Page 1

SANITAIR vakkundige installatie en goede service www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

WOENSDAG 14 MEI 2014 JAARGANG 16 NO. 20 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Al meer dan 40 jaar uw vertrouwen waard

:WVY[PLMVW^LN ;LS 

NHYHNLJKL^HHSUS

ZZP’er?

Zorg dat je gevonden wordt. Plaats GRATIS een Kontaktje op Regio-deal.nl ĂŠn in de krant*! *Al slechts vanaf â‚Ź 4,- incl. btw

Zuidzijde 131 T: 0183 - 583 200

2977 XE Goudriaan E: info@regio-deal.nl4 Hamburgers + 500 gram rundergehakt samen

6,

50

Tegen inlevering van de bon

™KZghaV\Zc]Z^YW^_YZheZaZghkVc6aiZcVcjYZilZZYZYZ\gVYVi^Zdeg^_ZZc[Z^i^h#OViZgYV\lZgYbZi%"(kZgadgZckVcIg^X]i#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

GELDIG OP 19 EN 20 MEI

THEO BARTEN, keurslager Voorstraat 2G, Almkerk 0183 - 409 847Duo Nederlands kampioen MTB čČĢIJĴĢčĥČħĨš Dennis Ebert en Peter Branderhorst zijn zaterdag Nederlands kampioen geworden bij het NK team relay in Papendal. Na een spannende strijd was de ploeg van het Merida Bassa Biking Team nipt sneller dan nummers twee. Vanaf de start was het een spannende strijd, waar er om iedere centimeter werd gevochten op het parcours in Papendal. Branderhorst, die moest starten, probeerde al vroeg het initiatief te nemen door weg te rijden van de concurrentie, echter bleef het tot de laatste meters dicht bij elkaar. Door een goede wissel met ploeggenoot Julia Boschker onstond er een klein gaatje die weer dicht werd gereden. Pas bij de volgende wissel ontstond er een gat met de concurrentie na een foutje van deze partij. Dave van der Kooij die de als laatst startende Ebert in actie zette had het fantastisch gedaan door een gaatje van 30 seconden te creĂŤren. Ebert had echter zijn handen vol om als eerste over de ďŹ nish te komen. Uiteindelijk hield hij 12 seconden over, waarmee formatie met Peter Branderhorst, Julia Boschker, Dave van der Kooij en Dennis Ebert Nederlands kampioen MTB team relay werden.

‘Bergsma had raad Toekomst Hier moeten informeren’ Neffuh onduidelijk CDA-wethouder Renze Bergsma had de gemeenteraad eerder moeten informeren over de aangifte tegen hem, vinden Gemeentebelangen en VVD. Dat standpunt maakten beide partijen maandagmiddag nog eens duidelijk tijdens een speciaal belegde persbijeenkomst. VVD en Gemeentebelangen stellen dat een wethouder door een aangifte mogelijk in een chantabele positie kan komen en dat Bergsma de raad daarom had moeten informeren.

nieuws

Banen voor het aanklikken

3

De toekomst van cafĂŠ Hier Neffuh in Sleeuwijk hangt nog steeds aan een zijden draadje. Hoewel wethouder De Gelder zijn best doet om een oplossing te vinden, weten AndrĂŠ en Ingrid Tuitman, uitbaters van het cafĂŠ, nog steeds niet wat hen na 24 mei te wachten staat. Die dag zal het cafĂŠ voor het laatst open zijn op de huidige locatie in het oude winkelcentrum De Es. In de weken daarna volgt sloop van De Es, en dus ook van Hier Neffuh.

nieuws

7

Team De Hoven is er klaar voor

NOAD’32 mist nacompetitie

Namens vmbo Het Gilde (Gorinchem) en De Schans (Sleeuwijk) proberen komende maand zestien ďŹ etsers de Alpe d’Huez te beklimmen voor het goede doel.

NOAD’32 deed zaterdag wat het moest doen bij Woudrichem in een laatste poging om de derde periodetitel te grijpen. Het mocht echter niet baten, aangezien Wilhelmina’26 won van Sparta’30 en de derde periode greep.

De ‘strijkstokaffaire’ binnen de Alpe d’HuZes-organisatie die afgelopen jaar naar buiten kwam, wat dit jaar heeft geleid tot aanzienlijk minder deelnemers ĂŠn sponsorgelden, was voor de scholengemeenschap geen reden om niet deel te nemen.

accent

17

sport

28

Sjoerd Bax wordt veertiende IJĭĭĢĊš Sjoerd Bax is zaterdag als veertiende geÍindigd in het eindklassement van de Vredeskoers, die in TsjechiÍ verreden werd. Voor de 18-jarige Bax was dit de eerste etappekoers in zijn nog prille carrière. Hij kwam uiteindelijk 1 minuut en 40 seconden tekort op de tijd van eindwinnaar Magnus Klaris uit Denemarken.

Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

“Het is belangrijk dat wij het seizoen op een volwassen manier hebben afgesloten. In de nacompetitie zien we wel weer�, sprak trainer Frans van Wijk van Wilhelmina’26 na de 1-0 winst tegen de Andelnaren.

De koers met 140 deelnemers met alleen landenteams is onderdeel van de Nations Cup en wordt verreden over vijf etappes.

Gratis levering www.premere nl


NNNNNNNN

algemeen

Woensdag 14 mei 2014

Prettig winkelen in Nieuwendijk

2

WWW.HOLLYWOUD.NL

0183-307286

Deze week in Hollywoud o.a.:

Veel voordeel van Uw Slager Schouten

Do-vr-za:

Dvoorgekookte krieltjes

Aanbiedingen week 15

0.98

500 gram

Vlugklaar

Bossche bol

Iedere 4e gratis! Salade v/d week

Kip walnoot salade 100 gram

€1,69

Bij 4 gepaneerde schnitzels Portie gekruide krieltjes

GRATIS!

Duo voordeel

100 gram Boerenham+ 100 gram boerenmetworst =

€3,49

Samen Wij hebben voor u gekookt

Pikante kipwraps

Dcherry tomaten doos

Dradijs

Tip van Uw Slager

2stuks

Groente en fruit

2 bossen voordeelzak

paprika tomaten maandag

0.98 1.98 1.50

Dspitskool gesneden 500 gram

dinsdag

D sla €4,98

0.79

Godzilla 3D, Bad Neighbours, Brick Mansions, Muppets Most Wanted, The Other Woman, The Amazing Spiderman 2 3D, Toen Was Geluk Heel Gewoon, Noah 3D, TinkerBell en de Piraten 3D NL, Flits en het Magische Huis 3D NL, Pim & Pom Het Grote Avontuur, Rio 2 3D NL, Lucia de B., Hartenstraat

17 JUNI 2014

Ladies Night met Walking on Sunshine, incl. welkomstdrankje en leuke stands! “If you like Mamma Mia, you will love this!” Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

Voor al uw timmerwerken!

0.99

WOUT SCHERFF

0.49

WWW.W-SCHERFF.NL

GULDENAERDE 2B, GIESSEN 0183 - 44 31 69 / 06 - 51 137 060

Vraag naar de spaarkaart!

www.facebook.com/ land.van.heusden.en.altena

Uw Slager Schouten Rijksweg 116j ~ Nieuwendijk

NNNNNNNNNNNNNNN Uw kinderen verdienen aandacht! Uw kinderen bij een gastouder of een nanny aan huis? Bel Kinderoase voor meer informatie over kinderopvang op maat. (0183) 61 02 00 info@kinderoase.nl www.kinderoase.nl www.nannyservice.nl

- U hebt een loszittend kunstgebit en/of u wilt een nieuw kunstgebit - U wilt meer weten over een implantaatgedragen prothese (klikgebit) - Reparaties terwijl u wacht, na telefonische afspraak - Opvulling van uw prothese binnen 3 en 4 uur - Voor bovengenoemde behandeling (op afspraak) heeft u geen verwijsbrief nodig van uw tandarts - Alle tandprothetische behandelingen van A tot Z onder één dak

BEL VOOR GRATIS DESKUNDIG ADVIES 0416-320452

Alblasserwaard | Bommelerwaard | Breda Gorinchem e.o. | Land van Heusden en Altena Lek en IJssel | Oosterhout e.o. | Vianen e.o.

Om teen scor niet u magbreken ont

www.hetkontakt.nl

Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV Hertog Janstraat 1a, 5141 KJ Waalwijk * Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici

WK

VOETBAL SPECIAL 2014

HetKontakt Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan 0183-583200 info@hetkontakt.nl www.hetkontakt.nl

Reserveer nú alvast uw advertentie in de speciale WK editie! Er zijn diverse mogelijkheden! Bel. 0183 583 200


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Collectanten gezocht

Politiek Woudrichem

įĢĤĦĬš Het Rode Kruis is op zoek naar collectanten in het Land van Heusden en Altena voor de collecteweek van 15 tot en met 21 juni. Aanmelden kan via collecte@redcross. nl,mattyvanoord@gmail.com, of middels 06-42062838.

Bas de Peuter stapt op om ‘ernstige integriteitszaak’

3

‘Terug naar een normale situatie’ CDA-wethouder Renze Bergsma had de gemeenteraad eerder moeten informeren over de aangifte tegen hem, vinden Gemeentebelangen en VVD.

Slaatjesactie AFC ĞīġĢĩš Om de kosten voor het opleiden van jeugd, zoals muzieklessen en voorspeelavonden, maar ook kleine reparaties aan muziekinstrumenten te drukken, organiseert het Andels Fanfare Corps deze week een slaatjesactie. Vrijdag 16 mei komen de jeugdleden van het Andels Fanfare Corps langs de deuren met de overheerlijke slaatjes van AFC.

q WWW.ANDELSFANFARECORPS.NL

Uitstel nieuwbouw kleedkamers ĥĞĞįİıĢĢĤš Gemeente Heusden en voetbalvereniging Haarsteeg hebben besloten de bouw van de nieuwe kleedaccommodatie uit te stellen tot het voorjaar van 2015. Hierdoor wordt voorkomen dat de vereniging een groot deel van het komende seizoen overlast ondervindt van de werkzaamheden. Reden voor het uitstel is dat de uitwerking van de plannen meer tijd in beslag neemt, dan vooraf bedacht.

Petitie over kwestie Jan Potters ĴĢįĨĢīġĞĪš Pauline van den Tol, Sia Verhagen, Leo van Berchum, Dick Boer, Gert de Kruijf en Henri Verhagen zijn een online petitie begonnen om de kwestie Jan Potters bespreekbaar te maken. “Wij roepen de burgemeester van Werkendam op om op korte termijn een open gesprek aan te gaan met twee dorpsgenoten (Vincent vd Berg en Arend Visser) over de kwestie Jan Potters”, zo staat er in de beschrijving te lezen. De afgelopen jaren zijn meerdere pogingen gedaan om een ‘menselijk gesprek’ te voeren, aldus de initiatiefnemers, maar dat is steeds geweigerd. De familie Potters zou hierdoor ten einde raad zijn.

ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Dat standpunt maakten beide partijen maandagmiddag nog eens duidelijk tijdens een speciaal belegde persbijeenkomst. VVD en Gemeentebelangen stellen dat een wethouder door een aangifte mogelijk in een chantabele positie kan komen en dat Bergsma de raad daarom had moeten informeren. Volgens een verklaring die onderschreven wordt door coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en Progressief Altena, die achter de wethouder staan, heeft Bergsma in 2012 de fractievoorzitters echter geïnformeerd over ‘een familiekwestie die geleid heeft tot een conflict’. Daarvan is aangifte gedaan, maar na onderzoek is de zaak geseponeerd en daarmee was de zaak afgedaan, zo staat in de verklaring te lezen. Wat er precies aan de hand is, blijft binnen de muren van het gemeentehuis. “Wij waren wel op de hoogte van de kwestie, maar wij wisten niet dat er een aangifte liep en dat de zaak geseponeerd is”, zegt Rene Hoegee, fractievoorzitter van Gemeentebelangen. “Had Bergsma ons daarvan op de hoogte gehouden, dan was er nu niets aan de hand geweest.”

voor Gemeentebelangen. “De, naar nu blijkt, onvolledig en onjuiste aan mij aangereikte informatie, heeft als gevolg gehad dat ik, als toenmalig medecollegelid, niet de juiste inschatting heb kunnen maken over de aard en omvang van deze integriteitszaak betreffende mijn collega-bestuurder en daardoor niet de alertheid heb kunnen betrachten, die van mij verwacht mag worden als verantwoordelijk bestuurder”, schrijft de oud-wethouder een dag later in zijn ontslagbrief aan burgemeester Noordergraaf. De Peuter benadrukt daarbij dat zijn ontslag

Op 10 maart is de Prins Willem Alexanderschool verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Nieuwe Steeg in

De installatie van Bergsma en zijn collega-wethouders Izak Koedoot (CU) en Paula Jorritsma (Progressief Altena) duurde vorige week langer dan gebruikelijk. Reden was dat de commissie die de geloofsbrieven van de kandidaten onderzoekt via Henri Boevé enkele uren voor de vergadering anonieme informatie had gekregen over de aangifte tegen Bergsma. Daarop volgde volgens Boevé een ‘lange en zeker ook diepe en integere discussie’ binnen de commissie. Uiteindelijk werd besloten dat de kandidaten en dus ook de CDA-wethouder formeel gezien aan de Gemeentewet voldeden en dus geïnstalleerd konden worden. Maar Gemeentebelangen zag daaraan voorafgaand nog wel aanleiding om het onderwerp in beslotenheid te bespreken binnen de gemeenteraad. Uit dit gesprek, waar Bergsma zelf overigens niet bij was, trok Bas de Peuter zijn conclusies en stapte op als raadslid

Eethen. Al het buitenspeelmateriaal is op die ochtend door de kinderen vanuit de oude schuur aan de Raadhuisstraat verhuisd naar de nieuwe berging. Wie had kunnen bedenken dat na slechts vier weken een enorme wind-

hoos de metalen berging de lucht in liet vliegen? Toen de kleuters op woensdag 9 april naar school kwamen lag het speelgoed verspreid over het plein en de berging was ernstig beschadigd. Daar ging het nieuwe onderkomen van hun speelmateriaal. Sneu Diana Olislagers, een ouder van een leerling uit groep 8, vond het zo sneu dat ze op zoek is gegaan naar sponsoren. Al snel reageerde Schäffer Tuinhuizen uit Waalwijk dat zij nog wel een tuinhuisje hadden staan dat misschien wel voldeed. Inmiddels is het nieuwe tuinhuisje door een aantal ouders in elkaar gezet en kan het speelgoed van de Eethense kleuters weer netjes opgeborgen worden. De Prins Willem Alexanderschool wil Schäffer Tuinhuizen uit Waalwijk heel erg bedanken voor dit geweldige cadeau.

™9Z`aZjiZgho^_cWa^_bZi]jcc^ZjlZWZg\^c\#

dit soort dingen bezig zijn, maar we willen Woudrichem besturen. We willen dat alles zich weer normaliseert.” Over wat daarvoor precies moet gebeuren is hij niet duidelijk. Wel denkt Hoegee aan een verordening om te bepalen hoe de gemeenteraad in de toekomst met dergelijke kwesties rondom integriteit om moet gaan. CDA-fractievoorzitter Wendy van Ooijen zegt dinsdag dat haar partij achter de verklaring van vorige week blijft staan. “Er zit even een kras op de samenwerking, maar ook wij willen weer naar een normale situatie.”

Ook korenmolen De Twee Gebroeders opende dit weekend de deuren voor publiek tijdens de Nationale Molendag. FOTO: TEUS ADMIRAAL

Nieuwe berging Eethense school ĢĢıĥĢīš De Prins Willem Alexanderschool in Eethen heeft een nieuwe berging gekregen van een weldoener uit Waalwijk.

niets te maken heeft met het feit dat hij geen wethouder meer is. Diezelfde woensdag is er opnieuw een besloten vergadering en besluiten de fracties van Gemeentebelangen en VVD om verder niet deel te nemen aan de daaropvolgende opiniërende vergadering. Beide partijen kunnen zich niet vinden in de eerder genoemde verklaring van de coalitiepartijen en stellen dat deze ‘feitelijke onjuistheden’ bevat. Maandag tijdens de persbijeenkomst stelde Hoegee dat Gemeentebelangen en VVD de zaak niet groter willen maken dan dat hij is. “We willen niet met

q WWW.PWASCHOOLEETHEN.NL

Tweede fase werkzaamheden N322 begonnen G:<>D™ De provincie is gestart met de tweede fase van het groot onderhoud aan de

N322 Nieuwendijk – Gelderse grens. Tot en met vrijdag 6 juni worden tussen Waardhuizen en de rotonde N322/N267 werkzaamheden uitgevoerd aan de provinciale weg inclusief een rotonde. Ook wordt op dit gedeelte van de weg een nieuwe faunapassage aangelegd. Tussen dinsdag 10 juni en zondag 3 augustus wordt de Waardhuizerbrug vernieuwd. Met name het funderingswerk hiervoor vraagt veel tijd. In de periode dat de brug buiten gebruik is, wordt de N322 tussen de rotonde N322/N267 en de Wilhelminasluis bij Andel onder handen genomen. De omleidingsroute loopt via de Woudrichemseweg, Almkerkseweg, Veldweg, Almweg en Parallelweg. De provincie vraagt bedrijven om de omleidingsroutes tussen Almkerk en Giessen te mijden met zwaar (vrachtwagen)verkeer.

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl Banen voor het aanklikken Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl


Familieberichten

Woensdag 14 mei 2014

GRAFMONUMENTEN

BRADERIE

NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v. Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER Met 500 grafmonumenten op voorraad

Woensdag

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

STEENHOUDERIJ Skledar & Brandwijk BV Nijverheidsstraat 1 4231 AC Meerkerk 0183-352056 info@skledar.nl

Gespecialiseerd in het vervaardigen van grafmonumenten

www.skledar.nl VAN DER WAL HAIR & MORE IS OOK HAARWERK SPECIALIST BIJ HAARUITVAL DOOR CHEMOTHERAPIE. Â&#x2039;7,9:6653012(+=0,: Â&#x2039;=,9;96<>+,2>(30;,0;,5:,9=0*, Â&#x2039;0565A,790=i:(3656-)01<;/<0: Â&#x2039;<50,2,5(A69. Â&#x2039;((5.,:36;,5)01(33, A0,2;,26:;,5=,9A,2,905.,5 VAN DER WAL HAIR & MORE

BOSCHSTRAAT 40 - ZALTBOMMEL - 0418 - 515949 VANDERWALINTERCOIFFURE.NL

I E M 1 2

Kunstgebit? Ervaar onze zorg! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst. Het vertrouwde adres voor deze regio!

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN

Ook voor uw klikgebit. Een prettig alternatief.

Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257

Well/Ammerzoden tel 073-5991111 info@jebe.nl www.jebe.nl

CENTRUM WIJK EN AALBURG

           

Kermis van 21 t/m 24 mei

Het vakantie adres voor uw hond. Gaat u zelf weg? Gun uw hond dan ook een leuke vakantie! Dat kan bij dierenpension Olieke. www.dierenpensionolieke.nl 06 83523117

WWW.THIBORGANISATIE.NL TEL: 0654776694

2 fase e

S G N I F F E H OP P O O K R E V T e g UI a t e 1 de p o n e l e b u e m e l l A

4

e

S J I R P E V HAL

Accessoires, sierkussens & schilderijen

Boxsprings, ledikanten, & matrassen

30% korting op=op

Antique grenen meubelen & woonprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s

halve prijs! op=op

halve prijs! op=op

De 2e fase van de ophefďŹ ngsuitverkoop is volop bezig bij de Meubelkoning in Leerdam. Na meer dan 70 jaar gaan wij de deuren sluiten. Wij bieden al onze schitterende showroommodellen aan met hoge kortingen. Niet alleen alle meubelen en keukens, maar ook alle accessoires, verlichting, karpetten en nog veel meer.

Diverse tuinmeubelen

Komplete keukens

halve prijs! op=op

halve prijs! op=op

Alles op de begane grond

30% - 50% korting op=op

Techniekweg 22, 4143 HV, Leerdam, Telefoon 0345-612722

Alle meubelen kunnen slechts enkele dagen worden opgeslagen. Bezorging mogelijk tegen geringe kosten. Alles zolang de voorraad strekt. Vraag naar de actievoorwaarden.

OPENINGSTIJDEN: DI T/M VRIJ VAN 10.00 - 17.30 UUR, ZAT VAN 10.00 - 17.00 UUR


Woensdag 14 mei 2014

Oud papier Andel ĞīġĢĩš Leden van het Andels Fanfare Corps AFC gaan aanstaande zaterdag 17 mei weer langs de deuren in Andel. Zij komen dan het oud papier op halen. Deze keer komen zij in Boveneind en Uitbreiding-zuid.

Geen autocross in Woudrichem ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Dit jaar wordt er geen autocross verreden in Woudrichem. Traditioneel vindt het autosportevenement op Hemelvaartsdag plaats, maar de organisatie is er dit jaar niet in geslaagd een geschikt terrein te vinden voor wat de 39e editie van de autocross zou zijn. “Het aanbod van land wordt kleiner, doordat boeren anders zijn gaan werken en de overheid niet voor alle terreinen meer toestemming geeft in verband met de Wet Flora & Fauna”, zo verklaart de organisatie. Voor de autocross van volgend jaar is men alvast druk op zoek naar een terrein van 7 tot 9 hectare.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

5

‘Ontwikkeling modezaak is een waardevolle’ ĴĢįĨĢīġĞĪ š “Geweldig dat er in deze tijd nog ondernemers zijn die durven investeren. In bedrijfseconomisch opzicht is dat fraai, maar voor omwonenden zijn de gevolgen ingrijpend.” Volgens Christian Alderliesten van Progressief Altena zijn een aantal stappen in de uitbreidingsplannen van Ballegooyen Modes, waarvoor het bestemmingsplan van Molenkade 25 gewijzigd moet worden, lichtzinnig gezet, terwijl zorgvuldige inpassing in het bestaande gebied een vereiste zou

moeten zijn. “Niemand wordt toch gelukkig van een vier meter hoge binnenmuur in de achtertuin? En er wordt gesteld dat het met de parkeervoorzieningen wel goed zit, maar ook dat klopt niet. De ontwikkeling an sich is echter een waardevolle, dus zou er opnieuw overlegd moeten worden met ondernemers en omwonenden.” Ook de andere fracties prijzen de ondernemer vanwege het lef om het bedrijf uit te breiden, maar zetten vraagtekens bij het gelopen proces. Volgens hen was het waardevoller geweest om omwonenden op voorhand mee te nemen

in het maken van de plannen en ze niet pas tijdens een informatieavond voor een voldongen feit te zetten. Unaniem pleitten zij bij de wethouder voor een nieuw overleg tussen gemeente, ondernemer en omwonenden. Verder is het de commissieleden niet duidelijk hoe het precies zit met de cijfers in het aan te passen bestemmingsplan. Wethouder De Gelder legt de commissie uit dat de genoemde cijfers en getallen binnen de regels van het bestemmingsplan blijven. Verder benadrukt hij dat op het gebied

van parkeren afspraken zijn gemaakt met De Koppelpaarden. Als het druk is bij de modezaak mogen de parkeerplaatsen van die onderneming gebruik worden. Als laatste vraagt hij zich af of nieuwe gesprekken met ondernemer en omwonenden wel zin hebben. “Nieuwe gesprekken hebben wel degelijk zin”, vindt Peter Ribbers van Lokaalbelang. “Al is het alleen maar om planologisch duidelijkheid te geven.” Daar sluiten de andere fracties zich bij aan, op de SGP na: “het plan is juridisch mogelijk, een gesprek heeft dus geen zin.”

Burgemeester Fons Naterop opende vrijdagmiddag de kunstroute door de gemeente Aalburg. Er waren exposities van kunstenaars in Wijk en Aalburg, Genderen, Eethen, Meeuwen en Drongelen. FOTO: TEUS ADMIRAAL

De Peuter verdeelt zijn wachtgeld ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Bas de Peuter wil zijn wachtgeld verdelen onder verenigingen, stichtingen en inwoners van de gemeente Woudrichem. Na acht jaar wethouderschap maakt De Peuter aanspraak op 38 maanden wachtgeld, maximaal goed voor 160.000 euro bruto. Dat hoogte van dat bedrag is afhankelijk van het overige inkomen van de oud-wethouder. Ook is het nog onduidelijk of het geld netto of bruto op de bankrekening van de speciaal opgerichte stichting kan worden gestort. Middels de Bas de Peuter Foundation - ‘geen zelfverheerlijking’ - wil de Almkerker het geld onder verenigingen, stichtingen en inwoners van de gemeente Woudrichem verdelen. “Door een soort loterij kan men een bedrag krijgen”, is de eerste gedachte van De Peuter, die benadrukt dat de juiste manier nog wordt onderzocht en dat de opzet in de toekomst kan wijzigen. “50 procent gaat naar stichtingen en verenigingen, de andere helft is voor de inwoners.” Zelf is De Peuter zo min mogelijk betrokken bij zijn stichting. “Om alle schijn tegen te gaan. Ik wil hier zo integer mogelijk mee omgaan. Aanvragen worden zuiver beoordeeld.”

Hennepplanten gevonden

Raad stemt in met begroting SOOLvA

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Bij een grote hennepactie van de politie zijn vorige week aan de Jasmijnstraat in Wijk en Aalburg twintig hennepplaten gevonden. Daarbij is één verdachte aangehouden. In totaal werden woensdag in Zeeland en West-Brabant veertien hennepkwekerijen geruimd, waarbij zestien verdachten zijn aangehouden. Er werden 3325 hennepplanten in beslag genomen. Ook zijn er drie auto’s en twee televisies in beslag genomen.

ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš De Woudrichemse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de begroting 2014 van Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena (SOOLvA).

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

Ondanks de doelstelling van het bestuur om met een sluitende begroting te eindigen, laat de begroting 2014 een tekort zien van 97.559 euro. Om de kosten in 2014 zo veel mogelijk te drukken, zijn er door het interim-bestuur een drietal besluiten genomen. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel. Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Zo wordt de vacatureruimte die ontstaat niet herbezet, wordt de inzet via payrolling per 1 augustus 2014 verlaagd en worden de materiële lasten, zoals energiekosten, verlaagd met 100.000 euro. Gerrit Noeverman (ChristenUnie) vraagt zich af of het bezuinigen op het personeel een impact heeft op de kwaliteit van het onderwijs, omdat het kleine scholen zijn waar het om gaat. “Toch moet je het hebben van die kosten, want ruim 80 procent zijn persoonskosten.” “Dat de

begroting een tekort laat zien heeft te maken met het feit dat je wél kunt bezuinigen op materiële zaken, maar bezuinigen op zaken die noodzakelijk zijn, zoals het personeel van met name kleine scholen, is erg moeilijk,” aldus wethouder Renze Bergsma (CDA). “We maken ons geen zorgen over de kwaliteit van het onderwijs, want die is goed en dat moet ook zo blijven.” Voor de zomer komt er een langetermijnvisie.

Advertenties Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Advertentieafdeling advertentie.altena@hetkontakt.nl Fax (0183) 58 33 08 Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl

Helpt u digibeten? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

Anouchka van Breugel

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Het kan wèl! openingstijden: maandag t/m zaterdag 8.00 uur tot 20.00 uur Raadhuisplein 4 4285 CT Woudrichem

Senseo koffiepads alle soorten pak 36 pads

laagste

3.64 3.79 nú

prijs

garantie

Kruimige aardappelen zak ±10 kilo

ZAK 10 KILO 3.99 nú

1.

99

2.

79

Botermalse varkenshaas 500 gram

7.63 nú

Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way of M&M’s mini’s

4.

49

prijs

prijs

GRATIS

3.

99

garantie

garantie

1+1

4.98 5.16 nú laagste

laagste

250 gram

2 PAKKEN

kilo 8.98

kilo 0.20

Kabeljauwfilet

2 zakken à 220-366 gram

Whiskas kattenbrokjes of multipacks alle soorten zakken 950/1000 gram of pak 12 pouches à 100 gram 5 stuks naar keuze

Boonacker wit of bruin vloerbrood vers uit eigen oven heel, gesneden

1+1

GRATIS

laagste

prijs

garantie

2 pakken à 250 gram van 11.44 voor 5.72

Bavaria bier blik 500 ml.

0.62 nú

5 STUKS

0.

45

liter 0.90

laagste laagste

prijs

9.

12.95 17.25 nú

98

prijs

garantie

garantie

2 broden naar keuze van 4.38 voor 2.19

Crystal Clear alle soorten pak/fles 1500 ml.

laagste

prijs

garantie

0.87 1.09 nú

0.

79

liter 0.53

W 20- Aanbiedingen gelden van maandag 12 t/m zaterdag 17 mei 2014. Prijswijzigingen, zetfouten en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

Boon’s Markt


Woensdag 14 mei 2014

in het nieuws

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

7

Toekomst Hier Neffuh nog aan zijden draadje ĴĢįĨĢīġĞĪ š De toekomst van café Hier Neffuh in Sleeuwijk hangt nog steeds aan een zijden draadje. Hoewel wethouder De Gelder zijn best doet om een oplossing te vinden, weten André en Ingrid Tuitman, uitbaters van het café, nog steeds niet wat hen na 24 mei te wachten staat. Die dag zal het café voor het laatst open zijn op de huidige locatie in het oude winkelcentrum De Es. In de weken daarna volgt sloop van De Es, en dus ook van Hier Neffuh. Als het aan de leden van de commissie Grondge-

bied van de gemeente Werkendam ligt, wordt het op 24 mei echter geen afscheidsfeestje. Voor hen staat als een paal boven water dat het café in Sleeuwijk moet blijven bestaan. Wethouder De Gelder heeft diverse mogelijkheiden, opnieuw, bekeken. ‘t Honk verkopen of verhuren is volgens hem niet wenselijk, met name vanwege de bouw van de brede school op de locatie van het huidige winkelcentrum. Maar ook de opties die in het verleden in beeld waren, De Hoogjens, de haven, panden van de voormalige Rabobank of Gall & Gall lijken hem niet

ideaal. Hoewel die laatste optie wat hem betreft nog een keer bekeken kan worden. Als het aan Lokaalbelang ligt, mag de wethouder echter in onderhandeling gaan over verkoop van ‘t Honk. “Je moet het verhaal niet laten doorhobbelen, maar duidelijkheid geven. Overigens vinden we het argument dat een kroeg niet gewenst is in de omgeving van een school niet steekhoudend. Dat hoeft elkaar niet te bijten”, liet Peter Ribbers namens zijn fractie weten. Ook de andere partijen konden zich vinden in het idee om ’t Honk te verkopen. Al waarschuwde

Hennie Schermers van de ChristenUnie ervoor de uitbaters niet blij te maken met een dode mus. “Het zou niet eerlijk zijn nu ‘t Honk te verkopen en dan in 2015 te zeggen dat het toch gesloopt moet worden vanwege de brede school. Er worden wel kosten gemaakt.” Progressief Altena roept de wethouder op eventueel ook te zoeken naar een tijdelijke oplossing. “Want als de brede school er straks staat, komen er wellicht weer andere locaties vrij waar het café gevestigd kan worden. Ik denk bijvoorbeeld aan de huidige plek van Dribbel.”

De Werkendamse businessclub De Buurman stapte vrijdag in Enkhuizen aan boord het oudste charterschip van Nederland, La Bohème, voor een actieve en boeiende netwerkdag. Charlotte Bol uit Heusden is de enige Brabantse CDAkandidaat voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Onder het motto ‘Tijd voor duidelijkheid!’ voert zij campagne.

1

Is de kans groot dat je in het Europees parlement komt?

Charlotte: ‘Wanneerer in groten getale vanuit het Land van Heusden en Altena met voorkeur op mij, lijst 1 nummer 16, wordt gestemd, kom ik in het Europees parlement. Ik roep iedereen dan ook op om op donderdag 22 mei op mij te stemmen.’

2

Maar Europa kunnen we toch beter afschaffen?

Charlotte: ‘Integendeel. Europese samenwerking is onverminderd een Nederlands belang.’

3

Wat zijn de speerpunten van je campagne?

Charlotte: ‘Het vertrouwen in Europa herstellen door duidelijkheid te verschaffen. Europa moet groot zijn op grote zaken, en zich niet bemoeien met zaken die door ons geregeld kunnen worden. We regelen zelf onze pensioenen, belastingen, zorg en onderwijs.’

4

Hoe ga je je boodschap aan de man brengen?

Charlotte: ‘Doorzoveel mogelijk mensen op te zoeken door middel van publiciteit en samenkomsten.’

5

Waarom moeten mensen op 22 mei gaan stemmen?

Charlotte: ‘Als enige jonge Brabantse kandidate vind ik het belangrijk dat burgers het werkelijke Europa-verhaal horen. Om bijvoorbeeld zorg te dragen voor een eerlijke economie hebben we Europa nodig. Als exportland heeft Nederland baat bij de interne markt. Er is echter een keerzijde. Er moet een einde komen aan de oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt door goedkopere arbeidskrachten uit Oost-Europa. Gelijk werk moet gelijk worden beloond. Wanneer ik met voorkeursstemmen gekozen word, wil ik mij inzetten voor een eerlijk Europa. Duidelijk, redelijk en met lef.  ’

Herdenking 70 jaar ‘Merwederazzia’ įĢĤĦĬ š De stichting Comité 4 en 5 mei Sliedrecht organiseert op vrijdag 16 mei van 15.30 tot 17.00 uur een bijeenkomst ter herdenking van het feit dat 70 jaar geleden in Sliedrecht en omstreken een grote razzia werd gehouden.

jaar opgepakt en dezelfde dag nog op transport gesteld naar Kamp Amersfoort. Binnen zes weken werd een groot aantal van deze zogenaamde Merwedegijzelaars daar vrijgelaten, veelal op voorspraak van de scheepswerven waar ze werkzaam waren.

Plaats van samenkomst is verzorgingshuis Overslydrecht aan de Scheldelaan in Sliedrecht. De bijeenkomst is toegankelijk voor genodigden en belangstellenden. Het Comité 4 en 5 mei organiseert deze herdenking in samenspraak met Anja van der Starre, dochter van een Merwedegijzelaar.

De mannen die dit geluk niet hadden werden afgevoerd naar Duitsland, waar ze onder erbarmelijke omstandigheden in diverse kampen te werk gesteld werden. 26 van hen keerden nooit meer terug.

Op 16 mei 1944 hield de bezetter een grote vergeldingsrazzia in de dorpen Hardinxveld, Giessendam, Sliedrecht, Sleeuwijk en Werkendam. De razzia was een reactie op het doodschieten van twee landwachters door het verzet in de Zuid-Hollandsche Biesbosch. Honderden mannen opgepakt Bij de razzia werden honderden mannen in de leeftijd van 18 tot en met 25

Kranslegging Sprekers tijdens de herdenkingsbijeenkomst zijn de Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen en Harry Ruijs, directeur van Kamp Amersfoort. Daarna worden belangstellenden uitgenodigd mee te lopen naar de plaquette aan de Grote Kerk te Sliedrecht. Hier zal Anja van der Starre een toespraak houden. Ter afsluiting zal een oud-gijzelaar een krans leggen.

q WWW.MERWEDEGIJZELAARS.NL

Trema zoekt vrijwilligers

Gratis gezondheidscheck

įĢĤĦĬš Trema is op zoek naar enthousiast mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Het gaat om situaties waarin mensen ziek zijn, een beperking hebben, psychische problemen hebben of eenzaam zijn en er een dringende behoefte is aan een ‘maatje’. Meer informatie bij Bettina Kraaieveld, consulent vrijwilligerszorg bij Trema, via 06-53111854; of bij Mitzy de Groot, consulent vriendendienst bij Trema, via 06-53155718. Vrijwilligers kunnen altijd aangeven welk werk ze willen doen, op welk moment en met welke doelgroep(en).

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Buurtzorgteam Wijk en Aalburg/Andel geeft mensen de gelegenheid om op dinsdagmiddag 20 mei gratishun bloeddruk, BMI en bloedsuikergehalte te laten meten. Dat gebeurt in De Vlaeshoff, Wethouder van de Polstraat 21 in Veen. De koffie en thee staan klaar en mensen wordt gevraagd hun verzekeringspasje mee te nemen. Men kan deze middag ook terecht voor vragen over verpleging en verzorging thuis. Vrijblijvend binnen lopen kan van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Ook boekhandel Moving-On verhuist naar Nieuwe Es Ook evangelische boek- en cadeauschop Moving-On verhuist naar De Nieuwe Es. Op woensdagavond 14 mei, tijdens de opening van het nieuwe winkelcentrum in Sleeuwijk, zal er om 19.30 uur een receptie plaatsvinden in de winkel. Daarnaast heeft Moving-On rondom de opening van de nieuwe zaak nog andere activiteiten. Zo is Marianne Grandia op donderdag 15 mei van 10.00 tot 11.30 uur in aanwezig om haar nieuwe boek ‘Hemeldauw’ te presenteren en exemplaren te signeren. ‘s Middags zal Mirjam Wolters, leerkracht op basisschool de Morgenster in Sleeuwijk, vanaf 15.30 uur iets vertellen over de nieuwe meesters- en juffenbijbel ‘Super Samaritaan’, waarin ze zelf ook een aandeel heeft.

HA::JL>?@™


14 MEI 2014

ACTUEEL AFSCHEID WETHOUDERS Het gemeentebestuur van Aalburg stelt u graag in de gelegenheid om afscheid te nemen van de oud-wethouders:

Cees Schreuders Hermen Vreugdenhil Sylvana de Backer

GEMEENTEHUIS AALBURG

U wordt hiervoor uitgenodigd op donderdag 15 mei 2014 tussen 16.30 en 18.00 uur in het gemeentehuis van Aalburg, Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg.

Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: maandag t/m donderdag van 8.30 – 17.00 uur. vrijdag van 8.30 – 15.00 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

Wijk en Aalburg, mei 2014 Het gemeentebestuur van Aalburg Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Aalburg via 0416-698705.

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

WEGAFSLUITINGEN Aalburgsestraat te Wijk en Aalburg De Aalburgsestraat in Wijk en Aalburg, het gedeelte tussen huisnummer 33 en 47 ( D’ulven) wordt op 22 mei 2014 afgesloten. De rijbaan wordt deels voorzien van een nieuwe laag asfalt. Ook worden reparaties aan de goot en kolken uitgevoerd. Herrebeugel te Wijk en Aalburg De Herrebeugel wordt van 14 tot en met 16 mei afgesloten voor het doorgaande verkeer. In deze periode wordt onderhoud aan de bestrating van de plateaus uitgevoerd. Parkeerterrein Nieuwe Steeg Eethen Het parkeerterrein aan de Nieuwe Steeg in Eethen, nabij het sportcomplex van voetbalvereniging GDC wordt op 22 mei volledig afgesloten. Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de asfaltverharding kunt u deze dag geen gebruik maken van het parkeerterrein.

Verkeersmaatregelen en wijziging busroutes tijdens Kermis In verband met de kermis in Wijk en Aalburg wordt vanaf dinsdag 20 mei tot en met zaterdag 24 mei 2014 de Anjelierstraat ter hoogte van het marktplein afgesloten voor doorgaand verkeer. De Markt (marktstraatje) wordt tussen het parkeerplein en de Anjelierstraat afgesloten voor het verkeer. De bussen van Veolia buslijn 121 en de buurtbuslijn 227 rijden van 20 mei tot en met 24 mei een aangepaste route. De bussen rijden dan vanaf de Kromme Nol via de Polstraat, Kortestraat en Berenhoeksestraat naar de Perzikstraat v.v.. De bushaltes aan de Aalburgsestraat (marktplein), Anjelierstraat en de Bergstraat worden in deze periode niet door de bussen aangedaan. Op www.aalburg.nl en op www.haalmeeruitdeweg.nl kunt u informatie over wegafsluitingen vinden.

Ter voldoening aan het gestelde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer, maken wij bekend dat de volgende melding is binnengekomen: Op 7 april 2014 hebben wij van de heer Wink een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor de activiteit milieu, betreffende de inrichting aan de Veldstraat 32. Vastgesteld is dat de aangevraagde wijziging van de inrichting valt onder de reikwijdte van het activiteitenbesluit. De aanvraag is dan ook aangemerkt als melding in het kader van dit besluit. De stukken liggen ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Milieu’ van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. De kantooruren voor de terinzagelegging zijn dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8:30 tot 20:00 uur. Buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Voor inlichtingen kan het doorkiesnummer 0416 - 69 87 56 worden gebeld.

B O U W A C T I V I T E I T E N INGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen d.d.: Locatie: 05-05-2014 Polstraat 105 4261 BS Wijk en Aalburg

Omschrijving: Realisatie gesloten bronsysteem

Wij wijzen erop dat de mogelijkheid bestaat dat het college van B&W bij het verlenen van een omgevingsvergunning gebruikmaakt van de bevoegdheid af te wijken van enige bepaling(en) van het geldende bestemmingsplan (zoals bijvoorbeeld het bouwen op kortere afstand dan 3 m1 van de erfgrens). Indien belanghebbenden bij een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning willen vernemen of dit op de betreffende aanvraag van toepassing is, nodigen wij hen uit om deze omgevingsvergunningaanvraag bij de balie “Bouwen en Milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg te komen inzien (dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur). BESLUIT VERLENEN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Omschrijving: 06-05-2014 De Korten Bruggert 23 4266 ER Eethen

Datum verzending beschikking: 06-05-2014

Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken, kan binnen zes weken na de dag, volgende op de dag van verzending van de vergunning aan de aanvrager, op grond van artikel 7:1, juncto artikel 8:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens bestaat de mogelijkheid tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening.

Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de hoofdafdeling Grondgebied (VROM), tel. 0416-698700. Wijk en Aalburg, 14 mei 2014

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL


“Beleef het in Veen” SLA UW SLAG !

OP = OP! 499,-

399,-

LESLI JAZZ 4-DELIGE WICKER LOUNGESET • Deze loungeset heeft een aluminium frame met grijs wicker • Bestaat uit 2 stoelen met zwarte kussens, 1 bank met zwarte kussens en tafel met glasplaat.

549,-

399,-

LIMONE STAR 5-DELIGE TUINSET • 4 x verstelbare stoelen • 1 x tafel 160 x 100 cm met chique glasplaat (niet afbeeld). 308095/308108

304860

799,-

GARDEN IMPRESSIONS BRAZIL LOUNGESET • Loungen wordt pas echt genieten met deze comfortable wicker loungeset • Bestaat uit vijf delen, inclusief kussens en glasplaat

599,-

899,-

699,-

HARTMAN TUINSET SAN REMO • 4 San Remo Recliner stoelen en tafel 160 x 100 cm (niet afbeeld). • Deze luxe tuinset straalt pure luxe uit. De verstelbare aluminium stoelen bieden veel zitcomfort. 291776

302867

1299,-

998,-

GARDEN IMPRESSIONS ST. JOHN LOUNGESET • 5-delige hoekbank heerlijk comfortabel • inclusief 2 poefjes en tafel

809,-

599,-

HARTMAN TUINSET SIENA • 4 Siena Recliner stoelen en tafel 160 x 100 cm (niet afbeeld). • Deze luxe tuinset straalt pure luxe uit. De verstelbare aluminium stoelen bieden veel zitcomfort. 301553/308108

302868

Lafuma vanaf 119,-

OP = OP!

79,-

Weber BBQ vanaf 99,-

149,-

59,-

149,-

59,-

129,-

129,-

39,-

RELAX STOEL SUMMER

• Textileen • Traploos verstelbaar 307034

DIVERSE MERKEN LEVERBAAR:

Veen, Bagijnhof 19 Vrijdag koopavond

www.harensesmid.nl

LESLI LIVING TÊTE-À-TÊTE TUINBANK LUXE HARTHOUT UITVOERING 216743

EDCO BBQ STAAL HOUTSKOOLBARBECUE 306662

3 DELIGE LESLI MESH KOFFIESET TUINSET 304857


publicaties

Woensdag 14 mei 2014

actieperiode: 14 t/m 21 mei 2014

Magere Runderlappen

98

kilo KEUROKNALLER

Slavink per stuk

Biefstukreepjes 400 gram

VLEESWARENDUO

Rosbief en boterhamworst 100 gram per soort, samen

9, 00 1, 95 6, 25 3,

AANBIEDINGEN GELDIG T/M 17 MEI

THEO BARTEN, keurslager Voorstraat 2G, Almkerk 0183 - 409 847

www.theobarten.keurslager.nl

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

10

Voor de mooiste tuin Schapengras Festuca Glauca. Potmaat Ă&#x2DC; 17 cm.

Lavendula Hidcote Blauwbloeiend. Potmaat Ă&#x2DC; 17 cm. Per stuk 3.99

van 4.99 voor

1+1 GRAT IS

2.99

Maak uw eigen mini vijver! Zinken schaal

Orthomoleculair LUIKSE MARKT JAARBEURS UTRECHT ROMMELMARKT DRECHTWERK Gewichtsconsulente 8 + 9 Juni . 17 mei Vage klachten, slecht in je vel Binnen - Buiten. Kamerlingh Omnesweg 1 bel voor 1e gratis afspraak 700 Kramen mooie oude spullen. DORDRECHT deidealelijn.nu Entree â&#x201A;Ź 5,- Parkeren â&#x201A;Ź 2,- per dag 10.00 tot 15.00 uur 06-20915779 Toos vanaerlebv.nl Gratis entree b Tel. 0492-525483 en parkeren, Live muziek, BOUNDING GEDRAGSTHERAPIE b div. kinderattracties en catering VOOR HOND T.k z.g.a.n b facebook.com/ TE KOOP: Batavia fiets boundinghondgedrag PZ Strela hooischudders, lage instap, 7 versnellingen, Schoonhoven en omgeving wiersborden,hekjes en onderdelen. voorfietstas Hogedrukreiniger en weidepomp ongeveer 100km gereden De leukste BABY en KINDER kleding Alleen bellen 06-29534064 Tel. 078-6411054 vindt u natuurlijk op b b WWW.LMFASHIONS.NL Springkussen popcorn Beautysalon Care by Corrie info@lmfashions.nl NU Gezichtsbehandeling 25 euro!! suikerpinmach b 0184633217 clown schminkster goochelaar Gezocht hulp in de huishouding Langerak ranjakoe statafel koffieperco. 1x4 uur per 2 wkn b www.kinder-evenement.nl Papendr. NL sprekend b bWie wil voor mij wat binnenstad Vianen vertalingen documenten websites computerwerkzaamheden doen Bel 06-23364591 Engels Pools Turks Russisch Duits (tegen vergoeding)? b Frans Spaans Zweeds Litouws Ests Bel; 0345-682190 De grootste sortering avond4daagse www.eurovertaalbureau.nl snoepzakken v.a. â&#x201A;Ź 0.50 met cadeau b Etui met selutels verloren v.a. â&#x201A;Ź 1.00 bij DIGITAAL MONUMENT; Afgelopen vrijdag ben ik een etui Chantal mode & Bijjoux. portretinterview op dvd met 3 sleutels in Leerdam verloren Tel. 0786226486 / 0628253187 als cadeau of aandenken. Gaarne kontakt op www.digitaalmonument. 06-10858941 b jouwweb.nl. b TOERCARAVANS GEVRAAGD Ik ben op zoek naar een met SPOED !! zelfst. woonruimte met & CAMPERS a-contant of per bank 3 of 4 kamers Jos Hommel, Eikenlaan 30 Max. huur â&#x201A;Ź 600. Sprang-Capelle , Hoogste Prijs !! Tel. 0183-352160 0416-274672, 06-23633117

Visvoer

Diverse kleuren. Ă&#x2DC; 46 cm.

Vijverkorrels 3 mm. geschikt voor alle vijvervissen. Inhoud 5 liter.

van 12.95 voor

9.95

van 12.95 voor

Drijfplanten

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Lavendel

Diverse soorten, zeer geschikt voor gebruik in schalen. Per stuk 1.99

7.99

1+1 GRAT IS

15.000 m2 winkelplezier voor tuin, huis en dier! Tuincentrum Kolbach Veldweg 27a Rijswijk (Nbr.) T. 0183 441994 tuincentrumkolbach.nl

Openingstijden ma t/m woe. 09:30-18:00 uur do t/m vrij. 09:30-21:00 uur zaterdag 09:00-18:00 uur

Aanbiedingen geldig van 14-5 t/m 21-5-2014. Zolang de voorraad strekt. Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

Aangepaste openingstijden Rivas-locaties rond de feestdagen Voor verschillende locaties van Rivas Zorggroep gelden aangepaste openingstijden rond de feestdagen.

Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei) Tweede pinksterdag (maandag 9 juni)

FIFFY IS HET WAARD Spaar Air Miles voor Fiffy en geef haar een nieuwe toekomst

www.aap.nl airmiles.nl

AAP

Op deze feestdagen zijn de volgende afdelingen en poliklinieken gesloten: 3(%"$%"'"$',*"02"$'!-"+(*"'!& 3"' )(%"$%"'"$*& 3%('&,*"02"$'!-"+(*"'!& 3%('&"' )(%"$%"'"$*& 3 "('%)*"$)(+,' 3*(&(+"'+,,*"02"$'!-"+(*"'!& 3".+ 2('!"+/"'$%+/"'$%+'-",%')-','"#'+2 '"+!,/% &( %"#$(&."2(* %"#' 2(* !-%)&"%',%''"--,'(" 2"#' %"' '1+"(,!*)"'*"(%( ".'!,,*"02"$'!-"+/*$'()(.'.*&% ,.(% '+/$'"'+,* %"' ).*"# &" '&%.*, %'* -%"*()'"' +,"#' ($,"#'++, '2"#'2($*+-",**.'!*,/%$(&(&!-'&"%".*"'' "'!,,*"02"$'!-"+,2($' ((*&*"'(*&,"(.*()'"' +,"#'*('+, '%,-&,".+(* %"#' ($"#$,-()///*".+'%

Rivas Zorglijn 0900-8440 www.rivas.nl


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

11 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Super Samaritaan

Groep 8A krijgt workshop van illustratrice Prentenbijbel

‘Veel oefenen en fouten maken’ UITagenda Weten wat er in jouw regio te doen is? Ga voor de actuele UITtips naar: www.hetkontakt.nl.

vrijdag 25 mei BEURS EN WORKSHOP

Verenigingsmarkt Het Verlaat, Almkerk

Nieuws DONDERDAG OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Opening van nieuw Sleeuwijks winkelcentrum

Sportnieuws DIT WEEKEND OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Al het laatste sportnieuws uit Heusden en Altena

Vacaturebank Check de laatste vacatures op www.hetkontakt.nl

Groepsleerkract (v/m) Zomerbaan transportbedrijf

Mijn nieuws Altijd zelf redacteur willen worden? Plaats je eigen nieuws op onze site en deel het op social media als Facebook en Twitter.

Een van de eerste vragen die Marijke ten Cate krijgt van Tijn en Myrthe uit groep 8A is of ze een portret van hun meester Gert en juf Joany kan maken. İĩĢĢIJĴĦħĨš Van die vraag wordt de illustratrice een beetje verlegen, maar de meester en juf dagen het duo uit om dan zelf een portret te maken. Een paar lijntjes, wat pastelkrijt en binnen no-time staat Maria op het papier van de flapover voor in het lokaal van groep 8A van De Morgenster. Als Marijke ten Cate aan het tekenen gaat, ziet het er heel eenvoudig uit. “Een kwestie van heel veel oefenen en vooral ook veel fouten maken”, stelt ze de klas gerust. Maar indrukwekkend is het toch. Ook al is Marijke professioneel illustrator van diverse kinderboeken en onder andere de Prentenbijbel. De illustratirice zat ook in de jury van de schrijfwedstrijd die het Nederlands Bijbel Genootschap (NBG) ter ere van hun 200-jarig bestaan uitschreef onder meesters en juffen van basisscholen in Nederland. De opdracht: een bijbelverhaal herschrijven voor groep 6, 7 en 8. Kinderen maakten hier tekeningen bij. “Ik las eigenlijk alleen de verhalen van tekeningen die ik leuk vond”, biecht Marijke op. En daar zat ook het winnende verhaal van juf Mirjam Wolters van De Morgenster bij. Zij schreef het verhaal ‘Super Samaritaan’, naar het bijbelse de Barmhartige Samaritaan, en won daarmee de wedstrijd. Kinderen uit groep 8 maakten tekeningen bij het verhaal van juf Mirjam. De tekeningen van Thomas Overduin en Noëlle Sterrenburg uit 8A hebben een plekje bij het verhaal in het boek gekregen. Om de winnende juf en kinderen te belonen stond er donderdag een keer geen taal en rekenen op het lesprogramma, maar een workshop door Marijke ten Cate. Voordat het zover was kreeg directeur Wim Marinissen het boek ‘Super Samaritaan’, met het verhaal van juf Mirjam, maar ook van andere meesters en juffen in Nederland, overhandigd. En er was een grote slagroomtaart voor groep 8. Toen die eenmaal op was, en dat duurde niet zo

™BVg^_`ZiZc8ViZhX]ZihiÈZkZcÉBVg^Vkddg\gdZe-6kVc9ZBdg\ZchiZg#

heel lang, vertelde Johan van het NBG hoe het vertalen van de bijbel eigenlijk in zijn werk gaat. Dat de bijbel niet in het Nederlands geschreven was, maar in het Hebreeuws en het Grieks, dat wisten de kinderen allemaal wel. En ook dat er vroeger op boekrollen van Papyrus werd geschreven. Maar dat kinderen in een heel ver verleden soms wel een uur of twee luisterden naar verhalen die hun ouders vertelden, daar kon deze moderne jeugd zich maar weinig bij voorstellen. En dat veertien mensen zeven jaar hebben gewerkt aan de bijbelvertaling van 1600 pagina’s was voor hen nieuws. Marijke ten Cate maakte de prenten voor de Prentenbijbel in een kortere periode, maar deed er toch nog twee jaar over. En daar kwam heel veel bij kijken legt ze de klas uit. “Als ik iets

moet gaan tekenen lees ik het verhaal eerst snel door. Dan maak ik vast wat schetsjes die eigenlijk nog helemaal nergens op lijken. Ik probeer dan maar wat. Dan lees ik het verhaal nog eens goed, probeer me er echt iets bij voor te stellen en ga ik verder met het maken van grotere schetsen.” En die zien er al heel mooi uit, blijkt als Marijke enkele van die grote schetsen laat zien. Net als de ‘onbenullige’ schetsjes in het schetsboek van de illustratrice. “In de prentenbijbel komen bepaalde personen meerdere keren terug. Het is dan belangrijk dat je zo’n figuur goed in je vingers hebt, want je wil die steeds hetzelfde tekenen. Dus oefen ik altijd uitgebreid, op uitdrukkingen, maar ook om zo’n figuur van verschillende kanten goed te kunnen tekenen.” Nadat Marijke nog meer over

haar werk heeft verteld, bijvoorbeeld dat ze ook altijd rekening moet houden met waar de tekst komt, dat ze de lijnen in inkt vastlegt als ze de schets helemaal goed vindt en dat ze werkt met plakkaatverf, wordt er een ris aan vragen op de illustratrice afgevuurd. Bijvoorbeeld hoe lang ze per dag tekent en waar, of ze geen zere handen krijgt en hoe ze de gloed van vuur tekent. Als alle vragen beantwoord zijn mogen de kinderen zelf een bijbelverhaal gaan tekenen. Marijke heeft hiervoor het verhaal van de eerste discipelen gekozen. Stapsgewijs leert ze de leerlingen hoe ze het tekenen van het verhaal op zouden kunnen pakken. Of het ook helpt om meester Gert en juf Joany te tekenen zal moeten blijken. Maar die uitdaging willen Tijn en Myrthe graag aangaan.

Koesterdag groot succes Kunst en licht voor molen ĴĢįĨĢīġĞĪš Geen super mooi weer, maar wel een supergezellige middag voor de bezoekers en deelnemers van de Koesterdag in Werkendam. Het was afgelopen zaterdag één groot feest in en rondom verzorgingshuis Goezate. De IOS - een samenwerkingsverband tussen Muziekvereniging Irene, De Ouwe Drijverschuit en shantykoor De Biesbosch - is geslaagd in de doelstelling om de bewoners van het Werken-

damse verzorgingstehuis een leuke middag te bezorgen. Dit mede dankzij Autobedrijf Den Breejen, Businessclub De Buurman, Montagebedrijf Van der Giessen, Rabobank Altena, SRV-man Gerrit van der Steenhoven, Slagerij Van den Heuvel, Aannemingsbedrijf Hakkers, de Historische Vereniging, Transportbedrijf L. A. van den Heuvel, Vishandel Struik, IJssalon Pinokkio en natuurlijk het personeel en de vrijwilligers van het zorgcentrum.

ijĢĢī š Mevrouw Van Ballegooijen stelde zaterdag als oud-eigenaresse van de Veense korenmolen de vorig jaar op de omloop aangebrachte LEDverlichting in werking. Dit deed ze door symbolisch het lichtknopje om te zetten, waarbij de toepasselijke spreuk ‘Zijn licht niet onder de korenmaat zetten’ werd onthuld. Ook degene die de spreuk aanreikte, mevrouw Riet ‘t Lam uit Veen, werd in het zonnetje gezet. Daarna onthulden

burgemeester Fons Naterop en de Heusdens kunstenares Adry Deekens–van Gorp een bijzonder werk van Adry. Speciaal voor de Veense Korenmolen De Hoop heeft Adry een serie schilderijen gemaakt op oud molenzeil van de Veense molen. De serie van vijf molendoekschilderijen is te bewonderen tijdens de normale openstelling van de molen.

q WWW.ADRY.NL/MOLENZEILKUNSTWERKEN.NL

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

™:Zc\ZoZaa^\Zb^YYV\^c<dZoViZ#

FOTO: AGNES VAN NOORLOOS

™6Ygn9ZZ`Zch"kVc<dgeZcWjg\ZbZZhiZgCViZgde#


publicaties

Woensdag 14 mei 2014

12

Crocante VLEESWARENKOOPJE

Bij 100 gram gebraden ribeye

LUTLP 7HZHY4HSHT

GRATIS 100 GRAM SELLERIESALADE TROTS VAN DE KEURSLAGER

Crocante

Blijedije spiesen

160

100 gram

ELKE 4DE GRATIS

TIP VAN DE KEURSLAGER!

KEURSLAGERKOOPJE

Shoarma pakket

BBQ steaks

Vlees, saus, broodjes

695

3 stuks

650

0UKVULZPZJOLTHYR[ Aanbiedingen zijn geldig van 12 t/m 17 mei

SPECIAL

(aPH[PZJOLZMLLY L_V[PZJOL[LU Z^PUNLUKLT\aPLR LUPUKY\R^LRRLUKL KHUZZOV^ZLU]LSLRYHTLU

TON SCHOON TON SCHOON, Kortestraat 28,GAalburg, & J VOS

Kortestraat 28 Witboomstraat 23 0416-691194, www.schoon.keurslager.nl Aalburg Veen G & J VOS, Witboomstraat 23, Veen, 0416-691194 0416-691380 0416-691380, www.vosveen.keurslager.nl www.schoon.keurslager.nl www.vosveen.keurslager.nl

www.premere nl

Daar kan je op rekenen!

Altijd

=VSNVUZVVRVW-HJLIVVRWPHaaHJLU[LY

GRATIS

^^^WPHaaHJLU[LYUS

Premere online drukkerij | Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan | info@premere.nl

PLUS

LEEUWEKEUR OCCASIONS

P

parkeren

COMFORT

HET GAAT TENSLOTTE OM UW NIEUWE AUTO! Peugeot 106 AUTOMAAT Stuurbekr / 87.000 km Peugeot 107 XR ABS/CD Speler/Stuurbekr. Peugeot 107 XS 5-drs Airco/Cd speler/Lichtmet. Peugeot 107 Peugeot 207 Peugeot 107 XS 5-drs Airco/CD speler Active nw.mod AUTOMAAT SW XS Station1.6 VTi Peugeot 1007 Gentry 1.6 AUTOM. Zijschuifdeuren/Airco Peugeot 106 AUTOMAAT Stuurbekr / 87.000 km 5-drs Airco/CD speler Panoramadak/Climat/Trekh. Peugeot 107 XR ABS/CD Speler/Stuurbekr. 2012 - Zwart met. 2008 - Grijs met. Peugeot 107 XS 5-drs Airco/Cd speler/Lichtmet. â&#x201A;Ź 9.650,â&#x201A;Ź 8.250,Peugeot 107 XS 5-drs Airco/CD speler Peugeot 1007 Gentry 1.6 AUTOM. Zijschuifdeuren/Airco Peugeot 206+ Urban Move 5 drs 1.4i Mistlamp/Cruise 2x Peugeot 207 XS 5-drs 1.4 VTi Airco/Cruise/CD Peugeot 207 SW Station 1.4 Airco/CD speler Peugeot 207 XS SW Station HDi Pan.dak/Leder/Trekh. Peugeot 208 Active 5-drs 1.4 HDi AUTOM. Navi/PDC Peugeot 307 SW Station 1.6 Climat/Cruise 63.000 km Peugeot 308 Premiere 5-drs 1.6 VTi Navi/Pan.dak/PDC Peugeot 3008 ST 1.6 VTi Navigatie/Panoramadak/LMV Peugeot 407 SW Station 1.8 16v Climat/Cruise/LMV Mitsubishi Colt 5-drs 1.3 Airco/LMV/Trekhaak Fiat Punto Dynamic 1.4 Climat/Cruise/LMV Peugeot 208 Peugeot 308 Toyota Aygo Leder zwart/Airco/LMV Urban Soul 5-drs 1.2 VTi Sportium 5 drs 1.6 THP Navigatie/Climat/Cruise Navigatie/LMV/Climat 2012 - Toyota Corolla Verso 1.6i Airco/ABS/Radio CD Daihatsu Materia Airco 2013 - Zwart met. Blauw met. Volkswagen Jetta 1.6i Airco/Cruise/CD speler â&#x201A;Ź 14.950,â&#x201A;Ź 17.950,Kia Soul 1.6 X-tra 5-drs Navigatie/LMV/Mistlampen

1998 2011 2010 2012 2005 1998 2011 2010 2012 2005 2012 2008 2008 2008 2013 2007 2011 2010 2009 2006 2006 2007 2006 2007 2007 2010

Rood met. Grijs met. Antr. met. Zwart met Zwart met. Rood met. Grijs met. Antr. met. Zwart met Zwart met. Zilver met. Zilver met. Zilver met. Grijs met. Antr. met. Grijs met. Zwart met. Parelm.wit Zilve rmet. Antr.grijs Grijs met. Zwart met. Beige met. Zilver met Grijs met. Zwart met.

EEN GREEP UIT ONS OCCASIONAANBOD

Automaat /Airco Kia Picanto 1.1 EX 5-drs zwart â&#x20AC;&#x201C; 2007 - 89.200 km â&#x201A;Ź 6.395,-

Cruise/Airco Kia Venga 1.4 Pluspack 5-drs zwart â&#x20AC;&#x201C; 2013 - 3.400 km â&#x201A;Ź 18.695,-

Lm velg /Airco Kia Picanto 1.1 Shoeby 5-drs zwart â&#x20AC;&#x201C; 2011 - 74.000 km â&#x201A;Ź 7.895,-

Navi /Airco Kia Optima 2.0 Hybrid 4-drs zwart â&#x20AC;&#x201C; 2013 - 4.700 km â&#x201A;Ź 30.995,-

Kia Carens 1.6 Businesspack Cruise/Navi/Airco Kia Sportage 1.6 Pluspack Cruise/Navi/Airco Kia Sportage 1.6 X-ecutive Plusp Cruise/Navi/Airco Kia Sportage 1.6 X-ecutive Plusp Cruise/Navi/Airco Kia Venga 1.4 Comfortpack Cruise/Airco BMW 318i Executive 4-drs Navi/Xenon/Pdc/Airco Kia Ceed 1.4 X-tra SW Airco Kia Picanto 1.2 Pluspack 5-drs Sunroof/Airco Kia Soul 1.6 X-tra Airco Kia Ceed 1.4 X-tra SW Airco Kia Picanto 1.0 Base Airco 3-drs Skoda 1.4 Spirit + SW Automaat/Airco Opel Meriva 1.4 Cosmo MPV Airco Ford Focus 1.6 TDCI Futura SW Navi/Airco Kia Sportage 2.0 Executive Airco Kia Picanto 1.0 LXE X-tra Mazda Demio 1.5 Exclusive Airco Nissan Micra 1.2 Acenta 3-drs Airco Ford Ka 1.3 Briels Airco

beige zwart beige beige antraciet blauw antraciet rood antraciet beige antraciet antraciet blauw zwart blauw oranje groen antraciet blauw

2013 2013 2011 2011 2011 2006 2010 2013 2009 2008 2011 2007 2007 2006 2005 2006 2003 2003 2004

19.200 km 21.500 km 31.000 km 65.000 km 36.600 km 139.500 km 59.200 km 10.000 km 68.000 km 52.000 km 7.600 km 98.700 km 102.500 km 144.000 km 138.000 km 105.800 km 133.800 km 70.000 km 90.000 km

â&#x201A;Ź 24.895,â&#x201A;Ź 24.795,â&#x201A;Ź 21.895,â&#x201A;Ź 20.895,â&#x201A;Ź 14.295,â&#x201A;Ź 11.595,â&#x201A;Ź 11.495,â&#x201A;Ź 11.395,â&#x201A;Ź 10.595,â&#x201A;Ź 8.695,â&#x201A;Ź 7.695,â&#x201A;Ź 7.595,â&#x201A;Ź 6.995,â&#x201A;Ź 6.895,â&#x201A;Ź 6.595,â&#x201A;Ź 3.895,â&#x201A;Ź 3.895,â&#x201A;Ź 3.795,â&#x201A;Ź 2.895,-

* VAN MUIJLWIJK TOPSELECTIE LENTE FINANCEAKTIE! ( KIJK OP WWW.KIA-SCHELLUINEN.NL )

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

1.950,6.250,6.500,7.350,3.950,1.950,6.250,6.500,7.350,3.950,10.850,8.350,7.450,8.450,13.850,8.495,14.450,16.350,10.650,4.950,5.350,4.850,7.450,7.350,8.450,12.850,-

Autobedrijf

DE GROOT Steenweg 1 - Heusden Telefoon 0416 66 11 65 www.degroot.peugeot.nl

nieuwbouw gereed najaar 2014

Autobedrijf Van Muijlwijk Kerkweg 10, Schelluinen Telefoon 0183-621710 voor meer occasions www.kia-schelluinen.nl

Al meer dan 20 jaar uw officieĂŤle Kia dealer


$CFGPKPJGV)TQGP Hanging Basket Diverse perkgoed Normaal € 6,99

Geranium

Nu slechts € 2,99

NRSHU G H R J V Q H 1HUJ

1HUJHQVJR HGNRSHU

Hang / Staand P12

Vlijtig Liesje

Diverse Kleuren Normaal € 1,49

p/stuk € 1.99

Nu slechts € 0,69

3 stuks

Nu slechts € 3,99 Garvinea (Gerbera)

Aanbiedingen geldig van 15 mei t/m 20 mei 2014

Mix mand vijver planten

Diverse kleuren, P 17

Diverse soorten P18 Normaal € 14,99

Zuurstof planten

Nu slechts € 3,99

Nu slechts € 9,95

Diverse soorten P. 11 p/stuk € 3.29

Normaal € 5,99

3 stuks

Eco-Style Meststof 1kg

Nu slechts € 5,99

Voeding voor Buxus, rozen,

Rododendron, klimplanten en hortensia. Normaal € 6,95

Nu slechts € 4,99

Drijfplanten verschillende soorten

Nu slechts € 6,99

Terrasvijvers verschillende soorten

Al vanaf € 6,99

Pluk Paprika Potmaat 14 cm

Normaal € 7,99

Nu slechts € 4,99

Insecten Hotel

Patiofruit boom

24 x 14.5 x 49.5 cm

Appel, Peer, Pruim &

Normaal € 34,95

kers.

Nu slechts € 29,95

Normaal € 15.95

Nu slechts € 11,95

Diverse Tekstborden Diverse kleuren en afmetingen

Nu vanaf € 4,95

GroenRijk Branderhorst De korten bruggert 39 Eethen 0416-351112KP W V P G I GK V K W P G 'V

www.groenrijk.nl

Mini Garden op poten 80 x 50 x 50 cm

Normaal € 39,95

Nu slechts € 29,95

Pluk Tomaat Potmaat 14 cm

Normaal € 7,99

Nu slechts € 4,99


NAAR BUITEN

KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! DECO HOCKER

SPECTRUM MUURVERF

GLYHUVHYDULDQWHQ WUHQG\JHVWRIIHHUG [FP

9.95

NRUWHPRXZ GLYHUVHNOHXUHQ DFU\O PDWHQ6;/

APP EN RELAX TABLET KUSSEN

GESA ZITKUSSEN

PHWKDQGLJHRSEHUJYDNNHQ YRRUWDEOHWHQDFFHVVRLUHV LGHDDOYRRURSGHEDQN RILQGHDXWR JHVFKLNWYRRU DOOHSRSXODLUH IRUPDWHQWDEOHWV

GLYHUVHNOHXUHQ NQRRSV [[FP

3.49

HANDDOEK MET CAPUCHON GLYHUVHSULQWV]RDOV 0HJD0LQG\. 0HJD7RE\ HQ%XPED [FP

3.98

(OGHUV 

LUXE BADDOEK

0.49

1.65

(OGHUV 

3.49

4.89

(OGHUV 

JONGENS EN MEISJES ZWEMKLEDING YHHOYHUVFKLOOHQGH PRGHOOHQHQSULQWV YDQDIPDDW

(OGHUV 

DAMES TOP

GLYHUVHYDULDQWHQ strapless:RQHVL]H singlet:PDWHQ6;/

2.99

CAMPING VOUWBED

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQ [FP

LUXE WASHAND NDWRHQ [FP

5.95

2.79

PHWDSSOLFDWLH KRPHRIIORZHUV ZKLWHJUH\ZDVK FD[FP

(OGHUV 

[FP

CHAMPION VOETBAL Â&#x2018;FP

ROTAN BLOEMENMAND

2.49

(OGHUV 

INTEX LUCHTBED MET RUGSTEUN

LQFOJURQGSHQQHQ FD[[FP

5.99

13.79

1.99

UITVOUWBAAR VOETBALDOEL

4.49

EU RO P ES E IT! TO P KWALITE

MUURVERFSET ANTI-SPAT GHOLJ

(OGHUV 

MEISJES TRUI PDWHQ 

YHUVFKLOOHQGH YDULDQWHQ PO

GLYHUVHNOHXUHQ DOXPLQLXP FD[[FP

RE EXTR A ZWA IT KWALITE !

2.79

(OGHUV 

20.95

DENIM SHORT GLYHUVH YDULDQWHQ SRFNHW PDWHQ 6;/

5.99

2.29

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

DAMES AJOUR TRUI

T/M DINSDAG 20 MEI 2014

DOVE BODYLOTION

ODWH[ZLW YRRUELQQHQHQEXLWHQ GHNNHQGHQVFKUREYDVW OLWHUYRRUP

(OGHUV 

VAN WOENSDAG 14 MEI


publicaties

Woensdag 14 mei 2014

16

t/m 24 mei 2014 U herkent de happy-artikelen aan het speciale happy-label.

happy deals! op alle happy % 0RTING artikelen* 3 KO Tot en met zaterdag 24 mei a.s. hebben we een heleboel happy deals voor u bij Ballegooyen Modes! RUIM 3.000 ARTIKELEN HEBBEN WE VOORZIEN VAN HET HAPPYLABEL. Voor al deze artikelen geldt een korting van maar liefst 30 procent!* Ook op onze webshop vindt u happy deals!

0RT% % 0R3 ING 3 O K KO TING ppy deals hadeals happy

Molenkade 25 | 4271 AE Dussen | T 0416-391230 | www.ballegooyenmodes.com Geopend van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Raamposter cadeau bij geboortekaartjes!

Lennard n jongen! Hoera, ee 02-05-13 13:57

Anne Lotte

Hoera, ee n meisje! Naamposters.indd

Jasper & Merel

Bij bestelling vanaf 50 geboortekaartjes ontvangt u een raamposter met de naam van uw kindje(s).

3

ons op Twitter!

@hk_werkendam @hk_aalburg @hk_woudrichem @hk_heusden @tomoostra @BrittaAlink @MarjovAndel @JannekeKok

Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200

www.hetkontakt.nl

De Groot Drukkerij bv, Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311, www.degrootfamiliedruk.nl Chr. Boekhandel, De Parel, Kleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland Kantoorboekhandel Groot-Ammers, Voorstraat 5, Groot-Ammers Chr. Boekwinkel De Bouwsteen, Lindenstraat 2, Bleskensgraaf

www.degrootfamiliedruk.nl

Hoera, ee n tweeling! Naamposters.indd

5


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

17 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Alpe d’HuZes

Team De Hoven is er klaar voor Namens vmbo Het Gilde (Gorinchem) en De Schans (Sleeuwijk) proberen komende maand zestien fietsers de Alpe d’Huez te beklimmen voor het goede doel. door Robert van der Hek Het is een gemêleerd gezelschap dat namens de scholen, beide onderdeel van CS De Hoven, deelneemt aan Alpe d’HuZes, legt decaan René van Vugt (Giessen) uit: “Er doen in totaal zeven leerlingen mee, begeleid door zeven docenten. Daarnaast fietsen één ouder en een dochter van een van de docenten mee.” Volgens Van Vugt wordt het initiatief op beide scholen goed ondersteund: “Er wordt erg meegeleefd. De leerlingen hebben met diverse acties veel geld opgehaald. We hebben al bijna ons streefbedrag van 40.000 euro binnen.” Strijkstok De ‘strijkstokaffaire’ binnen de Alpe d’HuZes-organisatie die afgelopen jaar naar buiten kwam, wat dit jaar heeft geleid tot aanzienlijk minder deelnemers én sponsorgelden, was voor de scholengemeenschap geen reden om niet deel te nemen. “Het is jammer dat er niet transparant is gecommuniceerd over de besteding van de gelden”, stelt Van Vugt. “Een logisch gevolg is dat er minder fietsers zijn en er dus minder wordt opgehaald. Maar als er één jaar geschikt is om deel te nemen, is het dit jaar wel. De organisatie ligt onder een vergrootglas en de kans dat het geld op de goede plaats terechtkomt is nu wel heel groot. Bovendien: als niemand iets doet, wordt KWF Kankerbestrijding daar zeker niet beter van.”

Team Een overzicht van de fietsers die namens vmbo Het Gilde en De Schans de uitdaging aan zullen gaan: René van Vugt, Wim Kuijpers, Johan van der Sande, Wim Hijmans, Jaap Visser, Geert de Heus, Bart de Heus, Wesley van Loon, Jaap Harm Woltman, Ricardo Woltman, Henk Woltman, Bart van Zanten, Rik van der Ham, Michiel de Ruyter, Marije Kuijpers en Daniëlle de Groot.

Dat was het financiële aspect, Alpe d’HuZes is toch vooral ook een sportief evenement. Ga er maar aan staan: de beruchte Alpenreus laat zich niet graag bedwingen, laat staan meerdere keren. “Het gevarieerde binnen het team zit hem ook in de fietsachtergrond”, zegt Van Vugt. “We hebben een voormalig profwielrenner binnen het team, waar andere teamleden voordat ze aan de uitdaging begonnen nog nooit op een racefiets hadden gezeten.” Vervolgens: “Bart de Heus, één van de leerlingen die meefietsen, heeft zelf kanker (Hodgkin) gehad. Zijn familie gaat mee tijdens Alpe d’HuZes om de nare periode positief af te sluiten. Dat maakt het wel heel bijzonder.” René van Vugt zet als fanatiek fietser in op het maximum aantal beklimmingen: zes dus. “Ik train op dit moment gemiddeld vier keer in de week, waarbij ik eenmaal per week een wedstrijdje probeer te rijden bij wielerclub de Mol in Dordrecht. Zodoende doe ik ook wat intervaltraining op.”

™=Zi8H9Z=dkZc"iZVbbZihiVVcYYZgYZkVcgZX]ihGZc‚kVcKj\i#

Nog een paar weken en dan is het zover: op maandag 2 juni slaat het team op een camping onderaan de Alpe d’Huez zijn tenten op. Op donderdag 5 juni moet het vervolgens gaan gebeuren. Van Vugt ziet het met vertrouwen tegemoet: “Na maanden van voorbereiding komt het nu opeens dichtbij. Het is goed zo: ik kijk er naar uit.”

GO-team 2014

‘Ik verwacht een cultuurshock’ Twaalf jongeren vertrekken in juli naar Makassar, Indonesië. Voornaamste doel: ‘mensen helpen door liefde uit te delen’. door Marjo van Andel-van ‘t Hoff Ze kunnen bijna niet wachten tot ze vertrekken: het GO-team 2014. Maar pas op 18 juli begint de reis naar Makassar in Indonesië echt voor de twaalf jongeren van het team. Tot die tijd vullen zij hun tijd met allerlei acties en klussen om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen. “We willen voor iedereen, behalve voor de drie begeleiders, de helft van het ticket bij elkaar sparen. Al het geld dat we daarbovenop bij elkaar verzamelen nemen we mee om daar te be-

™=Zi<D"iZVb'%&)edeZaidbcVVg>cYdcZh^…iZkZgigZ``Zc#

steden voor de bevolking”, vertelt Karen Hak uit Genderen. Mede door toedoen van haar zus vertrekt zij in juli naar Indonesië. “Zij maakte jaren geleden ook zo’n reis en kwam toen met supervette verhalen thuis. Ik hoefde dan ook geen twee seconden na te denken toen deze kans voorbij kwam.” Ook medereiziger Erik den Ouden hoefde niet lang over zijn deelname na te denken. “Mijn vriendin Nienke en ik wilden altijd al een reis maken om ergens vrijwilligerswerk te gaan doen. Dus toen er informatie werd gegeven over deze reis, keken we elkaar aan en wisten we ‘dat wordt het’. Ik denk dat God er mooie dingen gaat doen, en dat we sterker in ons geloof komen te staan. Maar ik wil de bevolking daar ook gewoon graag een handje helpen.” De reis die Karen en Erik gaan maken, samen met Aldert, Gerald en Sanne, Ilse, Janneke, Jeroen, Jesse, John, Nienke en Silvie, wordt begeleid vanuit Youth with a Mission in Heidebeek. “We hebben voor ons vertrek een voorbereidingsweekend, dan zijn we twee weken in Indonesië en daarna wordt de reis afgesloten met andere jongeren die ergens anders zijn geweest. Een ander voordeel van reizen via deze organisatie is dat zij bekend zijn daar: zij hebben onderdak geregeld en zorgen ook dat we aan de gang kunnen. We mogen bijvoorbeeld getuigenissen geven in de gevangenis, op het strand en in een winkelcentrum, een soort kindernevendienst verzorgen, een vrouwencontactochtend bezoeken. Maar ook moeten er praktische klussen gedaan worden, zoals gebouwen opknappen en verven.” Daarnaast heeft de groep al diverse praktische tips gekregen. “In Makassar zijn vrouwen bijvoorbeeld nog ondergeschikt. Ik mag bijvoorbeeld geen leiding geven, dat moet door een man gebeuren. En ook is het handig om te weten dat 97 procent van de bevolking in het gebied Islamitisch is,” legt Karen uit. Zowel Erik als Karen denken wel dat ze zichzelf tegen zullen komen tijdens de reis. “Ik verwacht een cultuurshock. Denk alleen maar aan het toilet: dat is gewoon een gat in de grond.” Erik vult aan: “En je krijgt natuurlijk een heel realistisch beeld. Je zegt wel makkelijk dat je het in Nederland goed hebt, maar als je daar tussen de straatkinderen rondloopt, heb je er pas écht een beeld bij.” Het GO-team 2014 houdt zaterdag 17 mei een benefietconcert in de gereformeerde kerk in Genderen, aanvang: 19.30 uur. Meer over het team, (doorlopende) acties en de veiling:

q WWW.GO2014.NL


Korenfestival Werkendam zaterdag 24 mei


Korenfestival Werkendam ‘Hopen op mooi weer’

Het gaat goed met shantykoor De Biesbosch. We bestaan inmiddels zes jaar en dit jaar organiseren we samen met ondernemersvereniging DES voor de tweede keer het Korenfestival in Werkendam. Voor deze editie hebben we welgeteld negen koren weten te strikken, die in Werkendam mooie en gezel-

lige liederen ten gehore zullen brengen. Ik ben blij dat deze koren zaterdag 24 mei naar Werkendam willen komen, want zo’n evenement organiseren lukt je niet alleen. Waar het vorig jaar wat koud en grijs was, hoop ik dat we dit jaar beter weer kunnen verwachten. Dat is niet alleen

zaterdag 24 mei

voor de koren en het publiek aangenaam, maar ook voor de ondernemers in het centrum van Werkendam. Want ook zij varen wel bij veel bezoekers.

geldt voor het Korenfestival op 24 mei. Laten we er met z’n allen een gezellige dag van maken!

Zoals gezegd gaat het goed met ons gezellige koor, al zouden we nog wel wat mannelijke zangers kunnen gebruiken. Iedereen is welkom en hetzelfde

Ton Cornet Voorzitter shantykoor De Biesbosch

‘Een dansje wagen op vrolijke noten’ Voor de tweede keer organiseert de ondernemingsvereniging DES in nauwe samenwerking met het Werkendamse shantykoor De Biesbosch het shantykorenfestival . Dit festival vindt plaats in het winkelcentrum van Werkendam op drie verschillende podia. Net als vorig jaar zullen negen koren hun liederen ten gehore brengen. Dit zal zeker weer veel mensen naar het centrum trekken

om gezellig mee te zingen en wellicht nog wel een dansje te wagen op de vrolijke noten van deze muziek voor jong en oud. In 2013 was de temperatuur niet echt aantrekkelijk, maar dat kon de pret niet drukken. We hopen dat op zaterdag 24 mei de weergoden ons beter gezind zijn, zodat er nog meer publiek komt genieten van dit muzikale festival. Dit evenement wordt mede mo-

gelijk gemaakt door de nieuwsblad Het Kontakt en daar zijn wij als DES zeer erkentelijk voor. Het blijkt dat als we met elkaar ons beste been voorzetten er zeker iets moois van te maken is. Het programma voor deze dag en welke koren er komen zingen kunt u natuurlijk terug vinden in deze speciale bijlage van Het Kontakt, zodat u niets hoeft te missen. Dit Werkendamse Shantyko-

‘Een feest voor bezoekers’ Op zaterdag 24 mei vult het centrum van Werkendam zich met muziek: het is weer tijd voor het Korenfestival. De leden van negen koren combineren vakmanschap met enthousiasme en brengen veel gezelligheid naar het Plein. In onze kernen zingen veel mensen in een koor. Vier van deze koren ziet en hoort u op het festival: het shantykoor De Biesbosch, havenkoor Vissershang, meidenkoor Woest Genoegen en shantykoor Muiterij Kantje Boord. Daarnaast verwelkomen wij met veel plezier de andere koren uit de regio. Alle deelnemers zullen zich van hun meest muzikale kant laten zien. Muziek is voor velen een bron van ontspanning en vreugde. Van jong tot oud, we luisteren allemaal veel naar muziek. Zelf muziek maken is voor veel mensen ook een hele fijne hobby. Kortom, met het Korenfestival gaan we wederom een hele gezellige dag tegemoet. Een dag waarop we niet alleen

naar de samenzang kunnen luisteren, maar ook elkaar kunnen ontmoeten en er even voor elkaar kunnen zijn. Hartelijk dank aan allen die zich hebben ingezet om dit festival weer te organiseren. In het bijzonder noem ik daarbij graag shantykoor de Biesbosch, winkeliersvereniging DES en nieuwsblad Het Kontakt. In onze gemeente mogen we ons verheugen met vele inwoners die zich regelmatig en met plezier inzetten om een ander een fijne tijd te bezorgen.

renfestival is zeker een reden om naar Werkendam te komen en dan gelijk ons uitgebreid winkelaanbod een bezoek te brengen om uzelf te verwennen. Wij als DES zijn er klaar voor in ieder geval. Tot ziens in ons gezellige centrum.

Ton Visser Voorzitter ondernemersvereniging DES

Parkeren

Als burgemeester ben ik daar bijzonder trots op. Ik wens de organisatoren en deelnemers veel succes en het publiek vooral veel warmte en gezelligheid toe.

Carla G.J. Breuer Burgemeester Werkendam

Dagindeling Korenfestival 24 mei 2014 Werkendam Advies; Parkeren P-terrein partycentrum De Kwinter, Hoofdlanden 1, Werkendam Deelnemers worden v.a. 10.30uur ontvangen in partycentrum De Ontmoeting ( 4) , Hoogstraat 32, Werkendam Tijdsindeling:

Podium 1 Merweplein

11.00 - 11.15

Opening /Welkomwoord

Podium 2 Kruisstraat

Podium 3 Plein

11.30 - 11.55

Shantykoor de Biesbosch

Woest Genoegen

ZJO!On

12.05 - 12.30

Havenkoor Vissershang

Muiterij Kantje Boord

Recht zo die gaat

12.40 - 13.05

Maasmaten

Hoekse Tranentrekkers

Bravoer

13.15 - 13.40

ZJO!On

Shantykoor de Biesbosch

Woest Genoegen

13.50 - 14.20

Recht zo die gaat

Havenkoor Vissershang

Muiterij Kantje Boord

14.30 - 14.55

Bravoer

Maasmaten

Hoekse Tranentrekkers

15.05 - 15.30

Woest Genoegen

ZJO!On

Shantykoor de Biesbosch

15.40 - 16.05

Muiterij Kantje Boord

Recht zo die gaat

Havenkoor Vissershang

16.15 - 16.40

Hoekse Tranentrekkers

Bravoer

Maasmaten

17.00

Gezamenlijke afsluiting / finale vanaf podium 1 ( Merweplein) Klok van Arnemuiden Kleine café aan de haven


publicaties

Woensdag 14 mei 2014

M A C weekend donderdag 22 - vrijdag 23 - zaterdag 24 mei

op alle MAC dames- en herenjeans & pantalons

Onze receptionistes staan u graag persoonlijk te woord Maak een afspraak om vrijblijvend uw verzekeringspakket door te nemen

20% korting Maak uw outfit compleet met deze aantrekkelijke korting!

Davanti Mode Hoogstraat 42 Werkendam Tel. 0183-505978

Werkendam

Wijk en Aalburg

T +31 (0)183 - 501598

T +31 (0)416 - 724600

Werkendam

www.vanderstraaten.nl Verzekeringen - Hypotheken - Pensioenen

Zaterdag 17 mei 2014 Drive Event van A-Klasse tot Actros. Rüttchen Autowereld in Gorinchem

Tussen 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken en proef te komen rijden in diverse Mercedes-Benz Personenauto’s, Bedrijfsauto’s en Trucks. Diverse ondernemers uit de regio hebben voor deze gelegenheid hun Trucks op ons terrein geparkeerd, zodat u ze kan komen bewonderen. En neem de kids gerust mee, want er is een springkussen en er zijn lekkere frietjes!

20


Meidenkoor Woest Genoegen

De Maasmaten

De naam zegt het al, Woest Genoegen is een gezellige club van 40 meiden, die één keer in de week repeteren om bij de optredens een breed scala aan liederen ten gehore te brengen. Van pop tot rock en van modern tot uit de oude doos. Maar het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige liedjes. Meezingliedjes met hier en daar een danspasje tussendoor en succes van gezelligheid is verze-

kerd bij ieder optreden waar de meiden verschijnen. Bij de optredens van het koor worden de meiden bijgestaan door dirigente Mieke van den Boomgaard en Jan de Wijs, onze muzikale begeleider. Onze thuisbasis hebben wij in Vissershang in Hank. Wilt u meer over ons weten bezoek dan onze website: www.woestgenoegen.nl, of like ons op Facebook.

De Maasmaten is wat je noemt een echt mannenkoor. Ooit door een paar mannen op een feestje opgepakt en inmiddels is het een echt koor met zo’n 25 leden. De leden zijn afkomstig uit het Land van Heusen en Altena, met als thuisbasis Rijswijk. Anno 2014 is het een ervaren en volwassen koor te noemen. Het is geen visserskoor, maar wel eentje met een populair reportoire van Nederlandse meezingers.

Dit gaat van Wim Sonneveld tot Nick en Simon. Voor iedere gelegenheid is wel een passend programma te bedenken. De locaties van optredens zijn heel divers, van verzorgingstehuis tot voetbalkantine. Veel feestelijke bijeenkomsten werden al door dit koor opgeluisterd. Het enthousiasme van de leden en de uitstraling van het koor tijdens de optredens zijn zo aanstekelijk, dat een feestje gegarandeerd is.

Schipperskoor Recht Zo Die Gaat

in samenwerking met schipperszoon Gerrit Fijneman dit koor opgericht. Het repertoire van het koor bestaat, naast bekende zeemans- en shantyliederen, vooral uit schippersliederen die vertellen over het afwisselende schippersleven. Het koor met 31 enthousiaste zangers staat onder leiding van dirigent Ben van Wanrooij en wordt begeleid door de twee accordeonisten Andre Frijters en

Cees de Nijs, waarvan vooral de laatste een internationale faam geniet. In 2001 bracht het koor zijn eerste CD uit met als titel ‘Trossen Los’. In 2005 volgde de tweede CD ‘Een schipper vaart uit’. Ter gelegenheid van het tweede lustrum werd besloten om een compilatie te laten persen. Verder is het koor nog op twee verzamelaars met andere koren te horen.

Op 4 januari 1999 is havenkoor Vissershang opgericht. Dit jaar vieren wij ons 15-jarig bestaan met onder andere een bezoek aan en optreden in Sneek. Onze thuishaven is het café-restaurant Vissershang aan de gelijknamige jachthaven in Hank. Het koor telt 40 zangers en onze dirigente is Els Evers. Wij hebben drie accordeonisten: Toine Zijlmans, Aart Verschoor en Tini Huigen. Wij hebben een

repertoire van veelal bekende Nederlandstalige zeemans- en vissersliedjes en liedjes over de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena, de streek waar we vandaan komen. Veel liedjes worden tweestemmig gezongen en tevens hebben we een aantal solisten. In 2002 hebben we onze eerste CD uitgebracht en in december 2006 is onze tweede CD verschenen, getiteld ‘Het lied van de haven’. Deze CD

is nog steeds te koop. Wij treden twintig tot 25 keer per jaar op, onder andere bij de Wereldhavendagen in Rotterdam (vaste gast in het Zeemanshuis), bij de Visbakwedstrijden in Woudrichem (op Hemelvaartsdag), maar ook in bejaarden- en verzorgingstehuizen.

Zjo!On is een heel bijzondere groep van zo’n 20 muzikale mensen. Ze zingen met zijn allen. Dus zou je het een koor kunnen noemen. Maar daarnaast treden de deelnemers ook als solist of samen met anderen op, als duet, kwartet, kwintet of in welke andere samenstelling dan ook. En dat kun je geen koor noemen. Daarom betitelen zij zich als muziek- en showteam. Het

repertoire is heel breed: Nederlandstalig, pop en rock, licht klassiek, jazz, 70er en 80er jaren en nog veel meer. De leiding is in handen van Bea Hakkens. Kenners weten dan dat, naast de zang, aankleding en show veel aandacht krijgen.

Allicht bent u dan zo onder de indruk dat u hun grote show, genaamd CLUB ILLUSION op 15 november in het mooie Chassé theater in Breda komt bijwonen. Website: www.zjokoor.nl.

Koor Bravour is in april 2001 ontstaan uit een groep enthousiaste zangers uit Woerden en omstreken met een speciale voorkeur voor zeemans- en shantyliederen. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot circa 40 zangers en zeven muzikanten.

Onder leiding van dirigente Yolanda Brouwer zijn wij gegroeid naar een geliefd koor met vele optredens. De meeste in het Groene Hart, maar ook ver daar buiten. Het repertoire bestaat vanzelfsprekend uit vele zeemans- en shantyliederen, maar ook andere genres worden niet geschuwd. Elke donderdagavond wordt er druk gerepeteerd om het niveau te doen stijgen.

Maar er is ook plaats voor gezelligheid en plezier. Binnenkort, op 13 en 14 juni, zal voor de achtste keer het Bravour Shantyfestival plaatsvinden, voor de vierde keer samen met de Havendagen. Een festijn dat niet mag worden gemist! www.bravour.nl of www.facebook.com/ koorBravour.

De oprichters van ons koor moeten zich in 2008 hebben afgevraagd: waarom heeft Werkendam geen shantykoor? Werkendam, met zijn nautische achtergrond en grote verbondenheid met de scheepvaart in het algemeen. Er bleek een breed draagvlak en voortvarend werd er van wal gestoken, zo kwam Werkendam medio januari van dat jaar in het bezit van shantykoor De Biesbosch.

De doelstelling was het op een zo goed, maar bovenal plezierige wijze ten gehore brengen van shanties, en deze seasongs en shanties te bewaren als cultureel erfgoed. Na het succes van vorig jaar mogen we opnieuw in opdracht van de winkeliersvereniging DES een Korenfestival organiseren. Samenzang draagt bij aan een gevoel van verbondenheid, een belangrijke

factor in deze postmoderne tijd. DES staat voor ‘Door Eendracht Sterk’ daar zijn wij als koor het roerend mee eens. Mannen die graag eens met ons samen willen zingen nodigen wij overigens van harte uit om contact op te nemen met 06-53186642.

Shantykoor Muiterij Kantje Boord is opgericht in 1998. De eerste repetitie vond plaats in café De Bocht in Dussen met drie zangers en één accordeonist. Op het repertoire stond een oer-Hollandse traditional, die eenstemmig met veel plezier werd gezongen. Nog steeds repeteert Muiterij Kantje Boord in café De Bocht en nog steeds wordt met veel plezier gezongen, maar inmiddels wel met circa 35

zangers en meerdere muzikanten. Onder leiding van onze inspirerende en professionele dirigente Annemieke Kamphuis worden aan zee gerelateerde en met emotie doorspekte liederen twee-, drie- of vierstemmig gezongen in het Nederlands, Engels, Iers of Duits. Muiterij Kantje Boord behoort zonder overdrijving tot een van de betere shantykoren van Nederland. Dat blijkt uit de behaalde resultaten in de

afgelopen jaren. Zo heeft Muiterij Kantje Boord in het Friese Grou met zestien andere shantykoren gestreden en drie jaar achter elkaar de eerste prijs gewonnen. Op het Internationaal Shanty and Seasong Festival in Wijk bij Duurstede is in 2012 de Zilveren Zuidwester in de wacht gesleept en in 2013 de publieksprijs. Meer via info@muiterij-kantje-boord.nl.

kanten. Het repertoire is uitgebreid, maar veelal Nederlandstalig.

17 mei en de Hoekse Tranentrekkers zijn dan natuurlijk van de partij. Zondag 25 mei zijn de Tranentrekkers en De Plengers in Rotterdam-Crooswijk tijdens Van Smartlap tot Opera. Een openlucht- meezingspektakel op de Koeweide.

Raamsdonksveer was met name in de eerste helft van de twintigste eeuw een schippersdorp bij uitstek. Momenteel zijn er nog slechts enkele schippers actief en is veel van de rijke die dit dorp kende verloren gegaan. Bovendien werd in 1971 ook nog eens de haven gedempt. Als een soort ode aan de vele Veerse schippersfamilie’s van weleer werd in 1997 op initiatief van Walther de Groot

Havenkoor Vissershang

Zjo!On

Bravour

Shantykoor de Biesbosch

Muiterij Kantje Boord

De negen deelnemende koren

De Hoekse Tranentrekkers

Wij zijn de Hoekse Tranentrekkers uit Hoek van Holland. Het is een groot koor met een eigen begeleidingsband De Plengers. De band bestaat uit drie accordeonisten, een slaggitarist, een basgitarist en een drummer. Koor en muzikanten staan onder leiding van de bekende accordeoniste Paula van Wanrooy uit Klaaswaal en Paula dirigeert met een charmante en vrolijke uitstraling het koor en haar muzi-

Maak van de gelegenheid gebruik om dit gezelschap eens te leren kennen.

De maand mei is een drukke tijd voor de Tranentrekkers. De inwoners van de badplaats vieren in mei feest. Het is dan 150 jaar geleden dat gestart is met de doorgraving van de Nieuwe Waterweg. Honderd jaar geleden kwam ook Rotterdam om ‘De Hoek’ kijken. Dat wordt gevierd op

Maar eerst wacht op 24 mei het Korenfestival in Werkendam. www.hoeksetranentrekkers.nl.


ALTIJD DE VOORDELIGSTE!

IEDERE ZONDAG GEOPEND VAN 11.00-17.00 UUR

gratis montage op alles laagste prijsgarantie 1500m2 slaapvoordeel

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

PRESTON BASIC

Deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

vanaf

140/200 cm voor € 895,160/200 cm voor € 995,180/200 cm voor € 1095,-

895,-

Ook in 210cm en 220cm leverbaar Tevens elektrisch verstelbaar verkrijgbaar

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

van 135,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

89,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

T!

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

METAKKE K ELIJ TIELP D J TI EX NU TIS T A GR

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van 135,-

99,-

SCHUIFDEURKAST HAMBURG

van 195,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 195,€ 239,€ 279,€ 400,€ 450,-

voor voor voor voor voor

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

12995

160/200 cm voor € 1695,180/200 cm voor € 1795,Ook in 210 en 220 cm leverbaar

vanaf

1695,-

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,- voor 349,180 cm van 568,- voor 409,201 cm van 658,- voor 469,225 cm van 734- voor 529,250 cm van 809,- voor 589,Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

349,-

W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamers matrassen bedtextiel

design: yppmedia.nl

vanaf

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u. zo 11.00-17.00 u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK


GEZONDHEID CENTRAAL

Tandartspraktijk Heusden: Helemaal 2014 en klaar voor de toekomst

assistentes ingevoerd”, vertelt het tweetal. De vrolijke wachtkamer met gezellige leestafel en fleurig speelgoed voor kinderen, is ingericht door de echtgenotes van Bas en Toine.

Toen de voormalige huisartsenpraktijk aan de Steenweg vrij kwam, was het besluit dan ook snel genomen. “We hebben een architectenbureau gezocht voor de verbouwing, maar al snel bleek dat we onze eigen ideeën beter vonden”, lacht Toine. “We hebben zelf schetsen gemaakt, eindeloos plattegronden getekend en steeds weer veranderd. Zelf handige kasten ontworpen en speciale ladekasten.”

handig. Als de ene behandeling klaar is en de patiënt weer naar huis gaat, gaat de tandarts naar de volgende patient in de volgende behandelkamer. Ondertussen heeft de assistente voldoende tijd om de eerste behandelkamer goed schoon te maken. De vijf behandelkamers komen allemaal uit op een grote open ruimte, waar je zonder deuren te openen zo naar binnen kunt lopen. Ook dat is beter voor de hygiëne. “Deuren zijn een bron van bacteriën”, weet Bas. “Via de handen verspreid je ze het snelst.” De praktijk beschikt over een mooie ruime sterilisatieruimte, waar ‘schoon’ en ‘vies’ strikt gescheiden zijn. Hiermee voldoen de twee tandartsen aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne. Via speciale ‘doorgeefluikjes’ gaan gebruikte instrumenten heel makkelijk en hygiënisch naar de open ruimte en liggen de schone instrumenten klaar voor de nieuwe behandeling.

Het resultaat is een ruime, lichte, frisse praktijk met vier behandelkamers en een ruimte voor de mondhygiëniste. Hygiëne staat bovenaan in deze praktijk. Daarom zijn de vier behandelkamers zo

Veel wit en veel glas geven de praktijk een frisse uitstraling, maar ook aan kleur is gedacht. Elke behandelkamer heeft zijn eigen kleur stoel. “De bijpassende servetten en bekertjes zijn door onze

Tandartspraktijk Heusden Steenweg 7 0416-665454 www.tandartspraktijkheusden.nl

Anderhalf jaar zijn de tandartsen Bas Prinsen en Toine Pooters nu aan het werk in de hypermoderne praktijk aan de Steenweg 7 in Heusden. Ze hebben de voormalige huisartsenpraktijk compleet verbouwd en zijn nu helemaal up to date én klaar voor de toekomst. Een paar jaar geleden namen de jonge tandartsen (Bas is 33 jaar, Toine 35 jaar) de goedlopende praktijk van tandarts Groothuis midden in de vesting over. Het tweetal ging enthousiast aan het werk. “De locatie in het centrum was niet optimaal”, zegt Bas. “Wij wilden graag meer ruimte en hadden behoefte aan parkeergelegenheid.”

Tandartspraktijk Heusden

Centrum S.A.L.

De praktijk waar uw wens centraal staat

Centrum voor bewustwording d.m.v. ontspanning/bezinning, ondersteuning en vooral doen!

Een team van enthousiaste professionals staat voor u klaar om volgens de nieuwste richtlijnen en modernste technieken uw gebit te verzorgen. Uw wensen worden in kaart gebracht en de mogelijkheden om aan die wensen te voldoen worden op een heldere wijze met u besproken. U kunt kiezen uit twee tandartsen die samen met goed opgeleide, toegewijde assistentes, u de aandacht geven die u verdient. Tandartspraktijk Heusden Steenweg 7 5256 KA Heusden T. 0416-665454 info@tandartsheusden.nl www.tandartsheusden.nl

Op zoek naar rust en ruimte voor jezelf, een stukje ondersteuning of naar informatie over gevoeligheid en leven en alles wat daar mee verbonden is? Neem dan deel aan een van de activiteiten binnen centrum S.A.L. Bezoek dan een van onze inloopochtenden, de eerste is weer op 14 mei waar wij u graag van informatie voorzien onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast vindt u tevens alle informatie over onze activiteiten ook op onze website: wwwsensibilityalslevenstroom.nl. Locatie Centrum S.A.L. : Hoofdstraat 21, 5256 NG Herpt | Tel. 0416-663761/0617870770 Email mjj.esseveld@online.nl Contact persoon Michaela Esseveld

salon

Inmiddels telt de praktijk rond de 4500 patiënten en er is nog ruimte voor nieuwe patienten. Samen met de zeven preventie-assistentes, de drie mondhygiënistes en de secretaresse leveren de twee tandartsen die patiënten de beste zorg. Van eenvoudige controles tot de meest ingewikkelde behandelingen, zoals kleine chirurgie en implantologie

Verantwoord afvallen zonder dieet en zonder honger Verantwoord afvallen zonder dieet en zonder honger. Zit je niet lekker in je vel? Heb je gezondheidsproblemen? Ben je niet tevreden met je gewicht? Wil je je leefpatroon veranderen maar je weet niet hoe? Als BGN orthomoleculair gewichtsconsulente wil ik je helpen.

Het eerste gesprek is gratis! Toos Jongkind Gewichtsconsulente Wijk en Aalburg www.deidealelijn.nu 06-20915779

Fysiotherapie - Dry Needling - Manuele therapie Handfysiotherapie - Kinderfysiotherapie Claudicatio Intermittens - Oedeemtherapie Ketenzorg voor CVA - Bekken(Bodem)therapie COPD - Sportfysiotherapie Revalidatietraining & Fitness - Medical Taping

Beauty & Pedicure

naast schoonheidsverzorging ook gespecialiseerd in Diabetische & Reumatische voet Hét adres voor: Schoonheidsbehandelingen & Pedicure

Salon Challenge Akkerstraat 11 4265 HZ Genderen Tel: 0416 35 19 19 E: info@salonchallenge.nl W: www.salonchallenge.nl

Voorstraat 5e Almkerk info@jcpaans.nl

+31 (0)183 40 97 51 www.jcpaans

Mussentiend 1a - 2464 RR Veen - 0416-697125 Jagershof 2 - 5256 KC Heusden - 0416-661234


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Zondag 18 mei AALBURG Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. J. van Rijswijk. 19.30 uur ds. J. van Rijswijk (woensdag 21 mei). Herv. Gem. 10.00 uur ds. B.C. Haverkamp, 18.30 uur ds. J. de Wit. Vrije Oud Geref. Gem. 09.30 en 15.00 uur dhr. J. v.d. Beek.

ALMKERK Altenahove 11.00 uur dhr. C.A. van Andel. Christelijke gemeente Focus op God, in ‘t Verlaat 10.00 uur samenkomst. Geref. Kerk 09.30 uur ds. S. van Meggelen, 18.30 uur kand. M.A. Muis. Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 uur ds. A. v.d. Sloot, 16.30 uur ds. J.R. Geersing. Herv. Gem. 09.30 uur kand. P.D. de Koning, 18.00 uur ds. L. van Wingerden.

ANDEL Geref. Kerk 09.30 uur ds. mw. J. v.d. Zee-Vroegindeweij, 18.30 uur ds. mw. H.J. Paas. Herv. Gem. 09.30 uur kand. J.W. Mout, 18.00 uur ds. B.J.P. de Bruin. Vrije Evang. Gem. De Koningshof 10.00 uur Steven Verhorst.

BABYLONIENBROEK Herv. Gem. 09.30 uur dhr. R. Verkaik, 18.30 uur ds. E.E. Bouter.

18.30 uur ds. N.M. van Ommeren.

RIJSWIJK Christengem. 10.00 uur J van Dalen. Geref. Kerk 09.30 uur ds. H.J.K. Gierkink-v. Geerestein. Herv. Gem. 09.30 uur ds. L. van Wingerden, 18.00 uur ds. N.W. v.d. Houten.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Heusden en Altena

SLEEUWIJK Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem 10.00 uur ds. D.H. Sijtsma. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. Binnenmarsch. Herv. Gem. Ichthus 09.30 uur dr. M. Verduin (Oude Kerkje), 16.00 uur dr. B. van Werven (Ichthus). Messiaanse huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur samenkomst. Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk (v.h. NGK Almkerk-Werkendam) 10.00 uur ds. A. v.d. Dussen. Vrije Evang. Gem. De Burcht 10.00 uur Ben Hobrink.

UITWIJK-WAARDHUIZEN Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 uur ds. B Buitendijk, 18.30 uur ds. J. Geersing. Prot. Gem. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur ds. G.C. Lock, 18.30 uur ds. J. Holtslag.

VEEN Geref. Gem. 09.30 uur ds. M.J. van Gelder, 18.00 uur leesdienst. Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. L. Treur. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Brouwer, 18.00 uur ds. J.M. Molenaar.

DUSSEN Geref. Kerk 09.30 uur mw. G. BijlBor. Herv. Gem. 09.30 uur ds. M. v.d. Ruitenbeek, 18.30 uur ds. A. ten Brinke.

WERKENDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 uur ds. D. Bos. Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 uur samenkomst. Geref. Gem. 10.00 en 18.00 uur ds. M. Karens. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 GENDEREN uur ds. H.P. de Goede. Herst. Herv. Geref. Kerk 09.30 uur ds. A.W.W. de Gem. 09.30 uur ds. M. v. SligtenRuiter, 18.30 uur Ren? Ruitenberg. horst, 16.00 uur ds. L. Treur. Herv. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. de Gem. wijk 1 10.00 uur ds. J.H. AdriKoning, 18.30 uur kand. J.W.Th. aanse (BBK), 18.00 uur ds. D.E. van Mout. Dorsten (DK). Herv. Gem. wijk 2 18.00 uur ds. A. Stijf. GIESSEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. Mouw, 18.00 uur ds. D. Siebelink.

HEUSDEN Herv. Gem. 10.00 uur ds. A.F. Troost, 17.00 uur ds. F.W. Verbaas.

MEEUWEN Geref. Gem. 09.30 uur leesdienst, 15.00 uur ds. W.J. Karels. Geref. Kerk 09.30 uur ds. H.J. Paas. Herv. Gem. 09.30 uur kand. de Wilde, 18.00 uur ds. W. Stijf.

24 vrije tijd

WIJK Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. H. Verheul, 18.30 uur ds. W.J. Teunissen. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Brouwer, 18.30 uur ds. M.A. Kuijt.

WOUDRICHEM Herv. Gem. 10.00 uur David de Vos, 18.00 uur ds. R. van Loon.

NIEUWENDIJK Geref. Kerk 10.00 en 18.30 uur ds. R.A. Wouda. Herv. Gem. 10.00 en

meer service online op www.hetkontakt.nl

IJsboerderij ‘t Boerenhof opent deuren 6C9:A™ Twee jaar geleden kreeg ‘t Boerenhof uit Andel een uitnodiging om op de streek-

productenmarkt te komen staan tijdens de opening van de Hollandse Waterlinie bij Fort Altena in Sleeuwijk. ‘t Boerenhof had zelf op dat moment geen streekproduct, maar dacht al langer na over het maken van ijs van de eigen melk. Spontaan is er toen wat ijs gemaakt en dat is in Sleeuwijk verkocht. Ondanks het slechte weer verliep de verkoop boven verwachting. Zelfs in de weken daarna kwamen mensen naar de boerderij om ijs te halen. Toen is er besloten het ijs maken verder uit te breiden. Met een ijsboerderij in Meerkerk zijn er afspraken gemaakt over het maken van ijs van de melk uit Andel. Dit is in de afgelopen twee jaar behoorlijk gegroeid. Daarom werd het tijd om zelf ijs te gaan maken. Afgelopen winter is er op de boerderij een ijslokaal gemaakt en ingericht. Dit biedt de ondernemers de mogelijkheid om alle ideeën die er nog zijn uit te proberen. Toen het ijslokaal klaar was, is er begonnen met de bouw van een schuurtje met een terrasje ervoor. Ook dat is nu afgerond. En dus kunnen bezoekers van ijs boerderij ‘t Boerenhof nu een ijsje eten op het terras. Tegelijkertijd is dan ook de stal open zodat altijd gekeken kan worden hoe een en ander in het werk gaat. Dat kan ook tijdens de open dag op 17 mei van 10.00 tot 16.00 uur aan de Middenweg 24 in Andel.

donderdag

zaterdag

15 mei

17 mei

Zingen voor Israël in Wijk en Aalburg

Excursie op MelkDrive in Genderen

Onder het motto ‘Zingen voor Israël’ houdt de Stichting Christenen voor Israël vanaf 20.00 uur een koor- en samenzangavond in de, nieuwe, hervormde kerk in Wijk en Aalburg.

Op de Melk-Drive in Genderen wordt een excursie gehouden tussen 10.30 en 12.00 uur. Na ontvangst met een streekkoek worden de stallen bezocht. Er wordt een kijkje genomen in de babyroom en de kalfjes mogen geaaid worden. Het verhaal van kalf tot melkkoe komt deze ochtend aan bod en tot slot moet er natuurlijk melk getapt worden uit de MelkDrive. Aanmelden: info@ melk-drive.nl.

WOENSDAG 15 MEI

Varen 14:00 Werkendam, Vaartochten met de fluisterboot door de Biesbosch. Vertrek vanaf het Biesbosch Museum aan de Hilweg. Meer informatie en reserveren: 0183-504009. www.biesboschmuseum.nl Vierdaagse Werkendam 19:00 Werkendam, Voor de achtste keer wordt er een Avondvierdaagse gehouden in Werkendam, van 19 tot en met 23 mei. Start en finish dagelijks vanuit de kantine van Kozakken Boys. Inschrijven kan tussen 19.00 en 20.30 uur en zaterdag 17 mei tussen 10.00 en 12.00 uur in de kantine van Kozakken Boys. Maandag 19 mei kan ook worden ingeschreven, maar moet er 1 euro extra worden betaald. www.a4dwerkendam.nl Chansons 20:00 Dussen, Camadou treedt in kasteel Dussen op met het veelzijdige Franse chansonprogramma ‘Ma boîte à Chansons’. Reserveren via de reserveringslijn 06-22150247 of: www.kasteel-dussen.nl Zingen voor Israël 20:00 Wijk en Aalburg, Onder het motto ‘Zingen voor Israël’ houdt de Stichting Christenen voor Israël een koor- en samenzangavond in de hervormde kerk. Muzikale medewerking wordt onder andere verleend door Mannenkoor ‘Onderling Genoegen’ en gospelkoor ‘Shalom’ .

traat gehouden door ondernemersvereniging DES. Tot 21:00 uur staan de kofferbakken open. Verenigingsmarkt 18:30 Almkerk, De dorpsraad Almkerk houdt in samenwerking met een groot aantal Almkerkse verenigingen een Almkerkse Verenigingsmarkt in sport- en zalencentrum Het Verlaat in Almkerk. Ook worden er verschillende demonstraties en optredens verzorgd. Bevertocht 19:30 Hank, Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids, ook op zaterdag. Vertrek vanaf Jachthaven Vissershang. Reserveren: 0162-403666 of: www.fluisterboot.com Freestyle 21:00 Almkerk, Freestyle in De Soos met absolute koning binnen de Freestyle wereld: Dr. Rude. www.desoos.nl Michael Prins 21:30 Nieuwendijk, Michael Prins kreeg in de zomer van 2013 landelijke bekendheid als winnaar van de tweede reeks van De Beste SingerSongwriter van Nederland. Deze vrijdag verzorgt Michael een solo optreden in Xinix. www.xinix.nl

ZATERDAG 17 MEI

Dag van Aalst 7:30-20:15 Aalst, Dorpsontbijt voor alle inwoners. 10:15 uur: Optocht, 11:00 uur: Start Nostalgische kermis, 12:00 uur: Ballonwedstrijd, start oude ambachten, braderie, tentoonstellingen in het dorpshuis, sportdemonstraties in de sporthal, hondenshows in het Gementbos, pannavoetbal in het Gementbos, opening Horecaplein, demonstraties brandweer in de E.P. van Ooijenstraat en Dierenpark met o.a. ganzenhoeden, schaapscheren en nog veel meer. 14:00 uur: Oldtimer show op parking bij het dorpshuis. 17:00 trekking verloting Ballonvaarten, 18:00 uur: vertrek prijswinnaars Ballonvaarten. 18:00 uur einde evenement en aanvang optredens Scarlet Rose en Waardenburgs Visserskoor. Aardbeienverkoop 8:00 Wijk en Aalburg, Op de markt in Wijk en Aalburg zullen door Comt nu met Sangh weer aardbeien worden verkocht. TLO race 8:30 Werkendam, Voor de achtste keer wordt er de Teer-Lijnolie en Ouwe klare Race gehouden. Een sportieve manier om de zalmschouw in ere te houden. Nadat op vrijdagavond in de

Boetkeet in Werkendam de deelnemers al getest zijn op hun theoretische kennis tijdens de strijd om ‘D’n IJzeren Meuzik’ en na het nuttigen van de bekende eieren met spek op zaterdagochtend wordt in de Bruine Kilhaven het startschot gegeven. Als alles voor de wind gaat, kan in Woudrichem om 14.30 uur de Le Mansstart plaatsvinden voor de race op de Afgedamde Maas waar dan gestreden kan worden om de wisseltrofee ‘Onze Lieve Vrouwe van het Vissersgilde’. Meer informatie: Jan van de Pas, TLO@visserijmuseumwoudrichem.nl of 06-53470015. Pupillentoernooi 8:30 Nieuwendijk, De inmiddels beroemde seizoensafsluiter op het Altena-veld van E- en F-pupillen onder de naam Rabobank Altena² Pupillentoernooi. Rommelmarkt 9:00 Werkendam, Bij de christelijk gereformeerde kerk aan de Binnengriend wordt tot 13.00 uur een grote rommelmarkt gehouden. De opbrengst gaat naar Stichting Jafet. Schiethoektoernooi 9:00 Hank, Regionaal voetbaltoernooi voor E- en F- Pupillen. www.be-ready.nl Ladies day

Bijbel Open Avond 20:00 Werkendam, Speciale Bijbel Open Avond samen met de stichting Heart Cry in hervormd jeugdcentrum de Bron. Jacques Brunt zal spreken over het thema ‘the next level’ ‘Christian Verwoerd zal muziek verzorgen. www.bijbelopenwerkendam. nl VRIJDAG 16 MEI

Varen 13:30/14:00 Werkendam, Vaartochten met de fluisterboot door de Biesbosch. Om 13:30 uur vertrekt er een vaarwandeltocht. Vertrek vanaf het Biesbosch Museum aan de Hilweg. Meer informatie en reserveren: 0183-504009. www.biesboschmuseum.nl Kofferbakverkoop 16:00 Werkendam, Kofferbakverkoop op de Hoogs-

ZATERDAG 17 MEI

Koor- en samenzangavond Heusden =:JH9:C™ Grote koor- en samenzangavond in Heusden op 17 mei vanaf 19.30 uur in de Grote kerk in Heusden. Mannenkoor Tehillim en gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht en Comt nu met Sangh uit Veen zullen van zich laten horen. De Dordtse koren staan onder leiding van Lennert Knops en het Veense koor wordt gedirigeerd door Reinier Korver. De organisten zijn Jan Rozendaal en Tinus Korevaar. Ook zal deze avond het bekende Duo Virtuoso van zich laten horen. Het duo, Mark Brandwijk en Reinier Korver, speelt afwisselend op de vleugel en het orgel, ook vierhandig. De avond zal geopend worden door dominee Schipper uit Leerdam. De toegang is gratis. Wel zal er een collecte gehouden worden voor de Vakantieweken gehandicapten.


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

zaterdag

17 mei

17 mei

17 mei

Comt nu met Sangh verkoopt aardbeien

Nacht zonder dak in Nieuwendijk

SOAP! laat van zich horen in D’n Dijk

Op de markt in Wijk en Aalburg zal Comt nu met Sangh aardbeien verkopen. De opbrengst komt ten goede aan de verenigingskas. De verkoop start om 8.00 uur, zolang de voorraad strekt.

De werkgroep Nacht Zonder Dak van de gereformeerde kerk van Nieuwendijk laat het plein bij het dienstencentrum aan de Singel in Nieuwendijk in een krottenwijk veranderen. Er wordt een ‘Nacht Zonder Dak’ gehouden, waarbij jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja.

SOAP! laat vanaf 21:00 uur van zich horen in café D’n Dijk in Wijk en Aalburg. Met nieuwe bassist Henry Krijgsman, en met de vertrouwde SOAP!-formule: rock, pop, soul/disco.

9:15 Eethen, Voetbalvereniging GDC houdt een ladies day voor alle vrouwelijke leden. De dag begint met een mixtoernooi en na de lunch zijn er workshops. Ook dames die geen lid zijn, maar wel kennis willen maken met voetbal kunnen zich voor deze dag inschrijven. Kosten: 2,50 euro, opgeven via evenementen@vvgdc.nl. Draagevenement Dag Heusden, Het eerste Nederlands-Belgische draagevenement wordt gehouden op het terrein van het voormalig Land van Ooit in Heusden. Ergonomisch dragen van kinderen zal op deze dag worden gecombineerd met hippe kleding, bijzonder speelgoed en lekkere en gezonde producten. www.draagevenement.com BoekbankHank 10:00 Hank, Wie weet is dat ene boek te vinden tijdens de BoekbankHank die tot 17.00 uur wordt gehouden rondom de pastorie aan de Kerkstraat. De opbrengst komt ten goede aan het behoud van de Hankse kerk. Boeken kunnen overigens nog ingeleverd worden bij Corina van Kuijk, Kerkstraat 35. IJsboerderij 10:00 Andel, IJsboerderij ‘t Boerenhof, aan de Middenweg in Andel, is er helemaal klaar voor. Het ijslokaal en

het terras zijn afgelopen winter klaar gemaakt voor komend seizoen. De boerderij zet daarom de deuren open. www.boerenhof.info Seniorendag 10:00 Almkerk, De jaarlijkse seniorendag van de Lions van Heusden en Altena start vanaf Zorgcentrum Antonia. Het ochtendprogramma bestaat uit een toertocht waarbij de ouderen onder meer in 15 oldtimers een historische rit aangeboden wordt door de regio. Het middagprogramma wordt verzorgd door zanger Hans Naayen en gitarist Jan van den Boogaard, die een nostalgisch tintje aan de dag zullen geven. Daarnaast houd Johan Koekkoek een presentatie over de geschiedenis van Almkerk. Open StEeF 10:00 Sleeuwijk, Inloopochtend bij stichting StEeF in De Bolderik tot 12.00 uur. Daarnaast is er voor alle kinderen een spelparcours uitgezet in de sporthal van de Bolderik. Eendenkooi 10:00 Babyloniënbroek, Het Brabants Landschap houdt een Open Dag van de Eendenkooi in het Pompveld in het Land van Heusden en Altena. www.brabantslandschap.nl Melk-Drive

10:30 Genderen, Excursie op de Melk-Drive: een moderne boerderij. Deelname kost 7 euro, aanmelden via info@ melk-drive.nl. Meldt in de mail het aantal personen, telefoonnummer en leeftijd van eventueel deelnemende kinderen. Andels Fanfare Corps 13:00 Woudrichem, Tijdens de feestelijke lancering van MuziekWijzer Altena in de vesting verzorgt het jeugdorkest van Andels Fanfare Corps om 16.00 uur een optreden in Hotel Woudrichem in de Molenstraat. Ook is Andels Fanfare Corps deze dag van 13.00 uur tot 18.00 uur aanwezig met een informatiestand in de Martinuskerk. De dag ervoor, 16 mei, houdt de vereniging een slaatjesacie in Andel. Kinderbingo 19:00 Veen, Stichting Paraplu Aalburg houdt een kinder-BINGO-avond in het Dorpshuis in Veen. De bingo is voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. De entree bedraagt 3,50 euro, maar leden van Paraplu betalen 2,50 euro. Koor en samenzang 19:30 Heusden, In de Grote Kerk in Heusden zal een koor- en samenzangavond worden gehouden. Mannenkoor Tehillim en gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht en Comt nu met Sangh

uit Veen zullen deze avond van zich laten horen. Benefietconcert 19:30 Genderen, Het GO team 2014 houdt een benefietconcert in de gereformeerde kerk. Bands uit de omgeving zullen spelen zoals Revelation, Up2You, Bricks en Pronounced, Lenny van Zandwijk en de broers Romijn. Entree: 3 euro. www.go2014.nl Nacht zonder dak Avond Nieuwendijk, ‘Nacht Zonder Dak’ op het plein bij het dienstencentrum waarbij jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen. De afsluiting van het evenement vindt plaats in een dienst op zondagmorgen om 10.00 uur in de gereformeerde kerk. www.nachtzonderdak.nl Gamezone 20:00 Almkerk, Gamezone avond in jongerencentrum de Pomp. www.depomp.com Frank Westerman 20:00 Giessen, Het Woekums Literair Café houdt in samenwerking met Bibliotheken Altena een avond met schrijver Frank Westerman. www.facebook.com/WoerkumsLiterairCafe Bingo

20:00 Dussen, Bingoavond door CS De Klaitrappers in dorpshuis Het Middelpunt. Soap 21:00 Wijk en Aalburg, Rockcover Band SOAP! laat van zich horen in café d’n Dijk. De entree is gratis.

MAANDAG 19 MEI

Après Ski 22:00 Eethen, Grand café Après Ski in De Schuur met feestcafé DJ Pieter. www.deschuur.nl The Kik 22:30 Nieuwendijk, The Kik in Xinix. www.xinix.nl ZONDAG 18 MEI

Vroege vogeltocht 6:30 Hank, Vroege Vogeltocht, een vaarwandeltocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Vertrek vanaf Jachthaven Vissershang. Reserveren: 0162-403666 of: www.fluisterboot.com Celebrate 9:30 Woudrichem, Jeugddienst in de hervormde kerk met spreker David de Vos. Thema: ‘Celebrate’. Koning Knorrepot 13:30 Dussen, Theater Goud speelt op Kasteel Dussen de voorstelling Koning Knorrepot voor kinderen van 4 tot 8 jaar. www.kasteel-dussen.nl

Jubileumconcert door 30-jarig Pavane ĥĢIJİġĢī š Vocaal Ensemble Pavane uit Heusden viert vrijdag 30 mei haar 30-jarig bestaan met een kleurrijk en afwisselend concert in de Open Hof aan de Breestraat in Heusden. In diezelfde locatie werd in 1984 ook voor het eerst opgetreden door het en-

™EVkVcZk^Zgi(%bZ^]VVg(%"_Vg^\_jW^aZjb#

semble. Diverse stijlen en muzieksoorten die in de loop der jaren de revue passeerden, zullen op deze avond ten gehore worden gebracht: van oude muziek uit de vroege Barok tot moderne close harmony-songs. En speciaal voor dit jubileum is de entree gratis. Een vrijwillige bijdrage ter bestrij-

Vaarwandeltocht 14:00 Hank, Vaarwandeltocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Vertrek vanaf Jachthaven Vissershang. Reserveren: 0162-403666 of: www.fluisterboot.com

ding van de onkosten wordt op prijs gesteld. De avond begint om 20.15 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via: info@pavaneheusden.nl. Gedurende de afgelopen dertig jaar veroverde Pavane een aparte plaats in het culturele leven van Heusden, maar ook daarbuiten. Met name het drietal huidige leden dat bij de oprichting was betrokken kan daarover meepraten. Men zong in het begin vooral volksliederen, maar het repertoire werd al snel uitgebreid met werken uit de Renaissance en de Barok. Later kwam ook de Romantiek in beeld en nog later moderne liederen, sterk verwant aan het repertoire van de beroemde King’s Singers. De concerten van Pavane zijn altijd gekenmerkt door het eigen karakter, waarbij de muziekkeuze, de wijze van uitvoering en de bijbehorende, speelse toelichting naar het publiek bepalende onderdelen waren en zijn. Pavane was diverse malen te beluisteren op de radio. Ook werd een aantal cd’s opgenomen. De laatste, ‘And so it goes’, etaleert de duidelijke voorliefde voor de Britse muziek en cultuur.

Alzheimercafé Altena 19:30 Woudrichem, Hiske van Vuren, Ergotherapeut, vertelt tijdens het Alzheimercafé Altena in De Lemmenskamp over een methode die ontwikkeld is voor mensen met dementie: EDOMAH. Dat is de afkorting voor: Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis en is een ergotherapeutisch behandelprogramma waarin zowel de vragen en behoeften van de oudere met dementie als van de mantelzorger centraal staan. DINSDAG 20 MEI

Braderie Dag Wijk en Aalburg, Deze woensdag is er braderie in het centrum. Ook de kermis wordt geopend. Deze zal tot 24 mei in Wijk en Aalburg blijven staan. Alles over het brein 14:00 Giessen, André Aleman houdt een lezing over het brein. Hij is auteur van het boek ‘Het Seniorenbrein’ en beantwoordt in de bi-

uitgaan

zaterdag

bliotheek in Giessen op een zeer toegankelijke manier vragen. www.bibliotheekaltena.nl Wonen bij Rivas 19:30 Gorinchem, Voor inwoners van Gorinchem en omgeving die meer willen weten over wonen met zorg houdt Rivas Zorggroep een informatiebijeenkomst in woonzorgcentrum St. Clara in Gorinchem. WOENSDAG 21 MEI

Koersballen 14:00 Genderen, Koersballen voor senioren in het Dorpshuis. CDA vergadering 19:30 Rijswijk, De CDA-afdeling Woudrichem houdt een algemene ledenvergadering in de gereformeerde kerk. Voorafgaand is er een openbaar gedeelte met CDA-gedeputeerde Brigite van Haaften en CDA-wethouder René Peters van de gemeente Oss. Om 21.00 uur begint de besloten ledenvergadering. Passage 19:45 Sleeuwijk, Vrouwenvereniging Passage vergadert in het Trefpunt van het Trefpunt van de gereformeerde kerk. Dhr. Aantjes uit Giessenburg zal vertellen over spreekwoorden en gezegdes.

Ouderen bewegen

Hovenier? in Heusden Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

Kuikenloop ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Kyara Mikhout (7 jaar) uit Woudrichem doet zaterdag 14 juni mee aan de Kuikenloop in Katwijk aan Zee. Deze sponsorwandeltocht van 5 kilometer is voor kinderen tot en met 16 jaar. Het doel van de Kuikenloop is om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Wie Kyara wil sponsoren voor deze loop, of behoefte heeft aan meer informatie, kan kijken op onderstaande website.

q WWW.KYARAMIKHOUT.SIMPSITE.NL

ĥĢIJİġĢīš Stichting de Schroef en Stichting Ontmoeten Heusden houden samen een sportdag voor 45-plussers in de gemeente Heusden. Op 29 mei vanaf 11.00 uur organiseren zij deze dag op Sportpark de Schroef te Drunen. Verschillende sportaanbieders op dit sportpark zullen de doelgroep middels beweging in contact brengen met de sporten. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten georganiseerd waardoor de deelnemers met elkaar in contact komen. Uit een onderzoek van de GGD (2012) blijkt dat ouderen in de gemeente Heusden 65 procent overgewicht heeft en dat zij door een druk bestaan minder sociale contacten hebben. Om hierop in te spelen houdt Stichting de Schroef in samenwerking met Stichting Ontmoeten Heusden deze dag. De insteek van deze dag is daarom gevallen op een sportieve en gezellige dag voor 45-plussers met kaartspellen en verschillende beweegactiviteiten. Wie zich aan wil melden kan bellen naar 06-34162383 of een mail sturen aan info@ontmoetenheusden.nl. Deelname kost 4 euro, met Heusdensepas 2 euro.


Vacatures

Woensdag 14 mei 2014

26

 9+$'9,(6LVHHQRQDIKDQNHOLMN)LQDQFLHHO$GYLHVEXUHDXPHWYHVWLJLQJHQLQ%R[WHOHQ :LMNHQ$DOEXUJ'DDUQDDVWKHEEHQZHLQ:LMNHQ$DOEXUJHHQ5HJLREDQNYHVWLJLQJ

De jeugdopleiding van Kozakken Boys zoekt voor het seizoen 2014-2015 een enthousiaste trainer om een actieve bijdrage te leveren aan de ambities van onze club

TRAINER / COACH voor ons C1-junioren team, uitkomend in:1e Klasse zuid 1. De Trainer/Coach verzorgt de trainingen op de twee trainingsavonden en coacht het team tijdens de wedstrijden.

2QVNDQWRRUULFKW]LFKRS]RZHOSDUWLFXOLHUHDOV]DNHOLMNHFOLsQWHQLQGHUHJLR¶V%R[WHOHQ KHW/DQGYDQ+HXVGHQHQ$OWHQD2Q]HGRHOVWHOOLQJLVRPFOLsQWHQHHQGHVNXQGLJDGYLHV WHJHYHQRYHUDOOHYRUPHQYDQYHU]HNHULQJHQK\SRWKHNHQSHQVLRHQHQHQEDQFDLUH VSDDUSURGXFWHQ 2SNRUWHWHUPLMQ]LMQZLMRS]RHNQDDUHHQIXOOWLPH

$'9,6(859(5=(.(5,1*(17RWKHWWDNHQSDNNHWEHKRUHQRD -HDGYLVHHUWRQ]HUHODWLHVRSKHWJHELHGYDQVFKDGHHQOHYHQVYHU]HNHULQJHQ1DGUXN]DO OLJJHQRSGH NOHLQ ]DNHOLMNHPDUNWZDDUELMRRNGHSDUWLFXOLHUHFOLsQWHQQLHWYHUJHWHQ ZRUGHQ1DDVWKHWXLWEUHLGHQYDQRQ]HSRUWHIHXLOOH]DORRNEHKHHUYDQGHEHVWDDQGH FOLsQWHQHHQEHODQJULMNRQGHUGHHO]LMQ 9RRUGH]HIXQFWLHYUDJHQZLM

We roepen gediplomeerde trainers (minimaal TC3) op om contact met ons op te nemen. Voor eventuele vragen over de functie kan contact worden opgenomen met Arie Schep 06-5182 1869.

  

&RPPHUFLHHOHQUHVXOWDDWJHULFKWNXQQHQZHUNHQ %HUHLGKHLGRPPLQLPDDOppQDYRQGWHZHUNHQ $FFXUDDWHQVWUHVVEHVWHQGLJ (UYDULQJHQYROGRHQGHYDNNHQQLV :)7%DVLV:)76FKDGH:)7/HYHQ +HWEH]LW YDQGH]HGLSORPD¶VLVHHQSUp (HQJH]RQGHGRVLVLQ]HWHQIOH[LELOLWHLW

:LMELHGHQ

Sollicitaties (inclusief CV) te richten aan:

 

s.v. Kozakken Boys T.a.v. Arie Schep â&#x20AC;&#x201C; Hoofd opleidingen e-mail : arieschep7@hotmail.com

(HQ]HHUDIZLVVHOHQGHEDDQPHWHHQHLJHQYHUDQWZRRUGHOLMNKHLG :HUNHQLQHHQMRQJHQNOHLQWHDPYDQHQWKRXVLDVWHFROOHJD¶V

+HEMHLQWHUHVVHLQGH]HIXQFWLHVWXXUGDQHHQPDLOPHW&9QDDU 9+$',(6%9WDY-HURHQ6LPRQV MHURHQVLPRQV#YKDGYLHVQO 9RRULQIRUPDWLHRYHUGH]HIXQFWLHNXQMHEHOOHQRIPDLOHQPHW-HURHQ6LPRQVWHOHIRRQ HQRIUDDGSOHHJRQ]HVLWH ZZZYKDGYLHVQO 

Tao Rental2&&08)**19.8:&3)*#&464*5**3741.)*46,&3.7&8.*).*'*78&&89.8 '*)6./:*3"&2*3-49)*3 >./>.(-'*>.,2*8)*:*6-996:*60445*3.378&11&8.*:&3:*61.(-8.3,1.(-86*,*17=78*2*3*3(4251*8* *1*08648*(-3.7(-*.378&11&8.*7;&&6'./*10'*)6./+>3*.,*375*(.&1.72*-**+8446437848&&1(43(*580933*3 ;./45**3564+*77.43*1**37*6:.(*,*6.(-8*2&3.*6;*60*3&&3.334:&8.*:**30;&1.8*.87451477.3,*3.8;46)8 ,*6*&1.7**6))446**3(411*,.&&1*3*38-497.&788*&22*8**3-4,*2&8*:&3>*1+78&3).,-*.)11*778&&8'./ 437.3-*88*0*3:&3%*3-.*6.3786*:*3;./5*6+*(8.*3& Tao Rental.7;*60>&&2.3)*8*3844378*11.3,7'6&3(-**3:*6>46,82*8**38*&2:&369.2 *38-497.&78* 2*)*;*60*67)*:*6-996*32438&,*:&38./)*1./0**1*086.7(-*.378&11&8.*7:*61.(-8.3,86977$ ;&8*6:446>.*3.3,*3*36.,,.3,45@@3:&3)*,644878*'*967(4251*<*3:&3*)*61&3)*34:*6.,*'*96>*3*3 *:*3*2*38*3.3*)*61&3)*39645&

TE HUUR Opslagruimte ca. 220 m2, Calandstraat 23a, 4251 NZ Werkendam â&#x201A;¬ 580,- per mnd. excl. btw. evt. gebruik heftruck en/of laden/lossen in overleg

ARDAX bv, Tel. 06-20.88.36.20

Ter versterking van ons team in Leerdam zijn wij op zoek naar een:

Hoofd sales engineering (fulltime)

De functie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ij zoeken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ij bieden: ?*3&+;.77*1*3)*'&&32*869.28*:4465*674431./0*438;.00*1.3,*3789).*24,*1./0-*)*3 ?*31*90*.3+462*1*;*607+**62*8.38*6*77&38**3&+;.77*1*3)*;*60>&&2-*)*3 ?4*)*7*(93)&.6*&6'*.)7:446;&&6)*3$*(8& *38/*,*A38*6*77**6).3)*>*+93(8.*"89964+2&.1)&3**37411.(.8&8.*'6.*+2*8$'.33*3:**68.*3)&,*33&-*8:*67(-./3*3:&3 )*>*06&383&&6#&4!*38&1$8&:47@0*12&37 478'97 **6)&24+7411.(.8&8.*8&4,64*5(42 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

De prins op het witte paard ontmoet? Trouwauto of koets geregeld? Vergeet dan ook de uitnodiging niet. Voor een orginele trouwkaart zijn jullie van harte welkom bij:

De Groot Drukkerij bv (+, #(%" Tel. 0183-583311 )))%##'! %(" Kantoorboekhandel Groot-Ammers ##%&'%',%##' !!%& Chr. Boekhandel De Parel *(%$ " ,()% " Chr. Boekwinkel De Bouwsteen ""&'%', &"&%

GEBOORTEKAARTJES OOK DAAR ZIJN WIJ GOED IN! De Groot Drukkerij bv, Zuidzijde 131, Goudriaan   

Raamposter cadeau bij uw geboortekaartjes!

SNEL KLAAR OP WERKDAGEN!

Lennard

Anne Lotte

n jongen! Hoera, ee

Hoera, ee n meisje!

02-05-13 13:57 Naamposters.indd

3


Vacatures

Woensdag 14 mei 2014

ASSISTENT CHEF WERKPLAATS (locatie Molenaarsgraaf)

De Kok Jamo in Molenaarsgraaf is gespecialiseerd in de landbouwmechanisatie. De Kok Jamo maakt deel uit van het concern van GeertJan de Kok. Met vestigingen in Esbeek, Bladel, Molenaarsgraaf en Etten-Leur en 75 medewerkers biedt Geert-Jan de Kok optimale service aan haar klanten De Kok Jamo is leverancier van diverse merken landbouwmachines en landbouwwerktuigen. Vandaar dat De Kok Jamo geldt als dé specialist voor hoogwaardige landbouw-mechanisatie. In verband met toenemende groei van de organisatie en de activiteiten is versterking van ons team gewenst. Wij bieden een prettige werksfeer binnen een jong en enthousiast team. Wellicht ben jij geknipt voor de functie van:

Samenwerkingsverband passend onderwijs VO Gorinchem e.o. zoekt kandidaten voor een drietal functies:

Aard van de functie: - Zwaartepunt ligt bij het verrichten van administratieve werkzaamheden ten behoeve van de werkplaats; - Daarnaast assisteren van de chef werkplaats; - Leiding geven aan de werkplaats bij afwezigheid van de chef werkplaats; - Monteurs instrueren, begeleiden en motiveren; - (telefonisch) contact met onze klanten ter zake technische vragen c.q. reparaties; Functie-eisen: - Technische vooropleiding: minimaal MBO; - Aantoonbare ruime ervaring op het vakgebied; - Natuurlijk overwicht; - Communicatieve vaardigheden; - Commercieel inzicht; - Goede computervaardigheden; - Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift; - Géén “negen-tot-vijf” mentaliteit; - Teamspeler; Sollicitatiebrieven met cv kunnen gezonden worden aan De Kok Jamo, t.a.v. mr. G.J.M. Kolsteren, Postbus 152, 5080 AD, Hilvarenbeek of per e-mail aan: g.kolsteren@geert-jandekok.nl.

‡8LWYRHUHQG%HVWXXUGHU ‡7HDPOHLGHU2QGHUZLMVRSYDQJ9RRU]LHQLQJ ‡7HDPOHLGHU([SHUWLVHWHDP Kijk op:ZZZVDPHQZHUNLQJVYHUEDQGJRULQFKHPQO

Uniek! %%//HHUOLQJ %%//HHUOLQJ 9HUNRSHU*URHQHGHWDLOKDQGHO 9HUNRSHU*URHQHGHWDLOKDQGHO  XXU XXU

0183 58 3333 www.degrootdruk.nl

'HIXQFWLH x x x 

Het bestellen / verkopen van de artikelen op de afdelingen. Het adviseren en informeren van klanten. Je verleent deskundig advies aan de klanten en zorgt voor een perfecte uitstraling van de afdeling.

:LMYUDJHQ x Collegialiteit. x Ambitieus persoon met verkoopervaring in de (groene) detail handel. x Enthousiasme en kennis van tuinplanten, diverse doe het zelf en tuin artikelen. x Klantgerichte en klantvriendelijke instelling / houding.

Voor aanvullende informatie kunt u tevens telefonisch contact opnemen met mr. G.J.M. Kolsteren op 013 – 516 93 55.

9RRUPHHULQIRUPDWLH 9RRUPHHULQIRUPDWLH .LMNVQHORSZZZJURHQULMNQO .LMNVQHORSZZZJURHQULMNQO

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Bejaarde dame met Alzheimer woonachtig in het midden van de Bommelerwaard zoekt aanvulling voor team persoonlijke verzorging. Geen zzp‘er. Werktijden en dagen in overleg. Info via 0418-513693. Brieven onder nummer 132111 tnv Het Kontakt Edities BV Pb 1 - 2977 ZG Goudriaan

Bij Hoek en Blok houden we van teamwork Want in multifunctionele teams met onze accountants, fiscalisten,

je diploma vwo en nog studerend op hbo-niveau, liggen er kansen bij

juristen en personeel- en loondeskundigen bereiken we de beste

ons. Met of zonder ervaring. Belangrijk is dat je betrokken en vindingrijk

resultaten voor onze klanten. Op dit moment zijn we op zoek naar

bent en van een uitdaging houdt. Vanzelfsprekend ben je een teamspeler

versterking met mensen die de geheimen van financiële processen binnen

die graag over de grenzen van het eigen vakgebied kijkt. Boeiend werk

ondernemingen willen ontdekken en verbeteren. Met je afgeronde hbo

is gegarandeerd. Dus, trekt werken in een financiële omgeving jou, dan

op het gebied van bedrijfskunde, bedrijfseconomie of accountancy of

horen we graag van je.

Sollicitatiebrieven inclusief CV graag naar Machteld Pot: pz@hoekenblok.nl Voor meer informatie bel je haar op 0184 - 49 68 00 of kijk je op hoekenblok.nl

27


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

28 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

Tweede opeenvolgende degradatie Nieuwendijke

PROGRAMMA REGIOVOETBAL ZATERDAG 17 MEI Nacompetitie Beursbengels - Almkerk Wilhelmina’26 - GSC/ODS SC Amstelwijck - Sleeuwijk Arkel - Giessen

Arie Schep extra bij A-selectie ĴĢįĨĢīġĞĪš Met ingang van het nieuwe seizoen zal Arie Schep worden toegevoegd aan de trainersstaf van de A-selectie bij Kozakken Boys, die dus zal bestaan uit Danny Buijs, Ton Cornelissen en Arie Schep. Schep zal dit gaan combineren met zijn functie als hoofd Opleidingen binnen de jeugdafdeling. Schep zal zich met name gaan toeleggen op de begeleiding van de jongere spelers, de samenwerking tussen A- en B-selectie en het onder de 23-jaar-team. Zoals gezegd liggen de nieuwe taken van Arie Schep in lijn met zijn huidige functie als hoofd Opleidingen, de functie die hij dus ook in het nieuwe seizoen zal blijven vervullen. Met behulp van het jeugdbestuur en de TCJ zal de ingezette koers binnen de jeugdafdeling ook komend seizoen worden voortgezet.

Altena vergooit laatste k Altena greep zaterdag de laatste strohalm niet aan om het tweedeklasserschap nog te redden. Het verloor met 0-3 van Tricht. īĦĢIJĴĢīġĦħĨš Bij Altena was het zaterdag vrouwen en kinderen eerst. Het hele seizoen is al teleurstellend verlopen voor de Nieuwendijkers door achter de feiten aan te lopen. Teveel wedstrijden werden onnodig verloren of gelijk gespeeld. Zaterdag volgde de genadeklap met een 0-3 verlies tegen Tricht. Aangezien GVV’63 won degradeerde Altena rechtstreeks naar de derde klasse. Een mokerslag. De nederlaag betekende de tweede degradatie op rij voor Altena. In de kleedkamer moest de degradatie even verwerkt worden. Het was er muisstil en aanvoerder Richard de Laat stond er verslagen bij. “We hebben niet echt de wil getoond om in de tweede klasse te blijven voetballen”, vond De Laat. “Tricht deed er ook bijna niks aan, maar we zetten er gewoon weinig tegenover. Het was gewoon slecht en onder de maat. We hebben het echter niet alleen deze de opstellingen

Mutaties in de regio įĢĤĦĬš Bij HHC’09 vinden er enkele mutaties plaats. Zo stopt Ronald van Bijnen en gaat broer Marco van Bijnen voetballen bij Vlijmense Boys. Verder maakte trainer Tonny Coenen bekend, dat spits Sjoerd Bruinsma terugkeert op het oude nest in Heusden. Een aanvulling van de selectie is ook de komst van Tadic Innan van FC Drunen. Verder komen er een paar jeugdspelers over, aldus trainer Tonny Coenen. Achilles Veen Achilles Veen heeft er voor volgend seizoen weer een nieuwe speler bij. Het gaat om de 21-jarige Clemens Rijnvos. Hij komt over van het beloftenteam van Willem II. Een tegenvaller is wel de blessure van Daan van Dinter. De verdediger van FC Den Bosch, die dit seizoen neerstreek op De Hanen Weide, is waarschijnlijk lang uit de roulatie met een kruisbandblessure.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Yildirim op proef bij FC Emmen ĴĢįĨĢīġĞĪš Kozakken Boys-aanvaller Ismail Yildirim (23) is de komende dagen op proef bij FC Emmen, waar hij de kans krijgt een contract te verdienen. FC Emmen heeft deze week acht spelers op proef, waaronder naast Yildirim onder anderen ook Achilles’29-spits Remon van Bochoven. Emmen, dat Joop Gall als trainer heeft, speelde dinsdagavond een oefenduel.

Versterking voor Kozakken Boys ĴĢįĨĢīġĞĪš Kozakken Boys heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Michael Potkamp. De aanvaller komt over van FC Dordrecht en is op meerdere posities inzetbaar.

Altena Tricht

0 3

Opstelling Altena: Kwetters, Van Maastrigt, Van Zanten, Advokaat (Mathijn Duijzer), Van Krugten (Van der Stelt), Geelhoedt, Molenschot, De Jong (Hoeke), Buitenhuis, De Laat, Van der Pluijm.

wedstrijd laten liggen. We misten dit seizoen te vaak mannelijkheid en verloren te vaak de duels. We hebben tegen Tricht ook niks afgedwongen”, treurde de aanvaller van Altena. “Voetballend zijn wij misschien te goed voor de derde klasse, maar het is niet anders. Daar komt het ook op de duels aan.” Tegenvaller Altena toonde tegen Tricht niet de echte wil om te winnen. Voor de gasten, die al een periodetitel op zak hadden, stond er geen spanning op de wedstrijd. Voor de Nieuwendijkers des te meer. Een tegenvaller was al dat spits Remon Duijzer bij de warming-up af moest haken met een hamstringblessure. Daarnaast begon de niet geheel fitte laatste man Mathijn Duijzer op de bank. In de eerste helft was het voor beide ploegen zoeken naar een mogelijkheid. De eerste de beste mogelijkheid voor Richard de Laat ging echter net voorlangs het Trichtse doel. Een paar hoekschoppen voor Altena leverden ook niets op en rond het half uur vergat Stefan Buitenhuis in vrije positie zelf te schieten. Even later stond Buitenhuis weer vrij, maar vond nu met zijn schot keeper Rian Drost op zijn weg. Ook de rebound van Dylan van der Pluijm werd geblokt. Alles of niets Na de rust kwam Mathijn Duijzer er wel in. Altena probeerde druk te zetten, maar Tricht counterde het uit met de 0-1 door Gertjan van Haarlem. Trainer Harry Biemans speelde zijn laatste mogelijkheden uit met het inbrengen van Marcel van der Stelt en Ben Hoeke. Baten deed het niet voor Altena, dat alles of niets ging spelen. Een kopbal

™Ig^X]i]VYoViZgYV\\ZZc`^cYVVc6aiZcV!YVikdX]ikddga^_[hWZ]djY^cYZilZZYZ`aVhhZ#

van Mathijn Duijzer werd in een reflex nog gekeerd door de Trichtse sluitpost. Verder ging een schot van Eric van Zanten rakelings naast en een kopbal van Buitenhuis ging over het Trichtse doel. Een vrije trap van Julian Geelhoedt trof ook geen doel. Aan de andere kant liet Tricht zich niet onbetuigd. Keeper Ferdi Kwetters werkte in een reflex een poging van Prebibo

Okunwie nog over de lat. Vier minuten voor tijd was de doelman van Altena wel geslagen bij een uitval en de 0-2 door Arjan Hakkert. Penalty Altena probeerde het vervolgens nog wel, maar was geslagen. Tricht miste nog een penalty, nadat Niels van Maastrigt tegenstander Michiel Heicoop onderuit haalde en rood kreeg, maar scoorde in de laatste minuut als-

de wedstrijden KOZAKKEN BOYS

IJsselmeervogels Kozakken Boys

1 2

Oranje Wit Achilles Veen

1 1

1-1 en 1-2 Benjamin Martha

1-1 Sezer Sulun

Kozakken Boys kwam op de laatste speeldag in de topklasse nog goed voor de dag bij IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Ton Cornelissen won met 1-2. “Als je op de laatste speeldag wint bij IJsselmeervogels, dat nog kans op het kampioenschap maakt, dan kun je alleen maar tevreden zijn”, stelde de trainer. “We zijn dan ook blij het seizoen zo af te sluiten”, aldus Cornelissen. Na de 1-0 van IJsselmeervogels kwam Kozakken Boys terug tot 1-1 door Benjamin Martha. Vervolgens scoorde Martha ook de 1-2. De overwinning had nog ruimer uit kunnen vallen, maar Sjoerd van der Waal en Ismail Yildirim wisten de laatste mogelijkheden niet te verzilveren.

Achilles Veen kan terugkijken op een geslaagd seizoen. De manschappen van trainer Johan van Bijsterveld eindigden op de zesde plaats in het linkerrijtje. Dat was ook de doelstelling. De laatste wedstrijd bij Oranje Wit was wel tegenvallend. Binnen een kwartier had Achilles Veen al ruim achter kunnen staan tegen de degradant in Dordrecht. Het bleef echter na een boogbal bij de 1-0 door Bjorn Vlasblom. Kort na het half uur hadden de gasten uit Veen de gelijkmaker te pakken. Na een overtreding van de Dordtse sluitpost ging de bal op de stip en benutte Sezer Sulun de strafschop voor de 1-1. De tweede helft zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau en bleef het bij de puntendeling.

Rijswijkse Boys SC Everstein

4 2

1-1 Wilco van Rossum, 2-1 Ayhan Uslu, 3-1 Michael van den Oever, 4-1 Martin Kant SC Everstein begon zaterdag supergemotiveerd aan het duel tegen Rijswijkse Boys om het tweedeklasserschap nog te redden en André van der Veer scoorde al snel de 0-1. Tot de rust ging de wedstrijd vervolgens gelijk op. Na de rust probeerde SC Everstein de wedstrijd te forceren voor de beslissing. Rijswijkse Boys nam na een kwartier echter het heft in handen. Binnen twintig minuten gooiden de Rijswijkers de wedstrijd in het slot. Wilco van Rossum scoorde de 1-1, Ayhan Uslu de 2-1, Michael van den Oever de 3-1 en Martin Kant de 4-1. Daarmee was de degradatie van SC Everstein bezegeld. Het kwam niet verder meer dan de 4-2 door Sander Bergshoeff.

GVV’63 GDC

2 0

De laatste wedstrijd van dit seizoen leverde voor GDC een terechte 2–0 nederlaag op. GDC maakte een ongeïnspireerde indruk. GVV’63 daarentegen speelde met veel inzet en passie. De ploeg moest immers winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De thuisploeg begon sterk en strafte door een treffer van Nick Ekelmans in de negende minuut geklungel van GDC af. Acht minuten later werd het zelfs 2–0 als uit een vrije trap Erik van de Werken met het hoofd raakt kopt. Na de rust wel een agressiever GDC, wat ook diverse mogelijkheden kreeg, maar niet tot scoren kwam. GDC nam zaterdag afscheid van trainer Frans Grondman, die voor zijn opvolger Marco de Jong een tweedeklasser achterlaat en dat is wel een prima prestatie.


Woensdag 14 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

29 regio-voetbal.nl NOAD’32 grijpt naast nacompetitie

ers een feit

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš NOAD’32 deed zaterdag wat het moest doen bij Woudrichem in een laatste poging om de derde periodetitel te grijpen. Het werd 1-2.

kans

Deze uitslag mocht echter niet baten aangezien Wilhelmina’26 won van Sparta’30 en zo de derde periode greep. “Het is net niet gelukt. Wilhelmina’26 werkte niet mee. Anderzijds als je een periode wilt pakken, dan moet je al eerder de punten pakken”, recapituleerde NOAD-verslaggever Anton de Waal. Tegen Woudrichem probeerde NOAD’32 de laatste strohalm nog te grijpen voor nacompetitie. Al na negentien seconden had Woudrichem echter de 1-0 op het scorebord. Mark Bouman maaide over de bal heen en Niek Viveen profiteerde met de openingstreffer. NOAD’32 raakte hierdoor niet van slag. Halverwege de

eerste helft was het raak. De aanval werd opgezet door Martien van Ballegooijen en Remy Schouwenaar. Vervolgens egaliseerde Lars van de Wende naar 1-1. Verder was het aan keeper Gerard de Joode te danken dat NOAD’32 niet op voorsprong kwam. Anderzijds werd ook Woudrichem nog een paar keer gevaarlijk, maar keeper Denzel de Wit stond ook op zijn post en een kopbal van Woercumse kant verdween over het Wijk en Aalburgse doel. De laatste kans voor de rust was voor Van de Wende, maar keeper De Joode redde knap. Na de rust zakte de wedstrijd in. Echt grote kansen waren er niet meer te noteren. Tot twintig minuten voor tijd, waarop NOAD’32 het duel besliste. Het gebeurde na weer slecht uitverdedigen bij Woudrichem. John Pootjes profiteerde om de 1-2 aan te tekenen. Daar bleef het bij.

Almkerk gered ĞĩĪĨĢįĨš Almkerk verloor zaterdag met 2-0 van LRC, maar aangezien concurrenten Nivo Sparta, CSW en Leerdam Sport’55 ook verloren, kunnen de Almkerkers het nog redden in de nacompetitie. Almkerk treedt daarvoor komende zaterdag aan bij Beursbengels in Amsterdam. Over het optreden in Leerdam was trainer Pieter Tuns wel te spreken, ondanks het verlies. “We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld.” De rust ging in met 0-0. Halverwege de tweede helft bleef de bal hangen in het zestienmetergebied van Almkerk en schoot Bart Muilenburg snoeihard de 1-0 binnen. Nog geen drie minuten later miste Almkerk de gelijkmaker. De bal kwam op de binnenkant van de paal. In de allerlaatste seconde lukte het LRC nog om de 2-0 middels Nick Sprado aan te tekenen. Na de treffer floot scheidsrechter Roelof Luinge meteen af . “Zoals wij vandaag gevoetbald hebben, dat biedt heel veel perspectief voor de nacompetitie tegen Beursbengels”, besloot Tuns.

Wilhelmina’26 vervult sportieve plicht ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Voor Sparta’30 zit het seizoen erop. De Andelnaren verloren zaterdag bij Wilhelmina’26 en grepen zo naast de nacompetitie. Wilhelmina’26 zou bij een overwinning de derde periode pakken en bij elk ander resultaat namen de Wijk en Aalburgers de eerste periode over van kampioen Unitas. Sparta’30 had nog een minieme kans op de nacompetitie, maar dan waren de Andelnaren wél afhankelijk van twee andere wedstrijden.

FOTO: TEUS ADMIRAAL

nog de 0-3 door Michiel Heikoop. Trainer Harry Biemans, die zijn eerste seizoen bij Altena niet met een succes kon bekronen, stond er met een berustende blik bij. “Als je terug kijkt op de wedstrijden hebben we voldoende mogelijkheden gehad om hoger te eindigen. We hebben tien keer gelijk gespeeld in wedstrijden waarin we veel meer kansen creëerden, maar niet benutten. Dan sta je op de positie dat het moet en dan laten we als team

te weinig zien. Als team hadden we meer moeten tonen. Op basis van de wedstrijd tegen Tricht verdien je het ook niet om de nacompetitie in te gaan. Dat is heel erg zuur, maar dat is wel de realiteit. Je kunt wel hoog of laag springen, maar het was onvoldoende. Dan verlies je de wedstrijd en is er geen ontsnapping via de nacompetitie. Punt.” Nico van Es

De bedoelingen van trainer Frans van Wijk van Wilhelmina’26 waren duidelijk door twee spitsen op te stellen op de Ebbe en daarmee in ieder geval de sportieve plicht te vervullen en voor de winst te gaan. De eerste kans was voor Gerco Gijben van de gastheren, maar die schoot de bal in ideale positie over het doel. Het veldspel van Sparta’30 was verzorgder, maar de kansen waren voor Wilhelmina’26. Zo ging een vrije trap van Nigel Branderhorst rakelings naast en tikte keeper Bas Visser met de vingertoppen een inzet van Matthijs Timmermans nog net over de lat. Net na de rust schoot Gijben uit de rebound het speeltuig tegen de paal. Aan de andere kant schoot Lennart

van Andel, buiten bereik van keeper Mitchell Kerkwijk, eveneens tegen de staander. In de 58e minuut was het wel raak. Alexander Crielaard, de spits van het tweede elftal van Wilhelmina’26, bracht de 1-0 op het scorebord met een prachtig afstandsschot, dat via binnenkant paal in het doel verdween. Sparta’30 bleef in een beter resultaat

geloven, maar de stand kwam niet meer van zijn plaats. Door het resultaat ging ook Sleeuwijk de nacompetitie in door derde te worden in de eindstand. Sparta’30 en NOAD’32 vallen buiten de boot. “Het is belangrijk dat wij het seizoen op een volwassen manier hebben afgesloten. In de nacompetitie zien we wel weer”, sprak trainer Frans van Wijk.

™L^a]Zab^cVÉ'+ldcoViZgYV\bZi&"%kVcHeVgiVÉ(%#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Toch nacompetitie voor Sleeuwijk Be Ready DIA

2 2

Blauw Wit‘81 Dussense Boys

1 3

1-1 John Matheusen, 2-1 Mike van der Westen

0-1 en 0-3 André Segeren, 0-2 Rob van Os

Be Ready sloot zondag de competitie af met een 2-2 gelijkspel tegen DIA. “We hebben goed gespeeld en een beter resultaat neer gezet, dan in de eerste wedstrijd tegen DIA”, vond trainer Peter Burg. Al in de beginfase kwamen de gasten uit Teteringen op 0-1 door een penalty. De Hankenaren lieten het er echter niet bij zitten tegen de tegenstander, die de nacompetitie al op zak had. Nadat een aanval werd onderschept stond John Matheusen vrij voor de sluitpost van DIA en hij rondde beheerst de gelijkmaker af. Na de rust kwam Be Ready op voorsprong door een afronder van Mike van der Westen. DIA kwam echter nog terug tot 2-2.

Dussense Boys redde op de laatste speeldag het vege lijf in de vierde klasse door een 1-3 overwinning bij Blauw Wit’81. “Wat de afgelopen weken niet lukte, het scoren, gebeurde nu wel”, aldus trainer Jerôme Ceton. “We gingen volle bak, ondanks dat Blauw Wit’81 probeerde het ons lastig te maken.” Al na vijf minuten had André Segeren de 0-1 in het net bij de gastheren in De Moer. De Dussenaren stoomden vervolgens door naar de 0-2 door Rob van Os. Voor de rust hadden de manschappen van de afscheid nemende trainer Ceton ook de 0-3 al te pakken middels Segeren. Na de rust bleef het nog even billen knijpen voor Dussense Boys. Blauw Wit’81 kwam echter niet verder meer dan de 1-3.

HHC’09 RKTVC

1 1

1-1 Yuri Duister HHC’09 kwam zondag veilig over de meet in de vierde klasse. Er werd gelijk gespeeld tegen RKTVC. Al in de beginfase kwamen de gasten uit Tiel op 0-1. Rond het half uur egaliseerde Yuri Duister de score naar 1-1. Na de rust kwam de score niet meer van zijn plaats, ondanks dat de afscheid nemende Ronald van Bijnen, hij stopt, nog tegen de paal schoot. Zijn broer Marco van Bijnen, die eveneens zijn laatste wedstrijd in Heusden speelde, hij gaat naar Vlijmense Boys, speelde nog een kwartiertje mee. Verder komt Sjoerd Bruinsma terug van RKDSV en krijgt de selectie versterking van Tadic Innan van FC Drunen. “Ik zie het nieuwe seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet”, aldus trainer Tonny Coenen.

İĩĢĢIJĴĦħĨš Sleeuwijk mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Zaterdag bracht de ploeg van Philip den Haan kampioen Unitas de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. Trainer Philip den Haan kon zodoende tevreden zijn dat de 0-3 winst bij Unitas niet voor niets was geweest. “We hadden het de laatste wedstrijden niet meer in eigen hand en krijgen mede door de winst van Wilhelmina’26 de nacompetitie in de schoot geworpen”, aldus de trainer van Sleeuwijk. Goede moraal Den Haan hoopt dat Sleeuwijk, dat kampioen Unitas de eerste thuisnederlaag toe bracht, nu de goede moraal vast houdt in de nacompetitie tegen SC Amstelwijck. Zowel Unitas als Sleeuwijk maakten er zaterdag op Molenvliet een open wedstrijd van. De beste kansen waren in de beginfase wel voor de thuisclub, maar gescoord werd er niet. Het zag geen kans doelman De Graaf in verle-

genheid te brengen. Zo faalde Corné van Horik oog in oog met de Sleeuwijkse sluitpost. Nadat Sleeuwijk gaandeweg de eerste helft het initiatief had overgenomen liep het uit naar 0-2 door treffers van Tim Saaman, waarbij de Unitas-goalie er niet goed uitzag, en een schitterende goal van Michiel Marinissen. Na de rust gooide Sleeuwijk de wedstrijd in het slot met de 0-3 door Corjan Slinger. Unitas wilde nog wel, maar was niet bij machte enig gevaar te creëren. Daarnaast liep Mike Venderbos nog tegen een domme rode kaart op. Verder werd bekend dat naast Raymond Duizer ook Edwin van den Heuvel en Pasqualle Verwoerdt stoppen aan het eind van het seizoen bij Sleeuwijk. Verwoerdt vindt de afstand tussen zijn woonplaats Amersfoort en Sleeuwijk te groot. Verdediger Van den Heuvel kampt al geruime tijd met een knieblessure, die hem dwingt te stoppen.


parket

laminaat

pvc

vloerverwarming

traprenovatie

QUICK•S TEP 32,95

29,95/m 2 LARGO Actie geld ig t/m 31 mei 20 14

HET VERSCHIL VAN PRUYSEN... Volop nieuws onder de zon! De juiste vloer uitzoeken hoeft geen lastig parket te zijn. Laat u ongewoon verrassen door onze splinternieuwe collectie. Uiterst sfeervol gepresenteerd in onze gerestylde showroom. Zoekt u de vloer uit, dan zorgen wij dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Dát is het verschil van Pruysen. Een naam waar u op staat!

www.pruysenparket.nl

De Sluis 2 • Dussen • T 0416 39 12 25


Woensdag 14 mei 2014

Nieuwe clubkampioenen ĴĢįĨĢīġĞĪš Simon Schmidt en Marcha Admiraal zijn de nieuwe clubkampioenen van de Biesboschzwemmers geworden. Deze kampioenschappen werden zaterdag onder winderige omstandigheden, maar wel mét zon en zonder regen, in zwembad Werkina in Werkendam gehouden. Voor de zwemmers vanaf 12 jaar stonden de 100 wisselslag en 100 en 50 meter naar keuze op het programma, de overige zwemmers hoefden maar twee keer het water in. Simon Schmidt en Marcha Admiraal werden na anderhalf uur wedstrijd gekroond tot winnaars.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

ACKC in veilige haven na overwinning

SKV verliest wedstrijd in eerste kwart

ĞĩĪĨĢįĨ š ACKC komt ook volgend jaar uit in de tweede klasse. De Almkerkers speelden zich zaterdag veilig tegen DKB uit Best.

İĩĢĢIJĴĦħĨš SKV is er zaterdag niet in geslaagd de derde plaats op te eisen. Tegen concurrent ‘t Capproen in Hellevoetsluis werd het 12-8.

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op, maar toch kon ACKC na de eerste helft met een 5-7 voorsprong thee gaan drinken. Na een tweede helft, waarin ACKC de beduidend betere ploeg was, werd uiteindelijk een zeer verdiende 12-16 winst behaald. ACKC heeft zich met

Jeugdtoernooi bij Be Ready in Hank

Oefendresuurdag in Wijk en Aalburg

ĥĞīĨš F- en E-pupillen uit de regio treden zaterdag 17 mei tegen elkaar aan tijdens het Be Ready Schiethoek Jeugdtoernooi in Hank. Ook zal er een meet en greet zijn met een speler van Willem II, afkomstig uit Hank. Iedereen is welkom tussen 9 en 16.30 uur.

ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Paardensportvereniging Land van Heusden en Altena organiseert aanstaande zaterdag 17 mei een Rabobank oefendressuurdag aan de Velstraat 34a in Wijk en Aalburg. De proeven worden verreden van 08.30 tot 17.00 uur.

Beachranking van start ĴĢįĨĢīġĞĪš Het afgelopen weekend is de Jeugd Beach Ranking van start gegaan op de CopaKadijk, de locatie van Beachsportvereniging Werkendam. De spelers van de topopleiding van de beachsportvereniging, de Kadijk Beach University, zetten mooie prestaties neer. Het team Den Haan (15)/Schoon (12) wonnen de categorie <18 en <16, en Van Esch (13)/Timmermans (13) werd derde <18 en tweede <16. Bij de jongere jeugd en de jongste kids wonnen Van Esch/Weeda <14. Bij de jongens pakten Van der Giessen/Veldheer de tweede plaats <18.

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

31 sport

deze overwinning verzekerd van het tweedeklasserschap in de zaal als op het veld. Zaterdag 17 mei speelt ACKC om 16.00 uur de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en komt het inmiddels al gedegradeerde en puntloze KC Dordrecht op bezoek. Nieuwe sponsor Voor het begin van deze wedstrijd wordt het Jeugdsportfonds, de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar, gepresenteerd aan de ACKC-leden en het publiek.

De wedstrijd werd is weggegeven in het eerste kwart. SKV kreeg vroeg in de wedstrijd een terechte strafworp mee die, ondanks de vele wind die er stond, beheerstwerd benut. ’t Capproen kwam vervolgens op gelijke hoogte en kwam daarna op voorsprong: 6-1. SKV kon de schade weer

enigszins beperken door Scherff, die een loepzuivere vrije bal erin kon schieten met de strakke wind. De ruststand was 8-4 in het voordeel van ’t Capproen. Het eerst verdedigingsvak moest na de rust twee tegendoelpunten incasseren. Hetzelfde vak beperkte de schade weer door daarop zelf te scoren in de aanval. Verder liep de wedstrijd qua doelpunten gelijk op. Hierdoor bleef het verschil na afloop van de wedstrijd hetzelfde als de ruststand. De eindstand werd bepaald op 12-8.

Ondanks de regen was de jubileumdressuurwedstrijd van landelijke rijvereniging en ponyclub Oudendijk bij Stal Brons in Werkendam geslaagd. Er was een demonstratie en leden deden goede zaken tijdens de westrijd.

q WWW.LVHEA.NL

Uitslagen PV Tot Weerziens īĦĢIJĴĢīġĦħĨš De uitslag van de vlucht vanuit Roye is als volgt. A. v. Vugt: 1-1112-15-17; Gebr. v. Hemert: 2-3-8-10-16-20-21-26-28; C. den Haan: 4-23; Comb. Colijn & Fox: 5-6-7-13; Braad de Joode: 9-14-18-19-30; C. Versteeg: 24-29; P. Groenenberg: 25-27; J. Pruissen: 39; R. Schmidt: 40; Kersten en Zn.: 58.

Esra Kostense turnt goed įĢĤĦĬ š Turnster Esra Kostense van CSV De Zilvermeeuw heeft afgelopen zaterdag een goede prestatie neergezet op het districtskampioenschap turnen voor de vierde divisie in Amsterdam. In een groot deelnemersveld wist zij zich goed staande te houden. Ook liet zij een aantal nieuwe elementen zien in haar oefeningen. Esra was de enige turnster, die zich wist te plaatsen voor de hoogste wedstrijd in het niveau Jeugd 1 D1. Zij mocht haar wedstrijd starten op het toestel brug. Een mooie

strakke oefening zorgde voor een 12.900, wat haar een tiende plaats op dit toestel opleverde. Op de balk leverden een aantal wiebeltjes en kleine foutjes haar een iets teleurstellend cijfer op. Toch wist Esra dit ruim goed te maken op vloer, waar zij een mooie loopoverslag-overslag turnde. Met een zeer hoge uitgangswaarde, wist de turnster een 12.850 te behalen. Op sprong liet de talentvolle turnster zien dat zij over voldoende sprongkracht beschikt. Twee mooie overslagen leverden haar een 10,500 op. Uiteindelijk eindigde Esra als 22e.

Rabobank steunt beachsport ĴĢįĨĢīġĞĪ š Rabobank Altena is een partnerschap aangegaan met Beachsportvereniging Werkendam. Met dit partnerschap steunt de bank verschillende activiteiten van de vereniging. Zo kan het VeyBall, het beachvoetvolley voor de jeugd, nu verder

ontwikkeld worden en zal er het Rabobank Altena VeyBall toernooi georganiseerd worden. Ook kunnen de jeugdtoernooien en de wedstrijden van het Junior Beach Circuit laagdrempelig worden gehouden door de bijdrage van de Rabobank. Beachtennis, beachsoccer, beachkorfbal,

beachhandbal op het zand krijgen onder de naam Multisports Event ook een impuls. Tot slot gaat een deel van de steun naar het topsportprogramma de Kadijk Beach University. Hier worden jonge beachvolleyballers opgeleid voor de nationale en internationale top.

Juinen wordt elfde en twaalfde ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Coureur Antony Juinen heeft zondag in Assen een elfde en twaalfde plaats behaald. Zodoende staat de Wijk en Aalburgse scooterrijder negentiende in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Er deden in een nat en winderig Assen in totaal dertien deelnemers mee aan de race.

Schoonmaker? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl ™Egd[Zhh^dcVah\VkZcoViZgYV\Xa^c^Xh#

™9Vk^Y!<nŽg\n!9VVc!GZcodZcFj^cc#

Jubileum Nieuwe Roef gevierd

Wedtrijdervaring voor jonge turners

Bij PSV De Nieuwe Roef in Sleeuwijk was het zaterdag feest: 101 jaar paardensport in Sleeuwijk. Op deze bijzondere dag werd het feit gevierd dat de gefuseerde verengingen PSV Emmickhoven en LR en PC de Merweruiters respectievelijk 60 en 40 jaar zouden hebben bestaan. Gezamenlijk zijn ze alweer een jaar aan de Roef te vinden. Er werden zaterdag twee clinics gegeven.

L>?@:C66A7JG<™ De jongens van turnvereniging WIK zijn zaterdag gestart met de turncompetitie in Wijk en Aalburg tegen twee teams van gastvereniging Turnoss uit Oss. De deelname van WIK aan deze competitie is vooral bedoeld om de turners wedstrijd ervaring op te laten doen. Zaterdag was een geslaagde wedstrijdbeleving. 17 mei is WIK te gast bij turnvereniging Delta Sport in Zierikzee.

HA::JL>?@™

Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Woudrichem B. van Rijswijkstraat 55

Werkendam Schans 41c

Andel Huiswerf 9

Tussenwoning met een inhoud van ca. 275 m3 op ca. 160 m2 grond. Achter de woning staat een stenen berging met een oppervlakte van ca. 12 m2.

Molen “Het Landeke”

Op een heel mooi ruimtelijk plekje ligt deze vrijstaande woning met garage. De woning moet op een aantal plaatsen aangepast worden aan de huidige woon- en comforteisen. Het geheel is gesitueerd op een perceeloppervlak van bijna 400 m2. Ook zeer geschikt voor senioren!

Midden in de bossen aan het water van riviertje De Vycie ligt deze monumentale ronde stenen poldermolen op een perceel van 46020 m2. De molen is een aantal jaren geleden verbouwd als woonhuis en wordt omgeven door water. Dichtbij de molen staat nog een bijgebouw voorzien van alle voorzieningen en in het bos bevindt zich nog een oud gemaaltje (atelier) en een voormalige paardenstal.

Begane grond: hal, trapkast, toiletruimte, meterkast, woonkamer en een keuken. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers en een badkamer. Zolderetage: bereikbaar middels een vaste trap en ingedeeld met een voorzolder en extra slaapkamer.

Begane grond: entree, mooie lichte woonkamer uitkijkend over de omgeving, woonkeuken ingedeeld met eenvoudige keukenopstelling, kelder, slaap/werkkamer, tussenportaal en een badkamer met inloopdouche, wastafel en zwevend closet. Verdieping: overloop en 2 grote slaapkamers met extra bergruimte. 1 Slaapkamer is ook voorzien van een wastafel.

Begane grond: entree, douchevoorziening, toilet, woonkamer/ keuken met keukenopstelling en bargedeelte en twee deuren naar het Bankirai terras en de trapopgang naar de verdieping. Verdieping: prachtige sfeervolle slaapkamer met diverse raampartijen die uitkijken over het omringende landschap. Zolderetage: open ruimte in de kap van de molen bruikbaar als slaapkamer/werkkamer/atelier etc.

De tuin aan de achterzijde is omsloten. De voorzijde grenst aan een plantsoen. Het bouwjaar van de woning is omstreeks 1967.

Het perceel is grotendeels ingericht als bos met een grote diversiteit aan flora en fauna. Aan het water bevindt zich een vissteiger. Op verschillende plaatsen is elektra en wateraansluiting aanwezig. Het perceel is bereikbaar via een dubbele op afstand bedienbare poort en de brug over het water.

Voorwaarden Woonlinie zijn van toepassing. De inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij De Makelaars van Altena, kantoor Woudrichem.

Kijkdagen:

Sluiting inschrijving 24 mei 2014

Naast de woning staat de garage die bereikbaar is vanuit de woning en ook via openslaande garagedeuren aan de voorzijde. Parkeermogelijkheid op eigen terrein. Het geheel heeft een inhoud van ca. 375 m3.

Vrijdag 23 mei 2014 van 11.00 – 13.00 uur Zaterdag 24 mei 2014 van 11.00 – 13.00 uur

Sluiting inschrijving: 5 juni 2014 16.00 uur

Verkoop per inschrijving

Vraagprijs € 149.000,00 k.k.

Vraagprijs € 189.000,00 k.k.

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling.Telefoon 0183 30 70 40

3 dijkwoningen - Dorpsstraat Dussen Landelijk wonen op ruime kavels aan de dijk Veel mogelijkheden om de indeling van de woning aan uw wensen aan te passen Inclusief Keukenhoff keuken, tegels en sanitair 1 vrijstaande woning - 520 m3 479

Koopprijs € 319.000,- v.o.n. 2 twee-onder-één-kapwoningen - 440 m3

330

2

m

2

m

Koopprijs vanaf € 250.000,- v.o.n. 2

340 m

Voor meer informatie, de verkoopdocumentatie en de verkoopvoorwaarden kunt u informeren bij de makelaar.

Verkoop:

Ontwikkeling:

Garantie- en waarborg:

De Makelaars van Altena

Tankens Projectontwikkeling B.V.

Woningborg

Woudrichem

Andel

Gouda

T 0183 - 30 70 40

T 0183 - 44 18 41

T 0182 - 58 00 04

I www.demakelaarsvanaltena.nl

I www.tankens.nl

I www.woningborggroep.nl

www.demakelaarsvanaltena.nl

20 heusden 14 epaper  
20 heusden 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement