Page 1

Gas â—? Water â—? Onderhoud â—? Airco â—? Renovatie â—? Zinkwerk â—? Ventilatie â—? â—? Kunststof & Bitumen Dakbedekkingen â—? Elektra â—? Centrale Verwarming â—? â—?

â—?

www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

Al meer dan 40 jaar uw vertrouwen waard

WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013 JAARGANG 15 NO. 38 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Extra

hoge kortingen op alle

uitlopende modellen HUIS VERKOPEN? gratis waardebepaling!

makelaardij

ook voor taxaties en aankoop Tel. 0183 – 5 1000 5 www.edmakelaardij.nl

7D[L%URQ Onderdeel van Taxibedrijf Elshout BV

Voor alle vormen van personenvervoer Specialist in ziekenvervoer Uw DVG-VGZ-vervoerder in AlmkerkAndel-Giessen-Sleeuwijk-UitwijkWaardhuizen en Werkendam

0183-501500 ™Ăˆ9Zc`ZcYVVc=daaVcYÉ!]Zic^ZjlhiZ`jchiegd_ZXikVc6Ygn9ZZ`Zch!^hi^_YZchYZ@jchiW^Â…ccVaZ^c=ZjhYZc\ZegZhZciZZgY#:Zc&*bZiZgaVc\ZdYZVVcYZBVVh#

   Ondernemersfonds Twijfels over    ! "   

In een brommobiel van autobedrijf van den Bergh, is de herfst niet zo erg. U trotseert nat en kou met gemak, met een AM rijbewijs op zak. (zie onze advertentie elders in deze krant)

FOTO: TEUS ADMIRAAL

afgeblazen

breedband

Motorevent nu ook SteDoCo wint van met auto’s Achilles Veen

Een ondernemersfonds komt ook in de gemeenten Werkendam en Woudrichem niet van de grond. Het gebrek aan draagvlak is voor wethouders Bas de Peuter (Woudrichem) en Wim de Jong (Werkendam) reden om een punt te zetten achter het initiatief. “Het bekt niet, het verkoopt niet en het valt niet uit te leggen�, aldus een erg teleurgestelde De Peuter. “Het getuigt van weinig voortschrijdend inzicht. Soms denkt men in deze streek nog te conservatief.�

Ondanks dat vrijwel alle politieke partijen positief staan tegenover de komst van breedband internet in Aalburg, bestaan er nog wel grote twijfels over het bedrag van 150.000 euro om de vraag onder de inwoners van de gemeente te onderzoeken. Wethouder Sylvana de Backer heeft voor het einde van dit jaar de toezegging van minimaal 55 procent van de Aalburgers nodig om het breedbandproject succesvol voort te kunnen zetten.

De eerste editie van het Klassiek Motorsport Evenement in Giessen trok vorig jaar bijna tienduizend liefhebbers. Op de laatste zaterdag van september valt er dit jaar nog veel meer te smullen op de Rietdijk, want aan het motorenevenement is een avondprogramma met auto’s toegevoegd. “Vorig jaar was het programma met races van klassieke motoren aan het einde van de middag voorbij. Dat vond ik zonde�, verklaart organisator Roel van Zeelst.

nieuws

3 reparaties in eigen atelier vakkundig & snel

nieuws

5

Inschrijven voor tennistoernooi Tussen de Rivieren G:<>D Â&#x2122; =Zi cZ\ZcYZ GVWdWVc` Ijh-

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

LEES HET LAATSTE (STREEK)NIEUWS ALS EERSTE

YES, I LIKE! www.facebook.com/land.van.heusden.en.altena

hZc YZ G^k^ZgZc deZc _Zj\YiZcc^hidZgcdd^ ldgYi \Z]djYZc kVc * idi Zc bZi &' d`idWZg# 9^i idZgcdd^ ^h ZZc \ZoVbZca^_` ^c^i^Vi^Z[ kVc VaaZ iZcc^hkZgZc^\^c\Zc ^c ]Zi AVcY kVc =ZjhYZcZc6aiZcVZcldgYiY^i_VVg \Z]djYZc W^_ IK YZ Dd^ZkVVgh ^c =Vc`# =Zi \Z`doZc i]ZbV ^h Ă&#x2C6;X^gXjhĂ&#x2030; Zc Zg ^h WZhadiZc ZZc \dZY YdZa iZ `deeZaZc VVc ]Zi idZgcdd^/ YZ 8a^c^8adlch# >chX]g^_kZc`Vcidi',hZeiZbWZgk^V dcYZghiVVcYZ lZWh^iZ# 9Z `dhiZc ]^ZgkVc o^_c * Zjgd! lVVgkVc & Zjgd cVVg]Zi\dZYZYdZa\VVi#7dkZcY^Zc ldgYi Zg de ldZchYV\b^YYV\ . d`idWZgZZcDgVc_Z$GddYZkZci\Zdg\Vc^hZZgY kddg `^cYZgZc kVc + idi Zc bZi && _VVg# =^Zgkddg `Vc bZc o^X] de\ZkZcW^_YZ_Zj\YXdbb^hh^ZhkVc YZZ^\ZckZgZc^\^c\#

q WWW.TOERNOOI.NL

vrije tijd

Achilles Veen heeft maar een week mogen ruiken aan het kopmanschap in de hoofdklasse. Zaterdag op eigen veld werd met 0-1 verloren van SteDoCo. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd.Dat kwam mede door het gladde veld en de dwars over het veld staande wind. Het spel speelde zich vooral af tussen de beide zestienmetergebieden. De enige keer dat SteDoCo voor de rust een echte kans kreeg was het meteen raak. Willem Looijen maakte de treffer.

25

sport

26

AANBIEDING: Overhemd slimfit, keuze uit 6 kleuren, normaal â&#x201A;Ź 59,95 per stuk, deze week voor â&#x201A;Ź39,95 per stuk!

â&#x201A;Ź59,95 deze week

â&#x201A;Ź39,95 www.ballegooyenmodes.com Winkelaanbieding geldig t/m 25-09-2013 zolang de voorraad strekt.


NNNNNNNN

GEBOORTEKAARTJES

Prettig winkelen in Nieuwendijk ***Salade v/d week***

Surinaamse eisalade 150 gram halen 100 gram betalen! ***Vleeswarenkoopje***

100 gram Gebraden rosbief + 100 gram Slagers boterhamworst = Samen â&#x201A;Ź 2,98 ***Vleesaanbieding***

Grootmoeders lapjes 4 stuks â&#x201A;Ź 5,99 Brusselse kipfilet 3 stuks

â&#x201A;Ź 5,50

OOK DAAR ZIJN WIJ GOED IN! De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311 www.degrootfamiliedruk.nl

Groente en fruit

Vrijdag en zaterdag:

DWitte druiven 500 gr.

DIJsbergsla DVerse mais 2 stuks

DHandperen Kilo

0,98 0,49 0,98 0,98

Voordeelzak

DPaprika (8-13 stuks)

Bij uw bestelling vanaf 50 geboortekaartjes, krijgt u een naamposter cadeau!

SNEL KLAAR OP WERKDAGEN! INRUIL ANDER ONROEREND GOED BESPREEKBAAR.

ZALTBOMMEL - DE SCHANS 52 VEEL VOOR WEINING!!!! Deze ruime maisonnette woning is gelegen op de 1e verdieping van het appartementencomplex, boven het kleinschalige winkelcentrum â&#x20AC;&#x153;de Schansâ&#x20AC;? met een diversiteit aan winkels en een ruim parkeerterrein/plein voor de deur! Het appartementencomplex is omstreeks 1993 traditioneel gebouwd, opgetrokken in spouw en het dak is met pannen gedekt. Het complex is voorzien van betonnen vloeren. De maisonnette is gelegen op een hoek van de 1e etage, zodat u een prachtig vrij uitzicht naar 3 zijden heeft! Oppervlakte circa 90 m2. Globale indeling: Hal met meterkast, toilet en trapopgang naar de 1e verdieping. Woonkamer met open keuken en schuifpui naar het terras. De keuken is voorzien van een moderne inbouwkeuken met apparatuur. Op de verdieping grenzen aan de overloop 3 slaapkamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, een toilet, een wastafel en de witgoedaansluitingen.

1,98

KOOPSOM â&#x201A;Ź 169.999,- kk

SERIEUS BOD GEVRAAGD!

 "!  !" NNNNNNNNNNNNNN

GEEN PANIEK! Heeft u een hoge bloeddruk? Dat kan uw nieren onherstelbaar beschadigen. 1 op de 5 mensen met een hoge bloeddruk heeft zelfs chronische nierschade. Dat is nog geen reden tot paniek. Maar wel een reden om ĂŠĂŠn keer per jaar uw nieren te laten controleren. Want als u er tijdig bij bent, is nierschade vaak te beperken. Door gezonder te leven en door behandeling met medicijnen. Meer weten? Ga naar nierstichting.nl of bespreek het met uw huisarts.

In -en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties -Projectontwikkeling

  @<<<<+9+7/4-;'89-5+*42

Huurtar ieven van â&#x201A;Ź 1 .12 tot â&#x201A;Ź 2. 0,600 per maa ,nd

Exclusief huren met zorg van Rivas Rivas Zorggroep verhuurt in het 7e Bastion luxe appartementen, waarbij comfort en zorg centraal staan. Het ultieme woonplezier ontstaat door het samenspel tussen exclusief wonen, een unieke locatie, luxe en comfort en een prachtige omgeving. Daarnaast is er 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg van Rivas beschikbaar. Het 7e Bastion biedt dit allesâ&#x20AC;Śen nog zoveel meer. (&#!' !% (!"$ ( $ $!!## ! ( $" ( " % ( !" !!"! $  &#!$ # ""' # !" " $ ""'$ '$ #& ##"#$  " !'"

World Kidney Day 10 maart 2011 Uw zorg goed geregeld

www.rivas.nl

M A K E LAAR D I J

Meer informatie of een afspraak? Neem dan contact op met onze locatiemanager: (0183) 76 07 67


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

3

Smit havenmeester van het jaar

Weer geen draagvlak voor ondernemersfonds

ĴĢįĨĢīġĞĪš Jan Smit, havenmeester van de haven van Werkendam, is op het jaarlijkse congres van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland (VHN) verkozen tot Havenmeester van het Jaar 2013. Naast de drukke taak om toenemende scheepvaart in de drukste reparatiehaven van Nederland onderdak te kunnen blijven bieden, vindt Smit tijd om de website van de VHN bij te houden en weet hij elke maand weer een interessante nieuwsbrief voor de leden samen te stellen.

ĴĢįĨĢīġĞĪĊĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Een ondernemersfonds komt ook in de gemeenten Werkendam en Woudrichem niet van de grond.

Kopstukken CDA naar Altena ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Het CDA in Altena organiseert op 30 september een open discussieavond over de toekomst van het agrarisch ondernemerschap in Altena. Op deze avond, die geleid wordt door Theo Koekkoek uit Almkerk, is een tweetal CDA-kopstukken aanwezig: Jaco Geurts, lid van de Tweede Kamerfractie en Esther de Lange, lid van het Europarlement. Beiden zullen een bijdrage leveren in de interactieve discussie, waarbij een aantal prikkelende onderwerpen de revue zal passeren. De avond vindt vanaf 20.00 uur plaats in d’Alburcht in Wijk en Aalburg, de koffie staat vanaf 19.30 uur klaar.

Het gebrek aan draagvlak is voor wethouders Bas de Peuter (Woudrichem) en Wim de Jong (Werkendam) reden om een punt te zetten achter het initiatief. “Het bekt niet, het verkoopt niet en het valt niet uit te leggen”, aldus een erg teleurgestelde De Peuter. “Het getuigt van weinig voortschrijdend inzicht. Soms denkt men in deze streek nog te conservatief.” Terwijl Aalburg eind 2012 eveneens vanwege onvoldoende steun van ondernemers al de stekker uit het plan trok, mochten de wethouders in Werkendam en Woudrichem van hun gemeenteraden op-

nieuw proberen om het bedrijfsleven te enthousiasmeren. Zo werden er dit voorjaar ruim 3400 uitnodigingen verstuurd voor negen informatieavonden over een regionaal ondernemersfonds, waarin op basis van de WOZwaarde van de onderneming een geldbedrag zou moeten worden gestort. Dat kan dan door een ondernemersverenigingen gebruikt worden om bijvoorbeeld een sinterklaasactie op touw te zetten of om de beveiliging van een bedrijventerrein aan te pakken. Geld dat niet gebruikt wordt blijft in de kas of vloeit uiteindelijke terug naar de ondernemers. Het was de bedoeling dat de overheid alleen het geld zou innen en dat een stichting, met daarin afgevaardigden van alle ondernemers, zeggenschap zou hebben

over de bestedingen. Van de in totaal slechts 113 aanwezigen over negen avonden was ook nog eens een groot deel tegen bovenstaand idee, zegt De Jong. “Daarom hebben wij in een brief aan de gemeenteraden laten weten dat het ons niet gelukt is om voldoende draagvlak voor het ondernemersfonds te vinden, ondanks dat we tot het uiterste zijn gegaan. Ik vind dit heel erg jammer.” Volgens De Peuter heeft het besluit van de Aalburgse politiek het vertrouwen in het ondernemersfonds eveneens geen goed gedaan. “Dat Aalburg niets in het ondernemersfonds zag was een geweldig tegendoelpunt. En dat terwijl we zo lang en zo nauw met z’n drieën op economisch vlak hebben

samengewerkt.” Als het aan de twee wethouders ligt, zijn de ondernemers nu zelf aan zet om hun toekomst te waarborgen. Met een veranderende overheid en met het verdwijnen van de heffing voor de Kamer van Koophandel hopen De Peuter en De Jong dat de ondernemers zelf nieuwe ‘verbindingen’ weten te zoeken. “We kunnen wel zeggen dat het allemaal wel mee valt, maar het valt niet mee”, benadrukt De Peuter. “Het ondernemersfonds is de toekomst. De tijd van constante subsidiestromen van de overheid zijn voorbij.” De Jong is het daarmee eens. Hij denkt dat bedrijven zich actief op zullen moeten stellen in het overleg met de drie O’s: overheid, onderwijs en ondernemers. “En ondernemers zullen ook mee moeten gaan betalen.”

Ook José Veldhuizen opende dit weekend haar deuren voor bezoekers tijdens de twaalfde editie van de Kunstroute Woudrichem. Een fotoreportage is terug te vinden op de website van Het Kontakt. FOTO: TEUS ADMIRAAL

Kees van den Oord onderscheiden ĥĢIJİġĢīš Kees van den Oord, historicus en kenner van de lokale geschiedenis, heeft vrijdagavond de Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs 2013 gekregen. Kees van den Oord heeft een sculptuur en een geldbedrag van 1000 euro gekregen. Het college van Heusden kent de prijs aan Van den Oord toe vanwege zijn grote verdienste voor onder meer het geschiedkundige klimaat in de gemeente Heusden. Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Avond voor starters ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤšOp het Aalburgse gemeentehuis wordt dinsdag 1 oktober vanaf 19.45 uur een informatieavond voor starters op de woningmarkt gehouden. Aalburgse makelaars, Woonservice Meander en Woonlinie presenteren er onder meer hun starterswoningen.

Eerste stap richting brede school ĴĢįĨĢīġĞĪ š Wethouder Peter van der Ven en de gebruikers van de toekomstige brede school in Werkendam hebben vorige week hun handtekening gezet onder een convenant. Daarin zijn de wederzijdse afspraken, verwachtingen en inspanningsver-

plichtingen tussen de gemeente Werkendam en de partners van de brede school en de partners onderling vastgelegd. “Met behulp van dit convenant, maar vooral met behulp van alle partners rondom het 0- tot 13-jarige kind willen

wij zo optimaal mogelijk samenwerken aan de ontwikkeling van deze jonge kinderen”, zegt Herbert Schaap, directeur van basisschool ‘t Kompas in Werkendam. Naast ‘t Kompas en de gemeente Werkendam zetten ook Vereniging voor Prot. Christelijk Onderwijs De Stroming, de Burgemeester Sigmonschool, de Ds. Groenewegenschool, SBO De Akker, Trema peuterspeelzalen en Trema Kinderopvang en Bibliotheek Altena hun krabbel onder de afspraken. In eerste instantie zou ook Baboffel tot tekenen overgaan, maar door het faillissement is deze partij afgevallen.

™=ZiXdckZcVcildgYidcYZgiZ`ZcY#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

De komende tijd zal een jaarplan worden opgesteld, waarin afspraken worden gemaakt tussen de genoemde partners. De nieuw te bouwen locatie komt op de huidige plek van sporthal De Kwinter en zal naar verwachting begin 2017 opgeleverd worden. In het de brede school worden dan de Sigmondschool, ’t Kompas, een bibliotheek, dorpshuis en een voor- en naschoolse voorziening ondergebracht.

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl


Familieberichten

Woensdag 18 september 2013

Opgeven familieberichten

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/familieberichten Munten

Kunstgebit? Ervaar onze zorg!

Te koop gevraagd.

Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst.

Partijen en verzamelingen uit binnen- en buitenland. Brons, zilver of goud, alles is welkom, ook Euromunten.

4

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 09.00 uur opgeven. E-mail: advertentie.altena@ hetkontakt.nl

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN

Muntenhoek.nl Vierlinghstraat 6. 4251 LC Werkendam Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83 Bezoek op afspraak op ons kantoor of bij U thuis.

Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257 Het vertrouwde adres voor deze regio!

Banen voor het aanklikken Vind je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Open inloop bij HOPPAS Kinderopvang Alle ouders en â&#x20AC;&#x2DC;de buurtâ&#x20AC;&#x2122; zijn van harte welkom op:

VRIJDAG 20 SEPTEMBER

    www.vandenberghautobedrijf.nl garage.vdb@tiscali.nl

Ons aanbod gebruikte brommobielen

om 11 uur aan de Baljuw 1 te Woudrichem + Brabants Landschap-presentje !

45

www.HOPPAS.nl (+ klik voor facebook)

Ligier Nova 2004 beige â&#x201A;Ź 5.250 Ligier XToo Max 5/2007 zilver â&#x201A;Ź 6.750 Ligier XToo S 4/2010 zilver â&#x201A;Ź 6.500 Ligier XToo S DCi 10/2010 zilver â&#x201A;Ź 8.000 Ligier XToo R 12/2009 zilver/zwart â&#x201A;Ź 8.250 Ligier IXO DCi titane 8/2010 zilver â&#x201A;Ź 9.750 Ligier IXO DCi titane 4/2011 orange â&#x201A;Ź 9.750

Na onze start in Werkendam zijn we benieuwd wat u belangrijk vindt.

Genoemde prijzen zijn incl. 12 mnd garantie. Ook in onze showroom diverse nieuwe modellen.

Neem contact met ons op: 0183 442662 / info@hoppas.nl

HOPPAS Kinderopvang in Werkendam

WAT ZOEKT U IN DE KINDEROPVANG?

Laat het ons weten want er zijn vele mogelijkheden!

#$()#!(./("+-.#-/))+ )*(!/("--+#12#%(".#,#( )+#("')*2-+!

,*-'+ /( -)- ..+(!.((( 0#+(('&#$%(%#$%$"-+ ,"+'(--"'-2! (-+&,--#,#.0).0

Jaarlijks kiezen duizenden patiĂŤnten voor het Beatrixziekenhuis.

OPEN DAG 28

Dat is niet verwonderlijk. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is dichtbij en voor iedereen altijd beschikbaar. Onze zorgprofessionals zijn trots en vertellen via de campagne Betrokken. Dichtbij. Beatrix. over wat zij belangrijk vinden in de zorg voor onze patiĂŤnten. Met de campagne laten we zien wat de zorg in het Beatrixziekenhuis inhoudt. We vertellen u nu alvast graag meer over ons ziekenhuis.

SEPT

Anders dan andere ziekenhuizen -)(,7"-(+,'%-((+ 2#%(".#2(#,)(2-+)%%((*% )+!!-#$)(,()!"-)''(,( &#(,"&#!&!+'*&#!/+#(&#$%( *+,))(&#$%#("-)(-- -#,)(2,-#$& (22)+!*+) ,,#)(&,2#$(-+)%%(#$ ,#-.-#/(&%*-#8(-(0+%(!) ,'(2)+!(+/))+-*-#8(-(#( )(,2#%(".#,(/,-!2#"-2#(!) !&#0)+((&-#$$.#,-!9( )+ '+2#$(()(+2)%"(&#(!) )*('#("-2#%(".#,#,-(,&)--& ,*(((!()!("--+#12#%(".#, #,&%*-#8(-#(!)"(((22)+! *+) ,,#)(&,/+-&&(+)/+/#)(2 '*!(-+)%%(#"-#$-+#1

))+'#&/(+)(&##(!( #( )+'-#'+%-((#/+,-#/# -#-(0#&&(0.%((#,&-('%( '-)(,2#%(".#,(-')-)(2 -+)%%('0+%+,#.!+! '+/+-&&()/+2)+!

-/)&&#!*+)!+''/#(-.)* )(20,#-/+0&%)'(. !+!

Volg ons! www.facebook.com/beatrixziekenhuis twitter.com/rivaszorggroep

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

â&#x20AC;&#x153;Zorg met aandacht voor de patiĂŤnt vinden wij belangrijkâ&#x20AC;? Elian Uitterlinden, orthopedisch chirurg

Daarom het Beatrixziekenhuis!

Poppendokter #$(,)*(!#,+("., *)**()%-+(02#!#(+( %.(((.,".(*)*) %(. & '('()'-&-()(+2)%(

Lees meer op www.beatrixziekenhuis.nl

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308

Bezoek ook onze website www.beatrixziekenhuis.nl

â&#x20AC;&#x153;Wij bieden samen intensieve begeleiding. Mensgericht, kleinschalig en dichtbijâ&#x20AC;? Team mammacare

Het Beatrixziekenhuisâ&#x20AC;Ś 3#,#"-#$&!+'*&#!(&-#$ ,"#%+/))+&&#(0)(+,/( +!#) 3&/+-.#-,-%(2)+!#/)&)-( (#.0,-+#"-&#$(((+#-+# 30+%-(.0,'('-".#,+-,(( '#,"2#%(".#2(#(+!#) 3+!&-2)+!#(%-(,(&(!) /))+&%*-#8(-))%/+/)&!2)+!( 2#%(".#,)*(' 3#,/+#(&#$%(*+,))(&#$%#("- )(--'-*-#8(-(


Woensdag 18 september 2013

in het nieuws

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

‘Geen speciale opdracht van de commissaris’ ĴĬIJġįĦĠĥĢĪ š Arie Noordergraaf, sinds een week waarnemend burgemeester in de gemeente Woudrichem, heeft vanuit de provincie Noord-Brabant niet de boodschap meegekregen om te komen tot een snelle fusie tussen de Altena-gemeenten. Dat zei de SGP’er maandagavond tijdens zijn officiële installatie in de raadszaal van het gemeentehuis. Hij zei dat Woudrichem aan de vooravond staat van een ‘belangrijk proces’. “Ik heb geen speciale opdracht meegekregen van de commissaris van de Ko-

Verantwoordelijkheid Het vraagt ‘sturingskunst’ een ‘grote verantwoordelijkheid’ om de gemeente ook in de toekomst leefbaar en bestuurbaar te houden, vindt hij.

meenten als Werkendam en Aalburg. Ik ga dat proces in op basis van gelijkwaardigheid en daarin hebben we alle drie onze eigen rol. Maar we blijven naar elkaar kijken hoe we een sterke gemeente kunnen worden, als we straks samen als één gemeente verder gaan. Dat is echter geen proces van vijf maanden, daar gaat wel iets langer overheen. Bij schaalvergroting is het bovendien de kunst dat de eigenheid van een gemeente blijft bestaan.”

“Die verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij ons, maar ook bij de regioge-

Verder benadrukte Noordergraaf in zijn toespraak dat hij ‘niet voor een

ning”, benadrukte Noordergraaf in zijn speech. “Maar het gaat hier wel over de bestuurskracht van de gemeente en ik constateer dat Woudrichem hierin een volwassen houding aanneemt.”

paar maanden langskomt’ in Woudrichem. “Ik ben volledig beschikbaar. Ik wil er mét en voor de mensen zijn, oog hebben voor de belangen van de gemeente”, zo vatte hij zijn eigen rol samen. “De gemeente is er niet voor jou, jij bent er voor de gemeente.” Arie Noordergraaf is per 9 september waarnemend burgemeester in Woudrichem. Hij volgt daar Frank Petter op, die naar Bergen op Zoom vertrok. Tom Oostra

In het kader van Open Monumentendag kregen deze basisschoolleerlingen een rondleiding door de historische vesting van Woudrichem. FOTO: TEUS ADMIRAAL De voetbalclubs in Aalburg zoeken de politieke partijen op om achter hun visie op sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder te komen. Paul Bartels, voorzitter van NOAD’32, legt uit.

1

Wat is er tijdens de eerste bijeenkomst gebeurd?

Bartels: ‘Donderdagavond hebben de voorzitters van Wilhelmina, Achilles Veen, GDC en NOAD’32 samen met burgemeester Naterop de aftrap gegeven om in de komende maanden aan alle politieke partijen vragen voor te leggen over hun visie op sport, en voetbal in het bijzonder. De gemeenteraadsverkiezingen zijn al weer in maart en onze leden kunnen zich zo goed laten informeren.’

2

Voetbal en politiek, gaat dat goed samen?

Bartels: ‘De gemeentelijke politiek gaat zich steeds meer richten op het stellen van kaders, bijvoorbeeld ten aanzien van de gezondheid van de jeugd, het betrekken van ouderen bij de samenleving, drugsgebruik, etc. De politiek heeft sportverenigingen nodig om dit gestalte te geven. Een voetbalclub gaat in de komende jaren een veel bredere rol krijgen.’

3

Wat gaat er de komende maanden precies gebeuren?

Bartels: ‘Om de twee weken wordt een politieke partij ondervraagd. Deze interviews worden gepubliceerd bij de vier verenigingen. In februari komt dan nog een samenvattende happening, net voor de verkiezingen.’

4

Waarom moeten jullie leden goed geïnformeerd worden?

Bartels: ‘In Aalburg maken onze leden al snel vijftien procent uit van de kiezers. Met name de jongeren stemmen echter niet, maar zijn wel zeer betrokken bij hun club. Hierdoor krijgen zij automatisch een reden om te gaan stemmen. ’

5

Wat zou jou ultieme verkiezingsbelofte zijn?

Bartels: ‘Sportverenigingen dienen een speerpunt te zijn en gezien te worden als een preventieve investering: een gezonde bevolking met een hechte sociale band lost zelf de eigen problemen op!’

Twijfels in Aalburg over startkapitaal breedband ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Ondanks dat vrijwel alle politieke partijen positief staan tegenover de komst van breedband internet in Aalburg, bestaan er nog wel grote twijfels over het bedrag van 150.000 euro om de vraag onder de inwoners van de gemeente te onderzoeken. Wethouder Sylvana de Backer heeft voor het einde van dit jaar de toezegging van minimaal 55 procent van de Aalburgers nodig om het breedbandproject succesvol voort te kunnen zetten. De politiek is echter sceptisch over de anderhalve ton uit de algemene reserves die ingezet moet worden om de vraagbundeling uit te voeren en te ondersteunen. “Wat is de ondervang van die 150.000 euro als het ons niet lukt om die 55 procent te halen?”, vroeg BAB’er Pim Bouman zich vorige week dinsdag tijdens de opiniërende raadsvergadering af. Wilfried Bouman van de Aalburgse Alliantie noemde de plannen van de wethouder ‘financieel onduidelijk’ en ook Els Bouman (VVD) wilde van De Bac-

ker weten hoeveel het kost als de vraagbundeling niet gehaald wordt. Daarnaast wilde de BAB graag duidelijkheid over een eventuele bijdrage van de provincie Noord-Brabant en zette de partij samen met onder meer ChristenUnie en CDA vraagtekens bij de kosten van een aansluiting voor breedband, volgens De Backer tussen de 50 en 60 euro inclusief een vastrecht van 37,50 euro. ChristenUnie en CDA vroegen zich bovendien af waarom bedrijven en particulieren straks hetzelfde vastrecht gaan betalen als particulieren. Wethouder De Backer benadrukte dat de prijzen voor het breedband in Aalburg straks ‘marktconform’ zullen zijn en dat in ieder geval vijftien ondernemers voor een totaal van 15.000 euro garant zullen staan voor het startkapitaal van 150.000 euro. Met de provincie ging De Backer afgelopen week in gesprek over de subsidie. “Maar als de 55 procent niet gehaald, wordt is het project afgelopen. We gaan voor 100 procent dekking, er is geen alternatief.”

Alle woningen Werkense Polder II en Den Eng verkocht Alle woningen van Werkense Polder II in Werkendam en Den Eng in Veen zijn verkocht, meldt ontwikkelaar Woonlinie. Het project in de Werkense Polder II biedt ruimte voor circa 25 tot 30 woningen. Deze woningen worden binnenkort opgeleverd en volgend voorjaar gaat de volgende fase in de verkoop. Voor Den Eng geldt dat in de eerste fase elf woningen zijn verkocht. In de tweede fase van het project zijn zes woningen verkocht. Naast deze woningen zijn er 12 huurwoningen gerealiseerd. Ook in het nieuwe Molenhuis zijn er 6 huurwoningen opgeleverd. In Den Doorn in Almkerk zijn inmiddels 19 van de 21 beschikbare woningen in deze fase verkocht. De Zandweide in Dussen is deze week in de verkoop gegaan en in de Roode Camer in Hank zijn acht huizen (eerst fase) vrijwel zeker verkocht.

G:<>D™

* 1000 fietsen direct uit voorraad leverbaar * Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio * Specialist in elektrische fietsen * Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk Zadelmeetsysteem dé oplossing voor zadelpijn !

ǀĂŶĂĨ Φϱϵϵ

ŽƌƟŶĂ>ŝĞĨ͊dƌĂŶƐƉŽƌƚĚĂŵĞƐĮĞƚƐ

Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina


DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND! Bij aankoop van €50,aan boodschappen een

Space Scooter van €129,95 voor maar

€99.95 50% Korting! Vers uit eigen oven!

Appelflappen 4 stuks - van €3,40

Voor deze actie geldt OP=OP. Eénmalige partij!

Voordelig smullen van heerlijke pannenkoeken bij De Pannekoekenbakker in Heusden! Spaar nu mee voor de tweede pannenkoek

Gratis pannenkoeken eten bij De Pannekoekenbakke r

gratis! nu voor maar

€1.70

Spaar 10 stempels voor een gratis 2e pannenkoek

Deze aanbiedingen zijn alleen geldig bij EMTÉ Duijzer in Veen - Aanbiedingen geldig van woensdag 18 september t/m 21 september 2013

Groeneweg 1, Veen

KOOPCENTRUM DUIJZER Iedere avond koopavond tot 21.00 uur. Zaterdag tot 18.00 uur.

EMTÉ Supermarkt


“Ontdek het geheim van de

Gratis thuisbezorgd

Smid ”

Vakkundige installatie en inbouw

uur 0 0 . 2 Voor 2 , morgen d bestel huis in

INCLUSIEF GRATIS CURVER WASMAND T.W.V. 24,99 WIT OF ANTRACIET, OOK LOS VERKRIJGBAAR

ENERGIEKLASSE A++

439, -

WHIRLPOOL WASMACHINE PRIMO 1407UM

Capaciteit 7 kg, 1400 toeren, 6th Sense technologie, starttijdvoorkeuze, 15 programma’s

379,-

60 LITER

24,99

297950

SAMSUNG TAB 3 7.0 BOOKCOVER Stof en kras resistent, zwart of wit 299086

PHILIPS SAPCENTRIFUGE HR1861/20

79,-

Luxe aluminium, 700 Watt, fijnmazig filter, onderdelen vaatwasserbestendig 172834

ENERGIEKLASSE A

349, -

TIP

Haren Retou se Smid p rijs 3 r via 79,alt uit Samsun g 50,einde lijk:

399, -

149, -

49,50

U beta

329, -

SONY FULL HD SMART LED TV KDL32R420

82 cm beeld met LED verlichting, Motionflow XR 100 Hz, CI+ gecertificeerd, USB-poort met ondersteuning voor smartphone

SAMSUNG GALAXY TAB3 P5210 WHITE-Z2560 10,1 inch touchscreen, dun ontwerp, Bluetooth, WiFi, 2 camera’s, Android 4,1

295822

299188

Arnhem • Beneden Leeuwen • Best • Cuijk • ’s-Hertogenbosch • Dongen Eindhoven Kastelenplein • Eindhoven Winkelcentrum Woensel • Goirle • Haren (bij Oss) Heerlen • Nijmegen • Nuenen • Rijen • Rosmalen • Schijndel • Sittard • Tiel Tilburg Woonboulevard • Tilburg Piushaven • Uden • Veen • Venray • Waalwijk • Weert

www.harensesmid.nl


18 SEPTMEBER 2013

ACTUEEL WONINGSTARTERS OPGELET! INFORMATIEAVOND VOOR STARTERS (OP DE WONINGMARKT) IN AALBURG

GEMEENTEHUIS AALBURG Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

Op dinsdag 1 oktober a.s. organiseert gemeente Aalburg in samenwerking SVn (stimuleringsfonds Volkshuisvesting) een informatieavond voor starters op de woningmarkt. Locatie: gemeentehuis Aalburg, Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg.

20.00 uur - opening informatieavond door Hermen Vreugdenhil, wethouder Volkshuisvesting - tekst en uitleg over de startersleningen door Pepijn Abbink van het SVn - gelegenheid voor het stellen van vragen

Een eigen huis….. Wie droomt daar niet van? Belangrijke vraag is natuurlijk: is een eigen woning betaalbaar? Om het starters op de woningmarkt gemakkelijker te maken een passende woning te kopen, is er als aanvulling op een ‘normale’ hypotheek de Starterslening. Interessant want u betaalt de eerste drie jaar geen rente en aflossing.

Na het officiële gedeelte (rond 20.30 uur) presenteren Aalburgse makelaars, woningservice Meander en Woonlinie starterswoningen.

Het programma ziet er als volgt uit: 19.45 uur Ontvangst gasten

Iedereen die overweegt om voor het eerst een woning te kopen is van harte welkom, uiteraard zijn alle belangstellenden evenzo welkom. Tijdens de avond worden de spelregels voor startersleningen uitgelegd zodat u met waardevolle informatie naar huis gaat. Mis deze avond niet, plan hiervoor ruimte in je agenda!

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Volg ons op: @gemeenteaalburg

BENUT JE ZON: INFORMATIE-AVOND OP 19 SEPTEMBER 2013 Op donderdag 19 september a.s. is er in het gemeentehuis van Aalburg een informatieavond over het regionale zonnepanelenproject ‘Benut je ZON’. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Inwoners en bedrijven uit de gemeente Aalburg zijn van harte welkom op deze informatieavond. Zonnepanelen leveren elektriciteit die u zelf verbruikt. Gratis. Binnen ongeveer 8 jaar is de investering van enkele duizenden euro’s terugverdiend. Ook op de lange termijn heeft het aanschaffen van zonnepanelen voordelen. Natuurlijk bespaart u direct vanaf de aanschafdatum op uw energierekening. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de energieprijzen in de toekomst blijven stijgen. Met de aanschaf van zonnepanelen wordt de besparing op de energierekening jaarlijks steeds groter, nemen de vaste lasten af en het rendement groter. Ook voor bedrijven is het interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Wellicht is de investering voor u fiscaal aantrekkelijk. Sun & Wind energy solutions BV uit Schaijk is de leverancier van de panelen. Sun & Wind gaat voor de installatie de samenwer-

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE De welstandscommissie vergadert maandag 23 september 2013 in het gemeentehuis van de gemeente Aalburg, Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg. De vergadering begint om 14.00 uur. De vergaderingen van deze commissie zijn openbaar. Voor vragen over de agenda van deze vergadering kunt u bellen met de afdeling VROM, telefoonnummer 0416-698758.

BESTEMMINGSPLAN “POLDERZICHT”, TE WIJK EN AALBURG, GEMEENTE AALBURG Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 19 september 2013, gedurende zes weken het volgende voorontwerpbestemmingsplan voor een ieder ter inzage ligt: - voorontwerpbestemmingsplan “Polderzicht” te Wijk en Aalburg met planidentificatie ‘NL.IMRO.0738.BP7009-VO01’ inclusief bijlagen. Het voorontwerpbestemmingsplan betreft de ontwikkeling van acht ruime woonkavels binnen een plangebied van circa 13.600 vierkante meter groot. Het plangebied ligt aan de westzijde van de kern Wijk en Aalburg, grenzend aan de straat Polderzicht. De ter plaatse vigerende bestemmingsplannen zijn bestemmingsplan “Buitengebied, herziening 2009” en “Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen”. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken is een gedeeltelijke herziening van voorgenoemde bestemmingsplannen noodzakelijk. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 19 september 2013 gedurende zes weken ter inzage. Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden (dagelijks van 8:30 uur tot 12:30 uur en op dinsdag van 8:30 uur tot 20:00 uur) van het voorontwerpbestemmingsplan kennis worden genomen bij balie “Bouwen en Milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar inspraakreactie schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen. Het voorontwerpbestemmingsplan “Polderzicht” is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie ‘NL.IMRO.0738.BP7009-VO01’ (via de volgende link: www.ruimtelijkeplannen. nl/?planidn=NL.IMRO.0738.BP7009-VO01). Het voorontwerpbestemmings-plan kan gedurende de genoemde termijn tevens geraadpleegd worden op de gemeentelijke website, www.aalburg.nl.

king aan met bedrijven uit de regio. 20 Gemeenten uit de regio doen mee met het project “Benut je ZON”. Bent u geïnteresseerd? Kom dan op donderdag 19 september a.s. naar de informatie-avond. Sun&Wind zal daar een presentatie geven over het project en na afloop is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Meer informatie kunt u vinden op www.benutjezon.nl

Schriftelijke inspraakreacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester wethouders van de gemeente Aalburg en kunnen worden ingezonden via Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan “Polderzicht” te Wijk en Aalburg. Voor verdere inlichtingen of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling VROM, bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 698 700.

Wijk en Aalburg, 18 september 2013

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL


2013

18 SEPTMEBER

ACTUEEL INLEVERING VAN PLASTIC VIA MILIEUPARKJES STOPT

RAADSVERGADERING 24 SEPTEMBER 2013 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de raadsvergadering van de gemeente Aalburg op dinsdag 24 september a.s., aanvang 19.30 uur. Op het moment van verschijning van deze gemeentepagina zijn de exacte agendapun-

PLASTIC AFVAL WORDT TWEEWEKELIJKS OPGEHAALD

ten nog niet bekend. De definitieve agenda is vanaf vrijdag 20 september a.s. te raadplegen via de website www.aalburg.nl De raadsvergadering is ook rechtstreeks te volgen via de website www.aalburg.nl

25 JAAR OPEN BEJAARDENWERK

In 1988 is het Open bejaardenwerk opgericht met als doel de zelfredzaamheid van senioren in onze gemeente te bevorderen en vrijwilligers te ondersteunen. Dit jaar zijn we 25 jaar oud en wie jarig is trakteert! Jubileumviering Dit jubileum willen wij vieren met alle senioren die gebruikmaken van de diensten van het Open bejaardenwerk en alle vrijwilligers die deze diensten uitvoeren. Iedereen die gebruik maakt van de diensten Eethen

Dorpshuis Teratina

Veen

Dorpshuis Veen

Wijk en Aalburg Wijk en Aalburg* Meeuwen

Restaurant de Waard Restaurant de Waard Dorpshuis Meeuwen Dorpshuis Genderen Dorpshuis de oude school

Genderen Drongelen

van het Open bejaardenwerk, willen wij uitnodigen voor een maaltijd in hun eigen dorp! Inwoners van Babyloniënbroek nodigen wij uit om in Eethen naar het dorpshuis te komen.

De vrijwilligers worden uitgenodigd in het dorp waar zij vrijwilligerswerk verrichten. Per dorp kunt u via onderstaand schema zien waar en wanneer u welkom bent . Aanmelding is verplicht!

De Korten Bruggert 7 Eethen Hofstraat 2 Veen Azaleastraat 26 Wijk en Aalburg Azaleastraat 26 Wijk en Aalburg Dorpsstraat 28 Meeuwen Rondendans 10 Genderen Gansoyen 10 Drongelen

1 oktober

12.00 -13.30

4 oktober

12.00 -13.30

8 oktober

17.00 -18.30

9 oktober

17.00 -18.30

16 oktober

12.00 -13.30

18 oktober

12.00 -13.30

De gemeente Aalburg hecht veel waarde aan een goede afvalscheiding: goed voor het milieu en uw portemonnee.. Dat is o.a. de reden geweest dat ook Aalburg een aantal jaren geleden gestart is met de mogelijkheid van het inleveren van plastic verpakkingsafval bij de verschillende milieuparkjes. Wegens succes zijn we in een later stadium gestart met het maandelijks huis aan huis ophalen van plastic. Inmiddels is deze dienst uitgebreid tot een tweewekelijkse inzameling. U hoeft daardoor als inwoners dus niet meer naar het milieuparkje toe met uw plastic. Door toename van de ophaalfrequentie is de noodzaak om via milieuparkjes afval in te zamelen niet meer aanwezig. Daarom heeft de gemeente Aalburg, mede uit kosten-

overwegingen, besloten de mogelijkheid van het aanbieden van plastic via de milieuparkjes met ingang van 30 september te stoppen. Omdat de kosten voor inzameling van afval ook uw portemonnee raakt en er voor u als burgers goede mogelijkheden zijn plastic aan te bieden heeft ons mede tot dit besluit aangezet. Dus vanaf 30 september uw plastic afval alleen aanbieden via de tweewekelijkse inzameling op 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 134 en 27 december.

WIJZIGING UITGIFTE PLASTIC ZAKKEN Vanaf heden vindt u de Plastic Heroes zakken en luierzakken niet meer bij de ingang van de winkels en kindercentra, maar bij de servicebalies, de kassa of het directiekantoor. De uitgiftepunten mogen max. 1 rolletje/pakketje plastic zakken meegeven per huishouden. Bij de volgende uitgiftepunten kunt u terecht voor Plastic Heroes zakken en luierzakken:

30 oktober 17.30 -19.30 Meer weten? Alle cliënten en vrijwilligers zijn intussen uitgenodigd. Wanneer u denkt dat u over het hoofd bent gezien en geen uitnodiging heeft ontvangen, wilt u dan contact opnemen met Joyce Lubbers 0416 698722 of Bea Nijhof: 0416 698784. * Op deze datum zijn de cliënten van de dagopvang welkom met de vrijwilligers van de begeleiding vervoer dagopvang. De andere cliënten en vrijwilligers kunnen ook met een beperkt aantal meedoen op die avond.

Basisschool Den Biekurf Streekwinkeltje Liesbeth Spuijbroek Elgo Eethen Peuterspeelzaal De Snaters Eethen Spar Roza Peuterspeelzaal De Snaters Genderen Kindercentrum Camelot De Witte Molen Koopcentrum Duijzer EMTE Veen Peuterspeelzaal het Peuterhofje EMTE Wijk en Aalburg Kober Kindercentrum ’t Spektakel Aalburgloket (gemeente Aalburg)

Broeksestraat 4a Kruisstraat 44 Raadhuisstraat 11 De Hoek 8 Hoofdstraat 37 Rondendans 10 Akkerstraat 11a Kleibergsestraat 52 Groeneweg 1 Hardenbergh 2a Markt 67 Tulpstraat 5 Grote Kerkstraat 42

Babylonienbroek Drongelen Eethen Eethen Genderen Genderen Genderen Meeuwen Veen Veen Wijk en Aalburg Wijk en Aalburg Wijk en Aalburg

B O U W A C T I V I T E I T E N INGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen d.d.: 06-09-2013 09-09-2013

Locatie: Grotestraat 36, 4264 RL Veen Bosseweg 1 BIJ, 4261 TC Wijk en Aalburg

Omschrijving: Nieuwbouw woning met garage Aanleg in-/uitrit

Wij wijzen erop dat de mogelijkheid bestaat dat het college van B&W bij het verlenen van een omgevingsvergunning gebruikmaakt van de bevoegdheid af te wijken van enige bepaling(en) van het geldende bestemmingsplan (zoals bijvoorbeeld het bouwen op kortere afstand dan 3 m1 van de erfgrens). Indien belanghebbenden bij een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning willen vernemen of dit op de betreffende aanvraag van toepassing is, nodigen wij hen uit om deze omgevingsvergunningaanvraag bij de afdeling VROM te komen inzien en eventueel hun zienswijze kenbaar te maken. INGEKOMEN MELDING SLOOPVOORNEMEN Ingekomen d.d.: 03-09-2013 10-09-2013 10-09-2013 11-09-2013

Locatie: Dorpsstraat 111, 4268 GH Meeuwen Dorpsstraat 113, 4268 GH Meeuwen Dorpsstraat 107, 4268 GH Meeuwen Hoefstraat 39, 4265 HT Genderen

11-09-2013

Grotestraat 47, 4264 RJ Veen

Omschrijving: Slopen/afvoeren asbesthoudende dakplaten van de schuur Slopen/afvoeren asbesthoudende dakplaten van de schuur Slopen/afvoeren asbesthoudende dakplaten van de schuur Afvoeren asbesthoudende platen die in schuur lagen opgeslagen Verwijderen asbesthoudende platen van de schuur

INGETROKKEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingetrokken aanvraag d.d.: 10-09-2013

Locatie: Begoniastraat 36, 4261 CB Wijk en Aalburg

Omschrijving: Oprichting van een open prieel met puntdak

BESLUIT VERLENEN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Veensesteeg 16b, 4264 KG Veen Verzetsplein 18, 4264 VD Veen

Omschrijving: Datum verzending beschikking: Het aanbrengen van brandwerende scheidingswanden t.b.v. compartimentering van gebouwen 09-09-2013 Aanleg nieuwe in-/uitrit 11-09-2013

Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken, kan binnen zes weken na de dag, volgende op de dag van verzending van de vergunning aan de aanvrager, op grond van artikel 7:1, juncto artikel 8:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens bestaat de mogelijkheid tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de hoofdafdeling Grondgebied (VROM), tel. 0416-698700. Wijk en Aalburg, 18 september 2013


publicaties

Woensdag 18 september 2013

10

OPENHOEDENHUYS! 19, 20 EN 21 SEPTEMBER. Bij aankoop van hoed of dop

een shawl kado Extra geopend;

19,20 en 21 sept. Van 10.00 tot 17.00 uur Donderdag en vrijdag koopavond tot 21.00 uur

LEDEREN TASSENŒ+4=<+0-;Œ0OEDENŒ BARETTENŒ,OPPENŒ;IERADENŒ RIEMENŒ0OEDENDOZENŒ0ERENPETTEN Kerkstraat 6 - 5308 KH Aalst - Tel. 0418-673417

www.tgelderschhoedenhuys.nl

Pantofola

Kinderboetiek PimPamPoentje

d’oro Retour

100 gram TIP VAN UW KEURSLAGER

Italiaanse braadworstjes 500 gram

245 375

WEEKAANBIEDING

Hamlapjes

2e pond halve prijs

Andrea Montelpare Bumper

Muy

sportif -

WWW.KINDERBOETIEKPIMPAMPOENTJE.NL

Cordon Belgique

Coq

di, wo, do 09.30-18.00 uur vr 09.30-20.00 uur za 09.30-16.00 uur

SPECIAL

Le

Tel.: 0416-696917 of 06-29226653 info@kinderboetiekpimpampoentje.nl

Openingstijden:

-

We zien u graag in onze winkel op de Markt 56, Wijk en Aalburg

GRATIS 100 gram beenhamsalade

-

* meld je nu aan voor onze laatste stylingsdag

Bij 150 gram beenham

UIT EIGEN KEUKEN!

Grillworst 250 gram

TON SCHOON

Kortestraat 28, Aalburg 0416-691194 www.schoon.keurslager.nl

| G & J VOS

275

Witboomstraat 23, Veen 0416-691380 www.vosveen.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 16-09-2013 t/m 21-09-2013.

Shoesme

* vanaf nu verkopen wij ook : NAME IT, PINK BERRY EN TIFFOSI !!!

VLEESWARENKOOPJE

-

-

d’oro

van dinsdag 17 september t/m zaterdag 21 september geven wij 10% korting op onze nieuwe najaar/winter collectie.

Zécchino

MaloBabykleding:

Schoenen: Clic!

Feetje - Gymp - Lief! - Z8 - Minibanda - BFC - Vingino - Jottum - Porto Azul - Salty Dog - Mexx - Muy Malo

Kinderkleding: Vingino - Tumble and Dry - Retour - Mimpi - BakerBridge - Seven one Seven - Twinlife - NoNo - Cars - Jottum - CKS - Fred Mello


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

11 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Achtervolging door Wijk en Aalburg

Samenwerking

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Na een zoekactie in het buitengebied van Wijk en Aalburg is vorige week woensdagmiddag een woninginbreker gearresteerd. De 20-jarige man uit Tilburg wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Polderzicht in Wijk en Aalburg.

Lang debat biedt weinig duidelijkheid over flexibel netwerkmodel

De meldster van de inbraak hoorde woensdag rond 14.30 uur glasgerinkel en zag vervolgens meerdere inbrekers wegvluchten. De daders lieten hun eigen auto, een zwarte Renault Twingo achter en gingen er vandoor met de auto van de bewoners, een grijze Lexus. Zoekactie Er volgde een grote zoekactie waarbij de politie de omgeving afzette. De politiehelikopter zocht mee vanuit de lucht en er werd ook een politiehond ingezet. Dit leidde tot de arrestatie van de 20-jarige man uit Tilburg. De andere daders zijn op dit moment nog voortvluchtig. Hun vluchtauto is in beslag genomen. De auto van de gedupeerde bewoners werd later in de middag beschadigd en onbeheerd terug gevonden in Genderen.

Oud papier Almkerk en Andel ĞĩĪĨĢįĨĊĞīġĢĩš Dit weekend wordt er in Andel en Almkerk weer oud papier opgehaald. Leden van muziekvereniging Nooit Gedacht gaan zaterdag op pad om in Almkerk het oud papier op te halen. Zij verwachten het oud papier vanaf 8.30 uur lang de kant van de weg. Andel Ook leden van het Andels Fanfare Corps (AFC) gaan zaterdag op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in Boveneind en UitbreidingZuid.

Hoe flexibel is Aalburg eigenlijk? De exacte Aalburgse koers in de zoektocht naar regionale samenwerking is nog verre van duidelijk. De politiek waaiert alle richtingen uit. ĴĦħĨ Ģī ĞĞĩğIJįĤ š Helder is wel dat de samenwerking met buurgemeenten Werkendam en Woudrichem niet per se hoeft te worden beëindigd, vinden BAB, Aalburgse Alliantie en SGP. Ook niet als Werkendam en Woudrichem dit najaar eventueel besluiten om samen verder te gaan richting een ambtelijke of bestuurlijke fusie, zonder Aalburg. Voor het zomerreces wisten de drie partijen er samen met de VVD-fractie voor te zorgen dat een onderzoek naar een verregaande samenwerking met de buren in het Land van Heusden en Altena werd afgeblazen. “Maar een fusie is iets heel anders dan samenwerking”, stelde Wilfried Bouman van de Aalburgse Alliantie vorige week tijdens het debat in de Aalburgse raadszaal. BAB-voorman Pim Bouman was het daarmee eens. “De zaken die goed lopen moeten we behouden en ondertussen moeten we onze oren en ogen openhouden voor nieuwe kansen en samenwerkingsverbanden. Op deze manier denk ik dat Aalburg goed de toekomst tegemoet gaat.”

en vindt dat de politieke tweespalt in de gemeenteraad Aalburg geen goed doet. “Daarom willen wij ook niet koste wat kost onze mening doordrukken”, zei fractievoorzitter Shah Sheikkariem vorige week dinsdag. “We willen bruggen slaan. Samen met de andere partijen naar een oplossing zoeken. We mogen immers nog een half jaar besturen.” Volgens Sheikkariem is Aalburg per slot van rekening ook maar gewoon een verzamelnaam. “Als je de zaken in de kernen goed weet te regelen, maakt het niet uit met wie je samenwerkt.” Hij kreeg daarbij bijval van VVD’er Els Bouman, die daardoor bijna nog aan het wankelen werd gebracht door Wijnand van der Hoeven van de ChristenUnie, omdat het onderzoek naar een verregaande samenwerking met Werkendam en Woudrichem dit voor-

jaar nog door een cruciale stem van de VVD werd geblokkeerd. Sheikkariem vindt dat er in de zoektocht naar een goed functionerend netwerkmodel wel ‘duidelijke keuzes’ gemaakt moeten worden. “We kunnen niet op alle paarden wedden. We moeten Werkendam en Woudrichem niet aan het lijntje houden en dan moeten we misschien maar pijn lijden.” Als het tweetal überhaupt nog verder wíl Aalburg, is de mening van de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie. Het vertrouwen heeft door alle ontwikkelingen wel een deuk opgelopen, stellen zij. De twee partijen blijven kritisch over de ingeslagen weg. De Waal (PvdA) en Van der Hoeven (CU) waren dan ook niet enthousiast over het idee om de invulling van het flexibel netwerkmodel eens ‘met de benen op tafel’ met hun collega’s te bespreken. Ook het CDA voelt daar weinig voor. Als het

aan Wouter van Vliet ligt wordt de samenwerking een verkiezingsitem. “Maar geef de kiezer dan ook echt wat om uit te kiezen. Doe ook onderzoek naar een ambtelijke of bestuurlijke fusie met Werkendam en Woudrichem.” Portefeuillehouder en burgemeester Fons Naterop hoorde het relaas van de gemeenteraad geduldig aan en wees tegelijkertijd op een herstel van de relatie met Werkendam en Woudrichem. Hij riep de politieke partijen op om vooral het heft in eigen hand te houden en vooral actief aan de slag te gaan. Daarnaast zijn nieuwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld Heusden of Zaltbommel niet zaligmakend, hield Naterop de raadsleden voor. “In de Langstraat worden we als kleine gemeente opgeslokt en ook Zaltbommel wil uiteindelijk fuseren.” Tom Oostra

In plaats van een fusie tussen de drie Altena-gemeenten verder te onderzoeken werd in Aalburg gekozen voor het verder uitwerken van het zogenaamde flexibel netwerkmodel. In een werkdocument staat dat Aalburg de bestaande verbanden moet behouden en ondertussen zoekt het contact met buurgemeenten als Heusden of Zaltbommel. Consolideren tot na de verkiezingen, luidt het devies. Ideaalburg, groot voorstander van één Altena, wil juist niet achterover leunen

Nieuwe voorzitter cliëntenraad Riethorst įĢĤĦĬ š Marlies Rommelse is vorige week maandag tot nieuwe voorzitter van de centrale cliëntenraad van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland benoemd. Zij neemt het stokje over van Rob Smeulders. De nieuwe voorzitter komt uit Oosterhout en zal als onafhankelijk voorzitter de kar de komende jaren gaan trekken. De centrale cliëntenraad vertegenwoordigt niet alleen de cliënten en bewoners van de twaalf locaties, maar ook de cliënten in aanleunwoningen en ‘wijkbewoners’ die gebruikmaken van de diensten van De Riethorst Stromenland. Iedereen die zorg- en dienstverlening afneemt van De Riethorst Stromenland kan lid worden van een lokale cliëntenraad. Ook familieleden en personen die redelijkerwijs represen-

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

tatief zijn voor de cliënten en in staat zijn de gemeenschappelijke belangen te behartigen kunnen lid worden van de lokale cliëntenraad. De Riethorst Stromenland heeft zorglocaties (verpleeghuizen en (woon)zorgcentra) in het Land van Heusden en Altena en het Dongemondgebied. Meedenken De belangrijkste taak van de centrale cliëntenraad van De Riethorst Stromenland is meedenken over stichtingsbrede onderwerpen die voor een cliënt van belang zijn. Dit kunnen omvangrijke zaken zijn als de kwaliteit van zorg of ontwikkelingen binnen De Riethorst Stromenland. Maar ook bij de meer praktische zaken, zoals maaltijden en recreatie, wordt advies gevraagd.

q WWW.DERIETHORSTSTROMENLAND.NL Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

™L^b<g^[[^dZcZclZi]djYZgKVcYZgKZcdci]jaaZcYZcVVbkVc]ZiXajW\ZWdjl#

FOTO: MARJO VAN ANDEL-VAN ‘T HOFF

Sleeuwijk heeft nu ook ‘Boulerskil’ HA::JL>?@ ™ Met behulp van veel vrijwilligers is er aan de Griendweg in Sleeuwijk een clubgebouw verrezen voor Jeu de Boules Altena. Zaterdag werd het gebouw officieel geopend. Oud-voorzitter Wim Griffioen, die ook aan de wieg van de club stond, draaide samen met wethouder Peter van der Ven het naambord van het gebouw om. De naam ‘Boulerskil’ is bedacht door Raymond, een van de tachtig leden van Jeu de Boules Altena. Hij legde uit dat hij op het idee is gekomen vanwege het riviertje dat vroeger door Sleeuwijk stroomde, en natuurlijk het naastgelegen zwembad Bijtelskil. “De link van Bijtelskil naar Boulerskil is dan snel gelegd.” Oud-

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.altena@hetkontakt.nl Advertenties Frans van der Wiel (06) 51 58 00 21 f.vanderwiel@hetkontakt.nl

voorzitter Wim Griffioen vertelde dat het lang heeft geduurd voordat de vereniging een stekje had gevonden. De wens om een jeu de boulesvereniging te beginnen leefde al langer, maar het viel niet mee om een geschikte locatie te vinden. Tot Griffioen in gesprek kwam met Martha Zaalberg, toen nog werkzaam in zwembad Bijtelskil. “Zij vertelde dat ze eigenlijk niets meer deden met de ruimte achteraan het terrein van het zwembad, waar vroeger de kleedhokjes hadden gestaan. Dat groeide helemaal dicht. En toen zag ik een kans.” Jeu de Boules Altena is inmiddels alweer een aantal jaar actief op die plek en nu heeft de club ook een eigen gebouw.

Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00

Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.

Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Hoofdredacteur Rick den Besten

Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur

Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


publicaties

Woensdag 18 september 2013

12

WIE STAAT ER ALS VANOUDS VOOR U KLAAR IN DE ANJELIERSTRAAT? De adviseur voor ondernemers en particulieren Meeùs Wijk en Aalburg Anjelierstraat 39 4261 CJ te Wijk en Aalburg KvK 24297059 T 041 669 58 58 info.wijkenaalburg@meeus.com www.meeus.com

Meeùs is onderdeel van Aegon.

MEGA VLO-MARKT ZONDAG 22 SEPTEMBER WAALWIJK Terrein van Piet Klerkx, Prof. v.d. Waalsweg, 5144 NG 0416 530502/9.00-16.30u. /www.deevenementenlijn.nl

TOPMARKT! 150 KRAMEN!

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. 4 ksns m. engelse vlag €12,-; halfrond haltafel sm.ijzer ptn m. gl.plaat €15,-; staande lamp Franse lelies €12,-; halfr. oud boeren stalraam €50,-; rode chaise long €50,-. Tel. 0183-404024. T.k. bankstel 2/3 comb. dec. 2011 d.bl. stof t.e.a.b. Tel. 06-22373459. T.k. box + kleed + trapeze i.z.g.s. €15,-. Tel. 0617023224.

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

T.k. elek. steengrill en rookpan m. acc. €45,-; nw elektr. grill 28x46 €25,-; elek. pan Ø 40 €35,-. Tel. 0345-614865.

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt. Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen. Geen koop/verkoop van dieren. Geen personeel gevraagd of aangeboden. Geen familieberichten. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Kontaktjes Land van Heusden en Altena Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

Mijn tekst luidt:

T.k. eiken ledikant 200x140cm m. bedbodem g.s. t.e.a.b.; 1000w halogeenlamp kemakeur + 80 mtr kabel m. st. dzn en aansl.stekker t.e.a.b. Tel. 0183-501086. T.k. elek. figuurz.mach. Ferm €40,-; hocker + dienbl bruin gem. 68x74 €20,-; vijver onregelm. vorm gr.br. 115cm €17,50; sleutelkast mah. €7,50. Tel. 0183500112. T.k. hp color laserjet printer CM1312mf1 + set cartridges. Tel. 0183-441930. T.k. vaart. Ten Broekekruiser, bouwaard, staal bj. 1976 7.60L2.60B, diepg. 60cm, Renault benz., 37 pk. Tel. 0623171031.


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

13 uit het nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

DE WEEK IN BEELD

me[diZW]''i[fj[cX[hš Finn (10) laat zijn 1.06 meter lange haardos

pWj[hZW]'*i[fj[cX[hš Ruim vijftien kids komen naar Kinderboetiek

onder handen nemen door het Heusdense Feel Styling. Zeventig centimeter is gebonden in een vlecht, waarvan Stichting Haarwensen pruiken maakt voor kleine kankerpatiënten. Finn gaat voor het eerst naar de kapper.

Pimpampoentje in Wijk en Aalburg waar ze compleet gestyled worden door kapster Gerdi de Kok en een styliste van kledingmerk Twinlife. Fotograaf Marjolein de Rooij zorgt voor schitterende foto’s voor op internet en Facebook.

pWj[hZW]'*i[fj[cX[hš Giessen staat weer in het teken van de jaar-

pWj[hZW]'*i[fj[cX[hš Wethouder Bas de Peuter doet mee aan het

lijkse Giessense Mèrt. Er is een kermis, een warenmarkt met 140 kramen, een rommelmarkt en er zijn oude ambachten. Ook presenteren verschillende verenigingen zich.

populaire wandelevenement de Tachtig van de Langstraat. Hij loopt de afstand in twaalf uur en drie kwartier en finisht in Waalwijk als 99e van de in totaal 2700 deelnemers.

BES-diëtisten bundelen krachten in de regio įĢĤĦĬ š Thuiszorgorganisatie Thebe is per juli 2013 gestopt met het verlenen van dieetadvisering en voedingsvoorlichting. Zes diëtisten hebben deze gelegenheid aangegrepen om te starten met een eigen diëtistenpraktijk, veelal in dezelfde plaatsen als waar ze namens Thebe dieetspreekuur hielden. Zij hebben een samenwerking opgericht in BES-diëtisten: Brabantse Eerstelijns Samenwerkende diëtisten. Van de BES-diëtisten zijn Esther Grauss en Margo van Wingerden de diëtisten die in het Land van Heusden en Altena spreekuur houden. Voorheen in de wijkgebouwen van Thebe, nu bij fysiotherapiepraktijken en in apotheken. Esther houdt spreekuur in Almkerk (Fysiotherapie J.C. Paans), Andel (Fysiotherapie Andel), Giessen (Fysiotherapie Woudrichem) en Wijk en Aalburg (Apotheek Het Quadraat) en Margo in Werkendam (Apotheek

de Kruijf). Mensen kunnen bij BES-dietisten terecht voor dieetadvies: aanpassingen in voeding om medische redenen, zoals dieetbegeleiding bij botontkalking, diabetes, eetstoornissen, hoge bloeddruk, kanker, longziekten en COPD, maag-, lever- en damklachten, ondergewicht, ondervoeding, overgewicht, slikproblemen, verhoogd cholesterolgehalte, voedselintolerantie en allergie. BES-diëtisten geven ook voedingsadvies zonder medische indicatie aan zwangeren, baby’s, kinderen, volwassenen, ouderen, sporters en vegetariërs. Met een verwijsbrief van de (huis) arts wordt dieetadvies vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekeraar. Is de maximale vergoeding bereikt, dan kunnen vaak extra uren dieetadvies worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Op 19 september is het Dag van de Diëtist.

q WWW.BESDIETISTEN.NL

Bijeenkomsten CDA įĢĤĦĬš In voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zoekt het CDA in Woudrichem de kiezer op. In oktober en november organiseert de partij bijeenkomsten om te horen wat er in de samenleving leeft en wat die van het CDA verwacht. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en kerken zijn daarvoor uitgenodigd. Het resultaat moet een verkiezingsprogramma worden, dat meer is dan een brochure met mooie woorden, maar dat realistisch is en een goede basis is voor het beleid van de komende jaren. “Een beleid dat gedragen wordt door de samenleving”, aldus het CDA.

Mooi bedrag voor KWF in Andel ĞīġĢĩš De collecte voor KWF Kankerbestrijding heeft in Andel het mooie bedrag van 1573,24 euro opgeleverd. Alle gevers en collectanten worden heel hartelijk bedankt.

q WWW.KWFKANKERBESTRIJDING.NL

D66 nu ook officieel actief in Aalburg, Werkendam en Woudrichem In Almkerk is vorige week maandag de D66 afdeling Dongemond opgericht met D66-leden uit de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem. Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen hoopt D66 in alle vijf van deze gemeenten vertegenwoordigd te zijn. D66-leden in het Land van Heusden en Altena zijn ook al ondergebracht in Progressief Altena. “Dongemond is dus geen partij, maar een vertegenwoordiging van D66 die de mensen die in Progressief Altena zitten ondersteunt”, aldus Remco van der Stelt, bestuurslid Dongemond.

G:<>D™

Zoekt u woonruimte? Voor uzelf of voor uw werknemers. Tijdelijk of langere periode.

Chalets te huur, inclusief meubilair en energie!

Informeer naar de mogelijkheden bij: Camping ‘t Werdje, Maasdijk 16 te Wijk en Aalburg tel. 0416-691109 of mob. 06-51061665 www.campingtwerdje.nl / info@campingtwerdje.nl


WAKKER WORDEN! VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

van 135,-

deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

89,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

99,-

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van € 195,van € 239,van € 279,van € 400,van € 450,-

voor voor voor voor voor

Schuifdeurkast Hamburg Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,voor 349,180 cm van 568,voor 409,201 cm van 658,voor 469,225 cm van 734voor 529,250 cm van 809,voor 589,-

van 135,-

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

van 493,-

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

349,-

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

van 195,-

129,95

MODEL 4500

Schuifdeurkast Sinfonie

met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm

Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf: 113 cm van 675,- voor 473,150 cm van 822,- voor 576,188 cm van 830,- voor 581,200 cm van 851,- voor 596,225 cm van 885- voor 620,249 cm van 1074,- voor 752,-

€ 1695,€ 1795,-

voor

180/200 cm voor

ook in 210 en 220 cm leverbaar

MODEL 4600 met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem

van 675,Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren leverbaar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

160/200 cm

473,-

voor

180/200 cm voor

€ 1995,€ 2095,-

ook in 210 en 220 cm leverbaar

MOON300

140/200 cm voor

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

GRATIS bedombouw + hoofdbord uit * de Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

160/200 cm voor 180/200 cm voor Ook in 210cm en 220cm leverbaar

€ 795,€ 895,€ 995,-

Tevens elektrisch verstelbaar verkrijgbaar

Verbruggen W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK


18 SEPTEMBER 2013

Dit is de gezamenlijke gemeentepagina van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Hier vindt u informatie die voor alledrie de gemeenten van belang is. De eigen gemeentelijke informatie vindt u wekelijks op de afzonderlijke gemeentepagina’s van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Kom in beweging!

Doe mee met de Brabantse Dorpen Derby KAN JOUW DORP LEUKER, BETER EN LEEFBAARDER WORDEN DOOR MEER BEWEGING OF SPORT? Kun je daar een mooi project voor bedenken? Doe dan mee met de Brabantse Dorpen Derby! De derde editie van dit spektakelstuk heeft als thema sport en beweging. Bundel je krachten met je vereniging, buren, klasgenoten of vrienden, ga de strijd aan en ... win minimaal 10.000 euro voor jouw project, voor jouw dorp! GA SAMEN DE STRIJD AAN! Met als thema sport en beweging zit het wedstrijdelement er bij deze Derby letterlijk in. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, wel of niet een handicap hebt, met een school of een club meedoet, of gewoon met een groep vrienden. Door de krachten te bundelen, kun je samen het verschil maken voor jouw dorp! VALT JOUW DORP IN DE PRIJZEN? De negen beste ideeën gaan door naar de finale waarin ze gecoacht worden door een bekende Brabantse sporter. De finalisten verdienen elk 10.000 euro en professioneel advies voor hun project. Voor de top 3 zijn er aanvullend mooie hoofdprijzen te winnen van respectievelijk 25.000 euro, 12.500 euro en 7.500 euro. Hiermee kan je écht een verschil maken voor de leefbaarheid in jouw dorp. Op www.brabant.nl/dorpenderby lees je hoe je mee kunt doen. Inschrijven kan tot en met 10 november 2013. ● Omdat vrijwilligerswerk niet aan gemeentegrenzen gebonden is, zullen alle oproepen van de vrijwilligerscentrales van Aalburg, Werkendam en Woudrichem op de gezamenlijke informatiepagina geplaatst worden. Voor meer informatie over de vacatures:

AANBOD VRIJWILLIGERSCENTRALE AALBURG Kijk voor het nieuws van de vrijwilligerscentrale/formulierenbrigade Aalburg op de website www.vrijwilligerscentraleaalburg.nl of bezoek ons op woensdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur in het Aalburg Loket. Ook bereikbaar per e-mail: vcaalburg@gmail.com tel. 06 12081027

AANBOD SERVICEPUNT VRIJWILLIGERS WERKENDAM Neem voor meer informatie contact op met Trema, Singel 16, 4255 HD Nieuwendijk, tel: (0183) 40 84 44 (maandag t/m woensdag van 09.00 – 15.00 uur). E-mail: service.vrijwilligers.scw@trema.org of kijk op www.servicepuntvrijwilligers.org MEDEWERKER ONDERHOUD ACCOMMODATIE KORFBALVERENIGING, SLEEUWIJK het veld en de groenstrook onderhouden en eventueel ook de kantine. TUINVRIJWILLIGER (M/V) LEEVBOERDERIJ, WERKENDAM (structureel) onderhoud van de tuin

Gemeente Aalburg Grote Kerkstraat 32 Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg

T 0416 69 8700 F 0416 69 3474 E gemeente@aalburg.nl W www.aalburg.nl

Lespakket over de school-thuisroute De samenwerkende gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam leveren een lespakket over de school-thuisroute aan de Prinsentuin in Andel, het Willem van Oranjecollege in Wijk en Aalburg en het Altenacollege en de Schans in Sleeuwijk. Alle VO-scholen uit het Land van Heusden en Altena krijgen van de gemeente, waar zij gevestigd zijn, gratis een lespakket over de school-thuisroute. Het is de bedoeling dat de eersteklassers de drie lessen waaruit het pakket bestaat voor de herfstvakantie hebben gevolgd. De gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam stimuleren zo dat scholen een bijdrage leveren aan de bevordering van de verkeersveiligheid van deze belangrijke doelgroep. MEERWAARDE SCHOOL-THUISROUTE MODULE De eersteklassers komen niet alleen naar een nieuwe school, ze komen ook in een andere levensfase terecht. Er worden andere eisen gesteld aan hun kennis, houding en gedrag in het verkeer. De belangrijkste veranderingen zijn: - naar de basisschool lopen, nu fietsen; - nieuwe route; - meer fietsen in spitsperioden; - fietsen in grote groepen; - vaak een langere en meer complexe route; - meer verkeersdeelnemers; - zware boekentas/rugzak achterop, geen optimale controle over de fiets; - na schooltijd steeds vaker zelfstandig naar allerlei activiteiten fietsen. NUL VERKEERSDODEN De provincie streeft naar nul verkeersdoden. Daartoe stelde zij in 2012 samen met haar verkeerveiligheidspartners het Brabants Verkeersveiligheidsplan op. Alle partijen werken volgens dit plan samen aan concrete, vaak mensgerichte acties om de verkeersveiligheid te vergroten. 2013 is daarbij uitgeroepen tot het Jaar van de Fietser. In dát kader krijgen álle Brabantse gemeen-

Vrijwilligerswerk

VERKOPER/STER IN DE WERELDWINKEL, WERKENDAM Verkopen van artikelen uit de Derde Wereld.

SPONSORBEZOEKER VOLLEYBALVERENIGING Sponsoren werven bij bedrijven en organisaties in de regio Altena SCHIPPERS VOOR RONDVAARTBOTEN IN DE BIESBOSCH Het Biesbosch Museum zoekt schippers voor de fluisterboten.

AANBOD VRIJWILLIGERSCENTRALE GEMEENTE WOUDRICHEM BESTUURSLEDEN STICHTING DE VLEET Het bestuur doet beleidsvoorstellen richting beroepskrachten, bewaakt de beleidsontwikkeling en –voering en stuurt bij.

ten dit lespakket voor hun in totaal bijna tweehonderd VO-scholen. Meer informatie over acties rondom de nul staat op www.nulverkeersdodenbrabant.nl. NUL VERKEERSDODEN, DAAR GAAN WE VOOR! Er vielen vorig jaar in Brabant 105 verkeersdoden. Dat betekent bijna elke drie dagen één begrafenis vanwege een ongeval in het verkeer. Het zal je dochter, partner of naaste collega maar zijn. Ieder slachtoffer is er één teveel. Daarom is de campagne ‘Brabant op weg naar NUL verkeersdoden’ opgezet. Nul verkeersdoden, daar gaan we voor. Dat kan als iedereen zich bewust is van zijn of haar gedrag in het verkeer. En zich daar verantwoordelijk voor voelt. Hoe hard rijd ik? Zit er goed licht op mijn fiets? Is het echt nodig om te bellen of te sms-en in het verkeer? 2013: HET JAAR VAN DE FIETSER Dit jaar doen we er alles aan om de verkeersveiligheid van fietsers te vergroten. Van alle dodelijke ongevallen is 22% fietser. Naast senioren zijn vooral jongeren tussen elf en dertien kwetsbare verkeersdeelnemers. In 2013: het Jaar van de Fietser staan vijf thema’s centraal: de gevaren van de dode hoek bij vrachtauto’s, verkeersveiligheidsanalyse van de (fiets)infrastructuur, fietstrainingen voor senioren zodat zij veilig gebruikmaken van onder meer de elektrische fiets, goede fietsverlichting ‘Ik wil je zien’ (najaar) en veilige fietsroutes van en naar school. ●

KLUSSENDIENST “DE HELPENDE HAND” Stichting De Vleet is bezig met het opzetten van een klussendienst voor de gemeente Woudrichem. De klussendienst is bedoeld voor ouderen, mensen met een chronische beperking en chronisch zieken. ASSISTENT HAVENMEESTER De assistent havenmeester helpt de havenmeester bij allerlei hand- en spandiensten en int het havengeld van de passanten. KLUSJESMAN/VROUW VOOR SPEELGOEDBANK ALTENA Gezocht wordt naar een klusjesman/vrouw die diverse werkzaamheden kan verrichten. PREVENTIE MEDEWERKER De gemeente Woudrichem is op zoek naar mensen die voorlichting aan bewoners willen geven na een inbraak(poging)..

VRIJWILLIGER TUSSEN SCHOOLSE OPVANG ALMKERK Hoppas is voor Almkerk op zoek naar een vrijwilliger voor tussen-schoolse-opvang.

CHAUFFEUR BUSDUS De BusDus is een oude SRV wagen die dienst doet als mobiele hangplek voor jongeren. Samen met de jongerenwerker en een vrijwilliger bezoeken we een groep jongeren in één van de kernen van de gemeente Woudrichem.

KLEDINGBEURS ALMKERK Voor de kledingbeurs zoeken wij een enthousiaste en klantvriendelijke vrijwilliger.

KONIJENVERZORGER BIJ LAPINA Lapina vangt gedumpte en verwaarloosde konijnen op en herplaatst deze zodra ze weer gezond zijn.

CREATIEVE BEGELEIDER/STER TEKEN- EN SCHILDERSGROEP IN ALMKERK Een begeleider die mensen kan inspireren om aan de slag te gaan met pastelkrijt, verf (geen olieverf), houtskool of potlood voor een op te starten teken- en schildersgroep..

RESTAURANT MEDEWERKER LEMMENSKAMP Gezocht wordt naar iemand die wil helpen met tafel dekken en de maaltijden uit serveren.

KINDERKERMIS Op 23 oktober a.s. start vanaf 9 uur de Kinderkermis met verschillende spelletjes. Er komen tussen de 50 en 75 kinderen. Op 22 oktober kun je mee helpen met allerlei voorbereidende werkzaamheden. In totaal kun je bij deze activiteit circa 10 uur maatschappelijke stage lopen.

Gemeente Werkendam Raadhuisplein 1 Postbus 16 4250 DA Werkendam

T 0183 50 7200 F 0183 50 7300 E info@werkendam.nl W www.werkendam.nl

KLUS VRIJWILLIGER BIJ ZORGBOERDERIJ DE ENGHOEVE Op de Zorgboerderij bestaat de mogelijkheid voor kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag, boerderij gerelateerde activiteiten te verrichten. Men is op zoek naar vrijwilligers die verstand hebben van elektriciteit, weide onderhoud, tuinieren. KLUSJES/TUINMAN Voor diverse locaties is Hoppas op zoek naar iemand die allerlei (tuin)klussen zou willen doen. De tijden mag je zelf invullen. ● Gemeente Woudrichem Raadhuisplein 1 Postbus 6 4285 ZG Woudrichem

T 0183 30 8100 F 0183 30 3380 E gemeente@woudrichem.nl W www.woudrichem.nl


NLMNRSDFWLRQQOYRRUGHIROGHU GROF GEBREIDE

ZOEK UIT

POWERPLUS

one size

tulp mt. 10/11, 7 stk. narcis mt. 10/11, 10 stk. krokus mt. 5/7, 17 stk.

met instelbare bewegingssensor schrikt ongewenst bezoek af

BLOEM BOLLEN tulp mt. 10/11, 10 stk.

SCHIJN WERPER 10 watt, High Power LED

3 VO O R

KERST/EVERYDAY

4.69

KNUTSEL MATERIAAL zoek uit diverse stickers en kaarten om zelf te versieren

HEGRON

SHOWER GEL diverse soorten

0.49

showergel of showercream 300 ml

KATOEN/ELASTAN

1.98

DAMES ONDERGOED diverse kleuren slip, string of hipster maten S-XL

3 - PA C K

DECO FOAM

2.29

DAHLIA of MAGNOLIA nieuwe najaarskleuren dahlia: 85 cm magnolia: 100 cm

N E RG E N S ! R GOEDKOPE Max DEO SPRAY for men 150 ml

0.59

WATERDICHTE

0.59

MATRAS BESCHERMER 90x200 cm

waterdichte KUSSEN SLOOP 60x70 cm

1.95

5.69

helder glas BLOEM VAAS hoogte 70 cm

H[FOIRDPEORHP

4.99

FLATSCREEN TV

MUUR BEUGEL geschikt voor

2.95

3.99

IMPULS

12.95

AFSTANDS BEDIENINGSET voor draadloze bediening van lampen en apparaten 3 ontvangers en 1 afstandsbediening

TOP CHEF

7.99

KOEKEN PAN met dubbele anti-aanbaklaag voor alle warmtebronnen incl. inductie Ø 28 cm

E U RO P E S E ! EIT TOPK WALIT

1.99 4.99 Ø 24 cm

MULTICOLOR

DAMES SJAAL diverse kleuren

LED, LCD en plasma tv's tot 50 kg

Duracell HDMI KABEL met ethernet 1,5 meter

draadloos HUIS ALARM

6.95

pailletten t DAMES SJAAL diverse kleuren

3.29

5.99 3.98

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 15-09-2013 t/m za. 21-09-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES TRUI diverse kleuren


Woensdag 18 september 2013

EHBO Hank ĥĞīĨš Bij voldoende aanmeldingen start EHBo afdeling Hank een cursus EHBO. De lessen worden op maandagavond gegeven. Meer informatie en opgave: H. Oldenburg, 0183404363, of j.oldenburg@hetnet.nl.

q WWW.EHBOHANK.WEBKLIK.NL

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

17 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Ondernemersfonds

Nog geen concrete plannen voor de toekomst

‘Het is nooit echt duidelijk geworden’ Een regionaal ondernemersfonds leek zo mooi, maar kwam uiteindelijk niet van de grond. Het instrument blijft moeilijke materie.

Les op kerkorgel İĩĢĢIJĴĦħĨš Via de muziekpraktijk van Sietske en Wanda van Wijgerden wordt sinds kort ook kerkorgellessen gegeven op het orgel in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Het volgen van pianoles of les op dwarsfluit en viool is ook mogelijk, net als een jaarcursus AMV/blokfluit. Ook lessen in theorie of improvisatie zijn mogelijk. Nieuwe leerlingen zijn altijd welkom bij het echtpaar Van Wijgerden. Meer informatie, 0183-850810 of kijk op:

q WWW.SIETSEVANWIJGERDEN.COM

Nacht zonder dak ĤĢīġĢįĢīš De gereformeerde en hervormde kerk uit Genderen laten het terrein bij de gereformeerde kerk vrijdagavond 27 september in een grote krottenwijk veranderen. Beide kerken houden de ‘Nacht Zonder Dak’, waarbij zo’n vijftig jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie wordt geld opgehaald voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja.

q WWW.NACHTZONDERDAK/GENDEREN

Nieuw project voor GOOK ĤĬįĦīĠĥĢĪš Het Gorcums Opera- en OperetteKoor begint weer een project, waarbij de opera Giovanna d’Arco van Giuseppe Verdi wordt ingestudeerd. Daarvoor zoekt GOOK alten, bassen, tenoren en sopranen, die deel willen nemen aan dit project. Op 1 en 8 oktober zijn er open repetities in De Heul, waarbij kennis gemaakt kan worden met de muziek, de dirigent en de leden van GOOK. GOOK zal de opera met een groot orkest uitvoeren op 24 mei 2014 in de Grote Kerk in Gorinchem ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het koor. Repetities zijn op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00, behalve in de schoolvakanties.

įĢĤĦĬš Toegegeven, hij was in eerste instantie wel een beetje sceptisch over het plan, maar dat het ondernemersfonds nu definitief niet wordt doorgevoerd in de gemeenten Werkendam en Woudrichem, vindt Ton Visser ‘toch wel jammer’. “We hebben nu zelf bloembakken aan de lantaarnpalen langs de winkelstraten gehangen, maar dat had je dus bijvoorbeeld uit zo’n fonds kunnen doen”, zegt de voorzitter van ondernemersvereniging DES in Werkendam. “Een ander voordeel was dat de free riders en alle grote winkelketens hier ook hun steentje hadden moeten bijdragen. Dat is nu niet het geval.” Aan de andere kant is het complexe instrument eigenlijk nooit echt geland bij ondernemers, ondanks alle berichten in de media, de inspannin-

gen van de wethouders Economische Zaken en negen informatieavonden het afgelopen jaar. “Als DES hebben wij zelfs nog Etienne Lieben van Breinwijzer (die het ondernemersfonds begeleidt, red.) uitgenodigd om het allemaal nog eens uit te leggen, maar eigenlijk is het nooit echt duidelijk geworden’, stelt Visser. “De gedachte achter het plan is goed, maar de details hebben we nooit echt concreet zwart op wit gehad. En je wil natuurlijk wel weten waar je voor tekent.” Ad Swart, voorzitter van ondernemersvereniging Den Alm in Giessen en Rijswijk, heeft nog een andere verklaring voor het gebrek aan vertrouwen in het ondernemersfonds. “Daarmee kom je rechtstreeks aan de portemonnee van de ondernemer en dan haakt

hij af. Ondernemers laten zich niet graag vertellen wat ze moeten doen”, stelt hij. Informeren Den Alm heeft haar leden altijd op het hart gedrukt zich goed te laten informeren en op basis van die kennis een keuze te maken, in plaats van op basis van emotie, vervolgt Swart. “Het is wel jammer dat het zo gelopen is, maar ergens is het ook wel goed. De democratie viert hoogtij.” Op de vraag hoe het nu verder moet met ondernemend Altena heeft Swart echter geen pasklaar antwoord. “In heel Nederland worstelt men met de vraag ‘Hoe krijgen we geld los bij ondernemers voor een algemeen doel?’. De oplossing weet ik ook niet, ik heb de wijsheid niet in pacht. Maar de

overheid wijst wel heel makkelijk naar de ondernemers, terwijl zij niet zomaar haar publieke taak kan afschuiven. Als ondernemers zelf alles maar moeten regelen, verzandt dat bovendien teveel in overleg en onderlinge discussies.” Ook Ton Visser heeft nog geen alternatief voor het ondernemersfonds. Gisteren (dinsdag) had de DES - net als Den Alm - weer een bestuursvergadering. “Het is wel duidelijk dat er op den duur wat moet gebeuren”, stelt de Werkendammer. “Zeker als de steun van de overheid steeds meer zal wegvallen. Maar daar heb ik nog geen concreet antwoord op.” Tom Oostra

‘Biesbosch beleving’ in getijdenpark ĴĢįĨĢīġĞĪ š “De Biesbosch is een groots verhaal dat met trots mag worden verteld. We moeten het momentum gebruiken om het MuseumEiland de allure te geven die de Biesbosch verdient.” Woorden van Jan Kornelis van Oord, voorzitter van het comité van aanbeveling van het Biesbosch MuseumEiland. Door de ontpoldering van De Noordwaard wordt het museum nu al omringd door water. Die transformatie is voor het bestuur aanleiding geweest een uitbreiding van het museum voor te bereiden. Uit het bidbook dat vrijdag werd gepresenteerd, blijkt wel dat de plannen met de huidige locatie van het Biesbosch Museum ingrijpend zijn. In het bidbook is een uitgebreide presentatie van de plannen terug te vinden en geven ver-

schillende belanghebbenden hun visie op de ontwikkeling van het Biesbosch MuseumEiland. Het bestaande museumgebouw wordt uitgebreid met duizend vierkante meter. Op de begane grond van het gebouw komt op die manier ruimte vrij voor een goed ontvangst van de bezoekers, met een horecavoorziening, een bezoekerscentrum en een servicepunt van VVV Altena. Op de eerste verdieping zullen kantoren van Staatsbosbeheer, Parkschap NP de Biesbosch en het museum zelf komen. Niet alleen het aanzien van het museum zal veranderen onder andere door de aanleg van groene daken waar bezoekers ook op kunnen. Ook de expositie zelf zal een vernieuwingsslag ondergaan. “De tentoonstelling voldoet niet meer aan de verwachtingen van het hedendaagse publiek dat gewend is geraakt aan een

belevenisvolle en interactieve manier van informatieoverdracht. Het gelaagde verhaal van de Biesbosch kan bijvoorbeeld verteld worden via een beperkt aantal aansprekende thema’s zoals waterveiligheid en leven in de Biesbosch. Een deel van de bestaande collectie gebruiksvoorwerpen kan nieuw leven ingeblazen worden door deze op eigentijdse wijze te exposeren en te koppelen aan boeiende verhalen”, zo staat in het bidbook te lezen. De meest ingrijpende verandering rondom het Biesbosch Museum is, misschien nog wel de aanleg van een zoetwatergetijdenpark. Om dat park mogelijk te kunnen maken, wordt het eiland vergraven tot een ondiepe kreek omringd door een ‘dijk’ met verhard pad. Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen en dammen bouwen. De ondiepe kreek wordt zo gemaakt

dat variaties in de waterstand, door getijden of door kinderhanden, tot merkbare verschillen in het park leiden. En ongemerkt zijn bezoekers op die manier ook educatief bezig: dankzij de zogenaamde ‘Biesbosch beleving’ met polders, dijken en stromen krijgen zij inzicht in de waterhuishoudkundige werking en het belang van de Biesbosch. De bedoeling is dat wordt begonnen met de uitbreidingsplannen van het museum in de tweede helft van 2014, waarna het museum in het voorjaar van 2015 heropend zal worden. Maar binnenkort wordt al een eerste aanzet voor de aanleg van het museumeiland gegeven: wanneer de Combintatie Noordwaard, belast met de ontpoldering van de Noordwaard, begint met de aanleg van de bruggen bij het Biesbosch Museum.

Talentgroep ĤĬįĦīĠĥĢĪš Bij Praktijk Pio staat vanaf 2 oktober de deur weer open voor hoogbegaafde kinderen die nieuwsgierig zijn en van uitdaging houden. Dit is de tweede Talentgroep die onder schooltijd wordt gehouden. De kinderen komen van diverse basisscholen binnen en buiten Gorinchem. Door veel spel- en samenwerkingsopdrachten leren de deelnemers meer over zichzelf en de ander. Naast het praten over (hoog)begaafdheid, het delen van ervaringen en gedachten, gaan kinderen individueel aan de slag met een gekozen onderwerp. Met als uitgangspunt hun eigen vragen, leerpunten en gemaakte planning. Ook wordt er een groepsopdracht gegeven. Hierbij staat het ontwerpen centraal. De kids vormen een ontwerpbedrijf en moeten samenwerken om de opdracht te kunnen voltooien. De bijeenkomsten vinden op woensdagochtend onder schooltijd plaats in Gorinchem. Mensen die meer informatie over de Talentgroep kunnen contact opnemen met Gabriëlle Wouters van Praktijk PIO, pedagoge en leerkracht basisonderwijs, 06-26162333.

q WWW.PRAKTIJKPIO.NL

™=ZiiZggZ^ckVc]Zi7^ZhWdhX]BjhZjbdcYZg\VViZZc^c\g^_eZcYZkZgVcYZg^c\#

AFBEELDING: STUDIO MARCO VERMEULEN


BOTEN- en CAMPERBEURS2013

Gorinchem

VRIJDAG 27 SEPTEMBER ZATERDAG 28 SEPTEMBER Informatie en aanmelden voor particulieren én bedrijven op botenencamperbeursgorinchem.nl of bel 0183 65 93 14

Schepen en campers te koop

Nu inschrijven is nog mogelijk. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. www.botenencamperb eursgorinchem.nl

Editie 26 Boten- en Camperbeurs groots van opzet! De beurs vierde vorig jaar de 25ste editie. Nieuw was vorig jaar dat we de beurs hebben uitgebreid met een camperbeurs. Wij kijken terug op een zeer geslaagde beurs en gaan nu dan ook voort op ons ingeslagen pad als Boten- en Camperbeurs Gorinchem. Ook deelnemers en bezoekers waren erg enthousiast.

Speciaal voor de Boten- en Camperbeurs gratis bootverbinding Gorinchem-Sleeuwijk

We hebben met de Boten en Camperbeurs een prachtig evenement in de Gorinchemse binnenstad waar zowel bedrijven als particulieren een nieuwe of 2de hands boot of camper kunnen (ver)kopen. De jaarlijkse beurs wordt gehouden in en rondom de Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort Gorinchem en aansluitend ook het beursterrein aan de overkant van de rivier bij Sleeuwijk Yachting waar veerdienst Gorinchem u tijdens de beursdagen gratis heen brengt.

Openingstijden

Beursmarkt op zaterdag 28 september Aansluitend op de schepen en de campers die te koop worden aangeboden, organiseren we op zaterdag 28 september een grote beursmarkt. Deze markt is interessant voor zowel bootliefhebbers als camperaars. U vindt op deze markt bedrijven en particulieren, nieuw en 2de hands.

Speciaal tijdens de beurs zal de veerdienst Gorinchem bezoekers gratis vervoeren tussen de twee beurslocaties: de Gorcumse Lingehaven en Sleeuwijk Yachting.

Vrijdag 27 september 12.00 uur – 17.00 u > Botenbeurs en Camperbeurs Zaterdag 28 september 9.00 uur – 17.00 u > Botenbeurs, Camperbeurs en nautisch-recreatieve markt. Toegang tot beurs Gorinchem is voor alle bezoekers gratis. www.botenencamperbeursgorinchem.nl U bent van harte welkom!

Waterbus Dordrecht - Sliedrecht - Gorinchem. Speciaal voor de Boten- en Camperbeurs vaart de waterbus op zaterdag 28 september op het traject Dordrecht - Sliedrecht - Gorinchem. Voor meer info: http://www.waterbus. nl/zomervaarten/

De Gorcumse watertaxi. U kiest en wij varen....

De Gorcumse Watertaxi is een ideale oplossing buiten de reguliere dienstregeling en op afwijkende trajecten. Kortom vervoer op maat! U belt naar 06-22 55 82 33 en bespreekt de door u gewenste dag, tijd, traject en aantal personen. De watertaxi vaart voor vaste tarieven van en naar Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Vuren, Loevestein, Brakel, Herwijnen, Hardinxveld en Werkendam. De fiets mag gratis mee! Voor aanvullende informatie: www.veerdienstgorinchem.nl


algemeen

Woensdag 18 september 2013

19

GEZONDHEID CENTRAAL

We besteden niets uit aan een laboratorium, we hebben alles in eigen hand. “Dit is een prachtig vak. Het gebit is als een uiterlijk visitekaartje voor de mensen. Als dat er niet mooi uitziet kunnen ze zich erg ongelukkig voelen. Het is belangrijk en dankbaar om daar veel tijd en moeite in te steken.” Aan het woord is Arnold Dokman, sinds zestien jaar met zijn Tandprothetische Praktijk Dokman gevestigd aan de Tienhont 18 in Sleeuwijk. Gespecialiseerd adres in het Land van Heusden en Altena voor het vervaardigen van protheses. “Een kleinschalige praktijk en dat is een be-

Kunstgebit? Ervaar onze zorg! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst.

en uw regio!

Wij zitten binn

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN

wuste keuze”, vertelt Liesbeth Dokman, echtgenote en medewerkster in de praktijk. “Wij nemen voor iedere patiënt rustig de tijd. Hij wordt bij de hele behandeling betrokken, zoekt zelf de tanden en kiezen mee uit en de prothese wordt pas afgemaakt als de klant helemaal tevreden is.” “We besteden niets uit aan een laboratorium. We hebben alles in eigen hand. De klant hoeft daardoor nooit lang te wachten bij ons en je mag mij afrekenen op het eindresultaat”, stelt de protheticus. “Want ik ben degene die van het begin tot het einde met de prothese is bezig geweest.” In de loop der jaren is er een verschuiving geweest en heeft de ‘gewone sprothese’ steeds meer plaats gemaakt voor de implantaatprothese. “Het implantaat is een mooie oplossing, die we graag aanbieden. Maar het is geen must”, benadrukt Liesbeth Dokman. “Als u een gewone prothese wilt, omdat u dat nu eenmaal gewend bent kan dat ook. Die keuze is aan de klant.” Tandprothetische Praktijk Dokman is HKZ-gecertificeerd en dit jaar is de behandelkamer nieuw ingericht, aangepast aan de laatste hygiëne-eisen.

De afwikkeling wordt vanuit de praktijk helemaal geregeld met de verzekeraar. 75 procent van de kosten wordt in ieder geval vergoed, mits het eigen risico is verbruikt. De praktijk is op werkdagen geopend van 8.30 tot 11.30 uur en van 13.15 tot 17.00 uur. Vrijdag alleen ’s morgens. Eventueel is het mogelijk specifieke afspraken bij de cliënt thuis te maken. Meer informatie is verkrijgbaar via 0183 – 302257, tppd@xs4all.nl of op www.tandprotheticus.org.

Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257

Tandartsen Pooters & Prinsen Zwanger? Gefeliciteerd! Kraamzorg Novo Peri biedt zorg die bevalt! Wat kunt u van ons verwachtten? -1 kraamverzorgende tijdens uw kraamtijd -Begeleiding bij de borst- of flesvoeding -Hoge kwaliteit zorg voor u en uw kindje -Gedreven en ervaren kraamverzorgsters -Persoonlijk intake gesprek bij u thuis Kom ook....op 5 oktober van 13.00 - 16.00 uur in Hipper & de Nieuwe Kolfbaan, Torenstraat 1a in Gorinchem Omdat elke geboorte uniek is! www.novoperi.nl

Steenweg 7 5256 KA Heusden Tel 0416-665454 www.tandartsheusden.nl info@tandartsheusden.nl Graag zien wij u op onze nieuwe locatie aan de Steenweg 7.

Wij nemen nog nieuwe patiënten aan!

Voorstraat 5e Almkerk info@jcpaans.nl

+31 (0)183 40 97 51 www.jcpaans

GEBOORTE / KLEINKIND /

familie berichten JUBILEUM / FELICITATIE / DANKBETUIGING / OVERLIJDEN / GESLAAGD / VALENTIJN

/

GETROUWD

Vanaf nu bieden wij onze lezers de mogelijkheid om online familieberichten samen te stellen. Moeilijk is dat niet. Slechts drie instructies hoeft u te onthouden om zelf uw familieberichten in Het Kontakt geplaatst te krijgen. 1. klik. Inloggen op www.hetkontakt.nl/familieberichten 2. tik. Typ de gewenste tekst, of het nu gaat om een bericht van geboorte, jubileum, uw vader die Abraham ziet of een kennisgeving van overlijden. 3. klik. Versturen


MAGAZIJN

publicaties

Woensdag 18 september 2013

LEEGVERKOOP VERKOOP VAN OVERJARIGE EN B-KEUS TUINMEUBELEN

80% KORTING TOT

MEER DAN 200 TAFELS TEGEN BODEMPRIJZEN VEEL PARASOLS IN DIVERSE MATEN EN KLEUREN SHOWMODELLEN LOUNGE- EN DININGSETS VEEL STOELEN DIVERSE KLEUREN EN MODELLEN

Piet Versteegt

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. bankstel, roomwit, 2-3 zits, t.e.a.b. Tel. 0345683408. T.k. diepvrieskist Helifrost 310L, 1050Bx631Dx850H i.g.s. Tel. 0345-651551. T.k. schaaktafel mahonie. Tel. 0345-683408. T.k. speelgoedhondje €10,-; zachte blokken €5,-; fietsstoeltje compl. €10,-; plastic wip t.e.a.b.; bkn: Nogmaals Manninne €5,-; Parijs €5,-; Wat een geweldig kind €7,50; rieten stoel + ksn €35,; lamp jngs kmr €15,-. Tel. 06-41520901.

’n Baby op komst?

20 verschillende collecties met geboortekaartjes vindt u bij De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311 Loop je binnenkort een Marathon of een Vierdaagse? Ben je binnenkort jarig of ga je trouwen?

Homburg 38 - Beesd VRIJDAG 20 SEPT. & ZATERDAG 21 SEPT.

van 10.00 - 17.00 uur

20

keukens in diverse stijlen voor ieder budget

Ga je iets speciaals doen?

350m2

kom in

HOGE KORTINGEN OP DIVERSE SHOWROOMOPSTELLINGEN EN APPARATUUR

inspiratie

actie voor jouw favoriete goede doel!

ook maatwerk mogelijk

DIVERSE MERKEN INBOUWAPPARATUUR

twitter.com/Vosseling

STANDAARD 20 KEUKENOPSTELLINGEN IN

Kies uit meer dan 2000 goede doelen

facebook.com/KeukencentrumVosseling

Onze merken | Alno | Eggersmann | Mereno | Nieburg | Warendorf Wellseindsestraat 9, 5325 KH Wellseind (Gld.), Tel. (0418) 552404

www.vosseling.nl

Openingstijden: Ma. t/m Do. 9.00 - 18.00u, Vr. 9.00 - 21.00u, Za. 9.00 - 17.00u, Zo. Gesloten

morgen wil ik weer net zo’n íjne dag als vandaag

KOZIJNEN ramen

Meld je aan en start je eigen actie op www.geefsamen.nl

Sportbrillen op sterkte! Supermoderne, veilige sportbrillen op uw eigen sterkte in hippe kleuren. Dat kan alleen maar bij uw Eigen Opticien in Rijswijk zijn.

deuren serres dakkapellen

kunststof hout aluminium

zonwering rolluiken

Voor sportievelingen zoals fietsers, zeilers, skieërs, zwemmers en bijvoorbeeld schaatsers een veilig idee. Brillen van Rudy Project met enkelvoudige glazen op eigen sterkte voor dezelfde prijs; multifocale glazen met geringe bijbetaling.

En dat voor die prijs!

Dorpsstraat 34 4284 EH Rijswijk (NBr)

Voor een persoonlijk advies:

TRABOR

Tel. 0183442319

N E D E R L A N D Transportweg 5 | 3381 LP Giessenburg | Tel. 0184-653585 | Fax 0184-654133 www.trabor.nl | e-mail: info@trabor.nl

Laat je vrijblijvend, maar professioneel adviseren voor de juiste keuze!

www.premere nl

Kijk ook op meijleroptiek.nl


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Interview

Jetty Eugster-van Bergeijk

Meisje uit Broek burgemeester Henk Poelakker, vanwege kanker worstelend met zijn emoties, interviewt bekende streekgenoten over hun gevoelens.

‘Ik durf te stellen dat de grootste groep het in ons land goed heeft’ tels, een woonvoorziening voor mensen met dubbele zorgen, bijvoorbeeld verslaafd en psychische problemen. Iedereen begreep dat deze mensen een plaats in de maatschappij moesten krijgen, maar weinigen accepteerden dat een dergelijk huis in hun wijk gebouwd zou worden. Ik maakte hele heftige discussies mee: schreeuwende mensen die je bijna aanvlogen. Ik maakte me zorgen over de veiligheid, maar ben nooit echt bang geweest.”

Boos “Als kind was ik al graag aan het woord. In mijn pubertijd was het credo: ‘meer mensen mondig maken’. Welaan, dat was aan mij wel besteed. Discussiëren werd mijn grote passie. Ik begreep de mensen die de barricaden op gingen voor een betere verdeling van de welvaart. In mijn lijf voelde ik een drive om iets te willen bereiken, desnoods met de kop door de muur. Zo was ik fel gekant tegen die afschuwelijke Neutronenbom die al het leven stuk maakt, maar gebouwen laat staan. Kun je je voorstellen dat ik me in die dagen regelmatig boos maakte, dat ik me opstandig opstelde, dat ik protesteerde? Als echte protestant mag en moet dat ook……toch? Nog altijd heb ik niets met hiërarchie, niets met arrogantie of dikdoenerij. In de politiek moet je keuzes maken, als wethouder moet je knopen door durven hakken. Boos en teleurgesteld was ik toen het eerste hostel dat Den Bosch rijk zou zijn in de fik ging. Blij ben ik dat jaren na mijn inzet voor deze tehuizen er toch weer gebouwd wordt aan deze hostels. Tegenwoordig lijkt het ‘in’ te zijn om je druk te maken over de crisis. En natuurlijk besef ook ik dat het afschuwelijk is als je geen werk meer hebt en dat je thuis komt te zitten met een flinke duit minder. Toch durf ik te stellen dat de grootste groep het in ons land goed heeft en dat we nog altijd in weelde leven. Ik tref teveel zinloos gemauw aan.”

Blij

™È?Zi_Zj^i7gdZ`É!iZ\ZclddgY^\Wjg\ZbZZhiZg^cHX]^_cYZa#

door Henk Poelakker ID-kaart Naam: Jetty Eugster-van Bergeijk Geboren: 1955 Burgerlijke staat: gehuwd, drie dochters Belangrijk: met twee benen op de grond

In 1955 zag Jetty van Bergeijk het levenslicht in Babyloniënbroek, ging aldaar naar school, rondde met goed gevolg de HBS in Waalwijk af en klom binnen het CDA via raadslid en wethouder in Den Bosch op tot burgemeester van Schijndel. Inmiddels is ze 36 jaar getrouwd met Erik Eugster en hebben ze samen drie dochters van 28, 25 en 23. Jetty blijkt een vrouw die stevig in het leven staat, die geniet van kleine dingen en die zich zowel tussen als onder de rivieren thuis voelt, een verre van grijze muis.

Bang Kenmerk 1: staat voor solidariteit Kenmerk 2: gedreven Kenmerk 3: boeiende verteller

“Tot de leeftijd van een jaar of zeven woonden we op d’n Biesheuvel, ver verwijderd van de bewoonde wereld. Als kind leefde ik vooral tussen de dieren en planten, scharrelde langs de sloot en kende ik louter volwassenen om me heen. De fazant vond ik een prachtige vogel en ik geloofde het fabeltje ‘as ge zout op zunne start leet, kun d’m vatte’. In dat wereldje kende ik geen angst en ook op latere leeftijd heb ik die emotie niet of nauwelijks gekend, behalve als het om gezondheid gaat. Als wethouder in Den Bosch ontmoette ik heel diverse mensen die bij moeilijke kwesties, begrijpelijk, opkwamen voor hun eigen belangen. Ik heb me destijds erg sterk gemaakt voor de bouw van zogenaamde hos-

“Vroeger toen ik klein was gingen we wel eens een dagje naar de grote stad Den Bosch, met d’n ALAD. Mensenlief, wat vond ik dat fijn! Wat ik anno 2013 heel fijn vind: op zondag de kinderen om me heen, op bezoek bij mijn ouders (helaas te weinig), thuis met familie en vrienden, af en toe een dagje er tussenuit. Het zijn kleine maar o zo belangrijke momenten voor mij. Ik voel me een blijmoedig mens, voel me thuis daar onder de rivieren. Blij ben ik nog altijd dat meester Straver uit Babyloniënbroek mij destijds op de lagere school klaar stoomde voor het toelatingsexamen HBS. Achteraf heb ik spijt dat ik na die opleiding niet verder heb gestudeerd. Het was er waarschijnlijk de tijd niet voor. Ik rolde de politiek in en heb daar ontzettend veel fijne en mooie gebeurtenissen beleefd. Natuurlijk zal niet iedereen blij geweest zijn met die potige tante die beslissingen durfde te nemen; jammer genoeg kun je niet door iedereen aardig gevonden worden. Uiteindelijk blijf ik wie ik ben, Jetje uit Broek, met twee benen op de grond. Ik kan nog altijd warm lopen, zeker nu als burgemeester, voor ‘de goede zaak’. Mijn gemeente Schijndel is de eerste Fair Trade gemeente van Brabant. Daar ben ik keitrots op.

Bedroefd “Mijn broer Martin was als klein jongetje al anders. We wisten niet wat het was, hij liep achter. Jaren later bleek het autisme te zijn en vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Mijn ouders hebben blijvende zorg om hem maar kunnen gerust zijn: samen met mijn twee andere broers nemen wij de liefdevolle aandacht voor Martin over als dat nodig is. De eerste tranen van diepe droefheid kan ik me herinneren rondom het overlijden van mijn oom Bert. Ik ruik nog de geur die rondom dat verdriet hing. Is het verdriet of teleurstelling dat de politiek in Brabants hoofdstad mij op enig moment als wethouder liet zakken en dat na negen mooie jaren? Mijn zwaarmoedige kant maakte dat ik die teleurstelling niet 1-2-3 te boven kwam. Toch durf ik te zeggen dat mijn leven talloze zegeningen kent.” Jetty Eugster-van Bergeijk is dankbaar dat haar wiegje in onze streek stond. Was en is kerkelijk actief, bleef ondanks politiek gesjoemel rond haar persoon en afkeer van het gedoogkabinet met de PVV lid van het CDA. Denkt steeds minder verticaal naar God en steeds meer horizontaal naar de kwetsbare mens. Tegen de kerken in zijn algemeenheid zegt ze: Kom eens uit je schulp, laat die strakke leer voor wat het is want het gaat om dat ene: God is liefde. Solidariteit is een belangrijk woord in haar leven, evenals carpe diem.

‘Uiteindelijk blijf ik wie ik ben, Jetje uit Broek, met twee benen op de grond’


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

10.00 uur ds. W. Venema, Jeugd- en Jongerenkerk. Herv. Gem. 10.00 uur kand. mw. M. Eikelenboom. AALBURG Herv. Gem. Ichthus 09.30 uur ds. Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, M.M. van Campen (Oude Kerkje), Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. 16.00 uur ds. E.G. de Kruijf. Messiaanse huisgem. Beth-Shalom J. van Rijswijk. Herv. Gem. 10.00 uur ds. B.C. Haverkamp, 18.30 uur 10.00 uur samenkomst (zaterdag ds. M.J. van Oordt. Vrije Oud Geref. 21 september). Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk (v.h. NGK AlmkerkGem. 09.30 en 18.30 uur ds. W.J. Werkendam) 10.00 uur ds. C.A.A. Teunissen. Struik. R.K. Kerk 09.30 uur Woorden Communieviering, past. BollerALMKERK man. Vrije Evang. Gem. De Burcht Altenahove 11.00 uur ds. G.J. 10.00 uur Adri v.d. Berk. Wolters. Geref. Kerk 09.30 uur ds. S. van Meggelen, 18.30 uur ds. H.P. UITWIJK-WAARDHUIZEN de Goede. Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 en 16.30 uur ds. A. v.d. Sloot. Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 en 18.30 uur ds. G. Zomer. Prot. Gem. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G.J. Wolters, 18.00 uur ds. A.A.W. de Ruiter. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur prof. dr. W.J. van Asselt, 18.30 uur ds. M. Dubbelman. ANDEL Geref. Kerk 09.30 uur ds. R.R. MaatVEEN huis, 18.30 uur ds. G. v.d. Linden. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur Herv. Gem. 09.30 uur ds. B.J.P. de Bruin, 18.00 uur ds. C. v.d. Scheur. leesdienst. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. W. Nobel, 17.00 uur kand. Vrije Evang. Gem. De Koningshof J. Kommerie. Herv. Gem. 09.30 uur 10.00 uur Corne Platschorre. ds. J. Brouwer, 18.00 uur ds. J. den Hoed. BABYLONIENBROEK Herv. Gem. 09.30 uur kand. G.W. van Wingerden, 18.30 uur ds. H.J. WERKENDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur van Kapel. ds. D. Bos. Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 uur samenkomst. GeDUSSEN Geref. Kerk 09.30 uur ds. N.J. Dek- ref. Gem. 10.00 en 18.00 uur ds. M. ker. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur Karens. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. H.P. de Goede. Herst. Herv. ds. M. v.d. Ruitenbeek. Gem. 09.30 uur kand. L. Treur, 16.00 uur kand. G.J. Veldhuis. Herv. EETHEN Gem. wijk 1 10.00 uur ds. C. HenHerv. Gem. 09.30 uur ds. Hage. driksen (BBK), 18.00 uur ds. J.M.D. v.d. Berg (DK). GENDEREN Geref. Kerk 09.30 uur ds. J.T. de Koning, 18.30 uur ds. G.J. Wolters. WIJK Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. de N. den Ouden, 18.30 uur kand. L. Koning, 18.30 uur kand. J.W.Th. Treur, 19.30 uur dr. W.J. op ‘t Hof. Mout. Herv. Gem. 09.30 uur ds. A. Jonker, 18.30 uur ds. M.A. Kuijt. GIESSEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. WOUDRICHEM Mouw, 18.00 uur ds. S. Jumelet. Herv. Gem. 09.30 uur ds. N. Slok, 18.00 uur Rob Favier, jeugddienst. HEUSDEN Herv. Gem. 10.00 uur dr. A. Vos, 17.00 uur ds. J.T. de Koning. Zondag 22 september

MEEUWEN Geref. Gem. 19.30 uur ds. J.W. Verweij (donderdag 19 september). 09.30 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Kerk 09.30 uur dhr. J. Lankhaar. Herv. Gem. 09.30 uur ds. W. Stijf (viering H.A.), 18.00 uur ds. W. Stijf (dankz. H.A.).

RIJSWIJK Christengem. 10.00 uur M. Kaelin. Geref. Kerk 09.30 uur ds. H.J.K. Gierkink-v. Geerestein. Herv. Gem. 09.30 uur Ds. D.M. Heikoop, 18.00 uur ds. L. Wingerden.

zaterdag

20 september

21 september

Workshop bij MIyoga door Amerikaan

Bach motetten in de Martinuskerk

De Amerikaan Robert Boustany geeft al meer dan veertig jaar yogalessen en trainingen in onder andere Houston, Texas. Regelmatig reist hij de wereld rond om zijn voormalige leerlingen bij te scholen. Nu komt hij naar Dussen op uitnodiging van Miranda Beenackers van MI-Yoga. Vanaf 19.00 uur zal de Amerikaan een workshop geven in de Dussense Appelschuur.

In de Martinuskerk in Woudrichem worden Bach motetten ten gehore gebracht door Cantus. Het concert begint om 16.00 uur. Er zullen vijf motetten uitgevoerd worden.

DONDERDAG 19 SEPTEMBER

Verkoop kleding 9:00 Sleeuwijk, Verkoop van najaars- en winterkleding in de Ichtuskapel aan het Transvaal. De opbrengst is ten gunste van Nierstichting Nederland. Verkoop tot 21.00 uur. Meer informatie bij Sjanie van Alten: 0183303950. Tekenen der tijden 19:30 Wijk en Aalburg, Vereniging De Christenvrouw houdt een bijeenkomst in de Rehoboth. Dominee M.a. Kuijt zal spreken over het onderwerp ‘Tekenen der tijden’. Vervoer: 0416-691122. Donderdagaafcafé 20:00 Nieuwendijk, Donderdagaafcafé in Xinix met Niels Monshouwer. www.xinix.nl Dolf Jansen 20:15 Zaltbommel, Dolf Jansen gaat in de Poorterij op zoek naar zijn topvorm, nu hij 50 is. et onvermijdelijke feit is dat www.poorterij.nl

ting Sport en Recreatie Land van Heusden en Altena een sozenzaalvoetbaltoernooi voor jongeren van 14 tot en met 23 jaar. Meer informatie: Rob cvan Es, 0651063391. Amerikaanse yoga 19:00 Dussen, In de Appelschuur zal een bijzondere workshop worden gehouden met de Amerikaanse yogaleraar Robert Boustany. Hij komt een workshop verzorgen op uitnodiging van Mirande Beenackers. De Amerikaan zal deelnemers Pralaya-yoga laten voelen en ervaren. Meer informatie: 06-51925498. Bingo 20:00 Wijk en Aalburg, In de kantine van NOAD’32 wordt bingo gespeeld. Kaarten 20:00 Eethen, In de kantine van GDC wordt kaart gespeeld: rikken en klaverjassen. Inschrijven vanaf 19.30 uur. Enge buren 20:30 Gorinchem, Twintig jaar geleden ontmoeten drie jongens elkaar. Ze vinden elkaar in humor en muziek en een bijzondere relatie is geboren. Na twee decennia opde planken geeft Enge buren zich nu totaal bloot met ‘De ware naaktheid’ in theater ‘t Pand. www.theaterpand.nl

ZATERDAG 21 SEPTEMBER

Hengelen 8:00 Aalst, Er wordt gevist voor de Poelier van HemertCup door hsv de Rietvoorn. Deelnemers kunnen zich tot 7.30 uur inschrijven bij café Halosta. Buurtsale 8:00 Woudrichem, In het gedeelte van Postweide en Kastanjelaan wordt, in het kader van burendag, een buurtsale gehouden. Nordic Walking 9:00 Wijk en Aalburg, WSV Wandelvreugd houdt opnieuw een Nordic Walking wandeltocht. Er kunnen afstanden gelopen worden van 9, 18 en 24 kilometer. Geschikt voor een Nordic Walker, maar ook voor wandelaars zonder stokken. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur in café D’n Dijk. Markt in Aalburg 9:00 Wijk en Aalburg, Jaarlijkse rommelmarkt op de parkeerplaatsen rondom de nieuwe hervormde kerk. Twèddus 10:00 Hank, Bij de boerderij aan de Buitendijk 89 in Hank wordt een rommelmarkt van Twèddus Hank gehouden. De opbrengst is voor het behoud van de Hankse kerk. Kruidencursus

10:00 Genderen, Jules Faber houdt de kruidencursus/ workshop ‘kruiden in de directe omgeving’. Meer informatie: 0416-284870 of jlfaber@hetnet.nl. Liniepadfestival 11:00 Werkendam, Tweede Liniepadfestival, zaterdag en zondag, op fort Altena en langs een deel van het Liniepad. Thema: ‘Groen & Actief’. Bijzondere elementen zijn dit jaar de drijvende galerie, het wensenweb en de bunkerbieb. www.liniepadfestival.nl Emmy Verhey Festival 14:00/16:00 Zaltbommel, Ook dit jaar heeft Isabel Versteeg een gloednieuw sprookje speciaal voor het Emmy Verhey Festival geschreven: ‘Wie heeft mijn brandweerauto gezien?’ www.emmyverheyfestival.nl Bach motetten 16:00 Woudrichem, In de Martinuskerk worden Bach Motetten uitgevoerd. Het concert wordt gegegeven door Cantus. Bevertocht 18:30 Hank, Bevertocht, een vaartocht met vertrek vanaf Jachthaven Vissershang. Reserveren: 0162-403666. www.fluisterboot.com Silent Disco 20:00 Almkerk, Jongerencentrum De Pomp start het

VRIJDAG 20 SEPTEMBER

SLEEUWIJK Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem

Medische diensten Land van Heusden en Altena

HAGRO Land van Heusden: dr. C.A. Arnold Bik – D. de Jonge Wind -Tjan - Wensink - Ebben Roelofs - B. en J. van der Weerd - De Meijer: buiten kantooruren is de dienstdoende huisarts, uitsluitend voor spoedgevallen, bereikbaar via tel. 0900-4005006.

vrijdag

Kleding als taal 20:15 Sleeuwijk, Dianne van Nes houdt een interactieve presentatie over het effect van kleding die je draagt in Theetuin Binnen & Buiten. Reserveren: 06-20302047. www.theetuinbinnenenbuiten.nl

NIEUWENDIJK Geref. Kerk 10.00 uur ds. M.F. Meeder-van Hof / ds. R.A. Wouda. Herv. Gem. 10.00 uur ds. W. v.d. Hul, 18.30 uur ds. P.L. Tolhoek.

HUISARTSEN

service

Kerkdiensten Land van Heusden en Altena

WWW.HETKONTAKT.NL

22 vrije tijd

pland worden en werkt de huisartsenpost op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst telefoonnummer 0183646410.

De Centrale Huisartsenpost is geopend tijdens werkdagen van 17.00 tot 08.00 uur, van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 08.00 uur en tijdens erkende feestdagen. DE CENTRALE HUISARTSENPOST Neem bij een bezoek aan de huisGORICHEM e.o. - verzorgt de artsenpost altijd een geldig legitispoedeisende huisartsenzorg tijmatiebewijs mee. Kijk voor meer dens de avonden, nachten, weekinformatie op: enden en tijdens erkende feestdagen in de gemeenten GiessenlanWWW.CHPGORINCHEM.NL den, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, LeerTANDARTSEN dam, Liesveld, Lingewaal, Werken- Tandartsen Nooddienst voor Godam, Woudrichem en Zederik. rinchem, Land van Heusden en AlDe Centrale Huisartsenpost Gorin- tena, Vijfheerenlanden en oostelijk chem wil zoveel mogelijk mensen deel van de Alblasserwaard: tel. helpen en klaarstaan voor acute si- 0900-1515 verschaft u alle informatuaties. Daarom moet er goed getie over de dienstdoende arts.

q

meer service online op www.hetkontakt.nl

Verkoop kleding 9:00 Sleeuwijk, Verkoop van najaars- en winterkleding in de Ichtuskapel aan het Transvaal. De opbrengst is ten gunste van Nierstichting Nederland. Verkoop tot 11.00 uur. Meer informatie bij Sjanie van Alten: 0183303950. Klepper de Klep 9:30 Woudrichem, Samen met een (groot)ouder kunnen kinderen lekker bewegen, zingen en klepperen in De Veste. De cursus wordt geleid door Apolonia Gort. www.stichtingdevleet.nl ZATERDAG 28 SEPTEMBER

Open dag Hoppas 11:00 Woudrichem, HOPPAS Woudrichem, Baljuw 1, houdt een open dag. Koffie met wat lekker, een rondleiding en toelichting van de werkzijze. Meer informatie: 0183-442662. Sozenvoetbal 19:00 Giessen, In sporthal De Jager houden het jongerenwerk van Trema Welzijn, Stichting De Vleet en Stich-

Mannenkoor De Lofzang uit Goes komt zingen in Wijk en Aalburg L>?@:C66A7JG<™ In het nieuwe kerkgebouw van de hervormde gemeente van Aalburg wordt 28 september een koor- en samenzangavond gehouden. Tijdens deze avond wordt ook een nieuwe cd gepresenteerd, opgenomen in de grote kerk van Heusden. Medewerking aan de cd hebben verleend: mannenkoor De Lofzang uit Goes en het gemengde koor Zingt des Hoogsten lof. Deze koren zullen tijdens de avond stukken ten gehore brengen die ook op de cd staan. De avond begint om 19.30 uur, na afloop wordt de cd voor het eerst te koop aangeboden.


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

dinsdag

21 september

21 september

24 september

Sint Caecilia maakt al 85 jaar muziek

Orgelleerlingconcert in Veense kerk

De Cock en de moord in het theater

Muziekvereniging Sint Caecilia uit Hank bestond 28 augustus 85 jaar. Daar wordt dit weekend muzikaal aandacht aan besteed. Voor dorpshuis ‘t Uivernest wordt een feesttent geplaatst. Daar zal het fanfareorkest zaterdagavond optreden met een combo en diverse solisten. De avond wordt afgesloten door de Young Stage Band. Zondag zal de kerkdienst in de tent worden gehouden. Aansluitend receptie.

In de hervormde kerk in Veen wordt vanaf 20.00 uur een orgelleerlingconcert gehouden door kerkorgelleerlingen van Gijsbert Lekkerkerker. Toegang tot het concert: 5 euro.

In Schouwburg De Nieuwe Doelen zal 24 en 25 september de voorstelling ‘De Cock en de moord in het theater’ op de planken worden gezet. Beide avonden beginnen om 20.15 uur.

seizoen met een Silent Disco. www.depomp.com Sing in 20:00 Wijk en Aalburg, In de oude hervormde kerk wordt een sing in gehouden. De band Pronounced zorgt voor muziek. Het thema is ‘Leven met lef’. Taptoe Sleeuwijk 20:00 Sleeuwijk, Jaarlijkse taptie in Sleeuwijk, in het park achter winkelcentrum De Es. Showkorps Wilhelmina heeft diverse top gastkorpsen uitgenodigd, maar laat natuurlijk zelf ook van zich horen. Vanaf 19.00 uur zal seniorenorkest Da Capo te horen zijn op het taptoeterrein. Orgelleerlingen 20:00 Veen, Kerkorgelleerlingen van Gijsbert Lekkerkerker geven een concert op het grote Pels van Leeuwenorgel in de hervormde kerk. www.gijsbertlekkerkerker.nl Vrienden van 20:00 Hank, Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van muziekvereniging St. Caecilia wordt er een jubileumconcert gehouden in ‘t Uivernest, titel van het concert: ‘De vrienden van Caecilia Live’. De afterparty wordt verzorgd door de Young Stage Band. Albert Schweitzer

20:00 Gorinchem, In de Grote Kerk wordt een Albert Schweitzer herdenking gehouden. Tijdens het herdenkingsconcert wordt ingezoomd op de grote belangstelling die Schweitzer had voor het orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach, in het bijzonder het koraalgebonden werk. Daarnaast zal Gerben Budding de vierde orgelsymfonie van Charles-Marie Widor laten horen. Alles went 20:15 Gorinchem, In Schouwburg De Nieuwe Doelen staan Gerard Cox en Joke Bruijs op het toneel met de voorstelling ‘Alles went, behalve een vent’. www.denieuwedoelen.nl Polderman 20:30 Gorinchem, ‘Polderman baart zorgen’ staat in Theater ‘t Pand. Grof en teder tegelijk. www.theaterpand.nl Circle J 21:00 Nieuwendijk, Circle J zal optreden in Xinix. www.xinix.nl Bruut 21:00 Hank, Bruut explosive car tuning in De Kelder. www.dekelder.nl Shot Down 22:00 Wijk en Aalburg, In café D’n Dijk aan de Maasdijk zal deze avond Bluesrock cover band Shot Down

optreden. Entree: gratis. ZONDAG 22 SEPTEMBER

Jubileummis 9:30 Hank, In de parochiekerk wordt een jubileummis gehouden om het 85-jarig bestaan van St. Caecilia te vieren, aansluitend is er een receptie in ‘t Uivernest. Om 13.30 uur is er een concert van het opleidingsorkest van de vereniging. Daarna komt de Front Row Zydeco Band optreden. Oldtimerbeurs 10:00 Drunen, Bromfietsoldtimerbeurs, met brommers tot bouwjaar 1985 en onderdelen en accessoires. Deze is te bezoeken in De Stulp in Drunen. Entree: 5 euro. Wie op een rijdende oldtimer komt, betaalt de helft van het entreegeld, dat bovendien ten goede komt aan Villa Pardoes. Koken met gans 13:00 Woudrichem, Bij kookstudio Heerlijk en Eerlijk wordt een kookworkshop over ganzen gegeven. Deelnemers leren hoe ze alles van de gans kunnen gebruiken in een vier gangen menu. Aanmelden of meer informatie: 0183-763434 of informeer@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.

Kegelaer aan De Baan wordt een compleet conours hippique gehouden. Natuurlijk voor paardensportliefhebbers, maar ook voor iedereen die Villa Pardoes een warm hart toedragen. De volledige opbrengst van het evenement gaat ook naar Villa Pardoes. www.villapardoesconcours.nl Visarendtocht 14:00 Hank, Visarendtocht, een vaarwandeltocht met vertrek vanaf Jachthaven Vissershang. Reserveren: 0162403666. www.fluisterboot.com Blij visje 14:30 Dussen, Theatergroep Kees en Koos speelt een bijzonder programma op kasteel Dussen waarbij peuters en kleuters worden uitgedaagd om mee te spelen ‘Ik word een heel blij visje’. Het verhaal van de voorstelling is geïnsporeerd door het boekje ‘Vrolijk’ waarbij visjes hun eigen verschillende emoties hebben. www.kasteel-dussen.nl Rob Favier 18:00 Woudrichem, In de hervormde kerk wordt een jeugddienst gehouden met Rob Favier. Thema: ‘Ik ga op reis..’ MAANDAG 23 SEPTEMBER

Villa Pardoes Concours 13:00 Kaatsheuvel, Op het terrein rondom manege De

Politiek café 19:30 Woudrichem, Politiek

café in De Teerkamer rondom het thema ‘Een Altena gemeente zonder gemeentehuis’. Het politiek café wordt gehouden door Progressief Altena. www.progressiefaltena.nl Inleveren kleding 19:30 Nieuwendijk, Inleveren van tweedehands kinderkleding en speelgoed voor de tweedehands kinderkledingbeurs. Nummers en meer informatie: jojo-kledingbeurs@hotmail.nl of 06-49195304. Zambia groep 19:30 Werkendam, De Zambia groep is al even terug in Nederland, maar geeft nu een presentatie van de reis naar Zambia in De Bron. Inloop vanaf 19.00 uur. DINSDAG 24 SEPTEMBER

Inleveren kleding 8:30 Nieuwendijk, Inleveren van tweedehands kinderkleding en speelgoed voor de tweedehands kinderkledingbeurs. Nummers en meer informatie: jojo-kledingbeurs@hotmail.nl of 0649195304. Herdenking 14:00 Gorinchem, Leerlingen van CS De Hoven locatie gIlde Vakcollege Techniek zullen meewerken aan de herdenking bij het Indië monument aan het Paardenwater.

Slim Open Jam 20:00 Nieuwendijk, Ook dit seizoen houdt SLIM in samenwerking met Xinix weer jamsessies. Elke tweede zondagmiddag en elke vierde dinsdagavond van de maand is de zaal en het podium van Xinix vrij toegankelijk voor elke muzikant en bezoeker die zin heeft om in een relaxte sfeer te jammen. www.xinix.nl Eerste leesboekjes 20:00 Drunen, Bibliotheek Heusden houdt een informatieavond over ‘eerste leesboekjes’ in de bibliotheek in Drunen, voor ouders van kinderen in groep 3 die meer informatie willen over de verschillende boekjes en het AVI niveau. Filmhuis 20:15 Gorinchem, In het Gorinchemse filmhuis draait de film ‘Elling’. Wanneer zijn moeder, die hem 40 jaar afschermde voor de buitenwereld, overlijdt, wordt Elling in een opvanghuis geplaatst. Na twee jaar komt hij vrij enmoet hij het alleen zien te redden in de boze buitenwereld. www.theaterpand.nl Moord in het theater 20:15 Gorinchem, ‘De Cock en de moord in het theater’ wordt gespeeld in schouwburg de Nieuwe Doelen. Met onder andere Peter Tuinman als De Cock en Mike Weerts

Winterfeest Loevestein krijgt vervolg

Historische lezing op kasteel Dussen

ĭĬĢġĢįĬĦħĢī š Het Winterfeest op Slot Loevestein krijgt dit jaar een vervolg op 28, 29 en 30 december. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen.

ġIJİİĢīš ‘Lodewijk Napoleon op reis door Brabant’. Deze historische lezing door Hans van den Eeden wordt 2 oktober vanaf 20.00 uur gehouden op kasteel Dussen. Tijdens deze lezing neemt de onderzoeksjournalist zijn toehoorders mee naar de patriottentijd en de Franse periode, 1794-1813, in Brabant. En dan specifiek naar 1809 wanneer Lodewijk Napoleon zijn spraakmakende inspectiereis naar nagenoeg het hele departement Brabant maakt.

Voor de invulling van het programma wordt nog gezocht naar onder andere

acteurs, verhalenvertellers en figuranten. Ook achter de schermen en bij de voorbereidingen is hulp welkom. Slot Loevestein is in de laatste dagen van december opnieuw het decor van de ‘Vergeten winterkermis van Poederoijen’. Drie avonden lang van 17.00

™:g`dbilZZgZZcl^ciZg[ZZhideHadiAdZkZhiZ^c#

FOTO: MARCEL KÖPPEN

tot 21.00 uur gaat de historische vesting open en kunnen bezoekers de nostalgische kermis bezoeken en het verhaal van Baron von Von beleven. Mensen die het leuk vinden om mee te helpen dit verhaal in te vullen, kunnen zondag 29 september terecht voor een kennismakings-/auditiedag. Voor wie niet bang is om te spelen voor een groot publiek, ouder is dan 12 jaar, bereid is om een aantal keer (op zondag) te komen repeteren in de periode oktober tot december, beschikbaar is tijdens het Winterfeest, avontuurlijk is aangelegd, het niet snel koud heeft en hard wil werken, is dit dé kans om acteerervaring op te doen onder professionele begeleiding. Ook op verschillende andere fronten wordt gezocht naar vrijwilligers om het Winterfeest opnieuw tot een succes te maken: onder andere muzikanten, dansers, grimeurs, kledingnaaisters, kaartverkopers, technici, begeleiders en toezichthouders. Aanmelden voor de auditiedag kan tot en met maandag 23 september via het aanmeldformulier op de website.

q WWW.SLOTLOEVESTEIN.NL

Kaasboerderij bezoeken ĤĢīġĢįĢīš Tijdens de Albert Heijn Open Dagen op 21 en 28 september kan iedereen op expeditie bij Kaasboerderij De Lange Hoeve uit Genderen. Het hele team staat klaar om iedere vraag te beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. Er zullen de hele dag rondleidingen gegeven worden en kbezoekers kunnen van dichtbij het hele proces van melk tot kaas bekijken. In de stallen mogen de kalfjes geaaid worden. Uiteraard valt er ook genoeg te proeven.

uitgaan

zaterdag

als Vledder. Zowel dinsdag als woensdag in de Gorinchemse schouwburg. www.denieuwedoelen.nl WOENSDAG 25 SEPTEMBER

Kinderkledingbeurs 8:45 Nieuwendijk, Verkoopdag van tweedehands kinderkleding in de gereformeerde kerk. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Inspiratieavond 19:00 Vught, Ruimte voor Ruimte heeft de afgelopen maanden 20 bouwkavels in Brabant verkocht en diverse kavels in optie gegeven. Deze avond, waarbij bouwers, architecten, financiers en makelaars aanwezig zijn, is op een van Brabants meest sfeervolle locaties, namelijk Kasteel Maurick te Vught. Belangstellenden voor deze inspiratieavond kunnen zich voor 21 september per e-mail via info@ ruimtevoorruimte.com aanmelden. Of neem contact op met: Marij-Ellen Smits, 0653191515. www.ruimtevoorruimte.com Singersongwriters 20:30 Heusden, In De Republiek houdt Het Ravelijn nu voor het eerst naast filmavonden een avond met singersongwriters. Dit keer met Melanie Horsnell en Ann Vriend.

Krakersfestival ĥĞīĨš Hank viert dit jaar het tweede lustrum van het ‘Krakersfestival’. Voor de 22ste keer betreden de carnavalsgroepen op 9 november het strijdtoneel in het Uivernest voor de begeerde plek op de Hankse Krakers cd. Twee keer elf is een magisch getal in carnaval minnend Nederland en kan dus niet zomaar voorbij gaan. En voor de tweede elfde keer wordt in Hank de strijd aangegaan tussen de verschillende carnavals- en buurtgroepen. Omdat het animo voor dit festival nog steeds ongekend hoog is, en omdat de Krakerscommissie van deze aflevering een onvergetelijk feest wil maken, is er dit jaar gekozen voor een brede opzet. De Krakerscommissie is op zoek naar 22 groepen die dit jaar mee willen doen aan het Krakersfestival. Als er 22 groepen aangemeld zijn sluit de inschrijving. Om dit aantal en alle muziekjes te bewaren voor het nageslacht wordt er dit jaar een CD uitgegeven waar, mits het er 22 zijn, alle groepen op komen te staan. En dat past mooi bij het motto van het Hankse carnaval in 2014: ‘We stéke du koppu bij mekaor’. Aanmelden kan via: krakersfestival@ knusterooiers.nl.


auto`s

Woensdag 18 september 2013

VISSCHER & DE GROOT HEBBEN GROOTS INGEKOCHT! RIJKLAAR

107 Pack Accent Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ?

RIJKLAAR

107 Active Wit

ABS Airbags voor Airconditioning Achterbank neerklapbaar Stuurbekrachtiging Radio/CD

107 Active Metallic Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ?

RIJKLAAR

Tel.: (0345) 54 55 00 Tel.: (0183) 61 12 12 Tel.: (0345) 63 60 20

AUTOBEDRIJF DE GROOT Heusden Steenweg 1 www.degroot.peugeot.nl

Tel.: (0416) 66 11 65

Giessen dĂŠ specialist in autoruiten

t Sterreparatie t Autoruitvervanging v.a. â&#x201A;Ź 0,- eigen risico (vraag naar uw eigen risico) t Autoglasfilm t Autoglasblindering t Airco service t Airco check Informeer vrijblijvend www.vanwillegen-autoschade.nl 1SPEVDUJFTUSBBUt+.(JFTTFOt5FM

Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ?

ABS Airbag voor Airconditioning Achterbank neerklapbaar in 2 delen Stuurbekrachtiging Radio/CD Electrische ramen voor Zij-airbags voor Centrale deurvergrendeling

Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ? Ĺ?

ABS Airbags voor Airconditioning Achterbank neerklapbaar in 2 delen Stuurbekrachtiging Electrische ramen voor Radio/CD Bluetooth & USB Metallic Lak Zij-airbags voor Meegespoten spiegels Lederen stuur & Versnellingspook Handschoenenkastje Aluminium dorpellijsten

107 Envy

RIJKLAAR

ABS Airbags voor Airconditioning Achterbank neerklapbaar in 2 delen Stuurbekrachtiging Radio/CD Electrische ramen voor Metallic Lak Zij-airbags voor Centrale deurvergrendeling

VISSCHER AUTOBEDRIJVEN Culemborg Pascalweg 29 Gorinchem Vaart1 Leerdam Parallelweg 4 www.visscher.nl

PRIVATE LEASE: VANAF â&#x201A;Ź6,50 PER DAG!

24

70 STUKS NIEUW OP VOORRAAD!

STANDAARD 3 JAAR GARANTIE!

Samen verder en trouwplannen

Een gevarieerde collectie trouwkaarten hebben wij in huis. Ook voor een eigen ontwerp zijn jullie van harte welkom.

Uitvalbasis voor de digitale regio

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

3.klik

accent

2.klik

nieuws

1.klik

sport

3.klik voetbal

vrije tijd 2.klik

Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

Meditatiecursus İĩĢĢIJĴĦħĨš Elly de Léon-van der Vlugt geeft meditatiecursussen in Sleeuwijk. De cursus bestaat uit acht sessies van anderhalf uur. In iedere sessie kunnen deelnemers kennis maken en ervaring opdoen met diverse meditatievormen en -technieken. Meer informatie: 0183-302923.

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

Evenement

Avondprogramma gevuld met auto’s

Motorsportevenement is uitgebreid Liefhebbers kunnen zaterdag 28 september hun hart weer ophalen tijdens de tweede editie van het Klassiek Motorsport Evenement in Giessen.

Leerhuis Sleeuwijk İĩĢĢIJĴĦħĨš Het Leerhuis in Sleeuwijk gaat weer van start. In de hervormde kerk aan de Tienhont begint op 14 oktober met een zoektocht naar de bronnen van het Christendom. De avonden, vijf in totaal, worden begeleid door Alex van Heusden, bijbelwetenschapper. In de Ontmoetingskerk starten 27 januari bijeenkomsten rondom de traditionele Joodse gebeden door Leo Mock en Eric Ottenheijm. Vanaf 10 maart zal theoloog Wim Dijkema in de Ontmoetingskerk met deelnemers nadenken over ‘geloven met het hart en met het verstand’. Meer informatie:

q WWW.LEERHUIS-SLEEUWIJK.NL

Kookworkshop Wilde Gans

ĤĦĢİİĢī š De eerste editie van het Klassiek Motorsport Evenement op industrieterrein Rietdijk in Giessen trok vorig jaar bijna tienduizend liefhebbers. Op de laatste zaterdag van september valt er dit jaar nog veel meer te smullen op gelegenheidsstratencircuit Rietdijk, want aan het motorenevenement is een avondprogramma met auto’s toegevoegd. “Vorig jaar was het programma met races van klassieke motoren aan het einde van de middag voorbij. Dat vond ik zonde”, verklaart organisator Roel van Zeelst, die Ernest Cools bereid vond om een avondprogramma te vullen met auto’s. “We hebben er nu 35 in drie categorieën: de formulewagens en open

sportcars, rallyauto’s en de specials: van rallykevers tot stockcars.” Geen wedstrijdelement Tussen 18.00 en 21.00 uur komen alle klassen ieder uur een keer voorbij, vervolgt Cools. “Er is geen wedstrijdelement. Deze streek is autosportgek. Rijders uit de regio vinden het leuk om aan het eigen publiek te laten zien waar ze mee bezig zijn en het is een mooie gelegenheid om sponsors een keertje te laten meerijden.” Het avondprogramma is een mooie aanvulling op de klassieke motorraces. “Het draait bij beide om de techniek. Zo ziet het eruit. Je ziet het ijzer en je ziet de olieleiding nog lopen in deze motoren. Daarom hebben we

leerlingen van het Willem van Oranje College bij het evenement betrokken. We hebben diverse gastlessen en leerlingen helpen mee in de organisatie. Als beloning worden er drie uitgeloot die mogen meerijden in rally-auto’s.” Genoeg te doen Al vanaf ’s ochtends vroeg is er voor motorsportliefhebbers genoeg te beleven op de Rietdijk op 28 september. Het evenement is de hele dag gratis te bezoeken en heeft bij uitstek een open karakter, met de coureurs en de toeschouwers onder elkaar. Belangstellenden zijn steeds welkom in het rennerskwartier. Om 8.00 uur worden de motoren gekeurd en na de bespreking beginnen om 10.00 uur de trainingen. “Aan de start komen motoren van voor

1972, toen de oude trommelremmen vervangen werden door schijfremmen. Van deze machines is de snelheid beheersbaar op een industrieterrein”, verklaart Van Zeelst. “Anders zou dat onverantwoord zijn. Er wordt sowieso niet op snelheid geracet. Het is een heel gemoedelijk gebeuren.” De motorwedstrijd duren van 13.00 tot 17.00 uur. Pauzes worden gevuld met Parijs-Dakar-spektakel. Jan Lammers bestuurt een van de vrachtwagens uit de woestijnrace en er is een loterij waarmee vier mensen een rondje in die truck kunnen winnen. De trekking is om 16.30 uur. Het evenement duurt voort tot middernacht, met een gratis optreden van Johnny Gold in de feesttent.

ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Wie langs de rivieren woont, zal ze ongetwijfeld hebben zien vliegen: honderden, zo niet duizenden wilde ganzen bereiden zich voor op de komende winter. Er worden jaarlijks zoveel ganzen afgeschoten dat er een overschot is waar niets mee gebeurd. Zonde, volgens Ronald van den Ende van Kookstudio Heerlijk en Eerlijk omdat het vlees van de gans prachtig en smakelijk is. Daarom houdt de Kookstudio opnieuw een kookworkshop waarin deelnemers leren om het optimale uit het product te halen: fileren versus plukken, het roken van nek en borst, slow cooking rilette’s, het uitsnijden van een ‘biefstuk van de gans’. Na het fileren van de gans bereiden de deelnemers een vier gangen menu, waarvan vervolgens ook smakelijk wordt gegeten. De workshop Wilde Gans wordt gehouden op 22 september en begint om 13.00 uur. Deelname kost 69,50 euro, inclusief eten, drinken, begeleiding, boek en ganzenvet. Opgeven of meer informatie: 0183763434 of via informeer@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl.

™<Z`deiZX]c^Z`#KVcgZX]ihcVVga^c`hdg\Vc^hVidgZcGdZakVcOZZahiZc:gcZhi8ddahZcYZ_dc\ZhaZjiZaVVgGdW^cHiZkZch#

Jan Soldaat komt op Liniepadfestival İĩĢĢIJĴĦħĨ š Het tweede Liniepadfestival wordt gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 september. Het thema is ‘Groen & Actief’. Het Liniepadfestival wordt opnieuw gehouden op Fort Altena en langs een deel van het Liniepad. Bijzondere ele-

menten zijn dit jaar de drijvende galerie, het wensenweb en de bunkerbieb. Het festival wordt zaterdag om 11.00 uur geopend door Marcel Vaandrager, hij draagt dan zijn gedicht over het Liniepad voor. De Zevenbansche boezem wordt tijdelijke omgetoverd tot drijvende galerie, waar tien kunste-

naars hun werk tonen. In de vogelobservatiepost langs het pad wordt een bunkerbieb ingericht als pop-up bibliotheek: mensen mogen hier gratis boeken meenemen. Bij de bunkerbieb komt Jan Soldaat langs: hij mijmert over de tijd dat de soldaten in het gebied gelegerd waren, maar ook tijd hadden om Plato te lezen. Een tweede bunker wordt ingericht met keramiek van Adje van Herwijnen, Elly Walraven en Ans Kremers. Bij het molenhuisje langs het pad worden beide dagen workshops Hollandse landschappen schilderen gehouden door Bert van den Bandt. Zowel de Uitwijkse als de Zandwijkse molen laten de wieken draaien en kunnen bezocht worden tijdens het festival. Bij de brug over de Zevenbansche boezem wordt een wensenweb gemaakt. Wandelaars mogen hier een wens in hangen. Op Fort Altena is eveneens volop activiteit tijdens het Liniepadfestival. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtochtocht bouwen aan het molenbos. Meer op:

™=ZiZZghiZA^c^ZeVY[Zhi^kVahbVV`iZcVVgbZZg#

ARCHIEFFOTO: TEUS ADMIRAAL

q WWW.LINIEPADFESTIVAL.NL

FOTO: MATTHIJS DANIELS

Nationale toppers op taptoe Sleeuwijk HA::JL>?@™ De jaarlijkse taptoe in Sleeuwijk staat weer voor de deur. Zaterdag 21 september zullen vanaf 20.00 uur weer diverse korpsen optreden in het park bij winkelcentrum De Es. Met maar liefst vier gastkorpsen heeft Showkorps Wilhelmina een groot deel van de Nederlandse top naar Sleeuwijk weten te halen. Alle gastkorpsen deden deze zomer mee aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en behaalden allemaal een eerste prijs. Naast Beatrix Drum&Bugle Corps uit Hilversum (gesponsord door Groeneveld Riooltechniek uit Werkendam), Kamper Trompetter Korps uit Kampen, Sjoklup Lutkewierum uit Lutkewierum en christelijk Showorkest Excelsior uit Delft, zullen natuurlijk ook het jeugdkorps en het showkorps van Wilhelmina uit Sleeuwijk optreden. Vanaf 19.00 uur zal seniorenorkest Da Capo het publiek alvast in muzikale stemming brengen. De toegang tot de Sleeuwijkse taptoe is vanouds gratis.

dé specialist voor een TOPVERJAARDAG met de nostalgie van Altena Kruisstraat 5 4267 et Drongelen Eetboerderij Cafetaria ”DE FOEKS”

0146-352741

ur *geen hu afwas lomp en s p m o r en *geen 0 person 5 m / t 2 ie van op locat r e e *feesten f s r e m e huiska *gezellig

De Foeks – eetboerderij – bed & breakfast - cafetaria Kruisstraat 5 4267 ET Drongelen – tel: 0416-352741- mob: 06-22756469 email: info@defoeks.nl www.deFoeks.nl facebook.com/eetboerderijcafetaria.defoeks


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

26 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

PROGRAMMA REGIOVOETBAL ZATERDAG 21 SEPTEMBER Ter Leede - Kozakken Boys Kloetinge - Achilles Veen Zuidvogels - Almkerk GJS - Rijswijkse Boys Altena - SVW Roda Boys - GDC NOAD’32 - Heukelum Woudrichem - BLC SSC’55 - Sleeuwijk Zuilichem - Wilhelmina’26 BVV - Sparta’30 Giessen - Willem II ZONDAG 22 SEPTEMBER Right’Oh - Be Ready Dubbeldam - Dussense Boys HHC’09 - Nieuwkuijk

Dussense Boys wint van Beek Vooruit ġIJİİĢīš Dussense Boys maakte het zich zondag knap lastig tegen Beek Vooruit. Het liep verder namelijk als een trein bij de Dussenaren en kansen waren er te over, met name voor de rust. De dekselse keeper van Beek Vooruit haalde echter alles uit de goal met zijn handen en voeten. Verdiend Na de rust stonden beide ploegen amper buiten op het veld of de verdiende 1-0 viel dan toch. Martin Blom was de doelpuntenmaker. Dussense Boys moest wel met tien man verder, nadat keeper Marrien van den Heuvel hands had gemaakt buiten de zestien meter in een poging een lob tegen te houden. Dussense Boys hield uiteindelijk wel de drie punten binnen boord.

Gelijkspel voor Be Ready

Arbiter doet zuivere penalty Verbruggen af als sch

Veen onderuit tegen he Achilles Veen deed er zaterdag alles aan om een 0-1 achterstand tegen SteDoCo weg te poetsen.

ijĢĢī š Achilles Veen heeft maar een week mogen ruiken aan het kopmanschap in de hoofdklasse. Zaterdag werd er op eigen veld met 0-1 verloren van SteDoCo. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd. Dat kwam mede door het gladde veld en de dwars over het veld staande wind. Het spel speelde zich vooral af tussen de beide zestienmeter gebieden. De enige keer dat SteDoCo voor de rust een echte kans kreeg was het meteen raak. Het gebeurde na balverlies aan de zijde van Achilles Veen in de 37ste minuut. Sam Versluis slingerde de bal voor het doel waar Willem Looijen als een duveltje uit een doosje vrij opdook bij de tweede paal om de 0-1 binnen te schuiven. Achilles Veen was rond het kwartier nog dicht bij de openingstreffer geweest na een hachelijke situatie in de doelmond van SteDoCo. Na een hoekde opstellingen Achilles Veen SteDoCo

0 1

Opstelling Achilles Veen: Van Sant, Van der Linden (Ulusan), Asrih, Van Loon, Clemens, Van Leijsen, Kuypers, Van den Berg, Verlouw, Verbruggen, Burgmans (Jamroz)

ĥĞīĨš Be Ready kwam zondag niet verder dan een gelijkspel tegen DSE.

De thuisploeg kwam eerst op voorsprong. Jurriaan Heijmans had een goede actie in huis en plaatste de bal voor het doel. Mike van der Westen stond al klaar om de 1-0 aan te tekenen.

Onnodige nederlaag CFM/Transito ĴĢįĨĢīġĞĪš CFM/Transito verloor vrijdagavond in Rijen met 4-1 van SCR. De Werkendamse futsalploeg heerste na een snelle openingstreffer, maar wist niet door te drukken, waardoor de gastheren na twaalf minuten op gelijke hoogte konden komen. CFM/Transito had het betere van het spel, maar wist geen doelpunten meer te maken. Na rust counterde de thuisploeg zich uiterst effectief naar 4-1. Gezien het wedstrijdbeeld een onnodige nederlaag in de tweede competitiewedstrijd. Het tweede van CFM/ Transito verloor woensdag met 0-6 van SV Valkenswaard/Alwako.

Zuivere penalty Na de 0-1 liet SteDoCo zich terugzakken. Het steunde op de hechte verdediging en op twee loerende aanvallers voorin. Tegen de hechte defensie aan Hoornaarse kant met aan het hoofd Marvin Westerduin en Benjamin de Gans hadden de spelers van Achilles Veen, die het moesten doen zonder de aan de hamstrings geblesseerde Jasper Camphens, weinig in te brengen. De voorzetten van Teun Verlouw en Thijs Burgmans kregen dan ook geen vervolg. Tien minuten na de rust had de wedstrijd wel een ander aanzien kunnen krijgen. Het gebeurde op een cruciaal moment. Erwin Verbruggen werd duidelijk binnen de zestien meter naar de grond geduwd, na een geslaagde eentweetje met Jeroen van Leijsen. Tot verbazing van iedereen zag scheidsrechter Van der Perk het echter anders. Hij gaf Verbruggen geel voor een schwalbe. Daarmee ontnam de leidsman Achilles Veen de kans om de wedstrijd een andere wending te geven. “Het was een zuivere strafschop”, vond ook trainer Johan van Bijsterveld. “Een speler als Erwin Verbruggen die vrij op de keeper af kan gaan, gaat niet zomaar liggen. Hij werd duidelijk naar de grond geduwd”, baalde de trainer van Achilles Veen.

Het was een uitslag die paste bij het wedstrijdbeeld aangezien beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Gelijkmaker Kort na het half uur kwam DSE terug tot 1-1 uit een vrije trap, die in de kruising verdween. Na de rust kwamen de gasten zelfs op 1-2 en zag het er even somber uit voor de Hankenaren. Een minuut later viel echter al de gelijkmaker. Mike van der Westen haalde de trekker over voor de 2-2. Daar bleef het bij. De Hankenaren staan nu vijfde met vier punten uit twee wedstrijden.

schop keerde keeper Ruud de Groot eerst de inzet van Gordillio Clemens met de voet. Bij de daarop volgende hoekschop bracht Coen van der Waal redding op de doellijn en sloeg keeper De Groot met de vingertoppen de carambolerende bal uit de kruising tot hoekschop.

Blijven proberen Achilles Veen bleef het in het restant

™6X]^aaZhKZZcegdWZZgYZ]ZioViZgYV\lZaiZ\ZcHiZ9d8d!bVVg]ZiWaZZ[j^iZ^cYZa^_`%"&kddgYZWZod

van de wedstrijd echter wél proberen. Trainer Johan van Bijsterveld bracht twee verse krachten in om aanvallend meer druk te zetten. Zo kwam Jacob Jamroz er in voor Thijs Burgmans en Enis Ulusan wisselde Jorg van der Linden af. Het mocht allemaal niet baten. Het spel bij Achilles Veen bleef rommelig. Ook de afvallende bal was steeds voor SteDoCo. Verder dan wat schotjes waar keeper

Ruud de Groot goed het oog in had, kwam het niet meer. Counter In de blessuretijd kreeg SteDoCo tegen het alle risico’s nemende Achilles Veen nog de kans om de uitslag te verdubbelen bij een counter. Willem Looijen stuurde de vrije Roel de Kruyk op keeper Guido van Sant af. De Kruyk strandde echter op de sluitpost van Achilles Veen. De gasten uit Hoornaar

de wedstrijden Almkerk FC Breukelen

0 5

Bij Almkerk staan ze weer met beide voeten op de grond. “We waren kansloos. FC Breukelen was een maatje te groot”, stelde trainer Pieter Tuns vast na de 0-5 nederlaag. Al in de derde minuut leidde een verdedigingsfout bij Almkerk tot de 0-1. De thuisclub worstelde om onder de druk uit te komen, maar dat wilde niet lukken. Bij de theepauze stond FC Breukelen al op 0-3. Met de 0-4 twee minuten na de rust was het helemaal klaar. Almkerk ging achterin nog één op één spelen, maar het reikte niet verder dan een optisch overwicht. FC Breukelen maakte het karwei af met de 0-5.

Meerkerk Altena

1 0

Altena redde het zaterdag niet bij Meerkerk. “We hebben als team te weinig afgedwongen om aanspraak te maken op de winst”, stelde trainer Harry Biemans vast. “Meerkerk was wat scherper in de duels en toonde meer de intentie om de wedstrijd naar hun hand te zetten.” Voor de rust waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd, al verzuimde Meerkerk een strafschop te benutten. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in. De verdiende 1-0 door Martijn van der Hagen voor Meerkerk viel na de pauze. Altena probeerde nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar erg overtuigend oogde het allemaal niet. Tenslotte kreeg Julian Geelhoedt nog een rode kaart.

Rijswijkse Boys Hardinxveld

4 0

1-0 Henri Versteeg, 2-0 Ayhan Uslu, 3-0 Ricky Vroon, 4-0 Martin Kant Zaterdag tegen Hardinxveld werd het liefst 4-0 voor Rijswijkse Boys. Kort na het half uur openden de Rijswijkers de score. Henri Versteeg stond op de juiste plaats om de 1-0 in het Hardinxveldse net te werken. Na de rust kwam Rijswijkse Boys echt los. Uit een strafschop maakte Ayhan Uslu er 2-0 van. Nadat Ricky Vroon uit een voorzet de 3-0 binnen kopte was de wedstrijd gelopen. Hardinxveld kon geen vuist meer maken. Tenslotte maakte Martin Kant er met een schot in de uiterste hoek nog 4-0 van. “Vanaf het begin zaten we niet in de wedstrijd”, aldus trainer Ferry van Dijk van Hardinxveld, die verder sprak van een ‘desillusie’.

Sleeuwijk Zuilichem

2 2

1-0 en 2-2 Corjan Slinger Binnen het kwartier stond zaterdag de 1-0 op het scorebord voor Sleeuwijk. Corjan Slinger was er als de kippen bij om een rebound op de lat tot doelpunt te verheffen. Halverwege de eerste helft keerde het spelbeeld echter. Zuilichem werd sterker en tekende na een mislukte uittrap van keeper Martijn de Graaf middels Rob Bouman de 1-1 aan. Na de rust bleef Zuilichem de betere ploeg. Het resulteerde in de 1-2 door Dennis van Steenbergen. Sleeuwijk ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook door opnieuw Corjan Slinger. Hij kopte de 2-2 binnen uit een hoekschop. Bijna pakte Sleeuwijk op de valreep nog de winst, maar de Zuilichemse sluitpost redde op de inzet van Lars Vorthoren.


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 regio-voetbal.nl GDC bezorgt GJS afknapper

Sparta’30 verliest van slimmer Unitas

hwalbe

cht SteDoCo

ĞīġĢĩš De jacht op de gelijkmaker is Sparta’30 zaterdag in de slotfase van de wedstrijd duur komen te staan. In de laatste twintig minuten vielen maar liefst vijf doelpunten, waarbij Unitas aan de positieve kant van de score bleef. Na ruim twintig minuten spelen kwam Unitas op een verdiende voorsprong. Hans Bos werd aangespeeld en had geen moeite om zijn club vervolgens op voorsprong te brengen. Daarna ging het spel gelijk op, maar echte scoringskansen deden zich niet meer voor. Direct na de rust bracht Anrico Visser hoop toen hij op een dieptepass door kon gaan. Hij versloeg laatste man Gert-Jan Kraan in de sprint en bracht Sparta’30 op gelijke hoogte. Er ontwikkelde zich een boeiend duel waar in de 70e minuut een

kentering kwam. Uit een corner kopte Gert-Jan Kraan de 1-2 in de touwen en een paar minuten later was het Moussa Afkeran die de 1-3 inkopte. Nog was Sparta’30 niet verslagen, want enkele minuten later kon Arne van Noorloos zijn ploeg weer in de wedstrijd brengen door de 2-3 in te koppen. Het antwoord kwam van Corné van Horik, die een dekkingsfout in de verdediging koelbloedig afstrafte, terwijl Mohamed Boukrouche in blessuretijd door de Sparta-defensie slalomde en 2-5 op het scorebod bracht. Vlak daarvoor had Arnoud Verhoeven de stand nog een draaglijker aanzien kunnen geven voor Sparta’30, nadat Van Noorloos vlak voor het doel onreglementair ten val was gebracht. Hij schoot echter te zacht en onzuiver in, zodat doelman Lex Kramers de strafschop vrij gemakkelijk kon stoppen.

ĢĢıĥĢīš In een spannende slotface heeft GDC zaterdag GJS met 4-3 verslagen. Het leek er in eerste instantie echter in de verste verten niet op dat GDC de thuiswedstrijd winnend zou afsluiten. Na een paar minuten stond het al 0-2 voor de gasten. Na de rust viel direct de 0-3 voor GJS. GJS begon echter vrije kansen te missen en het geloof bij GDC begon te groeien, na de 1-3 door Jamie Youell. Met de 2-3 van Pascal de Vries lag de wedstrijd weer open. Het werd 3-3 door de gelijkmaker van Erik den Ouden. De Eethenaren roken zowaar de winst. Die kwam er ook met de 4-3 van Pascal de Vries. Trainer Kees Lagendijk van GJS was duidelijk over de afknapper. “Dit maak je als trainer niet vaak mee als je in de 70ste minuut nog met 0-3 voorstaat. Het is duidelijk dat we iets niet goed gedaan hebben, als je weet dat we nog vijf keer alleen voor de keeper van GDC gestaan hebben.”

Kozakken Boys koploper af in Topklasse ĴĢįĨĢīġĞĪ š Kozakken Boys is de mooie positie aan de kop van de ranglijst kwijt. De Werkendammers verloren zaterdag op De Zwaaier met 2-4 van HHC Hardenberg. Kozakken Boys verloor zaterdag niet van een ploeg die zoveel beter was, maar door persoonlijke fouten voor de rust.

vrij met een boog over keeper Donatz scoren. Na de rust probeerde Kozakken Boys de zaken recht te trekken. De 2-3 kwam daardoor op het bord. Ismael Yildirim was de afmaker. De volgende treffer viel echter aan de andere kant. Vrij voor keeper Donatz kopte de spits Sargon Gouriye van HHC Hardenberg de 2-4 in het Werkendamse doel. Kozakken Boys kwam niet meer

tot scoren. Door de nederlaag staat Kozakken Boys weer met beide voeten op de grond. Komende zaterdag gaat Kozakken Boys naar Ter Leede, dat nog puntloos is. Het is zaak voor de ‘Boys’ daar niet te licht over te denken. Op de ranglijst staat Kozakken Boys nu op een gedeelde derde plaats, achter Capelle en GVVV.

Na de rust moesten de Werkendammers risico nemen en kreeg het elftal het deksel op de neus. De thuisploeg speelde tegen HHC Hardenberg overigens mét Danny Buijs, die voldoende fit was om te beginnen.

dZ`Zgh#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

stapten wel met de drie punten op zak van het veld af na het laatste fluitsignaal van arbiter Van der Perk en bleven daarmee ongeslagen. “Ik ben wel teleurgesteld”, verklaarde trainer Van Bijsterveld na afloop. Anderhalve kans “SteDoCo heeft uit anderhalve kans een hoog rendement gehaald. Met die goal uit het niets hebben we ze in het

BVV NOAD’32

2 2

1-1 Remy Schouwenaar, 1-2 Ruben Bouman Bij NOAD’32 was men wat teleurgesteld dat de naderende winst nog teniet werd gedaan door de gelijkmaker van BVV. Anderzijds hoefden de Wijk en Aalburgers niet ontevreden te zijn, want drie minuten na de gelijkmaker kregen de Bosschenaren nog een kans om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig hoefde de pas 15-jarige keeper Denzel de Wit niet naar het net. Voor de rust was NOAD’32 de betere ploeg met goed voetbal. Het leidde na de 1-0 van BVV tot de 1-1 door Remy Schouwenaar. Een paar minuten later gaf Schouwenaar de kans aan Ruben Bouman om er 1-2 van te maken. Tenslotte kwam BVV in de slotfase nog tot de 2-2.

zadel geholpen. Zo pikken ze hier de puntjes wel mee.” Collega Virgil Breetveld gaf Achilles Veen de complimenten. “Ik vond hen de eerste helft voetballend heel erg sterk. Ze hebben goede spelers er bij lopen. Ik vind dat we niet een hele goede wedstrijd gespeeld hebben, maar als je dan drie punten haalt, dan moet je daar in een uitwedstrijd zeer tevreden mee zijn.” Nico van Es

Heukelum Woudrichem

1 4

1-1 Wim Holster, 1-2 Arjo Nederveen, 1-3 Dillis de Vries, 1-4 Niek Viveen In Heukelum boekte de formatie van trainer Leon Elands een wat geflatteerde overwinning met de 1-4. Al in de tweede minuut kwam Heukelum op 1-0. Op het half uur trok Woudrichem de score gelijk middels Wim Holster. Vlak na de rust had Woudrichem geluk dat Heukelum een vrije trap op de paal schoot. Even later moest Wilty Schaap redden op de doellijn. Uit de tegenaanval scoorde Woudrichem middels Nederveen de 1-2. Nadat Dillis de Vries een voorzet van Arjo Nederveen afrondde voor de 1-3 was de winst binnen. Met de 1-4 van Niek Viveen was het helemaal over en sluiten voor Heukelum.

Voortvarend Kozakken Boys begon de wedstrijd nog wel voortvarend. Al in de derde minuut stond de 1-0 op het scorebord. Benjamin Martha opende de score na een combinatie met Arif Irilmazbilek. De gelijkmaker was vervolgens van Stijn Pol, die wat kreeg en snoeihard uit haalde voor de 1-1. Tegen het half uur kwam HHC Hardenberg op een 1-2 voorsprong na een slipper van keeper Mathijs Donatz, waarbij Hielke Penterman scoorde. Bij de 1-3 ging Toby Mulder in de fout. Dennis Krohne pikte het speeltuig op en kon

Wilhelmina’26 Good Luck

2 2

1-0 Samuel Vos, 2-1 Koert Hordijk Wilhelmina’26 haalde zaterdag net als een week eerder een punt binnen. In de beginfase kwamen de Ebbebewoners een paar keer goed weg. Via de binnenkant paal kwam de bal nog in de handen van doelman Mitchell Kerkwijk, die ook nog een keer met de voet redding bracht. De openingstreffer viel aan de andere kant. Samuel Vos kon alleen op de keeper af en maakte geen fout: 1-0. Good Luck kwam langszij door Bart Buijks met de 1-1. Door een treffer in de blessuretijd van de eerste helft kon Wilhelmina’26 met een treffer van Koert Hordijk met 2-1 gaan rusten. Een kwartier na de rust stond het weer gelijk. Wesley Roks maakte de 2-2.

™@doV``Zc7dnhkZgaddgoViZgV\bZi'")kVc==8=VgYZcWZg\#

Nordea Giessen

1 3

GVV HHC’09

FOTO: TEUS ADMIRAAL

4 3

1-1 Gerwin Ermstrang, 1-2 Raymond Kant, 1-3 Govert van Tilborg

2-1 Collin Eijkemans, 3-2 Maikel van Hooft, 4-3 Ronnie van Dijk

Giessen is goed op weg om een woordje mee te gaan spreken in de vierde klasse. De ploeg van trainer Ron Laros won ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Het werd zaterdag 1-3 tegen Nordea. Na een 0-0 ruststand kwam Nordea verdiend op 1-0 door Jeffrey van der Linden. Pas in de laatste twintig minuten herpakte Giessen zich en begon aan te dringen. Eerst kopte Gerwin Ermstrang de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Govert van Tilborg. Vijf minuten later scoorde Raymond Kant de 1-2 op aangeven van Ermstrang. Uit een strafschop, benut door Govert van Tilborg, kwam Giessen op 1-3.

Het wordt tijd voor een driepunter voor de Heusdenaren, maar HHC’09 redde het zondag niet bij GVV. Het verloor met 4-3 in de doelpuntrijke wedstrijd in Geldermalsen. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. De Heusdenaren gingen de rust in met een 2-1 achterstand. Na de pauze kwam GVV op 3-1, voordat Maikel van Hooft er 3-2 van maakte. Vervolgens liep GVV weer uit naar 4-2. Meer dan de 4-3 door Ronnie van Dijk zat er uiteindeijk niet in voor de manschappen van trainer Tonny Coenen.


OOK BESCHIKBAAR ALS APP

SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

maar ook de laatste uitslagen, standen, programma’s etc. vind je op het vernieuwde www.regio-voetbal.nl. Onmisbaar voor de voetballiefhebber in de regio.

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Woensdag 18 september 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

29 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Wielrennen

Weergoden zijn renners goed gezind

Nieuwkoop tweede in ‘wielernacht’ Sjoerd Bax presteert goed in naseizoen IJĭĭĢĩš Na een aantal overwinningen op de mountainbike heeft renner Sjoerd Bax dit weekend ook op de wielrenfiets succes geboekt. In Uden finishte de 17-jarige Uppelnaar als eerst tijdens een wegcriterium. Het peloton spatte na de start vrijwel direct uiteen en menig renner moest zodoende de rol lossen. Sjoerd Bax reed echter attent voorin en bemoeide zich volop met het koersverloop. Halfkoers reed hij zijn voorband lek, maar hij kon weer aansluiten. Met nog vijftien kilometer te gaan trok de renner van Jan van Arckel er alleen op uit en wat de achtervolgers ook probeerden, de vogel was gevlogen.

Gijsbert Nieuwkoop uit Veen werd vrijdagavond tijdens de Ronde van Giessen tweede bij de Amateurs/Sportklasse. ĤĦĢİİĢīš Bij de Amateurs/Sportklasse ontplofte het peloton al in de beginfase. De attent koersende Gijsbert Nieuwkoop uit Veen was samen met Marcel Alma uit Harskamp één van de initiators. Bij de zes man sloten nog vier renners aan, zodat er een leuke kopgroep ontstond. Hierbij zaten ook Nick Uithoven uit Babyloniënbroek en Robert van Dalen uit Andel. Zij trapten flink door. Het bleef nagenoeg droog op de gladde klinkers in Giessen en veel valpartijtjes waren er dan ook niet. In de finale brandde de strijd in de kop-

groep los, al raakten de renners wel verward door een vluchtpoging van Cornelis Bakker uit Dirksland, die een gaatje sloeg. Bakker had het spel echter niet helemaal volgens de regels gespeeld. In de eindsprint moest Gijsbert Nieuwkoop de eer laten aan Marcel Alma. Brian Burggraaf uit Velserbroek werd derde. Nieuwkoop kon wel leven met zijn tweede plaats. “Liever had ik natuurlijk gewonnen. Verder was de koers wel leuk, zeker hier in Giessen. Ik had het vertrouwen al vrij snel te pakken.

Ik merkte dat ik nog harder kon dan dat we gingen”, aldus de volgende maand 30 jaar wordende inwoner van Veen, die dit seizoen het NK-tijdrijden bij de Masters en twee criteriums won. “Toen ben ik nog wat aan gaan vallen om het tempo er in te houden en de anderen geen kans te geven om te herstellen. Die Marcel Alma heb ik een paar keer verslagen en nu verslaat hij mij. Zo is het leven”, kon Nieuwkoop uitblazen. Het was zijn laatste criterium dit seizoen en hij duikt het schaatsseizoen in. In de uitslag werd Robert van Dalen zevende en Nick Uit-

hoven tiende. Voordat het hoofdnummer van de Amateurs/Sportklasse begon in Giessen beten de Regiorecreanten het spits af. In de klasse A en B kregen ze 40 ronden voor de wielen. Het tempo lag hoog en de sterksten bleven over. In de finale toonde Janarie Scherff zich de beste. De Waardhuizenaar sloeg een gaatje en kwam als eerste over de meet bij de A-renners. Als tweede eindigde Jochem Uithoven uit Andel. Bij de B-renners was Marcel Verhagen uit Oss de snelste, voor Laurens Groenenberg uit Nieuwendijk.

Roy Hoornberg wint in Giessen ĤĦĢİİĢīš Papendrechter Roy Hoornweg heeft donderdag de 42e stratenloop van Giessen gewonnen in een snelle tijd van 15.03. Hij had een voorsprong van 4 seconden op clubgenoot Bart van Nunen. Het tweetal beheerste de gehele wedstrijd. Direct na de start namen Hoornweg en Van Nunen samen met clubgenoten Ivo Bijl en Lars Gerritsen de leiding. Bijl en Gerritsen konden na iets meer dan twee ronden het hoge tempo niet meer volgen en na een versnelling van Hoornweg in de vierde ronde liep hij soeverein naar de zege. Junior van Nunen, afgelopen zomer vijfde bij de Europese kampioenschappen voor de jeugd op de 5 kilometer, liep aan het eind nog iets in en was zeer tevreden over zijn wedstrijd. Ver hierachter was Master-45 Armand van der Smissen de volgende bij de kermis in Giessen en werd zo gelijk winnaar in zijn categorie. Koos Verweij van DAK Drunen was nummer 6 aan de streep en de winnaar van de Master -35 klasse. Nemi Roozemond uit Genderen was de snelste regioatleet en werd tweede bij de jeugd 16-19 jaar. Hilde Gilissen uit Tilburg was veruit de snelste dame.

™=ZilZZgoVibZZi^_YZchYZGdcYZkVc<^ZhhZc#<gdiZkVaeVgi^_ZcWaZkZcYZgZccZghYVcdd`\ZheVVgY#

Prijzen voor open water zwemmers İĩĢĢIJĴĦħĨš Voor de Biesboschzwemmers wisten Annette Wijnja, Leendert Paans en Jan-Bart Verheij zaterdag in de prijzen te zwemmen tijdens de eerste Kurenpolder Open Water Race. Vanwege blauwalg bij het Hankse recreatiepark was de wedstrijd ver-

™BZZg[didÉhk^Vlll#]Zi`dciV`i#ca#

plaatst naar het kanaal tussen de Boven-Merwede en de Wijde Alm ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk. Annette Wijnja wist op de 1000 meter schoolslag bij de dames tussen 45 en 54 jaar als eerste aan te tikken. Zij bleef hierbij dicht achter Marjo Goelema, die de pech had dat

FOTO: TEUS ADMIRAAL

zij als tweede aantikte in háár categorie, maar dat er maar één prijs per masterscategorie is. Harry Cornet behaalde een zelfde plaats op de 1000 meter vrije slag bij de masters in zijn categorie. Voor Tonny Methorst was er een derde klassering op dezelfde afstand. Voor Leendert Paans en JanBart Verheij waren wél drie prijzen per categorie. Leendert wist bij de jongens tussen 9 en 11 jaar als tweede aan te tikken, slechts enkele seconden achter de snelste zwemmer. Jan-Bart wist in zijn eerste open water wedstrijd, bij de 6- tot 8-jarigen, als derde aan te tikken in een goede tijd. Na de wedstrijd werden ook de klassementen van de vijf Brabantwedstrijden uitgereikt. Leendert behaalde in zijn categorie een tweede plaats, terwijl Sanne van de Pol en Xander Korsman derde wisten te worden. Sanne deed dit bij de meisjes tussen 11 en 15 jaar op de vrije slag en Xander op de schoolslag bij de jongens tussen 11 en 13 jaar. Thomas Zielhorst wist de winst te pakken bij de jongens van 14 en 15 jaar op de vrije slag. In het verenigingsklassement stegen de Werkendammers van de zesde naar de vierde plaats.

FOTO: TEUS ADMIRAAL

ACKC zet in tweede helft Zwaluwen aan de kant 6AB@:G@™ ACKC heeft zaterdag opnieuw een tegenstander met een nederlaag naar huis gestuurd. Zwaluwen uit Zevenaar werd met 15-12 verslagen. De winst werd pas na de rust veilig gesteld, aangezien beide teams met een 5-5 tussenstand aan de thee gingen. Een week eerder was DOT nog met 18-15 de klos in Almkerk en dankzij de twee overwinningen houden de korfballers aansluiting met de top in de tweede klasse H. De ploeg van coach Dick van Houwelingen staat nu tweede met vijf punten. Volgende week speelt ACKC in Boven-Hardinxveld tegen koploper HKC, die met drie klinkende overwinningen ogenschijnlijk rechtstreeks promotie zal willen afdwingen. Toch zal Van Houwelingen, oud-coach van HKC, daar graag een stokje voor willen steken. Hij kent de tegenstander door en door en zal zijn ploeg ook graag willen zien stunten. De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur.

Jeugd TTV Rally wint eerst wedstrijd

Satter koest af op overwinning

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Het eerste jeugdteam van TTV Rally is de najaarscompetitie goed begonnen. In Wijk en Aalburg werd tijdens de eerste wedstrijd van de Landelijk C-competitie van de Nederlandse Tafeltennis Bond Victory’55 uit Volendam met 6-4 aan de kant gezet. Petro van Helden, Harmen Honcoop en Tonnie Brouwers waren verantwoordelijk voor deze overwinning. Het eerste seniorenteam van TTV Rally kwam vrijdag niet verder dan 3-7 tegen Irene 2.

įĢĤĦĬš Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt A-renner Erik Satter uit Gameren niet meer bij te halen in het algemeen klassement van de zomeravondcompetitie bij WTC Maaswaal in Brakel. André van Tilborg uit Rijswijk en Robert van Dalen uit Andel staan op gepaste afstand tweede en derde. Bij de B-renners voert Jan Arie Scherff uit Waardhuizen het klassement aan. Woensdag (vanavond) en vrijdag worden de laatste wedstrijden verreden op het parcours in Brakel.


      ŽƵǁŝĞĚŽĞͲŚĞƚͲnjĞůĨKhd>dŚŽƵĚƚnjŝĐŚďĞnjŝŐ ŵĞƚĚĞŝŶͲĞŶǀĞƌŬŽŽƉǀĂŶƌĞƐƚͲ͕ƌĞƚŽƵƌͲĞŶ ǀŽůƵŵĞƉĂƌƚŝũĞŶĞŶĨĂŝůůŝƐƐĞŵĞŶƚĞŶ͘KŽŬ ǁŽƌĚĞŶƌĞŐƵůŝĞƌĞŐŽĞĚĞƌĞŶƉĂƌƚŝũŵĂƚŝŐ ŝŶŐĞŬŽĐŚƚnjŽĚĂƚĚĞnjĞƉĂƌƚŝũĞŶǀĞƌŽŶĚĞƌĚĞ ŶŽƌŵĂůĞƉƌŝũƐǀĞƌŬŽĐŚƚŬƵŶŶĞŶǁŽƌĚĞŶĂĂŶ ďĞĚƌŝũǀĞŶĞŶƉĂƌƚŝĐƵůŝĞƌĞŶ͘ 

sĞƌŚƵŝnjŝŶŐŽƉƌƵŝŵŝŶŐ͊ EƵǀĞĞůƉĂƌƚŝũĞŶ͗ Ͳ Ͳ Ͳ Ͳ Ͳ

ĞƵƌĞŶ >ĂŵŝŶĂĂƚ WůĂĂƚŵĂƚĞƌŝĂĂů dƵŝŶŚŽƵƚ dŝŵŵĞƌŚŽƵƚĞŶ ƉĂŶĞůĞŶdĞƌƌĂƐƉůĂŶŬĞŶ

'ƌŽŽƚƐƚĞůĂŵŝŶĂĂƚŽƵƚůĞƚǀĂŶEĞĚĞƌůĂŶĚ͊

sĞĞůƐŽŽƌƚĞŶƉůĂĂƚŵĂƚĞƌŝĂĂů

ZƵŝŵϮϬϬϬďŝŶŶĞŶΘďƵŝƚĞŶĚĞƵƌĞŶ͊

'ƌŽƚĞWĂƌƚŝũĞŶdƵŝŶŚŽƵƚ͊dŝŵŵĞƌΘďĂůŬŚŽƵƚ

ŝŶƐĚĂŐǀĂŶϵ͗ϬϬͲϭϳ͗ϬϬĞŶǀĂŶϭϴ͗ϯϬͲϮϭ͗ϬϬ

/ŶĚƵƐƚƌŝĞǁĞŐϰϭdžĐůƵƐŝĞǀĞƐƚƵǁŵĞĞƌŚŽƵƚ tŽĞŶƐĚĂŐǀĂŶϵ͗ϬϬͲϭϳ͗ϬϬ ŽŶĚĞƌĚĂŐǀĂŶϵ͗ϬϬͲϭϳ͗ϬϬ ϰϮϴϯ'y'ŝĞƐƐĞŶ sƌŝũĚĂŐǀĂŶϵ͗ϬϬƚŽƚϭϳ͗ϬϬĞŶǀĂŶϭϴ͗ϯϬƚŽƚϮϭ͗ϬϬ  ƚĞƌƌĂƐƉůĂŶŬĞŶ ǁǁǁ͘ďŽƵǁŝĞ͘ŝŶĨŽǁǁǁ͘ƐƚƵǁŵĞĞƌŚŽƵƚ͘ŝŶĨŽ ĂƚĞƌĚĂŐǀĂŶϴ͗ϯϬͲϭϯ͘ϬϬ DĂĂŶĚĂŐŐĞƐůŽƚĞŶ

 

tŝũŐĂĂŶǀĞƌŚƵŝnjĞŶ͊ 

tĞŐĞŶƐĚĞ ǀĞƌŚƵŝnjŝŶŐnjŝũŶǁŝũ '^>KdE ǀĂŶϮϴK<dKZ ƚŽƚĞŶŵĞƚ ϮEKsDZtŝũǀĞƌǁĞůŬŽŵĞŶƵǀĂŶĂĨϱŶŽǀĞŵďĞƌŽƉŽŶnjĞŶŽŐŐƌŽƚĞƌĞŶŝĞƵǁĞůŽĐĂƚŝĞ͗ ƚĞů͗ϬϰϭϲͲϲϵϲϴϯϮ sĞĞŶƐĞƐƚĞĞŐϭϲϰϮϲϰ<'sE


onroerend goed

Woensdag 18 september 2013

31

Langstraat 11 | 4288 JK Uitwijk Tel.: (0183) 44 82 80 | E-mail: info@pullen-makelaardij.nl

Wonen | Landelijk Vastgoed | MKB UITWIJK | Lageweg 3

SCHE A ANBORP D!

RIJSWIJK | Nachtegaal 39

Â&#x2021;3HUIHFWRQGHUKRXGHQUR\DOH WZHHNDSSHUPHWJDUDJH Â&#x2021;,QGEHJJUUXLPHKDOHQWUHH PHWPHWHUNDVWWRLOHW ZRRQNDPHUZRRQNHXNHQ Â&#x2021;HYHUGRYHUORRSYDVWH WUDSRSJDQJQDDUHYHUG VODDSNDPHUVEDGNDPHU HYHUGRYHUORRSPHW EHUJUXLPWH&9 Â&#x2021;,QKRXGPò SHUFHHOVRSSHUYODNWHPñ

Vraagprijs: â&#x201A;¬ 299.000,- k.k.

IJS IN PR D! AG VERL A

WIJK EN AALBURG | Aalburgsestraat

Vraagprijs: â&#x201A;¬ 139.000,- k.k.

Â&#x2021;3HUFHHOODQGERXZJURQG Â&#x2021;*URRWKD

Â&#x2021;/HXNHYULMVWDDQGHZRQLQJ PHWYULMXLW]LFKWRYHUSROGHUODQGVFKDS Â&#x2021;,QGHOLQJEHJDQHJURQGNHXNHQEDGNDPHU ZRRQNDPHUHYHUGLHSLQJVODDSNDPHU HQZHUNUXLPWH Â&#x2021;,QKRXGPò SHUFHHOVRSSHUYODNWHPñ

Prijs op aanvraag

ALMKERK | Provinciale weg Noord Â&#x2021;3HUFHHOZHLODQG Â&#x2021;*URRWKD

Prijs op aanvraag

Bekijk ons aanbod op: www.pullen-makelaardij.nl of www.funda.nl

ELKE MAAND KOMEN ER GEMIDDELD 2 NIEUWE ACTION WINKELS BIJ NIET! E J T H C A W R E V T A D

Werken bij Action is werken bij een grote en succesvolle retailer die nooit stil staat. Heb jij ambities, wil je met ons meegroeien en ben je op zoek naar uitdagingen? Wij zijn voor onze filialen te AMMERZODEN en ZALTBOMMEL op zoek naar

ASSISTENT BEDRIJFSLEIDERS

WEEKEND MEDEWERKERS

Â&#x2021; -HEHQWYHUDQWZRRUGHOLMNYRRUMHHLJHQZLQNHO Â&#x2021; 'HWRWDOHJRHGHUHQVWURRPLQMHZLQNHOYDQEHVWHOOHQ WRWHQPHWGHILQDQFLsOHDIZLNNHOLQJ Â&#x2021; /HLGLQJJHYHQDDQFROOHJD·V Â&#x2021; 0LQ0%2QLYHDXRIZHUNHQGHQNQLYHDX Â&#x2021; 2 QJHYHHUMDDUOHLGLQJJHYHQGHHUYDULQJLQ GHGHWDLOKDQGHO

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

WINKEL MEDEWERKERS

VULPLOEG MEDEWERKERS

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

32 uur per week

16-31 uur per week

Solliciteren? Ga direct naar bs www.action.jo

-HYRUPWPHWMHFROOHJD·VKHWKDUWYDQGHZHUNYORHU $DQYXOOHQHQVSLHJHOHQYDQGHSURGXFWHQ .DVVDZHUN]DDPKHGHQ $DQVSUHHNSXQWYRRURQ]HNODQWHQ 1HWMHVKRXGHQYDQGHZLQNHO 9 0%2ZHUNHQGHQNQLYHDX

4-12 uur per week

%HVFKLNEDDULQKHWZHHNHQGHQGHNRRSDYRQG $DQYXOOHQHQVSLHJHOHQYDQGHSURGXFWHQ .DVVDZHUN]DDPKHGHQ $DQVSUHHNSXQWYRRURQ]HNODQWHQ 1HWMHVKRXGHQYDQGHZLQNHO 9 0%2ZHUNHQGHQNQLYHDX

4-12 uur per week

:HUNHQ]RZHOGRRUGHZHHNVDOVLQKHWZHHNHQG YURHJHRFKWHQGXUHQLQGHODWHQDPLGGDJRI¶VDYRQGV $DQYXOOHQHQVSLHJHOHQYDQGHSURGXFWHQ $DQVSUHHNSXQWYRRURQ]HNODQWHQ 1HWMHVKRXGHQYDQGHZLQNHO 9 0%2ZHUNHQGHQNQLYHDX


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Rijswijk NB Zesmorgen 10

Woudrichem B. van der Lelystraat 15

Almkerk Provincialeweg Noord 121

Gezellige en knusse tussenwoning met berging en veranda op loopafstand van het winkelhart van het dorp. De keuken en de berging zijn in de uitbouw geplaatst.

Deze vrijstaande woning met Franse kap is gesitueerd aan een prominente straatweg van het vestingstadje Woudrichem. In de loop van de jaren is het woonhuis keurig onderhouden met behoud van oude elementen. Het pand is gesitueerd op een perceel van 387 m2 en heeft een inhoud van ca. 325 m3.

“Grootmoeders tijd op en top”! Bij dit boerderijtje heeft de tijd even stil gestaan. Op een prachtig plekje fraai uitkijkend over de landerijen ligt dit riet gedekte boerderijtje met twee schuren op een royaal perceel van 710 m2. Het perceel heeft een eigen oprit met volop parkeermogelijkheid op eigen terrein.

Begane grond: ontvangsthal met oude trappartij naar de verdieping, geventileerde kelderruimte, toilet met zwevend closet, ‘doorzon’ woonkamer met schouw, keuken ingedeeld met rechte keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur, bijkeuken en badkamer met douchecabine, wastafelmeubel en een kitchenette. Verdieping: overloop en 3 slaapkamers waarvan twee met vaste kastruimte. Zolderetage: bergzolder bereikbaar via een vlizotrap.

Begane grond: entree met trapopgang naar de verdieping, keuken ingedeeld met eenvoudige keukenunit, eetkamer, slaapkamer en een woonkamer met drie bedsteden. Verdieping: 2 slaapkamers waarvan 1 met vaste kastruimte.

Begane grond: entree met verdiepte trapkast, toilet, bijkeuken met vaste kast voorzien van schuifdeuren, ‘doorzon’ woonkamer, keuken ingedeeld met rechte keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur en een berging. Verdieping: overloop met vaste kast, 3 slaapkamers en een badkamer ingedeeld met inloopdouche voorzien van thermostaatkraan en wastafel. Zolderetage: bergzolder met dakraam bereikbaar via een vlizotrap vanaf de overloop. De achtertuin is onderhoudsvriendelijk ingedeeld met sierbestrating. Achter op het perceel staat de veranda. Via een poort toegang tot de achterliggende brandgang. Het pand heeft een inhoud van ca. 320 m3 en is gelegen op een perceel van 118 m2.

Vraagprijs € 159.500,00 k.k.

De eetkamer en de woonkamer zijn uitgerust met een gashaard. Heerlijk ruim perceel dat wordt omsloten door een groene haag. Achter het woonhuis staat een grote gepotdekselde schuur met openslaande deuren en bergzolder. Verder staat er op het perceel nog een berging.

De tuin bij het woonhuis is onderhoudsvriendelijk ingedeeld. Achter de badkamer staat nog een stenen schuur en tevens is er een groot tuinhuis aanwezig. In Woudrichem wordt momenteel een nieuw winkelhart gebouwd met alle dagelijkse voorzieningen en ook Gorinchem is met een pont snel bereikbaar.

Vraagprijs € 200.000,00 k.k.

Vraagprijs € 269.000,00 k.k.

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling.Telefoon 0183 30 70 40

Hank Aalscholverstraat 16 Op een heerlijk rustige plek heeft men in de jaren tachtig deze zeer degelijke en uitstekend onderhouden vrijstaande woning gebouwd. De woning staat op een zeer ruime kavel met een heerlijke achtertuin, is voorzien van een garage en verder rondom geïsoleerd en voorzien van hardhouten kozijnen en recent geplaatst isolerend glas. Het geheel is gesitueerd in een fijne buurt. Begane grond: zeer lichte entree met trappartij naar de verdieping, keurig toilet, prachtige woonkamer met schuifpui en hoekramen, woonkeuken met enigszins gedateerde hoekopstelling, praktische bijkeuken met provisiekast en CV-ruimte en aansluitend de ruime garage. De begane grond vloer van het woonhuis is voorzien van vloerverwarming. Verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers waarvan één met een dressingroom/inloopkast en een zeer ruime badkamer met ligbad, douchevoorziening, dubbele wastafel en closet. Zolderetage: bergzolder bereikbaar middels vlizotrap. Aan de voorzijde heeft men een siertuin en een oprit. Deze biedt plaats aan meerdere auto’s. Aan de achterzijde is een fraai aanlegde tuin gesitueerd met veel privacy en ingedeeld met sierbestrating, gazon en diverse plantenborders. Verder ligt er een fraaie vijver en staat er een praktisch tuinhuis. Het pand heeft een inhoud van ca. 600 m3 en is gelegen op een perceel van 546 m2.Vanuit het dorp zijn verschillende uitvalswegen eenvoudig te bereiken.

Almkerk

Meeuwen

Sleeuwijk

Woudrichem

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Galerij 3

Dorpsstraat 61

Lindenhof 16

Voornplein 15

Wijk en Aalburg

Almkerk

Veen

Dussen

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Bergstraat 58

Fabriciusstraat 3

Bagijnhof 78-80

Baan 9a

Genderen

Sleeuwijk

Woudrichem

Ammerzoden

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Kerkstraat 26

Larikslaan 22

Schans 8

St. Clarastraat 54

Sprang-Capelle

Veen

Woudrichem

Giessen

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

Poolsestraat 4

Veense Put 214

Almkerkseweg 3b

Korenschoof 40

Vraagprijs € 359.000,00 k.k.

www.demakelaarsvanaltena.nl

38 heusden 13 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you