Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 22 · 106. årg. Onsdag, den 29. maj 2013 bølle Beboerforening i gang med en reetablering af stedet og har fået de gamle ure tilbage samtidig med, at der er kommet nye til.   Samtidig vil beboerforeningen lave en legeplads ved skoven og bestyrelsen håber, at der i løbet af kort tid vil blive opstillet nogle borde og bænkesæt som turister og lokale kan benytte, når de har gået tur i ”urskoven”.   Vagn Kramer fra Østerbølle Beboerforening fortæller, at foreningen har søgt om midler til indkøb En af initiativtagerne, Vagn Kramer, Østerbølle, er glad for at man igen har en turistattraktion i Østerbølle.

Urskov i Østerbølle igen Af Hanne Grabow

ØSTERBØLLE: Nogle personer i Østerbølle Beboerforening har fået genetableret ”Urskoven” ved det

gamle banehus på Himmerlandsstien.   Ejeren af banehuset, Niels Erik Vendelbo, etablerede for nogle år tilbage urskoven som en ny turistattraktion og

fik megen opmærksomhed. Forbipasserende stoppede op og gik ind i skoven og der ventede dem et overraskende syn, idet den var, bogstaveligt talt, fyldt med

9864 2300

Simpel Cykler åbner døren på Vestergade 69 lørdag d. 1. juni kl. 9.00 - 12.00 Reparationer til meget fornuftig pris

regnfrakke str. 38 - 48

gamle ure. For et par år siden flyttede Niels Vendelbo, og derefter var der ingen, der kunne varetage vedligeholdelsen af stedet.   Men her i maj var Øster-

Vestergade 15 9620 Aalestrup

af bord- og bænkesæt til opsætning på Himmerlandsstien ved den genetablerede turistattraktion.

599,-

Mode E A Vestergade 17 Aalestrup Tlf. 98 64 26 27 Parkering lige ved døren!

www.eamode.dk

NICE PRICE: SAMLET PRIS Brillestel Flerstyrkeglas Antireflex Synsprøve Gratis service

KUN:

2898,-

Fra d. 29/5-13 til d. 4/6-13 Forbehold for udsolgte varer

Åben HVer dag

Butikken Bilvask

m/ varm skum, skyl, hjulvask og tørring

Cafeteria Bøfsandwich

m/ sovs. Ca. 280 gram hjemmelavet bøf

39 kr.

19 kr.

2 Franske hotdog m/ grillpølse

30 kr.

ÅBningStider:

Butikken:

Mandag - Fredag 06.00-22.00 lørdag og Søndag 07.00-22.00

Cafateriet:

Mandag - torsdag 09.00-21.00 Fredag - Søndag 09.00-22.00

Cafeteria dagenS ret

Ons. 29/5 Karbonader m/grønærter 55 kr. Tors. 30/5 Stegt flæsk m/persillesovs 55 kr. Fast hver torsdag Fre. 31/5 Sammenkogt m/ris 55 kr. Lør. 1/6 Kalkunschnitzel m/kartofler, salat og bearnaise 55 kr. Søn. 2/6 Flæskesteg m/kartofler, sovs og rødkål 60 kr. Fast hver søndag Man. 3/6 Bøfstroganoff m/kartoffelmos 55 kr. Tirs. 4/6 Forloren hare m/kartofler og sovs 55 kr.

www.hvamtank.dk

Hvam Tank & Cafeteria 98 64 81 70

Hannerupvej 17 • 9620 Aalestrup

Lene


Side 2

29. maj 2013

Vesthimmerlands unge får sommerskoletilbud Sommerskole med mange aktiviteter for 26. gang

Doris Lauritzen, Gedsted.

Vagn Olesen, Aalestrup.

Rasmus Vetter, Aalestrup.

Tre fra Aalestrup og Gedsted er på S-liste Socialdemokraterne har gennemført urafstemning AALESTRUP: Socialdemokraterne i Vesthimmerlands Kommune har tidligere valgt nuværende anden viceborgmester, Palle Jensen, Farsø, som borgmesterkandidat. Ved urafstemningen om de øvrige pladser på listen valgtes byrådsmedlem Herdis Brix, Aars, til listens andenplads, og Mikael Toft, Aars, til tredjepladsen. På fjerdepladsen kommer byrådsmedlem Uffe Bro, Løgstør, og herefter følger tilsynsførende i Arbejdstilsynet Per Lauge Nielsen, Aars, byrådsmedlem Ib Johansen, Løgstør, byrådsmedlem Doris Lauritzen, Gedsted, postbud Carsten Franck, Aars, regionsrådsmedlem Vagn Olesen, Aalestrup, byrådsmedlem Rasmus Vetter, Aalestrup, og pensionist Ivan Bach, Farsø.

60 procent af medlemmerne i Vesthimmerlands Kommune deltog i urafstemningern. Formanden for Socialdemokraternes Fællesledelse i Vesthimmerlands Kommune, A. Aage Mortensen, Ranum, er godt tilfreds med urafstemningens forløb. - For første gang har vi gennemført en urafstemning med en byrådsliste uden geografisk tildelte pladser. Det betyder, at vore kandidater nu er indplaceret på listen i overensstemmelse med resultatet af urafstemningen, pointerer A. Aage Mortensen. Når vi valgte denne form hænger det sammen med, at vi gerne vil signalere, at vore mandater arbejder for socialdemokratisk politik i hele kommunen og ikke vil føre sognerådspolitik.

Socialdemokraterne har sideordnet opstilling. Det betyder, at kandidaterne vælges i den rækkefølge, de opnås stemmer ved kommunevalget - uanset hvor de er placeret på opstillingslisten. - Når vi alligevel har valgt at sende forslagene til urafstemning, skyldes det ønsket om mest muligt medlemsdemokrati omkring placeringen på liste A, men det er og bliver vælgernes afgørelse, hvem, der skal repræsentere os i byrådet, fastslår Fællesledelsens formand. Socialdemokraterne har seks pladser i det nuværende byråd. To socialdemokrater fra Vesthimmerland er opstillit til regionen, nemlig Mogens Ove Madsen, Giver (17. pladsen) og Asger Andersen, Vegger (24.pladsen).

Ikke brandstiftelse

politiet, der efterfølgende forklarer, at det korrekte ordvalg ikke er brandstiftelse, men at den 67-årige er sigtet for overtrædelse af Beredskabsloven. Forskellen på de to sigtelser er, at hvis man er sigtet for brandstiftelse, så er det en brand man har stiftet med forsæt. Det var naturligvis ikke tilfældet.

Flemming Markussen, der var den uheldige person, kom til at antænde en busk med sin ukrudtsbrænder, hvorefter busken antændte husets tag. Den handling var naturligvis uforsætlig. Flemming Markussen har modtaget en bøde på 800 kroner for sin fortselse.

AALESTRUP: I sidste uges Vesthimmerlands Avis stod der i politirapporten, at en 67-årig mand på Dalvangen i Aalestrup blev sigtet for brandstiftelse på sit eget hus. Ordvalget stammer fra

POLITIRapporten for Aalestrup

Af landpolitiassistent Hans Jørgen Nielsen

Ild i bil TESTRUP: Der blev sat ild til en Peugeot 206 på Hovedvejen ved Testrup søndag. Bilen, der var stjålet fra p-pladsen ved Aalborg Sygehus, blev antændt med papir i kabinen.

Hestetrailer AALESTRUP: I sidste uge blev en hestetrailer af mærket Brenderup stjålet fra Aalestrup Rideskole på Borgergade i Aalestrup.

Ligger du inde med oplysninger, der kan føre til opklaring, vil politiet gerne høre fra dig på 98 64 10 18

Din Servicepartner Tlf. 51 15 51 15

Solceller Aut. El-installatør

Se mere på www.skals-el.dk

Har du ikke modtaget onsdag inden kl. 20.00 - så kontakt

Distribution på telefon 98 92 89 00 fra torsdag 8.00-16.00 eller på mail: ndireklamatio @nordjyske.dk

AARS: Vesthimmerlands kommunale Ungdomsskole står bag et tilbud om en sommerskole og camp, og tilmeldingen er i fuld gang. Det bliver således 26. sommer i træk, de unge i Vesthimmerland får mulighed for at fylde første uge af sommerferien med et hav af spændende aktiviteter. De unge og deres forældre kan selv sammensætte denne spændende uge med alle de aktiviteter de måtte ønske.

Unge fordyber sig Meningen med Sommerskolen er, at den skal give mulighed for at fordybe sig i et emne eller en aktivitet af op til en uges varighed samt enkelte ekskursioner. - Vi ved af erfaring, at man-

ge unge mangler indhold til den lange sommer. Derfor er vi glade for endnu engang at kunne hjælpe med at skabe et sundt og aktivt indhold for kommunens unge. Der kan vælges mellem 32 aktiviteter. Alle aldersgrupper kan deltage, men nogle aktiviteter kræver ledsagelse af forældre eller bedsteforældre. Der er dag-, eftermiddags og aftenaktiviteter hele ugen, siger ungdomsskoleleder Michael Borg. Traditionen tro, tilmelder der sig knap 500 holdelever denne uge. Der er hold som er fyldte, men der er stadig gode muligheder for at få en fantastisk start på sommeren, sammen med andre unge.

Programmet er delt ud på alle skoler i kommunen.

Sommercamp For fjerde gang, kan unge fra kommende 7. klasse til og med 18 år, deltage i en uges Sommercamp, som afvikles på Låenhus ved Hobro. Der deltager hvert år 120 unge, som boer i Lavu eller eget telt på en stor camp med udsigt over Mariagerfjord sammen med unge fra Mariagerfjord og Rebild kommuner. I løbet af ugen, kan de unge være med på spændende aktiviteter, som klatring, rappelling, vandski, bo-cart, kano og kajak, MTB og Fårup Sommerland på Mariagerfjord, Rold Skov og omkring Låenhus.

Udgravningen i Vestrup var åben for publikum forleden. Det bliver den nu igen.

Kulturarvsbussen ruller igen ud i Vesthimmerland Vestrup, Ertebølle og Aggersborg er på ruten VESTHIMMERLAND: For tredje år i træk ruller Kulturarvsbussen ud fra Vesthimmerlands Museum, når Museumsforeningen sammen med museet byder på historisk og arkæologisk rundtur i hele Vesthimmerlands Kommune. I år sættes kursen indledningsvis mod den sydlige del af kommunen, hvor der indledes med at besøge landsbyen Simested, der har en fortid som stationsby. Det blev imidlertid nabo landsbyen Aalestrup der vandt vækstkampen tidligt i 1900-tallet. Historien om de mere upåagtede steder skal deltagerne naturligvis også have. Videre går det imod Vesterbølle, som er blevet udpeget som særlig kulturhistorisk bevaringsværdig landsby. Byen er formodentligt anlagt for over 900 år siden og under besøget høres om træk af landsbyens historie, hvor flere endnu kan ses i bybilledet. Fra Vesterbølle går det videre mod Strandby, hvor der skal ses på og høre om kir-

ken og sognet. Kirken har en forholdsvis ny klokke skænket af Kong Frederik den 9. En understregning af kongefamiliens tilknytning til det Vesthimmerlandske. Frokosten indtages i på Stenaldercentret i Ertebølle, hvor der bliver lejlighed til at høre nærmere om planerne for centret. Ertebølle er nok det mest kendte Vesthimmerlandske stednavn i hele verden på grund af køkkenmøddingen fra stenalderen. Som tidligere år så bestemmes de arkæologiske besøgssteder kort før bussens afgang. Tænk sig, hvis der dukker noget ekstraordinært spændende op af jorden i ugen lige inden turen - så kommer det også med. Det er dog sikkert, at såvel den banebrydende udgravning i Vestrup som et besøg på Aggersborg kommer med på ruteplanen. Undersøgelserne på Aggerborg bliver ved at levere nye resultater, som er med til at retfærdiggøre optagelsen på UNESCOs verdenskulturarvsliste over de mest

betydningsfulde historieske steder i landet. Sidste år blev de 100 mest betydningsfulde historiske og arkæologiske steder i Danmark udpeget af Kulturministeriet. Seks af dem ligger i Vesthimmerland. Museumsleder Broder Berg vil fortælle om disse steder og arbejdet med gøre dem mere besøgsvenlige og kendte. Som tidligere år, så fortæller Broder Berg og chefarkæolog Bjarne Henning Nielsen under turen, hvad der ellers sker på den arkæologiske og historiske front på Vesthimmerlands Museum. Det gælder såvel over jorden og i vores egen tid, som under jorden i forhistorisk tid. Særlig fokus er der naturligvis på Kulturarvstjenesten, som netop arbejder med det, som på museumssprog hedder ”nyere tid”, og hvor Kulturarvstjenesten i øjeblikket tager rundt i hele Vesthimmerland for at indsamle fortællinger og informationer, især fra landsbyerne, fra den tid som lige er gået.


29. maj 2013

Side 3

Biksen fejrer

24 års fødselsdag

Udvalgte æsker

½

Fra to rsdag d. 30. til lør maj dag d . 8. ju ni ALL

PRIs

Pakkes gerne til gave - også julegave - med byttemærke klIP UD

klIP UD

søges: alle kræmmere

Tøm dit pulterkammer, ryd op i børnenes legetøj, kom med dine ekstra planter eller alt muligt andet, så har lånt naboens fortov

søNDag D. 2. JUNI kl. 10 -16

klIP UD

klIP UD

klIP UD

klIP UD

klIP UD

klIP UD

Derfor tilbyder vi

GRATIS plads til alle, KRÆMMER-

Gerne tilmelding til Svend eller Connie

MARKED

klIP UD

klIP UD

klIP UD

klIP UD

-20

%

AF NO RMAL Gælder PRISE ikke Sk yum po N kaler

klIP UD

Vel møDT

klIP UD

klIP UD

der har lyst til at deltage.

E VAR ER FRAT RÆKK ES

klIP UD

Søndag d. 2. juni kl. 10.00 - 16.00 Alle varer fratrækkes

-20%

GÆLdER OGSå TILbudSVARER dog ikke Skyum pokAler

Skyum POKALER 98 64 10 63 skyum-pokaler.dk

Connie Hvid & Svend Ejlskov Borgergade 15 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 21 20 • www.biksen-aalestrup.dk

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 | Fre. 9.30-18.00 | Lør. 9.00-12.30


oy e

voL

Side 4

29. maj 2013

Mange var mødt op til institutionen Hjertebos første generalforsamling. Herren forrest i billedet er Poul Erik Jensen, Aalborg, sekretær i bestyrelsen.

”Hjertebo” har holdt generalforsamling HVAM: Den knap et år gamle institution ”Hjertebo” i Hvam, har netop holdt sin første generalforsamling. Der var et fint fremmøde på omkring 50 personer, hvor pårørende, personale og lokale deltog. - Der var en god stemning og vi fik talt om det dejlige sted ”Hjertebo”, fortæller leder af institutionen, Anne Brorson. Det første år har været præget af opstart, men vi er kommet rigtig godt fra start og er på vej et rigtig godt sted

LIGE N

U

-50% på alle

brilleste

l*

* Kun ved samtidig køb af brilleglas. Gælder ikke Nice Price serien

Vestergade 15 • 9620 Aalestrup • 9864

2300

Lene

Bindslev & Kjeldsen ApS Advokatfirmaet i Himmerland

www.bindslev-kjeldsen.dk Tlf. 98 62 40 00 /su/0.3

Aalestrup-borgere med på råd om sti AALESTRUP: Vesthimmerlands Kommune efterly-

trAno moc.ss garD : rotaerC erpdro w.ztran ogard

hen. Nu er der ni beboere på ”Hjertebo”, og vi glæder os til at tage imod flere.   Formanden for bestyrelsen, Anders Jensen, Hvam, var på valg sammen med Torben Kiel og Aase Jensen. Torben Kiel ønskede ikke genvalg, men tog imod valg til posten som suppleant. De to øvrige blev genvalgt.  Bestyrelsen ser efter generalforsamlingen således ud: Anders Jensen, Aase Jensen, Poul Erik Jensen og Egon Kiel.

ser borgere, der vil deltage i arbejdet med udformning

/as-cnyb/sesn

ecil/gro .snomm

ocevita erc//:pt th

Transportanlæg og blandeanlæg

Fast ejendom Køb og salg Samejeroverenskomst Testamente

Vi giver gerne tilbud på transportanlæg og blandeanlæg samt renovering og forandringer Konstruktion og smedeopgaver udføres efter tilbud

TAGRENS & TAGMALING TLF. 30 30 89 82 Behandling af dit tag tilbydes:

Før behandling

Renset tag

• Tagrens/Tagmaling • Tagrender • Algebehandling • Nyt tag (15% rabat) • Gavle og udhæng • Tømrerarbejde

HUSK!

Håndværk erfradraget g

ælder nu ig en fra 1/1-201 3! Gælder

Vi giver uforpligtende tilbud - og 10 års garanti på udført arbejde.

APS 9632 MØLDRUP • TINGVEJ 62 TLF. 86 69 15 70

ks Vi polerer og giver vor. te uk od i de rigtige pr . Incl. let rengøring indv

2495,- incl. moms

også sommerhuse!

MB Tagrens & Tagservice - Hegedalsvej 30 - 9500 Hobro www.mbtagrens.dk

kornteknik

af en trafiksikker overgang for Himmerlandsstien over Testrupvej. Planlægger Merethe Bach Hansen henviser til stiovergangen som er beskrevet i programmet for områdefornyelsen under ”Særlige trafikale foranstaltninger”. Forsyningsrenoveringen er næsten overstået på dette stykke af Testrupvej og man er ved at være klar til at gå i gang med at etablere en permanent løsning. - Som alle andre projekter vi har igangsat i områdefornyelsen, vil vi meget gerne have lokale borgere til at deltage, så vi kan få afdækket problemfelterne og få ideer og ønsker til løsninger - og dermed sikre en optimal løsning, siger Merethe Bach Hansen. Opstartsmødet for interesserede ventes afviklet inden sommerferien og Merethe Bach Hansen tager imod henvendelser fra interesserede frem til på fredag, 31. maj.

Færdig / malet

Med et renset og malet tag forlænges tagets levetid med 15-20 år! VI TILBYDER ARBEJDE MED :

Vi udfører klippe - bukke - dreje og CNC fræser opgaver

 De fem eksisterende pladser blev ændret til fire medlemmer, fordi det femte medlem nu efter driftsstart udføres af en pårørenderepræsentant. På nuværende tidspunkt er det Arne Silkjær, Mors, hvis datter bor på ”Hjertebo”.   Desuden har medarbejderne valgt en repræsentant. Det er Marianne Andersen. Fremover vil der blive holdt generalforsamling hvert år i maj.

Vestvej 9, 9600 Aars Tlf.: 98 62 29 62 · Fax: 96 98 40 68 post@vaautolak.dk · www.vaautolak.dk

Aalestrup Dyreklinik Testrupvej 14 - 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 15 05 www.familiedyrlægerne.dk

tikken d i bu r tilbud Kig in e fode d o g - altid Åben: Tirs-ons-tors kl. 8.00 - 16.30

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!


29. maj 2013

Side 5

g a d s r a F sk

Hu i n u j . 5 n de

Når du køber Fars dags gaven

hos os, får du et par boksershorts med i gaven

Vi har åbent i butikken d. 5/6-13 fra 9.00-14.00

åbningstider:

Find os på Facebook BOUTIQUE UNIQUE MØLDRUP

Nørregade 22K • 9632 Møldrup • Tlf. 86 69 22 35 Stærk murmaling til udvendige vægge og facader

Juni måneds tilbud:

så skal det udvendige træ beskyttes: flugger 98

Kan males på nyt og alle tidligere behandlede overflader: go’ Pris

10 l kalkhvid nu kun

698,Vi har åbent 5/6 fra 9-14

Når du handler hos os, kommer malermesteren gerne ud til dig og rådgiver om dit malerprojekt Vi har altid et godt tilbud på tæpper og vinyl

MANDAG - FREDAG: 13-17.30 LØRDAG: 9.30-13.00

heldækkende træbeskyttelse

laserende træbeskyttelse 2-in-1 Grunder og færdigmaling i et produkt

5 l Kun

375,-

Tones i alle farver

-20%

MalerfirMaet C. Quorning Nørregade 22 K, 9632 Møldrup Tlf. 86 69 22 35 Åbent man-fre 13.00 - 17.30, lør 9.30 -13.00


Side 6

29. maj 2013

Farsø Sygehus åbner dørene For dem der har lyst, vil det også blive muligt at prøve at betjene en hjertestarter. Og endelig vil sygehusets sundhedskoordinator fortælle om forebyggelse af livsstilssygdomme. Udenfor vil Falcks nyeste store specialambulance som gør det ud for en mobil intensivstue, blive vist frem. Åbent hus arrangementet finder sted på opfordring fra sygehusets støtteforening. - Sygehusets støtteforening har været med i planlægningen, og det glæder os, at sygehusets ledelse har gået foran med indhold og detaljer i det omfattende program for dagen, siger formand for Støtteforeningen for Farsø sygehus, Christian Bach Iversen. Støtteforeningen finder, at det er vigtigt, at de lokale

FARSØ: Kom og se dit lokale sygehus! Sådan lyder opfordringen på lørdag, hvor Farsø Sygehus holder åbent hus, for at vise og informere om alle funktionerne på det lokale sygehus. Invitationen henvender sig til alle vesthimmerlændinge. Efter to korte informationer i kantinen, vil der være rundvisninger på sygehuset med mulighed for at se og høre mere om de forskellige afdelinger og funktioner, lige fra medicinsk dagambulatorium til den ortopædkirugiske afdeling. Også en operationsstue, skadestuen, sygehusets CTscanner og den nye dexascanner vil der være mulighed for at se, og man hører om hvordan en undersøgelse for knogleskørhed foretages.

borgere har et godt kendskab til sygehuset, og til de tilbud som sygehuset stiller til rådighed i Vesthimmerland. Støtteforeningens bestyrelse vil være til stede for at svare på spørgsmål vedr. foreningens arbejde og for meget gerne at tegne nye medlemmer til foreningen. - Der er grund til at takke sygehusets ledelse og personale for, at man på en lørdag formiddag vil stille sig til rådighed for et sådant arrangement, og give de forhåbentlig mange interesserede borgere en mulighed for at se og høre mere om et meget velfungerende sygehus, siger Christian Bach Iversen, der håber på, at der vil være en trængsel af interesserede vesthimmerlændinge på sygehuset på lørdag.

”Kom og se dit lokale sygehus”. Sådan lyder opfordringen på lørdag, hvor der er åbent hus på Farsø Sygehus, og hvor man via information og rundvisninger kan få et større indblik i sygehusets afdelinger og funktioner.

Glæd dig til den 1. juni – så starter vi med den populære

Husk Fars Da G: Inviter h Hotel Hvidaem på kro

Sommermenu Forret:

Kold tomat suppe toppet med agurketern. Ostegratineret koldhævet brød hertil grøn pesto.

Gedsted er atter klar til en byfest GEDSTED: Igen i år er der lagt op til en masse spændende aktiviteter, når der i uge 25 afholdes den årlige Gedeskægsfest i Gedsted. Byfesten starter 16. juni med Gedeskægsbanko i Hallen, hvor der bl.a. udloddes en masse flotte præmier fra områdets sponsorer, og så frem til søndag, 23. juni, hvor der, traditionen tro, vil blive kåret et nyt Hyrdepar.   Programmet byder gennem ugen på både Friluftsgudtjeneste, Gedeskægsrevy og Gedeskægsløb.  Ved Gedeskægsløbet opfordres man til at komme og gå eller løbe ruterne på 5 km eller 10,6 km.  Der vil efterfølgende være ”Afterrunning” i teltet, hvor ølvognen er åben samt der grilles pølser.   Fredag er der, som tidligere, torvedag på Torvet, som igen i år byder på baga-

Tunsteak serveret med pommes, saute samt hollandaisesauce. Appelsin marineret sommerbuk serveret med kartoffelrøsti, saute samt skysauce.

Jordbær med rørt vaniljeis.

Grill i gårdhaven fra fredag den 28. juni

AALESTRUP: - Vejrguderne lover godt vejr, så vi håber, at rigtig mange har

aalestrup

nYt

195,3 retter 235,-

lyst til at deltage i Grundlovsarrangementet ved Bevægelses- og Rosenpar-

cafeteria Dagens Middag - Lækkert hjemmelavet mad

til kun 55.- kr. pr. kuvert Fra onsdag den 29. maj – onsdag den 5. juni

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

2 retter

gerumssalg, små stande fra områdets butikker, levende musik, bogcafe, kunstudstilling og gratis hoppeborg. Der vil også være mulighed for at få sat smarte frisurer.   Om aftenen er der som vanligt spisning, musik og dans i teltet på Festpladsen igen i år med det lokale band ”The Famous Suepetters”.   Weekenden byder også på et bredt underholdningsprogram, hvor der vil være noget for alle aldre. Succesen med kagekonkurrence og efterfølgende kagespisning gentages også. Desuden vil der være loppemarked, gaveregn, ringridning med mulighed for træk ture, plankeslagsmål og kræmmermarked.   Der vil også igen i år være Legeland for alle. Der er rig mulighed for alle aldre for at blive udfordret med bl.a. Waterballs, High Jum-

Vejrudsigten lover sol og varme

idrætscenters

Hovedret:

Dessert:

Der er masser af aktiviteter og udfordringer når der bliver afholdt Gedeskægsfest.

Mandag Tirsdag Onsdag

Skinkesteg med flødestuvede kartofler og salat Kålgryde med ris Krydderbøf med smørstegte kartofler og tzatziki samt salat Hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat og flutes Dampet rødspættefilet med hvide kartofler, grønsager og hollandaise sauce Grov medister med rødkål, kartofler og brun sovs Skinkegryde med ris og salat Pasta monterosa ( pasta vendt i kødsovs, flødesovs, ost, Schweizisk ret)

Hver dag fra kl. 16.00

- Bestil venligst - så står maden klar til afhentning. Spis her eller hjemme hos dig selv (afhentning) - også gerne firmaer! Har du andre ønsker - ring til mig på telefon 98 64 31 33

På gensyn

v/ Therese & Hans Ettrup Jernbanegade 7 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 33

På gensyn - Mie Bliv medlem af Facebookgruppen: www.facebook.com/AalestrupIdraetscentersCafeteria

per, div. Hoppeborge og lign. Desuden vil der være mulighed for ansigtsmaling og guldgravning.   Armbånd til henholdsvis en eller to dage kan købes i forsalg i Dagligbrugsen, ellers på Festpladsen.   Lørdag er der turnering i Human table football for børn under 16 år og lørdag aften er der fællesspisning i teltet, hvor Henning Højen og Band spiller op til dans.   Hele weekenden kan der købes softice, slush-ice, popcorn, baconchips, candyfloss, slikkepinde, pølser og grillmad samt div. drikkevarer.   Søndag afsluttes en aktivitetsrig uge med optog, sildebord, ballonklovn samt en ”Human table football” turnering for alle over 16 år. Hen på eftermiddagen vil der være kuffertkode-udtrækning og offentliggørelse af div. lodsedler mv., inden der afslutningsvis tages afsked med det afgående Hyrdepar samt kåres et nyt. Festen slutter søndag aften, hvor der afholdes Sankt Hans aften i Gedsted Rideklub. ken i næste uge, siger Søren Bruun og Per Bisgaard, der er med til at afvikle arrangementet.   Forud for grundlovstalerne, der holdes af biskop Peter Skov-Jakobsen, København og Per Bisgaard, folketingskandidat for Venstre, vil der være mulighed for at lytte til musikindslag fra scenen, mens man spiser en grillpølse og nyder drikkevarer, som Borgerforeningens bestyrelse sælger fra stande ved det lille hus i parken. - Vi stiller en scene op på plænen foran pavillonen, således at de voksne kan lytte til talerne her, mens børnene leger videre på bevægelsesparkens arealer, siger Søren Bruun.   Efter talerne fortsættes der inden døre, hvor pavillonbestyrer Lene Christensen serverer en buffet med efterfølgende is og kaffe. Umiddelbart efter spisningen er der lagt op til musikalsk underholdning, hvor lærerparret Mette Dam og Brian Svendsen har samlet en række af egnens musikalske talenter, som så vil underholde frem til kl. 22.00, hvor musikcafeen lukker og slukker.   Tilmelding er nødvendig og foregår hos Per Bisgaard.


29. maj 2013

Side 7

R E S i K R A

e k s n Da

M

r e g n i n g y sk

f a e l i al

ig

vi d r e v i g nED

Å M i n u j HELE

-20%

s n e e r c s ser og

i

rk a m å p rabat

meter 5 , 6 l i t op Længde til 3,5 meter p Udfald o ning. e j t e b n r r og fje o t o m d Me res med e v e l å s Kan og forbom i n i d r a rulleg

Åbningstider:

borgergade 39 · 9620 Aalestrup · tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

Man.-tors. 930-1730 Fre. 930-1800 Lør. 930-1230


Side 8

29. maj 2013

Aktive foreninger i Vesthimmerland

Beboerforeninger

Testrup Beboerforening Formand: Hans Riis Grandgårdsvej 44, Testrup, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 19 04 Kasserer: Heide Bygvraa Eveldrupvej 146, Testrup, 9620 Aalestrup Tlf. 25 59 81 60 Mødested: Testrup Gl. Skole, Grandgårdsvej 10 Udlejning af Testrup Gl. Skole: Tlf. 98 64 19 04

Borgerforeninger

Borgerforeningen 9620 Formand: Søren Bruun Sørensen Aagade 9, 9620 Aalestrup Tlf. 51 55 67 47 sbruun@mail.tdcadsl.dk Kasserer: Pia K. Knudsen Jernbanegade 2C, 9620 Aalestrup Tlf. 20 46 61 40 www.9620borger.dk

Erhvervsklubber

Erhvervsklubben AIF Formand: Tom Berntsen Tlf. 98 64 10 33 Kasserer: Poul Pedersen Tlf. 98 64 15 00 Turistforeningen for Aalestrup og omegn Formand: Marianne Nielsen Engparken 66, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 34 38

Idrætsforeninger/klubber

Aalestrup Badminton Klub Formand: Dan Kristensen Engparken 58, 9620 Aalestrup Tlf. 22 28 90 78 engparken589620@yahoo.dk Kasserer: Jens Kvorning Engparken 54, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 31 71 Mødested: Aalestrup Idrætscenter Aalestrup Gymnastikforening Formand: Susanne Nørris Rolighedsvej 26 B, 9620 Aalestrup Tlf: 21 82 34 08 Kasserer: Anne-Marie Sørensen Engparken 16, 9620 Aalestrup Tlf: 98 64 22 82 www.aalestrupgymnastikforening.dk Gedsted og Omegns Rideklub Formand: Anders Hessellund Tyttebærvej 21, 9631 Gedsted Kasserer: Karina Pedersen Sundvej 52, Sundstrup 8832 Skals Tlf. 26 39 13 60

HIF 91 Aalestrup Handicap Idrætsforening Formand: Karen Kristensen Toftehaven 6, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 36 63 Kasserer: Inga Vad Nielsen Gl. Aalborgvej 132, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 54 ivn.on@mail.tele.dk Idrætsforeningen Kvik Formand: Peter Andersen Boldrupvej 19, Simested 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 15 Kasserer: Jesper Dalum Ferskenvej 14 8920 Randers Tlf. 29 34 19 03 Mødested: Hvam Stadion/Østhallen Simested Aalestrup Motionsforening Formand: Evald Munk Bøgevej 2 A, 9620 Aalestrup Tlf: 24 21 45 98 emunk@privat.dk Kasserer: Inga Vad Nielsen Gl. Aalborgvej 132, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 54 Mødested: Aalestrup Hallens hal 2 www.aalestrupmotionscenter.dk Aalestrup Rideklub Formand: Karina Carlsen Højlyngen 19, 9620 Aalestrup Tlf: 31 31 54 30 aalestruprideklub@hotmail.com Kasserer: Anna Laustsen Fredensvej 12, 9620 Aalestrup Tlf. 40 24 61 79 www.aalestruprideklub.dk

Klubber

Singleklubben På sporet www.singleklubpaasporet.dk Kasserer: Jan Jensen Mejsevej 5, 9640 Farsø Tlf. 20 84 22 68 Mødested: Klubhuset, Ryttervej 2, Aars ole@sager.dk Knaber Cyklisterne kausmed@email.dk Formand: Karsten Kildevæld Jensen Knabervej 29, 9620 Aalestrup Tlf. 25 39 38 28 Kasserer: Knud Arne Hansen Smedevænget 5, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 55 45 Mødested: Klubhuset, Østerbølle

Aktive Kvinder Aalestrup j.olesen@hotmail.dk Formand: Jytte Olesen Dalvangen 35, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 10 Kasserer: Solvejg Østergaard Rolighedsvej 23, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 25

Lystfiskerforeninger

Aalestrup Lystfiskerforening www.aalestrup-lystfisker.dk Formand: Søren Godsk Lærkestien 2, Birgittelyst 8800 Viborg Tlf. 98 64 19 65 Mødested: Aadiget 40 s.godsk@mail.dk

Teater

Membranen Formand: Per Aagaard Højtoften 21, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 19 74 - 22 26 90 74 Kasserer: Lisa Bjørn Birkevej 18, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 19 80 Mødested: Knaberscenen

Foreningens navn: _________________________________________ E-mailadresse: _____________________________________________ Formand: _________________________________________________ Navn: ____________________________________________________ Adresse: _ _________________________________________________ By: ______________________________________________________ Tlf: ______________________________________________________ Kasserer: _________________________________________________ Navn: ____________________________________________________ Adresse: __________________________________________________ By: ______________________________________________________ Tlf: ______________________________________________________ Evt. mødested: ____________________________________________ Hjemmeside: _____________________________________________

  “Aktive foreninger” bringes i Vesthimmerlands Avis mindst 8 gange årligt Pris for optagelse: kr. 310.- + moms pr. forening


29. maj 2013

Side 9

Erling Frosch, Gedsted, fratræder efter en lang faglig karriere pr. 31. maj sin stilling som faglig medarbejder hos 3F Midtfjord. Her er han fotograferet ved 3F-kontoret i Aars.

Faglig sekretær fra Gedsted stopper efter lang karriere GEDSTED: Gedsted har siden 1971 været udgangspunkt for familie, arbejde og faglig karriere for Erling Frosch, der med udgangen af denne måned stopper som faglig medarbejder hos 3F Midtfjord. Efter hans mening er den faglige bevidsthed er falmet mærkbart i årenes løb.   I 1957 flyttede Erling Frosch sammen med sine forældre fra Sønderjylland til Nordjylland. I 1966 blev han ansat på SOS Møbelfabrik i Møldrup. Her blev Erling Frosch i

1970 udlært maskinsnedker, hvorefter han aftjente et års værnepligt i Randers. I 1971 blev den unge maskinsnedker ansat på Getama i Gedsted.   I 1976 blev Erling tillidsmand på Getama, og han kom i bestyrelsen for Træindustriarbejderforbundets lokale afdeling. Her blev han valgt som kasserer i 1978 - den første tid på fritidsbasis. I 1981 besluttede fagforeningen, at de administrative medarbejdere skulle ansættes på heltids basis.

40 millioner kroner og 100.000 turister Peter Rasmussen, der er byrådskandidat for Dansk Folkeparti, skriver om Europatouren i golf, som de kommende år kommer til Vesthimmerland:

Læserbrev European Golf Tour kommer til himmerland fra 2014 til

og med 2016. Der forventes cirka 30.000 til 35.000 turister i forbindelse med touren hvert år. Det er jo intet mindre end fantastisk! Samtidig er det lige blevet offentliggjort, at vi i kommunekassen har 40 millioner kroner i overskud på grund af lavere udgifter end budgeteret i 2012.

  Fra april 1984 var Erling Frosch kontorbestyrer for Træindustriarbejderforbundets Aars-Aalestrup afdeling, og fra 1. januar 1985 var han kasserer i dette forbunds Aalborg-afdeling.   Efter at Træindustriarbejderforbundet og Snedker-Tømrerforbundet pr. 1. januar 1997 fusionerede til TIB blev Gedsted-snedkeren industrigruppeformand hos TIB i Hobro. Pr. 1. januar 2007 blev de tre nordjyske TIB-afdelinger lagt sammen til en, og Erling blev nu faglig sekretær i Det er jo også fantastisk! Når jeg stiller de to ting op ved siden af hinanden, ser jeg det som en perfekt mulighed for at tilføre turismen i området en ordenlig portion penge med henblik på at give de tusindvis af turister, der for langt størstedelens vedkommende vil besøge vores smukke område for første gang, et suverænt førstehåndsindtryk, for eksempel ved at sørge for, at vores strand og havneområder er i

tip top stand, at vores skønne naturområder fremstår 100 procent i orden, så de får lyst til at komme igen, og måske købe feriebolig og gøre det til et fast feriested fremover. Også de forskellige turistorganisationer og lokale tiltag skal have mulighed for en håndsrækning, så mest muligt kan være klar til at hilse velkommen. You only get one chance to make a good first impression!

hederne taget pænt imod sælgerne, så der bliver et pænt overskud til oplysningskampagnen, siger Chris Luke fra Lions Møldrup Tulipanudvalg.

NØRAGER: Kom og vær med, når Sortebakkeskolen afholder Grundlovsfest! Grundlovsdag 5. juni byder Sortebakkeskolen i Nørager på en festlig dag med mange aktiviteter. Først på dagen er der officiel åbning, og siden går det slag i slag med forskellige tilbud. Man kan således blandt

andet opleve Gug Rope Skipping, der er europamestre i sjipning, ligesom man kan besøge cirkusboden, maskeboden og sanserummet. I forbindelse med arrangementet vil Emma Elisabeth Nielsen holde grundlovstalen, og derefter vil der være musik og underholdning på scenen, indtil arrangementet slutter til middag.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de este tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag den 30. maj 2013, kl. 16.00. Dagsordener og referater kan ndes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Sidste chance for tilmelding til sommerskole og supercamp! Gå ind på vores hjemmeside www.ungivhk.dk og se på hvilke hold, der er ledige pladser. Der er tilmeldingsfrist den 10. juni.

Vægttab og Sundhed for deltagere mellem 20 og 40 år Små Skridt til Vægttab og Sundhed starter nu hold på Sundhedscentret i Farsø. Forløbet afholdes mandage kl. 16.30 – 18.30. Det varer 15 måneder med møder hver 14. dag de første 3 måneder. Første gang 24. juni. Se mere på www.sundhedscentervesthimmerland.dk

M E D D E L E L S E R

Biblioteker lukket Grundlovsdag

Høring af tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbrug • Gårdstedvej 20, 9670 Løgstør

Jubilæum 40 år 1. juni Dagny B. Mortensen Social- og sundhedsassistent

25 år 1. juni Herdis Marie Sloth Kostfaglig medarbejder

40 år 19. juni Else Als Servicemedarbejder

25 år 1. juni Susanne Jalk Tidemand Dagplejer

- vi ønsker hjertelig tillykke

Billedtekst

Grundlovsdag på Sortebakkeskolen

Onsdag den 5. juni er Vesthimmerlands Biblioteker lukkede for personlig betjening fra kl. 12.00.

Lions har solgt 162 buketter tulipaner MØLDRUP: Salget i Møldrup og Skals er det største antal buketter nogensinde.   Hvert år i april står Lions Møldrup for salg af tulipaner til lokale virksomheder. Virksomhederne køber et antal flotte buketter, der anvendes som udsmykning. Buketterne leveres af Lions medlemmer.   Kampagnens logo viser to tulipaner. Den ene er en flot rank rød tulipan, og den anden er en vissen grå. Et symbol, man ikke tager fejl af. Formålet med kampagnen er at skabe et overskud, så klubben har mulighed for at gennemføre sit arbejde med oplysning mod misbrug. - Også i år har virksom-

den nye TIB-afdeling i Aalborg. Den post varetog han, indtil TIB 1. januar 2011 fusionerede med 3F. Så rykkede han endnu engang teltpælene for at varetage jobbet som faglig sekretær og sagsbehandler vedrørende arbejdsskader i 3F Midtfjord med udgangspunkt i afdelingens kontor i Fjerritslev. - Så man kan roligt sige, at jeg har prøvet lidt af hvert, men det har været meget interessant at være med, understreger Erling Frosch. A-kassens kontrol er blevet skærpet uhyre meget. Solidariteten er trådt lidt mere i baggrunden til fordel for villa, Volvo og vovse. Mange mener, at de kan klare sig selv. Først i den situation, hvor de kommer i knibe, finder de ud af, at der er brug for en velfungerende fagforening som 3F til at kæmpe deres sag, siger Erling Frosch.  Den garvede fagforeningsmand har i årenes løb opbygget et omfattende netværk. Også hans kone har i mange år arbejdet inden for møbelbranchen. Hun er ansat på Getama.   Nu glæder Erling Frosch sig til at få bedre tid til haven i Gedsted. - Den er måske blevet lidt forsømt. Det skal der laves om på nu, slutter Erling Frosch og spejder efter forårssol og lune vinde.

Skal du have lavet tryksager? Ring og tag en uforpligtende snak med os Vi hjælper gerne med udformningen

Borgergade 17 • 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Ansøgning med bilag kan ses på www.vesthimmerland.dk/ afgoerelser.

Ledig taxibevilling i Farsø området Vesthimmerlands Kommune opslår 1 ledig taxibevilling i Farsø området. Se hele annoncen på www.vesthimmerland.dk/taxibevilling. Ansøgningsfrist 14.06.2013 kl. 12:00.

Vær i god tid, hvis du skal have nyt pas Borgerservice i Aars har indtil sommerferien mange henvendelser om pas. Du kan derfor forvente ventetid, når du henvender dig. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/pas

Landzonetilladelser: Landzoneafgørelser offentliggøres nu kun digitalt og kan ses på kommunens hjemmeside www.vesthimmerland.dk/landzonetilladelser.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Side 10

Tusind tak for en uforglemmelig dag.

Vor kære

Grethe og Frank Gamborg

Niels Lundtoft * 4. februar 1916 er stille sovet ind i troen på sin Frelser Gedsted, den 4. februar 2013

Tillykke Kr. Anker og Ida Navne/Bekendtgørelser Sara Med de 60 år på fredag mormor!

Hjertelig tak

Kys fra Rasmus

for opmærksomheden ved vort guldbryllup. Tak for morgensang, æresporte, gaver, blomster ogKære telegrammer.Lærke Hjertelig Tak alle sammen fordi i gjorde dagentilsålykke festligmed for os. de 9 år på fredag.

Birthe og Erling Skødt Kløvervangen 1 Knus fra os alle - mor

Tusind tak for Hej Birte og Frits opmærksomheden I ønskes hjertelig til lykke ved min konfirmation med kobberbrylluppet den 12/2. Malene Johansen

Hilsen fra Gl. Aalborgvej 200

80 år

Da vores far (Esben Villumsen) snart bliver fyrre, fræk og frejdig Arne Gammelby Jensen, Gl. Aalborgvej 200, lyst Møldrup, vil vi gerne inviterer alle, der har til fylder tirsdag den 4. juni 80 år.

åbEnt hus i FjElsø Forsamlingshus lørdag d. 9 marts kl. 18.00.

Margit og Ejnar Ebba Else og Erik

En knaber fylder 80 år Begravelsen finder sted fra Aalestrup Kirke fredag den 8. februar kl. 11.00 sen Himmerland med at køre Af Thorkil Christensen med pengeinstituttets tog, og AALESTRUP: Det er de med at løse andre opgaver i færreste pengeinstitutfolk, og omkring afdelingen i Aader slutter sin karriere som lestrup - det kunne være alt lokomotivfører. Men sådan fra at passe haveanlægget til er det for Niels Ginnerup, at skifte lysstofrør. Dermed er også fortalt, at Åparken 39, Aalestrup, som Niels Ginnerup er en person tirsdag, 4. juni fylder 80 år. Niels Ginnerup fortsatte med en positiv tilgang til lang tid efter sin egentlige tilværelsen og som ikke er pensionering fra sit oprinde- bange for at tage fat. Han har lige rådgiverjob i Sparekas- altid været hjælpsom - sådan

Vores gode ven

Knud Møller Kristensen Er d. 21/5 pludselig afgået ved døden. Æret ære hans minde Fam. Andersen

Vesthimmerlands Avis - 98 64 12 55 Vor kære mor, svigermor, farmor og oldemor

Vesthimmerland

Mor skal lave maden så ring til hende, hvis du kommer.

Hjertelig tillykke

kærlig hilsen malick, Carl, signe, Emil og mia

Mor & Far

Kirsten Gerda Toft BegraVelse

Jens Fiskers eftf. v/ Jens er stille sovet ind møller Aalestrup, den 21. maj 2013 På familiens vegne

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse

I anledning

Mette, Søren og Allan Migo og Skipper

af min 50 års fødselsdag og 20 år som selvstændig landmand vil det glæde mig at se familie, venner og naboer til åbent hus arrangement i Hvilsom Kulturhus

Til lykke

lørdag den 16. marts kl. 18.00

Af hensyn til mad og drikke - tilmelding på senest 10. marts Sig21613384 tillykke med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, Med venlig hilsen fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send Nielsen Avis, Borgergade et par ord Henrik til Vesthimmerlands 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten Hvilsom »TIL LYKKE«.

Billede plus 10 ord koster 30.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt be­tragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Asger og Kurt

S.U: d. 3. marts på 20620100 eller

med sølvbryllup Tirsdag den 4. juni 40447222 2013 Kom og hjælp os med at vække dem kl. 7.00 i sommerhuset. Ramshule 40, Louns

maleruddannelse fra Kunstskolen i Aalborg. Resultatet blev brugt til et mangeårigt arbejde med børn med tilpasnings- og talebesvær i Himmerland. Der blev også tid til at dyrke billedkunsten og til mange udstillinger med forskelligartede udtryksformer. Som medlem af Aalestrup Lions Klub Marie Louise, arbejdede hun på alle plan, bl. a. som præsident og med klubbens humanitære arbejde med hjælp til trængende såvel lokalt, nationalt og internationalt. Med baggrund i sin egen helbredsmæssige tilstand, var der også behov for et aktivt arbejde med hjælp til osteoporoseramte. Med børn og børnebørn på Sjælland og familie i Nor-

98 64 18 69 Bisættelsen har fundet sted Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Vores kære faster

Bedemand Birgitte og Hans Landry Gerda Smith Serup

* 13. september 1921 er stille sovet ind Bøgely, Løgstør den 20. maj 2013

Familien Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning,Begravelsen du har brughar forfundet - diskret stedog omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem. Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

75 år Fhv. bankdirektør Tage Buhl, Aaparken 21, Aalestrup, fylder mandag, 11.- februar 75 år. Niels Ginnerup 80 år tirsdag, 4. juni. Tage Buhl er engageret i lokalsamfundet, bl. a. gennemdet Lions var ogsåClub, i allehvor de århan hani mange harskranken været primus var aktivårbag i penmotor i samarbejdet geinstituttet. Kunne han med finAalestrup de en løsning,Handelsstandsgjorde han det. forening omkring byens Niels Ginnerup er fødtju-i lebelysning. Tage Buhlung er Østerbølle og hjalp som kasserer i Lions Club, hvor til på faderens gård, men et han har et godt netværk, og uheld med et hestekøretøj er på det seneste trådt ind bevirkede, at lægen forbød i arbejdet omkring Galleri ham at deltage i landbrugsAalestrup, hvor han udstiller smukke drejede ting i træ, som har været hans hobby i Al Opmærksomhed en årrække. Tage Buhl er fra Spanggårfrabedes. de ved Møldrup. Han fik sin uddannelse i Esbjerg og Omog Tommy egnsJette Sparekasse, som senere fusionerede med Bikuben. I

Ved dødsfald

Begravelse til fast pris 1 Kiste - 1 Urne - 1 Kistepynt 1 Familie krans - 1 rustvognskørsel (max. 10 km + km takst)

KR. 10.500,-

Begravelse med gravsten Som ovenstående - med gravsten

KR. 15.500,-

Gør-det-selv pakken Se på www.begravelsetilfastpris.dk

KR. 5.500,-

Stinne og Jan Hansen Østre Allé 2 · Støvring

DØGNVAGT 98 37 26 01

GRAVSTEN SPAR 25%

Vor kære

steder og familierelationer. Det blev også til rejser rundt i USA for at finde efterkommere efter de udvandrere, som 29. maj 2013 forlod Norge i 1868. En af Aud-Julies Næss Rasmussens store glæder var mangfoldigheden af blomster i haven og over de mange orkideer inden døre. Og så var det hende magtpåliggende aktivt at følge med i arbejdet. I stedet søgte han børnebørnenes udvikling og i 1950 ind i den daværende gøremål. Aalestrup Landbobank, som Aud-Julie Næss Rasmussenere blev til Privatbanken. sen havde et klart ønske om Her kom Niels Ginnerup at gøre en forskel med de på rette hylde. Han blev på opgaver hun påtog sig, og et tidspunkt souschef og har det kom bl. a. til udtryk i været detmod under femsom forskelkampen kræft, deslige direktører i Privatbanværre blev tabt. ken. Gennem årene har han Aud-Julie Næss Rasmussen medvirket til mange Knud gode efterlader ægtefællen løsninger for kunderne Rasmussen og to sønner og og for I 1980 deresAalestrupegnen. familie på Sjælland. skiftede Ginnerup til Himmerlandsbankens afdeling i Aalestrup, som i 1993 blev overtaget af Sparekassen Himmerland. Da var han fyldt 60 år og var parat til at stoppe, men indvilgede på opfordring i at fortsætte. Som ung interesserede Niels Ginnerup sig for håndbold og spillede på det frygtede og skrappe Østerbølle/ Knudstrup-hold. Nogle husker stadig Niels Ginnerups venstrehåndskast i den vigTage Buhl - 75 år mandag, 11. tige kamp mod Randers som februar. bevirkede, at Østerbølle/ Knudstrup rykkedeTage op Buhl i 2. Esbjerg avancerede Division. jobmæsigt flere gange og var Senere har Niels Ginnerup til sidst kreditchef. ydet sin del til det I 1980 vendte hanfrivillige tilbage foreningsarbejde i Aalestrup til sin hjemegn, da han blev og omegn. Han har a. udnævnt til direktør for bl. Bikuværet revisor for adskillige ben i Aalestrup. Han ledede foreninger. I 1980 blev han med stor dygtighed pengeinhædret sin indsats stituttet for og stoppede sommed 59titlen Knaberkonge, og den årig - efter 40 år i Bikuben. Gennem årene har Tage Buhl haft flere tillidsposter. Han har bl. a. været i bestyOpmærksomhed relsen for Aalestrup Varmeværk og i repræsentantskabet fori det daværendeafAalestrup anledning min kommunes Erhvervsråd og fødselsdag frabedes. for Landsforeningen til Bekæmpelse af øjensygdomme. KFUM-Spejderne i NordEllen jylland har Jacobsen også nydt godt af Tage Buhls økonomiske indsigt, idet han var kasserer her. Samme hverv havde han Påtænkt i flere opmærksomhed år i Skals Herreders i Brandkasse. anledning af min fødselsdag I dagfrabedes er det Lions-arbejdet venligst. og trædrejning der fylder Dagen fejres med indbudte godt i Tage Buhls liv. Han er gæster. fingersnild og kreativ og deler i øvrigt denne Venlig hilsenkreativitet med sine to Lillidøtre, Sund som også har kunstneriske evner.

Mette Sørensen

Vesthimmerland

er stille sovet ind 95 år gammel Aalestrup, den 23. maj 2013 På familiens vegne

Jens Fiskers eftf. v/ Jens møller

BegraVelse

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse

Britta, Finn og Leif

Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Bisættelsen finder sted fra Østerbølle Kirke i dag onsdag den 29. maj kl. 14.00

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Min kære hustru, vor kære mor, svigermor og mormor Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øv­rige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.

Karen Møller Jakobsen er stille sovet ind efter længere tids sygdom Fjelsø, den 26. maj 2013

Jakob Ann Cathy og Karl Aage Brita Conny og Lars Begravelsen finder sted fra Fjelsø Kirke torsdag den 30. maj kl. 14.00 Højtideligheden slutter ved graven

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk


29. maj 2013

Side 11

Bekendtgørelser titel har ført andre opgaver med sig - bl. a. omkring afvikling af Knaberfestens loppemarked og det at holde styr på tidligere Knaberkonger, som traditionen tro er sælgere på markedet med høj Knaberhat. Efter 40 år sagde Niels Ginnerup stop - herefter nøjedes han med at køre med toget - for folk skulle da fra byen og til festpladsen og tilbage igen...

80 år Arne Gammelby Jensen, Gl. Aalborgvej 200, Møldrup fylder tirsdag, 4. juni 80 år.

Sølvbryllup Gitte og Ole Stisen, Jernbanegade 3, Aalestrup kan tirsdag, 4. juni fejre 25 års bryllupsdag.

Vesthimmerlands Avis bringer gerne omtale af mærkedage Telefon 98 64 12 55

Reception Borgmester Knud Kristensen fylder 60 år. Banner ved indfaldsvejene til Aalestrup orienterer om den kommende By- og Erhvervsudstilling i Derby-hallerne.

God opbakning til messe AALESTRUP: 22 virksomheder har meldt deres ankomst - og det er ganske fint, selv om der godt kan blive plads til flere, siger Per Bisgaard.   De mange udstillere vil bl.a. fremvise solceller, varmepumper, maskiner til haven og m. a. - men der bliver også plads til rådgivning indenfor erhvervsudvikling og turisme, idet såvel Jørgen Jørgensen fra Himmerlands Udviklingsråd og Anna Oosterhof fra Visit Vesthimmerland vil være tilstede.   Det lykkedes desværre ikke at få byens 3 ejendomshandlere til at deltage;

de har alle meget travlt med fremvisninger og har derfor været nødsaget til at prioritere disse. Det betyder dog ikke, at man ikke kan få mulighed for at se på byens ”huse til salg” og ledige grunde; Sparekassen Himmerlands tog er i byen, og det vil lave en større rundtur, hvor man fx også besøger de udstykkede grunde på Brombærvej.   Messen byder også på kulinariske udfoldelser; gårdbrygger Peter Knudsen, Ugelris vil om eftermiddagen lave en spændende øl smagning, hvor gæsterne får mulighed for at smage på otte forskellige

AAleStrup

Handel & Erhverv Stiftende generalforsamling Torsdag den 13. juni kl. 19.00 På Hotel Hvide Kro Aalestrup Handelsstandsforening er vært ved spisning, der starter kl. 18.00 (tilmelding til spisning, senest den 10. juni til Hanne Grabow, tlf. 98 64 12 55 eller hg@vesthimmerlandsavis.dk) Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af vedtægter 3. Fastsættelse af kontingent 4. Valg af medlemmer til bestyrelsen 5. Eventuelt Bestyrelserne i Aalestrup Erhvervsråd og Aalestrup Handelsstandsforening opfordrer nuværende og nye medlemmer til at møde op til den stiftende generalforsamling, så vi kan få etableret en visionær forening til gavn for handel og erhverv i Aalestrup.

Aalestrup Handelstandsforening

øl - man skal blot huske at tilmelde sig arrangementet på to dage før. Udenfor er hallerne der indrettet en bistro, hvor man kan smage på god grillmad - med bl.a. kød fra det lokale slagteri ”Himmerlandskød”.  Det har beklageligvis været nødvendigt at tage et enkelt programpunkt af dagsordenen, idet de medvirkende har meldt afbud. Kommunens borgmesterkandidater var tiltænkt en dyst mod hinanden, men flere har desværre måttet melde afbud, så arrangementet er hermed aflyst.   Borgerforeningen står for ”bagagerumsmessen”, som afvikles i hal 3, og der har man intet overblik over, hvor mange der deltager - al den stund, at der ikke er tilmelding. Vi har en formodning om at mange vil deltage, idet der rundt om i landet meldes om stor tilslutning til den slags arrangementer. Folk får tømt deres pulterkamre, lofter og garager og der er mulighed for at gøre en ekstra god handel.

I den anledning vil det glæde Byrådet at se forretningsforbindelser, kollegaer og samarbejdspartnere til reception Fredag, den 7. juni 2013, kl. 11.00-15.00 på Aars Hotel, Himmerlandsgade 111, 9600 Aars. Byrådet Vesthimmerlands Kommune

Per Bach Laursen Viceborgmester

Reception

Forvaltningschef for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Vesthimmerlands Kommune Hanne Madsen har valgt at søge nye udfordringer pr. 1. juni 2013. I den anledning vil det glæde os at se samarbejdspartnere og kollegaer til reception Fredag, den 31. maj 2013, kl. 11.00 – 14.00 I byrådssalen på Rådhuset, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars. Kurt Friis Jørgensen Formand for Socialudvalget

13 Arrangementer uge 22 + 23 Onsdag den 29. maj kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 ”Torvet”, Gedsted: Gedsted Teater- og Musikfor., generalfors. kl. 19.00 Bio Aalestrup: ”I Lossens Time” kl. 19.30 Hotel Hvide Kro: Aalestrup Vand & Varme, Generalforsamling

Torsdag den 30. maj kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 13.00 Øster Hornum Hallen: Bjarne Nielsen Brovst kl. 14.00-17.00 Messecenter Aars: Minimesse, Him. Udviklingsråd kl. 16.00 Rådhuset, Aars: Byrådsmøde kl. 18.30 Hotel Hvide Kro: Aalestrup Turistforening, generalforsamling kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6” kl. 19.00 Knabergården: Bio Aalestrup, generalforsamling kl. 19.30 Hvalpsund Sognehus: Lokale talenter

Fredag den 31. maj AALESTRUP ERHVERVSRÅD

Hans-Jørgen Kastberg Formand for Beskæftigelsesudvalget

kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6”

Lørdag den 1. juni kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00 Aalestrup Friluftsbad: Sæsonåbning kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 10.00-12.00 Farsø Sygehus: Åbent Hus kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6” kl. 19.30 Farsø Søanlæg: Søkoncert

Søndag den 2. juni kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6”

Mandag den 3. juni kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6”

Tirsdag den 4. kl. 9.00: Rutebilstationen: Aalestrup Pensionistf. udflugt kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6”

Onsdag den 5. juni. kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 17.00 Rosenparken: Grundlovsmøde kl. 19.00 Bio Aalestrup: ””Fast & Furious 6”


Side 12

29. maj 2013

Bekendtgørelser

Teltmøder i Aars 2013 10. - 14. JUNI 2013 VED MESSECENTER VESTHIMMERLAND

MANDAG DEN 10. JUNI Kl. 19.30 Taler: Villy Sørensen, Hammel TIRSDAG DEN 11. JUNI Kl. 19.30 Taler: Niels Jørgen Larsen, Hinnerup. Nordthy Mandskor medvirker med sang. ONSDAG DEN 12. JUNI Kl. 19.30 Taler: Preben Sørensen, Viborg Dronninglund Koret medvirker med sang. TORSDAG DEN 13. JUNI Kl. 19.30 Taler: Preben Hansen, Aalborg Linda Juhl Hansen, Hadsund medvirker med sang. FREDAG DEN 14. JUNI Kl. 19.30 Taler: Henrik H. Dideriksen, Skive Hver aften kl. 19.30.

Simested, Testrup og Østerbølle - KIRKEBLADET ER PÅ VEJ! Snart udkommer det næste kirkeblad for månederne juni, juli og august 2013. Vi håber, at det bliver delt ud i denne uge. Indtil da kan bladet læses på nettet. Find det ved at søge under adressen Simested, Testrup og Østerbølle kirker. God sommer! Menighedsrådene

Tur til Dansk Nutidsmuseum, Aars Simested menighedsråd

arrangerer en tur til dansk nutidsmuseum i Aars, torsdag 6. juni. Der er afgang fra kirkens P-plads i privatbiler kl. 18.30. Det er en oplevelse for alle aldre, især efter ombygning og udvidelse, se www.dansk-nutidsmuseum.dk Børn ifølge med voksne samt teenagere kommer gratis med, andre betaler

50 kr. inkl. stort kaffebord på museet. Tilmelding nødvendig – senest søndag 2. juni - til John Frandsen Tlf/sms 4234 4769 mail: hyrdehuset@gmail.com

Alle er velkomne Indre Mission

Grundlovsdag Borgergade 17 · 9620 Aalestrup Telefon 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 www.vesthimmerlandsavis.dk e-mails: annonce@vesthimmerlandsavis.dk redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen Kontor

Gedsted Bogtrykkeri

Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent Redaktør

Thorkil Christensen

Hanne Grabow Salgskonsulent

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

Ingrid Dahl Bogbinder

Produktion

Peter Pedersen Grafiker

Kristine Andie Grafiker

Guds­tjenester Søndag den 2. juni 2013 Aalestrup 09.00 Gedsted 09.30 Fjelsø 11.00 Hvam 10.00 Vesterbølle ingen Simested ingen Testrup 11.00 Østerbølle ingen Skals 10.00 Hersom ingen V. Bjerregrav 11.00 Klejtrup 09.30 Hvornum ingen Snæbum ingen Hvilsom ingen Gislum ingen

Vognsild 09.30 Haubro 11.00 Rørbæk 09.00 Grynderup ingen Stenild ingen Tostrup 19.30 Roum ingen Kgs. Tisted ingen Binderup 10.30 Durup ingen Ullits 14.00 Aars 10.00 Lørdag den 1. juni 2013 Hvornum 10.30, friluftsgudstj. - Sportspladsen

Medlem af Provinsens Distriktsblade Danske Lokalaviser

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge:

Blandede Blå Kors Genbrug

LANDINSPEKTØR

FINN SKØT

Nygade 131 9620 Aalestrup TLF. 98 64 11 70 Kontortid kl. 8.30-16.00

Vestergade 25 · 9620 Aalestrup Tlf. 29 48 86 63 www.blaakorsgenbrug.dk ----Vi modtager med tak brugbart tøj, ting, sager og møbler ----Åben daglig kl. 10.00-17.00 Lørdag kl. 10.00-12.00

UDLEJNING

Dennis Serritzlew Grafikerlærling

Annonce-ekspedition: Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 · Fredag kl. 8.00-15.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst.

Holder lukket Grundlovsdag onsdag, 5. juni

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Køb/salg Gammelt jern og metal afhentes

Større mængder købes. Nedskæring af staldanlæg og lignende foretages. SH Produkthandel ApS tlf. 40 28 61 89

Vesthimmerlands Avis bringer gerne omtale af mærkedage

Telefon 98 64 12 55

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr

Spisekartofler sælges

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Bintje - Ditta - Sava

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81

10 kg. 30,- 25 kg. 70,-

Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Jørgen Skov

Kirkevangen 53, Østerbølle Tlf. 98 64 15 30

Advokatfirmaet

Jan Poulsen

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk


29. maj 2013

Side 13

r

byde l i t n e r Slagte

4-5 kg

AAlestrup

Pr. stk.

40,-

Pr. stk.

169,- Hel svinekam

HJEMMELAVET Pizza Peperoni, skinke, okse

m/ svær, uden ben

Fredag

1 pk.

25,-

Pr. stk.

25,-

Gøl Pølser

Flere varianter. 450-540 g.

10 stk.

Landgangsbrød m/ 4 slags pålæg

39

95

Kalkun Gordon Bleu

Super

PRIS

Pr. stk.

Pr. stk.

9

20,-

50 Yoggi yoghurt

Frit

VALG

Pr. ps.

10,-

Dagmar tærter

Coop grøntsager Flere varianter

1540 g 00

Pr. stk.

5

95

Pr. stk.

Fun Flere varianter

69,-

Ks. m/ 8 stk.

Mammen ost

super Brugsen Aalestrup Vestergade 32, Aalestrup

ÅBNINGsTIDER:

aLLE DaGE kL. 8 - 20

0 1 stk. 2

120,- Pelargonier TILBUDENE GÆLDER T.O.M. LøRDaG - FORBEhOLDT FOR TRykFEjL OG UDsOLGTE vaRER


Side 14

Vognsild-børnene løb nærmest ud på den nye bro Åbning af Vognsilds nye Naturrum tiltak mange børn og voksne Af Torsten Hansen VOGNSILD: Vand tiltrækker - og det gør godt vejr også. De to ting i kombination fik rigtig mange mennesker til at samles ved søen i Vognsild fredag eftermiddag, hvor Vognsild Beboerforening og naturvejleder Karin Winther stod bag åbningen af Naturbasen i Vognsild. En del af naturbasen består af en halvrund bro ud i søen. Broen blev fra første minut samlingspunkt for byens børn, der med vandkikkerter, fiskenet og mindre metalnet undersøgte søens indhold af dyr og planter.

Karin Winther havde medbragt plastikakvarier, hvori børnene lukkede deres fangster ud i. Snart svømmede der karusser, hundestegler, haletusser, en frø og andre smådyr rundt. Fangsterne gjorde, at børnene lærte mere om dyrene, hvilket også var nødvendigt ind i mellem. For eksempel var det ikke alle børnene der tænkte på, at fiskene ikke havde godt af at blive vist for meget frem i nettet, inden de kom tilbage i vandet. En sådan situation fik faktisk Karin Winther til at forkorte sin tale ved den officielle åbning og fokusere på at redde en fisk, der var tæt på at lade livet.

Naturrum Broen i søen er kun en mindre del af det nye Naturrum i Vognsild. Vognsild Beboerforening har fået lavet bålplads, en ”bænk” i et stort bed, legeplads, borde og bænke, samt et skur med rum til at opbevare udstyr til brug i og ved søen. Dertil kommer forskellig beplantning, der med tiden skal gøre opholdet i naturrummet til en endnu mere behagelig oplevelse. Alle borde og bænke var i brug, og der var skaffet yderligere siddepladser i dagens anledning. Det var tydeligt, at de nye naturrum interesserede byens borgere, og det gode vejr

på dagen gjorde, at folk kom tidligt og blev længe.

Søen Den ene af de to personer fra beboerforeningen, der har lagt flest timer i projektet, Anna Dorte Nørgaard, holdt åbningstalen, og forklarede, at det naturligvis var hele bestyrelsen der stod bag projektet. - Vores formand, Erling, indsendte stedet her som forslag, da det kom frem, at naturvejlederen ønskede forslag til naturrum i kommunen, sagde Anna Dorte Nørgaard. Inden hun gav ordet videre til Karin Winther gav hun udtryk for et håb om, at alle ville være med til at passe på

29. maj 2013 stedet. - Vognsild er nu en af seks naturperler. En af grundene til at det blev valgt ud var, at der her var en sø, forklarede Karin Winther. Hun understregede, at netop naturrummet i Vognsild havde været en let opgave for hende, fordi der var så mange ildsjæle i Vognsild til at arbejde med projektet. Jan Dyregaard, Vognsild, der også er formand for Kultur og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kom-

mune fastslog, at projektet i Vognsild viste, at kommunen lever i bedste velgående. - Jeg tror aldrig, at jeg har set så mange projekter være i gang før, sagde Jan Dyregaard. Han kom også med en beretning om, at han selv har leget meget ved søen i Vognsild. - Da jeg var barn fangede vi store karusser i søen, og om vinteren stod vi på skøjter, fortalte han.

Sport

Jes Liltorp, Gedsted, på vej til 21,1 km i den smukke natur med flag langs stien

Verdens første maraton på Himmerlandsstien GEDSTED: Tanken og talen er tit faldet på, hvor naturligt det ville være at lave en maraton på langs af kommunen. Det er både løbere, løbeklubber og kommunalpolitikere, som har været på banen. Naturlig fordi Himmerlandsstien går på langs, fra den ene ende af kommunen til den anden og naturligt fordi der lige præcis er 42,2 km fra den gamle stationsbygning i Løgstør til den gamle stationsbygning i Aalestrup, fortæller Per Støvring fra Gedsted Løbeklub og her følger beretningen fra arrangementet: -Derfor, og fordi vi nu har snakket om det i mange år, gjorde Gedsted Løbeklub tanke til handling.   En skøn forsommersøndag i maj (d. 26.) betrådte mange af klubbens medlemmer stien. 35 løbere på distancerne 5 km, 10.5 km (kvartmaraton), 21.1 (halvmaraton), 30.5 (trekvartmaraton) og den fulde maraton distance deltog.   Med start i Løgstør for

maraton løberne og den første halvdel af ½ maratonløbene, gik det ad stien sydover. Gennem bølgende rapsmarker, skyggefulde skovstrækninger, forbi Sjørup Sø og over De Himmerlandske Heder. Gennem gamle stationsbyer, forbi nedlagte stationer og gennem dale og over bakketoppe. Og endelig over Lerkenfeldt Å og forbi Urskoven i Østerbølle før vi kunne se Aalestrup i det fjerne.   Da det nu var en klubtur, var fokus ikke på tid, men på samvær og på at gennemføre. For mange var det nemlig første gang de deltog på netop deres distance. Det gjaldt på alle distancer.   Mange rekorder blev sat, og mange arme blev strakt mod himlen i triumf over at have gennemført.   Med på turen var en supportvogn med energidepot af søde sager og væske. Hver gang ½ eller hel maratonløbene nærmede sig depotet, blev de modtaget af en flagallé som Victoria

startede forskudt, blev os på de lange distancer klappet frem af løbere, som skulle til at af sted.   Helt fantastisk når man blev hujet frem af løbere ved 30 og 35 km.   Der var opløb ved Aalestrup Realskole, hvor alle blev klappet hjem.   Da alle var i mål, gik turen igen til Gedsted, hvor der var dækket op til et stort festmåltid i Anlægget, som er Gedsteds grønne åndehul.   Menuen stod på steg med tilbehør, øl, vand og vin, afsluttende med is til dessert.   En skøn, smuk dag med motion, socialt samvær og god mad – hvad mere kan man ønske sig?!  

Sundhed/velvære Piskesmæld Få en prøvebehandling – kun 150 kr.

Klinik for Rationel KranioSakral Terapi Fysioterapeut Kaare Bay Solitudevej 10 Hvalpsund - Tlf. 2820 3644

www.rationel-kst.dk

havde sat op langs stien.   Og eftersom løberne på de forskellige distancer

Aalestruppiger har kurs mod medaljer FODBOLD: Kvik/Aalestrups U13 piger har sammen med Skørping skilt sig ud i toppen af deres pulje i B-rækken. I holdets første syv kampe er det kun blevet til et enkelt nederlag - til netop Skørping - og ellers er det blevet til overbevisende sejre. I den seneste uge har pigerne været i aktion tre gange, og udover nederlaget til Skørpig, som faldt søndag, blev det til to sikre sejre til Kvik/Aalestrup. Onsdag aften kørte Aalestruppigerne Støvring helt og aldeles over, selv om kampen blev spillet på udebane. De dygtige fodboldpiger valgte at starte kampen

Børnene var meget hurtige til at benytte den flotte bro i søen.

med den kraftige vind i ryggen, og da de førte med 9-0 ved pausen, skulle der mere end modvind til at snyde dem for tre point. Ved slutfløjtet viste måltavlen da også 12-0 til gæsterne. Søndag gik det så løs igen, og her blev det udover nederlaget til Skørping til en sejr på 5-3 over Aalborg KFUM. I det opgør brændte Aalestruppigerne mange oplagte chancer, og havde skarpheden været større, var sejren også blevet det. I øjeblikket tyder intet på, at Kvik/Aalestrups andenplads i puljen kommer i fare - til gengæld er det også tvivlsomt, om Skørping er til at hente.

KLIP FOR HELE FAMILIEN ÅBNINGSTIDER: Mandag til onsdag Fredag Lørdag

9-17 9-18 8-12

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64

Landbrug Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!

Udlejes

5 tdr. land græsmark + staldplads til 2 -3 heste eller andet i Klejtrup. El og vand forefindes. Tlf. 21 43 01 54


Side 15

29. maj 2013

Bolig   Alle der har lyst er velkommen til at give et nap med og senere kan alle få glæde af friske grøntsager til eget forbrug.   Der er også mulighed for, at skolen og børnehaven kan bruge haven som udflugtsmål og lære mere ”om fra jord –til – bord”, hvad der sker fra frø til høst i haven.   Arbejdsgruppen som står planerne er Else-Marie Bo, Gudrun Pedersen og Per Støvring og de regner med at sæsonen afsluttes med en høstfest.  

Landsbyhaver i Gedsted GEDSTED: Beboerforeningen i Gedsted har lejet to grunde af Vesthimmerlands Kommune for en periode på 10 år, som borgere i Gedsted nu har travlt med at etablere som haver – projektet bliver kaldt ”Landsbyhaver”.   Filosofien, som en gruppe mennesker har omkring etableringen, er at flere og flere grunde står tomme og ser grimme ud. Så i stedet for at se på de tomme grimme grunde kan man ligeså godt få noget godt ud af dem.

  Den ene grund, hvor der tidligere har ligget et hus, er på hjørnet af Carl Petersens Gade og Vesterbro, her har man bestemt, at den skal danne rammen om en køkkenhave.   Den anden grund er på hjørnet af Østergade og Nørgaardsvej. Her er det meningen, at der i løbet af efteråret skal etableres en frugthave.   De to haver er borgerne i Gedsteds fælleshaver, hvor alle kan være med til at dyrke og seneres høste frugt og

grøntsager.   Landbyhaven skal være et sted, hvor man kan mødes og hygge sig med lidt arbejde og en kop kaffe eller en øl og lidt hyggeligt snak. Ideen er jo ganske enkelt at inddrage borgere og foreninger i byen i et fælles projekt som der kommer noget godt ud af. Beboerforeningen har søgt fonde for at få et økonomisk tilskud til nogle bord – og bænkesæt.

HVILSOM Rækkehuslejlighed på 57 kvm. Skøn velindrettet 2 vær. lejlighed i bebyggelse fra 1998, beliggende over for købmand og bank. Her er entre, dejligt spisekøkken, stue med udgang til overdækket terrasse og egen lille have, stort badevær., sovevær. med skabs væg. Der er godt redskabsrum og gode P forhold samt fælles vaskeri. Gode busforbindelser til og fra byen, kort afstand til motorvejen. Husleje 1. år kun 3.500,00 pr. md. + forbrug. Henvendelse 40 30 41 20

Hus til leje i Klotrup

lige nu er der et væld af muligheder og mange nyheder som vi gerne viser enten i forretningen eller ude i dit hjem. • • • •

Lamelgardiner Persienner Rullegardiner Plissegardiner

fra udvalgte firmaer

HELE juni

÷20%

Mulighederne er utallige - du skal bare give os dine ønsker - så opfylder vi dem!

www.fredborg-leje.dk

Østerbølle

Netop nu ekstra gode tilbud!

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Aalestrup

2 vær. lejlighed udlejes. Leje pr. mdr. 3.380,+ forbrug. Indskud 10.140,-

Tlf. 29 89 25 03

Tlf. 40 89 22 55

78.-

• Væg til væg tæpper pr. m2 fra • Stort udvalg i hvilestole og modulsofaer

4 vær. lejlighed udlejes. Leje pr. mdr. 3.665,+ forbrug. Indskud 10.995,-

Stort hus og stor nem have. Leje pr. md. 6.000 kr. + forbrug Depositum 18.000 kr.

Borgergade 39 · 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 99 · www.bolig-punkt.dk

OBS

Den første landsbyhave i Gedsted er ny etableret og tilsået.

SolafSkærMning

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

homeerhverv.dk TIL SALG

TIL SALG

NY PRIS

BUD ØNSKES

BYEJENDOM I NØRAGER - TIL SALG

1.047 m2 fri til købers disposition - heraf 271 m2 BOLIG.

9610 Nørager · Kontor/butik/klinik

9620 Aalestrup · Butik/kontor/klinik

Ejendommen, der er opført i 1975, har tidligere fungeret som Danske Bank filial og indeholder 344 m2 erhvervsareal fordelt med bl.a. ekspeditionslokale, kontorer af varierende størrelse, møderum og frokoststue. Ejendommen fremstår pæn og velholdt med gode udenomsarealer med udsigt til bl.a. sø og marker. Vinduespartier mod facaden trænger til renovering.

1.047 m² blandet bolig og erhvervsejendom med facade til Vestergade/gågaden. Boligen som udgør 271 m2 fordelt på 1. samt 2. sal og er delvis istandsat. Erhvervsarealet er på 635 m2 i stueplan. Herudover kælder på 141 m2. Ejendommen fremstår overordnet pæn på stor lukket grund og med gode parkeringsmuligheder samt kunde p-pladser i tilkytning til erhvervsdelen.

Velbeliggende ejendom i Nørager bymidte tæt ved byens torv Anvendelig til kontor, butik, klinik eller lignende formål Mulighed for udstilling/butiksfacade med 3 store vinduespartier Der forefindes større parkeringsareal i tilknytning til ejendommen. Kontantpris

750.000

Bruttoareal Grundareal Sagsnummer

344 1386 624-4653

Erhvervscenter Østjylland - Århus Skt. Clemens Torv 11, 8000 Århus C oestjylland@homeerhverv.dk

Tlf. 86 19 03 00 www.homeerhverv.dk/oestjylland · Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen

Ejendommen er fri til købers disposition Velbeliggende i Aalestrup Midtby Velholdt med lukket baggård Gode profileringsmuligheder Kontantpris

2.100.000

Bruttoareal Grundareal Sagsnummer

906 1092 624-5289


Side 16

29. maj 2013

Hærvejsløbet starter i Ulbjerg

BIO Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Fast & Furious 6

Tors. 30/5 til ons. 5/6

Kl. 19.00

Danmarkspremiere

The angels share Tors. 6/6 til ons. 12/6

Kl. 19.00

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

Paul Walker, Vin Diesel og Dwayne ”The Rock” Johnson kan opleves i den hårdkogte ”Fast & Furious 6” som vises i Bio Aalestrup fra torsdag, 30. maj.

“Fast & Furious 6” vises i Bio Aalestrup

3.-6. JULI 2013

CEE LO GREEN (US) / KE$HA (US) NEPHEW / RASMUS SEEBACH KIM LARSEN & KJUKKEN / LUKAS GRAHAM / MAGTENS KORRIDORER

ALPHABEAT / BIKSTOK RØGSYSTEM / SUSPEKT / KASHMIR / MADS LANGER LARS LILHOLT BAND / INFERNAL / PETER SOMMER / DÚNÉ / OUTLANDISH TURBOWEEKEND / MARIE KEY / ORGI-E PRÆSENTERER KLAMFYR ALLSTARS

FALLULAH / ALINA DEVECERSKI(S) / THE SANDMEN / NOAH / BARBARA MOLEKO RASMUS WALTER / NABIHA / THE FLOOR IS MADE OF LAVA / KING SOLOMIN HICKS (US) QUEEN MACHINE / THE BLUE VAN / MØ / SØREN HUSS / EAGGERSTUNN / HOFFMAESTRO(S) KLUMBEN & RASKE PENGE / SHAKA LOVELESS / TOLSGAARD & PRETZMANN / SPECKTORS RUGSTED KREUTZFELDT / PETER AG / THE ECLECTIC MONIKER / XANDER / DJÄMES BRAUN REPTILE YOUTH / THE RUMOUR SAID FIRE / RANGLEKLODS / FOLKEKLUBBEN / FLØDEKLINIKKEN FREDE FUP / CHRISTIAN HJELM / DIE HERREN / UFFE HOLM / PINK FLOYD PROJECT GEO / GO GO BERLIN / A RUSH OF COLDPLAY / SUPERSCUM / IN SITU / RØVFINGER S WESTMARK / JONNY HEFTY & JØDEN / DANCE WITH DIRT / ESSENCE / NIELS SKOUSEN EIVØR PÁLSDÓTTIR(FO) / KALIBER / TOURNESOL / VEJGAARD TÅRNBLÆSERLAUG EXTRA STORE GRØNLANDSKE REJER / PANAMAH / SOLUNA SAMAY / THE BOY THAT GOT AWAY THE POWLS / TOM DONOVAN (IRL) / ALEX NYBORG MADSENS BIG RIFF SOCIETY / THE BATS JOSEFINE BECH MØLLER / TWO TRICK PONY / KAKA / LYHNE AND THE MOJO MACHINE THE DEVILS TINY CHAINS / KRIS HERMAN / LAURA MO DUO / LYDMOR / GREYHOUNDS HAM DEN LANGE, ZJAKALEN, KAZPA G, SIMON RED, D-ON OG DJ TRUE ILLA NORTHATLANTSHAVSBLUES(FO) / 9000 COMEDY / KAMILIA AMELIE / MULESKINNERS KONFERENCIERS: FRANK MEGABODY, JONNY HEFTY & JØDEN, GEO, KARSTEN GREEN

Køb din billet NU!

FORLYSTELSER: Blot måneder efter at være sluppet væk med 100 mio. dollars bliver Dominic Toretto og Brian O’Connor der nu skjuler sig på De Canariske Øer opsøgt af FBIagenten Luke Hobbs. Han lod dem undslippe, men uden mulighed for nogensinde at vende hjem til USA igen. Nu er det lige præcis den mulighed han lokker dem med: Mod at hjælpe ham med at knalde en international bande, der med hurtige street racere begår det ene kup efter det andet, vil de få amnesti og mulighed for a vende hjem. Han har brug for nogen, der kan slå banden, der ledes af den hensynsløse lejesoldat Owen

Fjelsø Forsamlingshus

på www.nibefestival.dk 2/3 af billetterne er solgt!

Udlejning

tlf. 98 64 71 15 Over 100 koncerter på 5 scener over 4 dage

www.fjelsoe-klotrup.dk

Tilbud i Restauranten

- rejser med indhold

Vælg forret og dessert

– frit valg 30.- ved køb af hovedret Hver torsdag: Stegt flæsk m/ persillesovs og kartofler 99.Ud af huset: 79.- /99.-

Hver fredag: Oksefilet med kart. og salatbord Spis hvad du kan kun 99.Leveres ikke ud af huset

Restauranten er åben alle dage

fra kl. 17.00-20.30

Hvis ingen gæster lukkes kl. 19.00 Husk venligst bordbestilling

Kroforen: FesHelet påfesten kun

Hotel Simested Kro

Shaw, på dens egen bane og med de samme midler; hurtige biler med kørere bag rattet, der har gadeløb i blodet. Det er en risiko at træde frem i lyset igen, det kan koste dem livet, og de har jo penge nok, så hvorfor risikere alt? Fordi et af medlemmerne af Shaws bande er den Letty, som er Doms store kærlighed, men som han troede død for år siden. Snart er kursen sat mod London!   Justin Lin spinder i ”Fast & Furious 6” videre på fablen om den selvvalgte familie af street racere, som er opstået omkring Dom og Brian - Vin Diesel og Paul Walker. Tilbage på holdet er også Dwayne Johnson som Hobbs og Michelle Rodriguez som Letty. Andre gengangere fra de tidligere kapitler i sagaen er Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges, Sung Kang og Gal Gadot. Nye bag rattet er bl.a. Luke Evans (som Shaw), Gina Carano og som et par af Shaws mænd danske Kim Kold og Thure Lindhardt.

448.-

Se vores forslag til festen på hjemmesiden – eller kom ind og få en snak med os.

Telefon: 98 64 90 13 • www.simested-kro.dk • Boldrupvej 75, 9620 Aalestrup

Berlin 5 dg 10/6, 24/6, 8/7, 5/8, 19/8, 26/8 Prag 7 dg 9/6, 23/6, 14/7, 21/7, 4/8, 18/8 Stockholm 5 dg 18/6, 8/7, 22/7, 29/7, 5/8, 11/8 Krakow-Zakopane 8 dg 15/6, 6/7, 24/8 Opatija - Istrien 9 dg 8/6, 4/7, 20/7, 13/8 Gardasøen 9 dg 17/6, 28/6, 12/7, 27/7, 20/8 Lago Maggiore, Italien 9 dg 8/6, 14/7, 24/8 Wagrain - Salzburgerland 9 dg 3/7, 27/7 Hansi Hinterseer 8 dg Kirchberg, Tyrol 24/9 Danmark Rundt 4 dg 17/6, 9/7, 30/7 Sydhavsøerne 4 dg 4/6, 17/6, 23/7, 20/8 Schwarzwald - Alsace 8 dg 17/6, 31/8 Rhinen - Rüdesheim 6 dg 16/6, 3/7, 22/7 Vinbyen Altenahr 6 dg 9/6, 21/7, 31/7, 25/8 Harzen - Goslar 5 dg 10/6, 24/6, 8/7, 22/7 Rügen - Sassnitz 5 dg 3/6, 17/6, 8/7, 27/8 Grevenbroich 5 dg 10/6, 15/7, 5/8, 13/8 Siljansøen – Dalarne 5 dg Sverige 24/6 Dagali - Norge 6 dg 14/7, 28/7, 11/8 Bus • krydstogt • Fly • MusIk

Grupperejser arrangeres Bestil/se rejsekatalog og rejser

tlf. 7021 6022 eller døgnet rundt på

www.nilles.as

Man.-fre. 8-17 · Lør. 9-12 · Søn. 9.30-12.30

ULBJERG: Mandag, 10. juni starter lokalt hærvejsløb i Ulbjerg.   Kringelfesten er ved at være på skinner og en af aktiviteterne er motionsløb mandag aften i Kringlefestugen. Der er mulighed for at motionere, vandre, gå, løbe eller cykle på ruter med én km, 2,5 km og 3,00 km rundt i Ulbjerg by i to timer fra kl. 18.00. Det gælder om at komme ud og få noget motion, samt nå flest omgange på ruterne rundt i Ulbjerg by. Der vil være diplomer til alle børn som deltager, og små præmier til dem, som når flest omgange. Start og mål område er ved Byfestpladsen på Stadion.   Motionsløbet er en del af Hærvejsløbet og en konkurrence mellem to byer i Viborg kommune, og den by som har flest vandrende-,

gående-, løbende- og cyklende motionister i gang i løbet af de to timer og den by som når flest omgange på løbs aftenen. Der er udlovet en pæn præmie til det vindende lokalområde.   Så arrangørerne opfordrer hele familien til at møde op for at støtte lokalområde. Man får motion og tjener penge til foreninger lokalt.   Løbet laves som en konkurrence mellem Rødding og Ulbjerg i Viborg kommune. Der kan scores ekstra point til Ulbjerg landsby ved at møde op til hærvejsløbet i Viborg 23. juni, hvor man kan deltage i én , fem - eller 10 km. afslutningen.   Resultatet af vindende Landsby vil blive bekendtgjort til hærvejsløbet i Viborg 23. juni.

Børnene fra Aagade i knaberoptoget.

Aagades Børnehave deltog i knaberoptog AALESTRUP: Der er blevet forberedt og talt ned til dette års Knaberfest. Mange forældre og børn mødte op for at hjælpe med at få vognen pyntet med balloner og blomster. Børnene glædede sig og der var højt humør da turen gik op igennem byen med en minilæsser i front   Børnene sad i vognen

og kastede karameller ud og imens ”løb” forældre og personale bagved og delte folder ud med information om børnehaven.   Automobilfirmaet Egon Hansen & Søn sponsorerede t-shirts til alle børnene som allerede skal bruges igen d. 30. maj hvor børnehaven skal til idrætsdag i Fjelsø.

Motor BILLIGE BruGtE oG nyE

sommErDÆK VI har IGEn BruGtE sommErDÆK på LaGEr fra schwEIz. så KIG InD på VorEs hjEmmEsIDE www.DVIDaEKcEntEr.DK oG sE DE fantastIsKE prIsEr på BruGtE oG nyE DÆK ELLEr rInG tIL:

98 55 19 55

Dækcenter

Grynderupvejen 6, Tlf. 98 55 19 55 Nørager www.dvidaekcenter.dk

Farvekopier

Forlystelser

Når du blot skal bruge få, flotte brochurer - så lad os fremstille flotte

farvekopier

til dig.

Kontakt: Himmerlands Tryk A/S Aalestrup Tlf. 9864 1255 Fax 9864 1693


IKKE SIDEN 1

HAR EN NY GOLF VÆRET SÅ NY. Side 17

29. maj 2013

Stillinger

Ny, flot fredagscafé

Line Kristensen og Kathrine Søndergaard Nielsen har aflagt fagprøve, med flotte resultater.

To elever i Biksen har aflagt fagprøve Af Hanne Grabow AALESTRUP: To elever i Biksen i Borgergade, Line Kristensen og Kathrine Søndergaard Nielsen, har netop afsluttet deres skoleforløb på Odder Handelsfagskole.   De to piger har gennem de sidste to år været elever hos Connie Hvid og Svend Ejlskov i Biksen, hvor de har uddannet sig til salgsassistenter med isenkram som speciale. De har dog stadig et par måneder tilbage i butikken, før de er helt udlærte.   Line havde som sit speciale valgt at oprette en

hjemmeside til forretningen og brugt rigtig meget tid på at få den gjort så god og inspirerende som muligt. Til hendes fagprøve i butikken, havde hun desuden lavet tilbud på ”Rosendahl” artikler til hjemmesiden. Efterfølgende blev der brugt en uge på at nedskrive aktiviteterne og lave en rapport til skolen.   Hendes indsats var så flot at man på skolen skønende at den var et stort 10 tal værd.   Kathrine havde som sin fagprøve valgt at lave tilbud på OBH`s gryder og pander, som blev tilbudt kunderne sammen med

smagsprøver. Hun havde fået engageret Hans Ettrup fra Hotel Hvide Kro til at komme og hjælpe med det kulinariske, hvor de selvfølgelige brugte de meget anvendelige gryder og pander fra OBH.   Kathrine fik også et 10 tal for sin præsentation.   Både Line og Kathrine var til afsluttende aksamen i Odder, 16. maj, hvor de skulle forsvare deres fagprøver.   Det var et par glade og stolte piger, der kunne tage hjem fra Odder, hvor deres læremestre Conni og Svend selvfølgelig også var mødt op for at støtte pigerne. Begge piger havde en fantastisk dag og de påpeger, at der har været enorm opbakning fra alle kunder i Aalestrup og omegn.

Graver ved Strandby kirke Vores graver gennem mange år har valgt at gå på pension. Stillingen som graver er derfor ledig og ønskes besat fra 1. august 2013. Stillingen er en fuldtidsstilling. Arbejdet består af: • Vedligehold af kirkegården • Renholdelse af sognehus, kirke, kirkegård og bygninger • Klargøring til kirkelige handlinger samt medvirken ved kirkelige handlinger, der ofte finder sted lørdage og søndage. Ansættelsen finder sted på de vilkår, der er fastsat imellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke samt Forbund for Gravere på Landsbykirkegårde. Aflønning sker efter gældende overenskomst. Menighedsrådet lægger vægt på, at du • Har forståelse for god og seriøs betjening af kirken og kirkegårdens brugere • Har interesse for kirkens liv og vækst • Har god ordenssans • Kan arbejde selvstændigt • Har gode samarbejdsevner • Kan vedligeholde kirkegårdens maskiner • Har kendskab til it Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte graver Ole Nielsen, tlf. 51 20 45 73, eller gravermedhjælper Jørgen Nielsen for eventuel besigtigelse af kirken og kirkegården. Du kan også kontakte Peer Thillemann, kontaktperson, tlf. 40 61 71 15. Ansøgningen med relevante bilag sendes til Peer Thillemann, Farsøvej 167, 9640 Farsø (brev) eller formand for menighedsrådet H. C. Klejs, e-mail: lille-moelle@mail.dk senest den 15. juni 2013 kl. 12.00. Ansættelsessamtaler afholdes i uge 25.

VESTHIMMERLAND: Fredagscaféen er netop genåbnet med splinternye møbler og faciliteter. Caféen skal være med til at samle eleverne uden for skoletiden. Næsten 150 af dem lagde vejen forbi til åbningen i fredags.   Ny bar, nye stole og borde, pool, bordfodbold og biograf. Fredagscaféen på førstesalen er i den grad genåbnet. Efter nogle år i dvale slog den gamle ’krostue’ dørene op for elever i en ualmindeligt opfrisket udgave.   Målet med at genoplive ’fredagscaféen’ er, at samle eleverne uden for skoletiden og skabe hygge og en god social kultur på Erhvervsskolerne Aars. - Det er rigtig godt, at fredagscaféen er kommet op at køre igen. Det samler eleverne på en anden måde end, når vi ’går i skole’, siger Vibeke Myrup, der er elev på hg merkantil.   Og at eleverne bliver samlet på en anden måde, er netop et af hovedmålene med caféen, forklarer aktivitetskoordinator Torben Jespersen Nielsen, der har stået for genåbningen. - Fredagscaféen skal være et fristed, hvor eleverne kan

mødes uden for de normale rammer. Nu er kunsten at få gjort caféen til en tradition, siger aktivitetskoordinatoren.   Han understreger samtidig, at det er afgørende, at eleverne føler et ejerskab i forhold til caféen. - Eleverne skal føle, at det er deres café, for de skal selv drive det videre, fortæller

Torben Jespersen Nielsen. - Rammerne er fantastiske – og jeg er rigtig positiv efter åbningen, hvor mange elever kom forbi. Udfordringen bliver, at få eleverne til at blive hængende, da mange er afhængige af busser og fritidsjob, konkluderer aktivitetskoordinatoren.   Det er planen, at fredagscaféen skal være åben én gang om måneden.

Oplev den til Åbent Hus i weekendenden 17. - 18. november Ny værkstedschef

I 1974 var den så ny, at den måtte lægge navn til en helt ny klasse. Siden har 5 efterkommere s

førerpladsen aldrig kom i fare. Men hånden på hjertet: Ingen af dem rummede så epokegøre

den, I ser på billedet. Golf VII har nye selvtænkende sikkerhedssystemer, der er mere forebyg Vores mekaniker/værkstedsleder gennem ca. de mest optimistiske trafikforskere har drømt om. Nye motorer, som reducerer brændstoffo 4123%. årNyhar ønsket at gå påbagi. pension den maj. førerplads. og mere plads til lange lømler Touch-screen foran.31. Ny ergonomisk Alligevel fås den fra kr. 209.990,-. Fremover er det Heine Laursen med 28 års Det sidste er også nyt for mange af jer, er det ikke? ansættelser her i firmaet, der bliver vores nye værkstedschef.

Vi ses til en prøvetur.

Derudover er servicerådgiver Lars Bisgaard med 17 års erfaring ansvarlig for Audi. Pr. 1. juni er Jan Breiner, Højslev, med 24 års Den nye Golf fås fra kr. 209.990,- ekskl. levering kr. 3.680,-. Brændstofforbrug ved blandet kø – erfaring ,tidligere VW-Skoda, ansat som Bilen er Skive, vist med ekstraudstyr. g/km. CO -udslip 99-123 servicerådgiver. 2

A+

A

Volkswagen Aalestrup Borgergade 37, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 11 www.vw-aalestrup.dk

Er du dEn ElEv vi manglEr

så sE hEr! Biksen søger elev pr. 1. august 2013

Vi har en forretning med masser af liv og spændende udfordringer indenfor et stort område. Det er dog i isenkramafdelingen, du skal udlæres. Har du lyst til at arbejde i en anderledes forretning og er du ikke bange for at tage fat, så tilbyder vi: • 9 gode kolleger • godt arbejdsklima • masser af udfordringer • ansvar • alsidig hverdag • trofaste kunder • skoleophold 4 x 14 dage på Odder Handelsfagskole

vi forventer, at du: • er venlig og imødekommende • har ordenssans • har interesse for isenkram • møder til tiden • er lærevillig • har et godt helbred • har lyst til kundekontakt

Er du intErEssErEt? Så skriv en ansøgning og fortæl lidt om dig selv. Vedlæg dine seneste eksamenskarakterer og skriv gerne om evt. tidligere job og vedlæg et foto af dig selv samt din mailadresse. Ansøgningen afleveres til Connie eller Svend i Biksen eller sendes senest den 22. juni 2013 til Biksen, Borgergade 15, 9620 Aalestrup, mrkt. Ansøgning Besøg vores hjemmeside www.biksen-aalestrup.dk Skyum POKALER 98 64 10 63 skyum-pokaler.dk

Connie Hvid & Svend Ejlskov Borgergade 15 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 21 20 • www.biksen-aalestrup.dk

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 | Fre. 9.30-18.00 | Lør. 9.00-12.30


Side 18

29. maj 2013

5. juni er det Fars Dag

AALESTRUP FRILUFTSBAD Åbner Lørdag den 1. juni 2013 kL. 10.00 til og med søndag den 1. september 2013 Salg af sæsonkort/billetter

Lørdag den 1. juni fra kl. 10.00 Børn u/14 år Voksne 10 turs kort: Børn u/14 år Voksne

priser:

kr. kr.

15.00 25.00

kr. 120.00 kr. 200.00

sæsonkort (frem til den 1. sep. 2013) Børn u/14 år kr. 250.00 Voksne kr. 400.00 Familie kr. 700.00

Michael Winckler underholdt beboere og gæster med kendte gamle og nye sange.

Åbningstider:

Alle dage kl. 13.30 - 17.30 Morgenbadning: Tirs. og tors. kl. 06.00 - 09.00 Aftenbadning: Man. og ons. kl. 18.30 - 20.30 OBS: Lørdag den 6. juli og lørdag den 3. august ekstra åbent fra kl. 10.00 Tilbud i cafeteriet på åbningsdagen og lørdag den 6. juli og lørdag den 3. august kl. 10.00 - 14.00 Stort brunch ta’selv bord kun 99 kr,- inkl entre Gerne bordbestilling på 98 64 31 33

SKROTHANDEL Niels 30 42 70 40

Nordvestvej 14, 9600 Aars

Gustav Wincklers søn underholdt på Aaglimt Af Hanne Grabow AALESTRUP: Nostalgien var i højsædet og det frembragte mange minder om en folkekær sanger, da Aaglimts Venner i sidste uge havde arrangeret en hyggelig eftermiddag med Michael Winckler.  Michael Winckler er

Kom og se dit lokale sygehus

søn af den folkekære sanger Gustav Winckler og har siden sin debut med pladen ”Fra nye vinkler” i 1999 selv gjort karriere indenfor dansk pop og country musik, som sanger, guitarist og tekstforfatter. Han synger mange af sin fars sange og hans stemme ligner da også til forveksling sin fars.

Ny cykelsti i Aalestrup

Cykelsti ved Borgergade står klar til skolestarten AALESTRUP: Vesthimmerlands Kommune begynder anlægget af en ny cykelsti ved Borgergade i Aalestrup. Stien skal skabe bedre faciliteter for alle cykelister mellem Simested og Aalestrup. - Vi anlægger stien, fordi vi vil sikre, at alle elever fra Simested kommer sikkert til Aalestrup. Vi håber samti-

ÅBENT HUS

  Mange beboere var mødt op og også mange udefra havde taget i mod invitationen til en hyggeeftermiddag i den store sal på plejecentret og de nød de gamle og nye toner og efterfølgende var der kaffe og kage til beboere og gæster.

dig, at cykelstien vil blive til glæde for alle borger, både i Simested og Aalestrup, når de vil nyde naturen på cykel, siger Formand for Teknik- og Miljøudvalget Niels Krebs. Arbejdet på stien begynder i slutningen af denne uge, og stien bliver anlagt fra Aalestrup by, det vil sige fra Dalvangen og mod øst til Ndr. Ringvej,

lørdag den 1. juni kl. 10.00 -12.00 Der vil være mulighed for: • At besøge Medicinsk Ambulatorium og høre om dagfunktionerne • At se en operationsstue og skadestuen • At se en CT-scanner og den nye dexascanner, og hør om undersøgelse for knogleskørhed • At betjene en hjertestarter • At få en snak med en paramediciner fra Falck og se en ambulance indefra • At møde Sygehus Himmerlands sundhedskoordinator, der fortæller om forebyggelse af livsstilssygdomme • At få smagsprøver fra sygehusets køkken Derudover vil der være indlæg fra sygehusledelsen, ledelsen for ortopædkirurgien i Farsø og Sygehusets støtteforening.

g og få

Ring i da

Kloakseparering Kloaksystemet i Aalestrup skal ændres fra fælles- til separatsystem og som lokal og autoriseret kloakmester, står vi klar til at hjælpe dig med: • Opgravning • Ændring til separatsystem • Fliselægning og færdiggørelse

Kloak & Fundamenter

Aut. Kloakmester John Sørensen

Tlf. 30 71 64 95

mail@jskloak.dk • www.jskloak.dk

www.simested-cement.dk

Vi glæder os til at se dig. Venlig hilsen

Sygehusledelsen

!

din pris

ApS

Indgang via Sygehusets hovedindgang

Det betyder gaver og venlige ord til farmand og potentielt dårlig samvittighed til dem, der har glemt det.  Og på spørgsmålet, hvorfor fejrer vi Fars dag, hvor landets fædre skal have en betænksom gave eller en kærlig hilsen, svarer traditionsforsker Else Marie Kofod, der er overarkivar og leder af Dansk Folkemindesamling.   ”Det startede i 1910 med en dame, der hed fru Dodd fra staten Washington i USA. Hendes far var alene med seks børn, men forsøgte at gøre det så godt han kunne. Hun forsøgte derfor at få en dag i fædrenes ære indført lokalt,” fortæller Else Marie Kofod.   Inspirationen kom ikke helt overraskende fra Mors Dag, som mange stater i USA havde indført i årene inden da.   ”Den nye Fars Dag blev placeret på den tredje søndag i juni, og der gik ikke længe, før kommercielle kræfter syntes, at det var en rigtig god ide, så den blev spredt til resten af USA i årene efter og traditionen kom til Danmark i 1935,” siger Else Marie Kofod.

Grundlagt 1927 -stadig på vej

videre til Simested via den eksisterende kantbane. - Vi er blevet lovet, at stien er færdig til skolestarten 12. august, med mindre entreprenøren får uforudsete problemer siger Niels Krebs. Stien skal sikre, at cyklister og trafikanter alle kommer sikkert frem mellem Simested og Aalestrup. Kommunen har samarbejdet med politiet og en trafiksikkerhedsrevisor om projektet. Samarbejdet betyder, at stien bliver den bedste løsning for parterne på vejen. De store kryds, blandt andet på Ndr. Ringvej, bliver sikret med krydsningsheller, som gør at cyklisterne kan krydse vejen i to tempi. Ved hovedvej A13, hvor cyklisterne skal krydse, bliver der lavet den let genkendelige blå overflade og cykelsymbolerne. Det bliver gjort for, at bilisterne skal være opmærksomme på den krydsende cykeltrafik. Arbejdet med anlæg af stien, vil kun i mindre grad blive en gene for trafikken på Borgergade og Ndr. Ringvej.

He

FR rreg r A ård kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

direkte fra eget støberi

Simested Cementstøberi ApS Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45


p k o m a å G d u b l i t g a D s Far MELFAR

29. maj 2013

Side 19

KR. HIM

B Å . . . g a d e n e e n n e d n u k Gælder ,-

Pr. stk. ,0 6 1 par

S

40,-

,0 0 2 par

S

00 3 r a Sp

,0 0 3 par

,0 0 1 . k t s . r P G FRIT VAL

stk.

Hr. trusser

Strømper

24ppaarr

150,-

100,-

R A SvP e CAss.ofarvner1. e7rs5,Støvle el. alm.

SPAR 225

✹ P

, 0 5 r a p S s r e pp

Clier 3 farv

2 stk.

400,Str. S-XXXL

SØNDAG ÅBENT 5 VI HAR KL. 10-1

IKAST og HERNING

Eli Christensensvej i Ikast Valløvej 2, Tjørring (tidl. Hansen Møbler)

Str. 41-46

Frit valg

Dansk factory Outlet sælger kvalitets mærke- og modetøj til kvinder, mænd og børn. Filosofien er enkel: Store indkøb direkte hos producenterne kombineret med lave omkostninger giver salgspriser langt under normal butikspris. • Factory Outlet betyder fabriksudsalg • Nye topaktuelle varer • Kendte mærkevareleverandører • Direkte fra producenten til dig • Du sparer altid 40-70% i forhold til normal butikspris • Stort udvalg til børn, unge og voksne • Tøj til enhver lejlighed • Nye friske varer hver uge - altid et besøg værd.

375,-

ER SOMM L ER SENDIAL T e e.TStr. 31I-3G6. E vernrIsesT ConV vl tø Bø VA N AsIs. faSrverE . R PR

SPAR 45

E D G O . . . E T S D E B T E D R E N E J T R O 150,FAR F R A P S r. del 250,

ÅBENT OVS L D N U R G UNI DAG 5. J

Str. 36-41

15000,--, T HA5R,-VI!Hr. sko

10 par

Dansk factory Outlet sælger kvalitets mærkeog modetøj til kvinder, mænd og børn. Filosofien er enkel: Store indkøb direkte hos producenterne kombineret med lave omkostninger giver salgspriser langt under normal butikspris. • Factory Outlet betyder fabriksudsalg • Nye topaktuelle varer • Kendte mærkevareleverandører • Direkte fra producenten til dig • Du sparer altid 40-70% i forhold til normal butikspris • Stort udvalg til børn, unge og voksne • Tøj til enhver lejlighed • Nye friske varer hver uge - altid et besøg værd.

75,-

S

2

Spar 100,-

Alle nye sommerfarver

325,-

50,-

ING

KUN I HERN

Ventetø5jXL

- str. Xs -

Dåbskjoler Broderi

IKAST og HERNING

Eli Christensensvej i Ikast Valløvej 2, Tjørring (tidl. Hansen Møbler)

AG SØNDN Å BE -T 17 KL. 10 e-shop ÅBENT ................. Mandag .............. Tirsdag ............... Onsdag ............... Torsdag .............. Fredag ................ Lørdag ................ Søndag ...............

Assens og AAlestrup

Vestergade 34, 9620 Aalestrup Industrivej 6, Assens, 9550 Mariager

Besøg vores e-shop på

www.shopoutlet.dk HERNING 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-18.00 10.00-15.00 10.00-15.00

Canvas

ÅIKASTBnIngstID 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-18.00 10.00-18.00 10.00-14.00 10.00-15.00

er:

Torsdag ........ . 10-17 Fredag .......... . 10-18 Lørdag .......... . 10-17 Søndag ........ .. 10-17


Side 20

29. maj 2013

Tidligere elever besøgte Aalestrup Realskole, inden de skulle spille kamp på stadion.

Elever på besøg på deres gamle skole Af Hanne Grabow AALESTRUP: Et af de mange programpunkter ved årets Knaberfest som vakte en del opmærksomhed, var de to fodboldkampe mellem nyere og gamle elever fra Aalestrup Realskole.  Torsdag eftermiddag

i Knaberfestugen, havde deres tidligere træner, lærer Jan Dyregaard inviteret til et besøg på skolen forud for kampene på Aalestrup Stadion.   Jan Dyregaard bød velkommen og glædede sig over at det nu var lykkedes at samle holdene der

blev mestre i skolefodbold. Der var ikke mange af de oprindelige hold, der havde meldt afbud. Snakken gik lystigt da de gamle kammerater mødtes efter de mange år.  Skolens leder Steen Thomsen fortalte om de ændringer der er sket siden de var elever på stedet og Jan Dyregaard fortsatte med at fortælle anekdoter om de oplevelser der var dengang. Først pigerne der vandt semifinalen i 1993 og tre år senere, i 1996, var det drengene der kunne tage sejrrige hjem efter finalen i Parken. Jan Dyregaard kunne fortælle, at han gennem 26 år har stået i spidsen for fodholdhold der har deltaget i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering. Oftest med fine resultater.   Der var mange minder der trængte sig på og det blev for alle parter en hyggelig eftermiddag der også omfattede lidt spiseligt, så man var godt rustet til aftenens kampe, som de to ”mestrehold” i øvrigt vandt.

Mie Nielsen vil fremover benytte sig af de gode lokale råvarer.

Cafeteria i Aalestrup værdsætter lokale råvarer AALESTRUP: Da Anne Marie Nielsen overtog forpagtningen af Aalestrup Idrætscenters Cafeteria var et af hendes mål, at lave mad med råvarer fra lokale

Her læses din

lokale avis

Vi udkommer bl.a. i Aalestrup, Gedsted, Ulbjerg, Hvilsom, Hvalpsund, Klejtrup, Nørager, Skals, Møldrup,

Vognsild, Ullits, Alstrup, , Lovns, Vesterbølle, Østerbølle, Østrup, Gislum, St. Binderup, Testrup, Klotrup, Fjelsø, Gl. Hvam, Hvam, Sundstrup, Nørre Rind, Låstrup, Lynderup, Skringstrup, Bjerregrav, Hvolris, Hersom, Roum, Hvornum, Snæbum, Hannerup, Stenild, Simested, Torup, Gl. Nørager, Kgs. Tisted, Mejlby

firmaer og nu fortæller Mie, som hun kaldes, at hun er godt i gang med at have kontakt til flere af egnens leverandører.   Blandt andet er alle bøffer, også til burgere, leveret fra Himmerlands Kød i Farsø. Det er en meget høj kvalitet med en fedtprocent på mellem 8 og 15 %. Det er frisk kød, som jeg selv henter i Farsø, fortæller Mie, nogle gange skal jeg vente til det sidste er færdigt. Det er friske råvarer i min verden.   - Det afgørende for skiftet var, at jeg uden videre fik tilbudt at se hele slagteriet i Farsø. Der er en meget høj hygiejne og det, at man kan følge dyret fra landmanden og til det færdige produkt i forretningen og tillige den meget høje service jeg har fået af Slagtermesteren og det øvrige personale. Det var en tidligere arbejdskollega, Tina Ørum, som er

ansat på slagteriet, der på et tidspunkt ved et større arrangement i hallen, introducerede mig for deres kød.   Andre væsentlige ændringer i cafeteriaet vil være, at personalet går over til at stege kyllinger i ovn, fremfor friture. Det gør dem mere saftige og et mere sundt måltid med en gang salat i stedet for pommes frites.   Udover dagens middag vil Cafeteriet i sommersæsonen have skiftende retter, alt efter hvad der er udbud hos leverandøren og ofte vil det være lette sommerretter, hvortil der serveres salat og brød.   I forbindelse med friluftsbadet vil Mie forsøge med nogle frugtposer med frisk skåret frugt og grønt, som hun håber, at gæsterne vil nyde, når de nu ligger og hygger sig i solen og har brug for lidt lækkert.

OPLAG: 11.525 ekspl. hver uge

Jytte Berthelsen og Inger Stad fra Kræftens Bekæmpelse fortæller børnene om de gode egenskaber der er i det armbånd, de selv skal i gang med at samle.

Solkampagne for børn i Aalestrup Af Hanne Grabow

Borgergade 17 . 9620 Aalestrup . Tlf. 98 64 12 55 . Fax 98 64 16 93

AALESTRUP: Man kan aldrig begynde for tidligt med at lære, at solen skal man beskytte sig imod.  Derfor har Kræftens Bekæmpelse for nogle år siden startet med at lave kampagner om emnet.   De aktive indenfor Kræftens Bekæmpelse i Aalestrup har taget den gode ide` op og gennem nogle år har de besøgt skoler og institu-

tioner i Aalestrup og omegn.   Børnene lærer om, at de skal smøre sig ind og tage hat på når de er ude i solen og de får selv lov til at lave et armbånd, som man kan se skifter farver, når det er på tide, at man skal beskytte sig mod solens stråler.   I sidste uge var det Børnehaven Paddehatten på Aadiget der fik besøg og det er meningen at alle egnens børnehaver skal have besøg i år.


ger. Hankøn, stuerene.

Loppemarked top 4-f

18/08/04

8:35

Side 1

29. maj 2013 Købes: Skrot og paller. Tlf. 25 47 13 12

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE Grillede pølser er altid godt når der holdes byfest i Møldrup. (Arkiv foto)

Møldrup kalder til Revlingefest MØLDRUP: Så er Revlingekomiteen 2013 ved at være klar med programmet for dette års Revlingefest som både bringer nye tiltag på programmet, men der er også en del traditionelle ting, der bare skal være tilstede når der afholdes byfest i Møldrup.   Af nye tiltag kan nævnes at der onsdag aften i uge 30 vil blive afholdt ”Bettekurn-avten”, det er halbal for de ældre , som synes, de er blevet for gamle til at deltage i lørdag aftens halbal. Denne aften er der buffet leveret fra Dorthes dinner og kagebord fra Kleitrup bageren, hvor efter der vil blive spillet op til dans af det populære band ”Match Point”. Der vil i aftens løb blive solgt amerikansk lotteri med mulighed for pæne gevinster, så følg med i aviserne fremover hvor der kommer yderligere oplysninger om arran-

gementet! Onsdag aften er Revlingefodbolden tilbage på programmet, hvor der både spilles i firma, familie og gaderækker. Revlingetivoliet åbner ligeledes onsdag aften og er i år udvidet med flere hoppe borge og tivoli lign aktiviteter, bl.a. Skydevogn.   Byfesten løber som sædvanlig af stablen fra søndag i uge 29 til og med søndag i uge 30, og Revlingekomiteen har brug for frivillig hjælpere, så kan man afse et par timer i løbet af ugen vil komiteen gerne høre fra dig,. Man kan henvende sig til formanden Dorthe Jørgensen   Revlingekomiteen glæder sig til, at man snart kan løfte sløret for det endelige program som bliver offentliggjort i aviserne og på infostanderen hos Sparkøbmanden i Møldrup, samt på Revlingefestens hjemmeside.

Elvis er ikke død oplev ham i Hersom HERSOM: Grundlovsdag inviterer menighedsrådene i Hersom, Vester Bjerregrav og Klejtrup sogne til grundlovsfest i Hersom Præstegårdshave. Traditionen tro begynder festen med en friluftsgudstjeneste. Salmesangen akkompagneres af havens mange fugle og trompetist Sofie Brems Sørensen. Efter gudstjenesten kan man glæde sig til at høre årets grundlovstaler, Gunnar Korsbæk, der er udnævnt til ridder af Dannebrog for sit årelange virke i politik og foreningsliv på egnen blandt andet som borgmester i Møldrup Kommune fra 1990 til 2007. Årets koncert er et professionelt Elvis-show. Jens Elvis tager de fremmødte med på en rejse i tid og rum. Han synger Elvis Presleys Are You Lonesome Tonight?, Return to Sender og mange andre skønne Elvisklassikere.

Sælges: Så er der igen nye friske rodfaste haveplanter i potter f.eks. liljer, silkepæon, træpæon, sølvlys, foldblad, juleroser, iris. Tlf. 98 62 14 15/41 17 45 55 Sælges: Til havedammen: Overfladeskimmer ”Oasce”, omvendt bundsug, 5000 L bassinpumpe. Kr. 800,Tlf. 98 62 27 06/20 57 43 45 Sælges: Blandingshvalpe, mor Schæfer/Labrador, far Ruhåret Hønsehund. Kr. 1.200,-. Chip + vaccine. Friske glade hvalpe. Tlf. 22 48 67 79 Sælges: Grønstribet markise L: 350x250 kr. 200,-. Alko løv støvsuger næsten ny, 1/2 pris kr. 250,-. Tlf. 98 62 36 48

AARS AVIS

Sælges: El-scooter mrk. Jupiter. 4 hjul. Meget fin stand. Sælges pga. dødsfald. Tlf. 98 66 41 37/24 42 01 37

FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS

Sælges: Opvaskemaskine W/ Ecotronic, virker kr. 500,-. Tlf. 41 14 52 95/40 62 40 81

VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Købes: Skrot og paller. ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Tlf. 25 47 13 12

Sælges: er der igen nye friKøbes: Så Dødsboer, flytteboer, ske rodfaste i potter finere indbo,haveplanter møbler, malerier, f.eks. liljer, silkepæon, træpæon, tæpper, lamper, ure, spejle, porsølvlys, foldblad, juleroser, celæn, glas, fajance, figurer,iris. sølv,

98 62 14 15/41 45 55 guld,Tlf.samlinger, nips, 17 småting. Toppris betales kontant. Sælges: Til havedammen: OverTlf. 21 64 80 90 fladeskimmer ”Oasce”, omvendt bundsug, Sommerdæk 5000 L bassinpumpe. Sælges: til salg. Kr. 800,14x185/65. Fælge med dæk,

98 62 27 Michelin 06/20 57 443stk. 45 kørt Tlf. 2500 km., Pris 1300.Sælges: Blandingshvalpe, mor Tlf. 42 17 63 42 Schæfer/Labrador, far Ruhåret Hønsehund. Kr. 1.200,-. Chip + vaccine. Friske glade hvalpe. Gives væk: 2 kattekillinger bort22 aftegnin48 67 79 gives. Sorte medTlf. hvide ger. Hankøn, stuerene. Sælges: Grønstribet markise Tlf. 23 26 68 løv 88 L: 350x250 kr. 200,-. Alko støvsuger næsten pæn ny, 1/2 pris kr. Sælges: Komplet leksikon, 250,-. 22 bind, 360 kr. Ny boksmadras, Tlf. 98 62kr. 36 48 775 kr. 2 pers. bænk, 310

Sælges: Elscooter Ivacare Leo, 4-hjulet, drejbart sæde, armlæn, Købes: Skrot paller. sidespejle og og andet tilbehør, alt lysinstallation virker. Sælges Tlf. 25 47 13for 12 kr. 10.100,-. Kørt meget lidt. Sælges: Så er der friTlf. igen 98 64nye 32 00 ske rodfaste haveplanter i potter f.eks. liljer, silkepæon, træpæon, Købes: Frimærker, breve, postsølvlys, foldblad, juleroser, iris. kort, samlinger, restsamlinger, samtTlf. dødsbo. 98 62 14 15/41 17 45 55 Tlf. 22 40 65 56 Sælges: Til havedammen: Overfladeskimmer ”Oasce”, omvendt Sælges: 16 fods båd uden motor bassinpumpe. +bundsug, bådvogn.5000 Fast Lpris kr. 4.500,-. Kr. 800,Tlf. 23 26 57 25 Tlf. 98 62 27 06/20 57 43 45 Købes: Modeltog mrk. Märklin Sælges: Blandingshvalpe, mor købes Schæfer/Labrador, Ruhåret Tlf. far 61 68 82 79 Hønsehund. Kr. 1.200,-. Chip + vaccine. Friske glade hvalpe. Tlf. 22til 48 67 79 Sælges: Flotte gardiner Bymidten

LOPPEMARKED

Tlf. 22 74 89 02

til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen må fylde op til 20 ord!

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

loppemarkeD

Sælges: El-scooter mrk. Jupiter. finder du i 4 hjul. Meget fin stand. Sælges Himmerlandsaviserne pga. dødsfald. Tlf. 98 66 41 37/24 42 01 37 Sælges: Opvaskemaskine W/ Ecotronic, virker kr. 500,-. Tlf. 41 14 52 95/40 62 40 81 Sælges: Korthåret Hønsehunde hvalpe, har stambog, er halekuperede. Chipmærkede, vaccine og har fået ormekur. Kr. 3.500,Tlf. 31 23 92 70/53 65 92 70 Sælges: Mini Crosser 15 km/t 40 km på en opladning pris kr. 8.500,-. Tlf. 22 74 89 02

• CampingVogne • biler • motorCykler Tlf. 22 74 89 02 • landbrugsmaskiner

Sælges: Mini Crosser 15 km/t 40 km på en opladning pris kr. 8.500,-.

- skal med under bilmarkedet eller køb & salg!

Husk! Indlevering af loppeannoncer

senest Fredag kl. 9.30 Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Østhimmerlands Folkeblad,

SENEST8, fredag kl. 9.30 Refsnæsvej 9293 Kongerslev Mrk.: »Loppemarked«

Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑

Jens Elvis vil synge Elvisklassikere, når han optræder til Grundlovsarrangementet i Hersom Præstegårdshave.

Der er telt i haven, så man kan sidde i skygge for stærk sol eller eventuelle regndråber. Medbring gerne skovturskurv - øl og vand kan købes i haven. Menighedsrådene byder hjertelig velkommen i det grønne.

15 stk. pr. m2. Sælges: Grønstribet markise Tlf. 98 Alko 67 83løv 20 L: 350x250 kr. 200,-. støvsuger næsten ny, 1/2 pris kr. 250,-. Det bedste Tlf. 98 62 36 48

bemÆrk

Sælges: Korthåret Hønsehunde hvalpe, har stambog, er halekuperede. Chipmærkede, vaccine og har fået ormekur. Kr. 3.500,Tlf. 31 23 92 70/53 65 92 70

i Aars. Passer til de fleste lejlighedSælges: Grønstribet markise Tlf.El-scooter 21 40 17 33 (Løgstør) er. Stue, soveværelse, Kr. Sælges: mrk. Jupiter. L: 350x250 kr. 200,-.køkken. Alko løv 2.000. Nypris kr. 10.000. 4 hjul. Meget fi n stand. Sælges støvsuger næsten ny, 1/2 pris kr. Sælges: Tørt brænde, bøg, eg Tlf. 98 65 83 42 pga. dødsfald. 250,-. og ask. 5 rm, kr. 1900.- MF31 traktor, pæn og37/24 velholdt, kr. Tlf. 98 66 41 42 01 37 Tlf. 98 48 Sælges: Dobbeltseng, 18062 cm36 bred, 9500.- Adria campingvogn, 4 200 cm lang, med to madrasser. Kun Sælges: Opvaskemaskine W/ Sælges: Jupiter. meter, kr. 3500.lidt brugt iEl-scooter sommerhus,mrk. kr. 800. MoEcotronic, virker kr. 500,-. 4 hjul. Meget fin stand. Sælges tionsribbe kr. 100. Tlf. 22 20 38 24 pga. dødsfald. Tlf. 29 61 90 78 Tlf. 41 14 52 95/40 62 40 81 Sælges: 1 gl. skab med 2 låger + Tlf. 98 66 41 37/24 42 01 37 Sælges: Korthåret Hønsehunde skuffe, 1000 kr. 1 kornvogn, HerSælges: Emal Junge klapvogn. Nyhvalpe, har kr. stambog, er halekuborg, 1000 Gl. staldvinduer á Sælges: Opvaskemaskine pris kr. 4.500. Sælges for kr. 1.000.W/ perede. 100 kr. Chipmærkede, vaccine Ecotronic, virker kr. Tlf.500,-. 51 20 42 95 og har fået ormekur. Kr. 23 3.500,Tlf. 98 24 69 Tlf. 41 14 52 95/40 62 40 81 Tlf. 31 23 92 70/53 65 92 70 Sælges: 400 stk. røde tegltagSælges: Korthåret Hønsehunde sten, samlet kr. 1200.-, ca. Sælges: Minipris Crosser 15 km/t hvalpe, har stambog, er haleku2 15 40 stk. km pr. på m en. opladning pris kr. perede. Chipmærkede, vaccine 8.500,-. og har fået ormekur. Kr. 3.500,Tlf. 98 67 83 20 22 744-f 89 0218/08/04 Tlf. 31 23 92 70/53 Loppemarked Tlf. kupon 8:23 Side 65 1 92 70 Sælges: Mini Crosser 15 km/t 40 km på en opladning pris kr. 8.500,-.

Tlf. 23 26 68 88 Købes: Skrot og paller. Sælges: Komplet pæn leksikon, Tlf. 25 47 13 12 Side 21 22 bind, 360 kr. Ny boksmadras, 775 kr. 2 Så pers. 310nye kr. friSælges: er bænk, der igen ske rodfaste i potter Sælges: eller AraTlf.Sælges 21haveplanter 40 17 33udlån: (Løgstør) f.eks. liljer, silkepæon, træpæon, bisk fuldblodshest af den engelSælges: Tørt brænde, bøg, eg sølvlys, foldblad, juleroser, iris.og ske Silverhestefamilie, vallak og ask.98 5 62 rm,14kr.15/41 1900.MF31 hoppe. Tlf. 17 45 55 traktor, pæn og velholdt, kr. Tlf. 98 38 72 19 9500.- Adria campingvogn, Sælges: Til havedammen: Over-4 meter, kr. 3500.flSælges: adeskimmer omvendt Øko ”Oasce”, kløverblomst hø. bundsug, 5000 LTlf. bassinpumpe. Tlf. 22 38 20 72 38 19 24 98 Kr. 800,Sælges: 1 gl. skab med 2 låger + Sælges: Villa HTS57 m. hydro Tlf. 98Stiga 62 27 06/20 43 45 skuffe, 1000 kr.901 kornvogn, og multiklip, cm skær. HerFin borg, kr. Sælges: Blandingshvalpe, morá stand.1000 7.900 kr.Gl. staldvinduer 100 kr. Schæfer/Labrador, far Ruhåret Tlf. 61 67 28 23 Tlf. 98 23 24 69 Hønsehund. Kr. 1.200,-. Chip + vaccine. Friske glade hvalpe. Sælges: 400 stk. røde tegltag48 67 ca. 79 sten, samlet prisTlf. kr.22 1200.-,

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Gives væk


Side 22

22. maj 2013Ugens tv

UGE 22 - 2013

29. maj - 4. juni 2013

Dommen DR1 fredag kl. 23.25 Amr. drama fra 1982 med bl.a. Paul Newman og Charlotte Rampling. Francis P. Galvin er en forhutlet advokat, hvis forretning nærmest er gået i stå,

da han inddrages i en sag om hospitalssjusk. Sagen giver ham mulighed for at genvinde sin selvrespekt, men han er oppe imod stærke, delvist usynlige modstandere.

Romantik om bord DR1 torsdag kl. 20.00: “Bonderøven”

DR1 lørdag kl. 00.00 Amr. romantisk drama fra 1957 med bl.a. Cary Grant og Deborah Kerr. Playboyen Nickie Ferrante er på vej over Atlanten for at møde sin forlovede. Alle de kvindelige passagerer falder i svime over den

TV2 torsdag kl. 20.00: ”Ingen kære mor”

galante verdensmand - alle på nær den sofistikerede Terry, der snart selv skal giftes. Men sejlturen bliver længere end forventet, og Michel og Terry forelsker sig. Da de går i land i New York, må kærligheden sættes på den endelige prøve.

DR1 lørdag kl. 20.50: ”Kriminalkommissær Barnaby” Martin Wroath, en fordrukken spillefugl, er død. Barnaby må igen på jagt efter svarene.

Fantastic Four DR1 fredag kl. 21.25: “Tid til kærlighed” Tally ønsker at blive tv-journalist, og den anerkendte tv-mand Warren Justice giver hende chancen.

TV2 fredag kl. 22.30 Amr. superheltefilm fra 2005 med bl.a. Jessica Alba og Ioan Gruffudd. Den geniale videnskabsmand Dr. Reed Richards får økonomisk hjælp af mangemillionæren Victor Von Doom til en rejse ud i det ydre rum, hvor han skal undersøge kosmisk stråling.

Sammen med Ben Grimm, Sue Storm, Johnny Storm og Von Doom tager Richards af sted, men noget går galt, og de bliver alle fem udsat for en stor mængde stråling, der får deres gener til at mutere. Tilbage på jorden opdager de, at de har fået superevner, og danner superheltegruppen ”Fantastic Four”.

TV2 lørdag kl. 20.55: “17 Again” Hvad ville du gøre, hvis du fik chancen for at leve livet om igen? Mike O’Donnell får chancen.

Det hemmelighedsfulde selskab

Ugens tv

TV2 fredag kl. 20.50: ”Just Like Heaven” Reese Witherspoon og Mark Ruffalo i den romantiske komedie. OnsDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Drømmehaver 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 Hun så et mord 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vores Vejr 19.00 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Ved du hvem du er? 21.00 70’erne tur retur: 1972 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Kniven på struben 23.15 Dirty Sexy Money 23.55 OnsdagsLotto 00.00 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen - Nyheder 11.10 Hjælp - jeg er vred! 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 16.10 DR2 Dagen - Nyhedsshow med DR2 Nyheder 18.35 The Daily Show 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.10 For godt til at være sandt 19.30 Cyberwar i Cambodia 20.00 Indefra med Anders Agger 20.40 Jan Fabel: Mord er ikke noget eventyr 22.10 Tidsmaskinen om UFOer 22.30 Deadline 23.10 Folkedrabet på kurderne 00.05 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.20 Airport 12.50 Grænsepatruljen 13.20 Liebhaverne 13.50 Han, hun og haven 14.20 Beverly Hills 90210. 2 afsnit 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Liebhaverne 20.35 Stor, større - megafamilier 21.25 Dagens mand 22.00 Nyhedsblok 22.35 Krop umulig - tilbage til klinikken 23.30 Med livet som indsats 00.25 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.20 Natfjernsyn

tORsDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Drømmehaver 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 Hun så et mord 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vores Vejr 19.00 Aftensshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Bonderøven 20.30 Søren Ryge direkte 21.00 U-Turn 21.30 TV Avisen 21.55 Bag Borgen 22.20 Sporten 22.30 Taggart: Forbryderbilleder 23.50 Natfjernsyn DR2 06.30 DR2 Morgen - Nyheder 11.15 Mit korte liv 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 16.10 DR2 Dagen - Nyhedsshow med DR2 Nyheder 18.35 The Daily Show 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.05 Jersild & historien 19.35 Europamestrene 20.00 Farligt job 21.00 Detektor 21.30 Europamestrene 21.55 Det slører stadig 22.30 Deadline 23.10 Tortur og tvungne tilståelser 00.10 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.20 Airport 12.50 Grænsepatruljen 13.20 Liebhaverne 13.50 Han, hun og haven 14.25 Beverly Hills 90210. 2 afsnit 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Ingen kære mor 20.35 Danmark ifølge Bubber 21.10 Jason og soldaterne 22.00 Nyhedsblok 22.35 Fangerne 23.10 Verdens vildeste veje 23.55 Grænsepatruljen. 2 afsnit 00.55 Natfjernsyn

Ugens tv

TV2 lørdag kl. 00.15 Amr. action-eventyrfilm fra 2003 med bl.a. Sean Connery og Peta Wilson. Europa er i 1899 på randen af en verdenskrig, fordi en mystisk superskurk, der skjuler sit ansigt bag en

FReDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Drømmehaver 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogram. 16.15 Til undsætning 17.00 Hun så et mord 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Disney sjov 20.00 Her er dit liv 21.00 TV Avisen med Vores Vejr 21.25 Tid til kærlighed. Amr. romantisk drama 23.25 Dommen. Amr. drama 01.30 Menneskejagt på liv og død. Amr. thriller DR2 06.30 DR2 Morgen - Nyheder 11.05 Sygdoms-branding 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 16.00 DR2 16.00 - Nyheder 16.10 DR2 Dagen - Nyhedsshow med DR2 Nyheder 18.35 The Daily Show 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.05 Michael Palin i Brasilien 20.00 Charlotte Gray 21.50 Store Danskere - A.P. Møller 22.30 Deadline 23.10 60 Minutes 23.55 Indiens Jeppe drikker - pesticider 00.50 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.20 Airport 12.50 Grænsepatruljen 13.20 Liebhaverne 13.50 Han, hun og haven 14.20 Beverly Hills 90210. 2 afsnit 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Hvem vil være millionær? 20.50 Just Like Heaven. Amr. romantisk komedie 22.30 Fantastic Four. Amr. superheltefilm fra 2005 00.15 Nedtælling. De ti største helte 01.05 Natfjernsyn

maske, forsøger at fremprovokere en krig mellem tidens stormagter Tyskland og Storbritannien. Freden afhænger af en konference i Venedig, og englænderne laver derfor en gruppe af specielle evner til at beskytte konferencen.

LØRDAg

DR1 06.45 Danmarks skønneste hjem - Østjylland 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Naboerne. 5 afsnit 10.05 Ved du hvem du er? 11.05 Piger på landet. 2 afsnit 12.40 Maggies nye liv 13.30 Ridesport: First Grand Prix 15.10 McBride 16.35 Store forretninger 17.20 Her er dit liv 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.05 De kære dyrebørn 20.00 Store forretninger 20.50 Kriminalkommissær Barnaby: Død og drømme 22.30 Lewis: Mørkt stof 00.00 Romantik om bord 01.50 Halifax DR2 07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.15 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.10 Eftermiddagsprogram. 16.00 Fauli, fed og færdig 16.30 DR2 Tema 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.05 Mit liv som Tim 19.20 Indefra med Anders Agger 20.00 DR2 Tema 22.30 Deadline 23.10 12 Monkeys 01.15 60 Minuts 02.00 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 08.40 Kongen af Queens. 3 afsnit 10.00 Nyhederne 10.10 Toppen af Poppen. 4 afsnit 12.00 Nyhederne 12.10 Operation X: Fitnesskongen og rengøringsfyrsten 12.55 Eftermiddagsprogram. 16.15 Just Like Heaven 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Razzia - Skat rykker ud 18.50 Vejret 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 LørdagsSporten 20.00 Klipfiskerne 20.55 17 Again. Amr. komedie 22.40 Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer 00.15 Natfjernsyn

sØnDAg

“Mord i maj Skærgården” - 4. juni “Et Sikkert Hit” 29. 2013 DR1 søndag kl. 21.50:

DR1 06.35 Danmarks skønneste hjem 07.05 Der er noget i luften. 5 afsnit 09.15 Konditoriet 09.40 Store forretninger. 2 afsnit 11.10 Kyst til kyst - Bornholms kyst 12.10 BingoBoxen 12.25 OBS 12.30 Eftermiddagsprogram. 16.45 Inspector Morse: Messe for alle de døde 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Den store bagedyst 20.00 Rejseholdet 21.00 21 Søndag 21.40 Sporten 21.50 Mord i Skærgården: Inderst inde 22.35 Før og efter 00.20 Natfjernsyn DR2 06.45 Dokumania 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.10 Eftermiddagsprogram. 17.30 Joe Kidd 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.10 The Tudors 20.00 Jimmys helte 20.55 Indefra med Anders Agger 21.35 Fedt, Fup og Flæskesteg 22.05 Europamestrene 22.30 Deadline 23.10 På den 2. side 23.40 Opdraget til tyv 00.30 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 08.35 Kongen af Queens. 3 afsnit 10.00 Nyhederne 10.05 Toppen af Poppen. 4 afsnit 12.00 Nyhederne 12.20 Felix jagter vejen til succes 13.05 Eftermiddagsprogram. 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Razzia - Fødevarekontrollen rykker ud 18.50 Vejret 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Så det synger 20.50 Et Sikkert Hit 22.35 Klipfiskerne 23.30 Station 2 Politirapporten 00.00 NatfjernsynMAnDAg

TV2 søndag kl. 20.50:

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Drømmehaver 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 Hun så et mord 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vores Vejr 19.00 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Pigen der ikke ville dø - 1 år efter 21.00 Giv mig livet tilbage 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Uden hæmninger 23.25 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 Morgen - Nyheder 12.30 Detektor 13.00 Eftermiddagsprogram. 15.10 Bag Borgen 18.35 The Daily Show 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.05 For godt til at være sandt 19.30 Økonomi for dummies 20.00 Vogternes Råd 20.40 Fauli, fed og færdig 21.10 Den hemmelige forbindelse 22.00 So Ein Ding 22.30 Deadline 23.10 Kina - verdens nye imperium 00.10 Ukraines glemte børn 01.10 Oz og James skåler med briterne 01.40 Vin i top gear Californien TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.20 Airport 12.50 Eftermiddagsprogram. 14.25 Beverly Hills 90210. 2 afsnit 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Anna Pihl 20.50 Station 2 22.00 Nyhedsblok 22.35 Køb mig - tæt på escortmænd 23.30 Flugtkongerne 00.25 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.25 Natfjernsyn

tIRsDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Drømmehaver 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprogram. 12.00 Auktionshuset 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 Hun så et mord 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vores Vejr 19.00 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Bevar mig vel 20.30 Konditoriet 21.05 Kontant 21.30 TV Avisen med Hos Clement og Sporten 22.30 Johan Falk: Våbenbrødre 00.05 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 Morgen - Nyheder 11.10 Arabiske tv-dronninger 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 So Ein Ding 13.00 Eftermiddagsprogram. 15.10 Horisont 18.35 The Daily Show - ugen der gik 19.00 DR2 19.00 - Nyheder 19.05 For godt til at være sandt 19.30 Fauli, fed og færdig 20.00 Økonomi for dummies 20.30 Dokumania 22.00 Lige til stregen 22.30 Deadline 23.10 Strisseren, dommeren og lejemorderen 00.05 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.20 Airport 12.50 Eftermiddagsprogram. 14.25 Beverly Hills 90210. 2 afsnit 16.05 Venner. 2 afsnit 17.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Jeg hader ADHD 20.55 Station 2 Politirapporten 21.25 Razzia - Skat rykker ud 22.00 Nyhedsblok 22.35 Alarm 112 23.10 Alarmcentralen 00.00 Grænsepatruljen. 2 afsnit 00.55 Krop umulig! 01.50 Kongen af Queens. 2 afsnit 02.45 Natfjernsyn

29. maj - 4. juni 2013


29. maj 2013

Side 23

Find din fagmand

Borgergade 17 ¡ 9620 Aalestrup

• Ny- og tilbygning

Tlf. 98 64 50 10

gb@gedstedbogtrykkeri.dk www.gedstedbogtrykkeri.dk

AALESTRUP EL-SERVICE

b

- EN AFDELING AF SIMESTED EL-SERVICE ApS

Arne Knudsen

20 14 61 01

Salg og reparation af hvidevarer

Ă…BNINGSTIDER:

98 64 12 77

Dalgaardsvej 3- 5 ¡ 9620 Aalestrup 'DOJDDUGVYHMĂƒ$DOHVWUXS

Tlf. 98 64 80 80 7O)

'DOJDDUGVYHMĂƒ$DOHVWUXS 'DOJDDUGVYHMĂƒ$DOHVWUXS

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

Tlf. 40 59 80 80 ¡ 98 64 13 00

l Nybygning l Udlejning

13m lift

l Køkken

af

montering

Bjergegaardsvej 4 Mobil 40 31 84 64 kbj.byg@gmail.com www.kbj-byg.dk l

GÌlder det tømrerog snedkerarbejde? Udlejning til Gør-det-selv manden

Skal du have lavet tryksager?

t7BOE t7BOE t7BOE t7BSNF t7BSNF t7BSNF t4BOJUFU t4BOJUFU t4BOJUFU t4PMWBSNFKPSEWBSNF t4PMWBSNFKPSEWBSNF t4PMWBSNFKPSEWBSNF t#MJLLFOTMBHFSBSCFKEF t#MJLLFOTMBHFSBSCFKEF t#MJLLFOTMBHFSBSCFKEF

FĂŚrdigblandet beton Telefon 30 86 96 70 (dag) - 98 52 40 03 (aften)

l Renovering

ApS

Montør Hans Leegaard mobil 20 48 52 76

t4NFEFBSCFKEF t4NFEFBSCFKEF t4NFEFBSCFKEF t6OEFSMFWFSBOE“S t6OEFSMFWFSBOE“S t6OEFSMFWFSBOE“S t4NFEFKFSO t4NFEFKFSO t4NFEFKFSO t3FQBSBUJPOFS t3FQBSBUJPOFS t3FQBSBUJPOFS t4WFKTFPQHBWFS t4WFKTFPQHBWFS t4WFKTFPQHBWFS

- ogsĂĽ udlĂŚgning med bĂĽnd Levering af sand og grus! MOBIL BETON ApS

l

SĂĽ kontakt os!

1<7

0,&+$(/1,(/6(1*(57.0$'6(1 0,&+$(/1,(/6(1*(57.0$'6(1 PDLOPQ#DDVYWGNPDLOJNP#DDVYWGN PDLOPQ#DDVYWGNPDLOJNP#DDVYWGN PDLOPQ#DDVYWGNPDLOJNP#DDVYWGN  [SM [SM  [SM  [SM [SM [SM

ApS V/ Mikael Sadolin Pedersen Bjergegaardsvej 4, Aalestrup

1<7

7O) 7O) www.aasvt.dk 0,&+$(/1,(/6(1*(57.0$'6(1

l Tilbygning

7.30-17.00 9.00-12.00

1<7

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

v/ Jørgen Christensen HjortkjÌrsvej 11 ¡ 9600 Aars

Mandag-fredag Lørdag

Sognevejen 156 . 9620 Aalestrup . jphauerslev@ofir.dk

1<7 1<7 1<7 1<7 1<7 1<7

AARS MOTORSERVICE UDLEJNING AF MOSFJERNER

â&#x20AC;˘ Materieludlejning

ole@smede-vvs.dk www.smede-vvs.dk

Service og salg af hĂĽrde hvidevarer

TELEFON 98 62 45 22

â&#x20AC;˘ Renovering

Tlf. 98 64 50 14

Tømrermester

Egon Mørck Justesen VÌrksted: Dalgürdsvej 7 Privat: Engvangen 10

9620 Aalestrup

20 31 44 90

Vand ¡ Vand ¡ Varme ¡ Sanitet ¡ Naturgas

Varme Sanitet ¡ Solvarme ¡ Jordvarme ¡ Blik ¡ Uforpligtende tilbud ¡ Store / smü opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

MøldrUp VVS a/S

Aut. gAs- og vAndmester mogens Kastrup nielsen gAs- og vAndmester dennis WĂźrtz . mobil 21 42 58 99

Quick-Guide - til din lokale fagmand

l Beton/Cement:

Ring og tag en uforpligtende snak med os Vi hjĂŚlper gerne med udformningen

Borgergade 17 â&#x20AC;˘ 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Murer- og byggefirmaet Dalsgaard A S p

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Landbrugsbyggeri Jord/beton Nybyggeri Reparationer Kloak Totalentrepriser

v/

- Alt i tømrer- og snedkerarbejde - Nybygning - Til- og ombygning - Erhvervs - og landbrugsbyggeri

Arne Albertsen og Martin Nielsen Priv. 86 69 21 16

l Hus og Have:

M.B.D.

Priv. 86 69 16 60

l Murermester:

Murer- og Byggefirmaet Dalsgaard ApS 98 64 93 91 / 23 41 17 91

l Tryksager:

Flemming Dalsgaard

Søhalevej 8 - Hvilsom - Tlf. 98 54 84 15

l Elektriker:

En Lys IdĂŠ 40 59 80 80 / 98 64 13 00 Simested El-Service 98 54 81 15 Aars Motorservice 98 62 45 22

Ă&#x2DC;rnhøjvej 39 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 93 91 . Mobil 23 41 17 91

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforretning ApS

Mobil Beton ApS 30 86 96 70 / 98 52 40 03

Find din fagmand

- i Vesthimmerlands Avis!

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

l Tømrer/Snedker:

Hvilsom Tømrer- og Snedkerforr. 98 54 84 15 Mester Jacob 22 75 70 40 Tømrer og snedker Kim B. Jørgensen 40 31 84 64 / 98 64 26 10 Tømrermester Egon Mørck Justesen 20 31 44 90

l VVS:

Arne Bach Pedersen ApS 98 64 12 77 Gedsted Smede & VVS 98 64 50 14 Møldrup VVS 86 69 20 99 / 40 20 93 99 Aalestrup Smede & VVS Teknik 98 64 80 80 / 20 45 17 28 / 23 30 86 76


Side 24

29. maj 2013

De fleste af vores emner er placeret med nem adgang til motorvej E45 og hovedvej A13 Ålborg/Viborg. Rummelig og centralt beliggende

Aalestrup Vestergade 33 Velholdt og rummelig villa. Nem lille grund. INDR.: Entré, stue, køkken, bad m/br.niché, 2 vær., baggang m/opg. til 45 m2 er reg. som bolig på 1. sal: bad m/br.niché, vær. og stue med thekøkken. Loftshøjde ca. 2 m u/bjælker. 36 m2 garage.

Pris: Udb.:

1- familieshus

298.000 Brt.: 25.000 Nt.:

2.084 2.292

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 1.576/1.855

Sagsnr. 96200230

143/10

357

1/3

Hyggeligt landsted

2

1900

Nedl. landbrug

Velholdt 1-plans villa med flot have

Møldrup Havrevænget 34 Velholdt villa med tag fra 2012. Beliggende i lukket vænge, ved sti til skole, hal, indkøb m.v. Velholdt have. INDR.: Vf./entré, stue m/udg. til lukket terrasse, spisekøkken fra ca. '95, bryggers, bad med brusekabine, 3 vær. 29 m2 muret garage.

Pris: Udb.:

1- familieshus

698.000 Brt.: 35.000 Nt.:

3.920 3.769

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.540/2.605

Sagsnr. 96200232

117

728

1/3

Velholdt villa med spændende have

1

1974

1- familieshus

Højtliggende med fantastisk udsigt

Skals Vejlebakken 22, Låstrup Højtliggende villa med fantastisk udsigt hele vejen rundt også til Simested å-dal. INDR.: Vindfang/ entré, stue m/udgang til terrasse, åbent spisekøkken fra 1996, lyst bad fra 1998 m/bruseniché, 4 vær. Kælder: bl.a. vaskerum & garage.

Fritliggende & på stor.. Nedl. landbr

.. grund. 1. sal kan udnyttes. Korsvejen 97, Fjelsø, Gedsted Møldrup Nørdamvej 21, Tostrup Hyggeligt landsted. INDR.: Entré, spisekøkken fra ca. år 2003, 2 stuer, den ene med udg. til åben terrasse, bad m/br.niché & plads til vaskemaskine, mindre vær. og sovevær. 100 m2 udhus: bryggers, 2 disp. rum, fyrrum med pillefyr og ældre stald.

Pris: Udb.:

695.000 Brt.: 35.000 Nt.:

4.379 4.015

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.941/2.812

Sagsnr. 96200229

129

3.930

1/3

God lille lejlighed i stueplan

1

1920

Ejerlejlighed

Skals Tingvej 26, Ulbjerg Velholdt villa med god kælder og ståltag fra 1998. Vinduer fra 1996 og frem. Flot have. INDR.: Entré, lyst bad med bruseniché, køkken, stue, 2 vær. KÆLDER: Vaskerum, stort værksted og 2 depotrum. 24 m2 carport opført i træ i 1996.

Centralt beliggende Sagsnr. 96300206

Pris: Udb.:

550.000 Brt.: 30.000 Nt.:

3.375 3.167

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.347/2.324

72/72

1.236

1/2

SOLGT

2

1964

78

2.600

1/2

Velholdt villa med mange værelser

2

1940

1- familieshus

995.000 Brt.: 50.000 Nt.:

Sagsnr. 96200234

126/74

846

1/4

2

1970

3-værelses lejlighed Sagsnr. 96300100

Lejebolig

Gl. Viborgvej 48, kld., Hvam Aalestrup Ca. 90 m2 bolig tæt ved busstop Højtbeligg., entré over terræn Badeværelse med bruseniche Fælles have og terrasse Kr. 3.000,- pr. md + forbrug Depositum 3 mdr. leje

Entre, stue, køkken m/plads til opv., badevær. m/ bruseniche og plads til vaskemaskine, 2 vær., mellemgang.

Stort hus på landet Sagsnr. 96300100

Andelsbolig

5.454 4.930

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 3.453/3.248

• • • • • •

Sagsnr. 96200188

Sagsnr. 96300222

Pris: Udb.:

1- familieshus

Lejebolig

NY PRIS

Aalestrup Borgergade 23D God stuelejlighed med lille have m/ terrasse. Beligg. centralt, tæt ved bl.a. nærkøb og sti. INDR.: Entré, lyst spisekøkken, lyst badevær. med bruseniché og plads til vaskemaskine, værelse med skabsvæg og stue med udg. til terrasse. Kælderrum.

Pris: Udb.:

530.000 Brt.: 30.000 Nt.:

3.008 2.847

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.023/2.023

Andelsbevis: Mdl. boligafgift: Mdl. forbrugsafg. a/c:

Sagsnr. 96200218

71

1/1

ST

Rummelig villa på stor grund

Hobro Viborgvej 5E, Klejtrup Med nyere tag, træ/alu vinduer og bad. Lille have med terrasse. God indretning. Trægulve.

1991

82

1- familieshus

1/2

st

98.000 2.667 924

1984

Knabervej, Klotrup Aalestrup Ledig pr. 1/9 Møldrup Troelstrupvej 7, Troelstrup Rummeligt hus med tag fra 2009. 45 m2 carport. Delvis nyere vinduer. Fritliggende og med god udsigt. Dejlig gårdhave. INDR.: Entré, stue, spisekøkken, spisestue (tidl. 2 vær.), bad med kar, 3 vær. og toilet. God kælder m/bl.a. værksted, vaskerum.

Charmerende og flot køkken & bad

Fritidshus

NY PRIS

Pris: Udb.:

750.000 Brt.: 40.000 Nt.:

4.457 4.291

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.965/2.998

Sagsnr. 96300191

168/50

1.236

1/4

1

1951

• • • • • •

230 m2 bolig m/ nyere stokerfyr Bl.a. 7 værelser og 2 toiletter Carport med vaske- og fyrrum Stor grund med plæne Kr. 5.000,- pr. md + forbrug Depositum 3 mdr. leje

INDR.: Entré, køkken, 2 stuer, bad med bruseniché og 5 vær. 1. SAL: Opholdsrum m/kvist, toilet & 2 vær.

På lukket vej med sti til skole m.v.

1- familieshus

NY PRIS

Aalestrup Knabervej 139, Fjelsø Villa beliggende helt ned til søen. INDR.: Entré, stue, 29 m2 udestue med gulvvarme, gæstetoilet, stort spisekøkken fra ca. 2002, orig. bad med kar og brus, 3 værelser. God KÆLDER: Gildesal, 3 gode disp. rum, vaskerum m.m. Muret garage.

Pris: Udb.:

998.000 Brt.: 50.000 Nt.:

5.582 5.024

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 4.065/3.682

Sagsnr. 96200197

136/136 2.074

1/3

2

1969

Løgstør Minnasvej 54, Trend Charmerende bjælkehus med listedækket paptag og delvist overdækket træterrasse rundt om huset. INDR.: Åbent køkken, stue med brændeovn, bue til spiseafd., stort soverum. Flot badeværelse m/ klinkegulv og muret bruseniche.

Pris: Udb.:

398.000 Brt.: 25.000 Nt.:

2.451 2.230

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.164/1.932

Sagsnr. 96200204

39

1.112

2/1

1

2002

Skals Fasanvej 2, Ulbjerg 1-plans villa med nyere vinduer. Beligg. på lukket vej med sti til skole, hal, købmand m.v. i aktiv landsby. INDR.: Vf./entré, stue med udgang til overd. terrasse, orig. køkken og bad med kar, 3 vær., stort bryggers/ fyrrum. 20 m2 muret garage.

Pris: Udb.:

425.000 Brt.: 25.000 Nt.:

Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit Brt./net: 2.303/2.356

Sagsnr. 96300202

120

825

Estate Aalestrup & Møldrup S TAT S A U T. E J E N D O M S M Æ G L E R E , M E L

Vestergade 21, 9620 Aalestrup

Søndergade 1, 9632 Møldrup

98 64 15 70

86 69 18 22 www.estate.dk

Estate Aalestrup & Møldrup

2.858 2.869

Vi kender vejen!

1/3

1

1967

Vesthimmerlands Avis nr. 22 - 2013  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 22 - 2013  

Læs Vesthimmerlands Avis

Advertisement