Page 1

november 2017 g keer arage ar

Eigen

p

MAGAZINE

‘De sfeer in de hele Winkelhof is gezellig’

Historisch Bergambacht: één dorp, zeven bakkers

Winteractie: sparen voor aantrekkelijke kortingen


Nieuw Kwaliteit, uniek design, eigen identiteit… Woorden die de sieraden van Cardillac karakteriseren. Carla en Paul Steenbrink zijn de ontwerpers en goudsmeden van deze collectie. Met een geheel eigen signatuur en met aandacht voor detail en draagcomfort. U heeft alle vrijheid om uw sieraad nog persoonlijker te maken. Zo bieden zij aan om uw oude goud te verwerken in uw nieuwe sieraad. Doordat zij met zijn tweeën werken zijn de lijnen kort tussen ons en Cardillac en kan er ingespeeld worden op speciale wensen. Zij maken sieraden met de hand volgens het oude ambacht maar hebben zich ook verdiept in het 3d tekenen. Cardillac bestaat sinds 1988 en is vernoemd naar de gelijknamige goudsmid uit de novelle “das Fraulein von Scuderi van E. Hoffmann. Wij van juwelier de Vaal, zijn dan ook verheugd om de sieraden van Cardillac binnenkort bij ons in de winkel te hebben liggen.

Juwelier de Vaal 0182 - 35 41 61 Hoodfstaat 46 Bergambacht 2861AR juwelierdevaal.com

2 • november 2017

cardillacjewelry.com


VOORWOORD

11

Rode loper uit bij Klantenverwenavond

15

Achter de Schermen

VOORWOORD

‘Bij Winkelhof Bergambacht slaagt u altijd!’

16

De vele bakkers in Bergambacht

21

De dagen worden korter, de herst- en winterkleding komt weer uit de kast. Maar van een winterstop is bij Winkelhof Bergambacht zeker geen sprake. Sterker nog, er staan alweer diverse evenementen op de agenda. In het laatste Winkelhof Magazine van dit jaar gaan we onder meer in op de Winkelhof Winteractie en de Klantenverwenavond. Leuk is dat we ook aandacht kunnen besteden aan nieuwe gezichten: onlangs openden De Knegt Kaas & Noten en PITT, de nieuwe herenafdeling van Just be Jolie, de deuren. Bij Achter de Schermen gaan we deze keer mee met “Hoofdstraat 44” naar Noorwegen. Verder komen klanten aan het woord, blikken we terug op de vele bakkers die Bergambacht tientallen jaren geleden huisvestte en zijn er weer vele nieuwe producten terug te vinden op de Nieuw in de Winkel-pagina’s. Want of het nu om woondecoraties, een nieuwe outfit, geluidsapparatuur, boeken, beelden, eten en drinken voor feestelijke maaltijd of knipbeurt gaat, bij Winkelhof Bergambacht slaagt u altijd. Van harte welkom!

Nieuw in de Winkel

33

Medewerkers aan het Woord

43

Winkelhof Culinair

Teunis Speksnijder

Winkelhof: gratis parkeren! Voldoende parkeerruimte én achteraf geen euro daarvoor te hoeven betalen: het is één van de redenen om voor het eerst of opnieuw de weg in te slaan naar de ondernemers van Winkelhof Bergambacht!

Disclaimer Alle prijzen, kleuren en informatie zijn onder voorbehoud van druk- en/of zetfouten. Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van De Winkelhof. © 2017 Winkelhof | www.winkelhof.nl | Dit magazine is gedrukt op verantwoord papier.

www.winkelhof.nl • november 2017 • 3


Slingerland

Hoofdstraat 34, Bergambacht

Alle bekende huishoudmerken

voor een prima prijs

Zie ook onze nieuwste folder met de laatste aanbiedingen,

Happiness Bergambacht

SS BERGAMB NE A PI

T | CH

| H AP

of kijk op www.primahuishoud.nl.

Ontspannen genieten

Mind

Yoga

|

|

Maak kennis met YOGA Volg een proefles of beginnerscursus van 6 lessen

y od

Bo dy

|

d Min

|

Yoga

|

B

HIGH TEA ARRANGEMENTEN

BEAUTY

dames lingerie, nacht& badmode PEDICURE/MANICURE

heren ondergoed & nachtmode

MASSAGE

Voor het volgen van een mindfulness training zie onze website www.happinessbergambacht.nl Voor afspraken, openingstijden en ons gehele aanbod zie www.happinessbergambacht.nl Raadhuisstraat 4, 2861 AJ Bergambacht, telefoon 0182 74 22 00, info@happinessbergambacht.nl 4 • november 2017

Hoofdstraat 41, Bergambacht

MevrouwLingerie.nl


KLANTEN VERTELLEN

Bergambacht en wijde omgeving doen met veel plezier hun boodschappen in Winkelhof Bergambacht. We laten een aantal van hen aan het woord.

‘De sfeer in de hele straat is gezellig’ De zussen Willemijn en Dirma, de één uit Krimpen aan de IJssel en de ander uit Scheveningen, shoppen regelmatig samen in Bergambacht. MY Accessories is daarbij de meest favoriete winkel voor het tweetal. “Er is altijd wel een leuk cadeautje of een leuke woonaccessoire te vinden”, vertelt Dirma. Willemijn: “Bovendien vinden we het sfeertje in de hele straat gezellig. Echt een beetje dorps en daar houden we van.” Vandaag hebben ze naast een lekker warme woondeken een tas van Zus&Zo gescoord. “Voor ons is er overigens altijd wel een reden om even te shoppen, daar worden we blij van.”

Opa Henk Heespelink en zijn 4-jarige kleinzoon Xemm genieten op deze stormachtige middag van een heerlijk warm drankje. Henk vertelt dat dit het vaste ritueel is op woensdag. “Wij wonen in Berkenwoude, maar op woensdag haal ik mijn kleinzoon uit school en doe ik gelijk de dagelijkse boodschappen.” Hoewel het voor hem qua afstand niet uitmaakt waar de boodschappen gedaan worden, gaat de voorkeur toch altijd uit naar Bergambacht. ”Het assortiment is prima en de sfeer is altijd goed.” Naast de grote trekkers van de Winkelhof zoals Speksnijder en Oskam vindt Henk het ook heel goed dat het Bergambachtse verenigingsleven op hoogtijdagen een zichtbare bijdrage levert aan de dorpse samenleving.

De vriendinnen Sabine Twigt en Robin Vis hebben net even iets lekkers gehaald om de honger te stillen. Vooral de Bergambachtse Sabine doet bijna al haar dagelijkse boodschappen in de Winkelhof. Voor de Gouderakse Robin is het winkelaanbod vergeleken met haar eigen woonplaats ook helemaal okee. Wel zouden de meiden graag wat meer winkels zien met jonge en vooral betaalbare mode. “Natuurlijk hebben we Flirt, maar voor de rest vind ik de modezaken toch wat meer op de volwassenen gericht”, aldus Sabine. “Het zou wel lekker zijn wanneer ook wij, met een klein budget, wat meer uitgebreid zouden kunnen shoppen.”

Bij Agda Fredrikze is het vooral haar hond Cooper die de aandacht trekt. Regen of wind deren hem niet, hij begroet vrolijk en al kwispelend het winkelend publiek. Zijn bazin woont in Bergambacht en is dan ook zeer regelmatig in de Winkelhof te vinden. “Voor bijna al mijn boodschappen en kleding ben ik op Bergambacht gericht. En die boodschappen doe ik bij voorkeur op de fiets. Een auto vind ik hier niet nodig.” Vandaag is zij even bij Juwelier de Vaal om een sieraad ter reparatie aan te bieden. “Maar normaal zie je mij alleen maar met afgeladen fietstassen door de Hoofdstraat gaan.” Wanneer zij het winkelaanbod mocht uitbreiden zou Agda graag een jongensmodezaak zien. “Voor kleding voor onze tienerzonen moet ik helaas toch weleens naar elders uitwijken.” www.winkelhof.nl • november 2017 • 5


Boulangerie

Oh, kom eens proeven… • Dikke/gevulde speculaas • Amandelstaaf • Marsepein • Chocolade letters Tevens bent u welkom in onze tearoom Patisserie Casteleijn – Hoofdstraat 84 – Bergambacht – Tel.nr. 0182 351205

VAN XXL TOT 9XL

VAN XXL TOT 9XL

Casual Kleding voor Casual Kleding voor de & forse de grote &grote forse manman

Jeans en andere broeken in 40 inch L.  Voor de lange smalle man, lengtematen

Jeans en andere broeken in 40 inch L.

overhemden, truien en shirts.  Voor de korte gezette man broeken in kwartmaten.

Voor de lange smalle man lengte maten  Costuums van Digel mix en match overhemden, truien en shirts.

BOS

Voor de korte gezette man broeken in kwartmaten.

BOS

GROTE MATEN MODE

6 • november 2017

Raadhuisstraat 20 Bergambacht

Costuums van Digel mix en match Open: woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag Tel. 0182-350947 - www.bos-grotematenmode.nl

GROTE MATEN MODE

Raadhuisstraat 20 Bergambacht Open: woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag Tel. 0182-350947 - www.bos-grotematenmode.nl

vernieuwd

Flexible Hair Spray


NIEUW IN DE WINKEL

NAIM ATOM Een juweel! De Naim Atom is dé nieuwe media-speler voor 2018. Mooier dan Bang en Olufsen of wat dan ook en beter dan …tja, welke speler dan ook. Kortom, zoek niet verder en plan een luisterafspraak bij Aelivé in Bergambacht. N.b. Natuurlijk zit alles erop en eraan, van Bluetooth tot Spotify.

DAMESBLOUSES DESOTO

RETRO BRILLEN Nieuw in de winkel bij Bergambacht Optiek: de mooie Retrocollectie van Rodenstock.

Na het succes van de tricot superstretch overhemden van Desoto heeft Speksnijder Mode nu ook damesblouses van dit merk. Ben je op zoek naar comfort én naar eigentijdse ontwerpen? Dan is Desoto een aanrader!

BETAALBAAR HOUTEN SPEELGOED Nieuw bij Beertje Quinty: betaalbaar houten speelgoed. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, zoals auto’s, een gereedschapsgordel, een keukentje en keukengereedschap.

AFZUIGSYSTEEM VIA DE KOOKPLAAT Normale afzuigkappen zuigen ongeveer zestig procent van de kookdampen af. BORA bereikt een geteste reinigingsgraad van honderd procent direct op hoofdhoogte! Bij BORA wordt deze direct na het verlaten van de pan afgezogen. Zonder omwegen en zonder onnodig grote luchtvolumes. Bij Grando kunt u deze kookplaat in de showroom bewonderen én uitproberen.

PERFECTE PASVORM Tijdloze en elegante serie, met een niet te evenaren pasvorm als je een cupmaatje meer hebt: de Deauville van Prima Donna. Verkrijgbaar bij Mevr. Lingerie.

www.winkelhof.nl • november 2017 • 7


SPAAR NU Bij Rodenburg €10,korting

stroopkoeken + pepernoten of appeltaartje of gevulde speculaas

SPAARKAART U ontvangt een stempel bij

*Actievoorwaard Uitgezonderd actien bij de kassa. artikelen en luie es, afgeprijsde rs/babyvoeding .

besteding vana

f €10,-*

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Spaar voor korti ng koffie of een he op een etentje, iets lekkers bij erlijke Rituals® do de uche mousse.

bij:

gratis bij:

Rituals® douchemousse gratis bij: Stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij:

Parfumerie Rodenburg Hoofdstraat 35-37 • WINKELHOF BERGAMBACHT Tel. 0182 351268 • www.rodenburgbeauty.nl

Wij hebben de beste amandelspeculaas zuid holland en be bb W ste beste de enecde bblsp hede Wijij he ula as am andelspeculaas zui aman zuidd hol hollan landd

kom proeven in 1 van onze winkels! Arjan van der Eijk

De Echte Bakker kom proeven kom proeven in in 11 van van onze onze winkels! winkels! Haastrecht, Grote Haven 48, Tel (0182) 50 12 08 Bergambacht, Hoofdstraat 64, Tel (0182) 35 07 47 Gouda Goverwelle, Poldermolendreef 45, Tel (0182) 58 59 30

Arjan van der Eijk Arjan der Eijk De Echtevan Bakker De Echte Bakker Haastrecht, Grote Haven 48, Tel (0182) 50 12 08

Haastrecht, Grote Haven 48, Tel (0182) 50 12 08 Bergambacht, Hoofdstraat (0182) Haastrecht, Grote Haven 48,64, TelTel (0182) 5035 1207 0847 Bergambacht, Hoofdstraat 64, Tel (0182) 35 07 47 Gouda Goverwelle, Poldermolendreef 45,35 Tel (0182) 58 59 59 30 30 Bergambacht, Hoofdstraat 64, Tel (0182) 07(0182) 47 58 Gouda Goverwelle, Poldermolendreef 45, Tel Gouda Goverwelle, Poldermolendreef 45, Tel (0182) 58 59 30

8 • november 2017

Bij een volle stempelkaart krijgt u €10, €10,- korting bij Eetcafé ‘t Centrum (bij een besteding vanaf €20,-)of een gratis lekkernij bij Bakkerij Blanken of een gratis douchemousse bij Parfumerie Rodenburg Rodenburg. Stempelen t/m 31 december 2017, verzilveren t/m 31 januari 2018.* *Actievoorwaarden bij de kassa. Uitgezonderd acties, afgeprijsde artikelen en luiers/babyvoeding.


ADVERTORIAL

“NANA” Groen-Wonen

Van Pepernoot tot Oliebol ... Maak een wandeling door december en proef de nostalgische sfeer van de jaren 50/60. Na 10 jaar “NANA” in Charles Dickens sfeer is het nu tijd voor iets nieuws, vertellen Fred en Annette Hoogerwaard. “Op donderdagavond 23 november kunt u in onze winkel de December-sfeer proeven, van Sint tot Oud & Nieuw.” “Pakjesavond in de jaren 50, de bereiding van het kerstdiner in onze sfeervolle vintage keuken, champagne en oliebollen voor een knallende jaarwisseling en winterpret buiten voor onze winkel. Er valt weer genoeg te zien, proeven en te beleven. Natuurlijk is onze accordeonist er en worden er gezellige kerst- en sinterklaasliedjes gespeeld. Ook staan er heerlijke decemberlekkernijen voor u klaar. Onze klantenavond nieuwe stijl mag u niet missen!” Dit jaar is “NANA” Groen-Wonen 25 jaar gevestigd in Bergambacht. “Onze zaak bestaat echter al 32 jaar. In die lange tijd hebben we mooie, dierbare, onvergetelijke maar ook verdrietige momenten meegemaakt. Wij kijken met dankbaarheid terug op prachtige jaren met als hoogtepunten op zakelijk gebied: de bouw van ons woon-winkelpand aan de Hoofdstraat in 2001, het bouwen van een woning op onze locatie aan de Zuidbroek in 2004, onze televisieervaring bij RTL weddingplanner vorig jaar en natuurlijk dit jaar de

kroon op ons werk, het boeket dat wij mochten maken voor Koningin Máxima. Mooie momenten om op terug te kijken. Samen met ons fantastische team hopen wij nog vele herinneringen te mogen maken de komende jaren …”

Hoofdstraat 120 | Bergambacht | 0182-351574 www.nana.nl

GEZOND VENTILEREN

Professionele reiniging en deskundig onderhoud van uw ventilatiesysteem Hoofdstraat 3

Bergambacht

!"#$ %"#&$ '()*$ +,$ '-.",/$ ,,&$ 0"11,/$ +,*22.+23,$ 425,)5-4,%226$ "&$ 7,66,36,36$ ,&$ 8,3925+2:0*$ 5,*$ ,,&$ ;,,&),$ *-(:0<$ !"#$ 0,++,&$ 4"=,3),$>2)0"-&$5()*02=,)$=2&$&($,&$=-.9,&$4?$*3,&4)$-1$4,$=-,*<$ !,6,."#6)$ 0,++,&$ @"#$ &",(@,$ "*,5)$ =2&("*$ A23"#)$ ,&$ B5)*,3425<$ C-5$9,%,.."9$.2&9)$D$.22*$#,$=3"#+."#=,&4$"&)1"3,3,&E

!"#$%&'()*&+$)+,&'$-+,&'&$,&$%)./&+,&$0&'(&+1

Tel. 0182 354 219

“Just be yourself, Just be Jolie.” !!!"#$%&'(#)*+(",* !!!"-./('))0"/)123$%&'(3)*+(

www.vaneijkinstallatietechniek.nl

TOTAAL

!!!"+,%&.45.1"/)12#$%&6'(6#)*+(

F.,4(9%&)(G9< ;HI=9>J9F(00(50(50 B=<B9C9II9IB9EI

!

7))-8%&5..&9:; ;<:=9>?9@(54.1'./A& B=<;9C9:B9D:9BE

in techniek! www.winkelhof.nl • november 2017 • 9


O N W E E R S TA A N B A A R

www.gabor.de

O N W E E R S TA A N B A A R

www.gabor.de

www.gabor.de

www.gabor.de 10 â&#x20AC;˘ november 2017

Via Vai Footnotes Thinx Hassia


Klantenverwenavond Winkelhof Bergambacht Klanten staan altijd al centraal bij de winkeliers van Winkelhof Bergambacht, maar tijdens de Klantenverwenavonden wordt de rode loper écht voor hen uitgelegd. Op donderdag 23 november is het weer zover. Alles staat klaar om er van 18.00 tot 21.30 uur een prachtige avond van te maken, met veel gezelligheid, acties en aanbiedingen. Van harte welkom! Bij de deelnemende winkels

ontvangen de bezoekers tijdens en in de week voorafgaand aan 23 november foodkaarten die op het H.B. Nederburghplein ingeleverd kunnen worden voor diverse lekkernijen. Een glaasje glühwein mag natuurlijk ook niet ontbreken op het plein, dat wordt aangekleed in winterse sferen. Voor kinderen is er limonade. Extra foodkaarten zijn tegen betaling op het H.B. Nederburghplein te verkrijgen.

Donde

rdag

Kl

23 nov

ember

2 CONS

UMPTI

Klantenv

erwenka

art 2015

-2.indd

antenv e r w e n avond

van 18 .00 uu r tot 21.3 0 uur

GRATIS glaasje gluw winkelh ein in de o ft H.B. Ned en erburgh t op plein

ES PER PERSO t.w.v. € ON 5,00

1

www.winkelhof.nl • november 2017 • 11 24-10-16

19:46


12 â&#x20AC;˘ november 2017


De Knegt Kaas & Noten

‘Ik voel me hier welkom’ Jordy de Knegt is sinds begin september met ‘De Knegt Kaas & Noten’ in Winkelhof Bergambacht gevestigd. Hij voelt zich er nu al thuis. “Bergambacht is een prima vestigingsplaats. Het centrum is in trek en de winkeliers helpen elkaar. Ik voel me hier welkom”, aldus de 21-jarige ondernemer. Een eigen winkel was een grote wens van Jordy, reden waarom hij niet lang twijfelde toen aan het H.B. Nederburghplein -op de hoek naast het Kruidvat- een pand vrijkwam. “Ik houd van ruimte en overzichtelijkheid, precies de sfeer die de winkel nu uitstraalt. De producten zijn aan de wanden van de winkel te vinden, in het midden is er een display met actieproducten en andere eyecatchers. De winkel is vanwege de ruime opzet rolstoelvriendelijk.” De reacties zijn zeer positief. “Mensen zijn blij met het aanbod; de winkel voorziet volgens mij in een behoefte. Mijn vader heeft een winkel in kaas en noten in Gouda. Ik heb dus van huis uit de nodige kennis meegekregen. Daarnaast heb ik de afgelopen vier jaar voor een overkoepelende organisatie in diverse kaas- en notenzaken in de regio gewerkt.” Verkrijgbaar zijn Weydeland-kazen, Oudelandse boerenkazen en vele buitenlandse kazen. De afdeling noten -gezond en lekker- is rijk gesorteerd. Jordy bakt de lekkernijen zelf met verse notenolie in de winkel af.

MET HET BOUWEN AAN EEN GOEDE TOEKOMST KUN JE NIET VROEG GENOEG BEGINNEN!

“Noten staan niet voor niets in de Schijf van Vijf. Een klein handje noten per dag verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en diabetes.” Daarnaast zijn wijn, toastjes, olijven, vruchtensappen, honing, tapenades en cadeaupakketjes verkrijgbaar. Jordy de Knegt tot besluit: “Op verzoek lever ik kant-en-klare tapasplankjes voor bijvoorbeeld een feestje. Klanten moeten hun wensen vooral kenbaar maken, want finetunen van het assortiment is altijd mogelijk.”

H.B. Nederburghplein 4 | Bergambacht

KADOBON De hele maand november 2017:

vijfkorting euro

● ● ● ●

A A N KO O P • A D V I E S • TA X AT I E S • V E R KO O P

Hoofdstraat 10a 2861 AP BERGAMBACHT T 0182-35 57 88 info@vanegmondmakelaardij.nl www.vanegmondmakelaardij.nl

bij besteding v.a. € 35,één bon per persoon niet geldig i.c.m. andere acties/aanbiedingen voorwaarden in de winkel

BERGAMBACHT Hoofdstraat 1 LEKKERKERK Burg. Roosstraat 26 PAPENDRECHT Brederodehuis 4 facebook.com/FLIRTinjouwstijl instagram.com/flirt_fashion ONLY - VILA - BROADWAY - SISTERS POINT - PIECES ICHI - FABULOUS FABS - C.O.J. - en andere merken

www.winkelhof.nl • november 2017 • 13


ONZE MERKEN: Brax Bitte Kai Rand Blue Willi’s Bunzlau Castle Chacok Corel Dori Csengeri Emma Bridgewater Eva & Claudi Kazuri Lampe Berger MLY

Not Your Daughters Jeans

Oleana O’bag/O’clock Piece of Blue Pause Café Save the Queen Sem Per Lei William Lockie Zwei tassen

Hoofdstraat 44 – Bergambacht - 0182-355137 – www.hoofdstraat 44.nl 14 • november 2017


ACHTER DE SCHERMEN BIJ “HOOFDSTRAAT 44”

Een inspirerende reis naar Oleana Veel mensen brengen de woorden ‘mode’ en ‘duurzaam’ niet snel met elkaar in verband. Toch kunnen beide begrippen prima samengaan, weet Jacqueline de Kraaij, eigenaar van ‘Hoofdstraat 44’ in Bergambacht. Winkelhof Magazine wilde daar meer over weten en nam een kijkje achter de schermen. De klanten van Jacqueline weten het al zo’n vijftien jaar: voor mooie, stijlvolle, onderscheidende en duurzame kwaliteitsmode, bijzondere cadeaus en ander moois ga je naar “Hoofdstraat 44” in Bergambacht. “Ik heb vanaf de start steeds gekozen voor kleine, originele merken die mooi zijn en een eigen verhaal vertellen. Het kledingmerk Oleana is er een goed voorbeeld van. Dit Noorse label heeft slechts een paar verkooppunten in Nederland. Wij zijn er daar één van. Oleana is op het vlak van duurzaamheid, design en kwaliteit volkomen uniek. Een vestje van tien jaar oud kan ik bij wijze van spreken ‘als nieuw’ in het rek hangen. Je ziet geen verschil. Vandaar dat er veel mensen zijn die Oleana in hun hart gesloten hebben. En voor mij geldt uiteraard hetzelfde.” “Eén keer per jaar reis ik naar de Noorse stad Bergen. Aangekomen op het vliegveld word ik afgehaald door Steffen, de medeeigenaar van Oleana. Net buiten Bergen in Ytre Arna ligt de fabriek direct aan het fjord. In deze fabriek begon ooit de textielindustrie in Noorwegen. De fabriek is in de afgelopen jaren ‘gerenoveerd’ en voorzien van een eigen huisrestaurant annex kantine, expositieruimte en winkel.” De opzet is energieneutraal. Het besluit om in 1992 een fabriek in Noorwegen te beginnen was moedig en zeker een bijzondere stap

omdat veel merken juist kozen voor productie in lage lonen-landen. Oleana is simpelweg tegen de stroom ingegaan. En het mooie: er bleek een markt voor dit duurzaam geproduceerde merk. “Na de koffie maken we eerst een rondje door de fabriek. Het productieproces is grotendeels automatisch, maar er blijft nog heel veel handwerk over wat met veel liefde door de zeer gespecialiseerde dames wordt gedaan. Daarna is het tijd om de nieuwe ontwerpen voor het komende seizoen te bekijken en in te kopen. Het is altijd een verrassing waar ontwerpster Solveig Hisdal zich door heeft laten inspireren en dat stelt nooit teleur. Ik maak ook nog even een rondje door het magazijn om een aantal items mee te nemen die door klanten besteld zijn. De dag vliegt zo voorbij en voordat ik het weet is het alweer tijd om naar de luchthaven te gaan richting Amsterdam. Al met al best een vermoeiende dag, maar een bezoek aan Oleana geeft altijd heel veel inspiratie en voldoening die ik in de winkel weer graag deel met mijn klanten.”

www.winkelhof.nl • november 2017 • 15


Bakker Van den Berg voor zijn zaak in 1925

Bakker Kees Speksnijder (links) en een bakkersknechtje.

16 â&#x20AC;˘ november 2017

De zeven bakkers van Bergambacht


HISTORISCH BERGAMBACHT

TERUGBLIK OP DE BERGAMBACHTSE WINKELS VAN VROEGER

Bakker Ko Blanken (links) in de Raadhuisstraat in 1925

Schreef ik eerder over het hoge aantal slagers dat Bergambacht telde in de jaren vijftig, de bakkers deden daar nog een schepje bovenop. De kern Bergambacht telde in 2015 5.270 inwoners. Er waren op dat aantal drie bakkers en twee supermarkten met een broodafdeling. En dan natuurlijk nog de Spakenburger op de weekmarkt. Zo is de situatie tot op heden nog steeds. In de jaren vijftig en zestig waren er wel zeven bakkers op 3.760 inwoners. In de Voorstraat, tegenover de Meent, zat bakker Piet Kok; aan het begin van de Hoofdstraat, waar nu pizzeria Amon is gevestigd, had Arie van den Berg zijn bakkerij. Vervolgens waren er bakker Blanken en bakker Casteleijn (beide nog steeds op dezelfde plek), bakker Speksnijder (waar nu Jaap Speksnijder woont in het ’t Ingse Hof) en als laatste broodbakker was er bakker Van den Dool op Bovenberg 100. Hij noemde zijn bedrijf ‘Elektrische Koekfabriek de Lindenhof’. Dan was er ook nog krakelingenbakker Cor van den Berg aan de Kerksingel, maar die produceerde alleen voor winkels en niet voor directe verkoop aan bewoners. Men hield zich hoofdzakelijk bezig met de broodbakkerij. Rond de feestdagen werden er wel speculaaspoppen gebakken en appelbollen zaten meestal ook in het assortiment, maar voor koekjes en andere luxere zaken ging je naar Arie de Kovel. Hij had zijn zaak waar nu Soet Wonen en Slapen is gevestigd. Hij bakte ook ‘sportkoeken’, langwerpige koeken van een ondefinieerbare samenstelling. Het verhaal ging dat hij simpelweg kruimels en restjes bij elkaar veegde, er wat bindmiddel doorheen deed en op die manier goedkope koeken produceerde die wij als kind graag kochten. Ook al omdat ze slechts een paar centen kostten.

Omzet De bakkers hadden overal hun klanten. Ze ventten hun brood uit van Zuidbroek tot de Hoekse Sluis en van de Franse kade tot de Hoofdstraat. Dat kon en moest anders, vond men en er werd een oplossing gezocht en gevonden. ‘Sanering’ was het toverwoord. Iedere bakker kreeg een eigen wijk. Het zou dan niet meer zo zijn dat bijvoorbeeld bakker Van den Berg op Lekdijk west 110 zijn brood verkocht en bakker Kok op nr. 112. Maar hoe de verdeling tot stand brengen? Niemand wilde omzet inleveren. De oplossing was eenvoudig. Elke bakker moest opgeven hoeveel brood hij verkocht. Die hoeveelheden werden dan simpelweg tegen elkaar uitgeruild en iedereen was gelukkig. Zelfde omzet, geen enorme afstanden meer afleggen, ieder zijn eigen wijk. Maar het liep anders. Er ontstond nog net geen slaande ruzie. Om maar zeker te zijn dat er geen omzet hoefde te worden ingeleverd, gaf men veel meer omzet op dan er in werkelijkheid was. Wanneer alle opgaven bij elkaar werden opgeteld, zouden ze ook half Schoonhoven nog van bruin en wit kunnen hebben voorzien. Hoe het verder geregeld is weet ik niet, maar het kwam goed. De bakkers Van den Dool, Piet Kok, Arie van den Berg, Arie de Kovel en als laatste bakker Speksnijder in 2000, verdwenen van het bakkerstoneel. En gevent wordt er al lang niet meer. We moeten nu zelf ons brood halen. Wel zo efficiënt natuurlijk. Roel Botter

Het pand van bakker Van den Dool in 1932

www.winkelhof.nl • november 2017 • 17


MY Accessories Sieraden, modeaccessoires & woondecoraties Grote collectie sieraden, tassen, sjaals, horloges, portemonnees, woondecoraties & de gehele collectie van *ZUSSS*

Bekijk de spectaculaire winter- en kerstcollectie! Schitterende decoraties voor de winter en kerst. Natuurlijke materialen, Scandinavisch design, en onderscheidend. Hoofdstraat 19 – 2861 AK – Bergambacht – 0182-350222 – www.myaccessories.nl 18 • november 2017


ADVERTORIAL

De Gouden Roos Gaaf-wonen

‘Onze bloemen zeggen zoveel meer’ De Gouden Roos Gaaf-wonen is niet alleen hét adres waar je terecht kunt voor een gevarieerd assortiment bloemen, planten en woonaccessoires; de winkel van Jan en Astrid van Gils geldt ook als specialist in bruidsarrangementen en afscheidsbloemwerk.

unieks. Dat doen we met liefde voor ons vak en vol respect voor de mensen om wie het gaat. Het maken van afscheidsbloemwerk en bruidsarrangementen is en blijft speciaal. Speciale gelegenheden vragen om passie en vakmanschap. Daarom geldt voor elke levensgebeurtenis: bloemen van De Gouden Roos zeggen zoveel meer!”

“Twee levensgebeurtenissen die geheel verschillende emoties teweeg brengen”, weet Jan van Gils. “Bij beide worden echter bloemen gebruikt. In geval van een huwelijk zorgen wij voor het bruidsboeket, corsages, autoarrangementen en decoratie op de locaties waar het bruidspaar de mooiste dag van hun leven viert. Alles is mogelijk. Wij zorgen ervoor!” “Ook verzorgen wij afscheidsbloemwerk. Deze stellen we geheel naar wens van de overledene en/of zijn/haar familie samen. Ook hier geldt dat vrijwel elke optie bespreekbaar is. Mensen kiezen regelmatig voor de toepassing van bepaalde bloemsoorten die passen bij de persoon die hen ontvallen is.” Ook gebeurt het regelmatig dat een rouwarrangement wordt gepersonifieerd rondom een item waarmee de overledene een sterke band had, bijvoorbeeld een sportattribuut, een stuk gereedschap of een muziekinstrument. “Ons team creëert van elke opdracht iets

DE JEANSSPECIALIST VAN DE REGIO oys en Girls B men-

o n-W

Me Voor

Hoofdstraat 88 | Bergambacht | 0182-352814 www.goudenroos.nl

IK BEN

K E I N O M COACH! K E E H T O P Y H JE

JE EERSTE HUIS KOPEN? IK HELP JOU MET DE BESTE OPLOSSING. MEER WETEN? BEL OF APP 06 23 74 73 55 OF ONTMOET MIJ OP HET INLOOPSPREEKUUR. IEDERE DONDERDAG VAN 18.00 - 20.00 UUR ADVIESCENTRUM KRIMPEN AAN DEN IJSSEL.

Hi Moniek, wij willen een hypotheek die het best bij ons past.

En als de hypotheek akkoord is?

LTB Petrol Vingino Mod Tumble & Dry Mavi Wrangler Garcia Il-Dolce Para-Mi Geisha Cars Badhuisstraat 9 Bergambacht Tel. 0182 -35 44 22 www.anybodyvrijetijdsmode.nl

VOLG MIJ OP INSTAGRAM @Rabo_Hypotheekcoach

20:02

Ik kan jullie snel en efficiënt adviseren en behoed jullie voor valkuilen. 20:08 20:10

Dan blijf ik jullie hypotheekcoach gedurende het hele financiële traject. 20:15

Dat is fijn, dankjewel.

20:17

www.rabobankkrimpenerwaard.nl

www.winkelhof.nl • november 2017 • 19


Via Vai Footnotes Thinx Hassia Mephisto Wolky Durea Finn Comfort Solidus

BONTE SCHAEP KLEDING XL

DE NIEUWE COLLECTIE IS BINNEN, VAN DE VOLGENDE MERKEN: STUDIO ANNELOES - L.O.E.S - JADE TWELVE- ZIZO NICK – NKN NEKANE - MARELEY - FOLLIE LIMETED MOSCOW - MBM - INNERCALM BY BRIDGET SOULMATE - JACKY LUXURY - JUUL&BELLE CAROLA VAN BENTHUM - ROSNER COTTON CANDY - HARPER&YVE

Woven With love Hoofdstraat 66 2861 AR Bergambacht 0182 - 351309

De nieuwste modetrends voor de dames met de wat grotere maat in de Krimpenerwaard. We hebben goed zittende leuke kleding in maat 42 t/m 54. Samen met de klant zoeken we een prachtige garderobe bij elkaar. Wij verkopen panties van Cette (t/m maat 60), Oroblu, Marianne en lingerie van Triumph en Sloggi en we hebben een nieuwe lingerielijn Plaisir voor de vollere vrouw. Ophilia, Yesta (X-two), Slippely, Prisa, Himalaya

Vo

DE UNIEKE Creashop ‘t Bonte Schaep WINKEL Heeft u onze uitgebreide collectie haaken breigarens al gezien?

Phildar Adriafil Durable Fonty

Wij verzorgen: - dagprogramma’s voor groepen - cursussen - workshops

De meest uitgebreide collectie quiltstoffen, modestoffen, kleinvak, breigarens, borduurmaterialen en knutselspullen in de Krimpenerwaard

Graag tot ziens!

Openingstijden di. t/m za. van 10.00-17.00 uur. Hoofdstraat 54-56 - Bergambacht - 0182 - 353563 bonteschaep@live.nl - www.bonteschaepbergambacht.nl 20 • november 2017


NIEUW

CRANBERRY-YOGHURT Nieuw bij Casteleijn: cranberryyoghurt boltaartje. Ook ons nieuwe herfstgebak staat nu in de winkel!

IN DE WINKEL

FOSSIL Q Bij Juwelier de Vaal is de nieuwste generatie te verkrijgen van de Fossil Q, de smartwatch-lijn van het bekende merk Fossil. Prijzen: 279 tot 299 euro.

L.O.E.S. Net in de winkel bij Woven with Love: het fantastische label: L.O.E.S staat voor: Lots off easy styles. Heerlijke draagbare items van hoogwaardige kwaliteiten! Dit is maar een kleine sneak peak van de collectie, zo’n vier keer in het jaar presenteren zij elke keer weer een geweldig thema!

MARYLISE Bruidsjurken kant en tule zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar er zijn uitzonderingen, dat laat Speksnijder Bruid & Bruidegom je zien met de collectie van Marylise. Hier voert een gehaakt bovenstuk de boventoon, een nieuwe trend is gezet!

PIERRE CARDIN Speksnijder heeft zijn assortiment herenbroeken uitgebreid met een perfect passende collectie van Pierre Cardin. Je vindt er diverse modellen jeans en casual broeken van in de winkel.

ARMBANDEN VAN BIBA Dé trend van deze winter en te verkrijgen bij MY Accessories! De mooie armbanden van BIBA. Nu ook verkrijgbaar in burnisched gold, antique silver, burnisched rose gold & gun metal, in drie lengtematen en veel verschillende uitvoeringen.

www.winkelhof.nl • november 2017 • 21


Dames

s e m a D

n e r e H

Romika Shoes GmbH | Viehmarktplatz 1 | 54290 Trier Romika Shoes GmbH | Viehmarktplatz 1 | 54290 Trier Frank Bunjes | E-Mail: f.bunjes@romika.de Frank Bunjes | E-Mail: f.bunjes@romika.de Telefon: 0441- 40 87 98 71 | Mobil: 0173 - 207 76 47 Telefon: 0441- 40 87 98 71 | Mobil: 0173 - 207 76 47

22Via â&#x20AC;˘ Vai november 2017 Footnotes Thinx

Via Vai Footnotes Thinx Hassia

Dames


ADVERTORIAL

Bakkerij Blanken

Zo lekker kan het zijn! Oud, vertrouwd én vooruitstrevend; Bakkerij Blanken is het allemaal! En dat wordt gewaardeerd door veel inwoners van Bergambacht én daarbuiten. Remco Blanken behoort alweer tot de tiende generatie binnen het uit 1732 (!) daterende familiebedrijf. “Mijn vader leidt de zaak”, vertelt hij. “Het is de bedoeling dat ik hem te zijner tijd ga opvolgen.” Het bakkersvak is er ook bij Remco met de paplepel ingegoten. “Het is een pracht beroep”, glimlacht hij. “Je creëert op ambachtelijke wijze de lekkerste producten en maakt daar je klanten blij mee. Wat wil je nog meer?” Bij Bakkerij Blanken kun je niet alleen terecht voor brood en banket én een prettig verblijf in de geliefde tearoom, het bedrijf speelt ook regelmatig in op de nieuwste trends op bakkersgebied. “Dat heeft alles te maken met de wensen van onze klanten”, weet Remco Blanken. “We luisteren goed naar hun suggesties en wensen en passen ons daar met plezier op aan. Zo beantwoordden we de vraag naar speltbrood met een mooi product dat uitstekend verkocht wordt. Ook passen we schone en gezonde hulpgrondstoffen toe, zoals chiazaad. Leuk is ook het busbrood met paarse tarwe. Maar ondanks de nieuwe ontwikkelingen blijven volkoren- en tarwebro-

den, met hun rijke samenstelling vol vezels en voedingsstoffen, het meest verkochte artikel.” Ondertussen houden Remco Blanken en zijn collega’s zich alweer druk bezig met de productie van pepernoten, speculaas, gevulde speculaas, appelbollen en amandelstaven. “Er is nú al veel vraag naar,” glimlacht hij. “Raar is dat niet, want ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Iedereen is welkom om het te komen ervaren!”

Hoofdstraat 24 | Bergambacht | 0182-351323 www.bakkerijblanken.nl

Jan Blankenstraat 17a Postbus 79 2860 AB Bergambacht T 0182 - 35 4382 F 0182 - 35 1064

SFEERVOLLE SCHUIFWANDKASTEN OP MAAT

www.houtmarkt.eu www.winkelhof.nl • november 2017 • 23


WANNEER U ZICH KLEEDT MET EEN STIJL DIE HELEMAAL BIJ U PAST VOELT U ZICH ÉCHT PRETTIG IN UW OUTFIT. WIJ STAAN GRAAG VOOR U KLAAR MET EEN PASSEND KLEUR EN STIJLADVIES! EN DAT KAN OOK OP AFSPRAAK, DESGEWENST OP EEN TIJD DAT HET U SCHIKT! KIJK OP SPEKSNIJDER.NL/ AFSPRAAK

r o Vaor a h ANJA

e d n e r e t t i h c S outfit imsteet de ju res! accessoi ANJA

ANJA DRAAGT: • Top, Claudia Sträter € 139,95 • Rok, Claudia Sträter € 119,95 • Sjaal, € 29,95 • Ketting € 39,95 • Schoenen, Gabor € 99,95

Bergambacht Hoofdstraat 105 - (0182) 358 110

speksnijder.nl


emn e h

che Een faenhtaesrteinsm ode i t c e l l o c voor iehdeeirde! gelegen

VICTOR VICTOR DRAAGT: Blazer, Digel € 199,95 • Das, € 49,95 • Pullover, Bugatti € 109,95 • Shirt, Profuomo € 69,95 • Jeans, Vanguard € 119,95

Parkeer uw auto gemakkelijk in onze parkeergarage onder de winkel.

maak er een mooie dag van


26 â&#x20AC;˘ november 2017


ADVERTORIAL

Europa Hairstyling

Trendy en betaalbaar Dat trendy en betaalbaar uitstekend kunnen samen gaan, bewijst Europa Hairstyling! Niet voor niets is de vestiging aan de Badhuisstraat 2 in Bergambacht populair bij zowel vrouwen en mannen als kinderen. Bianca Rietveld is hét gezicht van Europa Hairstyling in Bergambacht. “Onze salon is hier nu twee jaar gevestigd”, vertelt ze. “In die periode hebben we onze klantenkring flink zien groeien. Het leuke is dat je de mensen die hier eenmaal binnen zijn geweest, ziet terugkomen. Dat is een goed teken.” “Met Europa Hairstyling spreken we mensen aan die van trendy houden en daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. En wat ook belangrijk is: je kunt hier voor vrijwel elk type behandeling terecht. We doen bijvoorbeeld ook kleuren, permanenten én visagie voor mensen die voor een speciale gelegenheid op hun mooist willen zijn qua kapsel én make-up. Voor mij is die variatie in werkzaamheden één van de redenen waarom ik hier met zoveel plezier werk. Geen dag en geen klant zijn hetzelfde. En uiteraard geniet ik er enorm van als ik mensen tevreden zie na een behandeling. Dit is echt een vak waarmee je mensen blij maakt!” Dit najaar en winter zijn bij de dames de korte boblijn en de pony helemaal ‘in’. Ook de natuurlijke looks zijn superactueel. Op kleur-

gebied zijn hoofdrollen weggelegd voor de blond-koper tint en de extremere tinten blauw en paars. “De heren zijn helemaal bij de tijd met een coupe die aan de zijkanten kort is en boven wat langer. Benieuwd wat Europa Hairstyling Bergambacht voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak en kom het ervaren.”

Badhuisstraat 2 | Bergambacht | 0182-748208 www.europahairstyling.nl

www.winkelhof.nl • november 2017 • 27


Klantenverwenavond bij Bergambacht Optiek Gratis set Office glazen t.w.v. â&#x201A;Ź 400,bij aankoop van een multifocale bril. Ideaal voor leeswerk, iPad, hobby en computer. * Vraag naar de voorwaarden

www.bergambachtoptiek.nl 0182-354063

28 â&#x20AC;˘ november 2017


PITT herenmode

Just be Jolie start met PITT herenmode Hippe mannen opgelet! Er is een nieuwe herenmodezaak in de Winkelhof! Achterin de eigenwijze damesmodezaak Just be Jolie vind je PITT, voor mannen die van mode en comfort houden. PITT is de mannelijke tegenhanger van Just be Jolie. De collectie heeft net als in de damesmodezaak een Scandinavische inslag met de Just be Jolie knipoog. Kwaliteit, stijl en eenvoud lopen als een rode draad door de kleding. De collectie is met zorg samengesteld door Hanny Dubbelman van Just be Jolie en haar man Piet-Jan van Zoest. Ze kozen voor stijlvolle merken als Selected Homme, Ontour, Won Hundred, Revolution, Sibin Linnebjerg en uiteraard vind je hier ook een Deense touch. De collectie is een mix van sportief, modisch en klassiek, waardoor mannen van achttien tot ver in de zestig prima kunnen slagen bij PITT. En niet geheel onbelangrijk: ze kunnen er hun volledige outfit vinden van overhemd, t-shirt, broek, sweater, jas en zelfs schoenen! Met PITT komt een lang gekoesterde wens uit. “Ik wilde altijd al herenmode erbij doen”, zegt Hanny. Ze opende vier jaar geleden Just be Jolie in Lekkerkerk en drie jaar geleden volgde de tweede winkel in Bergambacht. Al snel kon ze verhuizen naar de locatie op de Hoofdstraat en verwierf ze een kring trouwe klanten uit een grote regio. “Steeds meer mensen vroegen of we ook mannenmode wilden gaan

doen. Toen heb ik besloten gewoon te beginnen met een kleine collectie. We hebben de voorraadruimte bij de winkel getrokken en daarin een eigen herenafdeling gecreëerd.” Op vrijdagavond en zaterdag zal Piet-Jan van Zoest, Hanny’s man, de klanten van PITT helpen. Op andere dagen staat het team van Just be Jolie paraat. Kom gezellig langs en laat je inspireren!

Bestellen, betalen Bestell Bestellen, betalen Bestellen, en ophalen bij betalen en oph Bestellen, betalen en ophalen bij Bestellen, betalen PLUS Van der Vlist. en ophalen bij PLUS Van der PLUS Vlist. V

PLUS

en ophalen bij en ophalen bij Winkelen bij PLUS Van der Vlist was nog noo VanPLUS der Vlist. Bestellen, betalen PLUS der Vlis zo eenvoudig. BestelVan uw boodschappen op Vanplus.nl derenVlist. haal ze op wanneer het u uitkomt.

Win Winkelen bij PLUS Van der Vlist zo wae Hoofdstraat 62 | 2861 AR Bergambacht | 0182-767008 zo eenvoudig. Bestel uw boodschap plu www.justbejolie.nl | Volg PITT: www.facebook.com/ plus.nl en haal ze op wanneer het u Hoe pittbergambacht | www.instagram.com/pittbergambacht Hoe dat werkt? We zetten het voor bij voor PLUS Van V Hoe dat werkt? WeWinkelen zetten het u opdereen een rijtje:

en ophalen bij betalen PLUS Van der Vlist.

Bestellen, en ophalen bij Bestellen, betalen Bestellen, betalen en ophalen bij en ophalen bij PLUS Van enKerstpakketten. der Vlist. PLUS ophalen bij PLUS Van der Vlist. Bestellen, betalen

Winkelen bij PLUS Van der Vlist was nog nooit Bestellen, be Winkelen bij PLUS Van der Vlist zo was nog nooit Bestel uw boo eenvoudig. een rijtje: 1. Meldt u zich bij he zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen op Bestellen, betalen en zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen op 1. Meldt u zich bijplus.nl het PLUS Ophaalpunt in ophalen onze Shop. U herken Ophaalpunt aanb h en haal zePLUS op wanne Ophaalpunt aan het logo en aan de verlichte borden. Houd uw ordernu plus.nl en haal ze op wanneer het u uitkomt. plus.nl en haal ze1. op wanneer het u Houd uitkomt. Hoe dat werkt? We zetten h Meldt u betalen zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS U herkent ons PLUS en ophalen bijShop. Bestellen, PLUS Van der uw ordernummer bij de hand. 2. Eén van onze med Hoe dat werkt? We zetten het voor u op een rijtje: aan het logo en2.aan verlichte borden.haalt uw boodschappen Eén onze medewerkers en zetdiepvrie ze voo 3. Eventuele Hoe dat werkt? WeOphaalpunt zettenbij het voor udevan op PLUS Van der Vlist. Winkelen bij PLUS en ophalen Bestellen, betalen Winkelen bij PLUS der Vlist was nog nooit eenvoudig een rijtje: 3.Van Eventuele diepvriestassen maken we leeg enzo nemen we retour. Boodschappenkra Houd uw ordernummer bij de hand. zo eenvoudig. Best Winkelen bij PLUS Vanender Vlist was nog nooi Boodschappenkratten kunt u tegen betaling meene uw boodschappen op plus.nl haal ze opVlist wanneer het uShop uio 4.van Ustatiegeld betaalt uw bood een rijtje: PLUS plus.nl en haal ze 1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Winkelen bij PLUS Van der was nog nooit Van der Vlist. 2. Eén van onze medewerkers haalt uw boodschappen en zet ze voor u in een kar. 1.

emballagebonnen Hoe dat werkt? dat werkt? WePLUS zetten het voor u PLUS op een zo eenvoudig. Bestel uw opborden. zoOphaalpunt eenvoudig. Bestel uw boodschappen op We Meldt u zich bij het Hoe PLUS in onze Shop. U herkent ons Ophaalpunt aan het logo en boodschappen aan derijtje: verlichte 4.

U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten e

3.Winkelen Eventuele diepvriestassen maken we leegenenhaal nemen we retour. rijtje: emballagebonnen worden meteen verrekend. plus.nl ze op wanneer het ueen uitkomt. bij PLUS Van der Vlist was nog nooit

plus.nl haal ze op u uuitkomt. datwanneer werkt? We zettenhet voor op eenvoudig. Bestel uwen boodschappen op Hoe Boodschappenkratten kunt u tegen betaling van statiegeldhet meenemen. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt inzoonze PLUS Shop. U herkent ons PLUS u zich bij het PLUS Ophaalpunt in o logo de verlichte borden.Houd uw ordernummer1.bijMeldt de hand. Voor 14.00 uur bes Houd uw ordernummer bij en de aan hand. een rijtje:

Ophaalpunt aan het1.logo en uaan Meldt zichdebijverlichte het PLUSborden. Ophaalpunt in onze PLUS Shop. herkent ons PLUS Ophaalp Houd uw ordernummer bij deU hand.

Hoe dat werkt? We zetten het voor u op PLUS Kerstpakketten. PLUS Van der Vlist. PLUS Van der Vlist. en ophalen bij Bestellen, betalen Ruim 80 Winkelen bij PLUS Van derverschillende Vlist was nooit zo eenvoudig. Bestel eennog rijtje: Winkelen bijverschillende PLUS Vanender noghet nooit boodschappen op plus.nl haalVlist ze opwas wanneer u uitkomt. 80 PLUS Ruim Vanuw der Vlist. Winkelen bij PLUS Van Hoe dat werkt? We zetten het voor u op een rijtje: Winkelen bij PLUS Van der der Vlist Vlist was was nog nog noo noo zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen op kerstpakketten. en ophalen bij zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen op kerstpakketten. zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen op plus.nl en haal ze op wanneer het u uitkomt. 1.

Eén van onze medewerkers haalt uw boodschappen en plus.nl en haal ze op wanneer het2. u uitkomt. Ophaalpunt aan het logo en aan de verlic

4.Hoe Udat betaalt boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/of 14.00 uur dezet volgende dag vanaf 8.00 uur oph 0.00 2. Eénuw van onze haalt boodschappen en ze we voor uVoor in en een werkt? We zetten het voor op Ophaalpunt aan het logo en2.aan borden. Houd uw ordernummer bijkar. deuur hand.best Eénde vanverlichte onze medewerkers haalt uwmedewerkers boodschappen enuw zet zebesteld voor u in> een kar. 3. uVoor Eventuele diepvriestassen maken leeg nemen we 1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Shop. U herkent ons PLUS

Winkelen bij PLUS Van Vlist was nog nooit Voor 0.00 besteld > der de volgende dag vanaf 12.00 uuruwoph eenemballagebonnen rijtje:3. Eventuele diepvriestassen 2. Eén van onze medewerkers haalt boo maken weuur leeg en nemen we retour. Boodschappenkratten worden meteen verrekend.

aan het logo en aan de verlichte borden. 3. hand. Eventuele diepvriestassen maken we leeg en Ophaalpunt nemen we retour. kunt van statieg 3.u tegen Eventuele betaling diepvriestassen maken we leeg Houd uw ordernummer bij de zo Boodschappenkratten eenvoudig. Houd uw ordernummer bij Bestel de hand. uw boodschappen op betaling van statiegeld meenemen.

2.

1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt PLUS betaling Shop. U herkent ons statiegeld Boodschappenkratten kunt u tegen betal Boodschappenkratten kunt inu onze tegen van meenemen. UPLUS betaalt uw boodschappen gewend bent. Reto 2. 4. Eén van onze medewerkers haalt uw boodschappenzoals en zet zeuvoor u in een kar.

plus.nl enu haal ze bent. op wanneer het en/of u boodschappen uitkomt. Winkelen Vlist nog nooit 4. aan U betaalt uw boodschappen gewend Retourkratten emballagebonn Ophaalpunt aan hetbij logo PLUS en deVan verlichte borden. 4. U betaalt uw zoals u gew Eén van onze medewerkers 4.haalt uw boodschappen ender zet ze was voor uzoals in een kar. 3. Eventuele maken we leeg en nemen we retour. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. diepvriestassen Retourkratten en/of

emballagebonnen meteen verrekend. Hoe dat werkt? Weworden zetten het voor uons op uw ordernummer bij de hand. emballagebonnen worden meteen verrek zo eenvoudig. Bestel boodschappen op meteen verrekend. 1. Houd Meldt u zich bij het uw PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Shop. herkent PLUS Boodschappenkratten kunt u tegen betaling van U statiegeld meenemen.

2. Eén van onze Voor haalt uwuur boodschappen en zet ze voor u in eenvolgende kar. 14.00 besteld > Ueen de dag vanaf 8.00 uur ophalen. 3.Winkelen Eventuele diepvriestassen maken we leegmedewerkers enhaal nemen we retour. rijtje: emballagebonnen worden meteen verrekend. 4. u betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/of plus.nl en ze op wanneer het uitkomt. bij PLUS Van der Vlist was nog 3. nooit Eventuele diepvriestassen maken we leeg en nemen we retour.

Ophaalpunt aan het logo en aan de verlichte borden.

1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Shop. Uhet herkent ons PLUS Ophaalpunt aan het meteendag verrekend. Voor 14.00 besteld > deworden volgende vanaf 8.00 uur ophalen. Voor 14.00 uur besteld > de volgend Voor 0.00 uur besteld >uuremballagebonnen de volgende dag vanaf 12.00 uur ophalen. Hoe dat werkt? We zetten voor u op kunt u tegen betaling van statiegeld meenemen. zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen opBoodschappenkratten Boodschappenkratten kunt uborden.Houd tegen betaling van statiegeld meenemen. Voor 0.00 uur besteld > de volgende plus.nl ze op het u uitkomt. 1. Meldt uen zich en/of bijhaal het PLUS Ophaalpunt inwanneer onzevanaf PLUS 12.00 Shop. Uuur herkent ons de volgende dag ophalen. Voor 0.00 uur besteld > 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten plus.nl en haal ze op wanneer het u PLUS uitkomt. logo en aan de verlichte uw ordernummer bij de hand. Voor 14.00 uur besteld > de volgende dag vanaf 8.0 Houd uw ordernummer bij de hand. een rijtje: plus.nl en haal ze op wanneer het u uitkomt. OphaalpuntVoor aan14.00 het logo en aan de borden. emballagebonnen worden meteen verrekend. uur besteld > verlichte de volgende dag vanaf 8.00 uur ophalen. 4.Hoe betaalt boodschappen uEén gewend bent. en/of Hoe dat werkt? We zetten het voor u op Voor 14.00 uur >Retourkratten dezet volgende dag vanaf 8.00 uur ophalen. 0.00 uur besteld de volgende dag vanaf 2. Eénuw van onze medewerkers haalt uw boodschappen en ze voor uVoor in een • UVerras je dat werkt? Wemedewerkers zetten het voor uzoals op Hoe dat werkt? We het voor u op 2.met vanbesteld onze medewerkers haalt boodschappen endag>zet ze u in een kar.12.0 Vooruw 0.00 uur besteld > zetten de volgende vanaf 12.00voor uur ophalen. Houd uw ordernummer bijkar. de hand. 1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Shop. U herkent ons PLUS VoorVoor 0.00 besteld > we de volgende dag vanaf 12.00 uuruwophalen. eenemballagebonnen rijtje:3. Eventuele diepvriestassen 2. Eén vanBoodschappenkratten onze medewerkers haalt boodschappen en zet ze voor u in een kar. maken weuur leeg en nemen retour. kunt u tegen 14.00 uur besteld > de volgende dag vanaf 8.00 uur ophalen. worden meteen verrekend. een rijtje:

datje werkt? We zetten het voor u op • Hoe Verras medewerkers met PLUS Van der Vlist. een eenrijtje: goed gevuld kerstpakket

Ophaalpunt het logo en aan de verlichte een borden. rijtje: 3. aanEventuele diepvriestassen maken we leeg en nemen we retour. een goed gevuld kerstpakket diepvriestassen maken we leeg en nemen we retour.Openingstijden: ma - do 8.00 Voor 0.00 uur besteld > de volgende dag3. vanafEventuele 12.00 uur ophalen. Houd uw ordernummer bij de hand. betaling van statiegeld meenemen. Openingstijden: ma -udo 8.00 - 20.00 |van vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 18.00 1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Shop. U herkent ons PLUS Boodschappenkratten kunt Boodschappenkratten kunt tegen statiegeld meenemen. vanbetaling statiegeld meenemen. 2. Eén Openingstijden: van onze medewerkers haalt uw boodschappen en zetuzetegen voor u in betaling een kar. d 4. aan U betaalt uw boodschappen zoals u -1. gewend bent. Retourkratten en/of emballagebonnen worden Ophaalpunt aan logovanaf en de verlichte borden. 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/of ons Van • hetAl €9,95 een mooi kerstpakket ma do 8.00 20.00 | vr 8.00 21.00 | za 8.00 18.00 Meldtweu uder zich bijVlist het PLUS Ophaalpunt in nooit onze PLUS PLUS Shop. Shop. U U herkent herkent PLUS 3. Eventuele diepvriestassen maken leeg en nemen wePLUS retour. 1. mooi Meldt zich bij het Ophaalpunt in onze ons PLUS Winkelen bij PLUS Van was nog 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/of Van der Vlist | Hoofdstraat 110 | 2861 AT Bergam • €9,95 een kerstpakket www.plus.nl Houd uw ordernummer bij de Al hand. vanaf emballagebonnen worden meteen verrekend. Winkelen bij PLUS deraan Vlist was nog meteen verrekend. 1. Meldtmedewerkers u zich haalt bij het PLUS Ophaalpunt in onzekuntVan PLUS Shop. herkent ons PLUSnooit Boodschappenkratten u tegen betaling van U statiegeld meenemen. Ophaalpunt het logo en aan 2. Eén van onze Voor boodschappen en zet ze voor eenvolgende kar. 14.00uw uur besteld > u inde dag vanafworden 8.00 ophalen. Ophaalpunt aan hetuur logo en aan de de verlichte verlichte borden. • Gratis bezorgd vanaf €500,emballagebonnen meteen 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/ofverrekend. zo eenvoudig. Bestel uw boodschappen op borden.

op Vlist Boodschappenkratten kunt u tegen betaling van statiegeld meenemen. • Geenzoalsminimum bestelbedrag 2. Eén van onze medewerkers haalt uw zet ze voor u in een Voor 0.00 uur besteld > boodschappen de volgende dag vanafen 12.00 uur ophalen. plus.nl en haal ze op wanneer het u uitkomt. Voor 0.00 uur besteld > de volgende dag vanaf 12.00 uur ophalen. 4. U betaalt uw boodschappen u gewend bent. Retourkratten en/of 2. Eén van onze medewerkers haalt uw boodschappen en zet ze voor u in een kar. kar. plus.nl en haal ze op wanneer het u uitkomt. Houd uw ordernummer bij de hand. Van der Vlist emballagebonnen worden meteen verrekend. 3. maken we leeg en nemen we retour. Voor 14.00 uur besteld >Eventuele de volgendediepvriestassen dag vanaf 8.00 uur ophalen. • Geen minimum bestelbedrag 3. Eventuele diepvriestassen maken we leeg en nemen we retour. VoorWe 14.00zetten uur besteld >voor de volgende dag vanaf 8.00 uur ophalen. Hoe werkt? het u op Hoe dat dat werkt? We het voor u een op 2. Eén van onze medewerkers haalt boodschappen endagzet ze utegen in kar. van statiegeld meenemen. Vooruw 0.00 uur besteld > zetten de volgende vanaf 12.00voor uur ophalen. Boodschappenkratten kunt u betaling en tt Boodschappenkratten kunt u tegen betaling van statiegeld ke ak Van der Vlist tp Voor 0.00 uur besteld > de volgende dag vanaf 12.00 uur meenemen. ophalen. rs ke Openingstijden: ma do 8.00 20.00 | vr 8.00 21.00 | za 8.00 - 18.00 plus.nl l/ Openingstijden: ma do 8.00 20.00 | vr 8.00 21.00 | za 8.00 18.00 | zo gesloten n s. lueen 14.00te uur besteld > dep volgende dag vanafrijtje: 8.00 uur ophalen. p o l es 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten 3. Eventuele diepvriestassen maken we leeg en nemen we retour. BVoor een rijtje: Openingstijden: ma do 8.00 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | en/of za 8.00 - 18.00 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/of Voor 0.00 uur besteld > de volgende dag vanaf 12.00 uur ophalen. emballagebonnen worden meteen verrekend. Van der Vlist / Hoofdstraat 110 // Bergambacht // Openingstijden: ma do 8.00 20.00 | vr 8.00 21.00 | za 8.00 18.00 www.plus.nl emballagebonnen worden meteen verrekend. Van der Vlist | Hoofdstraat 110 | 2861 AT Bergambacht Boodschappenkratten u tegen betaling van statiegeld meenemen. plus.nl | T: 0182 Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00kunt | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 18.00 | zo gesloten Openingstijden: 3.

eenvoudig. Bestel uw boodschappen Houd uw ordernummer bij de hand. Ophaalpunt hetzo logo en aan de borden. meteen verrekend. Houd uw ordernummer bij hand.> •aan Gratis bezorgd vanaf €500,Voor 14.00 besteld > deworden volgende dag vanaf 8.00 uur ophalen. Voor 14.00 uurde besteld Voor 0.00 uur besteld >uuremballagebonnen de verlichte volgende dag vanaf 12.00 uur ophalen.

Eventuele diepvriestassen maken we leeg en nemen we retour.

Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za

de volgende dag vanaf 8.00 uur ophalen. Van der

Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 18.00

| Hoof

www.plus.

| Hoofdstraat 110 | 2861 AT Bergambacht | T: 0182 35 12 82 |

Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 18.00

www.plus.nl

| Hoofdstraat 110 | 2861 AT Bergambacht | T: 0182 35 12 82 |

Van der Vlist

| Hoofdstraat 110 | 286 ma - do 8.00 -1. 20.00Meldt | vr 8.00 -zich 21.00bij | zahet 8.00PLUS - 18.00 u Ophaalpunt in onze PLUS Shop. U herkent ons PLUS 1. Meldt u zich bij het PLUS Ophaalpunt in onze PLUS Shop. U herkent ons PLUS 4. U betaalt uw boodschappen zoals u gewend bent. Retourkratten en/of | Hoofdstraat 110 | 2861 AT Bergambacht | T: 0182 35 12 82 | www.plus.nl

Van der Vlist /

Van der Vlist

// Bergambacht // Ophaalpunt aan het logo en aan Hoofdstraat de verlichte 110 borden.

Voor uur besteld > volgende dag vanaf 8.00 Ophaalpunt worden aan het logo en aan de verlichte borden. emballagebonnen meteen verrekend. Voor 14.00 14.00 uur besteldma - do > 8.00de de volgende dag vanaf 8.00 uur uur ophalen. ophalen. Openingstijden: - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 18.00

2. 2.

www.p

www.winkelhof.nl • november 2017 • 29 Houd Voor > volgende dag vanaf Houd uw uw ordernummer ordernummer bij bij de de hand. hand. Voor 0.00 0.00 uur uur besteld besteld Van > de deder volgende vanaf 12.00 12.00 uur uur ophalen. ophalen. Vlistdag | Hoofdstraat 110 | 2861 AT Bergambacht | T: 0182 35 12 82 | Openingstijden: ma - do 8.00 - boodschappen 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00en - 18.00 Eén haalt uw zet kar. Eén van van onze onze medewerkers medewerkers haalt uw boodschappen en zet ze ze voor voor u u in in een eenwww.plus.nl kar.


Babymode en Kadoartikelen Kindermode t/m maat 152

Ook voor leuke kerstkleding voor de kids kunt u terecht bij Beertje Quinty Houd onze

in de gaten voor onze leuke acties!

bezoek ook onze webshop op: www.beertjequinty.nl

Lopikerstraat 35 | Schoonhoven | 0182 - 388001 Hoofdstraat 37a | Bergambacht | 0182 - 354940

www.beertjequinty.nl

Vakmanschap. Keukens, badkamers en renovatie. Wij ontzorgen u van A tot Z.

k Maa en te direc ak op ra afsp do.nl! gran

Grando, van ontwerp tot realisatie.

“Samen komen wij tot uw droomontwerp.” Fred Kreukniet, Ondernemer Grando Bergambacht

Grando. Koken. Baden. Genieten.

Fred Kreukniet Keukens & Badkamers Transportstr. 28, 2861 DZ Bergambacht, tel. 0182-352331, grando.nl 30 • november 2017


2017

Winteractie:

sparen voor aantrekkelijke kortingen In de wintermaanden staat bij Winkelhof Bergambacht traditiegetrouw de jaarlijkse Winkelhof Winteractie weer op de agenda. Klanten kunnen op eenvoudige wijze sparen voor aantrekkelijke kortingen bij de winkeliers van Bergambacht.

MY ACCESSORIES Bij aankoop van een ByLouLou Portemonnee of tas is uw volle spaarkaart geen 5 euro maar 10 euro waard! Maximaal 1 kaart per portemonnee en 2 kaarten per tas.

Spaar daarom in de periode van maandag 20 november tot en met dinsdag 5 december Winkelhof WinterActieszegels. Bij iedere 5 euro besteding (uitgezonderd de Plus supermarkt, daar geldt bij iedere 10 euro) ontvangen klanten één spaarzegel. Op een spaarkaart passen twintig of veertig zegels. Deze (half)volle kaarten krijgen vervolgens een inleverwaarde van respectievelijk 2,50 of 5 euro.

WOVEN WITH LOVE Bij aankoop van een broek van Maryley, Rosner, Jade Twelve of Zizo is uw Winterspaarkaart in plaats van 5 euro 10 euro waard.

Na de weken waarin gespaard kan worden volgt de inleverperiode. Tijdens deze weken, van woensdag 6 tot en met zaterdag 23 december zijn de spaarkaarten van de Winkelhof Winteractie bij alle deelnemende winkeliers in de Winkelhof te besteden voor alle artikelen. Bij de verswinkels kunnen klanten volle en halfvolle kaarten ook inleveren van 20 november tot en met 6 december. Let in deze periode ook op de speciaal geselecteerde actieartikelen, die de spaarkaarten nóg meer waarde geven. Geen zegels gekregen? Vraag er om, want iedereen heeft er recht op! Meerdere winkeliers hebben speciale aanbiedingen, zoals onder meer:

ANYBODY VRIJETIJDSMODE Uw volle zegelkaarten zijn het DUBBELE waard!* * bij aankoop van elk artikel naar keuze, twee volle kaarten per artikel. “HOOFDSTRAAT 44” In de inleverperiode zijn de spaarkaarten bij aankoop niet 2,50 maar 5 euro waard en die van 5 euro zijn 10 euro waard. BERGAMBACHT OPTIEK Een volle spaarkaart is geen 5 euro, maar 10 euro waard of bij twee volle spaarkaarten krijgen klanten een Zeiss Reinigingsset ter waarde van 23,40 euro cadeau. OSKAM SCHOENEN Bij aankoop van dames- of kinderschoenen en dames- of kinderlaarzen is uw volle kaart* 20 euro waard! *) per paar schoenen/laarzen maximaal 1 volle spaarkaart. Bij afgeprijsde artikelen blijft uw (volle) kaart 5 euro waard. www.winkelhof.nl • november 2017 • 31


Gezellig Kerstfeest 1e & 2e KERSTDAG 5-gangen diner & live entertainment v.a. 18.00 uur.

€ 63,50 p.p. 1e & 2e KERSTDAG Kerstbrunch om 11.00 uur

€ 29,50 p.p. Tijdens het Kerstdiner brengt ‘Luizter’ het Kerstverhaal op unieke wijze tot leven in een verhaal met muziek en zang. Reserveren kan via (0182) 303 100 of info@arendshoeve.nl.

Molenlaan 14 | Bergambacht | www.arendshoeve.nl | (0182) 303 100 32 • november 2017


Marcel Korevaar en Winnie Verduijn.

MEDEWERKER AAN HET WOORD

Werken met de seizoenen Winnie Verduijn van Gildeslager van Laar en Marcel Korevaar van GroenRijk Bergambacht zijn mensen van de seizoenen. Ieder jaargetijde heeft zijn charme én zorgt weer voor nieuwe mogelijkheden om klanten te verrassen.

topdrukte en moeten we echt aanpoten met zijn allen”, vertelt Marcel. Hij werkt sinds negen jaar bij Groenrijk en is van de wat ze in vakjargon ‘dode materialen’ noemen: meststoffen, gereedschap en diervoeders.

“Fred verzint iedere keer weer geweldige nieuwe producten waarmee hij zich onderscheidt. De zomer is voor ons de barbecuetijd. Het is altijd leuk als dat begint. Mensen gaan weer naar buiten en willen feestjes geven. We zitten nu middenin de stamppotten, erwtensoep en rookworsten en straks komt natuurlijk de kersttijd. Dat is heel druk, maar ook heel leuk en gezellig”, vertelt Winnie. Ze werkt al achttien jaar bij Fred van Laar en maakt er tegenwoordig onder andere de verse maaltijden. “Voordat we de kerstbestellingen klaarmaken gaan we eerst met zijn allen eten bij Het Centrum en daarna werken we door totdat alles af is. Vroeger waren we tot diep in de nacht bezig, tegenwoordig zijn we met meer mensen en hebben we rond middernacht alles klaar. Het is de grootste en gezelligste klus van het jaar.”

Winnie is één van die klanten van GroenRijk. Ze komt graag in het tuincentrum, evenals bij alle andere Bergambachtse winkels. “Ik ga misschien twee keer per jaar naar de grote stad, verder koop ik alles in Bergambacht. Het is uniek dat wij op het dorp nog alle winkels hebben, dat hoor ik ook van klanten terug. Bij ons gaat het er gemoedelijk aan toe. Iedereen kent elkaar nog, wij kennen allemaal onze klanten.”

In het tuincentrum is de kerst ook één van de leukste en drukste tijden. Al in oktober begint GroenRijk met het opzetten van de kerstshow. Dan wordt een groot deel van het tuincentrum omgetoverd in kerstsfeer. “Dat duurt tot januari, en dan gaan we opbouwen voor het voorjaar. Zodra de eerste zonnige lentedag aanbreekt, staan mensen in de rij voor perkgoed. Dan is het

Die klanten komen overigens overal vandaan. Vanaf camping De Nes trekt GroenRijk veel Hagenezen, terwijl de slagerij ook klanten uit een grote regio heeft. Marcel: “Mensen stellen het op prijs dat wij niet dat massale hebben en tijd maken voor onze klanten.” Winnie: “Een praatje maken is belangrijk, dat vind ik ook het mooie van ons vak. Ik ben echt een mensenmens. Het is ook leuk dat we veel complimenten krijgen over ons vlees.” Daarnaast loven de klanten van beide ondernemingen de veelzijdigheid. Bij de keurslager is het bijna onmogelijk kiezen uit de vele verrassende vleessoorten en maaltijden, terwijl het tuincentrum ieder seizoen nieuwe producten heeft die je niet overal vindt. Kortom: veelzijdig Bergambacht!

www.winkelhof.nl • november 2017 • 33


ai notes

a histo y a Comfort us

Uitnodiging Kom op donderdag

23 november

naar de Kerstkoopavond van 18.00 tot 21.00 uur bij GroenRijk Bergambacht. Op deze avond staat De Sinaasappelman er met overheerlijk fruit!

2 0 % KORTI NG

op het g kerstas ehele sortime nt

Ook hebben wij voor elke betalende klant een zak oliebollen GRATIS!

GroenRijk Bergambacht • Benedenberg 21A • 0182-353505 • www.groenrijkbergambacht.nl 34 • november 2017


NIEUW

ROY ROBSON Kostuums die zo comfortabel zitten als een stretch­outfit? Dat wil iedere man! In de collectie van Roy Robson heeft Speksnijder Mode een lijn met stretchy pakken die zowel comfortabel als modieus zijn.

IN DE WINKEL

FEESTKLEDING De nieuwe feestkleding voor kinderen is verkrijgbaar bij Beertje Quinty

SOBER EN STOER De Gouden Roos Gaaf-wonen presenteert de nieuwe items van de Roberts Collection. Potten, schalen, kruiken, kandelaars. Rustiek, landelijk, sober en stoer.

IPHONE X

NIEUW VAN EMMA BRIDGEWATER Nieuw van Emma Bridgewater: speciaal voor de Kerst deze items met het bekende Roodborstje. Verkrijgbaar bij “Hoofdstraat 44”.

NIEUW BIJ HAIRSTYLE Iedere zes weken een unieke aanbieding op makeup van Pupa Milano. Tevens spaart u door middel van de Pupa-spaarkaart voor 10% extra korting op het gehele make-up assortiment. Tot en met 18 december: Pupa eyeshadow naar keuze 1 + 1 gratis!

Nieuw bij Optie1 Bergambacht: naast de iPhone 8 en 8 PLUS die sinds eind september al verkrijgbaar zijn bij Optie1 Bergambacht, komt Apple met de iPhone X. Vanaf november 2017 ligt deze bij ons in de winkel.

RODE PORT Nieuws uit de keuken van Hotel en Restaurant de Arendshoeve! Onze eigen rode port, huisgemaakt door ons keukenteam. Volgens authentiek proces bereid en rondom Kerst proeft u het in onze gerechten.

www.winkelhof.nl • november 2017 • 35


e Ruimeklseedliencgt,i feest iedere voor heid! gelegen

l j i t s in ALS BRUID OF BRUIDEGOM BEN JE HET STRALENDE MIDDELPUNT OP DE DAG VAN JOUW DROMEN. ONTDEK OP ONZE VOLLEDIG GERESTYLEDE BRUIDSAFDELING IN WELKE JURK JIJ WERKELIJK GAAT STRALEN. VOOR JOU ALS BRUIDEGOM ZIJN DE MOGELIJKHEDEN OOK EINDELOOS, ONTDEK ONZE SCHITTERENDE COLLECTIE TROUWPAKKEN OF LAAT EEN MAATPAK AANMETEN OP ONZE TAILORMADE AFDELING. GRAAG BEDIENEN WE JE PERSOONLIJK. KIJK OP BRUIDSCOLLECTIE.NL

BRUID 36 â&#x20AC;¢ november 2017

& BRUIDEGOM

Bergambacht (Bruid en Bruidegom) - Veenendaal (Bruidegom)

alles in huis voor de mooiste dag! bruidscollectie.nl


ACHTER DE SCHERMEN BIJ JUWELIER DE VAAL

Atelier als kloppend hart Wie op zoek is naar een onderscheidend, uniek en persoonlijk sieraad wordt door Juwelier de Vaal op zijn of haar wenken bediend. Een kijkje achter de schermen bij het aan de Hoofdstraat 46 in Bergambacht gevestigde familiebedrijf. “We hebben er enkele jaren geleden voor gekozen om meer de nadruk te leggen op het zélf vervaardigen van sieraden én het verkopen van sieraden van Nederlandse goudsmeden”, vertelt mede-eigenaar Jan de Vaal. “Daarmee verdwijnen producten die je bij elke doorsnee juwelier kunt kopen langzaam maar zeker uit ons assortiment. Ons atelier is nu meer dan ooit het kloppend hart van ons bedrijf. We trekken er veel belangstelling mee.”

Na goedkeuring maken we een wasmodel dat ook nog kan worden aangepast. Vervolgens printen we een ontwerp in gietbare was, waarna het sieraad wordt gegoten in goud. Wanneer dit gebeurd is kunnen we met behulp van onze lasergraveerapparatuur desgewenst een tekst, een handtekening of een vingerafdruk aanbrengen op het sieraad. Het eindresultaat: een uniek, gepersonaliseerd sieraad.” In het atelier van Juwelier de Vaal worden ook reparaties uitgevoerd aan sieraden en horloges. “Dat doen we niet alleen voor onze eigen klanten, maar ook voor andere juweliers”, vertelt Jan de Vaal. “Daarnaast vervaardigen we met onze gieterij halffabricaten voor derden.”

Steeds meer mensen weten dat je voor een uniek, persoonlijk en onderscheidend kwaliteitssieraad bij De Vaal moet zijn. “Het mooie is dat we daarbij ons ambacht als goudsmid combineren met toepassing van de modernste technieken, zoals 3D-ontwerpen en lasergestuurde graveerapparatuur. Het echte ontwerpen van sieraden blijft bij ons uiteraard mensenwerk.” Hij vervolgt: “Mensen komen vaak bij ons binnen met de vraag of wij van oud goud een nieuwe sieraad kunnen maken. Dat kan op basis van een ontwerp zoals dat door de klant wordt aangeleverd, of vanuit een door ons voorgesteld 3D-ontwerp. We maken eerst vanuit de wensen van de klant een computertekening van het sieraad. Deze is uiteraard aanpasbaar. Daarna maken we een waarheidsgetrouwe foto van de tekening zodat de klant al duidelijk kan zien hoe het sieraad er ‘in het echt’ uit gaat zien.

De Vaal-team Het ‘De Vaal-team’ bestaat uit pure specialisten met passie voor het vak. Jan de Vaal werkt als goudsmid. Jan’s vrouw Joke houdt zich bezig met inkoop, verkoop en boekhouding Dochter Jolijn voltooide de Vakschool Schoonhoven en volgt nu naast haar werk een HBO-studie. Zoon Wesley (‘onze technische man’) rondde eveneens zijn opleiding aan de Juweliersvakschool met goed gevolg af en ontwikkelde zich tot een uitmuntend sieradenontwerper. Zijn broer Sander studeerde Small Business en is binnen het familiebedrijf naast communicatiespecialist ook verkopend actief. Het team wordt gecompleteerd met de goudsmeden en 3D-tekenaars Monique, Martine en Jantine en Goudsmit Klaas, die met 55 jaar praktijkervaring bijna net zo oud is als de zaak waarin hij werkt.

www.winkelhof.nl • november 2017 • 37


ONDERHOUD en

REPARATIE van alle

KLASSIEKERS Bosch Car Service

DE GRUYTER EN DE JONG Provincialeweg 9 – Bergambacht Tel. 0182 – 351 315 info@degruyterdejong.nl – www.degruyterdejong.nl

38 • november 2017

m Ruijaar 150eutel-g sl arin erv


ADVERTORIAL

Smits Auto

Gesteld voor de toekomst Heel 2017 staat in het teken van veertig jaar Smits Auto. En dat hebben de klanten van het Bergambachtse autobedrijf gemerkt, want eigenaar Bram Smits en zijn team pakten de voorbije tien maanden stevig uit met leuke, interessante en voordelige acties! “We kijken met een goed gevoel terug op de voorbije tien maanden”, stelt Bram Smits tevreden vast. “De acties sloegen aan en onze Open Dag in juni werd uitstekend bezocht en leverde fijne reacties op. We wilden ons jubileum vieren mét onze klanten en dat is tot nu toe prima gelukt.” Ondertussen draait er alweer een nieuwe actie in het kader van ‘Smits Auto 40 jaar’. Tot en met november krijgen klanten 40 procent korting op de aanschaf van Vredestein-banden. Kortom: hét moment om juist nu over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe set! Het succesvolle jubileumjaar geeft ook volop energie om er in 2018 ‘vol gas’ tegenaan te gaan. “We zijn ons er zeer van bewust dat onze kracht hem vooral zit in het feit dat we dicht bij onze klanten staan. Van iedereen kennen we de mobiliteitsbehoefte en daar passen we onze diensten naadloos op aan. Woorden als ‘prijsbewust’ en ‘veilig’ staan bij ons centraal bij reparatie en onderhoud. Daarnaast hebben we gratis leenauto’s beschikbaar en helpen we direct in

geval van kleine reparaties. Ook heeft Smits Auto veel geïnvesteerd in software en kennis om de auto’s van nu perfect te onderhouden; óók hybride en elektrische auto’s. Daarnaast beschikken we over een up-to-date website, die onze klanten in staat stelt om gemakkelijk een afspraak te maken en vooraf een prijsopgave te ontvangen. We staan gesteld voor de toekomst.”

Provincialeweg 7a | Bergambacht | 0182-357055 www.smitsauto.nl

Alle wijnen 6 halen = 5 betalen * Hoe verder? Voor deskundige begeleiding en betrokken advies schakelt u de gespecialiseerde advocaten en mediators van Noomen Advocatuur & Scheidingsmediation in.

Wijn | proeverijen | geschenken chocolade | smaakgeheimen

- echtscheidingsprocedures - scheidingsmediation & coaching - afwikkeling samenlevingscontracten - alimentatie - gezag en zorg-/ omgangsregelingen Kijk voor meer informatie op www.noomenadvocatuur.nl

Burgemeester Uilkensstraat 1 | 2861 AD Bergambacht www.entwines.nl | info@entwines.nl

Pleinstraat 21B | 2861 XE Bergambacht T 0182 - 354503 | info@noomenadvocatuur.nl

* Goedkoopste fles is gratis www.winkelhof.nl • november 2017 • 39


Aelivé hifi

ADVERTORIAL

Het echte genieten begint bij Aelivé “Eerlijk gezegd had ik het wel gehad met mijn hi-fi set”, vertelt Jan Timmer uit Lekkerkerk. “Toen ik hem kocht was ik er blij mee en vond ik het een prima ding. Maar dat gevoel veranderde nadat ik in De Doelen een klassiek concert van het Rotterdam Philharmonisch had bezocht. Die power! Die subtiele klanken! Die zuiverheid! Die passie! Die akoestiek! Wonderlijk mooi. Dat wilde ik vanaf dat moment thuis ook uit mijn speakers horen. Natuurzuivere kwaliteit. Maar wat viel dat tegen toen ik mijn hi-fi set aanzette ...” “Een vriend attendeerde me op het bestaan van Aelivé Hi-Fi Projecten in Bergambacht. ‘Onmisbaar als je echt op zoek gaat naar de ultieme streling van je oren’, zei hij mij. Tja, en dan word je nieuwsgierig hè. Eerst bezocht ik de website www.aelive.nl om me een beeld te vormen van deze zogenoemde specialisten in perfect geluid en natuurgetrouw beeld. Wat ik zag sprak me aan. Ik besloot een afspraak te maken om me eens te laten informeren. Niet veel later werd ik aan de Pleinstraat 4 in Bergambacht enthousiast begroet door adviseur Martijn van Buren. Hij informeerde uitgebreid naar mijn wensen en nam me mee de showroom in, een 1600 vierkante meter grote ruimte waarin de producten van Aelivé zijn geïntegreerd

Pleinstraat 4 | Bergambacht | 0182-357757 | www.aelive.nl 40 • november 2017

in de fraaie zitkamer- eetkamer- en slaapkameropstellingen van Speksnijder Interieurarchitectuur.” “Wat een ervaring was dat! Ik kreeg in alle rust diverse systemen te zien én te horen. En Martijn vertelde me alles over de vele gebruiksopties van de apparatuur. Bij één van de opstellingen werd het me onder de klanken van Gregory Porter’s ‘Holding On’ ineens duidelijk: deze set wil ik! Ik voelde de emotie van de muziek tot in mijn diepste vezels. Het leek verdikkeme wel of die Porter me persoonlijk toezong! Martijn vertelde me dat ik zojuist kennis had gemaakt met de de ingetogen klasse van de uiterst compacte Naim Uniti Atom all-in versterker in combinatie met speakers van Van Buren Audio Design! Ik kreeg het er tegelijk warm en koud van. Dít is wat ik zoek, realiseerde ik me. Martijn van Buren moest lachen. ‘Dit maken we vaker mee’, vertelde hij mij. ‘Het is het verschil tussen gewone hi-fi en top Hi-Fi’. Ik was het helemaal met hem eens en besloot nu eindelijk eens in iets écht goeds te investeren. Ik kocht de Naim Uniti Atom en de Van Buren Audio Design-speakers. Inmiddels sieren ze alweer enkele maanden mijn woonkamer, na vakkundig geplaatst te zijn door de specialisten van Aelivé. Voor mij begon het echte genieten in Bergambacht! Ik ben blij dat ik de stap naar Aelivé gezet heb.”


Weer succesvolle Familiebraderie De jaarlijkse Familiebraderie in Bergambacht werd eind augustus door vele honderden belangstellenden bezocht. De combinatie van heerlijk weer en tientallen kraampjes, aanbiedingen en activiteiten in het centrum van Bergambacht zorgde wederom voor een zeer succesvolle editie.

www.winkelhof.nl â&#x20AC;˘ november 2017 â&#x20AC;˘ 41


Leolux Bellice

Mooi en intelligent ontworpen Anders dan bij de meeste banken, is de gewenste zitruimte het uitgangspunt bij uw keuzes. Een bredere arm maakt de bank dus niet kleiner maar juist royaler; precies zoals het bedoeld is. U bedenkt het, de mensen van Leolux bouwen het voor u. Het Leolux Bellice Programma geeft u de vrijheid om te kiezen voor vrijwel elk formaat. Van heel bescheiden tot zeer uitgestrekt. Banken of hoekbanken, met talloze aanbouwelementen, onderstellen, armvarianten en comfortopties. De uitstraling bepaalt u via de bekleding en de kleur van de siersteek, of door de keuze voor de armen: hoog of laag, smal of breed.

WWW.SPEKSNIJDER.COM 42 â&#x20AC;˘ november 2017

Pleinstraat 4 2861 XH BERGAMBACHT

T 0182 351 593 E info@speksnijder.com


Handlettering is hot!

Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met deze handboeken van o.a. illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Hiernaast hebben we ook een ruim assortiment christelijke handlettering boeken in de winkel.’’

Boekhandel, kantoorboekhandel en speelgoedzaak; kortom 3 speciaalzaken onder een dak!

Hoofdstraat 34 Bergambacht

Telefoon: 0182-351231 @ Slingerland@winkelhof.nl

RECEPT DE KNEGT KAAS & NOTEN

Fondue Italiano INGREDIËNTEN 4 personen 300 gram Weydeland belegen 300 gram Villa Nella 200 gram Parmesan Reggiano 400 ml droge witte wijn 2 teentjes knoflook 1 scheutje citroensap (optioneel) 1 el maïzena (optioneel)

Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het. Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Snij 1 teentje knoflook in kleine stukjes en roer deze door de kaas heen. Zet de fondue op tafel op een warmplaatje.

Er bij te serveren: Brood Bleekselderij Cherrytomaatjes Druiven Ananas Komkommertje

Tip: Bij kaasfondue blijft de kaas beter om het brood zitten als het iets gedroogd is. Snijd het brood dus van te voren en laat het even staan, zodat het niet meer supervers is. www.winkelhof.nl • november 2017 • 43


Via Vai Footnotes 44 â&#x20AC;˘ november 2017 Thinx Hassia Mephisto


ADVERTORIAL

Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen

Jubileum met pannenkoeken! Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen bestaat op 16 november alweer vijf jaar. Een feest dat gevierd gaat worden met een actie voor een goed doel. “We gaan een week lang per couvert een gedeelte doneren aan een organisatie die zich inzet voor zieke kinderen”, vertelt Jacky Scheer, samen met haar man Ad eigenaar van het pannenkoekenrestaurant. De ontstaansgeschiedenis van pannenkoekenrestaurant Onder de Molen is bijzonder. “Het idee kwam vrij plotseling op ons pad. Niet alleen de locatie, zo vlak bij de historische molen Den Arend, sprak ons zeer aan, maar ook de samenwerking met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Op doordeweekse dagen hebben we hier én in het molenwinkeltje van 10.00 tot 16.00 uur een team lopen van acht tot tien collega’s met een verstandelijke beperking. Hun aanwezigheid biedt zóveel meerwaarde, niet alleen voor ons maar zeker ook voor onze gasten. Het maakt Onder de Molen extra speciaal!” Dat laatste geldt zeker óók voor de kaart. Onder de Molen biedt pannenkoeken in ongekend veel soorten; van traditionele exemplaren tot en met héél bijzondere. “En ze worden allemaal ambachtelijk bereid in de pan met beslagingrediënten die rechtstreeks afkomstig zijn van molen Den Arend. Dat proef je terug in de smaak en in de heerlijke ‘bite’. Onze gasten zijn er erg enthousiast over. En wij ook.”

Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen is ook de plek om een feest of een kinderpartijtje te vieren, desgewenst inclusief pannenkoekenbuffet. 65-plusssers kunnen op doordeweekse dagen terecht voor een heerlijke pannenkoek voor slechts vijf euro. Kortom: iedereen onder de pannen in Onder de Molen, het vrolijkste restaurant van de Krimpenerwaard!

Molenlaan 16 | Bergambacht | 0182-351300 www.pannenkoekenrestaurantonderdemolen.nl

KEN!

L KIJ E N S M KO

NIEUW BIJ PETSWORLD TROPIKA

Ambachtstraat 2A, 2861 EX Bergambacht, 0182 35 35 18 Ruim 1000m2 winkelplezier Kijk voor meer aanbiedingen en informatie op petsworldtropika.nl www.winkelhof.nl • november 2017 • 45


ADVERTORIAL

Lint Notarissen Bergambacht

Huis kopen? Check de overeenkomst! Dat de koopwoningmarkt het voorbije jaar stevig is aangetrokken, mag duidelijk zijn. Waar nog maar betrekkelijk kort geleden veel huizen relatief lang moesten wachten op een nieuwe eigenaar, lijkt het tegenwoordig wel of ze als warme broodjes over de toonbank vliegen. “In de stedelijke gebieden is zelfs al sprake van schaarste in het aanbod”, weet mr. Freddy de Ridder van Lint Notarissen Bergambacht. “Zo’n situatie kennen we in de Krimpenerwaard gelukkig nog niet, maar zeker is wél dat ook in onze regio momenteel meer koopwoningen verkocht worden dan dat er op de markt komen. Vanwege die extra druk zijn mensen eerder geneigd een woning te kopen, bang als ze zijn om achter het net te vissen. Die haast kan vervelende consequenties hebben, bijvoorbeeld als de koopovereenkomst niet nauwkeurig gecontroleerd wordt. Als notaris bied ik die service kosteloos. Ik check de ontbindende voorwaarden inzake de financiering, de vergunningen, de erfdienstbaarheden en andere beperkende bepalingen. Een controle die er voor zorgt dat er nadien geen onaangename verrassingen opdoemen voor de koper.” Er zijn steeds meer aspirant-kopers die tegenwoordig eerst even een afspraak maken met de notaris om hun koopovereenkomst te laten

nakijken. “Dat is verstandig én zo geregeld. Een telefoontje of mailtje naar ons kantoor is genoeg.” Uiteraard kan men ook bij notaris mr. De Ridder terecht voor de juridische levering van de akte en het passeren van de hypotheekakte. “Voel u welkom, zou ik zeggen”, aldus mr. De Ridder. “Zodat alle zaken rondom uw koopwoning tot in detail geregeld zijn. Dat geeft rust en een gevoel van zekerheid.”

Pleinstraat 21b | Bergambacht | 0182-351258 www.lintnotarissen.nl

A. MOLENAAR: VOOR ZAND EN GROND MOLENAAR LEVERT ZAND, GROND EN VERHARDINGSMATERIALEN AAN BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN. TEVENS BESCHIKKEN WIJ OVER EEN BINNENVAARTHAVEN MET LOSWAL.

ONS LEVERINGSPROGRAMMA: • Alle soorten zand • Diverse soorten grint / split • Tuingrond • Teelaarde

• Repak • Duomix • Boomschors • Bims

AFGEHAALD OF THUISBEZORGD! OOK ONLINE TE BESTELLEN:

WWW.AMOLENAAR.NL

RUIME OPENINGSTIJDEN*: maandag – vrijdag 6.15 – 17.30 uur * of in overleg zaterdag 7.00 – 15.00 uur A. Molenaar Zand en Grond BV Veerweg 33 | 2861 DS BERGAMBACHT T (0182) 35 12 98 en (06) 50 63 23 38 E loswal@amolenaar.nl 46 • november 2017


NIEUW

SKISCHELP

IN DE WINKEL

Nieuw in de winkel bij Casteleijn! Heerlijke skischelp met gele room, slagroom en kersen. Waar je je vingers bij aflikt ...!

GEISHA Get inspired by our winter 2017 collection! Verkrijgbaar bij Anybody Vrijetijdsmode.

LAMSVACHTEN HANDSCHOENEN Nooit meer koude handen. Het Australische pantoffelmerk Warmbat heeft sinds deze winter ook Lamsvachten handschoenen in haar collectie opgenomen. In zowel een dames- als herenmodel in vier verschillende kleuren verkrijgbaar bij Oskam schoenen.

SANDWICH Het vrolijke en casual merk Sandwicht heeft zojuist weer een nieuwe collectie geleverd in de winkel van Speksnijder.

NIEUWE COLLECTIE YES De nieuwe najaarscollectie van Yes hangt bij Mode Per Donna in de winkel, in de maten S tot en met XXL en 38 tot en met 46.

PIP STUDIO Hoera, PIP Studio bestaat 10 jaar en heeft een mooie special edition uitgebracht! Bij MY Accessories vindt u dus niet alleen het hele assortiment van het PIP servies, maar ook een aantal schitterende items speciaal voor het 10-jarig bestaan.

SCHOEN AARDRIJKSKUNDELERAAR Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Hogezand Sappemeer... Bij het zien van deze schoen komen alle herinneringen aan de aardrijkskundelessen als vanzelf weer voor de geest. Deze Mephisto Rainbow schoenen passen fantastisch en zijn weer helemaal hip. In meerdere kleurcombinaties verkrijgbaar bij Oskam schoenen. www.winkelhof.nl • november 2017 • 47


48 â&#x20AC;˘ november 2017

Winkelhof Magazine november 2017  
Winkelhof Magazine november 2017  
Advertisement