Page 1

Gas ● Water ● Onderhoud ● Airco ● Renovatie ● Zinkwerk ● Ventilatie ● ● Kunststof & Bitumen Dakbedekkingen ● Elektra ● Centrale Verwarming ● ●

www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

WOENSDAG 4 DECEMBER 2013 JAARGANG 15 NO. 49 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Al meer dan 40 jaar uw vertrouwen waard

BINNENKORT

in Veen

Burgemeester geeft info over alcohol ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg heeft deze week alle ouders/verzorgers van jongeren van 14-18 jaar uit zijn gemeente door middel van een persoonlijke brief geïnformeerd over de nieuwe regels voor het gebruik van alcohol en roken onder de 18 jaar. In de brief gaat de burgemeester uitgebreid in waarom er nieuwe regels zijn opgesteld in het kader van het alcohol- en rookmatigingsbeleid. Naterop geeft aan dat hij het heel belangrijk vindt de jongeren persoonlijk te wijzen op de risico’s van te veel alcohol drinken en roken. Hij schrijft in de brief dat alcoholgebruik voor jongeren veel gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. “Het kan de ontwikkeling van de hersenen verstoren en leiden tot slechtere schoolprestaties”, geeft hij aan. Hij roept de ouders/verzorgers dan ook op te bevorderen dat kinderen onder de 18 jaar geen alcohol gebruiken, ook thuis niet. Met de brief hoopt Fons Naterop te bereiken dat jongeren met elkaar en ouders in gesprek gaan en nadenken over de gevolgen van alcoholgebruik en roken.

™LZi]djYZg7Zg\hbVdeZcYZZZcW^_odcYZgZZmedh^i^ZW^_KZg]dZkZcKZg[ZcLVcY^c<^ZhhZc#9Z`jchilZg`Zco^_c\ZbVV`iYddgXa^…ciZckVc6iZa^ZgG^ZikZaY#

OKÉ FM wil naar Zaltbommel

Lobby voor jaarlijkse rally

Verbouwing Tavenu gestart

Sleeuwijk pakt strijdbaar Sparta’30

Omroep OKÉ FM (voorheen Aalburg FM) aast op de zendmachtiging in de gemeente Zaltbommel. De omroep dient binnenkort een officieel verzoek in bij het Commissariaat voor de Media en de gemeente. Volgens Henri Verhagen van OKÉ FM is het een logische stap om naar de Bommelerwaard uit te breiden. De zendmachtiging daar komt per 1 januari vrij, omdat de Bommelse lokale omroep De Waarden/Dijkland FM er dan mee ophoudt vanwege een tekort aan vrijwilligers.

Een groep enthousiastelingen onder aanvoering van Henk van der Zouwen uit Almkerk en René Walraven uit Werkendam is druk bezig om de Altena Rally liefst jaarlijks op het programma te krijgen. In eerste instantie had de werkgroep gehoopt dat de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zouden instemmen met een nieuwe editie van het autosportevenement in 2014, maar in een brief hebben de drie gemeentebesturen laten weten daar niks voor te voelen.

Het startsein is gegeven: de werkzaamheden aan de brede school van Nieuwendijk zijn officieel begonnen. Samen met wethouder Peter Van der Ven gaven de leerlingen van basisschool De Regenboog vrijdag de aftrap voor, zoals het officieel heet, ‘de revitalisatie van het Tavenu’.

Sleeuwijk pakte zaterdag de winst na een enerverende wedstrijd tegen Sparta’30. Het werd 2-0 op de Roef. Sparta’30-trainer Ger Klop was ondanks het verlies niet ontevreden. “Natuurlijk is het verlies een domper, maar ik heb de spelers net een groot compliment gegeven. Sleeuwijk had het betere van het spel, maar de tweede helft zijn wij blijven gaan. Natuurlijk krijgt Sleeuwijk kansen, maar de gelijkmaker voor ons lag ook op de schoen.”

3

nieuws

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl

LEES HET LAATSTE (STREEK)NIEUWS ALS EERSTE

YES, I LIKE!

nieuws

Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina

accent

17

sport

26

Wijk en Aalburger tegen boom ğĞğĶĩĬīĦńīğįĬĢĨš Een 30-jarige Wijk en Aalburger is vorige week dinsdagmorgen vroeg op de Broeksestraat in Babyloniënbroek met zijn auto tegen een boom geknald. Het ongeval met de zwarte Renault Clio gebeurde rond 05.00 uur. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De man had last van zijn borst en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie trad verkeersregelend op en liet een bergingsbedrijf de beschadigde auto afvoeren.

vanaf nu bij Ballegooyen Modes in Dussen

Pen je rot

op het grootste gedeelte van onze wintercollecties!

www.facebook.com/land.van.heusden.en.altena

Uitvalsbasis voor de digitale regio

5

De leerlingen beschilderden vier grote panelen en die werden vrijdag aan de hekken rondom de bouwplaats opgehangen.

Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl


NNNNNNNNNNNNNNN

algemeen

Woensdag 4 december 2013

2

Prettig winkelen in Nieuwendijk Veel voordeel van Uw Slager Schouten

champignons

Wij hebben voor u gekookt:

Kipfilet twinkels, 400 gram €4,98 Malse kipfilet met aardappelwedges, paprika, champignons, prei en ui.

Beef steaks

500 gr

Gratis

Vleeswaren koopje 100 gram Gebraden kipfilet + 100 gram Bacon = Samen

€2,98

Speciaal voor u gemaakt:

Chin. biefstukreepjes

€1,99

Speltbrood 400 gram

Normaal € 2,25

0.98

DSperziebonen 500 gr

1.25

nu: € 1,39 100% spelt, 100% smaak, 100% volkoren

OVENheerlijke braadsleetjes!

wit of bruin per 6 verpakt

De lekkerste navels en mandarijnen Maandag en dinsdag:

€4,95

500 gr

tje extra

+ 1 grijn

Zachte broodjes Normaal € 2,34

€ 1,00 Super december aanbieding

Dvatverse zuurkool

Tip van Uw Slager: diverse smaken v.a

DVoorgekookte

0.69

aardappelschijfjes

Vlugklaar:

100 gram

Vrijdag en zaterdag:

DHagelwitte

Aanbiedingen week 49

iedere 4e

Groente en fruit

4 Appelbollen

0.79

specialiteit

Normaal € 7,96

5,95

Vraag naar de spaarkaart!

Goudreinetten uit Leerbroek, boer Joost de Jong

Uw Slager Schouten Rijksweg 116j ~ Nieuwendijk

tje extra

+ 1 grijn

Rijksweg 118c Nieuwendijk 0183-404091 Groot-Ammers Nieuw-Lekkerland Voorstraat Giessenburg 2e Almkerk 0183-401718

Deze actie is geldig t/m 7 december

NNNNNNNNNNNNNNNNNNN COOP NIEUWendijk heeft NIEUWE openingstijden: MAANDAG TOT EN MET ZATERDAG

VAN 08:00 uur – 20:00 uur

Familiebedrijf De Haaij maakt frisse herstart met Coop Nieuwendijk NIEUWENDIJK: - Willem De Haaij gaat als nieuwe vestigingsmanager supermarkt COOP Nieuwendijk omturnen tot een veelzijdige en complete supermarkt. De vernieuwde formule voldoet aan alle eisen, die de prijsbewuste klant in Altena heeft. De Haaij: “Als eerste hebben we de openingstijden verruimd. De klant kan nu ook ná het werk bij ons langs om boodschappen te doen. Met de drukke A27 om de hoek kan het zomaar zijn, dat je later dan gepland boodschappen gaat doen en daar hebben wij nu een antwoord op. De familie De Haaij heeft veel ervaring met supermarkten. “In Lekkerkerk hebben we al jaren een succesvolle COOP, die we onlangs nog hebben verbouwd,”

meldt De Haaij, “dat gaan we in Nieuwendijk volgend jaar ook doen. Deze supermarkt is voor mij niet onbekend. Als 15-jarige jongen ben ik naar de opening hier gegaan van destijds de Volumemarkt in 1998. Nu kwam de kans om met de huidige COOP Nieuwendijk aan de slag te gaan en die hebben we met beide handen gegrepen.” De Haaij wil de winkel aanpakken en snel omtoveren tot een supermarkt waar de Nieuwendijkers trots op zijn. “Naast de verruimde openingstijden bieden we de klanten meer dan 10.000 producten en hebben we op verzoek ook ons tijdschriftenaanbod uitgebreid. Kortom: COOP Nieuwendijk wordt een volle, verse en vriendelijke supermarkt!”

Rijksweg 118 | 4255 GN Nieuwendijk | Tel: 0183 401 412


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

Nieuwe directeur SOOLvA

OKÉ FM wil uitbreiden naar Zaltbommel

įĢĤĦĬš Het bestuur van de Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena (SOOLvA) heeft maandag Ton Lenting uit Gorinchem benoemd tot interimdirecteur. Lenting volgt hiermee de heer Albert Renders op. Hij wordt benoemd voor de periode tot aan de zomervakantie van 2014. Lenting heeft een eigen adviesbureau (Adviesbureau Lenting B.V.) en heeft veel ervaring met interim-werk op het gebied van (basis-)onderwijs, meldt het SOOLvA-bestuur.

ĞĞĩğIJįĤ š Lokale omroep OKÉ FM (voorheen Aalburg FM) aast op de zendmachtiging in de gemeente Zaltbommel. De omroep dient binnenkort een officieel verzoek in bij het Commissariaat voor de Media en de gemeente.

met een andere omroep te gaan samenwerken”, zegt voorzitter René Versluis van Dijkland FM. “Maar de omroepen in het Land van Heusden & Altena en RTM in Maasdriel hebben een heel ander DNA dan wij. Het is vreselijk jammer dat het niet gelukt is.”

Volgens woordvoerder Henri Verhagen van OKÉ FM is het een logische stap om naar de Bommelerwaard uit te breiden. De zendmachtiging in Zaltbommel komt per 1 januari vrij, omdat de Bommelse lokale omroep De Waarden/Dijkland FM er dan mee ophoudt vanwege een tekort aan vrijwilligers. Het bestuur geeft de zendmachtiging terug aan het Commissariaat voor de Media en gaat de apparatuur verkopen. “We hebben geprobeerd

Henri Verhagen van lokale omroep OKÉ FM zou graag eerst luisteronderzoek doen in Zaltbommel, maar dat is volgens hem te duur. “Maar we weten wel ongeveer hoe groot ons bereik is. We zien bijvoorbeeld dat we uit Zaltbommel heel veel likes krijgen op Facebook. Veertig procent van de likes komt uit de gemeente Aalburg en dertig procent uit de Bommelerwaard.” Op dit moment is OKÉ FM al te ontvangen in een aantal dorpen van de

Woudrichem op zoek naar kunst ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš De gemeente Woudrichem is op zoek naar kunstenaars die een kunstwerk willen maken voor op de nieuwe rotonde aan de Almkerkseweg/Veldweg. Kunstenaars die interesse hebben kunnen zich tot 12 december melden. Het thema voor het kunstwerk ligt al vast. Het moet namelijk symbool staan voor het vissersverleden van Woudrichem en de rijke cultuurhistorie van de vesting. Ook moet het kunstwerk een warm welkom vormen voor iedereen die via de rotonde de stad binnenkomt, aldus de gemeente.

3

gemeente Zaltbommel; Aalst, Gameren, Brakel, Kerkwijk en Poederoijen. “We krijgen veel verzoeknummers uit die dorpen en zien veel reacties op Twitter”, aldus Henri. “We zien ook dat de cultuur in die dorpen goed overeenkomt met die van de gemeente Aalburg.” Tot nu reikt het signaal van OKÉ FM niet tot de stad Zaltbommel. Bij OKÉ FM werken rond de zestig vrijwilligers, waarvan er ook een aantal uit de Bommelerwaard komt. Volgens Henri Verhagen is de kans dat de zendmachtiging er komt, heel groot. “We zijn in een redelijk ver gevorderd stadium”, zegt hij. Het Programma Bepalend Orgaan (voorheen programmaraad) is rond, de plannen van aanpak bijna ingediend. Verder is OKÉ FM zich al aan het oriënteren op het

nieuws in de Bommelerwaard. “Zo hebben al gesproken met de mensen van 1200 jaar Aalst. Daar willen we een mooie uitzending van gaan maken. Ook willen we ons richten op de sport in de Bommelerwaard.” OKÉ FM is met meerdere partijen in gesprek om een fusie te vormen in de toekomst. “Hoe en wat is nog niet concreet genoeg”, aldus Verhagen. Maar voorlopig moeten er volgens hem toch ook nog wat andere hobbels genomen worden. “De antennes zijn verouderd en voordat we alles facilitair rond hebben, zijn we wel weer even verder”, zegt hij. Britta Alink

De grootse hobbymarkt in De Kwinter in Werkendam werd zaterdag weer druk bezocht. Van kaarten tot bloemstukken, er was voor iedere bezoeker wat wils. FOTO: TEUS ADMIRAAL

q WWW.WOUDRICHEM.NL

Almkerk in actie voor Voedselbank ĞĩĪĨĢįĨš Om de Voedselbank Altena te steunen organiseren de gereformeerde kerk, de hervormde kerk en de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Almkerk een inzamelactie in de Albert Heijn van Almkerk. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december worden er in de supermarkt boodschappenlijstjes met gewenste producten uitgedeeld. De gekochte producten kunnen na de kassa geschonken worden aan de leden van de diaconieën, die deze producten afleveren bij de voedselbank.

Expositie Aalburg verlengd ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš De expositie ‘40 jaar Aalburg’ wordt vanwege de grote belangstelling verlengd. De tentoonstelling is verplaatst naar de hal van het gemeentehuis.

q WWW.AALBURG.NL

Giessenaar zet tattoo van Hier Neffuh ĤĦĢİİĢīĊİĩĢĢIJĴĦħĨ š Het zijn spannende tijden voor Hier Neffuh. De Sleeuwijkse kroeg kan niet blijven bestaan op de huidige locatie, maar nieuw onderdak is nog niet gevonden. Een bijzondere steunbetuiging kwam vorige week van één van de stamgas-

ten: Melvin de Fijter. ‘Dit blijft mijn kroeg’ liet hij op zijn rug tatoeëren, het beeldmerk van Hier Neffuh. “Ja, ik moest wel even de pooltafel op nadat ik ‘m had laten zetten”, lacht de 19-jarige inwoner van Giessen. “Zodat iedereen hem kon zien. Ingrid en An-

dré van Hier Neffuh vonden het gewaagd, haha. Maar wel heel leuk.” Amsterdam Met een groep vrienden zat hij vorige week een dagje in Amsterdam, waar ze via Vakantieveiling een tochtje in een limousine hadden gewonnen. “Ik was al van plan nog een tattoo te laten zetten, ik heb de drie sterren van Ajax al op m’n borst, maar wist nog niet wat. Toen dacht ik ineens hier aan. Het logo met ‘dit is mijn kroeg’ hebben ze ooit laten ontwerpen voor het achtjarig bestaan van Hier Neffuh. Dat vond ik wel wat, want dit ís mijn kroeg. Zelfs als hij straks dicht gaat, wat ik niet hoop natuurlijk.” Thuis “Ik had thuis niks gezegd. De dag erna heb ik hem pas laten zien. Mijn vader vond het wel leuk, maar mijn moeder… Die had het niet verwacht, maar zei dat ik het zelf moest weten. Meer mensen zeggen nu dat ik er spijt van krijg, maar ik denk niet dat dat gebeurt. Ik ben er erg blij mee.”

™9ZiVidZV\ZkVcBZak^cYZ;^_iZg#

Matthijs Daniels

Ondernemer... Al klaar voor de

toekomst?

advies & partners administratie en belastingadviseurs

info@vertiadvies.nl www.vertiadvies.nl

Steeds op zoek naar uw belang...

Jij onze cameraman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl


Familieberichten

Woensdag 4 december 2013

Opgeven familieberichten

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/familieberichten Achter de tranen van verdriet schuilt een glimlach van herinnering.

HERBALIFE Afslanken, aankomen, fitter worden!

Verdrietig zijn wij om het verlies van onze gezellige en humorvolle zwager, oom en goede vriend.

Ben Bijlsma Anneke en Wim het Lam Chantal en Sanne Ryan en Myra Leerdam, 30 november 2013

BESCHOEIING ¾ beschoeiingsschotten ¾ damwand ¾ planken en palen ¾ beschoeiingsmatten

Annet Bassa-Mesker

Tel. 0183 - 60 18 13 (onafhankelijk distributeur)

www.puurfiguur.nl

Meerkerk

30 %

OPRUIMING

KORTING

OP ALLE DAMESHOEDEN DOPJES EN BARETTEN NERGENS ZOVEEL HOEDEN

Burg. Sloblaan 36

tel. 0183-351889

Webwinkel met prijzen en info:

www.FrankTreuren.nl

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 09.00 uur opgeven.

Kunstgebit? Ervaar onze zorg! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst.

E-mail: advertentie.altena@ hetkontakt.nl

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257

diverse soorten en afmetingen

Frank Treuren BV

4

VLIETSKANT 13, LEERDAM

Het vertrouwde adres voor deze regio!

VAN NOORDENNEN Schilderwerken

8NXQWEŬRQVWHUHFKWYRRU Buitenschilderwerk Binnenschilderwerk Houtrotreparaties Wandafwerking Glas leveren en zetten Zonwering en rolluiken Screens en horren Kozijnen en deuren

Winterschilderactie: 15% KORTING op het uurtarief

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308

Hartog de Vriesstraat 3 Tel.: 0416 - 35 29 40 4271 XM Dussen Mobiel: 06 - 51 55 38 64 www.vannoordennen-schilderwerken.nl Daar krijg je nou een kleur van!

ONS VAK

=

UW VOORDEEL

Vanaf 1 januari 2014 gaat Het Kontakt Edities over op vaste advertentieformaten. Meer informatie? Vraag de nieuwe formaten en tarievenkaart aan bij onze advertentie afdeling. Telefoon: 0183-583200 Email: advertentie@het kontakt.nl Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Alzheimercafé naar Hollywoud

Lobby voor jaarlijkse Altena Rally

ĞĩĪĨĢįĨš Mensen die met dementie te maken hebben en hun naasten kunnen maandag 16 december gratis naar de film ‘De Nieuwe Wildernis’ in Hollywoud. Meer informatie en reserveren kan via de website van de Almkerkse bioscoop.

įĢĤĦĬš Een groep enthousiastelingen onder aanvoering van Henk van der Zouwen uit Almkerk en René Walraven uit Werkendam is druk bezig om de Altena Rally liefst jaarlijks op het programma te krijgen.

Zonder rijbewijs ġIJİİĢīš Een 17-jarige jongen uit Tilburg is vrijdagavond aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs reed. Agenten zagen de auto slingerend rijden op de Noordeveldseweg in Dussen en lieten de bestuurder stoppen. In de auto zaten vier jongemannen. De politie vroeg naar de identiteitsbewijzen van de inzittenden en naar het rijbewijs van de bestuurder. Niemand bleek iets bij zich te hebben. De jongen achter het stuur beweerde wel een geldig rijbewijs te hebben. Bij het controleren van de gegevens bleek dit niet waar te zijn. De 17-jarige jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij had de auto geleend van een familielid.

In eerste instantie had de werkgroep gehoopt dat de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zouden instemmen met een nieuwe editie van het autosportevenement in 2014, maar in een brief hebben de drie gemeentebesturen laten weten daar niks voor te voelen, vertelt Van der Zouwen.

“Op zich zien ze een nieuwe Altena Rally wel zitten, maar men hecht veel waarde aan het groene karakter van onze streek. Daarom hadden wij in onze plannen ook rekening gehouden met de stiltegebieden in de Biesbosch. Maar de gemeenten kiezen liever voor een drie- á vierjaarlijks evenement.” Niet bespreekbaar Dat is voor de landelijke autosportbond KNAF echter niet bespreekbaar, weet de Almkerker. “We kunnen niet voor het ene jaar wél een licentie aanvragen en voor het andere jaar niet.”

5

Ondanks dat het voor 2014 niet meer gaat lukken om de Altena Rally op de landelijke rallykalender te krijgen, blijft de werkgroep - met daarin ook verschillende dorpsraden - zich hiervoor inzetten. “We blijven lobbyen om de Altena Rally jaarlijks op de kaart te krijgen”, zegt Van der Zouwen enthousiast. Daarvoor is hij bijvoorbeeld een Facebook-pagina gestart.

Biesheuvel. Vervolgens zijn verschillende mensen achter de schermen bezig geweest om een nieuwe rally te organiseren, maar hing dat van los zand aan elkaar, aldus Van der Zouwen.

In 2012 was de voorlopig laatste editie van de Altena Rally, toen nog georganiseerd door Nieuwendijker Nico

Tom Oostra

“Toen zijn we eens met z’n allen bij elkaar gaan zitten en hebben we allereerst gekeken of er sponsors zijn om een nieuw evenement te organiseren. Nou, die zijn er dus wel.”

q WWW.FACEBOOK.COM/ALTENARALLY

Om alvast helemaal in de decemberstemming te komen dompelde GroenRijk Branderhorst in Eethen zaterdag haar bezoekers volledig onder in de glitter en glamour van de komende kerstdagen. FOTO: TEUS ADMIRAAL

Lijsttrekkers įĢĤĦĬš De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 komen langzaam dichterbij. 19 maart kan er gestemd worden. Lokale partijen laten daarom nu vast weten wie hun lijsttrekker gaat worden. In de gemeente Werkendam zijn de afgelopen week twee lijsttrekkers bekend gemaakt. De SGP liet weten dat Theo Meijboom unaniem tot lijsttrekker van de partij is gekozen. Op nummer twee van de SGP lijst staat Arjan Versluis. Plaatsen drie, vier, vijf en zes worden ingenomen door Peter Noordergraaf, Peter de Jong, Pieter Vink en nieuwkomer Machiel de Gelder. Wethouder Peter van der Ven mag de lijst van Lokaalbelang, voormalig SDc, aan gaan voeren. Van der Ven is ook kandidaat-wethouder voor de komende vier jaar, zo liet Lokaalbelang weten. In Woudrichem zal wethouder Renze Bergsma lijsttrekker zijn voor het CDA. Het is de tweede keer dat Bergsma lijsttrekker is voor het CDA. De overige namen op de lijst zijn nog niet bekend gemaakt door de partij.

Woonlinie gaat wozoco bouwen İĩĢĢIJĴĦħĨ š Meander draagt de verantwoordelijkheid voor de bouw van het wozoco in Sleeuwijk over aan Woonlinie.

www.hetkontakt.nl

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

In een brief laat Woonservice Meander weten het niet langer verantwoord te vinden om de bouw van het woonzorgcomplex in Sleeuwijk nog langer uit te stellen. “Daarom neemt Woonservice Meander nu het besluit om langer uitstel te voorkomen. Collegacorporatie Woonlinie ziet mogelijkheAlgemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel. Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

den om de bouw van het woonzorgcomplex Sleeuwijk wel op te pakken.” Woonservice Meander laat weten dat het wel heel graag het wozoco had willen bouwen, maar dat de positieve ommekeer in de corporatiesector, de financiële sector en de woningmarkt te lang op zich laat wachten. “We verwachten over tenminste vier jaar te kunnen bouwen, maar zo lang kunnen we de Sleeuwijkse woningzoekenden niet laten wachten.” Het plan voor het te bouwen complex in Sleeuwijk is

klaar en ook de financiering leek rond. “Vlak voor de start van de bouw trok het WSW de garantiestelling in. Er is toen gezocht naar andere manieren om geld te genereren. Onder andere door de toevoeging van koopappartementen. Echter de afspraak met de gemeente is om het woonzorgcomplex volledig in de huur te bouwen. Ook is gekeken naar samenwerking met commerciële partijen. Daarmee was Meander bijna rond, toen ook daar werd geblokkeerd.”

Advertenties Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl

Advertentieafdeling advertentie.altena@hetkontakt.nl Fax (0183) 58 33 08 Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl

Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Agressief įĞĞĪİġĬīĨijĢĢįš Een 24-jarige man uit Almkerk eindigde zijn stapavondje zondagochtend in de cel. Hij had op de Wilhelminalaan in Raamsdonkveer twee agenten in een politieauto beledigd. De twee agenten stapten uit en wilden de man meenemen naar een rustige plek. De Almkerker reageerde agressief en nam een dreigende houding aan. De agenten zijn samen met collega’s op een rij gaan staan om overige stappers niet dichterbij te laten komen en ze wisten de man te overmeesteren. Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Gewoon bij Albert Heijn. Spaar voor 40% korting op het leukste speelgoed.

Gewoon bij Albert Heijn Ondernemer. Gewoon bij Albert Heijn van Vuuren.

Memo Reisspel, Dobbelen Reisspel of Domino Reisspel ADVIESPRIJS 6.99 Met 1 spaarkaart

4.

19

100 Plus-Plus Mini Basic of Mini Pastel ADVIESPRIJS 6.99 Met 1 spaarkaart

4.

19

Monopoly Planes ADVIESPRIJS 32.99 Met 1 spaarkaart

19.79 Sequence of Woordzoeker met Uitbreidingsset ADVIESPRIJS 32.99 Met 1 spaarkaart

Hoedje Wip Deluxe

300 Plus-Plus Mini Basic of Mini Pastel

Katamino Classic of Katamino Duo

ADVIESPRIJS 9.99

ADVIESPRIJS 12.99

ADVIESPRIJS 32.99

Met 1 spaarkaart

5.99

Met 1 spaarkaart

7.79

Rara Wat Ben ik? Family of Rara Wat Doe ik?

600 Plus-Plus Mini Basic of Mini Pastel

ADVIESPRIJS 17.99

ADVIESPRIJS 24.99

Met 1 spaarkaart

10.79

Met 1 spaarkaart

14.99

Met 1 spaarkaart

19.79

19.79

Monopoly Mega, Monopoly Turtles (op=op) of Triopack Triominos de Luxe met Zandloper & Scoreblok

Triominos Junior met Woordzoeker Junior

ADVIESPRIJS 54.99

ADVIESPRIJS 37.99

Met 2 spaarkaarten

32.99

Met 2 spaarkaarten

22.79

 """-""'&'!)##%*%)%#$%&"#%##')%%(%&%&*-"""#-'#('")##%#("+ &'' '&*%""&! ",)#"'#'% #'""' ##"%'"'"-"'"%' #""&-#%)( )##%%" "'!%&%&"') "(**" (" '%"'"

AH Van Vuuren Openingstijden Sigmondstraat 52 Ma - Za 8.00 - 21.00 4251 ZB Werkendam Tel. 0183-503577 /ahwerkendam

Actievoorwaarden ."!" #'#%'!-'% !%  #"')"'&'")"%(%#"- .- &&(*&$%%' )# ." )%")"&$%%'""'!-'% !%  .!+! #%'"$%$%#('& 


Woensdag 4 december 2013

Oud papier įĢĤĦĬš Het oud papier wordt komende zaterdag weer in diverse plaatsen in Altena ingezameld. Zo komen leden van muziekvereniging Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg weer langs de deur om oud papier in te zamelen. De route gaat door Wijk, Kerkverreweide, Polder- en Dreefzicht en de Maasdijk van Wilhelmina‘26 tot aan Veen. De vrijwilligers zien het papier het liefst vanaf 8.00 uur gebundeld aan de straat staan. Ook in Andel zal papier worden opgehaald. De leden van het Andels Fanfare Corps komen dit keer in Benedeneind met uitzondering van Uitbreiding-Zuid.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

PvdA geen voorstander van botel Woudrichem ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš De PvdA is geen voorstander van het realiseren van een botel in Woudrichem. Dat bleek tijdens de opiniërende raadsvergadering over de bespreking van de Visie Woudrichemse Waterkant. “Er is in het verleden met moeite al een gewoon hotel gerealiseerd dat moeite heeft zijn hoofd boven water te houden. Het lijkt ons daarom niet verstandig om daar nog een botel bij te doen,” aldus IJm Baks. “Maar als we een voorkeur voor een plaats moeten aangeven, dan is dat het buitendijks bedrijventerrein. Dit een goede locatie voor wat betreft bereikbaarheid en

parkeerplaatsen en toch op loofopstand van de vestiging.” Het CDA vindt het botel een mooi infinitief. Toch vraagt de partij zich af of het botel niet een te prominente plaats inneemt in de visie. “Niet dat het niet belangrijk is, maar is het wel bekend of de initiatiefnemer nog wel zin heeft in het project?”, stelt Maurits van den Bosch. Qua locatie heeft het CDA de voorkeur voor de Kattengracht. “Met name de directe verbinding met de vestiging en de minder dominante aanwezigheid binnen de haven kunnen toegevoegde waarde bieden.” De VVD wil met alle betrok-

Provincie: ‘Planning N322 reëel’ įĢĤĦĬš Negen maanden is volgens de provincie Brabant een realistische planning voor de opknapbeurt van de provinciale weg N322 tussen de Andelse sluis en de aansluiting met de A27. De provincie vraagt bij de aanbesteding van het project de aannemer wél om de werkzaamheden in zo kort mogelijke tijd uit te voeren, zodat de overlast voor weggebruikers en omwonenden zoveel mogelijk beperkt wordt, zegt woordvoerster Catelijne Thomassen. “Om ervoor te zorgen dat er wei-

7

nig mogelijk hinder is, hebben we het traject al bewust in fases opgeknipt. Die variëren van twee dagen tot twee weken”, legt zij uit. “Maar juist dat opknippen kost ook weer veel tijd, net als bijvoorbeeld het vervangen van de gehele autobrug bij Waardhuizen. Bovendien heb je niet erg veel mogelijkheden wat omleidingsroutes betreft.” Omwonenden van de N322 en de politiek hebben eerder kritisch gereageerd op de lange stremming van de weg. Ook zijn zij niet te spreken over de manier van communiceren door de provincie. In de aanloop naar de werk-

zaamheden hebben verschillende klankbordgroepen zich gebogen over een manier om de N322 zo ‘duurzaamveilig’ mogelijk in te richten, maar bij een informatieavond eind vorige maand bleek dat de provincie weinig gedaan heeft met de suggesties. “Daarvoor steken wij onze hand in eigen boezem”, aldus Thomassen. “We hadden deze mensen even netjes moeten melden wat we met hun ideeën gedaan hebben.” Vanaf april volgend jaar wordt er aan de provinciale weg gewerkt.

kenen naar een goede locatie zoeken. Op 25 juni dit jaar heeft het college de opdracht gekregen om de Visie Woudrichemse Waterkant op te stellen. Dat is een gebiedsvisie tot 2030 voor de buitendijkse gebieden van de Groesplaat, de historische haven, de monding afgedamde Maas, het buitendijks bedrijventerrein en de plaats van een eventueel botel. Voor wat betreft het buitendijks bedrijventerrein zijn er twee scenario’s waar de gemeenteraadsleden uit kunnen kiezen. Het eerste scenario is herontwikkeling met kleinschalig watergebonden activiteiten en het tweede

scenario is herontwikkeling van woningbouw. De VVD en het CDA hebben de voorkeur voor het eerste scenario. Toch sluit de VVD de tweede optie niet uit. “We moeten kijken wat in de toekomst de meeste kans heeft op succes,” zegt Robert van Dijk. “Wellicht kan er misschien een derde scenario worden opgenomen: natuur, toerisme en recreatie.” Gemeentenbelangen geeft echter de voorkeur aan de optie om het bedrijventerrein te gebruiken voor herontwikkeling van woningbouw. Anouchka van Breugel

Zendmast niet gewenst ġIJİİĢī š De gemeente Werkendam heeft een vergunning verleend voor het plaatsen van een zendmast nabij de Veerweg in Dussen. Omwonenden zijn daar, op z’n zachtst gezegd, niet blij mee. Anton Verschoor heeft nu vanuit zijn woning aan de Oude kerkstraat een vrij en landelijk uitzicht. Maar als KPN de zendmast heeft gebouwd, staat deze midden in het gezichtsveld van de Dussenaar, op ongeveer vijftig meter afstand van de woning. Daarom, en omdat Verschoor vreest dat zijn woning na plaatsing van de mast fors in waarde zal dalen, doet de inwoner van Dussen er alles aan om een stokje voor de plannen van de gemeente te steken. Verschoor maakt zich overigens ook zorgen over de schade van straling die de mast zou kunnen veroorzaken. In een reactie op het bezwaar dat Verschoor indiende, laat de gemeente onder andere weten dat de locatie in nauw overleg gekozen is met Waterschap Rivierenland. “Afgezien van het feit dat het Waterschap Rivierenland

eigenaar is van de grond waarop de mast geplaatst moet worden, stellen zij ook eisen aan het realiseren van bouwwerken nabij waterkerende lichamen (dijken). En het Waterschap geeft geen toestemming de mast bovenop de dijk te plaatsen.” Andere, door Verschoor gesuggereerde plaatsen, vallen volgens de gemeente ook af. Plaatsen nabij de Loswal kan niet, omdat de mast juist een gat in de dekking van mobiel internetverkeer moet dichten. Als de mast bij de Loswal komt, zou dat niet het gewenste resultaat hebben. Bovendien zou deze dan te dicht bij een bestaande installatie staan en dat zou tot storingen leiden. Plaatsing aan de andere kant van de rivier is ook niet mogelijk omdat dat gebied in het kader van Ruimte voor de Rivier wordt heringericht en in de toekomst onder water zou kunnen komen te staan. Dat mobiele telefonie schadelijk voor de gezondheid zou zijn, is volgens de Werkendam niet waar. De gemeente verwijst naar een notitie van de GGD waaruit dit zou blijken.

Zoek mee naar de patrijs 2013, ‘het Jaar van de patrijs’, is bijna ten einde. Bijna iedereen kent de koddige plattelandsvogel wel, waarvan je enorm kunt schrikken als ze zich luidruchtig uit de voeten maken. In deze tijd van het jaar zijn er nog grote kluchten die in familieverband hun kostje bij elkaar scharrelen. Het afgelopen jaar riep natuurbeschermingsvereniging Altenatuur boeren, burgers en buitenlui op patrijzen te melden en veel mensen gaven daar gehoor aan. Nog eenmaal doet de vereniging een laatste oproep om in de maand december nog eens goed uit te kijken en ze te melden. Het aantal en de locatie waarop de vogels gespot worden, kan worden doorgegeven aan Len Bruining van de vogelwerkgroep: l.bruining@planet.nl.

<>:HH:C™

™9ZC(''ldgYikVcV[]Zikddg_VVgkVc'%&)dcYZg]VcYZc\ZcdbZc#

Reisje naar Amsterdam İĩĢĢIJĴĦħĨš Groep 2A van basisschool De Morgenster uit Sleeuwijk genoot donderdag van een extra uitstapje naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De kinderen hadden dat te danken aan klasgenootje Jasmijn Heijblom.

™<gdZe'6WZodZ`i]ZiHX]ZZekVVgibjhZjb#

Zij won een prijsvraag van het museum en mocht haar hele klas meenemen naar Amsterdam. Samen met hun juffen, enkele ouders en opa’s genoten de kleuters uitgebreid van hun museumbezoek. Doordat onder andere enkele ouders wilden sponsoren, kon de reis per bus worden afgelegd.

Zendmast in Dussen? Burgemeester en Wethouders van Werkendam doen niets met de bezwaarmakers van de Veerweg en Oude Kerkstraat in Dussen Want als die mast tegenover het uitzicht van de burgemeester of wethouders zou komen dan was de vergunning vast niet verleend.

B&W geven vergunning voor het plaatsen van een zendmast, die eerst op een terp komt en dan 40 meter hoog wordt. De mast komt recht tegenover een woonboerderij. Er is wel een ambtenaar van de gemeente terplekke

van uit de woonkamer wezen kijken, die moest verslag uit brengen naar B&W maar de vergunning werd toch verleend terwijl hij ook een paar honderd meter verder in oostelijke richƟŶŐŐĞƉůĂĂƚƐƚŬĂŶǁŽƌĚĞŶ͕ĚĂĂƌƐƚĂĂŶ geen woningen.

De vergunning is aangevraagd door KPN voor het plaatsen van een zendmast voor mobiele telefonie voor het scheepvaart verkeer. Er is eerst een vergunning aangevraagd bij Waterschap rivierenland. Die hebben de bewoners niet in kennis gesteld. Niet persoonlijk en ook geen melding gedaan in de krant. Ook is in het waterschapsblad van 17 september nummer 2409 een fout gemaakt in het zaaknummer de cijfers zijn verkeerd geplaatst dus niet rechtsgeldig. Toch hebben ze de vergunning verleend. Bewonerscomité Veerweg en Oude Kerkstraat Dussen


4 DECEMBER 2013

ACTUEEL 

GEMEENTEHUIS AALBURG Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling “40 jaar gemeente Aalburg” zal de tentoonstelling een aantal weken langer te bezichtigen zijn. De tentoonstelling is verplaatst naar de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling geeft een overzicht van wat er in het 40-jarig bestaan allemaal de revue is gepasseerd in het Aalburgse. De tentoonstelling is samengesteld uit beschikbaar materiaal over de geschiedenis van de gemeente Aalburg. Door middel van maar liefst meer dan 50 tentoonstellingspanelen en ander materiaal krijgt u een mooie sfeerimpressie van de ontwikkelingen die de gemeente Aalburg heeft doorgemaakt. Natuurlijk komen alle bestuursperikelen aan bod, maar ook artikelen en foto’s over de bouw van scholen, de sluiting van accommodaties, de ontwikkelingen van de Veense Plassen, samenwerking/herindeling, bezoeken van de Koningin, enzovoort.

De tentoonstelling is te bezoeken: Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur Vrijdag 09.00 tot 15.00 uur Bovendien is de tentoonstelling geopend op: Dinsdag 17 december 19.30 tot 22.00 uurHet bezoeken van de tentoonstelling is zeker de moeite waard. De tentoonstelling is opgesteld in de hal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom!

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout

16 DECEMBER THEMA-AVOND WATERKWALITEIT AFGEDAMDE MAAS Op maandagavond 16 december organiseren Rijkswaterstaat en drinkwaterbedrijf Dunea, in samenwerking met de gemeente Aalburg, een thema-avond over de waterkwaliteit van de Afgedamde Maas. De bijzondere rol van de Afgedamde Maas en de wijze waarop Rijkswaterstaat en Dunea werken aan verbetering van de waterkwaliteit staan centraal in het programma van deze bijeenkomst. De Afgedamde Maas kent vele functies: van scheepvaartroute tot waterrecreatieplek, van leefomgeving voor vissen en organismen tot bron voor drinkwaterproductie. Om al die functies goed om elkaar af te stemmen, werken veel verschillende partijen met elkaar samen aan een goede wa-

terkwaliteit in de Afgedamde Maas. Twee van deze partijen, Rijkswaterstaat en Dunea, organiseren op 16 december de thema-avond over de Afgedamde Maas, onder voorzitterschap van wethouder Hermen Vreugdenhil van de gemeente Aalburg. Arjan Driesprong, directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat WestNederland Zuid, vertelt over de rol van Rijkswaterstaat en de werkzaamheden met het oog op het bereiken van de doelen van de Kaderrichtlijn Water. Ook gaat hij in op de conclusies van een onderzoek naar de ecologische waterkwaliteit van de Afgedamde Maas. Aansluitend komt Piet Jonker, directeur van Dunea, aan het woord

over de rol van de Afgedamde Maas voor drinkwaterproductie en de wijze waarop het drinkwaterbedrijf werkt aan verdere verbetering van de waterkwaliteit. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Experts van Dunea en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om tijdens de afsluitende interactieve sessie per thema inhoudelijke vragen te beantwoorden. Belangstellenden zijn van harte welkom op deze thema-avond. Inloop vanaf 19.45, start van de avond om 20.00 uur in het gemeentehuis van Aalburg, aan de Grote Kerkstraat 32. Wijk en Aalburg.

Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

WEIGERING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Burgemeester en wethouders van Aalburg maken bekend dat de volgende aanvraag omgevingsvergunning op 12 november 2013 is geweigerd: ‘Het maken van twee verdiepingen in een bestaande hal en het wijzigen van het gebruik voor detailhandel en reparatiewerkplaats voor rijwielen van het pand op het perceel Parallelweg 4 te Wijk en Aalburg’. In verband met de weigering van de aan-

vraag, ligt deze met ingang van donderdag 5 december 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Aalburgloket balie Bouwen en Milieu, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. De kantooruren voor de terinzagelegging zijn dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De indiener van het beroepschrift kan, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na indiening van het beroepschrift een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-WestBrabant. Wijk en Aalburg, 4 december 2013

Ingevolge artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag volgend op de bekendmaking van deze beschikking gemotiveerd beroep worden ingesteld bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA BREDA.

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL


gemeente-info

4 DECEMBER 2013

Woensdag 4 december 2013

ACTUEEL

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘WIELSTRAAT EN OMGEVING’ TE VEEN Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 5 december 2013 tot en met woensdag 15 januari 2014 het volgende ontwerpbestemmingsplan voor een ieder ter inzage ligt: - ontwerpbestemmingsplan “Wielstraat en omgeving” te Veen met plannummer NL. IMRO.0738.BP6001-ON01 Het plangebied van dit bestemmingsplan bestaat uit de gronden gelegen aan de

Grotestraat 64 en 66, de Tuinstraat oneven nummers en even nummers t/m nummer 24, de Wielstraat, de Maasdijk oneven nummers van nummer 401 t/m nummer 433 en De Eng 2 te Veen. Het bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor het genoemde plangebied. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het gemeentebrede bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’. Op dit bestemmingsplan is de Crisis en Herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging Binnen de genoemde termijn kan tijdens de openingstijden van het Aalburgloket kennis worden genomen van het ontwerpbestemmingsplan bij de balie “Bouwen en Milieu”. U vindt het Aalburgloket aan de Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wielstraat en omgeving’ te Veen is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan kan tevens geraadpleegd worden via de gemeentelijke internetpagina www.aalburg.nl.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester wethouders van de gemeente Aalburg en kunnen worden ingezonden via Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Wielstraat en omgeving’. Voor verdere inlichtingen of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling VROM, bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 698700. Wijk en Aalburg, 4 december 2013

B O U W A C T I V I T E I T E N INGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen d.d.: 25-11-2013

Locatie: Polstraat 49, 4261 BP Wijk en Aalburg

29-11-2013

Ruiterhof ONG (D2118) , 4265 JW Genderen

Omschrijving: Legaliseren opslag (handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) Nieuwbouw woning met garage

Wij wijzen erop dat de mogelijkheid bestaat dat het college van B&W bij het verlenen van een omgevingsvergunning gebruikmaakt van de bevoegdheid af te wijken van enige bepaling(en) van het geldende bestemmingsplan (zoals bijvoorbeeld het bouwen op kortere afstand dan 3 m1 van de erfgrens). Indien belanghebbenden bij een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning willen vernemen of dit op de betreffende aanvraag van toepassing is, nodigen wij hen uit om deze omgevingsvergunningaanvraag bij de afdeling VROM te komen inzien en eventueel hun zienswijze kenbaar te maken. INGEKOMEN MELDING SLOOPVOORNEMEN Ingekomen d.d.: 25-11-2013

Locatie: Meerhoek 17, 4265 HB Genderen

BESLUIT VERLENGEN BESLISTERMIJN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Omschrijving: Maasdijk 123. 4261 AG Wijk en Aalburg Twee bestaande schuren vervangen voor 1 nieuwe schuur en het kappen van 3 dennen

Omschrijving: Verwijderen asbesthoudend ventilatiekanaal op de zolder Datum besluit: 28-11-2013

Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken, kan binnen zes weken na de dag, volgende op de dag van verzending van de vergunning aan de aanvrager, op grond van artikel 7:1, juncto artikel 8:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens bestaat de mogelijkheid tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de hoofdafdeling Grondgebied (VROM), tel. 0416-698700. Wijk en Aalburg, 4 december 2013

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

Win kaarten voor het Kerstcircus Ahoy Als er zich één periode bij uitstek leent voor circus, dan is het wel de Kerstperiode. Niet voor niets staat Kerstcircus Ahoy al 43 jaar op de decemberkalender van Ahoy Rotterdam. Ieder jaar weer opnieuw weet de organisatie de crème de la crème uit de internationale circuswereld samen te brengen, die met elkaar garant staan voor een fascinerende voorstelling voor jong en oud. MOOIER, GROOTSER MAAR VOORAL NÒG VERRASSENDER! Of het nu gaat om temperamentvolle paardennummers, kostelijke humor of om spectaculaire (lucht)acrobatiek, Kerstcircus Ahoy heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke voorstelling die bij iedereen nog lang in het geheugen gegrift zal blijven staan! WIN GRATIS EEN ‘GEZINSPAKKET’ TOEGANGSKAARTEN Speciaal voor de lezers van Het Kontakt en Klaroen.nl stelt Ahoy Rotterdam 5 setjes met maar liefst 4 toe-

gangskaarten beschikbaar voor het Kerstcircus op vrijdag 27 december 12:00 uur. De kaartjes hebben een waarde van 27,50 euro per stuk. Wil jij zo’n geweldig setje toegangskaarten winnen? Mail het juiste antwoord van onderstaande prijsvraag naar lezersactie@hetkontakt.nl. Vergeet niet je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer te vermelden. Winnaars krijgen op 17 december per mail bericht. Op welke datum is de première van Kerstcircus Ahoy 2013 ? A. 19 december | B. 20 december | C. 21 december PRAKTISCH Kerstcircus Ahoy 20 t/m 29 december 2013 Ahoy Rotterdam, Ahoy-weg 10, 3084 BA Rotterdam Alle informatie vindt je op www.kerstcircus.nl Kaarten zijn te koop via Ticketmaster en via de Kassa van Ahoy.

lezer actie s ! Kijk ook op www.hetkontakt.nl

9


Nieuws van Optimaas Zorg op afstand heeft de toekomst Ook in de zorg kunnen de digitale ontwikkelingen niet genegeerd worden. Online contact tussen thuiszorgmedewerker en cliënt komt – ‘onder de noemer van zorg op afstand’ steeds dichterbij. Cor van Toorn, directeur bij Zorgplein Maaswaarden, is dan ook blij dat zijn zorgorganisatie kan aanhaken bij Optimaas. “Ook wij willen up to date blijven.” ‘Gratis’ bellen met iemand aan de andere kant van de wereld. Het is iets wat we pakweg tien jaar geleden niet hadden kunnen bedenken. Cor van Toorn verbaast zich nog over hoe makkelijk het contact verliep met zijn zus, die in Maleisië verbleef. “En dat gewoon via internet. Het blijft nog altijd bijzonder”, zegt de directeur van Zorgplein Maaswaarden lachend.

via internet constant in verbinding kan staan met de organisatie. Zo kunnen snel gegevens uitgewisseld worden.” Van Toorn ziet met de komst van een breedbandnetwerk bovendien kansen voor informatie-uitwisseling tussen Maaswaarden en familieleden van cliënten. “Het is goed om mantelzorgers zoveel mogelijk informatie te verstrekken over hoe het met hun vader of moeder gaat hier in Wijkestein of in de No-

WHQKRǺ :HO LV KHW GDQ QDWXXUOLMN ]DDN GDW deze gegevens goed versleuteld worden, zodat ze ook daadwerkelijk alleen voor de familie te zien zijn.” De directeur is blij dat de gemeente Aalburg en Optimaas zich actief inzetten voor de komst van breedband in de gemeente. “Als organisatie zijn wij te klein om dit zelf op te zetten, dus het is mooi dat we kunnen aanhaken. Ook wij willen up to date blijven.”

Zijn zorgorganisatie probeert eveneens aan te sluiten bij de snelle digitale ontwikkelingen. Er is al online contact tussen de locaties Wijkestein in Wijk en Aalburg en de 1RWHQKRǺLQ$QGHOHQYRRUYROJHQGMDDUZLO Maaswaarden starten met een pilot, waarbij 30 thuiszorgcliënten via internet aan hun verzorgers laten weten hoe het met hen gaat. “Met deze zorg op afstand zijn we druk bezig. In eerste instantie rollen we het uit bij onze thuiszorg, maar in de toekomst kan het veel verder gaan.” Van Toorn noemt als voorbeeld HHQ îOPSMH YDQ HHQ $PHULNDDQVH KXLVDUWV dat hij ooit zag. “Een cliënt legde in huis ergens zijn vinger op en de huisarts kon vanuit zijn praktijk gelijk zijn hartslag meten.” De huidige internetverbinding van Zorgplein Maaswaarden biedt daarvoor in principe de benodigde bandbreedte, zegt Weynand Simon, teamleider bedrijfsbureau bij Maaswaarden. “Maar het zou natuurlijk mooi zijn als een medewerker met een smartphone en

Aanmelden voor glasvezel? Maar ik heb nog allerlei vragen! Wij kunnen ons voorstellen dat u allerlei vragen heeft rond het project glasvezel in Aalburg. Vragen die u eerst graag beantwoord wilt zien, alvorens u zou kunnen overstappen: ‘Wat is Optimaas? Krijgt iedereen een glasvezelaansluiting? Wat zijn de voordelen? Waarom zou ik overstappen? Welk pakket diensten kan ik nemen? Welke leverancier levert telefoon én internet? Waarom heb ik glasvezel nu nodig én in de toekomst? Betaal ik bij aanmelding voor 01-01-2014 inderdaad géén aansluitkosten? Wat kost een dienstenpakket? Wat krijg ik dan?’ Wat dat laatste betreft: er zijn diverse pakketten tegen verschillende tarieven. Bij welke provider kiest u wat: telefonie of internet, of een combinatie, wilt u een lagere of juist een hogere internetsnelheid enzovoorts, enzovoorts. Uw situatie kan verschillen met die van de buurman (of buurvrouw)! Wij nodigen u daarom uit uw eigen rekensom te maken en op basis daarvan te vergelijken met wat u nu heeft en wat u

straks krijgt. Dat is het meest eerlijke verhaal. Blijven er vragen over? Wij beantwoorden ze graag. En wilt u hulp bij het invullen van het aanmeldformulier? Géén punt. Ook dat doen wij graag. En stel dat u en uw buren, of uw straat meer wil weten, laat ons het horen! Dan komen wij langs om de vragen en mogelijkheden te bespreken.

AGENDA - Waar kunt u terecht met vragen of hulp bij uw aanvraag?

Want: Glasvezel in Aalburg. Dat doe je samen! Optimaas-medewerkers zijn iedere dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur aanwezig bij Broodkunst aan de Markt 1 in Wijk en Aalburg. Ook bij de Harense Smid aan de Bagijnhof 19 in Veen kunt u binnenlopen voor informatie of uw aanmelding. Dat kan ook bij EP-Elgo, Raadhuisstraat 11 in Eethen en Expert, Hoofdstraat 77 in Genderen. Bereikbaar: 085 - 4 899 237 op maandag t/m vrijdag: 12:00 tot 21:00, op zaterdagen: 09:00 tot 21:00 uur. Internet: www.optimaas.nl

10 december: Promotie bij Broodkunst, Markt, Wijk en Aalburg. 12:00 - 17:00 uur.

04 december: Promotie bij SPAR Genderen, aan de Hoofdstraat. 18:00 - 20:00 uur. 07 december: Promotie bij Groenrijk, De Korten Bruggert 39, Eethen. 18:00 - 20:00 uur.

11 december: Infoavond CBS Den Biekûrf, Broeksestraat 4a, Babyloniënbroek. 19:30 uur. 11 december: Promotie bij Groenrijk, De Korten Bruggert 39, Eethen. 18:00 - 20:00 uur. 12 december: Infoavond Dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7, Eethen. 19:30 uur.

Optimaas | Postbus 3 | 4260 AA | Wijk en Aalburg T 085-4899237 | E info@optimaas.nl | W www.optimaas.nl


Kerstmarkt

Wijk & Aalburg 2013

Vrijdag 13 december 12:00 - 22:00 uur

LOCATIE: Marktplein en Galerij – Wijk en Aalburg Kom naar de gezellige kerstmarkt op vrijdag 13 december van 12:00 - 22:00 uur in het centrum van Wijk en Aalburg en geniet van: live muziek $ lekkere winterse hapjes $ glühwein $ chocolademelk en natuurlijk andere drankjes $ kerstaanbiedingen op de markt en in de winkels $ kersttruck $ brassband $ meer dan dertig deelnemers $ Oké FM live kerstradio $ huifkartoer langs winkels Wijk en Aalburg (vanaf 18:00 uur)

Kinderboetiek PimPamPoentje

Café ‘t Vraagteken Traiteur t’ Ankertje

De Kerstmarkt Wijk en Aalburg 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door: G. & J. Vos, keurslager Witboomstraat 23, Veen www.vosveen.keurslager.nl

De Kerstmarkt Wijk en Aalburg 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door:


Wooninspiratie en kunst in Giessen onder één dak!

Eén winkel, zoveel inspiratie ! n e k ij k s n e e m Ko

Decembaenrd Feestma

PROFITEER NU VAN

WINTERSCHILDER KORTING OP DIVERS SCHILDERWERK

Behang, verf en stofferingen

www.verhoeven-verfenwand.nl

Schilders

LAAT JE INSPIREREN TIJDENS DE

RIETVELD EXPOSITIE IN DECEMBER

Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling

Nijverheidstraat 3 | 4283 GW Giessen | T 0183 44 50 40 | F 0183 44 26 03


Woensdag 4 december 2013

Pleegouders gezocht 6AB@:G@™ Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Er zijn nog altijd kinderen voor wie een pleeggezin wordt gezocht. Als fulltime opvang maar bijvoorbeeld ook voor een weekend per maand. In Almkerk wordt daarom op 17 december een informatieavond gehouden voor geïnteresseerden. Pleegouders zijn gewone mensen. Wat hen bijzonder maakt, is hun betrokkenheid en inzet om een kind verder op weg te helpen in het leven. Pleegzorg brengt veel positieve dingen met zich mee. Er zijn natuurlijk ook moeilijke momenten maar een pleegouder en zijn of haar eventuele kinderen staan er niet alleen voor. En er zijn verschillende vormen van pleegzorg, van weekend- en crisisopvang tot langdurige pleegzorg. En ook de leeftijd van het te vangen kind kan variëren. Juzt geeft 17 december vanaf 20.00 uur meer informatie in ‘t Verlaat in Almkerk. Aanmelden:

q WWW.JUZT.NL ingezonden De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgave van redenen brieven in te korten of niet te plaatsen. Ook kan het standpunt van de redactie afwijken van dat van de briefschrijvers. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de brieven in deze rubriek. Daarnaast moet een brief, om voor plaatsing in aanmerking te komen, voorzien zijn van een afzender (naam en woonplaats).

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

13 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Studio Aktief voor jong en oud ĤĦĢİİĢī š Terwijl een gloednieuwe bank bij fitnesscentrum Studio Aktief wordt binnengesjouwd, verdwijnt het oude orgeltje. De knusse, maar ook ouderwetse indeling maakt zichtbaar plaats voor het nieuwe Studio Aktief: een fitnesscentrum met een fris nieuw gezicht, toegankelijk voor jong en oud. Onder leiding van ondernemer en ACS-eigenaar Bert de Waal uit Giessen maakte fitnesscentrum Studio Aktief in september van dit jaar een doorstart. Op het vertrouwde adres op de Rietdijk in Giessen worden de veranderingen van Studio Aktief goed zichtbaar. Er is een nieuwe aanbouw met een terras, de fitnessruimte wordt vergroot en ook de indeling van het gebouw wordt veranderd. Drie maanden na de start is het aantal klanten al gestegen, net als het aantal lessen dat de sportschool aanbiedt. Van het zeer intensieve ‘insanity’ tot het rustgevende zumba dat ook in MFC d’Alburcht in Wijk en Aalburg gegeven wordt, alles is mogelijk bij Studio Aktief. “De openingstijden van het voordeligste fitnesscentrum in de regio zijn verder zeer ruim te noemen en ook dat is voor klanten een groot voordeel”, aldus De Waal. Nieuwe lessen Onder andere ‘combat pump’, ‘hatha yoga’ en ‘core fit’ zijn aan het al bestaande aanbod toegevoegd. Vooral over core fit is De Waal laaiend enthousiast. Deze nieuwe stijl van trainen is gericht op de kern van het lichaam; de buik- en rugspieren. De Waal: “Normaal lig of zit je op appara-

ten, terwijl je traint met gewichten. Tijdens core fit gebeurt dit staand, waardoor ook buik- en rugspieren tegelijkertijd getraind worden. Zo kan men veel effectiever alle spieren trainen zonder daar meer tijd aan te besteden dan normaal.” Een andere toevoeging aan het lessenaanbod is de zogenaamde ‘variatieles’. De naam zegt het al: tijdens deze les zijn de trainingen zeer gevarieerd. Zo worden verschillende oefeningen

per spiergroep getraind en zijn er steeds weer nieuwe routines waardoor het lichaam niet gewend gaat raken aan bepaalde inspanningen. Ook bij de variatieles is een instructeur aanwezig die bepaalt wat de meest resultaatgerichte en effectieve trainingsmethode is. Behalve binnen de deuren van het fitnesscentrum worden er ook steeds meer buitenactiviteiten georganiseerd. De eerste buitenles die Studio

Aktief aanbiedt, is de bootcamp training in het Almbos in Giessen. Zo’n training bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen. Met bootcamp bouw je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op. De Waal: “Het is inspannend, maar toch voor iedereen een mooie manier om in de frisse buitenlucht te trainen.”

q

WWW.STUDIOAKTIEF.NL

™7ZgiYZLVVagZX]ih]ZZ[iHijY^d6`i^Z[kVc?d]c7gjjgb^_cdkZg\ZcdbZc#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Stank voor dank In augustus jl. plaatste de gemeente Werkendam een oproep in de krant met het verzoek aan de burgers, de auto’s aan de kant te zetten i.v.m. met geplande borstelwerkzaamheden op straten en trottoirs. Op 26 augustus hoorde ik de machines van twee kanten naderen en verplaatste mijn auto naar het grasveld aan de overkant zodat deze niet in de weg zou staan. Toen ik mijn auto weer terug wilde zetten, trof ik op mijn voorruit een bekeuring van 90 euro aan, uitgeschreven door de voor Dussen verantwoordelijke BOA. Deze contacteerde ik dan ook direct telefonisch en vroeg waarom ik een bekeuring ontvang als ik mij coöperatief opstel en aan een verzoek van de gemeente voldoe. De BOA zei dat zij niet op de hoogte was over het in de krant geplaatste artikel maar ik mijn auto niet op het grasveld mocht parkeren. Uiteraard zou zij positief reageren, mits ik bezwaar in zou dienen tegen deze bekeuring. Tot mijn grote verbazing ontving ik nu een afwijzing van het bezwaar met in kopie een uitleg van de BOA. Nu leek de reactie van de BOA niet meer zo positief te zijn want ik had mijn auto op een groene strook geparkeerd en als alternatief had ik mijn auto op een officiële parkeerplaats moeten zetten, waarbij ik op moet merken dat er in de directe omgeving van mijn huis überhaupt geen officiële parkeerplaatsen zijn. Sorry carnavalsvereniging, als jullie volgend jaar met het verzoek komen, de auto voor de carnavalsoptocht aan de kant te zetten, kan ik hieraan helaas niet meer voldoen. De gemeente heeft mij in de kou laten staan, hoewel ik probeerde te helpen. A.J.J. Sevenhuijsen Dussen

5000 euro voor Njokuti

Zelf scannen beste bij EMTÉ

HA::JL>?@™ In de PKN-kerken van Sleeuwijk, de hervormde gemeente Sleeuwijk en de gereformeerde kerk Sleeuwijk/ Woudrichem, is de afgelopen maanden geld ingezameld voor de Stichting Njokuti. Robert-Jan de Gardeyn, huisarts in Sleeuwijk, en orthopeed Harry de Vries, beiden actief voor de stichting, mochten vorige week woensdag een cheque in ontvangst nemen. Het gespaarde bedrag overtrof hun verwachtingen, zij ontvingen namelijk maar liefst 5000 euro van de ZWO Sleeuwijk. “Dat was niet de afspraak zeg, dat het zoveel zou zijn. Geweldig!” De stichting Njokuti, genoemd naar het eerste kind dat werd geopereerd, is in 2002 opgericht met als doelstelling het ondersteunen van de behandeling en revalidatie van kinderen met een orthopedische handicap, bijvoorbeeld klompvoetjes, in het noorden van Tanzania. Volgens ZWO voorzitter Bert Dubbeldam is de hoogte van het bedrag mede te danken aan het feit dat dokter de Gardeyn natuurlijk geen onbekende in het dorps is en aan de enthousiaste presentatie die de heren eerder al in Sleeuwijk hielden. “Zoiets gaat dan leven.”

L>?@ :C 66A7JG< ™

™OLDHaZZjl^_`kZgoVbZaYZ*%%%ZjgdkddgC_d`ji^#

™6gbVcYC^Zjl`ddeaZ\i`aVci<Zgi"?VVekVc9^_`j^i]dZYZoZa[hXVclZg`i#

FOTO: JENNY STOUTJESDIJK

Geef gun jezelf een cadeau! Alle december stress even achter je laten. Een moment van rust. Kijk op www.mirandagroenenbreg.nl en maak een afspraak

Supermarkt EMTÉ Wijk en Aalburg is de beste zelfscansupermarkt binnen de Sligro Food Group. Vestigingsmanager Armand Nieuwkoop is trots: “Op dit moment komt al 54 procent van de totaalomzet via de zelfscan.” Met de scanmethode hoeven klanten niet meer in de rij bij de kassa te gaan staan. Mensen nemen bij het binnenkomen in de winkel een scanapparaat en scannen bij het schap het product. Betalen kan bij een betaalpaal. In het systeem is een veiligheidscheck ingebouwd. Steekproefsgewijs wordt gecontroleerd of klanten alles hebben gescand. Nieuwkoop: “Door deze opvallende cijfers komt er binnenkort een vierde kassa met zelfscan-mogelijkheid.” Het filiaal in Wijk en Aalburg is na de zomervakantie gestart met de zelfscanoptie. “Klanten waren in het begin onzeker over het gebruik van het apparaat, maar nu vindt men het makkelijk, legt Nieuwkoop uit. “Je hoeft niet meer alles uit de kar te pakken bij het afrekenen en bovendien houd je de kosten in beeld via het scherm van de zelfscanner. De kritische klant ziet ook nog eens de juiste prijs, en dat voorkomt discussies.”

ALLE ondernemers in ALTENA bereiken? ‡KpWEXVLQHVVWREXVLQHVVPDJD]LHYDQGHUHJLR ‡SURIHVVLRQHHODGYLHVELMXZFRPPXQLFDWLH ‡EHUHLNWHONNZDUWDDOPHHUGDQEHGULMYHQ

ALTENA 1 gendoo

Weeresteinweg 5 | 4251 NW | Werkendam | Tel. 06-41109010 Email miranda.groenenberg@hetnet.nl www.mirandagroenenberg.nl

Meer informatie over Altena Business? neem contact op met Peter Vos, Tel 0183-583263 Mobiel 06-51490382 of Email p.vos@hetkontakt.nl

www.altenabusiness.nl

rn

urbouw

is weer klant”

BU SI NE

Laura Leij

Melk Drive

ser

“Nooit gedac Rotterdam ht dat ik als se boerin zou worde n”

Bram van

My Plant

Andel

De Bons aidokter van Valen cia

JAARGA DECEMB

SS

Zakenblad van Heus voor het Land den en Alten a

Thema: Agrarisc h onderne men Groen is poen

André Vin k, ceo

Jij onze cameraman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

Dick Hoo

Hoogendoor n mariti eme betimmerin gen en interie

“De klant

Witte Mo len

NV

“We verg het te ve aten om rtellen”


Kantoorefficiency

NAJAARSACTIE ProďŹ teer nu van de najaarsactie bij De Giessen KantoorefďŹ ciency & bespaar met deze feestelijke producten.

KANTOORARTIKELEN Mini speaker Leitz complete zwart

Beluister uw favoriete muziek overal en wanneer u maar wilt via een intrekbare audiokabel! Â&#x2021;.DQRSHONDSSDUDDWDDQJHVORWHQZRUGHQ via de standaard koptelefoonaansluiting. Â&#x2021;2SODDGEDDUYLD86% 9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 43,55

Artikelnummer: 435091

incl BTW

HP Laserjet Pro 100 Color M175nw

Dunner, Sneller en lichter dan ooit! Wordt geleverd Met Office 2013 RT (met Outlook). 64 GB opslag.

Â&#x2021;$3ULQWHQVFDQQHQHQ kopiĂŤren in kleur. Â&#x2021;:LIL

De cover waarop je kunt typen. Nu nog beter met achtergrondverlichting.

9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 16,90

Artikelnummer: 400447

incl BTW â&#x201A;Ź 13,95 excl. BTW

Nieuw in ons assortiment mooie houten producten

â&#x201A;Ź 235,95

Artikelnummer: 433498

incl BTW

De nieuwe iPad weegt nog geen 500 gram. Ook is hij 20% dunner en tot twee keer sneller dan zijn voorganger. Ervaar hem nu in onze showroom!

Unieke multioplader voor gelijktijdig opladen van mobiele telefoons, iPods en tablet pcâ&#x20AC;&#x2122;s. Â&#x2021;8NXQW]HOIVGRRUZHUNHQRSXZDSSDUDDW tijdens het opladen. Â&#x2021;/DDGWRWDSSDUDWHQJHOLMNWLMGLJRS maakt gebruik van USB

incl BTW â&#x201A;Ź 33,95 excl. BTW

Zebra houten hoesje iPhone 5 of 5S Â&#x2021;*HPDDNWYDQHFKWKRXW Â&#x2021;=HHUVWHUNHQOLFKWYDQJHZLFKW

9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 43,50 incl BTW

Draadloos houten toetsenbord & muis combinatie

Artikelnummer: 000043

â&#x201A;Ź 35,00 incl BTW

Speaker draagbaar bluetooth Leitz complete zwart Â&#x2021;*ODVKHOGHUJHOXLGXLW stereoluidsprekers met volledig bereik. Â&#x2021;'RRULQJHERXZGHPLFURIRRQ]LMQ handsfree gesprekken mogelijk. Â&#x2021;2SODDGEDDUYLD86%

â&#x201A;Ź 28,95 excl. BTW

9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 104,65 incl BTW

â&#x201A;Ź 86,50 excl. BTW

Kopieerpapier multiprint A4 wit

â&#x201A;Ź 41,50 excl. BTW

incl BTW

9$1$)

â&#x201A;Ź 99,00 excl. BTW

incl BTW 9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 3,00 incl BTW

Â&#x2021;%HYDWPOVFKHUPUHLQLJLQJVVSUD\ en een microvezeldoek. Â&#x2021;9HUZLMGHUWYLQJHUDIGUXNNHQ Â&#x2021;$QWLVWDWLVFKHQVWUHHSYULM 9DQÂźYRRU Artikelnummer: 436063

Stylus 4 in 1 Leitz complete zwart

â&#x201A;Ź 877,25 incl BTW

AANBIEDINGEN MOBIELE TELEFONIE

â&#x201A;Ź 119,80

Reinigingsset Fellowes voor tablet, e-reader en laptop

Artikelnummer: 435128

â&#x201A;Ź 3,00

Â&#x2021;%HVFKHUPWKHWVFKHUPWHJHQ krassen en stof. Â&#x2021;9HUSDNNLQJVHHQKHLGVWXNV

Â&#x2021;HFKWGRQNHUEDPERHKRXWHQ geschikt voor iPhone 5 of 5S. Â&#x2021;6WHUNHQOLFKWYDQJHZLFKW

(HQWRXFKVFUHHQVW\OXVGLHRRNJHEUXLNW kan worden als balpen, krachtige laseraanwijzer en heldere led-zaklamp.

Supersnelle Ultrabook met alle interfaces die u nodig heeft. Â&#x2021;´7RXFKEHHOGVFKHUP Â&#x2021;,QWHO&RUHL8SURFHVVRU Â&#x2021;*%+''*%66' OP=OP Â&#x2021;:LQGRZV

â&#x201A;Ź 2,50 excl. BTW

â&#x201A;Ź 20,95 excl. BTW

â&#x201A;Ź 399,00 excl. BTW

Sony Vaio â&#x20AC;&#x201C; Ultrabook Touch

Screen protector iPhone 5

Artikelnummer: 435066

â&#x201A;Ź 25,35

9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 482,80

incl BTW

Bamboe houten hoesje iPhone 5 of 5S

Artikelnummer: 000064

Profiteer nu. Â&#x2021;´QRWHERRNPHWHHQ*% harde schijf Â&#x2021;/DQJHDFFXGXXUGDQN]LMGH$FHU PowerSmart-batterij Â&#x2021;:LQGRZVELW

â&#x201A;Ź 725,00 excl. BTW

â&#x201A;Ź 2,50 excl. BTW

incl BTW

incl BTW

Artikelnummer: NX.V7VEH.030

Artikelnummer: 129290

â&#x201A;Ź 50,20

9$1$)

â&#x201A;Ź 389,65

Acer Travelmate P 253 9DQÂźYRRU

Scherpe prijs voor kleingebruikers. â&#x201A;Ź 3,00 per pak bij afname vanaf 2 dozen

Â&#x2021;,QQRYDWLHIKDQGJHPDDNWGHVLJQ Â&#x2021;*URHQ (FRYULHQGHOLMN Â&#x2021;*HPDDNWYDQQDWXXUOLMNEDPERH materiaal

Hoe je het ook bekijkt, de iPad mini is een ongelooflijk apparaat. Met een schitterende Retina-display, ongelooflijke prestaties en lange accuduur. Ervaar hem nu in onze showroom!

â&#x201A;Ź 322,00 excl. BTW

incl BTW â&#x201A;Ź 20,95 excl. BTW

iPad mini met Retina-display

Artikelnummer: ME276NF/A

Artikelnummer: 435085

â&#x201A;Ź 25,35

incl BTW â&#x201A;Ź 396,00 excl. BTW

Artikelnummer: 435094

â&#x201A;Ź 41,10

9$1$)

â&#x201A;Ź 479,00

Artikelnummer: MD785NF/A

â&#x201A;Ź 35,95 excl. BTW

Bescherm uw iPad met mini met GH7HFK*ULS&DVH&RYHUPHW ingebouwde standaard, met drie verschillende hoeken.

Â&#x2021;2QHDUKRXWHQNRSWHOHIRRQPHWHHQ goede geluidskwaliteit en zware bas. Â&#x2021;*HVFKLNWYRRUMHL3KRQHL3DGRIL3RG maar natuurlijk ook voor andere toestellen en tablets Â&#x2021;PPMDFNSOXJDDQVOXLWLQJ

incl BTW

iPad Air

â&#x201A;Ź 195 excl. BTW

Artikelnummer: 413490

%81'(/35,-6

â&#x201A;Ź 699,50 â&#x201A;Ź 578,00 excl. BTW

Tas iPad Leitz zwart

Houten koptelefoon on-ear

Artikelnummer: 000072

9DQÂźYRRU

Oplader Leitz tbv mobiele apparaten zwart

Â&#x2021;6OXLWGH]HVSHDNHUHHQYRXGLJ aan op een vrije USB-poort van je notebook. Â&#x2021;(HQYRXGLJRSWHEHUJHQLQGH meegeleverde opbergetui of in vrijwel iedere notebooktas.

Artikelnummer: 000057

Microsoft Surface 2 + Touch cover 2

MEGAKNALLER:

â&#x201A;Ź 35,99 excl. BTW

Speaker ICIDU Notebook USB 2.0

WERKPLEKAPPARATUUR

â&#x201A;Ź 9,30 incl BTW

â&#x201A;Ź 7,65 excl. BTW

/269225

â&#x201A;Ź 179,00 incl BTW

Apple iPhone 5s Â&#x2021;LQFKUHWLQDGLVSOD\ Â&#x2021;PHJDSL[HOFDPHUD Â&#x2021;*%LQWHUQJHKHXJHQ i.c.m. YES Business Unlimited (â&#x201A;Ź 59,- per maand): Onbeperkt bellen en smsâ&#x20AC;&#x2122;en en 1500 MB data tegoed Huawei Aschend W2 Â&#x2021;:LQGRZV Â&#x2021;0HJDSL[HOFDPHUD Â&#x2021;*+]GXDOFRUHSURFHVVRU

â&#x201A;Ź 148,00 excl. BTW i.c.m. een abonnement

vanaf â&#x201A;Ź 0,-

/269225

â&#x201A;Ź 239,60 incl BTW â&#x201A;Ź 198,00 excl. BTW

Nokia Lumia 625 Â&#x2021;:LQGRZV Â&#x2021;LQFK:9*$VFKHUP Â&#x2021;*HVFKLNWYRRU* i.c.m. een abonnement vanaf â&#x201A;Ź 0,-

9DQÂźYRRU

â&#x201A;Ź 15,70

9RRUYUDJHQRYHUGHYRRUZDDUGHQRIPRELHOHWHOHIRQLH kunt u contact met ons opnemen.

incl BTW â&#x201A;Ź 12,95 excl. BTW

Kantoorefficiency

TIJDELIJK ADRES Industriestraat 28 - 3371 XD - Hardinxveld-Giessendam Tel. (0184) 67 54 30 - Fax (0184) 61 12 46 - www.giessen.nl

* Vraag bij de acties naar de voorwaarden. De actie loopt t/m 31 december 2013, echter zolang de voorraad strekt. Druk- en zetfouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van het aangeboden product.


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

15 De Stroming nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Pagina van groep 6A van Het Baken

Veel sporten te doen in Werkendam

ĴĢįĨĢīġĞĪš Deze pagina is in het kader van het cultuurproject van scholengroep De Stroming gemaakt door groep 6A van Het Baken. Aimée Blekkink, Rogelio Cova, Erik Dekker, Anna Feij, Nicoline Heuvelman, Mandy Hoeke, Daan den Hollander, Eva Holster, Senna Hoogendoorn, Arianne Ippel, Jordi Ippel, Nick Ippel, Joris de Jong, Jim Laaij,Frederique Levering, Peter van Oord, Cheyanna Ouwerkerk, Fleur Paans, Sander Paans, Dirkje Rijkers, Lynn Schaddelee, Nova Veldheer, Renate Verduijn, Ard Verschoor, Frank Visser, Rik Visser, Thimo Vlot en Rick van der Wiel zijn deze keer de jonge journalisten.

ĴĢįĨĢīġĞĪ š De leerlingen van groep 6A van Het Baken in Werkendam hebben gemerkt dat er veel sporten te doen zijn in hun dorp. Bijvoorbeeld basketbal, voetbal, zwemmen, badminton en judo. Basketbal In een basketbalteam kunnen 12 mensen. In een wedstrijd moet je met 6 of meer mensen zijn. Als je met minder dan zes bent gaat de wedstrijd niet door. Voetbal Voetbal is populair. Bij Kozakken Boys

zijn er ook meidenteams. Bijvoorbeeld de meiden E1. Hun trainer is Leonard Paans. Hij heeft twee assistenten. Dat zijn Wendy en Joost. Ze zijn een goed team. De meiden heten Lynn, Nova, Noa, Bente, Dione, Zoë, Fleur, Anna, Liza, Dirkje, Renate en Sanne. De keeper is Nova. Ik denk dat het team van Leonard Paans er goed tegen aan gaat. Zwemmen De Biesboschzwemmers. Meestal zit je met 8 mensen in een baan. Er zijn 5 banen. Je doet met je eigen baan estafette. Ik zal uitleggen wat estafette is. Er staan aan de ene kant 4 mensen en

Het gaat slecht met het milieu ĴĢįĨĢīġĞĪ š Steeds meer mensen gooien hun afval op straat, vaak omdat ze te lui zijn om naar de prullenbak te lopen. Heel stom hoor!

of in je zak, en als je onderweg een papiertje ziet raap dat eens op en gooi het in de prullenbak. Dan houden we de straat netjes.

Mensen die wel hun afval in de prullenbak gooien, die doen het supergoed.

Ook veel mensen gooien vieze dingen door de wc of de put buiten, zoals verf of andere vieze dingen.

En ga eens vaker fietsen, want auto’s maken met hun gas de lucht vies.

Maar die dat niet doen, mensen doe er wat aan! Doe onderweg alles in je tas

Dan gaat het stinken en komt het allemaal in de sloot terecht en gaan de

Scheid je plastic afval en boomblaadjes, dat helpt ook.

vissen dood. Mensen die zelf geen afval op de grond gooien, die hebben last van mensen die dat wel doen. Zoals kauwgom van een ander dat onder je schoenen plakt. Bah!

aan de andere kant ook. Je zwemt van de ene kant naar de andere kant en het andere team ook. Als je aan de overkant bent tik je de kant aan en dan zwemt de ander van jouw team terug. Wie als eerste al hun spelers aan de andere kant heeft wint. Badminton Badminton speel je met een racket en een shuttle. Soms speel je met twee aan elke kant. Je moet er al best goed in zijn, voordat je een wedstrijd mag spelen. Judo Ik zit op judo en hou van judo. Mijn

trainer heet Henk. Hij is heel aardig. Iemand waar ik goed mee kan judoën is Inge. En de ene keer win ik en andere keer wint zij. Er zijn heel veel namen: Osicomi, armklem, 1e houdgreep, 2e houdgreep, 6e houdgreep en nog veel meer. En je kan meedoen met wereldkampioenschappen als je heel goed bent en als je wordt uitgekozen. Mijn broer Mika is uitgekozen en ik, Nova, wil ook wel een keer uitgekozen worden.

Bioscoop Hollywoud ĴĢįĨĢīġĞĪĊĞĩĪĨĢįĨš De bioscoop is nog niet zo lang in Almkerk, maar er komen veel bezoekers. Er wordt goed gezorgd voor eten en drinken. Dit kan je tijdens de film bestellen. Het beeld is goed scherp en je kan films in 3D kijken. Je kan er ook met je kinderfeestje heen. De films kan je reserveren op de website, dat is super handig. Als voorbeeld een paar films: De Sneeuw Koningin en Turbo is er ook één. Turbo gaat over een slak. Er zijn ook

hele leuke spannende films in Hollywoud bijvoorbeeld: De Nieuwe Wildernis. Natuurlijk zijn er nog meer films: Planes, Jasper en Julia, de Club van Sinterklaas en de Pietenschool, Smurfen 2 en Verschrikkelijke Ikke 2. Familiefilms hebben ze ook. Er zijn voor volwassenen vooral spannende films. Voor kinderen zijn er spannende films, maar minder heftig. Meestal komen de films later op een DVD. Je kan in Hollywoud in Almkerk ook poolen. Er zijn veel zalen. Naast Hollywoud staat de Rabobank.

Jij onze cameraman?

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

Kinderboekenweek L:G@:C96B™ Kinderboekenweek is dat er extra aandacht wordt besteed aan boeken. De mensen die boeken hebben geschreven kunnen prijzen winnen. De prijzen die je kunt winnen zijn de gouden griffel en het gouden penseel. De gouden griffel is de prijs voor de beste schrijver, het gouden penseel is de prijs voor de beste tekenaar. Sommige kinderen vinden lezen leuk, anderen niet. Maar de meeste kinderen vinden lezen wel leuk. Sommige lezen wat minder en sommige lezen wat meer. Iedereen leest wel eens. Er is ook ieder jaar een liedje over de Kinderboekenweek. Dit jaar was het Klaar voor de start! Het thema is dit jaar Sport en spel. Sommige scholen gaan sporten voor de Kinderboekenweek.

™HiZZYhbZZgbZchZc\dd^Zc]jcV[kVadehigVVi#

Volwassenen en kinderen: ga sporten! ĴĢįĨĢīġĞĪš Sporten is gezond, kinderen en volwassenen zouden meer moeten sporten. Dat is goed voor hun lichaam, botten en spieren. Ze worden er ook sterk van en het is leuk om te doen. Je hebt veel verschillende soorten sport. Zoals voetbal ,tennis, gym, volleybal, basketbal en nog veel meer. Er zijn sporten in teamverband en sporten die je individueel kan doen. Ook zijn er sporten die je alleen en samen kan doen. Bijvoorbeeld hardlopen, dit kan je goed alleen doen, maar ook gezellig in een groep. Gezellig Sporten is dus gezond en gezellig! Je kan zo ook verschillende mensen ontmoeten. Er zijn veel mensen die alleen maar heel veel computeren, dat is heel verslavend en slecht voor je hersens. Je hersens zeggen: ‘ga erachter vandaan! Ga sporten dat is veel gezonder!’ Het is leuk om te doen en je wordt er fit van en voelt je dus veel beter. Stop

met luieren op de bank. Als je gewoon door blijft computeren en er niks aan doet wordt het alleen maar erger en kan het uitlopen op een ramp, je kan dan alleen nog maar computeren. Dik Als je dik bent moet je ook sporten, het is gezond en je valt er vanaf. De helft van de mensen in Nederland sport niet! Dat is veel te weinig. Dat is niet goed. Je zou minstens een uurtje in de week moeten sporten, er is voor iedereen wel een sport die bij je past. Er zijn ook al liedjes over gemaakt om iedereen maar te laten bewegen. Ook koning Willem Alexander heeft een sportdag voor alle scholen georganiseerd toen hij koning werd en dat wil hij nu ieder jaar doen. Als je jong begint met sporten, blijf je dat vaak ook doen als je volwassen bent. Dus onthoud het goed: Sporten is gezond!

Hoe moet de cupsong nou eigenlijk? ĴĢįĨĢīġĞĪš Een nieuwe rage op internet én op school: de cupsong. Leerlingen van groep 6A van Het Baken weten maar al te goed hoe die gaat. Een meisje begon te zingen door dat er meel voor haar gezicht kwam. Hoe doe je de cupsong? Klap 2 keer in je handen en zet je handen op de tafel. Zet hem dan een klein stukje naar rechts. Pak dan de beker omgekeerd. Zet hem normaal neer. Pak hem met de andere hand. De meeste jongens vinden de cupsong stom. Maar de meeste meiden vinden het vaak leuk. Nick zegt: “Ik vind het stom en saai en het maakt teveel lawaai.” Mandy zegt: “Ik vindt het heel leuk om te doen.” Als je de uitleg van hierboven niet snapt, ga dan naar Youtube. En typ daar in: ‘de cupsong’ en bekijk daar een filmpje als je wil, natuurlijk! Bij ons op school doen veel kinderen de cupsong. Ze gaan dan in de pauze in grote kringen zitten. Dan doen ze de cupsong. Bij ons op school is het al best populair!

™9ZXjehdc\^hWZhiedejaV^gdehX]dda#


publicaties

Woensdag 4 december 2013

WSV-Woudrichem is op zoek naar de eigenaar van de motorboot met de naam

16

De juiste keuze

“Blinker”

2014

Wij bieden alle scholen een prachtig regionaal platform voor de campagne voor de open dagen.

Eigenaar wordt verzocht binnen 2 weken contact op te nemen met de havenmeester, tel. 0610-701762.

TE KOOP

Kinderopvang bij u in de buurt? Denk eens aan onze gastouderopvang! Onze gastouders zijn professioneel, flexibel en persoonlijk. Zij bieden een huiselijke maar uitdagende omgeving. Wanneer uw gastouder uitvalt, kunt u gebruik maken van een vaste reservegastouder of uitwijken naar onze vaste locaties. Gastouderopvang is veelal een goedkopere oplossing, zeker voor grotere gezinnen! Ook in Wijk en Aalburg, Werkendam en Gorinchem!

www.HOPPAS.nl

AANGEBODEN

T.k. (reis)wieg bekleed, m. onderst. €15,-. Tel. 0183302706. T.k. 2 gesl. aanhangwgns, 1x 125Lx95Bx50H €125,-, 1x 120Lx90Bx45H €75,-. Tel. 06-19706876. T.k. 2 hrn kostuums 3-dlg zwart mt 53 Fortex z.g.a.n., 1x 2-dlg groen/grijs mt 53. Tel. 0418-642348, T.k. 3 kisten m. div. kerstspullen €95,-; Ferm figuurzaag op stand. m. lamp €45,-. Tel. 0418-631307. T.k. 6 dzn speelgoed €20,-; 50 romans €10,-; 50 kndrbkn €10,-; 25 thrillers €10,-; 10 oorlogsbkn €10,-; 10 wereldatlassen v.a. 1950 €33,-; 20 bkn de Modelbouwer €23,-; 200 LP's €65,-; 50 kookbkn €20,-; 5 kersthuisjes v. steen nw €5,-; 4 stallampen €15,-; 50 Debbie strips €7,-; 60 strips allerlei €24,-; 50 peuterbkn €7,-. Tel. 0612449914. T.k. 7x nwe oral-B opzetborstels v. elektr. tandenborstel €3,- p.s. Tel. 0416-660302. T.k. baspijp bazooka m. speakers €95,-; hockey schaatsen a.nw €35,-; 2 htn schuif bi-deuren m. gl H2mtr B87cm €50,-; sneeuwpop m. adapter 1.85H €35,-. ant. stoeltje m. biezen zijkant €25,-. Tel. 0418-631307.

morgen wil ik jXXeaXgmbºaí]aX dag als vandaag

T.k. bkn v.d. Hulst; eet-ontbijtservies 8-dlg. Tel. 0416694064. iedereen verdient een morgen

T.k. bruin lrn 3-zits bank z.g.a.n. €200,-. Tel. 0638635474.

In week 3 2014 verschijnt onze ONDERWIJS- & BEROEPENBIJLAGE in een totale oplage van bijna 240.000 exemplaren. Tevens bieden wij u een online platform! Vanaf het formaat van een halve pagina stellen wij hetzelfde formaat ter beschikking om uw advertentie gratis te ondersteunen met een redactioneel artikel.

Meld u aan en neem contact op met onze advertentie-afdeling, tel 0183-583200 of verkoop.binnendienst@hetkontakt.nl

Maatwerk is onze standaard , tuinhuizen , schuurtjes , overkappingen , priëlen , dierenverblijven , tuinafscheidingen , tuinhout gratis opmaat gezaagd Industrieweg 8 i - 5256 PN Heesbeen (gem. Heusden) www.benboers.nl - tel. 0416 665390 e-mail: info@benboers.nl TE KOOP AANGEBODEN

Gevr.: munten zilver en goud en verzamelingen, bijbeltjes m. slotje, zilveren vingerhoedjes, oude medailles, zeeuwse knoppen, parfumflesje m. dopje en oude bankbiljetten. Tel. 0345-615800.

Chinees Specialiteitenrestaurant

”DE CHINESE MUUR”

T.k. dmsfiets Gazelle primeur i.z.g.s. €75,-; stationsfiets i.z.g.s. €50,-; alum. lantaarn + 3 lampen €40,-; hondenbench 80x70x70 €20,-; waterpomp 220v €40,-; 2-p gasstel + fl gas €30,-. Tel. 0620997135.

De Galerij 2 - 4261 DG Wijk en Aalburg - Tel. 0416 - 69 64 96

Geachte gasten, inwoners van het Land van Heusden en Altena en Bommelerwaard

EXQUISE LOPEND BUFFET MET KERSTSOEP VOORAF 1e en 2e KERSTDAG, volw. Kinderen t/m 11 jaar Woensdag 25/12 Donderdag 26/12 Nieuwjaarsdag

18 jaar

€ 19,50 p.p. € 12,50 p.p.

1e groep 16.00 - 19.00 uur 2e groep 19.00 uur tot sluiting 1e groep 16.00 tot 19.00 uur 2e groep 19.00 uur tot sluiting 1e groep 16.00 tot 19.00 uur 2e groep 19.00 uur tot sluiting volw. € 17,50 p.p. kinderen t/m 11 jaar € 10,50 p.p.

Iedere zaterdag en zondag van 17.00 tot 22.00 uur EEN EXQUIS EN GEVARIEERD LOPEND DINERBUFFET

met een grote keuze gerechten uit de Chinese keuken voor slechts € 13,95 Kinderen tot 11 jaar € 8,50

Vanaf 15 personen kunt u op alle overige dagen gebruik maken van het buffet. Voor meer informatie wendt u zich tot de heer Pan.

Catering bij u thuis vanaf 15 personen. Voor verjaardag, feest en bedrijven

Voor elk gezin een leuke verrassing. ✫Reservering gewenst ✫

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Gourmetschotel bij 2 personen

T.k. Kinect v. xbox 360 6 mnd oud €69,- + 7 games v. €99,-, titels skyrim - forza 2x gta iv mel b - your shape + mx vs atv. Tel. 06-21265391.

GRATIS 150 gram saus SPECIAL

Kipkado 100 gram

180

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram gebraden rollade

GRATIS 100 gram tonijnsalade WEEKAANBIEDING

Gepaneerde schnitzels 500 gram

595

PROEFWERK

Lekkere maaltijdof schepsalades TON SCHOON

Kortestraat 28, Aalburg 0416-691194 www.schoon.keurslager.nl

Uit eigen keuken! | G & J VOS

Witboomstraat 23, Veen 0416-691380 www.vosveen.keurslager.nl

T.k. kookplaat 1/2 gas, 1/2 keramisch €65,-; kledingkast 1/2 hang + 1/2 leg €35,-. Tel. 06-21265391. Aanbiedingen zijn geldig van 02-12-2013 t/m 07-12-2013.

Tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag bieden wij u een uitgebreid assortiment

T.k. hoge noren mt 42 Nijdam nw €59,-; snowboard usa eldorado €59,-; serie van 18 jeugdbkn €59,-; 4 cafe stoeltjes €39,-; 100 LP's €29,-; salontafel rond €19,-; tv €19,-; telefoon simloc vrij nw €19,-. Tel. 06-21265391.

T.k. kookplaat rvs 4-pits, 2 p gas + 2 p keramisch kan op koelk. €59,-; gr ronde barbecue op wln m. deksel €29,-; imari ant. japans wandbord + vaas €59, ; 100 LP's €29,-. Tel. 06-21265391. T.k. wandkast m. bar en vitrine v. taxushout; grenen buffetkast; kroonluchter; ovale salontafel klass.; harmonium; perzen; comtoise klok; toogkast klass. Tel. 078-6102745/ 6100885. Te koop: Toyota Avensis Verso 2.0 VVTI, bwjr 2005. I.g.s.! Ondh.boekje aanwezig Incl. winterbanden (op velg) en imperial. Perfecte gezinsauto. Veel ruimte! Km: 215.000 Vr.pr. € 5250,- Tel. 06-23562984. T.k. lrn dmsjas bruin wintergev. €50,-; dms nen camel + hielb. z.g.a.n. €20,-. Tel. 11021.

mt 36 schoemt 38 0345-

T.k. 2 salontafels (set) 1x 100x100 H 45cm, 1x 75x55 H55cm, l.eiken €70,-. Tel. 0345-652133.


Woensdag 4 december 2013

column

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 accent

Arbeidsmarkt

Schoonmaakbedrijf uit Wijk en Aalburg speelt in op Participatiewet

‘Beter dan mensen blind opleiden’ Mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ kunnen dankzij goede afspraken weer deel nemen aan het arbeidsproces. ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš De gemeente Aalburg en schoonmaakbedrijf Correct uit Wijk en Aalburg hebben donderdagmiddag een convenant gesloten dat ervoor moet zorgen dat mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ weer deel kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Ontmoeting De wereld draait door. Ik meldde in mijn vorige column dat Muuse uit Somalië als vrijwilliger aan de slag ging bij Achilles Veen. Na twee stagedagen bleef hij thuis. Hij heeft last van een stofallergie, niet van een zandallergie, en hoest zich suf. Haal Muuse uit de put! Wie hem ziet fietsen: maak een praatje, geef hem een kop koffie, of een kroket, of een baantje. Vrijwilliger in het nieuwe dorpshuis? Waarom niet. Help Muuse uit de bijstand, al die verdwaalde migranten trouwens, en de winter door... DWDD. Steeds meer mensen kijken als een zombie op hun mobiel. Ik wandelde naar de ledenvergadering van de regionale energiecoöperatie Decab. Al 1000 zonnepanelen op daken. Hollywoud vol rode oren en zonnehoofden. Texel wil energieneutraal worden. Waarom het Land van Heusden en Altena niet? Als het aan Gerrit Altena ligt gebeurt dat. Gerrit Altena, wie? Ene Altena die in Wijk en Aalburg woont. Dat moet een fout van de Schepper zijn. Gerrit hield een powertalk. Gaaf, gloeiend en gelukkig. De eerste energiecel in Aalburg! De bezoekers van Borgman, da’s een film, kwamen verward naar buiten. Ik bracht ze naar hun auto. Ze probeerden naakt te pinnen of in de Alm te springen… DWDD. Verontrustend hoeveel mensen als een zombie op hun mobiel turen en kwekken. Op naar de Rabobankmeeting. Het was er stervensdruk. Alle boeren en boerinnen waren uitgevlogen. Gaven Piet Moerland en Sipko Schat hun vertrekbonus weg? Ik wurmde me begerig door de massa. Als een moderne struikrover. Ik heb ook nooit genoeg. Rabogirls deelden puddingbroodjes en ranja uit. Ik zat lekker naast Loes Lijmbach. Plotseling stond ze op haar stoel. De hele tent op de banken. Zestigplussers gooiden hun benen in de lucht. Nee, geen klaagliederen van de rijkste senioren der aarde. Nick en Simon! Het leek wel een pinkstergemeente…

In een pool van vijf worden uitkeringsgerechtigden die via de WW en het UWV bij de gemeente terecht komen binnen Correct structureel begeleid, zodat ze bij het arbeidsproces betrokken blijven en wellicht snel - binnen of buiten het Wijk en Aalburgse bedrijf een nieuwe baan kunnen vinden. Jan van Helden, directeur bij Correct, spreekt van begeleiding, die nuttig kan zijn bij ieder willekeurig bedrijf. “Zoals hoe presenteer ik mezelf? En

zorgen dat je op tijd op de werkvloer verschijnt. Voor iedereen wordt een individueel plan van aanpak gemaakt, afhankelijk van zijn of haar persoonsen loopbaanontwikkeling.” Training Het afgelopen jaar meldden zich 60 uitkeringsgerechtigden bij de gemeente Aalburg, twintig meer dan het jaar daarvoor. “Procentueel gezien is dat aardig wat”, zegt wethouder Cees Schreuders. “Als gemeente kunnen we deze groep begeleiding bieden om weer aan het werk te komen, zoals sollicitatietraining of door werknemers in contact te laten komen met werkgevers.” Wat nog ontbrak was eigenlijk structurele begeleiding bínnen een bedrijf, zoals nu met Correct is afgesproken,

stelt Schreuders. “En dat is heel belangrijk. Het werkt beter dan mensen blind opleiden en trainen.” Participatiewet Met de gemaakte afspraken speelt Correct in op één van de doelstellingen van het bedrijf en de Participatiewet, die gemeenten en bedrijven vanaf 2015 verplicht om mensen met een uitkering en gehandicapten weer deel te laten nemen aan de maatschappij. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben wij hoog in het vaandel staan en aan de andere kant voelen wij dus die druk van het Rijk”, legt Van Helden uit. “Zo snijdt het mes van dit convenant aan twee kanten.” Volgens de directeur is het belangrijk om de zo’n 160 werknemers van Cor-

rect ook op de hoogte te stellen van de doelstellingen van het bedrijf. “Zo ontstaat er begrip. Stel, we begeleiden iemand met een handicap en diegene doet er een uur over om een ruimte schoon te maken, terwijl een werknemer van ons dat in een half uur doet. Dan kan dat irritatie veroorzaken, daar moet je wel op inspelen.” Vooralsnog zijn er via de Aalburgse sociale zaken twee mensen geplaatst bij Correct. Het is de bedoeling dat dat aantal op den duur doorgroeit naar vijf. Wethouder Schreuders hoopt dat meerdere bedrijven in de gemeente Aalburg het voorbeeld van Correct zullen volgen. Tom Oostra

Verbouwing Tavenu officieel gestart īĦĢIJĴĢīġĦħĨ š Het startsein is gegeven: de werkzaamheden aan de brede school van Nieuwendijk zijn officieel begonnen. Samen met wethouder Peter Van der Ven gaven de leerlingen van basisschool De Regenboog vrijdag de aftrap voor, zoals het officieel heet, ‘de revitalisatie van het Tavenu’. De leerlingen beschilderden vier grote panelen en die werden vrijdag aan de hekken rondom de bouwplaats opgehangen. Het is ook niet zomaar dat de leerlingen van De Regenboog mochten helpen bij het geven van het startsein van de bouw: de school wordt immers gekoppeld aan het Tavenu. Maar dat is niet het enige. De volledige werkzaamheden bestaan uit het uitbreiden van de sportzaal, het opknappen van het dorpshuis en het bouwen van een bi-

bliotheek tussen het dorpshuis en de basisschool in. Aan het plan voor het nieuwe gebouw hebben, naast de gemeente, veel verschillende organisaties meegedacht. Natuurlijk was het stichtingsbestuur van Tavenu betrokken, net als basisschool De Regenboog. Maar ook Trema, sportvereniging Voltena, het bestuur van de bibliotheek en andere verenigingen werden bij de planvorming betrokken. Dat is niet voor niets, want volgens de gemeente Werkendam voorziet de brede school in Nieuwendijk straks in diverse behoeften. “Het ruimtegebrek bij dienstencentrum De Singel wordt opgelost, net als het ruimtegebrek in de sportzaal. Daarnaast sluiten de plannen prima aan bij de wens van de gemeente om in iedere kern een brede school te rea-

liseren.” Door de verbouwing zou Tavenu het ‘brandpunt’ van het Nieuwendijkse verenigingsleven moeten worden, staat in de plannen van de gemeente. Activiteiten in het dorpshuis en de daaraan gekoppelde sportzaal hebben meer relatie met elkaar. In het dienstencentrum is ruimte vrijgekomen door verplaatsing van de bibliotheek, deze maakt door de verplaatsing straks namelijk deel uit van de brede school. Bovendien zal de sportzaal over een grotere ruimte beschikken. “Alle betrokken partijen maken over en weer gebruik van elkaars ruimte. Samenwerking is een stimulans voor nieuwe initiatieven, samenwerking versterkt elkaar en zorgt voor een bundeling van dorpsactiviteiten in het centrum van het dorp.” Naast de praktische kant van het onder één dak brengen van diverse activi-

teiten - kinderen bijvoorbeeld makkelijker gebruik maken van de bibliotheek - heeft de grootscheepse verbouwing dus nog een bijkomend effect, hoopt de gemeente Werkendam. “Door het creëren van samenhang ontstaat een ontmoetingsplaats in Nieuwendijk waar betrokkenheid en interactie kunnen zorgen voor meer sociale samenhang en eenzaamheid kan worden tegengegaan zoals gewenst in het kader van de WMO.” Een verbouwing gaat natuurlijk altijd gepaard met overlast, maar de bedoeling is dat die overlast voor Nieuwendijk zo beperkt mogelijk zal blijven. Een aantal werkzaamheden wordt namelijk uitgevoerd in schoolvakanties en tijdens de zomerstop van verenigingen. De werkzaamheden zouden met de start van het schooljaar 2014/2015 afgerond moeten zijn.

DWDD. Onze nieuwe slaven zijn de mobielslaven. Bijna net zo treurig als de textielslaven. Waar blijft Loket Altena? Waar zijn de hulppieten? Achter elke moderne slaaf een hulpcoach anders stort Nederland in... Ik stond (!) in de Teerkamer. Hoorde een witte cadet met een schorre stem. DWDD Nico Dijkshoorn! Hij strooide met glutenvrije pepernoten. Hij lulde een gat in het Kazernedak. Hij veegde de vloer aan met kunst. Tranen met tuiten over Kuif den Dolder. Twee dames met de roeiboot uit Gurrekum. Ze kregen gevulde speculaastaart. Wat schreef ene Martin Buber ook alweer? Alle werkelijke leven is ontmoeting.

Piet Hartman

q WWW.PIETHARTMAN.NL

™=ZihiVgihZ^ckVcYZgZk^iVa^hVi^ZkVc]ZiIVkZcjlZgYkg^_YV\\Z\ZkZcYddglZi]djYZgKVcYZgKZcZcaZZga^c\ZckVc9ZGZ\ZcWdd\#

FOTO: TEUS ADMIRAAL


TOP

INFORMATIEPAGI VAN ZATERDAG-T

‘De twee beste ploegen uit de topklasse staan tegenover elkaar’ lukkige momenten die de uitslag bepaalden. Ploegen als Sneek en Capelle kwamen bijna niet op onze helft. Mogelijk moeten wij nog leren om in thuisduels de wedstrijden zakelijk over de streep te trekken. Wij hoeven toch niet altijd aan te vallen. Onze supporters zullen het echt wel waarderen als wij een wedstrijd op een andere wijze tot een goed einde brengen.” Van der Waal kijkt uit naar zaterdag. “De twee beste ploegen uit de topklasse staan tegenover elkaar. Het duel zal op details beslist worden. Ik ben heel erg benieuwd. Tijdens de winterstop kunnen wij de eerste seizoenshelft evalueren en met z’n allen kijken wat goed en minder goed is gegaan. Je ziet in de topklasse dat teams die langdurig met elkaar spelen overeind blijven.” Van der Waal noemt naast Kozakken Boys ook Excelsior’31, dat steeds beter presteert. “Waarom zou Kozakken Boys straks geen kampioen kunnen worden.”

WERKENDAM - Ruim vijf weken geleden brak Sjoerd van der Waal in het duel met Katwijk zijn kaak op twee plaatsen. De chirurg die hem opereerde adviseerde de behendige, aanvallende middenvelder om tot de winterstop voorzichtig te doen. “Maar na drie weken kon ik alles weer en heb ik de draad

weer opgepakt. Na twee invalbeurten stond ik zaterdag tegen Lisse weer in de basis.” Hoe belangrijk hij voor het team is maakte Van der Waal op slag van rust duidelijk. Kozakken Boys had het lastig in de Bollenstreek, maar opeens glipte Van der Waal tussen de linies door en zette Kozakken Boys op voorsprong. Het

Centrale verwarming Voor advies, installatie, service en onderhoud is er één bekend adres

Ir. Blankenstraat 6 Werkendam | 0183 50 27 55 | www.wvi.nl

was de ommekeer in het duel dat uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1 werd gewonnen.

Doorontwikkelen In Van der Waal, docent lichamelijke opvoeding, schuilt in de toekomst een

Zaterdag 7 decembe Kozakken Boys – IJsselmee Aanvang 14.30 uur

Van der Waal zag de nederlagen tegen Capelle, Excelsior’31 en ONS Sneek deels vanaf de bank. Hij wil niet van een thuissyndroom weten. “Het waren onge-

Paans Installatiebedrijven sponsor van de dag Paans Installatiebedrijven is een krachtige, dynamische en innovatieve organisatie die gebouwd is op bijna 50 jaar vakmanschap. Al sinds de oprichting in 1964 heeft Paans een uitstekende naam op de installatiemarkt. Het bedrijf is in de loop

der jaren uitgegroeid tot een omvangrijke onderneming. Paans Installatiebedrijven is een gecertificeerde organisatie die gericht is op het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van alles op het gebied van verwarming, koeling, kli-

maatbeheersing, meet- en regeltechniek en sanitair/loodgieterswerk. Traditioneel vakmanschap wordt gecombineerd met kennis van de nieuwste technieken en ontwikkelingen, met betrokkenheid bij mens en milieu.

TOPKLASSE IS EE

Toonaangevend in scheepsreparatie Van Wijk Werkendam is een toonaangevend scheepsreparatie bedrijf, actief op het gebied van o.a. machines, boegschroeven, hydraulische kranen, hydraulische installaties, lieren, stuurhuizen en stuurhuisliften, laswerken en reparatie en onderhoud van aannemers-materieel.

toptrainer. Hij is slim als voetballer, leest de wedstrijd goed en kan het ook nog eens goed overbrengen. Van der Waal is in het bezit van het trainersdiploma UEFA C en denkt zelfs al hardop na over de toekomst van Kozakken Boys en zijn mogelijke toekomst als trainer. “Een team moet altijd blijven doorontwikkelen. Zodra je het gevoel hebt dat een speler stil staat in zijn ontwikkeling, moet je ervoor zorgen dat er iemand komt die beter is of hem op scherp zet. Dat noem ik doorselecteren.” Over de huidige groep maakt hij zich geen zorgen. “Er is hier rust in de tent. Vijf spelers hebben een doorlopend contract en met de overige zal na volgende week weer gesproken worden. Als je op tijd afspraken maakt, houd je andere clubs van je af.” Van der Waal maakte als 21-jarige de overstap naar IJsselmeervogels. “Toen kon dat nog. Nu gaan spelers uit het Westen die kant niet meer op. De afstand en de belasting zijn gewoon te groot. Bovendien is Kozakken Boys voor spelers echt top.” Vandaag gaat Van der Waal terug naar het ziekenhuis voor controle en lijkt die vervelende kaakblessure achter de rug.

Van Wijk Werkendam BV Biesboschhaven Noord 2 4251 NLWerkendam T. 0183-502088

vanwijkwerkendam.nl

Hulsenboschstraat 27 Werkendam

voordendagvdstelt.nl

Tekst: Wout Pluijmert. Foto’s T


PKLASSE SEIZOEN 2013-2014

NA OVER DE WERELD TOPKLASSER KOZAKKEN BOYS

Weerzien voor Corneille

Trainer Dogan Corneille kijkt uit naar de confrontatie met IJsselmeervogels, de ploeg waar hij van 2005 tot 2007 als speler nog deel van uitmaakte en een kampioenschap meemaakte. “Het is, ondanks dat ook zij van Excelsior’31 verloren, de ploeg in vorm. Maar dat zijn wij ook. Wij scoorden elf keer in de laatste vier wedstrijden. Zaterdag mogen wij geen schade oplopen en het liefst zie ik natuurlijk dat wij deze wedstrijd winnend afsluiten. Ik kijk echt uit naar dat duel en hoop dat het voor heel veel publiek een echte topwedstrijd wordt.”

er ervogels r

Kerst-dansant en Kerstbrunch bij De Waterman WERKENDAM - Zoals gebruikelijk pakt Restaurant De Waterman tijdens de feestdagen extra uit. Als afsluiting van een voor De Waterman fantastisch 2013, maken John en Monique de Vries zich voor hun gasten op voor twee volledig verzorgde kerstdagen. Eerste kerstdag treedt live entertainer Judith Peters op tijdens het kerst-dansant. Dit vangt aan om 16.00 uur en wordt rond 21.00 uur afgesloten. De traditionele kerstbrunch op tweede kerstdag begint om 12.00 uur en wordt afgesloten om 15.00 uur. Wees er snel bij, want vol is vol. Zie voor reserveringen de advertentie elders op deze pagina. Vanuit de keuken verzorgt chef-kok Diana op eerste kerstdag een uitstekend verzorgd buffet in drie gangen. Judith Peters past haar repertoire op kerstmis aan. En….. er mag gedanst worden. Het zou zomaar eens een heel gezellige eerste kerstdag kunnen worden. De brunch op tweede kerstdag bij Restaurant De Waterman behoeft geen introductie. Een jaarlijkse topper in het programma. Restaurant De Waterman staat bekend om de kindvriendelijkheid. De speelattributen aan de havenzijde zijn een groot succes. Ook in het restaurant vinden kinderen hun weg. Dus ook tijdens de kerstdagen zijn gezinnen met kinderen meer dan welkom. Jong en oud weten de weg naar De

Waterman te vinden, want volgende week bevolken de ouderen van Werkendam de zalen van het populaire restaurant. Via de Ouderenbond komen dan 150 ouderen een vorkje prikken. Topjaar Aan het einde van dit jaar laat John de Vries een aantal hoogtepunten de revue passeren. Mede door de geweldige zomer was het Waterman-terras, met uitzicht op de jachthaven, een veel bezochte locatie. “Samen met Schmidt Zeevis organiseerden wij met onze cateringtak weer de grote haringparty in de kasteeltuin van Paleis Het Loo.” Daar waren leden van de Eerste en Tweede Kamer naast vele BN’ers aanwezig. De Waterman Catering heeft voor dit evenement een contract voor vijf jaar. “Wij genieten zelf ook van elk door ons georganiseerd geslaagd feest. Of dit nu gaat om de opening van een nieuw bedrijf, een bruiloft of een steeds meer voorkomend kraamfeest.”

wordt € 24,50 per persoon in rekening gebracht. Voor kinderen tot en met tien jaar wordt slechts één euro per levensjaar berekend. Restaurant De Waterman is gesloten vanaf 27 december en opent op vrijdag 3 januari weer zijn deuren. In het nieuwe jaar presenteert De Waterman de vernieuwde menukaart.

De prijs voor het buffet-dansant op eerste kerstdag met live entertainment bedraagt € 37,50 per persoon. (kinderen tot en met tien jaar 50 % korting). Voor de kerstbrunch op tweede kerstdag

restaurant catering

Dé betrokken supermarkt van Werkendam! Sigmondstraat 52 | 4251 ZB | Werkendam | tel. 0183-503577 like ons op facebook: ahwerkendam

EN UITGAVE VAN:

Teus Admiraal, Impressie GJ Styles

De start van Sportswaer Benelux was zeer succesvol. Het kledingmerk Macron, kleding waar ook Kozakken Boys in speelt, slaat in Nederland heel goed aan. Restaurant De Waterman is sinds jaar en dag huiscateraar van Kozakken Boys, dat ook al één van de beste jaren in de clubgeschiedenis achter de rug heeft. Mogelijk sluit Kozakken Boys als koploper in de topklasse het jaar af.

Huiscateraar Kozakken Boys Vierlinghstraat 1 Werkendam | restaurantdewaterman.nl Kinderopvang bij u in de buurt? Denk eens aan onze gastouderopvang! Onze gastouders zijn professioneel, flexibel en persoonlijk. Zij bieden een huiselijke maar uitdagende omgeving. Wanneer uw gastouder uitvalt, kunt u gebruik maken van een vaste reservegastouder of uitwijken naar onze vaste locaties. Gastouderopvang is veelal een goedkopere oplossing, zeker voor grotere gezinnen!

Ristorante L‘angolo Ook voor (zaken-)lunch en afhalen Openingstijden Ma - Vrij: 11:30 tot 24:00 uur Za: 14:00 tot 24:00 uur Hoogstraat 38 Ɣ 4251 CM WERKENDAM Ɣ 0183 - 500 151 info@langolo.nl www.langolo.nl

Ook in Wijk en Aalburg, Werkendam en Gorinchem!

Peuterspeelzalen

www.HOPPAS.nl


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Zondag 8 december AALBURG Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. J. van Rijswijk. 19.30 uur ds. J. van Rijswijk (woensdag 11 december). Herv. Gem. 10.00 uur ds. B.C. Haverkamp (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. B.J.B. de Bruin. Vrije Oud Geref. Gem. 09.30 en 15.00 uur dhr. J. v.d. Beek.

NIEUWENDIJK Geref. Kerk 10.00 uur ds. R.R. Maathuis, 18.30 uur ds. R.A. Wouda. RIJSWIJK Christengem. 10.00 uur J. v.d. Hoef. Geref. Kerk 09.30 uur ds. H.J. PaasZuilichem. Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.T. van Blijderveen, 18.00 uur ds. K. Hage.

SLEEUWIJK Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem 10.00 uur ds. D.H. Sijtsma. Herv. ALMKERK Gem. 10.00 uur ds. L.J. Lamens. Altenahove 11.00 uur ds. R.A. AkHerv. Gem. Ichthus 10.00 uur ds. kerman. Christelijke gemeente Fo- A.C. de Kruijf (Oude Kerkje), 16.00 cus op God, in ‘t Verlaat 10.00 uur uur ds. C. hendriksen. Messiaanse samenkomst. Geref. Kerk 09.30 uur huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur ds. S. van Meggelen, 18.00 uur ds. samenkomst (zaterdag 7 decemG.J. Wolters. Geref. Kerk Vrijgem. ber). Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk 09.30 uur ds. J.J. Poutsma, 16.30 (v.h. NGK Almkerk-Werkendam) uur ds. J. van Benthem. Herv. Gem. 10.00 uur ds. P. Veldhuizen. R.K. 09.30 uur ds. K.E. Schonewille, Kerk 09.30 uur Woord- en Commu18.00 uur ds. G.J. Wolters. nieviering, past. Bollerman. Vrije Evang. Gem. De Burcht 10.00 uur Peter Hazenoot. ANDEL Geref. Kerk 10.00 uur dr. A. Vos, 18.30 uur ds. J. Kaai. Herv. Gem. UITWIJK-WAARDHUIZEN 09.30 uur ds. A. Jonkman, 18.00 Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 uur ds. uur ds. C. van Andel. Vrije Evang. G. Zomer (bed. H.A.), 18.30 uur ds. Gem. De Koningshof 10.00 uur G. Zomer (dankz. H.A.). Prot. Gem. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur ds. Maarten Zwaan. P.J. Droogers, 18.30 uur ds. W.L. v.d. Geer. BABYLONIENBROEK Herv. Gem. 09.30 uur dhr. R. VerVEEN kaik, 18.30 uur ds. J. van Eck. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur leesdienst. 19.30 uur ds. F. Mulder (woensdag 11 december). Herst. DRONGELEN Herv. Gem. 09.30 uur kand. L. Herv. Gem. 09.30 uur ds. Hage. Treur (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. J.G. Blom. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Brouwer (voorber. H.A.), 18.00 DUSSEN Geref. Kerk 09.30 uur ds. A.W.W. de uur ds. J. Brouwer. Ruiter. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. M. v.d. Ruitenbeek. WERKENDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. D. Bos. Evang. Gem. de GraanEETHEN Herv. Gem. 18.30 uur ds. Heikoop. korrel 10.00 uur samenkomst. Geref. Gem. 10.00 en 18.00 uur ds. M. Karens. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. R.R. Maathuis. Herst. GENDEREN Herv. Gem. 09.30 uur ds. C. Gielen, Geref. Kerk 09.30 uur ds. C. van 15.00 uur ds. R.W. Mulder. Herv. Velzen (voorber. H.A.), 18.30 uur David de Vos. Herv. Gem. 09.30 uur Gem. wijk 1 10.00 uur ds. T. Meijer ds. J.T. de Koning, 18.30 uur ds. G. (DK), 18.00 uur ds. F.A.J. Heikoop (BBK). v.d. Linden. GIESSEN Herv. Gem. 09.30 uur dienst, 18.00 uur ds. A.J. Mouw.

WIJK Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.G. Blom (bed. H.A.), 18.30 uur ds. J.G. Blom (dankz. H.A.). Herv. Gem. 09.30 uur ds. M. Goudriaan, 18.30 uur ds. M.A. Kuijt.

MEEUWEN Geref. Gem. 19.30 uur ds. J. van Belzen (donderdag 5 december). 09.30 uur leesdienst, 14.30 uur ds. WOUDRICHEM Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.D. ZeeM. Karens. 19.30 uur ds. M. Mondria (dinsdag 10 december). Geref. fat, 18.00 uur ds. A. van Duinen. Kerk 09.30 uur ds. H.P. de Goede. Herv. Gem. 09.30 uur ds. W. Stijf (viering H.A.), 18.00 uur ds. W. Stijf (dankz. H.A.).

Medische diensten Land van Heusden en Altena HUISARTSEN HAGRO Land van Heusden: dr. C.A. Arnold Bik – D. de Jonge Wind -Tjan - Wensink - Ebben Roelofs - B. en J. van der Weerd - De Meijer: buiten kantooruren is de dienstdoende huisarts, uitsluitend voor spoedgevallen, bereikbaar via tel. 0900-4005006.

pland worden en werkt de huisartsenpost op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst telefoonnummer 0183646410.

De Centrale Huisartsenpost is geopend tijdens werkdagen van 17.00 tot 08.00 uur, van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 08.00 uur en tijdens erkende feestdagen. DE CENTRALE HUISARTSENPOST Neem bij een bezoek aan de huisGORICHEM e.o. - verzorgt de artsenpost altijd een geldig legitispoedeisende huisartsenzorg tijmatiebewijs mee. Kijk voor meer dens de avonden, nachten, weekinformatie op: enden en tijdens erkende feestdagen in de gemeenten GiessenlanWWW.CHPGORINCHEM.NL den, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, LeerTANDARTSEN dam, Liesveld, Lingewaal, Werken- Tandartsen Nooddienst voor Godam, Woudrichem en Zederik. rinchem, Land van Heusden en AlDe Centrale Huisartsenpost Gorin- tena, Vijfheerenlanden en oostelijk chem wil zoveel mogelijk mensen deel van de Alblasserwaard: tel. helpen en klaarstaan voor acute si- 0900-1515 verschaft u alle informatuaties. Daarom moet er goed getie over de dienstdoende arts.

q

meer service online op www.hetkontakt.nl

service

Kerkdiensten Land van Heusden en Altena

WWW.HETKONTAKT.NL

20 vrije tijd

zondag

dinsdag

8 december

10 december

Jazz met Tiny Little Bigband bij Jazzhall

De Oranjes van vroeger tot heden

In Hotel Gorinchem krijgt Jazzhall’72 bezoek van Tiny Little Bigband. Het repertoire reikt van Frank Sinatra tot Duke Ellington. Het optreden begint om 11.30 uur en duurt tot 13.30 uur.

De Historische Kring Het Oude Land van Heusden en Altena houdt een lezing met als thema ‘De Oranjes van vroeger tot heden, Nederland en Nassau’. De lezing wordt vanaf 20.00 uur verzorgd door Kees van Maastrigt en wordt gehouden in ‘t Verlaat in Almkerk. Het gaat dit keer met name om de vorming van het koninkrijk. Ook de rol van koning Willem III wordt belicht.

DONDERDAG 5 DECEMBER

Bijbel open avond 20:00 Werkendam, Bijbel Open Avond in hervormd jeugdcentrum de Bron. G. Blonk zal deze avond verder gaan met het evangelie naar de beschrijving van Lucas. Donderdagaafcafé 20:00 Nieuwendijk, Donderdagaafcafé in Xinix met Eelco Gijsbertsen. Thema deze avond: Reggae. www.xinix.nl VRIJDAG 6 DECEMBER

Kromme Keu 19:00 Genderen, Het Kromme Keu Biljart Kerst Toernooi gaat weer van start. Dit jaarlijkse toernooi wordt al voor de 23ste keer gehouden. Vele clubbiljarters nemen het dan op tegen de 1-keer-per-jaar-biljarter. Iedereen heeft kansen, want er wordt gespeeld met een persoonlijke handicap. Zo kan het zijn dat de beste speler van de Kromme Keu 100 caramboles moet maken, terwijl de 1-keerper-jaar-biljarter er maar 10 hoeft te maken. Dit samen met de gerichte loting zorgt voor minstens 12 avonden sportieve gezelligheid in de knusse huiskamer van café ‘t-Zwaantje. Dit jaar is de finale avond gepland op vrijdag 27 december. Kaarten 20:00 Dussen, Rikken en klaverjassen in de kantine van Dussense Boys. Inschrijven vanaf 19.30 uur. De Passievrucht 20:15 Gorinchem, De succesvolle roman ‘De Passievrucht’ van Karel Glastra van Loon wordt voor het eerst bewerkt op toneel. In deze toneelbewerking, die dit keer op het podium van De Nieuwe Doelen wordt gespeeld, worden de hoofdrollen gespeeld door Victor Reinier en Oda Spelbos. Voorafgaand aan de toneelvoorstelling wordt er vanaf 19.00 uur een voorbespreking gehouden door Sandra Mattie. www.denieuwedoelen.nl Slim in de Lift 21:00 Nieuwendijk, Laatste SLIM in de Lift van 2013. Geen Sinterklaas want die is terug naar Spanje maar wel twee jonge en toffe bands op het podium van Xinix. De opener van de avond is ‘3 Dudes and a skinhead’, een opkomende hardrock/punk band uit Gorinchem en omgeving. Jonge gasten die

sinds begin dit jaar samen zijn maar al hard aan de weg timmeren voor veel optredens. De tweede band van de avond is ‘Hour Zero’, ook een jonge band vol energie. Deze rockformatie zorgt voor meeslepende zanglijnen en melodische gitaar partijen worden gecombineerd met woeste riffs en krachtige vocalen. www.xinix.nl Prijs je rijk: Sinterklaas 21:00 Almkerk, Eigenlijk zou Sinterklaas al op de terugweg naar Spanje moeten zijn, maar voor De Soos maakt hij een uitzondering! De goedheiligman zal allerlei mooie acties sponsoren deze avond en wellicht komt hij in persoon nog langs! www.desoos.nl ZATERDAG 7 DECEMBER

Koopzegels voor Jan 8:00 Hank, Vrijwilliger Jan Klute van Kerk & Samenleving in Hank is de hele dag te vinden in de Jumbo. Klanten kunnen bij hem hun koopzegels inleveren, zij steunen hiermee kinderen in Essau in Gambia. Knotten 9:00 Hank, Knotten met Natuur- en Milieuvereniging VMB in het natuurgebied de Peerenboom. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het gedeeltelijk

afzetten van de kopwilgen. Voor koffie, thee, schuilgelegenheid en gereedschap wordt gezorgd. Meer informatie: 0162-403175. www.vmbnatuurlijk.nl Veteranencafé 14:00 Gorinchem, In Hotel Gorinchem aan de Van Hogendorpweg wordt een Veteranencafé gehouden.

de Aries optreden. Deze Brabantse formatie speelt niet voor het eerst in Aalst, vorig jaar kwam de band van de in Aalst geboren Anthony Hobo ook al naar Halosta. Dit jaar speelt, wegens personele problemen, ook Anthony’s grote broer Gunther als gast bassist mee. Entree: gratis. ZONDAG 8 DECEMBER

Fancy Fair Hoppas 17:00 Woudrichem, Hoppas. Bij Hoppas aan de Baljuw 1 wordt tussen 17.00 en 19.30 uur een Fancy Fair gehouden. Bingo 20:00 Dussen, Bingoavond in dorpshuis het Middelpunt van de Klaitrappers. ILL skill squad 20:15 Gorinchem, De creatieve, gestoorde gegekken van de iLL Skill Squad maken een theatershow vol dans, muziek, video en domedy. ‘155’ is wat elk van de dansers op zijn lichaam heeft getatoeëerd. Deze voorstelling in De Nieuwe Doelen wordt georganiseerd in het kader van Cross Culture 2013, in samenwerking met de gemeente Gorinchem. Kaartjes voor deze voorstelling kosten 5 euro. www.denieuwedoelen.nl De Aries 21:00 Aalst, In café zaal Halosta zal de rockcoverband

Doelendienst 10:00 Gorinchem, De Hardinxveldse gospelband 4Tune brengt de Young Messiah, een popversie van de klassieke Messiah van Händel. Er is oppas voor de kinderen, de entree is gratis en er is een collecte om de kosten te dekken. Voor meer informatie: www.doelendienst.nl Jazz 11:30 Gorinchem, De Gorinchemse jazzclub Jazzhall‘72 krijgt bezoek van de Tiny Little Bigband. Met hun zanger Don Marcel Fokker reikt het repertoire van Frank Sinatra tot Duke Ellington en Michael Bublé. Het optreden vindt plaats in Hotel Gorinchem aan de Van Hogendorpweg. www.jazzhall72.nl Wintertocht 14:00 Werkendam, Wintervaar/ wandeltocht onder leiding van een gids naar de Deeneplaat. Een uurtje va-

ZONDAG 22 DECEMBER

Hank, een dorp van boerderijen =6C@™ De Stichting Archief*Kring Hank houdt zondag 22 december weer de traditionele archiefmiddag in het Uivernest. De expositie wordt om 13.30 uur door burgemeester Breuer geopend. Het hoofdthema is ‘Hank, een dorp van boerderijen’. Er is namelijk geen dorp in Nederland dat met zijn geschiedenis zo nauw verweven is met de landbouw als Hank. Tijdens de expositie maken bezoekers een rondwandeling langs de boerderijen door het dorp van toen en nu. Na inventarisatie stopte de teller bij de Archief*Kring op honderd boerderijen. Er zijn 150 foto’s uit het archief op groot formaat afgedrukt. Maar natuurlijk kan er ook een blik in de archieven worden geworpen.


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

vrijdag

vrijdag

10 december

13 december

13 december

Het grote en kleine leed van 2013

Tonpratersgala in het Brabantse Land

Kijkje achter scherm van beachvolleybal

Sjaak Bral verzorgt weer een oudejaarsconference, waarin al het kleine en grote leed van 2013 is verwerkt. De conference is vanaf 20.15 uur te zien in De Nieuwe Doelen.

De Maasmaten houden voor de zevende keer op rij een tonpratersgala in het Brabantse Land. Het eerste optreden staat gepland om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.00 uur open. De Maasmaten zal zelf ook optreden en ook dweilorkest Asjemenou zal van zich laten horen. Daarnaast zijn er natuurlijk tonpraters zoals Christel van den Dungen, Jan Schellekens en Cees Coolen.

Op CopaKadijk is er vanaf 19.30 uur de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen en een indruk te krijgen van wat er komt kijken bij de opleiding tot beachvolleyballer.

ren, een uurtje wandelen en een half uur terug varen. Er worden twee griendketen en een beverburcht bezocht. Ook kan men zien hoe vroeger de grienden werden gehakt. Vertrek vanaf het Biesbosch Museum aan de Hilweg. Reserveren: 0183-504009, ook voor informatie over andere tochten die gevaren worden. www.biesboschmuseum.nl Beverburchtentocht 14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Beverburchtentocht, een vaarwandeltocht van ruim twee uur. Afvaart in Jachthaven Vissershang. Reserveren: 0162-403666. www.fluisterboot.com Slim Open Jam 16:00 Nieuwendijk, SLIM houdt in samenwerking met Xinix weer jamsessies. Elke tweede zondagmiddag en elke vierde dinsdagavond van de maand is de zaal en het podium van Xinix vrij toegankelijk voor elke muzikant en bezoeker die zin heeft om in een relaxte sfeer te jammen. Gewoon lekker genieten van de muziek en de gezelligheid mag natuurlijk ook! Iedereen is welkom, met of zonder instrument. Bezoekers zijn vrij om eigen hapjes, taarten en andere lekkernijen mee te brengen. Dranken zijn verkrijgbaar aan de bar.

Wereldlichtjesdag 18:30 Werkendam, Vorig jaar is de eerste bijeenkomst voor Wereldlichtjesdag in het Land van Heusden en Altena gehouden. Door overleden kinderen tijdens deze bijeenkomst te herdenken wordt stil gestaan bij het gemis. Ouders voelen dat ze niet alleen staan in hun verdriet. Wereldlichtjesdag wordt jaarlijks wereldwijd op de tweede zondag in december georganiseerd. Om 19.00 uur lokale tijd worden overal ter wereld kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Zo ontstaat als het ware een cirkel van licht, die voor de betrokkenen een lichtpuntje in hun verdriet kan zijn. Wie aanwezig wil zijn tijdens Wereldlichtjesdag op Fort Altena kan zich aanmelden via info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl of op 06-22658795, maar dat is niet verplicht. www. wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl. Lighthouse 19:30 Almkerk, Er is weer Lighthouse in ‘t Verlaat. Spreker van de avond, Martin Koornstra, was al op jonge leeftijd betrokken bij christelijk werk, vooral onder tieners en jeugd. Zijn boodschap draait vaak om het Koninkrijk van God. De spreekstijl van Martin Koornstra is krachtig, maar ook vaak humoristisch en

vooral heel eerlijk en persoonlijk. De muziek wordt verzorgd door een goede en enthousiaste band. De deuren van ’t Verlaat gaan om 19.00 uur open. Na afloop is er nog tijd om iets te drinken en te eten, met veel gezelligheid. De toegang is gratis. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor de jeugd van 15 tot 30 jaar, jeugdleiders uitgezonderd. www.focusopgod.nl/lighthouse MAANDAG 9 DECEMBER

Jubileumconcert 14:30 Werkendam, Goezate bestaat begin december 45 jaar. Dit jubileum viert het zorgcentrum met een optreden van het koperkwintet van de Marinierskapel, beter bekend als het Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet. Die middag neemt het koperkwintet de bewoners mee op een muzikale reis door alle tijdvakken. Het kwintet speelt naast speciaal voor hen gecomponeerde muziek nummers uit hun kerstrepertoire en selecties uit film-, musical- en swingmuziek. Graag viert Goezate haar jubileum samen met de bewoners van Werkendam. Het zorgcentrum nodigt inwoners uit naar het gevarieerde jubileumconcert te komen. De toegang is gratis. Wokken 18:30 Meeuwen, De reis-

commissie van Vrouwen van Nu nodigt leden uit om mee te gaan wokken in Nieuwkuijk. Deelname kost 25,50 euro, iedereen gaat met eigen vervoer naar het restaurant. Opgeven kan tot 5 december via Wijntje 0416693249, Nel 0416-692680 of Aria 0183-442910. Kerstkransen 19:30 Andel, Roparunteam de Buitenbeentjes houdt ook dit jaar weer de kerstkransenactie. Op 9, 11 en 12 december kan er op het Prinsentuin College een kerstkrans gemaakt worden. Kosten: 17,50 euro. Opgeven kan tot 6 december door te mailen naar m.bleeker@rocwb.nl onder vermelding van datum, naam en aantal personen. De benodigde kosten graag contant betalen bij aanvang van de workshop. www.debuitenbeentjes.nl DINSDAG 10 DECEMBER

Kerstuitvoering 19:15 Wijk en Aalburg, Leerlingen van Muziekschool van Oranje een muzikale presentatie geven rondom het thema kerst. De muziekuitvoering vindt plaats in de aula van het Willem van Oranjecollege. Oranjes 20:00 Almkerk, De historische kring Het Oude Land van Heusden en Altena

houdt een lezing met als thema ‘De Oranjes van vroeger tot heden, Nederland en Nassau’. De lezing wordt verzorgd door Kees van Maastrigt en wordt gehouden in ‘t Verlaat. Entree: 2,50 euro. Oudejaarsconference 20:15 Gorinchem, Sjaak Bral zal ook dit jaar een oudejaarsconference houden. In schouwburg De Nieuwe Doelen blikt hij terug op het grote en kleine leed van 2013: Beatrix, paardenvlees, matchfixing, witte rook en Russische meteorieten. De cabaretier wordt in zijn oudejaarsconference muzikaal ondersteund door Daniel Roos. www.denieuwedoelen.nl Happy End 20:30 Gorinchem, In de derde avondvullende voorstelling van Carolien Borgers werkt ze toe naar een Happy End. Zonder massagetafel, maar met een dijk van een stem, een berg aan energie en een stortvloed aan verhalen en liedjes gaat ze het onvermijdelijke einde ook in Theater Peeriscoop te lijf: het einde van de dag, van de liefde, van een ruzie, het einde van de rij en van het moment. www.peeriscoop.nl WOENSDAG 11 DECEMBER

Kerstknutselen

Concert in Dickens stijl in ‘t Verlaat ĞĩĪĨĢįĨš Fanfare Nooit Gedacht en Nederpopkoor A27 verzorgen 14 december vanaf 20.00 uur een speciaal Dickens Kerstconcert in ’t Verlaat in Almkerk. In ‘t Verlaat begint om 10.00 uur een Dickens kerstmarkt. Fanfare Nooit

Gedacht zorgt dan al voor de muzikale omlijsting van het evenement. Diverse leden hebben speciaal voor deze dag ensembles gevormd en zullen tijdens de markt diverse malen optreden. Uiteraard staan de overige leden van de Fanfare klaar in de kraam op de markt, natuurlijk in Dickens stijl. Nooit Ge-

™;Vc[VgZCdd^i<ZYVX]i\ZZ[iZZcW^_odcYZgXdcXZgi#

dacht wil de Almkerkse gemeenschap een prachtig concert voorschotelen. Om dat te kunnen bereiken is het de bedoeling dat de sportzaal omgetoverd wordt tot een echte concertzaal. Er wordt een groot podium gebouwd, waar de ruim negentig artiesten van deze avond allemaal gelijktijdig op kunnen. Sfeerverlichting, grote kerstbomen, projectieschermen en de verdere aankleding, die past binnen het thema Dickens, zorgen er voor dat bezoekers een fantastisch avond beleven. Het concert wordt aan elkaar gesproken door een spreekstalmeester, geheel gekleed in stijl. De concertbezoekers worden welkom geheten door gastvrouwen en -heren, ook gekleed in stijl. In de pauze worden gasten verwend met een kopje koffie of thee.

14:00 Werkendam, Kerst knutselen voor kinderen tot 10 jaar op kinderboerderij Floreffehoeve. Om 15.30 uur is het knutselen afgelopen. Deelname kost 2,50 euro. Opgeven bij Petra, 0183505779. www.kinderboerderij-werkendam.nl Koersbal 14:00 Genderen, Koersballen voor senioren in het dorpshuis van Genderen. Winterfair 14:00 Aalst, Stichting Aalst 1200 houdt een winterfair in en om café zaal Halosta. Het belooft een gezellige fair te worden met bloemen, bijouterieën, proeverijen, kerstartikelen, en ook de warme chocomel/ glühwein zal niet ontbreken. De stichting Aalst 1200 verkoopt hun eigen kruiken jubileum kruidendrank (Aolsters Riddertje) en ook de vlag van Aalst zal te koop zijn. De fair zal tot 21.00 uur duren. Openbare bijeenkomst 20:00 Elshout, Gemeentebelangen Heusden houdt in de Elshof een openbare bijeenkomst om de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering te bespreken. Ledenvergadering 20:30 Almkerk, Ledenvergadering van IJsbaan De Plomperd in het clubgebouw. www.deplomperd.nl

Computercursus įĢĤĦĬš Steeds meer wordt gewezen op het zelf toezien op veilig werken met de pc. Gebruikers zullen tegenwoordig meer moeten beheersen dan een simpele basiskennis. De banken hebben inmiddels laten weten dat ze niet altijd meer garant zullen staan mocht er geld van de rekening verdwijnen. Zij wijzen dan op het regelmatig updaten en bijhouden van je verschillende programma’s. En dan niet alleen Windowsversie en antivirus. Peter Post start binnenkort met diverse cursussen: 06-19892330.

Korting jongeren bezoek Messiah

Kaarten zijn inmiddels voor 5 euro per stuk te koop bij De knipshop, Kruisstraat 8 in Almkerk. Toegangsbewijzen zijn ook te bestellen via kaartennooitgedacht@gmail.com en via leden van Fanfare Nooit Gedacht of Nederpopkoor A27.

ĥĢIJİġĢīš In de Grote- of Catharijnekerk in Heusden wordt zaterdag 14 december de Messiah van G.F. Händel uitgevoerd. De Stichting HeusdenVesting klassiek wil graag jongeren tot en met 18 jaar de mogelijkheid bieden om kennis te maken met dit culturele erfgoed en stelt kaarten beschikbaar tegen een gereduceerd tarief van 15 euro. Meer informatie: 0612337956.

q

q WWW.HEUSDENVESTINGKLASSIEK.NL

WWW.NOOITGEDACHTALMKERK.NL

uitgaan

dinsdag

DONDERDAG 12 DECEMBER

Kennis met koffie 10:00 Drunen, Een diëtiste van Voedingscentrum De Langstraat zal tijdens de Kennis met Koffie ochtend van Modus een presentatie geven. De bijeenkomst is aan de Hollandlaan 163. Voor meer informatie en aanmelden: 0416-373670 of via info@modusheusden.nl Tweedehands boeken 18:30 Wijk en Aalburg, Van 18.30 tot 20.30 uur wordt er weer een tweedehands boekenverkoop gehouden door Zorgplein Maaswaarden bij voormalig drankenhandel Crielaard aan Den Oudert 7. Gwyneth Wentink 20:00 Dussen, Harpiste Gwyneth Wentink en celliste Larissa Groeneveld treden op in kasteel Dussen. www.kasteel-dussen.nl Ledenvergadering 20:00 Andel, IJsclub Sparta’82 houdt de jaarlijkse algemene ledenvergadering in het clubhuis. www.facebook.com/IJsclubsparta82 Kerstbingo 20:00 Werkendam, Het dames- en mannenkoor van de Verenigde Zangers houdt weer de traditionele kerstbingo. De bingo wordt gehouden in de filmzaal van De Kwinter.

Kerstpostactie in gemeente Aalburg ĞĞĩğIJįĤš Ook dit jaar houdt het kerstpostactiecomité van de gereformeerde gemeente in Aalburg weer een kerstpostactie. Vrijwilligers van het comité bezorgen de kerstwensen voor 0,20 euro per kaart in de hele gemeente Aalburg, zowel zakelijk als privé. Het kerstpostactiecomité kan voor een kwitantie zorgen. Post kan worden ingeleverd tussen 9 en 13 december op de volgende adressen: familie Bouman, Laan 2, Meeuwen, 0416-351467. In Wijk en Aalburg bij: familie Versteeg, Maasdijk 27, 0416-693236; familie Venderbos, Kapt. H.v.d. Maadenstraat 9, 0416693914; P.A. Duijster-van Bergeijk, Maasdijk 103, 0416-697419; familie Duijster, Azaleastraat 7, 0416-692333. Inleveren van post kan ook op 14 december van 9.00 tot 12.00 uur in de hal van de gereformeerde gemeente aan de Polstraat 6 in Wijk en Aalburg. De hele opbrengst van de kerstpostactie komt ten goede voor het bouwfonds van deze kerk.


algemeen

Woensdag 4 december 2013

22

Zondag 8 december OPEN van 10 tot 17 uur

Sprookjestaferelen bij de

Bij aankoop van een

Kerstshow van Avri

Kerstboom

portie Oliebollen

GRATIS

Kerst guirlande

2,70 meter van 16.95 voor

11.95 Cluster verlichting indoor 144 lamps helder Superdecoratief

van 11.99 nu

8.99

Decoratieve verlichtingstakken

set van 3 stuks 96-leds in-outdoor van 39.95 voor

29.95

Werkt op batterijen!

Zoek een ke

rstboom uit

NORDMAN in ons NBOMEN BO S

De strijd om de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’ is in volle gang. En wij zijn daarvoor genomineerd! Wij behoren tot de veertig tuincentra in Nederland die zijn geselecteerd voorde publiekprijs. Uit deze shows komt de eindwinnaar te voorschijn, zodra Sinterklaas weer naar Spanje is.

AKTIE: 100 tot 140 c m

Eindwinnaar wordt de kerstshow die de meeste stemmen krijgt op www.debestekerstshow.nl Spannend!

140 tot 170 c

m

Wij zijn hartstikke trots op onze nominatie. Want we hebben enorm ons bestgedaan om onze show mooi en aantrekkelijk te maken voor u. Wij hopen daarom dat u ons nu steunt om uitverkoren te worden tot ‘Beste Kerstshow van Nederland’. Breng daarom alstublieft uw stem op ons uit op www.debestekerstshow.nl We stellen uw stem, uw steun zeer op prijs. En wie weet; als we winnen kunnen we volgend jaar een nóg verpletterender indruk maken...

café:

12.99 19.99

Decoratief glaasje per stuk 0.50 per doos 12 stuks

4.99 Kerstbomen van 1 tot 8 meter Volop blauwsparren en Nordmannsparren. Ook voor bedrijven en instellingen. Impregneren conform brandvoorschriften mogelijk!

ellig tuin

z In ons ge

thee Koffie poeflstrüdel met armpe vanillesaus

Wij zijn verkozen tot het leukste tuincentrum van Brabant!

en wa groom en sla Nú

25

4.

‘En 2e leukste van heel Nederland’

Sparen voor GRATIS VUURWERK cheques HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

www.avri-tuincentrum.nl


Vacature:

Behandeling, begeleiding en consultatie Zorgplein Maaswaarden biedt naast zorg voor ouderen ook behandeling, begeleiding en consultatie door psycholoog, ergotherapeut en diĂŤtiste aan zelfstandig wonende ouderen. Onze medewerkers zijn specialisten op het gebied van complexe gezondheidsproblemen bij het ouder worden. Ze werken nauw samen met de cliĂŤnt, de huisarts, de fysiotherapeut en met elkaar, zodat de behandelingen goed op elkaar afgestemd worden. Onderzoek en de behandeling vinden bij u thuis plaats op verwijzing van huisarts of specialist. De behandeling van de psycholoog wordt vergoed door de AWBZ. Ergotherapie en diĂŤtiek vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De psycholoog kan ingeschakeld worden wanneer u psychische en/of cognitieve problemen heeft. Denk daarbij aan bijvoorbeeld problemen met het geheugen (verdenking van dementie), stemmingswisselingen (een sombere stemming), rusteloosheid, angsten en verwardheid. Door onderzoek, gesprekken en observatie stelt de psycholoog een diagnose en stemt daarop de behandeling af. Die kan bestaan uit advies, een individuele behandeling of het opstellen van een begeleidingsplan. Samen met u en met uw naasten wordt gekeken hoe u de draad van uw leven weer op kunt pakken.

De ergotherapeut kan u helpen wanneer u dagelijkse activiteiten niet meer kunt doen zoals u dat gewend was. Hij brengt samen met u in kaart waar u problemen ervaart en stelt een behandelplan op. De behandeling kan bestaan uit vaardigheden trainen, activiteiten op een andere manier leren uitvoeren, hulpmiddelen uitproberen en advies geven over aanpassingen in uw woning, zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Hij adviseert uw naasten hoe zij u het beste kunnen ondersteunen om zelfredzaam te blijven. De diĂŤtist is een deskundige op het gebied van voeding in relatie tot gezondheid. Met het ouder worden komen meer ziekten voor waardoor juist dan de aandacht voor goede voeding belangrijk is. Wanneer het door omstandigheden niet meer lukt om goed te eten, kan het verstandig zijn om de hulp van de diĂŤtist in te roepen. Met goede voeding kunt u dan zelf een bijdrage leveren aan uw herstel en conditie. De diĂŤtist is gewend om rekening te houden met meerdere aandoeningen tegelijkertijd en met complexe thuissituaties. Een goed advies is daarom maatwerk en kan aan huis worden gegeven.

Thuiszorg Zorgplein Maaswaarden Er zijn veel veranderingen gaande in de thuiszorg. Zo ook bij Zorgplein Maaswaarden; kleinere teams, meer expertise ĂŠn een nieuwe outfit. Samenwerking met huisartsen, praktijkondersteuners, mantelzorgers, vrijwilligers, en gemeente zorgt ervoor dat onze (wijk) verpleegkundigen en verzorgenden de zorg rondom de cliĂŤnt optimaal kunnen regelen. Naast de kennis en kunde zijn de teams van Zorgplein Maaswaarden gemakkelijk te herkennen aan hun nieuwe uniformen. De vrolijke kleuren geven een indruk van het plezier waarmee onze medewerkers iedere dag hun werkzaamheden verrichten. Heeft u hulp nodig op het gebied van persoonlijke verzorging of in de huishouding, neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0416-698400. U wordt direct doorverbonden met een verpleegkundige van de teams. Voor meer informatie kunt u tevens terecht op onze website: www.maaswaarden.nl

Verpleegkundig nachthoofd Zie www.maaswaarden.nl/ medewerkers/vacature

Agenda A)*(*2'*6 @ 996 Wijkestein, Schoenenverkoop A )*(*2'*6 996$./0*78*.3 Mannenkoor â&#x20AC;&#x153;Ons Genoegenâ&#x20AC;? uit Poederoijen A )*(*2'*6 @ 996 Wijkestein, Kerstmarkt. Een tiental middenstanders staan met hun producten in het atrium. Er is een Carol koor en uiteraard is ons gezellige restaurant ook geopend, er is o.a. glĂźhwein en erwtensoep verkrijgbaar. A )*(*2'*6 @ 996'./ voormalig drankenhandel Crielaard, Den Oudert 7 te Wijk en Aalburg tweedehands boekenverkoop A *3 )*(*2'*6 996 restaurant de Waard, Kerstdiners F

 .3(197.*+ (4379258.*7 A )*(*2'*6 848 996 bij voormalig drankenhandel Crielaard, Den Oudert 7 te Wijk en Aalburg tweedehands boekennaverkoop A )*(*2'*6 9960C interview activiteitenbegeleiding A )*(*2'*6@ 996 Wijkestein, Oliebollenverkoop

Kerst Kerstdiners op 16, 17 en 18 december 6./7F

 .3(1 (4379258.*7 Aanvang 17.00 uur (reserveren via 0416-698400)

Oliebollen 52&&3)&, )*(*2'*6;46)*3*645 locatie Wijkestein oliebollen gebakken. Heerlijke bollen, met of zonder rozijnen. U kunt deze bestellen via het bestelformulier op de website of bij de Oliebollenbakker receptie. Jan van Vugt 6./7F per zak van 8 stuks. +-&1*345 )*(*2 ber tussen 9.00 en 16.00 uur.

& Zorgplein Maaswaarden - Locatie Wijkstein - Azaleastraat 26 - 4261 CW Wijk en Aalburg

Tel.: 0416-698400 - www.maaswaarden.nl


PRACHTIGE VOLLE KERSTBOOM

ONBREEKBARE KERSTBALLEN

48 takken met metalen voet hoogte 180 cm

diverse kleuren koker 6 stuks Ø 7 cm

SCHEURKALENDER OF KOOKBOEK diverse titels verkrijgbaar voor een jaar lang plezier

1.99

0.99 AFSTANDSBEDIENING SCHAKELSET

3 ontvangers en 1 afstandsbediening voor draadloze bediening van verlichting en apparatuur tot 1150 Watt

27.95 KUBU KERSTBOOMVOET

7.99 KERSTBOOM KLEED

decoratief rotan 26x61 cm

diverse kleuren pluche Ø 120 cm

6.95

2.39

DIVERSE MERK DOUCHEGELS

20 LAMPJES

100 LAMPJES

3.29

1.09

LED THEELICHTEN OPLADER oplaadstation inclusief 8 LED theelichten

SFEERLICHT GIFTSET

2 sfeerlichten op houten tray met sierstenen 40x14x11 cm

4.49 DAMES COMBI VEST MET TOP diverse trendy kleuren maten M-XL

8.95 DENIM OF AXE AFTERSHAVE

Playboy 250 ml, Axe 250 ml, Adidas 250 ml of Palmolive 500 ml

ZE GROTE KEU ! EN K ER -M A UIT

INDOOR KERSTVERLICHTING

diverse varianten 100 ml

DAMES BROEK slimfit diverse kleuren maten 34-44

7.95

1.49

2.49

5.69

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKACTIE! VAN ZONDAG 1 DECEMBER T/M ZATERDAG 7 DECEMBER 2013

DAMES KNIEKOUSEN 2 paar diverse dessins of 3 paar uni kleuren maten 35-42

1.99 MEISJES KNIEKOUSEN diverse dessins maten 23-38

KINDER PYJAMA

LED SFEERVERLICHTING

K3, Piet Piraat, Mega Toby en Mega Mindy maten 86-128

parelverlichting 20 lampjes 1 meter

4.79

MEISJES BIG SHIRT maten 86-128

3.29

BABY PYJAMA

2.29

KERSTBOOM DECORATIE

maten 50-80

keuze uit winterfiguur, decohangers, kerstster of magnolia

2 PAAR

1.59 LUXE KERSTKAARTEN OF HANGERS diverse varianten en decoren met glitter, folie of 3D bewerking per pak

! UITZOEKEN

0.79

3.79 L’ART DU CHEF PRO PANNENSET

THERMO BROEK OF T-SHIRT

Ø 21 cm

professionele pannenset 4-delig hoogwaardig RVS 18/8 voor alle warmtebronnen (inclusief inductie), oven en vaatwasmachine bestendig met handige maataanduiding binnenzijde stootvaste RVS deksels

dames/heren zwart of wit maten S-XXL

Ø 19 cm

Ø 16 cm

DECO OPBERGMAND met tekst ‘storage’ wilgenteen 30x25 cm H[FOLQKRXG

OUTDOOR VERLENGSNOER 3x1.5 mm² uitgevoerd in neopreen kabel geschikt voor langdurig buitengebruik 10 meter

GEN MAAK JE EIET! S U EA CAD

2.29

20 METER

14.95

7.95

49.95 KINDER THERMO BROEK OF T-SHIRT zwart of wit maten 92-170

2.39

KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

2.79

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

0.79

Ø 16 cm


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

26 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

PROGRAMMA REGIOVOETBAL ZATERDAG 7 DECEMBER Kozakken Boys - IJsselmeervogels Zwaluwen - Achilles Veen Eemdijk - Almkerk Rijswijkse Boys - GDC Altena - SC Everstein Woudrichem - Sparta’30 Wilhelmina’26 - Sleeuwijk ONI - NOAD’32 TEC - Giessen

Sleeuwijk pakt winst in enerverende thuiswedstr

Sparta’30 slikt nederlaa Sleeuwijk en Sparta’30 moesten zaterdag hun hoge positie op de ranglijst waarmaken. Dat lukte Sleeuwijk, door de 2-0 winst, het beste.

ZONDAG 8 DECEMBER Right’Oh - Dussense Boys Be Ready - Irene’58 HHC’09 - BZS

HHC’09 pakt de punten ĥĢIJİġĢīš HHC’09 haalde zondag drie belangrijke punten op bij hekkensluiter Hurwenen. Het werd 1-3 in de Bommelerwaard. Met de drie punten hebben de Heusdenaren weer wat lucht in de onderste regionen van de vierde klasse F. Trainer Tonny Coenen was tevreden. “Het was een goede overwinning. We zijn geen moment in de problemen geweest”, aldus de trainer van HHC’09. Pal voor de rust opende HHC’09 de score met de 0-1 van Carlo Eijkemans. Na de rust verdubbelde Colin Eijkemans de score naar 0-2. Een ongelukkige val met de hand op de bal van Ronald van Bijnen kostte de Heusdenaren wel een strafschop en de 1-2. Een minuut later stelde Carlo Eijkemans echter de winst veilig met de 1-3.

Pieter Tuns terug naar Roda Boys įĢĤĦĬš Roda Boys heeft de opvolger voor Gerrie Schaap al binnen: Pieter Tuns gaat na komende zomer de Aalstenaren trainen. De tweedeklasser maakt de aanstelling van Tuns donderdag officieel wereldkundig. Schaap kreeg een dag eerder te horen dat Roda Boys de samenwerking met hem na dit seizoen beëindigt.Tuns was de afgelopen vier seizoenen hoofdtrainer bij Almkerk. Deze club loodste hij van de tweede naar de eerste klasse. Eerder deze maand werd bekend dat de wegen van de Noord-Brabantse club en de 59-jarige trainer gingen scheiden. Toen hapte Roda Boys toe. Tuns was eerder gedurende vier seizoenen hoofdtrainer van Roda Boys. Kroon op zijn werk was de promotie naar de hoofdklasse aan het begin van deze eeuw. Zijn brede ervaring met het trainen van jeugd en het coachen van jeugdtrainers heeft meegespeeld in de besluitvorming.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

‘Like’ het laatste nieuws uit jóuw gemeente op

www.facebook.com/hetkontakt

İĩĢĢIJĴĦħĨ š Het worden belangrijke weken voor Sleeuwijk en Sparta’30, nu de kopgroep van vier van de derde klasse D elkaar gaan treffen. Zaterdag op het sportpark De Roef moesten de Andelnaren even een pas op de plaats maken. Sleeuwijk daarentegen blijft vol in de achtervolging op Wilhelmina’26 en koploper Unitas. Sleeuwijk pakte zaterdag tegen Sparta’30 de winst na een enerverende wedstrijd met 2-0. Tot tevredenheid van trainer Philip den Haan, die zijn ploeg verzorgd voetbal wil laten spelen en geen reactievoetbal. Den Haan was erg tevreden met de punten en ook met een de opstellingen

Sleeuwijk

2

Sparta’30

0

Scores: 1-0 Raymond Duizer, 2-0 Corjan Slinger Opstelling Sleeuwijk: De Graaf, Viveen, Van den Heuvel, Duizer, Van den Koppel, Kolff, Marinissen, De Haas, Slinger, Saaman (Molhoek), Ruitenberg (Vorthoren) Opstelling Sparta’30: Bas Visser, Smits, Tankens (Van der Heijden), Klop, Van Andel, Timmer, Verbruggen, Anrico Visser, Van Noorloos, De Fijter, Van Bergeijk (Sonneveld)

groot deel van de wedstrijd. “Het is een zwaar veld en moeilijk te bespelen. Waar ik met name blij om ben, is dat er een enorme vechtlust en spirit in deze ploeg zit. Het was geen schoonheidspot, maar wel spannend. Ik ben enorm trots dat ze zo geknokt hebben.” Dat Sleeuwijk had verzaakt om snel na de rust de wedstrijd in het slot te gooien deerde Den Haan minder. “Dat we uit voetbal kansen creëren is uiteindelijk wel het doel waar je naartoe wil. We komen ook steeds verder van het punt af dat Sleeuwijk niet kan knokken en niet tegen opportunistisch voetbal kan. Ja, ik ben wel blij met deze groep”, aldus de trainer van Sleeuwijk. Wakker schudden Den Haan moest in de beginfase Sleeuwijk echter nog wel wakker schudden. Sparta’30 begon voortvarender en had in de beginfase twee keer de kans om de wedstrijd open te breken. De eerste keer omspeelde de weg gestuurde Anrico Visser doelman Martijn de Graaf van Sleeuwijk, maar hij schoot te gehaast de bal in het zijnet. De tweede keer kon verdediger Edwin van den Heuvel de spits van Sparta’30 nog net met een sliding van scoren afhouden. Nadat Den Haan zijn ploeg dus wakker had geschud, kwam Sleeuwijk beter in de wedstrijd. Het leidde na ruim een kwartier tot de 1-0, aangezien de mee opgerukte Raymond Duizer keeper Bas Visser met een fraaie uithaal het nakijken gaf. Aan de andere kant was Jan de Fijter dicht bij de gelijkmaker, maar De Graaf werkte de bal naast het doel. De slotnoot van de eerste helft was voor Sleeuwijk. Na de voorzet van Remco Viveen werd de inzet van Corjan Slinger nog gepareerd door de Andelse sluitpost en kopte Barry Ruitenberg de herkansing naast. Na de rust vergat

™HaZZjl^_`igd`oViZgYV\VVc]ZiaVc\hiZZ^cY^cYZYZgWniZ\ZcHeVgiVÉ(%#

Sleeuwijk de voorsprong uit te bouwen, ondanks diverse mogelijkheden voor met name Ruitenberg. De linkeraanvaller kwam twee keer oog in oog te staan met doelman Visser, maar wist de Sparta-doelman niet te passeren. Daarnaast belandde een uithaal van Tim Saaman op de lat en Slinger had eveneens pech met een kopbal op de lat. Sparta’30 gaf echter niet op: Arne van Noorloos had, met de gelijkmaker op de schoen, pech bij

een inzet van dichtbij. De bal werd op de doellijn gestopt door teamgenoot Anrico Visser, die het speeltuig er vervolgens ook niet in kreeg. In het laatste kwartier ging Sparta’30 va banque. Trainer Ger Klop bracht met Remco van der Heijden een extra aanvaller in en laatste man Peter Tankens ging naar de kant. Keeper De Graaf lag echter op tijd in de hoek bij een vrije trap van Jacky Sonneveld. Door de ruimte die ontstond bleven de beste kansen

de wedstrijden VVZ’49 Almkerk

5 3

0-1 en 2-2 Fabio de Lang, 2-3 Michel Kooyman Tot zeven minuten voor tijd leek Almkerk zaterdag op weg naar een stunt bij koploper VVZ’49 in Soest. Het stond op dat moment 2-3 voor de equipe van trainer Pieter Tuns. In de slotminuten gingen de Almkerkers echter nog ten onder tegen de koploper. “Het is zuur als je zo speelt en je gaat met nul punten de bus in”, vond trainer Tuns. Na de 0-1 door Fabio de Lang draaide VVZ’49 de score naar 2-1. Almkerk kwam echter sterk terug met de 2-2 door De Lang en de 2-3 uit een stiftbal van Michel Kooyman. Na de rust viel de 3-3 zeven minuten voor tijd en ging Almkerk alsnog de boot in met de snelle 4-3 en 5-3.

Altena WNC

1 1

1-1 Richard de Laat Altena kwam zaterdag niet verder dan een punt tegen WNC. “Je wilt natuurlijk altijd drie punten, maar ik vind dat we tevreden moeten zijn met het punt”, aldus trainer Harry Biemans. Kort na het half uur lukte het WNC na zwak uitverdedigen bij Altena om de 0-1 op het scorebord te toveren. De tweede helft gingen de Nieuwendijkers op jacht naar de gelijkmaker. Het lukte Richard de Laat tenslotte om de 1-1 aan te tekenen. Altena eindigde wel met tien man na een rode kaart voor Erik van Zanten. In de slotminuut had Ranil van Gastel uit de counter nog de drie punten op de schoen, maar de bal ging voorlangs.

SV Capelle Rijswijkse Boys

2 4

GDC SC Everstein

3 1

1-2 Wilco van Oord, 2-2 Michael van den Oever, 2-3 en 2-4 Ayhan Uslu

1-0 en 2-0 Stefan van Veen, 3-1 Tom Hesselberth

Rijswijkse Boys blijft zich onderscheiden boven in de tweede klasse F. Bij SV Capelle bogen de Rijswijkers opnieuw een 2-0 achterstand om naar een 2-4 overwinning. “De eerste helft was collectief heel slecht en de tweede helft collectief heel goed”, aldus trainer Bert Schouten. “In de rust hebben we afgesproken er vol voor te gaan en dat pakte goed uit.” Met één op één achterin en veel druk naar voren trok Rijswijkse Boys de wedstrijd naar zich toe. Binnen tien minuten waren de Rijswijkers al langszij met treffers van Wilco van Oord en Michael van den Oever. Met de 2-3 en 2-4 door Ayhan Uslu was de winst binnen.

GDC behaalde zaterdag drie belangrijke punten tegen SC Everstein. Ondanks dat de ploeg van trainer Frans Grondman flink gehandicapt begon zonder de gebroeders Youell en Pascal de Vries - opende GDC toch de score, waarbij Stefan van Veen een voorzet van Stefan Storchart binnen schoot. Vervolgens had Lourens Fieten pech met een schot op de paal. Het bleek uitstel van executie, want Joost van Rooijen liet even later zijn teammaat Van Veen de 2-0 aantekenen. Pal voor rust scoorde SC Everstein de 2-1 en leek het logisch dat de gasten de tweede helft zouden komen. Dat gebeurde niet. GDC hield het heft in handen. Uit een vrije trap, die er in één keer in zeilde, gooide Tom Hesselberth de wedstrijd in het slot.


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 regio-voetbal.nl Sterk optreden Kozakken Boys bij FC Lisse

rijd

ĴĢįĨĢīġĞĪ š Waar het in de thuiswedstrijden niet helemaal naar wens loopt, is Kozakken Boys in de uitwedstrijden niet te verslaan. Zaterdag volgde een overwinning met 1-3 bij FC Lisse.

ag in derby

“Het eerste half uur kwamen we wel goed weg. Die fase was voor FC Lisse”, recapituleerde trainer Dogan Corneille de wedstrijd. “FC Lisse kreeg drie prima kansen, maar die gingen er gelukkig niet in. Vervolgens waren wij de bovenliggende partij. Op slag van rust maken we twee doelpunten en dat is natuurlijk prettig om de rust in te gaan”, aldus de trainer van Kozakken Boys. Corneille koos in het doel voor Basjan Munten in plaats van Mathijs Donatz. Voor de rust was FC Lisse de betere ploeg, maar kwam dus niet tot scoren.

Kozakken Boys deed dat wel vlak voor de pauze. Na een klutsbal kwam het speeltuig terug bij Sjoerd van der Waal, die de bal langs de sluitpost van FC Lisse schoof. Even later verdubbelde Kozakken Boys de voorsprong. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Richie Basoski, die succesvol de 0-2 binnen schoot. Na de rust probeerde FC Lisse druk te zetten, maar de uitbraken van Kozakken Boys bleven gevaarlijk. Basoski gooide een kwartier na de rust de wedstrijd in het slot met de 0-3. Pas een kwartier voor tijd kwam FC Lisse terug tot 1-3 en kreeg het nog één grote kans om verder terug te komen in de wedstrijd. Maar het bleef bij 1-3. “Het was een goede overwinning in een lastige wedstrijd. Dit hadden we nodig”, aldus Corneille. Nico van Es

Wilhelmina’26 blijft zich roeren ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Wilhelmana’26 blijft zich roeren bovenin de derde klasse D. De ploeg van trainer Frans van Wijk won zaterdag met 1-2 bij NEO’25. Met de winst houden de Wijk en Aalburgers koploper Unitas in het vizier. Over de uitslag was trainer Van Wijk te spreken, over het spel niet helemaal. “We begonnen te slap en we hebben geen ploeg die hautain moet spelen. Anderzijds zijn dit leermomenten voor deze jonge ploeg.” Tegen NEO’25 keken de Wijk en Aalburgers al na een paar minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Het duurde even voor de jonge garde de schrik te boven was. In het half uur voor de rust draaide Wilhelmina’26 vervolgens de score naar 1-2 door tweemaal Silvano Fluit. Na de rust onderscheidde keeper Mitchell Kerkwijk zich om de drie punten binnen boord te houden. Wilhelmina’26 mag komende zaterdag tegen Sleeuwijk laten zien of de ploeg een echte titelkandidaat is.

Achilles Veen kan geen potten breken ijĢĢī š Achilles Veen is er niet in geslaagd aansluiting te vinden bij de subtop van de hoofdklasse B. De thuiswedstrijd van de ploeg van trainer Johan van Bijsterveld tegen RVVH leek lange tijd te eindigen zoals het begon, maar in de slotfase kregen de Veeners alsnog het deksel op de neus: 0-1. Na de bekeruitschakeling tegen WNC eerder in de week betekende het de tweede domper in korte tijd.

FOTO: TEUS ADMIRAAL

voor Sleeuwijk. Zeker op het moment dat Martijn Timmer verkeerd terugspeelde op zijn keeper. De verdediger van Sparta’30 kon de haren wel uit zijn hoofd trekken. Corjan Slinger zat er tussen en passeerde keeper Visser voor de 2-0. Daarmee was het ook gedaan. Trainer Ger Klop was ondanks het verlies niet ontevreden. “Natuurlijk is het verlies een domper, maar ik heb de spelers net een groot compliment gegeven. Sleeuwijk had het be-

Woudrichem ONI

3 1

tere van het spel, maar de tweede helft zijn wij blijven gaan. Natuurlijk krijgt Sleeuwijk kansen, maar de gelijkmaker voor ons lag ook op de schoen. De 2-0 vind ik een beetje geflatteerd. We hebben het Sleeuwijk flink moeilijk gemaakt en ik ben zeker niet ontevreden hoe ze het hebben gedaan. We gaan ook gewoon door voor die vierde plaats.” Nico van Es

NOAD’32 SSC’55

3 2

Waar RVVH het veldoverwicht door een te laag tempo aanvankelijk niet kon omzetten in doelkansen was het aan Achilles Veen zelf te wijten dat de Ridderkerkers zich steeds dreigender in de buurt van het doel van Guido van Sant meldden. De Achilles-keeper had tot een kwartier voor het eindsignaal nauwelijks enige inspanning hoeven te verrichten, maar gestuntel in de defensie leidde plotsklaps tot een tweetal enorme kansen. Beide keren faalde Faysal Bouchkachakhe, maar het bleek uitstel van executie. Met nog vijf minuten resterend noteerde Wilco Oudenaarden het hoogtepunt van een teleurstellende middag. De Ridderkerkse invaller krulde de bal vanaf de punt van de zestienmeter loepzuiver

Giessen Brakel

2 0

1-0 Danny Schaap, 2-1 Yannick Kant, 3-1 Bori Secrêve

1-1 en 2-1 Remy Schouwenaar, 3-2 Rick Bouman

1-0 Danny Redert, 2-0 Gerwin Ermstrang

Woudrichem heeft het goede pad weer gevonden. De ploeg van trainer Leon Elands won zaterdag met 3-1 van ONI. Er heerste achteraf tevredenheid, maar met name het eerste half uur liep het niet bij de Woudrichemmers. Kort na het half uur kwam de ploeg wel op voorsprong. De voorzet kwam van Nick Viveen en via een speler van ONI noteerde Danny Schaap, die even later nog op de paal schoot, de 1-0. Na de rust kwamen de gasten uit s’Gravenmoer op 1-1 uit een penalty na een handsbal van Wilty Schaap. Vervolgens knokte de thuisploeg zich terug naar 2-1 middels Yannick Kant. De 3-1 kwam tegen de tien van ONI na een tweede gele kaart ook tot stand. Bori Secrêve rondde af na een dieptebal.

NOAD’32 haalde zaterdag tegen SSC’55 belangrijke punten binnen. “Anders was het weer penibel geworden”, kenschetste verslaggever Anton de Waal de situatie. Het was een duel met mannelijk voetbal op het Korenzand.

Giessen herstelde zich zaterdag tegen Brakel, na drie nederlagen op rij. Het werd 2-0 op de Grienduil. “Als we de balans opmaken staan we toch weer in de top vier en dat was de doelstelling voor halverwege het seizoen”, aldus trainer Ron Laros, die sprak van een ‘gelukkige overwinning’, met weinig kansen over en weer. Brakel, dat al vier wedstrijden ongeslagen was, gaf goed partij. Het was keeper Pieter Muilwijk, die Giessen voor de rust op de been hield.

Rond het half uur kwamen de gasten uit Sprang Capelle op 0-1 door Erwin van den Hoven. In de extra tijd van de eerste helft viel de gelijkmaker van NOAD’32, nadat Remy Schouwenaar de bal ineens op de slof nam. Schouwenaar zorgde na de rust ook voor de 2-1. Het plezier was echter van korte duur. Acht Minuten later stond het alweer 2-2 door Jordy Toes. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Na een vrije trap kon Rick Bouman de 3-2 binnen lopen.

De doelpunten voor Giessen vielen pas in de slotfase. Een kwartier voor tijd maakte Danny Redert de 1-0. Vijf minuten later maakte Gerwin Ermstrang er 2-0 van.

in de verre kruising achter de kansloze Van Sant. Met het inbrengen van Erwin Verbruggen trachtte Van Bijsterveld er in de slotfase nog een punt uit te persen, maar alleen goede wil bleek niet afdoende. “Je hoopt een punt over de streep te trekken, dat was het hoogst haalbare”, wist Van Bijsterveld. “Tegen deze

ploeg moet je de duels winnen, want zij zijn aan de bal beter. We hebben weinig recht van spreken, als er een ploeg verdiende te winnen was het RVVH.” Komende zaterdag krijgt Achilles Veen een uitgelezen mogelijkheid op eerherstel als de ploeg op bezoek gaat bij koploper Zwaluwen. Kees van Peer

™6X]^aaZhKZZckZgaddgoViZgYV\i]j^hkVcGKK=#

Dussense Boys DSE

0 1

Het was zondag een pijnlijk verlies van Dussense Boys tegen DSE met 0-1. “We hadden geen geluk vandaag. Deze nederlaag is heel erg zuur, zeker gezien de wijze waarop”, aldus trainer Jerôme Ceton van Dussense Boys. Het verlies was te wijten aan een dubieuze strafschop twintig minuten voor tijd, waaruit DSE de 0-1 scoorde. Dussense Boys, dat zelf de openingsgoal in de eerste helft had laten liggen nadat Mark Smit alleen voor de goalie van DSE kwam, speelde in de slotfase nog wel alles of niets. De gelijkmaker wilde echter niet vallen voor de ploeg uit Dussen.

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Raamsdonk Be Ready

0 1

0-1 Corné Theuns Be Ready boekte zondag een belangrijke overwinning bij Raamsdonk met 0-1. Met de drie punten stegen de Hankenaren naar de zesde plaats op de ranglijst in de vierde klasse C. Trainer Peter Burg was tevreden met de winst. “Een gelijkspel had meer gepast bij de verhoudingen in het veld, maar de gelukkigste heeft vandaag gewonnen”, aldus de trainer van Be Ready. Pas één minuut voor het verstrijken van de reguliere tijd scoorden de Hankenaren uit een counter. Corné Theuns stond aan het eind van de lijn om de winnende 0-1 in het Raamsdonkse net te schuiven. Daar bleef het bij, ondanks de laatste pogingen van Raamsdonk.


Auto Actueel (1

LQ9( : 8 ( ,

1

1HWWR&DU'HDOV GHEHVWHNHXVLQJHEUXLNWHDXWR¡V 24 uurs service: 0416-691151

Heeft u een ongeluk en kunt u met uw voertuig niet meer verder rijden? Autoschadeherstel Cornet heeft met de 24-uurs alarmservice een snelle en vakkundige hulpdienst in de regio Altena, die u altijd kunt bereiken! Dus ook bijvoorbeeld 's nachtst en in het weekend. Wij zorgen dat u als eerste veilig en snel weer thuiskomt en nemen daarna uw opgelopen autoschade onder handen. Autoschadeherstelbedrijf Cornet-Veen kan de schade niet alleen snel en vakkundig herstellen, maar ook alle werkzaamheden omtrent de schade-afwikkeling voor u verzorgen.

Ƚ0LQLPDDORFFDVLRQVRSYRRUUDDG Ƚ8LWJHEUHLGHNHX]HXLWGLYHUVHPRGHOOHQHQ XLWYRHULQJHQ Ƚ9HLOLJHHQEHWURXZEDUHRFFDVLRQV Ƚ*DUDQWLHEHSDDOWX]HOI Ƚ$3.YDQWHQPLQVWHPDDQGHQ

:::1(772&$5'($/61/ 9269((1 0DDVGLMN $19((1 7 (LQIR#QHWWRFDUGHDOVQO

Bent u op zoek naar een autoschadebedrijf â&#x153;&#x201C; E  Ňš BUEJSFDUWPPSVLMBBSTUBBUCJK autoschade â&#x153;&#x201C; Ňš E BUHFMJKLHSBUJTWFSWBOHFOEWFSWPFS heeft â&#x153;&#x201C; E  Ňš BUBMMFTSPOEBVUPTDIBEFQFSGFDU FOTOFMWBO"UPU;BGIBOEFMU â&#x153;&#x201C; E  Ňš BUNFUVNFFEFOLUJOUPUBBMPQMPTTJOHFO â&#x153;&#x201C; Ňš EBUVVSCFSFJLCBBSJT â&#x153;&#x201C; E  Ňš BUWPPSBMMFWFS[FLFSJOHTNBBUTDIBQQJKFO werkt

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. www.vanwillegen-autoschade.nl 1SPEVDUJFTUSBBUt+.(JFTTFOt5FM

Groeneweg 3a 4261 RG Wijk en Aalburg | Tel. 0416-691151 | Fax 0416-696112 www.cornet-autoschade.nl | info@cornet-autoschade.nl

Due

Groothandel, import & export

WINTERBANDEN (OP=OP ACTIE)

al vanaf â&#x201A;Ź 8.500,-

Ook occasions!

195-60-15 88H Roadstone â&#x201A;Ź 71,35 per band 205-55-16 94V Goodyear â&#x201A;Ź 121,30 per band 225-45-17 94H Pirelli â&#x201A;Ź 141,25 per band Prijzen zijn incl. btw, montage, balanceren en verwijderingsbijdrage GRATIS STIKSTOFVULLING Staat uw maat hier niet bij schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende scherpe offerte.

Ook zaterdag geopend tot 14.00 uur. Velsenstraat 4 â&#x20AC;˘ 4251 LJ Werkendam Tel. 0183-505047

www.autotechniek.nu

    www.vandenberghautobedrijf.nl garage.vdb@tiscali.nl


Vacatures

Woensdag 4 december 2013

Comaro B.V. is als onderdeel van de Maropol Groep een autoriteit op het gebied van PU spuit- en gietproducten voor met name de bagger-, offshore- en recreatiesector. Voor deze sectoren produceert Comaro bijvoorbeeld boeien, fenders, beschermstukken en pezen maar ook het sprayen van kunstobjecten en het gieten van polyurethanen en polyureaâ&#x20AC;&#x2122;s voor de industriĂŤle sector vallen onder de werkzaamheden van Comaro. Een greep uit onze orderportefeuille/werkzaamheden met betrekking tot deze functie: =)7645%;)29%2&8-7)21%27)069%2(5-.9)2()0)-(-2+)29335()&%++)56)'735 =)7645%;)29%2/82673&.)'7)29335(-9)56)+)1))27)2 =)7453(8')5)29%2/344)0/3+)0&3)-)29335()&%++)56)'735 =)7645%;)29%2,-.6&%2()29335()-2(8675->0)6)'735 Omdat wij deze werkzaamheden binnen ons bedrijf verder gaan professionaliseren, uitbreiden en ook meer en meer werkzaamheden voor veeleisende opdrachtgevers moeten uitvoeren zijn wij per direct op zoek naar een:

PU-spuiter / pu-verwerker (M) Primaire taken: =!-793)5)29%2%00)!+-)7)2648-7453.)'7)2<3:)0<)0*67%2(-+%06-27)%19)5&%2( =Er voor zorg dragen dat de eindproducten aan de kwaliteitseisen van opdrachtgevers / directie voldoen. =)7&):%/)2)2'327530)5)29%2453.)'7)2 =)+79)5%27:335(-2+%*%%2()6%0)61%2%+)5

GeĂŻnteresseerde kandidaten kunnen hun Curriculum Vitae met begeleidend schrijven binnen 14 dagen sturen naar: Maropol B.V. Velsenstraat 2 4251 LJ Postbus 171 4250 DD Werkendam Of naar ons e-mail adres: tina@maropol.nl t.a.v. mevr. H.M. van der Schuit Tel.: 0183-505460 Website: www.maropol.nl

Uw profiel: = 2-9)%8&-.9335/)85)59%5-2+-263357+)0-./)*82'7-) = )',2-6',-2<-',77)/)2-2+)2/822)20)<)2+3)(/822)25)/)2)2 = )%164)0)5 =)5)-(,)-(737,)7930+)29%2340)-(-2+)2 =)5)-(,)-(737,)78-793)5)29%2%2()5)9335/31)2():)5/<%%1,)()2 =5%/7-6',<)0*67%2(-+)2)5+-)/675)66&)67)2(-+63'-%%05)6807%%7+)5-',7 =),))567()2+)06)7%%0 Wij bieden: =Een uitdagende, afwisselende, zelfstandige functie in een jonge slagvaardige onderneming. U kunt uzelf ontwikkelen tot onze spil in het â&#x20AC;&#x2DC;coating netâ&#x20AC;&#x2122;. =3)()%5&)-(69335:%%5()2

29

Copier Engineering B.V. ontwerpt, berekent, vervaardigt en installeert machines en installaties ten behoeve van de diverse branches zoals de metaalindustrie, buisverwerkende industrie en ten behoeve van infrastructuur. We gaan daarbij oplossend te werk: problemen zijn voor ons uitdagingen!

Wij zoeken een:

CONSTRUCTEUR / TEKENAAR (m/v) Ten behoeve van het versterken van onze engineersafdeling Wij hebben ruimte voor de uitdagende functie van constructeur/tekenaar. U ontwerpt, berekend, detailleert en maakt werkplaatstekeningen van machines ten behoeve van diverse branches. U maakt daarbij gebruik van moderne ontwerp-, reken- en tekenhulpmiddelen. U beschikt over de nodige kennis met betrekking tot de toe te passen normen. Â&#x2021;%LMYRRUNHXUWHQPLQVWHMDDUHUYDULQJ Â&#x2021;8ZHUNWJUDDJ]HOIVWDQGLJHQXEHQWLQYHQWLHIHQJHGUHYHQ Â&#x2021;2SOHLGLQJVQLYHDX+%2:7% Goede arbeidsvoorwaarden met een bij de functie passende beloning. Uw sollicitatie kunt u richten aan: Copier Engineering BV, WHUDWWHQWLHYDQGKU-&RSLHU%HGULMYHQVWUDDW--*LHVVHQ of per email: jcopier@copierbv.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copier Engineering BV %HGULMYHQVWUDDW_--*LHVVHQ 7HO  E-mail: info@copierbv.com

solid, sharp and state-of-the-ar t

w w w. c o p i e r bv. c o m

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste

gediplomeerde apothekersassistent(e) die affiniteit heeft met farmaceutische patiĂŤntenzorg. Bij voorkeur minimaal 32 uur per week Zoek je uitdaging en wil je werken in een vooruitstrevende apotheek? Stuur dan voor 10 december je reactie naar onderstaand adres. Voor vragen kun je terecht bij Xiao-Hui Chao, telefoon 0416-693535.

Technische Groothandel Versluys Technische Groothandel Versluys is een groeiend bedrijf dat gericht is op het leveren van producten aan de automobielsector, de transportsector en de industrie. Deze producten worden met een eigen vervoersdienst naar de klant getransporteerd. Door toenemende activiteiten zijn wij opzoek naar een:

Apotheek Het Quadraat  % !#" %$ !!" !

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. bl. eiken bureau m. 4 ldn 1.50mB 1 kastje; bl. eiken buffetkast; figuurzeep; ant. kop. ketel; geh. spreien; ant. kapstok; gr.m. tijd spullen. Tel. 0344-652330. T.k. diepvr.kist h83b83d62cm â&#x201A;Ź15,-; htn retro hobbelpaard â&#x201A;Ź6,-. Tel. 0642299942. T.k. eiken ledikant 140x200m, 2 nachtkastjes + wandspiegel m la. 2 elek. verstelb. bedbodems 70x200m, 2 matr. pocketvering. Tel. 0345-613845. T.k. Ford Escort 1.4 cl, 3-drs, benz. t.e.a.b. Tel. 0418642934. T.k. gashaard z.g.a.n. gevel model, vr.pr. â&#x201A;Ź175,-. Tel. 0618465568. T.k. ijsvrijhouder v.d. vijver, Ubbink â&#x201A;Ź10,-. Tel. 0645209301. T.k. kerstboom 1.80cm incl. lampjes â&#x201A;Ź50,-; 4-p gascomfort â&#x201A;Ź25,-; Âą 40 kndrvideo's â&#x201A;Ź50,-. Tel. 06-16790110. T.k. kinderbuggy â&#x201A;Ź7,50; 2 kndr steppen â&#x201A;Ź20,-; parasol + voet â&#x201A;Ź15,-; zak pluche beesten â&#x201A;Ź10,-; tegelzaagmachine + onderst. â&#x201A;Ź75,-. Tel. 0416-380372. T.k. klass. wln dms wintermantel m. sjaal, Marcona, antraciet mt 44, nooit gedragen, â&#x201A;Ź400,-. Tel. 0418591893.

T.k. met. opbergrek 180x90x40cm bel. 175 kg nw â&#x201A;Ź25,-; tv-kast l.eiken 88x65x40D â&#x201A;Ź15,-; glaspl. m. gesl. rand 97x47B â&#x201A;Ź10,-. Tel. 0418-672554.

Verloven

Reacties mailen aan leo@jsbtransport.nl

T.k. stempels v.d. bouw, uitsch.b., versch. lengtes v.d. plafonden vloerhoogte 2.15L t. 3.20 â&#x201A;Ź10,- p.s. Tel. 06-45209301.

T.k. super 8 viewer films â&#x201A;Ź10,-; st. set HM â&#x201A;Ź25,-; canon ster writer 30 â&#x201A;Ź25,-; div. boxen â&#x201A;Ź5,p.s.; hrn schaatsen mt 43 â&#x201A;Ź10,-.. Tel. 06-47157124. T.k. trapskelter 8-12 jr z.g.a.n. â&#x201A;Ź80,-; bolderkar 4 wln â&#x201A;Ź40,-; ktv 60cm â&#x201A;Ź20,-; rugspuit 15L kunst. â&#x201A;Ź35,-; kndr schooltafel â&#x201A;Ź20,-; oude radio Philips â&#x201A;Ź25,-. Tel. 0418662143. T.k. z.g.a.n. lrn eetkmr stoelen terracotta â&#x201A;Ź200,-. Tel. 0183-353335.

Zoekt

internationaal chauffeur.

T.k. Singer naaimachine 1890 â&#x201A;Ź15,-; ronde eettafel m. gl blad Ă&#x2DC;1.05 H80 â&#x201A;Ź30,-; 2,5zits bank, st d.grijs/blauw â&#x201A;Ź25,-. Tel. 0347-371254.

T.k. stripbkn Erik de Noorman jr 1954-1960 o.a. Romeinse Helm, de zoon van Erik â&#x201A;Ź6,- p.s.; fotoboekje Beesd van Ouds â&#x201A;Ź16,95; kruideniersweegschaal jr 1910 m. kop. schaal â&#x201A;Ź25,-; luik merbauht 80x100cm nw Tel. 0345-681623.

JSB Transport werkendam.

Allround medewerker De werkzaamheden zullen bestaan uit: Controle en verwerking van binnenkomende goederen Transporteren van goederen naar klanten Het ondersteunen van het verkoop team Voor deze uitdagende functie zijn wij opzoek naar een man of vrouw waarbij afďŹ niteit en kennis van de genoemde doelgroepen gewenst is. Spreekt dit je aan of hebben wij je enthousiast gemaakt. Schrijf dan een sollicitatiebrief naar: Technische Groothandel Versluys Bagijnhof 49 4264AZ Veen Of mail naar: Marjon@tg-versluys.nl

wintercheck

Kom langs en maak een keuze uit de exlusieve verlovingskaarten collectie van:

Doe nu de )(%58$5,

voor slechts â&#x201A;Ź 9,95 $&7,( en (ONHZHUNSODDWVEH]RHNHU ontvang een gratis slee. *UDWLVLMVNUDEEHURIVORWRQWGRRLHU

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

Wij zijn op zoek naar een ervaren en enthousiaste

ACCOUNTMANAGER Telefonie en Beveiligingssystemen

Bekijk de vacature op www.pellegrom.com

$XWRPRELHOEHGULMI%DNNHU 3ULQVHV,UHQHODDQD ZZZEDNNHUUHQDXOWQO
WOON JOURNAAL

XXL

6OSBOUWENKLUSSERVICE +RUISSTRAAT %6$RONGELEN 4EL  '3- 

t t t t t

1Ă&#x160;""Ă&#x160; Ă&#x160; Ă&#x160; ," 1 Ă&#x160; /Ă&#x160; - , / tt Ă&#x160;, xĂ&#x160;,

schilderwerk wandafwerking kozijnrenovatie beglazing spuitwerk

.FFSLFSLt5FM  4MFFVXJKLt5FM  www.vinkschilderwerken.nl

D

e keuken is het hart van uw huis. Onder het genot van een drankje en

wat lekkers kruipen we gezellig om de keukentafel. Dan komen de verhalen over gisteren, vandaag en morgen. De keuken is warmte, de keuken is gezelligheid en van alle tijdenâ&#x20AC;Ś

Nostalgie

KEUKENS BADKAMERS INTERIEURS Showroom: Nijverheidstraat 7 4261 TK Wijk en Aalburg. Tel: 0416 69 51 94 email: info@diepeveen.nl Openingstijden: Di t/m Vrij 9.30 - 17.00 uur, Zat 10.00 - 16.00 uur. Op zondag en maandag zijn we gesloten. Overdag geen tijd? Bel ons voor een avondafspraak!

www.diepeveen.nl


WOON JOURNAAL

<<<

Opening kijkappartementen aan ’t Rond in Woudrichem Professioneel zitcomfort aan huis Geïnteresseerde kopers en andere belangstellenden kunnen zaterdag 14 december van 10.00 uur tot 12.00 uur vrijwel alle kijkappartementen aan ’t Rond in Woudrichem bezichtigen. Alleen de type A-woningen zijn niet open voor publiek, omdat al deze appartementen inmiddels verkocht zijn.

Laat u verrassen en breng nu een bezoek aan de kijkappartementen in dit onder hoogstaande architectuur gebouwde complex. Doordat de

steigers inmiddels zijn gezakt tonen de gevels zich in hun volle glorie! Geniet van het weergaloze uitzicht, de absolute privacy op uw balkon en de

Ook is er zaterdag 14 december een mooie indruk te krijgen van de grootte van de straks alleen voor bewoners toegankelijke daktuin. Hier is het goed toeven, als straks het gebouw is opgeleverd. Zo centraal gelegen aan ‘t Rond zijn dit voorlopig de laatste appartementen die gebouwd worden: een uitgelezen laatste kans om daar nu een in de toekomst gewild en waardevast appartement te kopen.

De opening van het kijkappartement type B enkele weken geleden leidde tot een enorme opkomst van geïnteresseerden. Men was onder de indruk van de opgeruimde bouwplaats en hoe het kijkappartement er uit zag: een prachtig uitzicht over ’t Rond, ook vanuit de woonkamer door de schuifpuien en glazen balkonbalustraden. Verder kreeg men een goed beeld van de ruimtelijkheid van de woon- en slaapkamers, doordat de binnenwanden al waren geplaatst.

Onder de belangstellenden die kijkappartement B kwamen bezoeken, waren opvallend veel mensen geïnteresseerd in de mogelijkheid om een appartement aan ’t Rond te kopen zonder de grond. Hiervoor is dit project speciaal geselecteerd. Het leidt tot lagere maandlasten en een lagere hypotheek. Vraag ook hiervoor naar de mogelijkheden bij de makelaar.

De bouw van het nieuwbouwcomplex aan ’t Rond te Woudrichem gaat gestaag door. Daardoor zijn er inmiddels van alle woningtypen, behalve type A, kijkappartementen gereed. Om deze te bezichtigen is de bouwplaats op zaterdag 14 december van 10.00 uur tot 12.00 uur voor iedereen geopend. Kom ervaren wat een zee van ruimte de appartementen hebben en wat een fantastisch uitzicht de woningen te bieden hebben!

WWW.WONENINWOUDRICHEM.NL

Professioneel zitadvies aan huis WIJK EN AALBURG – Wilt u graag persoonlijk advies bij u thuis? Miranda van Wijk komt graag bij u langs met deskundig advies over gezond én comfortabel zitten. De Aalburgse meubelspecialist is expert op het gebied van zitklachten. Van Wijk bezoekt mensen, die een relaxfauteuil zoeken in het Land van Heusden & Altena met haar demo-bus thuis voor een vrijblijvend advies. Of iemand nou rugklachten heeft, een medische aandoening of eindelijk een avondje goed wil zitten; Een goed passende fauteuil kan daar enorm mee helpen. “Alleen als je goed zit, met de juiste ondersteuning, rust je echt uit. Dat voorkomt rugklachten en kan ze zelfs verlichten.” Professioneel advies Als Zitspecialist, met een showroom in Oisterwijk, heeft Van Wijk al meer dan vijftien jaar ervaring met ‘professioneel zitten’. Ze staat bekend om haar persoonlijk advies, dat ze ook aan huis geeft. “Wij krijgen steeds meer vraag van mensen uit deze streek. Omdat ik zelf in Altena ( Wijk en Aalburg, red.) woon en binding heb met deze regio, daar ga ik graag op in. Met onze demo-bus bezoeken we veel klanten aan huis.” Het belangrijkste in de demo-bus is: de meetstoel. Daarmee bepaalt Miranda op de centimeter

onbegrensde mogelijkheden m.b.t. indeling en afwerking. Bovendien hoeft u voor de dagelijkse boodschappen het gebouw niet uit. Ook om uw auto te bereiken kunt u binnendoor met de lift naar uw eigen parkeerplaats in de afgesloten kelder.

nauwkeurig de afmetingen voor de persoonlijke relaxfauteuil. “Vooral als u zitklachten heeft, is elke millimeter belangrijk in de afstelling van uw stoel!” Met de juiste verstelmogelijkheden is de totale belasting van de rug zelfs lager dan wanneer je plat op bed ligt. “Het geheim zit hem in de bijzondere kantelverstelling”, legt Van Wijk uit; “Doordat de rug en zitting gelijk blijven, houd je de goede houding en zak je niet onderuit. De verstelbare lendenondersteuning, maakt het zitcomfort helemaal ‘af’.” Gewoon mooi Behalve ergonomisch verantwoord zijn relaxfauteuils tegenwoordig óók gewoon mooi, Mensen die dat in de showroom willen bekijken, laat Miranda desgewenst thuis ophalen. Maar in de showroom of thuis, het advies blijft hetzelfde: vakkundig en persoonlijk. Kijk voor meer informatie op WWW.VANWIJKZITSPECIALIST.NL

Van Wijk Zitspecialist Thuis advies op afspraak via: T 013 - 5 21 22 23 Showroom: Kerkstraat 91a , Oisterwijk


OOK BESCHIKBAAR ALS APP

SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

maar ook de laatste uitslagen, standen, programma’s etc. vind je op het vernieuwde www.regio-voetbal.nl. Onmisbaar voor de voetballiefhebber in de regio.

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

33 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Peter Branderhorst wint in Tienhoven įĢĤĦĬ š Tijdens de derde wedstrijd van de wintercompetitie van RC Jan van Arckel hebben diverse renners uit de regio podiumplaatsen behaald.

daardoor totaal anders dan in de wedstrijden in Noordeloos en Giessenburg, waar de modder de grootste tegenstander van de renners was.

Peter Branderhorst uit Nieuwendijk won in de A-klasse en staat daarmee eerste in het klassement. De wedstrijd op camping De Koekoek in Tienhoven kende goede omstandigheden met kort gras op een zanderige ondergrond. Het wedstrijdbeeld was

In de A-klasse, de klasse voor licentiehouders, kwamen Dennis Ebert en Peter Branderhorst, beiden uit Nieuwendijk, vroeg in de wedstrijd mee in een kopgroep. Klassementsaanvoerder Erik van Gelder reed lek in deze kopgroep waarna, Kelvin van den Dool en

Peter Branderhorst zich losmaakten van de rest. Uit de achterhoede kwam de getalenteerde Sjoerd Bax uit Uppel langzaam maar zeker naar voren en hij sloot aan bij de koplopers. Branderhorst won uiteindelijk, waarna Bax als tweede de finishlijn passeerde. Het was voor Branderhorst de tweede overwinning in de wintercompetitie voor zijn team Bassa-Merida. Dennis Ebert werd uiteindelijk zesde in Tienhoven. Het grootste peloton was weer voor de

™9Zhig^_Y^cYZ6"`aVhhZ\^c\ijhhZcH_dZgY7Vm&ZcEZiZg7gVcYZg]dghi()

FOTO: JAN DE BRUIN

CFM/Transito verder in bekertoernooi ĴĢįĨĢīġĞĪ š Het eerste team van zaalvoetbalvereniging CFM/Transito heeft vorige week woensdag een simpele bekeroverwinning geboekt. In de derde ronde van het bekertoernooi stuurden de Werkendammers het Bredase Barca met 9-1 naar huis. CFM begon in sporthal De Crosser meteen met hoog druk zetten en al in de eerste minuut had dit resultaat. De ploeg van trainer Richard Pascoal kwam al snel op een 2-0 voorsprong. De gasten kwamen in de openingsfase

niet verder dan een counter, die door alert optreden van doelman Dimitri de Bil onschadelijk werd gemaakt. CFM bleek wel effectief in de counter en kwam via Dennis Blom op 3-0. De gasten wisten zich geen raad met de grote druk die de Werkendammers opvoerden waardoor Barca genoodzaakt was zich te beperken tot verdedigen. CFM speelde prima positiespel en na tien minuten was het Han Bok die via de binnenkant van de paal de 4-0 binnenschoot, wat tevens de rust-

stand zou zijn. Na rust pakte CFM het spel van de eerste helft meteen weer op en creëerde het direct twee grote kansen. Frank Hiemstra en Josbert Wemmenhove wisten het doel echter niet te vinden. De gasten toonden ook wat meer bravoure en probeerden de bal sneller rond te laten gaan. Na slordig balverlies van CFM schakelde Barca snel om en werkte het de 4-1 hard tegen de touwen. Ondanks het feit dat CFM duidelijk de betere was, verzuimde het de score uit te breiden. Vooral het slordige spel frustreerde CFM-coach Richard Pascoal zichtbaar. Na een kwartier was het eindelijk Richard Biemans die na een goede combinatie de 5-1 in de verre kruising wist te schieten. Dit zorgde weer voor wat meer beleving in het spel van CFM waarna de Werkendammers uitliepen naar 9-1.

B-klasse. In deze klasse voor recreanten verschenen meer dan 130 renners aan de start. Voorin ging de strijd tussen twee koppels, waarvan Jeroen Nouwens en Jeroen Straver er één was. Andelnaar Straver won uiteindelijk in een felle eindsprint van Nouwens, waardoor Straver een tweede plaats in het klassement bezet. Daan van Vuuren was zaterdag de eerste renner uit de regio met een podiumplaats. De Woudrichemmer werd in de E-klasse, de klasse voor jeugd van negen tot en met elf jaar, tweede achter Kjell Roerbag. Noa Stolk uit Nieuwendijk kwam niet goed op snelheid en moest genoegen nemen met een zevende plaats. In de D-klasse, de klasse voor jeugd van twaalf tot en met veertien jaar, stelde Ruben van der Stelt zijn klassement veilig. Met een vierde plaats in Tienhoven bleef de renner uit Nieuwendijk eerste in het klassement. De wedstrijd werd gewonnen door Jesse Bikker. Hij troefde Stefan Verhoeff en de Rossumse Bas van Dinther af. Sam Stolk uit Nieuwendijk kon tijdens de wedstrijden geen potten breken, maar staat met een vijfde plaats nog wel in de top vijf van de D-klasse. RC Jan van Arckel spreekt van een geslaagd evenement en bedankt het organiserende comité. De volgende wedstrijd in de wintercompetitie zal gehouden worden in Nieuwpoort op zaterdag 14 december. De volledige uitslag van de wedstrijd in Tienhoven is te vinden op onderstaande website.

Erwin Verheij trainer ONI Zaterdagderdeklasser ONI heeft Erwin Verheij voor volgend seizoen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

L>?@ :C 66A7JG<$ÈH"<G6K:CBD:G ™

Verheij wordt bij ONI de opvolger van Marco de Haas. De 37-jarige Wijk en Aalburger heeft momenteel de A-junioren van Woudrichem onder zijn hoede. Daarvoor was hij drie jaar hoofdtrainer van Well. Als speler kwam Erwin Verheij uit voor WSV Well en Noad’32. ONI staat momenteel dertiende in de 3e klasse D.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL Kijkje achter de schermen bij Kadijk Beach L:G@:C96B™ Diverse beachvolleybalteams uit het Land van Heusden en Altena hebben afgelopen zomer bijzondere prestaties geleverd. Deze prestaties zijn mogelijk door een bijzonder programma en mensen die daarin geïnteresseerd zijn kunnen vrijdag 13 december een kijkje nemen achter de schermen bij de Kadijk Beach University in Werkendam.

Gasten kunnen daar een indruk krijgen van alles wat er komt kijken bij de opleiding tot topbeachvolleyballer. Aanmelden voor de avond is mogelijk via onderstaand e-mailadres.

q WWW.JANVANARCKEL.NL/WINTERCOMPETITIE q INFO@KADIJKBEACH.NL

Nieuwe raceklasse in Venray De rallysport wordt vanaf komend seizoen uitgebreid met de zogenaamde Nissan 350Z Oval Racing Cup.

K:CG6N ™

Deze klasse heeft dezelfde opzet als de Nissan 350Z Challenge. Het succes van de 300 pk sterke Nissan 350Z in de rallysport is mede te danken aan de opzet, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nagenoeg standaard Nissan 350Z, die rijdt op milieuvriendelijke biobrandstof. De nieuwe race wordt geïntroduceerd op de Oval Racing-baan in Venray en wordt georganiseerd door Biesheuvel Autosport uit Nieuwendijk. Deze leverancier van onder andere rally-benodigdheden gaat de samenwerking aan met de eigenaar van Raceway Venray. Op zaterdag 21 december vindt er een introductiedag plaats op diezelfde baan in Venray. Geïnteresseerden krijgen daar de mogelijkheid om (mee) te rijden in een Nissan 350Z. Daarvoor worden drie wagens ter beschikking gesteld. Bezoekers en andere geïnteresseerden zijn welkom vanaf 12.00 uur bij Raceway Venray.

De volgende wedstrijd voor CFM/ Transito 1 is de uitwedstrijd tegen Bristol Team/Osaka uit Roosendaal. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 11 december. Om 22.00 uur wordt dan in sporthal De Crosser afgetrapt tegen SCR/’t Rijens Vat 1. Meer informatie en foto’s van de wedstrijd tegen Barca zijn te vinden op onderstaande website. ™8;B$IgVch^id&ldc\ZbV``Za^_`^c9Z8gdhhZg#

Partypoffertjes www.partypoffertjes.nl De Groene Winkel www.groene-winkel.nl Juwelier Gerrit van Zandwijk www.juweliervanzandwijk.nl Eetcafé ‘t Vraagteken www.eetcafevraagteken.nl EMTÉ Wijk en Aalburg Jakko Sport www.jakkosport.nl Traiteur t’ Ankertje Keurslagerij Vos & Schoon www.vosveen.keurslager.nl www.schoon.keurslager.nl Biologische Bakkerij Hardeman www.bakkerijhardeman.nl Warenhuis Wijk en Aalburg www.warenhuis-wijkenaalburg.nl Studio 22 Webshop: www.studio22.info Cigo Lucas www.cigolucas.nl Mome Productions www.momeproductions.com www.bruiloftthuis.nl www.feestjeopdezaak.nl

Beauty Boutique Lalana www.lalana.nl HEMA www.hema.nl Broodkunst www.broodkunst.nl Chinees Restaurant De Chinese Muur Jac van Bergeijk Mode en Wonen www.jac-van-bergeijk.nl Kuyntjes Schoenmode www.kuyntjesschoenmode.nl Kinderboetiek Pimpampoentje www.kinderboetiekpimpampoentje.nl Tomboy kindermode www.tomboykinderkleding.nl Mikado Bloemen www.mikadobloemen.nl Optimaas breedband internet www.optimaas.nl Vos Tweewielers www.vostweewielers.nl Stichting Samen voor Codlea www.samenvoorcodlea.nl Kapsalon Patricia www.kapsalonpatricia.nl Dierenspeciaalzaak Kebo www.kebodierenspeciaalzaak.nl

q WWW.CFMTRANSITO.NL

™9ZC^hhVc(*%O`dbikVcV['%&)^cVXi^Z^cKZcgVn#

Kerstmarkt

Wijk & Aalburg 2013

Vrijdag 13 december 12:00 - 22:00 uur

LOCATIE: Marktplein en Galerij – Wijk en Aalburg


WAKKER WORDEN!

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

ALLE DEKBEDOVERTREKKEN NU TIJDELIJK MET -50% KORTING VEEL SENIOREN VOORDEEL! MOON300 Deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

vanaf

140/200 cm voor € 795,160/200 cm voor € 895,180/200 cm voor € 995,-

795,-

Ook in 210cm en 220cm leverbaar Tevens elektrisch verstelbaar verkrijgbaar

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

van 135,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

89,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

T!

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

ET KKE M LIJKTIELPA E D TIJ TEX U N TIS A GR

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van 135,-

99,-

SCHUIFDEURKAST HAMBURG

van 195,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 195,€ 239,€ 279,€ 400,€ 450,-

voor voor voor voor voor

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

129

95

160/200 cm voor € 1695,180/200 cm voor € 1795,Ook in 210 en 220 cm leverbaar

vanaf

1695,-

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,- voor 349,180 cm van 568,- voor 409,201 cm van 658,- voor 469,225 cm van 734- voor 529,250 cm van 809,- voor 589,Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

vanaf

349,-

W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

GRATIS bedombouw + hoofdbord uit * de Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK

design: yppmedia.nl

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

Vraag in de winkel naar de voorwaarden


Woensdag 4 december 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

35 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

NIEUWE JASSEN EN TASSEN

Almkerk A1

Woudrichem 5

Gesponsord door: Stukadoorsbedrijf Afbouw op Maat Wat?: Inloopshirts

Gesponsord door: ‘t Hoekske, Perfotech, HypotheekWeter, LF Sport Wat?: Tenues, tassen, trainingspakken, coachjassen

Dussense Boys E1

Dussense Boys F1

Gesponsord door: Restaurant De Waterman, Sportswear Benelux Wat?: Trainingspakken

Gesponsord door: IDYN Wat?: Trainingspakken

Simon Schmidt blinkt uit in Eindhoven ĢĦīġĥĬijĢī š Simon Schmidt van zwemvereniging De Biesboschzwemmers heeft vier medailles behaald bij de regionale sprintkampioenschappen in Eindhoven. De jonge zwemmer haalde goud op de 50 meter rugslag en zilver op de 100 meter wisselslag. Bij de 50 meter vlinderslag en de 50 meter vrije slag behaalde Schmidt een bronzen medaille. Tijdens de wedstrijd die zaterdag en zondag gezwommen werd, kwamen nog twintig andere zwemmers uit voor De Biesboschzwemmers. Daarnaast deden er andere zwemverenigingen uit andere provincies mee. Na twee dagen zwemmen was de oogst voor de Biesboschzwemmers 12 medailles, drie clubrecords, 37 persoonlijke records, 35 limieten voor de zomerkampioenschappen en een limiet voor de Nederlandse juniorenkampioenschappen. Leendert Paans, leeftijdsgenoot van Simon

Schmidt, was de hele week ziek geweest, maar na twee dagen stond de teller voor Leendert op vijf persoonlijke records en één medaille. De medaille behaalde Leendert op de 50 meter vlinderslag, hij bleef Simon 0,04 seconden voor. Op de rugslag, vrije slag en wisselslag scherpte hij zijn tijden aan. Andere medailles waren voor Jade Groeneveld, Sanne van de Pol en Simon’s broer, Lukas Schmidt. Thomas Zielhorst haalde drie podiumplaatsen. Met één zilveren en twee bronzen medailles completeert hij het dozijn medailles voor De Biesboschzwemmers. De komende weken volgen er nog diverse wedstrijden en in het tweede weekend van januari zullen de Werkendammers weer veel zwemmers van dit weekend tegenkomen in Eindhoven. Daar worden de Brabantse Winterkampioenschappen gehouden met op het programma de 100 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Monsterscore ACKC ĤĦĢİİĢīš ACKC heeft zaterdag met speels gemak de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Thor uit Harmelen gewonnen. ACKC was in sporthal De Jager in Giessen met 27-9 te sterk voor Thor. Met een score binnen vijftien seconden opende ACKC de wedstrijd veelbelovend. Na tien minuten liep ACKC uit naar een 17-5 ruststand. Halverwege de tweede helft was de stand pas 19-9, maar daarna kwam ACKC op stoom. De eindstand werd uiteindelijk 27-9 in het voordeel van de Almkerkers. ACKC ontvangt zaterdag Atlantis uit Mijdrecht, dat samen met ACKC de derde plaats bezet.

Tweemaal brons ĢĦīġĥĬijĢīš Petri Velthuis en Sven Westerlaken van zwemvereniging ZVDO’74 hebben beide een bronzen medaille behaald. Dit deden zij tijdens de regionale sprintkampioenschappen. Velthuis haalde brons op de 50 meter vlinderslag en Westerlaken deed dit op de 50 meter rugslag.

ACTIE: 30 autorijlessen +

Praktijk Examen voor € 1250,-!! Tel: 06-46435719 Jacob van Ruysdaelstraat 42 5256 HD Oudheusden Email info@rijschoolheusden.nl www.rijschoolheusden.nl

Spectaculaire winst ĴĢįĨĢīġĞĪš Basketbalclub Virtus uit Werkendam heeft een spectaculaire overwinning geboekt op Wyba. Met 79-68 werd de ploeg uit Wijchen in Virtus’ beste wedstrijd van het seizoen verslagen. Toch kenden de Werkendammers een stroeve start, maar vervolgens liep de score op. Tot 18-18 kon Wyba nog bijblijven, maar daarna leek het verzet gebroken. Virtus had echter met de krachten gesmeten en Wyba kwam nog terug tot 72-65. Toch kwam de winst voor Virtus niet meer in gevaar.

Kampioenen bij MHCD ġįIJīĢīš Bij hockeyclub MHCD in Drunen zijn diverse teams kampioen geworden. Voor de winterstop hebben de teams MA1, MD2 en MC4 het kampioenschap behaald bij de mixed hockeyclub. Behalve het kampioenschap heeft de MA1 nog een andere uitstekende prestatie geleverd. Dit Drunense hockeyteam is dankzij het kampioenschap namelijk gepromoveerd naar de sub-topklasse.


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

SLOT ALMZICHT Almkerk Â&#x2021; DSSDUWHPHQWHQORFDWLH'HQ'RRUQ Â&#x2021; VORWZRQLQJHQHQSHQWKRXVHV Â&#x2021; :RRQRSSHUYODNYDULHHUWYDQP2 Â&#x2021; .RRSSULMVYDQDIâ&#x201A;ŹYRQ Â&#x2021; ,QFO.HXNHQKRIINHXNHQWHJHOVHQVDQLWDLU

Woudrichem Schans 9

Â&#x2021; 6OXLWLQJLQVFKULMYLQJGHFHPEHU

Excellent afgewerkte hoekwoning op een toplocatie. Deze hoekwoning is sfeervol ingericht en helemaal instapklaar. Heel de woning is royaal van opzet, slaapkamers over de volle breedte van het pand en een schitterende in het oog springende woonkeuken.

9RRUPHHULQIRUPDWLHNXQWXWHUHFKWELMGHPDNHODDU

MANSARDEHOFF Andel

Begane grond: entree met garderobe nis onder de trapopgang, meterkast, fijne lichte woonkamer aan de voorzijde van het pand, â&#x20AC;&#x2DC;ouderwetseâ&#x20AC;&#x2122; woonkeuken met tuindeuren en prachtige hoekopstelling voorzien van inbouwapparatuur en een bijkeuken. Verdieping: overloop, 2 slaapkamers (mogelijkheid tot 3 slaapkamers) met draai/kiepramen en een keurige badkamer ingedeeld met inloopdouche voorzien van rain shower, zwevend closet, design radiator en een extra brede wastafel met dubbele kraan en brede spiegelkast. Zolderetage: grote open ruimte bereikbaar via een vaste trap voorzien van extra bergruimte achter knieschotten.

Â&#x2021; 0DQVDUGHZRQLQJHQ Â&#x2021; /RFDWLH/HHXZHULNODDQWMH Â&#x2021; KRHNHQWXVVHQZRQLQJHQ Â&#x2021; .RRSSULMVYDQDIâ&#x201A;ŹYRQ Â&#x2021; ,QFO.HXNHQKRIINHXNHQWHJHOVHQVDQLWDLU Vanaf 1 januari 2014 startersleningen in de gemeente Woudrichem!

Aan de voorzijde heeft men een eigen oprit naar de berging en de siertuin. De met hydraâ&#x20AC;&#x2122;s omsloten achtertuin is heerlijk ruim en gevarieerd ingericht met beplanting en twee terrassen. Vanuit de bijkeuken is nog een berging bereikbaar die voorzien is van een kanteldeur aan de voorzijde.

Â&#x2021; 6OXLWLQJLQVFKULMYLQJGHFHPEHU 9RRUPHHULQIRUPDWLHNXQWXWHUHFKWELMGHPDNHODDU

Verkoop:

Ontwikkeling:

Tankens Projectontwikkeling B.V.

De Makelaars van Altena

Andel T 0183 - 44 18 41

Woudrichem

I www.tankens.nl

T 0183 - 30 70 40 I www.demakelaarsvanaltena.nl

Vraagprijs â&#x201A;Ź 279.000,00 k.k.

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling.Telefoon 0183 30 70 40

Woudrichem Bagijnestraat 16

Werkendam Sleeuwijksedijk 64

Brakel Vrijheidslaan 64

Oud in een nieuw jasje! Op een fantastische plek in de vesting van Woudrichem vindt men dit halfvrijstaand herenhuis. De woning is in 1988 volledig nieuw gebouwd en helemaal geĂŻsoleerd. Kortom: hedendaags woongenot in een authentieke stijl.

Pittoresk boerderijtje! Op een fraai plekje vindt men deze schattige woonboerderij met onverwacht veel ruimte, authentieke details en een geweldige sfeer. De woning is gesitueerd op een zeer ruime kavel van 466 m2.

Aan de rand van het dorp, vlakbij het bos, vindt men deze leuke goed onderhouden eengezinswoning. De woning is van binnen eenvoudig afgewerkt maar aan de buitenzijde tip-top. De woning is rondom voorzien van hardhouten kozijnen en isolerende beglazing.

Begane grond: hal/entree, ruime woonkamer met schuifpui en fraai spantwerk in zicht, tussenportaal, keurige badkamer, keuken met rechte opstelling en een praktische proviandkast en een fantastische eetkamer met toegang tot een oude kelder. Verdieping: lichte overloop, 2 zeer royale slaapkamers, sanitaire/was/CV ruimte en een werkkamer. Zolderetage: bergzolder bereikbaar middels vlizotrap.

Begane grond: ontvangsthal, kelderruimte, toilet, keuken met eenvoudige keukenopstelling en een mooie ruime en lichte woonkamer. Verdieping: overloop, 3 grote slaapkamers en een badkamer ingedeeld met inloopdouche, wastafel en een radiator. Zolderetage: open zolderruimte bereikbaar via een vlizotrap vanaf de overloop. Een vaste trap behoort tot de mogelijkheden.

Begane grond: ontvangsthal, toilet ingedeeld met duoblok en fontein, fijne lichte woonkamer met diverse raampartijen en praktische trapkast en een keuken ingedeeld met sfeervolle en complete U-opstelling afsluitbaar middels en suite deuren. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers en een complete badkamer ingedeeld met een douche, ligbad, zwevend closet en dubbele wastafel. Zolderetage: royale open zolder bereikbaar via een vaste trap en met een schitterend uitzicht over de omgeving. Fijne brede achtertuin die ook via een poort te bereiken is. Onderhoudsvriendelijk ingericht. Achter op het perceel bevindt zich een stenen berging. Vanuit het stadje Woudrichem een goede verbinding met bijvoorbeeld Gorinchem. Het woonhuis heeft een inhoud van ca. 325 m3 en is gelegen op een perceel van 98 m2.

Vraagprijs â&#x201A;Ź 259.500,00 k.k.

Achter de woning ligt een geweldige tuin op het zuiden. Deze tuin is ruim opgezet en grotendeels ingedeeld met gazon. Achter de woning ligt nog een weide die gehuurd wordt van de gemeente Werkendam. Sleeuwijk en Werkendam zijn voorzien van alle dagelijkse voorzieningen en hebben een goede bereikbaarheid.

Vraagprijs â&#x201A;Ź 350.000,00 k.k.

De achtertuin is ingericht met bestrating en planten borders. Ook staat hier de berging. De voortuin is ingericht als siertuin. Het woonhuis heeft een inhoud van ca. 300 m3 en is gesitueerd op een perceel van ca. 156 m2.

Vraagprijs â&#x201A;Ź 145.000,00 k.k.

www.demakelaarsvanaltena.nl


1XGTFGMVGMGTUVDQOGPXGTMQQR Kerstboom Nordmann SparGezaagd. A-Kwaliteit

Hoogte 140 –200

€ 34.95 € 24.95

A-Kwaliteit voor de scherpste prijs!

Kerstboom Picea Omrika Met kluit.

Hoogte 125-150

€ 22.95 € 13.99

24,95

Hoogte 150-175

€ 29.95 € 16.50

ember c e D 7 g Zaterda

Picea Omrika

Met kluit.

Hoogte 65-100

€ 12.95 € 7,99

Led Binnen verlichting Warm wit

Kom zaterdag gezellig kerstinkopen doen. Tijdens onze Christmas Shopping. 

x x x x x

7,99

  

13,99

'LYHUVH.HUVWDDQELHGLQJHQ /HYHQGH.HUVWVWDO (WHQ 'ULQNHQ /LYH*ODVEOD]HQ *H]HOOLJH.HUVWPX]LHN

35 Led 3.5 meter € 9,95 € 4.99 50 Led 5 meter € 11,95 € 7.49

4,99

*(23(1'727885 Kerststukjes

Lemax accessoires

Wij hebben een

Platmos

kerststukjes.

€ 6.95 €3,99

groot assortiment

3 halen 2 betalen

Grote tempex box

Al vanaf 8.99

3,99 Geheel december 

Woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag Geopend van 09.00 tot 20.00 uur Groenrijk Branderhorst De korten bruggert 39

0416-351112 www.groenrijk.nl

Aanbiedingen geldig tot 07-12-2013

49 heusden 13 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you