Man laver de to bedste supper. Bagefter er det op til dommeren, hvilken suppe der har vundet. Valget var svært, da det stod mellem seks rigtig gode supper. Efter en grundig smagning og vurdering, var dommerne klar til at vælge hvilke supper, der var de tre bedste. På en tredjeplads kom hold 2´s lækre porre-kartoffelsuppe, på en andenplads kom hold 1’ tomatbasilikumsuppe og på en førsteplads var hold 1´s skønne kartoffelsuppe med bacon og persille. Alle elever på madlinjen præsterede en flot indsats.

Torsdag den 5. februar kl. 17.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne”, Danmarkspremiere kl.17.00 Skørping Idrætscenter: Foredrag, Danske Handicaporganisationer kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns”, Danmarkspremiere kl. 19.30 Musikhuset Alfa: ”HMS Pinafore” Fredag den 6. februar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 14.00 ”Torvet”, Gedsted: Generalforsamling, pensionistforeningen kl. 17.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 18.00 Fjelsø Forsamlingshus: Harmonikaaften kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns”, Lørdag den 7. februar kl. 9.00 Drivhuset, Vesterbølle: Foredrag kl. 10.00-16.00 Hotel Hvide Kro: Loppemarked kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 13.00 Hvam Stadion: Standerhejsning kl. 13.00 Fjelsø Stadion: Træningsstart kl. 13.00 Gedsted Stadion: Standerhejsning kl. 15.00 Fjelsø Klubhus: Generalforsamling kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 18.30 Østhallen: Vinterfest kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns”, Søndag den 8. februar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 13.30 Østerbølle Kirke: Start på fastelavnsfest kl. 15.00 Bio Aalestrup: ”Min søsters børn og guldgraverne” kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns”, Mandag den 9. februar kl. 19.00 Knabergården: Generalforsamling, Aktive Kvinder kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns” Tirsdag den 10. februar kl. 9.30 Aalestrup Konfirmandhus: Tirsdagscafe kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns”, Onsdag den 11. februar kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”Mænd & Høns”, Kl. 19.30 FDF huset, Fjelsø: Generalforsamling Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

enden der er allerede nu adviseret svenske og norske gæster, en del af befolkningen i vore to nabolande er også meget ivrige kaninavlere. Kaninavlen er en meget gammel hobby, på Verdensudstillingen i Paris 1889 vistes for første gang en kanin med ”japanertegning” Afkommet findes på

landsudstillingen i Nørager 125 år efter! Det er lokalforeningerne Vesthimmerland Kaninavlerforening, Østhimmerland Kaninavlerforening, Morsø-Thy Kaninavlerforening, Frederikshavn Kaninavlerforening og Hjørring Kaninavlerforening som er arrangører af denne udstilling.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Plejecenter Ulstruplund: Invitation Lørdag den 7. februar 2015 Kl 14.30 - 15.00 Valg til bruger/pårørenderåd Kl. 15.00 - 16.00 Oplæg ved Ejler Vinkler (tidligere præst) Emne: ” Kristendom og humor” Alle er velkomne. Der serveres kaffe og brød.

Kreativ fredag på Løgstør Bibliotek Den 6. februar kl. 14.00 - 16.30 Mød op til en hyggelig hækleeftermiddag, hvor vi hjælper med at lave små sjove hækleprojekter. Medbring gerne hæklenåle. Billetter á 30 kr. inkl. materialer på himmerlandsbilletten.dk

Bogfavoritter på Løgstør Bibliotek Mandag den 9. februar kl. 15.00 - 16.00 Vil du dele din læseoplevelse med andre? Eller mangler du idéer til læsning? Vi inviterer til en uformel bogsnak, hvor du kan fortælle om din yndlingsbog eller lytte til andre læseres boganbefalinger. Gratis adgang, tilmelding ikke nødvendig.

Legekoncert med Karina Øgendahl på Aalestrup Bibliotek Karina har en guitar og en kuffert fuld af spændende ting. Kom til en sjov koncert, der især henvender sig til de 2-6 årige og deres familie. Efter koncerten er der aftensmad. Torsdag den 12. februar kl. 17.00 Billetter á 20 kr. på himmerlandsbilletten.dk. Læs mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk

M E D D E L E L S E R

Tilskud til frivilligt socialt arbejde Frivillige sociale organisationer og foreninger m.v., som virker inden for reglerne i Lov om Social Service § 18, har nu mulighed for at ansøge om tilskud i form af § 18 midler. Ansøgningsskema kan rekvireres ved henvendelse til Børneog Arbejdsmarkedsforvaltningen på tlf. 99 66 77 02 eller på mail: maj@vesthimmerland.dk Ansøgningsskemaet kan også findes på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside www.vesthimmerland.dk/ansoegningsskema2015 Ansøgningsskemaet skal være Forvaltningen i hænde senest onsdag den 11. marts 2015. OBS. Vær opmærksom på, at der kun uddeles § 18 midler én gang årligt.

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Social- og sundhedspersonale til Plejecenter Højgaarden Social- og sundhedspersonale søges til dag, aften og nattevagt på Plejecenter Højgaarden pr. 1. marts 2015. Ansøgningsfrist: 5. februar 2015. Viceskoleleder - Vester Hornum skole Har du lyst til at være med til at præge udviklingen på en mindre folkeskole, så søger Vester Hornum skole en ny viceskoleleder pr. 1 april 2015. Ansøgningsfrist: 22. februar 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Side 6

4. februar 2015

Navne/Bekendtgørelser 70 år Min kære mand, Vores kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Børge Haugård Jacobsen * 13. december 1927 har fået fred efter lang tids sygdom Aalestrup, den 28. januar 2015

Hanne Inge-Lise og Hans Jørgen Hans Jørgen og Conni Lene Børnebørn og oldebørn

Lørdag, 7. februar fylder Jørgen Nedergaard, Borgergade 14, 70 år.

Al opmærksomhed frabedes venligst

Aage Kristiansen

Bisættelsen har fundet sted

Hjertelig tak

Kære Jane Hjertelig tillykke med

for venlig deltagelse ved

Evald Sloths begravelse Tak for blomster og kranse

Familien

Kære far, svigerfar,

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

VED DØDSFALD

Til lykke

Sig TILLYKKE med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Begravelse til fast pris kr. 10.500,- kr. Med gravsten kr. 15.500,- kr.

Tlf. 30 32 62 01 Se på www.begravelsetilfastpris.dk

Bedemand og stenhugger

Jan & Stinne Hansen Vestergade 21, 9620 Aalestrup Gravsten Spar 25%

Formanden for Fjelsø Friskole, Jens Jørgen Nielsen (tv.), bød velkommen til Pierre Michael Raas der tiltrådte som ny skoleleder ved årsskiftet.

Fjelsø tog imod ny skoleleder Af Hanne Monrad FJELSØ: Fjelsø Friskole betyder meget for borgerne i lokalsamfundet, og derfor er det i alles interesse at lederen er en, man kan acceptere og som vil være en positiv person, der står i spidsen for skolen. Mange borgere var da også mødt frem, da skolens personale og bestyrelse havde inviteret til reception fredag eftermiddag, så alle kunne få mulighed for at hilse på den nye skoleleder Pierre Michael Raas, som begyndte i sit job på skolen efter nytår. Udover borgerne i Fjelsø, var der også mange andre der mødte op, for-

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

ældre, samarbejdspartnere og kolleger fra andre skoler. - Vi ser frem til et godt samarbejde med Pierre Raas, siger skolens formand, Jens Jørgen Nielsen. Vi har valgt Pierre Raas ud fra det synspunkt, at den nye leder selvfølgelig har de holdninger til Fjelsø Friskole som er blevet udstukket, og ikke mindst i forhold til børnene, som er dem der kommer i første række her hos os. Det føler vi, at Pierre Raas kan være medvirkende til. Han har en alsidig uddannelse som er meget relevant for os, og for det arbejde han skal udføre.

Der var otte ansøgere til stillingen som leder på Fjelsø Friskole, heraf blev der indkaldt tre personer til samtale, oplyser formanden og ud fra de tre valgtes Pierre Raas. Pierre Raas glæder sig til at blive en del af skolens kultur og arbejdet med børnene. - Jeg kender skolen udefra, og har hørt om det gode ry som traditionsrig friskole. Det er en lille skole med trygge rammer, som er sundt for børnene. Jeg fornemmer en kultur og et sammenhold som jeg glæder mig til at blive en del af, siger den nye skoleder på Fjelsø Friskole.

Ny bankrådgiver i Aalestrup AALESTRUP: Lykke Gram Nielsen er begyndt som bankrådgiver i Nordea Aalestrup, og afløser Pia Nautrup, der er tiltrådt som bankrådgiver i Nordea Thisted. Lykke Gram Nielsen er i 2014 kommet til Nordea fra et andet pengeinstitut, hvor hun var rådgiver for en kundeportefølje i nogle år. Hun er uddannet finansøkonom og HD fra Aalborg Universitet. Lykke Gram Nielsen er født og opvokset i Aalestrup, og bor sammen med kæresten i Hvilsom.

Lykke Gram Nielsen - Ny bankrådgiver i Nordea Aalestrup.

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!


4. februar 2015

Side 7

Bekendtgørelser

Knaberfesten 2015 er ved at være på skinner Af Hanne Monrad AALESTRUP: Allerede kort tid efter sommerferien sidste år gik Knaberkomiteen i gang med at planlægge Knaberfesten 2015. Og på nuværende tidspunkt er programmet ved at være på plads. Datoen er for længst fastlagt og det bliver som de fleste gange før, ugen op til pinse og hvor det hele bliver afsluttet med den store ”Kongefest”, pinsesøndag. Dog vil der, som sædvanligt, være afholdt Knaberbanko og revy på et tidligere tidspunkt. - Vi vil dog gerne vente lidt med at offentliggøre de forskellige programpunkter, siger formanden for Knaberkomiteen, Bjarne Nielsen, der mangler stadig underskrifter på flere kontrakter. Men vi kan fortælle, at det også i år bliver et alsidigt

program, mange af de gamle traditionelle aktiviteter bliver fastholdt, men selvfølgelig også nye tiltag, er der på bedding. Knaberkomiteen eftersøgte i efteråret gode nye aktiviteter som komiteen kunne overveje og arbejde videre med. - Men der var ikke mange, der kom med nye tiltag - og det kan vi selvfølgelig tolke sådan, at man er godt tilfreds med de aktiviteter der er, siger Bjarne Nielsen. Det er den regerende Knaberkonge, i år Poul Knudsen, der står for at indkalde til møderne og komiteen mødes ofte for at få tingene på plads og få samling på alle de medhjælpere, der skal til for at få Knaberfesten til at lykkes på den bedste måde. Knaberkomiteen for festen i 2015 er foruden Kna-

FERIELUKKET Advokatkontoret i Aalestrup holder vinterferielukket fredag den 13. og mandag den 16. februar 2015. ADVOKAT JAN POULSEN Aagade 8 9620 Aalestrup

Februar trækning

Pensionistlotto

Plejecenter Søndervangs Støtteforening Kr. 200,- Nr. 306 Kr. 150,- Nr. 313 Kr. 100,- Nr. 338 Kr. 75,- Nr. 165

Februar trækning

Nr. 164-15-81-5067 Aalestrup Pensionistforening

Per Bisgaard, Bjarne Nielsen og Hanne Monrad. Pengeynglere: Poul Spanggaard og Poul Pedersen. Det er de to foreninger Aalestrup Handel & Erhverv og Aalestrup Idrætsforening der står bag byfesten, som startede i 1967 og dermed er det næste år2016- Knaberfest nummer 50 der skal afholdes. - Og det skal naturligvis fejres med en brag af en byfest, siger Bjarne Nielsen, og er der nogle, der har gode ideer vil vi naturligvis gerne kontaktes.

Klinikken

I BUDDHAS FODSPOR

holder vinterferie fra 11/2 til 17/2 begge dage incl.

spændende foredrag af Claus Hermansen LØRDAG D. 7/2 KL. 9-11 Drivhuset, Korsholmvej 178, 9631 Gedsted, 20634664 www.drivhuset-eva.dk www.buddhisme.nu

Vestergade 24 B 9620 Aalestrup

Tilmelding nødvendig Økologisk brunch 11-16

Vesthimmerlands Musikhus’ Venner

TIRSDAG DEN 24. FEBRUAR KL. 20.00 I ALFA Dagsorden iflg. vedtægter

Bestyrelsen

Tirsdagscafé Tirsdag den 10. februar kl. 9.30 i Aalestrup Konfirmandhus

Birger Frandsen fortæller om forfatteren Anton Berntsens humor Kaffe og rundstykker á kr. 25,Alle er velkomne Aalestrup Menighedsråd

KONCERT I GEDSTED KIRKE Leonard Cohen – fortolkninger.

12. FEBRUAR KL. 19.30 Trioen ”Brothers of Mercy” giver koncert i Gedsted Kirke med deres smukke akustiske versioner af Leonard Cohens sange.

Gratis entré.

STORT LOPPEMARKED

Gedsted Menighedsråd

Lørdag den 7. februar kl. 10.00 -16.00 Mange flotte stande Gratis adgang Mulighed for at købe øl/sodavand, saftevand, kaffe og kage samt sandwich og pølsehorn

FASTELAVN I ØSTERBØLLE

Søndag den 8. februar Fælles arrangement i Beboerforening og Sognekirke.

GENERALFORSAMLING Fjelsø-Klotrup Beboerforening afholder generalforsamling tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19.00 i Fjelsø Forsamlingshus. Dagsorden iflg. vedtægterne.

Generalforsamling

Bestyrelsen Se dagsordenen på www.fjelsoe-klotrup.dk

IF KVIK Generalforsamling

Fastelavnsfesten begynder i kirken kl. 13.30 Lidt senere i klubhuset. kl. 13.30 En kort familie gudstjeneste Børn gerne udklædt kl. 14.30 Små og store tønder males og gøres klar. Så slår vi katten af tønden ! Sodavand, kaffe og kage til alle. Beboerforening og Menighedsråd i Østerbølle

VIND med Vesthimmerlands Avis Vi har ikke mindre end 20 x 2 billetter

ferieforalle.dk

Der afholdes ordinær generalforsamling i IF KVIK

Har du lyst til at være med til at støtte Musikhuset Alfa med et medlemskab - så ring til Ejner Larsen tlf. 26 60 04 50

RØDE KORS

berkongen Poul Knudsen og Knaberprinsen Lasse Kristoffersen: Bjarne Nielsen, Thomas Svenningsen, Lars Vetter, Lars T. Jensen, Dirk van Bolhuis, Hanne Ebdrup, Tina Ørum Andersen, Carsten Bogner, Torben Halkjær og Poul Monrad. Udover komiteen: Sekretær Hanne Monrad, Web master Bent Stad og Carsten Bogner og kasserer Lars Jensen. Til at udvælge nye ”regenter” er der nedsat et udvalg bestående af Thomas Svenningsen, Karl W. Carlsen,

AARS AALESTRUP

afholder

ORDINÆR GENERALFORSAMLING mandag den 2. marts 2015 kl. 19.00 i Kirkecentret, Kirkeplads 6, Aars. Dagsorden iflg. vedtægterne. Efter generalforsamlingen bliver der uddelt emblemer til jubilarer. Inge Lise Hemmingsen fortæller om en rejse til Nepal. Afdelingen er vært ved kaffe med brød.

Bestyrelsen

Tid: Fredag den 13. februar kl. 19.00 Sted: Klubhuset Hvam Stadion

Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af ledelsens beretning og visioner for fremtiden ved ledergruppens organisator til godkendelse 3. Aflæggelse af aktivitetsudvalgenes beretninger og visioner til godkendelse 4. Forelæggelse af de reviderede regnskaber til godkendelse 5. Orientering om budgettet for indeværende år 6. Behandling af indkomne forslag 7. Valg til ledergruppen i form af: 1 organisator, 1 økonomiansvarlig og 1 praktikker 8. Valg af medlemmer til aktivitetsudvalgene 9. Valg af revisor 10. Eventuelt Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være ledergruppen i hænde senest 8 dage før. IF Kviks Ledergruppe

Hovedsponsor

Vind billetter til Skandinaviens største feriemesse Hvor mange besøgte sidste år “Ferie for Alle”

A. Ca. 50.000 B. Mere end 64.000 UDLAND

DANMARK

UDELIV

DANSK GOLFSHOW

CAMPING

Navn: ___________________________ Svar: ____ Adresse: ____________________________________ Postnr.: ________ By: ________________________ Indlever/send dit svar til: Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup senest mandag, 9. februar Vinderne offentliggøres i avisen onsdag, 11. februar uDLaND

DaNMarK

uDeLiV

DaNSK goLfShow CaMpiNg


Side 8

4. februar 2015

Bekendtgørelser

Guds­tjenester

AKTIVE KVINDER

Rørbæk 09.00 Grynderup ingen Stenild ingen Tostrup 10.30 Roum 09.00 Kgs. Tisted ingen Binderup 10.30 Durup ingen Alstrup 09.00 Foulum 10.30 Farsø 09.00 Aars 10.00

Søndag den 8. februar 2015 Aalestrup 11.00 Hvam 10.00 Gedsted 09.30 Fjelsø ingen Simested ingen Testrup 09.30 Østerbølle 13.30, fastelavn Vesterbølle 19.30 Skals 10.00 Hvornum ingen Snæbum ingen Hvilsom 14.00 Gislum 11.00 Vognsild ingen Haubro ingen

Lejligheds-/fast kørsel søges

80 års jubilæumsfest

Vi fejrer foreningens 80 års jubilæum med frokost, underholdning og hyggeligt samvær.

LØRDAG DEN 28. FEBRUAR KL. 12.00 I ROSENPARKENS PAVILLON

Bilen laster 1300 kg og rummer 4 europaller Distributionskørsel og mindre flytninger.

Kontakt Bjarne på

Pris 150 kr.

Torsdag den 5. februar 2015 Hvam 17.00, spejdergudstj.

TLF. 50 48 20 31 for yderligere oplysning

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Tilmelding til Jytte, tlf. 40 61 01 12, mail: j.olesen@hotmail.dk eller Solvejg, tlf. 98 64 14 25, mail: solvejg.oestergaard@privat .dk – senest den 20. februar.

Blandede

Bestyrelsen

Invitation til

JUBILAR-DAG på Himmerlands Ungdomsskole

Følgende årgange er jubilarer i år:

www.vesthimmerlandsavis.dk

• • • • • • • • •

annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

75 år: Vinterhold 1939/40 - Sommerhold 1940 70 år: Vinterhold 1944/45 - Sommerhold 1945 65 år: Vinterhold 1949/50 - Sommerhold 1950 60 år: Vinterhold 1954/55 - Sommerhold 1955 55 år: Vinterhold 1959/60 - Sommerhold 1960 50 år: 1964/65 40 år: 1974/75 30 år: 1984/85 25 år: 1989/90 Pris: 150 kr. (inkl. mad og drikkevarer) - betales ved indgangen. Tilmelding skal ske på tlf. 98 66 40 60 eller via mail kat@h-u.dk senest fredag d. 6. marts 2015. Program for dagen kan ses på vores hjemmeside www.h-u.dk

Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Gedsted Bogtrykkeri

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

FARVEKOPIER

Lørdag d. 14. marts 2015 kl. 10.30

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93

Spred gerne budskabet 6 Thorkil Christensen

Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00

Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Køb/salg

Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Hyllebjerg

Sønderup

Stort Loppemarked

Haverslev Vognsild

Mejlby

Nysum

Østrup

Ullits

Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvilsom

Hvam

Indlevering af effekter: Indgang i gården i åbningstiden eller i container i gården.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

JAN POULSEN

LØRDAG OG SØNDAG DEN 7. OG 8. FEBRUAR KL. 10.00 - 16.00

Boligadvokat

Møderet for højesteret

på Testrupvej 12, Aalestrup

Loppepigerne

Hobro

Snæbum

Ulbjerg

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693

Vi modtager med tak brugbart tøj. Ting, sager og møbler.

ADVOKATFIRMAET

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge:

Farsø

til dig.

Elevvej 10 | Haubro | 9600 Aars | www.h-u.dk

Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S

Aars

FARVEKOPIER

Åbningstider: Man. - fre. kl. 10.00-17.30 Lør. kl. 10.00-12.30

UDLEJNING

Peter Pedersen Grafiker

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00

Trend

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

Vestergade 8 -10 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Møldrup Sundstrup Skals

Vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

Klejtrup

Bjerregrav

ÆBLER & PÆRER

Hersom

- samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

Foulum

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom)

Viborg

Nu kan du også handle med os HVER TORSDAG kl. 9.45-10.15 på P-pladsen ved Plejehjemmet Toftegården i Møldrup

Lånum Daugbjerg

Finderup

Vinkel

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!


4. februar 2015

Side 9

AALESTRUP

SuperGode tilbud VESTHIMMERLANDS BEDSTE SLAGTERTEAM HAR MERE END 50 ÅRS ERFARING INDEN FOR DERES FAG

Slagtermester Jan

Det er din garanti for at SuperBrugsen altid har smagfyldt og mørt kvalitetskød

- byens eneste slagter

Wienerschnitzel Skåret af kalveinderlår

2 STK.

50,Gammeldaws oksesteg U/ben. Skåret af bov eller tykkam

Ribbenssteg

1/4 pålægskagemand Gælder torsdag-fredag

PR. 1/2 KG.

PR. STK.

12

100,-

95

Hjemmelavet spegepølse

Bestil gerne på tlf. 9697 0795

Husk slagterens Menu-To-go

SMAG FØR DU KØBER

Hver fredag PR. 1/2 KG.

24

95

2 STK.

50,-

KOM OG OPLEV DET SPÆNDENDE UDVALG

Bland selv slik Hver fredag og lørdag Dit Valg havregryn

Dagmartærte

Fin- eller grovvalset

PR. 100 G.

Optimal hundemad SPAR 95

29 1 KG.

6

95

3 KG.

15,-

Super Brugsen Aalestrup Vestergade 32, Aalestrup

PR. STK.

30,-

ÅBNINGSTIDER: ALLE DAGE KL. 8 - 20

TILBUDENE GÆLDER T.O.M. LØRDAG - FORBEHOLDT FOR TRYKFEJL OG UDSOLGTE VARER

5

95


Side 10

4. februar 2015

Sport

Aalestrup-drenge til talenttræning under Dansk Håndbold-Forbund Aalestrup Idrætsforening leverer fire af de 100 bedste spillere

Fjelsø Idræts- og Kulturforenings U8-håndboldhold har fået nyt spillertøj.

Nye spillerbluser til drenge i Fjelsø FJELSØ: Efter en konkurrence på Facebook har Fjelsø Idræts- og Kulturforenings U8-håndboldhold fået splinternyt spillertøj. Den glade giver er den lokale bilforhandler Ejner Hessel i Aars, der gerne vil give noget tilbage til lokalområdet. I Fjelsø Idræts- og Kulturforening har formanden, Mogens Nannberg, gennem en længere periode gerne ville belønne klubbens U8 håndbolddrenge med nyt og flot spillertøj. Det ønske er netop blevet opfyldt, og det er derfor fremover slut med at stille til kamp uden ordentligt spillertøj. Via en ansøgning på Ejner Hessels Facebook-side har håndboldholdet nemlig fået sponseret splinternyt spillertøj. - Det er naturligvis en stor glæde, når det lokale erhvervsliv vil hjælpe en klub som vores. Drengene har ikke tidligere haft ordentligt spillertøj, og vi trængte derfor meget til en opgradering. Drengene kæmper det bedste de har lært, når de træner og spiller kampe. Derfor følte jeg også, at de fortjente en opmuntring. De er meget glade for deres nye spillertøj, og det er super dejligt, at der er nogen,

som vil gøre noget for lokalsporten i Fjelsø,” fortæller Mogens Nannberg, som er formand i klubben. Støtten til Fjelsø Håndbold er en del af Ejner Hessels fokus på lokalsporten. Det sker blandt andet gennem uddeling af sponsorater af spilledragter i form af T-shirts, shorts og strømper til udvalgte hold fra lokale idrætsklubber rundt omkring i landet. Ejner Hessel, der blandt andet forhandler Renault og Dacia, er desuden også sponsor i superligaens førerhold FC Midtjylland. - Hos Ejner Hessel ved vi, at lokalsporten har en enorm betydning for samfundet, og at det danske foreningsliv er noget helt unikt. Ejner Hessel er jo en del af lokalområdet, og derfor er det også en glæde for os at kunne give noget til dem, som lægger et stort stykke arbejde ude i foreningerne. Vi håber, at vores hjælp er med til at bringe lidt ekstra glæde både på og uden for banen, siger Kenneth Munkholm Nielsen, der er salgskonsulent hos Ejner Hessel. Det nye tøj vises frem under lokalturneringen på lørdag i Fjelsø.

STANDERHEJSNING I KVIK/AALESTRUP IF Lørdag den 7. februar 2015 kl. 13.00 på Hvam Stadion Alle er velkommen såvel nye som gamle spillere Dagens program: • Velkomst v/ Mads Holm og flaget hejses af “årets kammerat 2014” • En let gang træning • Der serveres suppe, sponseret af • Trænerne har ordet

SUPERKIOSKEN Vestergade 20 • 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 14 52

OBS: Medtag venligst løbesko Hovedsponsor:

AALESTRUP: I sidste uges udgave af Vesthimmerlands Avis, kunne man læse om de to Aalestruptvillinger, Christoffer og Nicolai Sørensen, som havde været med til at vinde kredsstævnet i håndbold, for de bedste drengespillere i årgang 99 i hele Jylland. Og det var en flot præstation, og en indsats som man i AIF kan være stolte over, udtaler Kim Lyngsø, Aalestrup, som er mangeårig leder og træner i Aalestrup Idrætsforening. - Men det var bestemt ikke det eneste man i AIF kan være stolte over. Holdet talte nemlig yderligere en spiller, som har spillet i Aalestrup gennem mange år, nemlig Søren Mortensen, som inden den nuværende sæson valgte at skifte til Aalborg Håndbold. Og på holdet fra kreds 1, som tæller alle klubber fra Aalborg til Skagen, finder man Mikkel Høgh Nielsen. Mikkel valgte også skifte til Aalborg Håndbold inden sæsonen, og valgte at stille op for holdet som deltog fra kreds 1.

Mikkel Høgh Nielsen.

Søren Mortensen.

Så til et kredsstævne der samler de omkring 100 bedste spillere fra årgang 99 i hele Jylland, var der således ikke kun to spillere der kommer fra Aalestrup, men hele fire spillere ! Det er jo virkeligt flot. Og man må sige at Søren Mortensen og Mikkel Høgh Nielsen har deltaget med endog meget stor succes. Dansk Håndbold Forbund bruger nemlig blandt andet Kredsstævnet til at udtage de spillere som skal deltage i ”talenttræning”

under Dansk Håndbold Forbund. Og her lykkedes det nemlig for Mikkel og Søren at komme med. Kun 12 spillere fra hele årgang 99 i Jylland er blevet udtaget til den første talenttræning, som fandt sted i den forgangne weekend i Fredericia, hvor også 20 spillere fra årgang 98 har deltaget. Det er ikke alene indsatsen ved kredsstævnet, som ligger til grund for udtagelsen. Trænerne som er tilknyttet ungdomslandsholdene under Dansk

Rebild Syds U-17 drenge til Regionsmesterskab FODBOLD: Selvom Rebild Syds U-17 fodbolddrenge i efteråret havde spillet i en træls B-pulje, som var præget af mange aflysninger, så var de fleste af dem klar til at spille indendørs fodbold. Spillertruppen talte 14 mand, som hurtigt blev fordelt på to jævnbyrdige syvmandshold. Til træning har der været 12 spillere stort set hver gang. Selve turneringen blev rigtig spandende med mange meget jævnbyrdige kampe. Holdene fra Rebild Syd endte på første- og tredjepladsen i puljen. De havde derved kvalificeret sig til regionsmesterskabet i hen-

holdsvis A og B rækken. Regionsmesterskabet blev afviklet i Asaa 17. januar, og også her var jævnbyrdigheden stor. Desværre blev det lidt for meget “stolpe ud” for Rebild Sydholdene, som ikke havde marginalerne med sig, som de havde haft det i turneringen. Samtidig blev de to hold ramt af lidt for mange udvisninger, og det kom til at koste. Men nederlag i A puljen på bare et enkelt mål til både Hjørring IF og de to hold, som kvalifiserede sig til Jydsk Mesterskab, Team Han Herred og Asaa, vidner om, at spændingen var intakt til sidste fløjt.

STANDERHEJSNING lørdag d. 7. februar kl. 13.00 på Gedsted stadion Efter en let træning vil der blive serveret suppe i Gedstedhallens Cafeteria. Derefter en kort briefing fra trænerne. Alle er velkomne

Stadionsponsor:

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Selvom spillerne selvfølgelig var lidt skuffede, mødte 14 mand op til træning den efterfølgende onsdag. De to hold består af

Håndbold-Forbund har også fulgt mange af spillerne løbende, når de har optrådt i almindelige turneringskampe for deres klubhold, så det er en samlet vurdering der ligger til grund for udtagelsen. Ved udvælgelse af spillerne kigger DHF på mange evner hos de enkelte spillere. Det er således ikke nok at man er en talentfuld spiller som 15 årig. Trænerne forsøger også at vurdere om spillerne har den nødvendige fysik til at klare sig på længere sigt, lige som både teknikken i afslutningerne, afleveringsteknik, evner mandmand samt evnen til at træffe de rigtige beslutninger i angrebet, alle tæller med i bedømmelsen af de enkelte spillere. - Men stort tillykke til de dygtige og talentfulde drenge med udtagelsen, og den virkelig flotte præstation, slutter Kim Lyngsø. Det bliver nu spændende at følge dem og se, hvor langt talentet sammen med en kanonstærk vilje og den rigtige indstilling, kan føre til. Magnus Andersen, Mike Grøn, Mads Pedersen, Mot Kriangdet, Magnus Villefrance, Mikkel Andersen, Lasse Meier, Emil Petersen, Ricki Jørgensen, Jens Poulsen, Jacob Grønhøj, Frederik bo Christensen, Oliver Thuesen og Daniel Aggesø, og de bliver trænet af Lars Nielsen og Steen Holland.

Sundhed/velvære

ANN MASSAGE

EGEVEJ 10, SKALS . TLF. 22 93 83 16

Åben man. – fre. kl. 10.00 - 19.00 . Lør. kl. 10.00 - 16.00

Thai, olie – 1 time kr. 350,Er du stresset, har du ondt i ryg, skuldre eller krop kan jeg hjælpe

Frisørbehandlinger til hele familien, permanent makeup og extensions Mine åbningstider er: •Man.-tirs.ogfre. 9.00-17.00 •Ons.-Lukketeller efteraftale •Tors.9.00-19.00 •Lør.10.00-13.00

Online booking eller tlf. 98 99 96 20

Ven lig hilsen

Dorte

Borgergade 4 • 9620 Aalestrup


4. februar 2015

Side 11

Forlystelser

Stillinger/Uddannelse

”Min søsters børn og guldgraverne” vises i Bio Aalestrup fra torsdag, 5. februar.

Hele tre premiere-film på plakaten i Bio Aalestrup AALESTRUP: Indenfor en uge har Bio Aalestrup tre Danmarkspremierefilm på plakaten, endda to på samme dag, nemlig i morgen, torsdag, hvor der først vises ”Min søsters børn og gulgraverne” om eftermiddagen og som aftenens forestilling, er det også en ny dansk film ”Mænd & Høns” der vises.

”Min søsters børn” Filmen ”Min søsters børn og guldgraverne” er et nyt kapitel i den danske filmserie, denne gang med et nyt hold børn og Rasmus Botoft som Onkel Erik. ”Min søsters børn og guldgraverne” er et spændende eventyr for hele familien. Det kommer til at summe af guldgraverstemning i en film, der byder på

Filmen ”mænd og høns” er en sort komedie om to brødre der lærer om deres bizarre familie og slægt.

svimlende action scener, hygge, bjergtagende naturscenarier, masser af humor og sjove forviklinger samt nænsom forelskelse og stærkt venskab og sammenhold. Min søsters børn opdager ved et tilfælde, at deres tipoldefar udvandrede som guldgraver til Canada, og at de stadigvæk har familie

derovre. De kommer i kontakt med en grandtante, som inviterer dem på besøg. Det viser sig, at der er en historie om en gammel guldmine og et skattekort. Snart rammes børnene af guldfeber i jagten på skatten, som muligvis stadig ligger gemt i den gamle guldmine. På vej ud for at finde minen bliver de overrasket

Leonard Cohens tekster fortolkes i Gedsted Kirke GEDSTED: Gedsted Menighedsråd inviterer til koncert i kirken torsdag, 12. februar. Det er en koncert med fortolkninger af Leonard Cohens sange ved duoen ”Brothers of Mercy”. ”Brothers of Mercy” består af sognepræsterne Carsten Tranberg-Krab, Hornslet og Peter Danielsen, Rimsø, der siden 1996 har optrådt over hele landet med personlige fortolkninger af den canadiske forfatter, digter, sanger og sangskriver Leonard Cohens tekster. Sune Liisberg, Carsten Tranberg-Krab og Peter Danielsen har i over ti år optrådt i hele landet med personlige fortolkninger af Leonard Cohens sange. De to sognepræster og idéhistorikeren har under navnet ”Brothers of Mercy” spillet en lang række kirkekoncerter. Cohens sange trækker på mange elementer og temaer fra det Nye og det Gamle

af Canadas vildnis, natur, dyrefauna og ikke mindst to forbryderiske guldgravere, som også vil have fat i skatten.

Lægehuset Aalestrup

”Mænd og høns”

Arbejdsfunktionen vil primært bestå af sekretæropgaver, journalskrivning, telefonpasning, modtagelse af patienter osv. Sekundær deltagelse i blodprøvetagning - der vil være mulighed for oplæring. Stillingen er en deltidsstilling og vil udgøre 20 timer pr. uge, men med mulighed for ekstra timer i forbindelse med sygdom og ferie. Arbejdstiden vil hovedsagelig være om formiddagen. Medarbejderstaben i Aalestrup Lægehus består nuværende af 2 læger, 3 sygeplejersker og 1 sekretær.

”Mænd og høns” er Anders Thomas Jensens første spillefilm siden ”Adams Æbler” fra 2005. Filmen betegnes som en sort komedie og handler om to brødre, der lærer om deres bizarre familie og slægt. Brødrene Elias og Gabriel hader hinanden. Men de bliver nødt til at komme overens, da de opdager, at de er adopterede. Elias og Gabriel rejser af sted til den lille ø, hvor deres biologiske far bor. Til deres overraskelse har Elias og Gabriel yderligere tre brødre på øen, og de har været isoleret så længe, at de følger deres helt egne og temmelig aparte leveregler. ”Mænd & Høns” er en komedie, i stil med Oscarvinderen Anders Thomas Jensens tidligere tre film, succeserne ”Blinkende Lygter”, ”De Grønne Slagtere” og ”Adams Æbler” og igen har han samlet et hold af Danmarks bedste skuespillere omkring sig - et helt fantastisk cast med Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling, Nicolas Bro, Ole Thestrup, Kirsten Lehfeldt, Bodil Jørgensen m.fl.

Fjelsø Forsamlingshus Udlejning

tlf. 51 72 86 61 www.fjelsoe-klotrup.dk

BIO

Søger sekretær/sundhedsfaglig medarbejder

VI ØNSKER EN KOLLEGA SOM ER: • Engageret og tager ansvar i det daglige arbejde • Har fokus på at give patienterne en god service og behandling. • Har gode tværfaglige samarbejdsevner. • Kan mestre en travl hverdag. • Er i besiddelse af et godt humør. • Fleksibel. Vi ønsker tiltrædelse snarest. Ansøgningsfrist d. 17.02.15. Har dette din interesse, sendes ansøgning til: Aalestrup Lægehus, Aagade 25A, 9620 Aalestrup Eller pr. mail: post@aalestruplaegehus.dk Yderligere information kan søges på www.aalestruplaegehus.dk eller tlf. nr.: 98 64 15 55

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55

Bolig TIL LEJE I AALESTRUP

DEJLIGT HUS I HVAM

4 vær. lejlighed i st. plan 104 kvm. Vaskekælder, carport, cykelskur og adgang til have. Leje/md. kr 4.100,- excl. forbrug.

Totalrenoveret hus på 124 m² med 3 soverum. Super flot have + carport. Husleje 4.800 kr. + forbrug. Ledig efter aftale.

2 vær. lejlighed 2 sal 56 kvm. Vaskekælder, carport, cykelskur og adgang til have. Leje/md. kr 2.600,- excl. forbrug.

HMS Boligudlejning Tlf. 98 55 52 00

Henv. 40 68 48 10

Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Danmarkspremiere

Min Søsters børn og guldgraverne

Tors. 5/2 og fre. 6/2

kl. 17.00 Lør. 7/2 og søn. 8/2

Brothers of Mercy med sognepræsterne Carsten Tranbjerg-Krab og Peter Danielsen fortolker Leonard Cohens tekster i Gedsted Kirke.

Testamente, samtidig med at også Zen-buddhistiske motiver inddrages. De forskellige elementer sættes ofte i tvetydigt spil med hinanden for at belyse og tolke eksistensens mange ambivalente, smertefulde og glædelige erfaringer. Peter Danielsen har i over ti år optrådt i hele landet med personlige fortolkninger af Leonard Cohens sange. De

to sognepræster og Ud over at optræde med Leonard Cohen fortolkninger har de tre udgivet 2 cd-er, med egne sange som ”The Great Event”. Brothers of Mercy afholder koncerter og gudstjenester over hele landet. Gedsted Menighedsråd gør opmærksom på, at koncerten er gratis og alle er velkomne til en oplevelsesrig aften i selskab med Leonars Cohens sange.

kl. 15.00

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Danmarkspremiere

✔ Vikarservice

Mænd og høns

Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice

Tors. 5/2 – ons. 11/2

kl. 19.00 Danmarkspremiere

Fifty Shades of Grey Tors. 12/2

kl. 20.00

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40


Side 12

4. februar 2015

Udsigt til gratis ungdomsskoler i Vesthimmerlands Kommune Børne- og Skoleudvalget kan sætte et forsøg i gang Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Meget tyder på, at de unge mellem 7. klasse og 18 år i Vesthimmerlands Kommune kan se frem til at benytte kommunens ungdomsskoler gratis. Ungdomsskolen har orienteret Børne- og Skoleudvalget om, at de oplever en gruppe af unge, som bevæger sig uden for klubmiljøet. Ungdomsskolen har været i dialog med de unge uden for klubben, hvor de tilkendegiver, at de har brug for et rum, hvor de kan være sammen med andre unge, men fravælger Ungdomsskolens klubtilbud fordi der er en kontingentbetaling på 200 kroner pr. år.

Ungdomsskolen skønner, at den gruppe unge har behov for et sundt ungdomsmiljø med positive sociale relationer. Ungdomsskolen ønsker derfor mulighed for at tilbyde alle unge at kunne tage del i Ungdomsskolens ungdomsmiljøer på lige fod. På den baggrund har Ungdomsskolens bestyrelse fremsat ønske om, at gøre kommunens ungdomsklubber betalingsfrie for alle unge mellem 7. klasse og 18 år fra skoleåret 2015-16 og tre år frem. Ungerådet i Vesthimmerlands Kommune har den holdning, at ungdomsklubberne skal være for alle de unge, der ønsker at komme der. Ikke kun dem

for der kan betale kontingent. Ungerådet ser det, som en styrkelse af de lokale unge-milijøer, at alle, der ønsker at benytte sig af Ungdomsklubberne, får muligheden for at deltage. Ungerådet er af den mening, at der kun er noget at vinde for de lokale unge, ved at tilbuddet vil være en mulighed for alle unge. Ungdomsskolen vurderer, at det vil koste cirka 40.000 kroner pr. år. Det beløb kan Ungdomsskolen selv finansiere i en tre-årig forsøgsperiode.

Evaluering Efterfølgende vil Ungdomsskolen, i samarbejde med bestyrelsen, evaluere,

om betalingsfrie klubber trækker de unge, som er omkring klubben i dag, ind i det gode klubmiljø. Succeskriteriet vil være en øget tilgang af de unge, som SSP/ Ungeteam, klubpersonale, samarbejdspartner og lokalsamfund finder tilbuddet vigtigt for. Vesthimmerlands Kommunes Ungdomsskole har i dag fem ungdomsklubber med fysisk placering i henholdsvis Aalestrup, Aars, Farsø, Løgstør og Ranum. Ungdomsklubberne har åbent to aftener om ugen i skoleugerne. Derudover er der mulighed for at holde ekstra åbent for eksempel til særlige arrangementer. Ungdomsklubberne i Mariagerfjord-, Rebild- og Jammerbugt kommuner er betalingsfrie. Børne- og Skoleudvalget havde i går tirsdag punktet på dagsordenen. Beslutningen blev taget efter redaktionens deadline.

Her læses din

lokale avis

Vi udkommer bl.a. i: Aalestrup, Gedsted, Ulbjerg, Hvilsom, Hvalpsund, Klejtrup, Nørager, Skals, Møldrup, Vognsild, Ullits, Alstrup, , Lovns, Vesterbølle, Østerbølle, Østrup, Gislum, St. Binderup, Testrup, Klotrup, Fjelsø, Gl. Hvam, Hvam, Sundstrup, Nørre Rind, Låstrup, Lynderup, Skringstrup, Bjerregrav, Hvolris, Hersom, Roum, Hvornum, Snæbum, Hannerup, Stenild, Simested, Torup, Gl. Nørager, Kgs. Tisted, Mejlby

OPLAG: 11.525 ekspl. hver uge

Flagstangen i Møldrup gik til under stormen, men nu er der igen mulighed for at flage.

Nu kan flaget igen hejses i Møldrup MØLDRUP: Lørdag, 11. januar raserede stormen ”Egon” overalt i landet. Det gik blandt andet ud over byens flagstang i Møldrup.

Nu har byen igen fået mulighed for at flage. når der er lejlighed til det. Forleden blev der rejst en splinterny flot hvidmalet flagstang på byens torv.

Stormfald af træer? Eller trænger du bare til at få ryddet op i skov, læhegn eller ved sommerhuset. Vi klarer alle opgaver indenfor skovdrift og træpleje. Og køber gerne træ i større mængder på roden. Ring, sms, eller email os, og hør hvad vi kan gøre for dig. Manstrup træflis v/Claus Olesen 61 67 04 33 · mtflis@mtflis.dk www.mtflis.dk

Borgergade 17 . 9620 Aalestrup . Tlf. 98 64 12 55 . Fax 98 64 16 93


4. februar 2015

Side 13

Aalestrup-politiker står bag stort landbrugsmøde

Den nytiltrådte uddeler i SuperBrugsen i Farsø , Per B. Mortensen, er vært for en mindre vinsmagning, hvor han vil præsentere fire forskellige vine til middagen. Aftenen slutter med et indlæg af Per Bisgaard, Det bette Slagteri – begge som vil fortælle om sit syn hjemmehørende i Farsø - på dansk landbrug, og dets leverer dejligt kød, og der- særlige status i Himmertil serveres bagte kartofler land. og salater fra hallens køk- - Jeg håber, at mange borken. Desserten kommer til gere har lyst til at høre mere at bestå af et kæmpestort om erhvervets rolle, og jeg ostebord med oste fra me- forventer også, at folk blijerierne i Thise og Gedsted, ver fristet til at deltage, når og som et festligt punktum, de bliver beværtet med god islagkage fra Premier Is i mad og dejlige vine. Der er Loppemarked top 4-f 18/08/04 8:35 Side 1 plads til 250. Thisted.

Du trykker bare

98 64 12 55

- så trykker vi resten

Foredrag, god mad, vin og politik på møde i Farsø AALESTRUP: Dronning Ingrid Hallerne i Farsø lægger gulv til, når Venstre i Himmerlandskredsen inviterer til fødevareaften i slutningen af februar. Folketingskandidat Per Bisgaard vil i sin valgkamp bl. a. sætte fokus på dansk landbrug og ikke mindst på erhvervets rolle i Himmerlandskredsen, hvor han er opstillet, og han har taget initiativ til mødet som holdes mandag, 23. februar. - Dansk Landbrug gennemlever i disse år en fantastisk krise, som medfører store ændringer for erhvervet og de tilhørende brancher, siger Per Bisgaard. Mange landmænd har vanskelige økonomiske vilkår og flere må forlade deres livsdrøm, fordi de ikke kan honorere de krav, som stilles til miljø, dokumentation og økonomi. Per Bisgaard siger også, at medierne har meget fokus på erhvervet, og at det er hans vurdering, at der alt for ofte er fokus på de negative sider, mens der ikke

på samme måde skrives og fortælles om erhvervets store betydning for Danmark og dansk eksport. - Det er min klare opfattelse, at dansk landbrug er i top 3 i hele verden, når det handler om gode og sunde fødevarer: Danske landmænds forhold til deres omgivelser og behandling af naturen er i topklasse, men det bliver ofte glemt, når ”naturorganisationerne” skal hævde deres berettigelse, siger folketingskandidaten. Per Bisgaard har inviteret fire foredragsholdere til mødet, som hver især vil fortælle om deres forhold til dansk landbrug, og han håber, at de kan være med til at udbrede et konstruktivt og positivt syn på erhvervet. Udover indlæggene er der også tænkt på at præsentere gode fødevarer fra lokale producenter, så der virkelig blive tale om en aften, hvor der både er noget for hjernen og for maven. Himmerlands Kød og

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Vesterbølle sted for et Buddha-foredrag VESTERBØLLE: I Buddhas fodspor, hedder et foredrag Claus Hermansen vil holde på lørdag i Drivhuset i Vesterbølle, og samme dag er der mulighed for at spise økologisk vegetarisk brunch. Programmet vil tage sin begyndelse lørdag morgen, når Claus Hermansen vil fortælle om Buddhas fødsel, opvækst og liv som familiefar. Senere i Buddhas liv fravalgte Buddha viv, villa, vovse, Volvo og whisky for at finde varig frihed og lykke. Det lykkedes efter seks til syv års hård træning i junglen og bjergene, hvor Buddha var ved at dø, men heldigvis kom en kvinde og passede ham, så han kunne opnå den endelige befrielse for forstyrrende følelser, og opleve den altomfattende visdom i en åbenbaring, der var vedvarende. Derefter havde han 45 år til at undervise.

Købes: Antkviteter, teak, palisander og designmøbler. Flytterester til totalrydning af dødsboer. Alt har interesse. Kontant aftegning. Byttekøbmand Gedsted. Tlf: 28 14 55 96

Købes: Dødsboer, flytteboer, finere indbo, møbler, malerier, tæpper, lamper, ure, spejle, porcelæn, glas, fajance, figurer, sølv, guld, samlinger, nips, småting. Toppris betales kontant. Tlf: 21 64 80 90 Købes: Samler søger bajonetter

Købes: Dødsbo. Vi køber og og diverse blankvåben. Tlf: 21 84 61 92 tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. OmfatKøbes: Skrot, gammelt jern og ter som regel en totalrydning af hårde hvidevarer. Total oprydhele boligen. ning Loppemarked kupon 4-f 18/08/04 8:23 Side 1 Tlf: 22 40 65 56 Tlf: 40 19 92 59

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr. Claus Hermansen har rejst i Buddhas fodspor i en måned.

Claus Hermansen har rejst i Buddhas fodspor i en måned, set og fornemmet alle stederne, hørt historierne, så der er lagt op til en spændende rejse i oplysningstidens fodspor. - Der vil også være billeder, som vil krydre oplægget, og fredsmeditation vil blive guidet for dem der har lyst, oplyser Claus Hermansen. Efter foredraget vil Eva Bjerrum stå klar med en lækker brunch, og det er selvfølgelig økologisk.

• • Købes: TOPPRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1950’erne 1980’erne købes. Teak, palisander og dansk design har stor interesse. Tlf: 27 20 46 97 Sælges: 3 personers Stouby sofa, lys grå uld. Sofabord, massiv bøg. Garde spisebord, massiv fyr m. plade. Servante m. marmorplade. Sælges pga flytning. Tlf: 24 85 58 61 Sælges: AEG og Zanussi vaskemaskiner. Evt. levering. Tlf: 42 52 19 63 Sælges: Babysæt til Stokke højstol i farven Pale Pink. Så fin som ny. 150 kr. Tlf: 40 37 21 74

AARS AVIS AARS AVIS FARSØ AVIS FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Stupaen ved Drivhuset i Vesterbølle. På lørdag vil lokale Claus Hermansen holde foredrag om Buddha.

• Ring og tag en uforpligtende snak med os • Vi hjælper gerne med udformningen

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen må fylde op til 20 ord!

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Sælges: Emhætte Husqvarna, bredde 70 cm. 300 kr. Tlf: 98 39 60 37/20 29 60 37 Sælges: Flotte Flotte foxterrierhvalpe, h.h.v. sort/hvid, sort/ hvid/brun, hvid/brun. Forældre haves. Sælges billigt til gode hjem. Pris-idé kr. 950. Ved hurtig afhentning kr. 500.(Trend) Tlf: 23 92 11 97 Sælges: Helse topmadras med magneter Gavnlig effekt mod blodpropper og Smerter – fejlkøb Pris: 925kr. Tlf: 20 63 99 05 Sælges: Herretøj str. 104. Gardiner. 210 x 230. 130 x 140. Stofrester. Tlf: 26 83 44 45 Sælges: Hø sælges. Minibig. Kr. 200. Tlf: 97 53 11 70

Sælges: Labradorhvalpe. 2 gule hanner, jagt- og famile, forældre haves, HD og AD, 1. kl., DNA testet, stam-/sundhedsbog, søger gode hjem og udfordringer. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56 Sælges: Nyskovet blandet løvtræ. 300 kr. pr. m. eller skov selv. Evt. levering. Suldrup. Tlf: 23 23 52 36 Sælges: Scooter Giantco Sprint SE 3, 6 år. Kørt 1800 km. 2800 kr. Kan leveres. Tlf: 22 44 12 86 Sælges: Spisebord i massiv fyr, 2 plader, 4 stole, 1200 kr. Badeværelsesbord m. vask, 4 underskabe, 2 overskabe, 1 højt skab, 1200 kr. Tlf: 61 74 81 23 Sælges: Stort loppemarked den kommende weekend, Testrupvej 12, Aalestrup Tlf: 52 17 71 72 Sælges: Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Hver lørdag og søndag. Dødsboer tømmes Tlf: 21 56 02 11 Sælges: Tørt løvtræ, eg og bøg i 30 cm. 450 kr. pr. ksm. Tlf: 51 50 41 79 Købes: Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12 Sælges: Brænde. gran kr. 200,pr. m. Løv fra kr. 295,- pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 21 26 43 30 Sælges: Tilbud på prima vårbyghalm i små bundter 8 kg. Velegnet til heste, får, geder kr. 650,-. Flot kakkelovn kr. 1.000,-. Rustfrit arbejdsbord kr. 1.500,-. Tlf: 22 17 40 43

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600Aalestrup Aars Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Østhimmerlands Folkeblad, SENEST kl. 9.00 senest fredag 9.00 Refsnæsvej 8,fredag 9293kl.Kongerslev Mrk.: »Loppemarked« Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑ Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Side 14

4. februar 2015

UGENS TV

4. - 10. februar 2015

UGE 6 - 2015

The Recruit

DR1 fredag kl. 23.05 Amr. thriller fra 2003 med bl.a. Colin Farrell og Al Pacino Den unge James Clayton bliver rekrutteret som CIAlærling af den erfarne agent Walter Burke. Sammen med en håndfuld andre rekrutter DR1 torsdag kl. 20.30: “Timm og gryderne ”

kastes James ud i en omgang benhård træning, der skal afsløre, om han er gjort af den rette støbning. James stiger hurtigt i graderne, men da han får til opgave at afsløre en muldvarp, går det op for ham, at han ikke kan stole på nogen som helst.

Wallander: Hundene i Riga

TV2 torsdag kl. 20.00: “Cirkusdynastiet”

DR1 lørdag kl. 23.30 Eng.-sv. krimi fra 2012 med bl.a. Kenneth Branagh og Søren Malling En båd finder to maltrakterede lig på en redningsflåde uden for Ystad havn. Ligene identificeres som to medlemmer af den let-

Talenttyven

DR1 fredag kl. 21.25: “Elsk mig igen” Paige kan ikke huske Leo efter en bilulykke, så han må forsøge at vinde hendes hjerte på ny.

TV2 fredag kl. 20.00 Dansk komedie fra 2012 med bl.a. Casper Crump og Mille Lehfeldt Sangeren Mark får sig noget af et chok, da hans kæreste Laura får målt sit talent som langt større end hans. Det bevirker, at Laura

tiske mafia, og Kurt Wallander må rejse til Riga for at komme til bunds i sagen. Det er lettere sagt end gjort, for den brutale mafia har lange fangearme, og Wallander ved ikke, hvem han kan stole på.

får masser af selvtillid, og med troen på sig selv følger succes på jobbet samt en ualmindeligt begejstret chef. Marks karriere derimod fortsætter hastigt mod afgrunden, og i desperation sætter han sig for at stjæle Lauras evner.

DR1 lørdag kl. 20.00: “Melodi Grand Prix 2015” Esben Bjerre og Jacob Riising skal styre slagets gang ved Melodi Grand Prix 2015.

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Danmark har talent” Kvartfinalerne fortsætter, og spændingen stiger i det store talentshow.

Adams æbler

TV2 fredag kl. 21.30: ”James Bond: Quantum of Solace” James Bond sætter sig ud for at finde sandheden bag hans elskede Vesper Lynds død.

TV2 lørdag kl. 21.50 Dansk komedie fra 2005 med bl.a. Ulrich Thomsen og Mads Mikkelsen Nynazisten Adam bliver idømt samfundstjeneste i den godhjertede præsts Ivans kollektiv, hvor også bl.a. den alkoholiske tidligere tennis-

stjerne Gunnar logerer. Ivan modtager Adam med åbne arme, men hurtigt åbenbarer der sig sprækker i hans status som samaritaner - ikke mindst fordi han er sygeligt optaget af den bibelske fortælling om den gudfrygtige bonde Job!

05.05 Emmerdale. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprogrammer 11.15 Antikkrejlerne 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.25 Columbo 16.40 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Bonderøven 20.30 Rigtige Mænd 21.00 De unge fiskere 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Irene Huss: I skjul af skyggerne 23.55 OBS 00.00 Natfjernsyn

DR2 06.15 60 Minutes 07.00 DR2 Morgen 11.00 Xinxin og de fortabte indvandrere 11.30 På sporet af maden 12.00 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Xinxin og de fortabte indvandrere 19.25 Den sorte snog 20.00 DR2 NU 20.30 Blok på bistand 21.00 Blå øjne 22.00 Det politiske menneske 22.30 Deadline 23.00 Den hvide guldfeber i Arktis 23.55 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.40 Hvem vil være millionær? 13.25 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 14.15 Hjemme bedst 15.10 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.55 Grænsepatruljen 16.25 Razzia 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Danmarks bedste amatørkokke 20.50 Bitz’ store kur 21.25 Vores virkelig store familie 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.05 Emmerdale. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprogrammer 11.25 Antikkrejlerne 12.10 Antikduellen 12.40 Eftermiddagsprogrammer 15.35 Columbo 17.00 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Skattejægerne 20.30 Timm og gryderne 21.00 Kontant 21.30 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Hercule Poirot: Barsk begravelse 00.00 Dirty Sexy Money 00.40 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Xinxin og de fortabte indvandrere 11.25 På sporet af maden 11.50 AnneMad i New York 12.15 Eftermiddagsprogrammer 16.20 Nak & Æd 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Xinxin og de fortabte indvandrere 19.25 Den sorte snog 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.30 Astrid Lindgren - Sorgfugl 22.30 Deadline 23.00 Nicolas Sarkozys kamp for præsidentposten 23.55 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.40 Hvem vil være millionær? 13.25 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 14.20 Hjemme bedst 15.10 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.55 Grænsepatruljen 16.25 Razzia 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Cirkusdynastiet 20.50 Station 2: Stop tyven 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.05 Natholdet 00.35 Natfjernsyn

FREDAG DR1 05.05 Emmerdale. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprogrammer 11.15 Antikkrejlerne 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.50 Columbo: Hjerne til at dræbe 17.00 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Disney Sjov 20.00 X Factor 21.00 TV Avisen med Vores vejr 21.25 Elsk mig igen. Amr. romantisk drama fra 2012 23.05 The Recruit. Amr. thriller fra 2003 00.55 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Xinxin og de fortabte indvandrere 11.30 På sporet af maden 11.55 AnneMad i New York 12.25 Eftermiddagsprogrammer 15.05 P1 Debat på DR2 15.50 AnneMad i New York 16.20 Nak & Æd 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 19.00 Husker du ... 20.00 Drageløberen. Amr. drama fra 2007 22.00 Store danskere: PH 22.30 Deadline 23.05 JERSILD minus SPIN 23.50 60 Minutes 00.35 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.40 Hvem vil være millionær? 13.30 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed 14.15 Hjemme bedst 15.15 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.55 Grænsepatruljen 16.25 Razzia 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Talenttyven 21.30 James Bond: Quantum of Solace 23.15 Nat på museet 2. Amr. komedie-drama fra 2009 01.05 Angel Eyes 02.50 Natfjernsyn

TV2 søndag kl. 20.00: ”Toppen af poppen”

9697 0012 4. - 10. februar 2015

KOM IND TIL JAN OG FÅ DEN BEDSTE HANDEL PÅ RADIOTV - TV - PARABOLER UGENS ONSDAG DR1

DR1 søndag kl. 21.50: ”Efter Brylluppet”

Aalestrup Radio/TV Aps Vestergade 9, 9620 Aalestrup www.aalestrupradiotv.dk

LØRDAG DR1 05.00 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 05.30 Hvad skete der lige her 06.30 Formiddagsprogrammer 11.35 DR1 Dokumentaren 12.35 OBS 12.40 Guld på godset 13.40 Rigtige Mænd 14.10 De unge fiskere 14.40 Arvingerne 15.35 Chocolat 17.30 X Factor 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Livet som pingvin. Amr. naturprogram fra 2014 20.00 Melodi Grand Prix 2015 22.00 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie 23.30 Wallander: Hundene i Riga 01.00 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 08.30 DR2 NU 09.00 Tidens tegn 09.50 På sporet af maden. 3 afsnit 11.00 Nicolas Sarkozys kamp for præsidentposten 11.50 Manden med den fantastiske hjerne 12.40 Den hvide guldfeber i Arktis 13.35 Krigskorrespondenten 14.30 DR2 Tema: De ting vi arver 17.00 Kom til Alaska 19.00 Husker du ... 20.00 DR2 Tema: Diktatorer 22.30 Deadline 23.00 Debatten 00.00 Skrædderen fra Panama 01.45 Deadline Nat

TV2 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.05 Hvem vil være millionær? 12.55 Kurs mod fjerne kyster. 4 afsnit 16.05 Mit Danmark 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen: Skjern-KIF KK (m), direkte med Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Danmark har talent 21.10 Best of Bremen Allstars 21.25 Danmark har talent - afgørelsen 21.50 Adams æbler 23.30 The Clearing 01.10 Blast from the Past. Amr. komediedrama fra 1999 03.00 Natfjernsyn

SØNDAG DR1 05.00 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 05.30 Hvad skete der lige her 06.30 Formiddagsprogrammer 11.45 Kommissær Winter: Den sidste vinter. 2 afsnit 13.45 Timm og gryderne 14.15 Melodi Grand Prix 2015 16.15 The Guardian 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Den frosne planet 19.50 Bag om den frosne planet 20.00 Arvingerne 21.00 21 Søndag 21.40 Sporten 21.50 Efter Brylluppet 23.50 Kvinden i søen 00.40 Whitechapel: Mord bag låste døre 01.25 UNatfjernsyn

DR2 07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 Morgen 08.30 På sporet af maden. 2 afsnit 09.15 Hughs kamp for fisken 10.00 Danmark sælger ud 10.45 DR2 NU 11.15 JERSILD minus SPIN 12.00 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Hugh i Sverige 16.50 Slaget om England. Amr. krigsfilm fra 1969 19.05 Arvingerne 20.00 Astrid Lindgren - Sorgfugl 21.00 Quizzen med Signe Molde 21.30 Næste Uges TV 22.00 Michael Jeppesen møder... 22.30 Deadline 23.01 Krasnik og ytringsfriheden 23.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.15 Badehotellet 13.05 Årgang 0 13.55 Stor, større - megafamilier 14.40 Eftermiddagsprogrammer 18.00 Nyhedsblok med Go’ appetit 20.00 Toppen af poppen. Seks stjerner i Mexico 21.00 Hobitten: En uventet rejse. Amr. eventyrfilm fra 2012 23.45 Best of Bremen Allstars. 100 procent sketchshow 00.05 Station 2: Stop tyven 01.10 Flugtkongerne - de vildeste flugtforsøg 02.10 Toppen af poppen 02.35 Kystpatrulje Miami 03.05 Natfjernsyn

Vi handler lokalt! - Hvor handler du!

MANDAG DR1 05.05 Emmerdale. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprogrammer 11.15 Antikkrejlerne 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.30 Columbo: Fang mig hvis du kan 16.40 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Sporløs 20.45 Forbrydelsen i virkeligheden 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kriminalinspektør Banks: Kold er graven. Eng. krimi 00.00 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 60 Minutes 11.55 På sporet af maden 12.20 AnneMad i New York 12.50 Eftermiddagsprogrammer 16.20 Nak & Æd 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 18.55 Xinxin og de fortabte indvandrere 19.25 Den sorte snog 20.00 Vi ses hos Clement 20.45 Nak & Æd 21.30 Nærkontakt 22.00 Virkelighedens Arvinger 22.30 Deadline 23.00 Dokumania: Tre år i helvede 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.40 Eftermiddagsprogrammer 15.10 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.55 Grænsepatruljen 16.25 Razzia 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Badehotellet 20.50 Sæt pris på dit hjem 21.25 Zirkus Nemo - Nu på tur 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.05 Natholdet 00.35 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.35 Cold Case 02.25 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.05 Emmerdale. 2 afsnit 05.50 De store katte 06.20 Formiddagsprogrammer 11.35 Antikkrejlerne 12.20 Antikduellen 12.50 Eftermiddagsprogrammer 15.50 Columbo: Mord under glas 17.00 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag på Fyn 20.45 Helt på plads - Vangede 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet 22.20 Sporten 22.30 Johan Falk: De fredløse. Sv. thriller fra 2009 00.05 Dirty Sexy Money 00.45 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Xinxin og de fortabte indvandrere 12.05 På sporet af maden 12.30 AnneMad i New York 13.00 Eftermiddagsprogrammer 16.20 Nak & Æd 17.00 DR2 Dagen 18.00 Sagen genåbnet 19.00 Fældende beviser 19.25 Den sorte snog 20.00 JERSILD minus SPIN 20.45 Dokumania: Searching for Sugarman 22.10 Sort arbejde 22.30 Deadline 23.00 Dokumania: Fem ødelagte kameraer 00.30 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.40 Eftermiddagsprogrammer 15.10 CPH Lufthavnen. 2 afsnit 15.55 Grænsepatruljen 16.25 Razzia 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Kurs mod fjerne kyster 20.50 Holder Danmark i live 21.40 CPH Lufthavnen 22.00 Nyhedsblok 22.45 Natholdet 23.15 Top 20 Funniest 00.05 Natholdet 00.35 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.40 Cold Case 02.30 Natfjernsyn


4. februar 2015

Side 15

Ulbjerg-dansere holder legestue

Mange var mødt op til ”legestue” i 2014.

blandt andet også tager imod tilmeldinger. Ulbjerg-folkedansernes leder Helle Thorgaard, skal guide danserne igennem aftenens danseprogram, hvor der bliver alt fra polka, vals til den kendte dans lancier. Arrangører lover at der er kaffe med hjemmebagt kringle og lagkage, og der vil også være plads til et par fællessange.

FARVEKOPIER

ULBJERG: Ulbjerg og Omegns Folkedanserforening inviterer til legestue i Ulbjerg Kultur- og fritidscenter på fredag, 6. februar. Som tidligere har folkedanserne sendt invitationer ud til de mange naboforeninger, og man håber at rigtig mange møder op, fortæller formanden Anette Dalsgård Christensen, som

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

FARVEKOPIER

til dig.

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693

Find din fagmand AARS MOTORSERVICE

Færdigblandet beton - også udlægning med bånd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

AALESTRUP EL-SERVICE

b

v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22

Tlf. 98 64 50 14

UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Murer- og byggefirMaet DalsgaarD a s p

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Arne Knudsen

20 14 61 01

El-installationer i bolig og industri

TONNYS VVS A/S Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester MØLDRUP • SKALS Kontor og værksted:

7.30-17.00 9.00-12.00

Borgergade 17 · 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 50 10

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Landbrugsbyggeri Jord/beton Nybyggeri Reparationer Kloak Totalentrepriser

v/

M.B.D.

Flemming Dalsgaard

Toftegaardsvej 11 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 93 91 . Mobil 23 41 17 91

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Salg og reparation af hvidevarer

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af:

ApS

Varmepumpeprdningen

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

98 64 12 77

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76 l Nybygning

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

l Tilbygning l Udlejning

13m lift

af

l Køkken

montering

Quick-Guide

l Renovering

- til din lokale fagmand

Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Elektriker:

En Lys Idé 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

ApS MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Murer- og Byggefirmaet Dalsgaard ApS 98 64 93 91 / 23 41 17 91

Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen Priv. 86 69 21 16

Murer/Entreprenører:

Priv. 86 69 16 60

Find DIN fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 16

4. februar 2015

Mange oplever farlige situationer på de glatte veje

85 elever og lærere fra Vesterbølle Efterskole skiftede for nylig skolebænken ud med lækre pister og løjper i Aurdal i Norge.

Efterskoleelever fra Vesterbølle var på skitur Vesterbølle Efterskole besøgte Aurdal i Norge VESTERBØLLE: Vesterbølle Efterskole tager årligt på flere rejser, og traditionen tro er årets første rejse en uge på ski i norden. Turen er en tilbagevendende succes, og i år tog 85 vesterbøller til Aurdal i Norge. Efter indkvartering i hytter skulle der prøves kræfter med såvel langrend som alpinski, mens enkelte også havde fornøjelsen af at køre på snescooter. Udover små udfordringer som at bus-

Brevpapir Kuverter Visitkort

Her er der vist næppe nogen, som savner udsigten til en tavle, et forældet verdenskort og et kateder...

Borgergade 17 . 9620 Aalestrup · post@himmerlandstryk.dk · Tlf. 98 64 12 55

Køkken- og Hvidevarebrugsen set fra oven

sen sad fast i sneen den sidste vej op til hytterne, så var det en vellykket skitur og heldigvis uden de klassiske skisportsskader. Målet med turen er, at det skal være sjovt og socialt, men der er også fokus på at flytte elevernes egne grænser. Efterskolelærer Rasmus Hedegaard hæfter sig ved den udvikling, man kan se hos eleverne. - Det er utroligt, at vi over nogle ganske få dage kan opleve eleverne rykke sig så meget både i forhold til det sociale, i forhold til fysik og evner på skiene og i høj grad også i forhold til gejst og selvtillid, fortæller han. Nu er eleverne tilbage på skolebænken, men kan snart pakke kufferten igen, for efterskolen tilbyder nemlig en rejse mere i februar. For 8. og 9. klasses eleverne går turen til Polen på en temarejse, hvor de skal fordybe sig i landets historie og kultur. Rejsen for 10. klasserne går helt til El Salvador i Mellemamerika, hvor eleverne skal beskæftige sig med bæredygtig udvikling, så de glæder sig allerede nu til helt nye oplevelser.

MOTOR: Hver vinter skaber glatte veje, cykelstier og fortove farlige situationer for to ud af tre danskere. Og kun hver anden er tilfreds med snerydning og saltning af veje og fortov. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring Når temperaturen dykker under frysepunktet, og vejene bliver glatte, oplever danskerne farlige situationer i trafikken. To ud af tre svarer i en ny analyse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring, at de inden for de seneste tre år har oplevet farlige situationer på grund af glatte veje, fortove og cykelstier. - Når vejenes temperatur er under frysepunktet, og der måske endda er faldet sne, kan det være svært at bevare fodfæstet og vejgrebet. Vi kan ikke undgå, at vinteren kommer, men vi må blive bedre til at forberede os på vinterens konsekvenser, så vi mindsker risikoen for farlige situationer, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring. Kun hver anden er tilfreds med snerydningen Selvom kommuner hvert år kæmper mod sne og is, svarer 43 procent, at de ikke mener, at deres kommune rydder sne og salter vejene tilstrækkeligt. Det er i Nordjylland, man finder den største utilfredshed

med kommunens snerydning. Her svarer 55 procent nemlig, at de ikke er tilfredse med saltning og snerydning. Dette står i kontrast til i Midtjylland, hvor kun 36 procent er utilfredse. - Vi peger ikke fingre af kommunerne, for de bliver nødt til og har ret til at prioritere, hvilke veje og områder, der er vigtigst at salte og rydde for sne. Den bedste måde, vi selv kan undgå uheld på de glatte veje, er ved at have vinterdæk på bilen, sænke farten og bruge vores sunde fornuft. Det gælder også cyklister og fodgængere, der skal tage forbehold for glatte fortove og cykelstier. De må overveje, om vejret tillader at cykle og tage fornuftigt fodtøj på, siger Kim Rud-Petersen. Vinterdæk er vejen frem - men hver tiende har stadig ikke monteret dem Heldigvis er det de fleste, der monterer vinterdæk på bilen. For 87 procent svarede i oktober, at de planlagde at skifte til vinterdæk. Men det efterlader stadig 13 procent af de danske biler uden. Og det kan være et stort problem, for risikoen for at miste herredømmet over bilen stiger, hvis der ikke er monteret vinterdæk på bilen, når vejene bliver glatte. 70 procent af de adspurgte mente da også, at det bør være lovpligtigt at køre med vinterdæk i Danmark.

Vesthimmerlands Avis

ION INVITAT tur til - kom en

ark« m n a d s g n i r d r o f d »U ... navle - indrømmet p ikke er verdens dt, at St. Ajstru

- når det skal være lokalt!

Hver vinter skaber glatte veje, cykelstier og fortove farlige situationer for to ud af tre danskere.

Husqvarna motorsav 445

• Traktorolie 15/40 - 10/40 og 5/40, 200 liter - 60 liter og 20 liter. Forhør om pris • Plovskær, plovspidser, harvespidser og harvetænder fra Lemken, Kverneland, Kuhn, Kongskilde, Fiskars + mange andre mærker (tages hjem på bestilling).

15” sværd

• Alt i sliddele til plove, både originale og uoriginale. Vi giver 10% på de uoriginale. Vi kan udskifte dem for dig.

Okay... Vi ved jo go

ar søndag d. 8. febru en b å er ld o h i v Men 0 fra kl. 10.00-15.0 oplevelse! G ovne - kom og monstration af AE

De

St. Ajstrup

få en god

ing d forretn Bundsoli dle med! at han

v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe

Tlf. 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk

Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

Følg os på

Facebook

Kampagnepris

3.195,-

olie til motorsave

Ring Havemaskiner ogæfromrehrøre n

• Desuden har vi alt i olie- og luftfiltre til traktorer. • Få lavet vintereftersyn af havetraktorer og plæneklippere og div. havemaskiner. • Vi har alt indenfor filtre, olie, remme, knive, motorer og reparationer.

- Alt i dæk og batterier til biler, traktorer

KKN Auto- og Dækservice Vesterrisvej 91 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 65 85 09 • 40 34 07 09

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 6 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 6 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk