Page 1

LEK EN IJSSEL WEST

DINSDAG 28 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 22 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

GARAGE AMSO Uw Alfa Romeo, Fiat en Lancia specialist! Tevens ook alle andere merken

Gratis halen en brengen in een straal van 10 km. /PPSEr4-,SJNQFOBE-FL 5FMr'BY 4DIFOL![POOFUOM "MVNJOJVNTUSBBUr(43PUUFSEBN 5FMr'BY HBSBHFBNTP!HNBJMDPN

Automobielbedrijf P. en D. Broere BV Lekdijk 73 Krimpen aan den IJssel

Tel. 0180 515 055 ‡Œ„Â?̀Â?Â?ƒÂ?ƒÄ? ‡’Â?Â?ƒŒÄ?ŒŠ

Uw CitroĂŤn dealer voor de Krimpenerwaard en omstreken t0OEFSIPVENFUWBTUFMBHFQBLLFUQSJK[FO t,XBMJUFJUTPDDBTJPOTWBOBMMFNFSLFO t3VJNBTTPSUJNFOU8FHFOCFMBTUJOHWSJKF NPEFMMFO t.PEFMMFONFUCJKUFMMJOH Al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres. Bekijk onze occasions op: WWW.BROERE.CITROEN.NL

Het actuele aanbod van huurwoningen nu op internet Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

wonenindekrimpenerwaard.nl

Smits Auto’s introduceert de

BUDGETBEURT

â‚Ź79 SMITSAUTO.NL SIEMENS EXTRA KLASSE 7KG, A+++ wasautomaat met 1400 t/min, timer en aquastop

™?dc\ZgZckVcYZ\ZgZ[dgbZZgYZ`Zg`kVcDjYZg`Zg`$7Zg`ZcldjYZha^ZeZcY^ilZZ`ZcYZZccVX]i^cZZcoZa[\ZbVV`i`gdi_ZkVceaVhi^XZc `VgidccZcYdoZc#9ZVXi^ZCVX]iodcYZg9V`lVhWZYdZaY_dc\ZgZciZaViZcZgkVgZc]dZ]Zi^hdbdehigVViiZaZkZc#

EMK: mooie locatie maritieme sector

Turkse bakkerij op Crimpenhof

Eerst vorming K5, Vasseur domineert Krimpen volgt later Verstoep triatlon

Onder een groot deel van het EMKterrein ligt zo weinig verontreiniging dat het al ontwikkeld zou kunnen worden. Het is een voorzichtige conclusie die Gerben van der Sterren van TTE Consultants wel durft te trekken na twee weken onderzoek. “De grondmonsters moeten nog worden geanalyseerd in het laboratorium, maar we hebben toch al een aardig beeld van de verontreiniging die hier ligt.� Met name het noordelijk terreindeel blijkt ernstig vervuild.

Vers brood, levensmiddelen, snacks, Turkse pizza’s en diverse belegde broodjes: het is allemaal te krijgen bij bakkerij & dÜner kebab Krimpenhof aan het Raadhuisplein 133 in Krimpen aan den IJssel. Voor een lekker broodje dÜner kebab hoeven Krimpenaren voortaan dus niet meer naar Rotterdam te rijden. De zaak trekt al vanaf de opening veel klanten en eigenaar Mßrsel Akbas (35) kijkt dan ook tevreden terug op de eerste weken van zijn zaak.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken stuurt nog voor het zomerreces een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer voor de herindeling van de Krimpenerwaard. Dat hebben de burgemeesters in het gebied vrijdag telefonisch te horen gekregen. Over twee weken houdt Plasterk zelf een belrondje om de burgemeesters persoonlijk te informeren en hen in de gelegenheid te stellen te reageren. Door dit vooraf aan te kondigen, geeft hij de ze de tijd om te overleggen met de raad.

nieuws Nu â‚Ź 679,incl. 10 jaar garantie!

Noorderstraat 28a

(Naast de Algerabrug) 2921 AL Krimpen a/d IJssel 0180-51 40 15

Jij onze cameraman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

FOTO: VERHOEVEN FOTOGRAFIE

3

7

nieuws

Dode man blijkt Krimpenaar ĨįČĪĭĢčĞĊĥČħİİĢĊš Het lijk dat vorige week vrijdag werd gevonden in de Waalhaven in Rotterdam blijkt van een 49-jarige man uit Krimpen aan den IJssel te zijn. De man werd sinds maandag 6 mei vermist. Medewerkers van de Douane zagen tijdens een surveillance het lichaam rond half zeven ‘s morgens in het water drijven en sloegen alarm. Het stoffelijk overschot is korte tijd later geborgen. De politie gaat niet uit van een misdrijf. De Krimpenaar verdween maandag 6 mei vanaf zijn woonadres.

Winkelen

met een hart!

zie verderop in deze krant

Gratis parkeren! Actueel nieuws op www.hetkontakt.nl

accent

11

Remy Vasseur heeft de Verstoep triatlon in Krimpen aan de Lek op zijn naam gebracht. De atleet uit Vlissingen domineerde vanaf de start in recreatiegebied Krimpenerhout en kwam onbedreigd over de ďŹ nish in 1.07.24. Op de streep had hij ruim twintig seconden voorsprong op Wardie van Wouw uit Noordwijkerhout en een halve minuut op de lokale favoriet Jaco van Buren uit Stolwijk. Dat Vasseur de grote kanshebber was voor de eerste prijs, was vooraf al duidelijk.

sport

19

Stuntaanbiedinâ‚Źg:8,00

or 40 PERKPactLieAgeNldiTgEt/mN15 vo juni

handelskwekerij

de Graaff Tiendweg Oost 1, Lekkerkerk (naast Randweg industrieterrein) tel. 0180 66 0533


N IE UW

N IE UW

N IE UW

UITGEBOUWDE WOONKAMER

€ 157.500,- k.k.

IN PRIJS VERLAAGD! INSTAPKLAAR!

M2

2.000 GROND GEHEEL LUXE VERBOUWD!

€ 189.000,- k.k.

KRIMPEN A/D IJSSEL Populierenlaan 58

€ 239.500,- k.k.

UW

KRIMPEN A/D LEK Frans Halsstraat 12

LUXE KEUKEN EN BADKAMER!

N

N

IE

IE

UW

€ 175.000,- k.k.

ROYALE LIVING!

M2

2.000 GROND GROTENDEELS V.Z.V. KUNSTSTOF KOZIJNEN

OUDERKERK A/D IJSSEL Merelhof 6

€ 167.500,- k.k.

N IE U

N IE U

N IE U

IN PRIJS VERLAAGD!

KRIMPEN A/D IJSSEL Jacob Jordaensstraat 6

W

KRIMPEN A/D IJSSEL Hoge Vijver 51

W

€ 135.000,- k.k.

W

KRIMPEN A/D IJSSEL Jacob Marisstraat 25

INPANDIGE GARAGE! ROYALE INPANDIGE GARAGE!

KRIMPEN A/D IJSSEL Populierenlaan 3

LUXE AFGEWERKT!

Prijs op aanvraag

OUDERKERK A/D IJSSEL Houtzaagmolen 25

€ 375.000,- k.k.

IE N

N

IE

UW

€ 329.000,- k.k.

UW

KRIMPEN A/D IJSSEL Treviso 4

RIANTE LIVING!

1710M2 EIGEN GROND!

GEHEEL IN STIJL GERENOVEERD!

KRIMPEN A/D LEK Middelland 24

€ 535.000,- k.k.

MOORDRECHT Uiterwaard 67

€ 539.000,- k.k.

KRIMPEN A/D IJSSEL IJsseldijk 180

€ 595.000,- k.k.

T

0180 51 00 90

I

svmakelaardij.nl


Dinsdag 28 mei 2013

Vissers op de bon įĢĤĦĬš De politie heeft zaterdag zeven vissers op de bon geslingerd. Dit gebeurde tijdens een controle op de visserij. Agenten controleerden, samen met medewerkers van de Federatie Sportvisserij Nederland en het Zuid-Hollands Landschap, 47 hengelaars in de Krimpenerwaard.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

Sanering

Helft EMK-terrein al geschikt voor herontwikkeling

‘Mooie locatie voor maritieme sector’ Onder een groot deel van het EMK-terrein ligt zo weinig verontreiniging dat het al ontwikkeld zou kunnen worden.

Inloopavond ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Leefbaar Krimpen houdt maandag 3 juni van 19.30 tot 20.30 uur een inloopavond in het raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Wie vragen, suggesties of opmerkingen heeft die van belang kunnen zijn voor het gemeentelijk beleid, kunnen langskomen. Het is volgens fractievoorzitter Gerrit Boudesteijn van belang dat de fractie die informatie van uit de inwoners ontvangt. De fractie en bestuursleden zijn tijdens de inloopavond aanwezig om burgers te woord te staan.

Streekmuseum op bezoek ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Streekmuseum Krimpenerwaard heeft maandag een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Tienhove in Krimpen aan den IJssel. Dit gebeurde op initiatief van de BankGiro Loterij MuseumMaandag. Op de maandag, de dag waarop veel musea dicht zijn, gaan in heel het land musea met hun verhalen en objecten op de koffie bij zorginstellingen in de regio. Dit omdat niet iedereen in staat is zelf een museum te bezoeken.

PvdA op Facebook ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš De PvdA-afdeling in Krimpen aan den IJssel is sinds enige tijd actief op Facebook onder de naam PvdAKrimpen. Doel is om burgers op een toegankelijke manier te kunnen laten volgen wat er zoal in de plaatselijke politiek speelt. In korte tijd heeft de pagina al 91 vrienden aan zich weten te binden. Die kunnen een berichtje achterlaten of reageren op een onderwerp of gebeurtenis. ‘Vrienden’ hoeven geen PvdA-stemmer te zijn. “Iedereen is welkom op deze pagina”, aldus Cornel van Geelen, raadslid voor de PvdA in Krimpen aan den IJssel.

q WWW.FACEBOOK.COM/PVDAKRIMPEN

Krimpen aan de Lek in trek bij starters ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Krimpen aan de Lek is bijzonder in trek bij starters. Dat blijkt uit onderzoek dat QuaWonen heeft uitgevoerd. De woningcorporatie nam voor het onderzoek de woningtoewijzing in de kernen Bergambacht, Berkenwoude, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven onder de loep. Vorig jaar vestigden zich dertig starters tot 23 jaar en ruim zestig starters tot 30 jaar zich in het Nederlekse dorp. Ook in 2011 bleek Krimpen aan de Lek, ten opzichte van omliggende kernen, een populaire woonplek voor beginners op de woningmarkt. Wethouder Van der Graaf vindt het een positieve ontwikkeling. “We timmeren al jaren aan de weg om jongeren in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek te behouden. Jongeren zijn belangrijk voor de vitaliteit van onze dorpen.” De afgelopen jaren zijn er in Krimpen aan de Lek veel starterswoningen beschikbaar gekomen. Ook kunnen zij via de Starterslening eerder een huis kopen of huren. Informatie over deze lening is te vinden op de gemeentelijke website.

q WWW.NEDERLEK.NL

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het is een voorzichtige conclusie die Gerben van der Sterren van TTE Consultants wel durft te trekken na twee weken onderzoek. “De grondmonsters moeten nog worden geanalyseerd in het laboratorium, maar we hebben toch al een aardig beeld van de verontreiniging die hier ligt.” Met name het noordelijk terreindeel, de plek waar in het verleden de koolteerfabriek stond en de Exploitatie Maatschappij Krimpen (EMK) afvalolie inzamelde, opsloeg en verwerkte, blijkt ernstig vervuild. Onder een kleine drie hectare ligt volgens Van der Sterren zo weinig verontreiniging dat je het snel zou kunnen ontwikkelen. Toch is dat lastig. “Om te saneren heb je ruimte nodig. Als je op het ‘schonere’ gedeelte nu al gebouwen neerzet, lukt het je niet om de vervuilde grond af te graven en af te voeren.” Reinigbaar Vijftien dagen lang deden medewerkers van Mourik Groot-Ammers en Boskalis-Dolman, in opdracht van milieudienst DCMR, onderzoek op het 5,3 hectare grote EMK-terrein. Om te kijken of de grond onder de asfaltverharding ‘reinigbaar’ is en wat daarvan de kosten zullen zijn. Voor het onderzoek werden er op twee plekken proefsleuven van zo’n 4 tot 7 meter diep gegraven, om telkens een klein beetje verontreinigde grond uit te nemen. Daarna ging de sleuf weer dicht. Gekke dingen kwamen de onderzoekers niet tegen. Van der Sterren: “Er gaan verhalen dat hier in het verleden de meest exotische stoffen zijn gestort. Wij zijn ze niet tegen gekomen.” Twee omwonenden klaagden over stank in de omgeving. Dat gebeurde al vrij snel na de start van het onderzoek. “We hebben na die klachten meteen de sleuf dichtgegooid en luchtmetingen verricht”, zegt Jasper Baas, projectmanager Stormpolder van de gemeente Krimpen aan den IJssel. “Het bleek te gaan om een teerlucht. Iets dat absoluut niet schadelijk is voor de volksgezondheid.” Om de stankoverlast tegen de gaan, plaatste de gemeente een nevelscherm (gordijn van water) tussen de sleuf en de woningen. En dat hielp. Dat mensen klachten hebben, is vervelend. “Maar”, zegt Baas, “je leert van

™=Zi\gVkZckVchaZjkZcde]Zi:B@"iZggZ^c^c@g^beZcVVcYZc>?hhZa#

dit soort situaties. Als de sanering straks echt gaat beginnen, weet je beter wat je moet doen om stankoverlast tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door niet op warme dagen te werken. En de sanering gefaseerd uit te voeren.” De stank vermijden is onmogelijk. “Je zult best wel eens wat ruiken tijdens het afgraven van die grond, daar moet je wel zo eerlijk over zijn. We zijn het natuurlijk ook niet meer zo gewend. Toen de koolteerfabriek nog volop draaide, was het tien keer erger.” Funderingsresten Naast gegevens over de vervuiling, is er nu ook meer bekend over wat er nog aan funderingsresten in de bodem liggen. Het gaat dan om putten en kelders van de bovengrondse installaties van de EMK die begin jaren tachtig zijn gesloopt. “Niemand weet precies wat daar nog van onder de grond ligt”, zegt Van der Sterren. “En dat is wel belangrijk als je wilt gaan saneren. Hoe meer obstakels je tijdens het gra-

Tandprothetische Praktijk

IBC-variant Sinds 1986 is het Rijk eigenaar van het EMK-terrein. Om te voorkomen dat verontreiniging zou wegspoelen, is het terrein geïsoleerd volgens de IBC-variant (Isoleren, Beheersen en Controleren). Er is een stalen damwand geplaatst en het geheel is afgedekt met een afaltverharding.

ven tegenkomt, hoe hoger de kosten.” Het viel Van der Sterren en zijn collega’s niet tegen wat ze gedurende het onderzoek tegenkwamen. “Er zit veel puin, maar dat is mooi losgestort. En hier en daar een muurtje. Stalen balken lagen er niet.” Alle onderzoeksresultaten gebruikt de Stuurgroep EMK-terrein om te bepalen op welke manier het terrein wordt gesaneerd. “Het uitgangspunt is een functiegerichte bodemsanering”, legt Baas uit. “Dat wil zeggen dat je de bodem geschikt maakt voor het ge-

FOTO: GEMEENTE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

wenste gebruik. Dit onderzoek is nodig om te bepalen welke saneringsvarianten er mogelijk zijn en hoeveel die kosten.” Alle vervuiling weghalen is te kostbaar. “Een groot deel van de grond zal worden weggegraven, gereinigd en weer teruggestort. De verontreiniging in de diepere lagen dek je af.” Voor de herontwikkeling van het terrein ligt er een business case klaar. Daarin staat welke bestemmingen voor het EMK-terrein financieel haalbaar zijn. Baas zelf denkt dat het EMKterrein met name geschikt is voor de maritieme sector. “Het ligt aan het water en dicht bij alle toeleveranciers. Bovendien is er vanuit de sector vraag naar meer bedrijfsruimte.” De sanering en herontwikkeling van het terrein kan op z’n vroegst in 2015 beginnen. Op de website van de gemeente is van alles te lezen over het project.

q WWW.KRIMPENAANDENIJSSEL.NL/EMK Floris Bakker

"Hagen"BV

HET VERTROUWDE ADRES VOOR EEN PERFECT KUNSTGEBIT EN ‘KLIKGEBIT’ OP IMPLANTATEN

Voor meer informatie, surf je naar onze vernieuwde website en neem een kijkje in de keuken door te klikken op de kennismakingsvideo. Tot ziens in de praktijk!

TEVENS VOOR KUNSTGEBIT REPARATIES EN AANPASSINGEN

www.tpphagen.nl

Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

Lid 281 J.Hagen, Tandprotheticus

Burgemeester Aalberslaan 43 2922 BC Krimpen aan den IJssel Tel.: (0180) 550431 info@tpphagen.nl

Filiaal Rotterdam: Zwart Janstraat 122a Tel.: (010) 4666603


Familieberichten

Dinsdag 28 mei 2013

De HEERE is mijn Herder, mij zal niets ontbreken. Psalm 23

Bedroefd, maar dankbaar dat we haar zolang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat na een leven vol liefde en zorg voor degenen die haar lief en dierbaar waren door de Heere tot Zich is genomen onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en ouwe-oma

Dina Goudriaan - DekkerÂś:DDURP]RHNWXGHOHYHQGHQRQGHUGHGRGHQ" 

+LMLVKLHUQLHWKLMLVXLWGHGRRGRSJHZHNW¡ Lucas 24 Wij nemen afscheid van onze zorgzame moeder en oma. Haar hele leven stond in het teken van zang en piano. Ze was ons zeer lief.

* 25 augustus 1921

Dineke en Arie Els en Kees Mark Annemarie en Pieter

Ouderkerk aan den IJssel: Piet en Marja Goudriaan - Beyer Marion en Antonie Diana en Wouter Nina en John Frans en Ilse

Dorette en Fons FrĂŠdĂŠrique FabiĂŤnne Correspondentieadres: Familie R.F. Lagendijk Weegbree 8, 2861 SM Bergambacht Gelegenheid om de familie te condoleren en om afscheid van haar te nemen is op woensdag 29 mei van 19.00 tot 20.30 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven.

Aansluitend zal de begrafenis omstreeks 12.30 uur plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Dijklaan 97 te Bergambacht.

Je moeder blijft je moeder zo eigen en vertrouwd. Je wilt haar niet graag missen omdat je van haar houdt. Maar eens dan komt de dag dat je haar moet laten gaan. Je verstand zegt dat het goed is, maar in je ogen blinkt een traan.

en achterkleinkinderen

Correspondentieadres: G. Verkaik - Goudriaan, Uiverplein 214, 2802 GE Gouda. De begrafenis heeft maandag 27 mei plaatsgevonden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

Bedroefd, maar dankbaar dat een verder lijden haar bespaard is gebleven, delen wij u mee dat van ons is heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Louwrina Verweij Grootendorst sinds 15 maart 1992 weduwe van Arie Verweij

Sterven doe je niet ineens maar af en toe een beetje. En alle beetjes die je stierf, ’t is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelfs ontgaan, je zegt: �Ik ben wat moe!� Maar op een keer dan ben je aan je laatste beetje toe.

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons betekend heeft, geven wij u kennis van het overlijden van onze moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder

Hendrika Slingerlandvan Wijnen Driek sinds 13 juni 2006 weduwe van Jilles Slingerland

* 31 juli 1920

†23 mei 2013

22 juli 1926

26 mei 2013

Betty en Arnold Jilco en Jeanine

Krimpen aan den IJssel Corr.adres: H.E. Heuvelman-Slingerland Koninginneweg 62e 2941 XK Lekkerkerk Overeenkomstig haar wens heeft de crematie in besloten kring plaatsgevonden. Wij zijn de medewerkers van Zorgcentrum Crimpenersteyn, afdeling Edelsteen, dankbaar voor de liefdevolle verzorging die onze moeder heeft mogen ontvangen.

20% extra

Lekkerkerk, mei 2013

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Een vertrouwd adres sinds 1876

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329

TE KOOP AANGEBODEN

Gevr. potkachel i.g.s. Tel. 0184-662125. Gratis afh. 250 betontegels 30x30. Tel. 06-30038228.

IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Telefoon 0180 - 68 13 32 Telefax 0180 - 68 25 17

Persoonlijk & Vertrouwd Slikslootstraat 7c Krimpen a/d IJssel

Schaakpartner gezocht v. man van 93 jr. Tel. 0182501743. T.k. 4 ant. bi-deuren (stomp); grenen dressoir, eethoek, salontafel, tv-kast, bijp. hanglamp; magnetron, mini oven; matr. pocket briljant 120x60. Tel. 06-41876327. T.k. 5-kantig blokhut 3.50x2.50 nw. Tel. 0180663151. T.k. autostoel Romer z.g.a.n. â‚Ź75,-. Tel. 0182-382904.

Persoonlijk

JHBEWJFT %FTLVOE VS CJKJOUFSJF FO MFN QSPC

Vertrouwd Dichtbij Kwaliteit Service

Dane Natuursteen Wij helpen u graag verder bij het kiezen van een passend grafmonument.

Slikslootstraat 7c 2921 LH Krimpen a/d IJssel Telefoon 0180 51 69 75 Telefax 0180 51 69 78 info@danenatuursteen.nl www.danenatuursteen.nl

wonen en slapen Wilhelminastraat 2a Lekkerkerk T 0180 - 661443

T 0180 - 51 69 75 / www.danenatuursteen.nl

Nies en Piet Koolmees Dirk en Wil Verweij Lenie en Gert in herinnering de Jong Arina en Pieter Pellikaan Kleinkinderen en achterkleinkinderen Wij zijn de medewerkers van zorgcentrum Gouwestein te Gouda dankbaar voor de goede en liefdevolle verzorging. Correspondentieadres: Familie D. Verweij IJssellaan 34 2935 CW Ouderkerk aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 31 mei van 10.30 tot 11.30 uur in de aula van begraafplaats Lageweg, Lageweg 39b te Ouderkerk aan den IJssel, waarna de begrafenis omstreeks 12.15 uur zal plaatsvinden.

Henny en Gerrit Cees en Kitty Mitchell Paskal Nick in herinnering Jilco en Brenda ZoĂŤ Noa

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

Kinderen Kleinkinderen Achterkleinkinderen

De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 30 mei om 11.00 uur in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 60 te Bergambacht.

Frans en Charlotte Pieta en Frans

Zorgcentrum De Breeje Hendrick, Lekkerkerk.

Daarvoor zijn wij u allen zeer dankbaar.

Condoleances schriftelijk: www.akkelagendijk.nl

Ouderkerk aan den IJssel: Gerard en Wil Goudriaan - Pols

Wij zijn de medewerkers van afdeling Linde van zorgcentrum De Breeje Hendrick dankbaar voor de goede en liefdevolle verzorging van onze moeder en oma.

hebben wij vele blijken van deelneming en medeleven mogen ontvangen.

†21 mei 2013 RenÊ en Herma Jaimy Imke

Krimpen aan den IJssel: Nel en Gert Ceelen - Goudriaan

Gouda: Geeri en Ernst Verkaik - Goudriaan

Inkoop goud

sinds 1981 weduwe van Lauwrens Lagendijk

†21 mei 2013

Dianne en Bas Dirk-Jan en Sifra Frans en Elsa

Gecertificeerd taxateur

Geertruida Maria de Jager-Eerland

Akke Dorothea Lagendijk - van Werkhoven

sinds 10 juli 2009 weduwe van Frans Goudriaan * 10 augustus 1920

Na het overlijden en bij de begrafenis van onze lieve en zorgzame moeder, oma, overgrootmoeder en betovergrootmoeder

4

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering Bij het verlies STOPPELENBURG van uw dierbare Uitvaartverzorging moet u kunnen rekenen op de Krimpen a/d IJssel uitvaartondernemer (0180) 52 22 55 die u met rust en Lekkerkerk kennis van zaken (0180) 66 36 44 begeleidt, Schoonhoven met u meedenkt, (0182) 38 22 31 met u beslist en zorgt voor een uitvaart@stoppelenburg.nl respectvolle uitvaart. www.stoppelenburguitvaart.nl Stoppelenburg Al meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

KOM VOOR MEER AANBIEDINGEN NAAR ONS TUINCENTRUM.

AANBIEDING VAN DEZE WEEK

Buxus

in verschillende modellenÂ

van ₏ 19,95

voor   ₏ 9,95

Openingstijden: Ma : 13.00u tot 18.00u Di t/m do : 09.00u tot 18.00u Vr : 09.00u tot 20.00u (alleen in de maanden maart t/m juni en dec. Koopavond)

Za

: 09.00u tot 17.00u

Groencentrum Boudewijn '$% ( #"   !#! %#&!&'  '''#! %#&!&' 


Dinsdag 28 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

Inbraakgevoeligheden

Avondje op stap met politie levert heel wat ‘witte voetjes’ op

Laksheid bewoners feest voor inbrekers Sommige bewoners in de Krimpenerwaard maken het inbrekers wel erg gemakkelijk om spullen te pikken. ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Toegangspoorten die hun naam ‘eer’ aan doen, omdat ze vrij toegang bieden tot een onverlichte achtertuin. Schuurdeuren die niet op slot zitten en soms zelfs een onafgesloten achterdeur; wie kwaad wil en tot het inbrekersgilde behoort, hoeft in de Krimpenerwaard soms nauwelijks moeite te doen om (waardevolle) spullen te jatten. Niet zo vreemd dat de politie Holland-Midden afgelopen week in de nachtelijke uren een semi-ludieke actie voerde in dorpen als Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk, Bergambacht en Schoonhoven. Bij elke inbraakgevoelige situatie legden agenten en agenten-in-opleiding ‘witte voetjes’ neer met daarop geschreven de aanbeveling aan de bewoners om tot preventieve maatregelen over te gaan. Rondsnuffelen Woensdagavond rond 22.00 uur. Het Kontakt meldt zich op het Raadhuisplein in Lekkerkerk. Drie politiefunctionarissen en drie politiemensen in opleiding staan klaar om in twee groepjes van drie de wijk in te trekken. Uw verslaggever sluit zich aan bij het trio dat bestaat uit hoofdagent Jack de Jong, agent Dennis Klop en stagiaire Max Kruit. We zetten koers richting brandgangen van de Kerkweg en de Wibautstraat. Bij de meeste achtertuinen zit het hek op slot. Maar er zijn ook uitzonderingen. “Deze poort is open”, fluistert Jack de Jong. “Kom op, we gaan eens kijken of de schuurdeur wel op slot zit.” Terwijl we gevieren de tuin be-

treden, zien we in de woning het silhouet van een dame die aan het computeren is. Ze heeft geen weet dat er een paar meter verderop vier mannen op haar grondgebied lopen en in haar schuur rondsnuffelen. “Als je kwaad wilt kun je hier een paar mooie fietsen scoren”, zegt Dennis Klop. En zo is het maar net. Ook aan de Kerkweg is het een koud kunstje om spullen weg te nemen. Op elke inbraak- en steelgevoelige plek legt hoofdagent Jack ‘witte voetjes’ neer. En wanneer de bewoners thuis zijn, wordt in een aantal gevallen bij de voordeur aangebeld. De reacties kun je na enkele keren al dromen. ‘Goed dat jullie me hier op wijzen’, en ‘Ik zal er voortaan goed op letten.’ “Maar in hoeverre mensen echt maatregelen gaan nemen, weten we niet”, zegt Jack de Jong. We zijn inmiddels in de Jan Ligthartstraat aangekomen. Stagiaire Max heeft een stenen schuurtje ontdekt waar je zomaar binnen kunt komen. De eventuele buit: een scooter. Bij Albert Heijn steken we de Kerkweg over. We gaan richting Julianastraat en Wibautstraat. De openbare verlichting mag dan uitstekend werken, in veel achtertuinen is er sprake van een ‘walhalla’ voor mensen die van stelen hun beroep hebben gemaakt. Het percentage onafgesloten poorten overtreft hier de vijftig procent. Je kunt als het ware kiezen waar je als inbreker wilt binnenstappen. Ook het ‘schurenbeeld’ geldt als ‘uitnodigend’. Damesen herenfietsen, tuinmachines, kinderfietsjes, scooters, een motorfiets, wat

wasmachines en zelfs flink uit de kluiten gewassen koi-karpers; we zouden ze zonder problemen kunnen meenemen en inladen. Geen haan die er naar kraait. Vierdubbele bingo Bij één woning treffen we zelfs een vierdubbele bingo: de poort zit niet op slot, de tuin is onverlicht, de schuur is in een handomdraai open en de keuken-

deur is onafgesloten. De bewoners zijn wel thuis, maar bevinden zich op de bovenverdieping. Kaassie voor een insluiper dus. “Sommige mensen maken het inbrekers wel erg gemakkelijk”, zegt Jack de Jong. “Je kunt veel voorkomen door wat simpele zaken toe te passen: het afsluiten van tuin, schuur en woning bijvoorbeeld en het gebruik van licht sensoren in je tuin. Daar houden inbrekers niet van, waardoor ze

eerder aan jouw huis voorbij zullen gaan.” Na een paar uur slenteren door donker Lekkerkerk neemt uw verslaggever afscheid van het team. “Wij gaan nog tot vijf uur door”, zegt Dennis Klop. “Hopelijk hebben jullie nog genoeg witte voetjes in voorraad”, bedenk ik me. Jan Timmer

™=dd[YV\Zci?VX`aZ\ilVil^iiZkdZi_ZhcZZg^cZZcdeZchX]jjg#

FOTO: JAN TIMMER

Kinderen lopen 2109,90 euro bij elkaar Op de koffie bij burgers ĬIJġĢįĨĢįĨ ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Een sponsorloop van leerlingen van obs De Schakel heeft een bedrag van 2109,90 euro opgebracht voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 legden op woensdag 17 april jongstleden - lopend, op skeelers of op een skateboard - zoveel mogelijk rondjes af op het schoolplein. De sponsorloop was een idee van drie leerlingen uit groep 8: Benthe Burema, Britney van de Vooren en Anthony Richardson. “Het begon met een grapje van Benthe”, vertelt Britney. “Ze zag Anthony ‘s morgens vroeg op z’n skateboard naar school rijden en riep voor de gein dat -ie zich moest laten sponsoren. Zo ontstond bij ons het plan om als school een sponsorloop te houden.” De drie leerlingen stapten met hun idee naar de juf en de directeur. Die waren meteen enthousiast. Al gauw merkten de drie dat ze heel wat moesten regelen voor het evenement. Ze namen contact op met KiKa en kregen een collectebus, vlaggen en folders toege-

stuurd. Daarna gingen ze de klassen rond om wat te vertellen over het goede doel. Alle leerlingen kregen een sponsorformulier mee naar huis. De sponsorloop zelf verliep, op wat regen na, prima. Het geld tellen na afloop vonden de leerlingen het leukst. “Er lag echt een hele

™AZZga^c\ZckVc9ZHX]V`ZabZiYZX]ZfjZ#

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Editie Lek en IJssel West Oplage: 23.600 exemplaren. Verspreidingsgebied Gouderak, Krimpen a/d Lek, Krimpen a/d IJssel, Lekkerkerk, Ouderkerk a/d IJssel. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

berg munten en stapels briefjes op tafel”, lacht Anthony. “Ik heb echt nog nooit zoveel geld in m’n handen gehad.” KiKa was zeer te spreken over de opbrengst, zo merkte Benthe. “Die mevrouw die ons hielp noemde ons ‘keiharde kanjers’. Dat was wel leuk om te horen.”

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Floris Bakker (06) 23 16 58 48

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš De lokale partij Stem van Krimpen wil graag bij inwoners van Krimpen aan den IJssel op de koffie. Dit om zaken te bespreken die in de eigen woonen leefomgeving spelen te bespreken. “Wij vernemen nogal eens dat mensen tegen zaken aanlopen waar geen gehoor voor wordt gevonden en men ook niet goed weet waar ze hun probleem of verhaal kwijt kunnen”, aldus fractievoorzitter Bert Luijendijk. “Wij krijgen nu al veel e-mails of telefoontjes van mensen en we ervaren vaak dat het meer laag-

Nijverheidsweg 53 2821 AT Stolwijk 0182 341199

FOTO: FLORIS BAKKER

f.bakker@hetkontakt.nl

Contracttarieven op aanvraag.

Jan Timmer (06) 53 79 49 59 j.timmer@hetkontakt.nl

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsselwest@hetkontakt.nl

drempelig is voor mensen als zij hun verhaal thuis, in hun eigen omgeving kunnen doen en daarom willen we deze mogelijkheid graag bieden om ook bij mensen thuis langs te komen.” De insteek van het gesprek hoeft niet altijd negatief te zijn. “Leuke, vernieuwende en creatieve suggesties en ideeën om van Krimpen aan den IJssel een nóg prettiger woonomgeving te maken zijn ook meer dan welkom.” Wie een afspraak wil maken, kan bellen met burgerraadslid Kirsten jaarsma: 0180-551154 of e-mail: info@stemvankrimpen.nl.

Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Esther van Rossen (06) 20 24 70 50

Inzendtermijn Advertenties tot maandag 13:30 uur Redactiekopij tot maandag 13:30 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Website www.hetkontakt.nl

Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,57 per mm excl. BTW.

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich

ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Aaustralian-footwear.com

T/M MAAT 50

Dames Inshape Rozes of Avalon Yaya Mark Joshephine&Co Marcona Basler Gerry Weber Taifun Heren Gant Vanguard Baileys Roy Robson Digel Gaastra Olymp

merkkleding

60%

outlet

bij speksnijder dagelijks nieuwe aanvullingen!

korting

70%

50% korting

Outlet-weekend in de parkeergarage onder onze winkel in Bergambacht op

korting

> 30+31 mei + 1 juni MODE VOOR BODEMPRIJZEN

OUTLET

www.speksnijder.nl

Outlet-shop Bergambacht - In de parkeerkelder Hoofdstraat 105


Dinsdag 28 mei 2013

Volg Alpe d’HuZes op hetkontakt.nl G:<>D ™ Net als vorig jaar reist Het Kontakt weer af naar Frankrijk om verslag te doen van Alpe d’HuZes. De belevenissen van de regionale deelnemers (en vrijwilligers) zijn op woensdag 5 en donderdag 6 juni live te volgen via de website www.hetkontakt.nl. Voor de Frankrijk-gangers: redacteuren Robert van der Hek, Fenne Harrewijn en Marijke Verhoef zijn op de berg te vinden met het kladblokje in de aanslag. Je belevenissen en ervaringen delen? Meld je bij de verslaggevers. Ze zijn te herkennen aan de Het Kontakt-vlag die ze bij zich dragen.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business nieuws

Nieuw: Turkse bakkerij op Crimpenhof ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Vers brood, levensmiddelen, snacks, Turkse pizza’s en diverse belegde broodjes: het is allemaal te krijgen bij bakkerij & döner kebab Krimpenhof aan het Raadhuisplein 133 in Krimpen aan den IJssel. Voor een lekker broodje döner kebab hoeven Krimpenaren voortaan niet meer naar Rotterdam te rijden. Want in

hun eigen dorp is sinds 10 mei een Turkse bakkerij gevestigd. De zaak trekt al vanaf de opening veel klanten en eigenaar Mürsel Akbas (35) kijkt dan ook tevreden terug op de afgelopen weken. “We krijgen zoveel leuke reacties. Mensen zijn echt blij dat wij hier nu zitten. Een zaak als deze was er in Krimpen aan den IJssel nog niet.” De Rotterdamse ondernemer runde tot vo-

rig jaar een bakkerij in RotterdamAlexander. Die zaak is inmiddels in handen van een andere eigenaar. Na de overname had Mürsel de handen vrij om een nieuwe onderneming op te zetten. Rotterdam was geen optie. “Daar zitten al zeventig van dit soort zaken en ik had geen zin om nummer 71 te worden. Daarom ben gaan zoeken naar een plek in de regio waar ik een goedlo-

q WWW.HETKONTAKT.NL Start bouw woningen De Rietkragen A:@@:G@:G@™ Wethouder Dick Roelse heeft

gisteren het startsein gegeven voor de bouw van de woningen van deelfase De Rietkragen in Lekkerkerk. Van Wijnen Projectontwikkeling West realiseert hier vier rijwoningen en drie terrasbungalows. Het project De Rietkragen ligt in de nieuwe woonwijk Tiendhoek. De planning is dat de eerste woningen begin 2014 worden opgeleverd. De rijwoningen hebben een diepe, zonnige tuin en een groot woonoppervlakte (120 m2). De terrasbungalows hebben een unieke plattegrond; slapen en wonen op de begane grond.

q WWW.RIETKRAGEN.NL

™B“ghZa6`WVh]ZaeiZZc`aVci^co^_cWV``Zg^_!\ZkZhi^\YVVc]Zi@g^beZchZGVVY]j^heaZ^c#

ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Handelsonderneming Witvliet houdt komende zaterdag 1 juni open dag in haar vestiging aan de Luijtenstraat 15 te Lekkerkerk.

Gratis meting van de bloeddruk @G>BE:C6$9>?HH:A™ De Vierstroom Thuis-

zorgwinkel in Krimpen aan den IJssel biedt iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen aan. Op woensdag 5 juni aanstaande kunnen bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig. De bloeddruk wordt gemeten met een automatische bloeddrukmeter. Na de meting kunnen bezoekers bij de medewerkers terecht voor vragen en tips. Het is van belang de bloeddruk regelmatig te controleren, om de kans op hart en vaatziekten te voorkomen. De Thuiszorgwinkel van Vierstroom is gevestigd aan de Groenendaal 1.

Nieuws Mürsel bemerkt namelijk al jaren een groeiende interesse bij Nederlandse consumenten in Turkse producten. Daar heeft hij wel een verklaring voor. “Mensen willen af en toe iets anders, iets nieuws. Wij bieden hen dat. En als je je klanten een kwalitatief goed en lekker product kunt bieden, zijn ze tevreden en komen ze bij je terug.” Veel bezoekers willen graag wat informatie over de producten en Mürsel is altijd bereid om uitleg te geven. “Ik vind het sowieso leuk om een praatje te maken met mijn klanten. Dat hoort er bij.” Hij ziet zijn zaak niet als een concurrent voor de bakkerijen die al op de Crimpenhof zijn gevestigd. “Nee hoor, we zitten elkaar niet in de weg. Het klopt dat we - naast Turks - ook vers Nederlands brood aanbieden, maar ons concept is toch compleet anders.” Akbar zit al zestien jaar in het vak en vervaardigt nog steeds met veel plezier zijn ambachtelijke producten. Dat betekent wel elke dag vroeg beginnen. “Ik sta vanaf een uurtje of twee ‘s nachts in de bakkerij”, zegt Mürsel. “Tja, dat hoort er nou eenmaal bij. Wij leveren dagvers brood en dan moet je vroeg uit de veren.”

FOTO: FLORIS BAKKER

Floris Bakker

Advertorial

Wat zou u doen met 50 uur? Het is maandagmorgen, u staat op, maakt u klaar en eet uw ontbijt. Vervolgens stapt u in de auto en ja hoor, u staat in de file. Een maandagmorgen zoals alle anderen, want u staat eigenlijk altijd in de file om op het werk te komen. Vóór u rijdt iemand die u vaak tegenkomt en ook achter u rijdt een ‘filebekende’. U zet de radio maar eens wat harder, leest de krant, scheert u ondertussen nog even en ruim drie kwartier later bent u gearriveerd. Herkenbaar?

Tussen 08.00 en 17.00 uur kan iedereen onder het genot van een kopje koffie en een koekje komen kennismaken met het bedrijf van Bas Witvliet en zich aangenaam laten verrassen met scherp geprijsde bouwmaterialen, gereedschap, ijzerwaren, perkplanten, potgrond en nog veel meer.

“Dat wij zo goedkoop zijn, heeft twee redenen: in de eerste plaats kopen wij veelal restpartijen en producten uit faillissement in. Daarnaast hebben we, in tegenstelling tot veel andere bedrijen in deze branche, geen last van hoge overheadkosten. De consument profiteert daar van.”

pende zaak zou kunnen opzetten. Ik denk echt dat het hier in Krimpen aan den IJssel gaat lukken.”

De Turkse bakkerij is maandag t/m zaterdag open van 08.00 tot 20.00 uur.

Open Dag bij Witvliet: scherpe prijzen

Restpartijen “Het aantrekkelijke van mijn bedrijf is dat zowel de zakelijke gebruiker als de particulier voor zeer scherpe prijs bij ons terecht kan voor nieuwe en gebruikte bouwmaterialen, machines en gereedschap”, vertelt Bas Witvliet. “Je moet daarbij denken aan bedragen die gemiddeld zo’n dertig procent lager liggen dan de mensen gewend zijn.”

7

™OViZgYV\deZc]j^hW^_L^ika^Zi#

FOTO: JAN TIMMER

Wij Nederlanders staan gemiddeld vijftig uur per jaar in de file. Vijftig uur! Waar de Postcodeloterij standaard aan u vraagt wat u zou doen met tien miljoen zou de eigenlijke vraag moeten zijn: ‘Wat zou u doen met vijftig uur?’ Want is tijd geen zeldzaam goed hier in Nederland? Zeggen wij niet vaak dat er meer uren in een dag zouden moeten zitten? Mensen, blijf rustig. De oplossing is nabij. Ik zie een gat tussen vraag en aanbod!

In het pand van Handelsonderneming Witvliet liggen en staan alle artikelenkeurig gerubriceerd klaar voor verkoop. “Het assortiment is verrassend groot en divers”, stelt Bas Witvliet. “Zo verkopen we bijvoorbeeld ook binnenen buitendeuren en lichtbakken en lampen. Verder is er een hoek waarin tafels, stoelen en pannen te koop zijn, om maar een dwarsstraat te noemen. Op het gebied van gereedschap en machines is de keuze al even groot. Van schuur- en boormachines tot en met

schaafmachines; het staat er allemaal.” Op de Open Dag van komende zaterdag kan iedereen met verbouw- en klusplannen komen kennismaken met Handelsonderneming Witvliet. “Ons bedrijf is te aantrekkelijk om links te laten liggen”, glimlacht Witvliet, We rekenen dan ook op flink wat belangstelling uit Lekkerkerk en de rest van de Krimpenerwaard.” Jan Timmer

Want stelt u zich eens voor dat u aan de ontbijttafel een bericht krijgt via uw Smartphone. De lokale fietshandelaar biedt u een gratis onderhoudsbeurt als u vandaag gaat fietsen, u kunt vandaag met extra korting met het openbaar vervoer of als u eerst een uurtje thuiswerkt, spaart u extra punten voor die laptop die u al zo lang wilt hebben. Een vooruitstrevende gedachte? Nou, dat valt misschien wel mee. Want De Verkeersonderneming heeft de vraag neergelegd bij ondernemers met mobiliteitsdiensten om met dit soort oplossingen te komen. Er zijn superveel mensen die vijftig uur per jaar kunnen winnen. Dus ondernemers spring in dit enorme gat en geef deze mensen het juiste duwtje uit de file.

‘ZZP’ers in Beweging’

Toekomstdag

Want vijftig uur per jaar in de file staan, sorry maar dat kan echt niet meer!

@G>BE:C6$9>?HH:A™ Taskforce ‘ZZP’er in Beeld’ houdt dinsdagavond 18 juni op de Golfbaan Crimpenerhout het derde netwerkevenement voor Krimpense ZZP’ers. De bijeenkomst heeft als thema ‘ZZP’ers in Beweging’ meegekregen. ‘ZZP’ers in Beeld’ is een initiatief van de Kamer van Koophandel Rotterdam en de gemeente Krimpen aan den IJssel, om de ZZP’ers uit deze gemeente bij elkaar te brengen. Aanmelden voor een golfclinic of een baan lopen is mogelijk, maar er kan ook gekozen worden om alleen te netwerken en borrelen. Aanmelden kan via onderstaande website.

<DJ96™ Speciaal voor schoolverlaters en

q WWW.HALLOKRIMPEN.NL

werkzoekenden is er op donderdag 6 juni van 10.00 tot 15.00 uur in sporthal De Mammoet aan de Catslaan 101 in Gouda de Toekomstdag. Bezoekers kunnen direct solliciteren op een baan, zich inschrijven voor een opleiding, een beroepskeuzetest doen en een stage of leerwerkbaan vinden. De dag is tevens interessant voor starters die bezig zijn met het opzetten van een eigen onderneming. Zij kunnen bij de stand van de Kamer van Koophandel advies krijgen. De Toekomstdag is een initiatief van de gemeenten in MiddenHolland (waaronder de K5), het UWVwerkbedrijf, de Kamer van Koophandel, het RMC en het ID College.

Monique Monster Communicatieadviseur bij De Verkeersonderneming

Daar krijg je nou een kleur van!

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het kontakt


publicaties

Dinsdag 28 mei 2013

8

HET IS FEEST S N E K U E K P L BIJ TU p Keuken Binnenkort wordt de 250.000ste Tul

verkocht

BEN JIJ DIE KORPAETIRS!? DAN KRIJG JE ‘M G

**

Nu bij aankoop van een Tulp Keuken:

5 BOSCH INBOUWAPPARATEN

*

GRATIS + BOSCH KOFFIECENTER CADEAU TYPE: TES50328RW

T.W.V. €649,-

VOOR MEER INFORMATIE KIJK OP WWW.TULPKEUKENS.NL/GRATISKEUKEN/ 8D<IJ=FFIK›8DJK<I;8D›;I8:?K<E›>F<J›?<<I?L>FN88I;›I@AJJ<EIFKK<I;8D›JFE›M<<E;8D›M<<E<E;88C›M<CJ<I9IF<B›NF<I;<E * Actie is geldig bij aankoop van een nieuwe Tulp Keuken vanaf €7.000,- netto verkoopprijs. Actievoorwaarden op verkooppunt onder nummer T13.05.2013 | ** Actievoorwaarden op verkooppunt onder nummer T25K13


publicaties

Dinsdag 28 mei 2013

Coatingwerk? CREMESTA.!

Kloosterbrood nu voor

Suikerbrood nu voor

Per stuk â&#x201A;Ź 2,40 Winkels Krimpen aan den IJssel

Koningin Wilhelminaplein 2, tel. 0180-512532 Raadhuisplein 48, tel. 0180-550068 De Korf 11, tel. 0180-551647

Winkel Krimpen aan de Lek

Hoofdstraat 39b,

tel. 0180-550061

Winkel Rotterdam/Prinsenland

Mia van Yperenplein 103,

tel. 010-2022884

Actie vanaf D.V. donderdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni 2013

Vogelhal Fluiter

Vergeet-ze-niet!

Wij zijn ook gespecialiseerd in hout op Maat. Showroom: IJsselstraat 21, Mobiel 06-22904465 2922 AR Krimpen a/d IJssel Telefax 0180551591 e-mail:jaapvdblom@gmail.com website: www.jvanderblom.nl

t,OJLBSNTDIFSNFOt6JUWBMTDIFSNFOt.BSLJF[FO t4DSFFOTt3PMMVJLFOt+BMPF[JFĂ&#x2018;Ot-BNFMMFO t3PMHPSEJKOFOt7PVXHPSEJKOFOt1MJTTĂ?HPSEJKOFO t3PMIPSSFOt)PSEFVSFO

tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings, Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en vogelbenodigdheden. Volièrebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver zoals gaas, panelen enz.

T.k. Miedema Rotor plus, bj. 1987. Tel. 06-20257174. T.k. Caravan. Hobby Excellent Easy, bj 2003. 4 Pers. Treinzit. Incl. luifel en aparte voortent met nog een luifel. Div. extra´s w.o. fietsenrek, boiler, heki dakluik, extra stopcontact buitenkant etc. Ideale gezinscaravan. Vrpr. â&#x201A;Ź 6.750 Tel. 06 235 62 984.

T.k. caravan Beyerland 400D i.z.g.s bj.1996, nwe voort., luifel, wasrek, fietsendrager, vr.pr. â&#x201A;Ź2250,-. Tel. 06-10932999. T.k. elek. heggenschaar Electrolux z.g.a.n. â&#x201A;Ź40,-. Tel. 0180-663670 T.k. grenen dressoir, salontafel m. glasinl, tv-meubel; zonnescherm geel/wit 2,5m; br beeld tv; 1-pers.bed; magnetron. Tel. 06-41876327.

POINT

NEXT GENERATION

Bel voor een afspraak: (0180) 525 535 Krimpen a/d IJssel - WWW.BBRAANKER.NL

Tevens mogelijkheid tot bezoek van showroom!

Open: Maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur Zaterdag van 9.00-17.00 uur Tel. : 0182-367563 Dorpsstraat 1, 2825 BM Berkenwoude www.vogel-zadenhandelfluiter.nl Gevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak AANGEBODEN

ZZZRXGHUHQIRQGVQO

Kwaliteitszonwering voor binnen en buiten. Vrijblijvend advies en prijsopgave bij u THUIS!

In- en verkoop van vogels

TE KOOP

EĂŠn miljoen ouderen voelt zich eenzaam, vooral als zij in de vakantietijd alleen achterblijven. Het Nationaal Ouderenfonds helpt hen. Helpt u mee?

J. van der Blom Kasten en deuren

Altijd in de buurt T.k. Gardena mestkorrel strooiwgn â&#x201A;Ź15,-, zw stootijzer m. ronde knop â&#x201A;Ź15,-, zw koevoet â&#x201A;Ź10,-, grondboor 80mm â&#x201A;Ź10,-, 1-koop â&#x201A;Ź40,-; 6 Bessey lijmtangen â&#x201A;Ź12,50 p.s. 1k â&#x201A;Ź60,-; rollator i.g.s. â&#x201A;Ź45,-; design radiator 110x60 m. thermost. â&#x201A;Ź15,- zndr knop â&#x201A;Ź10,- smn â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0634613188.

Iedereen verdient een bank in de buurt. Daarom heeft RegioBank Zelfstandig Adviseurs in dorpen en kleine steden. Gewoon, een kantoor om de hoek met een bekend gezicht. Bij ons regelt u uw geldzaken zoals u dat wilt. Op kantoor, via internet of app. RegioBank is altijd dichtbij.

T.k. hrnfiets Sparta 3 versn. i.g.s. â&#x201A;Ź65,-. Tel. 0182362359.

â&#x153;&#x201A;

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Nu â&#x201A;Ź 50 cadeau bij een !* betaalrekening

Gratis adverteren

is mogelijk in Het Kontakt. Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden: 1. Alleen voor particulieren zonder 4. Geen personeel gevraagd of winstoogmerk. aangeboden. 2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur 5. Geen familieberichten. van onroerende goederen. 6. Geen partijverkoop. 3. Geen koop/verkoop van dieren.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van â&#x201A;Ź 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Kontaktjes Lek en IJssel West Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

â&#x153;&#x201A;

Mijn tekst luidt:

..2Č&#x201D;..*Č&#x201D;#19#*#1(-%#-Č&#x201D;5Ć .Ć $Ć  1++#+6#%Č&#x201D;Ć&#x160;Ç&#x192; Ć&#x2039;Ć&#x201D;Ć&#x2039;Ć&#x160;Č&#x201D; Č&#x201D; 1(,/#-Č&#x201D;Ç&#x2021;"Č&#x201D; 22#+ Ć&#x2030;Ć&#x160;Ć&#x201C;Ć&#x2030;Č&#x201D;Ç&#x192;Č&#x201D;Ć?Ć&#x160;Č&#x201D;Ć&#x152;Ć&#x2030;Č&#x201D;Ć&#x2018;Ć&#x201D; (-$.Ç&#x2122;*..21..*Ć -+

* Alleen in combinatie met de Overstapservice. Vraag naar de voorwaarden.

Van â&#x201A;Ź 2,44

CREatief MEtaal STAal

00 ,

nu voor

Van â&#x201A;Ź 1,40

7SBBHPOTBBOUFM

1 79 1, 80 1,

Tompouce

,VRPDKHOHPD DOOHHQDOVZH DO RSYDNDQWLH]LM Q"

Voor uw hekwerk en machineonderdelen $BCJOFTFOQMBBUXFSLt1PFEFSDPBUJOHFOOBUMBL 4DIFSQFQSJK[FOt4OFMMFTFSWJDF

Vertrouwd brood, â&#x20AC;&#x2DC;s nachts gebakken

9


Voordeel weken van 28 mei t/m 8 juni

Damesmode

damesmode

Nieuw

PLUSMATEN

bij Rudolf Peter Fashion Store

Lea H T-SHIRTS 2 voor € 59,-

damesmode

PLUSMATEN !!

1 voor 15% 2 voor 40%

ACTIE:

(van maat 42 t/m 50 )

Kindermode vanaf Maandag 3 juni

opruiming !

Zie actierek!

Twinlife Bermuda & polo

van 119,- voor°€79.95 °°

Kostuums

van o.a Tommy Hilfiger, Van Gils, Bogart nu 2 voor

€zie3ak9tie9lab,-els) (

3 voor

1 stuk 15% - 2 stuks 20%

40%

Op de hoogte blijven wanneer de nieuwe collectie van bijvoorbeeld Quapi meisjes & jongens binnen komt ??? Ga naar onze facebook pagina van Rudolf Peter Fashion Store in klik op “vind ik leuk”

www.rudolfpeter.nl

Ru

o in t u a w il nu u

,0 0 5 . 1 jg tot €

en kri

waa l i u r n i extra

rde

Minder brandstofkosten, geen of minder wegenbelasting betalen en overal veel makkelijker parkeren. Een kleinere auto heeft veel voordelen. En tijdens de Toyota op Maat weken komt daar nog eens een groot prijsvoordeel bij! Want u krijgt tot maar liefst € 1.500,- extra inruilwaarde bij aanschaf van een nieuwe Toyota Aygo, iQ, Urban Cruiser, Yaris en 9erso-6. En € 1.000,- bij een Auris. +ierdoor is er al een Toyota op Maat vanaf € 6.0,-. .om direct naar on]e showroom en proƪteer van dit scherpe aanbod! Brandstofverbruik (EC/630/2012J) varieert van 3,5l/100 km (28,6 km/l) t/m 6,1L/100km (16,4km/L) CO 79-140 gr/km. 2

* Genoemde prijs is inclusief € 1.500,- inruilpremie en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Kijk op toyota.nl voor de verkoopvoorwaarden. De actieperiode is geldig van 1 mei t/m 30 juni 2013 (mits geregistreerd voor 30-09-2013). Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info bel gratis 0800 - 0369 of kijk op www.toyota.nl

Van Schaik Krimpen aan de Lek Buitenweg 37, 0180-522262 Schoonhoven, Broeikweg 33, 0182-382546 www.toyota-vanschaik.nl


Dinsdag 28 mei 2013

Nog voor zomer beslissing over herindeling įĢĤĦĬš Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken stuurt nog voor het zomerreces een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer voor de herindeling van de Krimpenerwaard. Dat hebben de burgemeesters in het gebied vrijdag telefonisch te horen gekregen. Over twee weken houdt Plasterk zelf een belrondje om de burgemeesters persoonlijk te informeren en hen in de gelegenheid te stellen te reageren. Door dit vooraf aan te kondigen, geeft hij de gemeentebesturen de tijd om te overleggen met de gemeenteraad. Plasterk kiest voor een K6 omdat dit een ‘bestendigere bestuurlijke situatie’ tot gevolg heeft en ook aansluit bij het advies van de commissie Hendrikx. Hij is zich echter ook bewust van het advies van Provinciale Staten voor een K5-variant. Door de BON, de samenvoeging van de ambtelijke organisaties van Bergambacht, Ouderkerk, en Nederlek, lijkt defintief een streep te kunnen. Huwelijk Wisja Pannekoek, raadslid van Werkgroep ‘84 uit Nederlek, is niet erg te spreken over het besluit van de minister. “Als lokale partij zijn wij altijd voor zelfstandigheid in combinatie met samenwerking geweest en dat blijven wij ook. In onze ogen kan een, van bovenaf opgelegd huwelijk, op geen enkele wijze bijdragen aan de samenhang van dit gebied.” Pannekoek ziet een referendum nog steeds als een optie om inwoners zelf een keuze te laten maken. “Misschien dat Plasterk daar eens over zou moeten nadenken.” Arie Burger, raadslid voor de ChristenUnie in Ouderkerk, is wat positiever gestemd en ziet met name de vorming van een K6-gemeente wel zitten. Iets waar de hele Ouderkerkse gemeenteraad een voorstander van is. Als er wordt gekozen voor een K5, is de verwachting dat de herindeling per 1 januari 2015 in zal gaan. Indien het een K6 wordt, zal de herindeling op een latere datum worden doorgevoerd.

Schaakteam in halve finale ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het schoolschaakteam van de Admiraal de Ruijterschool uit Krimpen aan den IJssel is doorgedrongen tot de halve finales van het Nederlands Kampioenschap.In het Leiderdorps Lyceum Visser ‘t Hooft maakte het Krimpense team een prima indruk tijdens de kwartfinales en greep overtuigend de overwinning. Het team van de Admiraal de Ruijterschool bestaat uit vier leden van schaakvereniging Krimpen. Dat zijn Wiggert en Marriët Pols aan bord 1 en 4 en Tom en Lara de Bruijne aan bord 2 en 3. Het viertal speelde zo sterk dat ze met drie overwinningen en twee remises de eerste plaats in hun poule bemachtigden. Dat mag zeker een beloning genoemd worden voor de inspanningen van meester De Ruiter. Hij was er de hele dag bij om de kinderen te begeleiden en te stimuleren. Op zaterdag 1 juni staat de halve finale gepland. Van de 18 teams gaan er uiteindelijk zes door naar de finale.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Social media

Krimpense agenten overtuigd van nut snelle medium

Beter contact met burger door Twitter Twee twitterende agenten telt het wijkteam Krimpen. Via het medium laten zij hun volgers weten waar ze zich zoal mee bezig houden. ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Twee twitterende agenten telt het wijkteam Krimpen. Via het medium laten zij hun volgers weten waar ze zich zoal mee bezig houden. Onlangs zette agent Wensing een foto van een gestolen fiets op Twitter, in de hoop de eigenaar te achterhalen. De fietsendief was op heterdaad betrapt en de tweewieler belandde op het bureau. En daar staat -ie nog steeds. “Helaas heeft niemand ‘m opgehaald”, vertelt hij, “maar die oproep leverde wel veel reacties op.” Nee, een tweet zorgt niet altijd voor een oplossing. En toch is Wensing overtuigd van de meerwaarde van Twitter. Hij en zijn collega Cynthia Schouwstra zijn de ‘twittercops’ van het wijkteam Krimpen. Met hun Blackberry’s sturen ze regelmatig berichtjes de wereld in, om te vertellen wat ze onderweg zoal meemaken. Ze maken melding van ongevallen, jeugdoverlast, vermissingen van personen, mishandelingen en andere politiezaken. Ook plaatsen ze oproepjes en geven ze waarschuwingen als dat nodig is. Zelf zijn ze razend enthousiast over Twitter. “Je kan heel snel en direct met burgers communiceren”, zegt Schouwstra. “Heel handig. En het kost me zelf nauwelijks extra tijd.” Ze ontvangt ook steeds meer DM’s (Direct Messages) met meldingen. “Normaal komen die meldingen via de meldkamer bij mij terecht, maar nu krijg ik ze dus ook rechtstreeks van burgers. Daar kunnen mijn collega en ik - tijdens onze werktijd - dan meteen op reageren.” Onderdeel Na een korte cursus begonnen Schouwstra en Wensing in november 2012 met twitteren. Aanvankelijk nog heel voorzichtig - ‘het is best lastig om in 140 tekens je boodschap te verpakken’ - , maar inmiddels is het een vast onderdeel van hun werk. Samen hebben ze al meer dan duizend volgers. En dat aantal neemt nog elke dag toe. Met name wanneer er iets speelt met een grote maatschappelijke impact. Wensing neemt de zaak van het 9-jarige meisje uit Krimpen dat werd

mishandeld en beroofd als voorbeeld. “In korte tijd kregen we er zo’n 150 volgers bij. Bovendien kwam er via Twitter nuttige informatie binnen.” Schouwstra merkt dat met name jongeren erg actief

Duikers uit Gouda zochten in het water van de Hollandsche IJssel naar eventuele slachtoffers, maar die wer-

wat er precies aan de hand was. Zo konden we het nodige in gang zetten om ervoor te zorgen dat die jongen niet het verkeerde pad op ging.” Wanneer nodig spreekt Wensing jongeren ook direct aan. Bijvoorbeeld wanneer ze beledigende teksten plaatsen. “En als het te ver gaat, nodig ik ze uit voor een gesprek hier op het bureau. Om ze uit te leggen dat het strafbaar is wat ze doen.”

Binnenkort zal er nog een derde agent van het Krimpense wijkteam een Twitteraccount openen. Cynthia Schouwstra en haar collega zijn te volgen via: @hapvwensing @c_schouwstra L^_`V\Zci8nci]^VHX]djlhigVkZghijjgiZZcilZZi#

Duikers zoeken bij bootje ĬIJġĢįĨĢįĨ ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Hulpdiensten rukten woensdagavond massaal uit na een melding van een gezonken bootje bij de steiger aan de IJsseldijk Noord bij Ouderkerk. Er zouden mogelijk personen te water zijn geraakt.

zijn op Twitter. Soms leest ze berichten die haar aandacht trekken. “Laatst schreef een meisje dat ze zich zorgen maakte over haar broer. Via Twitter heb ik contact met haar gezocht en gevraagd

Imago “Voor de twitterende agenten zijn niet veel richtlijnen nodig”, zegt Gijs van Nimwegen, communicatieadviseur van de politie Rotterdam. “Ze weten zelf heel goed dat ze geen vertrouwelijke of privacygevoelige informatie naar buiten kunnen brengen. En informatie over henzelf als privépersoon twitteren is ook niet handig. Het is de bedoeling dat ze gewoon over hun werk twitteren. Doel is vooral om burgers meer te betrekken bij het politiewerk.” Het versturen van tweets kan bovendien bijdragen aan een beter imago. “Mensen zien niet wat de agent overdag aan het doen is. Via Twitter kan verslag worden uitgebracht. Het veiligheidsgevoel zal toenemen als ze lezen welke resultaten er worden geboekt.” Het gebruik van social media zal volgens Van Nimwegen steeds belangrijker worden voor de politie. Zo is de politie in Rotterdam onlangs begonnen met een eigen Facebook-pagina en misschien volgen er nog wel meer social media “Maar dat moeten we echt nog eens goed onderzoeken. Neem Hyves. Dat was een paar geleden helemaal hot, maar is nu lang niet meer zo populair. Twitter daarentegen lijkt een blijvertje.”

den niet gevonden, zo meldt 112krimpenerwaard.nl. In de boot lag een volle gasfles en rondom de boot lagen twee vaten met als inhoud 300 litel diesel. De brandweer heeft deze nog veilig gesteld met behulp van een andere boot. Volgens buurtbewoners lag het bootje er in de middag al. Hoe de boot in deze positie terecht is gekomen, is niet bekend.

FOTO: FLORIS BAKKER

Floris Bakker

Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

actueel

Voor meer en uitgebreid nieuws zie: www.bergambacht.nl

Vrijwilligersfeest 2013 Dit feest vindt op zaterdag 15 juni plaats in Het Gebouw, Lekdijk 75, Ammerstol. Om 17.00 uur worden de jonge vrijwilligers verwacht voor onder andere een heerlijke barbecue en muziek. De avond is speciaal bedoeld om jonge vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dit betekent dat alle jonge vrijwilligers, van 12 tot 25 jaar, van harte uitgenodigd zijn. We gaan ervan uit

Kritiek op VVE ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš Ouderkerk scoort slecht als het gaat om voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dat concludeert de onderwijsinspectie. In de gemeente bezocht de inspectie de Gouderakse peuterspeelzaal De Rakkertjes en de beide basisscholen in het dorp. De inspectie stelt dat de drie instellingen weliswaar in één fraai en nieuw gebouw zijn gehuisvest, ‘maar de afstemming tussen de drie ten aanzien van VVE laat te wensen over.’ Het college presenteert binnenkort een verbeterplan.

accent 11

WWW.HETKONTAKT.NL

dat de jongeren wel structureel of in ieder geval meerdere keren per jaar vrijwilligerswerk doen. Wij hopen veel jonge vrijwilligers te mogen begroeten. Tijdens het feest vindt ook de verkiezing plaats van de Jonge Vrijwilliger van het jaar. Niet een maar drie jonge vrijwilligers, uit elke dorpskern een, worden in het zonnetje gezet tijdens het Vrijwilligersfeest 2013.

Lekdijk Ammerstol afgesloten De Lekdijk bij Ammerstol is voor doorgaand verkeer afgesloten t/m 31 oktober. Tussen Het Gebouw en het oudemannenhuis wordt in de dijk een palen-

™=jaeY^ZchiZcdeYZhiZ^\ZgVVcYZ>?hhZaY^_`#

FOTO: JAN WILLEM VAN DER HAM

wand gerealiseerd. Het is een omvangrijke klus waarbij grote en zware machines nodig zijn. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Zie ook: www.dijkversterkingbas.nl

Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina


1=13:)398(336 +IXMRWLETI

;MPXY[IXIRLSI# /SQHERPERKW1]1SZIZIVXIPXYKVEEK QIIVSZIVLIXXSXEPISYXHSSVTVSKVEQQE

7DDI86BE:M8AJH>:;

7ddin"<d Ldg`i]ViWddin >ciZch^ZkZXdcY^i^dcZaZldg`djideZZc:aa^ei^\d! V[\Zl^hhZaYbZihe^ZgkZghiZk^\ZcYZdZ[Zc^c\ZclVVg" W^_kddgVaYZW^aaZcZc ŸXdgZŸVVcWdY`dbZc#

bV%./%%!Y^&(/(%

7VX`id7Vh^Xh 9ZoZXVgY^dkVhXjaV^gZZche^ZgkZghiZg`ZcYZ[jaaWdYnldg`dji^hkddgbVccZcZckgdjlZc kVcVaaZÒicZhhc^kZVjh#BZi7ddiXVbe:mXajh^Z[igV^c^c\WdjlijjlXdcY^i^Z!`gVX]i! hdjeaZhhZZcZmeadh^k^iZ^ide#:ZcigV^c^c\WZhiVVidcYZgVcYZgZj^i!^ciZgkVaigV^c^c\Zc! ]^cYZgc^hWVVcZcÒicZhh" dZ[Zc^c\ZcZcYViVaaZ" bVVa^cYZWj^iZcajX]i#

bV&./(% ld&./%% kg^_%./%%

:aa^ei^\d Gjcc^c\dcV^g >cYZoZXVgY^dldg`djibVV`ijZZcidX]ideZZc :aa^ei^\d#9Z:aa^ei^\dXdbW^cZZgi]ZiWZhiZkVc]VgY" adeZc!ÒZihZcZcYZ edejaV^gZXgdhhigV^cZg j^iYZÒicZhhXajW#

bV&./%%!ld%./%%

DJI9DDG 66C7>:9>C<

2VMXXIROEEVX ZER€ZSSV€

.%-OOMIWZSSVHISYXHSSVEERFMIHMRK

2EEQ

MRXIPIZIVIRZMEHI1]1SZIVIGITXMI Aanbieding is geldig tot 15 juni 2013 %ERFMIHMRKMWKIPHMKXQQIM

)QEMP

96C8:9:E6GIB:CI 9VchZckddg_dc\djY

+EREEV[[[Q]QSZIRPZSSVEPPIPIWWIR PIWXMNHIRIRZSSVQIIVMRJSSZIVKVEXMW OMRHIVSTZERK

&6)%/(%2') /0%77-)/&%00)8 ,-4,34 .%>> 13()62)(%27 /0)98)6(%27 4)98)6(%27 (%27)2347',338

/MNOZSSVQIIVMRJSVQEXMIST[[[Q]QSZIRP

C>:JL

-.WWIPHMNO&/VMQTIREH-.WWIP 8IPVIGITXMI$Q]QSZIRP[[[Q]QSZIRP


Dinsdag 28 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

accent 13

WWW.HETKONTAKT.NL

Hulpproject

Lionsproject microfinanciering Uganda goed op koers

Lionsclub breidt contacten verder uit Het microfinancieringsproject van de Krimpense Lionsclub in Kampala, de hoofdstad van Uganda, ligt goed op koers. ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Nadat medio vorig jaar een bedrag van ruim 2.000 euro beschikbaar was gesteld aan de plaatselijke partner, de Lionsclub Kampala Host, werden vervolgens via een geselecteerde coöperatieve bankinstelling de eerste acht kredieten van elk circa 100 euro verstrekt aan lokale startende ondernemers. In april jongstleden waren vrijwel alle leningen al weer volledig afgelost. Inmiddels is een tweede bankinstelling in Kampala geselecteerd, waardoor straks meer kredieten aan een grotere groep leningnemers kunnen worden verstrekt. Tot op heden is nog niet het volledige beschikbare bedrag van 2.050 euro (omgerekend bijna 7 miljoen Ugandese shilling) uitgezet. “Allereerst moeten aanvragers aan strenge voorwaarden voldoen om voor zo’n microkrediet in aanmerking te komen”, aldus Jan van der Wijngaart, voorzitter van de Commissie Microkredieten van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel. “Zo moeten zij zelf ook spaargelden inbrengen bij KCCC/SACCO, de bank die de leningen feitelijk verstrekt. Maar bovendien is gebleken dat deze relatief

kleine bank tot nu toe te weinig geschikte kandidaten weet te bereiken. Daarom is nu een tweede bankinstelling geselecteerd, de Kamwokya Development Co-operative Saving and Credit Society. Deze bank krijgt straks ongeveer de helft van het in totaal beschikbaar gestelde bedrag in beheer en gaat dat uitzetten onder andere daarvoor in aanmerking komende klanten.” Navolging in Utrecht Overigens is aan het bedrag van 2.050 euro in de loop van 2012 nog een fors bedrag toegevoegd. Het Krimpense project heeft namelijk navolging gekregen van de zogenoemde Leoclub Utrajectum in Utrecht. Leoclubs zijn serviceclubs voor jongeren in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Annemarie van Amerongen is lid van de Utrechtse Leoclub. Samen met haar partner Jeroen Janssens organiseerde zij vorig jaar een fundraising diner, dat mede dankzij flankerende sponsoringactiviteiten ruim 900 euro opbracht. In oktober reisden Annemarie en Jeroen drie weken door Uganda. Zij brachten ook een bezoek aan de Lionsclub Kampala en

Start tweede fase ‘De Kromme Draai’

aan de SACCO-bank. Zo konden zij persoonlijk vaststellen dat de verstrekking van microkredieten aan inwoners van Kampala uitstekend wordt begeleid door beide organisaties. Op 16 mei deden zij in een vergadering van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel uitgebreid

verslag van hun ervaringen. Annemarie van Amerongen: “We zijn er tijdens ons bezoek aan Kampala nog meer van overtuigd geraakt dat microfinanciering een uitstekende vorm van ontwikkelingssamenwerking is. Het gaat daarbij om leningen, niet om giften,

FOTO: PR

waarmee startende ondernemers echt op weg worden geholpen. Bovendien kunnen de beschikbaar gestelde fondsen, vanuit onze twee serviceclubs in totaal nu al zo’n drieduizend euro, op deze wijze meerdere malen worden ingezet.”

Buitenspeeldag dit keer bij ‘t Onderdak

ĞĪĪĢįİıĬĩš Ondanks de recessie is de tweede fase van bouwproject ‘De Kromme Draai’ in Ammerstol toch van start gegaan. De woningen worden nu standaard met luxe sanitair en grotere kavel verkocht.

woning en één tussenwoning te koop. De woningen worden ook te koop aangeboden met Duokoop. Door deze constructie is het mogelijk om een eengezinswoning te kopen voor een prijs vanaf 134.625 euro v.o.n.

Tomas van den Berg, directeur van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg: “We zijn blij dat we nu zijn gestart met de tweede bouwfase. Vorige wek dinsdag is de eerste paal geslagen van vijf royale eengezinswoningen. De verkoop van de eerste fase van 27 woningen verliep vrij voorspoedig. Door de recessie en de afwachtende houding van kopers, heeft de tweede fase iets langer geduurd.” Van den Berg zegt te merken dat de belangstelling de laatste tijd behoorlijk is toegenomen: “We bieden dan ook veel woningen tegen een scherpe prijs aan. Voor het eind van dit jaar zullen de woningen zijn opgeleverd. Gelijktijdig treffen we voorbereidingen om de infrastructuur ook nog dit jaar op orde te hebben. De gehele woonwijk zal dan rond Kerst fraai zijn afgewerkt en er niet langer uitzien als een bouwput.” Er is nu nog één hoek-

Erfpacht Van den Berg: “Bij Duokoop wordt gebruik gemaakt van erfpacht. Vanaf 1 januari van dit jaar extra aantrekkelijk, omdat over het erfpachtdeel niet behoeft te worden afgelost. Dit resulteert in een lagere maandlast.” Met erfpacht wordt de ondergrond van de woning (nog) niet gekocht. De grond kan dan later alsnog worden aangekocht. Bovendien is er net als bij een ‘gewone koop’ sprake van een fiscaal voordeel en is de maandelijks te betalen canon, die wordt betaald als vergoeding voor de grond, fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over de woningen en Duokoop is te verkijgen via de verkopende makelaars, Van Egmond Makelaardij, Schep Makelaardij en van Herk Makelaardij.

q WWW.DELANGENVDBERG.NL

™™:gldgYilZZg\ZWdjlY^cÈ9Z@gdbbZ9gVV^É#

™9ZJigZX]ihZJ\VcYV"gZ^o^\ZghdeYZ[didbZiYZ@g^beZchZA^dch#

FOTO: PR

ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Kinderen in Krimpen aan den IJssel kunnen zich op woensdag 12 juni uitleven tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag . Stichting SYnerKri coördineert het evenement in samenwerking met YMCA Krimpen, Jeugd en Jongerenwerk Krimpen en Speelotheek Reuzekeus. Dit jaar is bij ’t Onderdak aan de Groenendaal een leuk en actief programma opgezet voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Aan al de activiteiten kan gratis worden deelgenomen. De allerkleinsten kunnen lekker komen spelen in de Peuterplaza. Voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 is er een spelcircuit met

uitdagende spellen, ondermeer een springkussen en een stormbaan. Skateclinics Skateland Rotterdam organiseert voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 skateclinics. Tijdens deze clinics leren kinderen veilig skaten en maken ze kennis met verschillende technieken. Voor kinderen die geen eigen skates hebben, zijn skates en bescherming aanwezig. Tijdens de wielrenclinic gaan kinderen onder leiding van een trainer ervaren dat wielrennen meer is dan hard fietsen. Deze activiteit is geschikt voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Een eigen fiets is niet nodig. Er staat er

voor de deelnemers een klaar. Speciaal voor kinderen uit groep 8, worden er dit jaar twee uitdagende activiteiten georganiseerd; boogschieten en een voetbaltoernooi. Voor de skate -en fietsclinic, handboogschieten en het voetbaltoernooi, kunnen kinderen zich van te voren inschrijven via de website van SYnerKri. Bij inschrijving zijn zij verzekerd van deelname. Het is aan te raden dit wel te doen, want vol is vol. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen.

q WWW.SYNERKRI.NL/BUITENSPEELDAG

Bankje en bloembakken voor wijk ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Wethouders Bart Prins en Lex Hofstra hebben maandag een bankje en twee bloembakken overhandigd aan de inwoners van de proefwijk met de Basis Bak. Met dit gebaar willen de gemeente Krimpen aan den IJssel en Milieuservices AVR - Krimpen aan den IJssel de inwoners bedanken die zich een jaar lang hebben ingespannen voor de proef. Het bankje en de bloembakken staan langs het fietspad bij de Hyacint, ter hoogte van de Anjelier. Het bankje en de bloembakken bestaan uit 100 procent gerecycled kunststof en zijn gemaakt van een vergelijkbare hoeveelheid kunststof dat in een week is ingezameld in de proefwijk. Dit past goed in het thema ‘de Grote Make Over’, het thema waarmee de proef is gestart. Bak Op 26 april 2012 gaven wethouders Bart Prins en Lex Hofstra het startsein gegeven voor de proef met de Basis Bak middels de Grote Make Over. Die term verwees naar de make-over van de papiercontainer, die werd omgeturnd naar Basis Bak. In die bak kun-

nen de inwoners van de proefwijk naast papier en karton ook onder andere kunststof, metaal en kleine elektrische apparaten deponeren. Door recycling van deze droge grondstoffen hebben de inwoners van de

proefwijk, Milieuservices AVR - Krimpen aan den IJssel en de gemeente samen gezorgd voor het terugwinnen van grondstoffen. Deze grondstoffen vormen op deze manier weer de basis voor nieuwe producten. De proef loopt nog door tot eind 2013.


onroerend goed

Dinsdag 28 mei 2013

14

Autobedrijf de Poort, gewoon zoals het hoort!

www.depoortautos.nl Gezond bewegen in het water van de Lansingh is puur plezier. Beweeg je nu fit met zwemmen!

Waarom is zwemmen zo gezond? ($&"$"$ $ ( "$' $#!#!"$'"'$"#$&#!" %$ "&$" ( '"$$#$ $#! (""#$ & ""$  #$ %" "$) !! "$") !! $""$#

Van Ostadelaan 4 - 2923 AM Krimpen aan den IJssel Tel.: (0180) 516233 - Fax: (0180) 552776 zwembad@krimpenaandenijssel.nl www.krimpenaandenijssel.nl/zwembad

Trouwauto of bus geregeld?

Vergeet dan ook de uitnodiging niet. Kom voor een originele trouwkaart of eigen ontwerp naar: De Groot Drukkerij bv

    

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. 6 dlg rvs pannenset ; hanglamp gebl â&#x201A;Ź5,-; hanglamp st kap â&#x201A;Ź7,50; gr knuffel paard â&#x201A;Ź5,-. Tel. 0184601971.

T.k. Geberit inb. frame â&#x201A;Ź65,-; sealskin badwand 82Bx140H zilverkl. â&#x201A;Ź75,-; 100 bkn div. â&#x201A;Ź45,-; aanhang motor 6pk evenrude 4-tact z.g.a.n. â&#x201A;Ź775,-; hijs david 400 kg m. voetplaat â&#x201A;Ź35,-; kndr zwembad Ă&#x2DC; 3m 0.70 H â&#x201A;Ź55,-. Tel. 0184-416625.

T.k. bromfiets kreidler Florett superstar orange bj 1979, 4voet versn. m. kent. Tel. 0652180820.

T.k. nwe bouwtekening wipwater (tuin)molen 1.10mH â&#x201A;Ź18,50. Tel. 010-4201183.

T.k. ant. lijst B110H90 m. oliedoek smn â&#x201A;Ź250,-; ant. lijst m. huisje op de hei, oliedoek â&#x201A;Ź200,-; ant. lijst m. molen en schaatstafereel H56B70 â&#x201A;Ź200,-. Tel. 0180517209.

T.k. v verzam. boek van 1866-1916 m. kaarten der wasserweg uber Rotterdam nach den Meere; 1918 gebr. j en h van Lange Huygen van B. v. Teeffelen concours 4. Tel. 0180-511863.

Best even spannend, aanleveren via internet Het resultaat ziet er prachtig uit

vrij wonen aan het water

Kom kijken op donderdag

6 juni en kies uw nieuwe woonplek uit!

Acht schitterende en energiezuinige waterwoningen, gelegen aan de noordrand van de nieuwe woonwijk Molenweide in Krimpen aan de Lek.

2

3

4

5

6

7

8

KLEIN PROFIJT

DE EENDRACHT

Gelijkvloers wonen, of niet? De waterwoningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en een riante bergzolder. Met een breedte van 9 meter geniet u van een ruime woonkamer en een grote woonkeuken. Ook is het mogelijk om de slaap- en badkamer op de begane grond te creĂŤren en gaat de woning dus letterlijk een leven lang mee.

den ucten wor Alle prodatis verzonden bij ons gr

www.premere nl

Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan - info@premere.nl

bouwplaats: De Hoop,

Koopt u ĂŠĂŠn van de acht waterwoningen? Dan kijkt u straks vanuit de woonkamer prachtig uit over uw terras en het water. Aan de voorzijde van de woning ligt de beschutte voortuin op het zuiden met twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

DE HOOP

Premere maakt het mogelijk!

19.00 uur welkom op de

Oeverloos genieten IJsbaan

r, 49 jaa Arno ld ector art d ir

donderdag 6 juni. U bent tussen 17.00 en

Krimpen aan de Lek.

Tennisbaan

1

De verkoop start op

Meer informatie Wilt u meer informatie of kunt u niet wachten tot 6 juni? Bel ĂŠĂŠn van onze makelaars.

0180-513004

0180-530000


Dinsdag 28 mei 2013

LEES ONS

Biljarters gezocht ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Sociëteit Langeland is op zoek naar biljarters. De leden komen op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur bijeen in De Populier om een balletje te leggen. Nieuwe leden kunnen zich telefonisch aanmelden op: 0180-514790/520458.

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

vrije tijd 15

Welluidend

Havenstad Operette brengt operette met alles er op en er aan

Je nek uitsteken voor La Belle Helène Een Operette die klinkt als een klok en regelmatig een lach opwekt: dat is ‘La Belle Helène’ van Jacques Offenbach, uitgevoerd door Havenstad Operette.

Avondvierdaagse ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Alweer voor de 25ste keer wordt in de week van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni in Lekkerkerk de traditionele Avondvierdaagse gehouden. Als ieder jaar kan worden gekozen uit twee afstanden: vijf of tien kilometer per avond. Start en finish is bij sporthal De Bakwetering. Iedere avond kan worden gestart om 19.00 uur, alleen op de afsluitende vrijdagavond is de starttijd 19.30 uur. Voorinschrijving vindt plaats op donderdag 30 mei van 19.00 tot 20.30 uur in sportcafé De Bakwetering. Het inschrijfgeld bedraagt dan 4 euro. Inschrijven is ook nog mogelijk op maandag 3 of dinsdag 4 juni tussen 18.15 en 19.00 uur, maar dan kost meedoen 4,50 euro.

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Krimpenaar Jan van Bavel en solist Hans Wolters kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Uiteraard hopen ze op tweemaal een volle bak op 29 en 30 juni in Theater Zuidplein. En eigenlijk verdient Havenstad Operette ook een dubbel uitverkocht huis, want het gezelschap blinkt niet alleen uit in kwaliteit, ze durft ook haar nek uit te steken in financiële zin. “Om de productie helemaal zo te krijgen als wij ‘m willen is 46.000 euro nodig”, vertelt Jan van Bavel. “Geld dat voor een belangrijk deel afkomstig is van fondsen die we heb-

ben aangeschreven, deels uit de kaartverkoop moet komen en voor een deel is gespaard door onze leden.” Professionals De ruim veertig leden van Havenstad Operette vormen de zangtechnische basis van de uitvoering. Enkele van hen - Sylvia Schoofs en Hans Wolters zijn ook als solist te zien en te horen. Daarnaast zijn ‘van buiten’ zes professionele solisten aangetrokken. Dat geldt ook voor dirigent George Spiero. Havenstad-dirigent Mathieu Smit fungeert als ‘repetitor’. Verder is een

24-koppig orkest gearrangeerd voor de twee voorstellingen (zaterdag 29 juni om 20.00 uur, zondag 30 juni om 14.00 uur). “We zijn al vanaf september bezig met repeteren”, vertelt Hans Wolters. “Zelf heb ik een tenorpartij als solist. Is best pittig, want ik ben eigenlijk bariton. Ik volg trainingen om de gewenste pieken te halen. Door de toepassing van speciale technieken lukt dat heel aardig!” ‘La Belle Helène’ wordt volgens Jan van Bavel een onvergetelijke ervaring voor het publiek. “Het is niet alleen een heel mooie operette, er valt ook

veel in te lachen. En wat ook prettig is: we voeren hem uit in de Nederlandse taal. Iedereen kan het stuk dus goed volgen.” Kaarten voor ‘La Belle Helène’ kosten 24 euro, 18 euro (voor donateurs en Rotterdampas-houders). De toegangsbewijzen zijn te koop aan de kassa van Theater Zuidplein (010-2030203) of via de website van Havenstad Operette.

qWWW.HAVENSTADOPERETTE.COM Jan Timmer

Optreden pianisten in oude tramremise ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het ‘Kwartet in Kwintolen’, bestaande uit vier Krimpense pianisten, speelt zaterdag 1 en zondag 2 juni in de oude tramremise van de RET in Rotterdam-Hillegersberg het stuk Canto Ostinato. De pianisten brengen hun versie ten gehore op vier concertvleugels, temidden van tientallen trams van meer dan 100 jaar oud. De vier pianisten van het kwartet, Victor Lange, Tim van Oijen, Harimada Kusuma en Mirjam IJsseldijk, wonen en werken allen in Krimpen aan den IJssel. Victor Lange liep al jaren rond met het plan om Canto Ostinato, het meesterwerk van Simeon ten Holt, op een niet-alledaagse locatie en bracht de vier pianisten bij elkaar. Bijzonder is dat Rotterdamse kunstenaars van het kunstenaarscollectief AAAFRESH123 tijdens het concert een visuele versie van het beroemde muziekstuk op een groot doek schilderen, waarbij ze zich laten inspireren door het twee uur durende concert. Het concert is zaterdag 1 juni vanaf 20.15 uur en zondag 2 juni vanaf 15.00 uur. Kaarten kosten 25 euro. Meer informatie op de website.

q WWW.CANTO-ROTTERDAM.NL

™=VchLdaiZgha^c`hZc?VckVc7VkZa/igdihde]Zic^ZjlZdeZgZiiZegd_ZXi#

Villa Kattenstein in het Isala Theater ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Na geslaagde uitvoeringen van de musical Minoes in het Isala Theater in 2011 zet de muziekschool Krimpen op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni opnieuw een musical op de planken: Villa Kattenstein.

Villa Kattenstein gaat over katten en een hond die wonen in een oude verwaarloosde villa. De eigenaar heeft besloten iedereen eruit te gooien en de villa te verkopen. In de hoop dat ze er in mogen blijven wonen, gaan de be-

™Bjh^XVaheZaZghi^_YZchYZj^ikdZg^c\kVcB^cdZh#

woners samen met de klusboys en de modemeiden aan de slag om de villa op te knappen. Villa Kattenstein is een musical vol spanning en humor met veel spetterende en mooie liedjes.

FOTO: JAN TIMMER

Krimpense Avondvierdaagse @G>BE:C6$9>?HH:A™ Kinderen in Krimpen aan den IJssel kunnen van maandag 3 tot en met donderdag 7 juni weer deelnemen aan de jaarlijkse avondvierdaagse. Op vier avonden naar keuze kan er vijf of tien kilometer gelopen worden.

De wandelingen starten om 19.00 uur. De feestelijke slotavond is op vrijdag, maar ook kan er op donderdag al voor het laatst gelopen worden.

Orkest De musical wordt uitgevoerd door musicalspelers en muzikanten van de Muziekschool Krimpen in samenwerking met musicalgroep Krimpenkids. Er is hard gerepeteerd onder leiding van Marjan Horst (Krimpenkids), die ook de regie verzorgd, en Karin Snel (Muziekschool Krimpen). Het is nog mogelijk om mee te spelen in het orkest. Meer informatie is verkrijgbaar bij de balie van de muziekschool.

Op zoek naar oud-klasgenoten

Inzameling oud papier The Future

Kaarten De musical begint zowel op vrijdag 7 als zaterdag 8 juni om 19.30 uur. Het Isala Theater is gevestigd aan het Stadsplein 5 in Capelle aan den IJssel. Kaarten kosten 8,50 euro en zijn uitsluitend te verkrijgen bij de administratie van de Muziekschool Krimpen aan de Tuinstraat 43 in Krimpen aan den IJssel. Telelefonische informatie is te verkrijgen onder nummer: 0180513344.

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Voor een reünie van de zesde klas van OLS 4 in Krimpen aan den IJssel uit 1975 is de initiatiefnemer nog op zoek naar een negental oud-klasgenoten. Het gaat om Ida van Dongen, Leo Twigt, Jolande Beunder, Tony Chan, Saskia Visser, Fred Timmer, Laura Kromjong, Rob Verhoeve en Martin Verhoeven. Zij kunnen een e-mail sturen naar: reunieols4@gmail.com. De reünie is zaterdagmiddag 15 juni van 15.00 en 18.30 uur.

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Vrijwilligers van stichting The Future zamelen deze vrijdag en zaterdag weer oud papier in. De opbrengst is bestemd voor KiKa. De container staat op het terrein van S&D op de Van de Giessenweg 12 in de Krimpense Stormpolder, net na de benzinepomp linksaf. Op vrijdag 31 mei kan iedereen zelf het papier in de container gooien en op zaterdag staan er van 09.00 tot 11.00 uur vrijwilligers klaar om een handje te helpen.

De Tuyter aan de Nachtegaalstraat is elke dag zowel het start- als eindpunt. Aanmelden kan nog tot en met 31 mei bij Pionier Sport (IJsseldijk). De kosten zijn bij voorinschrijving 4 euro per persoon. Inschrijven tijdens de Avondvierdaagse op het startbureau kan op de maandag en dinsdag vanaf 18.30 uur in de hal van De Tuyter. De kosten zijn dan 4,50 per persoon.


onroerend goed

Dinsdag 28 mei 2013

16

TE HUUR Garagebox Rondo te Krimpen a/d IJssel 06-24237491 +RHJDDW RPDHLJHQOLMNQ DDU GHZLQNHO"

405.000 ouderen kunnen moeilijk zelfstandig de deur uit. Het Nationaal Ouderenfonds helpt hen met de BoodschappenPlusBus. Helpt u mee?

Vergeet-ze-niet!

ZZZRXGHUHQIRQGVQO

STOL R E M N AM

E

ONING W F O H

STANDAARD LUXE AFWERKING BADKAMER!

BOUW GESTART: NOG 2 TE KOOP!

Tussenwoning`181.500,- v.o.n. Hoekwoning`209.500,- v.o.n.

Tel. 0182 - 383 038 www.schep.nl

Tel. 0182 - 355 788 www.vanegmondmakelaardij.nl

www.wonenindekrommedraai.nl

Tel. 0180 - 530 000 www.vanherk.nl


Dinsdag 28 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

vrije tijd 17

WWW.HETKONTAKT.NL

vrijdag

maandag

2 juni

7 juni

10 juni

Klassieke muziek in Springerpark

Villa Kattenstein in Isala Theater

Schrijfster Ella Braam te gast

Stichting Schoonhoven Klassiek organiseert ook dit jaar weer tijdens de aankomende zomermaanden drie openluchtconcerten in het sfeervolle Schoonhovense Springerpark.

Nieuwste musical van de Muziekschool Krimpen. De voorstelling wordt 7 en 8 juni vanaf 19.30 uur gespeeld. Kaarten kosten 8,50 euro en zijn te koop bij de administratie van de muziekschool.

Stella Braam, schrijfster van het boek ‘Ik heb Alzheimer’, is vanaf 19.30 uur te gast in Het Facet in Krimpen tijdens het Alzheimercafé. Het café is voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden. Stella laat een film zien en houdt een lezing over haar boek waarin zij het verhaal van haar vader vertelt, die de ziekte van Alzheimer krijgt.

VRIJDAG 31 MEI

ZATERDAG 1 JUNI

Workshop Nail Art voor meiden 19:00-21:00 ‘t Onderdak, Groenendaal 5 in Krimpen aan den IJssel. Speciaal voor meiden van 12 tot en met 17 jaar oud organiseert het Jongerenwerk Krimpen een workshop Nail Art. Een echte nagelstyliste komt langs om de deelnemers tips te geven om de nagels zo mooi mogelijk te maken. Er is plek voor twaalf meiden. Deelname is gratis. Opgeven kan tijdens openingstijden van ‘t Onderdak: dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 17.30 uur en vrijdagavond van 18.30 tot 21.30 uur, per e-mail: lindasmits@stjjmh.nl of telefonisch op: 0619919615.

‘Oude Maastocht’ 08:00 Brasserie ‘De Open Haard’, Elckerlyc 1 in Krimpen aan den IJssel. Fietstocht georganiseerd door tourfietsclub de Waardrenner. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 40, 75, 125 en 160 kilometer. De starttijden en afstanden voor deze vrije toertochten liggen tussen 09.00 en 11.00 uur voor de 40 en 75 kilometer en tussen de 08.30 en 10.00 uur voor de 125 kilometer (groep start om 08.30 uur). Deze route voert deelnemers langs de Oude Maas, Hellevoetsluis en Oostvoorne. Zowel de 40 als de 125 kilometer zijn uitgepijld. Deelnemers aan de tocht van 160 kilometer starten tussen de 08.00 en 09.00 uur. De groep start om 08.00 uur. Deze afstand brengt de deelnemers langs Oude Tonge, Stellendam en Oostvoorne. www.tcdewaardrenner.nl

Optreden Accordeonata 15:00 Centrum Geerestein, Burgemeester Neetstraat 6 in Ouderkerk aan den IJssel. Optreden van muziekgroep ‘Accordeonata’. Entree voor leden van Comfort à la carte is 3 euro, niet leden betalen 4 euro (inclusief koffie of thee).

Tuinen kijken 10:00-17:00 Verschillende locaties in Krimpen aan de Lek. Tuinliefhebbers kunnen deze dag een aantal privétuinen bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. De tuinen bevinden zich hoofdzakelijk in Krimpen aan de Lek en bieden een variatie aan bloemen, planten, struiken en bomen. Naast het genieten van alles wat groeit en bloeit kunnen bezoekers hier en daar ook een versnapering verwachten of is er

de mogelijkheid om stekjes mee te nemen of te ruilen. Zangavond 19:30 Sebakerk, Wilhelminaplein 1 in Krimpen aan den IJssel. Het Korendijks Mannenkoor uit Nieuw-Beijerland onder leiding van Lennert Knops en het Christelijk Gemengd Koor ‘Ouderkerk’ onder leiding van Arie van der Vlist verlenen hun medewerking aan de avond. De beide dirigenten zullen ook het orgel bespelen. Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel is bij de samenzang te horen. De deuren gaan om 19.00 uur open. Bij de uitgang staan verkooptafels met fotokaarten en CD’s. De toegang is vrij. Er wordt een collecte gehouden ten behoeve van het nieuwbouwfonds van de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel. Pluk de Dag versus Impromaniacs 20:00 De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Laatste theatersportwedstrijd van het seizoen. Dit keer nemen de Impromaniacs het op tegen het team van Pluk de Dag uit Rotterdam. Op typisch Rotterdamse wijze speelt Pluk de Dag zijn spel: Handen uit de mouwen en niet mauwen! Ze mogen dan wel bekend staan zijn om energiek en doldwaas spel, ze draaien hun hand ook niet om voor met een mooie gevoelige scène of een zangscène. Bij theatersport laten de spe-

lers zich ter plekke inspireren voor het het verhaal, de personages en de dialogen door suggesties uit het publiek. Bekende voorbeelden van improvisatietheater op TV zijn programma’s als ‘In goed gezelschap’ of ‘de grote improvisatieshow’. De Impromaniacs spelen voorstellingen in de vorm van wedstrijden en optredens. Bij elke wedstrijd of optreden gaat het er alleen om het publiek te vermaken. Tijdens zo’n voorstelling komen allerlei verschillende spelvormen voorbij. De voorstelling wordt bijgewoond door de klassen 2C van het Comenius College en 3M3 van het Krimpenerwaard College. De twee klassen hadden het minste verzuim in de afgelopen periode en dat leverde hen een avondje theatersport op. De entree voor de voorstelling is 5 euro. Reserveren kan via de website van Impromaniacs. www.impromaniacs.nl ZONDAG 2 JUNI

Open dag naturistenvereniging 10:00-15:00 Terrein Zon en Leven, Achterbroek 27a in Berkenwoude. Naturistenvereniging Zon en Leven, afdeling Berkenwoude, doet mee aan de landelijke open dag van de Naturisten Federatie Nederland. Wie nieuwsgierig is naar wat mensen inspireert om zonder kleding van de natuur te genieten en wilt ontdekken of dit wellicht iets voor hen

zou kunnen zijn, is welkom om eens een kijkje te nemen achter het hek. Het terrein in Berkenwoude is één van de negen terreinen van Zon en Leven die verspreid liggen over heel Nederland. Op 4,5 Ha is er een scala aan flora en fauna te ontdekken. Naast kamperen met tent, caravan of camper is het terrein met de bijbehorende accommodatie ook geschikt voor dagrecreatie. Bovendien heeft het terrein de beschikking over een sauna die elke zondagmiddag en op andere dagen bij voldoende animo, wordt warmgestookt met hout van eigen bodem. Tijdens de open dag is er de mogelijkheid een rondleiding met gids over het gehele terrein te maken waarbij veel wetenswaardigheden over planten, de oorsprong en aanleg van het terrein ruim 40 jaar geleden de revue passeren. Voor wie bloot wil sauneren is er gelegenheid om eens gratis kennis te maken met de sauna. Liefhebbers dienen wel zelf per persoon twee badlakens en paar slippers mee te nemen. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar op: 06-14762739.

uitgaan

zondag

het thema ‘reanimatie bij kwetsbare ouderen’. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Alie van Dijk en huisarts J. van Krimpen. De zaal gaat open om 19.00 uur en de lezing begint om 19.30 uur. Na de pauze is er om 20.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 31 mei bij de receptie van Geerestein: 0180-689000 of e-mail: geerestein@zorgpartners.nl ZATERDAG 8 JUNI

Rommelmarkt 10:00-15:30 De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41 in Krimpen aan den IJssel. Rommelmarkt van christelijk mannenkoor ‘De IJsselzangers’ op het plein voor de kerk. Bij slecht weer vindt de rommelmarkt in de hal en één van de zalen van De Ark plaats. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt gebruikt ter versterking van de verenigingskas. Naast een groot aanbod van tweedehands spullen draait het Rad van Avontuur. Voor nadere informatie kan worden gebeld met Kees Snoey (0180520566) of Han van der Burg (0180-516848).

WOENSDAG 5 JUNI

Lezing reanimatie bij kwetsbare ouderen 19:30 Zorgcentrum Geerestein, Burgemeester Neetstraat 6 in Ouderkerk aan den IJssel. Deze avond komt Alie van Dijk, spreker van de Nederlandse Patiënten Vereniging, aan het woord over

‘If music be the food of love’ 20:00 IJsseldijkkerk, IJsseldijk 232 in Krimpen aan den IJssel. Projectkoor Musica Vocalis onder leiding van Eef de Kwant geeft een concert met als titel ‘If music be the food of love’. De koorleden, afkomstig uit de regio, zingen stukken van Engelse componisten als Henry Purcell, Charles Stanford en Thomas Morley. Het koor zingt diverse sacrale en profane stukken waarin de componisten het thema liefde etaleren. In september geeft het koor op Vlieland een tweede concert in de serie ‘Concerten bij kaarslicht’. Kaarten voor dit concert kosten 10 euro, inclusief programmaboekje en koffie of thee. Ze zijn op de avond aan de deur van de kerk verkrijgbaar, maar ook telefonisch van te voren te reserveren op: 010-4500114. Boerderijdag 10:00-16:00 Boerderij aan de Groene Weg, Westeinde 29a in Berkenwoude. Geïnteresseerden kunnen deze dag een kijkje nemen op de zorgboerderij van Both Boerenzorg. Bezoekers krijgen een rondleiding op het bedrijf kunnen een informatiemarkt bezoeken. Tevens is er verkoop van planten, boerenkaas en boerenijs. Verder staan er oud-Hollandse spelletjes klaar, is er een knuffelhoek met dieren en kunnen bezoekers meedoen aan een waterspektakel. www.bothboerenzorg.nl

Zondag 2 juni KRIMPEN A/D IJSSEL De Rank 10.00 en 18.30 uur ds. A. Tromp (H.A.). Evang. Gem. Krimpen - Ontmoetingscentrum De Tuyter 10.00 uur kleine kringdienst. Geref. Gem. Seba-kerk Krimpen a/d IJssel 09.30 en 16.30 uur ds. P. Mulder. Geref. Kerk De Ark 10.00 uur dr. G. den Hartogh. Geref. Kerk Vrijgem. (Immanuelkerk) 10.00 uur ds. H. ten Brinke, 16.30 uur ds. J.B. de Rijke. Herv. Gem. IJsseldijkkerk 10.00 uur ds. W.P. v.d. Hoeven, 18.30 uur ds. C.M. van Loon. Herv. Wijkgem. van Bijzonder Aard - Rehobothkerk 10.00 uur ds. J.J. Verhaar, 18.30 uur kand. A. v.d. Stoep. Herv. Wijkgem. van Bijzonder Aard - Sionskerk 10.00 en 18.30 uur ds. A.J. Mensink. Oud Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.30 uur leesdienst. R.K. Parochie

H. Maria Koningin (De Bron) 10.30 uur Communieviering, past. W. van Paassen.

Dorpskerk 09.30 uur ds. E.K. Foppen, 18.30 uur ds. G. Lugthart. Herv. Gem. Oosterkerk 09.30 uur dhr. T.R. Rietveld, 18.30 uur ds. E. van Rooijen.

KRIMPEN A/D LEK Geref. Kerk 10.00 uur ds. A. van MEDISCHE DIENSTEN LEK & Bergen. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J.C. van Trigt, 18.30 uur ds. IJSSEL WEST 1 EN 2 JUNI 2013 J.B. Kamp. APOTHEEK - De Krimpense apotheken hebben bereikbaarLEKKERKERK heidsdienst op zaterdag, zonHerv. Gem. ‘t Venster 10.00 uur ds. W.P. Emaus, 19.00 uur dag en feestdagen van 8.30 tot ds. W. van Weelden. Kath. Ge- 17.30 uur. De apotheken zijn meenschap St. Jozef 10.00 uur die dagen geopend van 11.30 tot 12.00 uur en van 17.00 tot viering. Prot. Gem. 09.30 uur 17.30 uur. 1 en 2 juni 2013 ds. L. Roersma (Ichthuskerk), 17.00 uur ds. mw. H.M. de Jong Kring-apotheek Omnium, Omnium 1, Krimpen a/d IJssel, tel. (Ichthuskerk). 0180-517833. Voor spoedeisende huisartsenhulp buiten OUDERKERK A/D IJSSEL kantoortijden van ma. t/m vr. Geref. Kerk Ouderkerk/Ber17.00-08.00 uur en tijdens kenwoude 10.00 uur mw. A. weekeinden en feestdagen. Roding. Herst. Herv. Gem. Seba-kerk Krimpen a/d IJssel 12.00 uur ds. A. Kos, 19.00 uur SpoedZorg Midden Holland ds. K. ten Klooster. Herv. Gem. Voor alle spoedeisende medi-

sche zorg buiten kantooruren kunt u terecht op één adres: SpoedZorg Midden Holland, Bleulandweg 10, Gouda (bij de Bleulandlocatie van het GHZ). De SpoedZorg Midden-Holland bestaat uit de HuisArtsenPost Midden-Holland (HAP), tel. 0182-322488 (maak eerst tel. afspraak), www.hapmh.nl. DienstApotheek Midden-Holland (DAM), tel. 0182-698820, www.dam-mh.nl. Groene Hart Ziekenhuis - Bleulandlocatie: Bleulandweg 10, Gouda, tel. 0182-505050. Postadres: Postbus 1098, 2800 BB Gouda. Jozeflocatie: Graaf Florisweg 77-79, Gouda (ingang Jan van Beaumontstraat). Voor het maken van poliklinische afspraken is elke polikliniek rechtstreeks te bereiken. Voor inlichtingen tel. 0182-505050. Bezoektijden voor beide locaties: alg. verpleegafdelingen van 13.30 tot 14.30 uur en van

18.00 tot 20.00 uur. GHZ Polikliniek Nieuwerkerk a/d IJssel, Doortocht 40, tel. 0180-331699, fax 0180-331691. Voor informatie over wachttijden, opname, afdelingen, etc. kan men terecht op www.ghz.nl

ter.nl.

DIERENARTSEN Dierenartsenpraktijk Crimpenerwaert - www.crimpenerwaert.nl, alle weekenden bereikbaar. Burg. v.d. Willigenstraat 10a, Lekkerkerk, tel. 0180-661310 VIERSTROOM - voor zorg, on- (24 uur per dag bereikbaar). dersteuning, service en advies, Tel. spreekuur voor alle dieren: thuis of in een woonvoorziealle werkdagen 08.00-09.00 ning. Vierstroom, Postbus 571, uur. Spreekuur GG: ma. (op af2800 AN GOUDA. Voor vragen spr.)/di./do. 14.00-15.00 uur, kan contact opgenomen worma./wo./vr. 18.30-19.30 uur, za. den met de Zorglijn, tel. 0900- 09.30-10.30 uur. Open voor 9300. dierdiëten, medicijnen enz.: elke werkdag van 09.00-17.00 VERLOSKUNDIGE PRAKTIJuur. KEN - Ammerstol, BergamDierenkliniek Leijten - Goudebacht, Berkenwoude, Lekkerrak/Moordrecht/Ouderkerk a/d kerk en Stolwijk: M. van KasIJssel, tel. 0182-362310. teel, D. van Klaren, Spreekuur volgens afspraak: spoednummer 06-30300129, ma. t/m vr. 09.00 - 12.00 uur, afsprakennummer 06overige spreekuren zie www. 54247720. Website: www.verdierenartsleijten.nl. loskundigenpraktijkbevaltbe-

meer service online op www.hetkontakt.nl

service

Kerkdiensten Lek en IJssel West


Vacatures

Dinsdag 28 mei 2013

G e b o o r t e

18

Open Huis in 2013 Zaterdag 1 juni0 uur Sierra Nova van 10.00-11.0 or de m 30 juni a.s. vo Actie verlengd t/ . Betaal het eerste Blijdendijkstraat aand inclusief m jaar € 795,- per parkeerplaats en n te os ek servic

Zoek jij een nieuwe uitdaging. Dan zijn wij misschien het bedrijf wat jij zoekt. Wij zoeken een enthousiaste en een gemotiveerde medewerker voor in de garage voor het klaar maken van gebruikte trucks binnen ons bedrijf. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs C/B/B-E. Denk jij dit is iets voor mij neem dan contact op met; Frank de Jong frank@heidentrucks.com

U bent van harte welkom in de modelwoning op de Oude Tiendweg 29 te Krimpen a/d IJssel I I I I I I I

Van der Heiden Trucks B.V Graafland 85 2964 BK Groot-Ammers www.heidentrucks.com

Nog diverse appartementen te huur Centraal gelegen Luxe keuken Zonnig terras Eigen parkeerplaats in parkeergarage Eigen berging in de onderbouw Stoffering mogelijk

Huurprijzen vanaf € 795,-/maand inclusief servicekosten en parkeerplaats! Krimpen a/d IJssel

Stolwijk

Rotterdamseweg 60

't Vaartland 10

(0180) 530000

www.vanherk.nl

AANGEBODEN

T.k. Ikea kndr stoel bl €5,-; potje v. creme €2,-; cartridge kl + zw/wit v. HP6656A €4,-; zonnehemel palm beach €25,-. Tel. 06-24215368. T.k. lrn 2-zitsbank l.bruin €50,-. Tel. 06-55921400. Tel.

06-

T.k. oliestel 3-pits Haller compl. €15,-; hangklok opwinder l.eiken €25,-; oud naaimachine Kohler m. ombouw €25,-. Tel. 0786825462. T.k. oude Donald Ducks/Suske en Wiskes e.a. stripbkn. Tel. 0348-552550. T.k. PZ strela hooischudder rugger, acrobaat vicon 4 bords. Tel. 06-53893678.

Master Cleaners Den Haag zoekt voor een basisschool in Krimpen a/d IJssel

een schoonma(a)ker/ster

www.burglandstolwijk.nl

TE KOOP

T.k. st schouw. 54327511.

(0182) 622222

T.k. stofzuiger 1800w z.g.a.n. €30,-. Tel. 0183352698. T.k. symjet snorscooter m. topkoffer, bj.2007, 9000km €400,-. Tel. 0180-682233. T.k. weidesleep 4mB stalen ringen €350,-; hefmast v. de trekker m. side shift en ventielblok opkl.b. lepels en trekbem €550,-. Tel. 0653318328.

Verzorgd uiterlijk en beslist Nederlands sprekend. Zij die een cursus vakdiploma schoonmaak hebben gevolgd genieten de voorkeur. Werkdagen maandag t/m vrijdag 2,00 uur. De werktijden zijn vanaf 16.00 uur. Stuur uw informatie naar: info@mastercleaners.nl

T.k. tuinmolen 104Hx72cmB i.z.g.s. €40,-. Tel. 0182362359. T.k. vespa brommer cia piaggio zwart bj. 2009 i.g.s. t.e.a.b. Tel. 06-20860522 T.k. cyclomaaier Niemeyer 167 br - bandensleep - PZ strela; Mercedes benz 250 dsl 1986, bel. vrij i.g.s. Tel. 06-29534064. T.k. eiken hang klok €35,-; schilderij m. sleepbtn €50,-; reproductie m. orchidee €25,. Tel. 0180-517209.

Banen voor het aanklikken Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging

Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

Kortland Beheer B.V. voert het commerciële, administratieve en technische beheer van een middelgrote vastgoedportefeuille van vastgoedbedrijven die vallen onder Van Herk Beleggingen en is gevestigd in gebouw Kortland, Nieuwe Tiendweg 11A te Krimpen aan den IJssel.

Voor de administratie van deze diverse vastgoedbedrijven zijn wij op zoek naar een

j e

Boekhouder (m/v) Functieomschrijving

t

Het inboeken en verwerken van de dagelijks binnenkomende facturen alsmede de

t t t t t

Het inboeken en verwerken van de dagelijkse bankafschriften

betalingen hiervan

s

Kom voor uitgebreide collecties met grote, kleine, kleurrijke, lieve, aparte en originele geboortekaartjes naar

Het inboeken en verwerken van alle overige financiële gegevens Het voorbereiden/opstellen van financiële verslagen Het doen van BTW aangiftes Alle andere voorkomende administratieve werkzaamheden welke verband houden met de vastgoedportefeuille

Functie eisen

t t t t t t

Ruime werkervaring als boekhouder Bij voorkeur boekhoudkundige ervaring in de vastgoedbranche Een financieel / administratieve opleiding op HBO-niveau Een praktische instelling Punctualiteit Zelfstandigheid

Werktijden

t t

Het betreft een minimaal 3 en maximaal 4 daagse werkweek De werktijden zijn van 9.00 tot 17.00

Reageren Graag ontvangen wij uw sollicitatie met uitgebreide CV. U kunt uw sollicitatie per post versturen of digitaal naar willem@kortland.com.

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

Kortland Beheer B.V. Postbus 154 2920 AD Krimpen aan den IJssel 0180 - 55 44 01 www.kortland.com

Guard Academy houdt op zaterdag 8 juni een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot. Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe. Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging. Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl


Dinsdag 28 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

sport 19

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

KOAG zegeviert ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het korfbalteam van KOAG was op dreef in de voorlaatste wedstrijd van de veldcompetitie. HKC uit Hardinxveld werd met 10-16 verslagen. De Krimpenaren zijn nog niet in veiligheid. In het laatste duel met Korbatjo heeft de formatie van trainer/coach Erik Rook ten minste een punt nodig. KOAG had in de eerste helft de wind in de rug. De Krimpenaren begonnen ijzersterk. Via twee verre schoten van Christa de Leeuw en Maarten Neven stond binnen 4 minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord. Doorloopbal HKC deed daarop echter meteen iets terug via een doorloopbal, maar daarna kwam de KOAG-trein pas goed op gang. Na twee loepzuivere schoten van Sil Hofland vonden ook Eva Bongers en wederom Maarten Neven de mand. Na 19 minuten stonden de Krimpenaren riant met 1-6 voor en leek het een makkelijke middag te worden. HKC wilde echter niet roemloos ten onder gaan. De opponent kroop dichterbij tot 3-6. KOAG haperde en speelde slordig. Er werd op de verkeerde momenten geschoten en duels werden verloren. HKC wist hier wel raad mee en kwam terug tot 6-7. Met nog twee minuten op de klok vergrootte Neven met zijn derde goal het gat naar twee punten verschil waardoor met een 6-8 voorsprong werd gepauzeerd. Combinatie Net zoals in de eerste helft begon KOAG ook in de tweede helft voortvarend. Via een prachtige combinatie tussen Mark Tissink en Sil Hofland werd de 6-9 van dichtbij binnen geschoten. Daarna volgde meteen de 6-10 van Mark Tissink. De wedstrijd werd definitief op slot gegooid door goals van Eva Bongers, Maarten Neven en Mark Tissink. Deze klap kwam HKC niet meer te boven. Met nog 22 minuten te gaan was de marge zeven goals: 6-13. HKC probeerde met drie goals op rij nog iets terug toen doen, maar de sterk spelende Sil Hofland en Mark Tissink vergrootten het gat tot zes punten: 9-15. Met nog twee minuten op de klok scoorden beide ploegen nog eenmaal: 10-16.

™HiVgikVcYZKZghidZeig^Viadc^cYZ@g^beZcZg]dji#

FOTO: VERHOEVEN FOTOGRAFIE

Atletiek

Jaco van Buren tevreden met derde plaats

Vasseur domineert triatlon De negende triatlon van TVK was een prooi voor Remy Vasseur. Hij maakte zijn favorietenrol waar rond de Surfplas. ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Remy Vasseur heeft de Verstoep triatlon in Krimpen aan de Lek op zijn naam gebracht. De atleet uit Vlissingen domineerde vanaf de start in recreatiegebied Krimpenerhout en kwam onbedreigd over de finish in 1.07.24. Op de streep had hij ruim twintig seconden voorsprong op

Wardie van Wouw uit Noordwijkerhout en een halve minuut op de lokale favoriet Jaco van Buren uit Stolwijk. Dat Vasseur de grote kanshebber was voor de eerste prijs, was tevoren reeds duidelijk. De Zeeuw eindigde tijdens de hele triatlon in Almere op de derde plaats. De triatlon had wat hem betreft

wel wat langer mogen duren, want Vasseur is een echte duursporter. “Dan heb ik meer kans om concurrenten van me af te schudden”, sprak de winnaar, die naar eigen zeggen te snel van start ging. “Ik kreeg in het begin even te maken met verzuring, maar gelukkig hoefde ik weinig terrein prijs te geven.” Hij trof het ook niet dat de organisatie vanwege de lage watertemperatuur het zwemonderdeel moest schrappen. De thermometer gaf slechts 11 graden Celsius aan en dan dreigt onderkoeling voor deelnemers zonder zwempak. Daarom werd het evenement omgedoopt tot een run-bike-run, waarin 5,5 kilometer hardlopen, 21 kilometer fietsen en en 2,5 kilometer hardlopen op het programma stonden.Jaco van Buren was heel tevreden met zijn derde

plaats. Hij had minder moeite met het schrappen van het zwemmen, want dat is juist zijn minste onderdeel. “Dan was ik niet op de derde plaats geëindigd. Ik moet het vooral van hardlopen hebben. Op de laatste kilometers kon ik Thierry Zuijderwijk passeren en en een plek op het erepodium veroveren.” Onberispelijk De organisatie van Idejo-TVK werd door menige deelnemer gecomplimenteerd met een onberispelijk verloop van de wedstrijd. De route was duidelijk aangegeven. Bij een weiland was weliswaar bij een passage een hek omgetrapt door een koe, maar Esther Buurman had dat tijdig in de gaten. “Het weer was prima. Het was jammer dat we het zwemmen moesten afgelasten, maar dat was onverantwoord”, sprak TVK-organisatrice Berteke de Jong. “Dat is eenmaal eerder gebeurd. In 2008 was er sprake van blauwalg door de bloedhete maand mei. Zo zie je maar dat je in Nederland in het voorjaar uitersten kan verwachten.” De wedstrijd werd besloten met het traditionele taartbuffet. Pieter van der Laan

Judoka Yael van Heemst wint Houvast-toernooi ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Judoka Yael van Heemst van JCK uit Krimpen aan den IJssel heeft in het Brabantse Mierlo in haar categorie het internationale Houvast-toernooi gewonnen.

Volleybalclub Krimpen (VCK) viert feestje @G>BE:C 6$9 >?HH:A ™ Volleybalclub Krimpen (VCK) is niet vies van een feestje. De club vierde daarom zaterdag het 55-jarig bestaan. Geen officiële reden voor een jubileum, maar voldoende aanleiding voor de Krimpenaren om sport, spijzen en drank te combineren. De hele dag waren er diverse activiteiten in sporthal De Boog. ‘s Ochtends namen de jongste Krimpense volleyballers en volleybalsters het op tegen an-

dere teams uit de regio in een sfeervol CMV-toernooi (foto). In de middag volgde een gezellig mixed toernooi waarin oud-leden en de huidige leden van VC Krimpen meespeelden. ‘s Avonds werd in de kantine het traditionele VCK-gala gehouden. Daarin werden de prijzen voor de beste individuele prestaties uitgereikt aan succesvolle mannen en vrouwen. Foto: Verhoeven Fotografie

Clubgenoot Wesley Kort viel niet in de prijzen. Aan evenement van judoclub De Hechte Band deden maar liefst 1.400 judoka’s mee. Yael van Heemst opende stroef tegen een Belgische opponent, die later de derde prijs zou winnen. Nadat Van Heemst in het begin van de wedstrijd een yugo had gescoord, beperkte zij zich in de rest van

de partij voornamelijk tot het verdedigen van de voorsprong. Vervolgens moest ze het opnemen tegen een Zweedse, waartegen ze een wazari, yugo en vervolgens ippon scoorde. Ook de finale won ze op ippon nadat ze haar tegenstandster in een houdgreep had genomen. Wesley Kort was ongelukkig ingedeeld. Hij moest het opnemen tegen de uiteindelijke kampioen. Zijn andere tegenstander bereikte later de partij om het brons. Kort streed voor wat hij waard was, maar zijn toernooideelname bleef beperkt tot twee wedstrijden.

Jij onze cameraman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl


occasions uit de regio WWW.OPEL-DEKKER.NL Opel Adam Slam 1.4

D.SPEK

13 19950

IJSSELDIJK WEST 28 - 2935 AP OUDERKERK A/D IJSSEL - 0180 - 681350 WWW.AUTOBEDRIJFDSPEK.NL

Opel Corsa 111 Edition 5 Deurs 1.3 Diesel 10 10650 Opel Corsa Rhythm 5 Deurs 1.2 Opel Meriva Executive 1.4

13 14950

merk/ type

06

bmw X 5 3,0i excutive

6950

kleur

bouwjaar

prijs

km stand

blauw met

feb-01

7445

210276

daewoo matiz

kopermet

feb-01

2445

60689

daewoo matiz

zilver met

jan-04

2945

71302

Opel Meriva Temptation 1.4

08 Â 8350

Opel Meriva Edition 1.4 Turbo

12 16750

daewoo kalos 1,4 drs

groen met

sep-03

3245

89252

Opel Astra Enjoy 5 deurs 1.4

04 Â 5950

ford focus 1,6 16v cool edtion

groen met

okt-02

3745

175126

Opel Astra Temptation 1.8 Cabrio

09 12950

ford c-max 1,6i trend

blauw met

jan-04

4945

147960

Opel Zafira Enjoy 2.2

06

7650

hyundai getz 1,6 gls

groen met

sep-03

3945

110560

hyundai accent 1,6 gls

zilver met

jan-05

3745

92908

07

8250

grijs met

aug-03

5245

139941

peugeot 206 1,4 16v quiuksilver

zilver met

jun-04

4945

121546

peugeot 206 1,6 gentry automaat

zilver met

feb-04

4945

107321

wit

mei-08

4945exbtw

135959

zilver met

jun-01

3245

80843

grijs met

jan-05

4945

113500

Opel Zafira Temptation 1.8

Â

Opel Antara Edition 2.4

11Â 29950

Opel Combo 1.3 Cdti

12 EX BTW12500

Kia Picanto LX 1.0

06

Citroen C1Â 5 Deurs 1.0

Â

12

Volkswagen Polo 5 Deurs 1.4 AUT.

mitsubishi outlander 2,0 4wd

peugeot bipper 1,4 hdi

3750

renault twingo 1,2 Initale

7650

toyota yaris 1,3 16v

03 Â 6450

Automobielbedrijf P. en D. Broere BV

, euring k K P A lechts s s n o bij ,-*

Lekdijk 73 Krimpen aan den IJssel

â&#x201A;Ź 29

Â&#x152;Â&#x201A;Â&#x192;Â?Â&#x2020;Â?Â&#x201C;Â&#x201A;ÄĽÂ&#x192;Â&#x17D;Â?Â&#x2019;Â&#x2021;Â&#x192;ÄĽÂ Â Â&#x192;Â&#x2018;Â&#x2018;Â?Â&#x2021;Â?Â&#x192;Â&#x2018;ÄĽ Â&#x192;Â&#x2018;Â&#x2021;Â&#x152;Â&#x2026;ÄĽÂ&#x2021;Â&#x152;Â&#x152;Â Â&#x2021;Â&#x192;Â?Â&#x2021;Â&#x152;Â&#x2026;

occas

n, ekoste inistrati m d a n cl. btw eld- e ting, in ief afm *Exclus stest / roetme 4-ga

Onderhoudsbeurt Opel v.a. â&#x201A;Ź

iuoit dns

157,-

Incl. 1 jaar pechhulp (Opel Assistance Plus)

e reg

io

LID

AUTO

Toyota occ

Toyota Occ 81-KXH-8

â&#x201A;Ź 7.250,-

Toyota Rav-4 Peugeot 107 Toyota Yaris 2.0 AUTOMAAT 1.0 Asp nieuw model 1.0 airco 5deurs 1.0 3 deurs 7 

7

 7

 7 8 â&#x201A;Ź 12.750

â&#x201A;Ź 5.250,Toyota occ

Toyota Occ 34-ZSZ-3

Skoda occ

nu â&#x201A;Ź 15.950,-

Overige merken Kia Ceed 1.6 Automaat (airco, cv, el rmn, 38.000km ) Mazda Mx-5 1.8 Cabrio( zeer compleet! 25.000km) Mazda CX-7 2.3Turbo ( Full option 148.000km) Seat Ibiza 1.2i Club 5 drs (airco, CD etc. 79.000km) Peugeot 308 1.6Vti 5 drs ( airco,cruise etc. 57.000km) Honda Civic 1.8i Sport 5 drs ( airco.lm etc. 93.000km) Mitsubischi Colt 1.3 3 drs ( airco, cd etc. 103.000km) Ford Fiesta 1.25 Trend 3 drs ( airco ,cd etc. 38.000km)

2007 2010 2008 2009 2008 2009 2007 2009

â&#x201A;Ź 10.750,â&#x201A;Ź 18.950,â&#x201A;Ź 13.750,â&#x201A;Ź 7.850,â&#x201A;Ź 9.250,â&#x201A;Ź 12.450â&#x201A;Ź 5.800,â&#x201A;Ź 8.200,-

AUTOBEDRIJF C. SCHOUTEN Van der Giessenweg 15 2921 LP Krimpen a/d IJssel

Toyota Yaris Toyota Avensis 1.0 Aspiration navi 1.6 automaat 1.8 Dynamic wagon7

 7  7  â&#x201A;Ź 12.750 nu â&#x201A;Ź 11.950,-

MITSUBISHI OUTLANDER 2.0 Invite plus Oktober 2009     79.817 KM â&#x201A;Ź 14.450,-

!

NIEUW

nu â&#x201A;Ź 11.950,Uw Toyota dealer voor de Krimpenerwaard!

Van Schaik Krimpen B.V. Krimpen a/d Lek, Buitenweg 37, Tel. (0180) 52 22 62 Email: info@schaik.nl

Skoda Fabia

â&#x201A;Ź 10.250,-

â&#x201A;Ź 7.950,â&#x201A;Ź 11.900,â&#x201A;Ź 13.650,â&#x201A;Ź 12.450,â&#x201A;Ź 23.250,â&#x201A;Ź 18.450,â&#x201A;Ź 21.450,â&#x201A;Ź 17.700,â&#x201A;Ź 16.900,â&#x201A;Ź 10.450,â&#x201A;Ź 25.950,â&#x201A;Ź 5.950,â&#x201A;Ź 6.950,-

â&#x201A;Ź 5.995,Toyota Occ 55-SFZ-7

nu â&#x201A;Ź 10.950,-

Toyota Aygo

â&#x201A;Ź 4.950,-

2012 2011 2012 2009 2012 2010 2012 2012 2012 2008 2012 2005 2005

Bekijk ons ruime occasionaanbod op: WWW.BROERE.CITROEN.NL

Peugeot Occ

Toyota occ 31-NXJ-2

nu rijklaar â&#x201A;Ź 8.950,-

CitroĂŤn C1 Selection 5drs (stuurbekr, radio cd, airco) C3 1.4 Ligne Business (airco, cv, el rmn, radio cd, etc) C3 1.4 Collection (airco, radio cd, el rmn,cv, etc) C4 Picasso 1.6 VTI (airco, radio cd, el rmn, cruise cont, etc) Grand C4 picasso 1.6 Vti LB (lm velg, clim cont, navi, etc) Grand C4 Picasso a/t LB (lm velg, clim cont, navi, etc) DS4 1.6 VTI Chic (airco, cruise control, radio cd, etc) C4 1.6 VTI LB (navi, cruise control, radio cd, pdc, etc) DS3 1.6 VTi so chic (lm velg, climate control, cruise contr) C5 2.0 16v Comfort ( radio cd, cv, el rmn, pdc,hydro active) C5THP-155 Tourer (airco, el rmn, cv, radio cd etc) Xsara Picasso 1.8 16v (airco, radio cd, el rmn, cruise, etc) C8 2.0i Ambiance Luxe Automaat ( airco cd etc.)

Suzuki Swift 1.3 Toyota Aygo Toyota Yaris 1.3 5 drs Comfort airco 1.0 comfort 3 drs 1.0 AUTOMAAT 

7  7  7 â&#x201A;Ź 11.450

Toyota Occ 48-XG-HK

Toyota Avensis Wagon 1.8 Linea sol 7

 8 

Suzuki occ 07-PFX-6

Dekker Krimpen BV IJsseldijk 353 a Telefoon 0180-513311 Krimpen a/d IJssel

Toyota occ 12-NT-NL

Opel

Tel. 0180 515 055 Â&#x2021;Â&#x152;Â&#x201E;Â?ÄšÂ&#x20AC;Â?Â?Â&#x192;Â?Â&#x192;Ä? Â&#x2021;Â&#x2019;Â?Â?Â&#x192;Â&#x152;Ä?Â&#x152;Â&#x160;

MITSUBISHI OUTLANDER 2.0 Intro Edition Automaat Rijklaar van â&#x201A;Ź 35.950,- nu â&#x201A;Ź 32.950,-

Voor meer occasions kijk op:

â&#x201A;Ź 19.650,- WWW.SCHAIK.NL

Voor meer informatie en ons gehele occasion aanbod: Tel.: 0180 510579

www.cschouten.nl


occasions uit de regio Bosch Car Service

Autobedrijf Blok Onderhoud en reparatie van alle automerken, APK, schade afhandeling

IJsseldijk Noord 224 Ouderkerk aan den IJssel Tel: 0180 - 681 161 www.autobedrijfblok.nl

Verkoop van alle nieuwe en gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s

Astra-J Sw 1.4T 120Pk Cosmo, Navi, Ecc, etc. Zwart met.

2013

â&#x201A;Ź 25.495

2.150

Astra-J Sw 1.4T 120Pk Edition, Lmv,Ac

Zilver met.

2011

â&#x201A;Ź 16.750

75.755

Astra-J 5drs 1.6 Edition, Lmv,Ac

Zwart met.

2010

â&#x201A;Ź 13.950

51.143

Agila-B 1.0 Edition, Lmv,Ac, Fietsendrager

Zilver met.

2012

â&#x201A;Ź 10.450

9.171

Agila-B 1.2 Edition, Lmv,Ac

Blauw met.

2009

â&#x201A;Ź 7.950

67.896

Corsa-D 1.2 5drs 111-Edition, Lmv

Zilver met.

2010

â&#x201A;Ź 10.250

40.631

Corsa-D 1.2 5drs Cosmo, Pdc, Ecc,Trekha.

Zilver met.

2008

â&#x201A;Ź 8.950

69.397

Corsa-C 1.2 3drs Silver line met Aicro

Zilver met.

2006

â&#x201A;Ź 5.950

47.912

Corsa-C 1.2 3drs Silver line met Aicro

Zwart met.

2004

â&#x201A;Ź 4.150

61.665

Mervia-A 1.6 Cosmo met Ecc

Zilver met.

2009

â&#x201A;Ź 11.750

58.860

Zafira-B 1.6 Business met Navi, Pdc

D.Grijs met. nov-08 â&#x201A;Ź 12.950

52.857

Vw GolfVariant 1.6 Fsi Ocean, Ecc, Lmv

D.Grijs met. jun-05 â&#x201A;Ź 5.950

120.375

BMW 6.35 CSIA BMW 3.30 I BMW 3.20 I Touring BMW 3.16 I BMW 3.16 I VW Beetle Volvo S40

Kijk voor onze actuele voorraad op: www.autobedrijfblok.nl

Compleet, goed, betaalbaar

l. blauw met. zwart met. l. grijs met. d. blauw met. d. grijs met. l. grijs met, zwart met.

129.000 km 157.000 km 140.000 km 195.000 km 77.000 km 190.000 km 85.000 km

1987 2001 2003 2003 2003 2000 2008

 "  

 "! 

 

www.autobedrijfblok.nl

Occasions van de week #.8 'JBU )ZVOEBJ .B[EB .B[EB 0QFM 0QFM 1FVHFPU 1FVHFPU 3FOBVMU 3FOBVMU 4NBSU 4V[VLJ 7PMLTXBHFO 5PZPUB 5PZPUB 5PZPUB 5PZPUB 4FBU 4FBU

4FSJF&YFDVUJWFEST WQL4QPSU[XBSU "UPT1SJNBJEST 4QPSU)#EST 1SFNBDZ&YDMVTJWF "TUSB5,8$PTNPEST ;BmSB&MFHBODFQFSTPPOT (FOUSZ"VUPNBBUEST #SFBLW $MJPW,8%ZOBNJRVFEST ,BOHPPW1SJWJMFHF 'PSUXPXJUTVOSPPG 4XJGU4IPHVOEST 'PY,85SFOEMJOF "ZHP775J$PNGPSU/BWJHBUPSEST :BSJT775J-JOFB-VOBEST 7FSTP775J-JOFB5FSSBQFST "WFOTJT8BHPO775J%ZOBNJD#VT "SPTB4JHOPBJSDP *CJ[B5%J&DPUNPUJWF4UZMFEST #FESJKGTXBHFOT /JTTBO 1SJNBTUBS%$J%VCCFMF$BCJOFXJU 3FOBVMU .BTUFS%$J5-)&$XJU 7PMLTXBHFO 5%*$PNGPSUMJOF&OLFMF$BCJOF[XBSU 0QFM $PNCP$%5JXJU 

Van Utrechtweg 33 2921 LN Krimpen a/d IJssel T 0180-550799 E info@for-sheels.nl I for-wheels.nl

"1, POEFSIPVETCFVSUBMWBOBG

,MBOUFOCFPPSEFMFOPOTNFUFFO

 

â&#x201A;Ź 12.660,00

Focus 1.8 125 pk Wagon Titanium 40-JRH-7, bouwjaar 06/2009, kilometerstand 83.830 Climate Control, Afst. Bed. CV, LM velgen, Voorruit verw. Cruise Control, Parkeer sen. Achter, en veel meer

â&#x201A;Ź 12.880,00

Kijk voor ons gehele occasion-aanbod op

www.ford-schakel.nl Wij doen alles voor uw auto

XXXBVUPCFESJKGEFXBBMOM Daihatsu:

Sirion2 1,3 16V 5 drs beige met.

`06

5750,-

Ford:Focus

1.6 16V blauw met. trekhaak airco

`05

6350,-

Mazda:

323F blauw met. 5drs erg mooi

`00

2750,-

Mitsubishi:

L200 2.5 Did 4WD wit airco trekhaak Colt 1.3 CZ3 zilver airco lm velgen

`06 10250,-ex `05 4950,-

Opel:

Astra 1.6 GL station zwart.met. Astra 1.6 16V station Business zwart trekhaak Zafira 1.8 16V Maxx cool airco trekhaak groenmet. Zafira 1.8 16V Elegance 7pers grijs met.

`99 `07 `04 `00

2450,8750,6350,3750,-

Renault:

Clio 1.2 16V grijs met. st bekr.

`03

2450,-

Suzuki:

Swift 1.3 5drs blauw met. airco lmvelgen 81000km

`08

8250,-

Toyota:

Verso 1.8 Automaat 7pers. blauw met.

`07

11250,-

Volkswagen:

Fox 1.2 Optive blauw st bekr. Polo 1.4 3drs blauw met. st bekr.

`07 `01

5200,2950,-

zie ook: www.bothautos.nl

29-KRG-1, bouwjaar 01/2010, kilometerstand 47.744 Climate Control, Afst. Bed. CV, LM velgen, Voorruit verw. Cruise Control, Parkeer sen. Achter, en veel meer

ĂŠ 

.JEEFMCMPLt(PVEFSBLt 

`

Fiesta 1.25 60pk 5drs Titanium X-Pack

Informeer vrijblijvend

FordSchakel

Feel the difference

sterk in de schakelautogroep! Schoonhoven â&#x20AC;˘ C.G Roosweg 4 â&#x20AC;˘ tel. 0182-30 32 11 Krimpen a/d IJssel â&#x20AC;˘ Van der Giessenweg 32 â&#x20AC;˘ tel. 0180-54 81 81

2.*"' .''"-/' *-"$,-,(+ 2)*," 2'*!(-$-*"' 2!!*+,%

occasions uit de regio

OOK INKOOP AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S Ford C-Max

2008

10.750

Ford Ka

2005

3450

Honda Civic

2006

7.750

Peugeot 207

2007

6.400

Toyota Aygo

2009

9.550

3 maanden garantie - inruil mogelijk Transportstraat 6, 2861 DZ Bergambacht â&#x153;&#x2020; 0182-351249

Erkend dealer voor airco onderhoud

SMITSSTRAAT 1 - 2831 AG GOUDERAK - TEL. (0182) 375136


De Vakman Verstoep Bouwkundigen: creatief, realistisch en dienstverlenend

             

0182 32 01 11 | info@verstoep.nl | www.verstoep.nl

Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie, restyling of herbestemming, Verstoep Bouwkundigen is al jarenlang een grote professionele speler in de regio.

Joolingen Kozijnen met een eeuwige jeugd

Wat achttien jaar geleden als eenmanszaak startte op een zolderkamer, is inmiddels uitgegroeid tot een full service bouwbedrijf met tien medewerkers. De orderportefeuille bestaat uit particuliere en projectmatige woningbouw, bedrijfsgebouwen en utiliteitsbouw.

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Kunststof kozijnen Deuren - Schuifpuien Dakkapellen Serres - Gevelbekleding

Wilt u meer informatie? Kijk op onze site Maatwerk

www.joolingen.nl

Onderhoudsvrij

Isoleren

Tel: 0182-342792 / info@joolingen.nl

- sinds 1845 -

De erkende vakman voor al uw schilder-, glas- en behangwerk

IJsseldijk 396 - 2922 BN Krimpen aan den IJssel 5FMr'BY &NBJMJOGP!KBOWBOXJKOFOOMrXXXKBOWBOXJKOFOOM

$'% 'DNEHGHNNLQJHQ QLHXZERXZUHQRYDWLHHQLVRODWLH

Eigenaar Arjan Verstoep: â&#x20AC;&#x153;Door de jaren heen hebben we veel vaste relaties opgebouwd. Onze kracht is onze bouwkundige ervaring en enorme veelzijdigheid. Met onze inzet, betrokkenheid, deskundigheid en flexibiliteit leveren we een meerwaarde aan bouwplannen.â&#x20AC;? Verstoep Bouwkundigen biedt opdrachtgevers alle expertise onder ĂŠĂŠn dak. â&#x20AC;&#x153;Binnen ons team werken we met louter specialisten, elk op hun eigen vakgebied. Niet alleen op creatief vlak, maar ook over praktische zaken als procedures en financieel rendement wordt meegedacht. De laatste jaren hebben we flink geĂŻnvesteerd in hightech software waarmee ontwerpen en bouwtekeningen in prachtig realistische 3-D impressies worden gerealiseerd. Het geeft kopers een goed inzicht in hun toekomstige project.â&#x20AC;? AM architecten Drie jaar geleden werd de tweede bedrijfstak â&#x20AC;&#x2DC;am architectenâ&#x20AC;&#x2122; gestart, waarmee het bedrijf zich nadrukkelijker als architect wil presenteren bij grote opdrachtgevers, zoals projectontwikkelaars, gemeenten en woningbouwverenigingen. Marius de Reus van am architecten: â&#x20AC;&#x153;Onze meerwaarde en wat ons onderscheidt van onze collegaâ&#x20AC;&#x2122;s is dat ons werk verder gaat dan een bouwkundige tekening. Steeds vaker doen opdrachtgevers in het voortraject al een beroep op onze expertise. We hebben uitgebreide kennis en ervaring met procedures ten behoeve van aanpassingen van bestemmingsplannen en voeren overleg met partijen, zoals gemeenten en stedenbouwkundigen. Haalbaarheidsstudies, bodemonderzoek en aanvragen voor bouw-, sloop-, aanleg- en milieuvergunningen behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden.â&#x20AC;? Kijk voor meer informatie en een impressie van gerealiseerde projecten op www.verstoep.nl Verstoep Bouwkundigen am architecten Vrouwenmantel 3 2871 NJ Schoonhoven T: 0182 32 01 11 www.am-architecten www.verstoep.nl

:DDOVWUDDW ;3.ULPSHQDG,-VVHO 7HO 0RE 

( LQIR#DGEGDNEHGHNNLQJHQQO , ZZZDGEGDNEHGHNNLQJHQQO

35 AL

JAAR

Uw fundering sterk met Hogendoorn Heiwerk! Heiwerkzaamheden voor uw aanbouw, terras of tuinhuis? Bel of mail voor een vrijblijvende offerte! T: 0180-682687 E: info@hogendoornbv.nl Zijdepark 10 2935 LB Ouderkerk a/d IJssel

www.hogendoornbv.nl

Lageweg 42b - 2935 CE Ouderkerk a/d IJssel T. 0180 68 15 32 - F. 0180 68 12 55 - E. info@cspekbv.nl

! #! % %"%  "$###"$

Nieuwbouw - Dakopbouw - Aanbouw Dakkapel - Verbouwing - Betonwerk Houten & Kunststofkozijnen


Dinsdag 28 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

sport 23

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

KAMPIOENEN

Voleco meisjes C

Lekkerkerk F2

Het meisjes C-team van Voleco vertrekt zaterdag met een touringcar vol supporters naar Wierden om zich te bewijzen in het Kampioenschap van Nederland. De jonge volleybalsters uit Ouderkerk aan den IJssel treffen in Wierden districtskampioenen Dinto (Warmenhuizen), DOK (Dwingeloo) en VCV (Varsseveld).

Lekkerkerk F2 werd vorige week woensdag al kampioen door een 8-3 overwinning op Capelle F4. Karsten Weickl (1), Yannick Deetman (3) en Milan Stigter (4) troffen het doel van de tegenstander. Na de wedstrijd kregen alle spelertjes een trofee, een medaille en een t-shirt. In de kantine was een feestje.

Dilettant F1

Gouderak E1

Dilettant F1 greep eveneens de titel. Mike Erkemey, Robin Faassen, Mike Kootkar, Rick Lekkerkerker, Tom Mourik, Nick Noorlander, Rick van der Schans, Niels Schippers en Giovanni van der Wal werden samen met hun coach Alejandro Kootkar en assistent Tom Dekker gehuldigd op het hoofdveld.

Door een 1-3 overwinning op Dilettant E3 kon ook voor Gouderak E1 de vlag in top. Aangemoedigd door veel toeschouwers werden drie punten meegenomen uit Krimpen aan de Lek en had concurrent Bergambacht het nakijken. Met (kinder)champagne, patat en een frikadel werd de titel gevierd in de kantine.

Ultraloper O’ Brien geeft lezing over ‘Desert Runs’ ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Ultraloper David O ‘Brien spreekt zaterdag 1 juni bij atletiekvereniging MTK in Krimpen aan den IJssel over zijn sportieve ervaringen in de woestijn. Dit tot grote vreugde van MTK-bestuurslid Tjeerd Minkes, die naar zijn zeggen ‘een levende legende’ in huis heeft gehaald. “Hij liep in 2010 de ‘Four Deserts Runs’. De atleet legde zo’n duizend kilometer af in 38 weken door de Atacama woestijn in Chili, de Gobi woestijn in China, de Sahara in Egypte en tot slot op de ijsvlakten van Antarctica.” Betoog Hoe hij dit op 56-jarige leeftijd realiseerde, deelt hij graag met zijn toehoorders tijdens een inspirerend en humoristisch betoog. Door het Amerikaanse blad Time Magazine worden deze ultra marathons bestempeld als de zwaarste races ter wereld. Dave O

‘Brien is een van de weinige mensen ter wereld die op deze leeftijd alle vier Desert-runs in hetzelfde jaar voltooide, in een periode van slechts negen maanden. De heetste, koudste, droogste en winderigste woestijnen van de wereld waarbij je alles wat je nodig hebt om te overleven zelf op je rug moet meedragen. Dave O ‘Brien kan met recht een legende genoemd worden. Hij spreekt regelmatig voor een groot publiek op gezondheidsconventies, waar ook honderden medisch specialisten en professionals aanwezig zijn, zoals onlangs in München. Hij vliegt de hele wereld over om zijn inspirerende verhaal te vertellen voor grote en kleine groepen mensen, zoals nu in juni in de regio Rijnmond. De slogan van Dave O ‘Brien is: ‘Je mag dan fit zijn, maar ben je ook gezond? Minkes: ,,Dave’s verhaal bij MTK in Krimpen aan den IJssel is derhalve een must voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren.”

Troost trainer ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš Volleybalclub Voleco heeft Klaas Troost weten aan te trekken als trainer/coach van het eerste damesteam voor het komende seizoen. Troost is al zo’n 25 jaar werkzaam als trainer en heeft in al die jaren diverse teams vanaf 2e klasse tot en met 2e divisieniveau onder zijn hoede gehad. Ook de heren, die recent afscheid namen van Kees van Dam, krijgen een nieuw gezicht voor de groep. Teus Monhemius volgt Aad Versluis op. Monhemius is oudspeler van VOY en speelde een aantal jaren in de eredivisie. Hij gaat bij Voleco tevens aan de slag met de talenten van het jongensteam.

Eerste training ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Schaatser Patrick Roest uit Lekkerkerk is begonnen met de trainingen bij Jong Oranje. Het talent van STV Lekstreek werkte een pittige stage af in het Gelderse Epe. De komende maanden wordt de basis gelegd voor het schaatsseizoen. Roest gaat na de zomer in Heerenveen wonen en studeren.

Seniorenvoetbaltoernooi bij DCV DCV houdt zaterdag 1 juni op het eigen Waalplantsoen een toernooi voor senioren. Twee spelers uit DCV 3, Kees de Wilde en Stefan van Duin, meenden dat het hoog tijd werd om ook in de Krimpense regio een voetbalevenement te houden. De gezelligheid, die de meeste jeugdtoernooien kenmerken, moest volgens hun ook haalbaar zijn voor volwassenen. In 2012 werd voorzichtig begonnen met een middagtoernooi voor enkele teams. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een dag- en avondvullend programma voor in totaal vijftien elftallen. Voetballiefhebbers kunnen de sportieve strijd om de felbegeerde Renovo-wisselbekers de hele dag volgen.

@G>BE:C 6$9 >?HH:A ™

Sloof twaalfde

Nederlek laatste

ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Jordi Sloof eindigde als twaalfde in de Hel van Voerendaal. De jonge coureur van De Waardrenner behoorde in Zuid-Limburg in de slotfase tot een kopgroep van vijftien man. Sloof had na een dag klimmen in de Limburgse heuvels niet de macht om in de beslissende spurt een rol van betekenis te spelen. De ‘Hel’ deed zijn naam eer aan, want de renners moest zeven maal de Fromberg beklimmen. Dat gold niet alleen voor Sloof, maar ook voor teamgenoot Koen van Nieuwpoort.

ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Na de derde wedstrijd van de zaterdagmiddagcompetitie staat het eerste team van jeu de boulesvereniging Nederlek op de laatste plaats. In Vlaardingen kon JBV Nederlek geen potten breken. L ‘Esprit 2 uit Schiedam was ditmaal sterker. Ondanks de nederlaag werd er niet slecht gepeeld. Met het beetje geluk dat de Schiedammers wel hadden, was een gelijkspel zelfs mogelijk geweest. Het Lekkerkerkse team verloor tot op heden vijf keer en won slechts één duel.


Volg ons op Facebook, Twitter en Pinterest!

ZWIJNENBURG PAKT UIT! MET ELK 2e ARTIKEL VOOR DE HALVE PRIJS!* Het huis van de mode staat in de steigers. Daarom hebben we op 23 mei de deuren geopend van onze tijdelijke winkelruimte aan de Energieweg 27 in Meerkerk. Natuurlijk maken we er tijdens de verbouwing een feestelijke periode van. Met extra veel modevoordeel! Zo pakken we tot en met 1 juni uit met elk tweede artikel voor de halve prijs! Dus kom zeker even langs en pak uw voordeel mee. Dan doen we meteen onze plannen met het toekomstige pand aan de Tolstraat graag uit de doeken. Dus graag tot ziens, bij Zwijnenburg, Energieweg 27, Meerkerk.

_________________ www.zwijnenburgmode.nl

NIEUW ADRES ______ VANAF _ _ _ 23 _ _ MEI _ ENERGIEWEG 27

MEERKERK

2

e

ar_ t_ _ikel* ___

halve prijs ___ ___

AFSLAG LEXMOND

TOLSTRAAT 17-19

MEERKERK

DE KORTSTE ROUTE NAAR VERTROUWDE KWALITEIT

ENERGIEWEG 27

EERKERK

ELOOS/M

OORD AFSLAG N

H E T H U I S VA N D E M O D E

*Deze actie is geldig t/m zaterdag 1 juni 2013 op aankopen in onze winkel. Kortingen worden berekend over het laagst geprijsde artikel.

_________________

t/m 1 juni

22 Editie Lek & IJssel West 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement