Page 1

Gas ● Water ● Onderhoud ● Airco ● Renovatie ● Zinkwerk ● Ventilatie ● ● Kunststof & Bitumen Dakbedekkingen ● Elektra ● Centrale Verwarming ● ●

www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

WOENSDAG 21 AUGUSTUS 2013 JAARGANG 15 NO. 34 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Gratis fietscheck

Al meer dan 40 jaar uw vertrouwen waard

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/ familieberichten

Gratis controle op de volgende vitale punten:

· Verlichting · Versnellingen · Banden/wielen · Ketting

Geldig t/m 30 september 2013

7D[L%URQ Onderdeel van Taxibedrijf Elshout BV

Voor alle vormen van personenvervoer Specialist in ziekenvervoer Uw DVG-VGZ-vervoerder in AlmkerkAndel-Giessen-Sleeuwijk-UitwijkWaardhuizen en Werkendam

0183-501500 Beste businessvrouw van Altena įĢĤĦĬš Tien vrouwen dingen zaterdag 7 september mee om de titel ‘Meest ondernemende vrouw van Altena’. Het gaat om: Sylvana de Backer uit Veen (wethouder en Koekhuis Jan de Backer), Len Bruning uit Dussen (Altenatuur en Uit Volle Borsten), Sybelle van Gammeren uit Woudrichem (Ideeënkelder en vestingsgouverneur), Debora Schoon-Kadijk uit Werkendam (Kadijk Beach University), Marianne Koorengevel uit Almkerk (Maropol), Laura Leijser uit Genderen (Melkdrive), Sandra Paans uit Werkendam (Werkendamse Verwarmingscentrale), Marianne Sijberden uit Woudrichem (Perswinkel), Yvonne de Vries uit Wijk en Aalburg (Beauty Boutique Laluna) en Miranda de Waal uit Wijk en Aalburg (Mikado Bloemen & Wonen). De bekendmaking is op 7 september tijdens de vijfde etappe van de Holland Ladies Tour. In een tent op het Veense sportcomplex De Hanenweide krijgen bezoeksters een dynamisch programma voorgeschoteld. Iedereen kan tot en met 5 september op www.ondernemendaltena. nl/vrouwen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Deze wordt uitgereikt naast de juryprijs.

Pen je rot

Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

™KZZaVjidÉh]VVaYZcoViZgYV\YZZ^cYhigZZec^Zii^_YZch]ZiVjidkdZiWVadeYZ6ab`Zg`hZOdbZg[ZZhiZc#=Zi`VcVg^Z\ZaZiZVbB#6#;#]^ZaYYZbZZhiZVjidÉhdkZg#

Mazelenepidemie woedt voort

Streekproducten in Loevestein

Levensgrote doeken Achilles Veen speelt als ode aan de Maas zich in vorm

Ook in de zomervakantie zet het aantal mazelengevallen door. Volgens GGD West-Brabant zijn er tot medio augustus acht nieuwe gevallen bij gekomen. Gemeente Aalburg spant met 75 zieke kinderen de kroon. In Werkendam ligt het aantal gevallen nu boven de twintig. Het gaat om geregistreerde kinderen, benadrukt GGD West-Brabant; in werkelijkheid liggen de cijfers hoger. Nu de scholen weer beginnen, wordt rekening gehouden met een verdere toename.

Het vernieuwde slot Loevestein krijgt langzamerhand vorm. Na een grondige verbouwing zijn de nieuwe taveerne en de museumwinkel onlangs geopend voor het publiek. Het aanbod in de winkel is indrukwekkend: behalve boeken, fiets- en wandelkaarten en historisch glas zijn hier ook onder meer streekproducten en speelgoed verkrijgbaar. De verbouwing is onderdeel van het Masterplan, leidraad voor een grootscheepse renovatie tussen 2012 en 2020.

Adry Deekens-van Gorp voelt zich als een vis in het water thuis in het Maaslandschap. En brengt met haar doek en kwast een ode aan de rivier. Daarbij schuwt ze het grote gebaar niet: de tien doeken van Adry, elk anderhalve bij anderhalve meter groot, zijn geïnspireerd op het in 1936 door Hendrik Marsman geschreven gedicht ‘Herinnering aan Holland’. Het publiek kan het werk van de Heesbeense op 15 septemberbezichtigen aan de Vismarkt in Heusden.

3

nieuws

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl

nieuws

5

Leiderstrui voor Dennis Ebert īĦĢIJĴĢīġĦħĨš Nieuwendijker Dennis Ebert heeft donderdag de leiderstrui veroverd in de City Mountainbike, een serie internationale sprintwedstrijden die verreden wordt in stadscentra wereldwijd. In de laatste race was Ebert niet goed genoeg voor de finale, maar in de troostfinale bleek zijn vijfde plek voldoende voor de eerste plaats in het algemeen klassement. De laatste wedstrijd op zondag 8 september in Gent moet uitwijzen of Ebert de wereldbeker wint.

accent

9

Achilles Veen deed afgelopen weekend wat iedereen van de eersteklasser verwachtte: de Aalburg Cup winnen. De ploeg rekende af met drie tegenstanders van een stuk lager allooi: GDC, Wilhelmina’26 en de Wijk en Aalburgse gastheer NOAD’32. Het was alweer voor de 22ste keer in de veertigjarige geschiedenis van de traditionele seizoensprelude dat Achilles Veen met de overwinning aan de haal ging. NOAD’32 werd tweede en legde beslag op de penaltybokaal.

17

sport

Zomerfotowedstrijd 2013 Het Kontakt Edities bv en Klaroen.nl houden een zomer(vakantie)fotowedstrijd

e me e n o i D w en o ie o m jzen pr i Ga snel naar: http://fotowedstrijden.hetkontakt.nl Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv


algemeen

Woensdag 21 augustus 2013

-AAKJEWERELDEENSTUKJEGROTER

+INDER lETS MOGELIJK GEMAAK DOOR!N T GO

!NGO!LGEMENE.EDERLANDSE'EHANDICAPTEN/RGANISATIE KOMTOP VOORDERECHTENVANMENSENMETEENHANDICAP2ECHTOPBIJVOORBEELD WONINGAANPASSINGEN HULPMIDDELEN THUISZORG VERVOER AANGEPAST WERKENBELASTINGTERUGGAVE$EHUIDIGEWET ENREGELGEVINGIS COMPLEXENALSJEGEHANDICAPTOFCHRONISCHZIEKBENT KRIJGJENIETS CADEAU!NGOZORGTDATJEKRIJGTWAARJERECHTOPHEBT

+OMOPVOORJEBELANGEN7ORDOOKLIDVAN!NGO -EERINFORMATIEWWWANGONLOF 0OSTBUS !7!MERSFOORT

Zomerfotowedstrijd Het Kontakt Edities bv en Klaroen.nl houden een zomer(vakantie)fotowedstrijd.

2013

TE KOOP AANGEBODEN

Gratis wagen wiellamp (hang) v. 4 kapjes, zwaar eikenstoel m. lrn kuip, onderd. v. bureaustoel. Tel. 0649787536.

T.k. 2 dmsfietsen Gazelle Swing a.nw â‚Ź225,- p.s. Tel. 0162-402716.

T.k. box i.z.g.s. m. kleed en speelgoed â‚Ź20,-. Tel. 0617023224. T.k. comp. scanner â‚Ź50,-; oude lampenradio sbr535a uit 1934 i.g.s. â‚Ź275,-. Tel. 0416692366.

T.k. gaskookplaat 5-p â‚Ź15,-; elek. kookplaat 2-p â‚Ź15,-; hrnfiets m. versn. â‚Ź65,-; ponykar p.n.o.t.k. Goed tehuis gez. v. hangoorkonijn. Tel. 06-49787536. T.k. gevr. oude ansichtkaarten en foto's van dorps- en stadsgezichten. Tel. 0345514446. T.k. grootm.tijd spullen o.a. Olivetti typemach. 1960, figuurzeepjes, eiken eetstoelen, buffetkast, bureau, eettafel, 2-dez. wandlampen enz. Tel. 0344-652330.

Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

Groente en fruit

T.k. 2,5 ltr Farrow & Ball verf, nr 17 l.gray â‚Ź50,-. Tel. 0645767338.

T.k. dms + hrnfiets i.g.s. a â‚Ź50,-, 3 versn.; hoogslaper wit mdf 90x200 + lattenbod. incl. kastje en uitsch.bureau â‚Ź150,-. Tel. 0418-513493.

Ga snel naar: http://fotowedstrijden.hetkontakt.nl

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

T.k. 167 bovenbeugels isobouw, gebr. breedte bekisting B-400 ijzer â‚Ź0,50 p.s. smn â‚Ź83,50. Tel. 0645209301.

T.k. diepvr. kist â‚Ź35,-; elektr. fig.zaag machine â‚Ź50,-; ijzer.gieth.punter inboord motor def. â‚Ź200,-; 800 plantpotten 9x9x10cm zwart â‚Ź25,-. Tel. 0183-500112.

e me Doe w in en o ie mo zen: j pr i

2

T.k. hooiruif nw gegalv.; munten van alles wat; fietsenplaatjes versch. jrn; koperen gew. in blokje; ijzeren gew. ds m. spullen; speldjes; postzegels van alles. Tel. 03444602038 T.k. laptop tas â‚Ź5,-; sm.film viewer â‚Ź10,-; keyboard casio â‚Ź40,-; st. toren â‚Ź30,-; dvdspeler â‚Ź5,-; cd-speler â‚Ź5,-. Tel. 06-47157124.

Vrijdag en zaterdag

D D D D

Tomaten 500 gr Broccoli 500 gr Malse Sla Aardappel/groente Gratin per bak

Super lekker Holl. pruimen en extra kwaliteit mandarijnen

0,49 0,49 0,49 1,98


Woensdag 21 augustus 2013

Kinderboekje Andel ĞīġĢĩš Andel.nl is de titel van een nieuw piepklein kinderboekje over het dorp Andel. Op de linkerpagina staat steeds een tekening van een herkenbare plek uit het dorp en op de rechterpagina de tekst. Twee keer twee regels op rijm. Andel.nl is geschikt voor kinderen van 1 tot 11 jaar en voor hun (groot)ouders. Andelaar Henk van Noorloos zorgde voor de tekst en tekeningen. Het boekje kost 8,45 euro. Meer informatie:

q WWW.VANNOORLOOS.NET/HENK

Zwaargewonde bij steekpartij Heusden ĥĢIJİġĢīš Bij een steekincident aan de Herptseweg in Heusden is zondagmorgen een 30-jarige inwoner van Heusden zwaargewond geraakt. Een 32-jarige vrouw uit die plaats raakte lichtgewond. De slachtoffers zouden ruzie hebben gehad met een groepje mensen waarbij het 30-jarige slachtoffer in zijn rug was gestoken. Zijn vriendin was tussenbeide gesprongen en had de boel gesust. Daarbij was ze gewond geraakt aan haar gezicht. De politie is direct een onderzoek gestart. De identiteit van enkele mensen uit de groep is bekend. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844 of via @politieobzo zich te melden.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

3

GGD’s melden nog steeds nieuwe mazelengevallen įĢĤĦĬ š “Er zijn in de regio van de GGD West-Brabant acht gevallen van mazelen bij gekomen”, zegt een woordvoerder. Nu deze week de scholen weer beginnen, wordt gerekend op een verdere toename. De laatste cijfers van de GGD betreffen de periode tot en met dinsdag 13 augustus en gaan alleen over de gediagnosticeerde gevallen. “In werkelijkheid zijn het er over het algemeen meer.” De meeste gevallen van mazelen zijn te vinden in de gemeente Aalburg: 75. “In Werkendam zijn het er

22, in Woudrichem 2. Negen scholen en een internaat hebben meldingen gedaan. Van de kinderen met mazelen is twee procent opgenomen geweest in het ziekenhuis.” Minder gevallen De GGD Gelderland-Zuid, vestiging Rivierenland, meldt dat er in de afgelopen week tot en met 13 augustus in Maasdriel 7 meldingen van mazelen zijn gedaan, in Zaltbommel 80 en in Neerijnen 32. Van de aan de GGD gemelde patiënten was het merendeel niet gevaccineerd. René Koenen, arts

bij de GGD Gelderland-Zuid: “Er was de afgelopen weken een duidelijke afname van nieuwe meldingen. We weten niet of het aantal zal toenemen nu de scholen weer begonnen zijn. Veel scholen hebben het al achter de rug.” De openbare basisschool De Wilgenhoek in Hank begon vorige week al en kon melden dat er geen gevallen van mazelen waren. Op De Hoeksteen in Wijk en Aalburg, die deze week weer begon, waren dinsdag ook geen leerlingen besmet met de mazelen. Adjunct-directeur Michel Duijster: “Vóór

de vakantie waren er bij ons een stuk of tien gevallen. De GGD vroeg ons de ouders te bellen en te vragen of hun naam doorgegeven mocht worden, zodat de GGD hen kon benaderen. Ik weet niet wat de uitkomst van die besprekken is geweest, maar als ouders niet inenten is dat vaak een principiele keuze.” De GGD biedt vervroegde inentingen aan voor baby’s tussen de zes en veertien maanden. Mazelen is besmettelijk 4 dagen vóór tot 4 dagen na het ontstaan van de vlekjes.

Wethouder Sylvana de Backer feliciteert Gijsbert Nieuwkoopt uit Veen met het behaalde Nederlands kampioenschap. Renner Nieuwkoop sleepte de titel in de wacht op de tijdrit bij de Amateurs 30+. FOTO: HANS VERBEEK

Teveel alcohol kost chauffeur 1300 euro ĴĢįĨĢīġĞĪš Een 22-jarige automobilist uit Werkendam werd vrijdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man met zeer hoge snelheid over de Van Randwijklaan rijden en gingen er achteraan. Op het politiebureau blies de man 705 ug/l terwijl voor hem 88 ug/l was toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd voor de duur van acht maanden en hij krijgt een aantekening op het rijbewijs. Hij kreeg een boete opgelegd van 1300 euro.

Petter wint niets bij ‘1 tegen 100’ ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Burgemeester Frank Petter van de gemeente Woudrichem was zondagavond op Nederland 1 te zien in het programma ‘1 tegen 100’. De burgemeester schopte het ver in de quiz, maar moest de studio uiteindelijk met lege handen verlaten.

Nieuwe taveerne en winkel op Slot ĭĬĢġĢįĬĦħĢī š Na een grondige verbouwing zijn de nieuwe taveerne en de museumwinkel met infocentrum van Slot Loevestein klaar en open voor publiek. Bezoekers kunnen in de museumwinkel terecht voor een ruim assortiment:

boeken, historisch glas, speelgoed, fiets- en wandelkaarten, ansichten, steekproducten en meer. Daarnaast is er informatie te vinden over de Hollandse Waterlinie en het natuurgebied rondom Slot Loevestein, het Munnikenland. In de taveerne kan onder andere genoten worden van huis-

™9ZkZgc^ZjlYZbjhZjbl^c`ZakVcAdZkZhiZ^c#

FOTO: MARCEL KÖPPEN

Zoekt u woonruimte? Voor uzelf of voor uw werknemers. Tijdelijk of langere periode.

gemaakt appelgebak, een streeklunch of ambachtelijk ijs. De ruimte is ook geschikt voor uiteenlopende ontmoetingen en partijen.

Chalets te huur, inclusief meubilair en energie!

De verbouwing is onderdeel van het Masterplan dat in drie fases wordt uitgevoerd tussen 2012 en 2020. Vier gebouwen in de vesting worden en zijn in de eerste fase van de verbouwing aangepast aan hedendaagse eisen. De voormalige hoofdwacht met soldatenhuisjes heeft een multifunctionele functie gekregen als ontvangstruimte met horeca, museumwinkel en bezoekerscentrum in het zuiden van de Hollandse Waterlinie. Hier is informatie te krijgen over historie, betekenis en functie van de Waterlinie en de relatie met de omgeving. Een gebouw is aangepast als kantoorruimte en op de plaats waar voorheen de kapschuur stond, staat een ‘nieuw’ gebouw waar zich duurzame energievoorzieningen (Warmte Koude Opslag), opslag en extra toiletten voor vestingbezoekers bevinden. In het Arsenaal wordt ruimte gemaakt voor met name groepen. De eerste fase van de verbouwing moet in september 2013 klaar zijn.

Informeer naar de mogelijkheden bij: Camping ‘t Werdje, Maasdijk 16 te Wijk en Aalburg tel. 0416-691109 of mob. 06-51061665 www.campingtwerdje.nl / info@campingtwerdje.nl

* 1000 fietsen direct uit voorraad leverbaar * Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio * Specialist in elektrische fietsen * Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk Zadelmeetsysteem dé oplossing voor zadelpijn !

€ 1749,00 € 1399,00

Gazelle Orange Pure Innergy (elektrisch)

Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina


Familieberichten

Woensdag 21 augustus 2013

4 Banen voor het aanklikken

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/familieberichten

Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Kunstgebit? Ervaar onze zorg! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst.

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257 Het vertrouwde adres voor deze regio!

Munten Te koop gevraagd. Partijen en verzamelingen uit binnen- en buitenland. Brons, zilver of goud, alles is welkom, ook Euromunten.

DONEER UW AIR MILES EN BOUW MEE AAN ONS NIEUWE APENHUIS BEL GRATIS 0800-1118 OF GA NAAR AAP.NL

27 AUGUSTUS GAAN WIJ WEER OPEN MET NAJAAR- / WINTERKLEDING Openingstijden: Dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur - 12.00 uur Vrijdag van 13.00 uur - 17.00 uur Zaterdag van 9.30 uur - 12.00 uur

Muntenhoek.nl Vierlinghstraat 6. 4251 LC Werkendam Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83 Bezoek op afspraak op ons kantoor of bij U thuis.

VOORSTRAAT 30, ALMKERK 0183-405645 ®Air Miles is een geregistreerd handelsmerk.

WWW.JUTTERS-ALMKERK.NL post@jutters-almkerk.nl

In Café ’t Vraagteken Palingproeverij & Spakenburgs Visserskoor Zaterdag 31 augustus organiseert Café ’t Vraagteken een palingproeverij ten behoeve van het goede doel; Hospice Waalwijk.

Programma: 14:00 uur start Palingproeverij & zalmrokerij 17:00 uur optreden Spakenburgs Visserskoor

Op het mooie terras van het café wordt verse paling en zalm gerookt. Vanaf 17:00 uur zullen optredens van het Spakenburgs Visserskoor voor een gezellige en bijpassende sfeer zorgen.

Toegang is gratis.

Tijdens dit evenement wordt er een ludieke actie georganiseerd voor Hospice Waalwijk.

Café ’t Vraagteken

DaasĚijk ϭϮϮ ͻ Veen ͻ ϬϰϭϲͲϲϵϭϴϴϴ

WOMEN ONLY

WOMEN ONLY

WOMEN ONLY

WOMEN ONLY

HELFT V/D HELFT

{OP GESELECTEERDE ARTIKELEN}

Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

*Actie is geldig zolang de voorraad strekt (ook in de webshop).

{OP GESEL ECT E E R D E A RT I K E LE N }

50% KORTING

H E T H U I S VA N D E M O D E

Energieweg 27, 4231 DJ Meerkerk, telefoon 0183-351401 | Bezoek ook onze webshop: www.zwijnenburgmode.nl


Woensdag 21 augustus 2013

Sleeuwijk wint ijs İĩĢĢIJĴĦħĨš Inwoners van Sleeuwijk die meedoen aan de Postcode Loterij zijn in de prijzen gevallen. Tijdens de trekking van juni viel de ijsprijs op postcode 4254. Deelnemers aan de loterij mogen per lot een beker Ben & Jerry’s ijs afhalen bij de Albert Heijn in het dorp.

Tour de France-spel H;=?Eš Het Tour de France-spel van Het Kontakt Edities is gewonnen door C.J. van Vliet uit Arkel. Hij wint een racefiets Eddy Merckx AMX 3, beschikbaar gesteld door Plieger Sport Meerkerk. De overige prijswinnaars zijn: T. van der Hoogt, Nieuw-Lekkerland (compleet verzorgde reis naar etappe Tour de France 2014), R.H. den Boer, Schoonhoven (wielertenue), Erik Heijstek, Nieuwendijk (fietshelm), Jan van Bruchem, Meerkerk (fietshelm), Jan Swijnenburg, Krimpen a/d IJssel (draagbare radio), H. van Boxtel, Heusden (fietszonnebril), Marianne Vlot, Oud-Alblas (fietscomputer) en Ben Klieverik, Giessenburg (hogedrukpomp).

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

5

nieuws

Belevingstuin in aanleg op De Enghoeve IJĦıĴĦħĨ š Stichting Zorgboerderij De Enghoeve in Uitwijk heeft eind 2012 van de Rabobank Land van Heusden en Altena een toekenning gekregen voor een bijdrage in de aanleg van een belevingstuin op het terrein van de zorgboerderij. Voorwaarde was dat de aanleg, of een deel ervan, in 2013 zou worden uitgevoerd. Afgelopen voorjaar zijn de eerste plannen gesmeed, wensen geuit en overleggen gevoerd om voor de zomer de eerste spa in de grond te zetten. De plannen zijn mooi, de wensen groots

en de uitvoerbaarheid steeds moeilijker gezien de kosten. Fase 1 voor de uitvoering van de plannen bestond voornamelijk uit groot grondwerk. Arjen Quartel van QGroenbeheer uit Werkendam is hier 22 juli aan begonnen. Om de kosten te drukken en de betrokkenheid van De Enghoeve te vergroten is besloten om fase 2 in de vorm van zogenaamde ‘participatiedagen’ uit te gaan voeren. Met behulp van ouders, vrijwilligers, vrienden en

familie zullen er een aantal specifieke klussen geklaard gaan worden. Daarbij zijn helpende handen meer dan welkom. Op diverse dagen wordt de komende weken werk verricht. Zo wordt op 31 augustus begonnen met het aanleggen van schelpenpaden. Er zijn dan zo’n twintig mensen nodig die kunnen kruien en schelpengrit en stenen kunnen scheppen. Op 7, 21 en 28 september en op 5 oktober is het de bedoeling dat vrijwilligers aan het werk gaan met het aanleggen van een zintuigenpad, een zintui-

genwand en een kruidenwand. Er wordt dan met name gemetseld, cement gedraaid, een pad aangelegd en uiteenlopende materialen voor de zintuigenwand worden dan (ver)plaatst. Overigens zijn voor die zintuigenwand nog leuke sensorische materialen nodig die mee gemetseld kunnen worden. Dat kunnen bijvoorbeeld knikkers of dakpannen, kopjes en schotels, schelpen en stenen of een oud fietsstuur zijn. Meer informatie is verkrijgbaar bij Anouk van Gent, 06-36332373 of enghoeve@planet.nl.

Achilles Veen legde met tien vingers in de neus beslag op de Aalburg Cup. GDC gaf de eersteklasser manmoedig partij, maar droop met een 3-0 nederlaag van het veld. Meer hierover op de sportpagina’s. FOTO: TEUS ADMIRAAL

Tumult in Veen om vechtpartij honden ijĢĢīš Een tragische afloop van een vechtpartij tussen twee honden heeft woensdag in Veen voor veel tumult gezorgd. De hond van de ouders van een 41-jarige man uit Veen werd woensdagmorgen dood gebeten door een ontsnapte hond van de buurman. De eigenaar van de aanvallende hond toonde zich vervolgens direct bereid om een vergoeding te regelen. Uit woede heeft de 41-jarige man echter vervolgens vier ruiten van het bedrijfspand van de buurman vernield en een container omgegooid. Ook zou hij bedreigingen geuit hebben. De politie besloot om de man aan te houden. De verdachte verzette zich echter tegen zijn arrestatie. Hij liep richting zijn woning, waarna agenten hem tegen hielden en hem naar de grond toe werkten. Op dat moment kwamen vader, moeder en broer van de verdachte naar buiten. Zij waren zichtbaar boos, waarbij de vrouw een agent wegtrok en wegduwde van haar zoon. Hierop duwde een andere agent haar bij zijn collega vandaan. Daarna zou de vrouw zich op de grond hebben laten vallen, waarbij ze haar schoenen uittrok en in de richting van de agenten gooide.

Vlag Van Wijnen op ‘Bimo-bouwplaats’

‘Kind aan huis’ zoekt naar vrijwilligers

Te hard op het gaspedaal

İĩĢĢIJĴĦħĨš Op de bouwplaats van woningbouwproject De Nieuwe S wappert sinds kort de vlag van bouwonderneming Van Wijnen. Het rode logo van het Harderwijkse bedrijf vervangt dat van Bimo Bouw dat recent door Van Wijnen werd overgenomen. De Nieuwe S is een ontwikkeling van Woonlinie en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV. Het plan voorziet in de bouw van dertig koopappartementen rond een nieuw winkelcentrum.

ĴĢįĨĢīġĞĪ š Jeugdzorgaanbieder Juzt zoekt in de gemeente Werkendam vrijwilligers voor het project ‘Kind aan huis’.

maal twee uur per week beschikbaar is, daadkracht en flexibiliteit toont en een open en positieve houding heeft. Daarnaast zijn gevoel humor en inlevings- en relativeringsvermogen onmisbaar. Natuurlijk heeft Juzt ook wat te bieden: een gedegen training van twaalf bijeenkomsten, een prettige teamsfeer, individuele begeleidingsgesprekken en themabijeenkomsten. Meer informatie of aanmelden: Mary Alberts, 06-53349212 of m.alberts@ juzt.nl.

įĢĤĦĬš Bij twee verkeerscontroles in het Land van Heusden en Altena schreven agenten maandagmiddag een kleine twintig bekeuringen uit voor met name snelheidsovertredingen. Op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk gingen drie van de zeven automobilisten hiervoor op de bon, verder vooral voor het niet dragen van een gordel. Op de Veldweg in Woudrichem waren negen van de twaalf boetes voor te hard rijden. De hoogste snelheid was 87 kilometer per uur.

Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

In dit project ondersteunt Juzt gezinnen die zich, tijdelijk, in een moeilijke situatie bevinden. Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd om zich aan te melden. De vrijwilliger bezoekt het betrokken gezin wekelijks en is in de eerste Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

plaats een luisterend oor. Hij of zij bouwt op basis van gelijkwaardigheid een vertrouwensrelatie op met het gezin. Daarnaast biedt de vrijwilliger, in overleg met de gezinsleden, ondersteuning op verschillende gebieden. Dat kan zijn: uitbouwen van zelfvertrouwen, vergroten van sociale contacten, inzicht geven in communicatie, praktische tips en eventuele begeleiding naar hulpverlening. Juzt verwacht dat een vrijwilliger miniAdvertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.altena@hetkontakt.nl Advertenties Frans van der Wiel (06) 51 58 00 21 f.vanderwiel@hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00

Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.

Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Hoofdredacteur Rick den Besten

Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur


21 AUGUSTUS 2013

ACTUEEL INFORMATIEVE RAADSVERGADERING Hierbij wordt u uitgenodigd voor de eerstvolgende INFORMATIEVE RAADSVERGADERING die zal worden gehouden op: Dinsdag Aanvang

: 27 augustus 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis : 19.30 uur

De agenda van deze vergadering treft u hieronder aan.

GEMEENTEHUIS AALBURG Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

AGENDA Voorzitter Griffier

: De heer H.A. (Henno) Timmermans (AA) : De heer E.W. (Ery) Kooi

Algemeen 1. Opening 2. Mededelingen 3. Vaststelling agenda 4. Sparren met de raad * a. Presentatie en aansluitend discussie over de regionale Ambulance Voorziening in specifiek het Land van Heusden en Altena De heer C.P.P.M. (Caspar) van den Brandt manager RAV Midden- en West-Brabant is hiervoor uitgenodigd b. De heer W. Bouman, Maasdijk 121 te Wijk en Aalburg en de heer R. Kuipers, Torenstraat 8 te Wijk en Aalburg wensen met u te spreken over de situatie ten aanzien van de overlast rondom d’n Bol c. Mevrouw L. Verbeek-Straver, Grotestraat 62 te Veen heeft aangegeven met u te willen spreken over onderwerpen die gerelateerd zijn aan de Veense Put d. Spreker namens ca. 50 andere bewoners van de Veense Put betreffende de instabiliteit van de Put e. De heer Z.A. Scherff, Dorpsstraat 38 te Meeuwen heeft zich gemeld om met u over het bestemmingsplan Meeuwen te spreken Informatieve gelegenheid over opiniërende voorstellen

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Onderwerp 5. Verslag van de Informatieve Raadsvergadering d.d. 11 juni 2013 6. Breedband. Wethouder De Backer wenst over de actuele stand van zaken een presentatie te geven 7. Actualisatienota GRP 2013-2017 8. Flexibel Netwerkmodel (wordt nagezonden) 9. Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren (AVOI) 10.Verordening Riolering 2013 11. Werkkostenregeling 12. Transitie AWBZ/Wmo 13. Fundingverzoek Kredietbank Nederland 14. Vaststelling Welstandsnota 15. Bestemmingsplan “Meeuwen” 16. Visie en Plan van Aanpak Duurzaamheid 2014-2017 17. Komgrens Polstraat Wijk en Aalburg

PLAATSING EXTRA LUIERCONTAINER Plaatsing luierafvalcontainer Meeuwen Vanaf heden staat bij basisschool De Ark, Dorpsstraat 62 in Meeuwen een verzamelcontainer voor de inzameling van luiers en incontinentiemateriaal. De verzamelcontainer staat midden voor de voorgevel bij deze school. Voortaan kunt u uw luierafval daarin kwijt. Het is zoals bekend niet toegestaan om zakken naast de luierafvalcontainer te deponeren. Mocht het voorkomen dat de container overvol is, dan kunt u wachten tot na de ledigingsdag (donderdag momenteel) of naar een andere locatie het afval wegbrengen. Wij rekenen op uw begrip en medewerking. Locaties luierafvalcontainers Deze containers zijn voorzien van stickers met het logo van Van Gansewinkel met ‘incontinentieafval’ erop. De speciale luierzakken zijn gratis te verkrijgen bij de o.a. de supermarkten in de gemeente Aalburg, kindercentra en peuterspeelzalen, en in Meeuwen bij Korenmolen “De Witte Molen”, Kleibergsestraat 52. Ook kunt u bij apotheek ’t Quadraat of het Aalburgloket terecht voor de gratis luierzakken. De afvalcontainers staan bij: • Kindercentrum ’t Spektakel Tulpstraat 5 Wijk en Aalburg • Oranje Nassauschool en • Peuterspeelzaal ’t Peuterhofje Hardenbergh 4 Veen • Kindercentrum Camelot Akkerstraat 11a Genderen • Prins Willem-Alexander Raadhuisstraat 1 Eethen • Peuterspeelzaal De Snatertjes De Hoek 8 Eethen • Den Biekurf Broeksestraat 4a Babyloniënbroek • Basisschool De Ark Dorpsstraat 62 Meeuwen

Pro-actieve informatie vanuit het college van B&W 18. Er zijn geen onderwerpen aangereikt 19. Sluiting De agenda en bijbehorende stukken zijn te raadplegen via de website www.aalburg.nl De raadsvergadering is rechtstreeks te volgen via de website www.aalburg.nl * SPARREN MET DE RAAD……….. Tijdens de Informatieve Raadsvergadering wordt aan het begin van de bijeenkomst tijd door de raad ingeruimd om met inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven uit de gemeente in gesprek te gaan over onderwerpen die zich afspelen in de gemeente Aalburg en die men graag onder de aandacht van de politieke partijen wil brengen. Deze vergadering vindt in het openbaar plaats. Om de raad zich te laten voorbereiden op deze gesprekken wordt insprekers gevraagd zich uiterlijk 24 uur voor aanvang van de Informatieve Raadsvergadering aan te melden met vermelding van het onderwerp. Aanmelden kan via de griffier, de heer Ery Kooi, tel. 0416-698704/06-13971813, email: e.kooi@aalburg.nl, of via het aanmeldingsformulier op de website www.aalburg.nl

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE De welstandscommissie vergadert maandag 26 augustus 2013 in het gemeentehuis van de gemeente Aalburg, Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg. De vergadering begint om 14.00 uur. De vergaderingen van deze commissie zijn openbaar. Voor vragen over de agenda van deze vergadering kunt u bellen met de afdeling VROM, telefoonnummer 0416-698700.

TIP VAN DE BOA Kinderen met de auto recht voor school afzetten “lekker veilig”. Ja, wel voor die kinderen! Maar niet voor de kleintjes die, moeilijk zichtbaar, tussen de geparkeerde auto’s door moeten. Daarom gelden er rond school verkeersregels. “Veilig naar school voor alle kids”.

Gescheiden inzameling als duurzame oplossing Recycling en gescheiden inzameling is beter voor het milieu en economisch verantwoord. De afvalverwerkingsprocessen worden steeds ingenieuzer en complexer. Het luierafval bijvoorbeeld wordt opgenomen in een duurzaam en geschikt verwerkingsproces van vergisting, compostering en recycling. Met dit proces wordt onder andere groene energie opgewekt en het kunststof hergebruikt. Van afval wordt een grondstof gemaakt. Als u vragen of opmerkingen heeft over de luierinzameling kunt u contact opnemen met Mirjam van der Vlies van de gemeente Aalburg via e-mail afval@aalburg.nl of telefoonnummer 0416-698754.


21 AUGUSTUS 2013

ACTUEEL WIE HEEFT ER PROFESSIONELE ZORG IN AALBURG?

Er gaat de komende jaren veel in de zorg veranderen. Grote delen van de zorg die nu bijvoorbeeld nog onder de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) of de Jeugdzorg vallen, worden in 2015 overgedragen aan de gemeenten. De gemeenten krijgen hiervoor (veel) minder geld dan nu door de overheid wordt uitgegeven aan zorg. Om goed voorbereid te zijn op deze veranderingen en toch de benodigde zorg te kunnen (blijven) bieden, hebben we de hulp nodig van alle inwoners die NU zorg krijgen. Vanaf deze week zullen wij daarom alle huishoudens in de gemeente Aalburg een brief sturen. In deze brief wordt u gevraagd

VERKEERSBESLUIT HOLLAND LADIES TOUR 2013 Burgemeester en wethouders van Aalburg maken u erop attent dat zij het volgende verkeersbesluit hebben genomen: Instellen verkeersmaatregelen voor de Holland Ladies Tour 2013 In verband met de wielerronde Holland Ladies Tour op zaterdag 7 september 2013 worden de volgende verkeermaatregelen ingesteld: • Het instellen van een geslotenverklaring in de Veensesteeg te Veen en Middenweg te Andel; • Korte wegafsluitingen bij de doorkomst van de wielrenners op de route; 0 Veensesteeg - Bagijnhof - Tuinstraat Maasdijk (Veen en Wijk en Aalburg) - de Kromme Nol - Tol - Kruisstraat – Achterstraat - Eindsestraat - Hagoort Meeuwensedijk - Zuiderbroeksedijk -------- route via gemeente Werkendam en Woudrichem --------- Middenweg Veensesteeg. 0 en bij doorkomst van de wielrenners bij aansluitingen van de zijwegen op de kleine ronden (4x doorkomst): Veensesteeg - Bagijnhof - Groeneweg Schmitzstraat - Nieuwstraat - Rivelstraat - Engelsestoof - Perzikstraat - de Kroon Grote Kerkstraat - Bergstraat - Veldstraat - Dodesteeg - Zwaansheuvel Duizendmorgen - Middenweg Veensesteeg. • Het instellen van een parkeerverbod in de Bagijnhof, tussen de Groenenweg en Tuinstraat te Veen en de Groeneweg te Wijk en Aalburg. We verwachten dat het verkeersbesluit op 21 augustus 2013 op www.officielebekendmakingen.nl worden gepubliceerd. Nieuwe manier bekendmaking verkeersbesluiten Verkeersbesluiten worden vanaf 1 januari 2013 elektronisch bekendgemaakt in de digitale Staatscourant. U kunt de verkeersbesluiten raadplegen via www. officielebekendmakingen.nl. De datum waarop de bekendmaking in de digitale Staatscourant verschijnt is voortaan de officiële datum van bekendmaking. Hoe en waar u bezwaar kunt indienen is terug te vinden in de tekst van elk afzonderlijk besluit. Als service plaatsen wij voorlopig ook nog een bericht op de gemeentepagina in het Kontakt.

om te reageren als u professionele zorg ontvangt of als er sprake is van een persoongebonden budget. Over welke zorg het gaat , staat vermeld in de brief. Uw reactie is belangrijk! Deze brief wordt rond 21 augustus 2013 verstuurd naar alle huishoudens in Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen en Meeuwen. De andere kernen van de gemeente Aalburg: Genderen, Veen en Wijk en Aalburg volgen later. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J.(Joyce) Lubbers telefoon 0416 698722 email j.lubbers@aalburg.nl. Wij hopen dat u allemaal wilt meewerken in uw eigen en ons belang.

HOORZITTING KAMER 1 BEZWARENCOMMISSIE Kamer 1 van de Vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften behandelt in een openbare hoorzitting de bezwaarschriften van: • Mevrouw De Waal – Van Berkel tegen het verkeersbesluit van 22 mei 2013 om een parkeerverbod in te stellen aan beide zijden van de Aalburgsestraat, het gedeelte gelegen tussen de Kortestraat en Anjelierstraat te Wijk en Aalburg (aanvang 19.30) • Van de Ven Stiekema Advocaten namens

Het horen zal plaatsvinden op woensdag 28 augustus 2013 in het gemeentehuis, Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg. Een ieder kan deze openbare hoorzitting bijwonen.

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

ONDERHOUD ASFALTVERHARDINGEN Vanaf woensdag 21 augustus t/m woensdag 28 augustus 2013 gaat de gemeente Woudrichem samen met aannemer Verhoef Infra werkzaamheden uitvoeren aan de Mostaardweg te Almkerk. Het betreft het weggedeelte tussen de Midgraaf en de gemeentegrens met de gemeente Aalburg. De werkzaamheden bestaan uit het repareren van asfalt en het aanbrengen van een nieuwe asfaltdeklaag. Ook worden de bermen geëgaliseerd en verhard met menggranulaat.

Cyclestore B.V. tegen het besluit van 7 mei 2013 tot weigering van een omgevingsvergunning voor het aanbrengen van reclame op het perceel Parallelweg 4 te Wijk en Aalburg (aanvang 20.00 uur)

De werkzaamheden zullen gepaard gaan met het afsluiten van het werkvak voor al het verkeer. Dit kan tot enige overlast leiden. De wegafsluitingen zullen middels bebording worden aangegeven ter hoogte van de Midgraaf en de Broeksestraat. U kunt de planning van de werkzaamheden blijven volgen via de gemeentelijke website www.woudrichem.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. H. Valkis, toezichthouder namens de gemeente Woudrichem, 0183-308100.

KENNISGEVING BESLUIT MOBIEL BREKEN BOUWEN SLOOPVAL Op 9 augustus 2013 hebben wij van Sloopen Grondwerken, Arno van den Dungen BV een melding ontvangen, in het kader van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval, De melding heeft betrekking op breekwerkzaamheden aan de Grotestraat 36 te Veen. Gedurende 1 werkdag zal een mobiele puinbreker in werking zijn, voor het breken van circa 450 ton gemengd puin. De breekwerkzaamheden zullen naar verwachting plaats vinden op 30 augustus 2013.

B O U W A C T I V I T E I T E N INGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen d.d.: Locatie: 06-08-2013 Broeksestraat 45 4269 VD Babyloniënbroek 06-08-2013 Witboomstraat 26 4264 RW Veen 07-08-2013 Begoniastraat 36 4261 CB Wijk en Aalburg 13-08-2013 Verzetsplein 18 4264 VD Veen

Omschrijving: Het vervangen van de voorgevel van de woning Oprichting van een bijgebouw Oprichting van een open prieel met puntdak Aanleggen van een nieuwe in-/uitrit

Wij wijzen erop dat de mogelijkheid bestaat dat het college van B&W bij het verlenen van een omgevingsvergunning gebruikmaakt van de bevoegdheid af te wijken van enige bepaling(en) van het geldende bestemmingsplan (zoals bijvoorbeeld het bouwen op kortere afstand dan 3 m1 van de erfgrens). Indien belanghebbenden bij een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning willen vernemen of dit op de betreffende aanvraag van toepassing is, nodigen wij hen uit om deze omgevingsvergunningaanvraag bij de afdeling VROM te komen inzien en eventueel hun zienswijze kenbaar te maken. INGEKOMEN MELDING SLOOPVOORNEMEN Ingekomen d.d.: Locatie: 05-08-2013 Witboomstraat 12 4264 RW Veen 07-08-2013 Raadhuisstraat 3b 4266 EA Eethen 12-08-2013 Veldstraat 63 4261 TD Wijk en Aalburg 13-08-2013 Berenhoeksestraat 10 4261 KB Wijk en Aalburg

Omschrijving: Verwijderen asbesthoudende platen van schuur Verwijderen asbesthoudende platen van schuur Afvoeren van asbesthoudende platen van schuur Verwijderen asbesthoudende platen van kippenren

Wijk en Aalburg, 21 augustus 2013

Volg ons op: @gemeenteaalburg KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL


publicaties

Woensdag 21 augustus 2013

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Ambachtelijke slavinken

4de gratis SPECIAL

Carpaccio rosso 100 gram VLEESWARENKOOPJE

100 g kipfilet + 150 g kipsalade

samen voor

TIP VAN UW KEURSLAGER

Gepaneerde schnitzels 500 gram MAALTIJD VAN DE WEEK

Lasagne

Zaterdag 24 augustus van 11.00 tot 17.00 uur

500 gram

TON SCHOON

Kortestraat 28, Aalburg 0416-691194 www.schoon.keurslager.nl

245 375 5

95

475

Aanbiedingen zijn geldig van 19-08-2013 t/m 24-08-2013.

T K R A M R A JA ALMKERK

8

| G & J VOS

Witboomstraat 23, Veen 0416-691380 www.vosveen.keurslager.nl

Kom eens langs en proef onze vleeswaren uit eigen worstmakerij! VRIJDAG/ZATERDAG WEEKEND TOPPER:

9.98

( geldig op 23 en 24 augustus )

Varkenshaas kilo NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: De enige echte Boerderij kip. En dat proef je. WEEK-RECLAME: ( geldig van 19 t/m 24 augustus ) Rib eye 500 gram Bij iedere 500 gram Rundergehakt de 2e 500 gram Rundergehakt (K)EUROKNALLER: Gevulde varkensďŹ let KEURSLAGERS TROTS: Ambachtelijke slavinken SPECIAL: Carpattio rosso 100 gram KEURKOOPJE: Gemarineerde kipreepjes 500 gram Beenham uit eigen keuken 100 gram Ontbijt cervelaat 100 gram

9.90 gratis 1.00 4e gratis 2.45 5.95 1.98 1.89

THEO BARTEN, keurslager

Voorstraat 2g, 4286 AL Almkerk Tel. 0183-409847

Hoogstraat 105 4251 CK Werkendam Tel. 0183-501427

www.theobarten.keurslager.nl


Woensdag 21 augustus 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Bieb Oudheusden in een nieuw jasje

Kunst

ĬIJġĥĢIJİġĢīš Bibliotheek Heusden heeft haar vestiging in Oudheusden een ware metamorfose laten ondergaan. De afgelopen drie weken werden alle meubels vervangen. De bieb werkt nu met zogenaamde ‘werelden’ waarin romans en informatieve boeken binnen een thema zijn samengebracht. De klant gaat nu ook zelf zijn boeken uitlenen en innemen. De vestiging is sinds 19 augustus weer open voor publiek. Zaterdag 7 september is de officiële opening.

Het water van de Maas als levensader

App over Altena streekpdorcuten įĢĤĦĬš Tijdens de boerenerfdag op 24 augustus op geitenhouderij ‘t Boerenhof in Andel wordt ook de iPad App ‘Biologische en streekproducten in het Land van Heusden en Altena’ gelanceerd. Met deze app kan kennis gemaakt worden met vijftien bedrijven in het Land van Heusden en Altena die biologische- en streekproducten maken. Door middel van foto’s en een interactieve kaart wordt meer informatie gegeven over de producten. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe kaas en brood worden gemaakt. Meer informatie:

q WWW.HULSBERGEN.EU

AMV Sleeuwijk İĩĢĢIJĴĦħĨš Kinderen tussen de 5 en 9 jaar kunnen bij Muziekschool Sleeuwijk lessen AMV, algemene muziekvorming, volgen. Dit is een serie van tien lessen, bij iedere les staat een ander instrument centraal. De kinderen gaan deze natuurlijk ook uitproberen. Onder andere saxofoon, piano, trompet en viool komen aan bod, maar er is ook aandacht voor zang en notenbalk. De eerste van tien lessen staat gepland op 11 september vanaf 13.30 uur. Een les duurt ongeveer drie kwartier. Deelname kost 100 euro. Kinderen in de gemeente Werkendam komen in aanmerking voor een subsidie van 100 euro op jaarbasis. Meer informatie en aanmelden kan via 0183-354131, 06-42536855 of via info@muziekschoolsleeuwijk.nl.

q WWW.MUZIEKSCHOOLSLEEUWIJK.NL

accent

WWW.HETKONTAKT.NL

9

Groots zomerproject voor kunstenares Het nieuwste werk van kunstschilder Adry Deekens - van Gorp uit Heusden wordt vijftien meter breed. ‘Het is fysiek een behoorlijke klus.’ ĥĢIJİġĢīš Het is een bijzondere combinatie: de kale loods en het kleurrijke doek van kunstschilder Adry Deekens - van Gorp (62). Hier, in een lege bedrijfshal op het industrieterrein in Heesbeen, werkt ze aan haar nieuwste werk. “In de zomer is het sowieso leuk om een project te doen”, vertelt ze in haar galerie aan de Vismarkt in Heusden. En wat voor project. Zo’n twee maanden geleden begon Adry aan tien doeken van 150 bij 150 centimeter, geïnspireerd door het gedicht ‘Herinnering aan Holland’ dat Hendrik Marsman in 1936 schreef. Het gedicht beschrijft het Nederlandse landschap en de Nederlandse strijd tegen het water. Het is een van de bekendste Nederlandse gedichten en werd in 2000 gekozen tot ‘Gedicht van de Eeuw’ in Nederland. “Bijna elk woord van ‘Herinnering aan Holland’ kun je schilderachtig vertellen”, legt Adry uit. In haar schilderij staat de Maas centraal. “Maar voor iemand anders kan het ook een ander schilderij zijn, hoor. Voor mij is het in ieder geval de Maas, het water waaraan ik - eerst in het Land van Altena en vervolgens in Heusden - altijd gewoond heb.” De rivier die over de doeken meandert symboliseert dan ook Adry’s leven en langs de oever hebben dierbare personen en speciale momenten een plekje gekregen. Vier ‘naekende kiepjes’ symboliseren Adry en haar vriendinnen en - met ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld in haar achterhoofd - schildert ze pittoreske dorpsgezichten met huisjes, een molen en een kerk: het landschap waar ze zich zo in thuis voelt. Tegelijkertijd bevat het nieuwe schilderij flarden uit oude werken. Zo maakte Adry ooit een werk voor basisschool De Hoeksteen in Wijk en Aalburg. Ze wijst naar de ballonnen, die langzaam ontsnappen en het luchtruim kiezen vanuit Adry’s grootste inspiratiebron: een tulp. “Dat gaat over hoe kinderen uiteindelijk leren om op

™@jchiVgZh6Ygn9ZZ`Zch"kVc<dgekddg]VVgc^ZjlhiZhX]^aYZg^_#

hun eigen benen te staan. Dat moet je als ouder ook leren en ervaren. Het staat symbool voor het schoolgaande kind.” Verfpuzzelstukjes Fysiek is het wel een behoorlijk klus om het vijftien meter brede kunstwerk te maken, vervolgt ze. “Maar ontzettend leuk om te doen. Ik werk constant aan één doek en tien doeken tegelijk. Soms gebruik ik een kleur die ik op een ander doek ook wil gebruiken. Dan ga ik daar weer aan de slag. Ik ben constant verfpuzzelstukjes in elkaar aan het schuiven. Het is een heftig doek, zowel qua lengte, als qua kleur en emotie. Iedereen om me heen zit er in.” Het tienluik eindigt met het avondrood, op een plek waar de verf naar beneden druipt, op weg naar de

De familie Teuling uit Wijk en Aalburg heeft bij Koopcentrum Duijzer een buitenkeuken gewonnen. De loting van deze speciale actie - bij aankoop van een 4-pack Coca Cola kregen de mensen een unieke code, die online ingevuld moest worden - was verricht door het hoofdkantoor van EMTÉ in Veghel.

FOTO: TOM OOSTRA

toekomst zo lijkt het. “De rivier moet de toeschouwer uiteindelijk meenemen. Door het landschap, langs de dorpjes, de kippen en alle andere gebeurtenissen op de oever. Daarna stroomt hij verder, ook na het tiende doek”, verklaart Adry het beeld. Adry wil haar ‘Denkend aan Holland’ voor 14 september klaar hebben, want dat weekend staat Heusden in het teken van kunst tijdens de biënnale, het tweejaarlijkse evenement waarbij alle kunstenaars, gastkunstenaars en galerieën zich in Heusden van hun beste kant laten zien. Op zondag 15 september wordt het werk van Adry in de galerie aan de Vismarkt officieel aan het publiek getoond. En dat past allemaal nét, vertelt

de kunstenares lachend. “De muur op de bovenste verdieping is 15.80 meter lang, dus het kan precies.” Reizen Vervolgens is het bedoeling dat het werk gaat reizen. “De doeken kunnen niet afzonderlijk opgehangen worden”, benadrukt Adry. “Het is écht een tienluik. Het zou mooi zijn dat bedrijven interesse zouden hebben om ‘Denkend aan Holland’ in hun pand op te hangen. We hebben er al verschillende aangeschreven en we hebben de burgemeesters van Heusden en Aalburg gevraagd om mee te denken.”

q WWW.ADRY.NL q WWW.FACEBOOK.COM/ADRY/DEEKENS

OKE Magazine op radio ijĢĢī š OKE FM begint woensdag 21 augustus om 19.00 uur met een gloednieuw radioprogramma: OKE Magazine. Het programma zal vol zitten met regionaal nieuws, sportnieuws, politieberichten, maar ook interessante achtergrondinformatie en interviews. “Samen met interessante studiogasten bekijken we de actualiteit”, laat Henri Verhagen, een van de programmamakers weten. Met het nieuwe radioprogramma opent de lokale omroep van Aalburg ook de grenzen richting de aangrenzende gemeenten.

“Vanaf nu zullen alle actualiteiten niet meer lokaal gericht zijn, maar zullen we ons gaan richten op de streek. Dit betekent dat het wekelijks magazine ook vol zal zitten met nieuws en gasten uit Werkendam en Woudrichem. Maar ook zullen we het nieuws uit de Langstraat zeker niet vergeten.” Vrijdag 23 augustus is vanaf 18.00 uur op de radiozender de radioshow ‘Henri VS Ronny’ te horen. Ieder uur strijden de twee programmamakers een battle. Zij worden hierin bijgestaan door Johan Vlemmix.

q WWW.OKE.FM

Jij onze cameraman?

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl


Dezelfde kwaliteit voor ’n nòg betere prijs

Flox Drechtsteden is op zoek naar

CONSTRUCTIEBANKWERKER/ LASSER met ervaring

Montuur met enkelvoudige glazen

Montuur met multifocale glazen

ontspiegeld

ontspiegeld

binnen de voedingsmiddelenindustrie en rvs.

Bel 078-7200900!

Al vanaf

Al vanaf

€299,-

€139,-

TE KOOP AANGEBODEN

Montuur inclusief glazen van de topmerken Dorpsstraat 34 4284 EH Rijswijk (NBr)

Tel. 0183442319

LP's uit de jrn 50-60-70-80 en 90, jrn t.k. p. 100st v.a. €39,- (of minder). Tel. 0621265391. T.k. 2 duims benz. waterpomp zuigslang €200,-; rugspuit 15L nw €25,-; stationsfiets €50,-; centrifuge €20,-; zw zaagtafel 380v €150,-; omafiets zwart €80,-; waterpomp 220v €75,-. Tel. 0620997135. T.k. bagagerek/hondenrek v. Suzuki SX 4 1.6 5-drs Shogun €75,-; v. VW passaat type 3B6131 €75,-. Tel. 0623117546.

Kijk ook op meijleroptiek.nl

BINNENKORT OOK BESCHIKBAAR ALS APP

Gevr.: zilv. gld en rijksd. van Juliana, ook verzamelingen van munten en speldjes - bijbeltjes m. slotje - zeeuwse knoppen en zeeuwse sieraden. Wie heeft postzegels postfris. Tel. 0345-615800.

Actueel nieuws op www.hetkontakt.nl

T.k. Batavus Intermezzo dmsfiets, lage instap, 57H, 8 versn., tr.rmn, voorv. en zadelpen geveerd, naafdynamo, a.nw; autoped kndrfiets. Tel. 06-10156502 n.o.z.

Bent u op zoek naar een overbrugging van vakantie- of zwangerschapsperiodes of tijdelijk extra ondersteuning in uw bedrijf" 'an bent u bij )ox 2f¿ce Support aan het juiste adres.

SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

)R[2I¿FH6XSSRUWLVXZSURIHVVLRQHOHNDQWRRURQGHUVWHXQLQJYRRUNRUWHRIODQJHWHUPLMQ(HQÀH[LEHOHLQ]HWYRRUHQNHOHXUHQRIYRRUHHQDDQWDOGDJHQ SHUZHHN'H]HÀH[LEHOHLQ]HWLVWHYHQVLGHDDOYRRU VWDUWHQGHEHGULMYHQ

maar ook de laatste uitslagen, standen, programma’s etc. vind je op het vernieuwde www.regio-voetbal.nl. Onmisbaar voor de voetballiefhebber in de regio.

Denk hierbij aan: -6HFUHWDULsOHHQDGPLQLVWUDWLHYHRQGHUVWHXQLQJ -6HFUHWDUHVVH'LUHFWLHVHFUHWDUHVVH -&UHGLWHXUHQ-HQGHELWHXUHQDGPLQLVWUDWLH -%XGJHWKXOSSDUWLFXOLHUHQ -%HODVWLQJDDQJLIWHSDUWLFXOLHUHQ Voor meer informatie kunt u contact opnemen met S. Vos: (-PDLO VYRV#IR[RI¿FHVXSSRUWQO 7HOHIRRQ -

Cursus Positieve Psychologie voor Vrouwen

’Een cadeau voor jezelf!’ Op maandagochtend 9 september start drs. Maja Jeffkins in Gorinchem een geheel nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen! Deze cursus van acht bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in allerlei onderwerpen uit de hedendaagse psychologie en daar graag méér van willen weten. Deze psychologiecursus is een positieve cursus, waarin je aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen!

Onderwerpen Tijdens deze cursus krijg je antwoord op de vraag, waarom mensen zich gedragen zoals zij dat doen in verschillende situaties en hoe je daar het beste op kunt reageren. Allerlei tips en handvatten worden gegeven om positief om te kunnen gaan met allerlei lastige situaties. Het ontdekken van je verborgen talenten, ’empowerment’ en communicatie op de werkvloer en in relaties en het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen zullen o.a. besproken worden. Maar er zullen natuurlijk nog andere nieuwe en boeiende onderwerpen aan de orde komen! Wij doen geen rollenspel en een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Maja Jeffkins: ‘Het is een gezellige cursus waarin je veel inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen.’

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost € 220,- incl. materiaal en certificaat als bewijs van deelname. Alle deelneemsters ontvangen als welkomstgeschenk een leuke verrassing.

Data: 9/9, 23/9, 7/10, 4/11, 18/11, 2/12, 6/1, 20/1 Locatie: Zalencentrum De Heul, Nieuwehoven 141, Gorinchem Tijd: maandagochtend, 9.30 tot 11.30 uur Schrijf je snel in, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan deze unieke cursus!

Bel vrijblijvend voor meer informatie of een folder Tel. 010-234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

- U hebt een loszittend kunstgebit en/of u wilt een nieuw kunstgebit - U wilt meer weten over een implantaatgedragen prothese (klikgebit) - Reparaties terwijl u wacht, na telefonische afspraak - Opvulling van uw prothese binnen 3 en 4 uur - Voor bovengenoemde behandeling (op afspraak) heeft u geen verwijsbrief nodig van uw tandarts - Alle tandprothetische behandelingen van A tot Z onder één dak

BEL VOOR GRATIS DESKUNDIG ADVIES 0416-320452 Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV Hertog Janstraat 1a, 5141 KJ Waalwijk * Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

  

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

,h>W/:,d,h/^,KhE

Op zoek naar een vaste huishoudelijke hulp? Dan is Thebe Hulp bij het Huishouden de oplossing. Wij bemiddelen voor u een geschikte hulp, die aan uw wensen voldoet. Deze vorm van dienstverlening valt niet onder de Wmo. U betaalt € 15,00 per uur (inclusief BTW) en eenmalig € 25,00 bemiddelingskosten. U ontvangt iedere 4 weken een factuur van Thebe HbH. Wij regelen vervolgens de betaling aan de hulp.

De werkzaamheden: De huishoudelijke hulpen verrichten allerlei huishoudelijke werkzaamheden. Zoals stoffen, badkamer/keuken schoonmaken, stofzuigen, ramen zemen, boodschappen doen etc. U kunt zelf met uw hulp bespreken wat er gedaan moet worden. Wat hebben we u te bieden: - Een betrouwbare hulp die geschikt bevonden is door Thebe HbH - U kunt 2x opnieuw een beroep doen als de medewerker niet voldoet Contact U kunt contact opnemen met Thebe HbH Frontoffice Telefoon 088-1176117 of mailen Frontoffice@thebe.nl

p van antiek Taxatie en inkoo t foto me n aanvrage aag per mail ontvangen wij gr


Woensdag 21 augustus 2013

LEES ONS

Jubileum Nadiah įĦħİĴĦħĨš Jongerenkoor Nadiah uit Giessen/ Rijswijk start het seizoen op 27 augustus. Een bijzonder jaar want het koor viert haar 30-jarig jubileum. Er wordt daarom onder andere een cd opgenomen. Wie mee wil zingen, kan iedere dinsdag vanaf 20.00 uur terecht in de hervormde kerk in Rijswijk.

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

11 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

Evenement

Tiende editie Boerenerfdag vindt plaats in Andel

‘Geiten hebben hoog knuffelgehalte’ De geiten van de geitenboerderij van Johan van ‘t Sant spelen zaterdag 24 augustus van 10.00 tot 17.00 uur de hoofdrol tijdens de Boerenerfdag.

Gedichtenwedstrijd įĢĤĦĬš Het Nederlands Dichters Podium houdt dit najaar een gedichtenwedstrijd en nodigt alle dichters uit om voor 20 september hun mooiste gedicht in te sturen. Voorwaarde is dat het een nog niet gepubliceerd of bekroond gedicht moet zijn. Een jury zal zich buigen over de gedichten, waarna een aantal genomineerde dichters hun werk tijdens de finale op 5 november voor mogen dragen. Uiteindelijk zullen er drie dichters met een prijs naar huis gaan. Gedichten kunnen gestuurd worden naar: wedstrijd@nederlandsdichterspodium.nl.

q WWW.NEDERLANDSDICHTERSPODIUM.NL

ĞīġĢĩš Voor de tiende keer wordt dit jaar de Boerenerfdag van ZLTO Altena Biesbosch georganiseerd. Dit jaar is de geitenhouderij uitgekozen als bedrijfstak. De geiten van Johan van ’t Sant kunnen bijna niet wachten om belangstellenden te ontvangen. Dat blijkt wel bij het binnentreden van de geitenstal. Ze beginnen gelijk kennis te maken en van plezier te knabbelen aan je pantalon. “De dag is heel geschikt voor gezinnen. De geiten hebben een hoog knuffelgehalte. De kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken”, vertelt geitenhouder Van ’t Sant. Ruim zeshonderd geiten bevolken de boerderij aan de Middenweg 24 in Andel. “De belangstellenden kunnen de hele keten aanschouwen:

van voeren en verzorging tot eindproduct. De Bettinehoeve in Etten-Leur, waar de melk van onze geiten naar toe gaat, is aanwezig met informatie over hoe de producten tot stand komen en er kan geproefd worden”, vervolgt Van ’t Sant. Het zijn niet alleen de geiten die in het middelpunt van belangstelling staan. Bij de aan de geitenhouderij gelieerde ijsboerderij ’t Boerenhof kan ijs genuttigd worden. Een braderie met streekproducten (35 kramen) en met andere aanverwante bedrijven uit de bedrijfstak, een kinderhoek (met ondermeer een caviarace), een knutselhoek en een wervelwindcabine zorgen voor de verdere afwisseling. Van ’t Sant: “Het is belangrijk dat we de

streekproducten op zo’n dag transparant in beeld kunnen brengen, evenals de mensen die deze mooie producten maken.” Daarnaast verzorgt aan de overzijde van de geitenboerderij Het Prinsentuin College uit Andel demonstraties met landbouwmachines. “Tijdens de demonstraties worden de veiligheidaspecten belicht. Sommige landbouwmachines zijn heel groot en moeten ook van A naar B. We proberen zo meer begrip te kweken bij de andere verkeersdeelnemers”, zegt ZLTO-bestuurslid Gerben van Giessen, die belast is met de PR. ZLTO verwacht tussen de 2000 en 3000 belangstellenden. “Sinds de eerste keer dat we de Boerenerfdag hielden en nu, is de belangstelling behoorlijk

gegroeid. We krijgen steeds meer bekendheid”, vervolgt Van Giessen. “Als boeren en tuinders communiceren we op deze manier met burgers en consumenten. We onderstrepen tevens dat we niets te verbergen hebben.” Burgemeester Frank Petter van de gemeente Woudrichem zal om 10.00 uur het evenement openen. Met het lanceren van een app over streekproducten in Heusden en Altena. Via de app wordt allerlei informatie getoond over de vijftien bedrijven in het Land van Heusden en Altena, die zowel biologische als streekproducten leveren of produceren. De toegang tot de Boerenerfdag is gratis. Parkeren kan aan de overzijde van de geitenboerderij.

Bunkerbibliotheek op Liniepadfestival ĴĢįĨĢīġĞĪš Het tweede Liniepadfestival wordt gehouden op 21 en 22 september in en rond fort Altena. In de speciale bunkerbibliotheek die wordt ingericht langs het Liniepad komen cultuur en erfgoed samen. De bunkerbibliotheek is een pop-up bibliotheek en tijdens het Liniepadfestival kunnen bezoekers een keuze maken uit de vele verzamelde boeken die gratis meegenomen mogen worden. Zelfs het omruilen van boeken is mogelijk tijdens het festival. Ook komt bij de bunkerbibliotheek de Griekse filosoof Plato om de hoek kijken. Uit correspondentie van dienstplichtig militair Reinder Lodewijk Keizer blijkt dat hij tijdens zijn mobilisatie van september 1939 tot mei 1940 op fort Altena Plato las, zo is te lezen in het levensverhaal dat is gepubliceerd op de website van Nationaal Monument Kamp Vught en dat werd geschreven door een zoon van deze militair. Naast de bunkerbibliotheek is tijdens het Liniepadfestival nog veel meer te zien en te beleven, zoals het wensenweb, de keramiekbunker, de drijvende galerie en het molenbos.

q WWW.LINIEPADFESTIVAL.NL

™?d]VckVcÈiHVciijhhZco^_c\Z^iZc#KVcÈiHVci^h\Vhi]ZZgkVcYZi^ZcYZ7dZgZcZg[YV\kVcOAID6aiZcV7^ZhWdhX]#

Paling en zalm in Veens eetcafé ‘?’ ijĢĢīš Eetcafé ‘?’ aan de Maasdijk in Veen staat zaterdag 31 augustus helemaal in het teken van paling, zalm en het Spakenburgs Visserskoor.

ligt vooral bij de palingrokerij en natuurlijk kan de vis ook geproefd worden. En dit alles voor het goede doel: de Hospice in Waalwijk.

zen. Deze middag wordt in het Vraagteken ook zalm gerookt door Albert Brouwer, Europees kampioen uit Urk.

Niet de minste ‘rokers’ zullen deze zaterdag acte de présence geven in het Veense café. De nadruk deze middag

Kampioenen Voor het paling roken zal Nederlands kampioen Jaap Broer naar Veen afrei-

Het paling en zalm roken gaat rond de klok van 14.00 uur van start aan de Maasdijk. Visserskoor Vanaf 17.00 uur zal het Spakenburgs Visserskoor de sfeer in Eetcafé ? verder komen verhogen. Zij zullen natuurlijk diverse zeemansliederen ten gehore brengen. Het koor, opgericht in 1995, beschikt over muzikanten die het koor begeleiden en heeft daarnaast ruim veertig zangers bestaande uit tenoren, baritons en bassen. De mannen treden zeer regelmatig op in binnen- en buitenland en hebben inmiddels zo’n honderd liederen op het repertoire staan.

™=ZiHeV`ZcWjg\hK^hhZgh`ddgo^c\i^cXV[‚È4É#

Wie wel houdt van een stukje gerookte paling of zalm, zeemansliederen een warm hart toedraagt, of gewoon een steentje bij wil dragen voor het goede doel, Hospice Waalwijk, moet 31 augustus dus zeker even bij Eetcafé ‘?’ binnenlopen.

Interactieve citygame in Woudrichem Uit het plaatselijk museum is een aantal zeer waardevolle kunstschatten gestolen. Inspecteur Delictus onderzoekt de zaak en heeft hard hulp nodig om de dader te ontmaskeren. Dat is waar het om draait bij de citygame ‘Inspecteur Delictus en de museumbende’. Dit interactieve spel is sinds kort te koop bij de VVV Altena Biesbosch in Woudrichem. De spelset, tijdelijk 16,95 euro, bevat alles wat nodig is voor een spannend avontuur in Woudrichem. Deelnemers hebben alleen nog een eigen telefoon nodig, bij voorkeur een smartphone. De telefoon moet in staat zijn SMSjes te ontvangen en verzenden en QR-codes te ontcijferen. De spelset, het dossier, bestaat uit een persoonlijke brief van Inspecteur Delictus, een kaart van het spelgebied, een duidelijke uitleg van het spel, een logboek en extra vragen waar bonuspunten mee te verdienen zijn. Het misdrijf moet in teams van twee tot vijf personen worden opgelost.

LDJ9G>8=:B ™

Uit het museum zijn waardevolle schatten gestolen. Inspecteur Delictus onderzoekt de zaak. Hij heeft jullie hulp hard nodig. Speel deze citygame met je vrienden, nu te koop bij VVV Altena Biesbosch in de kerkstraat te Woudrichem. Compleet spel voor 1 tot 5 personen: tijdelijk € 16,95


OP

S R E KAM

KIJK OP ACTION.NL V VOOR DE FOLDER!!

ZWEVENDE

KATOEN

MAXI

60x20x3,8 cm incl. bevestigingsmateriaal ook in 20x20 cm verkrijgbaar

140x200 cm

9 branduren vanille, red berries of black orchid

DEKBED OVERTREKSET diverse kleuren en dessins

WAND PLANK MDF

IRWR[FP

of love/home

IRWR[FP 

1.19

DAMES/HEREN

BAD JAS coral fleece

3.99

diverse kleuren dames: maten S-XL heren: maten S-XXL

Elders 14.95 17.99

OFFICE ESSENTIALS

COLLEGE BLOK 80 vel

0.75

DECO TIME

8.99 0.65

prachtige wenskaarten o.a. everyday, kerst

0.79

MICROVEZEL

STOFZUIGER ZAKKEN voor alle bekende merken

universeel ZUIGMOND of 6-delige ZUIGMONDEN SET

1.99

TRENDY

1.32

DAMES BALLERINA'S uni of dierprint maten 36-41

3D BOEK of STANSBLOK voor het zelf maken van

voorgestanste GLITTER 3D VELLEN SET/10

7.99

KS B OX 5 S T U

lijn of ruit geschikt voor 2-, 4of 23-rings mappen

multi color BUREAU ACCESSOIRES punaises, paperclips en klemmen

8.99 11.99 240x200 cm 13.99 240x220 cm 14.99 200x200 cm

1.69

jersey TRENDY SJAAL 200x40 cm

1.29

3.99

aromatic flavours GEURKAARS IN GLAS 30 branduren

0.92

LAMINEER APPARAAT zeer korte opwarmtijd ideaal voor thuis of op kantoor

glossy LAMINEER HOEZEN 20 stuks A6

0.39 1.29

20 stuks A4

PANTENE

200 ml of 250 ml

Elders 2.99 3.59

afbeeldingen 58x58 cm

stapelbaar 58x38x31 cm

9.99

9.99

SHAMPOO of CONDITIONER diverse soorten

VERRIJDBAAR

Elders 19.95 24.95

1.42

EXTRA COMPACT A4

HANDGESCHILDERD

WAND DECORATIE diverse

8 STUK S

OPBERG BOX met klemdeksel

Elders 7.95 8.95

1.29 4.79

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 18-08-2013 t/m za. 24-08-2013 in Nederlandse filialen.

houten FOTOLIJST met hartjes

140x220 cm

GEUR THEELICHT extra groot formaat


13 vrije tijd RIVIERENLAND, 23 T/M 25 AUGUSTUS 2013 Woensdag 21 augustus 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

Evenement

Historische locaties pakken uit met muziek, exposities en andere activiteiten

Forten verbinden heden en verleden Het laatste weekend van augustus is het weekend van de forten. Tegelijk met het Fortenfestival van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn ook de Vesting3hoekdagen. Kortom: van alles te doen bij de forten! įĦijĦĢįĢīĩĞīġš De Vesting3hoek Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren houdt op 23 en 24 augustus voor de derde keer de Vesting3hoekdagen. Op diverse locaties zijn leuke activiteiten. De verbindende factor tussen de locaties is nog steeds het water van de drie rivieren Maas, Waal en Merwede. Bezoekers kunnen dan ook met Veerdienst Gorinchem heen en weer varen tussen de plaatsen. Niet alleen de vestingen worden weer met elkaar verbonden, maar ook het verleden en het heden. Visserijdagen In Woudrichem bruist het vanwege de Visserijdagen. “De Visserijdagen zijn een zelfstandig en gratis evenement voor iedereen”, benadrukt Arend Groeneveld, voorzitter van Stichting De Oude Vissershaven. “Bezoekers hoeven dus niks te betalen, anders dan wat de flyer van de Vesting3hoekdagen doet geloven.” Op vrijdag 23 augustus kan men genieten van een 3-rivierenconcert in de haven van Woudrichem. Visserskoren en popkoren zullen elkaar afwisselen en hun zangkunsten ten gehore brengen. Wie liever naar sport kijkt, kan de roeiwedstrijden in de vestinggracht bijwonen. Twintig teams nemen het tegen elkaar op, waaronder de burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem. Zaterdag 24 augustus vinden de visserijdagen in Woudrichem plaats. Een dag vol ambachten en vermaak. Zo wordt er onder meer vis gebakken, paling gerookt, gesmeed, geklonken, hout bewerkt en netten geboet. Rond de haven zijn visdemonstraties en Oudhollandse spelen. Het visserijmuseum is open en in het stadje klinkt gezellige muziek. De toren is tussen 13:00 en 15:30 uur open. In deze uren lopen de gidsen af en aan om de bezoekers te vertellen over Woudrichem en de toren. Melden bij de toren aan de Kerkstraat 35, entree: 1,00 euro per persoon. De Martinuskerk aan de Kerkstraat is geopend van 12:00 tot 16:00 uur. In de kerk worden orgelconcerten gegeven.

™OdbZgb^YYV\W^_;dgiKjgZc/\Zc^ZiZckVcYZdb\Zk^c\!a^kZbjo^Z`ZcZZc\dZY\aVhl^_cd[W^Zg#

Activiteiten in Gorinchem In Gorinchem is op 23 en 24 augustus: de tentoonstelling Boulevard d’amour te bekijken. Een openlucht foto-expositie Buiten de Waterpoort met foto’s van bruidsparen. Met de QR-code kunnen toeschouwers het bijbehorende verhaal beluisteren. Muziek uit de goot Zaterdag 24 augustus staat in het teken van ‘Muziek uit de goot’. Meer dan vijftig straatmuzikanten (verdeeld over dertien bandjes) spelen vanaf 13:00 uur akoestische live-muziek in

KunstFort Asperen vertoont films 6HE:G:C™ De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn tijdens het Fortenfestival het decor voor films met karakter. Fort Asperen is één van de forten waar de films La Vita e Bella (zondag 25 augustus) en Les Intouchables (zaterdag 24 augustus) getoond worden. Als om 21:15 uur de zon is ondergegaan, zakt het publiek onderuit in het gras of zitzak met een hapje en drankje voor een bijzondere film met het fort als decor. Entree: 7,50 euro per persoon.

Op vrijdag 23 augustus 20:00 uur speelt Minetti met Hans Hoes in de taveerne. Het stuk gaat over de oude, beroemde acteur Minetti. Hij heeft de grootste rollen gespeeld uit de wereldliteratuur. Tot hij zich dertig jaar geleden terugtrok in de provincie – om precies te zijn in Wormerveer. En nu heeft hij een afspraak met een theaterdirecteur om nog een keer de mooiste rol van zijn leven te spelen: Shakespeare’s Koning Lear. Hij wacht, het publiek wacht met hem en wordt direct aangesproken bij zijn soms hilarische, soms tragische en soms woedende bespiegelingen. En steeds weer is het de vraag: komt de theaterdirecteur opdagen? Entree: 17,50 euro per persoon. Voorafgaand aan het theaterstuk of de film kunnen bezoekers in de taveerne of buiten op het terras genieten van een afternoon wine & beer voor 15,50 euro per persoon. Reserveren voor de films, het theater en het afternoon arrangement kan via info@kunstfortasperen.nl of 06-29090783.

q WWW.KUNSTFORTASPEREN.NL

het centrum op de Grote Markt, Groenmarkt, Varkenmarkt, Lingehaven en op het Wiarda Beckmanplein, op de pont en bij Fort Vuren. Hier spelen de muzikanten op het terras. Fortbezoekers kunnen heerlijk genieten van een versnapering, met verrassende muziek. Het is ook mogelijk om een rondleiding door het fort te krijgen, mits dit vooraf is aangegeven. Om 17:00 uur verzamelen alle Muziek uit de goot bands op de Grote Markt in Gorinchem voor de afsluiting. Het is ook mogelijk om de Grote Toren van Gorinchem samen met een gids te beklimmen. Reserveren en kaartverkoop bij de VVV, Grote Markt 17, 2,50 euro entree, klimmen van 12:00 tot 14:00 uur. Tevens is de Grote Kerk aan de Groenmarkt geopend van 11:00 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen de gerestaureerde Statenbijbels bekijken, evenals de tentoonstelling ‘Een verhaal in staal’, van de Vries Robbé, van 1881 tot 1976 de grootste werkgever van Gorinchem. Activiteiten op Slot Loevestein Slot Loevestein pakt deze zomer uit met wekelijks vele activiteiten op jong en oud. Ook tijdens de Vesting3hoekdagen is er van alles te doen. Op 23 augustus kunnen kinderen een maliënkolder maken. Of nou ja: een stoere armband van de ringetjes waarmee vroeger een maliënkolder werd gemaakt. De workshop wordt gegeven in het kasteel en is gratis bij aankoop van een entreebewijs. Er zijn twee workshops per dag, er kunnen maximaal acht kinderen per keer deelnemen.

over de vesting3hoek ™ 9ZKZhi^c\(]dZ`WZhiVVij^i<d" rinchem, Woudrichem, Vuren en Slot Loevestein. ™ 9ZoZadXVi^ZhbV`ZcdcYZgYZZa uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. ™ 9^i^hZZc\gdiZhZg^Z[dgiZcY^Z Nederland tussen 1815 en 1940 moesten beschermen.

Tijdens de Vesting3hoekdagen op 23 en 24 augustus komen in Slot Loevestein historische figuren tot leven tijdens spannende ridderverhalen in het kasteel. Zo vertelt een middeleeuwse schildknaap hoe het is om onder ridder Dirc Loef te dienen en hoe lang het wel niet duurt voor hij eindelijk een echte ridder wordt. Ondertussen schuurt hij zijn maliënkolder, dit is een beschermend vest dat door ridders werd gedragen. Zijn verhaal is als een live riddercursus in de notendop.

FOTO: MARIJKE VERHOEF

1001 bommen en granaten Slot Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als ‘sluitstuk’ van de Hollandse Waterlinie speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertelt Slot Loevestein nu met de knallende presentatie ‘1001 bommen & granaten’. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners.

q WWW.VESTING3HOEK.NL

Spannend speuren bij GeoFort =:GL>?C:C ™ Het GeoFort in Herwijnen biedt de hele zomer dagelijks een groot aantal activiteiten, voor iedereen die de wereld van kaarten en navigatie op een spannende manier wil ontdekken. Bezoekers van het forteiland gaan zowel binnen als buiten het experiment aan met diverse geo-technieken. Ze raken gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang, worden uitgedaagd in het doolhof en raken gefascineerd door kaarten in de Kazerne. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Na een dagje GeoFort weten bezoekers hoe een zalm de weg vindt, waarom de noordpool verschuift, hoe een iPhone weet waar je bent, hoe kaarten kunnen liegen en nog veel meer. Het fort en het 3D café zijn tot en met 1 september dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

q WWW.GEOFORT.NL


Bijtelskil Sleeuwijk 26 30 augustus 2013

De insch rijving voor de 37e editi e van de S leeuwijk se Zwemvie rdaagse is geopend

t/m

Voor â&#x201A;Ź 5,00 inclusief medaille kun je alle avonden zwemmen van 17.30 tot 20.00 uur.

Maandag 26 augustus 17.30 uur 18.00 uur

Start Zwem4daagse Spelletjesavond voor de basisschooljeugd op het grote veld

Dinsdag 27 augustus

Donderdag 29 augustus

18.00 uur

18.15 uur

Sportpromotie onder de naam â&#x20AC;&#x153;Sleeuwijk Sportâ&#x20AC;?. Presentatie van Sleeuwijkse sportclubs op het grote veld. Via een spelcircuit kan de Sleeuwijkse jeugd kennismaken met verschillende takken van sport

Rommelmarkt voor de jeugd. Live muziek van het Jeugdcorps van Wilhelmina en de Altena Jazzband.

Woensdag 28 augustus

Vrijdag 30 augustus

 : 552 :12*/(,533&/6002%&,-&*/4+&3&/ een klimbaan voor de grotere kinderen :3.*%%"(3(2"4*31"//&/,0&,&/ voor de basisschooljeugd :$).*/,&/&&/4&".6"/ schminkers zit klaar voor de mooiste creaties :5*,(-*+%&/-&&57*+,3".1*0&/ schap - alle leeftijdscategorieĂŤn :3"60/%312*+35*42&*,*/(#5*,(-*+%&/ :*/%&2%*3$0"60/%%*3$0.&4 DJ Martijn de Man

Uitreiken medailles vanaf 18.15 uur. Sandra Verschoor van Het Oude Schooltje is aanwezig voor graveren van de medailles. De Fantasea Divers geven Duikinstructie 19.30 uur

Muntduiken voor de basisschooljeugd

20.00 uur

Wethouder Peter v.d. Ven sluit de 37e zwemvierdaagse Sleeuwijk

Na de sluiting van zwemvierdaagse volgt nog de uitslag van de verloting van Zwemvereniging *+4&-3,*-

" "!" ( ###( #( (!"( !# $& +%'%%''!!!!(%&(%(+$(%(&!&''%+%')! *!(!#%"'!+ !'& )%& + %&%(& $(# !'+ % %&#(+!% "+(%&"!'"&


Woensdag 21 augustus 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

15 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

maandag

donderdag

24 augustus

26 augustus

29 augustus

Jaarmarkt sluit Zomerfeesten af

De Lofstem laat weer van zich horen

Kampvuur bij Jantjes Keet in Biesbosch

Het slotakkoord van de Almkerkse Zomerfeesten is de Jaarmarkt. Bezoekers zijn deze dag welkom tussen 11.00 en 17.00 uur om naar hartelust tussen de kramen te struinen op zoek naar leuke (tweedehands) spulletjes. Bezoekers krijgen in de feesttent de mogelijkheid om mee te doen met workshops en cupcakes versieren. Ook is er een zilversmid.

De repetities van christelijk gemenge koor gaan weer van start. Wekelijks wordt er vanaf 20.00 uur gerepeteerd in het hervormd centrum in Veen.

Vanaf 20.00 uur kampvuuravond in de Brabantse Biesbosch bij de Jantjes Keet, gelegen aan het Gat van den Hardenhoek. In de keet zijn 30 stoelen aanwezig, dus neem een stoel mee.

DONDERDAG 22 AUGUSTUS

Vaarwandeltocht 14:30 Werkendam, Vaarwandeltocht naar de Deeneplaat inclusief museumbezoek. Volwassenen betalen 15 euro voor een kaartje, kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud betalen 12 euro. Reserveren is gewenst. www.biesboschmuseum.nl Torenbeklimming 19:00 Geertruidenberg, Torenbeklimming in Geertruidenberg, met aansluitend een vaartocht met een fluisterboot. Start bij de VVV aan de Markt 46. Bevertocht 19:00 Hank, Bevertocht met vertrek vanuit Jachthaven Vissershang, een vaartocht van ruim tweeenhalf uur. Reserveren via: 0162-403666. www.fluisterboot.com WC Experience 21:00 Almkerk, Vaste gasten tijdens het zomerfeest in Almkerk: de mannen van de WC Experience. Bier gooien, meelallen, maar vooral gezellig feesten. VRIJDAG 23 AUGUSTUS

Vestingdriehoek-dagen Overdag Diverse locaties. De Vestingdriehoek wordt gevormd door Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein en het is het sluitstuk van één van de mooist bewaard gebleven verdedigingslinies van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Kijk voor

de diverse activiteiten op 23 en 24 augustus op: www.vesting3hoek.nl

feestavond met optredens van Nielson, Frans Duijts en Arjon Oostrom.

Mosselfeesten 10:00 Dussen, Hotel restaurant De Koppelpaarden staat drie dagen (23, 24 en 25 augustus) in het teken van mosselen met ‘Mosselfeesten in de polder’. Heerlijke traditionele mosselpan, een frisse salade met mosseltjes of een mosselsoep? Alles staat tijdens deze dagen weer op de mosselkaart. Reserveren is gewenst en kan via 0416-391264 of kijk op: www.dekoppelpaarden.nl

Pure Erremoei 9:30 Woudrichem, Uit ‘Pure Erremoei’ is er, als onderdeel van de Visserijdagen, een kleedjesmarkt in de Molenstraat. Meer informatie: sybille@vangammeren.com.

Muzikale visserijdagen 20:00 Woudrichem,Café ‘t Hoekske, De Kruitkelder en De Teerkamer mogen de invulling verzoprgen voor de feesttent op D’n Bol tijdens de Visserijdagen. Deze drieeenheid heeft gekozen voor het genre van eigen bodem en voor muzikanten uit de regio. Vrijdag wordt er begonnen met een drietal koren uit Woudrichem en de avond wordt afgelsoten met Johnny Gold, die deze avond zijn nieuwe cd aan het publiek zal presenteren. Johnny Gold zal vanaf 23.00 uur optreden. 538 dj’s on Tour 21:00 Almkerk, Drive-in show met de dj’s van Radio 538. www.zomerfeestenalmkerk.nl ZATERDAG 24 AUGUSTUS

Hollandse Helden 21:00 Almkerk, Hollandse

Boerenerfdag 10:00 Andel, De jaarlijkse boerenerfdag van de ZLTO Altena-Biesbosch wordt dit keer gehouden bij geitenhouderij en ijsboerderij ‘t Buitenhof aan de Middenweg in Andel. Jaarmarkt 11:00 Almkerk, Jaarmarkt met een workshopmiddag in de feesttent. Muzikale visserijdagen 16:00 Woudrichem, Café ‘t Hoekske, De Kruitkelder en De Teerkamer mogen de invulling verzoprgen voor de feesttent op D’n Bol tijdens de Visserijdagen. Deze drieeenheid heeft gekozen voor het genre van eigen bodem en voor muzikanten uit de regio. Zaterdag zal mannenkoor De Maasmaten optreden, vanaf 16.00 uur. Vanaf 20.00 uur is het de beurt aan Loos Alarm & Friends. Bevertocht 19:00 Hank, Bevertocht met vertrek vanuit Jachthaven Vissershang, een vaartocht van ruim tweeenhalf uur. Reserveren via: 0162-403666. www.fluisterboot.com

ZONDAG 25 AUGUSTUS

Lachwandeling 10:30 Heusden, Lachwandeling door Heusden vesting. eEven ongecompliceerd lachen, zonder reden op de mooiste plekjes van Heusden Vesting. Meer informatie of aanmelden: 0624858450 of els@lachclubheusden.nl. www.lachclubheusden.nl Modeshow 12:30 Heusden, Aan de Botermarkt in Heusden wordt een modeshow gehouden. Er worden drie shows gelopen: een om 12.30, een om 14.00 en een om 15.30 uur. Met de shows ondersteunen de deelnemende winkeliers Kanjer Guusje. Toneelvoorstelling 14:00 Werkendam, ‘Drift’ gaat over leven buiten de gebaande paden versus met de stroom mee. Over het korset van wetten, overspel en keurende blikken. Zij is op drift en hij op verstand. Beiden zijn ze intens op zoek naar de juiste woorden. Om te redden wat er misschien niet meer te redden valt. Nanna Tieman bewerkte ‘Madame Bovary’ van Flaubert op zo’n manier dat er een indringende dialoog tussen een ooit intens verliefde man en vrouw overblijft. Kaarten kosten 17,50 euro per stuk en reserveren kan via info@kwartiermeesters.nl. Vaarwandeltocht 14:00 Hank, Vaarwandel-

tocht met vertrek vanuit Jachthaven Vissershang, een vaartocht van ruim tweeenhalf uur. Reserveren via: 0162-403666. www.fluisterboot.com MAANDAG 26 AUGUSTUS

Zwem4daagse Bijtelskil 17:30 Sleeuwijk, Start van de zwemvierdaagse in zwembad Bijtelskil. Deze avond is er ook een spelletjesavond met verrassing. Zomerfeest Genderen 18:00 Genderen, De 31e zomerfeestweek in Genderen staat voor de deur. Vandaag wordt er gestart met de wandeltweedaagse. Start tussen 18.00 en 19.00 uurvoor afstanden van 3, 5 of 10 kilometer. Om 19.30 uur is er een bingo voor 55 plussers. Vervoer kan geregeld worden, bel dan 0416352283. www.zomerfeestgenderen.nl Meezingen 20:00 Veen, In het hervormde centrum aan de Grotestraat begint christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem weer met de repetities. Nieuwe zangers en zangeressen zijn altijd welkom om mee te komen zingen. DINSDAG 27 AUGUSTUS

Zwem4daagse Bijtelskil 17:30 Sleeuwijk, Tweede dag van de zwemvierdaagse in zwembad Bijtelskil. Natuurlijk kunnen de baantjes weer gezwommen worden, maar

ook de diverse sportverenigingen presenteren zich op de ligweide en geven demonstraties. Zomerfeest Genderen 18:00 Genderen, De tweede dag van de wandeltweedaagse. Wandelaars kunnen opnieuw starten tussen 18.00 en 19.00 uur om 3, 5 of 10 kilometer te wandelen. Verder deze avond: de eerste Ladies Night in Genderen met mode, make-up, accessoires, wellness, metamorfoses en meer. De avond begint om 19.30 uur en zal om ongeveer 22.30 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis voor ladies vanaf 16 jaar. Dames die zich vooraf aanmelden via ladiesnightgenderen@gmail.com krijgen een goodiebag. Wie een metamorfose wil kan zich ook via bovenstaand mailadres aanmelden. Vermeld in de mail waarom de metamorfose gewenst is. www.zomerfeestgenderen.nl Bevertocht 19:00 Hank, Bevertocht met vertrek vanuit Jachthaven Vissershang, een vaartocht van ruim tweeenhalf uur. Reserveren via: 0162-403666. www.fluisterboot.com WOENSDAG 28 AUGUSTUS

Feestweek Genderen 12:00 Genderen, De kinderen van de basisschool kunnen vanaf 12.00 uur terecht in de feesttent. Gelijk uit school worden er poffertjes geserveerd en ‘s middags wordt er gevist aan de Ha-

uitgaan

zaterdag

ven. Inschrijven kan tot 13.00 uur in de feesttent, om 13.15 uur wordt er gezamenlijk naar de haven gefietst. Er kan in de tent ook worden geschilderd en natuurlijk is er weer het Lego bouwfestijn. Ook wordt er geschminkt. Om 17.00 uur gaat het Genderens Pruuvenement weer van start. Teams kunnen dan hun kramen in gaan richten om zo hun eerder bereide hapjes te kunnen presenteren. Opgeven kan via Gerrit van Ooijen, 06-11901222 of via info@zomerfeestgenderen. nl. Muziekvereniging Excelsior zorgt voor de muzikale noten. www.zomerfeestgenderen.nl Struinen voor ukkies 14:00 Poederoijen, In de uiterwaarden nabij Slot Loevestein wordt een spannende Staatsbosbeheer excursie gehouden voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Verzamelen bij het toegangshek van de grote parkeerplaats van Slot Loevestein. Deelname kost 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, volwassenen betalen 5 euro. Meer informatie: Roel Weterings, 0650964211. Zwem4daagse Bijtelskil 17:30 Sleeuwijk, Derde dag van de zwemvierdaagse in zwembad Bijtelskil. ‘s Middags zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals schminken, pannenkoeken eten, buikglijden en springkussens.

Zondag 25 augustus AALBURG Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. J. van Rijswijk. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J.T. de Koning, 18.30 uur ds. B.C. Haverkamp. Vrije Oud Geref. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. W.J. Teunissen. ALMKERK Altenahove 11.00 uur dienst, 15.00 uur ds. S. van Meggelen (H.A.). Geref. Kerk 09.30 uur ds. S. van Meggelen, 18.30 uur dienst. Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 uur ds. A. v.d. Sloot, 16.30 uur ds. U. v.d. Meer. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G.J. Wolters (voorber. H.A.), 18.00 uur ds. B. Ridder. ANDEL

Geref. Kerk 09.30 uur ds. W.L. de Koeijer, 18.30 uur ds. B. de Graaf. Herv. Gem. 09.30 uur ds. B.J.P. de Bruin, 18.00 uur ds. J. Vis. Vrije Evang. Gem. De Koningshof 10.00 uur Gert Jan van Ravensbergen. BABYLONIENBROEK Herv. Gem. 09.30 uur dhr. J.L. den Toom, 18.30 uur ds. J. van Eck. DUSSEN Geref. Kerk 09.30 uur mw. A. Abrahamsen-den Bok. Herv. Gem. 09.30 uur ds. P.J. Droogers, 18.30 uur ds. P. Molenaar. EETHEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. Hage. GENDEREN Geref. Kerk 09.30 en 18.30 uur ds. A.W.W. de Ruiter. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. de

Koning, 18.30 uur ds. H.J. v. Kapel. GIESSEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. Mouw (voorber. H.A.), 18.00 uur kand. J.H. van Wijk.

tein, 18.00 uur ds. J.H. Reijm. Herv. Gem. 09.30 uur dienst, 18.00 uur ds. J.H. Reijm.

SLEEUWIJK Herv. Gem. 10.00 uur prop. P. Michiels. Herv. Gem. Ichthus 09.30 uur ds. C.N. van Dis (Oude Kerkje), 16.00 uur ds. MEEUWEN B.J.P. de Bruin (Ichthus). MesGeref. Gem. 09.30 uur leessiaanse huisgem. Beth-Shalom dienst, 14.30 uur ds. M. Karens. Geref. Kerk 09.30 uur dhr. 10.00 uur samenkomst (zaterdag 24 augustus). Ned. Geref. A. Vos (voorber. H.A.). Herv. Kerk Sleeuwijk (v.h. NGK AlmGem. 09.30 uur dienst, 18.00 kerk-Werkendam) 10.00 uur ds. uur ds. W. Stijf. A.P. van Langevelde. R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en CommuNIEUWENDIJK nieviering, past. W. Tobe. Vrije Geref. Kerk 10.00 uur ds. R.A. Evang. Gem. De Burcht 10.00 Houtman. Herv. Gem. 10.00 uur kand. J.W. Verboom, 18.30 uur Joop Strietman. uur kand. J. Bos. UITWIJK-WAARDHUIZEN Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 en RIJSWIJK 18.30 uur ds. G. Zomer. Prot. Christengem. 10.00 uur D. Jonsma. Geref. Kerk 09.30 uur Gem. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur ds. W. de Graaff, ds. H.J.K. Gierkink-v. Geeres18.30 uur ds. S. Jumelet.

VEEN Geref. Gem. 09.30 uur ds. M.J. van Gelder, 15.00 uur ds. A.T. Huijser. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur dhr. N.P.J. Kleiberg, 16.30 uur ds. P. Verhaar. Herv. Gem. 09.30 uur ds. H. van Ginkel, 18.00 uur ds. M.B. v.d. Akker. WERKENDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur dhr. H. Bor. Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 uur samenkomst. Geref. Gem. 10.00 en 18.00 uur ds. M. Karens. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. H.P. de Goede. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. P. Verhaar, 16.00 uur ds. G. Hendriks. Herv. Gem. wijk 1 10.00 uur prop. J. Schraal (BBK), 18.00 uur ds. J.T. de Koning (DK). WIJK Herst. Herv. Gem. 09.30 uur

meer service online op www.hetkontakt.nl

kand. J. Fekkes, 18.30 uur ds. P. Verhaar. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. M.A. Kuijt. WOUDRICHEM Herv. Gem. 09.30 uur ds. H.D. Zeefat, H. Doop/voorber. H.A., 18.00 uur ds. A.F. Troost. R.K. Kerk 09.30 uur geen dienst, zie Sleeuwijk.

service

Kerkdiensten Heusden en Altena


algemeen

Woensdag 21 augustus 2013

Advertorial

Cees Vos viert

50e

TE KOOP AANGEBODEN

verjaardag met ludieke acties

Feest bij de Pataterie in Andel!

T.k. linnen schilderijen, 1x boerderij m. landschap en huifkar â&#x201A;Ź7,50, 1x molen, landschap en koeien â&#x201A;Ź3,50, 1x zeilschepen bew. weer â&#x201A;Ź10,, zndr lijst. Tel. 06-49787536.

T.k. oma kinderfiets 20" rose â&#x201A;Ź50,-; Loeki kndrfiets rose â&#x201A;Ź50,-; omafiets 28"zwart â&#x201A;Ź50,-; ktv 60cm â&#x201A;Ź25,-; waterpomp 220v, zuigslang + voetklep â&#x201A;Ź60,-; rugspuit 15L â&#x201A;Ź35,. Tel. 0418-662143.

Echtgenote Claudia werkte vroeger als meisje bij de vorige eigenaar. Cees Vos: â&#x20AC;&#x153;Toen die er mee stopte in 1986 vonden wij het heel leuk om de zaak over te nemen. Claudia moest wel eerst haar school nog af maken. â&#x20AC;&#x2DC;s Avonds reden we eerst nog rond in Andel maar daar zijn we 11 jaar geleden mee gestopt. Daarna kwamen we op een mooie vaste stek te staan, centraal op het plein in Andel naast de oude Romboutstoren, waar bezoekers ook makkelijk kunnen parkeren.â&#x20AC;?

T.k. oude fotocamera Yashia 1:35 â&#x201A;Ź5,-; 3x mini-radio â&#x201A;Ź4,-; elek.mes Moulinex â&#x201A;Ź3,-; sneeuwketting â&#x201A;Ź12,-; elektr. dkn â&#x201A;Ź6,-; 9 pr legersokken â&#x201A;Ź7,-; bloeddruk mtr â&#x201A;Ź5,-; 9 olielampen â&#x201A;Ź33,-; 5 gew. v. 1kg en 1v. 2kg â&#x201A;Ź10,-; oude klok m. 2 beelden â&#x201A;Ź45,-; 50 romans â&#x201A;Ź12,-; 50 kndrbkn â&#x201A;Ź12,-; 100 stenen beeldjes â&#x201A;Ź28,-; 3z stoof â&#x201A;Ź6,-. Tel. 0612449914. T.k. pol boot m 5 pk Johnson bb motor â&#x201A;Ź525,-. Tel. 0416693809.

Aviko staat met grote letters op de blauwe snackwagen van Vos. â&#x20AC;&#x153;Mensen die aan Aviko friet denken, denken vaak aan diepvries friet, maar onze friet is via een ander proces gemaakt. Wij hebben echte verse friet van Aviko; de Agria aardappels. Deze worden nauwkeurig geselecteerd bij de leverancier, dan wordt hij voor gebakken en direct teruggekoeld naar vier graden Celcius. Het resultaat: lekkere, droge en krokante friet, die twee tot drie keer per week vers bij ons wordt geleverd! Daarnaast werken wij al 27 jaar met de locale groothandel AtĂŠ in Raamsdonkveer, omdat wij niet willen wisselen van onze producten.â&#x20AC;? Cees en Claudia Vos willen met het bereiken van de mijlpaal voor Cees dit ook aangrijpen om iedereen te bedanken, die al die jaren bij de Pataterie is langsgeweest voor een ouderwets lekkere snack!

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

T.k. luchtbndn wagen v. tractor-paard; Etna potkachel; rijzadel + hoofdstellen. Tel. 0620668120.

ANDEL â&#x20AC;&#x201C; Eigenaar Cees Vos wordt deze woensdag 50 jaar en daarom krijgt iedere klant 50% korting op 21, 22 en 23 augustus (met uitzondering op tabak en ijs). De Pataterie staat al meer dan 27 jaar in Andel.

De Pataterie is inmiddels een traditie in het dorp geworden. Vos: â&#x20AC;&#x153;Wij werken hier altijd met veel plezier,de kinderen die vroeger met hun ouders friet kwamen halen komen nu met hun eigen kinderen friet halen. Soms is het wel eens behelpen met een frietwagen. Denk maar eens aan als er sneeuw ligt; wij wonen aan de hoge Maasdijk, maar wij zijn er altijd,al vriest het twintig graden! Afgelopen maand juli was het 35 graden en ook dan staan we er! Het voordeel van een mobiele frietwagen zijn de lagere kosten ten opzichte van horecagebouwen, waardoor we goedkoper kunnen zijn met onze snacks. En dat is voor de klant mooi meegenomen in tijden van crisis.

16

T.k. toercaravan Avento Master 350TLK + voort. + luifel vr.pr. â&#x201A;Ź1050-,-. Tel. 0634394878. T.k. tractor Ferguson tef bj. 1955 m. kar en kooiwln, eggen en weidesleep â&#x201A;Ź2000,-. Tel. 073-5991626. T.k. twinnyload â&#x201A;Ź30,-; 2 hordrn m. alum. kozijn en deurdrangers 226,5x100221,5x94,5 â&#x201A;Ź100,-; 2 schoorsteen coltkappen v. elk rookkanaal â&#x201A;Ź30,-; kl bankschroef â&#x201A;Ź15,-. Tel. 0735991532. T.k. twinnyload fietsendrager v. 2 fietsen. Tel. 0627210285. T.k. zw stereo cass.deck jvc td-x502 â&#x201A;Ź30,-; dig. fotocamera Canon powershot a85 â&#x201A;Ź25,-; steengrill en rookpan m. acc. â&#x201A;Ź45,-; elek. grill 28x46 â&#x201A;Ź25, , elektr. pan Ă&#x2DC; 40 nw. Tel. 0345-614865. T.k. PZ Strela hooischudder, bandensleep, Mercedes 250dsl 1986, bel.vrij, apk 157-2014. Tel. 06-29534064.

Guard Academy houdt op zaterdag 31 augustus een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 Ă 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot. Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe. Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciĂŤrge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging. Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studieďŹ nancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

Daar krijg je nou een kleur van!

De Pataterie heeft meer dan 30 soorten snacks van hoge kwaliteit zoals de roomboterkroket, de diervriendelijke satĂŠ- en goulashkroketten en de vegetarische snacks. De frietwagen staat centraal in Andel bij de Romboutstoren op woensdag en donderdag van 16:30 tot 23:00 uur vrijdag van 16:30 - 23:30 uuren zaterdag van 11:30 tot 23:30 uur. Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

KOZIJNEN

Giessen dĂŠ specialist in autoruiten

ramen deuren serres dakkapellen

kunststof hout aluminium

zonwering rolluiken

SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

t Sterreparatie t Autoruitvervanging v.a. â&#x201A;Ź 0,- eigen risico (vraag naar uw eigen risico) t Autoglasfilm t Autoglasblindering t Airco service t Airco check Informeer vrijblijvend

Voor een persoonlijk advies:

TRABOR

N E D E R L A N D Transportweg 5 | 3381 LP Giessenburg | Tel. 0184-653585 | Fax 0184-654133 www.trabor.nl | e-mail: info@trabor.nl

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

www.vanwillegen-autoschade.nl 1SPEVDUJFTUSBBUt+.(JFTTFOt5FM


Woensdag 21 augustus 2013

DGV weer van start ġIJİİĢīš Gymnastiekvereniging DGV gaat weer van start met gymactiviteiten voor kleuters, turnen voor kinderen en jongeren, dames- en herentrimmen en de trimgroep 55+. Tijdens de lessen is er aandacht voor algehele conditie, coördinatie en kracht. Bij de samenstelling wordt rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. De lessen worden gegeven op dinsdag, donderdag en zaterdag in De Fuik. De eerste twee lessen zijn gratis. Meer info: www.dgvdussen.nl.

‘Eneco Tour een echt wielerfeest’ ĥĢIJİġĢīš Gemeente Heusden kijkt met een goed gevoel terug op de Eneco Tour die vorige week Vlijmen aandeed. Volgens burgemeester Jan Hamming bracht de etappekoers een “sportief evenement van formaat” naar de gemeente Heusden en heeft iedereen kunnen genieten van topwielersport en een echt wielerfeest. Opmerkelijk was dat geboren Vlijmenar Lars Boom uitgerekend in zijn geboorteplaats de leiderstrui veroverde die hij afgelopen weekend afstond aan de uiteindelijke winnaar van de Eneco Tour, de Tsjech Zdenek Stybar. De etappe in Vlijmen werd gewonnen door de Duitser Greipel.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

17 sport

Topfavoriet Achilles Veen grijpt Aalburg Cup ĞĞĩğIJįĤš De veertigste editie van de Jakko Sport Aalburg Cup werd een prooi voor Achilles Veen. De topfavoriet won de trofee al voor de 22ste keer. Alle ploegen probeerden Achilles Veen pootje te lichten, maar dat lukte niet. GDC verloor met 3-0 van de cuphouder uit Veen. Jasper Camphens opende de score in de wedstrijd van twee keer twintig minuten. Erwin Verbruggen zorgde voor de slottreffer. Tegen Wilhelmina’26 had de mix van eerste en tweede elftalspelers uit Veen het lastiger. De ploeg van Frans van

Wijk, ex-trainer en ex-speler van Achilles Veen, kreeg de beste kansen, maar Yoeri Duijster zag een schot net langs de kruising vliegen en Silvano Fluit verzaakte alleen voor de Veense sluitpost. Achilles Veen was doeltreffender. Erwin Verbruggen schoot de 1-0 in de kruising en Enis Ulusan zette de eindstand neer met de 2-0. Trainer Johan van Bijsterveld stond er ontspannen bij. “We kijken ook een beetje naar de arbeid/rustverhouding. Daarom probeer ik te mengen met spelers van het tweede elftal om er fysiek zonder kleerscheuren uit te ko-

men. Vorig jaar liepen we drie blessures op en dat wilde ik nu voorkomen.” NOAD-collega Frans van Wijk stond zijn spelers alweer te instrueren voor de volgende wedstrijd tegen GDC. “Wij hoeven hier met Wilhelmina’26 geen ambities te hebben, want Achilles Veen moet gewoon met twee vingers in de neus drie wedstrijden winnen. Ze spelen als hoofdklasser tegen een tweede- en twee derdeklassers. Maar wij komen hier niet met de ‘Olympische’ gedachte. Tegen Achilles Veen heb ik wel vier kansen voor ons geteld. Het was een nederlaag met

perspectief. Laten we het daar maar op houden.” De zo gehoopte penaltybokaal ging ook aan de neus van Van Wijk en Wilhelmina’26 voorbij, dat derde in de eindstand werd. De penaltybokaal was voor NOAD’32, dat tweede werd met een 1-0 zege door een treffer van Ahmet Turkuci tegen GDC en een 0-0 gelijkspel tegen Wilhelmina’26. Tegen Achilles Veen werd met 1-0 verloren. GDC werd vierde. De Genderense ploeg verloor na de 3-0 nederlaag tegen Achilles Veen, ook van NOAD’32 en Wilhelmina’26 met 1-0.

De Werkendamse Kim Noordijk (6) en Anouk Strikkers (4) hebben afgelopen weekend nationale dressuurponytitels in de wacht gesleept. De twee meiden stuurden hun pony’s naar de winst in Kootwijk.

De Joode domineert vlucht uit Sens īĦĢIJĴĢīġĦħĨš Met liefst zes posities bij de eerste tien, waaronder een eerste en tweede plaats, was Braad de Joode zaterdag spekkoper tijdens een wedvlucht vanuit Sens. Postduivenvereniging Totweerziens liet in de Franse stad 266 duiven vertrekken. De wedvlucht uit het Belgische Nijvel, met in totaal 380 duiven, was een prooi voor A. van Vugt die ook de vierde en zevende plaats voor zich opeiste. De tweede en derde plaats in Nijvel waren voor C. den Haan.

Supportersbus ĴĢįĨĢīġĞĪš Aanhangers van Kozakken Boys kunnen zaterdag 24 augustus met de bus mee voor het uitduel tegen Rijnsburgse Boys. De bus vertrekt om 12.45 uur vanaf De Zwaaier. Voor kaarten en meer informatie kan men contact opnemen met Robert Pruijsen (06-27000053).

Suijkerbuijck verdedigt koppositie

Strijd om Peer Donkersloot Trofee

Dressuurwedstrijd bij Stal Brons

ĤĢīġĢįĢī š Carliho Suijkerbuijck verdedigt donderdag 29 augustus in Genderen zijn leidinggevende positie in het Stratenloopcircuit 2013.

ĞĩĪĨĢįĨš Bedrijventeams uit Woudrichem en omgeving binden vrijdag 30 augustus op en rond het terrein van golfpark Almkreek de strijd met elkaar aan om de Peer Donkersloot Trofee. De loco-burgemeester van Woudrichem lost om 14.00 uur het startschot van het tweedaagse wielerevenement dat is vernoemd naar de veel te vroeg overleden wielrenner die in de jaren vijftig de eerste editie van de Lus van Almkerk won. Deelnemende teams met minimaal drie en maximaal zes wielrenners leggen vanaf 16.00 uur een afstand van 45 kilometer af. Om 18.00 uur staat de vijftien kilometer lange tijdrit op het programma. Deelname is niet toegankelijk voor wielrenners met een KNWU-licentie. Het tijdritonderdeel van de Trofee Peer Donkersloot telt overigens mee voor de regio-recreantencompetitie Land van Heusden en Altena. Opgeven voor de bedrijvenrit kan via mail@obisk.nl. Inschrijven voor de tijdrit gaat via de website www.regiorecreanten.nl. Om 14.00 uur zijn er drie routes voor recreatieve fietsers. Minder valide mensen rijden om 15.00 uur onder begeleiding een aangepaste tocht.

ĴĢįĨĢīġĞĪš Veel regionale ruiters en amazones komen zaterdag 24 augustus in actie tijdens een dressuurwedstrijd van PSV Land van Heusden en Altena. Het gratis te bezoeken programma bij de Werkendamse Stal Brons begint om 9.00 uur. In de ochtenduren strijden de klassen B tot en met M2 om de hoogste eer. Het middagprogramma is gevuld met de klassen Z1 en Z2. Rond 16.30 uur betreedt de laatste deelnemer de ring. Meer informatie is te vinden op www.lvhea.nl.

De jeugdige atleet gaat bij de senioren comfortabel aan de leiding. De vraag is wie van zijn concurrenten hem in

™7ZZaYj^i]ZiHigViZcaddeX^gXj^ikVc'%&'#

Genderen kan bedreigen. Paul Visser, Nabil Karimi, Sander Demmers en Tom Huijben volgen in het klassement. Bij de dames 35 is opnieuw Siska Hensen van DAK Drunen veruit de sterkste. Zij kan de kampioensvlag in Genderen al in top hijsen. Bij de Master 35

FOTO: ARCHIEFFOTO HET KONTAKT

gaat de winnaar van vorig jaar, Mar Hein van der Wiel, aan de leiding maar heeft ook Koos Verweij goede uitzichten op de eindzege. De altijd goed vertegenwoordigde Master 45 kent in René Stam uit Oosterhout een sterke leider. Stam wordt in de nek gehijgd door Peter Mijsberg uit Eindhoven. Jaap Stijlaart (Leusden) gaat aan de leiding bij de Master 55, maar de beste papieren zijn in handen van Bredanaar Henk Bruijns. Hij liep pas drie wedstrijden, die hij alle keren won. Het Stratenloopcircuit van het Land van Heusden en Altena is met vier afgewerkte races (Sleeuwijk, Almkerk, Woudrichem en Werkendam) precies halverwege. Tot november doet het hardloopevenement behalve Genderen ook nog Giessen, Hank en opnieuw Woudrichem aan. Het Stratenloopcircuit sluit in de vestingstad af met een halve marathon op 8 november. Het Stratenloopcircuit - officieel: Running Center Road Circuit - viert dit jaar zijn 29ste verjaardag. De loop in Genderen begint 29 augustus om 19.45 uur. Inschrijven kan tot tien minuten voor aanvang van de loop.

Altena Biesbosch toertocht ĞĩĪĨĢįĨš Golfpark De Almkreek is zaterdag 31 augustus startlocatie van de jaarlijkse Altena Biesbosch toertocht. Fietsers kiezen uit de volgende afstanden: 30, 60, 90 of 150 kilometer. Onderweg komen fietsers diverse verzorgingsposten tegen waar vers fruit of bijvoorbeeld mueslirepen verkrijgbaar zijn. De tocht is volledig uitgepijld. Deelnemers starten tussen 8.00 en 12.00 uur. Na afloop is er voldoende douchegelegenheid. Meer informatie: mail@obisk.nl.


WAKKER WORDEN! VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

van 135,-

deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

89,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

99,-

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van € 195,van € 239,van € 279,van € 400,van € 450,-

voor voor voor voor voor

Schuifdeurkast Hamburg Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,voor 349,180 cm van 568,voor 409,201 cm van 658,voor 469,225 cm van 734voor 529,250 cm van 809,voor 589,-

van 135,-

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

van 493,-

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

349,-

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

van 195,-

129,95

MODEL 4500

Schuifdeurkast Sinfonie

met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm

Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf: 113 cm van 675,- voor 473,150 cm van 822,- voor 576,188 cm van 830,- voor 581,200 cm van 851,- voor 596,225 cm van 885- voor 620,249 cm van 1074,- voor 752,-

€ 1695,€ 1795,-

voor

180/200 cm voor

ook in 210 en 220 cm leverbaar

MODEL 4600 met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem

van 675,Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren leverbaar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

160/200 cm

473,-

voor

180/200 cm voor

€ 1995,€ 2095,-

ook in 210 en 220 cm leverbaar

EXTRA SUMMERSALE MOON300

* Bij aankoop van 2 bedbodems en 2 matrassen NU de 2e bedbodem GRATIS.

Summer Informeer naar de voorwaarden.

SALE

Een greep uit de merken die wij in onze collectie hebben: Tempur o Polypreen o Norma o Ubica o Pullman o Mahoton o Arte-M o Nolte o Zondagls meubelen o Velda o Recor bedding o Beletto o HML bedding o Bedding concepts o Van Houdt meubelen o De linde meubelen o waterbedden van ESP o Rauch o Slizing o Sensoflex o Staud MÃbel o Diamant o Welle mÃbel o Helder o &emira van Es home o Beddinghouse o Deltex,v an Dyck o HnL bedlinnen o Texwool o Jonker textile o Cevilit o T extap o Damai o &AN o Ducky dons o Avek

140/200 cm voor 160/200 cm voor 180/200 cm voor Ook in 210cm en 220cm leverbaar Tevens elektrisch verstelbaar verkrijgbaar

Verbruggen W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

€ 795,€ 895,€ 995,-

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK


Woensdag 21 augustus 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

19 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Interview

Dogan Corneille

‘Alle posities zijn dubbel bezet’ Met een versterkte selectie gaat Kozakken Boys beginnen aan het tweede seizoen in de topklasse.

‘Theo Lucius hebben we puur voor de ervaring binnen gehaald’ maar dat wordt erg lastig. Carlos Ramos (26) heb ik vorig seizoen als tegenstander gehad. Hij viel me op door zijn kracht, organisatievermogen en manier van spelen, dus hem wilde ik er graag bij hebben. Carlos moet als controlerende middenvelder een verbindingsrol spelen in de lengteas. De bal eruit halen, kant wisselen en sober spelen. Als wij de bal hebben moet Carlos denken, ‘wat als we de bal nu verliezen’. Een beetje zoals ik vroeger zelf speelde. Bovendien is hij op meerdere plaatsen inzetbaar, zoals op beide posities centraal achterin, maar in het 4-4-2-systeem waarin wij waarschijnlijk gaan spelen zie ik hem aan de rechterkant of centraal in de punt naar achteren.” “Chawila Doekhi (20) is heel laat toegevoegd aan de selectie. Hij komt van Jong FC Dordrecht en is van origine een rechtsback die ook controlerend op het middenveld kan spelen. Chawila is klein van postuur, maar kletst er wel in. Hij is een echt kuitenbijtertje. Ook Reinier den Hoed (20) komt van Jong FC Dordrecht. Een fysiek sterke centrale verdediger die ten opzichte van andere jongens op die posities het voordeel heeft dat-ie linksbenig is. Natuurlijk kan Toby Mulder daar ook spelen, maar die geeft aan toch meer linksback te zijn. Reinier maakt op de training een goede indruk, maar mag wel wat meer praten. Hij wil dingen vooral voetballend oplossen, maar in de topklasse lopen een aantal spitsen die er flink in kletsen. Daar zal hij aan moeten wennen. Die jongens uit de beloftenteams hebben tijd nodig om te wennen aan het niveauverschil, want dat is er wel degelijk. Dat hebben we ook kunnen zien bij een aantal oefenwedstrijden. Wesly van Ojen (20, centrale verdediger, red.) heeft dat met eigen ogen kunnen zien toen wij tegen Jong FC den Bosch (0-2 zege, red.) speelden. Hij kreeg van zijn oud-ploeggenoten te horen dat-ie een goede keus had gemaakt. Daarin zien die jongens zelf ook dat ze nog ver verwijderd zijn van een eerste elftal van een betaald voetbal organisatie, wat toch weer een stap hoger is dan de topklasse. We hebben ook tegen die jongens gezegd dat ze er niet blind vanuit moeten gaan basisspeler te worden.” Theo Lucius “Theo Lucius (36) hebben we binnengehaald puur voor de ervaring en een stukje leiderschap. Een dag nadat Arda Havar had aangegeven te vertrekken sprak ik Theo bij een benefietwedstrijd en zelfs daarin was hij heel gedreven. Ik heb hem vervolgens voorgedragen en hij gaf aan open te staan voor Kozakken Boys. Hij wilde wel de mogelijkheid open houden voor een club in het buitenland en dat risico hebben we genomen. Die kans is op zijn leeftijd niet meer zo heel groot en recent heeft hij nog een aanbieding van het Duitse Alemannia Aachen afgeslagen. Ik ben er niet bang voor dat hij alsnog vertrekt.”

™9d\Vc8dgcZ^aaZhiVViVVc]ZigdZgW^_@doV``Zc7dnh#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

door Kees van Peer ID-kaart Naam: Dogan Corneille Geboortedatum: 28-2-1974 Burgelijke staat: Samenwonend in Rotterdam met Daniëlle. Twee kinderen: Elysa (16) en Jazz (10) Beroep: Eigenaar sportbureau Total Sport Concepts (TSC) en de stichting Peutersporten.nl. Tevens assistent-trainer Feyenoord A1 Carrière als trainer: Hoofd jeugdopleiding FC Hilversum, interim- en assistenttrainer ASWH, hoofdtrainer RVVH en Alphense Boys. Nu dus bij Kozakken Boys

“Alle posities zijn dubbel bezet en het is aan ons daar iets moois van te smeden”, aldus trainer Dogan Corneille. De ex-speler van ‘de Boys’ licht in een monoloog de nieuwelingen door. “Van alle nieuwe spelers ken ik Mathijs Donatz (22) het beste. Met Alphense Boys hebben we hem twee jaar geleden van Sparta gehaald. Hij heeft een goede uitstraling en kan heel goed meevoetballen, wat ik heel belangrijk vind in de manier waarop wij willen voetballen. Mathijs is sterk in de lucht en durft ver voor zijn goal te keepen. Misschien kan ‘ie in z’n coaching nog wat groeien. Hij had er ook een handje van een kaart te pakken wegens praten en dat moet eruit, maar ik merk dat hij goed in z’n vel zit en het naar z’n zin heeft. Ik ben blij met hem.” “Met Koen van Boxtel (20) hebben we nog een nieuwe keeper. Koen komt van de beloften van RKC en op de training hebben we al kunnen zien dat hij een algemeen goed ontwikkelde keeper is, maar hem zijn we voorlopig kwijt. Zijn kruisband en binnenband zijn gescheurd en zijn meniscus is kapot. Ik hoop dat hij dit seizoen nog kan aansluiten. Gelukkig hebben we Basjan Munten nog en het liefst willen we nog een derde keeper halen ter vervanging van Koen,

“Wie ik goed ken vanuit mijn periode bij RVVH is Benjamin Martha (31). Een sluipmoordenaar die je in sommige wedstrijden tachtig minuten niet ziet, maar vervolgens schiet-ie ‘m er wel in. Loopt altijd heel scherp op het randje van buitenspel en is snel op de eerste meters. Ik zie daar voorin wel iets moois ontstaan in die driehoek met Sjoerd van der Waal en Arif Irilmazbilek. Zowel Arif als Benjamin hebben een redelijk vrije rol, al zijn er natuurlijk wel patronen waarin we bepaalde looplijnen afspreken. Benjamin loert altijd. Hij is heel scherp als die centrale verdediger de bal heeft. Hij doet alsof-ie het niet ziet en dan ineens zit-ie ertussen. Zo scoorde hij tegen Jong FC den Bosch. Hij loopt tegen wat vooroordelen aan, ook vanwege z’n tattoos, maar hij is gewoon een leuke gozer waar wij heel veel plezier van gaan hebben.” “Tot slot Youri Huijzer (19). Een leuk ventje, die moet wennen aan het tempo. Is ook al twee keer geblesseerd geraakt. Heeft een goed linkerbeen en is heel doelgericht in de zestien. Het zal mooi zijn als het moment komt dat hij minuten krijgt. Voorlopig moet Youri keihard trainen en trachten het niveau op te pikken. Hij heeft alle tijd. Als laatste werd Dimitri Hooftman (24) toegevoegd aan de selectie, maar helaas is hij inmiddels teruggekeerd naar VVGZ. Na vier weken voorbereiding hebben we een eerste evaluatieronde gehouden en daaruit kwam voort dat een vijftal spelers voorlopig in het tweede elftal gaat spelen, waaronder Dimitri. Hij kon dat niet opbrengen en daar heb ik nog begrip voor ook. Dimitri heeft een enorme drive en is in mijn ogen te goed voor de eerste klasse, maar voor de topklasse komt hij voorlopig nog tekort. Ik heb hem daarom geadviseerd dat hij het beste eerst een tussenstap in de hoofdklasse kan maken.”

‘Benjamin Martha is een leuke gozer waar we veel plezier van gaan hebben’


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Agrarisch Sleeuwijk De Roef

Veen Burg. van Dijkstraat 27

Hank St. Elisabethstraat 37

Stijlvol! In een rustige omgeving staat deze smaakvolle halfvrijstaande herenwoning met garage. Het interieur kenmerkt zich door hoge plafonds, sierlijk plint- en lijstwerk, paneeldeuren e.d. Het woonhuis is in 2005 gebouwd, keurig onderhouden en in stijl afgewerkt. Het geheel staat op een ruim perceel van 236 m2 en de inhoud bedraagt ca. 500 m3.

Op een mooie zichtlocatie in Hank staat deze twee-onder-één-kapwoning, gelegen op een fraai perceel van 469 m2.

Goed gelegen perceel landbouwgrond, groot 44545 m2. Tegen het geplande nieuwbouwproject ‘Nieuwe Banne’ vindt men dit strategisch gelegen perceel landbouwgrond. Gezien de ligging is op langere termijn stedelijke ontwikkeling niet uit te sluiten. De huidige bestemming is agrarisch en het perceel is voorzien van drainage. Ook in gedeelten te koop!

Begane grond: entree, toilet, L-vormige woonkamer over de volle breedte voorzien van een forse raampartij en aansluitend de woonkeuken met luxe hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur. Verdieping: overloop, trapopgang naar de zolderetage, 3 ruime slaapkamers waarvan 1 is voorzien van vaste kastruimte en de badkamer ingedeeld met ligbad, douchecabine, wastafelmeubel en toilet. Zolderetage: ruime zolder met wasmachine/droger aansluiting. Eventueel slaap/werkkamer mogelijk.

Begane grond: entree, kelderkast, woonkamer, keuken met rechte opstelling met houten werkblad en inbouwapparatuur, achterportaal, toilet en bijkeuken met wasmachine/drogeraansluiting. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers en een moderne badkamer met hoekligbad, inloopdouche, wastafelmeubel, toilet en mechanische ventilatie. Zolderetage: bergzolder bereikbaar door middel van een vlizotrap vanaf de overloop. Achter de woning staat een houten berging. Het pand heeft een inhoud van ca. 370 m3.

De ruime achtertuin is gevarieerd ingedeeld met sierbestrating, gazon en plantenborders. Men heeft de beschikking over een riante garage. De tuin aan de voorzijde is ingericht als siertuin. In de directe omgeving zijn alle dagelijkse voorzieningen zoals winkels en scholen aanwezig. Er is voldoende openbare parkeergelegenheid aanwezig en zowel de rijksweg A27 als A59 is met enkele autominuten bereikbaar.

Vraagprijs € 300.000,00 k.k.

Dringend gezocht: akkerbouwbedrijf met 20 tot 60 hectare grond

Vraagprijs: Op aanvraag

Zie ook onze site voor meerdere agrarische percelen grond die wij aanbieden.

Vraagprijs € 192.500,00 k.k.

Ook stille verkoop hebben wij in portefeuille

Zuilichem Zijlstraat 26

Nieuwendijk NB Singel 27

Oud-Heusden Van Deelenstraat 19

Op een prachtige landelijke locatie met een heerlijk vergezicht aan de achterzijde staat deze eenvoudig afgewerkte vrijstaande woning met ruime garage. Bij het geheel behoort 910 m2 grond waarvan 500 m2 aan de overzijde van de straat is gesitueerd. Volop ruimte dus voor de tuinliefhebber. Ook het houden van klein vee behoort zeker tot de mogelijkheden.

Midden in het dorp staat deze royale en goed onderhouden half vrijstaande woning met garage en uitbouw gelegen op een perceel van 264 m2. Praktisch ingedeeld met 5 ruime slaapkamers en een heerlijke lichte en ruime woonkamer. Rustig wonen en toch dichtbij alle dagelijkse voorzieningen.

Aan de rand van het dorp onder de rook van het vestingstadje Heusden ligt deze goed onderhouden hoekwoning met ruime tuin. Ingedeeld met 4 slaapkamers en een keurige badkamer. De begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming.

Begane grond: hal met garderobe, woonkeuken, toilet, doucheruimte, woonkamer met schouw, slaapkamer met inloopkast, bijkeuken, wasruimte en aansluitend de garage met bergzolder. Verdieping: toegankelijk van uit de woonkamer en is ingedeeld met 2 slaapkamers. Het woonhuis heeft een inhoud van ca. 235 m3. De garage heeft een oppervlak van 5.4 x 4.6 meter exclusief de inpandige bijkeuken en wasruimte. De woning is deels geïsoleerd en op het platte dak ligt een kunststof dakbedekking. Op het extra perceel grond zijn bomen aanwezig en een hobbykasje. Het is een mooi compleet geheel gelegen in een karakteristieke buurtschap.

Vraagprijs € 219.000,00 k.k.

Begane grond: ontvangsthal, modern toilet met zwevend closet en fontein, woonkamer met diverse raampartijen, nostalgische keuken ingedeeld met hoekopstelling voorzien van inbouwapparatuur en een praktische bijkeuken met washoek en toegang tot de garage. Verdieping: overloop, 3 grote slaapkamers en een badkamer ingedeeld met hoekbad voorzien van thermostaat kraan en scherm, wastafelmeubel en closetcombinatie. Zolderetage: voorzolder met extra bergruimte en 2 slaapkamers waarvan één voorzien van knieschotten. De achtertuin is sfeervol ingedeeld met sierbestrating en rijk begroeide plantenborders. Naast de woning staat de garage voorzien van kanteldeur. Aan de voorzijde een eigen oprit met voldoende parkeermogelijkheid. Het woonhuis met garage heeft een inhoud van ca. 463 m3.

Vraagprijs € 259.000,00 k.k.

Begane grond: entree, modern toilet, speels ingerichte woonkamer met trapkast en openslaande tuindeuren, keuken ingedeeld met hoekopstelling en een praktische bijkeuken. Verdieping: overloop, 3 mooie slaapkamers en een badkamer ingedeeld met inloopdouche, zwevend closet en wastafelmeubel. Zolderetage: voorzolder met washoek en een royale slaap/werkkamer voorzien van een dakraam en extra bergruimte. De achtertuin is onderhoudsvriendelijk ingedeeld met sierbestrating en een groot zonneterras. Achter op het perceel bevindt zich een houten tuinhuis. De tuin aan de voorzijde is ingericht als siertuin. Het pand heeft een inhoud van ca. 375 m3 en is gelegen op een perceel van 198 m2.

Vraagprijs € 179.000,00 k.k.

www.demakelaarsvanaltena.nl

34 heusden 13 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...