Page 1

Gas â—? Water â—? Onderhoud â—? Airco â—? Renovatie â—? Zinkwerk â—? Ventilatie â—? â—? Kunststof & Bitumen Dakbedekkingen â—? Elektra â—? Centrale Verwarming â—? â—?

â—?

www.nuvelstijn.nl

Industrieweg 20, 4283 GZ Giessen T: 0183-301394, E: info@nuvelstijn.nl

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

WOENSDAG 1 MEI 2013 JAARGANG 15 NO. 18 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Al meer dan 40 jaar uw vertrouwen waard

OOK VOOR

REPARATIES

NIEUWE MAASDIJK 12 TE HEUSDEN

â‚Ź 3â‚Ź 3..52999 9

Mertstraat 5 | Zuilichem | Tel. 0418 - 67 14 42

www.teeuwentuinmachines.nl

™De]Zi\ZbZZciZ]j^h^cLdjYg^X]ZblZgYkVclZ\ZYZigddchl^hhZa^c\ZZc\gdiZ`gddcdci]jaY!bZigj^b&,%%kZgh^ZgYZYZ`hZai_ZhkVcedi_Zh=V`#

Een expert naar uw hypotheek laten kijken?

Niet alleen de scherpste rentes, maar ook een rs degelijk advies! e ff e r T Henk

Dussen wil B, maar krijgt C

CafĂŠ ‘?’ in Veen gaat Streekgenoten weer open verrast met lintje

Het ziet er naar uit dat Dussen na de raadsvergadering van 14 mei geen dorpsraad meer heeft. Voorzitter Cees Bouman liet tijdens de commissie Inwoners weten dat Dorpsraad Dussen ermee stopt als de gemeenteraad ervoor kiest plan C in het dorp uit te voeren. SGP, CDA en Lokaalbelang, samen goed voor zestien van de 21 zetels, zien het door het college voorgestelde plan daarentegen wel zitten, bleek tijdens de commissievergadering vorige week.

Gerrit Koelewijn en Dick Koster zijn de nieuwe exploitanten van CafĂŠ ‘?’ in Veen. Na bijna twee jaar gesloten te zijn geweest, moet het pand aan de Maasdijk weer een gezellig bruin cafĂŠ worden voor iedereen. “We zijn zeven dagen per week van 10.00 uur tot 02.00 uur geopend en we hebben een lekkere lunch- en dinerkaart, zoals in een grand cafĂŠ. Veel voor weinig. Bezoekers kunnen daar niet alleen binnen van genieten, maar ook in de schitterende achtertuin, pal aan het water.â€?

nieuws

5

nieuws

13

www.hetkontakt.nl

T 0183-448860 Nijverheidstraat 13 - Giessen

www.geldengezinaltena.nl

accent

Rijswijk wint degradatieduel Rijswijkse Boys trok zaterdag met 4-2 aan het langste eind in het degradatieduel tegen Ameide. Bij trainer Bert Schouten overheerste achteraf een gevoel van opluchting. “We mochten sowieso niet verliezen. Dit is natuurlijk een goede uitslag en een goed scenario voor de laatste twee wedstrijden. Dan is er voor ons nog van alles mogelijk. Het verschil met DFC en SVW is maar drie punten�, aldus de trainer van Rijswijkse Boys.

17

sport

Onderdeel van Taxibedrijf Elshout BV

Voor alle vormen van personenvervoer

ZJOVVUVW^LN ;LS 

NHYHNLJKL^HHSUS

24

Voor TOYOTA gaat u naar:

7D[L%URQ

Bel of mail ons!! thuis in hypotheken, verzekeringen en financieel advies

Verschillende inwoners in Aalburg, Heusden, Werkendam en Woudrichem werden vrijdagmorgen verrast met een koninklijke onderscheiding. Zo ook Kees en Annie Verhoeven uit Herpt. “Dat ze je zo voor de gek kunnen houden, ik kan er nog steeds niet bij�, zegt Annie, die net als haar man bescheiden blijft. “We hoeven toch niet zo beloond te worden? Wat we doen is een kleine moeite. Dat vrijwilligerswerk doe je gewoon. We hebben het altijd gedaan.�

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Trouwen in (jullie) eigen stijl! Kom ideeĂŤn opdoen tijdens deze inspiratiebeurs op het sprookjesachtige Kasteel Dussen.

Specialist in ziekenvervoer

Zaterdag 18 mei a.s. 10.00-16.00 uur gratis entree

Uw DVG-VGZ-vervoerder in AlmkerkAndel-Giessen-Sleeuwijk-UitwijkWaardhuizen en Werkendam

www.kasteeldussen.nl www.facebook.com/weddingfairytaleatthecastle

0183-501500

www.AutobedrijfBouman.nl Meeuwen 0416 - 35 12 12

Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl


Banen voor het aanklikken

NNNNNNNN

Prettig winkelen in Nieuwendijk ***Vleeswarenkoopje***

Groente en fruit

100 gram rosbief + 100 gram leverkaas samen â‚Ź 2,99 ***Salade v/d week***

Oudhollandse kaassalade

150 gram

â‚Ź 1,89

***Vleesaanbieding***

Sucadelappen 1kilo

Vrijdag en zaterdag Verse

DRadijs

0,98

2 bossen

DSperziebonen

1,39

500 gram

â‚Ź 9,98 Voorgekookte

Souvlakireepjes

DKrielaardappeltjes

bij 500 gram

5 broodjes + saus gratis!

0,98

500 gram

Vind je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

T.k. gr eiken kaaston 73H74cmB, moet opgekn. worden â‚Ź25,-. Tel. 0345619842.

4MBHFSJK4DIPVUFOt3JKLTXFH+ (//JFVXFOEJKLt

NNNNNNNNNNNNNN (Land van Heusden en Altena)

woonplaats ......................................telefoonnummer ......................................

Adres .........................................................................

Naam ............................................................. Leeftijd ......

T.k. lrn hoekbank 3H2, antr. grijs z.g.a.n. â‚Ź250,-. Tel. 0416-693865.

De mooiste tekeningen winnen een heerlijke taart van

T.k. dinkytoys versch. types; schuco auto's versch. types; Wilesco stoommach. D24. Tel. 0347-377437.

T.k. getrokken kunstmeststrooier op wln, vicon met zeil, 1200ltr. Tel. 0345503816.

naar Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan.

T.k. comp. scanner om kerkd. te luisteren â‚Ź75,-; oude lampenradio Blaupunkt i.g.s. â‚Ź50,-; ktv 37cm + ab â‚Ź50,-; videorec. + ab â‚Ź35,-; 27mc basisbak + ant. â‚Ź75,-. Tel. 0416692366.

T.k. dvd speler Sony â‚Ź20,-; laptop tas nw â‚Ź5,-. Tel. 0647157124.

Kleur de tekening en stuur deze op voor 6 mei

AANGEBODEN

Win een taart voor Moederdag!!

TE KOOP


Woensdag 1 mei 2013

ZORGCOLUMN

Verbandmiddelen voor eigen rekening? Nederlandse apothekers verstrekten vorig jaar 3,7 miljoen keer een verbandmiddel. Bijna 2,1 miljoen daarvan declareerden de apothekers bij de zorgverzekeraars. Naast de verstrekkingen aan verbandmiddelen die bij de zorgverzekeraar in rekening werden gebracht, verstrekten de apothekers in 2012 ook nog ruim 1,6 miljoen keer een verbandmiddel waarvan de kosten door de patiënt zelf moesten worden opgebracht.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

3

CDA’er stoort zich aan nieuwe afsluiting A27 ĴĢįĨĢīġĞĪ š CDA’er Otto van Breugel vindt dat Rijkswaterstaat meer rekening moet houden met inwoners van het Land van Heusden en Altena.

Geld is blijkbaar leidend en niet de belangen van de inwoners en ondernemers”, aldus de Werkendamse CDA’er.

Van dinsdag 7 mei van 22.00 uur tot maandag 13 mei 5.00 uur wordt de A27 namelijk opnieuw afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden, tot ergernis van velen, stelt Van Breugel.

“Het weer afsluiten is niet uit te leggen aan onze inwoners en bovenal de ondernemers, die van de afsluiting hinder ondervinden en inkomsten missen.”

“Vorig jaar werd aan één zijde van de weg de voegen vernieuwd. Dit jaar is de andere kant aan de beurt, omdat er vorig jaar onvoldoende budget was.

Mooie woorden Tijdens de commissievergadering vorige week werd aangegeven dat Rijkswaterstaat met een brief komt met

daarin uitleg over de wegafsluiting. Van Breugel: “Wellicht mooie woorden, maar daar schieten wij niets mee op. Ik denk dat wij de personen van Rijkswaterstaat weer eens moeten uitnodigen in de raad om hen duidelijk te maken dat met ons gebied en onze inwoners rekening moet worden gehouden.” Omleiding Tijdens deze werkzaamheden is er ernstige hinder voor het verkeer, laat Rijkswaterstaat in een persbericht weten. De extra reistijd kan oplopen tot

meer dan dertig minuten als gevolg van extra drukte en omleidingsroutes. Die lopen vanaf het oosten van Breda richting Utrecht via ‘s-Hertogenbosch, route via A59/A2. En vanaf Antwerpen of het westen van Breda richting Utrecht via Rotterdam, route via A16/A20/A12. Meer informatie via 0800-8002 of via onderstaande website.

q WWW.VANANAARBETER.NL/A27

Net als in veel andere dorpen is ook in Genderen vrijdag een koningslinde geplant. Wethouders Cees Schreuders en Sylvana de Backer hielpen een handje mee. FOTO: JOOP LANKHAAR/GENDEREN.ORG

Per 1 januari 2012 moesten zorgverzekeraars opnieuw vaststellen, in welke situaties verbandartikelen, die in principe wel voor vergoeding in aanmerking komen, ook daadwerkelijk vergoed worden. Daarvoor werd een procedure met een door de arts in te vullen formulier ingevoerd. In de praktijk bleek de procedure vooral bij artsen en apothekers op bezwaren te stuiten en was de communicatie van zorgverzekeraars over deze maatregel en de controle daarop onduidelijk. In de medische sector worden alle artikelen tot de verbandmiddelen gerekend die in de productgroep “verbandmiddelen” in de landelijke prijslijst zijn opgenomen. Zorgverzekeraars hebben per 1 januari 2013 de status van 4.500 van de ruim 10.000 artikelen in die productgroep herzien. 1750 producten worden niet langer vergoed. Wat betekent dat nu in de praktijk, voor u? In feite komt het er op neer, dat per januari 2012 alleen nog verbandmiddelen vergoed worden, die voorgeschreven worden bij de behandeling van een ernstige huidaandoening, waarbij langdurige behandeling noodzakelijk is; en per januari 2013 is het producten aanbod waaruit gekozen kan worden, redelijk fors ingekrompen. Had u voorheen een wondje of een kleine chirurgische ingreep, waar de behandelend arts bijvoorbeeld gaasverband en pleisters voorschreven, dan werden die artikelen keurig vergoed door de zorgverzekeraar. Tegenwoordig dient per geval bekeken te worden of vergoeding plaats vindt; dit zal echter sowieso wel het geval zijn bij bijvoorbeeld brandwonden, fistels, psoriasis, eczeem, doorliggen, gordelroos, oncologische aandoeningen, etc. De apothekers en artsen hebben, toen de nieuwe procedure in 2012 van kracht werd, deze overgang in regelgeving altijd vrij soepel benaderd, zeker in het begin. Momenteel is uw zorgverzekeraar druk doende met een strakke controle achteraf. Dit kan tot gevolg hebben, dat uw verzekeraar een jaar nadat u verbandartikelen voorgeschreven hebt gekregen, u achteraf nog confronteert met een rekening voor die geleverde middelen, omdat zij de verstrekking door de apotheek hebben afgekeurd. Apothekers hebben daartegen landelijk bezwaar gemaakt, dus pas in de loop van 2013 zal hierover duidelijkheid zijn. Meestal zal het gaan om relatief kleine bedragen, maar het is maar, dat u alvast weet, wat voor post u mogelijk kunt ontvangen. Bert Mouthaan, apotheker Het Quadraat Wijk en Aalburg www.apotheekhetquadraat.nl

Verboven nieuw raadslid voor GroenLinks Heusden ĥĢIJİġĢīš Peter Verboven volgt Mart van der Poel op als raadslid voor GroenLinks in Heusden. Verboven heeft ruime ervaring in de Heusdense politiek. Ook in voorgaande periodes was hij raadslid voor GroenLinks. De zetelwisseling vindt plaats, omdat het huidige GroenLinks-raadslid Mart van der Poel wordt voorgedragen als wethouder voor de gemeente Heusden. Hij is beoogd wethouder voor Heusden Eén, als opvolger van vertrekkend wethouder Mark Buijs. Verboven stond als tweede kandidaat op de lijst van de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Lat ligt hoog “Zowel Peter Verboven als Mart van der Poel brengen veel ervaring mee. Ze hebben laten zien dat ze een deskundige én progressieve inbreng kunnen leveren. En dat is belangrijk in een tijd dat we slagvaardig met oplossingen

voor lokale problemen aan de slag moeten. De lat ligt hoog”, zegt Marianne Merkx, voorzitter van GroenLinks. GroenLinks heeft veel vertrouwen in beide kandidaten, vervolgt ze. “Wij zijn er trots op dat we als kleine lokale partij zoveel kwaliteit in ons midden hebben. De Heusdense politiek kan daar nu zijn voordeel mee doen. Het feit dat Heusden Eén Van der Poel gevraagd heeft als wethouder, zegt veel over het vertrouwen in Mart als persoon, maar ook over hoe GroenLinks het de afgelopen jaren heeft gedaan.” Peter Verboven heeft in ieder geval veel zin om de Heusdense ambities verder mee vorm te gaan geven. “Al met al zal er een steviger groen en sociaal geluid gaan klinken in de Heusdense politiek. Daar zijn we blij mee.” Naast Peter Verboven nemen nu Marjo Stevens, Marianne Merkx en José Dobbelsteen deel aan de informatievergaderingen.

Nog geen frietkar bij Kromme Nol ĴĦħĨĢīĞĞĩğIJįĤš Er komt voorlopig geen frietkar bij de bushalte Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Volgens wethouder Hermen Vreugdenhil moet eerst het standplaatsenbeleid vastgesteld worden, evenals het bestemmingsplan. “In het standplaatsenbeleid wordt vastgelegd welke mogelijkheden er zijn”, zegt Vreugdenhil. “Zolang deze niet netjes zijn vastgelegd, verlenen wij geen vergunning.” Verschillende ondernemers hadden eerder een verzoek voor een plek bij de Kromme Nol ingediend, onder meer voor een frietkar.

Verwarde man ĴĢįĨĢīġĞĪš De politie heeft vrijdagmiddag een 44-jarige man uit Werkendam aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man vernielde de ruiten van een woning aan de Eemkerck, beschadigde een auto en dreigde met een mes. De Werkendammer was duidelijk verward. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en beet daarbij een agent in zijn hand. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd beoordeeld door medewerkers van de GGZ. Dwangopname in een psychiatrische instelling volgde.

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182

www.altijdgoedslapen.nl Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina


Familieberichten

Woensdag 1 mei 2013

REĂœNIE BASISSCHOOL DE HOEKSTEEN GROOT SUCCES

4

Kunstgebit? Ervaar onze zorg! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar. Tandprotheticus Dokman is u graag van dienst.

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK

DOKMAN Tienhont 18 Sleeuwijk T (0183) 302257 Het vertrouwde adres voor deze regio!

Wij willen graag alle oud-leerlingen, oud-personeelsleden en

Te koop gevraagd:

oud-bestuursleden danken voor hun aanwezigheid op de reĂźnie.

4\U[LULU 7VZ[aLNLSZ

=LYaHTLSPUNLU WHY[PQLUYLZ[HU[LU WVZ[aLNLSZ .V\KLUaPS]LYLULU HUKLYLT\U[LU

Ook danken wij de buitendienst van de Gemeente Aalburg voor de organisatorische medewerking.

Muntenhoek.nl - Hank

d’Alburcht, het Willem van Oranjecollege, Royal VIV Buisman, D. van der Pol en Zonen b.v. en Bedrijventerrein Perzikstraat

BUITEN VLO-MARKT ZONDAG 5 MEI

Kantooradres: Jachtsloot 2 B Bezoek op kantoor of bij U thuis alleen op afspraak Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83

DRUNEN; p.p. bij de ALDI / Grotestraat 156 A

hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van parkeerruimte!

Inlichtingen: 0416 530 502 / open: 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl

Trouwen?

VLOOIENMARKT DO. 9 MEI HEMELVAARTSDAG KAATSHEUVEL;De Werft / Huygenstraat 73; 2e kraam â‚Ź 10,-

Inlichtingen: 0416 530 502 / open: 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl Christelijke Basisschool De Hoeksteen Kerkverreweide 61 4261 LL Wijk en Aalburg

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. white-wash eettafel Ă˜ 105 â‚Ź80,-, salontafel m. driftwoodbl. en Queen Ann onderst. H55x97x57 â‚Ź75,-; letterbak z.groen 105x83x53x4cmD â‚Ź20,-. Tel. 06-14635039.

T.k. hooiruif nw v. op de muur gegalv.; hooiruif nw v. schapen/geiten m. spijlen; dzn m. van alles; koperen gewichten. Tel. 0344-602038 tsn 12.00-13.30 u. T.k. nwe gordijnen valletjes 26mtr wit 30H â‚Ź50,-, 10 mtr wit 30 H â‚Ź30,- p.s. Tel. 0345617905.

De nieuwste collecties kaarten staan klaar. De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

U XX     U X X

*URWH.HUNVWUDDW_%%:LMNHQ$DOEXUJ___ZZZNHHVGHYDDQQO_LQIR#NHHVGHYDDQQO


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

Streekarchief gaat Europees

Accommodatieprogramma Werkendam

ĥĢIJİġĢīš Onlangs zijn de beschrijvingen van alle archieven en collecties van het Streekarchief Land van Heusden en Altena toegevoegd aan het Archieven Portaal Europa. Het Streekarchief is een van de eerste Nederlandse archiefdiensten, die meedoet aan dit Europese initiatief. Het Archieven Portaal Europa bevat momenteel 24 miljoen beschrijvingen van archiefstukken uit een kleine honderd archiefdiensten, verspreid over vijftien Europese landen. Dankzij het Archieven Portaal Europa is het nu mogelijk om zo’n honderdduizend beschrijvingen uit alle 350 archiefinventarissen van het Streekarchief snel te doorzoeken, al dan niet gelijktijdig met andere Europese archivalia. Het Europese Portaal helpt bezoekers niet enkel om het onderwerp van hun interesse diepgaander te onderzoeken, ze kunnen er ook nieuwe bronnen ontdekken uit archiefbewaarplaatsen in heel Europa. Door de toetreding tot het Archieven Portaal Europa is de toegankelijkheid van de archieven en collecties in het Streekarchief nog verder verbeterd.

Dorpsraad Dussen legt lot in handen van Werkendamse raad

q WWW.SALHA.NL

Huisbezoeken ĴĢįĨĢīġĞĪš Onlangs hebben in de kernen Dussen, Hank en Nieuwendijk huisbezoeken onder 80-plussers plaatsgevonden. In de eerste week van mei zullen de ouderen in Sleeuwijk en Werkendam een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden voor een dergelijk bezoek. Voor organisaties die met deze groep in aanraking komen, is er een informatiebijeenkomst. In Sleeuwijk wordt deze gehouden op 14 mei vanaf 16.00 uur in De Klimroos. In Werkendam is de bijeenkomst op 16 mei in De Kwinter. Er wordt dan aandacht besteed aan het doel en de werkwijze van Trema voor deze huisbezoeken.

5

Dussen wil B, maar krijgt waarschijnlijk C De Werkendamse raad buigt zich 14 mei over het accommodatieprogramma. Kosten: ruim 24 miljoen euro. Maar de plannen doen ook pijn. ĴĢįĨĢīġĞĪš Het ziet er naar uit dat Dussen na de raadsvergadering van 14 mei geen dorpsraad meer heeft. Voorzitter Cees Bouman liet tijdens de commissie Inwoners weten dat Dorpsraad Dussen ermee stopt als de gemeenteraad ervoor kiest plan C in het dorp uit te voeren. En de kaarten lijken al geschud. SGP, CDA en Lokaalbelang, samen goed voor 16 van de 21 zetels, zien het door het college voorgestelde plan wel zitten. Dat houdt in dat de multifunctionele accommodatie (MFA) in Dussen wel in het centrum wordt gebouwd, maar dat de Rooms Katholieke kerk en het Middelpunt niet in de plannen worden meegenomen. “We moeten met Dussen vooruit, daar heeft Dussen recht op en dus gaan we voor variant C”, zo liet Douwe Altena namens het CDA weten. Eerder lieten vier insprekers uit Dussen, waaronder Cees Bouman van de Dorpsraad Dussen, weten dat zij liever variant B voor hun dorp zien. Een plan waarbij kerk en dorpshuis geïntegreerd worden in de MFA. Volgens de insprekers staat een groot deel van de Dussense bevolking achter dit plan. Ook ChristenUnie en PvdA zien plan B het liefst uitgevoerd. “Het zou toch mooi zijn de kerk te betrekken bij de centrumplannen. Je kunt die gebouwen beter gebruiken dan op termijn te laten verpauperen”, vindt Hennie Schermers van de ChristenUnie. PvdA’er Corine Verweij voorziet daarnaast loyaliteitsproblemen met straks twee dorpshuizen in de kern. Wethouder Van der Ven gaf aan dat het hem, mede omdat hij ook wijkwet-

houder van Dussen is, ook pijn doet voor de uitgeklede variant C te moeten gaan. “Maar ik moet als wethouder ook mijn verantwoordelijkheid nemen. Dit is een betaalbare variant en in lijn met de opdracht die ik van de raad kreeg: een multifunctionele ruimte bieden waarin plaats is voor onderwijs.” Naast de plannen voor Dussen, moest de commissie Inwoners zich ook buigen over de plannen voor de andere vier kernen, want ook die zijn natuurlijk in het accommodatieprogramma opgenomen. Met dat programma is ruim 24 miljoen euro gemoeid. En volgens Henk Bouman van Lokaalbelang is dat geen sinecure. “Iedere kern heeft plannen en wensen, maar het moet financieel allemaal wel haalbaar zijn. En de situatie is toch anders dan een paar jaar en zelfs een paar maanden geleden. De ambities van vorig

jaar en de jaren ervoor moeten bijgesteld worden. Het programma zoals dat nu voorligt ziet er goed uit, ook al doet het pijn.” Want niet alleen Dussen krijgt niet wat het graag wil, ook Sleeuwijk zal een stapje terug moeten doen. Waar in eerste instantie nog gedacht werd aan een dorpshuisfunctie binnen de te bouwen brede school, is het nu de bedoeling dat de Bolderik gerenoveerd gaat worden. Daar wordt een half miljoen euro voor vrijgemaakt. Het dorpshuis voldoet dan echter niet aan de geluidsnormen. In het te bouwen nieuwe complex komen dan de twee basisscholen, peuterspeelzaal, bibliotheek, kinderopvang en een gymzaal, zo is de bedoeling. De ruimte van peuterspeelzaal en bibliotheek die in de Bolderik vrijkomt kan dan ingenomen worden door De Schans. Een plan waar, opnieuw ChristenUnie en PvdA,

vraagtekens bij zetten. “Waarom zou je ene half miljoen euro investeren in de Bolderik als dat niet genoeg is om het te laten functioneren als volwaardig dorpshuis? Dat getuigt niet van visie”, aldus Schermers. Verweij maakt zich op de langere termijn zorgen over de binnensporten in het dorp. “Wat als de Bolderik over tien tot vijftien jaar verdwijnt? Blijft de sporthal dan staan?” Van der Ven vindt dat er keuzes gemaakt moeten worden binnen de zich ontwikkelende kaders en onzekerheden. “De Bolderik is pas 25 jaar oud en dus nog niet afgeschreven. Bovendien realiseren we ons nu pas dat er op de locatie van de te bouwen MFA in Sleeuwijk al veel sociale ruimte is, bij de beide kerken bijvoorbeeld. We willen met dit scenario inspelen op de toekomstige bevolkingskrimp en de mogelijkheden in de omgeving.”

Sybille van Gammeren is vestinggourverneur ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš Als eerste vestingstad in Nederland heeft Woudrichem een eigentijdse gouverneur. Sybille van Gammeren werd donderdag in Schenkerij De Teerkamer gekozen tijdens bewonersplatform MAAS!. Zoals gebruikelijk was er tijdens MAAS! aandacht voor (nieuwe) vestingondernemers en de komende visactiviteiten bij het Visserijmuseum, het visbakken tijdens het Festivalweekend en de Visserijdagen. Piet Hartman dichtte de lof toe aan de zalm en verwenste de (plastic) zooi in de rivier. Hoogtepunt van de avond vormde echter de verkiezing voor de gouverneur. Maar liefst 23 kandidaten waren voorgedragen door de bewoners van en betrokkenen bij de vesting. Een aantal van hen bedankten wegens drukke werkzaamheden bij

Editie Land van Heusden & Altena oplage 24.100 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Doeveren, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwendijk, Meeuwen, Oudendijk, Oud-Heusden, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Woudrichem, Wijk en Aalburg.

voorbaat al voor de eer. Een viertal kandidaten besteeg dan ook het podium en werd vervolgens aan de tand gevoeld. Benk Houwman, Jos Korthout en Jan Krale moesten het echter afleggen tegen Sybille van Gammeren. Drie jaar lang mag zij zich gouverneur van de vesting noemen, met instemming van de vestingbewoners en -betrokkenen en het college van Woudrichem. “Wij staan helemaal achter deze verkiezing en zijn verheugd over dit burgerinitiatief”, verwoordde wethouder Renze Bergsma de mening van het gemeentebestuur. “We verwachten datzelfde enthousiasme ook van de vestingbewoners.” Burgemeester Frank Petter en wethouder Bas de Peuter feliciteerden Van Gammeren met haar benoeming, evenals fractievoorzitters Ad de Graaf (CDA) en Martin van Dijk (PvdA) dat deden. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

™ÈJ^aZcbVcÉG^cjhEjcij^i<ZcYZgZc#

Punt ‘Uilenbeschermer van het jaar’ Rinus Punt uit Genderen heeft vorige week woensdagavond de titel ‘Uilenbeschermer van het jaar’ gekregen. De commissie Uilenbescherming Brabant had besloten deze bijzondere beschermer uit het Land van Heusden en Altena te belonen voor zijn inzet. Al ruim voordat er sprake was van een Brabants netwerk, stond Punt al bekend als ‘de Uilenman’. In de jaren ’80 ving hij al gewonde en verzwakte uilen op om ze te verzorgen en weer uit te laten vliegen. In de regio werden later ook nestkasten geplaatst en beheerd. Dit aantal is inmiddels opgelopen tot bijna 200 stuks. Dat zelfs een derde van de kasten bewoond wordt,

<:C9:G:C ™

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.altena@hetkontakt.nl Advertenties Frans van der Wiel (06) 51 58 00 21 f.vanderwiel@hetkontakt.nl

zegt niet alleen iets over de kwaliteit van de regio, maar ook iets over de kennis en kunde van de Genderenaar. Jaarlijks verlaten honderden uiltjes de kasten. Punt draagt zijn kennis ook over op basisschoolleeringen. Met braakballen, foto’s, nestkasten, opgezette vogels, en vooral met een spannend verhaal krijgt hij alle jeugd onder de indruk. Ook doet hij vrijwilligerswerk voor onder andere weidevogels, hoogstamfruitbomen en een lokale kringloopwinkel. Rinus Punt kreeg het oorkonde uitgereikt tijdens de jaarlijkse provinciale avond rondom uilenbescherming van het coördinatiepunt landschapsbeheer van Brabants Landschap in Vught.

Redactie Tom Oostra (06) 20 09 31 82 t.oostra@hetkontakt.nl Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 m.vanandel@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Peter Vos (06) 51 49 03 82 p.vos@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00

Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.altena@hetkontakt.nl

Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.

Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Hoofdredacteur Rick den Besten

Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 09:00 uur

Redactiekopij tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Eet Cafe ”?”

gaat weer open! Wellicht ben je er al eens geweest, kwam je iedere week of zelfs iedere dag, maar het kan ook zijn dat dit je eerste kennismaking wordt. Hoe dan ook, wij zijn blij te kunnen vertellen dat we

woensdag 8 mei om 20.00 uur de deuren van Eetcafé ”?” weer wagenwijd opengooien. Bij de deur staat een drankje klaar...

Speciaalbakkerij van der Grijn verwelkomt Keurslagerij Theo Barten in Almkerk! Deze aanbiedingen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag geldig.

Familie Speltbrood 50% spelt 50% tarwe

van 2,95 nu voor

1,99

1 euro per brood naar het Ronald MC Donald kinderfonds

Desembroodjes ook om zelf af te bakken 4 voor

van 2,80 nu voor

1,90

Heeeerlijke broodjes gebakken op een stenenvloer hand gemaakt

Aardbeien schnitte met de beste aardbeien

van 7,95 nu voor

6,96

Heerlijke met aardbeienbavaroise gevulde schnitte, 1 grijntje extra

Tot dan! Onze webshop is 24 uur per dag geopend

www.vandergrijn.nl

Kleyburgplein 10 - Nieuw Lekkerland - 0184 682359 Margrietstraat 9 - Groot-Ammers - 0184 661210 Dorpsstraat 75 - Giessenburg - 0184 651217 Jan de bezorgbakker - 06 12540243


publicaties

Woensdag 1 mei 2013

HET BESTE VAN TOEN + HET BESTE VAN NU!

Keurslagerij Theo Barten opent in Almkerk! De opening van Slagerij van Leijden als Keurslager is een optelsom. Een optelsom van ruim 100 jaar ervaring als slagersbedrijf en van de moderne visie, producten en techniek van nu. Keurslagerij Theo Barten is de nieuwe naam, vernoemd naar de huidige eigenaar. Ook nieuw zijn de moderne en professionele Keurslageruitstraling, nog meer vleesspecialiteiten, nog meer gedeelde vakkennis, elke twee weken een andere special, een aantrekkelijk spaarsysteem en het gratis magazine Proef. Een professioneel team van enthousiaste mensen met passie voor het slagersambacht kunt u in onze nieuwe winkel verwachten. Net als het vlees van topkwaliteit, de authentieke vleeswaren, de gunstige prijzen, de warme sfeer en persoonlijk advies.

Het team van Keurslagerij Theo Barten

Patrick gaat samen met zijn team bestaande uit Corianne (zijn vrouw), Dilana, Cobie, Helma en Rianne het filiaal Almkerk runnen. Patrick is allround slager en zit al ruim 25 jaar in het vak. Hij heeft dan ook echt alle facetten van het vak mogen beleven. Doordat zijn opa slager was is de liefde voor het vak al heel vroeg geboren. Er is in de loop van der jaren is in het slagersvak veel veranderd, maar zijn passie voor de ambacht is steeds sterker geworden. We werken daarom ook met (h)eerlijke producten, proef bijvoorbeeld onze vleeswaren uit eigen keuken. We zijn dan ook trots op onze kwaliteit en de diverse specialiteiten. Patrick staat altijd klaar om een smakelijk advies te geven want zijn motto is, dat lekker eten altijd feest moet zijn! Met zijn team laat hij u dan ook graag kennis maken met verrassende vleesvariaties en specialiteiten.

Worstsoorten en vleeswaren uit eigen worstmakerij Al heel jong waren de worstmakers van Theo Barten, Dirk en Gert, toen zij het ambacht van worst- en vleeswarenbereiding leerden. Elke week worden verse grondstoffen verwerkt tot heerlijke vleeswaren en worstsoorten, volgens recepturen die al 40 jaar terug gaan. Een prachtig vak vinden wij. En natuurlijk ook lekker voor u om te kiezen uit onze vele zelfgemaakte vleeswaren, volledig naar wens en in elke hoeveelheid.

De vele Keurslager voordelen Onze aansluiting bij de landelijk bekende Keurslager organisatie komt niet alleen terug in de naam en uitstraling. Het biedt u als klant vele voordelen! Een aantal van deze voordelen zetten wij hier alvast voor u op een rij: Sparen voor cadeaus

Met de Keurslager spaarpas spaart u eenvoudig en snel voor leuke cadeaus uit de speciale cadeaugids.

Verrassende specials

Elke twee weken treft u een andere verrassende Keurslager Special in de toonbank aan.

Cadeaugidss

Slagersbedrijf Barten is een echt familiebedrijf met een eigen slachterij (Meerkerk) en drie slagerijen (Werkendam, Ridderkerk en Zwijndrecht). Al in de 19e eeuw gestart door de grootvader van Theo. Al ruim honderd jaar is de filosofie van Barten een hele eenvoudige. Werk samen met de beste boeren uit de streek en selecteer het beste vee. Verwerk het vee met respect en vakmanschap. Dat zijn ook de ingrediënten voor echt lekker vlees. Ons runden varkensvlees is van de boer tot op uw bord gecontroleerd. Dat proeft u aan bijvoorbeeld de sappige biefstuk, malse varkenshaasjes en de runderlapjes. Maar ook aan alle ingrediënten die aan de basis staan van Theo Barten’s kant-en-klare maaltijden, salades en Vlug Klaar artikelen.

De beste acties

Elk seizoen profiteert u van leuke en voordelige acties. Alvast een tip: houdt onze BBQ-acties in de gaten en doe er uw voordeel mee!

Profiteer van onze openingsaanbiedingen!

285

Vers gegrilde Fricandeau

100 gram (dit is overheerlijk gerijpt rundvlees)

150 gram halen

Hollandse biefstuk

Ambachtelijke Beenham

250 gram

Theo Barten: gecontroleerde kwaliteit van boer tot bord

Gratis magazine Proef

U ontvangt hem in de winkel. Boordevol inspiratie en recepten voor in de keuken.

GELDIG VAN 1 NOVEMBER 2010 T/M 31 OKTOBER 2011

Gerijpte Cote de Boeuff

Wij zien u graag in onze kersverse keurslagerij in het hartje van Almkerk!

Patrick Welling brengt 25 jaar vakmanschap als slager in Almkerk

OPEN VANAF 1 MEI

Keurslager

t &OUIPVTJBTUFWBLN FOTFO t 5PQLXBMJUFJUWBOEF ,FVSTMBHFS t )PPHTUBBOEFTFS WJDF

 EFWFMF,FVSTMBHFSW PPSEFMFO

 PWFS[JDIUFMJKLFOVJUHF CSFJE BTTPSUJNFOU

7

Varkenshaas kilo

Rundergehakt kilo

449 998 598

VLEESWAREN

Vers gegrilde Rosbief 150 gram halen

100 gram betalen

100 gram betalen

150 gram halen

100 gram betalen

Filet American 100 gram

Grillworst naturel/kaas per stuk

150 250

Leverworst

1 + 1 GRATIS

Wij staan voor u klaar! Het Team van Keurslagerij Theo Barten in Almkerk bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Allemaal met passie voor het vak, voor productie en vooral voor u als klant! Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden van de diverse verse producten: samenstelling bereidingswijze én combinatietips met bijvoorbeeld groente en aardappelsoorten. Team Almkerk zegt dan ook: “Proef het verschil!”

Theo Barten, keurslager Voorstraat 2g, 4286 AL Almkerk Tel. 0183-409847 www.theobarten.keurslager.nl

Kom kijken, proeven en profiteer We maken van onze opening een feest en zien u vanaf woensdag 1 mei graag in onze nieuwe keurslagerij! We verrassen u en laten u proeven van heerlijke gerechten en profiteren van speciale openingsfestiviteiten.


2 MEI 2013

ACTUEEL ENQUÊTE OPENBAAR VERVOER

GEMEENTEHUIS AALBURG Grote Kerkstraat 32 • Wijk en Aalburg Aalburgloket: Grote Kerkstraat 42 • Wijk en Aalburg Postadres: Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg T: 0416-698700 F: 0416-693474 E: gemeente@aalburg.nl W: www.aalburg.nl Gemeentehuis en Aalburgloket zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-15.00 uur

OPENINGSTIJDEN Gemeentehuis: werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Aalburgloket: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdag van 8.30-20.00 uur.

POLITIE MIDDEN EN WEST BRABANT Team Altena Doornseweg 2 • Nieuwendijk Op werkdagen geopend van 09.00 - 17.00 uur Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: Europark 21, 4904 SX Oosterhout

De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. Wij willen als gemeente wensen en klachten aan de provincie melden en ons hard maken voor een goed systeem van openbaar vervoer in ons gebied. Om dit goed te kunnen doen hebben we uw inbreng nodig. Hoe ervaren reizigers het openbaar vervoer in Aalburg en directe omgeving? Wat kan er volgens reizigers worden verbeterd? Om hier een beeld van te krijgen roept de gemeente u op om mee te doen aan een enquête. U kunt de enquête op onze website www.aalburg.nl invullen tot en met 31 mei 2013.

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER Ter voldoening aan het gestelde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer, maken wij bekend dat de volgende melding is binnengekomen: Op 1 maart 2013 hebben wij van G. van der Laan een melding ontvangen in het kader van het Activiteiten Besluit. Het betreft een melding voor de inrichting Wielstraat 65 Veen. De stukken liggen ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Milieu’ van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. De kantooruren voor de terinzagelegging zijn dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Voor inlichtingen kan het doorkiesnummer 0416 - 69 87 56 worden gebeld.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE De welstandscommissie vergadert maandag 6 mei 2013 in het gemeentehuis van de gemeente Aalburg, Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg. De vergadering begint om 14.00 uur. De vergaderingen van deze commissie zijn openbaar. Voor vragen over de agenda van deze vergadering kunt u bellen met de afdeling VROM, telefoonnummer 0416-698758.

In “Het Kontakt” d.d. 24 april 2013 is onder het kopje “Voornemen weigering aanvraag omgevings-vergunning” gepubliceerd dat wij voornemens zijn om de aanvraag omgevingsvergunning, voor het maken van 2 verdiepingen in een bestaande hal en het wijzigen van het gebruik voor detailhandel en reparatiewerkplaats voor rijwielen van het pand op het perceel Parallelweg 4 te Wijk en Aalburg, te weigeren. In de publicatie is abusievelijk vermeld dat belanghebbenden zienswijzen naar voren kunnen brengen binnen de termijn van terinzagelegging. In artikel 3.12, lid 5 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is echter bepaald dat zienswijzen naar voren gebracht kunnen worden door een ieder. Gelet op het voorgaande wordt de aanvraag met het bijbehorende ontwerpbesluit en overige bijbehorende documenten vanaf donderdag 2 mei 2013 opnieuw gedurende zes weken ter inzage ter inzage gelegd. De stukken kunnen worden ingezien bij het Aalburgloket balie Bouwen en Milieu, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. De kantooruren voor de terinzagelegging zijn dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. De genoemde stukken kunnen tevens worden geraadpleegd via onze website www.aalburg.nl. Gedurende deze termijn kan een ieder zienswijzen tegen ons voornemen naar voren brengen. De zienswijze dient in ieder geval te worden voorzien van uw naam en adres, de dagtekening, vermelding van het bouwadres, en de reden waarom u het niet eens bent met het voornemen. De ondertekende zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Aalburg en kan worden ingezonden via: Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens kunt u uw zienswijze mondeling kenbaar maken. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met afdeling VROM, bereikbaar op telefoonnummer (0416) 69 87 72. Wijk en Aalburg, 1 mei 2013

Alle 65-plussers in onze gemeente hebben afgelopen week een activiteitenkalender toegestuurd gekregen. De bedoeling is dat de activiteitenkalender drie keer per jaar wordt herzien en bijgesteld. Het verschijnen van een nieuwe activitei-

tenkalender zal op de gemeentepagina in Het Kontakt worden aangekondigd. De activiteitenkalender is ook te vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale, www.vrijwilligerscentraleaalburg.nl onder het kopje activiteitenkalender.

De activiteitenkalender is daarnaast op de onderstaande adressen af te halen: Meeuwen

Genderen

Wijk en Aalburg

Drongelen Veen

Babyloniënbroek Drongelen Eethen Genderen Meeuwen Veen Wijk en Aalburg

Wij stellen uw deelname aan de enquête over openbaar vervoer zeer op prijs. Als blijk van waardering verloten wij onder de deelnemers twee anonieme OVchipkaarten ter waarde van € 25,00.

ACTIVITEITENKALENDER VOOR 65 PLUSSERS

Eethen

Telefoon: • voor een afspraak of niet-spoedeisende zaken: 0900-8844 • als elke seconde telt: 112. Meer informatie: www.politiemwb.nl

Heeft u vragen over de enquête of wilt u de vragenlijst op papier toegestuurd krijgen? Neemt u dan contact op met de afdeling Openbare Werken, Jos Rooijens, telefoonnummer 0416-698780, e-mailadres j.rooijens@aalburg.nl of Sjanie van Trigt, telefoonnummer 0416-698770 of e-mailadres s.vantrigt@aalburg.nl.

RECTIFICATIE OMGEVINGSVERGUNNING PARALLELWEG 4 TE WIJK EN AALBURG

Dorpshuis Dorpsstraat 28, 4268 GJ Meeuwen Dorpshuis Teratina De Korten Bruggert 7, 4266 ER Eethen Dorpshuis - Rondendans 10, 4265 JG Genderen - Huisartsenpraktijk - Hoofdstraat 88, 4265 HA Genderen - Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein - Azaleastraat 26, 4261 CW Wijk en Aalburg - MFC ‘d’ Alburcht’ Perzikstraat 14a, 4261 KD Wijk en Aalburg Dorpshuis ‘De oude School’ Gansoyen10, 4267 EW Drongelen - Huisartsenpraktijk Mussentiend 1, 4264 RR Veen - Woonzorgcentrum De Vlaeshof Weth. van der Polstraat 21 4264 RD Veen

Wij hopen dat de activiteitenkalender u kan helpen om actief mee te gaan doen. Heeft u nog vragen of wilt u als vereniging ook uw activiteiten vermeld hebben op de Activiteitenkalender, neem dan contact op met Eveline van Straten, telefonisch via 0416-355130 of e-mail evelinevanstraten@gmail.com.

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

BELEID OMGEVINGSVERGUNNING UITWEG Het college van burgemeester en wethouders van Aalburg heeft op 23 april 2013 het beleid “omgevingsvergunning uitweg” vastgesteld. Het beleid is verwoord in de notitie “omgevingsvergunning uitweg”. De notitie “omgevingsvergunning uitweg” ligt voor een ieder gedurende 4 weken ter inzage in het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 in Wijk en Aalburg en is tevens te raadplegen via www.aalburg.nl.

SLUITING GEMEENTEHUIS/ AALBURGLOKET Het gemeentehuis van Aalburg en Aalburgloket zijn gesloten op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei a.s.


gemeente-info

2 MEI 2013

Woensdag 1 mei 2013

ONTWERP WELSTANDSNOTA Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 2 mei 2013 tot en met woensdag 12 juni 2013 de concept welstandsnota voor een ieder ter inzage ligt:

9

ACTUEEL - Concept welstandsnota, nummer WSN01AAL00115-01C Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden (dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur) van de concept welstandsnota kennis worden genomen bij balie “Bouwen en Milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Gedurende deze termijn kan een

ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen. De concept welstandsnota is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.aalburg.nl. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester wethouders van de gemeente Aalburg en kunnen worden ingezonden via Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG, onder vermelding van

“zienswijze concept welstandsnota”. Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling VROM, bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 698758. Wijk en Aalburg, 1 mei 2013

B O U W A C T I V I T E I T E N INGEKOMEN MELDING SLOOPVOORNEMEN Ingekomen d.d.: Locatie: 22-04-2013 Maasdijk 401 4264 AS Veen 22-04-2013 Polstraat 82 4261 BV Wijk en Aalburg 24-04-2013 Grote Kerkstraat 38 4261 BE Wijk en Aalburg 24-04-2013 Perzikstraat 18 4261 KD Wijk en Aalburg BESLUIT VERLENGEN BESLISTERMIJN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Omschrijving: Hillsestraat 38 4269 VH Babyloniënbroek Oprichten van een nieuwe jongveestal BESLUIT VERLENEN OMGEVINGSVERGUNNING Locatie: Omschrijving: Begoniastraat 42 4261 CB Wijk en Aalburg Maken aanbouw aan woonhuis t.b.v. levensloopbestendig wonen Broeksestraat 82 4269 VE Veranderen van de maatvoering en indeling van Babyloniënbroek een melkrundveestal (voor de activiteit milieu)

Omschrijving: Verwijderen van 2 asbesthoudende golfplaten Verwijderen asbesthoudende platen aan de noordzijde van de garage Slopen asbesthoudende restanten (buizen) Slopen schuur met asbesthoudende dakplaten Datum besluit: 22-04-2013 Datum verzending beschikking: 19-04-2013 26-04-2013

Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken, kan binnen zes weken na de dag, volgende op de dag van verzending van de vergunning aan de aanvrager, op grond van artikel 7:1, juncto artikel 8:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 4260 AA WIJK EN AALBURG. Tevens bestaat de mogelijkheid tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA Breda te verzoeken om een voorlopige voorziening. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de hoofdafdeling Grondgebied (VROM), tel. 0416-698700. Wijk en Aalburg, 1 mei 2013

KIJK OOK EENS OP WWW.AALBURG.NL

Win kaartjes voor het AFAS Sprookjesconcert in Gorinchem Na het grote succes van vorig jaar kunnen sprookVan Hoorne Entertainment stelt gratis kaartjes jesliefhebbers tijdens het Pinksterweekend weer ge- beschikbaar! nieten van een nieuw AFAS Sprookjesconcert. Speciaal voor lezers van Het Kontakt en Klaroen.nl Op 18, 19 en 20 mei 2013 herrijst in de Evenemen- stelt producent Van Hoorne Entertainment uit Moletenhal Gorinchem opnieuw een sprookjesachtig naarsgraaf iedere maand twee setjes van drie toekasteel voor een spetterend familie evenement. Tij- gangskaarten beschikbaar voor het AFAS Sprookjesdens een gloednieuw, swingend concert kunnen de concert op zaterdag 18 mei 2013. De setjes kaarten jonge bezoekertjes en hun (groot)ouders genieten hebben een waarde van 52,50 euro. van optredens van ondermeer Sita, Ron Link, Maud Wat moet je doen? en Geert Hoes. Zij kruipen in de huid van bekende Wil jij kans maken op een setje van drie toegangssprookjesfiguren zoals Roodkapje, Doornroosje, kaarten voor het AFAS Sprookjesconcert? Stuur dan Klein Duimpje en vele anderen. Dit jaar krijgen de een e-mail naar Ada van Tuijl (a.vantuijl@hetkontakt. sprookjesfiguren de opdracht om op zoek te gaan nl). Vergeet niet je naam, adres en woonplaats te naar het Verdwenen Sprookje. Met behulp van de ‘Tovertijdmachine’ wordt het publiek meegenomen vermelden. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. op een magische reis langs wereldberoemde Informatie en kaartverkoop sprookjes. Ook krijgen de gasten een exclusief voor- Het AFAS Sprookjesconcert vindt plaats op 18, 19 en proefje van de allernieuwste familievoorstelling ‘As- 20 mei 2013 in de Evenementenhal Gorinchem. sepoester De Musical’. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.AFASsprookjesconcert.nl.

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

lezer actie s ! Kijk ook op www.hetkontakt.nl

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Bayards Aluminium Constructies B.V. is een dynamische, innovatieve en enthousiaste organisatie die zich bezighoudt met het produceren en/of ontwerpen van hoogwaardige aluminium producten zoals helikopterdecks, jachten, bruggen en defensievoertuigen. Deze unieke aluminium constructies worden voor (inter)nationale klanten geproduceerd. Bayards staat bekend als specialist in het vervaardigen van hoogstaande aluminium producten. De hoofdvestiging is gevestigd in Nieuw-Lekkerland, vlakbij Rotterdam. Wij hebben een nevenvestiging in Heijningen en verkoopkantoren in Italië, Singapore, Rio de Janeiro, Houston, Dubai en Duitsland. In totaal werken er circa 135 medewerkers bij Bayards.

KEURSLAGERTROTS Voor versterking van de kwaliteitsafdeling zoeken wij voor onze vestigingen in Nieuw-Lekkerland en Heijningen een enthousiaste en flexibele

Beenham Spare-ribs Diverse steaks

Met een lekkere saus....

Kipham + Gegrilld spek 2 x 100 gram WEEKAANBIEDING

Gepaneerde schnitzels 500 gram KEURSLAGERKOOPJE

Slavlinders 4 stuks UIT EIGEN KEUKEN!

Filet américain 150 gram

TON SCHOON

Kortestraat 28, Aalburg 0416-691194 www.schoon.keurslager.nl

298 6

95

3

98

2

25

Medewerker kwaliteitscontrole Aanbiedingen zijn geldig van 29-04-2013 t/m 04-05-2013.

VLEESWARENKOOPJE

| G & J VOS

Witboomstraat 23, Veen 0416-691380 www.vosveen.keurslager.nl

- U hebt een loszittend kunstgebit en/of u wilt een nieuw kunstgebit - U wilt meer weten over een implantaatgedragen prothese (klikgebit) - Reparaties terwijl u wacht, na telefonische afspraak - Opvulling van uw prothese binnen 3 en 4 uur - Voor bovengenoemde behandeling (op afspraak) heeft u geen verwijsbrief nodig van uw tandarts - Alle tandprothetische behandelingen van A tot Z onder één dak

BEL VOOR GRATIS DESKUNDIG ADVIES 0416-320452 Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV Hertog Janstraat 1a, 5141 KJ Waalwijk * Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. i.z.g.s. elektr. hrnfiets Gazelle, orange innergy €750,-. Tel. 0345-633905. ONLINE DRUKKERIJ

MOOI DRUKWERK, MAKKELIJK BESTELD

^^^WYLTLYLUS

T.k. koppelstones 15x15 en 10x10 cm (ligt in cirkel en 1 halve cirkel), ruim 40m². Tel. 06-10285494. T.k. slaapkmr zitje jrn '60, tafel + 2 st; Feyenoord-items o.a. speldjes + legpuzzel v. elftal m. Ronald Koeman org. potloodtekening (beeld zadkine) en nog meer Rotterdam-item; vele oude tijdschriften o.a. Spiegel en Panorama jrn '60 en veel jaargangen readers digest. Tel. 078-6102745.. T.k. zw stereo cass.dekc jvc td-x502 €50,-; dig. camera canon powershot a85 €50,-. Tel. 0345-614865.

Als medewerker kwaliteitscontrole ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van diverse metingen en controles aan het (half)product, die zowel bestaan uit (gelaste) constructies als machinaal bewerkte producten, met behulp van diverse meettechnieken. Je verzorgt de rapportages van deze controles/metingen. Daarnaast biedt je ondersteuning bij het maken van einddocumentatie (gegevens verzamelen, complementeren en samenstellen). Bayards vraagt technisch MBO niveau en ruime ervaring met het lezen en interpreteren van werktuigbouwkundige tekeningen. Het kunnen omgaan met diverse meetinstrumenten zoals o.a. schuifmaat, micrometers, theodoliet etc. is vereist. Jouw communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn goed. Ruime ervaring met Word en Excel is belangrijk. Gezien het werken op twee vestigingen is het in het bezit zijn van eigen vervoer vereist.

Ter uitbreiding van de CNC afdeling zoeken wij voor onze vestiging in Nieuw-Lekkerland een flexibele en ervaren

Allround CNC Verspaner Als Allround CNC Verspaner ben je samen met de andere CNC verspaners verantwoordelijk voor het uitvoeren van de machinale verspanende bewerkingen met onze geavanceerde vijfassige CNC portaal freesmachine (15x3,5x1,5m), 5-assige profiel-bewerkingsmachines, friction stirlasmachine en de 3-assige portaal freesmachine. Met behulp van tekeningen, opspanschetsen en programma’s zorg je ervoor dat de werkstukken gemaakt worden en voldoen aan de voorgeschreven normen en toleranties. Ook het programmeren aan de machine behoort tot je werkzaamheden. Bayards vraagt technisch MBO werk- en denkniveau met ruime ervaring op het gebied van CNC verspanende bewerkingen/technieken. Ervaring met Siemens 840D besturing is een pre. Je bent nauwkeurig, oplossingsgericht en je hebt een praktische en flexibele werkhouding. Je vindt het geen probleem om in een tweeploegendienst te werken.

Voor onze vestiging in Nieuw-Lekkerland zoeken wij een ervaren en enthousiaste

IT-Manager Als IT-Manager ben je verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve dienstverlening binnen Bayards en haar buitenlandse vestigingen op ICT-gebied. Je richt je op verdere ontwikkeling, verhoogt de kwaliteit van de geleverde producten en diensten en innoveert waar nodig en gewenst. Je draagt zorg voor een adequate systeembeveiliging ter voorkoming van lekken en risico’s in de informatiesystemen en software. Daarnaast geef je sturing aan de ICT dienstverlening binnen de organisatie en fungeer je als ICT helpdesk. Je analyseert ICT behoeften en implementeert ICTverandertrajecten. Tot slot initieer en ‘verkoop’ je ICT-projecten aan de betrokken afdelingen en adviseer je de directie en het management over het te maken beleid. Bayards vraagt HBO niveau (bedrijfskundige) informatica of informatiedienstverlening en minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Jouw communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn goed. Je bent analytisch, kwaliteitsgericht, innovatief, klantgericht en stressbestendig. Je bent in staat prioriteiten te stellen en hebt daarnaast een hands on mentaliteit. Bayards biedt een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je reactie kun je bij voorkeur sturen per e-mail naar eveline.kardienaal@bayards.nl

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

Voor meer informatie over deze vacatures: www.bayards.nl


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

11 uit hetnieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

DE WEEK IN BEELD

me[diZW](*Wfh_bš Arie Vink en Bets Vink-Heijstek uit Woudrichem zijn

me[diZW](*Wfh_bš Bakkerij Verba wordt tweede bij de landelijke verkie-

precies 60 jaar getrouwd. Hun deur is vrolijk versierd en natuurlijk mag ook een bezoek van burgemeester Frank Petter niet ontbreken op deze speciale dag voor het bruidspaar.

zing Leerbedrijf van het Jaar 2013. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

ZedZ[hZW](+Wfh_bš In aanloop naar de troonswisseling werken groep 4/5 van OBS De Wilgenhoek uit Hank hard aan een brief voor de koning. In de brief hebben de kinderen een wens voor de koning geschreven, een succeswens voor zijn toekomstige koningschap, een groet of een droom voor de toekomst.

lh_`ZW](,Wfh_bš Een bijzondere dag voor de kinderen van groep 2A en

Inschrijving Kunstroute Woudrichem van start ĴĬIJġįĦĠĥĢĪš De Kunstroute Woudrichem wordt gehouden op 14 en 15 september. Kunstenaars die mee willen doen aan de route Woudrichem, kunnen zich vanaf nu inschrijven. Recent zijn Lisette Colijn en Kirsten Doornbos toegetreden tot het bestuur van de Stichting Kunstroute Woudrichem. Hiermee heeft het bestuur een verjonging ondergaan. Beide hebben een professionele achtergrond en een frisse, vernieuwende inbreng die ongetwijfeld zal leiden tot een nog bredere en interessantere kunstroute. Kunst voor buiten Momenteel wordt druk gezocht naar geschikte locaties binnen de Woerkumse vesting. De vesting, en daarmee de Kunstroute Woudrichem, is best uniek vanwege het relatief grote aanbod van locaties en de beperkte

loopafstand tussen die locaties. Het bestuur is ambitieus en streeft naar een nog gevarieerder aanbod, een hoge kwaliteit en een groter publiek. Er zijn een aantal schitterende buitenlocaties beschikbaar. Daarom nodig het bestuur speciaal kunstenaars uit die hiervoor geschikt werk maken. Kunstenaars kunnen zich voor 31 mei aanmelden via onderstaande website. De bedoeling is dat deelnemers wel het concept samenwerkingsreglement lezen. In juni wordt een beslissing genomen over toelating en worden deelnemers en locaties gekoppeld. Natuurlijk wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk deelnemers een plekje te geven. Eind juni moet het plaatje voor de Kunstroute Woudrichem 2013 compleet zijn.

q WWW.KUNSTROUTEWOUDRICHEM.NL

groep 7B van De Morgenster in Sleeuwijk. Hun juf Esther trouwt namelijk met ‘haar’ Antoine. De zon wil deze dag niet zo meewerken, maar de kinderen en het bruidspaar maken er toch een feestje van.

Fotowedstrijd Koninginnedag įĢĤĦĬš Het Kontakt Edities houdt ter gelegenheid van de troonswisseling een Koninginnedag Fotowedstrijd. Bezoekers van onderstaande website kunnen de ingezonden foto’s een waardering geven. Daarnaast zullen de foto’s ook door een vakjury van de redactie beoordeeld worden. Er zijn drie prijzen te winnen: een herenoverhemd, een fotoshoot en een diner. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Peterson Herenmode, Leerdam; JoyArt, Gorinchem en restaurant ‘t Raadhuis van Goudriaan.

q WWW.HETKONTAKT.NL/FOTOWEDSTRIJDEN

Rechtgezet ĤĬIJġįĦĞĞīš In Het Kontakt van vorige week staat op pagina 19 een naam verkeerd vermeld. Onder de kop ‘Dichterbij de dolfijnen’ gaat het niet om Willem Verboom, maar om Boudewijn Verboom. Hij verkocht de meeste loten voor ‘Sgeit je rijk’ op het Willem van Oranje College.

Onderhoudswerkzaamheden A27 G:<>D™ Van dinsdag 7 mei 22.00 uur tot maandag 13 mei 5.00 uur zijn er de eerste grote werkzaamheden aan de A27. Dan is de A27 richting Utrecht tussen knooppunten Hooipolder en Gorinchem afgesloten. Vanaf 9 mei 21.00 uur tot 13 mei 05.00 uur is dit tot aan knooppunt Everdingen. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 en vervangt op delen van het traject het asfalt. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de A27 op onderstaande website, of bel 0800-8002.

q WWW.VANANAARBETER.NL/A27

* 1000 fietsen direct uit voorraad leverbaar * Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio * Specialist in elektrische fietsen * Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk

Zadelmeetsysteem dé oplossing voor zadelpijn !

sŽŽƌ DŽĞĚĞƌĚĂŐ

ŽƌƟŶĂ >/&͊ ǀ͘Ă͘ Φ ϱϵϵ͕ϬϬ ŵĞƚ ŐƌĂƟƐ >/&͊ ƐĞƌǀŝĞƐƐĞƚ ͊

Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina


Kijk op action.nl voor de fol

ZIKI HEREN

CLAYFIBRE

SUSA/GESA

1 uni + 1 print maten XS-XXL

45x28x32 cm indoor-outdoor

met 5 knopen 40x40x7 cm

BOEDDHA BEELD XL-uitvoering

BOXER SHORTS katoen/elastan

OT E X TR A GROT! A FOR M A

G MOEDERDA ! TIP

2 - PA C K

3.29

Elders 4.95 5.99

INTEX

LOUNGE ZWEMBAD 229x229x66 cm

Elders 19.99 24.95

TRENDY

ZIT KUSSEN diverse kleuren

11.49

KINDER GYMP diverse prints maten 30-35

Elders 4.99 5.99

MAROUSSIA

EAU DE TOILETTE for women

2.49

10 0 M L

1.39

19.99

Elders 6.99 7.95

FLOWER BRIDGE

PEDIGREE

kunststof 30 cm/6 liter

3 stuks

BALKON BLOEMBAK diverse kleuren

Elders 5.99 6.95

EENDENVEREN

HOOFD KUSSEN 60x70 cm

3.19

1200 gram

Elders 7.95 9.99

AMMERZODEN Â&#x2021; HaarVtraat a ARKEL Â&#x2021; VlietVkade E BOXTEL Â&#x2021; Van HornVtraat  BREDA Â&#x2021; TraPVingel 

DENTA STIX medium

Max dog HONDEN BROKKEN geschikt voor elke hond 2,5 kg

2.29

5 LITER

3.29 0.59

verwijdert effectief vuil en insecten Dekra gekeurd

4.99

0.95

DEN BOSCH I Â&#x2021; WC Het WielVeP  DEN BOSCH II Â&#x2021; Mgr. Van RooVPalenplein  HAAREN Â&#x2021; DrieKoeven  KAATSHEUVEL Â&#x2021; HoofdVtraat 

ZOEK UIT

SPEEL GOED visspel, pistool

6.95

met foampijlen, make-up set, puppy of ijsjes/ fruit speelset

RUITENSPROEI VLOEISTOF gebruiksklaar

500 ml INSECTEN VERWIJDERAAR spuitflacon

Elders 19.95 24.00

1.39

Elders 4.99 7.95

HIGHSTREET

2.49

TRENDY HORLOGE diverse kleuren kunststof/rubber japans uurwerk

Elders 9.50 14.95

OOSTERHOUT Â&#x2021; ArendVKof  SCHIJNDEL Â&#x2021; BoVcKZeg 2a SINT OEDENRODE Â&#x2021; Hertog HendrikVtraat  TILBURG I Â&#x2021; TrouZlaan -2

2.79 TILBURG II Â&#x2021; D.J. JittaVtraat  WAALWIJK Â&#x2021; IreneVtraat 2a ZALTBOMMEL Â&#x2021; KlipperVtraat -

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 28-04-2013 t/m za. 04-05-2013 in Nederlandse filialen.

Intex ZWEM BAND diverse kleuren ca. 91 cm


Woensdag 1 mei 2013

Tien jaar eerlijke handel in vesting LDJ9G>8=:B™ Op 5 mei is het precies

tien haar geleden dat de Wereldwinkel Woudrichem werd opgericht. Om tien jaar eerlijke handel in Woudrichem te vieren is de maand mei uitgeroepen tot jubileummaand. Klanten ontvangen de hele maand 10 procent korting op alle cadeauartikelen (non-food). Wereldwinkel Woudrichem draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Doel voor de komende jaren is om de eerlijke handel in Woudrichem te laten groeien. Het economische klimaat is minder gunstig, maar het bestuur van de Wereldwinkel ziet hiervoor zeker mogelijkheden. Zij wil daarbij graag meer samenwerken in de regio.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

13 business nieuws

Café ‘?’ in Veen vanaf 8 mei weer open ijĢĢī š Gerrit Koelewijn en Dick Koster zijn de nieuwe exploitanten van Café ‘?’ in Veen. De een is een ‘rooie’, de ander is een ‘blauwe’. En dat heeft alles te maken met waar Gerrit Koelewijn en Dick Koster vandaan komen: Spakenburg. De ‘blauwen’ zijn de spelers van de gelijknamige voetbalvereniging, de

‘rooien’ komen uit voor eeuwige rivaal IJsselmeervogels. “En mijn dochter is ook voor Spakenburg, dus Gerrit is in de minderheid”, grapt Dick. Ondanks dat gaan Gerrit en Dick samen met diens dochter Philine Café ‘?’ in Veen runnen, ongeveer een uurtje rijden van hun woonplaats. “Via via zijn we hier terecht gekomen”, antwoordt Gerrit over waarom het tweetal voor

het dorp aan de Maas gekozen heeft. Dick knikt. “Een goede kennis was met de zaak bezig voor zijn zoon, maar die ging liever in een grote stad aan de slag. Toen zei hij tegen mij: ‘dat is wel wat voor jou’.” Met de nodige ervaring in de horeca, verrichte hij met Gerrit al het nodige vooronderzoek in Veen. “Voorheen was ik sigarettenautomatenexploitant en had ik een groothandel

Na bijna twee jaar gesloten te zijn geweest, moet het pand aan de Maasdijk weer een gezellig bruin café worden voor iedereen. “We zijn zeven dagen per week van 10.00 uur tot 02.00 uur geopend en we hebben een lekkere lunch- en dinerkaart, zoals in een grand café. Veel voor weinig. Bezoekers kunnen daar niet alleen binnen van genieten, maar ook in de schitterende achtertuin, pal aan het water.” Daarnaast richten de nieuwe exploitanten zich op zaalverhuur en zullen er eens in de zoveel tijd leuke activiteiten te doen zijn. Bijvoorbeeld rondom het WK voetbal of de veiling van het eerste tonnetje haring. “We willen vrij veel vis gaan verkopen. Je komt uit Spakenburg, of niet”, lacht Dick. Op woensdag 8 mei opent Café ‘?’ vanaf 20.00 uur met een gezellige feestavond de deuren. Dick en Gerrit zijn in ieder geval enthousiast, net als de inwoners van Veen, weten ze. “We hebben het volste vertrouwen in deze zaak.”

Prisma Genderen zoekt helpende handen <:C9:G:C™ De woonvoorziening van Stichting Prisma in Genderen is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die het leuk vind om regelmatig een activiteit met een van de bewoners te doen. Wie graag een bezoek brengt aan tuincentra of jaarmarkten, graag zomaar ergens een kopje koffie drinkt of het leuk vindt om te koken, kan bij Prisma terecht. Ook de creatieve vrijwilliger is bij de woonvoorziening op zijn of haar plek. Mensen die het leuk vinden om zich als vrijwilliger in te zetten, kunnen contact opnemen met Ninja Wintermans, 0416355291 of stuur een mail naar: wvzkelderstraat1@prismanet.nl.

Toen de eerste exemplaren van ‘Ronduit Heusden’ (van auteur Kees van den Oord, red.) werden afgehaald in De Veerpoort, konden de eerste kopers de verleiding niet weerstaan om het boek over het Heusden na de Tweede Wereldoorlog alvast door te bladeren. Midden in de kantoorboekhandel, aan de leestafel, ontstonden vervolgens de nodige discussies en werden verschillende anekdotes nog eens dunnetjes over gedaan. Eigenaresse Ellen Janssen, die vorig jaar het initiatief nam voor het boek, zag het tevreden aan. “Ik ben trots dat ‘Ronduit Heusden’ van de grond is gekomen. Het is natuurlijk harstikke leuk om je eigen boek te kunnen verkopen, zeker als je ook nog eens vijf jaar bestaat.” Een half decennium geleden werden Joop en Ellen Janssen namelijk eigenaar van De Veerpoort. De geboren Bossche had geen ervaring met het runnen van een boekhandel annex tabaksspeciaalzaak, maar dat deerde

q WWW.CAFEVRAAGTEKEN.NL

™9^X`@dhiZgZc<Zgg^i@dZaZl^_ckddgYZYZgjgZckVc8V[‚4^cKZZc#

Altijd tijd voor een praatje in De Veerpoort ĥĢIJİġĢīš In kantoorboekhandel De Veerpoort in Heusden draait het om het om de gezellige sfeer. Eigenaresse Ellen Janssen viert zondag haar eerste lustrum.

in cd’s, dus als handelaar pas ik goed tussen de Veense bevolking”, zegt Gerrit. “Spakenburg en Veen zijn ook wel vergelijkbaar: veel zelfstandige hardwerkende ondernemers en op zondag naar de kerk.” Ook sprak het tweetal met de onwonenden van Café ‘?’. Bijvoorbeeld over overlast. “We gaan hier bepaalde regels hanteren en daar hebben bezoekers zich maar aan te houden”, klinkt het resoluut.

niet. “Joop was hier manager van een kantoor van de Rabobank geweest en toen we in 2007 in Heusden kwamen wonen ben ik benaderd om De Veerpoort over te nemen. Ik heb toen de voors en tegens tegen elkaar afgestreept en uiteindelijk ben ik hier gewoon ingestapt.” Ellen waakt ervoor dat De Veerpoort een ‘eenheidsworst’ wordt. De gezellige sfeer, het productaanbod en de klantgerichte service staan daarom ook centraal, vertelt ze. “We hebben hier altijd tijd voor een praatje en mensen kunnen hier even wat lezen aan onze leestafel. Daarnaast doen we heel veel moeite om onze klanten te helpen, zeker onze vaste klanten. Even een krantje of de Story of de Privé bij hen in de bus doen, als ze zelf hun lectuur niet kunnen komen halen, is geen enkel probleem.” De Veerpoort probeert zich zo te onderscheiden van het internet. “Mensen moeten het prettig vinden om hier te komen.” Zondag - op ‘5-5’ vieren Joop en Ellen het eerste lustrum. “Gezellig met een hapje en een drankje. We zijn dan van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend.”

q WWW.BOEKHANDELDEVEERPOORT.NL

™:aaZc?VchhZcVVcYZaZZhiV[Za^c9ZKZZgeddgi#

‘Lekker eten moet altijd een feest zijn’ ĞĩĪĨĢįĨš Sinds gisteren (woensdag) hebben Patrick en Corianne Welling de deuren van Keurslagerij Theo Barten in Almkerk officieel geopend. Daarmee krijgt het winkelhart in Almkerk er, naast onder meer supermarkt Albert Heijn, speciaalbakkerij Van der Grijn, Gall & Gall en Etos, weer een winkel bij. Patrick en Corianne gaan samen met hun team bestaande uit Dilana, Cobie, Helma en Rianne aan de slag in een van de jongste filialen van Keurslagerij Theo Barten uit Meerkerk. Patrick is allround slager en zit al ruim 25 jaar in het vak. Hij heeft dan ook echt alle facetten van het vak mogen beleven. “Doordat mijn opa ook slager was, is de liefde voor het vak al heel vroeg geboren”, vertelt hij. “En die liefde is in de loop van de jaren alleen maar sterker geworden.” Veranderd Er is in de loop van der jaren is in het slagersvak veel veranderd, maar Patrick’s passie voor het ambacht is steeds sterker geworden. Samen met zijn team is hij dan ook bewust tussen

™EVig^X`Zc8dg^VccZLZaa^c\a#Zc]jciZVb#

de koeien - bij Lievaart in Giessen - op de foto gezet voor dit artikel. “Wij werken hier met (h)eerlijke producten”, zegt de slager. “Proef bijvoorbeeld onze vleeswaren uit eigen keuken. We zijn erg trots op onze kwaliteit en onze diverse specialiteiten.”

eten altijd een feest moet zijn.” Met zijn team laat hij bezoekers van de Keurslagerij dan ook graag kennis maken met verrassende vleesvariaties en specialiteiten. “Proef het verschil”, klinkt het enthousiast. Keurslagerij Theo Barten is gevestigd aan de Voorstraat 2G in Almkerk. De zaak is te bereiken via 0183-409847.

Advies Patrick staat bovendien altijd klaar om een smakelijk advies te geven aan zijn klanten. “Mijn moto is dat lekker

q WWW.THEOBARTEN.KEURSLAGERIJ.NL

Mooie kronen

Handmassage

Bloemen en planten

C>:JL:C9>?@™ Verzekeringskantoor

L:G@:C96B™ Als je geboren wordt, is je moeder vaak een van de eerste mensen die je aanraakt, verzorgt en streelt. Een handmassage is een mooie, liefdevolle manier om dit weer te ervaren. Juist in het teken van Moederdag geeft Miranda Groenenberg een workshop handmassage voor moeder en dochter. Om weer even te ervaren hoe bijzonder deze band is. De workshop handmassage, waarin geleerd wordt om een ontspannende handmassage te geven, wordt gehouden op 17 mei van 9.00 tot 11.30 uur. Meer informatie of aanmelden: 0641109010.

<:C9:G:C$K::C™ Leden van ouderenvereniging De Gouden Jaren gaan 6, 7 en 8 mei weer in Genderen op pad om tuinplanten te verkopen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging, zodat zij bij elkaar kunnen blijven komen.

crielaard & Partners/RegioBank riep kinderen in Nieuwendijk en Almkerk op om een kroon in te kleuren en te versieren. De kronen zijn te bewonderen in de etalage van Crielaard & Partners aan de Julianaweg. De mooiste kroon kreeg ook een prijs. Vrijdag werden de bioscoopbonnen aan de winnaars uitgereikt. Winnaars in de categorie tot en met 8 jaar: Sophie Lempereur, eerste prijs; Sander voor den Dag, tweede prijs en Julia Binsbergen kreeg een derde prijs. In de categorie 8 tot en met 12 jaar ging de eerste prijs naar Kaylie Branderhorst, de tweede prijs was voor Martijn Bot en de derde prijs voor Emma van Breugel.

q WWW.MIRANDAGROENENBERG.NL

In Veen worden er op 10 mei planten verkocht door bestuursleden en leden van gymvereniging LIOS. De verkoop begint ‘s middags om 14.00 uur op het pleintje bij de gymzaal aan de Hardenbergh. Ook komen leden ‘s middags en ‘s avonds langs de deur met een assortiment aan planten en bloemen. De opbrengst is voor de gymvereniging en voor de aanschaf van een tumblingbaan.


2 MEI 2013

Dit is de gezamenlijke gemeentepagina van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Hier vindt u informatie die voor alledrie de gemeenten van belang is. De eigen gemeentelijke informatie vindt u wekelijks op de afzonderlijke gemeentepagina’s van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Aandacht voor de risico’s van de dode hoek Het jaar van de Fietser 2013, is een feit. Dit jaar focust Brabant op deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Van alle dodelijke ongevallen is 22% fietser. Onder wie naast senioren ook vooral jongeren tussen elf en dertien jaar. Dit voorjaar is er speciale aandacht voor fietsers en de risico’s van de dode hoek bij vrachtverkeer. Ondanks diverse maatregelen ge-

beuren er nog steeds te veel dodehoekongevallen. Brabant besteedt Brabantbreed extra aandacht aan de dode hoek door onder meer een stickeractie voor vrachtauto’s. De drie gezamelijke gemeenten hebben daarom dode hoek stickers besteld en op hun bedrijfsvrachtwagens geplakt. Deze actie levert een bijdrage aan meer bewustzijn van de gevaren in het verkeer. Daarnaast blijft zelf goed opletten in het verkeer het beste advies. Dode hoek In Nederland vallen jaarlijks gemiddeld twintig doden en zijn er veertig tot vijftig zwaargewonden als gevolg van de dodehoek. Ongevallen met rechts afslaande vrachtauto’s en rechtdoor gaande fietsers hebben vaak ernstige gevolgen. De bestuurder van een vrachtauto of bus ziet de fietser, die voorrang heeft, regelmatig over het hoofd. Daarbij heeft de fietser vaak zelf niet in de gaten dat de bestuurder hem niet ziet of rechts af wil slaan. De laatste jaren zijn er steeds meer technische hulpmiddelen ter voorkoming van dode hoek ongevallen. Denk aan spiegels en camera’s die het zichtveld van de bestuurder in de dode hoek kunnen vergroten. En

een geluidssysteem dat begint te werken zodra het detectiesysteem een gevaar in de dode hoek opmerkt. Nul verkeersdoden Brabant De dodehoek stickeractie maakt onderdeel uit van de verkeersveiligheidscampagne ‘Help Brabant mee op weg naar Nul verkeersdoden’. Dat is een gezamenlijk initiatief van de provincie Noord-Brabant en scholen, ondernemers, overheden, politie, Veilig Verkeer Nederland, (sport)verenigingen en de verkeersdeelnemers zelf. Alles staat in het teken van: kom in actie en help Brabant op weg naar Nul verkeersdoden! Kijk voor meer informatie op www.nulverkeersdodenbrabant.nl. Ook een attentie sticker voor de dode hoek op uw vrachtwagen? Neem dan contact op met uw gemeente: Gemeente Aalburg: telefoonnummer 0416-698700 of via email gemeente@aalburg.nl Gemeente Werkendam: telefoonnummer 0183-507200 of via email info@werkendam.nl Gemeente Woudrichem: telefoonnummer 0183-308100 of via email gemeente@woudrichem.nl ●

Vrijwilligerswerk Omdat vrijwilligerswerk niet aan gemeentegrenzen gebonden is, zullen alle oproepen van de vrijwilligerscentrales van Aalburg, Werkendam en Woudrichem op de gezamenlijke informatiepagina geplaatst worden. Voor meer informatie over de vacatures:

AANBOD VRIJWILLIGERS CENTRALEAALBURG Kijk voor het nieuws van de vrijwilligerscentrale/formulierenbrigade Aalburg op de website www.vrijwilligerscentraleaalburg.nl of bezoek ons op woensdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur in het Aalburg Loket. Ook bereikbaar per e-mail: vcaalburg@ gmail.com tel. 06 12081027

AANBOD SERVICEPUNT VRIJWILLIGERS WERKENDAM Neem voor meer informatie contact op met Trema, Singel 16, 4255 HD Nieuwendijk, tel: (0183) 40 84 44 (maandag t/m woensdag van 09.00 – 15.00 uur).

Gemeente Aalburg Grote Kerkstraat 32 Postbus 40 4260 AA Wijk en Aalburg

T 0416 69 8700 F 0416 69 3474 E gemeente@aalburg.nl W www.aalburg.nl

E-mail: service.vrijwilligers.scw@trema. org of kijk op www.servicepuntvrijwilligers.org

AANBOD VRIJWILLIGERS CENTRALE GEMEENTE WOUDRICHEM Wilt u vrijwilligerswerk doen en weten waar u zoal terecht kunt? Of bent u als organisatie op zoek naar vrijwillig talent? Bel, mail of bezoek ons: 0183-301710, info@vrijwilligerscentralewoudrichem.nl, Hoogstraat 27 in Woudrichem. U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralewoudrichem.nl. CREATIEF BEZIG ZIJN VOOR EEN OPENLUCHTVOORSTELLING 19 en 20 juni a.s. organiseert Melkdrive Genderen de toneelvoorstelling “Zandpad door de Tijd”.Voor deze voorstelling zoeken we vrijwilligers voor het timmeren en verven van de decors en het maken van kleding. VRIJWILLIGER TIMMERDORP 4 dagen van 10 tot 15 uur begeleiden bij het timmerdorp in het Almbos te Giessen/Rijswijk.

Gemeente Werkendam Raadhuisplein 1 Postbus 16 4250 DA Werkendam

CHAUFFEUR Voor de BusDus die dienst doet als mobiele hangplek voor jongeren. De chauffeur zorgt ervoor dat de Bus van de stalling naar de standplaats wordt gereden. VRIJWILLIGER INLOOPAVOND Bij de inloop voor jongeren op maandagen/of vrijdagavond vanaf 19 uur in “De Veste” te Woudrichem. Je zorgt voor een goede sfeer, je houdt toezicht, je voert gesprekjes met jongeren of je staat achter de bar etc. KLEDING INZAMELPUNT Stichting Gain is een christelijke organisatie die wereldwijd hulp verleent. Op diverse punten in de regio zijn inzamelpunten waar men kleding kan brengen. Voor de kern Almkerk wordt nog een inzamelpunt gezocht VRIJWILLIGERS TIJDENS WOUDRICHEMSE AVOND 4 DAAGSE Stichting “de avond 4 daagse” zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten als klaarover/verkeersregelaar of voor allerlei hand- en spandiensten. De avond 4 daagse wordt gehouden van 4 t/m 7 juni a.s. BESTUURSLID THEATERGROEP “DE STUITER” Theatergroep “De Stuiter” zoekt versterking om het amateurtoneel in onze streek een stapje verder te brengen.

T 0183 50 7200 F 0183 50 7300 E info@werkendam.nl W www.werkendam.nl

BEGELEIDER ACTIVO-BAND Voor de Activo-Band die muzikanten met een verstandelijke beperking begeleiden. De repetities vinden elke zaterdagmiddag plaats van 13.45-16.00 uur in ’t Buitenhoff te Andel. VRIJWILLIGER VOOR SOOSAVONDEN Elke woensdagavond van 19.00-21.00 uur is er soos in ’t Buitenhoff te Andel voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor het helpen met gezellige activiteiten, zoals spelletjes doen, muziek maken, volkdansen e.d. wordt een vrijwilliger gevaagd. VERKEERSREGELAARS Bij het Prinsentuincollege tussen 8.15 tot 8.40 uur en 10.15 tot 10.40 uur. ZWEMBEGELEIDER Je begeleidt tijdens een zwemactiviteit geestelijk beperkte kinderen en volwassenen. Sommigen zwemmen zelfstandig, anderen in groepjes met een vrijwilliger. MEDEWERKER WERKGROEP VOLWASSENEN Stichting De Vleet te Woudrichem is voor de werkgroep volwassenen op zoek naar een vrijwilliger die mee wil denken in het samenstellen van het nieuwe cursusaanbod. ●

Gemeente Woudrichem Raadhuisplein 1 Postbus 6 4285 ZG Woudrichem

T 0183 30 8100 F 0183 30 3380 E gemeente@woudrichem.nl W www.woudrichem.nl


2 MEI 2013

Gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem doen mee met Wecycle actie

Nieuw uitvoeringsprogramma en subsidieregeling leefbaarheid Provincie Vergrijzing, ontgroening en arbeidsmigratie hebben hun invloed op de leefbaarheid in dorpen en wijken. Hoe zorgt u ervoor dat het goed gaat met de leefbaarheid? De Provincie heeft in haar uitvoeringsprogramma leefbaarheid beschreven hoe ze u daarbij kan helpen. Ze werkt hiervoor nauw samen met regionale samenwerkingsverbanden en netwerken. Dat kan op verschillende manieren door initiatiefnemers verder te helpen met bijvoorbeeld advies over procedures, regelingen of ervaring van andere partijen. Ook biedt de provincie ondersteuning bij het verbinden van partijen, verspreiden van kennis of het bieden van een financiële impuls via de subsidieregeling leefbaarheid. Subsidieregeling De ‘subsidieregeling leefbaarheid@ brabant’ is één van de instrumenten

Lever vanaf 1 mei oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij het Milieustation. De eerste honderd inleveraars krijgen gratis de unieke ‘bag to the future’-tas gemaakt van gerecycled materiaal. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een leuk uitje voor het hele gezin. U kunt op de volgende adressen en tijden terecht voor het inleveren van uw spullen: Milieustation Werkendam, Beyerinckweg 12 Geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

die de provincie inzet om de leefbaarheid in wijken en dorpen te bevorderen. Deze nieuwe subsidieregeling staat twee termijnen open. De eerste termijn loopt van 1 april 2013 t/m 30 juni 2013. De tweede termijn volgt eind 2013. Meer informatie vind u op: www. brabant.nl/leefbaarheid Initiatief aanmelden Ziet u kansen en oplossingen in uw regio? Kom dan in actie en ga samen met ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties, onderwijs of overheid aan de slag! Heeft u behoefte aan ondersteuning om bijvoorbeeld uw idee verder uit te werken? Hiervoor organiseert de provincie spreekuren bij de Regio West-Brabant in samenwerking met vertegenwoordigers van de streeknetwerken en de Vereniging Kleine Kernen.

Wecycle - recyclen doen we samen!

De locatie is: Regio West Brabant (2e verdieping ROC-gebouw), Trivium 76 te Etten-Leur. ●

De natuur is mooi maar ook kwetsbaar. Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen loopt al snel uit de hand, want natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden via kruinen van bomen en kan heel onverwachts op de grond opduiken. Ieder vuurtje in een natuurgebied kan uitlopen op een allesverwoestende brand. Het grootste gevaar voor mensen is dat ze door het vuur ingesloten raken en niet meer weg kunnen komen. In deze periode van het jaar - wanneer de sapstroom in de bomen nog niet op gang is gekomen en daardoor erg droog zijn - is de natuur vanwege de droogte extra kwetsbaar. roken in het natuurgebied en afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien. Als dat niet kan, neem het afval mee en gooi het thuis weg. Houdt u zich wat barbecues, kampvuren en vuurkorven betreft aan de regels die op uw vakantieverblijf of in de gemeente gelden. Let ook op waar u uw auto neerzet. Parkeer bijvoorbeeld niet op bospaden; brandweervoertuigen moeten altijd vrij baan hebben.

Milieustation Aalburg/Woudrichem, Handelstraat 4 te Giessen Geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 - 16.00 uur en op zaterdag van 8.00 - 13.00 uur.

Samen met Wecycle willen de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem dit tegengaan.

Spreekuren vinden twee keer per maand op donderdag plaats op: - 16 mei - 23 mei - 6 juni - 20 juni - 15 augustus - 29 augustus

Helpt u mee om natuurbranden te voorkomen?

Milieustation Hank, Stadhoudershoef 12 Geopend op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Het Milieustation Hank is alleen voor inwoners van de kernen Hank en Dussen.

Bespaar grondstoffen Recycling is heel belangrijk. Want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Kleine elektrische apparaten worden voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling.

Contact: Voor het aanmelden van uw initiatief of het aanmelden voor de spreekuren kunt u contact opnemen met het Loket Leefbaarheid (Diana Reesink) via het mailadres: leefbaarheid@brabant.nl

En als er toch brand is? Blijf in ieder geval kalm, bel 112 en geef uw locatie zo goed mogelijk door. Een veilige plaats bij een natuurbrand is de openbare weg of de bebouwde kom. Iedereen weet het eigenlijk wel: roken in een droog bos is niet verstandig. Eén weggeschoten sigaret is al genoeg om een groot gebied af te laten branden. Maar ook afval kan brand veroorzaken. Bijvoorbeeld een glazen fles waar de zon op schijnt, kan als vergrootglas werken. Zelfs uw auto kan brandgevaar opleveren. De katalysator aan de onderkant van de auto wordt erg heet. Als u de auto in droog, hoog gras wegzet, kan dat daardoor in brand vliegen. Verder zijn barbecueën en een kampvuur maken natuurlijk erg gezellig, maar het ge-

vaar van brand is groter dan u denkt. Naast menselijk gedrag zijn er ook andere factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van natuurbranden, zoals de soort begroeiing, de luchtvochtigheid, temperatuur en de wind. Wat u kunt doen? De brandweer kan veel doen om brand te voorkomen of te blussen, maar is daarbij afhankelijk van u als bezoeker van een natuurgebied. Om een natuurbrand te voorkomen is een beetje extra aandacht al voldoende. Bijvoorbeeld door niet te

Een speciale internetsite In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide, gras(duinen) bij droog weer de kans op natuurbrand toeneemt. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Via de internetsite www.brandweermwb.nl kunt u snel de actuele situatie van de droogte in de natuur zien en hoe groot het brandgevaar in uw regio is. Meer informatie is ook te vinden op www. brandweer.nl. ●


WOON JOURNAAL

ttt

Uw tegelproject professioneel uitgevoerd?

Schreuders realiseert het! Neem contact met ons op: Grote Kerkstraat 20b 4261 BD Wijk en Aalburg M 06-10916137 E info@eschreuders.nl I www.eschreuders.nl

Nieuwbouw Houtskeletbouw Machinale Timmerwerken Verbouwingen Hout en Bouwmaterialen

Voor al uw Teak, Eiken & Steigerhouten meubelen & accessoires.

Ook voor maatwerk! Sterk in materiaal, afwerking en prijs!

Tendencia Kijk op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Smits Bouw Andel bv. - Mr. S. Naaijenstraat 12-A - 4281 NL Andel Tel.: +31 (0)183 44 18 55 - Fax: +31 (0)183 44 39 46

info@rh-tendencia.nl www.rh-tendencia.com

Kijk voor meer inspiratie op www.diepeveen.nl

Tel: 06-305 363 18

Nijverheidstraat 7 4261 TK Wijk & Aalburg T 0416 - 69 51 94 E info@diepeveen.nl I www.diepeveen.nl

Maatwerk keukens van modern en modern klassiek tot nostalgisch

actie! Nu ook showroomkeukens tegen scherpe prijzen.


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 lintjesregen

Interview

Kees en Annie Verhoeven

‘Het was een hele mooie dag’ Kees en Annie Verhoeven uit Herpt waren bij verrast met hun lintje. “Maar we hoeven toch niet zo beloond te worden?” ID-kaart Naam: Kees en Annie Verhoevenvan Bladel Leeftijd: 81 en 77 jaar Geboorteplaats: Herpt en Heusden Burgerlijke staat: bijna 54 jaar getrouwd, vijf kinderen

Ook in de regio

™@ZZhZc6cc^ZKZg]dZkZc"kVc7aVYZabZi]jcdcYZghX]Z^Y^c\#

FOTO: TOM OOSTRA

door Tom Oostra ™?Vcc^ZkVc=ZaYZc"7^``Zgj^iL^_`Zc6VaWjg\!?Ziin9j^hiZgj^iKZZc!AZcVkVc7Zg`Zaj^i :Zi]Zc!=Zc`EdZaV``Zgj^iBZZjlZc!6a^ZYZ=VVc"KZghiZZ\j^i:Zi]ZcZc;gVchKdhj^i KZZc# FOTO: TOM OOSTRA

Netjes aangekleed zaten Kees (81) en Annie Verhoeven (77) vrijdagmorgen bij hun zoon William in de auto. Zijn bedrijf Trahecon - in trappen, hekwerk en constructie - vierde het eerste lustrum en de dag stond al een tijdje rood omcirkeld op de kalender. “Doe maar een net pak aan”, had William gezegd. “Misschien moeten jullie nog wel op de foto.” Nietsvermoedend rekenden Kees en Annie op een dagje dierentuin, of iets in die richting. Totdat zoonlief halverwege Doeveren een telefoontje kreeg. Of hij nog even iemand wilde ophalen in Herpt, de woonplaats van zijn ouders. Maar in plaats van koers te zetten naar het afgesproken adres, reed William linea recta naar het dorpshuis. “En toen had ik er nog geen erg in, hoor”, zegt Annie lachend. Want ondanks dat Trahecon daadwerkelijk vijf jaar bestaat, waren de aanwezigen daarvoor vrijdagmorgen niet naar het dorpshuis gekomen. Kees kreeg werd namelijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Hamming spelde hem in het bijzijn van veel vrienden en familie, onder wie Kees’ jarige zus Rika, de versierselen op. Annie kreeg een bos bloemen overhandigd, maar dat was nog niet alles. “De burgemeester had het spel mooi gespeeld”, vertelt Kees. “Eerst kreeg ik een onderscheiding en Annie de bloemen, niet kort daarna was het precies andersom.” Overdonderd door deze grote verrassing weet het echtpaar niet eens meer precies met welke woorden Hamming ze heeft toegesproken. Annie: “Dat ze je zo voor de gek kunnen houden, ik kan er nog steeds niet bij.” Kees knikt. “Als we dit van tevoren hadden geweten, was het waarschijnlijk half niet zo leuk geweest. Het was écht een hele mooie dag.”

™G^VBdgZZ"KVc@g^beZcj^iC^ZjlZcY^_`!8ZZh9j^_oZg!9^X`nkVc=ZaYZc"KZgkddgcZc <ZZgi=j^hbVcj^iHaZZjl^_`!L^b>eeZa!6cidc^ZHb^ih!BVgXZakVcYZgHiZaiZcH_Vc^Z KZghaj^h"Gj^_iZcWZg\j^iLZg`ZcYVb# FOTO: MARJO VAN ANDEL

In het persbericht omtrent de jaarlijkse lintjesregen worden de twee omschreven als ‘markante inwoners van Herpt’. “Zij staan, ondanks hun gevorderde leeftijd, altijd klaar voor de medemens en de dorpsgemeenschap. De jeu de boulesvereniging, de klussendienst voor ouderen, de RK-kerk in Herpt en de zangvereniging, doen zelden een tevergeefs beroep op dit actieve echtpaar,” aldus de gemeente Heusden. Bovendien was Kees zo’n 40 jaar actief voor de vrijwillige brandweer - eerst in Herpt en vanaf 1957 in Heusden - en zette hij zich als wedstrijdleider in bij handboogvereniging Ons Genoegen, die enkele jaren geleden opgeheven moest worden vanwege te weinig leden. Het groendonderhoud van de kerk nam hij zo’n tien jaar geleden over van zijn broer Jan, die op 80-jarige leeftijd de werkzaamheden had neergelegd. Onder anderen Jan van Bladel, samen met Kees mede-oprichter van de klussendienst, had Kees voorgedragen. “Ook al wist hij zogenaamd van niks.” Annie was jarenlang betrokken bij de Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO), die inmiddels ook ter ziele is, en bij tafeltje-dekje. Ook zingt ze nog altijd in het kerkkoor en is ze telefoniste voor het steunpunt in Heusden. Eigenlijk zijn er maar weinig zaken in het dorp, waarvoor geen beroep gedaan kan worden op het duo. “Dat vrijwilligerswerk doe je gewoon. We hebben het altijd gedaan en we zullen er ook mee doorgaan.” Een koninklijke onderscheiding als blijk van waardering had dan ook niet gehoeven, vinden Kees en Annie. “Ik heb altijd gezegd dat ik zoiets zou weigeren, maar dat is nog best lastig als de burgemeester opeens voor je staat met een lintje”, zegt Annie met een knipoog. “We hoeven toch niet zo beloond te worden? Wat we doen is een kleine moeite. Vanochtend werd ik nog gebeld of ik wilde checken of de grote koffiepot in het dorpshuis schoongemaakt was. Dat doe je dan toch gewoon even?”

™8]g^hkVc<dakZgY^c\Zcj^iLdjYg^X]Zb!6Yg^Z=d\Zc]dghi"kVc=VV[iZcj^i<^ZhhZc! @aVVh=d\Zc]dghij^i<^ZhhZc!=Zcc^ZKZg]dZkZc"GZYZ``Zgj^i6cYZa!G^VkVcG^_hl^_`" HX]ZjYZghj^i6cYZaZcC^XdkVcG^_hl^_`j^i6cYZa# FOTO: TEUS ADMIRAAL

Meer informatie: www.hetkontakt.nl

Haar man blijft eveneens bescheiden. “Ik ben niet iemand die hier thuis gaat zitten”, zegt hij. “Bovendien is vrijwilligerswerk belangrijk voor dit dorp.” Om de spil van Herpt genoemd te worden, gaat Kees en Annie te ver, net zoals dat dit interview misschien wel teveel van het goede is. “Het komt er toch niet zo groot in, hè?”, vraagt Annie meerdere malen. Natuurlijk is ze blij met haar onderscheiding, maar ze loopt er niet mee te koop. Het doosje met de versierselen wordt zorgvuldig opgeborgen in een la. “Als het echt een keer moet, speld ik ‘m wel weer op.”

‘Dat vrijwilligerswerk doe je gewoon. We hebben het altijd gedaan’


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

18 accent KONINGINNEDAG 2013 IN BEELD

â&#x20AC;&#x2DC;LIKEâ&#x20AC;&#x2122; ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

Almkerk Koning Willem-Alexander samen met Bertha 38 bij de optocht in Almkerk.

Touwtrekken in Giessen.

Groots oranjefeest In een grote oranje waas heeft Nederland dinsdag Koninginnedag en de troonswisseling beleefd. De voorpret was haast net zo groot als het feest zelf. Terwijl burgemeesters in het hele land vrijdag de koninklijke onderscheidingen uitreikten, leefden basisschoolleerlingen zich uit tijdens de koningsspelen.

Andel

In het Land van Heusden en Altena was dat niet anders. Waar het weer op vrijdag nog wat minder was, kon Koninginnedag zelf in het zonnetje beleefd worden.

Opperste concentratie is vereist bij de spiraal, een van de spelletjes in Andel.

Vrijwel in iedere kern hadden Oranjeverenigingen dan ook leuke activiteiten georganiseerd, daarmee natuurlijk rekening houdend met de gebeurtenissen in Amsterdam. Zo was bijvoorbeeld in

Genderen

Hank

Op een groot scherm kon de inhuldiging van koning Willem-Alexander gevolgd worden.

In Hank was er de gelegenheid voor een traditioneel spelletje als Ezeltje Prik.


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

19 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Oranje optocht door Werkendam.

Genderen een groot scherm in het dorpshuis geplaatst, zodat men niets hoefde te missen van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Eethen vierde daarom zelfs op 27 april (de verjaardag van onze nieuwe koning) al Koninginnedag. Fotograaf Teus Admiraal was er namens Het Kontakt bij om alle festiviteiten vast te leggen. En voor wie aan deze twee pagina’s oranjefeest niet genoeg heeft, kan nog op internet terecht voor nog veel meer foto’s. Op de site van Het Kontakt kan bovendien nog meegedaan worden met een speciale fotowedstrijd.

Dussen

q WWW.HETKONTAKT.NL

Geconcentreerd loopt deze jongen met een ei op zijn lepel. Foto is gemaakt in Dussen.

Rijswijk

Eethen

Ook in Rijswijk stonden er verschillend activiteiten op het programma, zoals bijvoorbeeld skippyballen.

In Eethen werd afgelopen zaterdag al Koninginnedag gevierd, onder meer met een optocht.


WAKKER WORDEN! VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

van 135,-

deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

89,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

99,-

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van € 195,van € 239,van € 279,van € 400,van € 450,-

voor voor voor voor voor

Schuifdeurkast Hamburg Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,voor 349,180 cm van 568,voor 409,201 cm van 658,voor 469,225 cm van 734voor 529,250 cm van 809,voor 589,-

van 135,-

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

van 493,-

349,-

van 195,-

129,95 Schuifdeurkast Sinfonie Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf: 113 cm van 675,- voor 473,150 cm van 822,- voor 576,188 cm van 830,- voor 581,200 cm van 851,- voor 596,225 cm van 885- voor 620,249 cm van 1074,- voor 752,-

Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren leverbaar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

van 675,-

473,-

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm 180/200 cm ook in 210 en 220 cm leverbaar

voor voor

€ 1695,€ 1795,-

voor voor

€ 1995,€ 2095,-

MODEL 4600 GRATIS bedombouw + hoofdbord uit * de Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem 160/200 cm 180/200 cm ook in 210 en 220 cm leverbaar

Verbruggen W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK

design: yppmedia.nl

Vraag in de winkel naar de voorwaarden


publicaties

Woensdag 1 mei 2013

Bedrijfsbureau Zorgplein Maaswaarden

De verhuizing naar de nieuwe Notenhoff is een feit! Op 23 april is de nieuwe Notenhoff in gebruik genomen. Deze dag moesten de cliënten al vroeg uit de veren en na een gezamenlijk ontbijt vertrok men naar diverse bestemmingen. De een vertrok naar de kinderen of familie, terwijl anderen een dagje naar locatie Wijkestein gingen. In een lege, ‘oude’ Notenhoff konden de verhuizers en medewerkers van Zorgplein Maaswaarden vervolgens aan de slag om in een vloeiende operatie alles te verhuizen naar het nieuwe complex. De cliënten kwamen die avond rond 19.00 uur op hun nieuwe bestemming aan en werden verwelkomd met koffie, gebak en een bloemetje. In hun nieuwe appartement was het bed al opgemaakt en kon men bijkomen van alle indrukken. De open dag op 20 april werd druk bezocht. We mochten veel positieve geluiden horen over het complex, de in-

richting en de schitterend aangelegde tuin met als fraai extra decorstuk de Romboutstoren. Voor veel bezoekers was er enige onduidelijkheid over de functiewijziging van verzorgingshuis naar verpleeghuis. Deze wijziging heeft te maken met de zorgzwaarte van (toekomstige) cliënten. Gingen vroeger mensen met een lichtere of zelfs zonder aandoening naar het ‘bejaardentehuis’, het tegenwoordige verzorgingshuis, nu en in de komende jaren verandert dit. Alleen cliënten met een zeer zware zorgbehoefte zullen nog zorg kunnen krijgen in een intramurale zorgsetting. Mensen met een lichtere zorgvraag, die voorheen nog naar een verzorgingshuis gingen, zullen in de toekomst thuis moeten blijven wonen met ondersteuning van thuiszorg en mantelzorg. U heeft hier via de politieke kanalen ongetwijfeld al het een en ander over vernomen.

Dagverzorging/dagbehandeling in de nieuwe Notenhoff

Zorgplein Maaswaarden is er van overtuigd dat mensen die zorgbehoevend zijn en die langer thuis (moeten) blijven wonen, in toenemende mate behoefte hebben aan dagverzorging/dagbehandeling om de opname zo lang mogelijk uit te stellen en ter ondersteuning van de mantelzorg.

Om die reden is in de nieuwe Notenhoff een schitterende dagverzorging/ dagbehandeling ingericht die ondersteuning kan gaan bieden aan ouderen uit de gemeenten Aalburg en Woudrichem, met of zonder indicatie, voor dagverzorging/dagbehandeling. Wanneer komt u hiervoor in aanmerking: Uw gezondheid of de gezondheid van uw partner gaat langzaam achteruit. U kunt zich nog wel redden, maar de deur uitgaan lukt eigenlijk niet meer. U bent veel alleen of uw partner heeft eigenlijk geen contacten meer. Na het verkrijgen van een indicatie of op basis van persoonlijke financiering kunt u of uw partner bij Zorgplein Maaswaarden terecht voor dagverzorging/ dagbehandeling. U wordt opgehaald, ontvangt een maaltijd en kunt deelnemen aan allerlei activiteiten. Er is een multidiscipli-

naire benadering op de dagbehandeling waarbij verschillende disciplines betrokken kunnen zijn (bijv. ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, e.d.). Zij kunnen onderzoek doen en advies geven, begeleiding of een paramedische behandeling bieden. De dagverzorging/dagbehandeling kan gedurende één of meer dagen per week worden gegeven. Wat maakt de Notenhoff speciaal De Notenhoff is gebouwd naar voorbeeld van een Limburgse hoeve, tevens is de tuin aangelegd in een boerderijachtige sfeer. Niet alleen om de sfeer te beleven, zoals de aanwezigheid van een dierenverblijf, hooiberg, tractor en diverse oude boerenattributen, maar ook om boerderijachtige activiteiten te doen zoals: meehelpen in het dierenverblijf, het kweken van producten voor het bereiden van een maaltijd of verkoop.

Het bedrijfsbureau is er voor iedereen met een vraag over zorg- en dienstverlening. U kunt er terecht voor informatie en advies, vragen over inschrijving en opname, of aanvraag voor zorg- en dienstverlening bij u thuis. Ook voor een rondleiding op een van de locaties kunt u contact opnemen. Mocht u bij ons ingeschreven worden voor opname dan blijft het bedrijfsbureau bij u betrokken. Zij zullen regelmatig contact met u opnemen om de actuele thuissituatie te bespreken zodat u goed begeleid wordt richting opname. Ook kan het bedrijfsbureau u in contact brengen met andere disciplines zoals het maatschappelijk werker of de dementieconsulent. Het bedrijfsbureau is te bereiken op telefoonnummer 0416-698400 of via wachtlijstbeheer@maaswaarden.nl

Agenda t15 mei 10.00 – 12.00 uur kledingverkoop, locatie Wijkestein t15 mei 18.05 uur interview Dicky Vijver, ergotherapeut, bij Oké FM t16 mei 17.00 uur uitgebreide High tea, restaurant de Waard t18 mei 9.00 – 13.00 uur rommelmarkt in de “oude Notenhoff” t22 mei 19.00 uur kinderkoor Emanuel, Sprang-Capelle, locatie Wijkestein t29 mei 13.30 – 16.00 uur rommelmarktassenverkoop in de “oude Notenhoff” (men koopt een tas bij de ingang en men mag alles wat erin kan meenemen) t4 juni 12.00 13.30 uur themamaaltijd Salades, restaurant de Waard t5 juni 10.00 – 12.00 uur ondermode + bovenkleding verkoop, locatie Wijkestein t8 juni fietstocht Aalburg Rond

Informatie De dagverzorging/dagbehandeling kan gedurende één of meer dagen per week worden gegeven. Voor meer informatie kunt u dagelijks bij ons bedrijfsbureau terecht. BEL: 0416-698400

& Zorgplein Maaswaarden - Locatie Wijkstein - Azaleastraat 26 - 4261 CW Wijk en Aalburg

Tel.: 0416-698400 - www.maaswaarden.nl

21


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Messiaanse huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur samenkomst (zaterdag 4 mei). Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk AALBURG (v.h. NGK Almkerk-Werkendam) Evang. Yeshua Gem. (d’Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Ge- 10.00 uur br. D.J. Kleingeld. R.K. ref. Gem. 19.30 uur ds. A. Verschuu- Kerk 09.30 uur Woord- en Communieviering, past. K. Waas. Vrije re (donderdag 2 mei). 09.30 uur Evang. Gem. De Burcht 10.00 uur leesdienst, 19.00 uur ds. L. Blok. Dirk Jan Jansen. Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.J.P. de Pater, 18.30 uur ds. M.A. v.d. Berg. Vrije Oud Geref. Gem. 09.30 uur ds. UITWIJK-WAARDHUIZEN J.J. Roodsant, 14.00 uur ds. J.G. van Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 en 18.30 uur ds. G. Zomer. Prot. Gem. Tilburg. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur kand. G. van Meieren, 18.30 uur ALMKERK kand. L. Hoftijzer. Altenahove 11.00 uur ds. R.R. Maathuis. Geref. Kerk 09.30 uur VEEN ds. H.E.J. v.d. Laan, 18.30 uur ds. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur J.M.B. v.d. Plaat. Geref. Kerk Vrijleesdienst. Herst. Herv. Gem. 09.30 gem. 09.30 uur ds. A.N. Hendriks, uur kand. J. Kommerie, 18.30 uur 16.30 uur ds. Joh. de Wolf. Herv. ds. J.G. Blom. Herv. Gem. 09.30 en Gem. 09.30 uur ds. E. Bouman, 18.00 uur ds. J. Brouwer. 18.00 uur ds. T. Schutte. Zondag 5 mei

WERKENDAM Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. D. Bos. Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 uur Alex van Nes. Geref. Gem. 10.00 uur ds. M. Karens (bed. H.D.), 18.00 uur ds. M. Karens. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. H.P. de Goede. Herst. Herv. Gem. 09.00 uur ds. A. Kos, BABYLONIENBROEK Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. van Eck, 18.30 uur ds. L. Groenenberg. Herv. Gem. wijk 1 10.00 uur dienst (BBK), 18.30 uur ds. H.J. van Kapel. 18.00 uur ds. A. Christ (DK). DUSSEN WIJK Geref. Kerk 09.30 uur mw. G. BijlHerst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. Bor. Herv. Gem. 09.30 uur ds. M. W.M. v.d. Linden, 18.30 uur ds. v.d. Ruitenbeek, 18.30 uur ds. F. G.J. Blankers. Herv. Gem. 09.30 Wijnhorst. uur ds. M.A. Kuijt, 18.30 uur ds. J. Brouwer. EETHEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. Alma. WOUDRICHEM Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Goei, GENDEREN 18.00 uur ds. P.D. Steegman. Geref. Kerk 09.30 uur drs. H.A. de Ruiter, 18.30 uur ds. E. v.d. Ham. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. de Koning, 18.30 uur ds. O.J. v.d. Ploeg. ANDEL Geref. Kerk 09.30 uur ds. A.W.W. de Ruiter, 18.30 uur ds. O.O. Grevink. Herv. Gem. 09.30 uur ds. B.J.P. de Bruin, 18.00 uur ds. C. van Andel. Vrije Evang. Gem. De Koningshof 10.00 uur dienst.

GIESSEN Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. Mouw, 18.00 uur kand. E. van Wijk.

zondag

dinsdag

5 mei

7 mei

Kronings- en bevrijdingszang

Mazzeltov! ter ere van 65 jaar Israël

In de gereformeerde kerk in Rijswijk wordt vanaf 18.15 uur een zangavond gehouden. Een bijzondere avond, met medewerking vanmannenkoor Onderling Genoegen, want het is de eerste zondag na de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Bovendien is het 68 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Daarom is voor de titel ‘Kronings- en bevrijdingszangavond’ gekozen.

Mazzeltov! 12 provinciën tour in de hervormde kerk in Wijk en Aalburg. Dit concert, gehouden omdat Israël 65 jaar bestaat, begint om 19.30 uur. Met o.a. Marcel van der Poel.

DONDERDAG 2 MEI

Single darttoernooi 19:00 Sleeuwijk, Single darttoernooi in de Sleeuwijkse feesttent. Inschrijven via info@oranjeverenigingsleeuwijk.nl. www.oranjeverenigingsleeuwijk.nl Watvindjehetwaard 20:00 Nieuwendijk, Deze avond in Xinix: WATVINDJEHETWAARDCAFE. Op deze in zijn soort eerste avond zal de Amerikaanse singersongwriter Chicago Mike, ondersteund op toetsen door Tim Ouburg, een optreden verzorgen. Met een mengeling van rock, soul en blues in combinatie met zijn wat rauwe stem de moeite waard om naar te komen kijken en luisteren. VRIJDAG 3 MEI

Dementie 10:00 Nieuwendijk, Dementie komt voor bij jong en oud. Daarom houdt Trema Welzijn, in samenwerking met de vrijwilligers van de Inlooppunten, een themabijeenkomst. Deze dag is er een bijeenkomst in het Jan Biesheuvel Dijkhuis.

MEEUWEN Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Kerk 09.30 uur ds. E. Fockens. Herv. Gem. 09.30 uur kand. Bok, 18.00 uur ds. W. Stijf. NIEUWENDIJK Geref. Kerk 10.00 uur mw. M. v.d. Meer-v.d. Ven, 18.30 uur ds. R.A. Wouda.

Verplicht gelukkig 20:15 Zaltbommel, ‘Verplicht Gelukkig’, een theatervoorstelling op basis van het gelijknamige boek van Saskia Goldschmidt, in samenwerking met Stichting Mikwe in Zaltbommel. Toegangsprijs in De Poorterij is 8,50 euro. www.poorterij.nl

RIJSWIJK Christengem. 10.00 uur R. v.d. Sleen. Geref. Kerk 09.30 uur ds. R.R. Maathuis, 18.15 uur zangdienst. Herv. Gem. 09.30 uur kand. J. Boom, 18.00 uur ds. L. Lammers. SLEEUWIJK Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem 10.00 uur ds. D.H. Sijtsma. Herv. Gem. 10.00 uur ds. D. Sijtsma. Herv. Gem. Ichthus 09.30 uur ds. D. Heikoop (Oude Kerkje), 16.00 uur ds. J.T. de Koning (Ichthuskapel).

Medische diensten Land van Heusden en Altena HUISARTSEN HAGRO Land van Heusden: dr. C.A. Arnold Bik – D. de Jonge Wind -Tjan - Wensink - Ebben Roelofs - B. en J. van der Weerd - De Meijer: buiten kantooruren is de dienstdoende huisarts, uitsluitend voor spoedgevallen, bereikbaar via tel. 0900-4005006.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Land van Heusden en Altena

senpost op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar bel altijd eerst telefoonnummer 0183646410.

De Centrale Huisartsenpost is geopend tijdens werkdagen van 17.00 tot 08.00 uur, van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 08.00 uur en tijdens erkende feestdagen. DE CENTRALE HUISARTSENPOST Neem bij een bezoek aan de huisGORICHEM e.o. - verzorgt de artsenpost altijd een geldig legitispoedeisende huisartsenzorg tijmatiebewijs mee. Kijk voor meer dens de avonden, nachten, weekinformatie op: enden en tijdens erkende feestdaWWW.CHPGORINCHEM.NL gen in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, TANDARTSEN Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Lingewaal, Werken- Tandartsen Nooddienst voor Gorinchem, Land van Heusden en Aldam, Woudrichem en Zederik. De Centrale Huisartsenpost Gorin- tena, Vijfheerenlanden en oostelijk chem wil zoveel mogelijk mensen deel van de Alblasserwaard: tel. helpen en klaarstaan voor acute si- 0900-1515 verschaft u alle informatie over de dienstdoende arts. tuaties. Daarom moet er goed gepland worden en werkt de huisart-

q

meer service online op www.hetkontakt.nl

22 vrije tijd

Black& White 21:00 Almkerk, In De Soos wordt een Black & White Party gehouden. Deze avond zal de zaal geheel versierd zijn in een ‘zwart-wit-decor’ en wordt de muziek aangepast aan het thema. Bezoekers mogen in gepaste kledij komen. Voor 22.00 uur is het voor leden gratis entree, daarna 3 euro. Ook start op deze avond de voorverkoop voor de beachparty op zaterdag 18 mei. www.desoos.nl Slim in de lift 21:00 Nieuwendijk, Slim in de lIft: de eerste band van de avond is Red Cherry. De band heeft rock ‘n roll uit de jaren zeventig als basis, met een frisse muzikale insteek. Deze nieuwe blues/rock ‘n’ roll-band brengt een bekende, maar vernieuwde sound. De stuwende, ritmische en bluesy muziekstijl legt de link tussen het Led

Zeppelin van toen en het Foo Fighters uit het heden. De tweede band van de avond is Tarantino. De band staat garant voor een podium wat zal piepen en kraken onder het muzikale geweld. Het vijftal maakt snoeiharde hardcore-punk en door elk optreden 110 procent te geven word het publiek meegetrokken in een golf van energie. www.xinix.nl Radio 538 21:00 Sleeuwijk, Radio 538 doet met ‘538 DJ’s on tour’ de Sleeuwijkse feesttent aan. Johannes van The Voice of Holland zal ook optreden. www.oranjeverenigingsleeuwijk.nl ZATERDAG 4 MEI

Kraaij Cup 8:00 Zuilichem, Bij hengelsportvereniging de Rietvoorn wordt gehengeld om de Kraaij Cup. Inschrijven kan tot 7.30 bij café-restaurant Kraaij. Herinneringen 9:30 Werkendam, De Historische vereniging Werkendam en De Werken ca. nodigt mensen uit om hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te vertellen in het Andries Visserhuis. Er zijn deze ochtend nog diverse andere zaken, waarbij even een stapje terug in de tijd kan

worden gedaan. Zo wordt er onder andere een film getoond. Potje omhaken 14:00 Veen, dorpshuis. Creatieve workshop ten behoeve van Alpe d’HuZes in het dorpshuis. Dit keer: potjes omhaken. Voorjaarsmeditatie 14:00 Woudrichem, beeld Jacoba van Beieren. Levenscoach Jos Korthout vertrekt vanaf het beeld van gravin Jacoba van Beieren, naast de Gevangenpoort, voor een voorjaarsmeditatie bij de Gijsse Krib. Opgeven via 0183-302931 of j.a.m.korthout@planet.nl. Herdenking 18:45 Woudrichem, aanvang van de bijeenkomst in de hervormde kerk in Woudrichem. Het programma voor deze bijeenkomst is samengesteld door de adoptieschool van het jaar 2013, basisschool De Kandelaar uit Rijswijk. Leerlingen van deze school verlenen hun medewerking, er zal gesproken worden door dhr. A. Foudraine. Vanaf 19:25 uur volgt een stille tocht naar het gedenkteken bij het gemeentehuis, waar om 20:00 twee minuten stilte wordt gehouden. Aansluitend wordt het Wilhelmus gezongen en lezen basisschoolkinderen de namen van de oorlogsslachtoffers uit hun kern en

leggen bloemstukken. Daarna worden door het gemeentebestuur, leden van het Stichtingsbestuur, families en instanties bloemen gelegd. 4 mei herdenking 19:00 Wijk en Aalburg, Herdenkingsdienst in de Nederlands hervormde kerk. Aansluitend volgt een stille tocht naar het massagraf op begraafplaats Rusthof. Daar worden twee minuten stilte gehouden. Herdenking Dussen 19:15, Dussen, Koppelpaarden. Verzamelen bij het monument bij De Koppelpaarden aan de Oude Kerkstraat. Aansluitend herdenking. Dodenherdenking 19:15 Veen, Herdenkingsbijeenkomst in de hervormde kerk met om 20.00 uur twee minuten stilte en kranslegging bij het oorlogsmonument op de kerkelijke begraafplaats. The Pianist 19:45 Almkerk, Jongerencentrum De Pomp is gewoon open. Om 20.00 uur wordt de plechtigheid op de Dam in Amsterdam gevolgd, daarna zal de aangrijpende film ‘The Pianist’ worden getoond. Herdenking 20:00 Eethen, Als herdenking voor de gevallenen in

ZATERDAG 4 MEI

Verhalen over de Tweede Wereld oorlog en de bevrijding L:G@:C96B™ De Historische Vereniging Werkendam en De Werken ca. nodigt mensen uit om op zaterdag 4 mei hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te vertellen in het Andries Visserhuis. Ook zoekt de vereniging foto’s uit de oorlog. De verhalen worden opgetekend om op een later moment te publiceren in ‘Effe Lustere’. Daarnaast worden in het Andries Visserhuis, dat deze zaterdag open is tussen 9.30 en 12.30 uur, kranten uit de oorlog en uit latere jaren tentoongesteld. Op zolder worden enkele films gedraaid.


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

woensdag

donderdag

7 mei

8 mei

9 mei

Poëzieavond met Hannie van der Lecq

After Work Borrel voor Alpe d’HuZes

Waterdragen naar Fort Altena

Poëzieavond van het Nederlands Dichters Podium in de Werkendamse bibliotheek. De avond begint om 19.30 uur. Dichter van de maand is Hannie van der Lecq. Zij schrijft al jaren en veel van haar werk is in een aantal bundel en tijdschriften gepubliceerd. In Brielle is zij een van de drijvende krachten achter het Literair Café Brielle. Naast het dichten beeldhouwt, musiceert en schildert deze vrouw.

Dit jaar fietst Team Nederveen mee in de Alpe d’HuZes op 5 juni. Vanavond houden zij vanaf 17.00 uur een inzamelingsactie in Tapperij Damrak in Hardinxveld-Giessendam. Er is lekker eten en drinken, een dj die verzoeknummers draait en een loterij met mooie prijzen. De opbrengsten van de entree, loterij en een gedeelte van de muntverkoop komen ten goede aan de sponsoropbrengst van het team.

Vanaf 11.30 uur kunnen mensen starten bij Fort Altena en te voet naar Slot Loevestein gaan. Daar krijgen zij water mee dat weer terug gebracht moet worden naar Fort Altena.

de Tweede Wereldoorlog wordt er door het dorp Genderen een krans gelegd door twee scholieren uit groep 8 van ‘t Fundament. De plechtigheid is bij het monument in Eethen. Dutch exposure 20:30 Nieuwendijk, In Xinix treden de finalisten van Dutch Exposure op. De bands Incidense, Trip Trigger en Profuna Ocean geven daar alle drie een knallend optreden weg. Tevens zal deze avond de winnaar van Dutch Exposure (een platencontract bij FREIA Music) bekend gemaakt worden. Als speciale gast zal PBII de avond afsluiten met een band only-versie van hun symfonische rockopera 1000 Wishes. www.xinix.nl ZONDAG 5 MEI

Doopdienst 10:00 Almkerk, In ‘t Verlaat wordt door Focus op God een doopdienst gehouden. www.focusopgod.nl Praise- en leerdienst 10:00 Werkendam, Op Bevrijdingsdag is er weer een Praise & Leerdienst. Thema: ‘Vrede, van binnen en van buiten?’ Dominee Houtman uit Epe zal deze dienst leiden en koor Sound of Joy zorgt voor de muzikale omlijsting. De dienst wordt gehouden in de Biesboschkerk.

Gastendienst 10:00 Sleeuwijk, Gastendienst van de Nederlands gereformeerde kerk in de Ichtuskapel aan het Transvaal. Derk Jan Kleingeld leidt de dienst en centraal staat een stukje van Psalm 63: ‘God, U bent mijn God, ik zoek U’. Zoals het landschap 13:30 Woudrichem, Mikst Media. In galerie Mikst Media is tot 9 juni de expositie ‘Zoals het landschap’ met tekeningen en schilderijen van Kees van de Wal te zien. www.mikstmediawoudrichem.nl Loevesteindienst 14:00 Poederoijen, Eerste van een vijftal kerkdiensten in de slotkapel van Slot Loevestein. Voorganger is dominee Van Wingerden uit Den Bosch. Jan Nieuwkoop uit Andel zal de liederen begeleiden op zijn keyboard. Forttreffelijk 15:00 Werkendam, De kunst- en cultuurgroep Forttreffelijk van Fort Altena geeft een voorstelling. Medewerkenden zijn Torres Blues, Sophie Ruthven, Stuart, Marcel Vaandrager, Piet Hartman, LIan van Oers en Adje van Herwijnen-Verschoor. Verloren zoon 18:00 Almkerk, Praise en leerhuisdienst bij de her-

vormde PKN-gemeente. Voorganger is dominee Schutte. De overdenking gaat over ‘De Verloren zoon; ver van huis, hoe is dat?’ De band Sincere verleent muzikale medewerking. Zangavond 18:15 Rijswijk, In de gereformeerde kerk wordt een zangavond gehouden met medewerking van mannenkoor Onderling Genoegen. Thema: ‘Kronings- en bevrijdingszangavond’.

Jeugddienst 18:30 Genderen, In de gereformeerde kerk wordt een gemeente/jeugddienst gehouden rondom het thema ‘Durf jij voor je geloof uit te komen?’ Voorganger is dominee E. van Ham uit Zoetermeer, praiseband Sincere verleent muzikale medewerking. YrroS! op Loevestein 20:00 Poederoijen, Theatergroep YrroS! speelt ‘Bemoeizucht’ op Slot Loevestein. Een tragikomedie vol onverwachte wendingen, drama en absurde humor. Over vriendschap, La Rochelle, herenliefde en gortdroge wijn.

www.yrrostheater.com MAANDAG 6 MEI

Gemeentebelangen 20:00 Elshout, De Elshof. Openbare bijeenkomst van Gemeentebelangen Heusden in de Elshof. Aan de orde komen de volgende onderwerpen: bezuinigingen en subsidies en de aankoop van een winkelpand van Coop in Oudheusden. DINSDAG 7 MEI

Dementie 10:00 Dussen, Dementie komt voor bij jong en oud. Daarom houdt Trema Welzijn, in samenwerking met de vrijwilligers van de Inlooppunten, een themabijeenkomst. Deze dag is er een bijeenkomst in De Molenwiek.

19:30 Werkendam, Poëzieavond van het Nederlands Dichters Podium in de bibliotheek. Dichter van de maand is Hannie van der Lecq. De muzikale invulling is in handen van Duo Seth. Feestweek Wilhelmina 20:00 Wijk en Aalburg, Grote algemene voetbalkennisquiz op sportpark De Ebbe in verband met de feestweek van Wilhelmina’26. Inschrijven per koppel via quiz@wilhelmina26.nl of bel 0654361134. www.facebook.com/wilhelmina26 Flammen und Citronen 20:15 Gorinchem, Theater ‘t Pand. In het Filmhuis is deze week de film ‘Flammen und Citronen’ te zien. WOENSDAG 8 MEI

Mazzeltov 19:30 Wijk en Aalburg, Israël bestaat in mei 65 jaar. Om deze belangrijk mijlpaal te vieren trekt de stichting Christenen voor Israël in april en mei door heel Nederland met de ‘Mazzeltov! 12 Provinciën Tour 2013’. Voor Noord-Brabant zal de tour de hervormde kerk in Wijk en Aalburg aandoen. Muzikale medewerking verlenen Gilad Brounstein en Marcel van der Poel & band. www.israel65.nl Dichterspodium

Feestweek Wilhelmina 13:00 Wijk en Aalburg, Op sportpark De Ebbe is er feestweek van Wilhelmina’26. Met vandaag om 13:00 kunst voor kids, voor alle kinderen van 5 tot en met 8 jaar; om 15.00 uur een graffiti-workshop voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar en om 20.00 uur Hollandse Avond met DJ Corné. www.facebook.com/wilhelmina26 Kraft tasje 14:00, Veen, dorpshuis. Cre-

Auto Altena Event voor het hele gezin ijĢĢīš De Auto Altena Dagen zijn een bekend fenomeen in het Land van Heusden en Altena. Traditiegetrouw worden ze, nu alweer voor de 27ste keer, gehouden op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag. Voor het eerst sinds tien jaar

vindt het festijn plaats op één locatie, namelijk een groot terrein aan de Veensesteeg 15a in Veen. Uit de gelederen van de samenwerkende bedrijven van Auto Altena wordt elk jaar een showcommissie benoemd die de organisatie van de festiviteiten op zich neemt. Dit jaar bestaat

™:g^hkVcVaaZhiZWZaZkZci^_YZchYZ6jid6aiZcV9V\Zc#

die commissie uit Arnoud Pruijsen, Leon Bakkers, Martijn den Breejen en Ruud Bouman. De mannen zijn voortvarend te werk gegaan en hebben bewust gekozen voor een locatie waar alles samenkomt. Natuurlijk zijn de 250 occasions uit alle prijsklassen al een attractie op zich. Maar liefst veertien van de Auto Altena-bedrijven leveren auto’s aan. Toch is het niet alleen een autofestijn: ‘Het is een evenement voor het hele gezin”, benadrukt de showcommissie. Het begint al met een gratis puntzak friet voor iedere bezoeker. In het overdekte horecaplein, met onder meer een poffertjeskraam, kan genoten worden van een hapje en een drankje. Een zingende presentator zorgt dat de stemming er in blijft en schoonheidsspecialiste Yvonne de Vries van Lalana uit Wijk en Aalburg is aanwezig met een stand. De kinderen kunnen zich laten schminken of zich uitleven op een springkussen. Iets heel anders is de racesimulator, waarin aspirantcoureurs helemaal los kunnen gaan. Het Auto Altena Event wordt gehouden op vrijdag 10 mei van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

uitgaan

dinsdag

atieve workshop ten behoeve van Alpe d’HuZes in het dorpshuis. Dit keer: Kraft cadeautasje pimpen. Koersbal 14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren in het dorpshuis. After Work Borrel 17:00 Hardinxveld-Giessendam, Tapperij Damrak. ‘After Work Borrel’ en feestavond in Tapperij Damrak in Hardinxveld-Giessendam voor Team Nederveen. Het team fietst dit jaar voor het eerst mee met Alpe d’HuZes. Deze avond staat in het teken van het inzamelen van geld voor het goede doel. www.nederveen.com DONDERDAG 9 MEI

Autocross 11:00 Oudendijk, Stichting Autocross Woudrichem houdt voor de 38e keer een autocrosswedstrijd op het crossterrein aan het Lage Eind in Oudendijk. De eerste coureurs arriveren rond een uur of acht, de eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur. www.autocrosswoudrichem. nl Waterdragen 11:30 Werkendam, Wandelen of hardlopen van Fort Altena naar Slot Loevestein, dat kan op Hemelvaartsdag. Bij de centrale start om

vrijdag 3 mei

GARAGE SALE

11.30 uur krijgt iedere deelnemer een metalen spaarpot. Niet om geld in te doen, maar drinkwater. Op het blik staat het embleem van de waterdrager. Dit symbool staat voor eerlijke verdeling van drinkwater in de wereld. Daarnaast geeft het ook vrije toegang over het water van de Maas. De pelgrimstocht voert namelijk via het voetveer naar Hugo, die op Slot Loevestein de wandelaars en hardlopers opwacht met water om het blik te vullen. De tocht is pas compleet als het opgehaalde water is uitgegoten over de stenen waterdrager op Fort Altena. www.waterdragen.nl Feestweek Wilhelmina 12:30 Wijk en Aalburg, Op sportpark De Ebbe is er feestweek van Wilhelmina’26. Vandaag is er een ADL-Veteranentoernooi. Om 20.00 uur start Die Anseltaler Party Express met DJ Ludo. www.facebook.com/wilhelmina26 VRIJDAG 10 MEI

Feestweek Wilhelmina 12:30 Wijk en Aalburg, Feestweek van Wilhelmina’26 op Sportpark De Ebbe. Libo Flowers-bedrijventoernooi. Om 20.00 uur staat The Friday op het programma. www.facebook.com/wilhelmina26

Open podium tijdens Kastelendag

İĩĢĢIJĴĦħĨš Voor de allerkleinsten tot 4 jaar start op 17 mei in Sleeuwijk weer een cursus Peuterdans. Femke van Fem2dance verzorgt op de Burgemeester Verschoorschool zes lessen peuterdans op 17, 24 en 31 mei en op 7, 14 en 21 juni. Het dansen begint steeds om 10.00 uur en duurt een half uurtje. Deelname kost 2,50 euro per les. Aanmelden of meer informatie: 0183301507 of mail:

ġIJİİĢīš Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, doet kasteel Dussen traditioneel mee met de landelijke Open Kastelendag. Het thema is dit jaar ‘Maestro, Muziek’. De burgerzaal van het kasteel Dussen, waar een prachtige vleugel staat, wordt regelmatig gebruikt als concertzaal. Tijdens de kastelendag wordt die vleugel niet ongebruikt gelaten en wordt de burgerzaal gebruikt als mini-concertpodium met een heuse concertmeester. De stichting Vrienden kasteel Dussen is daarom op zoek naar amateurmusici, jong en oud, om hun muzikale kwaliteiten te laten horen. Ook diegenen die een ander instrument spelen zoals dwarsfluit, blokfluit, gitaar, viool en noem maar op, worden uitgedaagd hun kunsten te tonen. De kastelendag is van 11.00 tot 17.00 uur. Muzikanten en zangers krijgen vijf tot tien minuten de tijd om te spelen of te zingen. Van te voren wordt een schema gemaakt, zodat bekend is wie om hoe laat optreedt. Opgeven kan via info@ kasteel-dussen.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en gegevens over het optreden.

q INFO@OBSVERSCHOOR.NL

q WWW.KASTEEL-DUSSEN.NL

van 18.00 - 20.30 Polstraat 12 Wijk en Aalburg World Project Hope Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

Peuterdans


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

24 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

PROGRAMMA REGIOVOETBAL ZATERDAG 4 MEI Kozakken Boys – Noordwijk Achilles Veen – Alexandria’66 Almkerk – Altena Leerdam Sport’55 – GDC Rijswijkse Boys – WNC Herovina – Sleeuwijk NEO’25 – Sparta’30 NOAD’32 – Good Luck TSVV Merlijn – Wilhelmina’26 Giessen – MVV’58 WSC – Woudrichem ZONDAG 5 MEI OSC’45 – HHC’09 Neerlandia’31 – Be Ready Gesta – Dussense Boys

Wemmenhove naar Schelluinen İĩĢĢIJĴĦħĨĊİĠĥĢĩĩIJĦīĢīš Josbert Wemmenhove verruilt Sleeuwijk volgend seizoen voor Schelluinen. De technisch vaardige Wemmenhove - de laatste jaren één van de smaakmakers van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup - gaat bij het naar de 4e klasse gedegradeerde Schelluinen samen spelen met zijn broer Lennert, die er dit seizoen deel uitmaakt van de hoofdmacht. Melvin Scheffers De in Arkel woonachtige Melvin Scheffer speelt volgend seizoen voor de zaterdagtak van Unitas. Scheffer komt nu uit voor ‘overbuurman’ SVW en speelde eerder ook al voor Unitas-zaterdag en Schelluinen.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

RVVH zet Theo de Boon op non-actief įĦġġĢįĨĢįĨĊİĩĢĢIJĴĦħĨš Het bestuur van zaterdaghoofdklasser RVVH heeft trainer Theo de Boon twee wedstrijden voor het einde van de competitie op non-actief gesteld.

Verdiende overwinning tegen Ameide

Rijswijkers winnen deg In een meer spannend dan goed duel heeft Rijswijkse Boys met 4-2 van Ameide gewonnen.

įĦħİĴĦħĨ š Rijswijkse Boys trok zaterdag met 4-2 aan het langste eind in het degradatieduel tegen Ameide. Bij Rijswijk-trainer Bert Schouten overheerste na afloop van de wedstrijd vooral een gevoel van opluchting. “We mochten sowieso niet verliezen. Dit is natuurlijk een goede uitslag en een goed scenario voor de laatste twee wedstrijden. Het verschil met DFC en SVW (die boven de Rijswijkers staan, red.) is immers maar drie punten”, aldus Schouten. Zeker voor de rust hadden beide ploegen het vizier niet op scherp staan. Ayhan Uslu van Rijswijkse Boys liet in de eerste minuut al een prima kans liggen. Drie minuten later deed Ameide, dat zes basiskrachten onder wie de geschorste Artheu de Wit, Kris de Kruik en Dennis Tamming miste, het beter. De snelle Jelle de Haan was eerder bij de bal dan de uitkomende keeper Wede opstellingen Rijswijkse Boys Ameide

4 2

Scores: 1-1 Martin Kant, 2-1 Sven den Haan, 3-2 en 4-2 Ayhan Uslu Opstelling Rijswijkse Boys: Wesley van den Oever, Moree, Van Oord, Strik, Vroon, Den Haan, Michael van den Oever, Uslu, Van Rossum, Martin Kant, Niels Kant

‘Om haar moverende redenen’, stelt het clubbestuur in een summiere verklaring op de website. Yurtcan Kayis en Arie Vlasblom zullen de resterende weken van het seizoen voor de groep staan. Sleeuwijker Theo de Boon, volgend seizoen trainer van topklasser Capelle, was eerder trainer van onder meer Nieuw-Lekkerland.

Daar krijg je nou een kleur van! Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

Seizoen klaar voor Roel van Delft ijĢĢīš Achilles Veen kan dit seizoen niet meer beschikken over Roel van Delft. De spits moet een knie-operatie ondergaan. Van Delft liep de blessure eerder deze maand op in de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland. Hij heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en zal op 8 mei in Breda worden geopereerd. Herstel Het herstel zal enkele maanden vergen, waardoor Roel van Delft naar verwachting pas in 2014 weer in actie kan komen.

sley van den Oever en rondde het af met de 0-1. De Rijswijkers, waar Henri Versteeg en Patrick Sas ontbraken, gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het elftal niet van Ameide. Weinig verheffend Bij een vrije trap van Ricky Vroon lag keeper Fabian den Hartog op tijd in de hoek. Aan de andere kant kopte Alwin de Wit een kopkans over het Rijswijkse doel. Al met al was het van beide kanten weinig verheffend. In de rust had trainer Bert Schouten zijn manschappen flink de oren gewassen. “We liepen weer achter de feiten aan”, foeterde Schouten. “Het gebeurt ons het hele seizoen al dat we van een achterstand terug moeten komen. Nu tegen Ameide ook weer. Dus dat is eigenlijk wel een compliment waard. Met name de reactie op de lange ingooi van Sven den Haan naar de vijfmeterlijn heb ik aangestipt. Voor de rust kon Ameide de bal steeds ruimen en na de rust zat er wel iemand van ons bij en was het meteen raak. Dat gaf een enorme boost.” Feller Rijswijkse Boys was na de rust inderdaad feller en er ontstond meer dreiging. Het resulteerde na negen minuten in de 1-1 door Martin Kant na de al genoemde lange ingooi van Sven den Haan. Vervolgens ging de sluitpost van Ameide in de fout bij een schot van Den Haan zelf, in de korte hoek bijna vanaf de achterlijn. Het betekende de 2-1 voor Rijswijkse Boys. Toch kwam Ameide nog tot de 2-2 na een mislukte trap van aanvoerder Marco Strik en weer een aarzeling van

™9ddgYZl^chiWa^_[iG^_hl^_`hZ7dnh^cYZVX]iZgkda\^c\de9;8ZcHKL#:go^_ccd\ilZZlZYhig^_YZci

keeper Van den Oever. Aart-Jan de Wit prikte de bal vervolgens in het Rijswijkse doel.

nog voor de eindstand 4-2. De spits van Rijswijkse Boys liftte de bal keurig over de keeper van Ameide in het doel.

Een kwartier voor tijd maakte Ayhan Uslu echter definitief het verschil. De spits zorgde voor de 3-2 uit een voorzet van Den Haan. Trainer Jan Verveer van Ameide probeerde nog wat terug te doen met een dubbele wissel, maar het zette weinig zoden aan de dijk. Uslu zorgde in de slotminuten zelfs

Terecht “Over het geheel genomen hebben we terecht gewonnen”, vond trainer Bert Schouten. “Als we ook de laatste twee wedstrijden ook winnen zijn we veilig”, is zijn stelligste overtuiging. Collega trainer Jan Verveer van Ameide had een wat machteloos en dubbel ge-

de wedstrijden Woudrichem

1

Giessen

1

1-0 Danny Schaap, 1-1 Govert van Tilborg Woudrichem is al kampioen en voor Giessen valt er nog weinig te halen in deze voetbaljaargang. De openingsfase in de derby was wel voor de Giessenaren. Woudrichem, dat in een veel te laag tempo speelde, geloofde het wel, maar kwam toch op voorsprong. Yannick Kant bracht de bal voor het doel en Danny Schaap kopte de 1-0 tegen het Giessense net. Giessen had vervolgens pech met een bal op de paal. Een kwartier voor tijd scoorde Giessen de gelijkmaker. Nadat een foute ingooi door mocht van de scheidsrechter, volgde de voorzet waaruit Govert van Tilborg de 1-1 maakte. Dat was tevens de eindstand.

Terneuzense Boys Almkerk

0 2

0-1 en 0-2 Jelle Stalenhoef Almkerk speelde zich zaterdag praktisch veilig door een 0-2 overwinning bij Terneuzense Boys. Voor de rust kregen beide ploegen twee goede mogelijkheden. Mark van Noorloos zag zijn inzet onderkant lat nog uit het Terneuzense doel komen. Ook Jelle Stalenhoef kreeg een beste kans. Hij schoot echter te zacht in. Na de pauze nam Almkerk het heft in handen. Nadat Michel Kooyman de zestien meter in dribbelde, werd hij in de sandwich genomen. De scheidsrechter wees meteen gedecideerd naar de stip, waarna Stalenhoef de strafschop verzilverde. Stalenhoef zorgde ook nog voor de 0-2 via de binnenkant van de paal. Komende zaterdag kan Almkerk zich helemaal veilig spelen tegen Altena.

WNC GDC

0 3

0-1 Loek de Jong, 0-2 Pascal de Vries, 0-3 Justin Youell GDC leverde zaterdag een puike prestatie. Het won met 0-3 bij het niet te onderschatten WNC. Met de driepunter is GDC niet alleen veilig, het vergaarde bovendien al drie punten meer dan vorig seizoen. Daarnaast doet de ploeg van Michel de Raad nog mee voor de derde periode. De eerste helft was GDC de betere ploeg in Waardenburg. Het mondde uit in de 0-1 door Loek de Jong. De middenvelder, die normaal gesproken in het tweede elftal speelt, kopte de bal tegen het net. Ook Pascal de Vries was succesvol met een kopbal voor de 0-2. Na de rust lukte het WNC niet om echt tegengas te geven. Justin Youell haalde nog een keer uit voor de 0-3 voor GDC.

Sleeuwijk NEO’25

1 1

1-0 Michiel Marinissen Sleeuwijk kan rustig toewerken naar de nacompetitie. De ploeg van trainer Arjan de Vries heeft de eerste periodetitel al op zak. Tegen NEO’25 was Sleeuwijk de betere ploeg. De gasten loerden vooral op de counter. Voor de pauze kwam de thuisclub verdiende op 1-0. Maarten de Bruijne gaf de assist op Michiel Marinissen, die raak schoot. Na de rust ging Sleeuwijk op zoek naar een tweede treffer, maar die kwam niet op het scorebord. Het moest het duel wel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Maarten de Bruijne. In de slotminuten sloeg het elftal van NEO’25 nog toe met de 1-1 door Robin Hey.


Woensdag 1 mei 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

25 regio-voetbal.nl Sparta’30 verliest van kampioen GVV’63

gradatieduel

ĞīġĢĩ š GVV’63 haalde zaterdag bij Sparta’30 het kampioenschap in de derde klasse D binnen. De Andelnaren moesten met 0-3 de meerdere erkennen in de gasten uit Gameren, die naderhand een feestje konden gaan bouwen. Over de hele wedstrijd genomen was GVV’63 de betere ploeg. En daar had Sparta’30 geen antwoord op. De ploeg speelde te onrustig en de ballen waren meestal onzuiver. Kort na het half uur kwam GVV’63 uit een benutte strafschop door Timo Hazewinkel op 0-1, nadat Tonnie Keijnemans aan het shirt had gehangen van de Gamerense aanvaller. Keeper Robin van Wijk dook wel in de goede hoek, maar kwam er net niet aan te pas. Aan de andere kant weigerde de scheidsrechter later de bal op de stip

te deponeren, nadat Jan de Fijter tegen de grond werd gelopen. De Fijter kreeg zelfs geen vrije trap. Kort daarop kreeg Sparta’30 wél een vrije trap bij de zestienmeterlijn na een handsbal. Bertil van Bergeijk schoot de vrije trap hoog over. Ook Anrico Visser kreeg nog een goede kans. Hij besloot in vrije positie de sluitpost van Gameren te omspelen, maar de bal werd door een Gamerense speler nog van de doellijn gehaald. Na de rust bleef GVV’63 de betere ploeg. Het duurde wel tot de slotfase voordat Lennart van de Werken hard de bevrijdende 0-2 binnen schoot. In de laatste minuut hoogde Hazewinkel de score nog op naar 0-3. Sparta’30 moet nu hopen dat Wilhelmina’26 de derde periode pakt en zal zelf moeten winnen van NEO’25 om nog de nacompetitie te halen.

Verzin nieuwe naam sportpark Achilles ijĢĢīš Achilles Veen betrekt over niet al te lange tijd de nieuwe accommodatie aan de rand van het dorp. Een naam heeft het sportpark aan de Groenweg nog niet. Hiervoor is dan ook een prijsvraag uitgeschreven. Suggesties voor de naam die de nieuwe accommodatie van Achilles Veen zou moeten krijgen, kunnen worden gemaild naar achillesveen@ hotmail.com. Dit kan tot uiterlijk 30 mei 2013. Keuze door leden Uit alle inzendingen worden drie namen gekozen. Deze worden voorgelegd aan de leden, die vervolgens hun keuze kunnen maken. Voor de bedenker van de uiteindelijke naam is een prijs beschikbaar.

q WWW.ACHILLESVEEN.NL

Wilhelmina’26 wint van buurman ĴĦħĨ Ģī ĞĞĩğIJįĤ š Wilhelmina’26 deed zaterdag goede zaken. Het won met 3-0 van buur NOAD’32 en staat er florissant voor om de nacompetitie te halen. Nadat de eerdere drie edities in een gelijkspel waren geëindigd, was er dit weekend dan eindelijk wél een winnaar in de dorpsderby van Wijk en Aalburg. Na een klein kwartier moest Mitchell Kerkwijk nog vol aan de bak om een kopbal van John van Bergeijk onschadelijk te maken.

iZheZaZc^cYZgZ\ja^ZgZXdbeZi^i^Z#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

voel overgehouden aan het degradatieduel. Verveer wilde de handdoek nog niet gooien, maar hij gaf wel aan dat het nu erg lastig wordt voor Ameide om nog aan degradatie te ontsnappen. “De handdoek zullen we nooit bewust gooien, maar we moeten wel reëel zijn. Het wordt nu heel moeilijk. Dat is duidelijk. Het gat met Rijswijkse Boys is nu vier punten en we hebben nog

twee heel lastige wedstrijden tegen kampioen Rijsoord en SC Everstein. Vandaag was het een bepalende wedstrijd. Het zag er goed uit, maar we hebben het niet vol kunnen houden. Dat is jammer.” De trainer wilde de nederlaag niet afschuiven op het ontbreken van zes basisspelers. “De jongens die er in stonden hebben hun stinkende best gedaan.” Nico van Es

“We hebben met 3-0 gewonnen, maar voetballend had het allemaal beter gekund”, aldus de trainer van Wilhelmina’26. “Dat heb ik in de rust ook niet onder stoelen of banken gestoken. Bijvoorbeeld dat we moesten spelen om die 3-0 te maken en niet om die 2-0 te verdedigen. Anderzijds moet je het in het juiste perspectief zien en de zaken

koesteren. Als je kijkt waar we vandaan komen, kunnen we best tevreden zijn. We staan er goed voor op de ranglijst en in de periode. Dat is een leuke bijkomstigheid. Komende zaterdag spelen we uit tegen TSVV Merlijn. Dan mogen we de nacompetitie niet meer uit handen geven.” Nico van Es

Kort daarna opende Wilhelmina’26 de score door Jack Duijster. Een treffer van Florian Fluit betekende 2-0. Michel Sonneveld van NOAD’32 had pech met een bal tegen de lat. In het slot Na amper één minuut spelen in de tweede helft schoot Yoeri Duijster alle goede voornemens van NOAD32 aan flarden. Hij gooide uit een vrije trap de wedstrijd in het slot met de 3-0. NOAD’32 probeerde het vervolgens nog wel, maar was niet bij machte het Wilhelmina’26 echt lastig maken. Trainer Frans van Wijk was desondanks niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van Wilhelmina’26.

™CD69É('lVhc^Zi^chiVVi]ZiL^a]Zab^cVÉ'+aVhi^\iZbV`Zc#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Korfballers ACKC laten zege glippen: 10-10 HHC’09 SCR

0 1

Dussense Boys The White Boys

8 1

Ondanks het 0-1 verlies tegen SCR, mag HHC’09 zich ook volgend seizoen vierdeklasser noemen.

1-0 Bart de Raade, 2-0, 3-0 en 7-1 André Segeren, 4-0, 5-0 en 6-1 Rob van Os, 8-1 Wouter Wolthuis

De Heusdenaren zijn niet meer te achterhalen door RKTVC met nog een laatste wedstrijd te gaan.

Dussense Boys kan het seizoen geslaagd noemen. De manschappen van trainer Eugène van der Heijden pakten zondag de derde periodetitel en spelen dus in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Zondag moest The White Boys er met 8-1 aan geloven. Bij de rust keken de bezoekers al tegen een 4-0 achterstand aan. Bart de Raade opende de score en vervolgens was André Segeren tweemaal succesvol. Rob van Os maakte de vierde treffer en scoorde na de rust de 5-0. Vervolgens mocht Dimitri van der Velden de eer redden voor de White Boys, voordat Rob van Os de 6-1 aantekende. Segeren en Wouter Wolthuis zorgden nog voor de 8-1.

“We speelden de slechtste wedstrijd van het seizoen tegen SCR”, vond trainer Tonny Coenen. De gasten uit Rijswijk (Gelderland) waren de bovenliggende partij, maar het beslissende doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Drie minuten voor tijd maakte SCR het verschil met de 0-1. De laatste wedstrijd speelt HHC’09 komende zondag tegen OSC’45, dat nog kan promoveren.

Be Ready UVV’40

0 0

Be Ready liet zondag tegen UVV’40 een steek vallen in de jacht op de nacompetitie. Het bleef 0-0 op de Schiethoek. De Hankenaren kregen zowel voor als na de rust de kansen om te winnen, maar John Matheusen, Mike van der Westen en Stephan Huisman weigerden de mogelijkheden te verzilveren. De Hankenaren staan nu vierde op de ranglijst en moeten komende zondag bij Neerlandia’31 de laatste wedstrijd winnen om nog uitzicht te houden op de nacompetitie. VCW moet dan verliezen van kampioen Right’Oh. Dan volgt er een beslissingswedstrijd.

ĞĩĪĨĢįĨš Bij winst kon ACKC zaterdag een belangrijke stap zetten richting lijfsbehoud, maar in een moeizaam duel werd het uiteindelijk 10-10 tegen Tiel’72. “De teleurstelling is groot en dit voelt als een nederlaag”, aldus ACKC-coach Dick van Houwelingen. Door het gelijke spel houdt ACKC wél vier punten voorsprong op Tiel. Door de verrassende winst van DSO tegen kampioenskandidaat Vitesse blijft het onderin spannend. Met nog drie wedstrijden te gaan, waarbij ACKC de top 3 nog treft, zal met man en macht moeten worden geknokt voor nog twee extra punten.

de stand gelijk op 2-2. Tiel kon weer een puntje uitlopen, maar ACKC wist nu in de score mee te gaan. Uiteindelijk kon er gerust worden met een 5-5 tussenstand. In de rust gaf Van Houwelingen aan dat er aanvallend meer gebracht moest worden. Dit uitte zich direct in de tweede helft. Al vrij snel wist ACKC een gat te slaan van twee punten. Vanaf dat moment was het zoeken naar mogelijkheden om het gat uit te bouwen. Na lange aanvallen en vele schoten lukte dit echter niet en wist Tiel keer op keer terug te komen tot één punt. De Almkerkers bleven knokken voor ieder doelpunt en brachten steeds het verschil weer terug naar 2.

ACKC begon zaterdag niet scherp aan de wedstrijd. De aanvallen waren kort en Tiel kon al snel op 0-2 komen. De Almkerkers raken tegenwoordig bij een vroege achterstand niet meer in paniek en aanvallend werd geprobeerd in het ritme te komen. Dit ging moeizaam gezien de weersomstandigheden. Toch stelde het tweede aanvalsvak orde op zaken en bracht ACKC

Met nog drie minuten te spelen was de stand 10-8 en leek de wedstrijd in Almkerks voordeel te worden beslist. Niets bleek minder waar en met nog een uiterste krachtinspanning wist Tiel nog twee keer te scoren. Na de vakwissel probeerde ACKC nog op zoek te gaan naar de winnende goal, maar de matig fluitende scheidsrechter maakte al snel een einde aan de wedstrijd.


Vacatures

Woensdag 1 mei 2013

26

Giessen

Per 1-1-2011 zijn als gevolg van de samenwerking van de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik (GLZ) de functies van ICT ondergebracht bij de gemeente Zederik (standplaats Meerkerk). Wegens uitbreiding van de werkzaamheden is binnen de afdeling ICT de functie vacant van:

dĂŠ specialist in autoruiten

Systeembeheerder Mobiele Apparaten 21,6 uur per week (0,6 fte), schaal 7 (max. â&#x201A;Ź 2.739,- bij 36 uur per week) De afdeling: Op de ICT-afdeling GLZ werken in totaal 7 (full-time werkende) collegaâ&#x20AC;&#x2122;s. Dit enthousiaste team heeft als taak het beheer en de beveiliging van de totale GLZ infrastructuur in stand te houden. Glasvezel toepassingen maken de verbinding tussen de aangesloten gemeenten mogelijk. In 2012 is de gehele omgeving vernieuwd. We zijn sindsdien in de gelegenheid om met de nieuwste technieken te werken. Jouw uitdaging: In de rol van systeembeheerder Mobiele Apparaten denk je mee over de inrichting en het mogelijk maken van mobiel werken op tablets en smartphones voor de GLZ Gemeenten. Denk hierbij aan veilige toegang tot en uitwisseling van documenten via bedrijfs-/branche speciďŹ eke software en apps. Samen met de afdeling systeembeheer en de betrokken gemeente onderzoek je de behoefte voor aanschaf van speciďŹ eke apps en verzorg je de implementatie hiervan. Jouw rol is betrekkelijk nieuw en kan mede door jou zelf worden vormgegeven. Door de beperkte personele omvang van de afdeling verwachten we ďŹ&#x201A;exibiliteit en een brede IT-kennis van je. Wat wij vragen: Je hebt een MBO-4 opleiding richting IT afgerond. Je hebt ruime ervaring met Tablets, Smartphones (Iphone, Android, Blackberry) en sociale media en ervaring met Mobile Device

Management (MDM) en met Active Directory, Windows Server 2008, iOS, Windows 7, Lync en SQL. Kennis van Citrix en VMWare is een duidelijke pre. Je bent bereid om in incidenteel voorkomende gevallen (uitrollen, escalaties) ook in het weekend of s â&#x20AC;&#x2DC;avonds te werken. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift. Je bent communicatief sterk en initiatief, innovatief, oplossend vermogen en handson, zijn kenmerken die bij je passen.

t Sterreparatie t Autoruitvervanging v.a. â&#x201A;Ź 0,- eigen risico (vraag naar uw eigen risico) t Autoglasfilm t Autoglasblindering t Airco service t Airco check Informeer vrijblijvend

Wat wij bieden: Wij bieden een goed salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bij de functie behorende salarisniveau is indicatief vastgesteld. De functie wordt na circa ĂŠĂŠn jaar gewaardeerd en op basis daarvan wordt het bij de functie horende salarisniveau deďŹ nitief vastgesteld. Professionele trainingen en persoonlijke ontwikkeling behoren tot de mogelijkheden. Het betreft een nieuwe, uitdagende functie die daarom nog grotendeels zelf is in te richten.

www.vanwillegen-autoschade.nl 1SPEVDUJFTUSBBUt+.(JFTTFOt5FM

Procedure en informatie: Kandidaten kunnen binnen 10 dagen na bekendmaking van de vacature reageren door een brief en CV te richten aan P&O@giessenlanden.nl. Informatie over de functie kun je opvragen bij Erwin Franken, telefoonnummer 0183-356507. En over de procedure bij Harrie Bel, telefoonnummer 0183356748.

TE KOOP AANGEBODEN

=LHOLJGDWRSD ]RYDDNDOOHHQL V

T.k. hh bui-deur 2-dlg 211x87cm; 4 l. eiken eethoek m. vel.zitting; 2 bureaust.; tv-kast 63x45x52cm, l.hout m. glas, tv 37cm. P.n.o.t.k. Tel. 06-23834611.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

T.k. nw pors. koetjes cow parade coll. 4 v â&#x201A;Ź75,-; geschilderd bord m. koeienkop, Henk Hofstra â&#x201A;Ź20,-; mess. schemerlamp m. ecru st kap â&#x201A;Ź35,i.z.g.s. Tel. 0610403417.

www.zederik.nl

T.k. onderst. gegalv. ger. torsi, as 1000kg â&#x201A;Ź150,-; bosmaaier â&#x201A;Ź75, ; rugspuit 15L nw â&#x201A;Ź25,-; elektro maaier + vangbak â&#x201A;Ź20,-; waterpomp nw 220v; kruiwgn â&#x201A;Ź20,-; fiets â&#x201A;Ź50,-. Tel. 06-20997135.

)UMQLMv0MQMV*WMQKWXv4MMZJZWMSv4M`UWVLv5MMZSMZSv6QM]_TIVLv<QMVPW^MV

T.k. parasol m. voet bl â&#x201A;Ź75,-; strand parasol 3 kl bl â&#x201A;Ź25,-. Tel. 0418-512472.

www.vandijkinpijn.nl

200.000 ouderen zijn extreem eenzaam en krijgen slechts eens per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds helpt. Helpt u mee?

Vergeet-ze-niet!

T.k. pors. poppen; nwe buideur 98B m. 8 rmn â&#x201A;Ź200,-. Tel. 06-18047290. T.k. schildersezel groot en klein nw; golfwgn m. toebeh.; kinderstoel hout m. riet. Tel.06-23176481.

Werkvoorbereider / tekenaar

ZZZRXGHUHQIRQGVQO

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

â&#x153;&#x201A;

Of onze klanten nu een pui, luchtbrug, verankering of machineframe of zelfs een kunstwerk willen laten maken, zolang het van metaal is kunnen zij terecht bij Van Dijk â&#x20AC;&#x201C; Inpijn. Wij streven ernaar om onze klanten met iedere mogelijke uitdaging in metaal met raad en daad bij te kunnen staan. Onze afdelingen engineering en metaal bewerking, plaat bewerking, verspaning en geveltechniek doen daar iedere dag hun uiterste best voor. Daardoor is geen opdracht bij Van Dijk-Inpijn het zelfde! Op onze website www.vandijkinpijn.nl vindt u meer informatie over onze organisatie en producten.

T.k. toer-visboot, Ryds 430, 10pk bb motor, Honda, elektr. start + afdekzeil + onderh.pap. â&#x201A;Ź3675,- evt. m. trailer. â&#x201A;Ź3995,-. Tel. 0347376731.

Als werkvoorbereider / tekenaar draagt u zorg voor de vertaling van de wensen van de klant in een tekening. U stelt de werkstroom vast en verzorgt op accurate wijze de dossieradministratie van dit project. Voor deze functie heeft u een MTS/HTS opleiding afgerond. Ervaring met computerprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s (CAD 3D (SpaceClaim en/of Inventor)) is een pre. Daarnaast bent u in staat accuraat te werken en heeft u een gemotiveerde en flexibele instelling.

Ervaren plaatbewerker / zetter Op onze afdeling plaatbewerking werken we met CNC kantbanken van de merken Amada en Durma. Wij zijn op zoek naar een ervaren, nauwkeurige en gedreven plaatwerker / zetter die onze afdeling plaatbewerking op een nog hoger niveau kan brengen.

Gratis adverteren

is mogelijk in Het Kontakt. Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden: 1. Alleen voor particulieren zonder 4. Geen personeel gevraagd of winstoogmerk. aangeboden. 2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur 5. Geen familieberichten. van onroerende goederen. 6. Geen partijverkoop. 3. Geen koop/verkoop van dieren.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van â&#x201A;Ź 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Mijn tekst luidt:

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende opdrachten met behulp van onze moderne CNC-gestuurde draaimachines. Het programmeren van deze machines is geen probleem voor u. In samenspraak met onze klanten worden specifieke opdrachten vastgesteld waaraan u zelfstandig uitvoering geeft. Om voor deze functie in aanmerking te komen heeft u een MBO werk- en denkniveau. Ervaring met computerprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s (CAD/CAM) is een pre. Daarnaast bent u in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken en heeft u een gemotiveerde en flexibele instelling Voor bovenstaande functies bieden wij u een boeiende, afwisselende en uitdagende baan en een werkomgeving waar korte lijnen hoog in het vaandel staan. Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae m.b.t. bovenstaande functies kunt u richten aan: Van Dijk-Inpijn Engineering BV, t.a.v. afdeling personeelszaken, Vlietskade 6007, 4241 WP Arkel, 0183566666 of via email: vacature@vandijkinpijn.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Kontaktjes Land van Heusden en Altena Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

â&#x153;&#x201A;

Ervaren cnc draaier


Allle sportartikelen van Achilles Veen en andere clubs uit uw regio!

WWW.ABCARS

www.teamsportswear.nl

uitgelicht GENDEREN - Het voorjaar is eindelijk begonnen en dan begint het bij veel mensen weer te kriebelen om met hun tuin aan de slag te gaan. Huib van Hemert Bestrating & Grondwerk uit Genderen biedt diverse oplossingen voor zowel particulier als bedrijf.

v.d. Loostraat 14, Veen tel. 0416-693040 - www.eggebeen.nl

www.feestjeopdezaak.nl www.bruiloftthuis.nl

Enis Ulusan:

“Fysieke kracht en individuele kwaliteiten spelen een grote rol” Foto: Teus Admiraal

Van Hemert: “In het najaar van 2011 heeft het bedrijf een showtuin aangelegd waar we zoveel mogelijk aan de mensen willen laten zien. Van verschillende soorten stenen, tegels, siergrind in diverse kleuren en maten tot aan stapelblokken, vijverranden en zelfs kunstgras toe. Vrij nieuw in het assortiment is de keramische tegel, een luxe plavuis voor buiten. Wij doen dit alles in samenwerking met “De Vliert Sierbestrating” uit Breda.” Mensen kunnen bij Huib van Hemert terecht voor een complete tuin. “We leveren de materialen en leggen de tuin aan,” legt van Hemert uit, “beplanting doen we zelf niet, maar hebben wel zo onze contacten die we dan inschakelen. Alles gaat natuurlijk in goed overleg met de klant. Een mooie tuin en een tevreden klant dat is ons doel! Daar doen we het voor.” Naast de verkoop en aanleg van sierbestrating is het team van Huib van Hemert Bestrating & Grondwerk ook thuis in grote projecten. Aanleg van wegen en rioleringen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Met behulp van de nodige machines is de onderneming in staat grote projecten te realiseren. Kortom Huib van Hemert Bestrating & Grondwerk timmert letterlijk en figuurlijk aardig aan de weg. Het is zeker de moeite om eens een keer te komen kijken naar de showtuin als u op zoek bent naar mooie bestrating! Meer informatie? Kijk op www.vanhemertbestratingen.com

Spelersprofiell stelt de fie

ro In het spelersp al gerichte nt redactie een aa speler van vragen aan een ze keer De . en Ve s lle Achi met de maakt u kennis baller et Stel jezelf en vo of pr ig al m voor . an jouw specifieke us Ul is En kwaliteiten als speler aan de lezer voor: Ik ben Enis Ulusan, 28 jaar, geboren in Waalwijk en woon momenteel in Waspik. Ik kan mezelf omschrijven als een voetballende voetballer, waarbij ik van waarde probeer te zijn met mijn duelkracht en traptechniek. Wat is jouw belangrijkste drive om nu voor Achilles Veen te spelen? Het is een gemoedelijke club. De mensen, die betrokken zijn bij Achilles Veen leven enorm

TEGENSTANDER ALEXANDRIA ‘66 Alexandria '66 is een flink groeiende zaterdag- en zondagvereniging met tevens een grote jeugd- en zaalafdeling. In totaal telt de vereniging ongeveer 1000 leden! De vereniging ligt in Rotterdam-Oosterflank (sportpark Oosterflank), tegen de grens van Capelle aan den IJssel, nabij de Rotterdamse wijken Prinsenland, Ommoord, Zevenkamp en de Capelse wijken Schenkel, Schollevaar en 's Gravenland. De vereniging beschikt over 5 velden, waarvan twee zogenaamde grass-master (WeTra) velden. De twee WeTra-velden zijn voorzien van verlichting en kunnen zelfs onder bijzonder slechte omstandigheden bespeeld worden. Het eveneens over verlichting beschikkende hoofdveld is voor de aanvang van het seizoen totaal gerenoveerd en bestaat nu uit kunstgras. Ook is een vierde veld voor de helft voorzien van verlichting. De grote kantine kijkt uit over het hoofdveld en onder de kantine zijn de 14 kleedkamers, garage en andere faciliteiten gesitueerd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een geheel nieuwe Jeugdbestuurskamer en een groot dakterras. Begin 2000 zijn er nieuwe parkeerplaatsen voor het complex aangelegd waardoor de parkeerruimte aanzienlijk is toegenomen.

mee en dat spreekt mij erg aan. Daarbij hebben we een leuke groep met veel kwaliteit. Hoe ziet jouw voetbalverleden eruit? Ik ben begonnen bij RKC Waalwijk, waar ik 11 jaar gevoetbald heb daarna de stap naar FC Den Bosch gemaakt en van daaruit 4 jaar in Turkije gevoetbald bij onder andere bij Rizespor en Istanbulspor. Bij mijn terugkeer naar Nederland was mijn bestemming DESK uit Kaatsheuvel en nu dus Achilles Veen. Waarom gaat juist deze selectie uiteindelijk dit seizoen met een goede prestatie eindigen? Omdat wij een goede groep hebben met onderling een goede verstandhouding en daarbij genoeg voetbalkwaliteiten om goed te presteren ik denk dat we die lijn door kunnen trekken om in de toekomst stappen te maken als team. Wat vind je van het niveau van de hoofdklasse? Het niveau valt niet tegen het is een competitie waar fysieke kracht en individuele kwaliteiten een rol spelen wat het niveau van de competitie omhoog schroeft. Kun je iets vertellen over de sfeer bij de club tijdens thuiswedstrijden? De beleving en ambiance voor en tijdens de wedstrijden zijn goed en daarna worden er vaak

feestjes georganiseerd met een band of DJ; dat doet de sfeer ook goed. Wie heb je altijd als voorbeeldspeler gehad uit het topvoetbal? Ik heb veel bewondering voor Zinedine Zidane. Hoe zie je de toekomst van jezelf op langere termijn als voetballer? Mijn doel is om zolang mogelijk fit te blijven en nog zeker aantal jaren te kunnen voetballen. Wat vind je van de ambities bij Achilles Veen? De ambities van de club spreken mij erg aan. Onder andere de bouw van het nieuwe sportcomplex is toch een teken dat de club stappen wil maken en wil groeien dat is wel een heel belangrijk aspect. Wat doe je naast het voetbal? Ik werk nu een jaar fulltime in de logistiek bij het bedrijf Xenos BV, ik ben getrouwd met Gitte en we hebben een zoon van 2 jaar. Als ik vrij ben dan breng ik mijn tijd het liefst met hen door.

Voor al uw print-, kopieer- en drukwerk Powered by:

zaterdag 4 mei, 14.30 uur Sportpark De Heuye, Veen

Andel, 0183-442012

www.hh-productions.nl


Gratis BBQ *

t.w.v. 99,95

Bij aankoop van een tuin-/terras set met een aankoopwaarde van 749,- of meer.

NIEUWSTE TREND 2013 GARDEN FEELINGS OHIO COMBINATIE

• Dining met hoge tafel

TASTE 9-DELIGE DININGSET KUBU

• Inclusief kussens • Bestaande uit 4 stoelen en dining table met glasplaat

1499,-

1099,-

1445,-

789,-

4 SEASONSOUTDOOR 6-DELIGE TUINSET EDEN

• 1 Loungebank, 1 koffietafel • 2 Royale loungestoelen en 2 voetenbanken • Inclusief kussens

2724,-

1299,-

799,-

HARTMAN 5-DELIGE TUINSET DARWIN

• 4 verstelbare tuinstoelen • Tafel 160 x 90 cm (niet afgebeeld)

399,-

Finale opruiming i.v.m. verbouwing op deze artikelen alles 50% korting.

Honderden artikelen nu speciaal voor u extra voordelig geprijsd!

89,-

RELAX STOEL

• Textileen • Traploos verstelbaar

Veen, Bagijnhof 19 Vrijdag koopavond tot 21.00 uur www.harensesmid.nl

59,-

18 Editie Land van Heusden & Altena 2013  
18 Editie Land van Heusden & Altena 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement