Page 1

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/ familieberichten

LEK EN IJSSEL OOST

DINSDAG 16 JULI 2013 JAARGANG 8 NO. 29 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

GEMEENTE SCHOONHOVEN Zie pagina 6 en 7

Zaterdag 20 juli

Winkelcentrum Schoonhoven

GEMEENTE LOPIK

Zie elders in de krant

‘Like’ het laatste nieuws uit Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht op

www.facebook.com/hetkontakt

deV\#&*

™7jg\ZbZZhiZg7dci]j^hhadZ\dd`ZZcWVaaZi_Zi^_YZchYZ^c\ZWgj^`cVbZkVcYZc^ZjlZiV[ZaiZcc^hiV[Za!ZZc^c^i^Vi^Z[kVcYZ?Zj\Y\ZbZZciZgVVY#

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Verhuizing Manebrug

Lopik: twaalf koopzondagen p/j

Juf Jenny neemt afscheid

Cabauw trapt af tegen Stolwijk

De verhuizing van De Manebrug uit het centrum van Lopik lijkt nu echt aanstaande. Als discotheekeigenaar Johan Pouw tenminste voldoet aan een extra voorwaarde die de VVD dinsdagavond stelde.

De inzet van de VVD was iedere week, maar het werd twaalf keer per jaar. De zondagopenstelling van winkels in de gemeente Lopik leverde een soms emotionele discussie op. Voor- en tegenstanders lieten afgelopen weken van zich horen en niet altijd met even veel respect, ondervond indiener van het initiatiefvoorstel Hugo van Amerongen (VVD). “De soms ongenuanceerde reacties hebben me best pijn gedaan�, bekende hij.

Nog een paar dagen, dan staat juf Jenny echt voor de allerlaatste keer voor de klas. Na 45 jaar in het onderwijs, waarvan op een half jaartje na alle jaren op de SamuĂŤlschool in Polsbroekerdam, neemt Jenny Goedhart donderdag ofďŹ cieel afscheid. En hoewel het voor de hoofdpersoon zelf ‘echt allemaal niet hoeft’ wordt er uiteraard een grote afscheidsreceptie georganiseerd en is er voor haar bovendien een rolletje weggelegd in de afscheidmusical van groep 6,7 en 8.

De KNVB heeft vorige week het competitie- en bekerprogramma bekendgemaakt. Het competitievoetbal begint in het weekeinde van 7 en 8 september. In het eerste weekend is onder andere de derby Cabauw-Stolwijk gepand. Schoonhoven speelt thuis tegen Soccer Boys.

De VVD wilde best meewerken aan de grondruil met gesloten beurzen als De Manebrug water bij de wijn deed. Concreet: eigenaar Johan Pouw moet het Chinees restaurant ‘om niet’ in de deal betrekken.

nieuws

Voor onderhoud aan uw

3

nieuws

7

www.hetkontakt.nl Smits Auto’s introduceert de

BUDGETBEURT

Autobedrijf Roocar

 0180 - 550544 

â‚Ź79 SMITSAUTO.NL

accent

De loting voor de districtsbeker van West 2 leverde eveneens een streekderby op: Stolwijk treft in een poule van vier FC Perkouw.

15

sport

23

Stuntaanbieding,5:0, 2 VOOR â‚Ź 19,95

SIA 1 VOOR â‚Ź 12 10-KNOPPIGE HORTEN 2,95, 3 VOOR â‚Ź 6,00 LAVENDEL 1 VOOR â‚Ź OP=OP

handelskwekerij

de Graaff Tiendweg Oost 1, Lekkerkerk (naast Randweg industrieterrein) tel. 0180 66 0533


Morgen: begint met een bed dat bij je past

2O0RD%EEL

VO

Persoonlijk comfort voor een optimale nachtrust

*

bodems d e b g in p u A op en met matrass

De Auping matrassen Adagio, Cresto en Vivo zijn uitgeroepen als ‘Beste uit de test’.

Geniet van persoonlijk slaapcomfort; combineer de voor jou ideale bodem en matras van Auping en ontvang tot maar liefst 20% voordeel. Zo slaap je heerlijk op jouw unieke en comfortabele bed, om vervolgens alles uit de dag te halen. * 20% op combinatie of 15% op losse matras óf bodem. Kijk voor de actievoorwaarden op www.auping.nl. Deze actie geldt van 15 juli t/m 25 augustus 2013.

Zomerfotowedstrijd Het Kontakt Edities bv en Klaroen.nl houden een zomer(vakantie)fotowedstrijd.

ee m Doe w in en o ie mo zen: j pr i

Ga snel naar: http://fotowedstrijden.hetkontakt.nl Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

2013


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

‘Hoxemacoa moet weer bruisen’

Politiek

ĩĬĭĦĨš Hoxemacoa weer laten bruisen: dat is het doel van het nieuwe bestuur van het jongerencentrum in Lopik. Sinds dinsdag zijn ze eigenaar van het verenigingsgebouw aan de Rolafweg Zuid 3/3B.

Johan Pouw: ‘Blij dat er nu eindelijk een besluit ligt’

Via een huurkoopovereenkomst draagt de gemeente Lopik in vijf jaar tijd het gebouw over aan de Vereniging Jongerencentrum Lopik (Hoxemacoa). Een mooi resultaat voor de groep enthousiaste vrijwilligers, die begin dit jaar de uitdaging aan gingen om oude tijden te laten herleven. Cor den Oudsten (voorzitter), Joost van den Berg (secretaris) en Goof Aantjes krijgen daarbij ondersteuning van de ‘oudgedienden’ Corey van Vliet en Richard de Vos. “Ik heb zelf in mijn jeugd een fantastische tijd beleefd in het Hox”, zegt dertiger Cor den Oudsten. “Datzelfde wil ik de huidige jongeren van Lopik meegeven, waarbij we voor ieder wat wils organiseren. Van bandjes tot darts en van een open podium tot kinderdisco.” De voorzitter is blij dat het gebouw in eigendom komt: “De gemeente wilde er min of meer vanaf en huurder worden bij een andere partij zagen we niet zitten. En dus is de huidige constructie van een huurkoopovereenkomst ontstaan, die dinsdagavond door de gemeenteraad is bekrachtigd.” Achterstallig Probleem is wel de grote mate van achterstallig onderhoud, die ingelopen moet worden. “Dan gaat het met name om het dak, dat vervangen moet worden. Dat willen we in samenwerking met een aannemer, een vroegere bezoeker van het Hox, gaan aanpakken. Daarnaast kan ook het interieur wel een opknapbeurt gebruiken, zijn de kozijnen in slechte staat en dient het straatwerk opgehaald te worden. Voor de financiële kant van het verhaal zoeken we sponsors en bekijken we of eventueel subsidie beschikbaar is. Wat de uitvoering betreft zullen we met name zelf de handen uit de mouwen steken.” En misschien gaat zaterdag 20 juli het dak er wel spontaan af. Dan is er van 21.00-02.00 een hardstyleparty in Hoxemacoa. Robert van der Hek

Manebrug: VVD stelt extra voorwaarde De verhuizing van De Manebrug lijkt nu echt aanstaande. Als disco-eigenaar Johan Pouw tenminste voldoet aan een extra voorwaarde die de VVD stelt. ĩĬĭĦĨš Het leek tijdens de raadsvergadering enigszins op koehandel. De VVD wilde best meewerken aan de grondruil met gesloten beurzen als De Manebrug water bij de wijn deed. Concreet: eigenaar Johan Pouw moet het Chinees restaurant ‘om niet’ in de deal betrekken, waarmee de gemeente Lopik eigenaar wordt van zowel de disco als het Chinees restaurant in het centrum. Het café (gebouw met karakteristieke gevel) blijft van Johan Pouw. Meegaan met de VVD was voor het college van B&W dinsdagavond noodzakelijk, omdat coalitiepartij CDA tegen de verplaatsing was en bleef. “Zowel prijstechnisch als maatschappelijk gezien hebben wij hier geen oren naar”, bleef CDA-voorman Theo de Roos bij zijn eerdere standpunt. “In 2019 is het MOB-complex vrij van beperkingen –dan loopt het antispeculatiebeding af, red.-, waardoor we alle kanten uit kunnen met het terrein.” De oorspronkelijke reden om de discotheek uit het centrum te willen hebben –overlast van jongeren- is volgens het CDA enigszins komen te vervallen. “Het toezicht van De Nachtwacht werkt uitstekend en bovendien hoort een discotheek ons inziens in een centrum thuis. Een dorpshart moet bruisen; het mag best wat reuring geven. Wij willen onze jongeren daarbij niet wegstoppen op een afgelegen complex.” Ook de verkeersveiligheid is volgens de christen-democraten in het geding vanwege de onveilige oversteek over de provincialeweg.

centrum in de vorm van het Chinees restaurant- de deal al had opgerekt in het voordeel van de gemeente. Kordaat De PvdA wilde niets liever dan de overeenkomst beklinken. “Dit is een unieke kans om na jaren soebatten dit dossier te sluiten”, sprak Fien van Oostrom. En tot haar collega’s: “Wees kordaat, neem een besluit!” De SGP nam een besluit, maar stemde -vanwege de kosten voor de gemeentetegen, waar de ChristenUnie wel akkoord was. Woordvoerder Dick van

De muziekvereniging heeft zijn oog laten vallen op een voormalige munitieloods op MOB-compex Jaarsveld in

™9Zbjc^i^ZaddYhde]ZiBD7"XdbeaZm#

den Broek wilde daarbij eventuele overlast van het beoogde grand-café (huidige café) in het centrum voor zijn: “Anders komen we van de regen in de drup.” Op initiatief van de CU werd daarom de horecavergunning die op het pand rust een tandje teruggeschroefd. Wending En zo lijkt de verhuizing van de discotheek naar MOB-complex Jaarsveld alsnog een feit. Tenminste als eigenaar Johan Pouw akkoord gaat met het gratis inbrengen van het Chinees

restaurant. Een dag na de vergadering zegt hij hierover: “Het was een verrassende wending, maar ik ga -in overleg met de bank- kijken wat ik kan doen.” De disotheekeigenaar is positief gestemd: “Ik ben blij dat er nu eindelijk een besluit ligt en wacht het belletje van het college af om de deal daadwerkelijk af te ronden. Dan kunnen we verder en lijkt de opening van de tijdelijke discotheekvoorziening op het MOB-complex -per 1 januari 2015niet in gevaar te komen.” Robert van der Hek

Corrie de Vries werd vorige week dinsdag feestelijk onthaald bij psz Kleinduimpje in Bergambacht. Er waren diverse festiviteiten in verband met FOTO: ADRI VERHOEVEN het 25-jarig jubileum van de juf.

Garanties Op dit punt kreeg het de VVD aan zijn zijde. Deze fractie eiste harde garanties voor een veilige oversteek, welke wethouder Gerrit Spelt niet ‘a la minute’ kon waarmaken: “Ik ga me er zeker voor inzetten, maar heb daarbij de medewerking van de wegbeheerder, de provincie, nodig.” De VVD kon er mee leven, omdat het met de extra voorwaarde –het verkijgen van een extra grondpositie in het

Crescendo: in november duidelijkheid ĩĬĭĦĨ š Het enthousiasme van de Crescendo-delegatie over het beoogde nieuwe clubgebouw/oefenruimte was hartverwarmend dinsdagavond, maar de kurk kan nog niet definitief van de champagnefles.

3

Lopik. Hetzelfde complex waar men nu gevestigd is. Met de nodige zelfwerkzaamheid zou de bunker omgetoverd kunnen worden tot nieuw clubgebouw cq oefenruimte. Crescendo, dat al jaren op zoek is naar een nieuw, permanent onderkomen, ziet deze optie helemaal zitten, zo bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Er waren zelfs ballonnen

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

meegenomen om een voorzichtig feestje te vieren. Dat bleek voorbarig, want een definitief voorstel vanuit het college om de munitieloods aan de muziekvereniging te verkopen moet er nog komen. De VVD drong daarbij via een motie aan op snelle duidelijkheid voor de vereniging. De door de liberalen gewenste datum van 1 oktober zei wethouder Gerrit Spelt in verband met de vakantie niet te kunnen halen. “Een maand later moet wel mogelijk zijn”, aldus de wethouder. En dus zit Crescendo nog even in de wachtkamer. Voorzitter Jan Timmer na afloop van de vergadering: “Het ziet er goed uit, maar we moeten even afwachten wat het definitieve voorstel wordt. Het meest interessant voor ons is natuurlijk wat de aankoop gaat kosten. Dat zal een symbolisch bedrag moeten zijn, want wij hebben al kosten genoeg aan het opknappen van de loods.” Crescendo wil het gebouw iets verhogen en een nieuw dak plaatsen. “Dat moeten we een aannemer later doen, dat kunnen we niet zelf. Het binnenwerk pakken we wel in eigen beheer aan.”

Schoonhovenaar slaat politieagent De politie heeft zondag een 18–jarige inwoner van Schoonhoven aangehouden, die een agent had beledigd en vervolgens geslagen. Surveillerende politieagenten spraken op het parkeerterrein Buiten de Veerpoort een groep jongeren aan omdat een auto, waar de groep omheen stond, zodanig geparkeerd stond dat ander verkeer hier hinder van had. De agenten maakten vervolgens aanstalten om weg te rijden toen één van de jongeren hen beledigde. Een van de agenten liep hierop naar de jongen toe en wilde hem apart van de groep over de belediging aanspreken. De jongen verzette zich echter en sloeg naar de agent waardoor deze ten val kwam. De Schoonhovenaar rende weg, maar kon daarna nabij zijn woning, in de buurt, worden aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar het incident en verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden, via 0900-8844.

H8=DDC=DK:C™

Breed sociaal loket ĩĬĭĦĨš De gemeenteraad van Lopik heeft unaniem ingestemd met het visiedocument ‘breed sociaal loket’. Bij dit loket kunnen inwoners straks zowel telefonisch, digitaal als fysiek -op locatie in het gemeentehuis of bij mensen thuis- terecht voor informatie, advies, (wmo- en awbz-)aanvragen, bemiddeling en verwijzing op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Het breed sociaal loket wordt straks de ‘lokale oprit’ voor inwoners naar voorzieningen die lokaal of regionaal worden aangeboden.

Vakantieopening Dorcaswinkel ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš De Dorcaswinkel in Bergambacht is tijdens de zomervakantie alleen op zaterdag geopend in de periode van dinsdag 23 juli tot en met donderdag 15 augustus. Op de dins- en donderdagen is de kringloopwinkel dan gesloten. In de zomerweken wordt de winkel vergroot met een naastgelegen pand, waar bezoekers de spullen kunnen gaan afgeven. De verbouwing is inmiddels al in volle gang.


Familieberichten

Dinsdag 16 juli 2013

Opgeven familieberichten

Na de vacatures nu ook de familieberichten online. Kijk op: www.hetkontakt.nl/familieberichten �Lief zijn voor elkaar“ Met grote verslagenheid, maar met zoveel dankbaarheid voor alles wat zij ons gaf, laten wij u weten dat van ons is heengegaan mijn allerliefste vrouw, onze geweldige moeder, schoonmoeder en supertrotse oma

Adry Bouter-Overbeek 8 februari 1945

12 juli 2013 Adrie Bouter Miranda en John

Strijdbaar tot het einde

Dankbaar dat aan haar lijden een einde is gekomen, maar bedroefd omdat wij haar moeten missen, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder, schoonmoeder, oma en mijn dochter

Mathilde de Bruijn-van der Zijde 15 januari 1950

10 juli 2013

Rachel en Leon Menno

Arie de Bruijn Michel en Arjenne Sylvia en Patrick

Freddy en Monique Jarle Jaime Ylse Lieve Tobi

Annelore en Walter Iris Lars Buster

Yenthe, Vianne

Pa van der Zijde Van Zoestkade 6 2941 EM Lekkerkerk

Ma is thuis. Dankbetuiging

Van der Heijdenstraat 24 2871 ZG Schoonhoven

Magda Booi-de Kruijk

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op woensdag 17 juli van 19.00 tot 20.30 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven. De afscheidsplechtigheid zal worden gehouden op donderdag 18 juli om 12.00 uur in crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na afloop van deze plechtigheid is er een informeel samenzijn van 13.15 tot 14.30 uur in de ontvangkamer van het crematorium.

Je hebt zo hard gevochten, je was altijd zo sterk en flink. Al het vechten, het mocht niet baten maar in gedachten zullen wij je nooit verlaten.

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die zij ons altijd gegeven heeft, delen wij u mee dat na een moedig gedragen ziekte van ons is heengegaan mijn lieve vrouw, zorgzame moeder en schoonmoeder

Barendina MeliusStuivenberg Ina

*12 maart 1924

†28 juni 2013

Ma genoot van de gesprekjes op straat en de aanloop bij haar thuis. De zorg en ondersteuning die ze de laatste periode nodig had en kreeg, ook in de vorm van telefoontjes, kaarten en bloemen waardeerde ze zeer. Dank ook aan degenen die aanwezig waren op haar begrafenis. Jeannet Booi Eemnes, juli 2013

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329 IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Telefoon 0180 - 68 13 32 Telefax 0180 - 68 25 17

 

12 juli 2013 Rotterdamseweg 46 2921 AP Krimpen aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 18 juli van 12.45 tot 13.30 uur in uitvaartcentrum De Olm, Olm 8a te Krimpen aan den IJssel. Aansluitend worden er om 13.45 uur in genoemd uitvaartcentrum woorden van afscheid gesproken. Omstreeks 14.45 uur begeleiden wij Ina naar haar laatste rustplaats op begraafplaats Waalhoven, Tiendweg 47 te Krimpen aan den IJssel.

E-mail: advertentie.lekenijsseloost@ hetkontakt.nl

Arie Verhoef Wij willen u daarvoor Hartelijk danken. Mevr. A.C Verhoef - v.d. Ham Kinderen en kleinkinderen Lopik, juli 2013 Voor het warme medeleven na het overlijden van mijn lieve man, vader, schoonvader en onze opa

Leendert Meijer

Uw aanwezigheid op de dag van de begrafenis, de fijne brieven, berichtjes, kaarten, bloemen en telefoontjes die wij ontvingen hebben ons goed gedaan. Hoewel wij al veel familieleden, vrienden en relaties zijn tegengekomen na zijn overlijden, vinden wij het fijn om iedereen hierdoor nogmaals te bedanken voor de steun en vriendschap.

Al degenen die een herinnering bewaren aan mijn moeder wil ik hierbij dankzeggen.

in de leeftijd van 62 jaar. Wim Melius Johan en Manon

Een kaart, een handdruk, bemoedigende woorden of alleen maar aanwezig zijn. Het waren allemaal uitingen van mensen die ons wilden troosten na het overlijden van mijn lieve zorgzame man, onze vader en opa.

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot maandagmiddag 14.00 uur opgeven.

zijn wij bijzonder dankbaar.

De crematieplechtigheid heeft zaterdag 13 juli plaatsgevonden in crematorium IJsselhof te Gouda.

12 juli 2013

4

GDJHQQDFKWEHUHLNEDDUÂŤ

  

ZZZVSHNVQLMGHUEHJUDIHQLVYHU]RUJLQJQO 

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering Bij het verlies STOPPELENBURG van uw dierbare Uitvaartverzorging moet u kunnen rekenen op de Krimpen a/d IJssel uitvaartondernemer (0180) 52 22 55 die u met rust en Lekkerkerk kennis van zaken (0180) 66 36 44 begeleidt, Schoonhoven met u meedenkt, (0182) 38 22 31 met u beslist en zorgt voor een uitvaart@stoppelenburg.nl respectvolle uitvaart. www.stoppelenburguitvaart.nl Stoppelenburg Al meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

W.C. Meijer-Jochem

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308

Jacqueline en Dick Thomas en Babet Ruben Esther Schoonhoven, juli 2013 Groot is de lege plaats die zij achterliet. Veel zijn de herinneringen die ons troosten in het verdriet.

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Wij danken u voor het medeleven tijdens haar ziekte en na het overlijden van onze lieve en zorgzame moeder en oma

Pietje den Haak-Kortlever Kinderen en kleinkinderen

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

20% extra

Lopik, juli 2013

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad. '(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

=[[\ec a_dZ[h[d$ MehZ ifedieh$

REDEENKIND.NL

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876


Familieberichten

Dinsdag 16 juli 2013

“Ik zal u onderwijzen en u leren van den weg, dien gij gaan zult; Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn� psalm 32:8

5

powered by Ford EcoBoost TopGear.nl:

“Precies de

17 Juli is het 55 jaar geleden dat wij met deze tekst in het huwelijk zijn verbonden. Zo de Heere wil en wij leven, willen wij dit met onze kinderen en (achter)kleinkinderen in dankbaarheid gedenken. Met een dankdienst in de Ned. Herv. Kerk om 18.30.

juiste mix�

Ford Fiesta Style • Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels met richtingaanwijzers • Elektrisch bedienbare ramen vóór • Radio/CD/MP3 speler incl. AUX + USB • Airconditioning

Gerrit en Neeltje van der Ende

Normaal

13.995,-

Inruilpremie

1.000,-

Nu

12.995,-

Technology Pack inclusief navigatiesysteem met 5-inch kleurenscherm en SYNC BluetoothÂŽ Voice Control. Normaal 900,- nu 495,-

Kerkweg 63 2825 BR Berkenwoude

Vanaf slechts

129,p.mnd. met Ford Options

1 jaar gratis autoverzekering

Ook verkrijgbaar met:

14% bijtelling

Voor

VERHUIZEN in binnen- en buitenland naar:

BV Gebr. Schouten Tevens opslag voor uw inboedel. Kenmerken Options-aanbieding: Contante AanTotaal Vaste debet Jaarlijks Duur Termijn- SlotTotaal te prijs betaling kredietbedrag rentevoet kostenpercentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag 12.995,- 4.569,8.426,8,9% 8,9% 25 mnd 129 p.mnd 6.675,9.771,De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoopvoorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspeciďŹ caties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 23,3; liter/100 km: 4,3; CO2 g/km: 99.

Honeywell Chronotherm Touch klokthermostaat '-#,( &(-%*'()'"*&

nu â‚Ź 145,-

&*%#'!"''+%'/ ++%+,#' (+,-+/ ()#$/,%  / .  #' (*$('%/Voor meer info www.derko.nl

<ZZ[db `^cYZgZc www.redeenkind.nl

    

Vanwege aanhoudende drukte zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

ERVAREN TEGELZETTER Wij zoeken: Een zelfstandig werkend tegelzetter tussen de 20 en 40 jaar Een luisterend oor richting de klant Geen 9 tot 5 mentaliteit Verantwoording durven en kunnen nemen

en/of

LEERLING TEGELZETTER

Zomerknaller! Uw eel: voord

Gratis

,â&#x201A;Ź 490

afstand

bediend

Gratis handze

Gratis

Somfy w

Tel. 06 45 034 229

|

info@SunGo-zonwering.nl

|

nder

indbeve

www.SunGo-zonwering.nl

|

iling

Lopik

Wij vragen: Een gemotiveerd persoon tussen de 16 en 20 jaar Geen 9 tot 5 mentaliteit Met een ondernemende instelling Niet bang zijn om vieze handen te krijgen en graag een mooi vak willen leren Wij bieden: Een afwisselende baan binnen een klein bedrijf met een prettige werksfeer Een zelfstandige functie Betaling naar inzet met als basis CAO schaal Wij zijn: Gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van wand- en vloertegels alsmede natuursteen Vanuit ons magazijn met showroom in Stolwijk bedienen wij zowel de particuliere als de zakelijke markt

Ben je geĂŻnteresseerd, neem dan kontakt op met Alfred de Bruin. Telefonisch op 06-48267758 of via info@debruintegels.nl


Gemeentenieuws

16 juli 21 6tadKuis Haven 

Openingstijden afdeling Dienstverlening in zomerperiode In verband met de vakantieperiode zijn de openingstijden van de afdeling Dienstverlening (Burgerzaken) van 22 juli tot en met 16 augustus aangepast. Wij zijn in deze periode geopend van: Č? maandag tot en met vrijdag van . Č&#x201A; 12. uur Č? maandagavond van 1. Č&#x201A; 2. uur.

Feestelijke ingebruikname tafeltennistafel kindergemeenteraad

21 &. Schoonhoven

6FKoonKoven in beZeging In elke wijk beweegtoestellen voor volwassenen. Dat is de insteek van â&#x20AC;&#x2DC;Schoonhoven in bewegingâ&#x20AC;&#x2122;. Het doel is om inwoners te stimuleren meer te bewegen en dit zoveel mogelijk met elkaar te doen. Vorig jaar mei heeft GroenLinks een raadsvoorstel hierover ingediend. Dit initiatief is door de gemeente omarmd en heeft een vervolg gekregen. Er is een klankbordgroep opgericht om samen met de inwoners van Schoonhoven de plannen verder uit te werken. In deze klankbordgroep zitten de bewonersorganisaties: Buurtvereniging 1oord, Wijk Platform Oost en Binnenstad West. Ook QuaWonen, initiatiefnemer Ad Struijs en de gemeente Schoonhoven nemen hieraan deel. De klankbordgroep heeft bestaande projecten in Rotterdam bezocht en gekeken naar de ervaringen daar. Samen met een beweegtherapeut worden nu plannen uitgewerkt voor de verschillende wijken. Daarbij wordt gekeken naar een combinatie met speeltoestellen voor kinderen of sociale voorzieningen in de buurt. Verder wordt gezocht naar Č´nanciering om de plannen te kunnen realiseren (door subsidieaanvragen, fondsenwerving, donaties of adopties door bedrijven of instanties). De bedoeling is om in het najaar de plannen (of een deel daarvan) uit te voeren. Dit hangt af van de gevonden Č´nanciering. Wilt u meer informatie of wilt u ook meedenken, neem dan contact op met uw buurtvereniging.

Postbus 2 AH Schoonhoven 7el: (12) 92 )a[: (12) 9 99 I: www.schoonhoven.nl E: gemeente@schoonhoven.nl Openingstijden

Receptie Č? 0aandag tm donderdag van . tot 1. uur Č? Vrijdag van . tot 1. uur

Dienstverlening (Burgerzaken) Č? 0aandag van . tot 2. uur Č? Dinsdag van . tot 12. uur Č? Woensdag van . tot 16. uur Č? Donderdag van . tot 12. uur Č? Vrijdag van . tot 12. uur Č? Dinsdag en donderdag van 12. tot 16. uur, alleen voor het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen

Balie bouw

OÉ&#x153;Fi­le bekendmakingen

en woningtoezicht Č? 0aandag tm vrijdag van 9. tot 12. uur

Wmo-loket Oranjeplaats

Meldingen Op dinsdag 9 juli werd het winnende projectplan van de kindergemeenteraad, een bijzondere tafeltennistafel, feestelijk in gebruik genomen. Dat gebeurde door burgemeester Bonthuis, samen met ruim 1 basisschoolleerlingen van groep . De burgemeester sloeg het eerste balletje en de aanwezige kinderen kregen een batje met ballen mee naar huis. De tafeltennistafel staat op het speelveld aan het Penningkruid in Schoonhoven Oost.

9eilige Č´etsroute 6FKoonKoven - /opik 9anwege het werk aan de nieuwe rotonde is het Č´etspad langs =evender en dus ook de oversteekplaats bij het Lopikerplein opgeheven. De route voor Č´etsers vanuit 1oord richting Lopik is via het 0r .esperplein. Dit is een veilige route omdat zo Č´etsers en autoverkeer gescheiden worden. De bebording voor de omleidende Č´etsroutes was ten onrechte omgedraaid, waardoor Č´etsers vanuit 1oord in de richting van Lopik naar de G.J. van Heuven Goedhartweg werden gestuurd. Het verkeerd sturen leidde tot zeer onveilige situaties omdat Č´etsers de drukke 121 overstaken. De omleidingsroute wordt nu nauwlettend in de gaten gehouden. )ietsers steek de weg niet over Ga via de rotonde 0r .esperplein en kies voor veiligheid!

- 0evrouw De Jong Č&#x201A; het houden van een buurtbarbecue in de Landsteinerhof op zaterdag september 21 van 16. tot 2. uur.

Č? Co¸rdinator speeloFKtend 6peel otKeek Speel otheek â&#x20AC;&#x2DC;Leentje Beerâ&#x20AC;&#x2122; zoekt een coĂśrdinator voor de speelochtend. Taken: roosters maken, medewerkers ondersteunen en moeders stimuleren om actief met hun kinderen bezig te zijn. De speelochtend is op dinsdag van 9. tot 11. uur. ContaFtgegevens mevrouw C. van Winkoop (voorzitter speel otheek), tel. (12) 2 2. Website: www.leentjebeerschoonhoven.nl.

www.schoonhoven.nlvrijwilligers

van . tot 12. uur Meldingenlijn openbare ruimte (tijdens kantooruren) 7el: (12) 9 9

Besluiten Algemene Plaatselijke Verordening Verleende vergunningen en ontheÉ?ngen: zie *1 - &afÂŤ De 7ol Č&#x201A; het organiseren van Ket muziekevenement Č&#x2020;=omerfestivalČ&#x2021; op het terras en nabij gelegen ruimte in de 7ol op zaterdag 2 juli 21 van 19. tot 1. uur. (De vergunning en ontheÉ?ng zijn verzonden op 11 juli 21.) - &afÂŤ 7he Limerick Č&#x201A; het organiseren van Ket muziekevenement Č&#x2020;=omerfestivalČ&#x2021; op het terras en nabij gelegen ruimte in de Lopikerstraat op zaterdag 2 juli 21 van 19. tot 1. uur. 7evens is er ontheÉ?ng verleend voor het schenken van zwakalcoholhoudende drank gedurende het muziekevenement. (De vergunning en ontheÉ?ngen zijn verzonden op 12 juli 21.) - 7alpa Produkties B.V. Č&#x201A; het plaatsen van een Fontainer in een parkeerplaats aan het begin van de Havenstraat gedurende ĂŠĂŠn dag. (De ontheÉ?ng is verzonden op 11 juli 21.) - 0evrouw Jaspers Č&#x201A; het Kouden van een buurtbarbeFue op het parkeerterrein in de Havenstraatse Wal op zaterdag 1 augustus 21 van 1. tot 2. uur. (De vergunning is verzonden op 12 juli 21.)

VrijZilligersvaFature uitgeliFKt Op www.schoonhoven.nlvrijwilligers is een vacaturebank voor vrijwilligerswerk te vinden. Af en toe brengen we een van deze vacatures op deze pagina extra onder de aandacht.

Č? 0aandag tm donderdag

BezZaar *1 BezZaar maken U kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus , 2 AH Schoonhoven. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij adviseren u om een kopie van het besluit bij te voegen. Als u bezwaar maakt, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

Voorlopige voorziening 0et een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat onmiddellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 22, 2 EH Den Haag. De griÉ?er van de rechtbank int hiervoor griÉ?erechten.

Calamiteitennummer afdeling 6tadsbeKeer (buiten kantooruren) tel. 6 - 1  

Voor meer informatie Eerdere publicaties, gemeentenieuws, raadsagendaâ&#x20AC;&#x2122;s en -verslagen, B&W-besluitenlijsten en informatie over allerlei diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl. 16 juli 21, Burgemeester en wethouders.


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Gewijzigde openstelling

Politiek

ĩĬĭĦĨš Met de bouw van een Klantcontactcentrum (KCC) wil de gemeente Lopik de dienstverlening naar inwoners, bedrijven en instellingen verbeteren. De realisatie van het KCC zorgt de komende tijd voor een gewijzigde openstelling van het gemeentehuis.

‘Niet voorbij gaan aan maatschappelijke ontwikkelingen’

Uiterlijk in 2015 moeten alle gemeenten een KCC hebben. “Het Klantcontactcentrum van de gemeente Lopik wordt straks een herkenbare ingang, waar inwoners, bedrijven en instellingen terechtkunnen voor alle producten en diensten van de overheid”, verklaart een gemeentewoordvoerder. Het KCC betekent straks geen stabalies meer, maar een zittend consult en een snelbalie voor het ophalen van paspoorten en dergelijke. Doordat het Rijk taken afstoot aan gemeenten, krijgt de gemeente Lopik ook te maken met nieuwe doelgroepen. Hiervoor komen afzonderlijke spreekruimten om privacygevoelige onderwerpen te kunnen bespreken. Vanwege de verbouwing tot KCC kent het gemeentehuis van Lopik in juli en augustus een gewijzigde openstelling. Meer info: www.lopik.nl

Theeschenkerij en bezoekerscentrum ħĞĞįİijĢĩġš Vier partijen hebben de krachten gebundeld voor een bijzonder initiatief in Jaarsveld: theeschenkerij Watertanden en bezoekerscentrum Het Dijkhuis. Zaterdag 20 juli vindt de officiële opening plaats. Rijksmonument de Zwarte Schuur gaat een tweede leven tegemoet. Na 200 jaar gediend te hebben als opslagplaats voor dijkmaterialen wordt het nu uitvalsbasis voor iedereen die in het weekend de woelige historie van het dijkbeheer, kunst, cultuur en natuur van de Lopikerwaard wil ontdekken. Of wil genieten van thee, koffie of een ander drankje met wat lekkers.

7

Lopik: twaalf koopzondagen per jaar De inzet van de VVD was iedere week, maar het werd twaalf keer per jaar. De zondagopenstelling van winkels in de gemeente Lopik leverde een soms emotionele discussie op. ĩĬĭĦĨš Voor- en tegenstanders lieten afgelopen weken van zich horen en niet altijd met even veel respect, ondervond indiener van het initiatiefvoorstel Hugo van Amerongen (VVD). “De soms ongenuanceerde reacties hebben me best pijn gedaan”, bekende hij. “Ik ben ook christen, maar ik vind dat je niet voorbij moet gaan aan maatschappelijke ontwikkelingen en de mening van andersdenkenden.” Reden voor de VVD om tijdens de raadsvergadering van dinsdag met een initiatiefvoorstel te komen om ondernemers de mogelijkheid te bieden ook op zondag open te gaan. “We kwamen hiertoe naar aanleiding van een verzoek van Intratuin-ondernemer Van Soest om op zondag open te mogen. Toen bleek dat ook beide supermarkteigenaren in Lopik en Benschop dezelfde wens hadden, zijn we tot dit voorstel gekomen.” Om de kerkgang niet te verstoren, mogen winkels in het voorstel van de VVD op zondag van 12.00 tot 18.00 uur hun deuren openen. “De keuze om al dan niet op zondag boodschappen te gaan doen is aan de ondernemers en inwoners, niet aan de kerk en politiek”, aldus Van Amerongen, die eraan toevoegde geen ‘verlengstuk’ te zijn van kerkenraden. De genoemde ondernemers spraken dinsdagavond in voor aanvang van de discussie. Beide supermarkteigenaren -Alfons Lieverse (Plus Benschop) en Harold van Velzen (Plus Lopik)zien met lede ogen aan hoe hun con-

currenten in buurgemeenten als IJsselstein wel op zondag open zijn. “Dit betekent omzetverlies. In IJsselstein komen er zelfs binnen korte tijd enkele nieuwe supermarkten bij, die ongetwijfeld op zondag open zullen zijn. Geef ons ook die mogelijkheid en de ruimte om hier gepast mee om te gaan”, aldus Lieverse. Zijn collega in Lopik: “Ik begrijp de bezwaren en ik zit zelf ook niet op een zondagopenstelling te wachten. Maar we kunnen niet anders: twintig procent van onze klanten doet al op zondag boodschappen, maar dan elders. Als ik mijn investering in een nieuwe supermarkt – in het nieuwe winkelcentrum- terug wil verdienen, is openstelling op zondag een ‘must’.” Keurslager Cor Oosterom in Lopik zit er juist niet op te wachten om op zondag open te gaan, zo liet hij de raadsleden weten. “Als kleine ondernemer is

dat geen haalbare kaart. Ik ben inmiddels 27 jaar slager in Lopik en heb in die tijd 37 ondernemers zien verdwijnen. Als u met zondagopening instemt, zie ik dat als de nekslag voor kleine ondernemers en daarmee het centrumplan.” Ook kerkelijk Lopik liet van zich horen, waarbij naast principiële bezwaren vooral werd getwijfeld aan het nut van zondagopenstelling. “Het is een verschuiving en levert geen extra omzet op.” Bij de discussie in de gemeenteraad lag de bal bij het CDA. CU en SGP waren uit principeoogpunt tegen, de PvdA was voor. Adrie Strien bekende dat het een hele worsteling was geweest voor de christen-democraten, maar dat ook zijn partij de ogen niet wilde sluiten voor maatschappelijke ontwikkelingen. En dus kwam het met een aanpassing -amendement- op het

voorstel van de VVD om maximaal twaalf koopzondagen per jaar mogelijk te maken, in plaats van een openstelling iedere week. VVD kon niet anders dan deze handreiking te accepteren. “Getalsmatig sta ik met de rug tegen de muur”, sprak Van Amerongen. “Doe ik het niet, dan hebben we niets.” “Beter een half ei, dan een lege dop”, voegde Ilse Nederend (PvdA) er aan toe, die ook akkoord ging met de CDA-variant. De poging van Dick van den Broek (CU) om de openingstijd met een half uur in te korten (half zes in plaats van zes uur), om kerkgangers nog meer tegemoet te komen, haalde het niet. En dus krijgen ondernemers in de gemeente Lopik twaalf keer de mogelijkheid om op zondag open te gaan, dit jaar nog zesmaal. Robert van der Hek

Kritiek op ‘verhuizing’ kinderen Emmaschool İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Ouders van leerlingen van de huidige groep 4 van de openbare Koningin Emmaschool hebben geen goed woord over voor de toekomstige verhuizing van hun kinderen van de dependance in Schoonhoven-oost naar de hoofdlocatie in het centrum van de stad. Met brieven en mailtjes proberen zij de directie te vermurwen om met een andere oplossing te komen, maar die heeft goede redenen niet op haar besluit terug te komen. Directeur Rob Zilverberg: “Deze ouders tegemoet komen heeft namelijk weer consequenties voor andere groepen.” Hij zegt dat aan de recente indeling een zorgvuldig proces is voorafgegaan. “Het is steeds een flinke puzzel om groepen te verdelen over twee locaties. Het heeft dit jaar lang geduurd, voordat we er uit waren. Daarom zijn ou-

ders laat ingelicht en bracht onze keuze om de toekomstige groep 5 van Oost naar het centrum over te hevelen veel emoties teweeg. Achteraf was het beter geweest de ouders eerder en apart te informeren, maar dat had aan het besluit niets veranderd.” Het besluit wordt unaniem gedragen door leerkrachten en medezeggenschapsraad. “Wij kunnen de boosheid van de ouders van groep 4 volledig begrijpen, omdat deze kinderen vier jaar in Oost op school hebben gezeten en nu naar het centrum moeten fietsen. Alle factoren afwegend was dit echter de beste oplossing”, aldus de MR. Directeur Zilverberg wil de betrokken ouders graag uitleggen welke overwegingen ten grondslag lagen aan zijn besluit. Daarnaast wil hij met de gemeente Schoonhoven overleggen over verbetering van de verkeersveiligheid. Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Editie Lek en IJssel Oost Oplage: 20.100 exemplaren Verspreidingsgebied Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Haastrecht, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie

™9Z\gdZeÈDZ\VcYV\Vc\ZghÉ0‚‚ckVc]ZcdciWgZZ`ideYZ[did#

Bouwen aan toekomst in Oeganda L>AA><:A6C<:G6@™ ‘Samen bouwen aan een toekomst’, is het motto waaronder achttien leden van de Hervormde Gemeente Willige Langerak op 1 augustus afreizen naar Oeganda.

Drie weken lang gaan zij in het Afrikaanse land aan de slag om een school te bouwen, kinderwerk te doen en kansarme gezinnen te bezoeken.

Acties “Om een school te kunnen bouwen, is uiteraard behoorlijk

Robert van der Hek (06) 53 11 08 67 r.vanderhek@hetkontakt.nl Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsseloost@hetkontakt.nl Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Siska Aantjes (06) 15 48 74 97 Website www.hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag.

wat geld nodig”, vertelt Irma Bultman, die samen met een vriendin -Willemiek de Pater- het initiatief nam en de reis heeft opgezet. “Daarom zijn er het afgelopen jaar verschillende acties gehouden, zoals autowasdagen, een nieuwjaarsduik, stamppotmaaltijd, boekenmarkt en een statiegeldflessenactie. Daarnaast is er ook veel sponsoring geweest van bedrijven.” De opbrengst tot nu toe is boven verwachting: 21.655 euro. “Voldoende om niet alleen een stevig gebouw neer te zetten, maar zelfs ook om een dak voor de school te kunnen betalen”, aldus Irma Bultman.

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot maandag 14:00 uur Redactiekopij tot maandag 12:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38 Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/

of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


algemeen

Dinsdag 16 juli 2013

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. aerobaat, grote wgn m. laadhekken, kleine wgn m. laadhekken, tractor kar/transporter. Tel. 0184-691686. T.k. verzameling aparte dranken. P.n.o.t.k. Tel. 0652183186 na 18.00u. T.k. Mercedes benz. 250 dsl 1986, nw apk tot 15-7-2014, bel.vrij i.g.s. Tel. 0629534064. TK Zwarte dames opoefiets met transportrek voorop, 28 inch, terugtraprem, als nw € 150 tel 06-26226101

T.k. Suske en Wiske 67 t/m 252; Asterix compl.; 25x Oom Dagobert; 60x Donald Duck; 15x Kuifje; 20x Trigie serie van 18 wereldber. jeugdbkn o.a. Robbin Hood, Negerhut, Mohikanen, Ben Hur; 32x oorlogskranten unieke coll. Tel. 06-21265391.

FONDS VERSTANDELIJK GEHANDICAPTEN VOERT ACTIE

TK poppenhuis compleet, 69 cm hoog, 80 cm breed, 32 cm diep € 200 tel 0182340878

Onderteken het manifest op www.onderteken.nu Giro 11 22 22 2

T.k. kleine hydr. krik v. 2 ton H19cm, v. 8 ton H28cm; stevige Brabantia huish.trap jrn 60, 4 tr, 110H; zw bankschroef, hek 10B opening 15cm. Alles i.g.s. Tel. 0184-651582.

8

VAN WELK HUIS DROOMT U DEZE ZOMER? WIJ HELPEN U GR A AG BIJ HET VINDEN VAN UW DROOMHUIS!

WIJ WENSEN U EEN PRETTIGE VAKANTIE TOE!

WWW.FONDSVERSTANDELIJKGEHANDICAPTEN.NL

Uitvalsbasis voor de digitale regio Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina

SUPERSTUNT DE GEHELE ZOMERCOLLECTIE

PLUS EEN DEEL VAN DE GALA- & COCKTAILJURKEN GAAT VOOR OPKOOPPRIJZEN WEG TOT TOT TOT TOT TOT TOT

SPECIALE ZOMERSE PRIJS

€ 25,- BETAALT U € 6,€ 50,- BETAALT U € 10,€ 75,- BETAALT U € 16,€ 100,- BETAALT U € 20,€ 150,- BETAALT U € 30,€ 175,- BETAALT U € 36,HOEDEN & SJAALS 50% KORTING BEDRAGEN GELDEN PER KLEDINGSTUK

DE ACTIE LOOPT VAN 16 JULI T/M 3 AUGUSTUS

NIEUW, BROCANTE ACHTER IN DE TUIN!

www.ollotiek.nl Haven 36 2871 CN Schoonhoven Telefoon (0182) 384940

Vanaf 6 augustus inbreng winterkleding

€ 259.000,-

Vraagprijs:

€ 229.000,v.o.n.

Solisplein 25

OPEN HUIS DONDERDAG 18 JULI

19.00 TOT 20.00 UUR

Capelle aan den IJssel • driekamerappartement, modelwoning • Voorzien van keuken, sanitair en vloer- en wandafwerking! • Inclusief privé-parkeerplaats

(015) 276 04 00

www.nieuwbouwdirect.nl


Dinsdag 16 juli 2013

Winkeliers trakteren op ijs H8=DDC=DK:CÂ&#x2122; Winkeliers in winkelcentrum Schoonhoven trakteren zaterdag 20 juli op gratis ijs.

Aangesloten winkeliers, te herkennen aan een poster in de etalage, geven zaterdag bij besteding van 5 euro of meer waardebonnen uit aan klanten met kinderen. Hiermee kunnen de kinderen vervolgens tussen 12.00 en 15.30 uur een gratis ijsje halen bij de ijskar op de Dam. Maar er is meer: kinderen kunnen zich gratis laten schminken op de Dam en er staat een springkussen. Bij het schminken is tevens een draagbare radio-cd speler te winnen. Meer info: www.winkelcentrumschoonhoven.nl

LEES ONS

â&#x20AC;&#x2DC;LIKEâ&#x20AC;&#x2122; ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business

nieuws

Kaasspecialist: paradijs voor fijnproevers Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤ Â&#x161; Enthousiasme in combinatie met vakkennis; Eric-Jan en Lia den Boer brengen het allebei mee in hun nieuwe zaak â&#x20AC;&#x2DC;De Kaasspecialistâ&#x20AC;&#x2122;, aan de Lopikerstraat 30 in Schoonhoven. De sfeervolle winkel mag zonder overdrijving gezien worden als een paradijs voor ďŹ jnproevers. Eric-Jan en Lia

den Boer verkopen er een riant assortiment kazen uit binnen- en buitenland. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor een uitgelezen collectie wijnen, versgebrande noten, olijven, tapas en nog veel meer lekkernijen. Ook is er een leuke keuze in cadeauartikelen en is De Kaasspecialist het adres voor smakelijke cadeaupakketten in alle soorten en maten. Een goed

advies en vriendelijke bediening maken het plaatje compleet. Ervaring Eric-Jan en Lia den Boer hebben ruime ervaring in de kaasbranche. â&#x20AC;&#x153;Voorheen runden we een zaak in De Meernâ&#x20AC;?, vertelt Lia. â&#x20AC;&#x153;In februari namen we daar afscheid van. We zijn toen met franchise-organisatie De

7:G<6B768=IÂ&#x2122; Eric Elbertse opent zaterdag 20 juli de deuren van â&#x20AC;&#x2DC;Optie1â&#x20AC;&#x2122;. De nieuwe telecomwinkel is te vinden aan de Hoofdstraat 37B in Bergambacht.

â&#x20AC;&#x153;Optie1 Bergambacht is een winkel in mobiele telefoons, prepaid telefoons, vaste telefoons, seniorentelefoons en nog veel meer. Ook voor zakelijke abonnementen zijn klanten bij ons aan het juiste adresâ&#x20AC;?, stelt eigenaar Eric Elbertse, die beschikt over de nodige kennis en ervaring op het gebied van telecom. Hij nodigt dan ook iedereen uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Meer info: www.optie1bergambacht.nl of facebook.com/optie1bergambacht

Â&#x2122;A^VZc:g^X"?VcYZc7dZg/Zci]djh^VhiVVcYZhaV\^cHX]ddc]dkZc#

Enorme respons op jubileumactie Streakers

â&#x20AC;&#x153;Het jubileum wilde ik in deze toch wat sombere tijd niet onopgemerkt voorbij laten gaanâ&#x20AC;?, vertelt de kledingzaakeigenaar. â&#x20AC;&#x153;Reden om een verloting te organiseren onder mijn klanten. Iedere besteding van 50 euro was goed voor een lot.â&#x20AC;? Mede dankzij de zeer aantrekkelijke prijzen -waaronder de hoofdprijs: een geheel nieuwe outďŹ t naar keuze ter waarde van 250 euro- werd het een meer dan geslaagde actie. â&#x20AC;&#x153;Het was boven verwachting: ik heb bijna vijf-

Kaasspecialist gaan kijken naar een eventueel nieuwe vestigingsplek. Die vonden we in Schoonhoven op deze uitstekende locatie. We waren vanaf het eerste moment â&#x20AC;&#x2DC;omâ&#x20AC;&#x2122;. En de eerste weken na de opening worden we alleen maar bevestigd in ons enthousiasme. Het is hier erg prettig werken en lekker druk. We kunnen op zaterdag dan ook nog een medewerker plaatsen voor acht uur.â&#x20AC;? Flink arsenaal Onder regie van Eric-Jan en Lia werd het pand -dat voordien ook dienst deed als kaasspeciaalzaak- totaal vernieuwd en kreeg het een andere indeling. â&#x20AC;&#x153;Voor de vaste klanten van de vorige eigenaar Arie Blom houden we uiteraard veel herkenbare productenâ&#x20AC;?, vertelt Eric-Jan. â&#x20AC;&#x153;Maar we voegen er ook een ďŹ&#x201A;ink arsenaal aan nieuwe kazen aan toe, vanzelfsprekend voorzien van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. We voeren diverse Hollandse kazen en boerenkazen, schapen- en geitenkaas en buitenlandse kaasjes uit vrijwel alle Europese landen. En wat ook aantrekkelijk is, is ons mooie assortiment aan salades en patĂŠs.â&#x20AC;?

Nieuw: Optie 1

Ä°Ä ÄĽÄŹÄŹÄŤÄĽÄŹÄłÄ˘ÄŤ Â&#x161; Een succesvolle actie optuigen, dat is Marcel Teeuwen wel toevertrouwd. De eigenaar van Streakers speelde tijdens de viering van het vijfjarig jubileum van zijn modezaak voor Sinterklaas.

9

honderd loten retour gehad.â&#x20AC;? Dit leverde de volgende vijf prijswinnaars op, die woensdag in de modezaak werden vereeuwigd: Michael Stenberg (nieuwe outďŹ t t.w.v. 250 euro); Jim Tellier (sneakercadeaubon van 100 euro); Romy Kok (jeanscadeaubon van 100 euro); Linda Storm (Remaikoâ&#x20AC;&#x2122;s Haircompany beauty make-over) en Lendert Noorlander (dinerbon van restaurant Lekkerr). Streakers opende vijf jaar geleden haar deuren aan de Haven, om vervolgens een groter onderkomen te betrekken aan de Dam 4A. De modezaak is ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/ StreakersSchoonhoven

Zilvervlootparade bij Jan Bunnikschool ĊďĭČĨÂ&#x161; â&#x20AC;&#x2DC;Jong geleerd, is oud gedaanâ&#x20AC;&#x2122;, moet de Regio Bank gedacht hebben bij het introduceren van de Zilvervlootparade. Een reizend spellencircuit voor kinderen om de Zilvervlootspaarrekening opnieuw te introduceren. Afgelopen donderdag was de parade, op uitnodiging van Den Hartog Verzekeringen, te gast bij de Jan Bunnikschool in Lopik. Lekker springen op een groot springkussen, een potje straatvoetbal spelen of jezelf uitleven in de â&#x20AC;&#x2DC;wervelwindâ&#x20AC;&#x2122;. Dit alles geheel aansluitend op het uiteindelijke doel: proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te vergaren. De Zilvervlootparade is een landelijk concept, waarmee de Regio Bank tweehonderd dagen per jaar door Nederland reist. Op deze manier willen de 540 vestigingen van de Regio Bank spelenderwijs het sparen voor later onder de aandacht brengen. Mede door de ďŹ nanciĂŤle crisis is geld sparen voor later weer helemaal hip. De Regio Bank heeft daarom het Zilvervlootsparen opnieuw geĂŻntroduceerd. Studeren, reizen of een eigen bedrijf beginnen: met Zilvervloot sparen kunnen ouders of grootouders de dromen van hun (klein)kind helpen te verwezenlijken. Bovendien ontvangt

Nieuwe vloer De Hofstee 7:G<6B768=IÂ&#x2122; De gemeenteraad van

Bergambacht heeft besloten om de huidige kunststof gietvloer van zwembad De Hofstee deze zomer te vervangen door een nieuwe tegelvloer.

Â&#x2122;9Zeg^_hl^ccVVghbZigZX]ihBVgXZaIZZjlZc#

FOTO: JAN TIMMER

â&#x20AC;&#x153;Juist de breedte en afwisseling van de producten zorgen ervoor dat elk type klant op maat bediend kan worden. Van kaas voor op de boterham, tot allerlei lekkernijen voor bij de borrel of op een feestjeâ&#x20AC;?, besluit Lia den Boer. â&#x20AC;&#x153;Om over de leuke dingen die je met kaas kunt doen bij het koken nog maar te zwijgen!â&#x20AC;?

De werkzaamheden zullen in de periode 22 juli tot en met 30 augustus worden uitgevoerd. In deze periode is het zwembad volledig gesloten voor bezoekers en verenigingen. Vanaf maandag 2 september is het zwembad weer open. De tegelvloer wordt gelegd door Rendon Arkel. Bezoekers van het zwembad zijn hiermee de komende jaren weer verzekerd van een gebruiksvriendelijke vloer.

Â&#x2122;@^cYZgZcaZkZco^X]j^ide]Ziheg^c\`jhhZc#

de spaarder op zijn of haar achttiende verjaardag een premie die kan oplopen tot maximaal 10 procent. Alex de Graaf, ďŹ liaalmanager van Den Hartog Verzekering aan de Dorpstraat in Lopik, waar ook de Regio Bank gevestigd is, bekeek donderdag met een tevreden blik het enthousiasme op het schoolplein. En hoewel zijn werk die dag vooral bestond uit het uitdelen van pakjes limonade en koekjes, hoopt en verwacht hij dat de ouders alle informatie die de jeugd in een

FOTO: ADRI VERHOEVEN

fraaie Regio Bank-tas mee naar huis kreeg, zorgvuldig nalezen en er ook iets mee gaan doen. â&#x20AC;&#x153;Voor verdere inlichtingen over sparen, hypotheek, het afsluiten van verzekeringen of het openen van een Zilvervloot-spaarrekening zijn wij vijf dagen per week, en als de klant dat prettig vindt, ook â&#x20AC;&#x2122;s avonds, bereikbaar. Bij ons kunnen klanten nog gewoon geld storten en contant opnemenâ&#x20AC;?, aldus De Graaf, die met de Zilvervlootparade de jeugd van Lopik een leuke dag bezorgde.

Joris Veer Vloerbedekking & Raamdecoratie WONINGINRICHTING

7PPSIBWFOt4DIPPOIPWFOttwitte@jorisveer | www.JorisVeer.nl

Daar krijg je nou een kleur van!

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt


GEMEENTE LOPIK

16

GEMEENTE LOPIK

13 20 li ju

Gemeentenieuws

Besluiten Raadsvergadering 9 juli 2013 Verplaatsen discotheek De Manebrug naar MOB complex Jaarsveld De raad heeft twee amendementen en één motie aangenomen in aanvulling dan wel wijziging op het door het college voorgestelde besluit. Onder de in de amendementen en motie genoemde voorwaarden heeft de raad ingestemd met het nieuwe voorstel voor het verplaatsen van de discotheek. Ingestemd met verkoop pand Rolafweg Zuid 3/3b De raad heeft unaniem ingestemd met de verkoop van het pand aan de Rolafweg Zuid 3/3b. Het pand Rolafweg Zuid 3/3b wordt via een huurkoopovereenkomst voor verkoop aangeboden aan de Vereniging Jongerencentrum Lopik (Hoxemacoa).

Ingestemd met visiedocument breed sociaal loket De raad heeft unaniem ingestemd met het visiedocument breed sociaal loket. Meerjaren uitvoeringsprogramma 2015-2018 vastgesteld De raad heeft ingestemd met het meerjaren uitvoeringsprogramma ten aanzien van het beheer van bruggen voor de periode 2015-2018 . Ook is ingestemd met het voorstel om het tekort op het beheer en onderhoud van de bruggen van € 162.000,- in de kadernota 2015 structureel van dekking te voorzien en voor het vervangen van bruggen in 2014 een afzonderlijk voorstel voor een voorbereidings- en uitvoeringskrediet ter grootte van circa € 250.000,- af te wachten.

Volg @GemLopik op Twitter

Krediet beschikbaar gesteld voor groot onderhoud van de overige gemeentelijke gebouwen, jaarschijf 2013 De raad heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van een krediet van € 71.500,- en met het onttrekken van dit bedrag aan de voorziening ‘groot onderhoud overige gemeentelijke eigendommen’. Eenmalige bijdrage voor restauratie oud rechterlijk archief De raad heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van een eenmalig bedrag voor de restauratie van het oud rechterlijk archief.

Verordening Winkeltijden gemeente Lopik 2013 vastgesteld De raad heeft in meerderheid een amendement aangenomen in wijziging op het initiatiefvoorstel van de VVD-fractie om de ‘Verordening Winkeltijden gemeente Lopik 2013’ vast te stellen. De raad heeft besloten voor maximaal 12 zondagenen 4 feestdagen per kalenderjaar ontheffing te verlenen voor zondagopenstelling tussen 12:00 uur en 18:00 uur. De zondagen zullen in overleg met de ondernemers door het college worden vastgesteld. Het maximaal aantal aan te wijzen zon- en feestdagen voor de rest van het jaar 2013 is gesteld op 6. ■

Kijk voor meer informatie op: www.lopik.nl of scan de QR code

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■ Ontwerpbesluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen voor: • Zuidzijdseweg 142 A te Polsbroek, uitbreiden ligboxenstal (activiteiten bouwen en milieu)

De verordening ligt van 15 juli t/m 30 augustus 2013 op dinsdagen en donderdagen van 09.00 tot 12.00 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. U kunt de verordening ook raadplegen via de website www.lopik.nl > bestuur en organisatie > agenda en stukken commissie- en raadsvergadering > gemeenteraad 09-07-2013 > agendapunt 12.

Van 17 juli 2013 t/m 27 augustus 2013 liggen op dinsdagen en donderdagen van 09.00 tot 12.00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer de aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage. Na telefonische afspraak (0348-559966) is het mogelijk de stukken ’s middags in te zien. Daarnaast zijn de stukken die betrekking hebben op de activiteit bouwen raadpleegbaar op www.lopik.nl > plannen > uitgebreide omgevingsvergunningen. Eenieder kan reageren voordat het college een besluit neemt, door gedurende de termijn van ter inzage legging een mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Bij het nemen van de uiteindelijke beslissing, weegt de gemeente de ingediende zienswijzen af. Of de zienswijzen leiden tot daadwerkelijke aanpassing van het besluit, is niet van tevoren aan te geven. Beroep tegen het uiteindelijke besluit kan alleen worden ingediend door belanghebbenden die tevens een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Ontwerpbestemmingsplan “Cabauwsekade 75” te Lopik Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat het bestemmingsplan “Cabauwsekade 75” te Lopik in ontwerp ter inzage ligt.

Verordening Winkeltijden gemeente Lopik 2013 vastgesteld Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 juli 2013 heeft besloten de Verordening Winkeltijden gemeente Lopik 2013 vast te stellen. Deze verordening treedt in werking op 15 juli 2013 en vervangt de Verordening winkeltijden gemeente Lopik zoals vastgesteld op 30 mei 2000. GEMEENTEHUIS Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik Postbus 50, 3410 CB Lopik Tel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 88 gemeente@lopik.nl - www.lopik.nl http://twitter.com@GemLopik

Planontwikkeling Het bestemmingsplan voorziet in de sloop van de bestaande woning en de herbouw van een nieuwe woning met bijgebouw elders op het perceel Cabauwsekade 75 te Lopik. Ter inzage: Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 17 juli 2013 t/m 27 augustus 2013 voor eenieder ter inzage op dinsdagen en donderdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lopik.nl onder “Plannen” en vervolgens onder “Cabauw / in procedure”. Zienswijzen: Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u tijdens kantooruren, Openingstijden juli en augustus Dinsdag en donderdag 09.00 - 12.00 uur Na 12.00 uur alleen op afspraak Maandag, woensdag en vrijdag alleen op afspraak

contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: (0348) – 55 99 55. Overeenkomst Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en betrokken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt voor eenieder ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer op dinsdagen en donderdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Vergunningen Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning, zie *1 • Batuwseweg 5 te Lopikerkapel, bouwen twee woningen met bijgebouwen, 12 juli 2013. De beslistermijn wordt verlengd in verband met het niet tijdig gereed zijn van de toets aan het nog niet in werking getreden bestemmingsplan Uitweg 5. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslisdatum 1 september 2013. Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8 • Koningin Julianasingel 30 te Benschop, plaatsen dakkapel op voordakvlak woning, 24 juni 2013; • Cabauwsekade 34 A te Lopik, plaatsen overkapping, 24 juni 2013; • Lopikerweg west 100 A te Lopik, veranderen luchtwasser op varkensstal, 28 juni 2013; • Zuidzijdseweg 100 A te Polsbroek, plaatsen dakkapel op achterdakvlak woning, 3 juli 2013; • Zuidzijdseweg 142 A te Polsbroek, bouwen werktuigenberging, 8 juli 2013;

• Cabauwsekade 15 te Lopik, verbouwen hooiberg, 8 juli 2013; • Lekdijk west 71 te Lopik, herbouwen bijgebouw, 11 juli 2013; • Cabauwsekade 22 te Lopik, herbouwen bijgebouw, 11 juli 2013; • Cabauwsekade 37 te Lopik, vestigen bedrijf in strijd met de bestemming, 12 juli 2013. Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *5 en *8 • Percelen uiterwaard tussen Lopik en Schoonhoven (noorder Lekoevers), kappen en rooien houtgewas in kader van stroomlijning rivieren, 10 juli 2013. Geaccepteerde meldingen (sloop, gebruik en milieu), zie * 10 • Lopikerweg Oost 199 te Lopikerkapel, het plaatsen van nieuwe ligboxenstal en renoveren van bestaande gebouwen voor jongvee, 2 juli 2013; • Benedeneind ZZ 327A te Benschop, het realiseren van uitbreiding van ligboxenstal en uitbreiding van aantal stuks melkvee, 2 juli 2013; • Lopikerweg oost 199 te Lopikerkapel, slopen veeschuren, incl. romneyloods, 3 juli 2013; • Cabauwsekade 37 te Lopik, het oprichten technische handelsonderneming in rubber kunststoffen en lijmen, 9 juli 2013; • Boveneind NZ 112 te Benschop, verwijderen asbestdak ligboxenstal, 10 juli 2013; • Prins Clausstraat 8 te Benschop, verwijderen asbesthoudende beplating op zolderverdieping, 12 juli 2013; • Lopikerweg West 22 te Lopik, vernieuwen hooiberg, met gebruik als kantoor en privé berging, 12 juli 2013.

vervolg zie volgende pagina > MELDPUNT BUITENRUIMTE ma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uur Tel. 0348 - 55 99 85 meldpunt@lopik.nl

REINIGINGSDIENST M.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopik reiniging: 0348 - 55 42 63 riolering: 06 - 53 67 32 75

POLITIE UTRECHT Steunpunt in gemeentehuis Lopik Dinsdag op afspraak Tel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

Openingstijden ma. t/m vr. zaterdag

08.30 - 12.00 uur en 13.15 - 16.00 uur 10.00 - 12.30 uur


gemeente-info

Dinsdag 16 juli 2013

GEMEENTE LOPIK

16

GEMEENTE LOPIK

11

13 20 li ju

Gemeentenieuws

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■ < vervolg van vorige pagina

*1) De ingediende aanvragen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid bestaat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is op werkdagen telefonisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. *2) Het besluit met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken na verzenddatum op dins-

dagen en donderdagen tussen 09.00 en 12.00 uur ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Na telefonische afspraak is het mogelijk de stukken tussen 13.00 en 17.00 uur in te zien. Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. Vergeet niet het bezwaarschrift te ondertekenen.

een genomen besluit voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten.

*4) Het besluit treedt de dag na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. *5) Het besluit treedt de dag na afloop van de bezwaartermijn (ter inzage legging) in werking, tenzij gedurende die termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

*10) De geaccepteerde meldingen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Informatie over de meldingen is op werkdagen telefonisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. ■

*8) Middels een voorlopige voorziening wordt

YIN YANG KOI FARM

Japanse koi, goudvissen, tropische vissen, enz.

/ 1 7 . 5 $ 0 3/$17(1

Alle materialen voor de aanleg van uw vijver zoals pvc, filters, folie, pompen enz. + een goed advies! Dorpsstraat 1 2825 BM Berkenwoude 0182-367563 www.yinyangkoifarm.nl

Open: maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur zaterdag 9 - 17 uur Gevestigd bij Vogelhal Fluiter (in- en verkoop van vogels)

8,79(5.223

 0 ( ( 5 

.257,1*

OP=OP! Alles wat er zaterdag nog is: voor weggeef prijzen! Reserveren niet mogelijk!

Korting alleen op de Plantenmarkt! Geen korting op meubels, tuinaarde en potgrond. Geen korting bij “Gewoon Bloemen” Open: dinsdag t/m vrijdag 9.00-18.00 uur zaterdag 9.00-17.00 uur

Lopikerweg Oost 66 A - 3411 JH - Lopik nabij kruising Lopikerweg Oost / N210-MA Reinaldaweg

Aanbiedingen 29 donderdag zaterdag juli Actie vanaf D.V.week donderdag 4 juli tot18 enjuli mett/m zaterdag 6 juli202013

125

JAAR 125

Wie jarigJAAR is trakteert! Wie jarig is trakteert! D.V. de komende weken trakteren wij u op onze gezamelijke jubileum aanbiedingen:

D.V. de komende weken trakteren wij u op onze gezamelijke jubileum aanbiedingen:

7,, ... een smakelijke

Bij 50 Bij besteding besteding van van minimaal minimaal Jubileumtaartje, 50

Bij aankoop van 10 Puntbroodjes € 3,00

NU: 4 Suiker/kaneelbollen GRATIS

grote verrassing!

... een smakelijke € 6,95 jubileumverrassing jubileumverrassing

Winkel Bergambacht Winkels Krimpen aan den IJssel

Winkel Krimpen aan de Lek Winkel Rotterdam/Prinsenland

van € 10,25 voor

Hoofdstraat 84 Koningin Wilhelminaplein 2, Raadhuisplein 48, De Korf 11, Hoofdstraat 39b, Mia van Yperenplein 103,

tel. 0182-354111 tel. 0180-512532 tel. 0180-550068 tel. 0180-551647 tel. 0180-550061 tel. 010-2022884

Aanbiedingen 29 donderdag zaterdag juli Actie vanaf D.V.week donderdag 4 juli tot18 enjuli mett/m zaterdag 6 juli202013


WINKELCENTRUM S Gezellig! n in Lekker winkeled. de Zilversta

ZATERDAG 20 JULI

SALE De SALE is begonnen bij INTERSPORT!

De ijsjes zijn speciaal bedoeld voor kinderen. Aangesloten winkeliers geven zaterdag bij besteding van 5,- of meer waardebonnen uit aan klanten met kinderen. Met deze waardebonnen kunnen de kinderen vervolgens tussen 12.00 en 15.30 uur een gratis ijsje halen bij de ijskar op de Dam.

20% korting

-50%

op gehele dames- heren- kids

VANS COLLECTIE!

Op=Op

Partij aanbieding diverse Kneipp artikelen

tot 70% korting Alle Rimmel make-up

50% korting

p o o = p = oop p

Actie loopt van 16 juli t/m/ 20 juli

Drogisterij & Parfumerie

   

WWW.STREAKERS.NU

Schoonhoven

Lopikerstraat 32 - Schoonhoven

WIJ ACCEPTEREN DE ZILVERKNIP CENTRUM SCHOONHOVEN WINKELIERSVERENIGING STADS

Gratis

Schminken ZILVE RK NIP

spaa rkaa rt

op de Dam

W W W. W I N K E L C E N T R U


SCHOONHOVEN TRAKTEREN WIJ OP 4 PHILIPS POWER ALKALINE BATTERIJEN van 4,99 voor

1,99 ALLEEN ZATERDAG 20 juli

Lopikerstraat 43 Schoonhoven Tel. (0182) 38 21 38 www.tonvanalten.nl

Summer Outlet Nr. 7 Supersale Shop 13 en Point 7 Waanzinnige kortingen op onze topmerken

Vanaf 5 Euro elke week nieuwe aanbiedingen! open vanaf 10:00 uur op Lopikerstraat nr. 7 Schoonhoven (waar ; Hoekpand naast Primera)

G Star . Scot ch & Soda Denham . Die sel Replay . G-Sus Dstrezzed Dissident . Ku ltivate . Kuyichi . JCRa gs . Petrol Cast Iron . M aison Scotch Super Trash . Only . Dept

SINCE 1977

UITVERKOOP

70% korting. Schoonhoven - Lopikerstraat

Win

Gratis

1 van de 3

Springkussen

draagbare radio-cd spelers

op de Dam

UMSCHOONHOVEN.NL

t.w.v. 29,-

Maak een leuke en grappige foto van je gezicht geschminkt op zaterdag 20 juli en mail deze naar tonvanalten@hetnet.nl


WINKELCENTRUM SCHOONHOVEN G e z e ll ig ! in Lekker winkelen. de Zilverstad

ZATERDAG 20 JULI TRAKTEREN WIJ OP

I.v.m. vakantie is PUUR van 30 juli t/m 19 augustus gesloten. Wij wensen u een fijne vakantie toe.

www.puurbloemenbinnen.nl

NEW ORLEANS Vrijetijdskleding Lopikerstraat 31 D â&#x20AC;˘ tel. 0182-385060

SUMMERSALE!! 20 TOT 60% KORTING OP DE ZOMERCOLLECTIE BIJ

DOLCE VITA STEKELENBURG

WOMENSWEAR lopikerstraat 10 schoonhoven Tevens deelnemer aan de ijsjesactie deze week!

 Lifestyle www.belle-shop.nl !  

UITVERKOOP

50%

Ook al weer nieuwe collectie in de winkel. Wij delen zaterdag ook bonnetjes uit tijdens de ijsjesactie

Lopikerstraat 52 Schoonhoven 0182-380648 www.spetters4kids.nl volg ons ook op

Div. dames, heren en kinderschoenen

20 t/m 50% korting O.A.Tamaris, Jana, Ecco, Birkenstock, Braqeez, Gattino, Zen, Berkelmans, Humberto Tan, Nicola Benson, Blackstone, jonny bulls Grote collectie EASTPACK tassen en koffers

en

.

Looman, keurslager Haven 58, Schoonhoven Tel. 0182-382426 www.looman.keurslager.nl

De barbecue van de keurslager is lekker Trots van de keurslager Special van de week spiesjes van verse kippedijtjes elke 4e GRATIS!!

Varkenshaasparade

Keurkoopje van de week

omwikkeld met een hartig plakje spek

Malse kogelbiefstukjes kruidenboter gratis 3 stuks

100 gram

â&#x201A;Ź 6,95

Vleeswarenkoopje 100 gram gebraden varkensrollade + 100 gram rauwe ham samen â&#x201A;Ź 3,99

zacht varkenshaasje met knapperige groenten

â&#x201A;Ź 2,45

Maaltijd van de week Maaltijd salade Opperdoes aardappelsalade met katenspek, ei en groenten

Wij hebben alles in huis voor een geslaagde barbecue Zie onze site www.looman.keurslager.nl


Dinsdag 16 juli 2013

Omgedraaide fietsroute İĠĥĬĬīĥĬijĢīš ‘Grappenmakers’ hebben afgelopen week de alternatieve fietsroutes vanwege de werkzaamheden bij bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven omgedraaid. Hierdoor werden fietsers vanuit Schoonhoven-Noord in de richting van Lopik naar de G.J. van Heuven Goedhartweg gestuurd. “De route voor fietsers is via het Mr Kesperplein, omdat op deze manier fietsers en autoverkeer gescheiden worden”, legt woordvoerder Andre Opdam uit. “Het fietspad langs Zevender en dus ook de oversteekplaats bij het Lopikerplein is opgeheven. Het verkeerd sturen heeft tot onveilige situaties geleid, omdat fietsers vervolgens de drukke N210 overstaken. Autoverkeer rekende daar niet op en door de ligging van de weg was het ook niet zichtbaar.” De omleidingsroute wordt volgens André Opdam nu nauwlettend in de gaten gehouden. “Fietsers dienen in ieder geval niet de weg over te steken. De juiste route is via de rotonde aan het Mr Kesperplein.”

Groot onderhoud gebouwen ĩĬĭĦĨš De gemeenteraad van Lopik heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van een krediet van 71.500 euro en met het onttrekken van dit bedrag aan de voorziening ‘groot onderhoud overige gemeentelijke eigendommen’. Voor het jaar 2013 is door een bouwkundig medewerker onderzocht welk groot onderhoud moet worden uitgevoerd. Dit gebeurde door middel van een visuele en technische inspectie aan de gemeentelijke gebouwen, met uitzondering van de sporthallen/-zalen en het zwembad.

Geslaagde fancy fair ĩĬĭĦĨš Kinderdagverblijf De Groene Ark in Lopik kan terugkijken op een geslaagde fancy fair. Er was goed weer en veel enthousiaste opa’s/oma’s, vaders/moeders en kinderen. Al met al is een bedrag opgehaald van 460 euro, waarvan 230 euro voor het Kika kinderziekenhuis en 230 euro voor de Groene Ark. Dit is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors.

Goed broedseizoen įĢĤĦĬš In het Groene Hart zijn ondanks het slechte voorjaar veel jonge weidevogels uit het ei gekomen en uitgevlogen. Dat blijkt uit tellingen door vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer. Waar de boswachters in april nog een hard hoofd hadden in een succesvol broedseizoen, herstelde deze in mei/ juni verbazingwekkend snel. Vanwege het koude voorjaar zijn de weidevogels later gaan broeden. Daarom is besloten om het gras in de natuurgebieden weken later te maaien. Boswachter Harm Blom: “Dit laat zien dat de natuur veerkrachtiger is dan veel wordt gedacht.” In verschillende polders rondom de Reeuwijkse Plassen doen de weidevogels het goed. Harm Blom: “Zeker in polder Stein nemen de aantallen weer toe en vliegen er voldoende jongen uit om de populatie in stand te kunnen houden. Dit jaar hebben 40 tot 50 paar grutto’s voldoende jongen grootgebracht, waarmee met recht gesproken kan worden van een belangrijk kerngebied. Het hoge waterpeil brengt niet alleen betere weidevogelcondities met zich mee, ook de bloemrijke vegetatie komt hierdoor terug.”

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

15 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Samuëlschool: Juf Jenny stopt na 45 jaar ĭĬĩİğįĬĢĨĢįġĞĪš Nog een paar dagen, dan staat ‘juf Jenny’ echt voor de allerlaatste keer voor de klas. Na 45 jaar in het onderwijs, waarvan op een half jaartje na alle jaren op de Samuëlschool in Polsbroekerdam, neemt Jenny Goedhart donderdag 18 juli officieel afscheid. En hoewel het voor juf Jenny ‘echt allemaal niet hoeft’ wordt er natuurlijk een grote afscheidsreceptie georganiseerd en is er voor haar bovendien een rolletje weggelegd in de afscheidmusical van groep 6, 7 en 8. Hoewel de 65-jarige dame nog vol enthousiasme en met pretoogjes vertelt over haar werk in het onderwijs, is zij nuchter genoeg om te beseffen dat het genoeg is geweest. “Mijn werk is altijd mijn hobby geweest en daarom ben ik geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan. Ziek zijn deed ik bovendien in de vakantie.” En voor wie denkt dat de pensioengerechtigde dame vanaf deze week achter de geraniums verdwijnt, heeft het helemaal mis. “Ik ben gelukkig nog gezond en verheug mij erop om meer tijd aan mijn andere hobby’s te gaan besteden.” Jenny zingt in een koor, leest graag en kan nu al haar energie kwijt in de moes- en bloementuin rondom het huis aan het Benedeneind, waar zij samen met haar 91-jarige moeder woont. Voor Jenny Goedhart was het al heel vroeg duidelijk dat zij iets in het onderwijs wilde gaan doen. Gelukkig was de hoofdonderwijzer van, ook toen al, de Samuëlschool dezelfde mening

toegedaan. “Hij kwam bij mijn ouders vertellen dat ze zo’n meisje toch vooral naar de MULO moesten sturen.” De kleuterkweek in Utrecht volgde en na het behalen van haar diploma ging Jenny Goedhart op 1 september 1968 als kleuterjuf bij de school in Polsbroekerdam aan de slag. Juf Jenny, die bij hele generaties als ‘ietwat streng maar altijd rechtvaardig’ te boek staat, heeft in de afgelopen vier decennia de jeugd zien veranderen. “Vroeger kwamen de kinderen wat verlegen en stil-

letjes op school, tegenwoordig zijn ze veel vrijer en vinden ze het soms vreemd dat je ook nog naar een ander moet luisteren.” En hoewel Jenny Goedhart, zelfs tot het afgelopen jaar, allerlei nascholingscursussen heeft gevolgd en alle vernieuwingen in het onderwijs in praktijk heeft gebracht, heeft zij één goede gewoonte nooit afgezworen. “Ik heb de kinderen altijd geleerd om iemand die ouder is met ‘u’ aan te spreken. Dat vind ik netjes en beleefd en

™?Zccn<dZY]VgiolVV^iV[#

De burgemeester was optimistisch over een goede afloop, want hij beschikte naar eigen zeggen over een ‘gemene service’ en was in een ver verleden met zijn zoon zelfs kampioen van zijn camping in Frankrijk geworden. Deze mededelingen maakten echter geen enkele indruk op Inez, Renske,

Meike, Ilse, Louise en Vera. Gadegeslagen door zo’n honderd leerlingen van Ichthus, De Vlieger en de Koningin Emmaschool dolf de burgemeester het onderspit. De tafeltennistafel is bekostigd door de gemeente Schoonhoven op voorspraak van de jeugdgemeenteraad. Daarin kozen de vijf basisscholen in november vorig jaar na felle debatten voor het beste idee. Het voorstel van groep 8 van de Ichthus om een vandaalbestendige tafeltennistafel met ‘ronde hoeken’ op het speelveld te plaatsen, kreeg uiteindelijk voldoende steun. Dat laatste had nog wel wat voeten in

de aarde. Wijkteam Oost werd ingeschakeld om het plannetje vorm te geven. Er volgde overleg met omwonenden over de plek van de tafel. Om de buurtbewoners tegemoet te komen, werden de tafeltennistafel en de glijbaan op voorspraak van Bonthuis een halve slag gedraaid. Hij benadrukte het belang van jeugdige inbreng. “Meedenken en meedoen is belangrijk, zeker op jonge leeftijd. Ik hoop dat de Schoonhovense kindergemeenteraad straks een passend vervolg krijgt in Krimpenerwaard-verband. Wat mij betreft mag er straks ook een kinderburgemeester worden gekozen.”

Zilvermuseum introduceert ‘Zilverspel’ İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven heeft donderdagmiddag samen met leerlingen van pcb Ichthus Het Grote Zilverspel, een educatief programma, gepresenteerd. Directeur Rabobank Utrechtse Waar-

den e.o. Franca van Winkel reikte samen met Arjenne Bouwknegt, collectiebeheerder van het Zilvermuseum, de boekjes uit aan de leerlingen van groep 8 van de Ichthusschool. Tevens kreeg de school uit handen van Franca van Winkel een waardebon

voor een gratis les komend schooljaar. Het spel bestaat uit een lespakket voor op school en een boekje met een puzzelvel voor in het museum. Er komen thema’s aan bod uit het onderwijs, die toegespitst zijn op de zilveren museumobjecten. Zo wordt bijvoorbeeld het onderwerp ‘thee’ gekoppeld aan de VOC en komen tafelgebruiken van vroeger en nu aan de orde. Rabobank Het nieuwe educatieve programma is mogelijk gemaakt door Rabobank Utrechtse Waarden e.o., partner van het Zilvermuseum. Na een pilot met groep 8 van pcb Ichthus Schoonhoven dit voorjaar is het programma voltooid. Het resultaat is ‘Het Grote Zilverspel’, een educatief spel voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Ook kinderen die individueel het Zilvermuseum bezoeken kunnen meedoen aan het spel. De boekjes zijn verkrijgbaar à 1,50 euro aan de balie in het museum.

™AZZga^c\ZckVc\gdZe-kVceXW>X]i]jhHX]ddc]dkZc#

Adri Verhoeven

FOTO: ADRI VERHOEVEN

‘Oost’ is tafeltennistafel rijker İĠĥĬĬīĥĬijĢī š Met een partijtje pingpongen tussen burgemeester André Bonthuis en zes leerlingen van groep 8 van de Ichthus werd vorige week dinsdagmorgen een betonnen tafeltennistafel op het speelveld aan de Penningkruid in SchoonhovenOost in gebruik genomen.

daar kunnen de kinderen ook later hun voordeel mee doen.” Directeur van de Samuëlschool Ad Smit vindt het jammer ‘maar natuurlijk wel begrijpelijk’ dat Jenny Goedhart gaat vertrekken. “Ze heeft zoveel kennis en ervaring en kan dat bovendien ook nog overbrengen op een ander. Dat zie ik als de hoogste vorm van vakbeheersing en dat gaan we zeker missen.”

q WWW.ZILVERMUSEUM.COM

Blauwalg in Surfplas įĢĤĦĬš In het water van de Surfplas in recreatiegebied Krimpenerhout is blauwalg aangetroffen. De provincie Zuid-Holland raadt bezoekers aan niet in de plas te zwemmen. Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken. Contact met de blauwalg kan leiden tot huidklachten, misselijkheid en diarree. De laag leidt ook tot vissterfte doordat er steeds minder zuurstof in het water komt. Blauwalg ontstaat in stilstaand water als er teveel voedingsstoffen in terechtkomen die door de algen worden opgenomen.

Start sloop ‘witte flatjes ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Sloopbedrijf Kruiswijk begint deze week met de sloop van de ‘witte flatjes’ aan de Koningin Julianastraat en de Prinsessenflats aan de Prinses Beatrix-, Margriet-, Irene- en Marijkestraat in Krimpen aan den IJssel. Nu de 240 bewoners van de vier Prinsessenflats en acht blokjes duplexwoningen elders wonen, kan de sloop beginnen. Op de plek komt een geheel nieuw centrumgebied. De sloop zal naar verwachting tot december duren. De Prinsessenflats zijn een begrip in Krimpen. QuaWonen, de Historische Kring en Fotogroep Krimpen besloten eind 2012 dan ook om de flats te eren met een lezing, een expositie en een boek. Het boek ‘Hoogbouw in Krimpen?’ bevat verhalen van oud-bewoners en feiten over de leefomstandigheden en woningnood vlak na de oorlog. Waneer de nieuwbouw begint op de locatie is nog niet duidelijk. Dat heeft te maken met de onzekerheden over het programma en de deelnemers, maar ook met de veranderende omstandigheden voor corporaties. QuaWonen slaat pas een eerste paal, zodra zeker is dat ze die fase van het project kan financieren.


Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

actueel

16 juli 2013 Adresgegevens

Openingstijden

Gemeentehuis Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht Bezoekadres: Alingersteeg 2 Telefoon: (0182) 356 555 gemeente@bergambacht.nl www.bergambacht.nl Twitter: @gem_bergambacht

Ma t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak Publieksbalie Burgerzaken Ma t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur, wo 14.00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 19.30 uur

Publieksbalie ROB Ma t/m do 9.00 t/m 12.00 uur WMO-Loket Ammerstol: of afspraak Bergambacht: ma t/m vr 9.00 -12.00 uur (gemeentehuis) Berkenwoude: op afspraak

Sociale Zaken Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6 (Nederlek)

Meldpunt Woonomgeving Tel. (0182) 356 588 of via www.bergambacht.nl

Groene Hart Promotie krijgt steun Ook Bergambacht verleent steun De gezamenlijke promotie van het Nationaal Landschap Groene Hart wordt ook in de komende jaren voortgezet. Eenentwintig gemeenten (samen ruim 60% van het oppervlakte van het Groene Hart) en de drie provincies, stellen de middelen daarvoor beschikbaar.

Onthulling Spelregelbord Meidoornstraat Het speelveld aan de Meidoornstraat had de primeur. Woensdag 10 juli werd daar het eerste Spelregelbord onthuld. Op het bord staan regels waar de sportende en spelende kinderen zich aan moeten houden. De belangrijkste regels zijn: 7 7 7 7 7 7

.3#0$*$-(-&,$2#$!30$-$-, *&$$-.--.#(&$'$00($ .3#0$*$-(-&,$2$+* 0'$24$+#)$(14..0($#$0$$- .3#'$24$+#1"'..-$-'$$+ $&$!03(*$-&$$- +".'.+$-#03&1 $03(,$-.-6$0.,,$+./ *4.+$+#$&$,$$-2$ 356555) $1/0$*$-$+* 0 -./#$0$&$+1

Ook langs het speelveld in de Houtstraat en bij het voetbalveld van VV Bergambacht komt een spelregelbord. Woensdag werd aan de Meidoornstraat ook een gezellige, en druk bezochte Sport- & Spelmiddag georganiseerd door de jongerenwerkers van de gemeente.

Website Centraal in de promotie staat de succesvolle website: www.groenehart.nl Met 360.000 bezoekers in 2012 is het een van de grootse regionale websites van Nederland. Hoofddoel: nog meer van de 7 miljoen bewoners van de Randstad naar het prachtige Groene Hart trekken. Toekomst In de afgelopen maanden hebben de eenentwintig gemeenten en de drie provincies, met steun van de Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart een businessplan gemaakt voor de toekomst van de gezamenlijke Groene Hart-promotie. De gedachte achter deze samenwerking is dat samen optrekken dĂŠ manier is om grote

Radio Centraal In het programma Informatief is op zaterdagmorgen 20 juli, om 11.30 uur de fractievoorzitter van de VVD, mevr. Janny van der Hee â&#x20AC;&#x201C;de Vos, te gast. Radio Centraal is te ontvangen op de kabel op 102,9 FM en in de vrije ether 106.6 FM.

Informatieavond rotonde Ammerstol ()- (-5.-$014 -,,$012.+ 6()-./)3+(- 0#$(-%.0, 2($ avond gekomen om zich over de !.354 -#$-($35$0.2.-#$, ,$012.+ 2$ + 2$- (-%.0,$0$- $0 2$&$-5..0#(&$01 4 - #$ /0.4(- "($ &$,$$-2$ $0& ,! "'2 '$2 ..&'$$,0 #1"' / 4 - "'($ + -#$-#$0(,/$-$05 0#$-#$ --$,$0$04 25 0$- - 5$6(& ., 40 &$- 2$ !$ -25..0 #$-$-#$!.352.$2$+("'2$- Doel van de informatieavond was om de inwoners van Ammerstol te informeren over de bouw van de nieuwe rotonde Ammerstol op de Tsplitsing N210. In â&#x20AC;&#x2DC;Het Gebouwâ&#x20AC;&#x2122; in Ammerstol hingen grote bouwtekeningen van de verschillende fases en de bijbehorende planning. Ook kon-

den bezoekers een overzichtje meenemen met de belangrijkste informatie over de bouw van de rotonde. ,,$012.+!+()%2!$0$(*! 0 Veel bezoekers maakten zich zorgen over de bereikbaarheid van Ammerstol. Momenteel zijn delen van Ammerstol slecht bereikbaar vanwege de dijkverzwaring. De bouw van de rotonde heeft geen invloed op de bereikbaarheid van Ammerstol. Tijdens de werkzaamheden blijft de N210 te allen tijden open voor het verkeer en is Ammerstol altijd bereikbaar. Mogelijk zijn er in de nacht/ weekend korte afsluitingen om bijvoorbeeld de fase overgangen mogelijk te maken. Tijdens de aanleg van de rotonde wordt het verkeer op de provinciale

weg via de parallelweg geleid. Hiervoor wordt de parallelweg tijdelijk verbreed. Het landbouwverkeer kan van de parallelweg gebruik blijven maken 2 025$0*6 ,'$#$De aannemer begint op 5 augustus 2013 met de bouw van rotonde Ammerstol. Naar verwachting wordt de rotonde medio november 2013 in gebruik genomen. In het voorjaar van 2014 vinden nog afrondende werkzaamheden plaats. $$0(-%.0, 2($ Meer informatie over rotonde Ammerstol vindt u op www.zuid-holland.nl/n210. Klik vervolgens in het linker menubalk op â&#x20AC;&#x2DC;Werkzaamheden N210â&#x20AC;&#x2122;.

groepen potentiĂŤle bezoekers in de Randstad naar het Groen Hart te krijgen. Op basis van het businessplan hebben de gemeenten en provincies nu de middelen beschikbaar gesteld. De ďŹ nanciĂŤle toezeggingen zijn gedaan voor 2013 en 2014. De Groene Hart-promotie bestaat in eerste instantie uit vier pijlers: de website www.groenehart.nl , online campagnes met google en facebook, de Maand van het Groene Hart en Streekproducten. In het najaar start ook de werving van bedrijven die gebruik willen maken van de mogelijkheden van de Groene Hart Promotie.

Gemeenten die nog niet deelnemen hebben zeker nog de kans om aan te haken. Op die manier wordt de basis breder en kunnen de activiteiten worden uitgebreid. De eenentwintig gemeenten die nu al deelnemen zijn: Alphen aan den Rijn, Boskoop, Rijnwoude, Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Lopik, Nederlek, Nieuwkoop, Ouder-Amstel, Ouderkerk, Oudewater, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen, Woerden, Zuidplas, Montfoort.

Raad en college brengen bezoek aan dijkversterking Leden van de gemeenteraad en het college van Bergambacht hebben 40()# &,(## &  )3+( $$- !$6.$* gebracht aan de dijkversterking $0& ,! "'2 ,,$012.+ $- "'..-'.4$- $2 !$6.$* 5 1$$-4$04.+&./$$-$$0#$0!$ 6.$* - #$ 5$0*6 ,'$#$- (- )3-(4.0(&) 0 Tijdens het bezoek van afgelopen vrijdag heeft het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard uitgebreid uitleg gegeven over de voortgang van de dijkversterkingwerkzaamheden. Ook werd er een toelichting gegeven over de ontstane situatie in Ammerstol. In de week van 17 juni zijn de werkzaamhe-

den aan de dijkversterking in de kern van Ammerstol tijdelijk stopgezet vanwege schade aan woningen. Op dit moment vindt er onderzoek plaats. Het hoogheemraadschap wil een zorgvuldige afweging maken in de mogelijkheden die uit het onderzoek voortkomen. $$0(-%.0, 2($ Kijk voor meer informatie over het dijkversterkingsproject Bergambacht â&#x20AC;&#x201C; Ammerstol â&#x20AC;&#x201C; Schoonhoven op www.dijkversterkingbas.nl. U vindt hier ook de nieuwsbrieven en andere documenten over de dijkversterking. U kunt ook bellen met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard: tel. (010) 45 37 200.


gemeente-info

Dinsdag 16 juli 2013

Werk aan de weg Werkzaamheden week 29 - ma. 15 t/m vrij. 19 juli AMMERSTOL D

 .@. ?..4 ?8:-.7 :285.:270; werkzaamheden uitgevoerd in de Sportlaan. Deze is ter hoogte van de voetbalkantine, afgesloten voor het doorgaande verkeer.

De Snackertstraat, Zalmstraat, Elfstraat, Visserijstraat en de Sportlaan zijn bereikbaar via de Ds. Hugenholtzstraat. Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente 0182-356 555

17

Beschikbaar stellen NAW- gegevens De gemeente wil de Naam, Adres en Woonplaats, de zogenaamde NAWgegevens, van alle huishoudens in de gemeente Bergambacht met kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar voor eenmalig gebruik beschikbaar te stellen aan de afd. Samenleving voor het versturen van de Sport- en Cultuurwijzer. In deze brochure wordt een overzicht gegeven van sportieve en culturele activiteiten voor jongeren in de ge-

meente. Gegevens van personen, bij wie de aantekening “geheimhouding” voorkomt, worden niet beschikbaar gesteld. Staat er een aantekening “geheimhouding” bij uw gegevens, maar wilt u deze gids wel ontvangen? Neem dan schriftelijk contact op met de afd. Burgerzaken: Postbus 3, 2860 AA Bergambacht. Op grond van de verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens 2008 kunnen be-

trokken en/of belanghebbende die bezwaar hebben tegen het beschikbaar stellen van de NAW- gegevens dit schriftelijk bekend maken. U kunt uw bezwaar sturen naar de afd. Burgerzaken. Dit kan uiterlijk zes weken na publicatie van dit artikel. U hoeft geen reden op te geven voor dit bezwaar. Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Bel naar de afd. Burgerzaken, tel. (0182) 356 555.

Nieuwe vloer zwembad De Hofstee Parkeerplaatsen speciaal voor bezoek gemeentehuis Op parkeerplaats De Meent achter het gemeentehuis zijn sinds vorige week zes parkeervakken gereserveerd voor bezoekers van het gemeentehuis. Dus heeft u een afspraak of komt u bijvoorbeeld even langs om uw pas-

poort te halen, dan kunt u van 8.00 tot 18.00 uur gebruiken maken van parkeervakken. De parkeerplaatsen bevinden zich direct rechts en zijn te herkennen aan de speciale bordjes.

De gemeenteraad heeft besloten om de huidige kunststof gietvloer van zwembad De Hofstee deze zomer te vervangen door een nieuwe tegelvloer. De tegelvloer wordt gelegd door Rendon Arkel uit Arkel. Bezoekers van het zwembad kunnen de ko-

mende jaren weer gebruik maken van een gebruiksvriendelijke vloer.

zoekers en verenigingen.

Vanaf maandag 2 september 2013 is het zwembad weer open.

Zwembad gesloten De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 22 juli tot en met 30 augustus. In deze periode is het zwembad volledig gesloten voor be-

OFFICIËLE BEKENDMAKINGEN ONTHEFFING WERKEN BUITEN REGULIERE WERKTIJD

In de komende weken vinden wegwerkzaamheden plaats aan de Provincialeweg N207 (Oude Spoorweg) en de Opweg. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden worden deze werkzaamheden voor een deel buiten de reguliere werktijden uitgevoerd. Deze werkzaamheden kunnen enige geluidsen lichthinder veroorzaken. Het college van Bergambacht heeft besloten hiervoor ontheffing te verlenen.

Dit besluit en de daarbij behorende stukken kunt u van 17 juli tot en met 28 augustus 2013 inzien bij de publieksbalie ROB op het gemeentehuis, Raadhuisstraat 5, Bergambacht, tijdens openingsuren van ma t/m do van 9.00 -12.00 uur. Voor inzage buiten kantooruren kunt u een afspraak maken

De ontheffing heeft betrekking op de volgende werkzaamheden en tijden: D /:.@.7.7*;/*5<.:.7>*71.<?.0-.4>*7-.!=-.$988:?.0 en de Opweg in de periode van 12 augustus t/m 1 september 2013, op werkdagen tussen 20.00 en 06.00 uur; de werkzaamheden aan de rotonde ter plaatse van de Benedenberg/Molenlaan worden uitgevoerd in het weekend van vrijdagavond 30 augustus 20.00 uur t/m zondagochtend 1 september 06.00 uur; D 1.<>.:>*70.7>*7-.-=24.:;27-.!=-.$988:?.0.7-. Opweg, ter plaatse van de Reewetering, in de periode van 22 juli t/m 29 september 2013, op werkdagen tussen 20.00 en 06.00 uur.

Bezwaar en beroep Binnen deze termijn kunt u beroep tegen een besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een besluit blijft van kracht wanneer u beroep instelt, tenzij u een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen moet u een bepaald bedrag (griffierecht) betalen. Beroep kan worden ingesteld door: D +.5*701.++.7-.7 -2. ..:-.: @2.7;?23@.7 1.++.7 270. bracht over een ontwerpbesluit; D +.5*701.++.7-.7-2.1.<72.<..7;@2376.<-.?23@20270.7 ten opzichte van een ontwerpbesluit; D +.5*701.++.7-.7-2.:.-.5234.:?23;72.<27;<**<?*:.71=7 zienswijzen in te brengen over een ontwerpbesluit. Deze bekendmaking staat ook op www.odmh.nl

WET GELUIDHINDER

AANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

B & W hebben het volgende besluit genomen: D .<>*;<;<.55.7>*7180.:.0.5=2-;?**:-.7>88:1.<:.*52;. ren van twee nieuw te bouwen woningen op de locatie Tussenlanen 29 eo te Bergambacht.

03 juli 2013 - Provincialeweg 18, Bergambacht - plaatsen bijgebouw (blokhut) 05-juli 2013 - Lekdijk-West, Bergambacht - nieuwbouw recreatiewoning

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu- en verkeerszaken kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inzien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB). Een afspraak maken is niet nodig. Voor informatie en het maken van een afspraak buiten deze uren kunt u bellen, tel. (0182) 356 525.

*2. ZIENSWIJZEN INDIENEN Bij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u binnen 6 weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt geven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de afdeling ROB via tel. (0182) 356 555. Alleen belanghebbende die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit kunnen later beroep aantekenen tegen een definitief besluit

*1. BEZWAAR Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Graag een kopie van het betreffende besluit toevoegen. Indiening van het bezwaar schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffierecht.

TE KOOP AANGEBODEN

Te koop aangeboden Stalen schouw tel. 06-28291075 Te koop Konijnenhok (nieuw), bodem van bekisting plaat, twee delig. Vr pr 75,00 euro, kan thuis gebracht worden. Tel 0345616789 TK ijzeren roeiboot L 395, B 130 met zitplanken tel 0625391791 TK mooie volle buxusplanten 30-40 cm hoog in Schoonhoven tel 06-47146246

TK totaal opgekn. kajuit en speciaal inger. voor het vissen op karper of snoek. Voorzien van een nw. bodem van voor tot achter, een u-zitplaats op het dek, houten scheidingswand (dubbel) en 2 bedden plus tafeltje(inklapbaar). Motor is een mercury 15 pk, 3 jr oud en weinig mee gevaren.L= 5.80 en br. is ± 2 mtr. Extra's:lamp, 12v aansluiting, accu, dakventilator, tank onder het bed, stuur en gas aan buitenzijde(nw). Vr.pr. € 4300,- Tel. 0651707822

*3. BEROEP Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor het indienen van een beroepsschrift zijn griffierechten verschuldigd.

Het bekendmaken van aangevraagde vergunningen is ter informatie. U kunt nog geen bezwaar maken of zienswijzen indienen. Indien het de activiteit bouwen betreft wordt de aanvraag voorgelegd aan de Welstandscommissie. Deze behandeling is openbaar. Wilt u de behandeling van een bepaald bouwplan bijwonen, dan kunt u contact opnemen met de coördinator welstandszaken op het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK), dhr. B.van Rijnsbergen, tel. 0180-514455.

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING ZIE *1

02 juli 2013 – Molenlaan 9, Bergambacht –nieuwbouw bedrijfsgebouw 04 juli 2013 - Timmerfabriekstraat, kavel 10, sectie B nr.: 5331, Bergambacht – realiseren onderheide betonplaat 04 juli 2013 - Oosterhoef 53, Bergambacht – dichtmaken balkon 09 juli 2013 - Hoofdstraat 93, Bergambacht – plaatsen nieuwe handelsreclame en veranderen waarderuimte Rabobank 11 juli 2013 - Benedenberg 64, Bergambacht – vervangen schuiframen in voorgevel monument Besluit omgevingsvergunning ( uitgebreide procedure ) (zie * 3) 11 juli 2013 – kadastraal bekend Berkenwoude, sectie A nr. 1784 (perceel Achterbroek) aanleggen tijdelijk weilanddepot Voor bezwaar/beroep: zie kader

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Ook digitaal kan beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Indiening van het beroep schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffierecht.

zaterdag 20 juli Holle Bolle Gijs in zomerse sferen

SUMMER PARTY DJ Roovie doors open 21.00 uur free entrance + shot!


Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude 16 juli 2013

ZOMERACTIVITEITEN VOOR DE JEUGD

Alle zomeractiviteiten zijn gratis toegankelijk voor alle kinderen uit onze gemeente (vriendjes, neefjes en nichtjes en logees zijn ook welkom).

Feestelijke aftrap zomeractiviteiten: lasergamen! Op woensdag 24 juli wordt de aftrap gegeven voor de jaarlijkse zomeractiviteiten in de gemeente Bergambacht. Op het kunstgrasveld aan de Meidoornstraat wordt een echte laserschiet area gemaakt! Ben je ouder dan 8 jaar? Kom dan ook tussen 13:00 en 18:00 uur naar de Meidoornstraat.

De jongerenwerkers zijn bij alle activiteiten aanwezig van 15:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen of wil jij graag eens iets tofs doen voor je gemeente? Neem dan contact op met het jongerenwerk: jongerenwerk@ bergambacht.nl.

WOENSDAG 24 JULI WAT: Lasergamen WAAR: kunstgrasveld Meidoornstraat Bergambacht VOOR WIE: voor jongeren ouder dan 8 jaar TIJD: 13:00 tot 18:00 uur

De volledige agenda met alle activiteiten is te vinden op www. jonginbab.nl. Om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws kun je ons ook volgen op twitter: @JonginBab of op Facebook: facebook.com/jonginbab.

BERGAMBACHT

AMMERSTOL

BERKENWOUDE

Gratis reclame voor uw vereniging in de Sport- en Cultuurwijzer

WOENSDAG 7 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: Houtstraat VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: van 15:00 - 17:00 uur

VRIJDAG 26 juli WAT: Sport & Spel WAAR: Multicourt Kromme Draai VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: 15:00 - 17:00 uur

VRIJDAG 6 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: kunstgrasveld van FC Perkouw VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: van 15:00 - 17:00 uur

Voor de vijfde editie van de Sport- en Cultuurwijzer verzoeken wij u gegevens aan te leveren over uw vereniging of club. In de Sport- en Cultuurwijzer 2013-2014 staat vermeld welke sporten en activiteiten er voor kinderen van 6 t/m 16 jaar in onze drie kernen worden georganiseerd. Het boekje wordt bij alle huishoudens met kinderen in de genoemde leeftijd thuis bezorgd.

WOENSDAG 14 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: Meidoornstraat VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: van 15:00 - 17:00 uur

VRIJDAG 2 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: Multicourt Kromme Draai: VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: 15.00 – 17.00 uur

Formulier Wilt u ter inspiratie de Sport- en Cultuurwijzer van vorig jaar bekijken of het formulier downloaden? Kijk dan op www.bergambacht.nl onder het kopje Wonen & Leven / Sport & Cultuur. Wij ontvangen graag een leuke foto om bij uw informatie te plaatsen!

WOENSDAG 21 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: Houtstraat VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: van 15:00 - 17:00 uur

VRIJDAG 9 augustus WAT: Sportieve activiteit Onder voorbehoud. Nadere info volgt.

VRIJDAG 13 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: kunstgrasveld van FC Perkouw VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: van 15:00 - 17:00 uur

VRIJDAG 16 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: Multicourt Kromme Draai: VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: 15:00 - 17:00 uur

DINSDAG 20 augustus WAT: Gezellige en sportieve activiteit TIJD: 13:00-17:00 uur Onder voorbehoud. Nadere info volgt. Houd jonginbab.nl in de gaten!

VRIJDAG 23 augustus WAT: Sport & Spel WAAR: Multicourt Kromme Draai: VOOR WIE: vanaf 8 jaar TIJD: 15:00 - 17:00 uur

Mailen Stuur het ingevulde formulier vóór 16 augustus 2013 naar Dirk Leijten: jongerenwerk@bergambacht.nl. Per post of in de brievenbus mag natuurlijk ook. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente: tel.: (0182) 356 539. Activiteitenkalender Organiseert u een (open) activiteit voor jeugd uit de gemeente Bergambacht? Geef deze dan door aan de gemeente. De activiteit wordt dan gratis vermeld op de jongerenwebsite www.jonginbab.nl. Ook komt u dan mogelijk in aanmerking voor sport- en cultuursubsidie. Meer informatie hierover vindt u op www.bergambacht.nl onder Wonen & Leven / Sport & Cultuur.

Jongerenwerk in actie Het jongerenwerk in Bergambacht heeft een groot aantal leuke, gezellige en spannende activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Deze activiteiten kunnen alleen georganiseerd worden dankzij de hulp van veel vrijwilligers. Wij willen alle vrijwilligers dan ook graag bedanken voor hun inzet! Heb jij een idee voor een leuke activiteit of wil je ook een keertje helpen (ook al is het “maar” een uurtje)? Meld je dan aan via jongerenwerk@bergambacht.nl.

❶ Zaterdag 29 juni werd de speelpolder in Ammerstol officieel geopend en werd de nieuwe naam onthuld: ‘De Poldernis’.

❷ De nieuwe speelpolder Het Speelslot werd zaterdag 6 april officieel in gebruik genomen.

❸ Zaterdag 6 juli vond in Ammerstol

❼ Jongeren konden woensdag 10 juli meedoen met gezellige sport&spelactiviteiten op het kunstgrasveld aan de Meidoornstraat. Dezelfde middag werd ook het eerste spelregelbord officieel onthuld.

❽ Jongeren ouder dan 12 jaar kon-

❹ In jongerensociëteit Cosma Shiva

den donderdag 2 mei persluchtduiken in zwembad De Hofstee.

❺ Tijdens de Buitenspeeldag in Bergambacht op 12 juni zijn er allerlei leuke activiteiten georganiseerd

buitenspeeldag in Berkenwoude gehouden.

op het terrein van Willem de Vries, op de Achterweg, een Quad evenement plaats.

werd zaterdag 29 juni een FIFA ‘13 toernooi gehouden op de Playstation 3.

❻ Op 5 juni werd een gezellige

❾ Het jongerenwerk organiseert regelmatig gezellige kindermiddagen in Bergambacht, Ammerstol en Berkenwoude. Kom je ook een keertje kijken?


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

19 accent

Brassband Schoonhoven B 2e

Interview

İĠĥĬĬīĥĬijĢīš In navolging van drievoudig Nederlands kampioen Brassband Schoonhoven A presteert ook de B-band uit Schoonhoven uitstekend.

Brandweerman zwaait na dertig jaar af bij Post Bergambacht

Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) op 6 en 7 juli heeft Brassband Schoonhoven B deelgenomen in de tweede divisie. Met bands uit onder andere Zwitserland en België was de concurrentie tijdens dit wereldkampioenschap groot en de uitdaging des te groter. Het prolongeren van de status ‘vicewereldkampioen’ was dan ook een prestatie van formaat, waarbij de band in staat bleek het verplichte werk ‘Vivat’ het beste ten gehore te brengen. Voor dirigent Robert Vos was zijn succesvolle debuut op het WMC een goed vervolg van het afgelopen NBK in december. In de voorbereiding is er hard gewerkt door dirigent en muzikanten. Deze voorbereiding werd nog geruggensteund door de komst van de bekende Engelse gastdirigent Russel Gray. Interpretatie Brassband Schoonhoven B startte met het verplichte werk ‘Vivat’ van Thom Davoren. De interpretatie van de band, gecreëerd door dirigent Robert Vos, was uniek, muzikaal en met veel klank. Daarnaast kwam het technische gedeelte goed tot zijn recht. Uiteindelijk leverde het de band uit de Zilverstad 93 punten op, het hoogste aantal voor het verplichte werk. Verder werd het keuzewerk ‘Cross Patonce’ op uitstekende wijze gespeeld, maar miste het volgens de jury de stabiliteit en finishing touch die tijdens het NBK wel de boventoon voerden. Achteraf was de band tevreden met de behaalde 90 punten. Dit resultaat vormt een goede basis voor de Nederlandse Brassband kampioenschappen in Groningen, eind dit jaar.

Amivedi Gevonden: Kat/kater (overleden): zwart met een bruine gloed en een enkel wit haartje door de vacht. Lopikerweg Oost/ Churchilllaan, Lopik.

q WWW.AMIVEDI.NL

Guus Vermaat: afscheid met een lintje Zijn pieper heeft hij ingeleverd en het brandweerpak gaat nooit meer aan. Guus Vermaat nam onlangs afscheid van Post Bergambacht. ğĢįĤĞĪğĞĠĥı š “Ik vond het na dertig jaar mooi geweest”, verklaart de 55-jarige Bergambachtenaar zijn afscheid. “Het werd gewoon tijd om ermee te stoppen.” “Het uitrukken ging me overigens nog niet vervelen hoor, maar met het oefenen had ik het na zo’n lange periode wel gehad. Op een gegeven moment val je in herhaling. Ook nam de zin af om me nog te verdiepen in nieuwe regelgeving. Kun je zien dat je toch ouder wordt, hè!” Om dreigende ‘verzuring’ te voorkomen, bedacht Vermaat dat het verstandig zou zijn om op tijd af te zwaaien. “Daar kwam mijn thuissituatie nog eens bij. Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen, van wie onze zoon een zware beperking heeft. Hij brak bovendien afgelopen anderhalf jaar tot twee keer toe zijn been. Mijn vrouw liep in die periode eveneens een fractuur op. Mede daardoor kon mijn aanwezigheid thuis eigenlijk niet gemist worden. De combinatie met het brandweerwerk werd steeds lastiger.” Rondje Guus Vermaat kan zich nog goed zijn toetrede tot de brandweer van Bergambacht herinneren. “Hoewel mijn vader en twee ooms brandweerman waren, had ik vroeger nooit plannen in die richting”, vertelt hij. “Daar dachten mijn dorpsgenoten Hans de Jong en Nico Botter echter anders over. Wanneer ze brandweerlieden nodig hadden, maakten ze een rondje door het dorp. Zo kwamen ze bij mij terecht. Ik besloot me meteen bij ze aan te sluiten, hoewel ik van toeten noch blazen wist.” Vermaat -25 toen- ging op cursus en mocht al snel mee naar zijn eerste fik: een hooibergbrand bij de familie De Vos. “Ik mocht op de achtergrond meehelpen met het uitrollen van de slangen. Later werd ik Brandwacht 2e

™<jjhKZgbVVi]ZZ[io^_ce^ZeZgZcWgVcYlZZgdji[^i^c\ZaZkZgYcVYZgi^\bdd^Z_VgZc#

Klas om vervolgens door te gaan naar Brandwacht 1e Klas. Twee jaar geleden werd ik bevorderd tot Hoofd Brandwacht.” Guus Vermaat rukte talloze keren uit. “Als de pieper ging veranderde je direct van mens in professional”, zegt hij. “Daar zat geen seconde tussen. Dat moet ook, want je kon in situaties terechtkomen waar professioneel handelen vereist was.” Hij maakte mooie en trieste dingen mee de voorbije drie decennia. “Zoals ongevallen met dodelijke afloop. Soms rijd ik nog langs de bewuste locaties en verschijnen de beelden van toen haarfijn op mijn netvlies. Als we met elkaar iets ergs hadden meegemaakt dan zochten we elkaar na af-

Gerard den Hoed van Den Hoed Aannemers feliciteert voorman/ timmerman Jan Hoogendoorn op de steiger van de Nieuwe Kerk in Delft met zijn 40-jarig dienstverband. Het levert de jubilaris op de dag van het jubileum zelf –woensdag 17 juli- een dagje vrij op met ‘s avonds een diner.

loop op in de kazerne. Door er met collega’s over te praten, kon je veel emoties kwijt. En in uiterste instantie waren er korpsgenoten die voor extra opvang konden zorgen. Ik heb daar nooit gebruik van hoeven maken.” Kick Vaak ook leverden de brandweeracties een kick op. “Een voorbeeld daarvan was een brand waarbij weliswaar een schuur naast een boerderij in vlammen op ging, maar het woonhuis dankzij onze inzet ongeschonden bleef”, herinnert Vermaat zich. “Dat zijn mooie momenten. Een misschien nog wel treffender voorbeeld is het verhaal van een jongen, die wij zwaar gewond uit een autowrak bevrijdden en die ik jaren later in blakende toestand met vrouw en kleine kinderen

FOTO: JAN TIMMER

door het dorp zag lopen. Dat doet je wel wat.” Geraakt werd Guus Vermaat ook door zijn afscheid. Zijn collega’s hadden een verrassingsfeest voor hem georganiseerd in de kazerne. “Een geweldige surprise”, blikt Vermaat terug. “Compleet met een optreden van De Waardgangers.” Hoogtepunt daarbij vormde de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding. Vermaat trad daarmee toe tot de Orde van Oranje Nassau. Een passend eerbetoon aan een bescheiden Bergambachtenaar met een groot hart. En met mooie herinneringen aan ‘zijn’ brandweer. Jan Timmer

Bewoners aan de wandel ğĢįĤĞĪğĞĠĥı š De bewoners van Sola Gratia hebben van dinsdag tot en met donderdag kunnen genieten van een wandeldriedaagse door Bergambacht. Iedere dag was een andere route uitgestippeld. De bewoners genoten van het mooie weer en de gezelligheid onderling. Tijdens elke wandeling was er wel iets lekkers te eten: de ene dag taart en de andere dag ijs. Regelmatig was het onderwerp aan tafel in Sola Gratia dan

ook de wandeldriedaagse. Bewoners genoten ervan en keken uit naar de volgende dag. Puzzelen Soms was het even puzzelen om voor iedereen een rolstoelbegeleider te vinden, maar dit werd opgelost met sportieve vrijwilligers en personeel. De laatste dag werden alle bewoners gehuldigd met een medaille en een bloemetje.

™<Zc^ZiZckVc]Zibdd^ZlZZgZcYZdb\Zk^c\#


1XYLMIMDDUJDUDQWLHELM 9DQ6FKDLN6FKRRQKRYHQ

1ÂźLQFOXVLHI MDDUJDUDQWLH

:LMKHEEHQZHGHURPJURRWVLQJHNRFKWHQGDDUSUR˸WHHUWXYDQ=RELHGHQZLMX QXGH]XLQLJH$OWR&RPIRUWHQVSRUWLHYH6ZLIW&RPIRUWGHXUVDDQYRRUHHQ

VFKHUSHDOOLQULMNODDUSULMV'DDUELMJHYHQZLMXDOVHQLJH6X]XNLGHDOHUPDDUOLHIVW YLMIMDDUJDUDQWLHRSHHQQLHXZH$OWRRI6ZLIW.RPZHOVQHOODQJVZDQW2S 2S

+DQGJHVFKDNHOGHYHUVLHV

6WDQGDDUGRSGH$OWR&RPIRUWRD

6WDQGDDUGRSGH6ZLIW&RPIRUWRD

'H$OWR&RPIRUW($666QÂźDOOLQULMNODDUË? LQFOXVLHIMDDUJDUDQWLH8ZYRRUGHHOË?

'H6ZLIW&RPIRUWGHXUVQÂźDOOLQULMNODDUË? LQFOXVLHIMDDUJDUDQWLH8ZYRRUGHHOË?

%UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQV(XURQRUP &( HQ)ONP NPO&2XLWVWRRWJNP

%UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQVGH(XURQRUP &( HQONP NPO&2XLWVWRRWJNP

&HQWUDOHGHXUYHUJUHQGHOLQJPHWDIVWDQGVEHGLHQLQJĘŽ,QKRRJWHYHUVWHOEDUHEHVWXXUGHUVVWRHOHQ ĘŽ$LUFRQGLWLRQLQJ ĘŽ&HQWUDOHGHXUYHUJUHQGHOLQJ ĘŽ(OHNWULVFKEHGLHQEDUHUDPHQYRRU ĘŽ(OHNWULVFK ĘŽVWXXUZLHO ĘŽ6WXXUEHNUDFKWLJLQJĘŽ$LUFRQGLWLRQLQJĘŽ(OHNWULVFKUDPHQYRRUĘŽ$%6PHWUHPNUDFKW YHUVWHOEDUH YHUZDUPEDUH EXLWHQVSLHJHOV ĘŽ DLUEDJV ĘŽ (63p 7UDFWLRQ &RQWURO HQ 6WDELOLW\ YHUGHOLQJ ĘŽ $LUEDJ EHVWXXUGHU HQ SDVVDJLHU ĘŽ *RUGLMQKRRIGDLUEDJV YRRU HQ DFKWHU ĘŽ GHXUHQ &RQWURO ĘŽ$%6PHWHOHNWURQLVFKHUHPNUDFKWYHUGHOLQJĘŽ5DGLR&'03VSHOHUĘŽ6WRHOYHUZDUPLQJ =LMDLUEDJLQYRRUVWRHOHQ ĘŽ%$6 5HPDVVLVWHQW ĘŽ5DGLR&'03VSHOHU ĘŽ1HHUNODSEDUHDFKWHU LQ GH YRRUVWRHOHQ ĘŽ (QJLQH $XWR 6WRS 6WDUW 6\VWHHP ĘŽ %RDUGFRPSXWHU ĘŽ +RRJWHYHUVWHOOLQJ ĘŽEDQNOHXQLQJ ĘŽ ,62),;EHYHVWLJLQJVSXQWHQ YRRU WZHH NLQGHU]LWMHV ĘŽ MDDU 0RELOLWHLW 6HUYLFH EHVWXXUGHUVVWRHOĘŽ0HHJHVSRWHQEXPSHUVHQEXLWHQVSLHJHOVĘŽ0D[LPDOH1&$3YHLOLJKHLGVWHUUHQ

9DQ6FKDLN6FKRRQKRYHQ%9

DFWLH PRJHOLMN

%URHLNZHJ506FKRRQKRYHQ7HO EHUW#VFKDLNQOZZZVFKDLNQO +HW(OHFWURQLF6WDELOLW\3URJUDP (63p LVHHQJHUHJLVWUHHUGKDQGHOVPHUNYDQ'DLPOHU$**HQRHPGHSULM]HQ]LMQLQFOXVLHI%7:%30DËšHYHUNRVWHQHQWZHHMDDU6X]XNL([WUD*DUDQWLH 'HDFWLHLVJHOGLJWPMXQLYUDDJRQVQDDUGHYRRUZDDUGHQYDQDFWLH

Facelift om charmant oud te worden tekst | Waldien Burger fotograĂ e | aschwin snel / Harald Lakerveld

Ă&#x192;@

a behandeling weer lekker in je velâ&#x20AC;? Zes jaar geleden begon Cor Kok in zijn

Liposuctie zonder operatie

â&#x20AC;&#x153;De belangstelling is groot,â&#x20AC;? vertelt Cor. â&#x20AC;&#x153;Mensen die hier komen, overwegen vaak al liposuctie, maar zien op tegen het snijden en de narcose. De meesten hebben alle diĂŤten al geprobeerd. Of men is afgevallen, maar het vet blijft op bepaalde plaatsen hardnekkig zitten. De Ultrashape is de enige deĂ nitieve oplossing voor het plaatselijk verwijderen van vet, zonder snijden en narcose.

Gelijkmatige koeling geeft een optimaal vetreducerend resultaat zonder huidbeschadigingen. De behandeling duurt 70 minuten. Hierna komt het proces op gang. Het optimale eindresultaat is zichtbaar na 3-4 maanden.

Lekker in je vel

Finesse Bodyline Clinic

eentje met ĂŠĂŠn UltraShape, nu is hij naar een ruim pand aan de Pompmolenlaan in Woerden verhuisd. Met een team van vier verpleegkundigen, een arts en een gewichtsconsulente en inmiddels meerdere behandelapparaten en een ĂĄtnessruimte. De essentie van zijn bedrijf? Dat mensen zich letterlijk en ĂĄguurlijk weer lekker in hun vel voelen.

â&#x20AC;&#x153;Ook de Ultherapie, waamee we facelifts uitvoeren, werkt met geluidsgolven,â&#x20AC;? vervolgt Cor. â&#x20AC;&#x153;De huid zet het oude collageen om in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van je huid, wordt hij gladder en steviger.â&#x20AC;?

Er is geen pijn mee gemoeid omdat de koeling tevens een verdovend effect heeft. De koeltechnologie maakt het bij uitstek mogelijk om deze methode toe te passen op de buik.

De UltraShape gebruikt geluidsgolven om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend. Het lichaam voert daarna de vergruisde vetcellen via natuurlijke weg af. Na de behandeling van drie of vijf uur herstelt het lichaam op een natuurlijke manier, dus er is geen herstelperiode nodig. Na twee weken is het resultaat zichtbaar. Wij zijn de enige in Nederland, met de nieuwste apparaten en de nieuwste generatie puls, waarmee je de diepere vetlaag vergruist.â&#x20AC;?

UNIEK IN NEDERLAND Cryolipolyse ADVANCED

Cryolipolyse (in de volksmond: bevriezen van vetcellen) is een ware hype. Diverse landen als China, Japan en ItaliĂŤ verkopen goedkope apparaten. Finesse Bodyline Clinic werkt uitsluitend met professionele medische apparatuur. De KryoKontur is de verbeterde versie van de huidige apparaten. Deze is medisch verantwoord en geheel veilig. Cryolipolyse is een pijnvrije methode om lokale vetcellen te laten verdwijnen. Het werkt door middel van het koelen vanongewenste vetcellen, bijvoorbeeld op de buik.

â&#x20AC;&#x153;Welke behandeling je bij ons ook volgt, wij nemen de tijd voor een uitgebreid intakegesprek, we meten alles. We geven persoonlijk aandacht en begeleiden intensief. Ons uiteindelijke doel is, dat iedereen zich na behandeling letterlijk en Ă guurlijk lekker in zijn of haar vel voelt. Een intakegesprek is gratis en vrijblijvendâ&#x20AC;?, besluit Cor Kok enthousiast.

Voor meer informatie: Finesse Bodyline Clinic Pompmolenlaan 19-A 3447 GK Woerden

T 0348-409199

info@Ă nessebodylineclinic.nl www.Ă nessebodylineclinic.nl

Mooi zonder snijden

VEILIG

De Kryokonturbehandeling

s BLIJVEND s VERJONGEND


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

20 juli

Zomerfestival in Schoonhoven

uitgaan

zaterdag

Het programma: bij café The Limerick kunnen bezoekers genieten van de swingende tonen van DJ Alex Camaro. Grand café Patio staat in het teken van de jaren 70 met DJ Peter van der Ree; in café de Tol wordt men verrast door de band Bryan and friends en ook in café Carte Blanche swingt het. Het programma begint rond 21.00 uur en wordt afgesloten met een afterparty in Beachclub Seasons.

Vanwege het grote succes zaterdag krijgt de Jeugdskeelerdag op de skeelerbaan in Ammerstol volgend jaar een vervolg. Op het programma stonden de Skeeler Negendorpentocht en een wedstrijd om de Jeugdskeelercup. Meer foto’s: www.vooruitgang-ammerstol.nl

zondag 21 juli AMMERSTOL Herv. Gem. 10.00 uur ds. R. Braakhuis. BENSCHOP Herv. Gem. 09.30 uur dienst, 18.30 uur ds. A.C. Kortleve. Prot. Gem. 09.30 uur mw. J.C. v.d. Boogaard. BERGAMBACHT Geref. Ontmoetingskerk 10.00 uur ds. P.J. van Midden. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. Westland, 18.30 uur ds. J.J. van Holten. BERKENWOUDE Geref. Gem. 10.00 uur leesdienst, 15.00 uur ds. G.W.S. Mulder. Herv. Gem. Wijk 1 10.00 uur dienst. Herv. Gem. Wijk 2 10.00 uur ds. J.J. van Holten, 19.00 uur kand. A. van Campen.

SCHOONHOVEN Evang. Rafael Gemeenschap, Willem de Zwijgerschool, Kamerlingh Onnesdreef 4 10.00 uur dienst. Evangelische Gemeente De Levensbron, sporthal De Meent 10.30 uur Johan van Ooyen. Herv. Gem. 10.00 uur ds. M.J. Tekelenburg, 18.30 uur ds. J.J. Verhaar. Oud Kath. Kerk 10.45 uur Eucharistieviering. Prot. Gem. De Hoeksteen Schoonhoven en Willige Langerak 09.30 en 18.30 uur ds. C.P. Koole. STOLWIJK Geref. Gem. 10.00 en 19.00 uur ds. G. Hoogerland. Herv. Gem. wijk 1 09.00 uur ds. N. van Dorp.

service

Kerkdiensten

WOENSDAG 17 JULI

Zomeravondmuziek in de Sint-Jan 20:00, Gouda, Sint-Jan. Organist Rien Donkersloot geeft een concert in de serie Zomeravondmuziek in de SintJan. Rien Donkersloot studeerde aan het conservatorium te Rotterdam, voltooide de opleiding kerkmuziek en improvisatie en studeert aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij won eerste prijzen op enkele (internationale) orgelconcoursen, volgde masterclasses bij bekende organisten en heeft een grote concertpraktijk. Hij speelt graag muziek uit de Laat-Romantiek en uit het vroeg-moderne repertoire. Tijdens dit concert laat hij werken van Jean Adam Guilain, Johann Sebastian Bach, Ad Wammes (1953) en Franz Liszt horen. Entree: 9 euro (65+ 8 euro).

SWOB organiseert spellenmiddag 14:00-16:00, Bergambacht, Burg. Huijbrechtstraat 2. Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht organiseert een spellenmiddag. Er is van alles te doen, zoals scrabbel, rummikub, yahtzee en vele andere spelletjes. Deelname kost 2 euro, inclusief koffie/ thee en frisdrank. Aanmelden kan door te bellen (0182-350012) of mailen (info@swobergambacht.nl) ZATERDAG 20 JULI

DONDERDAG 18 JULI

Hardstyle 21:00-02:00, Lopik, Hoxemacoa. Hoxemacoa Beatz presents: hardstyle & more. Meer info: www.hoxemacoa. nl

Toeristenconcert in Sint-Jan 12:30, Gouda, Sint-Jan. Dit keer speelt in de serie toeristenconcerten organist Jos

Picknick en schilder/tekenmiddag 13:00-18:00 uur, Lekkerkerk, Hendrikshoeve (bij de hooiberg) in het Loetbos. Kun-

stenaarsvereniging De KrimpenerKunstWaard houdt een picknick en schilder/ tekenmiddag. De kunstenaars moeten zelf een picknickmand en teken- of schildermateriaal meenemen om samen buiten te kunnen schilderen en tekenen. Deze picknick is voor leden en niet-leden. Opgeven kan bij Judi Lubeek: 0182-343002 of e-mail: judieye@online.nl. Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. ZOMERMAANDEN

Jan Paul Hulsenbek exposeert In de zomermaanden exposeert Jan Paul Hulsenbek tekeningen uit de serie Genius. De beeldend kunstenaar verhuisde van de stad naar de polder. In zijn tijdelijk atelier in de De Bol, de inmidddels verdwenen grote witte ‘golfbal’, sloop ongemerkt het polderlandschap zijn werk binnen. Het resultaat is deze zomer te bekijken van donderdag t/m zondag in de winkelruimtes aan het Kazerneplein in Schoonhoven. Hulsenbek maakt tekeningen, beelden en reliëfs.

Avondje ska in De Bastille İĠĥĬĬīĥĬijĢī š In De Bastille treden zaterdag 20 juli twee ska-bands op: Frans Huxie en Venus Hill. De zaal aan de Spoorstraat 11 in Schoonhoven gaat om 21.00 uur open en de entree is gratis. Frans Huxie staat garant voor een avondje ongeëvenaardheid. Soms grotesk, soms monstrueus, maar altijd met de nodige ‘joie de vivre’ weet de Dordtse band genres van metal tot balkan en van ska tot chanson te combineren tot een eigenzinnig en ongehoord geheel. De shows van Frans Huxie staan bol van unieke muziek, rauwe energie en de meedogenloze performance van frontdandy Struijck.

WILLIGE LANGERAK Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.S. Mosterd, 18.30 uur ds. R. de KoningGans.

RADIO KERKDIENSTEN HAASTRECHT Interk. Omroep Beraad SchoonhoGeref. Kerk 10.00 uur ds. A.J.G. ven 10.00 uur Oud Katholieke kerk, Dronkert, 19.00 uur kerkenraad. past. H.A. Schoon (opn. van 14-7). Herv. Gem. 10.00 uur ds. A. Ravensberg. LOPIK Geref. Kerk 09.30 uur ds. W.M. Schraven, 18.30 uur ds. P.H. Zaadstra. Herv. Gem. 09.30 uur ds. P.L. Tolhoek, 18.30 uur ds. A.J. Sonneveld.

meer service online op www.hetkontakt.nl

Moeke uit Uddel een concert dat zowel voor toeristen als overige belangstellenden aantrekkelijk is. Entree: toegangskaartje Sint-Jan, het concert zelf is gratis.

™;gVch=jm^ZlZZibZZgYZgZ\ZcgZhiZkZgZc^\Zc#

Frans Huxie stond onder andere op Wantijpop, in Tivoli en in de grote zaal van het Paard van Troje. Ook werden enkele Belgische skafestivals aangedaan. Venus Hill is heel iets anders. Het zijn in pak gestoken muzikanten, waaronder blazers, zangeressen en een vierkoppige ritmesectie. De gitarist valt op: hij bespeelt namelijk een flying V-gitaar, en dat in een skaband... Het blijkt een reden te hebben, want als Venus Hill aan het skanken is,waait er opeens een metalwind en wordt het rocken. De optredens op veelal uitverkochte nationale en internationale festivals -waaronder Lowlands en Paaspop-, in poppodia en jongerencentra zijn het bewijs dat Venus Hill een breed publiek aanspreekt.


Dinsdag 16 juli 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Cabauw trapt af tegen Stolwijk

Spruit bokaal: eerste klap is daalder waard

įĢĤĦĬš De KNVB heeft vorige week het competitie- en bekerprogramma bekendgemaakt.

ĩĦīİĠĥĬıĢī š Jaco de Groot besliste zaterdag de strijd om de Veehandel Spruit bokaal al in zijn eerste sprong. De 19.90 meter bleek voldoende om de finale te winnen en er met de beker vandoor te gaan.

Het competitievoetbal begint in het weekeinde van 7 en 8 september. Het eerste weekend is onder andere de derby Cabauw-Stolwijk gepand. Schoonhoven speelt thuis tegen Soccer Boys uit Bleiswijk. Beide teams probeerden het afgelopen seizoen tevergeefs via de nacompetitie de tweede klasse te bereiken. In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal speelt Bergambacht zijn eerste wedstrijd thuis tegen het gedegradeerde Kamerik. FC Perkouw krijgt WDS uit Driebruggen op bezoek. SPV’81 reist af naar Zegveld, waar Siveo’60 zetelt. Het programma van sv Lopik is nog niet bekend. De vier zondagclubs uit de Krimpenerwaard-Oost spelen alle in de vierde klasse. Cabauw trapt af tegen Stolwijk, dat met Haastrecht naar deze klasse afdaalde. Ammerstol neemt het op tegen Blijdorp. Haastrecht speelt bij Moordrecht zijn eerste competitieduel.

Sander van Vliet werd met zijn laatste sprong in de voorronden (18,41 meter) tweede, voor Jan-Willem de Groot (17,71 meter) en Bastiaan de Bruijn (17,66 meter). Bij de dames was de winst voor Wendy Helmes met een nette 14,98 meter. Liesbeth de With sprong in de voor-

ronden 14,40 meter, waarbij ze helemaal in het topje van de stok zat maar iets uit koers raakte. In de finale maakte zij dit helemaal goed met een afstand van 14.66 meter. De derde plaats was voor Carina den Hartogh met een sprong van 14.63m. Vierde bij de dames werd Kimberly Engelhard. Dit seizoen had de Haastrechtse de 14-meter grens nog niet bereikt. Vorige week woensdag bijna, maar ze bleef steken op 13,99 meter. Zaterdag viel alles wel op zijn plek, want Kimberley sprong een

nieuw persoonlijk record van maar liefst 14.34 meter. Hiermee bleef ze haar plaatsgenote Julia van Eijk (13.42m) voor. Junioren De junioren waren zaterdag maar met weinig, maar de uitslagen waren desalniettemin goed te noemen. Thomas van Midden uit Vlist won de wedstrijd met 17.52 meter. Tweede was Nees de Bruijn, die met 16,26 meter goede zaken deed voor het klassement. Bram v/d Berg (Benschop) werd derde met 16,13 meter.

Haastrechter Ricardo Faaij sprong bij de jongens in zijn allereerste sprong 18 meter precies. Vervolgens zette hij zijn stok zo scherp, dat hij vier keer nat sprong. Derde werd Robert Benschop die ook in zijn allereerste sprong het verst sprong, namelijk 15,36 meter. Maar de grootste verassing kwam op naam van Tom Vendrig. De jonge inwoner van Montfoort sprong deze wedstrijd driemaal een persoonlijk record, waarbij hij zijn beste afstand aanscherpte van 14,62 naar 16,07 meter. Ofwel, een verbetering van bijna 1,5 meter.

De winnaars van een door Univé-LVV georganiseerde wedstrijd ontvingen uit handen van Matthijs de Korte van Univé Leksprong een leuke prijs. De volleybalvereniging organiseerde tijdens de braderie in Lopik een wedstrijd wie de hoogste sprong kon maken.

Stolwijk bekert tegen FC Perkouw įĢĤĦĬš De loting voor de districtsbeker van West 2 leverde een streekderby op: Stolwijk treft in een poule van vier FC Perkouw. De Vlaardingse club Victoria’04 en Excelsior Rotterdam completeren het kwartet. Schoonhoven zit in een poule met Spirit (Ouderkerk), Ommoord en UNIO (Oudewater). Cabauw treft SVOW (Oude Wetering), Aarlanderveen en Altior (Langeraar). Ammerstol neemt het op tegen Kamerik en Swift Boys en Voorwaarts uit Rotterdam. Haastrecht probeert een ronde verder te komen via Linschoten, SDV en Steeds Hooger (beide Rotterdam). Bergambacht heeft als opponenten HBSS (Schiedam), Hilligersberg (za/zo) en Oudewater; SPV’81 bekert tegen Lekkerkerk, Hillegersberg (za/zo) en Real Parbo (Rotterdam). Benschop (West 1) zit in een poule met Brederodes (zo), DEV Doorn en Renswoude. Lopik (West 1) bekert tegen VVU Ardahanspor (Utrecht, Maarssen en UVV (Utrecht). De speeldata zijn de dinsdagen 20 en 27 augustus en zaterdag 31 augustus.

Open spelcircuit Cabauwters ĠĞğĞIJĴš VV Cabauw organiseert op zaterdag 24 augustus een open voetbal-spelcircuit voor jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar, die graag willen voetballen en nog geen lid zijn van een andere voetbalvereniging. Het circuit is te volgen van 09.00-10.00 uur. Belangstellenden kunnen zich vanaf 8.30 uur op het sportcomplex melden bij Robert Vermeulen, (technisch) jeugdcoördinator D-pupillen t/m de Cabauwters.

‘Alb Extrem’ bedwongen įĢĤĦĬ š 25 Leden van wielertoerclub LOPIKerwaard hebben de ‘Alb Extrem’ in Duitsland met goed gevolg doorstaan.

meters). De eerste WTC-ers kwamen om circa 14.30 uur over de finish, waarna de laatste leden omstreeks 16.30 uur feestelijk werden ingehaald.

De WTC-ers moesten al vroeg uit de veren (4.00 uur) om na het ontbijt 10 kilometer naar de start in Ottenbach te fietsen, waar twee uur later werd gestart voor de Alb Extrem tocht (190 kilometer met meer dan 3.000 hoogte-

De Alb Extrem deed zijn naam eer aan: met sommige klimmen van 15 en zelfs 18% was het zelfs voor de geoefende fietsers een uitdaging. Daarnaast was het weekend niet alleen een sportief succes, maar vooral ook zeer gezellig.

Schellevis terug in koers

7:G<6B768=I™ Belofte Piotr Havik liet zich afgelopen week in Italië -in de 50e edi-

tie van de Giro Ciclista Valle d’Aosta Mont Blanc voor beloften (tot 23 jaar)- van voren zien. De Bergambachtenaar eindigde in de proloog als twaalfde van de 108 gestarte coureurs. In de eerste vier etappes klasseerde Havik zich steevast bij de beste dertig, maar zag zijn achterstand op de toppers oplopen tot boven het half uur. Zondag spurtte de 19-jarige student met profambities naar de elfde plaats. In het eindklassement vond Havik zichzelf terug op de 26e plaats, op 39.33 minuten van de winnaar, de 22-jarige Italiaan Davide Villella.

Persoonlijke sponsor

İıĬĩĴĦħĨš Eliterenner Rutger Schellevis uit Stolwijk, die in maart zwaar ten val kwam in de Ronde van Algerije, is op de weg terug. In Epe, waar hij deel uitmaakte van de kopgroep, klasseerde de Stolker zich als tiende. “Mijn pink, waar ik drie keer aan geopereerd ben, was zwaar beschadigd,” vertelt Schellevis. “Ik ben nog niet klaar met het wielrennen, dus sinds een aantal weken ben ik weer in training. Hopelijk kan ik nog een aantal goede uitslagen rijden om zo contractverlening bij de Ruiter Dakkapellen-formatie af te dwingen.”

Piotr Havik ruikt aan het grote werk

ĥĞĞİıįĢĠĥıš Atleet Erwin van der Ham, die er in slaagde een succesvolle eerste Haastrechtloop op poten te zetten, meldt dat op 21 juni 2014 de tweede editie plaatsheeft.

™<gdZeh[didcVV[adde#

De Haastrechtenaar, die onlangs nog als derde eindigde in de categorie M35 in de Midzomeravondloop in Bleiswijk, waar hij de 15 kilometer aflegde in een tijd van 59.09 minuten, heeft nu ook een persoonlijke sponsor. VS-sport uit Gouda stak hem onlangs in het nieuw.

Velden omgedraaid ĥĞĞİıįĢĠĥıš VV Haastrecht speelt volgend seizoen zijn thuiswedstrijden op kunstgras. Vrijwilligers kwamen onlangs in actie om het tweede (kunstgras)veld te veranderen in het hoofdveld. Voor de toeschouwers zijn paden van stoeptegels gemaakt en de reclameborden zijn verplaatst. Ook een aantal selectiespelers stak de handen uit de mouwen. “We trainen al twee jaar op het kunstgrasveld,” vertelt trainer Marco Versloot, “en de spelers gaven zelf aan hun competitiewedstrijden op kunstgras te willen spelen.”


OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP WHIRLPOOL OP=OP KOELKAST OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP >#

OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP >4+7-/+12'88+ OP=OP > 2/9+75+2/4.5:* OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP >

2/9+7;7/+8/4.5:* Panasonic 42 inch > 7:/3+;7/+82'*+4 OP=OP AUOP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP PLASMA TV STOFZUIGERS WASAUTOMATEN TS SE "'4 DIO/HOME CINEMA > & IGNIS 1400 TOEREN Zanussi  1600 watt vermogen  Zanussi 1700 watt rs ke ea sp set incl 69 JVC Micro AUdio 59 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 299 79 > /4). )3 Bosch 1700 watt Voor 299,Whirlpool 1400 Toeren Bosch 1700 watt r ele sp /cd 79 >% Philips Portable Radio 79 349 19 Siemens 1800 wattOP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP >-+)+79/,/)++7*&/--5 AEG 1400 toeren Philips 1700 watt 99 eler sp D DV s ilip Ph 79 >!''482':/9/4- 449 Miele 1600 watt    39 139 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP Siemens 1600 toerenOP=OP met aqua stop Dyson OP=OP > < set a em zakloze stofzuiger    cin me ho Samsung 599 299 > $6 < MIELE  1400 toeren 159 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP "'4 799 r   ele sp y Ra Blu FOTO & VIDEOCAMERAâ&#x20AC;&#x2122;S 79 Philips SAMSUNG 1400 toeren OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP x 10 watt OP=OP 2 GE. 12 OP=OP megapixel camera 3x zoom set dio 499 Au o icr  m Pioneer Voor 399,49.99 99 Canon ixus 140 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP & DECT TELEFOONS MOBIELOP=OP Canon Ixus 1000 179 Samsung Vodafone slide Sony/Ericsson KPN GEEN TELEFONISCHE Fuji , 12OP=OP megaxpixel OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 149 24.99  INFORMATIE 29. 69.99 GALAXY POCKET  KPN   OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP Canon 14 megapixel, 4x zoom 59.99* 99 LED en LCD/TV JVC SD kaart foto- en filmcamera  digitale videocamera   AEG wasmachine OP=OP OP=OP OP=OP OP=OPPANASONIC OP=OP OP=OP Philips  TFT TV 55 cm Samsung Slide GALAXYVodafone GIO Vodafone 159 79 >1-/4.5:* 199 Bluetooth/fotocamera groot display LCD tv  24 inch OP=OP OP=OP Sharp OP=OP OP=OP 24. OP=OP OP=OP >4+7-/+12'88+ OP=OP 119 Samsung Galaxy GIO 249 Al onze apparaten uit de winkel bie- >759+;:256+4/4- SIMLOCK VRIJ NOKIA telefoon Phllips LED tv  82 cm  CI+ den weOP=OP aan met grote EXTRA kortin29,99 OP=OP OP=OP299 OP=OP OP=OP OP=OP 119 > /3+7:/9-+89+2*+89'79 gen. Hoe langer het apparaat in de Philips Dect telefoon Philips dect telefoon Panasonic Plasma 42 inch CI+   winkel gestaan heeft, hoe groter de >759+<97533+2 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 24.25OP=OP OP=OP OP=OP 399 kortingen. De apparaten zijn nieuw > 95+7+4 Samsung LED TV 46 inch CI+ Philips Duo telefoon luce uitvoering Philips dect triple telefoon CD1863 en ongebruikt, maar soms is er een "'4 649 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP onzichtbare beschadiging. U ontvangt 59 Philips LED tv 55 inch CI+ Voor 449,64. de volle garantie en onze bekende SAMSUNG GALAXY TAB 7 inch   4500 series KPN one touchscreen anders vermeld service. Waar niet OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 179OP=OP OP=OP 1299 Samsung LED tv 37 inch  CI+ bezorgen we gratis thuis, sluiten aan SAMSUNG GALAXY TAB 10 inch  39. en stellen in. Maar... let op, somsOP=OP zijn 269 OP=OP OP=OP599 OP=OP OP=OP OP=OP â&#x201A;Ź30.= LG LED tv  32 inch er maar enkele stuks en Op=Op 289 VAATWASSERS GE digitale OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP Zanussi met timer KOM NAAR DE WINKEL Whirlpool fotocamera MAGNETRONS 299 OP=OPHET ISOP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 329 SeverinOP=OP TE VEEL OM Bosch Bosch OP TE NOEMEN 49. 379 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 379 OP=OP OP=OP OP=OP %# Etna Combi magnetron WASDROGERS PHILIPS DECT 99.  INBOUW VAATWASSERS %" Inbouw vaatwassers OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP MET EXTRA KORTING Sharp 208 magnetron Siemens/Bosch/constructa A TELEFOON NU MET EXTRA KORTING %"$ 79 69. klasse droger Condens uitvoering  599 OP=OP Zanussi OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP -+.+:-+48 OP=OP condensdroger  elektronisch :33+7.+71+44/4KOELKASTEN 389 Etna  Tafelmodel breed '4*8,7++(+22+4 !

 OP=OP Prepaid simkaarten: OP=OP Tafelmodel 48 cm 49 cm Zanussi afvoerdroger elektronisch OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 149 139 5,â&#x201A;Ź ed ego belt 15,â&#x201A;Ź "+72/).9*/862'= met 299 Whirlpool koelreus T-Mobile 99 7,â&#x201A;Ź ed ego Miele condensdroger elektronisch belt 10,â&#x201A;Ź )3-7559*/862'= 299 met KPN

OP=OP OP=OP Nu 49, OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP 799 AEG 3 laden 7,â&#x201A;Ź en NO FROST vriezer ed ego belt 10,â&#x201A;Ź 4)2('99+7/0+4 met Hi/KPN Zanussi koelkast 529 6,- "'4 rt met â&#x201A;Ź 10,- beltegoed â&#x201A;ŹOP=OP TelfoOP=OP OP=OP OP=OP OP=OP Exquisit dubbeldeursOP=OP koelkast 379 249 DVD TOP FILMS Whirlpool koelkast 2 laden Exquisit vrieskastje 99 OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OPOP =OP=OP 99 199 199 VoorOP=OP  24. 3 voor â&#x201A;Ź 9. Max. 5 per klant Zanusii vrieskast 5 laden 168 liter 379 OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP * Meer informatie in de winkel OP=OP afwijkend OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP Afbeeldingen OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP OP=OP â&#x20AC;&#x153;EEN OP=OP ZAAK VAN SERVICE Normaal â&#x201A;Ź 119 Normaal â&#x201A;Ź 29

nu

van 379

voor

van 89Â ` 89 Normaal

voor   nu

nu

van 449

voorÂ

van 109Â Normaal ` 109

voor   nu

nu

van 599

voor

met parketborstel van 119 Normaal ` 109

van 729

voor

Normaal â&#x201A;Ź 55

Incl 5 speakers en

subwoofer en DVD  

Â

voor

voorÂ

van 119Â

speakers sluiting  inclvoor

van 589

voor

Cd speler en USB aan van 139

van 99  

Bluetooth en camera, incl ` 10 beltegoed Met â&#x201A;Ź 10 beltegoed 99 Normaal 39,99 nu nu Normaal `69

Bluetooth/fotocamera touchscreen Inclusief  totaal  â&#x201A;Ź 30,- beltegoed voor   ¡ Meer informatie in de winkel

voorÂ

Van 329

voor

Van 449

voor

Van  599

voor

Van 799

voor

Van 1499

voor nu voorÂ

voorÂ

van 229

Van 269

van   169 

voorÂ

Van 749Â

voor

Van 399

voor

Met ` 10 beltegoed Normaal `39.99 Inclusief â&#x201A;Ź 10 beltegoed van 139

voor 16 megapixels 8 x zoom   van 229 voor 10 megapixels, 10x optische zoom Normaal ` 299 nu 5x zoom, HD movie filmen van 119 voor van 129

Werkt op SD kaart van 249 ` 199 Normaal

nu voor

voorÂ

voor nu

99

Vodafone met ` 10,- beltegoed van 39.99 `139,voor nu Normaal

Handsfree bellen, nummerweergave Handsfree bellen en nummerweergave van 35 Normaal `35 nuvoor

99

Antwoordapp. Handsfree bellen verlicht display 3 Handsets van 79 voor Normaal `79.99 nu

99

van 239 Incl ` 10,- beltegoed Van `59.99 van 339

99

voorÂ

Nu voor

incl. 4 programmaâ&#x20AC;&#x2122;s, 2 temperaturen Normaal `419 nu 5 programmas, energiezuining van 399 voor

digitale timerenincl. aquastop 4 programmas aquastop van 449 Normaal `459

 

van 849Â

voorÂ

Van 479

voor

Van 429

voor

Van 999

voor

van 179 ` 179 Normaal

koelgedeelte van 399

voor nu

20 liter Normaal ` 64.99

nu

99

Normaal ` 139

nu

99

Normaal ` 84.99

nu

99

voor nu met 3 laden en 194 liter voor

van 649 voor totaal 337 ltr. inhoud en 3 vriesladen Normaal nu van 299 `449 voor

Normaal van 249 `239

nu voorÂ

van 429

voor

EN VERTROUWENâ&#x20AC;?Lopikerstraat 43 - Schoonhoven Tel. (0182) 38 21 38 www.electroworld-tonvanalten.nl

www.electroworld.nl Geen telefonische informatie.

29 lenijoost 01 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...