Winkelhof september 2022

Page 1

Vakmanschap van Soet Wonen & Slapen Verswinkels van de Winkelhof Welkom op de eerste Kerstmarkt Oktober 2022
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 2
Oskam schoenen & sport
1366349.indd 1 27-09-2022 15:49

Vers in de Winkelhof

Voorwoord

De dagen worden korter, de herfst- en winterkleding komt weer uit de kast. Maar van een winterstop is bij Winkelhof Bergambacht zeker geen sprake. Net als vorig jaar staat bijvoorbeeld de eerstvolgende Klantenverwenavond in het teken van Black Friday. Een ideale kans om met aantrekkelijke kortingen een keuze te maken uit het brede assortiment wat we in de Winkelhof te bieden hebben. Nog een mooi en nieuw evenement: op vrijdag 16 december is er een sfeervolle Kerstmarkt. Je leest er meer over in dit magazine!

Natuurlijk ontbreken de vaste items in deze editie niet. Voor ‘Vakmanschap is’ zetten we de schijnwerpers deze keer op Soet Wonen & Slapen. Verkoopmedewerker Nico van Zoest en woning stoffeerder Gerard Schoonderwoerd, beiden al vele jaren actief in woninginrichtingsbranche, vertellen over de ambachtelijke kant van hun werkzaam heden. Voor de rubriek ‘Medewerker aan het Woord’ gingen we langs bij bedrijfsleidster Irene van modezaak Flirt Fashion. De pagina’s Nieuw in de Winkel laten daarnaast weer een grote diversiteit aan nieuwe aanwinsten bij de winkeliers zien.

Met trots vertellen Bianca Lamberink en Jeffrey Broekhuizen over de nieuwe jas die hun winkel MY Accessories heeft gekregen. Met maar liefst 2,5 keer zoveel vierkante meters hebben zij veel meer ruimte om hun assortiment te presenteren en om hun klanten nog meer mogelijkheden te bieden.

Veel leesplezier en we heten u en jullie graag welkom in de Winkelhof!

Grea van Vliet

9

‘Een wereld van verschil’

11

Nieuw in de Winkel 15

Vakmanschap is…Soet Wonen & Slapen

Uitbreiding MY Accessories

WINKELHOF: gratis parkeren!

Voldoende parkeerruimte én achteraf geen euro daar voor te hoeven betalen: het is één van de redenen om voor het eerst of opnieuw de weg in te slaan naar de ondernemers van Winkelhof Bergambacht!

Disclaimer Alle prijzen, kleuren en informatie zijn onder voorbehoud van druk- en/of zetfouten. Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van De Winkelhof. © 2022 Winkelhof | www.winkelhof.nl | Dit magazine is gedrukt op verantwoord papier.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 3 34
37
4
Medewerker aan het woord

Vers? Je in de Winkelhof!

OKTOBER 2022 4 WWW.WINKELHOF.NL

Je haalt het Winkelhof!

Stiekem zijn we er best trots op: het complete aanbod dat de winkels van de Winkelhof presenteren. Dat geldt ook voor versproducten. Van het dagelijks brood, kaas en noten tot schepijs, gebak en chocola, je kunt ervoor terecht in hét winkelhart van de Krimpenerwaard. Welkom bij Cas teleijn Brood en Banket, Slagerij Fred van Laar, Bakkerij Blanken, De Knegt Kaas & Noten, De Monte IJs en Arjan van der Eijk De Echte Bakker!

OKTOBER 2022 5 WWW.WINKELHOF.NL

Het najaar is traditioneel een tijd van samenzijn, gezelligheid binnenshuis plus lekker eten en genieten. Bakkerij Blanken doet een duit in het zakje met heerlijke traktaties voor thuis.

Remco Blanken vertelt graag over alle mooie producten die in zijn winkel liggen. Hij neemt even een momentje rust voor een kopje koffie – uiteraard met lekkers uit eigen bakkerij – en laat zien wat er allemaal te krijgen is. De vijf bakkers zijn er maar druk mee; van peperkoek tot appelbollen, van stroopkoeken tot pepernoten en speculaas. Alles wordt met zorg en een hoop liefde gemaakt.

Inmiddels is de tiende generatie aan het roer bij de bakkerij; het bedrijf viert dit jaar 290 jaar Bakkerij Blanken. “Daar mogen de klan ten van meeprofiteren met allerlei leuke acties”, vertelt Remco. “Er zijn ook heel veel producten die al generaties lang bij ons gemaakt worden, zoals de stroopkoeken. Daar staan we echt om bekend. De Bergo’s – die naam stamt nog van de bakkerij die ze vroeger maakte – hebben een hele dunne koek. Die kun je alleen met de

hand maken. En omdat de koekjes zo breekbaar zijn, moet je ook de stroop met de hand erop smeren. Allemaal handwerk. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Je kunt echt niet alles met machinerie vervangen.” Nog zo’n traditionele traktatie van Bakkerij Blanken zijn de pepernoten. Remco: De winkeldames zijn ondertussen druk met het helpen van klanten. Remco: “Het is heel fijn om te merken dat ons vakmanschap wordt gewaardeerd. En daarnaast hebben we onze vaste gezichten achter de winkelbalie en ook een heleboel vaste klanten. Als we weten dat iemand nog die dag langs komt voor dat specifieke brood, houden we dat gewoon even apart. We verlenen graag dat beetje extra service.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 6
Heerlijke traktaties voor thuis Hoofdstraat 24 | Bergambacht | 0182 - 35 13 23 | www.bakkerijblanken.nl ADVERTORIAL Hoofdstraat 41, 2861 AL Bergambacht, tel. 0182-350440 www.mevrouwlingerie.nl 80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH maat. Ben jij een van hen? Kom langs voor een vrijblijvend advies en bewonder de najaarscollectie! 1364964.indd 1 07-09-2022 09:58 Damesmode met een maatje meer Nieuwe najaarwinter collectie www.damesmodeplus.nl Openingstijden: Wo, do, vrij: 09:30 - 17:30 u Zat: 09:30 - 17:00 u Adres: Raadhuisstraat 20 Bergambacht Tel. 0182-232 754

Vers in de Winkelhof

Elkaar sterker maken.

Dat is als je met Arjan van der Eijk, Nelleke Casteleijn, medewerkster Janneke van Slagerij Fred van Laar, Lennert van Driel van De Monte, Remco Blanken en Jordy de Knegt het gesprek aangaat misschien wel de belangrijkste rode draad.

“We zitten elkaar niet in de weg, ondanks dat ons aanbod op sommige punten wel overeen komt. Als verswinkels vullen we elkaar juist aan én maken we de Winkelhof als geheel ook aantrekkelijker. Want het is voor klanten heel prettig dat als ze een nieuwe outfit bij elkaar hebben geshopt, ze vervolgens bij ons binnen kunnen lopen voor wat lekkers. En op meerdere punten kun je dat ook nog eens ter plekke in een sfeervolle omgeving nuttigen.”

Bijzonder is ook dat de verswinkels duidelijk in de lift zitten bij Winkelhof Bergambacht. Het meest recente voorbeeld daarvan? De gloednieuwe lunchroom van Arjan van der Eijk De Echte Bakker. De verbouwing van Oskam schoenen bood hem de kans om daar zijn droom van een ruime gele genheid om klanten de gelegenheid te geven te zitten en wat te eten en drinken werkelijkheid te laten worden. Hij verhuisde een half jaar geleden met zijn zaak naar de overkant van de straat. “En dat bevalt heel goed. We merkten van begin af aan de meerwaarde van onze lunchroom.”

Aan de overkant heeft De Knegt Kaas & Noten de vrijgekomen ruimte van Van der Eijk ingenomen, na gestart te zijn aan het H.B. Nederburghplein. De afspraak vindt in zijn winkel plaats, waar het water je bijna automatisch in de mond loopt bij het zien én ruiken van de vers gebrande noten en het uitgebreide assortiment aan kazen. “Maar klanten kunnen bij ons ook terecht voor diverse andere delicatessen en wijnen”, vult Jordy aan.

Bezoekers kunnen zeker ook binnenlopen bij Casteleijn Brood en Banket, om even te genie ten van een Italiaans kopje koffie met een heer

Peperkoek en stroopkoeken

Peperkoek en stroopkoeken, een streekproduct dat je vindt bij Bakkerij Blanken. Echt ambachtelijke koek, met de hand gemaakt.

Beefburger

De topper van Slagerij Fred van Laar? De beefburger! De kenner proeft het verschil. Nog nooit gegeten? Zeker het proberen waard!

lijke traktatie in de tearoom. Banket en brood wordt daar klaargemaakt in het bijzijn van de klanten. Even verderop in de Hoofdstraat bevindt zich Slagerij Fred van Leer, al jaren lang een vertrouwd adres voor kwaliteitsvlees voor Bergambacht en wijde omgeving. Waar voor rijdt u een blokje om naar de slagerij Fred van Laar? “Uiteraard staat kwaliteit, ambacht en klantvriendelijkheid hoog in ons vaandel”, reageert Janneke. “Dagverse maaltijden, sala des en een ruime keus aan heerlijk en eerlijk stukje vlees, we hebben voor ieder wat wils.”

Ambachtelijk werken, vakmannen en –vrou wen die met veel liefde voor het vak klanten van dienst willen zijn; ook dat is een rode draad bij de verswinkels van de Winkelhof. In het geval van Bakkerij Blanken gebeurt dat letterlijk al eeuwenlang. Het familiebedrijf ging in 1732 van start. Remco: “Wij hebben veel verschillende soorten broden in onze winkels liggen, van tarwe- tot meergranen- tot speltbrood. Alle maal met liefde gemaakt gecombineerd met de beste ingrediënten. Ook zijn klanten voor banket bij ons aan het goede adres.”

Afsluitend nog een nieuw gezicht in de Winkel hof: De Monte IJs, gespecialiseerd in uiteraard ijs, maar ook in lekkernijen als snoep, donuts, muffins, macrons, spekkoek én verse broodjes. Lennert: “Je kunt je broodje ter plekke opeten. Er staan acht tafels om aan te lunchen en nog vijf kleinere tafels bij de ijssalon.”

Kortom: meer dan genoeg reden om van een bezoek aan de Winkelhof een smakelijk uitstapje te maken!

Bubble tea

Heb je ze al geproefd? We hebben ze bij De Monte IJs in verschillende smaken!

Havenkoeken

Een Heerlijke stroopkoek gevuld met eigen gekookte stroop, bereid met 100% roomboter. En dat proef je! Kom voor deze koeken langs bij Arjan van der Eijk, De Echte Bakker.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 7

MODE VOOR JE TROUWDAG

Trouwplannen? Gefeliciteerd! Bij Speksnijder helpen we je graag.

Het bedenken van wat je gaat dragen op die belangrijke dag is een belangrijk onderdeel van alle voorbereidingen. We adviseren je daarom persoonlijk en hebben daar al een lange tijd ervaring mee. Ontdek in ons bruidshuis in welke jurk jij als bruid werkelijk gaat stralen! Onze collectie is enorm en divers, je slaagt altijd voor de jurk die helemaal bij je past. Kies als aanstaande bruidegom een kostuum uit onze schitterende collectie trouwpakken of laat een uniek maatpak aanmeten op onze tailormadeafdeling. Maak een afspraak om te komen passen. Kijk op bruidscollectie.nl

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 8
Bergambacht (Bruid & Bruidegom) Hoofdstraat 105 0182-358129 Veenendaal (Bruidegom) Verlaat 2 0318-526159 | bruidscollectie.nl
SPEKSNIJDER SINDS 1971 1365572.indd 1 13-09-2022 09:02

‘Een wereld van verschil’

De twee winkels sluiten letterlijk naadloos op elkaar aan. De samenwerking bevalt nu al meer dan prima. “Over en weer versterken we elkaar”, knikt Arjan van der Eijk. “En de samenwerking verloopt heel goed”, vult Marcel Oskam hem aan. “Onlangs hadden we een taartenactie, waar meer klanten op af kwamen dan verwacht. Dan wordt alles uit de kast getrokken om toch voor voldoende taarten te zorgen. We passen zakelijk en persoonlijk goed bij elkaar.”

Het nieuwe onderkomen voor Oskam schoenen en Arjan van der Eijk De Echte Bakker betekent voor beide winkels een wereld van verschil. Het gedateerde interieur van Oskam schoenen heeft plaatsgemaakt voor een moderne, lichte en smaakvolle inrichting; Van der Eijk verhuisde enkele tientallen meters om een gloednieuwe bakkerszaak, inclusief lunchroom, te betrekken.

Een verbouwing van zo’n twintig maanden heeft Oskam schoenen inmiddels achter de rug. Al die tijd bleven de winkeldeuren gewoon open, onder meer via een noodwinkel. “We zijn heel blij dat het klaar is. En trots op het resultaat: natuurlijk hadden we de tekeningen al gezien, maar nu we er echt in werken, is het nog beter dan we verwacht hadden. De uitstraling en de inrichting past nu bij het aanbod en de werkwijze van onze winkel.”

Arjan van der Eijk is zeker zo tevreden. “Wij zijn ongeveer een half jaar geleden overgegaan naar de nieuwe winkel, maar we genieten er nog elke dag van. Zowel onze medewerkers als de klanten zijn er heel positief en enthousiast over.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 9

WIJ ZIJN KONTAKT MEDIAPARTNERS.

Als communicatiespecialist met ruim 40 jaar ervaring zorgen wij ervoor dat jouw product of dienst in het middelpunt van de belangstelling komt te staan. Of het nu gaat om een flyer, een socialmediacampagne, een website óf een opvallende advertentie in ons nieuwsblad Het Kontakt: wij steken graag onze nek voor je uit!

WIJ ZIJN CREATIEF EN INNOVATIEF.

We luisteren en adviseren. We leveren maatwerk. Bij ons vind je alle kennis onder één dak. Onze tekstschrijvers, fotografen en designers helpen jou en jouw bedrijf graag op te vallen in de kudde.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 10 Hoofdstraat 84 2861 AS Bergambacht 0182-351205 Het gezicht van onze banketbakker achter al deze lekkernijen. Tot ziens in onze winkel! Hoofdstraat 84 6 r 2 Het gezicht z b k a e s o k 05-09-2022 12:36
STA JIJ IN HET MIDDEL PUNT ? Kontakt Mediapartners | Zuidzijde 131 - Goudriaan 0183 583 200 | info@kmp.nl | www.kmp.nl Arjan van der Eijk De Echte Bakker w w w.arjanvandereijk.nl 1364159.indd 1 06-09-2022 13:57

Nieuw in de winkel

1 Aze Jewels

Maak uw Aze Jewel uniek door uw naam, verjaar dag of de naam van uw dierbaren te graveren! Ook vingerafdrukken zijn voor ons geen enkel probleem. De vanafprijs is 34,90 euro. Bekijk ze alvast op juwelerdevaal.com

2 Milo & Me

Nieuw bij Bergambacht Optiek: Milo & Me, een nieuwe collectie kinderbrillen. Deze sterke en flexibele kinderbrillen zijn gemaakt voor lekker eigenwijze, energieke en een tikje ondeugende kinderen!

3 Huisgemaakte Echte Bakkers Granola

Heerlijke authentieke granola bij Arjan van der Eijk, De Echte Bakker. Op basis van havervlok ken, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloem pitten geroosterd in de oven met honing, wat zorgt voor een heerlijke knapperige bite.

4 Flexplex

Sinds kort hebben bij Optie1 Bergambacht een nieuw product. Flexplex is een ideale bescher ming voor je telefoon, tablet en zelfs voor je smartwatch. Flexplex wordt door ons machine in de winkel uitgesneden naar wens. Flexplex is beschermend, krasbestendig, zelfherstellend, hoge gevoeligheid waardoor u uw toestel beter kunt bedienen.

5 Fabienne Chapot

Fabienne Chapot, nieuw in de collectie bij Spek snijder Mode! Een elegant en eigentijds merk. Info: speksnijder.nl

6 Floris van Bommel

Denk je aan Floris van Bommel, dan denk je aan herenschoenen Echter heeft Floris van Bommel ook stijlvolle damesschoenen in de collectie. De Floris dames collectie bestaande uit lage sneakers, half hoge sneakers en enkellaarsjes is verkrijgbaar bij Oskam schoenen.

1 3 2 WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 11
5 6 4

Oogzorg

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 12
op maat! Méér dan 35 jaar gespecialiseerd in brillen en contactlenzen Bij Bergambacht Optiek vind je de meest vernieuwde oogmeetapparatuur, bediend door gediplomeerde medewerkers (ANVC erkend) die hun vak serieus nemen. Door onze gedegen opleiding en jarenlange ervaring kunnen wij een ieder de juiste oogzorg aanbieden. Hoofdstraat 43 - Bergambacht 0182 - 354063 www.bergambachtoptiek.nlptiek Bergambacht

Van prematuur tot puber

Zeg je kinderkleding, dan zeg je Beertje Quinty. Een pasgeboren baby of een puber; je slaagt altijd bij de sfeervolle winkel van Wilma Pak. Is je aankoop een cadeau, dan wordt het feestelijk ingepakt.

Van prematuur tot puber, Beertje Quinty heeft het. Wilma: “Wat veel mensen niet weten, is dat we ook voor de pubers kinderkle ding hebben. Het gaat van maatje 40/44 – echt voor premature baby’s – t/m maat 164, dus laatste groep basisschool. We werken met een aantal vaste merken, aangevuld met trendy items, die passen bij ons assortiment. Deze winter zie je veel kleur en gezel lige bloemenprints. Voor de jongens stoere hoodies en zachte broeken, wat de boys graag dragen.

Het speelgoed- en cadeaumerk Little Dutch is populair, daardoor wordt het assortiment hiervan steeds groter. Cadeautjes worden op een speciale manier ingepakt, zodat het geven een plezier wordt. “Dat is echt iets dat bij ons hoort”, vertelt Wilma. “Mensen die hier vaker komen, weten ook dat we het mooi voor ze inpak

ken. En voor onze vaste klanten is er een spaarkaart, waarmee je voor korting kunt sparen. En er wordt tegenwoordig ook geloot met de volle kaarten voor leuke prijzen.”

Waar komt de naam van de winkel eigenlijk vandaan? Wilma: “Dat is een verwijzing naar mijn kinderen, Bjorn en Quinty. Bjorn betekent beer. Ik ben de winkel gestart toen mijn jongste een half jaar was. Dat is inmiddels 15 jaar geleden, eerst in Schoonhoven.” Wilma kijkt met trots rond in haar winkel: “Na twee jaar kwam dit pand in Bergambacht voorbij; hier moest gewoon een kinder kledingwinkel in komen…”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 13
Hoofdstraat 37a | Bergambacht | 0182 – 35 49 40 | beertjequinty.nl ADVERTORIAL 1364147.indd 1 06-09-2022 11:37
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 14 DE MEEST COMPLETE WOONWINKEL VAN DE KRIMPENERWAARD HOOFDSTRAAT 11-13 • BERGAMBACHT • 0182-351 518 • INFO@SOETWONEN.NL • SOETWONEN.NL Heerlijke nachtrust + Minder druk op uw spieren en gewrichten + Comfort + ondersteuning + Verbeterde bloedsomloop + Gebaseerd op erkende NASA-technologie SOET WONEN EN SLAPEN IS DÉ SLAAPSPECIALIST DIE U HELPT OM HET BESTE UIT UW NACHTRUST TE HALEN ADVIES OP MAAT VOOR EEN BETERE, LANGERE EN DIEPERE SLAAP.

Medewerker aan het woord

“Roep je Flirt bij mij thuis,dan valt de kast uit elkaar”

Bedrijfsleidster Irene is een bekend gezicht bij Flirt Fashion. Deze goedlachse dame vindt het heerlijk om mensen te adviseren. En bij de winkel met leuke, betaalbare fashion kan ze haar hart ophalen. Een gesprek met Irene over het plezier in haar werk.

Al acht jaar werkt Irene bij Flirt Fashion, sinds kort mag ze zich bedrijfsleidster noemen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is ze aanwezig om klanten compleet in het nieuw te steken. Irene: “Ik heb altijd al in de mode gezeten. Ik vind het heel leuk om mensen te adviseren, om het geheel te stylen. De meiden en vrouwen die hier binnenlopen zeggen vaak: ik heb een leuke outfit nodig, want ik heb een feestje. We gaan dan lekker door de winkel heen om dingen uit te zoeken. Het is best een uitdaging om ze iets anders te laten proberen dan wat ze gewend zijn. Maar als het dan toch in de smaak valt, is dat tof!”

Flirt heeft voor iedereen iets leuks. Er is een speciale hoek in de winkel voor meiden vanaf vier jaar. Zo groeien ze vanzelf door in de damesmaten. Irene: “Ook voor jonge meiden hebben we leuke dingen, dat weet nog niet iedereen. We kunnen echt iedereen helpen, eigenlijk elke leeftijd. Komt hier een moeder met haar dochter, dan gaan ze allebei met een leuke outfit de deur uit. En ons personeel is ook van alle leeftijden. Dat is fijn voor onze klanten.”

Aangezien er elke week nieuwe items binnenkomen bij Flirt Fashion, is het soms lastig voor Irene om weerstand te bieden aan al die leuke fashion finds. “Ik heb natuurlijk eerste keuze, het is wel

heel verleidelijk om wat te kopen. Als je bij mij thuis Flirt roept, dan valt de kast uit elkaar”, zegt Irene lachend. “Het is heel erg leuk en afwisselend werk. We hebben leuke, trendy kleding voor iedereen. Jurkjes, rokjes, veel keuze in jeans en van alles voor erop. Elke week krijgen we een nieuwe levering, iedere keer sta je wat anders uit te pakken. Ook het inrichten van de etalages, het maken van combi naties of winkelpresentaties, het omhangen van de winkel; hart stikke leuk om te doen.”

In haar vrije tijd fotografeert Irene graag. “Vooral mijn kinderen. Lekker buiten, ik houd van spontane foto’s. Ik doe ook wel eens fotoshoots met gezinnen. Dat levert allerlei vrolijke foto’s op, waar iedereen oprecht lacht. Ik heb er geen opleiding voor gedaan, heb het mezelf geleerd.” Daarnaast gaat ze graag met vriendinnen op pad. “Lekker shoppen. En vaak ben ik dan ook weer aan het advi seren. Kleding combineren, wat past leuk bij elkaar. In de winkel maken we graag setjes. Als je het wilt, helpen we je bij het combi neren van een shirtje met een jasje bijvoorbeeld. Een eerlijk advies, dat wordt gewaardeerd. Heel veel vaste klanten kennen je. Het is gewoon gezellig, ze komen echt voor je terug. Het is toch ook ons visitekaartje: als ze buiten lopen met hun nieuwe outfit, dan moet het goed zijn.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 15
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 16 RELATIEGESCHENKEN Een mooi gebaar voor hem en haar We informeren u graag over de mogelijkheden in onze winkel. Geen tijd om langs te komen? Bel ons dan op 0182-351268 of mail naar info@rodenburgbeauty.nl Persoonlijk samengesteld Nieuwste Geurensets Luxe RItuals Giftsets Cadeauluxe ingepakt bonnen Beautycentrum Parfumerie Drogisterij Rituals shop Riverdale shop Lampe Berger shop Hoofdstraat 35-37 • 2861 AL Bergambacht • Telefoon 0182-351268 • www.rodenburgbeauty.nl • Volg ons op Health & Beauty 1365511.indd 1 12-09-2022 14:15 t/m maat 50 1365643.indd 1 29-09-2022 09:16

Als je van fashion houdt, weet je Flirt te vinden. Elke week kun je binnenlopen, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Voor allerlei leeftijden!

Susanne licht graag toe wat er allemaal gebeurt dit seizoen bij Flirt Fashion: “Bij ons kun je terecht voor van alles: van bloesjes tot broeken tot jasjes. Iedereen kan bij ons slagen. Schoenen, accessoires, tassen; je gaat echt helemaal compleet de deur uit. Aangezien we wekelijks nieuwe items binnenkrijgen, loop je voor een leuk prijsje van top tot teen aangekleed. En het blijft lekker uniek, want we kopen niet in hele grote aantallen in. Als het moet, halen we tussendoor leuke items bij. Zo blijft onze winkel altijd een verrassing.” Een klein voorproefje krijg je op Facebook en Instagram. Susanne: “Elke dag dat we open zijn laten we een setje zien. Maar er hangt natuurlijk nog meer in de winkel.”

Susanne doet het zeker niet alleen; samen met haar zus en moeder heeft ze vier winkels. Ze kan ook niet zonder haar team. “We hebben een fijne club meiden, de vaste kliek die we hebben is echt leuk. Ze zijn allemaal heel anders, eigenlijk zijn ze een goede weerspiegeling van alle typen klanten.

Nieuw in de herfst-/wintercollectie is het merk Vero Moda, naast onder andere de merken Only, Sisters Point, Villa en Pieces. Susanne: “Qua kleur zien we dat zwart en donkerblauw blijft. Er is veel bruin en groen. En vergeet beige niet. Allemaal vernieuwende kleurtjes. Van bruin kregen we al een klein voorproefje in de zomer. Dat zet nu door in de herfst.” Bij Flirt Fashion kunnen jonge meiden ook terecht. De Kids Only kleding is verkrijgbaar vanaf maat 116/122. “Leuke hippe meidenkleding”, zeg Susanne. “Dus moeders én doch ters kunnen binnenlopen. Elke meisje of vrouw is welkom, we zijn voor iedereen die jong is en zich jong voelt.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 17
Voor iedereen die jong is en zich jong voelt Hoofdstraat 1 | Bergambacht | 0182 - 20 02 21 | flirtfashion.nl ADVERTORIAL Van der Vlist Hoofdstraat 110 | Bergambacht Openingstijden: ma - do: 8:00-20:00 | vr: 8:00-21:00 | za: 8:00-18:00 Sparen loont bij Plus! Wij zijn gespecialiseerd in: Huidverbetering Permanente make - up Botox & Fillers i.s.m. cosmetisch arts Laserbehandelingen i.s.m. huidtherapeut 1364836.indd 1 06-09-2022 11:31
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 18 NIEUWE COLLECTIE Mode Per Donna H.B. Nederburghplein 2 | 2861 AV Bergambacht Tel. 0182 - 35 43 20 volg ons op en blijf op de hoogte!! Mode Per Donna Onze merken: Azuri • Dreamstar • Enjoy • Mindset • Rossini • Studio Signature • Via Appia • Yest Onze broeken merken: Angels • Gafair • Karostar• New Star • Toni Mode in maat 38 t/m 46 Ook dit nieuwe seizoen hebben wij weer een super mooie collectie in de winkel. | HAPPINESS BERGAMBACHT | Y o g a | ydoB |dniM|agoY| ydoB | M i n d Met de koude en natte herfstdagen heeft de huid veel te verduren. Laat je verrassen door onze nieuwe Luxe Herfst Gezichtsbehandeling. Normaal 79,99 Nu voor slechts 66,99 Met deze luxe herfst gezichtsbehandeling zorgen wij ervoor dat uw huid herfst klaar is! Deze behandeling duurt +/- 70 min Raadhuisstraat 4, 2861 AJ Bergambacht telefoon 0182 74 22 00 E info@happinessbergambacht.com W www.happinessbergambacht.nl LUXE HERFST TREATMENT Ben je al verlengbaar? Kom snel langs bij ons in de winkel. Optie1 Bergambacht Hoofdstraat 44 0182-603252 bergambacht@optie1.nl

2

3

4

5

Nieuw in de winkel

1 Vero Moda

Nieuw merk bij FLIRT! Naast onze merken ONLY, VILA, COJ, SisterS Point, ICHI, Pieces & meer, verkopen wij nu ook het merk VERO MODA! Leuke, betaalbare items zoals jeans, jurkjes, blousejes en meer!

2 Tassen Studio Anneloes

Bij Woven with Love zijn sinds kort ook tassen van Studio Anneloes verkrijgbaar.

3 Jubel en Sturdy

We zijn super blij dat we nu ook Jubel en Sturdy mogen verkopen, het grote broertje en zusje van Feetje. Kom kennismaken bij Beertje Quinty.

4 TI Sento

De nieuwe collectie van TI Sento is binnen. Bekijk ze alvast op juwelerdevaal.com of bij ons in de winkel.

5 Unieke trouwkleding

Samen stralen in unieke trouwkleding, laat je inspireren bij Atelier Speksnijder en maak een vrijblijvende afspraak via de website bruidscollectie.nl/afspraak

6 Stask salontafels

Kies voor één tafel of ga voor een combinatie van tafeltjes bij of over elkaar voor een schit terend geometrisch lijnenspel. Maak kennis bij Soet Wonen & Slapen!

7 Nooit meer koude voeten!

Met deze vacht gevoerde boots van het Spaanse merk Panama wordt zelfs de gure herfst een moment om naar uit te zien. Lamsvacht gevoerde boots zijn in diverse modellen en kleuren voor zowel dames als heren verkrijgbaar bij Oskam schoenen.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 19 7
6
1

Je kind op jonge leeftijd leren omgaan met geld is erg effectief. Van appels tellen in de supermarkt tot het aangeven van kleingeld aan de kassa. Het geven van zakgeld is een goede manier om je kind om te leren gaan met geld. Ze leren de waarde kennen en weten hoe ze moeten sparen. Ze leren uitgaven te plannen en vooruit te denken. Zo bereid je je kind voor op een financieel gezonde toekomst. Volgens het Nibud komen kinderen die al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, later minder vaak in de financiële problemen.

Wist je dat… … 45% van de vijfjarigen en 82% van de acht en negenjarigen zakgeld krijgt? Begin met zakgeld geven wanneer je denkt dat jouw kind klaar is voor meer verantwoordelijkheid.

€10,- zakgeld cadeau

Een eigen betaalrekening voor zakgeld of salaris van een bijbaantje horen daar natuurlijk bij. Leerzaam en ook best spannend. Als ouder of verzorger wil je natuurlijk graag controle houden. Met de gratis Rabo JongerenRekening kun je zelf instellen wat je kind kan en mag met deze betaalrekening. Tot 1 december 2022 geldt de zakgeldactie en ontvangt je kind van Rabobank € 10, zakgeld op de rekening én een leuk welkomstcadeau naar keuze.

Wat moet je doen?

Open een JongerenRekening voor je kind in de Rabo App of via Rabo JongerenRekening Gratis rekening openen Rabobank en meld je kind vervolgens aan voor de zakgeldactie via rabobank.nl/hollandse ijssel. Hier vind je meer informatie en de actie voorwaarden van deze Zakgeldactie.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 20 Beautycentrum Parfumerie Drogisterij Rituals shop Riverdale shop Lampe Berger shop Hoofdstraat 35-37 • 2861 AL Bergambacht • Telefoon 0182-351268 • www.rodenburgbeauty.nl • Volg ons op  instagram Health & Beauty 1365509.indd 1
1365009.indd 1 08-09-2022 09:09

Een begrip in de Krimpenerwaard, dat is Casteleijn Brood & Banket. De dames staan voor u klaar om u te voorzien van het allerlekkerste brood, gebak, chocolade en andere snoeperijen. Direct genieten van iets lekkers? Dat kan in de gezellige tearoom.

Het water loopt u in de mond zodra u de winkel annex tearoom van Casteleijn binnenstapt. De vitrine met overheerlijke bonbons en chocolade in allerhande vormen en smaken nodigen u al uit om binnen te komen tot proeven. Nelleke Casteleijn vertelt meer over deze fraai uitziende verwenmomentjes: “We hebben een aantal nieuwe smaken, zoals chilipeper met kersen-caramel of klaproos ganache met koekjes en crème. Alles wordt verpakt als cadeau: leuk om te geven, mooi om te krijgen.”

Een uitgebreider momentje voor uzelf nodig? Bezoek dan de tearoom. Terwijl u geniet van een belegd broodje, tosti, of een heerlijk gebakje, kunt u het hele productieproces gadeslaan; de ruimte achter de winkel is transparant “Je kunt hier even bijklet

sen onder het genot van koffie of thee met lekkers”, zegt Nelleke met een grote glimlach. “ Allemaal onder het mom: gezelligheid kent geen tijd.”

Heeft u een feestje? Nelleke: “Wij adviseren u graag over ons overheerlijk gebak en taart. Neem een kijkje in ons vrieseiland, vanwaaruit u op elk moment van de dag een groot assortiment taartjes, petitfours en hartige borrelhapjes kunt meenemen.”

Tip van Nelleke: “Proef eens onze roomboter stroopwafels, die de hele wereld overgaan. Al 55 jaar een traktatie.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 21
Een momentje voor uzelf Hoofdstraat 84 | Bergambacht | 0182 - 35 12 05 | casteleijnbroodenbanket.nl ADVERTORIAL Babymode en Kadoartikelen kindermode t/m maat 152/164 www.beertjequinty.nl Lopikerstraat 35 | Schoonhoven | 0182 - 388001 Hoofdstraat 37a | Bergambacht | 0182 - 354940 1364883.indd 1 14-09-2022 10:40

Het onderhandelen is weer op tafel gekomen

Er gebeurt een hoop in huizenland; dat hoeven we u niet te vertellen. Gijsbert van Egmond van Van Egmond Makelaardij praat ons even bij over de roerige huizenmarkt.

Er is werk aan de winkel. Ook bij Makelaardij Van Egmond merken ze dat de markt flink in beroering is. Het team is per augustus uitgebreid met een extra medewerker, Isabel. Het is mooi om te zien dat het team ook een afspiegeling is van de klanten. Alle leef tijden zijn vertegenwoordigd. Zo kan een huizenkoper geholpen worden door iemand van de eigen generatie. “Dat wordt gewaar deerd; een jong iemand praat toch net even anders over een huis”,

Gijsbert: “Vanaf het moment dat corona begon zijn we in de regio in een vliegende vaart terechtgekomen. Groepen mensen wilden tegelijk een woning bezichtigen. Vanaf april zagen we de boel wel serieus veranderen, doordat de rente steeg en de inflatie forse vormen aannam. Nu is de druk volledig van de ketel en is het make len zoals we gewend waren. Het onderhandelen is weer op tafel gekomen. Je bent weer bezig met het peilen van mensen. Beter dan de laatste twee jaar, waarbij je alleen het proces kon begelei

den. En bijzonder frustrerend; je moest heel veel mensen teleur stellen als ze het huis niet konden kopen.” Het woningaanbod lijkt op dit moment toe te nemen. Gijsbert: “Dat is niet helemaal waar, huizen blijven iets langer te koop staan. Dan lijkt het alsof er meer keuze is. Geldverstrekkers zijn ook bovenmatig kritisch gewor den. Dan vragen ze: de energielasten gaan zo omhoog, kun je dan je hypotheeklasten nog betalen? Wat bij ons in onze relatief kleine regio merkbaar is, is dat de ontwikkeling van nieuwbouw stag neert. Er zou rond Bergambacht meer gebouwd mogen worden, net als in Schoonhoven. Daar is veel diversiteit: starterswoningen, tweekappers, luxe tweekappers. Er is levendigheid en doorstro ming. We zijn bij de gemeente geweest, de wethouder wil heel graag. Wij hopen dat er beweging gaat komen.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 22
Hoofdstraat 10a | Bergambacht | 0182 - 35 57 88 | vanegmondmakelaardij.nl ADVERTORIAL 1365642.indd 1 29-09-2022 09:18

Grote maat?

Get streetsmart bij Bos

Vanuit het hele land komen heren naar Bos Grote Maten. Want als je geen standaard herenmaat draagt, is het soms lastig om te shoppen. Slagen voor een nieuwe outfit, voor in je vrije tijd of een speciale gelegenheid, terwijl je persoonlijk geholpen wordt, is de beloning van een ritje naar Bergambacht. De parkeergarage is bijna naast de winkel en er is zelfs een invalide parkeerplaats voor de deur; gemak dient de man.

Waar een klein dorp groot in kan zijn: mode voor mannen met een grote maat. Bos Grote Maten is een begrip bij heren die niet kunnen slagen in de ‘standaard’ winkel. Een tripje naar Bergambacht is dan ook een klein feestje voor de grote man.

nu zijn colletjes weer helemaal in en overshirts in ribfluweel of geruite overblouses. En qua kleur is olijfgroen helemaal de trend, daar kan ook bijna alles op!”

Yvonne en haar team – sinds kort uitgebreid met een nieuw teamlid – staan van woensdag t/m zaterdag klaar voor de klanten. “De één komt twee keer per jaar, de ander zien we hier twee keer per week. We doen niet aan online verkoop, onze klanten willen vaak toch passen en ze krijgen dan direct een goed advies. We hebben een grote herfst-/wintercollectie, met veel Duitse merken en het is vooral niet alleen maar saai zwart en donkergrijs. We kijken goed wat je op straat ziet en dat hebben wij dan in grote maten. Voor

Bos Grote Maten is voor mannen van alle leeftijden. Yvonne: “Voor de jongere man hebben we bijvoorbeeld kleding van Jack&Jones en Oliver. En vergeet ook niet de lange, maar slanke heer van twee meter en meer. Die kan hier ook prima terecht!” De winkel is een stoer geheel met een industriële vibe. Er is een compleet nieuwe wand ingericht en het aanbod van de pakken van Digel is flink uitgebreid. Yvonne: “Die lijn bestaat uit colberts met een bijpassende pantalon. Je kunt mixen en matchen, dus als je voor je colbert een andere maat nodig hebt dan voor de pantalon, dan is dat allemaal mogelijk.” Maak je outfit af met een paar kleurrijke sokken, die je op het rek middenin de winkel vindt. Het zijn nou net die details, die de man maken. Wat voor maat hij ook draagt.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 23
H.B. Nederburghstraat
2D |
Bergambacht
| 0182-350947 | bos-grotematenmode.nl
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 24 Wij zijn samen met ruim 450 kantoorvakhandels aangesloten bij Quantore Nu in de winkel: Diverse sieraden, sleutelhangers, haarclips etc. van Trendzz! Verschillende nieuwe soorten L.O.L. surprise ballen! De ‘follow me droid’ van YCOO robots (diverse kleuren verkrijgbaar)! L e k k er k er k - B er gamba c h t - R h oo n Notaris mr. F.J. de Ridder Pleinstraat 21b 2861 XE Bergambacht Tel . 0182 - 35 39 71 E: info@lintnotarissen.nl I: www.lintnotarissen.nl 1364400.indd 1 06-09-2022 11:25

Nieuwsbrief: blijf op de hoogte!

Snel en makkelijk te weten komen wat er allemaal op de planning staat bij Winkelhof Bergambacht? Dat kan met de digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via www.winkelhof.nl.

Exclusieve waardebonnen Winkelhof

Winkelhofcheques, zijn de waardebonnen van Winkelhof Bergambacht. In principe zijn zij verkrijgbaar en te beste den bij alle leden die lid zijn van Winkelhof Bergambacht.

Winkelhofcheques zijn exclusief uitgevoerd. Zij zijn in verschillende waarden verkrijgbaar, te weten: € 5,00, € 7,50, € 10,00, € 15,00, € 20,00 en € 25,00. Alle winke liers die lid zijn van Winkelhof Bergambacht accepteren de Winkelhofcheque als betaalmiddel. De Winkelhof

16

Volop sfeer, muziek en acties tijdens de eerste Kerstmarkt

De Winkelhof dompelt zich vrijdag 16 december helemaal onder in Kerstsferen. Van 17.00 tot 21.00 uur kunnen bezoekers genieten van allerlei activiteiten. In de Hoofdstraat kunnen klanten terecht bij de vele kramen van de winkels. Zij hebben een groot aanbod aan artikelen speciaal voor de feestdagen. Uiteraard zijn er ook allerlei leuke acties en aanbiedingen.Ook zullen er diverse kramen van derden aanwezig zijn. Deze zullen ervoor zorgen dat de maag ook lekker gevuld kan worden met lekkernijen.

De winkeliers hebben voor de Kerstmarkt diverse zangkoren uitgenodigd die in de Hoofdstraat en op het H.B. Nederburghplein Kerstliederen ten gehore zullen brengen.

Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij kunnen meerijden met een echte arrenslee

Tijdens de Kerstmarkt verzorgt de Ontmoetingskerk een sfeervolle Kerstwandeling

Last but not least: de finale trekking van de Warme Winter Winkelhof Weken staat op de agenda. Wil je deelnemen met een kraam, dan kun je je nog aanmelden.

Kortom, meer dan genoeg reden om de eerste Kerstmarkt van de Winkelhof met stip in de agenda te zetten!

Volg Winkelhof op Instagram en Facebook

Aanbiedingen van de winkeliers van Winkelhof Bergambacht en aankondigingen van evenementen; ze komen dagelijks voor het de Instagram- en Facebookaccounts van de Winkelhof. Een ideale manier om steeds op de hoogte zijn van welke nieuwe producten en welke koopjes er zijn én wat er te doen is in de winkels van het Bergambachtse winkelhart.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 25
DECEMBER
Modehof in de Winkelhof Bergambacht 21 maart

Shop deze items en nog veel meer óók via onze webshop op speksnijder.nl

ONTDEK DE NIEUWE NAJAARSCOLLECTIE

NAJAAR ‘22

BIJ SPEKSNIJDER MODE

Voor dit najaar heeft Speksnijder Mode speciaal voor u de mooiste trends en de nieuwste modellen voor dames en heren geselecteerd. Waar u ook naar op zoek bent, voor iedere gelegenheid hebben wij een passende collectie in huis.

Wie Speksnijder Mode bezoekt ziet het meteen; de winkel hangt vol met een prachtige en veelzijdige kledingcollectie met bijpassende accessoires én schoenen. Van casual tot trendy en van business tot klassiek. Of wat te denken van de omvangrijke jassenafdeling

Heeft u binnenkort een feestje of een bruiloft? Dan is een bezoek aan onze winkel ook zeker een aanrader! Niet alleen vanwege de uitgebreide feestafdeling, maar ook vanwege het passende en persoonlijke advies dat wij u kunnen geven. Bij ons in de winkel zijn er gelukkig altijd voldoende medewerkers met de juiste kennis aanwezig om u te helpen.

Wij nodigen u van harte uit om de nieuwe collectie te komen ontdekken. U kunt natuurlijk ook eerst onze nieuwe website bezoeken. Het is dé perfecte manier om u optimaal te oriënteren en onze collectie te bekijken. U kunt via onze webshop kleding reserveren, zodat

u deze direct kunt passen in onze winkel of online kunt bestellen. Verder ziet u welke activiteiten er zijn en kunt u nóg gemakkelijker een afspraak maken met één van onze personal shoppers. Zoals u weet helpt ons vaste team u graag met aandacht en plezier. Dat noemen wij mode met aandacht.

Die aandacht vindt u overigens ook terug in ons eigen atelier waar vakkundige coupeuses met behulp van professionele apparatuur al uw wensen mogelijk maken. Of in onze lunchroom Café en Suite waar u met een glimlach bediend wordt door medewerkers met een (verstandelijke) beperking. En omdat we u gewoon graag laten genieten van een lekkere kop koffie of thee met ons Speksnijderspeculaasje.

Deze winter geven wij u graag een extra warm gevoel. U bent van harte welkom!

EEN WARME WINTER
Bergambacht Hoofdstraat 105 0182-358110 | Veenendaal Verlaat 2 0318-526159 | speksnijder.nl mode met aandacht SPEKSNIJDER
DE MEEST COMPLETE WOONWINKEL VAN DE KRIMPENERWAARD HOOFDSTRAAT 11-13 • BERGAMBACHT • 0182-351 518 • INFO@SOETWONEN.NL • SOETWONEN.NL
Compleet in wonen + Interieurontwerp + Kleuradvies + Raamdecoratie + Accessoires + Meubelen + Zonwering + Bedden + Vloeren WIJ ZIJN MEESTERS IN MAATWERK EN KUNNEN U MET UNIEKE, SFEERVOLLE 3D IMPRESSIES PERFECT ADVISEREN! Totale ontzorging op het gebied van:
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 30 Hoofdstraat 41, 2861 AL Bergambacht, tel. 0182-350440 www.mevrouwlingerie.nl 80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH maat. Ben jij een van hen? Kom langs voor een vrijblijvend advies en bewonder de najaarscollectie! 1364964.indd 1 07-09-2022 09:58

Alleen de geur is al genoeg om je het water in de mond te doen lopen: versgebakken speculaas. Tel daarbij op dat het speculaas bij Arjan van der Eijk De Echte Bakker er ook nog eens heerlijk uitziet en het feestje is compleet.

“Zodra de R in de maand is, begint het speculaasseizoen,” vertelt Arjan enthousiast. “We bakken onze speculaas volgens traditio neel familierecept.” Een blijvertje, want Arjan en zijn team winnen regelmatig wedstrijden met het speculaas. Arjan: “We doen daar eigenlijk aan mee om het bakken van de speculaas weer onder de knie te krijgen. Het is toch alweer even een tijd geleden dat je het maakte. Bovendien gebruiken we alleen maar natuurproducten van hoge kwaliteit en moet je alles even testen.”

De bakkers laten in de winkel in de Hoofdstraat graag zien wat voor heerlijkheden ze maken. De bekende speculaaskoekjes zijn er in twee varianten, namelijk amandelspeculaas (dus met aman delschaafsel aan de onderkant) en de ‘gewone’ speculaas. En dan is er nog het gevuld speculaas, met amandelspijs erin. Arjan: “Daar

moet altijd een hoop op geoefend worden. Het bakproces is het lastigste, door die laag amandelspijs. Je bakt het op een dichte plaat, dus dan is het even zoeken hoe lang ie in de oven moet voor dat het gaar is.”

Arjan vertelt trots: “Alles wat je ziet wordt gemaakt in onze eigen bakkerij in Haastrecht. Het afbakken gebeurt ook in Bergam bacht.” Dus als u tijdens uw ronde in Winkelhof Bergambacht voortaan denkt ‘waar komt toch die heerlijke geur vandaan?’, volg gewoon even uw neus. Wedden dat u bij Arjan van der Eijk De Echte Bakker uitkomt?

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 31
Prijswinnend speculaas bij Van der Eijk Hoofdstraat 53 | Bergambacht | 0182 - 35 07 47 | arjanvandereijk.nl ADVERTORIAL NU OOK TASSEN VAN STUDIO ANNELOES BIJ ONS IN DE WINKEL Hoofdstraat 66 2861 AR Bergambacht 0182 - 351309 wovenwithlove.nl With loveWoven 1365005.indd 1 30-09-2022 12:00 www.vaneijkinstallatietechniek.nl Hoofdstraat 3 • Bergambacht • Tel. 0182 354 219 TOTAAL in techniek! KIES VOOR VERTROUWDE KWALITEIT! TOT 70% GAS BESPAREN? Vraag vrijblijvend een offerte aan!
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 32 Hoofdstraat 19 – 2861 AK – Bergambacht – 0182 350222 – www.myaccessories.nl MY Accessories nu nog groter! Sieraden, modeaccessoires & woondecoraties MY Accessories heeft een grote verbouwing achter de rug! Nu nog meer keuze in onze vergrootte winkel van 200m2! Kom gezellig langs en laat je verrassen door de ruime keuze aan mode, sieraden, mo deaccessoires en woondecoaratie ! 1364975.indd 1 07-09-2022 10:34

Haken is hip!

Altijd al eens willen leren haken? Of wil je graag weten hoe je een quilt maakt? Kom op cursus bij ’t Bonte Schaep.

Voor elk niveau is er wel een groep. En natuurlijk is het heel gezellig.

Geeske en Petra ontvangen ons in het handwerk-walhalla ’t Bonte Schaep. De winkel annex workshopruimte is gevuld met alles wat je maar nodig kunt hebben op het gebied van handwerken, haken en breien, borduren, handwerken, kleding naaien en quilten. De cursus sen worden gegeven in de ruimte waar ook alle stoffen voor quilts te vinden zijn. Voor de stoffenliefhebber een lust voor het oog. Wat je hier allemaal van kunt maken…

Geeske vertelt enthousiast: “Onze cursussen komen er weer aan, zoals de beginnerscursus haken, waarbij je in vijftien lessen een plaid leert haken met verschillende steken. Ook is het mogelijk om work shops te volgen voor een kleiner haakproject, of om bijvoorbeeld mozaïekhaken te leren. Er zijn inloopochtenden en -middagen. Je kunt leren quilten of breien en in de schoolvakanties zijn er work

shops voor kinderen.. Het schema van alle activiteiten staat op onze website of is per e-mail op te vragen via bonteschaep@gmail.com.”

Merken de dames dat het weer helemaal hip is om te handwerken of te naaien? Petra: “Oh jazeker! Vaak worden mensen dankzij social media op een idee gebracht om iets te maken. Maar in de praktijk is het toch soms best lastiger dan ze verwachten. En daarom zijn ze welkom bij onze cursus. Is ook meteen een stuk gezelliger. Of kom eens kijken bij onze afdeling met grotematenmode (maat 42-52), nachtkleding, lingerie en de uitgebreide collectie panty’s.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 33
Hoofdstraat 54 | 2861 AR | Bergambacht | 0182 - 35 35 63 | bonteschaep.com ADVERTORIAL t/m maat 50 1365643.indd 1 29-09-2022 09:16

Vakmanschap is... Soet Wonen en Slapen

‘Vakmanschap is altijd in beweging’

Vakmanschap kom je in meerdere soorten en maten tegen bij Soet Wonen en Slapen. Voor deze editie van de rubriek ‘Vakmanschap is…’ gaan we het gesprek aan met verkoopmedewerker Nico van Zoest en woningstof feerder Gerard Schoon derwoerd, beiden al vele jaren actief in woningin richtingsbranche.

Het inrichten van een woning is een vak, daar is zowel Nico als Gerard van overtuigd. Zij zetten hun kennis en ervaring ieder op zijn eigen manier in om de klanten van Soet Wonen en Slapen van dienst te zijn. Om met Nico te beginnen: hij is degene die bij het maken van keuzes voor het interieur als gids dient. “Er zijn wel mensen die exact weten wat ze willen, maar over het algemeen zijn klanten echt nog zoekend. De keuze is ook ongelooflijk uitge breid. In mijn werk staat goed luisteren voorop. Verkopen is echt een vak. Hier aan tafel hoor ik wat de wensen zijn en hoe mensen hun huis willen gaan gebruiken. Dat vertaal ik dan naar een advies voor een interieurplan. Dat kan om alleen een bepaald meubel gaan, maar vaak gaat het om een complete inrichting.”

Kennis is daarbij cruciaal. “Dat is het gedeelte dat je kunt leren: welke meubels, materialen en kleuren zijn er bijvoorbeeld? Ik maak letterlijk dagelijks mee dat mensen oprecht verrast zijn door de mogelijkheden die we hier aan kunnen bieden. Het aan kunnen voelen wat klanten willen en daar op een goede manier invul ling aan geven, is iets wat in je moet zitten. Zonder empathisch vermogen ben je nergens. En natuurlijk ontwikkel je dat in de loop van de jaren ook. Ervaring is van grote meerwaarde.”

Zeker zo belangrijk: regelmatig de school banken in om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de woninginrich

tingsbranche. Vakmanschap is niet iets dat stilstaat, het is continu in beweging. Dat geldt voor Nico, maar Gerard herkent het meteen.

“Als woningstoffeerders volgen we ook regel matig cursussen en trainingen”, knikt hij. “Daar naast pik je ook op de werkvloer regelmatig wat op. Zelf ben ik al bijna 25 jaar woningstof feerder, maar van jonge collega’s leer ik ook graag. Als je iets twintig jaar rechtsom gedaan hebt, kan het best zo zijn dat linksom toch net iets efficiënter of gemakkelijker gaat. Nieuwe lingen met een frisse blik kunnen je uit je vast geroeste werkwijze halen. Daar moet je als vakman ook voor openstaan.”

Werk is er voor beiden meer dan voldoende. Een groeiend aantal mensen maakt gebruik van de diensten van Soet Wonen en Slapen. Het Bergambachtse bedrijf profiteert daarbij van de trend dat velen kiezen voor een inrich ting die echt bij hen past en onderscheidend is, in plaats van voor een meer standaard interieur te kiezen.

Ze zitten gebroederlijk aan tafel als ze over hun vak vertellen, maar hun werkplek is over het algemeen kilometers van elkaar verwijderd. Als het verkoopproces is afgelopen, komt de prak tische uitvoering in beeld. De kracht van Soet Wonen en Slapen is dat beide onderdelen onder één dak aangeboden worden. “In een groot deel van de gevallen kiezen klanten ervoor om alles door ons uit te laten voeren”, knikt Nico.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 34

En Gerard: “Daarbij gaat het onder meer om het ophangen van gordij nen, het plaatsen van meubels op de goede plek en het leggen van vloeren. Als we binnenkomen is een woning over het algemeen hele maal leeg, als we weggaan is het echt een compleet ingericht thuis geworden, precies zoals onze klan ten voor ogen hadden. Dat maakt het meteen ook tot heel dankbaar werk om te doen. Ik kan daar echt van genieten.”

Voor Nico, die net als Gerard al vele jaren werkzaam is in de woningin richting, is vooral het contact met de klanten de grootste meerwaarde van zijn werk. “Waarom ik me ook thuis voel bij Soet Wonen en Slapen is dat het echt nog een dorpswinkel is. Natuurlijk, het is een grote en professionele onderneming, maar het is tegelijkertijd een familiebe drijf dat heel dichtbij de klanten staat. De sfeer is hier familiair en ongedwongen; het gaat niet om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om de lange termijn en tevre den klanten. Als medewerker krijg je alle ruimte om daar invulling aan te geven. En dat past helemaal bij mij.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 35

Kijk op onze site voor alle producten uit de eetwinkel.

Door onze samenwerking met Stichting Dorpshuis Lekkerkerk kunnen wij gebruik maken van partycentrum Amicitia!

Dus vanaf 1 september jl. kunt u bij ons in Lekkerkerk terecht voor Feestjes, Verjaardagen, Recepties en Bedrijfsborrels

Vraag gerust naar de mogelijkheden

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 36

MY Accessories in een nieuwe en veel ruimere jas

Het gekke is: de uitbreiding is duidelijk merkbaar en toch voelt het tegelijkertijd meteen heel vertrouwd.

“Die reactie kregen we veel tijdens het weekend dat we opengingen”, knikt Bianca.

Meer dan 2,5 keer zoveel vierkante meters; MY Accessories heeft de afgelopen maanden een veel ruimere nieuwe jas aangedaan. Eigenaren Bianca Lamberink en Jeffrey Broekhuizen hebben nu veel meer mogelijkheden om hun assortiment aan de vrouw én de man te brengen.

“Dat vonden we heel fijn om te horen. Het was onze bedoeling, maar het is altijd spannend hoe het in de praktijk uitpakt.”

Maandenlang staken Bianca en Jeffrey samen met onder ande ren hun (schoon)vader, een zwager en andere familieleden en vrienden de handen uit de mouwen. Vanaf januari werd het leeg staande pand aan de achterzijde van MY Accessories gaandeweg bij de winkel betrokken. Jeffrey: “We hebben dat helemaal zelf gedaan. Het zorgt ervoor dat het al helemaal eigen voelt.”

Ze vertellen erover in het achterste deel, deels afgescheiden van de winkelvloer. “Het is een multifunctionele ruimte. We kunnen hier koffie drinken en het is een showroom voor grote objecten als wandklokken die we eerst niet konden laten zien. Grappig is dat je ziet dat vooral mannen daar meteen op aflopen. Op deze plek kunnen we nu ook bedrijven ontvangen. We gingen eerst naar hen toe, maar dan kon je maar een klein deel van het assortiment meenemen. Nu kunnen we hier gezellig zitten, drinken en eten. In de keuken is gelegenheid voor een kok om een maaltijd klaar te maken. Daarnaast kunnen de personeelsleden op hun gemak in de hele winkel shoppen. We zijn heel blij dat we die mogelijkheid hier

nu hebben, dat is echt een verrijking van ons aanbod.”

Zeker zo belangrijk is de verdubbeling van de ruimte voor (woon)accessoires, sieraden, sjaals en mode.

“Met name de hoek voor de kleding is een aanwinst. We hadden nu de kans om naast ons vaste merk ZUSS uit te breiden met een tweede merk: Lofty Manner. Waar ZUSS meer basismode biedt, is Lofty Manner heel kleurrijk en uitgesproken. Ook is er een tweede paskamer bijgekomen.”

Bij de accessoires noemt Bianca met name het merk A Beautiful Story. “Zij bieden met de hand gemaakte artikelen uit Nepal. Het gaat om Fair Trade, waarbij de makers een eerlijk loon en goede werkomstandigheden krijgen. Echt een heel mooi merk. Dat geldt trouwens ook voor 100% LEUK uit Nederland. De producten worden gemaakt door mensen met een beperking.”

Last but not least: aan het begin van dit artikel noemden we nadrukkelijk vrouw en man. Want voor de laatste categorie heeft MY Accessories inmiddels meer dan genoeg te bieden. “Een goed voorbeeld is het merk Josh, gespecialiseerd in leren armbanden. Maar we hebben voor mannen ook onder meer een uitgebreid aanbod aan riemen en portemonnees.” Bianca en Jeffrey hebben een intensieve periode achter de rug, maar het eindresultaat, daar zijn ze meer dan tevreden over. “We zijn hier zó blij mee. Hiermee kunnen we de volgende jaren echt weer vooruit.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 37

Welkom bij Kapsalon Grea!

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 38
ADVERTORIAL Hoofdstraat 44a | Bergambacht | 0182 - 35 23 92
“Lamsvacht pantoffels voor het hele gezin”

Nieuw in de winkel

3

2

1 Armbanden JOSH

Heren armbanden van JOSH, ze zijn te vinden bij MY Accessories. De JOSH collectie bestaat uit leren banden met verzilverde elementen. De unieke ontwerpen kenmerken zich door hun stoere, robuuste maar stijlvolle uitstra ling. Authentiek en traditioneel ontworpen op Nederlandse bodem.

2 Surpriseballen L.O.L.

Bij Slingerland zijn verschillende nieuwe soorten L.O.L. surpriseballen verkrijgbaar.

3 PLUS

Lekkere snoepjes die bijna iedereen mag hebben. Diverse verschillende allergeenvrije snoepsoorten: denk hierbij aan glutenvrij, lactosevrij, gelatinevrij, geen kunstmatige kleurstoffen, geen koemelkeiwit en zonder suiker en lactose. Bovendien zijn de snoepjes halal en vegan. Voor ieder wat wils. Je vindt ze bij Plus van der Vlist!

4 Marie Jo

Als jouw lingerie goed zit en mooi matcht met je outfit, voel je je extra zelfverzekerd. Wat je voelt, is jouw #myinvisibleforce. Laat je inspireren door de looks van Marie Jo. De nieuwe collectie vind je bij Mevr. Lingerie.

5 Kostuums van Boss

We hebben weer eigentijdse kostuums van Boss in de collectie van Speksnijder Mode. Kom eens passen en ontdek de collectie. speksnijder.nl

6 Dekbedovertrek

Dit dekbedovertrek, verkrijgbaar bij Soet Wonen en slapen, is voor 100% katoensatijn. De voor- en achterkant van het dekbedovertrek is voorzien van een print.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 39
1 4 6 5
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 401364149.indd 1 30-09-2022 13:23 Jan Blankenstraat 17a Postbus 79 2860 AB Bergambacht T 0182 - 35 4382 F 0182 - 35 1064 www.houtmarkt.eu SPECIALIST IN KASTENWANDEN EN LEVERING VAN MAATWERK HOUTEN PLAATMATERIAAL 1364153.indd 1 06-09-2022 13:51

Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is Juwelier De Vaal gevestigd in Bergambacht. Recent is er een tweede zaak geopend in Schoonhoven, waar het zes generaties geleden allemaal begon voor het familiebedrijf.

Joke de Vaal vertelt vol trots over de nieuwe zaak in Schoonhoven, waar de juwelierszaak ooit startte. De Vaal Atelier, De Vaal Gale rie en De Vaal Creatie vestigden zich in september vorig jaar onder één dak aan de Haven. In het nieuwe filiaal is er ruimte voor heel veel creativiteit; zoon Wesley ontwerpt hier een eigen sieradenlijn: W. de Vaal. “Eigenwijs klassiek, zo kun je deze juwelen het beste omschrijven”, zegt Joke. “Alles van mooie kwaliteit met een hoge dosis design. Wesley maakt ook gebruik van 3D-tekenen, 3D-prin ten en gieten. Daarbij is zoveel mogelijk.”

De merken die bij de Vaal aangeboden worden, sluiten mooi aan bij de eigen lijn. Joke: “We willen ons blijven onderscheiden door merken te verkopen die exclusief zijn, zoals de juwelenlijn van Prinses Margarita, De Parme Design. Daarnaast is het mogelijk om vintage sieraden te

modificeren. Die oude ring of dat collier van een dierbare, die je nu niet draagt, kunnen we aanpassen naar een ander sieraad, compleet met handtekening, vingerafdruk of as. Zo maak je het heel persoonlijk.”

Het filiaal in Bergambacht blijft natuurlijk ook een lust voor het oog. De sieraden van o.a. Arior en Buddha to Buddha blinken ons tegemoet in de vitrines. Joke en zoon Sander staan hier samen met hun medewerkers elke dag voor hun klanten klaar. Of u nu voor een nieuw horlogebandje komt, of voor een exclusief sieraad, met meer dan 150 jaar ervaring en een duidelijke passie voor het vak is Juwe lier de Vaal de plek waar je persoonlijke service volledig ervaart.

Hanny en haar team - Brenda, Marleen en Carmen - zijn de vaste gezichten bij Just Be Jolie. “Zij staan altijd voor mij en voor mijn klanten klaar”, zegt Hanny. Wat wel wisselt, is de collectie: wekelijks komen er nieuwe items binnen.

Wat gaan we dit seizoen zien bij Just Be Jolie? Hanny: “De nieuwe trendkleuren: Green Meadow, Rose Violet en Midnight Blue. Echt vernieuwend. Lila is er ook nog steeds, een frisse tint in het modebeeld. Verder spelen we in op de pakkentrend, niet alleen van katoen/viscose, maar ook van travelkwaliteit. Voordeel is dat travel niet kreukt; je ‘gooit’ het in de wasmachine en het is zo droog.” Vaste fashionmerken bij Just Be Jolie zijn o.a. Modström, Ydence, Co’Couture, Gestuz, Selected Femme, Rut&Circle, MSCH, FiveUnits en Lady Day. Spijkerbroeken van Raizzed, aangevuld met schoe nen en accessoires van Dwars en My Jewellery, maken je outfit compleet. Hanny: De vele volgers op social media maken regelma tig live events mee en kunnen de nieuwste trends online bekijken. Hanny: Hanny vertelt met een grote glimlach op haar gezicht over haar allernieuwste trots: een eigen webshop. “Het is een droom

die ik al heel lang heb. We verkochten eigenlijk al veel pakketjes via Instagram en Facebook. We hebben nu een nieuw kassasys teem, met daarbij de mogelijkheid om je voorraad te koppelen aan een webshop. Het was heel veel werk: we moesten alles invoeren, teksten schrijven, foto’s maken. Maar superleuk! We laten alles op onze eigen manier zien; hoe kun je een outfit helemaal afstylen. Ik ben er supertrots op!” De webshop blijkt een hit. Hanny: “Het is echt een verlengstuk van de winkel. Ik hoor nu vaak: ik zag het online, maar kom toch even in de winkel kijken. Voor ons is dat moment toch het belangrijkst: de klant in de winkel. Daar kunnen we je van top tot teen aankleden naar de wensen en behoeften van de klant, onder het genot van een lekkere bak koffie en fijne verhalen.”

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 41
Ruimte voor creativiteit Just be Jolie: van top tot teen afgestyled ADVERTORIAL ADVERTORIAL Hoofdstraat 46 | Bergambacht | 0182-354161 | juwelierdevaal.com Hoofdstraat 62 | Bergambacht| 0182 - 60 56 07 | justbejolie.nl

Klaar voor het najaar

Nog maar een paar maanden geleden is de vaste stek van De Monte geopend in de Hoofdstraat en het is een groot succes. De combinatie van ijssalon, lunchroom en snoepwinkel is een schot in de roos.

Lennert van Driel pakt er een kop koffie bij en gaat zitten aan de grote tafel in de lunchroom. Het is nog vroeg in de ochtend en er wordt al van alles voorbereid voor de dag. Ondernemen is voor uitdenken, dus Lennert en zijn vrouw Angela zijn ook al bezig met alle nieuwe plannen voor het najaar.

“We willen ons wel blijven onderscheiden, dus we kijken altijd naar dingen die er nog niet zijn in Bergambacht, zoals bubble tea”, vertelt Lennert. “We willen flink uitpakken met Halloween bijvoor beeld. We gaan de winkel dan ook een beetje creepy aankleden, met pompoenen met kaarsjes. Dan verkopen we ook snoepjes in de stijl van Halloween. En daarna lekker uitpakken rond Sinter klaas. Dan hebben we holle chocoladeletters, heel bijzonder. Plus marsepeinen figuurtjes en dan niet de standaard die je overal ziet.”

Niet alleen rond deze speciale dagen kun je terecht bij De Monte. De winkel annex lunchroom is zeven dagen per week geopend. Veel vaste klanten weten inmiddels de zaak te vinden. Je kunt in een vrolijke omgeving genieten van een heerlijk ijsje, een lekkere lunch, een ambachtelijke soep of een krachtige koffie. “We star ten met specialty coffees in samenwerking met onze koffieleve rancier BlackStock; speciale koffies met allerlei smaken siroop. Ook nieuw zijn de Chocoladebikkels, chocoladebolletjes in veel verschikkende smaken, om van te genieten bij de koffie of thee, met een heus stappenplan”, vertelt Lennert enthousiast.

Rabobank: € 10,- zakgeld cadeau

Je kind op jonge leeftijd leren omgaan met geld is erg effectief. Van appels tellen in de supermarkt tot het aangeven van kleingeld aan de kassa.

Het geven van zakgeld is een goede manier om je kind om te leren gaan met geld. Ze leren de waarde kennen en weten hoe ze moeten sparen. Ze leren uitgaven te plannen en vooruit te denken. Zo bereid je je kind voor op een financieel gezonde toekomst. Volgens het Nibud komen kinderen die al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, later minder vaak in de financiële problemen.

Wist je dat… … 45% van de vijfjarigen en 82% van de acht- en negenjarigen zakgeld krijgt? Begin met zakgeld geven wanneer je denkt dat jouw kind klaar is voor meer verantwoordelijkheid.

€10,- zakgeld cadeau

Een eigen betaalrekening voor zakgeld of salaris van een bijbaan tje horen daar natuurlijk bij. Leerzaam en ook best spannend. Als ouder of verzorger wil je natuurlijk graag controle houden. Met de

gratis Rabo JongerenRekening kun je zelf instellen wat je kind kan en mag met deze betaalrekening. Tot 1 december 2022 geldt de zakgeldactie en ontvangt je kind van Rabobank € 10,- zakgeld op de rekening én een leuk welkomstcadeau naar keuze.

Wat moet je doen?

Open een JongerenRekening voor je kind in de Rabo App of via rabobank.nl/particulieren/ouders-en-kinderen/rabo-jongeren rekening en meld je kind vervolgens aan voor de zakgeldactie via rabobank.nl/hollandse-ijssel. Hier vind je meer informatie en de actievoorwaarden van deze Zakgeldactie.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 42
ADVERTORIAL
Rabobank
Hollandse IJssel| 088-7226600 | rabobbank.nl/hollandse-ijssel
Hoofdstraat 10 | Bergambacht | 0182 - 60 76 63 ADVERTORIAL

Nieuw in de winkel

1 Bank Toscane

Voor een mooie traditionele uitstraling wordt de Toscane afgewerkt met bies van dezelfde of contrasterende bekleding. Bij Soet Wonen en Slapen zowel in stof als leder leverbaar in diverse maatvoeringen.

2 Meer kleur

Dit najaar wat meer kleur van S’Oliver en Eden Valley. De collectie hangt klaar bij Bos Grote Maten Mode.

3 CYELL nachthemden

CYELL nachthemden zijn van heerlijk zacht materiaal. De perfecte sleepwear voor zowel de koudere winter- als de warmere zomer nachten. Door gebruik te maken van fijne materialen in combinatie met verschillende pasvormen is er altijd een nachthemd dat bij jou past. De najaarscollectie hangt voor je klaar bij Mevr. Lingerie.

4 PIP Studio

Geniet van je koffie en thee in winterse stijl met PIP Studio en de Winter Wonderland collectie. Prachtige kleuren en patronen. De uitgebreide collectie van PIP is verkrijgbaar bij MY Accessories.

5 Trendzz

Nu in de winkel bij Slingerland: diverse siera den, sleutelhangers en haarclips van Trendzz!

5 Adidas sportbril

Nieuw bij Bergambacht Optiek: Adidas sportbril op sterkte met meekleurende glazen. Perfect voor alle weersomstandig heden, alle seizoenen en door het speciale luchtingssysteem (tegen het beslaan van glazen) zijn deze geschikt voor iedere indoorof outdoorsport.

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 43
5 6 4 3 2
1

Sparen loont bij Plus!

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 44 Van der Vlist Hoofdstraat 110 | Bergambacht Openingstijden: ma - do: 8:00-20:00 | vr: 8:00-21:00 | za: 8:00-18:00

Een klein

met groot assortiment

Het is een klein warenhuis in de Hoofdstraat, de winkel van Sjaak Slingerland. Zo’n 58 jaar geleden kocht de vader van Sjaak een pand van 25 m2 en begon daar een winkel met boeken. Anno 2022 is de winkel een stuk groter en is het assortiment flink uitgebreid.

“Zes weken nadat mijn vader de winkel startte, ben ik geboren”, vertelt Sjaak. “In 1987 ben ik zelf een winkel begonnen met alleen kantoorartikelen, meer op bedrijven gericht. In 1995 kon ik het pand naast mijn vader kopen, toen zijn we naast elkaar gaan zitten. Speel goed en boeken heb ik overgenomen. In 2001 is alles doorgebroken, het werd één winkel met verschillende afdelingen. Eigenlijk is het een klein warenhuis, met boeken, kantoorartikelen, speelgoed. Ook huishoudelijke artikelen hebben we sinds het vertrek van Marskra mer erbij gekregen.” “Alle mensen die hier werken, hebben algemene kennis van ons assortiment en daarnaast heeft ieder zijn specia lisme”, vertelt Sjaak. “Ik ben heel blij met onze vaste kern van goede en voor onze klanten bekende medewerkers. We zijn continu bezig met de winkel en de presentatie. In de wisselstellingen voorin de

winkel is elke keer iets nieuws te zien, nu liggen daar de kalenders en agenda’s voor 2023. En straks verschijnt er iets anders op die plek.” Dat ondernemen veel creativiteit vergt, bleek duidelijk tijdens de lock downs van vorig jaar. “We hebben een loket aan de voorkant van de winkel gemaakt, met twee ramen en een balie met een schuifje. Een supergrote service voor onze klanten. Mensen hebben dat heel erg gewaardeerd. Sinds de winkels in januari weer open gingen, merkte ik duidelijk dat men weer zin had om fysiek in de winkel te komen. Echt met een zucht ‘hèhè, we kunnen weer’. En wij hebben dat net zo hard geroepen. Wij doen veel voor de klant, maar je krijgt het ook weer terug. Dat bleek dus wel. Naast het kopen op internet, zijn én blijven er fysieke winkels. Top1Toys speelt daar ook op in; ze zijn bezig met een systeem, dat je een bestelling bij de lokale winkelier af kunt halen. Dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Creashop

Bonte Schaep

mode voor een maatje meer

DE UNIEKE WINKEL

meest

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 45
warenhuis
Slingerland | Top1Toys | Hoofdstraat 34 | 0182-351231 | top1toys.nl ADVERTORIAL Openingstijden di. t/m za. van 10.00-17.00 uur. Hoofdstraat 54-56 - Bergambacht - 0182 - 353563 bonteschaep@gmail.com - www.bonteschaep.com
Leuke
Ook voor uw onderkleding en nachtkleding kunt u bij ons terecht. De
gesorteerde handwerkwinkel in de Krimpenerwaard U kunt hier terecht voor uw haak- en breigarens, borduurmaterialen en quiltartikelen.
‘t
1340670.indd 1 07-03-2022 14:35
WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 46 SEE FASHION feel comfort Since 1884 ■ Uitneembaar voetbed ■ Volledig kalfsleer gevoerd 1366344.indd 1 29-09-2022 09:19 Juwelenlijn W. de Vaal 4.2. 10. 1. 8. 7. 12.11. 3. 13. 9. 6. 1. Ben Gold earrings 14kt €790 - 2. George Gold earstuds 14kt €360 - 3. Batul Gold earrings 14kt €990 - 4. Batul Gold necklace 14kt €690 5. Ben Gold 14kt v.a. €3.390 - 6. Batul Gold 14kt v.a. €2.190 - 7. George Gold 14kt v.a. €2.290 - 8. Ben Gold Ring 14kt v.a €960 9. Batul Gold ring 14kt €890 - 10. Chain Gold ring 14kt €860 - 11. Nathalie Gold Diamond ring witgoud €990 12. Nathalie Gold ring 14kt €750 - 13. George Gold ring 14kt €590 Galerie de Vaal Schoonhoven Haven 70 a 2871 CR Schoonhoven Telefoon: 0182 35 41 61 Juwelier de Vaal Bergambacht Hoofdstraat 46 2861 AR Bergambacht Telefoon: 0182 35 41 61 Vaal_264x398mm_V3.indd 1

Verduurzamen is hot

Verduurzamen, het is een hot item. Dat merken ze zeker bij Van Eijk Installatietechniek; het installatiebedrijf heeft het er maar druk mee. We praten even bij met Noëlle en Dirk.

Bij Van Eijk Installatietechniek staat de telefoon roodgloeiend; de vraag naar warmtepompen en andere energiezuinige oplossin gen is enorm. “Er zijn lange levertijden, het is soms wel een half jaar wachten op de apparatuur. Maar ik verwacht dat dit wel gaat verbeteren”, aldus Dirk Van Eijk. “Veel mensen willen eerst graag advies, ze weten vaak niet wat er nu precies moet gebeuren als ze willen verduurzamen. Of men heeft geen idee wat een hybride warmtepomp nou precies is. Wij leggen het dan graag even aan ze uit.”

Dirk vult aan: “Veel mensen weten ook niet dat er subsidies beschikbaar zijn vanuit de overheid om verduurzamen te stimu leren. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om ermee te star ten.” Noëlle: “Het is belangrijk dat je op de juiste manier begint met

verduurzamen. Eigenlijk moet je eerst isoleren, dan zonnepanelen aanbrengen en daarna overstappen op een installatie, zoals een warmtepomp. Je gaat namelijk wel van het gas af, maar je gaat wel meer elektriciteit verbruiken.”

Alle medewerkers bij Van Eijk Installatietechniek doen veel om bij te blijven op hun vakgebied; ze volgen webinars en de vaklitera tuur wordt goed gelezen. Dirk: “Wat daarbij ook meespeelt is de nieuwe Gasketelwet; vanaf 1 januari 2023 mogen alleen nog maar gecertificeerde installateurs met gasinstallaties aan de gang. Wij zijn hier helemaal op voorbereid.”

Wij zijn Just be Jolie, een hippe, betaalbare damesmodezaak in Bergambacht met een Deense touch. Wij hebben diverse fashion musthaves van nu en volgen dé trends op de voet. Wekelijks hebben wij nieuwe items vanuit Parijs en Amsterdam. Kom gezellig langs & laat je vrijblijvend inspireren!

WWW.WINKELHOF.NL OKTOBER 2022 47
Hoofdstraat 3 | Bergambacht | 0182 - 35 42 19 | vaneijkinstallatietechniek.nl ADVERTORIAL 1337936.indd 1 21-02-2022 15:27
NEW WEBSHOP ONLINE: www.justbejolie.nl De nieuwe AUTUMN ‘22 collectie is binnen. Kom gezellig langs, drink een kopje koffie & laat je inspireren! 1365223.indd 1 30-09-2022 13:36

Original boxspring

Tijdloos design

Tijdloos design en hoogwaardige afwerking, dat is de Original boxspring van Auping. Dankzij 95 stoffen en 8 hoofdborden kun je de boxspring helemaal ontwerpen zoals jij dat wil. Een Original boxspring heb je al vanaf € 2.795,-

Hoofdstraat 11-13, Bergambacht | soetwonen.nl