Page 1

VIANEN

DINSDAG 5 NOVEMBER 2013 JAARGANG 22 NO. 45 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Service & Onderhoud van uw Ketel

Havelaar

Loodgieters- en installatiebedrijf

Techniekweg 4 4143 HV leerdam T 0345-613 300 F 0345-610 966 E info@havelaarbv.nl I www.havelaarbv.nl

Elektrische ĮĞƚƐĞŶ

Lekker door weer en wind!

Vanaf € 929,00 Ambachtstraat 9a|Meerkerk|0183 356859

www.elektrischmobiel.nl

Genomineerden ‘Ondernemer van het jaar’ bekend K>6C:C ™ 9Z _jgn kVc ]Zi 7jh^cZhh :kZci K^_[]ZZgZcaVcYZc ]ZZ[i YZ \Z" cdb^cZZgYZc \Z`doZc# 9Z l^ccVVgh ldgYZc WZ`ZcY\ZbVV`i i^_YZch ]Zi ZkZcide.YZXZbWZg# >c VaaZ Yg^Z YZ XViZ\dg^Z…c bV`Zc Yg^Z\Zcdb^cZZgYZc`VchdeYZgZ\^" dcVaZi^iZaÈDcYZgcZbZgkVc]Zi_VVgÉ# 7^_ YZ hiVgiZgh o^_c YVi AGH Hdaji^dch 7#K#kVc?^bbnkVc7ZbbZaj^iBZZg" `Zg`!B=J^ikVVgikZgodg\^c\kVcBVg" i^c =ZcYZg^X`h j^i K^VcZc Zc B^cY" 8ZciZg kVc ?ZgdZc kVc YZg Haj^h j^i K^VcZc# >cYZXViZ\dg^ZB@7Zc9ZiV^a]VcYZa o^_c \Zcdb^cZZgY/ BdYZ]j^h Ol^_" cZcWjg\ ^c BZZg`Zg`! BK>: ^c AZZg" YVb Zc igV^iZjghaV\Zg^_ 9Z <dZ^_ ^c K^VcZc#

Hagenweg 5c. Tel.: 0347 - 37 53 14

9Z `Vch]ZWWZgh j^i YZ >cYjhig^Z Zc 9^ZchikZgaZc^c\o^_cBjai^7ZidcK^V" cZc! I6D <gdZe ^c AZZgYVb Zc IHA AZZgYVb#

™9dc`ZgZlda`ZcZchiZk^\Z]V\ZaWj^ZcigZ``ZcodcYV\dkZgK^VcZc#:kZgY^c\ZcZc=V\ZhiZ^c`g^_\ZcZZchiVVgi_ZbZZkVcYZl^cY]ddhkVcL^_`W^_9jjghiZYZ#

Sportcentrum trekt Tevredenheid over duizend bezoekers de financiën De open dag op de bouwplaats van het nieuwe sportcentrum trok zaterdag ruim duizend bezoekers. Ze werden rondgeleid door de huidige en toekomstige medewerkers van het sportcentrum. De bezoekers nemen een kijkje in de kelders van het pand, de open ruimte die straks het zwembad wordt, de grote sporthal en de gangen naar de kleedkamers. De bezoekers reageren positief. “Wat is het groot” en “wat wordt het mooi”, zijn veel gehoorde commentaren.

nieuws

3

nieuws

Auto te water langs de A27 bij Lexmond ĩĢĵĪĬīġš Op de snelweg A27 ter hoogte van Lexmond is zondagmiddag rond half vier een auto te water geraakt. Waarschijnlijk vanwege gladheid na een regen- of hagelbui raakte het voertuig van de weg en belandde in een sloot naast de snelweg. Over de toestand van de inzittenden van het voertuig is nog niets bekend. Door het eenzijdige ongeval op de snelweg is een lange file ontstaan vanuit de richting Gorinchem naar Utrecht.

Wethouder Leendert Wijnmaalen verdedigt vandaag de laatste begroting van deze raadsperiode. Hij mag tevreden zijn. Door zijn resolute en consequente aanpak is er de afgelopen vier jaar structureel 6,3 miljoen bezuinigd. Op een provinciaal Utrechts lijstje staat Vianen inmiddels op de vierde plek. Maar Wijnmaalen blijft realistisch. “Het is mooi dat we er zo goed voor staan. Maar de kunst is om gezond te blijven. Zeker in deze financieel moeilijke tijden.”

nieuws

5

FOTO: SERGE SANRAMAT

Jong talent zingt Fauré in Grote Kerk

Royale winst voor Brederodes

De 11-jarige Fokie Sars soleert tijdens de uitvoering van het Requiem van Fauré, aanstaande zaterdag in de Grote Kerk te Vianen. Zijn talent wordt vergeleken met dat van Kyteman. Het Requiem wordt uitgevoerd door het aan de Grote Kerk verbonden koor Capella Vianen. Dirigent Reitze Smits heeft gekozen voor een uitvoering die het origineel, zoals Fauré het zelf dirigeerde, sterk benadert. Dus met klein orkest en met jongenssopraan voor het Pie Jesu.

De stadsderby tussen vv Vianen en Brederodes was zaterdagmiddag een pure reclame voor het voetbal. De thuisclub was geen partij voor koploper Brederodes, dat uitpakte met een royale zege van 2-7. Daarmee pakte het team de eerste periodetitel en koerst rechtstreeks af op promotie. Het was de eerste winst van Brederodes op vv Vianen. Zo’n driehonderd toeschouwers waren afgekomen op de lokale derby, die voor het eerst sinds 2009/2010 weer op de kalender prijkte.

accent

7

Het Paard van Sinterklaas komt naar het Stadshoftheater K>6C:C™9Z[Vb^a^ZkddghiZaa^c\È=ZiEVVgYkVcH^ciZg`aVVhÉ^hodcYV\&,cdkZbWZg db&*/%%jjgiZo^Zc^c9ZHiVYh]d[iZK^VcZc# È=ZiEVVgYkVcH^ciZg`aVVhÉldgYi\Zo^ZcVahYZH^ciZg`aVVhkddghiZaa^c\kVcY^ihZ^" odZc# =Zi i]ZViZghij` ^h \ZbVV`i cVVg YZ [^ab Zc ]Zi \Za^_`cVb^\Z WdZ` kVc IV" bVgV 7dh# =^Zg^c `dbi YZ +"_Vg^\Z L^c`n Ldc\ ^c CZYZgaVcY ldcZc! lVVg ]VVg kVYZgZZc8]^cZZhgZhiVjgVci]ZZ[i#OZkdZaio^X]VaaZZc!idiYVioZdehX]dda]ddgi YViH^ciZg`aVVh`dbiZcYVi_ZVVc]ZbXVYZVji_ZhbV\kgV\Zc#L^c`nkgVV\iZZc eVVgY VVc H^ciZg`aVVh# 9Z kddghiZaa^c\ WgZc\i de ZZc aZj`Z Zc ZZga^_`Z l^_oZ YZ bjai^XjaijgZaZhVbZcaZk^c\kVcCZYZgaVcY^cWZZaY#=Zi^hZZckZg]VVakdai]ZbVÉh Y^Z]Zg`ZcWVVgo^_ckddgkdalVhhZcZcZc`^cYZgZckVcV[k^Zg_VVg#9ZZcigZZWZ" YgVV\i &)!%% Zjgd# GZhZgkZgZc/ lll#YZhiVYh]d[k^VcZc#ca! %(),"(**('* d[ `VVg" kZg`ddeW^_9ZHiVYh]d[!8^\dBdcc^`Zc]d[ZcÈiIgZ[ejci=Z^"Zc7dZ^Xde#

sport

18

sport

Everstein ontsnapt aan ramp ĢijĢįġĦīĤĢīš Door kortsluiting is zaterdag rond 6:15 uur brand ontstaan in de buitenpandige meterkast die zich achter de accommodatie van voetbalvereniging Everstein bevindt. Omwonenden roken een brandlucht, gingen op onderzoek uit en ontdekten dat de meterkast in lichterlaaie stond. De brandweer kon voorkomen dat het hele clubgebouw in vlammen opging.

d LEES MEER VERDEROP IN DEZE KRANT


Kerstshow zondag 10 november geopend van 10.00-17.00 uur Decoratieve glasballen

Luxe voederkrans

staand of hangend te gebruiken Ă&#x2DC; 20 cm â&#x201A;Ź 6,95

8

Grandioze acties op alle modellen kunstkerstbomen

van â&#x201A;Ź 9,99 voor

zeer ruim assortiment

99

7

Laagste prijs!

Ă&#x2DC; 26 cm

95

Wegens groot succes

Verlichte glasballen diverse maten

nogmaals spectaculaire uilenshow zaterdag 9 en zondag 10 november van 11.00 - 15.00 uur

Aanbiedingen geldig van woensdag 6 november t/m dinsdag 12 november 2013. Zolang de voorraad strekt.

vanaf

99

4

" T: 0345 512136 !!! 


Dinsdag 5 november 2013

Mindfulness en de vijf elementen ijĦĞīĢīš WISEyoga geeft zondag 10 november een introductieworkshop mindfulness aan Klooster 1a in Vianen. Er volgt ook een vijfweekse mindfulness training. De workshop duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Deelname kost 25,00 euro. WISE start op 16 november ook met de cursus vijf elementen, met ontspannings- en meditatie oefeningen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, van 11:00 tot 13:30 uur, deelname kost 150 euro. Reserveren: 0347-34 54 91, 0647908288 of info@wiseyoga.nl.

q WWW.WISEYOGA.NL KEUKENPRET VOOR ELK BUDGET

Handelsweg 1, Meerkerk Tel: 0183-352244

www.kcmiddennederland.nl

Eerste hulp aan kinderen ijĦĞīĢīš In januari start in de VIKOkantine aan de Langeweg 2 in Vianen de cursus ‘Eerste hulp aan kinderen’. De cursus wordt gegeven op vier woensdagen van 19:30 tot 21:30 uur. Kosten: 75 euro. Meer info via secretaris@ehbo-vianen.nl of 0347-328823.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

3

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Vianen loopt uit voor nieuw Helsdingen ijĦĞīĢīš De open dag van het in aanbouw zijnde nieuwe sportcentrum heeft zaterdag veel publiek getrokken. Ruim duizend bezoekers kwamen een kijkje nemen op de bouwplaats. Bij aankomst heten twee theatrale dames de bezoekers met veel humor welkom, waarna er in de grote hal die straks de sporthal wordt koffie en thee wacht. Het is een enorme ruimte, groot genoeg voor acht volleybalvelden. Iedereen die binnenkomt kijkt een beetje verbaasd om zich heen, overweldigd door het formaat. Quinten Heikamp is meteen enthousiast. “Ik vind het nu al mooier dan het oude gebouw”, zegt hij bij binnenkomst tegen zijn moeder. Hij gaat straks in de nieuwe hal volleyballen. Op de tribune kunnen zo’n 500 personen plaatsnemen. De zaal is van alle gemakken voorzien: in de grond zitten een slordige 158 putjes voor de bevestiging van onder andere turntoestellen. Medewerkers van het huidige sportcentrum Helsdingen geven bezoekers een rondleiding door het pand. Na de start in de sporthal gaat de tour verder richting de kleedkamers. Daar wordt hard gewerkt: de vloerverwarming is zichtbaar en in één kleedkamer zijn de groene tegels al te zien. De route gaat buitenom verder, waar de aannemer ruwe stenen tegen de wand maakt. “Dat heeft ook een functie: ze zijn brandwerend. Wel zo handig”, legt badjuf Marianne uit. Ze leidt de bezoekers naar het zwembad, de plek die straks haar domein

wordt. Het ziet er nog wat onwerkelijk uit. De trappetjes aan de bovenrand zijn de enige aanwijzingen dat er straks gezwommen kan worden in de open ruimte met bouwstellingen. Het materiaal van de vloer ligt klaar, zodat de bezoekers het even kunnen aanraken. De trap naar de glijbaan is ook al te zien, en de ketels die moeten zorgen voor de filtering en verwarming van het zwembad staan er ook al. Het zwembad krijgt straks een klein doelgroepenbad, dat twee meter diep wordt, en een 125 meter lang wed-

strijdbad. Dat wordt de eerste negen meter twee meter diep, maar het grootste deel wordt het bad 2,60 meter diep. Het bad krijgt zes banen. Zowel het doelgroepenbad als het wedstrijdbad krijgen een verstelbare bodem.De rondleiding eindigt bij de entree. Opening Naar verwachting houdt het sportcentrum in mei/juni try outs, bijvoorbeeld met de Olympische sportdag en met kleine toernooitjes. Er wordt dan gekeken of alles werkt, of de routing klopt en of er nog kinderziektes zijn.

Ook kan het personeel dan alvast wennen aan de nieuwe locatie. De opening volgt daarna zo spoedig mogelijk, naar verwachting in augustus/september. Govert van der Weijde van sportcentrum Helsdingen kan niet wachten. “Het gaat nu echt gebeuren. Ik ben blij dat er zoveel mensen komen kijken, dat geeft aan dat het leeft in Vianen. Iedereen is heel positief. Mensen vinden het mooi en groot. We zijn er echt aan toe. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is.” Marijke Verhoef

™:Zc`^_`_ZkVcV[YZolZbWVYgVcY#BZZg[didÉhdelll#]Zi`dciV`i#ca#

FOTO: MARIJKE VERHOEF

Minder CO2-uitstoot

VOS houdt avond voor ondernemers

Mannetje van afval wint

ijĦĞīĢī š De deelnemers van het eerste Energieconvenant in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden hebben hun gemeenschappelijke CO2-uitstoot over 2012 met 3,5 procent verlaagd naar 31.420 ton CO2.

ĩĢĵĪĬīġš Vijfheerenlanden Ondernemen Samen (VOS) houdt woensdag 13 november een bijeenkomst voor ondernemers met als thema ‘hoe kom ik aan opdrachten?’. Martin van Limbeek, trainer en directeur van Jobo training en coaching, laat op een vrolijke manier zien hoe ondernemers gemakkelijker aan opdrachten komen. Alle ondernemers in de regio zijn welkom op deze netwerkavond van VOS en Univé Leksprong. Deze begint om 20:00 uur in dorpshuis Het Bosch te Lexmond. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan via activiteiten@vos-ondernemers.nl of leksprong@unive.nl.

ijĦĞīĢī š Wethouder Leendert Wijnmaalen heeft de prijs uitgereikt van de campagne Doe meer met afval.

nant is 10 procent in drie jaar, dus de deelnemers lopen nog achter op schema. Stimular is gevraagd om de voortgang van het Energieconvenant te monitoren.

De totale reductie sinds 2010 komt daarmee op 5,5 procent. Dat meldt de stichting Blauwzaam, initiatiefnemer van de Energieconvenanten. Er zijn er inmiddels drie afgesloten, waarbij tientallen bedrijven uit de streek hebben toegezegd hun energieverbruik en CO2-uitstoot terug te dringen.

Jaarlijks voeren de deelnemers in de Milieubarometer hun energieverbruik in. De rapportage laat zien hoeveel er al in het eerste en tweede jaar van het convenant is gebeurd. Ook is per bedrijf te lezen wat de CO2-footprint is en worden de belangrijkste maatregelen gedeeld. Het volledige rapport is te bekijken op de site van Het Kontakt.

De doelstelling van het Energieconve-

q WWW.HETKONTAKT.NL

Mieke Bouhuijs uit Zijderveld heeft de wedstrijd gewonnen met haar Mannetje van afval. Dit mannetje werd ontworpen door kunstenares Gera Hoog-

land. Zij is samen met Mieke verbonden aan het kunstproject en theaterfestival www.vuurol.nl. Hierin speelt het afvalmannetje ook een rol. De prijs van de campagne was een fotocamera.

q WWW.DOEMEERMETAFVAL.NL

Sloop Wilhelminastraat van start ijĦĞīĢī š LEKSTEDEwonen is maandag gestart met de sloop van de eerste 32 woningen in de Wilhelminastraat en omgeving. De woningen maken de komende 2,5 jaar plaats voor zeventig nieuwe woningen. De firma Goris Sloopwerken zal in op-

™9ZL^a]Zab^cVhigVVi/`aVVgkddgYZhadde#

dracht van LEKSTEDEwonen in totaal vijftig woningen slopen. In de eerste fase worden 32 woningen in de Wilhelminastraat (even nummers 2 t/m 32), Mr. M. C. van Hallstraat (oneven nummers 5 t/m 27) en Beatrixstraat (even nummers 2 t/m 8) gesloopt. Later volgt ook de Irenestraat.

FOTO: MARIJKE VERHOEF

Afgelopen maand zijn de voorbereidingen voor de sloop getroffen. Zo zijn de laatste bewoners vertrokken, de woningen afgesloten van de nutsvoorzieningen, de asbestinventarisatie is afgerond en de bouwplaats is afgezet met bouwhekken. Naar verwachting zijn medio december de 32 woningen volledig gesloopt. Aansluitend gaan de nutsbedrijven aan de slag om verschillende kabels en leidingen te verleggen en wordt het terrein verder bouwrijp gemaakt. De gemeente Vianen zal tijdens deze fase de riolering van de gehele Wilhelminastraat vernieuwen. De start van de nieuwbouw staat gepland voor april 2014 en de prognose voor de oplevering van de eerste woningen is voorjaar 2015. De Poort van Oranje bestaat uit 70 nieuwe woningen, 50 huurwoningen en 20 koopwoningen, voor diverse doelgroepen gebouwd. Er komen hofwoningen in twee uitvoeringen, poortappartementen met tuin, balkon of loggia, ruime gezinswoningen, seniorenappartementen en verandawoningen.

q WWW.LEKSTEDEWONEN.NL

™9Zeg^_hj^igZ^`^c\#

FOTO: AANGELEVERD

NOVEMBER ACTIE

bij aankoop van een complete keuken* * Vraag naar de voorwaarden.

WWW.VANBEKKUMKEUKENS.NL

Jij onze cameraman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl


Familieberichten

Dinsdag 5 november 2013

Hoe wij werken...

Harvas Natuursteen BV

Onze kwaliteit kan het beste uitgelegd worden door het geven van een voorbeeld. Op de derde dag na het overlijden van een vader kwamen de bloemen ter sprake. Wij kunnen de familie een bloemenboek geven en de naam van een bloemist, dan hebben we binnen 10 minuten de bloemen besproken. Dit doen wij echter liever niet.

GEDENKTEKENS LEERDAM

uigebreide showroom eigen ontwerp mogelijk in natuursteen, glas, rvs

SHOWROOM O

Kwaliteit

Nijverheidstraat 7 Leerdam telefoon: 0345 61 40 37 e-mail: info@harvasnatuursteen.nl website: www.harvasnatuursteen.nl

Begraven op een natuurbegraafplaats of boven de grond, of cremeren vanuit een monumentale aula? Op onze site bij â&#x20AC;&#x2DC;Diversâ&#x20AC;&#x2122; vindt u onze tekst ter inspiratie met meer informatie over alle mogelijkheden. Op www.de-stilte.com leest u ons hele verhaal over onze manier van werken.

Rust en eenvoud, dat is vaak de wens. Wij verzorgen ĂŠn regelen uw complete uitvaart, uiteraard met alle aandacht die u wenst. We zijn er voor Ăş.

Wij bespreken eerst wat de nabestaanden in gedachten hebben, vragen bijvoorbeeld naar het trouwboeket van zijn vrouw en informeren naar zijn liefde voor tuinieren en het hebben van een groentetuin. Uiteindelijk bleek deze vader zeer trots te zijn op zijn moestuin en met een glimlach denken de kinderen aan de vele boerenkolen die er op dat moment volop in de tuin staan. Uiteindelijk wordt de spade gepakt en de boerenkool in volle glorie naar de bloemist gebracht en prachtig opgemaakt met witte rozen en andere bloemen in verschillende groentinten. Deze manier van werken duurt langer dan 10 minuten, echter het uiteindelijke bloemstuk geeft de familie en naasten een herinnering die ze nog lang zullen koesteren.

U ontmoet bij De Stilte: Tina, Cindy, Caroline, Ina, Cora, Pieta, Erwin en Heiltje

Uitvaartleiders: Ben de Weerd, Albert de Bruijn, Joke Geerse en Lenie Prinssen

Meerkerk - Tel. 0183-354039 info@de-stilte.com www.de-stilte.com

8LWYDDUW LQVSLUDWLHGDJ PCB Uitvaartzorg in Utrecht bestaat 80 jaar. We houden een Uitvaart inspiratiedag. We leiden u graag rond. Op de inspiratiedag kunt u o.a. kennismaken met ambachtelijk steenhouwen, as-sieraden maken, praten met een notaris. Maak ook kennis met milieuvriendelijke uitvaartproducten en geniet van biologische hapjes. 8EHQWYDQKDUWHXLWJHQRGLJG RS]DWHUGDJQRYHPEHU 3&%8LWYDDUWFHQWUXP'RQDXGUHHI 8WUHFKWYDQXXU

$*(1'$ /RNDDO%HWURNNHQ

Uitvaartcentrum Rehoboth Dag en nacht: 0345 619833

:HUNHQYDQ7KHR7XNNHU

Maretta van Winkel Persoonlijke Uitvaartverzorging

www.lbv-uitvaarten.nl

$VEHVWHPPLQJHQ

Uw wensen staan bij ons centraal Voor Vianen e.o. Agnes van Elteren en Yvonne Stens dag en nacht bereikbaar 030 6341408 Schrijnwerkersgilde 4, 3994 XM Houten

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad. '(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Te Koop

Openhaardhout alleen hardhout 60 euro per m3 thuisbezorgd

tel 0306012595

:RHQVGDJQRYXXU Mogelijkheden voor de as van een overleden dierbare

:RUNVKRSXLWYDDUWNRVWHQ 'LQVGDJQRYXXU Vrijblijvende info over uitvaartkosten

8LWYDDUWLQVSLUDWLHGDJ =DWHUGDJQRYXXU Van harte welkom in PCB Uitvaartcentrum 'RQDXGUHHI(/8WUHFKW Met uitzondering van de inspiratiedag vinden alle activiteiten plaats in het PCB Uitvaart InformatieCentrum Voorstraat 84 in Vianen 9RRUPHHULQIRUPDWLH www.pcbuitvaartzorg.nl/agenda of telefonisch (0347) 371 813

'DJHQQDFKWEHUHLNEDDU YRRUGLUHFWHKXOSQDRYHUOLMGHQ  Naar een homeopaat gaat u met klachten zoals: Psychische problemenChronische ziektenAcute klachten

Burn-out, depressieve gevoelens Bijholteontsteking, prikkelbare darmen Oorontsteking, verstuikingenDonaudreef 25, 3561 EL Utrecht Te l . n r. 0 6 - 5 5 7 0 0 3 3 3 www.hestervanveenendaal.nl

SFEXLWYDDUW]RUJQO

4


Dinsdag 5 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

VIANEN, DINSDAG 5 NOVEMBER 2013 Wijnmaalen

Leendert Wijnmaalen kijkt terug op vier succesvolle jaren

‘De kunst is om gezond te blijven’ Wethouder Leendert Wijnmaalen liep de afgelopen raadsperiode weinig kleerscheurtjes op. Hij bracht de gemeentefinanciën keurig op orde en oogst waardering bij politieke voor- en tegenstanders. ijĦĞīĢī š Wijnmaalen mag eigenlijk wel tevreden zijn. In vier jaar tijd is op een begroting van pakweg 37 miljoen euro zo’n 6,3 miljoen bezuinigd.

meentebestuur wel even wennen. “Soms leek het wel of ik op een andere planeet was beland. Alleen de reis ernaar toe heb ik gemist.”

“We zijn in financieel opzicht gezond”, zegt de immer ontspannen ogende wethouder van SGP-huize. De gemeente staat op een ranglijst van de provincie Utrecht inmiddels op de vierde plaats. En dat was bij het begin van de raadsperiode anders. Wijnmaalen blijft realistisch: “Het is mooi dat we er zo goed voor staan. Maar de kunst is om gezond te blijven. Zeker in deze financieel moeilijke tijden.”

“In 2010 hebben we tegen elkaar gezegd: laten we niet wachten totdat het water ons tot aan de lippen staat. Laten we de koe gelijk bij de horens vatten.” Alle portefeuilles moesten er aan geloven op basis van het indringende stuk ‘Kiezen voor Balans’. De oudbankdirecteur is daarin duidelijk en resoluut. “Waar een wil is, is een weg.” Soms ging het om echt pijnlijke beslissingen, zoals bijvoorbeeld bij de korting op bijdragen en subsidies. En ook het onderhoud van de openbare ruimte moet het met minder geld en personeel doen. “Bezuinigen is niet een hobby van ons, maar het was en is echt pure noodzaak.”

Ervaring Oud-Rabobank-directeur Wijnmaalen heeft zich laten gelden als een krachtig bestuurder. Hij nam vanuit z’n bankverleden van meer dan veertig jaar een karrenvracht aan ervaring mee. Hij bezit niet alleen grote kennis over de financiën, maar kent ook heel veel mensen in Vianen. Vooral ondernemers. En dat brede netwerk kwam hem prima van pas. Ogenschijnlijk moeiteloos hield hij zich staande. Toch was de overstap van het bedrijfsleven naar het ge-

Onzekerheden Toch zit de nabije toekomst nog vol grote onzekerheden. Vooral de decentralisaties op het gebied van de jeugdzorg, de begeleiding van kwetsbare mensen (wmo) en de Participatiewet (werk voor voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt) zit vol risico’s. “Dat vervult ons met

‘Het schuurtje bij het huisje laten’ K>6C:C™ Ook op economische gebied is Vianen op de goede weg, vindt Leendert Wijnmaalen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het onlangs verschenen MKB-rapport. “Vianen heeft genoeg potentie. Ik denk dat er vooral op toeristisch-recreatief gebied nog heel veel mogelijkheden liggen.” Wijnmaalen is blij dat de ondernemers in de Voorstraat een Bedrijfsinvesteringszone hebben ingevoerd, waardoor ondernemers in staat zijn om elkaar te versterken. “Het is heel belangrijk dat ondernemers en gemeenten samen optrekken. Eendracht maakt macht, samen moeten we de schouders eronder zetten. Belangrijk is dat nu snel de sociaal economische visie kan worden opgepakt in samenhang met de Strategische Toekomstvisie. We moeten niet doemdenken, maar gelijk wel zo nuchter zijn om in te zien dat er in Vianen zaken opgepakt moeten worden, die hier passen. Ofwel: we moeten wel het schuurtje bij het huisje laten.”

™È>`WZcVai^_YWZgZ^YdbYZ^YZZ…ckVcVcYZgZcde]jcbZg^iZhiZWZ`^_`Zc#É

zorg”, zegt Wijnmaalen. In tegenstelling tot veel andere gemeenten heeft de gemeente Vianen een positieve grondexploitatie (met een reserve van 5,8 miljoen euro). “We hebben in Vianen weinig grond(posities), dus we lopen in deze crisistijd ook minder risico’s dan veel andere gemeenten. Ook hebben we vanuit het grondbedrijf geen verplichtingen voor het realiseren van andere zaken. Er leken aanvankelijk bijvoorbeeld bedragen nodig vanuit de grondexploitatie voor de realisatie van het nieuwe zwembad. Gelukkig kon dat anders door de bouw van ons nieuwe sportcentrum.” Luisteren De aanpak van de financiën leidt in de gemeenteraad van Vianen maar zel-

Ontbijt in het stadhuis

Voedselbank opent op het Hofplein

ijĦĞīĢī š Groep 7 van de Egbertusschool heeft maandagochtend ontbeten met burgemeester Wim Groeneweg en wethouder Marcel Verweij.

ijĦĞīĢīš De Voedselbank deelt vanaf 7 november voedselpakketten uit vanaf haar nieuwe locatie aan het Hofplein 5 in Vianen. De vrijwilligers zijn een aantal weken bezig geweest met sausen, schilderen en schoonmaken. Daarna zijn de stellingen verhuisd en opgebouwd en weer gevuld met voedsel. Dit is geschonken door bedrijven, particulieren, kerken, scholen en verenigingen. Op een later moment houdt de Voedselbank nog een officieel openingsfeest.

In het kader van het Nationaal Schoolontbijt had de burgemeester hen uitgenodigd in het stadhuis. “Het was al-

lereerst natuurlijk ontzettend gezellig”, vertelt burgemeester Groeneweg. “Een dolle boel waarbij we elkaar 101 vragen hebben gesteld en uitgebreid hebben gegeten.” Er werd ook stilgestaan bij het belang van een goed ontbijt. De kinderen kregen na afloop een klein presentje mee.

den tot grote politieke discussies. “Ik vind het wel fijn dat we daar in Vianen rationeel over kunnen discussiëren. Ik heb ook nooit zoveel met de termen coalitie versus oppositie. Ik spreek liever over niet-collegepartijen. Het collegeprogramma is klip en klaar. Maar voor de rest ben ik altijd bereid om ideeën van anderen op hun merites te bekijken. Wat voor argumenten worden er gebruikt?; Kun je die gebruiken?; Zijn ze uitvoerbaar? Ik ben altijd coöperatief ingesteld. Mijn oogmerk is om zoveel mogelijk gezamenlijk te doen. Dat was zo toen ik nog directeur was van de Rabobank en nu ik wethouder van financiën ben, is dat nog steeds zo.” Dick Aanen

FOTO: DICK AANEN

Nationale Testdag bij Kooijman ijĦĞīĢīš Kooijman Vianen organiseert zaterdag 9 november de Nationale Testdag. Auto’s worden op tien wintergevoelige punten gratis gecontroleerd. Daarmee kunnen eigenaren de winter met een gerust hart tegemoet zien. Als onderdeel van de Nationale Testdag krijgen alle auto’s die die dag langskomen een uitgebreide Wintercheck. Tijdens de autodriedaagse van 7 t/m 9 november zijn er kortingen op nieuwe Toyota- en Kiamodellen. Ook zijn er diverse acties. Aanmelding voor de testdag via de site. Daar zijn ook de acties te vinden.

q WWW.KOOIJMAN-AUTOGROEP.NL

Getuigen gezocht

™6VciV[ZabZiYZWjg\ZbZZhiZg#

FOTO: MARIJKE VERHOEF

ijĦĞīĢīš Vrijdag 11 oktober stak er tussen 7:45 en 8:00 uur op de nieuwe rijksweg tussen Lexmond en Vianen ter hoogte van nummer 152 een bruine, loslopende hond over. Een man raakte met zijn elektrische scooter de hond en kwam in de berm terecht. Het slachtoffer is vijf tot tien minuten bewusteloos geweest. Een fietser en een automobilist stopten om te helpen. Het slachtoffer wil graag in contact komen met de hulpverleners en de eigenaar van de hond. Melden bij de politie: 0900-8844.

W W W. L I F E S T Y L E E V E N T. I N F O Galerie Scala Plantijnweg 30a Industriepark Pavijen 4104 BB Culemborg

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt


algemeen

Dinsdag 5 november 2013

6

Je vindt het in Vianen!

ONDERNEEMT

OPENDAG

lekkerste van de herfst Gildeslager

Het nu bij uw

Spaar voor 40% korting op het leukste speelgoed.

Back & body care van 14.00 - 17.00

massage

RIBLAPPEN

5.25

500 GRAM

GEBRADEN FRICANDEAU

Gewoon bij Albert Heijn Goossens â&#x20AC;&#x201C; Vianen.

Hamam

1.79

100 GRAM

GRIEKSE KIPSALADE

KOMKOMMERS PER STUK

DIJKMANS ZOET KILO

bij 2 pakken

zonnebank

0.99

100 GRAM

Appelsientje multifruit

0.65

sauna

1.49

winkel

een extra spellenzegel Sisi no bubbles bij 1 sixpack

een extra spellenzegel

geldig van 04-11-2013 TM 09-11-2013

Traiteurslagerij de Goeij

Alweer 5 jaar en we openen de deuren van onze nieuwe

Voorstraat 83, 4132 AP Vianen 0347-37 12 98 www.degoeij.gildeslager.nl

Hamam zonnestudio en winkel

w w w. b a c k a n d b o d y c a r e . n l Nijensteinseweg 16a Hagestein

Pw thee turkisch/marrokan of caramel peer bij 1 pakje

een extra spellenzegel Coca cola blik bij 1 4 pack

een extra spellenzegel Zet â&#x20AC;&#x2DC;m in je agenda en profiteer vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober van een knalaanbieding.

Karvan cevitam siroop bij 1 bus

een extra spellenzegel Heineken krat bij 1 krat

een extra spellenzegel

60%

Albert Heijn Vianen

korting

Lijnbaan 11 - Vianen Tel. 0347-328070

LIJNBAAN 11 VIANEN TEL. 0347-326125

8ZDGUHVYRRU Uw adres voor:

GeĂŻnstalleerd7XLQERVJURQG Tuin/bos grond %HPHVWHWXLQDDUGH Bemeste tuinaarde 2SKRRJJURQG Ophooggrond =DQG Zand

in

 â&#x201A;Ź 1445,â&#x20AC;&#x201C;

incl.

Montagemateriaal tijdelijk â&#x201A;Ź 100,00 retour van Remeha

Mensen maken de winkel!

 #!!!$!( $$$%! %  

 

,â&#x20AC;&#x201C; â&#x201A;Ź 885

www.derko.nl$FKWKRYHQD/9/(;021' 

W4 28C C Tzerra cl. BT W

Lijnbaan 11 - Vianen - tel. 0347-326060%HWRQJUDQXODDW

Betongranulaat 0HQJJUDQXODDW Menggranulaat 0HQJJUDQXODDW Menggranulaat

0HQJJUDQXODDW

  0/31,5 0/31,5 0/16

en vele verhardingsmaterialen HQYHOHYHUKDUGLQJVPDWHULDOHQ

BESCHOEIING ž beschoeiingsschotten ž damwand ž planken en palen ž beschoeiingsmatten diverse soorten en afmetingen

Frank Treuren BV H

Spijksedijk 56 4207 GN GORINCHEM 6SLMNVHGLMN *1*25,1&+(0 0183 - 62 40 87 

Meerkerk

Burg. Sloblaan 36

tel. 0183-351889

Webwinkel met prijzen en info:

www.FrankTreuren.nl

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. disselslot v. aanhanger â&#x201A;Ź7,50; motor klok z.g.s.; 2 gewichten â&#x201A;Ź110,-; Suske-Wiskes â&#x201A;Ź0,75 p.s. Tel. 0622360589. T.k. elek. steengril en rookpan m. acc. â&#x201A;Ź45,-; nwe elek. grill 28x46 â&#x201A;Ź25,- elek. pan Ă&#x2DC; 40 â&#x201A;Ź35,-. Tel. 0345-614865. T.k. ramen zndr kozijn div. mtn. Tel. 06-13581214. Wie heeft er 1 of 2 nov. schade toegebracht aan mijn auto Citroen Picasso, 68-SHRN, op het Oranjeplein Leerdam. Het papier tsn de ruitenwisser was niet meer leesbaar. Tel. 06-26390855. T.k. klass. dmswinterjas wol zwart mt 44, grijsbr moh. mt 44 bl/grijs mt 42, d.bl 44/46; hrn overjas antra.l.gr. Tel. 0416-691170. T.k. land. eetafel mat wit onderst.grenen 75Hx80B120cmD â&#x201A;Ź110,-; st kruiklamp antrac. H46 Ă&#x2DC;25xm â&#x201A;Ź37,-; hoek tv meubel zw + kersenh + glaspl. 190H140cm60cmD t.e.a.b.; broc. nachtkastje + 2 ldn + opbergmnd roomwit H55xB46xD30cm â&#x201A;Ź37,-. Tel. 06-14635039.


Dinsdag 5 november 2013

LEES ONS

â&#x20AC;&#x2DC;LIKEâ&#x20AC;&#x2122; ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

accent

Vijfheerenlanden wordt schoon ijČÄ&#x17E;čĢč Â&#x161; LEKSTEDEwonen geeft De Vijfheerenlanden deze week een grote opknap- en opruimbeurt zodat de buurt blijvend schoon en veilig wordt.

Uit de praktijk van notaris Geertje Dantuma

Legalisatie van de handtekening Door notarissen en instanties wordt u vaak gevraagd om uw handtekening onder een stuk te laten legaliseren. Hiermee weten we namelijk zeker dat u degene bent die het stuk heeft getekend. Hoe gaat het legaliseren in zâ&#x20AC;&#x2122;n werk?

Daarmee vieren de woningbouworganisatie en de gemeente de bereikte mijlpalen in de wijk. Het eerste deel van het groot onderhoud van de Vijfheerenlanden (Fase I) is klaar, de brede school en Bascule zijn opgeleverd en LEKSTEDEwonen is begonnen met het groot onderhoud en wijkvernieuwing aan en rondom de laatste vijf gebouwen (Fase II).

Maandag is er gratis grofvuil opgehaald en dinsdag 5 november wordt het zwerfvuil in de buurt opgeruimd. Ook de plinten van de gevels op de begane grond worden schoongemaakt. Woensdag en donderdag worden het groen, de bestrating en straatmeubilair onder handen genomen: snoeien, inzaaien, graskanten, herstellen van speelplaatsen en hekwerken en trottoirtegels recht leggen. Vanaf medio november gaat LEKSTEDEwonen mensen actief op hun gedrag aanspreken. Directeur Ed de Groot: â&#x20AC;&#x153;Na afronding van al die bouw-

werkzaamheden willen er samen met de bewoners voor zorgen dat alles netjes en veilig blijft. Wij gaan dat ondersteunen door de huisregels strakker te handhaven en meer naleving van de verplichtingen uit de huurovereenkomst te vragen.â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;We zullen bewoners en anderen met ongewenst gedrag aanspreken en bewoners zonodig daarover aanschrijven. Indien bewoners niet meewerken, gaan we de verwijderingskosten in rekening brengen. Zo kunnen we met zâ&#x20AC;&#x2122;n allen trots blijven op deze buurt.â&#x20AC;?

7

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

GEVONDEN Poes - grijs-blauw met iets zalm kleurig. Iets langer haar aan de kop en de staart, linker hoektand afgebroken; Lange Dreef, Vianen. Amivedi Nieuwegein e.o. : 0880064674, nieuwegein@amivedi.com.

Met lichtjes in de duisternis zijn zaterdagavond overledenen herdacht op de algemene begraafplaats in Vianen. Er werden ruim driehonderd namen voorgelezen. FOTOMONTAGE: ANSERUM ART PHOTOGRAPHY

Waarom Het is belangrijk dat met zekerheid vaststaat dat u zĂŠlf de volmacht of verklaring hebt ondertekend en niet iemand anders.. Legalisatie betekent dat een notaris uw identiteit vaststelt en ziet dat u inderdaad zĂŠlf de volmacht of verklaring ondertekent. Op deze wijze kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening en wordt de kans op misbruik sterk beperkt. Waar Iedere notaris in Nederland is bevoegd uw handtekening te legaliseren. De notaris die uw handtekening legaliseert, kan hiervoor kosten in rekening brengen. Hoe gaat het in zâ&#x20AC;&#x2122;n werk? Wanneer u een volmacht of verklaring hebt ontvangen en u verzocht wordt om uw handtekening te laten legaliseren, is het raadzaam om eerst telefonisch contact met uw notariskantoor op te nemen om te vragen op welk moment u op kantoor kunt komen. U moet bij uw bezoek de volgende zaken mee te nemen: * '!%!'## getekend moet worden. * %%($ paspoort, een identiteitskaart, een Nederlands rijbewijs of een vreemdelingendocument). U zet uw handtekening in het bijzijn van de notaris of ĂŠĂŠn van zijn medewer-kers en u toont daarbij uw legitimatiebewijs. De notaris legaliseert vervolgens uw handtekening door te verklaren dat u de handtekening in het bijzijn van de notaris of medewerker hebt gezet. Meer informatie? Raadpleeg onze website of maak een afspraak: Jan Blankenweg 4 4131 ZA Vianen T: 0347-323050 Postbus 189 4130 ED Vianen info@denotarissen.nl www.denotarissen.nl

Capella Vianen zingt Requiem van FaurĂŠ ijČÄ&#x17E;čĢč Â&#x161; Hij is pas 11 jaar, maar soleert al. We hebben het over jongenssopraan Fokie Sars. Hij is zaterdag 9 november te horen tijdens de uitvoering van het Requiem van FaurĂŠ, in de Grote Kerk te Vianen. â&#x20AC;&#x153;Fokie is een uitzonderlijk talent. Je maakt het niet zo vaak mee dat een kind zoveel natuurlijke muzikale bagage heeft. Hij voelt de muzikale spankracht van een stuk zeer goed aan en zingt met hetzelfde muzikale gemak als Kyteman dat deedâ&#x20AC;?, vertelt Gerard Beemster. Deze specialist op het gebied van de kinderstem werkt bij de Kathedrale Koorschool in Utrecht, waar Fokie zijn opleiding geniet. Dezelfde basisschool als waar Colin Benders, tegenwoordig bekend als Kyteman, les had. In Vianen neemt Fokie het beroemde Pie Jesu voor zijn rekening. â&#x20AC;&#x153;Dat is een echte klassieke smartlapâ&#x20AC;?, zegt Reitze Smits, dirigent van Capella Vianen, met gevoel voor humor. Beemster heeft het samen met Fokie ingestudeerd. â&#x20AC;&#x153;Hij vond het direct mooi.â&#x20AC;? Voor Smits was het een grote wens om de solo te laten zingen door een jon-

genssopraan, zoals FaurĂŠ het bedoeld had. Dat neemt niet weg dat Capella Vianen in eigen huis ook goede zangers heeft. Het aan de Grote Kerk in Vianen verbonden koor telt 28 zangers uit Vianen en omgeving, allen geschoolde amateurs. Wie mee wil zingen, moet auditie doen (aanmelden kan via gdeb@hetnet.nl). Daardoor heeft het koor een hoog niveau. Capella Vianen heeft de afgelopen jaren diverse passieconcerten verzorgd en legt zich sinds 2012 toe op een serie van drie requiems: muziek horend bij uitvaarten, opgedragen voor de doden. Vorig jaar begon de serie met Mozart, nu is Gabriel FaurĂŠ (1845-1924) aan de beurt. Zachtmoedig â&#x20AC;&#x2DC;Het is zachtmoedig als ikzelfâ&#x20AC;&#x2122;, zei FaurĂŠ over zijn requiem. Het kent geen zware dramatiek, zoals het requiem van Mozart. FaurĂŠ zag de dood namelijk als iets positief. â&#x20AC;&#x2DC;Als een blijde overlevering en een streven naar de blijdschap hierboven, in plaats van een pijnvolle ervaringâ&#x20AC;&#x2122;, legde FaurĂŠ zelf uit. Het resultaat is een muziekstuk waarin heftige dramatische mo-

menten vermeden lijken, het is bijna ontdramatiseerd. Alleen in de instrumentale delen zit wat dramatiek verstopt. â&#x20AC;&#x153;Hij wilde duidelijk maken dat dit requiem een ďŹ jn moment was om mee terug te kijken op de overledenen. Het is eigenlijk het meest troostende stuk dat je op zoâ&#x20AC;&#x2122;n moment kunt hebbenâ&#x20AC;?, vindt Smits.

harp. Op het programma staat ook het â&#x20AC;&#x2DC;Cantique de Jean Racineâ&#x20AC;&#x2122;, het eerste meesterwerk van FaurĂŠ, geschreven tijdens zijn studententijd. Het vertoont al de karakteristieken die zijn stijl zo herkenbaar maken: afwijkend gebruik van standaardharmonieĂŤn, nieuwe verbindingen tussen de akkoorden en gevoelige melodieĂŤn.

Naast het Pie Jesu kent het Requiem van FaurĂŠ nog een solo, die in Vianen wordt gezongen door bariton Matthew Baker. Hij treedt regelmatig op in oratoria en operaâ&#x20AC;&#x2122;s en toerde in 2010 door AustraliĂŤ met zijn rol van Vertigo in de opera Pepito van Offenbach.

Op scherp Daarna gaat het koor verder met â&#x20AC;&#x2DC;Litanies Ă la Vierge Noirâ&#x20AC;&#x2122; van Poulenc. â&#x20AC;&#x153;Dit stuk zet de zaak op scherpâ&#x20AC;?, belooft Smits. Poulenc schreef het na het overlijden van een vriend. Hij ging op bedevaart naar Roc Amadour en had een sterk religieuze ervaring. Dat uit zich in zijn muziek. In â&#x20AC;&#x2DC;Litanies Ă  la Vierge Noirâ&#x20AC;&#x2122; is de nederigheid van de Gregoriaanse zang gecombineerd met dissonante akkoorden waarbij alle registers van het koor en orgel open getrokken worden. â&#x20AC;&#x153;Dat is een groot contrast met het Requiem van FaurĂŠ. Dat zal na Poulenc nĂłg zachtmoediger klinken.â&#x20AC;?

Orkest Capella Vianen vormt het koor, en wordt begeleid door Geerten Liefting op orgel en het kleine orkest van Accademia Amsterdam. Want Reitze Smits heeft ervoor gekozen het requiem in zijn oorspronkelijke kerkelijke versie uit te voeren, zoals het ook klonk toen FaurÊ het zelf tijdens de première dirigeerde in de Parijse Madeleinekerk. Dus: met orkest erbij, bestaand uit strijkers en

Het concert begint om 20:00 uur. Entree: 15,00 euro, inclusief consumptie. Marijke Verhoef


5 november 2013

CONTACT MET DE GEMEENTE Stadhuis Voorstraat 30 - 4132 AS Vianen Postbus 46 - 4130 EA Vianen T: (0347) 369 911 F: (0347) 374 688 E: gemeente@vianen.nl I: www.vianen.nl Secretariaat burgemeester en wethouders T: (0347) 369 485 Publieksbalie Op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.30 uur en op woensdag ook van 14.00 tot 19.00 uur. Voor een afspraak buiten deze ŽƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶŬƵŶƚƵ bellen naar (0347) 369 911. Telefonische bereikbaarheid Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur via (0347) 369 911. Voor al uw algemene vragen. ^ƉƌĞĞŬƵƵƌŚƵŝƐǀĞƐƟŶŐŶŝĞƚŽƉǀƌŝũĚĂŐ͘ Spreekuur Wmo op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur Stadswerf Sportlaan 4 - 4131 NN Vianen Geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Storingsdienst buiten ŬĂŶƚŽŽƌƟũĚĞŶ Voor acute problemen met openbare riolering of openbaar plantsoen, direct bedreigend voor de openbare veiligheid. Bel op werkdagen van 16.15 tot 07.30 uur en in weekeinden en feestdagen 24 uur per dag. T: (0347) 327 555 ^ƚŽƌŝŶŐŽƉĞŶďĂƌĞǀĞƌůŝĐŚƟŶŐ I: www.bureau-OVL.nl d͗;ϬϭϴϰͿϲϯϬϳϬϴ;ƟũĚĞŶƐŬĂŶƚŽŽƌͲ uren). Buiten kantooruren: storingsdienst gemeente (zie hierboven). Milieu Stankoverlast, geluidsoverlast en andere milieuproblemen meldt u bij Omgevingsdienst regio Utrecht. Buiten kantooruren kunt u inspreken op een antwoordapparaat. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. T: (030) 6999500

BEKENDMAKINGEN/BESLUITEN Tegen de onderstaande besluiten kunt u schriftelijk bezwaar maken door een bezwaarschrift in te dienen. Dit kan tot zes weken nadat het besluit verzonden is. Indien de verzenddatum ontbreekt, gaat de termijn van zes weken in op de dag na de bekendmaking. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan de voorzieningenrechter worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u op onze website www.vianen.nl onder het kopje Politiek & Organisaties - Bezwaar & Beroep. Verzenddatum: 25 oktober 2013 Omschrijving: Het op 14 december 2013 laten plaatsvinden van het evenement ‘X-mas Evening Markt’, evenementenvergunning en tijdelijke gebruiksvergunning. Locatie: Plein Maatgraaf te Hagestein Verzenddatum: 25 oktober 2013 Omschrijving: Het met 6 weken, tot uiterlijk 5 december 2013, verlengen van de beslistermijn op de aanvraag voor het verbouwen van het pand, omgevingsvergunning. Locatie: Voorstraat 65 te Vianen Verzenddatum: 30 oktober 2013 Omschrijving: Het met 6 weken, tot uiterlijk 11 december 2013, verlengen van de beslistermijn op de aanvraag voor het wijzigen van het gebruik van woonruimte naar winkelruimte, omgevingsvergunning Locatie: Voorstraat 78 te Vianen Verzenddatum: 24 oktober 2013 Omschrijving: Het organiseren van een kansspel (loterij) ten behoeve van de Nederlands Hervormde Kerk te Hagestein in de periode november 2013, loterijvergunning Locatie: Hagestein Verzenddatum: 24 oktober 2013 Omschrijving: Het plaatsen van een dakkapel op het voorgeveldakvlak van de woning, omgevingsvergunning Locatie: Amaliastein 143 te Vianen Verzenddatum: 30 oktober 2013 Omschrijving: Het intrekken van nummeraanduiding Lijnbaan 13 te Vianen, besluit nummeraanduiding(en). Locatie: Lijnbaan te Vianen Verzenddatum: 30 oktober 2013 Omschrijving: Het verstrekken van zwakalcoholhoudende dranken op 14 december 2013, artikel 35 Drank- en Horecawet Locatie: Maatgraaf te Hagestein Verzenddatum: 30 oktober 2013 Omschrijving: Het vervangen en veranderen van een bestaande dubbele erker aan de voorgevel, omgevingsvergunning. Locatie: Agniese van Langerakdreef 14 en 16 te Vianen

OVERIGE BEKENDMAKINGEN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING Voor: Het maken van een aparte entree en renovatie van de bovenwoning. Locatie: Voorstraat 52 te Vianen. Ontvangen: 30 oktober 2013. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden ingediend. Deze aanvragen zijn uitsluitend op afspraak in te zien. Voor het maken van een afspraak kunt u tussen 09.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met afdeling Vergunning en Handhaving, T: (0347) 369 911. tdsZsKZ'sZ>/:<^dK&&E͵KEd,&&/E'sEZKhdsKKZ ,dsZsKZ'sZ>/:<^dK&&E Burgemeester en wethouders van de gemeente Vianen maken, ingevolge artikel 22 van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen, bekend dat ontheffing van de route gevaarlijke stoffen is verleend aan: Benegas B.V., Zuiderzestraatweg 1 in Putten, ten behoeve van het vervoer inclusief laden en lossen van vuurwerk gedurende de periode van 1 november 2013 tot en met 31 oktober 2014 naar diverse locaties in gemeente Vianen. Ter inzage Vanaf 6 november tot en met 10 december 2013 ligt de bovengenoemde ontheffing ter inzage. U kunt deze inzien bij: ͻ de Omgevingsdienst regio Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur); ͻ de gemeente Vianen, Voorstraat 30 in Vianen (iedere werkdag van 08.30 - 14.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur). Als u een toelichting wilt of de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken met de adviseur externe veiligheid van de Omgevingsdienst, de heer P. van der Meiden, T: 0346 - 260 691 of T: 030 - 6999 500. Bezwaar Belanghebbenden kunnen tegen het besluit schriftelijk bezwaar indienen bij gemeente Vianen, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist. Het bezwaarschrift moet binnen 6 weken na de dag van bekendmaking zijn ingediend. COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT De datum van de eerstvolgende vergadering van de commissie ruimtelijke kwaliteit (voorheen welstandscommissie) is op 14 november 2013 van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Stadhuis aan Voorstraat 30 te Vianen. De vergadering is openbaar. ERFGOEDCOMMISSIE De datum van de eerstvolgende vergadering van de Erfgoedcommissie is op 11 december 2013 van 09.00 uur tot 13.00 uur in het Stadhuis aan Voorstraat 30 te Vianen. De vergadering is openbaar. Het is raadzaam om vooraf telefonisch contact op te nemen met de heer B. Lammers, T: 0347-369341 als u de zitting wilt bijwonen. Vianen, 5 november 2013 Het college van burgemeester en wethouders van Vianen, de secretaris a.i., drs. J. (Hans)van der Noordt

de burgemeester, W.G. (Wim) Groeneweg

RAADSVERGADERING DINSDAG 12 NOVEMBER 2013 Op 12 november vergadert de gemeenteraad van 20.00 uur tot 23.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis. Burgemeester W.G. (Wim) Groeneweg zit de vergadering voor. C.J. (Kees) Steehouder is griffier. Onderstaand de agenda. AGENDA

1. OPENING 2. ALGEMEEN van 20.00 uur tot 20.45 uur 2a. Vaststelling agenda voor de openbare raadsvergadering van 12 november 2013. 2b. Spreekrecht publiek, vragen van raadsleden, mededelingen van het college. 2c. Mededelingen.

2d. Vaststelling notulen van de openbare raadsvergadering van 1 oktober 2013. 3. HAMERSTUKKEN van 20.45 uur tot 21.00 uur 3a. 2e Gewijzigde Programmabegroting VRU 2013. 3b. Ingekomen stukken. 4. PAUZE van 21.00 uur tot 21.15 uur 5. BESPREEKPUNTEN van 21.15 uur tot uiterlijk 23.30 uur 5a. Hoef en Haag, beschikbaar stellen kredieten en goedkeuring anterieure overeenkomst. 6. SLUITING Aanmelden spreekrecht publiek Burgers of vertegenwoordigers van bedrijven,

/EtKEZ^sE>'Kht/Et/:<,'E͗ BEDANKT VOOR UW DRANKENVERPAKKINGEN! Ongeveer 250 kilo aan drankenverpakkingen ŚĞďďĞŶĚĞŝŶǁŽŶĞƌƐŝŶĚĞůĂĂŐďŽƵǁǀĂŶĚĞǁŝũŬ Ğ,ĂŐĞŶĚĞĂĨŐĞůŽƉĞŶŵĂĂŶĚĞŶŝŶŐĞnjĂŵĞůĚĞŶ ŝŶŐĞůĞǀĞƌĚďŝũŚĞƚŽƵĚƉĂƉŝĞƌ͘ƌŐĨŝũŶ͕ǁĂŶƚŵĞƚ deze onderzoeksgegevens kan het KennisinstiƚƵƵƚƵƵƌnjĂĂŵsĞƌƉĂŬŬĞŶďĞŬŝũŬĞŶǁĞůŬĞŵĂŶŝĞƌ van het inzamelen en recyclen van drankenverƉĂŬŬŝŶŐĞŶŚĞƚŐŽĞĚŬŽŽƉƐƚĞŶŵŝůŝĞƵǀƌŝĞŶĚĞůŝũŬƐƚ is. Bedankt dus voor uw drankenverpakkingen! EƵĚĞƉŝůŽƚƌĂŶŬĞŶŬĂƌƚŽŶƐŝƐĂĨŐĞƌŽŶĚ͕ŬĂŶŝĞͲ dereen de drankenverpakkingen weer gewoon ďŝũŚĞƚƌĞƐƚĂĨǀĂůĚĞƉŽŶĞƌĞŶ͘ Van 1 juni tot en met 1 november deed de gemeente Vianen, samen met ruim 35 andere ge-

meenten, mee aan de landelijke pilot Drankenkartons. Tijdens deze pilot zijn in heel Nederland op verschillende manieren drankenverpakkingen, waarin bijvoorbeeld zuivelproducten of vruchtensappen hebben gezeten, ingezameld en ingeleverd. De komende maanden verzamelt en analyseert het Kennisinstituut de onderzoekgegevens. De resultaten van het onderzoek overhandigt het Kennisinstituut in januari 2014 aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de onderzoeksresultaten via de gemeentepagina in het Kontakt en op deze website. Hopelijk blijkt dan, dat ook de gemeente Vianen heeft bijgedragen aan het milieuvriendelijker maken van Nederland!

organisaties en verenigingen die gebruik willen maken van het spreekrecht voor het publiek kunnen zich hiervoor aanmelden bij de griffier, T: 0347 - 369 400 of E: c.steehouwer@vianen.nl. Raadplegen stukken op website De agenda met achterliggende stukken zijn te raadplegen op de website www.vianen.nl onder het kopje Politiek & Organisatie - Gemeenteraad - Vergaderingen. De maandkalender verschijnt op het scherm en door bij 12 november op Raadsvergadering te klikken kunt u de agenda met alle bijbehorende stukken inzien en/of downloaden.

GEMEENTEGIDS NA 'DEdZ^sZ</ͳ /E'Eh/d'Z,d De laatste jaren gaf de gemeente Vianen in februari de gemeentegids Vianen uit. In 2014 blijkt dit niet handig, omdat in maart weer gemeenteraadsverkiezingen gepland staan. Om de actualiteit van de gids te verbeteren, is in overleg met uitgever FMR Producties besloten de gemeentegids 2014 na de gemeenteraadsverkiezingen uit te brengen. In welke maand dat precies zal zijn, is op dit moment nog niet duidelijk.


Dinsdag 5 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

vrije tijd

vrijdag

zaterdag

6 november

8 november

9 november

Bingoballen rollen weer in Everdingen

DES luidt de herfst muzikaal in

Elvis herleeft tijdens Stadshof Live

Oranjevereniging Everdingen houdt een kinderbingo (15:30 uur) en een bingoavond (20:30 uur) voor volwassenen in dorpshuis ‘t Knooppunt te Everdingen. De kinderbingo kost 2,50 inclusief versnaperingen, er zijn prachtige prijzen. Rondeprijzen bij volwassenenbingo variëren van 4 tot 30 euro. Een half bingoboekje kost zes euro, een heel boekje tien euro. Er worden tien bingorondes gespeeld.

Muziekvereniging Door Eendracht Sterk geeft een herfstconcert in dorpshuis De Krooshof te Zijderveld. Onder leiding van dirigent Fernand de Willigen neemt het orkest het publiek vanaf 20:00 uur met ‘Little Europe’ mee op reis door Europa. De slagwerkgroep speelt onder leiding van Jan van Lienden. Herman Stigter leidt het leerlingenorkest dat ook optreedt. Entree: gratis.

De tweede editie van Stadshof Live heeft de band ELVIS and the Burgerkings gestrikt. Alle grote hits van Elvis komen van 21:00 tot 1:00 uur voorbij in De Stadshof. Entree: gratis.

DINSDAG 5 NOVEMBER

Energiecafé 19:00-22:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi, Overboeicop 15. Avond over duurzame verwarming en warm water. www.energiewinkel.org. Over streektaal 20:00, Hei- en Boeicop, Internos. Lezing over de streektaal in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. WOENSDAG 6 NOVEMBER

Blikkenactie overdag, Hagestein, Hervormde kerk, portaal. De Diaconie van Herv. Gem. zamelt blikken met houdbaar voedsel in voor Voedselbank Vianen/Leerdam. Workshop voorlezen voor (groot)ouders 10:00-11:00, Vianen, Bibliotheek, Spekdam 2. Workshop voorlezen voor (groot) ouders. Entree: gratis. Spelletjesmiddag 13:30-15:30, Vianen, Hof van

Batenstein. SWV spelletjesmiddag. Entree: 1,20 euro. ANBO draaimiddag 14:00, Lexmond, dorpshuis Het Bosch. ANBO houdt een draaimiddag met vele spellen met prijs. Entree: gratis. Inzamelactie 14:30, Everdingen, hervormde kerk. Inzamelactie van lang houdbaar voedsel in blik voor de Voedselbank Leerdam/Vianen. Inleveren bij aanvang van de middagdienst (14:30 uur) of avond-

EVERDINGEN H.H. Petrus en Paulus Parochie 19.00 uur Eucharistieviering Communieviering (zaterdag 9 november). Herv. Gem. 14.30 uur ds. T. de Ridder, 19.30 uur kand. A.B. van Campen (woensdag 6 november). 09.30 uur ds. M. van Dam, 18.30 uur ds. L. van Wingerden. HAGESTEIN Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. M. van Dam (woensdag 6 november). 09.30 uur ds. T. de Ridder, 18.30 uur ds. J. Snaterse. LEXMOND Herv. Gem. 19.30 uur ds. P. de Jager (woensdag 6 november). 09.30 uur ds. M. v.d. Zwan, 18.30 uur ds. P. de Jager. Prot. Gem. Lux Mundi 19.30 uur ds. J. Visser (woensdag 6 november). 10.00 uur ds. J. Visser (Bed. H.A.), 18.30 uur dr. B. Aalbers.

VIANEN Baptistengemeente De Rank Rivierenland - De Hoeksteen 10.00 uur John Sussenbach. Chr. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. P. Roos. Herst. Herv. Gem. Eben Haëzer 09.30 uur ds. A. den Hartog, 19.30 uur ds. C.J.P. v.d. Bas (woensdag 6 november). 09.30 en 15.00 uur ds. W.J. Teunissen. Prot. Gem. - De Hoeksteen 19.30 uur ds. R.M. den Hertog (woensdag 6 november). Prot. Gem. - Grote Kerk 10.00 uur ds. J.H. Langelaar. R.K Parochie Maria ten Hemelopneming 10.00 uur Eucharistieviering (zaterdag 9 november). ZIJDERVELD Herv. Gem. 10.30 en 19.30 uur ds. D. Verkuil (woensdag 6 november). 09.30 uur kand. J.F. Leeflang, 18.30 uur ds. M. v.d. Ruitenbeek.

service

Kerkdiensten Vianen, zondag 10 november

dienst (18:30 uur). Of bij de diaconie aan de Bingse Boogaard 19a in Everdingen. DONDERDAG 7 NOVEMBER

CD opnemen + creaclub 15:30-16:30, Vianen, Egbertusschool. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen hun eigen cd opnemen in de studio. Ook creaclub (15:45) voor groep 1 t/m 4. Kosten: 5,00 euro. www.egbertusvianen.nl Dialezing Jan Vermeer 20:00-22:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi, Overboeicop 15. Dialezing van Jan Vermeer: ‘Reis om de wereld in twee uur’. Entree: gratis. www.natuurcentrum.nl VRIJDAG 8 NOVEMBER

Creatieve middag 15:00-17:00, Vianen, Bibliotheek, Spekdam 2. Creatieve middag: waskaarsen, bijenhotel of surprise-insect maken.

c.sterk@welzijnvianen.nl). Beurs met wintersportkleding voor kinderen 11:00-13:00, Vianen, De Wegwijzer, De Looch 13. Beurs met tweedehands wintersportartikelen voor kinderen en speelgoed. Wie artikel wil verkopen, kan via beurzen.de.wegwijzer@ gmail.com een verkoopnummer aanvragen. Boekenfeest 11:00-15:00, Vianen, Stadhuis, Burgerzaal. Boekenfeest met boekenverkoop, voorlezen van Julian Holtrichter, John Toxopeus en andere Vianense schrijvers, workshop korte verhalen schrijven voor kinderen vanaf acht jaar door Ellen van Herk, vriendencorner van de bieb en een koffiehoek.

uitgaan

woensdag

9

CD-opname Catechismusproject 14:30, Lexmond, kerk. CDopname voor het Catechismusproject, waarbij de Catechismusliederen van Dr. H van ‘t Veld integraal op worden genomen. Entree: gratis.

gelwacht de Vijfheerenlanden houdt een herfstwandeling in het Horsterwold, waar vele paddestoelen zijn. Gids Janny Stam. Info: Bart de Groot (0345-615991).

Het Requiem van Faure 20:00, Vianen, Grote Kerk. Entree: 15,00 euro, inclusief koffie.

Bingo ANBO 14:00-17:00, Vianen, ‘t Klooster. Bingo van de ANBO, met leuke prijzen, hapje en een drankje. Zaal open: 13:30 uur.

Dansen in Everdingen 20:00, Everdingen, dorpshuis ‘t Knooppunt. DJ Rietjes draait weer hits uit de top 40 en gouwe ouwe hits op deze dansavond, die leuk is voor zowel dansers als nietdansers. ZONDAG 10 NOVEMBER

Herfstwandeling 9:00, Vianen, sporthal Hesldingen. De Natuur- en Vo-

MAANDAG 11 NOVEMBER

DINSDAG 12 NOVEMBER

50e Hofconcert 10:30-11:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Muziek in Huis houdt het vijftigste Hofconcert in Hof van Batenstein. Het ensemble Beeldend Barok speelt volksmuziek en klassieke muziek van componisten als Couperin, Sweelinck en Händel.

Djembé is oké 15:30-17:15, Vianen, Egbertusschool. Tot 16:15 uur djembéles voor kinderen uit groep 3 en 4, daarna van 16:30-17:15 uur les voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Kosten: 5,00 euro. www.egbertusvianen.nl

Medische diensten Vianen HUISARTSEN Vianen - Lexmond - De huisartsen van de HOED zijn voor dringende huisartsenzorg in avond, nacht, weekend en feestdagen aangesloten bij de huisartsenpost in het Antonius Ziekenhuis. Alle patiënten kunnen voor dringende huisartsenhulp buiten praktijkuren bellen naar de huisartsenpost Nieuwegein: 0900-4201420 (op werkdagen van 17.00 tot 08.00 en in het weekend van vr. middag 17.0 tot ma. morgen 08.00 uur). Receptenlijn: 24 uur per dag, 7 dagen per week doorbellen, herhaalrecepten via receptenlijn: 0347-355995. Zijderveld - Informatie welk arts dienst heeft gaat via antwoordapparaat.

APOTHEKEN Apotheek Vianen, Hof van Batenstein 2, Vianen, tel. 0347-372311. Ma t/m vr. 08.00-17.30 uur. Za. 10.00-12.00 uur. Apotheek Monnikenhof, Rietkamp 62, Vianen, tel. 0347-372521. Ma. t/m vr. 08.0012.30 uur en 13.30-17.30 uur. Voor alle geneesmiddelen die uw huisarts, tandarts of EHBO-arts buiten deze uren heeft voorgeschreven en die u met spoed nodig heeft, kunt u terecht bij de SANEO (tel. 0883207350) in het Anthonius Ziekenhuis, Koekoekslaan 1, Nieuwegein. Tot 21.30 uur kunt u terecht bij de apotheek in de hal van het ziekenhuis, daarna bij het loket naast de huisartsenpost.

meer service online op www.hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Editie Vianen Oplage: 10.250 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op dinsdag in de plaatsen Everdingen, Hagestein, Lexmond, Vianen, Zijderveld Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Redactie- en advertentieafdeling Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 redactie.vianen@hetkontakt.nl advertentie.vianen@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Eindredactie Marijke Verhoef m.verhoef@hetkontakt.nl

Workshop Bonbons en chocolade 19:00-21:30, Vianen, Bakkerstraat 2A. Workshop Bonbons en chocolade amken bij Mijntaartdomein. Aanmelden: 0347-377763 of www.mijntaartdomein.nl

VRIJDAG 8 NOVEMBER

Broers na 53 jaar weer op podium

ZATERDAG 9 NOVEMBER K>6C:C™ De drie broers Kees, Jan en Hennie Sluys staan vrijdag 8 november na 53 jaar

Dag van de Mantelzorg 10:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Steunpunt Mantelzorg houdt de Dag van de Mantelzorg. Er zijn diverse workshops en wellness activiteiten, er wordt voor lunch gezorgd. Aanmelden: Carolien Sterk (0347-374097 of Redactie Dick Aanen (06) 10 38 04 52 d.aanen@hetkontakt.nl politiek verslaggeving en sportredactie Peter Verbeek (06) 20 91 39 62 p.verbeek@hetkontakt.nl Telefoon (0347) 37 48 87 voetbalverslaggeving Advertenties Jolanda Smit (06) 13 08 88 31 jj.smit@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

nog één keer op het podium als The Gitar Brothers. Deze band trad in de jaren zestig veelvuldig op. Sinds begin dit jaar repeteren de broers nummers van onder andere Jan & Kjeld, Elvis en de Everly Brothers. Dit doen ze niet alleen. De band is aangevuld met Joke Nowee op accordeon, Theo Bor op synthesizer en Gerrit de Vaal op banjo en gitaar. Na de pauze verzorgt Gitar Brothers-nichtje Sjouke Boing een serie bekende en mooie cabaretliedjes. De avond wordt gevuld met anekdotes en belevenissen van de familie: van fietsenhok tot audities bij Nieuwe Oogst. Het optreden is op uitnodiging van SWV in Hof van Batenstein. Entree: 4,00 euro. Reserveren: 0347-374097.

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,52 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag.

Verspreiding en bezorgklachten Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Leerdam, Lek en IJssel Oost en West, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Inzendtermijn Advertenties tot maandag 15:00 uur Redactiekopij tot maandag 15:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg. Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen advertenties of redactionele bijdragen gedeponeerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200.


Modetrends AS SEEN ON T V

   

Nieuwste trends en beste kwaliteit bij De Barbier VIANEN - Van buiten is het een monumentaal pand uit de zeventiende eeuw, van binnen een supermoderne kapsalon met plaats voor maarliefst dertien klanten. De Barbier is al jaren een begrip in Vianen. â&#x20AC;&#x153;Iedereen in Vianen kent De Barbier,â&#x20AC;? zegt Wendy, die zelf al 12,5 jaar werkzaam is in de kapsalon aan de Langendijk. â&#x20AC;&#x153;We hebben veel vaste klanten, die hier al komen vanaf het begin. Die nemen weer hun kinderen mee, en zo gaat het jaren goed door veel mond-tot-mondreclame.â&#x20AC;? De reden is niet ingewikkeld: â&#x20AC;&#x153;Klanten worden leuk geholpen en we bieden goede kwaliteit.â&#x20AC;? Die kwaliteit is terug te vinden in het werk en in de producten die De Barbier gebruikt. â&#x20AC;&#x153;Op het gebied van haarverf hebben we het beste en het mooiste,â&#x20AC;? legt kapster Tess uit. â&#x20AC;&#x153;Klanten krijgen altijd een serum en een voorbehandeling, die zorgen dat het haar glanst en dat de verf langer blijft zitten.â&#x20AC;? Touchscreen Eigenaar Kees zorgt ervoor dat De Barbier met de tijd meegaat. Op de tafel in de kapsalon liggen niet alleen de goede oude haarboeken, maar ook twee tablets, waarop klanten gemakkelijk kunnen snuffelen voor haarideeĂŤn. Daarnaast hangt er naast de entree een groot touchscreen, waar de kapsels in het groot bekeken kunnen worden. â&#x20AC;&#x153;Kijk, je kunt hierop kapsels in verschillende categorieĂŤn bekijken,â&#x20AC;? showt Wendy. Ze drukt op het icoontje â&#x20AC;&#x2DC;damesâ&#x20AC;&#x2122; en de nieuwste dameskapsels komen tevoorschijn.

WAT IS JOUW LOOK VANDAAG? CREĂ&#x2039;ER EEN UNIEKE LOOK AL VANAF â&#x201A;Ź179,-* EN

â&#x201A;Ź179,- *

*consumentenadviesprijs; vraag naar de voorwaarden

GA NAAR DE WINKEL EN KOM DE COLLECTIE BEKIJKEN.

*consumentenadviesprijs; vraag naar de voowaarden

Gediplomeerd opticiens, optometristen, contactlensspecialisten Varkensmarkt 15 4101CK Culemborg tel.: 0345-520000 Prijssestraat 1 4101CM Culemborg tel.: 0345-517378 Voorstraat 98 4132 AT Vianen tel.: 0347-373500

www.juwelierrvb.nl

DAMES, HEREN EN KINDER COLLECTIE Bekijk onze Ugg Australia collectie op

www.panterhuis.nl/producten

Warm Aanbevolen! De grootste collectie UGG Australia uit de regio! Kom snel naar het Panterhuis!

Vianen - Driebergen Leusden WWW.PANTERHUIS.NL

Tess en Wendy vertellen meteen over de nieuwe trends op haargebied. â&#x20AC;&#x153;Wat betreft kleur zien we in de winter veel koper- en bruintinten. Maar ook blond met een kleuraccent in een pasteltint erdoor gaan we veel zien. En er worden verschillende kleurvlakken gebruikt. Een verschil met een eerdere trend is dat de kleuren deze winter wat natuurlijker en subtieler zijn, niet meer zo extreem.â&#x20AC;? Wie er helemaal hip bij wil lopen in de winter, kan gaan voor een kapsel met strakke lijnen en contouren.

MONTUUR + GLAZ AL VANAF

maandag gesloten, vrijdagavond koopavond

Pelle Het personeel van De Barbier houdt de trends goed in de gaten door beurzen te bezoeken. Maar de grootste trendsetters zijn misschien wel bnâ&#x20AC;&#x2122;ers. En voetballers. â&#x20AC;&#x153;Tja, Pelle hè. Veel jongens willen wel een kapsels zoals hij heeft,â&#x20AC;? zegt Tess. â&#x20AC;&#x153;Met de zijkant kort, op dit moment al weer iets langer, bovenop lengte met een lok en uiteraard met een duidelijk zichtbare scheiding, afgewerkt met redelijk wat gel.â&#x20AC;? Tess, Wendy en hun collegaâ&#x20AC;&#x2122;s combineren de nieuwste trends met hun eigen kennis en ideeĂŤn. â&#x20AC;&#x153;Natuurlijk luisteren we goed naar de wensen van de klant. Veel mensen blijven toch graag een beetje bij het oude vertrouwde, waarbij wij wat nieuwe accentjes in aanbrengen. Maar het leukst is natuurlijk als je iemand een totale metamorfose mag geven,â&#x20AC;? glimlacht ze. www.debarbiervianen.nl

BIJ AANKOOP VAN EEN HEREN WINTERJAS EEN SJAAL NAAR KEUZE GRATIS alleen deze week


publicaties

Dinsdag 5 november 2013

Piet Versteegt

LAAT UW GEBIT ONZE ZORG ZIJN.

11

Parkweg 43 - Beesd ma. t/m do. 9.00 tot 18.00 uur vr. 9.00 tot 20.00 za. 9.00 tot 17.00

25% korting

Het adres voor:

op alle showmodellen binnen meubelen

<Â&#x2039;Ă&#x2DC;Ă&#x2013;Ă&#x201C;Ă&#x161;üäåãà üĂ&#x2122;Ă&#x2013;äĂ&#x2013; <Â&#x2039;Ă&#x153;Ă?Ă&#x161;Ă&#x153;Ă&#x2DC;Ă&#x2013;Ă&#x201C;Ă&#x161;ĂĽ <Â&#x2039;ĂŁĂ&#x2013;ĂĄĂŞĂŁĂŞĂĽĂ&#x161;Ă&#x2013;ä <Â&#x2039;Ă&#x2022;Ă&#x2013;äĂ&#x153;ĂŚĂ&#x;Ă&#x2022;Ă&#x161;Ă&#x2DC;Â&#x2039;ĂŞĂ&#x2022;çĂ&#x161;Ă&#x2013;ä

Kapotte ďŹ ets of scooter? Ga dan naar

Rijwielhal VAN DONGEN

Bel voor een afspraak: 0345 - 50 58 51

W.C. de Hagen-Vianen Vijfheerenlanden 544.a. Tel. 0347-351756

Bergstraat 1, 4141 BS LeErdam | www.kunstgebitleerdam.nl´6DPHQHHQPRPHQWVWLOJHVWDDQ ELMKHQGLHRQV]LMQRQWYDOOHQ¾â&#x153;&#x201C; Reparatie witgoed, tv en audioapparatuur â&#x153;&#x201C; (ook voor inbouwapparaten) â&#x153;&#x201C; Plaatsen van schotels â&#x153;&#x201C; Erkend kabelinstallateur (kabel tv) 

Vlietskant 44, 4141 CM Leerdam 2Q]HELM]RQGHUHGDQNJDDWXLWQDDUGHIDQWDVWLVFKH YULMZLOOLJHUVYRRUKXQLQ]HWHQWRHZLMGLQJGHVSRQVRUHQ HQGHVSRQWDQHGRQDWLHVYDQGHEH]RHNHUV +RRIGVSRQVRU

iÂ&#x2013;Â&#x2C6;ÂĄGiÂ&#x2C6;Â&#x2022;Â&#x2019;G

 

 

 

'HYRRUJHGUDJHQQDPHQ]LMQRRNQRJWHEHOXLVWHUHQYLD ZZZOLFKWMHVLQGHGXLVWHUQLVQO 

1DPHQVGHRUJDQLVDWRUHQ 

*UDDJWRW]DWHUGDJQRYHPEHU 

7LQ\ .RRVGH/DXQD\3HWUD %HUWXV9HUYHUV+DQVYDQ.RRWHQ 0DUWLQ+HQGHULFNVHQ6X]DQQHYDQ/HHXZHQGH/DXQD\

0345-615920 / 06-54993354


De markt is de plek om gezellig én efficiënt boodschappen te doen. s e l l a r e t d Je vin , t b e h g i d o wat je n r a a k l e j i b handig . k e l p e l a r t n e c n é é op En op de markt vind je altijd de leukste aanbiedingen, verse seizoensproducten en unieke specialiteiten.

Kijk, dáárvoor ga je naar de markt! Brood v/d w ee

€ 1,25

k

Brood van de week € 1,25 Gevulde roomboter amandel speculaas staven 2 voor € 4,50 Bruine en witte puntjes, 10 stuks voor € 1,25

Volop speltbrood in alle soorten

ddee Groo roekhhooff Groott B Broek

GRATIS INMETEN vouw- en rolgordijnen op maat gemaakt rWJUSBHFFOHPSEJKOTUPGGFO

Voor informatie 0345 - 501567 +VMJBOBMBBOr,&#FVTJDIFN

Gemengde geplozen herfstchrysanten 10 voor € 7,50 Amaryllissen 3 voor € 5,00 Grote Herfstboeketten van € 12,50 voor € 10,Scheveningse vishandel

Van Bemmel’s kaas

Martin Plugge

VISHANDEL B.V.

Uw visspecialist

Op de actiekraam.... Pikant belegen voordeel stukken!!

Mooie verse zalm filet 1 kg van € 19,90 voor

€ 14,90

€ 3,45

Kinderdijkse BIOLOGISCHE KAZEN

Overheerlijke maaltijden

Van jong tot oud!

Kom proeven en keuren aan de kraam!

Frans, Indisch,

Oude brokkelkaas

of Argentijns van € 6,50 voor

500 gram

Verse zalmfillet

€ 4,99

2 Jaar gerijpt Nu extra voordelig 500 gram

€ 16,95

Overschotel met Pangasius

in diverse smaken per stuk van € 6,95 voor

€ 4,95

€ 4,95

Tot ziens op de markt! Van Bemmel’s kaas, kwaliteit & gezelligheid! VIS IS GEZOND

Bram van Diermen - Snoekbaarsweg 21 - 3751 BK Spakenburg Telefoon 033 - 2985662 - Fax 033 - 2983455

1 kg van € 22,50 voor

Tot ziens op de markt!! Koos & Greet

Gebakken Schar

4 voor

€ 5,00


voorbeeld:

Eastborn | model Brisbane Boxspringcombinatie in vaste uitvoering € 3498,Inruil oude ledikant - /- € 500,-

netto

2998,–

voorbeeld:

Eastborn | model Fashion

voorbeeld:

Boxspringcombinatie in vaste uitvoering € 1799,Inruil oude ledikant - /- € 240,-

Pullman | model All Inclusive de Luxe

netto

Boxspringcombinatie in vaste uitvoering € 3557,Inruil oude ledikant - /- € 475,-

1559,–

netto

3082,– voorbeeld:

Auping | model Essential

voorbeeld:

Ledikant met vaste spiraalbodems en matrassen Dublin € 2795,Inruil oude ledikant - /- € 400,-

Pullman AKTIEmodel Starline

netto

2395,–

Boxspringcombinatie in elektrisch verstelbare uitvoering AKTIEPRIJS: € 3499,Inruil oude ledikant - /- € 425,-

netto

3074,–

UW OUDE BED IS GELD WAARD I N R U I LW EK EN B I J VA N D ER WA L I N T ER I E U R S Ruil uw oude ledikant in en krijg tot €1000,- INRUILKORTING bij aankoop van een nieuw bed. Niet alleen u profiteert van deze korting, u ondersteunt daarmee ook www.vriendenvanroemenie-lexmond.webs.com die ervoor zorgen dat uw meubelen een tweede leven krijgen in Roemenië. Op deze wijze willen wij, samen met u, bijdragen aan een betere woonomgeving in Roemenië. Kijk op www. vanderwal-interieurs.nl of kom langs in de toonzaal voor meer informatie!

SINDS 1860

Techniekweg 8 | 4143 HV Leerdam | www.vanderwalinterieurs.nl |


OP=OP

7YTIV Voordeel HILIPS ULTRA HD LED-TV 65PFL9708S P Kijk TV op een totaal nieuwe manier dankzij vier keer de resolutie van een traditionele Full HD-TV. De 3840 x 2160 pixels maken het beeld zo verďŹ jnd en realistisch dat het wel een venster naar een nieuwe wereld lijkt te zijn. s CM3MART46 s %NERGIEKLASSE! s !MBILIGHT3PECTRA8, s "ESTE46INZIJNSOORT %XCLUSIEFINDEREGIOVERKRIJGBAAR$EMONSTRATIESTIJDENSDE(ERFST&AIR

PHILIPS SMART TV 42PFL7008K 6ERLEGDEGRENZENVANDETRADITIONELE46(UURENSTREAMONLINElLMS VIDEOS GAMES ENMEER RECHTSTREEKSOPUW46+IJKUWFAVORIETEZENDERSTERUGENGENIETVANEEN RIJKEKEUZEAANONLINETOEPASSINGENMET3MART46 s CM&ULL($,%$ s %NERGIEKLASSE! s !FSTANDSBEDIENINGMETTOETSENBORDENAANWIJSFUNCTIE s 6OERVIAUW46GESPREKKENMETDE3KYPECAMERA Van â&#x201A;Ź * Nu zonder BTW! (Na â&#x201A;Ź RETOURVIA0HILIPS

â&#x201A;Ź 

PHILIPS SMART TV 46PFL8008K /NGEĂ&#x2018;VENAARDEPRESTATIESZITTENINDEDETAILS$EHOOGWAARDIGE SERIEVAN 0HILIPSANTICIPEERTOPUWBEHOEFTENENVERLANGENSDOORDENIEUWSTETECHNOLOGIEĂ&#x2018;N VOLLEDIGTEINTEGRERENINĂ?Ă?NSLANKPRODUCTUW46 s CM&ULL($,%$ s %NERGIEKLASSE! s -ET7I&I3MART3CREENKUNTUOVERALINHUIS46KIJKEN s /NGEĂ&#x2018;VENAARDEGELUIDSKWALITEIT * Van â&#x201A;Ź Nu zonder BTW! (Na â&#x201A;Ź RETOURVIA0HILIPS

â&#x201A;Ź 

PHILIPS LED-TV 32 INCH s CM&ULL($,%$ s 4WEE($-)INGANGEN TWEE53"POORTEN s (Z0-2 Van â&#x201A;Ź Nu zonder BTW!

â&#x201A;Ź *

)DEAALVOOROPDESLAAPKAMER

SAMSUNG SMART TV UE40F8000 -ETDE3MART#ONTROL APPMAAKJEVANJE3AMSUNG'ALAXY4ABEENLUXEAFSTANDSBEDIENING VOORJE3AMSUNG3MART466OORTAANPAKJEDE4ABVOORDEMEESTGEBRUIKTEFUNCTIESZOALS AAN ENUITZETTEN ZENDERKEUZEENVOLUMEREGELING s CM&ULL($,%$3MART46 s "EDIENDE46METSTEM OFHANDGEBARENVIA3MART)NTERACTION s 5LTRADUNNEOMLIJSTINGVANSLECHTSMM s /NGEĂ&#x2018;VENAARDEHELDERHEIDENBEELDSCHERPTE Nu voor

â&#x201A;Ź .UMETGRATIS'ALAXY4ABTWVâ&#x201A;Ź 

SAMSUNG HOMECINEMA SYSTEEM HT-F5200 ,AATUWPERFECTElLMAVONDNIETVERPESTENDOORSLECHTGELUID$ANKZIJDEFUNCTIE 463OUND/NVANHET3AMSUNG"LU RAYHOMEENTERTAINMENT SYSTEEMKUNTUS URROUND GELUIDVANHOGEKWALITEITVANUWTV BRONBELUISTEREN s 5PGRADEDE46NAAREEN3MART46DOORHETAANSLUITENVANDEZE(OME4HEATRESET s +RACHTIGETHUISBIOSCOOPERVARINGMETDENIEUWSTEGELUIDSTECHNOLOGIE s 3TREAMVIA"LUETOOTHEENVOUDIGCONTENTVANAFUWSMARTPHONEOFTABLET * Van â&#x201A;Ź Nu voor

â&#x201A;Ź 

*Vraag naar de mogelijkheden voor installatie **Indien u niet kiest voor de gratis Heu starterkit ontvangt u â&#x201A;Ź 100,- retour - Actieperiode t/m 9 november 2013

Voorstraat 57 4153 AJ Beesd Tel. 0345-683979 www.wakkermans.nl Blijf op de hoogte

Openingstijden: Ma. t/m do 09.00 - 18.00 uur. Vr. 09.00 - 21.00 uur. Za. 09.00 - 17.00 uur.

facebook.com/wakkermansav

@wakkermansav

Afwijkingen in afbeeldingen, omschrijvingen en prijzen voorbehouden


publicaties

Dinsdag 5 november 2013

BEKENDMAKING 

7 november t/m 18 december 2013:

Uitvoeringsbesluiten voor het project â&#x20AC;&#x153;Ruimte voor de Lekâ&#x20AC;? ter inzage Van donderdag 7 november 2013 tot en met woensdag 18 december 2013 liggen de werkplannen op grond van de Ontgrondingenwet en het (veranderings)besluit, twee (veranderings)besluiten op grond van de Waterwet en het besluit op grond van de Omgevingswet, inclusief bijbehorende stukken ter inzage. De besluiten doorlopen ĂŠĂŠn procedure in overeenstemming met onder andere de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht. De ontwerpbesluiten hebben ter inzage gelegen van 29 augustus tot en met 9 oktober 2013. De bovenstaande besluiten maken verdere uitvoering van het project â&#x20AC;&#x153;Ruimte voor de Lekâ&#x20AC;? mogelijk. De werkzaamheden vinden plaatst binnen de begrenzing van de gemeenten Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

! WIJ ZIJN VERHUISD ! Ons nieuwe adres

Novy Borstraat 24 4143 JD Leerdam Telefoon 0345-63 16 51 Fax 0345-63 16 72 Internet www.cgbouw.nl E-mail info@cgbouw.nl 

Uw adres voor:

Âť nieuwbouw Âť verbouw Âť renovatie Âť onderhoud Âť systematisch onderhoud 

TERINZAGELEGGING De besluiten inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 november 2013 gedurende zes weken tot en met woensdag 18 december 2013 voor iedereen ter inzage. De stukken zijn in te zien: A )01/,:786<05*0,/;09%:8,*/:8*/04,+,93((5:,%:8,*/: telefoonnummer (030) 258 91 11; A )01/,:66./,,48((+9*/(7+,#:0*/:9,"0153(5+,5!63+,8463,5 :,6;:,5 :,3,-6655;44,8  A )01/,:'(:,89*/(7"0<0,8,53(5+,364)66.,8+ :,$0,3 :,3,-6655;44,8

 A )01+,.,4,,5:,6;:,5 5+,8+668 :,6;:,5:,3,-6655;44,8   A )01+,.,4,,5:,99,39:,05 <,8:664 :,99,39:,05 :,3,-6655;44,8  A )01+,.,4,,5:,0,;=,.,05#:(+973,05 :,0,;=,.,05:,3,-6655;44,8  A )01+,.,4,,5:,&0(5,5&6689:8((: :,&0(5,5:,3,-6655;44,8  A )01"0129=(:,89:((:0,59:%:8,*/:80-@6,53((5 :,%:8,*/: telefoonnummer (030) 79 731 11. Informeer bij de desbetreffende instanties naar de openingstijden. De besluiten zijn eveneens te raadplegen op de website: www.provincie-utrecht.nl/loket/terinzagelegging/ Voor meer informatie rondom het project, kunt u de website: www.ruimtevoordelek.nl raadplegen. COĂ&#x2013;RDINATIE 01+,<668),8,0+05.<(5+,),93;0:,509.,26>,5<668:6,7(9905.<(5+,786<05*0(3,*6D8 dinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid Wet ruimtelijke ordening. Het toepassen <(5+,>,*6D8+05(:0,8,.,305./,,-::6:+6,3+(:+,),2,5+4(205.+,.,3,.,5/,0+:6: het indienen van zienswijze, respectievelijk het indienen van beroep voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Daarnaast is op de procedure van de besluiten de Crisis- en herstelwet van toepassing. DE PROCEDURE ,3(5./,)),5+,5+0,:01+0./;5>0,59=01>,5:,.,5+,65:=,87),93;0:,55((8<68,5/,)),5 gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen van 7 november 2013 tot en met 18 december 2013 beroep instellen tegen de bovengenoemde besluiten bij de Afdeling ),9:;;898,*/:978((2<(5+,"((+<(5#:(:,6<,5+0,52;55,5),3(5./,)),5+,5),86,7 aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijzen hebben ingediend, tegen de wijzigingen in de +,@50:0,<,),93;0:,5:,567>0*/:,<(5+,65:=,87),93;0:,5 Adres: -+,305.),9:;;898,*/:978((2<(5+,"((+<(5#:(:, !69:);9  2500 EA Den Haag

HOUT

Kozijnhoutactie PLAATMATERIAAL

Deurkozijn set: Prijs per set

( Vuren 56x90mm

5 33,50

5 ( Vuren 56x115mm ( Hardhout gegrond 56x90mm ( Hardhout gegrond 56x115mm

DEUREN

37,50

TUINHUIS/ BLOKHUT

5 50,-

KOZIJNEN

Prijs per meter

SPEELTOESTELLEN

5 13,50

Verkrijgbaar in div. modellen! Deze aanbiedingen zijn geldig van 6 tot 26 november 2013.

Tevens div. proďŹ elen raamhout verkrijgbaar! MĂŠĂŠr dan 5000 m2 hout! Van der Leeden Leerdam Techniekweg 21, 4143 HW LEERDAM Tel 0345-612897 Fax 0345-619388 Email: info@vanderleedenhout.nl

Op de besluiten en plannen is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Deze wet bevat bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro forma beroep kan worden aangetekend, maar dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten worden ingediend. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak <(5+,"((+<(5#:(:,!69:);9  ,5((.01/,:<,8>6,246,:,,5 afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige <668>0,505.09.80-@,8,*/:<,89*/;3+0.+

5 55,-

GeproďŹ leerd kozijnhout (hardhout) ( 66x110mm

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten: A ;=5((4,5(+8,9 A +,+(.:,2,505. A ,,5649*/801<05.<(5/,:),93;0:=((8:,.,5/,:),86,709.,80*/: A ,,567.(<,<(5+,8,+,5,5=((864;>0*/50,:4,:/,:),93;0:2;5:<,8,50.,5

Bij ons altijd persoonlijk advies & service. Vrijwel alles op maat verkrijgbaar!

Openingstijden: Ma t/m Vr 8.00 - 18.00 uur. Za 8.00 - 16.00 uur. Wij lunchen van 12.30 - 13.00 uur.

W W W. VA N D E R L E E D E N H O U T. N L

VRAGEN Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de 786<05*0,%:8,*/:6D8+05(:68&,8.;5505.";04:,<668+,,2+,/,,8<(5"6601,5 telefoon (030) 258 25 95.

15


publicaties

Dinsdag 5 november 2013

TE KOOP: Diverse GEBRUIKTE FIETSEN (0347) 342529

Spro BV is een van de meest toonaangevende hengelsportgroothandels in Europa met vestigingen en directe vertegenwoordiging in de Benelux, Duitsland, Tsjechië en Denemarken. Om ons jonge team te versterken zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste:

MAGAZIJNMEDEWERKERS

AANGEBODEN

Functie-inhoud: / Orders lopen / Het verwerken van in-/uitgaande goederen / Voorraad aanvullen / Andere voorkomende magazijnwerkzaamheden Wij bieden: / Een goede salariëring op basis van leeftijd en ervaring / Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

dat is waar Waterschap Rivierenland voor staat.

Gregoriuslaan 2a - Lexmond

TE KOOP (M/V)

Veilig leven in het rivierengebied, met droge voeten, voldoende schoon en mooi water:

T.k. 100 romans €15,-; 100 kndrbkn €15,-; 24 Sesamstr bkn €15,-; 75x strips €35,-; 10 legpuzzels 1000 st €8,-; 100 div. LP's €40,-; 50 bkn van alles wat €23,-; 100 stenen beeldjes €20,-; 20 gezelschapsspellen €14,-; 30 thrillers €16,-; 10 oorlogsbkn €10,-; sneeuwketting Konig €15,-; cap mt 6 3/4 €10,-; 6 dzn speelgoed €24,-. Tel. 0612449914. T.k. 2 brommers + div. onder. €150,-. Tel. 0639561310.

De functie geldt dat zij is gebaseerd op een 39-urige werkweek

T.k. 2-z lrn bank terra/br bivering p.n.o.t.k. Tel. 0345618329

Reageren Sollicitaties voorzien van een pasfoto en korte C.V. kunt u per post sturen naar Spro BV of per email naar perry@spro.nl ter attentie van de heer P. van Hemert.

T.k. 4-velds crom tank eg werkbr. 270cm €100,-; z.g. kisten kruiwagen €50,-. Tel. 06-50201668.

Spro BV, Hagenweg 5a, 4131 LX VIANEN Tel.: 0347 320888 - Fax: 0347 320270

T.k. apothekerskast grijs 2.30x0.35x0.65 €50,-; DE koffiezetapp. 2-kops €10,-; bedbank br 1.85x0.75 z.g.a.n. €30,-. Tel. 0418632786. T.k. berging i.g.s.; elek. heggenschaar €20,-; tuingereedschap €5,-; hh bu-deur €75,-; schuurdeur €50,-; 2 ramen €20,-. Tel. 0416-696157. T.k. comp.scanner v. kerkdiensten €75,-. Tel. 0416692366. T.k. compl. set v. digitenne t.e.a.b. Tel. 06-30874811. T.k. dekbed 200x200, zuiver scheerwol nw vr.pr. €35,-; vishengel m. molen etc. vr.pr. €25,-. Tel. 0418673557. T.k. Ford Escort 1.4cl 3 drs t.e.a.b. Tel. 0418-642934.

Samen verder en trouwplannen

16

Postbus 599 4000 AN Tiel Telefoon (0344) 649 090 www.waterschaprivierenland.nl

Gladheidbestrijding Waterschap Rivierenland beheert en onderhoudt een uitgebreid wegennet: in totaal zo’n 575 kilometer aan verharde wegen en fietspaden. Naast het onderhoud is het de taak van het waterschap eventuele gladheid te bestrijden in het gebied van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Hiervoor worden, in overleg met de gemeenten, jaarlijks plannen opgesteld. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar de doorgaande wegen, de dijkwegen en de busroutes. De daadwerkelijke gladheidbestrijding wordt volledig uitbesteed. Het grootste gedeelte gebeurt door de gemeenten in het gebied en enkele aannemers. Waar wordt niet gestrooid? Er zijn echter ook wegen en fietspaden, die niet in de strooiplannen worden opgenomen. Dat zijn: a. wegen waaraan geen bebouwing staat en wegen die niet of nauwelijks worden gebruikt om bij bebouwing te komen én b. vrij liggende recreatieve fietspaden en fietspaden die praktisch niet worden bereden. Weggebruikers dienen op dergelijke wegen dus extra voorzichtig te zijn. Voor alle duidelijkheid leest u hieronder op welke wegen in uw omgeving niet (of slechts bij uitzondering) wordt gestrooid: Giessenlanden - Dorpsweg in Hoogblokland: ten westen van de A27 gelegen doodlopende weggedeelten - Groeneweg in Hoornaar: ten oosten van de A27 gelegen doodlopende weggedeelten - Kloverseweg in Hoornaar - Molenpad in Noordeloos - Noordzijde doodlopend weggedeelte - Heideweg (oost) in Giessenburg, vanaf Vierendeelweg tot Peursumsevliet - Hoefweg Oost in Giessenburg: vanaf Kooiweg gelegen doodlopend weggedeelte - Laantje in Noordeloos, vanaf Groote Waard tot 1e kruising - Veerstoep (naar Spijk) in Arkel Graafstroom - Noorderweg in Bleskensgraaf - insteekweg naar Grote Nes in Oud-Alblas - insteekweg naar Alblasserbos (vanaf Veerweg) te Oud-Alblas - Ruybroeksedijk Leerdam - Hooglandse Tiendweg in Kedichem (met uitzondering van gedeelte Zwaansweg tot 1e boerderij Liesveld - Tiendweg te Streefkerk: Vanaf Randweg tot bebouwde kom Groot-Ammers - Elzenweg te Groot-Ammers - Sportlaan te Groot-Ammers - Tiendweg te Langerak: vanaf Langesteinseweg tot Boonevlietweg - Kweldam Nieuw-Lekkerland - Boerenweg - Tiendweg: vanaf Oude Zijdeweg tot provinciale weg

Een gevarieerde collectie trouwkaarten hebben wij in huis jullie zijn van harte welkom. De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan

Vianen - Geerweg - Ontsluitingsweg rondom oprit Lekbrug (A2) Zederik - Polderweg te Lexmond (Achthoven) - Burg. Visserweg te Lexmond In diverse gemeenten - Vrij liggende recreatieve fietspaden en fietspaden met een geringe intensiteit. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Team Wegbeheer. Contactpersoon is de heer J.E.H. Bakker telefoon 06-52083470.

Tel. 0183-583311 Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor onderhoud van dijken, watergangen, wegen, gemalen, stuwen en het zuiveren van rioolwater. Het waterschap draagt deze verantwoordelijkheid graag en vindt het van belang de werkzaamheden aan u, de inwoner van het rivierenland, te verantwoorden. Op deze pagina vindt u officiële bekendmakingen en aankondigingen van het waterschap. Natuurlijk doet het waterschap nog veel meer. Onze medewerkers staan 24 uur per dag garant voor voortvarend en duurzaam waterbeheer.

Help! Hoe kom ik aan opdrachten? Voor ondernemers, door ondernemers

Bezoek de website eens voor meer informatie over ons werk: www.waterschaprivierenland.nl.

Spreker: Martin van Limbeek

Een presentatie door Martin van Limbeek voor alle ondernemers in de regio georganiseerd door Univé Leksprong en ondernemersvereniging VOS. Toegang is gratis, aanmelden verplicht. Kijk op www.vos-ondernemers.nl voor meer informatie

Locatie: Dorpshuis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond Tijd:

19.30 uur ontvangst met koffie en thee. 20.00 uur start programma

Regels rondom water en dijken Wist u dat u voor (bouw)werkzaamheden bij een dijk of sloot toestemming van het waterschap nodig heeft? En dat dat tegenwoordig ook geldt voor de meeste onttrekkingen van grondwater? Kijk eens op onze website om te zien of een eenvoudige melding volstaat of dat u een watervergunning nodig heeft. U kunt ook de folder “Regels rondom water en dijken” aanvragen bij het waterschap. Aanbestedingen Waterschap Alle aanbestedingen van het waterschap worden gepubliceerd op de website onder het kopje aanbestedingen.


publicaties

Dinsdag 5 november 2013

17

het Profiteer nu van ef lage BT W- tari

Eindelijk een CV om naar te kijken...

ten ncier van alle soor Wij zijn ook leveraachels. Vraag ons om en maten pelletk de mogelijkheden! advies en naar

Thermo Sentimo Houtgestookte CV haard Leverbaar in staal, speksteen of zandsteen

Â&#x2021; ([WUDEHYHLOLJLQJWHJHQVFKRRUVWHHQEUDQGGDQN]LM de thermostatische mengregeling Â&#x2021; 'XEEHOEHYHLOLJGWHJHQRYHUYHUKLWWLQJPLGGHOVHHQ koel- en drukbeveiliging Â&#x2021; *HHQJHUHJHOGHVPRRUNOHSZDDUGRRUHHQVWHUN vervuilende verbranding kan ontstaan, wat kan leiden tot schoorsteenbrand Â&#x2021; 0RRLHQXLWJHEUHLGDVVRUWLPHQW

Â&#x2021; %UDQGHQGWHEHZRQGHUHQLQGHVKRZURRP Â&#x2021; (pQYRXGLJDDQWHVOXLWHQLQHONHVLWXDWLH Â&#x2021; $DQWHVOXLWHQRSXZEHVWDDQGH&9V\VWHHP Â&#x2021; = HHUVFKRQHYHUEUDQGLQJHQHHQKRRJUHQGHPHQW dankzij de extra naverbranding Â&#x2021; $OWLMGHHQVFKRQHUXLWGRRUGHVFKRQHYHUEUDQGLQJ Â&#x2021; =HHU]XLQLJPHWKRXW Â&#x2021; MDDUJDUDQWLH

Wij zijn hĂŠt adres voor houtkachels, tuinkachels, pelletkachels, houtgestookte kookhaarden, rookgasafvoeren, vloerplaten, haardstellen, houtbakken, schoonmaakartikelen, enz.

Showroom: Houtstraat 6 | Meerkerk | T 0183-745 006 www.kachels.com | info@kachels.com

HET BETERE SPEELGOED VOOR SPOTPRIJZEN! VEEL VAN VAN HOUT HOU

B

R A A IE EW T

KIES UIT MEER DAN 5.000 ARTIKELEN â&#x201A;Ź 4,-

TEN R E ADV

BoerderÄł B Complete C omplete werkbank

Parkeergarages met lift

Vormenauto Vo V ormenauto

ABC-trein

LLeer h lf b t hett alfabet

â&#x201A;Ź 9,-

Springtouw S v.a.

â&#x201A;Ź 15.50 v.a. â&#x201A;Ź 5,50

P Pistolen en G Geweren

Mega veel houten rails vanaf

â&#x201A;Ź 2,30

Heel veel spelen en n zoals dammen, schaken, sjoelen, j etc.

â&#x201A;Ź 1,40

â&#x201A;Ź 0,70

â&#x201A;Ź 3,Ma 13.00 - 17.30 uur Di. t/m Do. 10.00 - 12.00 uur 13.30 - 17.30 uur Vr. 10.00 - 12.00 uur

MEUBELEN EN SPEELGOED

Koopavond 13.30 - 21.00 uur Za. 10.00 - 17.00 uur

Geboorte trei trein, in al alle lle lletters! etters!

â&#x201A;Ź 1,- per letter

WIJ STOPPEN ONZE MEUBELVERKOOP! PROFITEER VAN DE ENORME MEUBELAFPRIJZINGEN!


Dinsdag 5 november 2013

in het nieuws

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

18 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Voetbal

Vianense stadsderby puur reclame voor het voetb

Brederodes geeft galavo Vianen was deze keer in de stadsderby geen partij voor koploper Brederodes, die de eerste periodetitel binnensleepte.

Cora van den Eijnden nam afgelopen weekeind deel aan het NK driebanden voor vrouwen. Ze is een echte laatbloeier.

1

Al lang bezig met deze tak van sport?

ijĦĞīĢīš Zo’n driehonderd toeschouwers waren afgekomen op de derby tussen Vianen en Brederodes. Ze waren getuige van een prachtige wedstrijd, goed voor negen doelpunten die stuk voor stuk van geweldige schoonheid waren, en waarin de groengelen historie schreven: voor het eerst slaagden ze erin de tricolores te verslaan, en meteen maar met 2-7! Vooraf had daar niemand rekening mee gehouden, ook Remco Heerkens niet, de routinier van Vianen. “Wij hoeven het spel niet te maken, en dat is ook niet onze kracht. Vianen moet

Cora: “Bijna dertig jaar. Ik ben begonnen bij De Korenbeurs, en nu biljart ik al een jaar of tien in De Stadshof, nu als lid van bv Vianen. Voorheen altijd libre, maar bewust overgestapt naar het driebanden. De uitdaging om in die spelsoort een carambole te maken is groter.”

de opstellingen

2

Scores: 1-0 Sander Beniest; 1-1 en 1-5 Kevin Valkenburg; 1-2, 1-3, 1-4, 1-6 en 1-7 Mark Daalderop; 2-7 Remco Heerkens

Vrouwen op het groene laken, zijn er daar veel van?

Cora: “In het vrije spel zijn er al niet zo veel, maar driebandende vrouwen zijn dun gezaaid. In de competitie speel ik op een kleine tafel, maar het NK gebeurde op een grote tafel. Vooraf heb ik dan ook bij Rijnzicht getraind met Monique van Exter, Europees kampioene kader, en eveneens deelneemster aan het NK.”

3

Kon je zo maar meedoen?

Cora: “Ik heb voorwedstrijden gespeeld in Rosmalen. Daar deden twaalf vrouwen aan mee die strijden voor acht plaatsen. Niemand heeft het daar goed gedaan, en met de hakken over de sloot is het me gelukt me te kwalificeren.”

4

Naar tevredenheid gebiljart?

Cora: “Ik begon vrijdagavond tegen Thérese Klompenhouwer, meervoudig Nederlands kampioene. Ze had 24 beurten nodig voor 25 caramboles, en ik had er toen pas 7. De tweede partij verloor ik in 49 beurten, met 50-16. Zaterdag ging het geweldig. Ik had gelijk kunnen spelen maar in de gelijkmakende 47ste beurt miste ik de acquitstoot.”

5

Vianen

2

Brederodes

7

Opstelling Vianen: Hamidi, Breuer, Vermeer, Vermeulen, De Kruijf (Oulad), Engelberts (Abaghloulin), Stijsiger (n), Dijksman (n), Heerkens, Beniest (Mink), Van de Laar. Opstelling Brederodes: Nick van de Berg, Van der Lijn, De Gans (n), Paul van de Berg, Bienen, Veerkamp, Lakerveld (n), De Blok, (Pin, n), Verweij (Bouwman), Daalderop, Valkenburg. Positie Vianen 4G: 6 o Positie Brederodes: 1 p

het van zijn passie hebben. Brederodes is wat verder dan Vianen en heeft een beter ingespeeld elftal. Toch ligt de druk vandaag bij hen, en ik denk dat wij met 2-1 gaan winnen.” Hans van Doorn, coach van Brederodes, hield er rekening mee dat Vianen boven zich uit zou kunnen stijgen. “Wij starten in onze sterkste opstelling, en behalve het prestige kan het feit dat we periodekampioen kunnen worden voor wat extra spanning zorgen. Niettemin denk ik dat Brederodes favoriet is.” Rookbussen De ambiance was om in te lijsten. Hand in hand met jeugdspelertjes betraden de spelers het veld dat door het ontsteken van rookbussen in de kleuren rood, wit en blauw werd gehuld. Amper twintig seconden na het beginsignaal lag de bal al in het netje van Vianen. De treffer van Mark Daalderop werd echter wegens buitenspel afgekeurd. In de zevende minuut stond het sportpak in lichterlaaie. Na een voorzet van links, en een verkeerd kopballetje van Paul van de Berg, belandde de bal voor de voeten van Sander Beniest. Die knalde het leer pardoes langs de verbouwereerde doelman Nick van de Berg: 1-0. Amper twee minuten later strandde Renaldo Lakerveld op keeper Ajmal Hamidi, en in de rebound had Kevin Valkenburg de hoek voor het uitzoeken: 1-1. Schuivertje Brederodes drukte meteen door. In de dertiende minuut werd Daalderop perfect bediend door René de Blok, en met een daverend schot zorgde de spits voor 1-2. Vier minuten later sneed Daalderop, nu op aangeven van Sander van der Lijn, door de Vianense defensie en met een schuivertje in de verste hoek benadrukte hij de dode-

™GdW^cYZ@gj^_[]djYiBVg`9VVaYZgdekVcYZWVaV[#

lijke effectiviteit van Brederodes: 1-3. Nadat Justin Engelberts de kans op aansluiting had gemist door té gehaast te schieten lag de controle van de wedstrijd bij de bezoekers. De tricolores voetbalden weliswaar met passie, maar in hun ijver leden ze té vaak en té snel balverlies. Na een periode waarin het spel op en neer golfde sloeg Brederodes in de slotfase genadeloos toe. Daalderop, die veel ruimte kreeg van Robin de Kruijf, voltooide zijn hat-

Counters nekken De Reigers ijĦĞīĢīš De Reigers versus Nieuwland was het toptreffen in de hoofdklasse B. De thuisclub ging rusten met een 3-2 voorsprong, maar kon geen einde maken aan de ongeslagen status van de Amersfoorters. Die wonnen verdiend met 5-7 en staan nu 6 punten los.

Na een spannend begin, waarin beide ploegen kansen kregen, was Yassine Alou in de vierde minuut het eindstation van een perfecte aanval over drie schijven: 1-0. Kort daarna verdedigde De Reigers niet strak genoeg waarna doelman Oscar de Groot kansloos was op een hard schot: 1-1. In een open

wedstrijd golfde het spel op en neer, en de thuisclub slaagde er steeds in een voorsprong te nemen. In de tiende minuut schoot Jacco Kortenoever raak (2-1), maar een tijdje later kreeg hij de bal zo ongelukkig op zijn lichaam dat hij zijn keeper passeerde: 2-2. Vlak voor rust zorgde Mo Alou ervoor dat zijn team met een 3-2 voorsprong op adem kon komen. Op de paal In de tweede helft deed de thuisclub er alles aan om zijn voorsprong te vergroten. Het bleef echter bij een schot van Yassine Alou dat op de paal belandde. Nieuwland profiteerde van een tijdstraf om voor de derde keer langszij te komen: 3-3. De Reigers was de scherpte daarna even kwijt, en door slordig verdedigen en een messcherpe counter namen de gasten afstand: 3-5. Nadat Laurens van der Greft zijn duit in het zakje had gedaan (4-5) plaatste Nieuwland tot twee keer toe een uitval die een beslissende voorsprong opleverde: 5-7. Via Thomas Derksen kwam De Reigers terug tot 5-7, en daar bleef het bij.

Toch tevreden?

Cora: “Op grond van mijn toernooigemiddelde (0,355) ben ik dertiende geworden in een veld van zestien. Ik ben daar heel trots op en volgend jaar wil ik er wéér bij zijn.”

™AVjgZchkVcYZg<gZ[idelZ\cVVg]ZiYdZa#

FOTO: PETER VERBEEK

Peter Verbeek

trick door de bal met een machtig schot in de touwen te jassen: 1-4. Op slag van rust werd de defensie van Vianen helemaal uiteen gerafeld, en na een perfect driehoekje klaarde Valkenburg de klus: 1-5. Na de pauze denderde Brederodes door. In de tiende minuut kwam een verre uittrap van doelman Van de Berg na één stuit bij Daalderop, die de bal met een fantastische stift over Hamidi

Comeback De Roos positief voor BCV ijĦĞīĢīš Jaimey de Roos kon afgelopen vrijdag weer meespelen met het eerste team van Badminton Club Vianen, nadat hij de eerste vier wedstrijden had moeten missen vanwege een armblessure. En met goed resultaat. Vianen versloeg RAP 1 in een uitwedstrijd in Linschoten met 1-7. De avond startte met een zeer spannende herendubbel, die Jaimey de Roos en Laurens Harkema na drie sets wisten te winnen: 16-21/21-14/1921. Liesbeth Harkema en Miranda Overbeek ging het gemakkelijker af in de damesdubbel, die zij in twee sets met 15-21/15-21 wonnen. Jaimey trok de winst in een spannende driesetter naar zich toe: 1621/21-19/18-21. Bij de andere singles won Vianen in twee sets. Laurens versloeg zijn tegenstander met 14-21/1521, Liesbeth won met 15-21/16-21 en Miranda zegevierde met 16-21/15-21. Ook de mix van Laurens en Liesbeth was te sterk voor RAP, zij wonnen met 12-21/14-21. In de laatste wedstrijd ging de winst wel naar RAP: Jaimey en Miranda verloren hun mix met 2113/21-13.


Dinsdag 5 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

19 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Albatros verliest onnodig van VZC

bal

ijĦĞīĢī š De waterpolodames van Albatros leden een 7-4 nederlaag tegen VZC uit Veenendaal. Het verlies was onnodig, oordeelde de club uit Vianen.

oorstelling

De Albatrosdames hadden een goed antwoord op de numerieke meerderheid van de thuisploeg. Het was even wennen, dit bleek uit de eerste aanval van VZC. Na zeven seconden (!) keken de gasten al tegen een achterstand aan. De Viaanse ploeg was niet van haar stuk door deze tegenvaller. De draad werd goed opgepakt en langzaam maar zeker kwamen er ook kansen voor de Albatros. Na twee afgekeurde goals van het team uit Vianenwerd de derde poging wel goedgekeurd. Een aanval over verschillende schijven werd goed afgerond door Floor Gielen, 1 -1. In de tussenliggende periodes profi-

teerde de thuisploeg van de numerieke overmacht. Het spel van de Albatrosdames was in deze fase rommelig. Passes kwamen niet bij een medespeelster, waardoor achter de feiten aan werd gezwommen. Op dat moment was de stand 5-2 in het voordeel van VZC. Het slotstuk gaf weer vertrouwen. In de laatste periode werden de krachten nog een keer gebundeld en verschillende keren de aanval gezocht. Op snelheid kwam Froukje HoeflakenAngevaare alleen voor de keepster, en verkleinde de achterstand. Ook Gielen kwam nog een keer tot scoren. In deze periode scoorde ook de thuisploeg twee keer, zodat uiteindelijk met een 7-4 verlies aan de terugreis werd begonnen. Volgende week speelt Albatros een thuiswedstrijd tegen GoSwim.

Eerste verlies in seizoen voor heren Servia ijĦĞīĢīš Servia trad dit weekend aan tegen het onbekende Gemini S. De Vianezen hadden zich goed ‘ingelezen’ in de tegenstander. Maar het idee dat het zou gaan om onkundige pubers, bleek niet juist. De mannen van Servia hadden niet hun dag en verloren in vijf sets.

FOTO: PETER VERBEEK

liftte: 1-6. Kort daarna werd het 1-7, opnieuw door Daalderop die de bal met een fraaie boogbal via de binnenkant van de paal in het Vianense doel zag verdwijnen. In de twintigste minuut scoorde Heerkens vanuit het niets met een hoge en verre bal, waarmee hij keeper Van de Berg volkomen verraste: 2-7. Brederodes geloofde het daarna wel. Vianen deed er alles aan om de nederlaag een draaglijker aanzien te geven, maar kon tegen dit Bre-

derodes geen vuist maken. “Ik had al twaalf assists en vijf doelpunten, en daar zijn vijf treffers bij gekomen”, vertelt goudhaantje Mark Daalderop. “Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit zoveel in één wedstrijd heb gemaakt. Ik heb bij Brederodes het plezier in het voetballen weer teruggevonden, en ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen laten zien.” Peter Verbeek

de wedstrijden Everstein Roda Boys/B

0 4

Brederodes HDS

7 1

Tegen het favoriete Roda Boys creeerde Everstein in het eerste kwartier enkele kansjes, en daarna namen de bezoekers het heft in handen. Doelman Geoffrey van der Boor redde twee keer bekwaam, terwijl hij er kort voor rust, in samenwerking met Danny Stoffelen, in slaagde om de nul te houden. In de twaalfde minuut van de tweede helft nam Roda Boys dan toch de leiding: 0-1. Everstein, dat kort achter elkaar twee spelers wisselde, hield het nog even vol, maar werd in het laatste kwartier gefileerd. Binnen twee minuten liep de achterstand op tot 0-3. Met een katachtige reactie van de sluitpost van Roda Boys werd invaller Jamal Ouassif van de eretreffer afgehouden. Kort voor tijd bepaalden de gasten de eindstand op 0-4.

1-0, 2-0 en 3-0 Tommy van Leijenhorst; 4-0 en 7-1 Robin Houtveen; 5-1 Rick van Leijenhorst; 6-1 eigen doelpunt

Positie Everstein 2F: 14 o

Positie Brederodes 3G: 6 m

Voor de tweede keer in dit seizoen trakteerde Brederodes zijn aanhang op een monsterscore. Behalve wat schoten van afstand had hekkensluiter HDS niets in te brengen. Na een overtreding op Rick van Leijenhorst opende broer Tommy de score in de negende minuut vanaf de stip: 1-0. Wegens noodweer werd het duel na een half uur een tijd stilgelegd, en in het resterende kwartier namen de groengelen ruimschoots afstand: 4-0. Door een beoordelingsfout van doelman Van Eyndthoven kwamen de Leersummers na rust terug tot 4-1. Brederodes bouwde zijn voorsprong uit tot een dik verdiende 7-1 zege.

Het degelijke spel van Servia manifesteerde zich direct en een kleine voorsprong is het gevolg. De blokkering gevormd door Cees de Groot en Sjoerd Hendriks was veelvuldig succesvol op het midden en ook aanvallend was Servia de bovenliggende partij: 25-19.

het blok van Gemini gemakkelijk te passeren. Ook passend had Servia het weer op de rit en Gemini werd met overtuiging op achterstand gezet. Ondanks een kleine terugval halverwege de set was er geen gevaar voor de setwinst: 25-16. De vierde set was een herhaling van de tweede. Servia speelde matig en wist de eerste aanval niet te scoren. Gemini S was scherper en wist opnieuw een voorsprong te nemen. Servia kwam gedurende de set nog wel wat dichterbij , maar slaagde er opnieuw niet in om de setwinst te behalen: 19-25.

Libristen Vianen redden het niet ijĦĞīĢīš Het libreteam van Vianen, dat over het dode punt leek te zijn, is afgelopen week door De Vaartsche Rijn met de neus op de feiten gedrukt. Ton van den Heuvel nam afstand met een serie van 48, en in de eindfase werkte Cok Florie (150) zijn achterstand weg met reeksen van 21 en 30. Toen Van de Heuvel daar een serie van 60 tegenoverzette ging het lampje uit (163-107 in achttien beurten): 2-0. Jhon Burggraaf wisselde kleine series en poedels af met series van onder meer 31, 27 en 37 caramboles. Dat was meer dan genoeg om Peter Faber (150) ruimschoots te kloppen (75-150 in veertien beurten): 2-2. Tegen Cees van Schaik kwam Joop Florie (81) een zwakke start niet te boven, en in 21 beurten werd hij achteloos aan de kant geschoven (115-58): 4-2.

Scholentoernooi Servia ijĦĞīĢīš Volleybalvereniging Servia organiseert op woensdag 18 december een school volleybaltoernooi voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Vianen. Het gratis toernooi wordt gespeeld volgens de Nevobo CMV regels. De komende weken gaan trainers van Servia trainingen geven tijdens de gymlessen om kinderen de basisvaardigheden aan te leren. De gymleerkrachten borduren hierop voort zodat de leerlingen goed voorbereid het toernooi kunnen spelen. Aanmelding voor het toernooi kan per team van zes, de inschrijfformulieren voor deelname aan het toernooi worden via de scholen verspreid en voor 20 november terug verwacht. Het toernooi wordt gespeeld op woensdag 18 december tussen 15:00 en 18:00 uur in sportcentrum Helsdingen.

Passer-loper en ‘man of the match’ Chris Kooijman was op dreef en wist

Mis Er kwam dus een vijfde set waarin Servia opnieuw energiek startte en met een voorsprong de veldwissel inging. Maar toen ging het mis. Opnieuw ontbrak het aan scorend vermogen bij de Vianezen. Zonder nog maar een punt te maken gaf Servia een voorsprong van 11-8 weg. Het werd uiteindelijk 1115. Komende zaterdag speelt Servia uit tegen Vives, vanaf 15:45 uur in de IJsselhal in IJsselstein.

Everstein ontsnapt aan ramp

Sfeerloze winst voor Vita tegen Buna

ĢijĢįġĦīĤĢīš Door kortsluiting is zaterdagmorgen rond 6.15 uur brand ontstaan in de buitenpandige meterkast die zich achter de accommodatie van voetbalvereniging Everstein bevindt.

ğIJİİĢĪš In een sfeerloze sporthal ergens in Bussum hebben de tafeltennissers van Vita 1 met 7-3 gewonnen van Buna 1. Het duel verliep rommelig vanwege het feit dat het thuisteam slechts twee speler kon inzetten.

Omwonenden roken rond dat tijdstip een brandlucht, gingen op onderzoek uit en ontdekten dat de meterkast in lichterlaaie stond. Op het moment dat de vlammen het dak hadden bereikt was de brandweer ter plaatse, en door kordaat ingrijpen werd voorkomen dat het hele clubgebouw in vlammen is opgegaan. Inpandig bleef het bij rookschade, terwijl gas, elektra en telefoon waren uitgevallen.Door de inzet van veel vrijwilligers is het clubgebouw in de loop van de ochtend schoongemaakt.

Rick Meijer en Andre Pouw wisten allebei hun twee wedstrijden te winnen, terwijl Jaap Kersten ze allebei verloor. Ook het dubbelspel werd door Vita verloren waardoor een 7-3 winst werd behaald.

ĨĬįıĢīĥĬĢģš De dames van handbalvereniging Omega leden een zware nederlaag tegen ASV. Na de pauze werden de bezoekers uit Vianen finaal van de mat gespeeld en liep ASV uit tot 25-9. In de eerste helft ging het eigenlijk nog prima. Omega liet zich niet gek maken door het hoge tempo van de thuisploeg en wachtte rustig de kansen af. Omega kwam zelfs nog op een 3-4 voorsprong. Bij rust stond het 8-6 voor de thuisploeg. In de tweede helft trapte Omega toch in de val van ASV om een hoger tempo te spelen. Het normaal gesproken rustige spel van Omega volledig in. Tot 10-7 was er niets aan de hand maar daarna kregen de bezoekers handballes. Veel onnodige balverlies leidde tot snelle tegenaanvallen van ASV. De thuisploeg liep dan ook snel uit naar een comfortabele 17-7 stand. Pas Bij 24-7 was de honger van ASV gestild en kon Omega eindelijk nog twee treffers noteren.

Hofplein zoekt clubheld van Vianen

Pim van Dam weg bij Leerdam Sport

ijĦĞīĢīš Samen met Opel dealer Autobedrijf Hofplein zoekt de Grote Clubactie naar de Clubhelden van Nederland. Een clubheld aanmelden en daarop stemmen kan via de site. De Clubheld van Vianen en omgeving wordt uitgenodigd voor de Clubheldendag bij Feyenoord, maakt kans gekozen te worden tot provinciale en landelijke Clubheld en op de daarbij horende Opel Cascada cabrio voor een jaar.

ĩĢĢįġĞĪš Trainer Pim van Dam vertrekt na dit seizoen bij Leerdam Sport’55. Van Dam is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Leerdam-West. Onder Van Dam beleefde Leerdam Sport een uiterst succesvolle periode, waarin de club in drie jaar van de vierde- naar de eerste klasse promoveerde. In die eerste klasse staan de Leerdammers dit seizoen nog puntloos onderaan. Naast Van Dam zal ook assistenttrainer Marco Vink na dit seizoen stoppen.

Ongemakkelijk In de tweede set startte Servia wat ongemakkelijk. Een tweetal slordigheden zorgen voor een kleine achterstand en de Hilversumse brigade wist dit met veel lawaai en toenemend zelfvertrouwen uit te buiten. Ondanks de nog toegepaste wissels was Servia niet in staat om de achterstand ongedaan te maken: 17-25.

Tevens werd een aggregaat geïnstalleerd, waardoor de kantine nog vóór het middaguur weer over stroom beschikte. Het bestuur besloot alle thuiswedstrijden, met uitzondering die van het eerste elftal, af te gelasten. Omdat de gasvoorziening niet tijdig kon worden hersteld werd de hulp ingeroepen van LTV Gouwenes, waar de spelers na afloop kunnen douchen.

q WWW.CLUBHELDEN.NL

q WWW.SERVIA.NL

Zware nederlaag voor dames Omega


publicaties

Dinsdag 5 november 2013

20

ONS VAK

=

2e ARTIKEL HALVE PRIJS

UW VOORDEEL

2e ARTIKEL HALVE PRIJS V-HALS

TRUIEN € 59,95

2e ARTIKEL HALVE PRIJS

2 VOOR € 69,-

TRUIEN/VESTEN SWEATSHIRTS

TUNIEKS/T-SHIRTS 2 VOOR € 49,-

25% KORTING

ALLE JACKS

JACK € 25 KORTING

€25 KORTING

Vanaf 1 januari 2014 gaat Het Kontakt Edities over op vaste advertentieformaten. Meer informatie?

TRUIEN/VESTEN RESTANTEN

OVERHEMDEN COLBERTS

v.a. € 29,95 5 € 5,- 10,- 15,-

v.a. € 79,95

Vraag de nieuwe formaten en tarievenkaart aan bij onze advertentie afdeling.

2 stuks € 49,95

Deze actie loopt t/m zaterdag 16 november

Tollenstraat 16 - Culemborg - Tel. 0345 - 52 13 83 www.mode-city.nl

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 09.00 - 17.30 vrijdag 09.00 - 21.00 zaterdag 09.00 - 17.00 Gratis parkeren: Jachthaven, Palumbusterrein. Betaald parkeren: Lange Meent ‘s maandags altijd gesloten

Telefoon: 0183-583200 Email: advertentie@het kontakt.nl

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Het Kontakt is erbij

Gratis adverteren

is mogelijk in Het Kontakt. Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden: 1. Alleen voor particulieren zonder 4. Geen personeel gevraagd of winstoogmerk. aangeboden. 2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur 5. Geen familieberichten. van onroerende goederen. 6. Geen partijverkoop. 3. Geen koop/verkoop van dieren.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Kampioenschap - Ongeval Paardenmarkt - Havendagen Evenementen - Avondvierdaagse...

Mijn tekst luidt:

Vul zelf maar aan. Het Kontakt is erbij!

Kontaktjes Vianen Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur. LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Je leest en ziet méér op www.hetkontakt.nl


Dinsdag 5 november 2013

Climax Loopcircuit ĤĬįĦīĠĥĢĪš De jubileumeditie van de Poort6-loop in Gorinchem is zaterdag 9 november het slotevenement van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. De Poort6-loop gaat over tien kilometer. Het startschot klinkt om 14:00 uur op de baan van AV Typhoon aan de Schelluinsekade 22. Daarvoor zijn er al jeugdlopen over 1 en 2,5 kilometer en een prestatieloop over vijf kilometer. Het parcoursrecord werd in 2000 gevestigd door Neals Strik: 30.37. De snelste vrouw ooit was Wilma van Onna in 2001: 34.08.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Dames Servia laten punten liggen ijĦĞīĢī š De volleybaldames van Servia lieten afgelopen week punten liggen tegen Protos 6 uit Utrecht. Het team verloor thuis met 2-3. Servia startte met een andere basisopstelling dan gebruikelijk. Dit was even wennen, maar al gauw speelde Servia haar spelletje. Hoewel het spel traag was, kon Servia toch een voorsprong behalen en de eerste set leek verzekerd. Maar aan het einde van deze set kwam de klad erin. Na uiteindelijk een span-

Hockeystrijd na hoosbui gestaakt De hockeywedstrijd tussen de dames van MHC en Ypenburg werd zondag gestaakt, nadat er een vreselijk noodweer losbarstte. De Vianense vrouwen stonden op dat moment met 0-2 achter. Vianen kende een sterke start, waarin echter niet werd gescoord. De wedstrijd kantelde en MHC moest alle zeilen bijzetten. Ypenburg scoorde uit een strafcorner: 0-1.

K>6C:C ™

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

21 sport

nende eindstrijd zag Servia de set uit haar handen glippen: 24-26. Dit mocht in de volgende sets niet meer gebeuren. Coach Ruud Zwaan hamerde erop dat er feller en slimmer aangevallen moest worden. Servia probeerde de opdracht uit te voeren, maar had er moeite mee. Vlagen Met vlagen ging het heel goed, maar het kon ook zo maar weer inzakken. Het liep geruime tijd gelijk op en op een gegeven moment speelde Servia net iets beter. Ondanks dat Protos veel

punten cadeau gaf, was het terecht dat Servia deze set dik won: 25-14. In de derde set had Servia meteen een voorsprong te pakken van zes punten. De dames hadden deze voorsprong nodig om het wisselvallige spel te compenseren. Servia deed haar best om constanter te gaan spelen, maar dat bleek lastig. Toch werd de derde set gewonnen: 25-22. Het wisselvallige spel wat de boventoon voerde was het duidelijkst te zien in de vierde set. Servia knokte voor elk punt, maar het leek of de concentratie weg was. Het ene moment ging het

verdedigend mis, gevolgd door minder goede set-ups en vervolgens schortte het weer aan goed aanvallend spel: 19-25. Het rommelige spel en de vele persoonlijke fouten van de voorgaande set speelde Servia ook in de vijfde set parten. De dames keken al snel aan tegen een achterstand aan van vijf punten. Toch had Servia op een zeker moment haar vechtlust weer te pakken. Na een zenuwslopend eind ging de set uiteindelijk toch verloren: 1517.

Sportzaak Ralph Sports, sportkleding-leverancier Masita en accountantskantoor Adenfo zijn sinds dit seizoen de nieuwe sponsors van korfbalvereniging Viko. FOTO: AANGELEVERD

Na de rust gingen de dames uit Vianen er weer met volle moed tegenaan. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Uit één van de spaarzame uitvallen wist Ypenburg de sterk keepende Hanneke Raaijmakers te passeren en bracht de einduitslag van 0-2 op het scorebord. Vervolgens barstte het noodweer los. Binnen mum van tijd was het hockeyveld één grote plas met water. Even later werd de wedstrijd definitief gestaakt door de scheidsrechter. Dat gold overigens ook voor de herenwedstrijd.

Kansloze nederlaag voor NDV īĦĢIJĴĩĞīġš Het met vier invallers aantredende NDV leed een kansloze nederlaag tegen het Hardinxveldse D&Z. De enige winstpartij aan de kant van de Nieuwlandse dammers kwam op naam van Pelle Sterk. Bert Kooij, Arie Haag en Arie de Ruiter speelden remise, waarbij vooral de puntendeling van De Ruiter knap was aangezien zijn tegenstander een veel hogere rating had. De overige Nieuwlanders moesten berusten in een nederlaag.

Omega krijgt effectiviteit-les Dos-turnsters veroveren NK-tickets ġįĬīıĢī š Na de monsterzege van vorige week kregen de handballers van Omega zondag les in effectiviteit. Uit tegen Atlantis uit Dronten kwamen de mannen van Omega er niet aan te pas. Met een ruststand van 12-7 was er nog hoop op een goed resultaat, maar in de tweede helft denderde Atlantis over Omega heen. De eindstand van 33-19 was dan ook dik verdiend voor de thuisploeg. In een goed gevulde sporthal ’t Dok in Dronten begon Atlantis furieus aan hun eerste wedstrijd. Al binnen enkele minuten hadden ze vier keer de nieuwe keeper Jan Bund gepasseerd. Nadat de thuisploeg was uitgeraasd, kwam Omega iets beter in zijn spel. Kansen Beide teams lieten fraai handbal zien maar het was Atlantis dat beter met de kansen omgingen. Tot 9-7 konden de bezoekers het nog bijbenen, maar naarmate de eerste helft op z’n eind liep kon Atlantis nog een versnelling opschakelen en zette de ruststand op 12-7.

Na de rust speelde Omega in een andere opstelling met Raymond Smits op de linker opbouw wat al snel twee doelpunten opleverde. Opnieuw kon Atlantis zich snel aanpassen en ging vrolijk verder met fraai en snel spel.

ĴĞİĭĦĨš Twee teams van gymnastiekvereniging DOS Vianen veroverden afgelopen weekend tijdens de kwalificatiewedstrijden in Waspik tickets voor het Nederlands kampioenschap in Amsterdam Vooraf was er wel enige twijfel of de

turnsters zich zo vroeg in het seizoen al staande konden houden temidden van het landelijk turngeweld, maar het kan ook een goed leermoment zijn. Daarom had de Viaanse vereniging zich met drie teams in verschillende niveaus ingeschreven.

Grip Omega verloor de grip op de wedstrijd door de vele kansen die om zeep werden geholpen. Bij 19-11 was alle hoop vervlogen op een goed resultaat en nam Omega inmiddels het verlies. Beide ploegen maakte er nog een leuke partij van om te aanschouwen.

Dit team turnde zonder veel fouten een uitstekende wedstrijd. Vooral op sprong en brug haalden de turnsters de meeste punten binnen. Feestje compleet Het kwartet Sanne Lenting, Sanne Oost, Hannah Hijmering en Linsey Godschalk maakte zondagmiddag in categorie B het feestje compleet.

Atlantis nam in de laatste vijftien minuten nog een tussensprint om aan het doelsaldo te werken. Omega, inmiddels leeggespeeld, kon niet voorkomen dat de achterstand opliep tot 30-15.

Nog niet alle (nieuwe) elementen zaten er goed in, maar de inzet van de meiden werd beloond met een zesde plaats. Ook dit team heeft zich dus gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap voor teams in Amsterdam.

De laatste minuten waren nog in het voordeel van Omega. Toch dropen de Vianezen af met een 33-19 nederlaag. Scores: Samir Zahirovic (5), Raymond Smits (5), Kees van Bekkum (4), Rene Bos (3), Amir Sedic John Davelaar (1).

Het in categorie D uitkomende team, bestaande uit Kelly Potasse, Danique en Noémi Meijdam en Margot de Boer dwong met hun vijfde plaats als eerste kwalificatie af.

™=ZihjXXZhkdaaZiZVbkVc9DHK^VcZc#

FOTO: RAMON OOST

Tekort In categorie C liet het derde team zaterdag teveel punten liggen op brug, waardoor zij net tekort kwam voor kwalificatie.


onroerend goed

Dinsdag 5 november 2013

22

Uw goud is geld waard! goudinkoopbus.nl

GOUD INKOOP BUS Direct contant uitbetaald tegen de beste prijs

6

W oe ns da

g

ER EMB NOV XU X

De GoudInkoopBus is eigendom van Juwelier van Moorsel gevestigd in Oud-Beijerland net onder Rotterdam. Het Nederlandse familiebedrijf â&#x20AC;&#x2DC;van Moorselâ&#x20AC;&#x2122; bestaat al meer dan 70 jaar. Na opa en vader van Moorsel runnen nu de zoon en zijn vrouw, alweer de derde generatie de juwelierswinkel, het goudsmidsatelier en de GoudInkoopBus. Juwelier van Moorsel is een begrip in Brabant en omgeving.

weekmarkt e d p o n e d id M de pomp! n a v te g o o h ter

N E N A VI

De GoudInkoop Bus staat deze week in Vianen op woensdag op de weekmarkt! En donderdag in IJsselstein tegenover de Jumbo. Van Moorsel voert ook in het atelier de reparaties uit voor diverse andere juweliers. Door deze jarenlange ervaring in goud en zilver weten de goudsmeden in de Goud-InkoopBus uw gouden en zilveren sieraden en/of munten op de juiste waarde te taxeren. De GoudInkoopBus zegt uit ervaring zoâ&#x20AC;&#x2122;n 20 tot 50% meer te geven dan de snelle Zuidelijk Europese of Oost Europese goudinkopers.

NIEUW IN VIANEN

Deze snelle inkopers zijn gemakkelijk herkenbaar, praten meestal allĂŠĂŠn engels of met accent. U herNHQW]HZHOYDQGHĂ&#x20AC;\HUVLQGHEULHYHQEXVNRPHQ dag in een restaurant of zaal en zijn dan weer weg. De GoudInkoopBus is een echt Nederlands familiebedrijf met 70 jaar ervaring in goud en zilver. U krijgt dan ook een eerlijk en betrouwbaar advies. Het komt voor dat de goudsmeden niet alle sieraden inkopen. De goudsmeden adviseren u om met het sieraad naar een veiling te gaan. U ontvangt daar immers meer dan enkel de goudprijs En zoâ&#x20AC;&#x2122;n advies is goud waard! 2S ZRHQVGDJ YDQ WRW LQ 9LDQHQ RS GH ZHHNPDUNW HQ GRQGHUGDJ YDQ WRW XXU staat de GoudBus op de OostTelevisiebaan tegenover de Jumbo!! U krijgt direct contant uitgekeerd voor al uw goud, zilver, munten en tandengoud. De GoudInkoopBus heeft een discrete ruimte waar uw sieraden vrijblijvend worden getaxeerd. Kom langs en u zult versteld staan hoeveel u krijgt voor uw sieraden en munten.

WWW.GOUDINKOOPBUS.NL TE KOOP AANGEBODEN

HAGESTEIN - DORPSSTRAAT 3 OUDE WOONBOERDERIJ VERBOUWEN? OF HELEMAAL OPNIEUW BEGINNEN ALS BOUWKAVEL! Deze zeer royale, nog geheel in ORIGINELE staat verkerende VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met inpandige stallen, oprit en grote, volledig vrije achtertuin dateert uit omstreeks 1920. Het pand is nadien niet of nauwelijks gemoderniseerd, dan wel aangepast aan de huidige eisen. Het voorhuis is momenteel alleen op de parterre goed bewoonbaar; de zolder is onafgewerkt. De â&#x20AC;&#x2DC;deelâ&#x20AC;&#x2122; omvat nog de oude stalruimte van vroeger, met een grote hooizolder daarboven. De staat van onderhoud is zoals aangegeven matig, plaatselijk slecht. Het geheel is ouderwets van indeling; er is gaskachelverwarming en een geiser in de keuken. Bij en onder de boerderij hoort een werkelijk prachtig perceel eigen grond van 1090 m². De ligging is zeer gunstig; midden in de kom van het dorp met een (blijvend!) vrij uitzicht over de achtergelegen landerijen en voormalige kasteeltuin gronden. Hagestein is een van de woonkernen van de gemeente Vianen en ligt daar slechts enkele kilometers vandaan. De snelwegen A2 en A27 kunt u van hier uit binnen luttele minuten aanrijden. Totaal omvat het gehele pand ca. 1300 mÂł inhoud. Hiervan is ca. 600 mÂł voor bewoning geschikt, met een woonoppervlak van op dit moment ca. 132 m². De â&#x20AC;&#x2DC;deelâ&#x20AC;&#x2122; heeft een extra oppervlakte van ca. 95 m². De boerderij kan door de opvolgende gebruiker naar eigen wens en inzicht worden gemoderniseerd en verbouwd; echter ook sloop en totale nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden. In het laatste geval kunt u het object zien als een FRAAI BOUWKAVEL van bijna 1100 m². Volgens het bestemmingsplan mag op de kavel 1 vrijstaande woning worden gebouwd.

anbod a g n i n o w Actueel smit.nl o t t o . w w w

INDELING: Zij-entree in de woonkeuken met eenvoudig aanrechtblok, nieuwe geiser, toilet, gashaard en meterkast; beneden 2 slaapkamers aan de voorzijde; klassieke zitkamer met schouw en balkenplafond; woonkamer met gashaard en schouw; gang met provisiekelder; tussengang naar de deel/achterhuis met nette, ruime, douche met wastafel.

T.k. expansievat 'reflex" nw.; nwe boeken/cd's v. Reader's Digest. Tel. 0418-511828 T.k. koffietzetapp. i.g.s. â&#x201A;Ź10,; aardappelschrapmach. z.g.a.n. â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0621986601. T.k. Mercedes-benz i.g.s. E250, dsl sedan oxykat. elegance, groen 352.818km autom. bj.1995, elek. rmn en spiegels, cv. Tel. 0622494743. T.k. oude naaimach. + slingerklok. Tel. 06-30071614. T.k. scooter rgmc3 bj 2005 i.org.st vr.pr. â&#x201A;Ź399,-. Tel. 0627825197. T.k. sta-op-stoel, 3/4 jr oud, br leer, elek.bed., 2 motoren â&#x201A;Ź900,-. Tel. 0183-403143. T.k. t.e.a.b. Seebung jukebox bj.'70; Honda goldwing bj.76 geel. Tel. 06-33661065. T.k. wasmach. Edy 1200toeren â&#x201A;Ź50,-. Tel. 0637477168.

â&#x20AC;&#x2122;n Baby op komst?

1e VERDIEPING: Boven het voorhuis. Overloop/voorzolder met summiere sanitaire voorziening (douche + wastafel); zolder â&#x20AC;&#x2DC;kamerâ&#x20AC;&#x2122; met aangrenzende ouderwetse â&#x20AC;&#x2DC;meidenkamerâ&#x20AC;&#x2122; met bedstee; (niet meer toegankelijke) hooizolder boven de deel. Aanvaarding

: In overleg, kan spoedig.

Vraagprijs

: â&#x201A;Ź 315.000,- k.k.

20 verschillende collecties met geboortekaartjes vindt u bij

Stadswaag,

NVM

Kerkstraat 2, 4132 BE Vianen. Tel. (0347) 325 025

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311


auto`s

Dinsdag 5 november 2013

23

GRATIS winter check

Actie loopt van vrijdag 1 t/m zaterdag 30 november

ruiten check

accu check

GRATIS

GRATIS

gratis reparatie i.c.m. verzekering

wisserbladen check

remmen check

GRATIS

GRATIS

in de maand november tijdens de winter-check

in de maand november tijdens de winter-check

+ 25% KORTING op wisserbladen

Tiel - Culemborg - Geldermalsen - Vianen - Druten - Zaltbommel

www.dewaalautogroep.nl

Vogelhal Fluiter

GEBOORTEKAARTJES OOK DAAR ZIJN WIJ GOED IN!

In- en verkoop van vogels

Open: Maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur Zaterdag van 9.00-17.00 uur Tel. : 0182-367563 Dorpsstraat 1, 2825 BM Berkenwoude www.vogel-zadenhandelfluiter.nl Gevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak

Autobedrijf Wolterman Lexmond B.V.

De Groot Drukkerij bv

tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings, Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en vogelbenodigdheden. Volièrebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver zoals gaas, panelen enz.

Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311 www.degrootfamiliedruk.nl

ANR RM E UU T H L R WO V E TO AU

Bij uw bestelling vanaf 50 geboortekaartjes, krijgt u een naamposter cadeau!

SNEL KLAAR OP WERKDAGEN!

.

.

OP=OP

Reparatie & onderhou d v.a. 2 cent /kilometer

Auto huren, onderhouden, repareren of kopen? t1FSTPOFOBVUPT t1FSTPOFOCVTTFO t78$BEEZ SPMTUPFMBVUPT t#FTUFMCVTTFO t,PFMXBHFOT t#BLXBHFOT

Tel. 0347-341201 info@autobedrijfwolterman.nl www.autobedrijfwolterman.nl

Tel uit uw winst!

PROFESSIONAL

Donderdag 7 t/m zaterdag 9 november

0%

v.a. Financ ial

Ook leverbaar als NAV TEQ met 5 0m. € 4.100,- voordeel

Ook leverbaar als NAV TEQ met 5 0m. € 2.200,- voordeel

Airc met 5 o kortin0% g!

Lease

Airc met 5 o kortin0% g!

Bipper

Partner

Expert

De 1e bestelauto voor in een stedelijke omgeving.

Een stuk gereedschap dat net zo veelzijdig als representatief is.

Onderscheidend door zijn unieke monospace-achtige en moderne vormgeving.

Een krachtpatser en alleskunner, leverbaar in een breed scala aan uitvoeringen.

L1H1 90HDi Profit+ rijklaar

330 L1H1 110HDi Profit+ rijklaar

1.3 HDi Profit+ rijklaar

20%** KORTING: NU VOOR SLECHTS:

€ 11.405,-

€ 2.120,€ 9.285,-

FINANCIAL LEASE V.A. € 387,- /MND*

120 L1 XR 75HDi Profit+ rijklaar

25%** KORTING: NU VOOR SLECHTS:

€ 12.511,-

€ 2.918,€ 9.593,-

FINANCIAL LEASE V.A. € 400,- /MND*

25%** KORTING: NU VOOR SLECHTS:

€ 17.361,-

€ 4.112,€13.249,-

FINANCIAL LEASE V.A. € 552,- /MND*

Boxer

25%** KORTING: NU VOOR SLECHTS:

€ 19.800,-

€ 4.699,€15.101,-

FINANCIAL LEASE V.A. € 629,- /MND* Informeer bij uw ver

SHOWLOCATIE

koper

Visscher Culemborg

Visscher Gorinchem

Pascalweg 29, 4104 BE Culemborg Tel.: (0345) 545 500 www.visscher.nl

Vaart 1, 4206 CC Gorinchem Tel.: (0183) 61 12 12 www.visscher.nl

Extra luxe en nóg meer uitstraling met Pack Pro Edition!

Voordeel tot maar liefst € 905,Gemiddeld gecombineerd verbruik getoonde modellen: l/100km: 4,1-8,7; km/l: 24,4-11,5; CO2: 109-229 gr/km. • *0% Financial Lease bij 12 en 24 maanden looptijd, 1,9% bij 36 maanden looptijd en 3,9% bij 48 en 60 maanden looptijd. Genoemde Financial Lease bedragen op basis van 24 maanden 0% rente via Peugeot Lease. **Aanbiedingen enkel geldig tijdens de showdagen, korting berekend over netto catalogusprijs en fabrieksopties. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW en inclusief kosten rijklaar maken en kentekenleges. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. © 10-13


#JK,PPJKNBO7JBOFO ↟.FUWFFM,JBFO5PZPUBWPPSEFFMPQBM PO[FOJFVXFBVUPsTFOPDDBTJPOT ↟.FUEFBMMFSIPPHTUFJOSVJMQSJKTWPPSVXIVJEJHFBVUP ↟.FUWSJKCMJKWFOEFFOTDIFSQFPGGFSUFFOTPFQFMFCFUBMJOHTSFHFMJOH ↟.FUFFOWFFM[JKEJHFNJOJNBSLUNFUWFMFBBOCJFEJOHFO ↟.FUFFOLMFVSXFETUSJKEWPPSEFLJOEFSFONFUMFVLFQSJK[FO ↟.FUEFTQFDJBMF,SBBLEFLMVJTBDUJFXJO䪦DBTI ↟.FUFFOHSBUJTDIFDLWBOVXBVUPPQ[BUFSEBHOPWFNCFS ↟&ONFUFFOIBQKF ESBOLKFFOWFFMHF[FMMJHIFJE

"MM䜳䜳OPQ FOOPWFNCFS ;BUFSEBHOPWFNCFS/BUJPOBMF5FTUEBH

–……dˆ‰d™—

‰’d›…—’ Œe ǚdyttpqd‡

,SBBLEFLMVJTFOXJO O䪦 䪦  6XLFOUFLFOJTVXMPUOVNNFS EVTOFFNVXLFOUFLFOCFXJKT NFFFONJTTDIJFOHBBUVOBBSIVJTNFU䪦 DBTI

0䜽LPQ[BUFSEBH 5JKEFOTEFUFTUEBHPQ[BUFSEBHOPWFNCFSJTFSFFOHF[FMMJHF CSBEFSJF NFUPBCMPFNTUVLLFO HSPFOUFGSVJU LMFEJOH DPTNFUJDB XPSLTIPQTFOFFOWSBHFOVVSrBVUPWBOEF[BBLs -FVLFOJOUFSFTTBOUWPPSIFUIFMFHF[JO

"MM䜳䜳OPQ[BUFSEBHHSBUJTDIFDLWBOVXBVUP OEFSEFMFO

0Q[BUFSEBHOPWFNCFSJTIFUEF/BUJPOBMF5FTUEBHFODPOUSPMFSFOXJKVXBVUPHSBUJTPQBMMFWJUBMFP &YUSBSFEFOWPPSFFOCF[PFL"MMFNFSLFOFONPEFMMFO[JKOXFMLPN

"BOVEFLFV[F &YUSBJOSVJMQSFNJFWBO䪦 䜝'HSBUJTOBWJHBUJFTZTUFFNQMVT,JB4FSWJDF1MBO ,JB1JDBOUP 7"

,JB3JP

䪦 

7" ,-"/570

03%&&-

䪦 

䪦 &-

003%&

7 ,-"/5

    䪦

/BBTUEFVOJFLFKBBS,JBHBSBOUJFCJFEFOXJKVPPLOPH KBBS,JB*OUFSOBUJPOBMFXFHFOIVMQHBSBOUJF䜳OKBBSHSBUJT"1,䜳OKBBSHSBUJT,JBLBBSUVQEBUFT

8JOUFSCBOEFOBDUJFIBMFOCFUBMFO䜳ONBBLLBOTPQFFOHSBUJTTDPPUFS

0PLWFFMWPPSEFFMPQBMMFPDDBTJPOT 20x

totdǚdu ryttpq

˜³½³¸¥d…½«³d’³»

ǚd|rt}tpqdd

©¼¸¶¥d­²¶¹­°»¥¥¶¨©

šr…rd

1 5x ˜³½³¸¥d¥¶­·d’³»

ǚduur}}tpqdd

šr…rd

˜““˜…

“”d‘……˜

›‰‰’

10 x ˜³½³¸¥d”¶­¹·d”°¹«q­² ‹¶³³¸dȊd·§¥¥°dº³³¶¨©© °dº³³¶d ¾¾´q©¶·d©²d±¯¦q©¶·~ †©·´¥¥¶d¸³¸dǚdvtrtttpq d²©¸¸³d ±©¸d¨©d”¶­¹·d”°¹«q­² dŒ½¦¶­¨r tid¦­®¸©°°­²«d¸³¸dvtu}p d ¥°·d¹d²Ěd¦©·°­·¸e

‹éé’d›‰‹‰’ †‰…—˜’‹ ˜“˜dvtuze

Toyota Aygo Now & Toyota Yaris Now Tijdelijk standaard met de top 5 favoriete opties! Centrale vergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, radio/CD speler met MP3-aansluiting, elektrische ramen voor en airconditioning

.FMEVBBOWPPSEF/BUJPOBMF5FTUEBH PQXXXLPPJKNBOBVUPHSPFQOMUFTUEBH PGCFM 0䜽LWPMPQBDUJFPQBM PO[FPWFSJHFNPEFMMFO

Vianen, Stuartweg 5-7, (0347) 373 245, www.kooijmanvianen.nl Alle acties geldig tijdens de showdagen. Vraag naar de voorwaarden.

45 vianen 13 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...