__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

maart 2021

Medewerker aan het woord

‘Kom je smullen op het plein?’ Verbouwing Oskam Schoenen


Check je gezondheid bij DA Rodenburg Beauty Het belangrijkste wat we met z’n allen geleerd hebben in coronatijd is dat je gezondheid boven alles gaat. Bij DA Rodenburg Beauty speelt men daar op in met een breed scala aan preventieve en gezondheidsbevorderende producten én uitstekende advisering.

Zegers (van Plicare) bij DA Rodenburg Beauty aanwezig om de checks te doen. Een afspraak kun je maken via de website www.rodenburgbeauty.nl of telefonisch op 0182-351268. “Anneke levert advies op maat. Indien nodig verwijst ze door naar de juiste partij binnen zorg en welzijn. Zeker is in ieder geval dat we hier echt van toegevoegde waarde zijn en in preventieve zin ons nut bewijzen. Op een laagdrempelige wijze. Dat is voor veel mensen een doorslaggevende reden om langs te komen op het spreekuur.”

“Voordat corona Nederland in zijn greep hield organiseerden we regelmatig onze ‘Gezondheidsdagen’”, vertelt Wim Rodenburg. “Die werden druk bezocht. De beperkende maatregelen echter hebben ervoor gezorgd dat we vanaf maart vorig jaar voor een kleinschaliger opzet hebben gekozen, maar nog steeds is het mogelijk om bij ons in een rustige en veilige omgeving kosteloos checks te laten verrichten op het gebied van cholesterol, bloeddruk, glucose, BMI en stress. Waarbij we niet alleen kijken naar uitslagen, maar meer kijken vanuit een Positieve kijk op Gezondheid. Wat gaat er namelijk goed en waarin kunnen we van advies voorzien?” Deze unieke service biedt DA Rodenburg aan in samenwerking met een achttal paramedici, waaronder meerdere fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en verpleegkundigen. Elke eerste maandagochtend van de maand is preventieverpleegkundige Anneke

Nieuwe e! t i s b e w

Al 30 jaar uw adres voor

Maak direct online uw beautyafspraak

huidverzorging, huidverbetering en ontspanning

Acties en aanbiedingen Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

     

Health & Beauty

Beautycentrum Parfumerie Drogisterij Rituals shop Riverdale shop Lampe Berger shop

Hoofdstraat 35-37 • 2861 AL Bergambacht • Telefoon 0182-351268 • www.rodenburgbeauty.nl • Volg ons op

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

2
Verbouwing

6 n

oene Oskam Sch

Medewerke

11

r aan het w

oord

Voorwoord

14

De deuren zijn weer open Nee, het was zeker geen makkelijke tijd. Noodgedwongen de deuren moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen, dat vond

35

Vakmanschap is…

niemand leuk. Maar wat wij als winkeliers van

Smullen op het plein

de Winkelhof zeer gewaardeerd hebben, is de trouw en de steun van onze klanten. Door online te bestellen, door op allerlei manieren te laten weten dat ze achter ons blijven staan, dat heeft ons echt heel erg goed gedaan. Ook via deze weg dank daarvoor! Gelukkig mogen we nu, zij het met de nodige veiligheidsmaatregelen, u en jullie weer in onze winkels verwelkomen. In deze editie van het Winkelhof Magazine blijkt dat we de afgelopen maanden niet stil hebben gezeten. Het bruist bij onze leden aan alle kanten. Zo krijgt

38

r Boutique

Oskam Schoenen de komende maanden een

Nieuw: Biza

gloednieuw pand en verwelkomen we Bizar

Nieuw in de

Boutique, een winkel met hippe en betaalbare kleding, als nieuw lid. Uiteraard besteden we ook weer aandacht aan de activiteiten die op de planning staan, presenteren meerdere ondernemers zich aan de lezers en is er met een leuke kleurplaat ook aan de jongste lezers gedacht. Veel leesplezier en we hopen u en jullie weer elke dag van dienst te zijn in de Winkelhof!

WINKELHOF: gratis parkeren! Voldoende parkeerruimte én achteraf geen euro daarvoor te hoeven betalen: het is één van de redenen om voor het eerst of opnieuw de weg in te slaan naar de ondernemers van Winkelhof Bergambacht!

Grea van Vliet

Disclaimer Alle prijzen, kleuren en informatie zijn onder voorbehoud van druk- en/of zetfouten. Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van De Winkelhof. © 2020 Winkelhof | www.winkelhof.nl | Dit magazine is gedrukt op verantwoord papier.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

3

47

Winkel


Uniek assortiment

Gezellig winkelgebied

Gratis parkeren

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

4


ADVERTORIAL

Nu ook allergeenvrij bij Fred van Laar! timent”, weet Fred van Laar. “In onze zaak tref je steeds meer artikelen aan die glutenvrij zijn en geen bestanddelen als pinda’s en mosterd in zich dragen. Kom gerust langs om je te laten adviseren en je keuze te maken.”

‘Uw (Berg)Ambachtelijke Slager’ Fred van Laar is er voor íedereen die kwaliteitsvlees weet te waarderen. Daarnaast kunnen klanten er prima terecht voor allergeenvrije producten en is het aantal kant-en-klare maaltijden verder uitgebreid.

Ook de dagverse maaltijden zijn razend populair bij Fred van Laars klanten. “We bereiden ze stuk voor stuk met veel aandacht en zorg in onze eigen keuken”, vertelt hij. “En dat proef je! We krijgen er enorm veel complimenten over. Daar doe je het voor, hè! Er is niets fijner dan een tevreden klant!”

“We leven in een tijd waarin je de vleesconsumptie ziet afnemen”, weet Fred van Laar. “Dat heeft alles te maken met het feit dat steeds meer mensen moeite hebben met de bio-industrie, de wijze waarop dieren daarin moeten leven én de soms onduidelijke herkomst van het vlees. Wij houden ons daar verre van en doen alleen zaken met kleine corporaties die we stuk voor stuk goed kennen en die in Nederland gevestigd zijn. De dieren die zij slachten hebben een waardig bestaan gehad met voldoende leefruimte in de frisse buitenlucht. Dat merk je aan de kwaliteit en de smaak van het vlees. Dagvers en lekker. Precies zoals het hoort.” De huidige tijd vraagt ook steeds meer om allergeenvrije producten. “Ook dat is een trend waar we op inspelen binnen ons assor-

Hoofdstraat 38 | Bergambacht | 0182-353740 | www.slagerijfredvanlaar.nl

Alles voor een echt smaakvol paasontbijt SPECIALIST IN MAATWERK VOOR SPECIALIST IN MAATWERK VOOR HOUT- EN PLAATMATERIAAL HOUTEN PLAATMATERIAAL

25% www.houtmarkt.eu

Jan Blankenstraat 17a, Postbus 79, 2860 AB Bergambacht T 0182 - 35 4382 E houtmarkt@denhoed.nl

* korting op de hele winkelvoorraad SPECIALIST IN MAATWERK VOOR

HOUT-van ENhoutPLAATMATERIAAL * met uitzondering en plaatmateriaal. Actieperiode: dinsdag 2 maart 2021 t/m vrijdag 16 april 2021.

Blakkerij Blanken Hoofdstraat 24 - Bergambacht, Dorpstraat 11 - Stolwijk info@bakkerijblanken.nl

www.houtmarkt.eu Jan Blankenstraat 17a, Postbus 79, 2860 AB Bergambacht T 0182 - 35 4382 E houtmarkt@denhoed.nl

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

5


Oskam Schoenen krijgt een volledig nieuw jasje Oskam Schoenen is begonnen met een grondige verbouwing. Het komende jaar wordt gebruikt om een nieuwe winkel te realiseren, met meer ruimte voor de afdeling podologie én met een lunchroom als belangrijkste aanwinst.

Veel ruimte voor podologie én een lunchroom in nieuwe winkel Klanten kunnen in 2021 terecht in de tijdelijke winkel op onze parkeerplaats, waar ook podoloog Ton van Loon zijn werkruimte heeft. De tijdelijke winkel is middels een corridor vanuit onze bestaande winkel bereikbaar. Als extra service biedt Oskam Schoenen daarnaast de mogelijkheid om op afspraak schoenen in onze winkel te komen passen. Daarbij worden uiteraard de veiligheidsmaatregelen rond corona in acht genomen. De deuren van Oskam Schoenen zijn enige tijd noodgedwongen dicht geweest vanwege de coronamaatregelen, maar inmiddels is de toestroom van klanten weer goed op gang geko-

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

6

men. Werklieden hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt om een groot deel van het pand te slopen als voorbereiding op de nieuwbouw. Daarmee wordt een wens die al vele jaren leeft bij het Bergambachtse ondernemersechtpaar realiteit. “Eigenlijk wisten we al jaren dat dit nodig zou zijn toen”, blikt Marcel Oskam terug. “Een deel is namelijk niet onderheid. In de loop van de jaren zag je de scheuren ontstaan.” De kans -17 jaar geleden- om het pand van één van de buren te kopen, leverde enige vertraging op, omdat deze uitbreiding eerst uitgevoerd werd. “Maar het was en bleef echt nodig. Daarom zijn we heel blij dat we nu volop aan de slag zijn


vorige locatie in Bergambacht had hij jarenlang de beschikking over een lunchroom en hier niet. Hij miste die lunchroom. Ik ben daarom met hem het gesprek aangegaan om hem aan te bieden in onze schoenenwinkel de bakkerswinkel te huisvesten en hem daar de ruimte geven voor een lunchroom.”

om onze winkel een grondige facelift te geven. Het volledige interieur wordt daarbij vernieuwd.” Het gaat bij die facelift trouwens echt om een vernieuwing. Er komen slechts een paar honderd vierkante meters bij, en het assortiment blijft hoegenaamd hetzelfde. Eén van de belangrijkste aanpassingen is de veel grotere aandacht voor de podologie. Oskam Schoenen heeft zich ontwikkeld tot een specialist voor mensen die schoeisel zoeken die passen bij de problemen die zij met hun voeten hebben. De succesvolle samenwerking van de Bergambachtse ‘moeilijke voetenwinkel’ met podoloog Ton van Loon uit Oudewater past daar naadloos in. Marcel: “Hij heeft al jaren een afdeling in onze winkel; die ruimte wordt in de nieuwe zaak veel groter en uitgebreider. Ton krijgt de beschikking over drie behandelruimtes, een spreekkamer, een wachtkamer en een werkplaats. Zijn werkwijze en DNA past naadloos bij die van ons: eerlijk advies geven, mensen niet op kosten jagen als een simpele en goedkope oplossing voor handen is, denken op de lange en niet op de korte termijn. Voor hem en voor ons is de samenwerking van een grote meerwaarde. Wij hebben allebei een passie voor het helpen van mensen met voetklachten.”

Een voorstel dat meteen in goede aarde viel. Aan de Hoofdstraat naast Bergambacht optiek, wordt straks de bakkerswinkel van Arjan van der Eijk ondergebracht. “Zij krijgen uiteraard een eigen ingang, maar vanuit onze winkel kun je zo doorlopen naar de lunchroom. Zo kun je het uitzoeken van schoenen meteen combineren met op je gemak wat eten en drinken. Schoenen kopen doe je nu eenmaal niet in vijf minuten. Daarnaast zien we vaak dat mensen in de Winkelhof niet alleen naar onze winkel toekomen, maar dan ook naar bijvoorbeeld Speksnijder Mode of een andere zaak gaan. Dan is een tussenstop in de lunchroom ideaal.”

De tweede grote verandering: shoppen bij Oskam Schoenen kun je in de nieuwe winkel combineren met een smakelijk bezoek aan een lunchroom. Bij werkbezoeken aan andere grote winkels viel Marcel en Ditty Oskam op dat zo’n voorziening vaak aanwezig was. Zij zagen dat het een toegevoegde waarde is voor het winkelend publiek en wilden dat ook graag, maar: “Broodjes klaarmaken is niet mijn sterkste kant”, lacht Marcel. “Een schoenmaker moet bij zijn leest blijven.” De oplossing werd gevonden aan de overzijde van de straat. Arjan van der Eijk runt daar al jaren zijn gelijknamige bakkerij. “Op zijn

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

7


Wij trakteren op korting op vers gebak.* Wij trakteren op korting Koop heerlijk vers gebak bij PLUS en ontvang je leeftijd in korting. op • Word vers je 50? Dan gebak.* krijg je 50% korting.

Binnenkort Spaar nu voor jarig? superzachte handdoeken. Je leeftijd is je korting • Word je 4? Dan krijg je niet 4%, maar zelfs 10% korting. Dat is heerlijk nog eens leuk uitdelen op jeen verjaardag! Koop vers gebak bij PLUS ontvang je leeftijd in korting. Hoe werkt het? • Word je 50? Dan krijg je 50% korting. • Geef tenminste twee dagen voor Wordjejebestelling 4? Dan krijg je niet 4%, maar zelfs 10%jekorting. T/m zaterdag 2 mei ontvang je bij elke 5 euro aan verjaardag op leuk bij onze bakkerijafdeling*. Geef dan ook Dat is nog eens uitdelen op je verjaardag! boodschappen* één spaarzegel. Bij een volle spaarkaartmeteen door hoe oud je wordt. (30 zegels) ontvang je met een kleine bijbetaling één Hoe werkt het? Tot sneljebij ons in detenminste winkel! twee dagen voor je • Geef bestelling grote badhanddoek of een set van twee handdoeken. verjaardag op bij onze bakkerijafdeling*. Geef dan ook Met vriendelijke groet, meteen door hoe oud je wordt. Kijk op plus.nl/handdoeken voor meer informatie.

op vers gebak.

TOT WEL

% 9 7 G! IN T KOR

PLUS Van medewerk(st)ers Tot snel bijder onsVlist in deenwinkel! Met vriendelijke groet, PLUS Van der Vlist en medewerk(st)ers

* Deze actie is bij PLUS Van der Vlist en is niet geldig i.c.m. andere acties. Deze actie geldt ook op bestellingen op taarten.plus.nl. De korting wordt alleen toegekend op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en bedraagt minimaal 10% en maximaal 100%. Korting geldt op maximaal 2 verse gebaksartikelen. Bij een bestelling van meerdere producten krijg je korting op de 2 hoogst geprijsde producten.

Van der Vlist

*Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, slijterij-artikelen, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, en eventuele overige niet wettelijke toegestane * Deze actie is bij loten, PLUSbeltegoed, Van derstatiegeld Vlist enenisemballage niet geldig i.c.m. andere acties. Deze actie artikelen.

geldt ook op bestellingen op taarten.plus.nl. De korting wordt alleen toegekend op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en bedraagt minimaal 10% en maximaal Klant100%. Korting geldt op Beste Brood maximaal 2 verse gebaksartikelen.plus.nl Bij een bestelling van meerdere vriendelijkste producten krijg je korting op Supermarkt Supermarkt 2019 2019 2019 de 2 hoogst geprijsde producten.

Openingstijden: ma-do 8.00-20.00 // vr 8.00-21.00 // za 8.00-18.00

Van der Vlist/Hoofdstraat 110 // Bergambacht T: 0182 351282 Van der // Vlist

CREËER DE PERFECTE COMFORTZONE

NIEUW IN DE WINKEL! Deze geweldige set is nu verkrijggbaar in de winkel?? Nukus by Nick Vervoort

Honeywell evohome Wi-Fi

Comfort, controle en efficiëntie. Bepaal de temperatuur in elke kamer in uw huis.

Profiteer van onze acties,volg ons op  facebook

Hoofdstraat 66 2861 AR Bergambacht | 0182 -351309 www.facebook.com/wovenwithlove woven_with love www.wovenwithlove.nl

www.vaneijkinstallatietechniek.nl WWW.WINKELHOF.NL

TOTAAL

in techniek!

MAART 2021

8

1280371.indd 1

17-02-21 10:12


BANKS

PUUR

De verfijning van een Hanwag klassieker. Een comfortabele trekkingschoen, gemaakt van hoogwaardig nubuck leer. Voor wandelingen op vlak terrein tot en met lichte huttentouren. Voorzien van extra ruimte in de voorvoet voor een verbeterd loopcomfort. Het PU foam in de tussenzool zorgt voor een voelbaar betere demping en een goede afrol. De Banks biedt puur wandelgenot. Verkrijgbaar met een leren of een Gore-Tex voering.

WANDEL GENOT

BANKS GTX Black/Asphalt

BANKS LADY GTX Asphalt/Ocean

BANGRI Adembenemende panorama‘s, onvergetelijke zonsopkomsten, avonden met de volle maan over bergsilhouetten - wandelen is een genot. Om werkelijk van iedere stap te kunnen genieten, is de Bangri vervaardigd uit soepel yakleer. Bij de manchet is hij extra soepel. Een flexzone bij de hiel optimaliseert de pasvorm. De Bangri is een super comfortabele schoen, met Yak-leer aan de buitenkant en chroomvrij gelooid leren binnenwerk. De Vibram® Endurance zool biedt een uitstekende demping en een hoge flexibiliteit.

BANGRI Chestnut/Black

BANGRI LADY Chestnut/Black

WINKELEN OP AFSPRAAK OSKAM SCHOENEN

WWW.HANWAG.NL

Hoofdstraat 55 Bergambacht T: 0182 - 351402 www.oskamschoenen.nl

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

9


SOET SLAPEN

------------------

Goede nacht! Een goede nachtrust maakt echt een wereld van verschil. Bij de inrichting van een slaapkamer, ligt onze eerste prioriteit dan ook op de kwaliteit van het bed. Bij Soet hebben we unieke beddencollecties van topmerken als o.a. Auping, Tempur en Pullman.

DE BESTE A D V I S E U R S S TA A N HIER VOOR U KL A AR O M D AT W E W E T E N HOE BEL ANGRIJK SL A AP IS

De grootste woonwinkel van de Krimpenerwaard MA AK EEN AFSPR A AK VOOR ADVIES OP

maat H O O F D S T R A AT 1 1-1 3 • B E R G A M B A C H T • 01 8 2- 3 51 51 8 • I N F O @ S O E T W O N E N . N L • S O E T W O N E N . N L


Medewerker aan het woord

De puzzel van Eetcafé ‘t Centrum Mark Wissink kan niet wachten tot het terras van Eetcafé ’t Centrum weer ouderwets vol zit. Vijf vragen aan de bevlogen bedrijfsleider van Bergambachts gezelligste eetcafé.

Waarvan gaat jouw horecahart sneller kloppen? Mark: “Van drukte. Een volle zaak, tevreden gasten, dat alles goed loopt. Ik mis nu echt het spel met de gasten, de puzzel om voor iedereen die wil komen eten een tafeltje te regelen. Dat is zo mooi om te doen! Tijdens de lockdown was het goed organiseren van de bestellingen en bezorging mijn puzzel.” Hoe kijk je terug op de afgelopen tijd? Mark: “Het is niet de fijnste periode geweest. Je wil mensen een leuke tijd bezorgen, maar dat kon een groot deel van het jaar niet. Al is het wel heel mooi om te zien wat iedereen in de horeca ontwikkelt. Je denkt nu aan dingen waar je anders nooit aan had gedacht.” Zoals de Eetwinkel en de kruidenboter? Mark: “Precies. Steeds meer gasten vroegen naar onze kruidenboter, waarop we deze los zijn gaan verkopen. Hij ligt nu ook als kruidenmix bij de Plus. Dat is een groot succes. Zo groot zelfs, dat we bezig zijn om de kruidenbotermix in meerdere winkels in de regio te krijgen. Mensen zijn ook heel blij met de verse maaltijden van de Eetwinkel.” Wat blijft je het meest bij uit 2020? Mark: “De kerstperiode. Het was een geweldige week, even het ouderwetse stampen en keihard werken. We hebben ruim 500 zes gangen diners gemaakt. Het hele team heeft dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt. Gasten kregen instructies mee zodat ze het thuis af konden maken. Het was spannend of het bij iedereen goed zou gaan. Uiteindelijk waren alle bestellingen op tijd en zijn we overladen met geweldige reacties. We waren overdonderd door alle complimenten. Daar krijg je een enorme boost van.” Welke plannen heb je voor dit voorjaar? Mark: “Ik hoop dat we snel weer open mogen en teruggaan naar het oude. Onze nieuwe website komt zeer binnenkort online, met daarop ook onze nieuwe cateringconcepten en de dagschotels uit de Eetwinkel. De zaak zit weer mooi in de verf, kortom we zijn er klaar voor.”

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

11


Welkom bij Mevr. Lingerie Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in onze ruime en moderne lingeriespeciaalzaak in het centrum van Bergambacht. Mevrouw Lingerie beschikt altijd over een uitgebreide collectie lingerie, nachten badmode. We houden van diversiteit en kwaliteit en geven u deskundig advies over de beste pasvorm.

Voor een veilige winkelervaring volgen wij de richtlijnen van het RIVM .

Hoofdstraat 41, 2861 AL Bergambacht, tel. 0182-350440

Wij zijn blij dat we weer open zijn.

DANKJEWEL • dat jullie op ons gewacht hebben • voor de aankoop van alle verfpakketjes en producten • voor alle lieve woorden, kaartjes, taartjes en bloemetjes Team Kapsalon Grea

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

12


Nieuw

1

in de winkel

1 Glamoureus en sportief

2

Strak, glamoureus en sportief, PrimaDonna Twist Chryso is het allemaal. De stof in neutrale tint is versierd met fijn goudkleurig garen. Kers op de taart: de goudkleurige schouderbandjes die je een stijlvolle sporty chic look geven. Subtiel en toch nét ietsje anders onder al je zomeroutfits. Kom kennismaken bij Mevrouw Lingerie!

2 Collectie Hugo Boss Ontdek de collectie van Hugo Boss, dit seizoen voor het eerst de voorjaar/zomercollectie van dit merk in huis bij Speksnijder Mode.

3

3 Jassen uit Italië Yes ladies! Deze te gekke jassen uit Italië zijn binnen bij Just be Jolie. We are in love! En jij? 129,95 euro, one size, valt ruim.

4 Woodwick Een onwijs leuke, maar ook prachtige toevoeging aan onze winkel! Je ruikt de kaarsen écht goed, en ze geven een knisperend geluid wat je doet denken aan een openhaard. Verkrijgbaar bij DA Rodenburg.

4

5 Rollerblade Skates Nu de schaatsen weer zijn opgeborgen en de zon weer begint te schijnen is het tijd om te gaan schaatsen op het droge. Een uitgebreide collectie skates (met vier wielen) van Rollerblade en skeelers (met vijf wielen) van Zandstra is verkrijgbaar bij Oskam schoenen. Bel voor een afspraak en kom passen!

5

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

13


Vakmanschap is…

Het atelier: de troef van Speksnijder Atelier Speksnijder is één van de weinige bruidshuizen in Nederland met een eigen atelier in huis. Joke Speksnijder en Hans Bel geven een kijkje achter de schermen. De bruidsafdeling is gevestigd op de bovenste etage van het Bergambachtse modehuis. Er hangen honderden trouwjurken klaar om gepast te worden. Op dezelfde etage schuilt achter een deur het atelier. Hier werken dagelijks zo’n drie tot zeven coupeuses aan trouwjurken. Ze korten te lange jurken in, perfectioneren de pasvorm of passen de applicaties op de jurken aan. Een service die door veel klanten wordt gewaardeerd. “Veel jurken hebben tegenwoordig een lage rug of een strapless bovenlijfje, maar niet iedere bruid wil dat. Terwijl de bruid in de paskamer wacht, pakken we in het atelier een applicatie zodat we direct kunnen laten zien hoe we de jurk kunnen vermaken”, vertelt Joke, bedrijfsleider bij Atelier Speksnijder. Wanneer de klant akkoord is, bestelt Speksnijder de jurk met daarbij los nog extra applicaties. Deze gebruiken ze bijvoorbeeld om een hogere rug te creëren of om mouwtjes aan een strapless jurk te maken. “Dit doen we helemaal naar wens van de klant. Eigenlijk kunnen we echt alles maken wat de klant vraagt.” Daarnaast heeft Atelier Speksnijder alle mogelijke accessoires in huis: sluiers, tiara’s, lingerie, schoenen. Ook hier is het atelier een grote meerwaarde. Zo kunnen schoenen in iedere gewenste kleur worden gespoten en zijn er meerdere opties om je bruidskleding te personaliseren.

TS-Tailormade Ook voor de bruidegom biedt Speksnijder maatwerk. Onder de naam TS-Tailormade – TS-Tailormade, de letters TS verwijzen naar de grondlegger én naar de huidige generatie Teunis Speksnijder. Deze drukken het ambacht van weleer uit in de uitvoering van nu– levert Speksnijder maatwerk kostuums. Mannen kunnen uit honderden stalen kiezen voor de stof en kleur. Om hen op weg te helpen maakt Speksnijder een moodboard op basis van vooraf aangegeven wensen. Bedrijfsleider Hans Bel: “Zo laten we zien hoe de verschillende combinaties eruit zien. Vroeger werd een trouwpak maar één keer gedragen en kozen mannen voor een chique, glanzende stof. Tegenwoordig is het belangrijk dat je het pak kunt doordragen. Steeds meer mannen kiezen voor een meer vintage, Peaky Blinders-stijl. Zeker het jasje en de gilet zijn dan heel goed met een jeans te combineren. De maatpakken zijn overigens niet alleen voor bruiloften, we leveren deze ook aan bijvoorbeeld zakenmannen.”

TS-Tailormade: de afdeling voor maatwerk kostuums.

Het pak wordt professioneel aangemeten door de specialisten van Speksnijder en volledig op maat gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om het pak te personaliseren. Bijvoorbeeld met de trouwdatum onder de kraag geborduurd, initialen aan de binnen-

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

14


Joke Speksnijder werkt aan de zoom van een trouwjurk.

Gepersonaliseerd maatpak met trouwdatum in de kraag.

zijde van het jasje of een stropdas van dezelfde stof als de trouwjurk. In het Schoenenkabinet vindt de man bijpassende schoenen. Bel: “De bruidegom krijgt bij ons net zoveel aandacht als de bruid. En ook voor hen geldt: we kunnen alles maken wat ze vragen.”

Initialen in de manchetknopen, ook dat kan.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

15


Gouden sieraden? Verkoop of ruil ze nu in

Weggestopt in een lade of netjes opgeborgen in de kluis? Het kan zomaar zijn dat u nog gouden sieraden in huis heeft waar eigenlijk al jaren niet meer naar omgekeken is en dat is zonde! Ruil nu uw gouden sieraden in voor een nieuw sieraad of horloge waar u wèl plezier van heeft. HOE WERKT HET? Wij taxeren uw gouden sieraden op basis van de actuele goudkoers. Er worden geen verwerkingskosten in rekening gebracht, de taxatie is uiteraard vrijblijvend en geheel gratis. Indien u akkoord bent met de getaxeerde waarde, betalen we u het bedrag meteen uit. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om direct een nieuw sieraad bij ons uit te zoeken. GOUD MET EEN TWEEDE LEVEN Bij ons is het mogelijk om uw goud een tweede leven te geven! Met uw goud De Duitse of ontwerpster gebruikt het goud van en eengoudsmid dierbare kunnen wij een het nieuw sieraad maken. Door het gebruik van de nieuwste technieken zijn wij in staat om hoogwaardige en beste handwerk om de sieraden te ontwerpen en unieke sieraden te produceren. Samen met u ontwerpen wij een nieuw te vervaardigen in haar atelier in Weingarten bij sieraad naar uw wens. Karlsruhe.Maak Ze werkt graag met optische het sieraad persoonlijker met eenillusies: eigen handschrift, een fotogravure of haar collectie fascineert met demanier mooiste een vingerafdruk. Dit is een mooie voor een blijvende herinnering van emotionele waarde. van textielkant structurengrote die de charme

uitstralen. Haar nieuwe collectie is geïnspireerd op Juwelier de Vaal plantkunde, vooral op bladeren en takken. Hoofdstraat 46, 2861 AR Bergambacht Delicate bladeren en bessen zijn te vinden de 161 • www.juwelierdevaal.com Telefoon: 0182in354 sieraden in de "Emilia" set. Deze delicate SIERADEN VAN TOPKLASSE elementen nestelen zich tegen de arm of zwaaien sierlijk door hun uitgewerkte beweging. De WWW.WINKELHOF.NL MAART 2021 gelijkmatige herhaling van het romantische www.juwelierdevaal.com

Brigitte Adolph

16


Beertje Quinty: altijd veel nieuws! Als er één ding duidelijk werd in het voorbije ‘coronajaar’, dan is het wel de populariteit van Beertje Quinty bij haar klanten. Ze bleven, ondanks alle beperkende maatregelen van het RIVM, de winkel van Wilma Pak, méér dan trouw.

speelgoed en accessoires. “Op het vlak van de kleding gaat onze collectie nu tot en met maat 164,” vertelt Wilma Pak. “Dus mogen we vaststellen dat we elk kind van baby tot en met brugklasser kunnen aankleden.” Ook leuk zijn de nieuwe, stoere merken die Beertje Quinty aan haar winkel aan de Hoofdstraat 37a heeft toegevoegd. Raizzed, Retour-Jeans en Levv.

“Die steun maakt me blij en dankbaar”, stelt Wilma vast. “Natuurlijk miste ik in de voorbije periode wél het directe contact in de winkel, want dat blijft toch het mooiste, hè. Maar goed, dat komt vast weer terug. In de tussentijd probeer ik mijn klanten maximaal van dienst te zijn, bijvoorbeeld door het samenstellen van ‘pastassen’ met baby-, peuter- en kinderkleding. Doordat je de smaak van je klant goed kent, weet je welke spullen je in de tas moet stoppen. Negen van de tien keer blijkt die helemaal bij de wensen aan te sluiten. De ‘pastassen’ bezorgen we desgewenst bij de mensen thuis, zodat ze hun kinderen in alle rust de kleding kunnen laten passen. Vervolgens geeft de klant de bestelling door en rekenen we af met een tikkie. Het systeem werkt zo goed, dat we er ook na de coronacrisis mee doorgaan!” Beertje Quinty heeft een breed en actueel assortiment: van babyen peuterkleding tot en met kinderkleding, originele cadeautjes,

Creashop ‘t Bonte Schaep uw winkel voor: • mooie kleding van natuurlijke materialen tot maat 54 • lingerie • nachtkleding • panty’s • haak - en breigarens • quiltstoffen • en nog veel meer op handwerkgebied

Welkom in onze vernieuwde winkel Kom (op afspraak) binnen en kijk rustig rond. Bij inlevering van deze ingevulde bon maakt u kans op € 50,- vrij te besteden bij ons in de winkel naam: emailadres: telefoonnummer: (U geeft hierbij toestemming voor gebruik van uw mailadres voor onze nieuwsbrief, alleen volledig ingevulde bonnen doen mee met de verloting. Verloting vindt plaats op 27 mei 2021)

Openingstijden di. t/m za. van 10.00-17.00 uur. Hoofdstraat 54-56 - Bergambacht - 0182 - 353563 www.bonteschaep.com

DE UNIEKE WINKEL

Patisserie Casteleijn Hoofdstraat 84 2861 AS Bergambacht tel: 0182-351205

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

17


‘De bibliotheek is er voor iedereen’ Miriam Nahon in de nieuwe bibliotheek, met in haar hand een Boekstart koffertje met een babyboekje. Nieuwe ouders krijgen dit gratis als ze hun kindje lid maken van de bibliotheek.

de bibliotheek af te halen. Daar wordt De deuren van de bibliotheek staan gretig gebruik van gemaakt. Al merkt open voor iedereen. Je kunt er op je Wie in de Winkelhof winkelt, kan Nahon wel dat vooral jonge kinderen gemak een tijdschrift of krant lezen meteen even aanwaaien bij en hun ouders het moeilijk vinden om onder het genot van een gratis kopje de Bibliotheek Krimpenerwaard. online boeken te kiezen. Daarom biedt koffie. Het is ook mogelijk in de biblioSinds december vorig jaar vind je de bibliotheek nu een verrassingstasje, theek te werken of studeren. Er zijn de bieb aan de Pleinstraat 4, op die ze op basis van leeftijd en interesses werkplekken en meerdere openbaar de begane grond van Speksnijder van het kind vullen met een leuke selectoegankelijke computers. Ook heeft de interieurarchitectuur. tie boeken. bibliotheek print- en scanfaciliteiten en gratis WiFi. “Veel mensen weten het Ontmoetingspunt niet, maar je hoeft geen lid te zijn om van deze faciliteiten gebruik De bibliotheek is echter veel meer dan alleen boeken. De bibliote maken. De bibliotheek is er voor iedereen”, zegt Miriam Nahon, theek wil ook een rol spelen als ontmoetingsplaats. Daarom is er locatiemanager van vestiging Bergambacht. een gezellig zitje gemaakt en houdt de bieb regelmatig activiteiten. Denk daarbij aan lezingen, een computercursus, een digitaal De bibliotheek opende in december vorig jaar op het nieuwe adres. café voor vragen rondom tablets en smartphones en een brei- en Aan de Pleinstraat 4 vind je zo’n 12.000 boeken voor alle leeftijden, haakcafe. Deze activiteiten zijn vanwege de coronamaatregelen van babyboekjes tot literatuur en grootletterboeken voor volwasopgeschort. Het Taalhuis, waarbij vrijwilligers Nederlandse les senen. Natuurlijk overzichtelijk gerangschikt op genre, alfabet geven, gaat online door. Naast de cursussen heeft de bibliotheek en leeftijd en aantrekkelijk uitgestald op blokken. Voor iedereen ook expositieruimte voor lokale kunstenaars. Zij mogen hun werk tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Voor volwassenen kost een ook ophangen bij Speksnijder interieurarchitectuur en een deel lidmaatschap 47,00 euro per jaar. “Voor de prijs van slechts twee van de expositie is vanaf buiten te zien. nieuwe boeken kun je het hele jaar lezen, ook de nieuwste boeken.” Tevens heeft het Historische OntmoetingsPunt (HOP) een plek in de bibliotheek. In de twee vitrines is nu een expositie met meetgerij te zien en op 26 maart staat er een lezing gepland over dit onderwerp. Nahon: “We hopen natuurlijk dat dit door kan gaan. We kunnen niet wachten om de deuren weer te openen.”

De nieuwe locatie was nog geen twee weken open, toen de deuren alweer dicht moesten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Lezers konden nog wel putten uit de online bibliotheek met 30.000 e-books en luisterboeken en de afgelopen periode was het ook mogelijk om online gereserveerde boeken in

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

18


Naast ons afhaal- en bezorgmenu hebben wij ook

De Eetwinkel 7 dagen per week geopend

• 4 soorten soep per liter • Lasagne Bolognese met spinazie • Kruidenboter en kruidenbotermix Vanaf woensdag dagelijks wisselende dagschotels.

Allemaal te vinden op onze website, en . Makkelijk thuis op te warmen. Kijk op onze site voor alle producten uit de eetwinkel.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

19


Kontakt Mediapartners een andere kijk op bereik!

5%

SPECIALIST IN MAATWERK VOOR SPECIALIST IN MAATWERK VOOR HOUT- EN PLAATMATERIAAL HOUTEN PLAATMATERIAAL

op de hele winkelvoorraad*

25%

5%

www.houtmarkt.eu

Jan Blankenstraat 17a, Postbus 79, 2860 AB Bergambacht

n hout- en plaatmateriaal. g 24 november 2020 t/m vrijdag 18 december 2020.

T 0182 - 35 4382 E houtmarkt@denhoed.nl

Gevestigd op het platteland, in het pittoreske Goudriaan, kenmerkt de poldermentaliteit onze werkwijze. Een mentaliteit van aanpakken en doorpakken, maar nét even anders. Met onze nuchtere kijk op zaken helpen wij ondernemers in de regio hun bedrijf te laten groeien. Gebruikmakend van onze expertise en middelen, zowel off- als online. Opvallen in de kudde, maar ook met beide laarzen in de Hollandse klei blijven staan. Dat is Goudriaanse nuchterheid in een glimmend jasje!

* korting op de hele winkelvoorraad SPECIALIST IN MAATWERK VOOR

HOUT-van ENhoutPLAATMATERIAAL * met uitzondering en plaatmateriaal. Actieperiode: dinsdag 2 maart 2021 t/m vrijdag 16 april 2021.

e hele winkelvoorraad*

www.houtmarkt.eu Jan Blankenstraat 17a, Postbus 79, 2860 AB Bergambacht

www.kontaktmediapartners.nl

laatmateriaal.Zuidzijde 131 - Goudriaan | 0183 583 200 | info@kontaktmediapartners.nl er 2020 t/m vrijdag 18 december 2020.

Kleding voor de forse & lange mannen

VAN XXL TOT 9XL

1246350.indd 1

T 0182 - 35 4382 E houtmarkt@denhoed.nl

10-06-20 11:34

kindermode t/m maat 152

Nieuw! Schoenen van Camel Active en Berkelmans

Grote maten & lengte maten

BOS BOS GROTE MATEN MODE GROTE MATEN MODE

H.B.Nederburghstraat 2 D | 2861 ZB Bergambacht 0182 350947 | info@bos-grotematenmode.nl www.bos-grotematenmode.nl voor openingstijden zie website

Lopikerstraat 35 | Schoonhoven | 0182 - 388001 Hoofdstraat 37a | Bergambacht | 0182 - 354940

www.beertjequinty.nl

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

20


ADVERTORIAL

Heerlijke producten, blije klanten Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de Knegt Noten en Kaas in 2022 gaat verhuizen naar een ander winkelpand in hartje Bergambacht. “We trekken naar de plek waar nu nog Bakkerij van der Eijk gevestigd is”, vertelt Jordi de Knegt. “Op die nieuwe locatie is het winkeloppervlak ongeveer even groot als onze huidige plek aan het H.B. Nederburghplein 4, maar qua magazijnruimte gaan we er flink op vooruit. Prettig is daarnaast dat ik boven de winkel kan gaan wonen. Een mooi toekomstperspectief dus.”

Je hebt van die winkels waar je als klant als een magneet door wordt aangetrokken. De Knegt Noten en Kaas ís zo’n zaak. Eigenaar Jordi de Knegt heeft over belangstelling dan ook niet te klagen.

“Je merkt in zijn algemeenheid dat de consument steeds meer voor kwaliteit gaat”, weet hij uit ervaring. “Veel klanten willen weten wat de afkomst van een product is en wat er in zit. Daar komt in deze coronatijd bij dat men het thuis én voor de ander gezellig wil maken met lekkere producten zoals versgebrande noten, heerlijke kaas, goede wijnen en aantrekkelijke cadeauartikelen. Wij spelen daar op in met een mooi en breed assortiment. Vooral onze notenafdeling scoort uitstekend. Daarnaast merken we een steeds grotere belangstelling voor ons assortiment in wijnen. Daar hebben we de voorbije tijd flink in geïnvesteerd en dat loont zich. Fijn om te zien. Ook onze kazen, en vooral de boerenkazen, zijn zeer populair. We betrekken ze van boeren uit onder meer Zuidbroek, Bergambacht, Polsbroek en Berkenwoude. ‘Lekker lokaal’ dus, letterlijk en figuurlijk!”

H.B. Nederburghplein 4 | Bergambacht | 06-29765931 | deknegtkaasennoten.nl

Met denken over de toekomst beginnen sommigen al heel vroeg! Wij hebben ook úw droomhuis in onze woningvoorraad.

FRED VAN LAAR WEET WAT U EET 100% scharrelvarkensvlees 100% scharrelkipfilet (eventueel ook biologisch) Rundvlees met een heel goed leven

Zie onze website voor de herkomst van al het vlees

Makelen is maatwerk

WWW.VANLAAR.GILDESLAGER.NL Misschien iets minder vlees eten oke, maar wel beter!

Kijk op onze website voor onze actuele woningvoorraad of maak direct online een zoekopdracht aan. Of loop even bij ons binnen. Vinden wij gezellig. Hoofdstraat 10A • 2861 AP Bergambacht 0182-355 788 • info@vanegmondmakelaardij.nl www.vanegmondmakelaardij.nl

Gildeslager Van Laar Hoofdstraat 38, 2861 AP Bergambacht 0182-353740 - info@vanlaar.gildeslager.nl

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

21

1250440.indd 1

12-08-20 13:08


WINKELEN OP AFSPRAAK

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

22


✓ volledig kalfsleer gevoerd ✓ uitneembaar voetbed ✓ ook zonder voetbed draagbaar door voorvoetondersteuning ✓ verkrijgbaar in diverse wijdtematen

1

Since 1884

1

Since 1884

2 3 2 3

4 ✓ uitneembaar voetbed ✓ verkrijgbaar in diverse wijdtematen ✓ leren voering

4

KINDERSCHOENEN IN

5

5

VERSCHILLENDE

WINKELEN OP AFSPRAAK

WIJDTEMATEN

5

1. MONACO, suède - meshstrech, blauw, extra stevig contrefort, wijdtemaat H | 2. BILBAO, softnappa - cube, wit / zwart, extra stevig contrefort, wijdtemaat H 3. BARCELONA, suède - perlato, crème / beige, extra stevig contrefort, wijdtemaat H | 4. CANNES, 1. MONACO, suède - meshstrech, blauw, extrasuède stevigPLACENZA, scala, cognac / bruin, wijdtemaat H | 5.softnappa - cube, contrefort, wijdtemaat H | 2. BILBAO, meshstrech / dorelak, wijdtemaat G H wit / zwart, extra stevigbeige, contrefort, wijdtemaat 3. BARCELONA, suède - perlato, crème / beige, extra OPENINGSTIJDEN stevig contrefort, wijdtemaat H | 4. CANNES, suède maandag 13.15 - 18.00 dinsdag - 18.00 PLACENZA, scala, cognac / bruin, wijdtemaat H | 5.09.00 woensdag 09.00 - 18.00 OSKAM SCHOENEN donderdag 09.00 55 Hoofdstraat 55 meshstrech / dorelak, beige,Hoofdstraat wijdtemaat G- 18.00Bergambacht vrijdag 09.00 - 21.00 Bergambacht T:zaterdag 0182 - 351402 09.00 - 17.00 T: 0182 - 351402 zondag gesloten www.oskamschoenen.nl www.oskamschoenen.nl

SEE FASHION, FEEL COMFORT

3/1/2021 1:39:12 PM

SEE FASHION, FEEL COMFORT

Deze folder is met uiterste zorg samengesteld. Het kan incidenteel voorkomen dat een bepaald artikel niet (tijdig) voorradig is. Eventuele model-, kleur- en/of prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

23


el: Nu in de wink

cadeautip!

Grote collectie BK-pannen waaronder de serie ‘BK Easy Induction’

Bordjes van het merk ‘Gusta’

Nieuwe collectie Marjolein Bastin serviesgoed

Nieuwe serie fotolijstjes ‘Aimee’ van het merk Henzo

waaronder mokken, bordjes, etagères en theetipjes.

Ook uw adres voor boeken, kantoorartikelen en huishoud

Slingerland Top1Toys, dé speelgoedzaak van de Krimpenerwaard

Hoofdstraat 34 Bergambacht

Telefoon: 0182-351231 @ Slingerland@winkelhof.nl

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

24


Jaaragenda

Het hele jaar door organiseren de leden van Winkelhof Bergambacht allerlei activiteiten. Hieronder vindt u het overzicht van wat er in 2021 op de planning staat. Handig om te bewaren!

Winkelhof Bergambacht

Familiebraderie     AUGUSTUS

Bezoekers zijn tijdens de Familiebraderie van 10.00 tot 17.00 uur welkom voor een dag vol activiteiten, koopjes, aanbiedingen en gezellig rondlopen in het winkelhart van Bergambacht. Het is nu nog onzeker of de ‘gewone’ Familiebraderie doorgang kan vinden, of dat er net als vorig jaar gekozen wordt voor een afgeslankte coronaversie van de markt.

28

Winkelhof Modehof Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar helaas geen Winkelhof Modehof. Uiteraard heten de modewinkeliers u wel van harte welkom in hun winkels voor de laatste kledingtrends!

Moederdag fotomoment MEI

van 10.00 tot 16.00 uur.

8 Klantenverwendag   De Bergambachtse winkeliers leggen de rode loper (vaak letterlijk) uit voor hun klanten. In een gezellige en laagdrempelige sfeer heten zij hen van harte welkom. Daarnaast hebben zij allerlei acties en aanbiedingen om een bezoek aan Winkelhof Bergambacht nóg aantrekkelijker te maken! Uiteraard vindt één en ander coronaproof plaats. JUNI

Opening nieuw seizoen

5

SEPTEMBER

18 NOVEMBER

Klanten kunnn weer aan de slag met de scheurkaart vol acties en aanbiedingen.

Pre Black Friday klantenverwenavond 

Een klantenverwenavond die in het kader staat van Pre Black Friday, met uiteraard weer een groot aanbod van allerlei aantrekkelijke koopjes. Ook hiervoor geldt: afhankelijk van de coronamaatregelen.

26

Outletmarkt     JUNI

26

De Outletmarkt staat weer op de agenda. Er zijn dan volop acties en aanbiedingen te vinden in de kramen van winkeliers van Winkelhof Bergambacht.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

25


Vol enthousiasme stap je op je fiets en opeens klampen de regendruppels zich vast aan jouw bril. Je bent vergeten het weer te checken. Met contactlenzen stap jij zonder zorgen de deur uit en hoef jij je nooit meer druk te maken om die onverwachtse regenbui of om brillenglazen die beslaan. Met contactlenzen heb je altijd optimaal zicht.

Actie 1 Zeiss glas GRATIS bij een zonnebril op sterkte

Onverwachts buitje? Optimaal zicht met contactlenzen.

Waarom contactlenzen? Meer bewegingsvrijheid Staat iedereen Zicht in alle weersomstandigheden Niet trendgevoelig

www.bergambachtoptiek.nl

Co’couture brengt het beste van twee werelden samen: een minimalistisch Scandinavisch design, gemixt met de flamboyante, flirterige Franse stijl waar de ontwerpers zo dol op zijn. ‘We are Parisiennes at heart and believe most girls are.’ Dit jonge Deense merk – geboren in 2015 – gebruikt mooie kwaliteitsstoffen en hecht veel belang aan details. En hoewel ze de mode op de voet volgen, willen ze bij co’couture vooral elegante, betaalbare fashion afleveren voor vrouwen met ‘attitude’, op zoek naar een eigen stijl. 

“Just be yourself, Just be Jolie.” www.instagram.com/just_be_jolie

Lange stoep 8 2941 AE Lekkerkerk 0180 - 44 40 74

&

Lever deze bon in en ontvang €5,korting op uw aankoopbedrag. Let op: Maximaal 1 bon per klant. Deze actie is geldig tot en met 31 december

07-09-2020 13:42 Co’couture is een nieuw merk bij Just be Jolie waar wij ontzettend trots op zijn en waar wij graag een stukje over vertellen, aangezien wij dit merk helemaal te gek vinden! Wij hopen jullie ook! 

Wij verkopen onder andere de volgende merken:

www.facebook.com/JustbeJolie

OP DE NIEUWE COLLECTIE!*

scandicool + parisienne chic

Wij zijn Just be Jolie, een hippe, betaalbare damesmodezaak in Bergambacht met een Deense touch. Wij hebben diverse fashion musthaves van nu en volgen dé trends op de voet. 2020071701_Menicon_lenzen_adv_A4_OptimaalZicht_01_200904.indd Wekelijks hebben wij nieuwe items vanuit Parijs en Amsterdam. Kom gezellig langs & laat je vrijblijvend inspireren!

www.justbejolie.nl

€5,- KORTING

JUST BE JOLIE WENST U FIJNE FEESTDAGEN

The story behind co’couture

Hoofdstraat 62 2861 AR Bergambacht 0182 - 60 56 07

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

26


Nieuw

1

in de winkel

1 Voorjaarskleding Weer volop heerlijke en mooie voorjaarskleding te verkrijgen vanaf maat 42. Kom gezellig binnen of maak een afspraak bij Creashop ’t Bonte Schaep.

2

2 Set proeflenzen Last van beslagen glazen met het dragen van een mondkapje? Probeer eens contactlenzen. Een set proeflenzen testen vanaf 35 euro incl. oogmeting en instructie. Bel voor een afspraak met Bergambacht Optiek.

3 Galaxy Watch Special Edition De Special Edition combineert de uitstraling van een luxe horloge met de geavanceerde functies van de Samsung smartwatches. Deze unieke horloges zijn uitgerust met twee verwisselbare horlogebanden: een speciaal ontworpen stainless steel- en een siliconen horlogeband. De Galaxy Watch is niet alleen zeer stijlvol, maar ook gebruiksvriendelijk. Om door apps, berichten en tekst te bladeren hoeft er alleen maar aan de roterende ring gedraaid te worden. Verkrijgbaar bij Juwelier de Vaal.

3 4

4 Stevige bretels Stevige bretels in vier clibs, extra lang! In leuke voorjaarskleuren. Ze liggen klaar bij Bos Grote Maten Mode.met Bergambacht Optiek.

5

5 RedRag………Baskets! Terug van weggeweest. RedRag baskets! Deze en andere sneakers en sandalen van het modemerk RedRag zijn bij Oskam schoenen verkrijgbaar.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

27


MY Accessories Sieraden, modeaccessoires & woondecoraties

De winkel gesloten of open? Dat is de vraag tijdens het maken van deze advertentie. Maar wat het ook zal zijn, we blijven altijd bereikbaar! Via social media, app, telefoon, mail en eigen webshop! Bezorgen, verzenden, afhalen en hopelijk ook snel weer in de winkel zelf! We blijven iedereen met veel plezier helpen! Liefs team MY Accessories

Hoofdstraat 19 – 2861 AK – Bergambacht – 0182-350222 - 06-13834884 www.myaccessories.nl - @myaccessories.nl – my_accessories.nl WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

28

.


BIZ en Winkelhof investeren samen met gemeente in aankleding winkelcentrum

De Hoofdstraat in Bergambacht.

Nieuw straatmeubilair in de Winkelhof en een andere aankleding van het H.B. Nederburghplein; ze maken onderdeel uit van de investeringsplannen om het Bergambachtse winkelhart nog aantrekkelijker voor het winkelend publiek te maken. Het bestuur van de winkeliersvereniging van de Winkelhof en de ondernemers van de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) slaan hiervoor samen met het gemeentebestuur de handen in elkaar.

‘Dit betekent echt weer een stap vooruit’ Bankjes om op te zitten, de bloembakken aan de lantaarnpalen, de voorzieningen voor (elektrische) fietsen; het zijn voorbeelden van de aankleding van de Winkelhof die mede bijdragen aan de aantrekkingskracht van de winkels. Reden voldoende voor zowel de BIZ als de winkeliersvereniging om daarin te investeren. “Zo zijn we al enige tijd bezig met de aanpak van het H.B. Nederburghplein en het straatmeubilair”, stelt voorzitter Piet-Jan van Zoest. “We zijn daarover vanuit de BIZ en de Winkelhof het gesprek met het gemeentebestuur aangegaan. Dat heeft de nodige tijd gekost, maar vorig jaar werd duidelijk dat er vanuit de gemeente naar elke kern een financiële bijdrage ging.” De besturen van de BIZ en de Winkelhof besloten deze meevaller aan te vullen met geld uit de eigen middelen om de vernieuwing van het winkelhart mogelijk te maken. “Dit gaat echt weer een stap vooruit betekenen om met name het

H.B. Nederburghplein aantrekkelijker te maken. Daar hebben we trouwens al vooruitgang in geboekt doordat meerdere ondernemers in de foodsector regelmatig op het plein staan. Maar ook wat betreft straatmeubilair en voorzieningen voor dagjesmensen met een elektrische fiets zal het er nog beter op worden.” Wat de BIZ en de Winkelhof betreft vinden de werkzaamheden nog dit jaar plaats. Daarvan zijn ze echter wel afhankelijk van onder meer de levertijd van de benodigde materialen. “En we willen dit uiteraard door een lokale aannemer uit laten voeren en moeten dus nog afwachten hoe het bij hen in de planning past.” Piet-Jan van Zoest is blij met de mogelijkheid die er nu ligt om weer een stap te zetten om Winkelhof Bergambacht tot hét winkelhart in de Krimpenerwaard te houden. “We staan er nu al heel goed voor, maar je moet blijven investeren en vooruit kijken om dat zo te houden. Ik ben ervan overtuigd dat deze vernieuwingen daar een heel mooie bijdrage aan gaan leveren.”

Eén van de activiteiten op het H.B. Nederburghplein: de Modehof.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

29


Hypotheekgesprek wanneer het jou uitkomt

Notaris mr. F.J. de Ridder Pleinstraat 21b 2861 XE Bergambacht Notaris mr. F.J. de 12 Ridder Tel. 0182 - 35 58 Notaris mr. F.J. de Ridder

Zelf online je hypotheek regelen, mét persoonlijk advies van een adviseur? Dat kan! Met Rabo Samen Online voor Hypotheken.

Pleinstraat 21b Pleinstraat 21b 2861 XE Bergambacht Tel. 0182 - 35 12 58 2861 XE Bergambacht

Kijk op rabobank.nl/hypotheken

Tel. 0182 - 35 12 58

Lekkerkerk – Bergambacht Lekkerkerk – Bergambacht Rhoon – Hoogvliet (Rotterdam) Rhoon – Hoogvliet (Rotterdam) E: info@lintnotarissen.nl I: www.lintnotarissen.nl Lekkerkerk – Bergambacht E: info@lintnotarissen.nl I: www.lintnotarissen.nl Rhoon – Hoogvliet (Rotterdam)

E: info@lintnotarissen.nl

I: www.lintnotarissen.nl

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

30

1280361.indd 1

17-02-21 10:09


Nieuw

1

in de winkel

1 Jean Paul Gaultier Nieuw bij DA Rodenburg: Le Male On Board, de frisheid van de nieuwe matroos van Jean Paul Gaultier. Bevat Bergamot en Tonkaboon.

2 Levis Kids

2

Nieuw in de winkel bij Beertje Quinty: Levis kids, verkrijgbaar in de maten tot en met 164.

3 Fancy retrolook Fan van bloemenprints en en fancy retrolook? Dan is Melanesia swimwear naar je hart. Het chique retromotief werd speciaal voor deze serie ontworpen, in kleuren die heel flatterend zijn voor je zomerhuid. Kies je favoriete setje uit, match met een van de stylish accessoires  en geniet van de zomer! Verkrijgbaar bij Mevrouw Lingerie.

3 4

4 Chelsea Boots Durf jij een statement te maken? Draag deze hoge chelsea boots dan met een cargo pants en je bent helemaal on trend. Ook onder een 7/8e straight jeans komen deze Via Vai chelsea boots welke verkrijgbaar zijn bij Oskam schoenen mooi tot zijn recht.

5

5 Zonnebrillen IKKI Ze zijn er weer bij MY Accessories: de nieuwe collectie zonnebrillen van IKKI! Trendy zonnebrillen van hoge kwaliteit en een fijne prijs!

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

31


WINKELEN OP AFSPRAAK

Via Vai Footnotes Thinx Hassia Mephisto

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

32


ADVERTORIAL

Optie1 is er voor iedereen slagen er desondanks toch goed in om ons hoge serviceniveau vast te houden.” Op het gebied van smartphones en toebehoren heeft Optie1 een ruime keuze in nieuwe en Refurbished toestellen. Ook de nieuwste topmodellen, zoals de Iphone 12-lijn en de Samsung S21 liggen in de winkel aan de Hoofdstraat te pronken. “Pracht apparaten die nog meer kunnen dan de modellen er voor”, weet Daniël Blinksma. Super trendy dus. Je ziet het: Optie1 is er voor iedereen: van trendsetters tot mensen die gewoon een goede, degelijke smartphone willen.”

Optie1 geldt in Bergambacht en omgeving als dé specialist in telecom. In de nieuwe en ruime winkel aan de Hoofdstraat 44 word je als klant aangenaam verrast door een groot assortiment smartphones en tablets en kun je er terecht voor abonnementen (zowel zakelijk als particulier), prepaid en een keur aan accessoires.

“Alles draait om klanttevredenheid”, zegt Daniel Blinksma, bedrijfsleider van Optie1 Bergambacht. “Dat bereik je niet alleen met het aanbieden van goede producten, het is vooral de service die het verschil maakt. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. We vinden het enorm belangrijk dat iedereen die iets bij ons koopt of advies nodig heeft, perfect geholpen wordt. Vooral onze wat oudere klanten waarderen die manier van werken. Ze zijn over bepaalde zaken op telecomgebied soms wat onzekerder dan jonge mensen. Reden voor ons om de tijd te nemen om dingen uit te leggen en mensen te helpen met bijvoorbeeld het overzetten van data van de oude naar de nieuwe smartphone. Zeker in coronatijd met al zijn beperkingen, was en is dat soms een uitdaging, maar we Hoofdstraat 44 | Bergambacht | 0182-603252 | www.optie1.nl

JOUW HUID IN KRACHT GESPECI ALISEERD IN

HUIDVEROUDERING PIGMENTPROBLEMEN ACNE PERMANENTE MAKE  UP AFSLANKEN D.M.V CROLIPOLSE

BOTO  FILLERS I.S.M COSMETISCH ARTS

LASERBEHANDELINGEN I.S.M. HUIDTHER APEUT

V I N D

J O U W

I D E A L E

P R O D U C T

O P

D E

W E B S H O P

W W W . S C H O O N H E I D S S A L O N E  C L U S I E F . N L / S H O P

H O O F D S T R A A T

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

33

3 A 

2 8 6 1

A K

B E R G A M B A C H T


Kom je smullen op het plein? Dit voorjaar is het weer gezellig op het HB Nederburghplein in hart van de Winkelhof. Iedere dag kun je er in één van de foodtrucks terecht voor het lekkerste eten. Winkelhof magazine stelt ze graag voor: De Monte IJs, Il Vesuvio en De Pizzatruck.

De Monte IJs

Tijd voor een ijsje Voor het derde jaar op rij komt De Monte IJs weer naar Bergambacht. Vanaf 1 april vind je zeven dagen per week vers ambachtelijk schepijs in de vrolijke gekleurde foodtruck op het HB Nederburghplein.

Net als vorig jaar werkt De Monte weer samen met Eetcafé ’t Centrum. Maandag tot en met woensdag runt ’t Centrum de foodtruck, donderdag tot en met zaterdag staat Angela er en zondag wisselen ze de dienst af. De foodtruck is vanaf 1 april weer op het plein te vinden. Angela: “Wij kunnen niet wachten. Iedereen is eraan toe om weer lekker een ijsje te halen op het plein.”

De Monte wordt gerund door Angela en Lennert van Driel. Twee Bergambachtenaren met een hart voor de horeca. Ze bouwden drie jaar geleden een schaftkeet om tot foodtruck en startten met de verkoop van ijs en snoep. Vorig jaar breidden ze het assortiment uit met slush puppy. Dit jaar gaan ze ook macarons en spekkoek verkopen; twee lekkernijen die nog niet in Bergambacht te vinden waren. Daarnaast voegen ze vijf nieuwe smaken schepijs toe. Daarmee heb je straks keuze uit maar liefst 25 soorten ambachtelijk bereid schepijs. Het ijs bereiden Angela en Lennert niet zelf, maar desondanks hebben ze wel een écht Bergambachts bedrijf. Dat begint al bij de naam. Daarvoor doken ze in de geschiedenisboeken. Ze kwamen erachter dat Bergambacht als benaming voor het eerst voorkomt in een document uit 1245, ondertekend door de heer De Monte.“De heer Van den Berg was bezitter van het ambacht hier. Door de aanduiding ‘ambacht’ toe te voegen aan zijn geslachtsnaam, ontstond de naam Bergambacht. De Monte is Frans voor berg, dus met De Monte Ambachtelijk IJs, zeg je eigenlijk Bergambachtelijk ijs”, legt Lennert uit. De slogan ‘Berg’ Ambacht is beleving sluit daarbij aan.

De Monte Maandag t/m donderdag: 14:00 tot 21:00 uur Vrijdag t/m zondag: 12:00 tot 21:00 uur

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

34


De Pizzabus

Effe wachten… pizza! Sinds begin dit jaar vind je iedere vrijdag en zaterdag de Pizzabus van Nol Menagé op het plein. In de foodtruck bereiden Nol en zijn team de pizza’s vers terwijl je wacht. “We draaien ons eigen deeg en voor de toppings gebruiken we ingrediënten van de Italiaanse groothandel”, vertelt Nol. Ze hebben een ruime keuze uit pizza’s en serveren ook huisgemaakte tiramisu. “Sommige mensen komen alleen daarvoor naar onze foodtruck.” Het is uiteraard mogelijk om vooraf te bestellen. De Pizzabus is al járen een graag geziene gast op feesten en evenementen. Vanwege corona pakt de Pizzabus het nu anders aan. De bus staat drie dagen per week in Krimpen aan den IJssel en sinds januari staat de bus iedere vrijdag en zaterdag in Bergambacht. Daarnaast houdt de bus straatbijeenkomsten. Nol legt uit: “Het is heel eenvoudig. Je boekt een datum en je enthousiasmeert je buren om pizza te bestellen. Je krijgt van ons een afhaaltijd en je kan contactloos betalen. Zo kunnen we het helemaal coronaproof doen. Je eet lekker thuis, je hebt heerlijke pizza én een foodtruck in de straat.”

Haringkar

De Pizzabus Vrijdag: 17:30 tot 19:30 uur Zaterdag: 17:30 tot 19:30 uur www.depizzabus.com

Ook de haringkar komt wekelijks langs op het H.B. Nederburghplein. Vanaf mei kunnen klanten daar elke zaterdag terecht.

Italiaans eten van ‘di mamma’ Pizza, spaghetti, lasagna en tiramisu zoals de Italianen dat maken, daarvoor kun je iedere woensdag terecht bij Il Vesuvio.

Il Vesuvio

ook uit andere plaatsen naar onze wagen. Dat is erg leuk. Bergambacht is enthousiast en we hebben het goed naar ons zin op het plein.”

Olga en Costa Antonio uit Berkenwoude runnen sinds 1977 Italiaans restaurant Il Vesuvio in Den Haag. Vanwege de grote vraag naar bedrijfscatering hebben ze ook een mobiele pizzawagen. Daarmee verkopen ze al zes jaar in Berkenwoude en sinds begin dit jaar staan ze ook in Bergambacht op het HB Nederburghplein. Il Vesuvio bereidt alle gerechten naar authentiek Italiaans familierecept. “Deze zijn van vader op zoon doorgegeven in de familie Antonio”, vertelt Olga. Inmiddels is ook de volgende generatie ingewijd in de Italiaanse keukengeheimen. In de Bergambachtse foodtruck is het Olga en Costa’s dochter die de pizza’s bakt. Ze werkt met verse ingrediënten en maakt ieder gerecht van begin tot eind zelf. Dat resulteert in heerlijke dunne, maar krokante pizzabodems. “We moeten niets van kant-en-klaar-bodems hebben”, lacht Olga. “Wij maken de échte Italiaanse pizza’s. We kunnen ook gluten-en lactosevrije pizza maken en hebben ook veganistische kaas.” Il Vesuvio Woensdag 16:00-20:00 uur www.vesuvio.nl

Il Vesuvio heeft keuze uit 21 verschillende pizza’s, spaghetti, lasagna, tiramisu, brood met kruidenboter en salades. “De tiramisu, lasagna en pizza’s zijn onze specialiteiten. Mensen komen

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

35


VOORJAAR

‘21

DE LENTE IS IN ZICHT


LAAT U INSPIREREN, DE KOFFIE STAAT KLAAR Op zoek naar eigentijdse en onderscheidende kleding of een outfit voor een speciale gelegenheid? Heeft u advies nodig over de nieuwste trends of wilt u een pak op maat laten aanmeten? Bij Speksnijder Mode bent u hiervoor aan

SERVICE

het juiste adres. Wat uw smaak ook is, we

Onze service gaat verder. Is een aanpas-

hebben de outfit die bij u past in huis!

sing aan de door u gekochte kleding nood-

En indien gewenst zelfs met bijpassende

zakelijk omdat bijvoorbeeld de lengte van

accessoires en schoenen.

de broek te lang of de mouwen net iets te kort zijn? Geen enkel probleem bij Spek-

AANDACHT

snijder Mode. Wij beschikken over een ei-

Onze collecties hangen klaar in onze

gen atelier met vakkundige coupeuses die

winkels om te inspireren. U bent van

met behulp van professionele apparatuur

harte welkom met of zonder afspraak

al uw wensen mogelijk maken.

(uiteraard volgens de geldende regels waarbij uw en onze veiligheid voorop

PERSONAL SHOPPING

staat). Ons vaste team helpt u graag

Bij Speksnijder is het mogelijk om een

met aandacht en plezier. Of het nu gaat

(video)afspraak te boeken bij één van

om het aanmeten van een complete

onze Personal Shoppers. Onze specialis-

outfit, de finishing touch door het toe-

ten helpen u graag bij het maken van de

voegen van accessoires of gewoon voor

juiste keuzes op het moment dat het u

een lekkere kop koffie of thee met ons

schikt. Dit kan ook buiten onze openings-

Speksnijderspeculaasje.

Bergam-

tijden. Met deze service verlaat u de win-

bacht kunt u daarnaast nog genieten

kel altijd met een blij gevoel. Dat noemen

van een heerlijke lunch (of lunch ‘to go’)

wij mode met aandacht. Meer informa-

verzorgd door onze lunchroom Café en

tie vind u op speksnijder.nl/personal-

Suite, hier wordt u met een glimlach

shopping. Wilt u webshoppen? Neem

bediend door medewerkers met een

een kijkje op speksnijder.shop en tref

(verstandelijke) beperking.

daar steeds wisselende collecties aan!

In

Veenendaal Verlaat 2 0318-526159 | Bergambacht Hoofdstraat 105 0182-358129 |

SPEKSNIJDER mode met aandacht

speksnijder.nl


Hippe en betaalbare kleding Met Bizar Boutique krijgt Winkelhof Bergambacht er weer een winkel bij. Eigenaresse Barry Eegdeman verkoopt er met haar dochters Indy en Zara hippe en betaalbare kleding voor meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar.

Winkelhof al verkrijgbaar was”, vullen Indy en Zara aan. “Wat we in Bizar Boutique verkopen, heb je hier niet. Daarvoor moet je nu nog naar de stad. We richten ons op hippe en betaalbare kleding.” Om het plaatje compleet te maken kun je bij Bizar Boutique ook terecht voor accessoires als sieraden, tasje en schoenen. “Zo kun je je nieuwe kleding met bijvoorbeeld bijpassende oorbellen of armbanden afmaken. Wij hebben er heel veel zin om onze klanten van hippe en betaalbare outfits te voorzien!”

Waar eerst smartphones aan de wanden hingen, vind je nu rekken vol met kleren. De voormalige winkel van Optie1 is de afgelopen maanden verbouwd tot een trendy modezaak. Blikvanger is de stalen wenteltrap in het midden. “Mooi hè?”, lacht Barry. “We hebben er alles aan gedaan om er een opvallende, maar vooral ook gezellige winkel van te maken. Gewoon, lekker een bak koffie drinken en even bijkletsen, dat willen we in Boutique Bizar graag bieden.” Met de nieuwe winkel slaat de inwoonster van Bergambacht op ondernemend gebied een heel andere weg in. Dertig jaar werkte ze samen met haar broers in het familiebedrijf, een snackbar in Stolwijk. “Na het overlijden van onze vader was het hart uit het bedrijf en is de snackbar verkocht.” Via via hoorde ze dat het pand van Optie1 leeg kwam te staan. “Dat leek mij een mooie uitdaging. Mijn dochters zijn dol op mode en dat was voor mij de reden om voor een kledingzaak te kiezen.” “We hebben wel goed gekeken wat hier in de

Jouw Moederdagfoto maak je

gratis in de Winkelhof!

Is jullie moeder de allerliefste? Winkelhof verzorgt voor jullie een origineel cadeau. In het winkelcentrum staat zaterdag 8 mei van 10.00 tot 16.00 uur een heuse fotostudio. Ga met je broer(s), zus(sen) of met je vader op de foto, doe een boodschap en kom na een uurtje je mooi ingepakte foto ophalen! De gemaakte opname wordt binnen een uur gratis afgedrukt én mooi ingepakt.

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

38


ADVERTORIAL

Financieel advies via videogesprekken is wel makkelijk als je een groot scherm hebt tijdens het videogesprek. Dan kan ik eenvoudig mijn scherm delen.”

Rabobank Hollandse IJssel blijft dichtbij en betrokken, als een sterke bank in een veranderende wereld. Mede door het coronavirus is in de onlinedienstverlening een digitale versnelling ontstaan. Wat willen klanten? Wat hebben ze nodig? Tal van bankzaken regelen zij liefst zelf, zo blijkt. Dat kan online, via de chat of telefonisch.

Online en toch dichtbij Volgens Saskia maken klanten goed gebruik van de online dienstverlening van de Rabobank. Alle afspraken over hypotheken, maar ook over inkomen en vermogen gaan per telefoon of videogesprek. “Alles werkt prima; online maar toch het persoonlijke van een adviseur van de bank. Klanten ontvangen een afspraakbevestiging met een link naar een beveiligde omgeving. Ook de oudere klanten vinden ons online: prachtig!’

Op sommige momenten hebben klanten echter ook behoefte aan een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur. Bijvoorbeeld voor het kopen van een huis of het oversluiten van je hypotheek. Toch hoef je ook hiervoor de deur niet meer uit. Saskia de Graaf, financieel adviseur, spreekt haar klanten via een videogesprek. “Een videogesprek is eigenlijk hetzelfde als een live gesprek, maar dan via video,” vertelt Saskia. “Er worden dezelfde onderwerpen besproken als bij een live afspraak. Het voordeel van videogesprekken is dat zij gepland kunnen worden waar en wanneer het onze klanten uitkomt. Bijvoorbeeld na een werkdag om 20.00 uur ’s avonds met een kop koffie op de bank of aan de keukentafel. Een videogesprek kun je voeren vanaf je computer, laptop, tablet of smartphone. Het

Rabobank Hollandse IJssel

Voordeel Bon bij inlevering van deze bon ontvangt u:

uw bestelling persoonlijk bezorgd!

1 pak Sprits Eitjes (200 gr)

voor maar €

3,50

deze bon geldig t/m 3 april 2021

App ons: 06 420 06 777

Arjan van der Eijk De Echte Bakker www.arjanvandereijk.nl Grote Haven 48 Haastrecht tel. 0182-50 12 08

Hoofdstraat 64 Bergambacht tel. 0182-35 07 47

bergambacht@optie1.nl 018 260 32 52 Hoofdstraat 44, Bergambacht

Poldermolendreef 39 Gouda Goverwelle tel. 0182-58 59 30

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

39


WIJ DENKEN MET U MEE, VAN EER S T E S TA P TOT COMPLETE R E A L I S AT I E

H O O F D S T R A AT 1 1-1 3 • B E R G A M B A C H T • 01 8 2 - 3 51 51 8 • I N F O @ S O E T W O N E N . N L • S O E T W O N E N . N L


COMPLEET BIJ SOET

-----------------------

Sfeervol wonen Bij Soet denken we echt met u mee, van eerste stap tot complete realisatie. Ontdek de nieuwe wooncollecties, de eindeloze mogelijkheden qua maatwerk en laat u deskundig adviseren met onder andere unieke 3D impressies.

De grootste woonwinkel van de Krimpenerwaard MA AK EEN AFSPR A AK VOOR ADVIES OP

maat


Verbouwing gaat na zomervakantie van start

Nieuwe uitstraling voor P lus Van der Vlist Zowel de binnen- als de buitenkant van Plus Van der Vlist krijgt dit jaar een compleet nieuwe uitstraling. Na de zomervakantie gaan zij in samenwerking met kundige bedrijven weer aan de slag om de Bergambachtse supermarkt een moderne, open en frisse uitstraling te geven, waar de versproducten een centrale plek in gaan krijgen.

Voor de goede orde: de nood was niet heel hoog. De huidige winkel functioneert nog prima, maar de ontwikkelingen in de supermarktwereld staan niet stil. “En we willen op de wensen van onze klanten in blijven spelen”, benadrukt eigenaar Ernst van der Vlist. “De vorige verbouwing was tien jaar geleden. Het is tijd om weer voor een moderne en frisse uitstraling te gaan, waarbij we de nieuwste trends in kunnen passen.” De plannen lagen al langer klaar. Eigenlijk was het de bedoeling om het project in 2020 uit te voeren. “Maar door de coronamaatregelen hebben we besloten om het uit te stellen. Het is zo druk geweest met alles wat er daardoor op ons afkwam en we vonden dat we het in zulke tijden niet konden maken om twee weken dicht te gaan. Daarbij komt: de urgentie was niet hoog. Maar we zijn heel blij dat we nu alsnog aan de slag kunnen.”

Ze laten het bij Plus Van der Vlist niet bij half werk. De muren van het pand aan het begin van de Hoofdstraat blijven staan, maar daar is alles ook mee gezegd. “We pakken echt het complete plaatje aan. Allereerst de buitenkant. We horen regelmatig van bijvoorbeeld vertegenwoordigers dat ze, als ze de winkel binnenkomen, verrast zijn door de grootte. ‘Dat hadden we van buiten niet verwacht’, zeggen ze dan. Met onder meer een hogere luifel en andere aanpassingen willen we daar verandering in brengen.” De supermarkt krijgt daarnaast een compleet nieuwe inrichting én indeling. “Zo krijgen we de beschikking over een versplein, met de gezelligheid van een markt. De verse producten komen centraal te staan in de nieuwe situatie. We spelen tegelijkertijd in op het zo gemakkelijk mogelijk maken voor onze klanten, door maaltijden en maaltijdcomponenten aan te bieden. Je herkent het straks echt niet meer terug.” Het is nog even geduld hebben voor het zover is: de officiële heropening staat gepland voor oktober. “Waarschijnlijk gaan de werkzaamheden na de zomervakantie van start. Tijdens de verbouwing gaan we twee weken dicht. Dat is jammer, maar daar moeten we even doorheen. Wij hebben er heel veel zin in om onze klanten straks in onze compleet vernieuwde supermarkt weer welkom te heten!”

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

42


Nieuw

1

in de winkel

1 Feetje panter girls Feetje panter girls: te schattige serie voor de kleine dametjes. Verkrijgbaar bij Beertje Quinty.

2 Zomerse romantiek met pastels

2

Zomerse lingerie die je vollere boezem stevig ondersteunt én heerlijk luchtig zit? Check! Met hun broderie van veldbloemen op een voile stof ogen de setjes van PrimaDonna Alalia supertrendy en luxueus. Mevrouw Lingerie presenteert hiermee een ode aan alle aspecten van vrouwelijkheid.

3 Eigentijds klassiek Nieuw in de collectie van Speksnijder; Signenature, een mooi eigentijds klassiek merk met een fantastische pasvorm.

3

4

4 Summer time! Het is nu nog fris, maar de zomer komt eraan! Deze en vele andere leuke kinder sandaaltjes met een perfecte pasvorm van de merken Shoesme, Kipling, Red Rag, Birkenstock, Twins, Track Style en Teva zijn nu al verkrijgbaar bij Oskam schoenen.

5 Zomerdraden van Phildar Nieuwe zomerdraden van Phildar bij Creashop ‘t Bonte Schaep. Zeer zachte en lichte draden voor voorjaar en zomer. Diverse kleuren overloopgaren van katoen. Leuk voor omslagdoek, vestje of Amigurimi.

5

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

43


WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

44


Modehof in de Winkelhof Bergambacht 21 maart

Winkelhof: gratis parkeren! Bij een parkeergarage denk je onwillekeurig aan twee dingen: een grote stad en betalen. In beide gevallen gaat dat zeker niet op voor de parkeergarage van Winkelhof Bergambacht. Daar kunt u via een gemakkelijke route de auto zo vier uur lang (met parkeerschijf) op een overdekte parkeerplaats achterlaten, zonder dat er achteraf afgerekend hoeft te worden.

Nieuwsbrief: blijf op de hoogte!

Moeilijk te vinden is de parkeergarage zeker niet. Op diverse plaatsen in en rond het centrum van Bergambacht is de route met duidelijke borden aangegeven. Vanuit de parkeergarage aan de Secretaris Schipperstraat loopt u vervolgens zo de winkelstraat in.

Snel en makkelijk te weten komen wat er allemaal op de planning staat bij Winkelhof Bergambacht? Dat kan met de digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via www.winkelhof.nl.

Gratis parkeren: het is één van de redenen om voor het eerst of opnieuw de weg in te slaan naar de ondernemers van Winkelhof Bergambacht!

Exclusieve waardebonnen Winkelhof

AED’s op de Winkelhof Veiligheid voor alles: daarom is op de Winkelhof op twee plekken een AED te vinden. Namelijk bij Plus Van der Vlist en Eetcafé ’t Centrum.

Winkelhofcheques, zijn de waardebonnen van Winkelhof Bergambacht. In principe zijn zij verkrijgbaar en te besteden bij alle leden die lid zijn van Winkelhof Bergambacht. Winkelhofcheques zijn exclusief uitgevoerd. Zij zijn in verschillende waarden verkrijgbaar, te weten: € 5,00, € 7,50, € 10,00, € 15,00, € 20,00 en € 25,00. Alle winkeliers die lid zijn van Winkelhof Bergambacht accepteren de Winkelhofcheque als betaalmiddel. De Winkelhofcheques zijn onbeperkt geldig.

Volg Winkelhof Bergambacht op Instagram Aanbiedingen van de winkeliers van Winkelhof Bergambacht en aankondigingen van evenementen; ze komen dagelijks voorbij op het nieuwe Instagram-account van de Winkelhof. Een ideale manier om steeds op de hoogte zijn van welke nieuwe producten en welke koopjes er zijn én wat er te doen is in de winkels van het Bergambachtse winkelhart: www.instagram.com/winkelhof_ bergambacht

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

45


Verloskundigenpraktijk Bevalt Beter verhuist naar Hoofdstraat Begin april opent Verloskundigenpraktijk Bevalt Beter de nieuwe hoofdlocatie in Bergambacht. Aan de Hoofdstraat 76 hebben Marjolijn van Kasteel, Danielle Meerveld en Ilse Rijkaart veel meer ruimte om zwangere vrouwen welkom te heten.

Bevalt Beter is al jaren gevestigd in Bergambacht; daar vanuit leveren ze verloskundige zorg in de regio. In de huisartsenpraktijk hebben Marjolijn, Danielle en Ilse een kamer tot hun beschikking. “Maar die moesten we ook nog delen met anderen”, vertelt Ilse. “Vanwege de groei van onze praktijk waren we dan ook al langer op zoek naar een eigen vestiging. Het was een lastige zoektocht om een locatie te vinden waar we heen konden en die paste bij onze wensen.” Uiteindelijk bleek het leegkomende kantoor van de Rabobank aan de Hoofdstraat dé mogelijkheid om die wensen in vervulling te laten gaan. “Daar zijn we heel blij mee. We krijgen daar verschillende ruimten en kunnen deze helemaal naar ons eigen idee inrichten, om cliënten zich welkom te laten voelen.”

‘We kunnen niet wachten’

Bevalt Beter Verloskundigenpraktijk Bevalt Beter bestaat al ruim elf jaar. Danielle en Marjolijn zijn samen de praktijk begonnen. Ongeveer negen jaar geleden is Ilse daarbij gekomen. “We werken dus al jaren heel fijn en hecht met elkaar samen. We zijn een ervaren en betrokken praktijk, waarin we laagdrempelige zorg met persoonlijke aandacht heel belangrijk vinden. Je kunt bij ons terecht voor adviezen omtrent kinderwens, zwangerschapsbegeleiding, echo’s en het plaatsen van anticonceptiespiralen.”

WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

46

De verloskundigen van Bevalt Beter investeerden daarnaast in een nieuw echoapparaat, die een plek krijgt aan de Hoofdstraat. Ilse: “De vraag daarnaar is de afgelopen jaren sterk gestegen. Niet alleen vanwege de medische noodzaak, maar ook omdat stellen het gewoon leuk vinden. Daarnaast hebben we onze verloskundige zorgverlening ook uitgebreid met het plaatsen van anticonceptiespiralen. Een hele leuke en prettige aanvulling op ons vak.” Zeker zo belangrijk: er is aan de Hoofdstraat 76 ook gelegenheid om – als de coronamaatregelen het toelaten –informatieve bijeenkomsten te houden. “Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld voorlichtingsavonden over de bevalling en onze eigen zwangerschapscursus. Ook dat is een grote meerwaarde van ons nieuwe pand.” Naast de verloskundigenpraktijk gaat Judith Verkleij van Logopediepraktijk Bergambacht naar de Hoofdstraat 76. Zij heeft daar haar eigen ruimten tot haar beschikking. De locaties van Bevalt Beter in Lekkerkerk en Stolwijk blijven gewoon bestaan. “Zo blijft het voor de zwangeren prettig om de verloskundige zorg dichtbij te hebben.” De verbouwingswerkzaamheden zijn op het moment van schrijven nog in volle gang. De planning is dat de deuren van Verloskundigenpraktijk Bevalt Beter begin april officieel voor de eerste keer opengaan. Wat Ilse betreft liever gisteren dan vandaag. “Wij kunnen niet wachten”, lacht ze.


Nieuw

1

in de winkel

1 Bellingerhouse Nieuw! Een nieuw merk Bellingerhouse. Hip en trendy en uitermate geschikt voor mensen met een smal gezicht. Verkrijgbaar bij Bergambacht Optiek.

2

2 Blote voeten schoenen! Deze en meerdere eigenzinnige herenschoenen van Floris van Bommel zijn, met bijpassende riemen verkrijgbaar bij zowel Speksnijder mode als Oskam schoenen.

3

3 Heerlijke gebakjes Een heerlijk gebakje voor de kleine feestmomentjes kies je bij Patisserie Casteleijn.

4

4 Stoere hanglampen Nieuw van BRYNXZ bij MY Accessories! Stoere hanglampen van metaal! Stoer, sober, industrieel, landelijk eigenlijk heeft deze lamp het allemaal in zich. Ook uit te breiden met wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Ook te bestellen in onze webshop op www. myaccessories.nl.

5 Nieuwe naam: Atelier Speksnijder Speksnijder introduceert een nieuwe naam… Voorheen werd de naam Speksnijder Bruid & Bruidegom gebruikt voor de afdeling met bruidsmode. Om het ambachtelijke én de maatwerkservice te benadrukken is nu gekozen voor Atelier Speksnijder, uiteraard met een nieuwe huisstijl. Daarnaast introduceren zij Herve Paris, een romantisch bruidsmodemerk, nieuw in de collectie!

5 WWW.WINKELHOF.NL

MAART 2021

47


MODE VOOR JE TROUWDAG Ontdek in ons bruidshuis in welke jurk jij als bruid werkelijk gaat stralen! Kies als aanstaande bruidegom een kostuum uit onze schitterende collectie trouwpakken of laat een maatpak aanmeten op onze tailormade afdeling. We adviseren je natuurlijk persoonlijk en dat is het prettigst op afspraak. Kijk op bruidscollectie.nl

SPEKSNIJDER SINDS 1971

Bergambacht (Bruid & Bruidegom) Hoofdstraat 105 0182-358129 bruidscollectie.nl Veenendaal (Bruidegom) Verlaat 2 0318-526159 |

Profile for Kontakt Mediapartners

Winkelhof magazine maart 2021  

Lees snel deze nieuwe uitgave van Kontakt Mediapartners. Wij zijn primair bekend van onze nieuwsbladen (de edities van Het Kontakt), maar ge...

Winkelhof magazine maart 2021  

Lees snel deze nieuwe uitgave van Kontakt Mediapartners. Wij zijn primair bekend van onze nieuwsbladen (de edities van Het Kontakt), maar ge...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded