Page 1

Gratis intake!

www.demanrechtsbijstand.nl

LEERDAM

WOENSDAG 8 MEI 2013 JAARGANG 26 NO. 19 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

0345 - 6 333 54

Bereikbaar, laagdrempelig en betrokken

Autoshow/ Braderie! Hemelvaartsdag

Rijthoek 1 Haaften 0418 -591345 www.autopippel.nl

Een mooie gelegenheid voor een feestje!

Uw feest op maat. Mooie sfeervolle zalen voor 20 tot 400 personen. Professionele licht- en geluidsinstallatie. Eigen uitgebreide keuken. Rolstoelvriendelijk. Professionele bediening. Gratis parkeergelegenheid.

5JFOEXFHt&(-FFSEBN 5FM tXXXIFUEBLOM

Volg het laatste nieuws uit jĂłuw gemeente op Volg ik www.twitter.com/hetkontakt

™?dc\ZcdjYaZ\YZoViZgYV\VkdcYWadZbZccZZgi^_YZchYZYdYZc]ZgYZc`^c\^cAZZgYVb#

FOTO: JEROEN DE BRUIN

SRB specialist in: Gevelreiniging Voegwerk Schilderwerk

Maak nu gebruik van de 6% BTW regeling!

www.srb-bv.nl | 0345-637528

Onderhoud? - keuren? Camper- Caravan Service bv

Info over invulling Heuffterrein

Barney Agerbeek over IndonesiĂŤ

Op stap tijdens Hemelvaart

Asperen naar nacompetitie

De gemeente Lingewaal houdt donderdag 16 mei een informatieavond over het Heuffterrein in Vuren. De werkgroep voor de toekomst van het terrein rond de voormalige steenfabriek presenteert dan een voorstel voor een duurzame oplossing voor het gebied. Daarin hebben natuur, water, recreatie, cultuurhistorie en beperkte bebouwing een plek gekregen. Inwoners van Lingewaal krijgen tijdens deze avond onder meer informatie over de gekozen voorkeursoptie.

Leerdammer Barney Agerbeek, bij velen bekend als de oud-directeur van Rabobank Leerdam, heeft zijn debuut gemaakt als literair schrijver. Eind april kwam de verhalenbundel ‘Schaduw van schijn’ uit. Agerbeek beschrijft vooral zijn ervaringen in IndonesiĂŤ, waar hij geboren is en na 38 jaar bij toeval weer terechtkwam als bankier. Bijzonder is dat hij verder kijkt dan de mensen met wie hij zakelijke contacten had. Daardoor komt ook het leven in de kampongs aan de orde.

Komend weekend is er weer genoeg te doen in de regio. Rond Hemelvaart vinden de jaarmarkten van Asperen (zaterdag) en Schoonrewoerd (vrijdag) plaats, de molens in de regio openen zaterdag hun deuren voor het publiek, terwijl in Vianen vanaf donderdag 200 sleepboten en opduwers aanmeren voor de Nationale Sleepbootdagen. Het betreft een gratis driedaags evenement voor de hele familie, compleet met muziek, demonstraties, vaartochten en markt.

Ondanks een 4-2 verlies uit bij Kerkwijk plaatste Asperen zich zaterdag voor de nacompetitie. De mannen van Peter Blom dachten al zeker te zijn van de nacompetitie, maar theoretisch kon het nog mis gaan. Zover kwam het niet. TEC pakte de derde periode en Asperen neemt via de ranglijst de periode van BVV over, dat rechtstreeks gepromoveerd is. In de nacompetitie neemt Asperen het op tegen Zuilichem, dat als elfde eindigde in de 3e klasse D.

nieuws

3

Tel. 0345 617 419 / fax 617 694 Handelstraat 7 / Leerdam

www.hetkontakt.nl

Orthodontie voor alle leeftijden

accent

19

Eigen Huis Sparen

2,45% rente #$ '' !!" %#"

Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 0345 - 682 406 | beesd@dentalclinics.nl

$$$#"&! ! & 

vrije tijd

32

sport

36


Verras moeder! Tuinhortensia

Hemelv

aa

GEOPEr tsdag van 09 ND .

9,

99

van 14,99 voor

diverse kleuren, Âą 10 bloemen, potmaat 23cm, excl. mand

0 17.00 0 tot uur

Aardbei in hangpot

Kuipplanten

zeer rijkdragend, potmaat 20cm

diverse soorten

6,

99

van 9,99 voor

5,

99

van 9,99 voor

Hemelvaartsdag Weber barbecuedemonstratie

Tot 25% korting op diverse modellen Groot assortiment opgemaakte schalen en plantenbakken

Dipladenia op rek

8,

99

Bougainvillea op rek potmaat 17 cm, diverse kleuren, excl. mand

van 12,99 voor

Ruime sortering Moederdag boeketten

6,

99

van 9,99 voor

Hangplanten voor buiten, diverse soorten

5,

99

van 8,99 voor

OrchideeĂŤn ruim assortiment

5,

99

TUINCENTRUM

VANAF

Th. v.d. HURK & Zn.

Honddijk 11 Culemborg Tel.: 0345 512136 Fax 0345 530366 www.tuincentrumvandenhurk.nl

P

Aanbiedingen geldig van woensdag 8 mei t/m dinsdag 14 mei 2013. Zolang de voorraad strekt.

van 11:00-16:00 uur

Volop gratis parkeergelegenheid 300 parkeerplaatsen

Openingstijden: Maandag 13.30 tot 18.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 9.00 tot 18.00 uur Vrijdag koopavond Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

8000 M2 KAMER- EN TUINPLEZIER! HET MEEST COMPLETE TUINCENTRUM IN DE REGIO


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Man met harddrugs aangehouden

SWOL bezoekt alle 75+’ers in Lingewaal

ğĢĢİġšDe politie heeft donderdagavond een 24-jarige man uit Beesd aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. De man had diverse soorten harddrugs bij zich.

ĥĢIJĨĢĩIJĪ š Vrijwilligers van Stichting Welzijn Ouderen Lingewaal (SWOL) bezoeken de komende maanden senioren in de gemeente Lingewaal.

Agenten troffen de man in zijn auto aan op de Industrieweg in Beesd. De agenten spraken hem aan en vroegen hem uit te stappen. Op verzoek van de agenten pakte hij diverse soorten drugs uit zijn auto. De drugs worden onderzocht door de afdeling forensische opsporing om vast te stellen wat het is. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Vrijdag is het onderzoek voortgezet.

De Lingewaalse senioren die in 2013 de leeftijd van 75 jaar bereiken ontvangen een brief van de gemeente waarin wordt gevraagd of zij prijs stellen op een huisbezoek. Vervolgens wordt telefonisch een afspraak gemaakt. De vrijwillige ‘preventieve huisbezoekers’ van SWOL hebben een training gedaan en spreken tijdens de bezoeken over onder andere gezondheid, welzijn, wonen. Mocht er in ver-

band met de persoonlijke situatie worden doorverwezen naar een volgende instantie, dan gebeurt dit in overleg en met toestemming van de oudere. Alle gegevens zijn vertrouwelijk. De gemeente Lingewaal en de SWOL krijgen uitsluitend de beschikking over de algemene gegevens. Het kan bijvoorbeeld zijn dat meerdere senioren moeite hebben met het vinden van een klusjesman, problemen ondervinden doordat er in hun kern te weinig ontmoetingsplekken zijn, niet op de hoogte zijn van gemeentelijke financiele compensatiemaatregelen of de (mantel)zorg voor hun partner te zwaar vinden. Bij meerdere signalen

kan er wellicht beleid ontwikkeld worden door de gemeente. Bij persoonlijke problematiek of vragen volgt desgewenst een huisbezoek door de beroeps ouderenadviseur Christien den Hartog-Kruijs. “In principe kunnen ouderen zichzelf prima redden”, zegt Den Hartog. “Senioren van rond de 75 jaar zijn ook ervaringsdeskundigen in het ouder worden. Van hun deskundigheid willen instanties graag gebruikmaken. De preventieve huisbezoeker krijgt inzichten waarmee je senioren kan helpen die wel in problemen zijn gekomen, of vragen hebben en de juiste weg niet weten in het woud van hulp-

Duurzame toekomst Heuffterrein Vuren ijIJįĢī š De gemeente Lingewaal houdt op donderdag 16 mei een informatieavond over het Heuffterrein in Vuren.

voor een duurzame oplossing voor het gebied. Daarin hebben natuur, water, recreatie, cultuurhistorie en beperkte bebouwing een plek gekregen.

De werkgroep voor de toekomst van het terrein rond de voormalige steenfabriek presenteert dan een voorstel

Voorkeursoptie Inwoners van Lingewaal krijgen tijdens deze avond informatie over het

proces en de inhoud van de gekozen voorkeursoptie. Ook kunnen zij vragen stellen aan de werkgroepleden. De informatieavond is van 19:30 tot 22:00 uur in het cultureel centrum De Koels te Vuren. De avond begint met een inloop met koffie en thee, om 20:00 uur volgt een presentatie over

™=Zi=Zj[[iZggZ^cbdZiZZceaZ`kddgcVijjgZclViZgWa^_kZc!bVVgZg`dbidd`WZeZg`iZWZWdjl^c\#

FOTO: GEMEENTE LINGEWAAL

Koenderseweg acht jaar overgedragen

Rehoboth bijna klaar

ĩĢĢįġĞĪš De Koenderseweg en een deel van de Westelijke Parallelweg worden voor de duur van in elk geval acht jaar overgedragen aan de gemeente Leerdam.

ĩĢĢįġĞĪš De verbouwing en uitbreiding van uitvaartcentrum Rehoboth van de Begrafenisonderneming Leerdam aan de Tiendweg 118 is zo goed als klaar. De officiële opening staat gepland op vrijdag 31 mei.

Dat is nodig in verband met de woningbouw die de komende jaren staat gepland in Broekgraaf. Voor de ontsluiting van de bouwlocatie moet materieel gebruik maken van beide wegen. Die vallen nu nog onder het beheer van Waterschap Rivierenland. Het college van burgemeester en wethouders heeft met de tijdelijke overdracht ingestemd. Bij de Koenderseweg gaat het om het deel tussen de Tiendweg tot veertig meter ten noorden van de spoorwegovergang). Het traject van de Westelijke Parallelweg dat bij de gemeente komt, ligt tussen de Koenderseweg en de bebouwde kom van Leerdam. In Broekgraaf worden een kleine duizend woningen gebouwd - ongeveer 425 in het noordelijke en 500 in het zuidelijke deel.

Inmiddels verkeren de werkzaamheden in de afrondende fase. “Binnenkort kunnen er weer uitvaarten plaats vinden vanuit Rehoboth”, stelt Ben de Weerd vast. “Dat blijft een vertrouwde omgeving voor veel inwoners van Leerdam, maar ook voor veel mensen uit de omliggende dorpen.” De uitvaartleider constateert dat het uitvaartcentrum van de Begrafenisonderneming

Leerdam een ware metamorfose heeft ondergaan. De buitenkant heeft een geheel andere uitstraling gekregen, de entree is op een andere plaats gekomen, terwijl ook de grote zaal compleet is vernieuwd. “We hebben nu veel meer mogelijkheden om de mensen ter wille te zijn. Wat dat betreft is het gebouw klaar voor de toekomst.” Open Huis De komende weken wordt de laatste hand aan het gebouw gelegd. De officiele opening vindt plaats op 31 mei. Zaterdag 1 juni zijn alle belangstellenden welkom tijdens een Open Dag die duurt van 11:00 tot 15:00 uur.

Met name in 2007 en 2008 was er veel opwinding over het steenfabrieksterrein. Natuurliefhebbers waren bang dat het gebied volgebouwd zou worden. Sinds juni 2012 hebben vertegenwoordigers van tien partijen samengewerkt aan een oplossing die recht doet aan het Heuffterrein en recht doet aan alle belangen. De betrokken partijen zijn: initiatiefnemer Klop Beheer, de gemeente Lingewaal, De Verontruste Vurenaren, Staatsbosbeheer, Provincie Gelderland, Stichting Vurense Uiterwaardennatuur, Waterschap Rivierenland, BUKO-Smit’s Bouwbedrijf, een particulier wonend op het Heuffterrein en Rijkswaterstaat. Het vele uitzoekwerk en verkennen van de mogelijkheden heeft geleid tot een voorkeursoptie. Deze is verder uitgewerkt in een nota van uitgangspunten en een schetsontwerp voor het Heuffterrein. Dit document vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van het gebied, na vaststelling door de gemeenteraad.

™GZ]dWdi]]ZZ[iZZcc^ZjlZZcigZZ\Z`gZ\Zc#

FOTO: AANGELEVERD

verlenende instanties. Soms zijn met eenvoudige oplossingen betere leefomstandigheden te bereiken.” In dit project werkt de SWOL samen met de afdelingen van de twee ouderenbonden in Lingewaal (ANBO en PCOB). “Gezamenlijk willen we ouderen in alle vijf de kernen van de gemeente Lingewaal zo goed mogelijk adviseren en begeleiden”, aldus Den Hartog. Ook senioren die geen brief ontvangen, maar wel behoefte hebben aan een gesprek of vragen willen stellen mogen contact opnemen met de ouderenadviseur van SWOL (0345616610 of swo.lingewaal@tiscali.nl).

Roemeen gepakt voor smokkel 18 Albanezen De politie heeft vrijdagmiddag op de Zeiving in Vuren, bij de oprit naar de A15, een vrachtauto staande gehouden. In de laadbak van de vrachtauto bleken achttien mensen te zitten, waaronder twee minderjarigen van vijftien jaar oud. De chauffeur van de vrachtauto is aangehouden voor mensensmokkel. Getuigen hadden kort daarvoor gezien dat in Waardenburg een aantal mensen vanuit een bestelbusje overstapte in de laadbak van een vrachtauto. De getuige belde de politie. Agenten wisten vervolgens de vrachtauto te achterhalen op de oprit naar de rijksweg A15.

KJG:C ™

Bij controle bleken er achttien mensen in de laadbak van het voertuig te zitten. Ze waren allen in het bezit van Albanese paspoorten. De echtheid van die paspoorten wordt nu onderzocht. De chauffeur van de vrachtauto, een 38-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel. De vreemdelingenrecherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de achttien personen. Zij worden vastgehouden op grond van de Vreemdelingenwet.

(H)OUD VAN GOUD! Ruil nu uw oude goud in, uw goud is meer waard dan ooit!

Ruil uw oude goud voor een schitterend nieuw sieraad of ontvang een waardecheque die u kunt besteden in onze winkel!

Bouman geeft meer... Bouman geeft meer... Nu € 24,00 per gram! Nu € 19,- per gram! Gratis Gratis vrijblijvende vrijblijvende taxatie. taxatie.

Opbrengst collectes įĢĤĦĬš De jaarlijkse collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft in onze regio opgebracht: Leerdam 3473,41, Heukelum 521,51, Asperen 856,47, Herwijnen 1153,86 en Nieuwland 344 euro. Tijdens de nationale collecte voor de Hartstichting werd in Deil 1150,17 euro ingezameld.

het proces en de vervolgstappen, om 20:15 uur komen de belanghebbenden uit de werkgroep aan het woord en vanaf 20:30 uur wordt het ontwerp toegelicht en beantwoorden de werkgroepleden vragen.

3


Familieberichten

Woensdag 8 mei 2013

Geheel onverwacht is op 28 april 2013 overleden

Heel gewoon, heel bijzonder. Gewoon heel bijzonder.

Peter van Schaik

Bedroefd heb ik kennis genomen van het overlijden van een markante, unieke vriend

mede-eigenaar van

Ad Kielenstijn

Peter is in besloten kring begraven op de algemene begraafplaats te Leerdam Vlietskant 26 4141 CL Leerdam

Geschokt zijn wij door het overlijden van

Een man om op te bouwen Een man die je alles gunt Een man om te vertrouwen Een man met wie je lachen kunt Een man die je steunt Al was het nog zo zwaar Zo’n man was Ad Hij stond altijd voor iedereen klaar In onze gedachten was je In onze gedachten ben je In onze gedachten zul je altijd blijven

Wij wensen Hans, Henny en verdere familie heel veel sterkte. Het bestuur en leden van de Leerdamse Ondernemers Vereniging. Met verslagenheid genomen van het collega-ondernemer

hebben wij kennis overlijden van onze

Voor de vele blijken van hartelijk medeleven die wij van u ontvangen hebben na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overoma

Opgeven familieberichten

HUIBERDINA NEELTJE ELISABETH BAGGERMAN-VAN WILLIGEN

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 11.00 uur opgeven.

willen wij u hartelijk dankzeggen. Uw betrokkenheid, op welke wijze dan ook, is ons tot steun geweest en heeft ons heel goed gedaan. Ton Baggerman Ria Baggerman-van Zanten Otto Baggerman Artje Baggerman-van Kuilenburg Hans Baggerman Agnes Baggerman-de Man Elly van Weelden-Baggerman Maarten van Weelden Kleinkinderen Achterkleinkinderen

Vuren: Peter Sterrenberg

Peter van Schaik

Ad Kielenstijn We hielden van je echtheid Mens zonder franje Hans-Yvonne Moud en Bart Sterrenberg

Haaften, mei 2013 De warme belangstelling en het medeleven, dat wij mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgroot oma

Ad Kielenstijn

PETER VAN SCHAIK De collega’s van de Vlietskant wensen de nabestaanden heel veel kracht en sterkte toe. Afternet Hotel Grand Cafe Lucullus Anton’s Groente en Fruit Europart Leerdam Van den Beukel Assurantien BV Peterson herenmode Foto Discounts Story AssurantiÍn Albert Heijn Bogerd’s Galerie Bogerd’s IJzerhandel Witgoedspecialist Leerdam College Style Het Kontakt Populair Kledingreparatie Bakkerij De Jager Colors @ Home Van Eijk Indiaas Restaurant Sinsi Niùos Okhuizen Slaap Totaal Big And Beautiful Bloem & Zo de Vlietskant Tempo Team

Vroeger in tijden van nood, stond je altijd voor ons klaar, altijd voor een ander nooit voor jezelf. Je was een uniek mens, we blijven je altijd dankbaar.

Antje Sjoerdina Sjoukje Huiskes - Boonstra - An hebben wij erg gewaardeerd. Heel hartelijk dank hiervoor. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Corry en Gerrit Sterrenberg VUREN

Leerdam, mei 2013. Vader, je hebt veel moeten lijden, Het was soms niet om aan te zien; dan bad ik God, je te bevrijden, en nu Hij je heeft weggenomen, zijn wij pas weer tot rust gekomen.

Herinneringshuis De Einder Regionaal Rouwcentrum Rhenoy

Na een edelmoedige strijd is heengegaan onze lieve vader, schoonvader, grootvader, overgrootvader, broer en zwager

Arendjan Sleeuwenhoek weduwnaar van Christina Sleeuwenhoek-van Loopik

* 2 augustus 1932

r r r r

†6 mei 2013

Bas Sleeuwenhoek Wilma Sleeuwenhoek

r r r

Martine en Maarten Sam, Giel, Bart Sylvia en Jan Michel en Patricia Niels

Lieve Peter Wat hebben we vroeger met je gelachen en gezongen

r r r

Kok Sleeuwenhoek Rianca Sleeuwenhoek-van Leersum

*FEFSFFOJTFSXFMLPN %JSFDUBBOBGTMBH3IFOPZ/ QBSLFFSQMBBUTFOPQFJHFOUFSSFJO GBNJMJFLBNFSTVVSQFSEBH CFTDIJLCBBS 4GFFSWPMMFBVMBUPUQFSTPOFO 5SJCVOFUPUQFSTPOFO -JOHF[BBMWPPSTBNFO[JKOUPU QFSTPOFO $BUFSJOHVJUFJHFOLFVLFO "VEJPFOWJTVFMFNPHFMJKLIFEFO -JWFVJU[FOEFOQMFDIUJHIFJE

Kijk op: www.herinneringshuis.nl

Rowan

3IFOPZTFXFH &,3IFOPZ 5FMFGPPO JOGP!IFSJOOFSJOHTIVJTOM

Eikstraat 9, Leerdam Correspondentieadres: Van Boetzelaerstraat 58 4147 EK Asperen

Nu heb je Rust

Wij nemen afscheid van Arendjan tijdens de uitvaartdienst op maandag 13 mei om 10.00 uur in de Rehobothzaal van de Pauluskerk aan het Europaplein 1 te Leerdam. Daarna brengen we Arendjan naar zijn plekje bij zijn vrouw op de begraafplaats te Leerdam. Gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in de Pauluskerk.

Je (Roei)maatjes Nicoline • Germ • Martin • Beatrijs

Harvas Natuursteen BV

GEDENKTEKENS LEERDAM

Begrafenis en crematieverzorging

uigebreide showroom

Trudus van der Plaat Iedere uitvaart uniek. Yarden Yarden & Van Voorden Uitvaartzorg Vijfheerenlanden

Wij zijn er voor iedereen!

Wij verzorgen ook uitvaarten die elders zijn verzekerd.

Voor het melden van een overlijden 0800 8192 Voor algemene vragen 0800 1292

& VAN VOORDEN

Uitvaar tzorg Vijfheerenlanden

in natuursteen, glas, rvs

Ervaren, vertrouwd en stijlvol.

24 uur per dag, 7 dagen per week. Egbert van Voorden

Yarden & Van Voorden Overslag 20 4247 ER Kedichem T 0183 820 234 06 50 248 932 www.yarden-vanvoorden.nl

eigen ontwerp mogelijk

Dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

Het afscheid zoals u wenst.

Ook als u elders verzekerd bent.

T 0345-681151 M 06-22418277 W tvanderplaatuitvaart.nl

4

SHOWROOM O

Nijverheidstraat 7 Leerdam telefoon: 0345 61 40 37 e-mail: info@harvasnatuursteen.nl website: www.harvasnatuursteen.nl

E-mail: advertentie.leerdam@ hetkontakt.nl

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308


Familieberichten

Woensdag 8 mei 2013

5

HERBALIFE

BELONING-BELONING-BELONING

Afslanken, aankomen, fitter worden!

Annet Bassa-Mesker

kijk op

Tel. 0183 - 60 18 13

â‚Ź 1.000,-

Te huur in Achterhoek

(onafhankelijk distributeur)

www.puurfiguur.nl

.nl

boskamp

antiehuis www.vak of

telefoon 06-12308884

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad. '(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

www.lbvleerdam.nl

Beloning â‚Ź 1.000,voor het vinden van onze poes ROMEO Kenmerken: langharige vacht, kleur grijs met wit. Klein en tenger van bouw. Erg lief en aanhalig. We missen hem verschrikkelijk. Voor het laatst gezien op 1 Mei 2013 in Kedichem, op de Hooglandse Tiendweg.

Telefoon 06-533.99.665 of 06-239.58.780 Televisie stuk ? Voor reparatie van: Tv - dvd - audio - video koffiemachine - magnetron enz.

Nijensteinseweg 7b 4124 AT HAGESTEIN Tel: 0347-351804 www.tvreparaties.nl ook het adres voor Digitale TV van Ziggo, UPC, CanalDigitaal, KPN ! SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

LBV Uitvaarten

Begrafenisonderneming Leerdam

Afscheid nemen is emotie Bloemen vertellen die emotie! Een laatste groet aan uw dierbare verzorgen wij voor u met een stijlvol arrangement. Wij komen desgewenst bij u aan huis om uw wensen te bespreken. “De Vlietskant� Vlietskant 18 / 4141 CL Leerdam Tel.: 0345-632010 / Fax: 0345-633810 www.bloemenzodevlietskant.nl

De Snuffelschuur 9 mei Hemelvaartsdag Grote verkoop nieuwe + gebruikte meubels waaronder: buffetkasten, bureaus, dressoirs, stalen kasten, eethoeken, bureaustoelen, salontafels, ladenbloks enz., enz. Zeer scherpe prijzen. Geopend van 9.00 tot 17.00 uur Adres: Diefdijk 9, 4121 KN Zijderveld

Info: bel naar tel. 06-55343953

Uitvaartleiders Ben de Weerd en Albert de Bruijn Joke Geerse en Lenie Prinssen

Melden overlijden (0345) 619 833 Rouwcentrum Rehoboth Verzorging van een stijlvolle persoonlijke uitvaart.

Na een overlijden wilt u gesteund en uitgebreid geadviseerd worden Open en toegankelijk. voor eenaltijd goedbij ons U kunt terecht voor een georganiseerde uitvaart, goed georganiseerde Jeanine Tucker die past bij uw wensen. uitvaart die past bij U kunt onsuw 24 wensen. uur per dag bereiken: Rien Dokman

0345-820 280 Nu ook groot assortiment

perkplanten‡stamplanten‡hangpotten

HEEL VEEL KEUZE VOOR MOEDERDAG KOM KIJKEN! & $halve prijs & !! &"! &halve prijs & !!! & ! ! 15% korting & !!#!" &  %$!25% korting &"$! !!halve prijs & !5 stuks voor â‚Ź10,& % !"5 halen 4 betalen &# # 

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0345 - 680225. Ook als u niet verzekerd bent. U kunt ons ook bezoeken op Rhenoyseweg 7 4152 EK Rhenoy of www.herinneringshuis.nl

Werken met hart en ziel.

lief¡de

(de; v; meervoud: liefdes, liefden) warme genegenheid, oprechte en warme belangstelling, liefde hebben voor

VOOR ELKE MOEDER WAT LEUKS Hemelvaartsdag gesloten

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

DĂŠ Dames: Tina, Cora, Cindy, Ina, Heiltje, Pieta en Lianne

Meerkerk - 0183-354039 info@de-stilte.com www.de-stilte.com


publicaties

Woensdag 8 mei 2013

6

Moeder is gek op

bloemen en planten Fuchsia Pyramide

Grote Hortensia

(70 cm hoog) div. kleuren

div. kleuren

Stuntprijs â‚Ź 3,99

Bij ons â‚Ź 3,99

Grote Surfinia hangpot div. kleuren

Stuntprijs â‚Ź 4,99

aanb. geldig do/vrij/zaterdag

aanb. geldig do/vrij/zaterdag

aanb. geldig do/vrij/zaterdag

Patio Pot div. kleuren, goed gevuld met diverse soorten perkplanten!! van â‚Ź 12,95

Bij ons â‚Ź 6,99

Tuin- en Bloemencentrum

�HET WESTEN�

Zoals van1o1udmsei zaterdag ijs! gratis

"$ & Tel. 0345 - 61 29 33 %%%"#" #"%!"

Het is weer Lente; Volop vaste planten, (fruit)bomen, bloembollen, zomerbloeiers en nog veel meer Hemelvaartsdag zijn we geopend van 9 uur tot 5 uur

SRB specialist in:

*HYHOUHLQLJLQJ‡9RHJZHUN‡6FKLOGHUZHUN

ONLY FOR MEN

Maak nu gebruik van de 6% BTW regeling!

HEMELVAARTSDAG 9 MEI OPEN*

www.srb-bv.nl; 0345-637528

Nationale Sleepboot dagen Vianen

* Laagst geprijsde broek is gratis Actie is geldig op broeken met actielabel.

9, 10 en 11 mei 2013

Nationale Sleepbootdagen www.nationalesleepbootdagen.nl

Merkaanbod kan per vestiging variĂŤren, check www.onlyformen.nl voor het complete aanbod.

HEMELVAARTSDAG 9 MEI OPEN VAN 11.00-17.00 UUR

*GELDERMALSEN, ROSMALEN, REUSEL, WAALWIJK, EDE, DRUTEN, VELDHOVEN & DOESBURG

GELDERMALSEN - ROSMALEN - REUSEL - WAALWIJK - EDE - DRUTEN - VELDHOVEN - DOESBURG

www.nationalesleepbootdagen.nl


Woensdag 8 mei 2013

ingezonden De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgave van redenen brieven in te korten of niet te plaatsen. Ook kan het standpunt van de redactie afwijken van dat van de briefschrijvers. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de brieven in deze rubriek. Daarnaast moet een brief, om voor plaatsing in aanmerking te komen, voorzien zijn van een afzender (naam en woonplaats).

Raadsliedenbuurt/Burg. Tukkerhof Zoals in de folders aangegeven is de Raadsliedenbuurt een Buurt van Rust Ruimte Licht en Allure, nou dat klopt volkomen. Het is hier fantastisch om te wonen, mooie huizen, prachtige appartementen.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

7

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Neerijnense ooievaars realtime te volgen čĢĢįČħčĢč š Het wel en wee van een broedend ooievaarsstel midden in het dorp van Neerijnen is voor belangstellenden voortaan live te volgen. De verrichtingen van de twee ooievaars zijn te zien op de website van het Stroomhuis Neerijnen. De ďŹ lmopnamen zijn van een uitstekende kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om paginagroot op de vogels in te zoomen. Ook wat ze ‘s nachts uitspoken is volgens Stroomhuis Neerijnen uitstekend te volgen. Vrijwilligers van het Stroomhuis heb-

ben de afgelopen tijd een infraroodcamera in de buurt van het nest opgehangen en de beelden doorgeschakeld naar internet. De ooievaars broeden op dit moment. Soms, zo laten de beelden zien, worden ze lastiggevallen door een derde ooievaar die in de buurt rondzwerft.

wordt geopend, is geheel gewijd aan het leven van de ooievaar. De expositie is samengesteld door ooievaarsexpert Piet de Bakker uit Gameren. In de tentoonstelling is ruimte ingebouwd voor de meest uiteenlopende kunstwerken en ander beeldmateriaal. De opening is gratis bij te wonen.

Tentoonstelling De webcam is het paradepaardje van het veel bredere ooievaarsproject dat door het Stroomhuis Neerijnen is opgetuigd. De omvangrijke tentoonstelling die zaterdag 11 mei om 16.00 uur

Excursie Later dit seizoen zijn er in het kader van het ooievaarsproject meer activiteiten In Het Stroomhuis draait donderdag 16 mei de ďŹ lm ‘Hukkle’. Kees Vos van ooievaarsstation Herwijnen

verzorgt dinsdag 4 juni een lezing. Zaterdag 8 juni kan men deelnemen aan een excursie naar ooievaarsstation Ons Genoegen in Rossum. Dat is overigens de laatste dag waarop de ooievaarstentoonstelling nog kan worden bezocht. Meer informatie over de expositie, alle activiteiten maar ook over openingstijden is te vinden op de website. Gebouw Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen.

q WWW.STROOMHUISNEERIJNEN.NL

Het voorjaar is eindelijk ĂŠcht losgebarsten. Afgelopen dagen genoten vele fietsers van de zon en de voorjaarsbloesem. FOTO: ADRIE VAN KUILENBURG

Alleen van de rust is nog weinig te merken en dat vinden wij toch wel een probleem. Er is een vrijwel constante stroom van auto’s van en naar het verenigingsgebouw van de Turkse Arbeiders Vereniging. Op zich geen probleem, maar om nu 3.00 uur ‘s nachts voor de slaapkamers en appartementen luidruchtig zaken te blijven bespreken, de auto’s te starten en nog eens extra te staan gassen.. Voor een arbeiders vereniging lijkt het ons trouwens toch wel erg laat, want wanneer gaan deze mensen dan weer werken? De buurt was daarom ook heel blij, dat het gebouw moest worden afgebroken. Maar nu hebben we gehoord dat de TAV zijn oog heeft laten vallen op de ruimte onder de appartementen, omdat hun gebouw wordt gesloten, wat al vier jaar bekend is. Was het nou een noodmaatregel voor een maand nou ja, maar voorgoed? Nee, dat kan niet, alleen al vanwege de herrie en parkeeroverlast. De voorzitter van de vereniging heeft dat zelf al gezegd in een krantenartikel. Er wordt een nieuwe en mooie moskee gebouwd, misschien is er in deze moskee plaats voor de TAV? De bewoners van de buurt dachten, dat men daar op aan het wachten was, om naar een mooi nieuw gebouw te kunnen verhuizen. Opsteller i.o. van de bewoners: Hans Helmerhorst

Leerdam zegt huur parkeerdek EmtĂŠ op

PI4AA op LekWaal FM

Belastingteruggave over 2012?

ĊĢĢįĥĞĪš Leerdam zegt de huur op van het parkeerdek bovenop supermarkt EmtÊ.

įĢĤČďš LekWaal FM zendt sinds dinsdag het programma PI4AA uit en introduceert een nieuwe website

Het college van burgemeester en wethouders hebben dat besluit genomen. Volgens de gemeente leveren de huurovereenkomst en de “zeer magere en afnemende bezettingâ€? van de parkeerplaats te veel ďŹ nanciĂŤle risico’s op. De eigenaar van het parkeerdek gaat zich beraden op de toekomstige exploitatie ervan.

PIA4AA is een informatief programma gemaakt door zendamateurs. In de eerste aeverding ging het team op bezoek bij de Veron afdeling Gorinchem, Hoe word je zendamateur?, Monument verhuisd en de vaste onderdelen zoals Kort Radio Nieuws, van het HB, boekbespreking en de prijsvraag. PI4AA wordt iedere vier weken

ĊĢĢįĥĞĪš Leden van de FNV kunnen op dinsdag 14 mei uit laten zoeken of ze nog belastinggeld terug krijgen. Ook als mensen bericht hebben ontvangen dat ze geen aangifte hoeven te doen. Er wordt ook informatie gegeven over zorgtoeslag. Mensen kunnen zonder afspraak, met alle gegevens over inkomen en kosten en hun bewijs van lidmaatschap komen naar Gebouw De Vogelvriend aan de P.M. van Gentstraat 23 te Leerdam. Aanvang 19:30 uur.

Rhenoy, Rumpt, Schoonrewoerd, Spijk, Tuil, Varik, Vuren, Waardenburg, Zijderveld. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel. Editie Leerdam Oplage: 24.940 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Acquoy, Asperen, Beesd, Deil, Enspijk, Est, Gellicum, Haaften, Heesselt, Heien Boeicop, Hellouw, Herwijnen, Heukelum, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Neerijnen, Nieuwland, Opijnen, Ophemert, Oosterwijk,

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08

geproduceerd en de eerste dinsdag na de release op de radio uitgezonden. De herhaling wordt zaterdag 11 mei om 17:00 uur uitgezonden. LekWaal FM heeft ook een nieuwe website gelanceerd. De site bevat naast de vertrouwde content ook de berichtgeving van de kabelkrant. Verder kan de kabelkrant en teletekst worden opgevraagd en is de beeldbank met foto’s verbeterd.

q WWW.LEKWAALTV.NL & WWW.LEKWAALFM.NL Advertentieafdeling advertentie.leerdam@hetkontakt.nl Advertenties Anita Hoogeveen (06) 13 49 83 26 a.hoogeveen@hetkontakt.nl Max Broekhoff (06) 51 31 49 35 m.broekhoff@hetkontakt.nl Redactieafdeling redactie.leerdam@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Eindredactie Marijke Verhoef (06) 23 81 21 31 m.verhoef@hetkontakt.nl Redactie Dick Aanen (06) 10 38 04 52 d.aanen@hetkontakt.nl AndrĂŠ Bijl (06) 51 50 21 19

a.bijl@hetkontakt.nl Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Losse plaatsingen: â‚Ź 0,57 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Lek en IJssel Oost en West, Vianen, Land van Heusden & Altena en Bommelerwaard en Klaroen.nl. Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 11:00 uur Redactiekopij tot maandag 17:00 uur

Kwaliteit staat bij ons voorop!

VAN DRIESTEN ns

Keuke

7HFKQLHNZHJ‡+9/HHUGDP 7‡) LQIR#YDQGULHVWHQNHXNHQVQO‡ZZZYDQGULHVWHQNHXNHQVQO

Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen advertenties of redactionele bijdragen gedeponeerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200. Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


publicaties

Woensdag 8 mei 2013

Bio Face Lifting Leuk idee voor moederdag beste voorbereiding voor een mooier huidbeeld. Allereerst vindt er een dieptereiniging van de huid plaats, waarbij overtollig talg, afgestorven huidcellen en afvalstoffen worden verwijderd.

Zonder rimpels zie je er jonger uit. Vervolgens activeert de Bio facelifting de lymfe, verstevigt de huid in het ritme van de hartslag. De cellen krijgen extra voedingsstoffen en leven helemaal op. De regeneratie begint. Verhardingen in het weefsel verdwijnen en de gezichtsuitdrukking is duidelijk ontspannen.

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. keukentafel (uittrekb.) + 2 st z.g.a.n. â‚Ź75,-; boek m. info artiesten jrn 60 + 4 cd's nw. Tel. 0183-623967. T.k. kinderfiets 12" m. zijwln, Winnie the Pooh, a.nw. â‚Ź45,. Tel. 0345-599355. T.k. pol. hondenhok verrijdb. â‚Ź50,-. Tel. 06-10717450. T.k. pol. roeiboot dubb.wandig 240x120cm m. suzuki bb motor 2.2 pk, 3 jr oud vr.pr. â‚Ź475,-. Tel. 06-48481729

Geldermalsen; Niet alleen de natuur verandert in het voorjaar maar de huid natuurlijk ook. Dit is de beste tijd om afvalstoffen, onzuiverheden en een doffe teint van de huid te verwijderen. Met de Bio facelifting krijg je de

WAARDEBON Voor een gratis vrijblijvend informatiegesprek

T.k. pz strela acrobaat, mc cormick 320 m. hefbanden sleep, i.g.s. Tel. 0653893678.

Ter kennismaking:

Kapotte ďŹ ets of scooter? Ga dan naar

Rijwielhal VAN DONGEN W.C. de Hagen-Vianen Vijfheerenlanden 544.a. Tel. 0347-351756

Het verbluffende resultaat: De huid verbetert zichtbaar. De huid wordt fijner, steviger en zichtbaar gladder. Vitale stoffen worden aangevuld en er ontstaat een intensieve doorbloeding. De rimpeltjes worden duidelijk minder. Met een Beautykuur heb je extra resultaat. Benut deze waardebon en maak direct een kennismakingsafspraak.

een testbehandeling van â‚Ź59,50

voor maar â‚Ź 29,50

Balance beauty en wellness Carla Satter Koopmans $!%" ' '$ %! & '!"!$ %!!

3roĂ€teer tijdens de actieZeken 'enkt X Pet de lente in aantocKt aan een verEoXZing" 0isscKien Zilt X nieXZe kozijnen oI drooPt X van een serre oI overkaSSing %ij %as 9ersSX\ %oXZs\stePen zit X de koPende Paand goed %eKalve een verEoXZing oS Paat Eieden Ze naPelijk iets e[tra¡s: X krijgt er een i3ad 0ini %arEecXe %XitenkeXken een Âľ '79 oI zonneSanelen Eij (n Xiteraard een Xitstekende service 'eze klanten gingen u voor. Wie: Ronald en Jannie Nederveen Wat: vervanging kozijnen en screen Ronald Nederveen: “We hebben twee nieuwe kozijnen en een nieuw screen gekregen. Dat was hard nodig, want de originele kozijnen van het huis zaten er al sinds 1956 in. We hadden geen zin om ons huis iedere drie jaar te moeten verven, daarom waren nieuwe kozijnen de beste optie. De offerte die we aanvroegen was heel snel binnen, een groot voordeel. We zijn blij met onze nieuwe kozijnen en zijn van plan om nog twee kozijnen, de buitendeur en het toiletraam te laten vervangen. Ook dat gaat Verspuy Bouwsystemen doen.â€?

Wie: Peter Rikkers Wat: overkapping Peter Rikkers: “We wilden buiten graag droog kunnen zitten en daarom hebben we gekozen voor een aluminium constructie met glazen dak. In december is deze geplaatst. Met de lente in het vooruitzicht kunnen we er nu echt goed gebruik van gaan maken. Nog een reden om een overkapping te nemen: nu kan ik onder de overkapping droog mijn fiets schoonmaken. Voor mij als fanatiek renner op de racefiets is dat niet verkeerd. Ik heb Verspuy Bouwsystemen aangeraden bij een vriend. Daar gaan ze binnenkort aan de slag.�

Wie: Familie Grimbergen Wat: aanbouZ en verbouZing Steef Grimbergen: “Opnieuw beginnen was onze grote wens. Het was een grote verbouwing en dus een vrij hectische periode; we moesten kamperen in ons eigen huis. Gelukkig ging alles heel goed. We hebben Verspuy Bouwsystemen daar een groot compliment voor gegeven. Nu de verbouwing is afgerond, zijn we vooral heel blij met het dak dat een groot glasoppervlak heeft. Maar ook met de nieuwe bijkeuken, extra slaapkamer boven en de schuifdeuren in de woonkamer.�

Wie: Familie Snaterse Wat: serre Eric Snaterse: “Niet voor niets hebben we gekozen voor een aannemer bij ons in de buurt. Wat betreft de vergunningaanvraag weet Verspuy Bouwsystemen precies hoe het bij de gemeente in zijn werk gaat. Overigens was Verspuy prijstechnisch gezien ook de beste keuze. Ik merkte dat ze bij Verspuy echt oprecht geĂŻnteresseerd waren in onze wensen, en niet alleen hun product probeerden te verkopen, wat ik bij andere aannemers wel zag. Ik vind het belangrijk om een klik te hebben met een aannemer, en dat was bij deze verbouwing zeker het geval.â€?

Bas Verspuy Bouwsystemen Hoge Giessen 9a 4221 MA Hoogblokland Tel. 0183-582910 www.verspuybouwsystemen.nl info@verspuybouwsystemen

8


Alle moeders die op zaterdag 11 mei bij MCD boodschappen komen doen krijgen bij aankoop van 10 euro aan boodschappen of meer een leuke attentie!

W 19 - Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 11 mei 2013. Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

Dubbelfrisss alle smaken 8 pakken Ă 1500 ml.

8.32-9.20

Moederdag aardbeienschnitte

Knorr wereldgerechten

4.99

per stuk

5.99

e alle soorten 2-3 pers. pakken 2 ARTIKEL

8 pakken

5.

99

%LMDDQNRRSYDQDUWLNHOHQNRUWLQJ %LMY7HUL\DNL.LS6LDP van voor

4.79

3.58

HALVE PRIJS

liter 0.50

Bon Appetit jonge kaas kilostuk

Boerenmetworst

6.19

0.99

van onze versafdeling 100 gram

1.29

Unox knaks alle soorten, blik 10 stuks %LMDDQNRRSYDQDUWLNHOHQNRUWLQJ %LMY.QDNV3LWWLJHNQDNV van voor

3.46

2.30

2 e ARTIKEL

HALVE PRIJS

4.

99

Fair Trade bananen kilo

1.89

0.99

Varkensschnitzels naturel, zigeuner of gepaneerd kilo

M&M’s of Maltesers alle soorten 3 zakken à 175-260 gram

6.36-7.77

9.99

3DQJDVLXVĂ€OHW 100 gram

1.45-1.49

5.

99

1.

19

Jupiler bier* NUDWĂ HVMHVjĂ HVMHV

12.79

+HWLVZHHUOHQWHGXVWLMGYRRUEORHPHQ'DDURPRUJDQLVHHUW0&'RSvrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2013 van 10:00 tot 17:00 uur een echte bloemenmarkt. Op deze markt vindt u allerlei mooie bloemen en planten om uw huis en tuin gereed te maken voor de zomer. Ook worden er mooie ERHNHWWHQYHUNRFKW,GHDDORPFDGHDXWHJHYHQYRRU0RHGHUGDJ

4143 ET Leerdam, tel: 0345- 50 60 00

5.49

9.59 liter 1.60

Bloemenmarkt bij MCD

MCD Leerdam, Eiland 73-75

3 zakken

Bezoek ook onze website:

www.mcd-supermarkt.nl


publicaties

10

GRATIS PLAATSING

Woensdag 8 mei 2013

OOK VOOR ONZE WASSTRAAT 8JMIFMNJOBTUSBBUt#$#FFTE UFM tXXXTDIBBQCFFTEOM

350 KRAMEN NIEUW & 2eHANDS

Van Soest Belastingadviseurs b.v. Killesteijnstraat Ambachtsweg 4, 3, 4128 LC CWLexmond Lexmond 4128 'JTDBMF[BLFO 5BYQMBOOJOH

Postbus 11, 4128 ZV Lexmond

Fax 0347 - 34 18 54

E-mailadres: info@soest-acc.nl tXXXWBOTPFTUBDDPVOUBOUTOM Op vrijdag 10 mei 2013 is ons kantoor de gehele dag gesloten

Pen je rot

Elke Woensdag en Zaterdag van 09.00 - 16.00 uur Tel 0-019 www.vrijemarktwamel.nl Fax: 0487-501155 info@vrijemarktwamel.nl Industriestraat 4 6659 AL Wamel

Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

MAANdag 20 MEI 2e PINKSTERDAG OPEN van 10.00 - 16.30 UUR

Onze showroom moet u gezien hebben! Kom altijd langs voor een offerte!

Mogen wij u uitnodigen voor extra Pinkstervreugde? Pinksteren wordt nog leuker met gratis openbaar vervoer van Arriva. Reist u mee? De actie geldt voor al onze bussen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Geniet tegelijkertijd van appeltaart met gratis kofďŹ e bij Bellevue Groothoofd hotel culinair. Of Ontdek Culinair Dordrecht en krijg een ďŹ etsboekje cadeau. Kijk voor meer informatie en het downloaden van uw gratis vervoersbewijs op arriva.nl/zuid-holland. Goede reis!

#'%#)"&"*"'%&$&$$"'(* "$( $!* ##"  *(((#'%#)"&""

EREN

GRATIS RESERV

HOLLYWOUD Programma van do. 09-05-2013

Bezoek onze website voor sde opening tijden.

L

M

K

E

R

K

tot en met wo. 15-05-2013

Moederdagactie: Kom 12 mei naar de film en neem je moeder gratis mee! 17 mei Leve Boerenliefde met castvisit: Eat, Meet & Greet! Voor meer informatie kijk op onze website. Reserveer snel want Vol = Vol! Om uw bezoek nog aangenamer te maken is ons gebouw voorzien van klimaatbehandeling. Daardoor is het bij ons nooit te warm of te koud. Overigens kunt u bij ons ook gratis parkeren LADIES NIGHT: THE BIG WEDDING Di 14-05 20.00/20.30 THE BIG WEDDING – PREMIĂˆRE Do 09-05 15.30/18.40/20.45 Vr.10-05 15.30/18.30/20.00 Za.11-05 15.30/18.30/20.00 Zo.12-05 15.30/18.45/20.45 Ma.13-05 11.00/14.00/18.40/20.45 Di 14-05 11.00/14.00 Wo.15-05 11.00/15.30/18.45/20.45 OLYMPUS HAS FALLEN Do 09-05 21.15 Vr.10-05 21.30 Za.11-05 21.30 Zo.12-05 21.00 Ma.13-05 11.00/21.00 Di 14-05 21.00 Wo.15-05 11.00/21.00 SCARY MOVIE 5 Do 09-05 18.15/20.00 Vr.10-05 18.15/21.00 Za.11-05 18.15/21.00 Zo.12-05 17.30/19.30 Ma.13-05 19.30 Di 14-05 18.15 Wo.15-05 19.30 IRON MAN 3 3D Do 09-05 15.00/21.45 Vr.10-05 15.00/21.45 Za.11-05 15.00/21.45 Zo.12-05 15.00/21.15 Ma.13-05 13.45/21.15 Di 14-05 11.00/13.45/18.35 Wo.15-05 15.00/21.15 SAFE HAVEN Do 09-05 18.30 Vr.10-05 18.45 Za.11-05 18.45 Zo.12-05 18.25 Ma.13-05 18.30 Di 14-05 18.25 Wo.15-05 18.30 PRINSES LILLIFEE EN DE KLEINE EENHOORN Do 09-05 11.00/12.40/14.30 Vr.10-05 11.00/12.40/14.30 Za.11-05 11.00/12.40/14.30 Zo.12-05 11.00/12.40/14.30 Ma.13-05 15.40 Di 14-05 15.40 Wo.15-05 11.00/12.40/14.30 OBLIVION Do 09-05 18.50 Vr.10-05 19.00 Za.11-05 19.00 Zo.12-05 18.35 DAGLICHT Do 09-05 16.15/20.30 Vr.10-05 16.15/20.30 Za.11-05 16.15/20.30 Zo.12-05 16.15/20.30 Ma.13-05 11.00/13.30/15.50/18.50 Di 14-05 11.00/13.30/15.50/20.45 Wo.15-05 11.00/16.15/18.50 THE CROODS 3D NL Do 09-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Vr.10-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Za.11-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Zo.12-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Ma.13-05 11.00/16.05 Di 14-05 11.00/14.10/16.05 Wo.15-05 13.00/14.00/16.00 YOKO NL Do 09-05 11.00/13.30 Vr.10-05 11.00/13.30 Za.11-05 11.00/13.30 Zo.12-05 11.00/13.30 Ma.1305 16.15 Di 14-05 16.15 Wo.15-05 13.30 CHIMPANZEE NL Do 09-05 10.45 Vr.10-05 10.45 Za.11-05 10.45 Zo.12-05 10.45 NIJNTJE DE FILM Do 09-05 12.30 Vr.10-05 12.30 Za.11-05 12.30 Zo.12-05 12.30 SNEAK PREVIEW Ma.13-05 20.30 BOULEVARD Wo.15-05 20.30

Ons programma kunt u ook vinden op onze website www.hollywoud.nl DOORNSEWEG TE ALMKERK (BOUWTERREIN), (GRATIS) RESERVEREN 0183-307286

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. roeiboot + dekzeil Hondamoter g.g. P.n.o.t.k. Tel. 0345-617326.

HOUT

T.k. speedboot m. nwe bb motor Suzuki 6 pk m. trailer, res.wiel en spec. slot â‚Ź1600,. Tel. 06-23200622. T.k. t.e.a.b. 3 gaskachels + 1 keuken Atag m. afv.pijp. Tel. 06-26276180. T.k. tuinparasol Ă˜ 270cm creme m. windvang â‚Ź12,-; droogmolen alum. â‚Ź16,-. Tel. 06-22229633.

ARRIVA.NL/ZUID-HOLLAND

Giro 88.000 www.nierstichting.nl

A

 #F[XBBSFOCFSPFQTQSPDFEVSFT "BOHJGUFO*OLPNTUFOCFMBTUJOH

Telefoon 0347 - 34 16 04

Je nieren. Van levensbelang.

T.k. zonnescherm 250cm B oranje â‚Ź60,-; fruit kruiwgn â‚Ź65,-; kanon v. kersenboomgaard â‚Ź35,-; box in hoogte verstelb. â‚Ź20,-; ktv 60cm â‚Ź45,-; waterpomp elektr. zuigsl. â‚Ź50,-. Tel. 0418-662143.

Trouwplannen

11,-

Hardhouten schutting paal

p/stuk

s 270 cm lang

s 17x140 mm s Lengtes 180, 240, 300, 360 en 400 cm

KOZIJNEN

GeĂŻmpregneerde vlonderplank

p/meter

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

s 27x140 mm s Lengtes 300 en 400 cm

Deze aanbiedingen zijn geldig van 8 tot 22 mei 2013.

MĂŠĂŠr dan 5000 m2 hout! Van der Leeden Leerdam Techniekweg 21, 4143 HW LEERDAM Tel 0345-612897 Fax 0345-619388 Email: info@vanderleedenhout.nl

TUINHUIS/ BLOKHUT

p/meter

2,10 Stap voor je huwelijkskaart eens bij ons binnen. Ook voor een eigen ontwerp zijn jullie van harte welkom.

DEUREN

1,25

GeĂŻmpregneerde schutting planken

PLAATMATERIAAL

Bij ons altijd persoonlijk advies & service. Vrijwel alles op maat verkrijgbaar!

Openingstijden: Ma t/m Vr 8.00 - 18.00 uur. Za 8.00 - 16.00 uur. Wij lunchen van 12.30 - 13.00 uur.

W W W. VA N D E R L E E D E N H O U T. N L

SPEELTOESTELLEN


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

11 business nieuws

Provençaalse smaak en sfeer proeven ĥĢIJĨĢĩIJĪ š In de Gasthuisstraat in Heukelum zijn sinds half december twee winkels onder één dak gevestigd, Wijnhuis Heukelum en Achter de Linden Smaak & Sfeer. Niet geheel ontoevallig, de ondernemers, Inge Hogerdijk en Jacqueline Bras, zijn sinds een paar jaar samen. Achter de Linden was sinds 2005 gevestigd in de Voorstraat (achter twee

lindebomen), maar na het vertrek van de kookstudio op de eerste verdieping van het wijnhuis, heeft het echtpaar besloten de twee winkels onder te brengen in één pand en de bovenverdieping te gaan gebruiken voor proeverijen en workshops. Kracht Wie het pand binnenloopt waant zich voor een moment in Frankrijk op zijn

best. “Dat is de kracht van deze combinatie”, legt Inge uit. “Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit Franse wijnen en Jacqueline speelt daar met de inkoop van haar producten op in.” Provence Jacqueline vult hem aan: “Het assortiment van Achter de Linden bestond voornamelijk uit woonaccessoires en cadeau-artikelen, maar met de verhui-

zing van de winkel heb ik besloten me meer op koken, eten en tafelen te richten. Provençaals streekproducten, kookboeken, handige keukenhulpen en landelijke keukenaccessoires blijken een goede aanvulling op het geheel. De reacties van de klanten zijn positief.” Proeven Inge en Jacqueline staan voor aandacht voor de klant in een ongedwongen sfeer. “De winkel is natuurlijk gericht op de verkoop van producten, maar we doen meer voor onze klanten. Er kan bijvoorbeeldwijn en olijfolie geproefd worden, we nemen alle tijd voor advies en cadeaus worden met zorg ingepakt.” Workshops De komende maanden wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de bovenverdieping, zodat ze daar in het najaar kunnen starten met proeverijen en workshops. Beneden en buiten houden de twee diverse activiteiten om beide winkels meer onder de aandacht te brengen.

™?VXfjZa^cZZc>c\Z=d\ZgY^_`^c]jcl^c`Za#

FOTO: FRANS BLOKHUIS

Fair Trade Day met gratis ontbijt en thee

Renske Tuinstra geeft yogales in Portugal

A::G96B™ Op zaterdag 11 mei is het

A::G96B™ De Leerdamse Renske Tuinstra

World Fair Trade Day. De Leerdamse Wereldwinkel aan de Fonteinstraat 38 biedt die dag tussen 9:30 en 12:00 uur klanten een gratis kopje Fair Trade koffie of thee aan, vergezeld van een sneetje brood met Fair Trade beleg. De dag ná deze ontbijtactie is het moederdag. Daarom heeft de wereldwinkel nog een leuke actie. In de weken voor moederdag is in de wereldwinkel een speciale theedoos verkrijgbaar met vier soorten heerlijke fair trade kruidenthee.

verzorgt komende zomer gedurende drie weken yogales in de Portugese Algarve. Eerder gaf ze al eens yoga in Frankrijk. Geïnteresseerde yogaliefhebbers kunnen desgewenst met Renske mee. Het terrein in het idyllische Monte Rosa, op een uur vliegen van Faro, beschikt over oude boerenwoningen die alle zijn gerenoveerd in een rustieke stijl. In de werkruimte wordt onder meer yoga, meditatie en massage aangeboden. Meer info: 06-15620780 of www.yogaleerdam.nl.

Inloopavond autisme G:<>D™ Op het kantoor van MEE vindt donderdag 23 mei een inloopavond plaats voor familieleden van kinderen met autisme. De avond wordt gehouden van 19.30 tot 21.45 uur. Ook andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanwezigen krijgen informatie over autisme. Mensen kunnen verder hun ervaringen delen en vragen stellen. Aanmelden kan bij het Servicebureau van MEE: 0183-691600 of servicebureau@meeav. nl. Het pand van MEE is gevestigd aan de Edisonweg 30 in Gorinchem.

Open Huis bij de Kwebbeleend

Er jaren jonger uitzien

DE=:B:GI™ Het eenjarig bestaan van gast-

<:A9:GB6AH:C™ Vertwijfeld smeert iedereen de ene na de andere crème. Zonder succes, volgens Carla Satter Koopmans van BALANCE Beauty en Wellness Center Geldermalsen, omdat de crèmes niet door de eerste huidlaag komen. Carla verleent synergitische hulp. Daarbij worden de diepere lagen, waarin de meeste oorzaken van huidachteruitgang schuilen, wél bereikt. Haar schoonheidssalon gebruikt het natuurproduct Deynique dat niet in apotheken of drogisterijen wordt verkocht, omdat het merk begeleiding vergt. BALANCE Beauty en Wellness Center Geldermalsen werkt verder met bio-faceliftings die de lymfen sterk ontslakken. De MESO/Skintherapie is een methode die de huid zelf weer actief aan het werk zet door van onderaf versteviging aan te brengen. Carla: “Daarnaast zijn er dertig speciaalbehandelingen - iedere leeftijd zijn specialiteit. Wie wil er niet over vijf jaar twee jaar jonger uitzien dan vandaag?” Kennismaken met biofacelifting, inclusief een intake, kan voor 29 euro in plaats van 69 euro. Voor meer info: www.balancegeldermalsen.nl of 0345-576978.

ouderopvang de Kwebbeleend aan de Dorpsstraat 8 in Ophemert wordt op 11 mei van 10:00 tot 17:00 uur gevierd met een open huis. Belangstellenden kunnen dan rondkijken, informatie inwinnen en/ of meedoen met één van de activiteiten die speciaal voor deze dag zijn opgezet. Natuurlijk is er vooral voor de kinderen veel te doen. Ze worden geschminkt en tante Mathilde komt om de kinderen al voorlezend en vertellend mee te nemen in haar fantasiewereld. Ook worden er cadeautjes voor moederdag gemaakt. Er kan gespeeld worden en in samenwerking met Klei-allerlei kan er een kasteel van klei worden gebouwd. Kwebbeleend Ophemert heeft flexibele opvangstijden en biedt ook vakantieopvang aan. Per 1 maart is de Kwebbeleend een gecertificeerd leerbedrijf, maar natuurlijk is de opvang van kinderen het belangrijkste. De Kwebbeleend biedt kinderen een veilige plek in een huiselijke omgeving, waar een kind ook echt kind mag zijn. Er wordt veel buiten gespeeld op een afgesloten pleintje waar ook een kleine moestuin is die de kinderen mee helpen onderhouden. Binnen wordt er gespeeld, verkleed en geknutseld. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie bellen met 0344652750 of kijken op de website van de Kwebbeleend.

™8VgaVHViiZg@ddebVch/Æ>ZYZgZaZZ[i^_Yo^_cheZX^Va^iZ^i#Ç

q WWW.KWEBBELEENDOPHEMERT.NL

FOTO: AANGELEVERD

Une touche de Provence Te beginnen op zaterdag 11 mei met ‘Une touche de Provence’. Het assortiment van Achter de Linden en Wijnhuis Heukelum wordt die dag aangevuld met Mediterrane planten en kruiden van Kwekerij Acanthus uit Beesd, zodat u zich even in een Provencaals dorp waant. De Provencaalse dag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en vindt plaats aan de Gasthuisstraat 1 te Heukelum.

Workshop fondsenwerving en sponsoring 6HE:G:C ™ Welzijn Lingewaal houdt dinsdag 28 mei in het gemeentehuis van Asperen een workshop fondsenwerving en sponsoring. De doelgroep: clubs, verenigingen en stichtingen uit de gemeente Lingewaal. In de workshops worden de mogelijkheden op een rijtje gezet en is er aandacht voor systematische methoden om geld in te zamelen. Aanmelden kan door voor maandag 20 mei een mailtje te sturen naar info@welzijnlingewaal.nl, onder vermelding van de vrijwilligersorganisatie en het aantal deelnemende personen. Telefonische aanmeldingen zijn welkom bij Karin Burgers (06-24812153).

Dierenkliniek Leerdam actief in Bosnië A::G96B™ Dierenarts Marjolein Zijp van Dierenkliniek Leerdam heeft meegeholpen aan een groot sterilisatie- en castratieproject van Stichting Dierenopvang Bosnië. Het team van 23 Nederlandse vrijwilligers heeft 231 honden gesteriliseerd en gecastreerd in het stadje Sanski Most. In Bosnië sterven veel straathonden, voornamelijk puppies, aan ondervoeding. Door de honden te steriliseren en te castreren wordt het aantal nieuwe puppies beperkt. Tijdens het opereren zijn twee lokale dierenartsen opgeleid en op scholen is er voorlichting gegeven over straathonden.

q WWW.HONDENOPVANG.COM

Verwenbrunch voor moeders 7::H9™ Brasserie Marie en Pannenkoekenhuis De Stapelbakker houden zondag 12 mei een gezellige Moederdagbrunch op landgoed Mariënwaerdt. De brunches zijn vanaf 11.00 uur en uitsluitend op reservering. Beide bedrijven houden Eerste Pinksterdag - 19 mei - ook een Pinksterbrunch. Kinderen kunnen zich na het eten uitleven in de speeltuin, op het springkussen of op de skelterbaan. Voor prijzen en openingstijden raadpleeg de websites www.stapelbakker.nl en www. brasseriemarie.nl.

Het Achterhuis naar 75.000 A::G96B™ Bezoekboerderij Het Achterhuis uit Leerdam heeft woensdag 24 april de

vijfenzeventigduizendste bezoeker ontvangen. OBS Op ’t Hof uit Tricht bezocht Het Achterhuis tijdens een schoolreisje. Alle kinderen kregen een spel en een ijsje. Die dag hebben de kinderen met schepnetten gevist in de boerensloot en het waterleven onderzocht. Ze hebben een speurtocht over de boerderij gedaan en daarna konden ze heerlijk spelen met de skelters en andere spellen. Vijftien jaar geleden begon Het Achterhuis bezoekers te ontvangen na de Boomplantdag die in 1998 op de boerderij plaats vond. “Toen is het idee ontstaan om kinderen te laten zien hoe die bomen en struiken zouden groeien en hoe het op een boerderij is”, vertelt boerin José Zijderveld. “Het eerste jaar hadden we ruim driehonderd bezoekers. Dat is snel toegenomen.” Behalve schoolklassen en kinderfeestjes komen er ook allerlei andere groepen zoals bedrijven en families.

q WWW.BEZOEKBOERDERIJ.NL

™È9Z,*#%%%ZWZodZ`ZgÉlVhZZcXdbeaZiZhX]dda`aVh#>ZYZgZZc`gZZ\ZZcWdgYheZa#


Tijdens de jaarmarkt is de winkel geopend tot 13.00 uur!

Op de JAARMARKT staan wij met JANHAGEL en PEPERKOEK

ge De he ge le d op en ag d

e Liv iek z mu

%F;XBBO 5BQQFSJK&FUDBGĂ?

Op woensdag geopend tot 18.00 uur!

AD EN TINEKEâ&#x20AC;&#x2122;S DAGWINKEL Dorpsstraat 11, Schoonrewoerd Tel. 0345-641202 Fax 0345-642468

Iedereen een prettige Schoonrewoerdse markt. Dorpsstraat 5, 4145 KA Schoonrewoerd, tel.: (0345) 641482

JAARMARKT

SCHOONREWOERD

Jaarmarkt Sch viert 250e v SCHOONREWOERD - Dit jaar geen abseilen vanaf de kerk of motorshow, maar wel gezelligheid en activiteiten te over op de 250e Schoonrewoerdse jaarmarkt. Vrijdag 10 mei in het hart van het dorp. â&#x20AC;&#x153;De jaarmarkt leeft in Schoonrewoerd. Dankzij een aantal nieuwe sponsors zorgt ervoor dat er ook dit jaar weer een feestelijk programma kan worden gepresenteerdâ&#x20AC;?, zegt Ferry Bakker optimistisch. Hij is ĂŠĂŠn van de 26 leden van personeelsvereniging De Vuurvreters van Brandweer Schoonrewoerd. Zij tekenen jaar in jaar uit voor de organisatie van de markt en zijn verheugd dat de markthandelaren nog altijd graag naar Schoonrewoerd komen. Kinderen kunnen tijdens de jaarmarkt gratis racen op een Formule 1 skelterbaan, en de schmink staat zoals ieder jaar klaar, evenals de minikermis met botsautoâ&#x20AC;&#x2122;s en springkussens. â&#x20AC;&#x2122;s Ochtends kan iedereen struinen op de honderd kramen tellende warenmarkt of meedoen met stropdasschieten. Vanwege de 250e editie is er een professionele fotograaf aanwezig die alle bezoekers fotografeert. Voor slechts 2,00 euro kunnen mensen zo een mooie herinnering aan de markt mee naar huis nemen. De foto is klaar terwijl men wacht. Nieuw is het programma-onderdeel â&#x20AC;&#x2DC;Win it in a minuteâ&#x20AC;&#x2122;. Van 19:00 tot 21:00 uur staan er allerlei spellen klaar, waarbij het erom draait de opdracht binnen een minuut te voltooien. De ene keer is snelheid vereist, dan weer behendigheid of tactisch inzicht. Wie tien van de 25 spellen met goed gevolg aďŹ&#x201A;egt, kan zijn wedstrijdkaart inleveren. Om 21:45 uur worden uit alle kaarten drie winnaars getrokken die met een tablet naar huis gaan. Om de feestvreugde compleet te maken is er om 21:00 uur in samenwerking met EetcafĂŠ De Zwaan een gratis toegankelijk live-optreden van Gerard. â&#x20AC;&#x153;Al met al is het een heel geregel dat veel tijd en energie vergt, maar het is leuk om te doenâ&#x20AC;?, vindt Hans Horden. Als kind struinde hij altijd over de markt en deed hij mee met de spelletjes. â&#x20AC;&#x153;Nu beleef ik de markt heel anders.â&#x20AC;? Dat geldt ook voor Ferry. In no-

Overheicop 3   Telefoon: Fax: Mobiel: E-mail:

0345 - 64 12 72 0345 - 64 27 82 06 - 54 258 377 info@ahdenhartog.nl

  

GEBR.M IDDAG B.V. Bouw- en Aannemingsbedrijf 4DIPPOSFXPFSEr5FM XXXHFCSPFEFSTNJEEBHOM Nieuwbouw / Verbouw / Onderhoud / Renovatie


Wij wensen u een gezellige jaarmarkt toe!

Diefdijk 30 - 4145 MJ Schoonrewoerd Tel.: 0345-641 266 - Fax: 0345-642440 E-mail: info@weverwijk.nl Internet: www.weverwijk.nl

Partycentrum Partycatering Partyverhuur Wij wensen u een gezellige jaarmarkt! U bent bij ons welkom vanaf 21.00 uur Feestavond met Capo Discoshow Kon. Julianastraat 22 ‡ 4145 KM Schoonrewoerd T 0345-641463 ‡ F 0345-641514 ‡ E info@partycentrumschoonrewoerd.nl

www.partycentrumschoonrewoerd.nl

VRIJDAG 10 MEI

hoonrewoerd verjaardag vember beginnen de mannen al met de voorbereidingen. De maanden voor de markt zijn ze druk met het draaiboek, de vergunningen. Op woensdag halen ze de dranghekken, donderdagavond zetten ze de kramen en dranghekken neer, vrijdag zijn ze van ’s ochtends 6:00 tot ’s avonds 23:00 uur in de weer en zaterdagochtend staan ze om 6:00 uur met de bezem in de hand klaar om de straat schoon te vegen. “Echt iedereen zet zich in, we kunnen op elkaar rekenen”, zegt Ferry over zijn collega brandweermannen. “We gaan er echt met zijn allen voor om er een geslaagde, bijzondere dag van te maken.”

Het programma 8:00 uur: Aanvang warenmarkt, met kermis, botsauto’s, schminken, skelterbaan, springkussen en optredens van ‘de swingende kok’ en toneelvereniging ‘Vol Moed’. 9:00 uur: Stropdasschieten. Kampen om 13:00 uur. 15:00 uur: Volksspelen. Fietsen met wankele wielen voor kinderen, spijkerbroek hangen boven het water voor de jeugd. 19:00 uur: Win een tablet met ‘Minute to win it’. 21:00 uur: Optreden van Gerard 21:45 uur: Prijsuitreiking ‘Minute to win it’ 21:00 uur: Disco in Partycentrum Schoonrewoerd

Uw groente- en fruitspecialist KWALITEIT IS ONZE GARANTIE

rd!

kt Schoonrewoe

de Jaarmar Ook sponsor van

BEZOEK ONZE GEHEEL NIEUWE SHOWROOM.

Tevens wensen wij een ieder een gezellige jaarmarkt toe.

Den Hartog fruitschuur Kalverweg 1A (achter het café) Schoonrewoerd Tel. 0345-641208


! l ee d r oo v t r hemelvaa Hemelvaart alle winkels geopend van 9-18 uur Mandevilla Sundaville 2)1*&# (!'* $ 2 0%-+# !)(, 19&

&

normaal 14.95

NU

9.

99

rijkbloeiend

elders 17.95

)(,%, &9,99

vlijtig liesje

IMPATIENS FIESTA 2#. *+ $% -* ' 12&

&

normaal per stuk 2.49

NU

3

5.

VOOR

00

elders per stuk 2.99

normaal 94.95

NU barbecue

WEBER 2(&),"*#%% 47&

kattensnack

79.

95

elders 99.95

WHISKAS 2%% +((*, ' 2 "*&

normaal per stuk 1.49

NU

4

5.

/ 1.52

VOOR

00

elders per stuk 1.83

10 tot 30% voordeliger Haarweg 2c, Spijk | ma-wo van 9-18 uur, do en vr tot 21 uur, za van 9-17.30 uur | www.ranzijn.nl

Aanbiedingen geldig van wo 8 mei t/m wo 15 mei 2013


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

15 uit het nieuws

DE WEEK IN BEELD

Lh_`ZW](,Wfh_bš Alle 172 leerlingen van CBS

lh_`ZW](,Wfh_bš Groep 7 van OBS Het Moza-

Z_diZW])&Wfh_bš Aan de Nieuwe Steeg (Her-

Goudenstein gaan in Haaften op zoek naar twintig leden van het koningshuis. De leerlingen van groep 8 vertegenwoordigen de royalty.

iek krijgt naast de Koningsspelen les van Van Uden Logistics. Ze leren over dode hoek, grote voertuigen in het verkeer en verkeersveiligheid in het algemeen.

wijnen) planten gedecoreerde D. Baggerman en wethouder Van Bezooijen een koningsboom. Wim de Ridder (mede-initiatiefnemer schooltuinproject) helpt.

me[diZW]'c[_š Alle leerlingen van ‘de

ZedZ[hZW](c[_š Dierenambulance Vianen

Rietput’ treden op voor trotse ouders en belangstellenden. Tijdens de ‘grote avonden’ nemen ze het publiek mee op een reis over de wereld.

e.o. ontvangt een nieuwe auto van Stichting Dierenlot. Hiermee helpt de dierenambulance dieren in nood.

ZedZ[hZW](c[_š Daphne van Olphen wint bij Oranjevereniging Heukelum het spel ‘Petje op Petje af’ en mag 1 minuut gratis winkelen in Supermarkt COOP Van Voorden in Heukelum.

lh_`ZW])c[_š Alex Olzheim schenkt burgemeester Alex van Hedel zijn boek over de vier kastelen die tussen 1200 en 1850 in Varik stonden. Het boek is te koop via www.varik.nl.

lh_`ZW])c[_š Bep Versteegh wordt tijdens de vrijwilligersavond gehuldigd door Rode Kruis-voorzitter Tine Peels voor haar inzet gedurende 30 jaar voor het Rode Kruis afdeling Leerdam en omstreken.

`kX_b[kcš De Vastgoedbeschermer bestaat tien jaar. Directeur Jeroen van de Coolwijk ontvangt een cadeau van het personeel. De Vastgoedbeschermer beschermt en beheert leegstaand vastgoed.

cWWdZW],c[_š Gerrit van der Grijn trof zaterdag dit tafereel aan in Leerbroek, rond 16:45 uur. Een auto te water. FOTO: GERRIT VAN DER GRIJN


Lingewaal journaal 0008maand mei 2013 2010 colofon

GEMEENTEHUIS GESLOTEN

Gemeentehuis: A Raadhuisplein 3, 4147 AN, Asperen P Postbus 1014, 4147 ZG, Asperen T (0345) 634 000 F (0345) 619 722 I www.lingewaal.nl E info@lingewaal.nl

Het gemeentehuis is donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

U kunt de gehele dag terecht op afspraak: T (0345) 634 000 Vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten. Loket Burgerzaken Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur Maandag t/m donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur (afhalen aangevraagde documenten bij receptie)

U kunt op woensdagmiddag terecht op afspraak: T (0345) 634 000 I http://afspraak.lingewaal.nl Wmo-loket Dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

U kunt ook terecht op afspraak: T (0345) 634 000 Belangrijke telefoonnummers: Bel- en Herstellijn T (0345) 634 024 Calamiteitenlijn T (06) 21 49 56 88 Gemeentenieuws: Radio LekWaal FM, 92,1 / 93,1 MHz TV LekWaal TV, kanaal 64+, teletekst pag.610 Calamiteitenzender Omroep Gelderland, 99,6 MHz

GEMEENTE NODIG?

maak een afspraak

IEMAND VOORDRAGEN VOOR EEN LINTJE? Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor de (Lingewaalse) samenleving? U kunt deze vrijwilliger uiterlijk 1 juni 2013 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Het gaat hierbij niet alleen om bestuursfuncties, maar ook vrijwilligers die jarenlang binnen een vereniging actief zijn of zich op sociaal-maatschappelijk gebied vrijwillig inzetten komen in aanmerking. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Voor informatie over de mogelijkheden en hoe u iemand voor een Koninklijke Onderscheiding kunt voordragen kunt u terecht bij het bestuurssecretariaat via (0345) 634 050 of bestuur@lingewaal.nl.

16 MEI INFORMATIEAVOND

DUURZAME TOEKOMST HEUFFTERREIN VUREN Op donderdag 16 mei 2013 is een informatieavond over het Heuffterrein in Vuren. De werkgroep voor de toekomst van het Heuffterrein presenteert dan een voorstel voor een duurzame oplossing voor het gebied. Daarin hebben natuur, water, recreatie, cultuurhistorie en beperkte bebouwing een plek gekregen. U krijgt tijdens deze avond informatie over het proces en de inhoud van de gekozen

voorkeursoptie. Ook kunt u vragen stellen aan de werkgroepleden. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Cultureel Centrum De Koels te Vuren, de bijeenkomst duurt tot 22.00 uur. Op www.lingewaal.nl vindt u meer informatie en het programma. U kunt ook contact opnemen met Hein van Middelaar via H.vanMiddelaar@lingewaal.nl of via (0345) 634 000.

TERUGBLIK ORANJEACTIVITEITEN De gemeente bedankt de Oranjeverenigingen, scholen, organisaties en alle inwoners die zich hebben ingezet tijdens de Oranjeactiviteiten. Het uitreiken van herinneringsmokken, de Koningsspelen, het planten van de Koningslinde en natuurlijk Koninginnedag zelf stonden dit jaar allemaal in het teken van de inhuldiging van onze nieuwe koning Willem-Alexander. We hebben met elkaar genoten van deze dagen en kunnen terugkijken op een bijzonder feest om nooit te vergeten.

AGENDA – 13 mei 2013, 19.30 uur Inloopavond over “Voorstraat 53, Asperen” Gemeentehuis, Asperen – 16 mei 2013, 19.30 uur Informatieavond Heuffterrein Cultureel Centrum De Koels, Vuren – 23 mei 2013, 20.00 uur Raadsvergadering Gemeentehuis, Asperen

BEKENDMAKINGEN een inrichting op het perceel Mert 9 te Herwijnen (veehouderij).

Aangevraagde Omgevingsvergunningen Datum ontvangst 25 april 2013 1 mei 2013 2 mei 2013

Adres

Bouwwerk

De Strobbel 9, Herwijnen

vergroten bestaand bijgebouw

Waaldijk tussen de kilometerraaien 941.240 t/m 950.900

verlagen 38 kribben en verland kribvak

Korshof 5, Herwijnen

verhogen rookgasafvoer op schoorsteen

De publicatie van aangevraagde vergunningen heeft slechts een informerend karakter. U kunt geen bezwaarschrift indienen, dit kan pas als de vergunning is verleend.

Deze bekendmaking heeft een informatief karakter, u kunt geen bezwaar maken.

Verleende Omgevingsvergunningen Verzenddatum 25 april 2013 1 mei 2013

Adres Stadswal 5, Asperen Mildijk 57, Vuren

De melding ligt vanaf 8 mei 2013 t/m 22 mei 2013 elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur bij de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving ter inzage. Desgewenst kunnen na telefonische afspraak (0345-634078) de stukken tijdens bovengenoemde periode ook op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur worden ingezien. Desgevraagd kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Bouwwerk slopen en nieuw bouwen schuur uitbreiden woning

Categorie omgevingsvergunning (bezwaar) omgevingsvergunning (bezwaar)

De besluiten liggen zes weken, vanaf de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage in het gemeentehuis te Asperen tijdens openingstijden. Buiten deze tijden kunt u telefonisch een afspraak maken via (0345) 634 000.

Bestemmingsplannen Voorontwerpbestemmingsplan “Voorstraat 53, Asperen” Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Voorstraat 53, Asperen” ter inzage ligt. Toelichting

Meldingen Verzenddatum 25 april 2013 2 mei 2013 2 mei 2013

Adres Drostlaan 61a, Asperen Lindenlaan 4, Asperen Kolstraat 22, Herwijnen

Bouwwerk verwijderen asbesthoudend kruipluik bij de deur berging verwijderen kruipluik bij voordeur verwijderen kruipluik bij voordeur

Wet milieubeheer Melding 8.40 Burgemeester en wethouders maken bekend

Categorie sloopmelding sloopmelding sloopmelding

dat de volgende melding op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer is ontvangen: • Een melding ingevolge het Activiteitenbesluit milieubeheer voor het veranderen van

Dit voorontwerpbestemmingsplan betreft een initiatief voor de Voorstraat 53 te Asperen. De huidige bebouwing staat al een aantal jaren leeg en is in een dusdanig slechte bouwkundige staat dat slopen de enige optie is. In het verleden werd deze bebouwing gebruikt als woonhuis met café/snackbar. Vanwege veranderende woonbehoefte en een gewijzigde economische situatie heeft de eigenaar / initiatiefnemer plannen om deze bouwlocatie te herontwikkelen voor het realiseren van vijf aaneengesloten grondgebonden woningen. Deze woningen zijn gepland in de plaats van drie grondgebonden woningen. Hiervoor is op 10 juni 2008 een bouwvergunning verleend,

o.a. gebaseerd op een zgn. artikel 19-vrijstelling als bedoeld in de (oude) Wet Ruimtelijke Ordening. Inzagentermijn

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 9 mei 2013 gedurende zes weken t/m 19 juni 2013 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Buiten deze tijden kunt u telefonisch een afspraak maken via (0345) 63 40 00. Daarnaast kunt u via www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen kennis nemen van dit voorontwerpbestemmingsplan. Dit kan ook via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Inloopavond

Op maandagavond 13 mei 2013 is een inloopavond van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis te Asperen. Wij realiseren ons dat het wegens Hemelvaartsdag niet mogelijk is de stukken voorafgaand aan de inloopavond in te zien op het gemeentehuis, omdat wij 9 en 10 mei gesloten zijn. De stukken kunt u inzien via www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen. Mocht u bij deze inloopavond aanwezig willen zijn, dan verzoeken wij u zich aan te melden bij dhr. Van Galen via (0345) 634 000 of B.vanGalen@lingewaal.nl. Met vragen kunt u op woensdag 8 mei en maandag 13 mei ook terecht bij dhr. Van Galen. Inspraak

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u bij voorkeur schriftelijk een inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen of via info@lingewaal.nl. Vervolg op volgende pagina


gemeente-info

Woensdag 8 mei 2013

Vervolg

rein bij de gereformeerde kerk aan de Achterweg 15 te Herwijnen.

Hollandse Waterlinie Toerrit Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend geen bezwaar te hebben tegen het gebruik van de openbare ruimte binnen de gemeente Lingewaal op grond van artikel 10 lid 1 van de wegenverkeerswet tijdens het houden van de Hollandse Waterlinie Toerrit op zaterdag 11 mei 2013 tussen 11.00 en 14.00 uur.

BEZWAAR EN BEROEP

Gereformeerde Kerk Herwijnen â&#x20AC;&#x201C; Lente fair De burgemeester maakt bekend dat zij op grond van artikel 5.23 van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning heeft verleend aan Gereformeerde Kerk Herwijnen voor het houden van een lentefair op zaterdag 11 mei 2013 van 10.30 tot 17.00 uur op de parkeerter-

Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders een geluidsonthefďŹ ng verleend op grond van artikel 4.6 en 4.6b van de Algemene plaatselijke verordening. Tevens is er een artikel 35 onthefďŹ ng afgegeven van de drank en horecawet tijdens het evenement. Tijdelijke verkeersmaatregel â&#x20AC;&#x201C; Lente Fair Op zaterdag 11 mei 2013 van 13.00 tot 17.00 uur wordt een parkeerverbod ingesteld voor een gedeelte van de Achterweg (aan de noordzijde tussen de Geerstraat en de wegversmalling ter hoogte van de westzijde van de gereformeerde kerk te Herwijnen). Tegen deze verkeersmaatregel kan geen bezwaar worden ingediend.

TER INZAGE Tijdens openingsuren of op afspraak kunt u stukken inzien in het gemeentehuis. ZIENSWIJZE U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het college van B&W, gedurende de termijn dat een voornemen tot medewerking ter inzage ligt. BEZWAAR U kunt een bezwaarschrift indienen bij het college van B&W binnen zes weken na de dag van verzending van een besluit, waarbij uw belang rechtstreeks is betrokken.

AANGEBODEN

T.k. Keltec 220v schrikapp. â&#x201A;Ź85,-; uitzet isolatoren â&#x201A;Ź10,-; fietsendrager â&#x201A;Ź85,-; waswringer â&#x201A;Ź40,-; wasbord â&#x201A;Ź35,-; haardscherm â&#x201A;Ź35,-; zalmpan â&#x201A;Ź55,-; 2x ijz. zespans dakrmn â&#x201A;Ź40,-; bakoven â&#x201A;Ź50,. Tel. 06-25145421.

08 mei 2013

Lingewaal Journaal

Apv-vergunningen

TE KOOP

17

T.k. gr.m.tijd spullen, figuurzeepjes, eiken eettafel + stoelen, meidenkast, ldnkast, hang- en legkast, 2x wandlamp. Tel. 0344-652330. T.k. bl eiken tv kast â&#x201A;Ź15,-; black en dekker zaagtagel nw â&#x201A;Ź25,-; gr tuintafel bl â&#x201A;Ź10,; reiskoffer op wln â&#x201A;Ź15,-. Tel. 0418-672554.

Aanbrengen van voorwerpen op of aan de weg (reclame) â&#x20AC;&#x201C; Lente Fair Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op grond van artikel 2.10 geen bezwaar heeft tegen het plaatsen van ĂŠĂŠn reclamebord op het perceel van de gereformeerde kerk aan de Achterweg 15 te Herwijnen. Dit geldt vanaf heden t/m 12 mei 2013. Meldingen incidentele festiviteit â&#x20AC;&#x201C; cafĂŠ De Zwaan CafĂŠ De Zwaan aan de Gasthuisstraat 36 te Heukelum heeft melding gemaakt van zijn tweede melding incidentele festiviteit 2013 op grond van de exploitatievergunning en de Algemene Plaatselijke Verordening. Het gaat om zaterdag 11 mei 2013 van 20.00 tot 01.00 uur.

VEREISTE GEGEVENS Een zienswijze, bezwaarschrift en beroepschrift moet voorzien zijn van naam, adres, handtekening en datum. Een zienswijze moet een motivering bevatten;

T.k. grasharken, hout en metaal â&#x201A;Ź30,-; div. plantenpotten w.o. gr aardbeien/ Franse pot â&#x201A;Ź50,-. Tel. 0347-371254.

Het college van burgmeester en wethouders maakt bekend geen bezwaar te hebben tegen het organiseren van een rad van avontuur op zaterdag 11 mei 2013 tijdens de lente fair van de gereformeerde kerk te Herwijnen. Collecterooster â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

mei t/m 11 mei 2013 vrije periode 13 mei t/m 18 mei 2013 Astma fonds Verkoopactie

â&#x20AC;˘ Zie voor bezwaarmogelijkheden en voorlopige voorziening het kader Bezwaar en Beroep.

BEROEP Belanghebbenden kunnen alleen beroep instellen tegen besluiten, als zij in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend of als hen niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Een beroepschrift kan binnen zes weken vanaf de datum waarop het besluit ter inzage is gelegd worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA â&#x20AC;&#x2122;s Gravenhage.

T.k. hooiruif nw v. op de muur gegalv.; hooiruif nw v. schapen/geiten m. spijlen; dzn m. van alles; koperen gewichten. Tel. 0344-602038 tsn 12.00-13.30 u.

Wet op de kansspelen

11 mei 2013 van 10.00 â&#x20AC;&#x201C; 21.00 uur Jeugdsoos De Pomp verkoop van Geraniums

een bezwaar- of beroepschrift behoren een omschrijving van het omstreden besluit en de gronden van bezwaar of beroep te bevatten. VOORLOPIGE VOORZIENING Het indienen van een bezwaar- of beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Bij spoedeisende belangen kunt u â&#x20AC;&#x201C;nadat het bezwaar- of beroepschrift is ingediendâ&#x20AC;&#x201C; een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Voor de behandeling wordt grifďŹ erecht geheven.

T.k. ijzeren laskar v. 2 gasfl. op luchtbndn m. snijbrander en slangen â&#x201A;Ź125,-; 2 zw zaag assen, asgat 30mm, gelagerd â&#x201A;Ź17,50 p.s.; ijz. hand boomzaag â&#x201A;Ź20,-; z.g.a.n. laadklep m. gasveren â&#x201A;Ź98,-; rubber gladde mat, 12mm â&#x201A;Ź40,-. Tel. 0347-341162. T.k. weidepompen i.g.s. Tel. 0416-351303.

PINKSTERWEEKEND 17 t/m 20 mei 2013

LOPIK

Van Boxtel Leerdam viert haar 5e verjaardag 5 jaar lang GRATIS hoortoestelbatterijen

Banen voor het aanklikken Vind je nieuwe job op www.hetkontakt.nl Wij zijn u graag van dienst op onder andere de volgende rechtsgebieden: r"SCFJETSFDIU r"NCUFOBSFOSFDIU r#FTUVVSTSFDIU QSPCMFNFONFUEFPWFSIFJE

r)VVSSFDIU r-FUTFMTDIBEF"BOTQSBLFMJKLIFJE r0OEFSOFNJOHTSFDIU r1FSTPOFO'BNJMJFSFDIU

Dit aanbod loopt in de maand mei bij aankoop van een hoortoestel. Uw voordeel kan oplopen tot een bedrag van â&#x201A;Ź 600,-!

Leerdam, Fonteinstraat 6, (0345) 632 511

;JFWPPSNFFSJOGPSNBUJFXXXGNBEWPDBUFOOM Folkers & Van der Made Advocaten Spijksedijk 20a 4207 GN GORINCHEM Tel: 0183-630002 Fax: 0183-635976 E-mail: info@fm-advocaten.nl

8JK[JKOFSWPPS[PXFMPOEFSOFNFSTBMTQBSUJDVMJFSFO FOIBOUFSFOUBSJFWFOPQNBBU 0O[FBEWPDBUFOIPVEFOFMLFe en 4eEPOEFSEBH WBOEFNBBOEFFOHSBUJTTQSFFLVVSUVTTFOFO V6JUTMVJUFOEPQBGTQSBBL


Jaarmarkt Asperen zaterdag 11 mei

Kapsalon Stylissimo NU

15% KORTING

op een verzorgings of styling product naar keuze

Zeven oude ambachten op 37ste Jaarmarkt Asperen

Ambachtsbakker De Jager voor de 3e keer op de Jaarmarkt van Asperen!! Een kraam vol lekkernijenâ&#x20AC;Ś..aardbeischelpen, aardbeivlaaien, vruchtenluxe, appelkoeken, hartige snacks enz enzâ&#x20AC;Ś. En natuurlijk is er iets te raden voor een lekkere prijs. Vele zomerse aanbiedingen in een gezellige ambianceâ&#x20AC;Ś.dat mag u niet missen!!!

Klompen schilderen. Keramiek maken. Tinnen soldaatjes gieten. Een koperslager, een zadelmaker en een glas-in-

aktie geldt tot 31 juni 2013

lood zetter. En last but not least is er zaterdag 11 mei een

Middelweg 59 â&#x20AC;˘ 4147 AT Asperen Tel.: 0345 632309

Voor de 37ste keer gunt de jaarmarkt bezoekers een in-

mosterdbereider aanwezig op de Jaarmarkt Asperen.

Tot zaterdag op onze kraam voor de winkel in de Voorstraat!!

teressant inkijkje in oude ambachten. In totaal zijn dat er zeven, komende zaterdag. Alle aanwezige ambachtslieden zijn lid van de Ambachten Groep Vroeger. Behalve dat ze hun vakmanschap demonstreren, kunnen ze met veel ver-

RF

-EN

B E H AN G

S

PE

CIA

VE

ve over hun ambacht vertellen.

AL Z A AK

Tijdens de jaarmarkt

25% korting* op Sigma en Boonstoppel. * geldt niet voor lopende akties of bestelde artikelen.

  #  # """!"

De Jaarmarkt Asperen wordt georganiseerd door de plaatselijke muziekvereniging Ad Astra. Bezoekers kunnen hun hart ophalen bij zoâ&#x20AC;&#x2122;n 85 kramen en standplaatsen op de Voorstraat en het Raadhuisplein. Ook voor de kleintjes valt er het nodige te beleven. Elk jaar

staat zaterdag a.s. weer op de JAARMARKT in ASPEREN met

wordt de kindermarkt op het pleintje naast het postkantoor druk bezocht. Alle Asperse kinderen vanaf acht jaar

B A N A N E N!!!

bieden daar hun speelgoed te koop aan. Voor de kinderen is er verder een mooie draaimolen en een elektrische mini squadbaan van stal gehaald. Andere ingrediĂŤnten zijn de enveloppenkraam voor de jeugd en het rad van avontuur die twee keer een grote slinger krijgt en waarmee â&#x20AC;&#x201C; als hoofdprijs â&#x20AC;&#x201C; een slagroomtaart te winnen valt. Nog nooit op zâ&#x20AC;&#x2122;n kop in een auto gezeten? Dan wordt het

â&#x153;¸

â&#x153;¸ â&#x153;¸

â&#x153;¸

Ook kunnen de Asperse kinderen zich weer inschrijven voor de 34e SPANNENDE SPEELWEEK.

â&#x153;¸ â&#x153;¸

www.speelweekasperen.nl

de hoogste tijd! Met dank aan Veilig Verkeer Nederland

Schaikseweg 82b 4143 HH Leerdam 0345 - 64 21 64

biedt de Jaarmarkt bezoekers de gelegenheid om dat een keer mee te maken. Aan muziek ontbreekt het uiteraard niet. Een boerenkapel uit Buurmalsen zorgt in de ochtenduren voor muzikaal vertier, terwijl na de middag een gelegenheidsband bezoekers van het evenement gaat opzwepen. Asperse mannen die graag zingen verlenen tussen 11.30 en 12.30 uur hun medewerking aan de achtste sing-in in de hervormde kerk.

Tijdens de jaarmarkt de robotmaaier tot 10.000 m2.

De organiserende vereniging Ad Astra laat zich ook zien: leden daarvan staan met een rommelmarkt op het Raadhuisplein. Voor het eerst dit jaar doet een kraam mee waar gebruikte kleding te koop wordt aangeboden. De mooiste spullen worden vanaf 9.30 uur door â&#x20AC;&#x2DC;ome Keesieâ&#x20AC;&#x2122; per opbod verkocht. De snijbloemen en tuinplantjes worden rechtstreeks en vers van de kwekerij aan de man gebracht.

motoraccessoires - motorkleding motorhelmen - reparatie en onderhoud alle merken motoren

VINK MOTOREN Voorstraat 79 - Asperen - Telefoon (0345) 61 23 21


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

19 accent

Interview

Barney Agerbeek

Zoeken naar het verborgene De oud-directeur van Rabobank Leerdam debuteert als literair schrijver met de verhalenbundel ‘Schaduw van schijn’. door Janneke Boogaard

™?VckVcLVVgYZcj^i6heZgZcdcil^Zge ]ZiWdZ`dbhaV\#

Van de boottocht van Batavia naar Rotterdam, die Barney Agerbeek (1948) als driejarige samen met zijn Indische ouders en jongere broer maakte, kan hij zich niets herinneren. Toch loopt de route van de reis als een dikke rode lijn over de omslag van zijn boek. Een dunnere, kaarsrechte streep symboliseert de vliegverbinding van Nederland naar Indonesië en terug, waarvan Agerbeek 38 jaar later voor het eerst gebruik maakte. “Ik had helemaal niks met Azië, voelde geen behoefte om mijn geboorteland te zien. Totdat ik voor mijn werk als bankier in Indonesië terechtkwam. Op het vliegveld van Jakarta had ik het vreemde gevoel dat ik thuiskwam.” Het bankiersgezin bleef vierenhalf jaar in Indonesië. Sindsdien maakt Agerbeek minimaal één keer per jaar gebruik van de vliegverbinding. Veel van de twaalf verhalen uit zijn debuutbundel gaan over Indonesië. Het zijn observaties van de schrijver over de periode dat hij er woonde en werkte en over het leven van nu in het land. Via herinneringen aan zijn jeugd in Nederland schrijft Agerbeek ook over het leven van zijn ouders. Tot zijn eigen verrassing kreeg de Leerdammer al snel een enthousiaste reactie van In de Knipscheer, een gerenommeerde literaire uitgeverij en de eerste waarnaar hij zijn pennenvrucht had opgestuurd. De verhalen bleken op te vallen doordat ze wél over Indonesië en Nederland gaan, maar niet vallen onder de heimweeliteratuur. “Veel auteurs die in Indonesië zijn geboren, gaan terug om te zien wat er bewaard is gebleven en schrijven daarover. Ik ben juist benieuwd naar huidige ontwikkelingen, waarom dingen in Indonesië zijn zoals ze zijn.” Agerbeek geeft die zoektocht een literair jasje. Onder de beschreven gebeurtenissen en personen schuilt een diepere laag. “Ik wil de menselijke ziel doorgronden, op zoek naar de diepste gevoelens van mensen. Die laten ze zelden zien. Dat geldt voor Aziaten, die wij snel beoordelen als ‘ondoorgrondelijk’, maar net zo goed voor westerlingen. Je echte ik geef je niet snel bloot, dat is denk ik iets universeels.” De titel van het boek en ook die van de verhalen verwijzen naar deze thematiek: ‘Uiterlijk onbewogen’, ‘Schimmenspel’ en ‘Scratching the surface’. In het laatste verhaal merkt Agerbeek op: ‘Regelmatig dwingen Aziaten je te zoeken naar het verborgene.’ Indonesië dwong de bankier Barney Agerbeek ook om zijn werkwijze aan te passen. Opgegroeid in Rotterdam was hij gewend aan een recht-toe-recht-aanmentaliteit. “Als er bij de bank een fout was gemaakt, riep je de afdeling bij elkaar en ging je op zoek naar de veroorzaker. Dat kan in Indonesië niet, want gezichtsverlies is daar het ergste wat iemand kan overkomen. Ik ben veel minder empathischer geworden. Dat heeft zeker doorgewerkt toen ik daarna in Leerdam ging werken.” Na de vierenhalf jaar Indonesië zou het gezin Agerbeek neerstrijken in Litouwen en Polen, maar toen kwam de vacature van directeur in Leerdam op hun pad. Nederland was aantrekkelijk omdat de kinderen daar studeerden; daarnaast was de functie carrièretechnisch slimmer. “Sinds 1997 wonen we in Leerdam. Het bevalt goed. Ik heb nog nooit zo lang ergens gewoond.” In Leerdam stonden glaskunstenaars Bernard en Willem Heesen onbewust

™7VgcZn6\ZgWZZ`/ÈC^ZbVcY\ZZ[io^_cZX]iZ^`hcZaWaddi#É

aan de wieg van Agerbeeks schrijverschap. “Bernard vroeg mij het voorwoord te schrijven voor het boek ‘De wereld van de glasblazer’. Later heb ik een gedicht geschreven bij een zeefdruk van Willem. In het begin hebben ook andere vrienden me gestimuleerd en tips gegeven. Het echte schrijven moet je natuurlijk zelf doen. Dat gaat bij mij vrij moeizaam. Ik kan niet op commando een verhaal schrijven, een idee moet zich aandienen. Dat duurt soms maanden, maar ik heb ook meegemaakt dat er ineens zes achter elkaar kwamen.” Intussen is Agerbeek begonnen aan een roman. “De enige eis van de uitgever was dat ik na mijn debuut nóg een boek zou schrijven. Daar was ik gelukkig al mee bezig. Ik vind het ontzettend spannend. Sommige schrijvers hebben vooraf gedetailleerd het verhaal in hun hoofd, ik zou willen dat ik dat ook had, maar ik weet nog helemaal niet hoe mijn roman afloopt.” De recensies over ‘Schaduw van schijn’ zijn in elk geval bemoedigend. Niemand minder dan de bekende socioloog en schrijver Herman Vuijsje schreef: “Agerbeek is vertrouwd met de positie van buitenstaander. Zijn verhalen zijn zonder ophef geschreven en laten je niet los.”

Parachutesprong goed voor 911 euro

Varen met de Rotary

ĩĢĢįġĞĪ š Jason Pearce uit Leerdam heeft zijn missie volbracht: hij heeft de militaire onderscheiding voor parachutespringen én haalde 911 euro op voor KWF Kankerbestrijding.

ĩĢĢįġĞĪš Een flink aantal booteigenaren van de Watersportvereniging de Oude Horn in Leerdam hebben belangeloos hun medewerking toegezegd voor een vaartocht op de Linge voor bejaarden uit Lingewaal en Leerdam. De vaartocht wordt gehouden op 18 mei vanuit de jachthaven van Leerdam.

door er met een vijftiental motorjachten op de Linge gevaren wordt.

Het idee voor deze actie komt van Rotaryclub Spijk, Lek en Linge die hiermee een jaarlijks terugkerend evenement organiseert voor oudere inwoners van Lingewaal en Leerdam die een dergelijk verzetje goed kunnen gebruiken. Enkele verzorgingshuizen binnen de twee gemeenten helpen bij het samenstellen van de gastenlijst.

De Rotaryclub heeft inmiddels een aantal sponsors gevonden die de vaartocht ondersteunen. Daarmee zamelt de Rotary ook geld in voor een ander goed doel: het laten deelnemen van Leerdamse kinderen aan een zomerkamp op Vlieland. Dit kamp biedt een zorgeloze vakantie aan kinderen die dit door vervelende omstandigheden al langere tijd moeten ontberen. Extra sponsoren worden nog gezocht om voor meer kinderen een dergelijke vakantie mogelijk te maken.

Marechaussee Jason Pearce vertelde in Het Kontakt van 27 maart openhar-

tig over de dood van zijn vader. Op 11 september 2009 overleed hij aan kanker. Voor de stoere militair was dat moeilijk te verwerken. Totdat hij met collega’s het plan opvatte om de militaire onderscheiding Wings te halen. Pearce zag daar erg tegenop, omdat hij hoogtevrees heeft. Daarom besloot hij

™=ZiWZl^_hkddgYZhedchdgh/?VhdcEZVgXZ]ZZ[io^_c]dd\iZkgZZhdkZgldccZc#

er een sponsoractie van te maken. Mooi bij-effect was dat hij daardoor met meer mensen over zijn vader praatte. Op 20 april was het zover: na een slapeloze nacht - de parachute zou toch wel opengaan? - sprong Jason Pearce voor het eerst van zijn leven uit een vliegtuig. “Ik sprong als laatste omdat de cameraman met mij meeging. Ik zag de anderen eruit springen en bedacht: ‘shit, nu ik nog!’. Het engste moment was wel toen de jumpmaster me bij zich riep om te springen. Je kruipt er als het ware naartoe en dan hoor je: ‘hang je benen maar uit het vliegtuig’. Ik keek naar beneden en dacht: ‘ga ik dit nu echt doen?’”. Jason sprong en wist zowaar te genieten van het uitzicht. Zijn moeder en broer keken vanaf de grond toe, trots en blij toen Jason veilig landde. De Leerdammer wilde 1109 euro ophalen met zijn sprong, symbolisch voor de datum waarop zijn vader overleed. “Uiteindelijk heb ik 911 euro opgehaald, natuurlijk ook fantastisch.” Naast alle gulle gevers wil Pearce Sportcentrum Asperen speciaal bedanken voor sponsoring en Thomas Visser voor het maken van de poster.

De club heeft het idee opgevat om jaarlijks een vaartocht op de Linge te houden voor lokale ouderen. Met een vaartocht van enkele uren hebben de deelnemers een gezellige middag terwijl men kan genieten van de voorjaarsschoonheid van de rivier. Meerdere eigenaren van boten in de jachthavens van Leerdam zijn bereid dit initiatief te ondersteunen waar-

De begeleiding van de gasten ligt in handen van de Rotaryclub-leden. Zij regelen het vervoer voor de deelnemers en zorgen voor een hapje en een drankje en vooral ook voor veel gezelligheid.

Rotaryclub Spijk, Lek en Linge De Rotaryclub Spijk, Lek en Linge is een serviceclub met als basis Lingewaal en de Vijf Heerenlanden. De club houdt zich onder andere bezig met het bijeenbrengen van geld voor goede doelen.


e d r oo V MAAK MOEDER BLIJ a m op 12 mei! Philips keukenmachine, HR 7776/90

Philips staafmixer, HR 1372/90

?536')9 /4549<+76 ?% ?53 97(2+4*+7(+1+7 97 ?&;:297+).9+7 ?$''9<'83')./4+(+89+4*/Ontvang nu â&#x201A;Ź30,-retour via Philips!

?% ?+9'2+489'', ?&,/0484/0*+7+4'))+885/7+8 ?++7*+7+84+2.+/*889'4*+4+4 9:7(51456 ?5:(2+)9/543+8 ?$''9<'83')./4+(+89+4*/-

MOEDERDAGPRIJS

â&#x201A;Ź 159,-

Krijg nu â&#x201A;Ź10,korting via Philips!

)9/+2556993  

Philips Senseo melkopschuimer, CA 6500/60 ? % ?'6')/9+/9 32 1566+4 ?$557<'73++415:*+7+)+69+4 ?49/''4('12''?$''9<'83')./4+(+89+4*/Krijg nu 10% korting via Philips!

â&#x201A;Ź 79,-

)9/+2556993  

?% ?'6')/9+/9-2'>+4(2+4*+71'4 97 ?$'7/'(+26:28+7+4+483559./+ ?752+4*3+8 ?$''9<'83')./4+(+89+4*/-

MOEDERDAGPRIJS

Krijg nu â&#x201A;Ź10,- korting via Philips!

â&#x201A;Ź 64,95

MOEDERDAGPRIJS

â&#x201A;Ź 89,-

Senseo Sarista koffiezetapparaat, HD 8030/60 Zwart ?$+78-+3'2+4(54+415,,/+ /4++4.'4*53*7''/ ?$5571560+ 1560+85,++4;522+1'4 ?+'4,:44+28/4 83'1+4 ? /489+2('7+15,,/+89+719+8 ?4)2:8/+,9.+73581'4

MOEDERDAGPRIJS

â&#x201A;Ź 59,-

Ontvang nu â&#x201A;Ź75,- retour via Philips!

)9/+2556993  

MOEDERDAGPRIJS

â&#x201A;Ź 289,-

)9/+2556993  

Philips ladyshave, HP 6370/00

?#29/+3+8).++7+7;'7/4-3+9 /4 .:/*(+8).+73/4?!).++7.55,*3+9*:((+2 8).++7(2'* ?"59 3/4*7''*25588).+7+4 ?+8)./19;5574'9+4*755-8).+7+4 ?+92:=++9:/ Ontvang nu â&#x201A;Ź10,- retour via Philips!

MOEDERDAGPRIJS

â&#x201A;Ź 59,-

Philips haardroger, HP 8195/00

? % ? ,2+=/(+2+9+36+7'9::7+484+2.+/*89'4*+4 ?+7'3/8).+2+3+49;557-2'**+7.''7 ?'11+2/0156.'4-.''10+ ;557++4;5:*/-56(+7-+4 Ontvang nu â&#x201A;Ź10,- retour via Philips!

4,50

16,95

)9/+2556993  

Philips Sonicare tandenborstel, HX 6711/02 ? 65+9889'4*+456>+9(5789+2 ?62''*(''7 ?:'*6')+7 ? 3/4!3'79"/3+7

14,95

1 ltr.

Speciaal voor Moeder AlizĂŠ red passion liqu

%&#$"$ '" T 0345 - 613998

n, e t n a l Alle p en en bom iken stru

20%

buitenpotterie

40%

â&#x201A;Ź 34,95

Ontvang via Philips een Rituals Gift Card t.w.v. â&#x201A;Ź10,-

##$"$& T 0345 - 58265

OPH

MOEDERDAGPRIJS

)9/+2556993  

75

Baileyâ&#x20AC;&#x2DC;s

HET SPAN MOO

)9/+2556993  

?

% ? 84+2.+*+4+49:7(5,:4)9/+ ?2+=//=,:4)9/+;557.+9-2'*89+ 7+8:29''9 ? 5+89;7/089'2+4('4*12566+78 ?536')9*+8/-4++4;5:*/-569+ (+7-+4

Rosiere rood/wit

Philips blender, HR 2095/90

Philips handmixer, HR 1574/50

Krijg nu â&#x201A;Ź10,korting via Philips!

MOEDERDAGPRIJS

perkgoed MOEDERDAGPRIJS

â&#x201A;Ź 79,-

)9/+2556993  

Link Rech Kran

20%

Voor meer k

75

+9-755989+</9-5+*)+497:3/4*+7+-/5 <<<<'11+73'48+2+197542 Afwijkingen in omschrijvingen, afbeeldingen en prijzen voorbehouden.

Hemelvaartsdag open van 10 tot 17 uur

ww


e t s f e i l r e l e al ama

Nieuw Tarani Malbec/Cabernet Gamay rosĂŠ

5,95

5 +1

Moederdagbrunch

Geldig t/m 25 mei

s

zondag 12 mei

Dit zijn Nuno en zijn dochtertje. Vraag hem naar zijn moeder, en hij begint te stralen. â&#x20AC;&#x153;Zij heeft mij grootgebracht en dankzij haar heb ik nu een heel mooi leventjeâ&#x20AC;?, vertelt Nuno enthousiast. â&#x20AC;&#x153;Ze is altijd vrolijk, ze werkt hard en ze heeft respect voor iedereen. Ze zet haar familie altijd op nummer ĂŠĂŠn. En ze heeft mij op het rechte pad gehouden.â&#x20AC;? Wat gaat Nuno op Moederdag doen? â&#x20AC;&#x153;Wij gaan elk jaar op Moederdag naar mijn moeder toe, anders zwaait er watâ&#x20AC;?, lacht Nuno. â&#x20AC;&#x153;En dan gaan we lekker chocola eten!â&#x20AC;?

vanaf 11.00 uur â&#x201A;Ź 27,50 per persoon kids 3 t/m 11 jaar: â&#x201A;Ź 2,- per levensjaar

rdag Een blend van passievrucht, cranberry, perzik en franse cognac ueur

ORKOPPEN

 '$" 55

De Stapelbakker, Oude Waag 21, Beesd 0345- 618901 www.stapelbakker.nl

"$#! " !! &&&$#! " !!

HEFFING kadoa

rtikel

40%

en

vijverfilters

30%

ksboven mand: â&#x201A;Ź 24,95 nu â&#x201A;Ź 19,95 htsboven hengselmand: â&#x201A;Ź 15,95 nu â&#x201A;Ź 10,95 ns onder: â&#x201A;Ź 14,95 nu â&#x201A;Ź 9,95

kortingen zie onze website en facebook

ww.tuincentrum-floridus.nl

zijde- en foambloemen

40%

Weija winkelt samen met haar kleindkinderen, die naast hun oma ook nog een over-grootmoeder hebben. De moeder van oma Weija wordt binnenkort liefst 99. Hoe om-schrijft Weija haar moeder? â&#x20AC;&#x153;Mijn moeder is een heel dappere vrouw. Ze heeft in haar lange leven al heel veel meegemaakt. Ze stond mij altijd bij, ze behoedde me voor geva-ren. Bovendien staat ze altijd voor iedereen open.â&#x20AC;? Weijaâ&#x20AC;&#x2122;s moeder is inmiddels weduwe. Wat gaat Weija op Moederdag doen? â&#x20AC;&#x153;Ik ga haar dan uiteraard opzoeken, want ze is in die periode ook jarig. Ze wordt 99!â&#x20AC;?


GEMEENTEBERICHTEN woensdag 8 mei 2013

Deze pagina verschijnt onder verantwoordelijkheid van de gemeente Leerdam.

DE TWEET GEMEENTE LEERDAM

VOOR HEN DIE VIELEN

@Leerdam Het Wilde West. Een bijzonder theaterproject dwars door wijk West. Van 15 tot en met 18 mei. http:// ow.ly/kJHnv #leerdam

KORT NIEUWS PLASTIC AFVAL Inwoners van wijk Noord inclusief de Griend, Bogerd, Donk en omliggende straten (route 6 en 7) kunnen op woensdag 15 mei 2013 het plastic afval aanbieden. Zorg ervoor dat het afval voor 7.30 uur buiten staat en maak gebruik van de kroonringen en de speciale Plastic Hero-afvalzakken. Geen kroonring in de buurt? Vraag er een aan via www.verbeterdebuurt.nl.

INZAMELING Hemelvaartsdag De groene containers die normaal op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) worden geleegd, leegt Waardlanden nu op zaterdag 11 mei vanaf 07:30 uur. Afvalbrengstations Op Hemelvaartsdag zijn de afvalbrengstations gesloten.

GESLOTEN Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn het stadskantoor en de gemeentewerf gesloten. Op maandag 13 mei staan wij weer graag voor u klaar volgens de gebruikelijke openingstijden.

LANTAARNPAAL STUK? Meld dit eenvoudig en snel bij het Bureau Openbare Verlichting, www.bureau-ovl.nl.

REINIGEN KOLKEN We reinigen in Leerdam, Kedichem, Schoonrewoerd en Oosterwijk de rioolkolken op de doorgaande wegen en de paden en woonerven. “Van Doorn” uit Geldermalsen voert de werkzaamheden voor ons uit. Vaak staat de kolkenzuigwagen op de rijbaan. Er kan dus tijdens de werkzaamheden enige overlast voor het verkeer ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, ongeveer vier weken. Meer informatie? Neem dan contact op met onze opzichter de heer H. de Jongh, van de afdeling Openbare Werken. Hij is telefonisch bereikbaar via 06 – 8365 4172.

FAIRTRADE MOEDERDAG Geef moeder een fairtrade moederdagcadeau, shop bij de fairtrade-winkel. Of kijk eens op www.shopjegroen.nl. Voor leuke duurzame ideeën zoals huidproducten, kaarsen, sieraden, interieur artikelen enzovoorts.

MEER NIEUWS OP WWW.LEERDAM.NL.

Leerdam

www.brandweerzhz.nl

Zuid-Holland Zuid

Zaterdagavond organiseerden wij de Dodenherdenking. Ook in Leerdam waren wij om exact 20.00 uur 2 minuten stil. Twee minuten in gedachten bij hen die het leven gaven door oorlogsgeweld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De druk bezochte herdenking was een waardig en plechtig geheel. De muzikanten, het koor, het Rode

Kruis, schoolkinderen, de scouting en natuurlijk de erewacht van de Natres droegen allen bij aan deze plechtigheid. De burgemeester ontstak de Fioolefakkel met kinderen van de Floris Radewijnszschool. De fakkel houdt het vuur brandend van het belang van blijven herdenken. Want dat wij in Leerdam nu

in vrijheid mogen leven is te danken aan de inzet en de opofferingen van anderen in het verleden. Als teken van hoop werden duiven opgelaten. De burgemeester legde de krans namens het gemeentebestuur met Sarah Kortlever. Zij is de kleindochter van de heer Fioole, naar wie de fakkel is vernoemd.

SCOOTMOBIELCURSUS IN LEERDAM De scootmobiel is een vertrouwd vervoermiddel in onze straten. Het is een uitkomst voor mensen die moeilijk ter been zijn. Zij krijgen er hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid mee terug. Voor het besturen van een scootmobiel is geen rijbewijs nodig, maar het is belangrijk aandacht te schenken aan voertuigbeheersing, verkeersinzicht en kennis van de verkeersregels. Als ongeoefende bestuurder kunt u ongewild schade veroorzaken en zichzelf of anderen

verwonden. Het voertuig heeft een hogere snelheid dan het doorsnee wandeltempo. Met een cursus verkleint u de risico’s en leert u de mogelijkheden en beperkingen kennen. Zo kunt u uw scootmobiel op een verantwoorde en plezierige manier gebruiken. De gemeente Leerdam, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en het Platform Gehandicaptenbeleid Leerdam vinden het belangrijk dat de Leerdamse scootmobielgebruikers op een veilige manier gebruik maken van

WAT WILT U ZIEN OP ONZE OPEN DAG? Iedereen heeft met de gemeente te maken. Voor aangiften van geboorte of overlijden, verhuizingen, paspoorten, rijbewijzen of het aanvragen van bouwvergunningen. Maar de gemeente doet natuurlijk veel meer. Op 8 juni van 11.00 tot 16.00 uur organiseren wij een open dag. We gooien de deuren van het stadskantoor open en heten u hartelijk welkom om u te laten zien wat wij voor u kunnen betekenen.

hun vervoersmiddel. Daarom organiseren wij voor de 8e keer de scootmobielcursus op (theorie) donderdagmiddag 30 mei en (de praktijkdag) donderdag 6 juni in en om Maranatha. Wij hebben de meeste bezitters van een scootmobiel persoonlijk uitgenodigd. Heeft u deze uitnodiging niet ontvangen of u heeft zelf een scootmobiel aangeschaft? Meld u dan rechtstreeks aan bij het Wmo-loket in het stadskantoor: 0345 – 636 363, op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur.

BLAUWE CONTAINERS Ieder huishouden in Leerdam krijgt een blauwe container voor het inzamelen van oud papier. Bewoners van de binnenstad en de hoogbouw vormen een uitzondering. Wij willen het gescheiden inzamelen van papier stimuleren en voorkomen dat deze grondstof bij het afval terecht komt. Ervaring in andere gemeente leert dat de opbrengst met gebruik van deze container aanzienlijk toeneemt.

Met de voorbereidingen van de open dag komt een belangrijke vraag bij ons boven: Wat wilt u zien op onze open dag? Wij horen het graag! Laat uw wensen per mail weten via info@leerdam.nl.

Meer informatie over het gebruik en het leveren van de blauwe containers en de blijvende rol van verenigingen vindt u in de brief die wij de komende weken huis-aan-huis verspreiden. Weten wat wel in niet in de blauwe container mag? Kijk snel op www.leerdam.nl!

RAMPENOEFENING OP 23 MEI De gemeente moet altijd voorbereid zijn op een crisissituatie. Met grote fabrieken in de buurt, water, dijken of gewoon een grillige natuur kan een crisissituatie ontstaan. De gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik hebben gezamenlijk een crisisorganisatie bestaande uit medewerkers van deze gemeenten. Deze organisatie maakt deel uit van een

regionale crisisorganisatie. Het is belangrijk dat de crisisorganisatie als een geoliede machine werkt op het moment dat het echt nodig is. Daarom oefenen we met deze organisatie. Op 23 mei vindt er een grote oefening plaats. Een klein deel van de oefening, de plaats van het incident, speelt zich af in Leerdam-Oost

en de crisisorganisatie zit in het stadskantoor. Directe omwonenden informeren wij per brief. Het stadskantoor is deze dag gewoon open en bereikbaar. We vragen wel uw begrip als sommige medewerkers die dag niet of slecht bereikbaar zijn als gevolg van de oefening.


gemeente-info

Woensdag 8 mei 2013 STADSKANTOOR Dokter Reilinghplein 1 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

GEMEENTEWERF EN MILIEUSTRAAT Handelstraat 15 Postbus 15, 4140 AA Leerdam

T 0345 636 363 F 0345 613 643

T 0345 633 144 F 0345 633 643 Afvallijn: 0183 681 111

www.leerdam.nl info@leerdam.nl

23

woensdag 8 mei 2013

PLASTIC AFVAL In Leerdam zamelen we plastic +0?+6+:+;=/8++82>3<38/8 veelgehoorde kanttekening van inwoners is dat ze weinig ruimte hebben om het plastic een 7++8.6+819:=/<6++8"7=/ gemoet te komen aan deze gegronde opmerking plaatsen wij in de stad inzamelcontainers. Zo kunt u op elk moment zelf uw plastic afval wegbrengen. Natuurlijk blijven we het plastic ook eens in de vier weken aan huis inzamelen. Vanaf 13 mei plaatsen we deze verzamelcontai8/;<++82/=>;9:+:6/382/=36+8.+-2=/;./ /838/.3-2/7

GEEF DE BUITENRUIMTE EEN GEZICHT!

OP DE KOFFIE IN EEN NIEUW INGERICHTE STRAAT ": 7/3?3/;./8+66/,/@98/;<?+8./69 ris Radewijnszstraat en Folpert van Ter Leedestraat met koffie en een ijsje dat de herinrichting van deze straten klaar is. De straten liggen er nu keurig bij. Bij het maken van de inrichtingsplannen zijn de bewoners nauw betrokken geweest. 8

A348,/@98/;<?+8,/3./<=;+=/8>3= genodigd om een ontwerp te maken voor de herinrichting van de straat. Bewoners wezen knelpunten in de straat aan en bedachten met de gemeente creatieve oplossingen. Uit de discussie en de tekeningen

kwam naar voren dat bewoners de bomen in de straat wilden behouden, een ontmoetingsplek in de straat wilden en een oplossing wilden voor het wisselend parkeren in de straat. Met deze wensen hebben wij een inrichtingsontwerp voor de straat gemaakt en dat opnieuw met de bewoners bespro5/8/@/;5A++72/./8<=+;==/838 /8 zijn nu gereed. Het project Mensen maken de Wijk! begeleidde de inbreng van bewoners en de afdeling ":/8,+;/)/;5/8?+8./1/7//8=/7++5=/ het ontwerp en realiseerde het project.

Hoeveel verschillende bestratingsmaterialen 6311/8/;38>@,>>;=829/?//6?/;<-2366/8./ bankjes staan er langs straten en in parken? Wij hebben dat geĂŻnventariseerd. We willen een handboek maken voor de openbare ruimte in Leerdam. Welke materialen gebruiken we? Welke hebben de voorkeur? Wat zijn de voordelen? Het is niet de bedoeling om in Leerdam overal dezelfde bankjes te plaatsen en hetzelfde straatwerk te gebruiken. Maar kunnen we het beeld een Leerdams tintje meegeven? ++;@366/8@/<+7/87/=>8++;9:A9/5345 voor meer informatie op www.leerdam.nl.

OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: Â D": 7/3

?99;2/=>3=,;/3./8?+82/= verenigingsgebouw aan de P.M. van Gent<=;++=  G=///;.+7 D": 7/3

?99;2/=:6++=</8?+8//8 schutting aan de Narva 37, 4141 MH  te Leerdam Indien daaraan behoefte bestaat kunnen de aanvragen worden ingezien tijdens de openingstijden van bouw- en woningtoezicht van 7++8.+1=9=/87/=?;34.+1?+8  uur. Voor de middagen kunt u een afspraak maken met onze medewerkers via het tele09988>77/;  MELDING Burgemeester en wethouders van Leerdam hebben de volgende meldingen ontvangen:  D /6.381?+8//8-966/-=/?+8 7/3

=7

7/3

1/9;1+83<//;..99;981098.< ?99;2//8<=7+98.<":./++81/1/?/8 datum mag deze collecte worden gehouden. D /6.381?+8//8=2/+=2/;:;9.>-=3/B/= )36./)/<=E38//;.+7)/<=?+8 =7 7/3

/=2/+=2/;:;9.>-=3/38?+8  >>;=9= >>;/A/G=2/+=2/;:;9.>-=3/ wordt georganiseerd door Stichting Het Ma5/;<2>3<:+&+67+<=;++=  =/ //;.+7":./++81/1/?/8.+=+7+1./A/ theatherproductie worden opgevoerd. WRO - BESTEMMINGSPLAN Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij tijdens de vergadering ?+87/3G

2/,,/8381/<=/7.7/=2/=

MILLENNIUMTIP /1/73../6./>;9:/++81/,;>35=981/?//;

63=/;@+=/;:/;.+1+=3<?3/;5//;A9?//6 als de gemiddelde Afrikaan. Ga daarom be@><=977/=@+=/;99://8<:++;.9>-2/59: en laat de kraan niet lopen tijdens het tandenpoetsen.

98=@/;:,/<=/77381<:6+8B/;5<=;++=  /.3-2/7E Het ontwerp bestemmingsplan is bedoeld voor het bouwen van twee woningen op het perceel /;5<=;++= =//.3-2/7/8=/;:6/55/ aanwezige loods wordt gesloopt. Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, ligt met ingang van 9 mei

=9=/87/= 4>83

?99;//83/./;=/; inzage gelegd in het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is ook beschikbaar via de www.leer.+786?3+./589::/8B3/8<=?/;6/8381EC B)98/8/89>@/8ECB,/<=/77381<:6+88/8E en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de inzagetermijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen bekend maken aan de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd: Aan de gemeenteraad van Leerdam, Postbus 15, 4140 AA Leerdam. Mondeling reageren kan ook, maak een afspraak dient u hiervoor een telefonische afspraak te maken via het nummer 0345-636 363. (bereikbaar van 8.30 tot 17.00) OMGEVINGSVERGUNNING Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, delen 7/./.+=A349:7/3

//8971/?381<?/; gunning hebben verleend aan Bel-Leerdammer, Steenovenweg 4 te Schoonrewoerd, voor het vervangen van de gevelreclame op de voorgevel en het vervangen en naar het dak verplaatsen van de gevelreclame aan de achtergevel van het kantoor. Hoe en wanneer beA@++;7+5/83459:@@@6//;.+786

AANGEBODEN

T.k. 4-wln ponywgn geremd m. beugels v. huif, 2 res.wln â&#x201A;Ź200,-; boottrailer m. lier v. boot v. 4/4,50m â&#x201A;Ź200,-. Tel. 06-10717450.

8JMIFMNJOBTUSBBUt#$#FFTE UFM tXXXTDIBBQCFFTEOM

10 MEI JAARMARKT SCHOONREWOERD 11 MEI LINGECONCERTEN 11 MEI AURORA GOES TO THE MOVIES 15 TOT 18 MEI HET WILDE WEST 20 MEI ROPARUN DOOR LEERDAM 25 MEI GLASSTADMARS 8 JUNI OPEN DAG GEMEENTE LEERDAM 8 JUNI VRIJMARKT 8 JUNI MILLENNIUMMARKT 9 JUNI BIBLIOTHEEK EN VVV OPEN KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW. LEERDAM.NL OF WWW.ONSLEERDAM.NL

TE KOOP

NU OOK VOOR HET HUREN VAN EEN BUS AL V.A. â&#x201A;Ź 69,- PER DAG

EVENEMENTEN AGENDA

Wie heeft nog gld., rijksd. en buitenlandse munten? Ik spaar ook speldjes-vingerhoedjes-bijbeltjes-postzegeloud bankpaper enz. enz. Tel. 0345-615800.

T.k. caravan Beyerland 390b sprinter 4 pers. bj.1997 incl. Dorema voortent, luifel aanbouw, gasfl., ondertapijt etc. vr.pr. â&#x201A;Ź2950,-. Tel. 0650670817. T.k. Daewoo Tacuma 1.8 se, beige/goudkl. i.z.g.s., bj 2000, 104.000km, 5 pers., lichte schade â&#x201A;Ź1750,-. Tel. 06-17724773. T.k. dakdragers v. Mercedes benz 190 + fiets dakdragers. Tel. 06-27210285.

T.k. e-bike dms Yamaha-Pas versn. + verende voorv.zadelpen, rvs-velgen 26x1,3/ 8 accu afst. 25km m. lader â&#x201A;Ź225,-; schommelstoel ant., roomwit bekl. en geverfd, inkl.b. â&#x201A;Ź80-,-. Tel. 0614635039. T.k. ronde Pelgrim gaskachel â&#x201A;Ź75,-; Zibro oliekachel â&#x201A;Ź75,-; konijnenhok 2 verd. â&#x201A;Ź30,-; fabrieksaanhanger 150x100 â&#x201A;Ź75,-; centrifuge 2800t. â&#x201A;Ź50,. Tel. 06-20997135.

OOK VOOR WINTERBANDEN 8JMIFMNJOBTUSBBUt#$#FFTE UFM tXXXTDIBBQCFFTEOM


Vakvrouwen in in beeld

Alexandra Hairdesign

Nieuwstraat 67 A 4141 CB Leerdam Tel. 0345-613477

Luisteren, adviseren en kwaliteit leveren Leerdam - Alles op het gebied van haar, kleuringen en hoofdhuidverzorging is te vinden bij Iet Verstegen en haar team van Alexandra Hairdesign, aan de Nieuwstraat 67 in Leerdam.

Di 8.30 - 20.00 | Wo 8.30 - 17.30 | Do 8.30 - 17.30 Vrij 8.30 - 20.00 | Za 8.30 - 15.00

www.alexandrahairdesign.nl

Buik eraf! Lokaal vet verbranden en een strakkere huid met de gepatenteerde Airpressure Bodyforming methode. Lokaal vet verbranden, een strakkere huid en een verbetering van het huidbeeld. Dat lukt allemaal met de gepatenteerde Airpressure Bodyforming methode.

Sinds vorig jaar januari is de kapsalon gevestigd in een nieuw pand. En dat bevalt uitstekend. “De ruimte is een stuk breder, lichter en daardoor ruimtelijker. Door de glazen voorgevel vallen we veel beter op. Ook de chemieruimte, waar de kleuringen worden gemaakt, is een stuk groter en praktischer geworden.” Met z’n vieren zorgen ze er bij Alexandra Hairdesign voor dat klanten met een goed gevoel de deur uit gaan. “Dat is het allermooist aan dit vak”, vindt Iet. “Als het lukt om dit bij klanten te bereiken, dan heb ik een geweldige dag.”

Gezond, verantwoord en snel. Slechts 19,90 euro per week.

Meld u aan: 0345-630370 / 06-21500702 Info en aanmelding bij: Parmentierstraat 36 4143 HA Leerdam T 0345-630370 M 06-21500702

www.marijkesbodystyle.nl www.slim-belly.com

Popelen Met behulp van Iet’s specialisme in het vak moet dat wel lukken. Ze heeft al heel wat jaren ervaring en volgt regelmatig cursussen en trainingen om up to date te blijven, in het bijzonder op het gebied van nieuwe producten en trends. Iet: “Als ik zo’n training heb gevolgd, sta ik de volgende morgen te popelen als de eerste klanten binnenkomen. Het liefst wil ik alles dan meteen uitproberen.”

hebben hier diverse trainingen en cursussen over gevolgd en mogen zich specialist noemen op dit gebied. Primeur Sinds vorige week is er bij Alexandra Hairdesign een nieuw product verkrijgbaar, Densifique, waarbij na drie maanden gebruik 1700 nieuwe haren aangegroeid zijn; een welkome aanvulling op het al brede assortiment van Alexandra Hairdesign. Facebook Alexandra Hairdesign is sinds enkele weken actief op Facebook. Daar zijn de laatste aanbiedingen, nieuwtjes en tips te vinden. Like daarvoor de pagina www.facebook.com/AlexandraHairDesign. Alexandra Hairdesign is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op dinsdag- en vrijdagavond tot 20.00 uur. De kapsalon is bereikbaar via 0345-613477.

www.alexandrahairdesign.nl

Daarnaast werkt Iet als assessor en beoordeelt ze op diverse kappersopleidingen in heel Nederland examens. “Het geeft mij extra voldoening om ook op een andere manier met het vak bezig te zijn.” Kérastase Alexandra Hairdesign werkt met haarverzorgingsproducten en specifieke producten tegen dunner wordend haar, haaruitval en hoofdhuidproblemen van het merk Kérastase. Medewerkers

e

Fonteinstraat 28 Leerdam

2

ter kennismaking in de beautysalon

Luxaflex hor ®

GELAATSBEHANDELING

50%

KORTING Luxaflex® maakt van wonen genieten

Tiendweg 41 4142 EH Leerdam

van één uur voor €

Actie geldig t/m 30 juni 2013.

Tiendweg 41, 4142 EH Leerdam Tel.: 0345 - 63 22 66 www.decohomevandenberg.nl

www.deparfumerie-leerdam.nl

39,00

TEL. 0345-643366

#&"65:4"-0/t1&3."/&/5.",&61t/"(&-45:-*/(t1&%*$63&


Vakvrouwen in in beeld

Vakvrouw Nadine van der Klip

Badkamer & Woonstyling op maat

â&#x20AC;&#x2DC;De klant heeft geen omkijken naar de uitvoeringâ&#x20AC;&#x2122; Nadine van der Klip heeft niet alleen verstand van een mooi interieur, maar ook van de techniek die daarvoor nodig is. Dat merk je als ze vertelt over de producten in de showroom of meedenkt over de inrichting van een bad- of woonkamer. â&#x20AC;&#x153;Als ik met mensen om tafel zit en hun wensen inventariseer, weet ik meteen welke producten ik het beste kan adviseren, omdat ik weet hoe ze toegepast worden. Soms hebben mensen iets voor ogen wat niet uitvoerbaar is; dat kan ik dan ook meteen aangeven.â&#x20AC;? Het is duidelijk merkbaar dat Nadine ooit begonnen is als â&#x20AC;&#x2DC;klushulpâ&#x20AC;&#x2122; van haar man Ron, die badkamers installeert. Nog steeds gaat ze vaak mee als Ron ergens aan het werk is. Dat is voor alle partijen prettig. Ook klanten waarderen het vaak als er een vrouw meekomt tijdens de verbouwing van hun badkamer. â&#x20AC;&#x153;Ik kan natuurlijk niet altijd overal bij zijn, maar ik kom in elk geval altijd controleren of alles uitgevoerd wordt zoals ik dat heb afgesproken met de mensen. Zelf hoeven ze daar niet naar om te kijken.â&#x20AC;?

In de showroom zijn veel producten te vinden waarvan Van der Klip dealer is en die niet via de eerste de beste webwinkel verkrijgbaar zijn. Groot pluspunt is bovendien dat Ron alles op maat kan maken, van douchecabine tot kast. Natuurlijk mag iedereen op eigen houtje rondkijken in de showroom, maar een rondleiding door Nadine is wel aan te bevelen. Zij laat de handige snufjes zien, zoals een in de muur ingebouwde wc-borstel en een weggewerkt reservoir voor rollen closetpapier. Nadine demonstreert ook de warmtepanelen voor in de douche, letterlijk en figuurlijk een hot item in de moderne badkamer. â&#x20AC;&#x153;Het infrarood licht verwarmt je spieren en gewrichten van binnenuit, waardoor ze lekker soepel worden. Desgewenst kun je dit combineren met uv-licht voor een bruin kleurtje. En dat allemaal tijdens het douchen.â&#x20AC;? De showroom aan de Gildenstraat 11 in Leerdam is open van donderdag tot en met zaterdag van 10:00-16:30. Telefoon: 0345-632703. Website: www.vanderklip.nl

(((' #"  $%#%) )#  )   " $% !%' &&#

Boek en Papier

* Conservering * Restauratie * Luxe bindwerk ook in kleine oplages * Kartonnage www.liberarius.nl

A telierL Liberarius A

Boekrestauratie en Handboekbinderij

Van der Klip neemt dus alle zorgen uit handen. Dat is prettig als je badkamer verbouwd wordt. Maar stel nu dat tegelijk ook de woonkamer en de hal aangepakt worden? Ook in die situatie brengt Nadine uitkomst. Sinds vorig jaar is Van der Klip niet meer alleen gespecialiseerd in badkamers, maar ook in woonstyling. De achtergrond van Nadine als woonstylist komt daarbij goed van pas. Zij adviseert op het gebied van meubels, decoratie, kleur, stijl en materialen. Zijn de keuzes uiteindelijk gemaakt, dan zorgt ze dat de klant ĂŠĂŠn aanspreekpunt heeft. â&#x20AC;&#x153;Hij of zij kan de sleutel aan ons geven en hoeft zich over de afstemming van werkzaamheden geen zorgen te maken.â&#x20AC;?

Atelier Liberarius, Zworrelstraat 58, 4171 AK Herwijnen ~tel.0418-581668/06-10583805

YOGA

wijs

Begin de zomer met Yoga! Nu in Herwijnen en Lexmond Voor gratis proefles bel of mail. Zie website voor locaties en tijden. Muriel van Cappelleveen 06 - 42 39 26 02 info@yoga-wijs.nl www.yoga-wijs.nl

Begrafenis en crematieverzorging

Trudus van der Plaat

Nieu Lee w in rdam

Dag en nacht persoonlijk bereikbaar.

Het afscheid zoals u wenst. Ervaren, vertrouwd en stijlvol. Ook als u elders verzekerd bent.

Hoogstraat 43 0345-633441

T 0345-681151 M 06-22418277 W tvanderplaatuitvaart.nl

Een slank lichaam is nu voor iedereen weggelegd â&#x20AC;&#x201C; zowel voor mannen als voor vrouwen. Een basisbehandeling in de SlimLine POD kost â&#x201A;Ź 37,50. Op vertoon van deze coupon kunt u een ontdekkingsbehandeling in de SlimLine POD boeken voor slechts

â&#x201A;Ź 20,00 Afslanken: Power Slim | Power Fit | Slimline POD nieuw in Nederland

Meent 50 | 4141 AD Leerdam T 0345 72 49 05 E info@lapeausatin.nl W www.lapeausatin.nl


Bedrijf in beeld Vakwinkel Leerdam Techniekweg 3 4143 HW Leerdam Tel.: (0345) 614365 Fax: (0345) 631690 E: winkel@vanderleedenhout.nl I: www.vanderleedenhout.nl

:LMKHEEHQHHQEUHHGDVVRԫLPHQW n Horren n Installatiemateriaal n Zonwering n Deuren n Gereedschap n Sleutelservice

Van der Leeden: voor de echte klusser

CLUB RODENBURG - HOMBURG 26 - BEESD - WWW.DERODENBURG.NL

9'5iooltechniek Ontstoppen ʹ Onderhoud ʹ Inspectie&Detectie ʹ Aanleg ʹ Renovatie ʹ IBA-systemen

8Z5LRROSUREOHHPLVRQ]HXLWGDJLQJ

Oranje Nassaulaan 48, 4141CS LEERDAM Tel. 06 39488163, info@vdriooltechniek.nl, www.vdriooltechniek.nl

Theo van der Leeden en Leen van de Berg in de Vakwinkel. Foto: Marijke Verhoef

Simioli Assurantiën Voor al uw verzekeringen Persoonlijk en Vertrouwd .BSFTB4JNJPMJt5 

www.simioliassurantien.nl

Verras mama met een cadeaukaart! Verras mama met een cadeaukaart van ICI Paris XL, Nationale Bloemenbon of wehkamp.nl. Bestel online of ga naar de winkel. www.primera.nl Primera Leerdam Westwal 10 4141 AP LEERDAM - Tel. 0345 63 28 33

LEERDAM - Van der Leeden heeft met zijn Vakwinkel en handel in hout en plaatmateriaal alles wat de echte klusser wenst. En nog veel meer. Ook voor de niet zo fanatieke klussers. Of voor wie gewoon een deur zoekt, of binnenen buitenzonwering, of iets anders wat je normaal in de bouwmarkt haalt. Van der Leeden heeft in Leerdam en omgeving grote bekendheid verworven met de verkoop van hout en plaatmateriaal. In het pand aan de Techniekweg 21a heeft het bedrijf een ruime collectie hout en plaatmateriaal op voorraad. De vakmannen kunnen alles op maat leveren, op de millimeter nauwkeurig. Sinds een jaar heeft Van der Leeden echter nóg een adres: Techniekweg 3. In het pand van de voormalige Hubo heeft Van der Leeden een winkel geopend die met recht de naam ‘Vakwinkel Van der Leeden’ draagt. “De reacties van klanten zijn heel erg leuk. Ze loven onze kwaliteit en vakkennis. We merken dat steeds meer mensen de voordelen van De Vakwinkel ontdekken en we zien nieuwe klanten eigenlijk altijd weer terug”, vertelt Theo van der Leeden trots. Het assortiment van de Vakwinkel is afgestemd op de wensen van semiprofessionele klusser. Bijna alle artikelen die een klusser wenst heeft de Vakwinkel op voorraad. De producten zijn specialistisch en gaan over de toonbank voor met de grote bouwmarkten concurrerende prijzen.

De Vakwinkel heeft een uitgebreid assortiment gereedschap van merken als Metabo, Ferm en KWB. Goede merken, die qua prijs en kwaliteit variëren van doe-het-zelf tot professioneel. Verder heeft Van der Leeden een enorm assortiment HG-schoonmaakproducten, lijmen, kitten, verfbenodigdheden, tuingereedschappen en een zeer ruime sortering PVC. Eén wand in de winkel is gereserveerd voor de ijzerwaren. De klant kan hier nog ijzerwaren per stuk kopen. Tevens biedt Van der Leeden sleutelservice. De winkel is ook uitgerust met een kleine showroom. Hier presenteert Van der Leeden binnen- en buiten zonwering van onder andere Velux, horren, schuifkasten en deuren met bijbehorend deurbeslag. Alles precies op maat leverbaar. De uitstekende eigen buitendienst kan de montage aan huis verzorgen. Grootste troef in handen van de Vakwinkel is de samenwerking met houthandel Van der Leeden en de specialistische vakkennis van de mannen in de winkel. Zowel Theo van der Leeden als Leen van de Berg hebben ruime ervaring in de bouwwereld. Ze hebben gewerkt met de producten die ze verkopen en weten daardoor van de hoed en de rand. Daardoor hebben ze voor iedere klant een goed advies.

Meer informatie: Van der Leeden hout- en plaatmateriaal: 0345-612897 of www.vanderleedenhout.nl Van der Leeden de Vakwinkel: 0345-614365 of www.vanderleedenhout.nl


Woensdag 8 mei 2013

column

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Kringloop & Kunst

Denk aan: een wand bekleed met patchwork

Kringloop maakt kunst van ‘afval’ WO 15 MEI T/M ZA 18 MEI De route voor 10 jaar en ouder start bij het Kippenbruggetje te Leerdam om 19.00 uur en om 20.00 uur Meer info op www.hetwildewest.nl

Van Groningen tot Leerdam naar het Wilde West Wanneer ik op een grijze maandagmiddag door wijk west loop hoor ik tot mijn verbazing twee vrouwen in het Gronings met elkaar kletsen. Ik sta stil en bedenk me dat ik dus echt niet de enige Groningse ben die in wat men noemt - de achterstandswijk van Leerdam terecht is gekomen. Ik groet beide dames in het Gronings en we raken aan de praat. Hoe kan dit? Vraag ik mij af, en hoor dat er vele Groningers naar Leerdam zijn verhuisd om te gaan werken in de glasfabriek in vroeger tijden. “Vind je het moeilijk om hier je draai te vinden?” vragen ze. Daar moet ik even over nadenken. We wonen hier veel dichter op elkaar, vinden ze. Zo weinig ruimte. En toch is er ruimte. In overvloed. Maar wat voor een ruimte…….Er is ruimte voor saamhorigheid, voor relletjes, voor onbewoonbaar verklaarde woningen. Ruimte voor culturen. Ruimte voor de wijk. De mensen die er wonen. Mensen maken de wijk. Ruimte voor theater. "En waar gaat het theater over dan? En mogen wij er ook naar toe?", vragen ze aan mij, in het Gronings weliswaar, maar dat maakt niet uit. Het is voor jullie, en voor de mensen uit het verre oost, en voor de mensen uit het warme zuid en uit het hoge noord(en). We zien een collage van beelden, plekken en verhalen uit west. Geen verhalen van vroeger, maar van nu. Het publiek loopt door de ruimte, vult die ruimte, ziet die ruimte net wat anders. We eindigen in het Wij-land. In het westen. Waar er genoeg ruimte is.

Kringloopwinkel Leerdam nodigt kunstenaars en creatievelingen uit om afgedankte spullen te restylen. ĩĢĢįġĞĪš Kringloopwinkel Leerdam wil de creativiteit rond hergebruik van afgedankte spullen zichtbaar maken. Dat doet ze via het project Kringloop & Kunst. Het idee van bestuurslid Santing: “Alle kunstenaars en andere creatievelingen uit ons werkgebied, dus uit Leerdam en naaste omgeving, zijn welkom. Zij mogen allerlei materialen tegen kostprijs in de Kringloopwinkel kopen, of misschien vinden ze iets op hun eigen zolder, dat smeekt om een tweede leven. Die spullen worden dan verwerkt in een kunstwerk, of men kiest voor pimpen en restylen.” Er blijken al verschillende ideeën te leven: “Iemand opperde een wand met patchwork te bekleden. We hebben inmiddels vijf aanmeldingen ontvangen, waaronder van Bernard Heesen en Mérie van Zandwijk.”

Heesen is geen vreemde voor de Kringloopwinkel, want hij komt regelmatig afgedankt glas ophalen dat hij omsmelt voor hergebruik. Er is genoeg inspiratie in de winkel te vinden: van textiel, rieten manden, fotolijstjes, beeldjes, klokken, serviesgoed, exotische waaiers, schoenen, riemen, tassen, lampen, vazen, speelgoed tot elektrische apparaten en complete eethoeken. Het resultaat van dit uitdagende project wordt met de Nationale Kringloopdag op zaterdag 5 oktober tentoongesteld. Bedrijfsleider Cees van Epenhuijsen: “De kunstenaars zijn niet verplicht hun werk te verkopen, maar misschien kunnen we er wel een veiling aan koppelen.” Aanleiding voor het project is de bekroning tot meest aansprekende millenniumproject van 2013. Elk jaar kiest gemeente Leerdam een project

dat binnen de millenniumdoelen valt, waarvoor de burgemeester optreedt als ambassadeur. Het winnende project wordt een jaar lang gefaciliteerd door de gemeente. Voor het jaar 2013 is dat dus de Kringloopwinkel. Vanwege deze erkenning wil Kringloop Leerdam de creativiteit rond hergebruik van afgedankte spullen zichtbaar maken. Santing licht toe: “Kringloop Leerdam is opgericht voor, door en met Leerdammers. Vanuit dit ideaal willen wij onze plek in de Leerdamse samenleving blijven vervullen en mensen bij deze actie betrekken.” Het motto van de in 2006 opgerichte stichting is: ‘Samen haal je meer uit hergebruik’. De stichting rust op drie ‘poten’: kringloop, re-integratie en educatie & voorlichting. Naast de drie betaalde krachten werken er zo’n veer-

tig vrijwilligers: “Zonder onze vrijwilligers zouden we niet bestaan. Zij zetten zich in voor duurzaamheid”, zegt Santing waarderend. Van Epenhuijsen beaamt: “Het is een bijzonder bedrijf met bijzondere mensen. We zijn niet gericht op winstbejag, maar op continuïteit. En blijft er geld over, dan steunen we een lokaal goed doel, zoals de voedselbank.” Per jaar begeleidt Van Epenhuijsen gemiddeld zeven personen in een re-integratietraject van een half jaar en er worden ook stageplekken aangeboden waarvan het Heerenlanden College en de ROC’s uit de omgeving gebruik maken. Aanmelden voor deelname aan het Kringloop&Kunst-project kan tot 1 juni bij Cees van Epenhuijsen (0345611107 of cvanepenhuijsen@kringloopleerdam.nl).

Mooie plannen voor dorpshuis De Poort ĥĢįĴĦħīĢī š Dorpshuis De Poort in Herwijnen krijgt vanaf 1 juli nieuwe eigenaars. De broers Gerard en Tonny van der Meijden (werkzaam bij ATG) gaan samenwerken met huidig beheerder Hennie de Bruin. “De inwoners van Herwijnen mogen in hun handjes knijpen met deze samenwerking”, zegt Hennie. “Maar om de een of andere reden is niet iedereen er even blij mee. Bepaalde zaken zijn namelijk niet helemaal duidelijk.” Hennie is sinds 1999 beheerder van het dorpshuis, en daar zou volgens de geruchten een einde aan komen. “De geruchten dat het dorpshuis nieuwe eigenaars krijgt gingen al een tijdje rond in Herwijnen en zijn een eigen leven gaan leiden”, beweert Hennie. “Op koninginnedag werd ik door veel mensen verontwaardigd aangespro-

ken. Men is bang dat het dorpshuis volledig in handen van ATG valt. Maar dat is niet het geval.” Wat is dan wel het geval? Gerard en Tonny van der Meijden hebben een nieuw bedrijf opgericht, Dorpshuis De Poort vof, dat het dorpshuis gaat exploiteren. Hennie blijft de beheerder. Gerard licht de nieuwe situatie toe. “We hebben gesproken over de toekomst van het dorpshuis. De conclusie was dat het naar een hoger niveau getild moet worden. Daar gaan wij bij helpen.” De broers Van der Meijden hebben grootse plannen voor het dorpshuis. “Als wij gaan investeren, dan heeft het dorpshuis een veel betere uitgangspositie dan nu”, vertelt Tonny. “De inwoners zullen enkel positieve veranderingen gaan waarnemen. We gaan ten eerste proberen om meer activiteiten in het dorpshuis te houden.”

ATG staat bij de inwoners van Herwijnen bekend om zijn disco’s, maar volgens Tonny ligt de diversiteit aan evenementen veel hoger. “We willen meer feesten, verjaardagen, bruiloften, toneelavonden, vergaderingen en misschien wel congressen organiseren”, somt hij op. “Veel meer dus dan alleen disco’s. We zien dat steeds meer bruiloften en partijen buiten Herwijnen worden gevierd. Daar willen we verandering in brengen.” Daarnaast zijn de broers Van der Meijden van plan om het interieur van De Poort flink op te knappen. “Het dorpshuis is inmiddels ruim twintig jaar oud. We willen het interieur weer aantrekkelijk maken. Er komt dus verbetering op alle fronten.” Hennie vertelt dat veel omliggende dorpen met dezelfde situatie te maken hebben gehad. “Voor de meeste dorps-

huizen is het zonder hulp van buitenaf niet vol te houden. Ik ben heel dankbaar dat Gerard en Tonny hun nek uit willen steken voor Herwijnen.” Tonny legt uit wat zijn broer en hem motiveert om juist het dorpshuis van Herwijnen onder hun hoede te nemen. “Wij zijn in Herwijnen geboren en getogen en ik weet dat het verleden heeft bewezen dat het dorpshuis een heel bruisende plek kan zijn”, vertelt hij. “Maar de laatste jaren is dat helaas niet meer het geval, vanwege de beperkte middelen en het gedateerde gebouw. Wij willen daar iets aan doen”, zegt Tonny. “Dat gaat ons de komende twee jaar in elk geval geen geld opleveren. We doen het echt omdat we het dorpshuis een warm hart toedragen en omdat we geloof hebben dat het weer goed kan komen. We gaan er iets moois van maken.”

Het publiek wilde al die tijd west. Snap je hem? Het wilde west. Het wordt gemaakt voor en door mensen uit de wijk en van daarbuiten. Vrijwillig. Omdat we het willen. Omdat we samen werken. Omdat we het saamhorigheidsgevoel nu al hebben onder elkaar. Wat nou achterstandswijk. We zijn aan het bouwen en op weg naar ons mooie west. Ze beloven te komen. Jij ook? Froukje

Kaarten voor het Wilde West kosten 2,50 euro en zijn te koop op het Europaplein bij de Beja, op het Reilinghplein bij de VVV, of via internet. Voor meer praktische informatie kijk op www.hetwildewest.nl

V.l.n.r.: Henk van Zanten (secretaris), Hennie de Bruin, Joop Hendrikse (voorzitter), Gerard en Tonny van der Meijden.

FOTO: FRANS BLOKHUIS


liteit verhouding Top appartement met een goede prijs/kwa

0183-635011 - www.vanderbrugge.nl LEERDAM, VRIJHEIDSSTRAAT 2

OPEN HUIS ZATERDAG A.S. 11 MEI VAN 11.00 TOT 14.00 UUR BEZICHTIGING ZONDER AFSPRAAK DUS LOOP GERUST EVEN BINNEN! DE KOFFIE STAAT KLAARâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;Ś Top appartement met een goede prijs/kwaliteit verhouding A&779;9-..-4123))6*7,<?- 3)5-907-3)88)9;-5-6; A"<:;1/-+-6;9<541//16/6)*12)44->163-4=779@1-616/-6-6:;);176 A7<>2))9 A'776788-9=4)3;-+) 5C A607<,

5D A)4376;-99):+) 5C A'7763)5-95-;78-63-<3-6

5C A=7951/-*-<3-63-<3-6)88)9);<<9 A :4))83)5-9: A-9/16/16,-8)3--93-4,-9+) 

5C A1/-68)93--984));:16,-8)93--93-4,-9 A166-6*-9/16/+) 5C $!!"$$#%#$"!"#&""!%'# EN KOM EENS VRIJBLIJVEND EEN KIJKJE NEMEN! DIRECT TE BETREKKEN. Nu sterk in prijs verlaagd van E  

336))9E 33 AANNEMERSBEDRIJF WONINGBOUW - UTILITEITSBOUW - PROJECTONTWIKKELING Aannemersbedrijf J. van Daalen B.V. is een middelgroot bouwbedrijf. Met Âą 50 werknemers zijn wij actief op alle fronten van de gehele bouwsector. Voor onze afdeling administratie zijn wij op zoek naar een:

Comfortabel huren in Leerbroek Woonboerderij met 30 seniorenappartementen

ADMINISTRATEUR m/v Voor 24 uur per week De werkzaamheden bestaan onder andere uit: 8 Verzorgen van de debiteuren- en crediteurenadministratie; 8 verzorgen betalingsverkeer; 8 periodieke belastingaangiften; 8 overige administratieve werkzaamheden. Wij zoeken iemand die: 8 Ervaring heeft met bovengenoemde werkzaamheden; 8 een grote mate van zelfstandigheid heeft; 8 affiniteit met automatisering heeft, ervaring met Navision is een pre; 8 goede communicatieve vaardigheden bezit en in teamverband kan werken. Wat wij bieden: 8 Een prettige werksfeer in een fraaie werkomgeving; 8 Goede salariĂŤring en secundaire arbeidsvoorwaarden passend bij de functie volgens de UTA-CAO; Aangesproken en toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan schriftelijk of per email binnen 10 dagen aan: Aannemersbedrijf J. van Daalen B.V. t.a.v. de directie Postbus 99 4200 AB Gorinchem

www.jvandaalen.nl e-mail: info@jvandaalen.nl

ei

4m jdag 2

Vri

S

I U H N OPE

uur 0 0 . 3 ot 1 t 0 0 . 11 rdam e e L in Binnenkort te huur: 3-kamer appartementen Huurprijs v.a. â&#x201A;Ź 565,- tot â&#x201A;Ź 897,- per maand (excl. servicekosten) Ruim en gelijkvloers Mooi gelegen, vrij uitzicht Vanuit steunpunt Huis ter Leede wordt zorg op maat aangeboden Locatie openhuis: vrijdag 24 mei 2013 Hof van Leerbroek 1 - 36 (Zijstraat van de Kerkweg) 4245 LD Leerbroek

GEBR. MIDDAG B.V. Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonrewoerd Tel. 0345-641998

Nieuwbouw / Verbouw / Onderhoud / Renovatie

Meer weten? MVGM Zorgvastgoed Telefoon: 088-43 24 944 E-mail: verhuur.amersfoort@mvgm.nl www.ikwilhuren.nu/leerbroek Eigenaar Habion, Houten


Woensdag 8 mei 2013

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

GEVONDEN Kat - kitten, cypers grijs met rood, erg jong; Weide, Leerdam Kat - poes, cypers grijs-bruin gemarmerd. ca. 1 - 2 jaar; Quirinus de Palmelaan, Leerdam

VERMIST Romeo - 5-jarige kater, Perzische donker grijze langharige kat, witte bef en witte voetjes, klein en tenger; Tiendweg, Kedichem

Dierenasiel

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

29 vrije tijd

Molenaars komen op Unesco-lijst įĦijĦĢįĢīĩĞīġš Het ambacht van molenaar is opgenomen op de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Dat is dinsdagmiddag bekend gemaakt. Op 11 mei vindt de Nationale Molendag plaats en openen diverse molenaars hun molen voor het publiek. Door de krachten te verenigen hebben Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, Vereniging De Hollandsche Molen, Het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde en het Gild Fryske Mounders het ambacht van molenaar voorgedragen voor de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Door de toekenning van deze status, is het molenaarsambacht nu erkend als immaterieel erfgoed.

het bekende molenbroodje. Het publiek kan er tevens terecht voor broodbak- en andere mixen om lekkers mee te bakken. Rondleidingen Korenmolen Waardenburg heeft veel te proeven en eten en bij goede maalwind zal tarwe gemalen worden. In poldermolen Waardenburg kunnen bezoekers een rondleiding krijgen, net zoals in stellingkorenmolen De Vlinder te Deil. Daar is extra aandacht

voor de geschiedenis van deze, als De Haas gebouwde, molen in het teken van het 100 jarig bestaan. De Voorste en Achterste Molen in Hellouw en stellingkorenmolen De Blauwe Reiger in Haaften zijn ook open voor het publiek. In de Vijfheerenlanden en Alblasserwaard doen de molenaars ook mee met het evenement. Denk aan: De Bonkmolen of Molen den Bonk aan het Lakerveld 282 in Lexmond (bij

Meerkerk), de Hoekmolen aan de Kanaaldijk 19 in Hei- en Boeicop, de Vlietmolen aan de Zederikkade 223 in Lexmond en Molen Ter Leede aan de Lingedijk 2 in Leerdam. De meeste molens zijn te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur, een aantal is open tot 17:00 uur. Bij elke molen kan men een folder en een overzichtkaart van de molens van de SIMAV krijgen.

q WWW.SIMAV.NL

Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei verwelkomt een groot aantal molens in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Tielerwaard en Rivierenland belangstellenden.

Whiskey is een gecastreerde kater en 15-05-2008 geboren. Hij woont sinds 1 maart in Dierentehuis Leerdam. Hij heeft altijd bij zijn zusje gewoond, maar vindt het zonder andere katten om zich heen leuker. Hij loopt weg voor kleine kinderen, ligt graag naast je op de bank. Gaat graag naar buiten. Met honden onbekend. Meer info: 0345-650016.

De molenaars geven rondleidingen waarin ze over de geschiedenis, het type molen en de verhalen over de molen of molenaars vertellen. Natuurlijk laat men ook zien hoe deze historische windgedreven werktuigen als korenmolen of poldermolen (gemaal) in bedrijf waren. In beltkorenmolen De Bouwing te Geldermalsen vindt een proeverij plaats van hapjes gemaakt van ingrediënten die op de molen te verkrijgen zijn. Korenmolen De Vrijheid in Beesd houdt een kleurplatenwedstrijd en verkoopt

Kasteelmarkt met boeken en planten īĢĢįĦħīĢī š Iedereen kent de kiwi, maar wie heeft wel eens van de kiwibes gehoord? Zaterdag 18 mei is deze struik te koop op de planten- en boekenmarkt, die van 10:00 tot 15:00 uur wordt gehouden op het plein voor het kasteel Neerijnen (gemeentehuis). De entree is gratis. Behalve eenjarige perkplanten zijn er ook vaste tuinplanten, zoals lavendel en hortensia’s, kruiden en kuipplanten, te koop. Voor wie zelf bloemen, kamerplanten, groenten of vruchten wil zaaien is er een groot assortiment van bijzondere zaden. Denk aan: bruine paprika’s en witte courgettes. Geïnteresseerd in studieboeken of romans? In de boekenkramen worden talloze interessante boeken aangebo-

den. Ook voor kinderen zijn er leuke boeken te koop. Behalve van de boeken en planten kunnen bezoekers ook genieten van koffie of thee met huisgemaakte taart. De planten- en boekenmarkt wordt georganiseerd door de Lionsclub Neerijnen Rivierenland. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Hulphond Nederland en de Stichting Betuwe Wereldwijd. Op de markt is onder meer een demonstratie met een hulphond te zien. Betuwe Wereldwijd is present om handgereedschappen in ontvangst te nemen. Op de werkplaats in Culemborg worden deze gereviseerd voor hergebruik in derde wereld landen.

q HTTP://PLANTENENBOEKENMARKTNEERIJNEN. WORDPRESS.COM/

Kaarten voor Het Wilde West in de verkoop ĩĢĢįġĞĪ š De kaartverkoop voor de theaterroute Het Wilde West is in volle gang. Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 mei vindt het evenement plaats in Leerdam-West. De theaterproductie wordt gemaakt met, van, door en over de bewoners van Leerdam. De theaterroute gaat dwars door de wijk. Het project wordt mogelijk gemaakt door Mensen Maken de Wijk. De voorstellingen starten bij het Kippenbruggetje in Leerdam. Er zijn twee routes: route 1 duurt van 20:00 tot 20:40 uur, route 2 van 20:00 tot 21:40 uur. Een ‘entreekaart’ kost 2,50 euro. Kaarten zijn te koop op het Europaplein bij Eetcafé de Beja en op het Reilinghplein bij de VVV en voor aanvang van de voorstelling bij de kassa op het Kippenbruggetje. Kaarten re-

™I^_YZchYZCVi^dcVaZBdaZcYV\oViZgYV\&&bZ^o^_ckZZabdaZch\ZdeZcYkddg]ZiejWa^Z`#

Vrijmarkt heeft kramen in de verhuur ĩĢĢįġĞĪ š Verenigingen en non-profit instellingen kunnen zich nog tot uiterlijk 15 mei inschrijven voor een kraam op de Vrijmarkt in Leerdam. Verenigingen betalen dan 15,00 euro voor een kraam op de markt die op zaterdag 8 juni plaatsvindt. Grondplaatsen zijn voor verenigingen en non-profit instellingen gratis, maar zij moeten zich daarvoor wel inschrijven. Particulieren hoeven zich niet in te schrijven en voor hen zijn de grondplaatsen gratis. Leerdamse ondernemers, winkeliers en non-profit instellingen buiten Leerdam betalen 35,00 euro. Voor het huren van een grondplaats

betalen zij 25,00 euro. Handelaren van buiten Leerdam betalen 50,00 euro voor een kraam. Na 15 mei is de voorinschrijving gesloten en zullen de kosten met 10,00 euro verhoogd worden als men dan nog wil inschrijven voor de vrijmarkt. Het inschrijfformulier is af te halen bij Gonnie van Haaften (0644654171). Dit jaar wordt de Leerdamse vrijmarkt voor de 21e keer gehouden in de binnenstad van Leerdam. Dit jaar zal er ook weer een millenniummarkt worden gehouden op het Reilinghplein. De gemeente Leerdam heeft een open dag. Op het plein treden MeSted en de taekwondovereniging in de middag

Bewoners kunnen zonder aanmelding gratis een plek innemen op de vrijmarkt om spulletjes te verkopen. Alleen voor kraamhuur moet men zich inschrijven. Ook de verenigingen, de non-profit instellingen, de Leerdamse ondernemers/winkeliers en de handelaren van buiten Leerdam dienen zich voor de vrijmarkt in te schrijven.

q WWW.LEERDAMSE-VRIJMARKT.NL

Iittala haalt Aalto naar Nederland ĩĢĢįġĞĪ š Om te zien hoe een Aaltovaas wordt geblazen, hoef je niet langer naar Finland af te reizen. Iittala haalt hun kunstwerk Aalto naar het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Tijdens Aalto Live! van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei maken Finse

meesterglasblazers uit de Iittalafabriek in samenwerking met glasblazers uit Leerdam dit meest iconische glazen object ter wereld. Dit doen zij van 10:00 tot 17:00 uur in de glasblazerij aan de Zuidwal te Leerdam. Publiek is welkom. Wie dit artikel meeneemt, heeft gratis toegang tot de glasblazerij

serveren kan via hetwildewest@gmail. com, ovv ‘reservering’. Geef hierbij aan voor welke dag en welk tijdstip de reservering is. Voor iedere voorstelling (acht in totaal) zijn er slechts vijftig kaarten beschikbaar. Bezoekers wordt aangeraden om de auto bij het station te parkeren, of de fiets bij de bushalte tegenover het Kippenbruggetje. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen dit vooraf via mail aan de organisatie doorgeven. Bezoekers kunnen het beste goede wandelof loopschoenen aantrekken, want de route gaat door heel Leerdam-West. Als het regent, heeft men een poncho of regenjas nodig, paraplu’s zijn niet toegestaan. Na afloop van Het Wilde West is er een collecte en kan men een drankje drinken in M3.

q WWW.HETWILDEWEST.NL

op. In de binnenstad treedt de Turkse Volksdansgroep en presentatiegroep Doen Doen op. Ook is er op het Reilinghplein een kinderhoek met een springkussen en kinderspelen.

™6Vaid"kVVh^cegdYjXi^Z#

FOTO: ITTALA

aan de Zuidwal in Leerdam tijdens Aalto Live! De glasblaastraditie van het Finse designmerk Iittala begon al in 1881. De beroemde Aalto-vazen worden nog steeds stuk voor stuk met de mond geblazen, zonder dat er een machine aan te pas komt. Ze legden de basis voor tijdloos design. Vergeleken met de decoratieve objecten in die tijd liet de eenvoudige, organische vorm een revolutionaire wind waaien. De vaas is uitgegroeid tot een icoon van Fins design en één van ’s werelds beroemdste glazen objecten. Er zijn zeven vaklieden, twaalf werkstadia, 1100°C en dertig uren nodig om één enkele vaas te maken. De vaklieden zijn met trots vervuld en doen er alles aan om de onconventionele vorm tot leven te brengen. Glasblazen is een fascinerend schouwspel: het rollen en zwaaien van de blaaspijp en het hoog aangeven van een nieuwe klomp glas van de ene pijp naar de andere. De rituelen van een oud, maar actuele ambacht. De roodgloeiende ovens zijn een perfect decor voor een boeiendschouwspel.

q WWW.NATIONAALGLASMUSEUM.NL


onroerend goed

Woensdag 8 mei 2013

30

E E

Woonpagina KleurrijkWonen

K

Industrieweg 16 4143 HP Leerdam T: (0345) 59 61 00 E: info@kleurrijkwonen.nl

W

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00 – 12.00 17.00 uur

19

Huren of Kopen met korting?

Direct te huur!

De keuze is aan u!

Wij bieden mogelijkheden in de vrije sector.

VrijeKeuzeWonen

Vrij aanbod

Reageren

Geen inschrijftijd of inschrijving noodzakelijk

Inkomenseisen

Meer informatie?

KleurrijkWonen verhuurt ook vrije sector huurwoningen en andere objecten zoals parkeerplaatsen. Voor deze huurwoningen met een prijs boven € 681,02 is geen huurtoeslag mogelijk. Wij houden een huishoudinkomen van € 39.000,- of meer aan. Eventueel is een combinatie van een lager inkomen met eigen vermogen ook mogelijk.

U kunt voor een groot gedeelte van ons woningbezit kiezen of u een woning huurt, of koopt met korting via Koopgarant. VrijeKeuzeWonen noemen we dat, herkenbaar aan het logo Vrije KeuzeWonen. Bij woningen die dit logo niet hebben, heeft u geen keuzemogelijkheid. U kunt reageren op een woning van KleurrijkWonen als u ingeschreven staat als woningzoekende. Maak uw voorkeur kenbaar via de woonkeuzebonnen. U kunt maximaal op drie woningen per keer reageren. Let ook op dat u aan de (inkomens) voorwaarden voldoet die bij elke woning voor huur en koop staan vermeld. Voor het kopen met Koopgarant geldt een huishoudinkomen van maximaal € 65.000,-. Voor de keuze huur gelden inkomenseisen van maximaal € 34.229,- of € 39.000,-, afhankelijk van de huurprijs.

Huren of Kopen

Lingewaal

LEERDAM-WEST

WOONGAARD.COM

Het aanbod in de vrije sector vindt u ook op onze website. Voor dit aanbod geldt veelal geen inschrijftijd. Ook hoeft u niet ingeschreven te staan als woningzoekende om te kunnen reageren op dit aanbod. U kunt telefonisch of per mail uw interesse kenbaar maken. Samen met u kijken wij graag naar de mogelijkheden. Over ons woningaanbod, spelregels en VrijeKeuzeWonen valt nog veel meer te melden. Op onze website www.kleurrijkwonen.nl vindt u veel extra informatie over deze onderwerpen. De informatie staat onder de button ‘Ik zoek woonruimte’.

VOORRANG VOOR DOORSTROOMPROJECT TE KOOP MET KOOPGARANT: ASPEREN VROEDSCHAP 1

Alle kantoren van KleurrijkWonen gesloten.

Eengezinswoning met 5 kamers € 117.650,00 (met 35% korting)

2013191

Senioren

Huur

ESDOORNSTRAAT 7

In verband met Hemelvaart zijn alle kantoren van KleurrijkWonen op donderdag 9 mei 2013 en vrijdag 10 mei 2013 gesloten.

Hoekwoning met 1 slaapkamer op de begane grond en inpandige berging van 3 m2. Tuin op het noord-westen en dichtbij een winkelcentrum. Indeling Woonkamer Keuken Slaapkamer CV Tuin Energielabel Huurtoeslag

: 18 m2 : 5 m2 : 10 m2 : aanwezig : noorden-westen :C : mogelijk

Woning vrij Bouwjaar Kale huur per mnd Servicekosten Tot. huur per mnd

: 13-05-2013 : 1972 : € 462,27 : € 20,95 : € 483,22

Lingewaal verhuurt via Woongaard.com! Vanaf april 2012 vindt de woningtoewijzing van onze woningen in de gemeente Lingewaal plaats via Woongaard.com. Dit betekent dat u zelf moet reageren op beschikbare woningen. Voorheen was u gewend dat u persoonlijk een woningaanbod kreeg, dit is per 1 april 2012 niet meer het geval. Nogmaals een oproep aan alle woningzoekenden voor Lingewaal om te reageren op ons actuele woningaanbod op www.woongaard.com.

Wie kunnen reageren? Toewijzingsvolgorde - Voorrang voor senioren. Daarna overige woningzoekenden. - Voorrang voor doorstroomproject - Woningzoekende op registratiedatum - Inkomenseis bij huur: max. € 34.229,=

Voor vragen, komt u gerust langs op ons kantoor in Leerdam of bel (0345) 596100, keuze 3.

IB-60 Verklaring KleurrijkWonen is wettelijk verplicht om inkomenseisen toe te passen bij de toewijzing van sociale huurwoningen. Indien u reageert op een sociale huurwoning en u krijgt de woning aangeboden, dan dient u uw inkomensgegevens te overleggen. KleurrijkWonen wil graag een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een recent jaar (2011/2012). Deze verklaring wordt een IB-60 verklaring genoemd. De IB-60 verklaring kunt u gratis opvragen via de BelastingTelefoon 0800-0543. Deze verklaring wordt binnen vijf werkdagen naar u toegestuurd.

Uiterste inleverdatum woonkeuzebonnen:

maandag 13 mei 2013

De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Ondanks deze zorg is het mogelijk dat de informatie onvolledig is of fouten bevat. Daarom kunt u aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Toegewezen woningen t/m week Adres

Aantal reacties

Inschrijfdatum

Stadsurgent Owensstraat 50

18

01-04-2001

Lingeplein 4 Brunellaan 85

11 13

20-11-2012 22-06-2010

Heeft ze

Aantal reacties

Inschrijfdatum

Senioren Esdoornstraat 30 Noorderbergpad 11 23-06-2010

6 8

22-04-2013

Ja gezegd?

Voor een uitgebreide collectie huwelijkskaarten of eigen ontwerp ben je bij ons op het juiste adres. Voor foto-albums, cadeaupapier, servetten, gastenboeken en bedankjes voor jullie gasten of attenties voor ouders of getuigen kunnen jullie terecht bij De Groot Drukkerij in Goudriaan.

Kantoorboekhandel Groot-Ammers Voorstraat 5, Groot-Ammers, 0184 - 662495

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311 www.degrootfamiliedruk.nl

18

Chr. Boekhandel Nieuw-Lekkerland Kleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland


Vacatures

Woensdag 8 mei 2013

31

Werken bij WEA? Weloverwogen en uitdagend!

Avri is een klantgerichte overheidsorganisatie die op duurzame wijze voor tien gemeenten in Rivierenland het afval inzamelt en in nauwe samenwerking met de regiogemeenten en haar inwoners de leefomgeving schoonhoudt. Daarnaast voert Avri diverse handhavingstaken uit. Voor versterking van het Team Handhaving zijn wij op zoek naar een:

SENIOR MEDEWERKER HANDHAVING (M/V) Voor 36 uur per week

Kijk voor informatie over de vacature op www.avri.nl Avri Geldermalsen

Maatschap WEA Deltaland heeft 4 vestigingen en werkt met 60 mensen. Voor ons kantoor in Groot-Ammers zijn wij op zoek naar een:

Accountant/ Relatiebeheerder Agrarisch en MKB m/v (fulltime dienstverband) Uitdaging: Wil je graag werken bij een eigentijds en informeel accountantskantoor? Is het je passie, om vanuit ďŹ nancieel perspectief, proactief mee te denken met ondernemers? Dan is deze baan echt iets voor jou!

vangelderen@avri.nl T. (0345) 58 53 53

GeĂŻnteresseerd? Zie jij een uitdaging in deze baan, kijk dan op de website voor meer informatie en solliciteer schriftelijk binnen 14 dagen.

Maatschap WEA Deltaland t.a.v. de heer Herbert Boer Wilgenweg 8-d 2964 AM Groot-Ammers Tel.: 0184-60 28 97 E-mail: herbert.boer@weadeltaland.nl Kijk voor meer info op www.wea.nl

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

SUZUKI & AIXAM DEALER 8JMIFMNJOBTUSBBUt#$#FFTE UFM tXXXTDIBBQCFFTEOM

Top Locatie: Leerdam A1

Wij zoeken: Voor onze opdrachtgevers in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Drechtsteden zoeken wij vakkundige en gemotiveerde:

Č&#x2019; Hovenier Č&#x2019; Voorman groenonderhoud Č&#x2019; Timmerman

Te huur

Âą 100 m2

met onmiddellijke ingang Kerstraat 1. Voorzien van airco, verwarming, systeemplafond verlichting en alarm, keuken koelkast etc etc.

Č&#x2019; Leerling monteur brandveilige systemen Č&#x2019; Chauffeur Č&#x2019; Grondwerker Č&#x2019; Landbouwmechanisatiemonteur

Zeer scherpe huurprijs en korte huurtermijn.

Op onze website worden deze functies nader toegelicht. Ook leerlingen en ZZP-ers kunnen reageren.

Meer informatie: Thijs Looten Telefoon 06-53195266 Mail: thijslooten.tl@gmail

Voor nadere informatie of sollicitatie: AB Midden Nederland, Stationspark 725, 3364 DA Sliedrecht tel. 0184-417777, E-mail: infosliedrecht@abmiddennederland.nl

www.abmiddennederland.nl


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Hemelvaartsdag donderdag 9 en zondag 12 mei ACQUOY: Herv. Gem. 09.30 uur ds. H. Dijk (Hemelvaartsdag). 09.30 uur onbekend. ASPEREN: Geref. Kerk 09.30 uur mw. J.M. de Bruin (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. R.E. v/d Wal, 18.30 uur kand. J.W. Bassie. Herv. Gem. 09.30 uur prof. dr. W. Balke (Hemelvaartsdag). 09.30 uur kand. E. van Wijk, 18.30 uur ds. W. Dekker.

vaartsdag). 10.00 uur ds. G. van Keulen, 15.30 uur dienst, 18.30 uur ds. J.W. Ploeg. R.K. Mariakerk 10.00 uur Woord- en Comm.viering (Hemelvaartsdag). 19.00 uur Eucharistieviering (zaterdag 11 mei). Verpleeghuis Lingesteijn 10.30 uur ds. A.K. Wallet (Hemelvaartsdag). 10.30 uur ds. A. Schroten. NIEUWLAND: Herv. Gem. 09.30 uur ds. H.I. Methorst (Hemelvaartsdag). 09.30 uur kand. J. Hogenhout, 18.30 uur ds. J.A.H. Jongkind.

BEESD: `t Veld Beesd/Acquoy 10.00 uur drs. J.A. Bor.

OOSTERWIJK: Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. J. de Jong (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. H.I. Methorst, H.A., 18.30 uur ds. H.I. ENSPIJK: Herv. Gem. 10.00 uur ds. Methorst, Dankz. H.A. Hersteld N. Kok (Hemelvaartsdag). 19.00 Hervormde Gemeente (in Luterse uur ds. N. Kok. kerk) 09.30 uur onbekend (HemelGELDERMALSEN: Vrije Evang. Gem. vaartsdag). 14.00 uur ds. J.W. van Estrik, 18.45 uur kand. H. de Greef. de Ark (MBO Helicon) 10.00 uur dhr. Speelman (Hemelvaartsdag). OPIJNEN: Herv. Gem. 10.00 uur 10.00 uur C.H. Zondag. ds. F.W. van IJsseldijk, Gez. dienst te Tuil (Hemelvaartsdag). 09.30 HAAFTEN: Evang. Gem. Haaften uur ds. F.W. van IJsseldijk, Exaudi e.o. (Dorpshuis, Dorpshuisstraat 2) 10.00 uur Noes Tahamata. Herv. (Wezenzondag). Gem. PKN 09.30 uur ds. A.C. de Kruijf (Hemelvaartsdag). 09.30 uur RHENOY: Prot. Gem. 10.00 uur ds. ds. A.D. Goijert, 18.30 uur ds. A.C. L.J. Lamens. RUMPT: Herv. Gem. 10.00 uur ds. B. de Kruijf. Oosterom (Hemelvaartsdag). 10.00 HEI- EN BOEICOP: Herv. Gem. 09.30 uur ds. B. Oosterom. uur ds. H. van Ginkel (HemelvaartsSCHOONREWOERD: Geref. Kerk dag). 09.30 uur ds. D. Verkuil, 09.30 uur ds. E. Wassenaar (He18.30 uur dienst. melvaartsdag). 10.00 uur ds. HM Ploeger, Viering H.A., 18.30 uur ds. HELLOUW: Herv. Gem. 09.30 uur kand. van Meijeren (Hemelvaarts- J. van den Berg, Viering H.A.. Herst. Herv. Kerk 09.30 uur kand. W.H. dag). 09.30 uur ds. W. Stijf, 18.30 Hoorn (Hemelvaartsdag). 09.30 uur kand. J.W. Hooydonk. HERWIJNEN: Geref. Kerk 09.30 uur uur ds. L. Groenenberg, 18.30 uur ds. W.M. van der Linden. Herv. ds. W.L. de Koeijer (HemelvaartsGem. 09.30 uur ds. R.R. Eisinga dag). 09.30 en 18.30 uur ds. G.J. (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. Mink. Herv. Gem. 09.30 uur ds. K. Groenendijk, 18.30 uur ds. J. de J. Broekman (Hemelvaartsdag). Jong. 09.30 uur ds. M. van Campen, 18.30 uur ds. J. Broekman. SPIJK: Herst. Herv. Gem. 09.00 uur ds. J.L. Schreuders (HemelvaartsHEUKELUM: Herv. Gem. 09.30 uur ds. M.C. Dekker (Hemelvaartsdag). dag). 09.30 uur ds. L. Groenenberg, 14.30 uur ds. P.C. Hoek. 10.00 uur ds. G.T. Molenaar, H. Doop, 18.30 uur drs. P.M. van Dam. TRICHT: St. Herv.-Geref. Evangelisatie Tricht 11.15 uur ds. M. Baan KEDICHEM: Herv. Gem. 10.00 uur (Hemelvaartsdag). 14.30 uur ds. A. ds. S. Jumelet. Simons. TUIL: Ned. Herv. Gem. 10.00 uur ds. LEERBROEK: Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. R.W. Mulder (Hemel- F.W. van IJsseldijk, Gez. dienst te Tuil, (Hemelvaartsdag). 11.00 uur vaartsdag). 09.30 en 18.30 uur ds. ds. F.W. van IJsseldijk. R.W. Mulder. LEERDAM: Chr. Geref. Kerk 09.30 uur ds. J. v. Walsem (Hemelvaartsdag). 10.00 en 18.00 uur ds. L.A. den Butter. Christengem. De Tabernakel 10.00 uur Ferry Harmusial. Evang. Lutherse Gem. 17.00 uur ds. D. Bohlken. Geref. Bethelkerk 09.00 uur ds. C. Nieuwenhuizen (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. H. Dijk, PKNdienst in Grote Kerk. Geref. Gem. in Ned. 09.30 en 18.30 uur leesdienst. Geref. Kerk Vrijgem. De Hoeksteen 09.30 uur ds. G.P. Hommes (Hemelvaartsdag). Herv. Gem. Grote Kerk 09.00 uur ds. A. Schroten (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. H. Dijk, 17.00 uur ds. B.M. van den Bosch. Herv. Gem. Pauluskerk 10.00 uur ds. J.A.W. Verhoeven, 18.30 uur ds. R.R. Eisinga. Levend Woord Gem. (Gebouw Maranatha, J.A. Burgersstr. 1) 10.00 uur pastor J. Sihasale. Ned. Geref. Kerk (Hoogstraat) 09.00 uur Br. H. Kramer, leesdienst (Hemel-

VARIK: R.K. Kerk 09.30 uur lectoren, Woord- en Communieviering. VUREN: Geref. Kerk 10.00 uur ds. M.C.E. Kollenstaart (Hemelvaartsdag). 10.00 uur ds. N. v/d Houten, 18.30 uur ds. R. de Pater. Herv. Gem. 10.00 uur ds. L.J. Lamens (Hemelvaartsdag). 10.00 uur mw. ds. P. Israël. WAARDENBURG: Herst. Herv. Gem. (Kerkstraat 17a) 09.30 uur ds. M. v. Sligtenhorst (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. M. v. Sligtenhorst, 18.30 uur ds. W. Nobel. Herv. Gem. Waardenburg-Neerijnen PKN 09.30 uur ds. K.E. Schonewille (Hemelvaartsdag). 10.00 en 18.30 uur ds. K.E. Schonewille. ZIJDERVELD: Herv. Gem. 09.30 uur ds. D. Verkuil (Hemelvaartsdag). 09.30 uur ds. A.J. Sonneveld, 18.30 uur ds. D. Verkuil.

Medische diensten TANDARTSEN Waarneemgroep Asperen - Beesd Buren - Culemborg - Everdingen Geldermalsen - Heukelum - Leerdam - Lexmond - Tricht – Vianen: 11 en 12 mei: Mondzorg Culemborg: P. van Nes, De Raaf 13, Culemborg, tel. 0345-522500. De behandeltijden zijn zaterdag en zondag om 12.00 en 19.00 uur, aanwezig zijn in de betrokken praktijk. HUISARTSEN Asperen - Herwijnen - Heukelum Kedichem - Leerbroek - Leerdam Oosterwijk - Schoonrewoerd - Spijk

- Vuren: de dienstdoende huisarts is van ma. t/m vr. van 17.00 tot 8.00 uur en vr. van 17.00 tot ma. 08.00 uur bereikbaar via de Centrale Huisartsenpost in Gorinchem: tel. 0183-646410. Op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geldt een aparte regeling en via het tel.nr. van uw eigen huisarts hoort u wie er dienst heeft. Zie ook: www.chpgorinchem.nl Beesd - Deil - Haaften - Waardenburg - Ophemert - Opijnen: de dokterspost Tiel is te bereiken onder tel.nr.: 0900-7060504. Zie ook: www.haptiel.nl

meer service online op www.hetkontakt.nl

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten

32 vrije tijd

woensdag

vrijdag

8 tot en met zaterdag 11 mei

10 mei

Opijnens feest met alle dagen kermis

Tentoonstelling in de Lichtkring

Opijnen viert deze week feest. Dat begint woensdag om 19:00 uur met de optocht. Donderdag is er jaarmarkt (1,00 euro) en een avondprogramma (10,00 euro). Vrijdag: kinderspellen (gratis entree) en de kindershow van Ton La Ross (3,00 euro). Daarna de ‘Hollandse Foute Avond’ met Wolter Kroes (10,00 euro). Zaterdag: zeskamp, playbackshow en feest (12,50 euro). Alle dagen kermis.

Tijdens de jaarmarkt Schoonrewoerd is er in De Lichtkring ambachtelijk en kunstzinnig werk van Schoonrewoerders te zien. Rond het thema ‘samen’ laten de werken de verschillende aspecten van de samenleving zien. De kantklosgroep toont de mooiste resultaten. De tentoonstelling opent op donderdag rond 10:30 uur. Vrijdag van 9:30 tot 12:30 uur open en zondagochtend voor het laatst te bekijken.

WOENSDAG 8 MEI

DONDERDAG 9 MEI

Wandeling door uiterwaarden 14:00, Neerijnen, Stroomhuis, Pallandtweg 1. Geldersch Landschap & Kasteelen houdt een wandeling door de uiterwaarden in Neerijnen. De wandeling duurt twee à drie uur. Kosten: 4,50 euro, reservering niet nodig. Meer informatie: John ter Horst (0651381453 op werkdagen tussen 09:00 en 10:00) of www.mooigelderland.nl

Braderie 11:00-16:00, Haaften, de Rijthoek. Met spulletjes, lekkere hapjes, attracties en muzikale optredens. De organisatie vraagt om een vrijwillige bijdrage van 1,00 euro. www.rijthoek.nl

Tuinplantenactie 18:30-19:30, Est, Dorpsplein. De hervormde gemeente van Est houdt een tuinplantenactie. De opbrengst is voor het restauratiefonds van de kerk. Huisvrouwmonologen 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. De huisvrouwmonologen is een humoristische en herkenbare voorstelling over ‘alles goed willen doen’; gezin, carrière, opvoeden, netwerken en 10-minutengesprekken. Gebaseerd op de teksten en columns van Sylvia Witteman, columniste bij de Volkskrant en de LINDA. De monologen zijn vandaag te beluisteren in De Nieuwe Doelen. www.denieuwedoelen.nl WOENSDAG 8 MEI - 12 MEI

DONDERDAG 9 MEI - 11 MEI

Harpfestival Tijden: zie website, Leerdam, cultuurcentrum GO, Dr. Voogdplein. Festival met concerten van Tristan Le Govic, Nadia Birkenstock en de band Faerydae. De twee harpisten geven ook workshops. Op vrijdag zijn er workshops Ierse dans voor kinderen en volwassenen. Meer informatie: info@zingendesnaar.nl of 0345849058 VRIJDAG 10 MEI - 12 MEI

50 jaar Roeivereniging Leerdam 15:00, Leerdam. Roeivereniging Leerdam viert haar 50-jarig bestaan met verschillende evenementen. Op zaterdag is er om 15:00 een reünie voor oud-leden op de roeivereniging. Aanmelden kan nog via lustrum@rvleerdam.nl of 06-57841571. www.rvleerdam.nl VRIJDAG 10 MEI

Los Pepinos 20:00, Geldermalsen, Cultureel Café. Los Pepinos Frenéticos speelt aanstekelijke kolderjazz met een mix van swingende Latin, vette pretfunk, ADHD-Balkan en Afro muziek. www.pepinos.nl De Rommelschuur 09:00-13:00, Schoonrewoerd, De Rommelschuur, Overheicop 1. De rommelschuur en de boekenschuur zijn open, inclusief overdekt terras met koffie, thee, limonade en taart. De schuur is op zaterdag 11 mei gesloten. Organisatie: de gereformeerde kerk. Ophalen spullen rommelmarkt 09:30, Asperen, Raadhuisplein. Leden van Ad Astra komen op vrijdag aan de deur om spullen op te halen voor de rommelmarkt van zaterdag 10 mei. Voor het eerst kan ook kleding worden meegegeven. Bij afwezigheid Jan bellen (0345616428). Meer informatie: 0345-614419. Buut Vrij 20:15, Gorinchem, De Nieuwe Doelen. Van der Laan & Woe zijn gekomen om te blijven. Elke zaterdagavond in de Kwis bij Paul de Leeuw en vandaag in De Nieuwe Doelen met ‘Buut Vrij’. Niels van der Laan en Jeroen Woe gaan in deze

show verder waar ze gebleven waren. www.denieuwedoelen.nl Doelenpremière 20:15, Gorinchem, Schouwburg De Nieuwe Doelen. Het theaterseizoen 2012-2013 loopt alweer ten einde. Alle reden om vast vooruit te kijken naar het nieuwe theaterseizoen. Tijdens de traditioele Doelenpremière krijgen bezoekers een uniek voorproefje op het nieuwe theaterseizoen in Schouwburg De Nieuwe Doelen. www.denieuwedoelen.nl Winterjong 20:30, Gorinchem, Theater ‘t Pand. Winterjong, met dichter/ zanger Boris de Jong, speelt een tweede theaterconcert in Theater ‘t Pand: ‘De paden op, de afgrond in’. www.theaterpand.nl No 20:30, Geldermalsen, Lingehuis, Frederik Hendrikstraat 3. In het openbaar tegen een dictator zijn is niet een heel veilige bezigheid. Augusto Pinochet twijfelt, want met een mooie zoon en een goede baan heeft hij veel te verliezen. Toch besluit René zich in te zetten voor het goede doel, omdat hij gelooft dat het dit keer wel kan lukken. Entree 7,50 euro. Reserveren via reservering@ lingefilm.nl. www.lingefilm.nl

Kerkmuziekdagen voor jeugd 15:00, Hei- en Boeicop. Kerkzang.nl houdt de Kerkmuziekdagen voor de jeugd. De muziek die wordt ingestudeerd, is gezongen kerkmuziek uit allerlei tijdperken. Op zondag 12 mei wordt het geheel afgesloten in een kerkdienst. Meer informatie: F. v.d. Laan (0347-375276) of www.kerkzang.nl (formulier voor aanmelding).11 MEI DONDERDAG 9 MEI - 12 MEI

Kantklos tentoonstelling 10:30, Schoonrewoerd, De Lichtkring. Een tentoonstelling waar gemeenteleden hun kantklos kunstwerken laten zien. Breiclub ‘De tikkende pennen’ verloot een object onder de kopers van een ‘steen’. De opbrengst gaat naar KiKa. De tentoonstelling opent aansluitend op de Hemelvaartsdienst. Op vrijdag is De Lichtkring open van 09:30 tot 12:30 met een demonstratie over kantklossen. Op zondagochtend is er een laatste gelegenheid tot bezichtiging.

ZATERDAG 11 MEI

Keep them Rolling bij Fort Asperen K>6C:C™ Leden van Keep Them Rolling houden de derde editie van de Hollandse Wa-

terlinie Toerrit. Zeventig historische legervoertuigen rijden vanuit Vianen door de streek. De voertuigen vertrekken om 10:00 bij Kooijman Vianen, waarna de colonne rond 10:30 arriveert bij Fort Everdingen. Via de Diefdijk gaat het naar Fort Asperen, waar de voertuigen rond 12:00 arriveren. Na bezichtiging gaat de rit via Asperen, Arkel en Noordeloos richting Lexmond waar de voertuigen om 14:45 aankomen bij dorpshuis Het Bosch. Op de Algemene Begraafplaats van Hei- en Boeicop legt de organisatie om circa 15:30 uur een herdenkingskrans bij de graven van zes geallieerde vliegeniers. Rond 15:45 komt de stoet terug bij het startpunt in Vianen.


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

33 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

zaterdag

9 tot en met zaterdag 11 mei

11 mei

11 mei

Bootjes kijken tijdens de Sleepbootdagen

Aurora Goes to the Movies

Nationale molendag in Tielerwaard

Vanaf Hemelvaartsdag zijn zo’n tweehonderd sleepboten en opduwers te bewonderen in de wateren van Vianen. Het gratis evenement biedt boten, muziek, kunst en gezelligheid.

In Partycentrum Het Dak geeft Aurora een concert met filmmuziek. Geen beelden, wel popcorn. Voorverkoop is 7,50 euro, aan de kassa 10,00 euro. Meer informatie: auroraleerdam.nl.

De molens in Tielerwaard draaien en staan open met proeverijen, rondleidingen, kleurplatenwedstrijden, broodbakmixen en meer. Voor openingstijden per molen: zie onder.

ZATERDAG 11 MEI

Nationale Molendag 10:00-17:00, Regio de Tielerwaard. In de beltkorenmolen De Bouwing is een proeverij, in korenmolen De Vrijheid is een kleurplatenwedstrijd en er zijn broodbakmixen, in korenmolen Waardenburg eveneens een proeverij, in poldermolen Waardenburg en stellingkorenmolen De Vlinder zijn er rondleidingen. Poldermolen van Geldermalsen en de Voorste Molen te Hellouw van 10:00-16:00. De korenmolen Waardenburg en De Vrijheid te Beesd, beltkorenmolen De Bouwing te Geldermalsen, de stellingkorenmolens De Blauwe Reiger te Haaften en De Vlinder te Deil, de poldermolens van Wadenoijen, Waardenburg en Zuilichem evenals de Achterste Molen te Hellouw zijn allen te bezoeken van 10:00-17:00. Jaarmarkt 09:30, Asperen. Jaarmarkt met kindermarkt, attracties, oude ambachten, muziek en veel gezelligheid. Excursie parkbos 10:00-17:00, Waardenburg, Molen Waardenburg, Gasthuisstraat 23. Er is een excursie door het parkbos van Neerijnen vanaf de molen, van 14:00 tot ongeveer 16:00 uur. Kosten: 4,50 euro.

Reservering niet nodig. Meer informatie: Jan Taat (0418652626). www.glk.nl

raat 23. Vogelvereniging ‘De Vogelvriend’ houdt de maandelijkse vogelbeurs. www.devogelvriendl16.nl

een mooi Bijbelverhaal, knutselen, spelen, lachen en nog veel meer. Daarnaast is er een koffie-uurtje.

Sing-In 11:30-12:30, Asperen, Grote Kerk of Catharina Kerk. Tijdens de jaarmarkt is er een sing-in door de ‘Asperse Mannen’ met Henco de Bruijn op het orgel en Henk van de Plassche op de piano.

Provençaalse markt 10:00-16:00, Heukelum, Gasthuisstraat 1. Producten met een Frans accent.

Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar 20:00, Leerdam, Pauluskerk, Europaplein 1. Kaarten kunnen besteld worden bij de VVV (Dr. Reilinghplein), bij Partycentrum Het Dak, of via lingeconcerten@upcmail.nl.

De Wederopstanding van een Klootzak 20:30, Geldermalsen, Lingehuis, Frederik Hendrikstraat 3. Verfilming van een eigen stripverhaal, door Guido van Driel. Als Ronnie in het ziekenhuis ontwaakt uit een coma, is hij een ander mens. Hij ziet de wereld in een nieuw licht, maakt complimentjes over het eten en brengt een zelfmoordenaar op andere gedachten. Voorwaar de wederopstanding van een klootzak. Entree 7,50 euro. Reserveren via reservering@lingefilm.nl. www.lingefilm.nl Ophaaldag oud papier 08:00, Leerdam. Christelijke muziekvereniging ‘De Bazuin’ haalt oud papier op in Leerdam Noord (behalve straten tussen de Frans Blomlaan en de Ooievaarslaan, Griend, Donk, enz.). Vogelbeurs 09:00-12:00, Leerdam, De Vogelvriend, P.M. van Gents-

Open dag Klei-allerlei 10:00-17:00, Ophemert, pottenbakkerij Klei-allerlei. Open dag in het teken van ‘klei beleven’. Met koffie, thee en ranja. Entree is gratis. Voorjaarsmarkt 10:00-14:30, Waardenburg, kerkgebouw, Kerkstraat 17a. Een voorjaarsmarkt met fotowedstrijd, springkussen, speelgoed, boeken, planten, rommelmarktspullen en meer. Nieuw is de uitgebreide stoffenkraam. www.parttex.nl. Lentefair 10:30-17:00, Herwijnen, buitenterrein gereformeerde kerk. Met verkoop van tweedehands en nieuwe spullen, rad van fortuin, een springkussen, rodeo, enzovoorts. Opbrengst gaat naar de jongerenreis vanuit de kerk naar Oeganda. Pauluskidzz 10:30-11:15, Leerdam, Pauluskerk, Europaplein 1. Bij Kinderclub Pauluskidzz kunnen kinderen van vier tot twaalf jaar luisteren naar

Café de Zwaan 20:30, Heukelum, Café de Zwaan. Een kroegentocht, maar dan anders. In Café de Zwaan spelen DJ’s in drie achtereenvolgende thema’s, te weten Hollandse muziek, tropical party en Après-ski. Gratis toegang. ZONDAG 12 MEI

Uitzending kerkdienst 10:00, Radio Overstag. Een live radiouitzending van de gereformeerde kerk vrijgemaakt uit Tiel. Uitzending kerkdienst 10:00, Lingewaal FM. Rechtstreekse uitzending van de kerkdienst van de hervormde gemeente uit Vuren. Oegandees kinderkoor 18:30, Herwijnen, gereformeerde kerk. Het Oegandese kinderkoor ‘Kidsgear Children’s Choir’ komt na maanden van voorbereiding naar Nederland. Op zondag 12 mei verlenen ze mede-

werking aan de kerkdienst in de gereformeerde kerk. Het koor bevat Oegandese kinderen van acht tot zestien jaar. De Nederlandse stichting Up4us richtte in 2006 een basisschool en in 2010 een middelbare school op. Initiatiefneemster Sylvia Mbabazi vertelt dat de scholen veel financiële steun nodig hebben. Een belangrijke manier om aan geld te komen is via de concerten van het koor. De opbrengst van dit concert gaat naar de bouw van een eetzaal met keuken. De concerten geven een mooie en leerzame kijk in de Oegandese cultuur. MAANDAG 13 MEI

Buurt Ontmoetings Plek 10:15-11:45, Asperen, Dorpshuis E.M.M, Van Langerakstraat 6. Gezellig een kopje koffie drinken of een spelletje doen. Van kruis naar kracht 20:00, Leerdam, Bethelkerk. Foekje Westerop spreekt over ‘van Kruis naar Kracht’, over de vervulling met de Heilige Geest. Er wordt gezongen en er is gelegenheid voor gesprek en (persoonlijk) gebed. Voor alle vrouwen die willen groeien in hun geloof. Koffie/thee vanaf 19:45, aanvang 20:00. Toegang vrij. Meer informatie: Karin Blomsma (0345642115).

Mastreechter Staar zingt in Pauluskerk ĩĢĢįġĞĪ š De Mastreechter Staar geeft op 11 mei in de Pauluskerk in Leerdam een groot concert. Georganiseerd door Stichting Lingeconcerten uit Leerdam. Het Europaplein houdt een actie met de entreekaarten. Stichting Lingeconcerten organiseert

™BVhigZZX]iZgHiVVgiZai&&*oVc\Zgh#

concerten in en rondom Leerdam. Ook biedt de Stichting podia aan jong talent en aan musici op semiprofessioneel niveau. De zaterdag voor Moederdag toveren de winkeliers van het Europaplein in Leerdam het plein om in een Limburgse sfeer. Denk: zoals de concerten op het Vrijthof in Maas-

tricht. Honderdvijftien donkerbruin gekleurde mannenstemmen brengen een zeer gevarieerd programma van klassieke stukken uit opera’s van Mozart, Verdi en Puccini, maar ook meer eigentijds genre. Vooral bij de Russische en Italiaanse liederen komt de zo bekende Staar-sound goed toch zijn recht. De Mastreechter Staar heeft zijn eigen solist, de bekende bas-bartiton Bèr Schellings, die met zijn geweldige stem het publiek in vervoering brengt. De Mastreechter Staar onderscheidt zich van andere koren: het is een concertkoor en verzorgt samen met soliste(n) zelfstandig een avondvullend programma. Om de twee jaar wordt een nieuw programma samengesteld. De kaarten voor het concert in Leerdam kosten 25,00 euro en zijn te koop bij de V.V.V. in de bibliotheek, De Vier Heerlijckheden aan het Europaplein en het Partycentrum Het Dak Tiendweg 9.Te Leerdam. Reserveren kan ook via lingeconcerten@upcmail.nl. In verband met Moederdag houdt het Europaplein een leuke actie met de kaarten, namelijk: de tweede kaart gratis.

DINSDAG 14 MEI

Bijeenkomst over prostaatkanker 10:00-12:00, Geldermalsen, Le Mélangeur, Marktplein 16. Prostaatkanker Stichting houdt een bijeenkomst, met als thema: ‘Prostaatkanker uit taboesfeer’. Met koffie en thee. Gratis toegang. Meer informatie: Lies van Alphen (06-19048698), info@inloophuisgeldermalsen.nl. inloophuisgeldermalsen.nl Open eettafel 12:30, Vuren, Cultuurcentrum De Koels, Molenlaan 17. De Koels in Vuren is om 11:00 uur open. De Lindehof in Spijk vanaf 11:30 uur. Rond 12.30 uur wordt een driegangen menu geserveerd. Uiterlijk 10 mei aanmelden bij SWOLingewaal (0345-616610). Voorjaarsbingo 14:15, Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Present thuiszorg, onderdeel van AV Zorggroep, houdt een voorjaarsbingo voor senioren, met een verloting in de pauze. Meer informatie: 088-4080500. 18 jaar en dan? 19:30-21:45, Gorinchem, MEE-kantoor, Edisonweg 30. Onderwerpen die tijdens deze thema-avond aan bod komen zijn: werken en/of leren, wonen, beschermingsmaatregelen en wijzigingen

Collecte voor Kenia įĢĤĦĬš In Leerdam wordt van 6 tot 11 mei een huis-aan-huis collecte gehouden voor Kenia. Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) ondersteunt hier een project voor watervoorziening. Door ernstige droogte in het land is de noodzaak voor goede watervoorziening groot. Mensen in Keniaanse dorpen moeten vaak een dag lopen om aan water te komen. Geregeld sterft hun vee door ernstige droogte. Door de huis-aan-huis collecte hoopt HVC middelen in te zamelen om hulp te kunnen bieden in deze situatie.

Klei-Allerlei houdt open dag ĬĭĥĢĪĢįıš De open dag van pottenbakkerij Klei-Allerlei in Ophemert staat in het teken van ‘klei beleven’. Belangstellenden zijn zaterdag 11 mei welkom tussen 10:00 en 17:00 uur. Bezoekers bouwen een nieuw Ophemerts kasteel van klei. Verder wordt er raku gestookt in een gasoven en de magnetron. De fruitbomen rond KleiAllerlei bloeien met keramische bloemen. Tante Mathilde vertelt en verder kunnen er Moederdagcadeautjes worden gemaakt. Entree: gratis.

uitgaan

donderdag

Persoonsgebondenbudget in 2013. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor meer informatie en aanmelding: Servicebureau van MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (0183691600 of servicebureau@ meeav.nl). Paranormale avond in Leerdam 20:00, Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Deze avond staat in het teken van psychometrie via tarotkaarten. De avond wordt verzorgd door Renate Elfers. Entree: 7,00 euro. Informatie en reservering: Ria Verhoeks (0345-618375 of 0653911991) . www.pasoleerdam.nl WOENSDAG 15 MEI

Vragenuurtje inwoners Schoonrewoerd 19:30-20:30, Schoonrewoerd, Partycentrum. Dorpsvereniging Schoonrewoerd houdt een vragenuurtje voor alle bewoners. Natuurwandeling 19:30, Beesd. Verzameling op de hoek van de Dwarssteeg en de Woerdsteeg voor een avondwandeling onder leiding van IVN-natuurgidsen, in een deel van de Heerlijkheid Mariënwaerdt. Meer informatie: Anton van der Velde (0616651048) . www.ivn.nl/west-betuwe

Leren samenspelen bij Aurora ĩĢĢįġĞĪš Stedelijke Harmonie Aurora uit Leerdam start na de meivakantie met een blazersklas. Naast de wekelijkse muzieklessen hebben jonge muzikanten zo de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een groep om te leren samenspelen. In deze blazersklas komen leerlingen die net begonnen zijn met het bespelen van een muziekinstrument bij elkaar. Dat zorgt voor een samenbundeling van verschillende instrumenten. De kinderen leren van een bevoegd musicus samen te spelen en te luisteren naar elkaar. Ook oefenen ze alle andere elementen die nodig zijn om in een orkest te kunnen spelen. De blazersklas bestaat uit acht lessen en wordt gegeven op vrijdag van 17:00 tot 17:45 uur in de Hobbitstee onder leiding van Marilou Krouwel. Bij voldoende aanmeldingen - minimaal zes - wordt de eerste les gegeven op vrijdag 24 mei. Tijdens de laatste les, op vrijdag 12 juli, kunnen belangstellenden komen kijken naar het resultaat. De kosten bedragen 50,00 euro voor acht lessen. Aanmelden: carladenuyl@hotmail. com of 06-28832232.

q WWW.AURORALEERDAM.NL


Vacatures

Woensdag 8 mei 2013

34

Pippel Lisianthus Pippel Lisianthus is een moderne kwekerij die is gespecialiseerd in het telen van jaar rond lisianthus. Kwaliteit staat bij Pippel Lisianthus hoog in het vaandel.

CIAO BEA!

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

Jonge fulltime medewerker/ster Wij bieden: - "*&& "("'!'%(!''#'#$ "&!# " - "$%''*%&%""""#"+"!&'! -%'#"#%!& %.%""%&)##%*%"#"#%!# Wij vragen: -!"!'"''!' &'("#(* - """'#')!"' '' #"*$ '&)##%" &# %")"'%'" # ''%'"" 

J.G. Pippel

Kooiweg 5 %

! "# $$$ &"'(&" ***$$$ &"'(&" 

GA OOK ONBEZORGD DE ZOMER IN! U rijdt al een Fiat 500C vanaf w 15.095,-

*

*Prijs incl. BTW, v 1.000,- extra inruil, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op ďŹ at.nl. Gem. brandstofverbruik: 3,7 - 4,7 l/100 km (1 op 21,3 - 27,0). CO2: 90 -110 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.**

VERHOEF INFRA Verhoef Infra, gevestigd Lekdijk 36 te Langerak, is een middelgroot bedrijf dat zich bezighoudt met activiteiten op het gebied van grondwerk â&#x20AC;&#x201C; riolering en wegenbouw. De activiteiten vinden grotendeels plaats in het westen en in het midden van het land en worden uitgevoerd met ca. 40 â&#x20AC;&#x201C; 45 eigen mensen en materieel.

Actie is geldig t/m 30 juli 2013. De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ofďŹ ciĂŤle Europese testmethode. Het daadwerkelijk verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. **Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volume gerelateerde gemiddelde CO2â&#x20AC;&#x201C;uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012.

Auto Centro

info@autocentro.nl

www.autocentro.nl

Wij zijn op zoek naar een:

Calculator/werkvoorbereider GWW die ervaring heeft met zelfstandig begroten van grote en kleine projecten in de GWW sector of dit wil leren

Onzichtbaar in de markt, produceren wij naast 3 eigen merken overwegend private label producten voor derden. Vaste zeep, vloeibare (bad)cosmetica en reinigingsproducten worden op locatie in Vuren geproduceerd.

U wordt o.a. belast met: 8&#2,"#&,"4, #12#)5#0)2#)#,',%#,#,-.,+#',&#2 4#*"+)#,4,)-12.0'(1 #0#)#,',%#, 8,40%#,4,)-12.0'(7#, '(*#4#0,!'#01#,-,"#0,,#+#01 8-.12#**#,4,.0'(1, '#"',%#, 8-.12#**#,4,5#0) #%0-2',%#, 8',)--.#,3'2 #12#"',%4,5#0)-,"#0"#*#,

Wij zijn op zoek naar : 8##,$*#6' #*7#*$12,"'%#,120#11 #12#,"'%.#01--, 8"'##040',%&##$2*17#*$12,"'%5#0)#,"#!*!3*2-0 8"'#%-#"',2#+4#0 ,"),$3,!2'-,#0#, 8"'#+','+*##,,'4#3&##$2-$%#*'()50"'% 8"'# '(4--0)#30 #)#,"'1+#2&#2!*!3*2'#.0-%0++#!. 8', #7'24,#,0'( #5'(1

Wij verwachten: 8##,)*,2%#0'!&2#.0-!2'#4##,$*#6' #*#',12#**',% 8%#4-#*4--0)5*'2#'2#,4#'*'%&#'" 8"")0!&2#,4#0,25--0"#*'()&#'"1%#4-#*

Wij bieden u: 8##,.0#22'%#5#0)1$##0',##,)*#',2#+ 8##,-+%#4',%50&0"%#5#0)25-0"2+#2.*214--0##, %#7-,"#"-1'1&3+-0 83'2"%#,"#,$5'11#*#,"5#0) 81*0'90',%4-*%#,1"#-35,'(4#0&#'" ,$-0+2'# #20#$$#,"#"#7#$3,!2'#1)3,234#0)0'(%#, '( "#&##0"#-,% #0#') 0-,"#02#*,0 

 51-**'!'22'#-,24,%#,5'(%0%1!&0'$2#*'()-$.#0#+'*

Verhoef Infra t.a.v. de heer K.J. de Jong Postbus 23, 2965 ZG Nieuwpoort Tel. nr. 0184-601369 fax.nr. 0184-601810 email: info@verhoefinfra.nl !/3'1'2'#-."#7#"4#02#,2'#5-0"2,'#2-..0'(1%#12#*"

Siderius Zeepfabriek BV is producent van private label producten zoals vaste zeep, vloeibare cosmetica en reinigingsproducten die op locatie in Vuren worden geproduceerd. Voor onze afdeling sales zijn we op zoek naar een

Medewerker verkoop binnendienst (m/v) full time U bent verantwoordelijk voor het verkoopproces dat bestaat uit het uitbrengen van offertes en orderinvoer- en verwerking. U ondersteunt de buitendienst. U pleegt zelfstandig telefonische acquisitie en onderhoudt contact met bestaande klanten. U onderhoudt klant- en artikelgegevens. U speelt in op klantwensen en behoeftes om omzet te genereren en weet de weg naar beslissers snel te vinden. Wat vragen wij: <8&3,&/%&/,/*7&"6 <"/500/#"3&&37"3*/(*/&&/$0..&3$*=-&5#*//&/%*&/45'6/$5*& <0&%&$0/5"$56&-&7""3%*()&%&/*/8003%&/(&4$)3*'5 <-"/5(&3*$)5130"$5*&''-&9*#&-*/*5*"5*&'3*+,3&46-5""5(&3*$)5 <&&/505 .&/5"-*5&*5 Aanvullende vacature informatie: <0$"5*& 63&/ </("/(4%"56.*/07&3-&( <"/5"-663 1&38&&, <&/"44&44.&/5&/14:$)0-0(*4$)0/%&3;0&,#&)03&/505%&4&-&$5*&130$&%63& Wat bieden wij: !&&1'"#3*&,*%&3*64#*&%56&&/6*5%"(&/%&&/7&3"/58003%&-*+,&'6/$5*&#*//&/&&/%:/".*4$)&&/ innovatieve onderneming. De organisatie biedt ruimte voor initiatief en er heerst een open en informele cultuur met korte lijnen. Belangstelling? 840--*$*5"5*&*/$-64*&' ,6/56#*//&/ 8&3,%"(&//"16#-*$"5*&3*$)5&/""/ Zeepfabriek Siderius BV t.a.v. Olga van Son /%6453*&8&( 

! 63&/ 0'1&3&."*-07"/40/4*%&3*64/-


gorinchem-autostad.nl Van Muijlwijk + NAVI/CRUISE Airco

+ Airco Kia Picanto 1.0 Seven 5-drs Grijs â&#x20AC;&#x201C; 2010 - 42.000 km â&#x201A;Ź 6.995,-

De mooiste occasions

+ Airco

Kia Picanto 1.0 Seven 5-drs Zwart â&#x20AC;&#x201C; 2010 - 20.500 km â&#x201A;Ź 7.595,-

Kia Picanto 1.0 X-ecutive 5-drs Zilver â&#x20AC;&#x201C; 2010 - 39.900 km â&#x201A;Ź 7.995,-

Kia Ceed 1.6 Pluspack SW Cruise/Navi/Airco

Zwart

2012

17.500 km

21.995,-

Kia Ceed 1.4 Navigator Pluspack SW Airco

Zwart

2011

78.500 km

14.295,-

Kia Rio 1.2 Superpack 5-drs Lmvelgen/Airco

Blauw

2012

7.800 km

15.695,-

Kia Venga 1.4 X-tra Comfortpack Cruise/Airco

Grijs

2011

25.000 km

14.895,-

Kia Carens 2.0 X-ecutive MPV Navi/Airco

Grijs

2009

51.300 km

13.295,-

Kia Venga 1.4 X-tra MPV 5-drs Airco

Beige

2010

45.300 km

12.895,-

Kia Ceed 1.6 Crdi X-tra 90pk SW Airco

Zwart

2010

159.700 km

9.995,-

vindt u op gorinchem-autostad.nl

voor meer occasions www.kia-schelluinen.nl

"VUPCFESJKG7BO.VJKMXJKLr,FSLXFH 4DIFMMVJOFOr5FM

OCCASION?

Van Mill Opel

Corsa 3drs Edition 1.4-16V Benzine

02/12/08

72.880

â&#x201A;Ź 7.995,00

Opel

Corsa 3drs 111 Edition 1.2-16V Benzine Donker grijs

Beige

30/08/10

34.604

â&#x201A;Ź 9.995,00

Opel

Corsa 3drs 111 Edition 1.2-16V Benzine Donker grijs

22/09/10

37.512

â&#x201A;Ź 9.995,00

Opel

Corsa 3drs Connect 1.3 CDTI Diesel

23/06/11

42.322 â&#x201A;Ź 11.995,00

Opel

Corsa 5drs Edition 1.3 CDTi Diesel

Zwart

31/03/11

31.689 â&#x201A;Ź 11.995,00

Opel

Astra 5drs Edition 1.4 T Benzine

Grijs

23/06/11

32.506 â&#x201A;Ź 14.995,00

Opel

Astra 5drs Edition 1.4 T Donker grijs

16/09/11

28.076 â&#x201A;Ź 16.995,00

Guacamole

Automaat Benzine Opel

Astra Tourer Edition 1.4 Automaat Benzine

Zwart

06/10/11

28.207 â&#x201A;Ź 17.995,00

Opel

Astra 4drs Edition 1.4 T Benzine

Donker grijs

20/09/12

17.650 â&#x201A;Ź 20.995,00

Opel

Adam Slam 1.4-16V Benzine

Rood

20/02/13

7.650 â&#x201A;Ź 19.995,00

Opel

Insignia Tourer Sport 1.4 T Benzine

Wit

30/09/11

53.832 â&#x201A;Ź 19.995,00

Opel

Insignia Tourer Cosmo 2.0 T 36.216 â&#x201A;Ź 29.995,00

Opel

4x4 Ecotec Benzine

Summit White

11/11/11

Movano Kipper 2.3 cdti diesel

wit

30/09/11

Kijk voor ruim 500 scherp geprijsde occasions en demonstratiemodellen met 2 jaar garantie op www.ardeaauto.nl

2.122 â&#x201A;Ź 22.995,- ex btw

Chevrolet

Orlando LT 1.8 Benzine

Pewter Grey

14/06/12

21.136 â&#x201A;Ź 19.995,00

Chevrolet

Volt LTZ 1.4 Elektrisch

Summit white

27/07/12

5.000 â&#x201A;Ź 45.500,00

Go Further

Gorinchem â&#x20AC;˘ Newtonweg 20 â&#x20AC;˘ Tel.:0183-646000

  

Van Willegen +\XQGDLL'\QDPLF;/ +\XQGDLLL'ULYH&RRO +\XQGDL*HW]L:.(GLWLRQ +\XQGDL*HW]L$FWLYH&RRO +\XQGDLL'\QDPLF/X[H +\XQGDLL*',%XVLQHVV(GLWLRQ +\XQGDL6DQWD)HL9:'&RXQWU\ 0D]GD([HFXWLYH 0D]GDL7RXULQJ 0D]GD0;L([FOXVLYHPHWKDUGWRS 0HUFHGHV%HQ]%&ODVVLF )LDW3XQWR'\QDPLF 5HQDXOW7ZLQJR([SUHVVLRQ

+\XQGDLL L'ULYH&RRO

NP

*ULMV =ZDUW =ZDUW =ZDUW %ODXZ =ZDUW %UXLQ =LOYHU %ODXZ %ODXZ *ULMV 5RRG *URHQ

6X]XNL6ZLIW %DQGLW

      

NP

Auto Ames

NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP NP

Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď  Ď 

0D]GD L7RXULQJ

NP

Ď Ď Ď .LMNYRRURQVWRWDOHDDQERGRSZZZYDQZLOOHJHQDXWREHGULMYHQQO

"VUPCFESJKGWBO8JMMFHFOr.BSDPOJXFHr5FM

Merk Audi Audi Skoda Skoda Skoda Skoda Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volkswagen

Model Km. Kleur A1 1.2tfsi 86pk Pro Line S 10.815 Misanorood A3 1.2Tfsi 105pk 3D Atraction Pro Line 60.415 Lavagrijs Fabia HB 1.2 Comfort airco 11.281 Brilliantsilver Fabia Combi 1.2TSI 86pk Ambition 22.795 Brilliantsilver Octavia Combi 1.6FSI 115pk Ambiente 116.641 Anthracite Grey Octavia Combi 1.2TSI 105pk DSG Elegance Business 49.935 Anthracite Grey Golf 1.4TSI 122pk DSG 5D Highline executive / Dynamic 15.501 5HĂ&#x20AC;H[]LOYHU Golf Plus 1.6FSI 115pk Turijn 113.639 Black Magic Golf Plus 1.2TSI 105pk DSG Style 19.406 Deepblack Golf 2.0TSI 211pk 5D GTI 90.646 Candywit Golf Variant 1.6TDI 105pk Comfort Executive Line 92.208 Platinumgrey Polo 1.4 16v 80pk 5D Optive 96.289 5HĂ&#x20AC;H[]LOYHU Polo 1.4 16v 80pk 5D Optive 35.312 Olympiablauw Polo 1.2 70pk 3D Comfortline 25.022 Peppergrey Polo 1.4 16v 85pk 5D Highline 58.822 Peppergrey Polo 1.4 16v 85pk 5D Comfortline 36.502 5HĂ&#x20AC;H[]LOYHU Polo 1.4 16v 85pk 5D Comfortline Executive Plus 31.539 5HĂ&#x20AC;H[]LOYHU Polo 1.4 16v 85pk AUTOMAAT 5D Highline 18.001 Peppergrey Polo 1.2TDI 75pk 3D Bluemotion Comfortline 66.514 Black Passat Variant 1.8TSI 160pk DSG Trendline 127.24 Deepblack 7RXUDQ76,SN'6*+LJKOLQH]LWV 66.061 Peppergrey Sharan 1.4TSI 150pk Comfortline 64.873 Indium Grey Tiguan 1.4TSI 150pk 4Motion Comfort & Design 96.791 5HĂ&#x20AC;H[]LOYHU

Auto Ames Leerdam

www.auto-ames.nl Energieweg 8, 4143 HK Leerdam, Tel: 0345-638060

Bj. jun-12 mrt-11 jun-11 apr-12 jan-09 jul-11 jun-12 apr-05 2011 jul-09 mrt-11 nov-07 mrt-07 feb-10 feb-10 jan-10 mrt-10 jan-10 jul-11 sep-09 feb-11 jan-11 aug-08

Prijs â&#x201A;Ź 19.850 â&#x201A;Ź 18.950 â&#x201A;Ź 9.950 â&#x201A;Ź 12.900 â&#x201A;Ź 11.750 â&#x201A;Ź 25.950 â&#x201A;Ź 22.900 â&#x201A;Ź 8.950 â&#x201A;Ź 23.750 â&#x201A;Ź 20.950 â&#x201A;Ź 17.950 â&#x201A;Ź 8.950 â&#x201A;Ź 9.450 â&#x201A;Ź 11.450 â&#x201A;Ź 12.950 â&#x201A;Ź 13.450 â&#x201A;Ź 13.450 â&#x201A;Ź 15.450 â&#x201A;Ź 12.750 â&#x201A;Ź 15.950 â&#x201A;Ź 28.950 â&#x201A;Ź 24.950 â&#x201A;Ź 18.750

Volg ons nu ook op Facebook


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

36 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Voetbal

PROGRAMMA STANDEN

Asperen in toetje tegen

Programma 11 en 12 mei Zaterdag 12 mei 1e klasse C LRC-Drechtstreek Roda Boys-Oranje Wit Altena-VVGZ Pelikaan-Almkerk Alblasserdam-Heerjansdam Sliedrecht-GPC Vlissingen Terneuzense Boys-De Zwerver

Een gemakzuchtig spelend Asperen verloor bij Kerkwijk met 4-2.

2e klasse F WNC-SVW Rijsoord-Leerdam Sport Everstein-Ameide GDC-The Gunners Meerkerk-Rijswijkse Boys DFC-Hardinxveld SV Capelle-Wieldrecht

ĨĢįĨĴĦħĨ š Ondanks de nederlaag plaatste Asperen zich voor de nacompetitie. De mannen van Peter Blom dachten vorige week al zeker te zijn van de nacompetitie, maar theoretisch kon het nog mis gaan. Zover kwam het echter niet. TEC pakte de derde periode en Asperen neemt via de ranglijst de periode van BVV over, dat rechtstreeks gepromoveerd is. In die nacompetitie neemt Asperen het op tegen Zuilichem, dat als elfde eindigde in de 3e klasse D.

Nacompetitie Zaterdag 11 mei 3e/4e klasse: Zuilichem-Asperen Unitas-HSSC’61 Zondag 12 mei 3e/4e klasse: Zigo-Beesd 4e/5e klasse: Rhelico-Wadenoijen RKTVC-Ophemert Standen 1e klasse C Oranje Wit 25-51 LRC 25-48 VVGZ 25-48 Pelikaan 25-45 Sliedrecht 25-43 Heerjansdam 25-34 Drechtstreek 25-34

Almkerk 25-33 De Zwerver 25-32 Alblasserdam 25-32 Roda Boys 25-26 G Vlissingen 25-21 Altena 25-21 Terneuzense B 25-18

2e klasse F Rijsoord 25-58 Leerdam Sp 25-49 SV Capelle 25-39 Hardinxveld 25-37 Sv Meerkerk 25-35 GDC 25-34 Wieldrecht 25-33

WNC SVW SC Everstein Rijswijkse B DFC Ameide The Gunners

25-32 25-31 25-30 25-28 25-28 25-21 25-20

3e klasse C GJS 22-49 Groote Lindt Tricht 22-44 De Alblas Papendrecht 22-40 Heukelum EBOH 22-37 Amstelwijck VVAC 22-36 Unitas Groot-Ammers22-32 Schelluinen

22-26 22-25 22-25 22-25 22-24 22-6

3e klasse D GVV’63 22-45 Sleeuwijk 22-39 Wilhelmina’2622-38 Sparta’30 22-37 SSC’55 22-34 ASH 22-33

Good Luck NOAD’32 Herovina NEO’25 Zuilichem TSVV Merlijn

22-31 22-25 22-22 22-20 22-16 22-13

4e klasse D ZBC’97 22-54 Peursum 22-45 Arkel 22-44 GSC 22-39 Streefkerk 22-39 Dubbeldam 22-34

HSSC’61 Vuren Lekvogels Noordeloos Raptim SVS’65

22-30 22-28 22-26 22-20 22-20 22-1

4e klasse E Woudrichem 22-55 BVV 22-50 MVV’58 22-39 Asperen 22-39 TEC 22-39 Giessen 22-36

Well Kerkwijk Brakel Haaften WSC RKJVV

22-29 22-28 22-25 22-16 22-11 22-6

Zondag 4e klasse F Buren 22-44 Nieuwkuijk 22-28 OSC’45 22-43 SCR 22-28 Jan van Arckel22-41 HHC’09 22-27 Maliskamp 22-40 FC Engelen 22-25 Beesd 22-33 RKTVC 22-22 Real Lunet 22-33 Teisterbanders 22-9 5e klasse F Hurwenen 24-56 BZS 24-53 Alem 24-47 Rhelico 24-38 Ophemert 24-37 Wadenoijen 24-36 SCZ 24-32

Gemakzuchtig Asperen ondanks verlies naar naco

MEC’07 24-30 Hedel 24-29 Waalkanters 24-21 RKVSC 24-21 Heerewaarden24-20 Rossum 24-17

Trainer Ton Blom, die ook als speler een lang verleden bij Asperen heeft, was trots op zijn ploeg. “Los van de wedstrijd van vandaag is het bereiken van de nacompetitie een erg mooie prestatie. Zeker ook gezien de tegenslagen die we gehad hebben”, doelde Blom op diverse langdurig geblesseerde spelers. Asperen begon de competitie zwak, maar na een kleurloze eerste periode begon het te lopen de opstellingen Kerkwijk Asperen

4 2

Scores: 1-0 Jorel Helderman; 2-0 Aart de Jong; 3-0 Bo Laeven; 3-1 Ryan het Lam; 4-1 Aart de Jong; 4-2 Hussein Dia. Opstelling Asperen: Bolleboom; Snijder, Van der Weiden, Van Hemert, Van Gameren n (82. Lopulalan); Boon (46. Groenenberg n ), De Boef n (69. Van Loopik), Ibrahim; Dia, Het Lam, Van der Zijden. Positie Asperen 4e klasse: 4 o

op het gloednieuwe kunstgras. “We hebben er een aantal spelers bijgekregen en dat had tijd nodig om in elkaar te vallen. Dat we hier sinds jaren weer eens nacompetitie halen is erg leuk voor Asperen.” Vrije trap Dat Asperen zich al zeker waande van de goede afloop, werd zaterdag duidelijk. De ploeg startte uitermate gemakzuchtig en stond binnen 25 minuten met 3-0 achter. Na drie minuten nam Jorel Helderman van een meter of twintig een snelle vrije trap. Asperendoelman Jos Bolleboom stond zijn muur nog klaar te zetten en zag de bal binnen vallen. Tien minuten later stond de Asperen-defensie bij een vrije trap opnieuw niet op te letten. Aart de Jong zette voor, maar omdat niemand de bal raakte, was het zo maar 2-0. Ook de 3-0, weer tien minuten later, viel uit een dood spelmoment. Een corner van De Jong kon door de volledig vrijgelaten Bo Laeven binnen geknikt worden. Kerkwijk kreeg de kansen om de score uit te bouwen, maar slaagde daar niet in. Riant Na rust gebeurde er lange tijd vrij weinig. Door de voorsprong van TEC in de wedstrijd tegen Brakel besefte Kerkwijk dat er weinig eer meer te behalen viel. De thuisploeg kreeg nog wel enkele riante mogelijkheden, maar uiteindelijk duurde het nog lang voor de laatste treffers vielen. Pas toen de negentig minuten al op het scorebord stonden, werd er nog liefst drie keer gescoord. Ryan het Lam maakte de fraaie 3-1. De speler uit het derde elftal verving de geblesseerde Gerard Breider. Hij kwam van links naar binnen en scoorde met een fraaie boogbal in de verre hoek. Direct

™=jhhZ^c9^VhXddgYZYZ)"'Zck^Za`dgiYVVgcV\ZWaZhhZZgYj^i#

daarna scoorde Aart de Jong met zijn tweede treffer de 4-1. Hussein Dia bepaalde de eindstand op 4-2. Kort daarna viel Dia nog geblesseerd uit met een vervelende spierblessure. Het is de vraag of hij op tijd is hersteld voor de confrontaties met Zuilichem. Smetje “Als we zo voetballen, hebben we weinig in de nacompetitie te zoeken”, besefte ook Asperen-trainer Ton Blom.

“We waren veel te gemakzuchtig. Misschien kwam dat omdat we vooraf al zo goed als zeker waren dat we het zouden redden. Het is duidelijk dat het anders moet. Het is wel een smetje dat we het reguliere seizoen zo afsluiten. Ik had van deze wedstrijd meer verwacht. Nu moet ik er voor zorgen dat we de zaak voor zaterdag weer op scherp krijgen.” Maarten van Hoogevest

de wedstrijden Rijswijkse Boys WNC

5 1

Heukelum Groot-Ammers

1 3

4-1 Danny Verwolf

1-3 Sil van Putten

WNC is het spoor helemaal bijster. Bij Rijswijkse Boys verloren de Waardenburgers afgetekend met 5-1. Na een van WNC-kant belabberde eerste helft was de wedstrijd al gespeeld. De tegen degradatie strijdende thuisploeg stond toen al op een 4-0 voorsprong. Kort na de thee maakte Danny Verwolf de 4-1.

Heukelum heeft het seizoen afgesloten met een terechte 1-3 nederlaag tegen Groot Ammers. “Het seizoen gaat zo als een nachtkaarsje uit”, constateerde Heukelum-trainer Ron Laros na zijn laatste wedstrijd. “Het was een beetje een zomeravondpotje.”

Herovina Sleeuwijk

0 2

RKJVV Haaften

0 4

0-1 (strafschop) Elroy Wolf; 0-2 Remon Pippel; 0-3 Jeffrey Wolf; 0-4 Marc Timmer Herovina sloot een teleurstellend seizoen af met een 0-2 nederlaag tegen Sleeuwijk. “Gelet op ons spelersmateriaal zijn we veel te laag geëindigd”, besefte ook trainer Hans Richters.

“Toen dacht ik dat we misschien nog terug konden komen”, zei Jan Groenenberg van WNC. “We kregen een paar kansen, maar de opleving was van korte duur.”

Beide ploegen haalden zonder tegentreffer de rust, waarna Groot Ammers in de tweede helft het verschil maakte. Twee treffers van Joost Schaap en eentje van Casper Nieuwenhuizen brachten de zege in veilige haven.

De wedstrijd bloedde langzaam dood. Rijswijkse Boys maakte nog wel de 5-1 uit een strafschop.

Sil van Putten maakte in zijn laatste wedstrijd voor Heukelum uit een vrije trap de 1-3.

Na een blunder van doelman Wilco de Leeuw kwamen de gasten na rust op 0-1. De 0-2 viel na een goed uitgespeelde aanval.

In een matige wedstrijd heeft Haaften eindelijk weer eens gewonnen. Bij RKJVV werd het 0-4. “Een campingwedstrijd”, vond Haaften-aanvaller Elroy Wolf. “Als we deze hadden verloren, was ik gestopt met voetballen.” Voor rust gebeurde er weinig, maar in de tweede helft zette Haaften een stapje extra. Uit een strafschop zorgde Elroy Wolf voor de 0-1. Remon Pippel maakte de 0-2. Wolf kreeg opnieuw een kans om van elf meter te scoren, maar miste. Zijn broer Jeffrey Wolf was wel trefzeker en maakte de 0-3. Marc Timmer bepaalde de eindstand. RKJVV eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart.

Positie WNC 2e klasse: 8 o

Positie Heukelum 3e klasse: 7 p

Positie Herovina 3e klasse: 9 p

Positie Haaften 4e klasse: 10 p

“Voetbaltechnisch is er geen probleem, maar de mentaliteit heeft ons de das om gedaan.” Met de inzet zat het tegen Sleeuwijk wel goed, maar enkele kansen werden niet benut. Richters: “Verder waren we niks minder dan Sleeuwijk.”


Woensdag 8 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

37 sport

HSSC’61 via SVS’65 naar winst periodetitel

ompetitie

Zuilichem

ĥĢĦĉ Ģī ğĬĢĦĠĬĭ š HSSC’61 zorgde voor een verrassing door de nacompetitie te bereiken. De ploeg won zelf met 4-1 van SVS’65 en zag GSC verliezen bij Noordeloos. “Het was een matige wedstrijd, maar dan telt alleen de overwinning”, aldus de opgetogen HSSC-trainer Wim Looyen. “Hoe die zege dan tot stand komt interesseert me niet.” SVS’65 sloot het seizoen af zonder overwinning. De ploeg pakte slechts één punt. “Weer niet gelukt”, zei aanvoerder Ferdi Scheurwater. “Gelukkig zit het er nu op. Het seizoen was niet altijd leuk, maar we zijn wel positief gebleven.” Voor trainer Jan Klijn was het zijn laatste wedstrijd in Spijkse dienst. Scheurwater: “Hij is voor ons altijd een goede trainer geweest, ondanks de soms slechte resultaten.”

Dat HSSC ging winnen, stond al vrij snel vast. Al in de eerste minuut maakte Jannick van Snippenberg de 1-0. Ook Bas Scheenhart en Frank de Goeij scoorden voor rust. In de tweede helft vond De Goeij nogmaals het net. SVS’65 deed nog iets terug uit een vrije trap van Martijn Tromp. Feest Toen bleek dat Noordeloos met 3-1 had gewonnen van GSC, kon het feest in Hei- en Boeicop beginnen. In de nacompetitie spelen de oranjehemden tegen Unitas. Komende zaterdag staat er voor Heicop eerst een uitwedstrijd op het programma. Looyen heeft er vertrouwen in. “Ik geef ons een aardige kans in de nacompetitie”, blikt hij alvast vooruit. “De groep is een eenheid en dat is de laatste weken alleen maar versterkt.”

Fantasie-elftal houdt LRC in titelrace ĩĢĢįġĞĪ š Ondanks een imposante lijst afwezigen wist LRC bij Heerjansdam drie belangrijke punten te pakken. Door de 2-1 overwinning blijft LRC kanshebber in de strijd om de titel in de spannende 1e klasse C.

FOTO: JEROEN DE BRUIN

Oranje Wit is overigens duidelijk favoriet. De ploeg won met 1-0 van Pelikaan, dat daarmee afhaakt in de titelrace. Oranje Wit heeft aan een punt in de laatste wedstrijd bij Roda Boys genoeg voor het kampioenschap. LRC op haar beurt is bij een gelijkspel tegen Drechtstreek verzekerd van de nacompetitie. Dat LRC bij Heerjansdam won, was een knappe prestatie. Door

blessures, schorsingen en andere oorzaken miste LRC een arsenaal aan basisspelers. Daardoor werd de bank bevolkt door drie spelers uit het vijfde (!) elftal. Voor rust werd het verschil in kwaliteit duidelijk en Heerjansdam ging met een 1-0 voorsprong rusten. Na wat omzettingen in de rust kreeg LRC meer grip op de wedstrijd. Quincy Kompai scoorde de gelijkmaker. Nick Sprado, één van de spelers van het vijfde en ex-HSSC’61, werd matchwinner door de 1-2 binnen te koppen. Trainer Marcel van Steenis: “Ik heb de groep voorgehouden dat niet de beste spelers, maar het beste team wint. Wij waren vandaag het beste team.”

Leerdam Sport wint thuis van GDC ĩĢĢįġĞĪš Op weg naar de nacompetitie heeft Leerdam Sport zijn laatste thuiswedstrijd met 2-1 van GDC gewonnen. Daardoor kan de ploeg op bezoek bij kampioen Rijsoord volgende week de derde periodetitel nog pakken. Helemaal verdiend was de zege niet, vond assistent-trainer Marco Vink. “De wedstrijd ging redelijk gelijk op. GDC zette veel druk, waardoor de opbouw bij ons moeizaam liep. Uiteindelijk nam de kracht bij hen wel wat af en daar konden we van profiteren. Bij ons is de druk er natuurlijk al af en dan ontbreekt de scherpte.” Na een doelpuntloze eerste helft, waarin GDC’er Benjamin de Vos de lat raakte, scoorde Achraf Chentouf van elf meter de 1-0 na een makkelijk toegekende strafschop. Na de 2-0 van Ray Kant, die nog altijd wacht op een definitieve uitspraak in de strafzaak rond de gestaakte wedstrijd bij Ameide, deden de gasten vlak voor tijd nog iets terug via de 2-1. GDC is door de nederlaag uitgeschakeld voor een plek in de nacompetitie.

Inschrijving voor Beachsoccer gestart ĥĞĞģıĢīš Stichting FriendsForFun houdt zaterdag 6 juli het Haaftens Beachsoccer voor verenigingen en vriendenteams uit de gemeente Neerijnen en omstreken. Het toernooi is van 18:00 tot 22:00 uur en wordt gespeeld op geprepareerde velden aan de Hertog Karelweg te Haaften. De spelvorm is 4 tegen 4 inclusief keeper. Categorieën: 16+, 35+ en dames. Inschrijven kan tot en met 28 juni via beachsoccer.haaften@gmail.com. Deelname kost 15 euro per team.

q WWW.FRIENDSFORFUN.EU

Rhelico dendert langs SCZ richting vierde klasse

Remise ASH niet genoeg voor nacompetitie

įIJĪĭı š Rhelico gaat vol vertrouwen de nacompetitie in. In de laatste wedstrijd tegen SCZ kon het nog mis gaan, maar met een 9-2 overwinning liet de ploeg uit Rumpt zien klaar te zijn voor het toetje. En wellicht ook voor de vierde klasse.

ķIJĦĩĦĠĥĢĪš ASH had in de wedstrijd tegen Zuilichem nog een minieme kans op de nacompetitie. Daarvoor moest het zelf winnen en mocht de concurrentie geen driepunter bijschrijven.

Bij een nederlaag van minimaal zes doelpunten verschil kon het nog mis gaan voor Rhelico. In plaats van een ruime nederlaag schotelde de thuisploeg het publiek echter een eclatante zege voor. Die zege kon voor een groot deel op het conto van Olof Schiltmans worden geschreven. Met liefst vijf treffers was hij de absolute man van de wedstrijd.

In de nacompetitie gaat Rhelico in een tweeluik met Wadenoijen uitmaken wie zich volgend jaar vierdeklasser mag noemen. Duidelijk is dat Rhelico de ploeg in vorm is met Schiltmans als makkelijk scorende spits. In de laatste vier wedstrijden vond hij liefst elf keer het doel. Succesje Marijn van Kersbergen stapte enkele weken geleden in als trainer en behaalde nu al zijn eerste succesje. “Erg mooi”, vond ook Van Kersbergen. “Maar we hebben nog niets, we moeten nog twee wedstrijden. De jongens willen in ieder geval dolgraag naar de vierde klasse. Dat streven hebben ze vandaag via de uitslag kracht bijgezet.

Ik ben trots op deze groep.” Na de eerste helft kon nog gesproken worden van een echte wedstrijd. Spannend was het vanwege de 4-2 voorsprong voor Rhelico zeker niet meer, maar die marge was geenszins een juiste afspiegeling van de kansenverhouding. Rhelico ging echter beter om met de geboden mogelijkheden en had in Schiltmans een spits die liet zien hoe belangrijk een goalgetter is voor een ploeg. Hij nam drie treffers voor zijn rekening. Met een lobje tekende Floris Rademaker voor het andere doelpunt (2-0). Na die tweede Rhelico-treffer liet de thuisploeg de teugels wat vieren en SCZ kwam terug tot 2-2. Eerst benutte Lodi van Elk een door Sjoerd Dragstra dom weggegeven strafschop. Sebastiaan van Zoelen knikte uit een corner de gelijkmaker binnen. Daarna was het woord weer aan Schiltmans, die ook al de 1-0 maakte. Hij bracht de marge weer op twee. Monsterscore In de tweede helft verzetten de gasten zich nog een kwartiertje, maar daarna liep Rhelico uit. Nog tweemaal Schiltmans, Dragstra (eveneens twee keer, waarvan één beauty ineens op de slof) en Niels Zuurmond verzorgden de monsterscore. Rhelico gaat dus met een goed gevoel de nacompetitie in. “Van Wadenoijen hebben we pas nog gewonnen”, weet ook Van Kersbergen. “Wij hebben met deze uitslag vandaag in ieder geval een signaal afgegeven dat we er klaar voor zijn.”

™?ZgdZcHX]^aibVchk^ZgiZZckVco^_ck^_[igZ[[Zgh#

FOTO: JEROEN DE BRUIN

Maarten van Hoogevest

De ploeg uit Hellouw kreeg al snel door dat dit scenario niet door zou gaan en won vervolgens zelf ook niet: 2-2. “Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen”, zei ASH-leider Gerrit Jan van Mourik. “Ondanks onze goede voornemens was het een matte partij.” ASH had het aan doelman Arjan Klip te danken dat het niet voor rust op achterstand kwam. Zuilichem wist uit drie goede kansen niet te scoren. Na rust miste Zuilichem opnieuw een fraaie kans en in de tegenstoot kwam ASH op voorsprong. Een vrije trap van

Uitslag Snelle Vogel ĞİĭĢįĢīš De duiven van Postduivenvereniging de Snelle Vogel vlogen twee wedstrijden. Winnaars: Comb. van Ochten en Ad de Jong. Uitslag Pommeroeul: Ad de Jong: 1-14-17-21; De Jong/Van Kampen: 2-4-5-8-9-10-1316-18-20; Felix Stutz: 3-11-23; Ton de Jong: 6-15-19; Henk Kraaikamp: 7-24; Arie Versluis: 12; Combinatie Van Ochten: 22; Isak de Jong jr: 25. Wedvlucht uit Nijvel: Comb. Van Ochten: 1; Ad de Jong: 2-5-8-13-16-25; De Jong/ Van Kampen: 3-6-9-11-12-14-15-21-2324; Kristel de Jong: 4-18; Ton de Jong: 7; Felix Stutz: 10-17-20; Henk Kraaikamp: 19 en Arie Versluis: 22.

Arjan van der Meijden werd binnen geknikt door topscorer Danny Bijl. Lang kon ASH niet genieten van de 0-1, want kort daarna viel de 1-1 door een doelpunt van Wilco van Heusden. Langszij Door een tweede treffer van Bijl leek ASH nog aan het langste eind te trekken, maar opnieuw kwam de thuisploeg langszij. Ook Zuilichem-spits Van Heusden maakte namelijk en tweede treffer en zorgde zo voor de 2-2 eindstand. Voor ASH zit het seizoen erop. “We hebben ons makkelijk veilig gespeeld en met een plek in het linkerrijtje kunnen we spreken van een fantastisch seizoen. Jammer dat de spelers zich niet beloond hebben met een toetje”, aldus Van Mourik.

Jesse van Ekeren schiet met scherp ijIJįĢīš Vuren is de competitie positief geëindigd met een knappe 3-0 winst op kampioen ZBC’97. Jesse van Ekeren onderscheidde zich door alle treffers voor zijn rekening te nemen. Voor rust profiteerde hij van een misverstand bij ZBC en tikte de 1-0 binnen. Na rust bereidde Christian van Herp de andere twee treffers voor. “We hebben als team goed gespeeld”, vertelde Van Herp. Wim Schijf, (vanaf zijn geboorte lid van Vuren), Bastiaan van Eck en Kevin Meerens namen afscheid. “Voor hen wilden we een mooie prestatie neerzetten.”


auto`s

Woensdag 8 mei 2013

Vacature voor

Gediplomeerde apothekersassistente (Of doktersassistente, die opleiding tot apothekerassistente wil volgen)

Zaterdag 11 mei

In onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk hebben we per 1 juli een vacature voor 12-16 uur voor een enthousiaste assistente . We zijn een gecertiďŹ ceerde praktijk en werken volgens vaste protocollen in een klein enthousiast team. Zorg voor de patient, klantvriendelijkheid en kwaliteit van de farmaceutische zorg zijn voor ons zeer belangrijk.

Van 09.00 tot 21.00 uur, D.V.! Voor al uw groot buitenspeelgoed, trampolines, tuinmeubels, glijbanen, schommels, wippen, skelters, zwembaden, picknicktafels, enz.

Speeltoestellen voor openbaar en particulier gebruik. Het adres voor uw kinderfeestje, jubileumfeest, bedrijfsfeest, e.d. smalzijde 25 b, 4243JP Nieuwland. 0183-561172. Kom vrijblijvend even kijken en laat u verrassen door het enorme aanbod aan leuke dingen voor in de tuin.

â&#x2122;Ľâ&#x2122;Ľ Ook voor moederdag â&#x2122;Ľâ&#x2122;Ľ

We vragen - bij voorkeur een gediplomeerde apothekersassitente ,of bereid de opleiding te volgen. - goede communicatieve vaardigheden.

TE KOOP AANGEBODEN

Gevonden: hrnhorloge, Steendert Est. Tel. 0623006575. T.k. aanhanger enkelasser 750kg, 1080B-2000L350mmD, wln 13". Tel. 0183563672. T.k. caravan Hobby 3.60m, 1984 i.g.s. + toebeh., voortent. Tel. 06-43849397.

We bieden - enthousiast klein team - afwisselende werkzaamheden - Cao van de LHV Sollicitaties aan JT Dikrama en JH Veerman huisartsen Wilhelminalaan 11 5306 XA Brakel Tel: 0418 671250

ONDERHOUD ALLE AUTOMERKEN 8JMIFMNJOBTUSBBUt#$#FFTE UFM tXXXTDIBBQCFFTEOM

Voorrang voor darmkankerpatiĂŤnten Wil je weten hoe?

DarmkankerNederland nl zet darmkanker op de kaart

Ga naar

DarmkankerNederland.nl$FKWKRYHQD/9/(;021'  

8ZDGUHVYRRU Uw adres voor: 

7XLQERVJURQG Tuin/bos grond %HPHVWHWXLQDDUGH Bemeste tuinaarde 2SKRRJJURQG Ophooggrond =DQG Zand

 

%HWRQJUDQXODDW

Betongranulaat 0HQJJUDQXODDW Menggranulaat 0HQJJUDQXODDW Menggranulaat

0HQJJUDQXODDW

  0/31,5 0/31,5 0/16

en vele verhardingsmaterialen HQYHOHYHUKDUGLQJVPDWHULDOHQ

Spijksedijk 56 H4207 GN GORINCHEM 6SLMNVHGLMN *1*25,1&+(0 0183 - 62 40 87 

Trouwvervoer geregeld? Rij dan ook even voor een trouwkaart naar Goudriaan! De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 Goudriaan 0183 - 583311

Minder wegenbelasting, minder brandstofkosten en nu extra voordelig! Minder brandstofkosten, geen of minder wegenbelasting betalen en overal veel makkelijker parkeren. Een kleinere auto heeft veel voordelen. En tijdens de Toyota op Maat weken komt daar nog eens een groot prijsvoordeel bij! Want u krijgt maar liefst â&#x201A;Ź 1.500,- extra inruilwaarde bij aanschaf van een nieuwe Toyota Aygo, iQ, Urban Cruiser, Yaris en Verso-S. En â&#x201A;Ź 1.000,- bij een Auris. +ierdoor is er al een Toyota op Maat vanaf â&#x201A;Ź .0,-. Vraag online uw persoonlijke oĆŠerte aan en ontvang binnen 1 werkdag een scherp aanbod van de Toyota dealer. Ga snel naar toyota.nl/opmaatweken

Brandstofverbruik (EC/630/2012J) varieert van 3,5l/100 km (28,6 km/l) t/m 6,1L/100km (16,4km/L) CO2 79-140 gr/km. De actieperiode is geldig van 1 mei t/m 29 juni 2013. Wijzigingen voorbehouden. Prijs inclusief BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Kijk op toyota.nl voor de verkoopvoorwaarden. SpeciĆŞcaties kunnen afwijken per uitvoering. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. ,mporteur Louwman ParTui B.V. Meer info bel gratis 0800 - 0369 of kijk op www.toyota.nl

392H

AIRCO SERVICE STATION 8JMIFMNJOBTUSBBUt#$#FFTE UFM tXXXTDIBBQCFFTEOM

Kooijman

Vianen, Stuartweg 5, 0347-373245

38


Woensdag 8 mei 2013

Ophemert MB1 kampioen ĬĭĥĢĪĢįıš Het kampioenschap kon Ophemert MB1 niet meer ontgaan. Toch werd de laatste wedstrijd tegen Kozakken Boys vol overtuiging gespeeld. Resultaat: een fraaie 1-4 winst voor Ophemert. Met 26 punten uit tien wedstrijden in deze competitie, vijf kampioenschappen uit zes competities, waarvan vier op rij, hebben de dames een indrukkende reeks op hun naam staan. De trouwe begeleiders André, John en Ed deelden terecht in de feestvreugde.

Uitslag Hsv Beesd ğĢĢİġš Hengelsportvereniging Beesd en omstreken heeft zondag 5 mei gevist in de rivier de Linge. Dat gebeurde vanuit het weiland van De Bruin. Uitslag: 1e. Mike van Asch: 16.860 gram, 2e. Johan van Zetten: 9.750 gram en derde Wim Denekamp met 7.680 gram.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Gezonde regio helpt Fonteintje kampioen startende hardlopers įĢĤĦĬ š Op 1 juni start de Gezonde Regio in samenwerking met Run2Day in Gorinchem met hardlooptrainingen voor beginners. De vijftien groepslessen zijn speciaal voor mensen zonder hardloopervaring. In groepsverband en onder professionele begeleiding van Run2Day werken de deelnemers toe naar de Gezonde Regio Run op 15 september. Dit is een nieuw laagdrempelig hardloopevent over 5 kilometer door de binnenstad van Gorinchem. De groepslessen worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief van 50 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers ook een hardloopshirt en een startbewijs voor de Fun Run. De Gezonde Regio Fun Run is onderdeel van de Crazy River Run: een splinternieuw hardloopevent in Gorinchem over 15 kilometer.

Uitslagen bridgeclubs Leerdam en Beesd įĢĤĦĬ š De bridgeclubs van Leerdam en Beesd kwamen de afgelopen week weer in actie.

39 sport

Het parcours loopt over het strand naar de oude vestingstad, over de dijk naar het dorp Vuren en door de uiterwaarden langs de Merwede weer terug. De Crazy River Run is opgezet door en voor hardlopers. Meer informatie volgt via de lokale media. De eerste training is op zaterdag 1 juni om 9:30 uur in Gorinchem. Het is ook mogelijk om op andere dagen te trainen. Aanmelden is mogelijk via: gorinchem@run2day.nl of telefonisch: (0183) 636291. De Gezonde Regio is een samenwerkingsverband tussen Coöperatie VGZ, de vereniging Huisarts en Zorg, Zorgbelang Zuid-Holland, Yulius en Rivas. De Gezonde Regio werkt aan het verbeteren van de gezondheid van inwoners in Leerdam, Zederik, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard, Woudrichem en Werkendam.

İĭĦħĨ š In dorpshuis De Lindehof in Spijk vond afgelopen week de bekerfinale in het libre plaats. Het team Fonteintje D uit Leerdam werd kampioen door K.O.T. uit Gellicum te verslaan met 36-29. K.O.T. begon sterk met 10-7, een oerdegelijke en knappe winst van Wout Versteegh tegen Cees Bogerd in slechts 19 beurten. Hengki Usmany maakte meteen daarop korte metten met die voorsprong door met 10-4 te winnen van Johan van Middelkoop in de beste partij van de avond: 11 beurten.

Beslissing Angelo Sihasale leek de beslissing in de derde partij tegen Ben van de Berk al vroeg te forceren met een 16-1 voorsprong in de achtste beurt. Op dat moment scoorde Van de Berk de hoogste serie van de avond met 10.

Van de Berk leek daarmee het tij te keren voor K.O.T. en wist uiteindelijk met 10-9 winst in 27 beurten de spanning volledig terug te brengen. De stand was op dat moment 26-24 en er was nog van alles mogelijk. Slotstuk Verantwoordelijk voor het spannende slotstuk waren Jody Latubessy voor ’t Fonteintje en Wilfried Staarink voor K.O.T. Gellicum. Tot de achtste beurt liep Wilfried Staarink aardig mee in het spoor van zijn tegenstander, maar de versnelling van Latubessy was voor hem niet te pareren. In wederom een flitsende partij van slechts 18 beurten pakte Latubessy met 10-5 de winst en sleepte daarmee tegelijk het kampioenschap voor ’t Fonteintje in de wacht.

Eerste overwinning voor Kjell Roerbag

Lijn C: 1. Lidia Nueman & Roelie van Zee 62,40 %, 2. Co van Meeteren & Bert Schouten 62,31 % en 3. Olivia Visscher & Piets Pelgrim 61,06 %

Uitslagen Bridgeclub Leerdam van 6 mei; de best scorende paren per lijn. Lijn A: 1. Arie van Mourik & Bert Vonk 61,98 %, 2. Lenie Versteegh & Piet Segers 54,58 %, 3. Jan Beumer & Harrie Heijnen 53,13 %.

Uitslagen Bridgeclub Beesd : Lijn A: 1. Annelies de Klerk en Frans Kuipers 65,28 %, 2. Anny en Tiny Coppens 59,72 %, 3. Maarten Bults en Jan van der Lingen 59,03 %.

Lijn B: 1. Rietje Segers & Nico van Dijk 70,83 %, 2. Nel Spruijt & Aly de Vaal 60,00 %, 3. Riet de Keizer & Rien de Keizer 57,92 %.

Lijn B: 1. Wies en Henk van Mook 56,25 %, 2. Riet van Asch en Gerda Vijfvinkel 55,00 %, 3. Henny de Haas en Rie Kroeze 52,50 %.

ĥĞijĢĩıĢ š Kjell Roerbag uit Vuren heeft zaterdag de zesde wedstrijd in de landelijke jeugdcompetitie mountainbiken gewonnen. In het bosrijke en heuvelachtige natuurgebied Havelterberg te Havelte streden 200 rijders in de leeftijdscategorie zeven tot en met veertien jaar om

de winst. Jan van Arckel-rijder Kjell Roerbag had een goede start en wist samen met de uiteindelijke nummers twee en vier al snel een gat te slaan. Samen wisten ze deze voorsprong uit te bouwen. In de laatste ronde ging Kjell er alleen vandoor om met een ruime voorsprong als eerste over de finish te komen. Na vijf tweede plaatsen

een prachtige prestatie van Kjell. Er waren nog meer podiumplaatsen voor rijders van Jan van Arckel. Dion Slomp behaalde een derde plaats bij de jongens 8 jaar, Noa Stolk werd tweede bij de meisjes 10 jaar, Joy van Vuuren werd derde bij de meisjes 11 jaar en Ruben van der Stelt behaalde een derde plaats bij de jongens 13 jaar.

Vrouwen Haaften/Rhelico kampioen Het vrouwenteam van Haaften/Rhelico heeft zaterdag Noordeloos verpletterd in een duel waarbij het kampioenschap op het spel stond. Het combinatie-elftal liet Noordeloos kansloos achter en won met 1-6. De belangen vooraf waren groot. Er moest door één van beide teams worden gewonnen, anders zou LRC bij winst tegen ASH wel eens de lachende derde kunnen zijn. Haaften/Rhelico ging voortvarend van start, binnen vijf minuten stond het al 0-1. Het team ging met een ruime 1-4 voorsprong de rust in. Er werd uiteindelijk met 1-6 gewonnen, waardoor Haaften/Rhelico verdiend kampioen werd. De bloemen voor het kampioensteam werden gesponsord door bloemenkwekerij De Waal, tevens shirtsponsor van het team.

CDDG9:ADDH™

™@_ZaacZZbiZZcV[YVa^c\!\Zkda\YYddgYZj^iZ^cYZa^_`ZcjbbZgilZZ#

Beachvolleybaltoernooi in Haaften

de wedstrijden

=66;I:C™ De stichting Friends for Fun tekent voor de organisatie van het Haaftens

Beachvolleybaltoernooi dat op 13 juli wordt gehouden. Beesd RKTVC

4 0

Ophemert Alem

3 3

Waalk./Opijnen MEC’07

2 4

1-0, 2-0 en 3-0 Jeroen van Gameren; 4-0 Rens Bronk

1-0 en 3-3 Dylan Groenveld; 2-0 Victor Hoek

1-1 en 2-2 Robin Stappershoef

Beesd tankte vertrouwen in aanloop naar de nacompetitie. De ploeg won afgetekend van RKTVC: 4-0. “Met 4-0 zijn we nog mild geweest”, vond Beesd-trainer Wim Bender. RKTVC kon bij winst nog promotie-/degradatiewedstrijden ontlopen, maar had daar geen moment zicht op. Halverwege was de wedstrijd al gespeeld. Met een glaszuivere hattrick tekende Jeroen van Gameren hoogstpersoonlijk voor de 3-0 ruststand. “Hij had er zomaar nog twee kunnen maken, maar met een 3-0 ruststand mag je niet ontevreden zijn”, aldus Bender. In de tweede helft deed Beesd het wat rustiger aan. Rens Bronk kopte de 4-0 binnen.

Ophemert was al zeker van de nacompetitie en eindigde dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Alem op een keurige vijfde plaats. In de voorbereiding op dat toetje, waarin Ophemert aantreedt tegen vierdeklasser RKTVC, speelde de ploeg geen goede wedstrijd. “Het was inderdaad niet best van onze kant”, vond ook trainer Diederik de Graaf. Zijn ploeg kwam door treffers van Dylan Groenveld en Victor Hoek binnen een kwartier op 2-0, maar zakte daarna ver terug. De Graaf: “De concentratie was weg en het werd gemakzuchtig.” Alem boog de score om naar een 2-3 voorsprong, maar Groenveld zorgde met zijn tweede treffer dat de thuisploeg toch nog een punt pakte.

Waalkanters/Opijnen sloot de competitie af met een 2-4 nederlaag tegen MEC’07 en werd daarmee elfde op de ranglijst. Speler Pascal Schimmel zag dat het niet best was. “In de eerste helft was het nog een leuke wedstrijd die op en neer ging, maar na rust hebben we verdiend verloren.” De gasten uit Maurik kwamen in die eerste helft twee keer op voorsprong, maar beide keren werd die marge weer teniet gedaan door Robin Stappershoef. Na rust waren de gasten de betere ploeg en pakten de verdiende winst. “De wedstrijd was vandaag meer voor de gezelligheid en we hebben hiermee een leuk einde van het seizoen”, aldus Schimmel.

Positie Beesd 4e klasse: 5 p

Positie Ophemert 5e klasse: 5 o

Positie Waalk./Opijnen 5e kl. 11 o

Er wordt in zes categorieën gestreden om de titel. De categorieën zijn: heren- en dames wedstrijd, heren- en damesrecreanten, mix-recreanten en jeugdrecreanten. De hele zaterdag staat in het teken van sportiviteit en saamhorigheid. Teams kunnen zich nog opgeven tot en met 28 juni. Dit kan via de website www.friendsforfun.eu. Voor de jeugdteams is opgave met een begeleider van 18 jaar of ouder verplicht. Na de sportieve ontmoetingen is er een feestavond met DJ DeF en coverband ‘De Daltons’. Die staan garant voor een daverend spektakel.

q WWW.FRIENDSFORFUN.EU

Haaften kampioen ĥĞĞģıĢīš De B1 van Haaften is kampioen. Dat gebeurde in een spannende wedstrijd tegen Helvoirt B2. Na een 3-1 voorsprong leek het ‘kat in ‘t bakkie’, maar Helvoirt wist in de tweede helft langszij te komen, waardoor de spanning helemaal terug was. Haaften, dat door blessures met diverse C1 spelers speelde, scoorde vlak voor tijd 4-3. Dat werd ook de eindstand. Hiermee kwam Haaften op gelijke hoogte met SC Elshout. Door een beter doelsaldo sleepte Haaften het kampioenschap in de wacht.

Koppelwedstrijden de Elft en de Killen įĢĤĦĬš Hsv De Elft heeft zaterdag met Hsv De Put uit Opijnen een koppelwedstrijd vrije hengel in de Vluchthaven gehouden. Uitslag: 1e: R. de Heus/A. van Hees 13.080 gr., 2e: G. de Bruin/R. Schrijver 9.080 gram. Op 11 mei is er een koppelwedstrijd vaste hengel. Hsv De Killen heeft zaterdag gevist in de Waal. Deze koppelwedstrijd is gewonnen door C. Hoekwater/H. de Heus met 9.714 gr., 2e J. d Keizer/L. Verwey 5.212 gr. Volgende wedstrijd: 11 Mei in de Dieze.


DE VOORDELEN OP EEN RIJ:

 TOPKWALITEIT, MADE IN HOLLAND. KEUZE UIT DRIE VERSCHILLENDE HOOFDBORDEN.

 RUIME KEUZE EIGENTIJDSE STOFFEN. LEVERBAAR IN 140, 160 OF 180CM BREED.

 LENGTEMATEN 210 EN 220CM LEVERBAAR.

 UITERAARD BEZORGEN EN PLAATSEN WIJ GRAAG VOOR U.

DESGEWENST VOEREN WE UW OUDE BED OOK AF!

30% KORTING! INTRODUCTIE ACTIE VANAF:

, 5 9 9 â&#x201A;¬ , 5 9 â&#x201A;¬ 1.9

(VLAK)

2HYLS+VVYTHUZ[YHH[ .2/LSSV\^[\ZZLU.VYPUJOLTLU.LSKLYTHSZLU ; ,PUMV'OHRRLY[^VULUUS ^^^OHRRLY[^VULUUS

RISCH)

(ELEKT

19 Editie Leerdam 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you