__MAIN_TEXT__

Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 2 · 107. årg. Onsdag, den 8. januar 2014

25 års Jubilæums Vinterfest i Østhallen

LØRDAG Den 1. FeBRUAR kL. 18.30 - 02.00

Lions Club i Aalestrup varetager det omfattende arbejde med julebelysningen.

Julen blev taget ned i Aalestrup AALESTRUP: I weekenden blev de sidste tegn på julen 2013 pillet ned fra gaderne i Aalestrup.   Mændene fra den lokale Lions Club var mødt talstærkt op og i løbet af et par timer var der som blæst af gran og julelys, som ellers har stået og strålet så smukt siden det hele blev højtideligt tændt i forbindelse med Julemessen i Aalestrup, søndag, 24. november.   Det hele blev kørt væk og

opbevaret på materielgården på Toftegårdsvej, indtil det igen bliver november og det

Musikken leveres af Peter Christensen med

Discotheque VENUS

atter tages frem for at glæde store og små på juleindkøb i Aalestrup.

Stærkt nedSatte priSer på udvalgte varer op til

50%

Maden er selvfølgelig fra Hotel Simested Kro Billetter til 200,- kr. samt bordbestilling i Østhallen MANDAG DEN 13. JANUAR KL. 18.00 - 21.00 og i BIKSEN i Aalestrup samt Hotel Simested Kro til tirsdag den 28. januar.

M ode E A Vestergade 17 Aalestrup Tlf. 98 64 26 27 Parkering lige ved døren!

Hovedsponsor: Andelskassen

www.eamode.dk

Arr. De samv. foreninger

Kom til

VInterudsaLg p u r t s e l i Aa Vi starter torsdag den 9. januar Butikkerne holder åbent helt til kl. 20.00 (enkelte forretninger kan have andre åbningstider)

serverer

en stor lækker buffet til kun

50.- kr.

Fra kl. 17.00 - 20.00 (serveres i salen)

på Torvet serverer

gratis kaffe og rundstykker kl. 10.00 - 12.00

På gensyn

udsalgskonkurrence: Få en kupon når du handler – aflever den i boksen på Hotel Hvide Kro senest torsdag kl. 20.00 så er du med i udtrækning af

1 stk. gavekort a`1.000.6 stk. gavekort a` 200.Gavekortene kan indløses i butikker der er medlem af Aalestrup Handel & Erhverv


Side 2

8. januar 2014

SuperBrugsen i Aalestrup støtter lokale foreninger Af Hanne Grabow

Niki Rold, Aalestrup blev i år tildelt den ærefulde titel ”Årets Brandmand”.

“Årets Brandmand” er kåret i Aalestrup Af Hanne Grabow AALESTRUP: Den sidste dag i det gamle år var der, traditionen tro, indbudt til nytårssamling på Falck Stationen i Aalestrup.   Det er en dag som såvel nuværende som tidligere brandmænd ser frem til med hyggeligt samvær og ikke mindst skal der kåres en person som ”Årets Brandmand”.  Det er kollegerne i ”Brandøksen”, som er en klub for brandmændene på stationen, der indstiller og vælger den person, de mener, fortjener en hæder for en særlig god indsats gennem året.   Denne gang faldt den æresfulde titel på Niki Rold, Aalestrup.   Niki Rold fik overrakt plaketten med alle de tidligere modtagers navne. Formand for ”Brandøksen”, Per Thornvig, overrakte og gav Niki følgende ord med på vejen: Din Servicepartner Tlf. 51 15 51 15

Solceller Aut. El-installatør

Se mere på www.skals-el.dk

- Dine kolleger har indstillet dig med følgende motivation:   Du har et flot fremmøde ved udrykninger, og du leverer en flot indsats ved udrykninger og på stationen, hvor du bl.a. holder styr på lagerbeholdningen og er kasserer i den lokale personaleforening ”Brandøksen”.   Du tager arbejdet som brandmand seriøst og efter kort tid, valgte du at tage uddannelsen som holdleder. Derudover har du meldt dig til rådighed for Falck Skadeservice.   Skal der byttes en vagt er du gerne behjælpelig. Det samme gælder, når der skal vises brandbiler for byens børn, så møder du gerne op og giver dem en god oplevelse.   På den lidt humoristiske side må vi jo lige nævne, at du må lære, det er vigtigt at vide, hvem der har holdledervagten, hvis man skal med HSE´en, ellers kører vi bare uden holdleder. Modsat mestrer du til fulde en lynhurtig omklædning fra festtøj til brandtøj.   Vi ser frem til endnu et år med dig som brandkollega.

POLITIRapporten for Aalestrup

Af landpolitiassistent Hans Jørgen Nielsen

Kørt ind i mur

Indbrud

MEJLBY: En 21-årig lokal mand var lørdag morgen noget overrislet, da han kørte hjem. klokken 5.40 kørte han ind i en mur på Hvidkildevej i Mejlby. En del af muren væltede ved sammenstødet. Manden boede tæt på. Han valgte at gå hjem for at hente sin traktor og med den trække sin bil fri. En patrulje var dog tilkaldt. Den mødte manden i traktoren. Manden var stadig fuld. Han bliver nu sigtet for at køre bil og traktor i beruset tilstand.

AALESTRUP: Natten til søndag klokken 03 var der forsøg på indbrud i Byens Kiosk på Borgergade i Aalestrup. Tyven har forsøgt at bryde indgangsdøren op. Det har udløst en alarm, hvorefter tyven er forsvundet.

Ligger du inde med oplysninger, der kan føre til opklaring, vil politiet gerne høre fra dig på 98 64 10 18

AALESTRUP: Alle kunder i SuperBrugsen har mulighed for at vælge hvilken forening der tjener støtte.   Ved indgangen bliver man mødt af en stander der indeholder nogle mønter, som alle kan få ved henvendelse i kassen, man kan så vælge, hvilken af de tre foreninger, man gerne vil give sin støtte.   SuperBrugsen startede det lokale projekt i august og indtil nu er der flere, der har fået et pænt beløb til et projekt i en forening i Aalestrup og omegn.   Her i starten af januar kommer der tre nye foreninger på standeren:

Aalestrup Videoklub

Aalestrup Videoklub har eksisteret siden 2007. Der er 12 medlemmer, som hovedsagelig stammer fra/

eller har tilknytning til Aalestrup.   Klubben har påtaget sig opgaver med produktion af film både for privat personer og firmaer. Lige nu er de aktive medlemmer ved at optage historier og billeder fra landsbyerne rundt omkring Aalestrup.

Himmerlands humanitære forening

Foreningen blev stiftet af en gruppe frivillige den 1. Februar 1998, med det formål at invitere børn fra skolebørnehjemmet i Podborki på sommerferie i Danmark.   Podborki er en landsby med ca. 1000 indbyggere som ligger 250 km syd for Moskva, i det område der var udsat for radioaktivt nedfald efter Tjernobyl ulykken. Børnene bor på skolehjemmet og går i skole fra søndag eftermiddag til lørdag middag.

  Nogle af børnene har et rigtigt hjem med forældre eller plejeforældre, som de kan tage hjem til i weekenden eller i ferierne; men en del af børnene bor fast på skolen hele skoleåret. I ferie perioder må børnene ikke bo på skolen, så de børn som ikke har en familie, bliver sendt på en feriekoloni. Der er personale fra børnehjemmet med på disse kolonier.   Børnene på børnehjemmet kommer typisk fra familier hvor druk og vold er et stort problem i hverdagen. Desuden er der en del børn som enten har mistet en forældre eller er forældreløse. Typisk har børnene mange søskende.   Foreningen har igennem de sidste 15 år haft 113 forskellige børn på sommerlejr i Danmark.   Desuden har foreningen med hjælp fra forskellige fonde og firmaer lavet

væsentlige forbedringer på børnehjemmet, bl.a. renovering af bade og toiletforhold, udskiftning af vinduer, renovering af varmeanlæg mv. Alt arbejde i foreningen er frivilligt arbejde og alle værtsfamilier har indflydelse på foreningens arbejde.

Carpe Diem

Tidligere ungdomsskoleleder Poul Erik Jensen, Aalestrup, har taget initiativ til at danne foreningen i forbindelse med hans hustrus død for nogle år siden. For nogle måneder siden blev foreningen dannet og bestyrelsen er nu i gang med at skabe nogle midler som skal gives til opmuntring og støtte til familier, der er hårdt ramt af sygdom og sorg og har det svært i hverdagen. Foreningen er i gang med at tegne medlemmer som gerne vil støtte den gode sag.   Alle kunder i SuperBrugsen i Aalestrup har de næste par måneder mulighed for at vælge, hvilke af de tre foreninger, man gerne vil give sin støtte.

Kaffebureaukrati på plejehjemmet

Kirsten Steen Pedersen, Lyngbakken 59, Næstved, skriver om sin svigermors betaling for kaffe på Plejehjemmet Åglimt i Aalestrup:

Læserbreve Min svigermor, der er en meget aldrende dame, bosiddende i en beskyttet bolig i tilknytning til Åglimt i Aalestrup, er noget fortørnet. Hun deltager af og til i aktiviteter på plejehjemmet, og i den forbindelse drikker man kaffe. Hun har forespurgt om prisen på kaffen, men er blevet oplyst om, at per-

sonalet ikke må modtage penge. Stor var hendes overraskelse, da hun modtog et brev med posten med en opkrævning på 15 kroner for indtaget kaffe. Opkrævningen kan jo kun betales i banken, og her blev overraskelsen endnu større. Her skulle hun nemlig betale 40 kroner i gebyr til banken for at betale 15 kroner til kommunen/plejehjemmet. Beskæftigelsen i kommune og plejehjem må stige noget ved en sådan procedure, idet plejehjemmet først skal udfærdige et regnskab til kommunen.

Har du ikke modtaget

Dette må vel bogføres både på plejehjem og kommunekontor for senere at sendes med posten til kaffedrikkeren. Herefter går svigermor til banken, som så skal bogføre og betale beløbet til kommunen/plejehjemmet, som så skal bogføre igen for betalt ydelse. Heldigt at svigermor selv kan gå til banken, for ellers måtte hun tage en taxa, som vel koster cirka 120 kroner. Det er vel det, der betegnes som ”Borgerservice”. Desværre en uforståelig procedure for de ældre borgere, som ikke har lært at manøvrere rundt på computere og lignende frem-

skridtsvenlige apparater og således ikke selv kan overføre beløbet på Netbank. Familien kunne naturligvis betale regninger for svigermor, men hun sætter en ære i at klare sine ting selv. Nu har svigermor ikke lyst til at drikke kaffe på plejehjemmet af angst for regningen og den dyre seje betalingsprocedure. Undertegnede er bosiddende i en kommune, hvor det er muligt at betale kontant for kaffe og andre småting på plejehjemmet og er derfor undrende, selv om dette selvfølgelig lægger et stort pres på personale og borgere, som kan blive fristet til at hugge småpengene.

2-pers. sofa - gul // Før 4250,-

NU 2995,-

onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt vores budomdeling:

3-pers. sofa m. chaiselong - grøn // Før 5250,-

NU 3995,-

Distribution på telefon 98 92 89 00 fra torsdag kl. 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk


8. januar 2014

Side 3

side, e d a l salg den d å u p e s k r e r ik lletid a Vi ligge l i t klar r e n e m

Der kommer mange varer på udsalg i Aalestrup. Billedet er fra en tidligere lejlighed i forretningen Hans & Hendes. (Arkivfoto)

Udsalgsstart i Aalestrup Af Hanne Grabow

- Vi er klar med en masse rigtig gode udsalgstilbud, så der er virkelig noget at gå efter, siger Jonna Poulsen, ”Hans & Hendes” i Jernbanegade, som er tovholder for aktiviteten.   Og for at alle kan få mulighed for at gøre en god handel, har de fleste butikker åbent helt til kl. 20.  Aalestrup Handel & Erhverv støtter op om medlemmernes udsalg og lokker med lækker mad til små penge.   Allerede om formiddagen kan tidlige kunder få gratis kaffe og rundstykker. Det kan man få hvis man besøger det hyggelige ”Galleri Aalestrup” på Torvet og aftensmaden kan man få til kun en ”halvtredser” og det er på Hotel Hvide Kro, man kan ind-

AALESTRUP: Som det ser ud i disse dage, vil der være et fint vejr til afholdelse af årets første udsalgsdag. For nogle år siden var der et forrygende vintervejr, så der var langt mellem kunderne i butikkerne. Men sidste år og som det ser ud i år, er det et ”godt vejr” til at lokke kunder på gaden til en festlig start på vinterudsalget og på de gode tilbud alle forretningsfolk har fundet frem. Selvom vi ikke har overstået vinteren endnu varer det ikke længe før de nye forårsvarer ankommer og så skal der findes plads på hylderne til dem. Derfor bebuder butikkerne drastiske nedsættelser på de varer, der måtte være tilbage efter en god julehandel.

tage en lækker buffet til denne billige pris.   Også i år kan man vinde gavekort, hvis man handler i Aalestrup, i morgen torsdag. Aalestrup Handel & Erhverv sætter gavekort på højkant som kan indløses hos de butikker der er medlem af foreningen.   Alle, der handler, kan få en kupon i butikkerne som skal udfyldes og afleveres hos Hotel Hvide Kro, senest torsdag aften. Det kan jo passende gøres, når man alligevel skal på kroen og spise sin aftensmad.   Ud fra de indleverede kuponer, bliver der udtrukket syv vindere som hvert får et gavekort. Vindernavnene vil blive offentliggjort i Vesthimmerlands Avis næste uge.

OPUS Classic

Str. 180x200

9.998,-

Trådløs fjernbetjening

• Vaskbar top v/60 gr. • Latex topmadras • 5-zonet pocket madras fast eller ekstra fast • Motorbund med 28 stk. lameller og kraftig motor • Smart sort strik

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 Fre. 930 - 1800 Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

nsk t Køb Dhoas Bo lig Punk Se den

OPUS de Luxe

Str. 180x200

Aalestrup Realskole Borgergade 32—9620 Aalestrup Tlf. 97970400 kontor@aalestrup-real.dk www.aalestrup-real.dk

Informationsaften på Aalestrup Realskole Onsdag den 15. januar 2014 kl.19.00—21.00 i skolens kantine

Vi vil gerne invitere elever og forældre til kommende 7. klasse til en orienteringsaften. Her vil vi fortælle om skolen og de mange nye tiltag, vi iværksætter fra august 2014. I løbet af aftenen vil vi komme ind på følgende:   

  

Underove

14.998,-

Trådløs fjernbetjening

Præsentation af skolen og personalet Aalestrup Reaskole efter skolereformen Et spændende nyt tilbud: - linjefagstilbud - klassebånd De fysiske rammer / rundvisning Transport Det sociale liv i klassen og på skolen

• Valgfri topmadras latex eller anatomi • Tre valgfrie farver • Tre hårdheder, medium, fast eller ekstra fast • Sensity i topmadreassen • Motorbund med 28 eller 42 stk lameller

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 Fre. 930 - 1800 Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

Nye elever og forældre til 8. og 9. klasse er naturligvis også velkomne denne aften. Af hensyn til det praktiske arrangement vil vi bede jer om at tilmelde jer på mail til: kontor@aalestrup-real.dk eller telefon 96970400 senest mandag den 13.1.2014.

Se den

OPUS Elegance Trådløs fjernbetjening

rskrift

nsk t Køb Dhoas Bo lig Punk 2stk

Opus Elegance elevation tilbydes også med slide back funktion

Str. 180x210

24.998,-

• Topmadras med Sensity behandling • Flex pocket fjeder system • Tre valgfrie farver • Motorbund med 42 lameller og ekstra kraftig motor • Ekstra høj ramme • Opus Elegance elevation tilbydes også med slide back funktion

Flex pocket fjeder system Tre valgfrie farver

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 Fre. 930 - 1800 Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

når det er bedst andesk DSe n hos Bolig Punkt


8. januar 2014

Side 4

Udsalg i Blomsterhuset Udvalgte potter NU

÷50% Begrænset antal

Kik ind og se vort store udvalg i brugskunst

Blomsterhuset 96

20

Vestergade 14

A ale

88 s t r u p · T l f. 9 8 6 4

77

Vælg dine nye gardiner hjemme! i hele ja måned nuar – fra ud 20% valg firmae te r!

Ring og få besøg af vores kørende gardinforretning Vi har Himmerlands største udvalg i gardiner, og vi er forhandler af de bedste kollektioner. Gratis måltagning Tilbud uden forbindende!

rt udvalg i: S•toGardiner

• Gardinstænger • Liftgardiner • Mørklægning • Ind-og udvendig solafskærmning

1 stk. Formbrød

kun

20spar 7.-

Af Thorkil Christensen

Frit valg kun

35.-

spar 27.-

AALESTRUP: Syv lokale efterskoler er blandt de 35 i Nordjylland som i aften onsdag 8. januar åbner dørene for potentielle elever og deres pårørende.   Skolerne afvikler ”Efterskolernes Aften” og opfordrer interesserede til at kigge

indenfor for at ”se lyset”. Helt lokalt er det Aalestrup Naturefterskole, Vesterbølle Efterskole, Farsø Efterskole, Ranum Efterskole, Himmerlands Ungdomsskole i Haubro, Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev, Borremose Efterskole ved Kgs. Tisted og Mejlby Efterskole, som er med i kampagnen.

  Med tiltaget sættes der fokus på de værdier i hverdagen som eleverne oplever på efterskolerne. Skolerne har hver deres specialer udover obligatoriske undervisningsfag - Aalestrup Naturefterskole har f. eks. en fiskelinie og en afdeling med teater og musik. Vesterbølle Efterskole samarbejder med

Fredag

Fedtreducerede Chokoladekage eller Banankage

kun

1,78 g fedt pr. 100 g

40.-

2,31 g fedt pr. 100 g

spar 12.-

Lørdag

Husk:

Vi bag rundstykk er egen surd er med ej o gange da g flere gligt!

Søndag

3 Hindbærsnitter

3 stk. Fastelavnsboller med fløde

kun

kun

20.-

spar 22.-

39.-

Mikkel tilbyder lækre fastelavnsboller

spar 19.50

Disse tilbud gælder fra torsdag - søndag Rugbrødschips

2 poseR

30.-

spar 10.-

åBninGstideR: Man-tor 6.00-17.30 Fredag 6.00-18.00 Lør-søn 6.00-16.00

tredje verdens lande og Himmerlandscentrets Idrætsefterskole har, som navnet antyder, særlig fokus på idræt.   Ved ”Efterskolernes Aften” er det bl. a. elever der viser rundt og fortæller om deres skole, men der bliver også mulighed for at tale med lærere og skolens ledelse omkring det rent praktiske i forbindelse med et skoleophold.   ”Efterskolernes Aften” er en videreudvikling af ”Efterskolernes Dag” som på mange måder blev en stor succes. Arrangementerne gennemføres af de enkelte skoler, men koordineres af Efterskoleforeningen.

hos Tilbud GuldBageren

Torsdag 4 Fastelavnsboller

De lokale efterskoler åbner dørene onsdag

Efterskoler i Aalestrup og Vesterbølle er også med

• Panelgardiner • Rullegardiner • Persienner • Lamelgardiner • Plissègardiner • Markiser

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

Onsdag

Vesterbølle Efterskole - åbner dørene for interesserede i aften.

Fnuggi Fiber eller Fnuggi Fuldkorn

6 bl. rundstykker - 3 fastelavnsboller

Mini Guffer

Frit valg kun

kun

5 stk.

spar 14.50

spar 10.-

1,7 g fedt pr. 100 g

25.-

1,3 g fedt pr. 100 g

spar 6.50

65.-

Lækre sunde Rugbrødssnacks

20-

Super til madpa gode eller på kken turen

v/ Gitte og Ole stisen Jernbanegade 3 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 10 19 · www.guldbageren.dk

tilBudene Gælder fra tOrsdaG til søndaG


8. januar 2014

Side 5

Aalestrup Realskole vil løfte sløret for ændinger som følge af skolereformen.

Aalestrup Realskole parat til ændringer AALESTRUP: I forbindelse med informationsaften for kommende elever, 15. januar 2014 løfter Aalestrup Realskole sløret for de ændringer der skal ske i forbindelse med iværksættelse af skolereformen fra næste skoleår.   Siden august har både elever, lærere og bestyrelse budt ind med tanker om en ny måde at strukturere skoledagen på. Resultatet er en skoledag, hvor der som noget nyt vil indgå såvel klassebånd som linjefag.   I de timer, der vil indgå i klassebåndet, er der tænkt indlagt bevægelse og arbejde med det sociale liv i klassen. Det skulle gerne være timer, der skaber trivsel gen-

Realskoleleder Steen Thomsen: - Elever kan fordybe sig i særlige områder som har deres interesse.

nem såvel gode oplevelser som det at få rørt sig på forskellig vis.   Som noget nyt tilbydes

alle klasser fra næste skoleår linjefag. Her vælger eleverne sig ind på en linje for et halvt år. Tanken er, at eleverne her kan fordybe sig i områder, som har deres interesse. For nogle vil idræt være sagen, medens andre lader sig motivere af science, håndværkerlinjen eller en af de mange andre tilbud. I alle linjer indgår dage, hvor man kan fordybe sig på skolen eller komme ud af huset.   Det er som led i linjerne vigtigt at få skabt kontakt til foreninger, andre skoler og selvstændige erhvervsdrivende. - Vi vil i den kommende tid forsøge at få skabt aftaler uden for skolen, hvor skolens elever vil kunne bidrage som trænere i idrætsforeninger, fornemme arbejdsdagen hos en håndværker eller bidrage med udstillinger og undervisning på skoler eller gallerier, siger leder af Aalestrup Realskole, Steen Thomsen   Det er et håb herigennem, at kunne åbne skolen endnu mere mod lokalområdet i hele skoledistriktet.   På orienteringsaftenen vil der endvidere blive fortalt om skoledagens opbygning, tilbud fra ressourcecenteret og orienteret om arbejdet med bedre busforbindelser for de, der er afhængige heraf.  Aalestrup Realskole håber, mange har lyst til at deltage i orienteringsaftenen og her høre mere om de nye tiltag.

Alle ikke nedsatte brillestel

Brillestel fra

200,-

/2 pris

1

enkeltstyrkebrilleglas fra 600,- pr. par

Udsalg slå til nu! flotte stel

Jeg garanterer hurtig tilvænning til flerstyrkeglas og skarpt syn ved bilkørsel i mørke med kvalitetsglas fra Varilux. priser fra 3600,- pr. par. incl. synsprøve og antireflex.

til små priser gælder ikke NicePrice.

Vestergade 15 9620 Aalestrup

Åbningstider: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

9864 2300

e u d n i v e r o t s t e d i t Al

t i r F valg

5 9

9 9

Vi lukker kl. 17.30 torsdag den 9. januar

Til og med den 18. januar Vi fylder vinduet løbende op med knaldgode tilbud

Skyum POKALER 98 64 10 63 skyum-pokaler.dk

Connie Hvid & Svend Ejlskov

Borgergade 15 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 21 20 • www.biksen-aalestrup.dk

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 | Fre. 9.30-18.00 | Lør. 9.00-12.30

OBS

Lene


Side 6

8. januar 2014

Hundetræning Vi starter igen kursus for alle hunde fra 3 mdr.

tirsdag d. 14. januar kl. 19.00

med info-aften uden hund for tilmeldte kursister på Specialskolen for Voksne, Vestre Boulevard 15a, Aars Medbring kvittering for forsikring og vaccination. Få en glad og lydig hund - til glæde for familien og omgivelserne. Kurset varer 3 mdr. og koster kr. 850. Træningsdage: Lørdag Begrænset antal. Tilmelding kun d. 9. jan. fra kl. 17.00-19.30 til: Lis Porsborg, tlf. 98 62 17 89 Lisbeth Kristensen, tlf. 98 55 17 13. DcH - Danmarks civile Hundeførerforening Plantagevej 8, 9600 Aars . www.dch-vesthimmerland.dk

VI TAGER HÅND OM DINE MASKINER Vi reparerer:

Industiparken 7 B · 8832 Skals · Tlf. 86 69 49 55 Åbent mandag-torsdag 7-15.30 og fredag 7-14

HUSK

Nytårskoncert Nytårskoncert

I Dronning Ingrid Hallerne fredag d. 10. januar 2014 kl. 19.30

Birthe Jensen udstiller i Galleri Aalestrup.

Seks nye udstillere Galleri Aalestrup Af Hanne Grabow AALESTRUP: I Galleri Aalestrup har man startet det nye år med endnu en flot udstilling.   Sammen med de faste udstillere, er der også denne gang en del nye der har fundet vej til det lille hyggelige galleri på Torvet i Aalestrup.   Januar og februar udstillingen byder på ikke mindre end 32 udstillere og blandt de nye er, Birthe Jensen, Randers son vi her bringer et lille portræt af:   Birthe Jensen fortæller, at hun er god til fordybe sig

og ”glemme tid og sted ” og udfolde sig fuldt ud i kunstens verden, er en dejlig berigende oplevelse, og en stor glæde for hende.   -Inspiration til mine malerier får jeg gennem hverdags indtryk og oplevelser; mine børn, mennesker jeg møder, ting jeg ser, og især naturen som jeg holder meget af.   Jeg kan godt ”bygge” på en idé til et billede i lang tid, det gør også, at jeg næsten altid ved hvordan det færdige resultat skal se ud - Det kan så nemt ske, at der opstår noget spontant og uventet, så billedet tager en

UDSALG holder vi ikke

anden drejning. Men ideen, den var der fra starten, og resultatet bliver tilfredsstillende og vellykket alligevel. Hendes malerier kan være både rent abstrakt, men også naturalistisk. Hun maler dog gerne en kombination, hvor det er naturalistisk, men med et strejf af magi og abstrakt.   Birthe Jensen arbejder meget ”lag på lag” med forskellige strukturer, det kan være sand, spartelmasse o.l., da det giver en god effekt og dybde i malerierne. Ligesom spartel teknik, og forskelligt metal sat på billederne gør dem helt unikke.   Farverne er oftest lyse og blide, men alligevel med karakter, og tusch, guld og

sølv indgår ofte. - Jeg holder af at prøve nye teknikker, eksperimentere, og udfordre mig selv, så udtrykket i mine malerier flytter sig hele tiden.   Som kunstner er hun autodidakt, men har gennem årene deltaget i flere kurser, både i akryl maleri og akvarel. De sidste otte år har hun fået undervisning hos billedkunstner Anna Steenberg i hendes billedskole.   Udover Birthe Jensen udstiller, Mona og Martin Gregersen, Løgstør, Ellen Drejer, Brovst, Britt Nielsen, Aalestrup, Helle Lysgaard, Brovst og Irma Mejlby, Hobro, hos Galleri Aalestrup for første gang.

men torsdag den 9. januar kl. 17.00 - 20.00 har vi vort gode tilbud med TA’ SELV SLIK

Aalborg Symfoniorkester Dirigent: Henrik Vagn Christensen

7,950 ,g-.

Konferencier: Café Hack vært Søren Dahl Solister: Andrea Pellegrini Kari Postma Søren Dahl (klaver)

Irma Mejlby udstiller smukke håndarbejder i Galleriet.

pr. 10

Forsalg: Kr. 200,Børn under 12 år gratis Ved indgangen kr. 225,-

Billetter kan købes følgende steder: FARSØ: Rabøl Bøger & papir Den Jyske Sparekasse Spar Nord, Farsø V. HORNUM: Min købmand

HVALPSUND: Dagli’ Brugsen

AALESTRUP: Super Kiosken

GEDSTED: Dagli’ Brugsen

AARS: Bog og Idé

OVERLADE: Dagli’ Brugsen

LØGSTØR: Balles Boghandel

SUPERKIOSKEN Vestergade 20 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 52

Kan også købes påbilletter www.himmerlandsbilletten.dk Resterende sælges ved indgangen

Kæmpe sofa udsalg - Kig ind og se det store udvalg

Hjørne opstilling med åben ende. Mål: 240x225

KR. 4.995.-

Birthe Jensen, Randers.

Unikke sofatilbud

KR. 5.999.-

KR. 7.900.MK2000 KATO

Modulsofa som foto. Mål: 320x223

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

Londonsæt egestel monteret med bonded læder. 3 pers. + 2 pers. sofa KR. 5.999


8. januar 2014

Side 7

UDSAL G ce i v r Se nDer -U før efter oG et køb

LG A S UD

0 . 0 1 a r f t n e åb r a h i V

0 0 . 0 0-2

WEGNER BUTTERFLY

BØG/EG SORIMENT

UDSALG

kom oG Gør en GoD hAnDeL

6.995,-

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk


Side 8

8. januar 2014

NytårsKur hos

Bygum Mosegaard

% 0 5 r a sp

Nu spæNDes LivreMMeN! keN k i T u T imBalprisen) L a Å p or (på n

Der var god stemning blandt både store og små ved juletræsfesten i Rosenparkens pavillon.

Deltag i konkurrencen og vind en lækker strikhue fra ”Du Milde”

uDsaLgsTiLBuDDeNe gæLDer:

Juletræ i Rosenparken Af Hanne Grabow AALESTRUP: Lørdag eftermiddag mellem jul og nytår var der inviteret til juletræ for børn og voksne i Den

Jydske Rosenparks pavillon.   Det var forpagter Lene Christensen i Rosenparkens pavillon og Aalestrup Handel & Erhverv der stod for arrangementet.

LørDag DeN 11. jaNuar og søNDag DeN 12. jaNuar

Tæppe Udsalg

Åbningstider: Torsdag og fredag kl. 9.30 - 17.30 Lørdag og søndag kl. 9.30 - 16.00

Spar 48,00 pr. m

(Tilbuddet gælder ikke på møbler)

Bygum Mosegaard

Her finder du os Farsø

Ege Tæppe 100% ny uld 400 + 500 cm bredde Mange farver

Mod Aalborg

NU 2

pr. m2

288,-

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

Bygum Gedsted

Aalestrup

Mod Hobro

Kirkevangen 18 · 9620 Aalestrup · Tlf. 50 52 42 49

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

Mod Viborg

  I de senere år er der afholdt juletræ på Hotel Hvide Kro en søndag eftermiddag før jul, men på grund af travlhed på kroen, kunne det ikke arrangeres i år. Men Lene Christensen tog aktiviteten op og selvom der ikke mødte så mange op, den lørdag eftermiddag, havde alle en sjov og underholdende eftermiddag.   Selvfølgelig kom Julemanden også forbi med slikposer og alle de gode gamle sanglege blev danset om det store juletræ. Det var nogle godt trætte børn, der kunne tage afsked med julemanden sidst på eftermiddagen og han kunne sikkert også gå til en velfortjent pause på en elleve måneders tid igen.

Kæmpe vinterudsalg

Hos Hans & Hendes fra torsdag den 9 januar fra 10.00 - 20.00

Alle udsalgsvarer

SPAR 5 0

%

Herretøj · Dametøj

Jernbanegade 6 · 9620 Aalestrup Tlf.: 98 64 17 97

Åbningstider: Man. lukket Tirs. - tors. kl. 10.00 - 17.30 Fre. kl. 10.00 - 18.00 Lør. kl. 9.30 - 12.30


8. januar 2014

Side 9

Det er svært at sælge boliger i landsbyerne

Omkring 400 aktionærer var mødt op til den ekstraordinære generalforsamling omkring fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro.

Næsten enstemmigt ja i Aars til Jutlander Bank 99,07 procent stemte ja til en sparekassefusion Af Torsten Hansen AARS: Der var tæt på enstemmighed, da Sparekassen Himmerlands aktionærer stemte for en fusion med Sparekassen Hobro. 99,07 procent af de afgivne stemmer var for fusionen. Dagen efter stemte garanterne i Sparekassen Hobro også ja til fusionen. Det betyder, at de to pengeinstitutter nu hedder Jutlander Bank, og de nye skilte er på vej op på facaderne.

400 aktionærer Den ekstraordinære generalforsamling i Aars havde tiltrukket mange aktionærer. I alt var der omkring 400 tilstede i Messecenter

Vesthimmerland. Det store fremmøde var dog på ingen måde udtryk for en negativ holdning til fusionen. Generalforsamlingen var naturligvis styret af mange formalia. Aftenens dirigent advokat Søren Stæhr, Århus, ledte forsamlingen igennem de mange formalia på flotteste vis. Han opfordrede til, at der trods dagsordnens tre punkter kun blev afviklet en afstemning. Da punkterne var indbyrdes afhængige. Der var dog mulighed for debat mellem punkterne, men det var der ikke den store interesse for. Kun to aktionærer ønskede ordet. De talte begge om prisen på sparekassens aktier, og opfordrede ledelsen til

at komme op på dubberne og sikre en bedre indtjening. - Vi tjener for få penge, men vi kan ikke ophæve krisen, svarede bestyrelsesformand Finn Mathiassen, Sparekassen Himmerland. Han understregede samtidig, at bestyrelsen ville tage indlægget til efterretning og sørge for at være på dubberne.

Nye dankort Sparekassens kunder blev ikke nævnt så ofte på generalforsamlingen, men det blev dog nævnt, at kunderne får nye dankort. Enkelte skal også have nye kontonumre. - I skal dog ikke foretage jer noget, vi kontakter jer, fastslog Finn Mathiassen.

VESTHIMMERLAND: Mange mindre bysamfund i Vesthimmerlands Kommune har svært ved at få solgt boligerne på grund af belåningsmulighederne.   Borgmester Knud Kristensen har derfor rettet en henvendelse til flere ministre, blandt andet finansminister Bjarne Corydon, hvor han påpeger problemerne. Kreditforeningerne siger nej til at belåne huse på under 500.000 og det sætter en stor del af hussalget i stå. Mere end en femtedel af husene i Vesthimmerlands Kommune koster under det beløb.   Borgmesteren opfordrer derfor til at få en hjælpende hånd fra staten og det haster. De små samfund er under et stort pres og han forudser, at der vil forsvinde landbyer i de kommende år, hvis der ikke sker noget.   Bormester Knud Kristensen oplyser, at kommunen står i forvejen i en situation, hvor det er vanskeligt at fastholde og udvide bosætningen. De seneste fem år er der sket et fald i antal af borgere på 2,9 %, hvor tallet i resten af regionen er stagneret. De mindre landsbyer oplever i stigende grad, at deres nærområde afblomstrer og det betyder en negativ spiral i forhold til at udvikle og fastholde vores landsbyer.   De manglende finansierings muligheder har for det første den konsekvens, at det er vanskeligt at sælge boligerne i yderområderne, hvilket gør det svært at tiltrække nye borgere. For det

andet bliver de, som bor i områderne, mere eller

mindre stavnsbundne i og med, at de ikke kan sælge deres bolig. Dette kan have stor betydning for befolkningssammensætningen og dermed også udviklingen i landsbyerne.  Borgmesteren afslutter sin anmodning til ministrene med et håb på forståelse for problematikken med forsøg på at fremme belåningsmulighederne for ejendomme i Vesthimmerlands Kommune og dermed bedre vilkår for vækst og udvikling i udkantskommunerne.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de este tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R

Byrådsmøder 2014 Byrådet i Vesthimmerlands Kommune holder ordinært møde på følgende torsdage i 2014: den 30. januar den 27. februar den 27. marts den 24. april den 22. maj den 19. juni den 28. august den 18. september den 9. oktober den 20. november den 18. december Møderne afholdes kl. 16.00 i Byrådssalen på Rådhuset i Aars. På Byrådets vegne Knud Kristensen Borgmester

Gør 2014 røgfrit for dig og dine omgivelser Årets første rygestopkursus foregår på Knabergården 4 i Aalestrup. Onsdage kl 16.30 – 18.30 på følgende datoer: 29. januar, 5. februar, 12. februar, 26. februar, 5. marts Tilmelding på telefon 9966 8200 eller sundhedscenter@vesthimmerland.dk senest 23. januar. Ved stor tilslutning opretter vi ere kurser. Se mere på: www.sundhedscentervesthimmerland.dk

Temaaften for foreningslivet omkring Folkeskolereformen Torsdag den 16. januar kl. 19.00 inviterer Vesthimmerlands Kommune alle interesserede foreninger til temaaften om den kommende folkeskolereforms betydning for foreningslivet. Temaaftenen holdes i administrationsbygningen i Aalestrup. Se mere på: www.vesthimmerland.dk/temaaften

Efter fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro skifter de to sparekasser navn til Jutlander Bank - og det nye navn pryder allerede filialen i Aalestrup.

Hurtigt navneskift efter bankfusion AALESTRUP: Mindre end et døgn efter vedtagelsen af fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, havde den nye bank, Jutlander Bank, allerede skiftet facadeskiltene. I torsdags besluttede aktionærerne i Sparekassen Himmerland med et overvældende flertal at fusionere med Sparekassen Hobro, og

fredag fik fusionen også et ja fra Hobro. Allerede lørdag var det nye navn - Jutlander Bank - en realitet i bybilledet i Aalestrup. - Vi har haft medarbejdere i sving hele weekenden, og allerede i lørdags blev Jutlander Bank-navnet sat op på vores facade her i Aalestrup. I første omgang er der tale

om en midlertidig skiltning, som i løbet af en god måneds tid vil blive erstattet af de permanente skilte, forklarer afdelingsdirektør Morten Præsius Poulsen fra Jutlander Bank i Aalestrup. Det nye Jutlander Bank logo er endnu ikke klar til at blive offentliggjort, men når det sker, vil den midlertidige skiltning blive udskiftet.

- Vi er i fuld gang med at bygge den nye Jutlander Bank, og der er rigtigt mange byggesten, som skal falde på plads i løbet af den kommende tid. Selv om vi ”skifter ansigt”, så er vi stadig den samme, siger Morten Præsius Poulsen, der glæder sig til den dag, hvor Jutlander Banks nye logo kan komme op.

Kun for mænd – Små Skridt til sundhed og vægttab Er du mand, vil du gerne ændre livsstil og tabe dig? Vi starter et nyt hold Små Skridt i Løgstør. Mandage kl. 17.00 – 19.00. Første gang den 27. jan. Tilmelding nødvendigt. Se mere på www.sundhedscentervesthimmerland.dk

M E D D E L E L S E R

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Tak for morgensang og de flotte æresporte, gaver, blomster og mange hilsener. Vor kære

Side 10 Tusind tak for en uforglemmelig dag.

Niels Lundtoft

Grethe og Frank Gamborg

* 4. februar 1916 er stille sovet ind i troen på sin Frelser Gedsted, den 4. februar 2013

Navne/Bekendtgørelser Tillykke Kr. Anker og Ida Al opmærksomhed i anledning af min fødselsdag frabedes. Hilsen Ejner Nielsen, Dalvangen.

Med de 60 år Mindeord på fredag mormor!

Vibeke Møller, Klokkelynfra gen 47, Viborg, harKys skrevet følgende mindeordRasmus om Vera Møller, Præstevejen 2D, Fjelsø, der for nylig døde efter kort tids sygdom:

Kære Lærke

Vera Møller var ud af en søskendeflok på 10 og kom Hjertelig til lykke med de 9 år på fredag.

Knus fra os alle Al opmærksomhed Opmærksomhed - mor i anledning af i anledning af min fødselsdag min fødselsdag frabedes. frabedes. Hej Birte og Frits

Irma Fogh

I ønskes hjertelig til lykke Jette Johansen med kobberbrylluppet den 12/2.

Hilsen fra Gl. Aalborgvej 200 reception

Saraog mange andre nød godt af som ung ud at tjene forskelMargit ogdette. Ejnar lige steder. Ebba Vera var meget gæstfri og Efter giftermålet med Else og nød Erikbåde at have gæster og Verner Møller i 1953 bosatte ud. de sig iBegravelsen Fjelsø. finder stedkomme fra Aalestrup Kirke Hun fredag den 8. februar kl. elskede 11.00 at bage og Vera var hjemmegående og sørgede for hus og hjem var kendt viden om for sine og de tre piger, der efterhån- kokosmakroner. Hun cyklede utroligt meden var kommet til. I 1960 byggede de hus på get, og hendes største ønske Knabervej i Fjelsø, og her fik til sin 80 års fødselsdag var de sønnen René. Indtægterne en ny cykel. Sammen med sin lilleblev i en årrække suppleret ved, at hun hjalp til i både bror, Torben, er det blevet til lange ture både til Klejtrup roer og kartofler. I 2001 havde Vera den og Rold. Hun fulgte også store sorg at miste sin mand, ivrigt med i håndboldkampe men hun blev boende i huset på TV. De sidste fire år af livet og passede den store have og var næsten selvforsynende var præget af en del sygdom. I 2011 måtte hun efter en med kartofler, grøntsager og blodprop flytte fra huset på bær. Hendes store hobby gen- Knabervej og til en lejlighed nem hele livet var strikning, på Præstevejen. Dette indskrænkede beog både børn og børnebørn

Fra den 1. januar 2014

Gudrun Andersen

vil vi gerne Kom inviterer der har lyst til og hilsalle, på mig

* 29. september 1924 er stille sovet ind Aalestrup, den 6. januar 2014

mandag den 13. jan. 2014 fra kl. 16-20 åbEnt hus i FjElsø Forsamlingshus Jeg har kaffe ogkl. en bid mad. lørdag d.på 9 kanden marts 18.00.

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55 Bisættelsen finder sted fra Aalestrup Kirke

er jeg far startet som forpagter i Da vores (Esben Villumsen) Aalestrup Idrætscenters cafeteria snart bliver fyrre, fræk og frejdig

Hilsen Connie Mor skal lave maden så ring til Aalestrup hende, hvis du kommer.

cafeteria

Familien

fredag den 10. januar kl. 14.00

Vesthimmerland BegraVelse

idrætscenters kærlig hilsen malick, Carl, signe, Emil og mia

begravelse og bisættelse Vi hjælper med alt ved Min elskede mand, vor kære far, svigerfar,

S.U: d. 3. marts på 20620100 eller 40447222

lærer og gårdejer 98 64 18 69

Martin Boeriis Hjertelig tillykke med de 25 år d. 6/1

I anledning

Far og Mor

af min 50 års fødselsdag og 20 år som selvstændig landmand vil det glæde mig at se familie, venner og naboer til åbent hus arrangement i Hvilsom Kulturhus

Til lykke lørdag den 16. marts kl. 18.00 Af

Sig tillykke med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, fødselsdagpå eller hensyn til mad og sølvbryllup, drikke - tilmelding andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et senest 10. par 21613384 ord til Vesthimmerlands Avis,marts Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten Med venlig hilsen »TIL LYKKE«. Nielsen Billede plus Henrik 10 ord koster 30.00 kr., som vedlægHvilsom ges i check eller indbetales forud på annoncekontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt be­tragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Jens Fiskers eftf. v/ Jens møller

farfar og morfar

Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Jeppe Erik Dalgaard

Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

januar Vi er der når du *har2.brug for os 1939

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

er stille sovet ind, efter svær sygdom Aalestrup, den 1. januar 2014

Bedemand Erna Birgitte ogInger Hans Tommy og Tine og Nils Landry Anna Sofie, Anders og Anton

Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp Mia og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Lærerhøjskole i Aalborg, efterfulgt af en fire-årig maleruddannelse fra Kunstskolen i Aalborg. Resultatet blev brugt til et mangeårigt arbejde med børn med tilpasnings- og talebesvær i Himmerland. Der blev også tid til at dyrke billedkunsten og til mange udstillinger med forvægelsesfriheden og gjorde skelligartede udtryksformer. livet enmedlem hel del sværere, selv Som af Aalestrup om hunKlub havde et fantastisk Lions Marie Louise, netværk afhun både og arbejdede på familie alle plan, venner, derpræsident ofte lagde bl. a. som ogvejen med forbi. klubbens humanitære arbejde med hjælp til trængende såvel lokalt, nationalt og internationalt. Med baggrund i sin egen helbredsmæssige Jeppe Erik Dalgaard,tilstand, Aaparvar der også behov for et ken 25, Aalestrup, 74 år. aktivt arbejde med hjælp til Erik Dalgaard var fra osteoporoseramte. Vestjylland og arbejdede Med børnebørnI som ungbørn ved og landbruget. på Sjælland og familie i Nor1964 blev han optaget på Nr. Nissum Seminarium, hvorfra han fire år senere dimitterede som lærer. Erna og Erik Dalgaard søgte tilTage HimmerFhv. bankdirektør Buhl, land, hvor de fik job på SorAaparken 21, Aalestrup, fyltebakkeskolen Nørager der mandag, 11.ifebruar 75 og år. havde i mange år.i Tagederes Buhlvirke er engageret Erik Dalgaard lokalsamfundet, bl. a.glemte genimidlertid ikke hvor tiden han vedi nem Lions Club, landbruget. Han var primus histomange år har været risk og i 1985 motorinteresseret, i samarbejdet med blev det muligt for Erna og Aalestrup HandelsstandsErik Dalgaard at byens overtage forening omkring juTestrupgaard med dengaang lebelysning. Tage Buhl er 130 tdr. iland. Dethvor er kasserer Lionsjord. Club, en en god og lang hangård har med et godt netværk, og historie, parret boede er på detogseneste trådt her ind til for få år siden da deGalleri købte i arbejdet omkring hus i Aalestrup og indgik Aalestrup, hvor han udstilkompagniskab medting sønnen ler smukke drejede i træ, Tommy Dalgaard Te-i som har været hans om hobby strupgård. en årrække. Tage Buhl ervar frameget SpanggårÆgteparret glavedatMøldrup. Han fik sin de for bo på Testrup-gaard. uddannelse i Esbjerg og Om-i Erik Dalgaard var desuden egnses,Sparekasse, som senere sit når han deltog aktivt med Bikuben. ifusionerede landbrugsdriften. Testrup-I

Dødsfald

75 år

Ved dødsfald

Begravelse til fast pris 1 Kiste - 1 Urne - 1 Kistepynt 1 Familie krans - 1 rustvognskørsel (max. 10 km + km takst)

KR. 10.500,-

Begravelse med gravsten Som ovenstående - med gravsten

KR. 15.500,-

Gør-det-selv pakken Se på www.begravelsetilfastpris.dk

KR. 5.500,-

Stinne og Jan Hansen Østre Allé 2 · Støvring

Træf os personligt døgnet Begravelsen har fundet sted irundt Testrup

DØGNVAGT 98 37 26 01

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars

SPAR 25%

70 70 20 20 41 41 41 41

www.hanslandry.dk Vesthimmerland

BegraVelse

Jens Fiskers eftf. v/ Jens møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

GRAVSTEN

rejste rundt i Norge og Danmark for at finde og afdække steder og familierelationer. Det blev også8.tiljanuar rejser 2014 rundt i USA for at finde efterkommere efter de udvandrere, som forlod Norge i 1868. En af Aud-Julies Næss Rasmussens store glæder var mangfoldigheden af blomster i haven og over de manMøller efterlader sig ge Vera orkideer inden døre. Og to var døtre Viborg,magtpåligen datter så deti hende i St. Heddinge og en med søn i gende aktivt at følge Fjelsø samt otte børnebørn børnebørnenes udvikling og gøremål. og to oldebørn. Aud-Julie Næss Rasmussen havde et klart ønske om at gøre en forskel med de opgaver hun påtog sig, og gaard blev til et deltidslanddet kom a. til udtryk brug medbl. økologisk plante-i kampen mod kræft, som avl og havde samarbejdedesom værre blevtiltabt. gødning jorden med en Aud-Juliekvæggaard. Næss Rasmussen økologisk Erik efterlader ægtefællen Knud Dalgaard var ordensmand Rasmussen og bygninger to sønner og og og det bar både deres familie på Sjælland. omgivelser præg af. Livet i Testrup og omegn interesserede også Erik Dalgaard, som blandt meget andet har udført et stort frivilligt arbejde omkring Testrup Gl. Skole der er forvandlet til forsamlingshus m.m. Testrup Kirke og klosterruin er nabo til Testrupgård og med Erik Dalgaards fremragende fortælleevne og indsigt i historien lykkedes det at udbede kendskabet hertil. Tage Buhl - 75 år mandag, Erik Dalgaard var aktiv11.i februar. Testrup Borgerforening, og da Aalestrup og Omegns TuEsbjerg avancerede Tage Buhl ristforening blev genoplivet jobmæsigt flere gange og han var for nogle år siden blev til sidst kreditchef. naturligt valgt ind i bestyrelhan et tilbage sen,I 1980 hvor vendte han ydede stort til sin hjemegn, da han arbejde. Det samme varblev tiludnævnt til direktør for Bikufældet med kortlæggelse og ben i Aalestrup. Han ledede udbredelse af kendskabet til med gamle stor dygtighed den hærvej. pengeinDet var stituttet ogfor stoppede som 59naturligt Erik Dalgaard årig efter 40 år i Bikuben. at Testrup og klosterruinen Gennem årene har Tage blev en del heraf. Buhl haft flere tillidsposter. Erik Dalgaard var et poHan har bl. a. været i bestysitivt og glad menneske, relsen for Aalestrup Varmesom gerne rakte andre en værk og i repræsentantskabet hjælpende hånd. Udover hufor det daværende Aalestrup struen, Erna Erhvervsråd Dalgaard, efterkommunes og lades en datter og en søn. for Landsforeningen til Bekæmpelse af øjensygdomme. KFUM-Spejderne i Nordjylland har også nydt godt af Tage økonomiske MinBuhls mor, vores indsigt, idet han var kasserer farmor her. Samme hverv havde han Grethe Holm i flere år i Skals Herreders Brandkasse. Nielsen I dag er det Lions-arbejdet er stille sovet ind. og trædrejning der fylder den godt iAalestrup, Tage Buhls liv.18. Han er dec. fingersnild og 2013. kreativ og deler i øvrigt denne kreativitet Heine, Rasmus med sine og to Mikkel døtre, som også har kunstneriske evner.

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved  

Jens Jensens

begravelse På familiens vegne Georg og Bent Jensen, Simested

læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øv­rige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved  

Anelisa Dybdal Hansens begravelse ved Gedsted Kirke Tak for blomster, kranse samt pengegave. Tak til præst Asger Staugaard Nielsen. Tak til Plejecenter Søndervang for god pleje. På familiens vegne Kristian Dybdal Hansen


8. januar 2014

Side 11

Bekendtgørelser

Danmarks hurtigste VESTHIMMERLAND: Uniformerne er som altid pyntet med stjerner, ordner og medaljer, når der holdes nytårsparole hos Falck i Vesthimmerland. Både falck-folkene selv, politiet og beredskabet har de fine uniformer på. Kun de få gæster falder lidt ved siden af, når det gælder påklædning. I år var cirka 70 samlet på Falck Stationen i Aars til nytårsparole. Stationsleder Brand Tommy Sørensen holdt nytårstalen for den lokale del og orienterede om, aktiviteten på de fire stationer i Vesthimmerland Aars, Aalestrup, Løgstør og Farsø. I Falck-regi er opgaverne delt op i tre rør: Ambulance, assistance og brand. Inden for ambulancedelen har der været 3182 ture i 2013. For assistancedelen blev 2013 året hvor begrebet ”Vejservice i Falck” virkeligt fandt sit indpas. Cirka halvdelen af autohjælpsopgaverne i dag bliver udført som vejservice. Alle assistance redderne har gennemgået uddannelse inden for området. - Senest har vi har haft lejlighed til at vise hvad Falck skadeservice kan, under og efter stormen ”Bodil”, hvor vi i regionen havde langt over 500 skader, forklarede Tommy Sørensen på vegne af assistanceleder Brian Olsgaard. I årets løb har brandberedskaberne tilsammen været ude på 338 opgaver mod 313 opgaver i 2012 og 313 i 2011 og 316 i 2010. De er fordelt i 2013 således at Aars har 108 udrykninger hvoraf de 24 er i Nørager under Rebild Kommune – Løg-

stør 96 udrykninger, Farsø 86 udrykninger, hvoraf de 23 er med redningsvognen, hvilket understreger behovet for frigørelse og Aalestrup 48 udrykninger. - Der har i årets løb været stor fokus på vores afgangsog udrykningstider. Vi skal afgå fra stationen indenfor fem min med den korrekte bemanding. Jævnfør Beredskabsstyrelsens statistik går det rigtig godt, da Vesthimmerland har regionens hurtigste 05. min. brandvæsen og det er vi stolte over, understregede Tommy Sørensen. - I Vesthimmerland er vi fuld normeret på alle fire stationer og har ikke problemer med at tiltrække nye brandfolk. De fire stationer i Vesthimmerland er selvstyrende, idet der er en deltidsansat brandstationsleder på hver station der står for den daglige drift, fortsatte han. I løbet af året er der kommet nyt materiel. Der er kommet to nye HSE (Hurtig responce Enhed) til henholdsvis Løgstør og Aalestrup. De har betydet, at afgangstiden på første vogn i udrykningerne er blevet endnu hurtigere for at komme ud hvor det brænder på. Endvidere er der kommet tågesøm til alle fire stationer og skumudstyr så der kan bruges a-skum til olie og hydraulik forureninger på vejene.

Danmarks hurtigste Beredskabet fremlagde også beretning ved nytårsparolen. Klavs Bojsen står for det operative område. - Jeg tror jeg vil udnævne

Nr. 40 - 174 - 19 - 88 - 80 Aalestrup Pensionistforening

Stort loppemarked d. 11. og 12. januar kl. 10-16 på Bjergegaardsvej 4 i den sorte hal (opvarmet). Vi starter 2014 med udsalg. 25 til 50% rabat. Nye stande.

TUSIND TAK

til det søde ægtepar, som hjalp mig søndag den 22. december, hvor jeg var faldet og havde brækket benet.  Efter 5 dage på ortopædkirurgisk afd. er jeg nu tilbage i kørestol. Mange hilsner og godt nytår Stine Birkeland Gl. Hvam

Simested sognehus ”Sang før spisetid” Onsdag 15. jan. kl. 16.30 - ca. 17.30 Kom og hør, hvad vores præst Line Karmann Børding synes, vi skal synge. Kom og hør, hvad hun fortæller. Midtvejs skyller vi halsen. Menighedsrådet En aften med Carsten Knudsen Kendt fra ”De Nattergale” og ”The Julekalender”

Hersom Forsamlingshus, torsdag den 16. januar kl. 18.00 Pris 210,00 - incl. 3 retters menu.

LOF VESTHIMMERLAND tilbyder i Forår 2014 Yoga - Pilates - Kreative hold - EDB - Sprogfag. Foredrag bl.a. med Lola Jensen og Bonderøven. Oplysninger om priser og kurser på www.vesthimmerland.lof.dk eller ring til skoleleder Jens Erik Andersen, tlf. 98 63 15 40 / 40 37 00 05.

LOF Vesthimmerland

AKTIVE KVINDER Foredrag

af hospitalklovnen ”Tut” Mandag den 20. januar kl. 19.30 i knabergårdens kanTine, aalesTrup. Pris medl. kr. 100,- / ikke medl. kr. 150,-. Tilmeld. senest 17. januar til: Solvejg 98 64 14 25 E-mail: solvejg.oestergaard@privat.dk Elna 98 64 92 16 E-mail: elnarisgaard123@yahoo.dk samarbejde mellem aktive kvinder, aars og aalestrup

Vennepunktet onsdag d. 15. januar på Gedsted Skole Kl. 18.00 Fællespisning Kl. 19.30 ” Humor og livsmod”. Foredrag v/ John Engelbrecht Tilmelding til fællesspisning senest mandag d. 13. januar Tlf./SMS 51252337 Inger Koudal Tlf. 98645603 Niels Heebøll inge.kragelund@skolekom.dk Entré 50 kr. Mad og kaffe 50 kr. Børn halv pris Husk tallerken, bestik, glas og kop.

I pausen serveres dessert og kaffe/te. Billetter købes hos Købmanden i Bjerregrav. Hersom-Bjerregrav Borgerforening

Kom og vær med til at sige farvel til Kirsten

Januar trækning

Plejecenter Søndervangs Støtteforening Kr. 200,- Nr. 168 Kr. 150,- Nr. 199 Kr. 100,- Nr. 44 Kr. 75,- Nr. 214

tid. Jeg ved snart ikke, hvordan I bærer jer ad, men for få timer siden var jeg inden på Beredskabsstyrelses statistikbank. De konstaterede jeg, at ny gennemsnitstid er 2 minutter og 55 sekunder målt på 244 udrykninger, roste Klavs Bojsen.

RECEPTION

Pensionistlotto

Januar trækning

Beredskab Vesthimmerland til Danmarksmestre i afgangstid. Vi her det hurtigste fem minutters beredskab i Danmark med en gennemsnitlig afgangstid på tre minutter og 25 sekunder. Nej, undskyld, det var sidste år jeg roste jer for denne fine

14 Arrangementer uge 2+3 Onsdag den 8. januar kl. 14.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 16.00 Bio Aalestrup: Filmklub kl. 18.00-21.00 Nordjyske Efterskoler: Efterskolernes aften kl. 19.00 Knaberscenen: ”Vi de druknede” kl. 19.00 Blære Skole: ”Swing & Rock`n`roll Torsdag den 9. januar Udsalgsstart - Aalestrup kl. 9.30 Aalestrup IC: Start på seniordans kl. 10.00 Aalestrup Kirke: Babysalmesang kl. 19.00 Gedstedhallen: Start på zumba Fredag den 10. januar kl. 19.30 Dr. Ingrid Hallerne, Farsø: Nytårskoncert Lørdag den 11. januar kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent

Efter 21 år som afholdt rektor på Vesthimmerlands Gymnasium & HF har Kirsten Holmgaard valgt at stoppe. Vi vil gerne fejre og sige tak til Kirsten med en reception i ”badekarret” fredag den 17. januar 2014 kl. 12:30 til 15:30. Vi serverer lidt mad og drikke, og der vil blive forskellige former for underholdning. Alle er velkomne! Med venlig hilsen Bestyrelsen v/Keld Jørgensen

VESTHIMMERLANDS GYMNASIUM & HF

Jyllandsgade 52 • 9600 Aars • Tlf. 98 62 25 77 • adm@vhim-gym.dk • www.vhim-gym.dk

Søndag den 12. januar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent Mandag den 13. januar kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 16.00 Aalestrup IC: Reception Tirsdag den 14. januar kl. 9.30 Konfirmandhuset, Aalestrup: Tirsdagscafe kl. 19.00 Knaberscenen: Naturefterskolens Musical kl. 19.00 Specialskolen, Aars: Start på hundetræning Onsdag den 15. januar kl. 16.30 Simested Sognehus: Sang før spisetid kl. 18.00 Gedsted Skole: Vennepunktet kl. 19.00 Aalestrup Realskole: Informationsaften Torsdag den 16. januar kl. 18.00 Hersom Forsamlingshus: ”Carsten Knudsen” kl. 19.30 Knaberscenen: Naturefterskolens Musical

A


Side 12

8. januar 2014

Bekendtgørelser

Køb/salg

Aalestrup Naturefterskole opfører

Tirsdagscafé

”Røde NæseR”

Bintje - Ditta - Sava 10 kg. 30,- 25 kg. 70,-

Tirsdag den 14. januar kl. 9.30

En musical produceret af elever og lærere. Sidste års opsætning blev set af 1.750.

Jørgen Skov

I Aalestrup Konfirmandhus.

Kirkevangen 53, Østerbølle Tlf. 98 64 15 30

N.O. Ladefoged fortæller om ”Den kloge mand i Tranum”

Offentlig forestilling Tirsdag den 14. januar kl. 19.00 (få billetter) Torsdag den 16. januar kl. 19.30

Pris for kaffe og rundstykker 20 kr. Alle er velkomne Aalestrup Menighedsråd

Billetter er gratis mod henvendelse på tlf. 98 64 25 25 Alle er velkomne! Mvh. mtmlinien.dk Aalestrup Naturefterskole Annoncesponsor:

Spisekartofler sælges

ÅBEN HVER DAG FOR SALG

ÆBLER PÆRER samt HONNING og koldpresset SPIS FRISK F RU ÆBLESAFT HVER DAGT Brovejen 78 G - 100% ren most presset på  9864 9231 Korsø ved Aalestrup - mellem Simested og Hvilsom AF

OG

!

plukket frugt fra egen plantage!

VOGNMAND

Nu kan du også handle med os HVER TORSDAG kl. 9.45-10.15 på parkeringspladsen ved Plejehjemmet Toftegården i MØLDRUP

Erik Olesen

Tlf. 98 55 11 95 / 40 27 42 23

Blandede Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

UDSALGS konkUrrence

Gedsted Bogtrykkeri

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Grabow Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Få en kupon i forretningerne når du handler torsdag den 9. januar.

Vær med i lodtrækningen om 1 gavekort á kr. 1.000.6 gavekort á kr. 200.Skriv navn og adresse på kuponen og aflever den senest torsdag kl. 20.00 på Hotel Hvide Kro

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Blå Kors Genbrug

Vestergade 25 · 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk ----Vi modtager med tak brugbart tøj, ting, sager og møbler ----Åben daglig kl. 10.00-17.00 Lørdag kl. 10.00-12.00

LANDINSPEKTØR

FINN SKØT

Nygade 131 9620 Aalestrup TLF. 98 64 11 70 Kontortid kl. 8.30-16.00

UDLEJNING

Navnet på vinderne bliver offentliggjort i Vesthimmerlands Avis i uge 3.

Thorkil Christensen

Peter Pedersen Grafiker

Kristine Andie Grafiker

Gavekortene kan benyttes i butikker der er medlem af Aalestrup Handel & Erhverv

Dennis Serritzlew Grafikerlærling

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Guds­tjenester

Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Trend

Hyllebjerg

Sønderup

Aars

Haverslev Farsø

Vognsild

Mejlby

Nysum

Østrup

Ullits

Stenstrup

Vesterbølle

Hvalpsund

St. Binderup Gislum

Gedsted

Aalestrup Simested

Nørager

Klotrup Fjelsø

Hvilsom

Hvam

Hobro

Snæbum

Ulbjerg Møldrup

Skals

Søndag den 12. januar Aalestrup 10.00 Hvam 10.00 Gedsted 09.30 Fjelsø 11.00 Simested 09.00 Testrup ingen Østerbølle ingen Vesterbølle ingen Skals 10.00, kirkekaffe Hvornum ingen Snæbum 10.15 Hvilsom 14.00 Hersom 09.30 V. Bjerregrav 11.00 Klejtrup ingen Gislum 09.30 Vognsild ingen

Haubro 11.00 Rørbæk 09.30 Grynderup ingen Stenild 11.00 Tostrup 19.30 Roum ingen Kgs. Tisted ingen Binderup ingen Durup 10.30 Foulum 09.00 Ullits 10.30 Aars 10.00 Farsø 10.00 Mission Afrikas Hjælpearbejde. Møde er udsat til søndag den 12. kl. 14.00 på Lindevej 12.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Advokatfirmaet

Jan Poulsen

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Skal du have lavet tryksager?

Sundstrup Klejtrup

Bjerregrav

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Hersom

Ring og tag en uforpligtende snak med os Vi hjælper gerne med udformningen

Foulum Viborg

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Lånum Daugbjerg

Finderup

Vinkel

Lee

Vester Velling Terp Hjorthede

Lille Torup

Øster Velling


8. januar 2014

Side 13

køD pAkkE MARkED Vi skærer nu igen selv...

,95

e 39 k k a p 1

AAlestrup

3 pakker

100,NOk TIL 2 pERS. pr. stk.

pr. pakke

20,-

50,- Frokostplatte

Coop pølser

Spar

1 kg.

20,-

13,00

pr. pose

6

95

Beauvais ketchup

pommes Frites

bake off pr. pose

6

4 stk.

20,-

95 Coop pasta

pr. pose

10,-

Fastelavns boller gammeldaws almindelig m/ creme

v/ køb over 6 ps. Peter Larsen kaffe er prisen 34,95 kr.

pr. pose

Coop Flerkorn Schulstad Schwarzbrød

Super Brugsen Aalestrup Vestergade 32, Aalestrup

18

95

peter Larsen kaffe 400 g.

ÅBNINGSTIDER: ALLE DAGE kL. 8 - 20

TILBUDENE GÆLDER T.O.M. LøRDAG - FORBEhOLDT FOR TRykFEjL OG UDSOLGTE VARER


Side 14

8. januar 2014

Sport

starter i Gedstedhallen torsdag d. 9/1 2014 kl 19.00 - 20.00 med instruktør Mette Plougmann

I form efter jul og nytår? Aars Gymnastikforening starter nye hold op i uge 2 Børne Fit (9-12 år) - Fredag 14.30-15.30

Bodycombat - Mandag 18-19 og torsdag 20-21 Dance to the step - Mandag 18-19.15 Spinning - Mandag 20.15-21.15

For nærmere information, pris og tilmelding se www.aarsgymnastikforening.dk

Sæsonstart

Forår 2014 FarSø Svømmeklub • Opstart uge 3 - Bemærk nye tider! • Tilmelding/betaling på klubbens hjemmeside: www.fsk-swim.dk • Der tages forbehold for ændringer, såfremt der ikke opnås tilmelding til de enkelte hold.

Hele U 14 mandskabet. Bagerst fra venstre: Victor Oest, Søren Mortensen, Christoffer Sørensen, Mikkel Høgh, Mikkel Jensen, Nikolaj Mortensen. Forrest fra venstre : Holdleder Marc Pedersen, Nicolaj Sørensen, Frederik Damgaard, Henrik Haugaard, Mads Nygaard, Træner Simon Olsen.

Kvik/Aalestrup U-14 Drenge i 1. Division HÅNDBOLD: Med en komfortabel 31-20 (15-10) sejr på udebane over Rebild Håndbold spillede Kvik/ Aalestrups U-14 Drenge sig, inden den sidste spillerunde, i 1. Division.   Rebild fulgte pænt med til 6-6, hvorefter Kvik/ Aalestrups drenge gik til pausen med stillingen 15-10 , i anden halvleg var der aldrig tvivl om udfaldet og Kvik/Aalestrup øgede, uden at spille sig helt ud, stille og roligt til slutstillingen 31-20.   Målscorer: Mikkel Høgh 7, Christoffer Sørensen 6, Nicolaj Sørensen 5, Søren

Mortensen 5, Victor Oest 3, Mads Nygaard 3, Frederik Damgaard 1, Henrik Haugaard 1  Kvik/Aalestrups U-14 drenge spiller i deres sidste hjemmekamp den 12. januar som forkamp til Aalestrup Herrer 3. Division, her møder de THY Håndbold.   Holdets træner Simon Olsen har trænet hovedparten af drengene i de senestetre sæsoner, hvor de har udviklet sig utroligt meget, og er gået fra kredsvinder i A-Rækken til at overleve i 2. Division, og så til nu, at kvalificere sig til det fineste

selskab i 1. Division, med mulighed for at stå overfor så store klubber som Ran-

U14 drengene fra Aalestrup spillede en stor kamp mod Rebild Håndbold.

TVH-herrer tabte stort

• Der kan læses yderligere om de enkelte hold på hjemmesiden.

Mandag: 16.45-17.45: Mandagshold (Lille bassin) 4-6 år. Begyndere 16.45-18.15 Talenthold. Stort bassin. Fra 12 år. Træning både mandag og onsdag, begge dage 1½ times svømning. 17.45-18.45 Mandagshold (Stort bassin) 8-14 år. Øvede

Tirsdag:

17.00-17.30: Tirsdagshold (Lille bassin) 2-4 år m/forældre 17.30-18.00: Tirsdagshold (Lille bassin) 4-8 år evt. m/forældre 16.30-17.30: Tirsdagshold (Stort bassin) 8-14 år. Øvede 17.00-17.30: Tirsdagshold (Stort bassin lav ende) Begyndere lettere øvede. 6-10 år 17.30-18.30: Aqua Spinning (Stort bassin/lav ende) Fra 14 år

Onsdag:

kr. 500 kr. 700 kr. 500

kr. 350 kr. 350 kr. 500 kr. 350 kr. 500

17.00-18.00: Onsdagshold - 1 times træning (Lille bassin) 6-10 år. Begyndere kr. 500 16.45-18-15: Talenthold (Stort bassin) (Samme hold mandag og onsdag) 17.45-18.45 Crawl for voksne (Stort bassin) kr. 500

Torsdag: 11.00-12.00: Aqua spinning (Stort bassin lav ende) Fra 14 år 12.00-13.00: Aqua spinning (Stort bassin lav ende) Fra 14 år 16.00-16.30: Torsdagshold (Lille bassin) 4-8 år. Begyndere 16.30-17.00: Torsdagshold (Lille bassin) 6-10 år. Begyndere 16.00-16.30: Torsdagshold (Stort bassin lav ende) 6-10 år. Lettere øvede 16.30-17.00: Torsdagshold (Stort bassin) 6-12 år. Øvede uden bælte Koncentreret svømmetræning

Fredag:

16.00-17.00: Vandgymnastik En sjov og effektiv trænignsform, hvor alle kan være med uanset svømmefærdigheder Hovedsponsor:

kr. 500

Tilbud  Tilbud Træn til under 100 kr. om måneden TILBUD

FITNESS BOKSNING Som bruger af motioncentret kan du frit deltage i Fitness Boksning Mandag kl. 17.45-19.15 Træner: Aimo Kallio og onsdag kl. 17.30-19.00 Træner: Brian Overgaard TILBUD I JANUAR Melder du dig ind eller fornyr dit medlemskab - giver vi 10% rabat på kontingentet

kr. 500 kr. 350 kr. 350 kr. 350

Åbningstider i motionscenteret: Alle ugens dage fra kl. 7.00-23.00, dog onsdag kl. 19.00-21.00 er forbeholdt adgang kun for damer.

kr. 350

MØD OS I AALESTRUP IDRÆTSCENTER kr. 500

ders DH, Skanderborg og HEI.

www.aalestrupmotionscenter.dk

HÅNDBOLD: Team Vesthimmerlands 1. divisionsherrer var fulde af selvtillid, da de fredag gik på banen til hjemmekampen med Tønder. TVH kom til kampen med en frisk sejr over rækkens duks fra HC Midtjylland, men det stod hurtigt klart, at det ville blive op ad bakke mod sønderjyderne, som vandt opgøret med 31-24. Ved pausen var vesthimmerlændingene nede med to mål, og i anden halvleg forlod spændingen hurtigt hallen. Værterne var for utålmodige i deres angrebsspil, og det gav gæsterne mulighed for at løbe en masse kontraer, som sikrede dem for mange lette mål. I spillet seks mod seks var værterne ganske godt med i kampen, men holdets træner, Christian Back, erkendte efterfølgende, at spillet var blevet for febrilsk. - Vi kom til kampen med troen på, at vi kunne vinde, men vi lod os stresse af, at tingene ikke rigtig gik vores vej, og så mistede vi overblikket. Vi fik for travlt med at lukke hullet op til Tønder i stedet for at holde fast i vores koncept, og så blev det tydeligt, at vi ikke kan være med mod de bedste, når vi ikke spiller op til vores bedste og på vores præmisser, sagde Christian Back. Der venter nu TVH nogle nøglekampe i den kommende tid, da modstanderne er direkte konkurrenter i kampen om at undgå nedrykningsspillet.


8. januar 2014

Side 15

Forlystelser

John Engelbrecht underholder i Gedsted.

Så skal der grines i Vennepunktet GEDSTED: Onsdag i næste uge er der lagt op til det helt store grin på Gedsted Skole, når Vennepunktet får besøg af ”Humorens Robin Hood” i skikkelse af John Engelbrecht fra Vejle.   Han anses for at være en af Danmarks morsomste foredragsholdere, en person der kunne stand-up for dette begreb blev opfundet, og som har fået sit tilnavn, fordi han stjæler fra de vittige og giver til de kedelige.   Det har været et stort ønske at få ham til Gedsted,

og her i jubilæumssæsonen er det altså lykkedes.   John Engelbrecht er filosof, og har i tidens løb undervis på universiteter, gymnasier, aftenskoler, højskoler osv. Han er blevet brugt af fjernsynet og af erhvervslivet, jo selv ministerierne har haft bud efter ham på grund af hans begavede humor og uventede indfaldsvinkler.   Han har i sit liv prøvet næsten alt fra at være marmorkugle konge til at være zenbuddistisk fodboldspiller.   Ind imellem har han været

Bolig på klovnekursus og specialiseret sig i gamle flyvemaskiner og træskibe.   Ja, det er tydeligt, at han favner det hele. At han også er bror til den populære sanger og sangskriver Helge Engelbrecht spiller egentlig ingen rolle i denne sammenhæng.   John Engelbrecht kommer til Gedsted med sit foredrag ”Humor og Livsmod”. Det er et farverigt portræt af humorens mange sider, humorens kompetence og kunsten at skynde sig langsomt for at nå at blive hurtigt færdig.   Han vil lære os, hvordan humor kan bekæmpe stress og positiv tænkning give livet en helt anden retning.   John Engelbrecht er et legende menneske - også med ord. En ordkvilibrist, som hele tiden former sproget overraskende, men sådan at vi alligevel siger: ”Ja, selvfølgelig!”   Der er udsigt til en rigtig morsom aften for dem der tør risikere at få ondt i maven af latter.

Boliger til salg for 114.000.000.000 kr. BOLIG: Så stor er den samlede værdi af de godt 60.000 villaer, lejligheder og sommerhuse, der er til salg i denne tid over hele landet. Det viser beregninger, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget. - Beløbet på 114 mia. kr. er interessant, fordi det giver et fingerpeg om, hvilke kolossale værdier vores boliger repræsenterer, og det forklarer, hvorfor boligpriserne og handelen med ejendomme er af så afgørende betydning for samfundsøkonomien, siger Nyboligs pressechef, Kim Pauli.   For tiden er der ca. 41.500 huse til salg for et samlet beløb på ca. 81 mia. kr. - der er godt 12.000 sommerhuse til en værdi af i alt ca. 17 mia. kr., og omkring 7.500 lejligheder prissat til et samlet beløb på næsten 15 mia. kr.

Fjelsø Forsamlingshus Udlejning

tlf. 98 64 71 15

www.fredborg-leje.dk

www.fjelsoe-klotrup.dk

Hus til leje

VINTERTILBUD

Skolegade, Farsø Ca. 90m2 + kælder. Klar til indflytning.

Tlf. 98 63 11 82

(Vi fortsætter succesen fra vort jubilæumstilbud)

Tilbud i restauration - lev. ikke ud af huset. Gælder ikke torsdag & fredag

Udlejes

• Hønsesalat hjemmelavet på ananasring m/ flutes • Røget laks på salatbund m/ dressing & flutes • Herregårdsbøf med pommes frites, ærter & bearnaisesovs • Svinemedaljon med bløde løg, surt, hvide kartofler & brun sovs • Islagkage eller kaffe med lidt sødt

Ny lejlighed i stuen i Aalestrup midtby. Husleje 2.850,- pr. md.

3 retter kun kr. 100,-

vælg imellem:

Tilbud fra restauration - pris kun ud af huset

Schnitzel á la wiener 200 g. med brasede kartofler, ærter og smørsovs

kun kr. 100,Restaurationens åbningstid hver dag kl. 17.00 - 20.30 såfremt der ikke er bestillinger lukkes kl. 19.00 (køkkenet lukker ½ time før)

Tilbud ud af huset - forudbestilles

20 stk. uspecificeret smørrebrød

kun kr. 500,-

Til leje Lystejendom på 157 m2, 4 km fra Farsø. Husleje 6.000,- pr. mdr. Dep. 3 mdr.

Tlf. 21 46 99 83

Min. 10 kuverter - fri lev. inden for 20 km hvis over kr. 1500,-

www.til-leje.nu

2 retter kun

kr. 100,-

Tilbuddene gælder fra den 1. november 2013 til 26. februar 2014. med undtagelse af 10.11., 14.12. & 19.12 til 5.01. juleferie begge dage inkl.

Hotel Simested Kro Telefon: 98 64 90 13 • www.simested-kro.dk • Boldrupvej 75, 9620 Aalestrup

Andelsbolig skal sælges nu!

Kom med et bud Engdiget 4, 9620 Aalestrup 96 m2 bolig - månedlig boligafgift 1.700 kr. + forbrugsafgifter til el, vand og varme 1.000 kr. Prisforslag 300.000 kr. Kontakt: Carsten Riishuus 40 33 67 32 eller Torben Riishuus 20 48 44 85

nyt hus udlejes

i Toftehaven - Aalestrup 4 vær. 100 m2 strup

ale 9620 A jelsø, j 38, F 4044 7222 e v e s Dalmo 7777 · Bil 64 Tlf. 98

Tlf. 20 60 92 18

Tilbud ud af huset - bestilling min. 8 dage før

Svinekam stegt som vildt & islagkage

  De godt 60.000 boliger, der er til salg, udgør kun en brøkdel af det samlede antal, der er opført i Danmark. Eksempelvis findes der ca. 1,2 mio. private villaer og -rækkehuse herhjemme samt omkring 150.000 ejerlejlig-

heder alene i Storkøbenhavn og Aarhus, viser tal fra Danmarks Statistik. - Den samlede værdi af boligmassen herhjemme er gigantisk, og derfor er det ikke lige meget, hvor stor eller lille en del af den der omsættes - og til hvilke priser, siger Kim Pauli.   Siden 2008 er der i alt blevet solgt mellem ca. 50.000 og 60.000 boliger om året i Danmark, hvilket er markant under niveauet før finanskrisen. ”Selv om handelsniveauet i Danmark stadig er lavt sammenlignet med før krisen, har boligsalget overordnet set bevæget sig en anelse fremad i år. Det går som med økonomien i landet som helhed. Tingene flytter sig, men det går langsomt, ” siger Kim Pauli. Gennemsnitsbetragtningen dækker imidlertid over, at der er betydelig forskel på, hvordan det går rundt omkring i landet, understreger han.

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Møldrup

✔ Vikarservice

Hyggelig 1 værelses lejlighed med hems. 2.700 kr. + forbrug. _______________ Nyistandsat 3 værelses lejlighed med nye trægulve i ask. Adgang til fælles have. 3.035 kr. + forbrug

Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

Tlf. 4343 9999 #1

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40


Side 16

8. januar 2014

Der er mange maskiner til træningen i Aalestrup Motionscenter, som har eget lokale i hallen.

Sundhed/velvære KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Louise

Regitze

Pernille

Stillinger

Medhjælper

Nyt job? Kig i Vesthimmerlands Avis

søges til kvæggård Tlf. 21 91 90 65

Motor Alt i

- vinterdæk - batterier, både til biler og traktorer

Olieskift på Ford traktorer 6610 og opefter! Små reparationer: Startere, generatorer, kædevask m.m.

Vesterrisvej 91 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 65 85 09 • 40 34 07 09

20 år med motionscenter i idrætshallen i Aalestrup Af Hanne Grabow AALESTRUP: I januar måned for 20 år siden startede en gruppe aktive mennesker en motionsforening som havde til formål at oprette og drive et motionscenter i Aalestrup Hallen, som den hed dengang.   I alle årene siden 1994 har der været en stor antal, der har dyrket motion i kælderen i hallen og for et par år siden blev der etableret et stort, nyt og moderne fitness center som flyttede ”ovenpå” og fik nogle store og dejlige lokaler i Aalestrup Idrætscenter.   Den aktive bestyrelse har gjort et kæmpearbejde for at indrette med de mest nye og

avancerede maskiner som tilgodeser alles behov og hvor der er mulighed for motion på mange måder. Man kan vælge mellem 39 maskiner som er fordelt i tre rum. Hele familien kan nu være med, idet man også tilgodeser børnene med aktiviteter. I årene er der også kommet mere holdmotion, f.eks. spinning og fitness boksning for at nævne nogle. Alle instruktører er veludannede indenfor DGI og iblandt dem finder man også en professionel fitness atlet, som har vundet bronze i DM i Classis Bodybuilding.

Rosa har været med i alle 20 år

Kort tid efter motionscenter

Rosa Nørskov kan se tilbage på 20 travle år i Aalestrup Motionscenter.

var blevet etableret i hallen, kom Rosa Nørskov med. I første omgang som instruk-

Se mere på www.st-ajstrup.dk eller ring på tlf. 98 35 53 11

ter, e P n e g n i i ar v h p u r t s j A . t IS Jan r a h i v n e m

Skal du have lavet

Jeg leverer og monterer gratis, så ring til St. Ajstrup og bestil Jeres nye hvidevarer så kommer jeg med dem

tryksager? Ring og tag en uforpligtende snak med os

Vi hjælper gerne med udformningen

Kig ind – vi har altid gode tilbud

KKN Auto- og Dækservice

Hal 2 i Aalestrup Idrætscenter bliver også benyttet til motion for deltagere i den modne alder.

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

St. Ajstrup v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

etning Bundsolid forr ed! at handle m

tør, hvor hun blev oplært i maskinerne af sønnen, Jan Nørskov. Senere kom hun med i bestyrelsesarbejdet, hvor hun i øvrigt stadig befinder sig og gør et stort arbejde.   I begyndelsen var Rosa Nørskov instruktør for en gruppe damer, som motionerede hver onsdag aften og da nogle af damerne også kunne tænke sig opvarmning og anden form for gymnastik, tog Rosa også det op, selvom hun i starten ikke mente, at det var noget hun kunne klare! Men tanken tiltalte hende og hun lånte nogle bøger og Charlotte Bircows bånd på biblioteket og så gik hun ellers i gang derhjemme med at øve og efter nogle måneder var hun klar til at instruere, også i denne form for gymnastik. Nu består hendes træning af 75 minutter med step, og gymnastik hver onsdag aften som er dameaften i motionscentret.   Men da der også meldte sig nogle interesserede mænd, ja, så gik Rosa bare i gang med at arrangere et mandagshold for begge køn i den nye hal i Idrætscenteret. Det er nødvendigt med god plads, for når alle tilmeldte møder op mandag formiddag, er der hele 60 personer på gulvet. Tidligere, da der kun var det gamle motionscenter, måtte man dele op i flere hold. Holdet kan så efterfølgende bruge maskinerne i centret, hvis der er mere energi tilbage.   I en periode havde Rosa Nørskov fem hold om ugen, to hold sygehjælpere og pædagoger, et hold fra Daghøjskolen, et hold pensionister og et hold onsdagsdamer. Hun har gennem årene taget en masse kurser for at dygtiggøre sig så bredt som muligt og med hensynstagen til forskellige fysiske problemer.   Også et kursus i vandgymnastik er det blevet til og Rosa Nørskov har hver uge et hold til vandgymnastik i Farsø Svømmehal.   Selvom man er 67 år og oldemor er det ingen hindring i at være aktiv - Det har været 20 travle år i Aalestrup Motionscenter, siger Rosa Nørskov, men jeg har nydt det rigtig meget og det er altid en stor fornøjelse at møde op til et godt humør, smil og glade brugere.


ÅBNINGSTIDE RSide 17

TØM TØM BUTIKKEN TØM TØM BUTIKKEN BUTIKKEN for alt BØRNETØJ, BUTIKKEN alt BØRNETØJ, DAME-/for STORPIGETØJ + DAMESKO

8. januar 2014

ÅBNINGSTIDE R ÅBNINGSTIDE R

E G A D 4

ToRSDAG k L fREDAG kL . 10-17 . 10-18 LÅøBRN DA GGkL.T1ID IN 0-1E7R SøNDAG kS L. 10-17

DAG E R f , G A ToRSD DAG N ø S G o LøRDAG

for alt BØRNETØJ, DAME-/ STORPIGETØJ + DAMESKO

50% 50% 50% 1/2 PRIS

for alt BØRNETØJ, DAME-/ DAME-/ STORPIGETØJ STORPIGETØJ + + DAMESKO DAMESKO Fratrækkes ved kassen

Enkelte stativer og hylder undtaget. Gælder alle vintervarer. ALT SÆLGES TIL...

Fratrækkes Fratrækkes ved ved kassen kassen

Enkelte stativer og hylder undtaget. Basic-tilbehør og forårsnyheder undtaget. Enkelte og hylder undtaget. Gælder alle stativer vintervarer. ALT SÆLGES TIL...

Fratrækkes ved kassen Gælder alle vintervarer. ALT SÆLGES TIL...

1 /2 PRIS 1/2 PRIS Enkelte stativer og hylder undtaget. Gælder alle vintervarer. ALT SÆLGES TIL...

Dansk factory Outlet sælger kvalitets mærke- og modetøj til kvinder, mænd og børn. Filosofien er enkel: Store indkøb direkte hos producenterne kombineret med lave omkostninger giver salgspriser langt under normal butikspris. • Factory Outlet betyder fabriksudsalg • Nye topaktuelle varer • Kendte mærkevareleverandører • Direkte fra producenten til dig • Du sparer altid 40-70% i forhold til normal butikspris • Stort udvalg til børn, unge og voksne • Tøj til enhver lejlighed • Nye friske varer hver uge - altid et besøg værd.

1/2 PRIS

Dansk factory Outlet sælger kvalitets mærke- og modetøj til kvinder, mænd og børn. Filosofien er enkel: Store indkøb direkte hos producenterne kombineret med lave omkostninger giver salgspriser langt under normal butikspris. • Factory Outlet betyder fabriksudsalg • Nye topaktuelle varer • Kendte mærkevareleverandører • Direkte fra producenten til dig • Du sparer altid 40-70% i forhold til normal butikspris • Stort udvalg til børn, unge og voksne • Tøj til enhver lejlighed • Nye friske varer hver uge - altid et besøg værd.

Dansk factory Outlet sælger kvalitets mærke- og modetøj til kvinder, mænd og børn. Filosofien er enkel: Store indkøb direkte hos producenterne kombineret med lave omkostninger giver salgspriser langt under normal butikspris. • Factory Outlet betyder fabriksudsalg Dansk factory Outlet mærke- og mo-• •Dansk Nye topaktuelle varer sælger • Kendtekvalitets mærkevareleverandører factory Outlet sælger kvalitets mærke- og modetøj til kvinder, mændtil og Filosofialtid en er enkel:i Direkte producenten dig børn. • Du sparer 40-70% detøj tilfrakvinder, mænd og børn. Filosofien er enkel: Store indkøb direkte hos•producenterne kombineret forhold til normal butikspris Stort udvalg til børn, unge og Store indkøb direkte hos producenterne kombineret med lave omkostninger giver•salgspriser langt under voksne • Tøj til enhver lejlighed Nye friske varer hver uge med lave omkostninger giver salgspriser langt under normal Outlet betyder fabriksudsalg -normal altid et butikspris. besøg værd.•• Factory butikspris. Factory Outlet betyder fabriksudsalg • Nye topaktuelle varer • Kendte mærkevareleverandører • • Nye topaktuelle varer • Kendte mærkevareleverandører • Direkte fra producenten til dig • Du sparer altid 40-70% i Direkte fra producenten til dig • Du sparer altid 40-70% i forhold til normal butikspris • Stort udvalg til børn, unge og forhold til normal butikspris • Stort udvalg til børn, unge og voksne • Tøj til enhver lejlighed • Nye friske varer hver uge voksne • Tøj til enhver lejlighed • Nye friske varer hver uge - altid et besøg værd. - altid et besøg værd.

ÅBNINGSTID

ER:

ASSENS oG AALESTRUP

Vestergade.34,.9620.Ålestrup. Industrivej.6,.Assens,.9550.Mariager.

Torsdag........ .. 10-17 Fredag.......... .. 10-18 Lørdag.......... .. 10-17 Søndag. ........ . 10-17


Side 18

Spændende foredrag 78,- i Kig Ind i Nørager

Tæppe Udsalg Værelsestæppe i 4 farver 400cm bredde

med gummibagside

NU pr. m2

i fuld bredde

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!

Lørdag d. 11. januar kl. 13

Mødested: Den jyske skovhave, Møldrupvej 22, Rold, 9520 Skørping Mød bare op - ingen tilmelding - vi glæder os til at se jer

Overvægtige hunde søges til vores nye slankeklub, som starter op i uge 3 på SlankeTOUR...

Alle hunde får sunde godbidder

... Slanke TOUR

FAMILIEDYRLÆGERNE AALBORG Tirsdag d. 14. januar kl. 15-19

SlankeTOUR med ”Royal” deltagelse. Få GRATIS konsultation om overvægt.

AALESTRUP DYREKLINIK Onsdag d. 15. januar kl. 14-17

AARS DYREHOSPITAL Du skal huske Torsdag d. 16. januar kl. 14–17 tidsbestilling: se mere på HOBRO DYREHOSPITAL www.familiedyrlægerne.dk Fredag d. 17. januar kl. 14-17

Jordemoder og kunstner fortæller om Afghanistan NØRAGER: Mandag 13. januar holder jordemoder og billedkunstner Melaine Christensen i Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager et foredrag om livet i Afghanistan. Melaine Christensen bor i Dollerup ved Viborg. Hun har i mange år været jordemoder i Danmark, og hun har desuden bevæget sig langt ude i verdens afkroge for at hjælpe fødende kvinder og ikke mindst undervise i den urgamle kunst ”at bringe børn til verden”. Hun har tilbragt seks år i det sydlige Afrika i Mocambique langt ude i bushen og som underviser af jordemoderstuderende i Nampula. Hun har desuden tilbragt halvandet år som jordemoder i Afghanistan under Talibanstyret. Som jordemoder kom Melaine Christensen natur-

Jordemoder og billedkunstner Melanie Christensen holder 13. januar i Kig Ind i Nørager et spændende foredrag om sin tid i Afghanistan.

ligvis meget tæt på kvinderne, deres liv, tanker, tabuer og drømme. Som udefrakommende

blev hun ofte brugt som en ventil af de afghanske kvinder, som frit til hende kunne fortælle om deres

8. januar 2014

bekymringer, sorger og glæder. Gennem det meste af sit liv og på sine rejser har Melaine Christensen altid medbragt skitsebøger og haft øje for at fange billedsiden og sanseligheden i rejsen. Det blev i forbindelse med hendes ophold i Afghanistan, at hun begyndte at udstille sine billeder i Islamabad og Peshawar. Disse udstillinger blev åbnet af den danske ambassadør i Pakistan, og det blev en stor succes, som åbnede vejen for det spring, som Melaine Christensen tog efter 30 års jordemodergerning i 2007, hvor hun sagde farvel til den trygge ramme med fast ansættelse, kollegaer og fast løn. Som jordemoder må du være lidt præst, lidt psykolog og klog på menneskesjælen for at ”lokke” børnene ud. Melaine Christensens foredrag er krydret med en viden og en klogskab om livet og sjælens mysterier. Tilhørerne kommer således med langt ind bag murene i Afghanistan, som ellers er en lukket verden.

Stille nytårsaften i Aalestrup AALESTRUP: Der var ikke mange tegn på, at det havde været nytårsaften i

Aalestrup. Der var ikke meget der skulle ryddes væk, meldes der fra de

SKROTHANDEL Niels 30 42 70 40

Nordvestvej 14, 9600 Aars

aktive seniorer, der onsdag morgen var rundt i gaderne for at gøre byen fin igen.   Allerede inden middag var der gået det hele igennem og Poul Knudsen fra arbejdsgruppen siger, at der skal lyde en stor ros til

Aalestrupborgerne for god oprydning.   Kun et par enkelte postkasser måtte lade livet og et par steder kunne man se et mindre juletræ gøre det ud for Dannebrog i et par flagstænger.   Værst gik det ud over et glasdør hos Tandlæge Vibeke Mandøe i Vestergade som blev knust.

EUX

NYHED

= SVENDEBREV + STUDENTEREKSAMEN Vil du gerne bruge både hænder og hoved, så er en eux måske noget for dig!

Eux Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Eux Klejnsmed Eux Ernæringsassistent

Eux Landmand Læs mere på njylls.dk, hvis du vil vide mere om uddannelsen.

...er du interesseret, så læs mere på erhvervsskolerne.dk

Orienteringsaften torsdag den 16. januar

Åbent Hus lørdag den 25. januar

Eux er en ungdomsuddannelse, som kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Den varer 4-5½ år alt efter, hvilken erhvervsuddannelse du vælger. Tager du en eux, får du et eux-eksamensbevis, en færdig faglig uddannelse (et svendebrev) så du med det samme kan få job. Du får desuden studiekompetencer svarende til en HF-eksamen, så du kan læse videre bagefter og du får en uddannelse, der er sidestillet med en stx, hhx og htx.

Halkærvej 3 9240 Nibe

Tlf. 9835 1800 Fax 9835 1559

njylls@njylls.dk


8. januar 2014

Side 19

25 år med fest i Simested

LG A S D U R E T VIN TI on

| SENIOR 9950/G | motordrevet lænestol med løftefunktion. Monteret med microbiber SPECIALTILBUD KR. 6.499,-

TIon

  Der bruges megen energi på at skabe de bedste mulige rammer for gæsterne med de midler, der er til rådighed.   Det er en speciel tilfredsstillelse, når det lykkes udvalget at skabe en god julefrokost. Det kommer i hvert tilfælde ikke af sig selv, fortsætter Chris Luke   Succesen måles på forskellige faktorer: maden, musikken, hallen, atmosfæren, udviklingen, PR, annoncering og ikke mindst gæsternes tilfredshed. Enhver enhed skulle gerne ligger i målfeltet.   Gennem flere år har Lions Club Møldrup opbygget et velfungerende samarbejde med underleverandører i bred forstand. Leverandørerne er også med til at vejlede udvalget om deres produkter/ydelser. Kort sagt: der er opbygget en lokal industri omkring Lions Club Møldrups julefrokost.   Men når det hele tages i betragtning, kan glæden også deles blandt julefrokostens underleverandører, fordi deres virke og aktive interesse i projektet har en indflydelse og gavner resultatet.   2013-resultatet har givet lyst til at arrangere en ny

julefrokost i 2014. Det bliver 29. november.  Endelig i takt med traditionen skal det gentages og nævnes, at overskuddet fra julefroko-

sten anvendes direkte som støtte til lokale velgørende formål, og al administration betales af medlemmernes kontingenter.

TILBU I L

TILBUD

7.999,-

specIaLTILBUD

6.499,-

| SENIOR 9950/G | motordrevet lænestol med løftefunktion. Monteret med læder TILBUD KR. 7.999,-

Julefrokost i Møldrup gav overskud MØLDRUP: Lions Club Møldrup i samarbejde med underleverandører og mange glade gæster skabte et flot julefrokostresultat.   Et flot økonomisk resultat på godt 40.000 kr., som julefrokosten 2013 i Møldruphallen har bidraget med til Lions Club Møldrups humanitære arbejde, skabes kun ved god forudgående planlægning og et godt samarbejde med underleverandørerne og ikke mindst opbakning fra de glade gæster. - Allerede i august måned, når Lions Club Møldrup søsætter den årlige julefrokost, har julefrokostudvalget en spæd idé om, hvordan dette års julefrokost gerne skulle udvikle sig, fortæller Chris Luke fra Lions Club. Resultatet kan der kun gættes på igennem gisninger og mange års erfaringer i at afholde en julefrokost.   Lions Clubs er en international velgørenhedsorganisation med rødder dyb ned i det lokale samfund. Medlemmernes professionelle holdning til deres daglige arbejde reflekteres i deres virke i Lions, også når det gælder tilrettelæggelse og afvikling af den årlige julefrokost.

TILBUD sTå o6.999,p hjæL 5.999,fUnk peTIon

specIaLTILBUD

Åbningstider:

borgergade 39 · 9620 Aalestrup · tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

10% 20% 30% 40% 50%

Man.-tors. 930-1730 Fre. 930-1800 Lør. 930-1230

www.fribikeshop.dk

MBK CHAINREACTOR 8 GEAR

BIKE

SALE SPAR OP TIL

Super cool citybike. Cyklen har alustel og rustfrit udstyr samt rullebremser for og bag. 8 udvendige gear. Endvidere har denne model antipunktér dæk. Fås også som damemodel.

SPAR

4.499 ,-

1.200,-

10% 20% 30% 40% 50% Kun 187,- pr. md. i 24 mdr. Samlet kredit- og tilbagebetalingsbeløb 4.499 kr. Samlede kreditomk. 0 kr. Fast debitorrente og ÅOP 0,00 %.

10% 20% 30% 40% 50%

KILDEMOES CITY RETRO LIMITED 7 GEAR

10% 20% 30% 40% 50%

10% 20% 30% 40% 50%

En praktisk, behagelig og let retrocykel med plads til det hele. Med sort rattankurv, lukket kædekasse, blød sadel, forbremse, antipunktér-dæk og 7 indvendige gear. Inkl. lås og forlygte.

4.799 ,- 40% 50% 10% 20% 30% 700,-

10% 20% 30% 40% 10% 20% 30% 40% 50%

10% 20% 30% 40% 50%

2014-MODEL

SPAR

50%

Kun 200,- pr. md. i 24 mdr.

10% 20% 30% 40% 50% 10% 20% 30% 40% 50%Bikeshop Fri 10% 30%30% 40% 50% 10%20% 20% 40%

Samlet kredit- og tilbagebetalingsbeløb 4.799 kr. Samlede kreditomk. 0 kr. Fast debitorrente og ÅOP 0,00 %.

50%

Aalestrup

Testrupvej 8, 9620 Aalestrup

* Koster cyklen fx 4.499 kr. betaler du 187 kr. i 24 måneder. Debitorrenten er fast 0,00%. ÅOP er 0,0%. De samlede omkostninger er 0 kr. Det samlede kreditbeløb og det der skal betales tilbage, bliver dermed på 4.499 kr. altså samme pris som kontant. Finansieringen udbydes i samarbejde med Nordea Finans.

v. Jesper Andersen

*

Tlf. 98 64 15 44

10% 20% 30% 40% 50%

Fokus påGå ikke glip af

Beierholms Skat og Moms

Faglige Dage

10% 20% 30% 40% 50% Morgenmøde den 16. januar

Bliv opdateret med de faglige nyheder inden for Begrænset plads, og tilmelding er Bliv opdateret med de faglige nyheder inden for Aarhus 31. oktober - Nye skatte- og momsregler ”først-til-mølle” på telefon 98 63 14 44 - Bogholderiet: Moms, Afgifter, Løn, Regnskabsafslutning Aalborg 1. november - Nye satser og frister eller e-mail farsoe@beierholm.dk. Ledelsen: Forøg itoplinjen Ringsted 7. november Alle er velkomne -- Nye muligheder 2014. gennem ny indtjening. Her kan eksport være Hør om netværk ved Danish Program/tilmelding 8. november Det vil glæde osen at mulighed. se dig til et Godmorgen-møde: Torsdag den 16. København januar Export Association. Læs nærmere på beierholm.dk Kolding 19. november 2014 kl. 8-10 hos Sport & Academy, Jeppe Aakjærsvej 27, 9640 Farsø. www.beierholm.dk - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer og virksomhedsrådgivere

REVISIONSPARTNERSELSKAB

Der tages forbehold for udsolgte varer samt trykfejl. Alle priserne er inkl. moms.

SIMESTED: Simested kalder atter engang borgerne til ”Vinterfest” og ligesom mange gange tidligere, ja, i år er der faktisk 25 års jubilæum, er det Østhallen, der danner ramme om den festlige tradition.   Til festen, som bliver afviklet, lørdag den 1. februar har arrangørerne igen allieret sig med Peter Christensen fra Discotheque Venus som gennem de sidste ca. 20 år har huseret i lokalområdet.  Det hele startede på diskoteker rundt om i Himmerland, men efterhånden som populariteten steg, gik turene også til det meste af Jylland.   Peter Christensen fik sin interesse for musik allerede tilbage i midten af 1970’erne, hvor han lyttede

lære indslag han og diskoteteket leverede.   Aftenen begynder som | Senior 9950/G | motordrevet lænestol ”Nighflight To Venus”, og med løftefunktion. Monteret med lædersædvanlig med mad fra detKr. var6.999,ud fra dette han fik Hotel Simested Kro, hvorefTilbud ideen til navnet Discotheque ter det ellers går løs til ud på Venus. natten med de gode toner fra   Han er med discotheDiscotheque Venus. | Senior 9950/G | motordrevet lænestol quet kendt for at skabe god   DetMonteret er numed 25læder år siden med løftefunktion. | Senior 9950/G | motordrevet lænestol Tilbud Kr.Vinterfesten 6.999,stemning og med spille masser i Østhallen med løftefunktion. Monteret læder Tilbud Kr. 6.999,af god musik, og en ekstra startede op, dengang som | Senior 9950/G | motordrevet selvfølge er også atlænestol tage et forsøg på at samle de med løftefunktion. Monteret med imod musikønsker fra pub- små byer øst for Aalestrup. microfiber likum. SPeCiAlTilbud Kr. 5.999,Men det har siden vist sig   Peter Christensen blev et at festen er kommet for at | Senior 9950/G | motordrevet lænestolsidste år kendt navn allerede i 1985, blive. Efter festen med løftefunktion. Monteret med hvor han indledtemicrofiber sin karkunne man således endnu SPeCiAlTilbud Kr. 5.999,| Senior 9950/G riere | motordrevet på Radiolænestol Viborg. Her engang udlodde overskud med løftefunktion.fungerede Monteret med han som studie- til de involverede foreninmicrofiber SPeCiAlTilbud Kr. 5.999,Peter Christensen spiller igen vært i en lang række af radi- ger - noget som er sket flere med sit diskotek til ”Vinterfest” oens populære programmer gange gennem årene. i Østhallen i Simested. frem til 2005.   Da det er 25 år siden meget til Radio Luxem-   Festudvalget har efter vinterfesten blev startet, har bourg, som spillede rigtig successen i 2012 og 2013, man i bestyrelsen besluttet, meget populærmusik. Det igen til festen i 2014 arran- at billetterne til Vinterfeogså herfra han fik navnet geret sig med Peter Chri- sten 2014 kun skal koste til Discotheque Venus, da stensen, da man kunne se, 200 kr. For denne pris får han hørte gruppen Boney M, hvordan publikum festede man tre retters menu, musik som var meget pulære med og sang til de mange popu- og dans.


Side 20

8. januar 2014

Repræsentantskabsvalg 2014 HEF, Himmerlands Elforsyning A.m.b.a. – Valg til HEFs repræsentantskab Dit elselskab. Dit valg! HEF holder valg til repræsentantskabet i valgdistrikter med lige numre. I løbet af februar 2014 gennemføres der valg i 30 valgdistrikter, hvor der vælges 84 repræsentanter for de næste fire år. Efter HEFs køb af Aalborg Kommunes Elforsyning (AKE) har andelshaverne været repræsenteret i HEF Nets bestyrelse gennem to direkte forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer. Disse bestyrelsesmedlemmer er valgt frem til 2016, hvor alle distrikter har gennemført valg af repræsentanter til HEFs repræsentantskab. I 2014 gennemføres valg i halvdelen af valgdistrikterne, og i 2016 gennemføres valg i den anden halvdel af valgdistrikterne. Som forbruger ved HEF har du direkte indflydelse på, hvem der skal sidde i repræsentantskabet. Du kan selv lade dig opstille som kandidat, og du kan stemme på kandidaterne, hvis der bliver valg i dit distrikt. Der bliver valg hvis der i dit valgdistrikt er opstillet flere kandidater, end der skal vælges. Repræsentantskabet er HEFs øverste myndighed. Repræsentantskabet fastlægger de overordnede rammer for selskabets virke, godkender årsregnskabet, vælger bestyrelsen og træffer beslutning i alle sager af vidtgående og overordnet betydning for selskabet. Sådan melder du dig som kandidat Kontakt HEF, og få tilsendt et anmeldelsesskema med en opstillingsliste. Vi sender dig samtidig et mere detaljeret kort over dit valgdistrikt. Anmeldelsesskemaet skal udfyldes med tydelig angivelse af dit valgdistrikts nummer og navn, din stilling/beskæftigelse, navn, adresse og telefonnummer. Der vil endvidere være mulighed for at skrive lidt om dig selv til

brug for præsentationen af kandidaterne på HEFs hjemmeside. For at blive kandidat skal mindst fem personer underskrive sig som dine ”stillere”. De fem stillere skal alle komme fra det distrikt, hvor du opstiller. En andelshaver må kun optræde som stiller for én kandidat. Underskriv anmeldelsesskemaet med opstillingslisten, og send eller mail det til HEF, så det er os i hænde senest onsdag den 29. januar 2014. Nuværende repræsentanter kan efter ønske opstilles til genvalg, såfremt de er valgbare. De siddende repræsentanter vil blive genvalgt, såfremt der ikke er opstillet andre kandidater. Hvem er valgbare? For at du kan afgive stemme, opstille som kandidat eller være stiller for en kandidat ved valget til HEFs repræsentantskab skal du være myndig og i øvrigt opfylde mindst et af følgende kriterier: Du er registreret som andelshaver i HEF. Du er andelshaver, når du er registreret som regningsmodtager for en elinstallation, der er permanent tilsluttet HEFs elforsyningsnet.

Du repræsenterer et selskab, en forening eller lignende, som er registreret som andelshaver i HEF, og du er blevet udpeget som stemmeberettiget/valgbar for denne. Sådan foregår valget Der bliver kun valg i de valgdistrikter, hvor der er opstillet flere kandidater, end der skal vælges. Er det tilfældet, får du tilsendt en stemmeseddel med posten. Der udsendes én

På www.hef.dk finder du mere information om valget. I uge 7 kan du se de opstillede kandidater på www.hef.dk. Her kan du også få oplyst, hvilket valgdistrikt du hører til, hvis du er i tvivl. Du skal blot indtaste det installationsnummer, som fremgår af din elregning. Du kan også få oplyst dit valgdistrikt eller få tilsendt et mere detaljeret kort over dit valgområde ved at ringe til HEF på 7015 1670 eller ved at sende en mail til hef@hef.dk.

4 Ranum (2) Frank Blicher Hans Jørgen Greth Niels E. Nielsen Poul Carstensen 6 Trend-Overlade (2) Chr. Haldrup Frede Pedersen Jens Jørgen Holst Leif Jensen 8 Haubro-Tolstrup (2) Kaj S. Pedersen Peter Engemann 10 Farsø (4) Bent Krogh Erling Rokkedahl Finn Aagesen Jens Kr. Larsen

Fakta om HEF Himmerlands Elforsyning A.m.b.a.

Hvem kan jeg stemme på? På stemmesedlen kan du se, hvem der er opstillet som kandidat, og hvor mange repræsentanter der skal vælges. For at en stemmeseddel er gyldig, kan du højst sætte kryds ved lige så mange kandidater, som der er pladser at besætte. Stemmesedlen skal returneres pr. post og være HEF i hænde inden for den tidsfrist, som fremgår af stemmesedlen.

HEF A.m.b.a. er moderselskab for HEF-koncernen, hvori følgende selskaber indgår: HEF Net A/S HEF EnergiTeknik A/S HEF Fibernet A/S Energi Nord A/S Aalborg City Forsyning A/S DVI Energi A/S HEF og HEFs datterselskaber har bl.a. ejerandele i Energi Danmark A/S, Bredbånd Nord A/S og Waoo A/S. Nettoomsætningen (eksklusive energiafgifter og moms) er 1,5 mia. kr. Koncernens samlede aktiver beløber sig til ca. 4 mia. kr. Egenkapitalen er ca. 2,7 mia. kr.

Du kan også stemme elektronisk. Vejledning følger med den stemmeseddel, der kommer med posten, hvis der skal være valg i dit valgdistrikt. Såfremt der er både er stemt elektronisk og pr. post, er det den elektroniske stemme, der er gyldig.

Vil du vide mere? Er du i tvivl om, hvilket valgdistrikt du tilhører, kan du kontakte vores kundeservice på 7015 1670. Du kan også finde det på din elregning fra Energi Nord. Men da der indføres nye numre i 2014, er det måske det gamle distriktnummer, der står på din seneste elregning. På kortet kan du se de nye distrikter. Har du andre spørgsmål vedrørende valget, eller vil du vide mere om HEF?

Hvem vandt? Resultatet af valget til HEFs repræsentantskab foreligger senest den 31. marts 2014. De opstillede kandidater får direkte besked fra HEF. Valgresultatet offentliggøres desuden på www.hef.dk.

Du er ægtefælle/samlever til en registreret andelshaver, og dit navn er registreret på elregningen fra HEF. Elregningen udsendes af Energi Nord, som HEF er medejer af.

I rubrikken nedenunder kan du se, hvor mange repræsentanter der skal vælges i hvert enkelt valgdistrikt. Nuværende medlemmer af repræsentantskabet, der allerede har meddelt HEF, at de genopstiller, er opført under de pågældende valgdistrikter. I parantesen efter navnet på valgdistriktet kan du se, hvor mange repræsentanter der skal vælges.

2 Vindblæs-Salling (2) Frede Braae Gunnar Jensen Lars Cammer Bisgaard

stemmeseddel pr. installation. Du kan også afgive din stemme elektronisk. Der står en vejledning på din stemmeseddel.

12 Østrup-Østerbølle (2) Frede Østrup Knud Bak Anton Sæderup Gunnar Bach 14 Nørager (2) Karsten Nielsen Niels Fruekilde 16 Døstrup-Klejtrup (3) Erik Lassen Jørgen Thomasen Kim Knudsen Erik Højen Jan Elleskov Jesper Fomsgaard Poul Gerhard Pedersen 18 Doense-Valsgaard (2) Jørgen Kragelund William Larsen Frede Hansen Kim Jæger

20 Oue-Kielstrup (1) Carsten Sørensen Kurt Bak 22 Rebild-Aarestrup (2) Hans Curt Madsen Jesper Frisgaard Pedersen Henry Kjeldsen Ole Nygaard Elmer Rask 24 Suldrup-Guldbæk (3) Peder Pedersen Egon Sørensen Erling Buus Jens Laurids Pedersen Flemming Valkjær Poul Henningsen 26 Dall-Ferslev (3) Hans K. Thomsen Svend Åge Sørensen Dion Pedersen Kim S. Larsen Ole Villum Jensen

Få svarene på www.hef.dk. Du er også velkommen til at ringe til HEF på 7015 1670. Her kan du få mere at vide om repræsentantskabsvalget 2014.

HEF Himmerlands ELforsyning A.m.b.a. Over Bækken 6, 9000 Aalborg Tlf. 9936 9936 hef@hef.dk www.hef.dk Per Mortensen Teddy Christensen 28 Blenstrup-Fræer (2) Jean Paul Aubertin Carl Erik Olesen Michael Berg Christensen 30 Visborg-Vive (1) Bent Rytter Freddy Krogh Arne Nielsen 32 Helberskov-Als Odde (2) Michael Dalsgaard Ove Johan Sørensen Tom Thygesen Jørn Østergaard Martin Lybech 34 Øster Hurup (2) Finn Frandsen Jens Oppelstrup Andersen

Gregers Jensen

52 Hasseris (7)

44 Klarup (3) Bøje Bjørklund Gert Vogel Hans Krebs Jette Poulsen

54 Midtbyen (7) 56 Vejgaard-Frydendal (7) 58 Nørholm-Sønderholm (3) Erik Larsen Erik Sørensen Michael Peen Sønderholm Kraftvarmeværk/ Henning Mathisen Per Rise Simonsen

46 Sdr. Tranders (4) Christian Greve Rene Wiebenson Nick Pedersen Søren Svendsen

60 Kongerslev Transformerforening (2) Allan Reich Andersen Bent Andersen Verner Jahreis Jepsen

48 Nøvling (2) Hugo Elmer Poul Madsen Søren Ejnar Madsen 50 Granly-Gug nord (6) Henrik Sloth Jørn V. Lange Preben Vestergaard

55

36 Terndrup-Thorup (2) Keld Adzersen Børge Olsen Jørgen Ifversen Niels Aage Fladkjær 38 Dokkedal-Komdrup (1) Henning Hansen Peter Jensen Bent Andersen 40 Kærsholm-Mou (2) Ivar Kjærgaard Kurt Sommer Jan Thorup Marianne Thaysen Søren Birk Nielsen 42 Vaarst-Gunderup (1) Frederik L. Adamsen

52 58

1

53

44

46 47

49

43

48

57

25

2

45

56

50

59

37

3

54 51

41

42

4

6

24

7

5

60

27

38

28 37

105

23

22

8

35 36

104

9

34

15

10

11

39

40

26

21

19

33 30

14

12

31

29

18

13 17

16

20

32


Landsdelens Carsten Knudsen bedste optrĂŚder i Hersom Forsamlingshus LOPPEMARKED

HERSOM: Hersom-Bjer-   Hans hovedinstrument er regrav Borgerforening har guitaren, men han kan ogsĂĽ i samarbejde med Viborg høres pĂĽ fløjte, didgeridoo Kommune, i forbindelse og nĂĽr han presser musik ud med liv i forsamlingshu- af en 32 mm Wavin rør, med sene, arrangeret en aften studs vel at mĂŚrke. Vi kommed Carsten Knudsen fra mer til at høre en bred vifte De Nattergale ogsĂĽ kendt af monologer, musikalske somâ€? Gertrud Sandâ€? fra The indslag, sange og klovneJulekalender. rier. Der vil blive et gensyn  Carsten Knudsen kan med svineavler Gert Regnkalde sig kongelig hofleve- borg Jensen, Kalle Mattias randør i spil pĂĽ ukulele, da og der vil blive fortĂŚllinger han flere gange har spillet om onkel Erling som kĂŚmpĂĽ dette instrument for dron- per med fladskĂŚrme og tør ningen. Det musikalske er hud. en vigtig del af hans show   Aftenen starter med spisog bliver leveret pĂĽ humoning og i prisen er inkludeAARS AVIS ristisk vis. ret en tre retters menu og i

finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

FARSĂ˜ AVIS

FOLKEBLADET STĂ˜VRING NIBE AVIS

Landsdelens bedste VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă˜STHIMMERLANDS FOLKEBLAD

LOPPEMARKED

BEMÆRK HIMMERLANDS finder du i

• CAMPINGVOGNE AVISERNE • BILER • MOTORCYKLER • LANDBRUGSMASKINER

BEMÆRK AARS AVIS

- SKAL med under bil markedet CAMPINGVOGNE, BILER, MOTORCYKLER, LANDBRUGSMASKINER eller køb & salg! FARSĂ˜ AVIS

FOLKEBLADET STĂ˜VRING NIBE AVIS

VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă˜STHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Skal med under bilmarkedet eller køb & salg!

LOPPEMARKED BEMÆRK til til 101.262 88.050 husstande husstande

• CAMPINGVOGNE ord •20 BILER for 50 kr. • MOTORCYKLER •HIMMERLANDS LANDBRUGSMASKINER AVISERNE

SĂŚlges: 4 vinterdĂŚk, Michelin 185/65R14 - 8 blive mm serveret mønster, pausen vil der kr. 800,kaffe og te. 98 64pĂĽ, 50 54   ArrangørerneTlf.hĂĽber at

mange møde opmed til lille en SĂŚlges: vil Havetraktor festlig aften. er KĂ˜BES: garanti lad, uden klipperDer 1200,-. Løvsuger. Lille bĂĽndsav. for, at aftenen vil blive bĂĽde sjov og underholdende. Tlf. 51 34 23 49 SĂŚlges: Puddel/Borderterrier krydsningshvalpe, har fĂĽet ormekur. De er langhĂĽret og ikke ruhĂĽret. Pr. stk. 2.000,Tlf. 40 17 81 50 Købes: +ÂĽKZIVLY Ă…`[[LIVLY Ă„ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVYJLS¤UNSHZMHQHUJLĂ„N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges:;YHR[VY-VYKZVU+L_[H gYNJH ILUaPUTLKMÂĽYLO\Z =LSLNUL[ [PS /VII` LSSLY MVY ZHTSLY2ÂĽYLYNVK[ Tlf. 61 14 89 66 Købes: Tyskerhjelme 1939-45 efterlyses. Pris kr. 1.000. Samt tyske kikkerter 7x50, 8x60, gĂŚster 10x80 mv. og Carsten Knudsen Hersom. engelske faldskĂŚrmshjelme købes. helm1420@gmail.com Tlf. 61 85 26 98 Købes: Gl. jern og skrot. Hurtig SĂŚlges: 4 vinterdĂŚk, Michelin SĂŚlges: 3 otte foxterrierhvalpe, afhentning, sĂĽ ring Kallemønster, op. 185/65R14 8 mm sort/hvid. 9 -uger og salgsklare. kr. 800,Tlf. 40 32 01 03 Har fĂĽet dobb. ormekur. ForĂŚldre Tlf. 98 64 50 54 haves. Pr. stk. kr. 900. Købes: Skrot: Jern, Tlf. 23biler, 92 11me97 SĂŚlges: Havetraktor med lille taller købes kontant pĂĽ stedet. lad, uden klipper 1200,-. KĂ˜BES: Mindre mĂŚngder gratis Gives vĂŚk: Høns. afhentes 21 stk. gule OrLøvsuger. Lille kg. bĂĽndsav. dog min. HurtigvĂŚk afhentpington 17300 mdr. gl. gives samTlf. 51 34 23 49 ning. Campingvogne modtages. let pga. helbredsproblemer. Tlf. 21 96 13 92 12 69 Tlf. 25 47 SĂŚlges: Puddel/Borderterrier krydsningshvalpe, har fĂĽet ormeKøbes: jern ognye metal købes/ SĂŚlges: Gode, julegavekur. De Gl. er langhĂĽret og ikke afhentes. Evt. nedskĂŚring. ideer: Bosch stiksav, ruhĂĽret. Pr. stk. 2.000,- 300 kr. Skruemaskine m/alt tilbehør, Tlf.: 61300 89 Tlf. 40 40 28 17 81 50

kr. 10 l Pinotex Classic, 250 kr. 1

l metalmaling, Hammerite, kr. SÌlges: GrantrÌ 30 Å`[[LIVLY cm 75 stykKøbes: +¼KZIVLY 1 l Sadolin rustvÌrn, 75 THSLYPLY kr. Kan ker, nyfÌldet, ikke kløvet. ÄULYL PUKIV T¼ISLY 3 kløves Løgstør mod merpris [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY- tlf. 40kr.10pr. 03 m 01 JLS¤UNSHZMHQHUJLÄN\YLYZ¼S] 225. N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN Tlf. 40 28 17 20 ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64Adidas 80 90 SÌlges: Fodboldstøvler

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

LOPPEMARKED BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m. 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. Kan evt. lev. mod mere betaling. Tlf. 28 59 12 49/21 26 43 30

AALESTRUP: spiller Købes: Skrot: Jern,En biler, metaller kontant stedet. der købes har købt sinpülodsedMindre mÌngder afhentes gratis del hos Biksen, Borgerdog min. 300 kg. Hurtig afhentgade 15, i Aalestrup, kan ning. Campingvogne modtages. glÌde sig over at have Tlf. 25 47 13 12

vundet 100.000 kr. i Købes: jern og metal købes/ denne Gl. mĂĽneds gevinstudafhentes. Evt.-nedskĂŚring. trĂŚkning derudover er Tlf.: 40en 28 side61 89 der ogsĂĽ vundet gevinst i forretningen, pĂĽ SĂŚlges: Ny bog af BrĂĽten: 10.000 kr. i samme MESTERTYVEN FRA gevinHIMstudtrĂŚkning! MERLAND kr. 125,-. Andre bøger om første Himmerland   For gang sĂŚlges. i lotJens BrĂĽten, Lille Tingvej 7, Aars, teriets lange historie, har jbr@aars.dk. Varelotteriet glĂŚden af at Tlf. 98 62 37 26 udbetale milliongevinst hver mĂĽned - ĂĽret rundt. SĂŚlges: Julegaver: Sekskantet foderbrĂŚt + aflange, redekasForhøjelsen af Varelotteser, slotte, kollektiv. hovedgeKramkiste, riets mĂĽnedlige vugge, nissestole- og borde, vinst ĂŚndres fra en kvart gyngehest, nøgleskab + andre ting. Brokholm

Tlf. 98 66 35 85 SÌlges:Gl. Udgüet/frisk trÌ.Hurtig FÌlKøbes: jern ogvaskemaskine, skrot. SÌlges: Komfur, des mod at fü trÌet og stormafhentning, sü ring Kalle op. køleskab, fryser, spisebord i eg m. vÌltet 6 stole.trÌ fjernes. Tlf. 40 32 01 03 Tlf. Tlf.53 2297 4396 20 33 08 SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. SÌlges: 2 bedürende danskm. 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. SÌlges: EgetrÌsbrÌnde i Kan 3 m svensk gürdhundehvalpe. evt. lev. mod mere betaling. SortlÌngde, Skovet 2012/2013. Lehvid. Vaccinerede, chippede vering betaling af transport. Tlf.ved 28 59 12 49/21 26 43 30 og ormekur. 9 uger gamle. Tlf. 98 55 14 28 Pris: 2.200 pr. stk. Købes: Skrot: Jern, biler, meTlf. 98pü 39stedet. 60 03 taller købes kontant Købes: Palisander-spisestue, Mindre mÌngder afhentes gratis bord, stole, skÌnk i palisander Shetlandspony, vallak, SÌlges: dog min. 300 kg. Hurtig afhent6 ür, 1.500 kr. Hoppe,i 7palisander ür, 2.500 købes og skrivebord ning. Campingvogne modtages. kr. Begge med hestepas. købes. Tlf.26 25 47 23 13 12 Tlf. Tlf. 4072 73 19 18 97

Købes: og metal købes/ SÌlges:Gl. 8 jern spisestuestole. Med afhentes. nedskÌring. høj ryg ogEvt. cremefarvet stof. Behandlet sü de nemt tørres af. Tlf.:kan 40 28 61 89 Rigtig fin stand. Billede kan fremSÌlges: bogPr. af sendes af Ny stolene. stk. Brüten: 200 kr. MESTERTYVENTlf. 40 FRA37 21 HIM74 MERLAND kr. 125,-. Andre bøger om 4Himmerland SÌlges: stk. stülfÌlge sÌlges. 15� incl. Jens Brüten, Tingvej 7, Aars, nÌsten nye Lille Minerva vinterdÌk jbr@aars.dk. 195/60R15. Har tidligere siddet pü en Toyota Corolla HB.37Pris Tlf. 98 62 26 1.900 kr. SÌlges: Julegaver: Tlf. 27Sekskantet 58 07 87 foderbrÌt + aflange, redekasser, slotte, kollektiv. Kramkiste, vugge, nissestole- og borde, gyngehest, nøgleskab + andre ting. Brokholm Tlf. 98 66 35 85

SENEST HUSK: FREDAG Indlevering af loppeannoncer KL.FREDAG 9.00 SENEST KL 9.00

kikkerter 7x50, 8x60, 10x80 mv. og engelske faldskÌrmshjelme købes. helm1420@gmail.com Tlf. 61 85 26 98

SÌlges: 3 otte foxterrierhvalpe, sort/hvid. 9 uger og salgsklare. Har füet dobb. ormekur. ForÌldre haves. Pr. stk. kr. 900. Tlf. 23 92 11 97

Gives vÌk: Høns. 21 stk. gule Orpington 17 mdr. gl. gives vÌk samlet pga. helbredsproblemer. Tlf. 21 96 92 69

SĂŚlges: UdgĂĽet/frisk trĂŚ. FĂŚldes mod at fĂĽ trĂŚet og stormvĂŚltet trĂŚ fjernes. Tlf. 22 43 20 08 SĂŚlges: EgetrĂŚsbrĂŚnde i 3 m lĂŚngde, Skovet 2012/2013. Levering ved betaling af transport. Tlf. 98 55 14 28

Købes:

Palisander-spisestue,

bord, stole, skænk i palisander Indryk ennyeloppemarkedsannonce     Sælges: Gode, julegavekøbes og skrivebord i palisander ideer: Bosch stiksav, 300 kr. og komm/alt udtilbehør, til 101.262 købes. husstande!   Skruemaskine 300 kr. 10 l Pinotex Classic, 250 kr. 1 Annoncen l metalmaling, Hammerite, 75 kr.sendes til: Vesthimmerlands 1 l Sadolin rustværn,Avis, 75 kr. Borgergade LøgstørSENEST - tlf. 40 10 fredag 03 01 kl.

Tlf. 40 73 19 97

17, 9620 Aalestrup

9.00

Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ

HUSK!

Betaling vedlagt:

� Kontant � Check ANNONCETEKST: � SÌlges � Købes � Byttes � Gives vÌk

Indlevering af loppeannoncer er

SENEST FREDAG KL. 9.00

Telefon:

Indryk en loppemarkedsannonce     Afsenders navn og adresse: og kom ud til 101.262 husstande!  

til til 101.262 88.050 husstande husstande

20 ord

Tlf. 40 32 01 03

Indlevering af Købes: Tyskerhjelme 1939-45 efterloppeannoncer er lyses. Pris kr. 1.000. Samt tyske

- SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg! Annoncen mü fylde op til 20 ord!

Igen to heldige SE HER! - inden du laver din annonce! vindere i Aalestrup

HUSK!

Absolado LZ TRX FG i gule. Str.

SÌlges:;YHR[VY-VYKZVU+L_[H 40 2/3. Brugt 3 gange, 3 mdr. gYNJH ILUaPUTLKM¼YLgamle. SÌlges da de er for lille. O\Z =LSLNUL[ [PS /VII` LSSLY MVY Købt for kr. 600. Pris kr. 300. ZHTSLY2¼YLYNVK[ Tlf. 61 20 14 35 89 92 66 22 Tlf.

Annoncen sendes til:

Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

Side 21

Købes: Gl. jern og skrot. Hurtig afhentning, sü ring Kalle op.

Hvad bruges til? million kr.KAN til en loppemarkedet million kr. Loppemarkedet Ændringen er en er del forbeholdt af PRIVATE. Der kan lotteriets strategimed for fremannonceres køb, salg, bytte og gives vÌk af tiden. nÌsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge lopVarelotteriet men henvises til avisens øvrige spalter. førpemarkedet, og nu

Varelotteriet blev grundNĂĽr du blot skal lagtHvilke helt tilbage i 1887 effekter kan IKKE annonceres? bruge fĂĽ, og har sine rødder solidt Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annonceflotte brochurer plantet i hĂĽndvĂŚrkerfor- sĂĽ biler, lad os ring og af: stolte Ejendomme, eninger hĂĽndvĂŚr-sommerhuse, grunde, fremstille flotte campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, kertraditioner landet over. farvekopier Som en naturlig følge, gĂĽr herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse ting henvises til dig. en henholdsvis stor del af avisens lotterietsEJENDOMS-, MOTOR- tilog overskud da ogsĂĽ stadig LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KĂ˜B til det oprindelige formĂĽl: Kontakt: OG af SALG). - Du kan IKKE indrykkeHimmerlands annoncerTryk medA/S Støtte lĂŚrlingeuddanAalestrup angivelse af dato og klokkeslĂŚt. Disse annoncer nelser inden for hĂĽndvĂŚrk Tlf. 9864 1255 og hen industri. vises til rubrikken BEKENDTGĂ˜RELSER. Fax 9864 1693

Farvekopier

8. januar 2014

Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen mĂĽ HĂ˜JST fyldeSĂŚlges: 20 ord.2 Det ordflotte store første og meget Købes: Dødsboer, flytteboer, foxterrie-hvalpe, finere indbo, møbler, malerier, f.eks. ÂťSÆLGESÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤhvid/sort/brun, regnes tĂŚpper, lamper, ure, spejle, por- hanner, 3 mdr. og udtaget til avl. hver forfajance, et ordfigurer, og skal tĂŚlles med. Uanset Fastpris kr. 1.800 pr. -stk. celĂŚn, glas, sølv,derfor Tlf. 92 11 97 guld, nips, smĂĽting.eller skrevet helt ud,23tĂŚller omsamlinger, et ord er forkortet Toppris betales kontant. det -forinden et ord.du Harlaver du flere effekter til salg, endĂĄ 4,0 SĂŚlges: Kornsnegle 100 mm din annonce! 21 64 80 90 mtr. Monteret med motor. en annonceTlf.kan rumme, er du velkommen til at Tlf. 40 45 99 33 SĂŚlges: Traktor, Fordson Dexta, husk dog telefonnr. Hvad KAN loppemarkedet bruges til? indrykke flere annoncer, under benzin. Ă…rg. ca. 1960. Velegnet SĂŚlges: Til Toyota: 4 vinterdĂŚk Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan hver eller annonce. til hobby samler. 195/60-15, 6 mm mønster, pĂĽ

SE HER!

annonceresTlf. med køb, salg, bytte og gives vÌk af 26 82 45 95 alufÌlge kr. 1600,-. 4 sommernÌsten alle BRUGTE effekter. Momsregistrerede dÌk -195/50-15, 8 mm mønster Hvad koster ensÌlloppeannonce? SÌlges: Kano og klaver pükan alufÌlge kr. 2000,personer og virksomheder IKKE bruge lopges.KUN Kanoenkr. er 50.00 3 pers. og pr.koster annonce for hver indrykning. Tlf.spalter. 24 65 87 01 pemarkedet, henvises til avisens øvrige 2500.-. Klaveret er men et Hindsberg,

Annoncen betales KONTANT ved indleveringen

nystemt, kr. 3000.-. SÌlges: Loppemarked i opvareller check. Husk: sendt med postvÌTlf. 31ved 70 09 20/31 70 20kan 55Breve met hal Bjergegaardsvej 4, AaleHvilke effekter IKKE annonceres? strup, lørdag og søndag. ½ pris senet mü IKKE indeholde kontanter! Du kan IKKEmed bruge loppemarkedet til annonceSÌlges: Spisebord 10 stole pü alt. + skÌnk ring af:i sÌbebehandlet Ejendomme, eg, sommerhuse, grunde, biler, Tlf. 21 94 30 52 kr. 3.000,-. Hvor blivermotorcykler annoncenog indrykket? campingvogne, landbrugsmaskiner, Ektorp 2-pers. sofa, kr. 500,-. Annoncenogsü indrykkes i 7 aviser i Himmerland (totalherunder traktorer. (Disse ting henvises til Tlf. 51 34 26 77

oplag 88.050avisens ekspl.):EJEN AarsDOMS Avis. Farsø Avis. Vesthenholdsvis -, MOTORog LAND BRUGSFolkeblad, SIDER ellerLøgstør. evt. tilVesthimmerlands rubrikken KĂ˜B himmerlands OG - Du kanĂ˜st IKKE annoncer med Avis,SALG). Aalestrup. himindrykke merlands Folkeblad, angivelse af Fol dato og klokkeslĂŚt. annoncer Kongerslev.. kebladet, Støvring.Disse samt Nibe Avis. henvises til rubrikken BEKENDTGĂ˜RELSER.

SE HER!

HvornĂĽr skal annoncen indleveres? Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen skal vĂŚre avisen i hĂŚnde senest fredag Annoncen mĂĽ HĂ˜JST fylde 20 ord. Det ord kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer,første der modf.eks. ÂťSÆLGESÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤ regnes Hvad KAN loppemarkedet bruges til? tages senere,er indrykkes ugen efter. Annoncer til Loppemarkedet forbeholdt PRIVATE.tĂŚlles Der kanmed. annonceres med hver for et ord og skal derfor - Uanset loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. køb, salg,ord bytteerogforkortet Âťgives vĂŚkÂŤeller af nĂŚsten alle BRUGTE om et skrevet helt ud,effekter. tĂŚller

- inden du laver din annonce!

- Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge det for et ord. dutilflere til salg, end loppemarkedet, men Har henvises avisenseffekter øvrige spalter.

en annonce kan rumme, er du velkommen til at

Hvilke effekter kan IKKE husk annonceres? indrykke flere annoncer, dog telefonnr. under Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejenhver annonce. domme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse henvisesen til loppeannonce? henholdsvis avisens EJENDOMS-, Hvadting koster MOTORog LAND BRUGS SIDER eller til rubrikken KĂ˜B KUN kr. 50.00 pr. annonce forevt. hver indrykning. OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse Annoncen betales Disse KONTANT vedvises indleveringen af dato og klokkeslĂŚt. annoncer hen til rubrikken eller ved check. Husk: Breve sendt med postvĂŚBEKENDTGĂ˜RELSER.

senet mĂĽ IKKE indeholde kontanter!

Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen mĂĽ HĂ˜JST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. ÂťSÆLHvor indrykket? GESÂŤ og bliver til slut Âťtlf.annoncen nummerÂŤ regnes hver for et ord og skal derfor tĂŚlles med. - Uanseti 7 omaviser et ordi er forkortet eller(totalskrevet Annoncen indrykkes Himmerland helt ud, tĂŚller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end oplag 88.050 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Vesten annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere himmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

BEMÆRK

Avis, Aalestrup. Ă˜sthimmerlands Folkeblad,

Hvad koster en loppeannonce? Kongerslev.. Folkebladet, Støvring. samt Nibe Avis. KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Hvornür skal indleveres? Husk: Breve sendt med annoncen postvÌsenet mü IKKE indeholde kontanter!

Annoncen skal vĂŚre avisen i hĂŚnde senest fredag

Hvor bliver annoncen indrykket? kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modAnnoncen indrykkes i 7 aviser i Himmerland (totaloplag 88.050 tages Aars senere, ugen efter. Annoncer til ekspl.): Avis.indrykkes Farsø Avis. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands Aalestrup. Ă˜st him merlands Folkeloppemarkedet kanAvis, IKKE indtelefoneres. blad, Konger slev.. Fol ke bladet, Støvring. samt Nibe Avis.

CAMPINGVOGNE • BILER • MOTORCYKLER • LANDBRUGSMASKINER •

Hvornür skal annoncen indleveres? Annoncen skal vÌre avisen i hÌnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

- SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!

VÌr opmÌrksom pü, at der kan vÌre Ìndrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene üret igennem. Loppeannoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!


Side 22

8. januar 2014Ugens tv

UGE 02 - 2014

Pigen i midten

DR1 fredag kl. 00.05 Amr. krimikomedie fra 1993 med bl.a. Uma Thurman og Robert De Niro. Ved et uheld redder den generte politimand Wayne en frygtet gangsters liv. Det ville han ønske, han ikke havde gjort. For gangsteren Frank insisterer på at betale DR1 torsdag kl. 20.00: “Bonderøven bygger”

TV2 torsdag kl. 20.00: ”Savnet”

8. - 14. januar 2014

ham tilbage, og en dag finder Wayne den smukke Glory i sin seng. Hun er Franks betaling. Men Wayne forelsker sig i Glory, og nu skylder han Frank, og det er nøjagtig det, Frank lever af. Så nu er Wayne i klemme, og det er Glory også. Hvad gør en klog?

Deadline DR1 lørdag kl. 01.30 Amr. gyser fra 2009 med bl.a. Brittany Murphy og Thora Birch. Forfatteren Alice slår sig ned i et gammelt hus for at færdiggøre et manuskript og komme til hægterne efter et

nervøst sammenbrud. Efter en række sære, skræmmende hændelser finder hun en skoæske fyldt med videobånd i pulterkammeret. Båndene gemmer på en rædselsvækkende hemmelighed fra Alices mørke fortid.

DR1 lørdag kl. 20.00: ”Kongerigets Klogeste” Aftenens fire nye deltagere er Bettina, Jesper, Christina og Teis.

A Time to Kill DR1 fredag kl. 21.25: “Pirates of the Caribbean” Jack Sparrow er død og fanget i Davy Jones’ kiste, men redningen er på vej.

TV2 fredag kl. 22.25 Amr. drama fra 1996 med bl.a. Matthew McConaughey og Sandra Bullock. I Mississippi, bliver den 10-årige sorte pige, Tonya Hailey, brutalt voldtaget af to racistiske hvide. Tonyas far, Carl Lee Hailey, tager

retfærdigheden - og hævnen - i egne hænder, og dræber de to mænd. I mordsagen mod Carl Lee bliver den unge, idealistiske, men uprøvede advokat Jake Tyler Brigance hans forsvarer. Det er nu op til Jake, at få Carl frikendt i den svære sag.

TV2 lørdag kl. 21.50: “Forhandleren” Politikommissær Danny Roman bliver anklaget for mord, men bliver han fejlagtigt anklaget?

Den eneste Ene

Ugens tv

TV2 fredag kl. 20.50: ”40 Days and 40 Nights” Matt afskriver al sex i 40 døgn, men kan han holde sit kyskhedsløfte. OnsDAg

DR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers 07.15 Til undsætning 08.00 Lægerne 09.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset II 12.30 Antikduellen 13.00 Hammerslag 13.30 Inspector Morse 15.15 Hercule Poirot. 2 afsnit 16.55 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 7-9-13 20.40 Til arven os skiller 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Vegas. Amr. dramaserie 23.15 Ryggen mod muren 00.15 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Madmagasinet Bitz & Frisk 11.30 DR2 Undersøger 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Livet efter livet 13.00 Eftermiddagsprogram. 17.05 DR2 Dagen 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.10 Livet efter livet 18.40 Attenborough - 60 år i naturen 19.35 Når mænd er værst 20.00 Sådan er det bare 20.40 Sagen genåbnet 22.30 Deadline 23.00 Flygtninge - behøver vi dem? 23.55 The Daily Show 00.15 Natfjernsyn TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne 12.50 Fed forvandling 13.35 Hjemme bedst 14.30 Hus til stregen 15.15 The Good Wife 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Liebhaverne 20.35 Gerningsstedet 21.25 Fangerne 22.00 Nyhedsblok 22.35 40 år og stadig jomfru 23.30 Natfjernsyn

tORsDAg

DR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers 07.15 Til undsætning 08.00 Lægerne 09.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset II 12.30 Antikduellen 13.00 Hammerslag 13.30 Inspector Morse 15.15 Hercule Poirot. 2 afsnit 16.55 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Bonderøven bygger 20.30 Forfra 21.30 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart: En sand gyser 23.40 Water Rats 00.25 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Penge 11.30 Jersild i tiden 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Livet efter livet 13.00 Eftermiddagsprogram. 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.10 Livet efter livet 18.40 Attenborough - 60 år i naturen 19.35 Når mænd er værst 20.00 Fangekortet 21.00 Fauli, fed og færdig 21.30 Absurdistan 21.55 Det slører stadig 22.30 Deadline 23.00 Kokain til alle 23.55 Natfjernsyn TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne 12.50 Fed forvandling 13.35 Hjemme bedst 14.30 Hus til stregen 15.15 The Good Wife 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Savnet 20.50 Tourette-børn - når de selv skal sige det 22.00 Nyhedsblok 22.35 Afkørsel til døden 00.10 Det sejeste sjak 00.35 Natfjernsyn

Ugens tv

TV2 lørdag kl. 20.00 Dansk romantisk komedie fra 1999 med bl.a. Niels Olsen og Sidse Babett Knudsen. Lizzie og Niller må på grund af Nillers mosevand i sprøjten adoptere. Sus er gift med den charmerende italiener Andrea, eller Sonny, og han har til gengæld ingen

FReDAg DR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers - det bedste britiske 07.15 Til undsætning 08.00 Lægerne 09.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset II 12.30 Antikduellen 13.00 Hammerslag 13.30 Inspector Morse 15.15 Hercule Poirot. 2 afsnit 16.55 Downton Abbey 17.50 TV Avisen 18.00 Bonderøven bygger 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Disney Sjov 20.00 X Factor 21.00 TV Avisen med Vores vejr 21.25 Pirates of the Caribbean Ved verdens ende 00.05 Pigen i midten 01.40 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Kontant 11.30 DR2 Undersøger 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Livet efter livet 13.00 Eftermiddagsprogram. 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.10 Livet efter livet 18.40 Attenborough - 60 år i naturen 19.35 Når mænd er værst 20.00 Spis bed elsk 22.15 Krysters Kartel 22.30 Deadline 23.00 60 Minutes 23.45 The Daily Show 00.05 Stormfloden 02.00 Natfjernsyn TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne 12.50 Fed forvandling 13.35 Hjemme bedst 14.30 Hus til stregen. 2 afsnit 15.15 The Good Wife 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Hvem vil være millionær? 20.50 40 Days and 40 Nights 22.25 A Time to Kill 00.55 Feeling Minnesota 02.35 Et helvedes hus 03.00 Natfjernsyn

problemer med sædkvaliteten. Men Sus er ikke så sikker på, om hun er klar til at få børn. De to par lever i lykkelig uvidenhed om hinanden, indtil Niller dukker op for at montere et nyt køkken hos Sus og Sonny, der i øvrigt har fået knas i forholdet.

LØRDAg DR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Dyrlæge på eventyr. 3 afsnit 09.10 På sporet 09.50 Jamie Oliver i Marrakesh 10.40 Sportsrevy 2013 11.45 Hunden, der reddede vores ægteskab 12.30 7-9-13 13.10 Til arven os skiller 14.00 Arvingerne 14.55 En hot date. 16.30 Kongerigets Klogeste 17.30 X Faktor 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.58 Held og Lotto 19.05 Isbjørnefamilien 20.00 Kongerigets Klogeste 21.00 Kriminalkommissær Barnaby: Død og støv 22.35 Kommissær George Gently 00.05 Natfjernsyn DR2 07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Paul Merton i Europa 09.00 Formiddagsprogram. 12.10 Paul Merton i Europa 13.00 DR2 13.00 - Nyheder 13.10 Eftermiddagsprogram. 15.20 DR2 Tema 18.00 Fangekortet 19.00 Terry Pratchett forsvinder 20.00 Alle tiders blondiner 21.00 DR2 Tema: Porno 22.30 Deadline 23.00 Efter pornoen 00.30 Angel 02.20 Skavlan 03.20 60 Minutes 04.05 Deadline Nat TV2 06.00 Morgen TV - mest for børn 09.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Hvem vil være millionær? 12.55 En kur der dur 13.25 Razzia - Skat rykker ud 14.00 Den blå planet 14.55 Gnavne gamle mænd 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen: Viborg HK - Randers HK (k), direkte 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen: Viborg HK - Randers HK (k), direkte 19.00 Nyhederne 19.30 Regionale nyheder 19.45 LørdagsSporten 20.00 Den eneste ene 21.50 Forhandleren 00.10 Natfjernsyn

sØnDAg

TV2 søndag kl. 20.25: “EM-håndbold” 8. - 14. januar 2014

DR1 søndag kl. 20.00: “Arvingerne”

MAnDAg

DR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Dyrlæge på eventyr 07.25 Spækhuggere 08.25 Kaskelothvaler 09.25 Halifax 11.00 Guld på Godset, Jul 12.10 DR-Dokumentar 13.00 Forfra 14.05 Hun så et mord 15.35 Kriminalkommissær Barnaby 17.10 Dr. Dolittle 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.05 Vores planet 20.00 Arvingerne 21.00 21 Søndag 21.40 Sporten 21.50 Agent 007 jages 23.40 Whitechapel: I Jack the Rippers fodspor 00.30 Natfjernsyn DR2 06.30 Dokumania 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.10 Forunderlige verden 13.00 Eftermiddagsprogram. 17.15 Butch Cassidy and the Sundance Kid. Amr. western fra 1969 19.00 Javel, hr. minister. 2 afsnit 20.00 Jimmys bondegård 21.00 The Tunnel 21.50 Nak & Æd 22.30 Deadline 23.00 Palme 00.00 Titanic: Storhed og fald 00.55 Menneskehedens sidste dage 01.50 Deadline Nat TV2 06.00 Morgen TV - mest for børn 09.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.25 Savnet 13.10 Eftermiddagsprogram. 17.05 Badehotellet 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 EM-håndbold: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionale nyheder 20.00 EM-håndbold: Studiet 20.25 EM-håndbold: Danmark Makedonien, direkte 22.15 EM-håndbold: Studiet 22.45 Gerningsstedet 23.35 Fangerne 00.10 Jail 00.35 NatfjernsynDR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers - det bedste britiske 07.15 Til undsætning 08.00 Lægerne 09.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset II 12.30 Hammerslag 13.10 Eftermiddagsprogram. 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Kender Du Typen? 20.40 DR-Dokumentar: Sikke tømmermænd 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Dødens spor: Silver Swan 00.00 Water Rats 00.45 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Bag Borgen 11.30 24 timer vi aldrig glemmer 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Absurdistan 13.00 Eftermiddagsprogram. 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.05 Absurdistan 18.35 Rundt om Det indiske Ocean 19.35 Når mænd er værst 20.00 Rikke og uafhængigheden 20.30 Sådan er det bare 21.00 Nak & Æd 21.40 Tidsmaskinen om mad 22.00 Jersild i tiden 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne 12.50 Fed forvandling 13.35 Hjemme bedst 14.30 Hus til stregen 15.15 The Good Wife 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 Badehotellet. Dansk tvserie 20.50 Sæt pris på dit hjem 21.25 En kur der dur 22.00 Nyhedsblok 22.35 EM-håndbold: Studiet 23.10 Krop umulig - fedme 23.55 Natfjernsyn

tIRsDAg

DR1 06.00 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers 07.15 Til undsætning 08.00 Lægerne 09.00 Formiddagsprogram. 12.00 Antikduellen 12.30 Hammerslag 13.10 Eftermiddagsprogram. 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.40 Skattejægerne 21.05 Kontant 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet Bitz & Frisk 22.20 Sporten 22.30 Beck 00.00 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Horisont 11.30 24 timer vi aldrig glemmer 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Nak & Æd 13.00 Eftermiddagsprogram. 17.05 DR2 Dagen 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.01 Nak & Æd 18.30 Rundt om Det indiske Ocean 19.30 Når mænd er værst 20.00 The Tunnel 20.55 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Interview før døden 23.50 Natfjernsyn TV2 06.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Grænsepatruljen 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne 12.50 Fed forvandling 13.35 Hjemme bedst 14.30 Hus til stregen 14.55 Sandheden om parforholdet 15.15 The Good Wife 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark 20.00 EM håndbold: Studiet 20.25 EM håndbold: Danmar Østrig, direkte 22.15 Nyhedsblok 22.50 EM håndbold: Studiet 23.25 En piges mareridt 00.25 Natfjernsyn

8. - 14. januar 2014


8. januar 2014

Side 23

Find din fagmand De beDste tv-kanaler i Den beDste kvalitet

AALESTRUP EL-SERVICE

b

kig forbi og hør mere!

• Ny- og tilbygning

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

20 14 61 01

• Renovering • Materieludlejning

9697 0012

Aalestrup Radio/TV Aps

Sognevejen 156 . 9620 Aalestrup . jphauerslev@ofir.dk

Arne Knudsen

Vi handler lokalt! - Hvor handler du!

El-installationer i landbrugsbedrifter

Vestergade 9, 9620 Aalestrup ¡ www.aalestrupradiotv.dk

Tonnys VVs A/s Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester møldrup • skals

Tlf. 98 64 50 14

Kontor og vĂŚrksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af: Varmepumpeprdningen

FĂŚrdigblandet beton - ogsĂĽ udlĂŚgning med bĂĽnd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

1<7

1<7

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

1<7

Du trykker bare

Tlf. 40 59 80 80 ¡ 98 64 13 00

Dalgaardsvej 3- 5 ¡ 9620 Aalestrup 'DOJDDUGVYHMĂ&#x192;$DOHVWUXS

Tlf. 98 64 80 80 7O)

7O) 7O) www.aasvt.dk 0,&+$(/1,(/6(1*(57.0$'6(1

t7BOE t4NFEFBSCFKEF t7BOE t7BOE t4NFEFBSCFKEF t4NFEFBSCFKEF t7BSNF t6OEFSMFWFSBOEÂ&#x201C;S t7BSNF t7BSNF t6OEFSMFWFSBOEÂ&#x201C;S t6OEFSMFWFSBOEÂ&#x201C;S t4BOJUFU t4BOJUFU t4NFEFKFSO t4NFEFKFSO t4BOJUFU t4NFEFKFSO t4PMWBSNFKPSEWBSNF t4PMWBSNFKPSEWBSNF t3FQBSBUJPOFS t3FQBSBUJPOFS t4PMWBSNFKPSEWBSNF t3FQBSBUJPOFS t#MJLLFOTMBHFSBSCFKEF t#MJLLFOTMBHFSBSCFKEF t4WFKTFPQHBWFS t4WFKTFPQHBWFS ApS t#MJLLFOTMBHFSBSCFKEF t4WFKTFPQHBWFS

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Landbrugsbyggeri Jord/beton Nybyggeri Reparationer Kloak Totalentrepriser

v/

98 64 12 55

- sĂĽ trykker vi resten â&#x20AC;˘ Ring og tag en uforpligtende snak med os â&#x20AC;˘ Vi hjĂŚlper gerne med udformningen

0,&+$(/1,(/6(1*(57.0$'6(1 0,&+$(/1,(/6(1*(57.0$'6(1 PDLOPQ#DDVYWGNPDLOJNP#DDVYWGN PDLOPQ#DDVYWGNPDLOJNP#DDVYWGN PDLOPQ#DDVYWGNPDLOJNP#DDVYWGN  [SM [SM  [SM  [SM [SM [SM

Murer- og Dalsgaard

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

Aut. gAs- og vAndmester mogens Kastrup nielsen gAs- og vAndmester dennis WĂźrtz . mobil 21 42 58 99

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen 'DOJDDUGVYHMĂ&#x192;$DOHVWUXS 'DOJDDUGVYHMĂ&#x192;$DOHVWUXS

Varme Sanitet ¡ Solvarme ¡ Jordvarme ¡ Blik ¡ Uforpligtende tilbud ¡ Store / smü opgaver

MøldrUp VVS a/S

Salg og reparation af hvidevarer

1<7 1<7 1<7 1<7 1<7 1<7

Vand ¡ Vand ¡ Varme ¡ Sanitet ¡ Naturgas

byggefirmaet

Borgergade 17 ¡ 9620 Aalestrup

Tlf. 98 64 50 10

M.B.D.

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

Quick-Guide

Flemming Dalsgaard

Ă&#x2DC;rnhøjvej 39 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 93 91 . Mobil 23 41 17 91

l Nybygning

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

l Køkken

montering l Tilbygning l Renovering l Udlejning af 13m lift

- til din lokale fagmand

l Beton/Cement:

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

l Elektriker:

En Lys IdĂŠ 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Aalestrup El-Service 20 14 61 01

l Murermester:

ApS

Murer- og Byggefirmaet Dalsgaard ApS 98 64 93 91 / 23 41 17 91

l Radio/TV:

Aalestrup Radio-TV 96 97 00 12

ApS

V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

98 64 12 77

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

l

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen Priv. 86 69 21 16

Priv. 86 69 16 60

Find din fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

l Tryksager:

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

l Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Mester Jacob 22 75 70 40 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10

l VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38 Aalestrup Smede & VVS Teknik 98 64 80 80 / 20 45 17 28 / 23 30 86 76

Find din fagmand


Side 24

8. januar 2014

Brandmændene var samlet til nytårsparole

KØR-SELV-LÆSERREJSER MED

Stor stigning i udrykningen fra stationen i Aalestrup

Som læser af Vesthimmerlands Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden VA ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

H

ot el

e Hof Krähenb Se flere opho ldsmulighede r på www.hap pydays.nu

4

dage i Grömitz, Schleswig-Holstein

Ankomst: Valgfri i perioden 3.1.-30.4. samt søndage, mandage og tirsdage i perioden 3.3.-14.5.2014.

rg

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.249,-

Badebyen Grömitz Hotel Hof Krähenberg HHH Helt ned til østersøkystens brusende bølger ligger den traditionsrige badeby Grömitz, som året rundt præges af en herlig feriestemning. Byen ligger blot to timers kørsel fra den danske grænse og omkring 50 minutter fra færgen i Puttgarden. Fra strandpromenaden i Grömitz kan man gå en tur langs træplankerne på byens karakteristiske badebro, og i badesæsonen stilles de typisk tyske strandkurvestole frem. Det er dog ikke kun om sommeren, at man kan bade, for i oplevelsesbadet Grömitzer Welle kombineres havbølgebad, wellness og tropisk badeland. Men I kan også snuppe en tur i hotellets egen pool.

Af Hanne Grabow

Pris uden rejsekode 1.399,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x 3-retters middag/buffet • 1 x cykelleje • Entre til wellnessafdeling med pool og sauna • Udlån af badekåbe og håndklæde • Op til 25 % rabat på greenfee OBS: Kurafgift max EUR 2,80 pr. person pr. døgn.

6 dage i Villeréal, Sydfrankrig

Pris pr. person i dobbeltværelse

Sommer i Bretagne

1.499,-

PrisPris uden rejsekode kr. 1.799,1.699,uden rejsekode

Hotel Restaurant du Lac

Hotel Restaurant du Lac Det lille hotel dyrker den særlige franske ’art du vivre’. Her kan du nippe rødvin ved poolkanten til cikadernes sang, og hotellets beliggenhed præcis midt mellem de uendeligt smukke flodstrækninger Lot (31 km) og Dordogne (30 km) giver dig OBS: Turistskat EUR 0,50 pr. voksen pr. døgn. ferieminder for livet.

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 2 x 3-retters middag • 1 drink hver dag under hotellets Happy Hour • Fri cykeludlån • 1 flaske vin på værelset

AALESTRUP: Traditionen tro var nuværende og tidligere brandmænd i Aalestrup samlet den sidste dag i året på Falsk Stationen .   Stationsleder Anders Liltorp bød velkommen til de fremmødte og med en særlig velkomst til ”veteranerne” som er flittige til at møde op og være med til den hyggelige dag, hvor der også er information om, hvordan året er gået og være med til at genopfriske en masse sjove episoder, der trods alt i en meget alvorlig situation, også kan være.   Anders Liltorp fortsatte sin beretning om året 2013: -Så er der gået endnu et år, her på station Aalestrup og her ved nytåret plejer vi jo at kigge tilbage på årets gang og kigge lidt på hvad fremtiden byder.   Vi har i år haft 48 udrykninger, så det har været et travlt år, sidste år havde vi 35 udrykninger, så det er en pæn stigning. Vi har i år haft flere større bygningsbrande, hvoraf en brand i pizzariaet i Gedsted og branden på ”Gården” har krævet flest mandetimer, men ellers har der været blandede opgaver, fra færdselsuheld med fastklemte, olieforurening og bilbrande til ABA alarmer og assistancer til vore nabobrandvæsner.   I yder altid en professionel indsats og gør et virkelig godt stykke arbejde på skadestedet, vi er blandt de hurtigste til at rykke ud og

Stationsleder Anders Liltorp.

sammen med de 3 andre stationer i Vesthimmerland har vi det hurtigste brandvæsen i Region Nord, vi kører fra stationen i snit på 3 - 3,5 min. Det er super godt gået og det er betryggende for vores borgere at de hurtigt får hjælp, hvis de får brug for det. Til næste år får vi digitale pagere og det vil reducere udkalds tiden yderligere med op til 20 sekunder. I møder altid til brandøvelserne og er med Jeres gode humør og kammeratskab, med til at gøre det til en dejlig station at være på. Det vil jeg gerne give Jer en stor ros og tak for.   I år har der været stor fokus på brandmænd og risikoen for cancer, det har medført at vi har ændret nogle procedurer og at vi har større fokus på røgfrit miljø og egen sikkerhed, det har I taget til Jer, køretøjer, dragter og udrustning er top rengjort og det er en fornøjelse at der ikke længere

Tæppe Udsalg Ege Cantana Plain i 2 farver 400cm bredde

Vejl. Pris 199,00

NU

pr. m2

Ankomst: Søndag i perioden 22.6.-14.9.2014.

149,-

Åbningstider: Man.- tors. 930-1730 | Fre. 930 - 1800 | Lør. 930 - 1230

3 dage i Tylstrup, Nordjylland

Forkælelse i Vendsyssel

Pris pr. person i dobbeltværelse Ekstrana t in morgenb kl. uffe Kun 349,- t: .

949,-

Pris uden rejsekode 1.099,-

Børnerabat

1 barn 0-5 år gratis.

2 børn 6-14 år ½ pris. Tylstrup Kro HHH Nyd et par dage i hyggelige rammer med forkælelse på programmet. Kroen ligger mindre end en halv times kørsel fra Vesterhavet, og en tur til Oceanariet i Hirtshals eller Aalborgs liv og leben er en oplagt mulighed. I den gamle krostue bliver der desuden kræset for jer under lørdagens luksusmiddag.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 velkomstkurv med vin, frugt og chokolade • 1 before dinner-drink • 1 x 4-retters luksusmiddag • 10 % rabat på greenfee

ores op i v asse t e d d m ry Vi har g fundet en frem g o n lager og sjove ti r vi... flotte erfor holde - så d

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

torsdag – fredag og lørdag

50%

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

VA

Åbent hverdage kl. 8-17.

udsAlg

VArerne er stærkt nedsAtte - spAr op til

Ankomst: Fredage i perioderne Flere opholdsmuligheder Se www.happydays.nu 10.1.-20.6. og 22.8.-7.11.2014.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne.

Bestil nu på

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

lugter af røg i omklædningen og køretøjerne. Tak for at I har taget det til Jer og bakker op omkring det, for uden Jer kan det ikke lykkedes.   Vi har jo i år fået et nyt køretøj på stationen, en HSE, en Mercedes Sprinter med 190 HK, det er et hurtigt køretøj og vi kan allerede nu se, at vi er fremme flere minutter før sprøjten, hvis vi f. eks. er kaldt til Gedsted, det er også en endnu større tryghed for borgerne. Vi har også fået nyt udstyr, nemlig tågesøm, som kan bruges til at dæmpe og begrænse brandudbredelsen, på en for os, hurtig og sikker måde. Vi er også på vej til at gå over til kompositflasker på røgdykkerapparaterne, de første er på HSE og der kommer flere i første kvartal 2014, det er en klar forbedring for os.   På mandskabssiden har Lars Høgh Hansen desværre valgt at flytte til Viborg, han fortsætter heldigvis som dag brandmand, da han fortsat arbejdet på Aalestrup skole. Vi har fået en ny Holdleder i år, Niki Rold har flot gennemført uddannelsen i Tinglev og har indgået i vagten fra juni af. Henrik Laursen og Simon Bleser har gennemført Funktionsuddannelsen på Langvang i Randers og blev færdige i oktober, med et flot resultat og er nu fuldt uddannede brandmænd. Der er vi rigtigt glade for og et stort tillykke til Jer alle 3.   Nogle af af brandmændene har i år valgt at blive tilknyttet Falck Skadeservice og har allerede været på opgaver i forbindelse med bl.a. stormen Bodil, det er også krævende opgaver over mange timer. - Men ligesom med brand, går i til opgaverne med krum hals og hjælper folk i nød sluttede Anders Liltorp sin beretning og desuden takkede han alle for en god indsats gennem året og han ser frem til et rigtig godt samarbejde i det kommende år.

kik ind og gør et godt udsAlgskup!

Tusindfryden

• Jernbanegade 5 • 9620 Aalestrup • tlf. 35 14 98 64

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 2 - 2014  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 2 - 2014  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk
Advertisement