Page 1

Au

Aut to Visscher o’s ₏2.0 vanaf 00,-

T N age l j I i b S 2015

JLAGE

I MET B

LEERDAM

Winterbanden 30% korting Gratis opslag

WOENSDAG 18 NOVEMBER 2015 JAARGANG 28 NO.47 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Auto Visscher - Sperwerlaan 118 - Leerdam T 0345-63 60 20 - www.autovisscher.nl

Herindeling feit, provincie nog niet

Glazen Toren

De herindeling in de Vijfheerenlanden is een voldongen feit. Vorige week dinsdag gingen de drie gemeenteraden akkoord met het voorstel om per 1 januari 2018 verder te gaan als ĂŠĂŠn gemeente Vijfheerenlanden. Over de provinciekeuze bestond minder eensgezindheid. Leerdam (met 13-6) en Vianen (unaniem) kozen voor Utrecht, Zederik gaf met 8-7 de voorkeur aan Zuid-Holland. Het kan nog een poosje duren voor duidelijk is tot welke provincie de fusiegemeente gaat behoren.

Rijthoek 1 Haaften 0418 -591345 www.autopippel.nl

35

nieuws

Nieuwe woonwensen?

Mantelzorgers middagje vrij

Wij halen het beste uit Ăşw woning!

Voor de Week van de Mantelzorg stelden de gemeente Leerdam, Stichting Welzijn en tal van instellingen een gevarieerd programma voor mantelzorgers op. De plaatselijke NPV belegde twee bijeenkomsten in het Bijbelmuseum aan de Lingedijk. Wethouder Arie Keppel onderstreepte daar het belang dat de gemeente Leerdam hecht aan het werk van de mantelzorgers. Die waren zelf blij met het middagje uit en genoten van de lunch en het bezoek aan het museum.

0345 - 651 684 www.deruiterbouw.nl

19

41

nieuws

Like ons

Gelijkspel LRC voelt als nieuw verlies

autobedrijfschaapbeesd

LRC liet thuis tegen NSC na zes nederlagen de kans liggen op een overwinning. In de tweede helft speelden de Leerdammers met ĂŠĂŠn en een poosje zelfs met twee spelers meer dan de Nijkerkers, maar meer dan een 2-2 gelijkspel zat er niet in. â&#x20AC;&#x153;Dit voelt als een nederlaag. We hebben te weinig gedaan met de overtalsituatieâ&#x20AC;?, vond trainer Marcel van Steenis. De Leerdammers kregen weinig kansen en waren niet koelbloedig bij de mogelijkheden die zich wel voordeden. Â&#x2122;9Z<aVoZcIdgZclZgYkg^_YV\VkdcYi^_YZchZZcheZXiVXjaV^gZaVhZgh]dldci]jaY#

LEES HET LAATSTE (STREEK)NIEUWS ALS EERSTE

YES, I LIKE! â&#x20AC;&#x2DC;K HĂ&#x2C6;B DE APP...n?

Een tablet

winne

kpagina ze faceboo Ga naar on cebook.com/ www.fa uws leerdam.nie et doen. o m u en lees wat

FOTO: PHOTOSOLUTIONS.NL

Naar welke brugklas ga jij? Laat je goed informeren: www.naardemiddelbare.nl

www.facebook.com/leerdam.nieuws

48

sport

Te huur aanmeerplaatsen  In de nieuwe jachthaven nabij het centrum van Vianen. Voor info bel 06-53645721 of mail naar: info@devrijhaven.nl www.devrijhaven.nl

Vink maakt â&#x20AC;&#x2122;t af...

Een mooie gelegenheid voor een feestje!

Â&#x2021; schilderwerk Â&#x2021; wandafwerking Â&#x2021; kozijnrenovatie Â&#x2021; beglazing Â&#x2021; kozijnrenovatie Â&#x2021; beglazing

Meerkerk Â&#x2021; Tel. (0183) 358333 www.vinkschilderwerken.nl

ZOCHT: WEGENS SUCCES GE

WONINGEN! ϏϯϰϹͳϲϹϭϲϯϹ

VERKOOP | AANKOOP | TAXATIE WWWÍ&#x2DC;sGÍłD<E>ZI:Í&#x2DC;N>

Vandaag bellen.

Uw feest op maat. Mooie sfeervolle zalen voor 20 tot 400 personen. Professionele licht- en geluidsinstallatie. Eigen uitgebreide keuken. Rolstoelvriendelijk. Professionele bediening. Gratis parkeergelegenheid.

5JFOEXFHt&(-FFSEBN 5FM tXXXIFUEBLOM

Morgen een hypotheekgesprek.

Verliefd geworden op een huis? Dan wil je snel weten of het financieel haalbaar is. Maak een afspraak met onze adviseur via (0183) 612 612.


www.juweliervankerkwijk.nl


Woensdag 18 november 2015

Voor perfectie Voor perfectie 0% 11101%

in in schadeherstel schadeherstel

Handelstraat 7 / Leerdam Handelstraat 7 // fax Leerdam Tel. 0345 617 419 617 694

Tel. 0345 617 419 / fax 617 694 www.vanwijkautoschade.nl

www.vanwijkautoschade.nl

Dorcas Voedselactie groot succes įĢĤĦĬš De Dorcas Voedselactie was een groot succes in deze regio. In Leerdam werden bij de Emté 43 dozen gevuld en bij de Plus maar liefst zeventig dozen. Bij de Coöp in Haaften waren dit dertig dozen en de kinderen van de basisschool in Neerijnen wisten vijf dozen te vullen. De Dorcas Voedselactie is voor de twintigste keer georganiseerd. Landelijk zijn er ruim vijftigduizend pakketten verzameld.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

3

MCD in Beesd mag eindelijk uitbreiden ğĢĢİġ š De uitbreiding van de supermarkt MCD in Beesd gaat er eindelijk van komen. De partijen in Geldermalsen waren dinsdagavond tijdens de commissievergadering vrijwel allemaal positief. Nu het Dorpsplein nog. Volgens de MCD is een uitbreiding noodzakelijk om de voorziening in het dorp te kunnen behouden. Al in 2007 kwam er bij gemeente een verzoek binnen voor het uitbreiden van de supermarkt met ruim driehonderd vierkante meter vloeroppervlakte. Plus: het plan om acht appartementen te realiseren

aan het Dorpsplein. Het plan stuitte in eerste instantie op het nodige verzet. De MCD besloot in 2013 zelfs het plan tijdelijk even in de ijskast te zetten. Uiteindelijk volgde er in 2014 een dorpser plan. Het aantal appartementen werd teruggebracht van acht naar zes. Op dit bewuste plan is bij de gemeente slechts één zienswijze binnengekomen. Vandaar dat vrijwel alle partijen dinsdagavond tijdens de commissievergadering positief waren over het voorstel. Hoewel D66-lid Ashley Karsemeijer juist haar vraagtekens plaatstte bij die ene zienswijze, gezien de voorgeschie-

denis van het project. “Waarom is nu opeens maar één tegenstander?” Volgens Karsemeijer zijn bewoners teleurgesteld dat ze na al die bewonersavonden en inspraaksessies geen terugkoppeling hebben ontvangen van de gemeente. De partij claimt signalen te hebben ontvangen van bewoners die helemaal niet zo gelukkig zijn met het verloop van het traject. VVD-er Frank Broedelet vond dat een beetje overtrokken. “Als hier nu heel Beesd had gestaan om op de trom te slaan, dan hadden we ons zorgen moeten maken. Maar volgens mij moet je

het niet omdraaien.” Hij koesterde juist het gegeven dat er maar één zienswijze is binnengekomen als goed teken. Dit deden ook de overige partijen. Voor de nieuwe inrichting van het Dorpsplein moet nog een plan ontwikkeld worden. Wethouder Ronald van Meygaarden liet dinsdagavond weten dat gemeente hierbij gezamenlijk optrekt met de omwonenden. “We willen eerst met iedereen praten die aan het plein woont, daarna gaan we –denk ik – vier voorstellen maken. Dat plein, dat is Beesd, dat is van de mensen. Dus dat willen we gezamenlijk oppakken.”

Sinterklaas arriveerde zaterdag in Leerdam. Hij werd onthaald door burgemeester Rinus Houtman en een grote kinderschare. FOTO: JEROEN DE BRUIJN

q WWW.DORCAS.NL

Open Coffee bij De Prikkelinge ĩĢĢįġĞĪš In het Leerdamse restaurant De Prikkelinge vindt vrijdag 27 november weer een Open Coffee Vijfheerenlanden plaats. De netwerkmeeting is van 09:00 tot 11:00 uur. Deelname is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. De Prikkelinge is te vinden aan de Veerstoep 1 in Leerdam. Parkeren: er ligt op loopafstand van het restaurant een (goedkoop) betaald parkeerterrein bij de Loswal. Het gratis parkeerterrein bij De Prikkelinge is ook een mogelijkheid, maar het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt.

q WWW.OPENCOFFEEVIJFHEERENLANDEN.NL

RTL filmt in Broekgraaf ĩĢĢįġĞĪš Het programma RTL LifestyleXperience heeft dinsdag opnames gemaakt in de nieuwe wijk Broekgraaf. Het item over Broekgraaf maakt onderdeel uit van een aflevering van dit programma over bijzondere woonwijken. RTL koos Broekgraaf uit vanwege de ligging aan het Groene Hart, de kwaliteit van de wijk én de gunstige ligging. De aflevering wordt uitgezonden op zondag 6 december om 14:20 uur op RTL4 en herhaald op zaterdag 12 december op RTL5 om 15:10 uur.

Van Ee raakt oog kwijt na ongeluk Burgemeester Coert van Ee raakte vorige week dinsdagavond ernstig gewond bij een verkeersongeval aan de Driemolensweg in Lexmond. De oogarts heeft aangegeven dat hij zijn linkeroog zal moeten missen.

O:9:G>@ ™

In de loop van deze week zal Van Ee aan zijn oog geopereerd worden. Tot aan de operatie en enige dagen daar, zal de burgemeester in het UMC moeten verblijven. Voorlopig is de burgemeester niet in staat zijn functie uit te oefenen. Wethouder Goof Bos neemt als loco-burgemeester zijn functie de komende tijd waar. Betrokkenen zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Behalve de burgemeester, als bestuurder van de auto, raakte dinsdagavond niemand gewond bij het ongeval.

Implantologie, Parodontologie Kronen en bruggen, Mondhygiëne Endodontologie, Esthetische tandheelkunde

Gebitsprothesen Klikgebit op implantaten Deskundig & vrijblijvend advies

De tandartsenpraktijk O. Dokman

De tandprothetische praktijk Dokman

Hoornaar, Dorpsweg 127C, 4223 NH Tel.: 0183 - 58 92 88

Hoornaar, Dorpsweg 127C, 4223 NH Tel.: 0183 - 58 92 88

Gorinchem, Vroedschapstraat 13A, 4204 AJ Tel.: 0183 - 62 27 21

Gorinchem, Vroedschapstraat 13A, 4204 AJ Tel.: 0183 - 62 27 21

www.tandland.nl

www.tandland.nl

Actueel nieuws op www.hetkontakt.nl


Familieberichten

Woensdag 18 november 2015

Ga met God en Hij zal met je zijn

‘’Hij zal mij geleiden naar grazige weiden’’

Onverwacht en veel te vroeg hebben we afscheid moeten nemen van mijn lieve, zorgzame man, onze pa

Verdrietig delen wij u mede dat de Here plotseling van ons heeft weggenomen onze lieve schoonzoon, zwager en oom

Pieter Gerrit de Zeeuw

Piet de Zeeuw

Piet 2 januari 1958

13 november 2015

Janet de Zeeuw-Brouwer Linda Floris en Judith Dorpsstraat 60 4145 KD Schoonrewoerd Vrijdagavond 20 november is er van 19.00 tot 20.30 uur gelegenheid tot condoleren in De Lichtkring, Dorpsstraat 48 te Schoonrewoerd. De dienst van Woord en Gebed vindt zaterdag 21 november om 10.00 uur plaats in de Gereformeerde Kerk bij De Lichtkring.

2 januari 1958

13 november 2015

F. Brouwer S.M.J. Brouwer - Versluis P.A. Brouwer A.C.L. Brouwer - de Wit Floris Adrie en Joost Marija en Tjeerd Wij wensen Janet, Linda, Floris, Judith en verdere familie veel kracht en sterkte toe.

Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van ons zeer gewaardeerde lid

Piet de Zeeuw Wij zullen zijn vriendelijkheid en enthousiasme missen.

Na afloop van de begrafenis is er opnieuw gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten in De Lichtkring.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Wij zijn erg geschrokken van het plotselinge en veel te vroege overlijden van onze lieve broer, zwager en oom op de leeftijd van 57 jaar

Namens de medewerkers van Health Center De Schildkamp te Asperen. Jaap en Thea Bogerd

Iedere uitvaart uniek. Yarden

Piet de Zeeuw

Piet was een man met humor, die altijd voor iedereen klaarstond.

“Liefde houdt niet op waar het leven eindigt.”

Wij zijn er voor iedereen! 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Egbert van Voorden

Wij verzorgen ook uitvaarten die elders zijn verzekerd.

Voor het melden van een overlijden 0800 8192 Voor algemene vragen 0800 1292

Wij wensen Janet en de kinderen veel sterkte.

& VAN VOORDEN

Uitvaar tzorg Vijfheerenlanden

Yarden & Van Voorden Overslag 20 4247 ER Kedichem T 0183 820 234 06 50 248 932 www.yarden-vanvoorden.nl

Roermond: Leen de Zeeuw Winy de Zeeuw - Bertels Leerdam: Bram Brinkman (in herinnering) Heleen Brinkman - de Zeeuw Vlissingen: Aart de Looff Ineke de Looff - de Zeeuw Arpaillargues (Fr): Bouwe Zijlstra Trudy Zijlstra - de Zeeuw Neven en nichten Schoonrewoerd, 13 november 2015

Coba in de leeftijd van 69 jaar. Ton René, Marjon, Stan en Bente Marco Wendy en Tim

Kuintje Verwoert - Teuling Kuinie 27 maart 1939 – 13 november 2015 Wil Verwoert

Correspondentieadres: A.F.H. Laponder, Recht van ter Leede 5, 4143 LN Leerdam.

Jenny en Richard Stefan, Wesley, Romy

De crematieplechtigheid heeft donderdag 12 november in besloten kring plaatsgevonden.

Bert en Anita Dylan, Naomi, Amber Onega 14 4141 MR Leerdam

...zijn er dingen, glinsteringen, die ik alleen echt kan zien en bewaren als ik mijn ogen sluit...? Vol verlangen naar de hereniging met haar dierbaren die haar voorgingen, is voor ons onverwacht overleden mijn moeder en schoonmoeder

Margaretha Gijsberta van Dam - ‘t Lam - Greet geboren 14 december 1931 overleden 16 november 2015

Yarden & Van Voorden Uitvaartzorg Vijfheerenlanden

echtgenoot van Janet de Zeeuw - Brouwer

J.C. Laponder-Boon

Na een leven van zorg, liefde en aandacht voor allen die haar dierbaar waren en dankbaar dat langer lijden haar bespaard is gebleven, geven wij u kennis dat is overleden mijn lieve vrouw, onze moeder, schoonmoeder en oma

Schoonrewoerd, 13 november

Aansluitend zal Piet in kleinere kring worden begraven op de Algemene Begraafplaats, Overheicop, 4145 KT Schoonrewoerd.

Als u geen kaart hebt ontvangen kunt u deze advertentie als uitnodiging beschouwen.

Bedroefd geven wij u kennis dat wij zondag 8 november jl. afscheid hebben moeten nemen van onze lieve vrouw, moeder, schoonmoeder, oma en tante

4

Rust en eenvoud, dat is vaak de wens. Wij verzorgen en regelen uw complete uitvaart in Waardenburg, Haaften, Hellouw, Herwijnen en omstreken. uitvaarten Dag en nacht: 0418 745 070 www.lbv-uitvaarten.nl

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant b.v. Veen

want wij leveren zonder tussenkomst van vertegenwoordigers!! Kom eens vrijblijvend kijken in onze zeer ruime toonzaal of bel voor een afspraak aan huis.

Al 3 generaties lang vertrouwd en verzorgd.

Kortakker 6-8 ͻ 4264 AE Veen (Aalburg) ͻ 0416-691616 ŝŶĨŽΛŶĂƚƵƵƌƐƚĞĞŶŵŝĚĚĞŶďƌĂďĂŶƚ͘ŶůͻŬŝũŬŽƉǁǁǁ͘ŶĂƚƵƵƌƐƚĞĞŶŵŝĚĚĞŶďƌĂďĂŶƚ͘Ŷů

Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in Rehoboth.

De leegte en het gemis zijn bij ons achtergebleven na het overlijden van onze zorgzame moeder en trotse oma en oud oma

Anna Hendrika Kruijs-Hartkoorn

Greet en Christa P.H.A van Dam, in herinnering Piet, in herinnering Correspondentieadres: Greet van Dam en Christa de Graauw Paul Krugerstraat 122 2987 BW Ridderkerk Zaterdag 21 november is er om 10.00 uur een samenkomst in rouwcentrum Rehoboth, Tiendweg 118 te Leerdam. Hierna begeleiden we ma naar de Algemene Begraafplaats aan de W. de Vries Robbeweg te Gorinchem, waar de begrafenis om 11.30 uur zal plaatsvinden. Na afloop is er gelegenheid elkaar te spreken en wat te eten en te drinken in bovengenoemd rouwcentrum te Leerdam.

Altijd samen, nooit alleen.

Enkele weken na het overlijden van zijn geliefde vrouw is heengegaan

Jacob Advokaat - Joop sinds 19 oktober 2015 weduwnaar van Jantje Alida Zondag

* Hoornaar, 2 november 1929

† Leerdam, 13 november 2015

A.M. de Bie (executeur testamentair)

Wij geven op onze al zeer scherpe prijzen 15% korting

De dienst van Woord en gebed wordt gehouden woensdag 18 november om 14.00 uur in rouwcentrum Rehoboth, Tiendweg 118 te Leerdam, waarna de begrafenis omstreeks 14.45 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Leerdam, gelegen naast genoemd rouwcentrum.

Correspondentieadres: van Arkelstraat 17 4147 EL Asperen De begrafenis heeft woensdag 18 november plaatsgevonden op de Algemene begraafplaats aan de Heukelumseweg in Asperen.

Annie Voor het medeleven en steun in deze moeilijke tijd willen wij iedereen hartelijk bedanken. Dit hebben wij bijzonder op prijs gesteld. Bedankt voor alle kaarten, telefoontjes, bloemen en een luisterend oor. Familie Kruijs Asperen, november 2015

RECTIFICATIE

Na een periode van ziekte is zacht en kalm overleden onze zus en schoonzus

Willy Kanselaar - Bogaard 11.03.1938

08.11.2015

Wij wensen familie en dierbaren veel sterkte toe. Wim † en Zwaan Koos en Hennie † Jans en Aart † Minke en Piet † Riek en Ai † Moos en Ria Joop en Imelda Nel † Mary en Wim Gert en Wilma Ivonne Jan Willem en Liana Freek en Johan Greet en Wilko


Familieberichten

Woensdag 18 november 2015

Intens verdrietig om zijn heengaan, maar met dankbare herinneringen aan alles wat hij tijdens zijn leven voor ons heeft gedaan en betekend, geven wij u kennis dat geheel onverwacht is overleden mijn lieve man, onze trotse vader, schoonvader en trotse opa

Thomas van Mourik Theo * 4 - 8 - 1946

â&#x20AC; 10 - 11 - 2015 Hennie van Mourik-Vink

Achter iedere traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinnering.

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze neef

Theo van Mourik Wij wensen Hennie, Peter, RenĂŠ, Elsbeth en Suze veel kracht toe. C. de Joode en A. de Joode- van den Heuvel AndrĂŠ en Nel de Joode-Overheul

RenĂŠ en Elsbeth Suze

Kees en Jeanette de Joode-Ouwerkerk Antoinique, Corwin

Je was een grote steun voor ons en we zullen je missen.

10 november 2015 Rozenstraat 8 4171 AE Herwijnen De crematieplechtigheid heeft op dinsdag 17 november plaatsgevonden vanuit het woonhuis, in het crematorium Maaslanden aan de Abt van Engelenlaan 1 te Nieuwkuijk - Vlijmen.

Wij zijn bedroefd dat na een zeer kortstondige ziekte geheel onverwacht van ons is heengegaan onze behulpzame broer, zwager en oom

Willem Marius Gijsbertus van Asch weduwnaar van Meta van Asch-van Housselt

betuigen wij u onze welgemeende dank. Het heeft ons allen heel goed gedaan.

â&#x20AC;&#x2DC;De Stilte deelt stap voor stap kennis, geeft goede adviezen en mogelijkheden, denkt mee en laat zien wat ze doet: een uitvaart organiseren op kwalitatief hoog niveau.â&#x20AC;&#x2122;

Met een warme groet

Familie Van de Hoef

namens de dames van De Stilte, Tina Hakkesteegt

Gijs en Marian de Joode-Hak Ron en Anouk, Rick en Marieke, Dion

Peter

Voor de grote belangstelling en uw hartelijk medeleven, in welke vorm dan ook, die wij hebben ontvangen na het overlijden van onze lieve en betrokken ome Wim

Gellicum, november 2015

Remco en Sabine, Mark

Geheel onverwachts en veel te vroeg is onze vriend overleden Â

Theo

 Echte vriendschap gaat nooit voorbijâ&#x20AC;Ś We zullen je missen.   We wensen de familie heel veel sterkte toe.   Henk en Sonja 

5

Onze oprechte dank voor de hartverwarmende blijken van medeleven die wij ontvingen na het overlijden van onze vader, schoonvader en opa

Paulus Hendrikus van Arendonk

Meerkerk | Tel. 0183-354039 info@de-stilte.com | www.de-stilte.com

Het is een troost te weten dat wij niet de enigen zijn die hem missen. Dit zal ons ook tot steun zijn in de komende tijd. Jan en Janny Gijs en Mieke Tiny en Gerrit en kleinkinderen

Persoonlijk en Oprecht Jeanine TuckertBianca van de Ven

www.condolea.nlĹ&#x;0345 51 11 03

Herwijnen, november 2015

Thomas van Mourik Broers, schoonzussen Neven en nichten

Tot ons verdriet ontvingen wij het bericht van het overlijden van ons oud-lid

Theo van Mourik

Herwijnen, 10 november 2015

Hij was nog altijd actief als vrijwilliger voor onze vereniging.

Plotseling overleden mijn broer en beste vriend

Wij wensen Hennie, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Theo van Mourik

Bestuur, dirigent en leden van muziekvereniging â&#x20AC;&#x153;Wilhelminaâ&#x20AC;?

Ik zal je verschrikkelijk missen.

Harvas Natuursteen b.v. Nijverheidstraat 7 4143 HN Leerdam T 0345 - 614037

Herwijnen, November 2015

Gijs van Mourik Vuren, 10 november 2015

www.harvasnatuursteen.nl

Geheel onverwachts is niet meer onder ons het zeer gewaardeerde lid

Sprakeloos en verdrietig hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze neef

Theo van Mourik Het wordt stil om ons heen!

Theo van Mourik 04.08.1946

Voor een blijvende herinnering in steen...

Mondaccordeonvereniging â&#x20AC;&#x153;The Hohner Boys te Spijkâ&#x20AC;?

10.11.2015

Wij wensen Hennie, kinderen en kleinkind veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Opgeven familieberichten

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 11.00 uur opgeven. E-mail: advertentie.leerdam@hetkontakt.nl

A. de Joode â&#x20AC; M. de Joode-de Jongh M. de Fockert-de Joode C. de Fockert â&#x20AC;  C. de Joode A. de Joode-van den Heuvel Verdere neven en nichten

Postbus 1 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183 583 200

Herwijnen

Herinneringshuis de Einder Rhenoy

â&#x20AC;&#x153;een afscheid om nooit meer te vergetenâ&#x20AC;? www.herinneringshuis.nl

             Rien Dokman

      

   

 

Anja van Heeswijk, regio Leerdam


Familieberichten

Woensdag 18 november 2015

GROTE Stâ&#x20AC;&#x2122; NICOLAAS BAZAAR

6

Rust en eenvoud, dat is vaak de wens. Wij verzorgen en regelen uw complete uitvaart. Uiteraard met alle aandacht die u wenst. We hebben de beschikking over eigen rouwcentra in: Leerdam (Rehoboth), en Culemborg (Fluweelboom).

Op zaterdag 21 november In gebouw â&#x20AC;&#x2DC;De Schakelâ&#x20AC;&#x2122; te Acquoy Aanvang 19.00 u Prachtige prijzen en gratis koffie Er zijn ook enkele Zwarte Pieten aanwezig

Ben de Weerd

Albert de Bruijn

Joke Geerse

(Voorkeur uitvaartleider is mogelijk)

uitvaarten Dag en nacht bereikbaar.

0345 619 833 â&#x20AC;&#x201C; www.lbv-uitvaarten.nl Bezoek dĂŠ grootste showroom van Nederland

Begrafenis en crematieverzorging

Trudus van der Plaat

Thea en Auwe Douma - Post

0183-307286

WWW.HOLLYWOUD.NL

Deze week in Hollywoud o.a.: The Good Dinosaur 3D NL, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 3D, Spectre, -a, Ik Wil, De &luE van Sinterklaas de Verdwenen Schoentjes, De Sneeuwkoningin 2 3D NL, Hotel TranssylvaniĂŤ 2 3D NL, Keet Koen en de Speurtocht naar %assie Adriaan, Holland: Natuur in de Delta. Â&#x2021; 20 novemEer 201 - Fashion Chicks Première Night met LIVE verslag van de rode loper première in Amsterdam met optreden van B-BRAVE! Â&#x2021; decemEer 201 - Ladies Night met Mannenharten 2. De zoektocht naar liefde gaat door in deze romantische komedie met o.a. %arry Atsma Daan 6chuurmans Katja HerEers Hadewych 0inis en -eroen 6pitzenEerger. Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

Dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

Grafmonumenten Gedenkstenen Maatwerk

Altijd bereikbaar op: 06 - 41 413 412 Voor andere vragen: 06 - 55 77 8650 www.uitvaartverzorgingrivierenland.nl info@uitvaartverzorgingrivierenland.nl www.herinneringsdvd.nl Voor alle verzekeringen.

Bent u ontslagen of dreigt ontslag?

Waar emotie vorm krijgt

Laat u adviseren. Van Toer-Juridisch Advies Arbeidsrecht Contractenrecht Brede juridische ondersteuning  06-18680957

Het afscheid zoals u wenst.

T 0345 - 681151 M 06 - 22418277 www.tvanderplaatuitvaart.nl

0183 - 352056

www.skledar.nl

MEERKERK Nijverheidsstraat 1

ƾƾĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x17E;Ĺś

 

Graag willen wij IEDEREEN van harte uitnodigen op onze 0B-Relatiedagen 2015. Ditmaal zullen de 0B-Relatiedagen plaatsvinden in en rond onze vestiging in Zaltbommel op D.V. 11 december 2015 van 16.00 uur tot 22.00 uur en 12 december 2015 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze dagen kunt u onder het genot van een hapje en een drankje in een ontspannen sfeer bekijken hoe een aantal van onze leveranciers hun producten demonstreren. Daarnaast zullen er ook oude ambachten gedemonstreerd worden. Op 11 december zal er om ca. 19.15 uur weer een veiling worden georganiseerd waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de gehandicaptenzorg: Adullam, de Schutse en Siloah. Kijk voor de kavellijst op onze website www.stmiddelkoop.nl

Ä&#x201A;ĹŻĆ&#x161;Ä?ŽžžÄ&#x17E;ĹŻ

tÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺľ

Opnieuw met spectaculaire veiling waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan de gehandicaptenzorg

Veiling t.b.v. gehandicaptenzorg D.V. 11 december 2015 ca. 19.15 uur

Locatie MB-Relatiedagen

St. Middelkoop en Zn BV Koxkampseweg 13b 5301 KJ Zaltbommel Voor parkeren volg de borden en de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders.

Wij hopen u deze dagen te mogen ontmoeten. 

MB Relatiedagen 2015 D.V. 11 december 16.00 uur - 22.00 uur en 12 december 10.00 uur - 15.00 uur In Zaltbommel


Familieberichten

Woensdag 18 november 2015

Lichtjesavond “in liefde verbonden” Op de algemene begraafplaats te Leerdam aan de Tiendweg vindt woensdag 9 december een speciale herinnerings- en herdenkingsavond plaats in de vorm van een Lichtjesavond. Deze avond wordt gehouden om nabestaanden in de gelegenheid te stellen hun dierbare overledenen (familie, vrienden of bekenden) te gedenken in een periode waarin ons dagelijks leven wordt bepaald door de donkere (winter)dagen en de naderende Feestdagen.

begraafplaats of in Rehoboth is er voor nabestaanden gelegenheid hun gevoelens en herinneringen onder het genot van een kopje koffie of warme chocolademelk te delen met anderen. “We koesteren de herinneringen aan onze overledenen het hele jaar door, maar de Lichtjesavond is een moment waarop we dit nog eens in het bijzonder willen doen”, aldus Ben de Weerd. “We hopen oprecht dat het gevoel van verbondenheid mensen troost biedt.”

Zo worden de overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier - in een sfeervolle, ingetogen omgeving herdacht. “Mensen kunnen alleen of met anderen stilstaan bij hun overledenen, ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn. Tijdens deze avond staan herdenken, beleving, samenzijn en herinnering centraal”, zegt uitvaartleider Ben de Weerd. Rondom Rehoboth, bij de Herinneringsboom, en op de begraafplaats wordt sfeervolle verlichting aangebracht. Bovendien wordt door zang, een gedicht , een herinneringssteentje en het noemen van namen op een gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen.

Deze avond wordt vrijwillig georganiseerd door personeelsleden van de Begrafenisonderneming Leerdam en is toegankelijk voor alle Leerdamse inwoners en voor hen die een overledene hebben begraven op een Leerdamse begraafplaats. Maar ook voor hen die gekozen hebben voor een crematie, het stoffelijk overschot van een dierbare ter beschikking hebben gesteld aan de wetenschap of voor een andere vorm van Lijkbezorging hebben gekozen.

Er is voor bezoekers de mogelijkheid een lichtje of steentje te plaatsen op het graf van de overledene, of bij de nieuwe herdenkingsplek met De Herinneringsboom. Op de

“Iedereen is welkom, of mensen nu wel of niet kerkelijk betrokken zijn, hoe lang geleden hun dierbare is overleden of waar hun dierbare is begraven of gecremeerd. Het thema van

Albert de Bruijn: uitvaartleider

deze avond is: “in liefde verbonden”. Verbonden zijn met onze overledenen, maar ook met elkaar om samen troost en steun te vinden en mooie, warme herinneringen op te halen. Juist in deze donkere dagen voor Kerst mag niemand met zijn verdriet alleen staan. Laten we er met elkaar, ondanks het verdriet en gemis, een warme avond van maken.”

Ben de Weerd: uitvaartleider

Op de Algemene Begraafplaats naast rouwcentrum Rehoboth wordt een eik geplaatst. “Deze boom – symbool voor de banden tussen hemel en aarde - is geplant op een speciale plaats in de 100-jarige tuin ter nagedachtenis aan hen die we lief hadden en nog steeds lief hebben.” De Herinneringsboom helpt om mooie herinneringen van een dierbaar persoon ‘levend’ te houden. “Een boom als monument om vast te houden en om tegenaan te leunen. Een boom die we zien groeien en elk jaargetijde zal veranderen. Steeds weer een teken. Een teken van ‘leven’ voor altijd.” De boom is een symbolisch troostcadeau van gemeente Leerdam en de LBV Uitvaartgroep. “Alle dierbare herinneringen aan een overleden persoon blijven ‘levend’ en groeien verder in de boom.”

Joke Geerse: uitvaartleider

Telefoonnummer: 0345-619833

BROOD

Italiaans Hmmmmmm Kipfilet op z’n rs voor de kookliefhebbe !!! a,

500 gram

Kipfilet PROFITEER NU LEKKER EN VOORDELIG!!!!: Half om half gehakt 500 gram € 4.25

2e pond GRATIS LEKKER SNACKEN: Mexicaanse vleesrol Per stuk € 2.99

€ 3.99

EXCLUSIEF: Rozemarijnham

100 Gram € 1.99 SPECIALITEIT VAN DE CHEF Carpaccio Tappenade

100 gram € 1.99

2 voor € 4.99 facebook Like ons opservi ce Leerdam Slagerij & Party

maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur Fonteinstraat 30, 4141 CH Leerdam, 0345 612672 info@slagerijleerdam.nl, www.slagerijleerdam.nl

Heerlijk en Eerlijk, 100% = 100% spelt . Spelt-brood (gist en desem) . Spelt-croissant . Spelt-eierkoeken

. Spelt-speculaas . Spelt-koeken . Spelt-crackers

Gebakken door biologische bakker Hardeman: www.bakkerijhardeman.nl Openingstijden: Maandag: gesloten Dinsdag: 08:30 - 17:30 Woensdag: gesloten Donderdag: 08:30 - 17:30 Vrijdag: 11:00 - 19:00 Zaterdag: 08:30 - 17:00 Actie geldig van donderdag 19 t/m woensdag 25 november

ricott -200 gr, 8 blaadjes salie, 5 flinke eetlepels Benodigdheden: 4 grote kipfilets à 170 s tijm takje vol hand lie, olijfo pel eetle 1½ , 8 plakjes parmaham kant diep in; let erop dat u niet helemaal Voorbereiden: Snijd de kipfilets aan één open als een boek. Snijd 4 blaadjes salie door het vlees heen snijdt. Sla het vlees r en zout naar smaak toe. fijn. Meng ze met de ricotta en voeg pepe nd op de snijplank. Leg een blaadje appe Leg twee plakjes ham elkaar iets overl geslagen kipfilet. Schep een kwart salie in het midden en leg daarop een open weer dubbel over de vulling heen. vlees van de ricotta midden op de kip. Vouw het overige aham. Wikkel alles in plasticfolie. Maak de Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes parm ast. worden in de koelk kipfilets net zo. Laat ze in 1-2 uur stevig it de olijfolie in een °C en verwarm daarin een braadslee. Verh Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ten bruin. Leg een minu 2 in n zijde beide aan ies, port nodig in hete, zware koekenpan. Bak de kipfilets, zo van de grootte, k nkelij afha ze, in de hete braadslee. Bak paar takjes tijm op elke kipfilet en leg die dan t gedrukt. word op tjes zach er als oelen aanv ig vrij stev 12-15 minuten in de oven; het vlees moet en. Snijd de gerust ten minu 5 s laat ze op een warme plaat Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en e groenten oomd gest met r Lekke en. bord e warm die op vier vulde kipfilets diagonaal in plakken en leg . en aardappelpuree of gekruide couscous

Naturel Bioshop Hoogstraat 47 - 4141 BB Leerdam - www.naturelbioshop.nl - info@naturelbioshop.nl

Tandprothetische Praktijk

Clarie Doorman behandelingen ook op ZATERDAG. Asperen

0345-619386 www.tppclariedoorman.nl

7


publicaties

Woensdag 18 november 2015

8

DINSDAGEN VAN 14.00 UUR TOT 17.00 UUR ZONNEN MET 50% KORTING!! (GELDIG TOT EINDE 2015)

* ZONNESTUDIO LEERDAM * SLENDER YOU LEERDAM * BEAUTYSALON LEERDAM

HOUT

BRRR...KOUD HE!!!

PLAATMATERIAAL

Knauf steenwol platen 60x120cm

DEUREN

Prijs per m2

WWW.CABANABEACHSTUDIO.NL INFO@CABANABEACHSTUDIO.NL 0345-616015

+ 45mm

5 3,20

+ 70mm

5 4,95

+ 90mm

5 6,40

TUINHUIS/ BLOKHUT

KOZIJNEN

Knauf glaswolrollen met aluminiumfolie SPEELTOESTELLEN

Prijs per m2

Wij werken aan het spoor

+60mm

5 2,50

Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt op woensdag 25 november op het traject Kijfhoek - Kesteren een slijptrein. Woont u in Herwijnen, Hellouw of Gellicum in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

+ 80mm

5 3,50

foto: Peter Honig

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing. Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Tevens verkrijgbaar: Tempex (EPS) en hardschuim (XPS) Deze aanbiedingen zijn geldig van 18 november tot 2 december 2015.

Méér dan 5000 m2 hout! Van der Leeden Leerdam Techniekweg 21, 4143 HW LEERDAM Tel 0345-612897 Fax 0345-619388 Email: info@vanderleedenhout.nl

Bij ons altijd persoonlijk advies & service. Vrijwel alles op maat verkrijgbaar!

Openingstijden: Ma t/m Vr 8.00 - 18.00 uur. Za 8.00 - 16.00 uur. Wij lunchen van 12.30 - 13.00 uur.

W W W. VA N D E R L E E D E N H O U T. N L

Bezoek onze gezellige KERSTMARKT

VRIJDAGAVOND 20 NOVEMBER van 18.00 tot 21.00 uur

Op deze avond ontvangt iedere klant: GRATIS Erwtensoep Glühwein - Chocolademelk .RϒHWKHHPHWNRHN Techniekweg 5, 4143 HW Leerdam, Tel.: 0345-61 11 07 www.kringloopleerdam.nl

Last van uw kunstgebit?

GRA intakTeIS gespre k

Herkent u deze klachten? Ɣ Problemen met eten/praten/lachen Ɣ Pijnlijk tandvlees Ɣ Loszittend kunstgebit

Wacht niet langer en kijk voor een passende oplossing op

www.lastvanmijnkunstgebit.nl


EXTREEM LAGE, RONDE PRIJZEN! HOLLANDSE KRUIMIGE AARDAPPELEN voordeelzak ca. 5 kilo

2.79

5 KILO

1 -, kilo 0.2 0

TIP VAN DE WEEK ROOMBOTER AMANDEL GEVULDE KOEKEN

RUNDERGEHAKT

BOEREN SCHOUDERHAM

500 gram

van onze versafdeling 100 gram

3.25

vers uit eigen oven 4 stuks

1.69

3.16

4 STUKS

2 -, DEN EELDER DEN ECHTE BOEREN YOGHURT halfvol, vol of vanille literpak

1.26-1.41

K LITERPA

1 -,

AM 500 GR

AM 100 GR

2 -,

1 -,

kilo 4.00

DOUWE EGBERTS AROMA ROOD OF DÉCAFÉ KOFFIE

DASH WASMIDDEL 3 stuks naar keuze

12.33-20.97

2 pakken à 500 gram

10.58-12.46

N 2 PAKKE

3 STUKS

9 -,

8 -,

DUBBELFRISSS 3 pakken à 1500 ml.

3.12-4.23

N 3 PAKKE

2 -, lite r 0.4 4

MCD Leerdam, Eiland 73-75

MCD Beesd, Dorpsplein 4

4143 ET Leerdam, tel: 0345- 50 60 00

4153 AE Beesd, tel: 0345- 68 16 84

W47 - Aanbiedingen gelden van maandag 16 t/m zaterdag 21 november 2015. Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!


publicaties

Woensdag 18 november 2015

10

Beuken, haagplanten of groene coniferen • Taxus • Laurier • Thuya’s • Veldesdoorn • Ligustrum • Leilandi’s • Berberis in srt. • Potentilla • Lavendel • Hypericum • Buxus

Meer dan 50 en soorten bos- op oen ts an pl ag ha voorraad

Plantencentrum Beemdstraat 16 • Deil Tel. 0345-652354

www.devlinderplc.nl

Financiële steun voor chronisch zieken en mensen met een beperking Bent u of is uw kind chronisch ziek? Heeft u of uw kind een beperking? Heeft u een netto inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Als inwoner van de gemeente Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard of Zederik komt u mogelijk in aanmerking voor financiële steun van uw gemeente. Voor iedereen die aan de voorwaarden voldoet, stellen de gemeenten vanaf 2015 € 350,-- per persoon beschikbaar. Belangrijkste voorwaarden: Uw netto inkomen mag per maand exclusief vakantiegeld niet meer bedragen dan: Alleenstaande van 18 tot 21 jaar

€ 270,88

Alleenstaande van 21 jaar of ouder

€ 1.097,41

Alleenstaande ouder van 21 jaar of ouder

€ 1.351,57

Gehuwden/samenwonenden van 21 jaar of ouder

€ 1.567,71

Alleenstaande AOW-gerechtigde leeftijd

€ 1.230,95

Gehuwden/samenwonenden AOW-gerechtigde leeftijd

€ 1.683,10

Het eigen vermogen mag niet hoger zijn dan: Mensen zonder fiscale partner

€ 21.330,00

Mensen met fiscale partner

€ 42.660,00

Aanvragen? De aanvraag voor 2015 moet voor 29 februari 2016 ingediend zijn bij de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD). U kunt ook een aanvraag indienen voor een kind met een chronische ziekte of beperking dat bij uw inwoont. Dat kan schriftelijk via: Postbus 50 4200 AB Gorinchem of digitaal via www.rsdav.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de regeling en alle voorwaarden. U kunt ons bellen op 0183-650200, mailen via info@rsdaov.nl of bezoeken op het Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

p/mnd

1.000.000 PAGEVIEWS

DOWNLOAD DE GRATIS APP

Informatie:

0183-583200 @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

11 nieuws

Glazen Toren

Toren eerste onderdeel van Leerdamse Glasroute

Onthulling kunstwerk finale 250 jaar Glas De onthulling van de Glazen Toren betekende vrijdagavond de spectaculaire apotheose van het jubileumjaar ‘250 jaar Glas in Leerdam’. ĩĢĢįġĞĪš Honderden Leerdammers waren afgekomen op het licht- en geluidsspektakel op de Lingedijk. Ook bestuurders uit Vianen en Zederik waren aanwezig bij de onthulling van het kunstwerk van Willem Heesen. “Maar het is wél vrijdag de dertiende, u weet wat dat betekent”, grapte burgemeester Rinus Houtman. Deze vrijdag liet gemeente Leerdam zich niet in de luren leggen. “Vanmiddag was het zulk slecht weer met flinke buien en zulke forse windvlagen dat we het scherm dat we wilden opstellen hebben vervangen door containers. Het risico was te groot en veiligheid gaat voor alles.” Houtman haalde vervolgens de geschiedenis op van het kunstwerk van Heesen (1925-2007) dat bij het Van Goghmuseum in Amsterdam stond. De Leerdammer maakte de toren in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Het kunstwerk kwam in 1976 bij de entree van het museum te staan en was het laatste monumentale werk dat Heesen realiseerde vanuit de Glasfabriek. De toren was een technisch hoogstandje, had een doorsnede van 81 centimeter en was met vijf meter het hoogste glazen beeld van ons land. In totaal verwerkte Heesen 1032 kristallen kubussen in zijn toren. Tijdens de verbouwing van het museum ruim 20 jaar later werd de toren weg gehaald. De restanten werden opgeslagen in de kelder van de Rijksgebouwendienst. “De conservator van het Glasmuseum Hélène Besancon kwam daar achter en zorgde ervoor dat de toren terug naar Leerdam kwam.”

Daarmee was de klus nog niet geklaard. Bij het afbreken en weghalen van het kunstwerk raakten meerdere kubussen beschadigd, terwijl ook in de jaren dat de toren voor het museum stond de nodige schade was ontstaan. “Opknappen was een goed idee, maar dat vergde nogal wat”, wees Houtman op de 70.000 euro waarop de restauratie was begroot. Een gift van 10.000 euro van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas betekende een prima start. En de gemeente deed zelf ook een duit in het zakje. “Maar erg rijk is Leerdam niet”, stelde Houtman vast. “Zodat bedacht werd het geld voor dit bijzondere project ook op een bijzondere manier bij elkaar te brengen.” Crowdfunding Via ‘crowdfunding’ brachten 430 donateurs binnen de kortste keren ruim 81.000 euro bij elkaar. “Een spannend experiment. Met hulp van bedrijven en particulieren is het gelukt. Zelfs kinderen draaiden hun spaarpot om.” Opvallendste gevers: twee zuigelingen die amper het daglicht hadden gezien of door hun (groot)ouders al tot donateur werden gebombardeerd. Houtman: “Het mooie is: ook over 100 jaar is nog te lezen wie hier aan hebben meegewerkt.” Bernard Heesen verrichtte vrijdag de start van een spectaculaire lasershow waarmee het kunstwerk werd onthuld. Op de containers waren beelden van Leerdam te zien mét de geschiedenis van de Glasfabriek en de namen van grote ontwerpers, meester glasblazers en -kunstenaars die

Een leuk uitje

Leerdam als Glasstad op de kaart hebben gezet. Later die avond in de Glasblazerij keek wethouder Wim van der Leij terug op het jubileumjaar. “Mooi om te zien hoeveel er bereikt kan worden als we

om samen te doen!

Ter gelegenheid van de plaatsing van de Glazen Toren ontvangt u het tweede entreekaartje voor het Glasmuseum gratis! Daarnaast kunt u genieten van twee kopjes koffie en twee appeltaart voor de prijs van één in Cochius’ Keuken.

Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Acquoy, Asperen, Beesd, Deil, Enspijk, Gellicum, Haaften, Hei- en Boeicop, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Nieuwland, Oosterwijk, Rhenoy, Rumpt, Schoonrewoerd, Spijk, Tuil, Vuren, Waardenburg, Zijderveld.

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Advertenties Max Broekhoff (06) 51 31 49 35 m.broekhoff@hetkontakt.nl Jolanda Smit (06) 13 08 88 31 jj.smit@hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Redactieafdeling De redactie is het best te bereiken door te mailen naar: redactie.leerdam@hetkontakt.nl. Anders op donderdag- en vrijdagmorgen bellen naar Janneke Kok via (06) 51 92 23 88.

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 ZE Goudriaan Telefoon (0345) 61 97 77 Advertentieafdeling advertentie.leerdam@hetkontakt.nl

ten einde, maar Leerdam is wel een Glazen Toren rijker. “En die past hier eigenlijk nog veel beter dan in Amsterdam”, vond burgemeester Houtman. André Bijl

™7ZgcVgY=ZZhZchiVgiYZaVhZgh]dl#

Vanaf 21 november zijn er in het Nationaal Glasmuseum Leerdam zes nieuwe tentoonstellingen te bewonderen, waaronder de tentoonstelling ‘t was mooi maar goed met het werk van Willem Heesen.

Editie Leerdam Oplage: 24.940 exemplaren

samenwerken. Bij de start zat iedereen barstens vol plannen. Regelmatig werden de koppen bij elkaar gestoken om ideeën uit te wisselen. Uiteindelijk leidde dat tot een fantastisch jaar met een reeks hoogtepunten.” Dat jaar is

Sportredactie: André Bijl (06) 51 50 21 19 a.bijl@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

FOTO: PHOTOSOLUTIONS.NL

BON Tegen inlevering van deze bon ontvangt u het tweede entreekaartje voor het Glasmuseum gratis! En ontvangt u 2x koffie met appeltaart voor de prijs van 1! Deze bon is geldig van 21-11 t/m 31-12 2015

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Lek en IJssel Oost en West, Vianen, Land van Heusden & Altena en Bommelerwaard en Klaroen.nl. Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 11:00 uur Redactiekopij tot maandag 17:00 uur Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen advertenties of redactionele bijdragen gedeponeerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200.

Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


GEMEENTEBERICHTEN WOENSDAG 18 NOVEMBER 2015

Herindeling van start De gemeenteraden van Leerdam, Vianen en Zederik hebben dinsdagavond 10 november besloten om samen verder te gaan. Er waren op die avond drie beslispunten: 1. om kennis te nemen van het haalbaarheidsonderzoek, 2. te herindelen en 3. te streven naar herindeling per 1 januari 2018. De drie gemeenten hebben in goede harmonie gewerkt aan dit besluit. Het enige punt waar niet alle drie de gemeenteraden hetzelfde over besloten hebben is de provinciekeuze. Besluitvorming De afgelopen jaren hebben zijn de drie gemeenten met de voorbereidingen voor de herindeling aan de slag geweest. In de strategische verkenning hebben veel inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aangegeven de herindeling met de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik logisch te vinden. De colleges van Leerdam, Zederik en Vianen hebben de afgelopen maan-

den een goede basis gelegd voor een gemeente die voor de lange termijn op haar taken is berekend. Provinciekeuze Een meerderheid van de raadsleden van Leerdam en Vianen stemde voor de provincie Utrecht. In de gemeente Zederik was een meerderheid van stemmen voor de provincie Zuid-Holland.

Vervolg Vijfheerenlanden is van oudsher met elkaar verbonden. Nu tot herindeling besloten is, kunnen de drie gemeenten zich gaan richten op de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden: een prachtig gebied in het hart van Nederland met volop kansen voor economie, toerisme, wonen en recreatie. Groot genoeg om de taken van de toekomst op niveau uit te voeren én dichtbij inwoners en kernen te blijven staan. Ook treden de procedures van de Wet arhi in werking. De gemeenten gaan aan de slag met de ontwikkeling van het profiel van de organisatie.

GLAZEN TOREN ONTHULD IN LEERDAM

GESLAAGDE WEEK VAN DE MANTELZORG

Tijdens de workshop “Creatief met Canvas” waren mantelzorgers druk bezig met het maken van hun eigen schilderij. Het leverde mooie kunstwerkjes op. Dit in het kader van de eerste Leerdamse Week van de Mantelzorg met het thema “Laat je zien”. Meer dan 200 mantelzorgers namen hieraan afgelopen week deel. Zij konden kiezen uit een divers programma waarmee gemeente en zorgorganisaties hen wilden bedanken voor de extra zorgtaken die ze op zich nemen. Naast workshops zoals “Kleding en Stijl” en “Leven in het nu” was er bijvoorbeeld een rondleiding door het Hofje van mevrouw V. Aerden, een presentatie in het Bijbelmuseum, een film, een bingo en een high tea bij Huis ter Leede.

WEGWERKZAAMHEDEN Reconstructie rondweg Noord Maandag 16 november is de derde fase van start gegaan. Dit betreft het gedeelte Drossaardslaan tussen de Dobbenstraat en de Molenlaan, de Molenlaan en het gedeelte Eksterlaan vanaf de Molenlaan tot en met de kruising Sperwerlaan. Omdat de Molenlaan tijdens deze fase is afgesloten, is wijk Noord alleen nog maar toegankelijk via de Roekstraat en Ooievaarlaan. De tijdelijke omleidingen zijn met gele borden aangegeven. Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar 0345-636193 en/of 636284. Honderden bezoekers waren afgelopen vrijdag getuige van de spectaculaire lasershow waarmee de Glazen Toren werd onthuld. De Toren van glaskunstenaar Willem Heesen heeft een mooie plaats gekregen in de nog aan te leggen glasroute, langs de Lingedijk, tegenover de glasfabriek. Wanneer deze glasroute af is, loopt hij vanaf de Glasblazerij aan de Sundsvall tot aan het Nationaal Glasmuseum. Burgemeester Houtman vertelde vrijdagavond over hoe de Glazen Toren jarenlang voor het Van Goghmuseum in Amsterdam stond en hoe hij nu uiteindelijk in Leerdam kon worden opgebouwd. De toren kon worden gebouwd door de giften van donateurs; 434 donateurs brachten ruim 80.000 bij elkaar. Glaskunstenaar Bernard Heesen, zoon van de ontwerper van de toren, verrichtte de officiële openingshande-

ling waarna de lasershow startte. ‘250 jaar glas in Leerdam’ uit en daarVoor de donateurs van de toren en mee is de viering van het jubileumjaar voor alle mensen die het jubileumjaar voorbij. ‘250 jaar glas in Leerdam’ hebben georganiseerd, was er daarna een afsluiten- Kijk voor meer informatie en foto’s op de bijeenkomst in de Glasblazerij. Wet- de facebookpagina: www.facebook. houder Wim van der Leij noemde hier com/250jaarglasinleerdam. de lange lijst op van alle activiteiten die het afgelopen jaar zijn georganiseerd. Hij bedankte een nog langere lijst van mensen die hieraan mee hebben gewerkt. De bezoekers werden vervolgens getrakteerd op een glasdemonstratie door vijf glasblazers. Binnenkort komt het Fotografen: Sonja Bron Fotografie, PhotoSolutions jubileumboek

KORT NIEUWS Q DIGITALE NIEUWSBRIEF Wist u dat de gemeente Leerdam één keer in de twee weken een digitale nieuwsbrief verstuurt? Meld u aan en blijf heel eenvoudig op de hoogte van wat er speelt binnen de gemeente Leerdam. Ga naar de website www.leerdam.nl/nieuwsbrief om u aan te melden voor de digitale nieuwsbrief. Q MILLENNIUMTIP Eet 1 dag per week geen vlees. Realiseert u zich dat voor onze vleesconsumptie in de Amazone dagelijks bijna 2.000 hectare regenwoud verdwijnt voor productie van veevoer. De voedselproductie voor andere mensen komt daardoor in het gedrang.


DE TWEET Sinds 1 oktober werkt de afdeling burgerzaken volledig op afspraak. Maak een afspraak eenvoudig en snel online via www.leerdam.nl #leerdam

REINIGING EN INSPECTIE HOOFDRIOLERING In de weken 46, 47 en 48 wordt in Leerdam de wijken Industrieterrein, Oost, West, Noord en de kernen Kedichem en Schoonrewoerd gestart met reiniging en inspectie van circa 8 km gemeentelijk hoofdriool. In opdracht van de gemeente Leerdam voert aannemingsbedrijf “Jansen Rioolreiniging” uit Hardinxveld-Giessendam de werkzaamheden uit. Voorafgaand aan de werkzaamheden informeert de aannemer de bedrijven en bewoners met een bewonersbrief. Tijdens de werkzaamheden kan ter plaatse tijdelijk enige overlast voor het verkeer ontstaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de totale werkzaamheden ongeveer 3 weken. Voor informatie tijdens de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer S. Vugteveen, van de afdeling Regie, bereikbaar op 0345636195. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast tijdens de uitvoering.

BEKENDMAKINGEN Vooraankondigingen artikel 1.3.1 Bro Bestemmingsplannen - Zuidelijke ontsluiting Broekgraaf - Ontsluiting Koendersweg (tbv Broekgraaf) Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (hierna te noemen: Bro) geven burgemeester en wethouders van Leerdam te kennen dat zij twee bestemmingsplannen voorbereiden. Twee wegverkeersontsluitingen in de nieuwbouwwijk Broekgraaf Naast de ontsluiting via de Populierstraat middels een nieuw aan te leggen weg en de aansluiting op de Parallelweg, zal Broekgraaf ook een definitieve aansluiting moeten krijgen op de Koenderseweg. Nu loopt er een tijdelijke ontsluiting voor bewoners langs het bosje van het Zuid Hollands landschap. Die tijdelijke ontsluiting blijft tot half juli 2017 open voor de bewoners van Broekgraaf. Volgens het besluit dat in mei door de raad is genomen, zal er een permanente ontsluiting moeten komen ten zuiden van de watergang ‘de Broekgraaf’, die

de huidige tijdelijke ontsluiting vervangt. De raad is van mening dat twee verkeersontsluitingen belangrijk zijn.

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving uit de Basisregistratie personen Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basis registratie personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd. Burgemeester en Wethouders van Leerdam maken bekend dat de gemeente Leerdam het voornemen heeft onderstaande personen binnenkort uit te schrijven. Bent u of kent u één van deze personen? Neemt u dan contact op met het team Burgers & Receptie van de gemeente Leerdam, tel. 0345- 636363. Indien de gemeente Leerdam geen nadere adresinformatie ontvangt, wordt na een periode van vier weken de bijhouding van de persoonslijst beëindigd.

Het college heeft nu het bestemmingsplan voor de permanente aansluiting op de Koenderweg en de nieuw aan te leggen weg, die via de Populierenstraaat aansluit op de Tiendweg, in voorbereiding genomen waarmee deze twee verkeersontsluitingen gerealiseerd kunnen worden. Procedure Overeenkomstig artikel 1.3.1, lid 2 Bro delen wij mee dat er nu nog geen stukken ter inzage worden gelegd. Bovendien wordt op dit moment geen gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen en/of wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Te zijner tijd zal het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op het plan. In de Staatscourant, de gemeentelijke website, het gemeentelijk elektronisch blad en het Kontakt wordt aangekondigd wanneer en op welke manier u kunt reageren.

Hendriks, ontvingen op 9 november jl. hun prijs uit handen van staatssecretaris mevrouw Jetta Klijnsma. Zij heeft preventie van schulden en financiële educatie hoog op de agenda staan. SAMSAM is een samenwerking van de Regionale Sociale Dienst AV, ABN-AMRO bank AV, Rabobank AV, de SNS-bank Gorinchem en de Nederlandse Vereniging van Banken/Codename Future. Samen maken zij zich sterk voor de inzet van financiële educatie op scholen van het voortgezet onderwijs in de regio Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden.

DENK MEE OVER MANTELZORGONDERSTEUNING

U bent van harte welkom op 30 november van 19.30 -22 uur in de Noorderberg, Bergstraat 90 in Leerdam. U kunt zich aanmelden tot 25 november bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn, telefoon: 0345-637363 of per mail info@stichtingwelzijn.nu

Gemeentewerf en Milieustraat Handelstraat 15 Afvallijn: 0183 681 111

STAATSSECRETARIS RIJKT PRIJS SAMSAM UIT

Meer informatie voor bewoners en alle te reinigen en inspecteren locaties treft u aan op de website van de gemeente Leerdam www.leerdam.nl

De gemeente Leerdam en andere organisaties willen mantelzorgers graag meer ondersteunen. Mantelzorgers in de regio hebben de afgelopen weken in kleine groepen besproken wat voor hen aan ondersteuning wenselijk is. Op deze avond willen we kijken of u zich in de gewenste ondersteuning herkent. Wat is er al in Leerdam of de regio? Wat missen we nog en waar kunnen organisaties, gemeente of vrijwilligers mee aan de slag? Door uw inbreng kunnen wij het toekomstig aanbod zo goed mogelijk aan laten sluiten bij wat u nodig heeft!

Stadskantoor Dokter Reilinghplein 1 T 0345 636 363 F 0345 613 643 www.leerdam.nl info@leerdam.nl

“Foto: Petra van Wijk Uilenhof” Leerlingen van scholengemeenschap CS de Hoven locatie-Uilenhof in Gorinchem, hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd van een logo voor een financiële educatieproject: SAMSAM (samen voor financiële educatie). De drie prijswinnaars Anouck Zaal, Suheda Kara en Merlijn

Alle scholen van het voortgezet onderwijs in de regio AV kunnen gebruik maken van het gratis lespakket “Ik en Geld”. Scholen die interesse hebben in het lespakket kunnen contact opnemen met Codenamefuture via info@codenamefuture.nl

Postadres Postbus 15, 4140 AA Leerdam

Naam: Geboortedatum: A. Kostóvá 10-10-1974 I. Kostóvá 18-04-2001 S. Kostóvá 18-04-2001 S.B.G. van der Kuijl 13-11-1986 M. Passandideh de Graaf 25-08-1982 H.J. van Schothorst 23-03-1948 J.C. van de Velde 26-10-1946

NOTARIS WOLTHUIS IN ALZHEIMER CAFÉ Op 24 november staan we in het Alzheimer Café Leerdam stil bij de wettelijke regelgeving waarmee u als dementerende of als mantelzorger van iemand met dementie te maken krijgt. Er kan een moment ontstaan dat u de eigen zaken niet meer kunt regelen. De organisatie is in handen van het Steunpunt Mantelzorg en de Rivas Zorggroep in het Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. De avond begint om 19.30 uur en wordt rond 21.15 uur afgesloten. De toegang is gratis. Voor informatie kunt u contact opnemen met Lia van de Water, consulent van het Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welzijn op 0345-637363.

EVENEMENTEN AGENDA 19 NOVEMBER, ‘Boef in de wijk’, www.facebook.com/politieleerdam 20 NOVEMBER, Talkshow Editie Leerdam, 21.00 uur Het Dak 20 NOVEMBER, Stonehearst Asylum – filmhuis, 20.30 uur Stadspodium GO 21 NOVEMBER, Steely Dan Tribute band, 20.30 uur Stadspodium GO 22 NOVEMBER, Brrr! Muzikale voorstelling va. 4jr., 11.00 uur Stadspodium GO Meer informatie vindt u op www.leerdam.nl.


publicaties

Woensdag 18 november 2015

Te koop

14

Last van uw kunstgebit?

Een mooi perceel landbouwgrond

Dat is niet nodig. Een KLIKGEBIT voorkomt problemen met eten, praten en lachen. Met een team van ervaren specialisten hebben wij alles in huis voor een lach die bij u past. Neem contact op voor een gratis intakegesprek.

van ca. 1.70 ha. op een unieke locatie aan de rand van Vianen!

Elke Nederlandse basisverzekering dekt de kosten voor de gehele behandeling!* En wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. *

M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

Wij helpen u graag aan een lach die bij u past! Implantologie Tandprothetiek Klikgebit Kroon- en brugwerk Reparaties prothese Mondhygiëne Algemene tandheelkunde Cosmetische tandheelkunde

Voor meer informatie: M 06 50887548 T 0345 641996 E johan@benschoprentmeesters.nl I www.benschoprentmeesters.nl

Loosdorp 22 4143 LT Leerdam

Voorwaartsveld 5, Leerdam T 0345 - 61 87 54 info@mondzorgleerdam.nl www.partners-in-mondzorg.nl

Onderdeel van:

Van 18 november t/m 21 november

4

n e g a D e l l Do e i t c e l l o gehele c

e d t i u l e k i t r a e 2 r ! Iede S J I R P E V L A H E D R NU VOO EXTRA:

* Alle damesjacks: * Damestruien: * Dames restanten * Groot aantal herenjacks: * Herenshirts casual: * Herenshirts dress: * Heren restanten

Tollenstraat 16 - Culemborg - Tel. 0345 - 52 13 83 www.mode-city.nl Gratis parkeren: Jachthaven, Palumbusterrein. Betaald parkeren: Lange

DUTCH FASHION DESIGN

25 % korting 2 voor € 29,€ 10,25% korting 2 voor € 49,2 voor € 69,€ 10,-

*Uitgezonderd accessoires, Meyer Wolcord, Meyer Jeans en Vanguard Jeans

LET OP DE ACTIELABELS

500 M2 Winkelplezier!

'87&+%

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 09.00 - 17.30 vrijdag 09.00 - 21.00 zaterdag 09.00 - 17.00 Meent ‘s maandags altijd gesloten


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

15 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Notaris te gast bij Alzheimer Café

Thuis in Leerdam

ĩĢĢįġĞĪš Notaris Wolthuis is dinsdag 24 november te gast bij Alzheimer Café Leerdam. Het onderwerp is dan: wettelijke regelgeving waarmee mensen met dementie en hun verzorgers mee te maken krijgen. Wolthuis gaat tijdens de bijeenkomst in op vragen als: wie kan er namens de dementerende optreden bij financiële zaken, hoe zit het met wettelijke vertegenwoordiging, wat zijn de mogelijkheden en het nut van een levenstestament, wat zijn de rechten van iemand waarbij dementie is vastgesteld.

Logo betekent: ‘je bent veilig, je bent welkom’

Na de uitleg is er ruimte voor vragen. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom. Het Alzheimer Café Leerdam wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg en de Rivas Zorggroep in het verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. De avond begint om 19:30 uur en wordt rond 21:15 uur afgesloten. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Lia van de Water via 0345-637363.

q WWW.STICHTINGWELZIJN.NU

Platform ‘Thuis in Leerdam’ van start De plannen van de gemeente om meer statushouders op te nemen in Leerdam heeft een aantal plaatselijke organisaties in actie gebracht. ĩĢĢįġĞĪš Samen met Vluchtelingenwerk hebben moskeeën, kerken, maatschappelijke organisaties en inwoners van Leerdam de handen ineen geslagen en het platform ‘Thuis in Leerdam’ opgericht. Het platform heeft drie doelen. Allereerst wil zij een groot draagvlak creëren voor de ontvangst van vluchtelingen. Ten tweede wil het platform vrijwilligers werven voor de opvang en begeleiding bij de inburgering. Deze vrijwilligers gaan dat samen met Vluchtelingenwerk doen. Tenslotte wil het platform een groot netwerk bouwen. In dat netwerk moeten inwoners en sportverenigingen, moskeeën, kerken, bedrijven en cultuurinstellingen worden opgenomen zodat de vragen en behoeften van vluchtelingen zo goed mogelijk kunnen worden gekoppeld aan Leerdammers en/of Leerdamse organisaties.

Geen duidelijkheid extra geld voor vluchtelingen įĢĤĦĬ š Het duurt waarschijnlijk nog tot 27 november voor duidelijk is of de gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid meer geld krijgen voor de crisisopvang van vluchtelingen. Dat stelt burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard. Eerder leek het er nog op dat er deze week hierover knopen zouden worden doorgehakt. “De onderhandelingen tussen de landelijke overheid en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) lopen nog. Waarschijnlijk duurt het nog tot 27 november”, zo gaf hij aan. Opvang In onder meer Leerdam, Bleskensgraaf, Siedrecht en Alblasserdam worden op dit moment vluchtelingen opgevangen. Voor deze crisisopvang betaalt het COA veertig euro per vluchteling per dag. De gemeenten stellen aan kosten gemiddeld honderdtien euro kwijt te zijn en moeten dus geld bijleggen. Van der Borg: “Op de korte termijn zorgt dat niet voor problemen, maar daar zijn wel grenzen aan. Ook bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, verantwoordelijk

Om het draagvlak zo groot mogelijk te maken, heeft het platform een kort maar krachtig manifest opgesteld. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Leerdammers dit ondertekenen. Welkom De tekst luidt: “Beste vluchteling. Welkom in Leerdam. Na een lange reis en een moeilijke tijd ben je bij ons in Leerdam aangekomen. Wij willen je hier de rust en ruimte bieden om je leven weer op te bouwen, waar je toekomst ook ligt. Samen met jou willen wij Leerdam nog mooier maken en aangenaam om te verblijven. Wij hopen je snel te ontmoeten.” “Met het woord ‘samen’ willen we benadrukken dat het geen eenrichtingsverkeer is, maar dat we ook iets verwachten van de nieuwe Leerdammers”, zegt Fabienne de Ridder die in het Platform

zitting heeft namens de kerken. Naast de vrijwilligers die zijn betrokken bij de opvang in M3, hebben zich ook vrijwilligers gemeld voor de begeleiding van vluchtelingen die hier blijven wonen. “Ze zijn nu bij ons in opleiding en gaan daarna aan de slag”, aldus Hettie van den Berg van Vluchtelingenwerk. Netwerk Om een netwerk voor de vluchtelingen te maken, stuurt het platform maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven een brief. Daarin wordt gevraagd om contactgegevens. “Het is de bedoeling dat we snel en adequaat kunnen handelen als er een vraag is of een probleem moet worden opgelost. Daarom zou het mooi zijn als zoveel mogelijk organisaties hun contactgegevens doorgeven”, legt Nourdyn El Moussati namens beide Leerdamse

moskeeën uit. Het platform is voortgekomen uit bijeenkomsten over de opvang van vluchtelingen waarin kerken, moskeeën, instellingen en inwoners van Leerdam aan tafel zaten. Tijdens die bijeenkomsten is het idee van een manifest en een platform ontstaan. “Een kerngroep is aan de slag gegaan met de ideeën en heeft die uitgewerkt in Thuis in Leerdam”, leggen Cor Gersen (Team 2015) en Kees Bel uit. “Heel bijzonder hoe mensen met verschillende achtergronden zo snel een mooi resultaat kunnen bereiken. We hopen dat heel Leerdam aansluit.” De naam ‘Thuis in Leerdam’ is al tijdens het eerste overleg ontstaan. “Iedereen voelde dat dat klopte. Het logo is geïnspireerd op verkeersborden die je ziet als je Leerdam binnenrijdt. Het betekent: Je bent in Leerdam, je bent veilig en je bent welkom.”

Sinterklaas kwam zaterdag met zijn pieten aan in Beesd. Vele kinderen stonden de goedheiligman uit Spanje op te wachten. FOTO: NICO VAN GANZEWINKEL

voor de crisisopvang, is dit onderwerp van gesprek, om te kijken hoe in de regio tot een zekere mate van verdeling van de kosten kunnen komen.” Geen luxe Vorige week werd al benadrukt dat de hoge kosten niet worden veroorzaakt door luxe. Nanette van Ameijde, gemeentesecretaris van Molenwaard, waar dertig vluchtelingen in een crisisopvang in Bleskensgraaf zijn ondergebracht, vertelde: “Het is juist sober. We hebben materialen uit kringloopwinkels en bedden van Ikea. De beveiliging is al teruggebracht van twee naar één medewerker, omdat het een heel rustige groep is waar het goed mee gaat.” Ze vervolgt: “Ook maken de vluchtelingen deels al zelf schoon. Ook de uren van de twee ambtenaren die er nu fulltime op zitten, brengen we niet in rekening. Het geld is puur nodig voor onder meer het eten, de beveiliging en het huren van de locatie.” In Leerdam worden er ongeveer veertig vluchtelingen opgevangen voor maximaal vier weken.

Kerstfair 10 t/m 13 december 2015

Geniet van een heerlijke kerst! Op langoed Heerlijkheid Mariënwaerdt 10 t/m 13 december vindt de gezelligste Kerstfair van Nederland plaats. Kerstbomen met ontelbare lichtjes, oud Hollandse gevelhuisjes en grote kampvuren zorgen voor een unieke sfeer met een warm kerstgevoel. Overheerlijke delicatessen voor het kerstdiner, wintermode en de meest bijzondere kerstcadeautjes zijn te vinden bij de stands in en rond de historische hofsteden en vloedschuren van het landgoed. Op de Kerstfair kunt u genieten van: ✴ Ruim 90 standhouders ✴ Arrensleeritjes ✴ Knapperende kampvuren ✴ Oud-Hollandse gevelhuisjes ✴ Live gezongen kerstliederen ✴ Rondleidingen door Huis Mariënwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, Beesd

www.kerstfair.nl

Entree: € 10,- p.p. na 17.00 uur: € 8,- p.p., kinderen 13 t/m 16 jaar: € 7,50, kinderen t/m 12 jaar: gratis. Open: 10 t/m 13 december 2015, dagelijks van 11.00 - 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur. Locatie: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ‘t Klooster 5, 4153 RR Beesd

Lever deze bon in bij de kassa en u krijgt: € 2,- korting per persoon (max. 2 personen) op de originele prijs € 10,-. Voorletters Adres Postcode Telefoon Aantal personen E-mailadres

Naam

M

V

Plaats

Bon inleveren bij: Kassa van de Kerstfair - Mariënwaerdt - ‘t Klooster 5 Beesd - T 0345 - 68 70 10 Deze bon is niet inwisselbaar voor geld, alleen geldig tijdens de Kerstfair 2015 en kan niet worden gebruikt in combinatie met andera cties.


publicaties

Woensdag 18 november 2015

UW SUPERMARKT GAAT ER FLINK OP VOORUIT!

NIEUW IN LEERDAM! Tegel en Sanitair-Outlet Leerdam heeft ruime keuze in Vloer & Wandtegels. Meer dan 500 soorten op voorraad!!

Op ons gehele assortiment 30 tot 70% korting op adviesprijzen! Geopend: maandag t/m zaterdag tussen 10 en 17 uur Energieweg 17x 4143HK Leerdam Tel. 06-26205310 / 06-45528225

Onze excuses voor de overlast Tijdelijke sluiting zaterdag 21 november 13.00 uur Heropening woensdag 25 november 8.00 uur Let op onze extra openingsaanbiedingen!

Haaften Dorpshuisstraat 4

Groepsaankoop zonnepanelen gemeenten Molenwaard, Giessenlanden, Zederik en Leerdam Exclusief partner De gemeenten Molenwaard, Giessenlanden, Zederik en Leerdam hebben voor haar inwoners weer een gezamenlijke inkoop-actie opgezet voor de aanschaf van zonnepanelen. Het streven naar een duurzamere regio met minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2 uitstoot is het doel. Dit jaar is Groenwaarts geselecteerd als exclusief inkooppartner voor deze groepsaankoop van zonnepanelen. Groenwaarts is een coöperatie van installatiebedrijven uit de eigen regio. Stuk voor stuk bedrijven met veel kennis, vakmanschap en ervaring. Dit is voor alle inwoners van deze gemeenten een prachtkans om extra voordelig zonnepanelen aan te schaffen. Op groenwaarts.nl leest u er alles over!

16

Deelnemende bedrijven Groenwaarts: ETB Houwelingen - Molenaarsgraaf, Harrewijn - Giessenburg, Hol - Nieuw-Lekkerland, Hijkoop - Meerkerk,InstallTech - Lexmond, Suntechnics - Gorinchem, Verkuil - Leerdam, Volt - Leerdam, Wemmers - Bleskensgraaf.

Aanmelden Vele huishoudens hebben zich via onze site al aangemeld voor de gezamenlijke inkoopactie. Zij ontvangen binnenkort een exclusieve aanbieding die helemaal op hun persoonlijke behoefte is afgestemd. Deze aanmelding geeft u inzicht in uw besparingsmogelijkheden, maar verplicht u tot niets. Informatie-avonden Hoewel alle informatie op onze website te vinden is, kunnen we ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Daarom organiseren we een viertal informatie-avonden. Ook als u nog niet ingeschreven bent kunt u hier naartoe komen voor meer informatie. Meldt u zich dan wel even op onze site aan dat u komt.

GROENWAARTS DOET MEER! • NUL OP DE METER Een woning of bedrijf kan volledig zelf in zijn energie voorzien. Vraag Groenwaarts naar de mogelijkheden voor uw woning of bedrijf.

• WONING NAAR A++

Informatie-avonden groepsaankoop zonnepanelen ZEDERIK

LEERDAM

Dinsdag 17 november locatie: Gemeentehuis, Prinses Marijkeweg 1, 4231BP, Meerkerk aanvang 19.30 uur

Maandag 23 november locatie: het Oude Posthuys, Meent 57, 4141AB, Leerdam aanvang 19.30 uur

U wilt comfortabel wonen? Door met de nieuwste technieken te isoleren waardeert u de energieprestatie van uw woning op en bespaart ook nog eens honderden euro’s per jaar.

groenwaarts.nl


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 business nieuws

Reanimatieonderwijs bij Fruitschuur vol decoratie voor thuis Lek en Linge ĠIJĩĢĪğĬįĤ š Openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge uit Culemborg heeft een driejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Hartstichting en geeft structureel reanimatieonderwijs aan haar examenleerlingen van vmbo, havo en vwo. De leerlingen leren via ‘de 6-Minutenles’, het lesprogramma van de Hartstichting, hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mondbeademing kunnen geven en een AED (een draagbaar apparaat dat via gespro-

™GZVc^bVi^ZdcYZgl^_hW^_AZ`ZcA^c\Z#

ken opdrachten helpt bij het reanimeren) kunnen gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door de docenten van Lek en Linge. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd. Deze cursus is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad en de Hartstichting investeert in de opleiding van de docenten. Het lesprogramma sluit goed aan bij de wettelijke opdracht tot burgerschapsvorming én bij vakken als biologie, lichamelijke opvoeding, maatschappijleer en verzorging.

ğĢĢİġ š Inwoners van Beesd wisten Coby van de Water al te vinden om appels te kopen. Het fruit heeft nu plaatsgemaakt voor ‘living, giving and flowers’.

Coby is drie weken geleden haar eigen winkel gestart: ‘t Schuurtje van Co. Dat klinkt knus en dat is het ook, al kun je het schuurtje gerust een schuur noemen. Het is een voormalige fruitloods, waar Coby met tal van snuisterijen en een knapperend haardvuur een huiselijk gevoel weet te creëren. Een toonbank met donkergrijze achterwand maakt er een echte winkel van. Bezoekers komen meteen op leuke ideeën voor thuis. Meubels die Coby bijvoorbeeld via Marktplaats op de kop heeft getikt, krijgen van haar een nieuwe look. Een antieke kast of vintage bureau neemt ze gerust onderhanden met matzwarte schoolbordverf. Het effect is verrassend. De meubels zijn te koop, maar zolang

ze in ‘t Schuurtje van Co staan worden ze gebruikt om allerlei accessoires op uit te stallen. Vanzelfsprekend voert in deze periode Kerst de hoofdtoon. Wit, zilver en grijs zijn de dominerende kleuren. Van vilten hertenkop tot lekker warme plaid en van windlicht tot koffiekop, er is altijd een leuk hebbeding te vinden, voor thuis of om weg te geven. De servieslijn is van Greengate, een merk dat qua prijs een stuk gunstiger uitvalt dan exclusieve merken, maar in de omgeving van Beesd nog niet verkocht wordt. “Het is tijdloos en de verschillende motieven zijn goed te combineren”, vertelt Coby enthousiast. Het serviesgoed is ook in andere kleuren te bestellen. Coby kwam op het idee om de winkel te beginnen nadat zij en haar man besloten hun fruitbedrijf te verpachten. Daarmee stopte de verkoop aan huis van appels. “Ik was altijd al graag bezig met het opknappen van meubels

en de decoratie van mijn eigen huis. De appels waren leuk, maar dit is nog meer mijn eigen ding én ik kan er het hele jaar mee bezig zijn.” De bloemen in ‘t Schuurtje van Co komen uit haar eigen atelier. “Het is niet de bedoeling om een complete bloemisterij te zijn.” Ook de andere spullen koopt Coby niet massaal in, en de workshops die ze geeft zijn ook kleinschalig. “Het moet een gezellig middagje of avondje zijn, bijvoorbeeld voor een moeder en dochter of een paar vriendinnen. Zij mogen ook gerust je eigen schaal meenemen om die op te maken.” ‘t Schuurtje van Co aan de Parkweg 51 is open van donderdag tot en met zaterdag van 9.30-17.00 uur. Komende zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur zijn er speciale Wintersfeerdagen.

q WWW.HETSCHUURTJEVANCO.NL Janneke Boogaard

FOTO: AANGELEVERD

Probeerdagen bij GenG Tuinmachines

Machines uitproberen Enkele voorbeelden van gereedschappen en machines die bezoekers van de Probeerdagen kunnen uitproberen: Balfor kloofmachine en de Balfor wipzaag, Shindaiwa motorzagen, heggenscharen met draaibaar handvat maar ook stokheggenscharen, Shindaiwa en Toro bladblazers, Pellenc accu gereedschap van bladblazer tot elektrische schoffel, E-go accu tuingereedschap, Timberwolf versnipperaars en tuingereedschappen voor de herfst: bladharken,

Demonstraties en erwtensoep Tijdens de Probeerdagen geven professionals demonstraties. Zo zijn er hoveniers aanwezig, maar bijvoorbeeld ook een boomverzorger. Belangstellenden kunnen hen het hemd van het lijf vragen. Maar ook een kijkje nemen in de werkplaats om bijvoorbeeld te zien hoe GenG Tuinmachines de heggenschaarmessen scherp maakt.

™8dW^kVcYZLViZg]ZZ[i^c]VVghX]jjg^ciZg^ZjgVXXZhhd^gZhkddgZa`ZedgiZbdccZZ#

Tijdens de GenG Probeerdagen op vrijdag 20 en zaterdag 21 november kunnen bezoekers gereedschappen en machines zelf uitproberen. GenG Tuinmachines leert belangstellenden graag hoe ze het beste uit hun tuin kunt halen. Er is daarnaast gelegenheid om specifieke vragen te stellen aan de aanwezige professionals.

snoeischaren, telescopische zagen en nog veel meer.

Er zijn daarnaast ook demonstraties over waarom het belangrijk is een motorzaag in optimale conditie te houden. En hoe een zaagketting scherp gehouden moet worden. Voor alle bezoekers is er een kop zelfgemaakte erwtensoep. De Probeerdagen van GenG Tuinmachines zijn vrijdag 20 november van 14:00 tot 20:00 uur en zaterdag 21 november van 10:00 tot 17:00 uur. GenG Tuinmachines is te vinden aan de Schaikseweg 82b in Leerdam. Meer informatie is te verkrijgen via 06-23801414.

q WWW.GENGTUINMACHINES.NL

OLIEBOLLEN

van de bekende Betuwse gebakkraam als vanouds onze overheerlijke

dag Iedere vers en! gebakk

Ook lekker a verjaar ls dagstractat ie!

Oliebollen Appelbeignets Appelbollen Berlinerbollen

Dagelijks geopend t/m 31 december 2015 Speciale aanbieding bij inlevering van deze bon: Knipbon geldig t/m 24 december 2015

12 oliebollen of krentebollen naar keuze voor € 6,00 Standplaats: Dr. Reilinghplein - Leerdam voor de Rabobank

Verwendag bij Alexandra Hairdesign

™EgdWZgZcW^_<Zc<Ij^cbVX]^cZh#

FOTO: AANGELEVERD

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Rectificatie open dag Eiland van Heesen

ĩĢĢįġĞĪš Na het succes van de Grasmaaier Probeerdagen afgelopen zomer, organiseert GenG Tuinmachines in Leerdam eind november nieuwe Probeerdagen. Probeer een kettingzaag, een houtversnipperaar of een accu-heggenschaar. Data: vrijdag 20 november en zaterdag 21 november.

A::G96B™ Alexandra Hairdesign in Leerdam organiseert een verwendag op vrijdag 27 november. Deelnemers kunnen zich in de watten latten leggen met een hotstone wasmassage met luxe Fuente Truffle Shampoo en Fuente Truffle Care. Fuente Truffle Shampoo is een zogenoemde ‘zelfdenkende’ shampoo, het product is opgebouwd uit organische ingrediënten zoals mineralen uit de schil van de witte truffel, pure diamantstof en meteorietstof uit de ruimte. Deze combinatie reageert individueel op iedere haarsoort en is dus geschikt voor alle haartypen. Deze shampoo brengt het haar terug naar de oorspronkelijke staat. Tijdens de verwendag is er iemand van Fuente aanwezig, zij voert ook de wasmassage uit. Deelnemers krijgen verder een make-up touch up en visagieadvies met de laatste tips en tricks op er weer tiptop uit te zien. Er is ook wat te eten en te drinken. Meer informatie over de prijzen is te verkrijgen via 0345-613477. Alexandra Hairdesign is te vinden aan de Nieuwstraat 67.

A::G96B™ De open dag op de bouwlocatie van Eiland van Heesen vindt zaterdag 21 november plaats van 11:00 tot 15:00 uur. En niet van 10:00 tot 12:00 uur, zoals in het artikel in Het Kontakt van vorige week stond vermeld.

Geïnteresseerden zijn zaterdag welkom op de locatie aan de kruising van de Schaikseweg en Industrieweg in Leerdam. Er is verkoopinformatie beschikbaar en de makelaar en aannemer zijn aanwezig om allerlei vragen over het project Eiland van Heesen te beantwoorden. Mensen die tijdens deze dag een optie nemen of zich inschrijven, krijgen een presentje. Meer informatie over het project is ook te vinden op de website.

q WWW.EILANDVANHEESEN.NL Lingesteyn krijgt Planetree-label A::G96B™ Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam heeft het Planetree-label ontvangen. Dit label is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. Alle negentien woonlocaties van Rivas zijn nu in bezit van het Planetree-label. Het Planetree-label is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. “Kort gezegd streven we naar de beste zorg in een helende omgeving”, vertelt Henk-Jan Misbeek, regiomanager bij Rivas Zorggroep. “Wij hebben dit vertaald in verschillende aandachtsgebieden waarbij bijvoorbeeld aandacht is voor kunst en cultuur en lekker eten.”


Lingewaal journaal 18 november 2015 colofon Gemeentehuis: A Raadhuisplein 3, 4147 AN, Asperen P Postbus 1014, 4147 ZG, Asperen T (0345) 634 000 F (0345) 619 722 I www.lingewaal.nl E info@lingewaal.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

Of op afspraak: T (0345) 634 000 Loket Burgerzaken Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur Afhalen aangevraagde documenten: Maandag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur Wmo-loket Dinsdag- en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

U kunt ook terecht op afspraak: T (0345) 634 000 Belangrijke telefoonnummers: Bel- en Herstellijn T (0345) 634 024 Calamiteitenlijn T (06) 21 49 56 88 Calamiteitenzender Omroep Gelderland: 89.1 of 99.6 FM of 103.3 FM (UPC) Crisisdienst Veilig Thuis Is tijdens kantooruren bereikbaar op het landelijke telefoonnummer 0800-2000

AGENDA – 1 december 13.30 uur Welstandscommissie Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl/bouwen – 10 december 20.00 uur Vergadering gemeenteraad Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl/raadsagenda

AANGEPASTE GLADHEIDSBESTRIJDING Nu de temperatuur daalt, neemt de kans op gladde wegen door vorst, ijzel en sneeuw weer toe. De gemeente Lingewaal is hier goed op voorbereid en handelt snel bij (dreigende) gladheid. De gemeenteraad heeft gekozen om tijdens extreme situatie op aanvullende routes te strooien. Strooien

Medewerkers van de buitendienst staan dag en nacht klaar om de weg op te gaan als gladheid wordt verwacht. Het is onmogelijk om alle wegen en stoepen te strooien. De gemeente richt zich daarom op de onderstaande wegen, inclusief de aanliggende fietsstroken. Dit zijn de zogenaamde ontsluitingswegen vanuit de woonkernen en de busroutes. Ook strooit de gemeente de dijkstoepen aan de Waal- en Lingedijken en de terreinen van de brandweerkazernes en het gemeentehuis. Wegen op bedrijventerreinen zijn ook in het plan opgenomen. Het start- en eindpunt van de strooiacties is de gemeentewerf in Heukelum. Strooiroutes

Asperen: Heukelumseweg, Leerdamseweg, Nieuwstraat, Voorstraat, Stadswal, 1e, 2e, 3e Industrieweg, Achterstraat, Raadhuisplein, Brugstraat, Vrouwe Elburgstraat, Meerdijk, Nieuwe Zuiderlingedijk, Oude Zuiderlingedijk (ged.), stoepen Waterpoort. Herwijnen: Nieuwe Steeg, Tiendweg (ged.), Lingedijk, Achterweg, Sluimerskamp, Zworrelstraat, Waddensteinsesteeg (ged.), Waaldijk, Peperstraat (incl. Waaldijkstoep), Schoutensteeg, Bloklandweg, Zandsteeg, Zeek. Heukelum: Achterweg, Appeldijk, Groeneweg, Gragtdijk, Kerkweg(ged.), Nieuweweg, Voorste Gewind, Julianaweg, Torenstraat/Voorstraat, stoepen naar Loswal en E. Noolstraat, Heidensweg, Nieuwe Zuiderlingedijk. Spijk: Spijkse Kweldijk, Zuiderlingedijk, Spijkse Steeg, Veersteeg, Julianaweg, Noordelijke oprit.

IS UW HUISNUMMER DAG EN NACHT ZICHTBAAR? Bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte belt u 112. Dan telt iedere seconde wanneer hulpdiensten zeer snel bij uw adres moeten zijn. Het komt vaak voor dat er geen of slecht leesbare huisnummering is. Hulpdiensten verliezen hierdoor kostbare tijd.

Vuren: Molenweg, Poldersekade, Zeiving(ged.), Laaglandseweg, Azewijnseweg, Mert (Goudreinet), Industrieweg, Gaanweg, Mildijk, Molenlaan, Petersweg, Leuvense Kweldijk, Dwarsweg, Haarweg, Poelweg. Fietspaden

De gemeente strooit alle aanliggende fietspaden van de hoofdroute en de volgende vrijliggende fietspaden: Heukelumseweg, Leerdamseweg, Oude Zuiderlingedijk (Asperen), Heidensweg (Heukelum), Haarweg en Spijksesteeg (Spijk).

EVENEMENTEN Buurtontmoetingsplek BOP Herwijnen Samenkomst BOP, spellen, creatief bezig zijn, vragen en informatie 25 november 2015, 10.00-12.00 uur De Poort Herwijnen Informatie: ararmi@xs4all.nl (aanmelden niet nodig)

Aanvullende routes

De gemeenteraad heeft op 10 september 2015 een motie ingediend en vastgesteld. In deze motie is gekozen om tijdens extreme situaties een aanvullende route operationeel te maken. Deze routes worden alleen meegenomen op werkdagen tussen 7.30 en 16.30 uur en alleen in de volgende situaties: bij sneeuwval van meer dan 1 cm (sneeuw die blijft liggen), bij ijzel en bij langdurige vorstperiode (langer dan drie dagen) met verwachte opvriezing. De gemeente volgt de weersverwachting nauwlettend, zodat snel kan worden bepaald of strooien op de aanvullende routes nodig is. Het daadwerkelijk strooien van deze routes gebeurt echter uitsluitend op werkdagen tussen 07.30 uur en 16.30 uur. De nadruk ligt op veel gebruikte routes. Denk aan woonwijken, pleinen, gezondheidscentra en gebieden met ouderenwoningen of -complexen. Er wordt gestrooid met de grootst mogelijke hoeveelheid zout (20 gram/m2). De aanvullende routes: Heukelum: Ringovenlaan, Leyenburgplein, Pr. Bernhardstraat, Kon. Wilhelminastraat, Torenstraat, Voorstraat, Dwarsweg. Spijk: Mark, Dorpshuis. Asperen: Schutterij, Drostlaan, Laantje van Vermeer, Eikenlaan, Van Boetzelaarstraat, Bijdendijkstraat, Van Arkelstraat, Baronie, Van Polanenstraat, Van Langerak, Plein gezondheidscentrum/dorpshuis, Middelweg, Brugstraat. Vuren: Dorpsstraat/Plein Dorpshuis, Poldersekade, De Meent, Beukenlaan, Enk, De Rietput, Esdoornlaan, Anjerlaan, De Vliet, Tulpenlaan, Vinkenlaan, Elzelaan, Lindelaan, Gaalwaard, Seringenlaan, Spreeuwenlaan, Merellaan, Molenlaan (bejaardenwoningen).

Aanmelden

Uw evenement of activiteit ook in deze rubriek? Stuur dan een mail naar communicatie@lingewaal.nl. De criteria voor plaatsing vindt u op www.lingewaal.nl/evenementen.

TOENAME WONINGINBRAKEN EN DIEFSTAL UIT AUTO’S De politie ziet een toename van het aantal woninginbraken en insluipingen in Lingewaal. Sinds 1 januari sloegen de inbrekers al 27 keer toe in woningen en 51 keer in auto’s. De buit bestaat veelal uit geld, sieraden, laptops en tablets. Reden voor de politie om, mede in het kader van het Donkere Dagen Offensief, nog meer te surveilleren in uw buurt en inbrekers extra in de gaten te houden. Ook steekt de politie extra energie in het opsporen van daders. U kunt zelf ook veel doen om inbraken te voorkomen. Verklein kans op woninginbraak

Met eenvoudige maatregelen verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt van woninginbraak. Zorg dat u de woning goed afsluit met goed hang- en sluitwerk. Gebruik (buiten)verlichting op tijdschakelaars en laat een bewoonde indruk van uw huis achter wanneer u er niet bent. Verklein kans op auto-inbraak

Herwijnen: Plein gezondheidscentrum/dorpshuis “De Poort”, Plein Achterweg, Meerenburg, Zworrelstraat West, Aula Schoutensteeg, Geerstraat, Kromme Akkers, Rozenstraat, Wilgenlaan, Berkenlaan, Lindelaan, Kolstraat, Vervoornlaan.

De enige echte oplossing is niks in uw auto achterlaten! Naast het goed afsluiten van alle portieren kunt u meer doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken:

De aanvullende route neemt onder redelijke omstandigheden ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. In extreme omstandigheden kan dit oplopen tot 6 á 7 uur.

• •

Meer informatie

Op www.lingewaal.nl/gladheid vindt u het gladheidsbestrijdingsplan en een overzichtskaart van de hoofdroutes en aanvullende routes.

• •

Het probleem

Het probleem is dat huisnummers te ver van de weg staan, achter een struik of boom of aan de zijkant van de brievenbus of het huis. Voor zowel u als de hulpdiensten is het meer dan vervelend als ambulance, politie, brandweer of de huisarts te lang moet zoeken of bij het verkeerde huis staat.

Laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit. Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op. Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Een startonderbreker voorkomt dat de dieven er met uw auto vandoor gaan. Parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats. Zelfs als computerapparatuur niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze ‘zien' met behulp van hun eigen mobiel omdat de bluetooth een signaal afgeeft. Voorzie uw navigatiesysteem van een beveiligingsslot.

Bel direct 112 bij verdachte situaties

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd direct 112 als u in de buurt iets verdachts of afwijkends ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen of eventueel Buren-Alert of Burgernet inzetten.

De oplossing

Zorg dat uw huisnummer dag en nacht goed zichtbaar is! Is dit nu niet het geval, dan adviseren wij u deze situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door een reflecterend huisnummerbordje te bestellen, wellicht ook te verkrijgen bij een van onze lokale ondernemers in Lingewaal. Het bordje kunt u aan uw hek, muur of op een paaltje bevestiging, als het maar direct vanaf de weg zichtbaar is. Op vrijdagavond 13 november heeft burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen op de jaaravond van de vrijwillige brandweer Lingewaal een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Hans Dirks en Bert van Driesten. Beide heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vervolg op volgende pagina


gemeente-info

Woensdag 18 november 2015

Vervolg

19

18 november 2015

Lingewaal Journaal

ONDERNEMERSAVOND KLM OPEN 2016 KINDERGEMEENTERAAD Voor één dag zijn kinderen de baas in Lingewaal. Leerlingen van verschillende basisscholen nemen op donderdag 19 november plaats in de raadzaal. Zij leren die dag hoe ze zelf

een besluit moeten nemen. De Kindergemeenteraad is van 18.00 tot 19.30 uur. U kunt live meeluisteren op LekWaalFM.

De gemeente is trots dat het internationale golftoernooi KLM Open in 2016 t/m 2018 wordt georganiseerd in Lingewaal. Wij spannen ons in om onze lokale ondernemers een kans te geven op dit evenement te anticiperen. Daarom organiseren wij een informatiebijeenkomst voor Lingewaalse ondernemers op maandag 30 november. Op deze avond horen zij wat de (on)mogelijkheden zijn. De bijeen-

komst is in De Schildkamp (Leerdamseweg 44 te Asperen) en begint om 20.00 uur. Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is alleen mogelijk voor Lingewaalse ondernemers. Zij kunnen zich tot uiterlijk woensdag 25 november aanmelden bij het bestuurssecretariaat via: bestuur@lingewaal.nl of (0345) 634050.

BEKENDMAKINGEN APV-VERGUNNINGEN

Aangevraagde Omgevingsvergunningen Datum ontvangst 9-11-2015 12-11-2015 12-11-2015

Adres

Woonplaats

Activiteit

Nabij Gragtdijk 9

Heukelum

Aanleg natuurvriendelijke oevers

Waaldijk 115

Vuren

Nieuw bouwen van een woning

Leerdamseweg 39

Asperen

Gebruiksvergunning voor een BSO

De publicatie van aangevraagde vergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde vergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend. Verleende Omgevingsvergunningen Verzenddatum 9-11-2015

Adres Gaalwaard 10

Woonplaats Vuren

Bouwwerk

Categorie

Plaatsen van een erfafscheiding

Omgevingsvergunning (bezwaar)

9-11-2015

Gaalwaard 20

Vuren

Uitbreiden van de garage en overkapping

Omgevingsvergunning (bezwaar)

11-11-2015

Groeneweg 26a

Heukelum

Aanbrengen van een kozijn in de voorgevel

Omgevingsvergunning (bezwaar)

12-11-2015

Seringenlaan 24

Vuren

Wijzigen van een verleende omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning (bezwaar)

BEZWAAR EN BEROEP

De besluiten liggen zes weken, vanaf de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0345) 634 000. TER INZAGE U kunt stukken inzien in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak, zie colofon. ZIENSWIJZE U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het college van B&W gedurende de inzagetermijn. BEZWAAR U kunt een bezwaar indienen bij het college van B&W binnen zes weken na de dag van verzending van een besluit. Bezwaar maken kan alleen door belanghebbenden.

Wet op de kansspelen

Melding incidentele festiviteit Op 5 november 2015 (verzonden 5 november 2015) maakt café De Zwaan melding van een incidentele festiviteit op 21 november 2015 van 21.00 tot 01.00 uur in Café De Zwaan aan de Gasthuisstraat 36 te Heukelum. Verkoopactie oliebollen Op 5 november 2015 (verzonden 5 november 2015) is aan gymnastiekvereniging O.D.I. te Vuren een vergunning verleend voor het houden van een verkoopactie (artikel 5.13 APV) op zaterdag 21 november 2015 in de dorpskern Vuren.

COLLECTEROOSTER •

16 t/m 21 november NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind)

23 t/m 28 november Nationaal MS Fonds

Winterfair / kerstfair Op 9 november 2015 (verzonden 13 november 2015) is aan Oranjevereniging Margriet Spijk vergunning verleend (artikel 2.25 APV) voor het houden van een kerstfair op zaterdag 21 november 2015 van 15.00 tot 24.00 uur op het buitenterrein van de Jong Marinelife aan de Spijkse Steeg 2a te Spijk. Tegen meldingen staan geen bezwaar en/of beroepsprocedures open.

BEROEP Belanghebbenden kunnen alleen beroep instellen tegen besluiten, als zij in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, of als hen niet verweten kan worden dat zij dat niet hebben gedaan (aantonen niet in NL of als plan is gewijzigd). Een beroepschrift kan binnen zes weken vanaf de datum waarop het besluit ter inzage is gelegd worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. VEREISTE GEGEVENS Een zienswijze, bezwaarschrift of beroepschrift moet voorzien zijn van naam, adres, handtekening en datum. Een zienswijze moet een motivering bevatten; in een bezwaar- of beroepschrift noemt u de omschrijving van het besluit en waarom u tegen het besluit bent.

www.premere nl

Bingo Op 3 november 2015 (9 november 2015) is aan IJsclub de Volharding vergunning verleend voor het organiseren van een kansspel als bedoeld in artikel 7c van de Wet op de Kansspelen op 21 november 2015 in het Hervormd Centrum te Heukelum.

VOORLOPIGE VOORZIENING Het indienen van een bezwaar- of beroepschrift betekent niet dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Als u de uitvoering van een besluit wilt voorkomen, moet u naast het bezwaar- of beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan pas nadat het bezwaarschrift/beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. BESTEMMINGSPLANNEN Voor bestemmingsplannen geldt een afwijkende procedure. Kijk hiervoor op www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen.

Daar kan je op rekenen!

www.facebook.com/ leerdam.nieuws

Premere online drukkerij | Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan | info@premere.nl

www.hetkontakt.nl

Opheffingsuitverkoop van dames- en herenkleding!

Rokken, Blouses, pantalons nu vanaf € 5,Dames jassen,en Jacks winter en zomer vanaf € 20,Heren pantalons,en colberts vanaf € 10.Kostuums vanaf € 50.t s geld Voor alle P! =O OP+++++++++++++++++++ Profiteer van de uitzondelijk lage prijzen

+Zie ook onze etalages +

MODECENTRUM

Dreef 22 - 0418-591225 Openingstijden: Di t/m do van 9.30 – 12.30 / 13.00 – 17.30 Vr. van 9.30 - 12.30 / 13.00 - 18.00 Zaterdag van 9.30 – 16.00


Meest

VERANTWOORDE

BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

Geldig in week 47 (zondag 15 t/m zaterdag 21 november 2015)

E

G

D LKE A

UI

T

G

agver Dagvers LI M B UR

PLUS Hele rasterof kruimelvlaai

Douwe Egberts of Senseo Koffiepads

Alle varianten, geschikt voor 8-10 personen Per stuk

Alle zakken à 36 stuks, combineren mogelijk 2 zakken 7.98-8.30

3.99-5.59

2 VOOR

2.

6.

99

EXTRA ZEGEL

Mora Snacks

Alle varianten, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Mora Frikandellen, 2 pakken à 5 stuks 2.08

VOORDEEL VERPAKKING

PLUS Runderriblappen Per kilo

1.56

2e

KILO

weekendpakkers 2015

SUPER

MARKT

99

do vr za

Alléén geldig op 19, 20 en 21 november

WIJN

10.98

6.

HALVE PRIJS

BESTE

49

PLUS Varkensfiletrollade

Gatonegro

Cabernet Sauvignon, Carmenère, Chardonnay, Merlot of Sauvignon Blanc, fles 75 cl Per fles

Per kilo

BRON: NIELSEN CONSUMENTENONDERZOEK

4.99

6.

3.

99

24

50% KORTING

PLUS Gevulde croissants

PLUS Handsinaasappelen Sinaasappels meegereisd met Sint en zijn pieten. Vers voor u uit Spanje!

12.48

KILO

Chocolade, kaas of ham-kaas, combineren mogelijk 2 stuks

Nieuwe oogst Net 2 kilo

1.70

0.85

1 + 1 GRATIS

NET 2 KILO 2.79

1.

99

47/15 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. **De prijs kan per product verschillen, uw korting wordt aan de kassa verrekend.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 20.00 | zo gesloten

www.plus.nl

Teeuw | Europaplein 37 | 4142CD Leerdam | goudwisselkantoor

volg ons op facebook.com/europapleinlee

Kijk op www.euro


!

W EEK EN D

VOORDEEL R 20 T/M 22 NOVEMBE

Roomboter gehaktstaaf* KEURSLAGERKOOPJE

Kogelbiefstukken (met gratis steakkruiden)

3 stuks

VLEESWARENKOOPJE

Gebraden gehakt en varkensrollade 100 gram runderrookvlees + 100 gram boterhamworst

750

2 x 100 gramsamen samen LEKKER VOORDELIG

SPECIAL TROTS VAN DE KEURSLAGER

4 Boomstammen en 4 Sateburgers

Appel-kiprolletje Varkensoesters

samen

Boerenkoolstamp Appel-kiprolletje met spekjes en rookworst (alleen even opwarmen)

per gram portie 100

650

SALADE V/D WEEK

MENU V/D WEEK SPECIAL

00 300 0

(vers uit eigen salade keuken)

150 gram

150

Slagersham, leverkaas, rollette, hausmacher 150 gram

Gekruid gehakt in een jasje van roomboterbladerdeeg.

WEEKEND

Heerlijk uit de oven!

Zuid-Amerikaanse ribeye*

CA.

Bleekselderij

Aanbiedingen zijn geldig van 16 t/m 21 november

Rien en Irma Baas, keurslager

Kiwi Gold

Yoghurtdrank Aardbei of perzik.

1.69

Magere slagersvinken*

4x 110 G

WEEKEND

2.99

2.69

14.99/kg

175

Europaplein 12, 4142 CC "de lekkerste winkel van Leerdam" Tel. 0345-612274, Fax: 0345-616068 info@baas.keurslager.nl http://www.baas.keurslager.nl

G

CA . 2 0 0

WEEKEND

00 080 1

DONDERDAGKOOPJE: (19-11-2015)

Grillworst salade

80 450 1

4 stuks 100 gram

230 G

PER STU

K

Broccoli

PER STU

K

WEEKEND

WEEKEND

0.69

0.49

500 G

Mandarijnen in kistje

2.2 KG

WEEKEND

WEEKEND

1.29

1.99

6X 0.2 L

Broodbakmix

500 G

Meergranen, donker volkoren of witbrood.

Week 47

3x3e van Nederland!

v an 1.39

Bij de jaarlijkse Bakkerij vak-wedstrijden hebben wij driemaal een 3e plaats gehaald.

Kinderkoekjes

1.29

Om deze geweldige prestatie met u te vieren hebben wij een pakketje gemaakt met alle drie onze bekroonde producten erin! H 2,40 4 Meergranenbolletjes H 1,80 4 sneetjes Krentenwegge H 2,05 van H 6,25 Meergranenbrood

voor H 4,95

Ambachtsbakker De Jager

erdam en twitter.com/Europaplein4142

opapleinleerdam.nl

van 0.65

0.59

240-300

G

Mini luchtverfrisser

v an 1.29

v an 1.59

1.05

Goudse belegen kaas 48+

CA . 4 5 0

G

van 2.69

1.49

Borrelnoten

250 G

van 0.79

2.59

0.69

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

*Uit de koeling

KIJK VOOR MEER PRIJSVERLAGINGEN OP WWW.ALDI.NL HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

LETOILET

www.aldi.nl

GRATIS!


SOMETHING

SMELLS DELICIOUS

IN LEERDAM

RADIO CULINAIR MENU

TokOmy, een ”toko” in een modern jasje! U kunt bij TokOmy terecht voor uw ingrediënten, maar ook voor het afhalen van de door ons zelf bereide eerlijke Indonesische gerechten. Bent u benieuwd naar ons gehele assortiment en menu? Kom dan gezellig bij ons langs, op het Meidoornplein in Leerdam West. Het Meidoornplein is te vinden achter de Etos op het Europaplein.

Nasi Kuning, Kare en groenten naar keuze, inclusief een blikje drinken

€ 8,-

2 snacks naar keuze (alleen in het weekend)

€ 3,-

ZATERDAG 21 NOVEMBER VAN 11.00 TOT 12.00 UUR ZIJN WIJ LIVE VANUIT DE TOKO TE HOREN,

OPENINGSTIJDEN:

RADIO CULINAIR

IN DE UITZENDING VAN RTV BETUWE!

DI T/M VRIJ - 11.00 - 19.00 UUR ZATERDAG - 09.00 - 20.00 UUR ZONDAG - 12.00 - 20.00 UUR (ALLEEN KEUKEN)

MAANDAG GESLOTEN

MEIDOORNPLEIN 2, LEERDAM ‡ 0345 849 661

KO M L A N G

S VO O R H E T GEHELE A S S O RT IM E EN MENU NT !

Uw kostbaarheden zijn goud waard! Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar opa nog mee heeft Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. Locatie Leerdam Europaplein (tussen Aldi en Plus in) Europaplein 36 4142 CD Leerdam leerdam@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop

Veiling

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Goud

Zilver

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

PostzegelsAntiek speelgoed

Openingstijden Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur Locaties bij u in de buurt Culemborg, Doctor Hockesingel (elke dinsdag) Tiel, Havendijk 13 (elke woensdag)

www.goudwisselkantoor.nl goudwisselkantoor

volg ons op facebook.com/europapleinleerdam en twitter.com/Europaplein4142

Kijk op www.europapleinleerdam.nl

LETOILET

GRATIS!


5 1 0 2

SINT bijlage De proeverij op 26 november is volgeboekt, daarom een extra

Whiskyproeverij Donderdag 3 december

Er is weer volop wintervogelvoeder aanwezig voor de buitenvogels.

• proeven: zes bijzondere whisky’s • o.l.v. Anton van Balveren • in het proeflokaal van De Prins, van 20.00 tot ± 22.30 u. • kosten: € 22,50 p.p., incl. koffie/ thee en whisky • aanmelden: info@slijterijdeprins.nl, in de winkel of telefonisch

Ook hebben we diverse cadeauverpakkingen en voederhuisjes.

Anton van Balveren

Dorpsstraat 52, 4152 ER Rhenoy

vinoloog, liquorist en diplom-biersommelier

0345-681390, www.slijterijdeprins.nl

Open: di 13-18, wo/do 9-12 /13-18, vr 9-12 / 13-20, za 9-17

Versluis Diervoeders & Transport Zijderveldselaan 54 - 4122 GR Zijderveld - Tel 0345-641373 info@versluis-zijderveld.nl - www.versluis-zijderveld.nl OP=OP en druk en zetfouten onder voorbehoud


Toe nou Sint.

GR ATIS

bij ar mbandje

3 bedels

Actie loopt t/m 31 december 2015.

Actie DW; In de maand December extra gekleurde band gratis

VOORSTR AAT 15 - VIANEN - 0347-326591 - juwelierrvb.nl

Jouw moment.

Chocolade letters ambachtelijk bereid van (H)eerlijke chocolade. Hele alfabet leverbaar in 3 maten:

klein

middel

groot

€ 3,35

€ 4,50

€ 5,75

Bestellijst Chocoladeletters inleveren t/m Donderdag 26 November

HET VIAANSE KAASHUIS

st erkaasspeciali

Uw Beemst

Voorstraat 89 Vianen Tel 0347-377126

ALSTUBLIEFT!

Voorstraat 83-85, 4132 AP Vianen, 0347-37 12 98, www.degoeij.gildeslager.nl Benschopperstraat 2, 3401 DH IJsselstein, 030- 688 85 75, slagerijdegoeij@live.nl

Een grillworstletter voor de hartige trek! Dat idee is echt niet zo gek. Bij Traiteurslagerij de Goeij kunt u deze bestellen. In de winkel of door even te bellen. Wij hebben ze voor u in verschillende smaken, maar hebben wel even tijd nodig om ze te maken

BENT U KLAAR VOOR EXTRA VOORDEEL?

Dus bestelt u vandaag, dan staat daar

AL 30 JAAR DE SCHOENENSPECIAALZAAK VAN VIANEN E.O DAAROM BIJ AANKOOP VAN 2 PAAR HEREN,- EN/OF DAMESSCHOENEN/LAARZEN

een heerlijke vleesletter de dag erop voor u klaar!

€ 60,- KORTING (NIET AFGEPRIJSD)

VIER DIT MET ONS MEE EN PROFITEER NU!!! S C H O E N M O D E

ANGRET

VOORSTRAAT 64 VIANEN 0347 - 376 437

Damesschoenen t/m 43 - Herenschoenen t/m 47

Grillworstletter 500 gram

€ 5,-

Geldig van 30-11-2015 t/m 5-12-2015


INTOCHTEN Sinterklaas ASPEREN

zaterdag 21 november - rond 13:30 uur bij de Waterpoort zal Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aanmeren. Vanaf de Waterpoort zal de Sint een rondrit door Asperen maken om naar Dorpshuis Asperen te gaan om een gezellige draaimiddag met heel veel andere activiteiten bij te wonen.

DEIL

zaterdag 21 november - 13:00 uur, aankomst op de scheepswerf en daarna feest in het Duifhuis

EVERDINGEN

zaterdag 28 november - 14:00 uur, met medewerking van DES Everdingen

HEI- EN BOEICOP

zaterdag 21 november - Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen aan bij het kanaal. De kinderen vertrekken om 13:30 uur met een grote wagen vanaf het parkeerterrein bij De Copper om Sint en de Pieten te verwelkomen. Kinderen tot en met groep 6 zijn daarna welkom in De Copper. Sint heeft voor hen een cadeautje en de Pieten delen lekkers uit. Ook kan er een kleurplaat ingekleurd worden, waarmee kans wordt gemaakt op een extra cadeau. Inleveren kan tot 21 november.

RUMPT

zaterdag 28 november - 14:00

SCHOONREWOERD

zaterdag 21 november - 14:00, met medewerking van DES Everdingen

SPIJK

zaterdag 21 november - 14:00 uur, Sinterklaas meert aan in het haventje van Spijk. Na het welkom optocht door het dorp. De route is als volgt: Nesweg, Ripperdaweg, Ubbenasingel, Grote Dijkstraat, de Kamp, ’t Loug, Pro Rege. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben een gezellige spelletjesmiddag in Elim van 15:00 tot 16:45 uur. Net als voorgaande jaren is deze middag alleen voor de kinderen. De kinderen vanaf 0 t/m groep 4 zullen in Pro Rege vermaakt worden met een voorstelling van clown OkiDoki. De voorstelling begint om 15:00 en eindigt rond 16:15 uur. Per kind mag één ouder/begeleider mee.

TUIL

De kleurplaat is te downloaden via www.ovheienboeicop.nl.

zaterdag 21 november - Tussen 13:30 en 14:30 uur zijn kinderen (tot en met groep 8) welkom in het dorpshuis om te komen knutselen. Om 14:30 uur is de intocht van Sinterklaas, dan loopt de goedheiligman een rondje door het dorp. Om 15:00 uur is er een sinterklaasdisco met drinken en wat lekkers. Voor alle kinderen tot en met groep 8. Tot 16:30 uur.

RHENOY

VIANEN

zaterdag 21 november - 13:30 uur

zaterdag 21 november - 12:00 uur.

Zie verder de brief van Sintekrlaas in deze bijlage.


NIEUW Laarsjes van € 49,95

VOOR

,5 2 €

) 6 ( e k e Li Vianen

“Het is een leuke tijd als Sinterklaas in het land is, want dan krijg je cadeautjes. Ik ben vorig jaar gaan kijken toen hij in Vianen aankwam. Ik stond helemaal achteraan, maar

Lakschoenen

ik zat op de schouders van papa, en ik heb hem nog een hand kunnen geven. Ik heb al

van € 49,95

heel vroeg een verlanglijstje gemaakt. Het liefst wil ik Rapunzel van Lego hebben. Als

VOOR € 39,95

ik dát krijg ben ik al heel blij. En ik wil ook digi-uiltjes, voor in mijn slaapkamer, want die geven licht in het donker. Ik heb al een Elsa-prinsessenjurkje, en omdat die daar goed bij passen wil ik daar een Elsa-vlecht en een Elsa-horloge bij hebben. Ik kan nog niet klokkijken, maar dan leer ik dat misschien sneller. En als het kan wil ik ook heel graag Frozen armbandjes hebben.”

Voorstraat 102 Vianen, tel 0347-370444

BIJ ZONWERING PLAZA VIANEN Ervaar het ultieme buitenlevengevoel met de terrasoverkapping.

MERKBROEKEN

verkozen als best e prijs-kwaliteitver houding

VERANDADAK - MATERIAAL ROOMWIT RAL 9001/ANTRACIET STRUCTUURLAK

10-DAAGSE Shop 10 dagen lang uw favoriete broek van ZIZO of Para Mi voor maar

€ 69,-

ZI-ZO PARA MI www.marlimode.nl

breedte 400 cm 500 cm 600 cm

diepte 300 cm € 1499,€ 1750,€ 1990,-

Ook leverbaar met een diepte van 3,5 en 4 meter.

Advies: Neem eventueel een foto mee waar het scherm wordt geplaatst zodat wij snel en goed kunnen adviseren.

WWW.ZONWERINGPLAZAVIANEN.NL INFO@ZONWERINGPLAZAVIANEN.NL

In de showroom te zien!

© Let op ons adres is Eendrachtsweg 6 (tegenover Miele & Makro) owroom 4131 NS Vianen, Tel. 0347-344400 Zeer moderne sh 2 van 600 m

Open wo-do-vr van 10.00 uur en zaterdag van 10.00-14.00 uur


LEERDAM Sinterklaas laat zich volop zien in Leerdam LEERDAM - In de glasstad zijn Sinterklaas en de Pieten afgelopen zaterdag al uitgebreid begroet. Ondanks de drukke dagen die voor het gezelschap beginnen, zijn ze ook de komende weken regelmatig in Leerdam te vinden.

ook hier een gezellige ‘Meet & Greet’ met de Sint. “Sinterklaas neemt die middag de tijd voor een ontmoeting met de Leerdamse kinderen. Ze mogen iets aan Sinterklaas geven en ze krijgen natuurlijk zelf ook

een verrassing. En er is alle tijd voor het maken van foto’s.” Als er nog meer bekend wordt over het bezoek van Sinterklaas aan de Glasstad, maken de Sint en zijn Pieten én de ondernemers dat tijdig bekend.

Op de zaterdagen 21 en 28 november lopen Sint en Pieten van 14:00-16:00 uur in het centrum. Daar tussenin organiseert ondernemersvereniging Savel op woensdagmiddag 25 november van 14:00-16:00 uur een heus Pietendisco. Dit feest wordt gehouden in de grote zaal van gebouw WestEnd aan de P.M. van Gentstraat 20, naast M3 en Leerdam Sport. Kinderen tot acht jaar zijn welkom tegen betaling van een euro entree. Die middag staat een ‘Meet & Greet’ met de Sint en zijn Pieten, disco met de Muziekpiet en een optreden van Nikky’s Dance op het programma. Er is gratis ranja en chips en voor alle kinderen een leuke verrassing. Woensdagmiddag 2 december is de Goedheiligman op bezoek in het Hofje van Mevrouw van Aerden. Van 15:00-16:30 uur is

SPORTSCHOOL ALLEEN VOOR DAMES! Vrijdag 20 november en zaterdag 21 november

DEMO DAGEN

van 10.00 tot 12.00 uur

AAN HET EINDE VAN DIT JAAR AL FITTER ZIJN? WACHT NIET TOT JANUARI!

) 0 1 ( a s i L m a d r e e L

“Ik vind het heel leuk dat het Sinterklaas wordt. Heel gezellig om dat met de familie

Loop binnen en ervaar hoe leuk het is om bij hart for her Leerdam te sporten en aan een fitter lijf te werken. Kijk alvast op onze Facebook pagina naar ons bedrijfsfilmpje, dan weet je hoe het er hier aan toe gaat. Hart for her Leerdam

te vieren. Dan komen we allemaal bij elkaar. Dat vind ik zo leuk. Wij doen het met lootjes

O30

en surprises. Op school mogen we onze

OPERSOONLIJKE

schoen zetten en de volgende dag zitten er

OTRAINEN

dan cadeautjes in. Soms verstoppen ze je

OSAMEN

schoen. Ik heb dit jaar ‘eekhoorndingen’ op

jaar heb ik glitterpennen gekregen, daar heb ik toen heel lang mee gedaan.”

EN GEZELLIGE SFEER

OSAMENWERKING

zette eekhoorns natuurlijk. Dat is zielig, ik spulletjes van Minecraft erg leuk. Vorig

BEGELEIDING

OP EIGEN NIVEAU

MET ANDERE VROUWEN

OPRETTIGE

mijn verlanglijstje gezet. Nee, geen opgemaar een knuffeleekhoorn. En verder vind

MINUTEN WORK-OUT

ALLEEN VOOR DAMES

Boek je op één van de DEMO DAGEN je proefles, wordt je daarna lid, dan ontvang je een GRATIS Better Belly sessie t.w.v. € 75,00

MET

VOEDINGSCOACH OBETTER

BELLY

> VERLIES 1 TOT 2 KLEDINGMATEN IN 4 WEKEN TIJD

Vlietskant 16 - Leerdam 0345 84 21 38 O 06-28763357 www.hartforher.nl

Verruimde openings tijden nu ook op dinsdagmiddag /avond open van 16.00 tot 20.00 uur


TEST R WINNAA

) 6 ( e n a Sh Vianen

“Ik heb nog geen verlanglijstje gemaakt. Maar ik heb al goed in de boekjes gekeken en weet wat ik graag wil hebben. Een graafmachine die je kunt besturen wil ik het liefst. Is ook niet zo heel duur want die kost maar 19,99 euro. Ik hoop dat ik die krijg als Sinterklaas bij mama op het werk komt. Voor thuis wil ik graag een garage met autootjes erbij. Als ik niet naar de televisie kijk of op mijn tablet zit speel ik graag met auto’s. Ik heb al een bestuurbare trein met rails. Ook heb ik al heel veel van hard wheels, dat zijn racebanen, maar de nieuwste heb ik nog niet. Hard wheels is speel-

%HNLMNKHWJHKHOHDVVRUWLPHQWRSZZZË\HUÊHWVHQQORIEH]RHNXZ)O\HUVSHFLDOLVW

goed waarbij de auto’s tegen elkaar botsen en dan vliegen ze uit de baan. Snoep vraag

Burg. J. Hoefftlaan 1 • 4132 EA Vianen Tel. 0347 – 769032 www.dokmanfietsen.nl info@dokmanfietsen.nl

ik niet, want ik ben niet zo’n snoeper.”

*De slijtagedelen zoals versnellingsnaaf, ketting en kettingbladen, banden en remsystemen zijn uitgezonderd van de garantie. Ook de accu is een slijtagedeel, hierop geeft Flyer twee jaar garantie. Hierbij garandeert Flyer de werking van de accu, niet de capaciteit. Tevens is intensief commercieel gebruik uitgesloten van de Flyer garantie. Flyer staat garant tot een max. berijders gewicht van 110 kg. Op de Flyers met een Bosch systeem geeft Flyer 2 jaar garantie. *De capaciteit van de accu is betreft de 2014 Next Generation modellen.

) 9 ( n e w G Leerdam

PROFFESIONELE HEATERS 

PropaangasDirectgestooktInfraroodElektrischLuchtontvochtigersNieuw en gebruikt

“Ik vier Sinterklaas thuis en op school, dat is Jenaplanschool de Wilgenhoek. Thuis trekken we lootjes en maken we een surprise. Op school trekken we ook lootjes. Dan mogen we onze schoen meenemen en dan gaat daar het cadeautje in. Ik vind Sinterklaas een mooi feest, zo gezellig. Samen met Kerstfeest en Pasen de gezelligste dagen van het jaar. Ik heb dit jaar niet zo heel veel aan Sinterklaas gevraagd. Ik wil vooral heel graag iets van Minecraft hebben, dat is een computerspel. En er staat ook nog make-up op mijn verlanglijstje. En ‘Ra ra, wat doe ik’. Dat is een leuk spel. Vorig jaar heb ik heel veel pepernoten gekregen. Die waren erg lekker.”

Heuvelstraat 2T1 • 4181 PT Waardenburg • 0418 - 65 17 85 info@wimdekock.nl • www.wimdekock.nl •


Roomboter Speculaascake gevuld speculaas met kruidnoten 400 gram per stuk van â&#x201A;Ź 2,99 voor

99 1,

per stuk 400 gram van â&#x201A;Ź 2,99 voor

99 1,

Mensen maken de winkel

Diverse wijnen nu scherp geprijsd (buiten de folder om) Vraag in de winkel naar de aanbiedingen


Bezoek onze betoverende

KERSTSHOW! Fleur je huiskam er op!!! 5

0% KORTI NG op elke 2e

kamerpla nt naar ke uze*

Hyacint

diverse kleuren,

3 per pot

1,

van â&#x201A;Ź 2,99 voor

29

ies op alle t c a e z io d n a r G omen b t s r e k t s n u k modellen

! zeer ruim assortiment

Elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur!

Op de foto bij Tuincentrum van den Hurk en s a k s i h W ch Felix ijpdzoaku jes maalt

9,

OR

3 DOZEN VO

99

ma di t/m do: vrij: zat: zo:

13:30-18:00 9:30-18:00 9:30-20:30 9:00-17:00 12:00-17:00

Aanbiedingen geldig van woensdag 18 november t/m dinsdag 24 november 2015. Zolang de voorraad strekt! * Korting wordt verrekend op de laagste prijs.

g r a d Zonvembe o nd n 2 2 eope 0 g 12:0 r van7:00 uu tot 1

Elke bezoeker die zaterdag 21 en zondag 22 november a.s. de sfeervolle kerst- en interieurshow van tuincentrum van den Hurk bezoekt, kan door een professionele fotograaf op de foto worden gezet. (Fotostudio Della Bellezza) Zaterdag 21 november vanaf 10:00 uur en zondag 22 november vanaf 12:00 uur.

Honddijk 11 â&#x20AC;˘ Culemborg T: 0345 512136 I: www.tuincentrumvandenhurk.nl


VIANEN en, k e r t s m o n e men. n e n ia in Vianen aanko V r u u in 0 .0 n 12 e r om rect onder o moeten we Lieve kinde ie auto staat di Piet Organisat D s . is en u lg h Vo ad . st en et n naar h tekening n in Via

auto een Piete n mooie open andje geven of ee h r kom ik met de n in be ee ag ct em m re ov Ik n di . elkois al 21 l hu Zaterdag k niet allemaa ster mij zal verw ot naar het stad oo ee s bo em du de rg n af bu da n e de va lli r n gebracht waa kom. Ik kan ju De Pieten lope r het stadhuis ek waar ik aan aa pl n de ik d op or tje w ri aan het af a de aankomst . Maar direct n en eurem n n aa je van tekening of je kl ur. je u 5 .4 om 12 en . ca an ar om de foto te ga men. Ik ben da d om met je op tij le al s du ik heb g hebVianen en dan is extra gezelli u in h er ad st kk le et h ik in ijf t bl dat is al mijn kamer Na de ontvangs kaarsjes, want sen uit Vianen . or en m en vo g ee em n n tw ba t te je n da altijd een beet ijn gluurpiet, plaat van je aa iet nodig. n Telelenzo, m . Nu ben ik zelf va es s sj en ar w elijk is dat nu n ka ou op at tr H . w e en et m m ko en s Ik hoord ’s foto r er aan te pa et kleurplaten, lfs de brandwee ze st ben gemaakt m oe m en fout gegaan. To orstraat eens een keer laashuis op Vo rk te in S et h in is r best een Sinterklaashu ben, ook wee jullie natuurlijk , als in Vianen en ik t og m da n rd da oo , h is n de t zo Ik heb ge slapen. Als da n de mensen va aa en l n za ke Ik er g. w lli interklaas61, kan blijven altijd wel geze tijden van het S en. Dat vind ik gs m in ko en ek op zo de be j keer op vragen, of zi nenvrijstad.nl ia .v w w w te si web site zetten. huis op de web weer bij de rdag toch ook Jullie zijn zate nkomen? wij in Vianen aa s al g ru lb aa h op

To t zaterdag, Sinterklaas

NOG 11 DAGEN…!!!! KORTINGEN OPLOPEND TOT € 150,00!!

MIELE

MIELE

MIELE

WKE 130wps Wasautomaat

TKB 150wp wamtepompdroger

• 8 kg. • 1600 toeren • Koolborstelloze motor • Veel speciale programma’s • Waterproofsysteem

• Energieklasse A++ • perfectdry-systeem: altijd de juiste droging voor uw wasgoed! • div. programma’s w.o. wol, jeans etc.

G 4263 SCVI Volledige geïntegreerde afwasautomaat • Energieklasse A+ • Automatisch programma, regelt zelf temperatuur naar vervuiling • Voorprogrammeerbaar • Geluidsniveau slechts 46 db.

€ 10 0,0 0 korting! Normaal

€ 1.199,00

9,0 0* NU € 1.09

Oók nog 11 dagen… 8 jaar volledige garantie twv € 129,00!

BOSCH

BOSCH

• 9 kg. • 1400 toeren • Koolborstelloze motor • Aquastop • Extreem stil en zuinig A+++

• Energieklasse A+ • 4 programma’s • Voorprogrammeerbaar • Geluidsniveau slechts 46db

WAW 28592 NL Wasautomaat

€ 999,00

,0 0* NU € 899

* na retour via Miele

Normaal

€ 949,00

,0 0* NU € 799

€ 175,0 0 voordeel!

€ 179,0 0 voordeel!

€ 150,0 0 korting! Normaal

SMV84L10 volledig geïntegreerde afwasautomaat

Normaal

€ 849,00

,0 0* NU € 79ar9volledige

8 ja Inclusief v € 129,00 garantie tw

Normaal

€ 645,00

,0 0* NU € 59ar9volledige

8 ja Inclusief v € 129,00 garantie tw

Kom naar de winkel voor nóg meer aanbiedingen! Met de service zoals u van ons gewend bent, dus altijd incl. bezorgen, installeren etc. binnen ons verzorgingsgebied.

WITGOED SPECIALIST LEERDAM Vlietskant 12 4141 CL Leerdam Tel. 0345 - 633 099 E-mail: leerdam@witgoedspecialist.nl

W W W. W I T G O E D S P E C I A L I S T L E E R D A M . N L


ZENsationeel Whirlpool

5 jaar Afternet!

e e m t r ie v u n e t s e fe n Wij viere Whirlpool ZEN wasautomaat FSCR80621

Whirlpool ZEN wasautomaat FSCR80420

• De ZEN wasmachines beschikken over een DirectDrive motor die direct op de trommel bevestigd is, waardoor de machines veel minder trillen en dus minder geluid maken. • Vulgewicht 8kg, energieklasse A+++ • Centrifuge 1600 toeren, wasmiddeldoseeradvies • NU MET GRATIS RACLETTE-PARTYGRILL T.W.V. € 49,95

• De ZEN wasmachines beschikken over een DirectDrive motor die direct op de trommel bevestigd is, waardoor de machines veel minder trillen en dus minder geluid maken. • Vulgewicht 8kg, energieklasse A+++-10% • Centrifuge 1400 toeren, wasmiddeldoseeradvies • NU MET GRATIS RACLETTE-PARTYGRILL T.W.V. € 49,95

Afternet all-inn serviceprijs

Afternet all-inn serviceprijs

* Prijs is na aftrek € 100,retour via Whirlpool

€ 599,-*

* Prijs is na aftrek € 75,retour via Whirlpool

€ 524,-*

Whirlpool wasautomaat AWO/C8350

Whirlpool ZEN Warmtepompdroger HSCX80428

• • • • •

• • • •

Vulgewicht van maar liefst 8 kilogram 6th Sense® techniek zorgt voor laag energie-en waterverbruik Centrifuge 1400 toeren, Energieklasse A+++ Display met starttijduitsel en resttijdweergave NU MET GRATIS RACLETTE-PARTYGRILL T.W.V. € 49,95

8 kilogram inhoud met volledige RVS trommel Uiterst energiezuinig, klasse A++ Steam functie voor opfrissen en ontkreuken Gelijkmatige droging van uw wasgoed d.m.v. diagonal airflow system • NU MET GRATIS RACLETTE-PARTYGRILL T.W.V. € 49,95

Afternet all-inn serviceprijs

Afternet all-inn serviceprijs

€ 399,-

€ 599,-*

* Prijs is na aftrek € 100,retour via Whirlpool

Whirlpool Warmtepompdroger Green 850

Whirlpool Condensdroger DSCX80118

• 8 kilogram inhoud met volledige RVS trommel • Energieklasse A++ • 6th Sense® Green droger energiezuiniger en dus milieuvriendelijker • BESTE KOOP EN BEST GETEST CONSUMENTBOND APRIL 2015 • NU MET GRATIS RACLETTE-PARTYGRILL T.W.V. € 49,95

• • • •

8 kilogram inhoud met volledige RVS trommel Energieklasse B Wavemotion voor extra behoedzaam drogen Vele extra droogprogramma’s o.a. SteamCare en WoolExellence • NU MET GRATIS RACLETTE-PARTYGRILL T.W.V. € 49,95

Afternet all-inn serviceprijs

Afternet all-inn serviceprijs

€ 549,-

€ 449,-


OP

=O

Hulp Sinterklazen & ééndagspieten opgelet!

P

Ongekend voordeel bij Wakkermans 81 32" cm

12 48" 2 cm

OOK VERKRIJGBAAR IN 43” €549 €699

€ 899 € 449

€ 349

€ 699

*

SMART-TV 32PFK5300 Full HD LED | 200Hz | Smart TV met WIFi | DVB-T/C/S2 tuner | 2 x HDMI, 2 x USB | Energieklasse A+

SMART-TV UE48J5600 Full HD LED | PQI 400 | Smart TV met WiFi | DVB-T/C tuner | 3 x HDMI, 2 x USB | Energieklasse A+

61 24" cm

*Vraag naar de mogelijkheden voor installatie

€ 249

€ 199

?

v.a. € 8

DIVERSE SINT KADOOTJES LED-TV 61CM Full HD | Ingebouwde USB mediaspeler| Ideale slaapkamer TV | Energieklasse B

v.a. € 149 MULTIROOM SPEAKERS Div. formaten leverbaar | Bluetooth (NFC) | WiFi | in zwart en wit leverbaar | 3 radio presets | internetradio | Spotify connect

JBL BLUETOOTH SPEAKERS Diverse modellen in hippe kleuren!

Voorstraat 57 4153 AJ Beesd Tel. 0345-683979 www.wakkermans.nl

€ 229 PLAY:1 Diep, glashelder geluid | draadloze speaker | bediening van tablet, smartphone of PC/laptop | zwart en wit leverbaar

v.a. € 29 Openingstijden: Ma. t/m Do. 09.00 - 18.00 uur Vr. 09.00 - 21.00 uur Za. 09.00 - 17.00 uur Afwijkingen in afbeeldingen, omschrijvingen en prijzen voorbehouden.

Blijf op de hoogte

facebook.com/wakkermansav


35 nieuws LEERDAM, WOENSDAG 18 NOVEMBER LdZchYV\&-cdkZbWZg'%&*

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

Herindeling

Gemeenten eens over herindeling, verschil van inzicht over provincie

Provinciekeuze nog heikele kwestie De herindeling in de Vijfherenlanden is een feit. De provinciekeuze staat nog niet vast. De voorkeur van de colleges voor Utrecht werd in Zederik niet gedeeld: met 8-7 werd daar gekozen voor Zuid-Holland. ijĦħģĥĢĢįĢīĩĞīġĢīš De gemeenteraden van Leerdam, Vianen en Zederik zijn vorige week dinsdag akkoord gegaan met een herindeling. Streefdatum voor de vorming van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is 1 januari 2018. Over de gewenste provincie verschilden de raden van mening. Leerdam (met 13-6) en Vianen (unaniem) kozen voor Utrecht, Zederik sprak met 8-7 nipt de voorkeur uit voor Zuid-Holland en doorkruiste zodoende het vooraf zo gewenste gezamenlijke besluit. Een unanieme keuze voor Utrecht - of Zuid-Holland - zou een helder signaal zijn geweest aan provincies, minister en Tweede Kamer. Nu ontbreekt die duidelijkheid. Dat zorgt ervoor dat de lobby van ZuidHolland én de regio om de Vijfheerenlanden bij Zuid-Holland te houden alleen maar toeneemt. Bleek afgelopen donderdag toen Govert Veldhuijzen burgemeester van Gorinchem - in zijn rol als voorzitter van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden kennis kwam maken met de Leerdamse raad en de politici en passant wees op het belang van de regionale samenwerkingsverbanden. Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik Ido Ambacht geboren in Oud-Alblas en Alblasserwaarder in hart en nieren - doet zelfs alsnog een oproep om de Vijfheerenlanden Zuid-Hollands te laten. “Van oudsher vormen de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden een eenheid. Bij herindelingen en provinciekeuze laat men zich soms leiden door de bestuurlijke verhoudingen op dat moment. Dan wordt een keuze gemaakt omdat de recente contacten met de een net wat beter zijn dan met de ander. Mijn advies: kijk naar de samenhang en luister naar de inwoners. Die zijn er heel duidelijk over.” Maar er zijn ook andere geluiden, zoals de ondernemers van de drie gemeenten die voor Utrecht kiezen. “Daar krijgen we als ondernemers de meeste kansen, in Zuid-Holland blijven we een kleine speler. Ook woningbouw krijgt in Utrecht meer ruimte”, vond Jan van Bemmel namens de Zederikse ondernemersvereniging OKZO. Nu de gemeentes hun keuze hebben bepaald, ligt de uiteindelijke beslissing elders. Burgemeester Coert van Ee van Zederik nuanceerde dan ook

™>cYZOZYZg^`hZgVVYhkZg\VYZg^c\heVcYZ]ZidbYZegdk^cX^Z`ZjoZ/ZZcc^eiZbZZgYZg]Z^Y`ddhkddgOj^Y"=daaVcY#

de feiten ™YZ\ZbZZciZgVYZckVcAZZgYVb! K^VcZcZcOZYZg^`WZhaj^iZcidi ZZc]Zg^cYZa^c\eZg&"&"'%&™YZbZc^c\ZckZghX]^aaZcdkZgYZ `ZjoZkVcegdk^cX^Z/OZYZg^` `^ZhikddgOj^Y"=daaVcY!AZZg" YVbZcK^VcZckddgJigZX]i ™^ccdkZbWZg'%&,bd\ZcYZ^c" ldcZghcVVgYZhiZbWjh

het belang van de provinciekeuze door de raad. “Het is een advies dat meegenomen wordt in de verdere procedure. Wel zwaarwegend, maar na vanavond geven wij de regie uit handen. Dit verschil van mening hoeft het tempo van

Lokalen en CDA toonaangevend in nieuwe Vijfheerenlanden DeWVh^hkVcYZ\ZbZZciZgVVYhkZg`^Zo^c\Zc^cbVVgi'%&)odjYZcYZad`VaZeVg" i^_ZcZc]Zi896]Zi\gddihildgYZc^cYZgVVYkVcYZK^_[]ZZgZcaVcYZc#>cZZc \ZbZZciZkVc*)#%%%^cldcZgho^_c(&oZiZahiZkZgYZaZc#9Zad`VaZeVgi^_ZcbZi AZZgYVb '%%% " kZggZlZ\ YZ \gddihiZ [gVXi^Z ^c AZZgYVb Ä K@< Zc Ad`VVa 6aZgi odjYZc j^i`dbZc de oZkZc oZiZah# =Zi 896 Ä YZ \gddihiZ ^c OZYZg^` Ä odj Vah ilZZYZeVgi^_kda\ZcbZioZhgVVYhaZYZc!iZgl^_aYZH<EVahYZgYZj^iYZWjh`dbi bZik^_[oZiZah#EkY6!KK9Zc8]g^hiZcJc^Z`g^_\ZcZgVaaZk^Zg!iZgl^_a9++Ä^c'%&) VaaZZc^cK^VcZckZgiZ\ZclddgY^\YÄcZiiZ`dgi`dbikddgilZZoZiZahZc\ZcdZ" \ZcbdZicZbZcbZi‚‚cgVVYha^Y#7^_YZoZ[^Xi^ZkZgVVYbdZidkZg^\ZchlZaldg" YZcVVc\ZiZ`ZcYYVi]Zieda^i^Z`ZaVcYhX]VeYZV[\ZadeZcVcYZg]Va[_VVgWZ]ddg" a^_`ZkZghX]j^k^c\Zc]ZZ[iYddg\ZbVV`iZc9++o^X]^cb^YYZahdd`^cOZYZg^`Zc AZZgYVb^h\VVcgdZgZc# BZi *)#%%% ^cldcZgh ^h YZ K^_[]ZZgZcaVcYZc kZg\Za^_`WVVg bZi \ZbZZciZc Vah LdZgYZc! 7VgcZkZaY! =dd\ZkZZc! IZgcZjoZc Zc GdZgbdcY# 6ah YZ c^ZjlZ \Z" bZZciZ^cYZgYVVYde&_VcjVg^'%&-kVchiVgi\VVi!ldgYZcYZ\ZbZZciZgVVYh" kZg`^Zo^c\Zc lVVghX]^_ca^_` ^c cdkZbWZg '%&, \Z]djYZc# DkZg^\Zch WZhiVVi YZ bd\Za^_`]Z^YYVi]ZiegdXZhlViaVc\ZgYjjgiYVc\ZlZchiZcYZ]Zg^cYZa^c\eVh ZZc_VVgi_ZaViZgldgYi\ZgZVa^hZZgY#9VchX]j^kZcdd`YZkZg`^Zo^c\Zcde#

de herindeling niet te vertragen.” Ook de Leerdamse voorlichter Marieke Kuysters stelt dat het woord nu aan de provincies is. “Die gaan een herindelingsontwerp opstellen.” Overigens komt het zelden voor dat bij een herindeling gemeenten voor verschillende provincies kiezen. De uiteindelijke keuze kan mogelijk nog enkele maanden op zich laten wachten. De komende periode gaan de gemeenten werken aan een nieuwe organisatie. Zodra duidelijk is in welke provincie Vijfheerenlanden komt te liggen, gaan ze ook om de tafel met de samenwerkingsverbanden waar men dan afscheid van neemt. De kans is groot dat ‘achterblijvende’ gemeenten betaald moeten worden om de kosten

Gemeentehuis =Zi^hcd\XdbeaZZidcYj^YZa^_`lVVg ]Zi hiVYh`Vciddg `dbi# 9^Z kgVV\ ^h cj c^Zi VVc YZ dgYZ Zc odj dd` YZ kZg]djY^c\Zc dccdY^\ de hX]Zge oZiiZc#BVVg/KK9AZZgYVbYZZYkVhi ZZc kddgoZi_Z# 9Z a^WZgVaZc hiZaYZc kddg db " cZi Vah BdaZclVVgY " c^Zi bZi ZZc kVhi \ZbZZciZ]j^h VVc YZ haV\iZ\VVc!dd`\ZZcc^ZjlZhiVYh" `Vciddg iZ WdjlZc! bVVg de l^hhZ" aZcYZadXVi^ZhY^X]iW^_YZWjg\ZghiZ kZg\VYZgZc# 6ah c^Zi \Z`doZc ldgYi kddgZZcc^ZjlZ`VcY^YVVia^_`iL^b <gdZcZlZ\YZ\gddihiZ`Vch]ZWWZg dbWjg\ZbZZhiZgiZldgYZc#DcYZg" bZZg kVclZ\Z o^_c aZZ[i^_Y# De & _V" cjVg^'%&-^h]^_+%_VVg!8dZgikVc:Z ^hYVc+(ZcG^cjh=djibVccjW^_cV ,(hideilVVghX]^_ca^_`^c'%&+#

te dekken die het vertrek van Leerdam en Zederik uit de AV - of Vianen uit het Utrechtse - met zich meebrengt. Met name de Zuid-Hollandse verbanden roerden danig de trom. Tot ergernis van Vianen-burgemeester Wim Groeneweg. Die reageerde vorige week ongemeen fel op brieven van de dagelijkse besturen van o.a. de Veiligheidsregio waarin een ‘angstscenario’ wordt geschetst op het moment dat Vijfheerenlanden naar Utrecht gaat. In een rapport van BMC worden de gezamenlijke uittreedkosten van Leerdam en Zederik berekend op 12,1 miljoen. Volgens de besturen van de gemeenschappelijke regelingen valt daar niet over te onderhandelen. Groeneweg: “De besturen hebben

FOTO: GEURT MOUTHAAN

voor hun beurt gesproken en zijn uitgegaan van volstrekt verkeerde informatie. Het zijn brieven waarbij de ene overheid de andere overheid op het verkeerde been zet. Dat neem ik ze zeer kwalijk.” Marieke Kuysters: “We wachten af welke provincie het wordt. Daarna gaan we overleggen. We zien kansen voor oplossingen.” Overigens adviseerde de Leerdams PvdA goedlopende samenwerkingsverbanden als RSD, Avelingen en Waardlanden so wie so trouw te blijven. Op de website van het Kontakt staat een dossier over de herindeling waar ook de complete verslagen van de drie raadsvergaderingen te lezen zijn. André Bijl

Utrecht rijdt goedkoper ijĦħģĥĢĢįĢīĩĞīġĢī š De economische potentie en de invloed die de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden door haar plaats en omvang in Utrecht krijgt, zijn de voornaamste redenen voor de colleges van B&W om zich aan te willen sluiten bij die provincie. Bijkomend voordeel voor de inwoners is dat het autorijden in Utrecht door de provinciale ‘opcenten’ daar ook wat goedkoper is dan in Zuid-Holland. Bij voertuigen van pakweg 1000 kilo scheelt het – ongeacht de brandstof waarop het voertuig rijdt – zo’n 40 euro per jaar. Dat voordeeltje loopt op naarmate het voertuig zwaarder wordt. So wie so krijgen inwoners door de herindeling te maken met een

herschikking van de lasten van onder meer OZB, riool- en reinigingsrechten. Op een ranglijst van pakweg 400 Nederlandse gemeente is Leerdam als nummer 370 ronduit duur, terwijl Vianen op de 165e plaats beduidend goedkoper is. Zederik zit daar tussenin op plek 282. De lasten van de huishoudens worden bij een herindeling gelijk geschakeld, zodat Leerdammers naar verhouding waarschijnlijk goedkoper uit zijn en inwoners van Vianen meer gaan betalen. Overigens gaat het ook hier niet om enorme bedragen. Een gemiddeld (meerpersoons)huishouden is dit jaar in Vianen 712 euro kwijt, Zederik komt uit op 774 euro, terwijl Leerdamse gezinnen 859 euro ophoesten.


GEZONDHEID C

E

N

T

R

A

A

L

Heeft u tijdens het sporten of in het dagelijkse leven last van voet of houdingsklachten ? Maak een afspraak met registerpodoloog registersportpodoloog Adri Versantvoort $&'""$"""$%!&'""$&(&   $ !&$%&$&( !" #"""'$%!&'""$&!

Puur Sport gaat samenwerken met praktijk Luksen Leerdam â&#x20AC;&#x201C; Sinds 1 oktober is Puur Sport een samenwerkingsverband aangegaan met praktijk Luksen. Eigenaar Marko Luksen is als oefentherapeut Cesar werkzaam in zijn eigen praktijk, aan de Quirinus de Palmelaan in Leerdam-West. Puur Sport, dĂŠ sportschool in Leerdam, gericht op afvallen, krachttraining en groepslessen, heeft daarmee ook de gewilde medische kennis in huis. Marijke Oppelaar, eigenaar van Puur Sport, is erg blij met deze nieuwe samenwerking. â&#x20AC;&#x153;In Marko hebben we een zeer gedreven oefentherapeut op de werkvloer die veel kennis en ervaring heeft van klachten aan het houdings- bewegingsapparaat van het lichaamâ&#x20AC;?, legt Marijke uit. â&#x20AC;&#x153;Hij kan onze leden helpen bij lichamelijke klachtenhouding en beweging gerelateerde klachten en hen leren pijnvrij te bewegen. Voor onze sportschool is zijn expertise een welkome aanvulling op het huidige aanbod.â&#x20AC;?

)G\QPFJGKFUEGPVTWO&G9KGN 0QQTFGTYQGTF 085EJQQPTGYQGTF

)G\QPFJGKFUEGPVTWO5EJCKMUGJQH 5EJCKMUGJQH *%.GGTFCO

6GNGHQQP CFOKPKUVTCVKG"IEFGYKGNPN YYYH[UKQVJGTCRKGFGYKGNPN

rH[UKQVJGTCRKGrOCPWGNGVJGTCRKGrURQTVH[UKQVJGTCRKGr rQGFGGOH[UKQVJGTCRKGrQWFGTGPH[UKQVJGTCRKGr rJCPFH[UKQVJGTCRKGrQPEQNQIKGH[UKQVJGTCRKGGPTGXCNKFCVKGr rFT[PGGFNKPIrDGMMGPGPDGMMGPDQFGOVTCKPKPIr rDGFTKLHUH[UKQVJGTCRKGrOGFKUEJGHKVPGUUrMKPFGTHKVPGUUr rTGXCNKFCVKGGPJGTUVGNVTCKPKPIGPr rPGWTQNQIKUEJGVTCKPKPIUITQGRr%12&rTWIUEJQNKPIr rVTCKPGPDKLQXGTIGYKEJVXQQTMKPFGTGPGPXQNYCUUGPGPr

Pijnvrij bewegen Luksen behandelt mensen van alle leeftijden die klachten hebben aan met name rug, nek, schouders. Daarnaast ontvangt hij cliĂŤnten met klachten gerelateerd aan ademhaling, spanning, alsmede neurologische en reumatische klachten. â&#x20AC;&#x153;Mensen hebben pijn en willen daar liefst zo snel mogelijk van afâ&#x20AC;?, vertelt Marko Luksen. â&#x20AC;&#x153;Het is echter minstens zo belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van hun klachten is. Die is vaak te vinden in de manier waarop ze hun lichaam gebruiken in het dagelijkse leven: op kantoor, tijdens fysiek zware werkzaamheden, thuis, op school maar ook tijdens het sporten. Vaak hebben ze een verkeerde houding, of is de hoogste van stoel of werkblad niet optimaal afgesteld op hun lichaam. Na een grondig onderzoek gaan we praktisch aan de slag. We oefenen het lichaam zo efficiĂŤnt mogelijk in verschillende situaties te belasten, met als doel pijnvrij te bewegen. Afhankelijk van de ernst van de klacht is een traject van zes tot zeven behandelingen doorgaans voldoende om dat voor elkaar te krijgen.â&#x20AC;?

Hensens

Fysiotherapie & Steunkousen AFSPRAAK BINNEN 2 DAGEN!

65+ groep Medische Fitness Fitkids

Kinderfysiotherapie Manuele therapie Manuele lymfdrainage (oedeem therapie) Bekkenbodem therapie e.a. verbijzonderingen Kaakfysiotherapie

Openingstijden: Dagelijks van 8.00 tot 21.00 uur (ma-vr) Eiland 83, 4143 EV Leerdam, tel.: 0345 - 614745 info@fysiotherapiehensens.nl www.fysiotherapiehensens.nl

HOORTOESTELLEN (,*(1%ò'5$*( (ONPHQVLVXQLHN (ONKRRUSUREOHHPYHUGLHQWHHQ PDDWZHUNRSORVVLQJ :óKHEEHQDDQGDFKWYRRUXZ SHUVRRQOóNHZHQVHQ Maak vandaag nog een afspraak of kom langs. 6WUXóNDXGLFLHQV Nieuwstraat 65 &%/HHUGDP WHO ZZZVWUXóNDXGLFLHQVQO

#CPIGUNQVGPDKL%NCWFKECVKQ0GVGP2CTMKPUQP0GV Openingstijden: &CIGNKLMUsr<CVGTFCIs

Op vertoon van deze advertentie en alleen bij La Peau Satin: â&#x201A;Ź 30,- KORTING OP HET POWER SLIM STARTERSPAKKET. Je betaalt geen â&#x201A;Ź 159,maar slechts â&#x201A;Ź 129,Meent 50, Leerdam T 0345 724905 www.lapeausatin.nl

Sportblessures Marko Luksen, lokaal niet onbekend als voetballer van zowel LRC als Leerdam Sport â&#x20AC;&#x2122;55, is door zijn specifieke deskundigheid op het gebied van houding, beweging, sportmassages en medical taping ook in staat sporters te begeleiden bij het herstel of het voorkomen van sportblessures. â&#x20AC;&#x153;Dat betreft onder andere spierscheuringen, peesbeschadigingen en knieklachten. Bij Puur Sport kunnen we, in een uitdagende omgeving, werken aan het herstel. Bij de analyse maak ik regelmatig gebruik van video-analyse, waarbij ik bewegingen van de sporter tot in detail kan analyseren. Het behandelplan wordt vervolgens opgesteld aan de hand van de belastbaarheid van het moment, waarbij wordt gewerkt naar een situatie dat iemand weer volledig wedstrijdfit is. Momenteel behandel ik nog veel voetballers via mijn netwerk, maar in de toekomst hop ik ook andere sporters te kunnen begeleiden.â&#x20AC;? Afspraak maken Het maken van een afspraak kan tegenwoordig zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Bij volwassenen worden de behandelingen vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Bij kinderen tot 18 jaar worden achttien behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Voor meer informatie kan men terecht op www.praktijkluksen.nl. Voor het maken van een afspraak is Marko Luksen telefonisch bereikbaar op 06-38518001.

voor elke generatie een oplossing

Huid- & Oedeem

Therapie

Leerdam, Vianen & Groot-Ammers

Huidtherapie Oedeemtherapie Ontharing

Praktijk Leerdam 'Poort van West' Burg. Meesplein 5J 4142 AZ Leerdam Praktijk Vianen Donjon 9 4131 XB Vianen

www.huidtherapievianen.nl Praktijk Groot-Ammers info@huidtherapievianen.nl Fortuijnplein 25A 06 - 48 07 69 67 2964 BA Groot-Ammers


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

37 uit het nieuws

DE WEEK IN BEELD

pWj[hZW]-del[cX[hš EHBO-vereniging Vuren-Dalem vierde haar 60-jarig jubileum in restaurant Oud Vuren. De middagreceptie werd ook bezocht door burgmeeester Loes van Ruijven.

Z_diZW]'&del[cX[hš Historische vereniging Den Ouden Dijk heeft - met stichting Mikwe en het Gelders Erfgoed ruim twintig basisschoolleerlingen op pad genomen langs de Stolpersteine in het dorp.

me[diZW]''del[cX[hš Ook dit jaar wist familie Noordam uit Hellouw weer een eerste plaats te behalen op de regionale kaaskeuring in Molenaarsgraaf.

me[diZW]''delcX[hš Eenentwintig

me[diZW]''del[cX[hš Eettafel De

ZedZ[hZW]'(del[cX[hš Ook op de Flo-

kinderen van Koning Willem Alexanderschool uit Haaften brachten een ontbijtje bij burgemeester Loes van Ruijven op het gemeentehuis.

Boomgaard in Haaften vierde haar vijfjarig bestaan. Dit werd gevierd door zo’n 65 deelnemers in de Burcht van Haeften.

ris Radewijnszschool in Leerdam werd gezamenlijk ontbeten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. FOTO: ANTONINA PIETROSANTI

ZedZ[hZW]'(del[cX[hš Op cbs De Kie-

ZedZ[hZW]'(del[cX[hš Alle honderd-

vitsheuvel in Hellouw werd donderdagochtend het Nationaal Schoolontbijt gehouden. In de klas werd samen genoten van een verantwoord ontbijtje.

zeventig leerlingen van de Leerdamse cbs Juliana hebben genoten van het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen hebben samen gegeten in de hal.

lh_`ZW]')del[cX[hš Alle kinderen van de islamitische basisschool El Boukhari in Leerdam mochten vanwege het Nationaal Schoolontbijt in hun pyjama naar school komen.

pWj[hZW]'*del[cX[hš Muziekvereniging

pWj[hZW]'*del[cX[hš Dirigent Anne van

pWj[hZW]'*del[cX[hš In Geldermalsen

Kunstliefde en Vriendschap heeft ook dit jaar zijn collega’s uit Spanje weer over laten komen.

den Berg van Ad Astra is met zijn twee andere orkesten Nederlands kampioen en vicekampioen geworden.

vond de eerste editie van Herinnering Verlicht plaats op de algemene begraafplaats. FOTO: JACHA DE JONG


EIGENWIJS

Game vanaf 399,-

Step vanaf 368,-

Grippa vanaf 599,-

Twist (hoek) vanaf 2.999,-

Pinto (hoek) vanaf 2.598,-

Hugo (3 zits) vanaf 1.599,-

Elda (3 zits) vanaf 1.469,Morrison (3 zits) vanaf 1.269,-


ZITTEN Multi (hoek) vanaf 2998,-

Ezra (3 zits) vanaf 2.398,-

Dirk (3 zits) vanaf 1.645,Corado vanaf 889,-

WAAROM TOPFORM? EXPERTISE VAN LIEFHEBBERS Bij Van der Wal Interieurs gaan we niet over één nacht ijs bij het kiezen van ‘onze’ merken. Zo kunt u als klant sinds jaar en dag bij ons terecht voor de prachtige Topform producten. Al 60 jaar werken de mensen van dit Nederlandse bedrijf met veel expertise aan de meubelen uit de regelmatig wisselende collecties. Steeds opnieuw gaan zij op zoek naar geraffineerde accenten die de basis van een goed meubelstuk kunnen verrijken. Met een ruime keuze uit stoffen, leerkwaliteiten, kleuren, poten en accessoires stelt u zo uw eigen meubel samen. En zo wordt uw Topform meubel uniek. Elk meubelstuk is een op zichzelf staand element en past in veel interieurs. Een zelfde zitbank past zowel als designbank in een industriële omgeving, als hoekbank in een stadsinterieur gecombineerd met vintage meubelen of als leefbank in een gezellig gezinshuis. Een interieur is immers heel persoonlijk. Kom snel langs bij Van der Wal Interieurs en laat u vrijblijvend adviseren door één van onze interieurspecialisten.

Techniekweg 8 | 4143 HV Leerdam | www.vanderwalinterieurs.nl |


onroerend goed

Woensdag 18 november 2015

BEESDACHTIG GOED .. wonen in de Betuwe

40

KIJK-KAVEL-DAG

EILAND VAN HEESEN

Zaterdag 21 nov. van 11.00-15.00 uur

.. centraal aan A2/A15

 

.. vrijstaand en ruim .. voor â&#x201A;Ź 549.000 k.k.

IN BEESD: HUIZEKAMPLAAN 23 Kijk op Funda en bel VG Makelaardij op 0345-651635

Nooit te oud voor vakantie!

Op zoek naar kleinschalige vakanties met begeleiding voor ouderen? Bel dan voor onze gratis vakantiebrochure: (0318) 48 51 83

Allegoeds Vakanties is onderdeel van Stichting Allegoeds

www.allegoedsvakanties.nl

Nieuwbouw 5 woningen Leerbroek

+$""#!"$ &"#"')#&% +$!!! $!)*(""$')($! +'($$%%!(""$)"#&&"!%$& 

  

  T 0345-599 394

WWW.EILANDVANHEESEN.NL

â&#x20AC;&#x2122;Locatie Recht van ter Leedeâ&#x20AC;&#x2122;

V.O.N. , 0 0 0 . 4 9 1 Vanaf â&#x201A;Ź r! a a b k i h c s e b oning w 1 s t h c e l s nog IJ! B L E N S R E S WEE

5 4 3 2 1

STARTERS OPGELET: KOOP NU MET AANTREKKELIJKE STARTERSLENING VANUIT DE GEMEENTE! Verkoopinformatie:

www.hofstedemakelaardij.nl | 0183-359940

Ontwerp:

â&#x20AC;&#x153;Woonwensen worden werkelijkheid!â&#x20AC;?

www.waardswonen.nl

Aannemer:

www.bot-vdham.nl


Woensdag 18 november 2015

Langs de deuren met mandarijnen İĠĥĬĬīįĢĴĬĢįġš Ouderenkontakt Schoonrewoerd gaat in de week van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november langs de deuren met mandarijnen. De opbrengst is bestemd voor activiteiten van het Ouderenkontakt Schoonrewoerd.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

41 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Gezellig op pad tijdens Mantelzorgweek ĩĢĢįġĞĪš “Ik geniet hier zo van. Dit is zo’n leuke middag. Bovendien vind ik het echt een teken van waardering.”

van de Mantelzorg. “Dat is niet zo maar een woord. Daar willen we als gemeente echt invulling aan geven. We vinden dit zo belangrijk dat we het nog meer gaan ondersteunen.” Ambtenaar Annette van der Plas is betrokken geweest bij de totstandkoming van het programma en is blij met het feit dat alle instanties en vrijwilligers samen om de tafel zaten. Wat opviel bij de voorbereiding: mantelzorgers hebben tijdens zo’n speciale week niet alleen behoefte aan informatie over

van alles en nog wat. “Ze kiezen vooral voor ontspanning. Ze vinden het heerlijk om er even uit te zijn.” Dat blijkt ook in het Bijbelmuseum aan de Lingedijk. De pakweg 25 bezoekers zijn al bij binnenkomst vol interesse voor de indrukwekkende collectie die Wim van ‘t Zelfde in de loop der jaren bijeen heeft gebracht. Na een half uurtje snuffelen is het tijd voor de lunch. Marius van Dam van de plaatselijke NPV en zijn medewerkers verzorgen tijdens de Mantelzorgweek deze activi-

q WWW.SKCN.NL

Sjaan Korporaal (81) uit Ameide is vol lof over het uitje in het Bijbelmuseum. Samen met haar dochters Berta Mesker en Janny Stek zorgt ze voor haar man Gijs (82) die dementeert. “Hij is gelukkig nog thuis, maar heeft 24 uur per dag zorg nodig. Dat doen we met z’n allen, samen met mijn dochters en schoonzoons. Best zwaar, maar we doen het met liefde en proberen het zo lang mogelijk vol te houden. We zijn bijna 58 jaar getrouwd en genieten nu nog van kleine dingen. Van een glimlach, van een helder moment. Mijn man zelf is nog dol op cd’s met psalmen. Dus draaien we die maar veel.” Haar dochters bevestigen het verhaal. “Wij helpen mee. Van lieverlee een beetje meer. De zorg krijgt langzaam maar zeker een grotere plaats in je leven.” De drie inwoners van Zederik hebben meegedacht aan de invulling van de Week van de Mantelzorg. “Er is een leuk programma samengesteld met heel veel variatie. Het bezoek aan het Bijbelmuseum kwam ons het beste uit.” Wethouder Arie Keppel van de gemeente Leerdam benadrukt het belang dat de gemeente aan mantelzorgers hecht. “In Leerdam verlenen ongeveer 1400 mensen deze vorm van zorg. Voor velen is het heel normaal om hun geliefden zo lang mogelijk te helpen. Dat is prachtig, maar we moeten wel oppassen dat die mensen zelf niet overbelast raken.” Vandaar dat Keppel enthousiast is over de Week

Over Kamp Neerijnen

Handicap staat droom niet in de weg

ĥĞĞģıĢīš Op uitnodiging van de Studiekring Haaften geeft oud-Haaftenaar Cor van Heuckelum woensdag 25 november een lezing met thema ‘De bewogen geschiedenis van Kamp Neerijnen’. In 1943 vorderde de Wehrmacht van freule Van Pallandt in Neerijnen een stuk grond aan de doorgaande weg naar Opijnen. Sindsdien hebben zich daar tal van ontwikkelingen voorgedaan. Van een NSB-vrouwenkamp, een opleiding ME tot een bomaanslag. De lezing vindt plaats in de Burcht van Haeften en begint om 20:00 uur. Entree: leden gratis, niet-leden vier euro.

ğĢĢİġ š Het plan van René van Rixel uit Beesd om nuttige en leuke dagbesteding te vinden voor gehandicapte jongeren krijgt steeds meer vorm.

Bang voor de islam? ĥĢIJĨĢĩIJĪš Woensdag 25 november organiseert de kerk in Heukelum een gemeenteavond over de relatie tussen christenen en moslims. Ook mensen van buitenaf zijn welkom. Spreker van deze avond is ds. Cees Rentier, directeur van stichting Evangelie & Moslims. Kunnen christen en moslim als goede buren samenleven? Of zijn de verschillen te groot? Moeten we bang zijn voor de islam of wordt van de kerk juist een ander geluid gevraagd? Aanvang: 19.30 uur, Hervormd Centrum, Torenstraat 10, Heukelum.

Over kinderen, bewegen en eten ĩĢĢįġĞĪš Kinderdagverblijf Krullevaar organiseert donderdag 26 november samen met Rivas en Dienst Gezondheid en Jeugd een gratis workshop ‘Eetplezier en beweegkriebels’ voor ouders van kinderen van nul tot vier jaar. Tijdens de workshop krijgen ouders tips om beter om te gaan met een kind dat niets wil eten, moeilijk eet of te weinig beweegt. Meer informatie te vinden op de website.

q WWW.STUDIEKRINGHAAFTEN.NL

Vrijdag ging hij naar de notaris en sindsdien is zijn project Icarus een officiële stichting. Ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is geregeld. “Icarus bouwde zijn eigen vleugels. Voor mij betekent dat: ondanks een beperking kun je je dromen waarmaken. Als je maar doorzettingsvermogen hebt.” Van Rixel levert zelf het bewijs. Als baby raakte hij ernstig lichamelijk gehandicapt door een hersenbloeding.

teit twee keer. “We wilden ook iets doen en dit is erg dicht bij onze roots”, legt Van Dam uit. De soep, broodjes en krentenbollen - door de NPV-ers zelf gekookt, gesmeerd en belegd - vallen prima in de smaak. “De laatste ronde, ze moeten op”, lacht Van Dam. Na het fruit worden de stoelen gedraaid voor de presentatie. De bezoekers genieten met volle teugen. “Dit is echt een gezellig dagje uit.” André Bijl

™6g^Z@ZeeZahegZZ`ikdakjjgdkZg]ZiWZaVc\kVcYZBVciZaodg\#

Psychisch mankeert hij niks. Voor die combinatie blijkt geen passende dagbesteding te zijn. In plaats van te gaan zitten kniezen richtte René zijn eigen ICT-bedrijf op: Renesoft. De computer vormt zijn wereld. “Het is het enige wat ik zelfstandig kan doen. Maar ik vind het jammer dat ik de hele tijd alleen thuis zit.” Icarus moet daarom een broedplaats worden voor mensen tot dertig jaar, met en zonder handicap, die van elkaar willen leren op het gebied van ICT. “Door die mix krijg je echt integratie.” René, zijn zussen Esther en Angelique en zijn begeleider Bart zijn nu op zoek naar een geschikt pand, in

de gemeente Geldermalsen of meer richting Utrecht. Een kantoor met een stoere uitstraling, een grote open ruimte én mogelijkheden voor zorg zoals een bed en douches, dat moet het worden. Via crowdfunding proberen de initiatiefnemers vijfduizend euro bij elkaar te sprokkelen voor de inrichting. Mensen die spullen beschikbaar willen stellen of die een lezing willen geven over informatica-gerelateerde onderwerpen zijn van harte welkom. En deelnemers natuurlijk.

q PROJECT-ICARUS.NL

FOTO: ANDRÉ BIJL

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

VERMIST kater - ongecastreerd; grijs met wit; wit neusje; witte bef; witte voetjes voor en achter witte laarsjes; Dorpsweg in Zijderveld; kater - oosters langharig; gecastreerd; beige met wit; slank; lichte ondervacht; witte bef; pluimstaart; Overheicop in Leerdam;

Janneke Boogaard

GEVONDEN

Het ondersteunen van mantelzorgers

Lintjes voor brandweermannen

ĩĢĢįġĞĪš Steunpunt Mantelzorg nodigt mantelzorgers uit om mee te denken over hoe gemeente Leerdam en andere organisaties hen het beste kunnen ondersteunen. Zowel de gemeenten als betrokken organisaties willen namelijk mensen die zorgdragen voor een familielid of bekende meer ondersteuning bieden. Mantelzorgers in de regio hebben de afgelopen weken in kleine groepen besproken wat voor hen aan ondersteuning wenselijk is. Tijdens een bijeenkomst in Noorderberg op maandag 30 november zijn mantelzorgers uitgenodigd om naar de nieuwe ideeën voor ondersteuning te kijken. Vragen die tijdens de avond voorbij komen: wat is er al in Leerdam of de regio, wat missen we nog en waar kunnen organisaties, gemeente of vrijwilligers mee aan de slag. Door de inbreng van de mantelzorgers moet het toekomstig aanbod van ondersteuning zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de mantelzorgers zelf. De avond is van 19:30 tot 22:00 uur. Aanmelden voor de avond kan tot 25 november bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn via 0345-637363 of info@stichtingwelzijn.nu.

ĩĦīĤĢĴĞĞĩš Burgemeester Loes van Ruijven reikte vrijdagavond tijdens de jaaravond van de vrijwillige brandweer Lingewaal twee koninklijke onderscheidingen uit aan respectievelijk J.C. Dirks uit Vuren en G. van Driesten uit Asperen.

De twee mannen werden tijdens de brandweeravond verrast met de onderscheiding door burgemeester Loes van Ruijven van gemeente Lingewaal. J.C. Diks krijgt de onderscheiding voor zijn inzet als lid van de vrijwil-

lige brandweer gedurende een periode van dertig jaar. De heer Dirks verrichtte sinds 1984 tot en met 2014 onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden bij de gemeentelijke brandweer. Hij vervulde zijn taak in de functie van bevelvoerder. Naast de reguliere brandweeractiviteiten, zoals opleiding, oefening en daadwerkelijk optreden, nam de heer Dirks altijd deel aan extra activiteiten, zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken. Ook was hij leider van de jeugdbrandweer. G. van Driesten uit Asperen krijgt de onderscheiding voor zijn inzet als lid van de vrijwillige brandweer gedurende een periode van 25 jaar. Van Driesten vervulde zijn taak in de functie van Manschap A. Naast de reguliere brandweeractiviteiten, zoals opleiding, oefening en daadwerkelijk optreden, nam hij altijd deel aan extra activiteiten, zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken.

™™IgdihZWgVcYlZZgbVccZcbZi]jca^ci_Zh#

FOTO: WIM DE BRUIJNE

q WWW.LINGEWAAL.NL

kat - overleden; poes; lapje wit met rode, cyperse vlekken en rode oortjes; Jacoba van Beijerstraat in Leerdam; poes - zwart met een witte bef; witte tenen voor; lange witte snorharen; Breezijde in Nieuwland.

Dierenasiel

OZZIE Ozzie is een super relaxte kat. Alleen als hij gekamd moet worden, laat hij zijn onvrede duidelijk zien . Helaas is het wel iets dat regelmatig moet gebeuren . Als het dan maar heel rustig en kort gebeurt, kan Ozzie er wel mee leven. Eigenlijk houdt hij zich liever bezig met eten, heel soms een beetje spelen en verder vooral mooi liggen zijn.


Meer kansen om te scoren?

Eén adres, alle mogelijkheden en meer dan 35 jaar media ervaring Olivier GLOSSY VOOR

ERWAARD

G 1 | NUMMER

1 | MAART

2013

| JAARGAN

DE BOMMEL

en Mooi won gelukkig Domweg

Ernst van

elerwaard in de Bomm

der Schans

‘Ik wilde iengeen dert edrijf’ in-dozijn-b ie, jammie Jammie, jamm

Tafelen in de streek Jeroen van

Tussen de koeien Olivier is een

ODGHQ

den Akker

uitgave van

Het Kontakt

2 | OLIVIER

GLWLHV%9

‹+HW.RQWDNW(

an Edities bv Goudria

Advertenties

Folders

Magazines

Sterk lokaal bereik

Alles in één

regio-ondernemers

Als ondernemer moet u er tegenwoordig alles aan doen om bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten weten te binden. Meer dan ooit is een goede mediamix met een professionele uitstraling onmisbaar om uw klant te bereiken. Het Kontakt Media gaat graag met u in gesprek voor de beste oplossing. Communicatie via vertrouwde en nieuwe media is bij

Online

Uw brochure

Nieuws en sportsites

Op maat gemaakt

Onze media inzetten om een topresultaat te bereiken? Neem dan contact op met Het Kontakt Edities: T 0183-583200 E info@hetkontakt.nl

ons in goede handen. Genoeg kansen om te scoren!

Media


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

43 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

Sinterklaasviering in Tuil

Vier nieuwe tentoonstellingen in Glasmuseum

ıIJĦĩš Oranjevereniging Beatrix in Tuil organiseert zaterdag 21 november de sinterklaasviering in Tuil. Tussen 13:30 en 14:30 uur zijn kinderen (tot en met groep 8) welkom in het dorpshuis om te komen knutselen. Om 14:30 uur is de intocht van Sinterklaas, dan loopt de goedheiligman een rondje door het dorp. Om 15:00 uur is er een sinterklaasdisco in het dorpshuis met drinken en wat lekkers. Voor alle kinderen tot en met groep 8. Tot 16:30 uur.

ĩĢĢįġĞĪš In het kader van het samenwerkingsjaar BesteBuren 2015 tussen Nederland en Vlaanderen nemen het Nationaal Glasmuseum (Nederland) en het GlazenHuis (België) tijdelijk het roer van elkaar over.

Dansshow Winter Wonderland ĩĢĢįġĞĪš Dansvereniging Elan presenteert vrijdagavond 27 november haar dansshow Winter Wonderland. Het is een kleinschalig optreden bedoeld om geld in te zamelen voor de grote themashows die gepland staan in mei 2016. Eigenlijk zou de show plaatsvinden in M3 maar vanwege de vluchtelingenopvang is de show verplaatst naar partycentrum Het Dak. Bezoekers worden met de dansshow getrakteerd op een mengeling van streetdance, klassiek ballet, moderne dans en jazzdance. Entree: vier euro voor 1 kaartje, tien voor drie kaartjes.

Vanaf zaterdag 21 november 2015 tot en met zondag 6 maart 2016 zijn het Nationaal Glasmuseum Leerdam vier nieuwe tentoonstellingen te bewonderen die samengesteld zijn door Jeroen Maes, artistiek directeur van het GlazenHuis in Lommel, België. Hij selecteerde voor deze expositie het werk van

vijf internationaal gerenommeerde kunstenaars: de gebroeders De la Torre, Richard Meitner, Petr Stanický en Brad Copping. Met zijn glazen spiegelkano opende Brad Copping op symbolische wijze het samenwerkingsverband tussen het GlazenHuis en het Nationaal Glasmuseum. Vanuit Lommel voer Copping 150 kilometer richting het noorden om uiteindelijk aan te meren in Leerdam. De korte documentaire die van dit project is gemaakt, is tijdens zijn presentatie te zien. De Mexicaanse broers Einar en Jamex De La Torre zullen het mu-

seum compleet omtoveren met hun expressieve, felgekleurde en grenzeloze kunst. De Amerikaans-Nederlandse kunstenaar Richard Meitner is een veelzijdig kunstenaar die constant zijn aanpak ten opzichte van glas verandert. Enerzijds is zijn werk komisch, anderzijds bevat het serieuze wetenschappelijke overwegingen. In de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum heeft Meitner samen met glasblazer Robert Wiley mondgeblazen onderdelen gemaakt voor werk waarmee hij een nieuwe weg inslaat. Een kenmerk van kunstenaar Petr Sta-

nický is het zichtbaar maken van het ‘zijn’ in de ruimte. Voor zijn tentoonstelling Unfolding Places heeft hij nieuw werk gemaakt in de glasblazerij dat geïnspireerd is op, en de interactie aangaat met, de architectuur van het Nationaal Glasmuseum. Vice versa presenteren gastcurator Job Meihuizen en conservator Hélène Besançon (Nationaal Glasmuseum) in het GlazenHuis te Lommel de expositie Ceci n’est pas du verre met het werk van Hans Hovy, Esther Jiskoot, Caroline Prisse, Maria Roosen en Jehoshua Rozenman.

De spreeuwentrek is weer begonnen. Fotograaf Wim de Keyzer fotografeerde de trekkende vogels in Beesd. FOTO: WIM DE KEYZER

q WWW.DV-ELAN.NL

Hazes Jr. in De Koels ijIJįĢīš André Hazes Jr. treedt op in De Koels in Vuren. Hij brengt de grootste hits van zijn vader ten gehore. Inmiddels heeft Dré Jr. zelf ook wat hits op zijn naam staan. Daarnaast zal Henry Wessels de dj zijn en zal ook Jelle de Boon optreden. Kaarten in de voorverkoop kosten tien euro en aan de deur vijftien euro. Voorverkoopadressen: De Koels in Vuren, supermarkt de Spar in Vuren, cafetaria de Smulhoek in Vuren, 100% voetbal in Gorinchem en bij Lucardi Juweliers te Gorinchem.

Vologns op Twitter! @KontaktLeerdam

www.hetkontakt.nl

Kerstmarkt in Leerdamse binnenstad

Lezing over Noorwegen

Jaarlijkse vogeltentoonstelling

ĩĢĢįġĞĪ š Ondernemersvereniging Hart van Leerdam organiseert vrijdag 11 en zaterdag 12 december een kerstmarkt in de binnenstad.

İĠĥĬĬīįĢĴĬĢįġš Wiggele de Haas geeft donderdag 19 november om 20:00 uur een lezing in Schaapskooi in Schoonrewoerd. Onderwerp: Noorwegen. De Haas is al ruim twintig keer in het land geweest, tijdens deze lezing komen er foto’s voorbij vanuit heel Noorwegen. Van de nationale parken, tot kustgebieden en binnenlanden. De avonden begint om 20:00 uur. De zaal is open om 19:30 uur. De avonden zijn gratis. Wel is er een verloting om uit de kosten te komen.

İĭĦħĨš Kleurvogelvereniging Gorinchem & Omstreken organiseert donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 november waar haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het dorpshuis De Lindehof in Spijk, te vinden aan de Spijkse Kweldijk 53. Bezoekers die de vogels willen bewonderen, zijn donderdag en vrijdag van 19:00 tot 22:00 uur welkom op de tentoonstelling en op zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur. De locatie is rolstoelvriendelijk en de entree is gratis.

De Leerdamse kerstmarkt telt ongeveer honderd kramen en heeft een erg groot en veelzijdig assortiment.

Denk onder andere aan kleding, modeartikelen, sieraden, huis- en tuinproducten, dierenbenodigdheden, bloemen en planten, bedtextiel, lederwaren, cadeauartikelen, multimedia, cosmetica, parfum, Tupperware, speelgoed en natuurlijk loombands.

Uiteraard kunnen bezoekers op de kerstmarkt ook terecht voor lekkere hapjes zoals diverse broodjes met onder meer hamburger en beenham, Vietnamese loempia’s, Italiaans schepijs, poffertjes, snoep, bara’s, Surinaamse snacks, churros, oliebollen en natuurlijk heerlijk vers fruit. Uiteraard staat de frisdrank ijskoud en staat de koffie en thee klaar om geconsumeerd te worden. De kerstmarkt is voor groot en klein. Daarom is er ook genoeg te beleven voor de kinderen in Leerdam. Zo kunnen ze al hun energie gebruiken tijdens het springen in de bungeejump. Een bezoek is pas compleet met een hoop zoetigheid. Uiteraard is de mais ontpopt tot zoete en zoute popcorn en worden er verrukkelijke roze suikerspinnen gedraaid. De kerstmarkt duurt vrijdag van 12:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Vragen of suggesties over de kerstmarkt zijn welkom via 010-5243434 of info@ starpromotions.nl.

q WWW.FACEBOOK.COM/HARTVANLEERDAM

Nieuw fotoproject van Christophe Thole Fotograaf Christophe Thole uit Beesd is gestart met een nieuw project, waarin hij jonge en zich jong voelende vrouwen wil fotograferen, die bereid en in staat zijn hun dagelijks masker even af te zetten. Steeds op zoek naar echtheid, werkelijk contact en diepgang creëert hij een setting waarin het makkelijker wordt voor het model om zich te onthullen en prijs te geven wat er van binnen speelt. Christophe legt uit: “Dat gaat meestal voorbij die stralende glimlach die we zo vaak gebruiken als afweer tegen een als te beklemmend ervaren belangstelling. Het resultaat kan heel confronterend zijn, zowel voor de kijker naar het vastgelegde beeld, als voor het model zelf.” Op de website van Christophe zijn al de eerste resultaten van het project te zien.

7::H9 ™

q WWW.FOTOSTUDIODEBETUWE.NL


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

la/De Redding, Frans L. Blomlaan 67 10.00 uur Samenkomst (zaterdag 21 november). Ned. Geref. Kerk (Hoogstraat) 10.00 uur ds. J. ACQUOY van ‘t Hof. R.K. Mariakerk 19.00 Herv. Gem. 10.00 uur ds. H. Dijk. uur Eucharistieviering (zaterdag 21 november). ROCK CCM Gemeente, ASPEREN Techniekweg 9 10.30 uur Spreker Geref. Kerk 10.00 uur ds. G. Rietberg. Herv. Gem. 10.00 uur ds. Leo Maat. Verpleeghuis Lingesteijn P.G.I. v.d. Berg, 18.30 uur evang. N. 10.30 uur ds. J.A.W. Verhoeven. van Splunter. LEERDAM-OOSTERWIJK Hersteld Hervormde Gemeente BEESD (in Luterse kerk) 09.30 uur ds. S.T. Protestantse Gemeente Beesd Lagendijk, 14.00 uur ds. A.A.F. v.d. 10.00 uur ds. J.F. Scheffer. `t Veld Beesd/Acquoy 10.00 uur drs. R. Pol. Weg. zondag 22 november

DEIL Herv. Gem. 10.00 uur ds. N. Kok. GELDERMALSEN Remonstrantse Werkgroep West-Betuwe ism Doopsgezinde Broederschap 09.30 uur ds. A.L. Wieringa. Vrije Evang. Gem. de Ark(Helicon,Burg. Roozeveld v.d. Venlaan 7) 10.00 uur Data Steenhuis.

NIEUWLAND Herv. Gem. 09.30 uur ds. T. Van Bruggen, 18.30 uur ds. H.I. Methorst. OOSTERWIJK Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. H.I. Methorst, 18.30 uur kand. A. van Kralingen. RHENOY Prot. Gem. 10.00 uur ds. mw. A.E. Wassenaar.

HAAFTEN Evang. Gem. Haaften e.o. (Kulturhus, Vredeplein 1 / Bernhardstraat) RUMPT 10.00 uur Josias Wouthuyzen. Herv. Herv. Gem. 10.00 uur ds. B. Oosterom. Gem. PKN 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. de Kruijf. SCHOONREWOERD Geref. Kerk 10.00 uur ds. G.M. van HEI- EN BOEICOP den Berg-de Haan, 18.30 uur Taiz?Herv. Gem. 09.30 uur ds. E. van viering. Herst. Herv. Kerk 09.30 uur Wijk, 18.30 uur ds. C. van Duijn. ds. Krooneman, 18.30 uur ds. F. van Binsbergen. Herv. Gem., 09.30 HELLOUW uur kand. J.A. Hoogesteger, 18.30 Herv. Gem. 09.30 uur ds. M. uur ds. E. van Wijk. Messemaker, 18.30 uur ds. A.J. Hagedoorn. SPIJK Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. P.C. HERWIJNEN Geref. Kerk 10.00 uur ds. G.J. Mink, Hoek, 14.30 uur ds. N.A. Donselaar. 18.30 uur ds. G.J. Mink, Sing-in. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. van TRICHT Dijk, 18.30 uur ds. E. v.d. Ham. Herv. gem. “Maranatha” 14.30 uur ds. M. Baan, Voorber. H.A.. HEUKELUM Herv. Gem. 10.00 uur ds. M.C. Dekker, 18.30 uur ds. C. Nieuwen- TUIL Ned. Herv. Gem. 09.30 uur ds. F.W. huizen. van IJsseldijk. KEDICHEM VUREN Herv. Gem. 10.00 uur drs. B. de Geref. Kerk 10.00 uur ds. J. Kaai, Velde-Harsenhorst. 18.30 uur ds. T. Meijer. Herv. Gem. 10.00 uur ds. P.R. van Ankeren. LEERBROEK Herst. Herv. Gem. 09.30 uur kand. G.T. van Appeldoorn, 18.30 uur ds. WAARDENBURG Herst. Herv. Gem. (Kerkstraat 17a) R.W. Mulder. 09.30 uur ds. N. v.d. Want, 18.30 uur ds. M. v. Sligtenhorst. Herv. LEERDAM Gem. Waardenburg-Neerijnen Chr. Geref. Kerk 10.00 uur ds. J. v. PKN 10.00 uur ds. K.E. SchonewilWalsem, voorber. H.A., 18.00 uur le, 18.30 uur ds. M. Aangeenbrug. ds. J. v. Walsem. Evang. Lutherse Gem. 17.00 uur ds. D. Bohlken, ZIJDERVELD H.A.. Geref. Bethelkerk 09.30 Herv. Gem. 09.30 uur ds. B.M. v.d. uur ds. J. van den Berg en ds. B. Heijting. Geref. Gem. Adullamkerk Bosch, 18.30 uur ds. D. Verkuil. 10.00 en 18.00 uur Leesdienst. Geref. Gem. in Ned. 09.30 en 18.30 uur Leesdienst. Geref. Kerk Vrijgem. De Hoeksteen 09.30 uur ds. G.P. Hommes, 16.30 uur ds. R. Meijer. Herv. Gem. Grote Kerk 09.30 uur ds. A. Schroten, 17.00 uur ds. L.F. de Graaf. Herv. Gem. Pauluskerk 18.30 uur ds. J.A.W. Verhoeven. Immanuel Gemeente Leerdam 10.00 uur Henk Karelse. Levend Woord Gemeente 10.00 uur A. van Dalen. Messiaanse Huisgemeente Hatza-

Medische diensten TANDARTSEN Waarneemgroep Asperen - Beesd Buren - Culemborg - Everdingen Geldermalsen - Heukelum - Leerdam - Lexmond - Tricht – Vianen. 21 en 22 november: Tandartsenpraktijk: J.Ph.D. van Schaik, Stuartweg 15C, Vianen, tel. 0347-371249. HUISARTSEN Asperen - Herwijnen - Heukelum Kedichem - Leerbroek - Leerdam Oosterwijk - Schoonrewoerd - Spijk - Vuren: de dienstdoende huisarts is van ma. t/m vr. van 17.00 tot 8.00 uur en vr. van 17.00 tot ma. 08.00 uur bereikbaar via de Centrale Huisartsenpost in Gorinchem: tel. 0183-646410. Op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geldt een

aparte regeling en via het tel.nr. van uw eigen huisarts hoort u wie er dienst heeft. Zie ook: www.chpgorinchem.nl Beesd - Deil - Haaften - Waardenburg - Ophemert - Opijnen: de dokterspost Tiel is te bereiken onder tel.nr.: 0900-7060504. Zie ook: www.haptiel.nl

meer service online op www.hetkontakt.nl

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten

44 vrije tijd

donderdag

vrijdag

19 november

20 november

Wiggele de Haas over Noorwegen

Stonehearst Asylum in stadspodium GO

Wiggele de Haas geeft om 20:00 uur een lezing in Schaapskooi in Schoonrewoerd. Onderwerp: Noorwegen. De Haas is al ruim twintig keer in het land geweest, tijdens deze lezing komen er foto’s voorbij vanuit heel Noorwegen. Van de nationale parken, tot kustgebieden en binnenlanden. De avonden begint om 20:00 uur. De zaal is open om 19:30 uur. De avonden zijn gratis. Wel is er een verloting.

Stadspodium GO toont Stonehearst Asylum. Deze film is gebaseerd op een boek van Edgar Allan Poe. Een jonge arts wil klinische ervaring opdoen bij de psychiatrische instelling Stonehearst Asylum. Zijn coach Dr. Lamb neemt hem onder zijn hoede. Tijdens het verblijf gebeuren er vele mysterieuze dingen. Entree is 7,50 euro, aanvang is 20:30 uur. Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl.

WOENSDAG 18 NOVEMBER

Thema-avond 19:30, Leerdam, Maranatha. Thema-avond van de interkerkelijke bejaardenzorg. De avond begint met een meditatie, na de pauze vertelt J. van der Ent over Amerika en Canada. De aanvang is 19:30 uur. Alle 60plussers zijn welkom. Over renoveren en restaureren 20:00, Deil, dorpshuis ‘t Duyfhuis. Historische Kring West-Betuwe organiseert een lezing over renoveren en restaureren. De spreker is Arie de Ruiter, geboren en getogen in Deil, telg van en echte aannemersfamilie. Inmiddels runt hij al tien jaar samen met zijn vrouw het aannemersbedrijf De Ruiter Bouw in Deil met inmiddels ook vestigingen in Leerdam en Vianen. De lezing begint om 20:00 uur. Toegang is gratis voor leden en niet-leden. DONDERDAG 19 NOVEMBER

Rouwverwerking 10:30, Asperen, De Kazerne. Samen in gesprek over rouwverwerking bij verlies van partner. Wie problemen heeft met vervoer of vragen heeft, kan contact opnemen met Christien den HartogKruijs bij WelzijnLingewaal via 0345-616610 of cdenhartog@welzijnlingewaal.nl.

haarvlechten en een springkussen. De fair is van 16:00 tot 19:00 uur. De opbrengst is voor nieuwe schoolshirts. Kunstgeschiedenis 13:30, Leerdam, stadspodium GO. Lezing over de hoogtepunten uit de Islamitische kunst. Arabische kunst uit Het midden-oosten, Egypte, Iran, India, midden Azië, Noord-Afika, Al Andalus (Andalusië), etcetera. Met name de in moskeeën samengevatte kunstuitingen. Turkse Islamitische kunst met onder meer de grandioze koepelmoskeeën in Istanbul. De entree is 12,50 euro, aanvang is 13:30 uur. Reserveren: cenawijngaard@gmail.com. Wintermarkt 16:00-21:00, Leerbroek, Hoeve Versteeg. Voor de tweede keer organiseert Manege Hoeve Versteeg een wintermarkt in de binnenbak van de manege. Na een succesvol eerste jaar met twintig kramen en enkele honderden bezoekers, zijn er inmiddels al dertig kramen. De knusse markt biedt voornamelijk plaats aan kleine (lokale) ondernemers en veel handgemaakte artikelen. Daarnaast zijn er een aantal informatieve kraampjes en zijn er workshops te volgen voor jong en oud. Naast de leuke kraampjes kunnen bezoekers ook genieten van een warme hap

en iets te drinken. Uiteraard is er ook gelegenheid om een rondje te doen op één van de paardjes en pony’s, kennis te maken met de manege en de mensen die er werken. De markt is van 16:00 tot 21:00 uur, adres: Middelkoop 90a in Leerbroek. Wintermarkt 16:00-20:30, Waardenburg, Industrieweg 31. Wintermarkt aan de Industrieweg in Waardenburg. Er zijn weer veel producten en etenswaren te koop, te denken valt aan de overheerlijke appelkoeken, tweedehands en nieuwe boeken, sokken, homedecoratie, fotokaarten, zelfgemaakte jam, rookworsten etcetera. Winterfair 17:30, Schoonrewoerd, dorpsplein voor de hervormde kerk. Winterfair in Schoonrewoerd. Met onder meer: een proeverij met verkoop van wijn, kaas en noten, decoatieartikelen, broodjes worst met zuurkool en erwtensoep, oliebollen en wafels, huisgemaakte jam en advocaat, bloemstukken, boeketten en kransen. Ook is er een portretfotograaf. Vanaf 17:30 uur. Bingoavond 19:00, Herwijnen, ijsclub D’n Ouwe Wiel. IJsclub D’n Ouwe Wiel organiseert een bingoavond aan de Schou-

tensteeg 4 in Herwijnen. De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open om 19:00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. Informatieavond 19:45, Nieuwland, verenigingsgebouw Brandpunt. Dirk- Jan Kooij geeft een informatieavond over zijn werk op de Logos Hope. Logos Hope is het vierde schip van de internationale zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Logos Hope doet dienst als zendingsschip en varende boekwinkel. De zaal is open vanaf 19:45 uur, de avond begint om 20:00 uur. Bingo 19:00, Heukelum, sportpark De Vriezenwijk. Voetbalvereniging Heukelum organiseert een bingo. De bingo begint om 20:00 uur, kantine gaat open om 19:00 uur. Er zijn geldprijzen te winnen. Film: Victoria 20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. LingeFilm vertoont de film ‘Victoria’, een adrenaline pompende race tegen de klok door de straten van het bruisende Berlijn. De Spaanse Victoria ontmoet vier jongens buiten een club in Berlijn. In eerste instantie is het niets meer dan een willekeurige ontmoeting, maar al snel blijkt dat Sonne en zijn vrienden zwaar in de

VRIJDAG 20 NOVEMBER

Winterfair 16:00-19:00, Leerdam, cbs Juliana. Op de schoolpleinen van cbs Juliana in Leerdam vindt een grote winterfair plaats. Bij de vele kraampjes zijn tal van spulletjes te koop zoals oude schoolplaten, speelgoed, boeken, schoolmeubilair, elektronica, winterpakketten en zelfgemaakte artikelen van de kinderen. Verder is er een cupcakewedstrijd in het kader van ‘Heel de Julianaschool bakt!’. Ieder half uur zijn er dansoptredens van de kinderen van alle groepen op een groot podium op het plein. Voor de school komt een echte poffertjeskraam en daarnaast is er ook een heus smulplein aanwezig. Boer Zijderveld komt met heel veel dieren naar de school, waarmee de kinderen heerlijk kunnen knuffelen. Ook kan er een ritje worden gemaakt met de huifkar van zorgboerderij De Jong uit Acquoy. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten zoals schminken,

ZONDAG 6 DECEMBER

Pianoconcert in KunstFort Asperen 6HE:G:C™ Reinier van der Sandt speelt werken van Mozart, Chopin, Liszt en Beethoven

én hij vertolkt jazznummers en eigen composities tijdens een concert bij het Cultuur Café in KunstFort Asperen. Het Cultuur Café is open is van 14:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis. Reinier van der Sandt slaagde cum laude aan het Utrechts Conservatorium waar hij orgel en piano studeerde en les had van mensen als Theo Teunissen, Jan Jelmer, Johan van den Boogert en Gerard Andringa. Hij was onder andere te zien in het programma ‘Orgelconcert’ van de NCRV met hedendaagse orgelmuziek. Tegenwoordig treedt hij op als organist en pianist en werkt als pianoleraar aan huis in de omgeving van Utrecht en Kesteren. De Taveerne ligt aan de Langendijk 60, Acquoy.


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

45 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

maandag

dinsdag

21 november

23 november

24 november

Draaiavond in Heukelum

Buurtbewoners ontmoeten elkaar

Streekarcheoloog in dorpshuis EMM

IJsclub De Volhardingen in Heukelum houdt een draaiavond in het hervormd centrum. De avond begint om 20:00 uur. Er zijn vele soorten vlees te winnen. Onder meer: een half varken.

Buurtontmoetingsplek (bop) in dorpshuis EMM in Asperen is weer open. Buurtbewoners zijn van 10:15 tot 11:45 uur welkom voor een praatje, een kopje koffie of een spelletje.

Streekarcheoloog Huib Jan van Oort (Universiteit Leiden, Faculteit Archeologie) geeft een lezing tijdens de jaarlijkse winterbijeenkomst van Vereniging Oud Asperen in dorpshuis EMM. Huib Jan is aangesteld bij de Omgevingsdienst Rivierenland (Tiel) en hij begeleidt en beoordeeld onder andere alle verplichte archeologische onderzoeken in de regio. Avond begint om 20:00 uur.

problemen zitten. Victoria gaat nietsvermoedend mee in hun avontuur, dat al snel in een nachtmerrie verandert. www.lingefilm.nl Talkshow 21:00, Leerdam, partycentrum Het Dak. Talkshow Editie Leerdam vindt plaats in Het Dak in Leerdam, niet in stadspodium GO. Tijdens de talkshow worden actuele zaken besproken. Onderwerpen die op dit moment op het lijstje staan zijn: de watertoren, vluchtelingenopvang, koopavond en Aqua Zoo en worden afwisseld met een quiz, muziek, krantenkoppen en een column. De aanvang is 21:00 uur. ZATERDAG 21 NOVEMBER

Klucht 19:30, Hei- en Boeicop, Internos. Toneelvereniging Vol Moed uit Zijderveld voert de klucht ‘Extra hulp op de eerste hulp’ op. Het stuk is geschreven door Henk Roede. Het komische stuk speelt zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat er mee stoppen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Dan komt een Joop van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet Dokter Hogebaum hem per ongeluk

voor zijn opvolger aan, wat tot bizarre situaties gaat leiden. Een vlot geschreven klucht in drie bedrijven. De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur. De toegang bedraagt voor volwassenen vijf euro en is voor kinderen tot en met twaalf jaar betalen 2,50 euro. Sinterklaas Rhenoy 10:30, Rhenoy, Lingedijk 48. Sinterklaas komt om 14:00 uur aan in Rhenoy aan de Lingedijk 48. Na de rondrit gaat Sinterklaas naar de Betuwe Poort waar de allerkleinste vanaf nul tot en met drie jaar hun schoentje op kunnen komen halen. Deze schoentjes kunnen ‘s ochtends gebracht worden tussen 10:30 en 11:30 uur via de achteringang van de Betuwe Poort. Als het kind zelf lid is is dit gratis, anders kost dit twee euro. De grotere kinderen vanaf vier jaar krijgen een leuke middag aangeboden. Kaartjes zijn te krijgen op de basisschool de Bloeiende Betuwe en bij Corrie de Bruin, De Brink 10 in Rhenoy. Als het kind zelf lid is kost dat 1,50 euro, geen lid: drie euro. Aankomst Sinterklaas in Hei- en Boeicop 13:30, Hei- en Boeicop. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen aan in Hei- en Boeicop. De kinderen gaan met een grote wagen naar

het kanaal om hen daar te verwelkomen. Het vertrek is om 13.30 uur bij het parkeerterrein bij De Copper. Het gezelschap gaat na de aankomst terug naar De Copper. Kinderen tot en met groep 6 zijn welkom. Sint heeft voor hen een cadeautje en de Pieten delen lekkers uit. Ook kan er een kleurplaat ingekleurd worden, waarmee kans wordt gemaakt op een extra cadeau. Inleveren kan tot 21 november. De kleurplaat is te downloaden via www. ovheienboeicop.nl. Sinterklaasviering 13:30, 13:30-16:30. Oranjevereniging Beatrix in Tuil organiseert de sinterklaasviering in Tuil. Tussen 13:30 en 14:30 uur zijn kinderen (tot en met groep 8) welkom in het dorpshuis om te komen knutselen. Om 14:30 uur is de intocht van Sinterklaas, dan loopt de goedheiligman een rondje door het dorp. Om 15:00 uur is er een sinterklaasdisco met drinken en wat lekkers. Voor alle kinderen tot en met groep 8. Tot 16:30 uur. Oliver’s Cinema 20:15, Deil, kerk. Muziek op de Dijk presenteert zaterdagavond 21 november een uniek concert van Oliver’s Cinema, het trio van Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans, de Vlaamse accordeonist Tuur

Florizoone en Duitse cellist Jörg Brinkmann. De musici spelen een compilatie van filmmuziek in lyrische arrangementen. Eric Vloeimans heeft zich bewezen op gerenommeerde concertpodia in binnen- en buitenland. De trompettist - ‘Neerlands grootste jazztrompettist’ , de ‘Miles Davis van de Lage Landen’ - wordt altijd met superlatieven omschreven. Zijn veelzijdigheid is te zien in de samenwerking met uiteenlopende artiesten: van Mercer Ellington tot John Taylor, van Holland Baroque tot het Koninklijk Concertgebouworkest. Vloeimans en Florizoone componeerden de muziek voor Oliver’s Cinema. In hun muziek is een grote verscheidenheid in stijlen verwerkt: naast jazz, ook klassiek, pop en wereldmuziek. Het concert op zaterdag 21 november begint om 20:15 uur. Locatie: de Deilse kerk. Entree voor volwassenen is vijftien euro. Reserveren via reserveringen@muziekopdedijk.nl of via de site. www.muziekopdedijk.nl Tributeband Steely Dan 20:30, Leerdam, stadspodium GO. Op het podium van GO: een tributeband van Steely Dan. Een muzikaal spektakel met een mini big band bestaande uit twaalf doorgewinterde musici die met een aantrekkelijke live performance de muziek van

Donald Fagan en Walter Becker ten gehore brengen. Het repertoire is een mix van jazz, rock & roll, ritme en blues, pop en alles wat er muzikaal tussenin zit. Entree is tien euro, reserveren: reserveren@go-leerdam.nl. Saturday Night Fever 21:00, Heukelum, café De Zwaan. De Zwaan organiseert een discofeest ‘Saturday Night Fever’. De dj draait de hele avond discohits uit de oude doos. Er is ook een prijs voor de leukste discooutfit. Toegang is gratis. ZONDAG 22 NOVEMBER

Eeuwigheidszondag 10:00, Vuren, Thaborkerk. Tijdens eeuwigheidszondag wordt er in de Thaborkerk stilgestaan bij gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Dominee Peter van Ankeren zal deze dienst leiden en muzikale medewerking zal worden verleend door cellist Hans Stolk en organist en pianist Peter van de Minkelis. Ook zal de Thaborcantorij onder leiding van Peter van de Minkelis haar medewerking verlenen. De dienst begint om 10:00 uur en na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de bijzaal. Brrrr 11:00, Leerdam, stadspodium GO. Bij GO: de kindervoorstelling ‘Brrr!’ Het ver-

haal: een eenzame eskimo hengelt bij het ijsvissen een verkleumde man naar boven. Dit zet hun beide werelden op zijn kop. Brrr! is een nagenoeg tekstloze, zeer beeldende, erg grappige en muzikale voorstelling gemaakt door Emiel de Jong (bekend van Schudden) en Harold Schraven (TG Graasland). Geschikt voor iedereen vanaf vier jaar. Entree is vijf euro, reserveren: reserveren@go-leerdam.nl. LingeFilm: Dior and I 15:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. LingeFilm toont ‘Dior and I’, waarin een kijkje genomen wordt in het beroemde modehuis. Aansluitend aan de film wordt een salade-, paté-, en kaasbuffet geserveerd en wordt een modeshow gelopen. Een ladyspeaker kondigt de mannequins aan die kleding laten zien uit de jaren ’50 tot en met nu. De kleding is ingezameld voor Roemenië. De getoonde kledingstukken zijn zo leuk, mooi en bijzonder, dat ze de catwalk op mogen voordat ze aan Roemenië worden geschonken. www.lingefilm.nl Jeugddienst 18:30, Herwijnen, gereformeerde kerk. Jeugddienst in de gereformeerde kerk in Herwijnen. Thema: ‘Hoe heilig is mijn geest?’ Voorganger is de eigen predikant, dominee Mink en muzikale

uitgaan

zaterdag

begeleiding van de kerkband. Na afloop van de dienst is iedereen van harte welkom om met de jeugdvereniging en de voorganger na te praten. DINSDAG 24 NOVEMBER

Over het Wmo-beleid 09:30, Deil, ‘t Duifhuis. Pieter van der Keur van gemeente Geldermalsen komt langs in Deil om te vertellen over het Wmo-beleid van de gemeente, speciaal de mantelzorg. Iedereen is welkom. Bingoavond 19:00, Zijderveld, De Krooshof. Bingoavond in De Krooshof. De zaal is open om 19:00 uur, de bingo begint om 20:00 uur. Er worden vijftien bingorondes gespeeld. Er is duizend euro aan prijzengeld, de hoofdprijs is 250 euro. Eén boekje kost 15,50 euro, twee boekjes: 17,50 euro, drie boekjes: 19,50 euro. ‘Beter slapen’ 19:30, Hellouw, yogastudio By van Nature. By van Nature verzorgd een workshop ‘Beter slapen met yoga nidra’. Deelnemers maken kennis met de ontspannende techniek yoga nidra. De workshop begint om 19:30 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Laura van der Pol via 06-17755533 of info@byvannature.nl. www.byvannature.nl

Brrr!: voorstelling voor het hele gezin

Correctie Het Kontakt

Kerstkrans maken in Schoonrewoerd

ĩĢĢįġĞĪ š Theatergroep Graasland speelt zondag 22 november in stadspodium Go in Leerdam de nagenoeg tekstloze, beeldende en zeer grappige familievoorstelling Brrr!.

ĥĢįĴĦħīĢīš In Het Kontakt van woensdag 4 november is een foutje geslopen. Op de voorpagina stond vermeld dat De Lange Slag organisator was van het Ploegfestival in Herwijnen, dit is niet correct. Imagine Dance Events de motor achter dit evenement. Het bedrijf organiseert naast het Ploegfestival ook het Boeruh Rock Festival, en het oud en nieuw-feest in Herwijnen. Daarnaast helpt de onderneming verschillende oranjeverenigingen in de regio met hun activiteiten.

İĠĥĬĬīįĢĴĬĢįġš Een groep jongeren uit Hei-en-Boeicop en Lexmond gaan deze zomer helpen bij bouw van lerarenwoningen bij het Talamaki Early Childhood Development Centre (ECDC) in Olchoro Onyore, Kenia. Dit project vindt plaats in samenwerking met de TAK Foundation en World Servants. Om de kosten van het project te dekken, wordt er dinsdag 8 december onder meer een workshop ‘Kerstkrans maken’ georganiseerd in Schoonrewoerd. Deelnemers leren tijdens deze workshop onder leiding van een ervaren bloemist om een stijlvolle, robuuste kerstkrans te maken, gedecoreerd en afgewerkt met een lint en lichtjes. De kosten voor deze workshop bedragen 25 euro. Dit bedrag is inclusief alle materialen, koffie of thee en wat lekkers. De workshop vindt op twee momenten plaats: van 09:30 tot 11:30 of 19:30 tot 21:00 uur. Locatie is de Overboeicop 42 in Schoonrewoerd. Opgeven kan via kerstkransvoorkenia@gmail.com of via 0347-341225. Meer informatie over het project is te vinden op de site van World Servants.

Het verhaal gaat over een eskimo, die helemaal alleen op de poolcirkel zit,

™:b^ZaYZ?dc\Zc=VgdaYHX]gVkZc^c7ggg

zijn iglo als een koud huis vol warmte. De ijspegels laten elke dag een weemoedig deuntje horen, maar zowel dat lied als de kou deren hem niet. Hij heeft het goed zo. Totdat hij bij het ijsvissen een verkleumde Westerse zakenman naar boven hengelt. Dat zet hun beide werelden op z’n kop. Brrr! is

FOTO: RICHARD SMITS

een humoristisch verhaal vol nieuwsgierige pinguïns, koude neuzen en sneeuw…heel veel sneeuw. Heel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar Brrr! heeft ook een diepere laag. Het gaat over de gewenning om alleen te zijn en het dilemma om je aan te passen. Brrr! laat zien dat twee ijskoude vreemden zich kunnen opwarmen aan vriendschap. Theatergroep Graasland wordt gevormd door de ervaren theatermakers Emiel de Jong en Harold Schraven. De Jong, geboren en opgegroeid in Heukelum, is bekend van cabaretduo Schudden. “Brrr! is echt een voorstelling voor het hele gezin. Kleine kinderen vinden het leuk, maar doordat er meerdere lagen in de voorstelling zitten kunnen ook ouders heel erg lachen om de grappige situaties.” TG Graasland trekt de komende maanden met de voorstelling Brrr! langs de Nederlandse theaters en scholen. De voorstelling Brrr! begint zondag om 11:00 uur. Kaarten kosten 5 euro. Ze zijn verkrijgbaar aan de zaal, via reserveren@go-leerdam.nl of via de website

q WWW.GO-LEERDAM.NL

Over een bedelaarskolonie ĩĢĢįġĞĪš De Historische Vereniging Leerdam organiseert woensdag 25 november een lezing over het thema ‘Het leven op de Ommerschans’. De Ommerschans was een bedelaarskolonie die begin negentiende eeuw werd opgericht om bedelaars en landlopers te heropvoeden zodat ze vervolgens weer zelfstandig hun kostje konden verdienen. Wil Schackmann verzorgt de lezing, locatie is gebouw Maranatha in Leerdam, aanvang is 20:00 uur. Ook niet-leden zijn welkom.

q WWW.WORLDSERVANTS.NL/KENIA


Vacatures

Woensdag 18 november 2015

Wegens zwangerschapsverlof zijn wij per 1 februari op zoek naar:

Enthousiaste secretaresse (minimaal 32 uur) voor 7 – 8 maanden

'ɏ ȩHVɀɏ ʑɚ ʣȸɰOVɀɏ ʍʖʗɃʑUʏȲʑQVɀɏ ɿʙXɡ Ƀȭɰɗ ʑ[ʤUɈ›ɡ

Wie zijn wij? Technisch Buro Kortlever B.V. is een groeiende, middelgrote onderneming met enthousiaste medewerkers, gevestigd in Meerkerk, direct aan de A27, afrit 25.

Het takenpakket zal o.a. bestaan uit: − Verzorgen van correspondentie en e-mail. − Telefonisch contact met klanten. − Bijhouden urenregistratie. – Uitwerken van offertes. – Agendabeheer.

Wat doen wij? Wij ontwerpen, produceren en installeren machines en complete installaties voor de voedingsmiddelenindustrie, met name voor de vleesverwerking en de moderne bakkerijen in Europa.

Wij achten van belang: − Vwo/Havo. − Affiniteit met Officeprogramma’s. − Beheersing van Engelse taal in woord en geschrift. − Beheersing van Duitse taal is een pre. − Positieve instelling en accuratesse.

Heeft u belangstelling? Spreken de werkzaamheden in onze organisatie u aan, heeft u een positieve instelling en denkt u dat deze baan voor u geschikt is? Stuur ons dan snel uw sollicitatiebrief met CV of bel voor meer informatie. U kunt dan vragen naar Esther Sterrenburg (P&O).

Technisch Buro Kortlever B.V.

46

Energieweg 33 4231 DJ Meerkerk The Netherlands T +31.183-352955 F +31.183-352055 E info@kortlever.nl www.kortlever.nl

0ɰOɍ ȳɏ ʣȸɰɗ Dʋɚ ʑɚ Sɪɖ ȳɏ YRʝUȫȭɰɗ

*min. leeftijd: 15 jaar, legitimatie verplicht

Informatie:

0183-583200 p/mnd

1.000.000 PAGEVIEWS

@RVoetbal

/ŶƚĞƌŶĂƟŽŶĂůWůLJǁŽŽĚsŝƐĠĠŶǀĂŶĚĞŐƌŽŽƚƐƚĞŽŶĂĬĂŶŬĞůŝũŬĞƚƌŝƉůĞdžͲŝŵƉŽƌƚĞƵƌƐǀĂŶ EĞĚĞƌůĂŶĚ͘/ŵƉŽƌƚǀŝŶĚƚƉůĂĂƚƐǀĂŶƵŝƚĚĞŚĞůĞǁĞƌĞůĚ͖ǀĞƌŬŽŽƉŝŶEĞĚĞƌůĂŶĚĞŶĂŶĚĞƌĞ hͲůĂŶĚĞŶ͘ĞďĞůĂŶŐƌŝũŬƐƚĞĂĨŶĞŵĞƌƐnjŝũŶĚĞŚŽƵƚͲĞŶďŽƵǁŵĂƚĞƌŝĂůĞŶŚĂŶĚĞůĞŶŝŶĚƵƐƚƌŝģůĞ ǀĞƌďƌƵŝŬĞƌƐ͚͘sŝƐŝĞŽƉŵĂĂƚ͛ŝƐŚĞƚŵŽƩŽ͖ĚŝƚǀĞƌƚĂĂůƚnjŝĐŚŝŶŬůĂŶƚƐƉĞĐŝĮĞŬĞŽƉůŽƐƐŝŶŐĞŶ͘/W ŚĞĞŌĞdžƉĞƌƟƐĞĞŶƉĂƌƚŶĞƌƐŚŝƉŚŽŽŐŝŶŚĞƚǀĂĂŶĚĞůƐƚĂĂŶĞŶŝƐĚƌŝĞŵĂĂůƵŝƚŐĞƌŽĞƉĞŶƚŽƚ͚ďĞƐƚĞ ůĞǀĞƌĂŶĐŝĞƌƉůĂĂƚŵĂƚĞƌŝĂĂů͛ǀĂŶEĞĚĞƌůĂŶĚ͘

Help Regina aan een betere toekomst!

ŝŶŝŶĞĞŶŶŝĞƵǁĞƵŝƚĚĂŐŝŶŐďŝũĞĞŶƐŶĞůŐƌŽĞŝĞŶĚĞŝŶƚĞƌŶĂƟŽŶĂůĞŽŶĚĞƌŶĞŵŝŶŐ͍ Ben jij die jonge en enthousiaste collega die bij ons aan de slag wil als

Heftruckchauffeur

LEVER NU UW OUDE MOBIELTJE IN Meer weten? Kijk op www.aap.nl

Zijn de volgende taken je op het lijf geschreven: Kƌdeƌs ŬlaaƌnjeƩen en het ladenͬlossen ǀan ǀƌachtwagens͘ ,et oƉ de juiste Ɖlaats in het ŵaganjijn wegnjeƩen ǀan de binnenŬoŵende ǀƌachten en alle oǀeƌige ǀooƌŬoŵende weƌŬnjaaŵheden͘

Dan bieden wij je: en leuŬe͕ aĨwisselende baan in een Ɖlenjieƌige͕ inĨoƌŵele weƌŬoŵgeǀing ŵet ǀeel jonge collega͛s en een gƌote ŵate ǀan njelĨstandigheid͘ e weƌŬƟjden njijn ǀan ϳ͘ϬϬ tot ϭϲ͘ϬϬ uuƌ enͬoĨ ǀan ϴ͘ϬϬ tot ϭϳ͘ϬϬ uuƌ͘ :e Ŭƌijgt een Ɖƌiŵa salaƌis ŵet bijbehoƌende secundaiƌe aƌbeidsǀooƌwaaƌden͕ njoals een ϭϯe ŵaand͘

Interesse? ^tuuƌ oĨ eͲŵail dan ǀooƌ Ϯϳ noǀeŵbeƌ a͘s͘ een sollicitaƟebƌieĨ ŵet s naaƌ͗ International Plywood BV t͘a͘ǀ͘ aĨdeling ƉeƌsoneelsnjaŬen sooƌ teleĨonische sollicitaƟe Ŭun je bellen naaƌ͗ Wostbus ϲϱ <oen den ,aƌtog͕ teleĨoon Ϭϭϴϯ ϯϱϯ ϬϬϬ͘ ϰϮϯϬ BB DeeƌŬeƌŬ Ͳŵail͗ ǀacatuƌeΛintƉlLJwood͘nl www͘intƉlLJwood͘nl ĐƋƵŝƐŝƟĞŶĂĂƌĂĂŶůĞŝĚŝŶŐǀĂŶĚĞnjĞĂĚǀĞƌƚĞŶƟĞǁŽƌĚƚŶŝĞƚŽƉƉƌŝũƐŐĞƐƚĞůĚ͘

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Ambo Relatieburo An 70,uit Giessen Zin in Boeken. In - en verkoop Linda 53,knappe meid. tweede hands boeken. Esoterie, 0418-631618. Mystiek, Religie, Spiritualiteit. b Breestraat 43, Heusden-Vesting Te koop gevraagt:Zilv.gld.en Rijks. www.zininboeken.com van Juliana.Ook verzamelingen Tel. 041 685 38 05 munten en buitenlands geld. Vr.. t/m zo. 12.00-17.00 uur Ook Ned.Postzegels postfris. b Bel: 0345-615800. Melker/veeverzorger b Taken: melken/voeren van het vee Ook in uw buurt zoeken ouders een 12 uur in de week CHRISTELIJKE GASTOUDER Omgeving Lopik Parelopvang brengt u in contact! Ben je geïnteresseerd? Info: Christelijk Gastouderbureau Neem dan contact op per mail: WWW.PARELOPVANG.NL floris136@hotmail.com b b TOERCARAVANS GEVRAAGD met SPOED & CAMPERS, HOOGSTE BOD !! Jos Hommel Caravans, Eikenlaan 30 Sprang-Capelle,contant of per bank 0416-274672 of 06-23633117 WITGOED REPARATIE? 085-3031528 WWW.KCWITGOED.NL b

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Plaats ook een Kontaktje! Regio-deal.nl is een regionaal platform voor de kleine zelfstandige én particulier! Maak een account aan op Regio-deal.nl. U adverteert gratis online en voor een klein bedrag óók in de krant!

 


Vacatures

Woensdag 18 november 2015

47

GENOMINEERD

Prachtige locatie voor bruiloften, familiefeest en recepties. Zeer goed bereikbaar met auto en oepnbaar vervoer, met meer dan voldoende parkeergelegenheid voor uw gasten.

Met een gem. klantwaardering van een 8,6 is Grand Athina een IENS topper 2015.

3 gangen menu a la carte

3-GANGEN A LA CARTE VOOR SLECHTS 20 EURO.

Arie Romijn B.V. is een handelsonderneming in beglazingsmaterialen gevestigd te Gorinchem. Met een jong en enthousiast team voorzien wij onze klanten van alle mogelijke producten voor de glasindustrie. Ter versterking van ons team zijn wij op korte termijn op zoek naar de volgende collega:

Chauffeur >#336 9964)6;))/ >0)<-&)0=3;)059%;)6/=%%1,)()2%07;)6/8-.()2 >)=-8:%26-.&);-.7 >3)()'31192-'%8-):))-+)27',%44)2 >))2838 1)28%0-8)-8

Ben je geĂŻnteresseerd? !46)/)2();)6/=%%1,)()2.)%%2,)&.)))2437-8-):)-278)00-2+)2()2/ .)(%8()=)&%%2+)7',-/8:336.)-7!8996(%2:336 23:)1&)6))2 7300-'-8%8-)&6-)*1)8#:-%)1%-02%%6(,6 31-.21631-.2%6-)631-.220 3*4)643782%%632()678%%2(%(6)7 ")0  -2*3%6-)631-.220 ;;;%6-)631-.220

Dan zoeken wij u! De Wmo-raadsleden zijn vrijwilligers en houden zich bezig met het beleid van het Sociaal Domein van de gemeente. Dit domein gaat over jongeren en ouderen, mensen met een beperking, nieuwe Nederlanders, verslavingsproblematiek, kwetsbare groepen, vrijwilligers, over wonen, welzijn en zorg. Kortom: over onze eigen leefomgeving en alles wat daarmee samenhangt. Vanaf 1 januari 2015 heeft het Rijk taken overgeheveld naar de gemeente vanuit de AWBZ, Jeugdzorg en Participatie. Dat betekent dat de inhoudelijke taken van de gemeente zijn verbreed en de taak van de Wmo-raad groter is geworden.

.....actieve mensen die de Wmo-raad Lingewaal willen versterken..â&#x20AC;Ś

Werkzaamheden: );)6/=%%1,)()2&)78%%2,33*(=%/)0-./9-8,)8:)6:3)6)2)29-80):)6)2 :%232=)+3)()6)2%%62%%78=-.2)633/23+1%+%=-.2;)6/=%%1,)()2 -)&)78%%232()6%2()6)9-86()674-'/)20%()2)20377)2:%2+3)()6)2 )2,)8,)04)2:%2/0%28)2

$ ! 0))/

 36-2',)1

Bent u een teamspeler en betrokken bij de Lingewaalse samenleving, met hart voor de burgers die een steuntje in de rug nodig hebben in keuzes van de gemeente?

De Wmo-raad adviseert het college van B en W zowel gevraagd als ongevraagd over het beleid van het Sociaal Domein. Denk hierbij aan beleidsthemaâ&#x20AC;&#x2122;s als leefbaarheid, sociale woningbouw, armoedebeleid, mantelzorgunits, participatiebeleid, ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligerswerk en jeugdbeleid. De Wmo-raad van de gemeente Lingewaal is opgericht in 2008 en bestaat uit maximaal dertien leden en een voorzitter. In het voorjaar 2016 nemen drie leden van onze Wmo-raad na 8 jaar afscheid en zoeken wij versterking van:

(Medewerker magazijn)

!" ! 378&97  36-2',)1

MAAK VOOR 20 EURO KEUZE UIT EEN VOOR-, HOOFD- EN NAGERECHT.

" " -2*386-8)'20 ;;;86-8)'20

Onze ideale kandidaat - woont in de gemeente Lingewaal; - heeft een maatschappelijk netwerk of wil dit opbouwen; - beschikt over lef en creativiteit; - kan goed luisteren en de juiste vragen stellen; - beschikt over een positief kritische blik; - is een teamspeler; - wil zich voor een periode van 4 jaar beschikbaar stellen met een mogelijk verlenging van 4 jaar; - heeft voldoende tijd om stukken te lezen en zich voor te bereiden, een aantal avonden per maand een avondvergadering bij te wonen en kan per maand ook enkele momenten overdag vrij maken voor overleg. Het Wmo-raadswerk kost naast de vergaderingen gemiddeld zes uur per week aan voorbereiding, leeswerk of deskundigheidsactiviteiten. Ervaring is niet het belangrijkst, bereidheid tot inzet en de wil om te leren wel. Wat krijgt u ervoor terug? - Kennis en ervaring; - Scholing en cursusaanbod; - Vergroting van uw netwerk; - Inspirerende contacten; - Plezier en voldoening; - Een onkostenvergoeding. Interesse? Aarzel niet en stuur uw schriftelijke reactie voor 14 december 2015 naar: Gemeente Lingewaal, T.a.v. mevrouw J. Borsboom Postbus 1014, 4147 ZG ASPEREN Meer informatie? Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Jolanda Borsboom via (0345) 634 091 of j.borsboom@lingewaal.nl


Woensdag 18 november 2015

Bridgeclub Beesd ğĢĢİġš Uitslag bc Beesd: Lijn A: 1. Lies de Haas en Willy Jägers 63,33%, 2. Anny en Tiny Coppens 58,33 %, 3. Cor van Alphen en Gerrie Versteegh 53,33 %. Lijn B: 1. Alie van Baalen en Toos Noom 65,97 %, 2. Elly Gietman en Judy Wakkermans 62,50 %, 3. Ella van der Aa en Nico Scholten 54,84 %.

WNC: kunstgras op trainingsveld ĴĞĞįġĢīğIJįĤš Op het trainingsveld van zaterdageersteklasser WNC wordt kunstgras aangelegd. De leden hebben dit voorstel aangenomen. De financiering komt voor een deel uit eigen middelen. Voor de leden betekent het komend seizoen een contributieverhoging van 20 euro (senioren) of 10 euro (jeugd) per jaar. Clubvoorzitter Lamy van der Vliet heeft aangegeven aan het einde van het seizoen zijn functie neer te leggen. Ook bestuurslid René de Jongh stopt er dan mee.

Koplopers NDV niet in de fout īĦĢIJĴĩĞīġš In de strijd om het clubkampioenschap van NDV maakten de koplopers geen fout. Pelle Sterk staat eerste, gevolgd door Jan Alting, Chr. de Jong en Albert van den Berg. Uitslagen: C.J. de Jong - Alb. van den Berg 0-2, Wilmar Baars - Jan de Jong 0-2, Chr. de Jong - Wim ‘t Lam 2-0, Pelle Sterk - Jan van Kekem 2-0, Arie Haag Jan van Haarlem 1-1, Theo Haag - Johan Haag 0-2, Bert Kooij - Ko Heikoop 1-1, Jan Alting - Arie de Ruiter 2-0 en Aart de Gans - Ton van Beusekom 0-2.

Bridgeclub Leerdam ĩĢĢįġĞĪš Uitslag BC Leerdam: Lijn A: 1. Maaike van Es & Piet Segers 65,00%, 2. Theo Alderlieste & Hans de Lange 61,67%, 3. Lieneke van der Meulen & Cor de Pender 58,00%, 4. Amy Sonneville & Ad de Bok 56,25%, 5. Thea Bosch & Frank de Groot 55,50%. Lijn B: 1. Betty Erkelens & Carel van Stapele 58,75%, 2. Aad van Dee & Bert Schouten 58,33%, 3. Alie de Groot & Joop Verweij 55,83%, 4. Aly de Vaal & Ank Versteegh en Mieke & Tom Liebregs 50,00%. C: 1. Suze Dekker & Co van Meeteren 62,50%, 2. Atie Denneman & Gré Kolenberg 57,64%, 3. Thea Bloem & Wout Rijneveld 54,17%, 4. Dia & Ton Hanegraaf 52,78%, 5. Piets Pelgrim & Ria van Splunder 46,53%.

Kofferweb.nl stevig aan kop įIJĪĭıš Dit weekeinde werd speelronde 5 gespeeld in de nationale topteamcompetitie 1e divisie. Carambole ging op bezoek in Goirle tegen Goirle Nemeco. Beide wedstrijden werden gewonnen: 2-4 en 0-6. Door deze overwinning liep het Rumptse team uit op zijn naaste belagers en verstevigde zijn koppostie. Het gat met de nummer 2 is nu vier punten. Kofferweb.nl trad aan met Jurgen de Ridder op libre, Lyon Megens in het kader 47/2 en Frank Vermeulen in het bandstoten. In de eerste ontmoeting morste alleen Jurgen de Ridder punten. Hij zakte door de ondergrens door in 21 beurten te verliezen. Hij werd echter sterk opgevangen door zijn teamgenoten. Lyon Megens speelde sterk en maakte zelfs een mooie serie van 105. Frank Vermeulen speelde een heel sterke bandstootpartij met winst in slechts 9 beurten. In de tweede wedstrijd werden geen fouten gemaakt. Jurgen de Ridder revancheerde zich door met 199 van acquit te gaan en te winnen in vier beurten. Lyon Megens zette met 118 opnieuw een knappe serie neer. Frank Vermeulen won gemakkelijk en trakteerde het publiek op een aantal mooie kunststoten.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

48 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

Gelijkspel voelt voor Leerdammers aan als verlies

Weer geen winst voor L LRC wist zaterdag opnieuw niet te winnen. Na zes nederlagen pakte de ploeg tegen NSC een punt, maar dat voelde als nieuw verlies. ĩĢĢįġĞĪš LRC liet tegen NSC na zes nederlagen een mooie kans op een broodnodige overwinning liggen. In de tweede helft speelden de Leerdammers met een overtal, waarvan een kleine twintig minuten zelfs tegen twee man minder. Toch was het 2-2 gelijkspel het maximaal haalbare. “Na zes nederlagen op rij is het natuurlijk fijn als je een keer een punt pakt”, zei LRC-trainer Marcel van Steenis na afloop. “Maar op deze manier voelt het toch als een nederlaag. We hebben veel te weinig gedaan met de overtalsituatie.” Overlopen LRC werd in de openingsfase volledig overlopen door de gasten en het mocht blij zijn dat het op dat moment bij 0-1 bleef. Na een klein kwartier was een kopbal van Tom de Ridder op de lat de eerste echte waarschuwing. Niet veel later viel de verdiende openingstreffer alsnog. NSC speelde LRC’s dede opstellingen LRC NSC

2 2

Scores: 0-1 Jerald Reina; 1-1 Soliman el Yakoubi; 1-2 Tom de Ridder; 2-2 (strafschop) Jerraynell van der Pol. Opstelling LRC: Giordano van der Pol; Van Steijn n, Van der Kleij, Swets, Bal; Versluis (46, Houdoe n n ), Gerritsen, De Jong (65. Maas), El Ouazizi n; Luiten (7. El Yakoubi), Jerraynell van der Pol. Positie LRC hoofdklasse: 14 p

fensie compleet open en het was voor rechtsbuiten Jerald Reina een koud kunstje om in de verre hoek raak te schieten. Na die 0-1 kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd. Gelijkmaker Gevaarlijk werd de thuisploeg echter allerminst, dus de gelijkmaker kwam alsnog uit de lucht vallen. Soliman el Yakoubi, al vroeg ingevallen voor de bij een overtreding met een vleeswond uitgevallen Guido Luiten, maakte na dertig minuten beheerst de 1-1. Beide ploegen bleken daarna aan elkaar gewaagd, maar LRC moest alsnog met een achterstand de rust in. Sam Versluis liet zich bij de zijlijn wel erg makkelijk weg zetten. Jordan Kemp gaf een voorzet op maat en Tom de Ridder scoorde met het hoofd de 1-2. “Dat kon er ook nog wel bij. Het zit ons op dit moment niet mee”, baalde Van Steenis na afloop nog van dat moment. “Dat Sam zo weggezet wordt, kan een keer gebeuren. Dat is voetbal. Maar het is ook kwaliteit, want hij had genoeg tijd om die bal weg te roeien.” Inrukken Binnen een minuut na de thee moesten de gasten met een man minder verder. Jan Roelof Beukers, die bij de overtreding op Luiten al goed weg kwam met een gele kaart, kreeg zijn tweede prent van de wedstrijd en moest inrukken. LRC had echter moeite te profiteren van de man-meersituatie. Het spel was best aardig, maar de eindpass was keer op keer onder niveau. Van Steenis: “Dan moet zo’n bal ook een keer goed vallen en moet je een beetje geluk hebben. We hadden het beter moeten uitspelen.”

™LZhaZnHlZihlVhYZWZhiZheZaZgVVcAG8"`Vci#

Met nog een halfuur op de klok werd de situatie voor LRC nog wat rooskleuriger, toen ook De Ridder met rood werd weg gestuurd, nadat hij het aan de stok kreeg met de halverwege ingevallen Mo Houdoe. Profiteren De Leerdammers wisten echter nog steeds niet te profiteren. Jerraynell van der Pol mikte een lob over het doel en Rogier Gerritsen plaatste een vrije

schietkans langs de verkeerde kant van de paal. “De weinige kansen die je dan krijgt, moeten in ieder geval tussen de palen”, vond Van Steenis. Pas toen LRC met tien man kwam te staan, Houdoe pakte een domme tweede gele kaart, kwam de thuisploeg langszij. Daarvoor had het echter wel een strafschop nodig. Rutger van der Kleij werd in de zestien met twee handen vast gepakt. Van der Pol schoot de terechte penalty uitstekend binnen.

de wedstrijden Heukelum De Alblas

1 3

1-2 Ferry Meijdam Heukelum leed zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen en kreeg bij de 1-3 tegen De Alblas ook zijn eerste doelpunten tegen op De Vriezenwijk. “Wij waren vandaag niet in goede doen, maar dat werd ook afgedwongen door De Alblas”, vond trainer Arjan de Vries. “We hebben vandaag gewoon te weinig gebracht.” Heukelum kwam tegen een sterk startend De Alblas al vroeg op achterstand en moest met 0-2 aan de thee. Ferry Meijdam maakte na rust de aansluitingstreffer en Heukelum miste daarna nog twee kansen op de gelijkmaker. “Maar na de 1-3 maakten we nergens meer aanspraak op. Complimenten aan De Alblas, maar wij bleven te ver onder ons niveau”, aldus De Vries. Positie Heukelum 3e klasse: 3 o

Asperen VVAC

3 2

Streefkerk HSSC’61

1 4

Zuilichem ASH

3 1

1-2 Melvin Collé; 2-2 Robbin Boon; 3-2 Tareq Ibrahim

0-1 en 0-3 Floris Kool; 0-2 Lucas van Dam; 0-4 Nicky van Dam

0-1 Marijn Hak

Asperen pakte tegen VVAC dankzij een 3-2 overwinning drie belangrijke punten. Daar zag het voor rust niet naar uit. “Te veel spelers bleven toen dik onder hun niveau”, vond trainer Richard Smaal. “Gelukkig kwamen we vlak voor rust op 1-2. In de tweede helft hebben we het vervolgens heel goed gedaan.”

ASH zit in een slechte fase. Bij Zuilichem leed de ploeg zijn derde nederlaag op rij. “En dan zak je ineens weer ver weg op de ranglijst”, zei ASH-leider Niels van Horssen. “Terwijl we er aardig voor stonden.”

Na de thee kwam Asperen veel beter voor de dag. Robbin Boon maakte de gelijkmaker, waarna Tareq Ibrahim met de 3-2 tien minuten voor tijd de drie punten in Asperen hield.

“Ik heb een aangename middag beleefd”, stelde HSSC-coach Marten Boverman tevreden vast na de 1-4 zege op Streefkerk. “De uitslag is ruim, maar verrast mij niet. We waren gewoon een stuk effectiever in de afronding dan Streefkerk.” Floris Kool opende al snel de score, waarna Lucas van Dam de ruststand op 0-2 bepaalde. Ook na rust waren de gasten een stuk effectiever dan het kansen missende Streefkerk. Opnieuw Kool (0-3) en Nicky van Dam bouwden de voorsprong uit, waarna de 1-4 voor de thuisploeg te laat kwam. “We hadden de score nog hoger kunnen laten uitvallen, als we na de 0-4 de teugels niet hadden laten vieren”, aldus Boverman.

Positie Asperen 3e klasse: 9 m

Positie HSSC’61 3e klasse: 8 m

Positie ASH 3e klasse: 12 o

De gasten namen in de eerste helft een 0-2 voorsprong, waarna Melvin Collé voor de 1-2 ruststand zorgde.

ASH moest vooral na de openingstreffer van Marijn Hak toezien dat de thuisploeg de betere was. Verder dan de 1-1 kwam het toen echter niet. Vlak na rust viel de 2-1 alsnog. “Zij hadden het wat omgezet en daar anticipeerden wij niet goed op”, zag Van Horssen. Beide ploegen kregen op een slecht veld nog wat kansjes, maar in blessuretijd werd de 3-1 de eindstand.


Woensdag 18 november 2015

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

49 regio-voetbal.nl WNC onderuit bij beter Sliedrecht

Solide Herovina klopt falend Peursum

s

ĥĢįĴĦħīĢīš Herovina zette zaterdag de opmars voort tegen Peursum, dat zijn hoge ranglijstpositie niet waarmaakte.

LRC

Bij rust leidde Herovina met 2-0 en halfweg de tweede helft zelfs met 4-0, omdat zowel Dylan Strijk als Jeffrey van der Meijden tweemaal scoorden. Peursum ontwaakte te laat: twee goals van Niels Nomen konden de 4-2 nederlaag niet meer voorkomen. Herovina en Peursum degradeerden in april uit de derde klasse. Dit seizoen startte Peursum beter, maar trainer Gert-Jan Potters zit met Herovina inmiddels in de lift: “Dit is een mooie zege. Herovina speelde niet beter dan Peursum, maar wel effectiever. Onze buitenspelers scoorden allebei tweemaal. We lopen twee punten in op koploper Haaften. Het gaat steeds beter en het vertrouwen neemt toe.”

De eerste Herovina-kans in de twaalfde minuut was meteen prijs. Jeffrey van der Meijden gaf voor en Dylan Strijk rondde af: 1-0. Na een half uur werd het 2-0. Lloyd Hobo verlengde een dieptepass naar Jeffrey van der Meijden, die scoorde. Peursum begon na rust offensief, maar werd zelden gevaarlijk. Herovina was effectiever. Jeffrey van der Meijden bereidde met een crosspass de 3-0 voor die Dylan Strijk in de benedenhoek binnen schoot. Halverwege de tweede helft kwam Herovina op 4-0. Invaller Remon Prijs lanceerde Jesse van Vliet en uit diens pass scoorde Jeffrey van der Meijden in twee pogingen. Niels Nomen kon uit een vrije trap 4-1 binnenkoppen. Drie minuten later maakte hij ook de 4-2 na een fout van Herovinaaanvoerder Kevin Steenbruggen. Anton van der Giessen

İĩĦĢġįĢĠĥıš WNC wist zaterdag niet te stunten bij koploper Sliedrecht. De thuisploeg was een maatje te groot en won met 4-1. WNC kwam bij de baggerdorpers dankzij Nick Vijlbrief nog wel op voorsprong, maar zag dat Sliedrecht al heel snel weer langszij kwam. Nadat Jeffrey Weidema een grote kans op de 1-2 miste, sloeg de thuisploeg wel toe. “Een gemakkelijk gegeven vrije trap, maar ze schieten hem goed binnen”, vond WNC-trainer Cor Prein. De oefenmeester dacht in de rust nog dat er bij de koploper wel wat te halen zou zijn. “Dus wilden we met meer druk vooruit spelen.” Al snel na rust besliste Sliedrecht van elf meter echter de wedstrijd. Prein: “Opnieuw makkelijk gegeven. Ik vond de scheidsrechter sowieso niet sterk fluiten.” WNC kreeg via Bas Smulders, Weidema en Ricardo Papilaja nog wel mogelijkheden, maar vlak voor het laatste fluitsignaal was het opnieuw de thuisploeg die scoorde: 4-1.

Leerdam Sport verliest opnieuw ĨĦīġĢįġĦħĨš Leerdam Sport blijft dit seizoen kwakkelen in de 2e klasse F. Ook bij De Zwerver vonden de Leerdammers niet het juiste pad. De thuisploeg won met 3-0.

FOTO: JEROEN DE BRUIN

LRC ging nog wel op zoek naar de zege, maar vond die niet meer. Afstandsschot Alleen een afstandsschot van Danny van Steijn deed de Leerdamse harten sneller kloppen. NSC-doelman Patrick ter Mate had echter een prima redding in huis. “Het was zo druk bij hun centraal achterin, dat het moeilijk was om daar doorheen te komen. Dan moet je wat vaker van afstand schieten, maar

SVS’65 Raptim

7 3

1-1 en 5-3 Dennis Kramer; 2-2 Jorn Meyerink; 3-2 en 6-3 Mark Kramer; 4-3 Bennie Boeijink; 7-3 Johan Schrijver

ook dat hebben we nagelaten”, aldus Van Steenis. Gezien de laatste plaats op de ranglijst kon LRC de punten bijzonder goed gebruiken. “We doen onszelf vandaag tekort”, vond trainer Marcel van Steenis. “Het was vandaag echter niet goed genoeg. We creëerden te weinig en de kansen die je dan krijgt, moet je killen. Dat hebben we nagelaten.” Maarten van Hoogevest

Haaften Lekvogels

1 1

Leerdam Sport liep tegen het dit seizoen bekende probleem aan. De ploeg scoort niet en krijgt te makkelijk tegengoals. “Dit is erg pijnlijk”, sipte Leerdam Sport-trainer Denny Zinhagel. “Het wordt steeds lastiger voor ons. Het grootste probleem is dat we moeilijk tot scoren komen en ook verdedigend laten we teveel gaten vallen. Twee punten uit tien wedstrijden is gewoon te weinig.” “Leuk dat het eens mee zit”, lachte De Zwerver trainer Jan Verveer daarentegen na afloop. “We scoorden op het goede moment, omdat zij daarna moesten komen. Wel kwamen we een paar keer goed weg.” Vrij inkoppen In de eerste helft was Leerdam Sport ’55 gevaarlijker. Eloys Tapirima kon vrij inkoppen, maar zijn inzet ging naast. Marek Verweij raakte met een afstandsschot de paal. Na de thee kwam De Zwerver goed uit de startblokken en zette Robbin van der Bok zijn ploeg al vroeg op voorsprong. Vervolgens gingen de Kinderdijkers te-

Well Vuren

2 0

veel achteruit lopen. Een vrije trap van Yat-Wing Law eindigde op de lat en een kopbal van Ray Kant werd van de lijn gekopt. Geluk Invaller Wesley Kassels haalde ineens uit vanaf veertig meter en de bal viel zomaar binnen: 2-0. “Ik zag hun keeper al een paar keer te ver voor zijn

doel staan. Dan moet je ook geluk hebben met zo’n uithaal. Ik schopte zelfs nog een beetje in de grond.” Na een harde overtreding mocht Efrath Malawau inrukken met zijn tweede gele kaart en was de wedstrijd gespeeld. Van der Linden scoorde kort voor tijd nog de 3-0. Marco van Vlijmen

™AZZgYVbHedgihidcY^c@^cYZgY^_`bZiaZ\Z]VcYZc#

Rhelico Teisterbanders

0 2

1-1 Michael Smit

FOTO: RICHARD VAN HOEK

SCR Beesd

5 1

1-1 Rens Bronk

SVS’65 had het voor rust lastig tegen hekkensluiter Raptim. De thuisploeg gaf te veel ruimte weg tegen de voetballend vaardige gasten. Dennis Kramer maakte de 0-1 ongedaan en na de 1-2 zorgden Jorn Meyerink (strafschop) en Mark Kramer voor de Spijkse voorsprong. Na rust deed Spijk het beter. Mark Kramer werd neergelegd, met een rode kaart voor de gasten als gevolg. Bennie Boeijink scoorde de 4-3. Dankzij opnieuw Dennis en Mark Kramer liep SVS’65 uit. Johan Schrijver, al eerder goed voor twee assists, bepaalde de eindstand. Raptim stond toen al met negen man na een tweede rode kaart.

Haaften verzuimde te winnen van middenmoter Lekvogels. De koploper kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Volgens trainer Denny van Geffen was de instelling niet goed. “Het was inspiratieloos, bij vlagen arrogant en gewoon niet goed genoeg.” Haaften maakte ook geen aanspraak op meer. “Gelet op de kansenverhouding mogen we nog blij zijn met een punt. Ons doelpunt krijgen we van hun cadeau”, aldus Van Geffen. Na de vroege 0-1, kreeg Michael Smit die gelijkmaker van de doelman in zijn schoot geworpen. “Vorige week speelden we tegen Peursum ook gelijk. Dat kan gebeuren, maar toen hadden we meer recht op de overwinning dan nu”, baalde Van Geffen.

Vuren slaagde er bij Well niet in de goede lijn van de laatste twee weken door te trekken. De thuisploeg trok met 2-0 aan het langste eind. Vurentrainer Albert van Zandwijk zag zijn ploeg niet goed spelen. “We zaten er niet lekker in, zeker in de eerste helft niet”, zei Van Zandwijk. “We wilden de lijn doortrekken, maar kregen het niet voor elkaar.” Well ging halverwege de wedstrijd met 1-0 aan de leiding. Een van richting veranderd schot betekende na rust de 2-0. “We speelden niet goed, maar hebben genoeg kansen gehad. We hadden echter tot de zomer kunnen voetballen en dan nog had dat doelpunt niet gevallen”, berustte Van Zandwijk, die zijn team ook tegen tien man niet zag scoren.

Hoewel Teisterbanders liet zien voetballend meer in huis te hebben, had Rhelico best een puntje kunnen pakken. Toch bleef de thuisploeg met lege handen achter: 0-2. “En dat is zonde”, vond trainer Ferry van de Wal. “Voor rust missen we een strafschop en bij de tegendoelpunten gaan we wel erg in de fout.” Erik Staarink kreeg in de gelijkopgaande eerste helft de grootste kans, maar hij miste van elf meter. Na rust gaf Rhelico de wedstrijd in korte tijd weg. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorden de gasten twee keer. “We waren even niet scherp en daardoor verliezen we. Vooraf weet je dat het lastig wordt, maar dit had niet gehoeven”, aldus Van de Wal.

Hoewel de 5-1 nederlaag anders doet vermoeden, speelde Beesd bij koploper SCR een prima wedstrijd. “We hebben zeker 75 minuten goed meegevoetbald”, oordeelde Beesd-trainer Gert Heysteeg. “Dat ze uiteindelijk in de slotfase zo ver uitlopen, mag niet gebeuren. Ik kan dat in dit geval wel begrijpen.” De thuisploeg kwam vlak voor rust op een gunstig moment op voorsprong. Na de thee trok Beesd ten aanval. Rens Bronk scoorde de gelijkmaker, waarna de ploeg niet verder kon doordrukken. Jasper Gremie miste de grootste kans op de voorsprong. Toen SCR een kwartier voor tijd opnieuw aan de leiding kwam, zakte bij Beesd de moed in de schoenen. Na de 3-1 liep Rijswijk makkelijk weg.

Positie SVS’65 4e klasse: 6 m

Positie Haaften 4e klasse: 1 p

Positie Vuren 4e klasse: 9 o

Positie Rhelico 4e klasse: 4 o

Positie Beesd 4e klasse: 13 p


Vacatures

Woensdag 18 november 2015

50

WIJ ZIJN EEN TOONAANGEVENDE MAKELAAR IN DE REGIO LEERDAM/GORINCHEM. WEGENS GROEI ZIJN WIJ OP ZOEK!

WORD JIJ HÉT NIEUWE GEZICHT VAN ONZE ZAAK? Commercieel Medewerker Binnendienst m/v Functie d Eerste contactpersoon voor klanten aan de telefoon en per e-mail.

d Steunpilaar van onze makelaars o.a. door het opstellen van koopovereenkomsten, uitwerken van taxaties en het aanmelden van woningen.

d Fulltime (40 uur).

Profiel Wij zijn op zoek naar een duizendpoot voor op ons kantoor. Je houdt ervan om contact te hebben met mensen en hen te helpen. Je bent punctueel, zelfstandig en steekt graag de handen uit de mouwen. Wij zoeken iemand met minimaal enkele jaren werkervaring, bij voorkeur in makelaardij, bouw, notariaat, financi»le dienstverlening of soortgelijk.

Is deze functie iets voor jou? Mail jouw c.v. en sollicitatiebrief voor 1 december naar dennis@vanekerenkuiper.nl

Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars

Voorwaartsveld 5a 4142 DA Leerdam 0345 - 632 100 www.vanekerenkuiper.nl

Strematek B.V. te Vuren is een nieuwe en dynamische onderneming die zich kenmerkt door haar innoverende ideeën op het gebied van prefab dak- en gevelconstructies en aanverwante bouwdelen. Behalve innovatie spelen een onderscheidende servicegraad en kwaliteit een belangrijke rol binnen ons bedrijf. Voor onze start in januari 2016 zijn wij op zoek naar de invulling van onderstaande vacatures:

Timmerlieden voor onze afdeling assemblage De functie is gericht op het assembleren en/of vervaardigen van constructieve elementen ten behoeve van de woning- en utiliteitsbouw . Tevens kan er sprake zijn van vervaardiging van aanverwante producten. Werk- en denkniveau is gelijkwaardig aan LBO/MBO, aangevuld met uitgebreide kennis van werkmethoden en toepassing daarvan.

Tekenaar/werkvoorbereider A dministratief-technische functie, gericht op het verrichten van ondersteunende werkzaamheden voor de productie, zoals het maken van tekeningen en uittrekstaten en het uitvoeren van inkooptaken. Werk- en denkniveau is gelijkwaardig aan MBO/HBO, aangevuld met enkele op het werk gerichte cursussen. Kennis van de prefab daken- en gevelbranche strekt tot aanbeveling.

Calculator Administratief-technische functie, gericht op maken van calculaties en het opstellen van offertes ten behoeve van de realisatie van projecten. Uiteraard zijn commerciële vaardigheden inherent aan deze functie. Werk- en denkniveau is gelijkwaardig aan MBO/HBO, aangevuld met enkele op het werk gerichte cursussen. Kennis van de prefab daken- en gevelbranche is noodzakelijk. Wij bieden voor bovenstaande functies: - Een prima salaris - Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met als basis de CAO voor Timmerfabrieken - Een prettige werksfeer in een informeel bedrijf Reageren: Sollicitaties kunt u richten aan de heer A. Maat, algemeen directeur (e-mailadres: a.maat@strematek.nl). Nadere informatie omtrent de vacatures is te verkrijgen bij de heer G. den Tek, manager productie, telefoon 06-22103120 of de heer A. Maat, telefoon 06-22482017 Adresgegevens: Strematek B.V. Gaanweg 3 4214 KA Vuren


Woensdag 18 november 2015

WHV onderuit tegen koploper ĞİĭĢįĢīš De dames van WHV uit Asperen verloren vrijdag met 4-0 van Volley Tilburg. WHV miste tegen de koploper enkele speelsters, maar begon toch positief aan de wedstrijd. In de eerste set kwam WHV na een moeizame start terug tot 8-15, waarna er door een opstellingsfout van de thuisclub vier punten in mindering werden gebracht. Die tegenslag kwam WHV niet meer te boven. In de tweede set kon de thuisclub Tilburg lang bijhouden, maar ondanks veel inzet en een goede servicedruk ging deze set met 18-25 verloren. Ook in de derde set scoorde WHV regelmatig, maar uiteindelijk slaagden de dames er niet in om onder de servicedruk van de koploper uit te komen. Hierdoor kwam WHV zelf niet aan goede aanvallen toe. In de laatste set toonde de thuisclub genoeg ‘drive’ en vertrouwen om tenminste een punt te pakken. Er werd gewerkt voor iedere bal en dat zorgde voor veel energie. Desondanks was Volley Tilburg ook in deze set een maatje te groot, zodat uiteindelijk met 0-4 werd verloren. WHV moet wachten tot 28 november voor de dames in Nieuwendijk tegen Voltena revanche kunnen nemen.

Kaarten Ruisvoorn ĞĠĮIJĬĶš Uitslag kaarten hsv De Ruisvoorn uit Acquoy. Klaverjassen: 1. Jan van Ooijen 5194 pnt., 2. Wil de Weerd 5174 pnt., 3. Gonnie Hogendoorn 5132 pnt., 4. Dirk Sterk 5107 pnt., 5. Nel de Hartog 5067 pnt. Bij het jokeren won Jannie van Leeuwen met 60 pnt. voor José Piek met 62 pnt.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

De herendubbel van Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong verliep beter dan de laatste weken. De Leerdamse mannen wonnen in twee sets met scherpe drops en lange rally’s. Bij de dames Ans van Hoogdalem en Meltem van ‘t Pad verliep het juist minder goed. In de eerste set van de damesdubbel speelden zij hun eigen spel en wonnen met 12-21. Hierna veranderden de tegenstanders hun spel. De tweede set ging naar Houten. In de beslissende set werden aan het eind teveel foutjes gemaakt waardoor het punt naar Hou-

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Hardenbol en Hartman winnen loop ĤĬįĦīĠĥĢĪš Peter-Jan Hardenbol en Vanessa Hartman wonnen zaterdag de Typhoon-loop in Gorinchem. Het was de laatste wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit, waarvan de eindwinnaars al bekend waren: Lars Gerritsen en de winnares in Gorinchem, Vanessa Hartman. Het was een herfstig weekend waarin het Grote Rivieren Loopcircuit 2015 afgesloten werd, maar de 10 kilometer werd onder relatief gunstige omstandigheden gelopen. Lars Gerritsen was van de partij om de prijsuitreiking mee te maken, maar startte zelf niet, omdat hij de dag erna de Zeven Heuvelenloop liep. Ook Ruben Scheurwater, nummer twee in het eindklassement, ontbrak. Peter-Jan Hardenbol voerde het veld al snel aan, had ongeveer anderhalve kilometer lang een grote kopgroep in zijn spoor en besloot de boel daarom wat op te schudden. Zijn tempoversnelling kon alleen worden gevolgd door de uit Eritrea afkomstige Michael Gebreniwet, pas bezig aan zijn vijfde wedstrijd. Tot in de laatste kilometer van de lus van en naar de atletiekbaan van Typhoon bleven de twee bij elkaar. Toen probeerde Gebreniwet Lexmonder Hardenbol, eindwinnaar van het Loopcircuit in 2014, te lossen. “Vanwege de wind bleef ik achter hem zo lang hij aanzette. Uiteindelijk ging hij stuk en kon ik weglopen.’’ Hardenbol won in 33.35. Ook Gebreniwet was met zijn persoonlijk record van 33.47 een tevreden man. Leuk was de strijd achter de twee. René Hage (34.05), David Bouman (34.09), Paul Visser (34.10), Henkjan

BC Leerdam door winst naar tweede plaats ĩĢĢįġĞĪš De Leerdamse badmintonners boekten in Houten een keurige 2-6 overwinning. In een aantal partijen was het erg spannend en werd op het juiste moment gepiekt.

51 sport

ten ging. Jeffrey van Luijn begon sterk: de eerste set werd gewonnen met 9-21. In de tweede set had zijn tegenstander meer in te brengen, in de verlenging won Jeffrey nipt. Ans van Hoogdalem speelde haar single tegen een jong meisje dat geen partij voor haar was. Jan-Peter Sprong had een lastige single en moest knokken voor zijn punten. Uiteindelijk kon hij zijn wedstrijd niet in winst omzetten. Meltem van ’t Pad speelde een goede, stabiele single. Toch was er een derde set nodig om de wedstrijd in Leerdams voordeel te beslissen. Met een 2-4 tussenstand werd begonnen aan de mixpartijen die beide eindigden in Leerdamse winst. Door de overwinning doet BC Leerdam goed mee in de vierde divisie: het team staat gedeeld tweede.

Olympia Herwijnen start seizoen =:GL>?C:C ™ Gymvereniging Olympia uit Herwijnen heeft vrijdag haar jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Dit is voor de turnsters de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Zowel de recreanten als de selectieturnsters deden hun uiterste best voor het vele publiek dat was op komen dagen. Alle turnsters namen een medaille en een diploma mee naar huis.

den Braven (34.11) en Fouad Fertoute (34.12) maakten er een mooie sprint van. De winnaar van zaterdag eindigde als derde in het eindklassement, achter Lars Gerritsen en Ruben Scheurwater. Bij de vrouwen bekroonde Vanessa Hartman haar overmacht in het regionale circuit 2015. De Typhoonloop was de vijfde van acht lopen die ze won. In Gorinchem liep ze de 10 kilometer in 37,49. ”Het ging hartstikke goed, zeker omdat ik vorige week de Berenloop-marathon heb gelopen.

Met die in de benen is dit een mooi resultaat.” Hartman eindigde ruim voor Petra Sloots (40.20) en Cora Vlot (41.37). Vlot eindigde door haar regelmaat als tweede in het eindklassement voor Hester van der Werk. Na de Typhonloop werden de klassementen in alle categorieën opgemaakt. De overall winnaars van 2015 zijn: Lars Gerritsen (Msen en overall), Fouad Fertoute (M35), Aissa Marguoum (M45), Aart van Wijk (M55), Arjan Sterk (Mrec), Vanessa Hartman

™B^X]VZa<ZWgZc^lZi(,(ZcEZiZg"?Vc=VgYZcWdakdZgZc]ZikZaYVVc#

Kjell Roerbag vijfde

ĞİĭĢįĢīš Het BC Wammestoernooi is zondag een succes geworden. De herendubbel ging naar Collin en Cor van ABC uit Almkerk, bij de dames wonnen Jacqueline en Marga van BCL Leerdam. Bij de mixdubbel waren Anita en Ronald van Spaceshuttle uit Dordrecht het sterkst.

ıĦĢīĥĬijĢīš Voor de wintercompetitie van Jan van Arckel werd zaterdag in Tienhoven gereden. Na twee overwinningen was Kjell Roerbag uit Vuren zaterdag minder goed op dreef. Hij werd vijfde en staat in het klassement tweede achter Lars Hohmann uit Oosterhout die deze keer won.

FOTO: KEES SNEPVANGERS

WHV dichtbij stunt tegen koploper ĴĞİĭĦĨš Tegen koploper ATAK’55 waren de Asperense volleyballers dichtbij hun eerste seizoenzege. Uiteindelijk gingen de gasten met 3-2 onderuit. Met Ewout de Jong terug in de basis kwam WHV goed uit de startblokken en wist de tegenstander te verrassen door veel durf en energie in het spel te leggen. Met veel servicedruk van onder meer Stefan Arp en Virgil in den Eng werd het side-out spel van de tegenstander onder druk gezet. Mede hierdoor kon de verdediging onder leiding van de hard werkende libero Sander Arp veel ballen oppakken. De sterk spelende spelverdeler Niels Reder had

zijn aanvallers vervolgens voor het uitzoeken. Met name Rene Roth op de diagonaal was goed in vorm, maar ook de combinatie op het midden met Wildrik van de Plassche draaide soepel. Zo pakte WHV in Waspik brutaal een 0-2 voorsprong en leek een stunt in de maak. Helaas wilde ATAK hier voor eigen publiek niet aan meewerken. Langzaam kwam de ploeg in de wedstrijd. De servicedruk aan de kant van de tegenstander ging omhoog en zakte bij WHV wat terug. De derde set ging dan ook vrij duidelijk naar ATAK, maar de vierde set ging weer gelijk op. Daarbij had WHV net wat pech: ballen die op een ongelukkig moment vanuit

het andere veld het spel verstoorden en het geblesseerd uitvallen van Sander Arp. Zo ging deze set uiteindelijk toch nipt verloren en moest WHV een vijfde set toestaan. In deze set leek het alsof WHV niet meer de energie kon opbrengen die het de rest van de wedstrijd wel had getoond. De ploeg kwam vrij snel op achterstand door wat onzorgvuldigheden en daarmee was het pleit beslecht. Desondanks moet dit duel vertrouwen geven aan de Asperense equipe. Zeker ook door de complimenten voor het spel van het thuispubliek. Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis de nummer twee van de competitie Sliedrecht Sport.

Loting Proxsys Champions Cup ĤĬįĦīĠĥĢĪ š PSV’s assistent-trainer Ruud Brood en Ruud den Uyl hebben vrijdagavond de loting verricht van de poulefase van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup. De poule-indeling oogt interessant en lijkt meteen garant te staan voor het nodige spektakel.

Alleen de zes poulewinnaars en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de kwartfinales. Groep A: LRC, Vuren, Altena en SV Meerkerk. Titelverdediger LRC opent het toernooi tegen Vuren. De Leerdammers zijn favoriet, al was Meerkerk in het verleden ook al eens toernooiwinnaar.

De bekers voor de recreanten gingen naar Fatima Hassani (oudste groep) en Gwen Mus (jongste groep). Voor de selectie waren er drie wisselbekers te verdienen. Chevera van Maaren won de beker voor de jonge talenten, Amanda Kiep van de selectie verplichte oefenstof, terwijl Marianne de Bruin de beker won van de selectie vrije keuzestof. De meiden van Olympia kijken uit naar het nieuwe seizoen waarin de turnsters weer aan tal van wedstrijden gaan meedoen.

Wammes succesvol

(V35 en overall), Janita Koorevaar (Vsen), Cora Vlot (V45) en Sophie Hazenberg (Vrec). Alle uitslagen van de Typhoonloop en klassementen zijn te vinden op www. avtyphoon.nl/loopcircuit. Daar kunnen lopers zich inmiddels ook al inschrijven voor het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016. Wie voor het einde van het jaar de voorinschrijving doet voor het hele circuit betaalt 28 euro. Daarna bedragen de kosten voor de voorinschrijving 35 euro.

™GjjY7gddYaZcGjjYYZcJnab^cVXi^Z#

FOTO: AANGELEVERD

Trainer Theo de Boon kondigde aan dat Meerkerk voor het eerst sinds jaren weer in de sterkste formatie aantreedt. Groep B: Hardinxveld, Leerdam Sport, ASH en SVW. Een zware poule, want Hardinxveld, Leerdam Sport’55 en SVW kwamen regelmatig ver. Hardinxveld en Leerdam Sport hebben het op het veld zwaar dit seizoen en met welk team komt SVW naar de zaal? Groep C: Asperen, Sliedrecht, HSSC’61 en SteDoCo. De verwachting is dat topklasser SteDoCo en eersteklasser Sliedrecht om de poulewinst gaan strijden. Groep D: Unitas, GRC 14, Almkerk en Sleeuwijk. Een Brabants getinte poule met Unitas als smaakmaker ertussen. Maar hoe sterk is Unitas zonder Christiaan Perrier en Mohamed Boukrouche? Groep E: VVAC, Groot-Ammers, Heukelum en Haaften. Een groep met een hoog 3Cgehalte. Heukelum is de te kloppen ploeg, maar ook VVAC en Haaften kunnen verrassen. Groep F: GJS, Peursum, Ameide en Arkel. Noteren: woensdag 23 december GJS tegen Arkel. Een kraker met naar verwachting de poulewinst als inzet. Het toernooi wordt gespeeld van vrijdag 18 december tot en met zaterdag 2 januari.


â&#x20AC;&#x2DC;K HĂ&#x2C6;B . DE APP.n. en?

Een tablet

win

kpagina ze faceboo / n o r a a n a G ook.com www.faceb uws leerdam.nie t doen. t u moe en lees wa

Waarom wist ik dit niet? Altijd en overal op de hoogte van het nieuws uit uw regio!

Download nu de vernieuwde app van Het Kontakt

www.hetkontakt.nl/app

Beschikbaar voor:


auto`s

Woensdag 18 november 2015

VOS

V DEALS KEUZE UIT RUIM 100 V-OCCASIONS

Spectaculaire eindejaarskortingen t/m 31 december 2015

V40

V50

VOOR DE SNELLE BESLISSER GRATIS KOSTEN RIJKLAAR MAKEN GRATIS VOLLE TANK GRATIS POETSBEURT GRATIS APK

V60

GRATIS SET NIEUWE MATTEN GRATIS PECHHULP GRATIS MINIMAAL 6 MAANDEN GARANTIE (SELEKT OCC 12 MND)

V70

ALTIJD 25% KORTING OP VOLGENDE ONDERHOUDSBEURT 25% KORTING OP ACCESSOIRES GUNSTIG FINANCIERINGSTARIEF € 1500,- MINIMALE INRUILWAARDE * Vraag naar de voorwaarden van de Vos V Deals.

WWW.VOSAUTOBEDRIJVEN.NL/vdeals ZaltbommelI%)&-*&*&,'™VeghelI%)&('*)%%%™GorinchemI%&-(+'%*,,™Oss T (0412) 62 35 55

24 maanden garantie op onderdelen en reparatie Merk onderdelen van orginele kwaliteit Behoud van fabrieksgarantie Vakmensen = kwaliteit Heldere prijsafspraken

Zaterdag 21 november GRATIS CARPROF WINTERCHECK inclusief GRATIS ruitensproeier antivries bijvullen

bel direct voor een afspraak 0347-74 50 20 SPECIALE BANDEN AANBIEDING VW Golf, Ford Focus, Renault Megane, Audi A3, Ford Mondeo

rMichelin 205/55R16 91V Primacy 3 normale prijs € 130,- nu voor € 79,-* rContinental 205/55R16 91V Premium contact 2 normale prijs € 129,- nu voor € 79,-*

!

*Prijs is excl. montage, montage en balanceren € 21.18 incl. BTW, OP=OP

CARPROF VIANEN

KORTE DREEF 1 IN VIANEN TEL: 0347 – 74 50 20 E-MAIL: VIANEN@CARPROF.NL

WWW.CARPROF.NL/VIANEN

53


algemeen

Woensdag 18 november 2015

54

gorinchem-autostad.nl Van Willegen

Van Muijlwijk + Airco/LM velgen Kia Rio 1.4 Pluspack zwart â&#x20AC;&#x201C; 2012 - 32.850 km â&#x201A;Ź 12.395,-

+ Airco/LED

+ Leder/Xenon Kia Sportage 1.6 Superpack wit â&#x20AC;&#x201C; 2013 - 28.150 km â&#x201A;Ź 23.695,-

Kia Rio 1.2 Pluspack grijs â&#x20AC;&#x201C; 2013 - 23.850 km â&#x201A;Ź 12.995,-

Kia Carens 1.6 Superpack MPV Leder/Led Kia Optima 2.0 Superpack Automaat Sunroof/Airco Kia Ceed 1.6 20th Anniversary 5-drs Navi/Led/Airco Kia Ceed 1.6 Crdi SW Pluspack Navi/Led/Airco Ford Focus 1.0 Titanium 5-drs Xenon/Sunroof Kia Rio 1.2 Businessline 5-drs Led/Airco/Bluetooth Fiat Bravo 1.4 Dynamic 5-drs Airco/Trekhaak Kia Picanto 1.2 R-Sport by Kia Led/Airco Citroen Xsara Picasso 1.6 Difference Automaat Kia Rio 1.4 LXE Airco 5-drs

grijs antraciet zilver bruin bruin rood antraciet wit zilver rood

2014 2014 2014 2013 2011 2014 2011 2012 2004 2006

29.500 km 90.900 km 21.000 km 116.137 km 111.900 km 18.300 km 40.600 km 50.300 km 127.550 km 196.250 km

voor meer occasions www.kia-schelluinen.nl U bent van harte welkom in onze nieuwe locatie aan de SPORTLAAN 1D (langs N216)

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

24.895,19.695,17.995,17.295,14.895,13.995,10.695,8.995,3.895,3.395,-

+\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDLL[L0RWLRQ1DYL +\XQGDLL[L0RWLRQ +\XQGDLL[L&DWFKHU +\XQGDLL['\QDPLF +\XQGDLLL&DWFKHU +\XQGDL$FFHQW'\QDPLF +\XQGDL0DWUL[$FWLYH-R\ +\XQGDL6RQDWD$XW6W\OH 0HUFHGHV%HQ]%$GYDQJDUGH 6HDW/HRQ76L)5

+\XQGDLL %ODFN3DFN

NP

=LOYHU =ZDUW 5RRG *ULMV =ZDUW *ULMV *ULMV%UXLQ :LW =LOYHU %ODXZ =ZDUW *ULMV =ZDUW 

+\XQGDLL %XVLQHVV(GLWLRQ NP

NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP

Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; 

+\XQGDLL[ :'6W\OH1DYL NP

Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; .LMNYRRURQVWRWDOHDDQERGRSZZZYDQZLOOHJHQDXWREHGULMYHQQO

"VUPCFESJKG7BO.VJKMXJKLr4QPSUMBBO% 4DIFMMVJOFOr5FM

"VUPCFESJKGWBO8JMMFHFOr.BSDPOJXFHr5FM

Van Mill Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel

Corsa 5d design edition 1.3 Cdti 96 pk diesel Corsa 5d design edition 1.0 Turbo 90 pk benzine Corsa 5d edition 1.0 Turbo 90 pk benzine Corsa 5d edition 1.0 Turbo 90 pk benzine Corsa 5d edition 1.0 Turbo 90 pk benzine Corsa 5d cosmo 1.0 Turbo 115 pk benzine Astra st sports tourer 1.4 Turbo 120 pk benzine Meriva cosmo 1.4 Turbo 120 pk benzine Meriva cosmo 1.4 Turbo 120 pk benzine Mokka cosmo 1.4 Turbo 140 pk benzine Mokka cosmo 1.4 Turbo 140 pk benzine Mokka cosmo 1.4 Turbo 140 pk benzine Mokka cosmo 1.4 Turbo 140 pk benzine Insignia 5d edition 2.0 Cdti 160 pk diesel Insignia st 5 hand edition 1.4 Turbo 140 pk benzine Insignia st 7 hand edition 1.4 Turbo 140 pk benzine Insignia st 8 hand edition 1.4 Turbo 140 pk benzine Insignia 5d cosmo 2.0 Cdti 140 pk diesel Insignia st cosmo 2.0 Cdti 140 pk diesel Insignia st cosmo 2.0 Cdti 140 pk diesel Insignia st edition 1.6 Turbo 170 pk benzine Insignia st country tourer 1.6 Turbo 170 pk benzine Insignia st country tourer 4x4 2.0 Turbo benzine Cascada cosmo 1.6 Turbo 170 pk benzine Cascada cosmo 1.6 Turbo 170 pk benzine Zafira cosmo 7p 1.4 Turbo 140 pk benzine Zafira cosmo 7p 1.6 Turbo 200 pk benzine Vivaro edition 1.6 Cdti 90 pk diesel Vivaro sport 1.6 Cdti 140 pk diesel

Carbon black Carbon black Deep sky blue Carbon black Dark sea blue Darksea blue Sovereign silver Pepperdust Black sapphire Boracay blue Boracay blue Sovereign silver Deep espresso brown Carbon black Sovereign silver Emerald green Magnetic silver Olive tree Waterworld blue Waterworld blue Grey metallic Olive tree Carbon black Magnetic silver Deep sky blue Sovereign silver Asteroid grey Casablanca white Cassipoea grey

07-03-12 31-12-14 31-12-14 31-12-14 31-12-14 05-12-14 30-05-11 06-03-12 19-01-11 23-03-15 23-03-15 09-02-15 16-03-15 07-10-11 28-02-14 30-09-14 27-01-14 23-04-14 13-01-14 06-02-14 17-06-14 14-07-14 17-01-14 30-06-14 04-07-14 08-07-14 31-12-14 06-06-14 28-05-15

65.798 9.361 12.508 9.361 14.485 1.407 53.766 32.103 48.106 23.218 21.011 19.632 20.736 83.768 28.982 30.012 20.684 35.954 34.925 36.441 44.112 30.627 17.592 19.884 22.468 37.841 35.243 5.455 10.607

   

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

9.995,00 13.995,00 13.995,00 13.995,00 13.995,00 16.995,00 14.995,00 14.995,00 14.995,00 23.995,00 23.995,00 23.995,00 23.995,00 16.995,00 20.995,00 20.995,00 21.995,00 23.995,00 24.995,00 25.995,00 27.995,00 29.995,00 34.995,00 27.995,00 27.995,00 25.995,00 32.995,00 17.995,00 23.995,00

De mooiste occasions vindt u op gorinchem-autostad.nl


Ook uw advertentie op deze pagina bel 06-51314935

auto actueel

%PSQTTUSBBU &OTQJKL XXXEFWPTBVUPOM

AUTOBEDRIJF

(FFOBnFWFSLPTUFO

DE VOS

ENSPIJK B.V.

PQHFCSVJLUFBVUPT

EEN SELECTIE UIT ONZE TOP-OCCASIONS: 0HUN7\SH2SWLHV

%M

OCCASIONS CITROĂ&#x2039;N

.PVW .OHXU

3ULMV

0HUN7\SH2SWLHV

%M

.PVW .OHXU

3ULMV

C 1 1.0i Ambiance 5-d

Airco+Radio/CD

07-10

56,000

Zilv/grijs mett

5,750

C 5 III 16 THP L-Buss

Airco+Navi+PDC+LMV+Cr.Contr

04-10

89,000

Hgrijs mett

12,750

C 1 1.0i Ambiance 5-d

Airco+Radio/CD

11-09

17,000

Grijs mett

5,750

C 5 III HDIF L-Buss

Airco+Navi+PDC+LMV+Cr.Contr

09-09

187,000

Blauw mett

9,750

C 1 1.0i First Edition 5-d

Airco+Radio/CD+LMV

03-12

60,000

Blauw mett

7,000

C 1 1.0i Exclusive Autom 5-d Airco+Radio/CD+LMV

06-12

33,000

Grijs mett

8,500

STATIONCARS/RUIMTE AUTOâ&#x20AC;&#x2122;s

C 1 1.0i Exclusive Autom 5-d Airco+Radio/CD+LMV

08-13

11,000

Grijs mett

9,850

Xsara Picasso 1.6i Image Airco+Radio/CD

12-04

67,000

Zilv/grijs mett

4,750

C 1 1.0i Collection Sport 5-d Airco+Radio/CD+LMV

03-13

20,000

Rood

7,500

Xsara Picasso 16 HDIF Caractere

Airco+Radio/CD+Cr.Contr+PDC

09-06

126,000

Zilv/grijs mett

C 1 1.0i Attraction 5-d

Airco+Radio/CD+LMV

07-13

33,000

Wit

7,250

C 3 Picasso 16 VTI Exclusive

Airco+Radio/CD+LMV+PDC+Cr.Contr

04-10

65,000

Zwart mett

11,750

C 1 VTI 68 Shine 5-d

Airco+LMV+Touchscreen

5,750

10-15

5

Wit

12,500

C 4 Picasso 16 VTI Intensive

Airco+Navi+PDC+LMV+Cr.Contr

07-13

33,000

Blauw mett

22,500

DS3 16 VTI SoChic Automaat Airco+Radio/CD+PDC+Cr.Contr+LMV

09-10

25,000

Zwart mett

13,750

C 5 III 16 THP Tourer Exclusive

Airco+Navi+PDC+LMV+PDC

03-12

36,000

Zwart mett

19,750

DS3 16 VTI SoChic

Airco+Leer+LMV+PDC

07-10

27,000

Zilv/grijs mett

12,750

C 5 III 2.2 HDIF Tourer L-Busines

Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV

07-08

169,000

Zwart mett

10,500

DS3 16 e-HDI SoChic

Airco+Navi+Leer+PDC+LMV+Cr.Contr

04-12

101,000

Grijs mett

11,750

DS3 16 e-HDI SoChic

Airco+Navi+PDC+LMV+Cr.Contr

05-12

71,000

Rood mett

12,250

ANDERE MERKEN

DS3 16 e-HDI SoChic

Airco+Navi+Leer+PDC+LMV+Cr.Contr

7,500

01-14

51,000

Zwart mett

16,500

Fiat

Punto Evo 1.4i-16V Dyn Autom Airco+Radio/CD+LMV+Cr.Contr

03-10

98,000

Groen mett

DS3 16 Blue HDI Irresistble Airco+Navi+PDC+Cr.Contr

09-14

21,000

Zwart mett

19,250

Ford

Fiesta 14i-16V Titanium Autom. 3-d Airco+Radio-CD+PDC+LMV

12-10

26,000

Rood

C 3 16 e-HDI Selection

Airco+Radio/CD+Cr.Contr

08-11

123,000

Zwart mett

8,500

Opel

Meriva 14i-16V Anniversary Airco+Navi+Radio/CD

06-12

78,000

Wit

C 3 16 e-HDI Collection

Airco+Radio/CD+Cr.Contr

06-12

50,000

D/Grijs mett

10,000

Peugeot

107 XR 5-d Radio-CD+LMV (3 mnd. garantie)

C 3 16 e-HDI Collection

Airco+Navi+PDC+Cr.Contr

11-12

73,000

Hickory

10,250

Peugeot

308 16 THP 125 Active

C 3 1.4i Exclusive

Airco+Radio/CD+LMV+PDC+Cr.Contr

03-06

84,000

Rood mett

5,750

C 3 12 VTI Collection

Airco+Radio/CD+PDC+Cr.Contr

11-12

35,000

Grijs mett

11,750

C 3 12 VTI Collection

Airco+Radio/CD+PDC+Cr.Contr

06-15

2,000

Zilv/grijs mett

16,500

C 3 14 VTI Exclusive

Airco+Navi+PDC+LMV+Cr.Contr

05-11

22,000

Zwart mett

12,000

C 3 14 VTI Exclusive

Airco+PDC+Radio/CD+Cr.Contr

12-11

39,000

Zwart mett

11,750

C 3 16 VTI Exclusive

Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV

11-10

35,000

Zwart mett

11,500

C 4 Cactus ETHP110 Shine Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV

01-15

1,520

Zwart mett

20,000

C 4 1.6i-16V VTR 5-d

Airco+Radio/CD+PDC+LMV+Cr.Contr

10-05

113,000

Blauw mett

5,750

C 4 II 16 VTI Exclusive

Airco+Navi+LMV+PDC+Cr.Contr

09-11

42,000

Blauw mett

15,000

C 4 II 16 HDI L-Buss

Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV

01-11

152,000

Grijs mett

10,250

04-08

40,000

Zilv/grijs mett

12,000

C 5 II 2.0i-16V Excl. Automaat Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV

06-06

80,000

Blauw mett

3,850

Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV+PDC 03-14

24,000

Grijs mett

19,750

Peugeot

308 1.6 e-HDI 115 Premium Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV+PDC 02-14

30,000

Grijs mett

21,750

Renault

Clio 1.2 Expression 3-d

08-06

55,000

Grijs mett

5,250

Renault

Megane 1.2 TCE Bose 5-d Airco+Navi+PDC+LMV etc

02-13

62,000

Grijs mett

14,250

23$//($872Âś6,1'(=($'9(57(17,( 7270$$1'(1*$5$17,( (Indien dit anders is, staat dit bij de auto aangegeven)

&H97,)HHOG $LUFR5DGLR&' Km.stand1.800

'697,6R&KLF Airco+Navi+PDC+LMV+Cr.Contr Km.stand 18.000

&97,(ŕś ŕś&#x2039;ŕś&#x201D;ŕś?ŕś&#x203A;ŕś&#x2018;ŕś&#x17E;ŕś? Airco+Navi+PDC+Cr.Contr+LMV Km.stand 17.000

9ŕś&#x2014;ŕś&#x201D;ŕś&#x17E;ŕś&#x2014;V40 D4 R-DESIGN BUSSINESS AIRCO+NAVI+LMV+PDC+CR.CONTR Km.stand 31.000

 =ŕś&#x2018;ŕś&#x201D;ŕś&#x17E;ŕś?ŕś&#x161;*ŕś&#x161;ŕś&#x2018;ŕś&#x2019;ŕś&#x203A;ŕś&#x2022;ŕś?ŕś&#x153;ŕś&#x153;

 %ŕś&#x201D;ŕś&#x2030;ŕś?ŕś&#x;ŕś&#x2022;ŕś?ŕś&#x153;ŕś&#x153;

 =ŕś&#x;ŕś&#x2030;ŕś&#x161;ŕś&#x153;ŕś&#x2022;ŕś?ŕś&#x153;ŕś&#x153;

 =ŕś&#x;ŕś&#x2030;ŕś&#x161;ŕś&#x153;ŕś&#x2022;ŕś?ŕś&#x153;ŕś&#x153;9,500 11,750

(5 9(52 7,( ' 1 ( * 3$5$ 59$1 ,69( 28'(15( *5$7 + 1'(5 %,-2


Eastborn boxspring Nummer 10,

TOPKWALITEIT

RPSTE PRIJS

VOOR DE SCHE

Geneste Pocketvering matras

CAMELIA

3 keer op rij als beste getest!

boxsprings

299,-

459,-

70 X 200 CM

Q22

cm hoog QVoorzien van 7 comfortzones QVoorzien van koudschuim afdeklaag QVoorzien van Intense tijk tbv statische ontlading van uw lichaam QLeverbaar in soepel en/of stevig ligcomfort 70 x 200 cm 80 x 200 cm 90 x 200 cm 140 x 200 cm

van van van van

459,489,549,849,-

voor voor voor voor

299,369,399,609,-

Intense® tijk vermindert de statische spanning van het ® lichaam tijdens het slapen. Daarnaast heeft de Intense een stof- en bacteriewerende werking.

dige k waar hoog oenen tij kat

4 seizoenen Wellcare dekbed

79,-

90,-

afgewerkt tot in detail

Lily

VANAF

1.999,-

140 X 200 CM

QWellcare Q100%

vulling met anti-huismijt en anti-bacteriële werking katoenen tijk d.m.v. ritsen

QGekoppeld

140 x 200 cm 140 x 220 cm 200 x 200 cm 240 x 200 cm 240 x 220 cm

Diver mat se uitvoeen en r moge ingen lijk!

van van van van van

90,115,150,180,190,-

voor voor voor voor voor

79,99,119,149,159,-

Behaaglijke warmte

60jaar

Zweefdeurkast ELLIS Q3 hoogtematen: 197, 223 en 235 cm Q9 breedtematen: 151 tot 350 cm Q8 actuele kleuren QTegen meerprijs leverbaar met spiegel, kranslijst met of zonder verlichting QDiverse accessoires leverbaar tegen meerprijs

ELLIS 151 X 197 CM

549,-

379,-

Bij een kasthoogte van 197 cm wordt één legplank geleverd. Staat uw maat / prijs er niet bij, neem dan contact op met uw kastenspecialist.

inzetladeblok

Grandeur 197 cm hoog 151 cm breed 181 cm breed 201 cm breed 225 cm breed 250 cm breed 280 cm breed 300 cm breed 320 cm breed 350 cm breed

van 549,van 608,van 650,van 715,van 737,van 750,van 800,van 1010,van 1066,-

voor voor voor voor voor voor voor voor voor

379,429,479,529,579,629,679,729,779,-

223 cm hoog 151 cm breed 181 cm breed 201 cm breed 225 cm breed 250 cm breed 280cm breed 300 cm breed 320 cm breed 350 cm breed

van 598,van 637,van 683,van 762,van 776,van 796,van 848,van 1065,van 1118,-

voor voor voor voor voor voor voor voor voor

449,499,549,599,659,719,769,819,879,-

1000

999,-

1329,-

Prijs zoals afgebeeld 181 x 197 cm van 921,- voor 663,incl. inzetladeblok

VLAK 160 X 200 CM (INCLUSIEF HOOFDBORD)

SET BESTAANDE UIT: Q2 boxsprings vlak, bonell veren interieur, 20 cm hoog Q2 gestoffeerde 7-zone pocketvering matrassen Q 1 hoofdbord 7 cm dik. Knopen tegen meerprijs (50,-) mogelijk Q8 zilvergrijze poten QLeverbaar in stof of kunstleer Q1 topper koudschuim (splittopper bij elektrische uitvoering)

VLAK (BOXSPRINGHOOGTE 20 CM) 140 x 200 cm van 1329,- voor 160 x 200 cm van 1329,- voor 180 x 200 cm van 1515,- voor 180 x 210 cm van 1781,- voor

999,999,1199,1339,-

Profile for Kontakt Mediapartners

47 leerdam 15 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarnaa...

47 leerdam 15 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarnaa...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded