Zomerkrant Smaak en Sfeerdagen 2023

Page 1

Zaterdag 2 september Vrijdag 1 september PROEF & GENIET TWEEDAAGS DORPSFEEST BRAADHUISPLEIN BARNEVELDS BIGGEST BBQ VRIJMIBO OP HET PLEIN DE GEZELLIGSTE PERSONEELSBORREL GEIN OP HET PLEIN VROLIJK KINDERFESTIVAL 1 sept. 16.00 - 22.30 2 sept. 11.00 - 14.30 2 sept. 16.30 - 22.30

FIETSEN

SPORTFIETSWINKEL KLEDING

Wij verkopen alleen sportieve fietsen van gevestigde merken. Of u nu een een mountainbike, een racefiets of een gravelbike zoekt, u vindt ze allemaal in onze mooie winkel.

Op onze bovenverdieping vindt u een uitgebreide collectie wielerkleding, helmen en schoenen Ook verzorgen we teamkleding met uw eigen uitstraling voor bv. bedrijven en verenigingen.

ONDERHOUD

In onze moderne werkplaats kunnen wij uw fiets compleet onderhouden en herstellen Dit wordt verzorgd door ons team gediplomeerde vakmensen.

DE MEEST COMPLETE GALILEISTRAAT 3, BARNEVELD | T 0342 - 413 774 | INFO@HET2WIELERHUIS.NL | WWW.HET2WIELERHUIS.NL
Stationsweg 123 | Barneveld | 0342 - 400 622 | info@postbouter.nl | postbouter.nl BOUW & VASTGOED CONTRACTEN & INCASSO ONDERNEMINGSRECHT KERKRECHT ARBEIDSRECHT ERFRECHT NON-PROFIT

SMAAK & SFEER INSPIRATIE

WELKOM OP HET “BRAADHUISPLEIN”

Bastognekoeken en drop op de achterbank. Zo begon in mijn jongere jaren steevast de vakantie. Het zien van de blauw-gele verpakking van de koeken maakte dat ik me extra verheugde om op pad te gaan.

Niet dat ik nou zo’n zoetekauw ben. Sterker nog, ik hecht waarde aan gezond voedsel. Bij voorkeur vers voedsel waarvan je weet waar het vandaan komt. En daarvoor ben je in onze regio Foodvalley aan het juiste adres.

Bij veel culturen staat de maaltijd voor samenzijn en oog hebben voor elkaar. Dat maakt eten en drinken een aangenaam tijdverdrijf als je in goed gezelschap verkeert. Het “Braadhuisplein” uitgedost met een groot terras geeft 1 en 2 september extra smaak en sfeer in hartje Barneveld. De gelegenheid om te genieten en elkaar te ontmoeten.

Voor de borrel luidt mijn advies drink met mate of alcoholvrij. Of ga voor koffie of thee met misschien wel een (bastogne)koek. Altijd lekker. Ik kan me er nu al op verheugen.

Veel smaak en sfeer gewenst!

Zie ik u daar?

Jacco van der Tak Burgemeester van Barneveld

COLOFON

De Smaak en Sfeerdagen is een idee van Gert Ansink (Creatie-Organisatie) en Bert Hiemstra (Hiemstra Media en Business in Barneveld).

Organisatiecomité: Gert en Henny Ansink (Creatie-Organisatie), Mark Dokter (Pink Banana), Lyanne van den Berg (BAS), Wim de Boer, Cees van Leeuwen (Studio Doen), Bert Hiemstra (Hiemstra Media).

Dit magazine is een uitgave van de Smaak en Sfeerdagen en wordt verspreid in een oplage van 22.000 stuks in de gemeente Barneveld.

Redactie: Hiemstra Media

Advertentieverkoop: Gert Ansink, Bert Hiemstra, Wouter van Manen

Druk: Janssen Pers

Verspreiding: Verspreidingsburo Rhenen

De inhoud van het magazine – tekst en beeld – valt onder het auteursrecht van Hiemstra Media. Het overnemen, verveelvoudigen en/of openbaar maken, anders dan voor eigen niet-commercieel gebruik, zijn zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Hiemstra Media niet toegestaan.

Wat er allemaal te doen is bij de Smaak en Sfeerdagen 4 Wie is de BOB: ook als je een terrasje pakt 6 VrijMiBo op het plein: ‘De gezelligste personeelsfuif’ 7 BKL Installatietechniek | Schuiteman Accountants 8 Gein op het plein: ‘De lolligste kinderfuif op zat. 2 september 9 Van de Kolk Bouw: ‘Bouwers van huis uit’ 10 Braadhuisplein: Barnevelds Biggest BBQ op zat. 2 september 11 Onze sponsors HBL Trading, Itolang en Skylift 12 Onze sponsors LvanDijk en De Bunte Vastgoed Oost 13 Van Manen Keukens: voor hobbykok en magnetronchef 14 Wat er allemaal te beleven is op 1 en 2 september 16 Sfeer proeven bij BKV! 18 Wat er allemaal te beleven is op 1 en 2 september 19 STB Internationaal - Schoorsteentechniek Brummen 20 Kom kijken in de nieuwe showroom van Van Ginkel keukens 21 Visit Regio Barneveld is ambassadeur van de regio 22 Ultiem genieten bij Van Manen zonwering en buitenleven 24 Ontdek meer over Visser & Visser als werkgever 25 Veluwe Totaal Verhuur: alles onder één dak 26 Genieten bij de vuurplaats van De Schaffelaar
3

TWEE DAGEN FEEST OP HET (B)RAADHUISPLEIN !

Het Raadhuisplein wordt op vrijdag 1 en zaterdag 2 september omgetoverd tot een gezellig festival met op vrijdag de Grootste VrijMibo van Barneveld, op zaterdagmiddag een vrolijk kidsfestival en op zaterdagavond Barnevelds Biggest Barbecue, een groot en gezellig dorpsdiner, toegankelijk voor jong en oud. Een interview met de organisatie!

SMAAK EN SFEERDAGEN

De Smaak en Sfeerdagen beleven dit jaar hun derde editie en het belooft alleen maar leuker en gezelliger te worden, vertelt Bert Hiemstra, voorzitter van de Stichting Smaak en Sfeerdagen. ‘‘We hebben het programma nog verder afgestemd op alle reacties van eerdere jaren en denken met deze drie afzonderlijke programma onderdelen iets te hebben neergezet waar jong en oud van kan genieten.’’

DE GROOTSTE VRIJMIBO VAN BARNEVELD

Tijdens de editie van vorig jaar waren alle plekjes op het Raadhuisplein bezet tijdens de Grootste VrijMiBo van Barneveld. ‘‘Alle reden dus om dat dit jaar weer zo op te zetten”, vertelt Bert. ‘‘Veel bedrijven hebben de leuke traditie om op vrijdagmiddag het weekend in te luiden met hun personeel. Onder het genot van een hapje en een drankje de zinnen verzetten en het even niet over werk hebben. Hoe leuk is het om dat een keer niet in je eigen bedrijfskantine te doen, maar om dat gezamenlijk te doen op het Raadhuisplein? Bedrijven kunnen ook dit jaar weer via de website een tafel reserveren om zo zeker te

INTERVIEW ORGANISATIE 4

‘SCHUIF OP ZATERDAG AAN BIJ BARNEVELDS BIGGEST

BBQ’

zijn van een mooie (zit)plek. Al is het ook nog steeds mogelijk om gewoon aan te komen wandelen en je lekker onder het publiek te mengen.’’

ZATERDAG 2 SEPTEMBER

GEIN OP HET PLEIN - EEN VROLIJK KIDSFESTIVAL

Op zaterdagmiddag is het Raadhuisplein één groot speel- en funplein met bijvoorbeeld drie spetterende optredens van Goochelaar Joost, vrolijke knutselactiviteiten van TUK TUK feestje, een kinderdisco, popcorn, suikerspin en een candykraam. Kom gezellig langs, de toegang is helemaal gratis.

ZATERDAG 2 SEPTEMBER

BARNEVELDS BIGGEST BBQ

Op zaterdagavond is het tijd voor Barnevelds Biggest BBQ. Onder een grote feesttent genieten van de lekkerste gerechten van de grill. Op het plein staan onder meer een dikke smoker van BAS, een fantastische kippengrill, maar ook een splinternieuwe foodtruck met friet, gegrilde kippendij en zalm-focaccia’s.

De muziek wordt net als op de vrijdagavond verzorgd door Single Fuifje, het feestconcept van Mark Dokter. Bezoekers kunnen lekker zelf grabbelen tussen vele honderden vinyl singles en die klaar laten leggen om gedraaid te worden. Single Fuifje beschikt over uitpuilende bakken met nostaligische kneiters, aldus Mark Dokter.

TOEGANG GRATIS

De toegang tot het Raadhuisplein is op beide dagen helemaal gratis. Lekker eten en drinken is verkrijgbaar via muntjes die aan de kassa verkocht worden voor 3,- per stuk.

Ook voor Barnevelds Biggest BBQ op zaterdag 2 september kunnen tafels en zitplaatsen gereserveerd worden. Voor jou alleen, voor met z’n tweeen of voor je hele vrienden groep. Dit zijn onze arrangementen voor de BBQ

• Aanschuiftafel 1 persoon (incl. 2 munten a € 3,-)

• Aanschuiftafel 2 personen (incl. 4 munten a € 3,-)

• Aanschuiftafel 3 personen (incl. 6 munten a € 3,-)

• Aanschuiftafel 4 personen (incl. 8 munten a € 3,-)

• Statafel 5-10 personen (incl. 5 munten a € 3,- )

• Partytafel 6-8 personen (incl. 12 munten a € 3,-)

• Dubbele partytafel 14-16 personen (incl. 28 munten a € 3,-) € 90,-

5 INFO EN AANMELDEN BARNEVELDS BIGGEST BBQ ZAT. 2 SEPT.
7,-
€ 13,-
€ 20,-
€ 26,-
20,-
€ 40,-
Ook als je een terrasje pakt AMERSFOORT 06-20315177 BARNEVELD 06-46057722 Stukadoors in regio Amersfoort en Barneveld Info@simon-meerman.nl | www.simon-meerman.nl

Een vrolijke en gezellige personeelsborrel, maar dan een keer niet in je eigen kantine of kantoor? Kom dan naar de Grootste VrijMibo van Barneveld! Genieten van elkaar, heerlijk hapjes van de BBQ’s van BAS Beers en Steaks, de lekkerste drankjes, biertjes en wijntjes en natuurlijk goede muziek van Single Fuifje!

Vanaf vrijdag 1 september 16.00 uur ben je van harte welkom in de grote VrijMiBo feesttent op het Raadhuisplein!

• Zeker zijn van een mooie plek? Reserveer dan een tafel door deze QR-code te scannen.

• Natuurlijk kun je ook gewoon gezellig aan komen wandelen.

• Muntjes (à 3,-) zijn verkrijgbaar bij de VrijMiBo-kassa

• Drankjesbar

• Big BBQ

• Speciaalbieren

• Feestmuziek van Single Fuifje

• En natuurlijk heel veel gezelligheid.

VRIJDAG 1 SEPTEMBER - 16.00 - 22.30 UUR - RAADHUISPLEIN
Smaak en sfeerdagen 2023 8 Ga je trouwen of wil je gewoon eens een dagje in een prachtige A-Ford rijden? Bel Wouter van Manen: RIJDEN IN EEN A-FORD? 0653232257 ASSISTENT ACCOUNTANT CONTROLELEIDER EXTERN FINANCIAL CONTROLLER MKB IT-AUDITOR JUNIOR ASSISTENT ACCOUNTANT IS JOUW TOEKOMST OOK ONZE TOEKOMST? BEKIJK ALLE VACATURES OP WERKENBIJSCHUITEMAN.COM Certified NL Een aangenaam leefklimaat met de duurzame installaties van BKL Adres De Spil 21, Kootwijkerbroek Telefoon 0342 44 0280 E-mail info@bkl-installatietechniek.nl www.bkl-installatietechniek.nl Vraag een berekening aan voor uw woning! Warmtepompen Aardwarmte-installaties Specialist in:

GEIN OP HET PLEIN DE LOLLIGSTE KINDERFUIF

Op zaterdag 2 september is het een dolle boel op het Raadhuisplein. Tijd voor ‘Gein op het Plein’, een vrolijk (én gratis) kidsfestival.

Vanaf 11.00 uur ben je met het hele gezin van harte welkom voor een gezellig kidsfestijn met tal van leuke gratis activiteiten.

professionele schmink

Tuk Tuk Kinderfeestje

Springen

Knutselen

Bouwen met XXL Bouwblokken

Suikerspin

Candykraam

mini-disco

Met maar liefst 3 optredens van Goochelaar Joost

ZATERDAG 2 SEPTEMBER - 11.00 - 14.30 UUR - RAADHUISPLEIN

9

BOUWERS VAN HUIS UIT

Kwaliteit zit in onze genen. Tussen de oren van al onze mensen. Of het nu een kleine ingreep is, een grote verbouwing of de bouw van een prachtige villa. Alles moet kloppen. Onze mensen werken samen aan uw project alsof het hun eigen huis is. Samenwerken aan een droom. Betrokken. Duidelijk. Transparant.

VAN DE KOLK BOUW B.V. 0577 - 461 855 vandekolk.nl 1933
ONZE SPONSORS 10

focacciabroodje met zalm

pizza uit de houtgestookte oven

gegrilde kippendij

pulled pork uit de smoker

speciaalbier van het platte harnas

Lekkers van de BAS grill

Topwijntjes uit de Smaak en Sfeer wijnbar

0.0 bier en 0.0 cocktails

grabbelen in het vinyl van single fuifje

Op zaterdag 2 september schuif je gezellig aan voor Barnevelds Biggest BBQ! Ben jij er ook bij? Gezellig met je team, met je vriendengroep, familie of bedrijf? Reserveer je plek met de QR-code en geniet van de grootste BBQ van Barneveld.

11
HET RAADHUISPLEIN IS OP 2 SEPTEMBER GEHEEL OVERDEKT! ZATERDAG 2 SEPTEMBER: 17.00 - 22.00 UUR
INFO EN AANMELDEN BARNEVELDS BIGGEST BBQ ZAT. 2 SEPT.

Verkoop

Tot 40%

40%

• RUIME KEUZE UIT ELEKTRISCHE STILL HEFTRUCKS EN MAGAZIJNVOERTUIGEN (grote voorraad + toegang tot voorraad internationale Still vestigingen)

• VOLLEDIGE GARANTIE OP TRUCK EN BATTERIJ

ITOLANG BV - Ambachtsweg 16 - 3771MG Barneveld - 0342 421166 - info@itolang.nl www.itolang.nl

De vriendelijke liftspecialist

KONE, Otis of Schindler lift? SkyLift heeft de kennis en kunde in huis om alle merken liftinstallaties te onderhouden, repareren en moderniseren.

Laat u vrijblijvend bijpraten door één van onze specialisten.

ULTIEM GENIETEN VAN HET BUITENLEVEN

Maak een afspraak op www.skylift.nl 

onze specialisten Welkom! 12

Paardentrailers
Aanhangwagens &
Verhuur Reparatie Onderhoud
Scherpenzeelseweg 1 6741 LX Lunteren besparen! Tot
Tel. 0342 - 408 604 (Ook via WhatsApp) info@hbltrading.nl besparen! OP BIJNA NIEUWE HEFTRUCKS
• KOOP OF LEASE
• ONDERHOUD IN VRIJWEL HEEL NEDERLAND MET EIGEN SERVICEDIENST
info@vanmanenzonwering.nl vanmanenzonwering.nl
Voor een betrouwbaar advies bent u van harte welkom in onze inspirerende toonzaal! 0342 425 745  Met onze stijl- en sfeervolle tuinkamers kunt u het héle jaar buiten genieten. U kunt zelfs kiezen voor een glazen dak dat volledig automatisch open kan schuiven! Onze specialisten laten u graag alle mogelijkheden zien. Deskundig
SFEERVOLLE TUINKAMERS
advies door
STERK IN ONTWIKKELING Ontwikkelen doe je nooit alleen. Goed samenwerken betekent een betere afstemming van het aanbod op de vraag vanuit de markt. De Bunte tekende voor tal van succesvolle opdrachten. Voor gemeenten, voor woningbouwverenigingen en voor individuele opdrachtgevers in de commerciële sector. 0318 69 33 70 info@debunte.nl www.debunte.nl De Bunte Vastgoed Amsterdamseweg 34a 6712 GJ Ede 13

HOBBYKOK OF MAGNETRONCHEF? BIJ VAN MANEN GA JE SLAGEN!

Een nieuwe keuken

uitzoeken betekent ook: apparatuur kiezen! Leuk

natuurlijk, maar niet altijd

eenvoudig. Wel of geen (combi-)

stoomoven, wijnkoeling of Biofrost-lade in je koelkast? Het team van Van Manen Keukens helpt je om te kiezen, zodat je een keuken

krijgt waar je optimaal plezier van hebt.

STOOMOVEN OF TOCH NIET?

De meeste mensen kiezen voor een oven in hun keuken, maar wanneer kies je voor een gewone (elektrische) oven, een stoomoven of een combi-stoomoven?

Een stoomoven is eigenlijk het verlengde van je kookplaat, legt Josbert Goudriaan uit. Je kunt er eigenlijk alles in bereiden wat niet gebraden hoeft te worden. Denk aan groenten, aardappels, rijst, pasta en vis. Omdat deze gerechten niet in water maar met stoom gegaard worden, blijft 50% meer vitamines behouden.

Van Manen Keukens 14

‘KOKEN KAN IEDEREEN, ALS JE DE JUISTE SPULLEN MAAR HEBT’

Bovendien smaakt je eten écht lekkerder dan wanneer je het ‘gewoon’ kookt in een pan.

AIRFRYER-FUNCTIE

Maak je regelmatig een stuk vlees klaar of bak je graag een taart? Dan is een combi-stoomoven een beter idee, tipt Josbert. Die kan alles wat een stoomoven kan, maar je kunt er ook in bakken, braden of een croissantje afbakken. Sterker nog: sinds kort hebben veel combi-stoomovens (onder meer van Bosch en Pelgrim) een airfryer-functie: een speciale, kleine bakplaat met gaatjes erin die jouw snacks net als de airfryer perfect afbakt.

Het grote voordeel volgens Josbert? De ruimte: je kunt de hele bakplaat vol leggen, en dus grotere porties tegelijk klaarmaken. Handig voor grotere gezelschappen of gewoon, voor grote honger.

SOUS-VIDE

Nog een extra optie in de combi-stoomoven en interessant voor hobby-koks en andere liefhebbers: sous-vide koken. Een manier van koken die steeds populairder wordt in de keuken, vertelt Josbert. Voorheen kon dat alleen in een speciale pan, waarbij vlees of vis vacuüm wordt verpakt en vervolgens op een lage, constante temperatuur gegaard wordt in een waterbad. Dat kan nu dus ook in een combi-stoomoven, daar is alleen een speciale sous-vide bak voor nodig. Het resultaat is zacht en sappig vlees en vis, omdat de aroma’s en vocht niet kunnen ontsnappen en zo alle smaken, geuren en vitamines behouden blijven.

Mensen die graag koken, bakken en braden kiezen ook regelmatig voor twee ovens: een gewone om in te bakken en braden, en een combi-stoomoven voor het ‘koken’. Zo kan je veel gerechten tegelijk klaarmaken. Het belangrijkste is dat de apparatuur gebruikt wordt en daarom moet passen bij jouw manier van leven en eten. Daarom is veel vragen stellen in het keuzeproces superbelangrijk, geeft Josbert aan. Niemand heeft iets aan overbodige apparaten, ze moeten wél gebruikt worden, terugsturen is nou eenmaal geen optie…

KOOKWORKSHOP: ALLE INS EN OUTS

Heb jij een combi-stoomoven en wil je daar eigenlijk meer uithalen dan dan je tot nu toe gedaan hebt? De bekende merken bieden kookworkshops aan om alle ins en outs van het apparaat te leren kennen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook soep kunt maken in de combi-stoomoven? En dat opwarmen sneller en beter gaat dan in een magnetron?

NOOIT MEER ETEN WEGGOOIEN

Nog zo’n leuke noviteit waar eigenlijk iedereen voor zou moeten kiezen met het oog op optimaal koelcomfort en energiebesparing: een koelkast met een BioFresh vershoudzone. In twee afzonderlijke zones bewaar je in deze koelkast onder de beste omstandigheden jouw boodschappen. In de ‘meat & dairy’ lade (met een lage vochtigheidsgraad) bewaar je vis, vlees en zuivelproducten.

De ‘fruit & vegetable’ lade is ideaal voor het bewaren van groenten en fruit. Klanten zijn er onverdeeld enthousiast over, vertelt Josbert. Logisch, want je doet drie keer zo lang met je boodschappen en hoeft dus veel minder weg te gooien. Win-win!

DE WIJN SMAAKT ECHT LEKKERDER!

En dan voor de liefhebbers: de wijnkoelkasten! Van kleine modellen waarin 18 flessen passen tot exemplaren waarin tientallen flessen van je favorieten op de juiste temperatuur worden bewaard. En vergis je niet over wat dat doet met de smaak van wijn, tipt Josbert. Bij Van Manen Keukens namen ze tijdens een proeverij de proef op de som en lieten deelnemers proeven van twee identieke wijnen die verschillend gekoeld waren. “Iedereen dacht dat de wijn uit de wijnkoelkast een andere, betere wijn was wat smaak en aroma betreft. Een overtuigende winst voor de wijnkoeling!

Van

Barneveld www.vanmanenkeukens.nl

15

WIE EN WAT JE ALLEMAAL TEGENKOMT OP HET

RAADHUISPLEIN KRIJGT EEN DAK!

Het zou maar zo kunnen zijn dat het nog nooit eerder is gebeurd. Het leukste plein van Barneveld krijgt twee dagen lang een eigen dak. Bij zonnig weer (waar we natuurlijk op hopen) zit je lekker in de schaduw en mocht het wat natter zijn, zit je heerlijk droog. Veluwe Totaal Verhuur heeft alles uit de kast getrokken om het Raadhuisplein op 1 en 2 september te voorzien van een tientallen meters brede en lange stretchtent. Dat ziet er niet alleen supergezellig uit, maar is ook nog eens zo comfortabel als het maar zijn kan.

BARNEVELDS BIGGEST BBQ STRIKT TOP CHEF

Bbq’en onder leiding van een echte BBQ-baas? Zorg dan dat je reserveert voor de VrijMiBo of voor Barnevelds Biggest BBQ! Albert Hotzky, chef bij Alberto’s Italian én B.A.S. Beers and Steaks, legt op vrijdag 1 en zaterdag 2 september de beste stukken vlees op de grill en in zijn kolossale B.A.S.-smo ker. Vlees van topkwaliteit en echt wel even wat anders dan de speklap van de Jumbo! Genieten van een focaccia met de zachtste zalm of een perfect gegrilde kippendij? Meld je aan voor de VrijMiBo (bedrijven) of voor Barnevelds Biggest BBQ (gezinnen, vriendengroepen, sportverenigingen etc.)

Raadhuisplein - VrijMiBo - vrijdag 1 sept. - 16.00 - 22.30

Raadhuisplein - Barnevelds Biggest BBQ - zaterdag 2 sept. - 16.30 - 22.30

DE MUZIEK? DIE BEPAAL JIJ!

Zelf bepalen of we Hazes draaien of een hit uit de sixties? Iedereen mag de dj zijn tijdens de VrijMiBo op vrijdag en Barnevelds Biggest BBQ op zaterdag. Je grabbelt in bakken met honderden vinyl singles en je overhandigt jouw favoriet aan vinyl-dj Mark Dokter. Het concept Single Fuifje trekt deze zomer door het hele land en is speciaal voor de Smaak en Sfeerdagen twee dagen lang op het Raadhuisplein. Eventjes geduld tot jouw favoriet aan de beurt is en je geniet van je eigen muziek.

Raadhuisplein - VrijMiBo - vrijdag 1 sept. - 16.00 - 22.30

Raadhuisplein - Barnevelds Biggest BBQ - zaterdag 2 sept - 16.30 - 22.30

16
RAADHUISPLEIN

RAADHUISPLEIN OP 1 EN 2 SEPTEMBER

DIKKE LOL MET TUK TUK FEESTJE

De Smaak en Sfeerdagen hebben dit jaar ook weer een dijk van een kinderprogramma! De organisatie heeft TukTuk Feestje in de arm genomen voor ‘Gein op het Plein’, het leukste kinderfeest. Lekker bouwen met XXL-legoblokken, schminken en springen of lekker dansen in de kinderdisco. ‘Gein op het Plein’ biedt dit jaar ook nog eens drie wervelende optredens van onze eigen Barneveldse Goochelaar Joost. Hij haalt lles uit zijn trukendoos om de kids eindeloos te vermaken! Daarna lekker smullen van de candykraam, de popcornstand of bij de suikerspinkraam.

Raadhuisplein - Gein op het Plein - zaterdag 2 september - 11.00 - 15.00

BIERTJES VAN BARNEVELDSE BROUWERS

Bierbrouwers vind je overal, maar wij hebben Het Platte Harnas bereid gevonden om hun brouwsels aan de man te brengen tijdens de Smaak en Sfeerdagen. Dat gaat gezellig worden. Het Platte Harnas ontleent zijn naam natuurlijk aan onze eigen dorpsridder. En het bier? Kom dat maar eens proeven. Een echte traktatie tijdens de VrijMiBo op vrijdag 1 september en dé perfecte dorstlesser als je op zaterdag 2 september met jouw vriendengroep een portie pittige kippendijen aan het verorberen bent!

LEKKER SMULLEN MET DEZE GELE RAKKERS

Met deze gele rakkers in je knuisten reken je jouw drankje of broodje pulled pork af tijdens de Smaak en Sfeerdagen 2023. Ze zijn verkrijgbaar bij de Smaak en Sfeerkassa die op beide dagen geopend is op het Raadhuisplein. De muntjes kosten 3,- euro per stuk en als dat zo uit komt, breek je ze in tweeën.

Wil je een tafel reserveren voor de VrijMiBo op vrijdag of een reservering maken voor Barnevelds Biggest BBQ op zaterdag 2 september? Scan dan de QR-codes voor alle info!

17 Raadhuisplein - VrijMiBo - vrijdag 1 sept. - 16.00 - 22.30 Raadhuisplein - Barnevelds Biggest BBQ - zaterdag 2 sept. - 16.30 - 22.30 INFO EN AANMELDEN VRIJMIBO VRIJ. 1 SEPT. INFO EN AANMELDEN BARNEVELDS BIGGEST BBQ ZAT. 2 SEPT.

Sfeer proeven bij BKV! Dat smaakt naar meer!

Bij BKV zijn momenteel meerdere vacatures. Wij zoeken zowel kraanmachinisten als kantoorpersoneel. Nieuwsgierig of we op zoek zijn naar jou? Bekijk de vacatures op onze website en misschien wordt BKV jouw toekomstige werkgever!

0342 - 492 464 info@bkv.nl www.bkv.nl

EEN BAKKIE UIT DE BAKFIETS VAN ROMY TUINHOF

Genieten van de lekkerste koffie. Dat doe je tijdens de Smaak en Sfeer dagen op het Raadhuisplein. Romy Tuinhof trekt met haar koffie-bak fiets alles uit de kast om jou een lekkere opkikker te geven. Maar koffie komt nooit alleen. Daarom neemt ze ook de lekkerste gebakjes mee. En voor de liefhebbers een pittige Espresso Martini!

‘S OCHTENDS IN DE KOE, ‘S AVONDS OP EEN HOORTJE

Waarom zou je als ijssalon je ijs bij de groothandel halen als je het in de buurt kunt halen? Dat is de filosofie van Fyn Ys, de ijssalon die de bezoekers van de Smaak en Sfeerdagen gaat verwennen met het lekkerste boerenijs. De rauwe melk van boerderij De Kopermolen wordt door de Ysmeester eigenhandig gepasteuriseerd en verwerkt tot meer dan dertig smaken. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september kan je genieten van al het lekkers van deze ijskunstenaars!

PROGRAMMA
19

■ Fabrikant van flexibel roestvaststalen schoorsteenvoering merk PaH-flex, gladwandige roestvaststalen pijpen en toebehoren

■ Dubbelwandige schoorsteensystemen

■ Drukdichte systemen

■ Leverancier van concentrische kanalen

STB_265x395-07-2021.indd 1 06-07-2021 16:15

KOM GAUW KIJKEN IN ONZE

SPLINTERNIEUWE SHOWROOM!

tuur. Gecombineerd met een marmer aanrechtblad van Neolith waarop de nerven van het blad naadloos doorlopen op de muur. Of de keuken uitgevoerd in Fenix: een ontzettend sterk materiaal, maar prettig zacht aanvoelend en bij uitstek geschikt voor strakke en exclusieve keukens.

De metamorfose van de benedenverdieping is het sluitstuk op de uitbreiding van de eerste verdieping. Daar werd de showroom aan de Marconistraat 8 tijdens een maandenlange verbouwing uitgebreid met een complete verdieping vol showkeukens en apparatuur. Pièce de résistance is een demonstratiekeuken, waar klanten tijdens workshops worden geïnspireerd om nog meer uit hun bestaande apparatuur te halen.

Licht, lichter, lichtst. Dat is de eerste indruk bij binnenkomst in de showroom van Van Ginkel Keukens. Een rondleiding door de acht ‘kooien’ zoals verkoopadviseur Evert Brouwer ze een beetje oneerbiedig noemt, levert een wereld aan inspiratie op. Want door het team van Van Ginkel Keukens en de stylisten van Eigenstijl Wonen is gekozen voor verrassende combinaties, verschillende stijlen en tot in detail uitgewerkte inrichtingen in de meest uiteenlopende materialen en kleuren.

NATUURLIJK FEESTJE

De kracht van de showroom? Dat is het totaalplaatje. Met zorgvuldig gekozen behang, prachtige vloeren, veelzijdige lampen en manshoge schilderijen zijn complete interieurs ontworpen. Perfectionisme tot in elk detail. Neem de keuken in Japandi stijl. Een organisch gevormde tafel, zachte houtkleuren, een slank, licht aanrechtblad en kastenlades met rondom een houten kader: het ademt op en top de Japandi-stijl uit. Bij deze keuken staan mensen echt te likkebaarden, lacht Evert. Zo mooi in zijn eenvoud, zo smaakvol gecombineerd. Met zijn minimalistische karakter mooi te combineren met bamboe, rotan en goud. “Echt een natuurlijk feestje.”

Loop je door, dan word je even verderop ondergedompeld in de sfeer van een moderne keuken in bronskleur. Afkomstig van een nieuwe leverancier die het interieur in wel 80 kleuren kan leveren en in goud, brons, leder- of stofstruc-

INSPIRATIEBEZOEK

Eigenlijk kom je bij een bezoek bij Van Ginkel Keukens ogen tekort, en dat is precies de bedoeling, vindt Evert. “We willen bezoekers inspireren, op ideeën brengen, uitdagen om gewaagde combinaties te maken, laten zien wat er allemaal mogelijk is. Daarvoor hebben we alles uit de kast gehaald. En onszelf overtroffen. Het leuke is dat er geen architect aan te pas is gekomen, we hebben het allemaal zelf bedacht en gerealiseerd. En zijn supertrots op het resultaat.”

OPENING OP 6 EN 7 OKTOBER

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 wordt de vernieuwde showroom van Van Ginkel Keukens officieel geopend. De feestelijkheden worden gecombineerd met het 65-jarig bestaan van de onderneming. Met verschillende demo’s van onder meer Miele, Quooker en Bora. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers keukeninspiratie opdoen en de nieuwe showroom bewonderen. Wie in oktober kiest voor een keuken van Van Ginkel, krijgt bovendien een vaatwasser cadeau. Een kraan van Quooker is deze maand ook scherp geprijsd.

De benedenverdieping van Van Ginkel Keukens onderging een rigoureuze verbouwing. Het resultaat is een lichte, smaakvol ingerichte showroom waar in perfect gestylede ruimtes de allermooiste keukens staan te shinen.
VAN KEUKENSGINKEL 21

SMAKELIJK FIETSEN EN WANDELEN!

Ook op andere plekken dan het Raadhuisplein vind je op 1 en 2 september héél veel smaak en volop sfeer. Want de gemeente Barneveld bárst van de mooi plekjes waar zelfs echte Barnevelders soms geen weet van hebben. De fiets- en wandelroutes van Visit Regio Barneveld brengen je er het hele jaar door langs, en laten je in één moeite door kennismaken met de beste horecagelegenheden die de gemeente rijk is.

SMAKELIJK WANDELEN

De website (www.visitregiobarneveld.nl) staat bol van de verrassende to do’s in de gemeente Barneveld. Wat dacht je van een vijftien kilometer lange wandelroute door de prachtige omgeving van Voorthuizen? Of een wandeling langs onder meer de Puurveense Molen en het uitgestrekte buitengebied van Kootwijkerbroek? Of ga je liever van start in Garderen, voor een schaapskooiwandeling met als startpunt molen De Hoop? Geen zin om te wandelen? Dan breng je

‘LODEWIJK NAPOLEON’ IS EEN ROUTE MET KONINKLIJKE ALLURE

alleen een bezoek aan deze prachtige molen aan de rand van Garderen, want op donderdag en zaterdag is de molen open voor publiek en is een praatje met de molenaar snel gemaakt. Een gedeelte van de molen is ingericht als winkel, dus neem lekker pannenkoekenmix en broodmeel mee en bak thuis je eigen lekkers!

SMAKELIJK FIETSEN

Een blik op de website van Visit Regio Barneveld leert dat er in de negen verschillende kernen in de gemeente Barneveld het hele jaar door volop smaak en sfeer te beleven is. Hou je van fietsen? De ‘Route de Lodewijk Napoléon’ is een fietsroute (55 km) met een koninklijke allure. Je volgt namelijk de voetsporen van de Eerste Koning van Holland. Lodewijk De Goede, zoals zijn bijnaam luidde, nam het initiatief in 1809 om de zandweg Amersfoort, via Terschuur, Voorthuizen en Garderen naar Paleis Het Loo in Apeldoorn te verharden. Iets waar wij nu nog profijt van hebben. De route start bij Gasterij Zondag in Garderen, ook destijds al een ideale locatie om met de koets een tussenstop te maken. Ook van andere locaties is bekend dat vorsten een tussenstop maakten. Eén van de herinneringen hieraan is een borstbeeld van Lodewijk Napoléon bij hotel-restaurant de Echoput. Misschien zoek je een origineel en actief uitje zonder moe te worden? Dan is rijden op een e-chopper of elektrische scooter door de gemeente wellicht een goed idee. In diverse dorpen zijn er verhuurlocaties (met eigen routes) vanuit waar je de mooie regio Barneveld ontdekt.

Op drie plekken in de gemeente Barneveld vind je Toeristische Informatiepunten. Deze TIP’s worden bemand door een enthousiast team dat je alles kan vertellen over wandel- en fietsroutes en andere uitjes in de regio. En het leuke is: een bezoekje aan één van deze informatiepunten is al een uitje op zich. In Voorthuizen bezoek je een Pipowagen, in Garderen is de TIP gevestigd in Molen de Hoop en in Barneveld is het informatiepunt gevestigd in een markant, eeuwenoud gebouw aan de Nieuwstraat.

Alles wijst erop dat de toerist de regio Barneveld opnieuw aan het ontdekken is, concludeert Wilco de Jong, voorzitter van Visit Regio Barneveld. Door corona werden de verdere bestemmingen een tijdlang overgeslagen waardoor men erachter kwam hoeveel er eigenlijk in eigen land te beleven is. ‘‘Dat hebben we ook in de gemeente Barneveld gemerkt aan het aantal bezoeken van toeristen van buiten de gemeente, maar ook van inwoners van de gemeente zelf. Er waren

Barnevelders die nog nooit gehoord hadden van bijvoorbeeld de prachtige Giro di Barneveld, een ludieke fietstocht in de gemeente. Of van de keur aan mogelijkheden voor bedrijfsuitjes. Nu gaat men dat wel steeds meer ontdekken en dat willen we als Stichting Visit Regio Barneveld natuurlijk alleen maar nog meer stimuleren. Want we hebben als gemeente zoveel meer in huis dan je denkt!’’

Wilco de Jong, voorzitter van Visit Regio Barneveld: ‘‘In de 9 kernen van de gemeente is zoveel meer te beleven dan je denkt.’’

23
KIJK OP WWW.VISITREGIOBARNEVELD.NL

Welkom!

Deskundig advies door onze specialisten

SFEERVOLLE TUINKAMERS

VOLGT NIEUWE

Met onze stijl- en sfeervolle tuinkamers kunt u het héle jaar buiten genieten. U kunt zelfs kiezen voor een glazen dak dat volledig automatisch open kan schuiven! Onze specialisten laten u graag alle mogelijkheden zien.

Voor een betrouwbaar advies bent u van harte welkom in onze inspirerende toonzaal!

0342 425 745

 info@vanmanenzonwering.nl

vanmanenzonwering.nl 

ULTIEM GENIETEN VAN HET BUITENLEVEN
Het blijft niet alleen bij dromen. Ontdek meer over Visser & Visser als werkgever! WERKENBIJVISSER-VISSER.NL Bekijk de video Bij Visser & Visser is er ruimte voor ontwikkeling. We zijn nieuwsgierig en vernieuwend. En we hebben aandacht voor elkaar. Daarom willen we samen met jou groeien. Het liefst starten we vandaag. Dát is werken bij Visser & Visser. 25

VELUWE TOTAAL VERHUUR: ALLES VOOR JE EVENEMENT ONDER ÉÉN DAK

Een feestje vieren? We kiezen er steeds vaker om dit thuis of op de zaak te doen. Lekker in je eigen omgeving, maar liefst wel volledig verzorgd. Met een tent, sfeervolle aankleding en eventueel zelfs de catering erbij. Veluwe Totaal Verhuur regelt het voor je.

BEGRIP IN BARNEVELD

Veluwe Totaal Verhuur is het bedrijf van Wilberd Pater, die gepokt en gemazeld is in deze tak van sport. Zijn bedrijf is inmiddels een begrip in Barneveld en de wijde omgeving. Vanuit zijn verhuurdepot aan de Gelkenhorsterweg bedient hij particulieren en bedrijven met de aankleding van feesten en evenementen.

Als voormalig Skippy-Rent-medewerker weet hij wat belangrijk is in de branche. “Zorgen dat je zoveel mogelijk alles in huis hebt, op tijd leveren en

Jansen2Wielers 26 Veluwe

netjes werken. We zien dat meer en meer bedrijven ervoor kiezen om hun personeelsfeestjes en bedrijfsfeestjes op eigen locatie te organiseren. Dat is een beetje gegroeid sinds alle corona-perikelen en het is nog leuk ook. Je bent in je eigen omgeving, maar wij kunnen het zo aankleden dat je toch helemaal ‘uit’ bent.”

ADVIES OP MAAT

Veluwe Totaal Verhuur denkt graag mee tot in de details. “Een klant weet vaak wel ongeveer wat hij in zijn hoofd heeft, maar als je dan even doorpraat is er in veel gevallen ook wel een stukje advies nodig. Dat kunnen we geven omdat we veel ervaring hebben en precies weten wat er nodig is om een evenement te doen slagen. Zorgen dat alles klopt, dat is een belangrijke taak voor ons. Meubilair, inrichting en decoratie, verwarming, terreininrichting en leuke attracties voor de kinderen; je kunt het zo gek niet bedenken of Veluwe Totaal Verhuur heeft het. Alles om een dag compleet te maken.’’

Het bedrijf van Wilberd levert veel voor bedrijven, maar komt ook direct uit de startblokken als een particulier zich meldt voor de aankleding van een feestje. “Als je een gezellige barbecue organiseert en je komt net een paar statafels te kort, dan staan we ook klaar.”

KLAAR VOOR HET TROUWSEIZOEN

Zo vlak na de zomer gaat ook het trouwseizoen weer van start, stelt Wilberd vast. “Veel bruidsparen gaan zich nu oriënteren op hun bruiloft in het voorjaar van 2024. Wij vinden het erg leuk om daarin mee te denken. Niet voor niets hebben we het initiatief Liefde voor Liefde op touw gezet. Dit is een one-stop-shopconcept voor styling, inrichting en decoratie van de grote dag. Daarbij maken we gebruik van een groot netwerk aan betrokken professionals die dezelfde ideeën hebben over hoe een trouwdag eruit zou moeten zien, namelijk precies zoals de klant dat voor ogen heeft.

WE ONTZORGEN HET COMPLETE PLAATJE

De professionals van Veluwe Totaal Verhuur kunnen een bruiloft op vele manieren inrichten. Van een authentiek landelijke ceremonie onder een grote boom waarbij de gasten op hooibalen zitten, tot strak en modern trouwmeubilair geplaatst in prachtige stretch- of pagodetenten. “Beleving is belangrijk. En bruidsparen willen natuurlijk ontzorgd worden. We verzorgen daarom het complete plaatje, van een ontwerp van de trouwlocatie tot de opbouw van tenten en installaties. Plus een snelle en nette afbraak natuurlijk als het feest weer voorbij is.”

27 Veluwe Totaal Verhuur Gelkenhorsterweg 1 Barneveld 06 11396991 www.veluwetotaalverhuur.nl
‘EEN LEUKE DAG OF EVENEMENT STAAT OF VALT MET DE INRICHTING’

WELKOM

Op zoek naar een unieke locatie midden in het groene hart

van Barneveld?

Uniek in Barneveld, onze verhuurbare ruimtes op het Schaffelaar Erf midden in het groene hart van Barneveld. Alle locaties zijn dichtbij het centrum met tegelijkertijd de rust en stilte van de natuur.

De Vuurplaats, een buitenlocatie met bbq, is uitstekend te gebruiken voor borrels, presentaties en vergaderingen. Zolder Erfzicht en Kamer Kasteelzicht zijn binnen locaties en uitstekend te gebruiken voor trainingen, workshops, presentaties en vergaderingen.

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met erfcoördinator Gonnie van Dijk. M 06 – 82238646 | info@hetschaffelaarerf.nl

Nieuwsgierig geworden?

Scan de code voor een impressie van de Vuurplaats!

www.hetschaffelaarerf.nl

Nieuwsgierig geworden?

Scan de code voor een impressie van Zolder Erfzicht!

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.