Page 1

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/ familieberichten

LEK EN IJSSEL WEST

DINSDAG 16 JULI 2013 JAARGANG 7 NO. 29 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Smits Auto’s introduceert de

â‚Ź79 BUDGETBEURT

SMITSAUTO.NL

Welkom bij de goedkoopste bij u in de buurt! Nu nog goedkoper!

Kijk verder in deze krant.

Krimpen a/d IJssel: De Korf 8b . Raadhuisplein 87

Energieproject afgerond ĊĢĨĨĢįĨĢįĨš Met een barbecue voor bewoners is donderdag het energieproject in de Thorbeckestraat in Lekkerkerk afgesloten. De 24 woningen zijn in opdracht van QuaWonen grondig opgeknapt. Vloer, dak en gevel zijn helemaal aangepakt. De woningen gingen er ink op vooruit: van een gemiddeld energielabel E naar B. In de vloeren is, waar nodig, houtrot, schimmel en andere aantasting hersteld. Voor sommige bewoners was dat zeer ingrijpend, omdat een groot deel van de beganegrondvloer werd vervangen. Bewoners hebben dit koude voorjaar al gemerkt dat ze er aanzienlijk warmer en comfortabeler bij zitten.

SALE

%BNFTt,JET

zomooi dames&kinderkleding

™DbVVcYVX]iiZkgV\Zcde]ZidciWgZ`ZckVcgj^iZgeVYZc^cYZ@g^beZcZglVVgY!gZZYZZc\gdiZ\gdZegj^iZghoViZgYV\dkZgYZeVgVaaZalZ\kVcYZC'&% g^X]i^c\@g^beZcVVcYZc>?hhZa#

6-kilometergrens niet van tafel

Ouderkerk gaat lobbyen voor K6

Vies worden mag in de Tiendtuin

Dekker koestert zijn koppositie

Het besluit van de gemeente Krimpen om vanaf het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer naar speciale scholen in Capelle aan den IJssel te schrappen, wordt niet teruggedraaid. Wethouder Lex Hofstra wil afwachten hoe de maatregel uitpakt. Ouders die toch in de problemen komen, kunnen eventueel een beroep doen op de bijzondere bijstand. Ouders en scholen hebben volgens Hofstra genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie.

De herindeling zoals minister Plasterk die voor ogen heeft is ‘niet duurzaam en toekomstbestendig’. Daarom blijft Ouderkerk lobbyen voor een K6.Een motie van de SGP om dit standpunt kenbaar te maken bij de Haagse politici die zich gaan buigen over de bestuurlijke toekomst van het gebied, kon donderdag rekenen op de steun van een groot deel van de raad. Alleen de PvdA en het CDA stemden tegen. Die partijen willen een streep zetten onder de discussie en vooruitkijken.

Kinderen in Ouderkerk aan den IJssel hoeven zich deze zomervakantie niet te vervelen nu natuurspeeltuin Tiendtuin is geopend. Slootje springen, waterdiertjes zoeken, rollen in de modder of een hut bouwen van wilgenhout: in de gloednieuwe speelpolder langs de Tiendweg Oost kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar alles doen wat ze thuis niet mogen. Wethouder Theo Segers verrichtte vrijdag de opening. Bij de opening waren tientallen basisschoolleerlingen aanwezig.

Marcel Dekker is nauwelijks te stuiten in de Dutch Renault Clio Cup. De Krimpense coureur stuurde op het Circuit van Zandvoort zijn gifgroene racewagen in de eerste race overtuigend naar de eerste plaats. In de tweede manche eindigde hij als derde. Dat leverde hem de nodige punten op voor het kampioenschap. Dekker is koploper. Dekker had het voornamelijk aan de stok had met Niels Langeveld. De regerend kampioen legde Dekker het vuur na aan de schenen.

EBNFTLJOEFSLMFEJOH %PSQTTUSBBUt,SJNQFOBBOEF-FL

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

nieuws

3

accent

9

OP=OP

handelskwekerij

de Graaff Tiendweg Oost 1, Lekkerkerk (naast Randweg industrieterrein) tel. 0180 66 0533

11

sport

Voor onderhoud aan uw

Stuntaanbieding,5:0, 2 VOOR â‚Ź 19,95

SIA 1 VOOR â‚Ź 12 10-KNOPPIGE HORTEN 2,95, 3 VOOR â‚Ź 6,00 LAVENDEL 1 VOOR â‚Ź

vrije tijd

HEUVELMAN Installatietechniek Griendstraat 6d Krimpen a/d lJssel Tel: 0180-446060 www.hetkontakt.nl

Autobedrijf Roocar

 0180 - 550544 

15


                                          LES L A T ECH EE M T E DO

START TOTALE ZOMERLEEGVERKOOP! ALLES MOET WE

G

N E L A H R 2 PAA = N E L A T E B 1 PAAR esschoenen / m op alle deanschoenen her len a d n a s r e en zom

! ! G I N I E W L E E H R O O V R A A P 1 F O alle u N er kind en en oen len h c s da san LVE HA JS PRI

Birken s slipper tock s sandal en en

20%

korting

HOOFDSTRAAT 37 KRIMPEN A/D LEK  ,  

                                      

                                                      

VOOR AL UW VAKKUNDIGE SCHOENREPARATIES ďšş CORRECTIES EN AANMETINGEN VAN STEUNZOLEN

Zomerfotowedstrijd Het Kontakt Edities bv en Klaroen.nl houden een zomer(vakantie)fotowedstrijd.

ee m Doe w in en o ie mo zen: j pr i

Ga snel naar: http://fotowedstrijden.hetkontakt.nl Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

2013


Dinsdag 16 juli 2013

Schade aan scholen ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Bij zowel Het Schateiland als bij Koningin Wilhelminaschool in Lekkerkerk zijn vernielingen aangericht. De daken van beide scholen zijn kapot gemaakt waardoor er lekkages zijn ontstaan. Die hebben geleid tot schade aan computers en de vloerbedekking.

‘Praat met de Raad’ krijgt een vervolg ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš De eerste bijeenkomst ‘Praat met de Raad’ krijgt een vervolg. In het najaar belegt de gemeenteraad opnieuw een sessie om met bewoners van gedachten te wisselen over allerlei lokale onderwerpen. De ‘Praat met de Raad’-bijeenkomsten zijn een antwoord van de raad op wensen van een aantal Krimpenaren. Uit een gehouden enquête in 2012 bleek dat raadsleden uit het dorp niet of nauwelijks zichtbaar of aanspreekbaar zijn.

Mooie cheque voor vv Gouderak ĤĬIJġĢįĞĨš Voetvalvereniging Gouderak is zaterdag verrast met een cheque van 2.000 euro uit het Rabobank Stimuleringsfonds. Koen Zwart van de kunstgrascommissie kreeg de cheque overhandigd van Monique Lingen van de Rabobank. De club kreeg het geld voor de extra kosten die het maakt voor de aanleg van het kunstgras trainingsveld. Het veld is begin september gereed en wordt voorzien van attibuten om de jeugd goede trainingsfaciliteiten te geven.

Opnieuw avond over loverboys in Krimpen ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Stichting The Future uit Krimpen aan den IJssel houdt op donderdag 19 september opnieuw een voorlichtingsavond over loverboys. Net als tijdens de eerste bijeenkomst vertellen ook nu weer ‘vlinders’ (slachtoffers) over hun ervaringen. Wie d avond wil bijwonen, kan zich nu al telefonisch opgeven op: 0180-552091/06-16676113 of e-mail: marja@stichtingthefuture.nl. The Furture ontvangt geen subsidie vanuit de gemeente voor hun activiteiten en is om die reden dringend op zoek naar sponsoren. Wie de stichting wil steunen, kan contact opnemen via bovenstaand nummer.

Start van sloop ‘witte flatjes’ ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Sloopbedrijf Kruiswijk begint deze week met de sloop van de ‘witte flatjes’ aan de Koningin Julianastraat en de Prinsessenflats aan de Prinses Beatrix-, Margriet-, Irene- en Marijkestraat in Krimpen aan den IJssel. Nu de 240 bewoners van de vier Prinsessenflats en acht blokjes duplexwoningen elders wonen, kan de sloop beginnen. Op de plek komt een heel nieuw centrumgebied. De sloop zal naar verwachting tot december duren. De Prinsessenflats zijn een begrip in Krimpen. QuaWonen, de Historische Kring en Fotogroep Krimpen besloten eind 2012 dan ook om de flats te eren met een lezing, een expositie en een boek. Het boek ‘Hoogbouw in Krimpen?’ bevat verhalen van oud-bewoners en feiten over de leefomstandigheden en woningnood vlak na de oorlog. Waneer de nieuwbouw begint op de locatie is nog niet duidelijk. Dat heeft te maken met de onzekerheden over het programma en de deelnemers, maar ook met de veranderende omstandigheden voor corporaties. QuaWonen slaat pas een eerste paal, zodra zeker is dat ze die fase van het project kan financieren.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

Leerlingenvervoer

6-kilometergrens niet van tafel

‘Kijken hoe maatregel uitpakt’ Het besluit om vanaf het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer naar speciale scholen in Capelle te schrappen, wordt niet teruggedraaid. ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Wethouder Lex Hofstra wil afwachten hoe de maatregel uitpakt, zo verklaarde hij donderdag tijdens de commissievergadering. Ouders die toch in de problemen komen, kunnen eventueel een beroep doen op de bijzondere bijstand. Ouders en scholen hebben volgens Hofstra genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie. “Voor zover ik weet is er voor de meeste kinderen een oplossing gevonden. In een enkel geval is dat nog niet gelukt, maar ook voor die kinderen is er wel iets te bedenken.” Hij denkt aan de inzet van vrijwilligers en ... werklozen. “Die zouden via de participatiewet gevraagd kunnen worden om de kinderen naar school te brengen.” De gemeente Krimpen besloot eind 2011 het mes te zetten in het leerlingenvervoer. Reden: de kosten rezen de

pan uit. De gemeenteraad stemde in met het voorstel om bij de start van het schooljaar 2013/2014 de kilometergrens op te trekken van 2 naar 6 kilometer. Kinderen die dichter bij school wonen dan 6 kilometer komen niet meer in aanmerking voor het leerlingenvervoer. Het besluit treft met name ouders van kinderen die in Capelle aan den IJssel op een speciale school hebben zitten. Het gaat om De Balans en De Bouwsteen.

Zwaar beschonken op de scooter

De normaal zeer drukke kruising Nieuwe Tiendweg - Olympiade - Una Corda in Krimpen is vanwege werkzaamheden wekenlang gesloten voor alle verkeer.

Luxe Een aantal ouders gaf aan door het schrappen van het taxibusje in grote problemen te komen. Aanleiding voor Stem van Krimpen (SvK) en de PvdA om de genomen bezuinigingsmaatregel ter discussie te stellen. Zo ziet Bert Luijendijk (SvK) leerlingenvervoer niet als een luxe, maar als een basis-

voorziening. “Het gaat hier om jonge kinderen in de basisschoolleeftijd die extra zorg nodig hebben . Die moeten straks met de fiets of bus naar school terwijl dat in veel gevallen niet kan. Hun ouders komen daardoor in grote problemen. Die mogen wij niet in de kou laten staan.” De VVD voelt er niets voor om de 6-kilometergrens te schrappen. Commissielid Mariëtte Bac-Engels wees er op dat niet de overheid, maar ouders zelf moeten zorgen voor het vervoer van hun kinderen naar school. Wel wil zij dat de gemeente optreedt wanneer ouders sjoemelen. “Ik hoor verhalen van ouders die hun kind thuis houden of naar een andere verder weg gelegen school sturen, om alsnog in aanmerking te komen voor een vergoeding. Dat is niet tolerabel.” Hofstra liet we-

ten dat het laatste bijna onmogelijk is. “Je hebt een beschikking nodig om naar het speciaal onderwijs te gaan. Het is dus niet zo dat je je kind snel op een andere school krijgt. Druk Ellie Hofs (PvdA) hekelde de harde opstelling van de VVD. Ze liet weten dat haar fractie nooit in had moeten stemmen met de 6-kilometergrens. “Soms neem je onder druk beslissingen waar je later spijt van hebt. Nou, dit is er zo één.” Hofs sprak de afgelopen tijd veel ouders en de verhalen schokte haar. “Ik heb er slapeloze nachten van gehad.” Haar pleidooi om de ouders tegemoet te komen, hielp weinig. Een meerderheid van de partijen wil geen versoepeling van de regeling. Floris Bakker

FOTO: ROB TIMMER

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš De politie heeft zondagochtend in Krimpen aan de Lek het rijbewijs van een 21-jarige scooterrijder ingenomen. De beginnend bestuurder had tien keer zo veel gedronken als toegestaan. Agenten zagen op de Ooster Lekdijk twee personen op een scooter rijden zonder helm en wilden hen naar de kant halen voor een controle. De bestuurder stopte echter niet en reed weg richting de dijk. Na een korte achtervolging werden de twee opgepakt. Bij de controle bleek dat de jongen tien keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had voor een beginnend bestuurder.

Dronken Pool rijdt tegen lantaarnpaal ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige automobilist uit Polen aangehouden na een aanrijding. Hij bleek te hebben gedronken. De bestuurder was op de Schuwacht tegen een lantaarnpaal gereden en moest een blaastest doen. Hij blies 415 ug/l, terwijl de limiet voor een ervaren bestuurder 220 ug/l is.

Tandprothetische Praktijk “Hagen” BV Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

H

Maak vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvende controleafspraak en ontvang op vertoon van deze advertentie bij één van onderstaande behandelingen een gratis starterspakket: - Rebasing (aanpassing van prothese) - Aflevering (nieuwe prothese)

Lid 281 J.Hagen , Tandprotheticus

et vertrouwde adres voor een perfect kunstgebit en ´klikgebit´ op implantaten. Tevens voor kunstgebit reparaties en aanpassingen. Voor meer informatie, surft u naar onze vernieuwde website en neemt u een kijkje in de keuken door te klikken op de kennismakingsvideo. Tot ziens in de praktijk!

Burgemeester Aalberslaan 43 2922 BC Krimpen aan den IJssel Tel.: (0180) 550431

Filiaal Rotterdam: Zwart Janstraat 122a Tel.: (010) 4666603

info@tpphagen.nl

www.tpphagen.nl

Word fan op Facebook - Maak kans op leuke aanbiedingen - Wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen - Wij ontvangen graag uw mening


Familieberichten

Dinsdag 16 juli 2013

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/familieberichten �Lief zijn voor elkaar“

Strijdbaar tot het einde

Dankbaar dat aan haar lijden een einde is gekomen, maar bedroefd omdat wij haar moeten missen, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder, schoonmoeder, oma en mijn dochter

Mathilde de Bruijn-van der Zijde 15 januari 1950

Met grote verslagenheid, maar met zoveel dankbaarheid voor alles wat zij ons gaf, laten wij u weten dat van ons is heengegaan mijn allerliefste vrouw, onze geweldige moeder, schoonmoeder en supertrotse oma

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn

12 juli 2013

IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Telefoon 0180 - 68 13 32 Telefax 0180 - 68 25 17

Adrie Bouter Miranda en John

10 juli 2013

Rachel en Leon Menno

Arie de Bruijn Michel en Arjenne Sylvia en Patrick

Jarle Jaime Ylse Lieve Tobi

Pa van der Zijde Van Zoestkade 6 2941 EM Lekkerkerk

Iris Lars Buster

Ma is thuis. Afgelopen week ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van ons koorlid

Tilly de Bruijn Wij wensen haar familie veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Bestuur en leden ‘t Regiokoor Je hebt zo hard gevochten, je was altijd zo sterk en flink. Al het vechten, het mocht niet baten maar in gedachten zullen wij je nooit verlaten.

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die zij ons altijd gegeven heeft, delen wij u mee dat na een moedig gedragen ziekte van ons is heengegaan mijn lieve vrouw, zorgzame moeder en schoonmoeder

12 juli 2013 Van der Heijdenstraat 24 2871 ZG Schoonhoven Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op woensdag 17 juli van 19.00 tot 20.30 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven. De afscheidsplechtigheid zal worden gehouden op donderdag 18 juli om 12.00 uur in crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na afloop van deze plechtigheid is er een informeel samenzijn van 13.15 tot 14.30 uur in de ontvangkamer van het crematorium.

Voor het warme medeleven na het overlijden van mijn lieve man, vader, schoonvader en onze opa

Leendert Meijer

Barendina MeliusStuivenberg Ina in de leeftijd van 62 jaar. Wim Melius Johan en Manon 12 juli 2013 Rotterdamseweg 46 2921 AP Krimpen aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 18 juli van 12.45 tot 13.30 uur in uitvaartcentrum De Olm, Olm 8a te Krimpen aan den IJssel. Aansluitend worden er om 13.45 uur in genoemd uitvaartcentrum woorden van afscheid gesproken. Omstreeks 14.45 uur begeleiden wij Ina naar haar laatste rustplaats op begraafplaats Waalhoven, Tiendweg 47 te Krimpen aan den IJssel.

zijn wij bijzonder dankbaar.

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

)QJFA>HEJ@KKG LNKBAOOKNSKN@AJ Met aangepaste lesprogramma’s en hulpmiddelen kan blind en slechtziend talent de eerste stappen zetten naar een toekomstige carrière.

Annelore en Walter

De crematieplechtigheid heeft zaterdag 13 juli plaatsgevonden in crematorium IJsselhof te Gouda.

20% extra

Een vertrouwd adres sinds 1876

Freddy en Monique

Yenthe, Vianne

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329

Adry Bouter-Overbeek 8 februari 1945

4

Eva, Love of my Life, Like a river flows, surely to the sea, Darling so it goes, some things are meant to be. Take my hand, take my whole life too, For I can’t help, falling in love with you.

 'EEFÂŹOPÂŹ E OFÂŹDONEERÂŹONLIN

Toni WWWSTEUNBARTIMEUSNL

YIN YANG KOI FARM

Japanse koi, goudvissen, tropische vissen, enz.

Alle materialen voor de aanleg van uw vijver zoals pvc, filters, folie, pompen enz. + een goed advies! Dorpsstraat 1 2825 BM Berkenwoude 0182-367563 www.yinyangkoifarm.nl

Open: maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur zaterdag 9 - 17 uur Gevestigd bij Vogelhal Fluiter (in- en verkoop van vogels)

Uw aanwezigheid op de dag van de begrafenis, de fijne brieven, berichtjes, kaarten, bloemen en telefoontjes die wij ontvingen hebben ons goed gedaan. Hoewel wij al veel familieleden, vrienden en relaties zijn tegengekomen na zijn overlijden, vinden wij het fijn om iedereen hierdoor nogmaals te bedanken voor de steun en vriendschap. W.C. Meijer-Jochem Jacqueline en Dick Thomas en Babet Ruben Esther Schoonhoven, juli 2013

KOM NAAR GROENCENTRUM

Boudewijn voor heel veel leuke

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering Bij het verlies STOPPELENBURG van uw dierbare Uitvaartverzorging moet u kunnen rekenen op de Krimpen a/d IJssel uitvaartondernemer (0180) 52 22 55 die u met rust en Lekkerkerk kennis van zaken (0180) 66 36 44 begeleidt, Schoonhoven met u meedenkt, (0182) 38 22 31 met u beslist en zorgt voor een uitvaart@stoppelenburg.nl respectvolle uitvaart. www.stoppelenburguitvaart.nl Stoppelenburg Al meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

AANBIEDINGEN Wij blijven gewoon OPEN! In de vakantie-periode hebben wij geen snijbloemen!

Openingstijden: Ma : 13.00u tot 18.00u Di t/m do : 09.00u tot 18.00u Vr : 09.00u tot 20.00u (alleen in de maanden maart t/m juni en dec. Koopavond)

Za

: 09.00u tot 17.00u

Groencentrum Boudewijn '$% ( #"   !#! %#&!&'  '''#! %#&!&' 


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

Natuurbeheer

Natuurcoöperatie Krimpenerwaard wil meer hectares pachten

‘Boeren zijn prima natuurbeheerders’ Sinds een half jaar beheert een groep agrariërs natuurgronden in de polders van Gouderak. Nu al klinkt de roep om meer hectares. ĤĬIJġĢįĞĨš Water stroomde in februari over een weiland in Polder Kattendijk nadat gedeputeerde Han Weber en coöperatievoorzitter Jaap Schep met een schep een greppel hadden dichtgegooid met grond. Ze gaven daarmee het startsein voor het natuurbeheer in de Gouderakse polder. Het natte land werkte in de lente als een magneet op weidevogels. Die houden wel van een drassige bodem waar ze met hun snavel pieren, torren en andere beestjes uit kunnen peuren. “Binnenkort leggen we een derde plas-drasterrein aan”, vertelt Piet Blanken, bestuurslid van de Natuurcoöperatie Krimpenerwaard. Een klein half jaar beheren veertien agrariërs nu namens de coöperatie 87 hectare natuurgrond in Polder De Nesse en Polder Kattendijk. Over een half jaar komt daar nog eens 18 hectare bij als er een gasleiding door het veenweidegebied is aangelegd. Het gaat om een pilot van de provincie, om kennis te verzamelen over natuurbeheer door boeren zelf. De coöperatie krijgt de grond voor 3 jaar in pacht. Na die tijd volgt een evaluatie en worden er afspraken gemaakt om de pacht met nog eens 3 jaar te verlengen. Of boeren goede natuurbeheerders zijn? Blanken denkt van wel. “Er wordt nu vaak ten onrechte gedacht dat boeren tegen natuur zijn. Dat is niet zo, ze hebben er juist veel affiniteit mee. Bovendien hebben boeren kennis van de grond en beheren ze nu al veel terreinen van Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL).”

Met ruim 1.200 hectare natuur is het ZHL nu de grootste natuurbeheerder in de Krimpenerwaard. Toch betwijfelt Jaap Schep of alle aan te leggen ‘nieuwe natuur’ (nog zo’n 1.250 hectare) eveneens in handen komt van de natuurorganisatie. Te duur, zegt hij. Schep stelt dat agrariërs het beheer voor dezelfde prijs of zelfs goedkoper uit kunnen voeren. “Boeren krijgen enkel een vergoeding voor hun diensten. Die is afhankelijk van het werk en het beheerpakket dat ze uitvoeren. Door het op deze manier te doen is de provincie goedkoper uit. En het draait uiteindelijk toch allemaal om het geld.” Koeien Het gebied zal qua aanzien nauwelijks veranderen. Grootste veranderingen vinden plaats op het land. Blanken: “Grazende koeien staan er over een paar jaar nog steeds, maar de polder radicaal glad maaien doen we niet meer. Kuikens van weidevogels hebben in een afwisselend landschap van gemaaide en ongemaaide stukken land (het zogeheten mozaïekbeheer, red.) namelijk meer kans om te overleven.” Niet de opbrengst per hectare, maar de natuurdoelen staan bij natuurbeheer centraal. De vorm en omvang waarin dat gebeurt in de Krimpenerwaard is volgens Schep compleet nieuw. “We zijn de eerste natuurcoöperatie in ZuidHolland. Dat is best spannend, want iedereen kijkt hoe wij het gaan doen.” Natuur beheren is ook experimenteren. “Je probeert wel ‘ns wat om te kij-

ken of een bepaalde aanpak werkt. Soms is dat het geval en soms ook niet. Dat is niet erg, als je het maar rapporteert.” Het verhogen van het waterpeil waardoor het voedsel in de bovenste bodemlaag beter bereikbaar wordt voor weidevogels - zien de agrariërs niet zitten. “Dat maakt het beheer er niet makkelijker op”, aldus Schep. “En je wilt juist die beheerkosten in de hand houden. Bovendien zit niemand

te wachten om door muggen geprikt te worden.” Blanken betwijfelt ook of een hogere grondwaterstand de weidevogels ook echt helpt. “Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op het broedsucces. Zo speelt predatie van eieren en kuikens een grote rol.” Onder boeren bestaat veel belangstelling voor natuurbeheer. Als het aan Schep ligt, breidt de provincie het huidige aantal van 87 hectare dan ook snel uit. “Komen er

morgen 200 hectare bij, dan zijn we die overmorgen kwijt.” Bang dat boeren op ten duur verdwijnen uit de polder is hij dan ook niet. “Voor agrariërs die hun bedrijf op willen schalen is dit gebied misschien niet ideaal. Je hebt te maken met tal van natuurlijke handicaps, maar door natuurbeheer ontstaan er hier wel weer nieuwe kansen.” Floris Bakker

™9ddgV\gVg^hX]cVijjgWZ]ZZg^cEdaYZg@ViiZcY^_`]ZWWZc_dc\Z\gjiidÉhbZZgdkZgaZk^c\h`Vch#

FOTO: NICO DE BRUIN (STAATSBOSBEHEER)

Krimpenaar hengelt megakarper binnen Sloop afgebrand pand niet af te dwingen ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Robin de Roode uit Krimpen aan de Lek heeft zaterdag in een zijsloot van de Surfplas een enorme karper boven water gehaald. De vis woog zo’n 35 pond.

kan inmiddels op heel wat reacties rekenen. “Veel mensen zijn verbaasd dat er zulke grote vissen in de Surfplas zwemmen”, aldus Edwin. “Hij kreeg zelfs een bericht dat er een nóg grotere

karper rondzwemt, van 40 pond. Er ligt dus nog een mooie uitdaging om ook die aan de haak te slaan.”

ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš De gemeente Ouderkerk heeft geen mogelijkheden om de afgebrande boerderij aan de Kerkweg 133 te laten slopen.

Floris Bakker

De Roode sloeg de karper even voor twaalf uur ’s nachts aan de haak. Het kostte hem tien minuten om ‘m binnen te halen, veel minder lang dan de ‘kleintjes’ die hij eerder die avond had gevangen. “Misschien was de karper door zijn formaat wat sneller moe”, laat zijn vader Edwin telefonisch weten.

Die boodschap kreeg de commissie woensdagavond. De fractie van de ChristenUnie had het college middels een amendement gevraagd om op te treden. De eigenaar zou het vervallen pand binnen drie maanden moeten slopen. Haast is geboden omdat volgens CU-raadslid Arie Burger de veiligheid in het geding is. Er spelen regelmatig kinderen in en rond de boerderij die niet beseffen dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Fanatiek Zijn zoon is bijzonder trots op de vangst, want het was zijn grootste karper ooit. Robin is best fanatiek als het om vissen gaat, vertelt zijn vader. Zo reist hij regelmatig naar Frankrijk om op karper te vissen. “Dat -ie juist in zijn eigen woonplaats zo’n enorme vis vangt, is dan ook wel een verrassing.” De foto die hij op Facebook plaatste,

™GdW^cYZGddYZbZio^_c`VgeZg#

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Editie Lek en IJssel West Oplage: 23.600 exemplaren. Verspreidingsgebied Gouderak, Krimpen a/d Lek, Krimpen a/d IJssel, Lekkerkerk, Ouderkerk a/d IJssel. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Floris Bakker (06) 23 16 58 48

FOTO: EDWIN DE ROODE

Brug Burgemeester John de Prieëlle liet weten ook niet blij te zijn met de huidige situatie. Er is meerdere keren gesproken met de eigenaar, en die heeft ook al maatregelen genomen. Zo is on-

f.bakker@hetkontakt.nl

Contracttarieven op aanvraag.

Jan Timmer (06) 53 79 49 59 j.timmer@hetkontakt.nl

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsselwest@hetkontakt.nl Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Esther van Rossen (06) 20 24 70 50

Inzendtermijn Advertenties tot maandag 13:30 uur Redactiekopij tot maandag 13:30 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Website www.hetkontakt.nl

Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,57 per mm excl. BTW.

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich

langs de brug weggehaald waardoor het terrein moeilijk is te bereiken. Juridische middelen om de eigenaar tot sloop te dwingen heeft de gemeente niet. “Het amendement van de ChristenUnie kunnen wij dus niet uitvoeren.” Burger besloot daarop het amendement terug te trekken. Tafel Toch drongen meerdere partijen er bij de burgemeester op aan om opnieuw om tafel te gaan met de eigenaar. Die heeft plannen klaarliggen voor woningbouw op de locatie, maar zet die pas door als het bestemmingsplan is gewijzigd. Nu slopen betekent dat -ie wordt geconfronteerd met extra kosten. De boerderij brandde acht jaar volledig af. Sinds de brand is er weinig gebeurd en zijn de resten van de boerderij overwoekerd met groen. Floris Bakker ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


publicaties

Dinsdag 16 juli 2013

6

Aanbiedingen 29 donderdag zaterdag juli Actie vanaf D.V.week donderdag 4 juli tot18 enjuli mett/m zaterdag 6 juli202013

125

JAAR 125

Wie jarigJAAR is trakteert! Wie jarig is trakteert! D.V. de komende weken trakteren wij u op onze gezamelijke jubileum aanbiedingen:

D.V. de komende weken trakteren wij u op onze gezamelijke jubileum aanbiedingen:

7,, ... een smakelijke

Bij 50 Bij besteding besteding van van minimaal minimaal Jubileumtaartje, 50

Bij aankoop van 10 Puntbroodjes € 3,00

NU: 4 Suiker/kaneelbollen GRATIS

grote verrassing!

... een smakelijke € 6,95 jubileumverrassing jubileumverrassing

Winkel Bergambacht Winkels Krimpen aan den IJssel

Winkel Krimpen aan de Lek Winkel Rotterdam/Prinsenland

van € 10,25 voor

Hoofdstraat 84 Koningin Wilhelminaplein 2, Raadhuisplein 48, De Korf 11, Hoofdstraat 39b, Mia van Yperenplein 103,

tel. 0182-354111 tel. 0180-512532 tel. 0180-550068 tel. 0180-551647 tel. 0180-550061 tel. 010-2022884

Aanbiedingen 29 donderdag zaterdag juli Actie vanaf D.V.week donderdag 4 juli tot18 enjuli mett/m zaterdag 6 juli202013

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. kleine hydr. krik v. 2 ton H19cm, v. 8 ton H28cm; stevige Brabantia huish.trap jrn 60, 4 tr, 110H; zw bankschroef, hek 10B opening 15cm. Alles i.g.s. Tel. 0184-651582.

T.k. Suske en Wiske 67 t/m 252; Asterix compl.; 25x Oom Dagobert; 60x Donald Duck; 15x Kuifje; 20x Trigie serie van 18 wereldber. jeugdbkn o.a. Robbin Hood, Negerhut, Mohikanen, Ben Hur; 32x oorlogskranten unieke coll. Tel. 06-21265391.

T.k. aerobaat, grote wgn m. laadhekken, kleine wgn m. laadhekken, tractor kar/transporter. Tel. 0184-691686. Gezocht: Ik zoek nog oud holl. geld. Voor de verzameling van cent tot vijtig guldens. tel. 0182-367785+

SUPERSTUNT DE GEHELE ZOMERCOLLECTIE

PLUS EEN DEEL VAN DE GALA- & COCKTAIL-

SPECIALE ZOMERSE PRIJS

JURKEN GAAT VOOR OPKOOPPRIJZEN WEG TOT TOT TOT TOT TOT TOT

€ 25,- BETAALT U € 6,€ 50,- BETAALT U € 10,€ 75,- BETAALT U € 16,€ 100,- BETAALT U € 20,€ 150,- BETAALT U € 30,€ 175,- BETAALT U € 36,HOEDEN & SJAALS 50% KORTING BEDRAGEN GELDEN PER KLEDINGSTUK

DE ACTIE LOOPT VAN 16 JULI T/M 3 AUGUSTUS

€ 259.000,-

Vraagprijs:

€ 229.000,v.o.n.

Solisplein 25

OPEN HUIS DONDERDAG 18 JULI

19.00 TOT 20.00 UUR

Capelle aan den IJssel • driekamerappartement, modelwoning • Voorzien van keuken, sanitair en vloer- en wandafwerking! • Inclusief privé-parkeerplaats

(015) 276 04 00

www.nieuwbouwdirect.nl

NIEUW, BROCANTE ACHTER IN DE TUIN!

www.ollotiek.nl Haven 36 2871 CN Schoonhoven Telefoon (0182) 384940

Vanaf 6 augustus inbreng winterkleding


Dinsdag 16 juli 2013

Blauwalg in Surfplas In het water van de Surfplas in recreatiegebied Krimpenerhout is blauwalg aangetroffen.

@G>BE:C6$9A:@™

De provincie Zuid-Holland raadt bezoekers aan niet in de plas te zwemmen. Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken. Contact met het spul kan leiden tot huidklachten, misselijkheid en diarree. De laag leidt ook tot vissterfte doordat er steeds minder zuurstof in het water komt. Blauwalg ontstaat in stilstaand water als er teveel voedingsstoffen in terechtkomen die door de algen worden opgenomen.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business

nieuws

De Regt Marine Cables: nieuwe groei ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĩĢĨ š Het in Krimpen aan de Lek gevestigde high tech-bedrijf De Regt Marine Cables gaat uitbreiden. Nog voor de zomer van 2014 wil men op De Zaag een nieuw kantoor en een nieuwe hal bouwen.

werkers tijdelijk hun werk kunnen doen. Gisterenmiddag werd dit pand officieel ‘gedoopt’ door Nederlek’s burgemeester Trix van der Kluit. Ze mocht een fles champagne tegen een kabelhaspel uiteen laten spatten.

Ter overbrugging liet het bedrijf van directeur Han van Veen een noodgebouw neerzetten waar kantoormede-

“Ons nieuwbouwproject is noodzakelijk vanwege de groei van onze onderneming”, legt Han van Veen uit. “De

voorbije jaren werd steeds duidelijker dat we extra ruimte nodig hadden. Die behoefte is sindsdien alleen nog maar gegroeid, zeker nu we ons gaan bezig houden met een aantal nieuwe technieken inzake onderzeese kabels ten behoeve van de olieindustrie en de zoektocht naar mineralen als koper en nikkel onder de zeebodem. Op land zijn deze bijna niet meer te vinden,

q WWW.PZH.NL

G:<>D™ Het Kontakt Edities houdt ook in 2013 een zomer(vakantie)fotowedstrijd. Hiermee zijn drie mooie prijzen te winnen: een gezinsfotoshoot t.w.v. 115,00 euro (beschikbaar gesteld door Foto Schievink, Papendrecht), een Inventum koffiepadapparaat t.w.v. 99,95 euro (beschikbaar gesteld door Witgoedspecialist Leerdam) en een canvasprint t.w.v. 55,00 euro (beschikbaar gesteld door Fotostudio Niestadt, Schoonhoven).

Meedoen aan onze fotowedstrijd kan online: ™=VckVcKZZc/igdihdej^iWgZ^Y^c\heaVccZckVc9ZGZ\iBVg^cZ8VWaZh

Keda Consult ziet aantal klanten verdubbelen ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Het in Lekkerkerk gevestigde bedrijf Keda Consult heeft haar relatiebestand in een kort tijdsbestek bijna verdubbeld. De verklaring is tweeledig, volgens directeur Kees Huizer. “We hebben onlangs S for Software in Barneveld overgenomen, een bedrijf dat net als wij dealer is van de administratie en facturerings softwarepakketten van SnelStart. Die mogelijkheid tot overname deed zich voor omdat de eigenaar van S for Software zich meer wilde gaan toeleggen op de ontwikkeling van nieuwe programmatuur en het bouwen aan maatwerkoplossingen die ten goede komen aan SnelStart. Wij op onze beurt hebben ons ontfermd over zijn klanten. Een ideale constructie waar onze relaties beter van worden. Het bedrijf van directeur Kees Huizer geldt als een snelgroeiende onderneming. En dat is niet voor niets. Steeds meer ondernemers – zowel ZZP-ers als het MKB- hebben het gebruiksgemak en het rendement van SnelStart-softwarepakketten voor boekhouding en facturatie ontdekt. “Steeds meer ondernemers nemen hun administratie en boekhouding zelf ter hand”, weet

™@ZYV8dchjai/cjdd`kVcj^i7VgcZkZaY#

dus wordt elders onderzoek gedaan. Wij profiteren mee van deze ontwikkeling door onze specifieke know how en producten te leveren.” De Regt Marine Cables ressorteert tegenwoordig onder het Franse concern Sercel. In januari van dit jaar nam dit seismisch bedrijf de Krimpense onderneming over van Fugro. Van Veen is blij met de Franse ‘moeder’. “Een concern met een langetermijnvisie”, zo stelt hij. “En een bedrijf dat onze strategie respecteert en omarmt. Vandaar ook dat we de toekomst met veel vertrouwen tegemoet mogen zien.” Een toekomst waar Han van Veen straks geen deel meer dan uitmaakt. “Ik ga een stapje terug doen”, vertelt de Krimpenaar. “Na achttien jaar aan het roer gestaan te hebben is dit het juiste moment. Ik ben 60 nu en vind dat het tijd wordt om van andere dingen te gaan genieten. Het feit dat ons bedrijf in veilige haven is en over een vol orderboek beschikt, maakte het besluit gemakkelijker. Ik ben trots op wat we hebben weten te bereiken.” Van Veen zal worden opgevolgd door een managing director van moederbedrijf Sercel. “Uiteraard zal dat veranderingen met zich meebrengen”, weet hij. “Maar dat is ook niet erg. Zijn komst zal er toe bijdragen dat De Regt Marine Cables op een frisse manier aan de uitdaging van een nieuw hoofdstuk gaat beginnen.”

Zomerfotowedstrijd Het Kontakt

q HTTP://FOTOWEDSTRIJDEN.HETKONTAKT.NL

7

Huizer. “Dat scheelt niet alleen veel kosten, dankzij SnelStart heb je ook meteen inzicht in en grip op hoe je zaak er voor staat. En dat geeft weer de mogelijkheid om snel en adequaat te schakelen als de situatie daar om vraagt. “SnelStart biedt een uitgekiend pakket voor facturering, boekhouding, inkoop, voorraad, contante verkoop en een module voor garagebedrijven. Als dealer van SnelStart zorgt Keda Consult voor demonstratie, verkoop, installatie, inrichting, advies en support; desgewenst bij de klant op locatie. Daarnaast heeft men de beschikking over een deskundig helpdesk-team. Op donderdag 26 september houdt Keda Consult van 14.30 uur tot 22.00 uur een Open Dag in haar vestiging aan de Luijtenstraat te Lekkerkerk. Daar zijn ook diverse partners aanwezig en krijgen de bezoekers inzicht in alle beschikbare SnelStart-pakketten. Ook Rabobank Krimpenerwaard is aanwezig om ondernemers te informeren over SEPA, IBAN en de nieuwe Europese incasso. Jan Timmer

FOTO: JUDITH LEROY FOTOGRAFIE

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Jan Timmer

Fikszo overgenomen door Bruijnzeel ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š De naam Fikszo bv verdwijnt van de gevels in Lekkerkerk. De nieuwe naam wordt Bruynzeel Home Products Nederland bv. Het Lekkerkerkse bedrijf Fikszo Home Design heeft een aantal forse vernderingen achter de rug. In het laatste kwartaal van 2012 en het eerste van 2013 werden alle logistieke activiteiten van het Lekkerkerkse bedrijf en de daarbij behorende medewerkers verhuisd naar zusterbedrijf JéWéRET in Gorinchem. Algemeen directeur Johan Stout trad in december 2012 terug en nu is de in 2012 aangekondigde fusie met zusterbedrijf Bruynzeel Home Products bv in volle gang! Bruynzeel Home Products bv, voorheen gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht is net als Fikszo bv onderdeel van de nv Deli maatschappij, kantoorhoudend in Rotterdam. “Het fusieproces kent een voorspoedig verloop”, zo meldt de directie van Bruynzeel Home Products. Er zijn in april 36 medewerkers overgekomen uit HendrikIdo-Ambacht en er wordt hard gewerkt aan een nieuw bedrijf onder leiding van Bruynzeel Home Products directeur Egbert Smelt. Het Fikszo-pand aan de Twijnstraweg 2 zal worden verbouwd waardoor er een bedrijfspand ontstaat dat zowel ruimte biedt aan alle kantoormedewerkers als aan de daar al gevestigde productieafdelingen. Het groene Fikszo-logo zal plaats gaan maken voor het blauw-witte Bruynzeel logo. “De toekomst van het nieuw ontstane bedrijf wordt met vertrouwen tegemoet gezien”, zo laat de directie in een persverklaring weten . De kern van het assortiment van Bruynzeel Home Products bv bestaat uit: schuifwandkasten, sanitair producten zoals badmeubelen, kranen en douchewanden, horren en deuren. Voor deze productgroepen zal Bruynzeel Home Products naast het Bruynzeel merk ook de merken Garobe, Slizing, DSH, Fikszo, Hamstra gaan voeren. Daarmee blijft de naam Fikszo in ieder geval nog bestaan als ‘label’. Aan de roemriruchte geschiedenis van het ooit als Houtwarenfabriek Van Zoest begonnen bedrijf zal echter geen ‘[ zelfstandig’ hoofdstuk worden toegevoegd.

™9ZcVVb;^`hod\VVikVcYZ\ZkZahkZgYl^_cZc#

Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

FOTO: JAN TIMMER

actueel

Voor meer en uitgebreid nieuws zie: www.bergambacht.nl

Parkeerplaatsen speciaal voor bezoek gemeentehuis Op parkeerplaats De Meent achter het gemeentehuis zijn sinds vorige week zes parkeervakken gereserveerd voor bezoekers van het gemeentehuis. Dus heeft u een afspraak of komt u bijvoorbeeld even langs om uw

paspoort te halen, dan kunt u van 8.00 tot 18.00 uur gebruiken maken van parkeervakken. De parkeerplaatsen bevinden zich direct rechts en zijn te herkennen aan de speciale bordjes.

Nieuwe vloer zwembad De Hofstee De gemeenteraad heeft besloten om de huidige kunststof gietvloer van zwembad De Hofstee deze zomer te vervangen door een nieuwe tegelvloer. De tegelvloer wordt gelegd door Rendon Arkel uit Arkel. Bezoekers van het zwembad kunnen de komende jaren weer gebruik maken van een gebruiksvriendelijke vloer.

Zwembad gesloten De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 22 juli tot en met 30 augustus. In deze periode is het zwembad volledig gesloten voor bezoekers en verenigingen. Maandag 2 september is het zwembad weer open.


Raadhuisplein 2 Postbus 2600, 2940 AC Lekkerkerk 5FMtGBY Website: www.lek-en-ijssel.nl &NBJMJOGP!MFLFOJKTTFMOM

Verzekeringsinfo Zomer 2013 Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt waarin we overal op dezelfde manier betalen met de euro. Vanaf 1 februari 2014 worden alle rekeningnummers vervangen door internationale rekeningnummers (IBAN). IBAN is onderdeel van Single Euro Payments Area (SEPA) Vanaf 2014 is er geen verschil meer tussen binnenlandse en buitenlandse eurobetalingen in Europa. Dat betekent makkelijk geld overmaken naar een bankrekening binnen de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco.

8BUJT4&1"FO*#"/

een landcode + controlegetal + bankcode + je huidige rekeningnummer.

Je rekeningnummer wordt IBAN

Digitaal

Je bankrekening heeft naast je gewone rekeningnummer al een internationaal rekeningnummer. Dat is je IBAN (International Bank Account Number). Vanaf februari 2014 geldt dit nummer voor alle betalingen. Je huidige rekeningnummer vervalt daarom, maar vormt wel de basis voor je IBAN. Je IBAN is opgebouwd uit

Onderlinge Lek en IJssel streeft er naar om de papierberg te verminderen. Veel klanten maken al gebruik van automatische incasso en het aantal groeit nog steeds. Veel klanten maken ook de notaâ&#x20AC;&#x2122;s met internetbankieren over waardoor de acceptgirokaart overbodig is geworden. Deze acceptgirokaart zal ook in de loop van het jaar verdwijnen.

Banksparen is een uitstekend alternatief Banksparen is een financieel product waarmee bancair gespaard kan worden WPPSEFBøPTTJOHWBOEFIZQPUIFFLPGHFTQBBSEWPPSIFUQFOTJPFO4JOETJT CBOLTQBSFOPPLNPHFMJKLWPPSIFUÜOBODJFSFOWBOFFOVJUWBBSUPGPNKFHPVEFO handdruk fiscaal vriendelijk weg te zetten. Het geld wordt op een geblokkeerde TQBBSPGCFMFHHJOHTSFLFOJOHHFTUPSU4JOETKBOVBSJJTIFUNPHFMJKLPN CBOLTQBBSQSPEVDUFOBGUFTMVJUFO %F[FTQBBSWPSNJTJOHFWPFSEPNFFOBMUFSOBUJFG te bieden voor de verzekeringsvarianten van kapitaalproducten. Banksparen voor het pensioen is interessant XBOOFFSKF[FMGFFOBBOWVMMJOHPQKFPVEFEBH voorziening wilt opbouwen en er sprake is van een pensioengat. In dit geval profiteer je namelijk van een belastingvoordeel. Pensioen sparen via een bankspaar-product wordt gezien als het BMUFSOBUJFGWPPSFFOMJKGSFOUF/FUBMTFFOMJKGSFOUF kent banksparen een opbouw- en uitkeringsGBTF0WFSIFUPQHFCPVXEFTQBBSCFESBHXPSEU UJKEFOTEFPQCPVXGBTFFOPWFSEFXBBSEFWBO de nog te ontvangen uitkering tijdens de uitkeSJOHTGBTFHFFOWFSNPHFOTSFOEFNFOUTIFóOH HFIFWFO%FPQCPVXGBTFJTEVTGFJUFMJKLWSJKgesteld van belasting. U gaat belasting betalen op het moment dat het tot uitkering komt. Als KFFFOMJKGSFOUFWFS[FLFSJOHIFCUEJFCJOOFOLPSU gaat uitkeren is banksparen een goede en gunstige oplossing om het vrijkomende kapitaal te storten op een bankspaarrekening De uitkeringen kunt u dan per maand laten uitkeren. Bij banksparen via een spaarrekening kunt u kiezen tussen een variabele rente en vaste rentevergoeding. Als u kiest voor een variabele rentevergoeding bestaat de mogelijkheid dat

Vergeet vooral uw reisverzekering niet Vermoeid na een dagje aan zee aan Ă?Ă?OWBOEF4QBBOTFDPTUBTLFFSUV terug naar uw appartement alwaar de voordeur wagenwijd open staat.

de spaarrente tijdens de looptijd aangepast wordt. Dit kan voordelig zijn bij een rentestijging, maar ook nadelig bij een rentedaling. &FOBMUFSOBUJFGJTEBOUFLJF[FOWPPSFFOWBTUF rentevariant. Hierbij staat gedurende de looptijd EFSFOUFTQBSFOWBTU6IFFGUIJFSEPPS[FLFSIFJE over het rendement, maar profiteert niet van een eventuele rentestijging

Meer informatie? "MTVNFFSJOGPSNBUJFXJMUPWFSFFOCBOLTQBSFO neem dan contact met de Onderlinge. U krijgt van ons een advies op maat, geheel vrijblijvend en kosteloos. Bel ons op 0180PGLJKLPPLFFOTPQPO[FXFCTJUFXXX lek-en-ijssel.nl.

Uitbreidingen

Geen service van het personeel, blijkt al snel. De digitale camera en enkele sieraden zijn GPFUTJF/BEBUVBBOHJGUFIFFGUHFEBBOCJKEF politie, checkt u voor de zekerheid maar eens de reisverzekering. De uitstekende dekking sust al snel uw kwaadheid over het voorval. U gaat veilig en uitgerust op vakantie met een goede reisverzekering. *FEFSFFOLBOUFMFGPOJTDIDPOUBDUNFUPOTPQOFNFOWPPSIFUBGTMVJUFOWBOFFOBøPQFOEFPG een doorlopende reisverzekering. U kunt deze verzekering ook via onze website rechtstreeks BGTMVJUFO

Basisdekking In de basisdekking zijn onder andere opgenomen: hulpverlening, telecommunicatiekosten, buitengewone kosten, bagage en huur vervoermiddel.

U kunt de basisdekking uitbreiden met onder andere de volgende mogelijkheden: geneeskundige kosten, ongevallen, winter- en bijzondere sporten, rechtsbijstand en hulp vervoermiddel.

Doorlopende reisverzekering Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.

Ziekenhuis -FUPQ*ODPOTVNFOUFOQSPHSBNNBTXPSEUXFM eens gesuggereerd dat u met een ziektekostenverzekering en een reisverzekering deels dubbel verzekerd zou zijn. Dit is niet helemaal waar, want mocht u in het buitenland tijdens uw vakantie onverhoopt in het ziekenhuis terecht komen dan dekt de ziektekostenverzekering OJFUBMMFLPTUFOFOIFFGUVFFOSFJTWFS[FLFSJOH UPDIFDIUOPEJH3BBEQMFFHCJKUXJKGFMBMUJKEVX Onderlinge. De reisverzekering vergoedt ook het eigen risico van de ziektekostenverzekering.

0WFS[JDIUIZQPUIFFLSFOUFTQFSKVMJ

Mercurius 1- Ingang langs de Tiendweg 2931 LJ Krimpen a/d Lek Tel.: 0180 66 20 22 Fax: 0180 66 29 19 E-mail: info@vermeulen-autoschade.nl Internet: www.vermeulen-autoschade.nl

UW AUTO IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN !

Variabel 1 jaar vast KBBSWBTU 10 jaar vast KBBSWBTU

v.a. 2,45% v.a. 2,80% WB v.a. 4,00% WB 

Wij doen zaken met bijna alle geldverstrekkers in Nederland! 0PLWPPSPWFSTMVJUFOPGFIZQPUIFFL Nevenstaande rentes zijn gebaseerd op CBTJTWBOIFU/)(UBSJFG Bel voor een vrijblijvend hypotheekadvies met Pascal Baten.


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Bewoners voelen zich gepiepeld

Herindeling

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Bewoners van de Driekamp en Vijfkamp zijn ontstemd over de overeenkomst die de gemeente Krimpen met het Gezondheidscentrum heeft gesloten.

Raad wil dat gemeentebestuur gaat lobbyen in Den Haag

De twee partijen hebben afgesproken dat er dat er een fietspad achter de nieuwe school komt, een groenstrook en een groot hek zodat scholieren op geen enkele manier op het terrein van het Gezondheidscentrum hoeven te komen. Ook komt er een weg voor de bevoorrading van de school. Om ervoor te zorgen dat daar alleen vrachtwagens gebruik van maken, komt er een bussluis of beweegbare afsluiting. Door de aanpassingen schuift de nieuwbouw van de school een paar meter richting de woningen aan de Driekamp en Vijfkamp. “En daar hebben wij behoorlijk de pest over in”, liet woordvoerder Van der Linden donderdagavond weten tijdens de commissievergadering. Ook hekelde hij de communicatie. De bewoners moesten uit de krant vernemen dat er een ‘deal’ was gesloten tussen de twee partijen en dat de spa voor de nieuwbouw eind dit jaar de grond in kan. “Doen onze bezwaren er nog toe?”, vroeg Van der Linden zich geërgerd af. Hij vindt dat de gemeente en het Gezondheidscentrum voor een ‘pragmatische oplossing’ hebben gekozen. “En de bewoners van de Driekamp en Vijfkamp zijn daar de dupe van geworden. Wij voelen ons gepiepeld.” Wethouder Jaap Blankenberg bevestigde dat het gebouw inderdaad een paar meter richting Driekamp en Vijfkamp opschuift, “maar we blijven binnen de kaders zoals we die eerder hebben vastgesteld.” Dat de bewoners niet op de hoogte zijn gesteld vond Blankenberg niet zo vreemd. “De grenzen zijn niet aangepast en daarom vonden we het ook niet nodig om u op de hoogte te brengen.” Het bestemmingsplan opnieuw ter inzage ziet de wethouder dan ook niet zitten. Dat kost alleen maar tijd. Floris Bakker

Goed broedseizoen voor weidevogels įĢĤĦĬš Ondanks het slechte voorjaar zijn er in het Groene Hart veel jonge weidevogels uit het ei gekropen en uitgevlogen. Dat blijkt uit tellingen door vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer. Waar de boswachters in april nog een hard hoofd hadden in een succesvol broedseizoen, herstelde deze in mei/juni verbazingwekkend snel. Vanwege het koude voorjaar zijn de weidevogels later gaan broeden. Daarom is besloten om het gras in de natuurgebieden weken later te maaien. Boswachter Harm Blom: “Dit laat zien dat de natuur veerkrachtiger is dan de meeste mensen wel eens denken. Want ondanks de langzame start van het broedseizoen, zijn de weidevogelaantallen in de kerngebieden gelukkig ook dit jaar weer goed te noemen.” In het Groene Hart heeft Staatsbosbeheer verschillende natuurgebieden in beheer die speciaal voor weidevogels zijn ingericht. De Donkse Laagten (in de Alblasserwaard), de Reeuwijkse Plassen en De Wilck bieden een plek aan grote aantallen weidevogels. Deze natuurgebieden fungeren als kraamkamer voor het omliggende gebied. Weidevogelkuikens kunnen er veilig opgroeien en daadwerkelijk uitvliegen. Doordat de populatie weidevogels hier gezond blijft, is er in dit polderlandschap voldoende jonge aanwas om de weidevogelpopulatie op peil te houden. Staatsbosbeheer spreekt in contracten met haar pachters af dat er pas vanaf 15 juni gemaaid mag worden. Hierdoor wordt de kans dat jonge weidevogels uitvliegen aanzienlijk vergroot.

9

Ouderkerk blijft voorstander K6 De herindeling zoals minister Plasterk die voor ogen heeft is ‘niet duurzaam en toekomstbestendig’. Daarom blijft Ouderkerk lobbyen voor een K6. ĬIJġĢįĨĢįĨ ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Een motie van de SGP om dit standpunt kenbaar te maken bij de Haagse politici die zich gaan buigen over de bestuurlijke toekomst van het gebied, kon donderdag rekenen op de steun van een groot deel van de raad. Alleen de PvdA en het CDA stemden tegen. Die partijen willen een streep zetten onder de discussie en vooruitkijken. Voor Leen van der Vlist (CDA) is K6 ‘een gepasseerd station’. “Het is nu zaak om de gelederen te sluiten en werk te maken van de K5.” SGP-fractievoorzitter Jan Willem van der Ham heeft de K6 echter nog niet uit zijn hoofd gezet. Want: een breed draagvlak voor een K5-gemeente in het gebied ontbreekt. Hij gaf meteen toe dat ook de K6-variant niet op unanieme steun kan rekenen, “maar als draagvlak er niet toe doet, dan moet je kiezen voor de meest

duurzame oplossing. En dat is een K6.” Hij verwees naar het advies van de commissie Hendrikx die haar voorkeur uitsprak om te komen tot een herindeling van zes gemeenten in de Krimpenerwaard. “ze hebben zich op grond van andere overwegingen uitgesproken voor de korte termijn oplossing: een samenvoeging van vijf gemeenten.” Postzegeltje Van der Ham is bezorgd over de positie van Krimpen aan den IJssel. Hij vreest dat die gemeente op ten duur geïsoleerd zal raken. “Krimpen wordt als relatief kleine gemeente een postzegeltje tussen de Rotterdamse regio en de nieuw te vormen Krimpenerwaard-gemeente.” Dat Krimpen aangeeft niets te voelen voor een fusie met Capelle aan den IJssel is voor Van der

Ham een belangrijk signaal. “Ze willen graag zelfstandig blijven, maar dat houden ze niet jarenlang vol. En als ze moeten fuseren, dan kiezen ze voor de Krimpenerwaard. Door Krimpen nu niet bij de herindeling te betrekken, doe je afbreuk aan de samenhang van dit gebied.” Ronald Timmermans noemde de brief van Plasterk zeer teleurstellend. Dat voor de minister de keuze van de omliggende gemeenten in de regio Zuidplas, Capelle, Gouda en Waddinxveen - van belang is geweest, vindt de VVD’er opmerkelijk. “De opvatting die hier leven worden niet eens genoemd in de brief! Schofferend voor de gemeenten in de Krimpenerwaard.” Elisabeth van Zijl (ChristenUnie) vindt dat Ouderkerk moet blijven lobbyen voor de K6. “De minister was het zat

en koos daarom voor de K5. Hij heeft zijn oren teveel naar Krimpen aan den IJssel laten hangen, want de K6 is en blijft de beste oplossing. Daar hebben wij wel een jaartje uitstel voor over.” Burgemeester John de Prieëlle gaat ervan uit dat het voorstel tot herindeling van de vijf gemeenten ‘gewoon’ wordt ingediend. “Ik heb niet de illusie dat ik de klok terug kan draaien.” Ook hij had liever gezien dat Krimpen aan den IJssel bij de fusie was betrokken, “maar Krimpen komt er echt wel een keer aan.” Hij verklaarde dat de colleges van de betrokken gemeenten na de zomervakantie bijeen komen om de fusie voor te bereiden. “Want we moeten echt aan de slag willen we op tijd klaar zijn.” Floris Bakker

Weg met de geraniums: een eigen zaak! ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Werkloos in je stoel naar de geraniums zitten kijken; Cees Kok had er genoeg van. Hij opent binnenkort zijn tweedehandswinkel en houtkunstatelier Da’s Mooi!! op het bedrijventerrein van Lekkerkerk. “Het is zo frustrerend als je sollicitatiebrieven zit te schrijven terwijl je weet dat je de baan toch niet krijgt omdat je je leeftijd niet mee hebt”, blikt Kok (51) terug op de voorbije tijd. “Ik wilde dolgraag weer aan de slag en doorgaan met waarmee ik me 33 jaar heb bezig gehouden: hard werken. Maar schijnbaar zat niemand op me te wachten.” Perspectief Een idee van een goede vriendin van Cees en zijn vrouw Carla bood nieuw perspectief. “Zij zei tegen mij:

‘waarom begin je geen winkel met tweedehandsartikelen?’ Eigenlijk was ik direct enthousiast, zeker toen zich al snel de mogelijkheid voordeed om het voormalige kantoorpand van de firma Bakker voor een aantrekkelijk bedrag te huren. We konden er zo in trekken, echt ideaal.”

maak ik zelf bijvoorbeeld tafels van oud hout en verkoop ik er mijn houtvoorwerpen. Ik denk echt dat deze winkel in een behoefte voorziet voor Lekkerkerk en de Krimpenerwaard. We hebben er in ieder geval enorm veel zin in om open te gaan. Dat gaat op 16 juli gebeuren.”

In het gebouw aan de Twijnstraweg 26 (tegenover meubelzaak I’M) kan Cees Kok niet alleen zijn collectie tweedehandsartikelen kwijt, maar ook zijn atelier in houtkunst. “In de winkel verkopen we alleen maar spullen die er goed en mooi uitzien”, vertelt hij. “Geen rommel dus. Alles wat we inkopen controleren we en knappen we op, als dat nodig is. Daarbij moet je denken aan kleinmeubelen, kasten, curiosa en gebruiksvoorwerpen. Er zitten bijzondere spullen tussen. Daarnaast

Bezwaar Van de gemeente Nederlek kreeg Kok alle medewerking om zijn zaak te vestigen. “Ons verzoek om een omgevingsvergunning is goedgekeurd door het college van b en w”, vertelt Cees Kok. “We mogen hier kleinschalige detailhandel en een atelier beginnen. Winkeliersvereniging Lekkerkerk heeft overigens wel bezwaar aangetekend. Zij wil alle detailhandel zoveel mogelijk in het dorpscentrum concentreren. Dat mag deze vereniging

™8ZZh@d`/igdihdeilZZYZ]VcYhl^c`ZaZc]djiViZa^Zg9VÉhAZj`#

willen, maar wij hebben een andere keuze gemaakt.” Kok zegt dat zijn zaak niet past in het centrum. “Dat heeft met ruimte te maken, met het feit dat ik een atelier wil voeren, met de huurprijs en met onze toekomstige klanten. Die willen, als ze bijvoorbeeld een kast of een tafel bij mij kopen, die spullen voor de deur kunnen inladen. Op onze locatie kan dat. Bovendien zorgen wij ervoor dat een stukje leegstand op het bedrijventerrein wordt ingevuld met een bedrijf dat ongetwijfeld mensen naar Lekkerkerk zal gaan lokken. Daar kunnen de winkeliers ook van profiteren. Immers, als deze klanten Da’s Mooi!! niet bezoeken komen ze ook niet op het dorp.” Jan Timmer

FOTO: JAN TIMMER


algemeen

Dinsdag 16 juli 2013

Bedrijf in beeld in de Krimpenerwaard

TAPIJT - BEHANG - ZONWERING -LAMINAAT - GORDIJNEN

Industrieweg 19 2921 LB Krimpen aan den IJssel Tel: 0180 - 554890 Fax 0180 - 594499 www.woninginrichtingverschoor.nl

dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

Zomer! Tijd voor zonwering

10.00 - 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 17.00 uur

MEUBELSTOFFEERDERIJ MULTI MEUBELSERVICE Â&#x2021;%DQNVWHONXVVHQV Â&#x2021;0HXEHOUHSDUDWLHV Â&#x2021;0HXEHOVWRIIHULQJHQ 6FKXZDFKWÂ&#x2021;(+/HNNHUNHUN Â&#x2021;ZZZPXOWLPHXEHOVHUYLFHQO

BETER IN BANDEN KRIMPEN A/D IJSSEL - De zomer is nu echt begonnen. De zon schijnt volop en het wordt dus tijd voor goede zonwering. Woninginrichting Verschoor heeft een ruim assortiment aan zonweringen voor binnen en buiten.

STORMSWEG Krimpen a/d IJssel, Stormsweg 90 T 0180 552 046 www.profiletyrecenter.nl

MAAR OOK BETER IN: VELGEN APK ONDERHOUD

Installatiebedrijf Dealer van: /!+ /$)'( / /% /+ '

Gespecialiseerd in sanitair en verwarming. Nu ook airconditioning.

www.installatiebedrijfnobel.nl Stormsweg 54 Krimpen a/d IJssel Tel. 0180 - 51 65 30

Marion Verschoor merkt het elk jaar weer. Zodra het zonnetje gaat schijnen, komen veel klanten haar zaak binnen voor zonweringen en raamdecoratie. â&#x20AC;&#x153;Mensen hebben dan zin om hun huis op te knappen. Vaak zien ze dan ook dat hun raamdecoratie toe is aan vervanging. Of ze willen een nieuw zonnescherm. Dan zijn ze bij ons aan het goede adres.â&#x20AC;? Woninginrichting Verschoor biedt diverse producten om de zon ĂŠcht buiten te houden. Te denken valt aan buitenschermen, screens en rolluiken. Maar ook voor binnen zijn er tal van zonwerende producten verkrijgbaar als gordijnen, jaloezieĂŤn en shutters. Woninginrichting Verschoor biedt meer dan alleen zonweringen. In de grote showroom van

de zaak is werkelijk van alles op woninginrichtinggebied te zien en te koop. Zoals tapijt in alle soorten en maten, maar ook laminaat, vinyl, linoleum en houten vloeren van bekende merken als Novilon, Quick-Step en Forbo. Daarnaast levert het bedrijf behang in talloze dessins en artikelen als matrassen, kussens en dekbedden. Woninginrichting Verschoor levert maatwerk. Wie gordijnen, tapijt of een nieuwe vloer bestelt in de winkel, hoeft thuis niet alles in te meten. â&#x20AC;&#x153;Dan doen wijâ&#x20AC;?, zegt Marion. â&#x20AC;&#x153;Onze medewerkers komen ook langs om raambekleding op te hangen of de vloerbedekking te leggen.â&#x20AC;? Kortom, voor alles op het gebied van het inrichten van je woning moet je bij Woninginrichting Verschoor zijn! Woninginrichting Verschoor Industrieweg 19, Krimpen aan den IJssel T: 0180-554890 E: info@woninginrichtingverschoor.nl I: www.woninginrichtingverschoor.nl

10


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

vrije tijd 11

WWW.HETKONTAKT.NL

Opening

Nieuwe speelpolder Ouderkerk erg in trek bij kinderen

Vies worden mag in de Tiendtuin Kinderen in Ouderkerk hoeven zich deze zomervakantie niet te vervelen nu natuurspeeltuin Tiendtuin is geopend. ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš Slootje springen, waterdiertjes zoeken, rollen in de modder of een hut bouwen van wilgenhout: in de gloednieuwe speelpolder langs de Tiendweg Oost kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar alles doen wat ze thuis niet mogen. Wethouder Theo Segers verrichtte vrijdagochtend de opening. Omringd door tientallen leerlingen van verschillende basisscholen uit het dorp onthulde hij de naam van het nieuwe speelterrein: Tiendtuin, een naam die is verzonnen door Sjoerd Hogendoorn en zijn zusje Eva. Tiendtuin is de vierde speelpolder in de Krimpenerwaard. Marleen Dings van Groenservice Zuid-Holland, de organisatie die de natuurspeeltuinen aanlegt, merkt dat ze in trek zijn bij de kinderen. “Vooral op mooie dagen is het er druk. En we zien ook dat veel BSO’s (buitenschoolse opvang, red.) er gebruik van maken. Hartstikke mooi natuurlijk.” Een speelpolder biedt volgens Dings kinderen de kans om lekker buiten te spelen. Dat is goed voor hun gezondheid. “Kinderen spelen en bewegen hier met natuurlijke materialen. En ze komen in aanraking met de natuur.” Grote kans dat hun kleding na

een middagje spelen direct de wasmachine in kan. Want vies wordt je wel in de speelpolder. Of de Ouderkerkse moeders daar zo blij mee zijn? Segers betwijfelt het. “Ach, dat hoort er nou eenmaal bij als je buiten speelt.” Vlooienbeten Over de vlooienbeten wilde de wethouder ook wel iets kwijt. Bij ouders was de afgelopen dagen wat onrust onstaan nadat een paar kinderen na een bezoek aan de speelpolder jeuk kregen. Na behandeling met azijn en mentolpoeder, waren de klachten weg. Segers verzekerde de kinderen dat een vlooienbeet echt geen kwaad kan. Om dat duidelijk te maken aan de kinderen, trok hij zijn eigen broekspijp op. “Kijk, ik heb hier ook een vlooienbeet. ‘Niets aan de hand’, zei mijn huisarts.” Nadat hij de kinderen opriep om de speelpolder vooral netjes te houden, mochten ‘polderboys’ en ‘poldergirls’ vrij spelen of meedoen aan één van de activiteiten. Ze konden een vogelhuisje timmeren, helpen met de bouw van een insectenhotel of een broodje bakken. Grootste ‘trekker’ was toch wel het trekpontje waarmee je kan overvaren. Dat -ie af en

Huttendorp in Krimpen aan de Lek @G>BE:C 6$9 A:@ ™ Op het Thialf-terrein in Krimpen aan de Lek begint maandag 26 augustus om 10.00 uur het jaarlijkse huttendorp. Thema dit jaar is ‘pretparken’. De speelweekcommissie van Stichting Krak heeft weer een leuk programma samen weten te stellen. De week begint op maandag met het bouwen van de hutten. Op dinsdag is er een survival in de speelpolder. Woensdagochtend is de traditionele ‘rommeltjesmarkt’ op het winkelcentrum. Donderdag worden de hutten versierd en is er een barbecue, gevolgd door de familieavond. De dag wordt afgesloten met een spannend verhaal bij het kampvuur. Vrijdag is het tijd om de hutten af te breken. Een weekkaart zonder slapen kost 10,50 euro en een weekkaart met slapen 12,50 euro.

q WWW.STICHTING-KRAK.NL

Dozen voor voedselbank ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Leerlingen van pcb De Wegwijzer hebben vrijdag 22 dozen vol etenswaren, tandpasta, afwasmiddel en andere producten afgeleverd bij de voedselbank in Krimpen. Onlangs kwam er een vrijwilliger op school iets vertellen over het werk van de voedselbank. De kinderen hoorden

dat veel mensen met schulden kampen en daardoor weinig geld hebben voor eten en andere eerste levensbehoeften. Na een lezing besloten de kinderen in actie te komen. In elke klas kwam een doos te staan die de kinderen konden vullen. De voedselbank gaat de dozen uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

™?dc\Zchde]ZiigZ`edci_Z^cheZZaedaYZgI^ZcYij^c#

toe bijna kapseisde, vonden de kinderen alleen maar leuk. De bewoner die net naast de speelpolder woont, ziet het allemaal met genoegen aan. Met het warme weer zag hij elke dag wel kinderen spelen in de speelpolder. “Soms staan ze tot hun middel in het

water”, lacht hij. Hij hoopt dat de oudere jeugd weg blijft uit de speelpolder, “want daar zitten wij als buurt echt niet op te wachten. De jongeren op de hangplek in het Polderpark (gelegen tegenover de speelpolder, red.) zorgden echt voor veel overlast. Ze stookten vuurtjes

FOTO: FLORIS BAKKER

en draaiden tot laat harde muziek. Het is natuurlijk niet voor niets dat die is opgeheven. Nee, die speelpolder moet echt een plek zijn voor jonge kinderen. Die beleven er een hoop lol aan.” Floris Bakker

Ouderkerkse raad zet streep door gekozen tracé nieuw fietspad ĤĬIJġĢįĞĨ š Om een enkele agrariër niet te belemmeren in zijn bedrijfsvoering, moet het nieuwe fietspad tussen de Lange Tiendweg in Gouderak en de Beijerscheweg in Stolwijk pal naast het Beijerschewegje komen te liggen. Een meerderheid van VVD, SGP, ChristenUnie en CDA ziet niets in de keuze van de colleges van Ouderkerk en Vlist: een fietspad dat ongeveer 600 meter ten westen van het Beijerschewegje ligt. En daarmee kiezen de partijen de kant van melkveehouder De Pater uit Vlist. Die liet woensdagavond weten moeite te hebben met dit tracé. Het fietspad doorsnijdt zijn land, als hij besluit tot aankoop van aan zijn huidige terrein grenzende percelen. Bovendien is ‘vrij koeverkeer’ met een fietspad niet langer mogelijk. Het aanbrengen van veeroosters zal daar weinig aan veranderen. “Je zult dan telkens matten over die roosters moeten leggen wanneer je de koeien naar het land brengt of ze ’s avonds weer ophaalt. Dat is geen doen.” Als enige blijft de PvdA achter het voorgestelde

tracé staan. Een fietspad op of direct naast dit karakteristieke wegje zou het karakter daarvan ernstig schaden. Bovendien herbergt het gebied een kernpopulatie van ringslangen. Het wegje zelf heeft een hoge cultuurhistorische waarde, zo stelden adviseurs van de provincie eerder vast. Ze noemden het Beijerschewegje een cultuurhistorisch ‘kroonjuweel’. Veel raadsleden blijven echter bij hun standpunt dat de agrariër niet mag worden belemmerd in zijn bedrijfsvoering. Hans du Pré, die namens het Beraad Stadsrand GoudaKrimpenerwaard en wandelvereniging Te Voet insprak, vroeg de commissieleden af te zien van een geasfalteerd fietspad. Hij pleitte voor aanleg

van een tweesporenpad met een groene strook in het midden. “Een dergelijk pad past beter in het gebied en is bovendien veiliger en aantrekkelijker voor de recreant.” Om het fietspad te realiseren is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig en VVD, SGP, ChristenUnie en CDA lieten alvast weten niet in te zullen stemmen met de keuze van het college. Veel moeite leek wethouder Theo Segers daar niet mee te hebben. Hij treedt in overleg met de gemeente Vlist en de provincie Zuid-Holland die al akkoord zijn met het tracé dat het Beijerschewegje ongemoeid laat. Als de partijen er niet uitkomen, heeft de provincie het laatste woord.

Instuif zwemles in zomervakantie ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Tijdens de zomervakantie biedt zwembad De Lansingh kinderen de mogelijkheid, om door te gaan met de zwemlessen via instuif zwemles.

™@^cYZgZcaVYZcYZYdoZc^c#

FOTO: PR

De A zwemlessen worden aangeboden in de ochtenduren en de B-C zwemlessen in de namiddag. De zomervakantie loopt van maandag 22 juli tot en met vrijdag 30 augustus. De indeling van de instuif zwemlessen: maandag van 09.00 tot 09.45 uur starters en blauwe stip, dinsdag van 09.00 tot 09.45 uur rode en gele stip en van 17.15 tot 18.00 uur B-C les. Op woens-

dag van 09.00 tot 09.45 uur zwarte stip, donderdag van 09.00 tot 09.45 uur zwarte stip en van 17.15 tot 18.00 uur (B-C les). Vrijdag van 09.00 tot 09.45 uur starters en blauwe stip. Kinderen die niet bij De Lansingh zwemmen zijn eveneens welkom. Een afspraak maken kan telefonisch via: 0180516233. Na de zwemles is er vanaf 10.00 uur recreatief zwemmen in de beschikbare baden, het leskind mag na de instuifles onder begeleiding van een volwassene hier gratis aan deelnemen. De instuif zwemlessen duren 45 minuten en kosten 9,25 euro per les of 42,30 euro voor een 5-lessenkaart.

Tijdens de zomervakantie van 22 juli tot en met 1 september is het zwembad dagelijks geopend voor recreatiefen banenzwemmen. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 08.45, 10.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. Er wordt in de zomervakantie een tarief gerekend van 4,95 euro, baby’s en peuters tot en met 3 jaar hebben gratis toegang en de jeugd tot en met 12 jaar betaalt net als de 65+er 2,95 euro.

q WWW.KRIMPENAANDENIJSSEL.NL/ZWEMBAD


MAGAZIJN VERKOOP VERF 9,9 5

Beh uitz ang oek en

Histor en Flexa 750ml van â&#x201A;Ź 26,99

blijvend â&#x201A;Ź 14,95 Sikkens Rubbol SB Plus van â&#x201A;Ź 63,45

blijvend â&#x201A;Ź 45,Op alle Sikkens GROTE kortingen!!

Ceta Bever 2,5 ltr. 69,95 bij ons v.a. 24,95

Ook zon we ring op m gem aat aak t

Altijd 30 tot 60% goedkoper!!! ook mengen wij alles op kleur... En nog veel meer A-merken!!!

   

Tel.: 0180-769012 TH\\YÂ&#x2039;KP[T]Y\\YÂ&#x2039;aH\\Y


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

vrije tijd 13

WWW.HETKONTAKT.NL

uitgaan

dinsdag 23 juli

Zomerse middag voor ouderen De Diaconale Vrijwilligers Organisatie (DVO) van de Protestantse Gemeente Lekkerkerk houdt in de Ichthuskerk één van de twee jaarlijkse ‘Zomer-Ouderenmiddagen’. Leden van de DVO spelen liedjes ‘uit de oude doos’ en er wordt een quiz gespeeld met woorden en uitdrukkingen uit de Krimpenerwaard. De middag begint 14.30 uur en de entree is gratis. Meer informatie: 0180-663091/661808.

Het vijfde streetsoccer toernooi in Ouderkerk was weer een succes. Circa 90 jongens en meisjes kwamen zaterdag in actie in de ‘kooi’ aan de Rozenlaan.

ZATERDAG 20 JULI

Picknick en schilder/tekenmiddag 13:00-18:00 Hendrikshoeve (bij de hooiberg) in het Loetbos in Lekkerkerk. Kunstenaarsvereniging De KrimpenerKunstWaard houdt een picknick en schilder/ tekenmiddag. De kunstenaars moeten zelf een picknickmand en teken- of schildermateriaal meenemen om samen buiten te kunnen schilderen en tekenen. Deze picknick is voor leden en niet-leden. Opgeven kan bij Judi Lubeek: 0182-343002 of e-mail: judieye@online.nl. Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. MAANDAG 22 JULI

Speelweek Lageweg 13:30 Terrein achter Vlamingsweer in Ouderkerk. Na drie jaar op de ijsbaan te hebben gestaan, is de jaarlijkse speelweek in Lageweg nu weer in de nieuwbouw van het buurtschap. De week begint met het oplaten van ballonnen. De kinderen kunnen weer naar hartelust knutselen, spelen en hutten bouwen. Op de

woensdagmiddag geeft een goochelaar een voorstelling geven. Op de donderdagavond is er een rommelmarkt en op vrijdagmiddag komt de brandweer langs voor de waterspelletjes. Het

volledige progamma is te vinden op de website van de speelweek en via Facebook. www.speelweeklageweg.nl WOENSDAG 24 JULI

Kinderrommelmarkt 10:00-16:00 Tuinstraat in Krimpen aan den IJssel. De gehele Tuinstraat in OudKrimpen is weer opgevuld met kleedjes en tafeltjes vol tweedehands spullen. Ook zijn er diverse snacks verkrijgbaar. Wie mee wil doen, kan zich opgeven bij Lisa Droog: 06-19552391 of e-

mail: tuinstraatrommelmarkt@live.nl. DINSDAG 3 SEPTEMBER

Boottocht Rode Kruis 09:00 Gezondheidscentrum, Groenendaal 1. Jaarlijkse dagboottocht voor oudere en chronisch zieke bewoners van Krimpen aan den IJssel. De tocht is alleen bedoeld voor inwoners die nog thuis wonen. Opstapplaats is het DWL-terrein De Esch aan de Plantagelaan 1 in Rotterdam (achter de watertoren). Deelnemers worden tussen 09.00 en 10.00 uur aan boord verwacht. Het schip vertrekt om 11.00 uur en is 18.00 uur weer terug. De kosten bedragen 37 euro. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 juli bij het vrijwilligersloket van het Meldpunt in het Gezondheirscentrum aan de Groenendaal. Of telefonisch op: 0180-553008. Na aanmelding wordt een gastenformulier toegestuurd waar de gegevens van de aanmelder op ingevuld moeten worden.

risweg 77-79, Gouda (ingang Jan van Beaumontstraat). Voor het maken van poliklinische KRIMPEN A/D IJSSEL afspraken is elke polikliniek De Rank 10.00 uur ds. J.W. APOTHEEK - De Krimpense rechtstreeks te bereiken. Voor Sparreboom, 18.30 uur zie apotheken hebben bereikbaar- inlichtingen tel. 0182-505050. IJsseldijkkerk. De Wingerd heidsdienst op zaterdag, zonBezoektijden voor beide loca10.00 uur dhr. Joh. Binnendag en feestdagen van 8.30 tot ties: alg. verpleegafdelingen marsch. Evang. Gem. Krimpen 17.30 uur. De apotheken zijn van 13.30 tot 14.30 uur en van - Ontmoetingscentrum De die dagen geopend van 11.30 18.00 tot 20.00 uur. Tuyter 10.00 uur Herman OUDERKERK A/D IJSSEL GHZ Polikliniek Nieuwerkerk Kesting. Geref. Gem. Seba-kerk Geref. Kerk Ouderkerk/Berken- tot 12.00 uur en van 17.00 tot a/d IJssel, Doortocht 40, tel. Krimpen a/d IJssel 09.30 uur woude 10.00 uur ds. C. v.d. Lin- 17.30 uur. 20 en 21 juli 2013 Apotheek Vrijhof, Groenendaal 0180-331699, fax 0180-331691. ds. C. Sonnevelt, 16.30 uur den. Herst. Herv. Gem. Seba1, Krimpen a.d. IJssel, tel. Voor informatie over wachttijds. C. Sonneveld. Geref. Kerk kerk Krimpen a/d IJssel 12.00 den, opname, afdelingen, etc. De Ark 10.00 uur dr. G. den en 19.00 uur ds. D. Heemskerk. 0180-515122. Voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kan men terecht op Hartogh. Geref. Kerk Vrijgem. Herv. Gem. Dorpskerk 09.30 kantoortijden van ma. t/m vr. www.ghz.nl (Immanuelkerk) 10.00 en 16.30 uur ds. T. van Bruggen, 18.30 17.00-08.00 uur en tijdens uur ds. A. de Groot. Herv. Gem. uur ds. J. Ouwendijk. Herv. weekeinden en feestdagen. VIERSTROOM - voor zorg, onIJsseldijkkerk 10.00 uur mw. Gem. Oosterkerk 09.30 uur dersteuning, service en advies, D.A. Rietveld, 18.30 uur dr. G. dienst, 18.30 uur ds. W.G. SpoedZorg Midden Holland thuis of in een woonvoorzieden Hartog. Herv. Wijkgem. Gerritsen. Voor alle spoedeisende medining. Vierstroom, Postbus 571, van Bijzonder Aard - Rehobothsche zorg buiten kantooruren 2800 AN GOUDA. Voor vragen kerk 10.00 uur ds. J.J. Verhaar, BERGAMBACHT kan contact opgenomen wor18.30 uur ds. J.W. Scheurwater. Geref. Ontmoetingskerk 10.00 kunt u terecht op één adres: SpoedZorg Midden Holland, den met de Zorglijn, tel. 0900Herv. Wijkgem. van Bijzonder uur ds. P.J. van Midden. Herv. Aard - Sionskerk 10.00 uur ds. Gem. 10.00 uur ds. J. Westland, Bleulandweg 10, Gouda (bij de 9300. Bleulandlocatie van het GHZ). A.J. Mensink, 18.30 uur ds. 18.30 uur ds. J.J. van Holten. De SpoedZorg Midden-Holland VITRAS Thuisorganisatie/ J. Blom. Oud Geref. Gem. in bestaat uit de HuisArtsenPost Maatschappelijke DienstverleNed. 10.00 en 18.30 uur ds. A. BERKENWOUDE Midden-Holland (HAP), tel. ning - Vitras servicelijn ma. t/m Kort. R.K. Parochie H. Maria Geref. Gem. 10.00 uur lees0182-322488 (maak eerst tel. vr. van 08.00-17.00 uur, tel. 030Koningin (De Bron) 11.00 uur dienst, 15.00 uur ds. G.W.S. afspraak), www.hapmh.nl. 8802200. Eucharistieviering, past. W. Mulder. Herv. Gem. Wijk 1 DienstApotheek Midden-HolBekedam. 10.00 uur dienst. Herv. Gem. land (DAM), tel. 0182-698820, VERLOSKUNDIGE PRAKTIJWijk 2 10.00 uur ds. J.J. van KEN - Ammerstol, BergamKRIMPEN A/D LEK Holten, 19.00 uur kand. A. van www.dam-mh.nl. Groene Hart Ziekenhuis - Bleu- bacht, Berkenwoude, LekkerGeref. Kerk 10.00 uur mw D.S. Campen. landlocatie: Bleulandweg 10, kerk en Stolwijk: M. van KasDoolaard-van Versseveld. Herv. Gouda, tel. 0182-505050. Post- teel, D. van Klaren, Gem. 10.00 uur kand. W. v. adres: Postbus 1098, 2800 BB spoednummer 06-30300129, Stuijvenberg, 18.30 uur ds. J.W. Gouda. Jozeflocatie: Graaf Flo- afsprakennummer 06Sparreboom. zondag 21 juli

LEKKERKERK Herv. Gem. ‘t Venster 10.00 en 19.00 uur ds. L. Hak. Kath. Gemeenschap St. Jozef 09.30 uur viering. Prot. Gem. 09.30 uur ds. G.W. Neven (Grote- of Johanneskerk), 17.00 uur ds. G. den Hartogh (Ichthuskerk).

MEDISCHE DIENSTEN LEK & IJSSEL WEST 20 en 21 juli 2013

54247720. Website: www.verloskundigenpraktijkbevaltbeter.nl. DIABETESLIJN - De diabeteslijn is te bereiken op: tel. 0334630566 of info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ’s nachts alleen in geval van nood) en over de produkten en diensten van de Diabetesvereniging Nederland. JEK - Je Eigen Keus -Begeleiding aan kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een stoornis binnen het autismespectrum, in het gezin waar ze deel van uitmaken en hun netwerk. JEK biedt o.a. PPG, vroeghulp, ouderbegeleiding, sociale vaardigheidstraining. Tel: 06-57115585, www.jeeigenkeus.nl info@jeeigenkeus.nl. DIERENARTSEN Dierenartsenpraktijk Crimpenerwaert - www.crimpenerwaert.nl, alle weekenden bereikbaar. Burg. v.d. Willigenstraat 10a, Lekkerkerk, tel. 0180-661310 (24 uur per dag bereikbaar). Tel. spreekuur voor alle dieren: alle werkdagen 08.00-09.00 uur. Spreekuur GG: ma. (op afspr.)/di./do. 14.00-15.00 uur, ma./wo./vr. 18.30-19.30 uur, za. 09.30-10.30 uur. Open voor

meer service online op www.hetkontakt.nl

dierdiëten, medicijnen enz.: elke werkdag van 09.00-17.00 uur. Dierenkliniek Leijten - Gouderak/Moordrecht/Ouderkerk a/d IJssel, tel. 0182-362310. Spreekuur volgens afspraak: ma. t/m vr. 09.00 - 12.00 uur, overige spreekuren zie www. dierenartsleijten.nl.

service

Kerk- en medische diensten Lek en IJssel West


Vanwege aanhoudende drukte zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

ERVAREN TEGELZETTER Wij zoeken: Een zelfstandig werkend tegelzetter tussen de 20 en 40 jaar Een luisterend oor richting de klant Geen 9 tot 5 mentaliteit Verantwoording durven en kunnen nemen

Nieuw APK-keuringsstation in Nederlek!

en/of

Speciale actieprijs

LEERLING TEGELZETTER

september 2013 Van 16 juli t/m 16 voor keuren wij uw auto

Wij vragen: Een gemotiveerd persoon tussen de 16 en 20 jaar Geen 9 tot 5 mentaliteit Met een ondernemende instelling Niet bang zijn om vieze handen te krijgen en graag een mooi vak willen leren

â&#x201A;Ź 19,-*

Wij bieden: Een afwisselende baan binnen een klein bedrijf met een prettige werksfeer Een zelfstandige functie Betaling naar inzet met als basis CAO schaal Wij zijn: Gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van wand- en vloertegels alsmede natuursteen Vanuit ons magazijn met showroom in Stolwijk bedienen wij zowel de particuliere als de zakelijke markt

*incl. afmeldkosten, viergastest/roetmeting *excl. onderdelen en reparatiekosten

Ben je geĂŻnteresseerd, neem dan kontakt op met Alfred de Bruin. Telefonisch op 06-48267758 of via info@debruintegels.nl Banen voor het aanklikken

TE KOOP

Klaar terwij u wac l ht!

Altijd een gevarieerd aanbod autoâ&#x20AC;&#x2122;s in voorraad. Kom gerust ook langs voor een proefrit!

Randweg 6 2941 CG Lekkerkerk 0180 - 663850 info@baksautomobielen.nl

Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

AANGEBODEN

TK racefiets merk Giant frame 53 cm â&#x201A;Ź 95 tel 0180661912 T.k. verzameling aparte dranken. P.n.o.t.k. Tel. 0652183186 na 18.00u.

powered by Ford EcoBoost TopGear.nl:

T.k. Mercedes benz. 250 dsl 1986, nw apk tot 15-7-2014, bel.vrij i.g.s. Tel. 0629534064. TK totaal opgekn. kajuit en speciaal inger. voor het vissen op karper of snoek. Voorzien van een nw. bodem van voor tot achter, een u-zitplaats op het dek, houten scheidingswand (dubbel) en 2 bedden plus tafeltje(inklapbaar). Motor is een mercury 15 pk, 3 jr oud en weinig mee gevaren.L= 5.80 en br. is Âą 2 mtr. Extra's:lamp, 12v aansluiting, accu, dakventilator, tank onder het bed, stuur en gas aan buitenzijde(nw). Vr.pr. â&#x201A;Ź 4300,- Tel. 0651707822

â&#x20AC;&#x153;Precies de

juiste mixâ&#x20AC;?

Te koop gevraagd

LOOP- EN SLOOPAUTOâ&#x20AC;&#x2122;S Wij geven de hoogste prijs. A & J Automotive Noord 44 Krimpen a/d Lek Tel: 06-43813472

Ford Fiesta Style â&#x20AC;˘ Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels met richtingaanwijzers â&#x20AC;˘ Elektrisch bedienbare ramen vóór â&#x20AC;˘ Radio/CD/MP3 speler incl. AUX + USB â&#x20AC;˘ Airconditioning Normaal

13.995,-

Inruilpremie

1.000,-

Nu

12.995,-

Technology Pack inclusief navigatiesysteem met 5-inch kleurenscherm en SYNC BluetoothÂŽ Voice Control. Normaal 900,- nu 495,-

Vanaf slechts

129,-

Honeywell Chronotherm Touch klokthermostaat '-#,( &(-%*'()'"*&

p.mnd. met Ford Options

nu â&#x201A;Ź 145,-

1 jaar gratis autoverzekering

Ook verkrijgbaar met:

14% bijtelling

&*%#'!"''+%'/ ++%+,#' (+,-+/ ()#$/,%  / .  #' (*$('%/Voor meer info www.derko.nl

v.d. Hoek en Hoogendi k VOEGERSBEDRIJF Opperduit 398 - Lekkerkerk Telefoon 0180-661141 / 06-28648209

Kenmerken Options-aanbieding: Contante AanTotaal Vaste debet Jaarlijks Duur Termijn- SlotTotaal te prijs betaling kredietbedrag rentevoet kostenpercentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag 12.995,- 4.569,8.426,8,9% 8,9% 25 mnd 129 p.mnd 6.675,9.771,De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

Alle bedragen in euroâ&#x20AC;&#x2122;s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoopvoorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspeciďŹ caties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 23,3; liter/100 km: 4,3; CO2 g/km: 99.


Dinsdag 16 juli 2013

Competitiestart ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš De eerste duels van het nieuwe voetbalseizoen vinden in het weekeinde van zaterdag 7 september en zondag 8 september plaats. Tweedeklasser Spirit opent met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Leonidas en derdeklasser DCV neemt het in Boskoop op tegen Floreant. Vierdeklasser Lekkerkerk ontvangt SVS uit Capelle aan den IJssel. Op 8 september gaat derdeklasser Dilettant op bezoek bij ONA in Gouda en beproeft vierdeklasser Gouderak zijn geluk in Rotterdam bij HWD.

Bekerpoules ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš De bekercompetitie begint op dinsdag 20 augustus en wordt in poulevorm verspeeld. De tweede ronde is een week later (dinsdag 27 augustus) en wordt afgerond in het weekeinde van zaterdag 1 september en zondag 2 september. De nummers 1 plaatsen zich voor een vervolg in de disctrictsbekercompetitie. De poule-indeling voor de regioclubs luidt: 25: Spirit, Ommoord, UNIO en Schoonhoven. 28: DCV, ONA, Antibarbari en Neptunus. 29: Dilettant, Zwarte Pijl, Leonidas (za) en Rhoon. Groep 2: 17: Gouderak, VOB, Rijnstreek en NOCKralingen. 20: Lekkerkerk, SPV ‘81, Hillegersberg (za) en Real Parbo.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

sport 15

Marcel Dekker koestert zijn koppositie ķĞīġijĬĬįı š Marcel Dekker is nauwelijks te stuiten in de Dutch Renault Clio Cup. De Krimpense coureur stuurde op het circuit van Zandvoort zijn gifgroene racewagen in de eerste race overtuigend naar de eerste plaats. In de tweede manche eindigde hij als derde. Dat leverde hem de nodige punten op voor het kampioenschap. Dekker is koploper. Dekker had het voornamelijk aan de stok had met Niels Langeveld. De regerend kampioen keerde eenmalig terug in de klasse met zijn oude team

Certainty Racing en legde Dekker het vuur na aan de schenen. Dekker liet zich echter niet gek maken op Zandvoort. Hij hield zijn hoofd koel van start tot finish om uiteindelijk met nipt verschil te winnen. Tweede werd Langeveld, terwijl de laatste podiumplaats werd opgeëist door Melvin de Groot. Routinier Michael Bleekemolen kwam als vierde over de finish. De tweede manche kwam op naam van Robert van den Berg, die de gehele race zwaar onder druk lag, maar zijn zenuwen

goed in bedwang hield. In de eerste race mocht Marcel Dekker vanaf poleposition beginnen. Aanvankelijk namen Dekker en Langeveld enige afstand van Van den Berg, die op zijn beurt weer werd gevolgd door De Groot en Bleekemolen. Al snel ontstond er een spannende strijd tussen Dekker en Langeveld. De Groot profiteerde van de strijd tussen de kopmannen en kon ten koste van Langeveld de tweede plaats overnemen. Hij probeerde daarna ook Dekker te verschalken, maar dat lukte niet. In de tweede race bleek weer hoeveel strijd

de Dutch Renault Clio Cup steeds oplevert; het hele veld ging als een sneltrein over het circuit. Dekker kwam onder druk te staan en moest zijn tweede plaats prijsgeven. Jeroen Bleekemolen passeerde zijn vader, maar daarna stokte zijn opmars. In de slotfase van de race zocht De Groot steeds naar een mogelijkheid om Van den Berg van de zege af te houden, maar deze bleef zeer attent rijden en pareerde alle aanvallen. Marcel Dekker finishte secuur als derde en pakte weer belangrijke punten voor het klassement.

Voleco hield z’n eerste beachvolleybaltoernooi op sportcomplex De Weydehoeck in Lekkerkerk. Jong en oud kwamen aan bod op drie velden. FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Zwarte band ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Vier leden van sportschool Koguryo uit Krimpen aan de Lek zijn geslaagd voor hun zwarte band examen. Jip van Doorn (12), Bianca Dekker (14), Nigel Meijerink (15) en Adriana van Gemerden (40) doorliepen met succes een theoretisch examen en een pittig praktijkgedeelte. Internationaal instructeur Chiel Rombout (6e dan ITF Taekwon-do) nam het examen af. De leerlingen hebben zo’n vijf jaar geoefend voordat ze hun kwaliteiten mochten tonen.

Nieuwe trainer voor Dilettant ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Dilettant heeft Sadeq Al-Edreesi (38) aangesteld als trainer van het tweede elftal. AlEdreesi zal zich op 1 augustus aan de selectie voorstellen. Hij is geboren en getogen in Jemen en woont sinds 1999 in Nederland.

Waddinxveense winst Lektoernooi

Nieuwe trainers voor VC Krimpen

ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Waddinxveen heerste tijdens het jaarlijkse Lektoernooi van JBV Nederlek. De eerste, tweede en derde plaats waren voor bouleurs uit het Gouwedorp.

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Volleybalclub City Bril Krimpen heeft Patrick Schmitt en Aman de Rijke verzocht om komend seizoen het damesteam onder hun hoede te nemen. Beiden zijn reeds geruime tijd aan de club verbonden als trainer van diverse jeugdteams. “Het afgelopen seizoen is voor de dames minder goed verlopen dan verwacht”, aldus Schmitt. “Door diverse omstandigheden is het team er niet in geslaagd de plek in de eerste klasse vast te houden. Hierdoor hebben enkele speelsters besloten naar andere verenigingen over te stappen.” Het toekomstige damesteam zal dan ook bestaan uit veel nieuwe gezichten, veelal afkomstig uit de eigen jeugd van Krimpen. De groep wordt aangevuld met de overgebleven speelsters uit het damesteam. Schmitt: “Aman en ik hebben er veel zin in om aan de slag te gaan. We vullen elkaar prima aan.” De Rijke focust zich op het technische deel, terwijl Schmitt de coaching voor zijn rekening neemt. Scheidend trainer/coach Leo Harreman blijft actief binnen de Krimpense volleybalclub en zal zich komend seizoen bezighouden met de lagere herenteams.

De broers Fred en Rob van Dijken van JBV Waddinxveen werden winnaar

met vijf gewonnen wedstrijden en positief saldo van 48 punten. Op de tweede plaats eindigden Wout Versluis en Wim Verboom, een mixteam van spelers van JBV Waddinxveen en ACP Pointeurs uit Alphen aan de Rijn met vijf gewonnen partijen en positief saldo van 20 punten. De derde plaats

™:ZcWdjaZjg^cVXi^Zi^_YZch]ZiAZ`idZgcdd^kVc?7KCZYZgaZ`# FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

was voor Alex van Ofwegen en Ton Hulskamp eveneens van JBV Waddinxveen met vier gewonnen partijen en een positief saldo van 30 punten. JBV Waddinxveen behoort tot een van de beste verenigingen van afdeling 11. Het beste team van JBV Nederlek te weten Rickey Baas en Ivar Snoei eindigden op de 7e plaats met vier gewonnen wedstrijden en plus saldo van 17 punten. JBV Nederlek had rekening gehouden met de weersomstandigheden en meerdere parasols en twee partytenten zorgden voor beschutting tegen de warme zon. Voor deze wedstrijd hadden 29 teams ingeschreven, waarvan 7 teams van JBV Nederlek . De overige teams waren afkomstig van verenigingen uit afdeling 11 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Afdeling 11 omvat globaal het gebied tussen Hoek van Holland, Waddinxveen en Gorinchem. Na de loting startte de wedstrijdleider John Liefting om half elf het Lektoernooi. Alle teams speelden vijf partijen. Om 17.00 uur waren de laatste wedstrijden gespeeld en na het uitrekenen van de resultaten was de eindrangschikking bekend. JBV Nederlek kan terugzien op een geslaagd Lektoernooi.

Kooiman tweede ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Wielrenner Erik-Jan Kooiman uit Lekkerkerk eindigde fraai als tweede in de Ronde van Barendrecht. De elite-amateur ging er tien ronden voor het eind vandoor met Tom Vermeer, Lex Nederlof en Peter van den Berg. In de slotronde slaagde Vermeer er in om op de dijk het verschil te maken. Een flitsende demarrage was voldoende om de concurrentie te verschalken. Kooiman kon de aanval niet pareren en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een verdienstelijke tweede plek.

Pols wint ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Schaker Arne Pols uit Krimpen aan den IJssel heeft door een overwinning op Ricky Schaap in de achtste ronde nog kansen om door te stoten naar de hoofdpoule van het Pathena-toernooi in Rotterdam. Hij staat op de zevende plaats in een groep met 12 spelers. Zijn broer Wiggert moet nog een partij inhalen, maar lijkt door zijn positie in de achterhoede kansloos voor plaatsing in de hoofdpoule. Liam Vrolijk is in vorm en wist naast Arne Pol ook Kevin Nguyen te verschalken.


P

Gratis parkeren! facebook.com/jumbosupermarkten

Krimpen a/d IJssel: De Korf 8b . Raadhuisplein 87

29 lenijwest 01 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement