Page 1

ZIE ONZE ADVERTENTIE OP PAGINA 3 VOOR ACTIES EN OVERIGE INFORMATIE. www.ttphagen.nl

LEK EN IJSSEL WEST

DINSDAG 8 APRIL 2014 JAARGANG 8 NO. 15 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Zie elders in de krant. Start bomenkap langs Lekdijk ĨįČĪĭĢčĞĊĥČħİİĢĊš In opdracht van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard is woensdag begonnen met de kap van bomen langs de Lekdijk in Krimpen aan den IJssel. De kap is nodig voor de dijkversterking die binnenkort van start gaat. De kap vindt verspreid plaats, afhankelijk van de geplande werkzaamheden voor de dijkversterking. Een onafhakelijk ecoloog inspecteert vooraf de bomen en de begroeiing op eventuele beschermde dieren, broedende vogels en vleermuizen. Ook is de Natuur- en Vogelwerkgroep ‘de Krimpenerwaard’ betrokken, vanwege hun lokale kennis van de aanwezige natuur.

VERZEKERINGEN FINANCIERINGEN HYPOTHEKEN ADMINISTRATIES BANKZAKEN

Tel: 0180-513069 / info@koosrook.nl Krimpen aan den IJssel

Vanaf heden elke zaterdag tot 20:00 uur open.

™Idjli_Zheg^c\ZcbZi_ZZ^\Zc\ZhedccZcidjli_Z/]Zi`dckg^_YV\ZcoViZgYV\deYZaZciZ[V^g^cZcgdcY]ZiHigZZ`bjhZjb@g^beZcZglVVgY#

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Nu nog goedkoper!

Kijk verder in deze krant.

Krimpen a/d IJssel: De Korf 8b . Raadhuisplein 87

FEESTEN & PARTIJEN Raadhuisplein 1 - Lekkerkerk Telefoon (0180) 66 16 67 www.amicitia-lekkerkerk.nl

‘Twee lokalen in coalitie geen optie’

Genoeg potentie voor kanovaren

Jer Ponsen: ‘Je moet Spirit half uur het samen doen’ voluit

De voorkeur van de SGP om samen met Leefbaar Krimpen, CDA en PvdA een nieuw college te vormen in Krimpen aan den IJssel, kan rekenen op forse kritiek van de partijen die nu aan de zijlijn staan. Stem van Krimpen, VVD, ChristenUnie en D66 laten in een gezamenlijke verklaring weten dat de beoogde coalitie geen recht doet aan de verkiezingsuitslag. Bert-Jan Ruissen, die als fractievoorzitter van de SGP (de grootste fractie) de onderhandelingen leidt, reageert verbaasd.

De Krimpenerwaard zou uit kunnen groeien tot een aantrekkelijk kanogebied, meent Rob van Geijn van Kanocentrum Loetbos. Hij wijst naar de Kanovisie voor de Krimpenerwaard die onlangs is gepresenteerd. De opstellers van de het rapport - vier studenten van Hogeschool Inholland - bevestigen zijn mening en stellen dat er voldoende mogelijkheden zijn om de Krimpenerwaard aantrekkelijker te maken voor kanohuurders, mits er aan een aantal factoren wordt voldaan.

Maar liefst 28 jaar zat Jer Ponsen namens de VVD in de Krimpense gemeenteraad, maar nu zit het erop. “Het wordt afkicken.� Tijdens zijn afscheid als ‘nestor’ van de raad verwoordde de dochter van Jer Ponsen (69) het misschien wel het best. “Ik weet niet beter of mijn vader zit in de raad.� De hoofdpersoon zelf moest wel even slikken toen hij dat hoorde. “Dit is toch het einde van een mooie periode. Het wordt afkicken, maar het is goed zo. De jongelui moeten het nu doen.�

nieuws

3

nieuws

13

accent

15

Een half uur had Spirit nodig om degradatiekandidaat Rozenburg op de knieÍn te krijgen. In die fase zorgde Mark van Dam met twee fraaie doelpunten voor een 2-0 voorsprong en leek de tegenstander rijp voor de slacht. Nadat Rozenburg-spits Quak wegens een trappende beweging van het veld was gestuurd, ging het Ouderkerkse publiek er eens goed voor zitten. Spirit viel echter ver terug en moest na een onverwachte treffer met een 2-1 stand zelfs op z’n tellen passen.

sport

21

Golfbaan Crimpenerhout

Autobedrijf Roocar

 0180 - 550544 

Altijd hoge kwaliteit www.premere nl

Word nu lid en speel onbeperkt golf op 2 golfbanen voor slechts â‚Ź 549,00!!

13 april 2014 van 12.00-16.00 uur

Open Dag Gratis kennismakingslessen!!

Tel: 0180 - 55 20 56 www.golfbaancrimpenerhout.nl

Leren golfen? Golfcursus vanaf â‚Ź 50,00 p.p.!!


Dinsdag 8 april 2014

publicaties

2

VRIJDAG 11 EN ZATERDAG 12 APRIL: 2 FANTASTISCHE

VAN BOMMEL-DAGEN! 2

SÚPER AANTREKKELIJKE ACTIES op onze complete Van Bommel collectie!

2 met Marco de ‘Van Bommel-man’ (op zaterdag) 2 Maak kans op een GRATIS PAAR Floris van Bommel schoenen!! / Ook voordeel bij alle andere merken herenschoenen: Greve ! - Rehab - Giorgio - Panama Jack - Pikolinos - Brunotti G.Star - Mephisto - Hartjes - Waldlaufer - Lowa - Meindl - Reef - Teva

W ZATERDAG CAMPERSHO WWW.DEVRIESSCHOENEN.NL van Camper Plus uit Krimpen aan den IJssel! 10 min. vanaf de Algerabrug en 15 min. vanaf de Veerpoort...

Bent u (ook) Vitaal & Fit? Ontdek het op de geheel verzorgde Vitaal & Fit dag op woensdag 16 april %.#(%jjg"DcikVc\hi`d[ÒZZcXV`Z &%/%%jjg"DX]iZcYhedgildg`h]deh/6fjVH]VeZ!IZcc^hZc8^gXj^i;^icZhh &%/)*jjg"@d[ÒZeVjoZ 11:00 uur - Lezing Vitaal & Fit door het leven 11:30 uur - Vitaal & Fit beursplein &'/(%jjg"=ZZga^_`ZajcX]bZihdZeZcWgddY_Zh &(/&*jjg"B^YYV\hedgildg`h]deh/Nd\V!IZcc^hZc8^gXj^i;^icZhh &)/%%jjg"6[haj^i^c\/7^c\dbZiaZj`Zeg^_oZc BZaYjkVcYVV\cd\VVcdelll#bn]ZVai]XajW#ca d[iZaZ[dc^hX]k^V%&-%"*''%&& @g^beZcZgWdhlZ\)@g^beZcV$Y>?hhZaq%&-%"*''%&&q`g^beZc5bn]ZVai]XajW#ca

Bits, Bites & Music


Dinsdag 8 april 2014

Anagni in de raad

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

Politiek

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Wim de Bruin trekt zich om persoonlijke redenen terug als kandidaat-raadslid voor Leefbaar Krimpen. De Bruin stond op nummer vier op de lijst en mocht de gemeenteraad in. Nadia Anagni, nummer vijf op de lijst, neemt nu zijn zetel in.

Onderhandelingen coalitiepartijen in spé verlopen voorspoedig

Half mei presentatie coalitieakkoord De SGP wil een coalitie vormen met PvdA, Leefbaar Krimpen en het CDA. Doel is om tijdens de raadsvergadering van 15 mei een een coalitieakkoord te kunnen presenteren.

Kwekerijen opgerold ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨĊĤĬIJġĢįĞĨš De politie heeft dinsdag een nog werkende hennepkwekerij met 336 planten aangetroffen in een woning aan de Jan van de Heydenstraat in Krimpen aan de Lek. Agenten konden één verdachte, een 21-jarige Schoonhovenaar, aanhouden. Er was sprake van energiediefstal en gevaarzetting, omdat de stroom niet geaard was. Tevens was er open bedrading aanwezig wat kan leiden tot kortsluiting. De woningbouwvereniging is gelijk een procedure gestart voor huuropzegging. Op de Kattendijk in Gouderak is vorige week vrijdag een hennepkwekerij ontruimd met 7.476 stekken en 1.703 moederplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Ter plaatse zijn vier personen van tussen de 52 en 61 jaar aangehouden, afkomstig uit de omgeving van Den Haag. Er is een Chrysler in beslag genomen die gelijk verbeurd is verklaard. De politie doet onderzoek.

Jongens proberen man te beroven ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Een 37-jarige Krimpenaar is vorige week zaterdag op de Driekamp in zijn woonplaats aangevallen door twee jongens op een scooter. De man fietste om ongeveer 21.30 uur samen met zijn vrouw toen er ter hoogte van het Krimpenerwaard College plotseling twee jongens op een scooter achter hem aan kwamen rijden. De passagier stapte af, gooide het slachtoffer tegen de grond en eiste geld van hem. Op dat moment kwam er een andere scooter aangereden met daarop twee mannen van ongeveer 30 á 40 jaar oud. Het slachtoffer riep deze mannen aan en zij schoten hem te hulp. De daders gingen er daarop vandoor. De fietser raakte bij de actie licht gewond. De politie is op zoek naar de twee mannen die het slachtoffer hebben geholpen. Zij hebben kort met elkaar gesproken en zouden uit Ouderkerk komen. Zij worden verzocht te bellen met de politie: 0900-8844.

ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š De coalitiegesprekken verlopen in een goede sfeer, zo laat Bert-Jan Ruissen weten, “maar er is heel wat werk te verrichten. We zijn er nog niet.” Toch verwacht hij dat de coaltitiepartijen in spé er wel uitkomen. “Voor de meivakantie willen we een akkoord presenteren” De beoogde coalitie levert de nodige kritiek op van de gepasseerde partijen. Met name dat Stem van Krimpen buiten de boot valt, wekt verbazing op. Stem van Krimpen wist bij de gemeenteraadsverkiezingen haar ene zetel te viervoudigen. Ruissen kan zich goed voorstellen dat die partij teleurgesteld is. “Geen van de partijen, ook Leefbaar Krimpen niet, wilde echter een coalitie met daarin beide lokale partijen. We móesten dus kiezen. In goed overleg met andere partijen is het Leefbaar Krimpen geworden.”

Verkeer Over zijn eigen rol doet Boudesteijn niet geheimzinnig. Hij is in de running voor een wethouderspost. “Ik zou het liefst de portefeuille met verkeer willen, want daar hebben we als partij de

Reactie Stem van Krimpen dp. 5 Floris Bakker

In het kader van de jaarlijkse vastenactie doen Leerlingen van basisschool het Octaaf deze maand extra boodschappen voor de plaatselijke voedselbank. FOTO: PR

Tandprothetische Praktijk “Hagen” BV Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

H

ZOMERSE HIGHLIGHTS GRATIS*

laatste jaren zó vaak iets over geroepen. Maar dat is echt iets om over te onderhandelen.” Dat Stem van Krimpen, teleurgesteld is in het hele proces kan Boudesteijn zich wel voorstellen. “Maar ze moeten hun teleurstelling niet op ons afreageren. Wij zaten vier jaar geleden in precies hetzelfde schuitje. Toen behoorden wij ook tot de winnaars en werden we bij de coalitieonderhandelingen genegeerd.”

Zondagsrust Fractievoorzitter Gerrit Boudesteijn is blij dat Leefbaar Krimpen - voor de eerste keer in haar bestaan - mee gaat besturen. “We zijn er klaar voor.” Hij denkt dat de partijen er wel uit komen.

APRIL

De vraag of Krimpen aan den IJssel zich nou wel of niet aan moet sluiten bij de

overige Krimpenerwaardgemeenten, is voor de voorman van Leefbaar Krimpen wat lastiger te beantwoorden. “Als wij als gemeente zelfstandig kunnen blijven, moeten we dat vooral doen. Maar als minister Plasterk besluit dat er een K6 moet komen, dan staan wij daar niet negatief tegenover.”

Stabiele achterban Als redenen noemt Ruissen daat Leefbaar, als grootste lokale partij, al jaren drie of vier zetels haalt. “Ze heeft dus een grote en stabiele achterban. Bovendien verwachten we programmatisch goede afspraken te kunnen maken met Leefbaar.” Dat de vier partijen op een aantal vlakken van standpunt verschillen, vindt Ruissen niet onoverkomelijk. Zo blijkt de bestuurlijke toekomst van de Krimpenerwaard niet zo’n ‘heet hangijzer’ als eerder werd verwacht. “Alle vier de partijen benadrukken de brugfunctie die Krimpen aan den IJssel moet vervullen. We willen samenwerken met zowel de stadsregio als de nieuw te vormen Krimpenerwaardgemeente. Met de VVD zou het bijvoorbeeld een stuk lastiger zijn geweest. Die heeft de blik alleen op de stadsregio gericht. De beoogde coalitiepartijen kijken 360 graden om zich heen.”

ACTIE

Te ge de n in ze le ad ver ve ing rte nt van ie.

Hier en daar liggen er nog wel wat punten. Zo is de zondagsrust niet heilig voor Leefbaar Krimpen, dit in tegenstelling tot de SGP. Toch verwacht Boudesteijn niet dat dit een heikel punt gaat worden. “Er is eens onderzocht onder Krimpense middenstanders of zij hun winkel één keer in de maand op zondag open wilden. Daar bleek helemaal geen behoefte aan te zijn. Als dat zo is, moet je daar dan ook niet te moeilijk over doen.”

Maak vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvende controleafspraak en ontvang op vertoon van deze advertentie bij één van onderstaande behandelingen een gratis starterspakket: - Rebasing (aanpassing van prothese) - Aflevering (nieuwe prothese)

Lid 281 J.Hagen , Tandprotheticus

et vertrouwde adres voor een perfect kunstgebit en ´klikgebit´ op implantaten. Tevens voor kunstgebit reparaties en aanpassingen.

Think smart, think Indola.

Voor meer informatie, surft u naar onze vernieuwde website en neemt u een kijkje in de keuken door te klikken op de kennismakingsvideo. Tot ziens in de praktijk!

Burgemeester Aalberslaan 43 2922 BC Krimpen aan den IJssel Tel.: (0180) 550431

Filiaal Rotterdam: Zwart Janstraat 122a Tel.: (010) 4666603

info@tpphagen.nl

www.tpphagen.nl

Pen je rot Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

Word fan op Facebook - Maak kans op leuke aanbiedingen - Wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen - Wij ontvangen graag uw mening


Familieberichten

Dinsdag 8 april 2014

Wie voor zichzelf leeft, leeft maar half; zij leefde voor anderen.

Na een leven dat in het teken stond van eenvoud, behulpzaamheid en liefde is thuis, in haar vertrouwde omgeving, overleden mijn lieve en zorgzame vrouw, onze geweldige moeder, schoonmoeder, super oma en schoondochter

Christina Bastiaantje Pols - Dijksman Stina in de leeftijd van 66 jaar. Bram Dirk en Sheila Tigo Diana en Johan Bart en Kari Sam Carola en Jeroen Dim Fin D. Pols en C.M. Pols - Omon Wij zijn dokter Bouman en de medewerkers van De Vierstroom Zorg Thuis, afdeling Ouderkerk dankbaar voor de goede en liefdevolle verzorging van mijn vrouw en onze moeder.

2 april 2014 Correspondentieadres: Boezemsingel 9 2831 XR Gouderak Er is gelegenheid tot condoleren op dinsdag 8 april van 19.30 tot 21.00 uur in de aula van de begraafplaats aan de Lageweg 39b te Ouderkerk aan den IJssel. De herdenkingsdienst wordt gehouden op woensdag 9 april om 11.00 uur in bovengenoemde aula, waarna de begrafenis omstreeks 12.00 uur zal plaatsvinden op de begraafplaats. Stina hield van bloemen.

Merk op, mijn ziel, wat antwoord God u geeft; Hij spreekt gewis tot elk, die voor Hem leeft. Psalm 85: 3 berijmd

Bedroefd, maar vol dierbare herinneringen aan de jaren met elkaar, geven wij u kennis dat door de HEERE is Thuisgehaald onze lieve zorgzame moeder en ma-maatje, schoonmoeder, oma en mijn over-oma

Francina van Dam Trouborst

medeoprichtster van ons koor

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar man Bram, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen heel veel sterkte toe. Koorleden �De Boezemvrouwtjes�

Bedroefd om het verlies, maar vervuld met diepe dankbaarheid jegens God voor alles wat hij voor ons is geweest, geven wij u kennis dat de Heere tot Zich heeft genomen mijn geliefde man, onze fantastische vader, schoonvader en lieve opa

Kerkweg 67 2935 AH Ouderkerk aan den IJssel Er is gelegenheid tot condoleren D.V. woensdag 9 april van 19.30 tot 20.30 uur in BerĂŠa, Dorpsstraat 15 te Ouderkerk aan den IJssel. De rouwdienst zal worden gehouden D.V. donderdag 10 april om 11.00 uur in de Hervormde dorpskerk te Ouderkerk aan den IJssel, waarna de begrafenis omstreeks 12.15 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleiding na een overlijden

M. de Bruijn-den Besten Didy en Hendrik-Jan Maral en RenĂŠ Rian en Kevin Ellen en Richard Willy en Bert Marloes Liesbeth en Niels Vincent en Mandy Marja ‘in liefdevolle herinnering’

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren D.V. vrijdag 11 april van 12.00 tot 12.45 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven. Aansluitend zal aldaar om 13.00 uur de rouwdienst worden gehouden, waarna de begrafenis omstreeks 14.15 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Wal 5 te Schoonhoven. Na afloop van de begrafenis is er eveneens gelegenheid tot condoleren in het uitvaartcentrum.

een gecertificeerd Meester Schoenmaker

Stoppelenburg Al meer dan 58 jaar uw vertrouwen waard

STOPPELENBURG Uitvaartverzorging

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnen rekenen op de uitvaartondernemer die u met rust en kennis van zaken begeleidt, met u meedenkt, met u beslist en zorgt voor een respectvolle uitvaart.

Uitvaartcentrum Linquenda Schoonhoven (0182) 38 22 31

Rouwcentrum Lekkerkerk Lekkerkerk (0180) 66 36 44

Aula Hoaan Stolwijk (0182) 38 22 31

uitvaart@stoppelenburg.nl www.stoppelenburguitvaart.nl

40 JAAR

V I S H A N D E L W. V E R W A A L

Dit vieren we met scherpe aanbiedingen

10,00

3 Zoute Haringen + 3 Geb. Bokkingen GRATIS GLIMSPONS

GRATIS Gestoomde Makreel

geldig 8 t/m 12 april

bij uw schoenreparatie

Korte Achterweg 6 Lekkerkerk Hoofdstraat 37 Krimpen a/d Lek 0180 51 21 21

tegen inlevering van deze BON Middelbak Kibbeling 00 Middelbak Visfriet Emmer Zure Haring Blikje

10,

geldig 15 t/m 19 april

GRATIS Tonijn in olie

tegen inlevering van deze BON

WWW.GELEKEIZER.NL Vergoeding zorgverzekering mogelijk

2 Lekkerbekken + 500 gr. Panga-Filet

10,00

Haring geldig 22 t/m 26 april GRATIS

       "   !  Kwaliteitszonwering voor binnen en buiten. Vrijblijvend advies en prijsopgave bij u THUIS! Tevens mogelijkheid tot bezoek van showroom!

POINT

NEXT GENERATION

Bel voor een afspraak: (0180) 525 535 Krimpen a/d IJssel - WWW.BBRAANKER.NL

Standplaatsen: Dinsdag Krimpen a/d IJssel

8.00 uur - 15.30 uur

Woensdag Lekkerkerk

8.30 uur - 15.30 uur

Donderdag Bergambacht

9.00 uur - 18.00 uur

Vrijdag Krimpen a/d Lek

11.00 uur - 18.00 uur

Zaterdag Lekkerkerk

Onze uitvaartcentra: Uitvaartcentrum De Olm Krimpen a/d IJssel (0180) 52 22 55

Kleinkinderen, kinderen en Ansje Burger willen alle lieve mensen bedanken voor de vele kaarten, brieven, bloemen en telefoontjes die we ontvingen na het overlijden vanÂ

tegen inlevering van deze BON

HALVE ZOOL?

Kwaliteitsschoenen verdienen het om vakkundig gerepareerd te worden

Krimpen aan de Lek, april 2014

Bergambacht, maart 2014

Voor meer informatie kijk op onze site of bel naar 06 14 997 478

Gepaste zorg vanuit respect en persoonlijke benadering

Jolanda en Jaap

Teunis Burger

7 april 2014 Rotterdamseweg 1-315 2871 GA Schoonhoven

Hans van Reeuwijk Mobiel 06-53148329 Tel.: 0180 - 68 13 32 Fax.: 0180 - 68 25 17

Erwin Lizanne Patrick Denise en Frans

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & zn

IJsseldijk Noord 36 2935 BG Ouderkerk a/d IJssel

hebben wij vele blijken van deelneming en medeleven mogen ontvangen. Daarvoor zijn wij u allen zeer dankbaar.

op 92-jarige leeftijd.

4 april 2014

Jan en Hennie Franciska en LĂŠon, Niels, Lotte Truus en Cees Eric, Franc en Willemiek, Sam Corine, Coen Nel en Peter Francien en Gerhard LaĂŻla en Ronald Johan Anja en Hans Wouter en Anne, Manon, Nanet Joke en Henk Nienke, Marit, Thijs Kees en Rianne Anna, Lucas Teo en Kim Max, Ot, Lou

Dirk Middelkoop

Arie de Bruijn

sinds 15 juni 2011 weduwe van Cornelis van Dam 18 oktober 1932

Na het overlijden en bij de begrafenis van onze lieve zorgzame vader, schoonvader en opa

Aris en Liza

Francien

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons koor- en bestuurslid

Stina Pols

De Heer is mijn Herder.

4

9.00 uur - 16.30 uur

Eerlijk, betaalbaar & vertrouwd Ongeacht of en waar u verzekerd bent, kunnen wij u van dienst zijn.

T 0182 37 38 99 WWW.DHRVC.NL ANNET GOEDHART, UITVAARTVERZORGER

Tel: 0180 - 66 15 30 Mobiel: 06- 54 68 42 21

www.vishandelverwaal.nl


Dinsdag 8 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

Samenwerking

Lokale bedrijven trekken samen op

‘Ondernemen Doe Je Samen’ in Lekkerkerk Economische malaise, teruglopende omzetten; in Lekkerkerk zijn steeds meer ondernemers het doemdenken zat. Zij denken toekomstgericht. ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš ‘Samenwerken’ is daarbij het toverwoord. Via het opzetten van een coöperatie onder de werktitel ‘Ondernemen Doe Je Samen’ (ODJS) verwachten - nu al - een kleine vijftig direct op de consument gerichte bedrijven/winkels een win-win situatie te creëren. De lokale ondernemers Cees de Vries en Gert-Jan Ruit kwamen anderhalf jaar geleden met het idee om de boel eens flink op te schudden in hun dorp. Tijdens de rondvraag van de jaarvergadering van de winkeliersvereniging vroegen zij het woord. “Om de simpele reden dat we voelden dat de boel hier behoorlijk in de soep begon te lopen”, vertelt De Vries, zelf schoenendetaillist op het plaatselijke winkelcentrum. “Langzaam maar zeker zag je ondernemers wegzakken in het moeras van de economische crisis. Voor een aantal was het niet eens 2 voor 12, maar al 5 over 12.” Werkgroep De teksten van het duo bleken niet aan dovemansoren gericht. “We hebben in de vergadering maar meteen besloten om een werkgroep op te rich-

ten”, blikt winkeliersverenigingsvoorzitter Jaap Neven terug. “Het werd inderdaad tijd voor nieuw elan en voor een verbeterd collectief optrekken van de ondernemers hier op het dorp.” Voordelen Een onderzoek, de uitkomsten van een massaal ingevulde enquête en een zeer goed bezochte bijeenkomst van de werkgroep maakten duidelijk dat het opzetten van een coöperatie een goede manier zou zijn om de krachten te bundelen. “Deze vorm van samenwerking biedt legio voordelen”, weet werkgroeplid en Amicitia-uitbater Ad Scheer. “Bijvoorbeeld op het gebied van niet branche-specifieke zaken als de collectieve inkoop van energie, afvalverwerking en verzekeringen. Ook kun je denken aan collectieve reclame-inkoop, het uitbrengen van een gezamenlijk magazine en nieuwe acties. Daarnaast kunnen we als coöperatie gezamenlijk plannen maken toekomstgericht werken. Een derde voordeel is dat we samen een sterk collectief vormen als gesprekspartner van bijvoorbeeld overheden.” ODJS heeft inmiddels een kwartier-

™Kacg/6YHX]ZZg!8ZZhYZKg^Zh!?VVeCZkZcZc<Zgi"?VcGj^i#

maker aangesteld die de weg moet plaveien voor het de toekomstige coöperatie. In het najaar van 2014 moet de organisatie operationeel zijn, compleet met raad van toezicht en een professioneel managementteam. Financiële armslag genereert de coö-

Streep door reüniefeest ‘t Kaerthuys ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het reüniefeest van ‘t Kaerthuys in bowling- & partycentrum Krimpenhof ging afgelopen zaterdag niet door. De organisatie zou niet over de juiste vergunning beschikken. “Echt balen”, verzucht Michel Rodenburg van 2 Go Events. “Vooral voor de 500 bezoekers die een kaartje hadden gekocht voor het feest. Die keken er echt naar uit, net als wij.” Woensdag besloot de gemeente dat het feest niet door kon gaan. Dat gebeurde nadat de

brandweer de feestlocatie had gecontroleerd. “Ze vonden een oude gebruikersvergunning waarin stond dat er plek was voor maximaal 250 mensen. Dit terwijl het bowling- & partycentrum ons altijd heeft verteld dat er ruimte is voor 500 bezoekers. Een extra vergunning aanvragen hoefde niet. Dat bleek dus een misvatting.” Rodenburg vindt de hele situatie ontzettend vervelend, “maar wij als organisatie moeten er op vertrouwen dat het goed is. Het is immers niet ons pand.”

Het is de bedoeling om het feest later dit jaar alsnog te houden. Het kan echter nog wel even duren voordat er een nieuwe datum is geprikt. Rodenburg: “Voordat je de juiste vergunning hebt, ben je zes tot acht weken verder. Dan is het bijna zomervakantie en staan er andere activiteiten op de agenda. Misschien moeten we het feest over de zomer heen tillen, maar daar moeten we nog maar ‘ns goed over nadenken.” Schade Dat 2 Go Events financiële schade lijdt, staat wel vast. Hoeveel durft Rodenburg niet te zeggen. “We moeten bands en dj’s afzeggen en hebben wat kosten gemaakt voor het promotiemateriaal. Gelukkig gaat het niet om duizenden euro’s. Deze hele situatie is vooral erg zuur voor die honderden mensen met een kaartje. Die blijft overigens wel geldig, maar kopers kunnen uiteraard ook gewoon hun geld terug krijgen als ze dat willen. We kijken nog hoe we dat gaan regelen.” Teleurgesteld Rodenburg is teleurgesteld in de houding van de gemeente. “Die houdt wel heel erg strikt vast aan de regeltjes en maakt het zo wel erg moeilijk om ‘ns iets leuks te organiseren hier in Krimpen. Iets meer flexibiliteit zou wel fijn zijn geweest.”

Editie Lek en IJssel West Oplage: 23.600 exemplaren. Verspreidingsgebied Gouderak, Krimpen a/d Lek, Krimpen a/d IJssel, Lekkerkerk, Ouderkerk a/d IJssel. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot

Redactie Floris Bakker (06) 23 16 58 48 f.bakker@hetkontakt.nl

Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00

Jan Timmer (06) 53 79 49 59 j.timmer@hetkontakt.nl

Redactie Fax (0183) 58 85 52 redactie.lekenijssel@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie.lekenijsselwest@hetkontakt.nl Advertenties Bastine Neven (06) 20 54 39 74 Wim van Leeuwen (06) 12 06 46 02 Website www.hetkontakt.nl

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

peratie uit de contributie van de leden. Voor dat bedrag krijgen zij een interessant basispakket op het gebied van promotie. Wie meer wil kan kiezen voor een aantal meer uitgebreide pakketten. “Op de wat langere termijn hopen we dat de nieuwe gemeente een

ondernemersfonds gaat instellen”, zegt Gert-Jan Ruit. “Dan kunnen we samen nóg meer! Want ‘samen’ is de toekomst, dat staat als een paal boven water.” Jan Timmer

Gemeente BERGAMBACHT Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

actueel

Voor meer en uitgebreid nieuws zie: www.bergambacht.nl

Jeugdinitiatief: succesvolle spinningcursus Wethouder Dilia Blok heeft op maandagavond 31 maart 2014 heuse diploma’s uitgereikt aan de deelnemers van de spinningcursus. Daan van der Linden (9 jaar) heeft deze cursus van zes weken bij Fysio Fitness Kees Bakker georganiseerd voor 15 kinderen. De gemeente heeft

voor dit jeugdinitiatief geld beschikbaar gesteld. Gert-Jan de Vreede verzorgde de lessen en ontving een diploma voor de allerbeste spinningleraar. Hij maakte de lessen bijzonder door kinderen verzoeknummers te laten indienen die uit volle borst werden meegezongen.

Vrijwilligers gevraagd voor Koningsdag Op vrijdag 25 april sporten de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Bergambacht met elkaar tijdens de Koningsspelen. Deze vinden plaats op de velden van V.V. Bergambacht en R.V. Siegfried. De kinderen beginnen met een gezamenlijke warming-up en gaan daarna in groepen uiteen om verschillende sporten te doen. Het gaat om een groot aantal kinderen en om alles in goede banen

te leiden, is de gemeente voor deze dag nog op zoek naar vrijwilligers. Alle hulp is welkom. Te denken valt aan hulp bij de sportactiviteiten, op/afbouwen, uitdelen van eten en drinken. De warmingup start om 10.00 uur en rond 12.30 uur gaan de kinderen weer terug naar school. Heeft u interesse om te helpen? Geef dit dan door aan mw. Y. Kevenaar, via y.kevenaar@bergambacht.nl of (0182) 356 545.

Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot maandag 13:30 uur Redactiekopij tot maandag 13:30 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Verspreiding / inspectie bezorging Snoek (0182) 35 01 38 Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


8 april 2014

Politie gaat extra surveilleren vanwege aantal woninginbraken De politie gaat in de avond en de nacht extra toezicht houden in de gemeente. Tussen 25 en 27 maart waren er vier inbraken. Men wist in de woningen te komen door middel van het zogenoemde gaatjes boren of door het forceren van een raam. Naast de extra surveillances zal de politie ook automobilisten of verdachte personen controleren op aanwezigheid van inbrekerswerktuigen. Bent u getuige van een inbraak of ziet u verdachte personen of verdachte voertuigen, bel dan naar de politie via 112! Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt.

Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee’. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek. Inbrekerswerktuigen Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Oud papierinzameling in Gouderak Op zaterdag 12 april wordt in Gouderak huis aan huis oud papier ingezameld door de Papiercommissie Gouderak. Wij verzoeken u uw oud papier op die dag in handzame pakketten (dozen of op klein formaat bijeengebonden) vóór 8.30 uur aan de weg te zetten. Meer informatie en overige ophaaldata vindt u op de afvalkalender via www.ouderkerk.nl/afvalkalender.

Textielinzameling Ook voor lakens, dekens en gescheurdeshirts met een vlek is de textielcontainer de juiste plek. Vanaf nu is alle textiel welkom in de textielcontainers van KICI. Met de komst van een automatische sorteermachine is alle textiel geschikt om opnieuw te dragen of te recyclen. De opbrengst van het textiel gaat onveranderd naar goede doelen. Gesloten kringloop Om gedragen kleding te recyclen tot nieuwe kleding zijn grote hoeveelheden stof van eenzelfde materiaal nodig. Gedragen kleding sorteren naar samenstelling en/of kleur gebeurde tot voor kort altijd handmatig. Door de hoge loonkosten in Europa kon gedragen textiel bij lange na niet concurreren met nieuwe grondstoffen uit Azië of Afrika. Om de kledingindustrie te verduurzamen werd met Europese subsi-

die door het Nederlandse textiles4textiles een machine ontwikkeld die op hoge snelheid enorme volumes verwerkt tot de benodigde zuivere fracties voor hergebruik. In arme landen zijn lokale markten vaak de enige toegang tot kwalitatief goede kleding. Het verschepen van gedragen kleding is om die reden te verkiezen boven recycling. Waar dat niet kan, is recyclen de beste optie om grondstoffen te behouden en de hoeveelheid verbrand textiel te verminderen. Elk jaar gooien Nederlanders 135 miljoen kilo bij het restafval. KICI wil het aandeel textiel in het restafval verder omlaag brengen.

goed voor betalen. De opbrengsten uit de verkoop van kleding schenkt KICI aan goede doelen in binnen- en buitenland. Projecten die bijdragen aan een rechtvaardiger en duurzamere wereld komen in aanmerking voor donaties van de stichting. Textiel doneren aan KICI betekent winst voor mens en milieu. Alleen natte of zwaar vervuilde kleding hoort in het restafval en vloerbedekking bij het grofvuil. Al het andere textiel blijft welkom in de KICI-containers.

Doneren aan goede doelen Een deel van de ingezamelde kleding is van dusdanig goede kwaliteit dat consumenten in bijvoorbeeld Oost-Europa er

Openbare commissievergaderingen De vergadering van de commissie W&O op woensdag 8 april 2014 vindt geen doorgang.

Officiële bekendmakingen Verleende vergunningen APV Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk hebben de volgende vergunningen verleend:

- Vereniging Bartiméus Sonneheerdt voor het houden van een huis-aan-huiscollecte in de periode 13 tot en met 18 oktober 2014 (collectevergunning). Zie voor het indienen van bezwaar het groene kader hieronder.

- Oranjecomité Gouderak voor het organiseren van de koningsdagactiviteiten op zaterdag 26 april 2014 van 6.30 tot 20.30 uur op het Johan Brouckplein te Gouderak. In verband hiermee zullen het Johan Brouckplein, de Karel Doormanlaan en een gedeelte van de Kranepoort op zaterdag 26 april 2014 afgesloten worden voor het verkeer tussen 7.00 en 20.00 uur (evenementenvergunning) - Stichting Sportactiviteiten De Drie Maenen voor het organiseren van een prestatieloop op vrijdag 16 mei 2014 van 19.00 tot 21.00 uur in Ouderkerk aan de IJssel. In verband hiermee zal de Kerkweg op vrijdag 16 mei 2014 van 18.30 tot 21.30 uur worden afgesloten voor het verkeer vanaf de Julianastraat tot de Abelenlaan (evenementenvergunning) - Dierenambulance Gouda en Omstreken voor het houden van een huis-aan-huiscollecte in de periode 22 tot en met 28 februari 2015 (collectevergunning)

Havenverordening 2014 Met ingang van 1 april 2014 is in de binnenhaven van de gemeente Ouderkerk de Havenverordening 2014 en de Verordening havengelden 2014 van kracht geworden. Dit houdt in dat er een aantal wijzigingen is ingevoerd t.o.v. de tot dan geldende havenverordening. De belangrijkste wijzigingen zijn het invoeren van dagtarieven voor het havengeld in plaats van weektarieven, het hanteren van dal- en piekmaanden en het gebruik van een SAB-ecokaart. Voor het verrekenen van de havengelden, verbruik elektra en water, dient men nu gebruik te maken van een SAB-

Bezwaar Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken, te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Ouderkerk. Indien u wilt weten op welke datum de betreffende vergunning aan de vergunninghouder is verzonden, kunt u contact opnemen met de gemeente. Het bezwaar dient te omvatten: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van de beschikking waartegen u bezwaar maakt en de gronden van bezwaar.

Als bezwaar is ingediend en indien - gelet op de betrokken belangen - spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag. Een voorlopige voorziening kan ook digitaal worden gevraagd bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor is wel een elektronische handtekening (DigiD) vereist. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt van de indiener griffierecht geheven.

ecokaart met sticker. Indien de SAB-ecokaart nog niet voorzien is van een sticker, kan de schipper contact opnemen met de havenmeester. Deze kan dan ter plaatse de kaart van een sticker voorzien. De schipper is verplicht zich met deze kaart binnen 1 uur na aanmeren aan te melden op de walkast. Bij vertrek dient hij zich weer af te melden. Het tarief voor het havengeld bedraagt per 24 uur in de maanden februari, juli, augustus en december € 0,0114 excl. BTW per m³ waterverplaatsing. De overige maanden is het tarief € 0,0050 excl. BTW. Het tarief voor de stroom bedraagt € 0,23 excl. BTW per Kwh en het tarief voor het water bedragen € 1,20 excl. BTW per m³. Voor vragen of meldingen kunt u contact opnemen met de havenmeester, de heer J. Boelhouwer, telefoon 06-53837878.

Ontwerpvergunning drank- en horecawet voor kaasboerderij Hoogerwaard VOF De burgemeester van de gemeente Ouderkerk maakt bekend dat hij van plan is om aan kaasboerderij Hoogerwaard VOF een vergunning op grond van de Drank- en Horecawet te verlenen voor het uitoefenen van een horecabedrijf, Lageweg 45, 2935 CD Ouderkerk aan den IJssel. In verband daarmee heeft hij een ontwerpvergunning opgesteld. Inzien van de ontwerpvergunning De ontwerpvergunning kunt u van 9 april tot en met 20 mei 2014 -tijdens kantooruren- inzien in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 in Ouderkerk aan den IJssel. Vervolg zie volgende pagina

Gemeentehuis: Dorpsstraat 42 I Postbus 3018 I 2935 ZG Ouderkerk a/d IJssel I T (0180) 681055 I E info@ouderkerk.nl I I www.ouderkerk.nl Openingstijden: ma., di., do. en vr. 9.00 - 12.00 uur, wo. 13.00 - 16.00 uur I Avondsopenstelling (alleen Burgerzaken): ma. 18.30 - 20.00 uur Melden storingen riolering: T (0180) 681055 I Buiten kantooruren: T (0180) 440112 I De informatie van deze publicatie is ook te vinden op www.ouderkerk.nl


gemeente-info

Dinsdag 8 april 2014

7

Vergunningenplan voor gemeen- Wet algemene bepalingen omgetelijke inrichtingen ODMH vast- vingsrecht gesteld Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning

Vervolg vorige pagina Daar kunt u ook terecht voor nadere informatie. Voor inzage buiten de kantooruren moet u een afspraak maken via telefoonnummer (0180) 681055. Zienswijzen over ontwerpvergunning Als u belanghebbende bent, kunt u in de periode van 9 april tot en met 20 mei 2014 ook zienswijzen over de ontwerpvergunning indienen. Wilt u uw zienswijzen schriftelijk indienen, dan kunt u uw brief richten aan de burgemeester van de gemeente Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel. Als u uw zienswijzen mondeling naar voren wilt brengen, kunt u daarvoor een afspraak maken via het eerdergenoemde telefoonnummer.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maakt bekend dat het college in haar vergadering van 1 april 2014 het Vergunningenplan voor gemeentelijke inrichtingen Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft vastgesteld. Het Vergunningenplan beschrijft het beleidskader voor vergunningverlening en de wijze waarop de vergunningactiviteiten door de ODMH worden uitgevoerd. Het plan bevat doelstellingen ten aanzien van het actueel houden van vergunningen. Het betreft de uitvoering van de door het Rijk opgestelde kwaliteitscriteria voor de uitvoering van de omgevingswetgeving. Het Vergunningenplan treedt 9 april 2014 in werking en ligt vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen over de ontwerpvergunning naar voren brengen, kunnen later eventueel beroep instellen tegen de definitieve vergunning.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Jiskoot, beleidsmedewerker VROM, telefoon (01890) 441 423.

Reguliere voorbereidingsprocedure - Middelblok 18, 2831 BP Gouderak - kappen één dennenboom (28-03-2014) - Sportlaan, 2935 XX Ouderkerk aan den IJssel - kappen 28 bomen in het kader van het project herinrichting parkeerplaats vv Spirit (03-04-2014). Verleende omgevingsvergunning Reguliere voorbereidingsprocedure - IJssellaan 1d, 2935 CV Ouderkerk aan den IJssel - vernieuwen en vergroten dak van garage (01-04-2014) - Sportlaan, 2935 XX Ouderkerk aan den IJssel - kappen 28 bomen in het kader van het project herinrichting parkeerplaats vv Spirit (04-04-2014) - Middelblok 18, 2831 BP Gouderak - kappen één dennenboom (04-04-2014). Zie voor het indienen van bezwaar het groene kader pagina 1. 8 april 2014, Burgemeester en wethouders van Ouderk

Gemeentehuis: Dorpsstraat 42 I Postbus 3018 I 2935 ZG Ouderkerk a/d IJssel I T (0180) 681055 I E info@ouderkerk.nl I I www.ouderkerk.nl Openingstijden: ma., di., do. en vr. 9.00 - 12.00 uur, wo. 13.00 - 16.00 uur I Avondsopenstelling (alleen Burgerzaken): ma. 18.30 - 20.00 uur Melden storingen riolering: T (0180) 681055 I Buiten kantooruren: T (0180) 440112 I De informatie van deze publicatie is ook te vinden op www.ouderkerk.nl Vogelvereniging “Ons Genoegen” te Lekkerkerk in liquidatie. Boven genoemde rechtspersoon is ontbonden door het niet invullen van twee bestuurfuncties en het geringe aantal leden per 1 april 2014. De rekening en verantwoording en het plan van verdeling liggen ter inzage voor een ieder tot 1 juni 2014 ten kantore van het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Rotterdam en ten kantore van de rechtspersoon: A.Speksnijder, Wilhelminastraat 39, 2941CA Lekkerkerk, Tel. 0180-663523

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

20% extra

LéVos Container Cleaning, de beste service, elke dag weer! MEER INFORMATIE Wilt u weten wat wij ook voor u, particulier of zakelijk, kunnen betekenen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

OP

Maerlandtweg 30 | 2921 LC Krimpen a/d IJssel

OP

=

T. 0180 51 83 80 | F. 0180 59 44 04 E. info@levos.nl

De woonwinkel van de Krimpenerwaard 2000 m2

LéVos g ta ani n

C on

Lekkerkerk

in er Cle

 Maatwerk oplossingen Betrokken bij maatschappij en milieu Sluit aan bij overheid en bedrijfsleven

www.levos.nl Actie geldig t/m 15 april 2014 OP=OP

836.-

 Containerreiniging t/m 1300 liter

0¨¨UGDQVFKRRQ

30% KORTING op alle Urban Sofa showmodellen NU

 Elke dag de beste service & kwaliteit

LOUNGEBANK DINTERLOO NORMAAL 1200.-

VASTE PLANTEN MIX

diverse soorten CHAISELOUNGE MERLIN NORMAAL 695.-

NU

486.-

CHAISELOUNGE MERLIN NORMAAL 295.2 STUKS BESCHIKBAAR!

NU

199.-

per stuk

KIJK OP WOONDEPOT.NL A Twijnstraweg 17 · Lekkerkerk · T 0180.66.56.44

Deze actie is alleen van toepassing op de showmodellen van Urban Sofa in Woondepot Lekkerkerk. Op = Op!

2, 2 + 1 GRATIS 49

www.groencentrumboudewijn.nl


publicaties

Dinsdag 8 april 2014

Brunchen met Pasen

    NIEUW!!   

    NIEUW!!

â&#x201A;Ź 6,95 â&#x201A;Ź 1,95 â&#x201A;Ź 1,25

Advocaat slof Van â&#x201A;Ź 8,50    nu voor Germaans donker/zonnepit Van â&#x201A;Ź 2,44    nu voor   Krentenbollen (4 stuks) Van â&#x201A;Ź 1,72    nu voor Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Zondag 20 april vanaf 11.00 uur

á Ontvangst met welkomstdrankje

Op Eerste Paasdag kunt u met de hele familie bij ons genieten van een uitgebreide Paasbrunch. Voor de kinderen is er uiteraard entertainment aanwezig. * Kinderen t/m 3 jaar eten gratis PHHNLQGHUHQYDQMDDUWP 11 jaar ontvangen 50% korting

19

á Heerlijke warme en koude gerechten

= = = =

Zonne-volkorendag Appelkanjerdag Volkorendag, 4 soorten Witbrooddag, 2 soorten

á Luxe paasstol .P.

á 8LWJHEUHLGGHVVHUWEXĎ&#x192;HW

caravans & vouwwagens

á .RĎ&#x201E; HWKHHPHONHQMXV dâ&#x20AC;&#x2122;orange

.LSPL]L[LYLZLY]LYLU

Bemiddeling, in - en verkoop Onderhoud & reparatie Stalling

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN? Bel 0180 - 663 344 of mail naar info@hoteldewittebrug.nl Kerkweg 138 | 2941 BP | Lekkerkerk | www.hoteldewittebrug.nl

W W W. D E P R I M E U R - K R I M P E N . N L

â&#x201A;Ź 1,66 â&#x201A;Ź 1,20 â&#x201A;Ź 1,66 â&#x201A;Ź 1,66

Winkels Krimpen aan den IJssel Koningin Wilhelminaplein 2, Raadhuisplein 48, De Korf 11, Winkel Krimpen aan de Lek Hoofdstraat 39b, Winkel Rotterdam/Prinsenland Mia van Yperenplein 103,

á 6PDNHOLMNEURRGEXĎ&#x192;HW

50 P

Actie vanaf D.V. donderdag 10 t/m zaterdag 12 april 2014

Vertrouwd brood, â&#x20AC;&#x2DC;s nachts gebakken NIEUW!!   

Ons overheerlijke 7HHZIY\UJOI\É&#x2C6;L[ILZ[HH[\P[!

8

tel. 0180-512532 tel. 0180-550068 tel. 0180-551647 tel. 0180-550061 tel. 010-2022884

Caravan verkopen? Wij regelen het voor u!

   www.verkadecaravans.nl

DE PRIMEUR, KRIMPEN AAN DE LEK

75%

verkocht!

INFOCENTRUM OPEN OP ZATERDAG 12 APRIL, 11.00 - 13.00 UUR ALLES OVER DE BESCHIKBARE APPARTEMENTEN BINNEN DIT FRAAIE PROJECT!

De bouw in het centrum van Krimpen aan de Lek vordert gestaag. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het misschien wel meest indrukwekkende gebouw â&#x20AC;&#x2DC;De Primeurâ&#x20AC;&#x2122; van Krimpen en omstreken. Het is de bedoeling dat de Primeur aan het einde van dit jaar af is. Daarom is op zaterdag 12 april, tussen 11.00 uur en 13.00 uur, het informatiecentrum weer geopend. U bent van harte welkom in het nieuwe gebouw â&#x20AC;&#x2DC;de Waterpoortâ&#x20AC;&#x2122; in het centrum van Krimpen aan de Lek. In het centrum kan iedereen terecht die vragen heeft over de beschikbare appartementen. Voor informatie over huur van winkelruimten kunt u rechtstreeks contact opnemen met Artica Vastgoedontwikkeling B.V.

De Markt 112, Krimpen aan de Lek

Wilt u het informatiecentrum op een ander tijdstip bezoeken, geen probleem! Bel gewoon even met een van onderstaande makelaars. Informatie verkoop appartementen:

T 0182 - 35 57 88

T 0180 - 51 00 90

T 073-522 00 33


Dinsdag 8 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

9

‘Volgende keer onafhankelijke informateur’ Dry needling Claudia heeft één grote passie: bergwandelen. Op een mooie zonnige vakantiedag loopt Claudia te genieten van een mooi berglandschap in Oostenrijk. Ze maakt meerdere keren per jaar flinke bergwandelingen en dit maal heeft ze een looproute uitgestippeld die flinke stijgingen heeft, maar ook flinke afdalingen. Nadat ze de bergtop heeft gehaald en heeft genoten van het mooie uitzicht, wordt de daling ingezet. De vermoeidheid is inmiddels aan het toenemen en de bovenbeenspieren geven al regelmatig het sein om te stoppen. Maar ze zet door, want zo dadelijk zijn ze beneden en kan ze met een voldaan gevoel op de bank. Juist op een steil afnemend pad, glijdt haar rechter voet naar voren over de kleine grintsteentjes. Ze glijdt door en haar linkerknie klapt dubbel! De tocht maakt ze gewoon af maar in de loop van de avond komt de pijn in haar bovenbeenspier opzetten. Dit blijft een aantal dagen zonder verbetering. Het buigen van de knie gaat niet goed en ze heeft pijn met fietsen en traplopen. Er is verder niets bijzonders aan de knie. Ze bezoekt de fysiotherapeute en die stelt na het onderzoek voor om Dry Needling te doen. Het gekwetste spierweefsel van het bovenbeen van Claudia staat strak en gespannen. De ‘droge’ naald wordt in haar bovenbeen gezet. Op het moment dat de naald in de spier binnendringt, voelt Claudia een kramperig zeurend gevoel. Ook voelt ze haar ‘zere’ plek in het been, terwijl daar niet geprikt wordt. Een siddering gaat door de geprikte spiercellen heen. De doorbloeding wordt in de spier op gang gebracht en de spierspanning van het been wordt acuut minder. Nadat de naald de spiercellen weer heeft verlaten en de spiercellen juichen van plezier, kan Claudia meteen haar been beter buigen en gaat het fietsen een stuk beter. Ze houdt nog twee dagen een moe gevoel in haar been, maar dat deert Claudia niet. Ze heeft alles over voor het goede doel! Ze ondergaat nog een tweede behandeling met Dry Needling en is daarna klachtenvrij. Claudia heeft van jongs af aan een grote hekel aan naalden gehad. Een naald in je been is normaal gesproken geen fijn idee. Door haar passie voor het wandelen trotseert zij haar angsten. En twee weken later loopt ze weer vrolijk door de bergen. Mooi hè?!

Marijke Staete 6 Krimpen aan de Lek 0180 - 398929 www.jordensfysio.nl

ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š De fracties van SGP, Leefbaar Krimpen, CDA en PvdA zitten deze week met elkaar aan tafel om een coalitie te vormen. Tot ontsteltenis van Stem van Krimpen, de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Voorgekookt’ en ‘zeer teleurstellend’ noemt Kirsten Jaarsma van Stem van Krimpen de uitkomst van de onderhandelingen. “Maandagavond was er al snel sprake van een voldongen feit. Vier partijen zouden verder praten, de rest kon naar huis.” Hoewel de uit-

komst aanvoelde als een koude douche, is Jaarsma zeker niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. “Die nieuwe coalitie gaat het met deze opposi tie heel zwaar krijgen, daar kun je zeker van zijn!” Vernieuwing Jaarsma heeft wel een idee waarom Bert-Jan Ruissen, die als fractievoorzitter van de SGP (de grootste fractie) de onderhandelingen leidt, Stem van Krimpen buiten de coalitie houdt. “Onze partij staat voor vernieuwing, iets waar de SGP moeite mee heeft. In

hun ogen hebben we wat te veel noten op onze zang.” De beoogde coalitie doet volgens Jaarsma echter geen recht aan de verkiezingsuitslag. “Het is simpel, als grootste winnaar zouden wij in de onderhandelingen meegenomen dienen te worden.” Dat Ruissen nu kiest voor Leefbaar Krimpen, PvdA en CDA is wel te verklaren. Jaarsma: “Leefbaar Krimpen wil al heel lang in het college, net als het CDA. De PvdA is de grote verliezer van de verkiezingen. Toch is het niet eens zo verrassend dat de SGP ze vraagt, want zo gaat het al twintig jaar. De SGP

laat zich dus omringen door drie kwispelende hondjes.” De vier partijen hebben volgens Jaarsma nog wel wat plooien glad te strijken. Met name als het gaat over de bestuurlijke toekomst van Krimpen aan den IJssel. Het hele proces heeft Jaarsma één wijze les opgeleverd. “De volgende keer nemen we een onafhankelijke informateur. De gesprekken verliepen weliswaar in een vriendelijke sfeer, maar je onderhandelt toch met iemand die de belangen van zijn eigen partij behartigt.”

Was het vorig jaar in het voorjaar nog koud en guur, dit jaar zijn de omstandigheden vooralsnog veel beter. Deze ooievaar bij Willige Langerak profiteert er dankbaar van. FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

advertorial

Jarige Lentiade markeert de lente De voorjaarsfair Lentiade viert dit weekeinde het 5-jarig jubileum en doet dat met een groots opgezet evenement, waarbij lente & lifestyle centraal staan. In het Lingebos tussen Leerdam en Gorinchem bieden op 11, 12 en 13 april ruim 135 bedrijven een grote diversiteit aan producten: van sieraden tot kleding en van brocante tot streekproducten en alles daartussen. Bovendien zijn er tal van activiteiten: proeverijen, gezondheidsscans, creatieve workshops en modeshows. Geniet van een ontspannen, zuidelijke lifestyle op het plein Méditerranée, beoordeel de culinaire inzendingen van het 1e Nederlands Kampioenschap Taartdecoratie en vier de lente zoals dat eeuwenlang gebruikelijk was: rond de Meiboom in het authentiek

Middeleeuws Dorp. Maak kennis met de live muziek, gebruiken, gewoontes en ambachten uit vroeger tijden. Kijk welke technieken er nodig waren om een ridder van zijn paard te schieten. Leer schapendrijven, manden maken, tin gieten, jaag met roofvogels of luister naar boeiende verhalen. Kinderen tot 13 jaar hebben gratis entree tot de fair. Meer informatie over prijzen en het actuele programma staat op de site www.lentiade.nl

‘Jack Russell viel onze honden aan’

Kiesverenigingen SGP samen verder

ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Met verbazing lazen de eigenaren van de twee herders het verhaal van de doodgebeten Jack Russell Jimmy in Het Kontakt van vorige week. Jimmy zou door hun honden zijn doodgebeten. “Onterecht dat wij de zwarte piet krijgen toegeschoven”, laat de man geërgerd weten. “Het was namelijk de Jack Russell die onze honden aanviel. Die zijn beslist niet agressief.” Tijdens het gevecht viel zijn vrouw op de grond en bezeerde zich. Ook was haar bril kapot. Ze is volgens haar echtgenoot nog altijd flink ontdaan van het hele gebeuren.

įĢĤĦĬš Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november slaan de zes plaatselijke kiesverenigingen van de SGP in de Krimpenerwaard de handen ineen. Een commissie is opgericht die ervoor moet zorgen dat er op termijn één ‘Kiesvereniging Krimpenerwaard’ ontstaat. De commissie gaat een kandidatenlijst samenstellen en heeft een programma en propagandacommissie ingesteld. In de commissie zijn alle zes de kiesverenigingen van de SGP met één afgevaardigde vertegenwoordigd.

Informatiecentrum ‘De Primeur’ open @G>BE:C 6$9 A:@ ™ Het nieuwe gebouw ‘De Primeur’ in het centrum van Krimpen aan de Lek begint er steeds completer uit te zien. De betrokken makelaars - Van Egmond Makelaardij en Swijnenburg & Valk Makelaardij - zijn tevreden over de verkoop van de 44 beschikbare appartementen. Inmiddels zijn 75 procent van de appartementen verkocht. Om geïnteresseerden te informeren over het project en de nog beschikbare appartementen is het informatiecentrum aan De Markt 112 op zaterdag 12 april van 11.00 tot 13.00 uur geopend. De makelaars zijn dan aanwezig om informatie te geven en specifieke vragen te beantwoorden.

q WWW.DEPRIMEUR-KRIMPEN.NL


publicaties

Dinsdag 8 april 2014

10

OUTLET SHOPPING

BERGAMBACHT NEDERLEK

K O RT E A C H T E R W E G 6 L E K K E R K E R K

OUDERKERK SCHOONHOVEN

L E R E N DA M E S L A A R Z E N

VLIST

M AT E N 3 6 T / M 4 2 - 2 5 0 PA A R O P M A AT G E S O RT E E R D HOOG EN LAAG MODEL

PUBLICATIE K5-radenconferentie Sociaal Domein en K5-raad 17 april 2014 Op donderdag 17 april 2014 vindt in de raadzaal van het gemeentehuis van Nederlek, Burgemeester van der Willigenstraat 58 te Lekkerkerk, achtereenvolgens een K5-radenconferentie over het Sociaal Domein (18.30 - 20.15 uur) en een K5-raad (vanaf 20.30 uur) plaats. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Agenda K5-raad 1. Opening 2. Vaststelling van de agenda 3. Spreekrecht van de burger 4. Loting voor wie het eerst aan de beurt van stemmen is 5. Vaststellen van de notulen van 17 oktober 2013 6. Ingekomen stukken & mededelingen: - Jaarplan economische zaken K5 - Stand van zaken Jaarplan Recreatie & Toerisme 7. Voorstel tot vaststelling van de Jaarrekening en Jaarverslag K5 2013 8. Voorstel betreffende het benoemen van Ernst & Young accountants als accountant voor het controlejaar 2014

50 TOT 70%

KORTING D E Z E W E E K L U X E S J A A L S N U € 2 , - E N 3 PA A R S P O RT S O K K E N € 5 , - m t   3 5 t / m 5 0

K O RT E A C H T E R W E G 6 L E K K E R K E R K - T E L . 0 1 8 0 - 6 6 3 8 4 7 / 0 6 5 5 6 8 1 9 7 5 O P E N I N G S T I J D E N : M A A N DA G T / M V R I J DA G 8 : 3 0 - 1 7 : 3 0

De stukken kunt u terug vinden op de website van de K5: www.k5-gemeenten.nl, onder Bestuur & Organisatie, vergaderingen.

In en verkoop van schilderijen uit de 19e en 20e eeuw. Kijk op

K5, POSTBUS 2507, 2940 AA LEKKERKERK Uitgebreide informatie vindt u op: www.k5-gemeenten.nl Telefoon Sociale Zaken: (0180) 667 800 Telefoon Onderwijs: (0180) 667 856 Telefoon Stafbureau Strategie & Ondersteuning: (0180) 667 850 info@k5-gemeenten.nl

www.KUNSTHANDELJANKOOIJMAN.nl

Ridderkerk mob. 06-10143581

SMALLE OF BREDE OMVANGSMAAT? VOLLE CUP? 80% VAN DE DAMES DRAAGT DE VERKEERDE BH-MAAT WIJ HEBBEN DE OPLOSSING! Vrijdag 11 april

van 9.30 tot 17.30 uur

FITTING EVENT RTING 25%E 2KE O BH

OP ELK VAN FELINAp vrijdag 11 april a.s. Actie alleen geldig

o

Laat gratis uw maten opmeten Voor iedere deelnemer een

GRAT IS HAND CREM E

De expert in speciale cup- en omvangsmaten van lingerie en badmode Winkelcentrum De Korf 46 2924 AH Krimpen aan den IJssel T &E info@alurelingerie.nl


Dinsdag 8 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business nieuws

11

Wim Verwaal: veertig jaar ‘in de vis’ ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š De ballonnen en vlaggetjes aan en rondom de viskraam maken duidelijk dat Wim Verwaal iets bijzonders te vieren heeft: zijn veertigjarig jubileum als zelfstandig ondernemer in de vishandel. “Je mag gerust spreken van een leven in de vis”, glimlacht de 60-jarige Lekkerkerker. “Ik ben op mijn 13e begon-

nen als hulpje in de vishandel van Van Wijnen in Lekkerkerk. Ik liep de deuren langs om te venten. Daarnaast had Van Wijnen in het oude centrum een klein winkeltje waar je zowel vis als patat kon kopen. Op mijn 15e kwam ik daar in te staan.” Twee jaar later, na het afronden van de ULO, wilde Verwaal eigenlijk bij de

verkeerspolitie, maar het liep allemaal anders. “Van Wijnen vroeg me of ik de zaak in Lekkerkerk van hem wilde overnemen. Dat deed ik. Op 1 april 1974. De eerste jaren hield ik de winkel aan. Ook startte ik al vrij snel met een standplaats in Krimpen aan de Lek, Ouderkerk en Bergambacht. In een later stadium kwamen daar diverse markten bij. De winkel liep qua

‘Prakkie voor prikkie’

bezoek terug, dus hakte ik in 1985 de knoop door: sluiten. Dat bleek een goede beslissing.” Tot een jaar of tien geleden had Wim Verwaal twee winkelwagens rijden waarmee hij zowel in de regio als landelijk actief was. Heden ten dage is dat er nog één. “Het grote voordeel daarvan is dat je er altijd bij bent en een stuk minder stress hebt”, zegt hij. “Dat weegt wat mij betreft prima op tegen de wat mindere omzet. Wat momenten van rust tussendoor zijn me ook wat waard. Die heb ik nu, zeker ook omdat ik een medevennoot heb gevonden die op de wat langere termijn onze zaak gaat overnemen: Corné Struik. Een jonge kerel met een goede kijk op het vak. We werken al veel samen en dat bevalt uitstekend. Mijn vrouw Inge en ik zijn blij met hem.”

@G>BE:C6$9>?HH:A™ Inwoners van Krimpen

aan den IJssel kunnen op vrijdag 11 april weer aanschuiven in buurtrestaurant ‘k ZIEjeZO voor een lekkerke maaltijd. Het driegangen menu kost slechts 5 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch op: 06-16676113 of per e-mail: info@stichtingthefuture.nl. Het restaurant is gevestigd in Het Palet, Rembrandtlaan 37. De eerstvolgende data voor ‘Prakkie voor een prikkie’ zijn: 25 april (Avond van Oranje met een Koningsmenu) en 9 mei (eerste lente vakantiemaaltijd). Vanaf 23 mei gaan de succesvolle vakantiemaaltijden uit verre oorden weer van start met Brazilië als thema, in verband met het komende WK voetbal.

Het 40-jarig jubileum van de Lekkerkerkse Vishandel W. Verwaal wordt uiteraard gevierd met leuke weekaanbiedingen, waarvoor Verwaal een speciale strippenkaart heeft uitgebracht. Die zorgt voor extra drukte aan de kraam. “Daarover hebben we sowieso niet te klagen hoor”, grijnst Verwaal. “Vis is razend populair! Dat komt niet alleen omdat vis lekker is, maar ook heel gezond. Daar komt nog eens bij dat we kwaliteit verkopen en veel duurzame vis in onze vitrine hebben liggen. Ook dat wordt gewaardeerd.” ™K^h]VcYZaL#KZglVVa/_jW^aZjbkVcZZc^cVaaZdeo^X]iZcÈ\ZodcYÉWZYg^_[#

FOTO: JAN TIMMER

Jan Timmer

Pets Valley: dierenwinkel Clubkappers nu al hit in Lekkerkerk met aantal mooie extra’s ĨįĦĪĭĢī ĞĊġĩĢĨš Een dierenwinkel onder de naam Pets Valley, een winkel voor biljartaccessoires en een afhaalen verzendpunt van GLS; het is allemaal te vinden op één adres: Dorpsstraat 74a te Krimpen aan de Lek. De stap van Paula van Wijnen en haar dochter Angela Ponsen om een dierenwinkel te beginnen, kwam zeker niet uit het niets. “We voerden al ruim twee jaar een website in dierenbenodigdheden”, vertelt Paula van Wijnen. “Van daaruit groeide ook het enthousiasme om een fysieke winkel te beginnen. Je merkt dat veel klanten een webshop weliswaar waarderen, maar het ook prettig vinden om de producten voor aankoop in het echt te zien en zich ‘live’ te kunnen laten adviseren. Met Pets Valley voorzien wij in die behoefte. Met succes, want de zaak is nu een dikke maand open en er is veel aanloop.” Angela Ponsen staat fulltime in de winkel. Met veel plezier, want ze is al een leven lang ‘gek’ met dieren. “Pets Valley past helemaal bij me”, zegt de 23-jarige Krimpense. In de winkel kunnen mensen terecht voor een breed assortiment aan benodigdhe-

den voor onder meer honden, katten, vogels en knaagdieren, zoals voer, riemen, manden, reiskoffers en kussens. Daarnaast verkoopt Pets Valley aquariumspullen, kan men er terecht voor de aankoop van konijnen, hamsters en vogels en wil men een bescheiden hengelsportafdeling starten. Arie van Wijnen - Angela’s opa en vader van Paula - heeft zich met zijn zaak in biljartaccessoires eveneens in het winkelpand gevestigd. Bij hem kunnen mensen terecht voor de aanschaf van keuen, krijtjes, handschoenen, biljartkoffers. “Kortom: voor alles wat je nodig hebt om te kunnen biljarten”, glimlacht de 75-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek. “Biljarten is altijd mijn passie geweest. Het is leuk om de mensen te kunnen voorzien van de juiste spullen. Daarnaast voer ik ook reparaties uit aan bijvoorbeeld keuen. En dat mijn dochter en kleindochter nu een dierenwinkel hebben, tja, dat vind ik helemaal geweldig! Ooit had ik er zelf ook één! Leuk dat de geschiedenis zich nu herhaalt!”

q WWW.PETSVALLEY.NL Jan Timmer

ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Een gemotiveerde professional met een glimlach op haar gezicht; zo is Charlotte Oldenhof, de nieuwe eigenaar van Club Kappers op winkelcentrum Raadhuisplein in Lekkerkerk het beste te karakteriseren.

Onlangs nam Oldenhof (23) de heren-, dames - en kinderkapsalon over van de vorige eigenaar. Daarmee ging voor de jonge ondernemer een wens in vervulling. “Ik heb altijd al een eigen salon willen hebben”, vertelt ze. “En nu is het zover! Geweldig! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen me deze mogelijkheid geboden werd.” Prijs-kwaliteit Met haar zaak is Charlotte Oldenhof als franchiser aangesloten bij de tachtig leden tellende organisatie Club Kappers. De kracht van haar salon zit hem in een aantal factoren, weet ze. “Een heel belangrijk aspect is de prijskwaliteitverhouding. Die ligt bij ons een stuk gunstiger dan bij andere aanbieders in de markt. Kleuren kan in onze salon al voor 11,50 euro. Ook knippen is goedkoop en wie zijn of haar haar wil laten wassen, knippen, kleuren en drogen, kan bij ons al voor 37,50 de complete behandeling ondergaan, inclusief kleuren en een lakje.”

Helpt u digibeten? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

™Kacg/EVjaVZc6g^ZkVcL^_cZcZc6c\ZaVEdchZc#

FOTO: JAN TIMMER

™8]VgadiiZDaYZc]d[/\dZYZhiVgi^cAZ``Zg`Zg`#

Ook vinden veel mensen het prettig dat ze bij Club Kappers Lekkerkerk zonder afspraak terecht kunnen. “Sterker nog: we werken nooit op afspraak”, vertelt Charlotte Oldenhof. “Wel mogen mensen ons uiteraard van te voren even bellen om te vragen of het al dan niet druk is in de zaak.” Eventuele wachttijd op een knip- of kleurbeurt kunnen klanten doorbrengen aan de leestafel in het ruime, lichte en modern ingerichte pand op

‘Van Bommeldagen’ A:@@:G@:G@™ Herenschoenen en in het bij-

zonder die van het merk Van Bommel staan vrijdag 11 en zaterdag 12 april centraal in de zaak van De Vries Schoenen aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk. “Het wordt een mooi spektakel”, vertelt Cees de Vries. “Met bits, bites en music gaan we er een leuke dag van maken.” Wie op één van deze dagen schoenen koopt van Van Bommel, ontvangt een verrassingspakket, “maar ook de schoenen van andere merken doen mee aan de feestelijkheden.” Op zaterdag is er een vertegenwoordiger van Van Bommel aanwezig om wat uit te leggen over de materialen waarvan de schoenen zijn gemaakt. Hij beantwoordt ook vragen van klanten.

FOTO: JAN TIMMER

winkelcentrum Raadhuisplein nummer 37. De eerste dagen na de overname heeft Charlotte Oldenhof over belangstelling in ieder geval niet te klagen. “De mensen weten ons al meteen goed te vinden”, stelt ze tevreden vast. “Daar ben ik enorm blij mee, want een goede start is voor elke nieuwe ondernemer ongelooflijk belangrijk. Heerlijk zo hoor!” Jan Timmer

Hovenier? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant


Lente!

Dinsdag 8 april 2014

algemeen

TRENDS

&

12

LIFESTYLE

! #! % %"%  "$###"$

PAASKRAKER

2e paasdag open van 10.00 uut tot 18.00 uur Lunalife waterbed Basic

Velda 3D Compleet

$OOHVWDQGDDUGPDWHQHQ VWDELOLVDWLHV

Afmetingen: 160 x 200 160 x 210 180 x 200 180 x 210

Mono uitvoering van â&#x201A;Ź 1.375,voor

Duo uitvoering van â&#x201A;Ź 1.575,voor

â&#x201A;Ź 1.175,-

â&#x201A;Ź 1.375,-

Showroommatrassen van â&#x201A;Ź 3095

50% KORTING

voor â&#x201A;Ź 2495,-

EASY BED-COMFORT WATERBED & BOXSPRINGSHOP

3DUDOOHOZHJÂ&#x2021;%HUJDPEDFKWÂ&#x2021;7HOÂ&#x2021;www.easybedcomfort.nl ,HGHUHGRQGHUGDJHQYULMGDJNRRSDYRQGWRWXXU

Onweerstaanbare maandacties Persoonlijke service Altijd scherpe prijzen

Premere maakt het mogelijk! en cten word Alle produtis verzonden bij ons gra

Ga snel naar www.premere nl Premere online drukkerij - Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan - e-mail: info@premere.nl


Dinsdag 8 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws 13

WWW.HETKONTAKT.NL

‘Genoeg potentie voor kanovaren’ ĩĢĨĨĢįĨĢįĨ š De Krimpenerwaard zou uit kunnen groeien tot een aantrekkelijk kanogebied, meent Rob van Geijn van Kanocentrum Loetbos. “Er is genoeg potentie.” Hij wijst naar de Kanovisie voor de Krimpenerwaard die onlangs is gepresenteerd. De opstellers van de het rapport - vier studenten van Hogeschool Inholland - bevestigen zijn mening en stellen dat er voldoende mogelijkheden zijn om de Krimpenerwaard aantrekkelijker te maken voor kanohuurders, mits er aan een aantal factoren wordt voldaan.

Politie waarschuwt voor ‘klusjesmannen’ G:<>D™ De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen die actief zouden zijn in de Krimpenerwaard. In onder andere Krimpen aan den IJssel en Bergambacht zijn de klussers al gesignaleerd of hebben zij bewoners opgelicht. Het gaat om personen die aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Vaak voeren zij de werkzaamheden slecht uit en is de prijs vaak veel hoger dan is afgesproken. De klusjesmannen zetten dan veel druk om toch te betalen. Volgens de politie is het niet verstandig om met de Ierse klusjesmannen in zee te gaan.

die hebben er geen belang bij om ze aan te passen.” Ook slecht onderhouden watergangen vormen een obstakel. “Als je sloten en vaarten wat vaker zou baggeren, maak je ze een stuk toegankelijker voor kanovaarders.” Promotie Een beter promotie zou ook zeker helpen. Van Geijn, die Kanocentrum Loetbos vorig jaar overnam, doet er zelf alles aan om het kanoën in de

Krimpenerwaard te promoten. Zo liet hij een compleet nieuwe schuur bouwen langs de Loet in Lekkerkerk waar hij zijn gasten ontvangt. En de website van het kanocentrum is zowel in het Nederlands, Engels als Duits te lezen. “Er is genoeg potentie om van de Krimpenerwaard een aantrekkelijk kanogebied te maken. Je hebt hier mooie natuur, idyllische dorpjes waar je langs kunt varen, en stilte. Een prachtig poldergebied voor een dagje

uit. Maar je zou ook makkelijk een kanoroute uit kunnen stippelen voor twee dagen, zonder dat je een plek tweemaal aandoet.” De Kanovisie voor de Krimpenerwaard is gemaakt in opdracht van het Natuur- en Recreatieschap van de Krimpenerwaard, onderdeel van Groenservice Zuid-Holland. Floris Bakker

De belangrijkste is misschien wel het realiseren van een lang netwerk aan vaarwegen. Want het is volgens Van Geijn nu niet altijd mogelijk om een lange kanoroutes af te leggen. “Mensen die een kano huren bij het kanocentrum in Haastrecht gaan de Vlist nu niet af. En dat geldt ook voor kanoers die bij ons een kano huren. Wij hebben de Loet voor de deur. Wil je nu een langere route afleggen, dan zul je af en toe uit je kano moeten stappen om deze over te dragen. Op zich is dat niet zo erg, maar een kanosteiger bij zo’n overgangsplek zou helpen. Dat maakt het voor de kanovaarder een stuk makkelijker.” Bruggetjes Een ander probleem is het grote aantal lage bruggetjes over sloten in het gebied. Kanoërs moeten soms letterlijk in hun kano kruipen om die te passeren, weet Van Geijn. “Probleem is dat die bruggetjes van boeren zijn. En

™AV\ZWgj\\Zi_Zh^cYZ@g^beZcZglVVgYkdgbZckVV`ZZcdWhiV`Zakddg`Vcd…gh#

Mini workshops voor ouders Vitaal & Fit bij My Healthclub @G>BE:C6$9>?HH:A™ Tijdens de zwemles van hun kinderen in zwembad De Lansingh

@G>BE:C6$9>?HH:A™ Speciaal voor senioren is er woensdag 16 april van 09.30 tot

konden ouders zaterdag deelnemen aan een mini workshop van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Van een diëtiste en een jeugdverpleegkundige kregen ze te horen hoe vaak kinderen moeten bewegen, hoeveel tussendoortjes ze mogen hebben en welke voeding goed is en welke niet. “Wat een ontzettend leuk idee om op deze manier alle informatie te krijgen”, laat één van de aanwezige moeders weten. “Ik dacht alles wel te weten, maar was zeker verrast over een aantal dingen en vooral over de tussendoortjes.” Voor de gelegenheid was wethouder Jaap Blankenberg aanwezig. De gemeente maakt de workshops namelijk mogelijk. Tot en met vrijdag 11 april zijn er iedere dag meerdere workshops in het zwembad voor opvoeders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook ouders wiens hun kinderen niet op zwemles zitten zijn welkom.

14.00 uur een Vitaal & Fit dag bij My HealthClub aan de Krimpenerbosweg 4 in Krimpen aan den IJssel.

q WWW.CJGKRIMPENAANDENIJSSEL.NL

Uit onderzoek blijkt dat mensen van middelbare leeftijd en ouder te weinig bewegen en minder gezond leven. Met alle gezondheidsrisico’s van dien. Te weinig sport verhoogt namelijk aanzienlijk de kans op bijvoorbeeld een beroerte, borstkanker, hart- en vaatziekten, diabetes en botontkalking. Op het programma staan sportieve workshops (aquashape, tennis en circuit fitness), een lezing ‘Vitaal & Fit door het leven’ en een bingo met leuke prijzen. Deelname aan deze speciale- en geheel verzorgde dag bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van My HealthClub of telefonisch op: 0180-522011.

q WWW.MYHEALTHCLUB.NL

FOTO: KANOCENTRUM LOETBOS

Zesde editie Viva La Donna dag @G>BE:C6$9>?HH:A™ Voor het zesde keer op rij wordt in Krimpen aan den IJssel de Viva La Donna dag gehouden. De dag is bedoeld voor vrouwen die kanker hebben (gehad). Op zaterdag 24 mei staat er een team van ruim 25 vakvrouwen en vrijwilligers klaar in zorgcentrum Crimpenersteyn om veertig dames een verwendag te bezorgen. Zij krijgen onder andere een hand-, voet-, gezichts-, stoelen nek/schoudermassage aangeboden, een paraffinebad voor de handen, kleuren stijlanalyse en een make-up behandeling. Verder staan er kraampjes met speciale lingerie en borstprotheses, haarwerken, mutsjes en sjaaltjes. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Roparun. Opgeven kan bij Astrid Dumay: 06-30273012, per e-mail: info@schoonheidssalonastria.nl of aan de Weegbree 73a in Krimpen aan den IJssel.

Roelse nieuwe CEO IHC Merwede @G>BE:C 6$9 >?HH:A ™ IHC Merwede heeft Bram Roelse met ingang van 1 april jl. benoemd als CEO. Hij volgt daarmee Dirk Philips op, die in november terug trad.

™LZi]djYZg?VVe7aVc`ZcWZg\iZb^YYZckVcdjYZgh#

Schoonmaker? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

FOTO: PR

Adverteren vanaf € 5,- in de krant Kijk op Regio-deal.nl en maak uw eigen advertentie aan.

Lek en IJssel

Bedrijvig is een

uitgave van Het

Kontakt Edities

- januari 2014 -

Het ondernemersblad voor de Krimpener- en Lopikerwaard met een oplage van 6.000 exemplaren.

nr. 1

Johan Schep -

Schep Makelaardi

Neem dan contact op met Birgit van Wijngaarden M 06-23165798, Bastine Neven M 06-20543974 of Wim van Leeuwen M 06-12064602

j

alleen ‘Het gaat niet r vooral om morgen, maa

om overmorg

en’ l

Bram Roelse (56) is reeds dertien jaar werkzaam bij IHC Merwede. Hij is gestart als directeur van IHC Systems en maakte eind 2004 de overstap naar de scheepswerf in Kinderdijk, waar hij doorgroeide tot directeur van de baggerdivisie. Hij was sinds 2002 lid van de directieraad van IHC Merwede en trad in september 2013 in de functie van COO toe tot de Raad van Bestuur. Voor zijn tijd bij IHC Merwede heeft hij ruime ervaring opgedaan in de marine scheepsbouw en de olie & gas industrie. ‘De Raad van Commissarissen van IHC Merwede is ervan overtuigd dat Bram Roelse in staat is de ingezette koers en strategie van IHC Merwede verder te ontwikkelen’, stelt IHC in een persverklaring.


Dinsdag 8 april 2014

Actie ‘Ik Zwem’ voor baantjeszwemmers ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Speciaal voor mensendie wekelijks en soms zelfs dagelijks baantjes zwemmen in zwembad De Lansingh is er de zwemactie ‘Ik Zwem’. Afhankelijk van het zwemniveau bepalen deelnemers een persoonlijk doel. Dat kan zijn: 2.000, 5.000 of 10.000 meter. Per keer leggen de zwemmers ofwel 250, 500 of 1.000 meter af om zo uiteindelijk het einddoel te bereiken. Door middel van stempelkaarten die afgetekend worden, kan een zwemmer in de prijzen vallen. Zo ligt er elke maand een prijzenpakket klaar van winkeliers van de Crimpenhof. Meters Voor zwemmers die meer meters willen maken zijn er kaarten van 5.000 en 10.000 meter ontwikkeld. Bij de kaart van 5.000 meter mag de banenzwemmer maximaal 500 meter per keer afstempelen. En bij 10.000 meter is dat 1.000 meter per zwembadbezoek. De actie in De Lansingh loopt tot eind oktober. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar op: 0180516233 of bij de receptie van het zwembad. Bij de receptie worden ook de deelnemerskaarten verstrekt.

Brandweerwedstrijd in Lekkerkerk ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš In het centrum van Lekkerkerk is zaterdag 12 april een provinciale brandweerwedstrijd. Aan de ‘vaardigheidstoets’ doen de volgende korpsen mee: Oud-Beijerland, Ouddorp, Barendrecht, Stad aan het Haringvliet, Hardinxveld-Giessendam, Zwammerdam, Nieuw-Beijerland, ’s Gravendeel, Nieuwe Tonge en de bedrijfsbrandweer van Kenbri. Vrijwilligers van de kazerne Lekkerkerk hebben een wedstrijdbaan uitgezet. Een jury beoordeelt de korpsen op uiteenlopende onderdelen van het brandweerwerk. De wedstrijd begint om kwart voor acht ‘s morgens. De exacte locatie waar de toets plaats vindt is geheim tot de dag van de toets. Belangstellenden die willen komen kijken kunnen zich de gehele dag melden op de brandweerkazerne aan de Twijnstraweg 19 in Lekkerkerk.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

accent 15

WWW.HETKONTAKT.NL

Politiek

Nestor van Krimpense gemeenteraad neemt afscheid

Jer Ponsen: ‘Je moet het samen doen’ Maar liefst 28 jaar zat Jer Ponsen namens de VVD in de Krimpense gemeenteraad, maar nu zit het erop. “Het wordt afkicken.” ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Tijdens zijn afscheid als ‘nestor’ van de raad verwoordde de dochter van Jer Ponsen (69) het misschien wel het best. “Ik weet niet beter of mijn vader zit in de raad.” De hoofdpersoon zelf moest wel even slikken toen hij dat hoorde. “Dit is toch het einde van een mooie periode. Het wordt afkicken, maar het is goed zo. De jongelui moeten het nu doen.” Toch scheelde het niet veel of Ponsen zat deze periode weer ‘gewoon’ in de raad. “De fractie wilde graag dat ik zou blijven, want ik trek aardig wat stemmen. Als ‘lijstduwer’ op die lijst gaan staan vond ik echter niks. Maar als ik met voorkeursstemmen in de raad zou zijn gekozen, ging ik er weer zitten hoor! Anders is het kiezersbedrog.” Mopperen De uitslag viel voor de VVD wat tegen. “Tja, je wordt als partij lokaal afgerekend op landelijk beleid. Da’s soms best frustrerend. Tijdens zo’n campagne mopperen mensen over Rutte en z’n kabinet. Probeer dan maar eens uit te leggen dat er hier in Krimpen heel andere zaken spelen waar de VVD zich hard voor maakt.” Toen Ponsen in 1982 begon, hadden de liberalen wat meer in de melk te brokkelen. “We zaten met zeven raadsleden in de gemeenteraad, geweldig!”, blikt Ponsen terug. “We konden de werkzaamheden prima verdelen. En ik kreeg de tijd om me in te werken als raadslid.” Ponsen was al vroeg politiek actief. Al op zijn 19e sloot hij zich aan bij de plaatselijke werkgroep van de VVD. “Gezien mijn christelijke achtergrond was het logischer geweest als ik me bij de CHU had aangesloten, maar ik voel me echt een liberaal. Alle mensen behoren in mijn ogen gelijke mogelijkheden tot ontplooiing te krijgen. En waar nodig springt de overheid bij om te helpen.” In de tijd dat hij toetrad tot de raad werkte Ponsen als ‘techneut’ bij een

™?ZgEdchZc`gZZ\j^i]VcYZckVcWjg\ZbZZhiZgAZcc^Z=j^oZgZZc^c\Za^_hiZddg`dcYZ#

energiebedrijf in Gouda. Zijn werkgever had weinig moeite met zijn raadswerk. Integendeel. “Toen ik het vertelde, zei m’n baas: doen! Als ik eens onverwachts een vergadering moest bijwonen, was dat geen enkel probleem. Als m’n werk er niet onder zou leiden. Dat is ook nooit gebeurd.” Maar Ponsen had nog meer verplichtingen. “Ik was reserve-officier en moest vier soms vijf keer per jaar ‘op herhaling’. Zat ik een weekje op de vliegbasis of ergens in het buitenland.” Monteurs Ponsen was en is nog altijd een druk baasje. Zo is hij actief voor de Lokale Omroep Krimpen (LOK) en de plaatselijke oranjevereniging, zit hij in de ledenraad van Rabobank Krimpenerwaard en geeft hij bijna wekelijks les

Groep 2 van basisschool De Bron bracht vrijdag een bezoek aan de Herbergier in Gouderak om samen met bewoners liedjes te zingen en te lezen.

aan moneurs. “Ik moet wel wat gaan afbouwen”, zegt hij zelf. “Ik ben bijna 70 en dan wordt het tijd dat jongeren het stokje overnemen.” Toch kost het hem moeite om het wat rustiger aan te doen. “Het is me nooit om stil te zitten. Da’s niks voor mij. Ik ben graag bezig.” Schakeltje Terugkijkend is Ponsen ‘best trots’ op hoe Krimpen aan den IJssel er vandaag de dag uitziet. “Ik ging ooit de politiek in om te helpen dit dorp zo mooi mogelijk te maken. Dat is gelukt, ook al was ik maar een klein schakeltje in het geheel.” Hij blijft bescheiden en is wars van borstklopperij. “Je kunt het niet alleen, je moet het samen doen, ook binnen een coalitie.” Zelf had hij nooit de ambitie om op de bestuurdersstoel te zitten. kansen waren er wel. “Twaalf

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

jaar geleden mocht de VVD na de verkiezingen een wethouder leveren. Het ging tussen mij en Ankie (Aeyelts-Averink-Winsemius), maar ik had niet zoveel zin in de portefeuille financiën. Dan zit je alleen maar binnen, niks voor mij. Bovendien ben ik niet zo goed met centjes.” Hoewel niet meer actief blijft Ponsen betrokken bij de plaatselijke politiek. Over de huidige coalitievorming is hij wat teleurgesteld. “SGP, PvdA met leefbaar Krimpen en het CDA is geen goede combi. er zijn teveel tegenstrijdige standpunten. Zonde, want als het college struikelt staat alles even stil. Dat wil je niet, want je wilt blijven bouwen aan een mooier Krimpen.” Floris Bakker

Boete na bizar ongeluk ġĢīĥĞĞĤĊĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Marktkoopman Arno B. (46) uit het Brabantse Boekel is vorige week maandag door de Haagse rechtbank veroordeeld omdat zijn losgebroken aanhangwagen op 2 maart 2012 in Krimpen aan de Lek iemand ernstig verwondde. Hij kreeg een boete van 1.250 euro en een een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd. De trekhaak van de koopman brak af op de Tiendweg. Arno was die ochtend met zijn aanhanger op weg naar de weekmarkt in Krimpen aan de Lek. De losgebroken aanhanger koos zijn eigen weg en kruiste jammerlijk het pad van een 80-jarige fietser. Die brak zijn bekken, en niet minder dan elf ribben. Ook liep hij inwendige bloedingen op.

De marktkoopman reed met een te zware aanhangwagen achter zijn bestelbus. Ook had hij volgens justitie zijn trekhaak beter moeten controleren. Het Openbaar Ministerie (OM) had tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden, naast de nu opgelegde straffen, nog een werkstraf van zestig uur geëist. Maar de rechtbank schaalde verdachtes verkeervergrijp lager in dan het OM had gedaan en liet daarom de werkstraf achterwege. Het bejaarde slachtoffer uit Nederlek is een paar maanden na het ongeval overleden door een ziekte. Maar Justitie heeft geen verband tussen het overlijden en het ongeval kunnen vaststellen.

Nijverheidsweg 53 2821 AT Stolwijk 0182 341199


algemeen

Dinsdag 8 april 2014

16

AB zoekt... Voor diverse opdrachtgevers in de regio zoeken wij jongelui die (eventueel) een opleiding willen combineren met een leuke baan in de praktijk. Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Ȓ0HGHZHUNHUV veehouderij Standplaats: Nijkerk en Werkhoven

Ȓ0HGHZHUNHU YOHHVYHHKRXGHULM Standplaats: Werkhoven

Ȓ0HGHZHUNHU YDUNHQVKRXGHULM Standplaats: Bunschoten Voor bovenstaande functies zijn fulltime en parttime mogelijkheden. Voor nadere informatie of sollicitatie: John Hanse mobiel: 06-42460341, kantoor: 030-2292252, E-mail: jhanse@abmiddennederland.nl

www.abmiddennederland.nl

EN KO M K I J K ZAT 12 AP

RIL 11 / 1

3U

WILLEM R AAT 5 LITTELST H OV E N SCHOON

IN PR IJS V ERLA AGD !

@3-onder-1-kapwoning vanaf € 379.000,- v.o.n. @167 m2 woonoppervlakte @Ruime tuin en garage direct aan woning @3 ruime slaapkamers

@Zolder met dakkapel waar nog eens

2 slaapkamers gerealiseerd kunnen worden @Vloerverwarming

Deze woning is te koop met No-Risk koopgarantie of Overbruggingsgarantie. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden. Schep Makelaardij Lopikerplein 2, Schoonhoven tel: 0182 383 038

Scheele Makelaars Raadhuisplein 34, Nieuwerkerk a/d IJssel tel: 0180 315 544

WWW.DEBOL.NL

De Bol is een samenwerking tussen QuaWonen en ERA Contour

www.hetkontakt.nl

www.facebook.com/lek.en.ijssel Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200


Maak kennis met de groene vingers van

HOVENIERSBEDRIJF HOVENIERSBEDRIJF

WANDER TUINIER TUINIER

SIERBESTRATINGENsBESCHOEIINGENsKUNSTGRAS ERFAFSCHEIDINGENsVLONDERS

"ELVOOREEN

Bel voor een SCHERPE vrijblijvende prijsopgave offerte

Kijk ook eens op onze website: www.wander-tuinier.nl www.hoveniertuinier.nl

TUINARCHITECTUUR TUINAANLEG TUINONDERHOUD

VanKRIMPEN der GiessenwegAAN 6c A 2921 LP IJSSEL, Krimpen a/d IJssel A Telefoon: 0180 - 55 46 66 DEN TEL.: 0180-554666


auto`s

Dinsdag 8 april 2014

18

De Toyota Auris Now

Nu met de top 5 favoriete opties en € 1.760,- klantvoordeel De Toyota Auris is standaard al rijk uitgerust met bijvoorbeeld follow me home verlichting, LED dagrijverlichting, elektrische ramen en spiegels en centrale vergrendeling met afstandsbediening. De Auris Now doet daar met de 5 favoriete opties nog een luxe schepje bovenop. Want als u kiest voor de Auris Now krijgt u standaard 16” lichtmetalen velgen, Climate control, Cruise control, mistlampen vóór en een lederen stuurwiel en pookknop. De Auris Now is er al vanaf € 18.995,- wat voor u een klantvoordeel betekent van € 1.760,-. Kijk voor meer informatie op toyota.nl of kom naar onze showroom. U bent van harte welkom.

Brandstofverbruik (EC/630/2012J) varieert van 5,4 L/100km (18,5 km/L) t/m 6,1 L/100km (16,4 km/L); CO2 125-140 gr/km. Prijzen incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Afgebeeld is de Auris Hybrid Lease Plus (prijs € 27.580,-). Actieperiode loopt van 01-02-2014 t/m 30-06-2014 (mits geregistreerd voor 01-09-2014). Wijzigingen voorbehouden.

581H

Van Schaik

Krimpen aan den IJssel, Parallelweg 2, 0180-522262 www.toyota-vanschaik.nl

Een baby op komst? Maak een keuze uit onze uitgebreide collectie geboortekaartjes met grote, kleine, kleurrijke, grappige, lieve, romantische, klassieke, ondeugende, aparte en originele modellen.

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan 0183 - 583311 www.degrootfamiliedruk.nl

Kantoorboekhandel Groot-Ammers Voorstraat 5, Groot-Ammers

Modellenboeken om thuis te bekijken liggen klaar. In Goudriaan bent van harte welkom om een eigen ontwerp of idee met foto, tekening of afbeelding te bespreken. Bij uw bestelling geboortekaartjes ontvangt u een raamposter cadeau met de naam van jullie kindje.

Chr. Boekhandel De Parel Kleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland

Chr. Boekwinkel De Bouwsteen Lindenstraat 2, Bleskensgraaf


Dinsdag 8 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

vrije tijd 19

WWW.HETKONTAKT.NL

donderdag

zaterdag

8 april

10 april

12 april

Repaircafé in oude Marskramer

Lezing over ‘goede voeding’

Leg je eigen kruidentuin aan

In de dependance van Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek kunnen bezoekers samen met reparatiedeskundigen aan de slag om kapotte spullen te maken. Te denken valt aan een broodrooster die niet meer werkt of een wollen trui waar gaatjes in zitten. Het repaircafé is van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Aanmelden is niet nodig, bezoekers kunnen gewoon binnenlopen.

Annette ter Heijden verzorgt vanaf 20.00 uur in Kaasboerderij Hoogerwaard in Lageweg een lezing met als thema ‘goede voeding’. Zij is orthomoleculair therapeut en schrijver van het boek ‘koken zonder pakjes’. Haar visie is dat goede voeding goed is voor iedere cel. De kosten voor de lezing bedragen 5 euro. Aanmelden kan telefonisch op: 0180-681530 of per e-mail: info@hoogerwaard.info.

Leer in Centrum Groene Tara hoe je een kruidentuin aan kan leggen. Aanvang: 10.00 uur en kosten 35 euro. Aanmelden kan telefonisch op: 0625524787 of per e-mail: info@degroenling.net.

DINSDAG 8 APRIL

Thema avond over preventief (zelf)onderzoek 20:00 Immanuelkerk, Estafette 1 in Krimpen aan den IJssel. Avond is een initiatief van de NPV Krimpen aan den IJssel. Er zijn tegenwoordig allerlei tests om de zorgen over je gezondheid weg te nemen - of te bevestigen. Het preventief (zelf)onderzoek (PZO) is daar het belangrijkste voorbeeld van. PZO’s zijn onderzoeken of tests die voor de gewone consument te koop zijn. Ze zijn bedoeld om onbekende gezondheidsproblemen of risico’s voor je gezondheid op te sporen. Deze markt is sterk groeiende en brengt zowel kansen als gevaren met zich mee - op medisch en ethisch gebied. Daarover wordt gepraat tijdens deze themabijeenkomst. Spreker is Charlotte Ariese-van Putten. WOENSDAG 9 APRIL

Peuter- en kleutertheater 14:00 Het Cultuurhuis, Hoofdstraat 16 in Krimpen

aan de Lek. Kinderen van 2 tot en met 6 jaar zijn welkom om te kijken naar de theatervoorstelling ‘Bart gaat picknicken’. Kosten zijn 6 euro (inclusief één volwassenen). Consumpties zijn voor een kleine prijs verkrijgbaar in Het Cultuurhuis. DONDERDAG 10 APRIL

Paasfair 10:00-16:00 Tuin van Jenny Snoei, Jan Ligthartstraat 45 in Lekkerkerk. Terplekke zijn voorjaarscreaties, paastukken, kransen, paastakken en leuke paasdingetjes te koop. De opbrengst komt ten goede aan bouw van een dovenschool in Gambia. Seniorenmiddag 14:00 ‘t Voorhof, Dorpsstraat 1 in Krimpen aan de Lek. Mevrouw W. Verkaik uit Lekkerkerk houdt dan een lezing over het vroegdoof zijn. Zij vertelt aan de hand van een levensloop vanaf de geboorte. Ook komen de spraakproblemen en gebarentaal aan de orde. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Voor inlichtingen: 0180-515636.

ZATERDAG 12 APRIL

Paaspraise 19:30 Rozenlaankerk, Rozenlaan 11 in Ouderkerk aan den IJssel. Joshi van Veen spreekt over het thema ‘De dag voor Palmpasen, morgen bezoekt Jezus ons… Hoe heten wij hem welkom?’. De band Testify uit Krimpen aan den IJssel zorgt voor de muziek. Toegang is vrij. Wel is er een collecte voor de onkosten. Tuinfair Rudolf Steinerschool 10:30-14:30 Rudolf Steinerschool, Memlingstraat 2 in Krimpen aan den IJssel. In de tuin van de school is van alles te beleven voor kinderen en volwassenen. Zo zijn er diverse kinderworkshops, komt er een poppenzuster, een strovlechter, een touwslager en bij mooi weer kan er zelfs een ponyritje worden gemaakt. Verder zijn er kraampjes met keramiek, vilt, hout, handwerkbenodigdheden en sieraden. Ook loopt er een ‘geluksfee’ rond in de tuin. Bezoekers kunnen deze dag ook zelf de handen uit de mouwen ste-

zondag 13 april GOUDERAK Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Lugthart, 18.30 uur ds. G. Lustig. KRIMPEN A/D IJSSEL De Rank 09.00 en 11.00 uur ds. J.W. Sparreboom, 18.30 uur ds. A. Gooijer. Evang. Gem. Krimpen - Ontmoetingscentrum De Tuyter 10.00 uur Jan Remmers. Geref. Gem. Seba-kerk Krimpen a/d IJssel 09.30 en 16.30 uur ds. C. van Ruitenberg. Geref. Kerk De Ark 10.00 uur ds. Andre Troost. Geref. Kerk Vrijgem. (Immanuelkerk) 10.00 uur ds. W. de Groot, 16.30 uur ds. J.B. de Rijke. Herv. Gem. IJsseldijkkerk 10.00 uur ds. W.P. v.d. Hoeven, 18.30 uur ds. A.J. den Besten. Herv. Wijkgem. van Bijzonder Aard Rehobothkerk 10.00 uur ds. J.J. Verhaar, 18.30 uur ds. A.J. Mensink. Herv. Wijkgem. van Bijzonder Aard - Sionskerk 10.00 uur ds. A.J. Kunz, 18.30 uur ds. J.J. Verhaar. PKN-gemeente De Wingerd 10.00 uur ds. C.R. Groenendijk. R.K. Parochie H. Maria Koningin (De Bron) 11.00 uur gezinsviering, Wilko Bloem.

Weelden. Kath. Gemeenschap St. Jozef 09.30 uur viering. Prot. Gem. 10.00 uur ds. L. Roersma (Grote- of Johanneskerk), 17.00 uur ds. R. de Hoop (Ichtuskerk).

service

Kerkdiensten Lek en IJssel

ken. Zo is het mogelijk om zelf potten te draaien op een draaischijf, mergel te bewerken en zijde armbandjes te vlechten. Voorafgaand is er van 9.30 uur tot 10.30 uur open huis. In de aula laten alle klassen deze ochtend iets zien van dat wat het vrijschoolonderwijs inhoudt.Op het lenteterras kunnen bezoekers genieten van een kop koffie of thee met zelfgemaakte taart, cake, broodjes of poffertjes. Voorjaarsconcert Concordia 20:00 Krimpenerwaard College, Driekamp 4 in Krimpen aan den IJssel. Muziekvereniging Concordia haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Onder het mom ‘samen één’ laten alle leden van de vereniging van zich horen tijdens deze avond: de melody & percussionband, de fanfare, het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep. Het programma is heel afwisselend en tijdens de finale treden zij gezamenlijk op. Toegang is 5 euro.

den IJssel. Gastspreker tijdens dit Alzheimercafé is dr. Jacomine de Lange, lector ouderenzorg. De toegang is gratis. Belangstellenden hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Steunpunt Mantelzorg Krimpen, ContourdeTwern: 0180-593684.

met het motto ‘Tijdgenoten’ van het kunstenaarscollectief ‘Stuw Art’, afgelopen november. De beelden en gedichten zijn geïnspireerd op het samenwerken van tien leden van het collectief op de elfde van de elfde in 2012, in de oude fabriek op de Zaag. Entree voor niet-leden is 5 euro.

Rechtswinkel 18:30-20:30 Cultuurhuis, Hoofdstraat 16 in Krimpen aan de Lek. Stichting Rechtswinkel Nederlek is weer aanwezig. Tijdens deze inloopavond kunnen inwoners van Nederlek belangeloos (eenvoudig) juridisch advies inwinnen. Te denken valt aan consumentenrecht, overeenkomsten, zakenrecht, arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Ook kan men preventief advies en informatie inwinnen, bijvoorbeeld het laten beoordelen van een overeenkomst voordat deze wordt gesloten. Aanmelden vooraf is niet mogelijk.

‘KrampVrij Communiceren’ 19:00 Het Cultuurhuis, Hoofdstraat 16 in Krimpen aan de Lek. Lezing met als thema ‘Kramp vrij Communiceren’. Inge Teekens weet speels, serieus en humorvol de kennis en vaardigheden aan te reiken die communicatie effectief maakt; Hoe praat je met je partner, kinderen, ouders, buren of collega’s? Kortom met iedereen die je tegenkomt zónder in de kramp te schieten? Entree: 10 euro.

DINSDAG 15 APRIL ZONDAG 13 APRIL

Ontmoetingsdienst met ds. André Troost 10:00 De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41 in Krimpen aan den IJssel. Op Palmzondag is de bekende predikant ds. André Troost te gast tijdens de ontmoetingsdienst in De Ark.Ds. Troost uit Ermelo is bekend door de vele

Videofilm en poëzie 20:00 Streekmuseum, IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel. De videofilm is gemaakt door Bep Fränzel. Te horen is de stem van Theo Boomzinger. Hij schreef ook de poëtische teksten. De film kwam tot stand ter gelegenheid van de expositie

uitgaan

dinsdag

nen verwekte bij jonkvrouw Margaretha van Mechelen. Hij schonk zijn zonen de heerlijkheid van de Lek, waaronder ook de ambachtsheerlijkheid Ouwerkerk viel. In het kader van 200 jaar Koninkrijk is in de Oudheidskamer van de plaatselijke historische vereniging en in de bibliotheek een tentoonstelling ingericht over deze bijzondere geschiedenis. In het kader van deze tentoonstelling geeft Nico Holdermans, expert op het gebied van de historie van de Dorpskerk, een lezing in de bibliotheek. Na afloop zal met de aanwezigen een excursie naar de dorpskerk gemaakt worden, waarbij uiteraard al de opgedane kennis gevisualiseerd wordt. Deelname is gratis. Opgeven kan bij de balie van de bibliotheek of per e-mail: infoouderkerk@ debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Tentoonstelling en lezing 10:00 Gebouw De Spil, Kerkweg in Ouderkerk aan COMPLETE BEDRIJFSden IJssel. In de ARRANGEMENTEN grafkelder van de Dorpskerk in Ouvan 6 tot 600 personen derkerk aan den IJssel zijn 35 leden van de familie Nassau bijgezet. Het gaat om Krimpen aan den ijssel afstammelingen Tel: 0180 - 514701 van Prins Mauwww.bowlingkrimpenhof.nl rits, die drie zo-

OUDERKERK A/D IJSSEL Geref. Kerk Ouderkerk/Berkenwoude 19.30 uur Paaspraise Joshi van Veen m.m.v. LivePraise Band (zaterdag 12 april). 10.00 uur mw. A. ter Schuur, 18.30 uur ds. G.J. van Beek. Herst. Herv. Gem. Seba-kerk Krimpen a/d IJssel 12.00 en 19.00 uur ds. D. Heemskerk. Herv. Gem. Dorpskerk 09.30 uur ds. M.B. v.d. Akker, 18.30 uur ds. G.C. Bergshoeff. Herv. Gem. Oosterkerk 18.30 uur evang. P. Pols.

KRIMPEN A/D LEK Gemeente ‘Leven in het Woord’ 10.00 uur dienst. Geref. Kerk 10.00 uur ds. H. IJzerman. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. Alma (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. W. Markus. LEKKERKERK Herv. Gem. ‘t Venster 10.00 uur ds. W.P. Emaus, 19.00 uur ds. W.

meer service online op www.hetkontakt.nl

teksten en boeken die hij heeft geschreven. Hij is een veelgevraagd predikant, met een overvolle agenda. Dit wordt zijn eerste bezoek aan Krimpen aan den IJssel. Het gereformeerd kerkkoor Zwijndrecht verzorgt de muziek; de samenzang wordt begeleid door de bekende organist Everhard Zwart. Voor de jonge bezoekers is er een speciale kindernevendienst en voor de allerkleinsten een oppas. MAANDAG 14 APRIL

‘Omgaan met dementie’ 14.30 Het Facet, Patrijzenstraat 57 in Krimpen aan

ZATERDAG 12 APRIL

Voorjaarsmarkt rond Rehobothkerk @G>BE:C6$9>?HH:A™ In en rondom de kerk wordt tussen 10.00 en 15.30 uur van alles

verkocht. Te denken valt aan woon- en groendecoratie, creaslingers, sieraden, perkgoed, fruit, Fries suikerbrood, koeken, oliebollen, boerenkaas, speelgoed, kinderkleding en verzorgingsproducten. Voor de lekkere trek zijn er versnaperingen verkrijgbaar, zoals een broodje hamburger, een zak friet en een ijsje. Er is tevens een kraam met vers gesneden fruit en smoothies. Bezoekers kunnen eveneens struinen op de rommelmarkt, de fiets laten repareren of een kleine onderhoudsbeurt geven of meedoen aan het prijzenrad. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen of trampoline, meedoen aan spelletjes of voetballen in een pannakooi.


Dinsdag 8 april 2014

J ubel

algemeen

Ruud & Inge

Leuk huis gezien tijdens de NVM Open Huizen Dag?

uwd

40 jaar getro

15-11-12

20

25 Jaar getrouw d

15:58

26 september

2018

Jubileumkaarten

Arie en Pieta

&

40

JAAR

40 jaar getrouw d

Piet Helga

1993 -

25

50 jaar Jelle & Marrie

- 2018

jaar getrouwd

25 jaar getrou wd 23-04-13

09:30 0

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183-583311

www.degrootfamiliedruk.nl Ook verkrijgbaar bij: Kantoorboekhandel Groot-Ammers Voorstraat 5, Groot-Ammers

v.d. Hoek en Hoogendi k VOEGERSBEDRIJF Opperduit 398 - Lekkerkerk Telefoon 0180-661141 / 06-28648209

Chr. Boekhandel De Parel Kleyburgplein 27, Nw-Lekkerland Boekwinkel De Bouwsteen Lindenstraat 2, Bleskensgraaf

O

SC H

90 JAA R

19

24

IJS PR TE NTIE S E

EL AUT

O EP GR

FORD SCHAKEL

AK

- 2 014

RA GA

B

Laat u adviseren door een NVM-aankoopmakelaar. Deze werkt in uw belang en kan voor u onderhandelen en u tijdens de verdere aankoop ontzorgen. Kijk voor een NVM-aankoopmakelaar in deze regio op:

www.nvm-afdelinggouda.nl ‘Voor uw huis- en scheepstimmerwerk’

V VERBOOM

Vinkenstraat 10 2922 VX Krimpen a/d IJssel T 0180-511476 | M 06-57845613 E verboom.sr@kliksafe.nl

Is uw tuin al klaar voor het nieuwe seizoen?

Acacia Hoveniersbedrijf & Tuintechnisch adviesburo Onderhoud - Aanleg - Advies 0180-516562 - 06-20542265

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Te koop Schouw Uw film op dvd.Dat kan! Stukje tuin gevraagd Super 8 smalfilm,HI 8 tapes, Schouw 3,75m lang van 50-100 m2 vhs videobanden. en mini cassettes Tel:0345615742 voor groenten in of bij Everdingen b inf.bromfan@hotmail.com tel 0634332877 WELKOM b b Van Basisschool naar brugklas? HEUST 39 TE WELL Te huur ruime zolder kamer NVM Open Huizen Dag Voor kinderen en ouders een in een rustige buurt € 400 (Zie Funda.nl) grote stap! 12Fly biedt hierbij Interesse? Tel. 06-43198819 d.d. 05.04.2014 hulp door de training b van 11.00 tot 15.00 uur “Hoe doe ik Gevraagd;Zilveren gld.en Rijksd.en De koffie staat klaar! dat in de brugklas? verzamelingen.0345-615800 b Meer info: www.12fly.nu b b Wilt U schone ramen? Vanaf 4 euro. Open al uw deuren met één sleutel Gelijksluitende cilinders voor Ukkie geboortekaartjes Redlef@live.nl of 0613522706 www.degrootfamiliedruk.nl woningen en bedrijven. b Tel. 078-6918169 Hulp in de huishouding nodig? b Starter? Ervaren kracht biedt zich aan. Praktijk Amarilla Nieuwe huisstijl nodig? tel:0648012102 / www.degrootcrossmedia.nl Voor gezichtsbehandelingen en biegoof@gmail.com voetreflexmassages. b Uw familiedrukwerk 078-6159338 www.amarilla.nl BESPAREN OP UW VASTE LASTEN? b Zuidzijde 131 lisette.sterk@nummus.nl Zorgboerderij de Hogt 2977 XE Goudriaan b Telefoon + 31(0)183 58 33 11 Uw kunststof kozijnen in de wax??? verkoopt nu ook biologische eieren 0183-581636 Noordeloos www.degrootfamiliedruk.nl Bel 0613522706 of b redlef@live.nl huren springkussen popcorn b suikerspin hotdog GEVRAAGD MET SPOED koffiemachine clown TOERCARAVANS & schminkster goochelaar statafels CAMPERS, a-contant of per bank, www.kinder-evenement.nl PaJ. Hommel Caravans pendr. Eikenlaan 30 Sprang-Capelle b 0416-274672 06-23633117 Kleinschalige honden opvang b in Groot-Ammers op boerderij 2-kamerappartement met veel ruimte 0184-600498 te huur in Deil b info. 06 30564018 b

FORD MOTORCRAFT FORD SERVICE VOOR 5 JAAR OF OUDER VOOR MINDER DAN U DENKT

SERVICE Ervaren monteurs inspecteren uw auto, vervangen olie en oliefilter en controleren de carrosserie. Nu tijdelijk met een gratis lucht- of interieurfilter!

VOOR SLECHTS

€ 129,00 BANDEN

Kies uit ons brede aanbod van zomer- en winterbanden in alle prijsklassen. Monteren en uitbalanceren is bij de prijs inbegrepen, voor alle modellen.

NU TIJDELIJK

2e BAND HALVE PRIJS! APK Laat ons uw auto keuren voor de wettelijk verplichte APK. U rijdt veiliger en spaart het milieu. Inclusief emissietest en RDW afmeldkosten.

ALL-IN VOOR SLECHTS

€ 19,95

NAVIGATIE UPDATE Is uw Navigatie SD kaart of DVD verouderd? Wij zorgen er graag voor dat uw navigatiesysteem up-to-date is.

VOOR SLECHTS

€ 119,-*

*I.c.m. Ford onderhoudsbeurt of Ford Motorcraft Service

SCHAKEL

schakelautogroep.nl

Krimpen aan den IJssel Van der Giessenweg 32 y T 0180-54 81 81 Schoonhoven C.G. Roosweg 4 y T 0182-30 32 11


Dinsdag 8 april 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

sport 21

Dilettant: zaterdag ĨįĦĪĭĢīĞĊġĩĢĨš Dilettant kiest alsnog voor prestatievoetbal op zaterdag. Diverse selectiespelers lieten vorige maand doorschemeren het zondagvoetbal vaarwel te zullen zeggen. De aangekondigde leegloop bracht het bestuur van de derdeklasser tot het haastige, doch weloverwogen besluit om aan dat verzoek tegemoet te komen. Op de ingelaste algemene ledenvergadering werd unaniem ingestemd met dat voorstel. Eerder had de club - in november 2013 - een groot onderzoek laten doen naar de keuze tussen zondag- of zaterdagvoetbal. Toen bleek een grote meerderheid voor continuïteit van het zondagvoetbal. De recente omslag heeft menigeen verrast, maar laat het bestuur geen keus. Dat meent voorzitter Ed Versluis. “We gaan nu alles op alles zetten om het komend seizoen organisatorisch voor elkaar te hebben.” Enkele bestuursleden treden af, omdat zij geen tijd om op zaterdag de club de te vertegenwoordigen. Onder hen is ook voorzitter Versluis, die na vier jaar de hamer overdraagt aan een nog niet benoemde opvolger. “Het lukt me gewoon niet om deze taak te vervullen. Wel zal ik altijd supporter blijven van Dilettant. Ik heb een roodwit hart.” Dilettant begint volgend seizoen in de vierde klasse zaterdag. Trainer Peter van Buren blijft aan. Dennis Dekker neemt het tweede elftal onder zijn hoede. Dilettant verloor zondagmiddag in Kralingseveer kansloos met 4-0 van streekgenoot CKC. Voor het tegenstribbelende zondagteam, dat derde van onderen staat, is nu geen eer meer te behalen in de derde klasse nu de toekomst op de zaterdagcompetitie wordt gericht. Lekkerkerk De aspiraties van vierdeklasser Lekkerkerk kregen een lelijke knauw door een 2-5 nederlaag op eigen veld tegen Oudewater. De thuisclub stond na zes minuten reeds met 0-2 achter. Bij rust leidden de bezoekers met 0-4. Toch gaf trainer Fred van Zon de hoop niet op. In de tweede helft zorgden Tristan de Bruijn en Sander Jansen voor 2-4 en werd Lekkerkerk een strafschop onthouden. In plaats daarvan werd het via een counter 2-5 en knakte het moreel van de thuisclub.

™He^g^i"b^YYZckZaYZgBVg`kVc9VbhXddgide[gVV^Zl^_oZiZ\ZcGdoZcWjg\#

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Voetbal

Magere 2-1 zege op Rozenburg

Spirit half uur voluit Spirit bleef in het spoor van koploper Brielle, maar het spel tegen Rozenburg was in de tweede helft niet om naar huis te schrijven. ĬIJġĢįĨĢįĨ ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Een half uur had Spirit nodig om degradatiekandidaat Rozenburg op de knieën te krijgen. In die fase zorgde Mark van Dam met twee fraaie doelpunten voor een 2-0 voorsprong en leek de tegenstander rijp voor de slacht. Nadat Rozenburg-spits Quak wegens

een trappende beweging door scheidsrechter De Bruijn uit Nootdorp van het veld was gestuurd, ging het Ouderkerkse publiek er eens goed voor zitten. Spirit viel echter ver terug en moest na een onverwachte treffer met een 2-1 stand zelfs op z’n tellen passen. De zege kwam echter niet in gevaar. Trai-

ner Kees van der Poel was blij met de drie punten, maar ontevreden over het spel van de geel-witten. “Ik ga met deze selectie niet alleen voor de prijzen, maar ik wil daarbij ook goed voetbal zien. Daar had ik in de eerste helft geen klachten over. Het tweede deel was duidelijk onder de maat. Ik kan er geen verklaring voor geven. Gelukkig gaven we weinig kansen weg. In de slotminuten hadden we nog zeker twee keer moeten scoren, maar ook dat lukte vanmiddag niet.” Spirit kende een flitsend begin met enkele gestroomlijnde aanvallen. Rozenburg kwam ogen tekort om het combinatiespel te verhinderen. Reeds in de 9e minuut was het raak. De diep gestuurde Julian Rook gaf de bal op tijd af aan Kevin van Vliet, die met een afgemeten voorzet Mark van

Dam bereikte. Hij tikte de bal op perfecte wijze achter Rozenburg-doelman Stefan van Asperen: 1-0. Daarna moest Spirit opletten bij enkele snelle counters van de bezoekers, maar doelman Bas Haasnoot trad goed op toen Rozenburg-aanvaller Van Emmerik voor hem verscheen. Nadat Lennart Quak na zijn wraakactie op Kevin van Vliet vroegtijdig de kleedkamer mocht opzoeken, zorgde Van Dam voor 2-0. Hij profiteerde van een prima steekpass van Rook. Daarna kwamen - gek genoeg de aanvallende acties niet meer uit de verf. Spirit koesterde de 2-0 voorsprong met een numerieke meerderheid en dommelde in slaap. Daarvoor werd in de 47ste minuut de rekening gepresenteerd. Een misverstand tussen verdediger René Groen en doelman Bas Haasnoot betekende 2-1 via Nick de Bil. Deze smalle marge had veel gevolgen voor de resterende speeltijd, waarin Spirit krampachtig voetbalde en nauwelijks druk op de tegenstander zette. Dat leverde slechts één hachelijk moment op voor het doel van Haasnoot, maar Rozenburg-speler Van Emmerik kopte in kansrijke positie over.” Pieter van der Laan

DCV verliest koppositie na gelijkspel bij VVOR ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Opnieuw liet DCV een ‘zekere’ overwinning in de slotfase glippen. Tegen het tiental van VVOR werd het 2-2. Daardoor verloren de Krimpenaren de koppositie aan Soccer Boys.

Promotie lonkt voor Gouderak <DJ9:G6@ ™ Gouderak is dicht bij promotie naar de derde klasse. De vierdeklasser won zondagmiddag met 7-0 van HOV/DJSCR (zie foto) en heeft nu een voorsprong van 7 punten op nummer drie Blijdorp en een wedstrijd minder gespeeld. Zelfs het kampioenschap is mogelijk als de mannen van trainer Chris van der Weide de laatste vier wedstrijden winnen. Dat zal niet eenvoudig zijn, want Gouderak treft ko-

mende zondag rivaal Ammerstol en treedt een week later aan tegen koploper Haastrecht. Het treffen met HOV/DJSCR kwam overigens moeizaam op gang. Beide teams hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Na de pauze raakte de rood-witte machine op toeren. René van Wijngaarden (2), Jens de Groot (2), Mark Meewezen (2) en Gerben Slaman verzorgden de productie. Foto: wijntjesfotografie.nl

VVOR was in de eerste helft sterker. DCV had moeite om de Rotterdammers te bedwingen. De eerste grote kans was er voor Joey Kars, die in de 12e minuut de bal net voorlangs schoot. Daarna waren er twee mogelijkheden voor DCV. Eerst een vrije trap van Tim van Diejie, die keeper Jeroen Adelmund tot corner verwerkte en even later een inzet van Jasper Bravenboer, die door Michael Groeneweg van de doellijn werd weggewerkt. In de 25ste minuut sloeg VVOR toe.

Een corner van Marco Verhors werd na een misser in de DCV-defensie door Joey Kars in het doel gekopt: 1-0. De bezoekers trokken voor rust de stand gelijk. Een inzet van Jesper Bravenboer werd door Marco Verhors op de doellijn met de hand gestopt. Patrick de Reuver voltrok het vonnis van elf meter: 1-1. Wegsturen Voor DCV was het wegsturen van VVOR-verdediger Groeneweg het sein om door te stoten. Een voorzet van Thomas Mejia werd door De Reuver in het doel gekopt: 1-2. VVOR kwam in slotminuten langszij. Een voorzet van rechts werd feilloos ingekopt door Rhandy Rademaker, die keeper Bobby Janssen kansloos liet en DCV een deceptie bezorgde: 2-2.


algemeen

Dinsdag 8 april 2014

22

DE NIEUWE HONDA CIVIC TOURER

AL VANAF € 22.990-, AUTOBEDRIJF VAN ROON Stad en Landschap 39 - 2923 BK KRIMPEN A/D IJSSEL 0180 - 515 237 info@honda-vanroon.nl

B-LABEL ZEER RUIM GUNSTIGE AANSCHAFPRIJS ULTRAZUINIG

HONDA IS DOOR DE CONSUMENTENBOND UITGEROEPEN TOT BETROUWBAARSTE AUTOMERK

DE HONDA CIVIC TOURER IS VERKRIJGBAAR VANAF B-LABEL. CO 2 -UITSTOOT: MIN. 99 G/KM - MAX. 149 G/KM. GEMIDDELD BRANDSTOFVERBRUIK: MIN. 1 OP 26,3 KM (3,8 L/100 KM) - MAX. 1 OP 15,6 KM (6,4 L/100 KM).

Onweerstaanbare maandacties Persoonlijke service Altijd scherpe prijzen

Premere maakt het mogelijk!

Ga snel naar www.premere nl Premere online drukkerij - Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan e-mail: info@premere.nl

ons op Twitter! Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan T 0183-583200 www.hetkontakt.nl

@hk_bergambacht @hk_schoonhoven @hk_lopik @hk_ouderkerk @hk_vlist @hk_nederlek

@krimpenijssel @BakkerFloris @RobertvanderHek @jtimmertekst @JannekeKok

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

Stukje tuin gevraagd van 50-100 m2 Praktijk Amarilla voor groenten in of bij Everdingen Voor gezichtsbehandelingen en tel 0634332877 voetreflexmassages. b 078-6159338 www.amarilla.nl Televisie Stuk ? b Bel Visem in Hagestein. Van Basisschool naar brugklas? Verkoop en reparatie van Voor kinderen en ouders een tv,audio enz. grote stap! 12Fly biedt hierbij 0347-351804 hulp door de training www.tvreparaties.nl “Hoe doe ik dat in de brugklas? b+XOSLQGHKXLVKRXGLQJQRGLJ" Meer info: www.12fly.nu Ervaren kracht biedt zich aan. b tel:0648012102 / T.K.: Traplift bj. 2009, hoogte biegoof@gmail.com 1.95m Prijs: N.o.t.k. b Tel. 0184-681026 Uw kunststof kozijnen in de wax??? b 2-kamerappartement te huur in Deil Bel 0613522706 of redlef@live.nl b info. 06 30564018 Ukkie geboortekaartjes b www.degrootfamiliedruk.nl GEVRAAGD MET SPOED TOERCARAVANS & Starter? CAMPERS, a-contant of per bank, Nieuwe huisstijl nodig? J. Hommel Caravans www.degrootcrossmedia.nl Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117 Uw familiedrukwerk b Zuidzijde 131 Teken/Schilderles vanaf de basis 2977 XE Goudriaan In atelier door Telefoon + 31(0)183 58 33 11 Nancy Foppen www.degrootfamiliedruk.nl van Beusekom. Ma/Di/Wo/Do 09.00/11.00 of zaterdag 10.00/12.00 Voor meer info: www.nancysart.nl of bel 06 20 54 35 00 b

Waarom een Kontaktje plaatsen? Regio-deal.nl is een geweldig regionaal platform voor de kleine zelfstandige én particulier! Bijles geven? Tuinman? Stratenmaker? Thuiskapster? Hovenier? Huishoudelijke hulp? Witgoedreparatie? Etc. etc. Maak een account aan op Regio-deal.nl. U adverteert gratis online en voor een klein bedrag óók in de krant!


Dinsdag 8 april 2014

Shoot-out ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Bijna 40 kinderen hebben meegedaan aan de Shootout clubkampioenschappen van MHCK. De winnaars gaan door naar de districtskampioenschappen op 11 mei in Rijswijk. Dat zijn Didier (JD1), Olivier (JD2), Frederiek (MC2), Bieke (MC2), Bas (keeper JD1) en Hollie (keepster MC2).

OTTV neer ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš Een week na de fraaie overwinning op koploper Reeuwijk liep het tafeltennisteam van OTTV/Gulden Krakeling tegen een forse 1-9 nederlaag aan. Het Goudse Flamingo’s had één punt meer op de ranglijst. Je zou denken dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de praktijk was dit ook zo, maar alle partijen vielen nipt in het nadeel uit van de Ouderkerkers. Eindstanden van 13-11 of 14-12 waren geen uitzondering. Jan van Dam was de enige die een partij kon winnen.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

sport 23

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Schaakteam Krimpen achtervolgt koploper ĨįĦĪĭĢī ĞĊġ ĦħİİĢĩ š Het eerste schaakteam van Krimpen heeft kansen op de titel in de derde klasse van de KNSB. Na de 4.5-3.5 overwinning op Rijswijk bedraagt de achterstand op koploper S. Landau Axel slechts één matchpunt. Na snelle remises van Hans van Nieuwenhuizen en Rob van Keulen werd de strijd op de overige zes borden uitgevochten. De verwachting was een uitslag in de buurt van 4-4, maar de gehele middag leek Rijswijk in aanmerking te komen voor de zege. De

tegenstander beschikt over een voor de derde klasse behoorlijk team waar Krimpen nu tien keer tegen heeft gespeeld en nog nooit verloor. Rijswijk ziet in Krimpen een ‘angstgegner’ en dat werd wederom duidelijk. Stelling Cruciaal was de partij van Gosse Romkes. Hij bereikte een prachtige stelling voor een geofferde pion. Probleem was alleen dat hij na 16 zetten tot en met zet 40 nog maar drie en een halve minuut over had. Al in eerdere ronden toonde hij echter aan, dat hij zich

moeiteloos aan het Fischer-tempo aanpast. Fraai bracht hij het volle punt binnen. Marcel Glissenaar speelde een degelijke remise. Zijn broer Peter Glissenaar werd de zwakte van twee pionnen te veel. Hij moest er één inleveren en het eindspel van paard en drie pionnen tegen paard en twee pionnen werd keurig in winst voor Rijswijk omgezet. Het jonge talent Kevin Nguyen had inmiddels ten onrechte remise afgeslagen. Het toonde daarna zijn goede vechtersmentaliteit. Met zeer creatief spel moest hij uiteindelijk

toch in remise berusten. Pieter Sturm speelde uitstekend en had een kwaliteit gewonnen. Deze gaf hij terug voor een eindspel met twee pionnen meer. Dat was echter net niet te winnen. Een tussenstand van 3.5-3.5 met Harold van Dijk nog achter het bord. Hij stond de eerste uren een pion achter. Het toreneindspel voerde hij evenwel briljant naar winst. Rijswijk trok met 4.5-3.5 aan het kortste eind. Met nog twee zware tegenstanders voor de boeg heeft Krimpen weliswaar uitzicht op de titel, maar dan moet Axel een misstap maken.

De zomercompetitie van de Nederlandse jeu-de-boulesbond is begonnen. JBV Nederlek 5 trof aan de Tiendweg het zesde team en werd kansloos verslagen. FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Bestuursfuncties ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Zwemvereniging De Lansingh uit Krimpen aan den IJssel hoopt snel het bestuur te kunnen completeren. De club telt opeens twee vacatures en is per direct op zoek naar een voorzitter van de commissie wedstrijdzwemmen en een ledenadministrateur. De nieuwe administrateur moet rekenen op werkzaamheden die 2 tot 3 uur per week in beslag nemen. De voorzitter krijgt meer voor z’n kiezen. Hij is aanspreekpunt voor praktische zaken en wordt geacht tenminste acht vergaderingen bij te wonen.

Judotoernooi ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Judovereniging SV Nederlek houdt op zaterdag 12 april het jaarlijkse toernooi in de gymzaal van basisschool Het Schateiland aan de Jan Ligthartstraat in Lekkerkerk. Uit de hele Krimpenerwaard reizen judoka’s af naar Lekkerkerk om deel te nemen aan dit evenement. Uiteraard word er weer flink geknokt om de prijzen. Het toernooi is verdeeld in drie groepen en duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur. De organisatie rekent op een forse toeloop. “Lijkt het je leuk om eens te kijken hoe een judowedstrijd er aan toe gaat of wil je je vriendjes aanmoedigen? Kom langs”, zegt pr-vrouw Mariska Prins wervend.

Viermaal goud ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Judo Club Krimpenerwaard was succesvol tijdens het Kattenkoptoernooi in Nieuwerkerk aan den IJssel. Yael van Heemst, Ines en Iris van Limbeek en Sascha Roër wonnen de gouden medaille. JCK betrad met acht judoka’s de mat. Eva van Kooten zit nog maar pas in de wedstrijdselectie, maar behaalde wist in een poule van vijf een knappe tweede plaats. Ines van Limbeek rekende vakkundig af met twee tegenstanders van SV Nederlek en pakte soeverein de eerste prijs. Iris van Limbeek liet zich eveneens tot kampioen kronen. Sascha Roër keerde terug op het oude nest en liet zien dat ze progressie heeft geboekt. Zij was de sterkste. Ook Yael van Heemst werd Kattenkopkampioen. In een dubbele competitie versloeg ze tweemaal de kampioene van Zuid-Holland van Budosport Gouweleeuw. Voor Lize Lot Lissenberg sloeg het noodlot toe in de eerste wedstrijd. Ze landde verkeerd op haar schouder waardoor ze naar het ziekenhuis moest. Uit foto’s bleek dat de schade meeviel. Wel hebben haar spieren een flinke optater gehad. Noa van Rooijen trof oudere meiden van SV Hagendoorn en BS Gouweleeuw. Zij hield hier een derde prijs aan over. Tanya Trouwborst eindigde als tweede.

City Lens Krimpen grijpt de titel in 2e divisie C ĨįĦĪĭĢīĞĊġĦħİİĢĩš Het herenvolleybalteam van City Lens Krimpen is de trotse kampioen van de 2e divisie C. Weliswaar verloren de mannen van trainer/coach Wim Bruijn zaterdagavond in het Zevenhuizense dorpshuis Swanla met 3-2 van concurrent ETEC/ Nesselande, maar de ruime voorsprong van acht punten kunnen de Zevenhuizenaren niet meer overbruggen. Ook Allvo uit Almere, dat zaterdag de tweede plaats greep door een 4-0 zege op US 3, kan met zeven punten achterstand de fiere koploper niet meer bedreigen. VC Krimpen keert na vier seizoenen terug in de eerste divisie. De selectie wordt komende zaterdag gehuldigd in aanwezigheid van veel Krimpense supporters in sporthal De Boog. Na het laatste competitieduel met Micro Elektro uit Roosendaal volgt een bruisend kampioensfeest. VC Krimpen had setwinst nodig om zich tot kampioen te laten kronen. Dat gebeurde tegen Nesselande reeds in de eerste set, die in 22-25 eindigde. Daarna nam de kersverse titelhouder

gas terug en kwamen dee Zevenhuizenaren via 25-16 en 28-26 op een 2-1 voorsprong. VC Krimpen liet het er niet bij zitten en herstelde het evenwicht via 22-25 winst in de vierde set. Nesselande bleek in de beslissende vijfde set scherper en bracht VC Krimpen met 15-9 een nederlaag toe. Trainer/coach Wim Bruijn stelt dat ‘stabiliteit’ het toverwoord was in deze competitie. “ We hebben gedegen gespeeld en geen punten laten liggen tegen zwakkere tegenstanders. In het verleden was dat wel eens anders. Vooral uitwedstrijden waren soms een bezoeking. Daarnaast was spelverdeler Pim Geurts tijdens deze jaargang alle wedstrijden inzetbaar. Vorig seizoen raakte hij flink geblesseerd en dat zorgde voor een kentering in ons spel.” Bruijn ziet veel mogelijkheden voor jonge talenten als Edwin van der Dussen, Armand van Rijke en Thomas Boerefijn. Daarnaast deed hij met succes een beroep op veteraan Fedor Jaspers (41), die de laatste weken de pass versterkte en zelfs eenmaal optrad als libero toen Coen Vuijk met vakantie was.

Voleco benauwd

Fysiotherapie

ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš Het herenteam van volleybalvereniging Voleco verkeert in zwaar weer na de 4-0 nederlaag tegen Sliedrecht Sport 4.

ĬIJġĢįĨĢįĨĞĊġĦħİİĢĩš Voetbalvereniging Spirit is voor het komende seizoen een samenwerkingsovereenkomst met de fysiotherapeuten van NFOS aangegaan. Met de nieuwe overeenkomst wil de club jeugdleden ondersteunen als zij last hebben van blessures of andere ongemakken. NFOS zorgt voor fysiotherapeutische ondersteuning bij veel sportverenigingen. Met hun deskundigheid op het gebied van fysiotherapie staat het sportende kind centraal onder het motto: ‘verantwoord bewegen’.

Op de slotdag moeten de Ouderkerkers winnen van VOKO om degradatie naar de eerste klasse te voorkomen. Voleco begon in de nieuwe opstelling die vorige week al sterk spel opleverde tegen de koploper. De bezoekers gingen fel van start, maar kregen bij 4-4 de harde service van Sliedrecht niet onder controle. Het team stond snel met 8-4 achter. De mannen uit Ouderkerk speelden daarna alles of niks. Er werden veel fouten gemaakt, maar Sliedrecht liep niet verder weg. Aan het einde van de set kwam Voleco in de problemen en verloor de set met 25-18. In de tweede set nam Voleco brutaal een voorsprong. Er was beleving en vechtlust. Voleco kwam op 2224. Door een zwakke pass werd er niet gescoord en haalde Sliedrecht op tot 24-24. Alle bravoure was opeens verdwenen. Sliedrecht won met 26-24. De derde set ging gelijk op. Bij de stand 21-21 bezweek Voleco echter onder de servicedruk: 25-22. Voleco kon zich niet meer oppeppen in de vierde set en ging na 25-21 douchen.

Nederlek stroef ĩĢĨĨĢįĨĢįĨš Het begin van de jeu de boules zomercompetitie is voor vijf teams van JBV Nederlek dramatisch verlopen. De topteams verloren kansloos. JBV Nederlek 1 verloor met 1-5 en JBV Nederlek 2 met 2-4. JBV Nederlek 3 speelde tegen Waddinxveen 2 en had met 1-5 het nakijken. JBV Nederlek 4 had weinig in te brengen tegen JBV Vlaardingen 3: 0-6. De twee nieuwe teams, JBV Nederlek 5 en JBV Nederlek 6, startten in klasse 7 en speelden op hun eigen terrein in Lekkerkerk tegen elkaar.


Bovenop onze laagsteprijsgarantie Lipton Ice Tea Alle soorten 2 verpakkingen 0,90 - 13,10

0,45 - 6,55

Malse biefstuk Topkwaliteit uit Ierland Per 500 gram 9,95

5

98 Kilo 11,96

wo 9 apr t/m di 15 apr 2014

P

Gratis parkeren! facebook.com/jumbosupermarkten

Krimpen a/d IJssel: De Korf 8b . Raadhuisplein 87

15 lenijwest 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you