Page 1

WK

VOETB

CIAL AL SPE

Auto Visscher

2014

Al 50 jaar uw autobedrijf in Leerdam e - H

m e Leerda

LEERDAM

e Leerda

25

iti

ME

kt

ed

AGE T BIJL

t Konta

sinds 1989

(\[V=PZZJOLY 7HYHSSLS^LN3LLYKHT PUMV'H\[V]PZZJOLYUS

m

ed

iti

WOENSDAG 4 JUNI 2014 JAARGANG 26 NO. 23 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

(72  (3305

-

He

t Konta

kt

Tuincentrum Mijdam Haaften 2e pinksterdag geopend! Volop voordeel! www.mijdam.nl

™I^_YZchYZ6heZgZchZ_VVgbVg`i!\Zdg\Vc^hZZgYYddg6Y6higV!YZYZcYZgj^b-%hiVcY]djYZghoViZgYV\\dZYZoV`ZcZcDchadligVYde#

Kogels vliegen door Vertrouwde stem Nieuwland op zondagmorgen

Banen voor het aanklikken Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Het begon met een overval op een juwelier in Breda, en eindigde met schoten in Nieuwland. Vrijdag werd het polderdorp opgeschrikt door een achtervolging. De vier overvallers gingen bij Meerkerk de A27 af, maar werden op de Zijlkade klemgereden door de politie. Toen de politie de mannen uit de auto wilde halen, werden er over en weer schoten gelost. EĂŠn van de daders werd in zijn been geschoten. Een ruit van een nabijgelegen woning sneuvelde.

3

nieuws

Cor van Ooijen presenteert bij de lokale omroep Lingewaal FM al zo’n 25 jaar het kerkprogramma. Vaste prik op de zondagmorgen. Cor zou niet weten hoeveel mensen precies luisteren naar het programma. Er wordt geen luisteronderzoek gedaan. “Maar als ik een verkeerde datum noem, dan staat de telefoon hier roodgloeiend.� Van Ooijen doet ook de politieke verslaglegging. “Jammer alleen dat politieke partijen niet vaker gebruik maken van de lokale omroep.�

accent

43

Grote sterfte onder jonge ooievaars

Seizoen voorbij voor LRC en ASH

De tien dagen regen en kou in mei zijn veel jonge ooievaars in de regio fataal geworden. Cees Vos van het ooievaarstation in Herwijnen meldt dat zestien van de 21 dit jaar geboren jongen in Herwijnen is overleden. Vorige week werden door de brandweer en Dierenambulance ook dode jongen gevonden in nesten in Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop. Bij deze nesten waren nog enkele jongen in leven. Zij zijn naar het ooievaarsstation in Herwijnen gebracht om aan te sterken.

ASH is gedegradeerd naar de vierde klasse. De ploeg van Gerrit Molenaar ging in Heukelum met 3-0 onderuit tegen Arkel. Ook droevige gezichten bij LRC. De ploeg is er niet in geslaagd om te promoveren naar de hoofdklasse. Zaterdag ging het nacompetitieduel tegen WVF uit Zwolle met 1-2 verloren. WNC was bij eersteklasser Zuidland hard op weg naar een prima uitgangspositie om te promoveren naar de eerste klasse. In blessuretijd (en 1-3) werd de wedstrijd gestaakt.

accent

47

winkelcentrum

Een mooie gelegenheid voor een feestje!

daar moet u zijn!

Zie pagina‘s 19, 20 en 21 in deze krant

'HEHVWHVFKDGHKHUVWHOOHUVZHUNHQELMRQV Handelstraat 7 / Leerdam Tel. 0345 617 419 / fax 617 694

BADKAMERS Gildenstraat 11 - Leerdam Tel. 0345-632703 www.vanderklip.nl

Restaurant Bij Tasos 3 op 1

Hoge kwaliteit aren personeel Snelle service door erv Lage prijs

7 dagen per week geopend !! Afhalen, bezorgen en restaurant autobedrijfschaapbeesd

sport

Achterstraat 1 - Asperen 0345-612390 06-85840546 06-23839818

Iedere maand nieuwe acties www.premere nl

59

Kleine Beurt v.a.

www.vanwijkautoschade.nl

Like ons

FOTO: WWW.WICEKLISTWAN.NL

â‚Ź 96,-

Uw feest op maat. Mooie sfeervolle zalen voor 20 tot 400 personen. Professionele licht- en geluidsinstallatie. Eigen uitgebreide keuken. Rolstoelvriendelijk. Professionele bediening. Gratis parkeergelegenheid.

5JFOEXFHt&(-FFSEBN 5FM tXXXIFUEBLOM

Rijthoek 1 Haaften 0418 -591345 www.autopippel.nl


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Info-avond over het nieuwe internet

Windvisie

ĢijĢįġĦīĤĢīš Ondernemersvereniging VOS en Rabobank Vijfheerenlanden houden op woensdag 11 juni een informatieavond over de nieuwste fase in het internet. De bijeenkomst wordt gehouden bij voetbalvereniging Everstein aan de Lekdijk 49a in Everdingen. Spreker Herman van Bolhuis vertelt vooral over 3D printing: welke technieken passen het beste bij een organisatie en bij de regio? Welke stappen moeten daarvoor nog worden gemaakt?

Iedereen moet kunnen meepraten over alle locaties

Bolhuis is al heel lang gegrepen door de invloed van nieuwe technologie op mens, organisatie en maatschappij. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft hij midden in de internetontwikkeling gestaan en die ervaring neemt hij mee in de huidige tijdgeest. Als kritisch observator neemt hij een aantal wereldwijde trends waar, die een enorm veranderpotentieel in zich dragen. De bijeenkomst begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via info@ vosondernemers.nl.

Controle onderhoud dijken įĦijĦĢįĢīĩĞīġš Waterschap Rivierenland start op maandag 16 juni met de controle van het onderhoud van de dijken in het hele rivierengebied. Ook de boezemkades en de kanaaldijken in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden worden gecontroleerd. De dijkbeheerders controleren of particulieren hun percelen aan de dijk hebben gemaaid. Deze controle wordt zowel in de zomer als het najaar uitgevoerd. Door de dijken te maaien blijft de grasmat op de dijken sterk.

q WWW.WATERSCHAPRIVIERENLAND.NL

3

‘Draagvlak essentieel bij windmolens’ Projectontwikkelaars staan al zij aan zij bij de ontwikkeling van een windmolenpark bij Deil. Nu moeten ze de burger nog meekrijgen. ĴĞĞįġĢīğIJįĤ š Projectontwikkelaars kiezen bij de komst van windturbines bij Deil voor eendrachtige samenwerking. Bedoeling is dat ze straks allemaal een graantje van de winst meepikken. Ook al kan het zo zijn dat er op grond van de ene projectontwikkelaar wél en op grond van de andere projectontwikkelaar geen windturbines komen. De ongeveer vijf projectontwikkelaars die ten zuiden én noorden van de A15 bij Deil aan de slag willen met windenergie werken achter de schermen aan een model waarin alle betrokken partijen zich uiteindelijk kunnen vinden. Het model gaat uit van samenwerking en moet versplintering van het beoogde windmolenpark voorkomen, zegt woordvoerder Jan Hiemstra van een van de projectontwikkelaars: Wind & Co. Deze partij streeft twee windturbines na op grond dat in handen is van de hervormde kerk in Haaften. Samenwerking is een must, zegt Hiemstra, omdat op dit moment nog met geen enkele zekerheid te zeggen valt op welke gronden de turbines precies komen. “Anders krijg je ruzie in de tent.”

maximaal bij de komst van windturbines te betrekken. Hij doelt daarbij onder andere op 11 Duurzaam, een energiecoöperatie uit Geldermalsen die serieus werk wil maken van de gezamenlijke inkoop van lokaal opgewekte duurzame energie. Draagvlak is essentieel, zegt Hiemstra. “Ook al voldoen we in dit project aan alle wettelijke eisen, wat je niet wilt is dat het project verzandt in allerlei procedures. Daarom moeten we bewoners mee laten praten over de locatie van de molens, maar ook kun je denken aan het participeren met obligaties. Iedereen met belangen zit aan tafel.” Provincie Gelderland wil de komende maanden doorpakken met de Windvisie, een document waarin in grote lijnen staat beschreven waar windmolens moeten komen. Bij knooppunt

Deil (Neerijnen) gaat de provincie uit van tien turbines met het grootste vermogen van elk drie megawatt. Deze keuze heeft volgens de provincie te maken met de gunstige wind op deze locatie. Ook de A2 bij Zaltbommel en Culemborg en het Avri-terrein in Geldermalsen zijn kansrijke locaties. De provincie moet van het Rijk tot 2020 230,5 megawatt uit windenergie halen. Daarvan kunnen 140.000 huishoudens van stroom voorzien worden. Daarvan is al 170 megawatt gerealiseerd of vergund. Volgens provinciewoordvoerder Marga Nijenhuis moet er ook reservecapaciteit worden gezocht, voor het geval dat locaties afvallen of de provincie in de toekomst het aandeel windenergie verder wil opschroeven. De locaties die in de Windvisie staan beschreven kunnen volgens de provincie globaal rekenen op bestuurlijk

draagvlak. Volgens Nijenhuis wil de provincie er zoveel mogelijk samen met gemeenten uitkomen, zonder tussenkomst van de overheid. Stagneert de ontwikkeling van windenergielocaties, dan is de kans aanwezig dat het Rijk ingrijpt en provincie en gemeenten locaties voorschrijft. “Dan zijn we verder van huis”, aldus Nijenhuis. Informatiebijeenkomst In het gemeentehuis van Geldermalsen is dinsdag 10 juni vanaf 18.30 uur een informatiebijeenkomst over de Windvisie. Deskundigen staan dan klaar om een nadere toelichting te geven. Belangstellenden en betrokkenen kunnen nog tot 27 juni hun zienswijze hierover indienen. De Windvisie maakt deel uit van de provinciale Omgevingsvisie. Provinciale Staten nemen op 24 september een besluit over de ontwerp-Windvisie.

Obligaties Grotere uitdaging dan de eensgezindheid onder projectontwikkelaars – naast Wind & Co azen onder meer ook Prodeon en Windvast op een aandeel in het toekomstige windmolenpark – is het vinden van maximale draagvlak onder omwonenden. Windenergie is niet onomstreden en daarom is het volgens Hiemstra zaak om burgers

De juiste makelaar maakt nu het verschil ™9ZdkZgkVaaZghlZgYZc^cC^ZjlaVcY`aZb\ZgZYZc#

FOTO: ROY VERMEER/112LEERDAM

Politie schiet op overvallers

Waaldijk 30, 4171 CE Herwijnen, tel. 0418-584258, fax: 0418-584255

WWW. VANARENDONKMAKELAARDIJ.NL

Leerbroek, Leerdam, Nieuwland, Oosterwijk, Rhenoy, Rumpt, Schoonrewoerd, Spijk, Tuil, Vuren, Waardenburg, Zijderveld. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel. Editie Leerdam Oplage: 24.940 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Acquoy, Asperen, Beesd, Deil, Enspijk, Gellicum, Haaften, Hei- en Boeicop, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Kedichem,

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0345) 61 97 77

C>:JLA6C9™ De politie hield vrijdagmiddag in Nieuwland vier personen aan na een overval op een juwelier aan de Haasdijk in Breda. Drie van hen drongen rond 13:45 uur een juwelierszaak in Breda binnen. Daar bedreigden ze het personeel met een vuurwapen. Ze gingen er met vrijwel de hele collectie vandoor op een scooter. Onderweg verloren ze een deel van de buit. Tien minuten later stapten ze over in een auto. Met hoge snelheid gingen ze op de vlucht, waarbij ze achtervolgd werden door de politie. Via de A16 en de A58 kwamen ze terecht

Advertentieafdeling advertentie.leerdam@hetkontakt.nl Advertenties Anita Hoogeveen (06) 13 49 83 26 a.hoogeveen@hetkontakt.nl Max Broekhoff (06) 51 31 49 35 m.broekhoff@hetkontakt.nl Redactieafdeling redactie.leerdam@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Marijke Verhoef (06) 23 81 21 31 m.verhoef@hetkontakt.nl Dick Aanen (06) 51 63 52 00 d.aanen@hetkontakt.nl André Bijl (06) 51 50 21 19 a.bijl@hetkontakt.nl

op de A27, richting Gorinchem. De verdachten schoten daarbij op de politie, zonder hun achtervolgers te raken. Uiteindelijk reed de politie de vluchtauto, die bij Meerkerk van de A27 was afgegaan, klem op de Zijlkade in Nieuwland. Met getrokken pistolen gingen de agenten op de auto af om de verdachten eruit te halen. Daarbij werden over en weer schoten gelost. Eén van de daders werd in zijn been geschoten. Een naastgelegen woning werd geraakt door de kogels. Het viertal werd aangehouden. De politie sloot de A27 voor onderzoek af tussen knooppunten Hooipolder en Gorinchem. Mogelijk is een deel van de buit uit de auto gegooid.

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Lek en IJssel Oost en West, Vianen, Land van Heusden & Altena en Bommelerwaard en Klaroen.nl. Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 11:00 uur Redactiekopij tot maandag 17:00 uur

Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen advertenties of redactionele bijdragen gedeponeerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200. Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Familieberichten

Woensdag 4 juni 2014

Mijn tijden zijn in Uw hand. Psalm 31: 16a

Christus is voor mij gestorven, heeft gena voor mij verworven ‘k ben van dood en zonde vrij

In zijn slaap is door de Here thuisgehaald, onze lieve vader, opa en oude-opa

Peter de Graaf

drager van de zilveren medaille in de Orde van Oranje Nassau

* 14 februari 1926

Leerdam: Hille & Adrie de Graaf Beukelman Leerdam: Albert & Corrie de Graaf van der Voort Groot-Ammers: Rudi & Geke de Graaf van Dijk Leerdam: Manda & Rien Smith de Graaf Groningen: Wijmie & Bart van der Brug de Graaf Gorinchem: Berna (bij de Here) & Chris van der Molen Leerdam: Gea & Ron Hoos - de Graaf Capelle a.d. IJssel: Roelina & Marco de Vries de Graaf Lieve Opa van: Nadine & Marco, Jeannette & Ivar, Paula & Kees, Marjolijn & Hendrik, Rozanne & Lennard, Peter & Corina, Anco & Carien, Petra & Martine, Jennika & Hans, Jasper & Marjan, Lianne & Ronald, Bernard & Laura, Jennita & Arjan, Martine & Stefan, Shimei & Carlo, Natalie & René, Brianna, Henry & Ciska, Jenine & Alex, Peter & Sandra, Alies, Siënna, Annelie, Robert, Patrick & Liesa, Jentine & Remco, Anouk, Luuk. Lieve oude-opa van: Thijmen, Micha, Philippien, Naomi, Sara, Eva, Roos, Marit, Tomas, Jonna, Robine, Fleur, Ieke, Boaz, Mika, Laura, Monique, Wendy, Milo, Tara, Lise, Cas, Anna, Mirte, Thijmen, Danijela Leerdam, 1 juni 2014 Correspondentieadres: IJsvogellaan 1, 4143 AT Leerdam. Een dankdienst voor zijn leven zal worden gehouden op vrijdag 6 juni 2014 om 14.00 uur in kerkgebouw “De Hoeksteen”, Emmalaan 41 - 4141 EA Leerdam. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Populierstraat in Leerdam.

Wilhelmina Jacoba Maria Sprong – Wieland Wil

Na een periode van afnemende gezondheid is rustig ingeslapen onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Eliza van der Eijk

sinds 2008 weduwe van Adrianus Sprong

Arigje Grietje van den Berg- Aanen

Lies 17 juni 1934

in de leeftijd van 92 jaar. 31 mei 2014 Peter Sprong (in herinnering)

A.J.C. van der Eijk-van den Berg Jeanet en Jos Rijk en Rolanda

Theo en Els Gerard en Roos Linda

Anique, Tim

Caroline Leon en Irma Mark, Manon

Fred en Ingret Louise, David, Cees Correspondentieadres: PCB Uitvaartzorg t.a.v. familie van der Eijk Dorpsstraat 6 3433 CH Nieuwegein Gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren donderdag 5 juni van 19.30 tot 20.15 uur in rouwcentrum Noorderveld, Structuurbaan 1 te Nieuwegein. De rouwdienst zal DV gehouden worden op vrijdag 6 juni om 14.30 uur in de Ned. Herv. Kerk, Waalseweg 71 te Tull en `t Waal. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de naast gelegen begraafplaats. Tevens is er na de begrafenis gelegenheid de familie te condoleren in het Verenigingsgebouw, Waalseweg 79 te Tull en `t Waal.

Zoveel medeleven, zoveel troostvolle woorden, zoveel liefdevolle brieven en kaarten. Wat hebben ze veel voor ons betekend en ons de kracht gegeven om door te gaan. Het voelde en voelt nog steeds als een warme deken om ons heen. Het was fijn te ervaren dat u zo met ons hebt meegeleefd tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze dierbare en altijd zorgzame vader en fantastische opa

Bedroefd geven wij u kennis, dat door de HEERE uit onze familiekring is weggenomen, onze geliefde schoonzus en tante

Wilhelmina Jacoba Maria Sprong Wieland Wil

Wij zijn dankbaar voor de liefdevolle verzorging die zij in Hospice Anemoon te Leerdam heeft gekregen. Geen bloemen

in de leeftijd van 92 jaar. Schoonzussen, neven en nichten. Leerdam, juni 2014

Eindelijk rust in zijn hoofd. Jij bent heel langzaam uit ons leven weggegleden. Niemand heeft geweten wat jij hebt gevoeld, ook niet hoe je hebt geleden.

En nu, wat verwacht ik, o Heere? Mijn hoop, die is op U. Psalm 39 vers 8

Gijs van Hemert Hij overleed in de leeftijd van 68 jaar. echtgenoot van

Heden is overleden mijn schoonzuster en onze nicht

Lenie van Hemert - Bras

Reijertje van Bommel

John en Harriët Esmee Max

Reina

geen bloemen

Geboren te Beesd op 10 april 1926

Overleden te Tiel op 29 mei 2014

Ede: B. van Bommel-Jacobsen Meteren: W.H. van Kranenburg (executeur)

Westwal 48 4141 AP Leerdam De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Neven en nichten

Vittorio Messercola

Er is gelegenheid tot condoleren D.V. donderdag 5 juni van 13.00 tot 13.45 uur in “de Voorhof “ van de St. Pieterskerk, Voorstraat 90 te Beesd.

is overleden

Het afscheid zoals u wenst.

Wij gaan zijn wijze woorden, warmte en liefde missen

T 0345 - 681151

Team Pizzeria Restaurant Da Piero

M 06 - 22418277

Kerkstraat 21 - Leerdam

Jens

Annemiek en André Leen en Minouche van den Berg-Vos Kevin Kim Jacqueline en Eelco Raap-van den Berg Eline

De herdenkingsbijeenkomst zal plaatsvinden op 7 juni a.s. om 11.00 uur in Rouwcentrum “Rehoboth”, Tiendweg 118, Leerdam, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats, gelegen naast genoemd rouwcentrum. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in “Rehoboth”.

Dini Jakobs-v.d. Griek, kinderen en kleinkinderen

Geschokt zijn wij na het bericht dat

Anke en Arie de Leeuw-van den Berg Marieke en René Reinoud Corstiaan en Elsbeth Leonard en Geesje,

Correspondentieadres: Fam. de Leeuw-van den Berg Dorpsweg 46, 4223 NC Hoornaar

Hierbij willen wij dr. Van Gool bedanken voor de goede begeleiding van Teus.

Dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

2 juni 2014

Gelegenheid tot condoleren is er na de begrafenisplechtigheid in rouwcentrum Rehoboth, naast de begraafplaats.

Dit zullen wij nooit vergeten. Onze welgemeende dank hiervoor.

Trudus van der Plaat

27 augustus 1931

Wij hebben Wil voor het laatst in ons midden op zaterdag 7 juni om 14.15 uur tijdens de afscheidsplechtigheid in de R.K. Mariakerk, Meent 61 te Leerdam. Daarna wordt zij om 15.30 uur begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Tiendweg te Leerdam.

Teunis Jan Jakobs Teus

Begrafenis en crematieverzorging

Sinds 6 juli 2001 weduwe van Cornelis Marinus van den Berg

Leerdam, 2 juni 2014 Raadsliedenstraat 132 4142 BV Leerdam

Liever geen bloemen.

Gelegenheid tot condoleren op donderdag 5 juni van 19.30 - 21.00 uur in kerkgebouw “De Hoeksteen” en vooraf aan de samenkomst van 13.15 - 13.45 uur.

Hij was de grondlegger van vele horeca gelegenheden in de regio, waarvan zes stuks in Leerdam (Santa Lucia).

Genade zij u en vrede van hem die is, die was en die komt. Openbaring 1 vers 4

Met verdriet maar ook met bewondering voor de wijze waarop hij zijn ziekte heeft gedragen, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve man, zoon en schoonzoon, onze broer, zwager en oom

† 1 juni 2014

Sinds 21 april 2013 weduwnaar van Jentje de Graaf-Geuchies

Met veel verdriet in ons hart geven wij u kennis van het overlijden van

4

www.tvanderplaatuitvaart.nl

Aansluitend zal de rouwdienst om 14.00 uur gehouden worden in bovengenoemde kerk, waarna de begrafenis zal plaatshebben op de Algemene Begraafplaats aan de Schuttersweg te Beesd omstreeks 15.15 uur.

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v. Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER

Indien u de begrafenisplechtigheid wenst bij te wonen, wordt u uitgenodigd om 13.45 uur in de kerk aanwezig te zijn.

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO

Geen bloemen en geen toespraken

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Met 500 grafmonumenten op voorraad


Familieberichten

Woensdag 4 juni 2014

My heart is low, my heart is so low as only a woman’s heart can be I mourn for my dreams, I mourn for my wasted love and while I know that, I’ll survive alone Eleanor McEvoy

In ons verdriet om het heengaan van mijn geliefde man en onze trotse vader, schoonvader en opa

Wij zijn verdrietig en erg aangedaan door het plotselinge overlijden van

mochten wij uw hartelijk medeleven ondervinden. Wij betuigen u hiervoor onze oprechte dank.

Onweerstaanbare maandacties Persoonlijke service Altijd scherpe prijzen

Cornelis Antonie de Jong

Jacquelien Stikkelorum

5

Leny de Jong – de Vaal Marc en Gertrude Cees, Marleen, Eline

Hans en Jolanda Muiderberg 15 mei 1960

Utrecht 30 mei 2014

Nick, Ilse

Beesd, juni 2014

AndrĂŠ en Sonja Stikkelorum Esther & Marco en kinderen Marjan & Karel en kinderen Joost en kinderen

r, 38 jaa Lisette V EREKI Q I G SJÂż

Ilze Stikkelorum †Fred en Kitty Penninga-Stikkelorum Iris, Mattijs

Theet Stikkelorum en Gerry Buijk Sterre, Boaz

Gerard Akerboom Correspondentie-adres: Amenti Uitvaarverzorging T.a.v. Familie K. Penninga-Stikkelorum Drususlaan 18, 3453 KC De Meern De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Iedere uitvaart uniek. Yarden Yarden & Van Voorden Uitvaartzorg Vijfheerenlanden

w;MNFIWGLMOOIRSZIVIMKIRVSY[ZIVZSIV w;MN[IVOIRMRLIXKILIPI6MZMIVIRKIFMIH Ook als u elders verzekerd bent Herinneringen in beeld en geluid Wij berekenen geen winstopslag op producten en diensten van derden 8LIE(SYQE4SWX9MXZEEVXZIV^SVKWXIV %Y[I(SYQE9MXZEEVXEWWMWXIRX 0EKILYMW'7&IIWH [[[YMXZEEVXZIV^SVKMRKVMZMIVIRPERHRP 8LIE %Y[I

Premere maakt het mogelijk!

1IPHMRKSZIVPMNHIR 

Wij zijn er voor iedereen! 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wij verzorgen ook uitvaarten die elders zijn verzekerd.

Ga snel naar www.premere nl

Voor het melden van een overlijden 0800 8192 Voor algemene vragen 0800 1292

Premere online drukkerij - Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan E-mail: info@premere.nl

Egbert van Voorden

& VAN VOORDEN

Uitvaar tzorg Vijfheerenlanden

Yarden & Van Voorden Overslag 20 4247 ER Kedichem T 0183 820 234 06 50 248 932 www.yarden-vanvoorden.nl

www.facebook.com/ leerdam.nieuws

www.premere nl

www.hetkontakt.nl

Tina Hakkesteegt

Cindy Kok Cora van der Waal

Voor een blijvende herinnering in steen...             

      

   

 

Rust en eenvoud, dat is vaak de wens. Wij verzorgen ĂŠn regelen uw complete uitvaart, uiteraard met alle aandacht die u wenst. We zijn er voor Ăş.

Harvas Natuursteen b.v. Nijverheidstraat 7 4143 HN Leerdam T 0345 - 614037

Uitvaartleiders: Ben de Weerd, Albert de Bruijn, Joke Geerse en Lenie Prinssen Uitvaartcentrum Rehoboth www.lbv-uitvaarten.nl

Dag en nacht: 0345 619833

www.harvasnatuursteen.nl

Vlietskant 26 - Leerdam (Voor uw fietsreparatie) Werkplaats Oostwal 26 (achterzijde winkel) Tel. 0345-615743


Familieberichten

Woensdag 4 juni 2014

6

Einsteinstraat 16, Wijchen

T 024-6451226

ZEER GROOT EN DIVERS ASSORTIMENT TUINHUISJES

BEKIJK ONZE WEBSITE! e 2 PINKSTERDAG Gezinsuitbreiding?

GEOPEND!

Keuze uit 101 geboortekaartjes

10.00 - 16.00 uur www.ukkie-geboortekaartjes.nl

Een perfecte gelegenheid voor een feestje!

25% OP 1ARTIKEL NAAR KEUZE!

THEUNISSENTUINHUISJES.NL

Op vakantie je regionieuws bij de hand?

*Zie spelregels in de bouwmarkt.

Formido Vianen Hagenweg 5c Tel.: 0347-37 53 14 Blijf op de hoogte van onze acties/aanbiedingen en meldt u aan op formido.nl/nieuwsbrief

KORTING

*

Geldig op 9 juni 2014.

Wij hebben al arrangementen vanaf € 15,95 per persoon. Kijk voor meer informatie op onze website www.betuwepoort.nl of bel met 0345-683565 Kornelis van Wijnenstraat 1 4152 EG Rhenoy

Download GRATIS Het Kontakt app

UITNODIGING FEESTELIJKE AFSCHEIDSRECEPTIE

Afternet Selfie WK Aktie Maak de leukste Oranje Selfie bij één van de drie Digitale informatie borden die in Leerdam staan. Maak de selfie in je oranje oufit op het moment dat Afternet op het infobord staat! Upload je selfie naar www.facebook.com/AfternetLeerdam De leukste Afternet Oranje Selfie belonen we met een LG LED TV t.w.v. €500,Op zaterdag 28 juni wordt de prijswinnaar bekend gemaakt !

Na 38 jaar….. meester Frits locatieleider directeur F.D. Faber is het tijd voor ‘anders genieten’ Graag nodigt het team van Daltonschool De Poorter u uit om aanwezig te zijn bij de afscheidsreceptie op woensdagmiddag 2 juli 2014 van 16.00 tot 18.00 uur. DALTONSCHOOL DE POORTER Schepenenstraat 5 - 4204 BL GORINCHEM Tel. 0183-633327 - info@daltondepoorter.nl

WEEKSPECIAL

NIEUW in ! r Lee dam

Surf & Turf spiesje met frisse salade Mediterraanse speenbigfilet Zomers gevuld flensje

Bij inlevering van deze bon krijgt u een gratis welkomstcocktail van het huis

€25.50

HEERLIJK ETEN IN EEN ONGEDWONGEN SFEER!

Geldig tot en met 29 juni

VOOR VADER Jonge Jenever Ketel 1 per liter

€ 13,50

Feestje? Loop eens binnen voor alle mogelijkheden… biertap - statafels - koelkasten - glaswerk

Whisky van de maand The Glenlivet

per liter

let op eenmalige partij!

Cognac Dupont mooie zachte cognac

€ 16,95

€ 14,95

€ 17,95

€ 29,95

Bacardi Rum

Covila Rioja GRAN RESERVA

12yrs per fles

Aanbiedingen geldig t/m 31-05--2014

Kerkstraat 53a 4141 AV Leerdam 0345-612022 www.bistrodeliving.nl

HET SPAN MOORKOPPEN Nieuwstraat 61 Leerdam T 0345 - 613998 Rijksstraatweg 70c Meteren T 0345 - 582655 leerdam@hetspanmoorkoppen.nl www.hetspanmoorkoppen.nl


Woensdag 4 juni 2014

Helpt u digibeten? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

De afscheidsmiddag voor genodigden stond vooral in het teken van het wegwerken van taalachterstanden. ‘Alfabetiseren om te participeren’ was kort gezegd het drijvende motto in het bestuurlijk werk van Groenenberg (ChristenUnie). Ze illustreerde dat nog eens met de prachtige foto die in

nieuws

Lingewalers praten mee over de toekomst ĩĦīĤĢĴĞĞĩš De gemeente Lingewaal wil van inwoners weten wat zij willen voor de toekomst: zelfstandig blijven of fuseren met andere gemeenten?

blijven of samengaan verder uitgelegd. Inwoners kunnen reageren op stellingen en er is ruimte voor vragen en discussie. De avonden duren van 20:00 tot 22:00 uur.

Donderdag 12 juni gaat Heukelum in gesprek in dorpshuis Meeuwensteyn. Maandag 16 juni is Asperen aan de beurt. Plaats van handeling is dorpshuis EMM.

Alle inwoners van de gemeente hebben daarover een brief gekregen van de burgemeester met daarin een uitnodiging om mee te praten over de toekomst van Lingewaal. Dan op twee manieren: via bijeenkomsten in de dorpen en door het invullen van een enquête.

Bijeenkomsten De eerste avond is op dinsdag 3 juni in dorpshuis De Koels te Vuren. Woensdag 4 juni is er een bijeenkomst in het gemeentehuis, bedoeld voor ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Als laatste mogen ook de inwoners van Herwijnen zich uitspreken, op donderdag 19 juni in dorpshuis De Poort.

Stellingen Tijdens de bijeenkomsten worden de verschillende opties voor zelfstandig

Spijk is dinsdag 10 juni aan de beurt, de avond wordt gehouden in dorpshuis De Lindenhof.

‘Goed gedaan, Annelies’ ĩĢĢįġĞĪš “Goed gedaan, Annelies. Goed gedaan, gemeente Leerdam.” Die woorden sprak Annelies Groenenberg woensdagmiddag in het Oude Posthuys tijdens haar afscheid als wethouder van Leerdam.

7

oktober 2011 van Groenenberg is gemaakt, op de vrijdag voor de herfstvakantie. Ze was toen gevraagd om in de bibliotheek voor te lezen aan jonge kinderen. Overtuiging Ze deed het met overtuiging. “Die foto staat voor wie ik was als wethouder. Het is een succesplaatje. Maar ik zal eerlijk vertellen: zo begon het niet. Want het jongetje dat op de foto zo aandachtig luistert, had aanvankelijk helemaal geen zin. Hij ging liggen op de bank. Moe. Ik begon te lezen, maar

hij toonde geen interesse. Totdat ik een boekje pakte met als titel ‘Wie heeft er op mijn kop gepoept?’ Het jongetje sprong op van de bank en ging naast me zitten. Hij schoof helemaal naar voren. Hij deed mee. Aan de zijkant brak de zon door, recht in z’n gezicht. Toen dacht ik: ‘goed gedaan, Annelies.” Annelies Groenenberg (56) was acht jaar raadslid en vervolgens ook acht jaar wethouder voor de CU in Leerdam. Het afgelopen jaar herstelde ze van een ernstige ziekte.

Enquête Vanaf maandag 2 juni staat er een enquête op de website van de gemeente. Daarop kunnen inwoners aangeven hoe zij de toekomst van de gemeente het liefst zien. De gemeenteraad gebruikt de uitkom-

sten bij het innemen van een standpunt. De gemeenteraad van Lingewaal heeft in 2010 het ‘Manifest van Lingewaal’ vastgesteld, dat een toekomstbeeld geeft van de gemeente tot 2030. In dit document is opgenomen dat als de gemeente een belangrijke keuze moet gaan maken, de gemeente dat niet kan doen zonder haar inwoners erbij te betrekken. Meer informatie is te vinden op onderstaande website van de gemeente Lingewaal.

q WWW.LINGEWAAL.NL/TOEKOMSTLINGEWAAL

Heukelumse buren gaan elkaar waarschuwen ĥĢIJĨĢĩIJĪ š Begin juni start er een nieuw initiatief in Heukelum: BurenAlert. Dit is een waarschuwingssysteem waarmee buren elkaar bij onraad of verdachte situaties snel kunnen waarschuwen. Iedereen met een vaste telefoon, mobiele telefoon of smartphone kan gratis van Buren-Alert gebruikmaken. Snel Stel: er is een kind al een tijdje niet gezien, er gluurt een wel heel apart type bij woningen naar binnen of er stond iemand met een babbeltruck aan de deur. Dan is het ideaal als bewoners elkaar snel kunnen waarschuwen. Wie iets verdachts ziet, belt met de BurenAlert centrale en spreekt daar, eventueel anoniem, een bericht in. Bericht Binnen een minuut daarna gaat bij alle aangesloten buren in het hele

dorp de telefoon over. Bij opnemen horen ze het ingesproken bericht. Zo is de hele buurt alert, maar ook de wijkagent geïnformeerd. Politie Is er echt gevaar of heeft de omgeving hulp nodig, dan bellen mensen eerst de politie via 0900-8844 of bij spoed het alarmnummer 112. Start Buren-Alert start deze week. Alle inwoners van Heukelum krijgen een flyer in de brievenbus met meer uitleg over dit nieuwe waarschuwingssysteem. Tevens is er een officiële presentatie voor genodigden. Op de website www.burenalert.nl kunnen inwoners van Heukelum zich aanmelden voor deelname en vinden zij antwoord op veelgestelde vragen over BurenAlert.

q WWW.BURENALERT.NL

Deilse man opgepakt na diefstal uit auto GJBEI™ De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag in Rumpt een 36-jarige

man uit Deil aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De man was door getuigen gezien.

™:Zc_dc\Zi_Zaj^hiZgiVVcYVX]i^\cVVgÈkddgaZZhbdZYZgÉ6ccZa^Zh<gdZcZcWZg\'%&&#

Waterschap draait beperking rond dijk terug įĢĤĦĬ š Voor bestaande woningen langs de dijken blijven er onder voorwaarden beperkte mogelijkheden tot uitbreiding bestaan. Om dit mogelijk te maken heeft Waterschap Rivierenland besloten bestaande bouwrechten een plaats te geven in de nieuwe eisen voor waterstaatswerken, zoals dijken. Dat vraagt, nog meer dan voorheen, maatwerk bij vergunningverlening rondom dijken. Om de aanpassing mogelijk te maken trekt het waterschap het eerdere ontwerp voor de nieuwe legger in. Een legger is een register waarin staat omschreven waaraan waterstaatswerken qua ligging, vorm, afmeting en constructie moeten voldoen. Aanpassen De legger is van invloed op het gebruik van de ruimte rondom de dijken. Om in de toekomst over voldoende ruimte voor dijkverbeteringen te kunnen beschikken wil het waterschap de oude legger aanpassen.

ARCHIEFFOTO: PHOTO GRAFFITI

Energiecafé Beesd

Ter inzage De aanpassing vraagt de nodige zorgvuldigheid, aldus het waterschap. De verwachting is dat begin 2015 het aangepaste ontwerp ter inzage ligt.

ğĢĢİġš Op 4 juni houdt 11duurzaam haar tweede energiecafé in het Klokhuis in Beesd, om 20:00 uur. De avond is bedoeld als kennismaking met de activiteiten van energiecoöperatie 11duurzaam. Er is gelegenheid om vragen te stellen en ideeën van bewoners rond duurzaamheid te inventariseren. 11duurzaam is actief op het gebied van energiebesparing, windenergie, aanschaf van zonnepanelen, collectieve zonnedaken, regionaal energieloket en elektrisch rijden. Op verschillende gebieden is er al een aanbod voor leden beschikbaar, zoals het collectief inkopen van zonnepanelen en concrete hulp bij energiebesparing. Om deze projecten verder te brengen en Geldermalsen echt duurzaam te maken is er behoefte aan nieuwe leden. Hoe groter de coöperatie, hoe meer voordeel er voor de bewoners te behalen is. De energiecoöperatie heeft verschillende werkgroepen waarvoor nog actieve leden gezocht worden. 11duurzaam heeft zich ten doel gesteld om in vier jaar dertig procent CO2 reductie in Geldermalsen te behalen.

q WWW.WATERSCHAPRIVIERENLAND.NL

q WWW.11DUURZAAM.NL

Het nieuwe ontwerp wordt nu aangepast naar aanleiding van de bezwaren die bij het waterschap binnen zijn gekomen toen het waterschap begin dit jaar een eerdere versie van de legger ter inzage aanbood. In het gedrang De leggeraanpassing zorgt voor beperkingen in het gebruik van de ruimte rondom de dijken. Bij veel inwoners en gemeenten ontstond de angst dat hierdoor bestaande bebouwing of nieuwbouw in het gedrang zou komen. Het waterschap komt nu tegemoet aan deze bezwaren door bestaande bouwrechten een plaats te geven in de legger.

Omstreeks 06:00 uur hielden agenten op de Polderdijk de 36-jarige, een bekende van de politie, aan. Getuigen hadden die ochtend rond 05:30 uur gezien dat de man in een geparkeerde bus aan de Middenstraat had gezeten. Daarna was hij weggefietst richting Beesd. De eigenaar bleek de navigatieapparatuur uit zijn bus te missen. De man uit Deil zit voorlopig vast.

Wachthuisje is kunstwerk ijIJįĢī š Het wachthuisje bij de veerverbinding naar Brakel is veranderd in een kunstwerk. Op verzoek van de gemeente Lingewaal en de Gorkumse Veerdienst is het drie jaar geleden geplaatste huisje door de Rotterdamse kunstenaars

Telmo Pieper en Miel Krutzman voorzien van een beschildering. De gemeente Lingewaal hoopt dat de wanden nu niet meer worden beklad met teksten en tekeningen. De kunstenaars kregen de opdracht de abri op te knappen met het thema water. Dit gebeurde 19 en 20 mei.

™=Zi]j^h_Z^hWZhX]^aYZgYgdcY]Zii]ZbVÈlViZgÉ#

FOTO: MARIJKE VERHOEF


publicaties

Woensdag 4 juni 2014

2e Pinksterdag open van 10.00 tot 17.00 uur Mooie grote geraniums in diverse kleuren

stunt

99 2.

Zomerbloeiers in sierpot

Lavendel Hidcote

potmaat 23

potmaat 17

stunt

99 3.

stunt

Aanbiedingen geldig van wo. 4 juni t/m ma. 9 juni. Zolang de voorraad strekt. Kijk ook in ons Tuincentrum naar onze andere aanbiedingen.

OP=OP

49 2.

HOUT

Zelf uw buitenverblijf bouwen met prachtig Douglas hout?

PLAATMATERIAAL

DEUREN

TUINHUIS/ BLOKHUT

Lekker koel. Thuis en op het werk! Steeds meer mensen kiezen voor een airconditioninginstallatie.

KOZIJNEN

Zowel thuis als op het werk het ideale klimaat. Wel zo prettig en aangenaam. Met goed en eerlijk advies direct uit voorraad leverbaar!

SPEELTOESTELLEN

Bezoek onze showrooms.

Groot aantal maten balken/planken uit voorraad leverbaar Folders beschikbaar met vele voorbeelden Douglas is een duurzame houtsoort met een bijzondere natuurlijke/robuuste uitstraling! Tevens kunnen wij bouwpakketten leveren met kant-en-klare schuren en overkappingen.

MĂŠĂŠr dan 5000 m2 hout! Van der Leeden Leerdam Techniekweg 21, 4143 HW LEERDAM Tel 0345-612897 Fax 0345-619388 Email: info@vanderleedenhout.nl

Bij ons altijd persoonlijk advies & service. Vrijwel alles op maat verkrijgbaar!

Openingstijden: Ma t/m Vr 8.00 - 18.00 uur. Za 8.00 - 16.00 uur. Wij lunchen van 12.30 - 13.00 uur.

W W W. VA N D E R L E E D E N H O U T. N L

Energieweg 23B | Postbus 3 | 4230 BA Meerkerk Telefoon (0183) 35 25 44 | www.schilt-meerkerk.nl

Voor een aangenaam klimaat. Thuis en op het werk!

8


MCD Leerdam, Eiland 73-75 4143 ET Leerdam, tel: 0345- 50 60 00

MCD Beesd, Dorpsplein 4 4153 AE Beesd, tel: 0345- 68 16 84

Varkensfricandeau

Extra pinksteraanbieding

Vers geperst sinaasappelsap

YDQRQ]HYHUVDIGHOLQJ JUDP

2.12

3.59/3.68

7.11/7.12

3.49

lf door upzeersen e vers t

1.

MRQJRIMRQJEHOHJHQ SDNJUDP

UHJXODUOLJKWRI]HUR SDNĂ HVVHQ jPO

OLWHUĂ HV

1.

89

Bon Appetit gesneden Goudse 48+ kaas

Coca-Cola

5.

59

99

OLWHU

'RXZH(JEHUWVNRIĂ&#x20AC;HERQHQ

*HOGLJRSGRQGHUGDJYULMGDJHQ]DWHUGDJ

Tompoucen met slagroom

DU{PHERQHQ O¡2UHVSUHVVRERQHQRI $UDELFDHVSUHVVRERQHQ ]DNJUDP

VWXNV

2+1

4.39

3.

19

NLOR

Boonacker granenbrood YHUVXLWHLJHQRYHQ KHHOJHVQHGHQ

2.

99

GRATIS

%LMDDQNRRSYDQDUWLNHOHQNRUWLQJ%LMY]DNNHQ

14.34

'RXZH(JEHUWVDU{PHH[FHOOHQWYDQ21.51YRRU

Markant cranberry drink, sinaasappelsap of appelsap DOOHVRRUWHQ SDNPO Ă HVPO

2.15

Culinaire beenham

1.12-1.36

GLYHUVHVPDNHQ JUDP

1.

Varkensschnitzels QDWXUHOJHSDQHHUGRI]LJHXQHU JUDP

4.99

0.

5.49

59

2.

99

99

Bros, KitKat, Lion, Nuts, Rolo of Smarties 3 pakken Ă 4/5 stuks

NLOR

5.16-5.52 *

Heineken bier*

3.

49

3 pakken

5.

NUDWĂ HVMHVjFO

00

13.99

NLOR

Fleuril wasmiddel

Dr. Oetker Ristorante pizza

DOOHVRRUWHQ Ă DFRQPO

DOOHVRRUWHQ SHUVWXN JUDP

2.31-2.38

1.

89

8.

99

OLWHU

W23 - Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 7 juni 2014. Prijswijzigingen, zetfouten en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

1+1

GRATIS %LMDDQNRRSYDQDUWLNHOHQNRUWLQJ

5.86

%LMYĂ DFRQV)OHXULOZDVPLGGHOLQWHQV]ZDUWYDQ11.72YRRU


publicaties

Woensdag 4 juni 2014

TOONAANGEVENDE MEUBELZAAK IN LEERDAM HOUDT DEFINITIEF

OPHEFFINGS UITVERKOOP DE TOTALE MEUBEL-, SLAAP- EN KEUKEN COLLECTIE VAN DE MEUBELKONING WORDT HEDEN STUKSGEWIJS AANGEBODEN TEGEN BODEMPRIJZEN De complete showroom- en handelsvoorraad omvat:

BESTAAT

TOTALE WOONCOLLECTIE

30 JAAR!

ZITCOMBINATIES, BANKEN, HOEKBANKEN, RELAXFAUTEUILS, DRESSOIRS, WANDKASTEN, EETKAMERS, ACCESSOIRES, SALONTAFELS ETC. ETC.

TOTALE SLAAPCOLLECTIE

BEDDEN, BOXSPRINGS, LINNENKASTEN, MATRASSEN, DEKBEDDEN, KUSSENS ETC. ETC.

TOTALE KEUKENCOLLECTIE

* PROEVERIJ *

KEUKENS, APPARATEN ETC. ETC.

ALLES 1e ETAGE HALVE PRIJS

* SCHERPE JUBILEUM-ACTIES *

2e Pinksterdag open van 10u-17u

* VERRASSING VOOR DE KINDEREN *

TECHNIEKWEG 22, 4143 HV, LEERDAM, TELEFOON 0345-612722 OPENINGSTIJDEN: DI T/M VRIJ VAN 10.00 - 17.30 UUR, ZAT VAN 10.00 - 17.00 UUR Betaling contant of met Pin. Bezorgen & monteren mogelijk.

KLAAR?... AF:

KLAAR?... AF:

Zomercollectie

20% KORTING OP ALLES!

SuperTrash

50% KORTING OP ALLES!

KLAAR?... AF:

PME LEGEND SHORT + T-SHIRT

VAN €119,90 VOOR €89,90

HET STARTSCHOT

LEEG VERKOOP! van onze totale

KLAAR?... AF:

Habbekrats

GROOT AANBOD 60% KORTING!

Ledûb

KLAAR?... AF:

OVERHEMDEN 2 VOOR €99,90

(lange) broeken

2e HALVE PRIJS!

De komende 3 maanden gaan wij flink knallen met voordeel, speciale acties en oorverdovende aanbiedingen… die tot in de weide omtrek te merken zijn. KLAAR?…AF! Graag tot ziens bij Zwijnenburg. Het huis van de mode! www.zwijnenburgmode.nl

KLAAR?... AF:

KLAAR?... AF:

voorjaarscollectie

Het aftell en

is beg

NOG MA onnen... 3 MAANDAR tot aan d EN e herope ning n

ieuwe hu van ons is Met ruim van de mode! 80 topm erken en ruim 3.000m 2 het groo tste mod ehuis in hartje Holland!

30% KORTING OP ALLES!

Energieweg 27, 4231 DJ Meerkerk, telefoon 0183-351401 | bezoek ook onze webshop: www.zwijnenburgmode.nl

10


Woensdag 4 juni 2014

Hovenier? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

Verkeersexamen ĩĢĢįġĞĪš Op drie leerlingen na zijn 19 mei alle 400 Leerdamse leerlingen geslaagd voor het praktisch verkeersexamen. Er waren zelfs kinderen die het examen foutloos aflegden. Het examen werd georganiseerd door VVN Leerdam, de ouders bemanden de controleposten.

Uitslag grote verloting v.v. Rhelico įIJĪĭıš Tijdens de rommelmarkt op Hemelvaartsdag is de trekking verricht van de verloting en de fiets, geschonken door Van der Veer Designers Geldermalsen. De uitslag: eerste prijs lotnummer 2627, tweede prijs lotnummer 561, derde prijs lotnummer 1458, vierde prijs lotnummer 2672, vijfde prijs lotnummer 1389, zesde prijs lotnummer 2816 en de zevende prijs lotnummer 1837. De fiets is gevallen op lotnummer 585. Met de winnaars wordt contact opgenomen.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

11 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Financiën

Bezuinigen op subsidies en minima lijkt nog niet nodig

Gat van vier ton op begroting voor 2015 Geldermalsen moet nog verder bezuinigen, of besluiten de buffers voor het opvangen van risico’s te verlagen. ĤĢĩġĢįĪĞĩİĢīš Over 2013 heeft Geldermalsen opnieuw verlies geleden op de grondexploitatie door de malaise op de woningmarkt. Niet zo heftig als vorig jaar: toen moest 21 miljoen worden afgeschreven. Dit keer gaat het om 4,5 miljoen. Het Geldermalsense college wil het verlies grotendeels dekken door GGR-gas-aandelen te verkopen. Ook dat is niet voor het eerst, deze oplossing werd ook toegepast om het tekort over 2012 te dekken. De verkoop van de aandelen werkt door in het financiële plaatje voor het lopende jaar: Geldermalsen loopt ruim twee ton aan rente mis. Dat is verwerkt in de Bloesemrapportage, de tussentijdse verantwoording van het college aan de gemeenteraad. De gemeenteraad keurde deze rapportage vorige week dinsdag goed.

Voor dit jaar laat de Bloesemrapportage nog een overschot van bijna 1,3 miljoen zien, maar voor 2015 gaapt een gat van ruim vier ton. Tijdens de volgende raadsvergadering op 1 juli buigt de gemeenteraad zich hierover. Het college heeft al nagedacht over manieren om weer uit de rode cijfers te komen. Er kan naar verwachting 130.000 euro bezuinigd worden door minder werk van de buitendienst uit te besteden. Daarnaast wil het college de hele opbrengst van belastingen op ondergrondse kabels en leidingen gaan meerekenen als inkomstenbron. Dat is wel riskant, want er gaan geluiden dat deze precariobelasting wordt afgeschaft. Zolang dat niet het geval is levert het Geldermalsen 1,2 miljoen per jaar op. Dat werd tot nu toe maar

voor de helft gebruikt, juist vanwege de onzekerheid, maar het college wil nu ook de andere zes ton gaan inzetten. Verder kan een beperkt bedrag bespaard worden op de combinatie van leerlingenvervoer en vervoer van bijvoorbeeld ouderen die naar dagbesteding gaan. “Nu rijden er taxi’s leeg terug, dat willen we zien te voorkomen”, verduidelijkt wethouder Ronald van Meygaarden. Slimmer gebruik van schoolgebouwen kan ook nog wat geld opleveren. Al deze maatregelen samen leveren volgend jaar een verwachte besparing op van 730.000 euro, genoeg om de nood voor 2015 te lenigen. “Daarná begint de grote treurigheid, dan ontkomen we er echt niet meer aan om op subsidies en minimabeleid te bezuini-

Twee gewonden bij aanrijding ĥĢįĴĦħīĢīš Op de kruising tussen de Nieuwe steeg Steeg en de Graaf Reinaldweg (N830) bij Herwijnen vond zaterdagavond een aanrijding plaats tussen een taxibusje en een personenauto, meldt 112Leerdam. De personenauto ramde de zijkant van de taxibus. Hierbij raakten twee personen gewond. Een persoon kreeg uit voorzorg een nekkraag om. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede persoon kon ter plaatse worden behandeld. Het is onbekend of de taxibus tijdens het ongeval passagiers vervoerde. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De personenauto kan als total-loss worden beschouwd.

ğĢĢİġš De realitytv-bekendheden Andy van der Meijde en Melisa Schaufeli komen op donderdag 12 juni naar de Beesdse kermis. Vanaf ongeveer 19:00 uur zijn ze aanwezig om met fans op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden. Voetballer Andy en ex-playmate Melisa hebben een eigen reallifesoap op SBS6.

Vast wegens verboden wapen :CHE>?@™ De politie heeft maandag

™9ZBjY"gVXZ\^c\YlVghYddgYZedaYZgZcbdYYZghadiZc#

FOTO: RICK DEN BESTEN

Modderbalet voor beter onderwijs DIIDA6C9$A::G96B™ Zo’n 150 leerlingen van het Leerdamse Heerenlanden College hebben vorige week woensdagmorgen voor het goede doel door de bagger geploeterd. De school hield een actiedag voor Edukans Going Global, met als doel beter onderwijs in Kenia.

Via allerlei activiteiten werd geld ingezameld. Eén ervan was de Mud-race in de omgeving van De Notenhoeve in Ottoland. Leerlingen en docenten legden een parcours af dat dwars door de polder inclusief boerensloten liep. Andere activiteiten op de actiedag waren onder meer een dansmarathon, kanotocht, steptocht, pannatoernooi en diverse workshops. Zo hebben leerlingen onder leiding van Wilco Versluis een grote muur bij de school aan de Joost de

bij een horecagelegenheid aan de Panweg in Enspijk een 22-jarige man, zonder bekende woon- of verblijfplaats, aangehouden voor verboden vuurwapenbezit. Na een tip werd de man door een arrestatieteam ingerekend. Bij hem werd een handvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De man is ingesloten. Tegen hem is een onderzoek gestart.

Jongestraat in Leerdam volgespoten met graffiti. De opbrengst voor Going Global bedraagt 19.630 euro. Eind februari zijn scholieren van het Heerelanden College met Edukans naar de Pokot stam in Kenia gereisd. Ze werkten daar samen met leeftijdgenoten aan een project over life skills: sociale vaardigheden die je helpen voor jezelf op te komen en verder te komen in het leven. Op deze manier leveren de Nederlandse scholieren een bijdrage aan het Edukans onderwijsprogramma in Kenia. Een video van de Mud-Race is te vinden op de website van het Heerenlanden College.

q WWW.HEERENLANDEN.NL

Waardenburger met Be More naar Uganda ĴĞĞįġĢīğIJįĤš Dirk Blom uit Waardenburg gaat deze maand samen met nog dertien studiegenoten en drie docenten van ROC Rivor voor drie weken naar Uganda.

FOTO: JEVGENI VAN STEENIS/112LEERDAM

Janneke Boogaard

Andy en Melisa op de Beesdse kermis

Zes uitkeringen gestopt door fraude įĦijĦĢįĢīĩĞīġš Team Sociale Recherche van Regio Rivierenland heeft in het eerste kwartaal van 2014 zes uitkeringsfraudes een halt toegeroepen. Er werden vijftien onderzoeken uitgevoerd in zes gemeenten, waaronder Geldermalsen. Er werd gekeken naar zwartwerken, niet-opgegeven samenwoning, adresfraude en niet-opgegeven vermogen. Hierbij werden zes uitkeringsfraudes ontdekt en zijn er zeven rapporten opgemaakt. De gemeentes zijn gezamenlijk benadeeld voor 91.000 euro en zullen de bedragen terugvorderen. Met het beëindigen van de zes uitkeringen besparen de gemeenten 96.000 euro.

gen”, zegt burgemeester Miranda de Vries. Een extra belastingverhoging voor de burgers is voor het college geen optie. “We hebben in 2011 besloten de Ozb in stappen te verhogen, daar willen we niet nog een schepje bovenop doen”, aldus Van Meygaarden. De gemeenteraad zou er ook voor kunnen kiezen om de ingebouwde buffers van ruim een miljoen per jaar te verlagen. Hoe hoger de buffer, hoe meer bezuinigingen nodig zijn om boven nul te blijven. Maar is de buffer te laag, dan kan dat in de toekomst voor extra problemen zorgen als risico’s werkelijkheid worden. “Op dat vlak zal de discussie in de gemeenteraad zich afspelen”, voorspelt De Vries.

De studenten werken samen met vrijwilligersorganisatie Be More aan het project ‘Lwengo’. De activiteiten in Uganda worden per opleiding toegespitst. Voor de reis hebben de studen-

ten zelf leerdoelen opgesteld. Deze brengen ze in de praktijk met verschillende activiteiten. Timmermannen, metselaars en studenten Watermanagement bouwen watertanks, verpleegkundigen geven voorlichting over hygiëne in een Health Center, onderwijsassistentes geven taalles op een basisschool, studenten Recreatie & Evenementenorganisatie organiseren activiteiten voor kinderen en pe-

dagogisch werkers doen activiteiten met gehandicapten op een Nursery School. Daarnaast bezoeken de studenten een vakschool in Masaka om kennis te maken met studenten daar. Het is de tweede keer dat ROC Rivor naar Uganda gaat voor vrijwilligerswerk. Vorig jaar gingen tien studenten van de opleiding Evenementenorganisatie & Recreatie naar dezelfde plek. Dit jaar heeft ROC Rivor de leerwerk-

reis schoolbreed aangeboden en dus is de groep divers: van verpleegkundigen tot administratief medewerkers en metselaars. Ze organiseerden in Nederland acties om geld in te zamelen voor het project en om de reis mogelijk te maken. De verhalen van de studenten in Uganda zijn te volgen via onderstaande website.

q WWW.STUDENTSFORUGANDA.NL


r e t s pink ! l ee d r voo 2e pinksterdag open van 9-18 uur

normaal 7.99

NU 2 stuks 4.99

biologische aarde FLORENTUS *'!!#"!%!%& *%#

1+1 GRATIS normaal per stuk 4.99

NU

perkplanten in hangpot *'#$$!!#% 25 cm

)(

4.

99

10 tot 30% voordeliger Haarweg 2c, Spijk | ma-wo van 9-18 uur, do en vr tot 21 uur, za van 9-17.30 uur | www.ranzijn.nl

Aanbiedingen alleen geldig van wo 4 juni t/m ma 9 juni 2014


ONLY FOR MEN CAMPBELL COLOUR DEAL

Campbell

shirts korte mouw / polo’s / korte broeken van 49,95 NU 2 VOOR

69,-

Enorm aanbod in kleuren en dessins. Alle combinaties in dezelfde actie zijn mogelijk.

2e PINKSTERDAG OPEN VAN 11.00-17.00 UUR IEDERE DONDERDAG & VRIJDAG KOOPAVOND GELDERMALSEN Achter ’t Veer 16 T (0345) 570066

winn

a

14 20 r a

DOESBURG - DRUTEN - EDE - GELDERMALSEN - HELMOND - REUSEL - ROSMALEN - VELDHOVEN - WAALWIJK - OOSTERHOUT - ETTEN LEUR

OUTLET


Lingewaal journaal 4 juni 2014 colofon Gemeentehuis: A Raadhuisplein 3, 4147 AN, Asperen P Postbus 1014, 4147 ZG, Asperen T (0345) 634 000 F (0345) 619 722 I www.lingewaal.nl E info@lingewaal.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

Of op afspraak: T (0345) 634 000 Loket Burgerzaken Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur U kunt op woensdagmiddag terecht op afspraak:

T (0345) 634 000 I http://afspraak.lingewaal.nl

Afhalen aangevraagde documenten: Maandag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur Wmo-loket Dinsdag- en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

U kunt ook terecht op afspraak: T (0345) 634 000 Belangrijke telefoonnummers: Bel- en Herstellijn T (0345) 634 024 Calamiteitenlijn T (06) 21 49 56 88 Calamiteitenzender Omroep Gelderland, 99,6 MHz

AGENDA – Toekomst Lingewaal www.lingewaal.nl/toekomstlingewaal – 4 juni 2014, 20.00 – 22.00 uur Voor ondernemers/maatschappelijke organisaties Gemeentehuis, Asperen – 10 juni 2014, 20.00 – 22.00 uur Dorpshuis, Spijk – 12 juni 2014, 20.00 – 22.00 uur Dorpshuis, Heukelum – 16 juni 2014, 20.00 – 22.00 uur Dorpshuis, Asperen – 19 juni 2014, 20.00 – 22.00 uur Dorpshuis, Herwijnen – 17 juni 2014, 13.30 uur Welstandscommissie Gemeentehuis, Asperen www.lingewaal.nl/bouwen

GEMEENTE NODIG?

maak een afspraak

WAAR STAAT LINGEWAAL? In het Lingewaaljournaal van 21 mei informeerden wij u over de resultaten van het onderzoek Waar staat je gemeente? In dit artikel kwamen de resultaten van ‘De burger als klant en als belastingbetaler’ aan bod. Deze week gaan we in op de thema’s ‘De burger als onderdaan en als wijkbewoner’.

Op maandag 9 juni aanstaande is het gemeentehuis de hele dag gesloten in verband met Tweede Pinksterdag. Op dinsdag 10 juni staan wij vanaf 09.00 uur weer voor u klaar.

Wijkbewoners tevreden over voorzieningen

Lingewaal scoort bij haar burgers als wijkbewoners een 6,7 voor de voorzieningen. Daarmee is de gemeente een middenmoter ten opzichte van gelijksoortige gemeenten in het onderzoek. Het cijfer is hetzelfde als de score in 2011. U bent positief over de directe woonomgeving, het basisonderwijs, het verenigingsleven, de afvalinzameling en de bereikbaarheid per auto. Minpunten zijn volgens u de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, de welzijnsvoorzieningen en de voorzieningen voor vrijetijdsbesteding als winkelen, uitgaan en cultuur. Ook de voorzieningen voor jongeren zijn onder de maat. De verkeersveiligheid is in uw ogen wel toegenomen. Leefbaarheid scoort een 6,4

De burger als onderdaan geeft Lingewaal een 6,4, dat is iets meer dan in 2011 (6,3) en brengt Lingewaal op de tweede plaats ten opzichte van de andere kleine gemeenten uit het onderzoek.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP

GEMEENTEHUIS GESLOTEN

U bent vooral positief over de leefbaarheid in de buurt en u vindt dat de gemeente goed bereikbaar is voor meldingen over onveiligheid en overlast. De gemeente kan meer doen om u te betrekken bij de aanpak van veiligheid en leefbaarheid in de gemeente. Ook vindt u dat er nog regels ontbreken of dat er tegenstrijdige regels bestaan. Wel bent u positiever over de duidelijkheid en handhaving van de regels dan in 2011. Opvallend is dat het gevoel van veiligheid is afgenomen, maar u vindt wel dat de gemeente voldoende aandacht besteedt aan het verbeteren hiervan. De leefbaarheid en het voorzieningenniveau in Lingewaal blijft dus een punt van aandacht voor ons allemaal. Wilt u meer informatie over het onderzoek of het gehele rapport inzien? Kijk dan op www.lingewaal.nl/wsjg.

BIJEENKOMSTEN EN ENQUÊTE OVER DE TOEKOMST VAN LINGEWAAL De gemeente nodigt u van harte uit voor de bijeenkomsten die plaatsvinden over de bestuurlijke toekomst van Lingewaal: • Woensdag 4 juni, speciaal voor ondernemers en maatschappelijke organisaties Gemeentehuis Asperen • Dinsdag 10 juni, Spijk, dorpshuis De Lindenhof • Donderdag 12 juni, Heukelum, dorpshuis Meeuwensteyn • Maandag 16 juni Asperen, dorpshuis EMM • Donderdag 19 juni Herwijnen, dorpshuis De Poort Alle bijeenkomsten starten om 20.00 uur. Op deze avonden kunt u reageren op stellingen en is ruimte voor vragen en discussie. Ook kunt u vanaf deze week de enquête invullen op www.lingewaal.nl/toekomstlingewaal. De vragen gaan over uiteenlopende onderwerpen, zodat wij een totaalbeeld kunnen krijgen.

www.lingewaal.nl

MEER CONTROLE HONDENPOEP De afgelopen periode heeft onze gemeente meerdere meldingen van hondenpoep ontvangen. Ook zien we dat in de, door ons met zorg aangelegde bloemperken, er veel hondenpoep ligt. De komende weken gaan de gemeentelijke opsporingsambtenaren intensiever controleren op de opruimplicht voor hondenpoep en de aanlijnplicht. De boetes voor deze overtredingen zijn € 90,- voor het niet aanlijnen van een hond en € 130,- voor het niet opruimen van hondenpoep. Verontreiniging door honden

De eigenaar of houder van een hond is verplicht ervoor te zorgen dat zijn hond niet poept.

• •

op een gedeelte van de weg dat bestemd of mede bestemd is voor voetgangers; op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide.

Loslopende honden

Het is de eigenaar of houder van een hond verboden een hond te laten verblijven of te laten lopen: • binnen de bebouwde kom op de weg zonder dat die hond aangelijnd is; • op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide; • op de weg zonder voorzien te zijn van een halsband of een ander identificatiemerk dat

de eigenaar of houder duidelijk doet kennen. Hondenpoepzakjes

Hondenpoepzakjes koopt u bij de dierenspeciaalzaak, maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van stevige boterhamzakjes. De afgesloten zakjes mogen in prullenbakken in de openbare ruimte gedeponeerd worden. Wij hopen dat door deze actie meer aandacht komt voor het opruimen van hondenpoep en de overlast in uw woonomgeving minder wordt. Wij vragen u elkaar te blijven aanspreken om zo samen te werken aan een schonere woon- en leefomgeving. Wij rekenen op uw medewerking!

BEKENDMAKINGEN Aangevraagde Omgevingsvergunningen Datum ontvangst 27-05-2014

Adres Voorstraat 32, Heukelum

Meldingen Bouwwerk Het plaatsen van een rookkanaal

De publicatie van aangevraagde vergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde vergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verzenddatum 27-05-2014

Adres Laarweg 3A, Herwijnen

Bouwwerk Het slopen van het bijgebouw

De publicatie van een melding heeft slechts een informerend karakter. Tegen een melding kan geen bezwaarschrift worden ingediend.

WET MILIEUBEHEER Verleende Omgevingsvergunningen Ontwerpbeschikking

Verzenddatum 27-05-2014

Adres Spijkse Kweldijk 37, Spijk

Bouwwerk Het bouwen van een woning met bijgebouw

De besluiten liggen zes weken, vanaf de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0345) 634 000.

Categorie sloopmelding

Burgemeester en wethouders van Lingewaal delen, ingevolge het bepaalde in artikel 3:19, lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 13.4 van de Wet milieubeheer mee, dat zij voornemens zijn op de aanvraag van PLP24 GMBH voor het opleggen van maatwerkvoorschriften naar aanleiding van een melding acti-

viteitenbesluit in verband met het oprichten van een inrichting voor het sorteren, reinigen en opslaan van kunststof tussenplaten ten behoeve van de verpakkingsindustrie ingevolge artikel 8.1 b en c van de Wet milieubeheer, positief te beschikken. De inrichting is gelegen aan de Zuiderlingedijk 30 te Spijk

Vervolg op volgende pagina


Vervolg

4 juni 2014

Lingewaal Journaal

BEKENDMAKINGEN Inzage en zienswijze

Inspraak

De aanvraag, het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen van 4 juni t/m 15 juli 2014 ter inzage in het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden of op afspraak. Bel voor een afspraak t. (0345) 634 000. Desgevraagd kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tot en met 15 juli 2014 kunnen gemotiveerde zienswijzen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht. Na telefonische afspraak kunnen ook mondelinge zienswijzen naar voren worden gebracht. Degene, die bedenkingen naar voren brengt, kan verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Tijdens de inzagetermijn kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen of via info@lingewaal.nl. Bestemmingsplan Vuren, Groeneweg naast 2 vastgesteld Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 21 mei 2014 het bestemmingsplan “Vuren, Groeneweg naast 2” ongewijzigd heeft vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan waren geen zienswijzen ingebracht. Verder heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen aangezien de dekking van de kosten anderszins is verzekerd.

Bestemmingsplannen Voorontwerpbestemmingsplan Zeiving Noord-West, Vuren Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Zeiving Noord-West” te Vuren ter inzage ligt (zoals bedoeld in de Inspraakverordening Lingewaal 2005).

Toelichting

De gemeente heeft het verzoek ontvangen voor de bouw van een woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Vuren, sectie S nummer 781. Op grond van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied” is dit niet mogelijk. Om de woning mogelijk te maken is een bestemmingsplan voor dit perceel opgesteld. Ter inzage

Dit voorontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van het bedrijventerrein Zeiving-Noord in Vuren (gemeente Lingewaal). Met de verhuizing van een aantal bedrijven uit de andere kernen van Lingewaal naar dit bedrijventerrein is de omvang van de Zeiving-Noord te klein geworden. Voor de uitbreiding van de Zeiving-Noord is een bestemmingsplan noodzakelijk om het gewenste gebruik en de toegestane bebouwing te regelen. Het doel van dit bestemmingsplan is het planologisch vastleggen van het toekomstige gebruik en de toegestane bebouwing in het plangebied en daarnaast het van kracht laten worden van een actuele en digitale raadpleegbare planologische regeling. De gemeente wenst de beschikking te hebben over een planologisch regime dat aan belanghebbenden voldoende rechtszekerheid biedt over hun rechten en plichten.

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 5 juni t/m 16 juli 2014 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden of op afspraak. Bel voor het maken van een afspraak t. (0345) 634 000. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via www.lingewaal.nl/ bestemmingsplannen.

Ter inzage

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 5 juni t/m 16 juli 2014 ter inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak. Bel voor een afspraak t. (0345) 634 000. Het plan met bijbehorende stukken staat ook op www.lingewaal. nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een

BEZWAAR EN BEROEP

Toelichting

Beroep

Gedurende de inzagetermijn kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden.

TER INZAGE U kunt stukken inzien in het gemeentehuis tijdens openingstijden of op afspraak, zie colofon. ZIENSWIJZE U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het college van B&W gedurende de inzagetermijn. BEZWAAR U kunt een bezwaar indienen bij het college van B&W binnen zes weken na de dag van verzending van een besluit. Bezwaar maken kan alleen door belanghebbenden. BEROEP Belanghebbenden kunnen alleen beroep instel-

len tegen besluiten, als zij in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, of als hen niet verweten kan worden dat zij dat niet hebben gedaan (aantonen niet in NL of als plan is gewijzigd). Een beroepschrift kan binnen zes weken vanaf de datum waarop het besluit ter inzage is gelegd worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. VEREISTE GEGEVENS Een zienswijze, bezwaarschrift of beroepschrift moet voorzien zijn van naam, adres, handtekening en datum. Een zienswijze moet een motivering bevatten; in een bezwaar- of beroepschrift noemt u de omschrijving van het besluit en waarom u tegen het besluit bent.

ons op Twitter! @hk_leerdam @hk_lingewaal @hk_neerijnen @hk_geldermalsen Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan T 0183-583200 www.hetkontakt.nl

@Marijke_Verhoef @DickAanen @andrebijl @jannekeboogaard @JannekeKok

beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Bestemmingsplan Kampeerterrein De Lievelinge vastgesteld Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 21 mei 2014 het bestemmingsplan “Kampeerterrein De Lievelinge” ongewijzigd heeft vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan waren geen zienswijzen ingebracht. Verder heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen aangezien de dekking van de kosten anderszins is verzekerd.

mingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

APV-VERGUNNINGEN •

• Toelichting

De eigenaren van camping De Lievelinge hebben het voornemen om meer bebouwing op de camping mogelijk te maken. Het nieuwe bestemmingsplan maakt mogelijk dat maximaal 2% van het bestemmingsvlak bebouwd mag worden en maximaal 80 standplaatsen voor vaste kampeermiddelen aanwezig mogen zijn. De bestaande activiteiten op de camping zijn in het bestemmingsplan afzonderlijk omschreven, terwijl in het geldende bestemmingsplan een globale regeling voor de camping was opgenomen.

• Ter inzage

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 5 juni t/m 16 juli 2014 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden of op afspraak. Bel voor het maken van een afspraak t. (0345) 634 000. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via www.lingewaal.nl/ bestemmingsplannen.

Beroep

Gedurende de inzagetermijn kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden.

Op 27 mei 2014 is aan Voetbalvereniging Heukelum een vergunning (artikel 2.25 APV) verleend voor het organiseren van de voetbalwedstrijd ASH-ASV Arkel op zaterdag 31 mei 2014 van 14.00 uur tot 18.00 uur op het sportcomplex De Vriezenwijk aan de Groeneweg 3 te Heukelum. Op 27 mei 2014 is aan mevrouw C. van der Vegt – Giltjes een ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet verleend voor het verstrekken van zwak alcoholische dranken op het terras van sportcomplex De Vriezenwijk op zaterdag 31 mei 2014 van 14.00 uur tot 20.00 uur. Op 2 juni 2014 is een evenementenvergunning (art 2.25 APV) verleend aan Jong Gelre Herwijnen voor het organiseren van een zeskamp op het terrein van IJsclub D’n Ouwe Wiel aan de Schoutensteeg 4 te Herwijnen. De zeskamp vindt plaats op 5 juli 2014 van 13.00 uur tot 22.00 uur. Op 2 juni 2014 is een geluidsontheffing (art 4.6 en 4.6b APV) verleend aan Jong Gelre Herwijnen. De ontheffing is geldig op 5 juli 2014 van 13.00 uur tot 18.00 uur. Op 2 juni 2014 is een ontheffing verleend op grond van art 2.12, eerste lid, onder a, onder 2 Wabo jo artikel 4, lid 8 Bijlage II Bor. De ontheffing is van toepassing op de zeskamp georganiseerd door Jong Gelre Herwijnen op het terrein van IJsclub D’n Ouwe Wiel aan de Schoutensteeg 4 te Herwijnen. De zeskamp vindt plaats op 5 juli 2014 van 13.00 uur tot 22.00 uur.

Zie voor bezwaarmogelijkheden en voorlopige voorziening het kader Bezwaar en Beroep. COLLECTEROOSTER •

2 t/m 7 juni 2014 Stichting Epilepsiefonds

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestem-

VOORLOPIGE VOORZIENING Het indienen van een bezwaar- of beroepschrift betekent niet dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Als u de uitvoering van een besluit wilt voorkomen, moet u naast het bezwaar- of beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan pas nadat het bezwaarschrift/beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. BESTEMMINGSPLANNEN Voor bestemmingsplannen geldt een afwijkende procedure. Kijk hiervoor op www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen.

BOUWPLANNEN? DOE DE VERGUNNINGCHECK OP www.omgevingsloket.nl

Wij leveren kunststof en aluminium kozijnen, ramen en deuren. Bezoek onze showroom voor advies en een passende offerte. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 14 uur. Andere tijden op afspraak.

kozijnen, ramen, deuren, gevelbekleding, overkappingen, lichtstraten, zonwering

Focus Kozijntechniek Leerdam Energieweg 17i 4143 HK Leerdam Tel. 0345-623880 Fax. 0345-623430 E info@focus-kozijntechniek.nl


publicaties

Woensdag 4 juni 2014

16

Zaterdag 14 juni "BOWBOHVVSt(SPUF,FSL(PSJODIFN Verkoop van natuursteen, alle soorten keramische vloer- en wandtegels, hout, laminaat, sanitair, pvc-vloeren,wellness en onderhoud.

Alle Laminaat vloeren 15% korting

Mastreechter Staar Jubileumconcert

geopend di t/m vrij van 10 tot 18 uur za van 9.30 tot 17 uur Techniekweg 7b - Leerdam - 085-2734638 www.noastone.com - info@noastone.com

15%chtkleKdiOng enRonTdeINrmGode op na

op 1 artikel naar keuze n) (vraag naar de voorwaarde

Feestelijk concert in het kader van 125 jaar Koninklijke Harmonie De Bazuin. Vrije zitplaatsen. Kerk is open 19.30 uur.

125 Jaar 1 8 8 9

|

2 0 1 4

Kaarten zijn verkrijgbaar Ă â&#x201A;Ź17.50 p.p. (incl. consumptie) bij: Primera Groot, Hoogstraat Gorinchem of aan de kassa van de De Nieuwe Doelen (0183-692 222). U kunt ook per email reserveren: kassa@denieuwedoelen.nl.

Wijziging avondopenstelling in Leerdam CoĂśperatief bankieren voor woningzoekers Samen sterker in De Vijfheerenlanden Samen sterker in De Vijfheerenlanden

Van vrijdag naar maandag Het Rabobankkantoor aan het Dr. Reilingplein in Leerdam wijzigt vanaf 16 juni haar avondopenstelling. U bent er vanaf dan elke maandagavond welkom voor advies. â&#x20AC;&#x2DC;Jarenlang was vrijdagavond de vaste inloopavond voor onze bankâ&#x20AC;&#x2122;, vertelt directeur Commercie Wils van Dam. â&#x20AC;&#x2DC;We zien de laatste tijd dat onze klanten voor advies steeds meer behoefte hebben aan een andere inloopavond. Vooral de maandag blijkt in trek. Daarom zijn we vanaf 16 juni elke maandagavond geopend tot 8 uur. Deze avond is bedoeld voor het voeren van adviesgesprekken over onze particuliere diensten. Klanten kunnen ook binnenlopen voor oriĂŤnterende vragen over wonen en hypotheken.

U bent van harte welkom Het kantoor aan de Voorstraat in Vianen behoudt de inloopavond op vrijdagavond. Op deze manier heeft u twee mogelijkheden om in te lopen. U kunt op deze avonden ook gebruikmaken van onze automaten. Maandag in Leerdam, vrijdag in Vianen. De Rabobank in Leerdam organiseert elke maandagavond een inloopavond voor oriĂŤnterende vragen over hypotheken. Liever een afspraak? Bel dan met de Particulierendesk via (0347) 35 78 00 van 8 - 20 uur.

youtube.com/RabobankVhl

@RaboVhl


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 business nieuws

Contactus van start bij SC Everstein ĢijĢįġĦīĤĢī š Businessclub Contactus presenteert volgende week donderdag 12 juni in de multifunctionele ruimte van SC Everstein haar activiteitenprogramma voor 2014. Na maanden van voorbereiding is dit de eerste keer dat de businessclub zich aan een groep zal presenteren. Business Club Contactus heeft als hoofddoelstelling beginnende en gevestigde ondernemers en eventueel

overheidsinstanties uit de regio met elkaar in contact te brengen. “Het opdoen van nuttige contacten, het netwerk van de ondernemers vergroten en uiteindelijk een bijdrage leveren aan succesvol ondernemerschap”, zo presenteert Contactus zich op haar eigen professioneel ogende website. “Naast interessant en nuttig, hopen we vooral dat het leuk en onderhoudend is.” Het bestuur van Contactus wordt ge-

vormd door Ties Middelkoop (voorzitter), Dim den Braven (secretaris), Wanda Mooijman (penningmeester) en John Hol (algemeen bestuurslid). Volgens John Hol telt de club op dit moment zo’n achttien leden. “Aan het eind van het jaar streven we naar 35 leden.” De businessclub heeft haar thuishonk bij Everstein. In de toekomst zullen er ook bijeenkomsten op andere aan-

Zilvervloot parade

trekkelijke netwerkplekken in de regio worden gehouden. Everstein De keuze voor Everstein is logisch, vindt het bestuur. De voetbalclub beschikt immers over een prachtige ruimte, de locatie is centraal gelegen en rond het complex is voldoende parkeergelegenheid. De businessclub gaat Everstein ondersteunen door middel van huur van de ruimte en het eventueel werven van sponsoren voor deze club. “Op die manier willen we uiting geven aan onze sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Immers: de vereniging biedt het gestaag groeiend aantal jeugdleden de mogelijkheid in een vertrouwde en veilige omgeving en met de juiste begeleiding hun sport te beoefenen. Het is het ‘bindmiddel’ voor de jeugd uit de dorpskernen waaruit vriendschappen voor het leven worden geboren.” Goede doelen De stichting wil verder fondsen genereren voor goede doelen, maatschappelijke projecten en natuurlijk ook voor het verenigingsleven. De inloop op donderdag 12 juni is vanaf 20:30 uur. De presentatie van de activiteiten begint om 21:00 uur. Daarna is er een borrel en wordt gezamenlijk gekeken naar de eerste wedstrijd op het WK-voetbal: Brazilië-Kroatië.

™=ZiWZhijjgk#a#c#g#/9^bYZc7gVkZc!I^ZhB^YYZa`dde!?d]c=daZcLVcYVBdd^_bVc#

Adverteren vanaf € 5,- in de krant Kijk op Regio-deal.nl en maak uw eigen advertentie aan.

FOTO: MANON VISSER

Bieb speelt online moordspel

Ouderavond over pubers en planning

7::H9™ Juni is de Maand van het Spannende Boek. Daarom kan iedereen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland meedoen aan Het Moordspel, een landelijke online wedstrijd. Verder maken leden van Bibliotheek Rivierenland door spannende boeken te lenen kans op een spannende-boeken-verwenpakket. Het Klokhuis vertoont op 14 juni om 20:30 uur de film Shadow Dancer, waarin de Ierse alleenstaande moeder Colette door MI5 gedwongen haar broers, IRA-leden, te bespioneren.

7::H9™ Mondium, praktijk voor huiswerkbegeleiding en psychologie in Beesd, houdt woensdag 25 juni een avond voor ouders van leerlingen die het middelbaar onderwijs volgen. Tijdens de bijeenkomst passeren diverse puberale, gedrags- en leerproblemen de revue. Ervaringen en oplossingen worden met elkaar uitgewisseld. De avond begint om 20:00 uur aan de Veerweg 38 in Beesd. Aanmelden via info@mondium.nl of via de website.

Prijs op Koekeloerenmarkt De Koekeloerenmarkt in Beesd heeft 16.000 euro opgebracht voor Stichting tot Instandhouding van de Roomskatholieke Kerk (SIRK) in Beesd. Niet alleen SIRK is een grote winnaar, dankzij het rad van avontuur vielen ook veel marktbezoekers in de prijzen. Meer dan zeventig lokale bedrijven steunden de markt, met giften, materialen of prijzen. Hoofdsponsor Wakkermans Elektro leverde een Whirlpool Koelkast en Whirlpool Airconditioner. De airco ging naar entreebewijs 365 en het oranje lot van de Super Ronde met nummer 55 wint de koelkast. Dit lot was van Iwan van Breemen uit Beesd. Hij heeft zijn prijs al in ontvangst genomen. Verder zijn er in de super ronde nog de volgende winnende nummers gedraaid: 17 en 117 winnen twee vetplanten, voor 44 een waardebon van Woninginrichting Bertels, voor 95 een waardebon van de wasstraat van Willem Cornelissen. De organisatie vraagt alle winnaars contact op te nemen met Arie Verbeek (683385 of 06–30707807) of Hans Orlemans-van Amstel (613766 of 0653518589).

7::H9™

™>lVckVc7gZZbZccZZbiYZ`dZa`Vhi^cdcikVc\hi#

EIGEN FOTO

q WWW.BUSINESSCLUBCONTACTUS.NL

Financieel Adviesburo Peramaker, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Deil houdt op 28 juni de RegioBank Zilvervlootparade. RegioBank zet daarmee het Zilvervloot Sparen voor kinderen in de spotlights. Met Zilvervloot Sparen kunnen kinderen vanaf de geboorte tot aan hun achttiende verjaardag jaarlijks maximaal 600 euro sparen. De parade vindt plaats aan de Duifhuisstraat te Deil, op de bedrijvenmarkt georganiseerd door de Stichting Wij Ondernemen Deil/Enspijk. Er is deze dag van alles te doen: een springkussen, wervelwindspel, proeverijen, presentaties van lokale ondernemingen en verenigingen, en lokale talenten op het Open Podium.

9:>A™

Drijfhoutkunst van Ariena in de winkel @:9>8=:B$<DG>C8=:B™ De drijfhoutkunst van oud-Verrekijker docente Ariena Ruwaard uit Kedichem is sinds kort te bewonderen bij Van Der Plank Interieurs aan de Tolsteeg 6 in Gorinchem. Ariena heeft in Curaçao gewoond en ontdekte daar de schoonheid van aangespoeld drijfhout. Ieder stukje hout is uniek en nodigt uit tot creativiteit. De ene keer probeert Ariena de natuurlijke vorm van het hout te bewaren, de andere keer gebruikt ze zaag en boor en voegt ijzer, lood of borduurdraad toe. Dit alles zorgt voor verrassende structuren. De kunstwerken zijn te bekijken tijdens de openingstijden van de winkel of op 8 juni (13:00-17:00 uur) tijdens de Culturele Route Gorinchem.

Rivierenland

Bedrijvig is een

uitgave van Het

Kontakt Edities

- januari 2014 -

Het ondernemersblad voor het Rivierenland met een oplage van bijna 6.000 exemplaren.

nr. 1

Johan Schep -

Schep Makelaardi

Neem dan contact op met Anita Hoogeveen M 06-13498326, Max Broekhoff M 06-51314935 of Jolanda Smit M 06-13088831.

j

alleen ‘Het gaat niet r vooral om morgen, maa

q WWW.MONDIUM.NL

om overmorg

en’ l

SRV-man Wim van Asch stopt įIJĪĭıš Zijn vertrouwde winkelwagen hoort er gewoon bij in de straten van de dorpen Rumpt, Gellicum, Acquoy, Rhenoy en Hellouw. Net als zijn blèrende claxon. Maar na zaterdag 31 mei zijn beide rijp voor het museum. SRVman Wim van Asch (65) uit Rumpt gaat na 42 jaar met de vut. De geboren en getogen Rumptenaar nam in mei 1972 de rijdende kruidenierszaak over van Bart de Bruin uit

Gellicum en bedient sinds die tijd met veel plezier en altijd fluitend zijn klanten in de wijde omgeving. In 1987 kwam er een kleine buurtwinkel aan huis bij die werd gerund door zijn vrouw Janneke. Begin april sloot zij al de deuren van de winkel. De contacten met de klanten zal hij best missen, verwacht hij. Het voelt ook raar, deze laatste week. Alsof hij zichzelf niet is. “Maar ik ben vorig jaar

™L^bZc?VccZ`ZkVc6hX]\VVcbZieZch^dZc#

EIGEN FOTO

65 jaar geworden. Dan kan het zo langzaam aan wel, dacht ik”, verklaart Wim de stap om te stoppen. “Mijn vrouw en ik zijn nu nog gezond en het wordt een keer tijd om van andere zaken in het leven te gaan genieten.” Zaterdag 17 mei werden Wim en Janneke al in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse braderie bij de Nederlands Hervormde kerk in Rumpt. Namens de inwoners overhandigde dominee Ben Oosterom een bundel met anekdotes, verhalen, foto’s en dankwoorden aan het volledig verraste paar en werden zij vervolgens door de massaal toegestroomde dorpsbewoners toegezongen. Blijvende herinnering “De verhalen uit deze bundel doen ons erg veel. Wat ons betreft, kun je je geen mooiere blijk van waardering wensen dan van klanten die een persoonlijk woord van dank tot je richten. Een blijvende herinnering aan een tijdperk waar wij met veel plezier aan zullen terugdenken”, aldus Wim. Ook de vele kaartjes, bloemen en presentjes die wij van onze klanten ontvangen, zijn hartverwarmend. Een opvolger voor zijn zaak heeft Wim niet. Hiermee is een einde gekomen aan de rijdende SRV-wagen in de regio.


publicaties

Woensdag 4 juni 2014

18

Let op: Wat van Weenen groenten en fruit u biedt donderdagmorgen op de markt in Leerdam

U kunt ons vinden op de hoek Markthol/ Kerkstraat

TUINVERSE SPINAZIE per kilo € 1,00 HOLLANDSE ANDIJVIE per kilo € 1,00 HOLLANDSE KOMKOMMERS 4 stuks € 1,00 HOLLANDSE BLOEMKOOL per stuk € 1,00

JONGE BOSPEEN

per bos € 1,00

Let op! a.s. zaterdag grote afslag nieuwe oogst aardappels Doré van het eiland Tholen 5 kilo voor € 4,98

AANBIEDINGEN DONDERDAG 05-06

Veilig leven in het rivierengebied, met droge voeten, voldoende schoon en mooi water:

G IN T R O K % 5 3 L E TOT W

dat is waar Waterschap Rivierenland voor staat.

Postbus 599 4000 AN Tiel Telefoon (0344) 649 090 www.waterschaprivierenland.nl

Wegenschouw Op maandag 30 juni 2014 wordt schouw gevoerd over de wegen, die in beheer zijn bij Waterschap Rivierenland, met inbegrip van de daarin, daarlangs, daarop of daarbij behorende beplantingen.

Zeer moderne showroom van 600m2

NIEUW bij ZONWERING PLAZA VIANEN

Geïsoleerde garagedeur met aandrijving vanaf € 999,- incl. BTW

De onderhoudsplichtigen moeten er voor zorgen dat: • geen takken over de rijbanen uitsteken op geringer hoogte dan 4.20 meter; • geen takken over de paden uitsteken op geringer hoogte dan 3 meter; • hagen en struiken op bermen of grenzen van wegen steeds zodanig zijn gesnoeid dat zij geen gevaar of hinder voor de weggebruikers kunnen veroorzaken en het vrije uitzicht in bochten en bij kruisingen met andere wegen niet belemmeren; • geen obstakels in de berm op kortere afstand dan 0,5 meter uit de kant van het asfalt. 14 dagen na de eerste schouw volgt de herschouw. Op grond van de Wegenverordening van Waterschap Rivierenland moeten de onderhoudsplichtigen op de dag van de inspectie, zonder nadere aanzegging, aan hun verplichtingen hebben voldaan. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Saka, tel. (0344) 649 536 of met de heer J.C. Heurter tel. (0344) 649 490.

Inclusief montage vanaf slechts € 1.299,incl. BTW

2e pinksterdag open .00 uur van 10.00 uur tot 15

Zonwering Plaza Vianen Eendrachtsweg 6 Tegenover 4131 NS Vianen Miele & Makro

Telefoon 0347 - 34 44 00 E-mail: info@zonweringplazavianen.nl

Open: wo-do-vr van 10.00 - 16.00 uur en zaterdag van 10.00 - 15.00 uur.

Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor onderhoud van dijken, watergangen, wegen, gemalen, stuwen en het zuiveren van rioolwater. Het waterschap draagt deze verantwoordelijkheid graag en vindt het van belang de werkzaamheden aan u, de inwoner van het rivierenland, te verantwoorden. Op deze pagina vindt u officiële bekendmakingen en aankondigingen van het waterschap. Natuurlijk doet het waterschap nog veel meer. Onze medewerkers staan 24 uur per dag garant voor voortvarend en duurzaam waterbeheer.

Regels rondom water en dijken Wist u dat u voor (bouw)werkzaamheden bij een dijk of sloot toestemming van het waterschap nodig heeft? En dat dat tegenwoordig ook geldt voor de meeste onttrekkingen van grondwater? Kijk eens op onze website om te zien of een eenvoudige melding volstaat of dat u een watervergunning nodig heeft. U kunt ook de folder “Regels rondom water en dijken” aanvragen bij het waterschap. Aanbestedingen Waterschap Alle aanbestedingen van het waterschap worden gepubliceerd op de website onder het kopje aanbestedingen.

Bezoek de website eens voor meer informatie over ons werk: www.waterschaprivierenland.nl.

Haaftens Beach Volleybal

Haaftens Beach Soccer

12 juli

5 juli

** recreanten ** wedstrijd ** ** jeugd ** 3 tegen 3 **

** 4 tegen 4 **cat. 16+/35+/dames ** Opgeven t/m 27 juni via www.friendsforfun.eu

Opgeven t/m 27 juni via www.friendsforfun.eu

’s Avonds:

Afterparty

COVERBAND

TRIGGER

Vanaf 22.00 uur:

Op de Kerkewaard, naast Van Uden Logistics

gratis entree


€UROPAPLEIN, DAAR MOET U ZIJN ! Geldig in week 23 (zondag 1 t/m zaterdag 7 juni 2014)

donderdag

=66 6>KCH 6 D

vrijdag

5 6 7juni

KILO PLUS BBQ Grill Schotel

Varkensfiletlapjes daslook, schouderlapjes Tandoori, speklapjes Indian kerry en varkenssaté Per kilo

THM Houtskool of briketten

Zak 2,5 kilo, combineren mogelijk, 2 zakken 4.98-5.98

juni

juni

1.60-1.97

11.99

9.

2 VOOR

zaterdag

98

John West Tonijn stukken

In olie, water of olijfolie, blik 160 of 185 gram Per blik

0.

99

2.99

3.

99

PLUS Kersen Schaal 500 gram

1.

99

ALLE OVERIGE HEINEKEN

4 VOOR

5.

59

Coca Cola

Alle flessen à 1,5 liter, combineren mogelijk 4 flessen

2.49

7.12 PLUS Handappels Kanzi Gelegd los Per kilo

1.

69

25% KORTING! Heineken

Krat 24 flesjes à 30 cl

13.99

9.99

Bio+ Rundergehakt

VOORDEEL G VERPAKKIN

Mora

Bitterballen zak ca. 50 stuks, frikandellen pak 5 stuks, kipnuggets zak 550 gram, mini frikandellen of kroketten zak ca. 30 stuks, combineren mogelijk 2 stuks Bijv. Mora frikandellen 2 pakken à 5 stuks 2.18

1.09

1 + 1 GRATIS

kilo 6.98 Per 500 gram

4.38

KILO

PLUS Rundergehakt Per kilo

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op www.plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

3.49

2.75

5.50

3.

99

PLUS Koffiepads Fair Trade Alle zakken à 36 stuks Per zak

PLUS Teeuw - Leerdam Europaplein 37, T: 0345 61 29 77 dinsdag - donderdag 08.00 - 20.00 uur, vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 20.00 uur

1.99


€UROPAPLEIN,

DAAR MOET U ZIJN ! 15 MEI t/m 15 JUNI 2014 SPECTACULAIRE JUBILEUMACTIE

SPAAR MEE VOOR PPEN A D S O C H O GRATIS B OF EEN MOOIE

SPECIAL VLEESWARENKOOPJE

KEURKOOPJE:

Kijk op: www.europapleinleerdam.nl TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 4 max mix spiesen Bij 150 gram gegrild spek pep wrap gepaneerde schnitzels (ALTIJD LEKKER) GRATIS per stuk100 GRAM EIERSALADE

2

25

MENU SPECIALV/D WEEK

asperge-ham Pep wrap salade

25 1 250

VLEESWAREN DUO

boterhamworst en runderrollade

350

150 gramper stuk

2x 100 gram SAMEN

LEKKER VOORDELIG:

TIP V/D KEURSLAGER

4 hamburgers + 4 bbq-worsten SAMEN

650

bij 4 max-mix spiesen

GRATIS BBQ-saus

4

5

GRATIS 95 stuks BBQ-SAUS

SALADE VAN DE WEEK

pinkstersalade

RIJGT U BIJ BESTEDING VAN €15 K

MUNT GRATIS

D R A A P S E G N E T N 15 MU * ! D R A A = €15 W

Vers uit eigen saladekeuken

150 gram

150

DONDERDAGKOOPJE: - slagerham, - rollette, - veluwserollade, - leverkaas (5 - 6 - 2014)

150 gram

150

Aanbiedingen zijnvan geldig van75juni t/m2014 7 juni Aanbiedingen zijn geldig 5 t/m

* MEER INFO BIJ DE DEELNEMENDE WINKELIERS De Jager

SLIJTERIJ

rien en irma baas, , keurslager Europaplein 12, 4142 CC Leerdam Tel. 0345-612274, Fax: 0345-616068 info@baas.keurslager.nl www.baas.keurslager.nl

1e Pinksterdag

Bij besteding van € 5,- een oranje verrassing cadeau!

GESLOTEN!

Bestellen en afhalen? Bel ons! 0345-612364

Heeft u 15 munten bij elkaar gespaard? Lever deze dan snel in bij ‘De Vier Heerlijkheden’, Europaplein 16 en u ontvangt direct een

Waardebon van €15

welke u bij alle deelnemende winkeliers kunt besteden!

Zonder afspraak!! www.dekapperleerdam.nl

Het is mogelijk om voor de TV met DVD bij te betalen; inlichtingen in de winkel

GRATIS PARKEREN


€UROPAPLEIN,

DAAR MOET U ZIJN ! Ambachtsbakker De Jager Witte kaas bolletjes

4 + 2 Gratis

Donderdag:

Vrijdag en zaterdag:

4 Rozijnen – krentenbollen € 1,50 Meergranen bol 400 gr. € 1,15 Pizza broodje per stuk € 1,50

Pinksterbrood

Glasstadmars 2014

Onze heerlijke Pinksterbrood is er weer een bijzonder brood. Gevuld met rozijnen, hazelnoot stukjes en amandelspijs doorgerold door de amandelschaafsel.

Aardbei Wenerslof (frisse bavaroise met smakelijke zomerkoninkjes). En lekkere slagroom

€ 5,95

Mergpijpen per stuk € 1,55 2 voor € 2,75

Ambachtsbakker De Jager

KOFFIE & TABAK

THEE & BONBONS

Biologische sappen

in de smaken Appel- , Peren- , Appel/Peren-, Appel/Aardbei- én Appel/Vlierbessen

5 flessen samen voor

IN GRATIS JUTE TAS! Onze openingstijden zijn: Ma. t/m do. van 9.00 tot 18.00 uur; vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

€15,IS GRAT Voor de deur

Europaplein 16 - Leerdam - Tel. 0345-623521

Europaplein was trotse sponsor van Oud Leerdam

GRATIS PARKEREN


GEMEENTEBERICHTEN woensdag 4 juni 2014

Deze pagina verschijnt onder verantwoordelijkheid van de gemeente Leerdam.

DE TWEET GEMEENTE LEERDAM Bekijk alle actuele werkzaamheden en afsluitingen in de gemeente #leerdam op http:// www.leerdam.nl/werkzaamheden

KORT NIEUWS DIGITALE NIEUWSBRIEF Wist u dat de gemeente Leerdam één keer in de twee weken een digitale nieuwsbrief verstuurt? U blijft dan heel eenvoudig op de hoogte van wat er speelt binnen de gemeente Leerdam. Kijk op www.leerdam.nl hoe u zich kunt aanmelden voor deze informatieve digitale nieuwsbrief.

VALSE FACTUREN IN OMLOOP

AMBTENAREN DE STRAAT OP Volgende week donderdag 12 juni zetten Leerdamse ambtenaren zich in voor een maatschappelijk doel in Leerdam. Ze gaan deze middag ’de straat op’ en zetten zich in voor de inwoners van onze gemeente en goede doelen. Om die reden zijn het stadskantoor en de gemeentewerf die dag vanaf 12.30 uur gesloten. Het afvalbrengstation is wel zoals elke donderdag tot 17.00 uur open. Er zijn verschillende teams gevormd die druk bezig zijn met het bedenken en voorbereiden van de activiteiten. De activiteiten lopen uiteen van het opknappen van een gedeelte van de begraafplaats, het organiseren van een sport- en spelmiddag voor verstandelijk gehandi-

Ondernemers in Leerdam hebben in de afgelopen weken valse facturen ontvangen. Er werd een betaling gevraagd voor de plaatsing van bedrijfsgegevens in de gemeentegids. Plaatsing van uw gegevens in de gemeentegids kost geen geld. Alleen als u besluit een advertentie in de gids te plaatsen, betaalt u daar uiteraard voor. Voor de gemeentegids werkt de gemeente Leerdam samen met De Kleine Media.

Op zaterdag 14 juni van 14:00 uur tot 16:00 uur houdt Europaplein samen actief voor de vierde keer het evenement Kijkse. Een gezellige markt op het Europaplein en de Pauluskerk waarbij bezoekers kennis kunnen maken met verschillende creatieve hobby’s, verzamelingen en andere bezienswaardigheden. Denk hierbij aan onder andere: (wild-)breien, haken, verven, schilderen, kraaltjes maken, cupcakes versieren, kaarten maken met circuit machine maar ook een fototentoonstelling van Iraan, aquarellen of de bruidsschat van een Turkse dame. Ook staat er een stand van het project Mensen maken de Wijk! met onder andere de werkgroep Sociale Samenhang, de Klussendienst en Buurttoezicht. Kom naar de markt, bekijk wat er allemaal ligt, ontmoet allerlei verschillende mensen en doe ook mee aan een van de workshops. Tot ziens op zaterdag 14 juni!

De vakantieperiode komt er weer aan. Denk op tijd aan uw reisdocumenten en vraag een paspoort of identiteitskaart aan. U kunt online een afspraak maken.

CONTAINERS ONDERGRONDS

WIJZIGINGEN RONDOM DE FEESTDAGEN Wijziging inzameling tweede pinksterdag De grijze minicontainers die normaal gesproken op maandag 9 juni (tweede pinksterdag) worden geleegd, worden nu geleegd op zaterdag 14 juni. Container vóór 7.30 uur op aanbiedplaats Zorg ervoor dat uw container vóór 07.30 uur op de aanbiedplaats staat. Er worden meer inzamelvoertuigen ingezet dan normaal, waardoor Waardlanden mogelijk op een vroeger tijdstip uw container komt legen. Afvalbrengstations Op maandag 9 juni (tweede pinksterdag) zijn de afvalbrengstations in Leerdam, Gorinchem, Groot-Ammers en Hardinxveld-Giessendam gesloten.

Wanneer u als inwoner van gemeente Leerdam deze initiatieven wilt steunen, is dit op ver-

KIJKSE 14 JUNI

PASPOORT AANVRAGEN

Waardlanden gaat ook deze week aan de slag om de bovengrondse verzamelcontainers op verschillende locaties in de gemeente ondergronds te maken. Het kan zijn dat u even geen gebruik kunt maken van de verzamelcontainers tijdens de werkzaamheden. Vragen over afval? Kijk op www.waardlanden.nl. Daar vindt u ook uw eigen afvalkalender.

capte jongeren, een bingomiddag voor Leerdamse senioren tot het ondersteunen van vrijwilligers van een boeken- en puzzelmarkt waarvan de opbrengst naar aidswezen in Afrika gaat. Verder verzamelen we voedselpakketten voor de Voedselbank en bezorgen we de medewerkers van de Voedselbank een leuke middag.

OPROEP BEWONERS WIJK-WEST Ziet u knelpunten in de wijk West in uw buurt of wijk? Heeft u misschien iets anders te melden uit uw woonomgeving wat belangrijk is voor onze wijkraad? Laat het ons weten en wij zullen alle inkomende zaken dan op deze wijkschouw meenemen en onder de aandacht brengen. Uw hulp is daarom hard nodig. U kunt uw punten voor 10 juni schriftelijk per post of per e-mail aan ons doorgeven. Wijkraad-West, t.a.v. mevr. H.F. De Pender, Linge-

straat 65 4142 ZB Leerdam, e-mail hfdepender@kpnplanet.nl. De verzamelde punten gaan naar de gemeente. De wijkraad, gemeente, Kleurrijkwonen en de wijkagent komen op 3 juli weer bij elkaar om gericht te gaan kijken welke punten er zijn afgehandeld en welke knelpunten er nog afgehandeld moeten worden. Wij danken u voor uw medewerking. Wijkraad -West.

ROPARUNNERS RENNEN DOOR LEERDAM Leerdam ligt op de route van de Roparun. De lopers die de monstertocht Hamburg – Rotterdam lopen doen op maandag 9 juni ons prachtige stadje aan. Collega’s van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid doen ook mee. We verwachten de lopers tussen 7.00 en 10.00 uur in Leerdam. Alle reden om allemaal naar buiten te gaan en de lopers langs de route aan te moedigen en kracht bij te zetten. Zeker nu twee Leerdammers dit jaar meedoen. Nico Bogaard en Marthel IJkelenstam lopen dit weekend de Roparun en komen door hun stad. Laten we alle lopers, maar deze twee in het bij-

zonder een warm onthaal geven in de stad! De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Kijk voor meer informatie over de route op www.roparun.nl.

schillende manieren mogelijk. Houdt de website www.leerdam. nl/teambuilidingsdag in de gaten voor meer informatie over deze dag. Zo is daar te lezen dat u tot en met woensdag 11 juni producten kunt afgeven voor in de voedselpakketten voor de voedselbank. Ook vindt u hier de uitnodiging om op 12 juni tussen 14.00 uur en 17.00 uur naar de puzzel- en boekenmarkt in het Maranatha te komen.

STADSKANTOOR GESLOTEN

In verband met Pinksteren zijn het stadskantoor, de gemeentewerf en het afvalbrengstation op maandag 9 juni aanstaande gesloten. Op dinsdag 10 juni zijn wij u graag weer van dienst.

WAT WIL ONZE NIEUWE RAAD?

De gemeenteraad van Leerdam heeft een programma gemaakt voor haar periode 2014 – 2018. In dit programma heeft de raad in hoofdlijnen opgeschreven wat haar plannen en doelen zijn voor Leerdam in de komende vier jaar. Onderwerpen die in dit stuk aan bod komen zijn bijvoorbeeld: maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en jeugd, kunst en cultuur, wonen, economie, binnenstad, bereikbaarheid, veiligheid, openbare ruimte, dienstverlening en raad/bestuur/organisatie. De volledige tekst is te vinden op www.leerdam.nl. In de raadsvergadering van 5 juni besluit de raad over dit stuk. Tussen 15 mei en 5 juni hebben bewoners, ondernemers, verenigingen en alle andere belanghebbenden de tijd om ideeën aan te dragen of opmerkingen te plaatsen bij deze plannen. Dit kunt u doen door te mailen naar griffie@leerdam.nl of door een briefje te sturen naar de gemeente Leerdam ter attentie van ‘de Griffie’.

BEKENDMAKINGEN

Sinds 1 januari van dit jaar zijn alle overheidsinstanties verplicht om hun bekendmakingen digitaal te publiceren. Dit doen zijn op de website zoek.officiëlebekendmakingen.nl. Een deel van de bekendmakingen vindt u wekelijks op deze gemeentepagina’s in het Kontakt, maar voor een compleet overzicht kunt u naar eerder genoemde website. Voor de gemeente Leerdam gaat u naar de website: zoek.officielebekendmakingen.nl (zonder www ervoor) en kiest u onderaan de pagina bij ‘publicerende organisaties’ voor de gemeente Leerdam. Wanneer u daarna op ‘zoeken’ klikt, krijgt u bekendmakingen uit uw eigen gemeente te zien.


4

STADSKANTOOR Dokter Reilinghplein 1 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

GEMEENTEWERF EN MILIEUSTRAAT Handelstraat 15 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

T 0345 636 363 F 0345 613 643

T 0345 636 363 F 0345 633 643 Afvallijn: 0183 681 111

www.leerdam.nl info@leerdam.nl

woensdag 4 juni 2014

VRAGENUURTJE SCHOONREWOERD

De dorpsraad Schoonrewoerd houdt op woensdag 18 juni een vragenuurtje voor iedereen uit Schoonrewoerd. Heeft uw vragen over uw woonomgeving? U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in het Partycentrum in Schoonrewoerd.

Besluiten De onderstaande besluiten door het college of de burgemeester zijn genomen na een zorgvuldige afweging van alle belangen. Toch kan het zijn dat u tegen ĂŠĂŠn van deze besluiten bezwaar heeft. Hoe, wanneer en waar u bezwaar kunt maken vindt u op www.leerdam.nl. APV-vergunningen Pinkstermarkt De Burgemeester van Leerdam maakt bekend dat hij op 28 april 2014 een evenementenvergunning heeft verleend aan het woonen zorgcentrum Huis ter Leede, voor het organiseren van een Pinkstermarkt op zaterdag, 9 juni 2014 van 10:00 uur tot 18:00 uur locatie parkeerterrein Huis ter Leede Eiland 1 te Leerdam. Buitenspeeldag 2014 De burgemeester van Leerdam heeft op 24 maart 2014 een evenementenvegunning verleend aan Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland, afdeling Leerdam, voor het organiseren van de â&#x20AC;&#x153;Nationale Buitenspeeldagâ&#x20AC;? op woensdag 11 juni 2014 van 13:00 uur tot 17:00 uur op diverse locaties in Leerdam. Overig Mobiele breker Koningin Emmalaan BEKENDMAKING WET MILIEUBEHEER De directeur van de Omgevingsdienst ZuidHolland Zuid maakt, ingevolge de Wet milieubeheer, hoofdstuk 10 afvalstoffen, artikel 10.52, het volgende bekend. Op 12 mei 2014 is (als gevolg van artikel 4.1 van het â&#x20AC;&#x153;Besluit mobiel bouw- en sloopafvalâ&#x20AC;?) een kennisgeving ontvangen van Sando Puinrecycling voor het plaatsen van een mobiele puinbreker aan de Kon. Emmalaan 81 te Leerdam. De werkzaamheden zullen gedurende 5 werkdag(en) tussen 07.00 uur en 19.00 uur plaats vinden, in de periode van 26 mei 2014 tot 22 augustus 2014. Meer informatie hierover is telefonisch te krijgen van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, telefoonnummer 078 - 770 8585. De directeur vestigt er de aandacht op dat deze kennisgeving uitsluitend een informatief karakter heeft. Dordrecht, 28 mei 2014 burgemeester en wethouders van Leerdam namens dezen, de directeur Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Verkeersbesluiten Tijdelijke verkeermaatregel Pinkstermarkt (03-06-2014) Burgemeester en wethouder maken bekend dat zij voor het Pinkstermarkt-evenement op zaterdag, 7 juni 2014, op het parkeerterrein gelegen voor het woon- en zorgcentrum Huis Ter Leede Eiland 1 te Leerdam, hebben besloten om gedurende het evenement het parkeerterrein gelegen voor het woon- en zorgcentrum Huis ter Leede, middels hekwerken en ondersteunende bebording C1 bijlage 1 RVV 1990, af te sluiten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers en bestemmingsverkeer. Tijdelijke verkeersmaatregel Buitenspeeldag 2014 Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in verband met de Nationale Straatspeeldag op 11 juni 2014 van 13:00 uur tot 17:00 uur de volgende verkeersmaatregelen hebben getroffen te weten: Afsluiting : Locatie 1: van het Tamarindeplein Locatie 2: Parkeerplaats De Snoek, Horndijkstraat en eind van Jan van Arkelstraat Locatie 3: Lodewijk van Nassaustraat Locatie 4: Riga Locatie 5: Bogerd Locatie 6: Lisdoddelaan 29-36

Wro-Bestemmingsplan Vooraankondiging bestemmingsplan â&#x20AC;&#x153;Schoonrewoerd Dorpâ&#x20AC;? Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende bestemmingsplan wordt voorbereid; Jeen herziening van het bestemmingsplan Schoonrewoerd Dorp. Deze vooraankondiging heeft een puur informerend karakter. Het is dan ook niet mogelijk om een reactie c.q. zienswijze in te dienen. Er liggen geen stukken ter visie, het is niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over ons voornemen. Het nog op te stellen ontwerpbestemmingsplan zal te zijner tijd zes weken ter inzage worden gelegd. Dit wordt afzonderlijk bekend gemaakt. Tegen een ontwerpbestemmingsplan kan iedereen binnen deze zes weken een mondelinge of een schriftelijke zienswijzen indienen. Leerdam, burgemeester en wethouders van Leerdam, de secretaris de burgemeester drs. M.H.J. van Kruijsbergen dhr. M. Houtman Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning milieu Burgemeester en wethouders van Leerdam hebben besloten om aan Freewheels Leerdam, ten behoeve van de inrichting gelegen aan Stationsweg 4, 4141 HB te Leerdam, in het belang van de bescherming van het milieu, maatwerkvoorschriften op te leggen. Het opleggen van maatwerkvoorschriften gebeurt op grond van het bepaalde in artikel 8:42 van de Wet milieubeheer en het bepaalde in het â&#x20AC;&#x153;Activiteitenbesluit milieubeheerâ&#x20AC;?. De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen van 5 juni 2014 tot en met 9 juli 2014 ter inzage in de hal van het Stadskantoor (leeskamer), Dr. Reilinghplein 1 te Leerdam. De stukken kunnen worden ingezien: - elke werkdag van 09.00 uur tot 12.30 uur; - op dinsdag van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 19.30 uur; - na telefonische afspraak (tel. 0345 - 63 62 42). Bezwaar Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen deze beschikking. Het maken van bezwaar dient te geschieden door het indienen van een bezwaarschrift gericht aan de burgemeester en wethouders van Leerdam, Postbus 15, 4140 AA Leerdam. Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van 6 weken na de datum van verzending van deze beschikking. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval het volgende te bevatten: - de naam en het adres van de indiener; - de dagtekening; - een omschrijving van de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt; - de gronden van het bezwaar. Voorlopige voorziening Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Rechtbank Rotterdam. Deze kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Deze kennisgeving staat ook op www.ozhz.nl.

ONDERHOUD WEGEN Op diverse locaties binnen de gemeente Leerdam voeren we in het kader van het Onderhoudsprogramma Wegen herstratingswerkzaamheden uit. De locaties waar we nu bezig zijn of binnenkort bezig gaan, zijn: gedeelten op het Dokter Reilinghplein, fietspad Blokhuisstraat en gedeelte van de rijweg aan de achterzijde van de woningen Blokhuisstraat 2 t/m 16 en Vogelsangstraat 1 t/m 13. Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar tel. 0345-636193 en/of 636284. AANLEG DRAINAGE L. VAN NASSAUSTRAAT In de L. van Nassaustraat zijn we een drainagestelsel aan het aanbrengen. Tijdens de aanleg van de drainage ter hoogte van huisnummers 1 t/m 15 kan er ter hoogte van deze woningen niet geparkeerd worden. De straat blijft toegankelijk voor doorgaand verkeer.

EVENEMENTEN AGENDA 6 JUNI

EDITIE LEERDAM, 21.00 UUR, STADSPODIUM GO 12 JUNI STADSKANTOOR VANAF 12.30 UUR GESLOTEN, TEAMBUIL DINGSDAG PERSONEEL 14 JUNI WK/VADERDAG ACTIE LOV 19 JUNI AFSCHEID FRANK DE GRAAFF, 16.15 - 17.30 UUR, STADSPODIUM GO 28 JUNI VRIJMARKT MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.LEERDAM.NL OF WWW.ONSLEERDAM.NL.

Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar tel. 0345-636193 en/of 636244. VERVANGING RIOLERING EUROPAPLEIN Op het Europaplein zijn we de riolering aan het vervangen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zullen in totaal ca. 10 weken gaan duren. Er wordt gewerkt vanaf de Q. de Palmelaan richting Esdoornstraat. We zijn nu bezig ter hoogte van de Plusmarkt. De voor de Plusmarkt aanwezige parkeervakken zijn tijdelijk niet bereikbaar. Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen naar tel. 0345-636193 en/of 636396.

WETHOUDER NEEMT AFSCHEID Annelies Groenenberg nam afgelopen woensdag afscheid van acht jaar wethouderschap bij de gemeente Leerdam. Zij deed dit met een symposium in het thema waar zij zich jaren voor inzette: alfabetisering. Burgemeester Houtman sprak zijn waardering uit voor haar inzet op dit maar ook op vele andere terreinen. Naast lezingen van de Stichting Lezen en Schrijven en van Leerdammer Martijn Lukkien van Taalproject, gaf Gaby Boterkooper (bekend van de Voice of Holland) een optreden met haar zangleerlingen. De middag werd afgesloten met een receptie waar iedereen die dat wilde de voormalig wethouder nog even de hand kon schudden.

LEERDAM: SAMENVOEGEN OF SAMENGAAN? De Leerdamse gemeenteraad nodigt u van harte uit voor een bijeenkomst om uw mening te geven over samenwerking of samengaan met andere gemeenten. De minister heeft aangegeven voorstander te zijn van grotere gemeenten. Grotere gemeenten kunnen beter invulling kunnen geven aan toekomstige opgaven zoals de decentralisaties. Commissie Schutte heeft begin 2014 onderzocht welke gemeenten in de Alblasserwaard Vijfheerenlanden de meeste overeenkomsten hebben. Op basis van dit onderzoek en de huidige strategische verkenning neemt de gemeenteraad van Leerdam in het najaar een besluit over een samenwerking of samengaan met andere gemeenten.

  West-end gebouw, P. M. van Gentstraat 20 in Leerdam  Julianaschool, Koningin Emmalaan 45 in Leerdam  Dorpshuis de Stoof, Koningin Wilhelminalaan 20 in Kedichem  Partycentrum Schoonrewoerd, Koningin Julianalaan 24 in Schoonrewoerd

De gemeenteraad organiseert de volgende bijeenkomsten:

 De gemeenteraad wil graag uw mening weten om tot een goed besluit te komen. Wij hopen u te mogen begroeten op een van de bijeenkomsten. Tot dan!

U bent van harte welkom, de bijeenkomsten starten om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.leerdam.nl.

VRIJMARKT IN DE LEERDAMSE BINNENSTAD Zaterdag 28 juni is er weer een gezellige vrijmarkt in de binnenstad. Bewoners kunnen zonder aanmelding gratis een plek innemen op de vrijmarkt om spulletjes te verkopen. Alleen als u een kraam wilt huren, wat tot 6 juni â&#x201A;Ź 35 kost en daarna â&#x201A;Ź 45, moet u zich inschrijven. Ook de verenigingen, de non-profit instellingen, de Leer-

damse ondernemers/winkeliers en de handelaren van buiten Leerdam dienen zich voor de vrijmarkt in te schrijven. Inschrijven kan bij Gonnie van Haaften, 06 â&#x20AC;&#x201C; 4465 4171 en Sukru Gokdemir, 06 - 5023 1804. Kijk voor meer informatie op www.leerdamse-vrijmarkt.nl.


algemeen

Woensdag 4 juni 2014

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

LUIKSE MARKT JAARBEURS UTRECHT 8 + 9 Juni . Binnen - Buiten. 700 Kramen mooie oude spullen. Entree € 5,Parkeren € 2,- per dag vanaerlebv.nl 0492-525483 b HUURWONING GEZOCHT Jong getr stel zonder kinderen zkt (tijd. of perm) woning Oud-Alblas, Bleskensgr. of Alblasserdam. Tot ca. € 700 excl gwl. Tel. 0625267072 b Openlucht SNUFFELMARKT Gorinchem Zon. 22 Juni. Evenementenhal. 250 kr.vanaerlebv.nl / 0492-525483 b te koop: Dethleffs CARAVAN,420T 4Pers.L=516.B=210 Gew.700kg Laadgew.280kg Bouwjr.1993 In uitstekende staat Prijs:t.e.a.b. tel.078 691258 b Laat een digitale autobiografie maken; snel en makkelijk een persoonlijk dvd-aandenken. www.digitaalmo nument.jouwweb.nl of 06-51543595. b

Luxe CHALET-VELUWE v.2pers.50+ Nieuwe aardappelen (Frieslanders) Vers van het land Juli-|Aug. €475,- Tel:0642590286 G.v.d. Werken, Maasdijk 32 www.butterfly65.jimdo.com Nederhemert. Tel. 0621466360 b b Workshop creatief met oud papier Gezellige workshop voor jong & oud NIEUWE DEELNEMERS GEZOCHT: voor de Kijk voor meer informatie op: 3 DAY AFSLANKTEST! www.de-papierschuur.nl Meer info / aan b Gevraagd;Wie wil zijn verz.munten melden stuur SMS naar 06-34852283. b verkopen?Ook zilveren gld.en rijks Gitaar leren spelen? 0618050993 van Juliana en zeeuwse knoop siera gitaarlesaalburg@gmail.com den.0345-615800 b b De leukste BABY en KINDER kleding Te koop: electrische, in 2 delen vindt u natuurlijk op te splitsen tandem, als nieuw WWW.LMFASHIONS.NL nieuwwaarde €4500, nu €1850 info@lmfashions.nl tel: 0345-614865 Leerdam

PRIJS

VERLAGINGEN volg

entenbond ens de Consum

Luxe cake

*

Chocobollen

van 2.99

v an 1.99

1.65

TOERCARAVANS GEVRAAGD met SPOED !! & CAMPERS a-contant of per bank Jos Hommel, Eikenlaan 30 Sprang-Capelle , Hoogste Prijs !! 0416-274672, 06-23633117 b K@ Coaching ~ Karin Rutgers BGN-gewichtsconsulent / Life-Coach Voor een Gezond Gewicht en Gezonde Leefstijl, bij Migraineklachten, Overgangsklachten en ook bij Hart & Vaatziekten. droomleven-altena.nl 06-44075393 Voeding- & Leefstijladvies Aalburg b

2.75

Cappuccino of Wiener Melange Candybars

v an 1.29

v an 1.89

1.09

Premium vruchtensap

Vogelhal Fluiter

1.79

Frisse fruitdrank

v an 1.69

In- en verkoop van vogels

1.59

tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings, Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en vogelbenodigdheden. Volièrebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver zoals gaas, panelen enz. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9 - 17 uur www.vogel-zadenhandelfluiter.nl

24

Tel. : 0182-367563 Dorpsstraat 1, 2825 BM Berkenwoude Gevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak

van 0.69

0.65

Yoghurtdrink

van 0.89 Brosse koek

0.69

Gratis prothese check

* Bron Consumentengids april 2014.

Draagt u een prothese? Maak dan snel een afspraak!

4 tot 6 personen.

Vanaf woensdag 04-06-2014

v an 1.65

1.39

PC MD 8349 Allround PC voor thuisgebruik. - 4 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen met 1.866 MHz - 2 TB harde schijf

Gezinstent

Wij nodigen u van harte uit voor een korte en vrijblijvende prothese check.

Wij helpen u graag aan een lach die bij u past!

99.99

399.00

Naast de gratis prothese check ontvangt u ook een Sonic Cleaner prothese reinigingsbakje cadeau!

Implantologie Tandprothetiek Klikgebit Kroon- en brugwerk Reparaties prothese Mondhygiëne Algemene tandheelkunde Cosmetische tandheelkunde

Op woensd 11 juni is e ag informatie r een s van 10:00 preekuur -12:00 uu r

Zomerfruitplanten

Rozen*

Pioenen*

Diverse soorten.

Diverse kleuren. 24 stelen. Lengte: 40 cm.

Diverse soorten en kleuren, ook wit. 8 stelen. Lengte: 50 cm.

Vanaf 04-06-2014

Onderdeel van:

Voorwaartsveld 5, Leerdam T 0345 - 61 87 54 info@mondzorgleerdam.nl www.partners-in-mondzorg.nl

2.99 * Prijzen geldig t/m 08-06-14

1.99

3.99 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


WK

Editie Leerdam - Vianen

VOETBAL SPECIAL 2014

Archieffoto’s: KNVB.NL


AFTERNET TRAPT HET WK AF ! BIJ AANKOOP VANAF €250,UNIEKE SUPPORTERSPAKKETTEN CADEAU! Samsung Curved UHD TV UE55HU8500 • Dit is echt de volmaakte vorm om het WK te bekijken ! • 139 cm Curved Ultra HD Televisie met 1200 Hz • Maar liefst viermaal meer detail als bij Full-HD TV • Dankzij Smart interaction kun je de TV bedienen met hand-en stemgebaren • Vingervlugge bediening met de unieke Samsung touchpad • Nu met gratis Afternet all-in-Supporterspakket

Afternet

all-in serviceprijs

* Prijs is na €500,cashback via Samsung

€ 2999,-*

LG Full-HD Direct LED TV 47LB730V

Samsung Full-HD LED UE40H6400

LG Full-HD LED 42LB630V

• 119 cm Full-HD LED televisie met 800Hz technologie • Direct-LED voor maximaal contrast en helderheid • WebOS LG Smart TV voor maximaal bedieningscomfort • Passief 3D techniek inclusief 4 brillen, LG Magic Remote • NU met gratis LG 22 Inch LED Televisie • NU met gratis Afternet all-inSupporterspakket

• 102 cm Full-HD LED Televisie met 400Hz CMR • Via de Smart HUB toegang tot films, Apps en veel meer content • Bedien de TV met stem-of handgebaren • Laat je meeslepen door realistische full-HD 3D beelden • NU met gratis Afternet all-inSupporterspakket

• 107 cm Full-HD LED televisie met 500Hz technologie • IPS Paneel waardoor de kleuren helderder worden weergegeven. • WebOS LG Smart TV voor maximaal bedieningscomfort • CI+ Module, UPC en Ziggo gecertificeerd • NU met gratis Afternet all-in-Supporterspakket Afternet

Afternet

Afternet

all-in serviceprijs

budgetprijs

€ 1199,-

€ 799,-

Afternet Selfie WK Aktie Maak de leukste Oranje Selfie bij één van de drie Digitale informatie borden die in Leerdam staan. Maak de selfie in je oranje oufit op het moment dat Afternet op het infobord staat! Upload je selfie naar www.facebook.com/AfternetLeerdam

budgetprijs

€ 549,Toshiba LED 32W1333 • 81 cm HD LED televisie • Zeer brede kijkhoek, HDMI en USB • Digitale en Analoge tuner • CI+ Module, UPC en Ziggo gecertificeerd • NU met gratis Afternet budget-Supporterspakket

De leukste Afternet Oranje Selfie belonen we met een LG LED TV t.w.v. €500,Op zaterdag 28 juni wordt de prijswinnaar bekend gemaakt !

Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-1 Nederland Australië 2-0 Nederland Chili 2-1

Afternet

budgetprijs

€ 249,-


:

l, a b t e o v n a d r e e m is Brazilie n e w u o r v ie o o m n e l a v carna ƌĂnjŝůŝģǁŽƌĚƚǀĂĂŬŝŶĞĞŶĂĚĞŵŐĞŶŽĞŵĚŵĞƚǀŽĞƚͲ ďĂů͕ĐĂƌŶĂǀĂůĞŶŵŽŽŝĞǀƌŽƵǁĞŶ͘,ĞƚŝƐŚĞƚŐƌŽŽƚƐƚĞ ůĂŶĚ ǀĂŶ ƵŝĚͲŵĞƌŝŬĂ ĞŶ ŚĞƚ ŽƉ ǀŝĞƌ ŶĂ ŐƌŽŽƚƐƚĞ ůĂŶĚ ŝŶ ĚĞ ǁĞƌĞůĚ͘ ƌĂnjŝůŝģ ŐƌĞŶƐƚ ĂĂŶ ƌŐĞŶƟŶŝģ͕ ŽůŝǀŝĂ͕ŽůŽŵďŝĂ͕&ƌĂŶƐͲ'ƵLJĂŶĂ͕'ƵLJĂŶĂ͕WĂƌĂŐƵĂLJ͕ WĞƌƵ͕^ƵƌŝŶĂŵĞ͕hƌƵŐƵĂLJĞŶsĞŶĞnjƵĞůĂ͘DĞƚƵŝƚnjŽŶͲ ĚĞƌŝŶŐǀĂŶŚŝůŝĞŶĐƵĂĚŽƌŐƌĞŶƐƚƌĂnjŝůŝģĂĂŶĂůůĞ ůĂŶĚĞŶǀĂŶƵŝĚͲŵĞƌŝŬĂ͘ DOOR PETER HOUTEPEN Waar in veel Zuid-Amerikaanse landen Spaans wordt gesproken, is Brazilië vooral Portugees geënt. Zo vreemd is dat overigens niet gezien de historie. Tot het jaar 1500 werd Brazilië bewoond door honderden Indianenstammen. Na 1500 werden deze stammen verdreven door Portugese zeevaarders. In de 18e eeuw werd het WŽƌƚƵŐĞĞƐƚŽƚŽĸ ĐŝģůĞƚĂĂůďĞŶŽĞŵĚ͘

'ƌŽŽƚƐƚĞůĂŶĚ ƌĂnjŝůŝģŝƐŵĞƚĂĨƐƚĂŶĚŚĞƚŐƌŽŽƚƐƚĞůĂŶĚǀĂŶƵŝĚͲŵĞƌŝŬĂ͘Kĸ ĐŝͲ eel heet Brazilië de Federale Republiek Brazilië, maar doorgaans wordt de afgekorte versie gehanteerd. Het land telt ongeveer 200

Wist je dat… ͻĚĞ ŶĂĂŵ ƌĂnjŝůŝģ ĂŅŽŵƐƟŐ ŝƐ ǀĂŶ ƉĂƵ ďƌĂƐŝů͕ ĞĞŶ ƌŽĚĞ ŚŽƵĚƐŽŽƌƚ ĚŝĞ ĚĞ WŽƌƚƵŐĞnjĞŶ ǀĞƌͲ ŚĂŶĚĞůĚĞŶĞŶĚŝĞĂůůĞĞŶŵĂĂƌŝŶĚĞŬƵƐƚƌĞŐŝŽ͛Ɛ ŐƌŽĞŝƚ͘ĞnjĞŵŝƐďŝũŶĂƵŝƚŐĞƐƚŽƌǀĞŶ͘ ͻĐĂƌŶĂǀĂůŝŶƌĂnjŝůŢģĂůƐŝŶĚƐϭϴϳϬďĞƐƚĂĂƚ͘ ͻƌĂnjŝůŝĂŶĞŶŐĞŬnjŝũŶŽƉƐůŝƉƉĞƌƐĞŶŚĞƚǀŽŽƌĂƌͲ ŵĞŶǀĂĂŬŚĞƚĞŶŝŐĞďĞƚĂĂůďĂƌĞƐĐŚŽĞŝƐĞůŝƐ͘ ͻŚĞƚƐĐŚŽŽůũĂĂƌŝŶƌĂnjŝůŝģŝŶĨĞďƌƵĂƌŝďĞŐŝŶƚĞŶ ŝŶĚĞĐĞŵďĞƌĞŝŶĚŝŐƚ͘ ͻĂƵƚŽŵŽďŝůŝƐƚĞŶŝŶƌĂnjŝůŝģ͛ƐŶĂĐŚƚƐǀĂĂŬĚŽŽƌ ŚĞƚƌŽĚĞůŝĐŚƚƌŝũĚĞŶƵŝƚĂŶŐƐƚǀŽŽƌďĞƌŽǀŝŶŐĞŶ͘ ͻĚĞƌĂnjŝůŝĂĂŶƐĞĐŽĐŬƚĂŝůǀĂŶƐƉŽƌƚ͕ƐƉĞůĞŶŵƵͲ njŝĞŬĚĞǀĞĐŚƚĚĂŶƐĂƉŽĞŝƌĂǁŽƌĚƚŐĞŶŽĞŵĚ͘

WK2014 VOETBAL

ŵŝůũŽĞŶŝŶǁŽŶĞƌƐ͖ĚĞŵĞĞƐƚĞǀĂŶŚĞŶǁŽŶĞŶŝŶĚĞĚŝĐŚƚďĞǀŽůŬƚĞ steden aan de oostkust. Alleen al in São Paulo, Rio de Janeiro, SalǀĂĚŽƌ͕ƌĂƐŝůŝĂĞŶ&ŽƌƚĂůĞnjĂǁŽŽŶƚƌƵŝŵĞĞŶĂĐŚƚƐƚĞǀĂŶĚĞƚŽƚĂůĞ ďĞǀŽůŬŝŶŐ͘/ŶƚĞŐĞŶƐƚĞůůŝŶŐƚŽƚǁĂƚǀĂĂŬŐĞĚĂĐŚƚǁŽƌĚƚŝƐŶŝĞƚ^ĆŽ Paulo of Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië, maar Brasilia.

WŽƉƵůĂŝƌ São Paulo is met zijn 11 miljoen inwoners de grootste stad van Brazilië. Het museu de Arte de São Paulo is één van de grootste ŵƵƐĞĂǀĂŶ>ĂƟũŶƐͲŵĞƌŝŬĂĞŶĚĞŬĂƚŚĞĚƌĂĂůǀĂŶ^ĆŽWĂƵůŽĠĠŶ ǀĂŶĚĞŐƌŽŽƚƐƚĞŶĞŽͲŐŽƟƐĐŚĞŬĂƚŚĞĚƌĂůĞŶƚĞƌǁĞƌĞůĚ͘ Rio de Janeiro is de op één na grootste stad van het land en is ǀŽŽƌĂůƉŽƉƵůĂŝƌŽŵǁŝůůĞǀĂŶnjŝũŶƐƚƌĂŶĚĞŶŽƉĂĐĂďĂŶĂĞŶ/ƉĂŶĞͲ ma. Carnaval vieren kunnen ze er als geen ander. Daarnaast zijn er in Rio de Janeiro zeven grote granieten rotsblokken te vinden, waarvan de Suikerbroodberg de bekendste is. Een andere beroemde berg, met bovenop het beeld van Jezus de Verlosser, is ĚĞŽƌĐŽǀĂĚŽ͘/ŶƌĂƐŝůŝĂƚĞŶƐůŽƩĞǁŽŶĞŶŵĞĞƌĚĂŶϮ͕ϱŵŝůũŽĞŶ mensen; het is daarmee de derde stad van het land, maar dus ook de hoofdstad van het immens grote land. De stad is pas in ĚĞũĂƌĞŶǀŝũŌŝŐǀĂŶĚĞǀŽƌŝŐĞĞĞƵǁŝŶĞŶŬĞůĞũĂƌĞŶƵŝƚĚĞŐƌŽŶĚ ŐĞƐƚĂŵƉƚĞŶŚĞĞŌĚĂĂƌĚŽŽƌŶŽŐŐĞĞŶƌŝũŬĞŚŝƐƚŽƌŝĞ͘tĞůŝƐƌĂƐŝͲ

ůŝĂŝŶƚĞŐĞŶƐƚĞůůŝŶŐƚŽƚĂŶĚĞƌĞŐƌŽƚĞƐƚĞĚĞŶǀƌŝũŵŽĚĞƌŶŝŶŐĞƌŝĐŚƚ͘

tĂƌŵ Omdat het grootste deel van Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Maar ĚĂƚďĞƚĞŬĞŶƚŶŽŐŶŝĞƚĚĂƚŚĞƚĞƌƟũĚĞŶƐŚĞƚt<ǀŽĞƚďĂůŝŶũƵŶŝ ĞŶũƵůŝǁŝŶƚĞƌŝƐ͘/ŶĚĞƉƌĂŬƟũŬŚĞĞŌĂůůĞĞŶĚĞnjƵŝĚĞůŝũŬĞŚĞůŌǀĂŶ Brazilië wat lagere temperaturen dan bij ons in de winter. BraziůŝģŝƐĚĂŶŽŽŬŝŶƚƌĞŬĂůƐǀĂŬĂŶƟĞůĂŶĚŽŵĚĂƚŚĞƚĞƌǀƌŝũǁĞůĂůƟũĚ warm is.

/ŶĚĞƉŝĐƚƵƌĞ ƌĂnjŝůŝģƟŵŵĞƌƚŐĞǁĞůĚŝŐĂĂŶĚĞǁĞŐŵĞƚŚĞƚŽƌŐĂŶŝƐĞƌĞŶǀĂŶ ǁĞƌĞůĚůŝũŬĞ ĞǀĞŶĞŵĞŶƚĞŶ͘ ,Ğƚ t< ǀŽĞƚďĂů ǀĂŶ ĚĞnjĞ njŽŵĞƌ ŝƐ ĚĂĂƌĞĞŶǀŽŽƌďĞĞůĚǀĂŶ͘ŝũĚŝƚt<ǁŽƌĚĞŶĚĞǁĞĚƐƚƌŝũĚĞŶŝŶĞĞŶ groot aantal steden aan de oostkust van Brazilië gespeeld. Over ƚǁĞĞũĂĂƌƐƚĂĂƚŚĞƚůĂŶĚǁĞĚĞƌŽŵŝŶĚĞƉŝĐƚƵƌĞĂůƐĚĞKůLJŵƉŝƐĐŚĞ Zomerspelen er worden gehouden. Deze twee evenementen zijn ĞĞŶ ĨĂŶƚĂƐƟƐĐŚĞ sssͲƌĞĐůĂŵĞ ǀŽŽƌ ŚĞƚ ůĂŶĚ͘ ĂĂƌ ƐƚĂĂƚ ƚĞŐĞŶͲ ŽǀĞƌĚĂƚĞƌŇŝŶŬŐĞŢŶǀĞƐƚĞĞƌĚŝƐĞŶǁŽƌĚƚŝŶĚĞŝŶĨƌĂƐƚƌƵĐƚƵƵƌĞŶ de voorzieningen in de steden die gastheer zijn van deze twee evenementen.


PROEVEN BIJ DE PRINS Bierproefavond vrijdag 27 juni - thema: zomerse bieren - proeven: 7 bieren

W U E I N W U E I NIEUW - N

T A A N I M A L R E K DOUWES DEK IS” IN “KARAKTER

HU

ad ken uit voorra . Grijs en wit ei K W ed go n or ee ardig’ wes Dekker ‘A gt de basis vo nbieding Dou Deco Home le aa r pe ndervloer. su O K ze de oranje W e nd pe leverbaar. Met em -d geluid isolerende en nu met echte en weekendje

s kans op e ervloer teven d n o e d 50,ij b k Maa erbon t.w.v. Ð weg of een din

- er is deze avond géén wk-wedstrijd -

in het proeflokaal van De Prins van 20.00 tot ± 22.30 uur o.l.v. biersommelier kosten: € 16,- p.p. incl. koffie/ thee/bieren - aanmelden: info@slijterijdeprins.nl, in de winkel of telefonisch Dorpsstraat 52, 4152 ER Rhenoy 0345-681390, www.slijterijdeprins.nl Anton van Balveren vinoloog, liquorist, diplom-biersommelier

Open: di 13-18, wo/do 9-12/13-18, vr 9-12/13-20, za 9-17 Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-2 Nederland Australië 2-0 Nederland Chili 2-2

Tiendweg 41, 4142 EH Leerdam Tel.: 0345 - 63 22 66, www.decohomevandenberg.nl

Onze voorspelling: Nederland Spanje 2-2 Nederland Australië 4-1 Nederland Chili 3-0

Kom wasmachine schieten bij Wakkermans en win een Vaderdagkado!

Het grootste witgoedcentrum in de regio - www.wakkermanselektro.nl - info@wakkermanselektro.nl Afwijkingen in omschrijvingen, afbeeldingen en prijzen voorbehouden. Onze voorspelling: Nederland Spanje 0-0 Nederland Australië 2-1 Nederland Chili 1-0

Bekend om de ongeëvenaarde service


:

Nederland won Selectie nog nooit van Spanje Australie om vingers bij af te likken

ĞǀĞƌůŽƌĞŶt<ͲĮŶĂůĞƚĞŐĞŶ^ƉĂŶũĞŝŶϮϬϭϬŵĂĂŬƚĞĞĞŶĞŝŶͲ ĚĞĂĂŶĞĞŶŽŶŐĞŬĞŶĚĞƌĞĞŬƐnjĞŐĞƐǀĂŶŚĞƚEĞĚĞƌůĂŶĚƐĞůŌĂů͘ ĞƐĞůĞĐƟĞǀĂŶĞƌƚǀĂŶDĂƌǁŝũŬƐƚĂƉƚĞƚŽƚĚŝĞĞŝŶĚƐƚƌŝũĚϮϱ ŬĞĞƌĂĐŚƚĞƌĞůŬĂĂƌŽŶŐĞƐůĂŐĞŶǀĂŶŚĞƚǀĞůĚ͘ŶŝŐŝĚĞĞƚĞŐĞŶ ǁĞůŬ ůĂŶĚ KƌĂŶũĞ ĚĂĂƌǀŽŽƌ ĂůƐ ůĂĂƚƐƚĞ ǀĞƌůŽŽƌ͍ h ƌĂĂĚƚ ŚĞƚ Ăů͗ƵƐƚƌĂůŝģ͘/ŶĞĞŶŽĞĨĞŶǁĞĚƐƚƌŝũĚŝŶŝŶĚŚŽǀĞŶĚĞůĨĚĞŶĚĞ EĞĚĞƌůĂŶĚĞƌƐ ŵĞƚ ϮͲϭ ŚĞƚ ŽŶĚĞƌƐƉŝƚ͘ ,ĂƌƌLJ <ĞǁĞůů ĞŶ :ŽƐŚ <ĞŶŶĞĚLJŵĂĂŬƚĞŶĚĞŐŽĂůƐǀŽŽƌĚĞŐƌŽĞŶͲŐĞůĞŶŶĂĚĂƚ<ůĂĂƐͲ :ĂŶ,ƵŶƚĞůĂĂƌĚĞƐĐŽƌĞŚĂĚŐĞŽƉĞŶĚ͘ƵƐƚƌĂůŝģŝƐƐŽǁŝĞƐŽĞĞŶ ƚĞĂŵǁĂĂƌŵĞĞEĞĚĞƌůĂŶĚŵŽĞŝƚĞůŝũŬƚƚĞŚĞďďĞŶ͕ĂůŚĞďďĞŶ njĞ ĞůŬĂĂƌ ŶŽŐ ŵĂĂƌ ŽŶƚŵŽĞƚ ŝŶ ŽĞĨĞŶǁĞĚƐƚƌŝũĚĞŶ͘ /Ŷ ϮϬϬϲ ǁĞƌĚŚĞƚŝŶZŽƩĞƌĚĂŵϭͲϭĞŶŝŶϮϬϬϵŝŶ^LJĚŶĞLJϬͲϬ͘DŽĐŚƚ EĞĚĞƌůĂŶĚŽƉϭϴũƵŶŝŝŶƌĂnjŝůŝģǁŝŶŶĞŶ͕ĚĂŶnjŽƵĚĂƚĚƵƐĚĞ ĞĞƌƐƚĞ ŬĞĞƌ njŝũŶ͘ Ğ ďĞŬĞŶĚƐƚĞ ŶĂŵĞŶ ďŝũ ĚĞ ^ŽĐĐĞƌŽŽƐ njŝũŶ ǁĞůůŝĐŚƚ DŝƚĐŚĞůů >ĂŶŐĞƌĂŬ͕ ĚĞ ƚǁĞĞĚĞ ĚŽĞůǀĞƌĚĞĚŝŐĞƌ ǀĂŶ ŽƌƵƐƐŝĂŽƌƚŵƵŶĚ͕dŽŵŵLJKĂƌ͕ĚŝĞƵŝƚŬŽŵƚǀŽŽƌ&hƚƌĞĐŚƚ ĞŶdŝŵĂŚŝůů͕ĚŝĞŶƵƐƉĞĞůƚďŝũEĞǁzŽƌŬZĞĚƵůůƐ͕ŵĂĂƌĚĂĂƌͲ ǀŽŽƌũĂƌĞŶŝŶĚĞWƌĞŵŝĞƌ>ĞĂŐƵĞƵŝƚŬǁĂŵǀŽŽƌǀĞƌƚŽŶ͘

tĂƚǀĂůƚĞƌŶŽŐŽǀĞƌ^ƉĂŶũĞƚĞnjĞŐŐĞŶ͍,ĞƚůĂŶĚǁŽŶƐŝŶĚƐ ϮϬϬϴĂůůĞƐǁĂƚĞƌƚĞǁŝŶŶĞŶǀŝĞůĞŶůĞĞŬďůŝũǀĞŶĚŽŶǀĞƌƐůĂĂŶͲ ďĂĂƌ͘ŽŽƌĞĞŶƉĂĂƌŵĂŐĞƌĞnjĞŐĞƐĞŶƚǁĞĞŐĞůŝũŬĞƐƉĞůĞŶŝŶ ĚĞt<ͲŬǁĂůŝĮĐĂƟĞƌĞĞŬƐůĞĞŬĚĞƚǁĞĞǀŽƵĚŝŐƵƌŽƉĞƐĞŬĂŵͲ ƉŝŽĞŶ ĞŶ ƟƚĞůǀĞƌĚĞĚŝŐĞƌ ŽƉ ŚĞƚ ǁĞƌĞůĚŬĂŵƉŝŽĞŶƐĐŚĂƉ ĞĐŚͲ ƚĞƌŬǁĞƚƐďĂĂƌĚĞƌĚĂŶĚĞũĂƌĞŶĞƌǀŽŽƌ͘ĞƐƉĞůĞƌƐůŝũŬĞŶnjŝĐŚ ĞĐŚƚĞƌŐĞĞŶnjŽƌŐĞŶƚĞŵĂŬĞŶ͘ĂƚũĞĚŽŽƌŝŶĚĞŬŶŽĐŬŽƵƚͲĨĂƐĞ ƚĞůŬĞŶƐ ŵĞƚ ϭͲϬ ƚĞ ǁŝŶŶĞŶ ǁĞƌĞůĚŬĂŵƉŝŽĞŶ ŬƵŶƚ ǁŽƌĚĞŶ ďĞǁĞnjĞŶ ĚĞ ^ƉĂŶũĂĂƌĚĞŶ ŝŵŵĞƌƐ Ăů ŝŶ ƵŝĚͲĨƌŝŬĂ ŝŶ ϮϬϭϬ͘ ŽǀĞŶĚŝĞŶnjŽƵĞůŬĞďŽŶĚƐĐŽĂĐŚŶŽŐƐƚĞĞĚƐĞĞŶŵŽŽƌĚĚŽĞŶ ǀŽŽƌĞĞŶƐĞůĞĐƟĞĂůƐǀĂŶĚĞ^ƉĂŶũĂĂƌĚĞŶ͘,ĞƚŽǀĞƌŐƌŽƚĞĚĞĞů ǀĂŶĚĞƐƉĞůĞƌƐnjŝƚďŝũĐůƵďƐĚŝĞŝŶĚĞŚĂŵƉŝŽŶƐ>ĞĂŐƵĞƵŝƚͲ ŬŽŵĞŶ͘ŶĚĂŶŶŝĞƚĚĞĐůƵďƐĚŝĞŝŶĚĞŵĂƌŐĞǀĂŶŚĞƚŬĂŵƉŝͲ ŽĞŶĞŶďĂů ĂĐƚĞƌĞŶ͕ ŵĂĂƌ ƚĞĂŵƐ ĚŝĞ ĂůƟũĚ ŵĞĞ njŽƵĚĞŶ ŵŽĞͲ ƚĞŶĚŽĞŶǀŽŽƌĚĞƟƚĞů͕njŽĂůƐĂƌĐĞůŽŶĂ;ŶĚƌĠƐ/ŶŝĞƐƚĂ͕ĞƐĐ &ăďƌĞŐĂƐ͕yĂǀŝ͕WĞĚƌŽĞŶǀĞůĞĂŶĚĞƌĞŶͿ͕ZĞĂůDĂĚƌŝĚ;/ŬĞƌĂͲ ƐŝůůĂƐ͕^ĞƌŐŝŽZĂŵŽƐĞŶyĂďŝůŽŶƐŽͿ͕DĂŶĐŚĞƐƚĞƌŝƚLJ;ĂǀŝĚ ^ŝůǀĂ͕ :ĞƐƷƐ EĂǀĂƐ ĞŶ ůǀĂƌŽ EĞŐƌĞĚŽͿ ĞŶ ĂLJĞƌŶ DƺŶĐŚĞŶ ;dŚŝĂŐŽůĐąŶƚĂƌĂĞŶ:ĂǀŝDĂƌơŶĞnjͿ͘

Chili kan zich meten met toplanden ŽŶĚƐĐŽĂĐŚ>ŽƵŝƐǀĂŶ'ĂĂůŵŽĞƚǁĞůĞĞŶƐůĞĐŚƚĞŶĂĐŚƚŚĞďͲ ďĞŶ ŐĞŚĂĚ ŶĂ ĚĞ ŽĞĨĞŶǁĞĚƐƚƌŝũĚ ƚĞŐĞŶ &ƌĂŶŬƌŝũŬ ŝŶ ŵĂĂƌƚ͘ ŝũŶ EĞĚĞƌůĂŶĚƐ ĞůŌĂů ǀĞƌůŽŽƌ ŬĂŶƐůŽŽƐ ĞŶ Śŝũ njĂŐ ĚĞnjĞůĨĚĞ ĂǀŽŶĚ t<ͲƚĞŐĞŶƐƚĂŶĚĞƌ Śŝůŝ ŐƌŽƚĞ ŝŶĚƌƵŬ ŵĂŬĞŶ ƚĞŐĞŶ ƵŝƚƐůĂŶĚ͘ĞƵŝĚͲŵĞƌŝŬĂŶĞŶǀĞƌůŽƌĞŶŚĞƚĚƵĞůǁĞůŝƐǁĂĂƌ ŵĞƚϭͲϬ͕ŵĂĂƌǁĂƌĞŶĚĞďĞƚĞƌĞƉůŽĞŐŽƉŚĞƚǀĞůĚ͘EŝĞƚǀŽŽƌ ŶŝĞƚƐĐŽŶƐƚĂƚĞĞƌĚĞďŽŶĚƐĐŽĂĐŚ:ŽƌŐĞ^ĂŵƉĂŽůŝĚĂƚŚŝůŝ͚ŵĞĞ ŬĂŶ ŵĞƚ ĞĞŶ ƚĞĂŵ ĚĂƚ ƚŽƚ ĚĞ ĂďƐŽůƵƚĞ ǁĞƌĞůĚƚŽƉ ďĞŚŽŽƌƚ͛͘ ŝũŶĂĞĞŶŵĂĂŶĚůĂƚĞƌǁĞƌĚŶŽŐĞĞŶƐŽŶĚĞƌƐƚƌĞĞƉƚĚĂƚŚŝůŝ ĞĞŶƉůŽĞŐŝƐŽŵƌĞŬĞŶŝŶŐŵĞĞƚĞŚŽƵĚĞŶ͘ŝŶĚŵĂĂƌƚƐƚƌĞĞĨĚĞ ŚĞƚ EĞĚĞƌůĂŶĚ ǀŽŽƌďŝũ ŽƉ ĚĞ ǁĞƌĞůĚƌĂŶŐůŝũƐƚ͕ ĚĂƚ ǀŽŽƌ ŚĞƚ ĞĞƌƐƚŝŶũĂƌĞŶƵŝƚĚĞƚŽƉƟĞŶǀŝĞů͘,ĞƚŝƐŽǀĞƌŝŐĞŶƐŶŝĞƚnjŽĚĂƚ ŚŝůŝŽŶǀĞƌƐůĂĂŶďĂĂƌŝƐ͘<ŝũŬŶĂĂƌĚĞŬǁĂůŝĮĐĂƟĞƌĞĞŬƐ͘ĂĂƌŝŶ ŬƌĞĞŐŚĞƚƚǁĞĞŬĞĞƌŬůŽƉǀĂŶƌŐĞŶƟŶŝģĞŶǀĞƌůŽŽƌŚĞƚǀĂŶ ŽůŽŵďŝĂ͕ ĐƵĂĚŽƌ͕ WĞƌƵ ĞŶ hƌƵŐƵĂLJ͘ Ğ ŚŝůĞŶĞŶ ǁŽŶŶĞŶ ĞĐŚƚĞƌ ŽŽŬ ŐĞŶŽĞŐ ĚƵĞůƐ ǁĂĂƌĚŽŽƌ njĞ ĂůƐ ĚĞƌĚĞ ĞŝŶĚŝŐĚĞŶ ŝŶĚĞƉŽƵůĞǀĂŶŶĞŐĞŶ͕ŐĞŶŽĞŐǀŽŽƌĞĞŶƟĐŬĞƚŶĂĂƌŚĞƚt< ŝŶ ƌĂnjŝůŝģ͘ ŽŶĚƐĐŽĂĐŚ ǀĂŶ Śŝůŝ ŝƐ ^ĂŵƉŽĂůŝ͕ ĞĞŶ ƌŐĞŶƟũŶ ĚŝĞƐŝŶĚƐĞŝŶĚϮϬϭϮĂĂŶŚĞƚƌŽĞƌƐƚĂĂƚ͘ĠŶǀĂŶĚĞŐƌŽƚĞƐƚĞƌͲ ƌĞŶǀĂŶŚĞƚŚŝůĞĞŶƐĞĞůŌĂůŝƐĚĞĞƌǀĂƌĞŶĂǀŝĚWŝnjĂƌƌŽ͕ĚŝĞ ŽŶĚĞƌŵĞĞƌ ƐƉĞĞůĚĞďŝũ^ZŽŵĂĞŶDĂŶĐŚĞƐƚĞƌ ŝƚLJ͘^ĂŵͲ ƉŽĂůŝ ŚĂĂůĚĞ WŝnjĂƌƌŽ ŽǀĞƌ ǁĞĞƌ ǀŽŽƌ ŚĞƚ ŶĂƟŽŶĂůĞ ĞůŌĂů Ƶŝƚ ƚĞŬŽŵĞŶ͕ŶĂĚĂƚŚŝũĞƌŝŶϮϬϬϱĚĞďƌƵŝĂĂŶŚĂĚŐĞŐĞǀĞŶ͘ĞŶ ĂŶĚĞƌĞďĞŬĞŶĚĞƐƉĞůĞƌŝƐĚŽĞůŵĂŶůĂƵĚŝŽƌĂǀŽ͕ĚŝĞĂůũĂƌĞŶ ŚĞƚĚŽĞůǀĞƌĚĞĚŝŐƚǀĂŶZĞĂů^ŽĐŝĞĚĂĚ͘ĞĞĐŚƚĞďůŝŬǀĂŶŐĞƌŝƐ ĞĐŚƚĞƌ ǀůĞƵŐĞůĂĂŶǀĂůůĞƌ ůĞdžŝƐ ^ĄŶĐŚĞnj͘ ,ŝũ ŵĂĂŬƚĞ ŝŶ ϮϬϭϭ ǀŽŽƌϮϲŵŝůũŽĞŶĞƵƌŽĚĞŽǀĞƌƐƚĂƉǀĂŶhĚŝŶĞƐĞŶĂĂƌĂƌĐĞůŽŶĂ ĞŶƐƚĂĂƚĚĂĂƌƌĞŐĞůŵĂƟŐŝŶĚĞďĂƐŝƐ͘

e j n a r O n a v s r e nstand

De tege

WK2014 VOETBAL


s o s a T j i B l Kijk voetba Kijk tijdens het WK op groot een TV scherm alle voetbal wedstrijden bij ons. Geniet tijdens de wedstrijden van heerlijke hapjes, snacks en borrels. Ook kunt u gewoon van de kaart bestellen! Afhalen, bezorgen en restaurant Achterstraat 1 - Asperen

Telefoon 0345-612390 - 06-85840546 - 06-23839818 Onze voorspelling: Nederland Spanje 3-1 Nederland Australië 2-1 Nederland Chili 2-1

Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-1 Nederland Australië 2-0 Nederland Chili 0-1

L+SERIES ONBEZORGD GENIETEN Comfortabele allround RIDE+ elektrische fietsen. Voor iedereen die op zoek is naar een fiets met alle voordelen van BionX trapondersteuning in combinatie met de onderhoudsarme volledig gesloten kettingkast en interne naafversnelling * Actie uitsluitend geldig op L+Series Model 2013

Dealer van: Batavus, Cortina, Sparta en Trek.

T 0347-376472 Burg. J. Hoeufftlaan 1 | Vianen Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-2 Nederland Australië 3-0 Nederland Chili 1-1


LAATSTE KANS VERBOUWINGSOPRUIMING ONZE FLINK UITGEBREIDE INBOUWAFDELING IS BIJNA KLAAR… DÁÁROM ALLEEN NOG T/M ZATERDAG 7 JUNI DE LAATSTE EXTRA HOGE KORTINGEN OP HÉÉL VEEL APPARATEN! EEN VOORPROEFJE VAN DE GEHEEL NIEUWE INBOUWAFDELING

DE KOFFIE STAAT KLAAR

U kunt bij ons vóór de deur parkeren!

Wij hebben onze eigen witgoed-reparatiedienst.

Openingstijden:

GEEN ZORGEN OVER INBOUW, ÁLLES WORDT DOOR ONS GEREGELD.

ma.

13.00 - 18.00 u.

di. t/m do. 09.00 - 18.00 u. vr.

09.00 - 21.00 u.

za.

09.00 - 17.00 u.

WITGOED SPECIALIST LEERDAM Vlietskant 12 4141 CL Leerdam Tel. 0345 - 633 099 E-mail: leerdam@witgoedspecialist.nl

W W W. W I T G O E D S P E C I A L I S T L E E R D A M . N L Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-2 Nederland Australië 1-0 Nederland Chili 0-2


WK VOETBAL 2014 GROEP A

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

Brazilië Kroatië Mexico Kameroen

GROEP B

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

Spanje Nederland Chili Australië

GROEP C

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

Colombia Griekenland Ivoorkust Japan

GROEP D Uruguay Costa Rica Engeland Italië

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

Dag

Datum

Teams

Donderdag 12 juni Brazilië Vrijdag 13 juni Mexico Spanje Chili Zaterdag 14 juni Colombia Uruguay Engeland Zondag 15 juni Ivoorkust Zwitserland Frankrijk Argentinië Maandag 16 juni Duitsland Iran Ghana Dinsdag 17 juni België Brazilië Rusland Woensdag 18 juni Australië Spanje Kameroen Donderdag 19 juni Colombia Uruguay Japan Vrijdag 20 juni Italië Zwitserland LAATSTE 16 WINNAAR GROEP A

Zaterdag 28 juni 18.00 uur NUMMER 2 GROEP B Belo Horizonte

Loe kt k j Ki onta k o K Het acebo F op

Uitslag

DOELPUNTEN

Australië Griekenland Costa Rica Italië Japan Ecuador Honduras Bosnië-Herzegovina Portugal Nigeria Verenigde Staten Algerije Mexico Zuid-Korea

Nederland Chili Kroatië Ivoorkust Engeland Griekenland Costa Rica Frankrijk

22.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 03.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur

Sao Paulo Natal Salvador Cuiaba Belo Horizonte Fortaleza Manaus Recife Brasilia Porto Alegro Rio de Janeiro Salvador Curitiba Natal Belo Horizonte Fortaleza Cuiaba Porto Alegre Rio de Janeiro Manaus Brasilia Sao Paulo Natal Recife Salvador

KWARTFINALE HALVE FINALE

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

WINNAAR GROEP E

DOELPUNTEN

WINNAAR GROEP G Maandag 30 juni 22.00 uur NUMMER 2 GROEP H Porto Alegre

Nederland

-

Plaats

DOELPUNTEN

WINNAAR GROEP C Zaterdag 28 juni 22.00 uur NUMMER 2 GROEP D Rio de Janeiro

Maandag 30 juni 18.00 uur NUMMER 2 GROEP F Brasilia

Kroatië Kameroen

Aftrap

Vrijdag 4 juli 18.00 uur Rio de Janeiro

FINA

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

ZONDAG 21.00 RIO DE J

Dinsdag 8 juli 22.00 uur Belo Horizonte

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

Zaterdag 5 juli 18.00 uur Brasilia

Wilt u ook scoren deze zomer? In onze winkel vind u echt alles voor uw zelfmaak mode! Wij hebben geen verstand van voetbal, maar wel van: Naaimachines - stoffen - fournituren breiwol - garen - knopen - lint enz. Meent 82 • 4141 AD Leerdam Tel.: 0345 - 612 177 • www.felscorner.nl Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-3 Nederland Australië 2-0 Nederland Chili 1-0

DOELPUNTEN

VERLIEZER HALVE FINALE

DOELPUNTEN

Wij zijn regio KAMPIOEN in stoffen, breiwol en nog veel meer

DOELPUNTEN

3e PLA

DOELPUNTEN

Zaterdag 22.00 uur

ZATERDAG 14 JUNI WK DAG IN CENTRUM LEERDAM Op het Kerkplein van 13.00 tot 16.00 doel schieten voor de jeugd! De TOP 3 wint een mooi WK Vaderdag pakket, Vrijwilligers van voetbalclub HSSC’61 staan in het doel Aan de Vlietskant wordt het winkelend publiek getrakteerd op koffie, thee of oranje limonade met iets lekkers van Bakkerij de Jager. Ook kan daar mee gedaan worden aan “Wasmachine doelschieten”.

HART van Leerdam Leerdamse Ondernemers

Vereniging

Kom zaterdag 14 juni naar het gezellige centrum van LEERDAM www.hartvanleerdam.nl


WEDSTRIJDSCHEMA Dag

Datum Teams

Uitslag

Honduras 21 juni Argentinië Duitsland Nigeria 22 juni België Zuid-Korea Verenigde Staten 23 juni Australië

Ecuador Zaterdag Iran Ghana Bosnië-Herzegovina Zondag Rusland Algerije Portugal Maandag Spanje Nederland Chili Kameroen Brazilië Kroatië Mexico Dinsdag 24 juni Italië Uruguay Costa Rica Engeland Japan Colombia Griekenland Ivoorkust Woensdag 25 juni Nigeria Argentinië Bosnië-Herzegovina Iran Honduras Zwitserland Ecuador Frankrijk Donderdag 26 juni Verenigde Staten Duitsland Portugal Ghana Zuid-Korea België Algerije Rusland

ALE

-

HALVE FINALE KWARTFINALE

Aftrap

Plaats

GROEP E

24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 24.00 uur 18.00 uur 18.00 uur 22.00 uur 22.00 uur 18.00 uur 18.00 uur 22.00 uur 22.00 uur 18.00 uur 18.00 uur 22.00 uur 22.00 uur 18.00 uur 18.00 uur 22.00 uur 22.00 uur

Curitiba Belo Horizonte Fortaleza Cuiaba Rio de Janeiro Porto Alegre Manaus Curitiba Sao Paulo Brasilia Recife Natal Belo Horizonte Cuiaba Fortaleza Porto Alegre Salvador Manaus Rio de Janeiro Recife Brasilia Sao Paulo Curitiba

Zwitserland Ecuador Frankrijk Honduras

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

Vrijdag 4 juli 22.00 uur Fortaleza

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

G 13 JULI 0 UUR JANEIRO

Woensdag 9 juli 22.00 uur Sao Paulo

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN DOELPUNTEN DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

AATS

DOELPUNTEN

Zaterdag 5 juli 22.00 uur Salvador

VERLIEZER HALVE FINALE

g 12 juli r Brasilia

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

Argentinië Bosnië-Herzegovina Iran Nigeria

GROEP G

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

Duitsland Portugal Ghana Verenigde Staten

GROEP H

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

België Algerije Rusland Zuid-Korea

LAATSTE 16

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

GROEP F

PUNTEN GROEPSFASE Wed.1 Wed.2 Wed.3 Totaal

DOELPUNTEN

DOELPUNTEN

WINNAAR GROEP B Zondag 29 juni NUMMER 2 GROEP A 18.00 uur Fortaleza WINNAAR GROEP D Zondag 29 juni NUMMER 2 GROEP C 22.00 uur Recife

r tte t i w e Ik T ek m g ls me e goa i al d

WINNAAR GROEP F Dinsdag 1 juli NUMMER 2 GROEP E 18.00 uur Sao Paulo WINNAAR GROEP H Dinsdag 1 juli NUMMER 2 GROEP G 22.00 uur Salvador

Waardebon

€ 10.-

Bij besteding van minimaal € 50.- / max 1 bon per klant / geldig t/m 14 juni 2014.

Fonteinstraat 24A Leerdam Tel.0345-616625

like us facebook.com/ wuiteleerdam

www.wuite-vrijetijdsmode.nl/leerdam Onze voorspelling: Nederland Spanje 0-2 Nederland Australië 1-1 Nederland Chili 1-2

Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-1 Nederland Australië 2-0 Nederland Chili 3-1


WK

Regio-voetbalspel WK 2014

Hoofdprijs:

verzorgde voetbalreis naar Barcelona voor 2 personen

compleet

Deze reis wordt beschikbaar gesteld door

SPEEL

en

GRAMTEITS

MEE ONZE WK-POOL!

1e prijs: 2e prijs: 3e prijs:

Philips Smart-TV 107 cm t.w.v. € 600,Oranje damesfiets Cortina Azero t.w.v. € 529,Fietsendrager Silverbike (made by Bosal) t.w.v. € 175,-

4e prijs:

Mini vacuumwagen (collectorsitem) van Tekno

5e prijs:

Officiele WK bal t.w.v. € 140,-

6e prijs:

Een fotoshoot t.w.v. € 100,-

7e prijs:

Cadeaubon van € 100,-

8e prijs:

Originele Nederlands elftal jas t.w.v. €

Cadeaubon t.w.v. € 50,-

Philips radio CD speler t.w.v. € 39,-

Alblasserdam Groot Ammers

Peter Lodder Fotografie

Alblasserdam

Mooier met Merel Mode

Groot-Ammers Zaltbommel

80,-

12e en 13e prijs:

18e en 19e prijs:

Vianen

Woudrichem

11e prijs:

50,14e t/m 17e prijs: Cadeaubon t.w.v. €

Beesd

WOUDRICHEM

Gratis autowasbeurten t.w.v. € 50,. € 50,Cadeauplank met streekproducten t.w.v

9e en 10e prijs:

Beschikbaar gesteld door:

Alblasserdam Noordeloos

PETE RSO N

Leerdam

H E R E N M O D E

Vianen Schoonhoven

Surf snel naar www.hetkontakt.nl/wkpool, voorspel de juiste uitslagen en maak kans op mooie prijzen!


, s e h c a o c s d n o b n e o j l i m n e i t Zes t s i l s e b n e e s t h maar slec ,ĞĞŌtĞƐůĞLJ^ŶĞŝũĚĞƌĚĞǀŽƌŵ͕ŝƐZĂĨĂĞůǀĂŶĚĞƌsĂĂƌƚnjŝũŶŽǀĞƌƚŽůůŝŐĞŬŝůŽŽƚũĞƐŬǁŝũƚ͕ŝƐdĞƌĞŶĐĞ<ŽŶŐŽůŽ ŶŝĞƚƚĞŽŶĞƌǀĂƌĞŶŽŵĂůƐůŝŶŬƐďĂĐŬŵĞĞƚĞŐĂĂŶŶĂĂƌƌĂnjŝůŝģ͕ǁĞůŬĞŬĞĞƉĞƌŝƐŚĞƚďĞƐƚĞĞŶŬŝĞƐũĞǀŽŽƌĚĞ ĞƌǀĂƌŝŶŐǀĂŶEŝŐĞůĚĞ:ŽŶŐŽĨŚĞƚƚĂůĞŶƚǀĂŶ:ŽƌĚLJůĂƐŝĞŽƉŚĞƚŵŝĚĚĞŶǀĞůĚ͍

HET SYSTEEM Alles wijst er op dat Van Gaal straks met een 5-3-2-systeem aan het toernooi begint. Hoewel hij meerdere ŵĂůĞŶŚĞĞŌďĞĂĂŵĚĚĂƚĞƌĞĞŶnjĞŬĞƌƌŝƐŝĐŽĂĂŶĞĞŶ ŶŝĞƵǁ ƐLJƐƚĞĞŵ ŬůĞĞŌ͕ ǀŝŶĚƚ Śŝũ ĚĂƚ Śŝũ ŐĞĞŶ ĂŶĚĞƌĞ ŵŽŐĞůŝũŬŚĞĚĞŶ ŚĞĞŌ ŶĂ ŚĞƚ ǁĞŐǀĂůůĞŶ ǀĂŶ <ĞǀŝŶ Strootman. ‘Ik probeer een systeem te spelen waarbij ĚĞŬǁĂůŝƚĞŝƚĞŶǀĂŶĚĞƐƉĞůĞƌƐŚĞƚďĞƐƚĞƚŽƚŚƵŶƌĞĐŚƚ ŬŽŵĞŶ͕͛ njĞŝ Śŝũ ƚĞŐĞŶ ĚĞ ǀĞƌnjĂŵĞůĚĞ ǀŽĞƚďĂůƉĞƌƐ ŽƉ ĞĞŶƉĞƌƐĐŽŶĨĞƌĞŶƟĞ͕ĚĂĂŐƐǀŽŽƌĚĞĞĞƌƐƚĞŽĞĨĞŶǁĞĚͲ ƐƚƌŝũĚƚĞŐĞŶĐƵĂĚŽƌ͚͘ĞƐƉĞůĞƌƐŬŽŵĞŶŝŶĚŝƚƐLJƐƚĞĞŵ ŵĞĞƌŝŶŚƵŶŬƌĂĐŚƚ͘,ĞƚǁĂƐŵŝũŶŐĞůƵŬĚĂƚZŽďŝŶǀĂŶ WĞƌƐŝĞŝŶEĞĚĞƌůĂŶĚƌĞǀĂůŝĚĞĞƌĚĞ͘ĂĂƌŚĞďŝŬŐĞďƌƵŝŬ ǀĂŶŐĞŵĂĂŬƚĚŽŽƌŚĞŵŵĞĞƚĞŶĞŵĞŶŶĂĂƌĚĞǁĞĚͲ ƐƚƌŝũĚ W^sͲ&ĞLJĞŶŽŽƌĚ͘ DĞƚ ƌũĞŶ ZŽďďĞŶ ŚĞď ŝŬ ŚĞƚ ǀŝĂĚĞƚĞůĞĨŽŽŶďĞƐƉƌŽŬĞŶĞŶŝŬŚŽŽƌĚĞŚŽĞĞŶƚŚŽƵͲ siast hij werd’. KƉǀĂůůĞŶĚƐƚĞ ĂĂŶ ďŽǀĞŶƐƚĂĂŶĚĞ ƋƵŽƚĞ ŝƐ ŵŝƐƐĐŚŝĞŶ ǁĞů ĚĂƚ sĂŶ 'ĂĂů ďůŝũŬďĂĂƌ ƚŽĐŚ ŶĂĂƌ ĂŶĚĞƌĞ ŵĞŶͲ ƐĞŶůƵŝƐƚĞƌƚ͕ŝŶŝĞĚĞƌŐĞǀĂůŶĂĂƌƚǁĞĞ͘ĞƌĞƐƚǀĂŶĚĞ ϭϱ͘ϵϵϵ͘ϵϵϴ ĂŶĚĞƌĞ ďŽŶĚƐĐŽĂĐŚĞƐ ŬƵŶŶĞŶ njĞŐŐĞŶ ĞŶ ŝŶǀƵůůĞŶǁĂƚnjĞǁŝůůĞŶ͕ŵĂĂƌƵŝƚĞŝŶĚĞůŝũŬďĞƐůŝƐƚĂůůĞĞŶ hij.

DOOR EUGÈNE DE KOK ,ĞƚnjŝũŶǀƌĂŐĞŶǁĂĂƌŽǀĞƌŝĞĚĞƌĞĞŶĚĞĂĨŐĞůŽƉĞŶǁĞŬĞŶŚĞĞŌŶĂͲ gedacht, maar er is maar één man die de beslissingen maakt: Louis van Gaal. En denk niet dat hij zich ook maar iets aantrekt van alle kenners op televisie en in de kroeg. Wie denkt dat hij zich wel door anderen laat beïnvloeden, moet eens surfen naar de website www.16miljoenbondscoaches.nl. .

KƉĚĞnjĞƐŝƚĞŬŽŶĚĞŶŵĞŶƐĞŶŝŶĂĂŶůŽŽƉŶĂĂƌŚĞƚt<ŚƵŶĨĂǀŽͲ ƌŝĞƚĞEĞĚĞƌůĂŶĚƐĞůŌĂůŵĂŬĞŶ͘ĞďĞĚĞŶŬĞƌƐĮůƚĞƌĚĞŶĚĂĂƌǁĞĞƌ ‘een opstelling van het volk’ uit. Vooral de verdediging in dat, ǀŽůŐĞŶƐĚĞEĞĚĞƌůĂŶĚĞƌƐŝĚĞĂůĞĞůŌĂů͕ůŝĞƚĞĞŶƉĂĂƌǁĞŬĞŶǀŽŽƌ aanvang grote verschillen zien met de waarschijnlijke opstelling van Van Gaal: op links stond Urby Emanuelson, in het centrum Virgil van Dijk en Ron Vlaar en de rechterkant was gereserveerd voor Gregory van der Wiel. Op Vlaar na schopten ze het niet eens tot de laatste 30 van Van Gaal, die in de achterste linie vooral ůŝũŬƚƚĞǁŝůůĞŶǁĞƌŬĞŶŵĞƚĚĞZŽƩĞƌĚĂŵƐĞĨĂĐƟĞŝŶĚĞƐĞůĞĐƟĞ͘ Het middenveld kwam met Daley Blind, Nigel de Jong en Wesley Sneijder dichter in de buurt van de werkelijkheid op vrijdag 13 juni, maar de voorhoede liet weer wel de nodige verschillen zien. ůƐƌũĞŶZŽďďĞŶŚĞĞůďůŝũŌ͕ƐƚĂĂƚŚŝũnjŽŶĚĞƌĞŶŝŐĞƚǁŝũĨĞůŝŶĚĞ basiself van Van Gaal, maar of dat ook het geval is met Memphis ĞƉĂLJ ĞŶ <ůĂĂƐͲ:ĂŶ ,ƵŶƚĞůĂĂƌ͕ ĚĞ ĂŶĚĞƌĞ ƚǁĞĞ ƐƉŝƚƐĞŶ ǀĂŶ ŚĞƚ volk? Dat is hoogst onwaarschijnlijk, want naast Robben lijkt Van Persie de enige zekerheid. ,Ğƚ ŽƉǀĂůůĞŶĚƐƚĞ ǀĞƌƐĐŚŝů ƚƵƐƐĞŶ ĚĞ njĞƐƟĞŶ ŵŝůũŽĞŶ ďŽŶĚƐĐŽĂͲ ches en de enige echte was echter ‘het systeem’. Het volk leek op ǁǁǁ͘ϭϲŵŝůũŽĞŶďŽŶĚƐĐŽĂĐŚĞƐ͘ŶůŶŽŐƐƚĞĞĚƐŚĞƚŵĞĞƐƚĞǀĞƌƚƌŽƵͲ ǁĞŶ ƚĞ ŚĞďďĞŶ ŝŶ ŚĞƚ ϰͲϮͲϯͲϭͲƐLJƐƚĞĞŵ ǁĂĂƌŵĞĞ sĂŶ DĂƌǁŝũŬ ƚǁĞĞĚĞǁĞƌĚŝŶƵŝĚͲĨƌŝŬĂĞŶŽƉŚĞƚ<ŝŶWŽůĞŶĞŶKĞŬƌĂŢŶĞĞƌ in de poulefase genadeloos werd uitgeknikkerd.

aanval

??

van Persie

Sneijder

?? Middenveld

??

??

Robben

?? Verdediging

de Jong Janmaat

?? WK2014 VOETBAL


30

Eastborn Nummer 10 is opnieuw

van Nederland...

jaar het beste hoofdkussen

Zo moet een kussen zijn.

99,-

24,95

JAN 2014

al vanaf

,€1.999

...en bij ons verkrijgbaar!

Jubileumactie ‘Silvana Support op reis’ Eenmaal gewend aan Silvana Support wilt u niet meer anders! Nu tijdelijk bij aankoop van je Silvana Support hoofdkussen een compacte ‘Silvana Support op reis’ van hetzelfde type voor slechts € 24,95. Kies uw type met de kussenkiezer op silvana.nl

VERBOUWEN

Het verbouwen van uw woning is een ingrijpende gebeurtenis. Van Wijk Bouw kan u perfect van dienst zijn bij de verbouwing of uitbreiding van uw woning. Wij begeleiden het geheel van de eerste voorbereidingen tot het plaatsen van de laatste plint. NIEUW TE BOUWEN WONING Bent u op zoek naar hét bouwbedrijf dat uw droomhuis realiseert? Uw wensen staan centraal van ontwerp tot realisatie.

2e Industrieweg 1d, Asperen

E: info@vanwijkbouwbv.nl

T: 0345 - 52 32 22

W: www.vanwijkbouwbv.nl


ZONNEBRIL OP STERKTE

e Kwaliteit, servic én deskundigheid iens, Gediplomeerde optic ten en contactlensspecialis optometristen

NAF

NU VA

119,-

*

NU VANAF

119,-

*

* INCLUSIEF GLAS. VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN.

Varkensmarkt 15, 4101 CK Culemborg, (0345) 52 00 00 Prijssestraat 1, 4101 CM Culemborg, (0345) 51 73 78 Voorstraat 98, 4132 AT Vianen, (0347) 37 35 00

www.merkxbrillen.nl

Altoooooooooooo….!!!! Handgeschakelde versies:

Standaard: -speler • Centrale Airco • Radio/CD/MP3 p/start systeem • deurvergrendeling • Sto met afstands-

eling Centrale deurvergrend bedienbare ramen h isc ktr bediening Ele ektronische remvóór ABS met EBD (el bags 5 deuren krachtverdeling) 6 air r carrosserie3 jaar garantie 12 jaa mobiliteitsgarantie. garantie 1 jaar gratis

• •

Extra:

ParkeerGlasscoatbehandeling igatie sensoren TomTom nav RVWHQ HUN HY D˹ «Q Metaallak *«

• •

De Alto Brasil . Rijklaar voor € 9.999,-

Brandstofverbruik volgens Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 692/2011F: 4,1-5,1 l/100 km; 19,6-24,4 km/l; CO2-uitstoot: 94-118 g/km. Genoemde prijzen zijn incl. BTW/BPM en kosten rijklaarmaken.

Uw voordeel: € 2.029,-

Deze actie geldt niet in combinatie met andere Suzuki-acties.

Garage Blitterswijk

Dorpsstraat 55, 4145 KB Schoonrewoerd Tel. (0345) 64 12 63 www.blitterswijksuzuki.nl

Kanters & Bolenius Stationsweg 21, 4205 AA Gorinchem Tel. (0183) 62 79 99 www.kantersenbolenius.nl

Onze voorspelling: Nederland Spanje 2-0 Nederland Australië 4-1 Nederland Chili 2-0


BARST LOS

€ € €

/ / / / *

12.560,1.260,605,-

€ 10.695,-

Reguliere prijs o.b.v. Sport met o.a. airconditioning, radio/CD/MP3-speler, verwarmbare voorstoelen en 15 inch lichtmetalen velgen. Financiering vanaf € 149,- per maand

Kijk op SEAT.NL voor alle SEAT SEASON DEALS

ENJOYNEERING SEAT.NL

Rekenvoorbeeld

Uitvoering

Mii 5-deurs 1.0 44kW/60pk Sport Dynamic SEASON DEAL

SEAT BANK SEAT LEASING

Contante prijs

Aanbetaling en/of inruil

€ 10.695,00

€ 5.347,50

Totaal kredietbedrag € 5.347,50

Slottermijn € 0,-

Termijnbedrag € 148,54

Totale door de consument te betalen bedrag € 10.695,00

Jaarlijks kostenpercentage

Debetrentevoet

0,00%

0,00%

Looptijd

36 maanden

Financiering wordt verstrekt door SEAT Bank te Amersfoort. Ingeschreven bij de KvK onder de statutaire naam Volkswagen Bank GmbH filiaal Nederland. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12000996. Financieringsaanbieding op basis van een niet-doorlopend krediet i.c.m. een SEAT Verzekering. Minimale aanbetaling 50%. Maximaal kredietbedrag voor de Mii € 6.500,-, maximaal kredietbedrag Ibiza en Toledo € 10.000,-, maximaal kredietbedrag Leon € 12.500,-. Looptijd maximaal 36 maanden. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Advieswijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.seatbank.nl. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Actie is geldig bij aanvraag financiering tussen 5 mei 2014 en 15 juni 2014. Berekening is inclusief BTW en BPM, exclusief verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken.

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Mii: 4,1 - 4,5L/100 km (1:24,4 - 1: 22,2) CO2-emissie 95 - 105 g/km. Er is al een SEAT Mii vanaf € 8.700,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af-importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Vraag naar de voorwaarden. Aanbiedingen gelden alleen op voorraadmodellen, waarvoor geldt op=op. De actie loopt van 5 mei tot en met 15 juni 2014.

De Groot Autoser vice Ambachtstraat 9a • Meerkerk • 0183 - 35 24 27 • www.degrootautoservice.nl

Openingstijden: ma t/m vr 08.00 tot 20.00 uur za 08.00 tot 17.00 uur

Onze voorspelling: Nederland Spanje 0-3 Nederland Australië 1-0 Nederland Chili 1-1

Vakantieplannen? Auto te klein? Huur een 9 persoonsbus voor slechts € 570,- per week! Dit is inclusief: • 21% BTW; • maar liefst 1.500 vrije km‘s (extra km‘s € 0,18 / km incl. BTW); • allrisk verzekering met een standaard eigen risico van € 500,- per schade; • Airconditioning; • Radio/Cd-speler

Nieuwe Lunchroom in Asperen! Bij ons kunt u terecht voor: Heerlijk belegde broodjes - Tosti’s - Diverse uitsmijters - Ambachtelijke bieren Heerlijk gebak - Koffie - thee - frisdrank

Zeven dagen per week geopend vanaf 09.00 uur. (Zondag vanaf 12.00 uur).

Farmgirls Place - Heukelumseweg 5 - Asperen - 06-29010891 Onze voorspelling: Nederland Spanje 1-1 Nederland Australië 1-0 Nederland Chili 2-0

e r dag t Ook pe 95,voor € n e r u h TW incl. B

Kortom, je kunt op pad in een luxe personenbus voor een uiterst scherpe prijs! De actie is alleen in de zomerperiode (van 1 juli t/m 31 augustus 2014)

Wilhelminastraat 34 • 4153 BC Beesd tel. (0345) 681436 • www.schaap-beesd.nl

Like ons autobedrijfschaapbeesd

Voorstraat 76 4132 AT Vianen (0347) 322 325

info@viaoptiek.nl www.viaoptiek.nl


ZKE>KED^^/^WEEE<ZKKE sEWZ^/'ZKKdsZ/EZsKKZKZE:

:

Voor miljoenen e i l i z a r B n i n op de velde ,ĞƚŝƐŽŶŐĞƚǁŝũĨĞůĚŶŝĞƚƚŽĞǀĂůůŝŐ ĚĂƚ ĚĞ ƐƚĞƌƌĞŶ ǁĂĂƌ ŚĞƚ ŵĞĞƐƚ ŶĂĂƌ ƵŝƚŐĞŬĞŬĞŶ ĞŶ ŵŝƐƐĐŚŝĞŶ ŽŽŬǁĞůŚĞƚŵĞĞƐƚǀĂŶǀĞƌǁĂĐŚƚ ǁŽƌĚƚŽƉŚĞƚt<ǀŽĞƚďĂůŝŶƌĂͲ njŝůŝģ͕ĞĞŶƌŝĂŶƚũĂĂƌƐĂůĂƌŝƐŽƉƐƚƌŝũͲ ŬĞŶ͘ƌŝƐƟĂŶŽZŽŶĂůĚŽĞŶ>ŝŽŶĞů DĞƐƐŝ ƐƚĞŬĞŶ Ğƌ ǁĂƚ ĚĂƚ ďĞƚƌĞŌ ŵĞƚ ŬŽƉ ĞŶ ƐĐŚŽƵĚĞƌƐ ďŽǀĞŶƵŝƚ ŵĞƚĞĞŶŝŶŬŽŵĞŶŽŵƵƚĞŐĞŶƚĞ njĞŐŐĞŶ͘ KKZWdZ,KhdWE

sKd>sZKhtEdKEEEh

'

g i z e b k u r d l a a ‘Allem ’ e r e i r r a c n e g i e met ůƐ Śŝũ ĞĞŶ ĂĂŶůĞŝĚŝŶŐ ŚĞĞŌ͕ Ăů ŝƐ ŝĞ ŇŝŶƚĞƌĚƵŶ͕ ŬĂŶ :ŽŚĂŶ ĞƌŬƐĞŶ ŚĞƚ ŶŝĞƚ ůĂƚĞŶǁĂƚŽǀĞƌĚĞzŽůĂŶƚŚĞ͛Ɛ͕^LJůǀŝĞ͛ƐĞŶ^ĂďŝĂ͛ƐǀĂŶĚĞnjĞǁĞƌĞůĚƚĞnjĞŐŐĞŶ͘

ŽǁĞůĚĞWŽƌƚƵŐĞĞƐĂůƐĚĞƌŐĞŶƟũŶŬƌŝũͲ ŐĞŶ ũĂĂƌůŝũŬƐ ƌƵŝŵ ϯϳ ŵŝůũŽĞŶ ĞƵƌŽ ŽƉ ŚƵŶ ƌĞŬĞŶŝŶŐ ŐĞƐƚŽƌƚ͘ KŵŐĞƌĞŬĞŶĚ ŝƐ ĚĂƚŵĂĂŶĚĞůŝũŬƐnjŽ͛ŶϯŵŝůũŽĞŶ͕ǁĞŬĞůŝũŬƐ ĐŝƌĐĂϳϱϬ͘ϬϬϬĞƵƌŽĞŶĚĂŐĞůŝũŬƐŝĞƚƐŵĞĞƌ ĚĂŶ ϭϬϬ͘ϬϬϬ ĞƵƌŽ͖ ǀŽŽƌ ĚĂƚ ůĂĂƚƐƚĞ ďĞͲ ĚƌĂŐ ŵŽĞƚ ĞĞŶ ŐĞŵŝĚĚĞůĚĞ ĂƌďĞŝĚĞƌ ĞŶͲ ŬĞůĞũĂƌĞŶǁĞƌŬĞŶ͘

DĂƌŬƚǁĂĂƌĚĞ /ŶĚĞƐĐŚĂĚƵǁǀĂŶZŽŶĂůĚŽĞŶDĞƐƐŝƐĐŚƵĚƚŚĞƚƚĂůĞŶƚǀĂŶ&ĂƌĐĞůŽŶĂ͕EĞLJŵĂƌ͕ĂĂƌĚŝŐĂĂŶĚĞ ŵŵĞƚĞĞŶŐĞƐĐŚĂƚũĂĂƌŝŶŬŽŵĞŶǀĂŶϮϵŵŝůũŽĞŶĞƵƌŽ͘ĞƐƉŝƚƐǀĂŶŚĞƚƌĂnjŝůŝĂĂŶƐĞĞůŌĂůŝƐĞƌ ĂůůĞƐĂĂŶŐĞůĞŐĞŶŽŵĚĞnjĞnjŽŵĞƌŝŶĞŝŐĞŶůĂŶĚnjŝũŶŵĂƌŬƚǁĂĂƌĚĞŶŽŐǁĂƚƚĞǀĞƌŚŽŐĞŶ͘ KŽŬŶŐĞůƐŝŶƚĞƌŶĂƟŽŶĂůtĂLJŶĞZŽŽŶĞLJnjŝƚĞƌǁĂƌŵƉũĞƐďŝũŵĞƚĐŝƌĐĂϮϰŵŝůũŽĞŶĞƵƌŽ͘ĂĂƌŵĞĞ njŝƚŚŝũŶŽŐŶĞƚŝŶĚĞƚŽƉͲϱǀĂŶŵĞĞƐƚǀĞƌĚŝĞŶĞŶĚĞǀŽĞƚďĂůůĞƌƐ͘ůĂƚĂŶ/ďƌĂŚŝŵŽǀŝĐnjŝƚǁĞůŝƐǁĂĂƌ ŵĞƚnjŽ͛ŶϮϲŵŝůũŽĞŶŶŽŐŶĞƚďŽǀĞŶĚĞƌŝƚ͕ŵĂĂƌĚĞǁĞĞĚƐĞŝŶƚĞƌŶĂƟŽŶĂůŝƐĚĞŐƌŽƚĞĂĨǁĞnjŝŐĞŽƉ ŚĞƚt<͘/ŶŶŽǀĞŵďĞƌǀŽƌŝŐũĂĂƌǁĂƐĂůĚƵŝĚĞůŝũŬĚĂƚŽĨZŽŶĂůĚŽĚĂŶǁĞů/ďƌĂŚŝŵŽǀŝĐŝŶƌĂnjŝůŝģnjŽƵ ŽŶƚďƌĞŬĞŶ͘WŽƌƚƵŐĂůĞŶǁĞĚĞŶƚƌŽīĞŶĞůŬĂĂƌŶĂŵĞůŝũŬŝŶĞĞŶǀĂŶĚĞƵƌŽƉĞƐĞƉůĂLJͲŽīƐǀŽŽƌĠĠŶ ƟĐŬĞƚŶĂĂƌƌĂnjŝůŝģ͘WŽƌƚƵŐĂů͕ŵĞƚZŽŶĂůĚŽnjĞůĨŝŶĞĞŶŚŽŽĨĚͲĞŶŐůĂŶƐƌŽů͕ƚƌŽŬĂĂŶŚĞƚůĂŶŐƐƚĞĞŝŶĚ͘

DOOR EUGÈNE DE KOK ŽŐŝŶŐŚŝũŝŶĂƉƌŝůŝŶĞĞŶĂŇĞǀĞƌŝŶŐǀĂŶsŽĞƚďĂů/ŶƚĞƌŶĂƟŽŶĂůůŽƐŶĂĞĞŶǀƌĂĂŐǀĂŶtŝůĨƌĞĚ'ĞŶĞĞ ŽĨtĞƐůĞLJ^ŶĞŝũĚĞƌŵĞĞnjŽƵŵŽĞƚĞŶŶĂĂƌŚĞƚǁĞƌĞůĚŬĂŵƉŝŽĞŶƐĐŚĂƉƌĂnjŝůŝģ͚͘:Ă͕ŶĂƚƵƵƌůŝũŬ͕͛ĂŶƚͲ ǁŽŽƌĚĚĞĞƌŬƐĞŶĞŶǀŽĞŐĚĞĚĂĂƌĂĂŶƚŽĞĞĞŶ^ŶĞŝũĚĞƌŝŶŐŽĞĚǀŽƌŵŽŶŵŝƐďĂĂƌŝƐǀŽŽƌŚĞƚEĞĚĞƌͲ ůĂŶĚƐĞůŌĂů͕ŵĂĂƌĚĂƚŚŝũďŝũůĂŶŐĞŶĂŶŽŐŶŝĞƚnjŽŐŽĞĚŝƐĂůƐǀŝĞƌũĂĂƌŐĞůĞĚĞŶ͘ŶĚĂƚnjŽƵǁĞůĞĞŶƐ ƚĞŵĂŬĞŶŬƵŶŶĞŶŚĞďďĞŶŵĞƚ^ŶĞŝũĚĞƌƐĞĐŚƚŐĞŶŽƚĞ͕ďĞƚŽŽŐĚĞĚĞǀŽŽƌŵĂůŝŐŚŽŽĨĚƌĞĚĂĐƚĞƵƌǀĂŶ ͚ƐůĂŶĚƐŐƌŽŽƚƐƚĞǀŽĞƚďĂůŵĂŐĂnjŝŶĞ͚͘ŝũnjŝũŶĂůůĞŵĂĂůnjŽĚƌƵŬďĞnjŝŐŵĞƚŚƵŶĞŝŐĞŶĐĂƌƌŝğƌĞĞŶŶĞͲ ŵĞŶŚƵŶŵĂŶŶĞŶĚĂĂƌŝŶǀŽůůĞĚŝŐŵĞĞ͕͛njĞŝŚŝũŽǀĞƌ͚ŚĞƚďĞƐƚĂĂƌĚŝŐĞŵĞŝƐũĞ͛zŽůĂŶƚŚĞ͕ŽŽŬĚŽĞͲ ůĞŶĚŽƉ^LJůǀŝĞ͕ĚĞǀŽŽƌŵĂůŝŐĞǀƌŽƵǁǀĂŶZĂĨĂĞůǀĂŶĚĞƌsĂĂƌƚ͕ĚŝĞŶƐͲŵĂĂƌŶŝĞƚŵĞĞƌĚŝĞǀĂŶŚĂĂƌ ͲǀƌŝĞŶĚŝŶ^ĂďŝĂĞŶĂŶĚĞƌĞŬůŽŶĞŶǀĂŶsŝĐƚŽƌŝĂĞĐŬŚĂŵ͕ĚĞǀŽĞƚďĂůǀƌŽƵǁĚĞƌǀŽĞƚďĂůǀƌŽƵǁĞŶ͘ ĞƌĞĂůŝƚLJƐŽĂƉƐ͕ƌĞƉŽƌƚĂŐĞƐŝŶŵŽĚĞͲĞŶƌŽĚĚĞůďůĂĚĞŶĞŶĚĞƚĞůĞǀŝƐŝĞƉƌŽŐƌĂŵŵĂ͛Ɛ͕ŚĞƚŝƐĚĞǀƌŽƵͲ ǁĞŶǀŽůŐĞŶƐĞƌŬƐĞŶĂůůĞŵĂĂůŐĞŐƵŶĚ͕ŵĂĂƌ͚njŽƌŐǁĞůĚĂƚĚĞŵĂŶŶĞŶnjŝĐŚĂůůĞĞŶŵĂĂƌŚŽĞǀĞŶ ƚĞĐŽŶĐĞŶƚƌĞƌĞŶŽƉŚĞƚǀŽĞƚďĂů͕͛ǁĂƐĚĞŬĞƌŶǀĂŶnjŝũŶďĞƚŽŽŐ͕ĚĂƚďŝũŶĂǁĞƌĚŽǀĞƌƐƚĞŵĚĚŽŽƌĚĞ ƐůĂƉƉĞůĂĐŚƚǀĂŶZĞŶĠǀĂŶĚĞƌ'ŝũƉ͕tŝŵ<ŝĞŌĞŶ'ĞŶĞĞ͘

EZ'ZKKdsZ/EZ^ ZĂĚĂŵĞů&ĂůĐĂŽ;ŽůŽŵďŝĂͿ͗ϮϭŵŝůũŽĞŶ &ƌĂŶŬZŝďĠƌLJ;&ƌĂŶŬƌŝũŬͿ͗ϭϲ͕ϱŵŝůũŽĞŶ &ĞƌŶĂŶĚŽdŽƌƌĞƐ;^ƉĂŶũĞͿ͗ϭϲŵŝůũŽĞŶ zĂLJĂdŽƵƌĠ;/ǀŽŽƌŬƵƐƚͿ͗ϭϲŵŝůũŽĞŶ ĂƐƟĂŶ^ĐŚǁĞŝŶƐƚĞŝŐĞƌ;ƵŝƚƐůĂŶĚͿ͗ϭϰ͕ϱŵŝůũŽĞŶ >ƵŝƐ^ƵĄƌĞnj;hƌƵŐĂLJͿ͗ϭϰŵŝůũŽĞŶ ĂƌůŽƐdĠǀĞnj;ƌŐĞŶƟŶŝģͿ͗ϭϯ͕ϱŵŝůũŽĞŶ ŝĚŝĞƌƌŽŐďĂ;/ǀŽŽƌŬƵƐƚͿ͗ϭϯŵŝůũŽĞŶ WŚŝůŝƉƉ>ĂŚŵ;ƵŝƚƐůĂŶĚͿ͗ϭϯŵŝůũŽĞŶ ^ƚĞǀĞŶ'ĞƌƌĂƌĚ;ŶŐĞůĂŶĚͿ͗ϭϯŵŝůũŽĞŶ 'ŝĂŶůƵŝŐŝƵīŽŶ;/ƚĂůŝģͿ͗ϭϯŵŝůũŽĞŶ

Wassen ĂŶǁĂƐŚĞƚŝŶĚĞŚŽŽŐƟũĚĂŐĞŶǀĂŶŚĞƚEĞĚĞƌůĂŶĚƐǀŽĞƚďĂůĂŶĚĞƌƐ͕ďůŝũŬƚƵŝƚŚĞƚďŽĞŬ͚sŽĞƚďĂůͲ ǀƌŽƵǁĞŶ͛ǀĂŶŚŝƐƚŽƌŝĐƵƐƌĂŵĚĞ'ƌĂĂĨĚĂƚĂůŝŶϮϬϬϴǀĞƌƐĐŚĞĞŶ͘,ŝũƐƉƌĂŬĚĂĂƌǀŽŽƌŵĞƚĞĐŚƚŐĞͲ ŶŽƚĞƐǀĂŶƐƉĞůĞƌƐĂůƐ:ĂŶ:ŽŶŐďůŽĞĚ͕ZŝŶƵƐ/ƐƌĂĞů͕ZŽďZĞŶƐĞŶďƌŝŶŬ͕:ĂŶWŽŽƌƚǀůŝĞƚ͕tŝŵ^ƵƵƌďŝĞƌ ĞŶZƵƵĚ<ƌŽů͘ůůĞĞŶdƌƵƵƐǀĂŶ,ĂŶĞŐĞŵĞŶĂŶŶLJƌƵŝũīǁŝůĚĞŶŶŝĞƚŵĞĞǁĞƌŬĞŶ͘ĞǀĞƌƐĐŚŝůůĞŶ ŵĞƚ ĚĞ ǀƌŽƵǁĞŶ ǀĂŶ ŶƵ njŝũŶ ĞǀŝĚĞŶƚ͘ ͚ĞŶ ǀŽĞƚďĂůǀƌŽƵǁ ŚĞĞŌ ƚĞŐĞŶǁŽŽƌĚŝŐ ĞĞŶ ĐĂƌƌŝğƌĞ͘ tŝũ ǁĂƌĞŶǀŽŽƌĂůƚŚƵŝƐ͘tĞǁĂƌĞŶĚĞǀƌŽƵǁĂĐŚƚĞƌĚĞǀŽĞƚďĂůůĞƌ͕ǁĞǁĂƐƚĞŶŚƵŶŬůĞƌĞŶĞŶnjŽƌŐĚĞŶ ǀŽŽƌĞƚĞŶ͕͛ůŝĞƚzǀŽŶŶĞ<ƌŽů͕ǀĂŶZƵƵĚ͕ĚŽŽƌĞ'ƌĂĂĨŽƉƚĞŬĞŶĞŶ͚͘ĂĂƌŝƐŶŝĞƚƐŵŝƐŵĞĞ͕ďĞŐƌŝũƉ ŵĞŐŽĞĚ͘/ŬŚĞďĞĞŶĨĂŶƚĂƐƟƐĐŚĞƟũĚŐĞŚĂĚ͛͘ dŽĐŚnjŝũŶĞƌŽŽŬŽǀĞƌĞĞŶŬŽŵƐƚĞŶƚƵƐƐĞŶƚŽĞŶĞŶŶƵ͘ĞǀŽĞƚďĂůǀƌŽƵǁĞŶŝŶĚĞũĂƌĞŶ͚ϳϬǁĂƌĞŶŽŽŬ ŶŝĞƚǀŝĞƐǀĂŶĚĞƐƉŽƚůŝŐŚƚƐĞŶůĞŝĚĚĞŶĞĞŶůƵdžĞůĞǀĞŶƚũĞ͕ŵĂĂƌǀĂŶƐŽĂƉƐĞŶƚĞůĞǀŝƐŝĞƉƌŽŐƌĂŵŵĂ͛Ɛ ǁĂƐŶŽŐŐĞĞŶĞŶŬĞůĞƐƉƌĂŬĞ͘EŽŐĞĞŶŽǀĞƌĞĞŶŬŽŵƐƚ͍ĞŶŇŝŶŬĚĞĞůǀĂŶĚĞĚŽŽƌĞ'ƌĂĂĨŐĞŢŶͲ ƚĞƌǀŝĞǁĚĞǀƌŽƵǁĞŶŚĞďďĞŶŝŶŵŝĚĚĞůƐŶŝĞƚŵĞĞƌĚĞĂĐŚƚĞƌŶĂĂŵǀĂŶĚĞǀŽĞƚďĂůůĞƌƐǁĂĂƌŵĞĞnjĞ ĚĞƐƟũĚƐǁĂƌĞŶŐĞƚƌŽƵǁĚ͘ĂƚŝƐŵŝƐƐĐŚŝĞŶŚĞƚůŽƚǀĂŶĚĞǁĂƌĞǀŽĞƚďĂůǀƌŽƵǁ͘sƌĂĂŐŚĞƚ^LJůǀŝĞ ǀĂŶĚĞƌsĂĂƌƚ͕ƐŽƌƌLJ͙DĞŝƐ͕ĞŶ^ĂďŝĂŽƵůĂŚƌŽƵnj͕ĞdžĐƵƐĞƐ͙sĂŶĚĞƌsĂĂƌƚ͕ŶŽŐŵĂĂůƐĞdžĐƵƐĞƐ͙ ŶŐŝnjĞŬ͕ŵĂĂƌ͘ ͚sŽĞƚǀĂůǀƌŽƵǁĞŶ͛ǀĂŶƌĂŵĚĞ'ƌĂĂĨŝƐŶŽŐƚĞŬŽŽƉŝŶĚĞďŽĞŬŚĂŶĚĞůƐĞŶǀŝĂŝŶƚĞƌŶĞƚǀĞƌŬƌŝũŐďĂĂƌ͘ /^EϵϳϴϵϬϮϲϯϮϬϴϲϲ͘

WK2014 VOETBAL

EĞĚĞƌůĂŶĚĞƌƐ ŶŚŽĞƐƚĂĂƚŚĞƚĞŝŐĞŶůŝũŬŵĞƚŽŶnjĞEĞĚĞƌůĂŶĚƐĞƐƚĞƌƌĞŶ͍ĞƐƚ ǀĞƌĚŝĞŶĞŶĚĞƐƉĞůĞƌŝƐZŽďŝŶǀĂŶWĞƌƐŝĞŵĞƚĞĞŶŐĞƐĐŚĂƚũĂĂƌŝŶͲ ŬŽŵĞŶǀĂŶďŝũŶĂϭϮŵŝůũŽĞŶĞƵƌŽ͕ŽŵŐĞƌĞŬĞŶĚnjŽ͛Ŷϰϳ͘ϬϬϬĞƵƌŽ ƉĞƌĚĂŐ͘ĞǀŽĞƚďĂůůĞƌǀĂŶDĂŶĐŚĞƐƚĞƌhŶŝƚĞĚǁŽƌĚƚŵĞƚnjŽ͛Ŷ ϴ ŵŝůũŽĞŶ ĞƵƌŽ ŐĞǀŽůŐĚ ĚŽŽƌ ĂLJĞƌŶ DƺŶĐŚĞŶͲĂĂŶǀĂůůĞƌ ƌũĞŶ ZŽďďĞŶ͘ Ğ ƐŝŶĚƐ ďĞŐŝŶ Ěŝƚ ƐĞŝnjŽĞŶ ǀŽŽƌ 'ĂůĂƚĂƐĂƌLJ ;dƵƌŬŝũĞͿ ƵŝƚŬŽŵĞŶĚĞtĞƐůĞLJ^ŶĞŝũĚĞƌŵŽĞƚŚĞƚŵĞƚďŝũŶĂϲŵŝůũŽĞŶƉĞƌ ũĂĂƌ ĚŽĞŶ͘ <Žƌƚ ŚŝĞƌŶĂ ƐƚĂĂŶ ĞŶŬĞůĞ ƐƉĞůĞƌƐ ĚŝĞ ŚĞƚ ŝŶ ƌĂnjŝůŝģ ǀĞƌŵŽĞĚĞůŝũŬŵĞƚĞĞŶƌĞƐĞƌǀĞƌŽůŵŽĞƚĞŶƐƚĞůůĞŶ͘<ůĂĂƐͲ:ĂŶ,ƵŶͲ ƚĞůĂĂƌ͕ĚĞƐƉŝƚƐǀĂŶ^ĐŚĂůŬĞ͛Ϭϰ͕ƐƚƌŝũŬƚnjŽ͛Ŷϰ͕ϱŵŝůũŽĞŶĞƵƌŽƉĞƌ ũĂĂƌ ŽƉ͖ ŶĞƚ ĂůƐ ǀĞƌĚĞĚŝŐĞƌ :ŽŚŶ ,ĞŝƟŶŐĂ ǀĂŶ ǀĞƌƚŽŶ͘ dŽƚ ĚĞ ĐĂƚĞŐŽƌŝĞ ͚ŐƌŽŽƚǀĞƌĚŝĞŶĞƌ ŵĂĂƌ ǁĞŝŶŝŐ ƐƉĞůĞŶĚ͛ ďĞŚŽŽƌƚ njĞŬĞƌ ůũĞƌŽůŝĂŵĞƚϱ͕ϱŵŝůũŽĞŶĞƵƌŽ͘ sŽŽƌĚĞŐŽĞĚĞŽƌĚĞ͗ďŝũĂůůĞŚŝĞƌďŽǀĞŶŐĞŶŽĞŵĚĞũĂĂƌƐĂůĂƌŝƐƐĞŶ ďĞƐƚĂĂƚĞĞŶŽǀĞƌǁĞŐĞŶĚŐƌŽŽƚĚĞĞůƵŝƚƌĞĐůĂŵĞŽƉďƌĞŶŐƐƚĞŶ͘


CURVED UHD UE55HU8500 Met Samsungs revolutionaire Curved UHD TV (139cm) kijk je niet naar actie, maar sta je er middenin! TV kijken krijg een nieuwe betekenis. Het Curved UHD scherm is gebogen onder de juiste hoek voor een optimale kijkafstand vanuit je hele woonkamer. Ervaar de adembenemende beeldkwaliteit met een resolutie die vier keer zo hoog is als een Full HD TV. Normaal € 3.499,-

€ 2.999,-*

Na €500,- retour via Samsung

UHD TV 65PFL9708

DESIGN TV 55PDL8908S

De Philips 65PFL9708S (165cm) is een Ultra HD LED televisie met driezijdig Ambilight en Smart TV. Ultra HD betekent dat deze televisie een 4x de resolutie heeft van een Full HD televisie, hiermee worden beelden nog scherper. Het driezijdig Ambilight laat het scherm nog groter lijken door aan de zijkanten en bovenkant een gekleurde gloed te tonen die dezelfde kleur heeft als het beeld op de televisie.

De Philips DesignLine 55PDL8908 (139cm) is uniek door zijn innovatieve glazen ontwerp en ziet er adembenemend uit! Je kijkervaring zal nog intensiever zijn dankzij de driezijdige Ambilight XL! Ook is deze Philips DesignLine voorzien van 1400 Hz PMR waardoor beeldbewegingen er gedetailleerd, vloeiend en natuurlijk uitzien. Deze 55PDL8908 is een aanwinst voor je woonkamer!

Normaal € 4.999,-

€ 3.499,-

ORANJEKNALLER

ORANJEKNALLER

AV-RECEIVER SR5008SG Met de Marantz SR5008 AV-receiver brengt u het stadiongevoel naar uw huiskamer. U komt ogen en oren tekort met deze uitgebreide 7.1-kanaalsreceiver. Met een vermogen van 100 Watt per kanaal heeft deze receiver een sterk hart. Uw oren krijgen de kost met onder meer Dolby TrueHDen DTS-HD-ondersteuning. Muziekliefhebbers benaderen hun digitale collectie via de USB-ingang en voor vinylverzamelaars is een Phono MM-ingang aanwezig.Tenslotte integreert u de SR5008 eenvoudig in uw netwerk met onder meer DLNA- en AirPlay-ondersteuning. Normaal € 849,-

OOK IN ZWART LEVERBAAR!

€ 1.999,-

ORANJEKNALLER

FIDELIO AW3000 Beluister al uw muziek draadloos en in HiFi-geluid met de Philips Fidelio draadloze HiFi-luidspreker. U streamt de muziek moeiteloos vanaf uw laptop/PC, Apple- of Android-apparaat en geniet dankzij de vier HiFi-drivers van een meeslepend geluid uit een compacte luidspreker. Normaal €199,-

€ 179,-

ORANJEKNALLER

HOMECINEMA SET HTB9550D Beleef de actie zoals in de bioscoop, waar in de kamer u ook bent. Het Philips home cinema-systeem HTB9550D bevat luidsprekerdrivers aan de voor- en zijkant voor een gelijkmatige Surround Sound in de hele kamer. Normaal € 1.299,-

€ 799,99

ORANJEKNALLER

€ 649,99

ORANJEKNALLER

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT! KOM VOOR EEN DEMONSTRATIE.

Voorstraat 57 4153 AJ Beesd Tel. 0345-683979 www.wakkermans.nl Blijf op de hoogte

Normaal € 2.999,-

Openingstijden: Ma. t/m Do. 09.00 - 18.00 uur Vr. 09.00 - 21.00 uur Za. 09.00 - 17.00 uur

facebook.com/wakkermansav

@wakkermansav

Afwijkingen in afbeeldingen, omschrijvingen en prijzen voorbehouden.


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

41 uit het nieuws

DE WEEK IN BEELD

XekmZehfš De bouwvakkers Willemien en Jac-

^_ijeh_[š In opdracht van de Stichting Mooi Wo-

h[_i`[š Afgelopen week is een groep van 30 gas-

queline bezoeken de scholen om Bouwdorp Vuren aan te kondigen. Inschrijven (à 7,50 euro) kan t/m 16 juni bij de Spar in Vuren of via bouwdorpvuren.nl.

nen in Enspijk onderzoeken kinderen van De Minzerie de historie van het onderwijs en van het kasteel van Enspijk. Ze presenteren de werkstukken 26 mei.

ten van de Zonnebloem met 17 rollators voor een 5daagse bus vakantie naar Terneuzen geweest. Ze genieten van het Zeeuwse land.

\[[ijm[[aš Zo’n 55 kinderen deden woensdag

ieY_Wbc[Z_Wš Groep 8 van De Rietput in Heu-

tijdens de Rhenoyse feestweek mee met de Highland Games. Clan ‘de doedelzakken’ is het beste in kogelstoten, touwtrekken en boomstam werpen.

kelum werd maandag met het lesprogramma ‘Safe and Social’ door UPC wegwijs gemaakt in veilige omgang met internet en sociale media.

W\iY^[_Zš Dicky van Zee (links) stopt na vier jaar als penningmeester bij Stichting Vrienden van Lingesteyn. Nel Sprado neemt Dicky’s taken over.

k_jZW]_d]š Christel van Butseaar doet met haar

cWhajš Verpleeghuis Lingesteyn hield zaterdag

fh_`iš Rudolf van Reenen’s ballon landt in De

team ‘Restart Wobble People’ mee aan de Beam Challenge, van Hemelvaart tot Pinksteren. Een van de opdrachten: spelletjes spelen met bejaarden.

de Bloesemmarkt, met live muziek en valkerij In Vogelvlucht. De opbrengst wordt gebruikt voor extra activiteiten voor de woongroepen in Hornstaete.

Cocksdorp op Texel, goed voor een docking station. Tweede: Anne-Ruth den Besten en Lauren Verdugt, derde: Naomi Brandsma en Luuk den Besten. Vindersprijs: Simone Luijt uit Oegstgeest. De wedstrijd was georganiseerd door LOV en gemeente Leerdam.

`kX_b[kcš Restaurant Grand Athina vierde haar

`kX_b[kcš Echtpaar Veld uit Vuren was donder-

`kX_b[kcš Echtpaar Bel uit Leerdam is 65 jaar

1-jarig bestaan met een optreden van Jan Vayne. Het restaurant aan de Stationsweg 2 in Leerdam houdt regelmatig thema-avonden met live-muziek.

dag vijftig jaar getrouwd en kreeg woensdag felicitaties van burgemeester Van Ruijven. Op de foto: het echtpaar met hun kleinkinderen en de burgemeester.

getrouwd en vierde dat zaterdag met een receptie bij restaurant Grand Athina. Burgemeester Houtman en zijn vrouw feliciteerden de familie. FOTO: WICEK LISTWAN


KEUZE UIT: ± 180 KASTEN, DRESSOIRS EN WANDOPSTELLINGEN ± 100 BANKSTELLEN ± 50 RELAXFAUTEUILS ± 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN GROTE COLLECTIE VERLICHTING GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS GECOMBINEERD MET R.V.S. ± 70 SLAAPKAMERS, BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN (o.a. Eastborn, Ubica, Velda) HEEL VEEL WOONACCESSOIRES

Wel k onz om oo eM k in e g a verl icht grote stor ing e

van 10.00 - 17.00 uur


Woensdag 4 juni 2014

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

VERMIST Kater - wit met zwart, groot; Leerdamseweg te Asperen Poesje - schildpad, ziet er wat rommelig uit; Zuiderlingedijk te Heukelum Fosco - 6-jarige kater, Main Coon, zwart half langharig, bij achterpoot een uitstekende teennagel, rode halsband; Narva, Leerdam Beer - kater, cypers grijs met een dunne staart, beetje kaal op de buik, heel slank met een hangbuikje; Van Hoevestraat, Leerdam

Dierenasiel

Epke is op 5 april naar Dierentehuis Leerdam gebracht. Deze kat vindt dat de wereld om hem draait. Hij is het stralend middelpunt van het universum. Dit is een karaktertrekje waar mensen mee moeten kunnen leven: Epke kan aandacht moeilijk met andere dieren kan delen. Andere katers vindt hij niet leuk. Met poezen gaat hij beter om, zolang ze maar accepteren dat Epke altijd voor gaat. De kennismaking met een klein hondje verliep gezellig. Epke wil heel graag geaaid worden en overal bij zijn. Gelukkig wil Epke ook naar buiten, zodat de nieuwe eigenaar ook wat tijd voor zichzelf heeft. Opgepakt worden vindt Epke niet leuk. Epke is als zwerver in het asiel terecht gekomen en is naar verwachting in 2012 geboren.

q WWW.DIERENTEHUISLEERDAM.NL

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

43 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Lokale omroep

Trouwe luistergroep voor interkerkelijk programma Salem

Vertrouwd geluid op zondagmorgen Cor van Ooijen (67) verzorgt al 25 jaar lang het kerkprogramma Salem bij de lokale omroep Lingewaal FM. ĩĢĢįġĞĪĊĞİĭĢįĢī š Op zondagmorgen presenteert hij met hulp van een vast team van technici de rechtstreekse kerkuitzending vanuit één van de zeven deelnemende kerkelijke gemeenten in Lingewaal: de Hervormde gemeenten in Asperen, Herwijnen, Vuren en Heukelum en de Gereformeerde kerken van Herwijnen, Vuren en Asperen. Na de kerkdienst zit Van Ooijen ook achter de knoppen bij de presentatie van het geestelijke verzoekplatenprogramma. “Ik heb geen idee hoeveel mensen er wekelijks naar de kerkdienst en het verzoekplatenprogramma luisteren. We doen geen luisteronderzoek. Maar je hoeft maar één verkeerde datum te noemen en de telefoon staat roodgloeiend”, zegt de goedlachse programmamaker uit Asperen. Van Ooijen weet uit de vele reacties dat de kerkuitzendingen vooral bij oudere mensen in de smaak vallen. “We weten van heel veel luisteraars dat ze niet alleen luisteren naar de rechtstreekse uitzending op zondag, maar vervolgens ook nog eens naar de herhaling op woensdag.” “Het is allemaal een stuk makkelijker dan vroeger”, zegt Van Ooijen. “Toen moest je doordeweeks een bandje of cd ophalen bij de kerken. En dan maar hopen en bidden dat ‘ie van goede kwaliteit was. De laatste jaren hoeven we de livestream van de uitzending alleen maar door te prikken.” De uitzending van de kerkdienst duurt anderhalve uur. “Het gebeurt een enkele keer dat een dominee het niet redt binnen de tijd. Dan zijn we onverbiddelijk en stoppen we de uitzending voordat de dominee de zegen heeft uitgesproken.” Politiek Van Ooijen was tot 2010 wethouder in de gemeente Lingewaal, voor het CDA Na zijn afscheid verzorgde hij bij Lingewaal FM ook de rechtstreekse uitzendingen van de raadsvergaderingen. Daarnaast voert Van Ooijen in de

™KVcDd^_Zc!]ZikZgigdjlYZ\Zaj^YkVcHVaZb#

studio aan de Gildenstraat ook regelmatig gesprekken met burgemeesters en andere kopstukken uit de plaatselijke politiek. Van Ooijen is vaste gast tijdens de persgesprekken op het gemeentehuis in Lingewaal. Hij aarzelt niet om zijn mening te geven. “Of ze daar bij de gemeente nou zo blij mee zijn, vraag ik me af. In het begin had wethouder Van Bezooijen bij een lastige vraag nog wel eens iets van: ‘o, maar dat moet je maar aan Van Ooijen vragen.’ Toen ik net afscheid had genomen als wethouder, dacht ik vaak: ‘jonge, jonge, hoe verzinnen ze het. Dat had ik toch heel anders gedaan. Ik zat er te dicht op. Tegenwoordig kan ik gelukkig wat meer afstand nemen.” Van Ooijen zit nog wel eens met kromme tenen als de raadsvergaderingen niet helemaal naar wens verlopen. De geluidskwaliteit is doorgaans

FOTO: DICK AANEN

heel acceptabel. Als er iets fout gaat, dan ligt het vaak aan de sprekers zelf. “Dan vergeten wethouders bijvoorbeeld om de microfoon open te zetten, waardoor er natuurlijk hele stiltes vallen. Bij radio mag dat nooit gebeuren.” Van Ooijen vindt het jammer dat politieke partijen zo weinig gebruik maken van de lokale omroep. “In de tijd van de verkiezingen heb je helemaal geen probleem om ze voor de microfoon te krijgen. Maar als de verkiezingen weer voorbij, dan zie je ze opeens niet meer. Wat is er nou makkelijker om hier je verhaal te vertellen? Je hebt de hele zender tot je beschikking. We zenden uit van Ameide en Lexmond tot Herwijnen en Gorinchem. Ze maken er geen gebruik van en dat vind ik dom. Ze hebben natuurlijk het idee dat we hier een beetje zitten te prutsen in een achterkamertje. Ze hebben geen idee hoe modern onze studio is.”

Lingewaal FM heeft een continue programmering. Nog wel met weinig eigen producties. Maar dat gaat misschien veranderen. Van Ooijen: “We zijn momenteel aan het praten met de lokale omroep Klokradio in NieuwLekkerland over het uitwisselen van programma’s. Zij zijn bijvoorbeeld heel goed in sportverslaggeving.” Een belangrijke inkomstenbron voor de lokale omroep zijn de subsidiebedragen vanuit Lingewaal, Leerdam en Zederik. Van Ooijen: “Officieus zijn wij de rampenzender voor de gemeente Lingewaal. Wij kunnen zonder problemen de uitzendingen van omroep Gelderland en van Radio Rijnmond inprikken. Die twee zenders zijn hier slecht te ontvangen. Terwijl wij met onze zender op de kerktoren van Asperen een bereik hebben tot voorbij Utrecht.” Dick Aanen

Beweegmaand bij Rivas

El Boukhari viert 20-jarig bestaan

ĩĢĢįġĞĪ š De Rivas Leef&-gezondheidswinkels staan in de maand juni in het teken van ‘Bewegen is gezond’. Bezoekers kunnen de gehele maand deelnemen aan checks en screenings of vrijblijvend hun vragen stellen tijdens het inloopspreekuur.

ĩĢĢįġĞĪ š De islamitische basisschool El Boukhari vierde vorige week woensdag haar twintigste verjaardag. Dat deed de school met een feestdag voor de leerlingen en ‘s avonds een reunie voor oud-leerlingen.

Met Fitcheck4you komen bezoekers er snel achter hoe het met hun fitheid is gesteld. Hiervoor voert de leefstijlcoach van Rivas Zorggroep een aantal metingen uit en kan er eventueel een korte conditietest worden gedaan. Aan de hand van de resultaten krijgt de bezoeker een persoonlijk advies. Rivas werkt voor deze fitheidscheck samen met de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ. De minimale leeftijd voor deelname is 8 jaar. Voor de gratis Fitcheck4you kunnen bezoekers op 11 juni tussen 13:30 en 16:00 uur vrijblijvend binnenlopen bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkel in Leerdam, gezondheidsplein Lingepolikliniek/Lingesteyn. In Gorinchem (Beatrixziekenhuis) is de check op vrijdag 13 juni van 13:30 tot 16:00 uur. Bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkel in Leerdam kunnen bezoekers op

donderdag 19 juni hun wervelkolom gratis laten screenen. De medewerkers van Welness Center NL uit Geldermalsen controleren met een pijnloze methode de wervelkolom en spieren en zenuwen die hier omheen liggen. De screening duurt, inclusief uitleg en vrijblijvend advies, ongeveer tien minuten. Geïnteresseerden kunnen vooraf een afspraak maken via de Rivas Zorglijn (0900-8440). De screening vindt plaats tussen 10:00 en 16:00 uur. Mensen die meer willen weten over bijvoorbeeld bewegen en voeding kunnen hiervoor iedere vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur terecht op het inloopspreekuur van de leefstijlcoach van Rivas. Op vrijdag 20 juni meet de leefstijlcoach in Gorinchem bovendien het gewicht en vetpercentage en ontvangt de bezoeker een persoonlijk voedingsadvies dat past bij het beweegpatroon. Voor Rivas-pashouders ligt in juni een gratis stappenteller klaar. Op vertoon van hun Rivas Voordeelpas kunnen de pashouders deze afhalen in de winkel. Dit geldt zolang de voorraad strekt. De adressen en openingstijden van de winkels zijn te vinden op www.rivas.nl.

Ballonnen sieren de entree van de school en in alle lokalen vieren de kinderen feest. Meisjes studeren met behulp van een spelcomputer een dans in, kinderen versieren een stoffen tas, leren djembé spelen, doen een fotografieworkshop of leven zich uit met sport en spel. Ook dwarrelt de geur van verse wafels door de school, al is het bakken van de wafels even gestopt omdat de stoppen door sloegen.

en drie provincies. “We zijn een echte streekschool en het leerlingenaantal is groeiend.” Dat heeft onder meer te maken met de goede reputatie van de school. In het landelijke RTL-onderzoek van eind 2013 scoort El Boukhari van alle scholen in Leerdam als beste met een 7,5.

De school heeft een eigen gebedsruimte en godsdienstdocent. Alle kinderen krijgen twee keer per week koran- en godsdienstles. Meisjes mogen een hoofddoek dragen, maar dat is niet verplicht. “We zijn heel liberaal en warm. Iedereen kan hier zichzelf zijn.”

Directeur Henk Warrink is trots op ‘zijn’ school. Toen hij vijf jaar geleden de overstap maakte van het openbare onderwijs naar het islamitische onderwijs werd er even vreemd gekeken, maar hij heeft op El Boukhari zijn plek gevonden, net zoals de school haar plek in Leerdam heeft gevonden. De school maakt onderdeel uit van Stichting Simonscholen en telt inmiddels 131 leerlingen uit vier gemeenten

™@^cYZgZckZgh^ZgZc]jcZ^\ZciVh#

FOTO: MARIJKE VERHOEF


Vacatures

Woensdag 4 juni 2014

GEBR. MIDDAG B.V.

OP HET INDUSTRIETERREIN NIEUW SCHAIK TE LEERDAM OPSLAGRUIMTES

BEDRIJFSRUIMTES

Schoonrewoerd Tel. 0345-641998

van 2 m2 tot Ca. 20 m2 alle ruimtes voorzien van daglicht / led-verlichting, ventilatie en vorstvrij Nijverheidstraat 34

op beganegrond, eigen sanitair en verwarming 45 m2 / 60 m2 / 90 m2 ruim parkeerterrein Nijverheidstraat 34

KANTOORRUIMTES

VOOR INFORMATIED $FKWKRYHQ /9/(;021'  

Vakman nodig? Meubelmaker en klusser

Uw adres voor: 8ZDGUHVYRRU 

 

NIEUW IN DE VERHUUR

Bouw- en Aannemingsbedrijf Nieuwbouw / Verbouw / Onderhoud / Renovatie

7XLQERVJURQG Tuin/bos grond %HPHVWHWXLQDDUGH Bemeste tuinaarde 2SKRRJJURQG Ophooggrond =DQG Zand

44

Dirk van Dusseldorp.nlHeukelum 06-30078676

op 1e etage 50 m2 / 100 m2 compleet ingericht, eigen sanitair en parkeerruimte Energieweg 15

Tel: 06-13482669 Email: luuk@d-dunnen.nl Tel: 0345611515%HWRQJUDQXODDW Betongranulaat 0HQJJUDQXODDW Menggranulaat 0HQJJUDQXODDW Menggranulaat 0HQJJUDQXODDW

  

 0/31,5 0/31,5 0/16 

Zet uw bedrijf op de kaart!en vele verhardingsmaterialen HQYHOHYHUKDUGLQJVPDWHULDOHQ 0183-307286 H

Deze week in Hollywoud o.a.:

6SLMNVHGLMN56*1*25,1&+(0 Spijksedijk 

4207 GN GORINCHEM 0183 - 62 40 87

Coach Annet Bassa-Mesker Afslanken, aankomen, fitter worden!

www.rightlife4u.nl 06-53 42 92 53 Rightlife4uAnnetBassaHerbalifeCoach

WWW.HOLLYWOUD.NL

-XPS6WUHHW0DOHÂżFHQW' (GJHRI7RPRUURZ' :DONRI6KDPH ;0HQ 'D\V RI )XWXUH 3DVW ' *RG]LOOD ' Bad Neighbours, Muppets Most Wanted, Toen :DV*HOXN+HHO*HZRRQ7LQNHU%HOOHQGH3LUDWHQ'1/)OLWVHQKHW0DJLVFKH+XLV'1/ 3LP 3RP+HW*URWH$YRQWXXU5LR'1/

U wilt uw bedrijf promoten? Kies voor een betrouwbare communicatiepartner: De Groot Crossmedia, het creatieve team van De Groot Drukkerij. Onze professionals kunnen van idee tot uitvoering het proces voor u verzorgen. Interesse? Neem, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met ons op.

15 juni 2014 Vaderdag-voorpremière Heksen Bestaan Niet met vader-kind wedstrijd

Webdesign & development Grafische vormgeving Online oplossingen Social media DTP productie

17 juni 2014

degrootcrossmedia.nl

Ladies Night met Walking on Sunshine, incl. welkomstdrankje en leuke stands!

Zuidzijde 131, Goudriaan | Tel. 0183 - 583 283 E: info@degrootcrossmedia.nl

Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

Werk van de maand juni: verbouwing bij de familie Tiems

Minder onderhoud, meer wooncomfort <Ä&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹ Íť Íť

Íť Íť

Íť

Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ͲÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E; Ç Ĺ˝ĹśĹ?ĹśĹ?Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Í&#x2DC; Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ĺ?ĹśĹ? Ç&#x152;Ĺ?ŊŜŽĆ&#x2030;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹĹśÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E; ŏƾŜĆ?Ć&#x161;Ć?Ć&#x161;ŽĨĹŹĹ˝Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ĺś<Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć&#x161; Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ä&#x17E;ĹŹĹŻÄ&#x17E;Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2DC; KĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x17E; Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľÄ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; Ä&#x17E;ŏƾŜĆ?Ć&#x161;Ć?Ć&#x161;ŽĨĹŹĹ˝Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä?Ä&#x17E;Ĺś Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;ŽĎÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ĺś ,ZннĹ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Í&#x2DC; Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŻ Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺś Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÇ&#x152;Ĺ˝ĹśÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2DC;

Met een stel nieuwe kunststof kozijnen heeft de familie Tiems uit Nieuwegein voortaan geen last meer van onderhoud aan de gevel. Een verademing voor Albert Tiems.

Albert Tiems blikt terug: â&#x20AC;&#x153;Jou moet ik hebben, dacht ik. Na goed overleg waren we eruit: het werden kunststof kozijnen. Nooit meer last van onderhoud, dat leek me wel wat.â&#x20AC;?

meteen nieuwe raamdorpelstenen. Ook is er boven dubbelglas aangebracht. Tiems: â&#x20AC;&#x153;Dat is ideaal. De kozijnen zijn niet alleen onderhoudsvrij, maar de boel is nu ook veel beter geĂŻsoleerd.â&#x20AC;?

Om de drie Ă vier jaar klom hij op een hoge ladder om de kozijnen op de eerste en tweede verdieping te schilderen. De houten kozijnen vroegen om veel onderhoud, dus was hij genoodzaakt om iedere keer met een kwast bovenaan de ladder wiebelig aan de slag te gaan.

Stijl De keuze werd iets beperkt door het rijtjeshuis waarin Albert Tiems samen met zijn vrouw Saskia en dochter Marjolein woont. â&#x20AC;&#x153;Het moest passen in de stijl van het rijtje, we zaten vast aan een bepaald design. Maar dat maakte de keus eigenlijk alleen maar makkelijk.â&#x20AC;?

De samenwerking met Verspuy Bouwsystemen was perfect en het resultaat mag er zijn. Na de verbouwing kreeg de familie Tiems goedkeurende blikken van de buren. â&#x20AC;&#x153;Onze buren hebben al kunststof kozijnen, maar in een wat lompere uitvoering. Toen ze het resultaat bij ons zagen, hebben ze ook meteen contact opgenomen met Verspuy. Bij hen gaan ze binnenkort ook aan de slag om de kozijnen te vervangen.â&#x20AC;?

Overleg Tiems kwam erachter dat zijn goede kennis uit de kerk een bouwbedrijf heeft: Bas Verspuy Bouwsystemen.

Na een weekje werken was het huis van de familie Tiems voorzien van nieuwe kozijnen, Keralit gevelbekleding en ook

Ä&#x201A;Ć?sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x2030;ĆľÇ&#x2021;Ĺ˝ĆľÇ Ć?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ĺś ,Ĺ˝Ĺ?Ä&#x17E;'Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;ŜϾÄ&#x201A; Ď°ĎŽĎŽĎ­D,ŽŽĹ?Ä?ůŽŏůÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161; dÄ&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;ϏϭϴϯͲϹϴώϾϭϏ Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x2030;ĆľÇ&#x2021;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ć?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x2030;ĆľÇ&#x2021;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ć?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů


Vacatures

Woensdag 4 juni 2014

45

Kroeze Kroeze Infra bv voert met een team van 40 enthousiaste medewerkers werkzaamheden uit in zowel hoofdaanneming als onderaanneming. Het gaat om projecten van verschillende omvang in opdracht van particulieren, aannemersbedrijven, projectontwikkelaars en overheidsinstellingen. Ons werkgebied ligt in het midden van het land tot aan Rotterdam en omgeving. Ons bedrijf is VCA** 2008/5.1, ISO 9001:2008 en BRL 7000 (protocol 7001 en 7004) gecertificeerd. a

Voor de maanden juni, juli en augustus 2014 zijn wij op zoek naar

Vanwege uitbreiding en groei van de activiteiten zoeken we de volgende collegaâ&#x20AC;&#x2122;s.

VAKANTIEWERKERS

die huishoudelijke zorg willen leveren bij onze cliĂŤnten thuis, in de regioâ&#x20AC;&#x2122;s Leerdam / Zaltbommel / Buren / Vianen. De werktijden worden in onderling overleg bepaald, maar zullen voornamelijk in de ochtenduren zijn.

Ben je minimaal 18 jaar, in het bezit van een rijbewijs en bij voorkeur ook een auto en vind je het leuk om bij onze cliĂŤnten huishoudelijke zorg te leveren? Reageer dan snel! Ook herintreders worden uitgenodigd te solliciteren.

ERVAREN HOOFD BEDRIJFSBUREAU Als Hoofd Bedrijfsbureau ben je verantwoordelijk voor meerdere complexe en multidisciplinaire projecten, waarbij je intensief contact onderhoudt met diverse belanghebbende partijen. Functie-inhoud: Â&#x2021; Inventariseren van aanbestedingen en bestuderen van de vooraankondiging van openbare aanbestedingen Â&#x2021; Het in samenwerking met de directie selecteren en (laten) opvragen van beschikbare contracten/ bestekken Â&#x2021; Leidinggeven aan de medewerkers van het bedrijfsbureau Â&#x2021; Mondeling en schriftelijk communiceren: taalkundig correct, duidelijk, vloeiend, kernachtig en doelgericht Â&#x2021; Controleren van begrotingen en in overleg met de bedrijfsleiding c.q. de directie de inschrijfsom van de projecten bepalen Â&#x2021; Plannen en coĂśrdineren voorbereiding van projecten

Tevens zijn wij op zoek naar

VAKANTIEWERKERS die in de zorg willen werken. Voor deze functie is het vereist dat je een opleiding in de zorg volgt (verzorgende, niveau 3 of verpleegkundige, niveau 4 of 5) en minimaal het onderdeel â&#x20AC;&#x153;medicatie delenâ&#x20AC;? hebt afgerond. Ook gediplomeerd helpenden, verzorgenden AG/IG en verpleegkundigen worden uitgenodigd te reageren. De werktijden worden in onderling overleg bepaald.

Wil je meer informatie?

Functie-eisen: Â&#x2021; Minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van Civiele Â&#x2021;7HFKQLHNRIYHUJHOLMNEDDU Â&#x2021; Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie Â&#x2021; Goede communicatieve- en leidinggevende vaardigheden Â&#x2021; Goed praktisch en technisch inzicht in de bouwprocessen Â&#x2021; Kennis en ervaring met Metacom is een prĂŠ Â&#x2021; Kennis van en ervaring met EMVI, UAV-gc en multidisciplinaire projecten Â&#x2021; Goede beheersing van Microsoft Office Â&#x2021; Beslissingen kunnen en durven nemen

Neem dan contact op met Louwerenske Klop (voor de vacature in de huishouding), of Bea Bikker (voor de vacature in de zorg). Tel: 0345-614241.

Heb je interesse?

Stuur dan, binnen 7 dagen na verschijning van deze advertentie, een schriftelijke sollicitatie aan: Huis ter Leede, t.a.v. Annemarije van den Bogaard, Eiland 1, 4143 EN, Leerdam. Of stuur een email aan: personeelsadviseur@huisterleede.nl

ERVAREN HOOFDUITVOERDER

Dorpshuis De Biezen te Hagestein zoekt een nieuwe

beheerder

(m /v)

Dorpshuis De Biezen Het dorpshuis De Biezen voorziet al bijna 39 jaar in de constante behoefte aan ontspanning en ontmoeting binnen de Hagesteinse gemeenschap. Tal van verenigingen en particulieren maken gebruik van ons dorpshuis dat met een grote zaal (sport- en feestzaal), drie kleinere zalen en een gezellige bar op een passende manier in de behoefte voorziet. Wekelijks vinden tal van (verenigings)activiteiten plaats. Het dorpshuis wordt bestuurd door een stichting en wordt voor zijn sociale functies door de gemeente gesubsidieerd.

Als Hoofd Uitvoerder draag je zorg voor de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot de zelfstandige uitvoering van projecten zodat deze projecten binnen de bestekseisen, volgens het kwaliteitsplan, binnen de planning en de werkbegroting gerealiseerd worden. 7HYHQVOHYHUMHHHQZH]HQOLMNHELMGUDJHDDQKHWDQDO\VHUHQYDQKHWERXZSURFHVELQQHQGH organisatie en ben je bij voortduring bezig om dat te verbeteren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats. Je voert overleg met alle bij een project betrokken partijen en organiseert de werkzaamheden welke nodig zijn om het werk te realiseren. Je hebt ruime ervaring als hoofduitvoerder en bent in staat om zelfstandig te werken en leiGLQJWHJHYHQ7HYHQVEHQMHGHVFKDNHOWXVVHQGHERXZSODDWVHQGHGLUHFWLH Functie-inhoud: Â&#x2021; Signaleren van meer- en minderwerk, afwijkingen en de financiĂŤle ontwikkeling van de projecten bijhouden Â&#x2021; (Mede) organiseren en bijwonen van evaluaties na afronding van de projecten Â&#x2021; Zorgdragen dat de werkzaamheden conform de kwaliteits-, veiligheids- en milieuplannen uitgevoerd worden Â&#x2021; Regelen van en toezien op de dagelijkse werkzaamheden ten aanzien van de uitvoering van de projecten Â&#x2021; Onderhouden van contacten met opdrachtgevers, gemeenten, leveranciers en onderaannemers Â&#x2021; Controle op dagelijks uit te voeren werkzaamheden Â&#x2021; Deelnemen aan en bijdragen leveren aan werkbesprekingen en projectevaluaties

Het bestuur zoekt Het bestuur zoekt een beheerder (man, vrouw, echtpaar) die oog heeft voor de centrale en sociale functies en beschikt over goede contactuele eigenschappen. Hij/zij moet een klein team van medewerkers kunnen aansturen. Kandidaten dienen te beschikken over relevante diplomaâ&#x20AC;&#x2122;s (bijvoorbeeld MBO Horeca), waardoor zij zelfstandig kunnen ondernemen. Kandidaten dienen bereid te zijn referenties desgevraagd te overleggen. Het bestuur biedt De beheerder pacht de horeca-activiteiten en is verantwoordelijk voor de

Functie-eisen: Â&#x2021; Minimaal HBO werk- en denkniveau Â&#x2021; Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie Â&#x2021; Goede communicatieve- en leidinggevende vaardigheden Â&#x2021; Goed praktisch en technisch inzicht in de bouwprocessen Â&#x2021; Ervaring in de GWW en/of Betonbouw is een prĂŠ Â&#x2021; Kennis van en ervaring met EMVI, UAV-gc en multidisciplinaire projecten Â&#x2021; Kennis van ISO en VCA procedures Â&#x2021; Goede beheersing van Microsoft Office Â&#x2021; Kennis en ervaring met Metacom is een prĂŠ Â&#x2021; VCA - VOL Â&#x2021; Beslissingen kunnen en durven nemen

schoonmaak en klein onderhoud. De voorwaarden worden in het pachtcontract in overleg vastgesteld. Het dorpshuis is compleet ingericht en de beheerder behoeft niet te investeren in apparatuur. Uw reactie U stuurt een brief met CV waaruit uw motivatie en ervaring blijken, voor 23 juni 2014 naar de secretaris; adres Het Laantje 23, 4124 BD Hagestein. Voor informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer M.C.M. Frasa (tel. 06 5340 8968).

%HQMLMGLHJHGUHYHQWHDPSOD\HUGLHRS]RHNLVQDDUHHQQLHXZHXLWGDJLQJELQQHQHHQVQHO JURHLHQGG\QDPLVFKHDDQQHPHUVEHGULMIVWXXUGDQMHVFKULIWHOLMNHVROOLFLWDWLHQDDUKHW onderstaande adres of reageer per mail. Voor verdere informatie kan je uiteraard telefonisch contact met ons opnemen. Kijk voor verdere informatie over ons bedrijf op onze website www.kroezebv.nl Kroeze Infra bv 7DYGHGLUHFWLH Parkweg 33 4153 XK BEESD 7HOHIRRQ e-mail: vacatures@kroezebv.nl


Woensdag 4 juni 2014

Schoonmaker? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

47 accent

Marcel Brouwer houdt lezing over glas ĩĢĢįġĞĪš Marcel Brouwer geeft vrijdag 6 juni een lezing over Leerdams glas in Stadspodium GO. Brouwer woont in Leerdam en is taxateur en presentatie van het programma Schatgraven van Omroep Gelderland. Hij heeft een verhelderende, eigen kijk op de Leerdamse glashistorie. Brouwer neemt zijn gehoor mee terug naar de jaren dat P.M. Cochius directeur was van de Glasfabriek Leerdam en voor het eerst ontwerpers inschakelde (1912-1933). Onder zijn bezielende leiding werden architecten en ontwerpers actief om drink- en ont-

bijtserviezen, vazen, schalen, sculpturen, serica en unica in glas vorm te geven. Bekende architecten (van o.a. Amsterdamse school) als K.P.C. de Bazel en H.P. Berlage behoren tot de ontwerpers van het eerste uur bij de ‘Hut’. In de geschiedenis van het Nederlandse glasontwerp is het A.D. Copier die een centrale rol speelt. Cochius herkende al snel de talenten van Copier hetgeen er toe leidde dat deze in de 20e eeuw een glansrijke carrière als glasontwerper heeft gekend. Cochius streefde naar kwaliteit en wilde het volk opvoeden om kwaliteit

te herkennen en te gebruiken. Cochius’ teksten zoals “Neemt het schone” zijn een eigen leven gaan leiden. Zijn visie is schatplichtig gebleken; ook wat betreft het naoorlogse glas van Floris Meydam en zijn tijdgenoten. In Brouwer’s lezing passeren alle bekende namen uit de Leerdamse Glas historie de revue en ook de unieke plaats van Leerdam in toeristisch Nederland wordt geduid. Leerdam positioneert zich al heel veel jaren als de Glasstad met onder andere de Glasfabriek, het Nationaal Glas Museum, Glasblazerij, Royal Leerdam Crystal en

qua glasgalerieën de grootste glasdichtheid van Nederland. Genoemde positionering ging niet vanzelf. Kortom: een lezing met heel veel verschillende en soms verrassende aspecten. De lezing wordt op 6 juni gehouden in Stadspodium GO, Dr. C. Voogdplein 90 te Leerdam. De lezing duurt van 10:00 tot 12:00 uur, de entree bedraagt 12,50 euro inclusief koffie/thee. Reserveren via reserveren@go-leerdam.nl, onderstaande website, of aan de zaal, open vanaf ca. 09:30 uur.

q WWW.GO-LEERDAM.NL

Regen noodlottig voor jonge ooievaars

Atelierroute met open deuren

ĥĢįĴĦħīĢīĊİĠĥĬĬīįĢĴĬĢįġ š De regen en kou van afgelopen maand is veel jonge ooievaars fataal geworden. In de regio zijn zeker 23 jonge ooievaars gestorven.

6HE:G:C ™

“Bij langdurige regen en kou kunnen de kleine ooievaars zich niet goed

warm houden. Dat heeft vaak darminfecties, onderkoeling of een longontsteking tot gevolg”, aldus Cees Vos van het ooievaarsstation in Herwijnen. Daarom waren er afgelopen week in Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop kleine ‘reddingsoperaties’. Zestien van de 21 dit voorjaar geboren ooie-

™9Z\ZgZYYZdd^ZkVVghZiZcVahldakZc!VaYjh8ZZhKdh#

FOTO: ADRIE VAN KUILENBURG

Nacht in dozen: 400 euro ĞİĭĢįĢīš Veertien jongeren van Koffiebar-Overstag in Asperen hebben zaterdag een Nacht Zonder Dak gehouden voor het goede doel.

Door een nacht in dozen te slapen hebben ze 400 euro opgehaald voor Tear. Deze organisatie gebruikt het geld voor verschillende straatjongeren projecten in Kenia, Cambodja en Bolivia. In de koffiebar keken de jongeren naar een ontroerende video over Tear, waarna bij manege de Waddesteijnruiters hun dozen opzochten. Ze hadden overal dozen vandaan gehaald om hun eigen krotten te bouwen. Ver-

vaars in Herwijnen zijn ondanks reddingspogingen gestorven. Over het lot van de ooievaars in de nesten in de bomen op de begraafplaats is niets bekend, omdat men niet bij deze nesten kan komen. Op Hemelvaartsdag kwamen de brandweer van Schoonrewoerd en

schillende familieleden en vrienden kwamen kijken en dat maakte het extra gezellig. De ‘huizen’ waren leuke creaties. Van krotten met een heel tactisch systeem voor de wind tot krotten met een dubbele verdieping. Na het bouwen was het tijd voor een kampvuur met muziek. Terwijl de tijd verstreek gingen er steeds meer deelnemers richting de krotten om zich paraat te maken voor een kartonachtige nacht. Deze nacht was, naar zeggen van de deelnemers, koud en gezellig. De volgende morgen waren er flink wat brakke gezichten, maar deze belevenis heeft veel besef, plezier en geld voor straatjongeren opgeleverd.

Leerdam samen met de Dierenambulance in actie om ooievaarsjongen te redden. In een verlaten nest op de Dorpsstraat te Schoonrewoerd werden twee dode jongen gevonden, het derde jong kon worden gered. Bij het nest achter natuurcentrum De Schaapskooi in Hei- en Boeicop werden twee kleine ooievaars gered, twee anderen waren al gestorven. Cees Vos verzorgt de geredde ooievaarsjongen nu. Ze zijn onder de warmtelampen geplaatst in ‘de crèche’ en krijgen in stukken gesneden eendagskuikens gevoerd. “Eerst wilden ze niet eten. Ik was bang dat ze het niet zouden redden. Toen ik ze buiten op het gras zette, begonnen ze tot mijn grote vreugde te eten. Ik was er ondersteboven van. Waarschijnlijk aten ze eerst niet door de stress, nu eten ze als wolven. Die redden het wel.” Cees vangt al 35 jaar ooievaars op. Het ooievaarsstation startte in 1979 voor het fokken van ooievaars, tegenwoordig is dat niet meer nodig en vangt hij ooievaars in nood op. Hij zal de jonge ooievaars voorzien van een pootring en als ze 2,5 maand oud zijn mogen ze in de uitwenrennen. Ze kunnen dan al vrij rondvliegen en op voedseltocht. Als alles goed blijft gaan zullen de jongen eind augustus met hun soortgenoten op trek gaan richting Afrika.

In het weekend van 14 en 15 juni wordt in Asperen voor de vijfde keer een Atelierroute gehouden. Tien plaatselijke kunstenaars openen de deuren van hun ateliers voor publiek en tonen hun werk. Dat varieert van schilderijen, tekeningen en foto’s tot installaties en beelden. Dit jaar wordt er naast het openstellen van de ateliers ook werk gepresenteerd bij KunstFort Asperen. In de Taveerne en buiten op de omwalling van het fort is in het weekend van de atelierroute een expositie te zien met werk van een aantal van de deelnemende kunstenaars en twee gasten: Pepi Stapel toont figuratieve beelden in de Taveerne en Hestia Peek maakt een installatie in een van de gebouwtjes op het terrein. Een voorproefje van de atelierroute is nu al te zien in de bibliotheek Leerdam en in het gemeentehuis in Asperen (tot en met vrijdag 6 juni). Op beide locaties is een kleine expositie met werk van deelnemers ingericht die te bezoeken is tijdens openingstijden. De ateliers in Asperen zijn op zaterdag 14 en zondag 15 juni geopend van 12:00 tot 18:00 uur. De expositie bij KunstFort Asperen is te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur.

q WWW.ATELIERROUTEASPEREN.NL

Extra boekenmarkt met ambtenaren

Emma scoort dikke 9

ĩĢĢįġĞĪš Een groep ambtenaren van de gemeente Leerdam houdt op donderdagmiddag 12 juni een extra boeken- en puzzelmarkt in wijkgebouw Maranatha te Leerdam. De middag duurt van 14:00 tot 17:00 uur. De ambtenaren doen deze activiteit als teambuildingsmiddag. De vrijwillig(st)ers van de boekenmarkt hoeven dit keer niets te doen en krijgen van de ambtenaren een high tea. De ambtenaren hebben zelf boeken en legpuzzels ingezameld, met hulp van collega’s. Tijdens de teambuildingsmiddag gaan de ambtenaren samen met burgemeester Houtman en vrijwilligers puzzels in elkaar leggen en ze daarna verkopen. Gelijktijdig wordt er ook voor een hapje en een drankje gezorgd. Ook is er een verloting, een grabbelton en er wordt voorgelezen. De opbrengst van de verkoopmiddag is geheel bestemd voor aidsweeskinderen.

ĩĢĢįġĞĪš Woonzorgcentrum Emma in Leerdam scoort een dikke 9 voor het keurmerk VeiligVoedsel. Het keurmerk werd vorige week overhandigd door Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl. Emma is cum laude geslaagd met een 9,41 als eindcijfer. Emma staat hiermee op de achtste plaats van de beste keuken/restaurant in Nederland en op de tweede plaats binnen de regio ZuidHolland. AV Zorggroep is al vele jaren goed bezig met risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen (HACCP). Na het besluit mee te doen aan het keurmerkt-

raject van Stichting Veiligvoedsel.nl is het alle vier AV-locaties gelukt binnen een half jaar het keurmerk te behalen. Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont AV Zorggroep aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 400 punten. De vier locaties van AV Zorggroep scoren hier ruim boven, met een gemiddeld cijfer van 9,23.

q WWW.AVZORGGROEP.NL

q WWW.BOEKENMARKTLEERDAM.NL

Collecte voor MLDS ĥĢįĴĦħīĢīš De collecte voor de MaagLeverDarmStichting (MLDS) heeft 1068,62 euro opgebracht in Herwijnen. Er werd gecollecteerd van 19 tot en met 24 mei. De organisatie bedankt alle gulle gevers en vrijwilligers. ™<ZZciZcibVVgZZc]j^hkVcYdoZc#

EIGEN FOTO

q WWW.MLDS.NL

™9ZdkZg]VcY^\^c\kVc]Zi`ZjgbZg`#

EIGEN FOTO


Zomer bij Bas!

! %# Diverse kleuren !!= ! Diverse kleuren !! Diverse kleuren

! != ! Grijs 

Diverse kleuren

 ! Diverse kleuren

!$"$!= !

Bas van Zessen is een spannende winkel vol verrassingen qua prijs en producten op het gebied van home decoratie, bedrijfskleding en mode. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in broeken. &&789)55&66)2)2/31+);)00-+6,344)2'-.&6

Kan niet bestaat niet!

Gratis parkeren voor de deur

Service met een glimlach

Baby verschoonruimte

Speelhoek voor de kinderen

Gratis skelteren voor de kinderen

Gratis koďŹ&#x192;e

&69&2%)66)2<)5/:)+ 5&2(:-./<!)0)*332 

 <:::'&69&2;)66)220<::::)5/'53)/)220 Dinsdag en woensdag van 09.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

fotoclub de glasplaat

column

WWW.HETKONTAKT.NL

49 accent

de glasplaat van de maand

Portret fotografie Fotografie is een hele leuke en creatieve hobby. Onderwerpen te over om te vereeuwigen. Met natuur, cultuur, architectuur, kunst, sport heb je er een aantal waaraan je je hart kunt ophalen. Zelf ben ik graag in de natuur om te ontspannen maar zeker ook om te fotograferen. Echter ik heb ook nog een andere passie en dat is portretfotografie. Bij portretfotografie werk je samen met een model. De chemie tussen jou en je model is belangrijk voor het maken van het goede portret. Bij mij heeft dat ook een ontspannende werking. De grootste en leukste uitdaging vind ik nog altijd kleine kinderen en huisdieren omdat ze bijna nooit doen wat je vraagt. Het model dat ik deze keer gefotografeerd heb is Kaylin Klunder uit Arkel, een leuke knappe jonge dame die het model zijn wel ‘kei-leuk’ vond. Normaal gesproken maak ik eerst een praatje met het model om ze een beetje gerust te stellen en uit te leggen wat we precies gaan doen en waar al die apparatuur voor dient, maar dat was bij Kaylin niet nodig. Ze wist gelijk wat de bedoeling was en als een professioneel topmodel wist ze de juiste houdingen aan te nemen. We hebben diverse poses vastgelegd. Naar mijn idee heeft ze het fantastisch gedaan met als resultaat deze spontane plaat. Leden van fotoclub De Glasplaat verzorgen maandelijks een fotocolumn. De fotograaf van deze maand is Arie Olivier. De Glasplaatleden komen op de eerste maandag van de maand bij elkaar in het Dorpshuis in Asperen om foto’s te bespreken. Ook geven vakfotografen presentaties. Wilt u meer weten of vrijblijvend eens langskomen, stuur dan een e-mail naar deglasplaat@gmail.com.

Grote Kerk toont ‘Wereld in wording’ ĩĢĢįġĞĪš De Grote Kerk in Leerdam is vanaf vandaag weer open voor het publiek. In de kerk is de nieuwe tentoonstelling ‘Wereld in wording’ te zien, met schilderijen van Maggie van Achthoven. Zij heeft zich laten inspireren door het scheppingsverhaal. Een verhaal waarvan ze altijd al onder de indruk is geweest. “Hoe God duizelingwekkend grote en minutieuze kleine dingen met dezelfde zorg en aandacht creeerde. Hoe Hij ervan genoot.”

weergeven. Dit kunnen ze inleveren. De mooiste resultaten voegt Van Achthoven toe aan de expositie. Met ingang van woensdag 4 juni is de Grote kerk iedere woensdag-, vrijdagen zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur open voor bezichtiging en rondleiding. Een team van vrijwillig(st)ers staat weer klaar om bezoekers te ontvangen en over de kerk te vertellen. Het is mogelijk ook op andere dagen, zoals een familiedag, een rondleiding te boeken. Dit kan via Wil Kapel (0345-

619039). Binnen in de kerk wacht een wereld van stilte en eerbied, maar ook klinkt orgelspel op uit het Bätz –orgel; iedere zaterdagmiddag is er live-orgelspel en op andere openingsdagen via de orgel-cd. Over het orgel en de geschiedenis van de kerk zijn brochures beschikbaar als ook onder andere kaarsen, kaarten, orgel-cd, etsen en postzegels. Enkele vitrines tonen informatie over de bouw en de restauraties van de kerk en de relatie met het Oranjehuis. Ver-

der is er uitgebreid informatiemateriaal aanwezig over het ontstaan van de stad. Het openingsseizoen wordt afgesloten op Open Monumentendag zaterdag 13 september. De hele dag zijn er dan extra activiteiten. Elk jaar brengen zo’n 4 à 5000 toeristen een bezoek aan de Grote Kerk, het oudste monumentale gebouw van Leerdam. Ook Leerdammers zijn welkom om de kerk te bewonderen.

Kleur bekennen Ze ziet daarbij overeenkomsten tussen het creëren van God en al schilderend iets maken. “God bekende kleur. Het was prachtig wat Hij maakte! Schilderen is letterlijk “kleuren maken”. Als je te voorzichtig en te bang bent gebeurt er niets op je doek en je kleuren worden grauw. Zo is het in het leven soms ook”, geeft Van Achthoven als voorbeeld.

Een veel gehoord geluid van mantelzorgers is dat ze op zoek zijn naar manieren om met gevoelens van somberheid en stress om te gaan. Aanvaarding van de situatie is het sleutelwoord. Hierover gaat deze training. Mantelzorgers leren zich niet langer verzetten tegen de negatieve gevoelens maar deze te accepteren. Zo kunnen problemen makkelijker worden losgelaten en krijgt het leven meer perspectief en kleur. De situatie is

De kinderen leren in de cursus de kracht van positief denken. Op een ontspannen en speelse wijze wordt hen een andere manier van denken aangeleerd. Deze nieuwe manier van denken levert merkbare veranderingen op. Daarnaast leren ze contact leggen met andere kinderen en samenwerken, opkomen voor jezelf, omgaan met plagen en pesten en omgaan met spanning.

De cursus wordt georganiseerd in week 35 (26 augustus t/m 30 augustus). De kosten voor deelname bedragen 20 euro (materiaalkosten). Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek met de begeleiders, de tweedaagse cursus en een afsluitend adviesgesprek. De cursus wordt op verschillende locaties gegeven. Het gaat om twee hele dagen van 9:00 tot 16:30 uur. Meer informatie, folders en aanmelding kan via 026-3124483 of info@indigogelderland.nl. ™BV\\^ZkVc6X]i]dkZccdY^\iWZodZ`Zghj^idd`oZa[`jchiiZhX]ZeeZc#

Aandachttraining voor mantelzorgers ĤĢĩġĢįĪĞĩİĢī š Op woensdag 18 juni houdt WelzijnGeldermalsen samen met Indigo een aandachttraining voor mantelzorgers.

įĢĤĦĬš Indigo houdt een cursus voor aanstaande brugklassers, om de overgang van de basisschool naar de middelbare school makkelijker te laten verlopen.

Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school. De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs leent zich bij uitstek voor een preventieve interventie. De kinderen komen in een nieuwe klas en kunnen met een schone lei beginnen.

Los van dit thema betekent schilderen voor de Lexmondse: heerlijk werken met acryl, aquarel en gemengde technieken. Iets ingewikkelds soms simpel neerzetten. Alleen al door een lijn of kleur iets aan de sfeer veranderen. Zien dat iets gewoons ineens zo bijzonder kan worden op doek. “En als ik merk dat mijn werk anderen raakt of vreugde geeft, dan ben ik de koning te rijk.” Papier en kleur In de kerk ligt papier en kleur klaar. Daarmee kunnen de gasten hun beeld van de schepping of van de Schepper

Zomercursus voor brugklassers

minder uitzichtloos dan deze leek. Tijdens deze middag krijgen mantelzorgers uitleg over het leren leven in het nu, meer afstand nemen van negatieve gedachten, beter leren omgaan met emoties en gevoelens door opmerkzaam te zijn, en de mogelijkheid van deelname aan de cursus Voluit Leven. De bijeenkomst is in het Lingehuis, Frederik Hendrikstraat 3 in Geldermalsen en duurt van 13:30 tot 15:30 uur. Deelname kost 2,00 euro. Meer informatie of aanmelden (tot 16 juni): Pieter van der Keur (0345-573688 of pvanderkeur@welzijngeldermalsen. nl) of Lenneke van Maren, (lvanmaren@welzijngeldermalsen.nl).

FOTO: MARIJKE VERHOEF

q WWW.INDIGOGELDERLAND.NL

Voetbalclubs te gast in Editie Leerdam ĩĢĢįġĞĪ š Talkshow Editie Leerdam heeft vrijdag 6 juni onder andere LRC, Leerdam Sport ’55 en Oud Leerdam te gast. LRC en Leerdam kenden een bewogen voetbalseizoen in de eerste klasse A. Het is LRC net niet gelukt te promoveren. Leerdam Sport ’55 is op de allerlaatste speeldag gedegradeerd. En dan was er afgelopen jaar tot twee keer toe een echte Leerdamse klassieker. In een interview met de voorzitters Theo van der Weiden en John Boekelman blikt de talkshow uitgebreid terug op dit unieke seizoen. Facebookpagina Oud Leerdam blijkt een ongekend succes. Na een half jaar kent de site al bijna 3.800 leden. Op de pagina zijn inmiddels heel veel foto’s

vanaf 1900 tot en met begin 2000 te vinden. Initiatiefnemer Ahmet Tufan vertelt ons alles over de populaire Facebookpagina. Hij had nooit gedacht dat wat begon als een spontane actie zo’n groot succes zou worden. In het kader van het project ‘mensen maken de wijk’, speelt Kracht W “De verborgen ziel van West”. Febe Meijnen en Monique Sentjens vertellen hier meer over. In het kader van mens en werk is er een interview met Leerdammer Michel van Rossum. Zijn bedrijf Beton Reform, gevestigd in Heukelum, ontwerpt en maakt alle mogelijk objecten in beton in opdracht van particulieren, bedrijven en andere instanties. Cilja Zuyderwyk, schrijfster, dichteres en galeriehoudster in Leerdam ver-

zorgt de column. Tijdens Editie Leerdam wordt er ook teruggekeken op het Leerdamse nieuws van de afgelopen maand en krijgen organisaties een minuut promotietijd in ‘zeg het maar’. Schiet Niet brengt twee splinternieuwe liedjes ten gehore. Mensen die ideeën hebben voor onderwerpen in een komende talkshow of die maximaal één minuut reclame willenmaken voor een Leerdams initiatief, kunnen dit melden via mailadres editieleerdam@gmail.com. De talkshow begint 6 juni om 21:00 uur en vindt plaats in GO, Dr. C. Voogdplein 90 in Leerdam. De toegang is gratis.

q WWW.GO-LEERDAM.NL


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

51 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Actie Oud Asperen succesvol

Kunst Na Arbeid

ĞİĭĢįĢīš De ludieke actie van Historische vereniging Oud-Asperen op de zonovergoten Jaarmarkt van Ad Astra was een succes. Vier dames, fleurig gehuld in een Oranje Tuinpak deden met succes een ledenwerf actie. Elk nieuw lid kon een prijs winnen, een rondvlucht Asperen beschikbaar gesteld door Cattlefarm Aero Service. Uit alle nieuwe leden werden door Henk Sprong aan het eind van de Marktdag twee winnaars uit de tupperware getrokken. Ook de bestaande leden konden meedoen, voor een lot van 2 euro maakten zij ook kans op twee rondvluchten.

Nog steeds veel vriendschappen dankzij de muziek

Syndion viert jubileum ĩĢĢįġĞĪĊĤĬįĦīĠĥĢĪš Deze maand is het veertig jaar geleden dat kinderdagcentrum De Rollebol in Gorinchem zijn deuren opende. Dit was de start van een breed palet van ondersteuning aan kinderen met een handicap en hun ouders. Destijds gebeurde dit nog niet onder de naam Syndion, maar die van de voorloper van Syndion, de Stichting Dagverblijven voor verstandelijk gehandicapten in Gorinchem e.o. (RSD). In 1996 fuseerde de RSD met een stichting uit Dordrecht tot Syndion. In het kader van dit jubileum zijn er twee activiteiten. Op woensdag 11 juni houdt Syndion in De Lockhorst in Sliedrecht voor relaties en gemeenten een minisymposium ‘Samen een beetje eigenwijs’, onder leiding van dagvoorzitter Fred Delfgaauw. Op zaterdag 21 juni van 10.00 – 16.00 uur is er bij De Rollebol in Gorinchem een reüniefeest voor iedereen die deze veertig jaar een band had met Syndion. Aanmelden: reuniefeest@syndion.nl.

Uitslag verloting v.v. Haaften ĥĞĞģıĢīš VV Haaften heeft zaterdag de trekking gehouden van de grote verloting. De eerste prijs, 250 euro, is gewonnen door Dhr. C. van der Griend. De tweede prijs, 125 euro, is gewonnen door Gerrit van Willigen. De derde prijs, 100 euro, is gewonnen door René Bambacht. Dick van Geurts won de vierde prijs, 75 euro. De vijfde prijs was voor Jaco van Weelden. Hij won 50 euro. Alle prijswinnaars ontvangen zo snel mogelijk hun prijs of hebben deze inmiddels al ontvangen.

Tachtig jaar lid van muziekvereniging Tinus de Jong uit Arkel werd als tienjarig jochie lid van Kunst Na Arbeid. Hij begon op een klein hoorntje en repeteerde in de volière, tussen de vogels. ĞįĨĢĩš Hij is negentig jaar en al zijn hele leven en groot liefhebber van muziek. “Als kind haalde ik overal geluid uit”, vertelt Tinus. “Ik was al jong muzikaal. We hadden bij ons thuis acht kinderen, samen met drie broers ging ik naar de muziekvereniging. Mijn broers speelden op klarinetten en een saxofoon, ik begon op een alt, een klein hoorntje. Na vier maanden mocht ik op een kornet gaan spelen, nog weer later kreeg ik een bariton. Ik kreeg les in Odina, van Gerard Bronk, een van de leden van KNA. Nee, mijn broers en ik hebben nooit samen muziek gemaakt. Mijn broers zijn niet zo lang lid geweest.”

Hier wordt sinds twee jaar aan gewerkt en het afgelopen jaar zijn grote stappen gemaakt. Zo is er gewerkt aan de vaardigheden van de leerkrachten middels studiedagen. De instructie is afgestemd op de drie centreringen, de onderwijsbehoeften van de leerlingen zijn vastgesteld met behulp van de principes. Human Dynamics is een onderwijsvorm waarbij het onderwijs wordt afgestemd op het kind. “In het onderwijs is de laatste jaren de nadruk komen te liggen op de opbrengsten, scores van de CITO toetsen. Deze zijn zeker belangrijk, ze zijn onderdeel van het gehele systeem. Cijfermatige beoordeling zegt iets over het uiteindelijke product, maar niets over het proces. Obs de Springplank wil door middel van Human Dynamics een balans vinden tussen product en proces. Dan kan er sprake zijn van echte kwa-

Tijdens solistenconcoursen haalde Ti-

nus altijd een eerste prijs. “Anderen waren heel zenuwachtig. Dan zei ik: je moet een of twee pilsjes nemen.” Zelf had hij dat niet nodig. “Ik vond het prachtig als jochie.” Rotstukken In later jaren vond hij concoursen niet altijd leuk meer. “De muziek die we dan moesten spelen vond ik niet mooi

Tinus bleef de repetities trouw bezoeken, ook toen hij eenmaal getrouwd was. Zijn vrouw Netty: “Jij sloeg nooit over. Je bent een groot voetballiefhebber, maar ook als er belangrijke wedstrijden op tv waren ging je altijd naar de muziek.” Groen uitgeslagen In de crisisjaren was er bij KNA weinig geld voor goede muziekinstrumenten. Het koper van het oude instrument dat Tinus in zijn handen gedrukt kreeg was groen uitgeslagen. “Mijn vader werkte bij Betondak. Daar hadden ze een heel goede smid. Mijn vader heeft hem gevraagd om het instrument op te knappen. Die smid heeft het mooi gepoetst.” De vereniging was nog klein in die jaren. “We waren met misschien twintig man.”

Er waren jaren waarin Tinus geen muziek maakte. “Tijdens de Tweede We-

liteitsmeting”, legt de school uit.Human Dynamics heeft aandacht voor ieders aangeboren vermogen tot veranderen en ontwikkelen. Iedereen heeft een specifieke manier van communiceren, problemen oplossen, informatie en kennis verwerven. Alle kinderen leren dus op een verschillende manier. Deze patronen kunnen in verband worden gebracht met drie principes: het mentale, het emotionele en het fysieke principe. Ze maken alle drie deel uit van de persoonlijkheid, maar het lijkt erop dat bij ieder persoon één van deze drie een meer centrale plaats inneemt. Human Dynamics is geen typologie, waarbij mensen in hokjes worden gestopt. Iedere persoonlijkheidsdynamiek heeft zijn eigen specifieke kenmerken en is rijk aan schakeringen. Door inzicht in deze verschillen te hebben kan het onderwijs nog beter afgestemd worden op het kind, zo is de filosofie. OBS De Springplank is te vinden aan de Achterweg 9 in Rumpt.

en was niet makkelijk. Je kreeg er een sik van, die rotstukken. Maar de stukken voor een uitvoering waren wel leuk, dat was gezellige muziek.” Geen zin Ongeveer tien jaar lang gaf Tinus les aan leden van KNA. “Nu gaan kinderen allemaal naar de muziekschool, maar dat had je vroeger niet. Leden moesten de kinderen opleiden. Er waren ook kinderen die van hun vader moesten, maar zelf geen zin hadden. Ik herinner me één van die jongens: Rolf. Als hij zijn instrument uit de koffer haalde, begon onze hond al te janken. Toch beweerde hij dat hij thuis goed oefende.” “Op een dag heb ik, zonder dat Rolf het merkte, een buis uit zijn instrument andersom in de houder geschoven. De week erna vroeg ik: heb je veel geoefend Rolf? Ja, hij had veel gerepeteerd. Hij haalde zijn instrument tevoorschijn, wilde gaan spelen en merkte dat het niet ging. Ik zei: je hebt niet geoefend, dus daar is de deur. ‘Gelukkig’, zei hij.” Serenade Op maandag 19 mei werd Tinus negentig jaar. De woensdag erna was er een etentje met familie. Tot grote verrassing van Tinus werden Netty en hij bij thuiskomst onthaald door muzikanten van KNA. Het voltallige orkest zat bij de entree van het appartementencomplex aan het Dokter H. de Vriesplein te spelen, in de buitenlucht. Nog lid Tinus is ongeveer tien jaar geleden gestopt met spelen; zijn ogen zijn niet zo goed meer. “Maar ik ben nog lid, betaal trouw mijn contributie en ga nog vaak luisteren.” Zijn vrouw Netty: “De band met oude muzikanten is voor ons heel belangrijk. Ik heb veertig jaar in de supportersclub van KNA gezeten. Nog steeds hebben we heel veel vriendschappen door de muziek.”

Vogelschuur Al snel mocht Tinus meespelen met het ‘grote’ orkest. “Al na drie maanden. Nee, ik oefende thuis niet vaak, ik was het gauw meester. En mijn vader en moeder vonden het niet zo leuk als ik thuis ging oefenen. ‘Ga jij maar in de vogelschuur zitten’, zeiden ze. Mijn vader had volières en de vogels hadden er geen last van.”

De Springplank wordt Human Dynamicsschool įIJĪĭı š OBS de Springplank in Rumpt heeft tijdens de ouderavond maandag uitleg gegeven over haar werkzaamheden om een Human Dynamicsschool te worden.

reldoorlog heb ik twee en een half jaar in Duitsland gewerkt. Ik was achttien jaar toen ik daar aankwam, met niets anders dan een koffer met kleren. De eerste week hadden we nog geen geld en dus ook geen eten. We werden bij een houten barak neergezet en moesten voor onszelf zorgen.”

™BVgi^cjhYZ?dc\WZ\dcVahi^Zc_Vg^\ZbZiheZaZc#

FOTO: ANNE MARIE HOEKSTRA

Anne Marie Hoekstra

Drukke jaarmarkt in Schoonrewoerd İĠĥĬĬīįĢĴĬĢįġš De jaarmarkt van Schoonrewoerd zorgde vrijdag de hele dag voor drukte en gezelligheid in het dorp. Vanaf 6:00 uur stalden de handelaren hun veelzijdige koopwaar uit. Mede door het goede weer hebben ze goed kunnen handelen. Kinderen konden in een racesimulator een snelle ronde neerzetten op het circuit van Zandvoort, aan elastieken op een trampoline springen of springen op het springkussen van de brandweer, die ook voorlichting gaf en bezoekers een vlam in de pan liet blussen. Toneelvereniging Vol Moed zorgde voor levende standbeelden en bij een kettingzaagdemonstratie werden beelden van hout gemaakt. Na de markt was het ‘s middags tijd voor de spelen. Esther Middag won het kinderspel, bestaand uit een hindernisbaan met zaklopen en balgooien. Stan Harlaar won op de stormbaan, compleet met golfballen opduiken. Tevens was er een hardloopwedstrijd naar de Blauwbijl en terug, de snelste tijd was onder de 10 minuten. Rik Ter-

louw was de snelste van de kinderen tot en met 12 jaar, Hans de Leeuw was de snelste 13+’er en Paula van Tienen was de snelste dame. Tijdens het beachvolleybalkampioenschap streden zestien ploegen om de winst. Team SVZ Zijderveld mocht de kampi-

™<dZYZ]VcYZadeYZbVg`i#

oenswedstrijd tegen twee dames van Volley Meerkerk 1 spelen. De prijzen van de grote verloting zijn gevallen op de volgende loten: 1e: 18112; 2e: 17719; 3e: 18254; 4e: 19317; 5e: 18000; 6e: 18561; 7e: 18995; 8e: 19070; 9e: 19583; 10e: 18941.

EIGEN FOTO


Wij blijven!

Nu â&#x201A;Ź 50 cadeau bij eeng!* betaalrekenin

Wij zijn uw bank. -Č&#x201D;"#-Č&#x201D;#4*#+Č&#x201D;2241-3(Â&#x2022;-Č&#x201D; +(#32*-3Č&#x201D;Ć&#x17D;Ć&#x2039; Ć&#x17D;Ć&#x160;Ć&#x17D;Ć&#x160; Č&#x201D; ##1", Ć&#x2030;Ć&#x152;Ć&#x17D;Ć?Č&#x201D;Ç&#x192;Č&#x201D;Ć&#x2018;Ć&#x152;Č&#x201D;Ć&#x2030;Ć&#x152;Č&#x201D;Ć&#x2018;Ć&#x2018; (-$.Ç&#x2122;5" #4*#+Ć -+ 666Ć 5" #4*#+Ć -+

* Alleen in combinatie met de Overstapservice. Vraag naar de voorwaarden.

3##"2Č&#x201D;,##1Č&#x201D; -**-3.1#-Č&#x201D;(-Č&#x201D;#"#1+-"Č&#x201D;5#1"6()-#-Ć #16()+Č&#x201D;(#"#1##-Č&#x201D;##-Č&#x201D; -*Č&#x201D;(-Č&#x201D;"#Č&#x201D; 4413Č&#x201D;5#1"(#-3Ć  1.,Č&#x201D; +()$3Č&#x201D;#%(.-*Č&#x201D;..*Č&#x201D;(-Č&#x201D; ##1",Ć  ()Č&#x201D;.-2Č&#x201D;1#%#+3Č&#x201D;4Č&#x201D;46Č&#x201D;%#+"9*#-Č&#x201D;9.+2Č&#x201D;4Č&#x201D;"3Č&#x201D;6(+3Ć  /Č&#x201D;*-3..1ĆĄČ&#x201D;5(Č&#x201D;(-3#1-#3Č&#x201D;.$Č&#x201D;//Ć Č&#x201D;#%(.-*Č&#x201D;(2Č&#x201D;+3()"Č&#x201D;"(!'3 ()Ć 


2e PINKSTERDAG GEOPEND VAN 11.00 TOT 16.00 UUR

Axis vanaf €399,-

Bert Plantagie

Topform

Topform

Sergio vanaf €819,-

Alef vanaf €1.999,-

Topform

Bolero vanaf €799,-

SINDS 1860

Techniekweg 8 | 4143 HV Leerdam | www.vanderwalinterieurs.nl |


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

ACQUOY - Herv. Gem. 09.30 uur ds. Verhoeven (maandag 9 juni). Ned. Geref. Kerk (Hoogstraat) 10.30 uur H. Dijk. ds. J. v. ‘t Hof, 18.30 uur br. L. Jager. R.K. Mariakerk 10.00 uur EuchaASPEREN - Geref. Kerk 09.30 uur dienst, 18.30 uur dhr. A. Noordam. ristieviering. Tabernakel & Levend Woord Gem. 10.00 uur Steven Herv. Gem. 09.30 uur ds. T.J. KorVerhorst. Verpleeghuis Lingesteijn ten, 18.30 uur ds. T.C. Verhoef. 10.45 uur ds. B. Oosterom. BEESD - Protestantse Gemeente Beesd 10.00 uur ds. J.F. Scheffer. `t LEERDAM-OOSTERWIJK - Hersteld Veld Beesd/Acquoy 10.00 uur ds. D. Hervormde Gemeente (in Luterse kerk) 09.30 uur dr. P. Vermeer, Heikoop. 14.00 uur ds. L. Groenenberg. ENSPIJK - Herv. Gem. 10.00 uur ds. 09.30 uur kand. G.T. van Appeldoorn (maandag 9 juni). N. Kok. NIEUWLAND - Herv. Gem. 09.30 EST - Herv. Gem. 10.00 uur ds. W. Altena. 10.00 uur ds. W.J. Westland uur kand. J. Hogenhout, 18.30 uur ds. A. Beens. 09.30 uur ds. H.I. (maandag 9 juni). Methorst (maandag 9 juni). GELDERMALSEN - Remonstrantse OOSTERWIJK - Herv. Gem. PKN Werkgroep West-Betuwe ism Doopsgezinde Broederschap 09.30 09.30 uur ds. H.I. Methorst, 18.30 uur ds. A.J. Mouw. uur mw. ME. Rosen-Jacobson-van Dam. Vrije Evang. Gem. de Ark OPHEMERT - Herv. Gem. 10.00 uur (de Chamotte 20) 10.00 uur Chris ds. H.A. de Bruijn. Zondag. GELLICUM - R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en Communieviering, diaken v.d. Helm. HAAFTEN - Evang. Gem. Haaften e.o. (Kulturhus, Vredeplein 1 / Bernhardstraat) 10.00 uur Elbert Stigter. Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. A.C. de Kruijf, 18.30 uur ds. D. Verkuil. 09.30 uur ds. A.C. de Kruijf (maandag 9 juni).

OPIJNEN - Herv. Gem. 11.00 uur ds. F.W. van IJsseldijk. RHENOY - Prot. Gem. 10.00 uur ds. mw. A.E. Wassenaar. RUMPT - Herv. Gem. 09.30 uur ds. B. Oosterom.

Medische diensten

HUISARTSEN Asperen - Herwijnen - Heukelum Kedichem - Leerbroek - Leerdam Oosterwijk - Schoonrewoerd - Spijk - Vuren: de dienstdoende huisarts is van ma. t/m vr. van 17.00 tot 8.00 uur en vr. van 17.00 tot ma. 08.00 uur bereikbaar via de Centrale Huisartsenpost in Gorinchem: tel.

donderdag

vrijdag

5 juni

6 juni

BBC-natuurfilms in Het Stroomhuis

Lezing Leerdamse glashistorie

Het filmhuis van Stroomhuis Neerijnen vertoont twee opmerkelijke natuurdocumentaires, gemaakt in opdracht van de Britse televisie: BBC Earth. De eerste heet Circle of life: The secret of the Savannah. Na de pauze is er nog een uitvoerig fragment uit een tweede natuurfilm van dit soort: The life of Birds: Onstilbare honger. Aanvang 20:00, toegang 5,00 euro. Reserveren niet nodig.

Van 10:00-12:00 vertelt Marcel Brouwer in Stadspodium GO over Leerdam-glas. De glasfabriek, de ontwerpers en het toerisme komen aan bod. Toegang 12,50 euro.

WOENSDAG 4 JUNI

Energiecafé Beesd 20:00, Beesd, Klokhuis, Cingelplein. 11duurzaam houdt haar tweede energiecafé, bedoeld als kennismaking met de activiteiten van de energiecoöperatie. Tijd voor vragen en inventarisatie van duurzame bewonersideeën. www.11duurzaam.nl DONDERDAG 5 JUNI

SCHOONREWOERD - Geref. Kerk 10.00 uur drs. E.A. Bak-Lanser, 18.30 uur liturgiecommissie. Herst. Herv. Kerk 09.30 uur kand. F. HEI- EN BOEICOP - Herv. Gem. 09.30 uur ds. E. van Wijk, 18.30 uur van Binsbergen, 18.30 uur ds. R.W. ds. P. Vroegindeweij. 09.30 uur ds. Mulder. 09.30 uur ds. H. Verheul (maandag 9 juni). Herv. Gem., E. van Wijk (maandag 9 juni). 09.30 uur ds. R.R. Eisinga, 18.30 uur ds. J. Bogerd. 09.30 uur ds. R.R. HELLOUW - Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Mulder, 18.30 uur kand. R.L. Eisinga (maandag 9 juni). Antes. 09.30 uur ds. A. Goedvree SPIJK - Herst. Herv. Gem. 09.30 (maandag 9 juni). en 14.30 uur ds. M.W. Muilwijk. HERWIJNEN - Geref. Kerk 09.30 en 09.30 uur kand. F. van Binsbergen 18.30 uur ds. G.J. Mink. Herv. Gem. (maandag 9 juni). 09.30 uur ds. J. Broekman, 18.30 TRICHT - St. Herv.-Geref. Evanuur knd. J.A. Hoogesteger. gelisatie Tricht 14.30 uur dr. P. HEUKELUM - Herv. Gem. 10.00 uur Vermeer, 19.00 uur kand. J.A. de Kruijf. ds. G.T. Molenaar, 18.30 uur ds. H. Paas. TUIL - Ned. Herv. Gem. 09.30 uur ds. F.W. van IJsseldijk. KEDICHEM - Herv. Gem. 10.00 uur drs. B. de Velde. VARIK - Protestantse kerk 10.00 uur ds. G. Bikker. R.K. Kerk 09.30 LEERBROEK - Herst. Herv. Gem. uur Woord- en Communieviering, 09.30 uur ds. R.W. Mulder, 18.30 pastor E. v.d. Moosdijk. uur ds. W. Nobel. 09.30 uur ds. R.W. Mulder (maandag 9 juni). VUREN - Geref. Kerk 10.00 uur ds. M.C.E. Kollenstaart, 18.30 uur ds. LEERDAM - Chr. Geref. Kerk 10.00 N.J. Dekker. Herv. Gem. 10.00 uur uur ds. J. v. Walsem, 18.00 uur ds. ds. P.R. van Ankeren. C. Westerink. 09.30 uur ds. J. v. Walsem (maandag 9 juni). Evang. WAARDENBURG - Herst. Herv. Lutherse Gem. 17.00 uur ds. D. Gem. (Kerkstraat 17a) 09.30 uur ds. Bohlken. Geref. Bethelkerk 09.30 M. v. Sligtenhorst, 18.30 uur ds. M. uur ds. Ben Heijting. Geref. Gem. van Reenen. 09.30 uur kand. Joh. Adullamkerk 10.00 en 18.00 uur Fekkes (maandag 9 juni). Herv. ds. J. Schipper. 10.00 uur ds. J. Schipper (maandag 9 juni). Geref. Gem. Waardenburg-Neerijnen PKN 10.00 uur ds. K.E. SchonewilGem. in Ned. 09.30 en 18.30 uur leesdienst. Geref. Kerk Vrijgem. De le, 18.30 uur ds. B. Oosterom. Hoeksteen 09.30 en 16.30 uur ds. ZIJDERVELD - Herv. Gem. 09.30 ds. G.P. Hommes. Herv. Gem. Grote D. Verkuil, 18.30 uur ds. A. C. de Kerk 09.30 uur ds. A. Schroten, Kruijf. 17.00 uur ds. C.N. van Dis. Herv. Gem. Pauluskerk 09.45 uur ds. J.A.W. Verhoeven, 17.00 uur dienst Grote Kerk. 09.00 uur ds. J.A.W.

TANDARTSEN Waarneemgroep Asperen - Beesd Buren - Culemborg - Everdingen Geldermalsen - Heukelum - Leerdam - Lexmond - Tricht – Vianen. Zaterdag 7, 1e Pinksterdag zondag 8 en 2e Pinksterdag maandag 9 juni: Tandartsenpraktijk Buren, Prins Mauritsstraat 2, 4116 ED Buren, tel. 0344-571641.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten, zondag 8 juni

0183-646410. Op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geldt een aparte regeling en via het tel.nr. van uw eigen huisarts hoort u wie er dienst heeft. De Centrale Huisartsenpost Gorinchem wil zoveel mogelijk mensen helpen en klaarstaan voor acute situaties. Daarom moet er goed gepland worden en werkt de huisartsenpost op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst via 0183 - 646410. Zie ook: www.chpgorinchem.nl Beesd - Deil - Haaften - Waardenburg - Ophemert - Opijnen: de dokterspost Tiel is te bereiken onder tel.nr.: 0900-7060504. Zie ook: www.haptiel.nl

meer service online op www.hetkontakt.nl

54 vrije tijd

Jubileum Kom d’rin 11:00-15:00, Tuil. Restaurette Kom d’rin viert het tienjarig jubileum voor alle 55-plussers in de gemeente Neerijnen. Vooraf aan het diner, dat om 12.00 uur begint, wordt een borrel geschonken. Op het menu: ham/meloen varkenshaasje met saus dorperwten/worteltjes/peultjes rauwkost krieltjes ijsdessert Deelname kost 10,00 euro. Opgeven kan tot 2 juni bij Riek van Willigen via 0418 591957. Afzeggen kan tot twee dagen voor aanvang. Fancyfair Kievitsheuvel 16:00-20:00, Hellouw, schoolplein CBS Kievitsheuvel, Korfgraaf 10. Fancy Fair op het schoolplein. Met de opbrengst wil de school een speeltoestel op het plein bekostigen. Deze middag en avond is er van alles te doen en te kopen: Hamburgers, koffie, limonade, koek, puddingbroodjes, slaatjes, enz. Ook is er tweedehands speelgoed en kleding, knutselwerkjes, veiling van ‘kunstwerken’, foto-spel, verlotingen, perenboom, enz. Voor de kinderen zijn er spelletjes te doen en is er een grabbelton. Twee natuurfilms 20:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. Het filmhuis van Stroomhuis Neerijnen vertoont twee opmerkelijke natuurdocumentaires, gemaakt in opdracht van de Britse televisie: BBC Earth. Beide films worden toegelicht door Marc Westermann. Toegang 5,00 euro. Reserveren niet nodig. www.stroomhuisneerijnen.nl VRIJDAG 6 JUNI

Lezing Leerdam Glas 10:00-12:00, Leerdam, Stadspodium GO, Dr. C. Voogdplein 90. Marcel Brouwer geeft een lezing over Leerdam-glas. De Leerdammer is taxateur en presentator van Schatgraven op Omroep Gelderland, en heeft een eigen kijk op de Leerdamse glashistorie. Hij ver-

telt over de tijd dat Glasfabriek Leerdam voor het eerst ontwerpers inschakelde en over deze ontwerpers. In Brouwer’s lezing passeren alle bekende namen uit de Leerdamse Glas historie de revue en ook de unieke plaats van Leerdam in toeristisch Nederland wordt geduid. Leerdam positioneert zich al heel veel jaren als de Glasstad met onder andere de Glasfabriek, het Nationaal Glas Museum, Glasblazerij, Royal Leerdam Crystal en qua glasgalerieën de grootste glasdichtheid van Nederland. Entree: 12,50 euro inclusief koffie/ thee. Reserveren via : reserveren@go-leerdam.nl of de site, of aan de zaal. www.go-leerdam.nl Avondwandeling 19:15, Gorinchem, parkeerplaats de Avelingen. Staatsbosbeheer verzorgt een wandelexcursie door de riviernatuur van de Avelingen bij Gorinchem. Dieren als de bever, ijsvogel, reeën en weidevogels voelen zich hier thuis en met een beetje geluk zijn deze dieren te zien tijdens de excursie. De deelnemers verzamelen om 19.00 uur op de parkeerplaats aan de Nieuwe Wolpherensedijk, ter hoogte van de brug van Schelluinen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. De boswachter vertelt over wat Staatsbosbeheer doet om het gebied

te onderhouden. De kosten zijn 8 euro; kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro. Aangeraden wordt om een verrekijker mee te nemen. Opgeven is verplicht. Dat kan via de website 06-23774925 of www.groenehartcentrum.nl

Waterpoort Festival 20:00, Gorinchem, evenemententerrein Buiten de Waterpoort. Vrijdagavond metal, zaterdag rock, zondag blus en maandag popen singer-songwritermuziek. www.waterpoortfestival.nl

Terugspeeltheater 20:00, Geldermalsen, Le Mélangeur, Marktplein 16. Theater boven Water speelt in het Cultureel Café Geldermalsen. Terugspeeltheater is professioneel theater met acteurs, muzikanten én een belangrijke rol voor het publiek. Mensen uit het publiek vertellen persoonlijke gebeurtenissen en anekdotes, die de acteurs naspelen. Alles is improvisatie, niets is ingestudeerd. Entree: gratis. Zaal open: 19:30 uur. cultureelcafegeldermalsen.nl

Editie Leerdam 21:00, Leerdam, Stadspodium GO, Dr. C. Voogdplein 90. De talkshow Editie Leerdam zoomt in op het bewogen voetbalseizoen van LRC en Leerdam Sport ’55. Ook aandacht voor facebookpagina Oud Leerdam, Kracht W ‘De verborgen ziel van West’, Michel van Rossum van Beton Reform, column van dichteres, schrijfster en galeriehoudster Cilja Zuyderwyk en muziek van Schiet Niet. Entree: gratis. ZATERDAG 7 JUNI

Landgenoten 20:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. Een feestelijke en tegelijk ontroerende vertelling, voortgekomen uit een uitgebreide research naar de ziekte kanker van de Culemborgse theatermaakster Nicoline van de Beek. De opbrengst van deze voorstelling is voor SamenLoop voor Hoop Neerijnen. Kaarten á 12,50 euro zijn te reserveren via neerijnen@samenloopvoorhoop.nl, bij Nienke Dibbets (0344-606520) of op de avond zelf in het Stroomhuis (maar vol is vol).

Groenelongwandeltocht 7:00, Varik, dorpshuis Toevershof, Walgtsestraat 5. Diverse wandeltochten. Starttijden: 50-40 km tussen 7:00 en 9:00 uur; 30-20 km tussen 7:00 en 10:00 uur; 1510-5 km tussen 9:00 en 14:00 uur. Informatie: cwsv Varik-Heesselt (0344652042 of 06-12058689). Rommelmarkt 9:00, Nieuwland. Tot 14.00 uur vindt een rommelmarkt plaats. De verkoop per opbod start om 10.00 uur. De opbrengst is voor de plaat-

VRIJDAG 6 TOT EN MET MAANDAG 9 JUNI

Tweede editie Waterpoort Festival <DG>C8=:B™ Metal, rock, blues en pop: het is van vrijdag 6 tot en met maandag 9 juni te horen op het evenemententerrein van Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Tijdens het Waterpoort Festival staat elke dag een ander muziekgenre centraal. Vrijdagavond vindt Watergate Metalfest plaats en zaterdag Rock the Park (inclusief de finale van bandwedstrijd Rockslag). De zondag - Bluesunday - staat in het teken van blues, terwijl op Pinkstermaandag tijdens Commonday een zomerse mix te horen is van pop- en singer-songwritermuziek. Op vrijdag, zaterdag en zondag kost een dagkaart voor het Waterpoort Festival 10 euro. Maandag is de entree gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa op het festivalterrein of vooraf via www.waterpoortfestival.nl.


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

55 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

maandag

donderdag

7 juni

9 juni

12 juni

Pinkstermarkt met paling en wildbreien

Oude en nieuwe tractoren op De Bol

Over Leerdam in de jaren zeventig

Op ‘t Eiland in Leerdam is van 1:00-16:00 een markt. Er is een springkussen, kinderen kunnen geschminkt worden, oude ambachten zijn aanwezig, er wordt verse paling gerookt, er is muziek, men kan wildbreien, en ook de inwendige mens wordt niet vergeten; te denken valt hierbij aan ijs, oliebollen en heerlijke vis. Optredens van Gaby Boterkooper en gezelligheidskoor MeSted. Entree: gratis.

Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) organiseert een groot spektakel met oude en nieuwe tractoren. Info: Louw van Londen (06-53 866056) of Kees Dordmond (06-5476290).

De historische vereniging van Leerdam houdt met en in de bibliotheek een thema-avond over de belevingen van een nieuwkomer uit de ‘grote stad’ in de Glasstad, veertig jaar geleden. Ook gaat het over wijzigingen in het Leerdamse stadsbeeld sinds de jaren zeventig. Toegang is gratis. Aanmelden kan via de balie, telefonisch (0345-612419) of via e-mail: klsleerdam@debibliotheekaanzet.nl.

selijke hervormde gemeente en het jeugdwerk. Snuffelmarkt Spijk 9:00-14:00, Spijk, De Wiel Services, Veersteeg 2. Snuffelmarkt van de hersteld hervormde gemeente in Spijk. De opbrengst is voor verenigingsgebouw Berea. Verkoop van gebruikte artikelen, crea artikelen en workshop, spellen, autowassen, eten en drinken, talentenveiling, geschenken voor vaderdag em belijdenis. Fietstocht 9:30, Leerdam, familie Verweij, Loosdorp 2a. Fietstocht van 20 of 40 kilometer. Inschrijven kan van 9.30 tot 11.00 uur bij de familie Verweij, Loosdorp 2a. Inschrijfgeld: 5,00 euro / max. 20,00 euro per gezin. Dat is inclusief diverse lekkernijen en puzzeltocht. Onderweg zijn er pannenkoeken te krijgen bij de familie De Bruijn, Middelkoop 43 in Leerbroek, voor 2,50 euro of max. 10,00 euro per gezin. Bij slecht weer wordt er een autoroute geregeld. Opgeven is gewenst via fietstochtggnleerdam@kliksafe.nl Opbrengst is voor de nieuwbouw van de Gereformeerde Gemeente te Leerdam. Bloesem blazen 17+ 10:00-17:00, Leerdam, glasblazerij, Zuidwal. Bloesem blazen, in het kader van de expositie Een Zee van Glas.

Deelname kost 25,00 euro, excl. entree glasblazerij. Ook zondag en maandag. Reserveren: 0345-614960. Mini-rommelmarkt 10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. De Snuffelkelder houdt een minirommelmarkt met eigentijdse kleding, boeken, speelgoed en andere tweedehands artikelen. Goed en goedkoop. Spullen inleveren voor verkoop kan iedere vrijdag en zaterdagmorgen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Informatie: 0347351553 of snuffelkelder@ casema.nl. Pinkstermarkt 11:00-16:00, Leerdam, ‘t Eiland. Pinkstermarkt i.s.m. Wijkraad Leerdam-Noord, Huis ter Leede, Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland en diverse middenstanders. Er is een springkussen, kinderen kunnen geschminkt worden, oude ambachten zijn aanwezig, er wordt verse paling gerookt, er is muziek, men kan wildbreien, en ook de inwendige mens wordt niet vergeten; te denken valt hierbij aan ijs, oliebollen en heerlijke vis. Optredens van Gaby Boterkooper en gezelligheidskoor MeSted. Entree: gratis. Saxofoonschool 12:00-14:00, Geldermalsen, Lingehuis, Frederik Hendrik-

straat 3. Saxofoonschool Ruud Raike houdt een open dag voor iedereen vanaf zes jaar. Gratis proefles en informatie over de lessen. Meer weten: Ruud Raike (0641119208, r.c.h.raike@ tele2.nl). Veteranencafé 14:00-16:00, Gorinchem, Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10.

Club (BHTC) organiseert een groot spektakel. Ook de Dikke Toren is van 9:3017:00 open. Info: Louw van Londen (06-53866056) of Kees Dordmond (065476290). Open dag Oude Horn 10:00-16:00, Acquoy, Acquoyseweg 1. www.deoudehorn.com

Lezing over zangvogels 20:00, Leerdam, De Vogelvriend, P.M. van Gentstraat 23. Lou Megens verzorgt voor vogelvereniging De Vogelvriend een lezing met de titel: “Europese (zang) vogels in hun biotoop en als cultuurvogel”. Informatie: 0345-618024 of 0645468514. DONDERDAG 12 JUNI

DINSDAG 10 JUNI

Gluren naar de buren 15:00 en 20:30, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Muziektheaterstuk over vooroordelen, de angst voor het onbekende en over de kracht van vriendschap. Entree: 7,50 euro. www.peeriscoop.nl

DOP Deil 9:30-11:30, Deil, Het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2.. Voor DOP Deil vertoont meneer Croes een film en foto’s over de windhoos van 25 juni 1967 in Tricht en omstreken. Entree: gratis.

ZONDAG 8 JUNI

WOENSDAG 11 JUNI

Salem 10:00, Lingewaal fm. Rechtstreekse uitzending van kerkdienst van de Hervormde Gemeente uit Heukelum.

Wandelen met senioren 10:00, Asperen, parkeerplaats De Kazerne, Voorstraat. De volgende wandeling voor senioren en andere wandelliefhebbers gaat vanuit Asperen langs de Linge door Leerdam richting restaurant De Lingehoeve in Oosterwijk, met de pont naar Heukelum en terug naar Asperen (13:00 uur aankomst). Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening. Informatie: Ineke Blom (06-44261777), Ewout van der Kuip (06-30240879) of Aart Romeijn (0183562673).

Roze ontmoeting 14:30-17:00, Tiel, Twentietow, Beethovenstraat. Voor alle homo- en biseksuele mannen (singles en stellen) uit de Regio Rivierenland. Entree: gratis. MAANDAG 9 JUNI

Tractoren op De Bol 9:00-18:00, Varik, De Bol. Betuwse Historische Tractoren

Extra boekenmarkt 14:00-17:00, Leerdam, Maranatha, J.A. Burgerstraat 1. Ambtenaren van de gemeente Leerdam helpen met hun teambuildingsdag de boekenmarkt. Ze zamelen boeken en puzzels in en gaan deze met de vrijwilligers van de boekenmarkt in elkaar leggen en verkopen. De oprengst is voor aidsweeskinderen. Thema-avond bieb 20:00, Leerdam, bibliotheek, Dr. Reilinghplein 3. Het HIPteam houdt, in samenwerking met de Bibliotheek AanZet een thema-avond over de belevingen en een nieuwkomer uit de ‘grote stad’ in de Glasstad. Er wordt verteld over persoonlijke indrukken en ervaringen van 40 jaar geleden. Ook wordt er gesproken over een aantal wijzigingen in het Leerdamse stadsbeeld sinds de jaren ‘70. Toegang is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan via de balie,

telefonisch (0345-612419) of via e-mail: klsleerdam@ debibliotheekaanzet.nl. ZATERDAG 14 JUNI

Ooievaars 11:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. Nog niet zo heel lang geleden leek de ooievaar op sterven na dood in Nederland. De toename van bijvoorbeeld pesticide in de landbouw zorgde voor een schrikbarende afname van het aantal ooievaars, in de jaren zestig van de vorige eeuw. Om het tij te keren werd destijds een aantal ooievaarsstations opgericht om zieke, gewonde en verweesde dieren op te vangen. Dit met het uiteindelijke doel deze ooievaars weer los te laten in de vrije natuur. Nu, een halve eeuw later, is het doel de ooievaars voor Nederland te behouden, ruimschoots gehaald. De ooievaar is met circa 700 broedparen weer helemaal terug op het oude peil. Eén van die ooievaarsstations is Ons Genoegen in Rossum, waarheen Stroomhuis een exursie houdt. Karin Lips en haar man vertellen graag over het wel en wee van deze enorme ooievaarskolonie. Reserveren is noodzakelijk en kan via reservering@stroomhuisneerijnen.nl o.v.v. ‘Ooievaars’ of via de website www.stroomhuisneerijnen.nl/reserveren. Deelname is gratis, maar het

uitgaan

zaterdag

aantal deelnemers is beperkt. Zeebeest blazen 17+ 10:00-17:00, Leerdam, glasblazerij, Zuidwal. Zeebeesten blazen, vanaf 17 jaar, in het kader van de expositie Een Zee van Glas. Deelname kost 25,00 euro, excl. entree. Reserveren: 0345-614960. Luchtbuksen 10:00-17:00, Herwijnen, Hemker&Bekking, Achterweg 28a. Demonstratie en verkoop van luchtbuksen en kruisbogen, mensen kunnen diverse modellen uitproberen. Ook schietspellen en toebehoren. www.hb-herwijnen.nl Korenfestival 11:30, Zaltbommel, podia Markt, Waterstraat en Koningstraat. Aan dit tweede korenfestival doen zeven koren mee: shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel, Waardenburgs Vissersoor, ‘t Hemertsvisserskoor uit Nederhemert, zeevrouwenkoor De Zeesterren uit Geldermalsen, visserskoor De Grote Rivieren uit Heerewaarden, shantykoor De Biesbosch uit Werkendam en havenkoor De Woelwaters uit Maurik. Om 17:00 wordt het festival afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle koren, die samen met het publiek enkele bekende inhakers zingen.

Vier avonden lopen in Leerdam

Tweedehands markt bij West-End

Kardinaalbaarsjes geboren

ĩĢĢįġĞĪ š Leerdam maakt zich op voor de 42e Avondvierdaagse. Van 16 tot en met 19 juni zijn er iedere avond routes van 5, 10 en 15 kilometer. De inschrijving is op 13 juni.

ĩĢĢįġĞĪš Bij wijkvereniging WestEnd kunnen weer tafels gereserveerd worden voor de tweedehands markt op zaterdag 5 juli. De kosten voor de tafel van 2,50 meter bedragen 7,50 per tafel voor leden/donateurs van de wijkvereniging. En voor niet-leden 10,00 euro per tafel. De entree voor de bezoekers is gratis. De markt duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur en vindt blijft bij West-End. Aanmelden kan bij Lenie de Pender (hfdepender@ kpnplanet.nl).

ĩĢĢįġĞĪš Dit voorjaar zijn in het door de leden van aquariumvereniging De Discus onderhouden aquarium van het Nationaal Glasmuseum enkele Juweel Kardinaalbaarsjes (Pterapogon Kauderni) geboren.

De routes leiden de wandelaars door de pittoreske buurten en dorpen en

langs mooie vergezichten en kunstwerken in en om de glasstad. De routes van de 5 en 10 kilometer zijn rolstoelvriendelijk, dus ook mensen in een rolstoel kunnen meedoen. Al waarschuwt Adrie de Jong, voorzitter van Commissie Avondvierdaagse Leerdam: “Het is niet niks, vier avon-

den achtereen flink de pas er in te moeten zetten. Hiervoor is daadkracht en doorzettingsvermogen nodig. Samen zijn we echter sterk. Samen zingend en pratend vliegen de kilometers voorbij. Tel daarbij de steun van vrijwilligers die voor de wandelaars klaar staan op, en een geslaagd evenement is verzekerd.” Inschrijven Deelname aan de avondvierdaagse kost 3,50 euro bij voorinschrijving. Inschrijven voor de avondvierdaagse kan op 13 juni, van 19:00 tot 21:00 uur bij de Lingebolder, Koningin Emmalaan 84. Dit is ook iedere avond het vertrekpunt van de vierdaagse. Wie zich aan de start inschrijft, betaalt 1,00 euro extra.

Meer informatie: 0345-619609.

ĩĢĢįġĞĪš In partycentrum Het Dak wordt zondagmiddag 22 juni een benefietconcert gehouden voor stichting PHA. Die zet zich in voor de zeldzame longaandoening Pulmonale Hypertentie. Optredens van: jongerenkoor Non Solus onder leiding van Marilou Krouwel met solist Linda Vink, popkoor Let’s get started uit Lexmond en trio Just for You. Entree: 7,50 euro, reserveren via benefietconcertPHA@ hotmail.com of 06-27889151.

q WWW.AVONDVIERDAAGSE-LEERDAM.NL

q WWW.BENEFIETCONCERTPHA.NL

De eerste drie avonden start de 5 kilometer tussen 18:15 en 19:00 uur, de overige afstanden starten van 18:00 tot 19:00 uur. Op de slotavond start de 5 kilometer van 19:00 tot 19:15 uur en de overige afstanden om 18:00 uur.

™>cidX]ikVcYZk^ZgYVV\hZ^c'%&(#

ARCHIEFFOTO: DBRN FOTOGRAFIE

Benefiet voor PHA

Deze zeewatervisjes zijn zogenaamde muilbroeders. De vader neemt de eitjes in zijn muil tot dat deze zijn uitgekomen en de visjes zelfstandig kunnen eten. Dit duurt ongeveer een maand en in die tijd eet vader niet. Na deze tijd worden de jonge visjes los gelaten tussen de stekels van een zeeegel, waardoor ze beschermd zijn voor roofvissen. Voor het opkweken van deze jonge visjes zijn ze samen met de zee-egel inmiddels in veiligheid gebracht in een speciaal aquarium van Aqua Zoo. Voor het bekijken van deze vissen en de vele andere vissen afkomstig uit de verschillende werelddelen kunnen belangstellenden terecht op zondagmiddag en op de woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. AquaZoo is te vinden in de kelder van Lingesteyn.

q WWW.AQUAZOO-LEERDAM.NL


auto`s

Woensdag 4 juni 2014

C.I.V. Superunie B.A., gevestigd te Beesd, is de centrale inkooporganisatie van dertien grote supermarktorganisaties. Met een marktaandeel van de aangesloten leden van circa 30% is Superunie ĂŠĂŠn van de grootste partijen in de Nederlandse levensmiddelenmarkt. Het inkoopteam heeft als opdracht continu op zoek te zijn naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het in te kopen assortiment. Superunie is al meer dan 55 jaar succesvol in deze veeleisende, competitieve en dynamische markt. Om dit succes ook voor de toekomst veilig te stellen wil Superunie kennismaken met kandidaten (m/v) voor de functie van:

56

Nu ook 0 KM autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij Autobedrijf Krul in Leerdam

Business Analist (fulltime) Op de afdeling Business Control hebben wij plaats voor een energieke, mondige collega, die geen probleem uit de weg gaat. Het eerste jaar zal de business analist volledig zijn gekoppeld aan het project en de uitrol van de strategische visie van Superunie en haar leden. Vervolgens zal de vernieuwde denk- en werkwijze moeten worden ondersteund en verder worden geĂŻmplementeerd door de gehele organisatie. De analist zal hier een sterke rol in spelen en de spil zijn met betrekking tot de informatie en kennis die nodig is om deze nieuwe werkwijze uit te rollen en te borgen binnen de organisatie. Door sterke analytische kwaliteiten en goede vaardigheden met analyse tooling voegt de analist veel waarde toe aan projecten en commerciĂŤle beslissingen. De persoon: ÍťĨĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;tKĹ˝Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ˝Ć&#x2030;ĨĹ?ĹśÄ&#x201A;ĹśÄ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÍŹÄ?ŽžžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Í&#x2013; ÍťDĹ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻĎŻĹŠÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2022;Ä?Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆ?ŊƾŜĹ?Ĺ˝Ć&#x152;Ä?ŽŜĆ&#x161;Ć&#x152;ŽůůÄ&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2022;Ä?ĆľĆ?Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ć&#x161;ŽĨĹ?Ĺ?&ŽƾĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2013; Íť<Ä&#x201A;ĹśĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĆľĆ&#x161;ŽŜŽŽžÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;ŽŽžĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Í&#x2013; ÍťEen teamgerichte werkhouding met een goed gevoel voor verhoudingen. Dat vraagt tact, sociale en communicatieve vaardigheid en soepelheid. Íť^Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹŽŜĆ&#x161;Ç Ĺ?ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĹŻÇ&#x2021;Ć&#x161;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;žŽĹ?Ä&#x17E;Ĺś͞ŜĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ć?Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ͲĹŹĆ&#x152;Ĺ?Ć&#x161;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Í&#x2013;Ç Ĺ?ĹŻĹ?Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ç Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x152;Ĺ?Ć&#x161;ÍżÍ&#x2013; Íť^Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹ?Ć?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;ĆľĹ?ĹŹÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĹŻÇ&#x2021;Ć?Ä&#x17E;ÍžD^Ç&#x2020;Ä?Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2022;YĹŻĹ?ĹŹÇ&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä ÍżÍ&#x2013; ÍťĆ&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x2030;Ć&#x152;ŽŊÄ&#x17E;Ä?Ć&#x161;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ĺ?Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2013; ÍťVerbindt op creatieve manier verschillende informatiebronnen op een manier dat het een compleet Ĺ?ĹśÇ&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĨĆ&#x161;Ĺ?ĹśŽŜĆ&#x161;Ç Ĺ?ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2013; ÍťtÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x161;ĨÄ&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĨĹ?Ä?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2013; ÍťtÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ä?ĆľĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Í&#x2DC; Wat heeft Superunie te bieden: Superunie is een professionele werkgever met korte communicatielijnen. Een gerespecteerde organisatie en geducht gesprekspartner in de levensmiddelenmarkt. Een kans om deel uit te maken van een sterk, Ä&#x201A;ĹľÄ?Ĺ?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĆľĆ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ&#x161;ŽƾĆ?Ĺ?Ä&#x201A;Ć?Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹľÇ Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;ƾžŽĆ&#x152;ÍžĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x2030;Ć&#x161;Ä&#x17E;Í&#x2022;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹľÍ&#x2022;Ä&#x17E;Í&#x2DC;Ä&#x161;Í&#x2DC;ͿŽĆ&#x2030;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĆ?Ç Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ć&#x161; gesteld. Daarnaast bieden we mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een uitstekend pakket van arbeidsvoorwaarden en een goede â&#x20AC;&#x2DC;work life balanceâ&#x20AC;&#x2122; maakt het aanbod compleet. Ben jij de leergierige young professional die Superunie zoekt? Stuur dan een korte reactie met CV t.a.v. de heer Bas van Maren naar vacature@superunie.nl. Voor vragen of een toelichting op deze vacature kan je contact opnemen met de heer Bas van Maren, Manager Business Control, telefoon 0345â&#x20AC;&#x201C;686 666. Voor meer informatie zie www.superunie.nl.

Fiat Panda 0.8 TwinAir Turbo

Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm ECO Limited Edition

Airco 5- Deurs Blue & Me Radio Bouwjaar: 28-02-2014 KM stand: 10 km

Bouwjaar: 28-11-2013 KM stand: 16 km

Bouwjaar: 30-01-2014 KM stand: 14 km

Van:

Van:

Van:

Voor:

â&#x201A;Ź 12.095,-

â&#x201A;Ź 10.495,-

Korting: â&#x201A;Ź 1.600,- !

4 5

Nu tijdelijk standaard 5 favoriete opties: 1zfd°­§¸¹Š¸¼°Š²dºŠ°Š²

Radio/CD-speler met MP3-aansluiting

v

Mistlampen

1 v

Lederen stuurwiel en pookknop

3

Centrale vergrendeling met afstandsbediening

3 4

Cruise control

Stuurbekrachtiging

5

Climate control

4 5

â&#x201A;Ź 15.250,-

Korting: â&#x201A;Ź 3.250,- !

Krul voor Autoâ&#x20AC;&#x2122;s

6 6 6 6 6 6 6

Gildenstraat 34

APK keuringen Onderhoud en reparatie Airco service en bijvullen Accessoire verkoop en inbouw Schadetaxatie en reparatie Occasion verkoop alle merken Levering van nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s

4143 HS Leerdam Tel. 0345 - 633 656 www.krulautos.nl krul.autos@wxs.nl

Pinkstershow : Donderdag 5 juni, Vrijdag 6 juni (+ koopavond) Zaterdag 7 juni en Maandag 9 juni (van 10.00 tot 17.00 uur)

Airconditioning Radio/CD-speler met MP3/USB-aansluiting Š²dzd¡´Š¼¯Šœ¡ Elektrische ramen vóór Centrale vergrendeling met afstandsbediening Stuurbekrachtiging Extra inruilwaarde â&#x201A;Ź 1.000,Extra klantvoordeel ČĄ 

Uw klantvoordeel

Uw klantvoordeel

Ç&#x161;Ă&#x192;vrvztpq

Ç&#x161;Ă&#x192;u r{ztpq

Ç&#x161;Ă&#x192;u r}ztpq

ČĄb*

ČĄ*

ČĄ*

De Auris Now Top 5 editie is verkrijgbaar vanaf

Korting: â&#x201A;Ź 4.300,- !

â&#x201A;Ź 18.500,-

Bij ons kunt u terecht voor:

Uw klantvoordeel

De Aygo Now Top 5 editie is verkrijgbaar vanaf

Voor:

Nu tijdelijk standaard 5 favoriete opties:

1

Extra inruilwaarde â&#x201A;Ź 1.500,Extra klantvoordeel â&#x201A;Ź 760,-

â&#x201A;Ź 16.995,-

WWW.KRULAUTOS.NL / Tel. 0345 - 633 656

extra inruilwaarde!

Airconditioning

Elektrische ramen vóór

â&#x201A;Ź 21.295,-

Prijzen zijn exclusief kosten rijklaarmaken en leges kenteken

â&#x201A;Ź 1.000,-

extra inruilwaarde!

v 3

Voor:

Gratis vervangend vervoer !

â&#x201A;Ź 1.500,-

1

Leer Sportvelgen Airco

Leer Airco

Acquisitie naar aanleiding van deze publicatie wordt niet op prijs gesteld.

Nu tijdelijk standaard 5 favoriete opties:

Fiat 500 0.9 TwinAir 85 Lounge

De Yaris Now Top 5 editie is verkrijgbaar vanaf

De 5 favoriete opties nu standaard op bijna alle Toyota modellen

Kijk op www.toyota.nl of kom naar onze showroom. U bent van harte welkom.

Brandstofverbruik (EC/143/2013J, EC/195/2013J of EC/630/2012J) varieert van 4,3 L/100km (23,3 km/L) t/m 5,9 L/100km (16,9 km/L); CO2 99-138 gr/km. *Genoemde prijzen zijn inclusief inruilwaarde. Prijzen incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Afgebeeld zijn de Auris Hybrid Lease Plus vanaf â&#x201A;Ź 27.580,-, de Yaris Now 1.0 VVT-i 5-deurs met 15â&#x20AC;? Selena velgen en mistlampen van â&#x201A;Ź 14.556,-, en de Aygo Now 5-deurs met Sportpakket vanaf â&#x201A;Ź 9.595,-. Actieperiode loopt van 01-02-2014 t/m 30-06-2014 (mits geregistreerd voor 01-09-2014). Wijzigingen voorbehouden.

Kooijman

Vianen, Stuartweg 5, 0347-373245


auto`s

Woensdag 4 juni 2014

(305&1*/,45&34)08#*+,00*+."/7*"/&/ ,JB1JDBOUP8PSME$VQ&EJUJPO

,JB3JP8PSME$VQ&EJUJPO1-64/PSNBBM䪦 

*ODMJOSVJMQSFNJFWB䪦 

/PSNBBM䪦 

*ODMJOSVJMQSFNJFWB䪦 

8,%&"-4

7PPSEFFMUPU

䪦 

7PPSEFFMUPU

#JKBBOTDIBGWBOFFOOJFVXF,JB1JDBOUP 3JP DFFsE䜽G7FOHBCFUBBMUVOVEFIFMGU FOEFSFTUJONBBOEFO SFOUFWSJK

䪦 

/䜝(.&&3 */36*-13&.*& ,JB4QPSUBHF ,JBDFFsE ,JB$BSFOT

4UBOEBBSEWPPS[JFOWBOPB ↟uIJHIHMPTT[XBSUF34QPSUWFMHFO↟.FUBMFOQFEBMFO ↟1SJWBDZHMBTT↟"JSDPOEJUJPOJOH↟-FEFSFOTUVVSXJFMFOQPPLLOPQ ↟(F䜹OUFHSFFSEFSBEJP$%TQFMFSNFU#MVFUPPUIDPOOFDUJWJUFJUFOTUVVSXJFMCFEJFOJOH

䪦 䪦 䪦 

1*/,45&34)08  &/+6/*

F1JOLTUFSEBHHFPQFOEWBOVVS ,JKLWPPSPO[FPQFOJOHTUJKEFOPQLJBWJBOFOOM

&YUSBSJKLVJUHFSVTUNFUPB ↟-FEFSFOTUVVSXJFM↟-FEFSFOJOUFSJFVS↟.JTUMBNQFOFO"VUP-JHIU$POUSPM ↟.FUBMFOQFEBMFO↟1SJWBDZHMBTT↟1BSLFFSTFOTPSFOBDIUFS↟.JEEFOBSNTUFVO ↟$SVJTFDPOUSPM↟"DIUFSMJDIUFONFU-&%UFDIOJFL

,PPJKNBO7JBOFO 4UVBSUXFH 7JBOFO 5FM  XXXLJBWJBOFOOM (FN WFSCSVJL  m  MLN    LNM $0VJUTUPPU m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䪦FO 3JP䪦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tWBOBGWFSLPPQQSJK[FOu[JKO UFO[JKBOEFSTWFSNFME JODM#58#1. FYDMNFUBMMJDMBL LPTUFOSJKLMBBSNBLFO BGMFWFSQBLLFU CSBOETUPG MFHFT SFDZDMJOHCJKESBHFFOEFPQUJPOFMFMBLCFTDIFSNJOH(FUPPOEFNPEFMMFOLVOOFOBGXJKLFOWBOEFCFTDISFWFOVJUWPFSJOH8JK[JHJOHFOFOESVLGPVUFOWPPSCFIPVEFO

$POUBOUF XBBSEF 䪦 䪦

*OSVJM JODMJOSVJMQSFNJF "BOCFUBMJOH 䪦 䪦

5PUBMF LSFEJFUCFESBH 䪦 䪦

+BBSMJKLT LPTUFOQFSDFOUBHF  

%FCFUSFOUFWPFU PQKBBSCBTJT WBTU

  

5FSNJKOCFESBH QFSNBBOE 䪦 䪦 

%VVS,SFEJFUPWFSFFO LPNTUJONBBOEFO 

5PUBBMEPPSVUF CFUBMFOCFESBH 䪦 䪦

Laat u auto gratis* wassen door Story Assurantiën bij Willem Cornelissen Automotive in Beesd! *Gratis waskaartje bij het maken van een verzekeringsofferte van uw auto. VOOR VERKOOP EN ONDERHOUD VAN BMW | MINI | AUDI | VW | TOYOTA | LANDROVER

Veerweg 3 | Beesd | tel. 0345 68 13 10 | www.willemcornelissen.nl

Vlietskant 37 | Leerdam | tel. 0345 681 382 | www.storygroep.nl

57


Woensdag 4 juni 2014

De Snelvlucht ĩĢĢįġĞĪš Van Dijk-Groenenberg won zaterdag bij pv De Snelvlucht de vlucht vanuit Sezanne (367 km). Sezanne: Van Dijk-Groenenberg - 1, 3, 4, 21, Henk van Rossem - 2, 6, 14, 16, 23, Dennis van Ingen - 5, 7, 8, 18, 20, 24, Comb. van Ingen - 9, 13, 22, 25, Amber Keijnemans - 10, 11, Joop van Opijnen - 12, 15, 19.

Hsv De Elft ĥĞĞģıĢīš J. den Hartog (feeder) en A. van Willigen (vaste stok) wonnen zaterdag de derde competitiewedstrijd bij hsv De Elft in Haaften. De uitslag: Feeder: 1. J. den Hartog - 22.880 gram, 2. A. Meenhorst - 19.780 gram, 3. R. Schrijver - 17.680 gram, 4. W. Versluis - 16.300 gram, 5. D. van Horssen - 14.400 gram; Vaste stok: 1. A. van Willigen - 3.500 gram, 3. M.G. van Os - 2200 gram, 3. A. Velthoven - 2100 gram, 4. W. Macleane - 1200 gram, 5. L. van Oosterum - 100 gram.

Op zaterdag 7 juni is er weer een vrije hengelwedstrijd. Inschrijven kan tot 7:00 uur in het clubgebouw. Er wordt gevist van 8:00 tot 13:00 uur.

De Snelle Vogel ĞİĭĢįĢīš Ad de Jong won zaterdag bij pv De Snelle Vogel in Asperen de wedvlucht vanuit Sezanne, over een afstand van 366 kilometer. De vlucht vanuit Brive (over een gemiddelde afstand van 795 kilometer) werd gewonnen door C.J.R. de Jong. Sezanne: Ad de Jong - 1, 10, 13, 19, De Jong van Kampen - 2, 3, 11, 16, 17, Comb. De Jong - 4, 5, 7, 14, A.C. Versluis - 6, 12, I. de Jong jr. - 8, 15, Kristel en Thomas - 9, F.W. Stutz - 18,20. Brive: C.J.R. de Jong - 1, 3, 14, 15, A. Boei - 2, 5, 12, 16, Ad de Jong - 4, 9, J.A.C. Verwey - 6, 10, 17, A.C. Versluis - 7, 11, 13, De Jong van Kampen - 8.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Sombere gezichten na nederlaag LRC

Goed seizoen eindigt in LRC slaagde er niet in om sterk seizoen te bekronen met promotie naar de hoofdklasse. In de nacompetitie won WVF uit Zwolle met 1-2. ĩĢĢįġĞĪš Sombere gezichten na de nederlaag van LRC. Zestig punten in de competitie en geen promotie. In de 1e klasse A was Breukelen net iets beter. In de nacompetitie bleek het Zwolse WVF en sta-in-de-weg. “We waren vol vertrouwen”, gaf LRC-trainer Marcel van Steenis toe. “Niemand had rekening gehouden met het scenario dat we het niet zouden redden.” Het was echter de realiteit. LRC moest winnen om promotie te bewerkstelligen. Het zat er tegen WVF eigenlijk geen moment in. “Soms moet de bal een keer goed vallen, dat gebeurde vandaag niet”, aldus Van Steenis. “Verder kan ik mijn ploeg weinig verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan.” De Leerdammers kenden op eigen veld een droomstart. Al na zeven minuten pakte de ploeg een voorsprong. WVF-doelman Mike te Wiele ging stevig in de fout, door een vrij eenvoudige de opstellingen LRC WVF

1 2

Bridge Leerdam ĩĢĢįġĞĪš Arie van Mourik en Tinus Rietstak wonnen maandagavond de competitieronde bij bridgeclub Leerdam. De uitslagen:

Opstelling LRC: Van der Pol (n); De Jong (19. Kooijman(n)), Van der Kleij (n), Vosselman, Vaes (n); Boekhout, Odijk, Muilenburg (68. Sprado), Gerritsen; Zondag, Verheul.

Kees Kool winnaar visstrijd glasfabriek ĩĢĢįġĞĪš Kees Kool won vorige week dinsdagavond de vijfde wedstrijd van de viscompetitie van de personeelsvereniging De Glasfabriek. Er werd in de Linge, langs de steile dijk tussen Leerdam en Kedichem gevist.De omstandigheden waren slecht. Er stond een zwakke wind, de regen die smiddags al viel hield tot ‘s avonds negen uur aan. Doordat er weinig wind was kon iedereen probleemloos vanonder de paraplu vissen. De buit bestond uit brasem, blieken, baarzen en enkele voorns. De grootste vis werd gevangen door Wim Stutz: een brasem van 52 centimeter.

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Nacompetitie

Scores: 1-0 André Zondag; 1-1 Robin Boekhout (eigen doelpunt); 1-2 Bas Bouwhuis.

Lijn A: 1. Arie van Mourik & Tinus Rietstak 63,75%, 2. Jan Beumer & Harrie Heijnen 60,83%, 3. Sjaan Nugteren & Gerry Versteegh - 56,67%, 4. Tom Liebregs & Wout Rijneveld - 54,17%, 5. Corrie Schouten & Cor de Pender - 53,75%; Lijn B: 1. Thea Bosch & Frank de Groot 68,23%, 2. Anna de Beer & Wil de Zeeuw 58,85%, 3. Inge Haveman & Dicky van Zee 54,69%, 4. Maaike van Es & Piet Segers 53,65% en 5. Janske van de Water & Jan Leussink - 50,52%.

58 sport

bal los te laten. Wie anders dan André Zondag profiteerde met de vroege 1-0. “Ik zag dat de keeper eerder was, dus ik sprong op. Toen ik omkeek lag de bal ineens bij mij.” Hamstringblessure Bij de thuisploeg viel Gerard de Jong kort daarna met een hamstringblessure uit. Dick Kooijman verving hem, op de voor hem onbekende rechtsback-positie. “We konden ook Robin Boekhout rechtsback zetten, maar dan moest ik het hele middenveld omgooien. Dat wilde ik niet, dus moest Dick rechtsback spelen. Dat deed hij overigens helemaal niet onaardig.” WVF moest na die 1-0 komen, maar slaagde er niet in gevaarlijk te worden. LRC leek dus in een goede positie te verkeren, maar de thuisploeg hielp de gasten in het zadel. Bij een corner kopte Robin Boekhout de 1-1 in eigen doel. Ongelukkig, zo leek het. Maar zowel Van Steenis als Zondag oordeelde dat hij die bal nooit had mogen koppen. “Die 1-1 was een behoorlijke domper”, vond André Zondag. “Tot dat doelpunt kwamen zij er niet aan te pas. Maar wij speelden zelf ook angstig.” Opportunistisch voetbal Na rust probeerde LRC er met opportunistisch voetbal wat van te maken. Van Steenis: “Ik heb in de rust gezegd dat we volle bak moesten gaan spelen. We moesten in ieder geval zorgen dat we onszelf niks konden verwijten.” De Leerdammers kregen ook kansen. Rogier Gerritsen kreeg de bal er na een indraaiende vrije trap net niet in. Bij een vrije trap van Zondag maakte doelman Te Wiele zijn fout vakkundig goed. Waar LRC het net niet vond, waren de gasten een kwartier voor tijd

wèl succesvol. Een dubieus gegeven vrije trap van Richard Bouwmeester eindigde op de paal, Bas Bouwhuis scoorde de rebound: 1-2. Vermoeidheid “Toen kwam de vermoeidheid ineens heel hard binnen”, aldus Zondag. “We hebben daarna nog alles gegeven, maar het lukte niet. Ik had heel graag met promotie afscheid genomen. Het is heel zuur om met een deceptie te

Geslaagde WK Clubdag bij HCL ĩĢĢįġĞĪ š Hockeyclub Leerdam (HCL) hield donderdag (Hemelvaartsdag) haar WK Clubdag. In het kader van de WK hockey dat op 30 mei in Den Haag van start is gegaan besteedde elke club in Nederland aandacht aan de start van dit evenement. Op het terrein van HCL was elk land

dat deelneemt aan het WK vertegenwoordigd in de vorm van een spel. Ondanks het matige weer was de belangstelling groot en speelden de kinderen de verschillende spellen met enthousiasme. Ook was er een speciaal moment voor niet-leden in het programma. Kinderen van basisscholen uit Leerdam (en

De uitslag: 1. Kees Kool - 3700 gram, 2. Henk van de Oever - 3500 gram, 3. Wim Stutz - 2700 gram, 4. Ton de Jong - 1500 gram, 5. Ton van Kooten - 500 gram, 6. Jasper de Kogel - 250 gram, 7. Rudy Kaldenberg en Kees Sprado - 150 gram en 9. Lambert Jansen - 100 gram.

De volgende competitiewedstrijd wordt dinsdag 10 juni in de Linge, vanuit bootjes gevist.

™9gdZ[]Z^Y!WZgjhi^c\ZcigddhiW^_AG8#

™<gdiZWZaVc\hiZaa^c\kddgYZXajWYV\W^_=8A#

EIGEN FOTO

omstreken) konden zo ook genieten van deze reis om de wereld. ‘s Middags werd het familietoernooi gespeeld. De teams streden zowel in de hockeywedstrijden als ook op de stormbaan tegen elkaar. Na afloop van het toernooi werd een veiling gehouden met bijzondere items, variërend van een dag racen in een Porsche tot een boottocht op de Linge. De eerste hamerslag van de veiling werd gegeven door de wethouder sport: Bart Bruggeman. “We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe wethouder een blik achter de schermen van onze club te geven”, aldus voorzitter Ernst Smilde. Met de opbrengst van de veiling hoopt de hockeyclub een ballenkanon te kunnen aanschaffen, die gebruikt zal worden bij de keeperstrainingen van de club. De laatste jaren is er veel aandacht besteed aan het technisch beleid van de club en als gevolg hiervan werd de behoefte aan een dergelijk kanon steeds groter. De club kan volgens de organisatie terugzien op een zeer sportieve en succesvolle dag.

stoppen”, aldus Zondag, die zijn indrukwekkende carrière dus niet op een waardige manier kon eindigen. “Ik denk niet dat de beste ploeg gewonnen heeft”, vond Van Steenis. “Maar zij waren wel heel degelijk. Bij ons zat het niet mee. Jammer, maar het is niet anders. We hebben met het team gedaan wat we moesten doen.” Maarten van Hoogevest

Bridgeclub Beesd ğĢĢİġš Jan van der Lingen en Maarten Bults wonnen vorige week de competitieronde bij bridgeclub Beesd. De uitslag: Lijn A: Jan van der Lingen en Maarten Bults - 74,17%, 2. Annelies de Klerk en Frans Kuipers - 61,67%, 3. Leny versteegh en Greet Uijen - 55,00 %; Lijn B: 1. Lies en Fortu de Haas - 69,44%, 2. Cilia van de Broek en Dorien de Groot 63,19%, 3. Alie van Baalen en Marion Hovestadt - 62,50%.

Sober jubileumfeest BC Wammes ĞİĭĢįĢīš Dit jaar bestaat badmintonclub Wammes 35 jaar. Gekozen is voor een wat sobere viering, omdat de club haar financiële reserves gaat inzetten om, samen met andere sportverenigingen, de nieuw te realiseren sporthal in Asperen mee te kunnen financieren. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan werd er op 13 mei een speciaal jubileumtoernooi voor de leden georganiseerd. De opkomst was groot. De indeling werd gedaan met speelkaarten, zodat in feite het lot bepaalde met wie en tegen wie gespeeld werd.


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

59 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Nacompetitie

SteDoco-Ajax wordt in Woerden gespeeld

deceptie

FOTO: WWW.DBRN.NL

ĥĬĬįīĞĞį š De nacompetitiefinale om een Topklasseticket tussen SteDoCo en de amateurs van Ajax wordt zaterdag 7 juni bij Sportlust’46 in Woerden gespeeld. Dat heeft de KNVB bepaald, nadat de clubs er onderling -na twee dagen overleggen- niet uitkwamen. SteDoCo en Ajax wilden spelen op een locatie tussen Hoornaar en Amsterdam, waarbij SteDoCo een voorkeur had voor ‘echt’ gras en Ajax voor kunstgras. Hierop werd de KNVB gevraagd de knoop door te hakken. Dit is maandag gebeurd. Sportpark Cromwijck van Sportlust’46 aan de Waardsedijk 31 in Woerden is als locatie aangewezen. Er wordt om 14:30 uur op natuurgras afgetrapt. SteDoCo is de thuisspelende ploeg en mag dus in het vertrouwende zwartrood spelen. “Over de beweegredenen waarom voor Sportlust’46 is gekozen, wil de KNVB niets zeggen. Maar wij zijn er wel bijzonder blij mee”, aldus SteDoCo-bestuurslid Jan den Hartog. “Voor aanstaande zaterdag worden temperaturen verwacht richting de 30 graden. In onze ogen zullen beide teams op een natuurlijke ondergrond minder last hebben van die hoge temperaturen. Verder speelt Ajax haar thuiswedstrijden op De Toekomst ook op echt gras, dus begrepen wij de drang naar kunstgras niet echt”, legt Den Hartog desgevraagd uit. “In de herfst, na een slecht voorjaar of bij onstabiele weersvoorspellingen hadden wij de keuze voor het spelen op kunstgras kunnen billijken.” SteDoCo werd dus op haar wenken bediend. “Onze inspanningen zijn niet voor niets geweest. Wij zijn tevreden en blij. We spelen overigens officieel thuis en dat betekent dat we in ons ei-

ASH degradeert naar de vierde klasse na verlies tegen Arkel ĥĢIJĨĢĩIJĪ š ASH is gedegradeerd naar de vierde klasse. De ploeg van Gerrit Molenaar ging in Heukelum met 3-0 onderuit tegen Arkel, dat dus promoveert naar de derde klasse. “Dit was één wedstrijd teveel voor mijn ploeg. We hebben terecht verloren van een beter Arkel”, toonde trainer Gerrit Molenaar zich een waardig verliezer. In het Arkelse kamp was de vreugde na afloop uiteraard groot. “Eindelijk gepromoveerd na een paar vergeefse pogingen”, jubelde Sebastiaan Antonio, als invaller verantwoordelijk voor twee treffers (de 2-0 en de 3-0). “We hebben er een paar jaar dicht tegen aan geze-

™KgZj\YZW^_6g`Za!kZgYg^ZiW^_6H=#

ten, maar steeds ging het in het zicht van de haven mis. Heerlijk dat het nu wél is gelukt!” Ontbranden De wedstrijd ontbrandde pas in de tweede helft. In het eerste bedrijf bakte Arkel er niet al teveel van en beperkte ASH zich tot controleren. Dat beeld veranderde volledig nadat Dylan Verschoor in de 57e minuut de 1-0 binnen had geknikt. ASH moest daarna komen en verwaarloosde zijn defensie. Dat had Arkel-trainer Teus Jakobs ook gezien. Voor de vertrekkende coach een mooi moment om Sebastiaan Antonio binnen de lijnen te brengen als vervanger van Ryan Jakobs. De getergde invaller (“Ik heb

FOTO: RICK DEN BESTEN

moeten accepteren dat de trainer Joey van Assendorp de voorkeur gaf”) deed precies wat Teus Jakobs hoopte dat ‘ie zou doen: de wedstrijd in het slot gooien. Amper tien seconden in het veld kopte Antonio de 2-0 binnen (in de 63e minuut) om in de 71e minuut nogmaals doeltreffend te zijn (3-0). ASH, dat bij de stand 2-0 de lat raakte en verder in aanvallend opzicht ondermaats presteerde, liep in het verdere verloop van de partij als een aangeslagen bokser over het veld. “Het is niet anders aan het eind van een lang seizoen waarin het ons te vaak niet meezat. Ik neem de jongens niets kwalijk. Ze hebben alles gegeven, ik ben echt trots op deze groep en ben ook in de vierde klasse graag trainer van ze! En neem van mij aan: we staan er gewoon weer met zijn achttienen hoor op 2 augustus, onze eerste training van het nieuwe seizoen.” Terwijl de ASH-spelers zwijgend hun degradatie zaten te verwerken in de kleedkamer, vierde de Arkel-selectie feest op en rond het veld. Met trainer Teus Jakobs als één van de stralende middelpunten.“Hier ben ik verschrikkelijk blij mee”, jubelde de coach. “Gewoon omdat we deze promotie verdiend hebben. De voorbije weken hebben we hier met z’n allen naartoe gewerkt. We speelden het beste voetbal in onze afdeling en zien dat uiteindelijk toch beloond. Persoonlijk ben ik trots dat ik met een prijs afscheid mag nemen bij de club waar ik nog graag een paar jaar had willen werken als hoofdtrainer. Het bestuur besliste echter anders.” Jan Timmer

gen vertrouwde zwart-rood mogen aantreden”, besluit Den Hartog. SteDoCo rekende vorige week af met Staphort. Na de 3-2 winst in Hoornaar werd zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld in en tegen Staphorst. Komende zaterdag wacht de amateurtak van landskampioen Ajax als laatste horde. Na de krappe thuisoverwinning wist SteDoCo dat het geen gemakkelijke opgave zou worden. En dat werd het ook niet. Zeker niet toen na amper een halve minuut spelen de thuisploeg op een wel heel vroege 1-0 voorsprong kwam. SteDoCo kwam terug tot 1-2 voorsprong door goals van Roel de Kruijk. In de 55e minuut maakte Martijn Brakke voor Staphorst gelijk. Vervolgens kon de wedstrijd alle kanten op. SteDoCo claimde – tevergeefs - twee strafschoppen en Staphorst, inmiddels achterin één op één spelend, werd mogelijk nog gevaarlijker met haar vlijmscherpe counters. In blessuretijd was Staphorst heel dichtbij de overwinning, toen Martijn Brakke keihard de onderkant van de lat raakte. Tot opluchting van ‘heel’ Hoornaar ketste de bal weer terug in het veld. Niet veel later klonk het voor SteDoCo bevrijdende laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van der Roest uit Alkmaar.

Brals kampioen bij vv Haaften ĥĞĞģıĢīš Mats Brals is winnaar geworden van de jeugdsportdag van voetbalvereniging Haaften. Er deden zo’n honderd jeugdspelers mee. Iedereen moest een hele reeks spellen afwerken. Daar waren punten mee te verdienen. Nooit eerder had een Fspeler de wisselbeker gewonnen. Brals behaalde in totaal 853 punten. De overige winnaars: Mini-F: Jari van de Bergh, Thibo Kip, Lars van Welie; F2: Mats Brals, Rens aan de Kerk, Harrit van Merwijk; F1: Zouhair Zahraoui, Ben Dekker, Thom Philips; E2: Daan van Horssen, Yannick van Veen en Stan Clements; E1: Joris de Fockert, Kalle Ijsveld, Niels Dordmondt; Meisjes D1: Danita van Eck, Youssra Zannouti, Fenne van Zelst; D2: Julien Fieret, Nick Enders, Walter Sajtos D1: Kevin Snoek, Jules Brals, Peter van Rijswijk; C2: Marc van Aelst, Wybo de Fockerts en Mitchell Sterrenburg.

Zomerbridge ĩĢĢįġĞĪš Bridgeclub Leerdam houdt van 2 juni tot en met 25 augustus op maandagen zomerbridge in Monkey Town, Industrieweg 23. Aanmelden van 19:10 tot 19:20 uur. De inleg per persoon is één euro. Informatie via bridge.leerdam@hotmail.com.

q WWW.NBBCLUBSITES.NL/CLUB/2013

Zuidland-WNC gestaakt ķIJĦġĩĞīġš WNC was bij eersteklasser Zuidland hard op weg naar een prima uitgangspositie om te promoveren naar de eerste klasse. Bij een 1-3 tussenstand staakte scheidsrechter Van de Rest de wedstrijd in blessuretijd. De terugwedstrijd in Waardenburg wordt zaterdag 7 juni gespeeld. In een tot dan toe sportieve wedstrijd werd WNC-aanvoerder Arno van Noord hard onderuit gehaald. Hij lag kermend op de grond, maar enkele spelers van Zuidland wilden hem snel overeind helpen om door te kunnen spelen. Dat schoot bij trainer Jeffrey Kooistra in het verkeerde keelgat. “Toen liep ik het veld in om te kijken wat er allemaal gebeurde”, vertelde Kooistra, die het vervolgens binnen de lijnen aan de stok kreeg met een speler van de thuisploeg. Kooistra kreeg rood, net als de maker van de overtreding op Van Noord. De situatie liep echter pas echt uit de hand toen

Winst voor Leerdam Taekwondo ĩĢĢįġĞĪĊĭĦħīĞĠĨĢįš Taekwondovereniging Leerdam bereikte afgelopen weekend twee keer het hoogste podium tijdens de Hollandcup in Pijnacker. Het is één van de grootste taekwondotoernooien van Nederland. Op zondag werd het toernooi gehouden voor taekwondoins tot blauwe band voor de onderdelen tuls (patronen) en sparren. Taekwondo Vereniging Leerdam deed hieraan mee met vier leerlingen. Op het onderdeel tuls viel Onyckwa Versluis in de prijzen. Zij werd eerste in haar klasse. Op het onderdeel sparren behaalde Lakeysha Versluis ook een eerste plaats in een poule van zestien deelneemsters. De overige leden wonnen een aantal partijen, maar vielen net buiten de prijzen. De leerlingen bereiden zich nu voor op het NK, dat plaatsvindt op 14 Juni in Nieuwegein.

q WWW.TAEKWONDO-LEERDAM.NL

Kooistra achter de boarding ging staan en belaagd werd door een ‘supporter’ van Zuidland. In de schermutselingen daarna kregen twee Zuidlanders en WNC’er Hendri van Dooijweert rood. “Ik had me anders moeten gedragen. Dit is niet het voorbeeld wat je als trainer moet geven”, stak Kooistra de hand in eigen boezem. Een dag later besloot de KNVB de return in Waardenburg uit te stellen. WNC-voorzitter Lamy van der Vliet baalt van de situatie: “Enerzijds begrijp ik het wel, maar dit is vooralsnog een flinke streep door de rekening.” Van der Vliet zag met eigen ogen wat er gebeurde. “Maar ik weet natuurlijk niet wat er gezegd is en wat Zuidland en de scheidsrechter zelf gaan verklaren.” Worst case scenario is dat WNC uit de nacompetitie gehaald wordt. “Maar ik kan me niet voorstellen dat één van beide ploegen hieruit gewipt zal worden”, zegt Van der Vliet, die de consequenties nog niet kan overzien.

BETUWSE BOSCH CARSERVICE GROEP

Airco service actie Nu € 49,50 BCS Verkerk Tiel 0344 - 619 217

Pellegrom Waardenburg 0418 - 652211

Van Mourik Geldermalsen 0345 - 573556

Kees de Leeuw Culemborg 0345 - 642054


auto`s

Woensdag 4 juni 2014

6&22518:.9225'((/%,-9$1:,//(*(1 0DDNHHQ VHOILHHQZLQ GHXQLHNH +\XQGDLL*R (UYDOWYHHOYRRUGHHOWHVFRUHQELM+\XQGDL 2PWHEHJLQQHQVWDDQWLMGHQVKHW:.GHH[FOXVLHYH *RPRGHOOHQYRRUMHNODDU'DDUQDDVWNXQMH GHXQLHNH+\XQGDLL*RZLQQHQ.RPQDDUGH VKRZURRPPDDNHHQJUDSSLJHVHOILHPHWGH +\XQGDLL*RHQSRVWMHVHOILHRSHQEDDURS VRFLDOPHGLDPHWJRVHOILH:LHZHHWEHQMLM GHJHOXNNLJHZLQQDDUYDQGH+\XQGDLL*R

'H+\XQGDLL*R 1XĎ 

0HWRD !%OXHWRRWKFDUNLW !&HQWUDOHGHXUYHUJUHQGHOLQJPHWDIVWDQGVEHGLHQLQJ

(/

:.9225'(

!&OLPDWHFRQWURO

Ď 

!(OHNWULVFKEHGLHQEDUHUDPHQYRRUDFKWHU !*HÂąQWHJUHHUGQDYLJDWLHV\VWHHPPHWUDGLR&'03VSHOHU !MDDUJDUDQWLH]RQGHUNLORPHWHUEHSHUNLQJ

.LMNYRRUGHYRRUZDDUGHQRS+\XQGDLQO

.RPQXQDDURQ]HVKRZURRP 9$1:,//(*(1$872%('5,-9(10DUFRQLZHJ*RULQFKHPWHO *HFRPELQHHUG EUDQGVWRIYHUEUXLN O NP  NPO &2 HPLVVLH JNP 8LWVWRRW LV DIKDQNHOLMN YDQ JHEUXLN 8LWVWRRW HQ EUDQGVWRIYHUEUXLNJHJHYHQV ]LMQ JHEDVHHUGRSWHVWVGLH]LMQXLWJHYRHUGYROJHQV(XURSHVH9HURUGHQLQJ((* GENOEMDE PRIJS VAN HET MODEL IS INCL. BTW EN BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. AANBIEDING IS GELDIG ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. UPDATES VAN HET NAVIGATIESYSTEEM ZIJN NIET VAN TOEPASSING OP DE HYUNDAI I10 GO! VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN. * VOORDEEL T.O.V. I-MOTION UITVOERING MET COMFORT PAKKET. GRATIS NAVIGATIEKAARTUPDATES NIET VAN TOEPASSING OP DIT MODEL.

powered by Ford EcoBoost

â&#x20AC;&#x153;Supercompleet en helemaal van nuâ&#x20AC;? Ford Fiesta â&#x20AC;˘ Hill Start Assist â&#x20AC;˘ 7 airbags â&#x20AC;˘ Easy Fuel â&#x20AC;˘ Bandenspanning Monitoring Systeem â&#x20AC;˘ Electrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels â&#x20AC;˘ ABS + ESP Nu vanaf

Vanaf slechts

129,p.mnd. met Ford Options

De Fiesta is er met:

14% bijtelling

Alle bedragen in euroâ&#x20AC;&#x2122;s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoop voorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspeciďŹ caties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,3-30,3; liter/100 km: 3,3-7,0; CO2 g/km: 85-138.

1 jaar gratis autoverzekering

Nu zonder meerpijs! SYNC BluetoothÂŽ smartphone-koppeling en navigatiesysteem. Uw voordeel 900,-

Kenmerken Options-aanbieding: Contante AanTotaal Vaste debet Jaarlijks Duur Termijn- SlotTotaal te prijs betaling kredietbedrag rentevoet kostenpercentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag 13.645,- 5.055,8.590,8,9% 8,9% 25 mnd 129 p.mnd 6.671,9.967,De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

Crum

12.645,-

Weth. Schoutenweg 1 - Culemborg - tel. 0345 - 51 57 57 Waterveste 12 - Houten - tel. 030 - 63 44 100 Korte Dreef 1 - Vianen - tel. 0347 - 37 36 36

60


Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

61 sport

Wielerronde Rhenoy

Smaakmaker Jeroen Breewel wordt teruggepakt.

Atzori snelste in Rhenoy Umberto Atzori schreef zaterdag de 34e editie van de Wielerronde van Rhenoy op zijn naam įĥĢīĬĶ š Smaakmaker van de 34ste wielerronde van Rhenoy was de gedoodverfde favoriet Jeroen Breewel. Ondanks alle inspanningen slaagde niemand erin een beslissende voorsprong te nemen zodat het op een eindsprint aankwam. Op kousenvoeten pedaleerde Umberto Atzori naar de koppositie en met een voorsprong van meer dan een fietslengte schreef hij Rhenoy bij op zijn palmares.

ruimte. Jan Vos (winnaar in 2011) hield zich afzijdig. De 48-jarige Ronald Roos, die de ronde vorig jaar won, en verreweg de oudste deelnemer, drukte zijn neus wat vaker tegen het venster, pakte wat euro’s mee in de premiesprints, maar had niet de macht in de benen om een rol van betekenis te kunnen spelen. Paniek Het hoge tempo had inmiddels wat slachtoffers geëist, en halverwege de

koers waren er nog dertig in competitie. Onder de renners brak lichte paniek uit toen, pal voor hun neus, een hond aan de aandacht van zijn bazin ontsnapte. Het dier werd nét op tijd weer de stoep op gejaagd en kreeg meteen huisarrest opgelegd. Het wachten was op het moment dat het spel écht op de wagen zou gaan, maar met nog vijftien rondjes voor de wielen was er nog steeds geen tekening in de strijd. Rik de Voogd pro-

beerde eerst met Etienne van Empel weg te komen, later nogmaals met Adrie van Engelen, maar het peloton liet niemand gaan. Zodoende werd duidelijk dat de beslissing pas in de laatste ronde zou vallen, en dat was precies wat er gebeurde. Onopvallend Bij het uitkomen van de laatste bocht reed Umberto Atzuri, een bijschrijver die Rhenoy voor het eerst aandeed, onopvallend naar voren. Toen hij eenmaal op kop was gekomen stond hij die positie niet meer af, en hij kon de armen al vroeg van het stuur halen om, na Ureterp, zijn tweede zege van dit seizoen te behalen. Eddy van IJzendoorn en Jan Vos kregen het nakijken.

Masters 30+: 1. Laurens Koster (Oegstgeest): 1.10,45; 2. Stefan Slager (Beesd): 1.10,48; 3. Pascal Schoots (Tiel): 1.10,50; 4. Xander Moerman (Vianen): 1.10,50; 5. Guido Benthem (Arnhem): 1.10,50; 6. Eddy Hermsen (Ochten): 1.10,51; 7. Maurice Speijer (Meteren): 1.10,52; 8. Hans van Eijk (Nieuw Vennep): 1.10,52; 9. Niclas Vermaas (Dordrecht): 1.10,52; 10. Pim Achterkamp (Rotterdam): 1.10,52. Elite-Mannen/Beloften: 1. Umberto Atzuri (Zorgvlied): 1.52,54; 2. Eddy van IJzendoorn (Tiel): 1.52,54; 3. Jan Bos (Nieuwehorn): 1.52,54; 4. Jaap de Man (Spijkenisse): 1.52,55; 5. Jeroen Breewel (Wilnis): 1.52,55; 6. Kobus Hereijgers (Hedel): 1.52,56; 7. Adrie van Engelen (’t Zand): 1.52,56; 8. Rik de Voogd (Rotterdam): 1.52,56; 9. Adrie Lindeman (Assen): 1.52,56; 10. Marco Doets (Monnickendam): 1.52,57.

Peter Verbeek

Moest de hoofdkoers van Rhenoy het vorig jaar doen met slechts 22 deelnemers, deze keer werden er zaterdagmiddag, rond de klok van 17.00 uur, 35 renners weggeschoten. In de openingsfase reed Jeroen Breewel zich nadrukkelijk in de kijker. De 23-jarige uit Wilnis had zijn wiel dit seizoen in de ronden van Rijsoord, Gerkesklooster en Groot-Ammers al als eerste over de streep gedrukt, en dat smaakte naar meer. Drieste poging Breewel kwam na de eerste ronde met een kleine voorsprong op de jagende meute, die op het technische en bochtige parkoers van 1,6 kilometer al snel in een felgekleurd lint uiteen was getrokken, als koploper door. Het was een drieste poging die tot mislukken was gedoemd. Want 80 kilometer solo trappen, dat zou uniek zijn. Breewel hield het evenwel zeven ronden vol voor hij door het peloton werd ingerekend. Het zette hem op kop voor de leidersprijs, bedoeld voor de renner die de jurywagen het vaakst als eerste passeert. Nadat Breewel tot de orde was geroepen keerde de rust terug. Niettemin werd er ontzettend hard gereden waardoor het voor iedereen zo goed als onmogelijk was de benen te nemen. Kobus Hereijgers was een van de weinigen die steeds aan de poort klopte, maar hij kreeg geen meter

™JbWZgid6ioVg^\VVibZiZZc[^ZihaZc\iZkddghegdc\l^ccZcYdkZgYZ[^c^h]#

Roparun komt door Leerdam ĩĢĢįġĞĪ š De Roparun komt op tweede pinksterdag (maandag 9 juni) weer door Leerdam. Tussen ongeveer 7:00 en 10:00 uur rennen de deelnemers door de Glasstad. Onder de deelnemers zijn onder andere de Leerdammers Nico Bogaard

™C^Xd7d\VVgYZcBVgi]Za>?`ZaZchiVb#

en Marthel IJkelenstam en twee hardloopvrienden. Ze zijn door team 164 Reclassering Nederland gevraagd om mee te lopen, omdat in dat team een aantal lopers uitgevallen waren. De twee zijn lid van AV Typhoon uit Gorinchem en stonden steevast aan de Koningin Emmalaan in Leerdam om

FOTO: AANGELEVERD

de passerende deelnemers aan te moedigen. “Het begon bij ons ook te kriebelen”, aldus Nico. “Ondanks dat de Roparun een ‘bekend’ evenement is, viel het ons de afgelopen jaren op dat er in Leerdam nog weinig publiek langs de straat staat.” De mannen hopen dat door hun deelname de doorkomst in Leerdam op meer publiek kan rekenen. Team 315 ZiedewijEnergie uit Barendrecht maakt de 580 kilometer lange route van Hamburg naar Rotterdam nog een beetje langer, want ze gaan bij sponsor Mark Timmer van Van der Wal interieurs langs om te ontbijten. Het team doet voor het derde jaar mee. Margreet ter Hart uit Schoonrewoerd is de chauffeur van de parcoursbus van dit team. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

FOTO: PETER VERBEEK

Hockey volop in the picture ĩĢĢįġĞĪš De wereldkampioenschappen Hockey die dit jaar in Den Haag worden gehouden is een prima middel om de aandacht op hockey te vestigen.

liefst een accommodatie waarin meerdere activiteiten gecombineerd kunnen worden, waar de hele dag bedrijvigheid is en hockey dan één van die activiteiten is.”

“Hockey is een snel groeiende sport in Nederland en in Leerdam goed vertegenwoordigd met een actieve vereniging”, volgens de voorzitter Ernst Smilde.

Een samenwerking met andere sportclubs zou hier volgens de voorzitter prima in passen.

“De hockeyclub is de laatste jaren in ledenaantal behoorlijk gegroeid en het bestuur moet daar een passend antwoord op hebben. Als we verder vooruit kijken dan zien we dat onze veldcapaciteit niet voldoende is om alle wedstrijden onder te brengen. We moeten op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden.” Broekgraaf Tegelijkertijd speelt de ontwikkeling van de wijk Broekgraaf een grote rol in het toekomstbeeld van de club. Ernst Smilde: “Wij zijn al lange tijd in overleg met de gemeente Leerdam om te zoeken naar een oplossing die voldoende ruimte biedt aan onze club en goed ingepast kan worden in de nieuwe wijk Broekgraaf. Wij zien het

Voorbereiding Een speciaal HCL-WK team had lang gewerkt aan de voorbereiding van de WK-hockey dag. De dag is goed verlopen met een mooie opbrengst uit de veiling. Enkele topstukken uit de veiling waren een High Tea geheel verzorgd door het Team Meisjes D1, een dagje Betuwestrand voor het hele team en een romantisch glas champagne voor twee bovenop de watertoren van Leerdam. Mede door de bijdrage van Leerdamse ondernemers in vorm van artikelen of kortingsbonnen was deze veiling en ook de enveloppenstand een groot succes. Het WK-hockey wordt gespeeld in Den Haag. Zowel het heren- als het damesteam van Nederland behoren tot de favorieten voor de titel.


algemeen

Woensdag 4 juni 2014

62

gorinchem-autostad.nl Van Muijlwijk

Van Mill Opel Corsa 5drs 111 Edition 1.2 16V Benzine Opel Corsa 5drs Cosmo 1.2 Ecoflex LPG3 Opel Corsa 3drs Color edition 1.2 Ecoflex LPG3 Opel Astra 5drs Temptation 1.4 16V Benzine Opel Astra 5drs Edition 1.6 16V Benzine Opel Astra 5drs Edition 1.6 16V Benzine Opel Astra 5drs Edition 1.4 T 140 PK Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 140 PK Benzine Opel Astra 5drs 5drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra 5drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra 5 drs Sport 1.4 T 120 PK Benzine Opel Astra St ST Executive 1.6 16V Benzine Opel Astra ST Cosmo 1.6 16V Benzine Opel Astra S ST Sport 1.4 T 140 PK Benzine Opel Cascada 2drs Cosmo 1.4 T 140 PK Benzine Opel Cascada 2drs Cosmo 1.6 T 170 PK Benzine Opel Cascada 2drs Cosmo 1.6 T 170 PK Benzine Opel Zafira tourer 5drs Design edition 1.4 T 140 PK Benzine Opel Zafira tourer 5drs Business + 2.0 CDTI 165 PK Diesel Opel Zafira tourer 5drs Cosmo 2.0 CDTI 165 PK Diesel Opel Antara 5drs Edition 2.4 16V Benzine Chevrolet Spark 5 drs LT 1.2 16V Benzine Chevrolet Orlando 5drs LTZ+ 1.8 Benzine

Black sapphire Waterworld blue Casablanca wite Star silver Technical grey Sovereign silver Carbon black Silver lake Sovereign silver Silver lake Deep sky blue Carbon black Carbon black Carbon black Summit white Asteroid grey Summit white

03/31/2014 10/08/2011 12/27/2011 04/22/2008 06/30/2010 11/19/2009 03/31/2012 04/11/2011 06/07/2013 06/07/2013 05/31/2013 09/18/2008 05/08/2014 01/11/2011 18/04/2013 27/06/2013 27/06/2013

35.647 47.227 12.686 78.260 31.741 48.636 31.400 26.007 26.938 30.141 29.967 110.532 93.885 39.663 11.405 11.675 26.664

Silver lake

05/22/2013 33.225 â&#x201A;Ź 23.995,00

Panacotta Carbon black Carbon black Super red Summit white

06/12/2013 02/28/2013 02/27/2013 09/30/2011 10/07/2011

40.550 36.117 25.094 24.558 25.116

â&#x201A;Ź 8.995,00 â&#x201A;Ź 10.995,00 â&#x201A;Ź 10.995,00 â&#x201A;Ź 9.995,00 â&#x201A;Ź 12.995,00 â&#x201A;Ź 12.995,00 â&#x201A;Ź 16.995,00 â&#x201A;Ź 16.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 19.995,00 â&#x201A;Ź 8.995,00 â&#x201A;Ź 9.995,00 â&#x201A;Ź 17.995,00 â&#x201A;Ź 29.995,00 â&#x201A;Ź 30.995,00 â&#x201A;Ź 30.995,00

â&#x201A;Ź 22.995,00 â&#x201A;Ź 29.995,00 â&#x201A;Ź 24.995,00 â&#x201A;Ź 8.995,00 â&#x201A;Ź 16.995,00

   

OCCASION? Kijk voor ruim 500 scherp geprijsde occasions en demonstratiemodellen met 2 jaar garantie op www.ardeaauto.nl Go Further

Gorinchem â&#x20AC;˘ Newtonweg 20 â&#x20AC;˘ Tel.:0183-646000

+ Navi/Airco

+ Navi/Airco

Kia Ceed 1.6 Premiumpack 5-drs bruin â&#x20AC;&#x201C; 2012 - 34.300 km â&#x201A;Ź 21.295,-

+ Navi/Airco

Kia Ceed 1.6 Premiumpack SW blauw â&#x20AC;&#x201C; 2013 - 33.000 km â&#x201A;Ź 22.695,-

Kia Venga 1.4 Comfortpack Cruise/Airco Kia Ceed 1.4 X-tra SW Airco Kia Soul 1.6 X-tra Airco Kia Picanto 1.0 Base Airco 3-drs Opel Meriva 1.4 Cosmo MPV Airco Kia Sportage 2.0 Executive Airco Kia Picanto 1.1 EX Automaat Airco Kia Picanto 1.0 LXE X-tra Airco Mazda Demio 1.5 Exclusive Airco Ford Ka 1.3 Briels Airco

antraciet antraciet antraciet antraciet blauw blauw zwart oranje groen blauw

Kia Carens 1.6 Businesspack beige â&#x20AC;&#x201C; 2013 - 19.200 km â&#x201A;Ź 24.895,2011 2010 2009 2011 2007 2005 2007 2006 2003 2004

36.600 km 59.200 km 68.000 km 7.600 km 102.500 km 138.000 km 89.200 km 105.800 km 133.800 km 90.000 km

14.295,11.495,10.295,7.695,6.995,6.595,6.395,3.895,3.895,2.895,-

* VAN MUIJLWIJK TOPSELECTIE LENTE FINANCEAKTIE! (KIJK OP WWW.KIA-SCHELLUINEN.NL ! )

voor meer occasions www.kia-schelluinen.nl

"VUPCFESJKG7BO.VJKMXJKLr,FSLXFH 4DIFMMVJOFOr5FM

Van Willegen +\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDLL&5'LL'ULYH&RRO +\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDLL*'L%XVLQHVV(G +\XQGDLL:DJRQ*'LL0RWLRQ +\XQGDLL[6W\OH9HUVLRQ +\XQGDL*HW]L$FWLYH&RRO +\XQGDL7XFVRQL9:.(G 'DLKDWVX&XRUH&ODVV6 )LDW3XQWR'\QDPLF .LD3LFDQWR&RPIRUW3OXV 1LVVDQ1RWH)LUVW1RWH(GLWLRQ 0D]GD0;([FOXVLYH

*ULMV %ODXZ =LOYHU =ZDUW *ULMV =LOYHU %ODXZ =LOYHU =ZDUW 5RRG %ODXZ %HLJH %ODXZ

      

NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP

Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; 

+\XQGDLLL +\XQGDLLL +\XQGDLL[ L'ULYH&RRO $FWLYHGHXUV L9LVLRQ NP NP NP Ă&#x2021; Ă&#x2021; Ă&#x2021; .LMNYRRURQVWRWDOHDDQERGRSZZZYDQZLOOHJHQDXWREHGULMYHQQO

"VUPCFESJKGWBO8JMMFHFOr.BSDPOJXFHr5FM

MAGAZIJNOPRUIMING

Profiteer van waanzinnige koopjes tot 80% korting

â&#x201A;Ź5,-

â&#x201A;Ź10,-

betalingen uitsluitend contant MODECENTRUM

4-5-6 en 7 juni 2014

In ons magazijn Dreef 19 Haaften (tegenover De Kiviet Haaften)

DREEF 22 - TEL. 0418-591225

Openingstijden: Openingstijden maandagmorgen gesloten magazijnverkoop: di. t/m vr. wo. t/m vr. van 9.00-12.30/13.00-17.30 van 10.00-17.00 uur vrijdagavond tot 20.00 Zaterdag van 10.00-15.00 uur zaterdag van 9.00-17.00


63 team sport KAMPIOENEN - JASSEN EN TASSEN Woensdag 4 juni 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Fabio Jakobsen

Jongensteam TV Haaften

Het verhaal: Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum is afgelopen weekend als nummer twee geëindigd in de Omloop van de Maasvallei. Door deze uitslag pakt de junior van Jan van Arckel de leiding in het tussenklassement om de KNWU klimmers-trofee voor junioren.

Het verhaal: Het jongensteam van TV Haaften, bestaande uit Daan van Horssen, Daan Terlingen, Sander v.d. Wolf en Siem van Gansewinkel, is kampioen geworden in de competitie Groen 2. In de laatste competitieronde won het team met 4-2, genoeg om concurrent Geldermalsen voor de blijven.

Damesteam TC Leerbroek

Mixteam TC Leerbroek

Het verhaal: Het damesteam van tennisclub Leerbroek is winnaar geworden in de voorjaarscompetitie. Het team bestaande uit Riet Sagius, Janny de Jong, Ria Berends, Patricia de Rooy, Maja de Jong en Adri den Braven stelde de titel veilig op de laatste wedstrijddag. Het team bleef ongeslagen.

Het verhaal: Ook het tweede MIX-team heeft het gepresteerd om ongeslagen kampioen te worden. Op de foto Jan den Hartog, Mark Bel, Els den Hartog, Adri den Braven, Peter Havelaar en Chris Keppel. Pauline de With ontbreekt op de foto.

All Starsteam Asperen

Beesd 4

Het verhaal: Asperen All Stars heeft zaterdag de 27e editie van het Willem Bolleboom Reünietoernooi gewonnen. Het team versloeg een gehavend Rhelico met 5-1. Zesvoudig winnaar en titelverdediger Heukelum werd tweede.

Gensponsord door: Gardenmaster Kroeze Wat?: nieuwe tassen


TWEEDE PINKSTERDAG GEOPEND van 10.00 - 17.00 uur Mega assortiment kuip-, perk- en eenjarige zomerbloeiers SUPERVOORDELIG!

Platycodon

Ballonbloem, diverse kleuren, in 12 cm pot

Hortensia

diverse kleuren, 7-8 bloemschermen van â&#x201A;Ź 9,99 voor â&#x201A;Ź 5,99

0,

99

van 1,99 voor

10,

00 2 VOOR

Lavendel

in 19 cm pot van â&#x201A;Ź 3,99 voor â&#x201A;Ź 2,99

5,

00 2 VOOR

Salvia â&#x20AC;&#x2DC;Ostfrieslandâ&#x20AC;&#x2122;

2,

99

van 4,99 voor

Passiflora

passiebloem, excl. mand hoogte 80 cm

Anthurium

7-10 bloemen Woonplant van de maand juni

4,

99

van 8,99 voor

5,

99

van 9,99 voor

Bezoek onze uitgebreide Weber barbecue Store! Zeer uitgebreid assortiment houtskool-, gas- en elektrische barbecues! Laagste prijsgarantie!

+ gratis accessoires t.w.v. â&#x201A;Ź 100,00

+ gratis briketten startersset t.w.v. â&#x201A;Ź 29,99

Bar-B-Kettle Grilloppervlak Ă&#x2DC;47cm

One-Touch Original

van â&#x201A;Ź119,99 voor â&#x201A;Ź89,99

47 cm. In diverse kleuren verkrijgbaar

â&#x201A;Ź159,95

Weber Q 1000

Spirit E-320

gasbarbecue, grilloppervlak 43x32 cm

Original GBS System Edition

van â&#x201A;Ź249,99 voor â&#x201A;Ź219,99

â&#x201A;Ź799,00

" T: 0345 512136 !!! 

Aanbiedingen geldig van woensdag 4 juni t/m dinsdag 10 juni

in 19 cm pot

23 leerdam 14 epaper  
23 leerdam 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement