Page 1

LEK EN IJSSEL WEST

DINSDAG 7 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 19 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

EASY BED-COMFORT WATERBED & BOXSPRINGSHOP

3DUDOOHOZHJ‡%HUJDPEDFKW Tel. 0182 - 51 20 98

www.easybedcomfort.nl

Molenaar-duiven ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Combinatie Molenaar is het nieuwe wedstrijdseizoen goed begonnen bij Postduivenvereniging De Postduif. Ook het derde concours werd door deze Lekkerkerkers gewonnen. Ditmaal ging het om de grote ‘S&D prijs’ vanuit Peronne. Uitslag: Comb Molenaar 1,3-5,8,12,15,22- G Luyten 2,6,7,1013,14,18-20- H Spiering 9,16,21,23,24- JA Hoogenboezem 17,25,26- B Jansen 33- D Goudriaan 42- J Ouwerkerk 54- Comb Bravenboer 65- T v Halewijn 82.

Seven Waves ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš scheepswerf IHC Merwede heeft vrijdag met succes de 550 ton pijpenlegger Seven Waves te water gelaten voor Subsea 7. De ceremonie vond plaats inKrimpen aan den IJssel waarbij de doop werd verricht door mevrouw Lucia Andrade, Subsea 7’s Vice President Projects & Operations. De Seven Waves is het vijfde schip voor IHC Merwede in opdracht van Subsea 7. Subsea 7 heeft voor IHC Merwede gekozen vanwege onder meer haar efficiëntie, kwaliteit en levering binnen de gestelde termijn bij de vier eerdere orders. IHC Offshore & Marine, onderdeel van IHC Merwede, heeft het schip in nauwe samenwerking met Subsea 7 ontworpen. De pijpenlegger heeft een totale lengte van 146 meter, een breedte van 30 meter en een klasse 2 dynamic positioning systeem. Het schip wordt uitgerust met een kantelbare pijplegtoren, die beschikt over een capaciteit van 550 ton voor het installeren van flexibele pijpleidingen. De pijplegtoren kan werken onder een hoek van maximaal 10º en is voorzien van twee tensioners, elk met een capaciteit van 275 ton. De toren heeft twee carrousels met een opslagcapaciteit van 1.500 en 2.500 ton. Smits Auto’s introduceert de

€79 BUDGETBEURT

SMITSAUTO.NL

™7Zkg^_Y^c\hYV\#*bZ^#>c@g^beZcVVcYZc>?hhZalZgY]ZiWZkg^_Y^c\hkjjgV[\ZaZkZgY#7jg\ZbZZhiZg=j^oZglVX]iiZYZViaZiZcde#

Krimp-Café on tour Krimpenaar blikt in Krimpenerwaard terug op de oorlog De trek van het platteland naar de grote steden houdt aan. De vergrijzing ook. Resultaat kan zijn dat de vitaliteit van groene gebieden als de Krimpenerwaard in de toekomst flink afneemt. Om de situatie goed in beeld te krijgen en problemen voor te zijn gaat Krimp-Café ‘on tour’. Op 16 mei doet men om 16.00 uur Partycentrum Amicitia aan. Belangstellenden zijn welkom om naar een inleiding Leo van Wissen, autoriteit op het gebied van demografie te luisteren.

nieuws

3

Krimpenaar W. van den Bosch (95) was in de meidagen van 1940 als militair actief binnen de 14e Batterij Luchtdoelartillerie van het Nederlandse leger en haalde hij met zijn eenheid vanuit Wassenaar in een paar dagen tijd meerdere Duite vliegtuigen neer. In een interview met Harm Blom blikt hij terug op die even bijzondere als zware periode van zijn leven. “Ik zag de bommen vallen op de kazerns in Schevingen en dacht: ‘Oh heden, het is oorlog’.

accent

9

Streekmuseum: feestdagen geopend

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

‘Actie voor Renske’ in De Bakwetering

Spirit dankzij winst op Strijen veilig

Renske van der Pijl heeft, nadat ze een harttransplantatie onderging, een grote wens: deelnemen aan de World Transplant Games in Zuid-Afrika. Alleen... het geld voor reis en verblijf ontbreekt nog. Reden voor badmintonclub Sluyk/Lekkerkerk om in actie te komen voor de 14-jarigesportmeid. Op 31 mei organiseert men van 19.0022.00 uur de ‘Actie voor Renske’. Alle sporters en sportverenigingen uit de regio worden opgeroepen om mee te doen in sporthal De Bakwetering.

Met een zucht van verlichting vielen interim-trainer Marc Bos en assistent Marc van der Zee elkaar in de armen na de moeizame 2-1 overwinning op Strijen. Spirit speelde zich door deze overwinning in veiligheid en hoeft in het laatste competitieduel met Lombardijen niet meer tot het gaatje te gaan. Bovendien kan woensdagavond op de bruiloft van Maarten Tissink een extra pintje worden genomen op het behoud van het tweede klasseschap.

vrije tijd

13

sport

Jij onze cameraman?

@G>BE:C6$9>?HH:A™OdlZade=ZbZakVVgihYV\ZcdeIlZZYZE^c`hiZgYV\^hHigZZ`"

EL PEKTAK

4 DAGEN S

PINKSTERWEEKEND

17 t/m 20 mei

LOPIK

bjhZjb@g^beZcZglVVgYiZ@g^beZcVVcYZc>?hhZa\ZdeZcY#9ZiZciddchiZaa^c\ È=daYZgYZWdaYZg!heZZa\dZYkVcodaYZgÉ^hidiZcbZioViZgYV\&&bZ^iZWZodZ" `Zc#De)_jc^VVchiVVcYZ\VViYZiZciddchiZaa^c\È@g^h@gVhYddgYZ@g^beZcZg" lVVgYÉkVchiVgi# Dd`]ZieZgbVcZciZ\ZYZZaiZkVc]ZibjhZjbZc]ZibjhZjbZg[o^_cYZbdZ^iZ kVcZZcWZodZ`_ZlVVgY#>cYZh^Zgij^cZcde]ZiZg[`jccZcWZodZ`Zgh!dcYZg]Zi \Zcdi kVc ZZc `de_Z `d[[^Z Zc lVi aZ``Zgh! kdade \Zc^ZiZc kVc VaaZ de`dbZcYZ WadZbZcZc[aj^iZcYZkd\Zah#6ahbZcYVVgYZWZ]dZ[iZidZkdZai`VcbZckVcj^i ]ZibjhZjbaZj`ZlVcYZa^c\Zcd[[^ZihidX]iZcbV`Zc#GdjiZWZhX]g^_k^c\Zco^_c iZ`ddeVVcYZWVa^Z#HigZZ`bjhZjb@g^beZcZglVVgY^hiZk^cYZcVVcYZ>?hhZaY^_` (&'iZ@g^beZcVVcYZc>?hhZa#9ZdeZc^c\hi^_YZco^_c/kVcY^chYV\idiZcbZioV" iZgYV\kVc&)#%%idi&,#%%jjg#

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

17


Korting

Uit met

Voordeel

LENTE KRIEBELS EN GEEN ZIN OM TE KOKEN? Wij WEL!

De Korf 3 2924 AH Krimpen a/d IJssel Tel.: 0180-518503

NU OP ZONDAG GEOPEND: vanaf 11.00 tot 16.00 uursOnze keukenbrigade brengt u puur eten uit de polder. De producten zijn afkomstig van regionale toeleveranciers, boeren en ambachtslieden en zijn van de best mogelijke smaakkwaliteit. Onze kooktechniek vindt zijn oorsprong in de klassieke Franse keuken.

2e bak koffie GRATIS tegen inlevering van deze bon.

1 bon p.p.

www.arendshoeve.nl

www.lunchroomleuk.nl Ruimte ook te huur voor feestjes en bedrijfsborrels tot max 50 personen OPENINGSTIJDEN: maandag gesloten - dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.30

zaterdag 11:00-16:00

" !#$ $ $ ""

Restaurant ‘De Stal’ Sfeervol eten in ons restaurant ‘De Stal’- onze bekende gourmet Ă la carte - koud-warmbuffet - koffietafel - brunch Sportcentrum ‘De Stoep’ Hier kunt u lekker sportief bezig zijn door te bowlen, tennissen of squashen. En daarna gezellig genieten van een drankje en een hapje in ons eetcafĂŠ ‘de Pub’. Voor elke gelegenheid kunt u bij ons terecht om een gezellige dag of avond te hebben!!!

Restaurant ’De Stal’ Sportcentrum ’De Stoep’

’t Hooge zand 1 - 2861 EZ Bergambacht Telefoon: 0182 353660 - www.destoep.biz


Dinsdag 7 mei 2013

Nacht zonder dak ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš De Gereformeerde Kerk van Ouderkerk aan den IJssel en Berkenwoude organiseert in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei een ‘Nacht Zonder Dak’ voor de jeugd. Daarbij gaat de jeugd een nacht in de buitenlucht doorbrengen in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. De opbrengst van Nacht Zonder Dak gaat naar de straatjongeren en projecten van Tear in Bolivia, Cambodja en Kenia. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden, de kerk of bedrijven.

Inloop bij Leefbaar ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Op 13 mei aanstaande houdt de politieke partij Leefbaar Krimpen weer haar inloopavond in het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel. Tussen 19.30 en 20.30 uur is iedereen welkom met vragen, suggesties en/of opmerkingen die van belang kunnen zijn voor het beleid binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel. De gemeenteraadsfractie is aanwezig. Leefbaar Krimpen zegt grote waarde te hechten aan informatie die men direct van de inwoners ontvang. “Lokale inbreng, daar staat Leefbaar Krimpen voor”, aldus een woordvoerder.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

3

Krimp-café over bevolkingafname en gevolgen voor Groene Hart

‘Je kunt maar beter inspelen op situatie’ In Lekkerkerk wordt op 16 mei het derde Krimp-café gehouden. Interessant voor iedereen met belangstelling voor de toekomst van de Krimpenerwaard. ĨįĦĪĭĢīĢįĴĞĞįġš Bevolkingskrimp kennen we uit Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws Vlaanderen. Ook in andere landelijke gebieden van Nederland neemt de bevolking af. Terwijl de vier grote steden voorlopig nog groeien. Wat betekent dat voor het Groene Hart? Blijft dit gebied populair, of gaat de bevolking hier na 2025 ook afnemen zoals in de helft van de Nederlandse gemeenten? Voorspellen blijft moeilijk maar Leo van Wissen, autoriteit op het gebied van demografie probeert een inkijkje te geven in de regionale trends. In Lekkerkerk wordt op 16 mei het derde Krimp-café in Zuid-Holland gehouden. Prof. Leo van Wissen, directeur van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut in Den Haag en verbonden aan de Rijksuni-

versiteit van Groningen, zal een presentatie geven over de regionale verschillen in bevolkingsontwikkeling, met speciale aandacht voor de ontwikkelingen in het Groene Hart. Wat zijn anticipeerregio’s? Krimpen alle dorpen en steden in een krimpgebied of zijn er grote regionale verschillen? Hoe gaan regionale overheden om met krimp? En wat kunnen we leren van regio’s in binnen- en buitenland die dit proces al hebben doorgemaakt. Op al die vragen probeert Van Wissen een antwoord te formuleren Meer ouderen Het café in de Krimpenerwaard is het derde in een serie bijeenkomsten over demografische veranderingen in ZuidHolland. Tijdens deze Krimp-cafés worden belangstellenden bijgepraat over bevolkingskrimp en de gevolgen op het gebied van onderwijs, economie, voorzieningen en woningmarkt.

Ook in Zuid-Holland verandert de samenstelling van de bevolking: meer ouderen, minder jeugd en kleinere huishoudens, en uiteindelijk gaat de bevolking in een aantal gebieden dalen. Dit geldt vooral de meer landelijke regio’s, terwijl stedelijke gebieden nog blijven groeien. De organisatie van deze cafés is in handen van Elly van der Klauw, tot 2010 wethouder in Vlist. Daarna heeft ze zich verder verdiept in bevolkingskrimp in de verschillende gebieden van Nederland. “Overal zie je dezelfde reacties van ontkennen en bestrijden en daarna pas van samenwerken en inspelen op die nieuwe situatie”, zegt ze. “Maar als de huizen en scholen al leeg staan is het veel lastiger om met je regio aan het werk te gaan. Anticiperen geeft een gebied meer kansen om op een andere manier vitaal te blijven.” Eerder was er een Krimp-café Onderwijs in Middelharnis, Goeree-

Overflakkee. Daar vertelde wethouder Jacob Bruintjes van het Nationaal Netwerk Bevolkingsdaling over zijn ervaringen in de Drentse gemeente Borger-Odoorn. Op donderdag 25 april zal Femke Verwest van het Planbureau voor de Leefomgeving in Numansdorp (Hoeksche Waard) ingaan op de gevolgen voor Arbeidsmarkt en Economie. In Amicitia in Lekkerkerk staat om 15.30 de koffie klaar, de presentatie start om 16.00 uur. Na de presentatie en discussie is er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje verder van gedachten te wisselen. Aanmelden: krimpcafes.zuidholland@ gmail.com. Men wordt dan ook op de hoogte gehouden van het verdere programma. Voor meer informatie: Elly van der Klauw van Bureau Krimp en Ruimte, tel: 06 126 424 17 of e-mail: ellyvanderklauw@gmail.com.

Meldpunt helpt bij zoeken van ‘maatje’ ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Voor wie het leuk vindt om nieuwe contacten te maken en samen iets te ondernemen of op zoek is naar mensen met dezelfde interesses en hobbies of in contact wil komen met een maatje om samen te eten, sporten, fietsen, wandelen of uit te gaan, zoals museum- en theaterbezoek is er het maatjesproject van Meldpunt Capelle-Krimpen. Het gaat hier om ontmoeting met gelijkgestemde zielen rondom de thema’s hobby, sport en uitgaan. Een soort speed-date voor alle leeftijden, waarbij je kijkt of het klikt om met elkaar iets te ondernemen. Voor aanmelding of meer informatie kan gemaild worden met dweijtenburg@meldpunt-ck.nl of bel naar 0637409763 en vergeet niet te vermelden voor welk thema belangstelling bestaat. Bij voldoende aanmeldingen organiseer Meldpunt een ontmoetingsmiddag of avond in één van de ontmoetingscentra van Krimpen aan den IJssel.

Mooie opbrengst ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš De traditionele rommelmarkt op Koninginnedag is, ondanks de troonwisseling een groot succes geworden voor scoutinggroep Admiraal de Ruyter. Na alles weer te hebben opgeruimd is tot slot het tellen van de opbrengst altijd weer een spannende aangelegenheid. De bruto opbrengst bedroeg dit jaar 11.902,30 euro, slechts 170 euro minder dan het record van 2012. Zo’n actie kan echter nooit slagen zonder de geweldige inzet van 125 medewerkers, de goede medewerking van het gemeentebestuur van Nederlek en niet te vergeten de sponsoring door zo’n 20-tal plaatselijke en regionale bedrijven. De organisatie kan dan ook terugzien op een zeer geslaagd evenement. Tijdens de rommelmarkt werd door Cees van der Graaf, wethouder van de gemeente Nederlek, de trekking van de verloting verricht. De uitslag: 1e prijs 60 euro lotnr. 0664, 2e prijs 40 euro lotnr. 3118, 3e prijs 30 euro lotnr. 2502, 4e prijs 25 euro lotnr. 2678, 5e prijs 20 euro, lotnr. 1439, 6e prijs 15 euro lotnr. 2371, 7e prijs 12,50 euro lotnr. 2743, 8e prijs 10 euro lotnr. 1377. De prijzen zijn af te halen na telefonische afspraak (’s-avonds na 18.00 uur) via tel. 0630041618.

™:aankVcYZg@aVjl/dcidjgbZi]Zi@g^be"8V[‚#

FOTO: JAN TIMMER

Tandprothetische Praktijk

"Hagen"BV

HET VERTROUWDE ADRES VOOR EEN PERFECT KUNSTGEBIT EN ‘KLIKGEBIT’ OP IMPLANTATEN

Voor meer informatie, surf je naar onze vernieuwde website en neem een kijkje in de keuken door te klikken op de kennismakingsvideo. Tot ziens in de praktijk!

TEVENS VOOR KUNSTGEBIT REPARATIES EN AANPASSINGEN

www.tpphagen.nl

Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

Lid 281 J.Hagen, Tandprotheticus

Burgemeester Aalberslaan 43 2922 BC Krimpen aan den IJssel Tel.: (0180) 550431 info@tpphagen.nl

Filiaal Rotterdam: Zwart Janstraat 122a Tel.: (010) 4666603


Familieberichten

Dinsdag 7 mei 2013

Er is een tijd om geboren te worden en een tijd om te sterven.

We zijn verdrietig omdat mijn geliefde man, onze vader en opa is overleden

Voor uw belangstelling en deelneming ons betoond na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Anthonia de Jong - Slingerland

Teunis Kok echtgenoot van Hendrieka Bleijenberg

betuigen wij u onze oprechte dank. Ammerstol, 25 oktober 1932

Schoonhoven, 2 mei 2013 Rie Kok-Bleijenberg Jan Wouter en Marianne Koos Eldina

Bea en Kees Karina en Joost Leon Jan Kortlandstraat 76 2871 DC Schoonhoven De begrafenis heeft dinsdag 7 mei plaatsgevonden op de algemene begraafplaats, Wal 5 te Schoonhoven.

Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Ouderkerk aan den IJssel, mei 2013. Daar het ons onmogelijk is om u allen persoonlijk te bedanken voor de overweldigende blijken van medeleven en steun na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder, schoonmoeder, trotse oma en mijn dochter

Adriaantje Verkuil-van Vliet

In dankbare herinnering voor alle warmte en hartelijkheid waarmee zij ons heeft omringd, geven wij u kennis dat na een periode van afnemende krachten is overleden onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

Dick Verkuil Kinderen en kleinkinderen T. van Vliet-Opschoor Lekkerkerk , mei 2013.

Bij het verlies STOPPELENBURG van uw dierbare Uitvaartverzorging moet u kunnen rekenen op de Krimpen a/d IJssel uitvaartondernemer (0180) 52 22 55 die u met rust en Lekkerkerk kennis van zaken (0180) 66 36 44 begeleidt, Schoonhoven met u meedenkt, (0182) 38 22 31 met u beslist en zorgt voor een uitvaart@stoppelenburg.nl respectvolle uitvaart. www.stoppelenburguitvaart.nl Stoppelenburg Al meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Te huur in Achterhoek kijk op

.nl

boskamp

antiehuis www.vak of

telefoon 06-12308884

Opgeven familieberichten Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot maandagmiddag 13.30 uur opgeven. E-mail: advertentie.lekenijsselwest@ hetkontakt.nl

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn

betuigen wij u onze welgemeende dank. Als liefs ons verlaat, blijft toch de liefde. In alles wat je ons hebt gegeven, wat je ons leerde in dit leven en de lieve dingen die je zei. Lieve schat, hier in onze harten houden wij een kamer voor je vrij.

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering

4

Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329 IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Telefoon 0180 - 68 13 32 Telefax 0180 - 68 25 17

Wol en Handwerkwinkel De Schapekop organiseert

Maria de Vries-Bikker sinds 28 september 2012 weduwe van Jan Adrianus de Vries

Noordeloos, 25 juli 1923

Lekkerkerk, 5 mei 2013 Jeannette en Bert

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308

MariĂŤtte en Rob Dirk-Jan Annemieke en Ronald Jan

Jan en Gea Anne en Berend Jan Cees

Zorgcentrum De Breeje Hendrick, Afdeling Lindeboom, Lekkerkerk Gecertificeerd taxateur

Correspondentieadres: J.A.J. Deelen-de Vries Kerkweg 28 4209 AE Schelluinen De herdenkingssamenkomst wordt gehouden op vrijdag 10 mei om 13.00 uur in de aula van de algemene begraafplaats, Tiendweg Oost 1a te Lekkerkerk. Aansluitend zal de begrafenis omstreeks 13.30 uur plaatsvinden op de begraafplaats aldaar. Na afloop van deze plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de Raadszaal van Amicitia, Raadshuisplein 1-5 te Lekkerkerk. Liever geen bloemen

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

20% extra

Bedroefd, maar vol goede herinneringen aan de jaren die wij met elkaar hebben gehad, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw en onze lieve mama

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Liza van den Wijngaard Ron Jesse, Yamie, Sabine

Een vertrouwd adres sinds 1876

Hoogstraat 30 2965 AL Nieuwpoort

5 mei 2013 Hoofdstraat 137 2861 AN Bergambacht Gelegenheid tot condoleren op vrijdag 10 mei van 18.45 tot 20.00 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven. Wij nemen afscheid van Liza op zaterdag 11 mei om 10.30 uur in de aula van genoemd uitvaartcentrum, waarna wij haar omstreeks 12.15 uur begeleiden naar haar laatste rustplaats op de Algemene Begraafplaats, Dijklaan 97 te Bergambacht. (Liever) geen bloemen

Tel. 0184-602678 www.deschapekop.nl Gratis parkeren


Dinsdag 7 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

5

Oude beelden

Uniek fotoarchief Klip voor iedereen beschikbaar De Lekkerkerkse beroepsfotograaf Ernst Klip gooit zijn archieven open. Ideaal voor mensen die ‘die ene foto’ of ‘speciale’reportage’ zoeken. ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Wat die je met een uniek fotoarchief dat bijna veertig jaar beelden omvat? Je kunt er stof op laten neerdalen of je doe er wat bijzonders mee. Ernst Klip koos voor het laatste, mede door een klant die de Lekkerkerkse beroepsfotograaf wees op de mogelijke emotionele waarde van de negatieven. “Die opmerking bleef maar door mijn hoofd malen”, vertelt Klip “Ik realiseerde me dat het om materiaal ging dat voor mensen nog heel waardevol kan zijn. Vandaar dat ik uiteindelijk besloot om de archieven beschikbaar te stellen voor iedereen met belangstelling voor de beelden.” Twee miljoen De naar schatting ruim twee miljoen negatieven die Klip in archief heeft behelzen beelden die hij, zijn vader en broer Kees (die tot 1985 een fotozaak en studio in Nieuw-Lekkerland runde) vanaf eind jaren zeventig gemaakt hebben. “Daarbij moet je denken aan portretten, studiofotografie, trouwerijen, evenementen en het vastleggen van jubilea in zowel de Krim-

penerwaard als de Alblasserwaard”, zegt Ernst Klip. “Alle negatieven zijn bewaard gebleven en binnen vijf minuten te vinden. Ze staan gearchiveerd op naam en datum.” Waardevol Het openstellen van het archief is vooral interessant voor mensen die bijvoorbeeld een reportage of een familiefoto hebben laten maken en afdrukken, maar zoveel jaar na dato graag over de negatieven zouden beschikken van foto’s die het album of de fotolijst destijds wel en ‘niet gehaald’ hebben. “Daar kan materiaal tussen zitten dat nu ineens heel waardevol kan zijn, omdat daar net die ene vader of moeder, opa of oma op te zien is”, zegt Ernst Klip. “Of je broer of zus in hun jonge jaren.” ™:gchi@a^edeZcino^_cVgX]^ZkZc#

Ernst Klip is er inmiddels in geslaagd een bedrijf te vinden dat de negatieven snel kan inscannen en desgewenst kan afdrukken. Met de verkoop van de negatieven begint hij vandaag. “Ik ben erg benieuwd hoeveel mensen daar belangstelling voor hebben”, glimlacht de Lekkerkerkse onderne-

mer. “Mijn gevoel zegt dat dat het er veel zullen zijn. Ik bied klanten de kans om over uniek materiaal te kunnen beschikken. Daarnaast ben ik zeker niet van plan om de hoofdprijs te vragen voor deze negatieven. Ik zie het openstellen van het archief als een

Grootste braderie Krimpenerwaard ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Met 150 kramen is de Moederdagbraderie van Lekkerkerk veruit de grootste van de regio. Komende zaterdag vindt ie weer plaats. Van 10.00 tot 16.00 uur. Kernis, wegatletiekspektakel, wielerronde, braderie, korenfestival; het is met (feest)weekje wel in Lekkerkerk. “Dat soort dingen maken ons dorp zo gezellig”, zegt Wisja Pannekoek. Samen met Yvonne Weijnen en haar schoonvader Ruud Weijnen vormt hij het kloppend hart van de Moederdag-

braderieorganisatie, veruit het populairste slenter-, kijk- en koopevenement van de Krimpenerwaard. “De kracht zit ‘m in de veelzijdigheid en de volledigheid”, weet Pannekoek. “Je hebt professionele standhouders, maar ook veel winkeliers met een kraam staan. En vergeet de diverse verenigingen uit ons dorp niet. Met andere woorden: deze braderie leeft enorm.” Bijzonder Marktmeester Ruud Weijnen kan het

™L^h_VEVccZ`dZ`!NkdccZLZ^_cZcZcGjjYLZ^_cZcg

FOTO: JAN TIMMER

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Editie Lek en IJssel West Oplage: 23.600 exemplaren. Verspreidingsgebied Gouderak, Krimpen a/d Lek, Krimpen a/d IJssel, Lekkerkerk, Ouderkerk a/d IJssel. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Floris Bakker (06) 23 16 58 48

beamen. “Van de vele duizenden bezoekers die deze braderie trekt, komen er uiteraard veel uit Lekkerkerk, maar ook van tal van andere plaatsen in de Krimpenerwaard of mensen die hier in het gebied hun roots hebben liggen. Heel bijzonder om te zien.” Yvonne Weijnen is alweer tien jaar bij de Moederdagbraderie betrokken. “Dit evenement bestaat inmiddels een jaar of achttien”, schat ze in. “Ik weet nog goed dat ik, toen mijn dochter Lisa op 12 mei was geboren, kraamcadeautjes kreeg waarvan er diverse op de eerste Moederdagbraderie gekocht waren. Grappig toch?!” Het publiek mag rekenen op kramen vol leuke en interessante artikelen, waaronder heel wat spullen in de ‘zelfmaaksfeer’. Daarnaast is er op en rond de braderie van alles te eten en te drinken en komt Flirt met modeshows de toeschouwers vermaken. Ook leuk: de kermis is open en in Amicitia is van 13.00 tot 22.00 uur een Benefiet Korenfestival. “Kortom; niemand hoeft zich op 11 mei te vervelen”, zegt Yvonne Weijnen. Wel dienen bezoekers rekening te houden met beperkte parkeerruimte in het centrum. Dit in verband met de kermis, die plaatsvindt op het grote parkeerterrein achter het gemeentehuis.

FOTO: ERNST KLIP

stukje service naar mensen die gebruik hebben gemaakt van de diensten van mijn vader, mijn broer en mij” Op zijn Facebookpagina Ernst Klip Fotografie wil Klip iedere week een beeld uit zijn archief tonen. “Mensen

kunnen dan raden wie er op staat/ staan. Daarnaast verloten we per honderd ‘likes’ een fotoshoot ter waarde van honderd euro (inclusief afdrukken van een foto van 20 x 29 cm) . Jan Timmer

Braderie: Feyenoord-shirt in verloting A:@@:G@:G@™ Wilt u in het bezit komen van een waar collectors-item? Een shirt met

waarop de handtekeningen van de Feijenoor-spelers? Koop dan loten op Hemelvaartsdaag, of de Moederdagbraderie op de stand van het Alpe d’HuZes Team Lekkerkerk. Een lot kost €5,- en u maakt naast deze geweldige hoofdprijs ook kans op andere prijzen. U helpt daarmee Team Lekkerkerk in het gevecht de beroemde Nederlandse berg de Alpe d’Huez te bedwingen. Zij doen dat om namens de Stichting Alpe d’HuZes een bijdrage te leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen zij op 6 juni de legendarische Alpe d’Huez tot zes keer achter elkaar. De opbrengst van de verloting gaat voor 100% naar de stichting. Team Lekkerkerk is: Davey van Herk, Marcel Jansen, Hugo de Jong, Werner Martens, Corrie Melgers, Cock Neven, Remco van Niekerk, John Velsink en Teun Versluis. De aanvoerder van Feijenoord en speler van het Nederlands elftal Stefan de Vrij heeft Team Lekkerkerk dit unieke Feijenoord-shirt met de handtekeningen van de spelers belangeloos ter beschikking gesteld! Bij het shirt ontvangt de winnaar tevens een door Stefan ondertekend echtheidscertificaat.

GZH breidt uit

Elk uur prijs!

Jan Timmer

İıįĢĢĨš Begin 2014 opent het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in de nieuwe vleugel van de Bleulandlocatie een vrouw-kind centrum. In dit centrum werken de specialismen Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Verloskunde nauw samen om hoogkwalitatieve zorg te geven aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeborenen, kinderen én hun ouders. Ook gaat het nieuwe vrouw-kindcentrum werken met GezinSuites. Tijdens het zorgproces is de hulpverlener in deze GezinSuite ‘te gast’ bij de patiënt.

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš KARWEI Krimpen aan den IJssel geeft vanaf Hemelvaartsdag t/m zondag 12 mei elk uur een prijs weg. Elke KARWEI klant maakt kans op een Ipad mini, een Nespresso machine of 1 van de andere prijzen. De coupon bij elke besteding geeft altijd prijs. Tijdens deze dagen maken klanten van KARWEI kans op o.a. een Ipad mini, Nespresso machine, Barbecook BBQ of een Kadokaart van KARWEI. Elke KARWEIklant heeft altijd prijs. Een kwestie van je registreren via www.karwei.nl.

f.bakker@hetkontakt.nl

Contracttarieven op aanvraag.

Jan Timmer (06) 53 79 49 59 j.timmer@hetkontakt.nl

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsselwest@hetkontakt.nl Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Esther van Rossen (06) 20 24 70 50

Inzendtermijn Advertenties tot maandag 13:30 uur Redactiekopij tot maandag 13:30 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Website www.hetkontakt.nl

Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,57 per mm excl. BTW.

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich


51 W e

Wielerspektakel op Hemelvaartsdag Lekkerkerk is op Hemelvaartsdag 9 mei weer hÊt wielerdorp van Nederland. Die dag staat de 51e editie van de plaatselijke ronde op het programma en zoeft het crème de la crème van de nationale amateurtop aan het publiek voorbij.

Vogelhal Fluiter In- en verkoop van vogels

tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings, Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en vogelbenodigdheden. Volièrebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver zoals gaas, panelen enz.

Open: Maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur Zaterdag van 9.00-17.00 uur Tel. : 0182-367563 Dorpsstraat 1, 2825 BM Berkenwoude www.vogel-zadenhandelfluiter.nl Gevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak

Het adres voor kozijnen, ramen en deuren in kunststof en aluminium

Stichting WielercomitĂŠ Lekkerkerk is er wederom in geslaagd een sterk deelnemersveld binnen te halen. Extra interessant aan de koers voor eliteen belofte coureurs is dat niet alleen tal van landelijke toppers aanwezig zijn, maar ook ijzersterke renners uit de regio. Zo verschijnen voormalige ‘Lekkerkerk’-winnaars Coen Otterspeer en Erik-Jan Kooiman aan de start en mag er ook van Gerhard Joling (Krimpen aan den IJssel), Nils van Kooy (Krimpen aan de Lek) en Jorrit Slaman (Bergambacht) vuurwerk verwacht worden. In een koers over 100 kilometer (start om 16.00 uur) gaan de heren het opnemen tegen kanonnen als Harm Bronkhorst, Roy Pieters, Dennis Smit en voormalig profwielrenner Ronald Roos. Het peloton strijdt om een aantrekkelijk prijzengeld, beschikbaar gesteld door een groot aantal trouwe sponsors. Het mag dan een economisch weerbarstige tijd zijn, aan de premies bij de drukst be-

Het is eigenlijk elke dag een beetje FietsRai bij Profile Hoogenboezem “de Tweewielerspecialistâ€?. Als grootste ĂŠn meest bekende rijwielspeciaalzaak van de Krimpenerwaard bieden wij u werkelijk alles op fietsgebied. Bel voor informatie / afspraak 0180 - 661365 of 06 34142298

WWW.HOOGENBOEZEMTWEEWIELERS.NL

Het bedrijf voor vakwerk, service en lage prijzen

ProďŹ teer van de 6% BTW regeling ! 5FWFOTIFUBESFTWPPS t3FOPWFSFOEBLLBQFMt)PVUFOLP[JKOFOt4DIVJGQVJFO t,MFJOFWFSCPVXJOHFOt(FWFMCFLMFEJOHt4FSSFTt*TPMBUJFHMBT

J.C. Lekkerkerker ,BBTXFUFSJOHt$;0VEFSLFSLBE*+TTFM 5FMt www.korade.eu

Raadhuisplein 1-5 - Lekkerkerk Telefoon (0180) 66 16 67 www.amicitia-lekkerkerk.nl

zochte amateurwielerronde van Zuid-Holland i dat niet te merken. Die zijn van maximaal nive en daardoor zeer aanlokkelijk.

De wielerronde van Lekkerkerk begint om 12. uur met een amateurkoers over 60 kilometer, waarbij tal van vroegere coryfeeĂŤn de degens m elkaar zullen kruisen. Pure nostalgie dus voor toeschouwers. Om 14.00 uur staat een volgend spektakelstuk op het programma: de damesko Uit het hele land komen rensters naar Lekkerk om te strijden voor een podiumplek. Favoriete voor de eindzege na 65 zware kilometers is Roxanne Knetemann, maar dat wil niet zeggen dat andere dames geen kans maken.

De Wielerronde van Lekkerkerk levert niet alle fraaie wielersport op, ook in de randvoorwaard lijke sfeer valt er heel wat te beleven in het gez ligste dorp van de Krimpenerwaard. Wat de de ken van de gezellige terrassen aan de rand van het wielerparcours en de onvolprezen Lekkerkerkse kermis. Ook leuk: in de ochtenduren vi de Hemelvaartsdagloop van atletiekvereniging Start plaats. Het mag duidelijk zijn: er is heel w te beleven op Hemelvaartsdag.


Wielerronde Lekkerkerk Sponsors

LUNAPARK SUPERHOOFDSPONSOR RABOBANK Luijten Verwarming Hoogenboezem 2-wielers TS Interieurs Sluyk Klip BV Feenstra winkeliersvereniging Lekkerkerk Eetcafé de Nar Broere Citroën Boele Rietveld Graafland sccountants & Belastingadviseurs Onderlinge Lek & IJssel Tankstation “De Boezem” ASL De Jong Financiële diensten VHG Mijnlieff Het Dijckhuys Willemse Verhuis- en Montagediensten b.v. Bouwbedrijf “De Haaij” Garage van Vliet Café Het Veerhuijs T.de Waard Wonen en Slapen

is eau

15

met de d oers. kerk

n

een dezelenn

indt

Albert Heijn Heineken Brouwerijen LKD

Neven Mode Chinees Restaurant Golden River Foto Klip Slagerij Meijer De Klussenier Roy van Leerdam Autoschade Middelland Verdoold Installatiebedrijf B.V. Restaurant “De Loet” vd Velden Wielersport Kroeze Banketbankerij Meulenkamp Optiek Vishandel W. Verwaal Plein 39 De Groot Meubelen Dierenspeciaalzaak “De Aalsvhol- Maatkappers ver” vd Ven fashion Apotheek Lekkerkerk Gertjan de echte bakker Accountantskantoor Hoekstra Fa Oudenes & Zn. Electrotech. van Schaik Toyotadealer Installatiebdrijf COOP Prins Transport Baks Automobielen De Graaf Boemen en Planten Loonbedrijf G. vd Hoek Schenkt de bloemen Rombout Kappers :Lekkerkerk Flirt Fashion Veerdienst Verwaal Kleed de Rondemiss Kees Patat LEQ reclame & druk C. de Vries Schoenen Kleed de bestuursleden SWC Ster fietsen Partycentrum Amicitia IJmu Expert Lekkerkerk Juwlier Rikkoert

wat

9HUKXXUEHGULMI.ULPSHQHUZDDUG WĂƌƚLJͲĞŶ,ŽƌĞĐĂďĞŶŽĚŝŐĚŚĞĚĞŶ

&ĞĞƐƚũĞ͍ tŝũǀĞƌŚƵƌĞŶŽ͘Ă͘ ;ƐƚĂͿͲƚĂĨĞůƐ͕ƐƚŽĞůĞŶ͕ ŐůĂƐǁĞƌŬ͕ďĞƐƚĞŬ͕ƐĞƌǀŝĞƐŐŽĞĚ͕ ŬŽĨĨŝĞnjĞƚĂƉƉĂƌĂƚĞŶ͕ŬŽĞůŬĂƐƚĞŶ͕ŚĂƌŝŶŐŬĂƌ͕ ŝũƐŬĂƌ͕ƐƉƌŝŶŐŬƵƐƐĞŶƐĞŶŶŽŐǀĞĞůŵĞĞƌ͙͘͘ ǁǁǁ͘ǀĞƌŚƵƵƌďĞĚƌŝũĨŬƌŝŵƉĞŶĞƌǁĂĂƌĚ͘Ŷů dĞů͘ϬϲͲϭϯϳϴϬϮϱϭ >ƵŝũƚĞŶƐƚƌĂĂƚϮϵ͕Ϯϵϰϭ><<Z<Z<

SPECIALIST IN ALLE MERKEN

Reparatie, in- en verkoop van alle merken auto’s APK keuringsstation, aircoservice. Kerkweg 52 r 2941 BM Lekkerkerk Tel. 0180-663829

www.garagevanvliet.nl

Vertrouwd kopen bij de vakspecialist! t meer dan 25 jaar ervaring t eigen montageteam tPPLWPPSTMPPQXFSL t PPL voor FMFLUSB MFJEJOHXFSL UFHFMFO en TUVDXFSL Van Markenstraat 16 - LEKKERKERK - tel. 0180-661672 Bekijk ook onze showroomkeukens op:


e t s f e i l r e l l a e a d m a r o m Vo Kom eens kijken voor een leuk moederdag cadeau! Grote sortering tassen en portemonnees

Speciale Moederdag aanbiedingen!!  

zowel kunststof als leder.

De Korf 34 2924 AH Krimpen aan den IJssel

Lavendel â&#x201A;ŹÂ  1.99   p.s

3 voor â&#x201A;Ź 5,Mooi moederdag boeket incl vaas

De nieuwe Dan Brown 0.%$11.0.!$02 -&#.--$$,2)$ ,$$./0$(1(-$$-,612$0($37$ 5$0$+#4.+16,!.+$-".#$1$- &$'$(,$#..0& -&$-(-'$2' 02 4 -2 +(9

  (-*$+"$-203,$.0% 8 0(,/$- #11$+ 2$+  8(-%.!.$*' -#$+#$*.0%-+

De winnaars van de kleurplaat-actie week 17 zijn: Maaike Beekman Fleur Verkerk Marinda Egas Leonie Moerkerke de taart kan opgehaald worden bij Bakkerij Castelijn!

IN MEI

25% KORTING OP B&C BINNENZONWERING

â&#x201A;Ź 9,95

Zie voor meer aanbiedingen onze folder of kijk op onze website!! Openingstijden: Ma : 13.00u tot 18.00u Di t/m vr : 09.00u tot 17.00u Za : 09.00u tot 20.00u

Groencentrum Boudewijn '$% ( #"   !#! %#&!&'  '''#! %#&!&' 

HEMELVAARTSDAG VIER JE BIJ AMICITIA Om 9.30 uur gaat ons cafĂŠ en grote terras open. Lekker van de wielerronde genieten met een vers bakkie koffie en huisgemaakte appelgebak voor â&#x201A;Ź 4,-. De grote zaal gaat open om 14.00 uur. DJ Goris zorgt voor de zonnige klanken. Om 18.00 uur een optreden van

JASON BOUMAN bekend van de Bloed, Zweet en Tranen.

Zaterdag 11 mei a.s. is er tijdens de Moederdag Braderie vanaf 13.00 uur een uniek Korenfestival in Amicitia!

Sanders Marktkraam Speciale moederdagaanbieding

Fietstassen dubbel of enkel vanaf â&#x201A;Ź 10,tot â&#x201A;Ź 100,-

10%

kortin

Ons terras is met Hemelvaartsdag vanaf 12.00 uur geopend!

g!

^VULULUZSHWLU 2aŕ Ž3LRRLYRLYR

Ook elke dinsdag op Markt Crimpenhof

Wilhelminastraat ŕ Ž;ŕ Ž

Natuurlijk kunt u ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds bij ons terecht voor een heerlijk diner. Korte Achterweg 2 - Lekkerkerk Telefoon 0180 66 97 61 www.huisjevandezeeuw.nl

- 12 mei Moederdagbrunch 3-gangen voor â&#x201A;Ź 19,50


Dinsdag 7 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Nieuwe campagne: ‘Wees geen filedier’

Kunstzinnig

İıįĢĢĨš De Verkeersonderneming start morgen - 8 mei- met de campagne ‘Wees geen filedier’. Deze moet automobilisten bewust maken van hun filegedrag en er voor zorgen dat tijdens spitstijden minder mensen met de auto de weg op gaan in de Rotterdamse regio. ‘Kies eens voor een ander tijdstip of een andere manier van reizen als je naar je werk gaat’, zo luidt de boodschap. Uit een onderzoek van De Verkeersonderneming blijkt dat het overgrote deel van de automobilisten zich ergert aan het eigen filegedrag. “Hoe lang ik per week in de file sta? Toch zeker 20 tot 25 uur. Altijd op dezelfde tijd en altijd op de A15”, zegt John van Vliet, heftruckchauffeur in de Rotterdamse haven. Hij is niet de enige. Het wegennet in de regio Rotterdam lijdt aan chronische verstopping. De vaste filerijders op deze wegen staan met elkaar minstens vijf miljoen uur per jaar stil in het verkeer. Iedereen ergert zich eraan, het kost handenvol geld en is slecht voor het milieu. “Dat files onvermijdelijk zijn, is iets dat mensen zichzelf aanpraten, stelt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. “Het zit niet alleen vast op de weg, maar ook in de hoofden. Mensen kunnen heel moeilijk uit hun dagelijkse patronen stappen. Ze sluiten elke dag met hun auto aan in de file, omdat ze dat gewend zijn.” En dat terwijl veel bedrijven juist graag meedenken om hun mensen uit de file te krijgen.

Nieuwtjes, lezingen en workshops; al een kwart eeuw lang

“Er wordt nog te weinig over oplossingen gepraat, weet Aernout van der Bend, directeur van De Verkeersonderneming. “In april dit jaar hebben een onderzoek laten uitvoeren door Maurice de Hond. Daaruit blijkt dat maar 19% van de Rotterdamse automobilisten met hun werkgever praten over het fileprobleem”, zegt Van der Bend. “Een gemiste kans. Want erover praten is de eerste stap op weg naar een oplossing.”

q WWW.FILEDIER.NL

Skeelervierdaagse in Krimpenerwaard ĨįĦĪĭĢīĢįĴĞĞįġš Vanaf dinsdag 7 mei kan er weer op skeelers door de Krimpenerwaard worden gereden . Op die avonbegint de skeeler avondvierdaagse. De skeeler(skate) avondvierdaagse wordt georganiseerd door het District Krimpenerwaard, met medewerking van een groot aantal ijsclubs uit die Krimpenerwaard. De Skeeler avondvierdaagse is ook een mooi evenement voor diegene die eens een georganiseerde toertocht wil rijden over de mooiste wegen en paden van de Krimpenerwaard. Iedereen kan meedoen van jong tot oud geoefend of de minder geoefende recreatieve rijder daar het evenement laagdrempelig is. Aan de 12 voorgaande edities deden telkens zo’n 350 tot 400 deelnemers mee. Er wordt per week één avond gereden, op dinsdag en ook telkens vanuit een andere startplaats. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5-, 10- en 20 km. In totaal worden er vijf avonden georganiseerd, zodat wanneer men één keer niet in de gelegenheid is, toch aan vier avonden kan deelnemen. Ook is het mogelijkheid om maar aan één avond mee te doen. Alle deelnemers ontvangen na het volbrengen van de tocht een herinneringsmedaille. De data en de start plaatsen zijn: 7 mei, Stolwijk - ijsclubgebouw Nijverheidsweg; 14 mei, Lekkerkerk ijsclubgebouw Weidelaan 55; 21 mei, Schoonhoven - Schoonhovens college ‘s Heerenbergstraat; 28 mei, Ouderkerk aan den IJssel Lageweg - ijsclubgebouw IJsseldijk Noord en 4 juni Bergambacht - Stout’s tuincentrum Benedenberg 21a.

9

KunstKring Krimpen: springlevend De KunstKring Krimpen viert haar zilveren jubileum. Dat deze club in een grote behoefte voorziet is duidelijk, vindt Hadewey Buitenwerf. ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Vijfentwintig jaar geleden, op 19 mei 1988, ontmoetten kunstenaars en kunstliefhebbers uit Krimpen aan den IJssel en omgeving elkaar in het atelier van beeldhouwer Ariane Stam. Men deelde nieuwtjes over exposities, liet eigen werk zien en wisselende ideeën uit. Van het atelier verhuisde de KunstKring naar de Wilhelminahoeve en vanaf 1996 worden de bijeenkomsten gehouden in de ontvangstruimte van het Streekmuseum Krimpenerwaard. Wat zo klein begon, groeide langzaam uit tot een grote kring van mensen, die kunst en cultuur een warm hart toedragen. “De laatste jaren heb ik dat zelf ervaren”, vertelt bestuurslid Hadewey Buitenwerf. “Zo gebeurde het dat ik in november 2009 de Tuyter binnenkwam

om de Verkiezing van de eerste Polderdichter mee te maken. Op de tafels lagen folders van de KunstKring Krimpen. Niet gek, dacht ik, iedere veertien dagen een interessante bijeenkomst! Ik stopte een folder in de tas en besloot de eerstvolgende keer de KunstKring te gaan bezoeken. Bij een daarvan stond Sara van Dijk, kunsthistorica uit Leiden, op het programma. Zij had zich gespecialiseerd in de kostuumgeschiedenis van de Italiaanse stadstaten Florence, Venetië en Milaan. Schilders De lezing ging over de kleding in de Renaissance aan de hand van werken van de beroemde schilders Leonardo da Vinci, Ghirlandaio en Botticelli. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte keek ik mijn ogen uit. Wat een prach-

tige tafelversieringen en wat een leuke sfeer van gastvrijheid. Diezelfde avond nog werd ik lid van de KunstKring Krimpen.” Nieuwtjes “Aan het begin van elke bijeenkomst worden nog altijd nieuwtjes uitgewisseld: iemand bezocht een boeiende expositie en deelt folders uit, optredens worden vermeld, aankondigingen van kunstmanifestaties, alles kan aan bod komen. Zo ontstaan er programmaplannen voor een volgend seizoen. Het uiteindelijke programma wordt door de programmacommissie gemaakt. Per seizoen zijn er zo’n achttien bijeenkomsten. Zowel door leden, als door kunstenaars/sprekers van buitenaf, worden onderwerpen gepresenteerd over beeldende kunst, fotografie, film, reizen,

architectuur, literatuur, muziek, poëzie etcetera. Tussendoor worden er workshops georganiseerd. boek van 2013. De KunstKring Krimpen leeft, mede door de geweldige inzet van de leden, de programmacommissie en het bestuur. Er wordt op een bewonderenswaardige manier samengewerkt. Na het zomerreces start de KunstKring Krimpen weer op dinsdag 10 september. Lees de aankondigingen in de Agenda van Het Kontakt of surf naar www.streekmuseumkrimpenerwaard. nl/kunstkring voor het nieuwe programma. Wie belangstelling heeft voor kunst en cultuur is altijd van harte welkom! Informatie bij Hadewey Buitenwerf (0180 521426) of Willemijn Preij (0180 580044)

‘Ik dacht: oh heden, het is oorlog’ ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš 95 is hij inmiddels en de oorlog is al 68 jaar voorbij,. Toch weet Krimpenaar W. van den Bosch zich er nog alles van te herinneren. Vooral de meidagen van 1940 zal hij nooit vergeten. In gesprekken met Harm Blom hebben Van den Bosch en zijn vrouw hun oorlogservaringen laten optekenen. “In de meidagen van 1940 was ik soldaat bij de 14e batterij Luchtdoelartillerie. Deze was tijdens de eerste oorlogsdagen gevestigd nabij Wassenaar”, vertelt Van den Bosch. Op 10 mei hadden we vroeg alarm. Rond vier uur ‘s ochtends zag ik de bommen vallen op de kazernes in Scheveningen en zo. Toen dacht ik ‘oh heden, het is oorlog’ Via de veldtelefoon hoorde ik ook dat de Duitsers de Waalhaven in Rotterdam gebombardeerd hadden. je had echter niet de tijd om bang of angstig te worden. We moesten namelijk direct aan het werk, want het krioelde van de vliegtuigen in het luchtruim boven ons. We dachten eerst dat ze richting Engeland vlogen, maar ze kwamen vanaf zee terug en lieten hun bommen vallen boven Den Haag. De 13e batterij kreeg er flink van langs en moest worden opgeheven. Wij van ‘de 14e’ hebben van vier tot acht uur alleen maar geschoten. Even over vieren schoten we een vliegtuig in brand. De parachutisten sprongen er uit, vijftien, twintig man achter elkaar. Het vliegtuig stortte neer in Den Haag. Er werd een dode in het toestel gevonden; de commandant. En er lag een tas met documenten waaruit bleek dat de Duitsers hun zinnen hadden gezet op de bezetting van vliegveld Ypenburg.”

Dat de 14e batterij Luchtdoelartillerie waar Van den Bosch deel van uitmaakte, zonder schade door de eerste oorlogsdagen heen kwam, noemt de Krimpenaar ‘wonderbaarlijk’ . “Waarschijnlijk dachten de Duitsers dat we nog op onze ‘oude’ locatie in Friesland lagen. Ze bleven maar over ons heen vliegen en wij schoten achter elkaar door op hun toestellen.” W. van den Bosch stond aan een vuurlijntoestel. “Ik ging over het corrigeren van de hoogtemeters. Die berekenden de afstand zodat je kon zien of je goed richtte.” Het onderdeel van Van den Bosch schoot in totaal twaalf Duits vliegtuigen uit de lucht. Veel andere toestellen moesten in aangeschoten toestand terug vliegen naar Duitsland. Van de Bosch’ vrouw woonde in de meidagen van 1940 in Rotterdam. Vanwege het bombardement konden zij en haar eerste man niet in de maasstad blijven. Ze trok naar Delft, waar haar ouders woonden.” Na de capitulatie van het Nederlandse leger op 15 mei 1940 haalde Van den Bosch met anderen de sluitstukken uit de kanonnen en gooide die in een sloot. Krijgsgevangen is hij nooit geweest. “Er heerste grote teleurstelling over het feit dat Nederland zich had moeten overgeven. Ik kreeg gelukkig snel verlof van de commandant en kon toen weer snel gaan werken.” Bron: Blom. H.G.J. ‘Meidagen 1940, door de ogen van W. van den Bosch’ 2012 Harm Blom verzamelt en archiveert documenten, verhalen en spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Wie spullen heeft, kan hem bellen: 06-18137684 Harm Blom/Jan Timmer

Daar krijg je nou een kleur van!

™L#kVcYZc7dhX]a^c`hbZio^_c\ZlVVgYZZgYZ XdaaZ\V"b^a^iV^gG#7V``Zg^cYZYj^cZcW^_LVhhZcVVg# bZ^&.)%

Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

FOTO: EIGEN ARCHIEF BLOM. H.G.J. EN W. VAN DEN BOSCH

actueel

Voor meer en uitgebreid nieuws zie: www.bergambacht.nl

Informatiebijeenkomst overnachtingshaven Rijkswaterstaat en gemeente Bergambacht werken aan het plan voor de aanleg van een overnachtingshaven voor schepen. De aanleg van overnachtingsplaatsen bij Bergambacht moet bijdragen aan een verbetering van vlot en veilig verkeer over water. Voor om-

wonenden, gebruikers en belangstellenden organiseren Rijkswaterstaat en de gemeente op donderdagavond 16 mei van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht. U bent van harte welkom!

Inloopavond inrichting parkeerplaats Tennisclub Op donderdagavond 16 mei kunnen geïnteresseerden tussen 19.00 en 20.30 uur in het H. Zanenhuis, Ds. Hugenholzstraat 4 in Ammerstol de plan-

nen bekijken voor de nieuwe parkeerplaats op de huidige locatie van tennisvereniging ATC ‘t Veldje.

Vergadering Integrale Raadscommissie Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het kontakt

De Integrale Raadscommissie vergadert dinsdagavond 14 mei om 19.30

uur in de raadszaal van het gemeentehuis.


Look@Beauty: Moederdagaanbiedingen: Hand- of Voetmassage, gevolgd door een Hand- of Voetpakking en als extra cadeautje een heerlijke hoofdhuidmassage

Voor slechts â&#x201A;Ź15,00 Rugmassage en hoofdhuidmassage

Voor slechts â&#x201A;Ź29,00 Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 31 mei 2013 en zijn niet geldig in combinatie met andere kortingsbonnen.

Schoolweg 2 | 2941 AW Lekkerkerk 0180 - 76 70 30 | info@lookatbeauty.nl/LFKDPHOLMNHQJHHVWHOLMN*H]RQG %HKDOYHLQWSV\FKRWKHUDSLHZRUNVKRSVHQ WUDLQLQJHQNXQMHELM,OVHRRNWHUHFKWYRRU JH]RQGHDOWHUQDWLHYHQRSKHWJHELHGYDQ YHU]RUJLQJVYRHGLQJVVXSSOHPHQWHQ JHZLFKWVEHKHHUVLQJOLFKDDPVYHU]RUJLQJ ((1*(=21'HU/(9(1.81-(-(=(/)*(9(1

Zwemles met resultaat!

)RUHYHU/LYLQJ7DVWHDQG7U\ ]RQGDJ-81,DVYD ,Q*URHQH7DUD.UDG,- 7RHJDQJ½

INFO: www.talpatherapie.nl

t%JSFDUCFHJOOFO t(SPFQKFTWBONBYLJOEFSFO t%JQMPNB"FO#CJOOFONBBOEFO

LIFT FACENAF VA 0 â&#x201A;Ź 37

/LSRVXFWLHHQIDFHOLIWzonder operatie

VEILIG

s BLIJVEND s VERJONGEND

â&#x20AC;&#x153;We komen in de aanloop naar Moederdag met twee leuke en zeer aantrekkelijk geprijsde aanbiedingenâ&#x20AC;?, vertelt Anouschka Versluijs. â&#x20AC;&#x153;Een leuke manier om kennis te maken met onze salon en je eens goed te laten verwennen.â&#x20AC;? Look@Beauty opende ruim twee jaar geleden haar deuren en ontwikkelde zich in no time tot een beautysalon met veel enthousiaste gasten. Klanten kunnen er in een ontspannen en stijlvolle ambiance terecht voor gezichtsbehandelingen, massages, zonnebanksessies en diverse lichaamsbehandelingen. Ook is men gespecialiseerd in pedicure- en manicurewerkzaamheden. â&#x20AC;&#x153;En er komt vanaf 18 juni een nieuwe discipline bijâ&#x20AC;?, weet Anouschka Versluijs: â&#x20AC;?Kleuranalyses maken. Ik heb de opleiding bijna achter de rug en ben er super enthousiast over. Bij het maken van kleurenanalyses komt het er op neer dat je kijkt welke kleuren en make-up het beste bij iemand passen. Daarnaast ben je in staat om bijvoorbeeld oneffenheden, lijnen en rimpels minder op te laten vallen.â&#x20AC;? Bij de kleurenanalyse werkt Look@Beauty met zeventig verschillende kleuren shawls. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke kleuren qua kleding en make-up het best bij iemand passen. â&#x20AC;&#x153;Ik heb het al met een aantal mensen â&#x20AC;&#x2DC;uitgetestâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;?, vertelt Anouschka Versluijs. â&#x20AC;&#x153;Het resultaat is verbluffend mooiâ&#x20AC;?

Look@Beauty staat op 11 mei ook op de Moederdagbraderie in Lekkerkerk.

=LWZHHUlekkerLQMHYHO

3RPSPROHQODDQD *.:RHUGHQ LQIR#Ă QHVVHERG\OLQHFOLQLFQO ZZZĂ QHVVHERG\OLQHFOLQLFQO

Je lekker voelen, er mooi en verzorgd uitzien; Look@Beauty maakt het mogelijk! Anouschka Versluijs en haar team staan dagelijks voor u klaar in hun prachtige schoonheidssalon aan de Schoolweg 2 te Lekkerkerk. En dat is zeker met Moederdag in aantocht een aangename gedachte!

Het uitvoeren van een kleurensanalyse neemt twee uur in beslag. Tijd die niet alleen nuttig wordt doorgebracht, maar ook een hoog â&#x20AC;&#x2DC;verwengehalteâ&#x20AC;&#x2122; heeft, inclusief een kopje koffie of thee. â&#x20AC;&#x153;Leuk om zelf te doen of om samen met een vriendin te doenâ&#x20AC;?, weet Anouschka Versluijs. â&#x20AC;&#x153;En wat ook leuk is: na afloop krijg je een kleurenwaaier ter waarde van dertig euro mee. Die is handig voor als je nieuwe kleding gaat kopen. Je kunt namelijk precies zien welke kleur bij jou past!â&#x20AC;?

Krimpenerbosweg 4 Krimpen aan den IJssel T 0180 â&#x20AC;&#x201C; 522 011 E krimpen@myhealthclub.nl W www.myhealthclub.nl

'HHHUVWHQRQLQYDVLHYHNOLQLHNLQ1HGHUODQGULFKW]LFKDOMDDU PHWVXFFHVRSFRVPHWLVFKHEHKDQGHOLQJHQ]RQGHURSHUDWLHYH LQJUHSHQQDUFRVHOLWWHNHQVHQKHUVWHOSHULRGH

een schoonheid van een salon


Dinsdag 7 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

vrije tijd 11

Hartenwens ACTIE

Sport- en spelbenefietavond op 31 mei in Lekkerkerk

MEI JUNI

‘Actie voor Renske’: recht uit het hart! Renske van der Pijl (14) wil dolgraag deelnemen aan de World Transplant Games in Zuid-Afrika. Alleen ontbreekt het aan geld. Reden voor BC Sluyk/ Lekkerkerk om een ‘Renske-avond’te organiseren. Iedereen is welkom!

ONTVANG EEN SUNNY SURPRISE* *Tegen inlevering van deze advertentie

Think smart, think Indola.

kapsalon Geknipt voor U!

www.kapsalonjanna.nl Oranje Nassauplein 6, Krimpen a/d Lek Telefoon: 0180 - 512336

ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Sporthal De Bakwetering zal op vrijdag 31 mei van 19.00 tot 22.00 uur omgetoverd worden tot ‘de Renske Arena’ waar iedereen uit Lekkerkerk en omliggende dorpen van 19.00 uur tot 22.00 uur welkom is om tegen betaling van een klein bedrag mee te doen aan eenvoudige badmintonspelletjes, sjoelen, darten en wiien. Elke euro die de actie oplevert gaat naar Renske van der Pijl, die daarmee haar hartenwens - bij de onderdelen badminton en wielrennen uitkomen

op de WorldTransplant Games in juli/ augustus- in vervulling kan brengen. “Renske is niet zomaar een meisje”, legt een woordvoerder van de organisatie uit. “Ze heeft een groot deel van haar leven in het ziekenhuis doorgebracht ten gevolge van cardiomyapathie, een erfelijke en niet te genezen hartaandoening. Op haar elfde onderging ze een harttransplantatie. Inmiddels is ze zover dat ze weer kan sporten. Een geweldige overwinnning op zichzelf. Haar reis naar Durban in Zuid-Afrika ziet ze als een absoluut hoogtepunt in haar leven. Alleen lukt

het nog niet om de trip financieel rond te krijgen. Daar willen wij haar een handje bij helpen. Maar dat kunnen we als badmintonclub niet alleen. Vandaar dat we diverse mensen en clubs in de regio hebben aangeschreven om op 31 mei mee te komen doen aan de actie voor Renske. We rekenen er op dat ze er die avond zullen zijn met een flinke afvaardiging! Want wat is er nu mooier om zo’n meisje op weg te helpen!” Anneke Kruijne zwengelde de actie een paar weken geleden aan. “Ik trek binnen mijn werk op het Erasmus

MC/Sophia al jaren op met Renske”, vertelt de moeder van een badmintonnende zoon. “Het is een hele lieve meid die een steuntje in de rug zeer verdient. Mooi dat er in de Krimpenerwaard meer mensen zo over denken.” Renske van der Pijl zal ook zelf aanwezig zijn op 31 mei. “We hopen haar te verrassen met een mooie avond en een lekker bedrag”. Aanmelden voor de Renske-avond kan bij j.timmer28@chello.nl of facebookpagina ‘Actie voor Renske’. Meer info: 06-53794959.

Joke Verweerd geeft lezing in Krimpen ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Op de Interkerkelijke ontmoetingsochtend in Krimpen aan den IJssel is woensdag 29 me schrijfster Joke Verweerd te gast. De bijeenkomst vindt plaats om 09.30 uur in het kerkgebouw ‘de Ark’ aan de Burgemeester Aalberslaan, te Krimpen aan den IJssel. Joke Verweerd, Joke, geboren in Krimpen aan den IJssel, vierde dit jaar haar vijfentwintigjarig jublileum als auteur. Haar romans haalden alle christelijke bestsellerlijstjes: De Wintertuin, De rugzak, Permissie, Paradiso, Snoeitijd en Op de huid. Enkele van haar romans werden in het buitenland vertaald. Joke Verweerd publiceerde ook verhalen-en dichtbundels. Van haar boek De wintertuin schreef Joke zelf een scenario. Deze film, die de titel ‘Tien jaar later’ draagt, werd bekroond met een internationale prijs in de categorie psychologisch drama. In Krimpen aan den IJssel geeft zij een lezing onder de titel ‘De reis van je leven’. Ook vrouwen die eens kennis willen maken met het christelijke geloof zijn van harte welkom.

q WWW.ARISE-KRIMPENAANDENIJSSEL.WEEBLY.COM Actueel nieuws op www.hetkontakt.nl

™6ccZ`Z@gj^_cZbZiYZedhiZgkVcYZÈGZch`Z"VXi^ZÉ#

Liefst tien koren op één dag in Amicitia ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Liefhebbers van koorzang kunnen op zaterdag 11 mei hun hart ophalen in de grote zaal van Amicitia te Lekkerkerk. Er treden liefst tien koren op van 13.00 uur tot 22.00 uur. Jacky Scheer tekent samen met haar

plaatsgenoten Marijke Wink, Piet Bak en de Krimpense Marian Horst voor de organisatie van het bijzondere benefietevenement, waarvan de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding en Stichting KiKa. “Het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je een dag lang in totaal tien koren kunt horen en

™7ZcZ[^Zi@dgZc[Zhi^kVa/?VX`nHX]ZZg]ZZ[iZgo^c^c

FOTO: JAN TIMMER

zien zingen”, weet Jacky Scheer. “En dan ook nog voor een entreeprijs van slechts twee euro, geld dat in zijn geheel naar de goede doelen gaat. Dat geldt ook voor de opbrengst van het rad van avontuur. De middenstand van Lekkerkerk heeft voor leuke prijzen gezorgd. Geweldig!” Op het Korenfestival - dat plaatsvindt op de dag dat ook de Moederdagbraderie van Lekkerkerk plaatsvindt!- komen de volgende koren op het Benefiet Korenfestival in actie: De Viswijven (Gouda), De Boezemvrouwtjes (Ouderkerk), Cheerio (Schoonhoven), Topaz (Krimpen aan de Lek), De Zingende Zalmvissers (Ammerstol), De IJsselmannen (Ouderkerk), Betty Fox (Rotterdam), Sing for Fun (Rotterdam), Het Weteringkoor (Cabauw) en het Schoonhovens Zeemannenkoor (Schoonhoven). Na het laatste optreden is er een bal na met medewerking van De Troubadours. “We rekenen op een vol huis”, verheugt Jacky Scheer zich op 11 mei. “Bij de twee voorgaande edities was er ook al zoveel belangstelling. We gaan er met z’n allen weer een geweldige dag van maken!” Jan Timmer

FOTO: HET KONTAKT

Atelier Lokaal: feestje in bibliotheken Atelier Lokaal bestaat 15 jaar. Om dit te vieren heeft Ina Hoeneveld tot eind mei een dubbelexpositie georganiseerd in de bibliotheken van Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Vier schildersgroepen kregen de opdracht een werk te maken op vierkant formaat in warme of koele kleuren. Het onderwerp was vrij. Dit levert twee boeiende tentoonstellingen op waarbij zowel de kleur als het formaat werkt als bindende factor. In de bibliotheek Lekkerkerk zijn de koele kleuren aanwezig. Daarnaast kan men in de vitrinekasten feestelijk geschilderde gebakjes bekijken. In de bibliotheek van Krimpen aan de Lek zijn juist werken te zien in het warme kleurpalet. In de vitrinekasten kleine olieverfpaneeltjes met als thema fruit. Daarnaast ook een gedeelte uit het feestboek ‘Geen Gezicht’ waaraan alle cursisten een bijdrage hebben geleverd. Bij deze expositie zijn ansichtkaarten gemaakt. Bezoekers v kunnen deze meenemen als herinnering aan de tentoonstelling.

A:@@:G@:G@™

Goedkope boeken

Jeugdtennismiddag

īĢġĢįĩĢĨš In verband met een noodzakelijke verbouwing van de bibliotheek Lekkerkerk is er door de medewerkers kritisch gekeken naar de huidige collectie. Besloten is boeken die al een tijdje niet de kast uit zijn geweest van de hand te doen in Lekkerkerk en de bieb van Krimpen aan de Lek. Op zaterdag 11 mei worden deze boeken tegen een euro per stuk verkocht. Het betreft heel veel informatieve boeken, maar ook romans, waarvan veel misdaadromans. Tussen 10.00-12.00 uur is iedereen welkom.

ĤĬIJġĢįĞĨš De Gouderakse Tennisvereninging G.T.V. organiseert woensdag 15 mei een vriendjes & vriendinnetjes middag. Op deze middag mogen kinderen een vriendje of vriendinnetje meenemen om eens kennis te maken met tennis. Iedereen is welkom om mee doen aan de activiteiten. Er worden onder leiding van de jeugdcommissie diverse leuke (tennis)spelletjes georganiseerd. Verder zal trainer Jean-Paul Wesdorp een leuke en leerzame tennisclinic verzorgen. Aanvangstijd 14.00 uur.


9-12 JAA R

Naast de leuke spaarshow organiseert Rabobank Krimpenerwaard een echte DJ Workshop. Op professionele DJ Booths leren kinderen hippe platen te mixen en scratchen en wordt er gesproken over sparen. En aan het einde van het programma kunnen zij hun DJ talent laten zien.

4A-A8R J

Kom als kleine spaarder naar de Spaarshow! Een spetterende show met een educatief tintje! De Kidz-DJ neemt je een uur lang mee in zijn wereld en vertelt over geld en sparen.

W anneer

Woensdag 22 mei 2013

W aar

Amicitia - Raadhuisplein 1 - Lekkerkerk

Spaarshow 1

13.30 tot 15.00 uur

Workshop 1

13.30 tot 15.00 uur

Spaarshow 2

15.45 tot 17.15 uur

Workshop 2

15.45 tot 17.15 uur

Meld je nu aan via www.rabobankkrimpenerwaard.nl TE KOOP AANGEBODEN

T.k. Fiat Panda 900 28-22001, 82.000 km i.g.s. g.o. apk tot 28-2-2014 vr.pr. â&#x201A;Ź1200,-. Tel. 0184-661473. T.k. Gazelle hrnfiets blauw, trommelrmn, 3v i.g.s. â&#x201A;Ź75,-. Tel. 0180-514302. T.k. ijzeren roeiboot L395B130 â&#x201A;Ź450,-. Tel. 0625391791.

T.k. kndr kaptafel paars/d.roze; Pucky 3-wieler m. duwstang; 3-wlg stepje; htn kndr bakfiets; gr schaal m. deksel Petrus Ragout Industrie; balpennen; Bosch buxustrimmer â&#x201A;Ź30,-;krtn maaswol v. Scheepjes, versch. kleuren; schilder ij van Goud; htn garenklosjes m. garen. Tel. 0182-342229. T.k. msjs fiets 24" paars/roze m. verlichting (v. 8/9 jr) â&#x201A;Ź25,-. Tel. 06-46551270.

Voor al uw poedercoatwerk tel. 06 200 442 18

CREatief MEtaal STAal

PINKSTERWEEKEND 17 t/m 20 mei 2013

LOPIK

Nu 7 dagen per week met hoge kortingen op brandstof *Zolang de voorraad strekt

    


Dinsdag 7 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

vrije tijd 13

WWW.HETKONTAKT.NL

vrijdag

zaterdag

8 mei

10 mei

18 mei

Jubilerend Atelier Lokaal in bibliotheek

Kwart eeuw Jon van Eerd

Kunstroute door Ouderkerk

Dit jaar bestaat Atelier Lokaal 15 jaar. Om dit te vieren heeft Ina Hoeneveld tot eind mei een dubbelexpositie georganiseerd in de bibliotheken van Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek.

Jon van Eerd zit dit jaar 25 jaar in het vak en viert dat met een jubileumvoorstelling in het Isala Theater. Hij bundelt zijn krachten met musicalster en zangeres Lone van Roosendaal in de muzikale carrousel genaamd Jon en de jongens. Gelardeerd met anekdotes en pikante kijkjes in de keuken van de showbizz zingt het tweetal komische nummers, chansons, evergreens en medleys. Aanvang: 20.15 uur.

Op zes locaties kunnen liefhebbers kunst kijken, tuinen bezoeken en kunstenaars in hun ateliers ontmoeten. De zes kilometer lange route is prima te fietsen. De locaties zijn te herkennen aan de oranjekleurige borden met huisje en oog. Wie alle locaties bezoekt, maakt kans op een gratis kunstwerk.

WOENSDAG 8 MEI

DONDERDAG 9 MEI

Taxatiemiddag in restaurant Lekzicht 13:00-16:00, Schoonhoven, estaurant Lekzicht, Buiten de Veerpoort 4-6. Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam schat ude en zeldzame boeken, atlassen, handschriften, kloosterboeken en/of oude (Staten)bijbels voor het publiek op hun waarde. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Arie Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude/antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten. Hij geeft advies tot verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk. Taxatie kost 5 euro, ongeacht het aantal te eoordelen boeken.

Dauwtrappen op Hemelvaartsochtend 06:00-8:00, Reeuwijk ,natuurboerderij Hoeve Stein van familie De Goeij, Oukoopsedijk 20. Op Hemelvaartsdag -9 mei- kunnen belangstellenden door de weilanden tussen Haastrecht en Reeuwijk twee mooie wandelingen maken. Startpunt is natuurboerderij Hoeve Stein van familie De Goeij, Oukoopsedijk 20 te Reeuwijk. Onderweg vertellen enkele gidsen an Staatsbosbeheer over de weidevogels, de proefvelden met nieuwe natuur en molen Oukoop. Na afloop staat een ontbijtbuffet in de stal klaar. Aansluitend gaan de koeien voor het eerst in de wei, kunnen kinderen kalfjes en lammetjes aaien en is er een veiling met koe-objecten voor het goede doel. Het goede doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie Alpe d’HuZes. In juni zullen Jan en Lyanne zelf meerdere keren de 21 bochten tellende Alpe d’HuZes gaan beklimmen. Kosten voor deelname aan de wandeling en het ontbijt zijn 10

Bingo Dienstencentrum 14:00, Schoonhoven, Dienstencentrum, Oranjeplaats 45B. De balletjes rollen weer bij Stichting SWOS. Kosten an deelname: 4,50 euro.

euro per person (kinderen betalen 5 euro). Aanmelden kan bij Jan de Goeij: 0182501829/j.degoeij.az@kpnplanet.nl of bij Lyanne de Laat: 06-30013037/ll. merla@planet.nl D Downforce speelt 16:30, Cabauw, In ‘t Witte Paard. DownForce is een swingende coverband uit de eigen regio. De formatie speelt nummers van U2, Anouk, Bryan Adams, Doe Maar en De Dijk. Entree: gratis Dauwzwemmen 06:00 uur, Gouderak, zwembad De Baan. J. Huurmanlaan 14. Zwemmers kunnen op Hemelvaartsdag voor het eerst dauwzwemmen in het Gouderakse zwembad. Na het zwemmen staat er voor elke deelnemer een ontbijtje klaar. De kosten zijn 5 euro, inclusief ontbijt. VRIJDAG 10 MEI

Ammers Tentfeest 20:00, Ammerstol, Achterweg. Het jongste Tentfeest van de Krimpenerwaard beleeft alweer zijn vijfde editie, ditmaal aan de Achterweg,

Op vrijdagavond staat ‘Volgende X beter’ op het podium. De zaterdagavond wordt ingevuld door DAM FM uit Groot-Ammers en partyband TOF! Op zaterdag is er ook een kindermiddag (14.00-17.00 uur). Dansstudio Younik en ASV Jazz verzorgen het entertainment en ook clown Remco is present. Entree gratis; voor de kinderen zijn er gratis pannenkoeken en drinken beschikbaar. Kaarten voor de vrijdag- en de zaterdagavond zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten, waarvan een overzicht op de website staat. www.ammers-tentfeest.nl ZATERDAG 11 MEI

Benefietkorenfestival 11:00-22:00, Partycentrum Amicitia Lekkerkerk organiseert het Benefiet Korenfestival . De opbrengst gaat naar KWF en Kika Bouw. De eerste koren van de tien koren beginnen om 11.00 uur Optreden gaan: De Zingende Zalm Vissers, popkoor Topaz, De Viswijven, Sing For Fun, Shantykoor De IJsselmannen, De Boezemvrouwtjes, Cheerio,Het

uitgaan

woensdag

q WWW.KUNSTWAARD.NL Schoonhovenszeemanskoor. Betty Fox en Het Weteringkoor. Ook Het Duo De Troubadours leveren een bijdrage. Voor het Korenfestival wordt een minimale entreeprijs van € 2,00 aan de bezoekers gevraagd. Deze entreeprijs gaat geheel naar KWF Kankerbestrijding n Kika Bouw. Tijdens de pauzes van het Korenfestival draait het Rad van Avontuur. Moederdag Concordia 10:00, 15:00. In het Krimpenerwaard College aan de Driekamp 4 in Krimpen aan den IJssel (ingang drieklank) houdt muziekvereniging Concordia haar jaarlijkse Mderdagcadeautjesmarkt.B ezoekers vinden er leuke, betaalbare cadeautjes, plantjes, koek en taart, sieraden en nog veel meer! Ook is er een imker die van alles ertelt over de bijen en hun honing. Speciaal voor de kinderen is er een knutseltafel waar ze iets moois voor moeder kunnen knutselen. Daarnaast zijn er verschillende verlotingen. De opbrengst van de markt is voor de aanschaf nieuwe instrumenten van de muziekvereniging.

Lesdag ‘wilde groenten’ 15:00, 21:00. Tijdens de lesdag Wilde Groenten in Eendenkooi De Bakkerswaal te Lekkerkerk leer je wat je allemaal kunt eten uit de berm en hoe je het klaar moet maken. De lesdag is inclusief culinaire kookworkshop en gezamenlijk buitendiner. Aanmelden kan bij De Groenling info@degroenling.net of bel 06 – 25524787.

krimpenerwaard.nl ZATERDAG 18 MEI

Verkoping in Sebakerk 09:30, 14:00. in en rond de Sebakerk bij de Algerabrug in Krimpen wordt een verkoping gehouden. Bezoekers kunnen er terecht voor allerlei levensmiddelen en voor diverse nieuwe en tweedehands spullen. Voor de kinderen zijn er gezellige spelletjes te doen.

DINSDAG 14 MEI ZONDAG 19 MEI

Geschiedenis HHR 10:00 uur, Ouderkerk aan den IJssel, bibliotheek (gebouw De Spil), Kerkweg 82D. Gert Koese, archivaris bij het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, geeft een lezing over het ontstaan en het doel van het waterschap. H De lezing is een initiatief van het Historisch Ontmoetings Punt Ouderkerk aan den IJssel, een samenwerkingsverband tussen de historische vereniging, het Streekarchief Midden-Holland en de biblio theek Krimpenerwaard. De toegang is gratis. Aanmelden kan per e-mail: infoouderkerk@debibliotheek-

Atelierroute Stolwijk 10:00, 17:00. Tijdens de Open Atelierroute van Stolwijk is kostenloos kunst te zien van Alex Meewezen, de Lekkerkerkse Marga vanVliet-Smits, Ina Slieker en Lucas Florijn op locatie Kooiwijkseweg 47. Ook de kunstenaars Natascha van den Berg (Benedenkerkseweg 55-57), Betty van der Velden en Remi Kruizinga (Bilwijkerweg 41), Sophia Dijkstra en Lenny Verkaik (Karekietstraat 10) en Ria Koolwijk en Andrea Dogterom (Bovenkerkseweg 5) doen mee aan de Open Atelierroute in Stolwijk.

zondag 12 mei

KRIMPEN A/D LEK Geref. Kerk 09.00 uur mw A. ter Schuur (donderdag 9 KRIMPEN A/D IJSSEL mei). 10.00 uur mw ds. A. van De Rank 10.00 uur ds. J.W. Alphen-Keijzer. Herv. Gem. Sparreboom, 18.30 uur ds. B. 09.00 uur ds. J.W. Sparreboom Brunt. Evang. Gem. Krimpen - Ontmoetingscentrum De Tuy- (donderdag 9 mei). 10.00 uur ter 10.00 uur Jan Remmers (vie- ds. G. Lugthart, 18.30 uur ds. B.F. Bakelaar. ring H.A.). Geref. Gem. Sebakerk Krimpen a/d IJssel 09.30 LEKKERKERK uur ds. P. Mulder (donderdag Herv. Gem. ‘t Venster 09.30 9 mei). 09.30 en 16.30 uur ds. uur ds. W.P. Emaus (donderP. Mulder. Geref. Kerk De Ark dag 9 mei). 10.00 uur ds. W.P. 10.00 uur dr. G. den Hartogh. Emaus, 19.00 uur kand. A. Geref. Kerk Vrijgem. (Immanuelkerk) 10.00 uur ds. J.B. de Gouderjaan. Kath. GemeenRijke (donderdag 9 mei). 10.00 schap St. Jozef 10.00 uur vieuur ds. A. van Groos, 16.30 uur ring. Prot. Gem. 09.30 uur ds. mw. W. Uijtdewilligen (Groteds. J.B. de Rijke. Herv. Gem. of Johanneskerk) (donderdag 9 IJsseldijkkerk 10.00 uur ds. W.P. v.d. Hoeven (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. J. Robbers mei). 10.00 uur ds. W.J. Bakker, (Grote- of Johanneskerk). 18.30 uur dr. G. den Hartogh. Herv. Wijkgem. van Bijzonder OUDERKERK A/D IJSSEL Aard - Rehobothkerk 10.00 uur Geref. Kerk Ouderkerk/Berkends. J.J. ten Brinke, 18.30 uur ds. woude 10.00 uur ds. G. Olde A.J. Mensink. Herv. Wijkgem. (donderdag 9 mei). 10.00 uur van Bijzonder Aard - Sionskerk ds. C.P. Koole, 18.30 uur ds. F. 09.30 uur ds. A.J. Mensink Bos. Herst. Herv. Gem. Seba(donderdag 9 mei). 10.00 uur kerk Krimpen a/d IJssel 14.30 ds. M.M. van Campen, 18.30 uur ds. D. Zoet (bevestiging ds. uur ds. J.J. Verhaar. Oud Geref. Heemskerk), 19.00 uur ds. D. Gem. in Ned. 10.00 uur ds. A. Heemskerk (intrede) (donderKort (donderdag 9 mei). 10.00 dag 9 mei). 12.30 en 19.00 uur en 18.30 uur ds. A. Kort. R.K. ds. D. Heemskerk. Herv. Gem. Parochie H. Maria Koningin Dorpskerk 09.30 uur ds. M.B. (De Bron) 10.30 uur Eucharisv.d. Akker (donderdag 9 mei). tieviering, past. H. Vergeer. 09.30 uur ds. A.H. Veldhuizen, 18.30 uur ds. C.H. Bijl. Herv.

Gem. Oosterkerk 09.30 uur ds. H. van Ginkel, 18.30 uur ds. M.B. v.d. Akker.

www.dam-mh.nl. Groene Hart Ziekenhuis - Bleulandlocatie: Bleulandweg 10, Gouda, tel. 0182-505050. PostMEDISCHE SERVICE adres: Postbus 1098, 2800 BB Gouda. Jozeflocatie: Graaf FloAPOTHEEK - De Krimpense risweg 77-79, Gouda (ingang apotheken hebben bereikbaar- Jan van Beaumontstraat). Voor heidsdienst op zaterdag, zonhet maken van poliklinische dag en feestdagen van 8.30 tot afspraken is elke polikliniek 17.30 uur. De apotheken zijn rechtstreeks te bereiken. Voor die dagen geopend van 11.30 inlichtingen tel. 0182-505050. tot 12.00 uur en van 17.00 tot Bezoektijden voor beide loca17.30 uur. 9 mei Hemelvaarts- ties: alg. verpleegafdelingen dag Kring-apotheek Omnium, van 13.30 tot 14.30 uur en van Omnium 1, Krimpen a/d IJssel, 18.00 tot 20.00 uur. tel. 0180-517833, 11 en 12 mei GHZ Polikliniek Nieuwerkerk 2013 Apotheek Vrijhof, Groea/d IJssel, Doortocht 40, tel. nendaal 1, Krimpen a.d. IJssel, 0180-331699, fax 0180-331691. tel. 0180-515122. Voor spoedei- Voor informatie over wachttijsende huisartsenhulp buiten den, opname, afdelingen, etc. kantoortijden van ma. t/m vr. kan men terecht op 17.00-08.00 uur en tijdens www.ghz.nl weekeinden en feestdagen. VIERSTROOM - voor zorg, onSpoedZorg Midden Holland dersteuning, service en advies, Voor alle spoedeisende medithuis of in een woonvoorziesche zorg buiten kantooruren ning. Vierstroom, Postbus 571, kunt u terecht op één adres: 2800 AN GOUDA. Voor vragen SpoedZorg Midden Holland, kan contact opgenomen worBleulandweg 10, Gouda (bij de den met de Zorglijn, tel. 0900Bleulandlocatie van het GHZ). 9300. De SpoedZorg Midden-Holland bestaat uit de HuisArtsenPost VITRAS Thuisorganisatie/ Midden-Holland (HAP), tel. Maatschappelijke Dienstverle0182-322488 (maak eerst tel. ning - Vitras servicelijn ma. t/m afspraak), www.hapmh.nl. vr. van 08.00-17.00 uur, tel. 030DienstApotheek Midden-Hol- 8802200. land (DAM), tel. 0182-698820,

VERLOSKUNDIGE PRAKTIJKEN - Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Lekkerkerk en Stolwijk: M. van Kasteel, D. van Klaren, spoednummer 06-30300129, afsprakennummer 0654247720. Website: www.verloskundigenpraktijkbevaltbeter.nl.

Lekkerkerk, tel. 0180-661310 (24 uur per dag bereikbaar). Tel. spreekuur voor alle dieren: alle werkdagen 08.00-09.00 uur. Spreekuur GG: ma. (op afspr.)/di./do. 14.00-15.00 uur, ma./wo./vr. 18.30-19.30 uur, za. 09.30-10.30 uur. Open voor dierdiëten, medicijnen enz.: elke werkdag van 09.00-17.00 uur. DIABETESLIJN - De diabetesDierenkliniek Leijten - Goudelijn is te bereiken op: tel. 033rak/Moordrecht/Ouderkerk a/d 4630566 of info@dvn.nl, voor IJssel, tel. 0182-362310. alle vragen over diabetes (24 Spreekuur volgens afspraak: uur per dag, ’s nachts alleen in ma. t/m vr. 09.00 - 12.00 uur, geval van nood) en over de pro- overige spreekuren zie www. dukten en diensten van de Dia- dierenartsleijten.nl. betesvereniging Nederland. JEK - Je Eigen Keus -Begeleiding aan kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een stoornis binnen het autismespectrum, in het gezin waar ze deel van uitmaken en hun netwerk. JEK biedt o.a. PPG, vroeghulp, ouderbegeleiding, sociale vaardigheidstraining. Tel: 06-57115585, www.jeeigenkeus.nl info@jeeigenkeus.nl. DIERENARTSEN Dierenartsenpraktijk Crimpenerwaert - www.crimpenerwaert.nl, alle weekenden bereikbaar. Burg. v.d. Willigenstraat 10a,

meer service online op www.hetkontakt.nl

service

Kerkdiensten & medische service


1=13:)398(336 +IXMRWLETI

;MPXY[IXIRLSI# /SQHERPERKW1]1SZIZIVXIPXYKVEEK QIIVSZIVLIXXSXEPISYXHSSVTVSKVEQQE

7DDI86BE:M8AJH>:;

7ddin"<d Ldg`i]ViWddin >ciZch^ZkZXdcY^i^dcZaZldg`djideZZc:aa^ei^\d! V[\Zl^hhZaYbZihe^ZgkZghiZk^\ZcYZdZ[Zc^c\ZclVVg" W^_kddgVaYZW^aaZcZc ŸXdgZŸVVcWdY`dbZc#

bV%./%%!Y^&(/(%

7VX`id7Vh^Xh 9ZoZXVgY^dkVhXjaV^gZZche^ZgkZghiZg`ZcYZ[jaaWdYnldg`dji^hkddgbVccZcZckgdjlZc kVcVaaZÒicZhhc^kZVjh#BZi7ddiXVbe:mXajh^Z[igV^c^c\WdjlijjlXdcY^i^Z!`gVX]i! hdjeaZhhZZcZmeadh^k^iZ^ide#:ZcigV^c^c\WZhiVVidcYZgVcYZgZj^i!^ciZgkVaigV^c^c\Zc! ]^cYZgc^hWVVcZcÒicZhh" dZ[Zc^c\ZcZcYViVaaZ" bVVa^cYZWj^iZcajX]i#

bV&./(% ld&./%% kg^_%./%%

:aa^ei^\d Gjcc^c\dcV^g >cYZoZXVgY^dldg`djibVV`ijZZcidX]ideZZc :aa^ei^\d#9Z:aa^ei^\dXdbW^cZZgi]ZiWZhiZkVc]VgY" adeZc!ÒZihZcZcYZ edejaV^gZXgdhhigV^cZg j^iYZÒicZhhXajW#

bV&./%%!ld%./%%

DJI9DDG 66C7>:9>C<

2VMXXIROEEVX ZER€ZSSV€

.%-OOMIWZSSVHISYXHSSVEERFMIHMRK

2EEQ

MRXIPIZIVIRZMEHI1]1SZIVIGITXMI %ERFMIHMRKMWKIPHMKXQQIM

)QEMP

96C8:9:E6GIB:CI 9VchZckddg_dc\djY

+EREEV[[[Q]QSZIRPZSSVEPPIPIWWIR PIWXMNHIRIRZSSVQIIVMRJSSZIVKVEXMW OMRHIVSTZERK

&6)%/(%2') /0%77-)/&%00)8 ,-4,34 .%>> 13()62)(%27 /0)98)6(%27 4)98)6(%27 (%27)2347',338

/MNOZSSVQIIVMRJSVQEXMIST[[[Q]QSZIRP

C>:JL

-.WWIPHMNO&/VMQTIREH-.WWIP 8IPVIGITXMI$Q]QSZIRP[[[Q]QSZIRP


publicaties

Dinsdag 7 mei 2013

15

TE KOOP AANGEBODEN

Gevr. winkelwgn muntjes v. verzameling, ruilen mogelijk. Tel. 06-36107462. T.k. 10 kl zwakstroom motortjes, 4 v gelijk stroom, 1-koop €10,-; onder/bovenfrees m. 10 freesjes €20,-. Tel. 0182373298.

Waldkorn nu voor

Van € 2,44

Kaasbroodje nu voor

Per stuk € 1,40 Winkels Krimpen aan den IJssel

Koningin Wilhelminaplein 2, tel. 0180-512532 Raadhuisplein 48, tel. 0180-550068 De Korf 11, tel. 0180-551647

Winkel Krimpen aan de Lek

Hoofdstraat 39b,

tel. 0180-550061

Winkel Rotterdam/Prinsenland

Mia van Yperenplein 103,

tel. 010-2022884

Actie vanaf D.V. donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei 2013

Jij onze camerman? Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

T.k. 85 lp's €12,50; oude pendule i.g.s. €20,-; hangklok 31 dgs opw. uurwerk €25,-. Tel. 078-6825462.

Zaterdag 11 mei Van 09.00 tot 21.00 uur, D.V.! Voor al uw groot buitenspeelgoed, trampolines, tuinmeubels, glijbanen, schommels, wippen, skelters, zwembaden, picknicktafels, enz.

T.k. aquarel v. oude Kalverstr in Ouderkerk a/d IJssel, van Leersum €250,-; buxusplant ca 30 cm €0,75 p.s. Tel. 06-47146246. T.k. baggerbeugel Ø 100cm m. 18 gaatjes voor bev. net. Tel. 0183-582336.

Speeltoestellen voor openbaar en particulier gebruik. Het adres voor uw kinderfeestje, jubileumfeest, bedrijfsfeest, e.d. smalzijde 25 b, 4243JP Nieuwland. 0183-561172. Kom vrijblijvend even kijken en laat u verrassen door het enorme aanbod aan leuke dingen voor in de tuin.

T.k. bromfiets kreidler floret m. eitank, grijs m. kent. vr.pr. €2250,-. Tel. 06-51889088.

♥♥ Ook voor moederdag ♥♥

T.k. bronswerk gashaard bw 10, 8000 kcal. rvs bi-werk. Tel. 0182-373298. T.k. ca 2m² kl gran. kinderkopjes (portugeesjes) 8x8x8cm €10,- p.s. Tel. 0631910970.

‘Voor uw huis- en scheepstimmerwerk’

V VERBOOM

Vinkenstraat 10 2922 VX Krimpen a/d IJssel T 0180-511476 | M 06-57845613 E verboom.sr@kliksafe.nl

De Ford C-MAX met EcoBoost Technologie.

ONLINE DRUKKERIJ

Slechts 20% bijtelling, óók als 7-zitter.

www.premere.nl

nu voor

T.k. 2-pers. ledikant L2.00xb1.40m, i.g.s. Tel. 0183-582092.

MAKKELIJK BESTELD

6 79 1, 20 2, 95 ,

Verse aardbei-slof Van € 8,25

T.k. 20 boonstokken €5,-; wilgenpoten €4,- p.s. Tel. 0628804100.

MOOI DRUKWERK,

Vertrouwd brood, ‘s nachts gebakken

FORD C-MAX EcoBoost Normaal v.a. 21.650,Inclusief 2.500,- inruilpremie nu tijdelijk v.a. 19.150,Netto bijtelling vanaf 152,- p.mnd.* Uw nieuwe auto moet aan de ene kant meer presta-

gewicht van 1.200 kg is de C-MAX ook nog eens

ties en ruimte bieden en aan de andere kant minder

uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2013 in zijn

verbruiken en kosten. Dat alles biedt de Ford C-MAX

klasse. Dit maakt ’m nog eens extra aantrekkelijk,

EcoBoost, met z’n bekroonde één liter EcoBoost

van welke kant u ’m ook bekijkt. Kom nu kennismaken

motor. Door deze technologie valt de C-MAX, ook als

en ervaar deze auto in een

7-zitter, in de 20% bijtellingscategorie. En met een trek-

proefrit bij de Ford dealer.

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl/verkoopvoorwaarden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties. *Netto bijtelling o.b.v. belastingschijf van 42%. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,6 - 23,3; liter/100 km: 4,3 - 6,4 ; CO2 gr/km: 112 - 149.

20% bijtelling


onroerend goed

Dinsdag 7 mei 2013

Met kantoren in 19 landen en 550 medewerkers is Consilium marktleider op het gebied van Navigatie, Communicatie, Brand- en Gasdetectie, en Emmissie Monitoring Systemen voor zeegaande schepen. Op onze website www.consilium.se en YouTube http://www.youtube.com/watch?v=xICx-Gf5HGM kun je meer informatie vinden.

v.d. Hoek en Hoogendi k VOEGERSBEDRIJF Opperduit 398 - Lekkerkerk Telefoon 0180-661141 / 06-28648209

Onze vestiging in Nederland is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de regio Nederland, BelgiĂŤ en Noord Frankrijk.

When Safety Service Technicus Brand- en Gas detectie Matters

Wegens aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een leuke nieuwe collega voor de service afdeling.

Als Service Technicus Brand- en Gas detectie draag je de zorg voor de service en inbedrijfstelling van een verscheidenheid aan vaste brand- en gas detectie systemen, maar ook mogelijk aan Navigatie en Communicatie systemen Afhankelijk van ervaring zal inbedrijfstelling van nieuZbouZSrojecten en reĂ&#x20AC;ts, jaarlijkse keuring van deze system ook tot de werkzaamheden behoren.Voor deze functie zullen Offshore werkzaamheden onderdeel zijn van de job. Consilium zal voor product- (en offshore) training zorgen in onze fabrieken in Zweden, Italie, etc. Het werk gebied zal hoofdzakelijk aan boord zijn van schepen in Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Zeebrugge.Bent U een enthousiast persoon, die wil werken als specialist van onze producten? Stuur dan je C.V. met motivatie naar:

3URĂ&#x20AC;HO

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. mountainbike Kenosha rood/zwart/zilver, 24 versn. v.a. 10 jr â&#x201A;Ź125,-. Tel. 0184683428. T.k. t.e.a.b. Daihatsu charade 1.3 1996 i.g.s. Tel. 0648197493. T.k. t.e.a.b. schuur L5.82B4.90H3.20, zelf monteren. Tel. 0184-602648. T.k. zonnebank allure alisum 26 lamps, 2 mtr L â&#x201A;Ź100,-. Tel. 06-53227264.

Â&#x2021;-HEHQWLQKHWEH]LWYDQHHQGLSORPD0760%2 HOHNWURQLFD /%2PHWHUYDULQJLQVRUWJHOLMNHIXQWLHLVRRNHHQPRJHOLMNKHLG Â&#x2021;(HUYDULQJPHWHOHNWURWHFKQLVFKHV\VWHPHQLVHHQSUHPDDUQLHWYHUHLVW Â&#x2021;-HEHQWRSORVVLQJVJHULFKWHQGLHQVWYHUOHQHQGLQJHVWHOGGLWEHWHNHQWGDWGHZHUN]DDPKHGHQLQGHVFKHHSVYDDUWVRPVHHQ EHSDDOGQLYHDXYDQRQUHJHOPDWLJKHLGPHW]LFKPHHEUHQJHQ Â&#x2021;'DDUQDDVWLVEHKHHUVLQJYDQGH1HGHUODQGVHHQ(QJHOVHWDDOLQZRRUGHQJHVFKULIWQRRG]DNHOLMNHQKHWZRUGW DOVYDQ]HOIVSUHNHQGEHVFKRXZGGDWMHLQKHWEH]LWEHQWYDQULMEHZLMV%

T.k. z.g.a.n. dms zomercollectie mt 40, ook merkkleding, o.a. dept. alles knielengte, 7 jurken-2 3/4 jassen, 2 korte jasjes, 2 rokken, 3 shirts, 3 bloesjes. 1-koop â&#x201A;Ź100,-. Tel. 06-40299443 na 18.00 u. T.k. aanhanger enkelasser 750kg, 1080B-2000L350mmD, wln 13". Tel. 0183563672. T.k. zwarte hoge hoed Âą 1900; 3 bromfiets jassen jrn '60. Tel. 0182-351591. T.k. telefoonkaarten v. Griekenland. Tel. 0182-353011.

:LMELHGHQ Â&#x2021;YDNDQWLHGDJHQ Â&#x2021;$79GDJHQ Â&#x2021;%HGULMIVDXWRODSWRSHQPRELHOHWHOHIRRQ Â&#x2021;0DUNWFRQIRUPVDODULVRYHUZHUNUHJHOLQJHQERQXV

Voor vragen over deze vacature kunt U terecht bij Michael Noorlander op 0182 382 422 of per email info@consiliumholland.nl Consilium Marine Systems B.V. Achterwetering 13-15, 2871 RK SCHOONHOVEN Tel: +31 182 382 422, Fax: +31 182 386 675

Heeft u nieuwbouwplannen? Kijk dan op www.allurebouw.nl

Dinsdag 21 mei van 16:00 â&#x20AC;&#x201C; 20:00 uur

Open Huis Krimpen a/d IJssel IJsseldijk 330, 2922 BM Krimpen aan den IJssel Verhinderd? Bel 0548 - 80 19 80 voor andere Open Huis data.

Zoals bij ons de gewoonte is, tonen wij graag onze unieke bouwwijze tijdens het bouwproces. Dat geeft u een goed beeld van onze perfecte mix tussen traditionele, degelijke bouw en snelheid. Deze kwaliteit en diversiteit willen wij u graag tonen tijdens ons Open Huis op dinsdag 21 mei van 16:00 â&#x20AC;&#x201C; 20:00 uur. Zoals u van ons gewend bent, is deze woning volledig aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Wilt u de woning graag van binnen bekijken en/of weten hoe uw wensen gerealiseerd kunnen worden? Kom dan naar ons Open Huis. De koffie staat klaar! Belt u gerust voor een uitgebreide routebeschrijving.

Argonstraat 3 t 0548 â&#x20AC;&#x201C; 80 19 80 Allure Bouw heeft tevens een vestiging in Alblasserdam. 7463 PD Rijssen

f 0548 â&#x20AC;&#x201C; 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Allure Bouw heeft tevens een vestiging in Alblasserdam.

Tuf eens naar ĂŠĂŠn van de volgende adressen voor een uitgebreide collectie trouwkaarten De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311 www.degrootfamiliedruk.nl

Chr. Boekhandel Nieuw-Lekkerland Kleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland

Kantoorboekhandel Groot-Ammers Voorstraat 5, Groot-Ammers, 0184 - 662495

Chr. Boekwinkel De Bouwsteen Burg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

16


Dinsdag 7 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

sport 17

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

DCV doet zijn plicht İıįĢĢĨš DCV voldeed aan zijn sportieve plicht en versloeg FC Perkouw met 4-1. Door dit resultaat degradeerde de ploeg uit Berkenwoude naar de vierde klasse. In de 8ste minuut was het al raak. Aanvoerder Marco Albregts verzond over 40 meter een pass op Arthur Admiraal, die de bal perfect controleerde en met zijn schot doelman Albert Vente kansloos liet: 1-0. Het tweede doelpunt volgde in de 23ste minuut. Na een corner van Marco Albregts werd de bal door Mariusz Smolarek ingekopt: 2-0. Na rust was de strijd snel beslist. Een voorzet van Alex van Veen werd door Ric Kamhoot in eigen doel gewerkt: 3-0. Daar bleef het niet bij. In de 69ste minuut werd een corner van Marco Albregts eenvoudig door Guido van Oijen omgezet in een treffer: 4-0. Elgar Mudde redde de eer voor de bezoekers met een mooie schuiver 4-1. Lekkerkerk deelde in Moerkapelle de punten: 1-1. De brigade van interim-trainer Klaas Kooijman kreeg in de eerste helft voldoende kansen om ruim afstand te nemen, maar volstond met een treffer van Arian Broere op aangeven van Bart Sterrenburg. In de tweede helft zette Moerkapelle meer druk en kwam de thuisclub door een strafschop op gelijke hoogte: 1-1. Koen van de Heerik keepte een puike partij en hield zijn doel verder schoon. A-junior Patrick Prevo maakte zijn debuut. Dilettant verslikte zich in ONA en ging op eigen veld teleurstellend met 0-1 onderuit. De Krimpense selectie zal komend seizoen flink worden gewijzigd. Tim van Diejie, René Gerlach (DCV) en Mark Offerman (Slikkerveer) hadden hun vertrek reeds aangekondigd. De broers Marnix en Jesper van den Adel stappen over naar De Zwerver en Olaf Aantjes stopt. Gouderak ging op bezoek bij hekkensluiter Aeolus en won in Rotterdam met 3-7. Volgens trainer Chris van der Weide had de score hoger kunnen uitvallen als er meer kansen waren benut. ,,Maar ik ben niet ontevreden. We hebben de laatste weken een goede reeks neergezet.” Namens Gouderak troffen Jurriaan de Zwart (2x), Eddy Boerefijn (2x), René van Wijngaarden (2x) en Bas Overbeek doel. Gouderak eindigde daarmee op de zevende plaats in 4B. Van der Weide mikt komend seizoen op een plaats bij de eerste vier.

™BVg`kVc9VbHe^g^i^cYZVVckVaiZ\ZcHig^_Zc#

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Voetbal

Ouderkerkers behouden voor de tweede klasse

Spirit eindelijk in veiligheid Door een 2-1 zege op Strijen speelde Spirit zich in veiligheid. Een belangrijke rol was weggelegd voor invaller Kevin van Vliet. ĬIJġĢįĨĢįĨ ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Met een zucht van verlichting vielen interimtrainer Marc Bos en assistent Marc van der Zee elkaar in de armen na de moeizame 2-1 overwinning op Strijen. Spirit speelde zich door deze overwinning in veiligheid en hoeft in het laat-

ste competitieduel met Lombardijen niet meer tot het gaatje te gaan. Bovendien kan woensdagavond op de bruiloft van Maarten Tissink een extra pintje worden genomen op het behoud van het tweede klasseschap. ,,Ik had er niet aan moeten denken, dat we vol degradatiezorgen aan het feest

zouden moeten beginnen”, sprak de aanstaande bruidegom. “Gelukkig blijft dat ons bespaard.” Toch verliep Spirit-Strijen aanvankelijk niet naar wens. De Ouderkerkse formatie stond stijf van de zenuwen en moest een vroeg tegendoelpunt incasseren. Jelmer Nomen en Björn Zierts liepen elkaar in de 4e minuut in de weg, waarna Strijen-spits Ramon Barendregt weinig moeite had om Bas Haasnoot te passeren: 0-1. “Een dramatisch begin”, gaf trainer Marc Bos na afloop toe. ,,We hielden echter de schade beperkt en kregen gelegenheid om te herstellen. Toen keerde het zelfvertrouwen terug, ook al bleef het spel zeer matig. Maar in deze fase van de competitie gaat het slechts om de punten.” Spirit kwam uit het niets op

gelijke hoogte. Strijen-doelman Kevin de Baat had nog geen fatsoenlijk schot op zijn doel gehad, toen Mark van Dam in de 34ste minuut vanaf dertig meter verwoestend uithaalde. Met veel effect sloeg de bal in als een granaat: 1-1.Een opsteker voor Spirit, dat ook in de tweede helft moeite had om op toeren te komen. Het werd pas gevaarlijk toen Kevin van Vliet in het veld kwam. De grillige aanvaller, die last ondervindt van een zeurende hamstring, bleek een plaag voor de verdediging van Strijen. Van Vliet was in grote mate verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Spirit. Na een solo vanaf de rechterzijde speelde hij op tijd Stef de Goede aan, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot: 2-1. Een bevrijdende treffer voor spelers en supporters, die daarna nog een nerveuze slotfase zagen. Strijen drong wel aan, maar met weinig overtuiging. Doelman Haasnoot had goed zicht op de acties voor zijn doel en weigerde te capituleren. Met samengeknepen billen zagen Bos en Van der Zee dat hun spelers de dure punten niet meer lieten glippen. Pieter van der Laan

Stolwijk ontslaat Van Buren: ‘ronselen’ spelers İıĬĩĴĦħĨš Het bestuur van derdeklasser Stolwijk heeft Peter van Buren op staande voet ontslagen. De hoofdtrainer zou spelers uit de selectie van Stolwijk hebben benaderd om volgend seizoen de overstap te maken naar Dilettant, waar Van Buren komend seizoen aan de slag gaat.

Voleco-jeugd naar regiokampioenschap DJ9:G@:G@ 6$9 >?HH:A ™ De jeugdopleiding van volleybalclub Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel werpt z’n vruchten af. Drie piepjonge CMV-teams (foto) namen deel het aan eindtoernooi in Rotterdam en plaatsten zich voor het regiokampioenschap in Reusel. Coach Angelique Westgeest was trots: ,,Cool Moves Volley (CMV) is gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ze leren stapsgewijs volleyballen. Op dit toer-

nooi kwamen de teams van niveau 4, 5 en 6 in actie. Voleco had zich op drie niveaus geplaatst. Dat was op zich al een unieke prestatie. Voleco CMV4 eindigde duidelijk als winnaar en werd daarmee de trotse kampioen van Rotterdam/ Alblasserwaard. CMV5 en CMV6 wilden daar niet voor onder doen. Onder luide aanmoedigingen van de meegereisde Voleco-supporters kwalificeerden de teams zich.

‘Het bestuur neemt dit Van Buren zeer kwalijk, vooral omdat het eerste elftal door degradatiezorgen in zwaar weer verkeert’, stelt Stolwijk in een verklaring. ‘Een trainer behoort zich sowieso voor honderd procent te geven voor de club waar hij in loondienst is. Zeker met nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg, waarvan één zelfs tegen Dilettant.’ Het bestuur betreurt dat Van Buren de

club ‘zo in de steek laat’. Dit terwijl er tussen bestuur en selectie enerzijds en de trainer anderzijds sprake was van een goede verstandhouding.’ Peter van Buren wil niet het achterste van zijn tong laten zien. Hij bekent inderdaad twee spelers te hebben benaderd. ,,Dat is waar. Maar zoals het nu gesteld wordt door het bestuur, is erg zwart-wit. Als je de juiste achtergrondinformatie zou hebben, dan komt het in een heel ander daglicht te staan. Maar daar kan ik niet teveel over zeggen.” De trainer ontkent met zijn hoofd al bij zijn nieuwe club Dilettant te zitten: ,,Onzin. Als iemand weet dat ik me altijd voor honderd procent voor de club heb ingezet, dan is dat het bestuur van Stolwijk wel.”


Vacatures

Dinsdag 7 mei 2013

18

VERHOEF INFRA

VOSSLOH COGIFER KLOOS BV is een dynamisch bedrijf met ca. 60 medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in Nieuw-Lekkerland. Wij produceren diverse aan spoorweg gerelateerde producten, zoals wissels, kruisingen, speciale spoorconstructies en speciale transportconstructies. Onze producten worden geleverd aan afnemers in binnen- en buitenland (o.a. Midden- en Verre Oosten). Vanwege onze goed gevulde orderportefeuille hebben wij plaats voor een

CNC FREZER m/v â&#x20AC;&#x201C; fulltime (40 uur) Wat ga je doen? Je houdt je voornamelijk bezig met het machinaal verspanen (CNC frezen) van diverse soorten staal en spoorstaven. Wat vragen wij? Â&#x2021; 0inimaal jaar ervaring als zelfstandig CNC frezer. Â&#x2021; (rvaring in het programmeren en Zerken met +eidenhain. Â&#x2021; Niveau 076 ZerktuigbouZ of gelijkZaardig. Â&#x2021; *oed kunnen samenZerken in een klein team. Â&#x2021; )le[ibel creatief en oplossingsgericht denken en handelen. Â&#x2021; 9erantZoordelijkheidsgevoel en zelfstandig kunnen Zerken.

Verhoef Infra, gevestigd Lekdijk 36 te Langerak, is een middelgroot bedrijf dat zich bezighoudt met activiteiten op het gebied van grondwerk â&#x20AC;&#x201C; riolering en wegenbouw. De activiteiten vinden grotendeels plaats in het westen en in het midden van het land en worden uitgevoerd met ca. 40 â&#x20AC;&#x201C; 45 eigen mensen en materieel.

Wij zijn op zoek naar een:

Calculator/werkvoorbereider GWW die ervaring heeft met zelfstandig begroten van grote en kleine projecten in de GWW sector of dit wil leren

U wordt o.a. belast met: 8&#2,"#&,"4, #12#)5#0)2#)#,',%#,#,-.,+#',&#2 4#*"+)#,4,)-12.0'(1 #0#)#,',%#, 8,40%#,4,)-12.0'(7#, '(*#4#0,!'#01#,-,"#0,,#+#01 8-.12#**#,4,.0'(1, '#"',%#, 8-.12#**#,4,5#0) #%0-2',%#, 8',)--.#,3'2 #12#"',%4,5#0)-,"#0"#*#,

Wij zijn op zoek naar : 8##,$*#6' #*7#*$12,"'%#,120#11 #12#,"'%.#01--, 8"'##040',%&##$2*17#*$12,"'%5#0)#,"#!*!3*2-0 8"'#%-#"',2#+4#0 ,"),$3,!2'-,#0#, 8"'#+','+*##,,'4#3&##$2-$%#*'()50"'% 8"'# '(4--0)#30 #)#,"'1+#2&#2!*!3*2'#.0-%0++#!. 8', #7'24,#,0'( #5'(1

Wat bieden wij? Â&#x2021; :ij bieden je een baan Zaarin je de mogelijkheid krijgt je te ontZikkelen in je vak binnen een leuk en informeel bedrijf. Â&#x2021; Je ontvangt een bij de functie passende salarisring een Zinstdelingsregeling en ondersteuning op het gebied van opleidingen. Â&#x2021; $rbeidsvoorZaarden volgens C$2 0etalektro. Â&#x2021; $ls je bij ons begint krijg je een jaarcontract aangeboden Zat na gebleken geschiktheid een vast dienstverband Zordt. Meer informatie? 9oor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met de afdeling 3ersoneelszaken of met de heer 5enp van 'ijck productiemanager telefoonnummer . ,s je interesse geZekt" JouZ sollicitatie voorzien van curriculum vitae kun je binnen tZee Zeken na verschijning van dit blad richten aan de afdeling 3ersoneelszaken van 9ossloh Cogifer .loos %9 3ostbus =* NieuZ/ekkerland of per mail naar jan.deruiter@vck.vossloh.com

Wij verwachten: 8##,)*,2%#0'!&2#.0-!2'#4##,$*#6' #*#',12#**',% 8%#4-#*4--0)5*'2#'2#,4#'*'%&#'" 8"")0!&2#,4#0,25--0"#*'()&#'"1%#4-#*

Wij bieden u: 8##,.0#22'%#5#0)1$##0',##,)*#',2#+ 8##,-+%#4',%50&0"%#5#0)25-0"2+#2.*214--0##, %#7-,"#"-1'1&3+-0 83'2"%#,"#,$5'11#*#,"5#0) 81*0'90',%4-*%#,1"#-35,'(4#0&#'" ,$-0+2'# #20#$$#,"#"#7#$3,!2'#1)3,234#0)0'(%#, '( "#&##0"#-,% #0#') 0-,"#02#*,0 

 51-**'!'22'#-,24,%#,5'(%0%1!&0'$2#*'()-$.#0#+'*

Verhoef Infra t.a.v. de heer K.J. de Jong Postbus 23, 2965 ZG Nieuwpoort Tel. nr. 0184-601369 fax.nr. 0184-601810 email: info@verhoefinfra.nl !/3'1'2'#-."#7#"4#02#,2'#5-0"2,'#2-..0'(1%#12#*"

â&#x153;&#x201A;

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.

Werken bij WEA?

Weloverwogen en uitdagend!

Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen. Geen koop/verkoop van dieren. Geen personeel gevraagd of aangeboden. Geen familieberichten. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van â&#x201A;Ź 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk.

Maatschap WEA Deltaland heeft 4 vestigingen en werkt met 60 mensen. Voor ons kantoor in Groot-Ammers zijn wij op zoek naar een:

Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Mijn tekst luidt:

Accountant/ Relatiebeheerder Agrarisch en MKB m/v Uitdaging: Wil je graag werken bij een eigentijds en informeel accountantskantoor? Is het je passie, om vanuit ďŹ nancieel perspectief, proactief mee te denken met ondernemers? Dan is deze baan echt iets voor jou! GeĂŻnteresseerd? Zie jij een uitdaging in deze baan, kijk dan op de website voor meer informatie en solliciteer schriftelijk binnen 14 dagen.

Maatschap WEA Deltaland t.a.v. de heer Herbert Boer Wilgenweg 8-d 2964 AM Groot-Ammers Tel.: 0184-60 28 97 E-mail: herbert.boer@weadeltaland.nl Kijk voor meer info op www.wea.nl

Kontaktjes Lek en IJssel West Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

â&#x153;&#x201A;

(fulltime dienstverband)


Dinsdag 7 mei 2013

TCK onderuit ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het eredivisieeam van Tennis Club Krimpen (TCK) verloor z’n tweede competitiewedstrijd met 5-1 van TV Leeuwenbergh. Alleen Sven van Touw slaagde er in zijn partij te winnen. Captain Bart van den Berg bood felle tegenstand, maar moest met tweemaal 7-6 zijn meerdere erkennen in Boelhouwer. David Hill was kansloos tegen Lexmond en Mitchell Nuyen dolf het onderspit tegen Blok. TCK won zijn eerste wedstrijd met 5-1 van TC WW en neemt nu een middenmootpositie in.

Toernooien DCV ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš DCV houdt de omende maanden zes toernooien. De serie begint deze week met een klassieker: op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei wordt het Martens-toernooi voor C- en D-teams gehouden. De overige toernooidata zijn 18 mei, 1 juni en 8 juni. Naast de jaarlijks terugkerende evenementen voor de E- en Fteams, het befaamde tweedaagse C/D toernooi en het A/B toernooi is het vorig jaar gestarte seniorentoernooi een root succes gebleken. Voor het eerst zal er ook een meisjestoernooi plaatsvinden met nieuwe sponsor: Total Nederland. Elk toernooi op Het Waalplantsoen wordt financieel ondersteund door een geldschieter.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

sport 19

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Vos en Slappendel verhinderd: trainingsstage ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š Het is de organisatie van de Ronde van Lekkerkerk niet gelukt om olympisch kampioene Marianne Vos en streekfavoriet Iris Slappendel aan de start van het vrouwencriterium te krijgen. Beide toppers ontbreken komende donderdag (Hemelvaartsdag) omdat ze deze week in het Italiaanse Toscane een trainingsstage afwerken. Bram Hofman van de Stichting Wielerronde Lekkerkerk: ,,We hebben nog flinke pogingen gedaan om beide dames op de koersdag met het vliegtuig naar Ne-

derland te krijgen, maar ze konden hun stage met het nationale team niet zomaar drie dagen onderbreken. Ze hebben dus netjes afgezegd. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor, maar het was een mooie stunt geweest als beide prominenten hier hadden gereden. Marianne Vos is hier ooit op de tweede plaats geëindigd. Zij zal wel een keer sportieve revanche willen nemen. Ze is immers heel gedreven. Iris Slappendel heeft al een keer gewonnen, maar rijdt hier graag voor haar supporters.” De 51ste Ronde van Lekkerkerk telt enkele regionale kansheb-

bers bij de elite/amateurs, die donderdagmiddag vanaf 15.45 uur precies 100 kilometer afleggen. De oud-winnaars Coen Otterspeer (Ouderkerk aan den IJssel) en Erik-Jan Kooiman (Lekkerkerk) zijn van de partij, evenals talentvolle streekgenoten als Gerhard Joling (Krimpen aan den IJssel), Nils van Kooy (Krimpen aan de Lek) en Jorrit Slaman (Bergambacht). Zij moeten het opnemen tegen rappe mannen als Harm Bronkhorst, Roy Pieters, Dennis Smit en voormalig profwielrenner Ronald Roos. Bij de dames treedt Roxanne Knetemann in het strijdperk.

Volgens Hofman zit er nog steeds geen sleet op de Ronde van Lekkerkerk, die van oudsher met een vrolijke kermis wordt gecombineerd. De organisatie had ondanks de recessie weinig moeite om sponsorgelden te innen. De renners wacht wederom een goed gevulde prijzenpot en diverse premies voor snelle tussenkomsten. Met fraaie weersomstandigheden in het vooruitzicht kan het wielerspektakel op 9 mei rekenen op veel toeschouwers. De wielerwedstrijden beginnen om 12 uur en worden voorafgegaan door een loopevenement van AV Start.

Om de jongste voetballers uit te dagen introduceert DCV de Champions League. De Krimpense derdeklasser hoopt met deze competitie ook leden aan te trekken. FOTO: ROB TIMMER

Pols zesde ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš De broertjes rne en Wiggert Pols van schaakclub Krimpen boekten wisselende resultaten in de talentenpoule van het Pathenajeugdtoernooi in Rotterdam. Arne Pols staat na zes ronden op de esde plaats met 3,5 punten. Wiggert Pols bezet de tiende plek met 1 punt. Beide Krimpense talenten nemen het op tegen een veelbelovende jonge schakers van de Rotterdamse en Leidse bond. Arne Pols won in de zesde ronde van Lola den Dunnen. Wiggert Pols ging onderuit tegen Wang Yang.

VCK daalt af ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het damesvolleybalteam van City Lens Krimpen is gedegradeerd naar de tweede klasse. Het team verloor in sporthal De Dijk in Dordrecht met 0-2 van VC Voorne en vervolgens met 1-2 van V=Volley. Het damesteam werd daarmee laatste in de beslissingsdriekamp.

Finale voor turnsters KDO Lekkerkerk ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Vijf turnsters van KDO Lekkerkerk zijn doorgedrongen tot de finale tweede divisie in Dordrecht. Linde Sluimer, Anouk Sol, Lisanne Slingerland en Marieke Ponsen hebben zich geplaatst voor de meerkamp. Linde Sluimer, Lisanne Slingerland,

Thirza Visser en Marieke Ponsen zullen zich ook op de toestelfinales richten. De halve finale in Waddinxveen leverde een zinderend schouwspel op. Linde Sluimer werd derde en Anouk Sol vierde. Sluimer plaatste zich ook voor de toestelfinale vloer. Meike van Veen (pupil 2), Marjolein in der Maur

™9Zk^_[[^cVa^hiZckVcijgckZgZc^\^c\@9DAZ``Zg`Zg`#

FOTO: PR

(jeugd), Iris van Arendonk (junior) en de senioren van KDO trachtten zich eveneens te kwalificeren. Meike van Veen eindigde verdienstelijk als veertiende met 51.150. Marjolein in der Maur deed eveneens haar best, maar haar negende plaats was net niet goed genoeg. In de derde wedstrijdronde behaalde Iris van Arendonk de 19e plek. De meiden begonnen met sprong. Rachelle Paays maakte een fraaie gehoekte tsukahara en scoorde 12.733. Thirza Visser behaalde met haar overslag 12.067 punten. Lisanne Slingerland werd beloond met 12.967 na haar tsukahara. Bij brug ging het prima. Elvera Visser liet een mooie oefening zien met 10.400 als resultaat. Lisanne Slingerland scoorde 12.600 punten. Thirza Visser deed het uitstekend op de balk en Marieke Ponsen stond als een huis. Annabelle de Roo maakte echter een misstap en viel. Rachelle Paays behaalde een teleurstellend resultaat. Lisanne Slingerland werd eerste met twee toestelfinales; sprong en brug. Thirza Visser verraste iedereen met haar plaatsing op balk. Marieke Ponsen werd vijfde en plaatste zich voor de toestelfinale op balk.

Brons Clement

Skeelervierdaagse

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš De Krimpense Maudi Clement behaalde brons in de strijd om de Dutch Youth Cup voor judoka’s onder 18 jaar in Maassluis. Drie JCK’ers namen deel aan dit sterk bezette toernooi dat door Mahorokan was georganiseerd. Marrick Meijers vocht zijn eerste partij helemaal uit, maar kreeg in de golden score een straf tegen door buiten de mat te stappen, hetgeen verlies opleverde. Zijn tweede partij verloor hij door een te groot krachtsverschil. Zijn laatste partij besliste Marrick op ippon. Zijn broer Jordi won zijn eerste partij door middel van een armklem. Zijn tweede partij stond hij met nog 13 seconden speeltijd op de klok achter met wazaari. Toch wist Jordi Meijers nog een waza-ari te scoren met een lage schouderworp. Zijn derde partij won hij in de golden score; zijn tegenstander kreeg een straf. Omdat hij in de kruisfinales verloor, belandde Jordi Meijers naast het podium. Maudi Clement besliste haar eerste partij met een uchimata gevolgd door een houdgreep. Haar tweede partij stond ze tegen de Nederlands kampioen die nog een maatje te groot voor haar was. Haar laatste partij verloor ze door een technisch foutje.

ĨįĦĪĭĢīĢįĴĞĞįġš De skeeleravondvierdaagse gaat vanavond (dinsdag 7 mei) in Stolwijk van start. Deze toertocht gaat door de Krimpenerwaard. Er wordt iedere dinsdag vanuit een andere startplaats begonnen. De deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10 en 20 kilometer. 14 mei: Lekkerkerk, 21 mei: nieuwe ijsclubterrein, Schoonhoven, Schoonhovens College, ‘s Heerenbergstraat, 28 mei: Ouderkerk, Lageweg, ijsclubgebouw IJsseldijk Noord en 4 juni: Bergambacht, Groenrijk, Benedenberg 21a.

Van Ark zevende ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Alexander van Ark, junior van wielerploeg De Waardrenner, eindigde in de Ronde van Stampersgat op de zevende plaats. Hij behoorde in de slotfase tot de kopgroep, maar had niet de macht om zijn medevluchters op achterstand te zetten. Alexander van Ark, Etienne Lenting en Sander Wilhelm stonden met nieuwkomer Vincent Ladeur aan de start. Er werd fel gestreden. In de kopgroep deed Alexander van Ark zijn werk goed, maar aan sprinten kwam hij niet toe. Hij moest passen.


PINKSTERWEEKEND 17 t/m 20 mei 2013

LOPIK

Banger Racing / Autocross / Live Muziek Lopik 500 endurance race / Sensatie Arena De Sterkste Man / Stunts / Camping Truck- Car- & Tractorpulling Caravanrace / Stockcar F1 / Sprinters

Autocross & Festival KidsCrash & Horeca Camping open van donderdag t/m maandagavond!

19 Editie Lek & IJssel West 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...