Page 1

GEMEENTE LOPIK

Zie elders in de krant

LEK EN IJSSEL OOST

DINSDAG 27 MEI 2014 JAARGANG 9 NO. 22 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

GEMEENTE SCHOONHOVEN Zie pagina 6 en 7

Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

NOG 2 TE KOOP! START BOUW JUNI 2014

€184.500,- V.O.N. WONENINDEKROMMEDRAAI.NL

™HiVgiZghZcooeÉZgh`dcYZco^X]oViZgYV\j^i\ZWgZ^YaViZc^c[dgbZgZci^_YZchYZZZghiZHiVgiZghYV\@g^beZcZglVVgY#o^Zdd`/eV\#.

ADVOCATEN MEDIATORS

Gratis inloopspreekuur Arbeidsrecht Iedere dinsdag en donderdag van 15.00 tot 16.00 uur Klein Amerika 17 2806 CA GOUDA

Pact van Belvédère nu realiteit

Aannemer dreigt met claim

Nieuwe collecte Voedselbank

FC Perkouw met hakken over sloot

Korte lijnen en diverse medische disciplines onder één dak: dat stond de huisartsen Oteman, Van der Gaag en Hollands voor ogen toen zij werden benaderd door de gemeente Schoonhoven om gezamenlijk op te trekken. Aan dat ‘Pact van Belvédère’ werd later nog een partner toegevoegd: een polikliniek van het Groene Hart Ziekenhuis. Vooral ouderen zullen de komst van acht specialisten toejuichen. Het scheelt hen een rit naar Gouda en bijbehorende parkeerproblemen.

Aannemer Frans Streng dreigt de gemeente Schoonhoven met een claim van 600.000 euro als hem geen vergunning wordt verleend voor de bouw van een woning aan de Lopikerweg 58. Hangende een onderzoek naar de financiële gevolgen van eerdere fouten in het bestemmingsplan heeft wethouder Matheij de omgevingsvergunning ingetrokken. Streng pikt dat niet en stelt dat de heipalen al in de grond zitten en dat hij reeds kosten heeft gemaakt.

Na een succesvolle eerste collecte afgelopen jaar, gaan de vrijwilligers de komende weken weer op pad. Voedselbank K’waard hoopt net als vorig jaar op een mooie opbrengst. Toen werd ruim 4.300 euro opgehaald, een bedrag dat nu ongetwijfeld hoger zal uitvallen. “Vorig jaar lukte het namelijk niet om in heel Schoonhoven te collecteren, dat gaan we nu wel proberen”, zegt Malika Lamrid. “En daarbij komen we ook in de gemeenten Bergambacht en Vlist aan de deur.”

FC Perkouw verloor in Leiden zijn tweede nacompetitieduel met 2-0 van Leidse Boys, waarvan in de thuiswedstrijd nog met 3-1 gewonnen werd. De Perkouwenaren namen de strafschoppen beter en kunnen zich nu opmaken voor de volgende tegenstander: VVSB. Ammerstol stapte ondanks de uitschakeling met opgeheven hoofd van het veld na de 2-3 overwinning op GOL Sport, waarvan in de thuiswedstrijd nog met 1-6 verloren werd. Een stunt zat er echter niet in.

T. +31 (0)182 54 14 44 www.vanriessenadvocaten.nl

nieuws

Het actuele aanbod van huurwoningen nu op internet Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

wonenindekrimpenerwaard.nl

FOTO: STEPHAN TELLIER

3

nieuws

9

accent

19

sport

29

" Altijd scherp geprijsd " Meer dan 25 jaar ervaring " CBW-erkend " 1000m2 showroom " Ontwerp op maat voor elk budget

Altijd hoge kwaliteit www.premere nl

Van Markenstraat 16 Lekkerkerk Tel. 0180-661672 www.sluyk.nl


De expertise van Belisol gaat een leven lang mee Is uw woning aan renovatie toe en overweegt u ramen en/of deuren te vervangen? Dan is Belisol voor u het aangewezen adres. Wanneer u kiest voor Belisol dan kunt u rekenen op betrouwbaarheid, kwaliteit en professionaliteit. Voor uw kozijnen en deuren krijgt u bij Belisol altijd te maken met ervaren en professionele vakmensen. Zij staan voor u klaar met uitgebreide informatie in de overzichtelijke showroom in Alblasserdam aan de Kelvinring 56 E + F (naast de Hornbach) of voor een gericht advies bij u thuis. Bovendien ontvangt u t/m 30 mei 2014 gratis zonwering bij aankoop van uw kozijnen! Nu de woningmarkt al enige tijd op slot zit, maken bezitters van een eigen huis veelal pas op de plaats en kiezen er voor om hun woning aan te passen of te renoveren. Voor het behoud van de duurzaamheid van de woning vormt het vervangen van kozijnen en deuren dan vaak een essentieel onderdeel. Daarbij is het raadzaam om te kiezen voor kwaliteit en vakmanschap, elementen die voor Belisol vanzelfsprekend zijn. Daarom zijn zij voor u de juiste partner, niet alleen voor esthetische, hoogkwalitatieve kozijnen en deuren, maar ook voor de toekomst door een langjarige garantie. Niet voor niets hanteren zij met recht de slogan: “De expertise van Belisol gaat een leven lang mee�. De kracht van Belisol zit in het totale proces. Men beschikt over een eigen fabriek waar de producten zowel in kunststof als hout en aluminium worden gefabriceerd. Om ook de kwaliteit van plaatsing te waarborgen werkt Belisol uitsluitend met eigen vakkundig opgeleide monteurs en beschikt men over een eigen servicedienst. Hoe gaat Belisol te werk? Om een idee te krijgen van het brede gamma aan materialen, kleuren en stijlen, is een bezoek aan de showroom aan te bevelen. U vindt hier een totaal overzicht van mogelijkheden en toepassingen in gedetailleerde praktijkopstellingen die direct tot de verbeelding spreken. In renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouw, worden steeds vaker kunststof kozijnen en deuren toegepast. De technologie van deze materialen heeft een zodanige ontwikkeling doorgemaakt dat de uitstraling met houtnerfstructuur nauwelijks van hout is te onderscheiden. Bovendien is de isolatiewaarde erg hoog en het onderhoud minimaal. Uiteraard is er ook nog altijd volop keuze in houten en aluminium kozijnen en deuren. De Belisol adviseur geeft u graag vakkundig en vrijblijvend advies en dat kan zowel in de showroom als bij u thuis. Als uw wensen in kaart zijn gebracht wordt een offerte opgesteld.

Wanneer deze voor u passend is dan worden na opdracht de productiematen van uw kozijnen en/of deuren opgemeten, en in de eigen fabriek aan de hand van een opmetingsdocument nauwkeurig op maat gemaakt. Vervolgens wordt met u een afspraak gemaakt voor de montage, welke geheel door eigen personeel wordt verzorgd conform de voorgeschreven normen en kwaliteitseisen. Als het werk gereed is ontvangt u van Belisol een garantiecertificaat voor 10 jaar.

Nu gratis zonwering bij aankoop van uw kozijnen! Kijk voor meer informatie ook eens op de website: www.belisol-drechtsteden.nl.


Dinsdag 27 mei 2014

‘Adequate start’ įĢĤĦĬš De financiële positie van de K5-gemeenten is dusdanig solide dat de nieuwe gemeente Krimpenerwaard een adequate start kan maken. Zo blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door accountant Deloitte. In januari is een start gemaakt met een onderzoek naar de financiële positie van de K5-gemeenten en de toekomstige gemeente Krimpenerwaard. Dit onderzoek - uitgevoerd door accountant Deloitte - wijst uit dat de financiële positie van alle vijf de gemeenten ‘solide’ is. “De financiële positie staat beschreven in de perspectiefnota 2015-2018, die een eerste indicatie geeft van de begroting van de nieuwe gemeente”, licht een woordvoerder namens de K5-gemeenten toe. “Enkele belangrijke punten zijn echter nog niet verwerkt, zoals de gevolgen van de drie decentralisaties en van nog te maken keuzes tijdens het herindelingsproces. Beide zijn van invloed op de uiteindelijke begroting.”

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

Gezondheidscentrum: ‘sprong voorwaarts’ İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Korte lijnen en diverse medische disciplines onder één dak: dat stond de huisartsen Oteman, Van der Gaag en Hollands voor ogen toen zij vier jaar geleden werden benaderd door de gemeente Schoonhoven om gezamenlijk op te trekken. Aan dat ‘Pact van Belvédère’ werd later nog een belangrijke partner toegevoegd: een polikliniek van het Groene Hart Ziekenhuis. Vooral ouderen zullen de komst van acht specialisten toejuichen. Het scheelt hen een rit naar Gouda, parkeerproblemen en wandelingen door de gangen van het zieken-

huis. De Schoonhovense huisartsen spreken in hun nieuwe onderkomen van een ‘sprong voorwaarts’. “We hebben met z’n drieën destijds een lijst opgesteld met gewenste eerstelijns zorg, zoals fysiotherapie, diagnostiek, thuiszorg en een apotheek”, zegt Hollands. “De komst van de polikliniek maakte dat plaatje compleet. De ruimte aan de Oranjeplaats bleek echter aan de krappe kant. Daarom zijn er drie appartementen aan dit gezondheidscentrum toegevoegd. We beschikken nu over een uiterst modern gebouw en kunnen direct overleggen met onze partners.”

Hoewel Schoonhovenaren een HOED (huisartsen-onder-een-dak) niet moeten verwarren met een 24-uurs HAP (huisartsenpost), zien de medici louter voordelen in de clustering van zorg in het hart van de Zilverstad. “Zoveel disciplines op één centrale plek heb je nergens in de regio”, meent Van der Gaag. “We zijn goed bereikbaar door het grote parkeerterrein bij De Ark. Voor invaliden zijn er twee parkeerplaatsen aan de achterzijde van dit pand. Als de polikliniek op 2 juni operationeel wordt, verwachten we intensievere samenwerking met de specialisten op deze locatie.”

Eerste steen MFA Thiendenland İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Wethouder Peter Matheij legt morgen (woensdag) de eerste steen van de MFA Thiendenland II. Inmiddels staan de binnenmuren van de eerste verdieping. Woensdag beginnen de metselaars met de buitenmuren van de begane grond en het poortgebouw. De wethouder wordt bij het leggen van de eerste steen geholpen door basisschoolkinderen en kinderen van de kinderopvang. In de afgelopen maanden hebben de kinderen namen bedacht voor het nieuwe gebouw. Woensdag wordt de winnende naam bekendgemaakt.

Manager Jennie Janssens en teamleider Jack van Oostrom zijn dezelfde mening toegedaan. De polikliniek biedt patiënten uit de Krimpenerwaard, Lopikerwaard en Alblasserwaard de mogelijkheid specialisten van het Groene Hart Ziekenhuis in de Schoonhovense ‘dependance’ te raadplegen. Het gaat om een neuroloog, geriater, dermatoloog, gynaecoloog, reumatoloog, orthopeed, internist en oogarts. Kwetsbaar “In overleg met de doktoren hebben we vooral gekozen voor specialisten die met ouderen of kwetsbare groepen te maken hebben”, stelt Oteman. Hoewel de oogarts vanwege interne verhuizing in Gouda nog even op zich laat wachten, gaat de rest in juni op afspraak aan de slag. Van Oostrom: “Niet alle specialisten zullen tegelijkertijd beschikbaar zijn. Patiënten zijn trouwens niet verplicht om naar deze poli te komen. Ze kunnen zelf kiezen tussen Gouda, Schoonhoven of Nieuwerkerk.” Nieuw is ook de mogelijkheid om hart-echo’s te laten maken bij Saltro. De medewerksters staan in contact met de afdeling cardiologie van het GHZ. Fysiotherapeut Robert Spruyt verwacht veel van de toekomstige samenwerking met de orthopeed. Hij heeft een deel van zijn ruimte verhuurd aan een diëtiste en logopediste. De huisartsen breiden hun dienstverlening uit met het inschakelen van een psycholoog. Met de apotheek om de hoek worden nadere afspraken gemaakt over direct of later afhalen van recepten.

™9Z\ZWgj^`ZghkVc]Zi\ZodcY]Z^YhXZcigjbkZgZc^\YdeYZDgVc_ZeaVVih#

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Pieter van der Laan

‘Starters op woningmarkt helpen nu financiële mogelijkheden beperkt zijn’

LOOMAN

İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Om starters te stimuleren een bestaande woning te kopen gaat de gemeente Schoonhoven startersleningen verstrekken.

Verstand Van Lekker Vlees

Daarmee geeft het college gehoor aan een aanbeveling van onderzoeksbureau Companen om de stagnatie op de huizenmarkt aan te pakken. Afgelopen jaren is de starterslening ook in de gemeenten Bergambacht en Vlist met succes beschikbaar gesteld. Met een starterslening geeft de gemeente aspirant-kopers een ‘duwtje in de rug’. Schoonhoven wil een bedrag van 12.500 euro in de begroting opnemen als dekking voor de rentelasten van vijftien startersleningen, die jaarlijks kunnen worden verstrekt. Wethouder Peter Matheij is een groot voorstander van deze regeling onder voorwaarden: “Starters moeten worden geholpen nu hun financiële mogelijkheden beperkt zijn. In eerste instantie wil de gemeente hen stimuleren om een woning uit de bestaande voorraad te betrekken. Ook gaan we overleggen met corporatie QuaWonen

Editie Lek en IJssel Oost Oplage: 20.100 exemplaren Verspreidingsgebied Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Haastrecht, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

3

over de verkoop van huurwoningen.” De wethouder wil na instemming van de gemeenteraad in de vergadering op woensdag 28 mei de nieuwe regeling promoten op de website. Daadkracht is nodig, stellen de onderzoekers Pim Tiggeloven en Bram Klouwen van Companen. Zij menen dat financiering, strengere hypotheekeisen en zorgen om de verkoop van de oude woning verlammend werken. Schoonhoven biedt mogelijkheden voor diverse categorieën om een nieuwe of bestaande woning te betrekken. ‘Nu de eerste tekenen van voorzichtig herstel van de woningmarkt zich aandienen, is het zaak om voortvarend met het nieuwbouwprogramma door te gaan. Er is nog steeds veel vraag naar nieuwe woningen in Schoonhoven. Niet alleen onder de huidige inwoners, maar ook onder huishoudens die zich hier willen vestigen. Doordat er de afgelopen jaren niet voldoende is gebouwd, zijn sommige huishoudens uitgeweken naar buurgemeenten, waar wel nieuwe woningen werden opgeleverd. Door vol-

doende nieuwbouw te creëren, wil Schoonhoven voorkomen dat huishoudens de stad verlaten, terwijl men eigenlijk hier zou willen blijven’, aldus de onderzoekers in hun rapport. Sinds 2009 is de woningvoorraad in Schoonhoven met 115 woningen toegenomen. Matheij. “Dit is lager dan wat we als gemeente beoogd hadden te bouwen in de laatste vier jaar. Hierdoor hebben we ons woningmarktpotentieel niet volledig weten te benutten. De komende jaren staan de ontwikkeling van Thiendenland II en de herstructurering van SchoonhovenNoord voorop. Op deze locaties willen wij ervoor zorgen dat mensen die in Schoonhoven willen wonen daar ook alle kans toe krijgen.” Een starterslening bedraagt maximaal 33.750 euro en betreft een tweede hypotheek bovenop de eerste hypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen op basis van zijn inkomen.

Redactie Robert van der Hek (06) 53 11 08 67 r.vanderhek@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsseloost@hetkontakt.nl

Hoofdredacteur Rick den Besten

Wij hebben alles in huis voor een geslaagde b.b.q. party! Bezoek onze site en maak uw bestelling!

Knaller van de week 4 b.b.q. drumsticks + 4 filetlapjes

SAMEN

6.95

samen

6.50

Keurslagerkoopje Shoarma pakket 500 gram shoarma + 5 broodjes + 150 gram saus

Vleeswarenkoopje Bij 150 gram slagersachterham gratis 100 gram aspergesalade

Special van de week Pep wrap verse spinazie, zacht zoete uien en mager kalfsgehakt in een krokante tortilla per stuk

2.25

Wij hebben alles voor een smakelijke barbecue

Pieter van der Laan

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl

keurslager

Haven 58 2871 CP Schoonhoven tel. 0182 382426 fax 0182 386849 www.looman.keurslager.nl

Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Birgit van Wijngaarden (06) 23 16 57 98 Website www.hetkontakt.nl

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot maandag 14:00 uur Persberichten tot maandag 12:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Familieberichten

Dinsdag 27 mei 2014

De vreeze des Heeren is het beginsel der wijsheid. Psalm 111: 10a

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die zij ons altijd gegeven heeft, delen wij u mede dat, ruim een jaar na het overlijden van onze vader, door God is Thuisgehaald, in de gezegende leeftijd van 95 jaar, onze lieve en zorgzame moeder, grootmoeder en overgrootmoeder

Janna Barbera Rijkaart - Goudriaan sinds 23 april 2013 weduwe van Cornelis Rijkaart

11 februari 1919

God is een toevlucht voor de Zijnen, Psalm 46: 1 berijmd

Bedroefd, maar ook dankbaar voor wat God ons in haar heeft geschonken, delen wij u mee dat, in de volle zekerheid des geloofs, door de Heere uit haar aardse strijd is verlost onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Neeltje Monhemius den Ouden sinds 6 maart 2001 weduwe van Jan Monhemius

in de leeftijd van 84 jaar. Dolf en Adrie Jan en Thea Anja en Willem Dit en Jo Kristiaan en Jet Anne-Marie en Anton Miriam René en Petra Wim en Jannie Rob Fabian Teus en Reinette Nadine en Stephan Jan achterkleinkinderen

25 mei 2014

Ouderkerk aan den IJssel: Emma van den Berg - Rijkaart Kees van den Berg Krimpen aan den IJssel: Marry Goudriaan - Rijkaart Koos Goudriaan Ouderkerk aan den IJssel: Cor Rijkaart Nel Rijkaart - Verstoep Zoetermeer: Frans Rijkaart Corrie Rijkaart - van Ewijk Stolwijk: Margo van der Heiden - Rijkaart Maarten van der Heiden Gouda: Leo Rijkaart Marjan Rijkaart - Nomen Kleinkinderen en achterkleinkinderen Burgemeester Neetstraat 130F 2935 BD Ouderkerk aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren D.V. vrijdag 30 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Beréa, Dorpsstraat 15 te Ouderkerk aan den IJssel. De rouwdienst wordt gehouden D.V. zaterdag 31 mei om 10.30 uur in de Hervormde dorpskerk te Ouderkerk aan den IJssel, waarna de begrafenis omstreeks 12.00 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

Onze lieve, zorgzame oma en overgroot oma is Thuisgehaald door haar Hemelse Vader

Janna Barbera Rijkaart - Goudriaan Wij zullen haar erg missen. Barbera en Jaco Dirk-Jan, Helma, Arianne, Corine, Janneke

Marieke en Jack Emmeline, Willem-Arie, Gert-Jan

Jaco Janiek

Arian Marie en Rogier Maartje, Jolein, Juliet

Corrie en Arie Anne, Ilse

Jannie en Robert Daan

Kees en Fieke Luuk, Lotte

Elma en Gerben Sander in liefdevolle herinnering Coen en Nathalie Simon, Samuel

Barbera

24 mei 2014 Correspondentieadres: Familie Monhemius De Wetering 18 2935 BS Ouderkerk aan den IJssel

Remco verlangde naar het Licht te gaan.

Ook als u elders verzekerd bent en voor mensen met een smalle beurs.

Uit Gods hand ontvangen en op Zijn tijd thuisgehaald. Door Uw genade konden we Remco loslaten om hem terug te leggen in Uw handen. Wij zijn intens verdrietig om hem, van wie we zoveel hielden,

Remco van der Graaf

Voor een persoonlijk afscheid, waardig en betrokken, met zorg en aandacht uitgevoerd ...

te moeten missen. Schiedam, Krimpen aan den IJssel, 9 november 1973 22 mei 2014

Dag en nacht beschikbaar

Kees van der Graaf Jannie van der Graaf-Melgers

René en Henriëtte Verweij

www.uitvaartverzorgingmidland.nl

Fort de Roovere 27 2926 VE Krimpen aan den IJssel

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Gelegenheid tot condoleren D.V. dinsdag 27 mei van 19.00 tot 20.30 uur in kerkelijk centrum De Rank, Albert Schweitzerlaan 8 te Krimpen aan den IJssel.

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn

De dankdienst voor het leven van Remco wordt gehouden D.V. woensdag 28 mei om 10.30 uur in genoemd kerkelijk centrum.

Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329

Aansluitend zal omstreeks 12.00 uur de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats Waalhoven, Tiendweg 47 te Krimpen aan den IJssel.

IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Hendrik de Jong

echtgenoot van Cornelia van Wijngaarden

geboren op 28 maart 1931

Al meer dan 58 jaar uw vertrouwen waard

Bovenkerkseweg 108 2821 XZ Stolwijk De begrafenis heeft plaatsgehad op vrijdag 23 mei op de Algemene Begraafplaats te Stolwijk.

STOPPELENBURG Uitvaartverzorging

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnen rekenen op de uitvaartondernemer die u met rust en kennis van zaken begeleidt, met u meedenkt, met u beslist en zorgt voor een respectvolle uitvaart.

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v.

Onze uitvaartcentra:

Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER Met 500 grafmonumenten op voorraad

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO

Uitvaartcentrum De Olm Krimpen a/d IJssel (0180) 52 22 55

Uitvaartcentrum Linquenda Schoonhoven (0182) 38 22 31

Rouwcentrum Lekkerkerk Lekkerkerk (0180) 66 36 44

Aula Hoflaan Stolwijk (0182) 38 22 31

uitvaart@stoppelenburg.nl www.stoppelenburguitvaart.nl

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Uw uitvaartverzorger Bertus Kostwinder

overleden op 16 mei 2014

Stolwijk: C. de Jong - van Wijngaarden Heinenoord: M. de Jong Stolwijk: C. de Jong T.A. de Jong - de Jong Hardinxveld-Giessendam: L. de Jong Ridderkerk: A.J. de Jong Fort Macleod (Canada): C.H. de Wit - de Jong N.C.A. de Wit Fort Macleod (Canada): A.J. de Jong J.L. de Jong - Hermenet Kleinkinderen en achterkleinkind

Tel.: 0180 - 68 13 32 Fax.: 0180 - 68 25 17

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering Stoppelenburg

Met diepe droefheid delen wij mede dat, na een ernstige ziekte, door de Heere van ons is weggenomen mijn innig geliefde man, onze geliefde zorgzame vader, grootvader en overgrootvader

Monica, Julian, Maarten

Maarten Jan Mariëlle en Christiaan Janneke en Johan Cees en Martine Annelot en Aart

UITVAARTVERZORGING MIDLAND 06 53 53 68 88

Veilig in Jezus’ armen.

Er is gelegenheid tot condoleren D.V. dinsdag 27 mei van 19.30 tot 20.30 uur in Geerestein, Burgemeester Neetstraat 8 te Ouderkerk aan den IJssel. De rouwdienst wordt gehouden D.V. woensdag 28 mei om 10.30 uur in de Dorpskerk te Ouderkerk aan den IJssel, waarna de begrafenis omstreeks 11.45 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel. Geen bloemen

4

Mobiel: 06-22971692 Kantoor: 0182-503123, Fax: 0182-502617 Uitvaartverzorging Rainbow Deceased Care 0182-503123 Kantooradres: Veerlaan 18a, 2851 BV Haastrecht E mail: info@rdcuitvaartverzorging.nl, Website: www.rdcuitvaartverzorging.nl

KENTIE POLSBROEK

mini-heiwerken voor schuurtjes, garages, serres, uitbouwen aan uw huis.

Flexschilder.nl, hét uitzendbureau voor vakmensen in de schildersbranche. Gespecialiseerd in: ͻƵŝƚnjĞŶĚĞŶͻƉĂLJͲƌŽůůŝŶŐ ͻnjnjƉͲďĞŵŝĚĚĞůŝŶŐͻǁĞƌǀŝŶŐĞŶƐĞůĞĐƚŝĞ ŐĞƌĂƌĚ͘ŵŽƚƚĞƌΛĨůĞdžƐĐŚŝůĚĞƌ͘ŶůͮD͘ϬϲϰϬϮϵϵϲϲϰ

Specialist in beperkte ruimtes. Telefoon 06-55 84 26 58 Luijtenstraat 24 Lekkerkerk www.kentiepolsbroek.nl

Levert en plaatst enkel-isolatieglaswoningrolluiken-zonwering www.stokvisglas.nl Timmerfabriekstraat 17 - Bergambacht - Tel. 0182-354975


Familieberichten

Dinsdag 27 mei 2014

Uw aanwezigheid tijdens de begrafenis en reacties na het overlijden van onze moeder, oma en overgrootmoeder waren hartverwarmend en troostvol.

De overweldigende belangstelling en deelneming welke u ons heeft betoond na het overlijden van

Hendrika Vuik-Lingen

We hopen dat onze moeder

Hennie

Adriana Otterspeer - van Dam

hebben ons diep getroffen. Wij zijn u dankbaar voor de steun en troost welke ons dit heeft gegeven.

in uw gedachten mag voortleven zoals u haar heeft gekend en gewaardeerd. We hebben met elkaar op een waardige manier afscheid van haar kunnen nemen.

Rook Vuik Kinderen en kleinkinderen

Nel en Cees Boers Lia Otterspeer Marieke Otterspeer Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Acupunctuur & Massagetherapie Reggie Jansen Voor behandeling van uw klachten zoals; Migraine, darmklachten, sportblessures, rug, schouder en nek problemen. Eczeem, hooikoorts, slecht slapen, vermoeidheid, kinderwens, stoppen met roken en diverse andere klachten.

Krimpen aan den IJssel, mei 2014

Mei 2014 Lange Blokweg 16, 4301 NX Zierikzee

Ik behandel zowel volwassen als kinderen. Bel of mail mij vrijblijvend om te bekijken wat ik voor u kan betekenen.

Aangezien het ons onmogelijk is u allen daarvoor persoonlijk te bedanken, willen wij u hiermede hartelijk dank zeggen voor uw belangstelling en deelneming na het overlijden van mijn lieve echtgenoot en vader

Daar het ons onmogelijk is een ieder persoonlijk te bedanken voor de vele blijken van medeleven ons betoond tijdens haar ziekte en na het overlijden van onze geliefde moeder, mijn dochter, onze zus, schoonzus en tante

Willem van den Hengel Aafje van den Hengel de Jong Hans van den Hengel

Adriana Breedveld

Haastrecht, mei 2014

betuigen wij u langs deze weg onze hartelijke dank. CornĂŠ, Diane en Peter Bregman J.J. van Buren en verdere familie

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud Florijn 3 Benschop (dinsdag, vrijdag)

Ouderkerk aan den IJssel, mei 2014

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

20% extra

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

www.acupunctuurreggiejansen.nl reggiejansen@planet.nl / 06 14185038

Een vertrouwd adres sinds 1876

merkkleding

outlet

bij speksnijder dagelijks nieuwe aanvullingen!

Trendy lange rokken Restpartij Marcona

60% tot

70%

Veel keuze in herenmode

Outlet-weekend in de parkeergarage onder onze winkel in Bergambacht op

> 28+30+31 mei MODE VOOR BODEMPRIJZEN

OUTLET www.speksnijder.nl

Bergambacht - In de parkeerkelder Hoofdstraat 105

T/M MAAT 50

Aaustralian-footwear.com

50% kortingen

Elizabeth Wolffstraat 1 Gouda woensdag en donderdag)

5


Gemeentenieuws Stadhuis dicht op 29 en 30 mei Het stadhuis en het Wmo-loket zijn dicht op 29 mei (Hemelvaartsdag) en 30 mei. Het afvalbrengstation in Lopik is alleen gesloten op 29 mei (op 30 mei gewoon open).

Gewijzigde inzameldag GFT De inzameling van GFT (groente- en tuinafval) vindt plaats op zaterdag 31 mei in plaats van donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag).

Openbare raadsvergadering Op woensdag 28 mei vergadert de gemeenteraad. De raadsvergadering in het stadhuis is openbaar en begint om 19.30 uur. Op de agenda staan de volgende onderwerpen om te bespreken: - Pilot aanpak winkelleegstand. - Extra inzet in 2014 in het kader van bestrijding kinderarmoede en schuldenproblematiek. De agendapunten zijn onder voorbehoud. Er kunnen punten afvallen of bijkomen. De agendastukken zijn voor iedereen in te zien via www.schoonhoven.nl/gemeenteraad, via de gratis app voor de iPad Raad'LJLWDDORIELMGHUDDGVJULÉ?H8NXQWGHYHUJDGHULQJOLYHYROJHQYLD5DGLR Zilverstad FM (kabel 102.9 MHz, ether 105.9 MHz en www.rtvzilverstad.nl).

Spreekrecht 8KHHIWVSUHHNUHFKWRYHUGHRQGHUZHUSHQGLHRSGHDJHQGDVWDDQ:HQVW u daarvan gebruik te maken, dan kunt u dit minimaal 24 uur voor aanvang YDQGHYHUJDGHULQJPHOGHQELMGHJULÉ?HUPHYURXZ3$0*RHGYRON tel (0182) 38 93 90.

Openbare commissievergaderingen Op de concept-agenda van de commissievergaderingen in juni staan de RQGHUVWDDQGHEHVSUHHNVWXNNHQJHSODQG'HGHČ´QLWLHYHDJHQGDZRUGWRS www.schoonhoven.nl/gemeenteraad gepubliceerd. Op maandag 2 juni vergadert de raadscommissie Samenleving en FinanciĂŤn. De vergadering in het stadhuis is openbaar en begint om 20.00 uur. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen: - aanleg jeu de boulesbaan en duikelrek bij de Bol-locatie; - zienswijzen (concept)begroting 2015 gemeenschappelijke regelingen waaronder: Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) en Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan Midden-Holland (ISMH). Op dinsdag 3 juni vergadert de raadscommissie Ruimte, Sport en Cultuur. De vergadering in het stadhuis is openbaar en begint om 20.00 uur. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen: - voortgang werkzaamheden Hooijkaas-locatie; - vaststellen uitgangspunten herziening bestemmingsplan Buitengebied; - herziening bestemmingsplan Buitengebied; - vaststellen bestemmingsplan Thiendenland II 2e herziening; - zienswijzen (concept)begroting 2015 gemeenschappelijke regelingen ZDDURQGHU6WUHHNDUFKLHI0LGGHQ+ROODQG 6$0+ Op woensdag 4 juni is er een thema-avond ‘Toegang tot de ouderenzorg’ voor de gezamenlijke commissies. De avond is openbaar en begint RPXXU'HORFDWLHVWDGKXLVLVRQGHUYRRUEHKRXG'HGHČ´QLWLHYH locatie wordt op www.schoonhoven.nl/gemeenteraad bekend gemaakt.

spreken. Vervolgens kunnen de raadsleden vragen stellen. De inspreker kan daarna kort reageren. De voorzitter geeft aan op welke wijze de commissie verder gaat met wat naar voren is gebracht.

Bezoekers kunnen vragen stellen of opmerkingen maken over onderwerpen die op de agenda staan of die tot het werkterrein van de commissie behoren. Wenst u daarvan gebruik te maken, dan kunt u dit minimaal XXUYRRUDDQYDQJYDQGHYHUJDGHULQJPHOGHQELMGHJULÉ?HUPHYURXZ *RHGYRONWHO $DQKHWEHJLQYDQGHYHUJDGHULQJJHHIWGH voorzitter elke inspreker gelegenheid om maximaal 5 minuten in te

Stadhuis: Haven 37 2871 CK Schoonhoven Postbus 504

Koninklijk bezoek op donderdag 5 juni Op donderdagochtend 5 juni bezoekt prinses Beatrix het compleet vernieuwde Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Het museum gaat na een grootschalige herinrichting weer open voor publiek. Ter gelegenKHLGKLHUYDQYHUULFKWSULQVHV%HDWUL[GHRÉ?FL­OHRSHQLQJVKDQGHOLQJ van de tentoonstelling Koninklijke Cadeaus. De tentoonstelling bestaat onder meer uit zilveren geschenken van Schoonhovense zilversmeden. $OVJHPHHQWH]LMQZLMHUWURWVRSGDWGHSULQVHVQDDU6FKRRQKRYHQHQ het Zilvermuseum komt. :LOWXGH]HGDJQDGHRÉ?FL­OHRSHQLQJKHWPXVHXPEHNLMNHQ"'DWNDQ het museum is van ca. 12.30 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

Verkeersmaatregelen Oude Haven, Provenierstraat en Doelenplein Om het bezoek in goede banen te leiden (en in verband met de veiligheid) worden er enkele verkeersmaatregelen getroffen. De Oude Haven (kant Nationaal Zilvermuseum tot en met de Provenierstraat) en de Provenierstraat worden op 5 juni afgezet van 07.00 uur tot 14.00 uur. Inwoners die in deze straten wonen, ontvangen hier ook een brief over. Daarnaast zal een deel van het Doelenplein worden afgezet van woensdagmiddag (na de weekmarkt) tot donderdag 5 juni 15.00 uur. In al deze straten mag er op het moment van de afsluiting niet geparkeerd worden; de straten moeten vrij zijn van geparkeerde auto’s.

$+6FKRRQKRYHQ Tel: (0182) 38 92 00 Fax: (0182) 38 93 99 I: www.schoonhoven.nl E: gemeente@schoonhoven.nl Openingstijden:

Receptie Č?Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur Č?9ULMGDJYDQWRWXXU

Dienstverlening (Burgerzaken) Č?PDDQGDJYDQWRWXXU Č?dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 16.45 uur Č?YULMGDJYDQWRWXXU Inloopuur: van 8.30 tot 9.30 uur. Vanaf 9.30 uur werken we op afspraak. Maandagavond: geen aanvragen huwelijk, erkenning, naturalisatie en aangifte geboorte en overlijden

Balie bouw en woningtoezicht Č?Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

Nieuwe plattegrond Schoonhoven Vanaf deze week ligt de nieuwe gemeenteplattegrond op uw deurmat. Rijnland Plattegronden heeft, in samenwerking met de gemeente Schoonhoven, een nieuwe plattegrond uitgebracht. Deze wordt huis aan huis verspreid.

2ɜFL­OHEHNHQGPDNLQJHQ

Wmo-loket Oranjeplaats Č?Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur Meldingenlijn openbare ruimte (tijdens kantooruren) Tel: (0182) 389 389 Calamiteitennummer afdeling Stadsbeheer (buiten kantooruren)

Kennisgevingen Leegstandswet Verleende vergunning tijdelijke verhuur woningen: - Leeghwaterstraat 135 De vergunning is verleend voor een termijn vijf jaar ingaande op 1 juni 2014. Tegen dit besluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Voorbereiding parapluplan cultuurhistorie en archeologie en herziening bestemmingsplan Buiten de Veerpoort Burgemeester en wethouders bereiden een Parapluplan Cultuurhistorie HQ$UFKHRORJLHYRRUKHHO6FKRRQKRYHQHQHHQKHU]LHQLQJYDQKHWEHVWHPmingsplan ‘Buiten de Veerpoort’ voor (art. 1.3.1. Bro.). Er liggen geen stukken ter inzage, er kunnen geen zienswijzen worden ingediend en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Het indienen van zienswijzen is mogelijk als de ontwerpbestemmingsplannen daadwerkelijk ter inzage liggen De verwachting is dat dit in de zomer is. Dit wordt te zijner tijd gepubliceerd in Het Kontakt, de Staatscourant en op de website van de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleiGHU0$OEHUVHQYLDWHO 

De agendastukken zijn in te zien via www.schoonhoven.nl/gemeenteraad, YLDGHJUDWLVDSSYRRUGHL3DG5DDG'LJLWDDOHQELMGHUDDGVJULÉ?H

Spreekrecht

27 mei 2014

Aanvragen Omgevingsvergunningen - Voorhaven 9, 2871 CH – project: plaatsen van twee markiezen aan de voorgevel van een winkelpand (begane grond); activiteit(en): bouwen: zonwering, rolluik of rolhek bevestigen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 16 mei 2014). Vervolg zie volgende pagina

tel. 06 - 18 30 00 50


gemeente-info

Dinsdag 27 mei 2014

Vervolg vorige pagina - Korte Dijk 9, 2871 CA – project: veranderen van de gevels van de bijbouw van een Rijksbeschermd monument door vervangen en toevoegen kozijnen; activiteit(en): monument onderhouden, restaureren, veranderen of slopen: handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten; procedure: nog te bepalen (de aanvraag is ontvangen op 16 mei 2014). - Oude Haven 28-30, 2871 DJ – project: inpandig veranderen van een monumentale woning (Rijksbeschermd monument), o.a. het realiseren van een doorgang in dragende muren en enkele kleine aanpassingen; activiteit(en): bouwen, overige veranderingen resp. monument onderhouden, restaureren, veranderen of slopen: handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten; procedure: nog te bepalen (de aanvraag is ontvangen op 21 mei 2014). Een aanvraag ligt niet ter inzage en er is geen mogelijkheid tot het indienen van bezwaar. Dit kan pas als de vergunning is verleend.

Voorgenomen besluiten Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreide procedure markering waterpoortbasement Oude Haven Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen (art. 3.10 Wabo) voor het gedeeltelijk reconstrueren van de oorspronkelijke waterpoort bij de kademuur aan de Oude Haven (het betreft een Rijksmonument). Het gaat om (bouw)fase 3 van het project van het herstellen van de kademuren aan de Oude Haven: een reconstructie van het basement van de waterpoort. Locatie: Oude Haven ongenummerd nabij Oude Haven 37, (sectie B, nummer 2253) De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis. U kunt in deze periode zienswijzen indienen. Zie *2

Besluiten Ondergrondse containerlocatie Cellebroederstraat vastgesteld Van 18 maart tot en met 29 april 2014 heeft de tekening van de ondergrondse containerlocatie Cellebroederstraat ter inzage gelegen. Belanghebbenden zijn hiervan op de hoogte gesteld en hebben hun zienswijzen kunnen indienen. Het college heeft op 6 mei 2014 besloten tot het vaststellen van de genoemde containerlocatie en de bijbehorende adrestoewijzing. Bezwaar maken of beroep indienen kan tot en met 8 juli 2014. Zie * 1 en *3.

Omgevingsvergunningen Verlenging beslissingstermijn aanvraag omgevingsvergunning - bedrijventerrein Zevender, kavel 7 (nabij M.A. Reinaldaweg, hoek Goudstraat / De Diamant) – ZK14001401 - oprichten bedrijfspand met kantoor, aanleggen in-/uitritten en plaatsen toegangspoort-/afscheiding; activiteit(en): bouwen: overig bouwwerk bouwen; uitrit aanleggen of veranderen; erf- of perceelafscheiding plaatsen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 1 april 2014). De wettelijke beslistermijn is verlengd met 6 weken tot 16 juli 2014. Verleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1 en 2.10 Wabo): zie *1 - Lange Weistraat 3, 2871 BK - ZK14001883 - project: legaliseren van het plaatsen van zonnepanelen op het zijgevel dakvlak van een pand in het beschermd stadsgezicht; activiteit(en): bouwen: zonnepaneel of -collector plaatsen; procedure: regulier (De vergunning is verzonden op 21 mei 2014 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM).

- Jacoba van Beierenstraat 2, 2871 SV - ZK14000883 - project: veranderen gevels ABN-AMRO bank: verplaatsen automatenruimte, realiseren van een beveiligde toegang in zijgevel tot automaten-ruimte en aanpassen gevels aan nieuwe huisstijl (nieuwe logo’s); activiteit(en): bouwen, nieuw kozijn plaatsen of bestaand kozijn of gevelpaneel veranderen; procedure: regulier (De vergunning is verzonden op 21 mei 2014 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM).

Bezwaar, zienswijzen en beroep *1 Bezwaar maken U kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij adviseren u om een kopie van het besluit bij te voegen. Als u bezwaar maakt, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

*2 Zienswijzen indienen Bij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt geven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken via tel. (0182) 38 92 00. Alleen belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontZHUSEHVOXLWNXQQHQODWHUEHURHSDDQWHNHQHQWHJHQHHQGHČ´QLWLHIEHVOXLW

*3 Beroep aantekenen Beroep kunt u aantekenen tegen genomen besluiten waarbij wettelijk de bezwaarmogelijkheid is uitgesloten. U kunt alleen in beroep gaan als u een zienswijze heeft ingediend of niet-verwijtbaar heeft nagelaten een zienswijze in te dienen. Beroep kunt u aantekenen binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. U tekent beroep aan bij de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het beroep zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw beroep betrekking heeft en de redenen van uw beroep. Wij adviseren u om een kopie van het EHVOXLWELMWHYRHJHQ'HJULÉ?HUYDQGHUHFKWEDQNLQWKLHUYRRUJULÉ?HUHFKWHQ U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak. nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Als u beroep aantekent, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

Voorlopige voorziening Met een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat onmiddellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den +DDJVHFWRU%HVWXXUVUHFKW3RVWEXV(+'HQ+DDJ'HJULÉ?HUYDQGH UHFKWEDQNLQWKLHUYRRUJULÉ?HUHFKWHQ

Voor meer informatie Eerdere publicaties, gemeentenieuws, raadsagenda’s en -verslagen, B&Wbesluitenlijsten, vacatures en informatie over diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl. 27 mei 2014, burgemeester en wethouders.

7

Radio Zilverstad

zaterdag 31 mei 10.20 uur Gita Straver (D66)

Inzameling plastic

Woensdag 28 mei vanaf 07.30 uur

Collecte

Epilepsiefonds 1 juni t/m 7 juni

Voor meer informatie:

www.schoonhoven.nl

of scan de QR-code:


publicaties

Dinsdag 27 mei 2014

8

    

DE NATUURSCHUUR

 AL ONS VERS GEBAKKEN BROOD IS VANAF AS WOENSDAG (MARKT) TOT EN MET ZATERDAG MAAR

FYSIOTHERAPIE MANUELE THERAPIE

â‚Ź PER STUK NAAR KEUZE. OOK SPELTBROOD

AANBIEDING

SPORTFYSIOTHERAPIE

NOTEN AANBIEDING

BEKKENFYSIOTHERAPIE

RAW CACAO NIBS 450 GRAM

â‚Ź 99

VAN 8.99 NU CACAO ANTIOXIDANT POEDER RAW 160 GRAM VAN 7.99 MACA POEDER RAW

 NU â‚Ź 

â‚Ź 99

300 GRAM VAN 9.99 NU RAW BAOBAB POEDER 190 GRAM HET BAOBAB SUPERFRUIT POWDER BEVAT: 2X MEER CALCIUM 6X WOENSDAG 5 MAART DAN OP DEMELK, MARKT MEER KALIUM DAN BANANEN, 6X MEER VITAMINE C DAN SINAASAPPELS, 2X MEER ANTI-OXIDANTEN DAN GOJIBESSEN, 6X MEER ANT-OXIDANTEN DAN BLAUWE BESSEN.

â‚Ź 99

VAN 11.99 NU RAW HENNEPZAAD GEBROKEN 500 GRAM 15.98

NU

â‚Ź 99

GROENTEN AANBIEDING UIEN NIEUWE OOGST 99 PER KILO VAN 1,69 NU WOENSDAG 5 MAART OP DE MARKT KOMKOMMER 99 PER STUK VAN 1.69 NU

,

KINDERFYSIOTHERAPIE

HONING MIX ROYAL DE LUXE 500 GRAM

49 NU â‚Ź 

VAN 8.99

STUDENTENHAVER 500 GRAM

â‚Ź 99

VAN 6.99 WOENSDAG 5 MAARTNUOP DE MARKT GEMENGDE NOTEN NATUREL BIO 1 KILO VAN 19.96

NU

â‚Ź 99

Vanaf 15 mei 2014 is onze 2e vestiging geopend in

â‚Ź 

“Het Gezondheidscentrum Schoonhoven�.

â‚Ź 

Oranjeplaats 21A te Schoonhoven

KAAS AANBIEDING

KOEKAAS TOMAAT/OLIJVEN

VAN 21,99 NU GRASKAAS DE EERSTE VAN 2014

1 KILO 14.95 NU PARMIGIANO REGGIANO WOENSDAG 5 MAART OP DE MARKT

â‚Ź 99

100 GRAM VAN 3.29 NU KOEKAAS JONG BELEGEN OF OUD 1 KILO VAN 15.99

NU

,

Onze locatie aan de Bergambachterstraat 9C blijft ook bestaan! Voortaan kunt u op beide locaties terecht .

â‚Ź 

DE NATUURSCHUUR #!)**'("$**'+&%+ 

E NIEUW

 

maandag dinsdag donderdag vrijdag zaterdag

R.W.M. SPRUYT FYSIOTHERAPIE

van 12.00 tot 17.00 uur van 09.00 tot 17.30 uur van 09.00 tot 17.30 uur van 09.00 tot 18.00 uur van 09.00 tot 17.00 uur

Bergambachterstraat 9c 2871 JB Schoonhoven

T 0182 - 38 33 00 F 0182 - 38 12 60

ORANJEPLAATS 21A 2871 TL SCHOONHOVEN

E Info@spruytfysiotherapie.nl I www.spruytfysiotherapie.nl

Stichting “De Zevender� zelfstandig wonen voor ouderen Postbus 21 2870 AA Schoonhoven

TE HUUR

Wij hebben alles voor uw feest ( #"$!&# (#$# ( " ( ( "%### "$#"%&"% &"&"&"$ "( )

Jan Kortlandstraat 58 Schoonhoven verdieping (straatzijde) kamers 2 huurprijs â‚Ź 440,00 servicekosten â‚Ź 125,00 incl. stookkosten leeg per 1 juli 2014 Voorwaarden

Jan Kortlandstraat 72 Schoonhoven verdieping (straatzijde) kamers 2 huurprijs â‚Ź 440,00 servicekosten â‚Ź 125,00 incl. stookkosten leeg per 1 juli 2014

- binding met Schoonhoven / regio - max. 2 personen - leeftijd 55 jaar en ouder - belastbaar inkomen max â‚Ź 34.229,00

Toewijzing: ' ! #"! % !

' !! #  !!& # '!$&##$#"!$ ' !!! !"!! !!# !# $ !"$#!$ !"

&!"$#$!#!

Puntensysteem: '"$"!& ! "!#$# '#!"# #$!

Belangstellenden voor de woning kunnen onderstaande bon voor woensdag 4 juni 2014 sturen aan bovenstaande postbus

✂

* Catering * Feestverhuur * Buffetten * Barbecue’s * Bruiloften op locatie

Raadhuisplein 103, 2922 AJ Krimpen aan den IJssel

✂

#!!    !$!  ! !!" !  #  # $ $!"   #"$ #!" !
Dinsdag 27 mei 2014

Hovenier? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts â‚Ź 5 incl. BTW in de krant

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Claim dreigt na intrekken bouwvergunning Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤ š Aannemer Frans Streng dreigt de gemeente Schoonhoven met een claim van 600.000 euro als hem geen vergunning wordt verleend voor de bouw van een woning aan de Lopikerweg 58. Hangende een onderzoek naar de ďŹ nanciĂŤle gevolgen van eerdere fouten in het bestemmingsplan heeft wethouder Matheij de omgevingsvergunning voor deze locatie op 25 april ingetrokken. Streng pikt dat niet. Heipalen De aannemer uit Bergambacht stelt in een brief aan de gemeenteraad dat de

heipalen reeds in de grond zitten en dat hij kosten heeft gemaakt met het aanleggen van een gasleiding, elektra en riolering. Eerst wilde Streng een recreatiewoning bouwen, maar op verzoek van de buren werd dat gewijzigd in een regulier onderkomen. “In een gesprek op 17 februari met ambtenaren van bouw- en woningtoezicht kreeg ik alle medewerking. Het afdelingshoofd zei dat ik gewoon kon beginnen en dat ik binnen veertien dagen een reactie zou krijgen. Die brief heb ik pas drie maanden later ontvangen�, stelt Streng in zijn brief aan de raadsleden.

Hij wordt nu tot zijn verbazing door de gemeente Schoonhoven gesommeerd om de situatie aan de Lopikerweg 58 weer in oude staat terug te brengen. Toezichthouder “Er wordt gesteld dat ik na de aanvraag in 2011 binnen 26 weken had moeten beginnen met de bouw. Dat is mij nooit eerder duidelijk gemaakt. Tijdens de heiwerkzaamheden was een toezichthouder van de gemeente Schoonhoven aanwezig. Dat kan ik niet rijmen.� De aannemer zegt dat hij niet het slachtoffer wil worden van fouten van

Jeugdraad: beker voor Eben HaÍzer ĊďĭČĨš In een overvolle raadszaal was het woensdagavond aan de jeugd uit de gemeente Lopik om, onder voorzitterschap van burgemeester Renate Westerlaken, te debatteren over belangrijke onderwerpen voor de toekomst.

Tijdens de jaarlijkse jeugdgemeenteraadsvergadering werd door steeds drie van de vijf fractieleden- van de voor deze gelegenheid in het leven geroepen politieke partijen- gesproken over uiteenlopende (duurzaamheids) vraagstukken.

Vervolgens beoordeelde een vakkundige jury welke partij het net iets beter had gedaan dan de overige vier. Na ruim een uur vergaderen ging de beker naar de fractie van ‘Benschop voor Milieu’ van de Eben HaĂŤzerschool uit Benschop.

Aan het begin van de vergadering waren de fractieleden nog wat schuchter, maar naarmate de avond vorderde kwam de discussie goed op gang. Douchen Het voorstel om het uitgebreid douchen aan banden te leggen, werd door de meerderheid van de raadsleden niet met gejuich ontvangen. Bram van de ‘BAM Power Partij’ (Eben HaĂŤzerschool uit Jaarsveld) was vooral bang dat wanneer je heel vies bent, vijf minuten douchen niet voldoende is. Ook supermarkten met alleen maar ‘slow food’ redden het niet bij de jeugdgemeenteraad. Kay van de winnende partij Benschop voor Milieu moest er niet aan denken om zijn verjaardagstaart in te ruilen voor een worteltjestaart. Op het voorstel van het verplicht door je ouders op de ďŹ ets naar school gebracht worden, werd verschillend gereageerd. Een fractielid van de partij ‘Immanuel gaat voor vrijheid’ uit Lopikerkapel liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “Fietsen naar school is op zich niet erg, als mijn moeder dan maar niet elke morgen mee hoeft.â€?

™9ZkdaaZgVVYhoVVa#

Succesvolle Startersdag Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤš De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie van de Startersdag Krimpenerwaard. “Met name het ochtendprogramma werd goed bezochtâ€?, melden de initiatiefnemers Lia Steeman en Marjolein Vink. “Veel starters maakten van de gelegenheid gebruik om een workshop te volgen, bijvoorbeeld die van de Belastingdienst of van Qredits. Maar ook regionale aanbieders trokken een volle zaal, zoals Rietvelddejong en Named. En heel wat starters zaten bij de miniworkshops op de beursvloer, zoals die van STEF Onderneemt en Tuls FSS. Anderen lieten zich professioneel fotograferen door Tellier Media Works of lieten hun cv checken bij IVBF.â€? Er liepen allerlei starters rond: van mensen met een ‘vaag idee’ voor een bedrijf, tot diegenen die precies weten wat ze willen. Veel van hen gingen na aoop voldaan naar huis, sommigen met een leuke prijs uit de verloting.

Avondvierdaagse Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤš Wandelliefhebbers kunnen van 2 t/m 6 juni deelnemen aan de Avondvierdaagse in Schoonhoven. Inschrijven vanaf 18.00 uur Ă  5 euro in het clubgebouw van de Mets, aan de Prunuslaan 3 te Schoonhoven. Voor meer informatie: Marijke Schouten (06-34000997).

9

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Nieuwe overeenkomst inzameling oud papier Ä&#x;ĢįĤĞĪÄ&#x;ÄžÄ ÄĽÄą š Vijf organisaties in de gemeente Bergambacht dreigden eind vorig jaar het vrijwilligerswerk neer te leggen als zij niet meer geld zouden ontvangen voor het ophalen van het oud papier. Alles lijkt nu weer koek en ei na de totstandkoming van een nieuwe, onlangs afgesloten overeenkomst tussen de gemeente en de verenigingen. “Het huidige contract geeft ons een stukje zekerheid voor de komende jaren. Iets waar wij naar op zoek waren en wat wij hierin gevonden hebben,â€? vertelt Ronald Stout namens muziekvereniging Excelsior. Afkeuring De inzamelaars waren vooral ontevreden over de dalende inkomsten en de stijgende kosten voor het gebruik van de diensten van afvalverwerkingsbedrijf Cyclus. Een brandbrief van de inzamelaars naar de gemeenteraad deed de oppositiepartijen VVD, PvdA en CDA besluiten om een motie van afkeuring richting wethouder Jan Vente (SGP/ CU) in te dienen. Zowel de beperkte mate en de manier waarop werd gecommuniceerd met de verenigingen als het late informeren van de raadsleden stuitte de politiek

tegen de borst. Van onbehagen is geen sprake meer nu de gemeente de organisaties tegemoet komt met een garantievergoeding van 30.000 euro per jaar. Redelijk “De garantievergoeding is een redelijk bedrag waar onze papierophalende vrijwilligers hun vrije uren op de zaterdagochtend voor op willen geven. Het belangrijkste is dat het bedrag, na aftrek van de kosten van Cyclus, voor een groot deel teruggegeven wordt aan de gemeenschap. Dit in de vorm van allerlei activiteiten binnen de dorpskernen,� aldus Stout. Vertrouwen De muziekverenigingen Excelsior, Excelsior ‘64, DHTSG, stichting Adullam en christelijke basisschool De Wegwijzer willen de manier waarop zij nu met de gemeente samenwerken, ook na de naderende herindeling graag voortzetten. Stout: “Het papiercontract is gericht op de toekomst en terugblikken op het verleden heeft voor ons geen zin meer. Wij hebben dan ook vertrouwen in een goede samenwerking met de gemeente.� Laurens de Wit

Adri Verhoeven

de gemeente. “Het perceel is veel geld waard en ik heb al ink geĂŻnvesteerd in voorzieningen en een vergunning. Als Schoonhoven mij blijft dwarsbomen, leg ik een schadeclaim neer. Ik begrijp niet waarom de gemeente zoveel problemen maakt.â€? Notitie Wethouder Peter Matheij onthoudt zich van commentaar, omdat hij eerst een notitie over deze ingreep voor de raadsleden wil opstellen. De kwestie komt in de raadscommissie van 3 juni aan de orde. Pieter van der Laan

Radio d’HuZes Tien lokale omroepen in de regio maken op 4 en 5 juni onder de noemer Radio d’HuZes ÊÊn gezamenlijke radio-uitzending rondom Alpe d’HuZes.

G:<>D Â&#x2122;

Radio dâ&#x20AC;&#x2122;HuZes richt de focus op de teams uit de regio. â&#x20AC;&#x153;We hebben de deelnemers gevolgd gedurende de voorbereidingen en acties die gehouden zijn om mee te mogen doen aan Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;HuZesâ&#x20AC;?, zegt Egbert van der Veen, die zelf ook present zal zijn tijdens het evenement. â&#x20AC;&#x153;Natuurlijk is er ook aandacht voor de verhalen achter hun deelname.â&#x20AC;? Vorig jaar zijn de uitzendingen van Radio dâ&#x20AC;&#x2122;HuZes gestart met drie verslaggevers in Frankrijk. Van der Veen: â&#x20AC;&#x153;Dit jaar reist een groter gezelschap namens de omroepen af. De uitzending maken we overdag in Frankrijk, het avondprogramma komt uit Nederland.â&#x20AC;? Op de website zijn beelden te zien vanuit de radiostudio op de berg en de reportages gemaakt door de cameraploeg. De uitzendingen zijn op 4 juni van 10.00 tot 22.00 uur en 5 juni van 4.00 tot 23.00 uur te beluisteren. Deelnemende omroepen zijn o.a. Vlistam Radio, Radio Zilverstad en Radio Centraal.

q WWW.RADIODHUZES.NL

Persbericht

Strijd tegen buikvet Beproefd afslankconcept nu nieuw bij sportschool Eelco de Boer. De buik wordt door veel mensen beschouwd als de belangrijkste probleemzone. Als de broek strak zit en de riem een gaatje ruimer moet, dan frustreert dat vaak enorm. DiĂŤten en sporten zorgen er weliswaar voor dat er over het hele lichaam afgeslankt wordt, maar meestal pas in de laatste plaats rond de buikzone. ""2,0.4/56&2"/%&2*/(*/7"/4&2*3&&/ oplossing gevonden voor dit probleem: de Airpressure 0%9'02.*/(.&4)0%&&:&.&4)0%&7""2#*+ gebruikt maakt van de gepatenteerde Slim Belly #5*,#"/%:02(4&26002%"4#5*,6&401&&//"4552-*+,& &/(&:0/%&."/*&2""/:*&/-*+,6&2.*/%&24002 &&/-*$)4&."33"(&%*&702%46&2002:"",4%002 7*33&-&/%&-5$)4%25,*/%&-*.&--9#5*,#"/% 702%4%&%002#-0&%*/(*/%&#5*,:0/&(&34*.5-&&2% .&4"-3(&60-(%"4%&340'7*33&-*/(&/"'#2"",6"/ vet verbeteren. U kunt de â&#x20AC;&#x161;Slim Bellyâ&#x20AC;&#x2DC; gebruiken in combinatie met cardio/conditie-apparatuur of u kunt deelnemen aan motiverende groepslessen. &7&2,*/(*32&&%3%002)&45342*"/34*454'=2 .&%*:*/*3$)&5/%310247*33&/3$)"'4-*$)&&2"45/(*/&&/7&4&/3$)"11&-*+,0/%&2:0&, #&6&34*(%.&4%&!-*.&--9702%48.&&26&46&2#2"/%*/((&2&"-*3&&2% .%&2&35-4"4&/6"/)&40/%&2:0&,*/%&12",4*+,4&,5//&/#&6&34*(&/702%&/

4&341&230/&/.6(&:0$)4&40/%&2:0&,#&3-""4 7&,&/.&4 42"*/*/(&/1&2 7&&," .*/54&/7""2#*+%&-*.&--9(&#25*,4702%4&%&&-/".&#*+%2"(&*3

 &5201&27&&, 002""/65--&/%&*/'02."4*&&/""/.&-%*/(,5/454045*4&2-*+, +5/* $0/4"$4 01/&.&/.&410243$)00-&-$0%&0&26*"   Transportstraat 9;Bergambacht;T: 0182-352047 ."*-*/'0310243$)00-&&-$0%&#0&2/-;777310243$)00-&&-$0%&#0&2/-


algemeen

Dinsdag 27 mei 2014

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

LUIKSE MARKT JAARBEURS UTRECHT 8 + 9 Juni . Binnen - Buiten. 700 Kramen mooie oude spullen. Entree € 5,Parkeren € 2,- per dag vanaerlebv.nl 0492-525483 b Wie wil voor ons witgoed repareren (tegen vergoeding) Tel:0184-681175 b Wie heeft er een gebruiksaanwijzing van een harddisc dvd recorder rdr hx 720 of copie Tegen vergoeding. Tel. 06-55963240 b HUURWONING GEZOCHT Jong getr stel zonder kinderen zkt (tijd. of perm) woning Oud-Alblas, Bleskensgr. of Alblasserdam. Tot ca. € 700 excl gwl. Tel. 0625267072 b Openlucht SNUFFELMARKT Gorinchem Zon. 22 Juni. Evenementenhal. 250 kr.vanaerlebv.nl / 0492-525483 b batavus snake, 26 inch, 3 vers €50 jongens, tel 0184-682708

UITNODIGING

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Uw huis of bedrijfspand leeghalen, uw huis schilderen buiten of binnen dan kunt u mij bellen. 06-13974443 b Te koop: electrische, in 2 delen te splitsen tandem, als nieuw nieuwwaarde €4500, nu €1850 tel: 0345-614865 Leerdam b Voetreflexmassage in Leerdam www.reflexme.nl of 06-281 67 542 b Nederlandse biologische groenten & fruitboxen bij u thuis geleverd! www.beebox.nl of 06-43453608 b Feest of BBQ? Bel CookaBerrie! www.cookaberrie.nl of 0643453608 b TOERCARAVANS GEVRAAGD met SPOED !! & CAMPERS a-contant of per bank Jos Hommel, Eikenlaan 30 Sprang-Capelle , Hoogste Prijs !! 0416-274672, 06-23633117 b K@ Coaching ~ Karin Rutgers BGN-gewichtsconsulent / Life-Coach Voor een Gezond Gewicht en Gezonde Leefstijl, bij Migraineklachten, Overgangsklachten en ook bij Hart & Vaatziekten. droomleven-altena.nl 06-44075393 Voeding- & Leefstijladvies Aalburg b

Wilt u mooie, verzorgde handen en een trendy kapsel? Nagelstudio en Kapsalon Chanti4Beauty laat u stralen! Voor jong en oud! www.chanti4beauty.webnode.nl b De leukste BABY en KINDER kleding vindt u natuurlijk op WWW.LMFASHIONS.NL info@lmfashions.nl b Wie wil af en toe op mijn spaniel van 8 jaar passen? 0613237396 In Vianen b Openlucht SNUFFELMARKT Gorinchem Zon. 22 Juni. Evenementenhal. 250 kr.vanaerlebv.nl / 0492-525483 b Nederlandse biologische groenten & fruitboxen bij u thuis geleverd! www.beebox.nl of 06-43453608 b

Op dinsdag 17 juni a.s. vindt een statutaire Algemene Ledenvergadering van Univé Leksprong, en Afdelingsvergadering van de Coöperatie Univé U.A., plaats in De Roskam, Plein 25 te Houten, aanvang 20.00 uur. De agenda vermeldt onder andere: 1. Presentatie financieel verslag, rekening en verantwoording over het boekjaar 2013, goedkeuring daarvan met voorstel winstverdeling en verlening van décharge over het gevoerde beleid in 2013. 2. Verlening van décharge aan de raad van commissarissen. 3. Voorstel tot wijziging van de statuten. 4. Presentatie Brand Expertise door Erik Overtoom. De volledige agenda en de verkorte jaarrekening worden aan alle leden toegezonden. Deze stukken liggen tevens ter inzage op ons kantoor te Leerbroek Kantoor Leerbroek Raadhuisplein 2 4245 KJ Leerbroek tel. 0345-62 00 62

@hk_bergambacht @hk_schoonhoven @hk_lopik @hk_ouderkerk @hk_vlist @hk_nederlek

Kantoor Lopik Wielsekade 8 3411 AA Lopik tel. 0348-55 36 67

Kantoor Houten Schoolstraat 6 3991 DW Houten tel. 030-637 13 04

www.unive.nl/Leksprong Leksprong@unive.nl

ons op Twitter! Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan T 0183-583200 www.hetkontakt.nl

10

CV-KETEL VERVANGING SERVICE & ONDERHOUD

@krimpenijssel

BEL (0180) 66 41 41

@BakkerFloris @RobertvanderHek @jtimmertekst @JannekeKok

Van Markenstraat 15 – 29 41 BX LEKKERKERK

Colors Modestoffen is deze maand uitgeroepen door Rabobank Krimpenerwaard tot ‘Starter van de maand’ Op 21 mei 2014 openden de zussen Anneke en Ria hun winkel met modestoffen, fournituren en accessoires aan de Jan Steenstraat nummer 10 in Krimpen aan den IJssel. Vanaf nu hoeven inwoners in de Krimpenerwaard niet meer naar buiten de regio voor hun modestoffen, accessoires, ritsen, naalden en overige fournituren. Met Colors Modestoffen en fournituren wordt voorzien in een behoefte in onze regio. Daarom is Colors Modestoffen deze maand door de Rabobank uitgeroepen tot Starter van de Maand. Basic en sfeervol Wie bij Colors Modestoffen binnenstapt, voelt het meteen. Hier ben je welkom. De inrichting is heel basic en sfeervol; de koffie staat klaar en voor de kinderen is er een gezellig speelhoekje. De collectie modestoffen is kleurrijk; van basic tot modieus en altijd kleine hoeveelheden. ‘We wonen natuurlijk in een dorp en je wilt niet dat je daar dezelfde stof steeds terugziet’ vertelt Anneke. ‘Elke twee weken komen er nieuwe stoffen bij. Nooit teveel van dezelfde kleur of motief.’ Naast modestoffen is er een assortiment fournituren te koop. Van Opti ritsen, Gütermann garens, gekleurd elastiek, patroontekenpapier tot scharen, naalden enzovoort. Wie speciale wensen heeft kan samen met Anneke of Ria meekijken op internet. Op de website van hun vaste leverancier staan meer dan 140.000 artikelen. Al deze artikelen zijn razendsnel te bestellen.

Het idee van Colors Modestoffen en fournituren: samen met onze klanten een goed en evenwichtig assortiment samenstellen in onze winkel. Creatief, verrassend en handig.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur zaterdag van 10.00 - 15.00 uur COLORS MODESTOFFEN EN FOURNITUREN Jan Steenstraat 10 2923 CP Krimpen aan den IJssel Telefoon : (0180) 55 07 92 Website : www.colorsmodestoffen.nl E-mail : info@colorsmodestoffen.nl

Wens van de klant centraal Anneke en Ria hebben voor hun winkel Colors Modestoffen bewust geen marktonderzoek uitgevoerd. Hun drijfveer is om vanuit hun lang gekoesterde droom en hobby een winkel te starten. Op 21 mei, bij de opening, bleek dat dit initiatief door veel bewoners op prijs wordt gesteld. Het was een drukte van jewelste. Het assortiment in de winkel bevat een basis aantal producten. De formule van Colors Modestoffen is, om samen met de klanten, te komen tot een evenwichtig aanbod van producten waar de klanten behoefte aan hebben. Samen met de klanten wordt het aanbod samengesteld. Het is de klant die weet wat hij of zij wil hebben. Die wens staat centraal.

THE NEXT ENTREPRENEUR 2014

Zelf kleding maken is helemaal terug van weggeweest Waar vrouwen in de jaren zestig en zeventig nog een opleiding tot coupeuse volgden en naailessen op school hadden, is dat in de daaropvolgende jaren steeds verder weggezakt. Kleding uit verre landen was vaak goedkoper dan zelf achter het naaimachine te gaan zitten. Die tendens is de afgelopen jaren doorbroken. Zelf kleding maken, haken en breien is weer helemaal ‘hip’. Je kunt je onderscheiden met zelfgemaakte kleding. Je eigen identiteit laten zien. En wat is er leuker dan jezelf of je kinderen in een zelf gemaakte creatie te zien lopen? Uniek en exclusief en zeker betaalbaar! De koffie staat klaar Colors Modestoffen is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 en op zaterdag van 10.00 - 15.00 uur. Stap gerust eens binnen. Wie aankopen doet in de winkel krijgt een stempelkaart. Een volle stempelkaart is €10,- korting waard. Kijk ook eens op de website www.colorsmodestoffen.nl of bel (0180) 55 07 92. Colors Modestoffen is door Rabobank Krimpenerwaard uitgeroepen tot ‘Starter van de maand’ Femke Neijenhof, adviseur Bedrijven: ‘Colors Modestoffen heeft een eigen invulling gegeven aan hun drive om een winkel te starten in modestoffen en fournituren. Een verrassende manier die zeker aan zal spreken. Daarom zijn Anneke en Ria met Colors Modestoffen uitgeroepen tot Starter van de Maand.’ Wilt u ook starten met gedrevenheid? Ons adviesteam Bedrijven staat voor u klaar: Telefoon (0182) 32 27 00 E-mail bedrijven@krimpenerwaard.rabobank.nl www.rabobankkrimpenerwaard.nl

VO

AMBITOR START IEUZE ENDE ON DERNEM

ERS

Kijk voor informatie op www.rabobankkrimpenerwaard.nl


GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE LOPIK

Gemeentenieuws

27 mei 2014

Themabijeenkomst Wmo op 5 juni De gemeente Lopik organiseert op 5 juni 2014 een koffieochtend voor alle inwoners die momenteel gebruik maken van een Wmo-voorziening. Deze ochtend is bedoeld om kennis met elkaar te maken, ervaringen te delen en informatie te krijgen

over de veranderingen in de Wmo per 1 januari 2015. De koffieochtend wordt gehouden in dorpshuis De Schouw (Beatrixplantsoen 5, Lopik) van 10.30 uur tot 12.00 uur. Inloop is vanaf 10.15 uur. Alle Wmo klanten ontvangen een persoonlijke uit-

nodiging voor deze ochtend. Mocht u geen uitnodiging ontvangen, dan willen wij u via deze advertentie alsnog uitnodigen. Meer informatie www.lopik.nl ■

Vergadering Raadscommissie De vergadering van de raadscommissie wordt gehouden op dinsdag 10 juni 2014 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Lopik. Aan de orde komen de volgende agendapunten: • Kennismaking met jongerenwerker Marco Betman • Gemeentelijke bijdrage herontwikkeling Dorp 66 te Polsbroek* • Preventie- en handhavingsplan alcohol 20142017* • Aankoop percelen grasland met opstallen* • 1e bestuursrapportage 2014 (voorjaarsnota)* Onderstaand worden de agendapunten met een * kort toegelicht: Gemeentelijke bijdrage herontwikkeling Dorp 66 te Polsbroek Het college stelt de raad voor om een krediet beschikbaar stellen van € 285.000 - inclusief alle bijkomende kosten – voor de herontwikkeling van het perceel Dorp 66 te Polsbroek. Het voorstel is om deze eenmalige kosten te onttrekken aan de Reserve Polsbroek-Benschop voor een bedrag van € 200.000 en aan de Algemene reserve voor een bedrag van € 85.000. Het perceel Dorp 66 voorziet in de bouw van het eerder op het perceel Dorp 42-44 geplande voorzieningencluster (seniorenappartementen, ontmoetingsruimte, winkelruimte en kinderdagopvang), één vrijstaande woning, drie eengezinswoningen, één twee-onder-één-kapwoning in de vorm van een hooiberg, garageboxen, de aanleg van parkeervoorzieningen en ontsluitingswegen. De woonboerderij van de familie De Wit, nu woonachtig op het perceel Dorp 66, wordt bij de bedrijfsbebouwing, achter de Achterwetering gesitueerd. Het agrarisch bedrijf wordt daar voortgezet.

Preventie- en Handhavingsplan alcohol 20142017 Het college stelt de raad voor om het Preventie- en Handhavingsplan Alcohol 2014-2017 gemeente Lopik vast te stellen en de sanctiestrategie Dranken Horeca en het uitvoeringsplan voor kennisgeving aan te nemen. Met de vaststelling van dit Preventie- en Handhavingsplan voldoet de gemeente Lopik aan de wettelijke verplichting voor gemeenten dat gemeenteraden iedere vier jaar een preventie- en handhavingsplan alcohol vaststellen. Het doel van het Preventie- en Handhavingsplan is dat het alcoholgebruik onder jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar wordt teruggedrongen. De focus ligt hierbij op het zo lang mogelijk uitstellen van het gebruik van alcohol onder deze groep jongeren. Het Preventie- en Handhavingsplan is in samenwerking met gemeenten Utrecht West tot stand gekomen. De GGD regio Utrecht (GGDrU) ondersteunt de deelnemende gemeenten bij het vormgeven van het plan. Ook op het gebied van toezicht- en handhaving werken de gemeenten Utrecht West samen. Aankoop percelen grasland met opstallen Het college stelt de raad voor om percelen grasland van ca. 3,75 ha aan te kopen en de kosten daarvan te onttrekken aan de Algemene reserve. Tevens stelt het college voor om de aanwezige opstallen en het aanwezige bouwvlak af te breken en om te zetten in grasland en de kosten hiervan ten laste te brengen van de reserve Lopikermeerwaard. Deze aankoop past in het project Uitvoeringsprogramma Vitaal Platteland Lopik. 1e Bestuursrapportage 2014 Het college stelt de raad voor om kennis te nemen van de in de voorjaarsnota 2014 en deze nota vast

te stellen, inclusief de bijbehorende begrotingswijzigingen en mutaties in de reserves. Het voorstel is om het resultaat ad € 533.370 negatief te onttrekken aan de algemene reserve. In de voorjaarsnota wordt op hoofdlijnen ingegaan op de stand van zaken met betrekking tot de financiële uitvoering van de programmabegroting 2014. Het doel van de voorjaarsnota is om een zo actueel mogelijk beeld te geven van het effect van wijzigingen op de lopende begroting. Ter inzage: De stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage vanaf maandag 26 mei 2014 om 10.00 uur. Inzage van de stukken is mogelijk na een telefonische afspraak met de raadsgriffier, mevrouw mr. G.M.G. Dolders (telnr. 0348-559955). Daarnaast zijn de raadsvoorstellen opgenomen op www.lopik.nl onder de knop Bestuur en Organisatie > Agenda en stukken commissie- en raadsvergaderingen. Inspraakreacties: Belangstellenden kunnen in de commissievergadering voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt hun mening kenbaar maken. Het woord kan niet gevoerd worden: • over het overzicht van de actiepunten van vorige vergaderingen; • over een besluit van het gemeentebestuur waarover een bezwaar- of beroepsprocedure loopt of is gevoerd; • over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen; • indien een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

Besluiten raadsvergadering 20 mei 2014 Ingestemd met voorstellen majeure projecten VRU De raad heeft in meerderheid ingestemd met de gedane voorstellen over de visie op de VRU-organisatie, Veiligheidszorg op Maat, repressieve huisvesting, financieringssystematiek, en de Kadernota voor de VRU-begroting 2015 en het daarbij horende consultatietraject. Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 De raad heeft de ‘Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014’ unaniem vastgesteld en de ‘Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2007’ gelijktijdig ingetrokken. ■

De vergadering is ook te beluisteren via RTV9 (via ether 107.9 FM, via kabel Lopik-dorp 87.6 FM, Benschop 88.9 FM, Jaarsveld 95.5, Polsbroek/ Cabauw 98.3 FM). ■

Volg @GemLopik op Twitter

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■ Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat de gemeenteraad van Lopik in zijn vergadering van 20 mei 2014 de volgende verordening heeft vastgesteld: • Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden 2014. In de verordening zijn bepalingen opgenomen inzake de rechtspositie van wethouders, raadsleden en leden van gemeentelijke commissies. Ter inzage: De verordening ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.

Vergunningen Ingediende aanvragen omgevingsvergunning, zie *1 • Biezendijk 2 A te Lopikerkapel, bouwen brug tussen 2 percelen (F1185-F127), 21 mei 2014; GEMEENTEHUIS Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik Postbus 50, 3410 CB Lopik Tel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 88 gemeente@lopik.nl - www.lopik.nl http://twitter.com@GemLopik

• Burgemeester Schumanlaan 66 te Lopik, uitbreiden woning, 17 mei 2014; • Handelsweg 2 en 3 te Lopik, bouwen kantine/ centraal magazijn en koppelen gebouwen, 16 mei 2014. Ingetrokken aanvraag omgevingsvergunning, zie 1* • Dorpstraat 2 en 4 te Lopik, aanleg dam en wijzigen uitrit, 19 mei 2014. Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning (maximaal 6 weken), zie *1 • Pieter Brueghellaan 9 te Lopik, bouwen (legaliseren) overkapping achterzijde woning, 20 mei 2014; De beslistermijn wordt verlengd omdat het bouwplan moet worden aangepast naar aanleiding van welstandsadvies. Door dit besluit

wordt de nieuwe uiterste beslisdatum 13 juli 2014. • Benedeneind NZ 462 te Benschop, realiseren mantelzorgwoning in een te herbouwen bijgebouw, 20 mei 2014; De beslistermijn wordt verlengd, omdat de advisering omtrent de toepassing van de mantelzorgregeling nog niet is afgerond. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslisdatum. Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8 • Zuidzijdseweg 160A te Polsbroek, legalisatie uitbreiden woning, 19 mei 2014. Besluit omgevingsvergunningvrij, zie *2, *5 en *8 • Koningin Julianasingel 27 te Benschop, bouwen overkapping, 20 mei 2014.

Geaccepteerde meldingen (sloop, gebruik en milieu), zie * 10 • Uitweg 31 te Lopikerkapel, wijziging van veebezetting, 20 mei 2014; • Lopikerweg Oost 53 C te Lopik, exploiteren van sportschool, 20 mei 2014; • Benedeneind ZZ 373 te Benschop, vervangen van machineberging, 21 mei 2014. Verleende APV-vergunningen, zie *2, *6 en *8 • De heer R.M.R.G. Straver, organiseren van Kunstmanifestatie De Wilgengaarde op 31 mei 2014 van 10.00 tot 18.00 uur en 1 juni 2014 van 10.00 tot 17.00 uur op Benedeneind NZ 408 A te Benschop, 19 mei 2014. • De heer H.L. Buerman, organiseren van jaarlijkse avondvierdaagse van 3 t/m 6 juni 2014 in Lopik, 23 mei 2014. vervolg zie volgende pagina >

OPENINGSTIJDEN SNELBALIE Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

MELDPUNT Ma t/m do 09.00 – 17.00 uur Vrij 09.00 – 12.00 uur 0348 – 55 99 55 meldpunt@lopik.nl

REINIGINGSDIENST M.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopik reiniging: 0348 - 55 42 63 riolering: 06 - 53 67 32 75

BURGERZAKEN Maak een afspraak, tel. (0348) 55 99 55 of via www.lopik.nl Dinsdagavond zonder afspraak 17.30 – 20.00 uur

POLITIE UTRECHT Steunpunt in gemeentehuis Lopik Dinsdag op afspraak Tel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

Openingstijden ma. t/m vr. zaterdag

08.30 - 12.00 uur en 13.15 - 16.00 uur 10.00 - 12.30 uur


gemeente-info

Dinsdag 27 mei 2014

GEMEENTE LOPIK

13

GEMEENTE LOPIK

Gemeentenieuws

27 mei 2014

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■ < vervolg van vorige pagina • Stichting Omnisport Benschop, organiseren van jaarlijkse avondvierdaagse van 2 tot en met 6 juni 2014 in Benschop, 23 mei 2014.

• De heer M. Sluijs, organiseren van Tentfeest “De Lampies” op 31 mei 2014 op het weiland achter Noordzijdseweg 223 te Polsbroek, 26 mei 2014.

Verleende Drank- en Horecavergunning zie *2, *6 en *8 • Mevrouw B. Kers, Drank- en Horecavergunning

Omgevingsloket: Voor vragen over de omgevingsvergunning kunt u een afspraak maken, bellen naar (0348) 55 99 66 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur) of mailen naar omgevingsloket@lopik.nl. Ook is informatie te vinden op www.omgevingsloket.nl.

*2) Het besluit met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken na verzenddatum op afspraak ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Voor een afspraak kunt u bellen naar (0348) 55 99 55 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur). Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. Vergeet niet het bezwaarschrift te ondertekenen.

*4) Het besluit treedt de dag na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

OP

=

OP

*1) De ingediende aanvragen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid bestaat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is ma. t/m vr. van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch te verkrijgen (0348) 55 99 55).

De woonwinkel van de Krimpenerwaard 2000m2

Lekkerkerk

OPRUIMING! ALLE SHOWMODELLEN MOETEN WEG! Oude collectie moet plaats maken voor de nieuwe collectie. KORT IN TOT G

Stoelen vanaf €39.-

Kasten vanaf €199.-

Banken vanaf €399.-

Tafels vanaf €295.-

70%

10:00 TOT 17:00

10:00 TOT 16:00

10:00 TOT 17:00

10:00 TOT 17:00

VRIJDAG

30

ZATERDAG

MEI

3

WOENSDAG

MEI

31

DINSDAG

JUNI

JUNI

4

KIJK OP WOONDEPOT.NL A Twijnstraweg 17 · Lekkerkerk · T 0180.66.56.44

*5) Het besluit treedt de dag na afloop van de bezwaartermijn (ter inzage legging) in werking, tenzij gedurende die termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. *6) Het besluit treedt na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

voor Café Bonje, Anna van Burenstraat 11 te Lopik, 14 mei 2014.

*8) Middels een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten. *10) De geaccepteerde meldingen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Informatie over de meldingen is ma. t/m vr. telefonisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer ((0348) 55 99 55).


Dinsdag 27 mei 2014

Cliëntenraad Werk en Inkomen G:<>D™ Elf betrokken klanten en Lekstroom-inwoners gaan actief meedenken over de dienstverlening van Werk en Inkomen Lekstroom. De regionale uitvoeringsorganisatie op het gebied van werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening installeerde onlangs haar eerste cliëntenraad. Vanuit de gemeente Lopik zijn Wim van Vreeswijk en Ada Goedhart vertegenwoordigd. De cliëntenraad behartigt de collectieve belangen van de inwoners die zijn aangewezen op een uitkering, voorziening of ondersteuning van WIL. De raad vergadert zes keer per jaar en geeft daarin advies bij de totstandkoming en uitvoering van het beleid.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

14 business nieuws

Kapsalon Corry viert 40-jarig jubileum ĩĬĭĦĨ š Kapsalon Corry viert haar 40-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid voor een interview met eigenaar Corry Vroege. Een zonnige, zomerse dag in mei. Buiten is het heerlijk toeven, binnen wordt er gewerkt. Zeker hier aan de Dorpsstraat 18 in Lopik, waar Corry Vroege en haar team het kappersvak

vol enthousiasme beoefenen. “We doen niet alleen waar we goed in zijn”, zegt Corry. “We kunnen het ook uitstekend met elkaar vinden én we doen erg ons best om het onze klanten naar de zin te maken. Zij verdienen dat, want we hebben een hele fijne klantenkring.” Corry Vroege begon haar kapsalon

voor dames, heren en kinderen 41 jaar geleden. “Nadat ik de kappersschool had gedaan knipte ik eerst enige tijd bij een zaak in IJsselstein en thuis bij ons op de boerderij. Al snel leek het me een goed idee om zelf te gaan ondernemen.” Een geschikt pand was snel gevonden: het oude winkeltje van De Vaal aan de Dorpstraat. Het liep meteen naar

Workshops natuurlijk tuinieren =66HIG:8=I™ In samenwerking met de gemeente Vlist verzorgt Maurice Kruk van Bureau Mens & Groen twee workshops en een excursie over natuurlijk tuinieren. In de workshops gaan deelnemers aan de slag met hun eigen tuin of erf en leren ze hoe ze hun tuin/erf aantrekkelijk kunnen inrichten en onderhouden voor plant en dier. De workshops worden gegeven op de donderdagen 19 en 26 juni van 19.3021.30 uur in het gemeentehuis te Haastrecht; de excursie is op zaterdag 28 juni van 9.30 tot 12.00 uur. De kosten bedragen 45,50 euro p.p. Aanmelden kan via info@bureaumensengroen.nl. Meer info: www.bureaumensengroen.nl

Aan de Florijn 3, bij de huisartsenpraktijk, behandelt Reggie op dinsdag en vrijdag patiënten uit de regio. Op afspraak helpt hij mensen met zowel acupunctuur als massagetherapie. Als gevestigd massagetherapeut voelde Reggie Jansen dat hij zich verder moest ontwikkelen om zijn patienten meer passende oplossingen te bieden bij uiteenlopende gezondheidsklachten. Daarom besloot hij zo’n twaalf jaar geleden de studie acupunctuur en Chinese kruiden te gaan volgen. Hij heeft deze studies aangevuld met de Japanse stijlen Toyohari en Shonishin. Toyohari is acupunctuur waarbij niet met naalden in de huid wordt geprikt; Shonishin is een therapie zuiver gericht op kinderen. “Deze therapie laat een kind niet schrikken of angst oproepen. Het is een basisbehandeling van tappen (zachtjes kloppen) en strijken op een zeer gemoedelijke manier. Door deze vorm van behandelen is acupunctuur voor iedere leeftijd toe-

gankelijk en maakt het veel medicijngebruik overbodig”, stelt Reggie Jansen. De therapeut zet, naast zijn jarenlange ervaring, zijn gedegen kennis over het functioneren van het menselijk lichaam en het vermogen om oprecht naar mensen te luisteren in om zijn patiënten zoveel mogelijk vrij van klachten te krijgen: “Ik vind de kwaliteit van leven erg belangrijk.” Acupunctuur, vaak in aanvulling met één of meerdere therapieën, kan verlichting geven in een breed scala van klachten. Onder andere bij darmproblemen, nek-, rug- en schouderklachten, spier- en gewrichtsklachten, hoofdpijn en overgangsklachten. Bovendien biedt acupunctuur mogelijkheden om vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen. “De juiste timing van behandelen kan het succes van terugplaatsen of innestelen van eitjes bevorderen. Hiervan heb ik mijn praktijk al vele positieve voorbeelden.” Ook heeft Reggie Jansen inmiddels veel patiënten van de klachten van hooikoorts en migraine afgeholpen. Voor een vrijblijvend advies: 0614185038 of bezoek de website www.acupunctuurreggiejansen.nl

Jan Timmer

įĢĤĦĬš Het is geen toeval dat René en Henriëtte Verweij met Uitvaartverzorging Midland een goede naam hebben opgebouwd in de Lopikerwaard en ver daarbuiten. Een reputatie die gebaseerd is op zorgzaamheid, aandacht, kwaliteit en oog voor details. “Bij de start van onze onderneming in 2011 hebben we meteen afgesproken dat we er dag en nacht zullen staan voor iedereen die een beroep op ons doet”, vertelt René Verweij. En dat maken ze waar. In woorden en daden én inmiddels voorzien van het Keurmerk van Stichting Uitvaartzorg. “Iedere uitvaart zien wij als uniek: het gaat uiteindelijk om een mens van wie je afscheid moet nemen. Wij voelen ons betrokken bij de nabestaanden en zorgen voor persoonlijke begeleiding tot en met en zelfs ná de uitvaart. Ontzorgen noemen we dat.” Nabestaanden hebben bij Uitvaartverzorging Midland altijd te maken met één persoon die de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken begeleidt, ongeacht waar mensen verzekerd zijn. René Verweij: “En uiteraard staan we daar waar mogelijk open voor speciale wensen. Want in de week van de uitvaart beschouwen wij de familie van de overledene als onze familie.” Ook René en Henriëtte Verweij beseffen

Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

FOTO: ADRI VERHOEVEN

FOTO: JAN TIMMER

Betrokken, zorgzaam en transparant

Schoonmaker?

™GZ\\^Z?VchZc#

Rust Nadat Corry in 1988 naar Schagen verhuisde en twee dochters kreeg, bleef ze haar salon trouw en was ze steeds enkele dagen achtereen in Lopik te vinden. Na een herseninfarct in 2013 veranderde dat. “Ik kreeg daarmee een flinke waarschuwing en moest een jaar rust nemen”, vertelt ze. “Inmiddels ben ik weer terug. Ik voel me fit en werk nu één dag in de week in mijn salon. Dat kan ook gemakkelijk, omdat het team de zaak op een uitstekende wijze runt. Ik ben echt heel blij met Mariet, Marian, Brigitte, Marielle, Natasja en onze nieuwste aanwinst Ilona. En zelf geniet ik ook nog altijd van dit mooie vak. Als mijn gezondheid het toelaat, ga ik hier nog jaren mee door!” Vanwege haar gezondheidperikelen werd de viering van het 40-jarig bestaan verschoven van 2013 naar 2014. “En dat is!”, stelt Corry met een brede lach. “Met de meiden heb ik al iets leuks gedaan en onze klanten kunnen meedingen naar leuke jubileumprijzen. Tot en met december reiken we er iedere maand drie uit.”

q WWW. KAPSALONCORRY.NL ™8dggnKgdZ\Zkddg]VVg`VehVadcVVcYZ9dgehigVVi^cAde^`#

Praktijk Reggie Jansen nu ook in Benschop ğĢīİĠĥĬĭ š Naast zijn praktijk in Moordrecht en Gouda heeft acupuncturist en massagetherapeut Reggie Jansen begin april ook een praktijk geopend in Benschop.

wens, vertelt de kapster. “Zo zeer zelfs dat ik mijn zus Mariet vroeg om te komen helpen. Ze werkt hier nog steeds.” In 1979 volgde een verhuizing naar de huidige salon aan de Dorpstraat 18.

™GZcZZc=Zcg^…iiZKZglZ^_/eZghddca^_`ZcWZigd``Zc#

dat een begrafenis of crematie een kostbare aangelegenheid is. “Maar bij ons is het niet zo dat je achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan”, vertelt Henriëtte Verweij. “We werken volledig transparant en denken altijd mee. Ook mensen met een kleine beurs kunnen bij ons terecht.” René Verweij knikt bevestigend. “We staan voor iedereen klaar, om de simpele reden dat we eerst mens zijn en pas daarna ondernemer. We zouden niet anders willen en we kúnnen niet anders. Dat zit in ons karakter. Ik heb

me de afgelopen jaren veel beziggehouden en verdiept in de mantelzorg. Het vak van uitvaartondernemer sluit daar goed bij aan. In dit beroep kan ik mijn gevoel kwijt. Voor mijn vrouw geldt hetzelfde. Het is dankbaar dat je mensen in een moeilijke en verdrietige periode mag bijstaan.”

q WWW.UITVAARTVERZORGINGMIDLAND.NL

COMPLETE AVOND UIT! ARRANGEMENTEN

vanaf

14,50

p.p.

Borstprothesen, protheselingerie en prothesebadmode Lingerie Nacht-, onder-, en badmode voor dames, heren en kinderen

Krimpen aan den ijssel Tel: 0180 - 514701 www.bowlingkrimpenhof.nl

Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Winkelcentrum De Korf 46 2924 AH Krimpen aan den IJssel T  ,E info@alurelingerie.nl


Dinsdag 27 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

15 nieuws

DE WEEK IN BEELD

Z_diZW](&c[_š Een verzoek van IJsclub Stolwijk om in aanmerking te ko-

me[diZW]('c[_š Terwijl de andere groepen van de Ichthusschool op

men voor een donatie uit het Stimuleringsfonds van Rabobank Krimpenerwaard is door het ledenpanel gehonoreerd. De gift wordt gebruikt voor de aanschaf van een AED-apparaat.

schoolreis gingen, bleven de kleuters ook niet in de klas. Groep 1 heeft als thema groente en fruit, wat ook in de klas zichtbaar is. Groente- en fruitspecialist Jan Dros nodigde de kleuters uit voor een kijkje achter de schermen.

me[diZW]('c[_š Klankbordgroep Benschop heeft i.s.m. beide basisscholen het verkeersexamen afgenomen. Vooraf werden alle fietsen gecontroleerd en daarna ging om de twee minuten een kind van start. Hoewel sommige deelnemers zenuwachtig waren, verliep alles goed. Alle kinderen zijn geslaagd.

pWj[hZW](*c[_š Een stoet van honderd oldtimers trok dwars door de

pWj[hZW](*c[_š 70 jaar geleden -in mei 1944- werd in Jaarsveld het koor

pWj[hZW](*c[_š Kinderen hebben in zwembad Lobeke 1.450 euro bij el-

de Lofstem opgericht. Het jubileum werd in het verenigingsgebouw gevierd. Jubilaris Ans Lenting-van Bruchem werd daarbij in het zonnetje gezet; Henk van Bruchem, eveneens vanaf de oprichting lid, kon helaas niet aanwezig zijn.

kaar gezwommen voor schoon drinkwater en sanitair in Bandung Barat (Indonesië). Het evenement werd georganiseerd door Rotaryclub Lopikerwaard. Leroy Hoogenberg uit Lopik (foto) boekte het absolute record met 110 baantjes.

Krimpenerwaard. Dorpsvereniging Polsbroek organiseerde het evenement, waarvan de start in Polsbroek was.


52 WielerrL e

Marianne Vos en Jan Bos dĂŠ blikvangers bij 52e wielerronde

Toppers aan de start in Lekkerkerk!!! De Wielerronde van Lekkerkerk behoeft nauwelijks introductie! Jaarlijks trekt het spektakel tienduizenden toeschouwers naar het wielergekke lekdorp. Bij de 52e editie op Hemelvaartsdag 29 mei, zou wel eens een record geboekt kunnen worden. Want: Marianne Vos staat aan het vertrek! De meervoudig Olympisch- en wereldkampioene was jaren geleden al eens eerder te bewonderen in Lekkerkerk. Toen stond ze nog aan het begin van haar imposante topsportcarrière en eindigde ze aan de Burgemeester van der Willigenstraat als tweede. Donderdag aanstaande aast ze op dat ene treetje hoger op het podium. Vos krijgt daarbij concurrentie van een aantal gerenommeerde wielrensters, onder wie de regionale favoriete Iris Slappendel en Nationaal Kampioene Lucinda Brand. Minstens net zo trots is het organisatiecomitĂŠ onder leiding van voorzitter Bram Hofman op de komst van het Duitse wielerkanon Anke Knauer, voormalig wereldkampioene bij de junioren en winnares van liefst twintig nationale titels bij onze oosterburen. De dameskoers start om 14.00 uur. Nederlekâ&#x20AC;&#x2122;s burgemeester Trix van der Kluit lost het startschot. â&#x20AC;&#x153; De komst van Marianne Vos wordt mede mogelijk gemaakt door Partycentrum Amicitia, lunchroom en restaurant Huisje

HEMELVAARTSDAG BIJ AMICITIA Groot terras aan het parcours. Met speciaal optreden om 18.00 uur. Het Huisje van de Zeeuw open met terras, lunch en diner!

SUPE Lunap

van de Zeeuw en Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen uit Bergambachtâ&#x20AC;?, vertelt Bram Hofman. â&#x20AC;&#x153;De aanwezigheid van Lucinda Brand danken we vooral aan Ad Korevaar Personenschade.

HOOF Partyc Rabob Winke kerk

Ook bij de mannen elite/beloften wordt het dringen om de prijzen! Grote favoriet is Jan Bos uit Nieuwehorne, maar dat wil absoluut niet zeggen dat hij al bij voorbaat mag rekenen op de dagzege. Erkende kleppers als Martijn Lust, Roy Pieters, Frank de Reus, Ronald Roos, de gebroeders Sint Nicolaas, Lars Rietveld en Edwin Vrouwdeunt gaan hem samen met regiotoppers als Gerhard Joling (Krimpen aan den IJssel), Niels van Kooy (Krimpen aan de Lek), Jorrit Slaman (Bergambacht) en Ad Slingerland (Haastrecht) vanaf 15.45 uur honderd pittige kilometers lang een zware middag bezorgen.

SUB H Albert Alblas Alclea Ard K ASL Boele Bouw Broere De Jo Eetca Exper Feens Garag Graafl tingad Heine Hooge Klip B Koerie Laan

De wielerronde van Lekkerkerk begint traditiegetrouw om 12.15 uur met een koers voor A-amateurs. Ook daar zijn heel wat streekrenners te bewonderen. Voorafgaand aan het wielerspektakel word het parcours bezet door deelnemers aan de Hemelvaartsdag van AV Start. Uiteraard is er ook kermis en zijn de terrassen in hartje dorp de gehele dag geopend!

SPECIALIST IN ALLE MERKEN

CV-KETEL VERVANGEN SERVICE EN ONDERHOUD

Reparatie, in- en verkoop van alle merken autoâ&#x20AC;&#x2122;s APK keuringsstation, aircoservice.

it

Hem 29 m

van 12

Kerkweg 52 r 2941 BM Lekkerkerk Tel. 0180-663829

www.garagevanvliet.nl

JA

Aanstaan donderd Van Markenstraat 15 - 2941 BX Lekkerkerk - (0180) 66 41 41

20 kort

Avontuur zit in je

op ALLE mannen kleding v

Je hoeft het alleen maar los te laten

E MACHIN K C O R VAN TSEN DEALER RACEFIE N E â&#x20AC;&#x2122;S B AT

* persoonlijk advies * beste service * vertrouwd dichtbij

Kerkweg 1 T 0180 - 66

JANMENSW

maandag +

Expert Mudde

  " 

 #"!!!#

Kerkweg 16 Lekkerkerk tel 0180-661380 www.expert.nl


ronde Lekkerkerk Sponsors

ERHOOFDSPONSOR park

FDSPONSOR centrum Amicitia bank Krimpenerwaard eliersvereniging Lekker-

HOOFDSPONSOR t Heijn s vloeren an orevaar Personenschade

Rietveld Istallatiebedrijf wbedrijf “De Haaij” e Citroëndealer ong Financiële diensten fe “de Nar” rt Mudde stra Verwarming ge van Vliet land Accoutants & Belasdviseurs eken enboezem 2-wielers BV ersdienst Marius van der

L. Kok LEQ Reclame en Druk Luijten Verwarming Mijnlieff Onderlinge Lek & IJssel Sluyk Keukens & badkamers T.de Waard Wonen en Slapen Tankstation “De Boezem” VHG SPONSOR Veerhuys Lekkerkerk Autoschade Middelland Banketbakkerij Kroeze C. de Vries Schoenen Chineesrestaurant “De Golden River” COOP De Groot Meubelen De Klussenier Roy van Leerdam de Marktbakker Dierenspeciaalzaak “De Aalsvholver” Gert Jan de Echte Bakker Hairstyle Het Koetshuis IJmu Installatiebedrijf Verdoold Just be Jolie Juwelier Rikkoert

Kees Patat Lint notarissen Loonbedrijf G. vd Hoek Maatkappers Meulenkamp Optiek Neven Mode Oudenes Electrotech. Installatiebdrijf Plein 39 Prins Transport Restaurant “De Loet” Rombout Kappers :Lekkerkerk Serviceapotheek Lekkerkerk Slijterij Kerkplein 12 Ster Fietsen TS Interieurs van Schaik Toyotadealer vd Velden Wielersport vd Ven Mode vd Wouden Textiel Veerdienst Verwaal Vishandel “W. Verwaal” Wisja Kledingsponsors Flirt Fashion Ruit Mannenmode

nde woensdag en dag (Hemelvaartsdag)

0%

ing

E - en jongensv.a. maat 128

Lekkerkerk Schoonhoven Benschop www.onderlingen.nl

verzekeren

1, LEKKERKERK 6 35 15

WEAR.NL dinsdag gesloten.

FLIRT likes it hot

Do. 29 mei: gratis (Thermos)beker Check:

facebook.com/FLIRTinjouwstijl

DIVERSE WINKELS OPEN (van 12.00 tot 16.00 uur)

Wielerronde/ atletiek Kermis Terrassen Op Lekkerkerk gebeurt het!

WIELRENKORTING BIJ:

MODE & LIFESTYLE WOENSDAG EN DONDERDAG

cool

2.00-16.00 uur

Lekkerkerk

Bloemen De Graaf Bloemen en Planten

AN likes

melvaartsdag mei geopend

HEMELVAARTSDAG

bankieren hypotheken

20% KORTING Raadhuisplein 3 - Lekkerkerk

Prins Transport is een middelgrote transport onderneming en beschikt over ± 60 auto’s die nationaal en internationaal worden ingezet. De onderneming is gespecialiseerd in het segment van geconditioneerde logistieke dienstverlening, containervervoer en bouwproducten vervoer.

KLIM JIJ BINNENKORT BIJ ONS AAN BOORD? Zoek je een baan als chauffeur binnen het beroepsgoederenvervoer en gaat je voorkeur uit naar transport binnen de Benelux, dan heeft Prins Transport heel wat te bieden. Bij Prins verzorgen we o.a. het vervoer en de distributie van zeecontainers, geconditioneerde producten en bouwproducten. Er staat je dus een afwisselende job te wachten, waarbij zekerheden horen die je van een gerenommeerd bedrijf mag verwachten.

Ben je geïnteresseerd en beschik je over een chauffeursdiploma CCV en de rijbewijzen C of CE? Neem dan telefonisch contact op met dhr. P.J.D. Prins op (0180) 662244 of meld je aan via info@prins-transport.nl. Prins Transport BV Dhr. P.J.D. Prins Postbus 2532 2940 AA Lekkerkerk

M e e r i n f o r m a t i e o v e r o n s b e d r i j f o p w w w. p r i n s - t r a n s p o r t . n l


WK

Regio-voetbalspel WK 2014

Hoofdprijs:

verzorgde voetbalreis naar Barcelona voor 2 personen

compleet

Deze reis wordt beschikbaar gesteld door

SPEEL

GRAMTEITS

MEE ONZE WK-POOL!

en

1e prijs: 2e prijs: 3e prijs:

Philips Smart-TV 107 cm t.w.v. € 600,Oranje damesfiets Cortina Azero t.w.v. € 529,Fietsendrager Silverbike (made by Bosal) t.w.v. € 175,-

4e prijs:

Mini vacuumwagen (collectorsitem) van Tekno

5e prijs:

Officiele WK bal t.w.v. € 140,-

6e prijs:

Een fotoshoot t.w.v. € 100,-

7e prijs:

Cadeaubon van € 100,-

8e prijs:

Originele Nederlands elftal jas t.w.v. €

Cadeaubon t.w.v. € 50,-

Philips radio CD speler t.w.v. € 39,-

Alblasserdam Groot Ammers

Peter Lodder Fotografie

Alblasserdam

Mooier met Merel Mode

Groot-Ammers Zaltbommel

80,-

12e en 13e prijs:

18e en 19e prijs:

Vianen

Woudrichem

11e prijs:

50,14e t/m 17e prijs: Cadeaubon t.w.v. €

Beesd

WOUDRICHEM

Gratis autowasbeurten t.w.v. € 50,. € 50,Cadeauplank met streekproducten t.w.v

9e en 10e prijs:

Beschikbaar gesteld door:

Alblasserdam Noordeloos

PETE RSO N

Leerdam

H E R E N M O D E

Vianen Schoonhoven

Surf snel naar www.hetkontakt.nl/wkpool, voorspel de juiste uitslagen en maak kans op mooie prijzen!


Dinsdag 27 mei 2014

Rommelmarkt ħĞĞįİijĢĩġš Wie overbodige maar nog bruikbare spullen heeft voor de rommelmarkt in Jaarsveld, kan deze op zaterdag 31 mei afgeven bij het Verenigingsgebouw aan de Kerkstraat 7 (tussen 10.00-12.00 uur). Grote spullen kunnen in overleg worden opgehaald: 0348-552691.

Cor Vermeulen toernooi İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Voetbalvereniging Schoonhoven organiseert op donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, voor de derde keer het Cor Vermeulen toernooi. Het toernooi wordt georganiseerd voor de lagere seniorenelftallen, waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan. Daarnaast is er deze dag een damestoernooi. Aanvang 10.00 uur. Er is een randprogramma met o.a. een springkussen, poffertjeskraam, barbecue, loterij en een DJ. Publiek is welkom.

Concerten in Springerpark İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Op de eerste zondag van de maanden juni, juli en augustus organiseert de Stichting Schoonhoven Klassiek ook dit jaar weer drie openluchtconcerten in het Schoonhovense stadspark. Op het programma staan: The Dutch Swing Society op zondag 1 juni; South Mountain (country & western uit Canada) op zondag 6 juli en Beautiful Garden (laat de 70’s herleven) op zondag 3 augustus. Aanvang 15.00 uur.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

19 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Oproep

Nu ook in de gemeenten Bergambacht en Vlist

Nieuwe collecte Voedselbank K’waard Na een succesvolle eerste collecte afgelopen jaar, gaan de vrijwilligers van Voedselbank Krimpenerwaard de komende weken weer op pad. İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Vorig jaar werd ruim 4.000 euro opgehaald, een bedrag dat dit keer ongetwijfeld hoger zal uitvallen. “Vorig jaar lukte het namelijk niet om in heel Schoonhoven te collecteren, dat gaan we nu wel proberen”, zegt de immer enthousiaste en betrokken Malika Lamrid namens Voedselbank Krimpenerwaard. “Nieuw is dat we dit jaar ook collecteren in de gemeenten Bergambacht en Vlist.” In Schoonhoven en Vlist komen de collectanten in de week van 9 tot en met 14 juni aan de deur, in Bergambacht van 29 juni tot en met 5 juli. “Overigens kunnen we nog vrijwilligers gebruiken”, zegt Malika. “Iedereen die zich wil inzetten voor mensen die het minder hebben en daarvoor enkele uren wil vrijmaken, is welkom.” Na de zomer hoopt Malika ook de vergunningen rond te krijgen voor een collecte in de overige Krimpenerwaardgemeenten waarin de Voedselbank actief is.

er in een enkel geval misbruik van gemaakt worden, maar in alle jaren dat de Voedselbank in deze regio actief is, hebben we dat gelukkig nog nooit meegemaakt. Die ‘dure auto’s’ tenslotte zijn hier vrijdags bij de uitgifte van pakketten niet te zien. Hooguit van vrijwilligers, die de spullen rondbrengen bij mensen die geen vervoer hebben.” Drempel Bovenal blijft de drempel, ondanks de grote bekendheid van de Voedselbank anno 2014, hoog. “Dat wordt wel eens onderschat, maar voor veel mensen is het een hele stap om hier aan te kloppen. Laatst nog kwam een vrouw voor de eerste keer zenuwachtig en huilend

binnen. Ze kon het feit dat ze een beroep moest doen op de Voedselbank niet accepteren. Het kostte de nodige overredingskracht om haar op haar gemak te stellen. Niet iedereen belandt hier door zijn of haar eigen schuld. En als dat wel het geval is, moeten mensen door een diep dal om hun leven weer op orde te krijgen.” Voedselbank Krimpenerwaard onderneemt nieuwe initiatieven om mensen bij te staan. Malika: “Zo willen we een centrum openen waar we trainingen en workshops gaan geven. Van het leren omgaan met geld tot een cursus om eenvoudige maar smaakvolle gerechten te bereiden. We zijn inmiddels druk bezig om dit op te tuigen; ie-

dereen die ideeën heeft of als vrijwilliger een steentje wil bijdragen is welkom.” Al met al hoopt Malika dat een instelling als de Voedselbank in de toekomst overbodig wordt. “Dat is mijn ideaalbeeld. Maar voordat het zover is, kunnen we de mensen die noodgedwongen een beroep op ons doen niet laten vallen.” Iedereen die wil helpen om de collecte een succes te laten worden, kan zich aanmelden bij Malika Lamrid: 0631179622. Voor meer informatie: www.voedselbankschoonhoven.nl Robert van der Hek

ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Tijdens de Velt-ecotuindagen zetten meer dan honderd moestuinen, siertuinen en boomgaarden in België en Nederland het hek open. Ook de Mengelmoestuin aan de Lekdijk-Oost te Bergambacht (www.mengelmoestuin.com) is zondag 1 juni van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De Mengelmoestuin bestaat uit boomgaarden met oude rassen, een bijenstal, moestuin, kruidentuin, hoenderhof, theetuin, eetbosje en een zwerfroute. Tijdens de open dag staan diverse kramen opgesteld waar bezoekers kunnen kennismaken met ecologische en natuurlijke producten.

Een collecte is voor de Voedselbank, net als de overige inkomsten, nog steeds hard nodig, stelt Malika: “Vorig jaar hebben we driehonderd gezinnen kunnen helpen; op dit moment staan 135 mensen ingeschreven. We hebben te maken met hoge kosten, zoals de huur van de loods waarin we zijn gehuisvest en transportkosten. Daarnaast verplicht Voedselbank Nederland ons dat we een koeling aanschaffen voor het bewaren van het voedsel. We zijn daarbij afhankelijk van gemeentelijke subsidies en sponsors.” Malika kent de vooroordelen waar de Voedselbank mee te kampen heeft. “Een Voedselbank zou in een rijk land als Nederland niet nodig zijn, er zou misbruik van gemaakt worden en mensen met dure auto’s komen de pakketten ophalen. Het zijn hardnekkige verhalen, die steeds de kop opsteken.” De ‘feiten’ weerleggend: “Mensen ondergaan een uitgebreide screening voordat ze een beroep op de Voedselbank kunnen doen. En misschien zal

Illuzien: nieuwe Open Atelierroute

‘Dance de musical’

Zwerven door de kunst

įĢĤĦĬš Kunstenaarscollectief Illuzien organiseert ook dit jaar weer een open atelierroute tijdens het Pinksterweekend: 8 en 9 juni.

İĠĥĬĬīĥĬijĢī š De vijftienjarige Nienke van Lint uit Lopik heeft een eigen musical geschreven: ‘Dance de Musical’.

Op iedere locatie exposeren meerdere kunstenaars, niet alleen leden van Illuzien, maar ook gastkunstenaars. De deelnemende Illuzien-kunstenaars per kern zijn: Ammerstol: Adri Ooms, Capellelaan 79 (+ gastkunstenaars); Bergambacht: Henny Peper, Broekselaantje 1; Kea Koot, Annemarie Kool en Frans Tollenaar, Beeldentuin De Lek in Beeld, Lekdijk-West 83 (+ gastkunstenaars); Marika Verhulst, Bovenberg 60 (+ gastkunstenaars); Berkenwoude: Tineke Maatje, Achterbroek 99 (+ gastkunstenaars); Timmertuin met Marian Timmer, Sonja van Dijk en Marco Goudriaan, Kerkweg 106 (+ gastkunstenaars en demonstraties); Samantha van der Wouden, Oosteinde 33 (+ gastkunstenaars). Sommige ateliers zijn op beide Pinksterdagen geopend, de overige alleen op Tweede Pinksterdag. Openingstijden: zondag van 12.00 tot 17.00 uur; maandag van 11.00 tot 17.00 uur. Zie ook: www.kunstwaard.nl

De musical zal op vrijdag 20 juni (uitverkocht) en donderdag 19 juni worden opgevoerd in de aula van het Schoonhovens College. De opbrengst is voor War Child.

ğĢīİĠĥĬĭš In de Wilgengaarde te Benschop (Benedeneind NZ 408A) wordt komend weekend een kunstmanifestatie gehouden. Tussen knotwilgen, riethagen en waterpartijen is het werk van vijftig kunstenaars te bezichtigen. Te zien zijn o.a. sculpturen in hout, brons, keramiek, glas, schilderijen en foto’s. De toegang is gratis. De manifestatie is zaterdag 31 mei (10.00-18.00 uur) en zondag 1 juni (10.00-17.00 uur) te bezoeken. Meer info: www.dewilgengaarde.nl

Gevonden Poes, wit, cyperse staart en vlek op kop, moederpoes. Dijklaan, Bergambacht; kat, zwart, Barend van Hoeffstraat, Schoonhoven; kat, zwart, Provincialeweg, Schoonhoven; kater, grijs met wit gevlekt, kitten, Benedenheulseweg, Stolwijk; waterschildpad geelwang, Vrouwenmantel Schoonhoven.

De IJsselmannen op Duits festival

Voor gratis registratie en informatie: 0186-601199. Zie ook de website: www.dierencentrale.nl

‘Open tuin’ Mengelmoestuin

™9ZXVhikVcÈ9VcXZYZBjh^XVaÉ#

™9ZXdaaZXiVciZckVcV[\ZadeZc_VVg#

De VWO-scholiere van het Schoonhovens College maakte de musical als onderdeel van haar maatschappelijke stage. De musical wordt uitgevoerd door een groep kinderen van 8-16 jaar. Aanvang 20.00 uur in het Schoonhovens College, entree: 5 euro. Kaarten reserveren kan via Nienke van Lint: nienkevanlint@hotmail.com/0348554185.

ARCHIEFFOTO: ROB GLASTRA

įĢĤĦĬš Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk a/d IJssel is uitgenodigd om aankomend weekend op een internationaal Shantyfestival in Hannover-Seelzei op te treden. De shantymannen worden begeleid en aangemoedigd door 51 supporters uit de Krimpenerwaard. Het koor trad eerder al op in Noorwegen, Tsjechië, België en Duitsland. In april zongen De IJsselmannen zes keer voor een Amerikaans publiek op cruiseboten. Meer info: www.de-ijsselmannen.nl

Vermist & gevonden Vermist Kater, zwart, zonder wit, is gechipt, jong. Weegbree, Bergambacht.

Amivedi Gevonden: Kat/poes, ongesteriliseerd, helemaal zwart. Kapelsepad, Lopikerkapel. Vermist: Kat/poes, witte snoet met een grijs vlekje op de neus, witte borst, kraag, buik en poten, heeft een hangbuikje door een navelbreuk. Kèos, 5 jaar. Oeverzegge, Benschop. Meer info: www.amivedi.nl


Dinsdag 27 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

™9^VcVYZ@gZ^_/dcYZgcZbZgZchjXXZhkdahX]g^_kZg#

FOTO: JAN TIMMER

Zaken doen & schrijven

Fabrieksdirecteur en auteur

Van Diana naar Anaïd en terug Overdag is Diana de Kreij ondernemer en directeur van een stofwisdoekjesfabriek. In haar vrije tijd schrijft ze boeken. Jan Timmer ID-kaart Naam: Diana de Kreij Woonplaats: Krimpen aan de Lek Geboorteplaats: Eerbeek Burgerlijke staat: relatie, drie kinderen Werk: directeur Hewitex Nederland BV Vrije tijd: actief als schrijfster onder de naam Anaïd Haen Nieuwste boek: de verhalenbundel ‘Wraak op het spoor’.

q WWW.ANAIDHAEN.LITTERA.NL

Ze neemt ons mee op rondleiding door de fabriek. Door het immense magazijn wandelen we naar de productiehal waar tientallen medewerkers druk bezig zijn met het vervaardigen en inpakken van stofwisdoekjes in allerlei soorten en maten; een artikel waarmee Hewitex Nederland BV - want zo heet het in Krimpen aan de Lek gevestigde bedrijf - zich de voorbije tientallen jaren heeft ontwikkeld tot een belangrijke speler die vooral internationaal goede zaken doet. “Ik run het bedrijf samen met mijn zus Els”, vertelt Diana de Kreij. “In 2004 namen we Hewitex over van onze vader en moeder. Pa is nog altijd actief binnen de zaak, onze moeder beweegt zich vooral op de achtergrond en is de spil in het opvangen van onze kinderen. Ze maakt het op die manier mogelijk dat wij kunnen ondernemen.”

Bijzonder “Je komt nog altijd mensen tegen die het heel bijzonder vinden: twee zussen aan het roer van een fabriek”, zegt Diana de Kreij. “Zelf vinden we het niet zo spectaculair. We hebben destijds ‘gewoon’ de zaak overgenomen. Meer niet. Els is vooral actief aan de inkoopkant, ik ben van de verkoop. Nieuwe producten verzinnen en ontwikkelen we samen. Dat werkt prima. Zo hebben we onlangs een afsluitbare emmer met geïmpregneerde schoonmaakdoeken op de markt gebracht. Een ideaal product dat breed toepasbaar is en er voor zorgt dat je nooit meer met een emmertje vol sop in het rond hoeft rond te zeulen.” Van de producten die Hewitex op de markt brengt is 97 procent bestemd voor export. De meeste omzet haalt het bedrijf uit Noorwegen, de meeste artikelen hebben Frankrijk als eindbestemming.

Arbeidshandicap Onderscheidend aan Hewitex is ook de samenstelling van het medewerkersteam. “Acht van onze in totaal 32 krachten hebben een arbeidshandicap”, vertelt Diana de Kreij. De meeste van hen zijn verstandelijk beperkt. We zijn erg blij met hun aanwezigheid en hun bijdrage aan ons bedrijf. Ieder mens mag er zijn, is onze filosofie. Dat hebben we geleerd van pa en ma. Onze ouders hebben ooit een stagiaire met een sociale werkplaats-indicatie aangenomen. Dat

beviel wederzijds uitstekend. Er zijn in dezen twee dingen belangrijk: dat de medewerker zich op zijn of haar gemak voelt en dat hij of zij past in het bedrijf en binnen het team.”

Schrijfster Veel van haar uren buiten het werk brengt Diana de Kreij door als schrijfster. Onder het pseudoniem Anaïd Haen verschenen er van haar hand ‘fantasy’-, science fiction- en kinderboeken. Haar meest recente werk, de verhalenbundel ‘Wraak op het Spoor’ kwam enkele weken geleden uit. Anaïd Haen geldt als een veelgelezen auteur met een groeiende schare ‘fans’. “Ik ben hier in 2005 serieus mee begonnen”, vertelt ze. “In de periode daarvoor dacht ik er wel eens aan om verhalen aan het papier toe te vertrouwen, maar ‘t kwam er eigenlijk nooit van. Wel schreef ik destijds een dagboekje op een site. Daar kwamen positieve reacties op in de trant van ‘Zo leuk, daar moet je iets mee doen.’ Voor mij was dat de trigger om deel te nemen aan verhalenwedstrijden op het gebied van fantasy, horror en SF. De bekroning kreeg ik in 2010, toen ik de ‘Unleash Award’ won. Daarna kwamen mijn boeken terecht in de top 20 en realiseerde ik me dat ik ‘echt’ kon schrijven! Ik voelde me erkend.” Fantasie “Ik schrijf over alles wat me boeit, in ieder genre waar een verhaal in verteld wil worden. Hoe ik aan die verhalen kom? Dat gaat vanzelf. Ik neem bijvoorbeeld een persoon in gedachte en breng hem of haar in een bepaalde positie om vervolgens links- of rechtsaf te slaan. Met mijn fantasie vul ik het verhaal vervolgens in.” Het kortste verhaal dat Anaïd Haen tot nu toe schreef had 60 woorden, het langste, Codenaam Hadsadah, zit rond de 120.000 woorden, “waarvan de helft voor mijn rekening komt. De andere helft is door mijn vriend Django Mathijsen geschreven. Samen met hem maakte ik ook het kinderboek ‘Koningsbillen en drakenstreken’. Mijn solo-debuut was ‘Begeesterd’. Een geestig boek met tekeningen, vergezeld door een CD met liedjes van Django en mij. Naast verhalen en boeken schrijf ik musicals. Samen met Cocky van Dijk heb ik vier Sinterklaasvoorstellingen geschreven, met bestaande én nieuwe sintliedjes, gecomponeerd door Django.”

“Iemand zei: ‘Zo leuk, daar moet je iets mee doen.’ Voor mij was dat de trigger.”


Gemeente BERGAMBACHT

actueel

Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude 27 mei 2014 Adresgegevens

Openingstijden

Gemeentehuis Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht Bezoekadres: Alingersteeg 2 Telefoon: (0182) 356 555 gemeente@bergambacht.nl www.bergambacht.nl Twitter: @gem_bergambacht

Ma t/m vrij 8.30 tot 12.00 uur en op afspraak Publieksbalie Burgerzaken Ma t/m vrij 8.30 tot 12.00 uur, wo 14.00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 19.30 uur

Sociale Zaken Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6 (Nederlek)

Publieksbalie Bouwzaken Ma t/m do 8.30 t/m 12.00 uur WMO-Loket Ammerstol: of afspraak Bergambacht: ma t/m vr 8.30 -12.00 uur (gemeentehuis) Berkenwoude: op afspraak

Meldpunt Woonomgeving Tel. (0182) 356 588 of via www.bergambacht.nl

www.kijkgemeentekrimpenerwaardontkiemt.nl

Vrijwillige planner/ coördinator gezocht Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht (SWOB) zoekt een vrijwilliger die goed kan organiseren. Andere vrijwilligers rijden mensen in en rondom Bergambacht naar de huisarts, activiteiten, familie etc. Hier komt

Radio Centraal

veel regelwerk bij kijken. Als u beschikt over een telefoon en e-mail, kunt u dit werk vanuit huis doen. Meer informatie kunt u krijgen bij Gerjo Goudriaan via info@swobergambacht.nl.

In het programma Informatief is op zaterdagmorgen 31 mei, om 11.30 uur de fractievoorzitter van de PvdA, dhr. J.B. Dooms te gast. Radio Centraal is te ontvangen op de kabel op 102,9 FM en in de vrije ether op 106.6 FM.

Een gezellige zomer voor senioren Dit jaar lopen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, sommige seniorenactiviteiten in de zomer door. Daarnaast organiseert SWOB ook nieuwe zomeractiviteiten. Periode

Datum

Activiteit

Waar

Kosten

Vanaf 2 juni

Elke maandag, vanaf 14.00 uur

Inloop met koffie, spelletjes, handwerken, knutselen, puzzelen

De Amerhof Bergambacht

Gratis

Juni - augustus

Eens in de twee weken op dinsdag, vanaf 14.00 uur

‘Seniorensoos’ met spelletjes en soms live muziek

H. Zanen Ammerstol

€ 1,-

Doorlopend

Elke donderdag, vanaf 14 uur

Een programma met oude De Tulp Bergambacht spelletjes en vaak live muziek

€ 1,-

Nog nader te bepalen

Twee muzikale middagen

€ 1,-

Berkenwoude

Bel voor meer informatie (0182) 35 00 12, mail info@swobergambacht.nl of kijk op www.swobergambacht.nl. De programma’s liggen ook in de seniorensociëteiten.

Gemeentehuis gesloten Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei 2014, en vrijdag 30 mei 2014 is het gemeentehuis gesloten.

Diftar scoort in Bergambacht De afvalinzamelings- en afvalscheidingsresultaten van 2013 zijn zeer positief. Door de invoering van gedifferentieerde tarieven (diftar) per 1 januari 2013 hebben inwoners 43% minder restafval aangeboden en is de afvalstoffenheffing met 25% verlaagd. Daarnaast hebben de invoering en de introductie van minicontainers voor papier gezorgd voor een hergebruikspercentage van 65% in

vergelijking met 56% in 2012. De landelijke doelstelling van 60% hergebruik is daarmee ruimschoots behaald. Een gezamenlijke prestatie van formaat. Verder heeft diftar nauwelijks tot klachten geleid en is het massaal dumpen van afval gelukkig uitgebleven. De inzamel- en scheidingsresultaten kunt u bekijken op www. bergambacht.nl (wonen & leven -> alles over afval).

Collectes 26 t/m 31 mei - Collectevrije periode 2 t/m 7 juni - Stichting Nationaal Epilepsie Fonds

OFFICIËLE BEKENDMAKINGEN TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL BERGAMBACHT

Op zaterdag 28 juni 2014 is, door het houden van een koopjesmarkt, de Hoofdstraat van 09.00 uur tot 16.30 uur gedeeltelijk afgesloten voor al het doorgaande verkeer met uitzondering van voetgangers. De straat is afgesloten vanaf Hoofdstraat 67 tot de kruising met de P.J. Smitsstraat en is afgezet met dranghekken.

Indien het de activiteit bouwen betreft wordt de aanvraag voorgelegd aan de Welstandscommissie. Deze behandeling is openbaar. Wilt u de behandeling van een bepaald bouwplan bijwonen, neem dan contact op met de coördinator welstandszaken op het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK), dhr. B. van Rijnsbergen via (0180) 51 44 55.

AANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNING

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN ZIE *1

Ontvangen: 16 mei 2014 - Sectie A, nr. 45 kadastraal gemeente Ammerstol - funderingsherstel NH kerk Ammerstol 19 mei 2014 - Tussenlanen 47a, Bergambacht - aanbouw ligboxenstal

Verzonden: 20 mei 2014 - Meidoornstraat 7, Bergambacht - vergroten sport- en zalencentrum De Waard 20 mei 2014 - Parallelweg 13, 13a en 15, Bergambacht - plaatsen van reclameborden 21 mei 2014 - Sectie C, nr.4832 kadastraal gemeente Bergambacht - vernieuwen brug

Het bekendmaken van aangevraagde vergunningen is ter informatie. U kunt nog geen bezwaar maken of zienswijzen indienen.

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu- en verkeerszaken kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inzien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB). Een afspraak maken is niet nodig. Voor informatie en het maken van een afspraak buiten deze uren kunt u bellen, tel. (0182) 356 525. *1. BEZWAAR Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Graag een kopie van het betreffende besluit toevoegen. Indiening van het bezwaar schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffierecht.

KENNISGEVING VERLENGING BESLISTERMIJN WABO

Het college van B&W heeft in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten voor de volgende aanvragen de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: Voor: vergroten sport- en zalencentrum De Waard Locatie: Meidoornstraat 7 in Bergambacht Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslistermijn 27 juni 2014 Voor: plaatsen nieuwe loods Locatie: Achterbroek 17 in Berkenwoude Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 7 juli 2014 Voor bezwaar/beroep: zie kader

*2. ZIENSWIJZEN INDIENEN Bij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u binnen 6 weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt geven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de afdeling ROB via tel. (0182) 356 555. Alleen belanghebbende die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit kunnen later beroep aantekenen tegen een definitief besluit *3. BEROEP Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor het indienen van een beroepsschrift zijn griffierechten verschuldigd.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Ook digitaal kan beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Indiening van het beroep schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffierecht.


Dinsdag 27 mei 2014

in het nieuws

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Alpe d’Huez op wandelen tegen kanker įĢĤĦĬ š Marja van der Veen en Ineke Dullaart zijn geoefende wandelaars. Maar een Alpenreus bestijgen is wel iets anders dan een rondje door de vlakke Krimpenerwaard. Toch zijn beide vriendinnen vastbesloten om op 4 juni de Alpe d’ Huez te bedwingen.

De Ouderkerkse boswachter Harm Blom, onder andere werkzaam in de Lopikerwaard, biedt met filmpjes op internet een inkijkje in de wereld van Staatsbosbeheer.

1

Wat laten jullie in de filmpjes precies zien?

Harm: ‘We willen laten zien hoe mooi onze terreinen in Zuid-Holland zijn. En informeren over wat we doen en met welk doel. Dat doen we met zes boswachters, die allemaal vier filmpjes maken en plaatsen op ons weblog. De kijker ziet de natuur door onze ogen. De filmpjes zijn niet educatief; het gaat om de belevenis. Mijn eerste filmpje verschijnt volgende week, over weidevogels.’

2

Hoe kwamen jullie op het idee voor de filmpjes?

Harm: ‘Je had al de websites “Volg de bever”, “Volg de vos” en “Volg de zeearend”. Die trokken ongekend veel mensen. Nu is er ook “Volg de boswachter”, waarmee we veel meer mensen bekend hopen te maken met onze terreinen. Als boswachters filmen we zelf en een collega doet de montage.”

3

Worden jullie filmpjes tot nu toe goed bekeken?

Harm: ‘De bezoekersaantallen gaan omhoog. Momenteel hebben we regelmatig 1.500 bezoekers per dag.’

4

Een groot deel van jullie werk gebeurt binnen.

Harm: ‘Ik laat vooral buitenbeelden zien. Maar negentig procent van mijn werk bestaat uit overleg, administratie en projecten. Ook van mijn werk binnen ga ik wat laten zien, want het overleg dat ik voer is heel belangrijk voor draagvlak in de streek.”

5

WWW.HETKONTAKT.NL

23 accent

Het goede doel -geld inzamelen voor de strijd tegen kanker- staat voorop. “Al moet ik op m’n knieën over de finish”, zegt Marja van der Veen. “Opgeven is geen optie.” Ineke Dullaart beaamt dat. “Wij zullen slagen. Daar twijfelen we niet over.” Beiden werden tijdens de vorige editie op het idee gebracht om zelf een sportieve prestatie te verrichten. Marja van der Veen: “We zagen dat diverse wandelaars in een rustig tempo de berg beklommen. Dat waren vrouwen van vrijwilligers, die een dag voor de echte fietsmanifestatie op deze wijze hun steentje bijdroegen. Ik zei tegen Ineke: dat is echt iets voor ons. Op de fiets zullen we nooit de streep halen, wandelend moet kunnen. Ineke stemde meteen toe.” Beide vrouwen waren in juni 2013 ter plekke, omdat hun echtgenoten Nico Dullaart en Egbert van der Veen een live-uitzending verzorgden voor Radio d’HuZes, de gezamenlijke lokale omroepen. Beiden werden overweldigd door emoties. “De verhalen van de deelnemers raakten ons”, zegt Nico Dullaart. “Ik heb dagen nodig gehad om geestelijk alle indrukken te verwerken.” Egbert van der Veen was op de top van de berg zijn steun en toeverlaat. “Ik assisteerde Nico tijdens de interviews met de deelnemers. Het is

vaak een chaos aan de meet. Je kan dus wel wat hulp gebruiken. Ik ken Nico van de TruckRun. We hebben uitstekend samengewerkt en gaan dat op 4 en 5 juni opnieuw doen.” De dames kiezen dan hun eigen spoor met een wandeling van dertien kilometer richting bergtop. Beiden hebben reeds de nodige stappen gezet om de slagingskans te vergroten. Een sponsorronde met collega’s op 13 april hoorde daarbij. “Zo’n veertig

deelnemers hebben zich ingezet voor de actie. We hadden zelf de route uitgezet”, zegt Marja van der Veen. “Het was een sportief succes en de teller liep behoorlijk op.” De verkoop van ‘oude wijvenkoeken’ van bakker Van Vliet leverde nog eens 400 euro op. Gezamenlijk hebben ze ruim 2.300 euro overgemaakt aan de stichting. Zoals zoveel families werden beide deelneemsters in het verleden geconfronteerd met kanker bij

verwanten. Marja: “Mijn dochter Simone heeft borstkanker gehad. Ze is gelukkig niet geveld door deze sluipmoordenaar, maar het heeft onnoemelijk veel impact gehad.” Nico Dullaarts zus kreeg vijftien jaar geleden een hersentumor en overleed veel te vroeg. “Daarom moet iedereen de strijd tegen kanker steunen”, zegt Ineke. Pieter van der Laan

™BVg_VkVcYZgKZZcZc>cZ`Z9jaaVVgibZihedchdg@VgZakVcKa^Zi!WV``ZgkVcYZÈdjYZl^_kZc`dZ`ZcÉ#

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

Leerlingen assisteren bij muziektent

Vacatures Vrijwilligerscentrale

İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Derdeklassers van het vmbo van het Schoonhovens College gaan medewerkers van Blonk Staal en aannemer Peltenburg tijdens de bouw van de muziektent in de gracht assisteren.

ĩĬĭĦĨš Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik heeft meer dan honderd vacatures bij ruim zestig verschillende organisaties.

In juni willen beide bedrijven aan de slag in het monumentale Springerpark. Als de gemeente Schoonhoven groen licht geeft, zou de muziektent na zes weken kunnen worden opgeleverd. “Op de historische Schoonhovense feestdag, op 30 augustus, zou de voorziening officieel in gebruik kunnen worden genomen. De openingshandeling komt dus snel dichterbij”,

stelt Hans de Wit. De voorzitter van Rotaryclub Schoonhoven belegde onlangs een bijeenkomst met leden van de Rotaryclub en docenten van het Schoonhovens College om de planning uit de doeken te doen. De school aan de Vlisterweg grijpt deze gelegenheid aan om twaalf jongeren van de opleidingen bouwtechniek, metaal en elektra praktijkkennis te laten opsnuiven. “Dit is een perfect leer-werkproject”, meent sectordirecteur Leen Prins. “Gemotiveerde leerlingen worden door hun docenten geselecteerd voor deze stage. Een en ander is het gevolg van de hechte samenwerking tussen het Schoonho-

vens College en de Vriendenstichting.” Het plan van de Rotaryclub voor de terugkeer van de muziektent dateert van 2009, maar het was lange tijd onduidelijk waar het gebouw zou komen. De voormalige plek op de Dam – in het centrum van Schoonhoven – bleek onhaalbaar. Uiteindelijk werd een locatie in het monumentale stadspark gevonden, waar de muziektent op palen in de gracht wordt verankerd. De muziektent, die zo’n 150.000 euro kost, wordt na de officiële overdracht aan de Schoonhovense bevolking eigendom van de gemeente, die het onderhoud voor haar rekening neemt.

Polsbroekers ontwerpen projecttuin ĭĬĩİğįĬĢĨš Een team van zes aankomende tuinontwerpers heeft zich uitgeleefd in het aanleggen van de projecttuin ‘De Tulp’ op het Appeltern Tuinenfestival. Tot het team behoren twee inwoners van Polsbroek: Marlene Vermeer en

In het meest bekeken gebied organiseren jullie straks een excursie. Hoe ga jij winnen?

Harm: ‘Ik hoop dat het enthousiasme voor mijn werk ervan afstraalt. En ik ga een nachtcamera plaatsen bij reeën, een bever en weidevogels. We zijn te zien op: www.staatsbosbeheerzuidholland.wordpress.com.’

™=Ziegd_ZXiiZVb^c]jcij^cÈ9ZIjaeÉ#

Celia Steegmann. Eerstgenoemde legt uit hoe één en ander tot stand kwam: “We volgen alle zes een opleiding tuinarchitectuur en onze docent wees ons op een wedstrijd van de Tuinen van Appeltern, die dit jaar het vijfde Appeltern Tuinenfestival organiseert.” De zes besloten gezamenlijk een tuin-

ontwerp te maken en in te sturen voor de wedstrijd. Met succes, hun ontwerp was één van de elf winnende inzendingen. Daarmee mochten de tuinontwerpers in spé aan de slag om hun idee werkelijkheid te laten worden. “We hebben sponsors gezocht om te voorzien in de kosten en hebben vervolgens letterlijk de handen uit de mouwen gestoken om de tuin aan te leggen”, aldus Marlene. Hun tuin ‘De Tulp’ betreft een driedimensionaal ontwerp, dat bezoekers uitnodigt de bloem te laten beleven. Met verhoogde borders, waarin velden witte bloemen omsloten worden door aluminium. Dit alles omzoomd door bladvormen, waarbij meeldraden die boven het ontwerp uitstijgen zorgen voor een verrassend lichteffect. Alle ontwerpen zijn te zien op de website www.appeltern.nl. Zaterdag 7 juni is de officiële opening van het Appeltern Tuinenfestival. Marlene en Celia stellen speciaal voor de lezers van Het Kontakt twee keer twee kaarten beschikbaar voor deze openingsdag. Wie kans wil maken op de gratis entreebewijzen kan t/m vrijdag mailen naar: redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl o.v.v. Appeltern Tuinenfestival.

Deze week schenkt de Vrijwilligerscentrale speciale aandacht aan de volgende vacatures: šIj_Y^j_d]Fkbi[pe[aj[[dYeWY^X_d# nen het project ‘Meedoen op maat’, waarin mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden gemotiveerd en gestimuleerd om (actief) deel te nemen aan de samenleving; š8k_j[dm_`iBef_ape[aj[[dX[][b[_# der voor de natuurlessen. In het vooren najaar begeleiden zij schoolkinderen tijdens de natuurlessen in het Oerlemansbosje te Lopik; šIj_Y^j_d]Oi[blW[hj?@ii[bij[_dpe[aj schippers voor de rondvaart. De vaartochten vinden plaats op zaterdag- en zondagmiddag, waarbij het de bedoeling is dat er één dag per drie weken wordt gevaren. Meer info: www.vwijl.nl

SWOB zoekt planner/coördinator ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht zoekt een planner/coördinator voor de vrijwilligers die mensen binnen en rondom Bergambacht naar de huisarts, activiteiten, familie etc. brengen. Dit geeft het nodige regelwerk; hiervoor wordt een coördinator gezocht. Voor meer informatie: info@swobergambacht.nl

Kookvrijwilligers ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Voor de Westerweeren, woonkamer Klaver en Zonnebloem en woonkamer Korenbloem in Bergambacht worden ‘kookvrijwilligers’ gezocht. Meer info: Palet Welzijn, 0800-9359456/info@paletwelzijn.nl


algemeen

Dinsdag 27 mei 2014

occasions 2007 2008 2013 2010 2009 2007 2008 2012 2011 2013 2012 2012 2010 2010 2011 2004 2010 2006 2013

Middenklasse luxe / Wagon 2013 Toyota Auris TS 1.8 Hybrid LeasePro Toyota Auris 1.6 Business Comfort 2009 4x Toyota Avensis Wagon 2007/2009/2012 Toyota Avensis 1.6 Business Sedan 2011 Volkswagen Golf 1.4 TSI Comfortline 2008

Ford Fiesta 1.25 Benzine Wit Bj. 2010 Km. 44.000 € 8.650.Kia Rio 1.4 Benzine Blauw Bj. 2006 Km. 110.000 € 3.650.Mercedes-Benz 3.2 AMG Benzine Grijs Bj. 2001 Km. 161.000 € 10.950.Opel Meriva 1.6 Benzine Blauw Bj. 2006 Km. 102.000 € 5.850.Peugeot 206 1.4 Benzine Grijs Bj. 2004 Km. 79.000 € 3.950.Peugeot 206 1.4 Benzine Grijs Bj. 2005 Km. 151.00 € 3.250.Renault Scenic 1.6 AUTOMAAT Benzine Grijs Bj. 2006 Km. 106.000 € 5.650.Renault Twingo 1.2 Benzine Grijs Bj. 2000 Km. 115.000 € 1.450.VW Polo 1.2 Benzine Zwart Bj. 2005 Km. 102.000 € 5.750.VW Polo 1.6 Benzine Groen Bj. 1999 Km. 113.000 € 1.650.Toyota Yaris 1.3 Benzine Blauw Bj. 2005 Km. 88.000 € 4.950.-

Timmerfabriekstraat 16D 2861 GV Bergambacht tel. 0182-354432 mob. 06-83577388 www.boomoccasioncenter.nl info@boomoccasioncenter.nl

uit de regio Citroen C2 1.1i Airco

2008 € 4500

Fiat Grande Punto 1.2i 5drs+ Airco

2008 € 5500

Ford Ka 1.3i Airco

2007 € 3250

Ford Transit connect 1.8Tdi gr kenteken 2003 € 1950 Mini Cooper S +Airco

2002 € 5950

Mini Cooper Cabrio+alle opties

2005 € 8950

occasions Opel combo 1.7di gr kenteken ex. btw

2003 € 1750

Peugeot 807 2.0i 7pers +Airco

2004 € 3500

Suzuki alto 1.1i gls

€ 1950 uit de 2003 regio

Toyota Aygo 1.0i+Airco

2007 € 3950

Toyota Aygo 1.0i+Arco en 5 drs wit

2010 € 5250

VW Golf5 2.0Fsi sportline+ navi & clima 2005 € 4500 VW Golf4 1.6i Basis+sportvelgen

1999 € 1350

VW Polo 1.4i sportedition en Airco

2008 € 6250

Volvo V70 D5 aut alle opties

2009 €17950

Nijverheidsweg 27 2821 AT Stolwijk

Tel. 0182-601897 info@karsdorpautos.nl www.karsdorpautos.nl

EL AUT

O

90 JAA R

19

Bekijk ze allemaal op schakelautogroep.nl

AK

24

O EP GR

Meimaand = Occasionmaand!

SC H

Compacte klasse Daihatsu Sirion Peugeot 107 XS 5-drs Suzuki Alto 1.0 Comfort 5000 km Suzuki Alto 1.0 Comfort Suzuki Alto 1.0 Exclusive Suzuki Swift 1.3 GLS 3-drs Suzuki Swift 1.3 GLS 5-drs Suzuki Swift 1.2 Comfort 5-drs Suzuki Swift 1.2 Comfort 4x4 Suzuki Swift 1.6 Sport 3-drs Suzuki Swift 1.2 Exclusive 3-drs AEROW Suzuki Swift 1.2 Exclusive 5-drs Toyota IQ 1.0 Aspiration Toyota Aygo 1.0 Comfort 5-drs Toyota Aygo 1.0 Now 5-drs Toyota Yaris 1.3 Idols 3-drs Toyota Yaris 1.0 Cool Toyota Yaris 1.3 Sol 5-drs Toyota Yaris 1.5 Hybride Aspiration

IN EN VERKOOP VAN AUTO’S

Uw Toyota en Suzuki dealer voor de regio

2009 2007 2013 2007 2013 2014 2007 2009

Voor meer occasions kijk op: WWW.SCHAIK.NL

Cabrio/4wd Jeep/Sport Diversen Nissan Qashqai 1.6 Acenta Toyota RAV4 2.0 Sol aut. Toyota RAV4 2.2 Dynamic diesel Suzuki Jimny 1.3 JLX Suzuki S-Cross 1.6 Exclusive Suzuki S-Cross 1.6 Exclusive diesel NIEUW Suzuki SX4 1.6 Exclusive Shogun Suzuki SX4 1.6 Sport

Schoonhoven. Broeikweg 33 - Tel. (0182) 38 25 46 - Email: info@schaik.nl

Automaat Opel Corsa 1.2 Elegance aut. 35dkm 2001 Toyota Yaris aut. 2005 2013 Toyota Auris 1.8 (nieuwe model) aut. 2x Toyota Prius 1.8 Aspiration aut. 2010/2010 Toyota Prius 1.5 Tech-edition aut. 2007 Toyota Prius 1.8 Aspiration aut. 2009 Toyota Prius Wagon Aspiration 14 % 2012 Suzuki Gr. Vitara 2.5 V6 aut. 2003

Van Schaik Schoonhoven

Space / MPV Dacia Logan 1.5 DCI VAN 2012 2x Suzuki Splash 1.2 Exclusive 2009/2011 2x Suzuki Splash 1.2 Comfort (1x aut.) 2011/2013 4x Toyota Corolla Verso 2008/2010 Toyota Verso-S Special 1900 km 2013

24

- 2 014

Stuk voor stuk streng gecontroleerd, uitstekend onderhouden en geprepareerd voor jarenlang rijplezier!

21% BTW korting op alle accessoires

SCHAKEL

schakelautogroep.nl

FlexFinance Scherpe financieringsmogelijkheden

250 A1 occasions vanaf € 4.040,-

Krimpen aan den IJssel y Van der Giessenweg 32 y T 0180-54 81 81 Schoonhoven y C.G. Roosweg 4 y T 0182-30 32 11

OPEN ATELIERROUTE PINKSTEREN 8 & 9 JUNI AMMERSTOL, BERKENWOUDE EN BERGAMBACHT

Locaties staan op: www.kunstwaard.nl

• specialisatie VW en Audi • autoleasing Audi A4 automaat 20L TFsi

2007 € 13.950,-

Peugeot 206 cc

2002 € 5.450,-

Audi A4 20L TFS

2009 € 15.950,-

Suzuki Swift

2011 € 9.950,-

BMW 320

1994 € 1.500,-

Volvo V70R

2003 € 21.500,-

Deawoo Matiz

1999 € 1.050,-

Volvo S40

1999 € 1.950,-

Fiat Seicento

2005 € 2.950,-

Volvo S90

1997 € 1.950,-

Ford Fiesta

2010 € 9.500,-

Volvo V70 automaat diesel

2002 € 5.950,-

Ford Focus Combi diesel

2003 € 4.350,-

VW Fox Tdi

2005 € 4.450,-

Kia Sportage

2006 € 8.750,-

VW Golf Cabrio

1997 € 2.950,-

Landrover Freelander

2003 € 4.495,-

VW Golf Highline

2010 € 13.950,-

Lexus is 220D

2007 € 13.250,-

VW Golf TDi variant

2001 € 2.950,-

Mercedes C200CDI combi

2001 € 4.950,-

Volkswagen lupo

2001 € 2.750,-

Mercedes Vito

2003 € 4.500,- ex btw

VW Passat Sedan TDi

2006 € 8.950,-

Opel Astra automaat

2003 € 4.950,-

VW Passat 20Fsi

2005 € 9.950,-

Opel Astra Caravan

1999 € 3.950,-

VW Tiguan 2.0l 4m

2009 € 22.500,-

• in- en verkoop nieuwe en gebruikte auto’s • reparatie alle merken

Rijklaarmaakkosten € 295,Irenestraat 13, 2964 BL Groot-Ammers Tel. (0184) 661355, www.autobedrijf-rozendaal.nl


occasions uit de regio CitroĂŤn Broere

#.8 $JUSPĂ&#x2018;O $JUSPĂ&#x2018;O %BJIBUTV 'PSE 'PSE )ZVOEBJ )ZVOEBJ /JTTBO /JTTBO 0QFM 0QFM 3FOBVMU 3FOBVMU 7PMLTXBHFO 7PMLTXBHFO 4LPEB 4FBU 4FBU 4FBU 5PZPUB 5PZPUB 4BBC

J#VTJOFTTEST  $W"NCJBODF $W"NCJBODF $VPSF4QPSUZ 'JFTUB5SFOEEST 'PDVT5J7$5,85SFOE/BWJHBUJF "UPT"DUJWF$PPMBJSDP (FU[(-4ESTBJSDP 1JYP"DFOUBEST %VLF"DFOUB$POOFDUOBWJHBUJF "HJMB&EJUJPO .FSJWBW&OKPZ .FHBOFW&YQSFTTJPO-VYFEST (SBOE.PEVT5$&%ZOBNJRVF 'PY5SFOEMJOFBJSDP (PMG54*5SFOEMJOFEST[XBSU 'BCJB$PNCJ$PNGPSU *CJ[BW4UZMFEST *CJ[BW4UZMFESTXJU "MUFB&NPUJPODMJNB "ZHP775J$PNGPSUESTBJSDP $PSPMMB7FSTP775J-JOFB-VOB Cabriolets: 5VSCP7FDUPSCMBVXXJUMFEFS

Lekdijk 73 2921AC KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

Telefoon: 0180-515055 E-mail: info@broere.citroen.nl

WWW.BROERE.CITROEN.NL

De voordelen van CitroĂŤn Broere - Kwaliteit tegen een concurrerende prijs - Vaste scherpe onderhouds tarieven - Vakkundig team van medewerkers - Onderhoud en reparatie van de alle merken. - Minimaal 60 kwaliteits occasions op voorraad

De zekerheden van onze CitroĂŤn Select Occasions - 12 maanden volledige garantie - 7/24 mobiliteit garantie - Multipoint kwaliteits controle - Service beurt voor aflevering.

0PLWPPSPOEFSIPVEBBOVXDBNQFS ,MBOUFOCFPPSEFMFOPOTNFUFFO 

Wij doen alles voor uw auto

Uw dealer voor de Krimpenerwaard en omstreken.

.JEEFMCMPLt(PVEFSBLt 

XXXBVUPCFESJKGEFXBBMOM

D.SPEK IJSSELDIJK WEST 28 - 2935 AP OUDERKERK A/D IJSSEL - 0180 - 681350 WWW.AUTOBEDRIJFDSPEK.NL merk/ type

kleur

Citroen c 1 5drs ambiance

bouwjaar

prijs

km stand

Blauw met

okt-10

5945

62582

Daewoo Matiz

zilver met

jan-04

2245

71302

Daewoo Nubira 1,8 wagon

zilver met

sep-04

3445

140271

zwart

okt-07

3445

66334

zilver met

jul-09

9745

141558

Grijs met

mrt-08

8445

125866

Daihatsu Cuore Ford Focus 1,6d wagon Titanium Ford C-max Trend

CitroĂŤn:

C1 Ambiance airco 5drs blauw met. 62000km

`09 6390,-

Fiat:

500 Lounge panoramadak rood Airco lm velgen

`08 7950,-

Mitsubishi:

L200 2.5 Did 4WD wit airco trekhaak

`06 10250,ex btw

Nissan:

Pixo 1.0 Luxe airco lm velgen zilver

`09 5150,-

Opel:

Astra 1.6 16V Cosmo station zilver trekhaak Meriva 1.6 16V Zwart met. opendak lm velgen Corsa 1.2 16V 5 drs zilver airco 85000km Zafira 1.6 16V Rythem zwart met trekhaak

`05 `03 `07 `04

Robin Hood:

Replica Lotus seven racing green

`84 6500,-

Seat:

Toledo 1.6 16V zwart met. airco trekhaak Ibiza 1.4 16V lm velgen airco zwart met.

`02 3000,`06 5950,-

Suzuki:

Swift 1.5 16V sport rood met. lm velgen

`05 6500,-

4750,4250,7500,5500,-

Zwart

feb-08

5945

140393

Toyota:

Corolla 1.6 16V blauw met. st bekr.

`99 1850,-

Mazda Premacy 1,8

groen met

jan-05

4745

143801

Volkswagen:

Fox 1.2 Optive blauw st bekr.

`07 4950,-

Opel Corsa 1,4 16v Cosmo

Blauw met

okt-06

6745

77868

Opel Corsa 1,4 16v Sport

zilver met

mrt-07

6945

83135

Fiat Punto 1,4 tjet turbo sport

Peugeot 107 xs 5 drs Peugeot 206 1,4 air-line Peugeot 207 1,4 16v

zwart

okt-11

6445

60669

zilver met

mrt-05

2745

207951

zwart

apr-07

6945

88891

zie ook: www.bothautos.nl

Informeer vrijblijvend

Transportstraat 6, 2861 DZ Bergambacht â&#x153;&#x2020; 0182-351249

Erkend dealer voor airco onderhoud

Occasions van De Bruijn. Wie anders! 5 zekerheden van de Volkswagen Voorkeursselectie ? /&&6#4107;&,*3,&6&38.* ?#4107;&,*3 4'.1.8*.87,&6&38.* ?984-.7846.*.7'*0*3) ?*,&6&3)**6)*0.142*8*6 78&3) ?!86*3,,*(438641**6) ,4*),*56*5&6**6)

5 meerwaarden van De Bruijn ?17)*&1*6*(-8*2*60 75*(.&1.78:&3#$*39). ?!41.)**3'*8649;'&&6 +&2.1.*'*)6./+7.3)7 ?!*6:.(**30;&1.8*.82*8 5*674431./0*&&3)&(-8 ?"48&&1&&3'.*)*61*&7.3, :*6-996+.3&3(.*6.3,*8( ?#*68649;)*3&&2.3 !(-443-4:*3*342,*:.3,

Automobielbedrijf De Bruijn B.V. Broeikweg 3 2871 RN Schoonhoven Tel. (0182) 38 22 96 %%%#" !#& #" !#

AUTO VAN DE WEEK VW Polo Match 70pk &.6(475468784*1*3 >;&68 

 02 *964 

Audi Skoda Seat Specialist

9). "!50433*(83&:.12 9).  "! 50(1.2&3&:.,&8.* 9). ! "! 50!).8.43<*343 9). :&38  5098 641.3*! !*&8'.>& 50!5468&.6(4 !*&8'.>&!" 50&.6(4 !04)&&'.&42'."!50&.6(456,1&77 #$24:*95)3&:.&.6(4 #$ 414 50)&.6(47(-9.+)&0 #$41+19*248.43.,-1.3* <*(98.:* #$41+#&6.&38 "! 5042+4681.3* #$41+ 197 509842&&87(-9.+)&0 #$41+ 197 "! 50!42+4681.3* #$41+ 197 "! 50!42+4681.3* #$**81*&'6.4 50&.6(4 #$*88&='6.).,-1.3* 50! 

VW Passat Variant TSI !42+4681.3* ,6./7

 02 *964 

'69.3 >;&68 ,6./7 >;&68 '1&9; ,6./7 ,6./7 >;&68 ,6./7 >;&68 '1&9; '1&9; >.1:*6 ,6./7 '1&9; %;&68 

   

    02  02  02  02 02  02  02 

 02 02  02 02  02  02 

 02 02  02

Audi A5 Coupe 1,8T &9842&&83&:.1**6 ;.8  02 *964 

*964  *964  *964  *964  *964  *964

 *964  *964  *964  *964  *964  *964

 *964  *964  *964  *964 


Dinsdag 27 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

AMMERSTOL Herv. Gem. 10.00 uur ds. R.P.M. Braakhuis (donderdag 29 mei). 10.00 uur ds. R.P.M. Braakhuis. BENSCHOP Herv. Gem. 09.30 uur ds. C. Bos (donderdag 29 mei). 09.30 uur ds. C. Bos, 18.30 uur ds. C. Cluistra. Prot. Gem. 09.30 uur dr. M.C.A. Korpel. BERGAMBACHT Geref. Ontmoetingskerk 09.00 uur ds. P.J. van Midden (donderdag 29 mei). 10.00 uur ds. P.J. van Midden. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J.J. van Holten (donderdag 29 mei). 08.45 en 10.30 uur ds. E. van Wijk, 18.30 uur ds. P. Vermaat.

terd (donderdag 29 mei). 10.00 uur ds. H.J. van Wijnen, 18.30 uur ds. J.W. Sparreboom. RADIO KERKDIENSTEN Interk. Omroep Beraad Schoonhoven 10.00 uur Evangelische gemeente De Levensbrn, opn. 25-5.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Lek en IJssel

GOUDERAK Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Lugthart (donderdag 29 mei). 09.30 uur ds. A. Schroten, 18.30 uur ds. D. van Vreeswijk.

KRIMPEN A/D IJSSEL De Rank 10.00 uur ds. J.W. Sparreboom (donderdag 29 mei). 10.00 uur ds. A. Tromp, 18.30 uur ds. J. Slager. Evang. Gem. Krimpen Ontmoetingscentrum De Tuyter 10.00 uur Stanley Dissels (H.A.). BERKENWOUDE Geref. Gem. Seba-kerk Krimpen a/d Geref. Gem. 09.30 uur stud. H. v.d. Heiden (donderdag 29 mei). 10.00 IJssel 09.30 uur ds. C. van Ruitenuur stud. P.D. den Haan, 19.00 uur berg (donderdag 29 mei). 09.30 en leesdienst. Herv. Gem. Wijk 1 10.00 16.30 uur ds. C. van Ruitenberg. Geref. Kerk De Ark 10.00 uur zie uur ds. C. Dahmen. Herv. Gem. Wijk 2 09.30 uur ds. H.G. de Graaff Rank (donderdag 29 mei). 10.00 en 18.30 uur dr. G. den Hartogh, 12.30 (donderdag 29 mei). 10.00 uur uur SHH. Geref. Kerk Vrijgem. (Imkand. P.D. Teeuw, 19.00 uur ds. L. manuelkerk) 10.00 uur ds. A.O. ReitSChaap. sema (donderdag 29 mei). 10.00 uur Leesdienst, 16.30 uur Arjan HAASTRECHT Wilschut. Herv. Gem. IJsseldijkkerk Geref. Kerk 09.00 uur ds. A.C. van Alphen (donderdag 29 mei). 10.00 10.00 uur zie de Rank (donderdag uur ds. W. Jeroense, 19.00 uur ds. A. 29 mei). 10.00 uur ds. G. de Lang, 18.30 uur ds. G. van Velzen. Herv. Robbertsen. Herv. Gem. 10.00 uur Wijkgem. van Bijzonder Aard ds. T. Bouw, 19.00 uur Vesper i.d. Rehobothkerk 09.30 uur ds. A.J. Liezeborgh. St. Barnabasparochie 19.00 uur Eucharistieviering (zater- Mensink (donderdag 29 mei). 10.00 dag 31 mei). 11.00 uur Eucharistie- uur ds. D. Jongeneel, 18.30 uur ds. J.J. van Holten. Herv. Wijkgem. van viering. Bijzonder Aard - Sionskerk 09.30 uur ds. J.J. Verhaar (donderdag 29 JAARSVELD mei). 10.00 uur ds. C. Boele, 18.30 Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. de Wit uur ds. C.J. v.d. Plas. PKN-gemeente (donderdag 29 mei). 09.30 uur ds. De Wingerd 10.00 uur ds. C.R. H. Nap, 18.30 uur ds. J. de Wit. Groenendijk. R.K. Parochie H. Maria Koningin (De Bron) 11.00 LOPIK uur Communieviering, past. W. van Geref. Kerk 19.30 uur ds. H.P. de Paassen. Goede (donderdag 29 mei). 09.30 uur drs. J. Greven, 18.30 uur ds. P. KRIMPEN A/D LEK v.d. Schans. Herv. Gem. 09.30 uur Gemeente ‘Leven in het Woord’ ds. A.J. Sonneveld (donderdag 29 10.00 uur dienst. Geref. Kerk 10.00 mei). 09.30 uur ds. A.J. Sonneveld, uur ds. D.E. van Dorsten (don18.30 uur dr. M. Verduin. derdag 29 mei). 10.00 uur ds. C. Versteeg. Herv. Gem. 09.00 uur ds. B.F. POLSBROEK/VLIST Bakelaar (donderdag 29 mei). 10.00 Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. Maas uur ds. B.F. Bakelaar (bed. H. Doop), (donderdag 29 mei). 09.30 uur ds. 18.30 uur ds. N. de Jong. J.T. Maas, 18.30 uur dr. C.A. v.d. Sluijs. LEKKERKERK Herv. Gem. ‘t Venster 09.30 uur ds. SCHOONHOVEN W.P. Emaus (donderdag 29 mei). Evang. Rafael Gemeenschap, Willem de Zwijgerschool, Kamerlingh 10.00 uur ds. J.P. Kromhout-v.d. Meer, 19.00 uur kand. H. HoogenOnnesdreef 4 10.00 uur dienst. Evangelische Gemeente De Levens- steger. Kath. Gemeenschap St. Jozef bron, Het Bastion 10.30 uur Andries 09.30 uur viering. Prot. Gem. 09.30 uur ds. L. Roersma (donderdag 29 Versteeg. Herv. Gem. 10.00 uur ds. mei). 09.30 uur ds. A. Ravensberg S.A. Doolaard (donderdag 29 mei). (Ichtuskerk), 17.00 uur ds. D.G. ter 10.00 uur ds. R.R. Eisinga, 18.30 uur ds. S.A. Doolaard. Prot. Gem. De Horst (Ichtuskerk). Hoeksteen Schoonhoven en Willige OUDERKERK A/D IJSSEL Langerak 09.30 uur ds. C.P. Koole (donderdag 29 mei). 09.30 en 18.30 Geref. Kerk Ouderkerk/Berkenuur ds. C.P. Koole. R.K. Parochie H. woude 10.00 uur ds. J.O. Kroesen (donderdag 29 mei). 10.00 uur dhr. Bartholomeus 17.30 uur EucharisR. Verkaik, 18.30 uur ds. R. Stietieviering (zaterdag 31 mei). 09.30 mer. Herst. Herv. Gem. Seba-kerk uur Eucharistieviering. Krimpen a/d IJssel 12.00 uur ds. D. Heemskerk (donderdag 29 mei). STOLWIJK Geref. Gem. 10.00 uur ds. G. Hoog- 12.00 en 19.00 uur ds. N.A. Donselaar. Herv. Gem. Dorpskerk 09.30 erland (donderdag 29 mei). 10.00 uur ds. M.B. v.d. Akker (donderdag en 19.00 uur ds. G. Hoogerland. 29 mei). 09.30 uur ds. E.F. Vergunst, Herv. Gem. wijk 1 08.30 uur ds. W.M. de Bruin (donderdag 29 mei). 18.30 uur ds. J. Belder. Herv. Gem. Oosterkerk 09.30 uur ds. P.H. van 10.30 uur ds. W.M. de Bruin. Trigt, 18.30 uur ds. W. Arkeraats. WILLIGE LANGERAK Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.S. Mos-

Vernieuwd Zilvermuseum weer open De tentoonstellingszalen van het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven gaan vrijdag 6 juni -na de officiële opening een dag eerder door Prinses Beatrix- weer open.

donderdag

donderdag

29 mei

29 mei

Hemelpop in Schoonhoven

Dauwtrappen in polder Veerstalblok

Straatfestival in Schoonhovense binnenstad. Vanaf 17.00 uur is het borreltijd waarna aan het begin van de avond de bandjes beginnen met spelen. In café de Tol is ‘Stout’ te horen, een band die stevige rockmuziek ten gehore brengt. In grand café Patio is een optreden van de Nederrockband ‘Downforce’ en in café The Limerick speelt de band ‘Cedd’ rock & roll en reggae-nummers.

Vroeg uit de veren om zo rond zonsopgang een verfrissende wandeling te maken door de polders tussen de dorpen Gouderak en Haastrecht.

DINSDAG 27 MEI

Lezing De Zilver Tetra 20:00 Clubgebouw De Zilver Tetra, Nieuwe Singel 39 in Schoonhoven. Het aquarium van Bart Lauwers is niet gemiddeld te noemen: het bevat maar liefst 1.000 liter water. Bart vertelt er over op de clubavond van de Zilver Tetra. Hij behandelt de technische aspecten van zo’n groot aquarium. Bij zijn presentatie worden de planten en vissen die Bart in de afgelopen jaren heeft gebruikt besproken. De toegang is vrij. www.zilvertetraschoonhoven. nl WOENSDAG 28 MEI

Interkerkelijke ontmoeting ‘Arise’ 09:30 De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41 in Krimpen aan den IJssel. Spreker is drs. Alie Hoek-van Kooten (arts en schrijfster). Thema van de bijeenkomst is (christelijke) ‘Etiquette’. De bijeenkomst is tevens bedoeld voor vrouwen die eens kennis willen maken met het christelijk geloof. www.arise-krimpenaandenijssel.weebly.com Bingo in De Brug 14:00 Ontmoetingscentrum De Brug, Schoonhoven. Er kan weer bingo worden gespeeld in ontmoetingsruimte De Brug.

Het wordt een zomer lang feest bij het Zilvermuseum, met veel extra activiteiten en tentoonstellingen. Voor alle informatie: www.zilvermuseum.nl

-552908. www.kringlopik.nl Praise-avond 19:30 Schep partyservice & catering, Batuwseweg 54 in Lopikerkapel. In samenwerking met zanger/schrijver Christian Verwoerd en exdrugsverslaafde Bram Spreeuw wordt een praiseavond georganiseerd. Christian verzorgt het muzikale gedeelte van de avond, Bram zal vertellen over zijn drugsverleden en hoe hij van zijn verslaving is afgekomen. Over deze periode heeft Bram het boekje ‘Dat jij nog leeft’ geschreven. De toegang is gratis. 7th Heaven danceparty 21:30 In ‘t Witte Paard, Cabauw. Danceparty met twee DJ’s: Dennis Overbeek & Sjors van Beek. Entree is gratis. 29 -30 MEI

‘De vaart erin’ 14:00 Tussenlanen, Bergambacht. Enkele vrijwilligers uit de Ontmoetingskerk en de Hervormde kerk van Bergambacht organiseren het evenement: ‘De vaart erin!’. De start is op 29 mei om 14.00 uur en het evenement, ter afsluiting van het jeugdwerkseizoen, eindigt 30 mei rond 10.30 uur. Iedereen vanaf veertien jaar is welkom. Aanmelden kan via de website.

q WWW.STOLWIJKERSLUIS.NL www.devaarterinbergambacht123website.nl VRIJDAG 30 MEI

Muziekcafé 19:30 Hoxemacoa, Lopik. Samen met John Kuster wordt er weer een muzikaal feestje gebouwd in het Hox. Diverse muzikanten, beginnend en gevorderd, gaan samen het podium op om zich te presenteren aan het publiek. Er worden daarbij diverse covers ten gehore gebracht. Wie ook mee wil doen hoeft alleen maar een instrument mee te nemen. De entree is gratis; om 19.30 uur gaat de zaal open. Zondag 1 juni is Hoxemacoa ook open, vanaf 16.00 uur. 30 -31 MEI

Ammers Tentfeest 21:00 Feestterrein aan de Achterweg in Ammerstol. Zesde editie van het Ammers Tentfeest. Vrijdag 30 mei laat de Radio Veronica DJ Tour muziek uit de jaren 80 en 90 horen. Op zaterdag 31 mei speelt de coverband Beat It alle hits van dit moment en eerder, aangevuld met een lichtshow en video-ledwall. Ook present is DJ Tjeusto. Kaarten zijn te verkrijgen bij de verkooppunten, die vermeld staan op de website. www.ammers-tentfeest.nl ZATERDAG 31 MEI

37e Jaarmarkt in Haastrecht 10:00 Centrum van Haastrecht. Ook tijdens deze 37e Jaarmarkt in Haastrecht is het hele historische centrum van Haastrecht gevuld met kramen. De dag wordt geopend door burgemeester Evenhuis. Daarna barst de gezellige feestdag los met een braderie, openlucht toneel, rommelmarkt en optredens van muziekvereniging Concordia, de Vlister Zangers en Street Dance Olympia. Voor de kinderen is er een luchtkussen en zweefmolen. Naast de regionale ondernemers zijn ook veel verenigingen actief op de markt. Tijdens de jaarmarkt transformeert de Veerstraat bij de ophaalbrug in een ‘Rue des Artistes’. Om 17.15 uur treedt Edwin Roelvink van ‘Meisjes van de nacht’ op. Het avondprogramma start om 20.30 uur met optredens van de band ‘De Koffers’ en ‘Helemaal top’. Ook draait de Panic Roadshow met DJ Bert. Play-In 10:00 Verenigingsgebouw De Grote Haven, Haastrecht. Muziekvereniging Concordia organiseert opnieuw een Play-In. Ook dit jaar tegelijk met de plaatselijke jaarmarkt. Alle muzikanten zullen deze dag meerdere keren repeteren op zes muziekstukken. Tussendoor is er gelegenheid om over de

DONDERDAG 29 MEI

Dauwtrappen 06:00 Cabauwse molen, Lopikerweg West 106 in Cabauw. De Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen organiseert op Hemelvaartsdag het jaarlijkse dauwtrappen. Om 6.00 uur vertrekken de deelnemers vanaf de Cabauwse molen. Er is een mooie wandelroute uitgezet van ongeveer 12 kilometer; de tocht gaat door weilanden en over graskaden. Eten en drinken voor onderweg is aan te raden. Ter afsluiting is er bij de molen koffie/thee en molenspeculazen. www.cabauwsemolen.nl

H8=DDC=DK:C ™

Het Nederlands Zilvermuseum ondergaat dezer weken een metamorfose. Directeur Gemke Jager hierover: “Van museum vooral voor liefhebbers verandert het in een wereld van zilver voor alle leeftijden. Een plek waar je zilver kunt bewonderen én er zelf mee aan de slag kunt. Alle kanten van het veelzijdige edelmetaal worden belicht in ‘De Wereld van Zilver’ en de openingstentoonstelling ‘Koninklijke Cadeaus’.”

26 vrije tijd

Kringlopik houdt rommelmarkt 10:00-17:00, Parkeerplaats, 1e Industrieweg 8A in Lopik. Kringlopik houdt een grote rommelmarkt met ongeveer 45 kramen. Locatie: de parkeerplaats voor de kringloopwinkel (bedrijventerrein De Copen). De toegang is gratis. Wie ook een plek wil om spullen te verkopen kan contact opnemen: 0348

Jubileumeditie Foute Cross Lopik ADE>@™ Tijdens het Pinksterweekend zullen de weilanden achter bedrijventerrein De Copen in Lopik weer zijn omgevormd tot een autosport-arena. Er hebben zich inmiddels al 915 deelnemers ingeschreven voor veertien verschillende autosportklassen. De Foute Cross wordt georganiseerd door ongeveer 220 vrijwilligers met ondersteuning van diverse sponsors uit de regio. Het evenement wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot een vierdaags evenement inclusief camping waar jong en oud hun hart kunnen ophalen. Deelnemers komen uit alle hoeken van het land en ook België is goed vertegenwoordigd. De Foute Cross start op vrijdagmiddag 6 juni om 16.00 uur met de Lopik 500 en vlagt op maandagavond rond 19.00 uur af. Toegangskaarten zijn tot 31 mei tegen voorverkoopprijzen verkrijgbaar via de website en bij BS budgetstore. Voor meer informatie: www.foutecross.nl


Dinsdag 27 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zondag

woensdag

31 mei

8 juni

11 juni

37e Jaarmarkt in Haastrecht

Kunst kijken tijdens atelierroute Illuzien

Buitenspeeldag in Krimpen

In het hele historische centrum van Haastrecht staan kramen. De dag wordt om 10.00 uur geopend door burgemeester Evenhuis. Daarna barst de gezellige feestdag los met een braderie, openlucht toneel, rommelmarkt en optredens van muziekvereniging Concordia, de Vlister Zangers en Street Dance Olympia. Voor de kinderen is er een luchtkussen en zweefmolen. Meer informatie: zie agenda.

Open atelierroute van kunstenaarscollectief Illuzien. De route leidt langs zeven ateliers, verspreid over Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. Er is een grote variatie aan kunst te bezichtigen. Op iedere locatie exposeren meerdere kunstenaars. De route is op 8 én 9 juli af te leggen.

In de omgeving van jongerencentrum ‘t Onderdak is van alles te doen. De toegang is vrij. De dag is bedoeld om aan kinderen te laten zien dat er buiten heel veel leuke dingen zijn te doen.

jaarmarkt te lopen. De repetities vinden plaats in de Grote Haven. De muziekstukken zijn dit jaar uitgezocht in overleg met de jeugd van de vereniging. Zo wordt er onder andere geoefend op Happy, Maslenitsa, Dynamite en Welcome to the jungle. Hierdoor is het programma ook voor de jeugd aantrekkelijk en hoopt het Concordia-bestuur op een brede deelname. Iedereen uit de omgeving die een instrument bespeelt is welkom om aan de Play-In deel te nemen. Aan het eind van de middag wordt een concert gegeven op de jaarmarkt. De kosten van deelname bedragen 7,50 euro. Na aanmelding ontvangt men de bladmuziek thuis om dit eventueel vooraf vast te oefenen. Belangstellenden worden verzocht zich zo spoedig mogelijk aan te melden: info@concordiahaastrecht.nl. www.concordiahaastrecht.nl Boerenerfdag 10:00 Familie Van Herk, Westeinde 72 in Berkenwoude. Jaarlijkse boerenerfdag - met grote rommelmarkt - van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouderkerk aan den IJssel. De opbrengst is bestemd voor de nieuw te bouwen kerk. Voor bezoekers staat er een kop koffie klaar met een stukje vlaai. Voor de lunch is er saté, vis of patat met diverse snacks

te koop. Op het erf staan kramen opgesteld met een breed aanbod van producten. Het gaat om groente, fruit, aardappels en kaas. Maar ook verkrijgbaar zijn: leuke dingen voor in en om het huis, tweedehands boeken, cd’s, kaarten, bloemen, tupperware, ondergoed en nachtkleding, cadeauartikelen, bakmixen en modeaccessoires. Op deze dag zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers een rondje maken in een echte legerauto, meedoen met het brandweerspel en kinderen kunnen zich uitleven op een trampoline en springkussen. Verder is er een knuffelhoek met kleine dieren. De oudere jeugd kan handboogschieten, boomstamzagen of meedoen met het melkbussenspel. En er zijn leuke prijzen te winnen. Dorpskerk open voor publiek 13.30-15.30 Dorpskerk, Kalverstraat 1 in Ouderkerk aan den IJssel. De Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel is ook dit jaar weer een aantal keren open voor publiek en wel op zaterdagmiddag 31 mei, 28 juni en 26 juli van 13.30 tot 15.30 uur. Er worden dan rondleidingen gegeven en er zijn foto’s en archiefmaterialen te zien over de kerk, het orgel, de beide grafkelders en het busongeluk van 1941. Het orgel, dat

q WWW.KUNSTWAARD.NL in 1854 gebouwd is, zal regelmatig gedemonstreerd worden en wie eens wil kijken wat een organist zoal doet, is tijdens de demonstraties welkom op de orgelgalerij. Verder is het dit jaar mogelijk om tijdens de openstelling onder leiding van een gids de toren te beklimmen. Elk heel en half uur zal er een groep van maximaal vijftien personen naar boven gaan. Er kan op de genoemde zaterdagmiddagen op dezelfde tijd ook een bezoek gebracht worden aan de Oudheidkamer, gevestigd in d’ Ouwe Backery aan de Dorpsstraat 19. Daar is dit jaar een expositie te zien is over de band tussen Nassau/ Oranje en Ouderkerk aan den IJssel. Een band waar ook de Dorpskerk mee te maken heeft gehad. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nico Holdermans: 0180682953 of e-mail: holdermansnico@gmail.com. www.hvouderkerck.nl Open Tuinendag 10:00-16:00 Diverse locaties in Krimpen aan de Lek. Tuinliefhebbers kunnen een aantal privétuinen bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. De tuinen bevinden zich hoofdzakelijk in Krimpen aan de Lek en bieden een variatie aan bloemen, planten, struiken en bomen. Naast het genieten van alles wat groeit en bloeit kunnen be-

zoekers hier en daar ook een versnapering verwachten of is er de mogelijkheid om stekjes mee te nemen of te ruilen. Vanaf maandag 26 mei is de route van de Open Tuinendag op te halen in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Op de grens met de Impromaniacs 20:00 De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. De Impromaniacs, dé theatersportvereniging uit Krimpen aan den IJssel, neemt het in een wedstrijd op tegen het team van Op de Grens. Op de grens is een theatersportvereniging uit Enschede die vijf jaar bestaat. Ze houden er van om onverwachte, emotionele, soms serieuze en vaak hilarische scènes te spelen. Tijdens deze theatersportwedstrijd spelen beide teams korte scènes waarbij ze zich ter plekke laten inspireren door suggesties uit het publiek. De spelers vragen bijvoorbeeld naar personages, eigenschappen en onderwerpen van de scènes en verwerken dit vervolgens in hun spel. Bekende voorbeelden van improvisatietheater zijn televisieprogramma’s als ‘De Lama’s’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Het doel van de wedstrijd is niet de winst, maar het vermaken van het publiek. Wanneer het publiek een leuke avond heeft gehad, zijn beide

teams winnaar. Het publiek wordt vermaakt met de meest uiteenlopende scènes waarbij verschillende spelvormen worden gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld muzikale scènes, scènes met mensen uit het publiek en/ of scènes met veel emoties. De entree is 5 euro. Reserveren is mogelijk via de website van de Impromaniacs. Opnieuw biedt De Crimpenaar (de oude Open Haard) voor 15 euro een hoofdgerecht aan plus toegang tot de voorstelling. Voor 20 euro krijgen bezoekers een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje (eventueel te nuttigen in de pauze) en toegang tot de voorstelling. Reserveren kan telefonisch via: 0180-510544. ZONDAG 1 JUNI

Zangdienst 18:30 De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41 in Krimpen aan den IJssel. De dienst wordt geleid door de wijkpredikant van De Ark, dr. G. den Hartogh. Op deze zondag tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren is het thema van de dienst ‘Nooit alleen’. Muzikale medewerking wordt verleend door interkerkelijk koor ‘Militia Christi’ uit Lekkerkerk. Wiebe Zeilstra begeleidt de samenzang op orgel. Gastendienst 18:30 Gereformeerde kerk,

Werk van maker Ot en Sien in museum ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš In het Streekmuseum Krimpenerwaard is sinds donderdag werk te zien van Cornelis Jetses, illustrator van het beroemde boek Ot en Sien. Cornelis Jetses (1873-1855) werd geboren in een arme buurt in Groningen en

op jonge leeftijd bleek hij tekentalent te hebben. Vanaf zijn twaalfde volgde hij tekenlessen in de avonduren, terwijl hij overdag werkte in een steendrukkerij. In 1900 kwam hij in contact met de vernieuwende pedagogen Jan Ligthart en H.Scheeptsra. Zij werkten aan een

nieuwe leesmethode voor de lagere school. De eerste vier deeltjes van deze serie ‘Dicht bij huis’ met tekeningen van Jetses verschenen in 1902 en 1903. Ook illustreerde hij in opdracht van uitgeverij Wolters Afke’s Tiental en natuurlijk het beroemde boek Ot en Sien. Jetses’ dochtertje Dien en een buurjongetje stonden model voor de tekeningen in dit boek. Er volgden nog vele opdrachten van Wolters, waaronder de bekende serie schoolplaten ‘Het Volle Leven’ en natuurlijk het Aap Noot Mies leesplankje. Op de tentoonstelling zullen naast boeken, schoolplaten en lesmateriaal uit de verzameling van Willem en Aaltje Sprik, ook originele tekeningen van Cornelis Jetses te zien zijn. In samenwerking met het Nationaal Onderwijs Museum is een selectie gemaakt uit de bijzondere collectie schetsen en tekeningen die Jetses voor uitgeverij Wolters heeft gemaakt. Streekmuseum Krimpenerwaard is gevestigd aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Op Hemelvaarsdag is het museum open.

™J^iYZkZgoVbZa^c\kVcL^aaZbZc6Vai_ZHeg^`#

FOTO: PR

q WWW.STREEKMUSEUMKRIMPENERWAARD.NL

uitgaan

zaterdag

Lopikerweg Oost 57 in Lopik. Deze dienst is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: ‘Ook jij bent bijzonder’. 3 - 6 JUNI

34e editie Avondvierdaagse Lopik 18:30 Rabobank (startlocatie) in Lopik. Zo’n vijfhonderd deelnemers, voornamelijk kinderen van de basisscholen, zullen vier dagen lang mooie en afwisselende routes in en rond Lopik afleggen. Iedere avond wordt rond 18.30 uur gestart, vanaf het parkeerterrein van de Rabobank aan het Rembrandtplein. Hier zal voor iedere school een herkenningsteken aanwezig zijn, zodat de kinderen niet hoeven te zoeken naar de plaats om zich op te stellen. Routes Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van vijf of tien kilometer; het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Na afloop wordt de inspanning beloond met een medaille. De te lopen routes zijn binnenkort op de gemeentewebsite (www.lopik.nl) te zien. Naast de schoolkinderen nemen traditiegetrouw mensen en begeleiding vanuit Stichting Philadelphia Zorg en zorgcentrum De Schutse deel. Begeleiden Tevens zal als vanouds op de laatste avond muziekvereniging de Draadnagels de tocht muzi-

Ook voor partijen, feesten en bruiloften! Molenlaan 16 Bergambacht Telefoon 0182 351 300 lekkerpannenkoeken.nl

Helpt u digibeten? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

kaal begeleiden. Scouting Clifford Reichert levert de verkeersregelaars. De organisatie is dit jaar in handen van een nieuwe commissie, nadat het oorspronkelijke organiserend comité afgelopen editie besloot er na vele jaren een punt achter te zetten. DONDERDAG 5 JUNI

Excursie de Bol 19:00 Natuurmuseum de Wielewaal, Tiendweg 26 in Willige Langerak. Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met natuurmuseum de Wielewaal een bezoek aan het museum en een natuurontdekkingstocht op riviereiland de Bol. De gidsen tonen de deelnemers de mooiste plekken op het eiland. Zo zijn er nog levende rivierduinen aanwezig en zijn er door de rivier stijlrandjes en kreken gevormd. Juist hier zijn vele bijzondere dieren te vinden, zoals de oeverzwaluw, graafbijen en graafwespen. De wandelexcursie, inclusief het bezoek aan natuurmuseum de Wielewaal, duurt ongeveer drie uur. De kosten zijn 10 euro voor deelnemers vanaf 12 jaar en 4 euro voor kinderen. Aanmelden kan via: 0623774925. www.groenehartcentrum.nl

Boekenmarkt in wc Crimpenhof ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Op de pleinen en in de gangen van het Krimpense winkelcentrum Crimpenhof staan tussen 09.30 tot 16.30 uur zo’n 50 tafels (100 m2) met tweedehands boeken en strips opgesteld. Een van de publiekstrekkers is schrijfster Anaïd Haen uit Krimpen aan de Lek. Zij presenteert haar nieuwe boek Wraak op het spoor. Dit is een verhalenbundel met veertig van haar beste verhalen, waarmee de Krimpense hoog eindigde in schrijfwedstrijden. Het titelverhaal kwam zelfs als beste uit de bus. “Ik ben verzot op korte verhalen,” vertelt zij enthousiast. “Iedere keer een nieuwe wereld bedenken en daar een klein stukje ‘leven’ uitknippen. Dat wil ik delen met mijn lezers. Mijn verhalen gaan over mensen en hun relatie tot elkaar en hun omgeving. Ook mijn andere boeken zijn te koop in Krimpen.” Roos Wolters uit Utrecht stalt haar collectie kinderboeken uit. Uiteraard onderbreken romans, thrillers, scheepvaartboeken en christelijke boeken niet op deze driemaandelijkse markt, waar de regionale boekenliefhebbers nog steeds graag op afkomen.


onroerend goed

Dinsdag 27 mei 2014

28

THIENDENLANDII SCHOONHOVEN BOUWKAVELS

WONEN ZOALS U DAT WILT MAAK UW WOONDROMEN WAAR IN SCHOONHOVEN

Binnenkort in verkoop Hoe ziet uw ideale woning eruit? Vrijstaand, geschakeld, een combinatie van wonen en werken of een eigen moestuin op het erf? Wilt u niet ‘standaard’ wonen, maar écht een woning die bij u past? Kies dan voor een van de vrije kavels in Thiendenland II te Schoonhoven. Schrijf u nu alvast in!

wreijs! u e i N gp vraa

Secretaris Schippersstraat 9

Bergambacht

Schep Makelaardij

Van Egmond Makelaardij

Schoonhoven

Bergambacht

Telefoon: (0182) 38 30 38

Telefoon: (0182) 35 57 88

wreijs! u e i N gp vraa

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs € 174.900,- k.k.

Van ’t Hoffplaats 9 Schoonhoven

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Tinbergenlaan 2 Schoonhoven

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs € 199.500,- k.k.

Jaagpad 4 Lopik

Vraagprijs € 359.500,- k.k.

Prima! Want dat maakt deze woning haalbaar en betaalbaar. En als jij handig bent en beschikt over kennis en inzicht maak je hier een prachtig huis van.

De woonomgeving is uniek. In dit prachtige stukje Schoonhoven is het uitzonderlijk goed wonen. Zo goed zelfs dat in deze rij nog de helft van de oorspronkelijke eigenaren wonen!! Dat begrijpen wij ook wel. U woont straks aan een autovrije straat, heerlijk in het groen en parkeren kunt u doen bij uw achtertuin. Voor kinderen is het hier een echt Walhalla! Schuin voor de woning is een enorm speelveld met diverse toestellen, voetbalveldje, basketbalveld etc. En natuurlijk meer dan genoeg kinderen om mee te spelen. De woning is van type “ideaal voor gezinnen”. Lekker ruim met vier mooie en grote slaapkamers en in zijn geheel een praktische indeling. De woning is netjes onderhouden, op sommige punten mag er wellicht iets gemoderniseerd worden, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

U gelooft het vast niet. Een hoekwoning met een zee aan binnenruimte, een garage, een tuin op het zuidwesten en dat voor een uitermate aantrekkelijke prijs. De woning zelf is bijzonder goed onderhouden. De kozijnen zijn vanuit Zweden ingevlogen en van een bijzonder hoogwaardige kwaliteit aluminium met drie dubbeldik (!!) glas. Een grotere besparing op stookkosten is niet denkbaar. En dat is nog maar één voorbeeld. U kunt ook denken aan de dakgoten, de dakkapel, de badkamer, het toilet. Alles is keurig onderhouden of vernieuwd. De ligging is in één van de mooiste en groene wijken van Schoonhoven. Aan de voorzijde in een autoluwe straat, op steenworp afstand van speelveldjes en twee minuten fietsen naar de binnenstad. Sterker nog, de Tinbergenlaan behoort volgens jouwstraat.nl tot één van de twaalf leukste straten van Nederland.

Degelijk, ruimtelijk en mooi! Kort samengevat kunnen we dat bij deze woning wel stellen. Een prachtige 2-onder-1 kapwoning met aangebouwde garage en bijkeuken. Gebouwd in 2004 en voorzien van alle comfort en luxe die we tegenwoordig zo belangrijk vinden! Wat denkt u van een optimale isolatie in de hele woning, hardhouten kozijnen met HR++ glas, maar ook een lekkere ruime living van 45 m² of een royale badkamer met alles er op en er aan. Bijzonder gunstig gelegen in een zeer rustige wijk. De straat is autoluw, zeg maar doodlopend, en u woont letterlijk tegen de polder aan. Parkeren doet u op eigen terrein en door de breedte van de woning en de garage is er een flinke achtertuin. Ideaal voor iedereen, van gezin tot samen, van jong tot oud.

t3 slaapkamer + bergzolder tCV installatie met ketel en radiatoren tVrijstaande houten berging in de achtertuin tGedeeltelijk dubbele beglazing

tTuingerichte woonkamer t4 slaapkamers + bergzolder tDiepe tuin op het zuiden tKindvriendelijk gelegen

tRuime woonkamer tNette badkamer t4 slaapkamers tAchtertuin op het zuid/westen

tRuime living van ca 45 m² t4 slaapkamers + bergzolder tRuime luxe badkamer tRuime nette tuin met zonneterras

Zin om iets te maken wat helemaal jouw stijl is? En dan niet gewoon rechttoe rechtaan. Maar ook nog iets bijzonders? Dan is dit ongetwijfeld het huis wat je zoekt! Een leuke 2-onder-1-kapwoning, midden in de dorpskern met een eigen oprit naast het huis en een flinke achtertuin, bijzonder vrij gelegen op het westen. De woning is destijds bijzonder degelijk gebouwd. En nadien is er niet al te veel meer aan veranderd. Door de jaren heen is er natuurlijk wel onderhoud gepleegd maar de wens tot moderniseren is hier grotendeels aan de eigenaren voor bij gegaan.

VERKOCHT

VERKOCHT

Dreef 72 Berkenwoude

Tiendweg 1 Schoonhoven

Burgemeester Uilkensstraat 1 2861 AD BERGAMBACHT T 0182-35 57 88 info@vanegmondmakelaardij.nl www.vanegmondmakelaardij.nl

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!


Dinsdag 27 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

29 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Bekers voor beste seniorenbiljarters

Sliedrecht wint damestoernooi

įĢĤĦĬš De winnaars in de diverse categorieën bij Senioren Biljartbond Krimpenerwaard 55+ kwamen woensdag in Berkenwoude bijeen voor de uitreiking van de prijzen. Hiermee werd de 20e editie van de biljartcompetitie officieel afgesloten.

Jan van Meijeren geeft toe dat hij goede en slechte dagen heeft, maar ‘het gaat met name om de gezelligheid’.” Burgemeester Arie van Erk, die de prijzen uitreikte, zei nog niet te weten of hij ook volgend jaar weer van de partij zal zijn. “De herindeling zal voor mij en alle andere inwoners van de Krimpenerwaard de nodige veranderingen met zich meebrengen. Het lijkt me goed als de toekomstige bestuurders een voorbeeld aan de Senioren Biljartbond Krimpenerwaard nemen: jullie werken al jaren prima samen.” Uitslagen Senioren Biljartbond Krimpenerwaard 55+: clubcompetitie: Libre: 1. Kortland/Krimpen a/d IJssel, 2. Langeland/Krimpen a/d IJssel, 3. Schoonhoven. Bandstoten: 1. Langeland/Krimpen a/d IJssel, 2. Gouderak, 3. Haastrecht. Driebanden: 1. Bergambacht, 2 Langeland, 3. Lekkerkerk. Persoonlijke kampioenschappen: Libre: 1. A. Uitbijerse, Gouderak, 2. A. Scholte, Schoonhoven, 3. A. Foks, Ouderkerk. Bandstoten: 1. A. Kleibeuker, Gouderak, 2. D. Kreuk, Ouderkerk, 3. H. Honkoop, Kortland. Driebanden: A. van Wijnen, Dertienhuizen/Krimpen a/d Lek, 2. P. Sutter, Lekkerkerk, 3. W. Boudewijn, Goudenregen/ Krimpen a/d IJssel.

ĞĪĪĢįİıĬĩš Het dameselftal van vv Sliedrecht heeft zaterdag op sportpark De Snackert het jaarlijkse vrouwentoernooi bij vv Ammerstol gewonnen. De Sliedrechtse voetbalsters bleven ongeslagen tegen Ammerstol, Groot-Ammers en VVAC, welke teams in deze volgorde op de plaatsen twee, drie en vier eindigden. Mede door de goede weersomstandigheden, de inzet van de scheidsrechters en de ondersteuning van enkele bedrijven kan de organisatie terugkijken op een blessurevrij en sportief verlopen toernooi.

Met hakken over de sloot

Nominaties sportkampioenen

ğĢįĨĢīĴĬIJġĢ š FC Perkouw verloor in Leiden zijn tweede nacompetitieduel met 2-0 van Leidse Boys, waarvan in de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen werd. De Perkouwenaren namen de beslissende strafschoppen beter.

ĩĬĭĦĨš Eind juni vindt weer de jaarlijkse huldiging van de Lopikse sportkampioenen plaats.

Tal van pr’s voor jonge Avantri-atleten

Ook de 86-jarige Jan van Meijeren en zijn clubgenoot Jaap Linge, beiden lid

van biljartvereniging Kortland uit Krimpen aan de IJssel, waren naar cc De Zwaan gekomen om in hun geval de kampioensbeker op het onderdeel libre mee naar huis te nemen. “Ik neem al sinds 1985 deel aan de competitie en heb er nog steeds veel schik in” vertelt Jaap Linge. Tijdens de wintermaanden speelt hij vijf middagen per week biljart. Tachtig-plusser

™9Zeg^_hl^ccVVgh#

FC Perkouw paste dezelfde tactiek toe als een week eerder. De ploeg van Harm Spijker liet de Leidenaren komen en probeerde zelf via een counter toe te slaan. De thuisclub kreeg voor rust weinig kansen en kwam niet tot scoren. Penalty’s In de tweede helft mocht een speler van Leidse Boys van het neutrale arbitrale trio in buitenspelpositie ongehinderd oprukken en de openingstreffer maken. Kort daarna kopte een Leidenaar raak uit een strafschop. Omdat uitdoelpunten bij een gelijke stand niet tellen in de nacompetitie was de

FOTO: ADRI VERHOEVEN

stand weer in evenwicht. “We kwamen echt met de rug tegen de muur te staan,” bekende Harm Spijker. “Dankzij doelman Dennis Ensing bleven we in de wedstrijd. Ook in de verlenging konden we stand houden. De strafschoppenserie viel voor ons het gelukkigst uit.” Elgar Mudde, Rob Bogaard, Matthijs Vrolijk, Maarten Adriaanse en Jan Smits schoten allen onberispelijk raak. De doelman van Leidse Boys nam de laatste strafschop voor zijn team en hij miste. Vervolg Aankomende zaterdag speelt FC Perkouw voor een plaats in de derde klasse eerst een uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout. De return is op zaterdag 7 juni in Berkenwoude. Wim Kroone

De huldiging vindt plaats in vijf categorieën: teamsporten, individuele sporters, vrijwilligers in de sport, sporttalent en een winnend team van een van de Lopikse jeugdtoernooien. De Sportraad is nog op zoek naar individuele sporters, die Nederlands kampioen zijn geworden in een tak van sport aangesloten bij NOC/NSF, dan wel een jong sporttalent dat een zeer bijzondere prestatie heeft neergezet. Voor beide categorieën geldt dat het om individuen gaat die niet zijn aangesloten bij een Lopikse sportvereniging. Opgave van kandidaten kan tot 3 juni via: bestuur@sportraadlopik.nl

Zomeravondbridge ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Bridgeclub Bergambacht organiseert dit jaar opnieuw een competitie zomerbridge. De wedstrijden worden gehouden op de woensdag en beslaan dertien avonden. De startavond is op woensdag 4 juni en de slotavond woensdag 27 augustus. Inschrijving uiterlijk om 19.45 uur, zodat stipt om 20.00 uur kan worden begonnen. Locatie: sport- en zalencentrum De Waard te Bergambacht. De kosten bedragen 4 euro per paar/avond. Per avond zijn er meesterpunten te verdienen volgens NBBregels. De einddrive op 27 augustus -met prijzen- is gratis.

Ammerstol wint nu wel Ammerstol stapte zondag in Leiden ondanks de uitschakeling in de nacompetitie met opgeheven hoofd van het veld. Na de eerdere 1-6 oorwassing op eigen veld won het nu met 2-3 van GOL Sport. De nacompetitie was een toetje voor het wisselend presterende elftal van Rieny Looren de Jong, dat in de reguliere competitie tien punten pakte van de promovendi Haastrecht en Gouderak. Zondag zetten Frank de Bruyn en Mick de Lange de Ammerstollenaren op een 0-2 voorsprong, waarna het geloof in een stunt groeide. Een onverwachte tegentreffer doorkruiste de plannen, maar de 1-3 van De Bruyn gaf weer enige hoop. De tweede Leidse tegentreffer deed dat weer teniet. “Toch konden we gelukkig de overwinning vasthouden,” meldde Looren de Jong na afloop. “Dat goede gevoel nemen we mee naar volgend seizoen.”

6BB:GHIDA™

İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Tijdens de tweede competitieronde van de C- en D-junioren, in Alphen aan den Rijn, werden door de jonge Avantri-atleten tal van persoonlijke records geboekt.

Harmelen in het oog. Daan won het verspringen met een fraaie 5 meter 59; Jeroen werd tweede bij het speerwerpen met 40,15 meter en derde bij het kogelstoten met 10,84 meter.

Een in het oog springende prestatie was die van Puck Eversen bij de meisjes D. Zij verbeterde het hoogspringrecord, dat op naam stond van haar trainster Marillion Zwijnenburg, met 4 centimeter en kwam tot 1.50m. Het gemak waarmee dat gepaard ging, geeft goede hoop voor nog betere resultaten in de toekomst. Ook de estafetteploeg van de meisjes D -Jaime van Tuijl, Maartje Blanken, Danielle Wooning en wederom Puck Eversen- boekte een clubrecord: 33.41. Bij de jongens C sprongen de resultaten van Daan Bakker en Jeroen van

Op zondag was het de beurt aan de senioren, die waren neergestreken bij av Zuidwal in Huizen. Tobias Versteeg liet mooie tijden noteren op de 200 en 400 meter met respectievelijk 23,89 en 53.10. Marillion Zwijnenburg liep een goede 400 meter horden in 1.12.65. De 4x100 meter heren liep naar een knappe 46.10, goed voor plaats 4. Rein Bassant sprong 2.90m bij het polsstokhoogspringen. Meest in het oog springend wat betreft klassering was Carolien de Pater met een tweede plaats bij het kogelstoten met 11,13 meter.

KAMPIOENEN

vv Cabauw MA1

Lopik C4

De MA1 van vv Cabauw is voor de tweede keer op rij kampioen geworden in de tweede klasse. Het ambitieuze team heeft grote plannen voor volgend seizoen in de seniorencompetitie. Wie de meiden als sponsor wil bijstaan: secretariaat@vvcabauw.nl

Lopik C4 had aan een gelijkspel in de laatste (uit)wedstrijd voldoende voor het kampioenschap. Na afloop werd snel koers naar Lopik gezet, waar een rondrit door het dorp volgde.


Vacatures

Dinsdag 27 mei 2014

ant

“Clementie”, Café-restaurant Boer Bertus

ant

Wij zijn op zoek naar een vlotte,

Gastvrije medewerker(ster)

Wij zijn op zoek naar een

voor ons cafe-restaurant

verkoopmedewerker

Woon je niet te ver van Vianen en in het bezit van een rijbewijs, stuur dan je CV naar info@boerbertus.nl

voor 38 uur in de week

Middelwaard 7 - 4133 LB Vianen - T 0347-375578 Voor

Op vakantie je regionieuws bij de hand?

VERHUIZEN in binnen- en buitenland naar:

BV Gebr. Schouten

Stuur dan voor 10 juni je motivatie met CV per post of via email naar dhr J. Ernst.

Tevens opslag voor uw inboedel. Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

Heb jij: mbo- werk en denkniveau ervaring in retail commerciele feeling gevoel voor assortimentspresentatie geeinteresseerde uitstraling goede sociale vaardigheden

Download GRATIS Het Kontakt app

mmbergambacht@gmail.co

Onweerstaanbare maandacties Persoonlijke service Altijd scherpe prijzen

Premere maakt het mogelijk! en cten word Alle produtis verzonden ra g s bij on

Ga snel naar www.premere nl Premere online drukkerij - Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan - e-mail: info@premere.nl

Bruka

fauteuil vanaf

Mallorca

399,-

hoektafel 60x60 cm

Voorjaar bij Voorbrood Meubelen!

199,-

3

Aspen

1

Mallorca

2,5-zits met ottomane van 1149,-

vitrinekast

899,-

voor

999,-

Deaumain

buffetkast 160 cm breed

1199,-

Deaumain

2

eetkamertafel vanaf

549,2

Hoektafel 70 x 70 cm inclusief lade

299,1 1 2 3

2 3

Aspen bank, in diverse stoffen en kleuren, afgewerkt met bijpassende of contrasterende bies t2,5 zits met ottomane links of rechts van 1149,- voor 999,t 3-zits vanaf 749,- t2,5 zits vanaf 649,- tloveseat vanaf 549,- thocker vanaf 299,Deaumain hoektafel, 70 x 70 cm, inclusief wieltjes en pootjes 299,Deaumain buffetkast, 2 schuifdeuren, 2 deuren en 3 laden, 160 cm breed 1199,-

Profiteer van ons “alles onder één dak” principe! Bij ons vindt u een eigen stoffeerderij, meubelmakerij, Deco Shop en deskundige woonadviseurs. Kom langs in onze showroom van 6000 m². En u weet: altijd 10 - 30% korting op onze gehele collectie! M.u.v. de happy@home - collectie en de outlet. Dorpsstraat 119

Geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

2761 AN Zevenhuizen

Vrijdag tot 21.00 uur.

Tel.: (0180) - 63 11 11

Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

www.voorbrood.nl

Zondag gesloten.

30


Dinsdag 27 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

31 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

SPORT IN BEELD

lh_`ZW]()c[_š Met groot enthousiasme van de spelers en onder het toe-

pWj[hZW](*c[_š Voorafgaand aan de wedstrijd om de Jeva Bokaal zijn alle

ziend oog van veel supporters is tijdens de finales van de jeugdclubkampioenschappen bij badmintonvereniging Plus/De Zender gestreden om de bekers. Alle uitslagen staan op www.bvdezender.nl en Facebook.

leden van polsstokvereniging Polsbroekerdam in het nieuw gestoken. Gulle gevers waren Terberg Benschop en Gebr Schep BV (trainingspakken) en Jeva Metaalbewerking BV (sporttassen).

pWj[hZW](*c[_š De mini’s van vv Benschop hebben het Mini Champions

pWj[hZW](*c[_š Jeroen Breewel uit Wilnis klopte Bergambachtenaar Jorit

Leaguetoernooi gewonnen. Stijn, Jeffrey, Vikas, Levi, Daan en Julian voetbalden bijna 50 punten bij elkaar en kregen een beker, T-shirt, taart en friet.

Slaman in de sprint van de Ronde van Groot-Ammers. Slamans plaatsgenoot Piotr Havik (tweede van links) sprint naar de vierde plaats. (foto: Rick den Besten)

Man overleden tijdens Triatlon van de K’waard ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Een 72-jarige man (Koos Teeuw) uit Capelle aan den IJssel is zaterdagmiddag overleden aan een hartstilstand tijdens de Triatlon van de Krimpenerwaard. Het slachtoffer raakte na het passeren van de finish onwel en zakte in elkaar. Meerdere reanimatiepogingen konden hem niet redden. De man, lid van triatlonvereniging Rijnmond, deed mee aan de 1/8 triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). De organisatie, Idejo-TVK, besloot de 1/4 triatlon rond de surfplas in de Crimpenerhout direct te stoppen. Op dat moment was het onderdeel wielrennen aan de gang. Alle deelnemers hadden begrip voor de beslissing van TVK om het sportevenement te staken. Het overlijden van deze deelnemer was een grote schok voor de organisatie. Bep Hendriks (TVK): “Dit is ver-

schrikkelijk. We hadden vandaag juist alles mee: prima weersomstandigheden, een groot deelnemersveld en een perfecte sfeer in en rond de wedstrijd. En dan gebeurt zoiets. Dit heeft een grote impact op organisatoren en deelnemers.” De 72-jarige man was één van de laatste atleten, die rond het middaguur de streep passeerden. Het feit dat hij na de finishpassage op de grond ging liggen, was op zich niet verwonderlijk. Maar na een halve minuut brak er paniek uit toen hij niet opstond en de wedstrijdleiding zag dat de atleet blauw aanliep. Diverse leden van het medisch team van TVK en een toevallig aanwezige IC-verpleegkundige snelden toe om de man te reanimeren. Vervolgens spoedden twee brandweerwagens, drie politieauto’s en twee ambulances zich naar het drukke recreatieterrein. Voor de Capelse atleet kwam de hulp echter te laat.

Uitslagen JEVAbokaal ĭĬĩİğįĬĢĨĢįġĞĪš Tijdens de zaterdag gesprongen wedstrijd om de JEVA-bokaal is Jaco de Groot (Woerden) eerste geworden. Zijn verste sprong: 19.71m. Hij bleef Rian Baas (Oudewater/19.20 m), Theo van Kooten (Haastrecht/18.82m), Wilco van Amerongen (Benschop/18.24m) en Matthijs van Rooijen (IJsselstein/17.61m) voor. Winnaars in de overige categorieën: dames: Doriene de Wit, Oudewater 14.75 (p.r.); junioren: Erwin Timmerarends, Montfoort 19.13; jongens: Robert Benschop, Snelrewaard 16.58 (p.r.). Alle uitslagen: www.pbholland.com

Nipte winst Ans de Laet İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Ans de Laet heeft bij klaverjasclub Schoonhoven de elfde kaartavond gewonnen met 5.245 punten. Gerrit Ipenburg werd tweede met 5.221 punten, Rob Klip derde met 5.117 punten. Hans Spek (vierde) verstevigde zijn koppositie.

TC Schoonhoven in de lift Het ledental van tafeltennisvereniging Schoonhoven is gegroeid van 20 naar 33, waaronder zeven jeugdleden tot 14 jaar. Zij trainen iedere maandagavond van 18.45 tot 20.00 uur. TC Schoonhoven dankt de toename van het aantal leden aan een goede PR de laatste maanden, waaronder tijdens de Koningsspelen bij de Meent. Door een extra aantal seniorleden is er nu zelfs voorzichtig sprake van het samenstellen van een vierde team. Wie ook wil kennismaken met deze mooie tak van sport is op maandagavond en donderdagavond vanaf 20.00 uur welkom aan de Vlisterweg 24 te Schoonhoven.

H8=DDC=DK:C ™

Ylse van der Sloot zesde op NK įĢĤĦĬš DOS-turnster Ylse van der Sloot is vorig weekend tijdens de Nederlandse kampioenschappen turnen in Waalwijk zesde geworden. Na de voorronden in regiowedstrijden en districtfinales voor het onderdeel brug plaatste Ylse zich voor het NK. Eervol Zij behaalde de hoogste punten ooit gegeven tijdens deze voorronden, met een eervolle zesde plaats als gevolg.

Helpt u digibeten? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant


S * I T A R E I G T N A R A G R A A 3J

034&/

2#&*%

/" & & ( 9 / & +,034

022* 0 6 / & & ( STEN 9

GRATIS 3 JAAR

D TV 48 E V R U C D E L G AMSUN

S

?UE46H8000 ?TV met geborgen LED scherm

?3-D ?Quadcore processor

?$  ?1400 toeren ?0,.3-49) ?Resttijd aanduiding

INCH

GRATIS 3 JAAR

NIEUW

nu

GARANTIE

?Kort programma ?#41*1*08643.7(-*'*).*3.3, ?Extra snel programma 15 min

GARANTIE

EZORGD

GRATIS THUISB

?Leverbaar in 48â&#x20AC;? 55â&#x20AC;? 65 ?Full HD ?CI+ gecertificeerd                                                       ?1000 Hertz

OP=OP nu

LLEERD GD EN GEINSTA IS THUISBEZOR

GRAT

CHINE

BOSCH WASMA

N KO E E G G N A

3 JAAR L

*""-, 2 & 4 " . / 9(&&

1799,-

WK VOETBALACTIE

499,% 5*3#&802( 92"4*34) /3-5*4&/ 92"4*3"" / .0/342&2& 92"4*3%& 11"2"4&/ 0&205%&" '6 " 3 4* 2" 9 3&26*$& 9&2'&$4& ,&2)&*% 9204&8& 4&,&58& 9!&&2(20 02-*$)4*/( 95*34&60 &*(1&230/& 9",,5/% &2,&/ &,&/%&. 9--&&/#

IEDERE DAG VERLOTEN WIJ EEN LEREN BAL!

7 DAGEN PER WEEK 3 MAANDEN LANG

BIJ IEDERE AANKOOP MAAKT U KANS OP EEN UNIEKE LEREN BAL

PHILIPS 22 INCH LED TV ?

 ?&&3719.8.3, ?" &&3719.8.3, ?,*(*68.+.(**6) ?6*&)=

199,-

PANASONIC FOTOCAMERA ?Dmc fs50 ?16.1 Megapixels ?Hd video -5 x optische zoom ? 8&'.1.>*6

SPOTGOEDKOOP

? ?922*6;**6,&:* ?&3)7+6***11*3 ? ,*-*9,*351&&87*3 ?#*61.(-8).751&= ?#*61.(-884*87*35&3**1 ?<86&,6448).751&=

70,KORTING

van 269,-

voor

PHILIPS TRIPLE DECT TELEFOON

voor

van 479,-

GRATIS THUISBEZORGD

van 379,-

GOEDKOOPSTE VAN NEDERLANDÂ EN 3 JAAR GARANTIE

voor

299,-

voor

379,-

SIEMENS INBOUW VAATWASSER

?!=5*>6' 80,?3-49) 1.8*6 G ?4*1.3-49) 1.8*6 K O RT IN ?1&>*3)6&&,51&8*&97 ?Twee ruime vrieslades ?Inhoud van 61 liter        ?3*6,.*01&77*

41,O K RTING

88,-

69,99

ZANUSSI KOELKAST

van 129,voor

?UE40EH5000 ? 3(- (2 1 0 0 ,?LED8*(-3.*0 KORTING ?HDMI ?"7'&&3719.8.3, ?.,*(*68.+.(**6)A:446 4&%.,,4(&.;&=

30,O K RTING

van 99,-

GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND

SAMSUNG 40 INCH LED TV

?!=5*3922*6 ?*19.)73.:*&9 ) ?3*6,.*01&77* ? 564,6&22&7A 185,? 3*1564,6&22& KORTING ?#411*).,.38*,6**6'&&6

van 629,-

GRATIS THUISBEZORGD

voor

444,-

* vraag naar de voorwaarden en actiemodellen

Lopikerstraat 43 - Schoonhoven Tel. (0182) 38 21 38 www.tonvanalten.nlÂ

22 lenijoost 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement