Page 1

Zie elders in de krant

LEK EN IJSSEL OOST

DINSDAG 29 APRIL 2014 JAARGANG 9 NO. 18 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

GEMEENTE SCHOONHOVEN Zie pagina 6 en 7

Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

ADVOCATEN MEDIATORS

Gratis inloopspreekuur Arbeidsrecht Iedere dinsdag en donderdag van 15.00 tot 16.00 uur Klein Amerika 17 2806 CA GOUDA

T. +31 (0)182 54 14 44 www.vanriessenadvocaten.nl

™@dc^c\hYV\^cHidal^_`WZ\dcoViZgYV\bZiZZcaVlVV^deidX]iYddg]ZiYdge#BZZg[didÉhkVcYZYV\kZgYZgde^cYZoZ`gVci#

GEMEENTE LOPIK

Zie elders in de krant

FEESTEN & PARTIJEN Raadhuisplein 1 - Lekkerkerk Telefoon (0180) 66 16 67 www.amicitia-lekkerkerk.nl

‘Doe aangifte van winkeldiefstal’

‘Waterproof’ na complexe ingreep

Terug naar de ‘beknotting’

Nieuwe kantine en kleedkamers

Winkeliers in de Krimpenerwaard doen maar mondjesmaat aangifte van winkeldiefstal. ‘Te veel gedoe’ is een veelgehoord argument. Toch loont het om winkeldiefstal te melden, meent teamchef Ronald de Haas van de politie Krimpenerwaard. “Wij handelen dit soort zaken echt snel af. Als een winkelier een dief op heterdaad betrapt, komen wij direct langs om die op te halen.” Via een speciale website kan de winkelier ook eenvoudig een schadevergoeding van 181 euro indienen.

Bewoners aan de Lekdijk in Ammerstol moeten improviseren om huis en haard te bereiken, maar de dijkversterking ligt op schema. Met de aanleg van een diepwand en een barettenscherm wordt het dorp van een stabiele stalen waterkering voorzien. Ammerstol is over enkele maanden ‘waterproof’. “Een technisch hoogstandje”, stelde projectleider Frans de Haan donderdag tijdens een toelichting op de laatste operatie van dit deel van de 5,7 kilometer lange Lekdijk.

Soms heb je iemand nodig om je net dat laatste duwtje in de goede richting te geven. In het geval van Roel Botter uit Bergambacht was dat een goede vriend die in het dagelijks leven als hoofd van de kunstredactie van een landelijke krant fungeerde. “Hij las een paar van mijn verhalen en zei toen ‘Roel, dit moet je gaan uitgeven. Dit is te goed om te laten liggen’. Die uitspraken gaven bij mij de doorslag. Ik durfde het aan, zocht een uitgever en nu ligt het boek er: ‘Fietsen op zondag’.

Sinds 2007 zinspeelde het bestuur van de voetbalvereniging Haastrecht (VVH) op nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine. Door de aanleg van een kunstgrasveld in 2011 werd de aandacht even afgeleid, maar nu lijkt niets de bouw meer in de weg te staan. “Daarmee gaat een grote wens in vervulling”, bekent voorzitter Bep Kalmeijer. “We hikten aanvankelijk tegen de grote uitgaven aan, maar de overeengekomen financiële opzet ziet er gezond uit.”

nieuws

3

nieuws

5

www.premere nl

accent

23

sport

27

nieuws

Schoof lijsttrekker

Altijd scherpe prijzen

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Het actuele aanbod van huurwoningen nu op internet Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

wonenindekrimpenerwaard.nl

įĢĤĦĬš Willem Schoof uit Stolwijk is woensdag gekozen tot lijsttrekker van de Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK) voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november aanstaande. Schoof is nu nog fractievoorzitter van de VKGB in Vlist. Op de plekken twee tot en met vier staan Dilia Blok (wethouder Gemeentebelang Bergambacht), Pieter Heerens (fractievoorzitter Gemeente Belang Schoonhoven) en Wisja Pannekoek (raadslid Werkgroep ‘84 Nederlek).

" Altijd scherp geprijsd " Meer dan 25 jaar ervaring " CBW-erkend " 1000m2 showroom " Ontwerp op maat voor elk budget

Van Markenstraat 16 Lekkerkerk Tel. 0180-661672 www.sluyk.nl


Dinsdag 29 april 2014

Gemeentegids Vlist ijĩĦİıš De nieuwe gemeentegids van Vlist is klaar en valt volgende week bij inwoners in de bus. De gids is een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven. Ook zijn overzichtelijke plattegronden in de gids opgenomen.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

Politie

Teamchef roept winkeliers op vaker aangifte te doen van winkeldiefstal

‘Wij handelen dit soort zaken snel af’ Winkeliers in de Krimpenerwaard doen maar mondjesmaat aangifte van winkeldiefstal. ‘Te veel gedoe’ is een veelgehoord argument.

Start verkoop ğĢīİĠĥĬĭš Ontwikkelaar Heilijgers start zaterdag 10 mei in het Dorpshuis van Benschop met de verkoop van woningen in fase 1 van nieuwbouwproject Benschop-Oost. Het aanbod bestaat uit veel verschillende woningtypen. Starters die voldoen aan bepaalde voorwaarden, kunnen gebruik maken van de gemeentelijke starterslening. Geïnteresseerden zijn van 11.00 tot 15.00 uur welkom om zich te laten informeren.

q WWW.BENSCHOP-OOST.NL

Chauffeurs gezocht ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš De Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht (SWOB) is dringend op zoek naar vrijwilligers die binnen Bergambacht, Berkenwoude en Ammerstol senioren naar activiteiten willen rijden. Daarvoor krijgen zij een kostendekkende vergoeding. Ook voor het project ‘Levensboeken’ zoekt de SWOB nog mensen. Wie mee wil helpen om het levensverhaal van ouderen op te tekenen, kan contact opnemen. Dat kan telefonisch op: 0182-350012 of e-mail: info@swobergambacht.nl.

Zwemseizoen Lobeke van start ĩĬĭĦĨš Wethouder Wim Perlot van de gemeente Lopik opent woensdag 30 april om 13.30 uur in openluchtzwembad Lobeke het nieuwe zwemseizoen. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 zijn uitgenodigd voor de opening en hebben allemaal een oranje tafeltennisbal ontvangen. De kinderen mogen deze ballen tijdens de opening in het water gooien, waarna er een ‘spetterend’ WK-bingo wordt gespeeld met leuke prijzen. Daarna is er tot 16.30 uur een ‘superdisco’-middag. De toegang tot het zwembad in Lopik is deze dag gratis.

q WWW.LOPIK.NL

ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Toch loont het wel degelijk om winkeldiefstal te melden, meent teamchef Ronald de Haas van de politie Krimpenerwaard. “Wij handelen dit soort zaken echt snel af. Als een winkelier een dief op heterdaad betrapt, komen wij direct langs om die op te halen.” Via een speciale website www.afrekenenmetwinkeldieven.nl kan de winkelier ook eenvoudig een schadevergoeding van 181 euro indienen. De Stichting Afrekenen met Winkeldieven int het geld. “Daar heeft de winkelier dus geen omkijken naar.” Winkeliers in de Krimpenerwaard doen nu nauwelijks aangifte van winkelcriminaliteit. In 2013 ging het om 36 aangiftes en dit jaar kwamen er tot nog toe zeven binnen. Dat de aangiftebereidheid zo laag is, verontrust De Haas, “want er worden elke dag winkeldiefstallen gepleegd, ook hier in de Krimpenerwaard. Dat kost de detailhandel handenvol geld. Als winkeliers geen melding doen, hebben wij als politie ook geen zicht op wat er speelt.” Het probleem kan volgens de teamchef zelfs verergeren. Want een winkelier die niets doet, maakt zijn winkel aantrekkelijker voor een dief.

nimiteit te halen. En er vonden meerdere 100-procentcontroles plaats. De Haas: “Daarmee maak je het voor inbrekers onaantrekkelijk om hier te komen.” ‘Hit’ Ook met behulp van de ANPR-camera in een auto wist de politie verdachte personen op te sporen. “De camera scant kentekens van passerende auto’s. Als er een ‘hit’ is, halen wij zo’n auto naar de kant. Het is meermaals voorgekomen dat agenten tijdens zo’n controle inbrekersgereedschap vonden.”

De Haas is verrast dat er juist in de laatste twee maanden een stijging is te bespeuren van het aantal woninginbraken. Opvallend is dat de diefstallen steeds hetzelfde patroon vertonen. “Het gaat om één hooguit twee inbraken in één plaats. Vrijstaande huizen zijn het doelwit. We vermoeden dat het hier gaat om ‘mobiel banditisme’: criminele bendes uit Oost-Europa die rondtrekken en zich schuldig maken aan allerlei misdrijven.” Iets anders waar De Haas zich zorgen over maakt is het grote aantal auto-inbraken in Schoonhoven. Politie en gemeente heb-

ben er meermaals aandacht voor gevraagd. Zonder veel resultaat. “We hebben echt een heterdaad nodig, of een verklaring van iemand die meer weet of heeft gezien.” De teamchef merkt echter dat inwoners in heel de Krimpenerwaard terughoudend zijn als ze de vraag krijgen een verklaring af te leggen. “Je hebt hier kleine dorpen en dan is het lastig om over elkaar te verklaren. Maar ik wijs iedereen op zijn of haar burgerplicht. Zolang mensen geen verklaring willen geven, kunnen wij niets.” Floris Bakker

Een bestuurder beleefde donderdag angstige momenten toen zijn auto na een botsing op het randje van een kade langs de M.A. Reinaldaweg in Lopik balanceerde. FOTO: AS MEDIA

Voorbode Klein crimineel gedrag zoals winkeldiefstal is vaak de voorbode voor ernstiger misdrijven, zoals straatroof, overvallen en woninginbraken. De focus van het politieteam Krimpenerwaard lag vorig jaar op deze vormen van criminaliteit. En met resultaat. Zo daalde het aantal woninginbraken in de afgelopen twee jaar sterk, van 198 naar 115 vorig jaar. Een daling van 42 procent. Het ‘Donkere Dagen Offensief’ in de wintermaanden lijkt te hebben gewerkt. Niet alleen surveilleerden agenten in deze periode vaker in de buurt, ook werd de hulp van burgers ingeroepen. Zij kregen de vraag extra goed op te letten in hun eigen wijken. “Want de politie kan het niet alleen”, zegt De Haas. “Het zijn de ogen en oren van burgers waar wij het van moeten hebben.” De politie bracht ook bezoekjes aan geregistreerde veelplegers, om die uit de ano-

Eerst analyse naar hoogte planschade

Dronken bestuurder rijdt bord omver

‘Uur met Etty Hillesum’

İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Voordat de gemeenteraad van Schoonhoven een besluit neemt over het herstel van drie fouten met bouwvlakken in het buitengebied, wil wethouder Peter Matheij de politieke partijen vertellen hoeveel planschade de gemeente aan ‘gedupeerden’ zou moeten betalen als hij hun bouwvergunning intrekt.

ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Een 33-jarige man uit Rijnsburg is woensdagavond aangehouden in Schoonhoven op verdenking van rijden onder invloed. Hij was even daarvoor tegen een verkeersbord aangereden.

İıĬĩĴĦħĨš Aansluitend op de dodenherdenking bij het Stolwijkse monument worden zondagavond 4 mei worden in gebouw Rehoboth teksten uit het dagboek van Etty Hillesum gelezen. In 2014 is het 100 jaar geleden dat deze Joods-Nederlandse vrouw werd geboren. Op haar 29ste overleed ze in vernietigingskamp Auschwitz. Haar dagboek spreekt ook in onze tijd nog velen aan. In het boek beschrijft ze haar ervaringen met de al maar toenemende onderdrukking van Joodse mensen in de oorlogsjaren. Het ‘uur met Etty Hillesum’ wordt aangeboden door de Hervormde Gemeente, wijkgemeente 1.

Die taxatie wordt de komende twee maanden door een extern bureau gemaakt. Dat compromis rolde uit een stevig debat over een eventueel voorbereidingsbesluit om het foutieve bestemmingsplan te wijzigen. Matheij wil voorkomen dat er nieuwe woningen worden gebouwd in het buitengebied en wil de fout repareren. De raad is echter verdeeld over de aanpak. GroenLinks, Gemeente Belang en SGP/ChristenUnie menen dat burgers niet mogen lijden onder de missers van de gemeente. Zij dienden gezamenlijk een amendement in om een punt achter deze slepende kwestie te zetten. Weliswaar zijn ze niet enthousiast over bouwactiviteiten in de polder, maar zien ook niets in juridische procedures. “Het kan gebeuren dat je fouten maakt, maar daar kan je de

burger niet voor laten opdraaien. De gemeente had de fouten in het bestemmingsplan drie jaar geleden moeten herstellen”, stelde Pieter Heerens (Gemeente Belang). D66 sprak van een ‘brevet van onvermogen’ van wethouder Matheij. Fractievoorzitter Gita Straver was boos dat zij in een eerdere kwestie over bouwen in het buitengebied door de wethouder was terechtgewezen. “Mijn vertrouwen in hem is nu ernstig geschaad. Mogelijk wist hij al van de foutieve bouwvlakken.” Dat laatste werd door Matheij glashard ontkend. Hij hoopt in een nader gesprek met de democraten de pijn weg te nemen. Verbaal slaags De oppositie en de coalitie raakte vervolgens verbaal slaags over het wederom opvoeren op de agenda van een migrantenpension in het lege Wolfson-gebouw. Siem Meij (PvdA) acht dat een prima aanzet van de revitalisering van het bedrijventerrein in Noord en wil een initiatiefvoorstel indienen om het bestemmingsplan alsnog te wijzigen. De oppositie meent dat hij daarmee opnieuw de bevolking in Noord uitdaagt. Omwonenden heb-

ben een half jaar geleden 400 zienswijzen ingediend om huisvesting van Hongaarse werknemers te voorkomen in een multiculturele wijk. Pieter van der Laan

Pen je rot Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

Citroën Broere Krimpen aan den IJssel Telefoon: 0180-515055

Vind ons op: www.broere.citroen.nl Like ons op: https://www.facebook.com/ broere.citroen of kom langs aan de Lekdijk 73

Een getuige attendeerde surveillerende agenten op een man die op de Jacoba van Beierenstraat in de zilverstad naast zijn auto stond over te geven. Op de weg liep een lang oliespoor naar de auto, die flinke schade aan de voorkant had. De bestuurder vertelde dat hij tegen een verkeersbord was aangereden. Dat bleek te zijn gebeurd op de provincialeweg tussen Schoonhoven en Bergambacht. Blaastest Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol had gedronken, namen ze een blaastest af. Daaruit bleek dat de man inderdaad onder invloed was. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 785 ug/l, dat is ruim drie keer zoveel als wettelijk is toegestaan. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ug/l (= 0,5 promille). Agenten vorderden het rijbewijs van de man in.

Vermeulen te gast ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Floor Vermeulen, namens de VVD kandidaat voor het Europese Parlement, brengt vrijdag 9 mei een bezoek aan de kernen van Bergambacht. Hij gaat langs bij internationaal transportbedrijf Koolwijk Polsbroek en neemt een kijkje op de zorgboerderij van de familie Both in Berkenwoude en in restaurant Onder de Molen in Bergambacht.


Familieberichten

Dinsdag 29 april 2014

Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en in der eeuwigheid. Hebreeën 13: 8

Degenen die ik liefheb verlaat ik, om degenen die ik liefhad terug te vinden.

Bedroefd geven wij u kennis dat, na een liefdevolle verzorging in Zorgcentrum Slothoven te Bergambacht, door de Heere uit ons midden is weggenomen onze lieve en zorgzame moeder, oma en overoma

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft betekend, geven wij u kennis van het overlijden van onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, Moetje en overgrootmoeder

Neeltje van Herk Boom

Leentje Patijn-Brands

sinds 13 september 1985 weduwe van Willem van Herk

* Vlist, 11 februari 1919

† Bergambacht, 27 april 2014

G. van Herk W. van Herk - Koogie K. van den Heuvel - van Herk M.G. van den Heuvel N.P. Both - van Herk G. Both Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Groot-Ammers, 24 september 1927

Gouda, 23 april 2014

Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Correspondentieadres: Familie Van der Kroef-Patijn Bosweg 91 2802 NR Gouda De begrafenis heeft maandag 28 april plaatsgevonden op de algemene begraafplaats te Schoonhoven.

Voor uw belangstelling en deelneming ons betoond na het overlijden van mijn zorgzame man, onze lieve vader, schoonvader en opa

Degenen die ik liefheb verlaat ik, om degenen die ik liefhad terug te vinden.

G.A. de Jong-Jongeneel Adrie en Thea Cora en Klaas en kleinkinderen

sinds 8 augustus 2001 weduwe van Nelis Marelis

in de leeftijd van 86 jaar. Adrie en Jan Boelhouwer Dennis Natesjka en Erik Kevin, Romy

Jan en Kirsten Marelis Sanne en Ron Stefan, Femke Daan en Daphne

Colette en Peter Haas

Cornelis Adrianus de Jong betuigen wij u onze hartelijke dank.

Stolwijk, april 2014

Rick Daphne

28 april 2014 Oudelandseweg 7 2935 LC Ouderkerk aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 2 mei van 19.00 tot 21.00 uur aan de Oudelandseweg 7 te Ouderkerk aan den IJssel. De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 3 mei om 11.00 uur op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v. Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER Met 500 grafmonumenten op voorraad

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Al meer dan 58 jaar uw vertrouwen waard

betuigen wij u onze dank. Het was ons tot grote steun.

STOPPELENBURG Uitvaartverzorging

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnen rekenen op de uitvaartondernemer die u met rust en kennis van zaken begeleidt, met u meedenkt, met u beslist en zorgt voor een respectvolle uitvaart.

Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind

Onze uitvaartcentra:

Gouderak, april 2014

Voor uw bezoeken, bloemen en geschreven woorden van medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve man, onze vader, schoonvader en opa

Uitvaartcentrum De Olm Krimpen a/d IJssel (0180) 52 22 55

Uitvaartcentrum Linquenda Schoonhoven (0182) 38 22 31

Rouwcentrum Lekkerkerk Lekkerkerk (0180) 66 36 44

Aula Hoflaan Stolwijk (0182) 38 22 31

uitvaart@stoppelenburg.nl www.stoppelenburguitvaart.nl

Johannes van der Plas Jan van Wijngaarden,

betuigen wij u onze hartelijke dank.

Hartelijk bedankt voor de boottocht.

Schoonhoven, april 2014 Voor de vele blijken van hartelijk medeleven die wij van u ontvangen hebben na het overlijden en bij de begrafenis van mijn innig geliefde vrouw, onze lieve en zorgzame moeder en oma

Sijgje de Jong - Schouten willen wij u hartelijk dankzeggen. Uw betrokkenheid, op welke wijze dan ook, is ons tot steun geweest en heeft ons goed gedaan.

De buurtgenoten.

I. de Jong Kinderen en kleinkinderen Stolwijk, april 2014

Hartverwarmend en fijn was het te ervaren dat zo velen met ons meeleefden na het overlijden van

Matthijs Treurniet (Martin) Het heeft ons goed gedaan en getroost. Marry den Besten Heidi & Boudewijn Julia Schoonhoven, april 2014

De vele blijken van deelneming en medeleven welke u ons heeft betoond na het overlijden van mijn geliefde vrouw, onze lieve moeder, mijn schoonmoeder en onze oma

Flexschilder.nl, hét uitzendbureau voor vakmensen in de schildersbranche. Gespecialiseerd in: ͻƵŝƚnjĞŶĚĞŶͻƉĂLJͲƌŽůůŝŶŐ ͻnjnjƉͲďĞŵŝĚĚĞůŝŶŐͻǁĞƌǀŝŶŐĞŶƐĞůĞĐƚŝĞ

Marigje Cornelia Koster-van Mameren

ŐĞƌĂƌĚ͘ŵŽƚƚĞƌΛĨůĞdžƐĐŚŝůĚĞƌ͘ŶůͮD͘ϬϲϰϬϮϵϵϲϲϰ

Maartje hebben ons diep getroffen. Wij zijn u dankbaar voor de steun en troost welke ons dit heeft gegeven.

Levert en plaatst enkel-isolatieglaswoningrolluiken-zonwering

P. Koster Kinderen en kleinkinderen

Tessa Nikki

Thera en Govert van Eck

Stoppelenburg

weduwe van C.P.C. de Jong

D. van der Plas-van Ark Kinderen en kleinkinderen

Er is gelegenheid tot condoleren D.V. vrijdag 2 mei van 19.00 tot 20.00 uur in Zorgcentrum Slothoven, Poorthuisstraat 23 te Bergambacht. De rouwdienst wordt gehouden D.V. zaterdag 3 mei om 13.15 uur in Cultureel Centrum De Zwaan, Kerkweg 2 te Berkenwoude, waarna de begrafenis omstreeks 14.30 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Westeinde 3a te Berkenwoude. Liever geen bloemen

Geertruida Neeltje Marelis - de Mik

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering

Petronella Centijna van den Broek

weduwe van Hendrik Wouter Patijn

Correspondentieadres: Familie van Herk Paardebloem 1 2861 WJ Bergambacht

Bedroefd om haar heengaan, maar dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat na een lang en werkzaam leven van ons is heengegaan onze lieve zorgzame moeder, oma en overgrootmoeder

Voor uw blijken van medeleven en deelneming ons betoond na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

4

Verdrietig hebben wij vernomen dat is overleden, ons bestuurslid

Schoonhoven, april 2014

Gecertificeerd taxateur

Astrid van der Waal Wij zullen haar inzet en betrokkenheid heel erg missen. We wensen Arwin en de kinderen veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen. Bestuur zomerkamp ”De Muizenkuil”

www.stokvisglas.nl Timmerfabriekstraat 17 - Bergambacht - Tel. 0182-354975

Inkoop goud

www.facebook.com/ lek.en.ijssel Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

www.hetkontakt.nl

20% extra

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

Uw uitvaartverzorger Bertus Kostwinder

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn

Mobiel: 06-22971692 Kantoor: 0182-503123, Fax: 0182-502617

Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329 IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

Tel.: 0180 - 68 13 32 Fax.: 0180 - 68 25 17

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

Uitvaartverzorging Rainbow Deceased Care 0182-503123 Kantooradres: Veerlaan 18a, 2851 BV Haastrecht E mail: info@rdcuitvaartverzorging.nl, Website: www.rdcuitvaartverzorging.nl


Dinsdag 29 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

5

nieuws

Dijkversterking

Versterking dijk nu in dichtbebouwde kern van Lekdorp

Ammerstol ‘waterproof’ na complexe ingreep Bewoners aan de Lekdijk in Ammerstol moeten improviseren om huis en haard te bereiken, maar de dijkversterking ligt op schema. ĞĪĪĢįİıĬĩ š Met de aanleg van een diepwand en een barettenscherm wordt het dorp aan de rivier van een stabiele stalen waterkering voorzien. Ammerstol is over enkele maanden ‘waterproof’. “Een technisch hoogstandje”, stelde projectleider Frans de Haan donderdagmiddag tijdens een toelichting op de laatste operatie van dit deel van de 5,7 kilometer lange Lekdijk. Het is meteen ook de meest ingewikkelde ingreep, omdat het de dichtbebouwde kern van Ammerstol betreft. Dit is letterlijk maatwerk. Elk stukje dijk is anders qua samenstelling. Klei, zand en veen vind je hier overal, maar niet met dezelfde dikte. Daarnaast is deze historische dijk eeuwenlang opgehoogd en kom je van alles tegen. Tot op heden valt het mee met de stagnatie. We zijn rond 1 april begonnen en zijn geen noemenswaardige obstakels tegen gekomen.” De Lekdijk in de bebouwde kern wordt voorzien van een betonnen diepwand van 140 meter en een barettenscherm van 200 meter als kering tegen torenhoog water uit de rivier. Aannemerscombinatie AmSchBerg gebruikt een ingenieuze constructie die elders

wordt ingezet voor tunnelbouw. Een oerdegelijke constructie op een zwakke plek, meent De Haan. “We doen voortdurend metingen om schade in de nabijgelegen panden te voorkomen. Er is geregeld overleg met de bewoners. Zij worden van de aard van onze werkzaamheden op de hoogte gebracht.” Bouwput Je moet er wat voor over hebben om de Krimpenerwaard te beschermen tegen overstromingen. De Lekdijk in Ammerstol is nu een enorme bouwput, omgeven is door hekken, platen, deuren en loopplanken. “Een drama voor de bewoners”, geeft hoogheemraad Ger de Jonge ruiterlijk toe. “Je kan nauwelijks je huis bereiken. Je moet afspraken maken over postbezorging, afvalverwerking en boodschappen. Hulpdiensten zijn ingeseind over de situatie. Wij kunnen ons ergernissen heel goed voorstellen, maar hebben geen keus. Veiligheid heeft prioriteit.” Opoffering voor droge voeten. Voor het duurste stukje dijk van Nederland wordt 20 miljoen euro uitgetrokken.

™9ZY^_`kZghiZg`^c\k^cYieaVVih^cYZY^X]iWZWdjlYZ`ZgckVc6bbZghida#

De kering kwam vier jaar geleden niet door de laatste toets van het waterschap. Het eind van de klus is echter in zicht. Voor de aanleg van de diepwand met stalen palen van 21 meter en het scherm richting Bergambacht trekt de aannemer drie tot vier maanden uit. Na de zomer volgen afrondende werkzaamheden aan de wegen.

Ministerie bezoekt Krimpenerwaard įĢĤĦĬ š Paul Huijts, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), bezocht donderdag de Krimpenerwaard. Doel van het bezoek was een beeld te krijgen hoe het gebied zich voorbereidt op de komst van de jeugdhulp. Per 1 januari 2015 wordt alle zorg voor jeugd overgeheveld naar gemeenten. De vijf gemeenten in de Krimpenerwaard bereiden de invoering van de nieuwe Jeugdwet samen voor. De directeur-generaal en zijn ambtenaren

werden rondgeleid door de Krimpenerwaard. Netwerk De rondtocht begon bij het Lokaal Zorgnetwerk Nederlek en Ouderkerk. Dit netwerk bestaat uit een klein kernteam van hulpverleners. Doel van dit netwerk is om zo snel mogelijk zorg rond een inwoner of gezin te organiseren als dit nodig is. Het netwerk is er voor alle inwoners. Als het nodig is, zitten professionals met andere deskundigheid snel aan tafel. Aan de

™EVja=j^_ih^c\ZhegZ`i^_YZcho^_cWZodZ`VVcYZ@g^beZcZglVVgY#

Editie Lek en IJssel Oost Oplage: 20.100 exemplaren Verspreidingsgebied Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Haastrecht, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

FOTO: PR

hand van voorbeelden kregen Huijts en zijn ambtenaren een beeld van de problematiek die ook in onze kleinere dorpen en wijken voorkomt. Dagopvang Daarna ging de groep op bezoek bij Zorgboerderij Kinderen op Stap in Haastrecht. Kinderen op Stap biedt kortdurend verblijf en dagopvang aan kinderen van 4-14 jaar met ADHD of autisme. De werkwijze van de zorgboerderij kenmerkt zich door deskundige begeleiding en warme betrokkenheid. In de Krimpenerwaard zijn relatief veel zorgboeren actief. Kinderen op Stap onderscheid zich, door zich uitsluitend op kinderen te richten. . Kinderen uit de wijde omgeving, ook ver buiten de Krimpenerwaard maken gebruik van de voorziening. Uitdagingen In een afsluitend gesprek in het oude raadhuis in Haastrecht passeerden de verschillende onderdelen van de voorbereiding op de Jeugdwet de revue. Paul Huijts gaf aan: “De uitdagingen en de oplossingen in de Krimpenerwaard zijn anders, dan de oplossingen in meer stedelijk gebied. De gemeenten doen echter in kennis en voorbereiding niet onder voor de grotere steden die ik vaker spreek.”

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Redactie Robert van der Hek (06) 53 11 08 67 r.vanderhek@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsseloost@hetkontakt.nl

Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten

Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Birgit van Wijngaarden (06) 23 16 57 98 Website www.hetkontakt.nl

FOTO: FLORIS BAKKER

De dijk in de kern Ammerstol wordt dus flink versterkt. Een dag uitgraven en een dag vullen om het beton te laten harden en de stabiliteit van de gesloten damwandconstructie te garanderen. Verderop is sprake van een open systeem: het barettenscherm laat grondwater door om de peilen in de polder te kunnen beïnvloeden. “Ie-

dereen denkt bij dijkversterking aan directe bescherming, maar je hebt ook water en pompen nodig om het gebied te beheren”, verklaart Ger de Jonge. “Waterhuishouding is complex, maar we hebben veel kennis in huis.” Pieter van der Laan

LOOMAN keurslager

Haven 58 2871 CP Schoonhoven tel. 0182 382426 fax 0182 386849 www.looman.keurslager.nl

Verstand Van Lekker Vlees

Ons B.B.Q. seizoen is weer geopend! Wij hebben alles in huis voor een geslaagd B.B.Q. festijn!

Tip van de keurslager Gevulde smulslof

ELKE 2E HALVE PRIJS

Keurslagerkoopje Gepaneerde varkensschnitzels Krokusburgers

4 stuks

5.95

4E

GRATIS

SAMEN

3.30

100 gram

1.60

ELKE

Vleeswarenkoopje 100 gram rosbief + 100 gram boterhamworst

Special van de week Kalfskaaskop Mager kalfsgehakt met chorizo

Wij hebben voor u Livar scharrelvarkensvlees / gilde hoen kipfilet

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot maandag 14:00 uur Redactiekopij tot maandag 14:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Gemeentenieuws Stadhuis en Wmo-loket gesloten op 5 mei +HWVWDGKXLVHQKHW:PRORNHW]LMQJHVORWHQRSPDDQGDJPHL %HYULMGLQJVGDJ 2SGLQVGDJPHLVWDDQZHZHHUYRRUXNODDU

Besluiten gemeenteraad 'HJHPHHQWHUDDGNZDPRSDSULOLQYHUJDGHULQJELMHHQ'HYROJHQGH EHVOXLWHQ]LMQJHQRPHQ 'HUDDGKHHIWGH$OJHPHQH3ODDWVHOLMNH9HURUGHQLQJ6FKRRQKRYHQ vastgesteld. 'HUDDGKHHIWLQJHVWHPGPHWHHQZLM]LJLQJYDQGHJHPHHQVFKDSSHOLMNH UHJHOLQJ5'2*+0 5HJLRQDOH'LHQVW2SHQEDUH*H]RQGKHLGV]RUJ+RO ODQGV0LGGHQ HQ95+0 9HLOLJKHLGV5HJLR+ROODQGV0LGGHQ De raad heeft de verordening leerlingenvervoer gemeente Schoonhoven 2014 vastgesteld. De raad heeft EY (voorheen Ernst en Young Accountants) benoemd tot DFFRXQWDQWYDQGHJHPHHQWH6FKRRQKRYHQYRRUKHWFRQWUROHMDDU De raad heeft ingestemd met het voorstel om de besluitvorming over het al dan niet handhaven van de foutieve bouwvlakken op de verbeelding van het bestemmingsplan Buitengebied aan te houden tot na uitvoering van een planschaderisicoanalyse. De raad heeft een krediet van 200.000 euro beschikbaar gesteld voor de ICT migratiekosten i.v.m. herindeling. De raad heeft niet ingestemd met een motie ingediend door de fracties YDQ*/*HPHHQWH%HODQJHQ'RPGHZHWKRXGHUGHRSGUDFKWWHJHYHQ om nog voor het zomerreces in overleg te treden met de regiogemeenten om afspraken te maken over de huisvesting van buitenlandse werkne mers en na het zomerreces de uitkomsten van het gesprek in een memo DDQGHUDDGYRRUWHOHJJHQ'HIUDFWLHVYDQ3YG$99'&'$HQ6*3&8 stemden tegen deze motie. Het verslag van de raadsvergadering is twee weken na de vergadering van de gemeenteraad terug te vinden op www.schoonhoven.nl.

Zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt 2SYULMGDJDSULOKHHIWEXUJHPHHVWHU%RQWKXLVWLMGHQVGH$OJHPHQH *HOHJHQKHLG]HYHQ.RQLQNOLMNH2QGHUVFKHLGLQJHQXLWJHUHLNW'H RQGHUVFKHLGLQJHQ]LMQXLWJHUHLNWDDQPHYURXZ1+.QROGHKHHU.*YDQ 1HVGHKHHU-5LMODDUVGDPPHYURXZ65LMODDUVGDP9DQGHU:HNNHQGH KHHU-$5RRVPHYURXZ*(9HUZHLM6SHOWHQGHKHHU-*GH:LW'HJHGH FRUHHUGHQ]LMQDOOHQEHQRHPGWRW/LGLQGH2UGHYDQ2UDQMH1DVVDX

9RRUGHDDQYUDDJYDQDERQQHPHQWHQHQGHRSJDYHYRRUGHSDUWLFXOLHUH ]ZHPOHVNXQWXWLMGHQVGHRSHQLQJVXUHQWHUHFKWELMGHUHFHSWLHYDQKHW zwembad.

Meer informatie Dit is voorlopig het laatste zwemnieuws via het Kontakt. Informatie kunt u vinden op www.zwembadschoonhoven.nl. Daar kunt u zich ook aanmel GHQYRRUGHGLJLWDOHQLHXZVEULHI8LWHUDDUGVWDDWDOOHLQIRUPDWLHRRNLQGH zwembadfolder.

4 mei Nationale Herdenking 7LMGHQVGH1DWLRQDOH+HUGHQNLQJRSPHLZRUGHQLQ KHWKHOHODQGRPXXUGH1HGHUODQGVHVODFKWRI fers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede :HUHOGRRUORJLQRRUORJVVLWXDWLHVHQELMYUHGHVRSHUD WLHV]LMQRPJHNRPHQ2RNLQ6FKRRQKRYHQZRUGHQGH RRUORJVVODFKWRIIHUVKHUGDFKW2PXXUYHUWUHNW vanaf de Steenen Brug een stille tocht. De tocht leidt naar de oorlogsmonumenten op de Algemene begraafplaats in Schoonho YHQHQGH%HJUDDISODDWVLQ:LOOLJH/DQJHUDN 2PXXUYROJHQ]RDOVJHEUXLNHOLMNGHWZHHPLQXWHQVWLOWHGHNUDQV OHJJLQJHQHQKHWGHČ´OÂŤODQJVGHRRUORJVPRQXPHQWHQ:LMURHSHQKLHUELM iedereen op om mee te lopen met de stille tocht en de herdenkingen op ÂŤÂŤQYDQGHEHJUDDISODDWVHQELMWHZRQHQ

2871 CK Schoonhoven Postbus 504 2870 AH Schoonhoven Tel: (0182) 38 92 00 Fax: (0182) 38 93 99 I: www.schoonhoven.nl E: gemeente@schoonhoven.nl

Č?Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur Č?9ULMGDJYDQWRWXXU

Dienstverlening (Burgerzaken) Č?0DDQGDJYDQWRWXXU Č?'LQVGDJYDQWRWXXU Č?:RHQVGDJYDQWRWXXU Č?'RQGHUGDJYDQWRWXXU Č?9ULMGDJYDQWRWXXU Č?Dinsdag en donderdag YDQWRWXXU alleen voor het ophalen van UHLVGRFXPHQWHQHQULMEHZLM]HQ

Balie bouw en woningtoezicht Č?0DDQGDJWPYULMGDJ van 9.00 tot 12.00 uur

Tweede Kamer stemt in met herindeling Krimpenerwaard 2SDSULOKHHIWGH7ZHHGH.DPHUPHWHHQPHHUGHUKHLGYDQYDQ de stemmen het wetsvoorstel van minister Plasterk tot herindeling van GHJHPHHQWHQ%HUJDPEDFKW1HGHUOHN2XGHUNHUN6FKRRQKRYHQHQ 9OLVWDDQJHQRPHQ

Gezamenlijke gemeentepagina :LMKRXGHQXDOVLQZRQHUGHNRPHQGHPDDQGHQRSGHKRRJWHYDQDOOH RQWZLNNHOLQJHQULFKWLQJMDQXDUL,QGH]HNUDQWYLQGWXHHQHHUVWH JH]DPHQOLMNH.JHPHHQWHSDJLQD9LDGH]HSDJLQDKRXGHQZLMXRSGH KRRJWHYDQKHWODDWVWHQLHXZVEHODQJULMNHGDWDHQEHDQWZRRUGHQZH veel gestelde vragen.

Website en social media 9RRUPHHULQIRUPDWLHNXQWXRRNQDDUGHZHEVLWHJDDQ ZZZNLMNJHPHHQWHNULPSHQHUZDDUGRQWNLHPWQORIRQVYROJHQYLD)DFH book (Gemeente Krimpenerwaard) of Twitter (@HerindelingK5).

Cursus ‘Drukke Kinderen’ 'H]HFXUVXVLVYRRURXGHUVYDQGUXNNHNLQGHUHQWXVVHQGHHQMDDU ,QELMHHQNRPVWHQOHHUMHRPKHWGUXNNHK\SHUDFWLHYHJHGUDJYDQMH NLQG HUHQ ZHHUKDQWHHUEDDUWHPDNHQ]RGDWKHWZHHUSOH]LHULJLVRPPHW HONDDURPWHJDDQ'HFXUVXVVWDUWRSPHLLQKHW&-*6FKRRQKRYHQ .RVWHQČœSHUSHUVRRQ SDUWQHUJUDWLV 

2S]DWHUGDJDSULO]LMQGHSRRUWHQYDQRSHQOXFKW]ZHPEDGȇW:LOJHUDN ZHHUJHRSHQG:LMEHJURHWHQXJUDDJLQRQVVFKLWWHUHQGHEXLWHQEDG

Haven 37

Receptie

+HW&HQWUXPYRRU-HXJGHQ*H]LQ &-* RUJDQLVHHUWWZHHFXUVXVVHQ9RRUPHHU LQIRUPDWLHHQDDQPHOGLQJNLMNRS ZZZFMJFXUVXVQO

Zwembad ’t Wilgerak weer geopend

Stadhuis:

Openingstijden:

Cursussen ‘groeien in ouderschap’ en ‘opvoeden van drukke kinderen’

9OQUGHKHHU-5LMODDUVGDP0HYURXZ65LMODDUVGDPYDQGHU:HNNHQ GHKHHU.*YDQ1HVEXUJHPHHVWHU%RQWKXLVPHYURXZ*(6SHOW 9HUZHLMGHKHHU-$5RRVPHYURXZ1+.QROGHKHHU-*GH:LW

29 april 2014

Cursus ‘Groeien in ouderschap’ 'H]HFXUVXVLVYRRU]ZDQJHUHYURXZHQ HQKXQSDUWQHUV HQMRQJHRXGHUV GLHZRQHQLQGH.ULPSHQHUZDDUG2QGHUZHUSHQGLHDDQERGNRPHQ]LMQ YHUDQGHULQJHQGLHKHWRXGHUVFKDSPHW]LFKPHHEUHQJWKHWFRQWDFWPHWMH EDE\KRHEHUHLGMHMH]RJRHGPRJHOLMNYRRURSKHWRXGHUVFKDS 'HFXUVXVLVRSZRHQVGDJPHL XXU LQ2QV*HERXZLQ /HNNHUNHUN.RVWHQČœSHUSHUVRRQ SDUWQHUJUDWLV 

:PRORNHW2UDQMHSODDWV Č?Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur Meldingenlijn openbare ruimte WLMGHQVNDQWRRUXUHQ

Tel: (0182) 389 389 Calamiteitennummer afdeling Stadsbeheer (buiten kantooruren) WHO


gemeente-info

Dinsdag 29 april 2014

Startersdag Krimpenerwaard

Besluiten

Op zaterdag 24 mei is er een Startersdag Krimpenerwaard. Deze dag is voor mensen die zich oriĂŤnteren op het starten van een eigen bedrijf of net gestart zijn met een eigen bedrijf. De Startersdag is van 10.00 - 12.30 uur en van 12.30 - 16.00 uur in het Schoonhovens College (Albert Plesmanstraat 4). Er zijn bedrijven en instanties aanwezig die informatie geven en waar je met vragen terecht kunt. Daarnaast zijn er diverse lezingen en workshops. Kijk voor meer informatie op: www.regionalestartersdag.nl. Wil je deze dag bijwonen? Meld je aan via www.regionalestartersdag.nl. Kosten: â‚Ź 5,- inclusief een consumptie.

$OJHPHQH3ODDWVHOLMNH9HURUGHQLQJ

Initiatief Startersdag

Omgevingsvergunningen

14% van de beroepsbevolking verdient zijn inkomen als zelfstandige. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. In de Economische visie Schoonhoven is geconcludeerd dat Schoonhoven een aantrekkelijk vestigingsklimaat kent voor zelfstandige ondernemers. Daarom ondersteunt de gemeente Schoonhoven van harte het initiatief van verschillende Schoonhovense ondernemers om een regionale startersdag te organiseren. De Startersdag wordt georganiseerd door: Welkom op het Werk, Zilvervink Communicatieadvies, STEF Onderneemt, Ondernemerskring Schoonhoven (OKS), CJB Midden-Holland en de gemeente Schoonhoven.

Verlenging beslissingstermijn aanvragen omgevingsvergunning /HNGLMN2RVW 2871 AD – ZK14001072 - project: vervangen van de oude haveninrichting van de jachthaven; activiteit(en): bouwen, overig bouwwerk bouwen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 17 maart 2014). De wettelijke beslistermijn is verlengd met 6 weken tot 23 juni 2014. - Korte Weistraat 17, 2871 BP – ZK14000928 - project: realiseren van een hobbyruimte bij een woning door het plaatsen van een dakopbouw op de bestaande garage/werkruimte; activiteit(en): bouwen, overige veranderingen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 5 maart 2014). De wettelijke beslistermijn is verlengd met 6 weken tot 11 juni 2014.

2ɜFL­OHEHNHQGPDNLQJHQ Aanvragen Omgevingsvergunningen - Opweg 25a 01, 2871 NC – ZK14001719 - project: legaliseren van het plaatsen van een brug en het aanbrengen van beschoeiing op een perceel in het buitengebied; activiteit(en): bouwen, overig bouwwerk bouwen en grondkering of damwand plaatsen; werk of werkzaamheden uitvoeren; procedure: nog te bepalen (de aanvraag is ontvangen op 16 april 2014). EHGULMYHQWHUUHLQ=HYHQGHUNDYHO (nabij Lopikerweg: De Smaragd, nog ongenummerd)– ZK14001739 - project: oprichten nieuwbouw gemeentewerf en aanleggen van een in-/uitrit; activiteit(en): bouwen: overig bouwwerk bouwen; uitrit aanleggen of veranderen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 18 april 2014).

Een aanvraag ligt niet ter inzage en er is geen mogelijkheid tot het indienen van bezwaar. Dit kan pas als de vergunning is verleend.

9RRUJHQRPHQEHVOXLWHQ Burgemeester en wethouders hebben het voornemen (ar 2.33 lid 2 onder a Wabo) de omgevingsvergunning in te trekken voor: - het geheel slopen van een berging en het oprichten van een vrijstaande woning aan de /RSLNHUZHJ, kadastraal bekend als gemeente Schoonhoven, sectie G, nummer 60 met aanvraagnummer 170978 en kenmerk SCOV11/0070. Het ontwerpbesluit en de bijgehorende stukken liggen vanaf 2 april 2014 gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis. Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden naar postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

9HUOHHQGHYHUJXQQLQJHQHQRQWKHÉ?QJHQ zie *1 - De heer Slingerland – het KRXGHQYDQEDUEHFXH op zaterdag 12 juli 2014 vanaf 16.30 tot uiterlijk 0.00 uur op een parkeerterrein in de StevinVWUDDW 'HYHUJXQQLQJHQRQWKHÉ?QJ]LMQYHU]RQGHQRSDSULO

- Hervormde Gemeente Schoonhoven – het KRXGHQYDQURPPHOPDUNW op zaterdag 17 mei 2014 vanaf 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur op het parNHHUWHUUHLQDDQGH.HUNZHJ 'HYHUJXQQLQJHQRQWKHÉ?QJ]LMQYHU]RQGHQ op 23 april 2014.)

Verleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1, lid 1 onder a en art. 2.2 lid 1 onder b en art. 2.10 en 2.18 Wabo): zie *1 /HNGLMN:HVW 2871 MK - ZK14001086 - project: aanbrengen van een afscheiding langs een dakterras aan de oost- en westkant van een monumentale woning; activiteit(en): bouwen, overige veranderingen resp. monument onderhouden, restaureren, veranderen of slopen: handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten; procedure: regulier (De vergunning is verzonden op 17 april 2014 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM).

Bezwaar *1%H]ZDDUPDNHQ U kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij adviseren u om een kopie van het besluit bij te voegen. Als u bezwaar maakt, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

Voorlopige voorziening Met een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat onmiddellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den +DDJVHFWRU%HVWXXUVUHFKW3RVWEXV(+'HQ+DDJ'HJULÉ?HUYDQGH UHFKWEDQNLQWKLHUYRRUJULÉ?HUHFKWHQ

Voor meer informatie Eerdere publicaties, gemeentenieuws, raadsagenda’s en -verslagen, B&Wbesluitenlijsten, vacatures en informatie over diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl.

29 april 2014, burgemeester en wethouders.

7

Inzameling plastic

Woensdag 30 april vanaf 07.30 uur

Inzameling oud papier VV Schoonhoven vrijdag 2 mei vanaf 18.00 uur

Collecte

Longfonds 4 mei t/m 10 mei

Voor meer informatie:

www.schoonhoven.nl

of scan de QR-code:


publicaties

Dinsdag 29 april 2014

    

DE NATUURSCHUUR Vraag naar de mogelijkheden om biologisch vlees te bestellen We hebben nu bestellijsten WIJN AANBIEDING

BROOD AANBIEDING

RODE WIJNÂ

SPAANSE BOL GIST van 3.20   nu 

â‚Ź 2.69

STELLAR ORGANICS NO SULPHUR ADDEDÂ 2013 VOLLE SMAAK

VIJFKORENLIJNZAADÂ DESEM

WOENSDAG69 5 MAART OP DE MARKT

van 3.20 nu 

verhuisbericht

WOENSDAG 599 MAART OP DE MARKT

â‚Ź 4.

â‚Ź 2.

$ =#

KAASSCHELPEN    van 1.90  nu 

â‚Ź 1.59

De vestiging van De Onderlingen aan de Cabauwsekade 56 te Lopik (Cabauw)

KAAS AANBIEDING

NOTEN AANBIEDING

OUD SNIJDBAAR UIT FRIESLAND 1 KILO VAN 16.99  VOOR 

KOKOSBLOKJES MET VRUCHTENSMAAK

â‚Ź 9.

250 GRAMÂ

â‚Ź 1.99

CHOCOLADE ROTSJES/VRUCHTEN WOENSDAG 5 MAART OP DEVERPAKT  MARKT

WOENSDAG 5 MAART OP DE MARKT

verhuist per 1 mei 2014 naar ons kantoor in Schoonhoven: Doelenplein 11, (0182) 386 999

NAAR KEUZE VAN 2.49Â NU

â‚Ź 1.99

Als vanouds zijn wij u daar graag van dienst voor verzekeringen, bankzaken en hypotheken.

ZUIVEL AANBIEDING

OVERIGE AANBIEDING

Kantooruren: maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur.

KOFFIEPADS CAFFIËNEVRIJ 2 HALEN 1 BETALEN WOENSDAG 5 MAART OP DE MARKT KOFFIEMELK CUPS  2 HALEN 1 BETALEN  

BULGAARSE OF GRIEKSE YOGURT 500 ML   VAN 1,49 NU

5 MAART OP DE MARKT â‚Ź WOENSDAG 1.09

Vestigingen in: Benschop, Lekkerkerk, Schoonhoven

verzekeren bankieren hypotheken

DE NATUURSCHUUR ,(89967*.996;"52; !$

E NIEUWIJDEN: T NGS OPENI

maandag dinsdag donderdag vrijdag zaterdag

van 12.00 tot 17.00 uur van 09.00 tot 17.30 uur van 09.00 tot 17.30 uur van 09.00 tot 18.00 uur van 09.00 tot 17.00 uur

www.onderlingen.nl | info@onderlingen.nl

- Zonnepanelen voor uw woning en bedrijfspand - Zonne-energie is duurzaam en levert een hoog financieel rendement - Landelijk erkend installateur Uneto-VNI - Vakkundig advies - 10 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire opbrengstgarantie - Al meer dan 1000 panelen geplaatst - Voor particulieren is de BTW ook terug te vragen bij de belastingdienst - Wij informeren u graag verder VOORSTRAAT 104 2941 EW LEKKERKERK TEL: 0613331761

WWW.ELEKTRO-OUDENES.NL PKZONTECHNIEK@UPCMAIL.NL LANDELIJK ERKEND INSTALLATEUR

Een nieuw plafond in 1 dag! Plafonds Sierlijsten Verlichting Ma 13.00 - 18.00 uur Di t/m do 9.00 - 18.00 uur Vrij 9.00 - 20.00 uur Zat 9.00 - 17.00 uur

Bezoek onze website voor meer informatie! PLAMECO plafondvakbedrijf Breedijk, Churchillaan 19 3411 CE Lopik, (0182) 391135, www.plamecobreedijk.nl Locatie: 1e verdieping - Proline doe-het-zelf

Schoonhoven onho krijgt een en nie nieuwe uwe podotherapeut! otherapeut! oetklachten? Heeft u voe voetklachten? Kijk op www.podoxpert.nl ww.p Schoonhoven en Bergambachterstraat 9C C 2871 JB Schoonhoven n Tel. 030 687 07 08

8


Dinsdag 29 april 2014

Hovenier? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

10.000ste bezoeker voor Concordia ĥĞĞİıįĢĠĥıš Cultureel centrum Concordia in Haastrecht kon donderdagavond de 10.000ste bezoeker van het seizoen 2013/2014 begroeten. Marry van der Kroon uit Vlist kreeg uit handen van bestuursvoorzitter Harry van der Voet een bloemetje en twee vrijkaartjes overhandigd. Marry kwam met vriendin Greet van Zuijlen naar de Concordia Filmavond om De Nieuwe Wildernis te bekijken. Het hoge bezoekersaantal bewijst volgens het bestuur dat Concordia in de culturele en sociale behoefte voorziet van steeds meer mensen uit de gemeente Vlist en wijde omstreken.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

9

Ontwerpen gemeentewapen ‘lastige klus’ įĢĤĦĬš Nu de Tweede Kamer heeft ingestemd met de vorming van een nieuwe gemeente Krimpenerwaard is het tijd om na te denken over meer praktische zaken. Zo moet er een nieuw gemeentewapen komen. En dat belooft een lastige klus te worden, want de vijf gemeentewapens van Ouderkerk, Bergambacht, Schoonhoven, Bergambacht en Vlist laten zich moeilijk samenvoegen tot één wapen. Daarvoor zijn er simpelweg te veel elementen. Toch vindt Dordtenaar Henk ‘t Jong van historisch adviesbureau ‘t

Scapreel het de moeite waard om het toch te proberen. Hij ziet niets in het idee om het gemeentewapen te vervangen door een beeldmerk zoals reclamebureaus die produceren. “Een wapen, in zijn traditionele maar wel modern vormgegeven, vorm is een stuk onderscheidender.” ‘t Jong ontwierp in 2009 een nieuw wapen voor de gemeente Binnenmaas. Hij weet dus wat er bij komt kijken. Voor het ontwerp zou ‘t Jong geen dieren gebruiken die typisch zijn voor de Krimpenerwaard, zoals een kievit,

grutto of ringslang. “Die beesten komen in alle weidegebieden in Nederland voor, voor zolang het nog duurt tenminste. Een op historie van het gebied gebaseerd wapen is veel karakteristieker.” Optelsom De gemeente kan zelf een voorstel indienen bij de Hoge Raad van Adel. Ze kan ook vragen of die instantie een ontwerp wil maken. Bij de vorige herindeling van de Krimpenerwaard, in 1985, was het nog eenvoudig. Het nieuwe gemeentewapen was een op-

telsom van de elementen uit de bestaande wapens. Zo zijn in het gemeentewapen van Bergambacht de adelaar van Bergambacht, de zalm van Ammerstol en de drie manen van Berkenwoude teruggekeerd. Iets soortgelijks gebeurde in de gemeenten Ouderkerk, Nederlek en Vlist. In de wapens werd een verbindend element toegevoegd: één van de drie rivieren van de Krimpenerwaard. Wat ‘t Jong betreft keert in ieder geval één element terug in het wapen. “Ik vind dat die zwarte halve manen of wassenaars er in ieder geval in moeten.”

Wethouder Wim Perlot opende donderdagochtend vroeg de Koningsspelen voor de Lopikse basisscholieren. In twee dagen tijd kwamen ruim 800 kinderen sporten op de voetbalvelden.

Budget voor Zorgvoorelkaar.com ĩĬĭĦĨš De gemeenteraad van Lopik stelt 16.000 euro beschikbaar voor Zorgvoorelkaar.com, een digitale marktplaats die meer vrijwillige inzet mogelijk maakt door digitale ondersteuning en actieve promotie. De website biedt een platform om zonder tussenkomst van een professional - te komen tot een ‘match’ tussen hulpvrager en hulpaanbieder. Naast de mogelijkheid voor matching worden inwoners actief opgeroepen vrijwillige inzet te leveren en hun mogelijkheden kenbaar te maken op de site. Zorgvoorelkaar.com ondersteunt ook de medewerkers van het Breed Sociaal Loket bij het keukentafelgesprek. Via dit systeem kunnen zij direct zien of er ook mogelijkheden zijn bij het vinden van oplossingen door vrijwilligers. Het krediet dat de raad dinsdag beschikbaar heeft gesteld, komt ten laste van de WMO-reserve.

q WWW.ZORGVOORELKAAR.COM

Budget voor startersleningen ĩĬĭĦĨš De gemeenteraad van Lopik stelt 300.000 euro beschikbaar voor het verstrekken van startersleningen. De leningen maakt het inwoners makkelijker om hun eerste woning te kopen. Van het totaalbedrag reserveert de gemeente 180.000 euro voor het verstrekken van leningen voor nieuwbouwkoopwoningen en 120.000 euro voor bestaande bouw. Lopik verleent al sinds 1 januari 2008 startersleningen. In 2013 is ervoor gekozen om de leningen te beperken tot de aankoop van bestaande woningen. In de nieuwe verordening werd voorgesteld de starterslening voor zowel bestaande bouw als nieuwbaar beschikbaar t stellen. Dit om de realisatie van nieuwbouwprojecten in Lopik te stimuleren. Daar staat tegenover dat de verkopende partij (projectontwikkelaar) om een financiële bijdrage wordt gevraagd, ter hoogte van de gemeentelijke kosten van de starterslening. Deze regeling is niet van toepassing op de aankoop van woningen van woningcorporaties.

q WWW.LOPIK.NL

Workshop om collectie Van der Kop te waarderen İĠĥĬĬīĥĬijĢī š De gemeente Schoonhoven organiseerde onlangs de workshop Collectiewaardering Van der Kop. Met de workshop wilde de gemeente graag advies krijgen over het beheer van de collectie Van der Kop, gezien de aanstaande gemeentelijke herindeling op 1 januari 2015. Samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed werd de workshop vormgegeven. Doel was een eerste aanzet, om de waarde en het belang van de collectie Van der Kop vast te kunnen stellen. Belanghebbenden en deskundigen namen deel aan de workshop: wethouder Marry Holst, vertegenwoordigers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Schoonhoven, het Kunst en Cultuurnetwerk Schoonhoven, kunsthistorici, lokale deskundigen en museale specialisten als Jan Jaap Heij, voormalig conservator van het Drents Museum en lid Raad van Advies van de Rembrandt Stichting en Ewoud Mijnlieff, voormalig conservator Stedelijk Museum Gouda. De ge-

meente had naast de vraag over de collectiewaardering ook vragen over het verbeteren van de bewaaromstandigheden en het in kaart brengen van de conserveringsachterstanden. Het was een geslaagde workshop waarbij vooral gekeken is welke methode gebruikt kan worden voor de collectiewaardering. Broers De collectie Van der Kop is al 50 jaar in het bezit van de gemeente Schoonhoven. Deze omvangrijke collectie bevat 400 tekeningen en 145 schilderijen van de in Schoonhoven geboren broers Han en Ad van der Kop. In de maanden april tot en met juni 2014 is in de bibliotheek van Schoonhoven een overzicht van een deel van de collectie Van der Kop te zien. Niet eerder vertoonde tekeningen van Han van der Kop uit zowel zijn kindertijd als academietijd, en minder bekende olieverfschilderijen van Ad van der Kop

q WWW.COLLECTIEVANDERKOP.NL

50ste rommelmarkt op Kerkplein

Afscheid Lopikse wethouders

ĥĞĞİıįĢĠĥıš Het Kerkplein in Haastrecht is zaterdag 10 mei het decor van de jaarlijkse rommelmarkt van de hervormde kerk. Dit jaar is het extra feestelijk omdat het vijftig jaar geleden is dat de markt voor het eerst werd gehouden.

ĩĬĭĦĨš Wethouders Ina de Korte en Wim Perlot nemen woensdag 7 mei afscheid. De gemeente Lopik biedt hen in de kantine van het gemeentehuis een afscheidsreceptie aan. Deze is van 16.00 tot 18.00 uur. Ina de Korte (ChristenUnie) was vier jaar wethouder en zat twaalf jaar in de gemeenteraad. Zij neemt afscheid van de Lopikse politiek. Wethouder Wim Perlot (PvdA) keert na zijn wethouderschap weer terug als raadslid voor de Partij van de Arbeid.

De opbrengst van de markt, die duurt van 10.00 tot 14.30 uur, is nog steeds bestemd voor het onderhoud van de monumentale hervormde kerk. Na de kerkbrand van 1964 werd besloten jaarlijks hiervoor een rommelmarkt te houden. Ook dit jaar is er een gevarieerd aanbod van artikelen. Verder draait er een rad van avontuur waar bezoekers mooie prijzen kunnen winnen. Op het terras zijn versnaperingen te koop. Kinderen kunnen zich laten schminken of voor weinig geld wat kopen bij de speelgoedkraam. Toneelvereniging De Schijnwerper treedt verschillende keren op en figureren tijdens de markt tussen de bezoekers. In de kerk wordt een film vertoond over de kerkbrand van 1964. Alle oud-medewerkers zijn hier vanaf 15.30 uur uitgenodigd om na afloop van de markt het glas te heffen op het jubileum.

Café in na ongeval ğĢįĤĞĪğĞĠĥıš Een 39-jarige vrouw uit Bergambacht stapte vorige week vrijdag stomdronken in de auto en reed met haar auto op de LekdijkWest tegen een voorwerp aan. Een getuige belde de politie. Agenten zagen dat de vrouw weer in een café zat en hielden haar aan. Een omstander probeerde de aanhouding van de vrouw te belemmeren. De 44-jarige man werd daarop eveneens in de boeien geslagen. Op het bureau blies de vrouw 1.035 ugl. Dat is ruim vier keer de maximum toegestane hoeveelheid.


GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE LOPIK

Gemeentenieuws

29 april 2014

Raadsvergadering

UITNODIGING Op woensdag 7 mei 2014 nemen wethouder Ina de Korte en wethouder Wim Perlot afscheid. De gemeente Lopik nodigt u van harte uit voor de afscheidsreceptie in de kantine van het gemeentehuis van 16.00 uur tot 18.00 uur. Wethouder Ina de Korte (ChristenUnie) neemt na vier jaar wethouderschap en twaalf jaar als raadslid op woensdag 7 mei a.s. afscheid van de Lopikse politiek. Wethouder Wim Perlot (PvdA) keert na zijn wethouderschap weer terug als raadslid voor de Partij van de Arbeid. Wij hopen u op 7 mei a.s. te mogen begroeten.

Op dinsdag 6 mei 2014 neemt de raad, in een extra vergadering, afscheid van wethouder mw. K.A.C. de Korte-de With en wethouder W.F. Perlot. De vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Op woensdag 7 mei 2014 vindt er een extra openbare raadsvergadering plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Lopik. Deze vergadering begint om 20.00 uur. Aan de orde komen de volgende agendapunten: • Samen: coalitieakkoord 2014-2018 • Benoeming wethouders • Benoeming wethouders en raadsleden in diverse gemeenschappelijke regelingen Ter inzage: De stukken, inclusief de bij de raadsvoorstellen behorende bijlagen, liggen vanaf 28 april 2014 om 10.00 uur in het gemeentehuis ter inzage. Voor inzage van de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met de raadsgriffier, mevrouw mr. G.M.G. Dolders. Daarnaast zijn de raadsvoorstellen opgenomen op www.lopik.nl onder de knop Bestuur en Organisatie > Agenda

en stukken commissie- en raadsvergaderingen. Raadsbesluiten: Binnen één week na de raadsvergadering worden de besluiten die zijn genomen door de raad van de gemeente Lopik gepubliceerd op www.lopik.nl onder de knop Bestuur en Organisatie > Agenda en stukken commissie- en raadsvergaderingen. Ook zijn de raadsbesluiten in te zien bij de griffie in het gemeentehuis. Inspraakreacties: Belangstellenden kunnen in de raadsvergadering voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt hun mening kenbaar maken. Het woord kan niet gevoerd worden: • over de besluitenlijst van vorige vergaderingen; • over een besluit van het gemeentebestuur waarover een bezwaar- of beroepsprocedure loopt of is gevoerd; • over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen; • indien een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

87.6 FM, Benschop 88.9 FM, Jaarsveld 95.5, Polsbroek/Cabauw 98.3 FM). ■

RIJBEWIJS of PASPOORT

GEMEENTE LOPIK

nodig?

Maak een via of

De vergadering is ook te beluisteren via RTV9 (via ether 107.9 FM, via kabel Lopik-dorp

AFSPRAAK

www.lopik.nl 0348 55 99 55

Gemeente Lopik werkt op afspraak!

Vergadering Raadscommissie De vergadering van de raadscommissie wordt gehouden op dinsdag 13 mei 2014 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Lopik. Aan de orde komen de volgende agendapunten: • Majeure projecten VRU • Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden 2014 Onderstaand worden de agendapunten kort toegelicht: Majeure projecten VRU De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) bestaat sinds 2006 als gemeenschappelijke regeling van 26 gemeenten in het gebied van de provincie Utrecht. Voor gemeenten en veiligheidspartners is de VRU een herkenbare veiligheidsregio, ver-

nieuwend ingericht op het gebied van risico- en crisisbeheersing. Om gelijktijdig te kunnen doorontwikkelen en invulling te geven aan financiële taakstellingen, is binnen de VRU een aantal projecten en onderzoeken uitgevoerd. Het college stelt de raad voor in te stemmen met de gedane voorstellen over de visie op de VRUorganisatie, Veiligheidszorg op Maat, repressieve huisvesting, financieringssystematiek, de Kadernota voor de VRU-begroting 2015 en het daarbij horende consultatietraject. Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden 2014 Het college stelt de raad voor de ‘Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014’ vast te stellen onder gelijktijdige in-

trekking van de ‘Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2007’. Ter inzage: De stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage vanaf maandag 28 april 2014 om 10.00 uur. Inzage van de stukken is mogelijk na een telefonische afspraak met de raadsgriffier, mevrouw mr. G.M.G. Dolders (telnr. 0348559955). Daarnaast zijn de raadsvoorstellen opgenomen op www.lopik.nl onder de knop Bestuur en Organisatie > Agenda en stukken commissie- en raadsvergaderingen. Inspraakreacties: Belangstellenden kunnen in de commissievergadering voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt hun mening kenbaar maken. Het woord kan niet gevoerd worden:

Afsluiting wegen tijdens dodenherdenking 2014 Tijdens dodenherdenking worden de volgende wegen volledig afgesloten voor het verkeer: • Benschop: Benedeneind NZ (smalle kant) en Benedeneind ZZ (brede kant) ter hoogte van

het oorlogsmonument Benschop van 19.30 tot 20.15 uur; • Jaarsveld: Lekdijk ter hoogte van het oorlogsmonument van 19.30 tot 20.15 uur;

• Lopik: Dorpstraat vanaf Manebrug tot Vrijheidsbrug van 19.30 tot 20.30 uur. Het programma van de dodenherdenking vindt u op onze website. ■

• over een besluit van het gemeentebestuur waarover een bezwaar- of beroepsprocedure loopt of is gevoerd; • over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen; • indien een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

De vergadering is ook te beluisteren via RTV9 (via ether 107.9 FM, via kabel Lopik-dorp 87.6 FM, Benschop 88.9 FM, Jaarsveld 95.5, Polsbroek/Cabauw 98.3 FM). ■

Gemeentehuis gesloten Op bevrijdingsdag maandag 5 mei 2014 is het gemeentehuis gesloten. ■

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■ Verleende omgevingsvergunning Noordzijdseweg 217 te Polsbroek Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 1 en sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend (verzonden

23 april 2014) voor het gebruik van het perceel als woonbestemming, het splitsen van de karakteristieke woonboerderij, het wijzigen van de functie van t.b.v. nevenfuncties (workshops en kinderfeestjes) en het plaatsen van handelsreclame. Het betreft het perceel Noordzijdseweg 217 te Polsbroek.

Ter inzage: De aanvraag, het besluit, de ruimtelijke onderbouwing en overige bijbehorende stukken liggen van 30 april 2014 t/m 10 juni 2014 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Ook buiten de openingstijden kan het besluit worden ingezien.

Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de stukken raadpleegbaar via de website www.lopik.nl, onder “Plannen” en vervolgens “Uitgebreide Omgevingsvergunningen” en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. vervolg zie volgende pagina >

GEMEENTEHUIS Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik Postbus 50, 3410 CB Lopik Tel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 88 gemeente@lopik.nl - www.lopik.nl http://twitter.com@GemLopik

OPENINGSTIJDEN SNELBALIE Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

MELDPUNT Ma t/m do 09.00 – 17.00 uur Vrij 09.00 – 12.00 uur 0348 – 55 99 55 meldpunt@lopik.nl

REINIGINGSDIENST M.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopik reiniging: 0348 - 55 42 63 riolering: 06 - 53 67 32 75

BURGERZAKEN Maak een afspraak, tel. (0348) 55 99 55 of via www.lopik.nl Dinsdagavond zonder afspraak 17.30 – 20.00 uur

POLITIE UTRECHT Steunpunt in gemeentehuis Lopik Dinsdag op afspraak Tel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

Openingstijden ma. t/m vr. zaterdag

08.30 - 12.00 uur en 13.15 - 16.00 uur 10.00 - 12.30 uur


gemeente-info

Dinsdag 29 april 2014

GEMEENTE LOPIK

11

GEMEENTE LOPIK

Gemeentenieuws

29 april 2014

■ ■ ■ BEKENDMAKINGEN ■ ■ ■ < vervolg van vorige pagina Beroep: Belanghebbenden die het met het besluit niet eens zijn en die tijdig een zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen de hiervoor genoemde termijn schriftelijk een gemotiveerd beroepsschrift met betrekking tot de omgevingsvergunning indienen bij de Rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. De omgevingsvergunning treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De vergunning treedt niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de voornoemde rechtbank. Dit doet u als u van mening bent dat uw belang tijdelijke maatregelen vereist. Bekendmaking afsluiten elektronische weg Wob-verzoeken Op 22 april 2014 hebben het college, de burgemeester, de invorderings- en heffingsambtenaar en de leerplichtambtenaar van de gemeente Lopik, ieder voor zover het hun bevoegdheid betreft, besloten met ingang van 30 april 2014 formeel de elektronische weg (e-mail-, faxverkeer o.i.d.), alsook voor het indienen/toesturen van ingebrekestellingen en overige correspondentie samenhangende met verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur af te sluiten. Het vorenstaande betekent dat Wob-verzoeken, ingebrekestellingen en overige correspondentie samenhangend met Wob-verzoeken vanaf

Omgevingsloket: Voor vragen over de omgevingsvergunning kunt u een afspraak maken, bellen naar (0348) 55 99 66 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur) of mailen naar omgevingsloket@lopik.nl. Ook is informatie te vinden op www.omgevingsloket.nl. *1) De ingediende aanvragen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid bestaat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is ma. t/m vr. van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch te verkrijgen (0348) 55 99 55).

30 april 2014 niet meer per email en / of per fax o.i.d. kunnen worden ingediend bij de gemeente Lopik.

een starterslening. Voorwaarde daarbij is wel dat de verkoper van de nieuwbouwwoning financieel bijdraagt aan de starterslening.

Deze bekendmaking wordt op 30 april 2014 ook op de website van de gemeente Lopik geplaatst.

De maximale verwervingskosten voor de aankoop van een bestaande woning bedraagt € 225.000,- (dit is incl. 6% bijkomende kosten) en voor een nieuwbouwwoning € 12.500,- (eveneens incl. 6% bijkomende kosten). De maximale starterslening is gesteld op € 30.000,-.

Het besluit treedt in werking met ingang van 30 april 2014 en ligt ingevolge artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Lopik, Raadhuisplein 1 te Lopik. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Organisatieondersteuning.

Bekendmaking vaststelling twee reglementen en twee verordeningen Op 22 april 2014 heeft de gemeenteraad de volgende reglementen en verordeningen vastgesteld: • Reglement betreffende de werkwijze en bevoegdheden van het presidium • Reglement van orde voor de vergaderingen van de raad • Verordening op de raadscommissie Lopik 2014 • Verordening op de ambtelijke bijstand en de fractieondersteuning 2014 De verordeningen en reglementen treden in werking op 28 april 2014. De stukken liggen t/m 22 mei 2014 ter inzage bij de griffie.

De verordening treedt in werking getreden op 1 mei 2012. Verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat zij voornemens zijn een verkeersbesluit te nemen, een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen nabij de woning aan Het Veld 30 te Lopik. Dit zal worden gerealiseerd door middel van het aanbrengen van een verkeersbord E6 (parkeergelegenheid voor het motor- of invalidenvoertuig dat door of ten bate van het vervoer van invaliden wordt gebruikt; tevens parkeerverbod voor andere voertuigen) en het inrichten van een parkeervak voor een invalidenvoertuig. Het ontwerp-verkeersbesluit ligt met ingang van 29 april 2014 t/m 27 mei 2014 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en op afspraak.

Verordening VROM Starterslening 2014 Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 april 2014 heeft besloten de Verordening VROM Starterslening gemeente Lopik 2014 vast te stellen. In deze verordening is de mogelijkheid opgenomen om ook bij de aankoop van een nieuwbouwwoning in aanmerking te komen voor

Tot eerdergenoemde kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over het ontwerp-besluit kenbaar maken aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

*2) Het besluit met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken na verzenddatum op afspraak ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Voor een afspraak kunt u bellen naar (0348) 55 99 55 (ma. t/m vr. 09.00 tot 12.00 uur). Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. Vergeet niet het bezwaarschrift te ondertekenen.

*4) Het besluit treedt de dag na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Vergunningen Ingediende aanvragen omgevingsvergunning, zie *1 • Batuwseweg 56 te Lopikerkapel, renovatie bovenbouw ligboxenstal, 17 april 2014; • Dorp 162 A te Benschop, verbouwen achterhuis (veestal) monument tot woning, 22 april 2014; • Floris van Egmondstraat 13 te Lopik, plaatsen schutting, 17 april 2014; • Maria Louiselaan 11 en 13 te Lopik, vernieuwen van berging, 23 april 2014; • Noordzijdseweg 163 te Polsbroek, uitbreiden bestaande ligboxenstal, 18 april 2014. Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning (maximaal 6 weken), zie *1 • MOB-complex Jaarsveld (tegenover kern Lopik), veranderen/wijzigen uitrit op de parallelweg M.A. Reinaldaweg, 24 april 2014. De beslistermijn wordt verlengd in verband met het niet tijdig gereed zijn van de toets van de provincie Utrecht. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslisdatum 16 juni 2014. Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8 • Lopikerweg oost 123 C te Lopik, wijzigen van kap van bijgebouw, 9 april 2014; • Lopikerweg oost 17 A te Lopik, het bouwen van bedrijfsgebouw, 22 april 2014. Geweigerde omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8 • Benedeneind ZZ 349 te Benschop, kappen van boom, 24 april 2014. Besluit omgevingsvergunningvrij, zie *2, *5 en *8 • M.A. Reinaldaweg 5 te Benschop, vernieuwen van aanbouw, 4 april 2014. ■

*5) Het besluit treedt de dag na afloop van de bezwaartermijn (ter inzage legging) in werking, tenzij gedurende die termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

*8) Middels een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten. ■

www.hetkontakt.nl

www.facebook.com/lek.en.ijssel Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200


publicaties

Dinsdag 29 april 2014

12

*Voorwaarden: Van maandag 27 februari t/m zaterdag 10 maart 2012 gelden alle aanbiedingen in deze folder. Op zaterdag 3 maart 2012 krijg je 20% korting op het hele assortiment. Met uitzondering van de lopende acties (waaronder folderaanbiedingen), bodemprijsartikelen, uurlonen van klus- en montagediensten, cadeaubonnen, verhuurartikelen, Velux dakramen, brandstofproducten (Zibro Kamin), reeds bestelde artikelen en aankopen op rekening.

VAN N E L E B U E NIEUWE M

7Zaa^hh^bV# EgdĂ&#x2019;iZZgcÂ?kVc]d\Z`dgi^c\i^_YZch YZ>iVa^VVchZlZ`ZcW^_<gVcYd

chZ >iVa^VV W^_ lZ`Zc <gVcYd

A>KD:^\Zci^_Yh\gZZeaddhYZh^\c#>cXajh^Z[/XdbW^bV\cZ" igdc!\Vh`dd`eaVVi!V[oj^\`Ve! `dZa`VhiZckVVilVhhZg#

E,#--+!"

CĂĽ'*% @DGI>C< *Voorwaarden: Van maandag 27 februari t/m zaterdag 10 maart 2012 gelden alle aanbiedingen in deze folder. Op zaterdag 3 maart 2012 krijg je 20% korting op het hele assortiment. Met uitzondering van de lopende acties (waaronder folderaanbiedingen), bodemprijsartikelen, uurlonen van klus- en montagediensten, cadeaubonnen, verhuurartikelen, Velux dakramen, brandstofproducten (Zibro Kamin), reeds bestelde artikelen en aankopen op rekening.

L>C::C9GDDBG:>H C66G>I6A>Ă&#x153;*

C6DHJc^Z`bdYZabZiWZidchigjXijjg#>cXajh^Z[/XdbeaZiZYdjX]Z! gj^ba^\WVY!id^aZiXdbW^cVi^Z!WVYbZjWZa! he^Z\Za`Vhi!`gVcZcZcYZh^\cgVY^Vidg#

E)#..,!"

OP DE BOVENVERDIEPING BIJ ;gZY@gZj`c^Zi@Zj`Zch7VY`VbZgh IgVchedgihig#'-!'-+&9O7Zg\VbWVX]i!iZa#%&-'"(*'((&!\gVcYd#ca

Kontaktjes

Voor

VERHUIZEN in binnen- en buitenland naar:

BV Gebr. Schouten Tevens opslag voor uw inboedel. Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

caravans & vouwwagens Bemiddeling, in - en verkoop Onderhoud & reparatie Stalling Schoonouwenseweg 16 2821 NX Stolwijk, Tel: 0182- 341726

www.premere nl Accessoires in- en opbouw: Movers, fietsendragers, dakluiken, airco`s, plissĂŠ hordeuren enz. (op afspraak sâ&#x20AC;&#x2DC; avonds halen en brengen mogelijk)

Kontaktjes plaatsen?

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

LUIKSE MARKT JAARBEURS UTRECHT 8 + 9 Juni. Binnen - Buiten. 700 Kramen mooie oude spullen. Entree â&#x201A;Ź 5,- Parkeren â&#x201A;Ź 2,- per dag vanaerlebv.nl Tel. 0492-525483 bb Schuurverkoop Brocante en Curiosa Leuke cadeautjes. Gijbelandsedijk nr. 62 Brandwijk 3 mei vanaf 09:30 uur

Fietsen drager tekoop geschikt voor 2 elektra fietsen â&#x201A;Ź150,00 Telefoon 0183-301767 b bTOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD met SPOED! a-contant of per bank Jos Hommel, Eikenlaan 30 Sprang-Capelle, Hoogste Prijs! Tel. 0416-274672, 06-23633117 b BOUNDING GEDRAGSTHERAPIE VOOR HOND facebook.com/ boundinghondgedrag Schoonhoven en omgeving

GARAGEVERKOOP 8-9 en 10 mei Huisraad, kleding,schilderijen enz Leuvense Kweldijk 3 Vuren b Voetreflexmassage in Leerdam www.reflexme.nl of 06-281 67 542

All Round Nagelstyliste in opleidi ng zoekt modellen voor kunstnagels prijs vanaf 20 euro. 0628972278 b GARAGEVERKOOP 8-9 en 10 mei Huisraad, kleding,schilderijen enz Leuvense Kweldijk 3 Vuren Ik ben op zoek naar een zelfstandige 3/4 kamer met een maximale huur tot â&#x201A;Ź 600,Tel. 0183-352161.

T.K.: Campingspullen en o.a. tafel en 4 stoelen. Tel. 0180-51271

www.verkadecaravans.nl

Help Regina aan een betere toekomst! LEVER NU UW OUDE MOBIELTJE IN Meer weten? Kijk op www.aap.nl

KENTIE POLSBROEK

mini-heiwerken voor schuurtjes, garages, serres, uitbouwen aan uw huis. Specialist in beperkte ruimtes. Telefoon 06-55 84 26 58 Luijtenstraat 24 Lekkerkerk www.kentiepolsbroek.nl

Het is nu tijd om VRUCHTBOMEN (ook hoogstam) te planten o.a. , appels , peren , pruimen , kersen , bessen , perziken , abrikozen enz. Haal ze bij: G. van Dieren Achthoven 20 - 4128 LV Lexmond Tel. 0347-342133 - 06-25325954 Particuliere verkoop op zaterdag of na afspraak


Dinsdag 29 april 2014

Adverteren vanaf € 5,- in de krant Kijk op Regio-deal.nl en maak uw eigen advertentie aan.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

13 nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Prima de Wens nu op Dorpsplein 10 İıĬĩĴĦħĨ š Kleurige ballonnen en vrolijk wapperende vlaggen maakten afgelopen week duidelijk dat Prima de Wens in Stolwijk feestelijk de opening van de nieuwe winkel vierde. Na precies zestien jaar heeft de trotse eigenaresse, Daniëlle Jonkheid-Verkaik, de deuren van haar pandje aan de Wijdstraat voorgoed gesloten en is Prima de Wens verhuisd naar Dorpsplein 10. Een eigentijds, en door het gebruik van stei-

gerhout, trendy interieur geeft de winkel een geheel eigen sfeer. Dankzij de lange wanden komt de ruime sortering prima tot zijn recht. Met meer winkeloppervlak en een breder assortiment hoopt Daniëlle in de toekomst haar klanten nog beter te kunnen bedienen. Daniëlle heeft de verhuizing aangegrepen om ook maar direct de naam van de winkel iets aan te passen. “De Prima formule is nog niet zolang geleden gelanceerd. Het is een onderdeel van

Marskramer-groep, maar speciaal bedoeld voor de wat kleinere zelfstandige (dorps) winkels”, legt Daniëlle uit. “Naast het Prima assortiment, wat dankzij de gebundelde inkoop van de Marskramer-groep altijd voordelig geprijsd is, kan ik ook zelf artikelen inkopen, waardoor mijn sortering veel breder is.” Daniëlle doelt daarmee vooral op de cadeau-artikelen. “Door zelf wekelijks de groothandel en van tijd tot tijd diverse beurzen te bezoeken hebben wij

9-dorpentocht op de fiets Fietsliefhebbers kunnen op zaterdag 21 juni opnieuw de 9-dorpentocht op de fiets afleggen. Het is de stichting Negendorpenfietstourtocht gelukt om, in samenwerking met het Stolwijkse transportbedrijf Verwaal Transport en alle ijsclubs van de Krimpenerwaard, om vier routes door de Lopiker- en Krimpenerwaard uit te stippelen. De 9-dorpentocht is een fietsroute van 85 kilometer lang en gaat langs vijftien ijsclubs. Daarnaast kunnen deelnemers drie korte routes van ongeveer 30 kilometer fietsen. Er kan bij elke ijsclub worden gestart. Er is een speciale Facebookpagina (9dorpenfietstourtocht) aangemaakt met daarop alle informatie.

G:<>D ™

™=ZiiZVbkVcEg^bV9ZLZch#KVca^c`hcVVggZX]ih/>adcV!9Vc^…aaZZc]VVgbdZYZg7Zih#

‘Welkom’ banieren hangen weer in Vlist ijĩĦİı š In de dorpskernen van Haastrecht, Stolwijk en Vlist hangen sinds deze week weer banieren met de tekst ‘Welkom in Vlist’. Wethouder Bart Crouwers en diverse ondernemers hesen de banieren in de top. VlistOnderneemt, een initiatief van de Stolwijkse Winkeliersvereniging, Ondernemersvereniging Haastrecht, Beauty & Brains en de Industriegroep Vlist, wil ondernemend Vlist op de kaart zetten. Onder andere door het verfraaien van de dorpskernen.

Vorig jaar stelden veel ondernemers hun vlaggenmast ter beschikking om met de ‘Welkom in Vlist’-banieren iedere bezoeker een warm welkom te heten in Vlist. De banieren zijn ontworpen door de Haastrechtse ondernemers Joos Illustraties en AzimDesign en geproduceerd door Kaowka uit Stolwijk. Op de foto het hijsen van de banieren bij het gemeentekantoor in Stolwijk. van links naar rechts: wethouder Bart Crouwers, Klaas de Wit, Mariëlle Azim, Madelon Dijkstra en Gerrit de Jong.

ĥĞĞİıįĢĠĥı š Het voormalig Rabobank kantoor in Haastrecht krijgt nieuwe bewoners: het bekende Haastrechtse familiebedrijf Van der Voet. Hoewel Van der Voet een bekende naam is in Haastrecht en omgeving, blijft het bedrijf liever op de achtergrond. Achter de schermen aan het werk om de back-office voor bedrijven en particulieren te verzorgen. Maar vanaf 1 juni is het afgelopen met het werken ‘achter de schermen’. Want dan verhuist Van der Voet naar waarschijnlijk de meest zichtbare plek in Haastrecht: het voormalig Rabobank kantoor. Leeg Het mooie pand naast de rotonde heeft bijna een jaar leeg gestaan en wordt nu weer bewoond door een echte Haastrechtse onderneming. Het familiebedrijf Van der Voet is al meer dan 65 jaar gevestigd in Haastrecht. Gijs van der Voet is verantwoordelijk voor Administratiekantoor Van der Voet. Dit kantoor verzorgt administratieve, financiële en fiscale zaken voor ondernemingen en particulieren.

zijn team bij Van der Voet Assurantiën de verzekeringen en bankzaken. Van der Voet Assurantiën is een zelfstandig onafhankelijk assurantiekantoor en heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Regiobank.

Samenwerking Vader Harry van der Voet regelt met

Amsterdam Van der Voet heeft al ruim twintig jaar

Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

FOTO: MAURICE KRUK

Nieuw gezicht Tegelijkertijd met de nieuwe winkel zal er bij Prima De Wens ook een nieuw gezicht achter de toonbank verschijnen. “Mijn moeder heeft met veel inzet al vele jaren bij mij gewerkt, maar na de zomer wil zij het, in verband met haar leeftijd, graag wat rustiger aangaan doen”, aldus Daniëlle. Met haar vroegere vriendin, Ilona Koelemeijer-Boere hoopt Daniëlle een prima vervangster gevonden te hebben. Stolwijkers, maar ook belangstellende uit de omgeving die de nieuwe Prima de Wens nog niet hebben ontdekt, kunnen nog tot en met zaterdag gebruik maken van de spetterende openingsaanbiedingen. Zaterdag 3 mei is een bezoekje aan het Dorpsplein in Stolwijk sowieso meer dan de moeite waard. Samen met de jubilea van Anto en Pardoes Mode het Open Huis van Your Flowers viert Prima de Wens de verhuizing met een springkussen en suikerspin voor de kinderen. Voor elke klant aan één van de vier genoemde winkels ligt er bovendien een leuke attentie klaar.

Van der Voet betrekt nieuw pand

Helpt u digibeten?

™=Zi]^_hZckVcYZWVc^ZgZcW^_]Zi\ZbZZciZ`Vciddg^cHidal^_`#

FOTO: ADRI VERHOEVEN

vaak heel verrassende en betaalbare cadeaus in huis.” Daarnaast heeft de Wens de afgelopen jaren duidelijk ingespeeld op de behoefte van het dorp. Een ruime collectie deurmatten, een brede sortering tafelzijl aan de rol en klein babygoed zijn daar zomaar enkele voorbeelden van. “Omdat wij direct contact hebben met onze leveranciers kunnen wij extra service verlenen. Wanneer een klant iets bestelt, hebben we dat vaak al binnen een paar dagen in huis”.

™=ZikddgbVa^\Z`VciddgkVcYZGVWdWVc`#

Podotherapeut van start bij PodoXpert H8=DDC=DK:C™ Podotherapeut Rianda

van der Heiden gaat op donderdag 15 mei aan de slag bij PodoXpert, de podotherapiepraktijk in Schoonhoven. Zij neemt het stokje over van Constant Kivits. Tevens worden de openingstijden van de praktijk uitgebreid. Wie voetklachten, klachten aan de rug, heup of knie heeft, kan binnenlopen in de praktijk aan de Bergambachterstraat 9c in Schoonhoven om een afspraak te maken. Op de website is een uitgebreid overzicht te vinden van klachten die de podotherapeut behandelt.

q WWW.PODOXPERT.NL

FOTO: PR

ook een vestiging in Amsterdam. Van der Voet werkt voor ondernemingen in vrijwel alle branches en van verschillende grootte. Van zzp-ers tot bedrijven met een paar honderd medewerkers. Sinds de start in 1945 zijn er veel opdrachtgevers bijgekomen.

q WWW.VDVOET.NL

Schoonmaker? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant


* zijn s ’ e i t c Deze a eldig op g n e 14 e l 0 l 2 a i e 3m g a d r zate

t r e e t i felic

uden orbeho o v n e t zetfou * druk en

a e l e k t r

Met de nieuwe Philips 7000-serie presenteert Anto Elektra een reeks superslanke high-class Smart TV’s

Philips le

d

32PHK410

9 Meene emprij

€ 299,00

s

Op=Op

dio

kra o l k s p i l i h P

€ 15,00 Philips dr aagba

Uw gelui

d, u w k l e

re luidspre u r, u w k ker

Nu € 15,00

Deze draa e u ze ! gb levensstijl, are Philips-luidspre ke h die op elk eeft een ingebouw r is perfect voor ee nm de ap waarmee paraat past en een uittrekbare kabel v oderne u overal m a in uziek afsp gebouwde oplaad n 3,5 mm bare batte eelt. rij

Met hun superieure beeldkwaliteit overtuigen de ultradunne 7100-, 7500en 7800-serie zelfs de meest veeleisende cineasten: Full HD en 4K Ultra HD (alleen 7800) zorgen voor levensechte, natuurlijke en vloeiend bewegende beelden. Het frameloze design, uitgevoerd in glas en metaal, bezorgt de 7500- en 7800serie een ultraslank silhouet. Geavanceerde tv-functies - waaronder 3D-TV, Ambilight, gemakkelijke toegang tot het Smart TV-aanbod van Philips en uitgebreide aansluitmogelijkheden – zorgen voor een televisie-ervaring die de grenzen van traditionele tv’s ver overschrijdt. De Philips 7000 Smart TV is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2014. U kunt de 7100-serie nu al komen bekijken bij Anto Elektra.

at a r a p p a r e he Philips sc PT925/19

€ 13t9rim,0m0er

atis neus Nu met gr NT9110

Krach

Philips

föhn maal

HP8250

€ 42,903 r No 6,4 -/- € 15,00 g in t r o k € eum 15% jubiltour via Philips -/- -----------re

1,47 2 € r o o Nu v

Philips stoomsysteem GC7635/30

Normaal € 179,00 jubileum korting -/- € 15,00 retour via Philips -/- € 20,00

------------

Nu voor € 144,00

Wijdstraat 1 2821 AN Stolwijk Telefoon 0182 343410 Telefax 0182 343413 Maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 uur - 12.30 uur/13.30 uur - 18.00 uur Dinsdagmiddag gesloten. Vrijdagavond koopavond tot 21.00 uur Zaterdag geopend van 8.30 uur - 17.00 uur

tig ge

luid In

Deze P hilips S z o r g t In com H binatie voor een kra L3000WT/0 chtig g 0 met de eluid e -hoofdtelefo draaib n on are ee u onde rweg d zachte oors n diepe bas. ch e perfe cte luis elpen hebt HD7810/6 tererva 0 ring. jubileum Normaal € 6 korting -/ 9,00 - € 15,0 -----------0 -

DJ-stijl

Nu € 15,00 Philips se nseo

Nu voor

€ 54,00

n

foo e l e t s p i l i Ph et m u n 0 0 2 D g! in

15% kort


Miele vaa twas G4282 SC

ser

VI

Nu met € 1 Incl. gratis00,00 retour inbouwen

Gratis stofzuige r bij a

ankoop va n een 1600 toeren M

iele

wasautom aat kken twv € 11

+ 2 pakke

n gratis za

,95 p/stuk

Wie zijn oudste Miele stofzuiger inruilt voor een nieuwe Miele stofzuiger,

kan zijn aankoopbedrag terug winnen.

igern u z f o t s s i Grat bij aankoop va ger Miele dderTo1 serie uit

Als eerste introduceert Samsung de Curved UHD tv U8500

0 UE40F675 g n u s Sam u € 699,00 n n € 999,00

Va

Door het licht gebogen scherm en UHD beeldkwaliteit zult u kleur, scherpte en diepte tot in het kleinste detail ervaren. De nieuwe Samsung Curved biedt de meest volmaakte vorm van tv kijken.Nu bij Anto Elektra kunt u deze Curved UHD tv in “levende lijve” aanschouwen.

Multiroom speaker

Severin artikelen voor maar € 15,00 KA 4487 koffietzetapp. zwart KA 4488 koffiezetapp. wit BA 3256 stoomstrijkijzer SA 2963 sandwich toaster

ger i u z f o t s Miele 179,00 Van €

0

,0 0 5 1 € Voor

Kom naar d en probeee winkel r de

Bosch Ta

ssimo

zelf uit !

Bosachat

omAE28266 t u a s a W w ei dag 3 m zater Alleen

00 , 9 9 3 €

vooOrp = Op

Bezoek ook onze website: www.antoelektra.nl of Facebook

Het design van de Multiroom speaker biedt een breed scala aan keuzemogelijkheden qua plaatsing. Het past in een hoek en kan verticaal of horizontaal geplaatst worden. Met de Samsung Wireless Audio Multiroom speaker geniet je als muziekliefhebber van draadloos entertainment in je hele huis. Door eenvoudige plug and play verbindt je de Multiroom speaker of de optionele Samsung Hub eenvoudig met een router, inpluggen en de gratis app downloaden. Zo bedien je zonder inspanning de verschillende speakers en audiobronnen met je smartphone of tablet.

tie c a r e e m de week g o n r o Kom vor de winkel in 0 mei! naa an 3 t/m 1 v ei

3m g a d r e Zat kussen Spring spinnen tie Suiker n leuke atten En ee lke klant voor e 15 JAAR


Gemeente BERGAMBACHT

actueel

Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude 29 april 2014 Adresgegevens

Openingstijden

Gemeentehuis Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht Bezoekadres: Alingersteeg 2 Telefoon: (0182) 356 555 gemeente@bergambacht.nl www.bergambacht.nl Twitter: @gem_bergambacht

Ma t/m vrij 8.30 tot 12.00 uur en op afspraak

Sociale Zaken Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6 (Nederlek)

Publieksbalie Bouwzaken Ma t/m do 8.30 t/m 12.00 uur WMO-Loket Ammerstol: of afspraak Bergambacht: ma t/m vr 8.30 -12.00 uur (gemeentehuis) Berkenwoude: op afspraak

Publieksbalie Burgerzaken Ma t/m vrij 8.30 tot 12.00 uur, wo 14.00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 19.30 uur

Meldpunt Woonomgeving Tel. (0182) 356 588 of via www.bergambacht.nl

www.kijkgemeentekrimpenerwaardontkiemt.nl

Herdenking zondag 4 mei 2014 Elk jaar wordt in Bergambacht aandacht besteed aan de dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar valt 4 mei op een zondag. Dit heeft geen gevolgen voor de herdenkingsplechtigheid. In 1968 nam de Nederlandse ministerraad het besluit om de Nationale Herdenking altijd op 4 mei te laten plaatsvinden, ongeacht de dag van de week. Op 4 mei herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers van onder meer de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar herdenken we dat we 69 jaar geleden zijn bevrijd. We herdenken de opofferingen die daarvoor zijn gebracht. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dit jaar opnieuw voor de slogan “vrijheid geef je door” gekozen. Binnen de slogan staat het thema ‘wederkerigheid’ centraal. Met dit thema benadrukt het Nationaal Comité dat vrijheid gaat over elkaar de ruimte geven en die zelf ook krijgen. Kortom: vrij zijn doe je nooit alleen, altijd samen! Meer informatie hierover is te vinden op de website: www.4en5mei.nl. In onze gemeente worden de gevallenen op de volgende plaatsen herdacht: Ammerstol: 19.00 uur: de kerk is open voor iedereen, mogelijkheid tot het ontsteken van een kaars, Koraalmuziek

19.15 uur: start officiële programma met toespraken en gedichten 19.50 uur: vertrek stille tocht naar de begraafplaats 20.00 uur: twee minuten stilte 20.03 uur: kranslegging door burgemeester van Erk, toespraak, bijdrage muziekvereniging Excelsior ‘64 20.15 uur: voordracht gedicht door leerlingen van de basisschool, defilé en bloemlegging

Tweede Kamer stemt in met herindeling Krimpenerwaard Op 22 april heeft de Tweede Kamer met een meerderheid van 90% van de stemmen het wetsvoorstel van minister Plasterk tot herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist aangenomen.

Gezamenlijke gemeentepagina Elders in deze krant vindt u een eerste gezamenlijke K5-Herindelingspagina. Tot 1 januari 2015 houden wij u door dergelijke pagina’s op de hoogte van het laatste nieuws, belangrijke data en beantwoorden we veel gestelde vragen.

Opening Koningsspelen

Na afloop is er in de Hervormde Kerk gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie. Bergambacht: 19.15 uur: ontvangst in het gemeentehuis 19.50 uur: vertrek stille tocht naar het monument voor de gevallenen (Badhuisstraat) 20.00 uur: twee minuten stilte 20.03 uur: kranslegging door wethouder Vente, toespraak, bijdrage muziekvereniging Excelsior 20.15 uur: voordracht gedicht door leerlingen van de basisscholen, defilé en bloemlegging Foto: Martin van Zoest. U bent van harte welkom bij één van deze herdenkingsbijeenkomsten.

Oorlogsmonument weer schoon

Op vrijdag 25 april opende wethouder Dilia Blok de Koningsspelen op de voetbalvelden van v.v. Bergambacht.

Gemeentehuis gesloten Op maandag 5 mei is het gemeentehuis gesloten.

Ontwikkeling woningen Kerkweg-West Bouw uw droomhuis

Acht kinderen van de OBS Kiezel & Kei en CBS De Ark hebben voor het tweede jaar op rij het oorlogsmonument aan de Badhuisstraat schoon gemaakt. De vlaggenmast kreeg ook een sopje, de plantenbakken werden gevuld met plantjes en het groen rondom het monument is geschoffeld en geharkt. Voordat de schoon-

Website en social media Voor meer informatie kunt u ook www.kijkgemeentekrimpenerwaardontkiemt.nl bezoeken of ons volgen via Facebook (Gemeente Krimpenerwaard) of Twitter (@HerindelingK5).

maakactie begon, zijn de leerlingen van beide scholen gezamenlijk naar de Kunsthal in Rotterdam geweest. Hier hebben zij de tentoonstelling ‘De tweede wereldoorlog in 100 voorwerpen’ bekeken. De kinderen en leraren kregen na het schoonmaken iets te drinken en wat lekkers van de gemeente Bergambacht.

De gemeente Bergambacht start binnenkort met de ontwikkeling van maximaal tien woningen op het westelijk perceel langs de Kerkweg in Berkenwoude. Op het voormalige terrein van de ruitervereniging is het mogelijk om uw eigen woning te bouwen. U heeft invloed op het ontwerp van uw woning volgens het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) of Particulier Opdrachtgeverschap (PO). Informatie over (collectief ) particulier opdrachtgeverschap kunt u terug

vinden op de website: www.bergambacht.nl/droomhuis. Informatieavond Op 15 mei vindt om 19.30 uur in De Zwaan in Berkenwoude een informatieavond plaats voor geïnteresseerden voor deelname aan het woningbouwproject. Aanmelden hiervoor kan via www. bergambacht.nl/droomhuis. Deze informatieavond is geheel vrijblijvend.

Chauffeurs en schrijvers SWOB gezocht Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht (SWOB) is op zoek naar vrijwilligers die binnen Bergambacht, Berkenwoude en Ammerstol senioren naar activiteiten willen rijden. Daarnaast heeft SWOB schrijvers nodig om het levensverhaal van senioren op te tekenen. Meer informatie via (0182) 35 00 12 of via info@swobergambacht.nl of info@swoschoonhoven.nl of kijk op de website (wonen & leven -> vrijwilligers).

Collectes 28 april t/m 3 mei collectevrije periode 5 t/m 10 mei - Stichting Longfonds


AfscheidscomitĂŠ Bergambacht Het gemeentebestuur van Bergambacht vindt dat de herindeling van de gemeenten in de Krimpenerwaard niet ongemerkt voorbij mag gaan. Daarom is er een afscheidscomitĂŠ samengesteld uit inwoners van de drie kernen. Het afscheidscomitĂŠ, onder leiding van burgemeester van Erk, gaat voor en door inwoners activiteiten organiseren. Daarnaast wordt een herinneringsboek samengesteld waarin een tijdsbeeld van de afgelopen 30 jaar is vastgelegd. Het boek wordt aan het einde van het jaar huisaan-huis verspreid. Activiteitenkalender Het afscheidscomitĂŠ organiseert samen met verenigingen en instellingen van 1 september t/m 15 december activiteiten. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014 wordt in de drie kernen een afsluitend evenement georganiseerd. Veel verenigingen, instellingen en basisscholen hebben een brief ontvangen waarin hen wordt gevraagd activiteiten aan te melden. Vanuit de gemeente wordt er een budget beschikbaar gesteld om deze activiteiten ďŹ nancieel te ondersteunen. Het comitĂŠ hoopt op verschillende momenten in de drie kernen een gevarieerd aanbod van festiviteiten aan te bieden.

Heeft u een leuk idee, laat het ons weten. U kunt uw suggestie melden via activiteiten@bergambacht.nl.

Samenstelling afscheidscomitĂŠ Bergambacht Het afscheidscomitĂŠ wordt vanuit het gemeentebestuur begeleid door de heer A. van Erk (burgemeester), mevrouw J. van der Hee - de Vos en de heer A. de Jong (raadsleden) en bestaat uit de volgende inwoners:

Herinneringsboek Voor de samenstelling van het boek â&#x20AC;&#x153;van herindeling tot herindelingâ&#x20AC;? is een redactieraad samengesteld, bestaande uit de heren Blom (Ammerstol), Bom (Berkenwoude) en Botter (Bergambacht). Het boek moet een mooi tijdsbeeld weergeven van de gemeente Bergambacht over de laatste 30 jaar. De gemeente Bergambacht is met ingang van 1 januari 1985 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude.

Dhr. A. Kooy Dhr. B. Timmerman Mw. M. de Kool - Visser Mw. A. de Vos - van der Hee Dhr. P. Looren Dhr. R. Botter Dhr. K. Bom Dhr. W. van Wijngaarden Dhr. I. Kole Mw. M. Hollebrand - Bonsang

De redactie hoopt op zoveel mogelijk inbreng van de inwoners bij de totstandkoming ervan. Bent u in het bezit van fotoâ&#x20AC;&#x2122;s of documenten, of kent u (korte) verhalen of anekdotes, die in uw ogen medebepalend zijn geweest voor het beeld van 30 jaar gemeente Bergambacht? Stuur ze ons, liefst digitaal, via redactie@bergambacht.nl, per post mag natuurlijk ook of u kunt uw bijdrage aďŹ&#x201A;everen op het gemeentehuis.

Unieke Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Burgemeester Arie van Erk reikte vrijdag 25 april Koninklijke Onderscheidingen uit aan Mw. M.M. Hoogendoorn - Meerkerk (77), dhr. N. Dullaart (64), Dhr. J.E. Teeuwen (88) allen uit Bergambacht. Alle drie werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. â&#x20AC;&#x153;Unieke onderscheidingenâ&#x20AC;?, aldus de burgemeester. â&#x20AC;&#x153;Het is de eerst keer dat de onderscheidingen Postadres: Postbus 3, 2860 AA zijn toegekend door de Koning en het is de laatste keer dat het in de geBergambacht meente Bergambacht plaatsvindt.â&#x20AC;? Mevrouw Hoogendoorn ontving haar onderscheiding omdat zij zich vanaf 1990 als vrijwilliger inzet bij Zorgcentrum Westerweeren. Zij is leerlingenvervoer, vastgesteld op daar zeker 10 uur per week te vinden. 26 maart 2013. Mevr. Hoogendoorn zet zich vanaf L3 ?//2 6334A 33< C3?9:/?7<5 C/< 1998 ook als vrijwilliger voor Dorcas. geen bedenkingen afgegeven in- Hier sorteert zij tweedehands kleding zake omgevingsvergunning terras die naar ramp- of noodgebieden Dorpsstraat 1 te Berkenwoude. wordt verzonden. L3 ?//2 6334A 33< 9?3273A 03@1679 baar gesteld voor de ICT migratie- De heer Nico Dullaart was in 1967 kosten i.v.m. de herindeling. medeoprichter van jeugdsociĂŤteit De L3 ?//2 6334A 7<53@A3;2 ;3A 23 Joint in Ouderkerk aan den IJssel. Dulherbenoeming van mw. T. Ras in de laart bleef tot 1973 als vrijwilliger verRaad van Toezicht van Stichting bonden aan de sociĂŤteit. Hij was er in Onderwijs Primair. het weekend vaak te vinden als dj. L3?//26334AC/<?903<=3;2A=A Van 1969 tot 1977 was hij vrijwilliger lid van het Algemeen Bestuur van de bij de Plattelandsjongeren. Van 1972 gemeenschappelijke regeling Groenal- tot 1987 was Dullaart assistentliantie Midden-Holland en omstreken. scheidsrechter, en van 1974 tot 1988 Het verslag van de raadsvergadering lid van de activiteitencommissie van is twee weken na de vergadering van voetbalvereniging Spirit in Ouderkerk de gemeenteraad terug te vinden op aan den IJssel. Voor IJsclub E.E.M. in www.bergambacht.nl. Ouderkerk aan den IJssel was de

Besluiten gemeenteraad De gemeenteraad heeft op 22 april 2014 in de raadsvergadering de volgende besluiten genomen: L3?//26334A23?<@A-=B<503 noemd tot accountant voor het controlejaar 2014. LDe raad heeft het Controleprotocol voor de accountantscontrole van de jaarrekening van 2013 en 2014 vastgesteld. L3?//26334A03@:=A3<A=AD78G757<5 van de Gemeenschappelijke regeling Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg (RDOG HM) en Veiligheidsregio (VRHM). L3?//26334A078:/53C/<23+3?=? dening materiĂŤle ďŹ nanciĂŤle gelijkstelling onderwijs gewijzigd. L3 ?//2 6334A 23+3?=?23<7<5 "33? lingenvervoer 2014 gemeente Bergambacht vastgesteld, onder gelijktijdige intrekking van de Verordening

- Ammerstol - Ammerstol - Bergambacht - Bergambacht - Bergambacht - Bergambacht - Berkenwoude - Berkenwoude - Berkenwoude - Berkenwoude

heer Dullaart vier jaar werkzaam als vrijwilliger. Van 1985 tot 2006 was hij bestuurslid en vrijwilliger bij toneelvereniging De Plankeniers. Vanaf 1995 is Nico Dullaart actief bij Radio Centraal. Hij was er bestuurslid (van 1997 tot 2002), coĂśrdinator van het sportprogramma, presentator en verslaggever. Dullaart is oprichter van Radio dâ&#x20AC;&#x2122;Huzes; een samenwerkingsverband van verschillende lokale omroepen die samen uitzendingen verzorgden van rondom Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;HuZes. Van 2002 tot 2012 was Dullaart vrijwilliger bij de Truckrun. De stichting organiseerde een rondrit door de Krimpener â&#x20AC;&#x201C; en Lopikerwaard voor 200 gehandicapten. 150 chauďŹ&#x20AC;eurs bezorgden hen zo een onvergetelijke dag. Dullaart verzorgde de verslag-

legging via radio Truckrun, een samenwerkingverband van zeven lokale radiostations. De heer Teeuwen was van 1958 tot 1980 penningmeester van de Christelijke Boeren- en Tuindersbond. Van 1991 tot 1996 was hij chauďŹ&#x20AC;eur van de buurtbus Bergambacht- Berkenwoude. Van 1995 tot 2012 was de heer Teeuwen bestuurslid van de PCOB. Ook was hij jarenlang penningmeester van deze bond. Van 1996 tot nu bezorgt hij maaltijden van tafeltjedekje. En als vrijwilliger van de Hervormde Gemeente Bergambacht bezorgt hij al vanaf 1998 tweewekelijks het kerkblad. Vanaf 2005 verricht hij onderhoudswerkzaamheden aan wooncomplex de Konkelhof en is hij klusjesman op basisschool De Ark.

Van links naar rechts: dhr. N. Dullaart, mevr. M.M. Hoogendoorn, burgemeester A. Van Erk en dhr. J.E. Teeuwen.

OFFICIĂ&#x2039;LE BEKENDMAKINGEN Op zondag 4 mei zijn de 4 parkeerplaatsen, gelegen in het verlengde van het herdenkingsmonument aan de Badhuisstraat in Bergambacht, vanaf 10.00 uur tot 21.00 uur niet bereikbaar. De plaatsen worden afgezet door middel van dranghekken in verband met de Nationale Dodenherdenking.

22 april 2014 - Henri Dunantstraat 32, Bergambacht - plaatsen dakkapel voorzijde 23 april 2014 - Kadijkselaan 57, Bergambacht - vervangen hooischuur 24 april 2014 - Benedenberg 21a, Bergambacht - uitbreiding bedrijfsgebouw

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN ď&#x161;ŽZIE *1ď&#x161;Ż

VERLENGING BESLISTERMIJN WABO

Verzonden:

B&W maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene

Voor bezwaar/beroep: zie kader

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu- en verkeerszaken kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inzien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB). Een afspraak maken is niet nodig. Voor informatie en het maken van een afspraak buiten deze uren kunt u bellen, tel. (0182) 356 525.

*2. ZIENSWIJZEN INDIENEN Bij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u binnen 6 weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt geven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de afdeling ROB via tel. (0182) 356 555. Alleen belanghebbende die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit kunnen later beroep aantekenen tegen een deďŹ nitief besluit

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Ook digitaal kan beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL BERGAMBACHT

bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: Voor: gebruik in strijd met regels ruimtelijke ordening Locatie: Hof ter Bergen 23, Bergambacht Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslistermijn 9 juni 2014.

*1. BEZWAAR Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Graag een kopie van het betreďŹ&#x20AC;ende besluit toevoegen. Indiening van het bezwaar schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griďŹ&#x192;erecht.

*3. BEROEP Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor het indienen van een beroepsschrift zijn griďŹ&#x192;erechten verschuldigd.

Indiening van het beroep schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griďŹ&#x192;erecht.


“Starters helpen om vol zelfvertrouwen te beginnen aan het ondernemersavontuur” Door: Marjolein Vink Startende ondernemers moet je het zo gemakkelijk mogelijk maken, vindt Lia Steeman van Welkom op het Werk. Want: “Ondernemen is hartstikke leuk. Als eigen baas bepaal je zelf de richting van je bedrijf, je werkt wanneer je wilt en waar je wilt. Heb je een goed idee? Zie je het gat in de markt? Er is niets wat je tegenhoudt.” verstand hebben van alles dat bij ondernemen komt kijken: van boekhouding tot marketing en van aansprakelijkheid tot belastingen. Dit kan een drempel zijn om voor jezelf te beginnen.”

Lia Steeman, Marjolein Vink, Carineke Verwaart Bij ondernemen komt veel kijken “Starters zijn vaak specialisten op hun eigen vakgebied. Als ondernemer moeten ze naast vakkennis opeens ook

Alles bij elkaar “Gelukkig zijn er allerlei ondernemers en instanties die jou daarbij kunnen ondersteunen”, vertelt Lia. “Ook zijn er in de regio Krimpenerwaard diverse netwerkclubs waarbij je je kunt aansluiten: een bron van ervaringsdeskundigen en bovendien een mooi netwerk. De organisatoren van de regionale Startersdag Krimpenerwaard halen al deze partijen op 24 mei bij elkaar. Zodat jij als beginnend ondernemer snel alle informatie kunt vinden die je nodig hebt en bovendien je eerste contacten kunt leggen in de regio.”

Focus op regio Welkom op het Werk neemt met dit initiatief het stokje over van de Kamer van Koophandel. “Voorheen organiseerde de Kamer van Koophandel dit soort dagen, maar zij zijn gestopt met regionale activiteiten. Volgens ons is juist de kleinschaligheid en regiogerichtheid de succesfactor van de Startersdag.” Persoonlijke benadering De Startersdag Krimpenerwaard is laagdrempelig. Lia: “De standhouders én deelnemers komen uit de regio. Dat vergroot de mogelijkheid om samen zaken te doen. Door deze schaal is de benadering persoonlijk en is er ruimte om in een kleine groep aan een lezing of workshop deel te nemen. Als startende ondernemer krijg je alle ruimte om informatie te vragen, zodat je vol zelfvertrouwen verder kunt met je eigen bedrijf. Een unieke kans, dus meld je snel aan via www.regionalestartersdag.nl!”

Starten met je eigen bedrijf? STARTER IN DE REGIO Wij helpen je op weg! Wat komt er allemaal bij kijken als je wilt beginnen met een eigen bedrijf? Is er vraag naar jouw product, dienst of service? Welke stappen moet je doorlopen? Hoe kom je aan geld om te starten? Hoe kom je aan opdrachten? Hoe kun je ondernemen vanuit een uitkeringssituatie? Waar moet je je voor verzekeren? Hoe regel je je financiën? Vragen waarover je je op de Startersdag kunt laten informeren. Wanneer: zaterdag 24 mei 2014 (van 10.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.00 uur) Waar: Schoonhovens College, Albert Plesmanstraat 4, Schoonhoven Wanneer is de Startersdag Krimpenerwaard interessant? Zit je in de oriëntatiefase of ben je net gestart en heb je nog vragen? Dan is de Startersdag echt iets voor jou! Je bent ook welkom als je als ondernemer tegen specifieke problemen aanloopt of als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat bij ondernemen komt kijken. Programma Er zijn de hele dag bedrijven en instanties aanwezig waar je aan kunt schuiven met vragen of gewoon voor een informatief gesprek. Daarnaast vinden er gedurende de dag verschillende lezingen en workshops plaats, waarvoor je je bij binnenkomst kunt aanmelden. Een greep uit het programma: ‹Hoe presenteer ik mijzelf in drie minuten? (Jack Weber van Tachyons) ‹Tips en trucs voor een zorgeloze financiële administratie (Gerrit Tuls, Tuls FSS) ‹Starten vanuit een uitkering. Mijn verhaal! (Gerard Mötter, Flexschilder.nl) Kijk voor meer informatie op: welkomophetwerk.nl evenementen

Wie zijn er zoal aanwezig? Gemeente Schoonhoven · Werkgeversplein · Promen · ING · Belastingdienst · Univé · Kamer van Koophandel · STEF onderneemt · Zilvervink Communicatieadvies · Ondernemers Klankbord · OKS / FOK · Onderlinge de Waarden verzekering · Qredits · Keda consult/Snelstart · Tuls Financial Services & Solutions · Rietveld en De Jong · Go Social · Welkom op het Werk · Agraphique · LinkedBoekhouding · Romy4Finance · Flexschilder.nl · Tachyons · In4Steps projecten · IVBF · Oxiona Fleetsolutions Op ons netwerkplein Contact Jonge Bedrijven Midden Holland · Open Coffee Krimpenerwaard · netwerkgids Nederland · ZZPijl · De Federatie van Ondernemerskringen Krimpenerwaard Aanmelden? Wil je deze dag bijwonen? Meldt je aan via www.welkomophetwerk.nl evenementen Kosten: €5,- inclusief een consumptie. Wees er snel bij: de eerste 25 aanmelders krijgen een flexwerkplek bij Welkom op het Werk in Schoonhoven of Hendrik-Ido-Ambacht (1 maand ter waarde van €175,-)! Volg ons ook op Twitter: @StartersdagKRW Initiatiefnemers Deze dag wordt georganiseerd door Welkom op het Werk, Zilvervink Communicatieadvies, STEF Onderneemt, gemeente Schoonhoven, Ondernemerskring Schoonhoven (OKS) en CJB Midden-Holland

Zilvervink Communicatieadvies “Voor mezelf beginnen was géén langgekoesterde droom. Toch was daar opeens het besef: ik ben goed in wat ik doe en ik wil zelf iets neerzetten: een eigen bedrijf, waarin ik mijn eigen visie kan volgen. Ik nam ontslag en liet een logo ontwerpen. Ik schreef webteksten, bouwde een website en las me goed in. Eén dag in de week zit ik bij Welkom op het Werk. Dat levert veel op: een fijne werkplek en nieuwe contacten. Ik merk dat het dingen in beweging zet.” Nieuwe wereld “Het is een hele nieuwe wereld waar je als starter in terecht komt. Dat is de reden waarom ik nu meehelp om de Startersdag Krimpenerwaard te organiseren. Ondernemen is leuk, ik wil de drempel om te starten zo laag mogelijk maken.” Marjolein Vink is communicatieadviseur en tekstschrijver. Ze helpt organisaties oprecht te communiceren met een heldere en geloofwaardige boodschap: www.zilvervink.nl
9^chYV\'.Veg^a'%&)

19 LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

IN BEELD 2014

Berkenwoude

Vlist

™9Z_Zj\Y^c7Zg`ZcldjYZYZZYdeYZ@Zg`lZ\bVhhVVabZZVVc]Zi buikschuiven. FOTO: ADRI VERHOEVEN

™ Terwijl ouders met elkaar kletsten probeerden kinderen bij Ons Honk zo lang mogelijk aan een spijkerbroek te hangen.FOTO: ADRI VERHOEVEN

Benschop

Ammerstol

™ 9Z [ZZhiZa^_`Z Zc odcc^\Z @dc^c\hYV\ lZgY ^c 7ZchX]de V[\ZhadiZc met een gondelvaart. FOTO: ADRI VERHOEVEN

™>c6bbZghidalZgY\ZhigZYZcdb]Zi`Vbe^dZchX]Vedg\ZaYgVV^Zc# Dd`9^VcVkVc<^_oZcYZZYZZcjai^ZbZed\^c\# FOTO: ADRI VERHOEVEN

Polsbroek

Schoonhoven

9ZÈ`gddhk^hhZghgVXZÉ^cEdahWgdZ`lVhZZchjXXZh#CVi!k^ZhZckVV`YZ bdYYZgidi^c_ZdgZc0YZEdahWgdZ`Zgh\^c\ZcZgkddg# FOTO: ADRI VERHOEVEN

™DeYZdgVc_Zkg^_bVg`i^cYZHX]ddc]dkZchZW^ccZchiVYlVhZgZZc groot aanbod van leuke spullen. FOTO: ADRI VERHOEVEN


onroerend goed

Dinsdag 29 april 2014

Een nieuwbouwwoning is niet langer een droom!

Waterloop Groot-Ammers Succesvol zakendoen op een unieke locatie

aar Nog m

ts 2 unikibaar!

besch

Met de start van een nieuwbouwproject in uw omgeving is een eigen woning nog nooit zo dichtbij geweest. Een nieuw te bouwen huis dat helemaal aan te passen is aan uw eigen wensen en ideeën in een schitterende omgeving. Dat is wat iedereen toch wil! De lokale Onderlingen werken al 100 jaar samen met diverse geldverstrekkers. Zo staan zij borg voor onafhankelijk hypotheekadvies.

1 bedrijfsunit, koopprijs: € 71.500 v.o.n.

U heeft al een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vanaf 2,25%.

(Huurprijs € 510,- excl. BTW per maand)

1 kantoorunit, koopprijs: € 67.500 v.o.n. Ontdek uw mogelijkheden en bel of mail ons voor een vrijblijvend hypotheekgesprek!

(Huurprijs € 596,- excl. BTW per maand) Duurzaamheid, flexibiliteit, functionaliteit en betaalbaarheid komen harmonieus samen. Het gebouw bestaat uit units variërend van 37 m2 tot 118 m2 en ‘zwevende’ kantoorruimten boven de parkeerplaatsen. De beschikbare bedrijfsunit heeft een grootte van 47 m2 en de beschikbare kantoorunit van 71 m2.

Bel voor meer informatie 0183 30 40 50 www.waterloopgelkenes.nl 0180 - 661 644 | www.onderlingen.nl

t r a st op verk

Verkoop-/Verhuurinformatie:

Vrij en ruim wonen in groen Benschop Oost

o

1 e s fa mei 10

t van n e b U om welk ur e t r u ha 5.00 is 1 0 u 11.0 orpsh

je tD Oran in he , p o nsch 31 te Be austraat Nass

EEN ONTSPANNEN WOONPLEK DIE VOOR ELK WAT WILS BIEDT. DAT IS BENSCHOP-OOST TEN VOETEN UIT. HIER IS HET MOOI GROEN, WATERRIJK EN HEERLIJK RUSTIG. KOM HET ONTDEKKEN!

Benschop Oost heeft een breed aanbod zodat er altijd een huis is dat aansluit bij uw woonwensen! • 2-onder-1-kapwoningen met ruime tuin aan het water • vrijstaande woningen op het Rieteiland • senioren bungalows met vlonder aan het water • rij en- hofwoningen veelal met uitzicht over water of weiland • prijzen vanaf € 176.000,- tot € 615.000,- v.o.n.

www.benschop-oost.nl

Wat kunt u verwachten op 10 mei: • de complete verkoopdocumentatie • interieuradvies • financieringsadvies • direct een optie nemen • en ontmoet met een hapje en drankje nu al uw nieuwe buren

20


Dinsdag 29 april 2014

21 LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

Interview

Jaap en Sonja Rijlaarsdam

Fulltime vrijwilligers Jaap en Sonja Reilaarsdam runnen zowat de Dorcas winkel in Schoonhoven en kregen voor hun inzet een lintje.

Ook in de regio

™7jg\ZbZZhiZgGZcViZLZhiZgaV`Zc"AddhkVcAde^`gZ^`iZ^c9dgeh]j^h9ZHX]djloZh a^ci_Zhj^i#6VcYZYVbZh<^_hZc"8dZcZc!<j^_i"7gj^cZc9Z<^aYZ"KZghaj^_hZcYZ]ZgZc DkZgWZZ`!KVcK^Z\ZcZcKVcYZc7Zg\ FOTO: FLORIS BAKKER

™?VVeZcHdc_VG^_aVVghYVb/Æ9dgXVh^hZZcYZZakVcdchaZkZc#Ç

FOTO: STEPHAN TELLIER

door Pieter van der Laan “Het is ongelooflijk wat vrijwilligers doen voor hun vereniging of organisatie, maar de inzet van het echtpaar Rijlaarsdam is wel heel bijzonder. Werkweken van veertig uur om spullen te vergaren en te sorteren voor de Dorcas winkel zijn geen uitzondering. We praten in dit geval dus over fulltime vrijwilligers.”

™OZkZcHX]ddc]dkZcVgZc`gZ\Zc^c]ZiO^akZgbjhZjbZZca^ci_Z/YZYVbZh9ZG^_`"@cda! G^_aVVghYVb"kVcYZgLZ``ZcZcKZglZ^_"HeZaiZcYZ]ZgZcKVcCZh!G^_aVVghYVb!GddhZc 9ZL^i#BZkgdjl@aj[i"KVc9g^Za`g^_\iÈbYdcYZgYV\# FOTO: STEPHAN TELLIER

Met die woorden zette Schoonhovens burgemeester André Bonthuis vrijdagmorgen Jaap (79) en Sonja Rijlaarsdam (75) in het drukke Zilvermuseum in het zonnetje. De beide echtelieden werden te midden van vrienden, familie en kennissen tot lid in de Orde van Oranje Nassau verheven. Ze waren door de directie van het museum naar het Kazerneplein gelokt om de veiling van een oude klok te bespreken. De opbrengst zou worden bestemd voor Dorcas. Een financieel lokkertje, waar beiden meteen intrapten. Ze waren enigszins beduusd onder de loftuitingen, want zoals zoveel vrijwilligers vinden ze het normaal om zich in te zetten voor de medemens. Niettemin zijn ze de spil in het pand aan de Achterwetering. Bovendien vormen ze één geheel. “Zolang we gezond zijn, gaan we door met de winkel”, zegt Sonja Rijlaarsdam. “We hebben wel besloten om een dag minder mee te draaien. Het werd een beetje te gek met zes dagen per week.”

Tuinplanten Jaap Rijlaarsdam beaamt dat. Hij was als marktkoopman in tuinplanten en zaden gewend om flink aan te pakken. Op diverse regionale markten was hij destijds een bekend gezicht. Dat gold ook voor zijn vrouw, die hem steeds vergezelde. Ook in de Dorcas winkel vormen ze een geheel. Jaap houdt zich vooral bezig met het goederenvervoer, terwijl Sonja het sorteren en prijzen van de artikelen voor haar rekening neemt. Hun ‘marktkennis’ komt daarbij goed van pas, want standvastigheid is in zakendoen een belangrijke kwaliteit. “Klanten proberen wel eens iets van de prijs af te dingen. Dan moet je sterk in je schoenen staan”, zegt Sonja. “Maar ons maken ze niets.”

Ochtend Beiden geven toe dat hun vrijwilligerswerk in de loop der jaren een fulltime bezigheid is geworden. Jaap: “In 2004 was je een ochtend kwijt aan Dorcas. Dat werd een dag, twee dagen, etcetera. Toen waren er zes winkels en dat is nu uitgebreid tot twintig. Je groeit mee met het bedrijf, want zo kan je deze kringloopwinkel onderhand wel noemen met een jaaromzet van 200.000 euro. We kunnen soms niet eens alle aangeboden spullen kwijt. We kijken daarom goed naar de kwaliteit. Tegenwoordig houden we eerder de boot af. Vooral grote meubelen nemen veel ruimte in beslag.”

™7jg\ZbZZhiZg6g^ZkVc:g`gZ^`iZ^c]Zi\ZbZZciZ]j^hkVc7Zg\VbWVX]i`dc^c`a^_`Z dcYZghX]Z^Y^c\Zcj^iVVcbZkgdjl=dd\ZcYddgc"BZZg`Zg`ZcYZ]ZgZc9jaaVVgiZc IZZjlZc# FOTO: ADRI VERHOEVEN

Het echtpaar Rijlaarsdam wil langzaam aan taken overdragen aan andere vrijwilligers, die helpen in de Dorcas winkel. “We hebben niet het eeuwige leven en het sjouwen van spullen is soms best pittig. Maar we gaan niet op onze lauweren rusten. Dorcas is een deel van ons leven geworden. Ze zijn nog niet van ons af.”

Schaars Burgemeester Bonthuis ziet in de onderscheiding ook een stimulans om door te gaan. “Je krijgt wel eens het gevoel dat gedecoreerden denken dat met die koninklijke vrijwilligersprijs hun werk er op zit. Het tegendeel is waar; het is juist een erkenning voor betrokkenheid. Vrijwilligers zijn schaars. We moeten hen koesteren.” De eerste burger stond ook stil bij het feit dat het de laatste keer is dat een Schoonhovense burgemeester inwoners van de stad in naam van de koning een onderscheiding opspeldt. “Volgend jaar zal de burgemeester van de nieuwe Krimpenerwaardgemeente deze taak op zich nemen. Waar en hoe is dus de vraag. Daarom is dit in opzichten voor menigeen een historische dag”, aldus Bonthuis. De bijeenkomst werd besloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, oranjebitter, gebak en de gebruikelijke groepsfoto op het zonnige Kazerneplein. De gedecoreerden werden uitgenodigd voor de feestviering op Koningsdag op het stadhuis.

‘We hebben niet het eeuwige leven en het sjouwen van spullen is soms best pittig’

™>c]Zi\ZbZZciZ]j^hkVc=VVhigZX]iheZaYZWjg\ZbZZhiZg6Vai^cV:kZc]j^hW^_<ZgikVc YZc7Zg\ZZca^ci_Zde#KVcYZc7Zg\^hdeg^X]iZg!egd\gVbbVbV`ZgZckddgo^iiZgkVcYZ Hi^X]i^c\Ad`VaZDbgdZeKa^hiVb$GVY^dKa^hiVb# FOTO: ADRI VERHOEVEN

Meer informatie: www.hetkontakt.nl


onroerend goed

Dinsdag 29 april 2014

NIEUW IN VERKOOP

Overste den Oudenstraat 3 Schoonhoven

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs â&#x201A;Ź 164.500,- k.k.

Een prachtige woning voor een starter! Fantastisch ruim, bijzonder rustig gelegen, een leuke tuin en een grote schuur. Een mooier begin van je wooncarrière kan je je niet wensen. Goed onderhouden, 4 slaapkamers en een mooie doorzonwoonkamer. Dat onderhoud heeft vooral betrekking op het â&#x20AC;&#x153;cascoâ&#x20AC;? van de woning. Denk bijvoorbeeld aan de kozijnen, goten, schilderwerk etc. Een ideaal huis waar je misschien ook nog wat mogelijkheden hebt om je eigen kluswensen te realiseren. En dat op een centrale plek. In Schoonhoven Noord, op loopafstand van de winkels, de polder en de stadskern van Schoonhoven. Eigenlijk is dat alles wat een woningeigenaar zoekt! tDoorzonwoonkamer t4 slaapkamers tDiepe tuin (19.5 m. diep!) met stenen schuur en houten blokhut tGrotendeels dubbel glas

Capellelaan 27 Ammerstol

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs â&#x201A;Ź 183.000,- k.k.

Spoorstraat 34 Schoonhoven

22

NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs â&#x201A;Ź 299.000,- k.k.

Newtonstraat 23 Schoonhoven

Vraagprijs â&#x201A;Ź 394.000,- k.k.

Uitzonderlijk goed verbouwd! Van binnen en van buiten is alles beet gepakt en helemaal afgewerkt in de kleuren en met materialen die vandaag de dag modern zijn. En wat heel prettig is, er is op een zeer slimme manier met de ruimte omgegaan waardoor er op de verdieping twee mooie slaapkamers en een badkamer ontstaan zijn. De woningen aan de Capellelaan zijn gebouwd rond de jaren â&#x20AC;&#x2122;30. Toen keken we niet op een paar m2 grond. En dat is hier te zien. Er ligt een ďŹ&#x201A;ink stuk tuin achter de woning. Heerlijk als je van vrijheid en tuinieren houd. Wil je liever wat knutselen of klussen? Ook geen probleem, er staat een schuur van bijna 10 m2 in de achtertuin die hier uitermate geschikt voor is.

Dit is een woningâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;Śdaar bent u echt nieuwsgierig naar! Het is een immens groot huis, een hoog huis, statig, een fraaie en stijlvolle architectuur, een hoek, noem het maar. Samenvattend kunnen we wel zeggen dat het een â&#x20AC;&#x153;herenhuisâ&#x20AC;? is. Het is ook een verrassend huis. Met grote slaapkamers, twee badkamers een uitzonderlijk lichte living enâ&#x20AC;Ś.een garage in de achtertuin, met verdieping! Gelegen midden in het stadscentrum van Schoonhoven, op een uitzonderlijk goede plek, voor de deur is er lekker veel ruimte. Een plantsoen ligt schuin tegenover de woning en daarachter een fraaie singel met groenstroken en bomen, een heerlijke plek voor een wandeling, met of zonder hond.

Praktisch helemaal vrijstaand en uitgebouwd! Dat is toch iets wat we allemaal graag willen? Deze woning voldoet hier helemaal aan. En dat is niet het enige. De woning is royaal gebouwd met onder andere nog een ďŹ&#x201A;inke garage met bergzolder er naast, een prachtige en diepe tuin aan de voorzijde met genoeg gelegenheid om op eigen terrein te parkeren, en een achtertuin met achterom, gelegen op het zuiden. En als we dan naar de locatie kijken is de woning gelegen aan de rand van Schoonhoven met de polder letterlijk op steenworp afstand. Aan de voorzijde kenmerkt de omgeving zich nog eens extra door een royaal plein met bomen en waar geparkeerd kan worden. Een zeer prettige omgeving om rustig te wonen en/of uw kinderen te laten opgroeien.

tLuxe keuken en badkamer t2 slaapkamers + bergzolder tAlle kozijnen voorzien van dubbele beglazing tGrote tuin met achterom en schuur van ca 10 m²

tLiving van ca. 40 m² met veel lichtinval tLuxe keuken en badkamer(s) t4 slaapkamers tFijne en beschutte stadstuin met grote garage

tTuingerichte woonkamer t4 slaapkamers tLuxe badkamer tEigen oprit en garage

Burgemeester Uilkensstraat 1 2861 AD BERGAMBACHT

T 0182-35 57 88

info@vanegmondmakelaardij.nl www.vanegmondmakelaardij.nl

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

01

Welkom lief meisje

t

oera!

2

Murielle

Sander

L

Liselore

22 november 2018

7 november 2018

23 oktober 2018

Welkom lief meisje

RUBEN 15 AUGUSTUS 2018

oera!

n ore geb

8 september 2018

en

n ore geb

16

l 20

pri 3a

H

nt lief en eige

LUCAS

Welkom lief meisje

H

6

Anne Fleur

-2 11 8-

15 | 03 | 2016

ijd s

Geb o

Jens

er

Mirthe

Ko

U

kkie

k k ie

e Sto

r,

Ukkie geboortekaartjes: stoer, lief en eigentijds

aartjes tek va

nU

or

een jong

)((+),$$)"#-0,"/"# 0 (,)"'0+% 

0... )((+&"%"),$'% /(%%+"-"'+,(($"#'+(()($!'%)((+&&)*!)($!'%)%"'.$$)%'($."'$%(,.*+'"'%*$'* )

4 JAAR GELEDEN ZIJN WIJ ELEKTRISCHE FIETSEN GAAN IMPORTEREN ezen dels heel goed bew inmid h ic z n e b b e h n e deze fiets

Doordat we direct van de fabriek inkopen kunnen we de prijs laag houden Frame is van aluminium,

U kan kiezen uit 4 verschillende typen Ĺš 2 verschillende typen vouwfietsen Ĺš Met open ketting kast met derailleur 7 versnellingen Ĺš Met gesloten kettingkast shimano 3 versnellingen, ketting is gegalvaniseerd Ĺš Roestvrije spaken /Voorvork geveerd/ zadel geveerd Ĺš Lion Accu opgeborgen onder de bagagedrager Ĺš Volledige garantie, indien nodig onderdelen zijn in voorraad Ĺš Onderhoud wordt in onze werkplaats gedaan, dus daarover hoeft zich geen zorgen te maken.

Prijzen van

tot

â&#x201A;Ź 750.00 â&#x201A;Ź 850.00 Cor de Bruyn Dorp 83 3405 BA Benschop 0348-552702 cordebruyn@gmail.com www.cordebruyn.nl

Kijk ook op onze website!


Dinsdag 29 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

™GdZa7diiZgYZWjiZZgibZio^_cWdZ`È;^ZihZcdeodcYV\É#

FOTO: PR

Debuut

Roel Botter schrijft ‘Fietsen op Zondag’

Terug naar de ‘beknotting’ Bergambachtenaar Roel Botter heeft woorden en daden gecombineerd tot een verhalenbundel: ‘Fietsen op zondag’. Jan Timmer ID-kaart Naam: Roel Botter Geboortedatum: 2 januari 1947

Soms heb je iemand nodig om je net dat laatste duwtje in de goede richting te geven. In het geval van Roel Botter was dat een goede vriend die in het dagelijks leven als hoofd van de kunstredactie van een landelijke krant fungeerde. “Hij las een paar van mijn verhalen en zei toen ‘Roel, dit moet je gaan uitgeven. Dit is te goed om te laten liggen’. Die uitspraken gaven bij mij de doorslag. Ik durfde het aan, zocht een uitgever en nu ligt het boek er: ‘Fietsen op zondag’.

Geboorteplaats: Bergambacht Woonplaats: Bergambacht Burgerlijke staat: gehuwd geweest, één zoon Beroep: gepensioneerd na 37 jaar gewerkt te hebben als technisch manager in het Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam Hobby’s: fotograferen, schrijven

Zijn debuutboek voert de lezers terug naar Botter’s jeugdjaren vijftig/zestig. Een periode waarin hij opgroeide in het dorp waar hij nog altijd woont: Bergambacht. “Ik ben afkomstig uit een gereformeerd gezin met acht kinderen”, vertelt hij. “Mijn vader was kolenboer. Ik was twaalf toen hij overleed. Vanaf dat moment stond mijn moeder er alleen voor. Ik heb veel respect voor hoe ze met die situatie om ging. Het was niet gemakkelijk voor haar.”

Sfeerbeeld In ‘Fietsen op zondag’ geeft Roel Botter een sfeerbeeld van het Krimpenerwaardse leven zoals hij dat ervaren heeft. De verhalen zijn weliswaar in de ikvorm geschreven, maar dat betekent niet dat de auteur een volledig autobiografisch werk heeft geproduceerd. “Ik heb vaak meerdere personen en ervaringen in één personage laten samenkomen”, vertelt hij. “Je kunt dus niet zeggen dat de ‘ik-persoon’ één op één Roel Botter of iemand anders is. Wel blijken situaties of gedachten uit het boek heel herkenbaar voor veel mensen uit dit gebied. Pas ontmoette ik een meneer uit Ouderkerk die het boek gekocht had. Hij herbeleefde bij het lezen als het ware zijn eigen jeugd.”

Streng Roel Botter kreeg als kind naar eigen zeggen een ‘strenge opvoeding’ waarin ‘verboden’ een prominente plaats innamen. “Er mocht thuis niet veel, maar waaróm dingen niet mochten, werd nooit uitgelegd. Ik zeg dit niet om na te trappen, verre van dat. Mijn ouders waren ook een product van hun opvoeding. Ik kan ze niets kwalijk nemen. Maar ik ervoer mijn jeugd wel als ‘beknottend’, als een last. Alles werd langs de meetlat van de religie gelegd. Ik wilde graag voetballen, maar dat mocht van thuis uit niet, omdat de voetbalclub een ‘neu-

trale’ vereniging was met jongens die soms uit gezinnen kwamen waarin men niet gelovig was. Ook een lidmaatschap van de gymnastiekvereniging was geen optie. Om dezelfde reden, zo zei mijn moeder. Discussie daarover was niet mogelijk. En ook fietsen op zondag was not done. Vandaar de titel van het boek. Het symboliseert alles wat niet mocht.” Tanks Zijn studie en de periode daarna - waarin Roel Botter veelvuldig door het voormalig Oostblok reisde om er namens een Gouds bedrijf machines te installeren - leverden hem zijn vrijheid op. “Het was een bijzondere en heftige periode waarin ik snel volwassen ben geworden”, blikt hij terug. “De tijd waarin OostEuropa op verstikkende wijze werd gedomineerd door de Sovjet Unie. Ik was er als ventje van 21 toen op 21 augustus 1968 op het Wenzelplein in Praag daar de Russische tanks binnen rolden. Live getuige van één van de dieptepunten in de wereldgeschiedenis; toen besefte ik het niet. Later wél. Ik zag er mensen met blote handen tegen de tanks aanduwen in een vertwijfelde poging ze tegen te houden, huilend om dit brute Russische antwoord op De Praagse Lente. En ik huilde mee. Intens.” Na terugkeer in Nederland kwam Roel Botter te werken bij het Erasmus MC/ Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam, waar hij uiteindelijk met veel plezier 37 jaar volmaakte als technisch manager. “Een mooie en verantwoordelijke baan”, zegt hij. “Geen dag was hetzelfde, het bleef boeien van de eerste dag tot aan mijn afscheid. Vanwege mijn drukke werkzaamheden kwam het er nooit van om mijn grote droom - een boek schrijven- in vervulling te brengen. Maar de gedachte er aan bleef altijd door mijn hoofd spoken. Het wachten was op voldoende tijd. Die kreeg ik na mijn pensionering. En nu is er dan mijn boek. Ik weet dat niet iedereen zal kunnen waarderen wat ik geschreven heb. Zeker ook in mijn woonplaats Bergambacht zullen er mensen zijn die na lezing anders naar me zullen kijken. Maar laat ook duidelijk zijn: ik kwets niemand in mijn boek, geen enkele dorpsgenoot is herkenbaar inbeeld als het om delicate onderwerpen gaat. Maar goed, ‘men’ mpet het maar lezen. Het is mijn boek, mijn beleving. ‘Fietsen op zondag’.”

‘Ik weet dat niet iedereen zal kunnen waarderen wat ik geschreven heb’


Bedrijf in beeld in de Krimpenerwaard

Koel- en vriestechnieken Airconditioning Lopik 0348 - 554405

Warm of koud, Lti heeft de oplossing!

Het adres voor verwarming en koeling Tel. 0348-404780

www.derko.nl

RENOVATIE VLOEREN VAN HOUT EN NATUURSTEEN ONDERHOUD VAN ALLE SOORTEN VLOEREN VERKOOP VAN LAMINAAT, HOUTEN EN PVC-VLOEREN SHOWROOM OP AFSPRAAK.

Van Utrechtweg 71 - Krimpen aan den IJssel - tel. 0180-550989 - www.alblasvloeren.nl

Versterk de band %$1'(19(51,(8:,1*

LOPIK - Warm, koud of nog kouder, het maakt voor Littel Technische Installaties niet uit. Het Lopikse bedrijf aan de Ambachtsweg 2 heeft zowel voor de particulier als voor bedrijven altijd de juiste oplossing in huis. â&#x20AC;&#x153;Ltiâ&#x20AC;?, zo vertelt directeur Wim Littel, â&#x20AC;&#x153;levert aan groothandelaren en winkeliers allerhande koel- en vriesinstallaties. Daarnaast zijn wij specialist in klimaatbeheersing. Bovendien is ons bedrijf marktleider op het gebied van bouwen en inrichten van bakkerijen in heel Nederland.â&#x20AC;?

/(9(5$1&,(59$1758&.(1%86%$1'(1 %$1'(163(&,$/,67 0LOLHXYULHQGHOLMN_%HGULMIV]HNHU_.RVWHQEHVSDUHQG

GRIP OP DE TOEKOMST 52/,1(_H,QGXVWULHZHJD_0*/RSLN_ZZZUROLQHEDQGHQQO LQIR#UROLQHEDQGHQQO_7 _) 

Hightech product Airconditioning is vooral bij bedrijven, winkels en kantoren niet meer weg te denken, terwijl ook de particuliere markt steeds vaker voor deze vorm van klimaatbeheersing kiest. â&#x20AC;&#x153;Airconditioning is tegenwoordig een hightech product met de mogelijkheden tot koelen en verwarmen; het rendement is bij verwarmen groter dan bij een willekeurige cv-installatie.â&#x20AC;? Een bezoekje aan de website van het bedrijf kan al veel duidelijk maken, maar graag rekent Lti het geĂŻnteresseerden voor. Maatwerk Dankzij de enorme keuze in producten kan Lti haar professie zowel inzetten

voor de kleine- als de grote klant. â&#x20AC;&#x153;Maatwerk leveren dat is ons uitgangspunt, vanaf het advies tot en met de offerte, het leveren, plaatsen en onderhouden van de installatie, bij ons zijn klanten aan het juiste adres.â&#x20AC;? Zeven servicemonteurs staan 7 x 24 uur klaar om storingen te verhelpen en op te lossen. â&#x20AC;&#x153;Een vriesinstallatie lang buiten gebruik, daar moet je toch niet aan denken.â&#x20AC;? Nieuw in het assortiment van Lti is de Breezair, een apparaat waarmee bedrijfshallen zeer zuinig gekoeld kunnen worden. â&#x20AC;&#x153;Wij bieden onze klanten deze apparaten drie maanden op basis van no cure no pay basis aan. Waarna men, mocht de Breezair niet bevallen, het apparaat weer kosteloos terug mag geven. Dat laatste is echter tot op heden nog niet gebeurdâ&#x20AC;?, zegt Littel lachend. Lti is lid van NVKL en stek erkend. Lti BV Ambachtsweg 2 Lopik www.lti-bv.nl


Dinsdag 29 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

zaterdag

zaterdag

29 mei

17 mei

17 mei

Zwemmen tijdens de meivakantie

Rommelmarkt rond De Ark

Jazz-concert in de Triangel

In het Krimpense zwembad De Lansingh kan in de meivakantie dagelijks en in het weekend recreatief worden gezwommen. Er liggen leuke spelelementen voor de jeugd in het water.

Van 10.00 tot 15.00 uur is er rond De Ark in Schoonhoven van alles te koop. Er is een groot aanbod van tweedehands spullen, antiek, bloemen, sjaals, kaarten en lekkere hapjes. Vanaf 14.30 uur begint er een ‘Amerikaanse Verkoop’ en wordt de uitslag van de grote loterij bekend gemaakt. Wie nog spullen heeft voor de markt, kan deze tussen maandag 12 en donderdag 15 mei inleveren in De Ark.

Trio Hans Kwakkernaat verzorgt op uitnodiging van Stichting Kunst en Cultuur vanaf 15.00 uur een huiskamerconcert in buurthuis de Triangel in Polsbroekerdam. Bezetting: Hans Kwakkernaat (piano), Joost Zoeteman (gitaar) en Bas Rietmeijer (contrabas). Toegang 10 euro, inclusief een consumptie. Kaarten bestellen kan telefonisch op: 06-51982065 of per email: dienysch@hetnet.nl.

WOENSDAG 30 APRIL

Kinderworkshop in Streekmuseum 14:30 Streekmuseum, IJsseldijk 312 in Krimpen aan den Ijssel. Het is lente en de kinderen mogen een bloempot beschilderen en beplanten met mooie kleuren. Na de workshop krijgen de kinderen een speciale kinderrondleiding door het muzeum. De kosten zijn 5 euro, inclusief entree. Aanmelden kan telefonisch op: 0180514866 of per e-mail: info@ streekmuseumkrimpenerwaard.nl. www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl VRIJDAG 2 MEI

Ontbijt 08:30 Dorpshuis De Schouw, Beatrixplantsoen 5 in Lopik. Aanmelden is niet nodig; iedere inwoner van Lopik kan langskomen en aanschuiven. Het ontbijt kost 2,50 euro en bestaat uit broodjes met beleg, één keer koffie en een glas melk of jus d’orange. ZONDAG 4 MEI

Dienst met en voor andersbegaafden 09:30 Hervormde kerk in Jaarsveld. Dienst met en voor andersbegaafden. Voorganger is ds J. de Wit, daarnaast werken er verschillende gemeenteleden mee d.m.v. zang en muziek.

Na de kerkdienst is iedereen welkom in het verenigingsgebouw naast de kerk, om daar gezellig wat te drinken en na te praten. MAANDAG 5 MEI

Filmdag in De Tuyter 11:00 De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Samen met SYnerKri organiseert de bibliotheek in Krimpen een leuke filmdag. Van 11.00 tot 12.30 uur is de film Mees Kees op kamp te zien. Klas 6b met Tobias, Sep, Rashida en alle andere bekende kinderen gaan op kamp onder leiding van Mees Kees en mevrouw Dreus. Het moet vooral een léérzame werkweek worden. De ‘Mees Kees’-films zijn gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave en geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Van 13.30 tot 15.00 uur is de film Alice in Wonderland te zien. Val samen met Alice in het konijnenhol naar beneden voor een fantastisch avontuur. Alice, nu 19 jaar oud, keert terug naar de bizarre wereld waar ze als kind voor het eerst kwam, en gaat op reis om te achterhalen wat haar ware lot is. De film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kaartjes voor de film zijn tijdens openingstijden van de bibliotheek te koop bij de balie. Een kaartje kost 3 euro, leden van de bibliotheek betalen 2 euro. Kaar-

ten reserveren kan via onderstaande website. Gereserveerde kaartjes zijn uitsluitend een half uur voor aanvang van de voorstelling te betalen aan de kassa in De Tuyter. www.bibliotheekaandenijssel. nl

ZATERDAG 10 MEI

Voorjaarsmarkt 09:00-12:00 Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente in Berkenwoude. Voorjaars(planten)markt in en rond het kerkgebouw. Er is voldoende keuze aan poten perkgoed, vaste planten,

potgrond en tuinaarde. Daarnaast: iets lekkers voor thuis bij de koffie, kaarten, speelgoed voor binnen en buiten, cadeauartikelen, boeken, modeaccessoires, schoonmaakartikelen en beenmode. De opbrengst is bestemd voor PAPOEA: ‘Vertaalwerk Mek-Bijbel’ en

VRIJDAG 2 MEI

Mandela, Long walk to freedom =66HIG:8=I™ In cultureel centrum Concordia in Haastrecht draait vanaf 20.15 uur de indrukwekkende en inspirerende film over Nelson Mandela: ‘Mandela, Long walk to freedom’. Het is het verhaal van een gewone man die de uitdagingen van zijn tijd niet uit de weg ging en triomfeerde - een intiem portret over een moderne icoon. De film heeft een leeftijdsgrens van 12 jaar. Kaarten à 6 euro zijn te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht. Ook zijn kaarten te bestellen via de website.

q WWW.CULTUREELCENTRUMCONCORDIA.NL

uitgaan

dinsdag

vliegdiensten (MAF). Excursie op riviereiland de Bol 09:00 Natuurmuseum de Wielewaal, Tiendweg 26 in Willige Langerak (Lopik). Onder leiding van een Groene Hart gids van Staatsbosbeheer kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan riviereiland de Bol en natuurmuseum de Wielewaal. Tijdens het drinken van een kopje koffie of thee wordt de ontstaansgeschiedenis en de huidige situatie van het museum verteld. Deelnemers bekijken het natuurmuseum waar een expositie is van dieren en vogels is te zien en muurschilderingen van diverse vergezichten uit de omgeving. Na het bezoek aan het museum vertrekken de deelnemers samen met de gids naar de Bol waar de wandelexcursie begint. Hij laat de mooiste plekken op het eiland zien deelnemers ervaren aan den lijve de rivierdynamiek. Zo zijn er nog levende rivierduinen aanwezig en zijn er door de rivier stijlrandjes en kreken gevormd. Juist hier zijn vele bijzondere dieren te vinden zoals de oeverzwaluw, graafbijen en graafwespen. De wandelexcursie inclusief het bezoek aan het natuurmuseum duurt ongeveer drie uur. Deelnemers vanaf 12 jaar betalen 10 euro, voor kinderen tot twaalf jaar is de prijs

4 euro. Zorg wel voor goede wandelkleding en schoeisel. Een verrekijker vergroot het kijkplezier. Opgeven is verplicht en kan telefonisch op: 06-22921634 (tijdens kantooruren) of via onderstaande website. www.groenehartcentrum.nl Swinging Percussion 20:00 uur, Bergambacht, zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 17. De slagwerkers van muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht en muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel geven een slagwerkconcert onder de titel Swinging Percussion. Beide slagwerkgroepen staan onder leiding van Martien Slingerland en Jan de Kwant. Bezoekers worden getrakteerd op nummers uit de jaren ’70 zoals Wooly Booly, Volare, Dinge Dong en Bohemian Rhapsody. Bij enkele nummers wordt er gezongen en worden de slagwerkers ondersteund door solisten op saxofoon, bugel en mondharmonica. Ook verlenen gymnasten van sportvereniging THOR en dansers van ASV Jazz hun medewerking. Zij zorgen voor acts bij een aantal nummers. Na het concert treedt de band The Generations op. Entree is 5 euro. Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Eric Boegheim: 0182353341 en bij zalencentrum De Waard.

Brass Band speelt in stadhuis van Perth Vakantie voor Ichelle İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Brass Band Schoonhoven doet komend weekend mee aan de Europese Brassband Kampioenschappen in de Schotse plaats Perth.

opnieuw vertegenwoordigd door Brass Band Schoonhoven. Alle optredens op 2 en 3 mei zijn via livestream op internet te volgen.

In de hoogste divisie nemen de kampioensorkesten van elf Europese landen het tegen elkaar op. Nederland wordt

Na de officiële opening van de prestigieuze kampioenschappen op het stadhuis van Perth, beginnen op vrij-

™7gVhh7VcYHX]ddc]dkZc#

FOTO: GOLDY SOLUTIONS

dag 2 mei de wedstrijden in de topklasse, waarvoor de Schotse componist Rory Boyle het werk ‘Muckle Flugga’ schreef. Nadat de volgorde door loting is bepaald, betreden de bands vanaf 18.00 uur (Nederlandse tijd) het podium van de al maandenlang uitverkochte Perth Concert Hall (1.500 stoelen). Op zaterdagmiddag 3 mei zijn de bands vanaf 14.00 uur opnieuw te beluisteren in een serie composities van eigen keuze. De Europese titelstrijd wordt op zaterdagavond vanaf 20.30 uur afgesloten met een galaconcert met de Europese Jeugdbrassband en 2013-kampioen Cory Band, waarna rond 23.30 uur de uitslagen worden verwacht. Twitter Alle wedstrijden van de Europese Brassband Kampioenschappen zijn via www.britishbandsman.com live via internet te volgen. Wie de belevenissen van Brass Band Schoonhoven op de voet wil volgen kan dit het beste doen via www.twitter.com/bbs_abc. De band houdt geïnteresseerden vanaf het vertrek op woensdag 30 april met berichten en beelden op de hoogte.

İĠĥĬĬīĥĬijĢī š De 19-jarige Ichelle Breedveld uit Groot-Ammers ontving onlangs ‘zonnig’ nieuws. Haar uren sporten hebben haar een luxe 4-sterren zomervakantie voor twee personen naar het Oostenrijkse vakantieoord Wörthersee opgeleverd. Bij haar sportclub Nippon the Healthclub in Schoonhoven deed ze begin deze maand mee met een kanskaartactie. Met het invullen van een kanscode op de

website van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra, waarbij Nippon en ruim 100 andere exclusieve fitnessclubs zijn aangesloten, maakte zij kans op de vakantie. Ichelle vulde de winnende code in en kon door clubmanager, Noura El Ayachi, verrast worden met de hoofdprijs. “Wij zijn trots de hoofdprijs in ons kleine zilverstadje is gevallen en het doet ons goed dat Ichelle als trouwe bezoeker van Nippon een heerlijke onbezorgde zomervakantie in het vooruitzicht heeft.”

™>X]ZaaZ7gZZYkZaYZcXajWbVcV\ZgCdjgV:a6nVX]^kVchedgiXajWC^eedc#

FOTO: PR


auto`s

Dinsdag 29 april 2014

O

SC H

90 JAA R

19

24

S RIJ E P TIE ST

EL AUT

O EP GR

FORD SCHAKEL

AK

- 2 014

BE RAN A

G

Aannemersbedrijf P. van Leeuwen te Meerkerk is een bouwbedrijf met circa 63 medewerkers en 35 jaar werkzaam in de nieuwbouw, verbouw en renovatie van: particuliere & seriematige woningbouw, scholen, bedrijfspanden, multifunctionele accommodaties, winkels, kerken en zorgcomplexen. Door een verschuiving van functies zoeken wij voor de afdeling werkvoorbereiding per direct een:

WERKVOORBEREIDER / PROJECTLEIDER

FORD MOTORCRAFT FORD SERVICE VOOR 5 JAAR OF OUDER VOOR MINDER DAN U DENKT

SERVICE Ervaren monteurs inspecteren uw auto, vervangen olie en oliefilter en controleren de carrosserie. Nu tijdelijk met een gratis lucht- of interieurfilter!

De werkzaamheden bestaan ondermeer uit: ÝÛhet zelfstandig begeleiden en uitvoeren van bouwprojecten ÝÛcontacten onderhouden met opdrachtgevers, onderaannemers, leveranciers en uitvoering Voor deze functie zoeken wij iemand met: ÝÛHBO denkniveau ÝÛminimaal 10 jaar ervaring in vergelijkbare functie ÝÛkennis van automatisering (calculatieprogramma, Autocad en MS Office) ÝÛeen flinke dosis zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel ÝÛgoede contactuele eigenschappen ÝÛgemotiveerde inzet

VOOR SLECHTS

Wij bieden: ÝÛeen zelfstandige functie binnen een bedrijf met een prettige werksfeer en leuke collega’s ÝÛeen prima salaris én goede secundaire arbeidsvoorwaarden

BANDEN

Interesse in deze functie? Dan zien wij graag voor 8 mei 2014 je sollicitatie, voorzien van CV, gericht aan: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen b.v., t.a.v. Dhr. C.J. den Otter e-mail: info@pvanleeuwen.nl

€ 129,00

Kies uit ons brede aanbod van zomer- en winterbanden in alle prijsklassen. Monteren en uitbalanceren is bij de prijs inbegrepen, voor alle modellen.

NU TIJDELIJK

2e BAND HALVE PRIJS!

Uniek!

APK Laat ons uw auto keuren voor de wettelijk verplichte APK. U rijdt veiliger en spaart het milieu. Inclusief emissietest en RDW afmeldkosten.

ALL-IN VOOR SLECHTS

€ 19,95

NAVIGATIE UPDATE Is uw Navigatie SD kaart of DVD verouderd? Wij zorgen er graag voor dat uw navigatiesysteem up-to-date is.

VOOR SLECHTS

€ 119,-*

*I.c.m. Ford onderhoudsbeurt of Ford Motorcraft Service

SCHAKEL

schakelautogroep.nl

Krimpen aan den IJssel Van der Giessenweg 32 y T 0180-54 81 81 Schoonhoven C.G. Roosweg 4 y T 0182-30 32 11

• specialisatie VW en Audi • autoleasing Volvo S40

1999 € 1.950,-

Volvo S90

1997 € 1.950,-

Volvo V70 automaat diesel

2002 € 5.950,-

2006 € 8.750,-

VW Fox Tdi

2005 € 4.450,-

Landrover Freelander

2003 € 4.495,-

VW Golf Cabrio

1997 € 2.950,-

Mercedes C200CDI combi

2001 € 4.950,-

Mercedes Vito

2003 € 4.500,- ex btw

VW Golf TDI

2004 € 5.950,-

Opel Astra automaat

2003 € 4.950,-

VW Golf Highline

2010 € 13.950,-

Opel Astra Caravan

1999 € 3.950,-

VW Golf TDi variant

2001 € 2.950,-

Peugeot 107

2007 € 4.450,-

VW Passat Sedan TDi

2006 € 8.950,-

De Groot Drukkerij is één van de meest veelzijdige full service offsetdrukkerijen in Nederland. We zijn constant bezig met innovatie. Duurzaam ondernemen is een standaard, klant- en servicegericht werken een vanzelfsprekendheid. We willen voor u namelijk een aantrekkelijke partner blijven. zogezegd.

Peugeot 206 cc

2002 € 5.450,-

Renault Laguna

2002 € 2.250,-

VW Passat 20Fsi

2005 € 9.950,-

Kijk op onze website www.degrootdruk.nl of bel 0183 58 3333

Volvo V70R

2003 € 21.500,-

Audi A4 automaat 20L TFsi

2007 € 13.950,-

BMW 320

1994 € 1.500,-

Ford Fiesta

2010 € 9.500,-

Ford Focus Combi diesel

2003 € 4.350,-

Kia Sportage

• in- en verkoop nieuwe en gebruikte auto’s • reparatie alle merken

Rijklaarmaakkosten € 295,Irenestraat 13, 2964 BL Groot-Ammers Tel. (0184) 661355, www.autobedrijf-rozendaal.nl

Uniek

De Groot Drukkerij uw drukwerkspecialist

26


Dinsdag 29 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Ronde van de Krimpenerwaard İĠĥĬĬīĥĬijĢīš Voor lopers wacht zondag 18 mei een mooie uitdaging. Op die dag houdt Avantri de Ronde van de Krimpenerwaard, een loop van 56 kilometer voor estafetteteams en sololopers die voert over de dijken van de Krimpenerwaard. Aanleiding voor de loop is het vijftigjarig jubileum van de Schoonhovense atletiek- en trimvereniging. Start en finish zijn op de mooie atletiekbaan van Avantri aan de Nieuwe Singel. Teams kunnen bestaan uit maximaal zeven lopers en een fietsbegeleider. Op vaste punten wordt gewisseld. Inschrijven Er hebben zich inmiddels zes teams en één sololoper aangemeld voor de wedstrijd. Wie geen team kan vormen, maar wel graag mee wil doen, kan zich eveneens inschrijven. De organisatie zorgt dat deelnemers in een leuk team worden ingedeeld. Op de website van Avantri staat een flyer met alle benodigde informatie. Wie vragen heeft, kan een e-mail sturen naar Pieter van de Dool: p.c.vddool@kpnplanet.nl.

q WWW.AVANTRI.NL

VV Cabauw zoekt nieuwe spelers ĠĞğĞIJĴš VV Cabauw is op zoek naar nieuwe spelers voor alle teams. De club is bezig met het afronden van de teamindelingen, zowel senioren als jeugd, voor het nieuwe voetbalseizoen 2014-2015. Alle teams kunnen nog wel wat ‘verse’ spelers gebruiken. Het gaat om de teams Cabauw 1 tot en met 5, Vrouwen 1 zaterdag of zondag, Cabauw A tot en met F en bij de meisjesteams in alle leeftijdscategorieën. Wie graag bij de club zou willen spelen, kan zich voor 15 juni opgeven. Op deze datum sluit de overschrijvingstermijn om over te stappen naar een andere vereniging. Voor de senioren kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Rudy Beumkes: 0645138780 of e-mail: tsjvvcabauw@ gmail.com. Voor junioren bij Björn Sluijs: 06-46324387 of e-mail: tjcvvcabauw@gmail.com en voor de pupillen bij Robert Vermeulen: 06-53199128 of e-mail: tpcvvcabauw@gmail.com.

Bingo bij SV Lopik ĩĬĭĦĨš In de kantine van SV Lopik aan de Rolafweg Zuid in Lopik-dorp kan iedereen op vrijdag 16 mei weer meedoen met bingo. Het gaat om de laatste bingo van dit seizoen. Er zijn mooie prijzen te winnen. Bezoekers zijn welkom om vanaf 20.00 uur mee te spelen.

Borstprothesen, protheselingerie en prothesebadmode Lingerie Nacht-, onder-, en badmode voor dames, heren en kinderen

Winkelcentrum De Korf 46 2924 AH Krimpen aan den IJssel T  ,E info@alurelingerie.nl

™6gi^hi^begZhh^dckVcYZc^ZjlZh^ijVi^ZdcildgeZcYddgF)Jj^i=VVhigZX]i#

Nieuwbouw

Grote wens VV Haastrecht gaat in vervulling

Bouw nieuwe kleedkamers Niets lijkt de bouw van nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine op sportparkt Wilgenoord nog in de weg te staan. ĥĞĞİıįĢĠĥıš Sinds 2007 zinspeelde het bestuur van de voetbalvereniging Haastrecht (VVH) op nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine. Door de aanleg van een kunstgrasveld in 2011 werd de aandacht even afgeleid, maar nu lijkt niets de bouw meer in de weg te staan. “Daarmee gaat een grote wens in vervulling”, bekent voorzitter Bep Kalmeijer. “We hikten aanvankelijk tegen de grote uitgaven aan, maar de overeengekomen financiële opzet ziet er gezond uit. De gemeente Vlist stelt een krediet van 334.00 euro beschikbaar voor de negen kleedkamers en andere faciliteiten. Wij bekostigen zelf het clubgebouw en de keuken voor 225.000 euro. Met een zeer voordelige lening van 100.000 euro bij de ijsclub, een bijdrage van 30.000 euro

uit het Van den Akkerfonds en diverse acties van onze leden moeten we dat kunnen trekken. De accommodatie smeekt om vernieuwing.” Goedkeuring Het bestuur moet de leden nog officieel om goedkeuring vragen voor het financiële avontuur. Een eerdere buitengewone algemene ledenvergadering werd vanwege het plotselinge overlijden van ijsclub-voorzitter Ben Boer uitgesteld. Kalmeijer verwacht geen noemenswaardige hindernissen. “Eerder enthousiasme om samen het sportpark Wilgenoord een flinke impuls te geven. We willen ook lokale ondernemers inschakelen voor de werkzaamheden. Voor en door Haastrecht; dat is ons streven.”

Door een gescheiden aanpak van kantine en kleedkamers kan Haastrecht vanaf september 2014 gefaseerd gaan bouwen. Daardoor blijft de kantineomzet op peil en kunnen voetbalwedstrijden gewoon doorgang vinden. “Je hoeft dan ook geen dure tijdelijke voorzieningen te treffen”, meent Kalmeijer. “In onze ogen is dit de ideale oplossing.” VV Haastrecht kan rekenen op steun van het gemeentebestuur van Vlist, dat de eigen inbreng van de voetbalvereniging waardeert. “Feitelijk kiezen we nu dezelfde route als drie jaar geleden bij de aanleg van het kunstgrasveld: gemeentelijke support, zelfwerkzaamheid en gedeeltelijke financiering. Daarmee toon je je goede wil”, zegt Kalmeijer. Zo heeft de club een

obligatielening onder de leden uitgeschreven en worden komende weken loten voor 5 euro verkocht onder het motto ‘Schijt je rijk’. De loterijwinnaar ontvangt een flinke geldprijs als een koe tijdens de feestdag op 17 mei een kersverse vlaai in zijn vak heeft gedeponeerd. Op 21 juni volgt de Haastrechtloop over 5 en 10 kilometer voor deelnemers vanaf 10 jaar. “Alles draagt bij aan het vullen van de clubkas. De teller staat inmiddels op 48.000 euro. Met het kampioenschap van het eerste elftal in aantocht belooft 2014 nu al een historisch jaar te worden voor VVH”, aldus een verheugde Kalmeijer. De gemeenteraad van Vlist stelde zich dinsdagavond unaniem achter het voorstel van wethouder Van Dorp om een krediet voor een ‘basisvoorziening’ te verstrekken. De politieke partijen vinden sport en bewegen belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling van jong en oud. “Daar hoort een moderne accommodatie bij”, stelden Ries van Kersbergen (VVD) en Willem Schoof (VKGB). Pieter van der Laan

Zilver en brons voor gebroeders Meijers

‘Er zit nog veel rek in toptalent Otterspeer’

ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š De broers Jordi en Marrick Meijers van JCK uit Krimpen aan den IJssel waren in Drenthe op dreef op het 37ste internationale ‘Bartje judotoernooi’ van budovereniging Asahi uit Assen. Marrick Meijers won in zijn categorie de zilveren medaille, terwijl Jordi Meijers met brons huiswaarts keerde.

ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš De overgang van Hein Otterspeer naar BrandLoyalty was al aangekondigd, maar werd vrijdag definitief. De sprinter uit Ouderkerk verbindt zich voor anderhalf jaar aan de ploeg van coach Jac Orie.

Het toernooi vond plaats in sporthal De Timp. Dit jaar deden bijna 600 judoka ‘s van ruim zestig verenigingen uit binnen- en buitenland mee. Er werd gestreden in verschillende gewichtsklassen en leeftijden. Jordi Meijers kwam als eerste op de tatami in de leeftijdsklasse onder 18 jaar en lichter dan 73 kilo. In de eerste ronde was hij vrijgeloot. Na winst in de tweede en derde ronde verloor hij zijn halve finalepartij.

In de strijd om het brons bleek Jordi veel te sterk voor zijn tegenstander. Met een fraaie worp won hij met ippon en was de bronzen medaille binnen. Zilver Hij won eenvoudig zijn eerste partij met een ippon. Zijn tweede wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar Meijers had zijn pakking beter verzorgd dan zijn tegenstander. Middels een yuko besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel. In de halve finale stond Marrick Meijers weer goed te judoën. Vanuit een goede pakking was hij de dominerende judoka. Met een mooie ippon bereikte hij de finale. Daarin ging het gelijk op. Gescoord werd er niet. De Krimpense judoka verloor de wedstrijd op straffen en moest genoegen nemen met zilver.

“Hein is een toptalent waar nog veel rek in zit”, verklaarde Orie de keuze voor de rijder. “Hij is een welkome versterking voor het team. In het verleden heeft hij al bewezen op een laaglandbaan een 1.08 te kunnen schaatsen op de 1000 meter, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog meer in zit”, zegt Orie in een toelichting. “De kracht van die jongen ligt op de 1000 meter en daarnaast kan hij ook hoge ogen gooien op een WK sprint.” Otterspeer werd in 2013 derde op het WK sprint en won ook al twee World Cup-

wedstrijden over 1000 meter. Afgelopen seizoen miste hij echter de Olympische Spelen. Nieuw traject Op het KPN NK Sprint in Amsterdam revancheerde hij zich daarvoor enigszins met de tweede plaats. De afgelopen drie jaar trainde Otterspeer onder trainer Gerard van Velde, eerst bij APPM, later bij Team beslist.nl. Na het afgelopen seizoen stond de Zuid-Hollander echter open voor een nieuw traject. “Het was geen gemakkelijke keuze, want ik heb mooie tijden bij Gerard beleefd. Maar BrandLoyalty is gewoon een heel mooi team met veel sterke schaatsers. Het is een mooie route voor de komende vier jaar en ik denk dat ik een nog hoger niveau kan bereiken”, stelt Otterspeer.


smakelijk

UIT ETeN Zondag 11 mei MOEDERDAG Verrassende menu’s om moeder te verwennen

Vrijdag 23 mei CONCERTDINER

AAN DE LEK

met het Eenhoorn-blaaskwintet Aanvang 18.00 uur.

EETCAFÉ & RESTAURANT

Meer informatie zie website.

WEGENS DRUKTE DRINGEND GEVRAAGD: - ZELFSTANDIG WERKENDE KOKS - BEDIENEND PERSONEEL

In de maand mei....

van maandag tot en met vrijdag 1,5 uur bowlen voor de prijs van 1 uur!

3 GANGEN KEUZEMENU VOOR € 23,95

Restaurant ’De Stal’ Sportcentrum ’De Stoep’

’t Hooge zand 1 - 2861 EZ Bergambacht LEKDIJKvan WEST 4, BERGAMBACHT, info@dimphis.nl Order128667, Klantnr.300010, KopregelPagina Smakelijk uit eten, Kleur (techniek)4c /901;4c /902;4c /903;Zetterjvs Vertegenw.Jeannette Wilgen Grootte (Kol.xMM)4x243 Edities7 Week18/2014 Telefoon: 0182 353660 - www.destoep.biz

Hoera!! (O)pa Leen wordt zaterdag 10 mei as. 70 jaar!! Alvast gefeliciteerd!

Evenementenkalender: Zondag 1 juni as. Springerparkconcert vanaf 15.00 uur.

High Tea - Sisters Hope C

afé Restaurant

Z eevliet Gelegen in de Baronie van IJsselstein, het plattelandse restaurant van de Lopikerwaard Boveneind 38A - 3405 AH Benschop 030 - 6889276

Vrijdag 4 juli en zaterdag 5 juli jaarlijkse kegelnachtmarathon (er zijn nog plaatsen vrij)

Wil jij ons steunen en tegelijkertijd genieten van een gezellige High Tea…? Op zaterdag 17

mei organiseren wij van 14.00 tot 17.00 uur

een gezellige middag met een geheel verzorgd High Tea buet bij restaurant Zeevliet te Benschop. Dus verras je moeder, vraag je vriendinnen, collega’s en kennissen en kom bijkletsen in deze super sfeervolle ambiance. De kaarten zijn verkrijgbaar via borstbelangerakjes@gmail.com De kaarten zijn 25,- euro per stuk en de opbrengst is voor onderzoek naar borstkanker

Team borstbelangerakjes

Koestraat 4 2871 DR Schoonhoven Tel./fax 0182 38 23 50 www.kegelhuisdeengel.nl

smakelijk

UIT ETeN

18 lenijoost 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

18 lenijoost 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement